Poporul trebuie sa intre in Casa lui

In lumina declaratiilor din ultima perioada ale doamnei Roberta Anastase, legate de propunerea de daramare a gardului de la Casa Poporului  (banuiesc ca aceasta este prima prioritate a guvernarii PDL)  propun spre discutie romanilor (cum ar zice  Traian Basescu), urmatorul proiect de lege referitor la  liberul acces al cetăţenilor în spaţiile deţinute de autorităţi şi instituţii publice. 

EXPUNERE DE MOTIVE

Prin proiectul de lege pe care-l promovăm, dorim să aducem în circuitul românilor o serie de spaţii care, în mod abuziv, sunt ocupate de autorităţile şi instituţiile publice în detrimentul cetăţenilor români şi pentru care, în mod nejustificat, se alocă de ani de zile sume mari de bani, sume care gestionate în mod eficient ar duce la îmbunătăţirea substanţială a nivelului de trai al românilor.

Criza financiară care a afectat România obligă factorii politici responsabili din toate partidele să propună şi să susţină măsuri anticriză de natură a duce în principal la reducerea cheltuielilor bugetare, prin înlăturarea acelor cheltuieli inutile, menţinute doar pentru clientela politică a tuturor partidelor care s-au derulat la conducerea ţării.

În acelaşi timp, trebuie reliefat faptul că o serie de principii constituţionale ca: libera circulaţie în ţară (art. 25 alin. 1), dreptul la un mediu sănătos (art. 35) au fost grav afectate în timp ce, prin nerespectarea prevederilor art. 53, românilor li s-a restrâns exerciţiul unor drepturi şi libertăţi.

Articolul 16 din Constituţie stabileşte că românii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări nimeni nefiind mai presus de lege. Nu în ultimul rând, iniţiativa vine în sprijinul afirmaţiilor Preşedintelui Traian Băsescu care a constatat că angajamentele Guvernului Boc la momentul încheierii acordurilor cu Banca Mondială, Fondul Monetar Internaţional şi Uniunea Europeană, nu au fost respectate afectând grav bugetul de stat, putând duce la imposibilitatea de plată a salariilor şi pensiilor.

LEGE privind liberul acces al cetăţenilor în spaţiile deţinute de autorităţi şi instituţii publice

Parlamentul României adoptă prezenta lege:

Articolul 1

(1) Începând cu data de 01.01.2011 se asigură intrarea liberă a tuturor cetăţenilor în curţile aferente Parlamentului României, Palatului Victoria, Palatului Cotroceni, ministerelor şi ale celorlalte autorităţi şi instituţii publice.

(2) Până la data de 01.07.2010 toate autorităţile şi instituţiile prevăzute în alin(1), vor lua măsurile ce se impun pentru înlăturarea zidurilor, gardurilor, posturilor de observaţie, şi a altora de natură a obstrucţiona libera circulaţie a cetăţenilor români.

Articolul 2

Începând cu data de 01.01.2011, posturile de pază se desfiinţează, personalul afectat acestora urmând a fi pus la dispoziţia angajatorilor care, în termen de 30 de zile, vor dispune, în condiţiile legii, redistribuirea acestora pentru activităţi gospodăreşti sau eventual disponibilizarea.

Articolul 3

Cheltuielile necesare dărâmării zidurilor, înlăturării gardurilor şi dezafectării posturilor de observaţie vor fi suportate de Guvernul României din fondul de rezervă.

Articolul 4

(1) Începând cu data de 01.01.2011, intrarea în clădirile autorităţilor şi instituţiilor publice, va fi permisă tuturor cetăţenilor, în programul obişnuit de lucru al instituţiei.

(2) Pentru respectarea dreptului la liberă circulaţie în România şi al dreptului de informare, accesul cetăţenilor nu va putea fi restricţionat, posturile de pază şi control aferente autorităţilor şi instituţiilor publice vor fi desfiinţate cu începere de la 01.01.2011.

(3) Autorităţile şi instituţiile publice vor organiza zilnic, în spaţiile proprii, activităţi instructiv – educative, sportive şi recreative pentru cetăţeni.

Articolul 5

Reprezentaţii statului român au obligaţia să utilizeze toate mijloacele pentru a determina adoptarea acestor măsuri, în Parlamentul European, ca directivă obligatorie pentru toate statele membre.

Deja peste 40 de colegi din grupurile parlamentare PSD, PNL si al minoritatilor nationale au semnat propunerea pe care o voi depune maine la Senat.

75 Răspunsuri to “Poporul trebuie sa intre in Casa lui”


  1. 1 Mihnea Georgescu aprilie 20, 2010 la 9:02 pm

    De ce nu o depuneţi la dumneavoastră la Camera Deputaţilor?

  2. 2 ellasarya aprilie 20, 2010 la 9:06 pm

    Foarte corect! Propun să desfiinţăm şi granţele ţării!
    Păi, pază are şi fii-mea la şcoală, d-apoi o instituţie cu atâţia oameni… grei?!
    Eu zic să semnăm şi noi propunerea, cu cât are mai multe semnături, cu atât va atârna mai greu la cântar!

    Acu’, pe bune, gardul ăla arată deplorabil. Sunt nevoită să-l văd adesea şi-mi provoacă o jenă, mai ales că provoacă atâtea frustrări unei femei destul de tinere…

    Vă rog să amendaţi legea cu următorul articol: excepţie fac şcolile (acolo deja au loc „activităţi instructiv – educative, sportive şi recreative pentru cetăţeni”).

  3. 3 APS aprilie 20, 2010 la 9:16 pm

    De activitatile recreative pentru cetateni se va putea ocupa cu succesuri dna Roberta…

  4. 4 ema aprilie 20, 2010 la 9:18 pm

    Mai simplu demolam un zid decat sa o invatam pe roberta sa intre pe poarta…
    Cu furculita a invata sa manance?

  5. 5 ema aprilie 20, 2010 la 9:20 pm

    @APS

    Parca o vad cum face inscrieri la cursuri de umplut placinte;)

  6. 6 Draghi Puterity aprilie 20, 2010 la 9:34 pm

    Daca vine vorba de Miss Anastase eu am si alte idei despre ce si unde ar trebui sa intre. 😀

  7. 7 Karakas aprilie 20, 2010 la 10:14 pm

    Sunt sigur ca legea va contribui la consolidarea democratiei. Oamenii insa vor veni cu calul, cu magarul, asa ca amendati legea sa permiteti si accesul animalelor. Si mai propun sa darimam gardurile tuturor unitatilor militare, pentru ca la nevoie armata sa fie aproape de popor. In special la serviciile secrete, sa poata si poporul sa traga cu urechea…

  8. 8 theodora0303 aprilie 20, 2010 la 10:32 pm

    Asta este problema noastra acum?
    Nu mai avem criza?
    S-au rezolvat toate problemele tarii?
    S-au rezolvat problemele pensionarilor si profesorilor?
    Crede doamna Anastase ca, un SOMER MORT DE FOAME, se simte mai bine daca se plimba liber prin curtea Parlamentului României???
    Doamne fereste!

  9. 9 LePrince aprilie 20, 2010 la 10:38 pm

    @All
    @Adrian Nastase

    Pornind de la ceea ce ati scris, de la derizoriul “masurilor” preconizate de actuala putere, ma gandesc la ceva.Este de actualitate. Prin peregrinarile mele de print pe la Paris si prin “sora noastra mai mare”, Franta, peregrinari de print valaho-fanariot, ce-si pierde vremea flanand pe strazile Parisului, am fost subiectul sau martorul mai multor mici evenimente interesante. Le voi enumera:
    1. Cand stateam cu amicul meu ducele la o cafenea pe Champs-Elysees si bavardam, a venit la noi un copil aparent sarac si zdrentaros care tot aparent incerca sa ne vanda cateva reviste ce incerca sa le puna pe masa noastra in forma de evantai. Amicul meu, francez veritabil, nu a reactionat, fiind tentat chiar sa arunce o privire asupra “ofertei”. Reflexele mele valahe, subconstiente, probabil amintiri de pe Calea Victoriei,m-au facut sa ridic “evantaiul de reviste” sa vad ce ascunde aparenta. Am observat, deloc stupefiat, ca manuta “saraca” si deloc aparenta a copilului apucase déjà (deloc aparent) lornionul meu cu rame de aur si bastonul cu maciulie. Reactia mea, brusca si semiconstienta a fost de a-I spune intr-o valaho-fanariota neaosa, sa lase obiectele si sa se “tireze” urgent (gandeam in valaho-fanariota cu influente franceze). Copilul, deloc aparent, s-a speriat ,nu atat de reactia mea sau de flagrantul asupra caruia fusese prins ci de limba in care vorbeam. Bineinteles ca a fugit spre un grup de copii si “tineri” ce aparent erau saraci si zdrentarosi unde a aratat cu degetul spre mine , spunand grupului ceva in aceeasi limba pe care o vorbeam si eu. Amicul meu ducele, a fost curios sa afle ce spusesem, dar am trecut peste intamplare cu elegant-mi characteristica.
    2. Flanad pe bulevardul Hausmann, pe langa ce odinioara se numea “Au Bonheur des Dames”, astazi mai popularul “Galeries Lafayette”, dupa ora inchiderii, am observat cu surprindere ca in comparatie cu anii anteriori, multe(daca nu toate) intrandurile de la respectivul magazin , dar si multe altele din jurul acestuia aveau locatari. Locatarii, zdrentarosi si aparent necajiti, vorbeau o limba pe care o intelegeam perfect.
    3. Intotdeauna am fost fascinat de faptul ca cersetorii ( in anii anteriori , adica prin 90’ ii consideram francezi, probabil chiar erau) au in general un animal de companie de obicei foarte ingrijit si aratos( mai aratos decat stapanul). Trecand prin Place de la Concorde, cu o usoara spaima in suflet ( amintirile cu ghilotina ma apasau probabil) , am auzit o conversatie de genul “ Max, caine credincios, hai ca francezii astia sunt prea zgarciti astazi” intre animal si stapan (animalul conversa din priviri). Edificator.
    4. In Montmartre, Place du Tertre mi-au placut intotdeauna pictorii strazii, acordeonistii, uneori saltimbancii ce doreau sa te distreze cu o scamatorie simpla ,care in atmosfera locului dadea bine si iti facea ziua mai luminoasa. Anul trecut, un acordeonist gras, tuciuriu si cu dintii de aur (sau gaudent dar nu are importanta) canta un potpourri frantuzesc pe la mesele din Piata Tertre. Ma obisnuisem cu discreta trecere a artistului strazii printre mese, benign, simpatic, zambitor,lipsit de agresivitate cu o basca in mana pentru a aduna o oarecare “plata” a efortului. De data asta insa, am simtit un current de energie negativa venind dinspre “artist” si uitandu-ma in ochii injectati si la fata buhaita, la expresia agresiva a acordeonistului, am lasat ochii in jos si m-am oprit o vreme din peroratia catre amica mea,o baroneasa valaha. Ceva imi spunea ca ne nascusem pe aceleasi plaiuri. Parca citindu-mi gandurile, acordeonistul, confirmandu-mi ,a “tras” o mica injuratura neaosa printre dinti cu referire la “ scartarii de francezi”. Baroneasa, care nu scosese nici un argint( familia ei scapatase inca de pe vremea crizei din’29), simtindu-se vizata, i-a atras atentia in valaha ca nu e frumos ce face. Urmarea a fost o amenintare directa si o noua “sudalma” , doar statura mea impunatoare si ridicatul in picioare alungand creatura de langa noi.
    5. Desi print, de mic copil am fost expus la straturi sociale diferite pentru o anume “oxidare sociala” solida. A fost idea bunicii mele, care pe jumatate roturiera, credea ca asta intareste caracterul. Astfel ,am auzit si vazut pe malurile Dambovitei, “institutia shmenului”. Plimbandu-ma de unul singur pe un boulevard de langa “la Madeleine” , in dorinta de a-mi satisface placerea ephemera a shopping-ului, am simtit, pe trotuar fiind , ca cineva ma atinge pe gamba. Fiind, in contextul dat, un lucru relativ ciudat, am privit in spate si in jos, ca sa vad un tanar relativ bine imbracat, brunetel si zambitor care rostogolea pe trotuar un obiect auriu ce aducea a verigheta. Privindu-ma , tanarul mi-a intins-o spunand “Monsieur, monsieur, vous avez perdu….” ;cu un accent ce nu semana cu al lui Sarkozy. Fiind “oxidat social”, ii multumesc si azi bunicii, am zambit si i-am raspuns in valaha” nu ti-ai ales bine omul….”. Tanarului i-a pierit zambetul , mi-a intors spatele si a plecat. Urma, daca marsam, sa incerce sa-mi vanda verigheta (dupa ce eu as fi spus ca nu e a mea)pe motiv ca are nevoie de bani si nu are ce face cu verigheta de “aur” gasita. Ajuns acasa, verigheta ar fi oxidat si ea ca si uzanta mea sociala.
    As putea continua dar cred ca ati inteles. Si acum sa vedem daca e condamnabil ca intr-o emisiune la TV-ul francez s-a pus problema, (intr-un mod umoristic ce a en-flamme-at spiritele pe la noi) “salutului romanesc”. Desi nimic si nimeni nu ma va face sa-mi fie rusine ca sunt din Romania si roman, nu pot sa nu dau dreptate celor ce rad de “salutul romanesc”. Fara a face prea mult caz, fara a face din aceasta un motiv de disputa cu francezii sau cu altii( pana la urma putem inventa si rade de un salut national pentru fiecare din tarile surori din UE sau aiurea) cred ca emisiunea respectiva si satira la adresa unei situatii obositoare pentru locuitorii Parisului, ar trebui sa ne dea de gandit. Pana la urma este un adevar si o stare de fapt in satira respectiva. Cand Baconski, min de Externe, a spus ceva despre subiect in iarna trecuta, societatea l-a catalogat drept “rasist”, deturnand atentia de la fondul problemei. Fara a fi un admirator al lui Baconski( dar nici un detractor, mi se pare relativ absent, nu stiu, poate n-a avut timp) , am admirat o luare de pozitie ce mi s-a parut sincera si directa. Ar trebui sa nu trecem usor peste astfel de semnale. Undeva, candva, cumva, aceasta problema ( vorbesc de problema in general, nu de existenta cersetorilor romani la Paris) va trebui abordata si transata. Intarzierea nu o face sa dispara si nici nu o diminueaza, dar impiedica implicarea pozitiva a Romaniei in problemele europene serioase, dand “apa la moara” celor ce incearca sa “ treaca cu vederea” Romania cand vine vorba de ceva serios, sau blocandu-ne pe noi, ca si cetateni, intr-un cliseu vechi, prost si sordid al Romaniei subdezvoltate, cersetoare si zdrentaroase.
    Pe aceasta tema as face si o interpelare a guvernului, lipsa masurilor, a perspectivelor, a solutiilor si a oportunitatilor ducand doar la perpetuarea unei situatii date. “Salutul romanesc” ar putea fi una din “temele” cascadei de motiuni de cenzura pnl-isto-psd-iste ce vor urma. Cascada a carei forta ,nu poate rasturna guvernul zombie resuscitat, dar poate administra unele dusuri reci care macar din cand in cand sa-l faca sa scoata sunete, poate chiar cuvinte. E putin, dar se poate si din intamplare poate fi un cuvant intelept.
    Pana la urma interesul este al nostru, al tuturor.
    S-auzim de bine.

  10. 10 nimrod aprilie 20, 2010 la 11:15 pm

    Asta cu dărâmatul gardului ca să vedem cine îşi pierde discernământul pe variantă şi cine nu e de la Makarenko… Atenţie la copyright!

  11. 11 Cârcotaşu aprilie 21, 2010 la 12:56 am

    Proiectul nu prevede nimic în legătură cu gardul de la Cotroceni. Omisiune?

  12. 12 bagism aprilie 21, 2010 la 12:58 am

    am auzit ca ar fi probleme legate de costul demolarii zidului ce inconjoara Palatul Parlamentului.De ce nu se cheama romanii sa ajute la demolare?sa demolam si noi acum zidul nostru la atatia ani dupa ce germanii au demolat zidul lor.As participa cu mare bucurie la demolarea acestui simbol al comunismului.

  13. 13 Spiridus aprilie 21, 2010 la 4:01 am

    Da´ daca cheltuielile de daramare a gardului nu-s trecute in buget, de unde se iau banii? De la pensionari? De la deputati? De la pdl?
    Firma care va demola gardul e cunoscuta dinainte sau se face licitatie?
    Ce va fi pus in locul gardului – pomi, iarba, flori? Sau beton? Se incadreaza in peisajul zonei? Are aprobare de la Serv. de Urbanism?
    Se va ocupa Primaria Capitalei sau Sectorul (ca strada mi se pare ca tine de Vanghelie; sau unele tin de Capitala altele de Sectorul 5)?
    Mai pot fi multe alte intrebari…

  14. 14 Reviyorul tehnic aprilie 21, 2010 la 5:53 am

    Miss Cocoşata
    tratează cu urinologii Macoveicii, pozarea de pisoare pe întreg perimetrul împrejmuirii demolate de la Casa Pulimii, pentru a forma cercul de concentrare energetică, mi s-a spus, atât de necesar ieşirii din criza neurosexuală post traumatică.

  15. 15 nastase aprilie 21, 2010 la 7:18 am

    Mihnea Georgescu,

    Din cauza Constitutiei. Prima camera sesizata este Senatul, CD este – in acest caz – camera decizionala.

  16. 16 Ghita Bizonu' aprilie 21, 2010 la 7:29 am

    bagism
    ia zi o s acari cu galeata molozu ala pana la dracu=n patru ?! Fiindca demolarea aia costa – odata de pus jos zidul si odata scosu lui din oras…
    Prostie curata ….

  17. 17 LePrince aprilie 21, 2010 la 7:29 am

    @ persona

    Pictor fauvist, da ,nu fovist, vine de la La cage aux fauves. Acestia erau continuatori ai neoimpresionismului. Incearca sa consulti si altceva decat wikipedia.

    Imi pare rau ca te-am speriat, nu aceasta a fost intentia. Persona non grata nu e obligatoriu sa fie si speriata, este de ajuns sa fie non grata.

  18. 18 Mihnea Georgescu aprilie 21, 2010 la 7:29 am

    @nastase

    Nu mai am timp ca odinioara, dar ar merita să dezvolt o idee legată de „camera de reflecţie”, termen care se întâlneşte şi în ritualurile de iniţiere în Francmasonerie. Credeţi că regretatul Iorgovan s-a inspirat de acolo?

  19. 19 Ghita Bizonu' aprilie 21, 2010 la 7:34 am

    Proectul ala e o mistocareala ieftina.
    Mai bin i-ati spune Bertei de la obraz si de la microfon zisa cu baba se piaptana …. Diversiune populista ieftina cu menirea sa arate ca PDl este popular .. aproape de popor ..( si poa cu ideea ca spatiul ala imens se mai poa „ajusta” cu ceva „util” – nsite constructii !!
    Si sa nu va mirati ca paimarti Berta o sa iasa pe stecla flutaurand proiectu dvoastra : CETATENI !!! cand e criza pe Nastase il apuca astea !!! in loc sa gaseasca solutii !!!! Si ddai si lupta …..

  20. 20 Doru Coarna aprilie 21, 2010 la 7:36 am

    GARDUL TREBUIE SA DISPARA! SI VA DISPARE! IN SFARSIT!

    Propuneri amendamente:

    1. Accesul cetatenilor permis nu numai in timpul programului institutiei, ci si in afara lui, inclusiv in zilele de sarbatoare si de odihna, legale.

    2. Accesul cetatenilor permis dar si accesul mijloacelor de transport permis, cu conditia de a avea taxa de drumuri platita.

    3. Accesul cu animale de companie, domestice si salbatice, permis.

    4. Unitatile de Pompieri pendinte de MAI sa asigure supravegherea posibilelor focare de incendiu ca urmare a gratarelor si focurilor de tabara.

    5. Materialele rezultate in urma demolarii gardurilor institutiilor publice din intreaga tara se dau prin incredintare directa dlui. Doru Coarna, cu stima.

    6. Se interzice, in timpul programului institutiilor publice, accesul animalelor domestice in vederea procurarii hranei specifice, cu exceptia caprelor.

    7. Institutiile publice sunt obligate prin prezenta sa divida terenurile aferente dupa limite de varsta cf. Regulamentului CNA, activitatile sub consemnul 18 fiind permise numai in zonele exterioare pentru a nu deranja activitatile oficiale, cu exceptia sezonului rece, cand NU este ca in cel cald!

    8. Taxa modica de acces se va dirija catre bugetul de stat consolidat astfel.

    9. Institutiile isi pot restrange ori suspenda activitatea daca astfel concura la respectarea prezentei.

    10. Se interzic activitatile cu caracter sportiv ce pot aduce distrugeri cladirilor oficiale si geamurilor acestora, cu exceptia tirului cu arme neletale si a jocului nostru national, POARCA.

    Iar la Finale si Tranzitorii propun ca prezenta sa fie inclusa in Constitutie sub garantia nemodificarii in urmatorii 4 ani, prin Referendum national.

  21. 21 M.Voicu aprilie 21, 2010 la 7:41 am

    Pamflet: Gãsiţi diferenţe între cei care ”subtilizeazã” gardurile autostrãzii de dinainte de 1990, a celei de dupã 1989, cei care au ”subtilizat” ÎN ÎNTREGIME autostrãzile finanţate prin ”studii de fezabilitate” în ultimii 20 de ani… şi ÎI ÎNCURCÃ GARDURILE, aşa cum Ordonanţele de Urgenţã se emit de cãtre cei pe care îi încurcã Legea!

  22. 22 Harabula aprilie 21, 2010 la 8:07 am

    Deobicei, gardul este un element arhitectural solidar cu edificiul pe care il imprejmuieste. Unele garduri sunt adevarate opere de arta.
    Ele tin si de cartier.
    In orasul meu, pe vremea comunismului, unui primar i-a casunat pe garduri. A distrus garduri minunate din fier forjat de la casele boieresti, sau de la institutii publice (Tribunalul, de exemplu) si chiar biserici. Orasul arata ca un pom desfrunzit, ars intr-un incendiu.
    Este greu de distrus, dar mult mai greu de construit.
    Dupa ce a trecut furia distrugerii, incet,incet, au inceput sa apara din nou gardurile. Mult mai meschine, din beton si din profile metalice furate de prin fabrici. Niciodata, Bulevardul de pilda, nu va mai fi ce a fost.

    In legatura cu gardul Parlamentului. Asa cum a zis si d-l Nastase este suficient sa se faca niste deschideri la capete de alei pentru ca spatiul sa fie accesibil publicului. Nu este o opera de arta gardul acesta, dar nici nu merita distrus.

  23. 23 Pali aprilie 21, 2010 la 8:33 am

    Foarte tare ! Eu vreau sa ma plimb in gradina de la SIE ! Sa-i vad mai indeaproape pe prostii ca, cel din Singapore !

    Dezastru ! Evident si Roberta Alma Anastase !

    P.S. Roberta,…ne spui si noua cine plateste pachetelele pe care le distribui prin Prahova ?

  24. 24 Ion Alecu aprilie 21, 2010 la 8:43 am

    Dacă PSD ar fi la fel de penetrant/convingător precum umorul/sarcasmul Domniei Voastre, România ar arăta altfel…

  25. 25 plano10 aprilie 21, 2010 la 9:05 am

    Base Boc si Buda 🙂 vor sa cacariseasca (vorba aristocratului Paleologu) Constitutia.

  26. 26 Luca aprilie 21, 2010 la 9:13 am

    Citesc si ajung sa rad de unul singur…femeia asta Roberta e extrem de masochista. Daca i s-a pus pata pe acest zid, vine cu un proiect de lege cu ropunere de demolare. De ce sa se demoleze? Ce nu e bine? Din cate stiu eu acel zid chiar se integreaza destul de bine cu arhitectura Casei Poporului. O alta intrebare ar fi aceea a fonduriilor de demolare. De ce trebuie sa plateasca Statul Roman si implicit noi toti aceasta demolare? De ce nu plateste Roberta Anastase aceste lucrari? Nu cumva o firma a dansei se ocupa cu demolari?
    Revin la ceea ce ziceam de la inceput, faptul ca aceasta femeie are o problema de existenta.
    P.S. NU o sa fiu mirat daca doamna Anastase o sa vina si cu un proiect de lege pentru amplasarea in curtea Casei Poporului a unei carciumi de genul Golden Biltz la care sa intre Presedintele inainte de o vizita la parlament…

  27. 27 ion adrian aprilie 21, 2010 la 9:14 am

    Pintule,
    Exista o problema: in lumea CP actuale este mai simplu pare chiar indicat sa insulti popoare creatoare de stat, natiuni dar sa nu care cumva sa te atingi de o etnie. a insulta romanii nu este o actiune la fel de rasista cu a insulta tiganii?

  28. 28 ion adrian aprilie 21, 2010 la 9:23 am

    PS. Am scris, cred ca si pe aici si poate ca ai si vazut daca nu o fi fost cenzurat de Nastase , desi nu vorbeam de subiectele tabu pe acest blog si pe care nu le numesc, fiind posibil ca si simpla lor numire sa ma duca la cenzura. adica discutam doar de acuza de rasism primita de Baconski, acuza in opinia mea falsa din doua motive:
    1. Numai prostii si fiintele fruste, primitive si necultivate pot fi rasisti in adevarata acceptiune a cuvantului si Baconski in nici-un caz nu apartine respectvei multimi;
    2. Baconski odata ce a acuzat de infractionalitate nu numai etnia roma ci si etnici romani este clar ca altceva decat rasisme avea in minte;
    3. Cand s-a refereit la fiziologie a uitat doar sa explice ca fiziologia adica foamea dependenta evident de saracie prin instinctul de conservare pe care-l declanseaza poate duce si la crima, pe unii subtiri, chiar printi sa zicem, i-a dus uneori chiar si la canibalism.
    Adica asta este sensul cuvantului fiziologie pe care l-a acordat B acestuia, pronuntat desigur in mod neatent neatent dar asta nu e deloc rasism .

  29. 29 blogideologic aprilie 21, 2010 la 9:23 am

    @ Mihnea Georgescu spune: +ar merita să dezvolt o idee legată de “camera de reflecţie”, termen care se întâlneşte şi în ritualurile de iniţiere în Francmasonerie. Credeţi că regretatul Iorgovan s-a inspirat de acolo?+
    Acolo a fost iradiat ?

  30. 30 Stefan Pana aprilie 21, 2010 la 9:31 am

    Domnule Năstase, dacă tot vorbim despre propuneri, ca cea postată de dumneavoastră, aş avea şi eu una, mult mai simplă: să scrieţi pe blog cu diacritice.

    Ştiu că poate fi peste mână pentru cineva care nu este obişnuit, dar sunteţi activ pe acest blog şi sunteţi preluat de presă aproape la fiecare postare. Fără diacritice, munca noastră se complică, modificând de fiecare dată textul – uneori fiind vorba despre postări destul de lungi.

    Sper că veţi lua în calcul această propunere, care ar funcţiona în beneficiul tuturor. Vă mulţumesc.

  31. 32 Draghi Puterity aprilie 21, 2010 la 10:09 am

    Propun o motiune simpla cu titlu’ „Ma, tancu’ are motor?”.

    Pe cuvant, parca suntem intr-un film de desene animate…

  32. 33 andrei alexandru aprilie 21, 2010 la 10:10 am

    Ați avut dreptate, domnule Năstase, cînd, referindu-vă la Roberta Anastase, ați spus că frumusețea trece. Un argument suplimentar ca atributele frumoasei dumneavoastră colege sunt reale, ar fi alăturarea lui Geoană, un consacrat în materie, acestei celebre doamne.

  33. 34 Ghita Bizonu' aprilie 21, 2010 la 10:11 am

    Da .. cica mesteru ala Constanda doreste 160 milioane euroi si parcul Bordei inapoi !!
    Sunt curios cu cat a achiztionat Constanda drepturile litigioase de la mostenitoare …. si sunt curis daca primarul care i-a dat parcu Bordei nu a incalecat cu voiosie o lege doua si nnu s-a purtat abuziv ….si daca nu s-ar putea face o sesizare la DNA ….. ….

  34. 35 nu pot sa ma abtin, aprilie 21, 2010 la 10:20 am

    Un domn mai sus inca nu a inteles cit este de pretios presedintele tarii in comparatie cu institutia parlamentara ,atat de bine si mult „laudata” de mai tot romanul indiferent c-ar fi acela fraudat sau nefraudat!
    Dmnilor nu intelegeti ca fara parlament se poate dar fara presedinte ba, nu ati vazut pina unde merge tupeul pe de o parte fariseismul guvernului de cealalta parte?
    Cit costa domnule boc deplasarea guvernului la Cotroceni si cit costa deplasarea presedintelui la guvern?
    Acum ati inteles de ce dl.Traian Basescu doreste un parlament redus si cu o singura camera, ca sa poata sa-i convoace la Cotroceni si in acelasi timp sa-i concesioneze cladirea palatului domnului Prigoana pentru un mall !

  35. 36 Marcus aprilie 21, 2010 la 10:28 am

    Consultanta Electorala Pentru Kurmanbek Bakiev

    Administratia Prezidentiala prin purtatorul sau de cuvant, A. Tucal, este imputernicita sa dea urmatorul comunicat oficial:
    In urma evenimentelor de luna trecuta din statul prieten Kirghizstan, evenimente soldate cu debarcarea de la Putere prin forta, a fostului presedinte Kurmanbek Bekiev si intentia noilor autoritati interimare de a organiza alegeri libere, fostul presedinte inlaturat de la conducerea statului, a solicitat personal D-lui presedinte al Romaniei, D-l Basescu Traian, asistenta si consultanta in viitoarea campanie electorala, bazat fiind pe succesul repurtat de d-l presedinte Basescu Traian cu ocazia obtinerii celui de-al doilea mandat prezidential in Romania.
    Dupa o adanca chibzuinta d-l presedinte a decis sa raspunda favorabil acestei cereri, asistenta si consultanta oferite constand in:
    – desemnarea d-lui Videanu ca Sef de Campanie electorala a fostului presedinte kirkiz
    – instruirea primarilor din orasele si satele republicii prietene in vederea mobilizarii maselor de cetateni la viitoarele alegeri (prin incolonare si participare in mai multe sectii de votare)
    – instruirea in cadrul organizatiilor PD-L a sefilor sectiilor de votare si a agentilor electorali kirkizi in ceea ce priveste modelul si culoarea pufoaicelor, a galetilor, a brichetelor si pixurilor, cantitatilor de zahar, faina si ulei etc. ce urmeaza a fi distribuite alegatorilor
    – prin Ministerul de Externe, personal apelandu-se la experienta Ministrului de Externe roman, vor fi instruiti ambasadorii statului Kirghizstan din diferite colturi ale lumii unde vor vota cetateni kirkizi, pe modelul folosit de Ambasada Romaniei la Paris si nu numai.
    – vor fi imprumutati pentru o perioada determinata cantautoriii Guta si Salam, care vor evolua la televiziunea nationala kirkiza si in turnee electorale, in toata aceasta perioada, cu hituri electorale de succes
    – spre sfarsitul campaniei, vraciul Aliodor va primi ordin de deplasare pentru doua saptamani in republica prietena, unde se va alatura staff-ului ex-presedintelui, unde va aplica metoda “flacarii violet”
    – sefilor de sectii de votare li se va preda tehnica intocmirii proceselor verbale cu rezultate inversate
    – D-na Ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, d-na Elena Udrea, ii va instrui personal pe agentii electorali kirkizi in ceea ce priveste tehnica turismului electoral
    – punerea la dispozitia staff-ului electoral al fostului presedinte a unei echipe formate din cinci ofiteri superiori STS si a softului folosit in alegerile din Romania
    In cazul in care fostul presedinte Kurmanbek Bakiev va castiga alegerile (si se pare ca foloind aceasta strategie electorala, nu are cum sa dea gres), acesta a promis D-lui presedinte Basescu Traian, ca-l va invita sa efectueze o vizita oficiala in Kirghizstan, insotita de toate onororurile cuvenite unui asemenea eveniment plus acordarea titlulului de Doctor Honoris Causa al Universitatii din capitala tarii, Biskek.

    Purtator de Cuvant Prezidential
    A. Tucal

  36. 37 jugarean aprilie 21, 2010 la 10:43 am

    Nastase, priete-ne daca iti dai ferma unui betiv sa o administreze ala va angaja oameni dupa chipul, asemanarea si intelegerea sa si apoi nu vom avea ce numara! Basescu este format asa si isi pune in postrurile cheie soldati credinciosi precum caporalii aceia imbecili ce nu trebuie sa gandeasca! Roberta asta nu e o competenta stralucita, dar ca si Boc si multi altii executa. Chiar daca ne radem si ne simtem noi bine, ei fac ce vor si cu ganditul – rezolva seful! Mi-e mila de asemenea oameni si cat de mult se amagesc!

  37. 38 Ramona-sandrina Ilie aprilie 21, 2010 la 10:44 am

    Iarăşi ne aruncă sare în ochi să nu vedem ce ne doare defapt?
    Iarăşi trag chiulul de la măsuri concrete de criză, şomaj, sărăcie în defavoarea poporului pe care defapt vrea să-l plimbe cu dulcegăriile?
    Ce Doamne iartă-mă se întâmplă cu noi în ultima vreme?
    Unde ne sunt politicienii care dau cu pumnul în masă pentru a salva oamenii şi ţara asta din prag de faliment general?
    Pensionarii suferă, plâng de ruşine şi frustrare…au muncit atâţia ani, iar acum în loc să aibă bătrâneţi liniştite se chinuie să îşi târască viaţa după ei, iar neruşinaţii de la conducere stau şi plimbă ursul prin faţa televiziunii cu dezbateri şi idei ipocrite şi de doi lei?????
    Şomerii sunt la caătul puterilor…nu au bani, nu au de muncă, nu găsesc de muncă, dar au familii, copii, case – cu ei ce se întâmplă? Îi ducem şi pe ei să viziteze Parlamentul şi alte tâmpenii???

    Domnule Năstase… unde ne sunt aleşii???

  38. 39 ellasarya aprilie 21, 2010 la 10:50 am

    Cârcotaşului.

    E normal să nu prevadă nimic despre gardul Cotrocenilor, altfel n-ar mai fi valabilă zicala: Din afară vopsit gardul, înăuntru leopardul…

  39. 40 Cititor in stele aprilie 21, 2010 la 11:20 am

    Din „proiectul” de lege elaborat de d-l Nastase lipseste cel mai important articol: accesul liber al cetatenilor in sediile partidelor, mai ales, cu ocazia sedintelor acestora. Asa s-ar putea documenta cetateanul ce gandesc cu adevarat partidele, cum se pun la cale motiunile de cenzura si cum se cauta adeptii pro si contra acestor motiuni, etc. Mai mult, accesul cetatenilor in sediile partidelor ar fi benefic pentru liderii de partid fiindca ar afla cu aceste ocazii ce-si doresc cu adevarat votantii: de pixuri si umbrele sau galeti, probabil, s-au saturat, unii nici nu au nevoie de pixuri fiindca sunt analfabeti, galeti nu le trebuie fiindca beau apa de la cismelele publice, iar berea sau vinul se didtribuie in sticle, in schimb brichetele nu mai sunt bine primite de cand cu meciul acela castigat de steaua la masa rosie(comunista, nu verde, fiindca verdele exprima ceva curat). Niste faina si ulei sau zahar, pentru gospodine, iar pentru sotii si fiii lor, niste mici si bere : acestea ar incanta stomacul, deoarece potolesc foamea si setea si modifica, in consecinta, filosofia, daca e sa-l credem pe Napoleon.
    In aceste imprejurari, la un pahar de vorba si o inghititura de mici, multe lucruri s-ar putea lamuri, iar abstinenta la urne s-ar putea reduce daca liderii de partid ar promite sa ofere votantilor cate o farfurie de iahnie de fasole asortata cu un ciolan gustos la iesirea de la urne.
    Cred ca acest amendament ar avea sanse sa fie inclus in varianta adoptata. M-am gandit si la un al doilea amendament, acela cu dreptul cetatenilor sa intre in casele parlamentarilor si ministrilor, sa vada cat de mult se spetesc, saracii de ei, pentru binele boborului. Sa vada cu ochii lor ca parlamentarii si ceilalti sefi de institutii publice, au cam acelasi nivel de confort ca si ei, adica: intra si ies tot pe usa din case(vile) ca si restul cetatenilor, au geamuri si perdele iar pe jos au ceva covoare. Ca masa lor are tot patru picioare, sau mai multe, daca familia este mai numeroasa, beau tot din pahare si mananca cu linguri si furculite….
    Nu stiu insa ce sansa ar avea acest amendament, fiindca printre vizitatori ar putea fi si spioni ce au rolul de a inregistra ce bunuri ar putra fi subtilizate in vizite inopinate, nocturne, de catre profesionisti…
    Spun ca acest amendament nu ar trece fiindca s-ar implica si CCR care, dupa cum se stie, a castrat recent legea ANI ce avea ca menire sa-i faca pe unii cetateni sa declare corect cum stau cu saracia…..
    P.S. Astept sa apara acest mesaj pe forum fiindca sunt convins ca ar putea fi imbunatatite propunerile mele de unii cititori…
    Sper ca am fost destul de cooperant la proiect si ca urmare nu voi fi lasat in asteptare, sine die…..

  40. 41 Observator aprilie 21, 2010 la 11:22 am

    Acest gard reprezintă „simbolul legăturii rupte între parlamentari şi cei aleşi”, precizând că „nu există Parlament în Europa care să fie înconjurat de ziduri” spune Roberta Anastase.

    Am preluat de pe Mediafax citatul de mai sus (am tot verificat daca intr-adevar e corect, nu l-am gasit pe nicaieri altfel si l-am pastrat la fel cu „intre parlamentari si cei alesi)

    Nu stiu cat de simbol al legaturii rupte intre alegatori si parlamentari il reprezinta acest gard, un simbolist poate ne da detalii, insa stiu ca doar daramand simboluri nu rezolvam conflictul.

    In ’89 am daramat statuia lui Lenin, iar acum ne-am lamurit ca nu e de ajuns sa spunem ca suntem liberi, ca degeaba zicem ca avem democratie daca nu avem institutii care sa functioneze.

    Realitatea ultimilor 5-6 ani ne-a prezentat o mana de politicieni interesati mai mult de forma, deloc preocupati de fond care au adancit prin actiunile lor mai mult decat acest gard ruptura dintre alegatori si clasa politica.

  41. 42 JR. aprilie 21, 2010 la 11:35 am

    D-le Adrian Năstase, eu cred că nici măcar în glumă nu trebue să mai amintim de Roberta Anastase. Femeia este frustrată că nu e băgată în seamă nici măcar de Adrian Năstase şi flueră în biserică ca să facă ceva ce nu se face, dar atrage atenţia. La sărăcia asta în care se zbate ţara, nu numai că nu construim, dar ne sugerează că mai avem de demolat. Desfiinţarea înprejmuirilor, ajută într-un singur scop: înlesneşte atacul PARLAMENTULUI din mai multe direcţii în acelaşi timp. Nu cred că s-a uitat cum au procedat minierii când au atacat dealul Mitropoliei. O idee utopică , asta e!

  42. 43 Herr Schnitzel aprilie 21, 2010 la 11:55 am

    Am si eu unele sugestii de PL, izvorate din intelepciunea nesfarsita a kapitanului, calauza luminoasa a intregului popor: infiintarea Muzeului National al Tinichigiului si Chelnerului Roman si eventual a memorialului Potcoava-Golden Blitz, cu Sectia Spritzurilor si Notelor Vechi.

  43. 44 blogideologic aprilie 21, 2010 la 12:14 pm

    @ Adrian Năstase
    Colegul Ghita Bizonu’ are dreptate atunci când spune: „demolarea aia costa – odata de pus jos zidul si odata scosu lui din oras…”. Dacă Roberta Anastase vrea demolarea zidului de la Casa Poporului, atunci şi eu cer ca această demolare să fie făcută în raport cu standardele europene şi ISO 14000. Adică operaţia demolării să fie bine fundamentată anterior prin studii de LCA (Life Cycle Assessment) şi LCC (Life Cycle Costing). Să fie clar, scosul molozului din oraş şi depozitarea lui în acord cu standardele europene costă mult mai mult decât costă zidul şi demolarea zidului. În fine, dincolo de costul monetar al celor două operaţiuni, trebuie făcută şi evaluarea de impact ambiental pe care îl provoacă operaţiunile respective, evaluare exprimată în unităţi europene de măsură a impactului ambiental. Sînt gata să verific corectitudinea studiilor făcute de firmele angajate de Roberta Anastase pentru aceste analize de impact ambiental şi de cost monetar, adică analize LCA şi LCC.

  44. 45 Amazon aprilie 21, 2010 la 12:34 pm

    Sunt uluit: ma uit pe agentiile de stiri si vad ca un pamflet este tratat drept propunere legislativa. Situatia arata ca jurnalistii sunt obisnuiti cu orice. Sper ca printre „semnatari” este si Mircea Geoana, deoarece vad ca isi pregateste transferul spre UNPR.

  45. 46 bogdan aprilie 21, 2010 la 12:48 pm

    Foarte importanta propunere legislativa ce dovedeste viziune si preocupare pentru problemele majore ale cetatenilor. Dovada maxima de deschidere si democratie prin postarea, in premiera, pe blog inainte de trimiterea in Parlament. Iata cineva care se gandeste si lucreaza pentru noi. Sa va bucurati de sanantate si putere de munca sa ne mai fericiti cu astfel de initiative ppoate mai uitam trecutul. Ca sa-l repetam.

  46. 47 Walt Disney aprilie 21, 2010 la 1:14 pm

    Pentru respectarea dreptului la un mediu sănătos (art. 35), propun o modificare la această lege, după cum urmează.

    Articolul 1 bis: Imensul și opulentul birou al șefului senatului se transformă în parc botanic (populat în principal cu violete) pentru ca toți cetățenii României să poată beneficia de aer curat și cultivarea simțului estetic. Pe perioada mandatului actualului șef al senatului, în spiritul măsurii anti-criză de reduce a numărului de posturi în sistemul bugetar, funcția de șef al senatului va fi cumulată cu aceea de botanist șef al casei poporului.

  47. 48 M.Voicu aprilie 21, 2010 la 1:53 pm

    @Ramona-sandrina Ilie aprilie 21, 2010 la 10:44am spune: „IARĂŞI TRAG CHIULUL DE LA MĂSURI CONCRETE DE CRIZĂ… UNDE NE SUNT POLITICIENII CARE DAU CU PUMNUL ÎN MASĂ PENTRU A SALVA OAMENII ŞI ŢARA ASTA DIN PRAG DE FALIMENT GENERAL?”
    # # # Câte Ordonanţe de Urgenţã sunt în vigoare şi NU AU FOST TRANŞATE ÎNCÃ PRIN LEGE – care trebuia sã se facã DE URGENŢÃ şi sã se supunã Preşedintelui spre promulgare, conform Constituţiei.
    CINE BATJOCOREŞTE AUTORITATEA PREŞEDINTELUI ÎN AŞA HAL ?

  48. 50 G.P. aprilie 21, 2010 la 2:13 pm

    Sper ca este si va ramane o noua gluma cinica a alesilor cetatenilor romani cu drept de vot.Oricum, si faptul ca s-a permis pt. concertul AC&DC sa fie montate in curtea Casei Poporului tribune este inca o dovada a prostiei si foamei de bani a celor ce au votat, aproband aceasta degradanta idee….daca AC&DC vroiau sa aiba WC-ul acolo si numai acolo si plateau bine si cu asta erati de acord??? Doar asa, in spirit de fronda…cum sa ne batem joc de noi insine…Cred ca acolo in Parlament si la guvernare si in justitia romana doar asta e spiritul care mai e treaz…”noi ne-am rezolvat acum va „rezolvam” pe voi” ……cinic dar…mai am un pic si dau in Altzheimer …deci…FACETI CE VA TRECE PRIN MINTILE VOASTRE LUMINATE, eu raman cu lumea mea!

  49. 51 sorin aprilie 21, 2010 la 3:54 pm

    Chiar nu vede nimeni ca este o ironie????
    Ieftina de altfel, dar o ironie

  50. 52 Don Pedrino aprilie 21, 2010 la 3:57 pm

    @ALL

    Da’ mai lasati-o dracului de fufa, mai oameni buni. Iata cat timp si energie ati consumat pe marginea unei ineptii – poate nu intamplator – lansate de fufa „intoacatoare” de la Ploiesti. Nenorocitii astia mai au un pic si pun in aplicare GENOCIDUL impotriva pensionarilor, iar voi trancaniti, trancaniti despre gardul de care Roberta a tot visat s-o rezeme odata cineva…
    Hai mai bine sa discutam despre ALEGERILE ANTICIPATE, fratilor. Hai sa vedem ce va trebui sa faca Ponta ca sa indrepte erorile comise de Geoana si pe cele (multe) necomise dar puse in carca lui. Haideti sa reintroducem PSD-ul pe scena! Oare nu este momentul declansarii procesului alegerilor anticipate? Asta ar trebui sa fie, cred, subiectul cu care opozitia ar putea sa reintre in scena, in forta, si sa intarzie aprobarea nefericit conceputelor legi privind pensiile, educatia, sanatatea…

  51. 53 Observator aprilie 21, 2010 la 4:42 pm

    @LePrince

    Saracia si lipsa accesului la educatie reprezinta doi factori foarte importanti in generarea fenomenului cersitului. Primul pas in rezolvarea oricarei probleme este sa constientizam existenta cauzei. Ne-am obisnuit de fiecare data cand vorbim de saracie sa ne uitam mai departe, in locuri precum Africa sau sa asociem saracia cu lenea, uitand ca Romania e tara cu unul din cele mai ridicate nivele de saracie din Europa. In Romania saracia a devinit vizibila peste tot: atat in cartierele marginase, cat si in zonele centrale ale marilor orase sau in satele abandonate de catre parintii plecati in cautarea unei vieti mai bune prin strainatate; in cersetorii de la coltul strazii, semafoare sau din metrou, in mizeria mahalalelor si a straziilor pline de gropi.

    Intr-o lume in care accesul informatiei reprezinta cheia succesului, in Romania exista inca tineri care nu au acces la o educatie primara de baza.

    Despre alte lucruri ca egalitatea de sanse, asigurarea sustenabilitati mediului sau imbunatatirea sanatatii materne (lucruri despre care am citit pe site-ul MAE la “Obiectivele de dezvoltare ale mileniului(sic!)) cred ca e prematur sa vorbim fara sa rezolvam cei doi factori mentionati mai sus.
    Nici cei de la MAE nu vor sa vorbeasca, pe site gasim niste traduceri cred, cu niciun fel de date specifice pentru Romania.

    Iar, din pacate, saracia nu o putem rezova cu vorbe si cu „pensii minime”, ci prin crestere economica intr-un mod sanatos.

    Stiu ca de multe ori asociem o anumita minoritate nationala cu fenomenul infractional, poate pentru ca sunt uneori mai „trainuiti” in astfel de tertipuri, insa imi mentin parerea ca nivelul ridicat de saracie si lipsa accesului la educatie raman factorii cei mai importanti in generarea acestor fenomene, si nu ar trebui sa ne miram daca peste cativa ani fenomenul se va generaliza la o anumita clasa sociala. Si atunci degeaba hack-uim site-ul LeMonde ca nu mai avem ce mesaj sa punem.

    Mi-a placut sugestia cu motiunile de cenzura pe baza „salutului romanesc”

    Oricum, trecand peste pataniile romanesti, frumoasa trecere in revista a Parisului. Nu scrieti un ghid turistic „romantat”?

  52. 54 Ghita Bizonu' aprilie 21, 2010 la 4:57 pm

    Observatpr
    institutiile nu functioneaza de la sine. Mai trebuie si o societate care sa ceara sa functioneze !
    Insa societatea noastra e ca hipnotizata de Basescu. Acu toti acepta ca Constitutia trebuie modificata fiindca are gauri. Insa numa io am fost tembelu care a facut comparatii cu ce zice constitutia franceza, italiana, germana – care par a da putere totala presedintelui – si practica parlamentara . Toata lumea accepta abuzul cu desemnarea dupa muschi …si in final vom avea un stat reformat condus de un Dominus atque Deus (Zeus.ro!

  53. 55 Ghita Bizonu' aprilie 21, 2010 la 5:26 pm

    Ion Adrian

    1. Numai prostii si fiintele fruste, primitive si necultivate pot fi rasisti in adevarata acceptiune a cuvantului si Baconski in nici-un caz nu apartine respectvei multimi;
    Ca care este parerea ta despre Gobineau ? Stii ala cu tratactu despre inegalitatea raselor. Ala care avea o obsesie cu dolicocefalii blonzi crezandu-i pe toti arieni . Deci primitivul si frustul Joseph Arthur conte de Gobineau ( ma rog in uneori totulatra de conte ii este contestata) . Si necultivat sigur… Intamplator am avut ocazia sa cumpar volumul al doilea al zisului eseu. …. Nu as indrazni sa zic necultivat ci excesiv de cultivat , o adevarata cascada de referinte antice ce sa fiu sincer m-au plitisit ( pana si pe mine ! ).
    [Exista o problema: in lumea CP actuale este mai simplu pare chiar indicat sa insulti popoare creatoare de stat, natiuni dar sa nu care cumva sa te atingi de o etnie
    SI care ar fi diferenta dintre un popor creator de stat ( asta se pare ca o datorezi hungaristilor) si o etnie?
    De acord cu tine ca a insulta romanii este o actiune la fel de rasista cu a insulta tiganii si cam de aici au inceput discutiile mele cu Prinsu ala …
    Si ptr rasismul subtil cauta te rog creatorii de biblioteci ….

  54. 56 Cititor in stele aprilie 21, 2010 la 5:37 pm

    Paradoxuri si nu prea: sper sa treaca de vames

    A. Nastase este mereu dispus sa ia in deradere ce face ANASTASE!
    A, Nastase este invidios cumva ca la o pronuntie gresita a cuiva s-ar putea sa se creada ca nu Anastase a propus ceva ci chiar Nastase? Si, astfel, prin aceasta luare de pozitie se pune la adapost????
    Parerea mea este ca ar trebui sa fie mandru ca exista un A Nastase si o Anastase!!!
    Si amandoi stau uneori la aceeasi masa(din prezidiul CD). Sa fie aici un alt paradox? In loc sa fie atras de frumusetea reala si naturala a d-nei Anastase, A. Nastase aplica legea lui Coulomb: A Nastase respinge tot timpul pe Anastase(fiindca e de la PDL). Ca sa vezi!!!

  55. 57 Ghita Bizonu' aprilie 21, 2010 la 6:12 pm

    Les francais sont des cons !! Ne parlons pas de chauvinisme – ca ei au iinventat , mi se pare , termenul sovin .
    Si tiganii ,,, Tiganii de care se toot vorbeste sunt in primul rand o problema sociala nu etnica, rasiala ori cum vreti .
    Aia care „ne fac de ras” samd sunt de fapt o fractiune a populatiei tiganesti . O fractiune care refuza cu obstinatie sa se integreze vietii moderne . Fiindca ce pretentii de integrare poti sa ai cand „traditia” este ca „barbati” de 13 -14 ani sa se insoare cu „femei” de 11-12 ani ?! Si din ce pot subzista acestia cand ocupatiile traditionale au fost eliminate de industria moderna ( in frageda mea copilariw pieptenii ieftini eraus pecialitate tiganeasca . Din os .. Insa au aparut cei de plastic .. si . Rudaria fost si ea mancata de plastic . Cine mai are nevoie sa i se spoiasca tingirile ?!) . Au ramas doar ocupatiile ale a cu iz penal ( si se pare ca multe „intelectuale” cu facultate cad victima ghiocului !!! )
    Iar UE si in special Franta au cazut in propria lor prostie . Cu vreo18 ani in urma o turma de parlamentari condusa de una Cati Lalumiere ne-a facut „recomandari pertinente” – sa nu mai impunem cu forta ( amenzii )
    scolarizarea copiilor ! Reinvierea meseriilor traditionale sa aiba din ce trai (?! Da piata cum o mai inviau ?! ). Sa nu stresam copii de tigani cu limbi straine si matematica ci sa le facem, clase cu cantece si dansuri folcorice !! ( rasista Bezniera stangista !!!). Si in final au gasit hiba – ca nu au scoli in limba lor ! ( de cand dracu asta a impiedicat tiganu sa se descurce? Un coleg din armata, tigan din Marmu , isi batea joc de noi ceilalti zicand ca suntem atat de prosti ca avem nevoie de scoala sa stim o limba straina. El avea 4 sau 5 clase si vorbea romaneste, ungureste , tiganeste si rupea binisor ucraineana ba mai stia si destula nemteasca cat sa se descurce la minim ! )
    Sau na . Florin Cioaba , pastor , isi marita fica la 14 ani ! daca si pastoru Cioaba nu putea sa-si tina fica la scoala ….
    Nu vor si basta . SI Europa era moarta dupa pitorescul lor …
    Si acum cand tot tiganu din Romania ( si ala care nu se egzista , adica neam de neamu lui nu a avut acte – de nastere, livret militar samd fiindca nu a vrut !! ) este cetatean european les cons nu stiu decat sa ne acuze de rasism ( ei fiind sovini prin definitie ) si sa incarce avioane de cetateni europeni ca sa-i trimita inapoi … Inapoi unde ? Ce credeti ca tiganii is tampiti ? Nu sunt !!! Stiu si ei bine unde marafetu’ si fiind mai nomazi ….
    Deocamdat ce vaz eu este intoleranta rasiala ( aia de care ne acuzau ! ) si incalcarea unor tratate europene ….
    A da. Si sa le zicem din nou tigani !! Nu roma . Tigani .
    si sa nu uit – mai sunt si ceilalti. Oameni asezati , cam la nivelul generatiei lor. Insi care s-au casatorit dupa serviciul militar cu tinere de 16-17 ani , cu o scolarizare medie ( la media societatii romanesti din anii 60-70 ! scazuta va zic io !! ) , destui lucratori calificati (azi insa someri sau traind pe picior amintindu-si cu nostalgie de timpu cand ziceau ba ! sunt lacatus la Laromet ! ) si care au avut grija ca copii lo9r sa faca ceva scoala ( grija- la nevoie cu cureaua !! ).M-amintalnit acu vreo 10 ani cu un fost caporal, unu Iorga . Tigan . Draglinist . Extrem de mandru Iorga imi zicea ca fi-sa e la facultate da fi-su a fost cam tampit cand a ales ceva mai putinlucrativ – istoria parca …
    Si la mica barfa imi aduc aminte de o colega de la un curs de programare Cobol .. Tiganca . Intotdeana impecabila . Maniaca a detaliului . Am intrebat-o : la fel de maniaca si in casa la tine ? Da ! Sa va zic ceva – frumusica fata da nu stiu cati barbati normali pot suporta o maniaca a ordinii !! Aia baga in disperare si pe un majur afurisit si ar fi facut juma din companie sa dezerteze cu pretentiile ei absurde !!!
    Adica – tiganii is ca noi. Insa ofractie a lor .. refuza sa se integreze in societatea moderna . Ce se vede si in India – specialisti de elita, matematicieni de forta , rachete cosmice si insi care traiesc ca acu 3000 de ani pe aceiasi strada …

  56. 59 cantarul de tone aprilie 21, 2010 la 6:52 pm

    @ Cititor in stele

    Fost-a lele cat a fost Anastase, acum are peste 0,1 tone si carnea buhaita. Cu asa „frumusete naturala” Anastase nu se califica pentru a-l atrage pe A. Nastase. In chestii de-astea nu are importanta apartenenta de partid, dupa cum nu conteaza nici stiinta de carte, precum zice intelepciunea romaneasca.

  57. 60 ion adrian aprilie 21, 2010 la 9:10 pm

    Bizonule,

    Am vorbit cu Printul
    De fapt pentru stil nici nu meriti sa primesti raspuns. Ti-l dau fara sa-ti explicitez . Daca pricepi singur esti mai inteligent decat te cred eu. 🙂

    Joseph Arthur Comte de Gobineau (Ville-d’Avray, July 14, 1816 – October 13, 1882 in Turin)

  58. 61 APS aprilie 22, 2010 la 5:38 am

    Domnule Nastase,
    Noi ne tinem de bancuri si domnul asta din ce in ce mai periculos impinge tara spre dictatura…Va face un simulacru de parlament de buzunar, populat de prietenii si mai ales prietenele lui cu creierul neted, va avea acelasi Guvern format din tucalarii lui, vechi sau recent ademeniti cu amageli, iar de restul institutiilor nu mai vorbesc, ca ii sunt deja aservite. Intrebarea mea, mai mult retorica, este ce faceti, CONCRET, dvs si dl Ponta si cei care, din pacate putini, si-au mai pastrat luciditatea de a-si da seama ce se intampla? Si asta pana cand nu va face PDS-ul praf, ca vad ca a inceput eficient.
    Putem face ironii fine la adresa aberatiilor lor, insa asta nu ii impiedica cu nimic sa le puna in practica. Desigur, ma refer mai putin la zidurile Parlamentului si mai mult la faptul ca ideea lor de baza era sa il desfiinteze sub o forma sau alta. E si ceva simbolic, intai distrugi zidurile si pe urma nimicesti cetatea.

  59. 62 nu pot sa ma abtin, aprilie 22, 2010 la 7:36 am

    Domnilor,
    Despre gard si garduri numai de bine, ce s-ar face romanii daca nu ar avea garduri,ramane intrebarea:

    Cine a construit gardul in ce an si de ce???????????????????????

    Eu zic sa-l darame cel putin despre ce se intampla in acea cladire nu se va mai zice, „Afara-i vopsit gardul, inauntru leopardul”

  60. 63 nu pot sa ma abtin, aprilie 22, 2010 la 9:35 am

    Cantarul in tone,

    Ce ai domnule cu femeia?Dumneata nu intelegi ca si dansa este un actor si ca rolul ii cere sa-si schimbe alura de vampa in cu alta de politician?

  61. 64 cantarul de tone aprilie 22, 2010 la 12:52 pm

    @ nu pot sa ma abtin

    M-a ferit Al de Sus sa am vreo treaba, ceva, cu asa „frumusete naturala” fleshcaita ca Anastase. Auzi vorba, ca si-a schimbat „alura de vampa in cu alta de politician”! Politicianca e musai sa fie grasa si ingalata?

  62. 65 nu pot sa ma abtin, aprilie 22, 2010 la 1:33 pm

    Cantarule….., politician inseamna altceva cu sau fara ghilimele, dar observ ca nu ai inteles desi eu ti-am dat un indiciu , „cristal clear”, vorba englezului iesit din ceata si ajuns in fata unui bordel!

  63. 66 Ghita Bizonu' aprilie 22, 2010 la 5:25 pm

    Ion Adrian

    te rog Numai prostii si fiintele fruste, primitive si necultivate pot fi rasisti in adevarata acceptiune a cuvantului in ce categorie intra Gobineau ?! Sau cel care a scris Eseu asupra inegalitatii raselor nu are de-a face cu rasismul ? Si unde este greseala mea ? Ca am scris ca in unele surse am gasit „zis conte” , insa intotdeauna de Gobineau descendent al unei cechi familii de „roba”?
    Joseph Arthur de Gobineau, dit le comte de Gobineau, né le 14 juillet 1816 à Ville-d’Avray et mort le 13 octobre 1882 à Turin, est un diplomate et écrivain français. Il doit sa notoriété posthume à son Essai sur l’inégalité des races humaines (1853-1855), qui le range parmi les pères de la pensée racialiste. Il est également l’auteur d’une œuvre littéraire romantique, d’essais polémiques et de travaux historiques et philologiques sur l’Iran ancien.
    Deci Gobineau era o fiinta frusta ? Primitiva ? ca necultyivat nu prea avea cum fi ….

  64. 67 Observator aprilie 22, 2010 la 8:50 pm

    @Ghita Bizonu’ – eu nu cred ca toata societatea este hipnotizata de Basescu. Da, exista o parte a societatii romanesti care s-a complacut in lipsa de reactie, cred insa ca aceasta criza ii scoate din letargie. Mi-as dori insa ca presedintia sau guvernul sa se prinda macar in ceasul al 12-lea (oare nu l-om fi depasit) ca e nevoie de oameni capabili, de institutii functionale.

    Si mai am o teorie si anume ca cu cat e mai educat un popor, cu atat cere mai mult de la institutiile statului. Tare mi-e teama ca acum „tara ne vrea prosti”

  65. 68 blogideologic aprilie 23, 2010 la 9:33 am

    @ Observator spune: +acum “tara ne vrea prosti”+
    Ţara ne vrea proşti ? Alegaţia chiar este mare prostie (cuplată cu multă impertinenţă). În realitate, Baştanul ne vrea proşti. Mai clar, Traian Băsescu ne vrea proşti!

  66. 69 nu pot sa ma abtin, aprilie 23, 2010 la 10:28 am

    Observator,

    Nu doresc sa va contrazic ,dar atata timp cit 50% din….merg la vot pro si 50% din merg pentru acelasi vot contra , atata timp cit numele presedintelui a inceput sa nu mai fie rostit decit in soapta , societatea este mai mult decit hipnotizata.
    Criza adanceseste si mai mult starea de „moleseala ” a societatii romanesti. Chestiunea cu „educatia” nu merge la romani , va contrazice un segment educat, intelectualii din invatamant . reactia duplicitara ,chiar si acum cind este mai mult decit clar ca sunt afectati si de legea invatamantului dar si de legea salarizarii.

  67. 70 ion adrian aprilie 23, 2010 la 7:24 pm

    Nu inteleg de ce este bine sa daramam un gard care exista?
    Si Cismigiul are gard. Si mai toate parcurile mari. Nu strica sa existe un gard, dar cu porti larg deschise cu intrare libera dar si cu gardieni ca la orice parc.
    Unde gresesc?
    Astept raspuns.

    PS Vazui o contrapropunere facuta in stil somilar de dl sever Voinescu.
    Daca lumea o duce rau si rasul face bine 🙂

  68. 71 ion adrian aprilie 23, 2010 la 7:25 pm

    Bizonule,
    Nu m-ai surprins in mod placut asa ca ramane cum am vorbit.
    Dar azi e ziua ta si cu asta ma surprinzi in mod placut : La multi ani!

  69. 72 cantarul de tone aprilie 23, 2010 la 7:55 pm

    @ nu pot sa ma abtin

    Acum e „cristal clear” de ce sunt atatia barbati impotenti. Fiindca gandesc ca tine si sa resemneaza cu „frumuseti naturale” ca Anastase ca doar e politicianca si restul nu se pune!


  1. 1 S’il vous plait messieurs sau cum este denigrat poporul roman « Hai ca se poate! Trackback pe aprilie 21, 2010 la 11:28 am
  2. 2 Pe redute popor ! Ori noi, ori ei… « Sfinxul Trackback pe aprilie 21, 2010 la 10:30 pm
  3. 3 O mica victorie pentru popor « ministru >> prim-ministru >> blogger Trackback pe iunie 10, 2010 la 6:59 am

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!