Vechile metehne sunt cele care l-au atacat, energetic, din nou, pe Mircea Geoana

Sunt mai surprins de reactia lui Mircea Geoana decat de plecarile unor oameni din partid. Oamenii vin si pleaca, aceasta fiind soarta unui partid mare. E un moment de schimbare si nu imi fac probleme deosebite, fiindca numarul celor care vin entuziast alaturi de PSD si alaturi de Victor Ponta este mult mai mare decat numarul celor care pleaca.

Reactia lui Mircea Geoana este insa nu doar nepotrivita ci  si jignitoare. Dupa ce cu totii am afirmat categoric ca dorim sa pastram functia de la Senat pentru Mircea Geoana, indiferent de cat de simpatic ni se pare domnia sa, vad ca domnul Geoana continua sa se comporte ca o victima. Punctul meu de vedere,  de sustinere, a fost clar exprimat,  desi, in 2006, daca imi aduc bine aminte,  domnul Geoana a fost cel care a cerut retragerea sprijinului politic pentru presedintele Camerei.

Mi se pare neintemeiata acesta declaratie cu atat mai mult cu cat el este cel care a calcat in picioare in ultimii cinci ani imaginea partidului, facand azi ca Victor Ponta sa preia un partid criticat si chiar ridiculizat. Pentru „trecutul” ultimilor 5 ani, Mircea Geoana are o raspundere, pe care trebuie sa si-o asume. Nu cred ca poate, in numele acestui „trecut”, plin de erori si de infrangeri, la patru zile dupa Congres, sa inceapa sa acuze. 

Mi-ar fi placut ca domnul Geoana sa invete ceva din infrangerea de sambata noaptea. Sa invete macar ca nu poate vorbi la nesfarsit pe langa problemele reale ale partidului, sperand ca lumea nu le va vedea. Jocurile de culise pentru aranjarea unui Congres nestatutar, incalcarea regulilor, instigarea la ura intre colegi si negocierile nesfarsite pentru posturi nu sunt “metehne vechi”, ci sunt, din pacate, „noile” reguli ale PSD-ului impus de “Revolutia culturala” a lui Mircea Geoana.

E ridicol sa incerci sa sugerezi acum ca adversarii lui Geoana l-au presat pe Diaconescu sa se retraga in favoarea lui Geoana. Dupa ce Diaconescu a candidat impotriva lui Geoana. Dupa ce Diaconescu a vorbit la Congres impotriva lui Mircea Geoana. Si dupa ce apropiatii lui Geoana l-au presat la nesfarsit pe Diaconescu sa se retraga in favoarea acestuia. Reamintesc momentul sedintei de la PSD Bucuresti si anunturile transmise pe surse, in toate zilele anterioare congresului, cand se vorbea de retragerea lui Cristi Diaconescu.

Astept ca domnul Geoana sa uite ca a refuzat o dezbatere serioasa in partid si ca a facut tot ce a putut pentru a bloca analiza reala a cauzelor pentru care am ajuns sa fim mereu pe locul doi. Si sa vina, zilele urmatoare, si sa acuze noua conducere pentru esecurile consecutive din ultimii cinci ani. Sa acuze “vanghelizarea” PSD. Sa acuze ca PSD-ul nu mai are identitate ideologica.

Mi se pare, oricum,  ridicol sa ma acuze de amenintari privind schimbarea liderilor din teritoriu. Exista vreunul dintre ei care sa afirme public ca as fi facut asa ceva? Sunt la Bruxelles cu senatorul Ioan Mang, presedintele organizatiei din Bihor, care l-a votat pe Mircea Geoana. Poate sa confirme asa ceva? Am vorbit  zilele trecute cu Florin Cazacu, presedintele organizatiei Hunedoara, care l-a votat pe Geoana. Poate sa confirme asa ceva? Am vorbit ieri cu Costica Nita. Poate sa confirme asa ceva? De ce oare simte nevoia Mircea Geoana sa minta in legatura cu acest subiect? Si sa introduca zazanie intre noi – intr-un moment cand ar fi nevoie de solidaritate? Vrea sa le ofere teme de preocupare celor care au fost tradati in intelegerile organizate pentru sustinerea lui?

Din pacate, Mircea Geoana nu a stiut sa castige, atunci cand s-a inscris la alegerile din 2005 impotriva lui Ion Iliescu si dovedeste, pentru a doua oara, ca nu stie nici sa piarda.

Daca ii pasa cu adevarat de soarta acestui partid, ii recomand sa lase comunicatele transmise de la distanta, si sa vina alaturi de noua conducere a partidului. E nevoie de experienta noastra a tuturor, inclusiv a fostilor presedinti ai PSD, pentru a ajuta partidul sa mearga intr-o directie de performanta politica. Statul pe margine este nespecific unui om curajos si cu coloana vertebrala. Nimeni, DIN PARTID, nu doreste sa ii ia  lui Mircea Geoana biroul de la Senat. Va trebui sa lase deoparte frustrarile venind din trecut. Asa cum trebuie sa facem cu totii.

200 Răspunsuri to “Vechile metehne sunt cele care l-au atacat, energetic, din nou, pe Mircea Geoana”


  1. 1 Robert februarie 25, 2010 la 9:24 am

    Ce credeti despre „flexibilitatea” politica a lui Diaconescu? Care considerati ca sunt atasamentele doctrinare ale acestuia, in situatia in care declara ca, la cateva ore de la incheierea congresului PSD, ar fi fost in stare sa semneze adeziunea la PNL, iar la cateva zile a trecut in barca lui Basescu? Este Cristian Diaconescu doar un „vanator de ciolan” care a inselat pe toata lumea prin atitudinea sa asa-zis „profesionista”?

  2. 2 grigore februarie 25, 2010 la 9:38 am

    geoana nu a invatat nimic in acesti ani, a stiut doar sa dezbine partidul .eu v-am mai spus ca nu e bun pentru un conducator, cind a fost la conducerea m.a.e. nu el a condus aceasta institutie ci altcineva, nu spun cine.cred ca stiti cine.

  3. 3 CT februarie 25, 2010 la 9:44 am

    domnule Adrian, fără îndoială că în acest moment ar fi trebuit să fiţi în fruntea partidului. Numai o „mână de fier” mai poate controla dezechilibrul creat în partid după aceste alegeri „buclucaşe”… nu ştiu dacă Victor Ponta are destulă experienţă să ţină frâurile. Ajutaţi-l…

  4. 4 mpg februarie 25, 2010 la 10:03 am

    Dle AN, comportarea lui Mircea Geoana nu trebuie sa va contrarieze acum cand a fost debarcat corect de la conducerea psd, ci din perioada cand a supravietuit ca ambasador sub conducerea unui partid foarte ostil psd si apoi ulterior castigarii presidentiei psd prin mijloace neortodoxe. Gafele(prostiile) facute de MG pe toata perioada 2005-20010 au dovedit ca nu este OMUL pe care psd il asteapta. Cea mai grava prostie este trecerea de senat prin aprobare tacita(neimplicarea a lui MC ca presedinte al senatului) a prioectului de lege privind regiunile de dezvoltare propuse de UDMR. Nu imi aduc aminte ca MC sa fi luat atitudine in problema intocmirii acestor regiuni dupa planul UDMR de refacere a regiunii HARCOV. Nici dupa 20 de ani nu inteleg ce cauta un partid etnic( sub acoperirea de uniune culturala) in parlament impotriva prevederii constitutiei, platit din banii prostimii carora cu ajutorul (care este mereu la guvernare) lui pdl ne impoziteaza pana si respiratia in scopul sa traiasca ei ff bine si eventual sa-si declare autonomia cat mai repede.

  5. 5 Cristian februarie 25, 2010 la 10:29 am

    Intr-adevar, flacara violet ramane o figura publica importanta. 🙂

  6. 6 Doru Coarna februarie 25, 2010 la 10:45 am

    Domnul Mircea Geoana ar trebui sa descalte cizmele si sa incalte cipicii de balet; similar, sa schimbe si dansul, de la ‘calusari’ la un balet mai fin, mai potrivit momentului.
    Poate purta cizmele acolo, la Senat, nu i le ia nimeni, dar cred ca are datoria totusi sa danseze in pas cu partidul si nu in contratimp din acea functie; in fapt, partidul i-a oferit toate ocaziile imaginabile, ba si din cele inimaginabile, nu e vina partidului ca nu a performat, dar nici Domnia sa nu trebuie sa-si asume vina de a sicana pe nimeni.

    In fapt, entitatea asta numita PSD isi continua evolutia condusa de un echipaj reorganizat, cu alt comandant; programele, ideile, imaginea si actiunea continua si conteaza, persoanele nu, atata vreme cat nu poseda capital aproape infinit, acel ‘brand’ hazos dar foarte real…

    Poate ca mai trista e situatia cu cei care au ‘brand’ dar si-l retin, nu?

  7. 7 Pacala februarie 25, 2010 la 10:52 am

    Domnule AN,
    O conducere a plecat, o alta noua a venit. Normal, democratie. Dar eu as vrea sa stiu cam cand estimati dvs. ca se va vedea un PSD puternic? Cam cat ii va lua?
    Si doi, daca pe dl.Diaconescu il vom vedea ambasador la Paris sau ministru de externe in guvernul BOC sau ca trecut la PNL, ce sens au toate discutiile astea cu plecarea sa din PSD? Nu este vraja marii la malul lacului servita presei?

  8. 8 Ionut Marin februarie 25, 2010 la 10:57 am

    Valabil pentru d-l Geoana si pentru multi altii !!!

    Matriarhat, patriarhat, Unchi-arhat, Bunic-arhat si toate formele organizate pe care ni le-am insusit de-a lungul amaratei noastre evolutii, nu au facut altceva decat a face mai confortabil procesul de „gandire”, de a bloca dezv. inteligentei, de a ne tine in custi sociale.
    Ce e ciudat ca toate cele de pe Pamant au si vor proceda la fel, la animale exista HAITA – condusa de vreun smeker sau altul cu mai mult tupeu ! – deci….exact la fel dar de ce oare ? Pt ca, cred ca e mult mai usor sa-l lasi pe cel mai cu mot sa gandeasca pentru tine, iar tu….te limitezi in a copia sau a asculta „masculul sau femela ALPHA”. E mult mai usor asa decat a incerca un proces de gandire – oauuuuu !!! sa gandesc ??! ce e aia ??!!
    Prefer sa-i acord statul de INTELIGENT altuia (poate mai prost ca mine) care a avut tupeul, sau poate din plictiseala si intamplare, s-a gandit la ceva mai repede decat mine si…..a avut TUPEUL sa o spuna.
    De multe ori inteligenta sau geniu = tupeu, norocul de a o spune „primul” si toti striga in cor – mamaaaaa ce destept e asta !

    Ce este intr-adevar nasol este ca,….daca nu faci parte dintr-o HAITA, esti ultimul om de pe lume, esti leprosul leprosilor, esti paria societatii, esti nebunul nebunilor, esti dezertor, esti oaia neagra, vei fi pus la zid, vei fi izgonit si ars pe rug – daca nu esti cu ei clar…..esti impotriva lor.
    Se ingradeste orice sansa de a gandi si analiza de unul singur, de a fi autentic, orice lucru facut altfel decat asa cum se obisnuieste este catalogat ca NEFUNCTIONAL, NOUTATE, FARA REZULTATE, asta doar pt ca nu e facut ca „ei” !!!
    – SOCIETATEA – este o HAITA
    – Locul de munca – este o HAITA pusa pe a face bani – asta este defapt o companie
    – Politica – este o HAITA adunata si pusa pe „condus” haita de rang inferior
    – Fiecare TARA de pe glob – este o HAITA nascuta intr-un loc cu aceleasi legi si mentalitate dar nimic mai mult…o HAITA
    – Familia – o HAITA cu scopul de a se procrea si de a da nastere „propriei HAITE”
    – s.a.m.d
    Daca nu faci parte dintr-o HAITA….nasol pt tine……oare ??!!!

  9. 9 Elvis februarie 25, 2010 la 11:00 am

    Aşa este, din păcate, Mircea Geoană are o imagine de sine mult mai bună decât valoarea intrinsecă a dânsului ! Dar este un bun om de echipă şi atunci când se simte respectat, un bun coalizator al echipei în care lucrează ! Din păcate, dumnealui ar fi trebuit să înveţe că valoarea nu ţi-o dau colegii, ci ţi-o ştii singur, prin comparaţii, printr-o evaluare dură, dar corectă, prin neexagerarea trăsăturilor pozitive de caracter, dar nici diminuarea lor etc, etc. Dumnealui în urma propriilor analize se supraevaluează ! Una este să-ţi doreşti să fii cumva şi alta e să fii acel om ! Şi noi, când ne punem încrederea în cineva, ne-o punem pe cine este acel om şi nu pe cine vrea să fie ! Domnul Geoană ar fi trebuit să înveţe că un lider este, nu îşi doreşte să fie, ca să mă exprim un pic în stilul domnului Vanghelie ! Dar are destule calităţi ca să ajute foarte mult liderul şi partidul cu ce este acum ! Se pare că trăieşte cu acest ego exacerbat şi va lua multe funduri de pământ până să-şi revină ! Din păcate, aşa cum aţi spus şi dvs antrenează şi pe alţii ! Defectul de manipulator nu i l-am observat până acum , dar se pare că era conex cu cel de vanitate, pentru că aceste trăsături negative se leagă între ele ca tusea cu junghiul ! Domnule Geoană, îmi permit o glumă, mai uşor cu pianul pe scări că faceţi zgomot şi, din păcate, melodia Mihaela, dragostea mea se spune în mediul privat, intim şi nu la televizor în văzul lumii ! Asta ca să o iau pe la Ploieşti ! Nu problemele dvs şi efuziunile dvs sentimentale sunt importante pentru noi plebeii, ci felul cum din poziţia de lider sau de membru al conducerii unui partid social de stânga rezolvaţi problemele noastre ! Mai şi meditaţi înainte de a acţiona, aveţi de la cine să luaţi exemplu în acel partid !

  10. 10 exasperat februarie 25, 2010 la 11:06 am

    @ Adrian Nastase

    Dumneavoastră faceţi un apel la M.G. să vină alături de actuala conducere a partidului. Eu cred că singurul lucru bun cu care domnia-sa poate să ajute acum PSD este să tacă din gură. Pentru că dacă PSD are acum nevoie de „experienţa” lui Mircea Geoană, înseamnă că m-am înşelat amarnic în noaptea de 20 spre 21.

    Petruţ

  11. 11 gygy februarie 25, 2010 la 11:10 am

    Nu pot sa inteleg atata naivitate. In 2005, dupa ce a „castigat” alegerile din partid, Geoana a tinut o conferinta de presa ; A fost evident din acel moment ca PSD are un presedinte psihopat, incapabil si GOL intelectual, lipsit total de simtul ridicolului; de aici si marea lui prietenie cu un alt papagal ” celebru”, ma refer la Adolf Antonescu. Ma intreb cat de ridicol o fi fost ca ambasador ! Vorbea nevasta-sa in locul lui ?!?
    O solutie pentru PSD ar fi sa scape de un….cabotin! De obicei tumorile se elimina chirurgical !

  12. 12 exasperat februarie 25, 2010 la 11:11 am

    Cât caracter trebuie să ai ca să ataci noua conducere a partidului pe care până mai ieri îl conduceai? Şi să faci asta de-o manieră lamentabilă – printr-un comunicat de presă lansat dezbaterii şi circului mediatic.

    Păi nu tu, Mircea Geoană, înfierai sâmbătă la microfonul Congresului dezertările din partid? De ce nu ai dat un comunicat în care să critici acid gestul lui Cristi Diaconescu? De ce nu ai dat un comunicat în care să-ţi re-declari iubirea faţă de poporul pesedist? De ce nu ai dat un comunicat în care să faci apel la „unitate acum mai mult ca oricând”?

    Retorică de Dâmboviţa, fireşte.

  13. 13 gygy februarie 25, 2010 la 11:12 am

    Ah, am uitat sa intreb ce naiba va tot uitati in gura unui prostanac ? Scuzati limbajul mai….

  14. 14 exasperat februarie 25, 2010 la 11:13 am

    Gestul lui M.G. mă face să reafirm ce am spus duminică în zori: alegerea lui Victor Ponta poate însemna mai mult pentru PSD decât ar fi însemnat alegerea lui Mircea Geoană pe 6 decembrie.

  15. 15 Ana neagoe februarie 25, 2010 la 11:21 am

    Ma aflu,de la inceputul dimineTii,la conferinta Piata fortei d.munca in 2010,acolo unde lumea e violet si spune contradictii si minciuni

  16. 16 Victor februarie 25, 2010 la 11:22 am

    Domnule Prim Ministru, sesizez o schimbare a modului in care va exprimati la adresa Prostanacului sau mi se pare? In primul rand nu mi-ar placea ca un eventual „aveti grija ca eu sunt greul acum” sa se manifeste pe spinarea bietului Prostanac de altfel jucaria altora dintotdeauna cum bine a punctat Basea si apoi articolul dumneavoastra mi se pare mai potrivit pentru un blogger nicidecum pentru un politician de anvergura dumneavoastra. Tonul asta usor isteric este specific outsiderilor, nu cred ca este potrivit- mai ales- pentru dumneavoastra.

  17. 17 mircea vilciu februarie 25, 2010 la 11:28 am

    nu stiu, poate sunt prea dur. dar adevarul se ascunde in lucruri simple.
    1. a avut intregul spectru politic in spaate mirciulica cel ce-mi face prenumele de bafta? DA
    2. a actionat individual distructiv cat sa nu castige constient (n-ar fi exclus) sau inconstient (ar fi explicabil.. avand in vedere ca are IQ politic cat broscutza tzestoasa) DA
    3. este un demagog ieftin ce urla pe la tribune ‘UNITATE, UNITATE”? DA
    4. a fost vanghelie rege sub zodia prostanacului? DA
    5. in afara de tzopaiala halucinanta si „mihaela dragostea mea” (stupid pentru un om stupid in esentza lui, ca daca vroia sa-i spuna ca o iubeste nu facea karaoke la tv ii spunea cand spala sosetele) poate da ceva valoros? NU
    6. Lui basescu ii convenea un partid mare de opozitie condus de un halucinat sprijinit de un manelist? DA
    7. cat a condus el acest partid, s-a castigat vreo alegere ceva? NU
    8. are interes basescu sa fie un partid de opozitie perfect articulat si puternic? NU
    9. incearca mirciulica zis geoana sa dea din fund cand nu-i este atacat si tzipa pe la tv ca nastase si ponta vor jihadu’? SIGUR DA
    10. toate actiunile de dezertare spre Oprea generalul de 4 roni ce construieste un partid de stanga sub zodia portocaliului sunt intamplatoare? NU
    11. Are motiv real cristian diaconescu sa demisioneze din PSD si sa se alature partidului generalului? NU
    12. tzopaiala verbala a lui geoana de la congres ” unitate, unitate, psd, psd,” nu a jignit inteligentza? SIGUR DA
    13. Actiunea portocalie de ieri a lui Mirciulica Cel Ce-mi Face Prenumele De Bafta cu al sau comunicat de presa, o actiune ce arunca samantza vrajbei intr-un partid deja zdruncinat, nu este un semn ca va pleca si el scarbit sa se duca dupa cristian? FOARTE PROBABIL
    14. daca din partea partidului nu va exista o reactzie dura, nu de compatimire a acestor troieni, lucrurile vor evolua exact asa cum trebuie pentru portocala mecanica. nu exista posibilitatea de a avea un partid mare care sa nu fie curatzat diplomatic dar ferm.
    DE CE TACE PONTA?

  18. 18 liviu balcan februarie 25, 2010 la 11:41 am

    De ce am ajuns sa-l consider pe Ion Iliescu cel mai bun politician post ’89, in ciuda faptului ca nu l-am votat niciodata?

    Raspunsul e unul extrem de simplu si concis. E singur politician ce reuseste, chiar si la 80 ani, sa isi impuna punctul de vedere printr-un discurs, fara extravagante inutile, intr-un mod coerent si usor de perceput pentru oricine. Oamenii care urmaresc fenomenul politic si care merg la vot, nu sunt interesati de tezele de doctorat in social democratie ale lui Mircea Geoana, de discursul de noapte buna a lui Cristian Diaconescu si nici de filozofia punctata de ironie a dumneavoastra. Il observ pe Victor Ponta cazind, pe zi ce trece, in aceeasi capcana a unui discurs neinteresant si lipsit de verb. Atitudinea lui fata de demisia lui Diaconescu mi s-a parut patetica si lipsita de logica politica. Asta deoarece votul dat de romani la referendum a fost dat inclusiv impotriva unor asemenea metehne gen – eu imi iau jucariile si plec daca nu ma joc cu tractorasul.
    Asa ca, il astept pe Victor Ponta dezinhibat de povara noii lui functii, combativ, artagos, transmitand un mesaj clar- altfel nu va fi decat un nou Geoana.

  19. 19 JR. februarie 25, 2010 la 11:49 am

    Adrian Năstase a scris: „…dl. Geoană a fost cel care a cerut retragerea sprijinului politic pentru preşedintele Camerei”.
    Să înţelegem că dl. Geoană este la ora decontărilor? Victimizarea este confortabilă pentru dl. Geoană dar de răspunderea morală nu piscue nimic.
    Ştie dl Geoană câte reproşuri, câte înjurături, câte umilinţe am îndurat eu de la electoratul cu care intru în dialog pe seama erorilor preşedintelui PSD? Cât priveşte pe Adrian Năstase dacă ar fi fost judecat şi condamnat pentru fapte imaginate, dl. Geoană ar fi proclamat o victorie a democraţiei în partid.
    Mircea Geoană a fost permanent în căutare de fotolii poleite cu aur şi argint, a depus candidaturi ori de câte ori s-a ivit posibilitatea unei promovări, de cele mai multe ori fără succes. Cu mânăreli şi coterii de culise a reuşit doar în 2005 să-l detroneze pe Ion Iliescu. Nu cumva acum plăteşte şi această datorie? A venit în Congres ca un învingător, nu ca un învins. Dl. Geoană nu ştie să piardă. Este ridicol acest comportament pentru un om cu pregătirea domniei sale. Işi asumă aproape în exclusivitate cele cinci milioane de voturi primite la alegerile prezidenţiale, dar nu recunoaşte nicio clipă că pentru acele voturi a trudit din greu PNL.
    Acum frustrările dau în foc. Descarcă propriile erori pe spinarea foştilor colegi care au ţinut PSD pe linia de plutire şi fără de care partidul s-ar fi dezintegrat de mult.
    Dl. Mircea Geoană este un om educat dar cu multe metehne vechi şi fără noroc. Viitorul politic al domniei sale s-a ruinat.

  20. 20 Anonimul Venetian februarie 25, 2010 la 11:49 am

    @ Aya

    Va atentionez cu prietenie ca ”omul de exceptie georgian pop” este un fariseu ordinar si un semidoct. Verificati.

  21. 21 andas februarie 25, 2010 la 11:52 am

    Aproape că nu mai miră pe nimeni că Geoană se grăbeşte (ca de fiecare dată) să-şi acuze colegii, dar glăsuieşte destul de timid şi neconvingător împotriva puterii, uitând de foarte multe ori că se află în opoziţie şi că acesta ar fi rolul domniei sale şi că ar avea şi motive gârlă să o facă. A produs, însă, mirare faptul că un om care candidează sâmbătă pentru prima funcţie în partid (conştient că nu are foarte mari şanse la preşedinţie) pleacă miercuri într-un val de ceaţă şi confuzie şi nimereşte fix în grupul lui Oprea… Aproape că sfidează orice logică, fie ea şi politică.

  22. 22 mircea vilciu februarie 25, 2010 la 11:55 am

    HA HA HA chereches mi-a confirmat=)). se vrea un nou partid de centru stanga cu oameni extrem de importanti:)). geoana… go! sareaq. e lovit energetic in alintatura lui=)). mmm:) ce viaatza.=)). geoana este the best=)). tare mazare! bravo!
    vai de steaua lor:) sa se duca si marean acolo cu vrajitoarele lui. sa vina si mirciulica violaceul sa fie totul ok:)). io-te ce fraier e chereches asta. acuma zice ca-l ia si pe geoana. sa-l ia mai:)). de-abia astept pe vanghelie. ramanetzi fara organizatia de bucuresti dar nu-i pagubaa. oricum sunt multi, lapushnenici de multzi:)). brr. basescu astaaaaa=))/ cum zicea maitza: ” ala acare tace gandeste” si la baaselu, gandurile ii devin realitate!

  23. 23 Badea Bogdan februarie 25, 2010 la 11:57 am

    Abia se curata PSD de oportunisti , si asta e cel mai bine, acuma se vede cine lupta pentru PSD ca sa cresca in sondaje domnule Nastase ,

  24. 26 il83gab februarie 25, 2010 la 12:04 pm

    Domnule AN, „prostanacul” nu poate sa ajute partidul, nu are cum…s-a confirmat ipoteza ca este omul presedintelui si poate acum vor intelege multi ca scopul sau a fost pierderea alegerilor cu orice pret! Gestul cu Vantu a fost intentionat…de aici raspunsul firav la acuzatiile lui Basescu…era un plan al lor foarte bine pus la punct! Ceea ce se intampla zilele acestea in partid reprezinta rezultatul muncii ascunse a domnului Geoana! Daca la Congres era reconfirmat in functia de presedinte, totul era OK, PSD-ul era in continuare condus de la Cotroceni…dar acum se va infiinta o noua structura de stanga…la care cu siguranta dupa ce va trimite un numar important de tradatori, va adera si dansul…trebuie sa-i satisfaca placerile presedintelui!
    Dar tot raul spre bine…PSD va redeveni un partid puternic odata cu plecarea caracterelor slabe. Ne vom regasi si vom putea sa ne ocupam doar de ascensiunea partidului!

  25. 27 dana februarie 25, 2010 la 12:09 pm

    Stimate Domnule Nastase,

    Am 25 de ani si sunt pasionata de politica. (sunt masternad in stiinte politice) Vreau sa va spun ca fac parte din electoratul fidel al Patridului Social Democrat. Imi pare foarte bine ca la sefia partidului se afla Victor Ponta si cu aceasta ocazie chiar intentionez sa ma inscriu in partid si ulterior sa urmez studiile la Institutul Ovidiu Sincai. Sper ca aceste lucruri sa se poata materializa si ca PSD-ul sa redevina cel mai puternic partid din Romania.

    Toate cele bune!

  26. 28 dan februarie 25, 2010 la 12:18 pm

    Pacat de d-ul Diaconescu ! Din toate ceea ce au aparuy pe piata – ori faptul ca-l intereseaza viitoarea remaniere , ori comportamentul unora chiar l-au afectat. Cred ca ar trebui sa discutati duneavoastra, d-ul Iliescu , Mitrea , cu el. Oricum , in rindurile de masa a lasat o impresie f proasta pt dinsul personal , nu pt partid. Trebuie recuperat pina la un anumit punct si Geoana , desi nu-mi face placere sa o spun , dar pentru functia din senat care nu trebuie pierduta sub nici o forma. Mai ales in contextul unui relativ apropiat – pe surse – concediul medical prelungit al matrozului.

  27. 29 Aya februarie 25, 2010 la 12:18 pm

    @

    Victor

    TEXTUL LUI ADRIAN NASTASE E PREA BLAND, IAR TU INTRECI MASURA!

    Ai sarit calul!
    Pui pe seama altora propriile-ti stari si manifestari (ma refer la ton isteric- in mesajul tau catre Adrian Nastase esti isteric; „barbat isteric”- un oximoron, obisnuiesc sa spun!).

    Bietul Prostanac, cum ii spui tu, este o mizerie umana absoluta, un vandut mafiei, un tip marsav care a planuit, impreuna cu criminalul Boc, trecerea legilor care, prin prasi marunti, ar duce la federalizarea Romaniei (dezmembrarea, ulterior).

    DELIBERAT si colaborand cu PD-L, Prostanacul a adus PSD, partidul pe care MINTZEA ca il reprezinta, in situatia de a pierde alegerile in sir, dupa 2004.
    Doar o minune, incapatanarea electoratului de stanga si credibilitatea lui Ion Iliescu si a lui Adrian Nastase au mentinut PSD, grav avariat, pe linia de plutire, chiar daca a devenit un partid de rang secund.
    Fidel executant al planului de distrugere sistematica a PSD, Prostanacul intentiona sa aduca partidul la categopria „si altele”.

    Daca Prostanacul nu ar fi fost presedintele Senatului FUNCTIE CARE TREBUIE SA RAMANA A PSD- ar fi meritat sa fie sterse podelele tuturor sediilor PSD din Romania cu el, ca (ras)plata pentru murdaria vanzarii partidului si a increderii electoratului.

    Vrei sa iti amintesc cat de marsav e caracterul Prostanacului?
    Ion Iliescu este cel care l-a facut ambasador la Washington.
    In 1996, cand a castigat Constantinescu alegerile, Prostanacul i-a trimis acestuia o telegrama de felicitare. Pana aici, totul e firesc- asa trebuie sa procedeze un ambasador.
    Doar ca, in acea telegrama, Prostanacul scria ca il felicita pe Constatinescu pentru a fi „scapat Romania de acest cancer al politicii romanesti care este Ion Iliescu”.
    Orice comentariu este de prisos!

    Ion Iliescu a trecut peste aceasta incalificabila dovada a mocirlei caracteriale a Prostanacului si, in 2000, i-a semnat decretul de numire ca ministru de Externe.

    In 2005, Prostanacul a ajuns TOTAL NEMERITAT, presedinte al PSD.
    Ce a facut in aceasta postura?
    A transmis ordinul sa fie scoase din sediile PSD fotografiile cu Ion Iliescu si cu Adrian Nastase.

    PROSTANACUL ESTE PRINCIPALUL VINOVAT PENTRU DEGRINGOLADA DIN PSD.
    Prostanacul a VANDUT PSD SI INCREDEREA STANGII (ca sa nu mai discut de increderea intregii coalitii care l-a sustinut la prezidentialele din 2009).
    Prostanacul a scuipat in obrazul social- democratiei romanesti si al tuturor celor care, intre cele doua tururi de scrutin, lucrasera pentru victoria lui la prezidentiale, zi si noapte (atat cei de la PSD cat si cei de la PNL), alergand intr-un suflet, cu limba scoasa, sa isi viziteze, noaptea, prietenul cap mafiot (Sorin Ovidiu Vantu) pentru a-l asigura ca, odata ajuns la Cotroceni, ii va indeplini intru totul ordinele si il va face scapat pe locotenentul acestuia, infractorul capturat la Jakarta.

    Prostanacul s-a inhaitat cu un analfabet, Marean „care-este” Vanghelie si, impreuna cu acesta, plin de voie buna, a transformat programul partidului intr-un text de manea si strategia politica a PSD intr-un dans din buric. A impanzit liniile de deciziile ale partidului cu o gashca de nemernici oportunisti, in mare parte vag alfabetizati, care, la randul lor, au pus umarul la subrezirea PSD.

    Asta este Prostanacul legat de care „atentionezi” ca nu cumva sa fie acuzat prea tare: O MURDARIE UMANA.

    Mie, textul lui Adrian Nastase mi se pare mult prea bland si prea diplomatic scris fata de felul in care arata adevarul dupa ce presedinte al PSD a fost Prostanacul.

  28. 30 ATEUL februarie 25, 2010 la 12:34 pm

    Diaconescu mai mult a pozat decat a fost ceea ce se vrea un ;intelectual rasat;fara veleitati personale ci totul trup si suflet in slujba partidului.Un arivist,un om de nimic de care din moment ce a plecat nici nu mai are rost sa vorbesti.Aplecat pentru ca de mai multa vreme PDL a incercat racolarea lui(ca si pe altii).Amaratul nu realizeaza ca va fi un pres in PDL si niciodata nu se va mai ridica la nivelul in care a fost in PSD unde avea in fata viitorul.PDL va aplica pe buna dreptate ;iubesc tradarea dar urasc pe tradator;folosinduse de nesatois pentru a lovii in PSD nu pentru ca ar fi el o mare personalitate.Dupa ce va fi stors ca o lamaie il vor arunca la gunoi.

  29. 31 analist februarie 25, 2010 la 12:44 pm

    @conte
    Mai esti?

  30. 32 Mari februarie 25, 2010 la 12:46 pm

    Liviu Balcan,

    La un moment dat era sa gresesc afirmand ca o data cu varsta ne-am maturizat.
    Nici eu nu l-am votat ever pe dl. Ion Iliescu , si recunosc l-am votat pe Dl. Nastase si pentru prima data PSDeul in 2004.
    Asa este dl. Ion Iliescu m-a convins in timp , si nu neaparat din cauza discursul comprehensibil de multe ori amestecat cu rumegus , dar mai ales m-a convins pentru consecventa ideologica si politica.

  31. 33 contele februarie 25, 2010 la 1:02 pm

    Analist

    Mai sunt . Şi nu prea .

  32. 34 plano10 februarie 25, 2010 la 1:14 pm

    Abia s-a terminat furtunosul Congres si au aparut la suprafata lucrurile urate care au macinat acest partid timp de cinci ani.

    Diagnosticul pus de Iliescu la Congres, pe un ton mai sugubat, cum ca nu ideologia ii leaga pe multi de PSD… ci…. banul, s-a confirmat.

    Celor care nu mai au functii le vine greu sa munceasca inca 2-3 ani in opozitie.Aleg calea scurta spre putere, tradand colegii si electoratul care i-a trimis in Parlament.

    Indiferent de motive, este incalificabil gestul lui Diaconescu care, dupa ce s-a plasat singur in tabara perdanta, face jocul regimului Basescu, cel care crede ca va pune la pamant PSD si PNL.

    Cele doua partide sunt adevarate branduri in politica si este greu, chiar si pentru Basescu, sa le inlocuiasca, batand din palme, cu niste surogate ale social-democratiei si ale liberalismului.

    Ponta si cei care au castigat au gresit in aceste zile, lasand lucrurile sa evolueze de la sine, cu toate ca erau avertizati, inca inainte de Congres, de hemoragia spre independentii dependenti de Basescu.

    Diaconescu, proverbial pentru lipsa sa de hotarare, nu trebuia lasat singur atatea zile sa pluteasca in nehotararea sa pentru a lua o decizie.

    Cu toate plecarile din aceste zile… si cele care vor mai urma… cred ca, la Congres , PSD a depasit momentul cel mai dificil: scindarea partidului si ramanerea brandului PSD pe mana unei echipe slabe care n-ar fi rezistat in fata ascensiunii ciumei portocalii.

    Asa… plecari individuale vor mai fi, dar va ramane partidul si, ceea ce este mai important, electoratul sau.

    Ponta a fost o lovitura de imagine… inghitita cu greu de actuala putere. Nu este insa suficient daca nu reinstaureaza climatul de munca si nu impune un stil organizatoric flexibil pentru ca toate individualitatile partidului sa traga in aceeasi directie.

    Vad ca, in loc de reuniuni restranse ale partidului pentru a contracara atacurile puterii, Ponta ia televiziunile la rand sa explice… ce? La televiziuni mergi pentru a spune, spre dezamagirea lor, ca ai rezolvat problemele.

  33. 35 Marcus februarie 25, 2010 la 1:19 pm

    Basescianism Sau Basinism ?

    Aceasta-i intrebarea!
    Timp de mai bine de cinci ani de zile m-am dat de ceasul mortii sa descopar un lucru, o fapta cat de mica ar fi, cu conotatie pozitiv-constructiva, care sa justifice entuziasmul pupinbasistilor maneslisti in privinta idolului lor, insa se pare ca nu am stiut unde sa caut.
    Noroc cu Cotoiu’ voinesc care, sedus de gandirea profund si filozofic reformatoare a Conducatorului iubit, vine si ne arata Calea. Si nu numai ca ne-o arata, dar o si naseste, botezand-o “basescianism”, inscriind-o cu aceasta ocazie in galeria gandirilor filozofice care au influentat devenirea istorica a Umanitatii, incepand cu confuciansmul, trecand prin marxism-leninism si hitlersim si culminand cu acest nou concept filozofic descoperit de el, si nebagat inca in seama, la justa lui valoare, de catre camarazii portocaliii intru doctrina politica.
    Asadar, conform teoriei lansate de ilustru’ Cotoi, fondul lexical al frumoasei noastre limbi, dupa ce a cunoscut modernizari revolutionare aduse de firma Basescu & Fiica, fie prin anglicizarea unor denumiri geografice (vezi “Sulaina Cenal”), fie prin impunerea unor noi forme de plural (vezi “succesuri”), mai adauga o nestemata de emanatie sulfuros-basesciana si anume “basescianismul”.
    La o analiza mai profunda a propunerii felinei domestice cotoizate, vom descoperi de fapt, nu doar un cuvant ci o familie intreaga de cuvinte cu aceeasi radacina comuna.
    Cuvinte precum “basescianism”, “basescian”, “basescist”, “pupinbasist” etc, au intrat deja in limbajul comun, facand deliciul pupincuristilor basescieni si nu mai asteapta decat o confirmare academica pentru inscrierea lor in Dictionarul Explicativ al Limbii Romane.
    Academicienii au insa o problema.
    Avand in vedere forma radacinii acestei familii, cat si tendinta de simplificare catre colocvial a limbilor moderne, ei sunt pusi in fata dilemei ca, in loc de “basescianism” sa fie adoptat cuvantul “basinism”, in loc de “basescieni” cuvantul “basiti” etc. Si asta cu atat mai mult cu cat varianta a doua, pe langa avantajul simplificarii noilor cuvinte, mai poate induce subliminal si o stare de beatitudine utilizatorilor prin aroma specifica degajata la pronuntarea cuvintelor respective.
    Oricum ar fi putem fi siguri de un lucru: Prezenta “basita” a preaiubitului in fruntea statului, pentru doua raite prezidentiale consecutive, va lasa fara indoiala o mostenire lexicala valoroasa frumoasei noastre limbi de sorginte latina, completand cu brio transformarea unui popor dintr-unul normal intr-unul, in proportie de 99% manelizat si 25% pidosnic in materie de orientare sexuala.

    Nota: i se recomanda Cotoiului responsabil cu igienizarea prin tucare a curului basit, sa fie atent cand incearca fetisizarea sefului, atat timp cat acesta este “intitulat” Basescu, ca io-te ce se poate intampla, la cat de hatru ie boboreanu nevotant Basescu, iasa mai mare dandanaua si in loc de un fetis basescian ne vom alege cu un fetis basit, flatulent (sic!) mirositor.

  34. 36 elena februarie 25, 2010 la 1:24 pm

    Domnule Nastase, incercati sa va abtineti, nu mai cautati razbunare, ca se duce de tot partidul.Acum este important sa fim retinuti, nu sa ne acuzam reciproc.Dv unde erati atunci cand MG facea ,, revolutie culturala,,?
    Nu erati membru in BPN? pentru tot ce a fost rau este vinovat numai MG? ceilalti nu? De rezultatele obtinute la toate alegerile dv. si ceilalti nu aveti nici un aport? daca se analizeaza judetele cu cele mai slabe rezultate, o sa vedeti ca reprezentantii lor sunt cei mai vocali.
    Sub MG a avut loc ,, vanghelizarea,, sub Ponta, am observat ca purtator de cuvant a deveni Pandele si Mitrea. Oare nua u aceeiasi valoare?Iar dv cred ca este momentul sa nu deveniti pentru Ponta un fel de vanghelie.

  35. 37 ALBERTO RODRIGUEZ februarie 25, 2010 la 1:25 pm

    in atentie dl vicepresedinte a camerei dl Adrain Nastase

    Va rugam sa folositi experienta si statulu dvs pentru inicia un proiect in vedere schimbari lege familei deoarece acolo lipseste citeva prevederi mai ales la capito divortului deoarece cea de acum incurajeaza curvaraseala ceea ce nu este bine intrucit in loc sa ai milioane de Romani concentrai la munca ca sa putem avea o productivitate cit mai aprorpiata de media din Ue ,acesti se gandesc ca orcand poate ajunge acasa si sa gaseasca o fituica care le invita la divortul Ca sa putem sa ne constientizam cit de grav este situatia intreb cine da un randamentul mai mare la locul de munca un muncitor manager cu probleme serioase in familia sau altu care are garantie unei stabilitate familiara
    material este extras de pe oraderecreatie ro si va fi publicate in cite mai multe suporturi media

    DIVORTUL ESTE FOARTE PERMISIBIL IN ROMANIA

    Din aceste motive pentru satbilitate familiareTrebuie schimbat lege divortului in Romania si adoptata alta care sa fie inspirata din alte tari ,unde la divortul se intelnesc cei doi nu doar pentru a desface documentului ci pentru a gasi pe cel vinovatul si care sa fie pedepsit prin lege ca de exemplu
    1) daca motiv este infidelitate violenta in familia cel care se face vinovat pentru divortul nu va mai avea voie sa aiba custodia copii deoarece se considera ca nu poate fi un bun exemplu de urmat
    2) cel care se face vinovat in urma partaj va ramane doar cu haine de pe el sau nici atit ca sa poate simtit pe propria sa piela ce insemana destramare unei familiei
    DIN LIPSA UNEI ASTFEL DE LEGE IN ROMANIA
    persoane publice foloseste de cea care exista ca o bataie de joc ,afacere ,trambulina pentru a construe o imagine si nici decum o familia

    Alte aspect a unei astfel de lege este prezentat pe site oraderecreatie .ro /comentarii.php vedeti noi intram in mocirla ca sa putem sa scoatem prostima de acolo si sa le prezentam idei, proiecte ,solutie pentru o viata reala si rationala
    TREBUIE ADOPTAT DE URGENTA LEGEA A DIVORTULUI
    Deoarece cea de acum permite incurajare curvarasire sin u numai persoane publice se folosesc de asa ceva ca sa intra in atentie presa
    Un material complet despre toate acest lucru si care sa numai permite cea ce se intempla acum se afla pe oraderecreatie.ro

  36. 38 Augustin februarie 25, 2010 la 1:28 pm

    Nu cumva Geoana isi pregateste dezertarea, spre zari … independente?
    Iata o metoda simpla (cea mai simpla!) prin care T.B. si-ar „trage” si sefia senatului!

  37. 39 mihai februarie 25, 2010 la 1:31 pm

    Domunle Nastase ar trebui acum mare sustinere din partea tuturor pentru relansarea partidului, nu cum procedeaza Mircea Geoana aruncand cu sageti,dansul nu stie sa piarda.Eu sunt din Tg Jiu iar in judetul nostru domnul Victor Ponta este vazut foarte bine si este sprijinit in tot ce vrea sa faca. Parerea mea ca in judetul Gorj PSD are cea mai tare organizatie din tara.

  38. 40 Walt Disney februarie 25, 2010 la 1:42 pm

    Geoană stă acum şi aşteaptă greşelile lui Ponta, în speranţa că PSD-iştii se vor întoarce cu faţa spre perioada glorioasă când el era şeful partidului. Dar perioada lui a fost cea mai jalnică din istoria PSD…aşa că nu se va mai uita nimeni spre el, niciodată, indiferent ce va face Victor Ponta.

    Singura şansă a lui Geoană de-a nu dispărea din politică şi a fi obligat să se întoarcă la meseria sa (?????) este să-l angajeze pe Aliodor, să-i facă atacuri energetice lui TB, că poate îi ia locul cât este încă şeful Senatului.

    Sau poate pleacă şi el la independenți, unde îl numeşte Diaconescu în poziţia de şef al consiliului naţional în noul partid, în memoria înţelegerii din PSD 🙂

  39. 41 Sibilla februarie 25, 2010 la 2:04 pm

    @Augustin,
    Tare mi-e că se va întâmpla…
    De mii de ori am subliniat numai pe acest blog că * cea mai mare greşeală e să fie subestimat şmecherul Băsescu ! *, a auzit careva ?
    Şefia Sematului e-n pericol, da şi cam târziu se vor fi trezind câte unii, să sperăm că nu după ce nu mai poate fi nimic făcut…
    Sibilla

    @elena,
    Pandele se zvoneşte c-ar fi omul lui Oprea, cum să afirmi că ar deveni un Pandele… i-auzi, * purtător de cuvânt * al lui V Ponta…
    În afară de asta, da, Geoană NU a ţinut seama de nimeni şi nimic, nu arunca în cârca AN-ului asta, nu e corect nici adevărat !
    Sibilla

    @plano10,
    Corect.
    Sibilla

  40. 42 Dan Oradean februarie 25, 2010 la 2:16 pm

    D-le Nastase,

    Va felicit pentru aceasta atitudine. Sunt un admirator constant al d-voastra. Sunteti unul din liderii PSD care pe mine, ca si pe multi alti simpatizanti, ne tineti aproape de acest partid.

    NU pot, insa, sa nu constat cu regret ca acceptati langa dvs, in continuare, oameni de slaba calitate intelectuala si morala precum Ioan Mang, supranumit in Bihor senatorul celor o mie de voturi, care a intrat in Parlament datorita sistemului stupid de redistribuire, desi era pe locul 4. Zilele trecute, Mang se lauda la Oradea ca a ratat la mustata postul de vicepresedinte, cand in realitate s-a clasat pe locul 39 la vicepresedinti, cu vreo 200 de voturi obtinute.

    Dincolo de impostura intelectuala, economica si politica a unui om care a ajuns pseudo cadru universitar, om de afaceri pe bani publici si politician mediocru doar datorita furnizarii de computere catre Universitatea Oradea, in vremea rectoratului lui Teodor Maghiar, intr-o afacere ilegala din banii statului – dincolo de aceasta impostura, va rog sa nu pierdeti din vedere rezultatele catastrofale din Bihor.

    Bihorul e un judet in care a fost mereu o organizatie slaba, dezbinata intre taberele unor insi fara scrupule si calitati reale, cu scor electoral lamentabil, PSD fiind prin traditie al 4-lea partid, dupa PDL, PNL si UDMR.

    Oameni de aroganta, lipsa de comunicare si obtuzitatea lui Mang nu fac decat sa tina departe de PSD simpatizantii stangii si electoratul bihorean.

  41. 43 markuss februarie 25, 2010 la 2:25 pm

    Daca avea obrazul subtire,Geoana se retragea onorabil dupa prezidentiale.

    Ceea ce face acum,ne confirma cele mai negre temeri.
    Omul e fals,ahtiat dupa putere-un bobalicon- despre care daca cineva ar fi atat de mic sa-i intre in ureche lui Traian Basescu,mare lucru daca nu aflam despre oarescare sprijin la congresul de acum cateva zile.

    Prestatie de toata jena.

  42. 44 Parmalat februarie 25, 2010 la 2:30 pm

    Bravo!!!!
    In sfarsit avem si noi un cuvant de spus la noi in casa!
    Toti veneticii din lumea larga dau din gura acum, sa nu uite ca atunci cand a fost vremea faptelor au pierdut 5 alegeri.
    Liniste, Mircea, acum vorbim noi!

  43. 45 Daniel.B februarie 25, 2010 la 2:32 pm

    Domnule Adrian Nastase,este primul meu post,chiar daca va urmaresc de foarte mult timp,in primul rand vreau sa va felicit pentru victoria obtinuta,dar in acelas timp imi pare si rau ca nu a-ti candidat dumneavostra,va stimez si va apreciez foarte mult si stiu ca alegerea dumneavostra de a-l sustine pe domnul Ponta nu a fost o greseala,un om tanar,care numai poate fi asociat acum tuturor mizeriilor aruncate de putere actuala,un om cu viziuni noi,cu putere de munca si sper cu daruinta.PSD a devenit in anii condusi de domnul Geoana un camp de bataie interminabil,lucru ce a permis incasarea atator lovituri sub centura,unitatea nu a mai fost un tel ci un mit,sunt din judetul Braila si tin sa precizez ca oamenii din conducerea PSD sunt scapati de sub control,poate se va face curatenie printre acestia,sau cel putin vor fi mai ponderati in anumite decizii

  44. 46 markuss februarie 25, 2010 la 2:35 pm

    Va dau urmatorul scenariu.

    Traian Basescu risca sa nu iasa Mircea Geoana la Congres,lucru care ar incurca multe.
    Pe linie de servici,Diaconescu primeste de urgenta ordin de stanga imprejur , ca o ultima masura de a contracara valul Ponta.
    Planul esueaza,Diaconescu primeste ordinul doi-de detasare la noua cazarma.

    In poveste avem doi diplomati prieteni de 16 ani si o ziarista mai mult decat cunoscuta pentru rolul de marioneta atunci cand serviciile arunca pe piata marfa.Cum din batrani stim ca diplomatii se mai vad la o agapa cu serviciile,iar serviciile mai stau la o agapa cu domnul Presedinte,ma intreb ce au in comun diplomatii cu ziarista.Ziarista cu serviciile.
    Si Presedintele cu Toti.

  45. 47 george radu februarie 25, 2010 la 2:35 pm

    Domnul Adrian Nastase,eu sunt in acest moment ,cand citesc un articol aparut intr-un saptamanal judetean ce apartine senatorului PSD Ion Toma-Pinocchio ,vicepresedinte si lider de grup parlamentar intr-o ceata totala. Dar sa va arat ce contine acest articol,garnisit cu pozele senatorului si delegatiei din Olt,care a sustinut in totalitate candidatura lui Mircea Geoana.;”O ALTA MARE VICTORIE A SENATORULUI ION TOMA.CEI 11 VICEPRESEDINTI DIN LISTA CASTIGATOARE ASENATORULUI ION TOMA, DINTR-O MAJORITATE DE 15 , AU CEA MAI MARE PUTERE DECIZIONALA IN NOUL STAFF AL PSD ROMANIA> Dupa ce a fost ales in unanimitate ca lider de grup al PSD,senatorul Ion Toma obtine o alta mare victorie,fiind reales dintr-o lista de peste 60 de candidati,din nou vicepresedinte al partidului.57 de delegati ai Oltului,in frunte cu Paul Stanescu,presedintele CJ-Olt,au participat la Congresul Extraordinar,und l-au sustinut cuvehementa pe liderul lor,Ion Toma.(Aici vreau sa adaug si pe Mircea Geoana pt functia de presedinte).Lista candidatilor pentru functia de vicepresedinte a PSD ,care a apartinut in exclusivitate senatorului Ion Toma,a adus in fruntea partidului alti 10 invingatori social democrati.(Adica,mai pe intelesul meu,senatorul Toma a facut lista cu vicepresedintii care il sustineau pe Mircea Geoana????????) Dintre acestia amintim pe IOAN PRIOTEASA,presedintele CJ-Dolj,ION CALEA,presedintele CJ-Valcea,ECATERINA ANDRONESCU,DAN NICA si altii. Echipa senatorului Ion Toma detine majoritatea functiilor de vicepresedinte dupa alegerile interne organizate sambata la Romexpo,si anume 11 mandate din totalul de 15.” Va rog sa-mi explicati si mie ce si cum este cu aceasta echipa a senatorului Toma,care din cele ce observ in acest moment conduce PSD.Si poate ca acest comentariu ajunge si la presedintele Victor Ponta. Va multumesc!

  46. 48 contele februarie 25, 2010 la 2:40 pm

    Mie , Geoană îmi este simpatic . În afară de faptul că face poante bune , ştii de unde să-l iei . Ori e la Vîntu’ , ori în altă parte . Pe mine m-ar surprinde teribil dacă ar spune ceva serios , ceva credibil . Cred că aş face atac de cord dacă , într-o zi oarecare , cu o mină serioasă ar spune ceva normal , ceva cotidian şi nu vreo bufonerie . Când îşi ia mina serioasă mă pregătesc de râs . Mă surprinde doar prin năzdrăvăniile pe care le spune , prin imaginaţia demagogică de care dă dovadă şi nu de faptul în sine de-a spune comicării .
    Acesta este Preşedintele Senatului României , Preşedinte SUSŢINUT de PSD . Repet : SUSŢINUT de PSD .
    UN COMIC VESTIT AL MICULUI ECRAN ŞI AL MARELUI PARTID .

    Nu vă mai amăgiţi că la prezidenţiale aţi votat răul cel mai mic . Ca să folosesc limbajul de pe blog , aţi avut de ales între un dictator populist şi un bufon demagog .Românii au ales la limită un tătuc populist . Atâta se poate acum . Peste 100 de ani mai vorbim .

  47. 49 radu c februarie 25, 2010 la 2:43 pm

    Vedeti ce efecte negative poate genera o gresala pe care acest partid mare a comis-o atunci cand l-au plasat in fruntea lui pe d-l Geoana? Cei care au comis acea gresala oare nu simt nici o vina? Si nu cred ca lucrurile se vor opri aici. Regret ,dar trebuie sa recunosc un mare adevar spus de Basescu: Geoana e un barbat slab. Cei ce au luat in maini conducerea PSD, vor avea mult de muncit pentru contracarare efectelor Geoana. Le doresc succes!

  48. 50 analist februarie 25, 2010 la 2:44 pm

    @conte
    Ne potrivim.

  49. 51 athalvin februarie 25, 2010 la 2:45 pm

    „sambata noapte”…. In rest va consider in continuare cel mai destept politician roman…

  50. 52 theodora0303 februarie 25, 2010 la 2:51 pm

    Desi nu am fost niciodata de acord cu felul in care a castigat presedintia partidului, in defavoarea domnului Ion Iliescu, am fost la vot de fiecare data, am facut campanie electorala pe blog pentru domnul Geoana, pentru binele partidului si al poporului PSD.
    Domnul Mircea Geoana crede ca domnul Cristian Diaconescu trebuia tinut cu forta in PSD, impotriva vointei lui?
    Domnul Cristian Diaconescu nu a fost dat afara din partid ci si-a dat demisia pentru ca nu a mai obtinut nici o functie.
    Domnul Mircea Geoana nu stie sa piarda
    Nici domnul Cristian Diaconescu nu stie sa piarda

    De ce ataca Mircea Geoana noua conducere PSD

  51. 53 mama_leone februarie 25, 2010 la 2:51 pm

    Eu astept sa dispara VANGHELIE , omul care a adus cele mai mari deservicii PSD pe linie de electorat ( poate in alte zone are si merite…. )
    Nu se poate sa ai afis cu GARANTAT VANGHELIE pe poza d-nei Ecaterina Andronescu…
    Si mai astept si o pozitie clara in ceea ce priveste colaborarea cu UDMR…Veti pierde Transilvania daca nu renuntati la colaborarea cu UDMR, este umilitoare pt toti romanii de acolo..Dar poate ca nu va intereseaza Transilvania doar cand sunteti in opozitie ?

  52. 54 che februarie 25, 2010 la 3:00 pm

    domnule prim-ministru, scandalurile interne ale PSD din ultima vreme fac un mare rau partidului. vreau sa spun ca dau apa la moara rau de tot detractorilor. a venit momentul ca dumneavoastra sau Victor Ponta sa puneti piciorul in prag si sa inceteze tiganeala de la televizor. stiti cum e… rufele se spala in familie. cine vrea sa plece e liber, dar chiar nu e cazul sa discutati in contradictoriu la multele emisiuni care fac o felie groasa de audienta pe seama PSD-ului.

  53. 55 ana februarie 25, 2010 la 3:04 pm

    Domnule Nastase,

    am intrega consideratie pentru dvs. si pentru felul cum ginditi si cum asezati in pagina aceste ginduri. Coincid cu cee ce identific si eu ca „metehne”. daca vrem istorie, eu zic ca istoria prostiilor acestui partid incepe cu NE sustinerea dvs. dupa ce a inceput vendeta impotriva dvs. cam in anul 2005 probabil chiar din ianuarie 2005. Dupa „mici” oscilari „Marele” prostanac (Doamne, ce bine i se potriveste!) anunta ca trebuie sa va rezolvati dosarele si ca …. ma rog, nu va sustine ca presedinte al Camerei. O prostie monumentala! Nu exista ceva mai gresit, fals si rautacios. Oricare ar fi fost vina dvs., chiar si de natura penala, nu am putut fi de acord cu magaria aia. Deacolo s-au tras toate, toate creselile acestui partid care a ajuns acum atit de convulsionat. (s-o spun in doar un cuvint).
    Da. Asa este. Domnul Geoana este un frustrat. Si vorbesc frumos, nu mai adaug nimic. (adica alt epitet) Dar domnul Geoana nu are reprezentarea, nici dupa tot ce i s-a intimplat pina in Sfinta zi de astazi, si nu este in stare sa observe ca TOTI liderii PSD din judete, cu atit mai mult cei ce l-au votat (nu conteaza motivatia si justificarea votului) nu-l baga in seama, i-au intors spatele (si daca nu chiar toti sa mai continue cu timpeniile…) ce sa mai vorbim ca i-au zis lui (dumnealui, poftit) ca asa si pe dincolo.
    Ca o conclizie: va spun ca in 2004 nu l-am votat pe actualul presedinte. Am spus tot. Toti zic (apropiatii mei) ca ati fost arogant. Sincer nu am sesizat pe pielea mea asa ceva. Ma consider un fin observator al oamenilor, dar nu am simtit deciziile dvs. pe pielea mea de contribuabil asa cum s-a intimplat din 2005 si pina in prezent. E posibil ca, daca erati ales in 2004 sa nu fi fost asa (vezi afacerea Roman si alte etc-uri din bv).
    Daca ati candida vreodata, undeva si eu as face parte din electorat as vota din nou cu dvs. Ceea ce nu pot spune despre dl.prostanac. – de fapt asta era concluzia.
    In ceea ce priveste asa partid va transmit (daca-mi permiteti) ca o formatiune care-i are membrii in acelasi timp pe dl. Teodorescu, la o extrama (din pacate, din motive obiective, cred a renuntat temporat, sper) si un Vanghelie, sau mai multi spune despre acest ca-i mare. In perioada sa fasta a primit membrii pe banda rulanta, probabil. Consider ca e normal sa-i piarda in opozitie. Duca-se.
    Am citit undeva, cred ca despre Barbu Delavrancea e vorba ca demisiona din partid cind intra la guvernare si se inscria in partid atunci cind era in opozitie. Dupa 6 decembrie am vrut sa ma inscriu in acest partid. NU. Sa plece si Nita la independenti si poate atunci.
    P.S. Mr. Geoana nu stie nici pe ce lume e si nici in ce data e. A datat scrisoarea aia de ieri, am citit-o pe blog la dl. Iosif Buble ca este in 24.02.2009. N-a mai sesizat nimeni?

  54. 56 alice februarie 25, 2010 la 3:05 pm

    Adunati tinerii care vor sa va fie aproape si formati echipa , pe care numai dv stiti sa o conduceti spre succesul PSD.Meritati acest lucru pentru ca oamenii nu mai au rabdare.

  55. 57 Silviu februarie 25, 2010 la 3:21 pm

    Sunt increzator ca domnul Ponta poate reinstaura un climat de liniste si ordine in partid!Noului presedinte ii va fi greu cu plecarea dar va duce partidul unde ii este locul!Daca domnul Geoana va dezerta la „independenti” si va intra in clica lui Traian Basescu isi va pata iremediabil imaginea.Este un bun profesionist dar are grave deficiente de caracter.Ce parere aveti despre domnul Diaconescu?

  56. 58 Silviu februarie 25, 2010 la 3:23 pm

    Imi retrag intrebarea privitoare la domnul Diaconescu.Nu am citit postul referitor la dansul.Ma scuzati!

  57. 59 Sibilla februarie 25, 2010 la 3:24 pm

    * O informație care a trecut mai degrabă neobservată este cea de acum cîteva zile, potrivit căreia PDL s-a decis, brusc, să își convoace congresul în martie și nu în toamna acestui an, așa cum se stabilise inițial. Stabilit e un fel de a spune, pentru că impresia lăsată, pînă de curînd, de PDL a fost, mai degrabă, că respectivul congres e o formalitate pentru care nu merită să își bați capul. Informațiile recente, însă, arată cu totul altceva: nu doar că forul suprem va fi rapid organizat, dar va marca o restructurare din temelii a partidului și, foarte important de observat, o gigantizare la nivelul funcțiilor de conducere. Se vor înființa patru funcții de prim-vicepreședinți, cel puțin 12 funcții de vicepreședinți și 16 de secretari executivi, la care se vor adăuga funcții nou-înființate de secretari regionali. În plus, comisia de statut a PDL a mai stabilit includerea colegiilor ca structură în cadrul organizaţiilor judeţene, aflate în subordinea Birourilor permanente Judeţene şi al căror rol va fi de coordonare a politicilor de la nivelul colegiilor uninominale cu Parlamentul. Odată cu congresul, PDL va ține și Consiliul Național de Coordonare, care alege funcțiile mai puțin importante din partid, ceea ce sporește impresia de precipitare suspectă… *
    Sursa: inpolitics

    Cum comentaţi ???

  58. 60 Victor februarie 25, 2010 la 3:29 pm

    Aya draga, tocmai asta scriam. Ca eu sau tu pot sa-mi permit un astfel de ton-cum am si avut amandoi in nenumarate randuri- nu si un politician de anvergura Premierului. Altminteri ii impartaseam o idee. Premierul stie ca poate sau nu sa faca publice textele mele ori gandesc ca nu considera ca am sarit calul dar daca tu consideri contrariul…injura-ma! 🙂

  59. 61 Aghiuta februarie 25, 2010 la 3:32 pm

    ® Unde-i multă justiţie, dreptatea nu-şi află locul.

  60. 62 Victor februarie 25, 2010 la 3:32 pm

    Erata: eroare de exprimare: eu sau tu ne putem permite un astfel de ton

  61. 63 tamas dan februarie 25, 2010 la 3:34 pm

    sunt un clujean de 34 de ani care va salutat respectuos in 2007 la paris pe aeroportul charles de gaulle si care va strans mana in 2002 la inaugurarea unui centru pentru copii cu handicap din cluj napoca.sunt membru psd din 2004 si directorul unui centru pt. copii din cadrul consiliului judetean cluj din 2001. este timpul marilor prefaceri in toate structurile judetene, debarcarea balastului si lansarea valorilor tinere . prioritatea 0 a partidului nostru, pe langa opozitia constructiva din aceasta perioada, trebuie sa fie protectia sociala

  62. 64 Zeus februarie 25, 2010 la 3:35 pm

    Geoana e intr-adevar un prostanac. Dar faptul ca in PSD continua scandalul nu poate decat sa ma bucure. Au mai plecat niste oameni din PSD (ar trebui sa fiti mandru totusi, ca ati scapat de Spaga…ma refer la Micky, nu la Dumneavoastra). Sa plece cat mai multi…sa vi sa deschida clar calea catre un partid de 10-15%. Desi, dupa parerea mea si atat e cam mult pentru dinozauri.
    Pentru ca, pana la urma ce s-a intamplat la congresul PSD? Am scapat de vanghelizare (sper ca Marean sa fie pus la punct acum si sa il vad cat mai putin la TV), dar a revenit in forta aripa „neo-comunista”. Si zic asta, ca sper ca nu e nimeni atat de fraier incat sa creda ca partidul va fi condus de Ponta si nu de Iliescu, Nastase….si ceilalti „grei” care si-au furat-o de la Prostanac in 2005.

  63. 65 alx februarie 25, 2010 la 3:38 pm

    Cu ocazia demisiilor in sarja, n-ar fi cazul ca PSD sa se victimizeze si sa loveasca in partidul comunist PD?
    Basescu s-ar fi vaicarit pe la toate colturile daca avea asa o pleasca. Voi de ce bateti in retragere? Treceti la atac!!!

  64. 66 ellasarya februarie 25, 2010 la 3:40 pm

    Foarte frumos şi bine punctat mesaj! Sper ca dl Geoană să-l „audă” bine!

  65. 67 gavril februarie 25, 2010 la 3:45 pm

    L-am vazut pe Ponta la tv si-mi inspira increderea ca va face mult mai mult si mult mai multe decit a vrut sa faca Geoana. Declaratiile lui Geoana…trebuiesc ignorate dar trebuie discutat cu dumnealui barbateste fata in fata. Subscriu si eu la ideea ca nu trebuie renuntat la pozitia de presedinte al Senatului doar din dorinta de razbunare.
    Despre Diaconescu si ceilalti dezertori…sa fie sanatosi si cu atit mai bine ca in PSD sunt din ce in ce mai putini „nici nu stiu citi mai suntem”

  66. 68 analist februarie 25, 2010 la 3:50 pm

    @conte
    Noi, cei de pe blog, ziceam ca daca A.N. castiga PSD, o sa facem un chef virtual sau real. E cazul de asa ceva?

  67. 69 felix-cat februarie 25, 2010 la 3:53 pm

    Problema este ca politica a devenit un fel de Spiru Haret in societatea romaneasca la nivel inalt . Ceea ce „explica” Cristian Diaconescu cu privire la demisia sa in 48 de ore de la Congres , ne arata clar ca omul este paralel cu politica . Politica pentru el este ( a fost ) puntea de lansare in meseria lui , in propriile lui interese . El nu a obtinut functia de sef al PSD , singura pe care o viza , uraste pe toti cei care nu l-au sustinut , pentru el PSD , PNL , Oprea , Boc , sunt totuna . Important e ca maririle i-au luat mintile . Atata a fost ridicat in slavi , ca el crede ca este o somitate .
    D-le Nastase , Diaconescu nu este unul din cei pe care l-ati propulsat si l-ati sustinut in PSD ?
    Nu cumva aveti o problema cu oamenii pe care ii apreciati si ii sustineti ?
    E o vorba : ” cainele care latra , nu musca ” .
    La Diaconescu e valabil invers : distinsul , educatul , sensibilul …..MUSCA . Ii place carnea buna . Sau sa roada oase ? :))

  68. 70 Cristi februarie 25, 2010 la 3:58 pm

    Domnul Nastase ma bucur ca ati reintrat in prim-planul partidului. Sunt convins ca veti face mult mai multa treaba deca M.G. Totodata cred si sper sa reintrati la putere. Daca privim la rece, guvernarea dvs mi s-a parut cea mai performanta (drumuri, autostrazi, sali de sport, parca o idee cat de cat clara in ceea ce priveste educatia). Totusi, eu nu inteleg cum a putut sa stea d-l M.G. 5 ani presedinte… la partid ca altfel nu se putea. Va urez succes!

  69. 71 Victor februarie 25, 2010 la 3:59 pm

    Aya, one more thing: Nu inteleg cum unui om atat de inteligent ii pot parea firesti si politice schimbari bruste de ton in conditiile date. Dupa mintea mea este de bun simt si corect din perspectiva politica ca mesajele sa fie transmise pastrand acelasi ton precum cel folosit in perioada cat prostanacul conducea partidul. Si inca ceva: Iliescu e Iliescu si Nastase e Nastase. Nu ii mai amesteca in discutiile cu mine.  

  70. 72 analist februarie 25, 2010 la 3:59 pm

    @nastase
    Cred ca ar trebui, dl nastase sa organizam o intalnire, intr dv si blogeri, reala. Timpul ne preseaza.

  71. 73 lejournaldecorina februarie 25, 2010 la 4:00 pm

    Domnule Nastase,

    acest geoana este un punct. important e sa o luati de la capat.

  72. 74 Ylynka februarie 25, 2010 la 4:11 pm

    Flerul meu imi spune ca d-l Diaconescu a plecat pentru promisiunea de functia de Presedinte al Romaniei…(!)

  73. 75 felix-cat februarie 25, 2010 la 4:21 pm

    In decursul a 5 ani , in ceea ce va priveste , Basescu a avut dreptate in duoa randuri :
    1) a spus ca dvs sunteti vandut , tradat si sabotat de catre cei din propriul partid , de apropiati ai dvs . si a avut dreptate .
    2) A spus ca ati fost cel mai bun prim ministru al Romaniei postdecembriste , si a avut dreptate .
    In ce-l priveste pe Geoana , parerea mea este ca va uraste visceral , mai mult , mult mai mult decat il uraste pe mantorul sau , dl Iliescu .
    In urma celor intamplate in ultimiel 2 zile , cred ca Diaconescu nu este strain de sabotajul la care a dorit Geoana sa supuna PSD-ul de aceasta data .
    Declaratiile lui Geoana din aceste zile sunt clare , el fiind omul lui Basescu din interiorul PSD .
    Pe langa ca e un politician slab , habar nu are nici de meseria cu care l-ati investit in PSD , cea de diplomat , cu care l-ati investit in PSD ( de altfel , stiam ca este inginer ) .
    Geoana nu stie cum sa se ralieze puterii , fara scaunul de la Senat este un nimeni . Fara scaunul de la Senat cum ar mai putea sa saboteze PSD care se afla acum in opozitie ?
    Ii este indiferent daca pierde Senatul , el are de ales sa-l urmeze pe prietenul Diaconescu ( care il apreciaza de 16 ani ) . El pozeaza acum in revolutionarul care lupta impotriva PSD : daca va pierde Senatul , scaunul va reveni PDL-ului , iar Geoana va pleca intins la Cotroceni sa-si ia rasplata in calitate de ” sacrificat ” pentru altarul puterii basesciene .

  74. 76 felix-cat februarie 25, 2010 la 4:23 pm

    @corect : mentorul

  75. 77 LePrince februarie 25, 2010 la 4:24 pm

    Se contureaza o permanenta „dizidenta” in interiorul PSD. As spune chiar mai multe „dizidente” unele singulare altele destul de populate. Cum veti rezolva aceasta problema, d-le Nastase? Atat timp cat vor exista vor fi o sursa permanenta de motivatii pentru care PSD nu va fi o reala alternativa. Risca de asemenea sa amane momentul in care PSD va incepe sa se ocupe serios de alegerile care vin. Si timpul trece, doi ani nu sunt chiar atat de lungi…

  76. 78 nero februarie 25, 2010 la 4:36 pm

    D-le Nastase in jurul unui sef slab se aduna multi profitori dar cind se schimba seful,dispar cei care pot avea confruntari profesionale cu uni colegi ce vin din urma.Daca nu era Dl Iliescu si A Nastase cine era astazi M Geoana,Cristi Diaconescu,M Sirbu,Oprea si alti.D-le Nastase un partid de stinga puternic se bazeaza pe intelectuali puternici in frunte si o baza de ing,fosti muncitori[pensionari] practicieni cu adevarat ,pentru ca se observa clar astazi ne conduc niste oameni care au pascut gistele la tara au mers la facultate stiu ei cum si cat[au terminato chiar si in 10 ani] au intrat in politica si au venit toate de la sine fara a practica nimic si astfel noi cei multi care am muncit din greu in aceasta tara suferim din cauza celor mentionati,fiind predispusi sa ne conduca si odraslele lor daca nu ne trezim la timp.

  77. 79 gina februarie 25, 2010 la 4:39 pm

    Din totdeauna am votat PSD si in special va admir pe dumneavoastra. Imi pare nespus de rau ca nu a-ti candidat, dar ma bucur totusi ca a iesit domul Ponta si nu Geoana, ma ingrijoreza soarta partidului ……..

  78. 80 Ionut Marin februarie 25, 2010 la 5:06 pm

    Inainte, in timpul si dupa alegeri aceste „belele” nu existau D-le Nastase?
    De ce congresul a fost convocat mai devreme, „prostanacia” nu era o problema daca Geoana iesea „PRESEDINTE” ????

    Va rog raspundeti

  79. 81 Geo1 februarie 25, 2010 la 5:18 pm

    Plecarea lui Cristi Diaconescu este regretabila pentru ca un om valoros din opozitie s-a „transferat” in „bratele primitoare ale puterii”. Fire melancolica, dar si „pragmatica” in acelasi timp, incearca sa invaluie plecarea in „mister” in „santaj si filaj”, dar „ata alba” este evidenta. Cristi nu are logica in ceea ce a spus pana acum si nu are talentul jucatorului la „cacialma”. Are sansa sa invete de la Base, care este „profesor” la „cacialma” si logica de „maidan”. Omul invata, de regula, atunci cand i se intampla! Sper ca Diaconescu sa nu invete de la Base, luand-o direct in „plex sau in fata”. Pa Cristi!
    George Bacovia – Crize

    Tristă, după un copac, pe câmp
    Stă luna palidă, pustie –
    De vânt se clatină copacul –
    Şi simt fiori de nebunie.

    O umbră mormăind păşeşte…
    E om… atât, şi e destul…
    Şi-acum ne-om gâtui tovarăşi:
    El – om flămând, eu – om sătul.

    Dar vezi… m-a ocolit acuma…
    El s-a temut mai mult, mai mult, – săracul…
    Pe luna palidă, pustie,
    De vânt se clatină copacul…

  80. 82 Florin februarie 25, 2010 la 5:19 pm

    Domnule Nastase , se vorbeste in PSD de unitate . Unitatea cui ? A membrilor care nu au decat exemplul conducatorilor ? Ce fel de exemplu pot urma de la conducatori ca Dl. Diaconescu si foarte curand Dl. Sarbu ? Avand in vedere experienta miscarii sindicale incepand din 1990 , din interiorul ei ( ocazie in care am avut ocazia sa-i cunosc si pe Dl. Sarbu si pe Dl. Mitrea si pe Dl. Sireteanu si pe alti multi „domni” ajunsi la acest nivel cu mult peste propria conditie ) , va rog sa aveti in vedere si o foarte probabila plecare si a D-lui Mitrea si a altora asemenea lor . Si nu inteleg de ce PSD-ul asteapta o discutie lamuritoare cu Dl. Sarbu si nu il exclude ca pe un tradator oarecare , fara nici un comentariu suplimentar ( avand in vedere propria declaratie privind tatonarea grupului „independentilor” de cateva saptamani bune ) . De ce sa iasa prin usa din fata , cu diverse motivari , si nu prin usa din spate cu un sut in … cum ar fi normal ? Asta ester exemplul pe care vreti sa-l oferiti oamenilor de rand ?

  81. 83 Geo1 februarie 25, 2010 la 5:30 pm

    Scuzati! Subiectul era Mircea Geoana! Despre acest subiect, tot:

    George Bacovia – Nihil

    Ce trist amor
    Să vrai,
    Să stai,
    Cu cei ce mor.

    Si ce avânt
    Să treci,
    Pe veci,
    Într-un mormânt.

    Ce fără rost
    Trăind,
    Gândind,
    De n-ai fi fost.

    Si ce cuvânt…
    Mister,
    În cer,
    Si pe pământ.

  82. 84 Adrian Balgradean februarie 25, 2010 la 5:32 pm

    D-le Adrian Nastase,

    mi-as fi dorit sa fiti d-voastra in fruntea PSD-ului deoarece sunteti membru fondator si singurul (alaturi de Ion Iliescu ) capabil sa conduca la parametrii maximi acest partid! Cat priveste pe Mircea Geoana , acest individ incapabil , jalnic , frustrat si obsedat de putere face in continuare jocurile lui Traian Basescu ! Dealtfel , la confruntarea dintre cei doi pt. Presedintie ,Traian Basescu a avut dreptate un singur lucru : ca Mircea Geoana este un om slab ! Parerea mea este ca pe langa slabiciunile sale , mult mai evidenta este perversitatea sa!!!!!! Parsivismul unui om complexat si frustrat care nu se poate impune prin respect , caracter si inteligenta ! Perversitatea unui om care 5 ani de zile a actionat exact ca Traian Basescu , adica: sa distruga , sa faca compromisuri mizerabile , sa creeze confuzie , sa caute vinovati , sa se inconjoare de lingai , yes-meni si altii de aceeasi teapa cu el si in acelasi timp sa indeparteze toti oamenii de valoare din partid ! Perversitatea unui om care a incercat sa distruga carierele a doi oameni care l-au adus si promovat in partid (d-voastra si D-ul Ion Iliescu )Dealtfel, acest partid a ajuns in ultimii 5 ani o caricatura ! Dintr-un partid al oamenilor seriosi si valorosi , PSD a ajuns un partid de tabloid – garantat „Vanghelie” , un partid al shushelor ! Vaclav Havel a spus in anii 90 ca prefera sa-i dea afara pe toti securistii decat sa-l dea ei pe el , mai tarziu ! Parerea mea este ca , pentru o buna functionare a acestui partid si pentru a da un aer de seriozitate – lucru asteptat si de populatie – este absolut necesar sa scapati de acesti indivizi fara coloana vertebrala , capabili sa tradeze din nou si la orice pas . Mircea Geoana si cei asemeni lui (M. Vanghelie, Constantin Nita, Aura Vasile , …) trebuie ” inchisi in cutia cu monstrii ” de unde au si iesit .Sau sa le gasiti un contract la OTV , unde s-ar descurca de minune ! Este absolut necesara o curatenie in acest partid si o reimprospatare cu OAMENI VALOROSI SI LOIALI !

  83. 85 Florin februarie 25, 2010 la 5:34 pm

    Domnule Nastase ,
    Am uitat sa va mai spun doua lucruri (dureroase pentru mine ca roman) si pe care le-am mai spus si unui alt lider PSD cu multi ani in urma :
    1. romanilor le place sa fie mintiti frumos , sa li se promita orice ( desi in sinea lor recunosc ca sunt lucruri irealizabile sau greu de realizat ) pentru ca se agata de orice speranta chiar daca este doar un fir de paianjen sau doar un simplu balon de sapun ( speranta moare ultima ! ) ;
    2. romanilor le place balacareala , mahalageala , aruncarea cu noroi unul in altul … asta ne este aluatul ! Jubileaza cand vad astfel de spectacole , radiaza de fericire , se transpun in persoana celui ce ataca vazand in acesta pe cel ce-l descarca de propriile frustrari !!!

  84. 86 ion februarie 25, 2010 la 6:03 pm

    Deci a inceput discreditarea unui plecat credibil.

    Dupa cum am spus, reforma adevarata a stangii in Romania nu poate aparea decat atunci cand cand PSD va fi sacrificat prin ardere.

    Va aparea un alt partid de centru stanga, probabil initial mai putin puernic decat PSD. Nu spun asta pentru ca as crede ca e un plan anume – oameni din umbra. O spun pentru ca asta pare sa fie evolutia naturala. A acuza de flexibilitate ideologica pe cei plecati din partid este o ipocrizie mare. PSD a cules ce a semanat, iar actuala conducere este dovada, a ales sa cultive un fel de miuta politica cu multe lovituri la glezne. Celor care nu le-a convenit au plecat ca urmare a mediului toxic din partid. Putine lucruri aruncate sub pres or ramane acolo sufucient de mult.

    Multi nu vor putea spune despre dvs. ce cred din partid, chiar daca ii numiti. Adevarul este altul si il cunoasteti. I-as da dreptate lui felix-cat la punctul 1). Sper ca nu va suparat ca nu voi fi de acord cu el in restul mesajului sau.

    Si Mircea Geoana, si Cristian Diaconescu si-au dat seama de niste realitati pe care dvs. (si altii) nu va puteti permite sa le vedeti/enuntati.

  85. 87 gaby februarie 25, 2010 la 6:16 pm

    nu stiu domnule nastase daca geoana a facut bine sau rau, dar banuiesc ca nici jocurile pe care le-ati facut nu o sa va faca cinste in viitor

  86. 88 Paul februarie 25, 2010 la 6:19 pm

    Domnule Nastase,

    Nu stiu altii cum o percep dar mie imi provoaca niste crampe de ras teribile o formula ca aceasta (nevinovata?) a dumneavoastra, de mai la deal : „Mi-ar fi placut ca domnul Geoana sa invete ceva din infrangerea de sambata noaptea”. Mai exact, ce sa invete? Ca desi a pierdut presedintia PSD a ramas macar cu porecla, drept suvenir „de stanga” ? 🙂
    Sau: „Nimeni, DIN PARTID, nu doreste sa ii ia lui Mircea Geoana biroul de la Senat.” Desigur. Cu atat mai putin cu cat inlocuitorul risca sa mosteneasca, la pachet, si porecla cea buclucasa si degraba generatoare de ilaritate… :).
    Pe cuvant daca acum mai poti decela cine a fost mai intai: Mircea Geoana sau porecla lui! Dar multe prejudicii i-a mai adus aceasta eticheta; atat de multe incat ma mir ca nu il da in judecata pe Ion Iliescu.
    … poate, dupa ce isi va da seama ca nu va mai fi nici macar figurant, ci doar un simplu spectator, in spectacolul „noului val social-democrat”, sa faca un efort de „rebeliune” adevarata?

  87. 89 Pop Sorin februarie 25, 2010 la 6:21 pm

    Parerea mea este ca Mircea Geoana a mers la blat cu Basescu la alegerile pt presedintie. Prea ia oferit pe tava lui Basescu „mersul la vantu”. E ceva putred aici nu cred ca a fost o pura intamplare. Si fac o profetie Mircea Geaoana o sa intinda coarda in PSD pana o sa mearga si el de partea lui Basescu in grupul independentilor. Misiuna lui Geaoana sa terminat in PSD nu mai este util pt Basescu si se va retrage la „vatra”.

  88. 90 Doru Coarna februarie 25, 2010 la 6:27 pm

    @ analist:

    Vreau si eu daca ne convoaca stapanul, cine mai vrea?

  89. 91 Silviu februarie 25, 2010 la 6:31 pm

    domnule Nastase
    mi-am dorit sa scapati de prostanac si ati scapat,ar fi bine sa nu-l mai bagati atata in seama si pe el si pe diaconescu care se pare ca nu-i nimic de capul lui nici n-a facut nimic nici nu a suparat pe nimeni astfel incat sa se ia cineva de el si cum a fost incoltit cum s-a retras sub „fusta lu’ masa”,ceea ce denota slabiciune,defect care nu are ce cauta in politica.
    Daca a plecat sa se tot duca. Nu intelegeam eu la inceput cum se tot roteau toti in jurul lui pentru a candida,bine ca a fost asa si ca n-a iesit presedinte ca nu se schimba decat un prostanac cu un las.

  90. 92 Augustin februarie 25, 2010 la 6:38 pm

    @ Sibilla
    Eu nu prea cred ca, pe-aici pe blog, l-a subestimat cineva pe marinel.
    E drept ca se da cineva cu fundul de pamint sa ne convinga ca inamicul public nr.1 nu este sarmanul, neajutoratul si preadezinformatul nostru pres ci Marele Boc cel Negru si Hain, dar fraier nu e cine incearca!

  91. 93 iuli71 februarie 25, 2010 la 6:41 pm

    Ce tupeu are Geoana, dupa ce a distrus un partid. E fenomenal. Ar trebui belit. Fara cuvinte……….

  92. 94 caLin februarie 25, 2010 la 6:45 pm

    Sunt foarte multe postari aici si ma indoiesc ca un om normal ar avea timpul necesar sa le citeasca. Sper totusi ca aceasta sa ajunga la dvs. Cred ca e bine ca din cand in cand sa aflati si parerea celor din popor altfel …”traind in cercul vostru stramt…” Din toate plecarile singura regretabila este a d-lui academician Theodorescu. Diaconescu are, ca si Geoana, numai „coperti” frumos colorate. Nu mi-a inspirat niciodata incredere. Geoana trebuie tinut sub ochi foarte atent. Nu e de incredere si daca nu pleaca din PSD e doar pentru ca vrea sa-si mentina ultima reduta. Chiar si asa va juca oricum pe cartea PDL. Imi pare rau ca nu ati fost dvs. presedintele PSD si imi pare rau ca dl.Iliescu imbatraneste si nu mai poate gira partidul. Nu stiu ce incredere sa am in Ponta…cu dl.Sarbu care a cantat pe vioara lui Base si a grupului de la Cluj… Va doresc succes, macar la Consiliul National sa fie cineva in care avem incredere deplina.

  93. 95 Augustin februarie 25, 2010 la 6:56 pm

    @ contele
    Alteta, si mie mi-e simpatic Geoana (de cind nu mai e seful partidului) Acum, faptul ca face sau nu Ponta bune, e discutabil, dar parca nici sa-l tii pe post de Dem Radulescu parca nu se face. E limpede insa ca PSD-ul il sustine NU de dragul lui, ci de dragul fonctiei. Numai ca daca, asa cum ma tem, strulubaticul violet isi va lua un one way ticket spre zari pseudoindependente, probabil partidul se va gindi cum sa-i ia cadoul inapoi!
    Si fiindca tot te-am interpelat prin deranjare (sau invers), lamureste-mi, rogu-te, o dilema: am auzit ca exista titlul (nobiliar?!) de baron local. Perfect! Dar … conte local?

  94. 96 Augustin februarie 25, 2010 la 7:10 pm

    @ Sibilla
    PDL-ul pregateste, foarte probabil, o tava maaaaaare cu ciolane, probabil ca va avea musafiri; si, stii cum e: cind iti intra cineva in casa, trebuie sa pui pe masa ceva. E ca-n bancul cu Kasai: c-asa-i romanu’, primitor.
    @ Doru Coarna
    Stapinul?!? Domnule, te rog frumos, poate trece cineva si ne-aude! Ne facem de ris, ce naiba!

  95. 97 Ghita Bizonu' februarie 25, 2010 la 7:12 pm

    Ehe .. mereu cu un pas in urma lu Baselu ‘
    baselu a dat adunarea si va aparea „noul” partid de stanga cel ata de „asteptat” , mai ales in Parlament . Si nu m-as mira prea mult daca fotelu de pres al senatului ramen liber prin vointa detinatorului … Si daca se misca iute , iude se face noul partid de „stanga” Orrorpeana si gu Geonel in frunce si iata-l nou sef de senat !! Sau ma rog cred ca asta ii sufla Stapanul Serviciilor ….

  96. 98 nae februarie 25, 2010 la 7:29 pm

    Traim in secolul XXI sau in secolul inchizitiei sau mai in jos? Este posibi, ca oameni cu capul pe umeri, nu ca sa nu le ploua-n gat ci sa gandeasca, sa aiba o asemenea atitudine fata de bazaconii de genul flacarii violet, vrajitoare si mai stiu eu ce chestii din astea, sa intre in jocul unor organizatii oculte sau profitori de pe urma prostimii? Nu se poate asa ceva! Chiar am ajuns sa fim manipulati de o mass medie aservita unor interese de grup si manipulata (contra cost) inspre est si vest, pentru a profita tot cine trebuie! Cand s-o destepta cu adevarat poporul roman?

  97. 99 SIMPATIZANT A.N. februarie 25, 2010 la 7:40 pm

    Felicitari pentru succesul de la congres

  98. 100 Florin februarie 25, 2010 la 8:17 pm

    Ce linsare in PSD. Hai ca se platesc polite nu o mai dati pe dupa degete. Iliescu a jucat rolul lui Jigsaw, Ponta a fost AMANDA iar Nastase.. hehe.. Nastase va fi exact ce e Iliescu acum pt PSD. Papusarul din spate..

  99. 101 Pali februarie 25, 2010 la 8:29 pm

    Domnule Nastase ! Eu vred ca, flacara violet l a atacat pe Prostanac inca in faza embrionala,…situatia s a agravat cu Cernobil-ul iar in timpul campaniei Geoana-Plastilina a devenit un mutant !!!

    Ar fii foarte bine pentru partid si pentru noi daca ne-ati scapa de acest lepros de pe care cad tot felul de reziduri toxice !!!

  100. 102 cornelia februarie 25, 2010 la 8:40 pm

    Parere personala: scoateti-l pe Mitrea de pe „sticla”!!!!!!!!!
    Nu mai pot deschide televizorul ca e omniprezent. Si o fi avand o tona de calitati, dar… nu cred ca e indicata inflatia de asemenea personaje.

  101. 103 Ioan februarie 25, 2010 la 8:42 pm

    @ Marcus,

    cu multumiri si felicitari in acelasi timp; daca incap. Si se facu dreptate; zic eu de aici si Aya de ori unde s-ar afla. Dar, acum va las ca am treaba; doar disertatia urmeaza a fi multiplicata si apoi expediata; asa cum ii sta bine oricarui plic virtual. Cu bine.

  102. 104 theodora0303 februarie 25, 2010 la 8:48 pm

    @Doru Coarna
    @analist
    Si eu vreau.

  103. 105 Augustin februarie 25, 2010 la 8:50 pm

    @ Aya
    Tu refuzi, in continuare, evidenta. Iar evidenta arata ca esti mult prea slaba pentru a face fata unui duel cu mine. Si daca mai vii si nepregatita, adica fara lectiile facute, vei fi, din nou, carne de tun.
    Torni, din nou, o galeata de prostii : « tun zvonistic », « inexistenta relatie dintre Ponta si Cocos », « nu cred ca exista- mai mult, nu cred ca poate sau ca ar putea exista », « este efectiv prima oara cand aud de asocierea acestor nume », « un zvon se contruieste meticulos », « zvonul integral », « diferenta intre zvon si stire », « in cazul falsei informatii despre legatura Ponta- Cocos », « privita profesionist si rece, gaselnita Cocos, ca element de atac anti-Ponta, e ridicola ». Ma mir ca nu ti-e jena ! De fapt, mint : nu ma (mai) mir !
    Dupa cum reactionezi, concluzia clara este ca, daca ai fost vrodata jurnalista, ai fost, fara indoiala, una de mina a 3-a. Asta fiindca orice jurnalist care are respect MACAR pentru el insusi, incepe prin a se informa, adica « isi face lectiile ». Ma rog, asta in ipoteza in care dorinta ta, pe acest blog, este de a informa, iar nu a DEZINFORMA !!
    Fiindca, surpriza !, iata ce spunea V. Ciutacu in emisiunea pe care ti-am semnalat-o (22.02.) : “Adaug faptul ca N-ATI FACUT NICIODATA UN SECRET DIN PRIETENIA DVS. CU gen. Gabriel Oprea (…) si cu D-NA Elena Udrea sau, ma rog, CU SOTUL D-NEI ELENA UDREA” Asa ca, iata-te in postura umilitoare sa nu stii ceea ce stie « tot satul ». Ce-ai ajuns !
    P.S. Te asigur (asculta-ma !) ca nu vrei sa stii ce-a raspuns Ponta.

  104. 106 Tanarul februarie 25, 2010 la 9:04 pm

    Nu conteaza cantitate ci CALITATEA . PSD trebuie sa aiba in vedere aceasta.

  105. 107 Spiridus februarie 25, 2010 la 9:10 pm

    Vocile PSD
    Acum Mitrea: „Marian (Sarbu) nu isi pune problema viitorului politic. El se va duce, se va bate, poate va rezolva problema si daca, apoi, nu are viitor politic nu il vom vedea plangand pe la usi”.

    Pai tocmai asa e. Are, nu e de plans, dar n-are.. justificarile aferente averii.
    Si-atunci are si-un dosar, facut de cine trebuie.
    Iar cel cu dosarul il cheama. Mai exact, il cheama ca sa joace cum „canta” el. Ca e nevoie de spargerea cat mai marunta a PSD, PNL…
    Si i-a venit randul lui Sarbu. Cica-l chemama Diaconescu la el. Stiti, chestia aia cu veriga slaba…
    Atat.

  106. 108 Mimosa pudica februarie 25, 2010 la 9:13 pm

    @ Carcotasule

    Acum am citit pilda ta, cea cu caprele.Da, cred ca banuiesc cine este una dintre cele doua(?) capre(capra principala)cea care a reusit sa treaca puntea peste riul ridicolului, nebanuind ca malurile sint ale aceluiasi ridicol si dincolo, este refuzata de toti tapii intamplator trecatori prin zona.
    Una este furnica luptatoare, mereu pierzatoare, dar miloaga si profitoare de interventii ioniliesciene pentru locuri de munca pe care le refuza cu tupeul caracteristic unui nima-n lume.In zona este turbo-cunoscuta ca mega-nebunul legal,cel caruia n-ai ce sa-i faci,asta e societatea, trebuie acceptat. Refuzata de toate stabilimentele de specialitate si-a gasit un loc caldut, din lipsa de activitate, pe diverse bloguri. Vorbeste anapoda,scrie despre toti de parca trebuie sa ii cunosti,nu are prieteni,barbat,crede ca este urmarita de servicii, nu are nici o logica in fraza. Este de inteles si este inteleasa cu mila ce trebuie sa o arate un bun crestin unui crestin sarman. Are un blog in care ea scrie si tot ea isi raspunde, unde a mai atras citiva rataciti usuiti cu suturi in fund de prin alte parti.
    Depozitara adevarului absolut,crede ea,nu este decat o biata furnica(asa cum se si considera)strivita de viata.
    Pace tie si veselie in lumea ta!

  107. 109 Ciprian Bojan februarie 25, 2010 la 9:25 pm

    Şi mă rog frumos, cine l-a adus în partid pe Geoană? Parafrazând un proverb românesc, simplu precum coada unui topor, vă reamintesc că: „Oamenii dă partid vine şi pleacă, trădătorii rămâne”. Am faultat cu bună ştiinţă limba română, da’ nu mă poci abţine!
    Grupurile de interese din PSD îşi revendică prea vocal dreptul de a vorbi despre „interesul partidului”. Dacă doriţi să creşteţi în ochii electoratului, ar fi de preferat cu toţii să vă abţineţi de la lovituri sub centură. Cetăţenii care v-au votat sau nu v-au votat au nevoie de Domniile Voastre. Altfel veţi obţine, ce-i drept cu mari „eforturi”, PRĂBUŞIREA!

  108. 110 mario februarie 25, 2010 la 9:41 pm

    nimicnicia lui geoana iese la iveala.a uitat cand cerea sus si tare sa pelcati din fruntea camerei deputatilor?a uitat prigoana impotriva oamenilor ce au fost alaturi de dvs?dupa ce a distrus partidul si s-a predat cu arme si bagaje la basescu are curaj sa mai vorbeasca?dupa ce a incurajat ascensiunea unuia ca vanghelie si altora ca el?sa mearga la vantu sa se relaxeze ca este epuizat saracul!din toate punctele de vedere

  109. 111 Ioan februarie 25, 2010 la 9:45 pm

    @ ALM,

    multumiri pentru atentia acordata; iertare pentru intarziere. Azi unele treburi amanate de catva timp m-au tinut departe de casa, varandu-ma cu cu masina cu tot in gropile sectoarelor 3 si 2. Dimensiunea si frecventa lor, imaginea orasului sub gunoaie prezinta cu mare fidelitate realitatea zilei la romani vazuta cu ochiul liber. In schimb tematica noastra, cu subtilitati ei citite pe blog inainte de a culege aceste idei, ma obliga sa fac pasul inapoi. Intr-adevar am exagerat, incercand sa prezint iesirile din partid ca margelele pe ata. Introduse insa in cadrul completat azi prin cele doua postari ale lui A Nastase de la prima ora a diminetii, ele capata o alta dimensiune; alaturandu-se unor „clarificari” ce pare sa complice si mai mult lucrurile. In fapt ele sunt aceleasi cu cele de saptamana trecuta, la care s-au adaugat o pozitie sau doua, dar acum sunt publice, la lumina zilei. Iata de ce, cred eu, ca imi v-a fi tot mai dificil sa ma pronunt asupra unei teme fara sa analizez cu atentie „miscarea” dar si contextul in care s-a produs. Revenind la el, la context, cred ca portretului lui C Diaconescu, de ce nu si al lui M Sarbu sunt acum complete. Sunt doua persoane care raportate la noi toti, nu valoreaza mai mult decat o ceapa degerata. Degeaba incearca unii leaderi ai psd sa-i prezinte ca pe niste profesionisti caci ei, vai, nu sunt decat niste amarati de mercenari; capabil in orice clipa sa-si vinda serviciile primului venit pentru o para chioara in plus.

    PS

    Daca nu ati citit pana acum postarea lui Marcus intitulata „Basescianism sau Basinism” va rog s-o faceti. Este de mare actualitate. Cu bine.

  110. 112 Petrisor februarie 25, 2010 la 9:50 pm

    Eu zic sa-i lasati in pace pe Mircea Geoana si pe cristi Diaconescu si sa va apucati de treaba ca acum vine 2012. Daca continuati in continuare asa nu facetiu altceva decat sa-i faceti pe plac lui Basescu

  111. 113 Sibilla februarie 25, 2010 la 10:00 pm

    @Mimosa pudică,
    E loc ŞI pentru tine sub soare, ce să-i faci…
    Tentativă eşuată * tinere talent *, râd cu lacrimi :)))
    Eşuată pentru că, NU plec nicăieri, orice ai mai face şi crede-mă, ştiu exact ce faci. De exemplu acum, eşti cu năsucu-n răchie şi râzi de propria-ţi găselniţă împreună cu, ştim noi cine..
    Eh, mică, mică da… rădică, spre deosebire de tine, care fără de toiagul ăluia de te ţine pe linia de plutire eşti în aer.
    Fii * antenă * unde te-am prins iar : * Vorbeste anapoda,scrie despre toti de parca trebuie sa ii cunosti,nu are prieteni,barbat,crede ca este urmarita de servicii, nu are nici o logica in fraza. *
    Regretabil e că, ai pomenit numele d-lui Preşedinte Ion Iliescu, nu e prima dată … E singurul OM care mă stimează tocmai pentru că NU fac nimic din ce spui, pentru că sunt Demnă, ceea ce tu nu eşti, că deh, demnitatea nu se lipeşte de toată cucuveaua, n-aşe ?
    Mi-e tare MILĂ de tine, sincer. Mai mult de-atât să nu-mi ceri, căci, vorba ta, sunt turbo şi ŞTII că ţi-o iei.
    Sibilla

    @Victor,
    Ai dreptate !
    Sibilla

  112. 114 ellasrya februarie 25, 2010 la 10:07 pm

    Ups, naşpa, şi-a luat şi preşcolarul Geoană juma’ din jucării şi pleacă bosumflat din „căpătâiul” Senatului.
    Vai, vai, vai şe durere,
    Uite vaporul cum cheiere
    Şi marinarii cum ţipă magarii
    Ţipă şi dau din chişoari…
    Curată circotecă.
    Domnule prieten, aţi fi putut să fiţi mai puţin drastic şi să nu-i spuneţi adevăruri dureroase domnului Geoană taman acum când era deja lovit de soartă-n propriului orgoliu… vanitos.
    Deh, naşterea e întotdeauna dureroasă…

  113. 115 ORASAN IOAN februarie 25, 2010 la 10:24 pm

    MAI LUPTA CINEVA IMPOTRIVA PORTOCALIILOR ?Din 2004 incoace soldatii partidului au luptat la baioneta impotriva portocaliilor,acesta a fost si mai ales acum este dusmanul de moarte,acum aceasta armata care poate creste de la o zi la alta,are nevoie ca ofiterii lor sa se puna in fruntea lor si sa-i conduca spre victorie,fiecare ofiter trebuie sa cunoasca bine planul de lupta pe sectorul de front unde isi conduce trupele.Acum cand bataliile interne s-au sfarsit si Congresul a numit generalii,important ca public domnul Ponta sa vina sa spuna cine cu ce se ocupa,cine cu cine se bate pe domenii cu partea adversa,pentru Dumnezeu,partidul are 15 vicepresedinti care pana acum ar fi trebuit sa ocupe media cu critica impotriva puterii,cu solutiile si propunerile lor sustinute de partid,nu se vad nici actiunile de prezentare si sustinere a celor supusi abuzurilor de catre puterea portocalie.O alta problema esentiala este deschiderea partidului catre noi membrii,acum daca un om de valoare vrea sa se inscrie in partid,nu se prea poate,pentru ca unii de pe acolo nu vor concurenta,nu vor ca pozitiile lor sa fie amenintate,daca partidul nu accepta sange proaspat in instalatie acum pe valul nemultumirilor de tot felul,risca sa ramana pentru multa vreme un partid de locul 2.Probleme stringente la care tot omul asteapta solutii sunt salariile si pensiile si toti acesti oameni se vor sustinuti prin dezbateri publice de catre profesionistii partidului,dar va rog eu mult de tot nu-l trimiteti pe Marian Sarbu,cu ideile caruia oamenii nu sunt de acord,stiu eu,ar fi bine sa-l inlocuiti cu socialistul pursange Alexandru Athanasiu,cel care a pus umarul la aderarea PSD in Internationala socialista,omul stie carte si nu poate fi infrant de teoriile seitaniste.Stiu si problema cu domnul prof.univ. care vrea sa duca istoria PSD cu mult inainte de venirea comunistilor la putere in Romania si totusi nu inteleg de ce nu vreti pe Constantin Titel Petrescu o imagine placuta a istoriei cu inceputul in 1893 PSDMR si ulterior in PSDR si atunci se termina si cu papagaliceala dusmanilor care considera PSD continuatorul PCR,nu ramane ca mostenitor al PCR si securitatii decat partidul stat,actualmente PDL.

  114. 116 psd februarie 25, 2010 la 10:44 pm

    Domnule Nastase, probabil ca Geoana nu a fost bun de sef la PSD, dar sa nu uitam ca dumneavostra cand ati avut puterea ati sprijinit toti mafiotii…de exemplu Pop Claudiu din Bihor a ajuns in Parlamentul Romaniei datorita dumneavoastra…este grav… Ati avut puterea…puteati sa faceti treaba pentru cetateni…dar ati preferat sa le inchideti gura celor care au vrut respectarea legii si le-ati dat functii incompetentilor si hotilor…Ar trebui sa amintiti si aceste lucruri…

  115. 117 Daniel Pavel februarie 25, 2010 la 10:53 pm

    Un om care astazi candideaza la functia de Presedinte al unui partid de talia PSD si, daca nu castiga, se muta a doua zi in alta parte, considerati-l istorie.
    Pe un fost Presedinte care nu stie sa piarda si arunca cu noroi imediat dupa ce pierde, considerati-l istorie.
    Nici unul dintre cei doi nu merita sa mai vorbim despre el!Tipii astia nu inteleg ca exista partid si dupa ei.
    Sa vezi, de-acum, cum toti cei care le cantau in struna vor deveni cei mai aprigi sustinatori ai noii conduceri!

  116. 118 Sibilla februarie 25, 2010 la 10:55 pm

    @Augustin,
    Subscriu, kasai :))
    Da la hochei tot cu ruşii ţin, d-aia, că nu mă * striveşte pe mine viaţa *, ca să citez o paţachină … Va să zică, samo napred, cum zic sârbii, sau davai tavariş, pa rusky :)))
    Io tot nu pricep de ce nu e pe regulament să zbang şi cu crosa, am vedea-n gura cui aterizează… pucul 😉 :)))

  117. 119 Cârcotaşu februarie 25, 2010 la 11:17 pm

    @ Mimozo pudică,
    Ne, ne, ne. Nu era o pildă ci o poveste. Dupe cum ziceam, nici-o capră n-a trecut puntea, pentru asta ar fi trebuit să cedeze una din ele, ceea ce n-aveau de gând, ambele posedând o doză de căpăţânoşenie identică, aşa că a cedat puntea.
    Ai identificat-o numa’ pe una, care nu-ţi cade ţie bine la maţ, da’ erau două, aşa că nu mă atrage de-o parte că nu ţine.
    Ce-i drept, ambele amândouă se cred urmărite de „servicii”, trăiesc palpitant, da’ e neşte diferenţe.
    Da’ ai grijă, capra la care te referi adună oaste, recrutează voluntari şi se pare că porneşte jihadu’, aşa că e mai bine să te camuflezi „în teren”.
    Altfel, pace şi ţie ş-aceeaşi veselie.

  118. 120 Sibilla februarie 25, 2010 la 11:21 pm

    @Aya,
    Specialno, pt matale, că e despre răspopitul mitoman * Albanezu * :
    http://www.jurnalul.ro/stire-special/clanul-face-banul-536980.html

  119. 121 horya februarie 25, 2010 la 11:40 pm

    asta cu comunicatele transmise de la distanta le-a invatat de la Adrian Nastase

  120. 122 inginerul februarie 25, 2010 la 11:41 pm

    Adriane cat ai asteptat tu si eu sa spui asta, foarte bine.
    dar mai e unu si mai mare sa vedem cat va mai dura.
    numai bine

  121. 123 octaaa februarie 25, 2010 la 11:46 pm

    Heeeeeheeee.
    Sunt deosebit de incantat cand vad cu cata vehementa, verticalitate si logica il criticati pe Geoana.

    Eu cred ca Geoana are probleme dupa cat de mult se victimizeaza cu functia de la Senat. Nimeni nu ii cere capul, dar el tot face pe victima. Ma intreb pe cine o mai impresiona…
    Pacat ca nu stie sa piarda. Dupa cum nici nu a stiut sa castige, dupa cum bine mentionati.

  122. 124 Mr. Pondus februarie 25, 2010 la 11:58 pm

    Buna seara d/le Adrian Nastase!
    Desi sunt unul dintre simpatizantii PNL, va marturisesc faptul ca, exceptandu/l pe dl. Iliescu, sunteti, pentru mine, cel mai impunator om politic de pe partea stanga a esicherului politic romanesc.
    Regret chiar ca pe „dreapta politicii romanesti”, exceptandul poate pe dl. Crin Antonescu, nu aveti competitori pe masura.
    Pentru unul care a votat cu M. Geoana in turul II as dori sa/mi raspundeti la o intrebare care ma cam framanta: a explicat dl. Geoana, colegilor din PSD, ce anume l/a determinat sa/l viziteze pe SO Vantu? Normal, un „…mare reformator” ca domnia sa ar fi trebuit sa explice acest lucru celor peste 5.000.000 de votanti.
    Va multumesc si va doresc succes in demersul dumneavoastra.

  123. 125 Viorica Buda februarie 26, 2010 la 12:22 am

    Pe Gioana la lovit flacara,pe Diaconescu la umbrit Floriana Jucan ,(clasa ca Mercedesul ) . Fiecare
    culege ceia ce seamana si viata te rasplateste de cele mai multe ori cu ceia ce meriti.

  124. 126 Costi februarie 26, 2010 la 12:57 am

    Nu sunt de acord cu tratamentul pe care-l atribuiti d-lui Geoana.
    Prin tot ceea ce se percepe din mesajele dumneavoastra, lasati impresia ca va doriti cu ardoare sa-l indepartati,cat mai mult posibil, de tot ceea ce inseamna centrul PSD si , sincer, nu cred asta.
    In fond este vorba de un expresedinte PSD, pe care la vremea alegerii sale, ati lasat impresia ca-l agreati in acea pozitie.
    Prin tot ceea ce se vede din afara,de la o zi la alta, incepe sa se vorbeasca , mai des, despre faptul ca PSD-ul isi indeparteaza fostii conducatori si lideri.
    Aceste critici despre colegii de partid si implicit pierderea persoanelor cu notorietate,speculate si mediatizate la maxim de presa, nu ne fac bine sub nici o forma. Intaresc ideea scindarii partidului si ne slabesc rezistenta necesara perioadei de opozitie.
    In acest moment riscam, ca oamenii de rand sa-si piarda speranta pe care o mai au,decat in noi. Ar fi pacat ca ea sa fie transferata catre PNL sau, cine stie, catre PD-L.
    Raman la parerea ca PSD-ul are nevoie de o perioada de liniste, timp in care presa sa-i mai analizeze si sa-i mai critice si pe altii.

  125. 127 APora februarie 26, 2010 la 1:11 am

    Un tip (Tiberiu Lovin) cu aceleasi surse ca ale mele si cu aceleasi comandamente cu mine mi-a spus numai mie ca de fapt unul Gusa a comandat monitorizarea lui Diaconescu ca sa poata sa-si pastreze postul de consilier daca Geoana pe care l-a trimis la SPA la Vantu va pierde.

    Acu, Gusa, care nu-l luase in calcul si pe Ponta ca sa-l fi surprins cu filipineza-n poza, s-a gandit sa nu piarda banii si sa se puna bine cu intelighentia basesciana si cu multi altii a rugat-o pe Floriana sa zica ceva de bine despre Nastase intr-o emisiune ca sa-si intareasca teoria ca dumneavoastra sunteti autorul.

    Vanghelie este cel mai fericit. Geoana i-a promis ca barbatul din el il va apara daca este cumva prigonit.

    Sper ca Victor are destula minte si cumpatare si ca renunta la amicitiile cu Cocos, Oprea si la filipineza aia care a lasat atati romani bine instruiti fara o oportunitate de angajare pe vremurile astea. Deh, daca baietii nu mergeau atat de mult pe nepotisme, puteau avea lucratoride toate rasele si nationalitatile.

    Pana atunci va urez nervi tari

  126. 128 tina februarie 26, 2010 la 1:14 am

    Domnul Geoana ,ar trebui sa inteleaga ,ca vremea schimbarii a venit si sa accepte ca a pierdut.A pierdut el ,dar partidul a castigat .Asa sper ca se va intampla .Proiecte ,programe ,strategii ,se vor face ,dar oare conducerea noua a partidului ,va fi capabila sa readuca la viata acest partid? Multi se indoiesc ,sunt mai multi sceptici decat optimisti.Marturisesc ,ca dincolo de vointa noului presedinte si a celor care l-au sustinut si ajutat ,indoiala se naste .Nu am inteles niciodata cum a fost posibil ca un partid ca PSD-ul ,cu oameni atat de instruiti sa-l sprijina atatia ani pe Vanghelie ,acest Catavencu al politicii romanesti ?Cred ca am facut o greseala ,Catavencu avea o inteligenta si o smecherie care il facea simpatic ,mai degraba l-as asemui lui Dinu Paturica , o jigodie lipsita de scrupule ,o lichea parvenita. Stiu ca in politica sa aduci voturi conteaza ,dar oricine poate obtine voturi mituind.Afost ales vicepresedinte ,alaturi de altii care l-au slujit pe Geoana ,cel care a adus partidul intr-o stare jalnica.Sa fii fost ambasador ,fost ministru de externe si sa ai in dreapta ta acest personaj mediocru ,imi spune ca mie, ca dincolo de staiful de diplomat se ascunde adevarata fata .A plecat Diaconescu ,nu-i pierdere mare .Intotdeauna l-am vazut ca un om slab ,niciodata nu stiai ce-i cu el ,pe cine reprezinta cu adevarat . Isi doreste functie ,probabil a avut promisiuni in acest sens .Dar in ultimile zile si-a construit o imagine care o va purta toata viata .Probabil vor mai pleca si alti nemultumiti ,din tabara necastigatoare .Nu sunt invatati cu o disciplina de partid ,pentru ca in ultimii ani ,democratia vietii de partid a fost confundata cu anarhia .Ei nu vor intelege ca a fi intr-un partid inseamna sa te regimentezi in sustinerea unor programe politicesi ca in orice regimentare exista constrangeri ,reguli care trebuie respectate .Unii au vrut sa plece imediat dupa alegerea lui Basescu ,mai ales cei care pe plan local sunt cunoscuti avand dosare .,dar din pacate pentru ei nu au fost acceptati de liderii locali ai PDL -ului.Acum probabil nu stiu in ce directie sa porneasca .Sunt lideri locali [vicepresedinti ],care dupa instalarea lui Geoana i-au inl;aturat pe oamenii lui Iliescu si Nastase .Ma uitam cum incerca Nechita sa explice de ce l-a sustinut pe Geoana? El, ca un om cinstit si loial nu putea sa-l tradeze pe cel care l-a sprijinit in ultimii ani ,dar l-a tradat in schimb pe cel care l-a acceptat in partid .Atunci cand Geoana a fost inscaunat era foarte viteaz ,considerand momentul respectiv ca pe o victorie personala .Alte victorii pe care si le-a dorit [ exprimind clar aceste dorinte] ar fi fost pentru el inlaturarea definitiva din PSD a lui Iliescu si Nastase .Nu conta ca el, transfug pedelist ,ar fi trebuit sa inteleaga ,ca ,de cei care fauresc istoria,nu te atingi.E greu sa intelegi ca un venetic trebuie sa respecte predecesorii Cel mai important proiect politic al sau fiind impunerea amantei pe locuri fruntase in alegerile locale .ca mai tarziu sa lupte pentru o alta functie [cea locala era prea putin pentru nepoata fostului se SRI Radu Timofte,necontand ca ziarele locale au tocat-o marunt pentru fraudele lfacute peste tot pe unde trecea]In noaptea cand Geoana pentru cateva minute a fost presedintele Romaniei ,acest personaj sarea in sus de bucurie impreuna cu politruca sa .Visul i-a fost spulberat imediat si acum la Congres a primit lovitura de gratie .Sa nu credeti ca el si altii ca el vor intr-adevar binele partidului .Pentru ei partidul inseamna funtii si onoruri pentru ei si nu in ultimul rand foarte multe avantaje materiale si povesti de iubire.

  127. 129 Coco februarie 26, 2010 la 2:05 am

    Oare dumneavoastra si Domnul Iliescu nu sunteti vinovat pentru pierderea alegerilor prezidentiale in diaspora? Cei care au votat cu Basescu au votat anti PSD.
    Am auzit de mic copil despre dumneavoastra. Am ajuns chiar sa fim colegi de partid deci nu-mi propusesem asta. PSDR a fost inghitit de PDSR. Ca drept dovada acuma nu mai sunt in tara. Deci politica in PSD este pentru bani, nu pentru ideologie. Nea Nelu saracu era oaia care pazea turma de lupi… Nu va pricepeti deloc la industrie, poate la avocatura…ati pierdut prezidentialele din cauza arogantei…Iar Domnul Geona sa fca diplomatie, ca la politica e neavenit. Cum de l-ati lasat sa se duca la Vantu inainte de alegeri? Nu vreau sa zic mai multe…Nu cred ca ati vrut sa iasa presedinte. Acuma Domnul Ponta dupa ce l-ati facut om de casa in PSD il scoateti ca pe o marioneta la inaintare.

  128. 130 George Serban februarie 26, 2010 la 3:01 am

    Sfatul unui coleg de opozitie:
    Este nevoie de calm, de mult calm si liniste. Atat din partea invingatorilor cat si din partea invinsilor daca au demnitate si isi respecta partidele. Vor mai pleca oameni. Greu de spus cati. Poate 5, poate 10, poate 20. Cine stie? Oamenii buni sunt usor de numarat pentru ca sunt putini. Lichelele nu pot fi numarate pentru ca apar din toate partile, de unde nu te astepti. De aceea este nevoie de mult calm. Rumoarea poate face ca o „plecare” sa para eroica. In liniste si calm, cei care vor pleca vor fi la fel de ridicoli ca Diaconescu. Dupa „dezvaluirile” de azi, puse cap la cap, s-a vazut ca plecarea lui Diaconescu a fost pusa la cale cu o seara inainte, la hotel Sofitel, in baza unui plan esuat, scapat de sub control. Iar Diaconescu, manipulat, s-a trezit plutind in deriva in plin congres. Atata a putut, atata poate. Si va fi folosit in continuare. Cred ca este in interesul intregii opozitii sa fie pastrata conducerea Senatului. Opozitia trebuie sa se organizeze cu oameni siguri si devotati partidelor. Mai departe, ma bag … unde nu-mi fierbe oala, daca n-am facut-o, deja. Imi cer scuze!
    PS: daca Marian Sarbu vrea sa plece, lasati-l sa plece in cea mai adanca liniste. Sa i se auda pasii. El va fi urmatorul papagal de sacrificiu la Munca. Daca nu vrea sa plece, sfatuiti-l s-o faca. Doar e pentru interesul national, asa cum a fost si in decembrie 2008!

  129. 131 Iceflame februarie 26, 2010 la 4:51 am

    @ Adrian Nastase

    Chiar credeti ca merita oboseala de a comenta in vreun fel declaratiile domnului Mircea Geoana?

    Eu unul nu vreau sa mai aud de acest personaj si nu vreau sa mai aud de Basescu.

    Vreau sa vad proiecte marca Nastase pentru Romania, vreau sa vad ca banii europeni incep sa intre in tara, vreau sa vad opozitie reala si o raza de speranta pentru romanii care abia-abia reusesc sa supravietuiasca de azi pe maine.

    Mergeti pe strada si vorbiti cu oamenii, vedeti care sunt problemele acestora si veniti cumva in intampinarea lor.

    Deschideti larg portile partidului si faceti in asa fel incat valoarea sa fie apreciata, initiativa stimulata si democratia garantata.

    Daca nu veti proceda astfel, nu aveti nici o sansa ca partid de stanga.

    Atentie, ultimul tren a inceput sa fluiere…

    Lasati-l pe Geoana si pe cei ca el, despre morti, numai de bine…

    Felicitari lui Victor Ponta si succes.

  130. 132 Sibilla februarie 26, 2010 la 5:00 am

    D-le AN,
    Mulţămiri Juriului Concursului Blog de Blog!

    Am ratat Gala, nu şi Premiile ! Blog de Blog, Cele mai Bune Bloguri din 2009!


    Felicit colegii câştigători care sunt activi ŞI aici : Augustin, George Şerban, Leo, Theodora, Lucia Verona… pe D-l Preşedinte Ion Iliescu, pe Corina, inclusiv pe ceilalţi participanţi şi premianţi!
    respecte,
    Sibilla

    @mimosa pudică,
    Am două premii, o mulţime de prieteni nu doar în virtual, un soţ încă în acte, nu am refuzat niciun serviciu MINŢI, nu-s capră cum sugerezi, că-s născută fix pe31 decembrie, deci MIEZUL, nu te oftica, nah… :))
    Sibilla

  131. 133 Sibilla februarie 26, 2010 la 5:08 am

    P.S. miezul, in traducere pt cei ca tine cu gândul numa la… ce-i arde, este ac de cojocul cuiva 😉

  132. 134 Iceflame februarie 26, 2010 la 5:27 am

    @ Aya

    Ai mare dreptate in cam tot ceea ce spui in postarea de la din 25 februarie 2010 12;18.

    Totusi, nu e oare cam mult pentru un tip cazut ca Mircea Geoana ?

    Gata draga Aya, s-a terminat cu domnia prostanaciei, hai sa privim spre viitor, se pare ca suna bine…

  133. 135 Iceflame februarie 26, 2010 la 5:30 am

    Erata

    „din 25 februarie” in loc de „de la din 25 februarie”. Sorry…

  134. 136 santinela februarie 26, 2010 la 5:42 am

    Domnule Nastase spuneti „statul pe margine este nespecific unui om curajos–„.O singura intrebare am: Dumneavoastra ce ati facut pina acum? Nu cumva acelasi lucru? Nu cumva ati dezamagit mii de sustinatori?

  135. 137 Doru Coarna februarie 26, 2010 la 6:52 am

    @ Augusti, analist, theodora0303, & ceilalti:

    Sorry, ma refeream la stapanul blogului, ce Dumnezeu credeati?

    Intrebarea este: Ce poate face dl. Nastase cu noi? Sau, cu ce-l putem ajuta, concret?

    O solutie ar fi sa ne considere un fel de grup generator de idei pe banda rulanta, treaba ar avea potential iar dansul isi poate alege ce crede ca este pertinent si apoi sa coaguleze, sa articuleze programe, dar mai are nevoie de programe?

    Trebuie sa ne extindem viziunile si spre actiuni, deci programe si actiuni, tactici si strategii, este capitol in matematica. Asta cred ca ar putea sa-l intereseze, emularea capacitatii creatoare in plan politic din partea unui grup independent si pestrit, un sfat din umbra, caci guverne din umbra se tot fac si se tot desfac…ce ziceti, plecam pe acest drum sau aveti alt program?

  136. 138 Aya februarie 26, 2010 la 7:40 am

    @

    Augustin

    Lucrurile se complica si se precipita.
    Nu am timp, acum, sa ma ocup de prostioarele tale diversioniste.
    Treci mai tarziu, dupa ce se termina show-ul.

  137. 139 Aya februarie 26, 2010 la 7:43 am

    @

    Sibilla

    Ti-am raspuns (prin trei postari).
    La unele puncte, am nevoie de niste lamuriri (chiar ma intereseaza!).

    Eventual, daca vrei, putem avea aici schimbul de mesaje pe subiect(e).

  138. 140 Aya februarie 26, 2010 la 7:53 am

    @

    Mimosa pudica

    Sa-ti fie rusine!

    Carcotasul a scris un text ironic si bine calibrat- iata, m-am potolit (ba pot spune ca imi e jena!).
    Dupa cum vezi, apele se linistesc.

    Tu, in schimb, vii cu niste balbaieli penibile si cu viza ofensatoare.
    Cum indraznesti sa te referi in acei termeni la o femeie?
    Degeaba caut pentru tine un corespondent intre animale- nu e vreunul pe care sa nu-l jignesc asociindu-l cu specimenul care esti (nu „care-este”- desi te apropii de el ca „spirit”).

  139. 141 Mari februarie 26, 2010 la 7:54 am

    Mda,

    Domnule Nastase , remember , pe atunci lamentabila,dar acum atat de actuala concluzie , „m-au invins serviciile”? Cit de mult au chicotit cretinii pe marginea acestei marturisiri!
    Serviciile isi fac in continuare datoria, oamenii „agatati” intr-un fel sau altul fac tumbe politice care nu isi mai gasesc nici o explicatie aparent logica, daca nu vrem sa-i trecem pe absolut toti politicienii la categoria miky spaga.
    Am urmarit ieri atacul media asupra „atacului lui Nastase impotriva lui Geoana”, aparent disecat in fiecare fraza , totul nu a fost decit o jenanta manipulare ,nimeni insa , nici un ziarist , moderator, hurezean,bodist,islamist,fundamentalist, voiculist nu a citit de la capo la coada mesajul critic prin care prin vocea lui A. Nastase PSDeul infirma retragerea sprijinului politic din senat pentru presedintele acestuia Mircea Geoana.
    In mod normal A. Nastase ar trebui sa intre pe postul mogulului prieten al domnului Geoana si sa raspunda atacurilor formulate prin publicare din context a articolului de mai sus de postul realitatea tv..si nu numai!
    Deocamdata alegatiile despre intamplarile care l-ar fi determinat pe Diaconescu sa emigreze , se pare ca se indreapta inspre Adrian Nastase, avem si pe blog o asemenea acuza ,puteti gestiona aceasta problema, este in stare micutul titulescu sa puna in aplicare promisiunea facuta public , sau vom plasa si acest incident in Triunghiul Bermudelor?

  140. 142 Aya februarie 26, 2010 la 8:00 am

    @

    Victor

    Uneori sunt asociabili.
    Niciodata, insa, posibil de confundat (sau amestecati- tot la confuzie s-ar ajunge).
    Asupra acestui punct suntem de acord.

    Legat de ton: trebuie folosit totdeauna cel necesar pentru a fi receptat mesajul.
    Si in acest caz se aplica (schimband ce e de schimbat): in istorie, numai rezultatul conteaza.
    Asta e opinia mea.

  141. 143 Aya februarie 26, 2010 la 8:03 am

    @

    Nae

    Ce faci, draga, improvizezi pe o tema data (de cine?) ca sa vezi daca poti tine discursuri?
    Incearca si altfel, nu e bun registrul.

  142. 144 Aya februarie 26, 2010 la 8:06 am

    ACTUALA MISCARE DE DESTRUCTURARE PARLAMENTARA SI IZVOARELE SALE
    “GRUPUL 100″- UN POD DELOC INDEPARTAT:
    DE LA “RAZBOIUL COLONEILOR” LA “RAZBOIUL GENERALILOR”

    (O ALTFEL DE LECTIE DE ISTORIE)

    1. De la Matei Bratianu la Cosmin Gusa
    (sau de la 1998 la 2005)

    In 1998 scena politica romaneasca inregistra fenomene ciudate. Un observator atent putea pune concluzia ca aparusera chiar semnele destructurarii acesteia.
    Astfel, aveam un PDSR din care se desprinsese o grupare in urma unei miscari cunoscute in presa sub numele de “razboiul coloneilor” si care nascuse ApR-ul.
    Aveam un PUNR condus sasmodiuc de la Cluj (deşi presedintele oficial era Tabara, care se afla la Bucuresti), un PNL greu încercat de luptele intestine, un PNTCD contorsionat prin miscari veleitare, un PRM in care apareau germenii “chemarii la lupta cea mare”, un Partid Socialist anemic, condus de Mohora, un PSM care nu se mai regasea ca identitate doctrinară, un PD la ransul sau in cautarea identitatii.
    Eram la scurta vreme dupa marea deziluzie de la Madrid.
    In vara lui 1998, ziarul “Cotidianul” publica niste materiale care revelau, cu argumente incontestabile, un fapt nelinistitor: incercarea de destructurare a clasei politice romaneşti pornea la nivelul organizatiilor de tineret apartinînd majoritatii patidelor din Romania- fie ele parlamentare sau nu.
    “Cotidianul” a aratat, in epoca, faptul ca miscarile respective nu erau “coincidente” ci urmare a actiunii unui bun regizor. Nu-l voi numi acum pentru ca public CUNOSCUT este doar numele “mesagerului.

    “MESAGERUL” (MOLIA DE AZI DIN FUNDUL GHEMULUI)- MARIUS LAZAR;
    PERSUAZIUNE LA NIVELUL ORGAIZATIIOR DE TINERET

    In primavara anului 1998 a avut loc un simpozion pe tema relatiilor dintre tineri şi sindicate.
    S-au reunit, astfel, reprezentanti ai celor mai multe dintre organizatiile de tineret- de toate culorile politice- şi Matei BrAtianu (unicul lider sindical prezent la “eveniment”).
    Punctul de maximal interes al reuniunii a fost o propunere (evident in baza unui scenariu îndelung elaborat) formulata de Marius Lazar, in epoca presedintele Organizatiei de Tineret a Partidului Socialist condus de Mohora.
    Pe scurt, Marius Lazar le-a propus celor prezenti sa faca in asa fel incat din toate organizatiile de tineret (indiferent de partid!!!) sa acceada in Camera Deputaţilor 100 de indivizi, aparent fara nici un fel de legatura intre ei. Apoi, cei 100 – difuzati initial în diverse grupuri parlamentare- sa formeze un grup compact, cu care restul deputatilor sa fie obligati sa “negocieze” orice initiativa.
    Marius Lazar dadea si reteta accederii in Parlament:
    “Aveti doua posibilitati. Prima, sa activati politic în organizatiile voastre si sa va faceti remarcati, ceea ce nu inseamna reusita sigura. Cea de a doua, mult mai eficienta, este sa va lipiti de un lider influent care sa va sprijine ca sa candidati”.
    Marius Lazar a facut chiar o remarca autoironica, anume sa aiba grija ca liderul de care se vor “lipi” sa nu fie de tipil celui ales de el în acest sens- Mohora- care, in urma despartirii de Verdet (de PSM, deci) si a formarii PS, nu a mai intrat în Parlament cu noul sau partid.
    Nu stiu ca la reuniunea cu pricina sa fi participat reprezentanti ai organizatiile de tineret din PRM şi UDMR.
    In rest, mai toate organizaţiile de tineret erau prezente: PNTCD, PDSR, PSDR, PNL, PUNR, ApR, PD, PS.
    Miscarea preconizata- cu strategia expusa de Marius Lazar- viza in esenta “minarea” URMATOAREI structuri a Parlamentului (uma sa fie pusa in aplicare in legislatura 2000- 2004)- practic “detonarea” acestuia- conform unei vointe de tip regizoral.

    UN ALT CAPAT DE FIR: MUGUR CIUVICA

    Pentru un individ de buna credinta, propunerea- cu un potential negativ pervers- putea prezenta un mare grad de atractivitate dat si de aparentele unei incercari de “innoire politica”.
    Investigaţiile facute de ziarul “Cotidianul” aveau sa arate, insa, ca lucrurile erau nu doar potential periculoase, dar si ridicau grave semne de intrebare.
    Firele miscarii duceau la Mugur Ciuvica, personaj care se ocupa, in epoca, la Cotroceni, si de problemele legate de tineretului (un fel de USCR postdecembrist!).
    Interesant este ca scenariul a evoluat ulterior sub acoperirea unei deplasari a reprezentantilor tuturor organizaţiile de tineret in Portugalia (deplasarea nefiind deloc straină de Ciuvica- fusese organizata cu sprijinul si cu implicarea lui).

    In presa, miscarea- anuntata ca un mare semnal de alarmă pentru echilibrul politic din Romania- a purtat numele generic de “Grupul 100”. De remarcat au fost reactiile prompte ale celor mai multe dintre multe partide.
    Astfel, Gavra (PUNR) avea sa o marginalizeze pe participanta la intalnire (indepartand-o din conducerea OT-PUNR).
    La PDSR, organizatia de tineret- din a carei conducere faceau parte, atunci, printre altii, Razvan Ionescu, Balan, Serban Nicolae – a fost monitorizata de seniori.
    La PNL a facut cariera discutia aspra (e un eufemism) dintre Quintus (preşedintele liberal din epoca) şi Viorel Catarama, care raspundea de tineret din partea conducerii partidului (Cristian Boureanu, lider al OT-PNL in acel moment- acum mare pedelist- fusese unul dintre participantii activi la mentionata intalnire).

    “CIUDAT”, o exceptie notabil se Inregistreaz in cazul lui Marius Lazar de la Partidul Socialist al lui Mohora! Acesta nu a fost “mustrat” politic de sef!
    “Intampalator”, tocmai Marius Lazar lansase propunerea otravita.

    Senariul- care, trebuie recunoscut, dincolo de periculozitate era ingenios si bine dozat psihologic- a parut dat uitarii.
    Il mai cunosteau, si il rememorau, doar cei interesati “de istorie” si “de simptome”.
    In 2005, insa, au aparut semnele reactivarii (pe principiul: istoria poate fi repetata prin cei care nu o cunosc).

    STRANII COINCIDENTE IN 2005

    Dupa alegerile din 2004 in politica romaneasca avea sa se auda, cu o neobisnuita stridentza, vocea lui Cosmin Gusa.
    Intrat în Camera Deputatilor pe listele PD- partid component, alaturi de PNL, al Alianţei Dreptate şi Adevar- Gusa avea sa insiste in sensul aparitiei unui “grup popular” in Parlament.
    Este de retinut si de subliniat ca ideea enuntata de Gusa aparea complet separat de intentia lui Valeriu Stoica de a transforma Alianţa DA intr-un partid popular în urma fuziunii PNL şi PD.

    Paralel si in perfecta armonie cu cele spuse de Gusa, membrii Blocului National Politic (aparut in urma inregistrarii ca partid a Blocului National Sindical condus de Matei Bratianu), intrati in Parlament pe listele PRM, lansau ca urmeaza sa se desprinda de partidul care îi propulsase ca parlamentari si sa puna bazele unui “grup popular”. Semnalul “desprinderilor” pentru formarea unui asa-zis “pol popular” in Parlament a fost dat de senatorul PRM Mihai Lupoi.
    Imediat, cei cinci sindicalisti-parlamentari ai lui Matei Bratianu (Bratianu fiind nimeni altul decat unicul lider sindical care participase la discutia de “initiere”, in 1998, pentru formarea “Grupului 100”) si-au anuntat desprinderea de grupul parlamentar PRM din Camera Deputaţilor. Pentru acoperirea moral-politica, au justificat, jenant, gestul prin aceea ca intre ei si PRM fusese o alianta electorala care inceta dupa alegeri.

    Dupa o “descindere secreta” a lui Gusa la Predeal, alaturi de cativa tineri deputati PD – intalnire care a provocat o sesizabila nelinişte in PD- la nivelul Parlamentului s-au inregistrat miscari spasmodice.
    A aparut o nestatutara incercare a celor care-l insotisera pe Cosmin Gusa la Predeal de a-l “ruga” pe acesta sa preia (prin candidatura) functia de lider de grup parlamentar al PD, in Camera Deputatilor, adresandu-i chiar o scrisoare în acest sens (dupa o metoda brevetata!).
    Previzibil, cei mai vechi in zona si aflati la varful PD au luat atitudine iar Cosmin Gusa a batut în retragere.
    Interesant este ca, ulterior, Gusa a parut a copia atitudinea si argumentatia sindicalistilor-parlamentari ai lui Matei Bratianu.
    Astfel, Cosmin Gusa isi “aminteste”, brusc, ca este fondatorul unei organizatii-“Initiativa 2003”- care, in 2004, incheiase UN PROTOCOL cu Partidul Democrat.
    După aceasta spectaculoasa “revenire de memorie”, Gusa declara ca va analiza in ce măsură a respectat PD protocolul incheiat cu Initiativa 2003.

    Nu trebuie să fie cineva un mare analist pentru a realiza ca se contura, astfel, pretextul desprinderii de PD (inclusiv la nivel parlamentar): “incheierea protocolului”.
    PD a avut un bun reflex imunitar decizand excluderea lui Gusa si a celorlalti doi membri ai “Initiativei 2003” intrati in Parlament pe listele PD -Lavinia Sandru şi Aurelian Pavelescu.

    “GUSA ESTE COLEGUL DE INSCENARI AL LUI CIUVICA”

    Este de retinut declaratia lui Traian Basescu din acel moment (acesta se confruntase cu intamplarile din 1998- scenariul “Grupului 100″ prezentat de Marius Lazar si implicarea, pe alte planuri, a lui Ciuvica- si ii cunostea substraturile):”Gusa este colegul de inscenari al lui Ciuvica”.
    Declaraţia lui trebuie privita contextual.
    Basescu nu se referea la “inscenările lui Ciuvica” legate de atacul acestuia din urma privind dosarul sau de colaborator antedecembrist al “serviciilor”, asa cum s-ar putea crede.
    In acea perioada Gusa tuna si fulgera impotriva lui Ciuvica.
    Surse discrete au sustinut ca referirea lui Basescu era la “anul 1998-“Grupul 100”-încercarea de destructurare a clasei politice de care, cum am aratat, Ciuvica era departe de a fi strain (dimpotriva!).

    VICTOR PONTA EVITA CAPCANA IN 2005

    In 1998, cand in prezenta lui Matei Bratianu, era expus, de catre Marius Lazar, scenariul “Grupului 100”, Victor Ponta era un foarte tanar procuror scolit la anti-mafia.
    Ponta avea să intre în scena politica ulterior, cand scenariul “Grupului 100” parea “arhivat”.
    Lui Victor Ponta (devenit ulterior sef al tinerilor pesedisti si deputat) ii vorbeau diversi, “intamplator” despre nevoia coagularii “fortei tinerilor”. Despre “miezului scenariului” nu stia nimic.
    Din fericire, Ponta a facut o declaratie care, in urma receptarii de catre altii, l-a ajutat sa evite capcana.
    Preluat de presa, a precizat ca exista o propunere ca tinerii din Parlament, indiferent de culoare politica, sa formeze un “curent” de care sa se tina cont in orice demers al Legislativului.
    Daca mai era nevoie de vreo dovada că fusese reactivat “scenariul Grupului 100”, folosindu-se “minţi neinitiate”, aceasta a aparut.
    Imediat, Ponta a aflat adevarul si nu s-a mai creat “curentul”!

    “GRUPUL 100″ REDIVIVUS (2009)- EXTENSIE LA SENAT, CU SUSTINEREA PROSTANACULUI GEOANA; MIZA FINALA: CONSTITUANTA (REVIZUIREA MULTOR ARTICOLE DIN CONSTITUTIE!!!!!)

    Din ratiuni care devin din ce in ce mai clare, Prostanacul SUSTINE acea miscare generic numita “Grupul 100″.

    Acea extrem de periculoasa tentativa de destucturare a Parlamentului (prin lovirea partidelor esentiale- si, as spune, prioritar a PSD) a aparut, la nivel intentional, si in 2005 (fiind stopata tot de Adrian Nastase, care era presedintele Camerei Deputatilor, in acel moment- sa ne miram, dat fiind SI acest lucru de ce a fost atat de puternic bombardat?) iar acum devine cat se poate de evidenta, DEMARAND SI LUAND AMPLOARE IN PERIOADA CAT PROSTANACUL A FOST PRESEDINTELE PSD (chiar in ianuarie 2009, prin excluderea din PSD a lui Gabriel Oprea EXPLICIT DE CATRE PROSTANACUL!!!- acesta fiind urmat de altii, apoi fenomenul amplificandu-se, chiar de la sine).
    Este- daca mai are cineva vreo indoiala- cat se poate de evident ca il are printre sustinatori pe Prostanacul Geoana.

    Scenariul care fusese prezentat de Marius Lazar in 1998 presupune aparitia, IN CAMERA DEPUTATILOR, a 100 (minumum) de “indepenenti”, dupa ce acestia intra in Parlament sub culorile diverselor partide (intra sub niste culori apoi demisioneaza si, in virtutea Regulamentului, dobandesc calitatea de “independenti”).
    Observ ca scenariul s-a extins si la Senat .
    DAR CAMERA DEPUATILOR ESTE IMPORTANTA- ea fiind camera decizionala pentru categorii legi extrem de importante, precum cele care vizeaza federalizarea Romaniei (formarea regiunii Covasna+Harghita+Mures) si Statutul minoritatilor. Mai sunt si altele.

    EXTINDEREA MISCARII LA SENAT INDICA, FARA URMA DE DUBIU, CA SE INCEARCA FORMAREA UNUI GRUP DE PRESIUNE (“DE INDEPENDENTI”) PE CONSTITUANTA!!!!!!!!!!

    In cazul Constituantei, este insuficient numarul de 100 pentru a forma grupul de presiune care SA DETERMINE rezultatul oricarui vot.
    Pe de alta parte, este greu de crezut ca acestia ar putea constitui majoritatea in Constituanta- ceea ce imi indica exact extinderea SCENARIULUI EXPLICIT PREZENTAT in 1998 de Marius Lazar pentru Camera Deputatilor, respectiv ca nici o lege nu va putea fi adoptata fara ca grupurile parlamentare (politice) sa negocieze cu “cei 100″.
    Mai spunea Marius Lazar, atunci, ca aceiasi “100″ trebuie sa isi conditioneze votul de ocuparea unor functii guvernamentale. Iata ce este pe cale sa se intample acest lucru!, chair inainte de a fi 100!

    Revenind la Constituanta, si extinzand, absolut logic, scenariul pe care il prezentase Marius Lazar pentru Camera Deputatilor, aparitia realei hemoragii la Senat (nu mai e o simpla “sangerare”) indica faptul ca se doreste fomarea unui grup de presiune SUFICIENT DE MARE pentru ca, obligatoriu, sa fie luat in seama, ca opinie, in cazul revizuirii Constitutiei (sa-si impuna parerea, as spune, caci ei pot face sa se incline balanta)!

    Asta mai inseamna ca organizeaza deja minutios terenul pentru ca Adunarea Constituanta sa devina operanta INAINTE de 2012 (Duvaz si Crin Antonescu au propus sa lucreze Constituanta dupa alegerile din 2012, atunci urmand sa se decida si asupra modificarilor aduse prin revizuirea Constitutiei).

    SE EXPLICA, ASTFEL, SI CIUDATENIA “SMIORCAIELILOR” PROSTANACULUI GEOANA CARE A SPUS CA ISI DEPUNE MANDATUL DE PRESEDINTE AL SENATULUI- INSISTAND MINCINOS PE FAPTUL CA I-AR CERE-O ALTII, SI FACANDU-SE CA NU INTELEGE CEEA CE II SPUNE, ROMANESTE, ADRIAN NASTASE: CA NU SE PUNE PROBLEMA SA II CEARA CINEVA SA RENUNTE LA ACEL MANDAT, MAI MULT, CA TREBUIE SA SI-L PASTREZE PENRU CA FUNCTIA SA RAMANA A PSD!!!!!!!!!

    Reunirea (si formarea) Constituantei este precedata, obligatoriu, de niste pasi formali, primul fiind convocarea unei sedinte comune a Senatului si Camerei Deputatilor (in care se ia decizia respectiva).
    Or, asta trebuie facuta de presedintele Senatului.
    Tot conform legii, prima sedinta Constituantei trebuie OBLIGATORIU (prevederea este imperativa) sa fie condusa de presedintele Senatului.
    Bref, daca presedintele Senatului nu convoaca sedinta Senat+Camera Deputatilor cu scopul formarii Constituantei (subliniez, este obligatoriu ca acesta sa fie scopul, neputandu-se transforma orice sedinta comuna, care are alte scopuri, in una de formare a Constituantei) sau daca, dupa ce a fost convocata, NU prezideaza prima sedinta, lucrarile acesteia nu se pot desfasura.
    Altfel spus, folosind o chestiune de FORMA (si de procedura obligatorie!) presedintele Senatului POATE IMPIEDICA declansarea sinistrului proces al revizuirii Constitutiei ASA CUM A DISUPUS BASESCU PRIN ASA-ZISUL REFERENDUM SI, IN PLUS, ASA CUM SE PRECONIZEAZA IN URMA UNOR INTELEGERI DE CULISE.

    Supus fiind unui sef/unor sefi din afara PSD- si, pe de alta parte, presedinte al Senatului din partea PSD si membru al acestui partid- Prostanacul Geoana este, acum, intre ciocan si nicovala:
    – cata vreme este presedintele Senatului, daca impiedica (avand aceasta posibilitate) formarea Constituantei si/sau nu conduce prima sedinta a acesteia (pe cale de consecinta, NU se poate inainta pe drumul revizuirii Constitutiei asa cum s-a decis in criminale negocieri secrete), Prostanacul Geoana incalca ordinele sefului/sefilor sai;
    -daca, presedinte al Senatului fiind DIN PARTEA PSD (si membru PSD) ar declansa activitatea Constituantei, ar intra in grava contradictie cu politica propriului partid, ceea ce ar avea radicale urmari politice asupra sa, practic fiindu-i iremediabil compromisa cariera (pe orice palier, inclusiv al administratiei).

    (O completare legata de Constituanta. Poate decide asupra modificarii- revizuirii, cum se numeste- intregii Constitutii; conform art. 152 (1) sin actuala Constitutie dispozitiile privind caracterul national, unitar, independent si indivizibil al statului roman, forma republicana de guvernamant, integritatea teritoriului, independenta justitiei, pluralismul politic si limba oficiala nu pot face obiectul revizuirii; IN POFIDA ACELUI ARTICOL, PRACTIC, ACEST LUCRU SE POATE FACE, printr-un artificiu absolut legal si foarte simplu, de catre Constituanta, nevoie fiind doar de voturile necesare, care ar fi asigurate cu sprijinul “independentilor”; daca este nevoie, pot spune cum).

    Revenind la Prostanacul Geoana, este clar ca a gasit solutia cea mai penibila- dar, probabil, singura pentru el in situatia data- de a se eschiva DE LA RESPECTAREA POLITICII PSD, IN CALITATEA SA DE PRESEDINTE AL SENATULUI: sa isi depuna mandatul, MINTIND ca este presat de diversi colegi in acest sens si aratand, FALS, cu degetul catre Adrian Nastase- desi, culmea, tocmai Adrian Nastase ii spune, explicit, romaneste, ca trebuie sa ramana pe acea pozitie la Senat, care este a PSD.

    Este absolut previzibila schema atitudinala si comportamentala a Prostanacului Geoana, conform ordinelor primite de la seful/sefii lui:
    -intai tipa cat il tine gura, mintind ca vor cei de la PSD sa ii retraga sprijinul politic pentru functia de presedinte al Senatului (si arata cu degetul FALS catre Adrian Nastase, acoperind, prin zbierete, cuvintele acestuia, care insista exact asupra contrariului; pe de alta parte, Prostanacul Geoana lanseaza, PRIN presa, zvonul ca AN si-ar plati nu-stiu-ce polite astfel; NU EXCLUD, DIMPOTRIVA, CA, STIUTA FIIND FIREA LUI ADRIAN NASTASE, SA SE MIZEZE PE RETRAGEREA ACESTUIA DIN ORICE DISCUTIE CU PROSTANACUL, TOCMAI PENTRU A NU A SE CREDE CA INTEVENTIILE LUI AR INSEMNA REGLARI DE CONTURI; AR FI CEA MAI GRAVA GRESEALA DACA SI ACUM ADRIAN NASTASE AR DA CURS BINECUNOSCUTELOR LUI “DUBII INTELECTUALE”; ACUM TREBUIE SA RAMANA PE POZITII!);

    -Prostanacul Geoana isi “depune mandatul” (ma rog, e un fel de a spune) la partid, iscand o mare emotie, mai ales pe actualul fundal post-Congres;

    -prin intermediul lui Marean “care-este” Vanghelie si a altor vicepresedinti (la fel de nocivi ca si el) in PSD se isca un FALS scandal, imens, in urma caruia Prostanacul Geoana isi da demisia din functia de presedinte al Senatului SI DIN PSD!;

    -in virtutea regulamentului Senatului, Prostanacul Geoana devine “independent” (lui promitandu-i-se functia de viceprim ministru intr-un guvern- pe care nu o va primi vreodata; daca Prostanacul Geoana are vreun dubiu in sensul ca, dupa ce a ratat castigarea alegerilor in PSD- aceasta fiind misiunea cea mai importanta incredintata de seful/sefii lui- cariera lui este definitiv terminata, eu nu am si am certitudinea ca nu gresesc deloc!).

  143. 145 gabriela februarie 26, 2010 la 8:06 am

    PSD ar trebui sa renunte la persoana dlui Marian Sarbu .Nu a dus o politica veritabila social democrata. Nu este o pierdere pentru PSD plecarea acestuia si nici a d-lui Cristian Diaconescu.
    In schimb pentru dl Athanasiu ar trebui sa se gaseasca un loc in PSD meritat pentru gandirea clara si real social democrata. Este o placere atunci cand acesta explica starea lucrurilor din tara chiar daca uneori destul de dura, dar preferam o pozitie de acest gen.
    In rest MULT SUCCES in reconstruirea partidului pe care fidel il votez din 1990.

  144. 146 contele februarie 26, 2010 la 8:16 am

    @ Augustin

    Conte local ? Nuuu…Conte global . Ştii , vine de la ” global mind ” .

  145. 147 Mari februarie 26, 2010 la 8:18 am

    Augustin,

    Ar fi mai multe chestii , cea ce este insa destinat a fi carne de tun ,ramane carne de tun si viceversa, in toate ipostazele!Ca sa fiu mai pe intelesul tutilor, nimic nu se transforma , nimic nu se pierde, totul se conserva,dupa legea lui Murphy!
    Stiu ca nu va puteti abtine, but, let it be!Nu cred ca sunteti invidios pe aceia care plini de respect juvenil, i se adreseaza personajului cu a adjectivul ,”Stimata”, sau sunteti ?

    Si inca o observatie, Conte local nu exista, exista in schimb conte loco!

    Ghizoane,

    Si eu am marsat pe cele doua aripi ale lui Traian Neincoronatul , daca cumva o face , va fi inceputul sfarsitului. Poate atunci tampii acestei tari vor realiza inaceptabilul produs nascut dintr-un androgin politic.Atunci in PDL vor apare mari schisme provocate de vechii PNList cei atat de vizibil marginalizati.

    Spiridus ,
    Stiti chestia aia cu plurarul de la veriga?

    Simpatizant A.N.
    Chiar nu inteleg pentru ce il felicitati pe Dl. Nastase , pentru faptul ca a ajuns profesorul unui elev care a trercut nemeritoriu clasa? Sau pentru faptul ca tot retrogradat in functie si aspiratii ramane?

  146. 148 contele februarie 26, 2010 la 8:20 am

    @ Noe

    M-auzi ? Vreau să-ţi spun ceva .

  147. 149 Al. februarie 26, 2010 la 8:24 am

    S-a suparat,ca n-a mai primit jucaria[ reconfirmarea in functie,la Congres].Deci,va rog intelegeti-l.Acelasi ,,copil”.Cu respect!S-auzim si de bine!

  148. 150 contele februarie 26, 2010 la 8:30 am

    @ Analist

    De chef îţi arde ţie acum pe blogul lui A.N .? Nu vezi că-s numai înmormântări pe aici ? E timpul să boc…im , nu să ne distrăm . Iotete , îmi scăpă mâna pe tastatură şi cum n-am radiera la mine…

  149. 151 danroro februarie 26, 2010 la 9:38 am

    Personal,nu mi se pare o pierdere plecarea lui Marian Sarbu catre „partidul de stanga”al lui Gabriel Oprea, deoarece cu el in partid si ca ministru s-a votat Legea unica a salarizarii care a dat nastere in societate la atatea discutii,a invrajbit categorii de oameni fara de fapt a face nimic concret in afara de a micsora toate salariile ;si asta nu este tot 1 Stiti cand vor resimtiti romanii scaderile adevarate? Cred prin iunie si sa ma explic:in ianuarie s-au luat salariile pentru Dec.2009,in februarie au gresit”contabilii”,in martie si aprilie vor acorda al 13 lea salariu,in mai se va lua pentru aprilie iar in IUNIE se va lua La revedere !
    Apropo a fost cred greu sa fie potolit Marian Sarbu cu arogarea meritelor de creator al Legii unice a pensiilor , se contrazicea cu Seitan deoarece aveau aceiasi viziune ! Pai de ce sa ne opunem noi ! Sa vedem cum va imbina calitatile de fost lider sindical al CNSLR cu pozitiile de dreapta , cum le va explica oamenilor, sindicalistilor?

  150. 152 Mofturosul român februarie 26, 2010 la 10:06 am

    Ce păcat, a reînviat aroganţa marca “Adrian Năstase”. Sau, cum ar spune dl Ion Iliescu, dacă s-ar parafraza pe sine însuşi, “Adrian Năstase are brand-ul lui”.
    Păcat, mare păcat, nu numai pt omul Năstase ci chiar pt ţărişoară.
    Aţi intrat într-un război cu dl Geoană – când v-aţi fi putut face din Geoană CEL MAI ÎNFOCAT ŞI MAI FIDEL SUSŢINĂTOR în lupta cu Băsescu&PDL.
    Aţi crezut că, singură, schimbarea facută prin alegerea lui Victor Ponta va fi o lovitură dată regimului Băsescu–PDL – dar v-aţi înşelat amarnic: nu numai că n-a fost o lovitură, ci s-a întors împotriva PSD exact ca în artele marţiale (nu “marţiane”, dacă-mi este permis să copiez şi eu pe cineva…), când un luptător preia energia adversarului şi îl doboară. Aceasta dovedeşte că “strategii” lor au fost net superiori “strategilor” d-stră – ei au avut un “Plan B”, d-stră nici acum nu îl aveţi.
    Scuzaţi mitocănia, dar, fără o lovitură directă la Băsescu, schimbarea din PSD se dovedeşte UN MARE FÂS.
    Ce păcat…

  151. 153 Marcus februarie 26, 2010 la 10:15 am

    @Ioan, cu placere reciproca 🙂 si altadata
    sa fii iubit
    marcus

  152. 154 aliceboboc februarie 26, 2010 la 11:03 am

    In PSD este nevoie de o mana forte. Lasand la o parte flacara violet, care e un subiect ezoterico-hilar, trebuie luate masuri de urgenta, ori din acest partid nu va mai ramane nimic, mai ales acum, cand migrarea politica ia o asemenea amploare.

  153. 155 Pupaza din tei februarie 26, 2010 la 12:05 pm

    @Mofturosul român

    Domnule, mă bucur să văd că prin „Scuzaţi mitocănia” vă dovediţi sincer. Dar eu cred că nu suficient de sincer. Ar fi trebuit să adăugaţi în faţa cuvântului „mitocănia” şi un atribut al acestuia, gen „marea, imensa, etc.”, iar după acest cuvânt „nesimţirea, ipocrizia şi fariseismul”.
    Dacă toate acestea vi se par nepotrivite, atunci le puteaţi înlocui mai simplu cu „prostia congenitală”.

  154. 156 Victor februarie 26, 2010 la 12:45 pm

    Aya draga, all in all multi colegi care au scris mai sus au dreptate: partidul sa inceapa sa construiasca si sa lase deoparte, cel putin pentru moment, revansele, luptele interioare si in general micimea care a caracterizat PSDul cu precadere in ultimii ani. Acum ca Geoana nu mai este putem fi mai rationali si sa recunoastem ca ce se intampla in PSD nu este numai rezultatul conducerii dezastruoase a prostanacului. Oamenii care l-au impins pe prostanac in fata si care au facut atat de mult rau social-democratiei in esenta sa, nu au fost adusi de tata in partid si nici mama nu i-a promovat! Asta daca este sa cautam vina in trecut. Dar in felul asta amintindu-mi o zicere a gazdei noastre si parafrazand: desigur de vina ar putea fi mama lui Stefan cel Mare. Sa distruga ceva poate oricine. Mai greu este sa construiasca. Nu cred deloc ca momentul actual este potrivit pentru vesnicele razboaie pesediste de care eu unul m-am saturat. Ma intereseaza desigur ca Vanghelie sa-si vada lungul nasului, sa-si vada locul, dar nu as sfatui liderii actuali ai pesedeului sa scape de el. Smecherie este sa-l faci util pe Vanghelie nu sa scapi de el. Pentru comparatie eu gasesc mai productiv ca doi soti care se cearta sa ajunga in final la o intelegere decat sa se desparta. La despartire se face si partajul. 🙂 Vanghelie trebuie sa se supuna deciziilor luate democratic in partid. Subliniez „democratic”. Modelul Ceausescu atat de frecvent repetat in istorie de inlaturare a adversarilor din interiorul partidului imediat ce ai luat puterea ar fi puternic sanctionat de simpatizanti. Ponta a vrut puterea, sa se descurce, sa invete sa administreze toata dileala asta din pesede. Altminteri cu smecherii si jocuri de tip mafiot sau/si cu aroganta Pesedeul o s-o ia rau pe cocoasa. Procedand cum deja ii stie o tara intreaga sunt absolut convins ca vor castiga voturi numai contra saci de faina, ciment sau telefoane mobile dupa caz. Asa cum ne-au obisnuit. Mi-ar fi placut ca liderii pesedisti sa scrie sau sa se exprime mai degraba vizavi de aceste „vechi metehne”. 

  155. 157 mih februarie 26, 2010 la 2:36 pm

    Eu nu inteleg de ce l-ati lasat pe Geoana sa candideze. Nu merita acest lucru. Nu este matur. Nu are experienta de viata, se vede usor acest lucru. Sustine puternic ca este specialist pe externe. Nu mi s-a parut a fi asa. Sincer. E slab (caraghios chiar uneori), rautacios, lacom (filmul cand cantarea teancul de euro pe cant spune asta).

  156. 158 Cârcotaşu februarie 26, 2010 la 3:44 pm

    @ All,
    Dom’le se pare că „povestioara” mea a avut drept efect conştientizarea apărută în gândirea uneia dintre capre, cum că, dacă nu cedează una dintre ele singura soluţie e să cedeze puntea. Drept urmare pare a se angja să se abţină de la escaladarea conflictului prefigurat. În sfârşit, o urmă de raţiune salutară.
    Rămâne să vedem dacă se şi confirmă şi dacă „partea adversă” concepe drept acceptabilă „lăsarea la vatră” a combatanţilor deja angajaţi şi încetarea recrutărilor.
    ‘Om trăi şi ‘om vedea.
    Pax vobiscum!

  157. 159 Catalin Antohi februarie 26, 2010 la 4:33 pm

    Stimate domnule Adrian Nastase,

    Cat o sa mai tolerati ifosele domnului Geona ? Omul acesta chiar nu constientizeaza cat de mult s-a umplut de ridicol , dupa tot felul de gafe ,una mai mare decat cealalta ?
    Mai cred, ca dezertorii si tradatorii,chiar daca se numesc Diaconescu sau Sarbu,ar trebui tratati mai aspru , pentru ca in curand ,alaturi de asa- zisii independenti , vor revendica ADEVARATUL PARTID DE STANGA DIN ROMANIA si va vor crea mari probleme.
    Singurul lucru pe care ma bazez si care ma mai linisteste este inteligenta Dumneavoastra,care este recunoscuta inclusiv de adversari.
    Multa sanatate si putere de munca-chiar aveti si avem nevoie !

    Catalin Antohi-Galati

  158. 160 Roxana Iordache februarie 26, 2010 la 4:33 pm

    @nastase. Jenant!

    @George Şerban. Ce dulce eşti, tu chiar crezi că se mai poate face ceva în ţara asta! Se mai poate, cât cuprinde. Dar invers decât crezi/vrei tu. :mrgreen:

    @Aya. Dacă Ciuvică ar fi făcut ce trebuie – aşa cum nevinovat îl suspectezi tu – atunci când era la Cotroceni, n-ar mai fi fost posibil Băsescu. Dar nici nevolnicii (ex)PSD.

    În rest, dacă ştiaţi că e prostănac, de ce l-aţi susţinut la preşedinţie? Năstase, Iliescu aveau ocazia să se delimiteze elegant. Iar dacă aveau responsabilitate naţională şi curaj istoric, ar fi pledat deschis pentru susţinerea unui contracandidat unic, al PNL şi PSD. Frauda electorală n-ar mai fi fost suficientă.

  159. 161 ela februarie 26, 2010 la 4:59 pm

    Despre celalalt domn cu aparenta de onestitate – oare sa aiba legatura raspunsul corect cu ce se scrie pe-aici?

    http://www.agentia.org/anchete/Fosta-sotie-a-lui-Marian-Sarbu-fuge-de-ANI-82.html

  160. 162 Sibilla februarie 26, 2010 la 5:14 pm

    @Cârcotaşu,
    Uneori eşti cârcotaş de… cârcotaş 😉 🙂
    Toate sunt bine când se termină cu bine, că vor mai fi începând altele, C’est la vie…
    respecte,
    Sibilla
    P.S. poci da nu mă vreu abţine, Zodia aista afurisită a personalităţilor puternice, a caprelor , cum spui tălică, să te ducă cu intuiţia la capra neagră, nu la căpriţele celea cu privirea totuşi blajină, melancolică… e grele cu iele ( nu ele ), uneori sibiline,alteori cornute, au ceva din * patima * Unicornului, îşi iau rolul în serios, nici nu contează ce rol , când se implică, apoi o fac, că e bun, rău, acilea vb dija de Calea, fiecăruia, da tot de cărăruile ce ispitesc a pericol, cele montane e vb, că e de bine, sau invers, serpentine, înşelătoare, niciodată bătătorite, totdeauna surprinzătoare, dincolo de aparenţa cuvintelor sau a vorbelor, de la caz la… caz 🙂

    @conte,
    Lasă radiera, lasă vaietele, altora, nu te mai alinta că rişti să inspiri milă şi obişnuit fiind mătăluţă cu respectul, te trezeşti mahmur, fără să fi început… cheful. No aşe pohta vine sorbind…
    Bre, conte, ie ţări sub soare unde înmormântările sunt mai dihai ca nunţile, hajde Ziveli!
    Sibilla

  161. 163 Aya februarie 26, 2010 la 5:25 pm

    @

    Mofturosul român

    Am o nelamurire: de ce semnezi „Mofturosul roman”?
    Corect, ar fi se iti alegi nickname-ul MOFTANGIUL roman.

    Moftangiule, ai grave probleme de judecata si de logica.
    Afirmi, acoperindu-te de ridicol, ca Adrian Nastase si-ar fi putut face din Prostanacul Geoana cel mai puternic aliat impotriva lui Basescu.
    Tu ne crezi redusi mintal- sau tu ai o gandire carentiala?

    Raspunde-ti, rogu-te, la urmatioarea intrebare:
    Tinand cont de faptul ca Basescu este chiar seful Prostanacului Geoana – caruia, acesta din urma, i se supune umil in toate- cum sa fie aliatul lui Nastase impotriva celui caruia i-a cedat cu nonsalanta victoria la prezidentiale in urma vizitei nocturne la mafiotul Sorin Ovidiu Vantu?

  162. 164 Aya februarie 26, 2010 la 6:29 pm

    @

    Victor

    @

    Iceflame

    TREBUIE SA PRIVIM MEREU IN OGLIDA RETROVIZOARE!

    Eu sustin ferm ca trebuie sa conducem vehiculul- cu carburantul „pe rosu”- prin acest prezent ca un drum plin de cratere-capcana la fiecare pas DAR PRIVIND IN OGLINDA RETROVIZOARE mereu si incercand sa evitam trecutul care INCA ne alerga si ne va mai alerga un timp.

    Daca nu suntem atenti la ceea ce se afla in spatele nostru si incercam sa evitam doar gropile drumului, acel trecut (CU „GRUPUL 100” REDIVIVUS SI CU PROSTANACUL GEOANA PE POST DE ZOMBIE) ne va tampona si praful se va alege din noi si din vehiculul (PSD) cu care incercam sa traversam prezentul, pentru a ajunge teferi in viitor.

    Spuneam dupa Congres ca greu abia acum incepe.
    Aveam in vedere, pe de o parte, reactiile furibunde ale sforarilor (acestia nefiind sunt pur si simplu „cetateni”, fie ei si cu functii politice sau cu averi imense si conectati la forta marii finante a criminalitatii transfrontaliere) care, previzibil, aveau sa devina vizibile via vocea isterica si reactiile dezordonate ale Prostanacului Geoana si, pe de alta parte, acea miscare destructuranta pentru Romania, al carei reflex apare in Parlament (via „Grupul 100” redivivus!!!!!- cine nu da atentie istoriei va fi zdrobit de ea!) in tentativa de dinamitare a structurii acestuia- viza fiind NU DOAR modificarea reprezentativitatii, asa cum a dorit-o electoratul, dar si FALSA re-structurare a Constituantei, in vererea revizuirii INTEGRALE a Constitutiei (pot demonstra cum se intentioneaza a se proceda in acest sens, „ocolind” texte ale Legii fundamentale care, pentru un cititor neavizat, par bariere de netrecut in sensul revizuirii).

    Toate acestea trebuie privite ca un tot si actionat asupra lor SIMULTAN- altfel, putem spune chiar noi, cu amara autoironie, precum crupierii „les jeux sont faits, rien ne va plus!” stiind ca, pe masa ruletei, oriunde s-ar opri „gheara”, potul ar fi ridicat tot de papusari impreuna cu scenaristii si regizorii planului de distrugere generala care incepe prin castigarea periculosului joc declansat in Parlament.

    De aceea sustin: mergand inainte trebuie sa stam cu ochii SI pe trecut si sa il impiedicam sa ne „tamponeze”, avariind iremediabil vehiculul care, asa subrezit cum este, ne poate duce in viitor.

  163. 165 ANDORA februarie 26, 2010 la 7:54 pm

    Cred ca este mai degraba usurinta sau dorinta dv. cand spuneti ca in PSd sunt mai multicei care vin decat cei care pleaca. Sunt dintre cei care am militat in diferite forme,inclusiv in dezbaterea electronica,pentru ca Mircea Geoana sa nu mai castige alegerile datorita politicii de gasca instituite de sus pana jos.Dv. nu cred ca trebuie sa aveti o atitudine la fel ca ale multora din PSd inclusiv de la varf(vezi acel Nita)in privinta celor care pleaca din PSD, deoarece a/ti trecut printr/o experienta neplacuta din partea multora dintre colegii nostri din PSD. In PSd au fost acumulate in timp multe mizerii si stiti foarte bine ce atmosfera este in teritoriu,unde in multe judete PSd/ul exista cu numele. Incercati sa faceti o rdaiografie corecta si ve/ti avea mari surprize.Totul este doar pe hartie.
    Cred ca trebuie facuta o analiza corecta judet cu judet,eliminate orice nepotisme,vazut car au fost oamenii marginalizati si de ce,care sunt gastile create si ce au produs acestea, etc,etc. Dca noua conducere si cei din jurul lui Ponta nu vor tine seama de greselile din ultimii cinci ani si nu numai PSD/ul va intra intr/o etapa numita a destructurarii. Poate este bine poate nu. Consecintele se vor vedea in timp asa cum desprinderea din FSN a gruparii Roman a fost benefica pentru cei care au plecat.
    Nu este exclus ca si pentru cei care parasesc PSD/ul soarta sa le surada, mai ales ca in teritoriu sunt si mai multi nemultumiti, e drept nu fata de Ponta si de noua echipa,dar in conditiile in care simt ca nu se intampla mai nimic atunci vor parasi PSD/ul. Este trist dar adevarat.

  164. 166 ion ion de alba februarie 26, 2010 la 9:10 pm

    La putinul timp care a trecut de la Congresul Psd din 20 februarie 2010,planeaza tot mai mult idea ca de fapt nimic nu s-a schimbat in organizarea si linia PSD.
    Am asistat la un Congres,cred, cu un scenariu fals, la un simulacru de democratie,specific vietii politice actuale din Romania,scenariu scris si regizat de catre actorii mai vechi sau mai noi din PSD.
    Nu pot inca sa discern intre idea ca acest Congres a fost un congres adevarat sau o simpla Adunare generala a unei formatiuni politice,cu participanti dinainte stabiliti si instruiti intr-o anumita directie.
    E adevarat ca o alta perceptie ar fi aceea ca la aceast Congres,s-a exercitat de fapt,un tur de forta al orgoliilor politice din PSD,s-au platit niste polite mai vechi si s-au verificat niste forte in interiorul partidului,prin care s-a dorit a se transmite tuturor membrilor de partid,un mesaj clar, ca cei vechi inca au forta necesara pentru a influenta inca linia,strategia si directia PSD.
    Ca urmare totul s-a desfasurat ca la carte.Matematica politica a D-lui Nastase si a D-lui Iliescu,versus Geoana-Vnaghelie, a dat roadele dorite pe moment spun eu,nu fara unele indoieli surprize,moment de suspans si scenarii live, pe alocuri dramatice.
    Ceea ce a cistigat PSD la Congres,prin alegerea unui foarte tinar lider, Dl.Ponta,a pierdut enorm pe de alta parte.
    Sau poate nu s-a cistigat nimic.Dimpotriva.Si nu doresc sa fiu rau intentionat si sa afirm ca dl.Ponta,nu ar fi capabil sa conduca destinele PSD.Dar din pacate cred ca este prea tinar si prea incorsetat de cei care l-au propulsat in fruntea PSD,ca sa poata cu adevarat sa impuna singur strategia si directia partidului,el raminind in continuare tributar celor care l-au promovat si format de la intrarea sa in partid .
    La citeva zile de la alegerea sa in functia de presedinte, dl.Ponta inca nu s-a trezit din euforia succesului.Se comporta asemenea unui proaspat absolvent de facultate care trebuie sa se prezinte la un post,si care,inca,se pare nu poate percepe faptul ca teoria acumulata in anii de studiu,nu seamana deloc cu practica muncii pe care trebuie sa o desfasoare acum. Ca atare,nu vreau sa fiu tendentious dar PSD,nu este o institutie sau un minister in care poti sa-ti permiti o perioada de gratie in care sa te acomodezi cu noul loc de munca.PSD,este cel mai mare partid din opozitie,un partid de stinga cu foarte multe si complicate probleme interne, in care orgoliile si vanitatile de ordin personal,al liderilor, de la toate nivelurile,impun din start stringerea haturilor cu foarte mare fermitate.Altfel nimic nu se va intimpla la modul pozitiv,in ceea ce priveste statuarea partidului pe linia social-democratiei,existind inca serioase motive de ingrijorare in ceea ce priveste deviationismul de la doctrina de stinga a PSD si de ce nu chiar ruperea acestuia.
    Totul poate fi un foc de paie,care poate fi stins usor cu un pahar cu apa.
    Privind lucrurile de sus in jos,PSD se confrunta in acest moment cu probleme interne fara precedent in evolutia sa din ultimii 20 de ani. Schimbul de generatii intre liderii PSD,a ajuns sa se faca intr-un mod furtunos,in loc sa se faca in liniste si in concordanta cu etica politica statuata in doctrina social-democrata.
    Toata mascarada facuta in mas-media si la TV,inaintea desfasurarii Congresului nu a facut altceva decit sa alimenteze orgoliile liderilor mai vechi si mai noi din PSD sa arate intregii tari ca partidul este impartit in mai multe tabere,care incearca fiecare sa tina,cit mai tare de haturile puterii politice si a pozitiilor ocupate in partid.
    Acest lucru ne-a demonstrat-o,incrincenarea luptei interne pentru putere in sinul PSD si ne-a aratat,clar de fapt si de facto,ca democratia este undeva departe si ca inca mai avem multe de facut in acest sens.
    Degeaba au incercat unii lideri ai partidului sa ne insufle convingerea ca tot ceea ce s-a intimplat in timpul desfasurarii Congresului a fost de fapt o competitie corecta desfasurata in concordanta cu normele statutare,fiind de fapt un exercitiu democratic perfect,invocindu-se in nenumarate rinduri,liberul acces la inscrierea pe listele de alegatori a membrilor partidului in toate structurile de conducere de la presedinte secretar general,vicepresedinti si Consiliul national.
    Vis-à-vis,de aceste declaratii ale liderilor partidului s-a putut observa faptul ca din start,organizarea Congresului s-a facut sub presiune,intr-un timp foarte scurt,cu scenarii ideatice de o parte sau alta al taberelor care s-au confruntat,pina la urma existind doar doua directii principale in care s-a dat batalia finala. Iar acest lucru nu s-a intimplat in liniste,lucrarile Congresului debutind cu un miniscandal de circ,intre primarul Pandele si liderul Vanghelie,inceput inca din Consiliul national PSD.
    Nu de alta dar, trebuiau incalzite motoarele,pentru ceea ce urma sa fie.
    Doar autoritatea d-lui Iliescu a temperat spiritele.Au urmat apoi spiciurile candidatilor la presedentia partidului,presarate de la inceput cu tot felul de picanterii si retrageri spectaculoase.Nimic din ce s-a afirmat si sustinut inainte de Congres nu semana cu ceea ce s-a intimplat in timpul desfasurarii lui. Primul s-a retras Mazare in favoarea lui Ponta.A urmat Mitrea care a facut acelasi lucru.La fel ati candidati mai marunti si fara nici o sansa ,au facut acelasi lucru.Credem sau nu in surprize,sa zicem ca au fost, desi perceptia clara a oricarui om normal,era ca pe undeva totul a fost soptit din regie.Surpriza mare,cu adevarat a venit din partea D-lui Diaconescu,cel care a anuntat ca renunta la candidatura,doar cu citeva minute inainte de inceperea procesului de votare.Totul a culminat cu unele presupuse presiuni facute asupra domniei sale de catre nu stim cine,lucruri care credem ca se vor lamuri in viitor.
    De fapt surpriza a fost, spre stupefactia unora ,faptul ca Dl.Diaconescu si-a afirmat sprijinul pentru Dl.Geoana,ceea ce a creat unele temeri pentru tabara Ponta,existind pericolul ca acesta sa piarda la mustata pe final,sefia PSD.Nu s-a intimplat acest lucru,ci din contra Geoana a pierdut la un scor mic,sefia partidului asa cum a pierdut-o si pe cea de presedinte al tarii.
    Intrebarea care se pune acum este daca intradevar PSD,a cistigat ceva la acest Congres sau,lucrurile sint aceleasi in partid,schimbindu-se doar pozele din rame.
    Nu putem fi naivi ca pe viitor,partidul se va intari si ca va avea sanse foarte mari in viitoarele batalii electorale,daca nu se va lucra intens si rapid la disciplinarea sa si la luarea unor masuri de restructurare in primul rind,la toate nivelurile,abia mai apoi putem vorbi de modernizare si intinerirea cu noi lideri,care sa aiba moralitate verticalitate,credibilitate si imagine in fata cetatenilor. In caz contrar putem spune ca am schimbat doar parul lupului. In acest moment,PSD,se afla in acelasi loc.
    Chiar daca Dl.Ponta.exponentul noii generatii din partid a cistigat alegerile la acest Congres,domnia sa nu poate sa-si exprime si sa aplice in mod independent proiectul sau politic,fara a se izbi de mai vechii partidului,Nastase,Iliescu,Mitrea,etc. Nu am dori sa fim in pielea sa.Este foarte dificil sa poti conduce un partid de o asemenea anvergura,macinat de tot felul de lupte interne,de lupte ale orgoliilor,de interese de grup,de biserici si bisericute constituite mai ales in ultimii 5 ani,la toate nivelurile si structurile de conducere ale PSD.Iar daca nu se vor coagula de la centru fortele liderilor implicati in actul de conducere,in sensul de a incepe curatenia si restructurarea pe o linie noua,democratica si cu o disciplina dura in prima faza,nu credem ca se va intimpla mai nimic in partid.Nu i-si va cuceri nici in urmatorii ani locul pe esichierul politicii romanesti si nu i-si va atinge nici in viitor tinta propusa in alegerile care vor urma.Ceea ce ar fi foarte grav,deoarece,acest lucru ar coincide cu destramarea partidului si implicit a stingii romanesti.De fapt chiar acest lucru si l-ar dori partidele de dreapta PD-L si chiar PNL,chiar daca acesta din urma o face la modul voalat.Si e normal ca in lupta politica trebuie sa actionezi si sa faci in asa fel incit sa-ti contracarezi adversarii.Bineinteles cu mijloace pertinente daca se poate spune asa ceva in Romania.Dar scopul scuza mijloacele.
    Concluzionind asupra acestor idei,ne intrebam care va fi linia si conduita viitoare a d-lui Ponta,in alicarea priectului sau politic si a respectarii directivelor cuprinse in discursul sau din Congres. Cu atit mai mult cu cit dl.Ponta,se confrunta din start cu problem majore raportate la componenta BPN,acesta fiind format in majoritate din vicepresedinti aflati,mai nu de mult in tabara Geoana.Chiar daca la prima intrunire a BPN,acestora li s-a cerut sa urmeze o linie noua,impusa de o conducere noua,nu este de crezut ca acestia vor executa fara oprelisti tot ce li se va cere.Interesele sint prea mari si prea puternice ca toti cei din conducerea centrala sa se inhame la aceiasi caruta.
    Chiar daca se vrea a se crede in unitatea indestructibila a PSD,se poate observa usor faptul ca partidul este puternic erodat,atit de luptele interne cit si de lupta cu celelalte formatiuni politice,actual fiind secatuit de toate fortele,cu atit mai mult cu cit in ultimii 5 sni nu s-a cistigat nici o batalie electorala,adincirea crizei partidului fiind evidenta.Din acest punct de vedere exista temeri puternice in ce priveste destramarea PSD sau alunecarea spre centru dreapta.Este greu de estimat in viitorul apropiat, ca PSD,i-si va cistiga imaginea si credibilitatea din anii 2000-2004,incit acest fapt sa-i asigure revenirea la putere in 2012.Pntru ca o infringere majora in alegerile din 2012 si neaccederea PSD,la guvernare,ar fi un dezastru iremediabil pentru stinga romaneasca si pentru democratie,existind chiar riscul major al desfiintarii acestuia ca partid politic in forma sa actuala.Nu vreau sa fiu un pesimist,asa precum altii,dar exista aceste riscuri.De aceea cred ca din start se impune cit mai rapid o restructurare din radacini a tuturor organizatiilor teritoriale si a organelor de conducere a PSD.
    Trebuie sa inceapa un nou drum,un drum al sperantelor si al implirilor.
    Este necesara o noua constructie a PSD,de la fundatie pina in virful piramidei.
    Iar acest lucru se poate face doar daca se formeaza o echipa puternica,credibila si hoatarita sa purceada la un drum greu si anevoios,avind drept scop restructurarea,reformarea si modernizarea PSD.Se poate incerca acum, la acest nou inceput ca PSD sa incerce sa-si cistige din nou o identitate proprie si sa incerce sa fie un partid independent,cu conditia ca factorii politici de raspundere din partid sa lase la o parte tot ceea ce inseamna orgolii si interse personale,in detrimentul celor ale partidului si electoratului propriu.Sa dea o imagine clara si concisa liniei de urmat a partidului si sa-si construiasca viitoarele stategii in concordanta cu ideile de stinga ale social-democratiei si a intersului general al cetateanului.Altfel,noi toti nu vom cistiga nimic.Pentru ca si atunci cind s-au facut aliante politice,s-a blufat lamentabil sau PSD a fost tradat de cele mai multe ori. Sa facem abstractie de astfel de idei si sa incercam sa avem o strategie politica proprie,sa nu mai depindem de tot felul de combinatii si aliante politice marunte sau sa fim in situatia sa sprijinim alte inerese de alta orientare politica ori candidate,doar pentru simplul motiv de a fi la guvernare.Am vazut ce s-a intimplat in ultimul timp cu aceste lucruri.Nu ne mai putem permite sa aplecam urechea la vanitatile unor lideri proprii care pun interesul personal sau de grup,inaintea intersesului partidului si a electoratului fidel inca PSD.E un lucru periculos si pagubos atit pentru partid cit si pentru electorat.Este adevarat ca este greu sa construiesti,dar nu este imposibil. Cu rabdare,calm si tenacitate putem trece peste momentele deosebite in care se afla PSD. De aceea cred ca este momentul sa facem curat in propria ograda si scapam odata pentru totdeauna,de cei care gindesc negative si incearca tot timpul sa-si implineasca interesul personal sau de grup in detrimentul celui al PSD.
    Asa am reusit in ultimii ani sa ne cistigam imaginea pe care o avem acum si eticheta de partid neocomunist.Pentru ca nu am facut nimic in ultimii anis sa schimbam imaginea si credibilitatea partidului.Nu pentru ca am avut o lipsa acuta de lideri capabili sa faca acest lucru.Dar s-au izbit cu totii de acelasi probleme imbirligate cu legatura directa asupra grupurilor de interese personale,create in structurile partidului.Si in acest context,lucrurile au urmat linia pa care o avem si acum cu toate neajunsurile legate de imaginea si credibilitatea partidului.Toate aceste lucruri s-au intimplat pe fondul marginalizarii in timp,al membrilor PSD,credibili si interesati doar de destinele partidului in detrimentul interseului personal.Ca atare exista tendinta clara si practica ca unii lideri locali si chiar de la centru sa minimalizeze rolul si activitatea unor vechi membri,deveniti incomozi pentru pozitiile ocupate de acstia in structurile de conducere indiferent de ierarhie.Acest lucru a creat premisele organizarii de gasti,grupulete si bisericute,la nivelul organizatiilor din teritoriu si la centru,asa cum bine a punctat Dl.Iliescu la Congres,actul decizional exercitindu-se ca atare,cu ignorarea totala a dispozitiilor statutare,functie de interesul fiecaruia.
    Din aceste cauze,activitatea majoritatii organizatiilor din teritoriu este total neadecvata cu linia si spiritual trasat prin statut,ele plasindu-se pe o orbita gresita si in necorcondanta cu realitatile politice si sociale existente in acest moment in Romania. Contracarea politicii de dreapta nu se poate face la nivel teritoril prin lideri care cu buna stiinta au centralizat puterea din partid la diferite nivele,limitind accesul unora la hotaririle si deciziile politice trasate de conducerea central,iar din aceasta cauza a lipsit coerenta si forta actiunilor,care ar fi trebuit sa duca la tinta propusa.Tot din aceste motive multi lideri valorosi si cu experienta politica,care au fost marginalizati si uitati intentionat de catre liderii teritoriali, s-au retras in liniste asistind cu oarecare stupoare si compatimire cred la ceea ce se intimpla in organizatiile din care fac parte,neputind concepe,cum linia si strategiile PSD,au fost deturnate de la adevaratele valori social-democrate de stinga,apropiindu-se usor sensibil de politicile de centru-dreapta sau cel putin avind in permanenta acesta tendinta. Oricind la aceasta oradatorita tensiunilor interne din PSD,exista riscul dezeratirlor in masa a membrilor mai mult sau mai putin marcanti ai partidului si inregimentarea lor in alta formatiune politica.De asemnea tot mai vizibil si mai acut se pune problema creerii unui nou pol al stingii,ca rezultat al jocurilor politice a dreptei,in speta PD-L sic red ca e doar o problema de timp,pina la aparitia unui nou partid politic.din acest punct de vedere se pune tot mai indreptatit intrebarea cine a cistigat si cine a pierdut alegerile in PSD?La ora la care scriu acest articol,am asistat la demisia din PSD,a d-lui Diaconescu,un remarcabil diplomat de cariera cu o mare recunoastere international,in planul diplomatiei.Deci inca un om de valoare,daca se poate spune acest lucru paraseste rindurile partidului pentru a se alinia altui grup parlamentar.Nu vreau sa comentez calitatile sau defectele d-lui Diaconescu ca om politic,om pe care l-am cunoscut personal si care este perceput in mai toate mediile ca fiind un om ponderat cu coloana verticala,in speta un om de valoare,pe care jocurile de orgolii din partid l-au aruncat intr-un joc probabil murdar si ca atare l-au determinat sa plece pe usa din dos din PSD.Sau poate realitatea este alta.Pacat ca nu stim sa ne conservam valorile adevarate si sa uzam de experienta si priceperea lor.Concluzionind asupra acestor aspecte si revenind la idea cine a cistigat si cine a pierdut batalia se pot desprinde mai multe concluzii.
    La modul general putem afirma ca PSD,a pierdut inca odata la capitolul imagine si credibilitate.Contrar celor spuse inainte si imediat dupa Congres,ca PSD se va rupe in cazul in care Geoana va cistiga sefia partidului,se contureaza tot mai acut idea ca de fapt totul ar putea fi invers.Cu alte cuvinte,lipsa de atentie la manevrele si jocurile de culise ale PD-L,din ultimele 10 luni,pot face posibila ruptura PSD si creerea unui partid de stinga sub obladuirea d-lui Basescu,partid aservit intereselor acestuia si formatiunii pe care o conduce de ani buni.Si e normal ca grupul independentilor majoritatea fosti PSD-isti,sa creeze un partid probabil de centru-stinga,avind in vedere ca daca PSD,se va destrama,ar insemna disparitia polului de opozitie din parlament.Ceea ce nu ar da bine la imaginea pe plan extern a Romaniei.
    Ca atare,prin creerea unui nou pol de putere de orientare stingista, se vor eliminina orice suspiciuni ca Romania este condusa de o forta politica unica de dreapta,fara o opozitie reala de stinga sau de alta orientare. Ceea ce nu poate fi posibil.
    Oricum la acest moment,PSD,chiar daca are o noua conducere,poate de fatada,se afla in mare impas si moment de pericol al scindarii.Putem asadar asista la orice fel de evenimente dure in plan politic si chiar la a concluziona ca PSD,ar putea fi izolat ca forta politica cu orientare de stinga si ar putea deveni in viitorul apropiat,un simplu partid de buzunar.
    Se poate acum contura idea,dupa ultimele evenimente petrecute in interiorul PSD,
    ca saminta plantata de vechea conducere da roadele asteptate,deschizind ochii spre soarele ce rasare tot mai mult din dreapta.Aceasta ar putea fi una din povestile de fictiune daca vreti ai ultimilor 5 ani de evolutie sau involutie a PSD.
    Concluzionind la tot ceea ce am scris pina acum,se pare ca turul de forta si mesajul dat de greii PSD,nu este atit de puternic incit sa sperie cealalta tabara perdanta,si ar putea fi posibil ca victoria sa se transforme in cel mai scurt timp intr-o infringere fulgeratoare,care va lasa in urma sa nu un morman de cadavre ci doar niste indivizi lipsiti de vigoare,umiliti si spasiti,care vor gindi mereu la greselile trecutului.
    Iar cei mai tineri aspiranti la tron vor albi si ei de rusinea gindului ca au participat mai mult sau mai putin voit la o piesa de teatru,ieftina fara spectatori entuziasmati de prestanta lamentabila a actorilor.As vrea sa visez,dar tot mai mult visul incepe sa prinda radacini reale.Si daca tot e sa fiu acum un nihilist,sincer nu as dori sa se intimple nimic din ce am gindit sincer si fara nici o opreliste.Dumnezeu sa ne calauzeasca pasii si drumurile spre implinirile pe care le speram si le dorim tot mai arzator de ani buni.

  165. 167 Iceflame februarie 26, 2010 la 9:57 pm

    @ Aya

    Ai dreptate, pericolul nu a trecut si atentia trebuie mentinuta treaza.

    Fii insa de acord ca, prea multa importanta data unor „perdanti de meserie” poate fi la un moment dat un fapt ne sau contraproductiv pentru partid…

  166. 168 Cârcotaşu februarie 26, 2010 la 10:08 pm

    @ Sibillo,
    Cel mai uşor e să spui că POŢI da’ nu vrei. 😆 Pe cine vrei să prosteşti?
    Altfel, capra-i capră şi vei începe să gândeşti normal când vei înceta cu bazaconiile cu „unicornu'”, să încetezi, cu alte cuvinte, să te crezi miezu’ din dodoaşcă. Altfel, încăpăţânarea nu e calitate ci defect, iar dacă nu ştiai, capra neagră face căcărezele la fel ca şi aia din ogradă şi abia dă lapte pe sponci, pentru un ied.

  167. 169 Cârcotaşu februarie 26, 2010 la 10:12 pm

    PS – Un singur lucru e de crezut: poţi să şi gândeşti da’ nu vrei!

  168. 170 [D][S][N] februarie 26, 2010 la 11:40 pm

    Geoana e istorie pentru PSD; lasati-l acolo !

  169. 171 KATYUSHA februarie 27, 2010 la 2:42 am

    Buna seara, domnule Adrian.
    Sper sa cititi ce va voi scrie si mai ales, sa tineti cont, pentru ca va spune o simpatizanta, din PSD.
    In primul rand, va felicit pentru reusita, faptul ca Victor a castigat, clar, vi se datoreaza. Am avut emotii, dar cu energia mea, am lucrat mai mult decat „violetii”:))!
    Ca a pierdut Mircea Geoana, e foarte bine. No comment!
    Acuma, vreau sa va spun cu mare sinceritate si strategie sufleteasca, urmatoarele lucruri:
    Nu puteti accepta sa ramana Vanghelie la Municipiu,
    Nu puteti accepta sa mai ramana Aura Vasile+toata „gasca” ei
    Nu o mai puteti accepta pe Rodica Nassar, dupa ce a tras in 2004 toate sforile, vanzandu-va lui Basescu. (o sa aflati toate aceste amanunte criminale, din partea multora din PSD, chiar daca unii, cu figurile lor, aparent angelice).
    Toti cei din gasca lui Vanghelie, impreuna cu Aura Vasile, Rodica Nassar, care au tras toate sforile impotriva dvs, nu mai pot ramane pe functii de conducere, oricati bani spun ei ca dau partidului, pentru ca, va vor vinde a doua oara. Stiu exact ce va spun. Aveti mare grija, iertati, dar nu uitati, fiti mereu in garda. Nu uitati cat v-a denigrat Vanghelie. Daca va spune ca v-a sprijinit la Congres… minte notoriu. Am auzit o discutie foarte clara, cand el vorbea la telefon, „sa nu iasa Ponta, ca dam de dracu’, el si cu Nastase, ne belesc”! V-am redat textual, o fraza dintr-o convorbire telefonica. Sigur ca au fost si altele. Deja agita „spiritele” prin partid, trantind si injurand. Sa aveti mare grija cu astfel de oameni. Numai bine si mult succes si minte luminata, in noua formula.
    Sper ca nu am uitat nimic, altfel, mai revin:)!

  170. 172 Mari februarie 27, 2010 la 7:55 am

    Rolxana,

    Dl. Ciuvica a apartinut acelui segment de dobitoci sinceri care au intrat in politica sperind ca in aceasta tara se mai poate face ceva.
    Noroc ca dumneata nu faci politica ci doar comentarii pe margine….
    Cei care fac comentarii au inteles prea tirziu , sau chiar nu au inteles nici acum frazele rostite de presedintele Constantinescu.
    Nici o grija omul de rand tip Ruxandra, Vasile, si altii vor fi mereu carne de tun, prostii care se hranesc cu aparente si sperante ! Marea problema a acestei tari sunt insa si politicieni , unii chiar de marca care se hranesc printre altele cu aceleasi iluzii si sperante.
    Atunci cind tara va fi majoritar formata din ciuvici, cine stie poate doar atunci vom avea o speranta.

  171. 173 eficientaenerg februarie 27, 2010 la 10:22 am

    Ce am trimis si la un prieten-Adriane! Si-a deschis blog:http://doruioantaracila.wordpress.com/
    Sa ne fie bine!Sa ne ajute si Politica-“dama bine…nu…?” si cu fina-sa-Guvernarea publica!Yes-viitorul doctor Pedros(poate,ginecolog-Ha,ha,ha..)-va explica:Fiecare corp-este inconjurat de particule energetice/leptoni- ce vibreaza, se atrag sau resping,de catre Creier!Care le transforma si distribuie in trup.Deci,sa gandim Pozitiv-fara stresul capitalist:pace,dragoste,bucurie-sa fim calmi si echilibrati! Sa mancam,bem cat trebuie…discutam si actionam contra necazurilor sau certurilor.De mana,prin parc,recitand din Eminescu,de dragoste,cu…Blonda Udricutica,cu nepotica si cu Mama-soacra..??!. Sa nu plecam 5 mil.in Spania-Italia si «Sa nu mai moara vecinul-ca sa-i iau si eu capra » !Prostanacule..Sir Mirciulica….,dar,nu a avut efect….Real este si Atacul energetic –cu posibil disconfort:noaptea- trezire din somn, brusc, agitata;senzatie de caldura interioara;presiune la maini sau intepaturi, frisoane, tahicardie, transpiratii, dureri locale, emotii nejustificate.
    In clasa XI-profesorul meu de psihologie,la Alexandria,a hipnotizat 1 minut si legal-un coleg;am invatat si din biblioteca oras-am gasit tratate de expunere a Hipnozei-ce se aplica masiv in India:asa ca le stiu! Energeticianul:inclusiv-unde trebuie privit pozitiv,cand discuti si cu…Alegatorul,..manca-i-as votul,ce tot schimba capul de 2-3 per minut.Exact ca-in 1999-cand ne-a vorbit premierul Tony Blair-in Parlament,Herr Dorule,si l-am urmarit..”parca vorbea cu fiecare dintre noi-inclusiv cu Campionul Interpelarilor…Naidinica,ce se bronzeaza at Obama –further consillier!”

  172. 174 blogideologic februarie 27, 2010 la 2:52 pm

    „In clasa XI-profesorul meu de psihologie,la Alexandria,a hipnotizat 1 minut si legal-un coleg;am invatat si din biblioteca oras-am gasit tratate de expunere a Hipnozei-ce se aplica masiv in India:asa ca le stiu!”
    🙂

  173. 175 Maria Barbu februarie 27, 2010 la 7:03 pm

    De ce romanii fac politica intr-un mod dezonorant? De ce nu reusim sa invatam nimic din nimic si o l;uam de la capat intr-o istovitoare istorie sisifica?

    Despre români şi modelul învingătorului

  174. 176 elena februarie 27, 2010 la 10:33 pm

    am vazut un comentariu care mie nu mi-a placut niciun pic si de aceea vreau sa spun ca aceea elena care mi a luat numele nu cred ca este o persoana serioasa odata ce eu comentez aici de cateva luni si semnez elena si sa vina ea sa posteze cu numele meu exact in antiteza cu ceeace eu gandesc.Asa ca draga elena poate ca data viitoare cand mai vrei sa comentezi poate ai bunavointa si semnezi cu alt nume si ma lasi pe mine cu numele meu iti multumesc mult ELENA DIN ALBA IULIA iar de comentat nu o sa comentez acum nimic deoarece deocamdata sunt bulversata si mai am un mic comentariu s venit un domn csre s fscut o propunere noi cei de pe blog sa venim cu, comentarii si idei iar dnu nastase sa aleaga sa discearna ceeste mai bun si noi sa il ajutam sa faca ostrategie

  175. 177 elena februarie 27, 2010 la 10:43 pm

    sunt elena din alba si foarte greu pot posta pe blog deoarece la fiecare comentariu mi se spune ca ma repet dar eu nu am mai postat pe acest blog de vreo saptamana si am atins cu totul alt subiec deci nu imi pot explica de ce nu sunt lasata sa spun ce doresc.Apropo de lansarea ideii ca noi cei care postam pe blog am sa caut comentariul meu si am sa aduc data la care am spus acest lucru ,cu respect ELENA DIN ALBA si sper sa fie primit comentariul meu

  176. 178 tiadalma7 februarie 28, 2010 la 12:09 am

    Geoana a primit ce merita, a ajuns in fruntea partidului injunghiindu-l pe Ion Iliescu in 2005, acum a venit timpul sa plateasca pentru asta. Istoria nu iarta. Cred ca cei care au principii si traiesc tinand cont de ele, chiar daca pe termen scurt au de suferit, pe termen lung vor avea de castigat pentru ca isi pastreaza verticalitatea. Asta s-a vazut si in cazul domnului Iliescu, chiar daca a fost tradat in 2005, acum si-a luat revansa. Geoana nu e un om al principiilor, s-a inclinat mereu dupa cum bate vantul, un demagog prefacut ahtiat dupa functii, asta este d-nul Geoana si nu a merita sa fie vreodata in fruntea unui partid.

  177. 179 Mari februarie 28, 2010 la 8:31 am

    blogi,

    Hipnotizatul se numea Titus….

  178. 180 Mari februarie 28, 2010 la 8:40 am

    Carcotasule,

    Faptul ca Sibila nu se descurca asa de bine cu nuantarile carcotase nu reprezinta cel putin din ultima tau post cel mai corect ,honeste dicere,
    pentru ca observ ca iti place si latina, punct de vedere.
    Adica dupa tine , Sibila ar putes fi una dintre caprele alegoriei tale, dar nu si Aya , cea care de fapt se plaseaza de fiecare data pe post de capra pe orsicare punte care ii apare in cale!

  179. 181 Ioan februarie 28, 2010 la 8:57 am

    Pe prost lasa-l sa doarma; numai in somn se afla in apele lui. Si apoi, se stie si asta, nici sase nu stie sa tina la furat. Acum sa fie lasat acolo unde este ca altfel se pierde si acel „pion avansat” Numai ca, din cand in cand, trebuie sa i se aminteasca cine este si ce hram poarta el acolo; caaci altfel iese iar din rol. Cei de la Cluj-Napoca stiu si de ce.

  180. 182 blogideologic februarie 28, 2010 la 10:23 am

    @ Mari
    Ce ţi-a venit ? De ce ataci gratuit ? 🙂

  181. 183 Cârcotaşu februarie 28, 2010 la 11:20 am

    @ Mari,

    Nu pot pricepe de unde-ai tras concluzia asta. Îmi pare rău, în povestioara mea este vorba de două capre, fără nominalizări. Cineva a făcut vorbire de una care şi-a şi pus mâna-n cap. Dacă ceva îţi este neclar reciteşte totul şi spune-mi şi mie care-i baiu’.

  182. 184 Sibilla februarie 28, 2010 la 3:20 pm

    @Cârcotaşule,
    Un lucru ce limpede: din toate reiese că, pe mine de multe mă poţi acuza, numai că aş fi capră , ba.
    Baiu e următorul şi-ţi răspund eu, deşi-l întrebaşi pe Mari, că dacă-s personaj – a se citi clovn – al povestioarelor tale, şi nu numai, căci gândesc că nu de unu singur te şi amuzi… : confundaţi deseori ( dacă era rar şi întâmplător nu deschideam subiectul, dar… ) sula cu prefectura şi mai mult de atât, ca să fim clari, că vă poziţionarăţi pe-aceiaşi … poziţie, tu şi Aya, care mereu îşi găseşte câte-un …. erou să salveze, aparenţele, ori , numai Dumnezeu mai ştie ce, de unde deducem limpede că baiul nici tălică nu recunoşti care e, deşi sare-n ochi, te băgaşi, nu mă interesează de ce, deşi NU era cazul şi-acu o dai cotită, bag seama ceva legat de onoare.
    Nu cunosc termenul * dodoaşcă * şi nici nu-mi sună… creştinesc, ca să zic aşe. Personal când m-am referit la * miez *, iată, traduc, deşi de-mi aduc eu bine aminte am şi spus, era vorba despre ziua de 31, adică o cumpănă… N-ai înţeles, nu ai vrut, ţi se clătina … poziţia, fix nu importă, nu pentru mine. Dacă tăceai şi te abţineai, pentru mine una, acelaşi om rămâneai, dar, ai vrut să demonstrezi, să-i demonstrezi şi nah, căzuşi din lac în puţ. Ca să fie clar pentru toată suflarea extrem de… preocupată. Nu permit, nu îi iert, Ayei jignirile gratuite, acuzele nefondate, atitudinea, dualismul, la adresa, mai multora, dar, mai ales în ceea ce-l priveşte pe Leo. Eu îl cunosc, putem spune că şi unii de pe-acilea îl cunosc şi-aţi tăcut. Tăcerea voastră spune destule, a tuturor, inclusiv a AN-ului, care, în ce-l priveşte pe Leo şi atacurile Ayei, putea să îi scurteze * aripile *, n-a făcut asta, şi-a luat nas mai abitir, de unde s-a dedus că rolul ei ar fi să fugărească incomozii din acest spaţiu ?!!!
    Pe Leo nimeni nu-l poate acuza de lipsă de onestitate, şi NUMAI Aya îl putea suspecta apelând la basmele cu ofiţeri sub acoperire, agenturi, la, la, la cu nush ce buba de trebi pe-acilea. În opinia mea, asta demosntrează, inclusiv prin lipsa de reacţie a AN-ului, care cu ceva timp în urmă ne explica logica şi rolul dialogului constructiv, a luptelor cu argumente, deci loc pentru noi toţi, dar a tolerat snoavele, monologul, scenariile ce au dus la măturarea, căci acesta e termenul, măturarea unor colegi din acest spaţiu, sătui de… nenumăratele prăpăstii şi atitudinea deşănţată ale celei ce s-a erijat în purtător de cuvânt, adevăr absolut, şi stăpână a blogului, , poate-n visele sale şi-a AN-ului. Nu caut nici povestiri, nici metafore, prefer să spun limpede ce-am a sublinia.
    Concluzionând, măi dragă Cârcotaşule, reiese clar, că încăpăţânarea mea, cel puţin pe tine, dacă zici că eşti imparţial, se impune să recunoşti că numai cu caprele nu are a face… Suspectează-mă de sârboaică, ţărancă, neumblată prin oareşce cercuri, nebăutoare, neaservită, dar capră e una singură şi aceea nu-s eu, punct.
    Percepţia unora e că nu ar exista trestii gânditoare prin bobor, suntem trataţi drept : prostimea, nu se concepe că sunt în ăst spaţiu mioritic şi oameni care spun şucrurilor pe nume şi cu nume având nişte convingeri, pe baza unor principii, valori, dar… observ că astfel de oameni, printre care mă număr, sunt repede suspectaţi a fi în slujba cuiva, cu nush ce scopuri grăitori, etc.
    Leo NU e cum lasă Aya să se înţeleagă, nu-i face cinste ceea ce a făcut şi nu e prima dată şi nu e primul în calea-i ( ?! ), Leo NU merită asemenea tratament. Iară eu dacă am luat atitudine, e tocmai pentru că nu sunt capră, am coloană vertebrală şi niciun motiv de reţineri să nu spun direct şi la obiect orice am de zis, iară când nu am tac şi-am mai spus, acolo uinde e rostul de luat notiţe, cugetat, teme de casă, o chiar fac la modul foarte serios. Să iese tuturora celor încă sceptici, nelămuriţi, din capşor că Aya impune , ori ar fi impunătoare, când are dreptate are, când nu, nu. Că cine e Aya ? Un muritor ca noi toţi, cu acelaşi statut şi sub soare şi pe aici şi-n faţa judecăţii la vremea când va să fie a Tatălui. Cam asta e, în linii mari…
    Te asigur de, în continuare respectul meu ca OM, toată prietenia, dar ai desigur decizia şi abilitatea şi libertatea de partea ta de-a mă accepta cum sunt, prin zonă, sau nu. Nu-mi cere nimeni să nu fiu eu. Şi dacă şi rândurile acestea tot căcăreze se cheamă… nu-mi rămâne decât să-ţi înţeleg … poziţia, nu să o şi aprob
    Sibilla
    P.S. Şi da, îmi menţin punctul de vedere, la fel ca Leo, la fel ca MULŢI alţii: AN e singurul în stare să orânduiască lucrurile-n PSD, AN trebuia să candideze, e cel mai bun şi da ne menţinem reţinerile şi îngrijorările în cel priveşte pe V Ponta c-ar putea să-l dezamăgească şi pe AN şi să nu fie cea mai potrivită alegere. Om trăi şi-om vedea, ne-om lămuri. Mă repet, să dea Dumnezeu să ne înşelăm noi!

  183. 185 adverticus februarie 28, 2010 la 7:27 pm

    sa zica mersi ca pe el nu l-a atacat misa ca pe dumneavoastra. la cat de labil este, el nu supravietuia energiilor aurii…

  184. 186 Mofturosul roman februarie 28, 2010 la 7:43 pm

    @ Aya

    MOFTANGIULUI ROMAN ii place grozav societatea in care traieste.
    Mie nu imi prea place.
    Tie?

    Tu de ce iti spui „Aya”? Iti scrie altcineva textele? Daca ti le scrii tu, n-ar fi trebuit sa-ti alegi nickname-ul „Asta”?

    Nu am scris ca Geona ar fi „cel mai puternic”, ci ca i-ar fi putut fi „cel mai infocat si mai fidel” (Geoana de felul lui nefiind un „puternic”). Normal, eu avand „grave probleme de judecata si de logica”, nu inteleg nici de ce-l numesti „prostanac” pe ministrul de externe din guvernarea Nastase. Asta e, eu nu sunt „Aya”.

    Dialog steril… daca din tot ce-am scris tu nu ai retinut decat referirea la Geoana…

  185. 187 Aya martie 1, 2010 la 5:40 am

    @

    Mofturosul roman

    Esti mai nou prin locurile acestea- altfel nu m-ai intreba de ce semnez „Aya” (si nu „Asta”- as fi putut semna si astfel, dar am preferat-o pe…cealalta).
    Iata povestea, pe scurt.

    Tristan Tzara a avut doua fiice, pe care le-a numit Asta si Aya.
    Am ales numele celei de a doua.

    In rest Prostanacul (zis si Geoana) tot prostanac ramane iar tu tot un moftangiu.

  186. 188 Mari martie 1, 2010 la 8:22 am

    Blogi,

    Apoi nu dumneata ai spus povestea fara nici o nominalizare?
    Apoi cred ca ati observat ca cel criticat de dumneavoastra,
    Marius Oprea, era asa cum am afirmat , un sapator adevarat,din care cauza a fost si inlocuit cu amicul Izmanenko? Asta da lovitura data democratiei! Frumoasa miscare de ce sa mai foloseasca neincoronatul
    servicii intregi de stergere a urmelor mai bine un gropar bun!

  187. 189 Mari martie 1, 2010 la 8:29 am

    Cargo,

    Zau ca ti-as fi dat dreptate daca alegoria ta avea ca personaje doi berbeci mereu carcotasi dar , doua capre este clar adica indubitabil ca una e aceiasi de fiecare data pe o punte dar cu o oglinda in fata!

  188. 190 Cârcotaşu martie 1, 2010 la 9:02 am

    Hai că am uitat, azi o las baltă. Am ales nişte mărţişoare cu mare grijă, să nu aibă şi ghiocei, că de, să nu-i mănânce cineva. 😆

  189. 191 blogideologic martie 1, 2010 la 11:03 am

    @ Mari
    Deja ştiam rezultatul publicat acum în Monitorul Oficial. Pentru Vladimir Tismăneanu lucra un lobby extern foarte puternic. Acelaşi lobby care a lucrat şi pentru Radu Berceanu ca să fie ministru. Dar sunt lucruri mult, mult mai rele care ne aşteaptă.

  190. 192 Mofturosul roman martie 1, 2010 la 12:32 pm

    @ Aya

    „Tot ce-i romanesc nu piere”. Noi suntem romani. Fiind romani, suntem romani peste tot. Adica oriunde. Deci, chiar si in acest spatiu. Care ar trebui, pe cei cu alte pareri decat Basescu & co, sa ne adune. Sa ne stranga laolalta. Sa ne apropie. Iar tu, rrromanca veche pe-aici, sari la beregata mea si ma jignesti fara ca eu sa te fi atins cu un cuvant macar… Tristan Tzara a fost un roman cu mare carenta de metehne romanesti. Tu le ai in exces. Esti incompatibila cu Tzara. Schimba-ti nick-ul – i l-ai furat, nepermis.

    Subsemnatul, repet, am atat de „grave probleme de judecata si de logica” incat nu pot pricepe logica ta profunda: va sa zica,
    daca Geona,
    1) ambasador
    2) promovat ministru de externe de dl Nastase
    3) ales presedinte PSD
    4) ales Presedinte al Senatului Romaniei
    5) ales candidat la Presedintia Romaniei
    6) sprijinit in continuare pentru functia de Presedinte al Senatului,
    daca Geona, repet, ar fi prostanac, cei care l-au promovat, l-au sprijinit si l-au mentinut in atatea functii si pozitii, pe parcursul atator ani, ei cum ar fi? Caci lucru curios, logica mea (atata cata e – sau nu e, dupa tine) imi dicteaza ca de-ar fi sa chiar fie Geoana prostanac, eu, simpatizant Adrian Nastase & PSD, ar trebui sa tac chitic pe subiectul „Asta”.

    A fost, candva de mult, in spatiul european, un monarh ce-a inceput, in lupta cu vecinii, sa piarda teritorii. Spre a se deosebi de alti monarhi, care si ei au pierdut teritorii, acesta si-a adaugat apelativul „Cel Mare”. Asta l-a facut pe un „moftangiu” din neamul sau si din vremea sa sa-l asemuiasca cu o groapa, devenind tot mai „mare” pe masura ce pierde pamant… PSD-ul nu se va intari si nu va deveni mai mare luptandu-se cu Geoana. Si nici pierzand parlamentari. Pana la urmatoarele alegeri sunt mai bine de 2 ani – rastimp in care politica se cuantifica foarte clar: voturile in Parlament. Nu-mi permit eu sa dau sfaturi d-lui Adrian Nastase dar, fiind – cum se spune – de aceeasi parte a baricadei, mi-am permis un punct de vedere. Culmea este ca nimeni nu poate spune acum daca punctul meu de vedere este sau nu este corect. Culmea este ca oricine va putea spune asta peste 4-5 ani.

    Tu, din ce am scris eu, nu ai retinut decat „Geoana”. Stii, „Tristan Tzara a avut doua fiice, pe care le-a numit Asta si Aya”. Pe vremea lui Tristan Tzara femeile nu aveau drept de vot…

  191. 193 Cârcotaşu martie 1, 2010 la 3:15 pm

    @Vasile,
    Io nu sunt Cargo. Dacă tu manifeşti deformaţii profesionale foloseşte-le cu spor la lucru.
    Ce spui tu e „poezie”, iar ce-am vrut eu să spun, cu siguranţă ştiu mai bine decât tine. Dacă mai ai nedumeriri ia pastile de dumirit. Altfel, mă faci să cred că tu, când te duci la baie dimineaţa, o vezi pe Maricica zâmbindu-ţi din oglindă. Deh, acu’ nu vezi tu ce văz io şi viţăvercea.

  192. 194 Aya martie 2, 2010 la 3:34 pm

    @

    Mofturosul roman

    Moftangiule, inteleg ca te-a trimis aici Prostanacul Geoana sa ii ridici osanale iar tu ai fost de acord, extaziindu-te in fata splendorii prostanacesti.
    Pacat ca ai acceptat, caci iata adevarul despre jalnicul tau idol politic:

    1. A sustinut si determinat, prin pozitia sa in partid, implicarea PSD intr-o mizerabila aventura politica- intrarea la guvernare, in 2009, sub “conducerea” criminalului Boc. Mai mult, desi acel guvern a luat, via Boc, cele mai sinistre decizii anti- Romania, a continuat sa mentina nepermis de mult timp PSD in acea coalitie rusinoasa a puterii, girand, astfel, masuri care atrag dupa sine haosul (daca nu se iau urgent masuri reparatorii), decizii care au dus la risipirea si deturnarea banului public, hotarari care au indatorat INUTIL Romania, fondurile respective primind destinatii halucinante, in timp ce banii din buget erau deturnati.

    2. A facut, la prezidentialele din 2009, perfecta dovada a incapacitatii sale de a fi un lider politic convingator si capabil de a purta batalii politice.
    Argumentele sunt clare:
    A pierdut sustinut fiind de o colosal de puternica si extrem de activa dubla coalitie- politica si mediatica. Este lesne de realizat care ar fi fost scorul sau – altfel spus, cat de rusinoasa ar fi fost infrangerea sa- daca ar fi candidat in conditiile celui care a castigat (am spus inca de la inceput ca privesc adevarul in ochi; faptul ca nu ne place Traian Basescu nu trebuie sa impiedice recunoasterea realitatii).

    3. Are stranse relatii cu un personaj a carui latura penala are dimensiuni uriase- este vorba despre Sorin Ovidiu Vantu (in cazul lui SOV dosarul FNI este expresia raului minimal pe care l-a facut; sunt constienta de faptul ca altii, citind aceste lucruri, s-ar putea uimi- ii invit sa realizeze care sunt dimensiunile maximale ale raului).
    Foarte stransele relatii ale Prostanacului Geoana cu un cap al mafia din Romania- l-am numit pe Sorin Ovidiu Vantu- sunt dovedite de acea vizita nocturna (in care a mers in urma unui simplu telefon al mafiotului, desi era dupa o zi epuizanta!) facuta dupa arestarea unui alt mafiot, la Jakarta, strans legat de afacerile negre ale lui SOV.

    Exista, in acest caz, SI O AGRAVANTA.
    Foarte grav este ceea ce s-a revelat prin comentariul Prostanacului Geoana dupa ce au aparut informatiile despre acea vizita inadmisibila din toate punctele de vedere.
    Acesta a spus “A fost o greseala sa merg la Vantu atunci” (am citat din memorie).
    Deci, grav este, in viziunea Prostanacului Geoana, doar faptul ca s-a aflat (cand acest lucru putea impieta asupra votului) relatia sa stansa cu un cap mafiot- nu faptul ca acea relatie exista.
    Altfel spus, grav i se pare ca s-a aflat adevarul- nu adevarul respectiv, absolut incalificabil.

    4. Dupa ce a stabilit un record negativ in materie de pierdere a alegerilor prezidentiale (in sensul ca le-a pierdut in situatia in care, teoretic cel putin, era imposibil sa nu castige) Prostanacul Geoana a reusit sa se umple de ridicol.
    A afirmat ca in timpul campaniei- cu insistenta pe perioada dintre cele doua tururi de scrutin- a fost atacat energetic, motiv pentru care a pierdut cursa pentru Cotroceni.

    Cand un candidat finalist intr-o cursa pezidentiala (care, in acel moment, era atat presedintele unui mare partid- PSD- cat si presedintele Senatului, deci al doilea om din stat, functie pe care o detine si acum si va continua sa o detina, caci PSD nu va renunta la aceasta pozitie, si bine face) sustine ca a pierdut alegerile pentru ca, vorba colegului nostru de blog ELMMAR, a fost alergat cu maciuci parapsihologice si parlit cu flama mov, s-a spus tot ce era de spus despre „valoarea politica” a respectivului. Ca sa fie mai clar, a Prostanacului Geoana.

  193. 195 Cristian H martie 4, 2010 la 3:02 am

    Domnul Nastase, daca acum, in momentul schimbarii la fata a PSD-ului, nu scapati de oameni ca Vanghelie sau Hrebenciuc, totul este in zadar!!!
    Trebuie schimbata imaginea aceasta de „manelizare” a partidului rapid.
    Mult succes si multa sanatate!!!


  1. 1 Saltimbancul « Nu te compromite! Nu te ai decât pe tine. Trackback pe februarie 25, 2010 la 1:06 pm
  2. 2 De ce ataca Mircea Geoana noua conducere PSD « Hai ca se poate! Trackback pe februarie 25, 2010 la 2:44 pm
  3. 3 Top Posts — WordPress.com Trackback pe februarie 28, 2010 la 2:16 am
  4. 4 Ultimele clipe ale Planetei Albastre? « Cuib de mitralieră Trackback pe martie 1, 2010 la 10:34 am
  5. 5 De la Grupul de la Cluj la Grupul “dependentilor” « Ghilotina de campanie Trackback pe martie 3, 2010 la 7:28 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!