Ceea ce conteaza este dincolo de noi

Atenţi la evoluţia gripei de tip nou şi la procedurile importante, dar lipsite de utilitate în cazul lui Lucian Croitoru si al echipei sale tehnocrato-pedeliste, nu stiu daca ati remarcat ca Tratatul de la Lisabona a mai facut un pas. Presedintele Cehiei, Vaclav Klaus, a semnat Tratatul, iar acesta va intra in vigoare in decembrie sau cel tarziu in ianuarie. In curand vom avea un presedinte al UE.

Arhitectura UE se schimba. In mod evident ne asteptam cu totii ca acest lucru sa aiba efecte pozitive in ceea ce priveste functionarea mecanismului european, mai ales din perspectiva apropierii lui de cetateni. In acest moment se deschid noi perspective de care Romania ar putea si ar trebui sa profite. Preocuparile celor care mai gestioneaza inca, pentru scurt timp, soarta Romaniei nu par a indica o preocupare in acest sens.

Ce ar trebui facut? In primul rand sa se discute despre acest lucru la modul serios, responsabil, fara patima. In al doilea rand ar trebui activate sau dupa caz intensificate o serie de relatii institutionale sau chiar personale. In al treilea rand, romanii ar trebui sa fie mult mai activi in Parlamentul European. Lista ar putea continua.

Toate aceste demersuri sunt insa lipsite de valoare, de coerenta si de forta in lipsa unui proiect de societate, a unei viziuni strategice. De ani de zile suntem tarati de Traian Basescu intr-o confruntare inutila, josnica si neconstructiva. Fortati de tendintele autoritariste ale actualului presedinte ne ocupam de probleme ce nu au legatura nici cu agenda populatiei si nici cu interesele Romaniei europene. Suntem martorii scaderii accentuate a increderii cetatenilor in parlament, in partide, in institutiile statului, iar energiile clasei politice se consuma de o bucata buna de timp in cu totul alte directii.

Cred ca este suficient. Cred ca este momentul ca toata aceasta nebunie distructiva sa inceteze. Romania are acum nevoie de altceva. Odata cu aderarea la UE am intrat intr-o noua etapa a evolutiei noastre istorice si sociale. Este absolut necesar sa decidem care sunt obiectivele noastre, incotro ne indreptam, ce vrem sa construim, cum vrem sa aratam peste un anumit numar de ani. Este timpul sa incepem sa consolidam ceea ce am construit si sa construim ceea ce ne dorim.

111 Răspunsuri to “Ceea ce conteaza este dincolo de noi”


  1. 1 grigore noiembrie 5, 2009 la 9:16 am

    oare credeti ca intereseaza pe cineva ca noi am intrat in Europa,eu cred ca nu si asta nu e bine deloc

  2. 2 Pedros noiembrie 5, 2009 la 9:19 am

    Ha,ha..Simpatic…Politica nu inseamna bata,ci,ce propui si tu Herr Adrian;iar,eu,acim,vedem in 2012-ce facem cu Nabucco-povesti sau…Actiuni! „Adriean Videanu (PDL) se intretine radios cu Adrian Nastase (PSD) si bat palma ca doi vechi prieteni. Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu si Cristian David gasesc si ei timp sa discute ca intre doi fosti colegi de guvern si de partid”. Pe Hotnews!

  3. 3 santinela noiembrie 5, 2009 la 9:30 am

    Sper ca PSD-ul sa nu cedeze in fata lui Basescu acum.

  4. 4 Pali noiembrie 5, 2009 la 9:46 am

    Domnule Nastase !Am mari rezerve in ceea ce priveste constructia sau mai bine zis re-constructia unei Romanii moderne,civilizate,si care sa fie respectat peste hotare.Si am suficiente motive sa spun asta;ca de exemplu generatia mea nu va putea ajunge sa puna umarul la aceasta schimbare pentru ca nu suntem lasati.Totul,absolut totul este politizat iar pe esichierul politic tineri aproape ca,nu exista.Nu poti ocupa o functie doar daca esti sustinut de un partid.Sincer cred ca,am ajuns mai rau ca inainte de ’89.Foarte multi din generatia mea ( anii ’70-75 ) au plecat din tara tocmai din acest motiv,…daca facem un calcul doar pe clasa mea de absolventi de liceu o clasa de mate-fizica ( la liceul Bolyai Farkas )unde eram 42 in clasa mai mult de jumatate din ei sunt plecati si nu se intorc nicio data!Unii din ei nici macar de sarbatori…fiind profund scarbiti de tot ce se intimpla la noi in tara si pentru care ei sunt apostrofati in exterior;iar noi cei putini ramasi in tara NU ajungem sa ne aducem contributia …..

    P.S.Un amic dupa un interviu la MIn de Externe vine si imi spune …mai totul a fost ok chiar m-am descurcat bine insa cei din comisia de examinare stii ce mi-au spus ? Nu? ce ti-au spus intreb eu…pai si daca ajungi in minister o sa lipesti timbre pe plicuri si o sa faci rapoarte pina te saturi…de iesit la post nici vorba…..acolo doar POLITIC!!!

  5. 5 Nts noiembrie 5, 2009 la 9:59 am

    „Este timpul sa incepem sa consolidam ceea ce am construit si sa construim ceea ce ne dorim.”

    Ar trebui repetata aceasta fraza pana cand nu o vor doar asculta, dar o vor si auzi cei care nu au urechi (ca sa nu spunem minte, ratiune si suflet) pentru asa ceva.

    Pe curand!

  6. 6 George Serban noiembrie 5, 2009 la 10:16 am

    Este terifiant! Sub privirile, parca neputincioase, ale clasei politice, ne reintoarcem la vechiul principiu potrivit caruia, nu interesele romanilor sunt primordiale ci interesele Romaniei. Inainte de 1989, „interesele Romaniei” erau, tot mai mult, in contradictie cu interesele romanilor. Astazi, „interesele Romaniei” se identifica, tot mai mult, cu interesele electorale ale lui Basescu.

  7. 7 Vasile, noiembrie 5, 2009 la 10:35 am

    Cea ce conteaza nu este dicolo de noi,

    Ei la cehi Klaus cap de neamt a trecut aderarea la tratatul de la Lisabona pe la Curtea Constitutionala si s-a spalat pe cap de ce o sa fie.
    Noi insa am aderat fara ca multi dintre noi sa stie cine este aceasta doamna Lisabona!

    Ce conteanza nu este dincolo de noi, ce conteaza este ca noi , sa incepem sa gandim descatusati de patimi ,de parti priuri si chiar de pretenii.

    Dl. Nastase credeti ca se poate?

  8. 8 Vasile, noiembrie 5, 2009 la 10:40 am

    Pali,

    Esti haios domnule cu amicul dumitale de la „externe”. La externe se mai merge pe post si profesional, desi ministerul este full de foolli.Unii care merg pe post merg politic , altii merg pe grad, nu neaparat pe grad de rudenie……….pai eu spuneam acum citeva zile ca si cacanarii sunt incadrati in campul munci , numai dupa un interviu politic…ce dreacu domnule avansezi asa de susu …la externe!

  9. 9 contele noiembrie 5, 2009 la 11:03 am

    @A.N.
    Vorba unui Gănditor de pe blog :când aveţi dreptate ,se cheamă că aveţi .Nici eu nu mi-am dat seama că Presedintele Cehiei a semnat si că Europa merge inainte , imună la sclifoselile noastre de tânară democraţie zăbăucă.Sunt de acord că este suficient .Aştept sa se termine odată nebunia asta de alegeri .Acum ,trecănd de la macro la micro ,am o nelămurire privind relaţia cu Europa,cu toată Europa. Nu vreau să-l acuz pe Cristian Diaconescu (unul din cei câţiva pesedişti care-mi plac ),fost ministru de externe ,dar cum e posibil ca si in mandatul dumnealui (si a declarat ca politicul nu a avut imixtiuni in minister) să rămână pe post ori relicve ori pur si simplu neadecvati .Vă dau două exemple (nepartizane ) constatate de mine :1.Ambasadorul României in Rusia.Un om batrân ,sasistit de viaţă.Când îi spui de afaceri,contacte cu parteneri,importuri,exporturi,pieţe de desfacere se uită la tine pierdut si-ţi dai seama ca este cu totul depasit de situatie.Păi acolo ,pe piata aceea uriaşă,trebuie un tânar ager,un intreprinzator(in sensul cuvântului) un tip iniţiat , invaţat si crescut in economia de piaţa .Ştiţi foarte bine ce schimburi de doua parale sunt intre ţarile noastre .O să-mi spune-ţi ca si Băsescu are partea lui de vina cu Rusia . .Accept,dar este o alta discuţie .2.)Ambasadorul României in Franţa.Un tânar de data asta.Dar un tânar care se duce la receptii cu pantofii scofălciţi şi cu costum de nea Gheorghe la pomana .Asta în Franţa ,capitala chicului.Halal.Despre incompetenţa si bădărănia de nivel ierarhic mai mic nu mai vorbesc.Stiu c-au fost ,in timp,numeroase sinecuri politice şi probabil vor mai fi ;totuşi când si cum se pot rezolva aceste inadvertenţe ?Daca aveţi amabilitatea să-mi răspundeţi ,aş vrea s-o faceţi mai aplicat (aţi avut Ministerul 9 luni ),mai tehnic .

  10. 10 Harabula noiembrie 5, 2009 la 11:04 am

    Cine va opreste, domnule Nastase, sa elaborati si sa lansati un proiect de societate viitoare? Vorbesc despre partidul dv.
    In acest moment, singura preocupare a tuturor partidelor politice este castigarea puterii. Viziunea lor nu depaseste pomenile electorale si interesele imediate.
    O viziune asupra viitorului? Nu este posibila nicaieri in lume.
    V-as intreba daca puteti spune in ce directie merge omenirea. Cred ca nu puteti identifica decat masuri de salvare si conservare (ecologie, combustibili, pace, sanatate etc) dar nu veti gasi idealuri.
    Aici ar trebui sa aiba cuvantul popii si filozofii.

    In toata polemica dv. anti-Basescu sunteti nemultumit ca nu se discuta. In opinia dv., n-au fost discutate suficient legile pentru Justitie, Legea invatamantului, Legea salarizarii, Legea pensiilor etc. Chiar pe acest blog v-ati manifestat dorinta de a se discuta despre impozitul progresiv, impozitul forfetar, oportunizatea reducerii personalului, etc.
    Cine sa discute? Probabil Parlamentul.
    Din nefericire institutia asta se dovedeste greoaie si ineficienta. Chiar dv., om politic eminent, aveti in Parlament o activitate aproape nula. Imi amintesc de o singura initiativa legislativa a dv. Din pacate inutila.
    Nimeni, dar nimeni din Parlamentul actual nu si-a legat numele de vreo cauza. De legalizarea prostitutiei, de exemplu. De salvarea Deltei, de Rosia Montana, de privatizarea CEC sau autonomie locala. Oamenii politici nu pot fi identificati dupa idei ci dupa capacitatea de a face scandal.

    Chiar dv, domnule Nastase, ce idei promovati inafara de ostilitatea fata de Basescu? O stanga aliata cu liberalii? O stanga-dreapta.
    Desigur, au existat astfel de aliante si in alte tari. Dar intotdeauna post-electorale. In perioada electorala fiecare partid trebuie sa-si manifeste identitatea. Stanga romaneasca a fost aliata cu toate partidele importante, cu exceptia taranistilor.Chiar si cu partide nefrecventabile precum cel Conservator si Romania Mare.

  11. 11 Maximmouse noiembrie 5, 2009 la 11:35 am

    Stimate Domnule Prim Ministru!

    Am citit cu interes postarea de azi.da, avem un viitor luminos care abia asteapta lucrarea politicienilor romani.Aici exclud pdlebii.Lucrurile trebuie luate in ordinea importantei.Cel mai important este desigur sa ne scapati de pdleba.Aici se cuvine lucrat din greu.Urmaresc cu deliciu „ademenirea” pnl la guvernare…He, he, chiar ultimele iesiri in decor ale Crinului erau calificate ,de matracuca aia de turcescu ,drept inteligente. Sa-i vedem, chiar este interesant!I’auziti: codosul ala de negoita zice: actuala conducere liberala sa nu mai tina ostatic activul de partid pnl….maaai negoita s-a intalnit hotu’ cu prostu’?Bai negoita tu-l prostesti pe rusanu , ba chiar si pe patriciu…esti tu mai destept ca ei? He,he…ce gogogmanii mai vedem.

    Al doilea lucru important: justa pedeapsa! pentru ca aceasta lectie a istoriei , pe care o traim chiar acuma, sa nu fie in van, se cuvine musai ca cei vinovati …de diferite lucruri ilegale sa primeasca justa pedeapsa.Nu o primesc, totul va fi in zadar!Nu trebuie sa mai functioneze solidaritatea oamenilor politici, in nici un caz acuma.Nu sunt razbunator, dar sansa istorica a justei pedepse nu trebuie ratata, daca asta se intampla, se cheama ca ultimii cinci ani i-am pierdut degeaba.Chiar, cine mai invie mortii si cine ne mai da inapoi cei cinci(5) ani din viata noastra scurta si amarata? Cei care si-au facut „mila” si „solidaritate” cu asimetricu in anii 2003?Cei care l-au adus la putere in 2004?NU? Asa credeam si eu…dar pdlebii trebuie sa primeasca justa pedeapsa! Ocupati-va , daca imi permiteti sa va dau un sfat!:)Fiindca tot am pomenit, traficantii de tigari din piata de la mine sunt din nou la post.3 zile pana i-a saltat Nica au fost absenti, imediat ce a venit blaga sunt iar pe treaba sub blanda si cooperanta supraveghere a politiei comunitare a lui poteras si a celor de la circa de politie, parca 22 este.Ei? Cum este?Ramane cum zic;JUSTA PEDEAPSA! La toate nivelurile!

    Din punctul meu de vedere inca 5 ani pierduti sunt deja o grava problema care ma indeamna spre o grava optiune…dar cei care nu au posibilitatea sa opteze?

    In rest, este timp pentru toate o data curatenia facuta…este trist ca s-au dus 5 ani degeaba, sau mai corect, cinci (5) ani de mizerie si de regres…pacat!

    cu stima, Maxi!

  12. 12 leo noiembrie 5, 2009 la 11:35 am

    Nea Săndelu,
    iar făceam pe prostu? ţ-am mai zis că nu-ţi şădi ghini, te face să te confunzi cu idolatori anionici ori meta-stupizi!
    lămureşte şi un neuron prost de baci:
    1.cu ce-ar fi mai păguboasă o alianţă între membrul din stânga şi membrul din dreapta, după ce ambele două membre s-au ales cu singurul lucru de la care se puteau aştepta în urma păcatului comis cu membrul ăla din mijloc: cu cestia aia care pătează…?! eu ştiu că membrul din centru poate lua ce gust vrea… muşchii lui dar, mai devreme sau mai târziu, sursa gustului, ca şi partenerul, ajune la coş…
    2.dacă e aşa nefrecventabile partidele cu pricina, cum de unul a fost bun de soluţie imorală, celălalt de partener de coaliţie la Capitală şi ambele două de sursă de parlamentari… tranzacţionabili?!
    3.care să fie identitatea aia identificabilă a pedelacheilor?! că-i mai superfluă ca avatarele tălică…

  13. 13 Cârcotaşu noiembrie 5, 2009 la 11:41 am

    Ştirea de top ar fi că Băsescu „optează” pentru un guvern PDL-PNL, cu premier PDL.
    Asta ne aduce aminte de celebrul banc în care Bulă se lăuda că făcuse o faptă bună: trecuse strada o bătrânică. Poanta era aceea că bătrânica nu voise să traverseze.

  14. 14 Draghi Puterity noiembrie 5, 2009 la 11:52 am

    Domnule Nastase, ce face DE FAPT Gusa in SUA?

  15. 15 blogideologic noiembrie 5, 2009 la 11:55 am

    Dezvoltarea durabilă şi Noua Economie. Am mai citat un coleg de forum de ECOLOGIE Industrială, care discuta într-un articol recent din New York Times problemele create în economia dezvoltării din societatea termoindustrială. Am primit ieri de la domnia sa un e-mail cu idei interesante (sigur, valabile în primul rînd pe cadrul USA, dar el pleacă de la idei formulate de Nicolae Georgescu-Roegen, foarte respectat şi studiat în multe universităţi tehnice din USA), încerc să traduc e-mail-ul americanului pe româneşte. : +Pentru a rămâne în afaceri în economia noastră competitivă investiţională, organizaţiile economice trebuie să fie tot mai eficiente pentru a nu-şi pierde investitorii, iar aceasta înseamnă de facto un efort ascensional continuu, fără “popasuri pentru odihnă”, având în faţă doar viziunea unor pante tot mai abrupte ce trebuiesc urcate. Însă ascensiunea progresului industrial pe o pantă tot mai abruptă nu poate avea decât o singură destinaţie reală, anume instabilitatea. Această instabilitate vine chiar din creşterea continuă a mecanismelor de control precum şi a descreşterii toleranţelor, procese considerate a fi necesare pentru a face din eficienţa economică o resursă a creşterii economice. Bineînţeles, competiţia investiţională creează un mare stimulent pentru creşterea eficienţei. Dar parcurgerea cu succes a fiecărei etape conduce numai la antamarea următoarei etape care este tot mai dificilă din punctual de vedere al provocării pentru o eficienţă economică sporită. În termeni de impact ambiental pentru dezvoltarea durabilă, cea mai mare provocare o constituie creşterea producţiei şi descreşterea intrărilor în procesul de producţie considerate în termeni reali. Pentru a realiza cele două sarcini este necesar să obţii mai mult decât un avantaj marginal faţă de competiţia din mediul economic/industrial. Datele pe care le extragem din mediul real de afaceri la ora actuală dovedesc după analiza atentă faptul că au fost atinse ameliorări vizibile în randamentul economic, dar în acelaşi timp aceste reale îmbunătăţiri de randament economic sunt acompaniate de tot mai dramatice rămâneri în urmă în ceea ce priveşte ţinta reducerii impactului ambiental. Competiţia nu împinge mediul de afaceri înspre randamente economice intangibile. A continua să creşti producţia în ciuda impactului ambiental tot mai negativ, şi totodată a încerca să împingi procesele economico-industriale către limitele oarecum periculoase ale randamentului economic folosit ca resursă pentru creşterea economică pare să fie ceea ce pretind investitorii, ceea ce îi satisface pe investitorii de acum. […]+

  16. 16 Vasile, noiembrie 5, 2009 la 12:04 pm

    Letcone,

    Cind preferatul dumitale , si el un mic duplicitar, s-a pronuntat ca in externe pe vremea dansului , „nu au fost imixtiuni politice” , de fapt nici nu a avut timpul necesar sa intre in structuri de sub ambasadori , singurele unde putea opera politic , a avut pe undeva dreptate. La numirea ambasadorilor , era de fapt ca si la numirea primului ministru, adica i s-ar fi dat peste degete precum lui Prunariu, acum citeva decenii,sau coalitiei acum citeva zile ,asa ca te rog sa-i creditezi comentariul ca posibil adevarat.
    Ai spus unui coleg si amic bun de al meu o chestie certa ,ca monopolul adevarului nu poate fi un bun al PSDeului , nu cred ca ai putea fi contrazis de cineva, exceptand poate amicul shobo sau sibiaya , dar daca nu atribui acest monopol PDLeului , in alta parte , poate chiar in „palatul’ tau,ai putea sa te lipesti de vre-o lapidare, si sa citim in zaţ sau in ziar despre un conte care a fost strivit de o avalansa de pietre pe drumul national 66 A.

  17. 17 Maximmouse noiembrie 5, 2009 la 12:19 pm

    @contele!

    Ca sa te cred da-mi numele acestor doi ambasadori, numiti de cine? Si ce in Rusia nu exista oficiu economic care misuna de

    „tineri”? la Paris?poate este un ” neglijent”, are alte calitati, poate intelectuale…care nu conteaza prea mult in capitala sicului?asa-i?:)

    Cred ca cel mai bun ambasador la Paris ar fi un …conte….pus in capitala Republicii Franceze?Este…:)

  18. 18 Aya noiembrie 5, 2009 la 12:19 pm

    @

    Adrian Nastase

    „Tratatul de la Lisabona a mai facut un pas. Presedintele Cehiei, Vaclav Klaus, a semnat Tratatul, iar acesta va intra in vigoare in decembrie sau cel tarziu in ianuarie. In curand vom avea un presedinte al UE.”

    Stirea ar trebui sa domine (sa „tina”, in jargon jurnalistic) prima pagina a tuturor ziarelor si sa fie prima dintre stirile difuzate de posturile radio si TV.
    O stire despre care, a spune ca este „foarte buna”, inseamna putin.

    „Arhitectura UE se schimba.(…). In acest moment se deschid noi perspective de care Romania ar putea si ar trebui sa profite”.

    Comentariul meu este scurt si la obiect: daca te vei ocupa, totul va fi profitabil pentru Romania. Daca nu, orizontul imi pare destul de intunecat.

    O intrebare:
    CUM DE S-A INTAMPLAT „COINCIDENT” CA LEGEA „DESFIINTARII AGENTIILOR” SA PRIMEASCA AVIZUL CURTII CONSTITUTIONALE TOCMAI ACUM, CAND E NEVOIE DE ACELE AGENTII?
    (Ce sa mai spun de faptul ca a fost promovata de Boc- stiu ca acela e rau intentionat).
    Eu nu cred in coincidente (te-am citat- asa ai spus in emisiunea Bizbazar).

    Acum e mai nevoie ca niciodata de acele agentii.
    SE MISCA, IN PARLAMENT, COALITIA MAJORITARA PENTRU A PUNE IMEDIAT PE ORDINEA DE ZI SI DEZBATE, IN REGIM DE URGENTA, MODIFICAREA CELOR DOUA LEGI PAGUBOASE, AVIZATE DE CC?

  19. 20 Pali noiembrie 5, 2009 la 12:53 pm

    Vasile !

    Am dat doar un exemplu ;trist de fapt dar adevarat;veti sa spuneti ca,la ora actuala suntem full de diplomati de cariera bine pregatiti si bine vazuti in afara???

    Nu,nici vorba,…suntem plin de tot felul de neaveniti,si asa si suntem priviti si ignorati peste tot!Am multi prieteni diplomati starini acreditati in Ungaria si Austria si Germania si va spun sincer ati face infarct daca ati auzii cum se vorbeste despre noi in mediile diplomatico-politice la virf.

    Mai vreti un exemplu?hai ca,va dau daca tot e pe gratis….Bogdan Olteanu la BNR ! Ei …merge…?In defavoarea lui DANIEL DAIANU pentru ca,asa a vrut Varujan Vosganian un alt looser zicand …ne trebuie un om din partid care sa asculte de comenzile noastre.ASTA conteaza Domnule Vasile NU pregatirea profesionala!

  20. 21 M.Voicu noiembrie 5, 2009 la 1:12 pm

    POSTCALCUL şi FEEDBACK
    Constat că nici-o formaţiune politică din Parlament nu a propus căi de intervenţie pentru apărarea Constituţiei, de unde rezultă că acest imperativ suprem a fost lăsat de izbelişte în guvernările post-decembriste!
    Avocaţii ideii că Preşedintele poate desemna candidat pentru funcţia de prim-ministru pe ORICINE – ESTE JIGNITOARE PENTRU ŢARĂ. Ar însemna că şi ei (ei ar putea spera că numai ei), ar putea fi nominaţi să formeze Guvernul României. Înţelesul greşit că DESEMNAREA ar putea fi făcută DISCREŢIONAR de Preşedinte nu satisface imperativul din Art.103 alin.1 din Constituţie – care impune Preşedintelui să desemneze ÎN URMA CONSULTĂRII partidelor parlamentare, text ŞI IMPERATIV ŞI LIMITATIV, deci propunerea nu poate veni din afara forţelor parlamentare. Astfel, PARTIDELE POLITICE POT PROPUNE UN CANDIDAT DIN AFARA LOR, DAR PREŞEDINTELE, NU.
    Constituţia nu permite decidenţilor politici să schimbe tabla înmulţirii, căci ÎNVĂŢĂMÂNTUL GENERAL ESTE OBLIGATORIU !

    @AN: cu deferenţă, vă propun ca un entuziast computeristic să facă o integrală a intervenţiilor AICI, ca să înţeleagă toţi că noi ne străduim PENTRU CONSTITUŢIE – SINGURA GARANŢIE ÎMPOTRIVA DESPOTISMULUI PUTERILOR DELEGATE.

  21. 22 Daniel noiembrie 5, 2009 la 1:21 pm

    Nemernicul asta cu gasca lui ne-au mancat 5 ani din viata, 5 ani pierduti pentru toti plus ce va mai urma pana ne revenim…
    „Toate aceste demersuri sunt insa lipsite de valoare, de coerenta si de forta in lipsa unui proiect de societate, a unei viziuni strategice.”
    Cine il are, Mircea Geoana? Daca da, as vrea sa il cunoastem si noi, mai degraba in detaliu decat in mare. Daca il aveti dvs. il puteti pune in aplicare sau va trebui sa asteptam sa veniti la putere si dupa ce scapam de abuser?
    Conducatorii isi merita rolul atata timp cat reusesc sa genereze incredere si pot veni cu solutii mai intelepte decat ale celor care sunt condusi. In lipsa acestor trasaturi nu sunt decat accidente intr-un angrenaj ce se vrea democratic dar nu este in fapt, probabil prin constructie. Cu tot respectul pentru lideri gen Vanghelie, cred ca e un om de isprava, dar nu il vad creionand strategii de vre-un fel. Cred ca e nevoie de mai multa comunicare cu actorii importanti si de mai multa onestitate in relatia cu acestia. De asemenea mai multa atentie la principii si valori. Solutiile trebuie sa fie corecte, realiste si durabile, deci implicit cunoscute, intelese si acceptate, macar de aceia care sunt capabili. FSN a mai facut o strategie pe genunchi si Romania de astazi impreuna cu conducatorul iubit sunt roade ale acesteia. Ati promovat „stalpi” ai societatii de o calitate umana cel putin discutabila, iar mecanismele institutionale sunt foarte fragile sau ineficiente. Aveti in partid resursa umana capabila, dar mai ales doritoare de a implementa astfel de strategii? Daca nu, cum faceti sa o aveti? Care sunt prioritatile, care sunt posibilitatile, toate acestea trebuie analizate cu grija. Pe blog ar fi simplu, dar blogul nu conduce in mod direct. Cred ca trebuie profitat si de resursa umana de decretei care inca mai misuna prin mediul asta politic caci vin din urma „lupii tineri” de la Spiru Haret si vor lupta cu problemele tarii inarmati pana in dinti cu … diplome si costume de firma. Daca iar doriti sa construiti rapid o structura fara reglaje peste niste baze sociale neechitabile mai bine lasati societatea sa isi gaseasca singura drumul. Va dura mai mult, dar sansele sunt ca acesta sa fie mai bun.
    Ca de obicei nu ma adresez neaparat dvs., stiu ca lasat singur ati reusi sa faceti o treaba decenta si sunteti deschis sugestiilor. Ma adresez mai ales celor care conduc la diverse nivele, daca inteleg, iar daca nu inteleg vine intrebarea: de ce conduc? Poate ca au sfatuitori de valoare si ei doar implementeaza, daca nu… Tocmai avem unul care isi inchipuie ca tara e vapor iar noi trebuie sa tragem la galere pentru clanul lui. Eh, nashpa pentru el! Nici macar nu stie cum de a ajuns la putere, daca tot a avut norocul asta, macar sa fi facut ceva bun cand avea ocazia. In schimb doar a patronat coruptia, iar cand vedea nedreptati statea deoparte si isi privea lacheii cum isi devorau prada. Daca Basescu, fiind un mare smenar si un politician abil, si-o va lua cat de curand ar trebui sa fie un semnal pentru toti politicienii ca astfel nu se (mai) poate conduce, cel putin daca vrei doua mandate si liniste dupa. Poti intotdeauna incerca, dar Romania din 2009 nu mai e cea din 2004. Problemele oamenilor au ramas insa aceleasi. Cele pe care guvernul Nastase nu a mai apucat sa le rezolve in 2004. E simplu, sa continuam ca si cum ar fi 2005 cu diferenta ca: nu mai avem bani de investitii, avem datorii, un aparat de stat supradimensionat si incompetent, economia e in recesiune, iar populatia nu mai spera nimic pentru ca nu are de ce. Insa avem o clasa politica ce ar trebui sa fie mai responsabila, o populatie mai realista, mai trebuie parghiile si detalierea unui plan. Depinde de viitorul presedinte daca energiile se vor canaliza catre reconstructia tarii pe baze sanatoase sau in conflicte meschine intre grupurile de interese si intre cetateni care pur si simplu nu mai vor sa suporte niste politicieni paraziti si avand interese antiromanesti. Cand spun antiromanesti nu inteleg ungurii care vor sa fure tara, caci nici nu ar mai avea de la cine sa o fure saracii, poate de la austrieci si alti „investitori”. Romanii nu mai au decat dreptul de munci si a plati taxe in tara asta, ceea ce ne duce cu discutia la situatia generala a proprietatii, dar tema merita dezvoltata separat caci se afla si ea la originea crizei actuale prin implicatiile pe care le produce atat in structura de productie cat si in perceptia publica intr-un stat in care nu merita sa produci plus valoare caci oricum iti va fi confiscata printr-unul dintre multiplele mecanisme mai mult sau mai putin evidente, dar avand acelasi scop: transferul proprietatii de la beneficiarul de drept la cei care au adus tara unde este azi – in genunchi, praduita si cu datorii pe care nu le-a facut.

  22. 23 Marcus noiembrie 5, 2009 la 1:23 pm

    Trece Mortul

    Scoala in care am invatat este situata pe un bulevard pe care, toate cortegiile mortuare sint obligate sa treaca in drumul lor spre Cimitirul Central al orasului. In vremurile in care ma bucuram de frumusetea anilor de liceu, derularea ceremoniilor funerare presupunea o anumita solemnitate tragica marcata de folosirea dricului tras de cai, iar la inmormantarea unor persoane mai deosebite, fanfara militara contribuia la intensificarea atmosferii tragice a momentului.

    Astfel, cei ale caror clase aveau ferestrele cu vedere la bulevardul cu pricina, in timpul desfasurarii unei astfel de ceremonii,”beneficiam” de scurtarea considerabila ale unor ore de curs. Era suficient ca unul dintre noi sa strige “trece mortul” si toata suflarea scolareasca in frunte cu profesorul, ne buluceam la ferestre pentru a asista la trecerea cortegiului funerar, pentru ca mai apoi sa comentam acest eveniment. Si astfel suna clopotelul si ora era compromisa.

    Imediat dupa castigarea alegerilor prezidentiale, chiombu’ a aplicat pentru cinci ani de zile, politica de manipulare si distragere a atentiei opiniei publice de la lucrurile cu adevarat importante pentru devenirea sa europeana, aplicand metoda “trece mortul”.

    “Trece mortul” a fost astfel folosit pentru inversarea artificiala si neconstitutionala a scorului alegerilor, in defavoarea castigatorului de drept ale acestora, respectiv PSD+PUR. Acelasi strigat a fost folosit cu succes si cu ocazia blocarii lucrarilor Parlamentului, pentru un timp indelungat, pe motiv de presidentie, iar prin lansarea ideii alegerilor anticipate, cand inca nu se uscase tusul pe buletinele de vot, s-a dat semnalul inceperii circului si degringoladei nationale, care au avut ca rezultat situatia politicii de criza ce a bulversat esicherul politic la momentul respectiv.

    Tot “trece mortul” a fost folosit cu mult succes si in cazul dosariadei, al condamnarii comunismului, al lansarii conceptelor de grupuri nelegitime de interese, baieti destepti sau a oligarhilor din presa ticalosita. Si in timp ce poporul mintit cu sloganul “sa traiti bine”, se ingramadea in fata televizoarelor sa asiste si sa comenteze, impartindu-se in doua tabere,”trecerea mortului”’, lucrurile in tara mergeau din ce in ce mai prost cu efecte negative directe atat asupra nivelului de trai, cat si asupra stabilitatii politice atat de necesare evitarii, daca se poate, a efectelor crizei economice in plina desfasurare, asupra tarii noastre.

    Ori de cate ori, chiombu’ a avut nevoie de o fumigena sau de un nou subiect de scandal, care sa dea de lucru atat mass-media cat si opiniei publice, a strigat din toti rarunchii “trece mortul” si romanii, parca sub efectul unui drog, au sarit cu mic cu mare la fereastra, lasand balta orice alta activitate.

    Ultimul “mort” scos din joben de chiomb si etalat, insotit de marsuri funebre cu mare impact la public, il reprezinta Referendum-ul pentru Parlament Unicameral, simultan cu alegerile prezidentiale. Dar asta-i numai mortul cu fanfara, deoarece avem parte de mortii obisnuiti, de zi cu zi, reprezentati de diferitele teme oportun propuse de chiomb, teme minore, insa comentate la greu in mass-media, in timp ce bilantul celor cinci ani de mandat, soldati cu o datorie publica de 75 de miliarde de Euro, a fost trecut intr-un con de umbra avand drept companie tooate ticalosiile comise de chiomb, La Famiglia si termitele portocalii aflate in favorurile sale, in toata aceasta perioada.

    Mortii aruncati in peisaj de chiomb, de la “pensiile nesimtite” si pana la “virusul” care ne-a pricopsit cu “porceaina gripa” lui Boc, suplinesc pe deplin si eventualele confruntari directe dintre el si contracandidatii sai, de care chiombu’ se fereste, mai ceva decat dracu’ de tamaie. Erou’, eroilor si-a bagat in cel mai lamentabil mod coada intre picioare si se ascunde in spatele dospupacilor portocalii pe care-i scoate la inaintare, pe diferite posturi de televiziune, in speranta ca “tampitii” nu se prind la manevra “fuga-i rusinoasa, dar e sanatoasa”.

    Nu-i bai, suntem un popor rabdator, dar n’o veni ea si ziua de 6 decembrie ??!!!

  23. 24 Maximmouse noiembrie 5, 2009 la 1:34 pm

    @Pali!

    Postarea ta ma induioseaza, doresc sa iti spun ceva in legatura cu problemele pe care le analizezi.

    Este interesant cum iti plangi de mila: tinerii nu sunt lasati sa puna umarul! mai Pali,te-ai gandit , de exemplu ca tinerii sunt mult prea revendicativi pentru umarul pe care il pot „pune”?

    Hai sa-ti zic mai pe-nteles.In timpuri mai tihnite, un parinte daca dorea ca odrasla sa sa invete o meserie mergea la un mester sau proprietar de afacere si se „targuia” cu el sa-i angajeze progenitura.Cat era ucenic parintele platea , cand devenea calfa ii dadaea chiar patronul oarece bani si haine, parintele nu mai platea.Cand devenea calificat, abia atunci se punea problema unei retributii suficiente.Tanarul era deja gata sa-si ia in propriile maini existenta, ori in continuare la patron , ori pe propriile picioare ca patron sau mester.Functie de gradul de dificultate al calificarii, timpul de ucenicie era mai lung.Si atunci, lucrurile mergeau bine.Fiecare generatie stia ce are de facut, cei supratalentati erupeau daca era cazul, dar vorbim de supradotati.

    In baza unei teorii paguboase ,necrestine ,importata si in Europa, dar ce zic, in intreaga lume, ce se intampla ACUM?Pai se intampla ca intreaga omenire este la picioarele copiilor.He, he, ai sa-mi zici, dar nu-i normal, nu sunt copiii tezaurul nadejdilor noastre?EEEi, dragul sobolanului, stai asa ca nu-i asa! cata vreme copiii au ajuns sa fie discriminati pozitiv, devenind factor de constrangere si vinovatie , nu suntem intr-un cazcorect si nici fericit.Manipularea prin copii, politic, financiar, comercial, psihic .nu este o abordare sanatoasa a relatiei tineri batrani.Copii sunt un dar, sunt nevinovati, este nedrept sa-i transformam, la toate varstele splendide ale evolutiei lor spre maturitate in mijloc de presiune asupra unor adulti carora le-a sunat ceasul biologic sa-i aduca pe lume.

    Ce avem noi acuma in tara noastra draga?Pai , Pali avem acrituri (pardon) ca tine care nu sunt lasate sa puie umarul.Ni se flutura fara incetare spectrul „plecarii” pe alte meleaguri in caz ca nu bagam tinerii peste tot, adica, in functii de decizie…Ia poftim de vezi, tinerii ajunsi in functii de decizie in scopul de a ilustra aceasta teorie paguboasa! Las la o parte ca in plan mondial au bagat omenirea in criza economica prin speculatii financiare absolut imorale, dar venind pe plaiurile noastre, ce ti se pare: udrea, ridzi, boureanu, boagiu,boc, dancu,ungureanu,funeriu,si …pune tu de la tine exemple mai multe ca sunt sigur ca le stii, sunt exemple de reusita in „cariera”, sunt exemple de probitate, de stiinta pe ramura?Stii care este dupa parerea mea : singura stiinta care merita greutatea ei in aur : EXPERIENTA!Ori aceasta stiinta , in oricare din domeniile unde ati vrea sa puneti umarul, se deprinde in timp, si nu numai atat, ci sub supravegherea zilnica si atenta a unor tipi deja , dupa gustul tau, batrani.Te miri ca acea comisie de admitere in MAE i-a explicat aceluia ce urmeaza sa faca pentru inceput?Ce-i rusine in asta?Scriind rapoarte si lipind timbre, cu urechile ciulite la sfaturi si intamplari, numai asa inveti! ca este posibil ca acela sa nu ajunga niciodata ambasador, da asa-i! Si? cati oameni sunt pe langa un ambasador inept, pus politic de sa zicem asimetric,intr-o ambasada?ZECI! Aia sunt cam 30% „meseriasi” caci altfel nu se poate.70% sunt ofiteri de toate felurile(care au si ei trebusoarele lor) si coledzar(politici, cunostiinte, cumetrii, veri, nepoti:)i.Asta asa a fost mereu.Pai daca tu crezi ca numai cu o fac. de relatii si drept international ajungi mare in diplomatie, te inseli.Iar mare este un eufemism…mare in diplomatie esti fie si numai pentru faptul ca ai posibilitatea sa faci o viata ceea ce iti place.Alta mare satisfactie nu este.As fi curios sa-mi zici ce ai spune de politica de cadre din ministerul britanic de externe, sau francez, sau german…:)Dupa gustul tau ai fi chiar foarte deceptionat , dar acolo nu se prea poate flutura zdreanta cu plecatul.

    In ceea ce-i priveste pe colegii tai de liceu, poate nu mai au timp de excursii…te-ai gandit?Poate ca in timpul unui an de munca adevarata, cand spera si pe lung si pe lat pe pliantele agentiilor de turism , agreeaza destinatia cea mai convenabila?

    Inchei, prea mult am vorbit, nu cred ca te-am convins, dar mai chibzuiti mai tinerilor, amintiti-va , daca ati stiut (eu cred ca nu, dar nu-i tarziu sa invatati!:) ca este timp pentru toate, si toate la timpul lor!:)Deocamdata, bucurati-va de tinerete, lasati ceasul biologic sa va ticaie…traiti-va tineretele negrevate de raspunderi pe care nu aveti cum sa le dovediti!:)…. si fiti mai idealisti…tineretea este timpul idealurilor,altele decat a avea multi bani cu orice chip, tot o gura si un stomac avem toti…iar ma intind la vorba…

    batranul, dar vioiul :)Maxi!

  24. 25 demaGOGU noiembrie 5, 2009 la 2:00 pm

    intrebari ptr gazda:

    oare ce cuib de viespi a fost ascolit cu aceste „agentii”?..si, mai important, au avut ele rolul de protectie sociala sui-generis sau , mult mai prozaic, au deservit o clientala „politica”?
    as propune un proiect de cercetare sociologica, incorect politic, poate: studiul arborelui genealogic al angajatilor eventual in relatia cu oamenii politici(indiferent de partid)

  25. 26 nordiclarisa noiembrie 5, 2009 la 2:02 pm

    Pai daca Geoana scoase PSD-ul de la guvernare ce vreti sa mai construiti acum? Ii lipsea oare toleranta. Iar Dl Crin Antonescu atat a batut darabana cu elitele ca pana la urma si-a aratat adevarata apartenenta sociala – dar nu avea legatura cu elitele.
    Ladies rules,

    Larisa

  26. 27 theodora0303 noiembrie 5, 2009 la 2:28 pm

    Cine va fi prim ministru desemnat nu stiu pot sa banuiesc insa cine nu va fi.
    p://theodora0303.wordpress.com/2009/11/05/cine-va-fi-viitorul-prim-ministru-desemnat/
    Cu respect

  27. 28 gigi noiembrie 5, 2009 la 2:32 pm

    „Cred ca este suficient.Cred ca este momentul ca aceasta nebunie distructiva sa inceteze.”
    Aveti dreptate,dle Nastase!Este suficient.
    Scena politica actuala arata dezolant,ca o toamna umeda si pacloasa care ne-a invaluit tara si la propriu si la figurat.Ne-au podidit ura,dezabuzarea,incrancenarea,intoleranta,amoralitatea.Suntem,cei simpli si multi,asemeni mie,martorii unui „mortal kombat”la care nu am platit nici macar biletele.
    Va fi viata si pe 7 decembrie!Cu sau fara Basescu,apocalipsa,cea care realmente conteaza, se amana.Cand tot acest spectacol grotesc se va fi terminat,se vor gasi,sunt sigur,politicieni ce se vor simti macar jenati pentru excesele de tot felul la care s-au dedat in aceasta perioada de timp.

  28. 29 George Serban noiembrie 5, 2009 la 2:40 pm

    @Conte
    Excelenta, cand aveti dreptate … aveti dreptate!

  29. 30 Dragos noiembrie 5, 2009 la 3:01 pm

    ”…ne ocupam (noi, parlamentarii) de probleme ce nu au legatura nici cu agenda populatiei si nici cu interesele Romaniei europene”.

    Traducere : Votati Basescu !

  30. 31 Carol noiembrie 5, 2009 la 3:09 pm

    Oare cum o sa arate acest blog, care vor fi temele si care vor fi reactiile dupa ce Basescu va castiga al 2-lea mandat?
    Veti face analize peste analize , care mai de care mai „docte” pt a afla ce? Pt a afla unde-a gresit electoratul? Pt ca mai mult ca sigur ca nu se va discuta prestatia lamentabila a PSD-PNL-UDMR-ului. Nu se vor lua in calcul nici micimea politica a lui Geoana nici nulitatea (nu doar cea politica) a lui Crin si , desigur, nici puseurile de sinceritate involuntara ale lui Vanghelie?

    Ce va ramane de facut dupa 6 Decembrie decat sa acuzati – direct sau voalat, poporul român pt ca l-a preferat din nou pe Basescu in locul marionetelor lui Iliescu, SOV, Patriciu sau Voiculescu!?

    Vom vedea, Chiar foarte curand!

  31. 32 cogito ergo sum noiembrie 5, 2009 la 3:34 pm

    @Carol

    Măi Sebastiane, să înţeleg că din slujba de scârbos informator al securităţii ai trecut în cea de slugă pupinbăsistă a chiombului contrabandist şi alcoolic?
    Ori poate că n-ai părăsit nicun moment jobul iniţial, luând în consideraţie că asimetricul este parte a securităţii ceauşiste cu care ai colaborat din plin şi cu plăcere?

  32. 33 cogito ergo sum noiembrie 5, 2009 la 3:46 pm

    @conte

    Te măguleşti făra motiv. Niciun moment nu te-am suspectat că ai putea să te ridici la un aşa nivel. Este prea mare distanţa între ceea ce prezinţi pe tarabă şi necesităţile calităţii pe care sperai să ţi-o atribui.
    Eu te suspectam că ai putea fi un clapagiu în faţa monitoarelor din subsolul Modroganilor, unul dintre cei care au ingrata misiune de a transmite în blogosferă dezinsformarea portocaliu-băsesciană.

  33. 34 Alex noiembrie 5, 2009 la 3:56 pm

    Pardon, Geoana se poate detasa lejer de diversele grupuri de interese economico-financiare. A primit bobarnace din partea tuturor mogulilor de presa, a fost luat la misto de catre toti oligarhii si servantii lor, a servit patria in interiorul UE, in cadrul parteneriatului strategic cu Statele Unite, in relatiile cu Rusia, Orientul Apropiat si Indepartat, a facut lobby pentru pietele romanilor in China si de-aiurea. Are ce sa-si adauge in palmares, cu toate ca a fost persecutat de moguli (insa individul nu stie sa joace cartea candidatului orfan de moguli si de partid, adoptat de popor la Cotroceni…).

  34. 35 Fratele Marx noiembrie 5, 2009 la 4:03 pm

    Ecuatia Romaniei e simplissima! 😆 Pentru iesirea din situatie si intrarea tarii (citez din citat din articol :mrgreen: ) „intr-o noua etapa a evolutiei noastre istorice si sociale” 🙄 (n.b. cuvantare la Congresul al XIV-lea al PCR) nu avem de rezolvat decat o singura problema: Basescu. Apoi PDL-ul cade de la sine… 😯 electoratul, intelectualii se catifeleaza vivat si gata integrarea europeana. Niciodata toamna nu fu mai frumoasa si problema Romaniei mai simpla. Nu-i asa tovarase Nastase? 😉 Dar daca-i asa mare pricopseala, de ce nu se face mai degraba republica parlamentara? 👿 Parlamentul ar putea initia un referendum pentru desfintarea functiei de presedinte! 😆 Macar pana la moartea pe cale naturala a basescului-anticrist singura piedica in calea fericirii de partid si de stat in tarisoara noastra binecuvantata de Dumnezeu. Amin, aferim si mai ales aleluia brother! 🙄

  35. 36 nordiclarisa noiembrie 5, 2009 la 5:24 pm

    @Alex

    Sunt de acord cu ce spui. Si mie imi placea dl Geoana dpv international. Din pacate nu a stiut sa-si impuna superioritatea prin rafinament. Pur si simplu s-a lasat purtat in hora mocirlei. Sunt lucruri pe care ti le spun oameni onesti si dezinteresati. Important este daca stii sa asculti. Este drept ca sunt si oameni interesati sa-ti faca rau si atunci iti trimit mizerii pe care le inghiti daca nu iti folosesti propriul cap. Dar surprinzator… cei care te tradeaza nu sunt dusmanii ci sunt cei din propria tabara.

  36. 37 Fun Base noiembrie 5, 2009 la 5:38 pm

    Distreaza-te, enerveaza-te…si da mai departe…www.testalcool.ro

  37. 38 Vasile, noiembrie 5, 2009 la 5:51 pm

    Pali,

    Ma dezamagesti cu comprehensibilitatea…xcit as fi eu de greoi in voitele mele exprimari , este dezamagitor sa aduci sub semnul egalitatii inscrisul meu „ministerul este full de foolli” in orice traducere libera sau motamo cu cea ce imi atribui ca as fi spus eu si tradus de dumneata cu „veti sa spuneti ca,la ora actuala suntem full de diplomati de cariera bine pregatiti si bine vazuti in afara???”
    Cind Basescu numeste in mod direct diplomatii pe post , cum dreacu sa fie emulatie in sistem ,dar asta nu inseamna ca nu avem si profesionisti!

  38. 39 instalatorul noiembrie 5, 2009 la 6:27 pm

    Cu mentiunea ca presedintele Klaus a semnat doar dupa ce pretentiile tarii sale au fost satisfacute, facindu-l pe Pottering sa declare ca a impins UE „to the very limits”. Deplin de acord cu cuvintele din articol.

  39. 40 Alex noiembrie 5, 2009 la 6:34 pm

    @nordiclarisa
    „Dar surprinzator… cei care te tradeaza nu sunt dusmanii ci sunt cei din propria tabara”.
    De cand lumea si pamantul. Valabil si pentru TB.

  40. 41 Bibliotecaru noiembrie 5, 2009 la 6:36 pm

    @ Adrian Năstase
    Ceea ce cred eu că ar trebui ca politica românească să facă întâi şi întâi…
    Cred că politica ar trebui să înceapă o campanie de informare relativă la noua realitate a României ca ţară parte din Uniunea Europeană. După atâţia ani de când România s-a pregătit pentru aderare, a aderat, iată, acum va intra în vigoare şi Tratatul de la Lisabona, românii sunt încă trimişi la site-uri care nu au decât texte, tratate, legi, directive… nimic clar. Majoritatea covârşitoare a românilor nu ştiu ce fac instituţiile europene, nu pot face măcar diferenţa dintre Comisia Europeană şi Consiliul European.

    Mass-media românească nu vorbeşte aproape deloc relativ la ceea ce se întâmplă în Forumurile europene, poate doar dacă domnul Becali vorbeşte în cadrul Parlamentului European să devină cumva o ştire. Discuţia despre comisarul european a lăsat impresia în popor că vor căpăta şi ei ceva mai mult de la Europa dacă comisarul va fi român…

    Părerea mea este că ar trebui scrise cărţi, ar trebui făcute site-uri, ar trebui create ştiri, clasa politică ar trebui să abordeze, prin mass-media, problematica europeană la un nivel rezenabil de înţelegere. Altfel, este o părere personală, eu nu cred că România va intra cu adevărat într-o nouă etapă a revoluţiei sociale, pentru că românii, în covârşitoarea lor majoritate, nu vor avea conştiinţa aderării la UE dincolo de trecut graniţa doar cu buletinul.

  41. 42 Fratele Base noiembrie 5, 2009 la 6:37 pm

    @Fratele meu Marx, judecind – vorba vine – dupa numarul de smileys pe care-i bagi in text, cred c-avem de-a face cu Paulina, sora adoptata de Fratii Marx. Imi plac blondele, chiar si vopsite. Ce zici de Ministerul Comediei? Acolo am nevoie de-o romanca verde, eventual la ochi, capitalista de nadejde, sa mai trasneasca cite-un bici pe spinarea poporului asta glumetz. Intre noi fie vorba, de cind si-a tras Boc bici, a crescut in ochii mei. Mai glumim si noi. Ca prea s-a-nbogatit Iliescu asta. Nici nu mai stiu, parca l-am facut déjà „comunist”. Na, pushea pe limba, am vrut sa spun „capitalist”. Da, lasa astea, cind te fac o bere, noi doi pe-o terasa, fara presa, asa, ca-n familie? Aduci si biciu, da, pasarica?

  42. 43 Ioan noiembrie 5, 2009 la 6:42 pm

    (5) Gratie platii cu regularitate de metronom, a tuturor obligatiilor catre asigurarile sociale de sanatate, sunt in acelasi timp si singurii creditori ai statului care nu cer inca, dobanda. Cu ani in urma unu’, Remes, a introdus impozit si pe venitul din pensiile „integralistilor”. Si tot un liberal, premieru’ Bula acum doi ani, a aplicat o corectie acelorasi pensii pentru sanatate. Nici cei de la BNR nu au ochi buni pentru aceste pensii, desi nici eu si nici altcineva dintre „integralisti” nu l-am intrebat pe guvernator in public ce face el cu cinci autoturisme BMW in garaju’ personal. Si nici pe mos Vasilescu nu l-a scarmanat nimeni la punga sa-l intrebe ce leafa are el de la stat. Ca, zice el cu obraznicie, salariatii BNR nu primesc leafa de la stat, ci de la BNR. Ce tupeu? Dar, sa vedeti si ce targ ordinar. „Stii nea Base, tu ma faci pe mine inca cinci ani guveranator si eu te ajut cat pot, doar sti ca pot mult. Cu o vorba buna bine plasata in piata pentru matale, cu o interventie (neinterventie) tot pe piata pentru nivelul cursului cand asta da bine la acciza pentru 2010, pledez daca e nevoie in public si pentru necesitatea imprumutului pentru centura de siguranta de la FMI. De ce nu, la nevoie iti furnizez la pachet si un premier de serviciu. Ca vezi bine ce vremuri grele bat la usile noastre” Si targul s-a incheiat si s-a respectat ad-literam, ca intre … Acum este groasa. Se incearca sa se scoata bani si din piatra seaca. De ce nu si din pensii. Am auzit ca infailibila cota unica, care nu mai este unica de mult, se va aplica si pe venitul din pensii. Si atunci pandaxia este gata; fi-vom cu totii asistati socialii, de parca premierul Bula m-a intrebat pe mine cand a dublat numarul salariatilor bugetari, sau inteleptul D Patriciu cand a vadut Petromidia; ca pe o bijuterie de a familiei. Acum daca este atat de bine intentionat si crapa de dorul facerii de bine pentru tara de ce nu crediteaza el statul cu 2 mild de eur, pentru 5 ani, cu o perioada de gratie de doi ani, si cu o dobanda anuala de 2%. Restu’, e apa de ploua iar conu’ Dinu ar trebui sa puna batista pe tambal. Ca prea joaca el de la un timp rolu’ inteleptului, si zau, nu il prinde de loc.

    PS

    In aceste luni de dementa publica, multe, foarte multe lucruri s-au intamplat. Unele au trecut pe langa noi neobservate, altele au lovit in plin titularul vizat si prin ricoseu pe noi toti. Am uitat ca nebunia lor nu mai este de mult si nebunia noastra si am intrat in joc. Am gresit. Asta nu inseamna ca trebuie sa ramanem cu cu mainile la piept asteptand. Voi merge in primul rand la vot, apoi, …

  43. 44 Pali noiembrie 5, 2009 la 6:42 pm

    Pentru MAXIMMOUSE !
    1.
    Nu prea ai inteles mare lucru batrine din ceea ce am relatat.Incepi cu lipitul timbrelor dar si ramii acolo la acel nivel …asta daca pricepi !?
    2.
    NU iti permit sa ma faci acritura mai ales ca nu ma cunosti ;dar si aceasta atitudine reflecta destul de mult;si anume poate ca,ai imbatrinit degeaba.
    3.
    Nu am „revendicat” functii de ministrii etc.pentru generatia mea si consider ca cei ce vor sa ajunga mai sus decat tine au si invatat…doar nu au pirghiile necesare pentru a obtine mult visata „recomandare”
    4.
    Te asigur ca,in mediul dplomatic am mult mai multa experienta decit iti inchipui,…si nu uita o vorba din popor…batrinetea nu e un merit…orice BOU ( pardon ! ) imbatrineste!!! nu fac nicio aluzie…

  44. 45 Fratele Marx noiembrie 5, 2009 la 7:06 pm

    nordclarisa zice: „Dar surprinzator… 😯 cei care te tradeaza nu sunt dusmanii ci sunt cei din propria tabara.”

    Nu e de mirare ca-l simpatizeaza pe dl. presedinte Mircea Geoana. 🙄

  45. 46 Maximmouse noiembrie 5, 2009 la 7:55 pm

    @Pali!!

    Daaa! Tinere diplomat cu experienta , se vede ca esti dotat….:) Probabil ca ai ramas cu experienta exclusiv la eterna dilema : intr-o nota de protest futu-va se scrie cu liniuta sau cu apostrof?
    …si desigur fan counter strike….ma astepti de mult la cotitura , asa-i?

    Daaa, batranetea nu este un merit, ca si tineretea de altfel…insa,inca nu este insa desuet proverbul : cine nu are batrani, sa-si cumpere! se vede cu ochiul liber ca nu ai avut batrani in familie micutule….in principal in primii 7 ani de viata..

    Am stricat orzul pe o gasca …tanara…:)

  46. 47 virus noiembrie 5, 2009 la 8:00 pm

    PDL si primarii susnumitului partid au onoarea de a va invita in ziua de 22 nov la festivalul concurs „Cum sa torni asfalt mai bine” Juriul va fi prezidat de d-nul Radu Berceanu-purtator de mai, cu efect de batucire…
    premiul1-vibrator pt.beton
    premiul2-picamer demolator
    premiul3-Basescu
    Felicitarile si masa vor avea loc pe bordura(off-road) Se vor acorda mentiuni si fesuri cu monograma

  47. 48 Fratele Marx noiembrie 5, 2009 la 8:07 pm

    Fratele Base zice: „Da, lasa astea, cind te fac o bere, noi doi pe-o terasa, fara presa, asa, ca-n familie?”

    Raspuns: Dupa exit-poll. 😉 Pe bune acuma. 😎

  48. 49 neinfectat de comunism noiembrie 5, 2009 la 8:30 pm

    u.e ne obliga sa nu mai download-am filme ilegale… de ce?

    @tuturor
    va astept la mine pe blog unde discutam despre electoratul traditional psd

  49. 50 Dan Patrascu noiembrie 5, 2009 la 9:21 pm

    personal am anumite rezerve in ceea ce priveste noua modalitate de structurare a Uniunii Europene. Pracitc, UE devine un stat federal. As vrea sa ma insel, dar cred ca incetul cu incetul puterea parlamentelor statale va fi diminuata in favoarea Parlamentului European.
    Desigur, veti spune ca nu e nimic rau in faptul ca Europa se pregateste sa devina un stat federal. Eu cred ca este. De ce? Pentru ca toate statele federale existente s’au fondat pe baza unui liant evident: etnie, limba vorbita etc. In cazul UE avem de a face cu un organism artificial. NU exista un principiu unificator, nu exista un veritabil suflet european.

  50. 51 Ac noiembrie 5, 2009 la 9:53 pm

    Elegia a XI-a (Ovidiu: Tristele, Cartea a treia )

    “De ce, neom sălbatic, atât de ticălos,
    Mă-nvinuieşti degeaba, să mă dobori mai jos?
    Hai, urcă altă treaptă a urii, să mai turbi,
    Şi starea mea, mai tare, mai tare să mi-o surpi…
    Nu te-ai născut ; o stâncă din pântec dur te-a rupt,
    Şi lapte, la o fiară sălbatică ai supt…
    Ştiam că n-ai în tine nimic, nimic uman,
    N-ai inimă sub coaste, ci doar un bolovan !”
    ………………………………………………………………………
    Decriptez în Elegia a XI-a din Tristele lui Ovidiu (scrisă, poate pe 22.XI. acum 2000 de ani în Tomisul exilului său ) aşa cum rezultă din fragmentul de mai sus, un personaj sinistru care prin reâncarnări succesive ni se înfăţişează ca Traian Băsescu zilelor noastre, în conflict cu glia de atunci, ca ş-acum cu România de azi.
    Hai, prin votul din 22.11.2009, să-l trimitem, „măcar pentru veşnicie”, în lumea umbrelor politice, care i se cuvine şi potriveşte.

  51. 52 Maximmouse noiembrie 5, 2009 la 10:05 pm

    @Pali!

    …si un P.S.

    object width=”425″ height=”344″>

  52. 53 geotax noiembrie 5, 2009 la 10:08 pm

    Definirea lui „noi”, se impune, degrabă!

  53. 54 leo noiembrie 5, 2009 la 11:06 pm

    nu ştiu de contează, şi e oricum muuult dincolo de „noi”, dar nu poci durmi, nu poci mânca slană şi be pălicuţă până nu mărturisesc: mă emoţionează până la lacrimi osârdia cu care mă tot cată… „curioşii”…
    dară, oricât mi s-ar îmbucura sufletul să văz când trec p-acasă, pe la Sfinxul redivivus linkuit de ăle trei litere de mi le-alesăi de blazon, sâmţăsc nevoia să vă ramolesc, că singuri evident n-aveţi cu ce, voi ăia de cătaţi… ce, doar voi poate să ştiţi: chiar dacă a apărut din raţiuni de „beţe în roate” puse platformei de exprimare cunoscute a Sibillinei – Sfinxul 777, Sfinxul redivivus se vrea a fi o revenire la normalitate, la ceea ce, în condiţii de linişte a mediului şi pace a sufletului, ştie a fi sufletul de poet Sibillina: o sursă de îmbucurare a ochiului căutătorului de frumos al creaţiei, fie ea umane ori a lui Dumnezeu, o incitare a spiritului iscoditor şi o îmbărbătare a conştiinţei de neam străvechi. repet, dacă ar avea mai mult răgaz pentru asta, mai tot timpul hărţuită de jivine ale mlaştinii dâmboviţene ori reptile ale Jurasic-Park-ului cărăşan…
    aşa că, geaba căutaţi altceva, că nu e, şi nici nu va fi. că aşa-s transhumanţii, precum steaua lui Eminovici: taman când zici că răsări, demult spre zare-apuse, călătoare pe-a propriei arderi cărare…
    no, servus.
    ah, să nu mă zăuit: Nilă, na la oi taică! aşa, preventiv…

  54. 55 octaaa noiembrie 5, 2009 la 11:53 pm

    In privinta relatiei cu UE …cel mai rau lucru e ca nu accesam fondurile NERAMBURSABILE de la europeni… Asta ne afecteaza foarte mult…

    Asta e un lucru de-a dreptul nasol. Iar aici, daca stau sa ma gandesc nici guvernarea Tariceanu(si eu sunt liberal…) nu a facut mare lucru…
    Si ne costa in continuare pe toti.

    PS : Sunt convins ca dc dvs ati fi fost prim-ministru, ati fi accesat mai multi bani.

  55. 56 geotax noiembrie 5, 2009 la 11:54 pm

    Pentru cei care nu nu ştiau: votul presupune doar deplasarea gratuită pânâ la secţia de votare. Ajunşi acolo, în schimbul abandonării temporar-legale a buletinului, primim nişte formulare, după caz, în funcţie de politichia zilei. Oricum, e obligatoriu ca alături de hârtii să primim şi o ştampilă. Unsă cu tuş de cineva, un fel de funcţionar conjunctural, care ne verifică într-o listă şi ne aprobă drumul spre cabina de vot. Spre cabină puteţi face o ultimă trântă cu propria credinţă. Intri, votezi, gata! Nu eşti obligat să cunoşti de ce un cerc se poate înscrie într-un pătrat. Asta ţine de geometrie. În fine, trebuie doar să încadrezi conturul ştampilei în interiorul patrulaterului (de regulă, dreptunghi) candidatului favorit. Ieşi, împachetezi hârtiile, te asiguri că le-ai plasat în urna potrivită, predai ştampila şi primeşti buletinul cu viza de a fi votat…Restul e…

  56. 57 neutrino noiembrie 6, 2009 la 12:18 am

    Aparent off topic as dori sa-i invit (in aceasta ordine) pe domnii Instalatorul si Leo sa incerce aceasta lectura, obligatorie, aici. Consultativ ar putea incerca acest text si domnii Ioan, Blogideologic, Adrian Nastase, Alex, George Serban si, eventual, Vasile. Facultativ pentru restul domnilor, doamnelor si doamnisoarelor, cu cateva exceptii notable caroara lectura respectiva li se interzice cu desavarsire. Noapte buna!

  57. 58 alex.dumitrascu noiembrie 6, 2009 la 12:28 am

    Constructia ar fi trebuit sa fie institutionalizata de legislatv, care nu si-a prea facut datoria. Multe din imperfectunile legislative si constitutionale care ne chinuie acum, ar fi trebuit sa fie rezolvate demult, mai ales de catre partidele care au fost intotdeauna in parlament.
    Si-au cam pierdut timpul acolo, concentrandu-se mai ales pe problemeale executivului, pe legi particulare, cu arie restransa de aplicare.
    Mai ales in ultima legislatura, si nu e tarziu, ar fi trebuit sa fie initiative legislative care sa lamureasca relatiile dintre puterile statului, alegerile, referendumul, curtea constitutionala, etc. Exact acele domenii in care se face abuz la ora actuala datorita lipsei unor legi care sa particularizeze si sa sanctioneze abaterile de la spiritul constitutiei. Va dau un singur exemplu:
    ARTICOLUL 57
    Cetăţenii români, cetăţenii străini şi apatrizii trebuie să-şi exercite drepturile şi libertăţile constituţionale cu bună-credinţă, fără să încalce drepturile şi libertăţile celorlalţi.

    Exista oare o lege care sa sanctioneze abuzul de drepturi constitutionale ale cetateanulu presedinte, sau ale cetatenilor membri ai curtii constitutionale? Sau ale cetateanului prim ministru?

    Inchipuitiva cum ar decurge unproces civil de exemplu, daca abuzul de drept nu ar fi sanctionat de codul de procedura. Cam asa decurge viata politica la noi in prezent, cu nedreptati, smecherii, tergiverari si nedreptati.

    Desigur, constitutia nu e scrisa pentru nebuni, e scrisa pentru oameni de bunacredinta si cu judecata sanatoasa, dar exista riscuri, si un parlament aplicat ar fi trebuit sa se ocupe mai ales de diminuarea acestora, si nu numai de sustinerea acordata unui guvern sau altuia.
    Acum lucrurile astea se platesc. Sper ca cel putin pe viitor sa fie un subiect de meditatie si un domeniu de actiune serios pentru partidele parlamentare.

  58. 59 Aya noiembrie 6, 2009 la 12:49 am

    @

    Pali

    REPLICA TA PENTRU MAXIMMOUSE ESTE INCALIFICABILA!

    Esti un semianalfabet cu pretentii- ca atare, cu atat mai ridicol.
    Ai impertinenta de a i te adresa ireverentios lui Maximmouse- dar nu iti dai osteneala sa inveti sa scrii corect.
    Inteleg ca nu ai reusit sa ajungi ministru- un adevarat noroc pentru noi, ceilalti, intr-o tara in care vag alfabetizatii, ca tine (de tip Nuti spaima maimutii- vorba lui Dani- sau Nuti ot Pleshcoi, cum o numesc eu pe nemernica turista-prin-viata ajunsa ministresa) fac jocurile la nivel guvernamental.

    Dovada precaritatii tale intelectuale?
    Se gaseste chiar in mizerabilul mesaj adresat lui Maximmouse (citez analfabetismul scris de tine): „Nu am “revendicat” functii de ministrii”. Dobitocel, nu se spune „ministrii ‘ (cu doi „i”), in context dar „ministri” (cu un singur „i”)!

    Auzi, Pali, cretinelule, cum reusti voi, semianalfabatii, printre care te numeri, sa treceti de ciclul primar al scolii elementare, cand nu stiti nici sa scrieti (sau aveti cumva diplome de scoala primara obtinute fraudulos?; cred ca asta este adevarul)?

    Observ ca esti hamesit nu doar de functii (evident, nemeritate!; Doamne fereste sa avem diplomati inepti si redusi mintal ca tine!) dar si de „elegante” cacofonii (citez din replica ta catre Maximmouse):
    „consider ca cei”. Pofta buna la cacofonie, tampitzelule Pali!

    In afara faptului ca inteligenta ta este zero si ca ai doar un crampei de minte- si aceea incetosata- esti si mincinos.
    Citez din imbecilitatile pe care i le-ai adresat lui Maximmouse : „Te asigur ca, in mediul dplomatic am mult mai multa experienta decit iti inchipui”. Mai cretinel, daca aveai experienta in diplomatie, nici nu te exprimai atat de anevoios si, mai ales, nici nu erau atat de prost, la modul manifest (admitand ca ai fi ajuns acolo prin pile- exista, din pacate, si o astfel de categorie- sigur ai fi invatat cel putin sa-ti maschezi prostia vorbind doar atat cat trebuie; ai experienta diplomatica tot atata cat are un prost ca tine in domeniul filozofiei).

    In finalul apoteotic al mesajului tau de mocirloase extractie adresat lui Maximmouse, afirmi (citez cu infinita sila): „orice BOU ( pardon ! ) imbatrineste!!!”. Ai uitat sa spui ca tu esti bou (metaforic, caci iubesc animelele si nu le jignesc asociindu-le cu un nemernic ca tine) din nastere.

    Pali, starpitura mintala, abtine-te sa te adresezi unor personaje valoroase de pe blog (printre care se numara Maximmouse) asa cum ai facut in postarea la care m-am referit! Ai primit de loa mine un bland avertisment- recidiveaza, daca ai curiozitati masochiste, si vei realiza ce vreau sa spun.

  59. 60 Aya noiembrie 6, 2009 la 12:52 am

    @

    Maximmouse

    Maxonul meu drag,

    Nu te necaji din cauze cretinelului care semneaza Pali. I-am replicat eu.
    Ramai, te rog, acelasi vital, cu spirit- flacara, Maxi.
    Am nevoie de tine!

    Cu drag,
    Aya

  60. 61 Aya noiembrie 6, 2009 la 1:01 am

    @

    Draghi

    Gusa nu colaboreaza cu Adrian Nastase, dar cu candidatul PSD (nu cel care ar fi trebuit sa fie, firesc) pentru prezidentiale.

    Esti prietenul meu, ca atare nu iti voi sugera sa intrebi in zona „de colaborare” pentru a afla ce treaba are Gusa in SUA.
    Ti-am raspuns eu.

  61. 62 Aya noiembrie 6, 2009 la 2:50 am

    @

    TOATA LUMEA

    VA ROG PE TOTI: SA INCERCAM SA AJUTAM!

    Am primit pe mail un mesaj de la cineva din Radio. La randul sau, a primit mesajul si a verificat- este real.
    Putem sa ii ajutam pe cei peste 200 de copilasi, ingrijiti si crescuti cu drag de un preot, la Valea Plopului, macar transmitand acest mesaj mai departe.

    Acei copilasi nu mai au ce manca.
    NU SE CER BANI- doar alimente neperisabile (in rest, au din propria ograda, veti vedea in mesaj).

    Va rog, sa incercam sa ii ajutam!
    Daca nu altfel, macar transmitand mesajul, din om in om.
    Eu cred ca, intelegatori si cu iubire, vom reusi.

    Iata mesajul primit pe mail, datele situatiei si datele de contact.
    Va multumesc tuturor.
    Aya

    Am primit mesajul de mai jos, care nu m-a putut lasa indiferenta.

    Am auzit mai de mult de Valea Plopului, am ascultat cateva conferinte ale parintelui Nicolae Tanase si stiu ce a realizat acolo si, mai ales, cum. Intr-adevar, sunt acolo copii orfani pe care parintele i-a primit, i-a hranit si i-a invatat.

    Luiza Sterian

    CRISBI PROMOTIONAL SERVICES
    Tel. 327 67 80; Tel./ Fax: 327 18 93
    Mobile : 0722 49 88 75
    0745 04 94 70
    http://www.crisbi.ro
    http://www.crisbi.ro/

    Noi (un grup de colegi de la Radio) mergem la Valea Plopului o data la 2 luni,nici nu stiam ca situatia este (sau poate deveni) atat de grava….

    Cred ca ar trebui sa ne mobilizam altfel de data aceasta – sa apelam la cunostinte (care poate au cunostinte…. la restaurante sau super-marketuri, firme), aceste lanturi alimentare de multe ori ofera sponsorizari, si cei de la V Plopului fiind o fundatie pot semna de primire si cu stampila ca sponsorizarea sa fie OK pt ambele parti.
    Contact: http://www.valeaplopului.com/Contact.php

    Am intrebat ultima data la Valea Plopului ce lucruri le folosesc cel mai mult si au spus ca, gatind la comun, le trebuie cartofi, morcovi, ceapa, pasta de tomate (bulion), margarina, totul in cantitati mari. Si mezeluri sau gustari similare pentru micul dejun…. (Carne, oua, lapte au din productia proprie). In general, orice alimente neperisabile le sunt de folos.
    .
    Va rog nu atat sa contribuiti, cat mai ales, daca puteti, sa transmiteti mai departe solicitarea. Poate multi dintre prietenii nostri pot si vor sa ajute… Datele de contact de acolo sunt:
    http://www.valeaplopului.com/Contact.php

    Multumesc.
    R.L.

    DE RETINUT:
    La Valea Plopului sunt 230 de copii pastoriti de catre parintele Nicolae
    Tanase, care nu mai au ce manca. Va dati seama ce durere trebuie sa
    existe acolo, sa vezi ca dupa atatia ani in care parintele s-a zbatut sa le
    ofere un camin celor care aveau atata nevoie, se vede acum in sitiuatia in care
    nu mai are ce sa le ofere ca hrana micutilor!

    Poate unii dintre noi avem copii si stim ca mai presus de noi ca adulti intotdeauna vor fi ei, cei mici.

    Poate unii inca nu avem copii, dar este lesne de imaginat ce inseamna sa ai in fata ta un copil care iti spune ca ii este foame.

    Va rugam, ajutati daca puteti!

    Informatii si contact: http://www.valeaplopului.com/enContact.php

    MULTUMIM MULT, orice ajutor este bine-venit!

    Fie ca Domnul sa va rasplateasca efortul !

  62. 63 Sibilla noiembrie 6, 2009 la 5:02 am

    2 APELURI!

    Bulgărele lui Traian (A fi sau a nu fi … presedinte) « Culegere » de intrebari »


    Haideţi să ne implicăm, hai că se poate ! Doamne Ajută !
    Sibilla
    P.S.Contez inclusiv pe pedelacheii de pe-acilea să lase gargara şi glumele răsuflate măcar O ZI şi să AJUTĂM, aşa cum ne-ndeamnă şi Distinsa Aya, copilaşii NEVINOVAŢI din Valea Plopului care au nevoie ACUM !
    Pe Sfinx, sau AICI şi cu această ocazie cer permisiunea gazdei şi-a d-nei Manuela, aşteptăm Întrebări pentru Traian Băsescu, ca să nu se plângă de faptul că nu le-am fi pus, căci el ne-ar fi… răspuns… Avem NUMAI câteva zile la dispoziţie să completăm şi să trimitem presei ceea ce am numit, noi, cei mulţi :
    Bulgărele lui Traian ( A fi sau a NU fi… preşedinte )
    * Culegere * de întrebări *
    Căci, vorba colegului Marcus, că bine zice :
    * Nu-i bai, suntem un popor rabdator, dar n’o veni ea si ziua de 6 decembrie ??!!! *
    VĂ MULŢUMESC !

    P.P.S Atenţionez la modul cel mai serios, Distinsa D-nă Manuela este un Înger, un moderator cum rar întâlnim, pe Sfinx, aviz amatorilor de multe cele, bocancii la intrare, că-s ŞI sărboaică şi nu iert viruşii, nu suport microbii, am Cerber Şef, suntem deschişi dialogului constructiv, aşadar, sper să nu-mi mai confundaţi spaţiul, ştiţi voi care din guguştiucii * îndrăzneţi *, cu blogul ăleia… eu nu-s * blondă *, deci NU confund caii cu armăsarii şi nici vulpe cu coda-ntr-o luntre şi boticul în alta. Nu s-a inventat paratrăznet pentru… Trăsnetul geto-dac, promit 😉

  63. 64 Sibilla noiembrie 6, 2009 la 5:24 am

    @Vasile,
    * sibiaya * ?
    Hai că nici măcar NU glumeşti majkă :)))
    La tălică voroveşte bag sama experienţa de doi în unu/tri într-unu, măi să fie cum vă scapă porumbiţele… că dacă nu vă ţine, acre şi-nţeţoşate-s … zările, n-aşe ?
    Sibilla

    @fratele marx,
    Nu te plicti să pozezi în saltimbanc ?
    Ce-ai mă? Ce te-nfoiaşi aşe pe toţi şi toate ŞI aci ? Lagano bibicule că nu dau turcii la Plevna şi n-o mai da cotită precum mafia albaneză la Kosovo, calmează-te majkă, nu vă dă simbria dacă luaţi câte-o pauză să mai şi respraţi? Schimbă stăpânul, evadează bre cât mai ai timp, înţeleg DISPERARE da zău că nu-i cazul să te expui chiar aşe să-ajungem să-ţi plătim Acatiste, Doamne Feri!
    Sibilla

    @cogito ergo sum,
    Dobro, duplicat 😉 🙂
    respecte,
    Sibilla
    P.S. de toate te poţi îndoi, numai de îndoială ba, cam aşe, majstore…
    Rogu-te, dă-i Sebastianului cela, că nu ne vorbim, i-am dat ignore de taaare mult, dă-i spre studiu despre tătucu-său Băsel:

    Traian Basescu a colaborat cu Securitatea!


    http://securisti.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=125&Itemid=1
    http://arhiva2004.informatia.ro/index.php?titlu=Mugur_Ciuvica_reafirma_ca_Traian_Basescu_a_colaborat_cu_Securitatea&name=News&file=article&sid=60514
    http://www.studiidecaz.ro/index.php?ifile=text_full&id_text=270&id_text2=3b0f43abda8bc823ed3f7557aacd3958&caption=Dosarul-de-retea-al-lui-Traian-Basescu-a-fost-distrus
    Mare mulţămită!
    Mi-e milă tare, pioasa de dumneamea de hăştia ochişori de peruzea, nah.

  64. 65 Doru noiembrie 6, 2009 la 7:34 am

    Europa nu este de noi, dar exercitiul democratic obligatoriu ce ni-l impune este vaccinul nostru contra derapajului catre dictatura al lui Basescu, si daca ar fi doar asta la capitolul ‘avantaje’ tot ar fi deajuns! Intr-adevar, trebuie consolidat castigul nostru prezent intr-ale democratiei si intuite oportunitatile europene, dar pentru asta in primul rand trebuie debarasat tabloul politic romanesc de ‘jucatori’, de coniventi si de obedienti, adica trebuie inteles ca aceste categorii nu au insemnat niciodata nimic bun pentru societate, sunt nocivi si contagiosi.

  65. 66 GICA PREDA noiembrie 6, 2009 la 9:26 am

    Dupa 6 dec. cind presedinte va fi Mircea Geoana din postul de primministru fara indoiala ve-ti incerca sa redresati ce au darimat portocalii,pina atunci faceti un gest crestinesc si trimiteti lui Base un cofraj de oua sa-si faca saton pentru raguseala capetata de la urlat in vint sau poate a fost wiski-ul prea rece sa nu-i piara glasul de tot dupa 6 dec sa poata raspunde pentru flota,vinzari anterioare,Haisam etc.Fiti foarte atent la cei mai apropiati caci dusmanii se pazesc singuri,cu cit pomul este mai plin de roade cu ati mai virtos dau golanii cu pietre si cei mai eficienti sint cei de foarte aproape.Pentru toate acuzele ce vi se aduc eu v-as acuza de naivitate chiar daca ar fi adevarate fata de nivelul la care se fura acum,in toata istoria Rominiei nu a fost asa jaf ca acum

  66. 67 Pali noiembrie 6, 2009 la 9:40 am

    AYA,….fumoase vorbe !doar atit…

  67. 68 contele noiembrie 6, 2009 la 10:19 am

    @şoarecele maximizat
    După vorbă,după port ai calităţi de diplomat .Dacă ajung ambasador te iau consul.P.S. Sorry,Pali…
    @Pali
    Dacă te-a mâncat ,te-a scărmănat.
    @Unei capricoance.De la alt capricorn (25.12.196….)
    Nu.Nu eşti deschisă dialogului.La revedere.
    @leo..le
    Am înţeles.Eşti masculul alfa pe acest blog.Şi pe altele .Las-o baltă.Mergi pe poteca ta şi eu pe-a mea .Aşa nu riscă nimeni :nici eu s-ajung la dispensar,nici tu s-ajungi mascul beta.

  68. 69 instalatorul noiembrie 6, 2009 la 10:21 am

    Neutrino, ati pierdut o ocazie nemaipomenita de a nu scrie nimic si, astfel, de a nu va descalifica, facind trimitere (si inca obligatorie, haida-de!) la un articol prost si tendentios gindit, conceput si scris – menit sa faca rau. Autorul dezvolta, in esenta, un „concept” al Elenei Udrea, la care am facut referire pe blog, pe trei planuri diferite.Tot in esenta, articolul este menit sa ii manipuleze pe intelectualii umanisti si sa le faca rau. Va scriu omeneste, dincolo de considerentele preferintelor politice ca daca veti merge in continuare pe drumul de a va lua ca repere false valori, atunci va puteti considera de pe acum ca un intelectual ratat. In ochii mei, sunteti deja un ratat.

  69. 70 ELMMAR noiembrie 6, 2009 la 10:33 am

    @ Pali

    Daca te referi la „VA ROG PE TOTI: SA INCERCAM SA AJUTAM!”,rugaminte disperata facuta de Aya si n ai inteles nimic,cu respect iti spun ca esti un dobitoc sinistru.
    Daca nu…nu.

  70. 71 contele noiembrie 6, 2009 la 10:39 am

    @instalatorul
    ?!?Păi dacă e deja ratat,la ce bun să mai schimbe drumul ?

  71. 72 ELMMAR noiembrie 6, 2009 la 10:41 am

    @ instalatorul

    Te rog nu fi dur cu Neutrino,nu este un intelectual ratat este un intelectual obosit.
    Toti „suntem omizi si vom deveni fluturi”…numai ca el nu vrea sa mai iasa din stadiul de omida.
    Poate de mos Niculae.
    Poate…

  72. 73 instalatorul noiembrie 6, 2009 la 11:07 am

    Contele: multumesc pentru intrebare.

  73. 74 leo noiembrie 6, 2009 la 11:12 am

    @ instalatorul
    aveam părerea că aveţi o părere mai bună despre propria dvs persoană, oricum suficient încât să nu vă risipiţi timpul urmând ariadnice fire spre, din două una, dejecţii urât mirositoare ori momeli infestatoare; mă rog, nu v-am înţeles eu nici dărnicia cu care irosiţi cuvinte şi gânduri pentru balize, ştiut fiind că acestea dor emit (a se citi bruiază) nu şi recepţionează (a se citi procesează, înţeleg, comunică), dar asta e…
    @ narcisistul mutant
    dacă ai avea o elementară capacitate ce diferenţiază omul de strămoşul său neandertalian (îţi detaliază fratele tău, Nilă), anume empatie, ai reuşi să pricepi că nu toţi indivizii suferă de aceleaşi obsesii ca tine; recte, nu-şi pierd vremea în faţa oglinzi întrebându-se care-i cel mai alfa mascul din ţară; nu de alta, dar ai nimerit într-un loc în care până şi mononeuronaţii ştiu cine-i masculul alfa al grădiniţei ăsteia: numele lui de cod e ANeul!
    cât despre drumul meu, stai liniştit, n-are nevoie de indicatoare; tot aşa cum al tău nu are cum trece pe la dispensar; la pavilionul tău de Napulioni îi zice „cameră de gardă”, nu dispensar…

  74. 75 blogideologic noiembrie 6, 2009 la 12:05 pm

    Este vorba despre un articol publicat în „22”, revista Grupului pentru Dialog Social. Un anonim care habar n-are de felul cum funcţionează organizaţia economică, tratează tema +”Intelectualii presedintelui” si discursul public romanesc.+, în cadrul imaginar al unei mari organizaţii economice. Anonimul ce compune textul din „22” n-are minime noţiuni de cultură organizaţională. Cum funcţionează atunci Grupul pentru Dialog Social, altfel decât a fi „tocător de bani” ? Noroc cu tovarăşul Silviu Brucan care a pus „maşina propagandistică GDS-22” pe roate. Şi aceasta merge de două decenii, înţeleg că a beneficiat şi de bani acordaţi cu sincer dispreţ de domnul Adrian Năstase. În fine, revenind la articol, o minimă cultură cerea autorului să lege scenariul şi intriga de maximizarea utilităţii şi a profitului! Găsesc numai sintagma „sentimentul de utilitate”. Dar „utilitatea” nu este doar „sentiment”, are unitate de măsură şi grafice, este cardinală şi ordinală! Nimic, nimic, nimic. Articolul este o mărturisire despre inutilitatea Grupului pentru Dialog Social şi a revistei „22”. Deja s-a totalizat la GDS cincimea de veac de asemenea mărturisiri de neputinţă intelectuală. Şi tocare inutilă de bani publici care merg cu generozitate la falşi bobo people cum Pleşu, Liiceanu, Patapievici, lista e lungă…

  75. 76 Vasile, noiembrie 6, 2009 la 12:36 pm

    Leo,

    Scuza-ma , iarta-ma ,eu doar am incercat sa dialoghez cu un ardelean. E vina mea, cedez!

  76. 77 Pali noiembrie 6, 2009 la 1:34 pm

    Pt.Elmmar !

    Nu m-am referit la nimic….si week-end placut !

  77. 78 Pali noiembrie 6, 2009 la 1:36 pm

    @contele

    Daca ajung Consul te iau Vice-consul,…dar eu zic sa nu mai concuram;la cum arata MAE acum mai bine NU servim…toate cele bune !

  78. 79 Pali noiembrie 6, 2009 la 1:40 pm

    @Maximmouse !

    Imi place…pe bune !Salutareeeee,…

  79. 80 Pali noiembrie 6, 2009 la 1:47 pm

    @ Maximmouse !

    Originalul la baza e cumva River Phoenix ?,… merge ,…de un week-end la ranch,…unde te invit cu placere.Am un armasar lipitan de patru ani.Poate dezbatem si subiecte de politica externa; si sorry eram prost dispus.accept critica…

  80. 81 ELMMAR noiembrie 6, 2009 la 5:22 pm

    @ Pali

    Nu?
    E bine.
    …idem la fel si tie!

  81. 82 neutrino noiembrie 6, 2009 la 6:26 pm

    @Instalatorul – enervarea si reactia d-voastra 100% afectiva, fara urma de argumente rationale ori logice in dauna carora ati preferat exclusiv varianta ad hominem, este cat se poate de ilustrativa. Pe de alta parte mi se pare usor rizibila usurinta in care il incadrati pe autorul textului respectiv (dar si al altor lucrari remarcabile publicate la edituri importante din Londra sau New York) la capitolul „false valori”. Nu e de mirare de vreme ce valorile d-voastra se afla pe acest blog populat de sus si pana jos de variatiuni ale aceluiasi „ga-ga” si in care „dialogul” aduce foarte bine cu o hemoragie interna, iar autorii publica cel mult brosuri cu coperti rosii sau colectii de texte de consum pe blog. Ce ilustrare mai buna decat reactiile d-voastra, Leo sau Blogideologic ar fi necesara pentru a exprima optuzitatea si absenta oricarui dialog real pe acest blog politic?

    „De pilda, cand este vorba despre „intelectualii” in cauza, daca cei ce au facut din ei o marota ar putea sa le inteleaga cartile, tezele, argumentele, evident ca si-ar da seama ca in atacurile lor isi pierd vremea cu fleacuri.” DPA

    In ochii d-voastra sunt un ratat? Hm! In ce privinta? Mi-e teama ca nu veti putea fi mai explicit. V-a placut impactul si sonoritatea cuvantului pe care l-ati folosit, fara sa rationati. Incerc sa va fac sa-i gasiti pot factum o ratiune, pentru ca o atare catalogare venita de la o persoana ca d-voastra, aflata intr-o confuzie atat de plenara nu poate fi decat un elogiu nesperat. Cu stima.

  82. 83 leo noiembrie 6, 2009 la 7:56 pm

    ndâng-ndâng, făcu băcescul neuron, strivit de-aşa cărturărească elocinţă… vaaai, ce să fie, ce să fie strălucitoarea lucire ce-mi va fi străluminat întunericul minţii?! să fie vreo chimeră? ori să mă fi orbit faruri reflectate în vitrinele oraşului înnămolit în succesuri şi mujici sătui de-atâta trăit ghini?! să fie năucitoare diamante de te lasă făr de aer, dacă minte de curtezană ai?! Orbitor titan s-a pogorât peste noi, troglodiţii acestui atavic Levant al unui blog, n-aşa, de Oblioşi cu capete de-a dreptul pătrate de-atâtea obtuze trei unghiuri ale triunghiului formelor lor în colţuri…
    vaaai, ce s-a face biet neuronul băcesc, dacă s-a îmbolnăvi de elitism?! tiii, dacă m-oi dăştepta şi rămân pă drumuri, ca zâce starostele că-s ovărcualifaid pentru jobul dă baci?!
    nea instalatorule, contez pe dvs să vă ridicaţi la nivelul interlocutorului dvs, că io va trebui să-mi sprijin fălcile în botă, să nu mă afle somnu cu gura căscată, să-mi nimere printre carii niscai bărzăuni agassieni (care, dacă tot se doar visează tenismeni, măcar în ceva, altceva, să-l concureze pe celebrissim) de tot bărzăunesc p-acilea…
    no, servus…

  83. 84 Maximmouse noiembrie 6, 2009 la 9:39 pm

    @AAAAAYAAAAA!

    Porumbita rotata, trebuie sa-ti spun ca am fost impresionat de mesajul tau! Inseamna ca nu-l iubesti numai pe „frumosul” EL MMAR! Sunt voios!

    In ceea ce-l priveste pe Pali, este tanar si impetuos….hmm, m-a si gasit intr-o dispozitie sfatoasa ca altfel….altfel nu-i raspundeam de loc…:)Acuma , daca am descifrat bine mesajul sau , este pace….ma gandesc , totusi , ca nu sunt atat de batran daca mai incerc sa conving pe cineva de ceva…:) (oricum sunt mai tanar ca asimetricu…:)

    Iti sarut cu respect si duiosie gheruta nervoasa pe tastatura,

    admiratorul tau , Maxi!:)

    P.S. Era sa uit ce era mai important, ceea ce se intampla cu asezamantul acela de copii….cumplit , inadmisibil ! Statul asta este dement deja….revoltator! dar Patriarhia ce face, ma intreb asa ca omul , pe un fir logic….tara fara Dumnezeu…

    Maxi

  84. 85 instalatorul noiembrie 6, 2009 la 9:41 pm

    Nea Leo, nu contati pe mine in a ma ridica la un astfel de nivel.

  85. 86 neutrino noiembrie 6, 2009 la 9:49 pm

    Leo – interventia d-voastra anterioara fusese cat se poate de lamuritoare. Nu inteleg de ce a fost nevoie sa va mai risipiti inca o data in astfel de redundante. Cu stima.

  86. 87 leo noiembrie 6, 2009 la 10:36 pm

    mda, adevărat. pentru a ajunge în stratosfere superioare înalte ale marginilor de atmosferă periferică, din două una: ori funcţionezi pe bază de kerosen (mă rog, la unii mai săraci (cu duhul), las’ că mere ş-aşa, pe bază de bio-gaz auto-generat, la unii chiar printre neuronii capului, ori beneficiezi de aportul unei mingii d-ălea pline cu aer cald (mă rog, unii manifestă chiar efecte ce te duc cu gândul la excesul de un alt soi gaz, mai ilariant) în partea superioară a organismului lor atât de superior. cum dvs sunteţi un om cu picioarele chiar foarte pe pământ, presupun că aveţi dreptate: sunteţi condamnat să vă petreceţi norocul p-acilea…
    asta e. n-ar fi primul sburătoriu condamnat la singurătate, departe de cercul nostru strâmt…

  87. 88 neutrino noiembrie 6, 2009 la 11:15 pm

    Instalatorul – astfel de ironii facile nu-si au rostul. Competentele mele intelectuale sunt cel putin comparabile cu ale tuturor celor care au gasit cu cale sa-mi adreseze mesaje pe acest blog, intr-o maniera directa sau prin ricoseu. Am zis „cel putin” pentru ca, printre aceia care m-au considerat la un moment dat un interlocutor valid simtind ca trebuie sa ma ia in seama (fie doar si pentru a ma ironiza, intimida, injura) se gasesc (vai, din pacate in mod evident) si indivizi totalmente abisali care nu fac decat sa sara ca pestele la nada. Excluzandu-i pe acestia, toti ceilalti au acceptat, adresandu-mi-se, ca avem un nivel intelectual comparabil. De aceea ii sfatuiesc pe cei care se considera mult mai destepti si care doresc sa-si pastreze blazonul sa nu-mi mai adreseze pe viitor mesaje directe, liminale sau subliminale. Desigur ca vor putea sa se rezume, fara riscuri, la a-mi citi „ineptiile”.

    Daca nu m-am facut destul de bine inteles as putea adauga un singur exemplu despre felul in care „colegul” Harabula a fost cel mai destept de pe blogul acesta pana in momentul in care s-a gandit sa i se adreseze lui Vasile, ba chiar sa polemizeze cu el. Pana in clipa aceea nimeni nu stia cat de destept e Harabula. Acum este evident ca este comparabil de destept cu Vasile.

    P.S. Pentru ca-mi sunteti incontinuare simpatic si pentru ca stiu ca-l iubiti in felul d-voastra pe Vladimir Tismaneanu va mai fac o recomandare de lectura din care veti putea sa deduceti (sper) cate ceva despre curajul luciditatii, competente intelectuale si valorile reale. Aici Va urez lectura placuta. Cu stima.

  88. 89 Sibilla noiembrie 7, 2009 la 2:55 am

    Măicuţa me, Doamne…. ce de spuma, crema, roua intelectualităţii s-adună pe blogul AN-ului… totuşi, DOAR cei neînţeleşi şi, iată, cu timpul, păcat e drept, atât de… seci. Luceafărul rămâne Unic, restul , praf de nouri, căci nu reuşiră să-şi depăşească , nu-i aşa… condiţia umană, geaba pozează-n … nemuritori, îi trădează…. no, mai au o şansă, să se lepede de ei, cine ştie…

    Baciule, NU-i Sburătoriu căci nu se poate învinge, d-aia nici nu convinge! E trist de… trist, culmea, ştie că am dreptate şi merg mai departe şi-o spun direct, în felul meu : dacă citind acestea va zâmbi a… mine, se cheamă că-i semn bun, un Licăr, dacă nu, nu.
    respecte,
    Sibilla

  89. 90 Aya noiembrie 7, 2009 la 7:33 am

    @

    Neutrino

    UN PERSONAJ FASCINANT

    Am incercat sa ma stapanesc, in sensul de a nu interveni in schimbul de replici dintre tine si Instalatorul, dar ultima dintre ele (iti apartine) a fost mult prea atractiva.

    Am citit, la timpul potrivit, textul lui Dragos Paul Aligica despre Vladimir Tismaneanu. Bun, echilibrat, inteligent, cu orizonturi care se deschid din ele insele- text pe care, fara doar si poate, si-ar fi dorit si altii sa il fi scris.

    Dincolo de valoarea indiscutabila a analizei- asupra acesteia putem discuta, in ceea ce ma priveste, cu mare placere- imi este imposibil sa ma asociez unei anumite parti concluzive, legate de omul Tismaneanu.

    Inteleg foarte bine – si sunt de acord- ca in cazul unei personalitati de statura sa intelectuala, dezbaterea publica ar trebui sa poarte asupra ideilor si operei sale. Sigur ca atacurile imunde carora le-a fost supus nu doar ca nu imbogatesc spatiul ideilor, dar il maculeaza si, pe de alta parte, il vaduvesc de un valoros posibil schimb de opinii.

    Dar, in mod cert Dragos Paul Aligica ar fi de acord cu mine cand afirm ca Vladimir Tismaneanu este, dincolo de varful de generatie in domeniul sau si dincolo de cel mai valoros critic al totalitarismului in „haina rosie” (am mai spus si repet: in opinia mea, mult mai valoros decat- exemplific, doar- Aron, Kolakowski, Kundera, chiar decat Adam Michnik; poate- subliniez, poate- unicul de talia lui Vladimir Tismaneanu ar putea fi Bernand Henri Levy, exemplul concludent in sensul mentionat fiind volumul acestuia din urma „Ce grand cadavre a la renverse”- 2008) un personaj fascinant.
    Nu scapa de fascinatia acestui real „personaj fara voie” nici cei care il ataca abject, nici cei care il admira.

    Modul in care este atacat omul (de fapt, personajul fara voie Vladimir Tismaneanu) ar putea face obiectul unei analize aparte.
    Este usor de observat ca toate atacurile la adresa lui Vladimir Tismaneanu par a izvora direct din patima- nefiind, ca in cazul celor care ii vizeaza pe altii (la fel de nedrept) doar o insiruire de mizerii, minciuni si epitete mocirloase, legate intre ele prin punti inabile si fracturi logice.

    Nu am facut vreodata un secret din admiratia pe care o am pentru si din prietenia pe care i-o port lui Vladimir Tismaneanu.
    Ceea ce voi afirma, in continuare, excede sinceritatea- este o (auto)observatie lucida.

    Si asupra mea, Vladimir Tismaneanu exercita o puternica fascinatie.
    Exercita fascinatie „intregul” Vladimir Tismneanu- intelectualul neputand fi separat de omul cu adevarat fermecator, captivant prin nesfarsita diversitate a gesturilor, nuantelor privirii, tonurilor vocii, necontenitul freamat al cautarii si al cautarii de sine, calda frumusete a dialogului, bucuria revarsata fara rezerve in rasul aproape copilaresc, dar si civilitatea lui care il impiedica sa replice pe masura atacurilor, uimirea (care, as spune, m-a uimit mereu) in fata mizeriei umane- pe care, doar aparent paradoxal, nu o ignora, dimpotriva. Si, deloc in ultimul rand, trainicia prieteniei pe care stie sa o daruiasca dar si bucuria deschisa cu care stie sa primeasca prietenia care i se daruieste.

    Nu voi incerca sa intru in mizera logica a celor care il ataca- dar, ca principiu, evident si in cazul acelora fascinatia functioneaza chiar daca respectivii o vor fi traducand negativ.

    Bref, daca Dragos Paul Aligica are dreptate cand propune- teoretic!- ca discutiile despre Vladimir Tismaneanu sa fie circumscrise doar spatiului ideilor, nu ma indoiesc ca va fi fiind de acord cu faptul ca acest lucru este imposibil.
    Textul lui ii contrazice- fara voie- propunerea strict rationala: in centrul sau se afla „personajul fara voie” si fascinant, Vladimir Tismaneanu.

  90. 91 blogideologic noiembrie 7, 2009 la 4:13 pm

    @ Aya
    Tu mă ataci abject ! Tot abject atacă şi Vladimir Tismăneanu protocronismul românesc, ideea lui Edgar Papu !

  91. 92 ELMMAR noiembrie 7, 2009 la 9:08 pm

    @ blogideologic

    Titi, ca de obicei nu intzeleseshi nimic.
    Aya nu te ataca abject, ci ataca un abject.
    Pricepushi?

  92. 93 neutrino noiembrie 7, 2009 la 9:58 pm

    Doamna Sibilla – va multumesc tare mult pentru interventie. Ati inteles exact-ceea-ce-am-vrut-sa-spun. Pentru moment nu va pot explica mai clar motivul profund al multumirilor mele. Va asigur ca a fost vorba de mult mai mult decat un simplu zambet. Am râs in sinea mea. Partea oarecum amuzanta vine din faptul ca micul meu sacrificiu aparent, desi se dovedeste deja util s-ar putea sa sa devina in scurta vreme inutil daca nu voi avea timpul si disponibilitatea sa-l exploatez cum se cuvine. Totusi va multumesc. De doua ori. Si va doresc o zi buna.

    Aya – din pacate sau poate din fericire Vladimir Tismaneanu nu este (chiar) singurul aflat in aceasta postura ingrata. Mai sunt si alti oameni importanti care patesc „lucruri” asemanatoare.

  93. 94 Alex noiembrie 7, 2009 la 10:23 pm

    Sa zicem ca Severin devine ministru de externe al UE, cu ce va influenta evenimentul respectiv viata romanilor? Cultura politica? Absorbtia fondurilor? Ce se va intampla cu Rosia Montana?

  94. 95 Alex noiembrie 7, 2009 la 10:52 pm

    Apelul de la Valea Plopului nu este valabil. Parintele Nicolae Tanase a trimis un comunicat prin care a infirmat „datele situatiei” prezentate, tinand sa precizeze ca el personal si fundatia n-au facut niciodata apel public la mila enoriasilor.

    Desigur, orice donatie pentru Valea Plopului este mai mult decat binevenita, dar informatiile privind contul sunt false.

  95. 96 Alex noiembrie 7, 2009 la 11:11 pm

    Mai bine cu Ceausescu, sau cu presedintii postdecembristi?

  96. 97 Aya noiembrie 8, 2009 la 2:07 am

    @

    Neutrino

    ATACURI IMUNDE CU DEMNITATEA BETIVULUI CARE IESE DIN CARCIUMA

    Suntem de acord. De altfel, am afirmat clar ca Vladimir Tismaneanu nu este unicul atacat abject (citez): „atacurile la adresa lui Vladimir Tismaneanu (…) cazul celor care ii vizeaza pe altii (la fel de nedrept)”.

    Nu voi intra in capcana ierarhizarii raului (raportandu-ma la o postare mai veche a ta, sunt tentata sa cred ca nu esti de acord cu mine- putem discuta despre asta, daca vrei; opinia mea este ca raul nu are dreptul la abordari valorice, fie si numai pentru ca nu are vocatie, in acest sens.)

    Ocolind-o, pot spune ca daca este adevarat ca Vladimir Tismaneanu nu este unicul „beneficiar” al unui imund tratament din partea unor personaje de mocirloasa extractie, este tot atat de adevarat ca impotriva sa sunt indreptate cele mai puternice si inimaginabile atacuri.
    Iti dau un exemplu in care minciuna se transforma in ridicol pur (ridicolul poate ucide, spun francezii- nu si pe acei indivizi greu calificabili printr-un vocabular la limita decentei).

    S-a afirmat, despre Vladimir Tismaneanu, ca in 1950 impusca legionari in munti, in zona Brasovului.
    Afirmatia este nu doar complet neadevarata, dar nici nu poate fi adevarata intrucat ar insemna ca Vladimir Tismneanu impusca (legionari sau orice vor mai fi voind acei aberanti mistificatori ai adevarului) LA MINUS UN AN (este nascut in iulie 1951).

    Minciuna este „construita” pur si simplu pe faptul ca, intamplator, Vladimir Tismaneanu s-a nascut la Brasov (unde se afla doctorita Tismaneanu, mama lui- „sorocul” venind cu niste saptamani inainte de termen; V. T. a venit pe lume, la Brasov, prin grija doctorului Partos- tatal lui Andrei Partos; am facut mentiunea pur si simplu pentru ca mi-am amintit amanuntul).

    Cand mincinosii fac asemenea afirmatii, dandu-si importanta, cu demnitatea betivului care iese din carciuma, inseamna ca s-a atins fundul gropii abjectiei.
    (Ma rezum la exemplul dat, pe care il consider emblematic pentru tentativa de mistificare a realitatii, fara a mai relua- caci imi desteapta un sentiment de-a dreptul satreian- toate imbecilitatile despre parintii lui care ar fi venit la Bucuresti „pe tancurile rusesti”- o minciuna cat Arcul de Triumf; tampeniile sub semnatura lui V. Alexe- caruia ma mir ca nu ii este rusine sa scoata capul in lume dupa ce s-a dovedit ca totul era o grosiera deturnare a adevarului; absurditatile flagrante lansate impotriva a ceea ce este Vladimir Tismaneanu- demonstrabil, fara putinta de tagada, prin ceea ce a scris si prin cum i-au fost apreciate ideile in mediile intelectuale; enumerarea poate continua).

    As putea spune ca, intr-un fel, Vladimir Tismaneanu a focalizat majoritatea atacurilor dure (in mod sigur si in urma faptului ca este, asa cum am mai spus, un fascinant „personaj fara voie” care declanseaza patimi in randul celor inamicali).
    Desigur, s-au mai „bucurat” si alti intelectuali de un tratament nedrept, doar nu erau sa fie „iertati” cu totii de cei a caror profesiune de credinta este calomnia, doar pentru ca exista Vladimir Tismaneanu!
    Iar daca iti este dat sa te numeri printre prietenii lui- sau cei care il apreciaza, asa cum se cuvine- devii tinta vie a celor care se intrec in a lansa proiectile din mizerie, materia in care se scalda vietuind.

  97. 98 blogideologic noiembrie 8, 2009 la 3:09 am

    Problema cu acest Vladimir Tismăneanu este că are în blogroll o mulţime de bloggeri ce fac pe faţă propagandă pro-Băsescu. Mă întreb cât anume din iubirea pentru Vladimir Tismăneanu este, la Aya, doar iubire de Băsescu transfigurată (şi cât voi mai avea eu răbdare să răspund la acest nickname Aya, care îşi bate joc de neamul românesc, la fel ca Vladimir Tismăneanu în infamul Raport ! ).

  98. 99 Aya noiembrie 8, 2009 la 5:46 am

    @

    Alex

    DIN RAUTATE SI ORGOLIU MINTI, INCERCI SA INABUSI CE E FRUMOS: IUBIREA DE OAMENI SI MINUNEA DE LA VALEA PLOPULUI

    Folosesti o foarte perversa tehnica jurnalistica in postarea ta referitoare la Valea Plopului.
    Incepi prin a infirma TOTAL mesajul transmis de mine (primit de la prieteni din radio si verificat) pentru ca, apoi, dupa ce se va fi retinut prima parte, cu puternic impact negativ, sa spui (citez): „Desigur, orice donatie pentru Valea Plopului este mai mult decat binevenita”.

    (Am mai spus si repet: astfel de tehnici parsive imi sunt binecunoscute, caci le-am folosit si eu, in presa- dar niciodata impotriva copiilor si oamenilor aflati in nevoie, care trebuie sprijiniti; stiu ce efect negativ au, nu doar in sensul infirmarii unei realitati, care, apoi, este strecurata „nevinovat” dupa ce va fi fost negata- retinandu-se negarea ei- dar si asupra credibilitatii autorului initial al stirii; comiti un imens pacat cand, din rautate si din dorinta de a-ti hrani demasuratul orgoliu, te indrepti, de fapt, impotriva unor copilasi orfani si impotriva uinor oameni necajiti, pentru care donatiile IN NATURA sunt o importanta sursa de bine).

    REALITATEA ESTE ALTA DECAT CEA PE CARE VREI SA O PREZINTI, MINCINOS.
    Parintele Nicolae Tanase NU a „infirmat datele”, asa cum spui (precizarea ta perversa este o combinatie care vrea sa duca, practic, la infirmarea postarii mele- deci, nemernicia ta este imensa caci esti in stare sa lovesti in niste copii doar pentru a ma ataca pe mine; esti had pe dinauntre si putred!) doar a precizat ca aceal mesaj nu ii apartine.

    NU A SPUS NIMENI- NU AM SPUS NICI EU- CA MESAJUL II APARTINE PARINTELUI NICOLAE TANASE.
    Mesajul este al unor oameni care au fost la valea Plopului, au vazut care este situatia si au gasit cu cale sa faca apel la solidaritatea si iubirea umana.

    Oricine citeste mesajul postat de mine vede clar ca apartine unui „grup din radio” (oameni care, dupa cum singuri spun, merg la Valea Plopului o data la doua luni si incearca sa ajute sa dainuie minunea de iubire de oameni de acolo!).

    Cu demnitate, parintele Nicolae Tanase spune ca reuseste sa se descurce cu greu, si CU AJUTORUL BINEVOITORILOR- sper sa nu trebuiasca sa iti traduc limbajul oamenilor bisericii (citez afirmatiile sale, de data asta): „Ne descurcam mai greu toamna, dar ne descurcam, –inclusiv datorita binevoitorilor carora le multumim si pe aceasta cale.”

    De ce ai atata venin in suflet incat refuzi sa vezi o realitate de o imensa frumusete a demnitatii si a iubirii aproapelui?
    Parintele Tanase creste si educa acesti copii, facand eforturi demne- dar nu de putine ori, la limita- pentru a-si implini nobila mise asumata.
    Mesajul este ca nu cerseste- lucru extraordinar, caci in frumusete sufleteasca si demnitate ii si educa pe acei copii- ceea ce nu inseamna ca, in spiritul crestin al milei si iubirii de oameni, semenii nu trebuie sa-i ajute pe cei de acoloi, motiv pentru care le multumeste (citez) „binevoitorilor”.

    Ce stii tu, om rau, despre copiii de la valea Plopului si despre cat de frumos sunt crescuti?
    Stiai ca unii dintre ei- care manifesta talent scenic- au jucat intr-o piesa de teatru, in Sala mare a Tearului Nottara (piesa a lor si pentru ei, in care se spun povesti adevarate despre ei) fondurile stranse fiind directionate catre minunea care inseamna asezamantul in care sunt crescuti si educati, cu dragoste, de parintele Nicolae Tanase?
    Ce stii despre campaniile de colectare a graului necesar pentru painea copiilor de acolo, pentru un an intreg (ele exista)?
    Ce stii, om cu suflet hain, despre colectarea de jucarii pentru copiii orfani (stii ca si acestia se joaca? ai vazut veodata licarul de bucurie uimita si usor sfielnica din ochii lor si cum li se deschid, deodata, larg pleoapele de parca ar vrea sa te soarba cu drag, cand primesc jucarii?)?

    Stiai ca la Valea Plopului gasesc adapost si copiii pe care parintii lor nu ii mai vor (nu doar cei abandonati la nastere sau fara parinti) si ca sunt primiti cu iubire, educati si crescuti?
    Ca acolo gasesc un acoperis, intelegere si mangaiere femeile maltratate, alungate de barbati iresponsabili de acasa, cu tot cu copii?
    Ca acolo e loc pentru orice necajit care isi gaseste, astfel, o mare familie?
    Ca toti copiii sunt educati in spiritul demnitatii si al respectului de sine si fata de ceilalti, fata de legile morale si ale societatii?

    Iata ce scrie cineva care a fost cu ajutoare la valea Plopului (citez):
    „Toţi, de la cel mai mic, la cel mai mare, stau cu spatele drept şi se uită curat în ochii tăi. (…)Adevărul e că ce se întâmplă la Valea Plopului este un miracol. De viaţă, de iubire, de demnitate, de suflet, de bunătate.”
    Iata ce spune cea care a fost acolo (nu cu mult timp in urma) despre nevoile celor de la Valea Plopului (care, repet, nu cersesc- dar stiu ca oamenii trebuie sa se ajute intre ei si ca iubirea intre semeni face adevarate minuni):
    „Părintele Tănase era la Văleni, dar am reuşit să stau de vorbă cu preotul taberei. Care mi-a spus că e nevoie de de toate acolo. Haine, mâncare, aparatură electronică, mobilă, lapte praf, materiale de construcţie. De toate. Dar mi-a mai spus ceva preotul. Că fiecare dintre cei care au donat acum câte ceva ar fi bine să vină să vadă cu ochii şi sufletul lor pe cine ajută.”

    Spui o alta marsavie cu intentia clara de a semana indoiala sterila (nu cea rodnica!) si de a-i indeparta pe ceilalti de la a se gandi la necajitii soartei care au gasit un camin la Valea Plopului.
    Marsavia aceea a ta este (citez dinh postarea ta): „informatiile privind contul sunt false.”
    ESTI UN NEMERNIC!
    In primul rand, acele numere de cont sunt inscrise pe o pagina asociabila uneia oiciale, cu date clare de contact (de la adresa, adresa e-mail, numere de telefon- atat ale parintelui Nicolae Tanase cat si ale colaboratorilor sai pana la detaliile esentiale despre organizare).
    IMPOSIBIL SA FIE FALSE numerele de cont inscrise acolo. Poate (desi este greu de crezut) se vor fi modificat- dar este de la sine inteles ca, in acest caz, aceste detalii se afla fie la banca, fie pot fi aflate telefonand sau transmitand un mesaj prin e-mail la una dintre persoanele de contact evidentiate pe acea pagina (oricum, la banca s-ar spune daca s-a modificat ceva).
    ESTI UN MINCINOS RAUVOITOR, CARE URASTE OAMENII!

    MINUNEA DE LA VALEA PLOPULUI ARE NEVOIE DE NOI SI DE AJUTORUL NOSTRU!

    Va adresez din nou, tuturor celorlalti, din suflet, rugamintea:
    SA AJUTAM, DACA PUTEM!

  99. 100 Aya noiembrie 8, 2009 la 5:50 am

    @

    Maximmouse

    Maxonul meu,

    Stii bine ca te iubesc, Cavalere!

  100. 101 blogideologic noiembrie 8, 2009 la 7:10 am

    În celebrul său Raport citit de Traian Băsescu, Vladimir Tismăneanu a îngropat o crimă. Cel puţin o crimă. Este vorba despre crimele comise de Lioncik Tismeneţki şi de alţii asemenea lui, împotriva românilor. Vladimir Tismăneanu nu „conştientizează” aceasta, nu se străduieşte să „conştientizeze”. Prin oficializarea Raportului Tismăneanu, „conştiinţa” lui Vladimir Tismăneanu devine totuna cu „conştiinţa” tatălui său, Lioncik Tismeneţki. O „conştiinţă” pură ca lacrima, iar nu murdară ca lacrima românului abject care nu uită resentimentele faţă de ucigaşii neamului românesc precum Lioncik şi alţii din aceeaşi categorie de alogeni. Care nu îşi văd mâinile pătate cu sângele românilor din Basarabia şi Transnistria.

  101. 102 leo noiembrie 8, 2009 la 11:52 am

    Aha, care va să zicălea n-am tras dageaba apa peste travestitul/a ce a încercat şi pe Sfinx ce a încercat acilea…
    OK, să fii jigodie şi să ataci oameni, e una. Dar să fii atât de nemernic încât să loveşti în copii…

  102. 103 Aya noiembrie 9, 2009 la 4:38 am

    @

    Leo

    Ca totdeauna, suntem de aceeasi parte a baricadei.
    Da, respectivul este un nemernic.

  103. 104 Aya noiembrie 9, 2009 la 4:41 am

    @

    Blogideologic

    Ai inceput sa aiurezi.

  104. 105 Alex noiembrie 9, 2009 la 9:11 am

    Cum va fi aparata proprietatea, integritatea fizica si psihica a romanilor dupa intrarea in vigoare a Tratatului de la Lisabona? Clanul mandatarilor va fi neutralizat in eventualitatea unificarii Europei?
    Lasati in libertate de justitie, mandatarii comit in continuare infractiuni
    Doua femei, cercetate deja in doua dosare penale dupa ce au falsificat actele mai multor locuinte pe care le-au våndut ulterior, au fost arestate dupa ce au incercat sa vånda o garsoniera cu suma de 17.000 de euro. Cele doua erau trimise in judecata dupa ce magistratii Tribunalului Bucuresti au decis ca individele pot fi cercetate in stare de libertate.
    http://www.gardianul.ro/Lasati-in-libertate-de-justitie,-mandatarii-comit-in-continuare-infractiuni-s148348.html

  105. 106 Alex noiembrie 9, 2009 la 9:15 am

    Aya, pareai o femeie normala. La dracu, n-am nimic cu mata, dar nu stiu sa comun cu cei care sufera de mania persecutiei.
    Legat de Valea Plopului individ a raspandit pe net mesajul pe care l-ai postat. A doua zi imediat, Parintele Nicolae Tanase a infirmat personal informatiile care circulau neavenit, precizand totodata ca el si institutia n-au apelat niciodata la mila publica.

    Unde am pledat eu femeie impotriva iubirii de oameni? Concluzia mea era sa nu se dea bani? Dimpotriva, am subliniat ca orice ajutor in contul asezamantului este mai mult decat binevenit.

    Precizarea a fost din partea fundatiei. Am citat comunicatul parintelui Nicolae Tanase. Parintele loveste in copii?

  106. 107 leo noiembrie 9, 2009 la 9:56 am

    Aya,
    da. de partea bunului-simţ elementar. pentru că stridenţele zgîrie. retina, timpanul, sufletul ce se nimereşte în calea agresivităţii unor creaturi pe care, oricât mi-aş gumilastica empatia, nu pot să pricep de ce se străduie atât să stârnească oripilarea, insistând să predice unor enoriaşi care, nu numai că nu-s ai lor, dar îi chiar repudiază. nu ştiu, eu unul n-aş rezista cinci minute într-un loc în care mă simt în plus, necum să mă dea cineva afară pe uşă şi eu să intru înapoi pe fereastră; ori, şi mai şi, cum fac cele mai josnice fundături ale spiritului de mişună p-acilea, să intru în casa unui om doar pentru a-l înjura şi a-i împroşca musafirii cu zoaiele ce le ţine loc de sânge în instalaţii.
    alţii nu, o ţin ca gaia maţu… şi nici măcar nu-s în stare să facă diferenţa între creştin şi cretin, când noi le spunem că suntem una, ei ne iau mereu de alta, şi se aşteaptă să tot întoarcem şi celălalt obraz, tot ei arătându-se şocaţi când se aleg cu o binemeritată pereche de palme aplicate cu şpiţul!
    asta e, dacă-i musai, cu plăcere, îmi trag cizmele de gumă, fix ca catindatu în gumari pe care, pare-mi-se, prin auto-abandon ANeul l-a făcut ceea ce n-ar fi ajuns altfel niciodată, adicătelea prezident (Dumnezeu cu mila ce-o mai ieşi şi din asta… 😦 ), şi mă apuc la rânit dupe bălegători… asta-i viaţa!

  107. 108 Aya noiembrie 10, 2009 la 2:16 am

    @

    Leo

    Uneori, simt ca innebunesc!
    Am senzatia ingrozitoare ca totul pare atins de blestemul legendei Mesterului Manole.
    Vorbesc cu tine- caci tu esti, intr-adevar, cel mai mare incapatanat din cati am cunoscut pe lume.
    Spune-mi sa ma incapatanez si eu, in continuare, caci intr-o zi se va plictisi si blestemul asta sa tot batuie, demolatoriu, peste tot!
    Spune-mi, te rog!

  108. 109 leo noiembrie 10, 2009 la 9:44 am

    Aya,
    mamă dragă, deşi ştiu că nu aveai intenţia, tocmai mi-ai făcut un compliment mai „greu” ca un univers de găuri negre supermasive.
    apăi de la un aşa ireconciliabil fan ANeul cetire să aflu că se-ntâmplă să fiu – fie şi aparent, fie şi doar pentru o efemeră clipă – în vreo (d)răcească materie superior „Arogantului”… ❗ asta ca să nu mai fac vorbire despre alte numeroase piscuri ori crevase ale spiritului uman cu care vei fi avut de a face într-o tumultoasă viaţă, temeinic plasată în antiteza vieţii unui pe coclauri ale vieţii rătăcitor baci…
    acu, sincer, nu ştiu alt argument mai puternic spre a rămâne (d)raci – şi precizez, pentru fraieri, că nicidecum, aşa cum s-ar crede, datul înapoi nu-i o caracteristică a zodiei cu pricina – chiar şi cei născuţi sub semnul altor constelaţii, nu ştiu decât a-ţi spune că, DA, acel DAR, nicidecum blestem, cu care a fost blagoslovit, dimpreună cu darul fluieraşului de soc mioritic, acest popor de secole încercat cu demolatori mai mult sau mai puţin cacealmişti, de vânzători mai mult sau mai puţin ieftini, sunt ancore ce l-au ţinut aici, temeinic ancorat la umbra Sfinxului, indiferent câte potopuri ori vijelii au purtat spre aiurea ape ori praf de nouri. şi, DA, e sigur mai peren decât vânturile-valurile, pentru că e plămădit din suflet. sufletul aerului ce bate de dincolo de piatră, sufletul focului ce răzbate din doina fluieraşului de os, sufletul apei ce izvorăşte dintr-o peşteră… anume… şi toate contopindu-se în sufletul unuia şi aceluiaşi pământ…
    ş-apoi, mai ştii tălică pe cineva mai temeinic ancorat, chiar ancoră fiind, decât pe ardeleanul baci şi pe tine, măi… ANĂ?

  109. 110 Aya noiembrie 10, 2009 la 11:26 pm

    @

    Leo

    Gata! E bine ca esti aici.
    Mi-ai redat increderea in benefica incapatanare.
    Uf! la drum ca mai e de mers!

  110. 111 leo noiembrie 11, 2009 la 2:09 pm

    mda… să vezi pe bucurii ascunse le procură cestia asta masochiştilor cu „boltă palatinală orange”, ca să mă esprimez ielevat… 😆
    http://mihaighenceanu.blogspot.com/2009/09/vom-fi-inconstienti-sau-sado-masochisti.html


Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!