Raspunsuri

Traian Basescu ajuta presa? Surprinzator sau nu, declaratiile ultimelor zile ne spun tocmai acest fapt. Media are nevoie de subiecte rafinate, de dezbateri, care sa nu permita alunecarea in subiecte degradante si compromise moral precum modul in care Elena Udrea cheltuie banii statului prin Ministerul-sinecura al Turismului, sau diverse suspiciuni referitoare la Mircea Basescu, sau faptul ca mai multe organisme internationale au comentat masurile anticriza intreprinse in Romania drept unele din cele mai slabe din lume, sau alte subiecte ale subsolului moralitatii autohtone.

Traian Basescu este arhanghelul presei politice din Romania si face tot posibilul pentru a o convinge sa se intoarca de la caile sale gresite, care vizeaza scoaterea la iveala a afacerilor murdare ale oamenilor din jurul presedintelui. Nu acestea trebuie sa fie informatiile in jurul carora alegatorii sa aleaga viitorul presedinte. Traian Basescu are nevoie de un mediu antiseptic moral pentru a mai lansa un scenariu conflictual. Din pacate, metoda simpla, de a nu face nazbatii, nu-i este la indemana. Din acest motiv, sunt necesare metode alternative. Cea mai cunoscuta, numita in SUA metoda red herring, este cea a lansarii unor teme mici, dar colorate, care sa hipnotizeze presa si alegatorii suficient de mult timp.

Traian Basescu are nevoie ca timpul sa treaca mai repede pana la alegeri. Noi avem nevoie ca timpul sa treaca mai repede pana la alegerea unui nou presedinte.

ALM, da, poate ca PSD nu a luat cele mai bune decizii in ultima perioada, insa nu cred ca nu ne-am pronuntat impotriva impozitului forfetar. Am argumentat in repetate randuri impotriva acestei forme a impozitului forfetar si impotriva aplicarii sale intr-un an de criza economica puternica, precum acesta. Masura a fost adoptata la insistenta premierului, ca si PDL sa castige vizibilitate cu o masura anti-criza. Din pacate, ideea a fost slaba si slab aplicata. In schimb, printre ideile propuse de Departamentele PSD este si renuntarea la impozitul forfetar, care nu a fost acceptata, dar si scutirea impozitului reinvestit, restructurarea ANAF sau adoptarea legii responsabilitatii financiare.

Alex, renuntarea de catre administratia americana la scutul anti-racheta risca sa devina o tema falsa. Dupa cum afirma si Robert Gates, renuntarea la acest scut stabil poate fi echilibrata de apelul la altfel de solutii anti-racheta, mobile, care acopera mai bine continentul european si zonele sensibile. Personal, nu cred (sau, in orice caz, sper…) ca incalzirea relatiilor dintre SUA si Rusia  nu inseamna racirea relatiilor dintre SUA si UE. Imi place sa privesc politica internationala din perspectiva unui joc cu suma nenula, unde se poate castiga fara a a provoca pierderi de cealalta parte. Sunt sigur ca orice ALT ocupant al fotoliului de la Cotroceni ar fi de acord cu mine.

Carcotasu, ai dreptate. Traian Basescu a capatat experienta in a convinge oamenii ca este de-al lor, prin participari la sarbatori campenesti sau alte activitati bucolice, iar PSD a incercat intotdeauna sa duca niste campanii mai degraba orientate pe idei. Iti inteleg frustrarea foarte bine, dar sunt consecvent in a spune ca prefer ca oamenii sa voteze pentru motivele potrivite, chiar daca acest lucru inseamna ca pot fi si alegeri stranse sau chiar pierdute. Ca om politic, dupa cum spun specialistii in comunicare politica, ai intotdeauna tentatia populismului de fatada, doar pentru voturi. Cat de bine ii rezisti si ce oferi in schimbul sau este catalizatorul valorii tale. Traian Basescu a castigat alegerile in 2004, insa nu poate pacali la nesfarsit prin simpla mimare a atentiei si inteligentei. Sper ca acesta sa fie un argument puternic pentru oricine va intinde mana dupa buletinul de vot in aceasta toamna.

Augustin, daca aerul e rarefiat la Cotroceni imi imaginez ca nu se datoreaza inaltimii morale la care s-a ridicat in ultimii 5 ani locatarul palatului. Personal, imi imaginez ca peste nu mult timp lucrurile se vor schimba acolo si voi putea sa-i vizitez din nou gradina impresionanta. Voi incerca in curand si-ti voi spune cum a mers.

Vasile, ai dreptate ca Traian Basescu a urmarit, cel putin la nivel declarativ, simpatiile de trend ale dezbaterilor publice. Cert este ca, in politica internationala, trendurile nu sunt suficiente. Daca pe plan intern a functionat cateodata, conflictualitatea in diplomatie risca sa fie fatala. Problema este ca, in acest moment, deciziile lui Traian Basescu pe plan extern vor ghida relatiile noastre cu puterile importante ale lumii in urmatorii ani. Iar in acest context, greselile se platesc foarte scump si in foarte mult timp. Sunt, daca vreti, chiar mai periculoase pentru viitorul Romaniei decat imprumuturile la FMI.

P.S. pasiunea ta pentru instrumentele muzicale este demna de o cauza mai buna. Pe acest blog, te apreciez mai mult pentru argumentele si ideile tale totusi.

Batranul intelept, una dintre marile probleme ale politicii actuale este faptul ca unii politicieni, dupa modelul Traian Basescu, reusesc sa modifice perceptia populatiei asupra procesului democratic. Miza este sa convinga oamenii normali ca toti politicienii sunt asemeni lor, deci un vot pentru unul dintre ei nu difera cu mult de un vot pentru un altul. Astfel, este incurajat si absenteismul apatic, care creste sansele ca frauda sa schimbe rezultatul final in alegeri. Totusi, din istoria ultimilor 10 ani, nu ma tem sa spun ca se vede o diferenta importanta intre modelul Traian Basescu si modelele anterioare, de presedinte sau de premier.

Costi, risc putin si am sa amintesc despre povestea Asinului lui Buridan, care a murit de foame pentru ca nu s-a hotarat care dintre cele doua stive de fan ii era mai aproape. Arareori exista state care isi permit sa cada in contemplarea propriei lor maretii, tocmai pentru ca sunt concentrate pe imbunatatirea ei constanta. Asupra acestui fapt trebuie sa ne hotaram inclusiv noi. Singura noastra sansa este de a gasi un obiectiv unificator, in jurul caruia sa raliem cetateni, politicieni si presa. Un astfel de exemplu a fost integrarea europeana in mandatul meu. Cel mai apropiat obiectiv de acest gen reusit de Traian Basescu este propria sa mazilire din fruntea statului. Eu ii urez succes.

Fane, autostrazile nu sunt animale salbatice, deci este evident de ce nu sunt imblanzite de tumbele si dansurile ritualice ale lui Traian Basescu. Dupa cum ati mai auzit, pentru Traian Basescu autostrazile nu au sens. Nici macar unul, ca sa fie o autostrada cu sens unic.

Frank Zapa[KING], atitudinea de vadita superioritate nu tine loc de argumente rationale. Stiu ca nu erau o problema pentru tine in trecut. S-a schimbat ceva intre timp si te putem ajuta noi sa-ti revii?

ELMMAR, spui ca tinta lui Traian Basescu cu initiativa legalizarii prostitutiei ar fi sa se aprinda felinarul rosu la Cotroceni. Sper ca din toamna sa nu mai fie nevoie de un astfel de felinar. Nici in tara, nici la Cotroceni, eventual intr-o dezbatere publica, dupa prezentarea sfarsitului crizei financiare in Romania.

Maximmouse, interzicerea comisiilor prezidentiale ar insemna sustragerea jucariei principale a lui Traian Basescu in jocul de-a democratia. Comisiile sunt formate din experti care nu ar iesi din cuvantul partidului, dupa cum se vede si din traseul lor politic, iar meritele executive sunt asumate de vremelnicul presedinte, precum in cazul reformei invatamantului. Aceste comisii nu sunt regretabile pentru ca cerceteaza si emit ipoteze, ci pentru ca-i permit lui Traian Basescu sa se portretizeze ca suma puterilor in stat, desi, dupa cum bine spunea Augustin, nu are nici drept de initiativa legislativa.

Mariane, lectiile lui Traian Basescu sunt pentru Emil Boc sau alti domni din PDL. Am pretentia ca, in termeni de bun simt, inca nu s-a scris manualul dupa care  vremelnicul  presedinte ar putea oferi lectii. Poate doar daca este vorba de o carte de comunicare in perioada campaniei electorale.

Ioana Stefan, impozitarea graduala este o masura de stanga, pe care am sustinut-o in repetate randuri. Mi-e teama ca exista un mare curent de entuziasm in elaborarea de noi legi in randul PDL. Din pacate, acesta nu e dublat si de dorinta de comunicare cu partenerii de guvernare sau cu specialistii sau, pe alocuri, chiar cu ratiunea. E unul dintre simptomele campaniei electorale, pe care trebuie sa o vindecam in toamna.

Mihnea Georgescu, imi pare rau ca te contrazic, dar nu cred ca o guvernare de dreapta – oricat de autentica sau pretioasa – este o solutie pentru Romania in aceasta situatie. In schimb, cred ca este necesara o guvernare de stanga, care sa stimuleze intoarcerea la crestere economica si sa continue lupta impotriva saraciei celor multi, prin masuri de asistenta sociala si nu numai. Bineinteles, este nevoie si de o guvernare competenta, indiferent de ideologie. Totusi, in virtutea ultimilor 20 de ani, cred ca suntem de acord ca stanga este singura care a preluat Romania intr-o situatie dificila si a adus-o intr-o situatie buna.

Instalatorul, dadaismul este totusi un curent cultural important al secolului trecut. Orice asociere a lui Traian Basescu cu dadaismul, chiar si politic, ar fi un pas inainte. Mi-e teama insa ca, la fel cum am spus in repetate randuri, Traian Basescu nu are un plan sau o strategie politica, ci un interes politic si nevoia de a subjuga. De aceea, a fost si este imprevizibil pentru un om apropiat de idealurile democratiei. In multe feluri, domnul presedinte fascineaza precum curentul Dada, insa este total lipsit de substanta acestuia.

P.S. Cred ca cel mai bun exemplu de disonanta cognitiva ar fi daca Traian Basescu ar incepe sa citeze din Blaga. Nu din Vasile, ci din Lucian.

 George Serban, ipostaza de lider de opinie este una cu un grad foarte mare de responsabilitate. Pentru ca unii oameni sunt in mod natural lideri si reusesc sa inspire pe altii le acorda o importanta crescuta. In istoria democratiei, marile schimbari s-au datorat acestora. Ceea ce se uita insa, este ca nu toate aceste schimbari au fost pozitive. Sa ne amintim de aportul lui Heidegger la nazism sau de aportul lui Sartre la comunism. Important este ca responsabilitatea aceasta sa fie luata in serios, nu expediata cu nepasare, sub pretextul „sunt un singur om, pot sa votez o singura data”.

PS Am ajuns ieri la Strasbourg, pentru reuniunea de toamna a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei. Multe subiecte tensionate : alegerea noului secretar general, situatia din Georgia si respectarea angajamentelor asumate de Rusia, alegerile din Moldova, alegerile din Bulgaria etc.

82 Răspunsuri to “Raspunsuri”


  1. 1 Alexandru septembrie 28, 2009 la 7:41 am

    Fara comentarii!

  2. 2 Alexandru septembrie 28, 2009 la 7:54 am

    Chiar daca supar pede-LEII,repet:,,romanii s-au saturat de scandaluri ,certuri si minciuni din dec. 2004 pina acum cu un asemenea ,,prezident”,de aceea vom avea[sunt convins] alt presedinte ,anul asta”si ii rog romani sa mearga la vot in numar cat mai mare pe data de 22 noiembrie.[,,Am trait bine,ne ajunge de atata bine din sloganul cu pricina ,asa ca……………………………………………………………………………………………………………………………,,ROMANIA TREZESTE-TE!

  3. 3 Vio Bota septembrie 28, 2009 la 7:59 am

    Domnule Nastase, eu sunt linistit, au revenit emisiunile BINGO pe tv deci poporul are un nou „drog”. emisiunile astea, semne ale saraciei, au avut succes in guvernarea CDR si au disparut in guvernarea dvs…Relevant, nu?

  4. 4 Mihnea Georgescu septembrie 28, 2009 la 8:24 am

    @nastase

    Mulţumesc pentru răspuns! Cazul guvernării de după 2000 este real. Creşterea economică a continuat însă şi în perioada guvernării liberale, dacă este să fim obiectivi şi ar mai fi continuat, dacă nu era Criza internaţională.
    Acum însă statul social a devenit un lux, nu mai este viabil economic. Istoria nu se mai poate repeta, nu este aceeaşi situaţie ca în 2000. O guvernare de stânga nu ar face decât să ne afunde mai rău în criză, finanţând ineficienţa.
    Totuşi, aveţi şi dumneavoastră dreptate, deoarece creşterea salariilor şi a pensiilor ar duce totuşi la creşterea consumului şi, în consecinţă, la relansarea economică.

    Concluzia aţi tras-o chiar dumneavoastră: „Avem nevoie de o guvernare competentă, indiferent de ideologie.”

  5. 5 Alexandru septembrie 28, 2009 la 8:25 am

    SUCCES DOMNULE NASTASE !SUCCES SI UNITATE IN PSD!SUCCES IN ALEGERILE DIN TOAMNA!

  6. 6 ALM septembrie 28, 2009 la 8:34 am

    Multumesc pentru raspuns, domnule Nastase. Aveti dreptate, PSD-ul s-a pronuntat impotriva impozitului forfetar. Ca si mine, ca si alte sute (mii?) de intreprinzatori cu firmele in regim de supravietuire. Si cu aceleasi efecte! Fie ca erati la guvernare, fie ca nu eram, rezultatul a fost acelasi: un bir aplicat in dispret fata de legile elementare ale economiei in criza. La noi, a fost relativ simplu: am suspendat firmele si v-am trimis someri pentru asistare. La dvs este mai complicat: ati luat bile negre, care se vor contoriza la urmatoarele cateva alegeri. Fiindca, oricate lamentatii si incantatii veti face, SUNTETI LA GUVERNARE!

  7. 7 blogideologic septembrie 28, 2009 la 8:55 am

    În măsura în care mi se va îngădui, voi continua să postez comentarii economice pe blogul acesta. Acum, despre tematica pur simbolică a conferinţei G20 de la Pittsburgh. /Poziţia dominantă a dolarului era dată de puterea economiei americane. Iar locul dominant în asigurarea puterii economiei americane era dat de consumul interior. Odată cu sărăcirea populaţiei, a scăzut foarte mult şi consumul interior. Chiar dacă un sondaj recent arăta că reţeaua de distribuţie Wal-Mart simbolizează cel mai bine America, ne putem întreba dacă acesta nu-i doar un reflex nostalgic faţă de exuberantul consum al populaţiei din trecut. Iar ultima conferinţă G20 de la Pittsburgh, unde au participat lideri ai unor ţări ce reprezintă 85% din PIB-ul mondial agregat, a preferat să abordeze o tematică simbolică, nu o tematică instituţională. Oricum, ultima conferinţă G20 nu şi-a propus să împiedice declanşarea unor războaie monetare.

  8. 8 instalatorul septembrie 28, 2009 la 9:15 am

    Pentru pasul inainte trebuie sutul in fund – si trebuie sa i-l dea cineva. Poate poporul roman.

  9. 9 Larisa septembrie 28, 2009 la 9:42 am

    Dl nastase,

    Va invit sa cititi si ultimul meu articol:
    http://nordiclarisa.wordpress.com/2009/09/28/ladies-agreement-club-egalitate-de-sanse/
    si va solicit sprijinul pentru reasezarea societatii romanesti pe principii valorice.

    Doresc sa transmit un mesaj si scriitorilor dvs iar acesta se numeste : Admiratie

  10. 10 instalatorul septembrie 28, 2009 la 9:46 am

    Declaratie a lui Sean Maloney, vicepresedinte al Intel: Our business is do or die. Cam asa ar trebui sa declare si Romania, ori macar guvernul Boc.

  11. 11 instalatorul septembrie 28, 2009 la 10:15 am

    Tocmai am aflat ca s-au acordat premiile „Top 10 Greatest Inventions of 2008” ale armatei americane. Cum noi nu avem asa ceva, poate sa se organizeze ceva similar, anual, la Mizil, sub patronajul dlui Nastase. S-ar putea incepe chiar din acest an, spre sfirsitul lui octombrie. Gasiti detalii despre realizari la http://news.cnet.com/2300-11386_3-10001607.html?tag=rtcol;inTheNewsNow

  12. 12 Parmalat septembrie 28, 2009 la 10:17 am

    Basescu l-a demis pe Dan Nica. Poate acum o sa avem coloana vertebrala.

  13. 13 Alexandru septembrie 28, 2009 la 10:19 am

    Adevarul supara omul ,indiferent ce rang social are.Pace tuturor!

  14. 14 Vasile, septembrie 28, 2009 la 10:43 am

    Domnule Adrian Nastase,
    Da ,da buna gluma cu asa zisa „pasiune” a afonului Vasile pentru instrumentele muzicale….
    Ca sa ma indentific cit de cit precizez ca imi displac instrumentele de suflat sau de percutie in special din cadrul fanfarelor.Si daca va plac ideile ar trebui sa recunoasteti ca aceste instrumente in cadrul aratat de mine,estompeaza gandul, ideea.

    PS.
    Cu doua zile in urma un amic ,cunoscindu-mi pasiunea” m-a obligat la un pariu evreiesc. El merge pe Dl. Geoana, eu merg pe ce vad , pe Basescu.
    Pariul ar fi ca daca iese Geoana eu trebuie sa asigur o masa la „n” invitati cu caterigul complet al meu.Daca nu iese Geoana atunci amicul meu fiind foarte suparat si foarte afectat , moraliceste vorbind este pedepsit si nu mai are nici o obligatie. Eu sunt bun la paguba si am tinut pariul.
    Daca iese precum presupunerea amicului meu , cred ca o sa ne revedem la masa respectiva, daca nu nu, cine stie la vre-o nunta adevarata si nu una politica.
    Acum demiterea lui Nica indica clar ca PD-Leul nu se joaca cu alegerile si ca doresc CASCO cu toate riscurile asigurate!

  15. 15 Petre Naidin septembrie 28, 2009 la 10:49 am

    Sa se aplice in Romania si Codul european de securitate sociala al Consiliului Europei, adoptat la Strasbourg la 16 aprilie 1964-ratificat de Legea 116/2009 ! Totul pentru:Ingrijiri medicale ;Indemnizatii de boala ;Prestatii pentru somaj ;Prestatii de batranete ;Prestatii in caz de accidente de munca si boli profesionale ;Prestatii familiale ;Prestatii de maternitate ;Prestatii de invaliditate ;Prestatii pentru urmasi ;etc.La actiuni energetice-
    http://eficientaenerg.wordpress.com/

  16. 16 Cârcotaşu septembrie 28, 2009 la 11:06 am

    Da, aveţi dreptate, în condiţii normale e preferabil să se voteze ideile şi nu figurile. Suntem acum însă în condiţii normale? Categoric nu.
    Obiectivul principal al acestor alegeri îl văd a fi pe cel al terminării acestui coşmar, or asta, dacă ţinem cont chiar, sau mai ales, de ideile exprimate de contracandidaţii săi, se anunţă a fi un obiectiv… prea îndepărtat. Ce rămâne? Votul negativ care a funcţionat fără greş până în prezent.
    Altfel, în timpul guvernării dv. n-aţi ştiut nici măcar să vă vindeţi marfa şi aţi văzut ce succes a avut campania negativă. Pregătiţi-vă să priviţi în continuare cum va fi resuscitată propaganda corupţiei guvernării Năstase.
    Spunea Instalatorul, pe blogul său, că în starea de izolare în care a adus Băsescu ţara, ţinând cont de semnalele ce vin în ultima vreme din afară, inclusiv „pas”-ul dat de administraţia Obama (tot revin la termeni de la masa verde), realegerea lui Băsescu ar dovedi de-a dreptul inconştienţă din partea electoratului român, ne-ar creea şi mai mari probleme pe termen lung, după cum deja avem.
    Există semne pentru a fi optimişti?

  17. 17 Vasile, septembrie 28, 2009 la 11:27 am

    ALM,

    Impozitul pe cistig , gradual, se indentifica cu o masura de stanga pe undeva anti-antreprenoriala . Ca intreprinzator impozitul forfetar ar trebui sa va bucure nu sa va intristeze. Cu toate efectele negative si riscurile normale,impozitul forfetar a fost singura ,aparent, masura chibzuita a lui Basescu-Boc,s-a asigurat o minima plata la buget sau dupa lege au fortat inchiderea sau suspendarea activitatii respective.
    Se tot trambiteaza ca s-au inchis mii de firme, adica ce doriti sa-mi spuneti ca ti o firma doar la „plesneala” ca sa te dai intreprinzator nu cumva ca sa-ti acoperi prin firma propriile cheltuieli casnice si sa-ti diminuezi datoriile catre stat?
    Romania nu este pregatita ,politic,moral ,economic pentru o plata a impozitului pe cistig gradual.Nu suntem nici Suedia nici Norvegia ca sa nominez apropriatii nostri europeni, si sa-i uit de cei de peste ocean pe
    canadieni, aceia care la castigurile provenite din activitati extra-salariale,
    li se calculeaza automat inainte de impozit, TVAul pe suma provenita suplimentar din alta activitate.

  18. 18 nordiclarisa septembrie 28, 2009 la 11:34 am

    scuzati litera mica din nume rectific Nastase

  19. 19 Alex septembrie 28, 2009 la 11:53 am

    @AN
    Absolut. In relatiile interumane, am crezut si cred in continuare ca imi pot realiza interesele fara a-i lua painea/sursa de existenta a celui cu care intru in contact. N-am privit niciodata viata ca pe o jungla in care „pestele cel mare il inghite pe cel mic” in logica lui „Ori eu, ori el”. Tot astfel la nivelul colectivitatilor, CRED CA ESTE SPATIUL PENTRU TOATA LUMEA, este posibila si realizabila o lume care sa ofere perspective de dezvoltare si Occidentului, si tarilor din spatiul est-european, si popoarelor si civilizatiilor din spatiul ex-sovietic, si Rusiei, si tarilor asiatice etc. Depinde ce intelegem concret prin „a pierde” si a „castiga” in noul context geopolitic (voi continua mai tarziu discutia deschisa mai sus de catre blogideologic).

  20. 21 gigi septembrie 28, 2009 la 12:14 pm

    Constat ca pe acest blog a inceput sezonul marilor demascari.Dupa mii de postari pe acest blog,cele mai multe complet inofensive,Blogideologic a fost demascat,cu dovezi irefutabile,ca fiind legionar si fascist.Cine s-ar fi gandit la una ca asta!…Mai mult,Augustin este Simonca,sau invers.La concurenta cu baciul Leo-aici lucrurile nu au fost definitiv transate.Pana si presedintele Basescu a fost demascat pe blog,postand sub acoperire,intre doua uischiane,probabil.
    Lucru imbucurator,vigilenta este in crestere.Pacat ca nu prea mai stii „who is who”…

  21. 22 Maximmouse septembrie 28, 2009 la 12:22 pm

    Stimate Domnule Prim Ministru,

    Va multumesc pentru raspuns! Cred in continuare ca aceasta componenta a comisiilor prezidentiale ar trebui mai intens popularizata de catre presa, opozitie si psd. de ce sa-i lasam sa evolueze intr-un semianonimat manos, din care nu vor iesi niciodata tavaliti destul, astfel incat sa nu mai scoata capul dupa caderea tiranului.Societatea romaneasca trebuie sa se primeneasca! episodul asimetricu are si un avantaj: a scos la suprafata toate gunoaiele! acestea nu trebuie lasate sa incerce sa se reomogenizeze in societate , dupa aceea.

    Imi face placere sa remarc ca jocul devine din ce in ce mai strans!

    Parerea spectatorului despre evolutia lui D.Nica: IMPECABILA!

    Am vazut cu placere cum le-a taiat sistematic sursele de finantare ,din infractionalitate, pdlistilor.Sa mentionez numai 2 : traficul de tigari , traditional de la inscaunarea ca primar a asimetricului, excrocarea de bani din carduri…vezi banda cu capatana la Craiova…si inca mai multe pe care nu le mai zic acuma.

    Care a fost riposta jivinelor neamului? RAVASIREA MAFIILOR INFRACTIONALE fidele si create chiar de pd. Au inceput jafurile cu mana armata, sau fara, batai intre clanuri tiganesti, diferite sabotaje etc.

    Amuzant, pana la urma, cand D.Nica s-a exprimat cu privire la turismul electoral, pdlebii au sarit sa-si puna mana in cap!

    Asa….jocul devine din ce in ce mai fierbinte.

    Solutiile sunt desigur numai doua [2] :),mari si late!

    A doua este dependenta de liberali…asa cum e mai rau.Din primele declaratii liberale, nu semneaza motiune de cenzura si se mai gandesc daca si cum vor vota motiunea.Observati ca ei sunt specialisti numai in motiuni care nu au sorti de izbanda…

    O discutie cu Crinul?Hmm, nu stiu in ce masura se poate avea incredere….sa ne gandim putin: PNT a fost halit de asimetric. PNL, NU! Cine a fost partidul locomotiva a aliantei antinationale DA care a adus la putere dictatura asimetrica?? PNL?DA! Figura pe care au facut-o dupa legislative temporizand , sau emitand pretentii exagerate in perspectiva unei guvernari PSD-PNL.Acest aspect, l-am analizat mult…plasarea pdlebei in opozitie, ar fi fost desigur, un nou bilet , garantat, pentru asimetric la Cotroceni…desi…se puteau promova legi interesante, sari peste criza etc.e de gandit.

    Acum, insa, PNL, tre sa fie decis! Toti pnlistii nepenali, ba chiar si cei penali, de ce nu, tre sa tina aproape …iar chestia cu un psd fara Van Ghelle, ar putea fi un partener de guv, dupa prezidentiale…asta chiar este mare tupeu, dar un pnl fara sa zicem tariceanu, patriciu, rusanu, n-ar fi mai credibil?:)

    Nu zic mai mult, nu vreau sa devin obositor…totusi, actualul guvern in postura de guv. de tranzitie, cu bocul prim ministru , pentru ultimele 2 luni din cariera sa:), nu ma deranjeaza, ba chiar, cu berceanu si videanu la comisii, mi se pare chiar, agreabil! 🙂

    Va doresc SUCCES! Nu-mi multumisti, e de rau augur, si de asemenea nu sunt dezinteresat de loc, vreau sa-mi fie bine, mie, neamurilor si neamului meu romanesc, e bine?ESTE:)

    Cu stima, si cu bune nadejdi, Maxi!:)

  22. 23 instalatorul septembrie 28, 2009 la 1:26 pm

    MULTIVOTUL, AUTOCARELE SI COALITIA.
    Decizia prezidentiala de inlaturare a dlui Nica are trei cauze vizibile: cei 3000 de votanti multipli la europarlamentare, semnalarea imposibilitatii de gasi un autocar pentru ziua alegerilor prezidentiale si dorinta prezidentiala de a da afara PSD de la guvernare.
    Decizia amplifica banuielile ca acei 3000 de votanti multipli ar fi votat pentru fiica prezidentiala.
    Decizia amplifica banuielile asupra considerarii ministerului turismului ca minister al alegerilor.
    Decizia amplifica banuielile ca PSD trebuie sa plece el de la guvernare, ca presedintele sa ii arunce in spate toate esecurile guvernarii.
    Daca e bal, bal sa fie: jos guvernul! Jos Basescu!

  23. 24 Alexandru septembrie 28, 2009 la 1:56 pm

    TOV. BASESCU,tov,Blaga,tov.Boc,Berceanu[accidente la cfr,multe,dar nu-l demiteti,de ce????] si compania celor fara de doctrina [pardon aveti doctrina:-,,perfidia,ipocrizia,siretenia,toate avaluate in LEI,rezultind-pede-LEII lu’Base+cele doua dama-UdRitzi,care fac praf leii ministerelor respective ] noi ,,poporul”,asistam neputinciosi la glumitele voastre,va rog respectuos ,,LASATI-NE”si duceti-va oriunde,dar nu luati decizii sfidindu-ne.Chiar,ne luati drept prosti.Poate suntem ,,prosti,dar suntem multi”.AJUNGE cu ,,prosteala grosolana,caci nu mai tine!”SA TRAITI BINE!Mai crede cineva din ,,POPOR”,oare?

  24. 25 Alexandru septembrie 28, 2009 la 2:16 pm

    E cenzura cumva,asta intreb pt. a nu mai scrie.Multumesc!?

  25. 26 Ioan septembrie 28, 2009 la 2:32 pm

    Este criza; ce vremuri traim. Ieri, la Cluj Napoca, s-a inaugurat Bazinul Olimpic, cu tribune ce pot rivaliza cu cele de la Praga. Urneaza, evident tot la Cluj Napoca, inaugurarea Filarmonicii. Stadionul Municipal din Cluj Napoca, se va iaugura in aceasta toamna printr-un eveniment prilejuit de vizita in Republica Transivania a unui star pop. In primavara se va inaugura Sala Polivalenta din Oradea. Acum se executa lucrarile de finisaje si placari exterioare, alei de acces, finalizarea lucrarilor premergatoare operatiunilor de racordare a utilitatilor. Lucrarile la stadionul Lia Manoliu, din Bucuresti, s-au oprit din lipsa de fonduri.

  26. 27 Augustin septembrie 28, 2009 la 2:41 pm

    @ Gigi
    Pentru binele public, pentru a evita aglomeratia si concurenta, eu recunosc ca sint … mistret!
    SA VOTATI BINE!

  27. 28 Razvan Sidoreac septembrie 28, 2009 la 2:48 pm

    am informatii ca la congresul de pe 2 octombrie se pregateste debarcarea lui Geoana. e asa? (intrebare retorica: chiar de a-ti vrea sa imi raspundeti nu mi-ati spune)

  28. 29 Ioan septembrie 28, 2009 la 2:50 pm

    @ nota

    Parlamentarii din judetele transilvane, (centristii) fiind prin excelenta transpartinici, (inclusiv cei ai udmr) nu sunt interesati de probleme referitoare la regiunile de dezvoltare, ale descentralizarii. Ei au definit, inca de acum cinci ani, care este cea mai eficienta si sigura procedura de finantare de la bugetul central a obiectivelor proritare ale zonei. (obiectivele zonei centrale sunt abordate cu proritate fata de toate celelalte obiective de investitii) Realegerea lu’ Actualu’ este conditia continuarii in acelasi ritm a lucrarilor de investitii ale zonei.

  29. 30 ramo septembrie 28, 2009 la 2:50 pm

    „ci pentru ca-i permit lui Traian Basescu sa se portretizeze ca suma puterilor in stat, desi, dupa cum bine spunea Augustin, nu are nici drept de initiativa legislativa.” Pai nu are in subordine Guvernul?:) Ma intereseaza prea putin ce initiativa are el formal. Dar asta inseamna si ca am asteptari mult mai mari.

  30. 31 Vasile, septembrie 28, 2009 la 2:56 pm

    Gigi sti bancul cu bula ?

    In sfirsit o replica pe masura , o replica adecvata a domnului Geoana ,care-l invita pe Basescu sa-si bage picioarele in apa rece! Sa o vedem si p’asta.

    Instalatorul da o motivatie , deloc absurda, plauzibila ,dar care merge la ambele capete. In sfirsit cel putin o data la patru sau cinci ani clasa munciotoare merge in paradis cu shuttle busuri.

    Sincer nu inteleg o chestie. De ce politicienii-candidatii din PSD, PNL nu propun agende de masuri multiple , de fapt promisiuni electorale ,promisiuni care sa acopere cam tot ce poate naste laboratorul de dezinformare de la Cotroceni, laborator la care observ ca a aderat pe langa servicii si Academia Romana.
    Cu ce drept Academia Romana face trafic de influenta inaintea alegerilor?

    Si o ultima chestie nu inteleg de ce politicienii se ofera in contrapartida in fata sticlei , daca nu pot raspunde adecvat si la obiect pe chestiuni simple. De exemplu acum citeva minute il auzeam pe un leader PD-L afirmand ca Dl. Nica a fost demis din cauza criminalitatii si a nesigurantei cetateanului , doi politicieni unul de la PSD si altul de la PNL si ei membri marcanti ai partidelor , nu au reusit sa-i dea o replica in direct domnului respectiv si sa-l informeze ca privind siguranta cetateanului in fiecare zi
    deraiaza un tren si Radu Berceanu nu a fost „deraiat” , sau cel putin atentionat de peremierul Boc.

    Cine a spus , Instalatorul , Sa Votati bine ? Fara sa creada cineva ,cum de fapt mi s-a reprosat ca as avea ceva cu acest domn , cred ca apelul ‘sa votati bine’ va fi preluat de Basescu si de PD-L in deserviciul ideii dorite.
    Eu chiar ii indemn pe romani sa voteze si ei o data prost ca de atata bine m-am saturat!

  31. 33 Ioan septembrie 28, 2009 la 3:19 pm

    @ nota

    In primavara s-a declansat un scandal monstru intre pedistul Blaga si pesedistul Ponta. Atunci centristul i-a cedat si lui Ponta cativa firfirici pentru un obiectiv din teritoriul aflat sub jurisdictia sa. Firesc scandalul s-a stins, dar focul arde mocnit. Blaga se bucura, totusi, de o oarecare consideratie in anumite cercuri. Este f. important de vazut cine sunt persoanele (parlamentarii) care formeaza aceste cercuri. Oricum, discretia si tacerea sunt cele doua conditii ce prevaleaza in obtinerea unei pozitii privilegiate in lista cu obiecive. Pentru toate pozitiile listei exista proiecte, finantare. Se asteapta momentul optim pentru cofinantare si declansarea procedurilor de adjudecare a lucrarilor. Pentru centristi actuala stare, dominata de scandaluri publice continuie este favorabila. Berceanu nu a reusit pana azi, sa patrunda in acest cerc. Si nici nu are sanse. Obiectivele lui nu au amplasamentul geografic agreat.

  32. 34 JR. septembrie 28, 2009 la 3:31 pm

    Răspunsurile dvs. diplomatic-optimiste la întrebări incomode, îmi crează o stare de bine: „Ştie ce ştie Adrian Năstase”! Cu riscul că ruperea protocolui PDL-PSD ar crea instabilitate politică, nu trebue să mai acceptăm umilinţa în faţa PDL! Vin alegerile imediat, vom alege alt guvern şi vom restabili echilibrul. Mai rău ca acum nu are cum să fie. Băsescu, oricum va desechilibra guvernul chiar dacă PSD nu o face.

  33. 35 kentman septembrie 28, 2009 la 3:51 pm

    D-le Nastase, mi-as dori sa va vad in locul lui Nica, in caz ca Geoana are „mandarine” (asa cum zice Ciutacu).
    Cred ca Basescu ar face apoplexie in secunda 2. :))
    Ceea ce n-ar fi un lucru rau. Numirea dvs., la asta ma refeream. :))

  34. 36 Alex septembrie 28, 2009 la 3:57 pm

    Internele, cheia alegerilor. PDL-ul detine (gratie taricelului si pnl-ului) posturile-cheie in stat: presedintia, scaunul de prim-ministru. Mai are nevoie de Interne.

    O eventuala iesire de la guvernare a psd-ului ar aduce mai multe voturi pdl-ului decat psd-ului (plus posibilitatile de frauda).

    @ AN
    Da, greselile in materie de politica externa a membrilor marcanti ai celor doua partide s-ar putea sa ne coste moderizarea.

  35. 39 ramo septembrie 28, 2009 la 4:11 pm

    Ma omoara ca suntem atat de rupti de restul lumii, aici in Romania. Inteleg impotanta acestui lucru dar pe mine ma chinuie. Sper sa plec cat de repede.:)

  36. 40 Şam-Săn-Jur septembrie 28, 2009 la 4:40 pm

    Unui giroscop cu Preşedinte

    Este beţia şi puterea, unic scop
    Stupid, deşi se-ncurcă reciproc
    Fiind adesea puse sub obroc.
    Original-conducător cu giroscop.

  37. 41 FRANK ZAPA[KING] septembrie 28, 2009 la 5:06 pm

    dle. ADRIAN NASTASE-intr-o zi ,fierbinte’va las citeva rinduri care s-ar vrea in sprijinul ideii ca nu,nu am citusi de putin velitati de individ care priveste de sus lumea in care si el traieste,cel mult o priveste cu un ochi critic si detasat,numai ca sunt satisit de atita lipsa de demintate,de jocuri cu miza mica,m-am plictisit sa vad indivizi mici la suflet ,dar mai ales la constiinta care intr-una va ridica osanale.
    stiu ca sunteti mult prea inteligent sa nu intelegeti penibilul situatiei,cum tot atit de bine stiu ca aveti mare nevoie de ei-de cintaretii inflacarati.
    dar as mai spune ceva despre ziua de astazi-proasta strategie ati ales in ianuarie-si calare si pe jos.
    dv si dl. ILIESCU,vocile opozitiei,ale infernului,baietii din guvern vocile ratiunii.
    astazi ati primit dv. adica partidul ,NOTA DE PLATA’purtind antetul lui TRAIAN BASESCU.
    si chiar ca v-a pus o minge de foc in brate dv pesedistilor.
    de pe margine jocul este un adevarat regal,felul in care pres. va lasa in ofsaid si va lasa fara replica e ,trebuie sa recunosc magistral.
    asta e ,avem un presedinte jucator.grav este insa altceva,in timp ce domnia sa este in CHAMPIONS LEAGUE,ceilalti sunt din liga lui mitica si macar daca ar fi din prima liga tot ar fi ceva,dar sunt din liga a treia,a simpaticului domn ,MITICA’
    haa,sper sa gustati glumea mea si textul sa ramina si doar pt ca ,nu am pretentii de personaj cu oaresce veleitati.

  38. 42 FRANK ZAPA[KING] septembrie 28, 2009 la 5:16 pm

    Ioan-am citit stupefiat Republica TRANSILVANIA-dle sunt clujean,si cel putin inca 4 generatii inaintea au fost clujeni.dar asemenea trasnaii n-am citit de multa vreme.
    iti voi administra un argument,pt ca imi dau seama ca esti probabil ,ATENTIE LA NUANTA,UN SUDIST RATACIT-pe vremea dominatiei maghiare in acest oras s-a investit enorm ,chiar daca romanii erau in majoritate si clujul din sec. 18,19,si inceputul sec 20 s-a remarcat datorita universitatilor sale,datorita culturii care inflorise in acest burg transilvanean-nici chiar asupritorul ungur nu putea gindi atit de indecent ca dv.
    faptul ca PSD este un paria in cluj,ca TRAIAN BASESCU-este agreat de clujeni si de transilvaneni ar trebui sa duca la…..PEDEPSIREA REPUBLICII DE LA CLUJ?
    dle. ion,in tara oasului se poarta o poveste cu unul ION -care dorind sa prinda ,CUCUL’a taiat toata padurea.
    dle. ion,sa nu spui nimanui ca pe deasupra esti si pesedist.

  39. 43 Cârcotaşu septembrie 28, 2009 la 5:16 pm

    Aţi avut situaţia sub control, putând vota moţiunea de cenzură, cu urmările pe care până şi eu le-am sesizat, care nu însemna ieşirea de la guvernare. Acum vă rămâne să plecaţi de la guvernare, cu toate urmările dezavantajoase ce urmează.
    Mai există ce-i drept şi acum posibilitatea de a înghiţi şi hapul acesta, dar bănuiesc că urmează o ordonanţă de urgenţă prin care se legiferează însărcinarea preşedintelui senatului, respectiv dl. Geoană, să poarte răspunderea igienei intime a premierului. Cred că ordonanţa respectivă va include în atribuţii şi igienizarea lenjeriei intime respective.
    Chiar credeţi că ideile promovate de dl. Geoană vor mai atrage atenţia cuiva?

  40. 44 Daniel septembrie 28, 2009 la 5:42 pm

    Sloganul electoral al lui Ba’secu reloaded: „N-o sa puteti voi vota cat pot eu fura!” Hă, Hă, Hă!

  41. 45 Alex septembrie 28, 2009 la 5:54 pm

    Ioan, nimeni nu crede ca TB este de vina pentru incapacitatea/lipsa de vointa a clasei politice. Nu cred ca schimbarea baselului ne va aduce primari, directori, guvernanti ca soarele de pe cer. Politicienii nu vor fura mai putin, licitatiile nu vor fi mai transparente, iar vocile antiromanismului nu se vor estompa.

    Vreau sa stiu cum ar influenta contracandidatii sai viata romanilor in eventualitatea unei schimbari la varf. Impreuna cu echipa lor.

  42. 46 Şam-Săn-Jur septembrie 28, 2009 la 6:44 pm

    „Curat murdar”

    Dârdală prins în corzi îndeamnă tot Guvernul la căinţă,
    Să intre gol, bărbaţi-femei, în bloc, în recea cristelniţă,
    În frunte cu micuţul Boc – primul ministru; o momâie
    Ce fuge de răspundere, mai abitir ca necuratul de tămâie.

    E-n criză de priză, iar plopul nici gând să facă mere ,
    Taman acu, când se cadea ca şi răchita să facă micşunele.

  43. 47 Ioan septembrie 28, 2009 la 7:48 pm

    @ Frank …

    Mama s-a nascut la Bazna, tata la Oravita. Eu m-am nascut in Bucuresti. O buna parte a vacantelor le-am petrecut la Oravita. Daca sunt intr-adevar un sudist notoriu ramane de vazut. Nici povestea cu padurea nu-si are locul aici; si cu atat mai mult printre randurile pe care le-am citit de fiecare data cu mare interes. Da, sunt de stanga, si pesedist. 1) Centristi sunt numiti, printre parlamentari, toti senatorii si deputatii din Ardeal; acum ei mai sunt numiti si transpartinici. (cred ca si acest renume colectiv are o rezonanta care trimite la loc, zona) 2) Pentru prima data o nuanta ce a devenit ulterior orientare s-a remarcat imediat dupa victoria lui Boc la primaria din Cluj-Napoca. Atunci activisti implicati in camapania electorala a celor doi au sesizat pasul inapoi facut de I Rus, pentru „al scapa” in castigator pe E Boc. 3) A urmat, dupa cum prea bine stii, retragerea in mai multi pasi a lui I Rus; dar, numai dupa ce l-a inscaunat pe Jioana presedinte. (evident un presedinte pesede pentru linistea lu’ Actualu’. 4) De atunci fondurile pentru dezvoltare regionala (cu toate sursele sale) sunt gestionate numai de politicieni, intamplator au ba, din Ardeal. (Blaga, Borbely, Blaga) Datele din a doua si a treia postare sunt suficient de clare si nu solicita, cred, detalii in plus. Am citit si eu pe blog referiri nu tocamai magulitoare despre sud, sudisti; fara sa ma gandesc o clipa la originea semnatarilor. Le-am pus in seama unor miti incinse; fara sa rectionez intr-un fel anume. Si chiar daca o faceam, in mod cert nu apelam la fantasme ale unor timpuri de mult apuse

    PS

    Referindu-se la activitatea de atragere a unor fonduri pentru dezvoltare regionala, insusi V Blaga s-a referit intr- emisiune de la RRA la „centristi”; pe care dealtfel i-a si felicitat. Dar, obiectivele la care m-am referit eu se executa din fonduri alocate de la buget. Si totusi, ai auzit cumva de astfel de lucrari care se executa, fie si in sud. Sau de ce nu la Timisoara, la Iasi, la Craiova, la Buzau, la … la. A propos, am citit pe blog un soi de expresii schimbate intre preopinenti care tind, prin frecventa lor, sa inlocuiasca si banalul Buna ziua. Cu bine.

  44. 48 Bibicu septembrie 28, 2009 la 7:50 pm

    Băsescu la oculist

    -Cum să fie ochelarii dom’ Preş. ?
    -De cal.
    -Şi lentilele ?
    -De invidiat.
    -Mai poftiţi pe la noi !
    -Cu oiştea-n gard. Hă ! Hă ! Hă !

  45. 49 Alex septembrie 28, 2009 la 8:28 pm

    „ai auzit cumva de astfel de lucrari care se executa, fie si in sud. Sau de ce nu la Timisoara, la Iasi, la Craiova, la Buzau, la … la”.

    fondurile pentru dezvoltare regionala se fura mai greu.

  46. 50 Ioana Stefan septembrie 28, 2009 la 9:08 pm

    Domnule Prim-ministru,

    Eu am fost mereu impotriva alaturarii PSD-ului de PD-L la guvernare. Dar sincer, acum mi-ar parea o prostie sa plecati! Ar parea ca Traian Basescu si-a atins scopurile fortandu-va sa va asumati raspunderea pe un pachet de legi care nu sunt aplicabile! Care scad salariile aproape in toate domeniile si care sunt discriminatorii si neconstitutionale!
    Acum, ca si-a vazut ”sacii in caruta” scuzati limbajul, la doar cateva zile….forteaza nota…doar, doar veti pleca din guvern! Daca tot voiati sa plecati…de ce nu ati plecat mai devreme, sau macar inainte de asumarea raspunderii pe cele 3 legi. Asa pare ca nu mai au nevoie de dumneavostra! Ati ajutat la asumarea codurilor si a celorlalte legi, acum puteti pleca sa-i lasati sa faca ce vor cu alegerile, sa se aleaga singuri!

    Nu mi se pare corect ca atat de aproape de ultima asumare fortata sa va aduca intr-o astfel de situatie! Domnul Basescu si-a facut un guvern paralel (comisiile prezidentiale) care este platit cu sume fabuloase din banii imprumutati de la banca mondiala iar noi cetatenii obisnuiti, platim tot. Si acele comisii (datoriile facute pentru ei) si ministrii din guvern….si parlamentarii!

    Pentru ce sa mai avem guvern si parlament cand domnul Basescu face la Cotroceni toate legile care se adopta sfidand orice bun simt si orice lege din aceasta tara?

    Trebuie pus punct dezmatului pe ban public. Am inteles ca aceste comisii (mai ales consultantii care au lucrat la coduri) au fost platiti cu mai mult de 1.2 milioane de euro imprumutati! Asta doar pentru consultanta! pentru cei care au lucrat efectiv, oare cat s-a platit!???
    Si asta in conditiile in care erau doar cativa oameni! Dar oamenii presedintelui sunt scumpi! Trebuie bine platiti!
    Noi…cei de jos trebuie sa strangem cureaua si sa acceptam micsorarea salariilor! Si somajul si desfiintarea firmelor!

    Desfiintati aceste comisii si nu micsoprati pensiile si salariile!

    Ramaneti la guvernare pana la alegeri si stati cu ochii pe ei! Nu lasati ministerul de interne!

    Cu stima,
    Ioana

  47. 51 Gabriela Savitsky septembrie 28, 2009 la 9:09 pm

    Domnule Năstase,

    credeţi că revocarea lui Dan Nica (ideea lui Băsescu, evident) face parte dintr-un plan deliberat? Sau este semnul disperării?

  48. 52 Parmalat septembrie 28, 2009 la 10:41 pm

    Bravo! Am demonstrat coloana vertebrala!
    Va spun ca daca inghiteam si aceasta umilinta dupa cele 3 legi + multe alte umilinte din partea PDL-ului deja era prea mult pentru electoratul acestui partid, migram in bloc catre liberali!

  49. 53 ALEX G septembrie 28, 2009 la 11:20 pm

    Ca elector al PSD cred ca solutia optima era sa nu intrati la guvernare ,iar acum se impune iesirea de urgenta de acolo.Dl.Boc nu respecta art.85 al.2,3 din Constitutie subrogandu-se Presedintelui Romaniei.Este regretabil ca un om care are lucrarea de doctorat”Sistemul bicameral in Romania”sa sustina un sistem unicameral,in timp ce UE a recomandat tuturor statelor membre ca pana in 2013 ,sa treaca la un sistem bicameral.V-am mai scris saptamina trecuta de un plan cu jandarmeria si ceea ce s-ar putea intampla cu dl.Nica si aceste chestiuni au fost reale ,spre surprinderea unor bloggeri care m-au combatut cu argumente discutabile.Sunt adeptul si altor opinii contrare ,dar cred ca timpul acestora a cam trecut si trebuie sa ne concentram mai mult la lupta electorala si la scopul final ,adica anihilarea lui Traian Basescu.Excelenta pozitia dl.Iliescu din aceste zile!

  50. 54 Aya septembrie 29, 2009 la 1:52 am

    HALUCINANTA ROSTOGOLIRE POLITICA

    (AR FI O GRESEALA POLITICA DEFINITIVA DACA PSD AR IESI DE LA GUVERNARE! NU TREBUIA SA INTRE – ACUM, TREBUIE SA RAMANA)

    Un observator al scenei politice romanesti ar putea formula o concluzie socanta: partidele se comporta ca si cum fie ar fi fost, brusc, cuprinse de o irepresibila dorinta de a demola edificiul democratic romanesc, fie ca si cum unele dintre ele, lovite de o puternica intentie suicidara, ar cauta, cu insistenta, drumul catre prapastie, nepasatoare la faptul ca, rostogolindu-se ca bulgarele- si pe principiul acestuia- antreneza elemente esentiale ale intregului.

    PSD a ratat, absolut incredibil din punctul de vedere al elementarei logici politice, sansa de a opri, pe ultimii metri, cel putin iresponsabilele (daca nu cumva rau intentionate- in ceea ce ma priveste creditez aceasta ipoteza) actii si decizii ale unui premier de-a dreptul marsav, instalat la Palatul Victoria in urma propunerii (acceptate!) a presedintelui tarii.

    Lipsa totala de logica politica este demonstrata chiar de explicatia care a fost data de PSD pentru a se fi abtinut de la votarea salutarei motiuni de cenzura: zice-se, s-ar fi produs haos. Or, ceea ce au vazut multi altii- care nu sunt decidenti- nu au observat, in cel mai ciudat mod cu putinta, cei care au putere de decizie: tocmai prin conservarea acelui guvern se produce dezastrul (ceea ce era cat se poate de previzibil).

    Privind lucrurile dintr-un alt unghi, pare ca PSD, prin faptul ca nu a votat motiunea de cenzura- intr-un moment de „ciudatenie” a gandirii- l-a ajutat pe Boc sa supravietuiasca politic.
    Ca si cum ar fi vrut sa ilustreze, inca o data, temeinicia intelepciunii populare (legata de cel pe care nu il lasi sa moara) prima reactie a lui Boc a fost sa anunte ca „da afara” ministrul de Interne (in mintea putina dar veninoasa a lui Boc, asa se procedeaza legal intr-o guvernare a unei coalitii pe care, dupa cum bine spunea Adrian Nastase, o considera un fel de „zestre” cu care a plecat de acasa).
    Minisitrul de Interne este de la PSD.

    Motivul invocat de penibilul chilotzard Boc este rizibil (si asa ar ramane daca nu ar fi produs o intreaga degringolada politica): vorbind in fata unei adunari (care nu are nici un fel de legatura cu MAI, cu Guvernul) Nica a spus ceva despre imposibilitatea inchirierii unor autocare in zilele de 22 noiembrie si 6 decembrie (datele celor doua tururi de scrutin).

    CHELU-SI PUNE MANA-N CAP
    Desi are podoaba capilara, Boc s-a conformat, metaforic, intru totul, unei alte zicale romanesti „chelu-si pune mana-n cap”.
    L-a chemat pe Nica „la ordine” si, invocand stirea legata de autocare (de imposibilitatea inchirierii lor in mentionatele zile) l-a poftit, scurt, afara, pe usa guvernului (de parca guvernul ar fi mosia lui).
    Privind totul cu nevinovatie, nu poti sa nu te intrebi: ce a spus Nica atat de compromitator incat sa fi incalcat insuportabil regulile guvernarii?
    De ce s-a supat Boc pentru o informatie ca oricare alta, nici macar rostita in cadru guvernamental?

    Privind politic lucrurile, dar tot cu nevinovatie: admitand ca Nica s-a gandit la „turismul electoral”, de ce se va fi suparat Boc?
    Mai mult, tinand cont de faptul ca Nica a transmis acea stire- sa spunem, acel mesaj- la Craiova, in cadrul unei intruniri PSD, cum de nu va fi considerat stupidul chilotzard Boc ca, de fapt, ministrul de Interne le spune, indirect, pesedistilor prezenti:
    „Nimeni nu face turism electoral de la PSD in zilele alegerilor! Ati auzit? Daca va prind, jar mancati!”

    De ce nu va fi crezut Boc ca Nica s-a referit la PNL, de exemplu?
    In amandoua situatiile, ce l-ar fi deranjat atat de mult incat sa faca gesturi (stupide, dar nu asta e problema) dezordonate?

    Nu trebuie sa fii un mare psiholog pentru a realiza ca Boc a dat- intrand in panica- o mare stire: acele autocare erau destinate turismului electoral PD-L. Oare in profitul carui „alergator” in cursa catre Cotroceni?

    DE CE SE FORTEAZA MANA PSD SA DENUNTE PROTOCOLUL DE GUVERNARE?
    Aceasta stire este simtomatica si pentru altceva.
    A fost cat se poate de sesizabil, in ultima perioada, cel putin, ca se forteaza mana PSD de a iesi de la guvernare.
    De ce?
    Aparent, gestul ar fi de-a dreptul sinucigas pentru PD-L caci, admitand ca ar ramane singur la guvernare prin retragerea PSD (SUBLINIEZ, nimeni nu poate „scoate” PSD de la guvernare, doar PSD poate pleca- a afirma altceva inseamna fie naivitate, fie intentie de mistificare a adevarului) dupa alegeri, nu ar mai avea sprijin politic in Parlament.
    Este evident pentru oricine ca nu s-ar reedita situatia din perioada guvernului Tariceanu (nu este nevoie sa detaliez de ce, atat este de clar).
    A crede ca ar fi cooptat PNL la guvernare (sau ca s-at putea incheia un protocol de colaborare politica PD-L – PNL pentru sustinerea in Parlament) ar fi, de asemenea, o naivitate sau praf in ochi.
    In acest caz, care este miza fortarii mainii PSD sa iasa de la guvernare?

    Fac o precizare importanta: FAPTIC, chiar daca TOTI ministrii PSD si-ar da, acum, demisia din guvern (ceea ce ar fi o greseala imensa- voi spune de ce) in cazul in care se va ajunge la debarcarea finala a lui Nica, acest lucru NU echivaleaza cu faptul ca PSD nu ar mai fi la guvernare.

    Desigur, ar fi o criza guvernamentala, dar trebuie disjuns intre acest aspect si a nu mai fi la guvernare.
    Politic, sunt doua chestiuni distincte.

    Iesirea de la guvernare ar presupune DENUNTAREA Protocolului de catre PSD – care presupune inclusiv denuntarea rezultatului negocierilor cunoscute pentru distributia politica a ministerelor, a Prefecturilor etc.

    Se intelege, de aici, ca se forteaza mana PSD pentru denuntarea Protocolului .
    Acest lucru ar presupune (ceea ce observ ca nu priveste nimeni cu atentie, toti ochii fiind indreptati catre Palatul Victoria) pierderea pozitiilor in Prefecturi.
    Or, teritoriul este de o maximala importanta.

    Daca PSD pierde pozitiile in teritoriu, isi poate lua adio de pe acum de la un rezultat macar onorabil la alegerile generale din 2012.
    Daca isi imagineaza ca lamentarile ulterioare, aratatul cu degetul catre nu-stiu-cine, vor tine loc de argumente electorale, se inseala amarnic.
    PSD va fi invins iremediabil si doar cu putin noroc va putea evita soarta PNT-CD (nu degeaba am postat textul legat de trista adunare a taranistilor!; cine ar fi putut crede, in 1997- echivalentul 2009, ca an de guvernare- ce avea sa se intample cu acel partid la alegerile din 2000?; or, tocmai acel lucru este o lectie politica teribila, care ar trebui luata in seama de fiecare data cand apar „infierbantari”- sau, din contra, absurde „rezerve” politice).

    De ce se forteaza mana PSD pentru denuntarea Protocolului?
    In primul rand, pentru ca alegerile ar fi organizate de PD-L, exclusiv.
    Scenariul pe care il voi prezenta se bazeaza pe castigarea alegerilor de catre Basescu.
    Este evident ca PD-L nu va putea guverna singur (nu va avea sprijin parlamentar).
    Se va forta mana Parlamentului (chiar prin fortarea unei crize parlamentare) pentru alegeri anticipate- care vor fi organizate tot de PD-L.
    Daca se mai indoieste cineva ca rezultatele acelor alegeri ar aduce PD-L vreo 76-77% (suficient pentru a avea majoritatea absoluta SI IN CONSTITUANTA) inseamna ca nu vede politic „in spatiu”.

    PLANUL B: FORTAREA UNEI CRIZE GUVERNAMENTALE VIA PSD
    Dincolo de acest lucru, se forteaza mana PSD pentru a-si retrage ministrii din guvern (prin demisiile acestora).
    Ce inseamna asta?
    Ca se forteaza mana PSD pentru declansarea unei crize guvernamentale care, ulterior, i-ar fi imputata.
    Cand?
    Cand s-ar declansa o intreaga dementa ante-alegeri; in pragul iernii- deci cand trebuie aplicate masurile cunoscute, de la Administratie pana la Munca si Agricultura, toate acestea fiind ministere ale PSD; cand ar urma sa se aplice noua lege a Invatamentului; etc, etc.
    Cui i-ar fi imputat tot ce s-ar face aberant- mai ales ca totul ar fi dur resimtit de populatie?
    Evident, PSDului care, inevitabil, NU va fi perceput ca o forta politica responsabila, dar ca un plod rasfatat care si-a luat jucariile si a plecat.

    Intrebarea mea, dura si pusa cu raceala analitica este:
    Ce crede PSD:

    a. Crede ca daca, in acel caz, va spune „Basescu e de vina” electoratul ii va veni alaturi- acum si in 2012 (toata lumea stiind ca, de fapt, Basescu, oricat s-ar fi dat cu sezutul de pamant, nu ar fi putut scoate PSD de la guvernare, nici nu l-ar fi putut obliga sa declanseze o criza guvernamentala, doar l-ar fi putut enerva- or, tocmai enervarea, ca raspuns, ar dovedi ca PSD nu a avut nervii tari, lucru obligatoriu in politica)?

    sau

    b. Crede ca electoratul va culpabiliza PSD pentru ca a lasat administratia pe mana lui Boc (prelungirea lui Basescu) in prag de iarna, cu un haos legislativ creat prin angajarea raspunderii, ca a antrenat, prin plecare, pierderea pozitiilor in teritoriu (ceea ce, in cazul iesirii de la guvernare, inseamna scoaterea de pe posturi si desfacerea contractelor de munca ale celor asociabili PSD in teritoriu- cred ca nimeni nu se indoieste de asta)?

    Daca PSD se indoieste de faptul ca a doua varianta este cea valabila, inseamna ca s-a rupt total de realitate (sau se minte pe sine).

    Ar mai fi ceva: daca vrea sa se sinucida politic, in definitiv, nu il poate opri nimeni. Totul ar putea fi vazut ca un capriciu.
    Dar, de ce trebuie sa plateasca populatia Romaniei un astfel de capriciu?

    CE SOLUTIE ARE PSD?
    PSD a ratat, repet, o sansa imensa prin aceea ca NU a votat motiunea (ce sa mai spun de jalnica imagine a unui mare partid care asigura cvorumul- dar, vezi- Doamne, nu voteaza, in semn de protest!; protest fata de cine?; fata de motiune?- asa se intelege; macar asta ar fi putut face, sa nu fie in sala, amanarea producand presiunea necesara pentru eventuale negocieri politice; dar, repet, trebuia sa voteze motiunea si sa cada guvernul).

    Daca, acum, denunta Protocolul, isi arde toate puntile- si s-ar putea ca degeaba sa isi aminteasca, ulterior, de lectia PNT-CD.

    Ce are de facut PSD?
    1. In primul rand, sa sustina PNL care a anuntat o noua motiune de cenzura.
    2. Sa voteze acea motiune, sa cada guvernul.

    Doar aparent paradoxal:
    3. Indiferent ce se intampla cu Nica, sa NU isi retraga ministrii din guvern (deci, sa NU provoace o criza guvernamentala) doar pentru a putea spune, ulterior, ca a votat doar impotriva ministrilor PD-L.
    (Asta e: daca nu a votat motiunea, acum va trebui sa inghita acest hap amar -al neretragerii ministrilor, chiar in cazul debarcarii lui Nica- dar sa voteze, ulterior, motiunea. Este unica posibilitate de a mai salva ceva.)

    4. Sa NU denunte Protocolul de guvernare.
    Daca PD-L vrea sa plece de la guvernare, este liber sa o faca.
    (Nedenuntarea Protocolului echivaleaza, politic, cu RAMANEREA PE POZITII, PSD ramanand la guvernare chiar daca pleaca PD-L).

    PSD poate guverna fie singur (avand un protocol cu PNL si UDMR de sustinere parlamentara) fie alaturi de PNL si de UDMR.
    Daca formeaza o majoritate cu PNL si cu UDMR, presedintele (oricine ar fi acela) va fi obligat de situatie sa desemneze un premier din acea majoritate. Sa nu-mi spuna nimeni ca nu e asa!

  51. 55 Aya septembrie 29, 2009 la 2:50 am

    @

    Razvan Sidoreac

    Legat de Congres si de intrebarea ta, te ajut sa iti raspunzi singur la cel putin ciudata intrebare legata de „debarcarea” la care te referi.

    Care este parerea ta?
    Scopul Congresului tinut inainte de cursa pentru Cotroceni este de a „debarca” (te-am citat) condidatul partidului pentru alegerile prezidentiale sau de a-l confirma si lansa, oficial?

    Dupa ce iti raspunzi singur la intrebarea asta (raspunsul fiind valabil si pentru intrebarea – repet, cel putin ciudata- pe care i-ai adresat-o lui Adrian Nastase) du-te sa-ti fie verificate temele de acasa.

  52. 56 Sibilla septembrie 29, 2009 la 2:54 am

    @FRANK ZAPA…
    Rectifică scăparea, bre… se numeşte Sorin, majkă şi… coboară pe hartă, apoi, coteşte, sud-vest… şi-ţi iese… dar, să nu zăuiţi cumva : care frunză pică jos, nu mai suie ungi-o fost… 🙂
    Sibilla

    @Maxi,
    Când zâsăi că la Răşiţa se discutară oareşce multe mai deunăzi…. cine să audă, deda meu e-n groapă, hodinească-se-n pace… Supără Nica cică neşte … nu tocmai guguştiuci, că au vechime, kameleonsky, io zâsăi că ori de câte ori se-nhaită buldogul la o răchie cu leuşteanul ofilit sună a… bum, i-o fi înaripat uraniul… dar, nah, eu sunt mic, nu ştiu nik, zău.
    respecte arkane,
    Sibilla

  53. 57 Aya septembrie 29, 2009 la 2:58 am

    @

    gigi

    Te ostenesti degeaba.
    Nu te califici.

  54. 58 Aya septembrie 29, 2009 la 3:05 am

    @

    Instalatorul

    Mari pretentii ai de la chilotzardul Boc!
    Tu ai vrea sa spuna „Our business is do or die!” cand el, sarmanul, nu a reusit sa treaca de „aviara gripa”!

  55. 59 blogideologic septembrie 29, 2009 la 4:39 am

    A murit ‘Lucy in the Sky with Diamonds’. Desenul dedicat colegei sale de grădiniţă, Lucy O’Donnell, executat de Julian Lennon, fiul în vîrstă de 4 ani al lui John Lennon, poate fi văzut la adresa URL http://entertainment.timesonline.co.uk/tol/arts_and_entertainment/music/beatles/article6852494.ece . Fiind întrebat de tatăl său ce anume desenează acolo, atât de concentrat, micul Julian a răspuns candid : “It’s Lucy in the sky with diamonds”. Replica lui Julian a dat titlul celebrului cântec al formaţiei Beatles. Lirica propriu-zisă a fost inspirată din literatura non-matematică a matematicianului britanic Lewis Carroll. ‘Lucy in the Sky with Diamonds’ a intrat în cultura de masă prin albumul din 1967 al formaţiei Beatles : “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”.

  56. 60 instalatorul septembrie 29, 2009 la 7:08 am

    Parca Draghi m-a intrebat – atunci cind am reluat o stire – despre nanotehnologie. Pun acum o stire proaspata pe acest subiect, cu mentiunea personala ca noi am putea fi cei mai avansati din lume in domeniu, avind deja un nanopresedinte si un nanopremier. Din stire se desprind citeva directii de abordat, daca vrem si noi sa fim in acest business si nu doar sa cumparam de la altii. Stirea este formata din consideratii ale Frost&Sullivan, o companie de parteneriat pentru cresterea economica. Ea anunta si o manifestare internationala in Rusia, in 6-8 octombrie si poate dl Nastase are liber in agenda sa in acea perioada.
    LONDON, Sept. 28 /PRNewswire/ – The global Nanotechnology market will burgeon as leading corporations, firms, research entities, government agencies and venture capitalists jump on the abundant commercial opportunities already germinating in a recovering economy.
    Frost & Sullivan anticipates that renewed, if not reinforced, interest in the broad Nanotechnology landscape will go hand in hand with the gradual economic upswing, spearheaded by breakthrough developments in nanomaterials, nanocoatings, and nanodevices.
    Fuelled by the constant stream of major players entering the market and by frequent technological breakthroughs, the global Nanotechnology market has been abuzz with activity. Thanks to substantial advances in nanotech-enabled products, the markets for nanomaterials including nanotubes and nanocomposites will flourish in the coming decade.
    However, because the application needs of the various industries such as electronics, aerospace, transportation, automotive are so diverse, the metrology tools necessary for R&D will have to be improved in order to realise the true potential and benefits of nanotechnology.
    The Second Nanotechnology International Forum RusnanoTech ’09 taking place in Moscow on 6 -8 October 2009 will offer fertile ground for exchanges between business and science.

  57. 61 George Ban septembrie 29, 2009 la 7:25 am

    @Zappa, nordistul cu ochelari de cal, zice:

    „de pe margine jocul este un adevarat regal,felul in care pres. va lasa in ofsaid si va lasa fara replica e ,trebuie sa recunosc magistral.”

    Sper ca ai si juisat de placere!
    Cat de penibil poti sa fii! Mi-e rusine mie de rusinea ta.

  58. 62 Vasile, septembrie 29, 2009 la 7:40 am

    Aş fi vrut eu,dar dumneavoastra ?

    Ieri am dorit sa va surprind printr-o replica a presedintelui Basescu transpusa in gura lui Geoana, cel care ar fi trebuit ca la demiterea lui Nica sa-i spuna lui Basescu , „Ei acuma, bagati picioarele in apa rece si tezestete-te””.Din pacate dl. Geaona si-a dezamagit din nou, in primul rand,cred ca proprii sustinatori, simpatizanti sau puratorii ideii „sa votati bine”.Inexixtent, inexpresiv, fara nerv Dl. Geoana nu va fi in stare sa -i dea o replioa adecvata unui chavez.
    A iesit insa Hrebenciuc cu un raspuns pe masura , dar aceste replici votantul nu le asteapta de la „omul rosu”.
    Un traseist politic , fost ministru taranist , asigura spatele lui Basescu afirmand „miine se va spune ca si aici este mana peresedintelui Basescu”. Nu Domnule dudu ionesco ,este mana lui Vasile , Vasile la instigat pe Boc , ca apoi tot Vasile , ca un adevarat moderator, a avizat cele doua partide sa-si bage picioarele in apa …rece sau calda probabil pentru PSDistilor le-a cam inghetat picioarele si spiritul.
    Sa nu va surprinda nimic , sa nu va surprinda nici o reactie a lui Basescu , el poate, ca sa mai adune ceva puncte electorale sa respinga demiterea ad-hoc venita de la Boc.
    Nu sunt de acord ca miza Nica , o chestie aparent plauzibila , ar fi liberul la fraudare a alegerilor.
    Fraude au fost din totdeauna, dar in contrapondere si fara sa afecteze rezultatul final.Nu cred ca PSDReul a fraudat alegerile in 1996 in favoarea lui Emil Constantinescu, sau acelasi PSD le-ar fi fraudat din nou in 2004 in favoarea lui Basescu….deoarece ei parca au fost organizatorii si ai alegerilor si aifreferendumului constitutional,sau cine stie poate aveti dumneavoastra dreptate!

  59. 63 ELMMAR septembrie 29, 2009 la 8:02 am

    @ Adrian Nastase

    Evenimentele din ultimele zile m au convins,daca mai era nevoie,ca la Cotroceni este aprins felinarul rosu.
    Treaba noastra este sa il stingem.

  60. 64 instalatorul septembrie 29, 2009 la 8:02 am

    Multumita precizarii telefonice a dlui Ion Iliescu – aseara, la Sinteza zilei – am aflat mai repede ca, in situatia inlocuirii dlui Nica ca ministru, ne aflam in cadrul articolului 85/3 din Constitutie.
    (3) Dacă prin propunerea de remaniere se schimbă structura sau compoziţia politică a Guvernului, Preşedintele României va putea exercita atribuţia prevăzută la alineatul (2) numai pe baza aprobării Parlamentului, acordată la propunerea primului-ministru.
    Asa este, daca dl Nica este inlocuit de un ministru dat de PDL, atunci compozitia politica a guvernului se schimba, PSD pierzind un minister, asta depinzind si de interpretarea notiunii de compozitie guvernamentala.
    Ce ar putea urma, stiind ca – departe de a fi o initiativa a dlui Boc – demiterea dlui Nica este un gest prezidential?
    – o multime de discutii despre notiunile de structura si de compozitie a guvernului, poate PDL afirmind ca ne problema este in contextul constitutional al art. 85/2.
    – o asa-zisa mediere prezidentiala, pe sine cu sine, putin probabil dar nu exclus, banuind ca planul prezidential a fost acela de asociere cu PSD urmata de scoaterea lor de la guvernare, aruncarea guvernelor in aer fiind o specialitate prezidentiala.Asta depinde si de rolul jucat de comunicatul comisiei parlamentare care a analizat activitatea dnei Udrea, in aceasta miscare a presedintelui. Oricum, pare ca planul prezidential a fost influentat de rezultatul comisiei, grabindu-l nitel.
    – altfel, sa mai vedem Constitutia:
    Articolul 106 spune: Functia de membru al Guvernului înceteazã în urma demisiei, a revocãrii, a pierderii drepturilor electorale, a stãrii de incompatibilitate, a decesului, precum si în alte cazuri prevãzute de lege.
    Articolul 107, alineatele 3 si 4, spun: (3) Dacã primul-ministru se aflã în una dintre situatiile prevãzute la articolul 106, cu exceptia revocãrii, sau este în imposibilitate de a-si exercita atributiile, Presedintele României va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atributiile primului-ministru, pânã la formarea noului Guvern. Interimatul, pe perioada imposibilitãtii exercitãrii atributiilor, înceteazã dacã primul-ministru îsi reia activitatea în Guvern.(4) Prevederile alineatului (3) se aplicã în mod corespunzãtor si celorlalti membri ai Guvernului, la propunerea primului-ministru, pentru o perioadã de cel mult 45 de zile. Aici depinde de interpretarea cuvintului „corespunzator” din alineatul 4. „corespunzator” ar putea insemna ca interimatul nu se poate aplica nici in cazul revocarii unui ministru, sau ar putea insemna ca se poate aplica.

    Oricum, s-ar putea declansa o galagie constitutionala care ar acoperi discutiile despre celelalte afaceri ale apropiatilor prezidentiali, curente ori posibile in viitorul de campanie electorala – si l-ar alimenta pe presedinte in tentativa sa de a umbla la Constitutie. Reiese insa ca dl Blaga nu va putea fi desemnat ca ministru interimar. Un alt ministru interimar de la PDL, deja membru al guvernului, ar putea face insa trimitere din nou la art. 85/3.

    Ape tulburi, asa cum ii convin presedintelui, iar convingerea mea din acest moment este ca, daca tot e sa se aleaga praful, era mai bine daca pesedeul prabusea guvernul in parlament, declansind avalansa. Pesedeul ar putea ramine la guvernare, in anumite conditii, dar cu efect electoral minim: lumea – care nu prea are timp sa se informeze in detaliu – ar putea percepe asta ca o agatare de putere cu orice pret. Pesedeul ar putea pleca de la guvernare, dar ar face asta atunci cind ii convine presedintelui. Si, vorba aia, ramin vorbele dlui Nica despre multivoturi si autocare. Si s-ar mai putea confectiona repede niste dosare. Dl Geoana nu se arata priceput nici in lupta de gherila.

  61. 65 leo septembrie 29, 2009 la 8:20 am

    @ AN
    De luni de zile, ăsta baci, în corul atâtor şi atâtor pixeli ai big-picture-ului din cauză cărora nu reuşiţi să ne vedeţi pe noi, amărâţii pixeli, vă tooot avertizează, dar voi, pesedeii, nimic, aţi ţinut-o ca gaia maţu: aveaţi, nu mai departe decât mai alaltăieri, posibilitatea să ieşiţi cu fruntea sus dintr-o coaliţie RUŞINOASĂ în care n-ar fi trebuit să intraţi NICIODATĂ! Ei bine, se întâmplă acum fix ce v-am tot avertizat: VEŢI IEŞI DIN GUVERNUL CHILOŢARD DE-A BERBELEACUL, după un tradiţional şut în cur din partea SATANIC ABUSER-ului!
    Să vă fie de bine!

  62. 66 Sibilla septembrie 29, 2009 la 9:43 am

    Revocarea lui Nica e DELIBERATA!!!
    Ma enervează că, tare mulţi pesedei ştiau asra de ceva vreme, ştiau dar nu credeau, miza mare fiind, de unde mirări, întrebări… şi iarăşi zic ce-am tot zis ŞI pe-acilea, nu-l subestimaţi pe SATAVIC ABUSER ! Da nici pe alţi tartori, la fel de ..
    Prezentă ea şi disperarea în rândurile cameleonilor,dar…. una-i una, alta-i alta, ce buba.
    Uf, că tare-s mic i năcăjit, dar tare-mi vine să răstorn carul unora din * marii * pesedei, bănui că intuiţi care, cât să rămână numai florile de stâncă… dar, cum zâsăi, io-s mic…. atât de mic, speranţa-n Doamne, Doamne ce mi-e mare !
    Sibilla

    @instalatorul,
    Cu tot respectul, ceea ce D-l Preşedinte I Iliescu subliniază e înţelepciune, atât că nu e prima dată când se va întâmpla să treacă pedelacheii cioflingari nemernici, cu buldozerul peste orice silabă grăitoare a Constituţiei … de ce să ne mirăm la câte antecedente sunt deja ?? Singura lege ce mai guvernează ACUM în România e cea a domniei bunului plac a şobolanilor, cum am mai spus, din păcate, de mai toate coloraturile….:(
    Am ajuns ca, ori de câte ori rostesc din suflet Şă să auzim şi de bine, să închei musai cu * Facă-se voia Ta, Doamne !!! *…
    stimă,
    Sibilla
    P.S Apăi vorba Baciului Leo, Cerber de Sfinx, care Sfinx veghează, om fi noi câţiva răi, ne/buni, dar de noi nu se poate plânje pesedeaua că n-am prezis, vorba ceea…. şi-mi urlă neputinţa că nu poci da timpul înapoi!

  63. 67 Augustin septembrie 29, 2009 la 9:50 am

    Oare cit de fantezista vi s-ar parea varianta ca PSD sa propuna, in locul lui Nica, pentru functia de ministru al Internelor, pe … HREBENCIUC?
    Daca as fi PD-L-ist ( de cosmar ipoteza), m-ar lua fiori reci! Cred ca Boc l-ar cere inapoi pe Nica!

  64. 68 Draghi Puterity septembrie 29, 2009 la 10:12 am

    @Aya

    Subscriu si eu la concluziile tale. Si eu am ajuns la ceva similar, ba chiar am mers pana acolo incat sa ma intreb jocul cui ii face de fapt Nica jocul. Eu nu am un raspuns, pentru ca nu stiu daca faptul ca „Nica a militat mereu pentru apropierea PSD de PD-L” e o intoxicare sau e o realitate. Dar poate altzii cunosc adevarul, asa ca vor trebui sa isi puna intrebarea qui prodest si sa gaseasca raspunsul corect.

    Totusi, pe langa asta, la fel ca AN in postarea de azi, am remarcat „coincidentza” dintre provocarea acestei crize si incercarea disperata a Anastasei de a matura sub covor cazul Udrea (privita de data aceasta nu doar ca prietena presedintelui, ci si ca pusculitza lui). Daca acesta e motivul principal al scandalului, atunci Nica nu a actionat impotriva intereselor PSD, desi, actiunea a fost prostanacesc de riscanta.

    Sa urmarim atent urmatoarele miscari…

  65. 69 Cârcotaşu septembrie 29, 2009 la 10:20 am

    @ Augustin,
    🙂 🙂 🙂
    Bună!
    Între timp se pare că Boc începe să realizeze că un guvern minoritar e cea mai mare prostie, iar acu’ ar cam da înapoi.
    @ Leo
    De când îmi bat gura cu asta? (chestia care-ar fi putut fi acu’ două zile, da’ n-a fost să fie)…
    Acu’ să vedem ce se-alege, eu nu sunt convins că PSD-u’i chiar aşa de hotărât, nici măcar acum.

  66. 70 Draghi Puterity septembrie 29, 2009 la 10:21 am

    @Aya

    Ai remarcat ieri la „Sinteza Zilei” (min 56:30) reactia calmului Nica cand a vazut imaginile cu Elena Udrea?

    Apropo, daca tot am ajuns sa pun linkul la Sinteza Zilei, va invit pe toti sa urmariti interventiile lui Bogdan Teodorescu.

  67. 71 Bibicul septembrie 29, 2009 la 10:21 am

    “Există mai mulţi oameni innobilaţi de studiu
    decât de natură” (AN)
    ……………………………………………………………….

    Cade exemplu’

    Când bea-i tremură mintea
    Când nu, tremură mâna;
    Fidelă îi rămâne doar minciuna.
    Lui Preş. străină-i este cinstea.

  68. 72 instalatorul septembrie 29, 2009 la 10:24 am

    Cu scuze, dl Blaga este in guvern, deci poate fi interimar.

  69. 73 instalatorul septembrie 29, 2009 la 10:38 am

    Augustin: cu permisiunea dumneavoastra. Ce vrea Boc (adica Basescu) incepe sa fie clar: macar o mica lovitura de imagine si un ministru „prietenos” la interne: daca nu de-al lor, macar unul dintre cei care au sustinut formula de guvernare (Sirbu,…) ori care s-o mai fi apropiat de ei intre timp. Problema pesedeului este in acelasi timp si problema lui Boc, adica a lui Basescu, s-ar putea ca, constitutional vorbind – si un interimar sa necesite aprobarea parlamentului daca nu e din acelasi partid. Art. 85/3 zice de schimbarea structurii si compozitiei fara sa zica nimic daca e vorba sau nu de un interimar. Ori a aduce chestiunea in parlament inseamna ca lucrurile sa iasa de sub controlul prezidential. De asta recenta declaratie a lui Boc mi se pare un fel de cacealma, Boc are aerul ca ofera pesedeului ceea ce nu ii prea poate lua. Declaratia pare a confirma o supozitie a mea ca pe aici era planul prezidential dar ca el a pornit – din alte motive – prea devreme. declaratia lui Boc arata ca Basescu accepta un ministru pesedsit „prietenos” la interne, dar ca altfel isi continua planul care poate ca afost devansat. Se poate intra intr-una dintre acele secvente de box pe care spectatorii (adica electorii) le fluiera: combatantii se tin lipiti unul de altul cu o mina si se lovesc cu cealalta intr-o lupta confuza. Din asa ceva, pesedeul – in speta dl Geoana – nu are cum cistiga electoral, fiindca acest gen de joc nu este descifrabil de electorul simplu, care primeste informatie fragmentata. Acest tip de elector, majoritar numeric, vrea sa stie clar cine cu cine se iubeste si cine cu cine se bate, el va aprecia loviturile clare si care rasuna pina in sala – si nu clinciurile.

  70. 74 gigi septembrie 29, 2009 la 12:30 pm

    @Aya,
    si eu ma bucur sa va revad.Pe blog,desigur.

  71. 75 Augustin septembrie 29, 2009 la 12:39 pm

    @ Instalatorul
    Geoana risca mult, in aceste momente. Sa ne amintim ca a declarat ritos: Nica sau ni(mi)ca! Daca va alege „a treia cale”, va fi, indiferent ce spune Giddens, o fundatura. Parerea mea!

  72. 76 Alex septembrie 29, 2009 la 1:10 pm

    In orice caz oligarhii nu trebuie deranjati cu nici o intrebare.
    Antonescu: Procurorul general si presedintele ICCJ ar trebui numiti de viitorul presedinte
    http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-09-29&id=39909
    Ce buna gluma aia cu independenta justitei!

  73. 77 psd-ist! septembrie 29, 2009 la 2:15 pm

    domnule Nastase, ce cauta iliteratul dragnea cu geoana la cotroceni…?catel de companie? si auzim ca vrea sa fie secretar general asta?
    chair toti tampitii in psd? domane cand o sava treziti?

  74. 78 Dani septembrie 29, 2009 la 5:06 pm

    @
    Augustin

    Ideea cu Hrebenciuc la Interne e di granda! Votez!
    Batzaie Boc si toti pedelacheii de zici ca-i crivatz afara. La cate stie Hrebenciuc despre totzi, asta le lipseste.
    Te pomenesti ca a fost si ideea unora din PSD de i-a venit marinarului betziv sa le zica alora doi sa puna un independent ca politzist sef al neamului.

  75. 79 instalatorul septembrie 29, 2009 la 7:12 pm

    Augustin: stiu si eu?

  76. 80 Aya septembrie 29, 2009 la 9:58 pm

    @

    Draghi

    Citez din postarea ta: „Daca acesta e motivul principal al scandalului (faptul ca Roberta Anastase nu semneaza raportul cu pricina n.A.), atunci Nica nu a actionat impotriva intereselor PSD, desi, actiunea a fost prostanacesc de riscanta.”

    Am detaliat intr-un text (inca nu intrase pe blog cand am inceput sa iti raspund). L-am postat la sectiunea „Roberta, vrem un autograf”.

    Bref: Scandalul a fost generat de:
    – Nica a aflat ca Ministerul Turismului ORGANIZEAZA fraudarea alegerilor dupa toate regulile dezinformarii;
    – au fost inventate pachete turistice exact in perioada celor doua tururi de scrutin (cu deplasari in autocar, cazare masa- unele doar pentru o zi, altele pe cateva zile; unele sunt la manastiri;) inca de acum cateva luni; desigur s-au „vandut” toate „cui trebuie” (doar e turism organizat!);
    -totul s-a facut (SI) cu deturnari de foduri/ folosirea de fonduri in scopuri ilicite de catre Ministerul Turismului (motiv pentru care am pus „vandut” intre ghilimele; sunt implicatt si „platitori din afara minsiterului”; mai mult nu spun deocamdata);
    – urmele deturnarii de fonduri / folosirii ilicite exista inca (a existat temerea declasarii unei anchete fulger la Ministerul Turismului);
    -Nica avea nu doar datele care duceau la ideea fraudarii, dar a identificat si legatura de cauzalitate intre acele „actiuni turistice” (altfel, perfect legitime, aparent, dat fiind obiectul de activitate al ministerului condus de Udrea) si tentativa de fraudare (fara acea legatura cauzala, se ramanea la stadiu de prezumtie).

    Observi ca, fiind campanie, ma abtin sa scriu „anumita de-numire” (dar nici numele nu pot sa-l scriu, ca mi-ar sari mana de pe tastatura).

    Dar (nu mai e nevoie sa-l „de-numesc”) tu ce crezi, dupa datele de mai sus:
    Daca iesea PSD de la guvernare, asa cum se repezise sa anunte (sau chair daca demisionau minsitrii, cu roscul declansarii crizei politice, guvernamentale) piezand, astfel, total, accesul la institutiile de control (dar si ministerul de Interne) cui ii era profitabil?
    Un element ajutator: in nici un caz PSD!

    In rest, este vina chilotzardului Boc (indirect, el a facut public adevarul, prin atitudinea dezordonata).
    Nica daduse doar niste „sugestii”- in limita competentelor.

  77. 81 Alex septembrie 30, 2009 la 2:15 pm

    Despre axe:
    Axa Kremlin-Budapesta opereaza la Chisinau
    http://www.ziua.ro/display.php?data=2009-09-30&id=259361

  78. 82 Draghi Puterity septembrie 30, 2009 la 4:06 pm

    @Aya

    Mult prea plauzibil ca sa nu fie realitatea. Multumesc Aya!


Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!