Raspunsuri

Dupa cum am putut afla din presa, presedintele Traian Basescu a incercat sa-si asume pentru putin timp rolul de mediator intre guvern si CSM. Bineinteles, a incercat sa o faca in stil propriu, citand din propriile spuse ca din marii clasici ai literaturii universale. Astfel am aflat ca nu trebuie sa avem incredere in doamna Pivniceru, pentru ca are doua doctorate si ar fi condamnata imediat intr-o curte de judecata din care ar face parte presedintele Romaniei, precum si multe alte dovezi de etern echilibru institutional si moral. Daca pe doamna Pivniceru o condamna atat de usor, va dati seama, cu cat entuziasm m-ar fi condamnat pe mine, daca putea (desi ma considera „curat ca lacrima”) ?

Rolul de mediator al presedintelui nu s-a sfarsit aici, continuand cu invitatia pentru ministrul Justitiei – sic – http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6137782-traian-basescu-cere-ministrului-justitiei-declansarea-urmaririi-penale-impotriva-lui-ovidiu-musetescu.htm – de a incepe urmarirea penala impotriva lui Ovidiu Musetescu, in virtutea  deschiderii sezonului de plangeri penale, probabil. Fara indoiala, stiind si starea lui de sanatate!

De urmarit in acest context nu este neaparat graba cu care MJ va prelucra cererea prezidentiala. Aici nu cred ca vom avea prea mari surprize. Mai important este daca acest nou subiect va reusi sa distraga atentia presei, contracandidatilor si cetatenilor de la proaspatul sau esec de la CSM. Si mai putin proaspetele esecuri cu politica externa a Romaniei, Ministerul Turismului, Ministerul Tineretului si Sportului, afacerile fratelui sau, casa din Mihaileanu etc.

Diogenecainele, iti inteleg nevoia de a fi cinic – precum tizul tau grec – dar vreau sa cred ca nu e chiar naiv sa te mai bucuri din cand in cand. Spui ca Festivalul George Enescu nu este decat o relicva izolata, departe de Romania reala, a lui Basescu si Udrea. Poate ca acest festival este izolat de realitatea lor, dar e mai degraba o oaza decat o relicva. Relicva, cred eu, e realitatea pe care tu ai atribuit-o presedintelui. Si vom face tot posibilul sa scapam de ea si de ce reprezinta ea in scurt timp.

Alex si Diasporean, starea actuala a industriei si agriculturii din Romania este un bun subiect de dezbatere pentru ca exista destule lucruri bune ce pot fi spuse despre ce s-a facut, dar, mai ales, destule lucruri mai putin bune ce pot fi spuse despre ce s-a facut sau nu. S-au difersificat culturile, dar nu s-au continuat lucrarile pentru irigatii. Apar tot mai multe culturi bio, dar dispar tot mai repede subventiile pe care Guvernul sau Uniunea Europeana le ofera proprietarilor. Pentru a asigura un nivel ridicat al discutiilor, trebuie sa cunoastem in detaliu ambele seturi.

P.S. scindarea PSD a fost o constanta in discursul partidelor de dreapta in ultimii ani. E regretabil ca aceasta e considerata singura solutie posibila pentru ca PDL si PNL sa dobandeasca si competenta si moralitatea necesare pentru a putea guverna coerent Romania.

Blueeye, ai avut – ca si multi alti romani – o experienta neplacuta cu o emisiune TV in care sunt invitati, prin rotatie, inflamabilii PDL. Cu discutii precum cele despre care vorbesti, nu ma mira faptul ca exista din ce in ce mai putini romani interesati de politica. Emisiunile de acest tip trebuie privite cu un pahar mare de apa si cat mai multe medicamente pentru inima la indemana.

Leo, solidaritatea de partid nu inseamna sa aprobi orice fel de hotarare. Dar, ca in orice fel de democratie, deciziile arareori sunt luate in unanimitate. Totusi, odata luate, ele sunt asumate si respectate in unanimitate. In acelasi timp, am incredere in PSD si in Consiliul National al PSD ca pot fi elemente de stimulare a progresului. Romania are nevoie disperata in acest moment de un plan politic de dezvoltare cat mai bine pus la punct si aceasta este principala mea preocupare; evident, pe langa cea de gazda a acestui blog, unde am incercat intotdeauna sa gasesc sfaturi si idei noi din partea voastra.

Paul, repet ce spuneam mai devreme, comunicarea nu poate tine loc de actiune si competenta politica. Poti scapa pe termen scurt cu atacuri politice, cu anchete si dosare penale sau cu amenintari de tepe in Piata Victoriei, dar nu poti reusi pe termen lung fara stiinta bunei guvernari. Iar buna guvernare poate fi facila in momente de crestere economica sustinuta de mediul privat, dar devine cu adevarat problematica in momente de criza, cand ai nevoie de calitati de lider, nu de calitati de dezbinator.

Anca, multumesc si sper sa ai dreptate ca Traian Basescu nu are sanse sa fie reales in functia de presedinte. Despre anii ce vor urma, prefer sa fie retinuti ca anii de iesire din criza a Romaniei si de crestere economica fara precedent mai degraba decat anii unui anumit om politic. In definitiv, istoria este cea care judeca intr-adevar obiectiv prestatia oamenilor politici. La acest examen, cred ca sunt putini cei care ii dau vreo sansa de reusita lui Traian Basescu.

Costi, functionarea retroactiva a legilor din Romania este o problema care depaseste cu mult capacitatea logica de intelegere. S-a intamplat in mai multe cazuri, nu numai in cele aduse in discutie de tine. Personal, mi s-a parut ca „rotunjirea” veniturilor angajatilor de la stat s-a facut mereu in favoarea intereselor presedintelui. Poate ca pe baza de loialitate, poate ca pe baza de ochi frumosi, nu sunt sigur.

Vasile, problema legii unice a salarizarii nu este in nici un caz apartenenta sa politica, ci ceea ce promoveaza. Am discutat intens despre faptul ca ea a fost negociata cu sindicatele, insa vedem ca multe dintre sindicate se arata nemultumite de ea. Asumarea responsabilitatii in acest moment si in aceste circumstante nu poate oferi satisfactie partenerilor sociali. Sunt departe de a spune ca Guvernul are datoria sa faca pe plac sindicatelor, insa ele totusi reprezinta opiniile si interesele oamenilor din sistem. Nu am cum sa-mi pierd increderea ca, daca ambii parteneri sunt rezonabili, se poate ajunge la o intelegere satisfacatoare in loc de o intelegere care sa duca unilateral la proteste.

Ion Alecu, faptul ca am formatie de om de drept nu ma impiedica sa incerc sa fiu obiectiv in aceasta discutie. Romania are nevoie de putere judecatoreasca si puterea judecatoreasca are nevoie de independenta, atat din punct de vedere administrativ, cat si din punct de vedere financiar. In acelasi timp insa, trebuie sa ne gandim si la latura de responsabilitate sociala pe care formatia de drept ti-o impune. Ma refer la obligatia morala de a aplica legea in orice situatie, in orice conditii.

Dan C. Badea, ai dreptate, greselile gramaticale nu au ce cauta in propuneri legislative pentru care Guvernul trebuie sa-si asume responsabilitatea. Totusi, nu pot sa pun tot ce nu functioneaza bine in Romania pe seama crizei financiare sau a unei crize de moralitate. Greseala este omeneasca si, chiar daca deseori ne ferim sa o recunoastem, greselile in general au un autor, ce trebuie tras la raspundere. Uitandu-ne inapoi in ultimii 5 ani, cred ca Traian Basescu a ridicat destul de sus stacheta pentru cate greseli poate comite un om in cea mai inalta functie a statului. Personal, nu cred ca un astfel de exemplu poate fi trainic.

Alex G, sunt increzator ca, odata cu inlocuirea lui Traian Basescu, se vor putea gasi mai usor ideile, solutiile si persoanele capabile sa ajute Romania sa iasa mai repede din criza. La fel ca si pana acum, voi incerca sa ajut cum pot in acest demers.

Octaa, din pacate, statele in care puterea executiva o domina pe cea legislativa si incearca sa domine si puterea judecatoreasca nu se mai numesc democratii. Important pentru noi este sa fim siguri ca nu ne indreptam in acea directie. Avem sansa de a folosi o busola functionala in aceasta toamna.

Draghi Puterity, ai dreptate, vorbind in termeni de poker cresc sansele sa fim intelesi cum trebuie de catre Traian Basescu. In acelasi timp, cred ca suntem naivi daca inca mai credem ca el asculta si de cineva mai interesat de Constitutie, legi si democratie decat de scorul sau electoral.

Sibilla, sunt de acord cu tine, cred ca doamna Udrea a ajuns intr-un moment destul de disperat. Incercarea sa de a minimaliza Comisia de Ancheta pe motiv de atac politic nu fac decat sa constituie un atac politic. Comisiile sunt considerate obiective pentru ca sunt formate din membri ai tuturor partidelor. Sau, mai bine spus, membri ai tuturor partidelor care accepta sa discute.

Blogideologic, una din problemele principale ale pachetului legislativ de la Cotroceni, al domnului Mircea Miclea, a fost ca s-a incercat impunerea sa pe baza politica. Dupa cum spui si tu, exista numeroase puncte cel putin controversate, daca nu chiar de neinteles. Important este faptul ca, daca ele ar fi fost discutate de catre specialistii domeniului, am fi avut mai multe sanse pentru un proiect de lege bun si mai putin utilizat ca panaceu politic de catre premier si presedinte.

39 Răspunsuri to “Raspunsuri”


  1. 1 diogenecainele septembrie 14, 2009 la 9:46 pm

    Uneori relicvele sunt sfinte

  2. 2 octaaa septembrie 14, 2009 la 9:56 pm

    Asa este domnule Nastase.
    A…ba nu…si o tara in care Parlamentul este incalecat de catre presedentie se numeste „democratie”. Populara, originala….
    Sper insa ca Romania sa nu se indrepte in acea directie!

  3. 3 neinfectat de comunism septembrie 14, 2009 la 10:19 pm

    a.nastase

    justitia romana are mult de lucru pt a dovedi romanilor ca e impartiala si reformata…cum se face ca exista coruptie in romania dar nu si corupti?

  4. 4 Daniel septembrie 15, 2009 la 12:07 am

    Referitor la raspunsul dat lui Draghi nu sunt de acord. Campionii de poker sunt unii dintre cei mai echilibrati si mai calculati oameni. Altfel nu ar fi campioni. Basescu joaca ruleta ruseasca – cu Romania.

  5. 5 Parmalat septembrie 15, 2009 la 3:29 am

    Domnule Nastase, voi fi in strada maine la actiunea bugetarilor. Niciodata n-am mai iesit in strada pana acum, sper sa fie cel mai mare miting de la Revolutie incoace.
    Inca nu este timpul trecut, Guvernul Boc poate si trebuie sa cada acum. Trebuie ca parlamentarii PSD sa voteze impotriva legilor lui Boc si sa dam jos Guvernul.
    Nu mai conteaza ce va fi mai departe, trimitem toti oamenii combativi pe toate televiziunile, iesim in fata cu dl. Mazare, cu dl. Nicolicea, cu dl. Dragnea, toti oamenii combativi pe care ii avem si care pot sa tina tensiunea unei discutii, acuzam PDL-ul si pe Basescu pentru criza politica si dam vina pe presiunea strazii, spunem ca nu puteam fi indiferenti la presiunea sindicatelor si a justitiei.
    Spunem ca am facut asta pentru ca lucrurile sa reintre pe fagasul normal in justitie si in sectorul bugetar, spunem ca nu mai puteam permite lui Basescu sa duca Romania in groapa.
    Creem o noua majoritate de urgenta impreuna cu PNL-ul si schimbam imediat legea institutiilor deconcentrate si ne protejam prin legi de epurarea pe care va incerca sa o faca PDL-ul la nivel local.
    Avem in rezerva procedura suspendarii presedintelui sau amanarea cu cateva zile a alegerilor prin neconstituirea BEC. Im ambele cazuri Mircea Geoana va deveni presedinte interimar. Atunci putem schimba mai multe, vom avea mai multa putere.
    Jocurile sunt facute, 1 milion de someri si 1,4 milioane de bugetari impreuna cu familiile lor vor fi de-ajuns sa-l dea jos pe Basescu. O criza politica in acest moment nu va mai insemna nimic daca reusim sa tinem in tensiune populatia prin ziare si televiziuni.
    Oricum, suntem ca si dati afara de la Guvernare. Haideti sa nu-i lasam pe acesti inconstienti sa faca ce vor, haideti sa nu fim partasi la jocurile lor, este un moment bun pentru a declansa o explozie, toata lumea simte momentul, toata lumea vrea sa se rupa coalitia, jocurile sunt facute procentele sunt luate de pe acum, macar dezastrul sa nu mearga pana la capat!

  6. 6 leo septembrie 15, 2009 la 7:40 am

    @ AN
    auzisem şi eu cum că, în democraţie, deciziile nu se prea iau în unanimitate. dar trăiam cu impresia că se iau cu o… majoritate. îmi place să cred că sunteţi (încă) suficient de lucid încât să nu chiar credeţi că comportamentul (!) deviant al celor care au deturnat pesedeul de la evoluţia sa firească – de stânga – are în spate vreo majoritate; nici obiectivul – toate sondajele ce indică prăpastia ce se cască între aşa-zisul canditat pesede la prezidenţiale şi partid, nici subiectivul – percepţia extrem de proastă de care se „bucură” Prostănacul în rândurile atât din exteriorul, cât mai ales din interiorul pesede – nu indică o aşa epidemie la nivel de masă a pesede încât să se poată vorbi la acest moment despre o majoritate deviantă. ar fi chiar demoralizant să reuşiţi să ne convingeţi că prostănacii şi alecşii sunt majoritari în pesede: ne chiar lăsaţi fără măcar speranţa de a exista variantă alternativă la cicoismul de dreapta sau de pseudo-stânga…
    în altă ordine de idei, oare nu vă scapă nimic? eu unul trăiam cu impresia că o decizie presupune existenţa a două sau mai multe opţiuni. cum ar putea fi vorba despre o decizie – democratică sau nedemocratică – atât timp cât există o singură opţiune de prezidenţiabil pesede, şi aia aparţinându-i, conform propriei asumări de proprietate, SATANIC ABUSERULUI – numitul Pinnochio?!
    cât despre „sfaturi şi idei”, că tot vorbim despre majorităţi – minorităţi, mă tem că aţi ratat-o pe cea mai importantă (idee), transpusă în cuvinte de către instalatorul şi printre cuvinte de ăsta baci (şi nu numai): DESEMNAREA CANDIDATULUI PESEDE PRIN PLEBISCIT INTERN, AŞA CUM SE ÎNTÂMPLĂ ÎN MARILE DEMOCRAŢII (USA, FRANCE, paregzamplă), ŞI NU ÎN SPATELE UŞILOR ÎNCHISE (ALE WECEURILOR DE LA CASA POPORULUI)!
    În rest, eu unul mai am o singură, anemică speranţă: că astăzi pesedeul va ieşi pe uşa din faţă din guvernul ruşinii chiloţarde, şi nu pe uşa din dos, după un picior aplicat, în acelaşi loc, de pedelachei! Că ar fi, foarte probabil, ultimul moment pe care-l rataţi cu o detaşare vecină cu inconştienţa.
    No, să chiar auzim de bine, dacă ne-om mai auzi!

  7. 7 Iluminatul septembrie 15, 2009 la 8:21 am

    ® Doi pichetarzi ai parlamentului, despre legea salarizării unitare:

    -Ce părere ai despre Lege ?
    -E gel…dac-o-ntorci .
    -!!!

  8. 9 Vasile, septembrie 15, 2009 la 9:02 am

    Cica , Testul Asumarii!

    Mai toata mas media a preluat sceasta gluma ca o chestiune serioasa. Legile vor trece zbarnaind prin parlamentul majoritar PSD-PDL, iar falsele proteste ale politicienilor din PSD se vor dovedi focuri de artificii trase pentru a se infrumuseta imaginea partidului.
    Trambitasi care nu discern fenomene simple si confunda zorile cu apusul soarelui,Sibila cu alura si replici de precupeata Aya cu o falsa perceptie asupra realitatii sau Blogiilogicul cel care de la maretia unui articol precum “Iluminismul scotian in Romania” cade in ridicolul propriilor plagieri precum si alti tributari ai logicii ,sau pur si simplu entuziasti tip parmalat poate pot intelege cu aceasta ocazie o chestiune simpla.
    “Guvernul nu se vrea sa cada”!
    Liberalii ,pseudo-elegant se retrag, ungurii duplicitari ,nu-si doresc o motiune de cenzura,PD-Leul victorios tot inainte ,cunoscind faptul ca alegerile prezidentiale nu pot fi amanate, fie si in ciuda grevei prelungite a magistratilor , o eventuala bomboana pe tortul PD-List,cei care in lipsa magistratilor vor fi si arbitri si jucatori,pe croiala propriului sef. Nu i-am omis pe colegii domnului Nastase si partidul acestuia ,PSDeul ,cel care cunoaste ca Basescu scade doar aparent in sondaje (nu s-a mai publicat nici un sondaj, nu va intrebati de ce?),cunoaste ca Basescu primeste gratis cadouri de la colanul tziganesc la Milut sau Simirad,la pachet si o sa mai vedeti si alte cadouri de la PNListi.PSDeul stie ca a pierdut alegerile prezidentiale ,dar incearca agatati de putere , prin toate mijloacele sa recupereze in teritoriu,la fel ca si perdanta a Romaniei, o echipa, pentru viitorul campionat..Daca in 2004 a fost o victorie fara glorie , acum in 2009 PSDeul va fi si infrint si fara glorie!.

  9. 10 Iluminatul septembrie 15, 2009 la 9:12 am

    Astăzi 15.09 2009 pe sălile Parlamentului României :

    -Doamnă Helena Urdea consideraţi că Preşedintele TB este iterşanjabil ?
    -Da, şi pe subansambluri : capul lui Adrian Năstase, gura lui Stan şi organu’ lu’ ciubanu’…
    – !!!

  10. 11 Paul septembrie 15, 2009 la 9:46 am

    Domnule Nastase,

    Sunt complet de acord cu dumneavoastra: „comunicarea nu poate tine loc de actiune si competenta politica”, ea tine loc doar de publicitate a actiunii si a competentei politice; dar, dupa cum stim, exista si publicitate mincinoasa, iar daca aceasta publicitate mincinoasa il „scapa pe termen scurt” pe beneficiarul sau (termenul scurt fiind vreo doua mandate de cate cinci ani! 🙂 ), nu cred ca acesta va fi total nemultumit.
    V-ati gandit ca poate Traian Basescu nu are ambitia de a intra in cartile de istorie la capitolul „guvernari bune”? Dar ca domnia sa nu vrea sa fie la putere pe termen lung, ci doar pe infima perioada de 10 ani (adica, cei 5 „executati” deja + inca 5) ? Daca ati facut aceasta analiza, veti fi ajuns la concluzia ca strategia sa de campanie se poate usura de elementele concrete legate de dezvoltarea durabila a Romaniei si de alte politici pe termen lung, ramanand echipat doar cu armamentul usor, mult mai profitabil intr-o lupta corp la corp destinata exclusiv cuceririi electoratului, nu si ridicarii nivelului de viata al acestuia.
    In schimb, contracandidatii sai onesti, care nu vor doar sa ia ochii alegatorilor (din cauza ca au in minte proiecte concrete, pe termene mai lungi decat un mandat prezidential), se vor impotmoli in explicatii tehnice, prea greoaie si cu trimiteri prea indepartate pentru o populatie atenta doar la imediat si la faptul divers promovat de catre televiziuni.
    Ei bine, eu cred ca cei care in campanie nu se vor concentra exclusiv la faza eliminatorie a oricarei guvernari: castigarea alegerilor, vor pierde teren in fata celui care nu-si conserva nicio picatura de energie pentru dupa alegeri (pentru ca nu-l intereseaza ce va fi dupa).

  11. 12 blogideologic septembrie 15, 2009 la 9:57 am

    Planul Fret francez
    În Franţa se lansează un mare împrumut naţional pentru „economia de îndatorare”. Au existat multe discuţii privind utilizarea şi utilitatea acestui împrumut naţional. Văd că acum se anunţă o utilitate şi o utilizare a împrumutului. Cel puţin cinci miliarde de euroi vor fi cheltuiţi pentru dezvoltarea transportului de mărfuri pe calea ferată! Problema este aceea că transportul feroviar de mărfuri este în acelaşi timp un indicator privind starea de funcţionare a economiei reale. Este cam greu de înţeles, în toată onestitatea, dacă se construieşte o utilitate pentru transportul feroviar de mărfuri, sau pur şi simplu un indicator economic care să arate francezilor faptul că „economia duduie!”

  12. 13 violet septembrie 15, 2009 la 11:55 am

    Privind prin prisma derularii declaratiilor dar si a evenimentelor din teritoriu, referitoare la ,,datul afara” de la guvernare a PSD, ma intreb cu ingrijorare , cati membri PSD si PNL o fi ,,cooptat” partidul slugilor portocalii ?
    Cunoscand ca si dvs, pe langa domnul Iliescu, considerati ca nu e cazul sa iesiti de acum incolo, din Guvern, incep sa cred si eu ca trebuie sa ramana PSD in acest ,,mariaj” fortat. Chiar daca miza alegerilor a fost cat se poate de clara inca de acum zece luni, se pare ca situatia devine din ce in ce mai indarjita.

  13. 14 ela septembrie 15, 2009 la 12:06 pm

    „Emisiunile de acest tip trebuie privite cu un pahar mare de apa si cat mai multe medicamente pentru inima la indemana.”

    Domnule Nastase sunteti la obiect!
    Bine ca nu v-ati pierdut umorul in toti acesti ani de politica agresiva, injusta asa cum o stiti cel mai bine din interior!

  14. 15 violet septembrie 15, 2009 la 12:15 pm

    Cand am spus ,,miza alegerilor” m-am referit la cea a corectitudinii intregului proces electoral.

  15. 16 eficientaenerg septembrie 15, 2009 la 1:25 pm

    Of,of….”Democraţia este un mecanism care garantează că nu vom fi guvernaţi mai bine decât merităm”-George Bernard Shaw.Iar, Napoleo Bonaparte ca:”În politică, prostia nu este un handicap’.
    Cel mai profund este Mihai Eminescu:” Nu explicaţiile ce se dau faptelor, ci faptele însele sunt adevărul”.

  16. 17 diogenecainele septembrie 15, 2009 la 2:26 pm

    As dori sa fac un gest de cinism (cinismul inseamna inainte de toate onestitate): adica vad la TV ca PSD-ul nu stie nici pana la ora asta ce o sa faca la motiune? Eu cred ca PSD-ul are nevoie de un sef, adica de o mana care sa il conduca, potrivit sensului cuvantului insusi. De asemenea sensul lui „a conduce” inseamna a indrepta ceva sau pe cineva intr-o directie, directie care nu se vede. Nu stiu daca Basescu va pica, ca sa am motive de bucurie. Stiu acum insa ca Geoana nu va ajunge presedinte. Ar fi impotriva naturii. Restul e balet.

  17. 18 violet septembrie 15, 2009 la 2:51 pm

    Citind ceea ce a scris diogenecainele, mi-am spus ca, poate ar trebui sa va informez(si eu) ca sunt destui simpatizanti PSD care spera intr-o schimbare la Congres.

  18. 20 Pichetard septembrie 15, 2009 la 3:44 pm

    Ghicitoare-n pichetare

    „E” în faţă, „e” în spate
    la legi, spre-a fi încadrate.
    Aţi ghicit ? E elegie
    BOCănită-n anarhie !!

  19. 21 Vasile, septembrie 15, 2009 la 4:03 pm

    „Cinicule”,

    Tu chiar crezi ca PSDeul ar fi partidul care nu stie ce sa faca in aceste momente ???
    Se pare ca esti mai mult glumet decit cinic altfel nu mi-l faceai pe cinicul Basescu un onest. Inainte de toate cinic inceamna cea ce reda in totul lui negativ,acest adjectiv, omul care calca in picioare principii ,morala si de ce nu de pe scaunul pe care este, democratia ,statul de drept.
    As fi de acord in final cu tine daca nu te-ai contrazice in enunturi.
    Logica simpla din finalul postului tau, „restul e balet” de fapt arata ca PSDeul este condus ,dar nu au alta alternativa pentru ca au gresit fundamental cind au acceptat puterea si acum sunt nevoiti sa baleteze.Da,dl. Geoana nu va iesi … deci in mod sigur Basescu va formata dupa alegeri un nou „boc”!Pacat ca va fi din nou un boc turcesc!

  20. 22 Maximmouse septembrie 15, 2009 la 4:04 pm

    @carol!

    Carolica, pai du-te la reforma! cred ca nu vrei sa o iei pe drumul caolinului in China?

    :Maxi!

  21. 23 Dragos septembrie 15, 2009 la 4:11 pm

    Manuela,

    care sunt criteriile pentru ”bun de tipar” ?

  22. 24 Manuela septembrie 15, 2009 la 4:27 pm

    @Dragos

    unul dintre ele este acela de a nu ataca gratuit oameni care nu se pot apara…
    imi pare rau, dar faptul ca cineva e grav bolnav nu mi se pare un motiv de gluma…
    ce sa-i faci, e dreptul moderatorului de a fi si subiectiv uneori…:)

  23. 25 diogenecainele septembrie 15, 2009 la 5:10 pm

    @Vasile
    Exista viata si dincolo de Geoana. Poate il schimba PSD-ul (putin probabil), poate intra Oprescu in cursa (mai probabil) etc. Basescu imi e odios si cu putin research poate ati fi realizat si din cate motive. Despre Geoana, numai de bine, daca tineti dv.

    Va rog, mai cautati pe acest blog sau chiar pe blogul meu, poate chiar ce am postat cu ani in urma sa vedeti cam care sunt opiniile despre fiecare din cei doi, inainte de a da cu parul orbeste si a calca logica in picioare. Va spun doar atat ca sa fiu retinut in comentarii, in aceste momente delicate pentru PSD.

  24. 26 Revizorul septembrie 15, 2009 la 5:36 pm

    Ş-aşa îs ca nu-s ceferiştii

    Bercene! „unui lucru fără cale dându-i cale, alte lucruri fără cale-i vor urma”.
    Hahalerele au scăpat trenul! Mergi pe burtă până-n noiembrie 2009…

  25. 27 Cârcotaşu septembrie 15, 2009 la 10:33 pm

    Doamnelor şi Domnilor
    Azi, 15.09.09, guvernul Boc sau Băsescu, cum vreţi să-i spuneţi, şi-a „asumat răspunderea” pe 3 pachete de legi, ilegal din câte ştiu eu, iar dl. Năstase ne angrenează în discuţii despre subiecte care nu ne dor câtuşi de puţin, cam despre ce-i pe la francezi. Nici măcar nu poate fi vorba despre exemplificări, comparaţii etc.
    Îmi pun întrebarea, eu, unul pe care-l dor multe, da’ multe alte chestii: treaba asta-i întâmplătoare?
    Cam ce motivaţii s-ar putea invoca?
    Cineva-şi freacă mâinile. Cine?
    Mi-e lehamite.

  26. 28 Iulian septembrie 16, 2009 la 2:30 am

    Ascultatorii nostri fac apel la voi, parlamentarii. Detalii pe blog.

  27. 29 blogideologic septembrie 16, 2009 la 5:58 am

    “Unui lucru fără cale dându-i cale, alte lucruri fără cale-i vor urma”.
    Este acesta un aforism remarcabil, inventat de un cheferist. Alţi cheferişti l-au preluat.

  28. 30 Vasile, septembrie 16, 2009 la 6:57 am

    Diogene….,

    Intr-adevar nu stiu care-i parearea dumitale despre unul sau despre altul. Ambii sunt personalitati deosebite asezate deocamdata in partid pe locuri nepotrivite.Dupa alegerea lui Basescu in cel de al doilea mandat ,sau cincinal daca vrei ,inca o „vina” imputabila dl. Nastase.care se gandea atunci ca el va fi presedinte de cincinal si nu Basescu,si a incurajat „schimbarea”,lucrurile se vor schimba si in PSD.
    Ieri m-am simtit precum calatorul in timp, vazand cuvintarea lui Basescu , ma vedeam tanarul care fugea,atunci, din fata televizorului,desi orele de emisie erau asa de scurte, noroc cu protestul parlamentului care ma aducea la realitate.

  29. 31 Vasile, septembrie 16, 2009 la 7:12 am

    Citindu-l pe unul de-i lehaminte, si grija dl.Nastase precum si a multor trambitasi , grija fata de economia franceza , mi-am adus aminte cum a
    rezolvat masurile de restructurare prin concedieri, masive problemele social-economice ale Frantei, PRINTR-UN VAL MASIV DE SINUCIDERI.Solutia extraordinar de greu de gasit de France Telecom pentru a redresa problema,a fost STOPAREA CONCEDIERILOR.
    Peste tot domnule Nastase indiferent de puterea economica a tarii respective masurile cele „mai bune” se fac cu sange pe spatele amarasteanului , singurul adevar ramas de la Marx pe care nu-l inteleg nici cei de stanga nici cei de dreapta, sau il inteleg toti dar inseala cu buna stiinta poporul in asteptari , parca prea prelungite!

  30. 32 Ion Alecu septembrie 16, 2009 la 9:01 am

    Este limpede, am fost confuz… Spusesem, de fapt, cu totul şi cu totul altceva şi, mai ales, nu pusesem în nici un fel la îndoială dreptul Dvs. de a avea un punct anume de vedere, totdeauna, desigur, autorizat şi demn de luat în seamă. Voi fi mai atent. Recunosc, e prea multă subtilitate uneori în lumea asta plină de mizerii…

  31. 33 Ion Alecu septembrie 16, 2009 la 9:02 am

    Este limpede, am fost confuz… Spusesem, de fapt, cu totul şi cu totul altceva şi, mai ales, nu pusesem în nici un fel la îndoială dreptul Dvs. de a avea un punct anume de vedere, totdeauna, desigur, autorizat şi demn de luat în seamă. Voi fi mai atent. Recunosc, e prea multă subtilitate uneori în lumea asta plină de mizerii… Şi nu totdeauna mă consider pregătit să înţeleg subtilităţile cu pricina. Scuze!

  32. 34 blueeye septembrie 16, 2009 la 9:54 am

    Am urmarit aseara, cu „viu interes”, prestatia mai mult decat lamentabila a presedintelui, venit in fata parlamentului …ca sa-si continue programul de campanie electorala. Dupa parerea mea umila, basescu nu prea era interesat de audienta din sala , ci de camerele de luat vederi care ii faceau legatura cu telespectatorii.
    Emotionat profund de ora de Prime-time la care si-a programat discursul televizat, sperand intr-o audienta cat mai mare, micutul marinar, cred ca s-a scapat putin in butoiul cu rom.
    Sau poate, avand o agenda foarte incarcata, inainte de venirea la Parlament, o fi avut vreo intalnire de protocol cu dl. J. Walker si tinand cont de emotia pe care i-a provocat-o inceperea anului scolar poate a ales sa aiba o intrevedere privata cu Teachers.
    In timpul discursului sau elucubrant, in care si-a prezentat „realizarile” din ultimul cincinal , in afara de mimica specifica unui „afumat” , bibicul, a avut parte de o gramada de balbe si poticniri verbale, date de o anumita inclestare a limbii si muschilor faciali caracteristice consumatorilor de licori bahice.
    Probabil de aceea a si omis din lista sa de „realizari” salvarea natiunii romane de virusul „gripei aviare”, salvarea „rapitilor din Iraq, ajutorul dat regimului Voronin la alegerile trecute din Moldova, etc.
    Ne-a amintit insa cu vie emotie, de preocuparea sa deosebita si de intalnirile dese cu romanii din diaspora (in perioadele de campanie electorala ptr.el, fiica si partidul pe care cu… sarguinta il conduce).
    Ne-a vorbit de faptul ca datorita inteleptei politici externe pe care a promovat-o si a practicat-o, in perioada mandatului sau, „Romaniei i s-au deschis niste ferestre”….omitand sa spuna ca…ni s-au inchis usile in nas.
    Plin de dragoste populara, de mandrie nationala ne-a vorbit de desele sale intalniri cu cetatenii romani…..la toate sarbatorile campenesti care s-au organizat si nu inceteaza sa se organizeze intr-o tara saraca, in , in care toate oficialitatile locale sa plang de lipsa fondurilor pentru proiecte locale, de infrastructura.
    Apropos, fratilor! ati dat destul circ populatiei……MAI DATI SI PAINE !
    Cum e posibil, sa ne plangem ca nu avem fonduri sa reparam drumuri, scoli, spitale, nu avem bani ptr.pensii si salarii dar, nu pierdem nicio ocazie sa cheltuim mii, zeci de mii de euro, ca sa organizam sarbatoarea..mamaligii, a cascavelei, a ceaiului verde, a musetelului, a cucutei si matragunei, la care sa-i asiguram basescului si camarilei sale posibilitatea de a mai amagii putin oamenii. ( Partea proasta este ca deja, multi romani nu mai reactioneaza asa bine la aceste pacaleli poleite , aromate si stropite cu licori destinate inveselirii) Deja… le-a ajuns cutitul la os.
    Printre sedintele „aranjate” de autografe , poze si pupaturi, cu toata grija SPP-ului, au inceput sa-si faca loc din ce in ce mai des, voci nemultumite de „traiul bun ” de sub regimul lui basescu si al acolitilor lui.
    Nerealizarile marelui om de stat, sunt puse in acest discurs de bilant pe seama fortelor reactionare, a parlamentarilor de la orice alt partid in afara de PDL, care au opus o rezistenta acerba reformarii societatii si statului roman pe care si le dorea marinarul. Si nu in ultimul rand…magistratilor, justitiei, care nu au reusit sa finalizeze niciun dosar de „mare coruptie” din cele comandate si practic instrumentate din tavernele …pardon cancelariile de la Cotroceni.
    Spre profunda nemultumire a colericului Goe de Cotroceni, exista inca si magistrati cu coloana vertebrala, care nu au raspuns comenzilor politice . Dar… pentru a remedia situatia si a-i da omului satisfactie, propun redeschiderea, instrumentarea corecta si finalizarea DOSARULUI FLOTA, care asteapta de prea multa vreme o rezolvare echitabila pentru tara asta.
    Si … totusi ! Ce-ar fi fost sa-l fi pus cineva aseara sa sufle in fiola!
    Vorba lui … HA! HA! HA!
    Si… legat de diaspora..!
    Atentie romani din Italia ! Vi se pregateste ceva.
    Vine micul papagal „Boc-vorba-lui-basescu-n cioc” , sa se intalneasca cu Berlusconi si cu Papa. N-o sa va rateze! El vine de fapt sa faca aranjamentele ptr. campania electorala a lui base.
    Vedeti? Iar au grija de voi !

  33. 35 Nepotul septembrie 16, 2009 la 11:35 am

    Micuţul trage docarul lui dârdală

    Dârdală, cu un plasament aproximativ ieri între 19-21 , a suflat praful de pe inscripţiile votive ale pisaniei primului mandat, puzderia de sincope fiind semne „încurajatoare”
    pentru orice candidat care, odată cu diagnosticul, şi-a priponit hotărârea de scaunul prezidenţial deschiolat.
    Cei cinci milioane de pensionari care fac jocurile electorale în ultimii 20 de ani – predominant utecişti – au reascultat sentinţa de condamnare, reglându-şi, printre gingii, duzele scuipătoarelor de parbriz, hotărâţi să-şi aleagă un altul ce va fi “scornicit” de cavalerii tenebrelor.
    Emil Boc, înhămat la docarul lui dârdală, s-a străduit, cu încăpăţânare măgărescă, să încarce cei trei samari – fondul problemei impusă de Fond, care va asigura încă vreo… trei pensii, după care, în masă, vor proceda la decalotarea impusă de igiena economiei naţionale.
    NU UITAŢI ! ştampilarea şi/sau decalotarea se fac cu aceiaşi mână; voi alegeţi în ce ordine…

  34. 36 sandu septembrie 16, 2009 la 12:23 pm

    Domnule Nastase,v-am mai rugat sa-mi raspundeti la o simpla ,dar esentiala intrebare:-acum in ROMANIA ,avem ,sau nu avem stat de drept si o minima democratie?Multumesc anticipat!

  35. 37 Klarutz septembrie 16, 2009 la 11:16 pm

    De ce nu candidati INDEPENDENT la presedintie???
    Sunt atatia oameni convinsi ca ati reusi – de aceasta data!
    E chiar atat de important partidul care nu vede ce diferenta uriasa este intre Geoana si Nastase???
    Inseamna ca nici interesul nu si-l vede acest PSD…

  36. 38 Alex septembrie 18, 2009 la 10:45 pm

    Iuşcenko in rol de dragastolo, antonescu, basescu sau oligarh dambovitean: in timp ce Occidentul repara (ca si in Romania) gafa monumentala pe care a facut-o Bush prin „revolutia portocalie” din 2004, pescuitorii in ape tulburi sunt revoltati pentru normalizare situatiei economice din Ucraina. Stabilizarea monedei, mentinerea functionala a institutiilor statului, politici economice coerente, avantaj pentru mese, dezavantaj mare pentru cei care au pariat pe prabusirea economica:

    FMI, actor fără voie în duelul Iuşcenko – Timoşenko
    http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/868320/FMI-actor-fara-voie-in-duelul-Iuscenko–Timosenko/,


  1. 1 Aforism remarcabil, inventat de un cheferist « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe septembrie 16, 2009 la 6:05 am

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!