De ce ar vrea PSD sa inchida Dosarul Flota?

AVAS organizeaza marti, 2 septembrie,  la ora 12, licitatia cu strigare pentru privatizarea PETROMIN, pornind de la suma de aproximativ 15 milioane lei. Deschiderea PLICURILOR CU OFERTE SE VA FACE LUNI, 1 SEPTEMBRIE, ORA 13.

 

Va reamintesc, la inceputul anului 1990, statul roman detinea prin intermediul Intreprinderii de Exploatare a Flotei Maritime NAVROM 310 nave din toate categoriile. Prin HG 494/1990, Navrom s-a divizat in trei companii : PETROMIN – 89 de nave; ROMLINE (in insolventa) – 94 de nave si NAVROM (in insolventa) – 103 nave.

 

Din patrimoniul de la constituire, CNM ROMLINE mai detine astazi 2 nave de transport si un impingator fluvial. Iar PETROMIN mai are aproximativ 11,1 MILIOANE DE LEI – CREANTE DE INCASAT  (cam cat este suma de pornire a licitatiei !)

 

De altfel, in perioada 2007-2009, s-a mai contractat un credit de catre PETROMIN, in vederea repararii navelor. Derularea discutiilor pentru creditare a avut in vedere:

– 6 milioane euro – repararea a 2 nave;

– 11 milioane euro – repararea a 2 nave.

In final, s-au cheltuit aprox. 13 milioane euro, reparandu-se o singura  nava. Se pare, insa, ca anumite piese de schimb au fost luate de pe a doua nava, in acte fiind trecute ca fiind cumparate noi.

Creditul a fost garantat de PETROMIN, desi navele sunt inregistrate pe doua societati „de unica nava” malteze, cu actionar majoritar PETROMIN si actionar minoritar o alta firma, offshore, malteza, detinuta de o avocata din Malta, Flora Lemoni, firma ce este si administrator al celor doua societati „de unica nava”.

In acest moment, singura nava reparata se afla in exploatare, costurile acestei exploatari fiind 7200 $/zi, veniturile fiind de doar  4200$/zi !

De asemenea, Petromin detine 5 companii offshore de unica nava, pe care incearca sa le radieze. S-a insistat, in cel putin 6 adrese, inclusiv punerea pe ordinea de zi in AGA, ca acestea sa fie radiate. Documentele de infiintare a acestor companii au fost semnate, in timp, se pare, de catre Traian Basescu. Fiind companii offshore, acestea AU CONTURILE SECRETE. Aceste conturi au fost operate de fosti si actuali directori ai PETROMIN.. De ce  oare o  atat de mare insistenta pentru radierea lor?

Cele doua nave ramase au fost angrenate in acelasi sistem de operatiuni, in vederea instrainarii lor catre actionarii anonimi ai firmelor, ulterior, urmand sa se solicite radierea firmelor.

Directori generali ai PETROMIN (din datele pe care le detin) au fost:

– Mihai Andrei, comandant de cursa lunga, coleg de clasa cu Traian Basescu si prieten de familie;

– Pavel Fronea, fost lucrator la Serviciul personal in perioada in care Traian Basescu era comandant. Director in toate societatile detinute de Calin Marinescu ( nume de cod, Shogunul);

– Andrei Caraiani, director general al Petromin in perioada in care Traian basescu a fost Secretar de stat si ministru . Este director general in acest moment. Prima sa operatiune in acest mandat a fost dizolvarea a 2 firme offshore – Petrohule si Petroinvest, prin neplata taxelor.

Imi permit, cu o oarecare naivitate, nefiind un specialist in domeniul naval, sa pun totusi, cateva intrebari actionarului majoritar:

1. Este oare important ca, inainte de alegerile prezidentiale, arhiva Petromin sa fie praduita? Nu stiu de ce m-am gandit, pentru o clipa, si la intentiile, potrivit presei vremii, de acaparare a arhivei de la „Doi si un sfert”;

2. Care a fost pretul de pornire la licitatia anterioara a PETROMIN? De ce o diferenta asa de mare, in jos, in conditiile in care, intre timp, s-au reparat si navele. S-au nu s-au reparat ?

3. Cum s-a contractat un credit pentru repararea a 2 nave si de ce, in final, s-a reparat numai una?

4. Cand s-a efectuat ultima reparatie a celor doua nave, inainte de a fi contractat creditul?

5. Ce perioada de timp au fost operate navele intre reparatia efectuata inainte de contractarea creditului si momentul contractarii creditului?

6. Care este istoricul patrimonial si financiar al celor 5 firme offshore , a caror radiere s-a solicitat?

7. Cine a acordat creditul pentru repararea navelor?

 

Stiu ca sunt intrebari naive, dar pentru ca unora ar putea sa li se para ca este vorba de o operatiune de ‘stergere a urmelor’, si pentru ca PSD” are in jurisdictie” AVAS-ul si pentru ca, sunt convins, conducerea AVAS nu este la curent cu aceste aspecte, mi-am permis sa atrag atentia asupra acestei licitatii, pentru a fi amanata pana la clarificarea totala a acestor chestiuni.

Stiu, datorita dificultatilor financiare actuale, s-ar putea pune problema salariilor pentru cei 68 de salariati ai societatii, dar cum ei sunt platiti din veniturile firmelor offshore, probabil ca lucrurile nu sunt presante.

Stiu, de asemenea,  s-ar putea spune ca exista riscul ca socitatea sa intre in faliment, desi dupa creditele utilizate poate ca ar fi posibila o reorganizare judiciara.

Sigur, sunt constient si de faptul  ca daca s-ar ajunge la faliment, s-ar putea sa-si bage nasul in arhivele PETROMIN, persoane „neautorizate”.

Sau poate ca am devenit eu prea banuitor…

80 Răspunsuri to “De ce ar vrea PSD sa inchida Dosarul Flota?”


  1. 1 george_ist august 21, 2009 la 12:05 pm

    Domnule Natase, intrebari punem cu totii … cu raspunsurile este mai greu. Cat despre raspundere, ea nici nu s-a inventat pentru Romania. In final, ramanem doar cu intrebarile si atat …

  2. 2 Dragos august 21, 2009 la 12:16 pm

    1: ”Dacă ne-am judeca singuri, n-am fi judecaţi. Dar când suntem judecaţi, suntem pedepsiţi de Domnul, ca să nu fim osândiţi odată cu lumea”. (1 Corinteni 11:31-32).

    2: „Precum focul este potrivnic intru totul apei, astfel si cei ce doresc sa duca o viata linistita (adica cei ce vor sa se mantuiasca) nu trebuie sa osandeasca. Cum se va mantui omul care in fiecare zi osandeste pe fratii sai, pentru care Hristos a fost rastignit pe cruce”? Cine osandeste pe aproapele, batandu-si joc de nenorocirea in care se afla, cine il barfeste si il critica plin de rautate (si tocmai aceasta este firea osandirii) este orb intru totul in viata duhovniceasca. Iar daca orb pe orb va purta de mana, amandoi vor cadea in groapa (Matei 15, 14).

    3: :”Nu judecati, ca sa nu fiti judecati. Caci cu judecata cu care judecati si cu masura cu care masurati vi se va masura. De ce vezi paiul din ochiul fratelui tau si barna din ochiul tau nu o iei in seama? Fatarnicule, scoate intai barna din ochiul tau si atunci vei vedea sa scoti paiul din ochiul fratelui tau” (Matei7:1-5).

    4: „Cine este fãrã de pãcat sã arunce primul piatra” (un baiat in 8,7).

    ps: intradevar, sunteti prea banuitor.

  3. 3 Harabula august 21, 2009 la 12:40 pm

    „Documentele de infiintare a acestor companii au fost semnate, in timp, se pare,de catre Traian Basesscu”

    Iata o propozitie despre care s-ar putea scrie un poem.
    Cum or fi semnaturile alea in timp? Or fi existand si semnaturi in spatiu?
    Ce dulce este acest „se pare”…
    Adrian Nastase maestru al insinuarii.
    Apoi, legatura subtila cu niste posibili delincventi: unul coleg de serviciu, altul prieten de familie, altul lucra la Tanda in timp ce Basescu lucra la Manda.

    La urma urmei companiile astea navale au avut soarta tuturor companiilor de stat din Romania.
    Eu nu sustin ca cei care au condus aceste companii sunt inocenti. Cel mai bine ar fi daca s-ar ocupa de asta cei abilitati. Nereguli se vor gasi de la Regia Protocolului de Stat sau CFR, pana la societatile de termoficare. Este clar ca peste tot, daca nu se fura, se risipeste banul public.

  4. 5 Larisa august 21, 2009 la 2:02 pm

    @blogideologic

    Cu totii avem limitarile noastre. Faptul ca nu cunoasteti notiunea de egregor si nu ati auzit de teoria morfogenetica asta nu inseamna ca nu exista. In rest daca betia mea de cuvinte nu v-a impresionat nu-i bai. De fapt nu ma asteptam sa impresionez o persoana cu pretentiile dvs literare. Scopul meu era sa creez un mic eseu pornind de la frumusetea conceptului de „ambianta lingvistica” care nu-mi apartine dar a carui frumusete spune multe prin simpla pronuntie.

  5. 6 koubadera august 21, 2009 la 2:11 pm

    Clasa politica din anul 2009 este extrem de asemenatoare cu cea din 2004. In perioada 2000 – 2004 doar un singur caz mai mare a fost finalizat, cel al deputatului Gabriel Bivolaru care nu a impartiti just cei 50 de milioane „imprumutati” de la Bancorex.
    Si atunci PSDul in frunte cu prim ministrul s-a facut scut sa il apere pe bietul om care a primit 5 ani …adica un an la 10 milioane.
    Acum vorbim de flota, pai flota s-a privatizat in acelasi fel in care s-au modernizat fregatele…fraudulos. Base daca pierde alegerile e terminat…deci batalia va fi pe viata si pe moarte.
    As vrea sa stiu cu cine ati vota in afara oamenilor din PSD si PDL ?
    Pentru Presedinte, deputati, senatori etc ?

  6. 7 ALM august 21, 2009 la 2:15 pm

    Domnule Nastase,

    Poate ca sunteti prea banuitor, poate nu. Dar ce este asa greu ca sa iesiti din aceasta stare? Aveti in Parlament un sistem de culegere de informatii care l-ar lasa visator si pe celebrul Mihai Caraman! Stiu ca „reteaua” este la „ceilalti” dar o incercare poate n-ar strica.

  7. 8 Metaverse august 21, 2009 la 2:28 pm

    @Sibilla – m-ai am niste restante pe toamna si m-am apucat de recapitulat materia. Sunt deci in mare graba. Voi fi scurt.

    1) Am impresia ca esti gata sa cazi prada unor ispite si aspiratii noi. E adevarat?

    2) Pluteste pe blogul asta un aer de marire uluitor, grandios. Anonimul Augustin (micul om mare) crede ca (eventual in combinatie cu bideologic) ar putea sa faca mare (si-)un neispravit prin simpla sa bunavointa, prin concesie, prin atitudine, acceptandu-l pe neispravit ca fiind egalul sau. De unde si marirea (marimea care conteaza). Anonimul Augustin a solicitat ce-i drept stoparea acestui proces nedemn dar sugestia continuta conteaza. Iata ca acum vii dumneata (furnica) si confirmi: Da, Augustin, Velisar si (bacilul) Leo sunt mari, foarte mari si-i vezi sus. Pai nu-i normal? Acum ceea ce ma supara teribil la dumneata este faptul ca iarasi si iarasi il excluzi din lista celor mari pe bideologic. Pai dumneata crezi ca in vreme de criza se poate face guvernul numai cu cadre (politice)? Nu-i cumva nevoie si de specialisti? De tehnicieni. In plus bideologicul chiar merita o recompentsa pentru faptul ca-l spioneaza Ticu Dumitrescu, 24 din 24 si 7 din 7.

  8. 9 cogito ergo sum august 21, 2009 la 2:38 pm

    @Larisa

    Nu este cazul să-ţi faci atâta reclamă.
    Niciodată n-am crezut că este vreo deosebire între tine şi „meretriculam” Elena Udrea.

  9. 10 instalatorul august 21, 2009 la 2:54 pm

    Nu stiu de ce ar vrea PSD sa inchida dosarul Flota. Vrea?

  10. 11 violet august 21, 2009 la 2:57 pm

    Domule Nastase,
    Stiu, sunt previzibila, dar…n-ati vrea dvs sa puneti aceste intrebari si la televizor?

    Nu stiu daca mai era cazul, dar evident ca nu va consider prea banuitor!…

    In privinta „VANZARILOR VIITOARE” ale clanului Basescu, pe care le-a descoperit presa: oare mai exista romani care sa nu fi inteles ce se intampla? Ma intreb si eu, asa… Eu astept cu interes ca presa sa mai „sape” putin pe la ONRC, ca nu se stie ce „VANZARI ANTERIOARE” mai gaseste.
    Trebuie sa recunoastem ca famiglia Basescu e foarte ofertanta.

  11. 12 Larisa august 21, 2009 la 3:09 pm

    @cogito ergo sum

    Comparatia cu Elena Udrea nu-si are locul.
    Eu sunt o anonima si asa vreau sa raman.
    Faptul ca sustin diferite persoane nu are legatura cu mine ci cu faptele lor.

    Daca nu-l apreciam pe dl Nastase nu-mi pierdeam vremea pe aici.

    Din pacate nu el va candida la presedentie asa ca ma mai uit si prin gradinile altora. Daca promovez o lady pe blogul meu si critic o stare de fapt , o fac din neutralitatea pozitiei mele si din nevoie de dreptate. Ne aflam insa in mijlocul razboiului politic cu 2 partide de forta la conducere, care se mananca reciproc. Dupa alegeri insa vom putea respira fericiti. Iar dl Nastase va ramane in continuare maestru ceremoniilor noastre lingvistice.

  12. 13 schroder august 21, 2009 la 4:17 pm

    @ Nastase
    de ce vrea PSD sa inchida dosarul flota? pai D-le Nastase isi pierde sarmanul Jiohana osciorul daca pica Basescu! el merge pe premiza hai sa ne facem ca ne certam in public iar seara ne vedem sa punem tara la cale! el candideaza pt a pierde alegerile prezidentiale in favoarea lui Basescu, care a reusit sa-l prosteasca promitandu-i ca ii tine echipa la guvernare in continuare, adica il mai lasa sa roada la oscior! de aceea psd-ul lui Geoana doreste inchiderea dosarului Flota! ca si in cazul Andronescu, cine oare s-o fi sesizat si simtit lezat in cazul Spiru Haret???? amanahe care a terminat la spiru……..
    dar asta e doar parerea mea poate ma insel 🙂

  13. 14 cristina august 21, 2009 la 4:20 pm

    @larisa: sunt convinsa ca ai vrut sa folosesti de fapt „presedintie” 🙂 🙂

  14. 15 viorica buda august 21, 2009 la 4:35 pm

    @ DRAGOS , nu amesteca lucrurile . Stii ce i-a cerut Solomon lui Dumnezeu ? INTELEPCIUNE . Insista si tu.

  15. 16 Augustin august 21, 2009 la 4:56 pm

    @ Metaverse
    1) Promisiunea ta („voi fi scurt”) e ciudata! Tu oricum esti scurt (fiindca n-ai cap!) Sau ai de gind sa fii chiar mai scurt decit atit?
    2) Nu sint atit de anonim ca tine, de vreme ce ma cheama Augustin. Doar daca, nu cumva, pe tine te cheama Metaverse. (Eventual, anagramat sau/si agramat)
    3) „A face mare” pe cineva e o expresie uzuala. Pe tine doar Doamne-Doamne ar putea sa te mai faca (mai) mare. (Noroc ca n-are niciun gind)
    4) blogideologic nu e unul dintre interlocutorii mei favoriti ( dar atunci cind pozitia sa m-a deranjat i-am spus-o, cu subiect si predicat, desi poate, uneori, depasind niste reguli de minima curtoazie). Cert e ca e de 100 de ori mai pregatit decit tine (aproximativ; cind am calculat mi-a dat cu zecimale) dar, cu toate astea, a facut gafa sa suspecteze de NEC un individ care scrie „m-ai am niste restante”
    5) Promit ca este ultima data cind iti mai adresez vreun cuvint. (Daca ceilalti de pe blog au de gind s-o mai faca, e treaba lor!)
    N-o sa te rog sa nu-mi raspunzi. Cei cu caractere mici n-ar putea niciodata dormi pina nu au „servit” o replica supertaioasa, superacida si superinteligenta, asezonata, eventual, cu injuraturi, ocari si blesteme, celui care i-a urechiat. Ei simt dorinta imperioasa de a avea ultimul cuvint. Asadar, te inteleg: fa-o, racoreste-te! Pune-ma la punct. Si-apoi, lasa-ma!

  16. 17 Augustin august 21, 2009 la 4:59 pm

    @ A.N.
    Buna intrebarea din titlu. Insa tot n-am inteles: chiar ar vrea?

  17. 18 TM august 21, 2009 la 5:07 pm

    Domnule Nastase,

    E foarte bine ca speculati si surprindeti aceste lucruri, dar, daca ele raman aici, fac obiectul unei risipe de biti si instiintarea prea putinor oameni.

    Asteptam o emisiune la Antena 3 cu dumneavoastra sa va expuneti punctul de vedere. O parte din presa va este ostila insa sunt si oameni care tin cu adevarul.

    Asteptam sa scapam de acest ‘pericol national’ care este dl. basescu traian.

    Cu stima,
    TM

  18. 19 Ovidiu august 21, 2009 la 6:03 pm

    A fost modificat pe sest contractul dintre Eurosport si Elena Udrea?
    DEZVALUIRI SENZATIONALE!

    De ce nu se publica acest contract, avand in vedere ca au fost atribuiti 1,6 milioane de euro din banii publici? S-a modificat acest contract dupa declansarea scandalului de presa si infiintarea comisiei parlamentare de ancheta.

    Ieşiri paranoice – Elena Udrea: „Dumneavoastră vreţi să mă arestaţi?!”

  19. 20 Vasile, august 21, 2009 la 6:03 pm

    Praduirea flotei s-a desfasurat sub ochii nostri pe parcursul a cel putin patru etape.In doua ,prima si a treia autorul este Dl.Traian Basescu.Spiritul aceluia care se destainuia ca in zilele revolutiei se reculegea in biroul dansului de la etajul opt din cladirea Navlomarului ,birou care in acea perioada era de fapt un birou clandestin folosit doar de securitate , pentru anumite intalniri care nu se doreau in sediul securitatiii. Daca domnul Basescu detinea un set de chei si dreptul de folosinta comentariile sunt de prisos.Din nou memoria ia jucat o festa Presedintelui.De fapt Directia din Ministerul Transporturilor
    pastorita de dl.Basescu s-a mutat mult mai tirziu in cladirea respectiva.
    In doua etape prima si a treia , Dl.Basescu folosind „YES-MENI” a inceput si a desavarsit distrugerea completa a unei flote partial bolnave. Eu inca cred nimeni nu a dorit atunci , in prima etapa cu adevarat distrugerea flotei. Este edificatoare vina fostului Ministru al Tranporturilor
    de cel putin , proasta gestionare,neglijenta el fiind de fapt nu numai un simplu ministru al transporturilor ci un specialist in domeniu. Pentru ca nici un armator strain nu se implica deoarece Romania nu avea o lege permisibila ipotecarii , Traian Basescu a deschis aceasta cutie a Pandorei, ca artizan al acestei legi ,asa de mult dorite de noua economie de piata.
    In a treia etapa, tot o etapa de jaf precum aceea ministrului Radu Teodoru, flota a fost pur si simplu decimata, specialistul revenind la carma ministerului cu pricina ,a cedat peste 60 % din resul flotei, dupa infiintarea companiilor Romline si Petromim ,si vechiul Navrom prietenilor, fostilor comandanti ,colegii care-l venereaza si azi, (nu neaparat toti)colegi care in contracte de bare-boat au distrus si ce a mai ramas.
    Cam asta ar fi o istorie succinta dar adevarata a ceace am fost si ce suntem sau am ajuns o tara riverana Marii Negre fara flota comerciala.
    Harabulele insa , yes-menii de ieri au si ei urmasii lor de azi.

  20. 21 alexandra august 21, 2009 la 6:07 pm

    Dva puneti intrebari dar nu raspundeti atunci cand altii solicita un semn din partea dvs.
    E foarte simplu. Cu totii am priceput ce s-a intamplat cu flota, dar cred ca acest subiect a fost folosit la negocierile PSD- Basescu. Niciun ministru psd in functie nu ar vrea a cum sa-l supere pe mariner, deoarece se simt atat de confortabil in scaunele lor.

  21. 22 Florin august 21, 2009 la 6:20 pm

    Incepe sa devina un cliseu in Romania.Orice om politic important are un dosar greu in spate, indiferent cum a fost facut acel dosar.O fi politic, nu o fi, o fi pe fapte sau nu, important si trist in acelasi timp, e ca se ajunge la lucruri de genu : cand spui Basescu spui ”Dosarul Flota”, si cand spui Nastase spui si : ” Matusa Tamara”, Iliescu / Mineriade s.a.s.m.d. Este trist. Ce ar fi sa va bateti mai mult in fapte constructive pentru Romania, si mai putin in dosare ? 😦

  22. 23 Augustin august 21, 2009 la 7:12 pm

    @ A.N. (cu scuze pentru offtopic)
    Nu incetez sa ma minunez de aceasta insusire extrem de malefica a noastra: inconsecventa! Malefica, din pacate, pentru noi insine!
    Presa „detoneaza” un scandal, face niste dezvaluiri (de multe ori de o gravitate uriasa), cei vizati se fac ca ploua iar noi ne agitam citeva zile, apoi ne trece si totul se pierde in uitare, ca si cum nimic nu s-ar fi intimplat. In conditiile astea, cei tentati sa faca mismasuri devin si mai tentati. Pentru ca, evident, sansele ca ei sa pateasca ceva tind asimptotic spre zero. Ma gindesc ca asta poate avea un efect demoralizant asupra jurnalistilor de investigatii care, iata, se agita de pomana, caci in urma anchetelor lor nu se intimpla nimic.
    Evident, fiecare dintre noi stie destule exemple care ilustreaza aceasta situatie. As reaminti doar cazul armelor de la Ciorogirla. Ati mai auzit ceva, s-a mai intimplat ceva?

  23. 24 instalatorul august 21, 2009 la 7:49 pm

    Fiindca e vineri seara si, vorba aia, mai da-l incolo de Basescu – si fiindca avem pe blog si colege istete, curioase si ambitioase, va ofer link-ul catre foarte recent aparut-ul Top Forbes 100 cele mai puternice femei din lume (dna Udrea inca nu e acolo). Poate veti avea citeva surprize. Am dat click pe citeva nume la intimplare si mie mi-a placut doamna de pe locul 93. Dar eu ei?
    http://www.forbes.com/lists/2009/11/power-women-09_The-100-Most-Powerful-Women_Rank.html

  24. 25 instalatorul august 21, 2009 la 7:50 pm

    De ce oi fi scris eu aparut-ul? Scuze.

  25. 26 m3 august 21, 2009 la 7:59 pm

    @Augustin
    A noastra?!

    @A.N.
    Paine si circ! Dar painea nu prea e. Si cu foarte putine exceptii, n-a fost niciodata in ultimii ani. Inaintea lor, cu ata mai putin. Revenind, sunt domni bine, si in PSD, care stiu si tac, de ce ar vrea acum sa schimbe asta? Sigur, altfel decat declarativ…

  26. 27 Metaverse august 21, 2009 la 8:19 pm

    @Augustin – N-am sa reusesc sa inteleg ce-ai urmarit cu postarea pe care mi-ai adresat-o. Si daca e adevarat ca nici n-o sa-mi m-ai zici nimic in viitor atunci desigur ca scopul ei va ramane un mister. Ca si faptul ca furnica-care de obicei are fler te-a introdus pe lista alaturi de Leo. Alaturi de Velisar, treaca mearga. Dar alaturi de Leo? Habar n-ai ce favoare ti-a facut. Nu-ti spun ca sa te pun la punct (vorba ta, anumite lucruri sunt doar in puterea lui Dumnezeu) dar tin sa adaug ca sunt pur si simplu dezamagit. De obicei reusesc sa scot din oameni, la iveala, ce-i mai bun in ei si nu ma apuc aiurea sa-i starnesc pe cei de la care n-am ce scoate. Nu stiu ce mi-a venit de data asta. Te-o chema pe tine Augustin dar te cheama degeaba. Ca nu-l auzi.

    P.S. Uite suntem chit. Ti-am adresat si eu tie o postare despre care nimeni n-ar putea spune de ce am scris-o.

  27. 28 Andu august 21, 2009 la 8:50 pm

    Ma numesc Turcu Gheorghe Vasile locuiesc in Curtea de Arges si in urma cu un an am suferit o operatie de amputare a piciorului drept ca urmare a unei boli de circulatie. Nu am familie. Timp de 27 de ani am fost professor la un liceu din acest oras. Traiesc ca vai de capul meu, pentru ca boala s-a agravat si eu nu pot accesa serviciile de sanatate iar casa in care locuiesc fiind a unei rude este veche si cu multe probleme. Nu pot sa ajung la autoritati pentru a ma interna intr-o unitate de asisenta sociala. Nu mai pot supravietui in actualele conditii in care cei care au cu adevarat nevoie de ajutor nu sunt ajutati in timp ce altii au pensii medicale fara sa aiba mai nimic. Ma puteti ajuta cumva sa scap din acest cosmar ?
    VG Turcu

  28. 29 Augustin august 21, 2009 la 8:53 pm

    @ m3
    In general, noi, romanii, avem aceasta inconsecventa blamabila. Sigur, nu toti romanii sint asa. Daca tu esti una dintre fericitele exceptii, te rog sa primesti scuzele mele!

  29. 30 traian august 21, 2009 la 9:44 pm

    stiati ca AUREL CAZACU avea dosar penal la dna/?? dupa ce fiica sa a infiintat impreuna cu mircea basescu firma pentru vanzare de armament si dupa ce adriean videanu la numit pe a cazacu director general la ministerul economiei dOSARUL A FOST PRELUAT DE DOAMNA CODRUTA KOVESI??? de ce ??

  30. 31 Maximmouse august 21, 2009 la 10:29 pm

    @Instalatorul,

    M-am repezit la linkul pe care l-ai dat, am vazut nr.93….adevarat, o dulceata! mai exista femei pe lumea asta?Eu am crezut ca numai la mine in casa, caci ce vad in rest ma baga in sperieti…:) Scumpele au devenit atat de rare…traim vremuri urate si rele…o lume de sulfine, roberte, ridze,udre,turcane, …numai barbat sa nu fii in Romania zilelor noastre.

    Maxi!

  31. 32 Dragos august 21, 2009 la 11:09 pm

    Alexandra : ”Cu totii am priceput ce s-a intamplat cu flota…”.

    Ei, sa stiti ca domnul Nastase si cu mine n-am priceput. Drept ii ca dansul are ceva banuieli, dar, de la banuieli pana la….

    ps: va irositi viata la televizor.

    Adevarul poate fi numai relativ, nici privilegiat si nici absolut.

  32. 33 Cârcotaşu august 21, 2009 la 11:15 pm

    @ ALM
    Din păcate dl. Năstase a dat cu flit „reţelei”, pe când era prim ministru. Aţi uitat cum se lăuda că returna nedeschise sintezele prezentate?
    Este normal că totul se plăteşte, place sau nu.

  33. 34 m3 august 22, 2009 la 1:17 am

    @Augustin
    In general, cred ca o au si altii. Adica nu numai romamnii se sucesc dupa ceea ce cred ei ca le-ar fi mai bine, cel putin in momentul in care se sucesc. Posibil sa fie mai pronuntata pe meleagurile astea, macar ca labilitate sau nehotarare. Personal, imi place sa cred ca nu sunt, dar desi nu duc cu drag povara hibelor natiei cand fac tot ce pot sa nu le am, nu e vorba despre mine. Intervenisem mai sus pt. ca inconsecventa „lor” e de blamat, apoi a intregii natii, care poate fi efectul primeia. Romanului, in general, i se poate imputa mai curand, consecventa in lipsa de atitudine, de implicare sau de responsabilitate. Numai bine!

  34. 35 blogideologic august 22, 2009 la 3:21 am

    @ Larisa spune: “nu cunoasteti notiunea de egregor”
    Mă uit la primul dicţionar pe care îl am : Definition of egregor – WordReference.com Dictionary. Care spune : “We found no entry in the English Dictionary”. Se propune o bifurcaţie de căutare. 1/ Look up „egregor” at Merriam-Webster. Caut deci “egregor – Definition from the Merriam-Webster”. Răspunsul : “The word you’ve entered isn’t in the dictionary. Click on a spelling suggestion: Gregory, greater, grader, garter, girder, turgor, gridder, Toreador, Director, grogram, Gregorian, Gregarine, Gregarious, Garderobe”. Convine ceva ? Nimic. Apuc pe a doua cale : 2/ Look up „egregor” at dictionary.com . Deci “Definition of Egregor at Dictionary.com” Răspunsul : No results found for egregor. Dictionary suggestions: Agrege, e greco, grego, Egressor, e grieg, Greggoe, Grege, Griego, Egregious, Egre, Greg, Greiger, e. Greco, Greco, a gregory, Gregg, Greco-, e. grieg, e grey, El Greco, a. Gregory, e. grey.” Am reţinut Egregious, discutat. Ei, dar mai există Reference suggestions: Egregore. Înţeleg că este un termen ocult, nu m-a interesat ocultismul. +The word „egregore” (also „grigori”) is a transliteration of the Greek word, ἐγρήγοροι (egrḗgoroi), meaning „watchers”.+ Interesant, cine sunt aceşti „watchers”? „Supraveghetorii noştri”. Ne dai lămuriri despre ei ?

  35. 36 Rangă august 22, 2009 la 6:21 am

    D E N U N Ţ liric

    În cinci ani clanul lui Preş. Băsescu,
    prădând ţara şi prostimea, s-a ales cu:
    firme, grămezi de bani şi multe bunuri,
    comisioane viitoare de aşi în …TUNURI.

  36. 37 blogideologic august 22, 2009 la 6:33 am

    Spiritul phatic
    Citesc pe alt blog fraze cu entuziasm encomiastic care descumpăneşte : + Nu e vorba doar de opera filosofica, de reflectiile estetice ale lui Andrei Plesu, ori de actiunile sale ca ministru al culturii si ca ministru de externe (mereu dezinhibate, intodeauna pline de tact si inspirate de spiritul democratiei liberale, necontenit fertile si vizionare in sensul cel mai bun al cuvintului), ci mai cu seama de rolul sau ca fondator, ca spiritus rector, deci ca autentic Rector al New Europe College (NEC), aceasta institutie de cultura care face onoare Romaniei si inteligentei romanesti.+ Excerpt de pe blogul „Memorie, libertate, moderaţie” 🙂 Andrei Pleşu, care face distincţia categorică între “gânditor amator” şi “gânditor profesionist”, vezi http://www.adevarul.ro/articole/andrei-plesu-n-am-sa-mai-apuc-un-alt-chip-al-acestei-tari.html , poate fi “spiritus rector” numai pentru spiritul phatic. Ultimul cuvânt este preluat din franceză. Phatique: “Qui ne veut rien dire. Est phatique toute expression qui vise à prouver qu’on parle, mais qui révèle en même temps qu’on n’a rien à dire.” În Wikipedia, despre funcţia phatică se mai precizează : „La linguiste Marina Yaguello indique également qu’il faut faire rentrer dans cette catégorie les discussions mondaines, tous les artifices de langages (anecdotes, histoires drôles) utilisés pour maintenir le contact verbal sans défaillance et éviter que ne s’installe une gêne, un silence. Le silence n’est acceptable que dans les relations avec les proches, dans les relations de travail ou officielles.”

  37. 38 Vasile, august 22, 2009 la 6:56 am

    blogi….grigori in lg ,inseamna repede, vorba lui Sherlock Holmes ..Elementar Mr. Watson ,simplu…..traducerile tale sau citatele din diferitele surse sunt din pacate prost interpretate.eg. Egrecious care insemna cu totul altceva precum si extinderea daca vrei a intelesului cuvantului watchers indeosebi in prejma si pe parcursul alegerilor .
    Nu imi dau seama ce a dorit sa spuna larisa ,dar cu atatea prescurtari tip eba poate o fi vrut sa spuna, uite-l pe grigore!Adica nu-l cunosti pe Grigore? Elementar blogideoilogicule!

  38. 39 Vasile, august 22, 2009 la 7:04 am

    Dmonule Turcu,

    Banuim boala care va si va cauzeaza suferinta si sincer va inteleg si frustrarea , frustrarile daca vreti. Mai fumati? De ce?Credeti ca pe acest blog sau pe altele veti reusi sa va capatuti sau sa va ajute material cineva,sau credeti ca orsice suma va poate ajuta cu ceva ?Daca DA reveniti si sigur pot contribui cu ceva, nu stiu daca va veti gasi vindecarea sau confortul in numai 100 de euro.

  39. 40 Carmen august 22, 2009 la 7:18 am

    Pai, sa NU vrea!
    Trebuie sa aflam adevarul! Clasa politica romaneasca este datoare cu clarificari in acet sens. Asteptam! Dar, pana cand?
    Cu stima!

    PS………totusi………nu va ganditi sa candidati? vreau sa va votez!

  40. 41 instalatorul august 22, 2009 la 7:45 am

    Domnule Nastase, chiar ca va rog sa imi dati raspuns unei intrebari si anume cit valoreaza presedintia Romaniei? Adica, in afara de salariul de 24000 de euro (impozabili) pe an si un Logan, cit ar mai putea aduce vinzarea florilor si a tomatelor care se pot cultiva in gradina Cotrocenilor prin retele tiganesti de retail? Fiindca vad ca presedintele, mai tare ca nenea Spirache din Titanic Vals, da cu piciorul unui munte de bani pentru o leafa de amploaiat de stat, iar in plus mai si insista sadic sa ne faca bine cu de-a sila. Ca, din cite s-a vehiculat la televiziuni, familionul avea 30% la o afacere de consulting (adica ziceau ei armatei ce sa-si ia, de parca militarii nu stiu sa citeasca si nu cunosc producatorii de armament) care era, a zis unul, pe 10%, iar asta la minimum 10 mlrd (mi-e si frica sa scriu desfasurat) euroi. Asta inseamna o recolta familiala de 300 mln euroi bruti. Eu pentru banii astia as renunta la presedintia Romaniei. La naiba, cit valoreaza un girofar? Si asta dupa istoria ciudata de la Cirogirla, in care niste oameni au facut atitea eforturi ca undeva sa vina alti oameni care sa nu chitaie. E adevarat ca astea 300 mln sunt precum cioara de pe gard, dar tot cioara de pe gard ar putea deveni si cei 24000 pe an, basca Loganul (apropo, nu inteleg de ce presedintia nu i-a facut cadou un Logan, tot din achizitiile SPP, dlui Obama si tot ca masina prezidentiala de criza. Obama umblind in Logan, ce lovitura de imagine! Asta precis ar fi incurajat turismul.). V-a povestit dl Iliescu ceva, se gasesc trufe pe linga palat ori este vreo mina de argint pe sub deal?

  41. 42 instalatorul august 22, 2009 la 7:52 am

    Si, domnule Nastase, fortez nota si mai am o intrebare: chiar credeti ca va renunta cineva la 300 mln pentru 24 mii, ori ca se va intimpla ca in cazul virusilor polimorfi (din computere, mai nou si din gripa mexicana), adica se va produce o mutatie (suna mai frumos decit planul b)?

  42. 43 intrus117 august 22, 2009 la 8:12 am

    Domnule Nastase,stim cu totii ca intr-adevar Basescu e vinovat in dosarul flota…foarte vinovat,dar PSD-ul oare cum a facut toate privatizarile..?Sa nu insir aici tot planul de asasinare al Romaniei.Cum a putit fi deacord cineva sa privatizeze resursele tarii.??Petromul mergea rau.??Acum merge bine…de ce..? Ce au facut patronii in plus la aceasta companie si nu putea sa faca Guvernul Romaniei ..?A fost gras comisionul.?Nu va-ti gandit ca pecetluiti un popor intreg.??Osanditi un popor in sclavie, pentru todeauna. Toata politica dusa de guvernele din `89 si pana azi ,a fost doar in interesul de a trada,submina si calca in picioare interesul national ,in favoarea celor care conduc Europa.Romania nu poate fi o tara suverana si independenta atata timp cat ea are PRODUCTIE ZERO…Asta a fost telul, Romania sa depinda economic de UE, putand fi transformata in piata de desfacere si implicit sluga Uniunii Europene. Daca Romania s-ar ” regrupa” situatia ar fi alta .Macar agricultura pusa pe picioare,micsorarea pretului carburantilor cu 50%(PT AGRICULTURA),atunci nu ar mai depide de importurile de alimente .Ar fi un prim pas.Dar pana nu se reintroduce pedeapsa cu moartea si condamnati toti cei care au activat impotriva interesului national,trasi la raspundere toti delapidatorii,falimentistii,cei care gestioneaza prost banii publici,avocati,procurori,judecatori corupti,marturia mincinoasa,cei care nu-si lucreaza pamanturile dorite cu atata ardoare si uneori cu moarte de om si multi altii Romania nu-si va mai reveni NICIODATA.Avem 75 de miliarde de euro datorii externe si productie ZERO cum vom plati acesti bani,in conditiile in care Ceausescu a avut 18 miliarde de $ datorii externe, cu economie ,productie si exporturi colosale comparativ cu astazi.Si stie fiecare prin ce-am trecut pana la achitarea acelei datorii minore comparativ cu datoria Romaniei de azi…la ce ne-ati condamnat pe noi ,poporul roman cu o datorie atat de mare si cel mai grav ca nu ati facut nimic cu acesti bani pentru Romania.?Unde sunt acesti bani.?In buzunarele politicului?
    Iar noi romanii trebuie sa platim datoria plus dobanda aferenta a banilor care se afla in conturile politicienilor pe care ii platim sa ne conduca si sa asigure poporului un trai decent.?

    Cu stima si respect un sclav autentic si un PSD-ist ranit..

  43. 44 Neagu G. august 22, 2009 la 8:31 am

    @LARISA, vezi ca in anul 2000, functiona guvernul Isarescu, iar Marian Sarbu nu era ministru al muncii, asa ca NU MAI DEZINFORMA. Te cred ca esti portocaliu si iti e f.greu sa accepti ca baselul tau este cel mai corupt din Romania, alaturi de metresa lui Elena.

  44. 45 Gheorghe Gheorghe august 22, 2009 la 10:17 am

    Imi cer scuze !Mii de scuze ! Ceea ce voi transmite Domnului Nastase nu este un comentariu la „Dosarul Flota” si nu cred ca va fi luat in seama de cineva dar simt nevoia sa fac public acest fapt real din capatul tarii acolo unde aparent este locul unde nu se intampla nimic …
    Recent , liderul organizatiei Judetene Tulcea a Partidului Social Democrat dl MANASTIREANU VLADIMIR a declarat presei locale ca in scurt timp “va decapita 30 organizatii locale ale PSD din judet (din cele 50 existente ) “
    Macelul a inceput cu organizatia locala a PSD din comuna Horia . (ma rog , domnia sa este veterinar de meserie )
    Cele mentionate in CONTESTATIA ce urmeaza sunt fapte reale.

    C A T R E,
    Comisa de Arbitraj si Integritate Morala a Consiliului Organizatie Judeteane Tulcea a Partidului Social Democrat

    C O N T E S T A T I E

    Subsemnatii ION NICOLAIE , MOCANU STEFAN, PAVEL PUIU si OPREA GRIGORE membri ai Organizatiei Locale Horia a P.S.D.din Judetul Tulcea , din care primii doi sunt si consilieri in Consiliul Local al comunei Horia , constestam hotararea Biroului Permanent JudeteanTulcea a P.S.D. din 06 august 2009 prin care a hotarat excluderea noastra din partid , pe care o consideram nestatutara , fiind un act abuziv pur si simplu din urmatoarele motive :
    1. Potrivit art 13 al 5 din Statutul PSD “ Excuderea din partid se hotararaste cu votul majoritatii Biroului Organizatiei comunale “ ori Biroul legitim al Organizatiei comunale este cel ales de membrii PSD in adunarea generala din iulie 2008 si nu facatura ordinara a d-lui vicepresedinte al Organizatiei Judetene a PSD Tulcea Peiciu Niculache , iar membrii PSD Horia sunt cei inscrisi in evidentele organizatiei judetene a PSD, cu carnet de membru eliberat de aceasta si nu toti boschetarii si betivii din Horia adunati si imbatati de d-na Rosca Ioana actuala lidera a organizatiei locale a PSD Horia persoana asupra careia voi reveni .
    2. Tot articolul 13 al 5 din Statutul PSD mai glasuieste :” Membrii de partid pot fi exclusi din partid numai cu ACORDUL formulat in scris de catre organul de conducere executiva in plan judetean.
    Ori aici este clar ca Biroul Permanent Judetean si-a depasit atributiile , acesta avand abilitatea de a-si da ACORDUL asupra unei hotarari a Biroului Organizatiei Locale a PSD si nu de a exclude din partid in nume propriu, masura pe care o consider abuziva .
    3. Afirm ca masurile luate de BPJ sunt nestatutare , abuzive si pentru faptul ca un om care urmeaza sa fie exclus din partid , trebuia sa fie informat eventual prezent acolo cand se ia aceasta decizie si asta cu atat mai mult cand este vorba de persoane din conducerea organizatiei respective .
    4. Consider abuziva masura excluderii din partid deoarece in aceasta “pseudojudecata” lipseste principalul element ; ACUZATIILE , MOTIVELE excluderii din partid BPJ al PSD Tulcea nici n-a catadicsit sa invoce motivul masurii luate , ori este stiut ca atunci cand n-ai argumente recurgi la abuz , la injuraturi si la amenintari .
    5. Intr-o anumita conjunctura , pe care o voi arata mai jos , s-a incercat acuzatia de lipsa de performanta a Biroului Organizatiei Locale a PSD si in principal a mea . Dar despre care lipsa de performanta este vorba ? In perioaa 1996-2004 Organizatia Locala a PSD Horia a detinut controlul politic in Consiliul Local pe comuna prin cei 4 consilieri locali si a primarului PSD in persoana mea . Caderile de performanta din ultima perioada mi se par firesti deoarece alegatorii uneori incearca si alte alternative politice si mai ales atunci cand adversarul uzeaza si de unele “argumente pecuniare “. Dar aceasta este o alta poveste. Cert este ca pozitia ocupata de organizatia locala a PSD Horia a fost aproape identica cu media pe judet a organizatiei judetene .Astfel luind ca barometru alegerile locale din iunie 2008 organizatia locala Horia a obtinut urmatoarele rezultate :
    – La consilieri judeteni “ locul 24 din 50 de orase si comune aflate in competitie respectiv 25,55 % fata de 26,60 medie pe judet a PSD
    – Consilieri locali : locul 25 din 50 respectiv 24,15 % fata de 23,97% media pe judet a PSD-ului . Locul doi in Consiliul Local cu trei consilieri fata de 4 ai PNL
    – La primari turul I : locul 26 din 50 respectiv 23,15 % fata de 23,98 % media pe judet. Candidatul PSD intra in turul II si pierde .
    Astfel aceasta acuzatie a lipsei de performanta mi se pare puerila , tendentioasa rautacioasa ,lipsita de obiectivitate . Si atunci iti pui in mod firesc urmatoarea intrebare : daca cei 4 condamnati au ramas fideli PSD – ului neparasind organizatia , daca n-au fost condamnati nici demisia nu si-au dat daca n-au furat , n-au ucis , etc etc , care este motivul pentru care au fost exclusi ???
    6. Motivul real este atmosfera de rafuiala care s-a instalat in conducerea organizatiei judetene dupa alegerile locale si parlamentare din 2008 unde abuzul a ajuns la rang de lege , unde orice metoda de a elimina adversarii sau mai bland spus , persoanele neagreate , este permisa . In ceea ce ma priveste pe mine , Biroul Organizatiei Locale a PSD si membrii PSD din comuna ne amintim cu stupoare momentul de pe la mijlocul lui mai a.c. cand din surse neoficiale m-i s-a adus la cunostinta ca in seara respectiva va avea loc o adunare generala a PSD la care vor participa mai marii organizatiei judetene . Mi sa parut suspect pentru ca nici eu presedintele ‘” en titre” a organizatiei si nici un alt membru al Biroului Local nu stia nimic .Am contactat telefonic organizatia judeteana respectiv pe d-l Mihai Nicolae care mi-a spus ca nu stie nimeni de vreo asemenea actiune in acea seara la Horia . L-am contactat de asemenea pe primvicepresedintele organizatiei judetene al PSD d-l MITACHE care mi-a spus ca se afla in drum de la Bucuresti spre Tulcea si nu stie nimic despre vreo sedinta la Horia la ora 19. Pentru orice eventualitate , in rastimpul scurt ce-l mai aveam la dipozitie am adunat vreo 25 de membri PSD . Intrand in sala Caminului Cultural am constatat cu surprindere ca aici se adunase o fauna pestrita ce nu avea nimic comun cu PSD – ul , indivizi beti , pusi pe scandal dirijati si agitati de vanzatoarea de la magazinul UJCOOP Horia de d-na ROSCA IOANA si de sotul acesteia ROSCA DUMITRU .
    La ora 19 au descins din limuzine sefii partidului de la Tulcea (presedintele si cei doi vicepresedinti )care intrand in caminul cultural au abordat imediat un discurs agresiv , acuzator la dresa mea si a organizatiei PSD . Cel mai vehement s-a dovedit a fi primvicepresedintele PEICIU primar de Izvoarele , proaspat parvenit in aceasta functie si cu care , cu putin timp in urma avusesem o altercatie verbala de ordin personal , individ al carui caracter nu cunoaste notiunea de cinste , onoare sau morala . Mi-am dat seama imediat ca este vorba despre o gainarie prin care se urmarea desfiintarea mea ca presedinte al organizatiei locale a PSD a Biroului organizatiei si a Organizatiei Locale a PSD in ultima instanta . Scandalul de pomina ce a urmat dintre sefii de la judet , membrii PSD si betivii adunati de vanzatoarea de la magazin care urma sa-mi ia locul , a sfarsit lamentabil itr-un haos total , renuntandu-se la punctul doi al adunarii respectiv masurile organizatorice de mazilire a celor vizati .
    Dar ce nu s-a reusit in acea noapte de pomina s-a reusit in alta noapte cand dl. primvicepresedinte PEICIU primar de Izvoarele , a venit pe furis la Horia in magazinul UJCOOP-ului pe care –l pastoreste ROSCA IOANA si in prezenta a vreo 4 persoane care n-aveau nimic comun cu PSD-ul fiind membri ai PNL , PAE etc a fost dizolvat biroul legitim al organizatiei locale a PSD fiind unsa ca presedinte aceasta individa care pe langa politica se ocupa cu jefuirea saracilor care ajung sa ia marfa pe datorie cu dobanda usturatoare .
    De menionat ca aceasta familie ROSCA – pana la alegerile locale din vara lui 2008 au fost membri de baza ai PSD. La alegerile din 2004 cu toate ca pierdusem postul de primar , cu ajutorul unor colegi de la alte partide pe ROSCA DUMITRU (membru PSD atunci ) am reusit sa-l impun ca viceprimar .
    Dar dorinta de parvenire a acestei familii vizand postul de primar – l-a determinat ca inainte de alegerile locale din 2008 sa plece la alt partid –PAE- (nu siu cum se traduce ) unde putea sa candideze pentru postul de primar . Plecarea lor n-ar fi fost o pierdere pentru partid insa au plecat cu vreo 100 de votanti ( marea majoritate datornici saraci ai d-nei Rosca ) situatie care a inclinat in mod determinant balanta in favoarea PNL-ului care a si castigat alegerile din 2008. In ceea ce-i priveste pe sotii Rosca , visul de marire li s-a spulberat pentru ca cele 100 de voturi nu le-a asigurat postul de primar si nici de viceprimar pentru ca n-a avut cine sa-l sustina .
    Tot ce este mai rau este ca meschinariile domnului PECIU , din dorinta de razbunare prosteasca fata de mine nu a avut alt efect dacat disiparea – distrugerea organizatiei locale a PSD care ani la rand a reprezentat un etalon in comuna .
    7. B.P.J al PSD prevalandu-se de prevederile Legii nr 393/2004 privind Statutul alesilor locali care are ca principal obiectiv combaterea traseismului politic despre care nu poate fi vorba in cazul de fata , a eludat in schimb legea 215/2001 republicata , Legea administratiei publice locale care la art 56 al 1 stabileste :” Mandatul de consilier local se supenda de drept , numai in cazul in care acesta a fost arestat preventiv “. Legea creind acelasi regim pentru consilieri cu al primarului . Pierderea calitatii de membru al partidului politic pe listele caruia a fost ales consilierul local , indiferent daca acesta este sau nu este vinovat de savarsirea unei abateri , impiedica exercitarea dreptului de a fi ales si de asi indeplini mandatul care are caracter reprezentativ la fel ca si mandatul perlamentar .
    Pozitia de consilier local are la baza un mandat individual , fiind rezultatul unor alegeri democratice si nu al nominalizarii din partea unui partid politic , fiind firesc ca , in exercitarea mandatului de consilier aceasta sa fie in serviciul colectivitatii si nu al partidului politic . Pierderea mandatului pe motive ce tin de viata interna si disciplina unui partid politic nu are nici o justificare sub aspectul conditiilor de restrangere a exercitiului unor drepturi sau al unor libertati reglementate de art 53 din Constitutie , nu are nici o finalitate democratica si nu reprezinta dacat un santaj politic. De aceea consider ca suspendarea de catre Biroul Permanent Judetean tulcea al PSD a calitatii de consilier a domnilor ION NICOLAIE si MOCANU STEFAN este nelegala , nestatutara si abuziva . Cu atat mai mult , excuderea din partid a celor doi membri a PSD : OPREA GRIGORE si PAVEL PUIU nu are nici o justificare insa dovedeste odata in plus daca mai era nevoie ca cei care au luat aceasta masura stupida urmaresc alte scopuri dacat cele cinstite , legale , statutare .
    8. In vanitatea lui de om bolnav PEICIU NICULACHE acest GORE PIRGU al lui Mateiu Caragiale “ acest chimita cu suflet de hengher si de cioclu “ si-a facut calculele ca eliminandu-ma pe mine si pe MOCANU STEFAN din Consiliul Local Horia urmatorii din lista de Cosilieri ai PSD vor fi cei doi care in nici un caz nu-i vor face jocul lui Peiciu si al primarului PNL de Horia Dutoiu Adrian , de aceea trebuie eliminati si ei prin orice mijloc .
    9. Ulterior am aflat ca de fapt d-l PEICIU facuse un joc dublu : pe de o parte de a ma elimina pe mine si echipa mea pentru a instala la conducerea organizatiei PSD Horia gasca sa de VANZATORI ( si la propriu si la figurat ), iar pe de alta parte sa-si salveze prietenul , primarul PNL-ist de Horia Dutoiu Adrian pe care in calitatea mea de Presedinte al Comisiei Economice Buget Finante din cadrul Consiliului Local Horia a trebuit sa-l monitorizez indeaproape vreme de vreo 5 ani . Acum primarul si contabila primariei pot in sfarsit rasufla usurati , odata cu excluderea mea si a echipei mele din partid , iar despre d-l PEICIU ce sa mai cred ?? Parca cineva a spus odata : “ UNDE CARACTER NU E, NIMIC NU E !”
    In ceea ce ma triveste , eu totusi sper ca in organizatia judeteana Tulcea a PSD sa domneasca odata INTEGRITATEA MORALA .
    Prin aceasta pledoarie am incercat sa prezint Comisiei de Arbitraj si Integritate Morala modul fraudulos complet nestatutar prin care s-a ajuns la excluderea a 4 membri de baza al PSD din care doi consilieri locali si la desfiintarea organizatiei PSD din Horia . Despre ceilalti membri ai Biroului org. Locale Horia a PSD alesi la ceas de noapte de dl viceprim PEICIU mi-e jena sa vorbesc.
    Avand in vedere cele prezentate in aceasta Contestatie , rugam Comisia de Arbritaj si Integritate Morala a Consiliului Organizatiei Judetene Tulcea a Prtidului Social Democrat sa ia act de demersul nostru astfel ca Legea si statutul PSD sa fie aplicate in litera si spiritul lor .

    Data Semnaturi ,
    20.08.2009

  45. 46 sandu august 22, 2009 la 10:32 am

    Domnule Nastase,avem in ROMANIA ,,STAT DE DREPT”?Dar,moralitate au unii din politicieni?Dar,, bun simt” au?????Astept un raspuns din partea Dvs.P.S.PSD-ul ,nu are nimic de spus in ceea ce se-ntimpla azi in tara noastra???????Multumesc!

  46. 47 ionica fonosch august 22, 2009 la 1:23 pm

    *o istorie a flotei comerciale romanesti …
    (pentru cine are rabdare sa parcurga toate linkurile….)
    http://www.cartula.ro/forum/Marina-romana-t3174.html&st=20&start=20

  47. 48 Marcus august 22, 2009 la 2:34 pm

    @Cu tot respectul D-le Adrian Nastase, tin sa va completez oarecum cunostintele in domeniu in sensul ca, baietii de la Petromin s-au dovedit experti in matrasirea arhivelor, prima operratiune de acest gen „consumandu-se” pe vremea cand alde Shogun&Cie au fost initial anchetati si apoi incarcerati. Probabil ca Dvs. faceti referire la arhive cuprinzand o perioada ulterioara acestei „manevre navale”. Ar mai fi de adaugat faptul ca, pentru o perioada, Shogun-ul a cumulat mai multe functii, primar al Constantei, Secretar de Stat la transporturi si nu in ultimul rand director la Petromin. In plus tot in perioada respectiva ati omis intervalul in care director a fost CLC Lupu Marin, actualmente om de afaceri in domeniul maritim, la Londra, cat si intervalul in care Director a fost Posedaru Romanuel, judecat si condamnat in lotul Shogun-ul.
    Sa fiti iubit
    marcus
    PS cititi aici: http://marcus64.wordpress.com/2009/08/22/sa-mori-tu-traianele-ca-n-ai-stiut/ si asta http://marcus64.wordpress.com/2009/08/22/fratii-buzasestiactualizata/

  48. 49 neinfectat de comunism august 22, 2009 la 3:06 pm

    din vanzarea acelor cosciuge plutitoare au beneficiat din plin si pdsr/psd..nu credeti?

  49. 50 Alter Ego Blog august 22, 2009 la 3:34 pm

    Eu nu mai inteleg nimic… 😦

  50. 51 FRANK ZAPA[KING] august 22, 2009 la 4:28 pm

    intru aducerea aminte,celor care din motive necunoscute uita citeva lucruri esentiale.
    ,rasfoind’bloggul dl. nastase cineva ii propunea dl. fost P.M.o interventie la ANTENA 3.
    ecelent mi-am spus uite unde statea dezlegarea marilor mistere economice,a marilor jafuri din romania post decembrista.
    ei dar ce sa vezi,imediat m-am desumflat,si am facut un anemic fis.
    mi-am amintit ca nu cu prea mult in urma,mircea geoana si daniela popa in protocolul dintre PSD SI PC,faceau vorbire despre trustul INTACT,INCLUSIV ANTENA 3,care atentie,va fi pus la dispozitia aliantei cu tot cu logistica umana si infrastructura noii aliante ,pe POST DE ARMA POLITICA.
    SI UITE CUM REVELATIA MEA-m-a facut sa-mi dau seama ca….
    in lumea ciutacilor,vrincioaielor,stanilor si a lui gidea-lucrurile se petrec dupa regulile unui povestitor rus,pe numele lui VOLKOV,poate si NIKALAIE

  51. 52 Ioan august 22, 2009 la 6:24 pm

    (1) “De ce ar vrea PSD sa inchida Dosarul Flota”? Eu stiu ca dosarul cu acest nume are un NUP cat toate zilele, ca din cele 310 nave existente in inventarul NAVROM la inceputl anilor ’90 au ramas acum numai 2 nave si ceva; acel ceva fiind un impingator fluvial. Imi amintec bine ca cea de a doua expertiza dispusa de D. Morar a clarificat pentru totdeauna (oare) si valoarea prejudiciului; el fiind de 0 eur; desi valoarea aceluiasi prejudiciu a fost stabilita la prima cercetare tehnico-economica la nivel de 275 mil eur, respectiv 11.000 mld lei. Acum societatea proprietara a celor doua nave si ceva este scoasa la vanzare prin licitatie publica cu strigare libera, suma de plecare fiind de cca 15 mil lei. Azi cand AVAS este condus de un pesedist se poate afirma cu temei, la fel cum o face de altfel si A Nastase, ca PSD-eul este acela care scoate la vanzare societatea cu pricina; fara acceptul lui nefiind posibila vanzarea. Sigur instrainarea CNM ROMLINE in acest context, bogat in evenimente controversate, de o mare varietate si la limita legalitatii si a credibilitatii, genereaza multe intrebari; unele dintre ele fara nici o tangeta cu suspiciunea frecvent invocata in respingerea “din start” a unei supozitii; sa ma explic: (1) In caietul de sarcini nu cred ca se specifica ca vanzatorul va pune la dispozitia cumparatorului si arhiva societatii ce face obiectul tranzactiei; desi este lesne de inteles ca pretentia sa se poate extinde si asupra arhivei; fara sa se corecteze valoarea tranzactiei. Iata pe scurt o idée simpla, exprimata in cateva randuri din care rezulta clar ca AVAS a scos la vanzare arhiva PETROMIN (atat de draga lu’ Actualu’) si nici decum o societate comerciala din patrimoniul statului. (2) Daca PSD-eul, rspectiv M Geoana, nu era de acord cu tranzactia eu sunt convins ca aceasta tema nu exista pe agenda publica. Ori aici inregistram inca un argument, daca mai era nevoie, in favoarea ideii vanturata frecvent pe blog potrivit careia M Geoana (si bineinteles V Hrebenciuc) au definitivat in cele mai mici detalii “vanzarea” (deltfel intrarea la guvernare a fost prima tranzactie pe aceasta taraba, creata pentru ai garanta lu’ Actualu” accesul lejer la inca un “contract de inchiriere” pe cinci ani a Cotroceni-lor.

  52. 53 Claudio august 22, 2009 la 6:39 pm

    domnule Adrian Nastase trebuie sa recunosc ca aveti coloana …….cica are Geoana blog …dar publica doar comentariile care ii plac…sa-i fie rusine ……ne minte si in realitate si pe blog.

  53. 54 Ioan august 22, 2009 la 7:07 pm

    (3) In urma cu cinci sase luni, atacurile directe la Constitutie si institutiile statului de drept formau “obiectul muncii” unei singure persoane; cunoscuta indeobste si pentru comportamentul sau deviant. Acum Insul s-a retras, face deplasari in teritoriu cu cheltuieli nesimtite (suntem doara in plina criza economica) si mai apre din cand in cand la radio si la televizor dar, au intrat in scena “locotenentii”; mai cunoscuti in acest spatiu si ca pedelachei. 4) Frecventa evenimentelor puse “in scena” de acestia intrece tot ceea ce s-a produs pana acum in materie de incalcare a normelor statului de drept. Ele seamana in societate in egala masura teama, confuzie si ingrijorare. Ei ignora norme elementare de comportament, norme de drept, fura, escrocheaza, mint si sunt in cale afara de tupeisti, pentru ca sunt convinsi ca nu li se va intampla nimic. (5) Pana acum am citit frecvent in presa despre disolutia autoritatii, a institutiilor statului. Ceea ce se intampla in jurul meu ma inspaimanta. Acum Romania nu mai este condusa. Nu mai este o tara. “Este un teritoriu” L-am citat pe I Serbanescu.

    PS

    Pe acest fond in care cel ce urla mai tare se poate face auzit, nu insa si inteles, lipseste vocea PSD. Partidul nu are purtator de cuvant iar ministrii sai se pierd in “corul pedelacheilor” S-a dus pe apa sambetei si cunoscutul profesionalism al activistilor pesede. Aici, dupa opinia mea, intalnim si o exceptie; dna C Andronescu de la Invatamant. Restul ministrilor, nici nu cred ca va urmeaza la o eventuala si necesara miscare. Despre M Geoana, nu mai este nimic de spus. Cu el in turul doi, Actualu’ va defila. Apropo, nu am auzit inca vocea purtatorului de cuvant al PSD despre noul eveniment din familia presidentiala.

  54. 55 tyha august 22, 2009 la 8:23 pm

    trebuiesc aprofundate investitiile din CASA MIHAILEANU mai ales cele suportate de firma LUXTEN dar si alte firme subcontractoare Exista documente din care rezulta mita

  55. 56 Ioan august 22, 2009 la 8:28 pm

    @ instalatorul

    Am cunoscut-o si eu pe Eva. Ce om, ce femeie. Am stat putin pe ganduri incercand o asemanare cu femei de isprava de pe la noi. Negrest sunt multe, foarte multe; ele nu apar insa la televizor. Uite, acum gandul imi zboara la Maica Stareta de la Manastirea Barsana din Sighetul Maramatiei, de profesie medic. Inalta, mandra, impozanta, constructor autodidact. A reusit ii caa 10 ani sa creeze la Barsana cel mai frumos asezamant monahal din aceasta parte de lume. Multi mahari locali, regionali si chiar nationali au trecut prin biroul ei prpunandu-i inalte demnitati. Pe totti insa i-a refuzat. M-a onorat si pe mine cu un schimb de cuvinte. La plecare mi-a intins dreapta. I-am sarutat-o, ramand o clipa in plus cu capul plecat. Ce om, ce femeie. Multumesc. Cu bine

  56. 57 Ioan august 22, 2009 la 8:38 pm

    Erata

    Corect Sighetu Marmatiei, nici decum Sighetul Marmatiei cum din greseala am cules.

  57. 58 Mihnea Georgescu august 22, 2009 la 9:17 pm

    Vorba lui Noica, ar fi o ÎNCHIDERE care DESCHIDE… 😉

  58. 59 danutchidon august 22, 2009 la 10:11 pm

    O bila neagra Domnule deputat Adrian Nastase ! De ce ati absentat la sedinta BPN de la Camera ?

  59. 61 nastase august 23, 2009 la 10:41 am

    danutchidon,
    aveam stabilita, mai de mult, o intalnire cu primarii din colegiul meu, la Mizil, impreuna cu presedintele Consiliului judetean – pentru a vedea cum ar putea fi rezolvate nenumaratele probleme concrete ale acestora.
    Si apoi, eu nu cred ca Biroul permanent al Camerei trebuie sa functioneze ca o anexa a conducerii PDL, pentru a pune in aplicare hotararile luate in Modrogan. Am, in continuare, o alta idee despre rolul Parlamentului.

  60. 62 nastase august 23, 2009 la 10:51 am

    intrus117,
    raspunsul scurt : Petromul a fost privatizat in baza angajamentului semnat de Traian Basescu cu Banca Mondiala , printr-un memorandum din 1999-2000, pe care il poti gasi si pe acest blog.

    In rest, discutia este mai complicata. In primavara, s-a finalizat un raport al unei Comisii de ancheta a Senatului, care a analizat privatizarea Petrom. Nu s-a gasit nicio neregula. Stiu ca niste idioti tot vorbesc despre comision in cazul privatizarii. Te asigur ca daca era adevarat, procurorii lui Basescu s-ar fi ocupat de chestiunea asta.

  61. 63 Marcus august 23, 2009 la 11:45 am

    @Erevan News ii raspunde lui Zappa King:
    Stimate domn,
    In ciuda faptului ca introducerea in ecuatie a planului citat de Dvs. a fost facuta de o ilustra politiciana romana, savanta de renume mondial, mai nou ispravniceasa la turism, d-na Elena ot Plescoa, redactia noastra va precizeaza, ca Volkov, nu este Volkov, ci Volkoff, ca el nu este rus ci chinez si ca nici macar Volkoff nu este, ci Sun Tzi. Mai Zapa de ce vii tu pe bloguri de oameni mari?

  62. 64 instalatorul august 23, 2009 la 1:13 pm

    Ioan, va multumesc pentru scrierea foarte simtita si delicata.

  63. 65 instalatorul august 23, 2009 la 1:14 pm

    Maxi: dar i-ati citit si biografia? Dulceata aceea de fata o haleste pe una ca madam Udrea la micul dejun, intre cafea si biscuiti. Asa, zimbind frumos.

  64. 66 FRANK ZAPA[KING] august 23, 2009 la 1:49 pm

    marcus-dragule-stiu ca e timpul vacantelor,o perioada cind si cei mai seriosi oameni isi permit sa fie destinsi.
    citesc ce scrii si ma intreb-de ce te-a pedepsit cel de sus?ce pacate pamintesti te urmaresc de-ti tulbura in halul asta ratiunea?
    destinde-te omule,o viata ai ,si aia scurta,lasa-ti obsesiile de-o parte si o sa vezi ca viata e chiar frumoasa,cu o conditie,cei ca tine sa fie cit mai putini ,umbra voastra produce desert pe terra.

  65. 67 FRANK ZAPA[KING] august 23, 2009 la 1:58 pm

    marcus baiatule-si care-i problema ?ca-i volkov ori volkoff,ori batrinul maestru chinez.
    estentialul ramine-ticalosia are diversi parinti pe meridianele lumii.
    noroc cu baiatul ala care a inventat tiparnita-asa am aflat ca indeferent daca ai ochii migdalati,ca vii din stepa rusa ori din cartierul primaverii,cind ai in gena ticalosia se cheama ca tot ticalos esti.
    dar nu am mari pretentii din partea ta,discipolii isi fac treaba-sa traiesti frumos marcus,e tot ce-ti pot dori.
    nu pre dai semne ca ai stii lectia asta.oare e adevarat ce se spune ca dupa o anumita virsta dai in mintea copiilor?
    incep sa cred ca da,ce ma ingrijoreaza e ca fantomele consacrate inante de 89 inca mai spera…..

  66. 68 schroder august 23, 2009 la 9:01 pm

    @intrus117
    ai fost pe subiect! nota 20!
    cu respect, @schroder

  67. 69 schroder august 23, 2009 la 9:04 pm

    am si eu o intrebare pt toti cei ce acceseaza acest blog! a fost cineva curios sa citeasca cv-ul d-lui Nastase? din curiozitate doar! daca se incumeta cineva il avertizez ca o sa ia ceva t …:) e destul de lung si interesant

  68. 70 Vasile, august 24, 2009 la 8:05 am

    Marcus precizarile tale nu sunt precizari…..Calin M alias „shogbunul” ,sau ” Calin alte File de Poveste”a fost pina la urma oaia de sacrificiu.
    Spitalizat pe motive reale sau nu de sanatate, Calin a facut puscarie, cel putin opt luni la Poarta Alba ,ajuns o somitate printre detinuti , socotit de acestia parintele moral a lui Traian.Eliberat din puscarie la prima iesire a presedintelui in Anglia , la insotit pe Presedinte in avionul presidential.
    Calin nu a dat statul roman in judecata , sau poate nu am auzit eu , pentru faptul ca a fost cercetat si intemnitat pe nedrept mai mult de un an de zile!!!!
    Romica Posedaru si nu singurul a luat adevarul cu el,noroc cu succesul la presedintie si cu NUPul respectiv , ca cine stie ce nenorociri ar mai fi urmat.Dumnezeu sa-i odihneasca!

  69. 71 daina august 24, 2009 la 10:27 am

    Cv-ul domnului Nastase trebuie citit dupa studierea cv-ului domnului presedinte Basescu si … trageti concluziile care se impun!

  70. 72 Marcus august 24, 2009 la 11:48 am

    @Vasile: eu nu am intrat in amanunte, insa de-a lungul timpului am scris de nenumaate ori despre subiect, am chiar si o carte publicata „May Day..Sabordarea Flotei Comerciale Romane”, care printre altele trateaza si aceasta problema. In legatura cu Romica si cu Calin, nu prea au fost oile sacrificate, deoarece au contribuit din plin si cu foloase materiale enorme, la devalizarea Flotei. Straini de acest fenomen n-au fost nici pesedistii, nici liberalii si mai ales taranistii, unde treaba, inceputa de Shogun-ul la Petromin cu Ermis, a fost terminata sub ministeriatul lui basescu prin falim entarea fostului Navrom. Si acum mai am de luat 9345 de USD, bani castigati in instanta, de la fostul Navrom si pe care nu-i voi mai vedea niciodata. Asa, ca give me a break, in privinta Flota, iar daca cei doi au trecut in nefiinta, Dumnezeu Sa-i Odihneasca!, de morti numai de bine!
    sa fii iubit
    marcus

  71. 73 Marcus august 24, 2009 la 11:50 am

    @neinfectat de comunism: unele dintre „cosciugele plutitiare” invocate de tine, naviga si acum si aduc profit ca lumea noilor armatori, care pe unele le-au cumparat la pret de fier vechi, iar pe altele le-au obtinut moca, in urma contractelor idioate (dar cu folos mare) incheiate de cei care au dus flota la faliment.

  72. 74 Borcos august 24, 2009 la 1:00 pm

    In Timis tot prost merge partidul? Conducerea centrala stie sau nu? http://tiberiukiss.wordpress.com. Cititi un articol documentat. Daca nu postati comentariul, macar luati o informatie verificata.

  73. 75 Vasile, august 24, 2009 la 1:08 pm

    Marcus ,
    Cartea o cunosc doar eu am sponsorizato. Esti nedrept cu nefericitul Calin care a facut pouscarie la greu indiferent de rasplata materiala
    de care vorbesti , la fel de nefericit este si textul si acuza despre Romica Posedaru si dece nu Ionescu si el trecut in nefiinta.Ar fi ,ai fi mai aproape de adevar daca te-ai fi rezumat numai la trei vinovti , Aurel Novac ,decedat si el, Traian Basescu si Radu Theodoru , afacerea Katounis , restul 126 sau 136 de cercetati penal sau numai 80 sau 90 acuzati penal sunt doar umplutura, sau cum spune zicala carne de tun.
    Un profesionist ca tine ar fi cunoscut ca vinovatii de dupa 1996 sunt fosti tai colegi care au preluat nave in b/b ,in schimbul unei sticle de votca, si le-au pierdut pe credite neperfomante aiurea in lume ,sau le-au adis intr- stare de „fier vechi”.

  74. 76 Marcus august 24, 2009 la 4:46 pm

    Don Basil,
    N-am stiut ca esti tu si am precizat: de morti numai de bine si Dumnezeu Sa-i Odihneasca !. Dar nici ingerasi nu-i putem scoate! In ceea ce priveste celelalte afirmate de mine, imi mentin opinia, toti, dar absolut toti, indiferent de culoare politica s-au infruptat cu nerusinare din ciolanul numit Flota.
    sa fii iubit
    marcus
    PS Nu am stiut nici de decesul celor doi, altfel nu-i pomeneam !

  75. 77 instalatorul august 24, 2009 la 6:52 pm

    Vasile, Marcus: s-ar putea ca Vasile sa fi rostit un cuvint magic. Anglia.

  76. 78 intrus117 august 27, 2009 la 2:00 pm

    Domnule Adrian Nastase,cu stima ,va intreb doar atat: Dpdv legal,da! Totul era in regula cu privatizarea Petrom,dar MORAL ? Chiar era necesar sa ne vindem resursele.??Castiga Romania mai mult instrainand tot ce are mai de pret.??


  1. 1 Despre obsesii… « Revista blogurilor politice Trackback pe august 21, 2009 la 8:15 pm
  2. 2 Traian Basescu- PDL | UVoteRomania Trackback pe octombrie 6, 2009 la 3:15 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!