Emil Boc, testometrul

La incheierea sedintei de guvern, Emil Boc a facut urmatorul anunt „Am INFORMAT (?) membrii Cabinetului cu privire la DECIZIA MEA (oare deciziile guvernului Coalitiei PSD-PDL nu se iau prin consens , ele se iau, in numele guvernului, de catre Emil Boc? n.b.)  de a promova aceste legi ( n.b. educatie, salarizare, pensii) prin angajarea raspunderii Guvernului in fata Parlamentului, din doua MOTIVE – pentru A VERIFICA daca la nivelul COALITIEI exista vointa politica pentru a sustine aceste REFORME  STRUCTURALE ASUPRA CARORA CELE DOUA PARTIDE S-AU ANGAJAT IN PARTENERIATUL PENTRU ROMANIA, iar al doilea – pentru A VERIFICA sustinerea parlamentara cu privire la realizarea acestor REFORME …”(subl.mele).

 Aceasta declaratie pune mai multe probleme de procedura politica, si chiar de principiu, la nivelul celor doua partide. DECIZIILE  majore referitoare la GUVERNARE le ia Coalitia. Aceasta decide, apoi, masurile concrete pe care sa le ia guvernul. Mesajele Coalitiei sunt, de asemenea, transmise, de catre Coalitie, si la Parlament,  pentru a asigura sustinerea lor parlamentara. Primul ministru este asumat, prin Protocol,  de Coalitie, nu de PDL. De aceea, Coalitia VERIFICA  Guvernul  si nu Guvernul  (sau Primul Ministru) VERIFICA Coalitia in ceea ce priveste  „vointa politica”. Daca ar fi fost guvernul familiei sale, atunci Emil Boc ar fi putut  sa o verifice pe aceasta la vointa politica. Este insa jignitor ca Boc sa se prezinte public nu doar ca diriginte al Guvernului ci si ca diriginte al Coalitiei.

Interesanta si declaratia lui Berceanu „cei care nu sunt de acord cu DECIZIA Premierului au doua variante – inghit sau demisioneaza”. Banuiesc ca si el se refera tot la guvernul familiei lui Emil Boc.

E de clarificat, in aceste conditii, daca Emil Boc se afla deasupra Coalitiei sau el este subordoat deciziilor acesteia ( in caz ca nu le-ar accepta, putand sa  demisioneze). Intr-o vreme, Coalitia parea ca il are ca sef pe Basescu. Acum pare ca il are pe Boc, Basescu fiind ocupat cu prezidentialele. Asa o fi?

Pe de alta parte, cinci ani de zile, toate nenorocirile propuse de Basescu s-au numit REFORMA. Si iata unde a ajuns Romania cu REFORMELE lui. Codurile juridice trimise de el la Parlament, pentru asumarea raspunderii de catre Guvern, au suferit, in Comisii, peste 1700 de modificari. Ce s-ar fi intampălat daca ele erau adoptate in formula Basescu?

Acum, Boc are impresia ca toate visele sale nocturne trebuie sa poarte numele de REFORMA, fiind de inspiratie divina. Parlamentul nu adopta doar TITLUL legilor respective, in numele unor puncte trecute in Parteneriatul pentru Romania. Este vorba de CONTINUTUL lor. Aceleasi legi privind modificarile de adus in domeniul salarizarii, pensiilor, educatiei pot veni cu solutii diferite. Oare Parlamentul, „unica autoritate legiuitoare a tarii”, conform Constitutiei, nu trebuie sa aiba un cuvant de spus in legatura cu aceste modificari? Apropo, pare ca in Romania, in domeniile respective, nu ar exista nici un fel de reglementari si doar acum s-ar reglementa zonele respective!

Este oricum ciudat ca Emil Boc vrea sa VERIFICE si Parlamentul la capitolul vointa politica pentru REFORMA. In alte tari (si, teoretic si in Constitutia Romaniei),  Parlamentul controleaza, VERIFICA guvernul in ceea ce priveste capacitatea de a realiza reforme! Sugestia implicita ca Parlamentul nu ar intelege sau nu ar fi la nivelul „reformelor” lui Basescu si ale lui Boc este oricum jignitoare. Emil Boc nu este la lectia de chimie sa verifice reactii chimice, sa testeze substante. Experimentele pe care vrea sa le propuna rapid, pentru a bifa formal, puncte de agenda, pot afecta, pe termen lung, societatea romaneasca.

Am inteles. Solutiile cu banii FMI, sau asumarile de raspundere sunt utile pentru campania prezidentiala a lui Basescu. De la 1 ianuarie 2010, Dumnezeu cu mila.

85 Răspunsuri to “Emil Boc, testometrul”


  1. 1 radu. c august 9, 2009 la 12:00 pm

    A trecut de mult vremea in care romanii erau atenti la ce spune Boc.La fel si la ce spune Basescu ,lumea nu mai e atenta.Romanii azi incearca sa vada ce se ascunde in spatele spuselor celor doi. De prea multe ori au spus una si a iesit alta,au spus una si dupa o zi au spus altceva. Atatea balbe,ezitari,rasturnari de situatii,cine a mai pomenit.
    Acum se arunca totul in carca fostelor guvernari,a crizei si ramai uimit sa vezi cu cata detasare spun ca nu au nici o vina fiindca Romania a ajuns unde a ajuns. Romania-tara muribunda. Ce sef de stat,spre final de mandat, poate spune o astfel de enormitate,dar sa vrea in acelasi timp ,sa mai ia un mandat? Oare sunt romanii asa prosti cun ii cred ei? De ce suntem jigniti si crezuti o masa de fraieri? Au adus tara in situatia de a-si platii salariatii si pensionarii din imprumuturi interne si acum externe. Pana unde se poate continua asa? Romanii nu inteleg oare ca toate aceste imprumuturi tot ei le vor achita? Nici in cele mai urate vise nu credeam sa ajungem aici.

  2. 2 comentator august 9, 2009 la 12:32 pm

    Domnule Nastase,

    Citesc cu atentie blogul dvs. chiar de la lansare si pot sa spun ca in general aveti mare dreptate in ceea ce spuneti. Problema este ca trebuie sa va asumati esecul de a nu-i fi putut convinge, determina pe colegii dvs. de partid sa nu intre in aceasta coalitie din care PSD-ul are numai de pierdut, mai ales ca acest lucru era perfect predictibil. In lipsa unui lider autentic care sa poata sa-l contracareze pe basescu, PSD apare (si chiar este) ca un fel sluga a PDL-ului.

    Pentru noi alegerile din noiembrie au o miza foarte mare. Daca va castiga basescu din nou, atunci vor urma alti 5 ani de scandaluri, vendete politice, gaozari, tiganci imputite samd. Vom bate iar pasul pe loc, iar aceasta perspectiva ne ingrozeste.

    Consider ca in perioada imediat urmatoare PSD trebuie sa faca 2 miscari tactice, nu inteligente, ci absolut necesare pentru a nu se acoperi iar de penibil:

    1. Sa iasa de la guvernare in cel mai scurt timp posibil, cu riscul de a fi nevoiti sa contracareze atacul mediatic al PDL;

    2. Sa-l schimbe pe Geoana din postura de candidat, fiindca efectiv nu are sanse in fata lui basescu. Geoana nu poate strange voturile PNL, atata vreme cat este sub procentul PSD. Daca dvs. nu puteti sa candidati, exista varianta Oprescu, care are sanse de reusita in conditiile unei aliante cu PNL.

    Va doresc mult succes in continuare.

  3. 3 ALM august 9, 2009 la 1:10 pm

    Domnule Nastase,

    Dupa parerea mea, dvs ati expus „starea natiunii” in acest moment. Nu stiu la ce se asteptau colegii dvs cand au pus la cale aceasta monstruoasa coalitie, dar efectele erau previzibile pentru oricine a absolvit clasele primare fara meditatori.

    Tot dupa parerea mea, toate aceste „manevre” ale „premierului” Boc (ca nu vreau sa scriu numele papusarului) sunt o stratagema prin care sa scoata PSD-ul din „carti”. Pedeleii si-au dat seama ca sunt in cadere libera si ca, prin bulversarea executivului si aruncarea pisicii moarte in curtea PSD-ului, pot crea impresia ca ei vor saracii dar pesedeii se opun „reformelor”, presupunand ca electoratul este la acelasi nivel de cunoastere ca in 2004. Oricum, situatia PSD-ului este „nasoala”! Daca veti avea proasta inspiratie ca sa cantati in struna pedeleului, veti fi asociati (pe buna dreptate) cu artizanii dezastrului national. Daca veti parasi monstruoasa coalitie, puteti avea surpriza unei coalitii intre PDL-PNL-UDMR, urmata de o reducere la tacere, prin „metode specifice”, a tuturor vocilor din PSD. Ati incalcat (nu dvs personal) o straveche invataura populara: daca te bagi in tarate, te mananca porcii! Ati incalcat vointa electoratului care, in majoritate sau chiar in totalitate, nu a vrut o alianta PSD-PDL!

    Afara de sondajele comandate, mai exista si sondaje ad-hoc: unul este facut de Realitatea. Veti avea surpriza (oare?) sa-l vedeti pe Mircea Geoana cu un punct peste Nati Meir si, in top, pe Antonescu umar la umar cu Radu Duda! Despre Basescu n-am pomenit (este la egalitate cu cei doi) fiindca site-ul respectiv este inundat de racheti portocalii …

  4. 4 Paul dela Vatra-Dornei august 9, 2009 la 1:13 pm

    Prea multe declaratii si prea putine fapte au dus la situatia ca politicienii sa nu mai fie credibili.
    Cand scriu fapte,ma refer la:autostrazile care nu se mai fac,cai ferate care nu se mai modernizeaza,agricultura-cea lipsita de investitii,programul de energie electrica alternativa,care…etc.
    O neincredere in chiar,indraznesc sa spun,actualul sistem politic,va duce la aparitia altui sistem politic,in care un”nene bine intentionat” va face toate cele insirate de mine mai-nainte cu mainile noastre si la ordinul lui.
    Trebuie efienticizata democratia asta a noastra,prin chiar actul guvernarii.
    PS:Daca stau sa-l ascult pe BOC,ajung in cel mai fericit caz,pentru el,la concluzia exprimata in prima fraza a mesajului meu.

  5. 5 maca august 9, 2009 la 2:50 pm

    D-nule Nastase, cunoaste-ti cumva soarta O.G. 61/2009, ceea care imputernicea guvernul Boculet sa modificesau sa abroge legi? Inainte ca acestea sa intre in vigoare? Spuneti-mi va rog, pt ca daca asa ceva a ramas in vigoare va trebui sa-mi pregatesc bagajul pt SUA, Canada, Uk, oriunde si cat mai departe de Romania.
    va multumesc.

  6. 6 Paul august 9, 2009 la 4:28 pm

    Domnule Nastase,

    Cred ca mai intai de toate, lui Emil Boc ar trebui sa i se explice diferenta dintre POLIARHIE si „BASESCRATIE”, pentru a sti exact unde se situeaza coalitia in cadrul formelor de guvernamant inventate pana in prezent :).
    Abia apoi merita sa ne aplecam atentia asupra limbajului folosit de seful Guvernului actual…

  7. 7 i.nicolae august 9, 2009 la 4:54 pm

    Este clar ca Basescu vorbeste cu doua sau chiar mai multe voci,dar baza este vocea lui si vocea lui Boc .Credeti ca Boc este singura sluga si lingau din Romania,va asigur ca nu .Chiar si pe acest blog sunt cateva slugi si lingai .I-i admir pe cei care va spun adevarul in fata asa crud cum este cateodata si sunt sigur ca numai asa putem face ceva util.I-am mai cantat noi unuia cu milioane de voci apoi l-am inpuscat .Asa ca simpatizant PSD nu inseamna automat lingau ;pinguin sau foca .Vina ca i-l avem pe Geoana presedinte va apartine si dvs. .Trebuie sa va clarificati problemele cu justitia pentru ca pierdeti timp .Basescu poate iesi iarasi presedinte,si asta inseamna „hartuiala” inca 5 ani.Ce ziceti e bine ?
    Toate cele bune.

  8. 8 circotas august 9, 2009 la 4:54 pm

    Sa fiu sincer eu am gasit in formularile lui Emil Boc -„am informat membrii cabinetului” si „pentru a verifica vointa politica a parlamemtului”- modul de a se exprima al lui Traian Basescu. De altfel cred ca discursul lui EB a fost scris la Cotroceni in mod deliberat pe acest ton tocmai ca sa irite si sa umileasca (sa puna in pozitie de inferioritate PSD-ul). Este ca la sah o mutare „win-win”. Din acest moment indiferent ce pozitie va adopta PSD-ul, daca ramane la guvernare va fi doar in pozitie defensiva si nu va putea sa-si faca in nici un fel propriul joc. Va fi prizonier. Singura solutie de a ramane cu fruntea sus este iesirea de la guvernare. Si ma indoiesc sa fie Mircea Geoana cel care sa isi poata asuma o asemenea raspundere. Cred ca deja PSD-ul incepe sa piarda lupta.

  9. 9 JR. august 9, 2009 la 5:03 pm

    Nu dau doi bani pe campania preşedintelui Băsescu, dar sunt gata să-mi dau viaţa înpotriva celor care doresc promovarea LEGII educaţiei de care depinde viitorul multor generaţii de aici în colo. Părinţii au dreptul să se exprime cu privire la educaţia copiilor lor. De ce să hotărască Boc ce salar merit eu, populaţia activă a acestei ţări, sau la ce pensie avem dreptul, dacă există Parlamentul cu această menire? Cum trebue să-i înţeleg pe românii care ţin capra de coarne şi la televizor spun că-i ciută?
    Eu cred că este mai puţin dureros dacă cade guvernul, decât să treacă LEGILE educaţiei, salarizării unice şi a pensiilor, dea baba oarba.

  10. 10 Maximmouse august 9, 2009 la 5:36 pm

    Stimate Domnule A Nastase,

    In cazul declaratiilor Dansatorului Fata boc, mi-am pus in primul rand intrebarea: de ce se straduiesc astia cu atat disperare sa faca psd ul sa iasa de la guvernare?

    Eeeeh, daca ma gandesc ca in 7 luni de guvernare au fost siliti sa fure relativ moderat, deoarece psd ,pnl si presa sunt cu ochii pe ei, imi explic ca sunt ca niste caini tinuti la jujau…:) Un aspect! al doilea, daca a doua transa de imprumut de la FMI intra acuma pe plati….aaah ce moment placut pentru o haita infometata si dornica de imagine….dar, rautaciosilor de psd isti …sunteti tot aici?

    Oooof, n-as vrea sa fiu in pielea polimorfa a bocului acuma cand asimetricu’ ii baga in coaste oarece…

    Stiu, este greu de suportat, dar nu imposibil….in asemenea momente trebuie negresit sa va bagati in papucii lor…si veti gasi solutia….optiunea iesirii sau rasturnarea guv pe care se vor grabi sa-l incropeasca , mi se par solutii de lasat la urma…sunt indreptatit , dupa ultimele declaratii iresponsabile ale asimetricului, sa cred ca doreste cu ardoare oarece tulburari pentru a instaura un pui de dictatura….mi se zbarleste parul cand ma gandesc….

    SUCCES! 🙂

    Cu respect, Maxi!

  11. 11 gheorghe august 9, 2009 la 5:55 pm

    Foarte mare asemanarea intre Ceausescu, personalitate, conjunctura, rezultat, si Boc. Doamne fereste.

  12. 12 Augustin august 9, 2009 la 6:41 pm

    @ A.N.
    Stimate domn,
    Fara urma de ironie, va multumesc pentru raspuns. Sigur, retragerea ORICUI de pe acest blog diminueaza diversitatea, macar cu un epsilon. Problema este ce anume isi propune fiecare sa insemne prezenta sa aici. Si daca ceea ce-si propune se dovedeste fezabil. Oricum, pina la momentul T0(am vrut t zero, dar nu mi-a iesit), ma voi stradui sa ramin acelasi « amabil » interlocutor. Asadar :
    Intrebarea nr. 1: Ce au zis ministrii PSD, IN SEDINTA DE GUVERN, aflind decizia lui Boc?
    ( Apropo: Micul (la sfat !) Boc evident , braveaza. Ca este hotarirea lui, s-o spuna lu’ mutu’!)
    Observatie : cele doua verificari sint … UNA. Din cite stim, in PSD nu sint doi centri de putere, unul la nivelul guvernului, care sa ia o decizie, si altul la nivel parlamentar, care sa ia o decizie contrara! (Sau poate sint ?!?) Aceasta situatia paradoxala se poate intilni doar in capul lui Boc, ilustrare perfecta a principiului « eu am alta parere, dar nu sint de acord cu ea ! »
    Evident, faptul ca PSD s-a angajat la promovarea unor reforme nu inseamna ca decizia asupra modalitatii de promovare a acestor reforme ii apartine lui Boc (in fapt, duhului nelinistit ce-i sopteste acestuia la ureche!) Altminteri, PSD ar putea cere parlamentarilor PDL, in contrapartida, sa voteze aceste legi stind intr-un picior si cu degetul mare de la celalalt picior infipt in nara stinga. Asta doar asa, ca sa-si dovedeasca, la rindul lor, atasamentul fata de ideea reformelor!
    Inevitabil insa, toata povestea conduce la
    Intrebarea nr. 2 : Unde putem citi ce prevede « Parteneriatul pentru Romania » si Protocolul de colaborare ? DAR, MAI ALES
    INTREBAREA NR. 3: Contin, aceste documente, prevederi secrete ? Sau poate sint, ele insele, secrete ?
    CONCLUZIE : Basescu a dat « feu vert » ruperii coalitiei. Iar PSD are doar doua optiuni : isi rupe gitul definitiv sau iese de la guvernare ! Nu ma indoiesc insa ca, printre « greii » PSD se vor gasi destui care sa doreasca prelungirea agoniei (a se citi Ciolaniadei !) cu orice pret.

  13. 13 Harabula august 9, 2009 la 7:41 pm

    Ultimatumul lui Boc nu este deloc nociv.Va fi daca va ceda pretentilor pesediste nesfarsite.
    Daca ar fi dupa PSD, s-ar sta si s-ar discuta.
    Reformele sunt de o necesitate presanta. Dar, Geoana si ai lui sunt mai interesati de drepturile de autor asupra reformei decat de reforma insasi.
    PSD se dovedeste o grupare ractionara, antireformista. In locul reformelor structurale, militeaza pentru pomeni electorale. Asa zisul plan anti-criza pesedist nu este decat o lista de daruri facute calicimii.
    Preocuparea pentru bazinul electoral propriu, la PSD, ia forme aberante ca sa nu zic criminale. Este gata sa sacrifice interesele tarii pentru a castiga functionarii din administratie, personalul din invatamant, studentii la invatamantul particular etc.

    Desigur, nu poate fi negat si interesul electoral al lui Basescu. Dar isi asuma, barbateste, si masuri nepopulare.

  14. 14 maca august 9, 2009 la 7:49 pm

    @harababura
    Decat sa faci tampenii made Boc, mai bine nu faci nink. Nu confunda-ti reformele cu tampeniile neconstitutuionale ale Boc & Basescu.

  15. 15 Sami Ionescu august 9, 2009 la 8:32 pm

    Reiese de peste tot , faptul ca economia tarii este purtata ca un balon de catre vant . Vant = Base . Il insoteste indeaproape si domnul cu fata inteligenta Boc . Astia doi ori sunt cretini, ori viseaza impreuna noaptea prin vreo conexiune psihotronica . Incompetenta lor , este pusa pe seama crizei mondiale. Sigur ca o parte din criza se datoreaza profilului economic mondial actual. Dar nu putem da vina, pentru toate stangaciile, incompetentele si lenea noastra, pe criza importata. La acest pachet se adauga si economia subterana(de care nu ducem lipsa din pacate ) + furaciunile ( afaceri multiprofitabile pe banul public etc ).
    Astea sunt realitatile de fapt si ele pot fi corectate , prin implementarea inteligenta de proiecte, de legi, de controale si alte masuri, da la caz la caz . Am mai spus si repet . Nu se poate conduce catre obiective inalte nici macar o societate comerciala , daramite o tara . Nepotismele , prieteniile , nasismele etc. nu vor aduce niciodata competenta in posturile inalte . Toti cei care voteaza proiectele de lege si legile Romaniei , Dumneavoastra sunteti convins Domnule Nastase , ca si inteleg ce voteaza ? Eu nu sunt convinsa de loc . Si ca mine multi alti oameni . Ex.: cum as putea eu ca inginer constructor , sa votez si sa inteleg o lege care sa spunem , asigura suma de bani necesara in blocurile operatoare din spitalele din Romania . O i-au de buna , nu ? As vota ca popa!
    In Parlament si Guvern sunt multi , care nu stiu de capul lor, dar voteaza acolo si hotarasc . O sa-mi spuneti ca , proiectele de lege sunt intocmite de catre specialisti . O.K. , dar ce inteleg din aceste proiecte cei din sala, care voteaza aplicarea sau neaplicarea acestor legi sau proiecte ?
    Aici este buba . Mergem in deriva si castiga cine are ” ciocul mai mare ” si „punga ” mai mare si nu cine se pricepe . Imi suna cumva cunoscuta si asta cu ” ne pricepem la toate „. Nu era altul decat tatucul Ceausescu . Dar cel putin, el nu avea cu cine sa se contrazica si dadea totul in sarcina profesionistilor vremii .
    Tara asta , arata de parca nu ar fi condusa de nimeni. Oare suntem singuri ? Arata exact ca Titanicul . Comandant evident Basescu .
    Cred ca-mi voi face si eu un blog , unde sa expun pe larg, modul cum vad EU ca ar trebui condusa o tara si cum ar putea fi implementat un sistem de examinare pentru cei din posturile de decizie . Sa nu mai apara in varful natiunii toti repetentii si agramatii. Am gandit un astfel de sistem , iar pe blogul meu , voi solicita si altora pareri, care sa duca la o forma finala . Caci eu nu ma pricep la toate ca altii.
    Sunt multi oameni foarte capabili si foarte buni profesionisti, care ar avea capacitatea sa-i inlocuiasca pe multi dintre cei care ocupa locuri caldute .
    Eu as face un test . As invita mai multi manageri si patroni importanti si i-as ruga sa identifice si sa recunoasca , in mana cui dintre cei din Parlament si Guvern ar avea incredere sa-si puna destinele firmei . As lua pe rand toti ocupantii acelor scaune . Sa nu uitam ca , economia tarii, este de fapt o mare si complexa gestiune , la care se adauga si „salariatii” ei – adica partea sociala .
    Cred ca surprizele vor fi foarte mari ! Eu estimez undeva la 20-30 % oameni competenti din conducerea de Stat . In general, procentul de f. buni , buni; mediocri si slabi este acelasi cu cel scolar . Va spun aceasta, pentru ca sunteti profesor .Stiti la ce ma refer .
    Singurul mod de a evita acest procentaj in varful economiei unei tari, ar fi examenele gen olimpiada . Nu ne mai putem permite, sa atarne toti incompetentii in posturi de decizie nationala.
    Veti spune ca nicaieri in lume nu exista asa ceva ! Voi raspunde : si ce daca ! Noi nu putem fi initiatori la nimic ? Stiu ca acolo sus totul se „aranjeaza” prin jocuri de interese , insa si noi cei multi , cei de rand , avem interesele noastre. Sa nu uitam si cine plateste fotoliile caldute !

  16. 16 Agatha august 9, 2009 la 8:39 pm

    Domnule Nastase, va rog eu muuult de tot, nu il mai incurcati pe domnul prim ministru cu probleme de logica elementara. El stie DOAR ca este prim ministrul Romaniei, si asta deja este prea mult pentru dansul. Cum sa tina minte faptul ca o tara se guverneaza pe baza unui program de guvernare APROBAT DE PARLAMENT, ca parlamentul LEGIFEREAZA etc… Si cum ii mai incarcati memoria cu faptul ca Romania are un guvern de coalitie, si ca fara coalitie, domnia sa, ” care va sa zica” , nu EXISTA.
    Cat despre invartosirea sa verbala cu privire la cei care nu sunt de acord cu asumarea raspunderii guvernului pe pachetul de legi, dati-mi voie sa fac un mic pariu cu dvs: la fel de grav si cu ritm verbal la fel de mitraliat va sta drepti in fata presei si le va explica doct ca nu a spus asa ceva, sau ca ceea ce a spus a fost rastalmacit. Am o colectie de cinci asemenea retractari. Jocul de glezna al domnului prim ministru nu impresioneaza pe nimeni. La jucatorii de poker profesionisti, cacealmaua are succes pentru ca nu o folosesc de doua ori la o partida.

  17. 17 ALM august 9, 2009 la 8:45 pm

    @ Harabula (august 9, 2009 la 7:41 pm)

    Phiiii …

  18. 18 schroder august 9, 2009 la 8:49 pm

    pentru cei ce nu si-au dat seama inca , Boc nu e decat purtatorul de cuvant a lui Basescu! nimic altceva decat un alt YES MAN!

  19. 19 Karakas august 9, 2009 la 10:21 pm

    @H, PSD „o grupare reactionara”? Mmmm.. No, bine, i-auzi un „reformist” din ai iubiti, dupa Basescu evident. De la Berceanu lumina:

    „Nicăieri în lume autostrăzile nu sunt pentru navetă, nu se face naveta pe autostrăzi….”

    http://www.mediafax.ro/social/berceanu-autostrazile-nu-sunt-pentru-navetisti.html?1688;4732472

    Stie el Berceanu din sursa sigura. Unde zici ca s-a rasturnat caru’ ala cu „profesionisti”?

  20. 20 mirelateodorescu august 9, 2009 la 10:21 pm

    Culmea e ca inca mai sunt multi votanti care tot mai cred in diversiunile presedintelui!

  21. 21 gigi august 9, 2009 la 10:34 pm

    Si de data aceasta,ideile exprimate de dl Nastase au o claritate de cristal.Parlamentul verifica Boc-ul si nu invers.Coalitia verifica Boc-ul si nu invers.Boc-ul nu are drept de decizie de capul dansului,ci Coalitia.
    Si alte idei tot atat de clare.Atat de valabil exprimate,incat nu poti sa nu te intrebi:cum de PSD-ul nu iese din coalitie imediat ce premierul a anuntat „deciziile” dsale?
    Daca principiile sunt atat de frumos exprimate,morala politica atat de inalta si responsabilitatea civica atat de acuta,de ce nu se leapada PSD de Satana?
    Dupa vorbele atat de atent mestesugite ale dlui Nastase,mai urmeaza si altceva concret?Sau ar trebui intrebat Vanghelie?

  22. 22 darius2nd august 9, 2009 la 11:34 pm

    apropo de toate cele mentionate mai sus, scrise de Nastase si cei care au lasat anumite comment-uri… am trecut recent si prin portugalia si am vazut ce s-a ales si de tara aia dupa atata valoare politica si compromisuri UE…

    eu sa nu-l vad pe Base prin Cluj, si sper sa nu fiu liber sa-l intalnesc pe BocPoc, dar intr-un alt cadru tot cu rama de dezgust… care e totusi diferenta dintre Geoana si Tariceanu?

  23. 23 abbilbal august 10, 2009 la 12:59 am

    Domnule Năstase, reprezentanţii PSD să-şi impună punctul de vedere şi să vedem ce poate face basboc & co
    Cât priveşte candidatura domnului Băsescu la prezidenţiale, ATENŢIE ! mai are încă mulţi susţinători şi bineînţeles alegători. În general Ardealul este plin de portocale, chiar dacă gustul lor este acru şi amar.

  24. 24 blogideologic august 10, 2009 la 7:45 am

    @ Harabula
    „Reformele sunt de o necesitate presanta.”
    Şi mai ales în educaţie ! 🙂 Pentru a impune ideologia Mircea Miclea în învăţământul românesc. Dar de la acest punct nu se mai poate rîde. Pentru că reforma Mircea Miclea este fără viziune şi fără calitate. Reforma Mircea Miclea încearcă doar să impună cu forţa copiilor şi dascălilor o aculturaţie anti-românească.

  25. 25 Român amărât august 10, 2009 la 8:07 am

    Să trăiţi bine…muribunzilor !

    Este sloganul d-lui preş., adaptat la legile “ECONOMIEI DE VIAŢĂ”, spre sfârşitul mandatului întâi şi ultimul, când s-a mai trezit niţel din beţia… succesului electoral manipulat. Legea economiei de …viaţă, în concepţia lui, fusese bişniţa, într-un sistem social care teoretic nu o accepta dar o practica generalizat, făcâdu-şi şi o supapă de prea plin – Legea 18 – actualizată şi..după. Dar şi în bişnăţă nu era vioara, acest rol revenind apropiaţilor sangvini care încheiau ciclul bani – marfă – bani, adică materializau plus-valoarea, de departe cel mai important, şi cu risc mare. D-l preş. dacă ar fi adoptat – ştiinţific- “bişniţa la nivel de Stat” (sau a adoptat-o, elementar ?) nu mai erau necesare tânguielile privind proasta utilizare a banilor de către precedenţii. Comportamentul giruietic pe care l-a manifestat consatant, este specific celor ce nu ştiu mai nimic spre a îndeplinii obligaţiile din fişa de atribuţiuni, pentru care nu au pregătire, experienţă şi vocaţie (conducător de glie ).
    Fi bărbat d-le preş.! recunoaşte că n-ai vână de mare şef, şi retrage-te – acuşi – cu câtă demnitate ţi-a mai rămas, spre binele tău şi al celor care ţin morţiş să nu fie… muribunzi.

  26. 26 Neagu G. august 10, 2009 la 9:03 am

    @Harabula: Ca deobicei,te dovedesti irational si vadit portocaliu fanatic. Nu esti capabil sa gandesti, in afara „indicatiilor pretioase” primite pe mobil de la centru basescian.
    @AN, da este foarte adevarat ce spuneti, dar pacat ca liderii PSD nu reusesc sa iasa din capcana lui TB. Asa cum scria un coleg, mai sus, stanga nu mai are un lider adevarat ci un presedinte fara umbra si condus din exterior, adeseori, vadit, apropiat al lui TB. Inca odata, sustin ca el doar MIMEAZA opozitia fata de TB. De fiecare data, a spus una, iar apoi a facut EXACT PE DOS. Repet, si de aceasta data: Geoana nu va primi votul a multor psd-isti si simpatizanti.

  27. 27 Neagu G. august 10, 2009 la 9:06 am

    PS- Sa vedeti ca in final PSD-ul VA ACCEPTA adoptarea celor trei legi prin asumarea raspunderii ! Deci, o noua mimare a opozitiei. Sa va amintiti ce v-am postat aici.

  28. 28 ela august 10, 2009 la 9:15 am

    Eu asa ca cetatean care mai ascult pe la tv ce spun politrucii, inteleg ca PDL este cel mai slab partid, nu stie, nu poate, sa faca nimic bun pentru Romania!
    PDL, decat sa fie cu ochii pe colegii de guvernare- PSD carora le pun piedica, mai bine si-ar vedea gunoaiele din orgada lor!
    Cu astia la putere Romania nu mai are nici un viitor.

    Ca sa fac o paralela, intre madam roberta anastase si dvs dl-e Nastase,!…… nici nu se poate inchipui asa ceva.
    Aceasa femeie mediocra, cu apucaturi de ma.ha.lagioaica, scuzati asa se vede, cand o apuca criza uita ca nu este in piata, nu are nimic de-a face cu pozitia in care a fost pusa.
    Se minuneaza o tara intreaga sau 85% de incompetenta crasa pe care o emana.
    Doamne mare, cu ce-a gresit poporul asta de-si bat joc de noi asemenea specimene ca anastase, boc , pogea,etc.

  29. 29 nartip august 10, 2009 la 9:25 am

    -Asa arata omul ca spune si ce nu ar trebui,dar de acum este notoriu.El vorbeste din subconstient,spunand de fapt ce i s-a comandat sa faca de catre comandantul lui suprem…sa nu spuneti ca nu-l cunoasteti.
    -Problema neclara mie-inca-este daca Basescu este cu „aripa” de care are Romania nevoie sau nu?La PSD stiu ca se merge pe protectie sociala si eu sunt de acord cu asa ceva.Protectia sociala-au demostrat-o Chinezii-se poate acomoda/dinamiza si cu metode liberale moderne.
    -Daca in acest context v-ati uni intr’un singur partid,in Romania am ajunge la o conducere mai stabila,formata din doa „poluri” care ar avea interesul TARII drept deviza.Al doilea pol ar fi cel al partidelor celelalte,in frunte cu liberalii.Sanatate sa avem ca restul cumparam.
    nartip

  30. 30 instalatorul august 10, 2009 la 9:25 am

    Bravo, domnule Nastase, ati inteles perfect: nu atit asocierea pesedeului la asumarea raspunderii este importanta, cit asumarea raspunderii in urma acestor declaratii. Declaratiile si asocierea la asumarea raspunderii reprezinta un tot, al carui scop este sa arate ca pesedeul este la caruta presedintelui – si de a face procentele dlui Geoana sa fie si mai mici. Apropo, a existat vreo replica serioasa a pesedeului la declaratia ca trei ministri pesedisti sunt gata sa tradeze partidul in cazul in care pesedeul iese de la guvernare? Tocmai ma gindeam ca nu mai stiu cum il cheama pe ministrul de interne: pe cind era foarte vocal, parca il chema Nica, dar de cind a facut ciocul mic nu mai stiu care ii este numele. Si ministrul muncii se ilustreaza prin taceri si incovoieri de spinare extrem de combative atunci cind dl Boc o ia prin balariiile legislative. Cum l-o mai fi chemind si pe el? Dna Andronescu pare lasata sa se lupte pentru mamaliga ei, afirmatia ei catre presa „ma ingropati daca…” pare a descrie perfect situatia in care se afla. Nici pe marele protocronist al aliantei de guvernare – doi ani, doua luni, doua saptamini, doua zile, ori poate doua milenii – nu prea il mai aud glasuind, munceste probabil saracul ca sa combata efectele secetei anuntate de presedinte; inteleg ca si el este rasplatit dupa principiul prezidential, cu o decoratie – numita transchem – care, vorba unui banc, il ocoleste, il ocoleste si pina la urma tot in fund il nimereste. Si uite asa, tacind toti, dl Geoana (ori Vanghelie) va putea rosti concluziv, plin de mindrie „in timp ce pedelistii faceau galagie, noi am muncit pentru tara, noi am tacut si am facut”, iar electoratul va raspunde „ia mai du-te naibii”.

  31. 31 Larisa august 10, 2009 la 9:49 am

    @Ioan,

    As vrea sa comentez putin pe baza primei afirmatii a dvs ca sunt de o rara noblete. Eu mai degraba as pune-o intre ghilimele pentru ca spiritul meu s-a format pe revolutia franceza si
    credintele mele sunt mai degraba “Dreptate, Egalitate , Fraternitate( in varianta moderna solidaritate). Prefer ca partea de noblete sa o las sotului meu care se trage dintr-o astfel de familie.
    La intrebarea “ce se va alege de noi “ as putea raspunde : “vom trece si peste asta” pentru ca un singur om nu poate distruge spiritul unei natiuni si nici evolutia ei. Personal nu cred ca Basescu este raul absolut. L-as denumi mai degraba solitarul in propriile credinte (pe care insa societatea nu le cunoste si nici nu le intelege). Mintea mea matematica , de obicei gandeste in sensul “fac acest lucru pentru ca astept urmatoarele rezultate”. La dl Basescu functioneaza principiul cacealmalei in sensul “fac aceste miscari ca poate o iesi ceva”. Pentru mine e mai greu de acceptat stilul asta. Insa intr-o lume bantuita de fosti securisti si dezinformatori poate ca vom avea surprize dupa ce iese la pensie si vom afla ce lucruri minunate a facut acest presedinte.

    @off topic
    La subiectul discriminare:
    In carta drepturilor fundamentale in Uniunea Europeana la Titlul III – Egalitate avem Articolul 21 – Nediscriminarea , care spune:
    1) Se interzice discriminarea de orice fel, bazata pe motive precum sexul, rasa, culoarea, originea etnica sau sociala,caracteristicile genetice, limba, religia sau convingerile, opiniile politice sau de orice alta natura, apartenenta la o minoritate nationala, averea, nasterea, un handicap, varsta sau orientarea sexuala.

    In acest context afirmatia dlui Daniel Ferreira ca “femeile dauneaza productivitatii companiilor cand se afla in pozitii de top” este din punctul meu de vedere o CRIMA adusa UMANITATII in care viitorul se cladeste intr-o directie exclusivist masculina. Participarea femeilor in cadrul top-decizional este de o importanta vitala pentru viitorul omenirii deoarece jumatate din populatia globului trebuie sa fie reprezentata atat ca interese cat si ca aspiratii.

    Nu vreau sa cad in extrema unei contrabalansari in timp a puterii exercitate de cele doua sexe ci vreau sa raman in litera cartii drepturilor fundamentale in Uniunea Europeana si sa sustin inca odata necesitatea reprezentarii in egala masura a populatiei.

    PS . Am ramas un pic in urma cu topicul – mea culpa

  32. 32 blogideologic august 10, 2009 la 10:01 am

    Întrebare pusă pe blogosferă : +Rolls Royce face autobuze? RATB vrea să cumpere 150 de troleibuze cu 60 de milioane de euro. Asta înseamnă exact 400 000 de euro pe troleu. Preţul respectiv este perfect justificat dacă respectivele vehicule ating 100 km/h în mai puţin de 7 secunde, au viteza maximă limitată electronic la 300 km/h şi sunt făcute de Ferrari. Altfel nu văd de ce ar putea costa atât de mult un troleu.Eu nu sunt specialist în PMB şi nici la RATB, dar am găsit totuşi în mai puţin de 5 minute pe net acest autobuz care este MAN, este nou şi se vinde la 40% din banii pe care vor să-i arunce bucureştenii. http://ingineru.ro/2009/08/07/rolls-royce-face-autobuze/ +

  33. 33 nordiclarisa august 10, 2009 la 10:04 am

    Mai vreau sa completez cu urmatoarele :

    Domnul Daniel Ferreira confunda, cand vine vorba de femei, notiunea de director cu cea de control . Nivelul de director este vizionar, decizional, managerial, aspect pe care orice student de studii economice le cunoaste.

    Rolul de control este indeplinit de un department specific in cadrul oricarei organizatii si are partea lui de relevanta in context decisional.

    http://nordiclarisa.wordpress.com/2009/08/10/ladies-agreement-club-nediscriminare/

    Scuzati off topicul

  34. 34 Marcus august 10, 2009 la 10:34 am

    Nu asumarea raspunderii, ci guvernare responsabila
    10/08/2009

    Mult trambitata intentie a Guvernului lui Basescu de a-si asuma raspunderea pentru a trece printr-un Parlament dominat de o majoritate zdrobitoare fesenista, a doua legi de un impact viitor major asupra societatii romanesti, poate fi si trebuie privita de orice om intreg la minte drept o imensa nerozie politica comisa cu un hei-rupism tupeistic asimetric caracteristic, cu care deja, din pacate, unii dintre noi s-au obisnuit.

    Pentru legea invatamantului poate s-ar mai gasi o explicatie cat de cat logica.

    Aflat de mai bine de patru ani de zile sub semnul esecului total al unui mandat prezidential caracterizat doar de circarie, dezbinare si scandal politic, semidoctul din capul statului, in cautare disperata de “succesuri” cu lipici electoral, doreste cu orice pret sa lege numele Basescu de o lege atat de importanta cum este cea a invatamantului romanesc, invatamant aflat in moarte clinica.

    Lasand la o parte caracterul total anticonstitutional (presedintia nu poate avea initiativa legislativa) al unei legi clocite in laboratoarele cotroceniste, este fireasca si legitima intrebarea, daca o astfel de lege poate sa treaca prin Parlament prin asumarea ei de catre un Guvern condus pana si la toaleta de manuta de un sef de stat tiranocrat, fara a fi macar dezbatuta de parlamentari, caci despre dezbaterea ei publica nici nu mai are rost sa se faca vorbire.

    Si acest lucru, in ciuda initiativei ministrului de resort din actualul cabinet, care intentioneaza lansarea unei initiative de reforma legislativa a sistemului, respectand toate regulile jocului.

    Raspunsul la o asemenea intrebare este ca numai un guvern iresponsabil, total aservit satisfacerii unui ego desantat si ahtiat dupa putere ca cel al presedintelui Basescu, si-ar putea asuma cu seninatate o astfel de actiune.

    Dar oare la ce altceva ne putem astepta de la un Guvern al carui Prim Ministru iese precum Miss Piggy din sedintele de cabinet, pentru a primi ordine telefonice de la un Kermit chiomb, aflat si el la discretia Marelui Papusar, FMI?

    In aceeasi situatie ne aflam si cu legea salarizarii, cu mentiunea ca in acest caz, apele sunt putin mai limpezi.

    Ordin de la FMI! Motiv pentru care infeudatul Guvern basescian nu are spatiu de manevra (nici n-ar sti ce sa faca cu el), deci musai trebuie executat.

    Si iata-ne, dupa douazeci de ani de capitalism salbatic de cumetrie si inclanuire de tip mafiot, inapoi de unde am plecat, diferenta constand in faptul ca daca acum douazeci de ani, dupa sacrificii imense reusisem sa scapam de povara datoriei externe, Basescu a reusit performanta de a da startul pentru o noua perioada neagra in care “generatia de sacrificiu postdecembrista” va trebui sa plateasca oalele sparte de o clasa politica veroasa, cupida, coruptibila si corupta pana in maduva oaselor, in frunte cu conducatorul iubit.

    In aceste conditii nu de asumari de raspundere avem nevoie, ci de un Guvern responsabil, competent si nu incalecat de un presedinte tributar vechiului sistem comunist pana in varful unghiilor de la degetele picioarelor si cu ambitii de Putin mioritic, obtinut in eprubeta tranzitiei.

  35. 35 Codrin Scutaru august 10, 2009 la 11:44 am

    Boc devine un Marc Antoniu aflat in dreapta lui Cezar, nu? Imprumuta din duritate, autoritate, autoritarisme etc. Glumeam 🙂
    La anul vom avea de-a face cu explozia finala a situatiei pe care o traversam acum. Pana atunci ne tinem de alegeri. Nu trebuia modificata in acest sens Constitutia in 2003, nu-i asa?

  36. 36 abc august 10, 2009 la 12:42 pm

    Guvernul nu ar trebui sa aibe acest drept. De aia avem parlament. Acest drept ar trebui sa i se ia pur si simplu guvernului. De aia exsita parlament. De prea multe ori s-a intamplat ca vointa unui om(Boc) sau 2(Boc si Basescu) sa se transforme in lege. Aceste legi(ordonante de urgenta sau legi produc pana la urma aceleasi efecte) sint vointa unor oameni si nu a unui for legislativ. Pornesc de la presupunerea ca e bine ca mai multi sa isi dea cu parerea decat un singur om(oricat de providential ar fi el si tovarasul suprem se vrea a fi).
    Dar toti guvernantii au fost interesati de aceasta parghie si nu au vrut sa ii dea drumul din mana(si ma refer la toti nu doar la tovii de azi).

  37. 37 ALM august 10, 2009 la 1:12 pm

    @ blogideologic (august 10, 2009 la 10:01 am)

    Este un pic de harababura in enuntul mesajului. Pana la urma este vorba de 150 de TROLEIBUZE la nivelul de top al tehnicii in domeniu. Daca plecam de la o straveche cugetare populara, respectiv ca „suntem prea saraci ca sa cumparam ieftin”, pretul de cca. 2.65 ori mai mare decat al unui autobuz MAN cu motor Diesel nu este exagerat. Sa nu uitam ca sistemele moderne de gestionare a energiei consumate permit recuperarea energiei la franare, in afara de optimizarea consumului de pornire si intrare in regim. In plus, modelul respectiv este dotat cu aer conditionat, plus toate facilitatile obisnuite prin tarile civilizate. Totul pentru un nivel de poluare in oras apropiat de zero. In sfarsit, sa nu uitam ca este vorba de Rolls-Royce, stindardul calitatii si robustetii britanice. Comparatia cu Ferrari este simpatica dar numai atat. Ferrari inca nu a atins nivelul de fiabilitate al lui Rolls-Royce …

  38. 38 blogideologic august 10, 2009 la 2:16 pm

    @ ALM
    Mulţumesc sincer pentru detalii. Dar blogul respectiv spunea că pe piaţă preţul este de numai 40% din ce şi-a planificat să ofere RATB 🙂

  39. 39 Rabbi Schtrudell august 10, 2009 la 4:18 pm

    „Cu mult mai usor te alaturi unor tovarasi decat te lepezi de ei”, zicea Winston. Altminteri e hazliu dl. EB, vrea sa lase impresia unui lup in blana de oaie cand, de fapt, avem de a face cu o oaie in blana de oaie.

  40. 40 Alter Ego Blog august 10, 2009 la 4:36 pm

    Nu comentez, citesc si plang… imi plang de mila…

  41. 41 violet august 10, 2009 la 5:10 pm

    Cuvantul „reforma” face parte din acelasi camp lexical ce are logica manipularii pe care o practica Basescu de 5 ani. Din acelasi camp lexical mai fac parte: comunismul/comunistii, securistii, mogulii, coruptia, Adrian Nastase si-evident-ale sale termopane( 😦 ), Ion Iliescu, Adrian Nastase, Adrian Nastase, PSD, PNL, Tariceanu…

    Asa cum am mai spus, bocul cotcodaceste mult, in speranta(sau cu credinta) ca va scoate un ou de aur. Pacat ca-i iese doar ceva bun doar ca ingrasamant natural. Sau nici macar.

    Fara nicio legatura cu subiectul: se pare ca se incearca inca o INCALCARE GRAVA A CONSTITUTIEI: sa poti candida la Presedintie doar daca dai o suma de bani. Care mai e si imensa. Groaznic. Nu exista argument pentru asa ceva, oricat s-ar stradui cineva sa-l caute.

  42. 42 Paul august 10, 2009 la 7:02 pm

    Larisa,

    off-topicurile tale sunt atat de in afara subiectului (sic!) incat este imposibil sa nu le remarci :).
    In primul rand, referirea la VARSTA ca motiv de discriminare, in Capitolul III al Cartei pe care o citezi, este o supralicitare nefericita a „ganditorilor” documentului susnumit. Este fizic imposibil sa tratezi egal doua persoane de varste diferite. Adica, aceasta ar insemna ca sugarii sa aiba dreptul de a-l vota pe Traian Basescu la toamna. Iti imaginezi ce procent ar obtine actualul presedinte, in conditiile acestea? 🙂
    In alta ordine de idei, nu stiu de ce vrei sa-ti aperi nondiscriminarea sexuala folosindu-te de un document care nu are decat valoare… informativa. Exista alte texte internationale referitoare la discriminare, care SE IMPUN autoritatilor din tarile semnatare (de exemplu, Conventia Europeana a Drepturilor Omului).
    Cat despre faptul ca DISCRIMINAREA femeilor ar fi o „CRIMA adusa UMANITATII”, din punctul tau de vedere, desigur :), pot spune ca sunt de acord cu tine; si eu ma voi simti discriminat fata de femei, cand va trebui sa mai raman o jumatate de deceniu in campul muncii – in plus fata de voi, doamnele – inainte de a iesi la pensie! :).

  43. 43 Paul Octavian Grigoraş august 10, 2009 la 7:08 pm

    Domnilor guvernanţi, îmi pare rău că trebuie să vorbesc aşa direct, suntem în mijlocul celei mai grave situaţii economice de vreo 50 de ani încoace, prin toată lumea se face reducerea salariilor atât în med. privat cât şi în cel bugetar, numai în România unii încă mai discută dacă să îngheţe salariile bugetarilor, sau nu. Oare visez eu, sau lucrurile astea chiar se întâmplă?!? Până acum o guvernare cu pic de glagore la cap nici nu ar fi stat la discuţii şi ar fi redus salariile bugetare LA FEL CUM SE REDUC CELE PRIVATE! Unde vreţi să ajungem? Într-un haos? Ştiţi câţi şomeri va avea România dacă nu vor fi reduse salariile??? Aveţi idee ce consecinţe va avea acest lucru asupra mediului economic şi implicit asupra celor din mediul privat, care nu s-au sfiit de la începutul crizei să ducă greul muncii, adesea pe bani mult mai puţini, pe muncă fără acte, fără asigurare de sănătate, şi fără nicio pensie la bătrâneţe, şi fără niciun viitor? Domnilor guvernanţi, dacă sunteţi guvernanţi, fiindcă văd că nici dumneavoastră nu mai ştiţi prea bine, TREZIŢI-VĂ !!!

  44. 44 leo august 10, 2009 la 7:36 pm

    Iar acum, urmează ceea ce orice purtător, fie şi ilegal, de creier din pesedea ar fi trebuit să ştie că urmează: Băselu va trage apa şi peste FOSTUL pesede, aşa cum a tras apa peste FOSTUL Petrică eşti cel mai bun, şi peste FOSTUL peneţe, şi peste FOSTUL Tăriceanu, şi peste FOSTA Ridzi, şi peste toţi cei care au fost suficient de fraieri încât să se ia la braţ cu cel mai performant călcător peste cadavre de foşti parteneri, deveniţi inutili odată traversată o punte sau alta!
    Să vă fie de bine şi de învăţătură de minte cum devine treaba cu „iubesc trădarea, dar îi urăsc pe trădători”! Ne-aţi trădat pe cei care v-am votat, acum vine nota de plată!

  45. 45 Paul august 10, 2009 la 7:47 pm

    Violet,

    votul cenzitar a scos societatile omenesti din rahat de multe ori, in vremea aplicarii lui. De ce sa nu acordam si „candidaturii cenzitare” un anumit credit, sa vedem cum devine situatia? :). Adica, depunand o suma „care mai e si imensa” :), drept garantie, poate li se va taia pofta razgandacilor prezidentiabili sa mai predea stafeta la jumatatea cursei, contra unor lacrimi de doi lei.
    Apropo, e chiar atata inflatie cu naivitate in zona ta, incat sa nu stii ca trebuie sa ai bani ca sa candidezi?!

  46. 46 Cârcotaşu august 10, 2009 la 8:22 pm

    @ Bre Paule,
    Votul cenzitar era cu totul altceva, bre.
    Las-o-n sânge, vorba unui ilustru decedat.

  47. 47 Addnann Sevastian V. Dumitrescu august 10, 2009 la 8:34 pm

    Bun articol de blog …. si atunci de ce nu face PSD-ul primul pas? Pentru ca am senzatia ca jocul asta e tot ce isi doreste dl. Basescu. Nu credeti acelasi lucru?

  48. 48 neinfectat de comunism august 10, 2009 la 8:35 pm

    eu as spune ca „nenorociri” a produs si guvernarea 2000-2004….dar cine se mai uita inapoi cu manie? e in trecut, prezentul conteaza…

  49. 49 violet august 10, 2009 la 9:29 pm

    Paul,

    Trec fara nicio problema peste „inflatia de naivitate”( in primul rand pentru ca nu-mi pasa si in al doilea, ca am altceva mai bun de facut 🙂 ) : nu, nu este, stiu ca trebuie sa ai bani ca sa candidezi, nu numai la Prezidentiale, ci si la celelalte. Stiu si cel putin o persoana care a luat teapa, ca n-a mai putut sa fie „rasplatita” cu ajutorul ordonantei privind deconcentratele. De ce? Pentru ca un director de o astfel de institutie a castigat in instanta dreptul de a fi… director in continuare. Iar celalalt a ramas cu buza umflata si cu banii dati. :))) Bine, s-ar putea ca, pana la urma, sa se gaseasca si pentru el o solutie. 🙂

    In privinta razgandacilor, pot fi de acord cu tine.

  50. 50 Caramella august 10, 2009 la 9:45 pm

    FMI a facut recomandari de reducere a cheltuielilor bugetare si nu numai.

    PROPUNERI:
    1)–Reducerea posturilor nejustificate de „Sefi de serviciu” care au in subordine 1-2 salariati si lefuri prea mari !
    2)–Acordarea unei zile libere pe saptamana fiecarui angajat din sectorul de stat (inclusiv directori), prin rotatie, cu diminuarea corespunzatoare a salariului !
    3)– Reducerea zilnica a programului de lucru cu 1-2 ore pe zi pentru fiecare angajat (inclusiv personalul din conducere), cu diminuarea corespunzatoare a salariului, concomitent cu pastrarea numarului justificat de salariati din sectorul de stat !

    SPER ca macar pct. 3 sa fie de interes.

  51. 51 diogenecainele august 10, 2009 la 9:52 pm

    Eu in momentul de fata nu mai am nicio incredere in statul roman. E un schelet golit de sens si vitalitate, calarit de niste ciori sinistre ce se bat pe ultima bucatica ramasa. Singurul lucru pe care mi-l doresc este sa emigrez. Pur si simplu convulsiile la varf ale lui Boc nu ma mai intereseaza. Romania nu numai ca nu are ce sa imi ofere (afara de bataia de joc cotidiana), dar momentul de fata aceasta tara devine daunatoare. A ramane aici e la fel de periculos ca a sta linistit intr-un autobuz condus de un sofer lovit de un atac cerebral. Din nefericire va mai trebui sa mai astept inca un numar de luni si sa prind ceva din marea scufundare. Sper sa nu ma ating de banii de avion si sa ii cheltui pe iaurt si paine lunile astea. Pacat. In 2004 Romania parea ca are o sansa…

  52. 52 ALM august 10, 2009 la 10:15 pm

    @ blogideologic (august 10, 2009 la 2:16 pm)

    Ma bucur ca ati putut lua si dvs ceva de la mine si nu numai eu sa profit de cunostintele dvs. Poate ar trebui sa ne gandim ca Rolls Royce nu este depozitul de fiare vechi care vinde „fregate” si ca respectiva companie si-a facut un titlu de glorie din probitate. Daca avem de a face cu un contract intre Rolls Royce si Municipalitate (sau RATB), atunci acela este pretul corect. Daca pe lant sunt interpusi, atunci este posibil ca sa avem o noua afacere a fregatelor …

    Nu fac parte din grupul celor care fac afaceri cu bani publici si sper ca achizitia sa fie atat in limite legale cat si in limite morale.

  53. 53 Bibliotecaru august 10, 2009 la 10:24 pm

    @ Adrian Năstase

    Cum poate fi constituţională cererea de cauţiune pentru candidatură la alegerile prezidenţiale?

    De ce nu ar fi această „taxă” un miliard de euro… de ce nu ar fi 10 miliarde de euro, dacă tot sunt „preferaţi” pentru alegeri candidaţii cu bani.

    Eu nu post să cred că cineva se gândeşte la aşa ceva, cu atât mai mult cu cât nici măcar nu se dă prin lege, ci prin Hotărâre a Autoritatea Electorala Permanenta. Ce ar fi să emit şi eu o hotărâre, „pe persoană fizică”, prin care să cer o cauţiune de la politicienii aleşi ai României de 10 mii de euro fiecare. După patru ani, dacă mi-a plăcut cum au condus România, le dau înapoi banii, dacă nu, îi opresc eu.

    Sunt eu aşa de anormal încât să cred că această „taxă” este o aberaţie?

  54. 54 ytrewq august 11, 2009 la 2:47 am

    @Carmella : Nu se poate punctul 3 pentru ca s-ar dovedi ca se pot rezolva sarcinile de servici numai in 6 ore (acum fie vorba intre noi, petru foarte multi bugetari sarcinile de serviciu pot fi rezolvate si numai in 2 ore).

  55. 55 Anonimul Ventriloc august 11, 2009 la 2:52 am

    Intrebare pentru un fost prim-ministru:

    Cum ar trebui sa reactioneze un prim-ministru in cazul in care s-ar confrunta cu in parlament refractar la reforma?

    Cum? Nu exista asa ceva? Intrebati un parlamentar!

  56. 56 Sibilla august 11, 2009 la 3:51 am

    ” La incheierea sedintei de guvern… ”…. care paradigma lui de guvern, 3C ? Că zice bine el ” derbedeul ” Ciutacu, nema guvern…
    Dar hăla, ” fenomenul ”,… hăla.. că-i tot uit numele… a, da Jioana, Prostănacul… se mai hintitulează candidat? S-a intitulat mnealui multe la vremi mai roz, căci dacă are… tată şi, cam atât, ui c-a venit vremea să hăhăie şi furnicile, hi-ar hăhăiţii cu care se-nhăită pe piept, iartă-mă Doamne !
    Faceţi ceva cu aşii din mânecă, orice, numai salvaţi ce-a mai rămas din biată ţărişoară şi nu ne condamnaţi ” succesurilor ” ! Altfel, chiar vom ajunge-n situaţia extremă, de-a se înscrie toţi ” sătuii ” în partid, fie unul nou, fie frângem noi pesedeaua şi scăpaţi de cretini, ăia de-au întinat ideea de social-democraţie autentică şi nu le pronunţ numele, că merită scuipate nu rostite şi nu-i civilizat, mă abţân, nah.
    La acest moment, pesedeaua e precum apărarea naţionalei în meciurile de ” glorie ”, ” Piţi-băse ” nu se dă plecat, jalnică situaţiune.. Măcar naţionala mai juca la barem, s-a cam obişnuit să şadă pe acasă, dar noi, noi ca bobor, am ajuns deja să ne punem întrebarea rămânem unde, căci suntem ai nimănui şi-acuşi fără de .. casă…
    Am să spun ce-am mai zis pe-acilea şi-n alte dăţi, cu nod în gât, amărăciune şi nervi nervoşi : şi ÎNCĂ mai are băsescovici aşi în mânecă, nu-l subestimaţi, că nu-i indicat, şi geaba se va tot preface ” clasa politică ”, că plouă, pe noi ne arde şi ne face scrum , cu ploicelele aranjate cu tot ! În concluzie : noi, cu cine votăm ??…
    Sibilla

    @Caramella,
    Pct3…
    Aduceri aminte din Twin Peakseul cărăşean :
    Locaţia : protecţia copilului, DGASPC C-S
    pe vremea lui Mustăcilă-preş CJ
    -angajaţii au prestat muncă fără plată în câte două ture de câte două săptămâni fiecare, chipurile, ca să se evite oareşce restructurări, nema bani sufiecienţi la buget, bla, bla, bla…
    – sâmbetele şi duminicile NU au fost şi nu sunt plătite, se compensează cu zile libere, dar nu 3 zile cum se stipulează-n Codul Muncii ci două şi acelea cum decide conducerea.. altă economie, de ani buni..
    Să nu o lungesc, ulterior , peste ani, aflăm că, la fiece sfârşit de an, din economii, derectorii de DGASPC primesc o primă sau cum drak i-o zice, de fo 30% din suma ” economisită ”, faină tactică, faină strategie… Numai că, pentru ca restructurările să nu se producă, angajaţii au prestat timp normal de lucru, ba şi peste program, fără plată, ioc, sâmbete şi duminicile se lucrează idem, contra două libere… Au trecut anii, a urmat Frunzăverde la conducerea CJ… rezultate : menţinerea-n funcţii pe posturi a aceloraşi iegzberţi în ale ” economiilor ”…
    Tot ca referire la pct3 al recomandărilor FMI, în instituţiile de ocrotire unde şi aşa sunt nereguli, abuzuri şi probleme f grave, dovadă şi Raportul de ţară pe protecţia copilului şi subliniez perioada de ” succesuri ” 2005-2008.. NU se poate reduce programul de lucru, nu se pot lăsa de capul lor copiii instituţionalizaţi, deşi, iar mă gâdilă sub limbă, nu că n-ar cam fi ei vraiştea, argument : plecări fără învopire pe poarta instituţiilor nu pe fereastră, articole din presa centrală ce subliniază hălăduiala pe străzi a minorilor instituţionalizaţi , etc însă şi iar subliniez, în România avertizorii din sistemul ticăloşit până-n rărunchi şi politizat, sunt de faţadă şi doar formal apăraţi de lege, sunt de fapt sula-n coastele de ghemoni care sunt nemernicii şi cum ei o consideră sulă ruginită, aut, zbogom, la gunoi, ca să ” trăiască ei bine… ei de ei, şi numai ei ”.
    Prin urmare,pct3 recomandat e demult practicat, dar… vă spusăi cum se procedează la ” economii ”; pct1- şăfii de serviciu din sistem sunt nepoţi, pretenari, verişori, etc, ciuciu reduceri de posturi nejustificate, trăiască nepotismul, nemoşagurile-s la putere… cade, pct1, clanuri şi căpuşe-n voievodate, dară ; pct2- pentru o sâmbătă şi-o duminică prestată, se cuvin 3 zile libere, angajaţii din prtecţia copilului şi-aşa primesc doar 2, de zeci de ani, nu de azi de ieri, mai departe, şăfi au zile libere, ore libere, pentru că se premiază, în timpul programului mai şi prestează pe la facultăţi din alte localităţi… să-şi ia şăfii liber de-a moca? Ciuciu. Am ex concret, s-a tot scris în presa centrală şi am şi orarele la facultăţile respective, dar… rezultatul valurilor şi-a faptului că n-am tăcut şi nu tac, îl suport, eu, nu şăfii. Care şăfi sunt bine mersi ocrotiţi de-mpărăţie-CJ, şi menţinuţi în funcţii cu orice preş/preţ, să zic şi de ce ?
    http://www.trilulilu.ro/marcelo64/0612814db0cb72
    Cu tot respectul, ştiţi cum e cu… interesul, îşi poartă fesul şi nu de ieri…
    Teoria ca teoria, dar practica o cunoaştem, vine FMI să ne recomande chestii la care suntem ” experţi ”, că doară trăim în ţara unde numai Băsescovici ” luptă cu corupţia ”, totul e pe faţă, deci, cadru legal pentru ceea ce se petrece dintotdeauna cu amendamentul că pe şăfi nici drak nu-i clinteşte, nu-i privează de vreun leuţ. Să nu-mi spună nima-n lume ” ba da, se poate ” că vor face oareşce treabă niscaiva corpri de control, căci, vă întreb pe toţi : care corpuri de control, donşoarele marionete DNA, ANI, Curtea de Conturi carele tot n-am înţeles de mai există… ??
    Să nu vă fie cu supărare pentru intervenţie, e o tristă REALITATE ce spun eu, geaba îmi sunt dragi mie legendele, basmele, realitatea ne ucide…
    respecte,
    Sibilla
    P.S.eu am exemplificat ce cunosc, alţii, cunosc mai multe şi sunt convinsă că le pot destăinui mai ” artistic ” decât neica nima sibilină…

  57. 57 maca august 11, 2009 la 7:55 am

    E clar.. guvernul nastase va ramane singurului care arespectat vreun acord cu FMI. Prea multa seriozitate dnule Nastase :d

  58. 58 Larisa august 11, 2009 la 8:23 am

    @Paul

    Ai dreptate este o noua aberatie guvernamentala sa scoti oamenii la pensie la 65 de ani in canditiile in care angajatii serviciilor secrete ies la pensie la 50 de ani indiferent de sex.

    Da esti DISCRIMINAT! Sau mai bine zis suntem cu totii prostiti pe fata.

  59. 59 Paul august 11, 2009 la 10:00 am

    Carcotasule,
    jura-te ca votul cenzitar era altceva! :). Apropo, altceva decat ce, explicitule? :).
    Hai, s-o las in sange, vorba ta (copy-paste dupa a unui ilustru decedat, desigur 🙂 ). Ce grupa sanguina ai? 🙂

  60. 60 nstn august 11, 2009 la 10:12 am

    Eminescu,
    prin
    „cele doua cete”,
    „de smintiti si de misei”,
    a dat de mult raspusul …

    Nicicand, nu a fost atata HAOS, DEGRADARE…
    Nicicand EDUCATIA nu a fost cu tratata cu dispret,
    de la cel mai „inalt” nivel;
    Culmea,
    „ELITA” sustine cu pragmatism, INCULTURA si DEZORDINEA !

  61. 61 nstn august 11, 2009 la 10:34 am

    …tot „ELITA” trimite pe Eminescu la…debara !
    Oare
    DE CE?

  62. 62 Velisar Iancu august 11, 2009 la 12:08 pm

    Cred ca am mai spus: acest blog este o sursa formidabila de idei pt guvernanti si analisti, pt formatorii de opinie si pt politicienii din opozitie etc. Fara sa evadez din registrul serios al dezbaterilor, vreau neaparat sa remarc acel fabulos „Phiii” al lui ALM! Am ras cu lacrimi! Pe de alta parte sunt nevoit sa recunosc ca este cel mai … cuprinzator comentariu la adresa lui Harabula si am devenit putzin trist.

  63. 63 blogideologic august 11, 2009 la 1:29 pm

    @ nstn spune: +august 11, 2009 la 10:12 am Eminescu, prin
    “cele doua cete”, “de smintiti si de misei”, a dat de mult raspunsul …+
    Bună judecată de valoare !

  64. 64 blogideologic august 11, 2009 la 1:33 pm

    @ Anonimul Ventriloc spune: +august 11, 2009 la 2:52 am Cum ar trebui sa reactioneze un prim-ministru in cazul in care s-ar confrunta cu in parlament refractar la reforma?+
    Reforma în ce Viziune ? Sincer, sînt interesat să aflu.

  65. 65 blogideologic august 11, 2009 la 1:37 pm

    @ Paul spune: +august 11, 2009 la 10:00 am Carcotasule, Ce grupa sanguina ai?+
    Este o întrebare foarte specifică despre canibalism ?

  66. 66 blogideologic august 11, 2009 la 1:46 pm

    @ ALM
    „respectiva companie si-a facut un titlu de glorie din probitate”
    De acord !
    În fine, eu studiez acum problema dubelor Fordson şi a vehiculelor tout terrain Willis care erau în 1956 în dotarea securităţii. Văd că Memorialul Sighet tace în această chestiune. Ce frumos minte Ana Blandiana prin omisiune !
    PS Şi eu vă recunosc sincer valoarea ca specialist. Văd că ştiţi meserie, Domnule !

  67. 67 Dan august 11, 2009 la 3:22 pm

    Domnule Nastase!
    Ma numesc Dan am 14 ani si sunt din Moldova.
    Imi plac mult ideile dumnevoastra si acest blog,de aceea v-am adaugat blogul in blogroll-ul meu(pe ochiuldeveghe.blogspot.com)
    V-as fi foarte recunoscat daca a-ti proceda la fel.
    Multumesc.

  68. 68 Augustin august 11, 2009 la 3:46 pm

    @ Bibliotecaru
    Respectiva prevedere nu este nici absurda, nici aberanta, ci, pur si simplu, FLAGRANT ANTICONSTITUTIONALA. Citez din Constitutie:

    Art. 37: Dreptul de a fi ales
    (1) Au dreptul de a fi alesi cetatenii cu drept de vot care indeplinesc conditiile prevazute in articolul 16 alineatul (3), daca nu le este interzisa asocierea in partide politice, potrivit articolului 40 alineatul (3).
    (2) Candidatii trebuie sa fi implinit, pana in ziua alegerilor inclusiv, varsta de cel putin 23 de ani pentru a fi alesi in Camera Deputatilor sau in organele administratiei publice locale, varsta de cel putin 33 de ani pentru a fi alesi in Senat si varsta de cel putin 35 de ani pentru a fi alesi in functia de Presedinte al Romaniei.
    Art. 16: Egalitatea in drepturi
    (1) Cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari.
    (2) Nimeni nu este mai presus de lege.
    (3) Functiile si demnitatile publice, civile sau militare, pot fi ocupate, in conditiile legii, de persoanele care au cetatenia romana si domiciliul in tara. Statul roman garanteaza egalitatea de sanse intre femei si barbati pentru ocuparea acestor functii si demnitati.
    (4) In conditiile aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, cetatenii Uniunii care indeplinesc cerintele legii organice au dreptul de a alege si de a fi alesi in autoritatile administratiei publice locale.

    Cum ar suna, reformulat:
    Art. 16: Egalitatea in drepturi
    (1) Cetatenii care detin suma minima de 50k euro sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari.
    Pentru rigoare, sa observam ca sintagma „in conditiile legii” de la art.16, al.(3) face trimitere la L 370/2004 privind alegerea presedintelui, unde se spune:

    Art. 10. – Nu pot candida persoanele care, la data depunerii candidaturii, nu indeplinesc conditiile prevazute la art. 37 din Constitutia Romaniei, republicata, pentru a fi alese sau care au fost alese anterior, de doua ori, ca Presedinte al Romaniei.
    Asadar, inapoi la Constitutie.

  69. 69 blogideologic august 11, 2009 la 4:23 pm

    @ Dan spune: +V-as fi foarte recunoscator daca a-ti proceda la fel.+
    O cratimă este în plus. Altminteri, succes!

  70. 70 Augustin august 11, 2009 la 4:25 pm

    @ Bibliotecaru
    Revin cu un comentariu:
    Povestea cu cei 300k euro pentru candidadura este o gafa (as fi vrut sa folosesc un termen mult mai dur, dar tocmai se discuta despre folosirea invectivelor pe internet, asa ca ma abtin) din urmatorul motiv:
    Persoana X, care ar vrea sa candideze dar nu are banii, ar putea obtine, cu usurinta, o „sponsorizare”, in schimbul angajamentului ca, in situatia cistigarii functiei, va returna suma (plus dobinda!!!) profitind de avantajele pozitiei obtinute. La ce duce asta?

  71. 71 Paul august 11, 2009 la 5:01 pm

    Blogideologic,
    intrebarea despre grupa sanguina este una specifica echipelor de primul ajutor, nu una proprie canibalilor (din cate ii cunosc eu pe canibali, desigur, daca ma intelegi pe undeva 🙂 ). Dar, daca tie, la vederea formulei „grupa sanguina”, ti-a venit prima data in minte canibalismul, ca unica legatura logica, inseamna ca e posibil sa-l fi mostenit pe unul dintre cei mai gurmanzi stramosi ai tai „umanivori” :).

  72. 72 Paul august 11, 2009 la 5:09 pm

    Blogideologic,
    hai sa-ti spun si bancul cu „grupa sanguina”, ca sa pricepi mai usor cele de mai la deal.
    Cica un oaspetele unui restaurant de renume comanda ospatarului o friptura in sange.
    La care ospatarul, ca sa confirme bogatia meniului, probabil :), il intreaba pe client: „Ce grupa sanguina, va rog, pentru friptura in sange? „.
    Pricepi? E de gluma, stimabile.

  73. 73 ALM august 11, 2009 la 7:10 pm

    @ blogideologic (august 11, 2009 la 1:46 pm)

    S-ar putea sa va pot da o mana de ajutor. Problema este ca nu putem monopoliza acest blog cu probleme „offtopic”. Nu stiu totusi care ar fi legatura politica intre niste vehicule ramase parasite (sau capturate) dupa razboi si Memorialul Sighet. Totusi, prin 56′, „la moda” in Securitate erau autoturismele GAZ M20 Pobeda, Tatraplan si camioanele IFA si Molotov.

    Din acea perioada au ramas zeci (poate sute) de camioane Opel Blitz, Dodge WC51 si vehicule 4×4 Willys Jeep, VW Schwimmwagen Typ 166 si VW Typ 82 Kübelwagen, etc. In iarna anului 1954 (nameti de peste 2m in Bucuresti), vehicule Willys Jeep si „motociclete” Sd.Kfz. 2 Kettenkrad „zburau” pe crestele nametilor, asigurand transportul alimentelor.

  74. 74 blogideologic august 12, 2009 la 1:48 am

    @ Paul spune: +august 11, 2009 la 5:09 pm +
    Este bine că nu ştii mai multe.

  75. 75 blogideologic august 12, 2009 la 2:04 am

    @ ALM
    Securitatea a folosit şi dube Fordson şi vehicule Willys Jeep. Primele erau luate de la sovietici. Care au refuzat ajutorul american în tancuri Sherman, dar au acceptat cu plăcere dubele Fordson. Însă vehiculele Willys Jeep, produse în UK sub licenţă americană, fuseseră cumpărate de securitate. Cele folosite în 1956, pe care am avut onoarea să le cunosc personal, erau noi. Securiştii care au fost la achiziţii în UK erau nişte alogeni extrem de sofisticaţi. Serghei Mizil povestea că ulterior vehiculele au mers în garajele partidului. Însă, oricum, securitatea şi partidul se confundau tot timpul, deşi aş spune că partidul era vioara întâi, iar securitatea a făcut poliţie politică pentru partid.

  76. 76 Paul august 12, 2009 la 8:51 am

    @ blogideologic. +august 12, 2009 la 1:48 am+
    Bine. Multumesc pentru opinie. Acum iti poti relua activitatea ta stiintifica normala: transpunerea de date biografice si bibliografice, ale unor autori care au creat ceva la viata lor, de pe Wikipedia, aici pe blog :).

  77. 77 Caramella august 13, 2009 la 8:11 am

    @ ytrewq

    Nici nu stiu daca ar mai fi cazul sa mai fac propuneri personale deoarece au inceput sa se aplice unele dintre ele … Punctul 3 de exemplu !

    PS
    Daca unii isi rezolva rapid, in numai 2 ore sarcinile de serviciu, de ce sunt platiti 8 ore ? Poate sunt sefi … ei se bucura de multa vreme de acest statut care trebuie stopat !
    Oare nu ar trebui ca statul roman, prin parghiile sale, sa identifice aceste chestiuni si sa actioneze in consecinta ? Daca statul nu actioneaza rapid la realitati, isi poate declara falimentul si nu asta ne dorim.
    Mi-as dori ca statul, devenit perimat in 20 de ani, sa fie mai angrenat in realitatile vietii democratice si mai aplecat catre popor.

  78. 78 Viorel Maerean august 13, 2009 la 8:14 pm

    Oameni buni toti sunt FSN ! Sunt la fel ! Deschide-ti-va ochii! TOti fura de 20de ani si fac ceea ce fac pentru ei! Nu pentru cei multi (da prosti) Habar nu am cu cine sa mai votez! Poate cu un partid nationalist, de dreapta de stanga , neofascist, de care-o fi, da’ sa tina cu cei multi ! Am avut cativa conducatori care au tinut cu tara Antonescu, Ceausescu, Ferdinanad I …

  79. 79 Parmalat august 14, 2009 la 5:52 pm

    Acesta este jocul lui Basescu, il cunoasteti prea bine domnule Presedinte!
    Sigur a fost initiativa lui sa forteze mana coalitiei de guvernare prin asumarea raspunderii. Nu trebuie sa iasa asa cum vrea el, trebuie sa iesim de la guvernare chiar si cu riscul de a provoca alegeri anticipate. Impreuna cu liberalii suntem mai puternici decat Basescu si ai lui.

  80. 80 ADI august 16, 2009 la 12:27 pm

    Domnul Boc de fapt nu e domnul Boc.E o umbra,ce nu ati inteles?Deciziile sale sunt luate de domnul ala de la Cotroceni,cum il cheama,ca mereu uit,a,Traian,Traian il cheama,ca il stiu de la Golden Blitz…
    si apoi tot Boc „informeaza” guvernul.Doar el stie ce vrea sa zica cu asta,noi doar trebuie sa il dam jos de acolo,ca prea s-a „inaltat” in derizoriu.
    http://melicovici.blogspot.com

  81. 81 nstn august 18, 2009 la 8:58 am

    Pentru un viitor candidat in noiembrie 2009, contra d-lui Basescu,
    cred ca nu ar trebui, decat sa faca o colectie de date absolut reale ,
    fara sa exprime vre-o parere personala, fara etichete sau decizii ante-pronuntate.

    1
    T.Basescu, simplu cetatean; realizarile profesionale, sociale, economice.
    Incepand din 1990, ce pozitie ocupa, ce venituri si proprietati avea la acea data. Apoi in componenta caror guverne a intrat, ce valori nationale au disparut din domeniile economice „manageriate”; de exemplu, ministerul transporturilor si disparitia flotei…primar al capitalei si ..atribuirea unor case, terenuri….; contracte incheiate pe bani publici, cu diverse firme; pozitiile ocupate de membrii familiei la firme contractante, etc.

    2
    Ca personalitate politica, presedinte de partid, presedinte de tara,
    ar trebui facuta o colectie a tuturor declaratiilor pe diverse teme;
    subiecte, care mai de care mai populiste, inaintea oricaror alegeri
    si apoi retractarile, contrazicerile; ….mandru de realizarea unui guvern si putin dupa aceea cautand sa se indeparteze de „minunata creatie” !

    In acest fel, cu putina logica si urmarind coerent desfasurarea in timp
    a „ce s-a spus” si „ce s-a realizat” rezultatul va fi foarte interesant!

    Se va vedea ca „sistemul ticalosit”,
    nu a fost eradicat,
    ci mai degraba, cu ajutorul unor fortze tinere, cu „suflu proaspat”,
    sistemul a pus la punct metode noi(?!), de volatilizare a banlui public!
    T.Basescu:
    – componenta activa in diversele „sisteme” care se dovedeau rand pe rand vechi, depasite;
    – primul care le neaga, le blameaza, pentru ca mai departe sa foloseasca metodele de tip „ochiul si timpanul” ;
    – adjudecarea unor servicii din structura si cheltuiala publica, in folos politic personal.

    DOVEZI?
    Propriile declaratii, dupa cum spuneam !
    Colectionati cu atentie si redati fidel aceste declaratii si veti vedea cum adevarurile apar limpezi .
    Valoarea juridica insuficienta a declaratiilor?
    Pai aici este vorba de analiza unui om politic si pretentia sa de a continua
    sa conduca destinele unei natiuni!
    Aici este vorba despre dovezi, care analizate cu LOGICA si COERENTA, releva lipsa crasa de MORALITATE !
    De aici….DESCALIFICARE POLITICA !

    Orice candidat, cu un comportament diferit, poate oferi o speranta
    si posibilitatea unui progres in viata politica a tarii, (cel putin).

    Continuarea cu acelasi „om politic” nu ofera nici-o speranta de mai bine !

  82. 82 mihailpopescu august 20, 2009 la 11:22 pm

    domnule presedinte Adrian Nastase,
    Cu respectul pe care il port familiei si Dv.imi cer permisiunea de a va
    deranja cu cateva nedumeriri ale mele legate de organizatia Giurgiu…
    asta din pricina faptului ca pana in anul 2000 era peste 60%socialist
    Dupa prezidentialele din 2004 a inceput degringolada,iar asta cred,ca
    din cauza caracterelor unora din conducatori emigranti de ocazie.
    Imi pare tare rau, ca schimbarile din P.S.D.,inclusiv schimbarea culorii,oamenii s-au saturat de rosu nu glumesc,dar si din privinta unor schimbari nefericite la nivel local si central,ca sa nu le numesc greseli,
    omul potrivit la locul nepotivit,a dus spre dezastrul de azi de la giurgiu.
    Norocul a venit de la maistrul Madalin Voicu,care a salvat ceva-ceva,
    iar in final inevitabil schimbarea si a Lui.
    Imi pare rau de oamenii ce au plecat dupa ce si-au facut treaba la
    pregatirea alegerilor si asa mai incolo,dar s-au promovat profitorii …
    Culmea ca si Madalin Voicu ,de ce oare ??
    Acum urmeaza Schimbarea ,iar cine crede ca putem merge la cacialma
    precum in 2004,ia plasa ,oamenii nu se vor mai speria de un simplu
    raise,sunt convins,dar pentru asta nu ne mai trebuie papagali,care tin loc
    de vulturi…DUMNEZEU NE VA AJUTA !!!
    Este nevoie si aici de saracii pensionari,ei si copii sunt cei mai creduli.
    faceti-i sa creada ca veti candida si sunt convins, ca judetul va fi iarasi
    P.S.D.ist….si nu numai in Giurgiu.
    asta-i parerea mea
    Cu multa stima, sanatate si noroc,al Dv.
    mihail popescu.

  83. 83 mihailpopescu august 30, 2009 la 8:30 pm

    Imi pare rau,dar nu am site,oricum daca se schimba legea{asa zicea
    cineva,iar eu nu ma mai mir-pace sa fie!,de nimic}adica va disparea
    care va sa zica ,se poate scrie si intr-un cuvant…atunci sa va zic despre
    o noua inventie de trecere a portului Giurgiu , la Marea Primarie,nu zic
    ba ,nu lucrez acolo,ezista Zonne Free Giurgiu,unde se poate intra platind
    taxa de zona libera,era o vorba: CAP AI , MINTE CE MAI TREBUIE ??!!
    Ma minunez ca la giurgiu,unde nu exista o conducere inca si nici nu vad
    pentru ce ,chiar daca exista un om destept cu nume de neamt,ce nu are
    a spune niciodata ce-i,bine si ce nu ,iar pe deasupra si inginer constructor
    sa construiasca ceva in p.s.d. ul nostru mic …ce parere aveti ???
    Sa dea Dumnezeu sa ne lumineze si pe noi cineva ,numai gandindu-ma
    cati membrii si votanti am pierdut cu schimbarea in rosu,am mai
    zis-o s-a saturat lumea, poate cu albastru ,caci vom pierde pe mana noastra ,nu neaparat steagul Barcelonei,dar orsicat…asta e.
    cu stima si noroc ,al Dv Mihail Popescu.

  84. 84 iosipescu martie 11, 2010 la 6:19 pm

    ANULATI SI Legile Armatei?
    1. La salarii si pensii UNICE, este normal sa existe drepturi, obligatii si raspunderi similare, Ceea ce ar presupune:
    a) abrogarea L 80/1995 Privind Statutul cadrelor Militare, sau cel putin abrogarea urmatoarelor articole: 1; 8 lit.A, 3, 7; 28; 29; 30; 31;
    b) desfiintarea tuturor regulamentelor militare si inlocuirea acestora, ca în toate celelalte Institutii, Cu un regulament de ordine interioara;
    c) desfiintarea Justitiei Militare, concomitent cu abrogarea din Codul penal o infractiunilor cu caracter militar;
    d) Aplicarea integrala un codului Muncii si in Armata, în special de Prevederile referitoare la plata orelor suplimentare, efectuate în serviciul de zi, la Alarme, la aplicatii, la trageri, la catastrofe naturale si enumerarea ar putea continua;
    e) sa se aprobe ca in lunile de vara, Militarii sa poata purta Tinuta civila lejera la serviciu ca toti functionarii publici, iar pe proprie raspundere si in Irak, Afganistan, etc;
    2. Orice ar face Guvernul si Parlamentul, nu vor putea desfiinta DCC Nr. 20/2000, îngrijire consfiinteste Dincolo de Puterile executiva si legislativa, faptul ca Militarii, ca parte principala a organelor de ordine publica interna (prevedere Europeana), au Dreptul la pensie de serviciu.
    3. L.164, art. 5 „M. Ap. …. Initiaza propuneri de acte normative în domeniu”, ca drept ministru al acestui Exclusiv. Concluzie: Ministerul Muncii este in afara Legii Din acest punct de vedere.
    4. L.164, art.2 „Pensiile militare acopera Riscurile activităţii militare, Precum si pierderile de venituri …” unde este vorba de Contributii, unicitate, Egalitate proletara sau orice altceva?;
    5. Constitutia din 1923, desi nu mai este IN VIGOARE, la art 120 prevedea: „Gradele, decoratiunile si Pensiile militare, nu se pot Lua decat numai în virtutea UNEI sentinte judecatoresti si in Cazurile determinate de legi”, unde scrie despre Efemer Guvernul?.
    6. Ar fi de tot rasul, în Cadrul NATO, O situatie ca aceasta, în îngrijire Militarii NATO au legi speciale de salarizare si pensionare, iar bietii romani au pensii si salarii UNICE, civile dar.
    7. Nu cerem Guvernului Nici un leu, chiar daca doar doi generali din comanda M.Ap. AU Pensii de peste 5000 lei, în ceea ce cerem de schimb pentru Militari prin regim juridic, cum asa a fost in aceasta tara de la 1830 incoace.
    8. Materializarea intentiei guvernului va duce, în prima faza la golirea Armatei de personal specializat si cu greu indelung, iar dupa ce acest Guvern nu va mai exista, nu va mai exista nici Armata.
    Totul este bine gandit. Insa CRED CĂ Trebuie sa se explicăm tuturor CĂ militarul primeşte Solda si nu salariu! Diferenta este esenţială: Pentru Solda, nu Trebuie sa prestezi o activitate lucrativă (de îngrijire a produce bani), ci sa te pregăteşti cu caracter personal si si pregăteşti pe altii, în vederea realizării unui obiectiv major, bani necuantificabil în care: Securitatea Naţională, acum şi Participarea la Actiuni Militare CARE VIZEAZĂ Securitatea ALIANŢEI! Din ce sa plătească militarul Contribuţii sociale? Din Banii de la buget. Pentru ca el nu sunt Venituri din Activităţi de îngrijire producţie, plus-valoare sau Profituri. Şi atunci, Cum să raportezi pensia militarului la ceva ce nu sunt? Asta numai în mintea lui Seitan şi Boc se poate imagina! Modificarea Legilor ce tin de siguranta nationala, spatiu unde se includ Statutul cadrelor militare si legea de pensionare si salarizare al militarilor, tine strict de Responsabilitatea si
    Autoritatea MAPN, un CSAT Si a presedintelui Romaniei. Ar insemna ca România sa iasa din Alianta NATO, la initiativa domnilor Boc si Seitan, prin nerespectarea obligatiilor asumate de Statul roman. Militarii nu cer Pensii „nesimtite” CI Solicita Respectarea principiilor cu grijă tara sa aliniat la Standardele Organizatiei de Compatibilitate si interoperabilitate.
    Cred ca şi această chestiune ar trebui adusa la cunoştinţa opiniei publice


  1. 1 Adrian Nastase-”Emil Boc,testometrul” « Florinmihai’s Blog Trackback pe august 11, 2009 la 9:26 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!