Raspunsuri

Am discutat in repetate randuri despre scaderea, la nivel european, a filosofiei politice de stanga. Din ce in ce mai des, solutiile politice bune oferite de social-democratie au fost adoptate de partidele “populiste”. Greseala, probabil, a apartinut celor care considerau ca politica nu este  si un joc al imaginii publice, ci doar o incercare de a ajunge, prin dezbateri si consultari transpartinice, la solutia cea mai buna pentru oamenii pe care cu totii ii reprezentam. Asa s-a ajuns ca solutii de stanga sa fie sustinute cu zambetul de buze de politicieni de dreapta, avizi sa parvina politic. Spun toate acestea in stransa legatura cu o decizie recenta a Comisiei Europene, ce “sugereaza” angajatilor sai sa nu ceara plata pentru orele suplimentare petrecute la serviciu sambata. Altfel spus, angajatii, clasa de mijloc in principal, este “rugata” sa depuna mai multe eforturi profesionale fara a cere remuneratia aferenta. Pe fondul scaderii numerice a reprezentantilor stangii,  aceasta decizie a fost adoptata fara dezbatere. O dezbatere pe care eu as fi considerat-o cel putin igienica, daca nu vitala. Vitala pentru ideea de politica.

Augustin, Constitutia nu a incetat sa existe, pur si simplu este ignorata de unii politicieni. Aici este problema. Majoritatea tacuta a acestei tari continua sa respecte Constitutia si toate legile.

Ioan, sunt de acord cu tine, Traian Basescu nu este numai ciudat, dar si daunator. Nici o destinatie de vacanta nu e destul de indepartata de el.

Nts., sunt de parere ca munca, prestata corect si eficient, nu poate si nu trebuie sa fie considerata injositoare. In acesti termeni, cred ca oieritul ar trebui sa aiba probleme in a fi asociat cu Traian Basescu si fuga sa continua dupa publicitate.

ALM, nu crezi ca facem cu totii penitenta de cam mult timp suportand inundatia mediatica a clanului Basescu? Inca mai exista cetateni care doresc sa se tina informati, dar cred ca trivializarea stirilor basesciene o sa-i sature de cultura civica si pe ei. Pana la toamna. Sper.

Koubadera, nu exista membru PSD al guvernului care sa nu merite incredere. Spre deosebire de ministrii PDL, acestia nu se folosesc de orice prilej pentru a epata sau a produce stiri. Iar competenta, dupa cum s-a vazut dupa 2004, este mai putin atractiva mediatic decat scandalul.

Caramella, increderea prezentatorilor si a analistilor nu cantareste mai mult decat increderea altor romani. Sunt interesat sa conving cat mai multi romani ca noi avem solutiile cele mai bune, nu sa-mi atrag  doar simpatia presei.

Cristi, fiecare vot acordat PSD este un vot acordat echipei PSD, in care, presupun din ce spui, inca mai ai incredere. Gandeste-te la echipa pe care ti-o doresti. Ea va lua deciziile importante pentru tine, nu un singur om.

Instalatorul,am mai scris  pe acest blog. Functia politica, de reprezentare, obliga la o cat mai buna cunoastere a ceea ce se intampla in lume si  a ceea ce cred oamenii. Sunt intr-o scurta vacanta de la indatoririle mele parlamentare, dar la tabieturile mele nu pot renunta. Asa ca, sper eu, voi ajunge sa inteleg mai bine parerea francezilor despre PS.

Alex, intr-adevar, PSD este unul dintre putinele partide europene de stanga care a ramas cel mai puternic in  tara „de provenienta”. Totusi, dupa cum spui si tu, si eu cred ca se poate mai bine. Mult mai bine. Incepand de la toamna.

Neagu G., istoria ne-a aratat in repetate randuri ca, atunci cand drepturile populatiei se restrang la dreptul de a fi contribuabil, procesul democratic se subtiaza. Nu stiu ce sperante ar trebui sa mai existe daca oameni capabili ajung la concluzia ca nu au nici o influenta asupra politicilor tarii. Tocmai ei ar trebui sa stie ca progresul politic este, in primul rand, reactia la presiunea cetatenilor. In Franta, am intalnit mai multi romani care au decis sa plece din Romania si sa se stabileasca aici. Nu mai au incredere ca lucrurile pot reveni la normalitate. Urmarind viata politica din Franta si comparand-o cu cea romaneasca (urmarind, inca, televiziunile de stiri), spun ca sunt si mai hotarati sa nu se mai intoarca. Apare un altfel de exil, un auto-exil, romanesc, determinat nu de motive politice sau economice ci de lipsa de incredere, de speranta, ca tara merge in directia buna. Pacat. Am fi avut nevoie de toti romanii, cu energia lor, cu resursele lor (inclusiv financiare) pentru a realiza modernizarea Romaniei, in conditiile de acum.

Shadow, din cate stiu eu, conducerea PS francez a fost decisa relativ recent in favoarea doamnei Aubry. Drept urmare, a existat o incredere in capacitatea sa politica si manageriala. Intrebarea mea este ce anume, in afara de vizibilitate, se poate castiga prin critica propriului partid?

Nraducanu, sunt putin sceptic la ideea ca Nicholas Sarkozy ar putea numi ministru un politician de stanga doar pentru ca discrediteaza PS. Eventual se face un compliment institutional pentru calitatea cadrelor stangii franceze.

Mihnea Georgescu, prefer intrebarea unde sunt „altedatile” de altadata? Nostalgia poate ajuta viitorul daca stim sa invatam lectiile istoriei. Ce zici, incercam sa mergem mai departe de etapa retorica in etapa de actiune? Toamna e aproape.

Dan, am descoperit ca in viata este bine sa nu stimezi un om sau o natiune, ci valorile pe care ei le reprezinta. M-ai intrebat daca sunt filogerman. Cred ca sunt un fan al calitatilor pe care le-am gasit la multi germani cu care am intrat in contact, inclusiv ca premier al Romaniei. Mai departe de atat, sunt un fan al oricarei calitati ar putea fi folosita in arta guvernarii sau a politicii.

Efiecientaenerg, nu sunt sigur de intrarea Romaniei in G8 in viitorul foarte apropiat. De altfel, ca sa intram in G8 ar trebui data o tara afara din club. Nu cred nici in G9, cu Romania adaugata. Totusi, exista multe lucruri pozitive pe care le putem face in urmatorii ani cu o conducere noua, mai responsabila si mai putin aplecata catre cinismul politic. Sper sa nu visez in van.

Gazetarul, problema diplomelor de la Universitatea Spiru Haret nu trebuie personalizata, din punctul meu de vedere. Avand in vedere datele problemei, orice decizie in aceasta privinta inseamna un compromis intre cadrul legal din invatamant si situatia a cateva zeci de mii de absolventi. De aceea, orice decizie trebuie sa dea dovada de responsabilitate pentru viitor. Si, apropo, o sustin puternic pe doamna Andronescu, impotriva oricarei incercari de politizare. Chiar daca aspectul oportunitatii in politica este foarte important.

Carol, ma bucur sa vad ca te poti exprima si altfel decat prin atac la persoana. Criticile Bundestag-ului vin mai degraba din partea familiei europene a PPE, care s-a demonstrat nu foarte prietenoasa cu romanii in timpul problemelor din Italia si Spania. Sincer, pozitia lor ti se pare obiectiva in privinta noastra?

Stefan2000, spui ca masurile anti-criza propuse de PSD ar ajuta numai membrii de partid si familiile lor. Nu mi se pare serioasa observatia ta. Ai si alte argumente?

Harabula, dusmanul dusmanului meu este prietenul meu e o strategie care functioneaza la cei dispusi sa uite mult si repede. Eu nu pot sa uit ca doamna Pippidi a facut “anything which works” pentru a-l aduce pe Traian Basescu la Cotroceni. Nu pot sa uit nici chiar daca acum spune ceeea ce doreste romanul sa auda.

Blogideologic, referintele intelectuale pentru doamna Pippidi functioneaza doar cat timp ii servesc scopul. Cred ca, in replica la argumentul tau, ar putea afirma ca nici nu a citit Ciuma lui Camus.

Diogenecainele, parerea mea, de neofit in tainele publicitatii, este ca banii investiti intr-un brand de tara ar trebui sa aiba un orizont de profit. Analiza de aici demonstreaza ca nu exista un astfel de orizont pentru ministerul doamnei Udrea.

Costin Tanasescu, am observat, cu parere de rau, faptul organizatia PSD din Buzau a avut rezultate sub asteptari. Ce pot sa te asigur este ca orice rezultat de acest tip va fi analizat la centru si se vor gasi solutii pentru remediere.

Un observator, e destul de greu sa aduci toti factorii de decizie din domeniul turismului la o masa rotunda sub conducerea doamnei Udrea. Pana acum, obiectivul sau principal a fost promovarea propriei imagini, eventualele rezultate mai bune ale turismului romanesc fiind o simpla intamplare (datele arata ca, dimpotriva,  nu exista rezultate pozitive).

Simple, pentru a atrage turisti straini nu este suficienta o campanie de promovare in Romania. Pentru imbunatatirea imaginii doamnei ministru insa, pare a fi destul.

Larisa, nu cred ca as fi putut promova vreodata femei in staff-ul meu intr-un mod similar cu cel facut celebru in Europa de domnul Basescu. Eu am mers intotdeauna pe criteriul de competenta si pe cel al egalitatii de sanse in ce priveste oamenii pe care i-am promovat, femei sau barbati. De altfel, pana in momentul 2008, numarul cel mai mare al femeilor ministru a fost in guvernul pe care l-am condus. Numarul mai mare al femeilor parlamentar PSD s-a datorat si regulilor pe care le-am stabilit – si care nu au fost usor acceptate de liderii organizatiilor judetene – ca femeile sa reprezinte o treime din candidatii pentru locurile eligibile din parlament dar si din consiliile locale.

Marcus, cat timp Traian Basescu se bate doar cu criza economica, nu va putea suferi nici o infrangere din partea contracandidatilor. Aici este toata perversitatea constructiei sale de imagine.

67 Răspunsuri to “Raspunsuri”


  1. 1 Nts iulie 26, 2009 la 9:55 am

    🙂

    Ok.

    🙂

  2. 2 adidas iulie 26, 2009 la 11:05 am

    ar trebui sa conduca psd,nu pentru ca am avea un trai bun dar cel putin extern am fi altcumva priviti de marile puteri avand conducatori precum geoana sau nastase

  3. 3 i.nicolae iulie 26, 2009 la 11:30 am

    Dar ce nu fac politicieni ca sa-si atinga scopurile ?Iata Basescu s-a facut si „BOSTANAR”>De Dabuleni desigur.Mama ei de ipocrizie.

  4. 4 instalatorul iulie 26, 2009 la 11:43 am

    Cred ca subiectul solutiilor stingii, care este unul cit se poate de real, trebuie separat de exemplul dat. Pe de o parte, am putea crede ca realizarile tehnologice, care conduc la o conturare, la o vizibilitate din ce in ce mai mare a individului, ar deplasa societatea catre dreapta. Nu cred ca este asa. Sa luam, de exemplu, internetul. Sub influenta lui, o masa de cetateni care inainte putea fi considerata amorfa, in sensul ca indivizii (subiect al dreptei si cu predilectie al liberalilor) apar ca mult mai bine profilati si nu doar ca o colectivitate avind ca trasatura vizibila sa zicem o profesie comuna, ori un loc geografic comun, cum era inainte. Fiecare individ participant la internet apare acum ca o persoana distincta, cu personalitate distincta, cu posibilitati personale si aspiratii diferite, cu mod de a gindi care poate fi diferentiat. Un lider politic participant si el la internet este obligat sa trateze indivizii persoana cu persoana, tinind cont de particularitatile fiecaruia, posibilitatea de a trata pe colective fiind mult redusa. Am zice ca a avut loc o deplasare partiala spre dreapta, in sensul ca, vrind-nevrind, in centrul atentiei sta acum individul cu trasaturile si aspiratiile lui, ca in conceptia liberala – si nu colectivitatea, ca in conceptia socialista. Pe de alta parte insa, internetul ofera anonimitate care conduce la faptul ca toti participantii la internet se considera egali, indiferent de stare sociala, profesie, ocupatie, studii, virsta, experienta, situatie materiala, ceea ce inseamna o puternica trasatura de stinga. Ca si internetul – si tehnologia wireless ofera multor oameni posibilitatea de a lucra de acasa, ori din deplasari, prin accesarea resurselor de calcul ale firmei in care lucreaza, necesitatea prezentei fizice in firma fiind acum ceva mai redusa. In acelasi timp, datorita tehnologiilor de comunicatie – si indivizii intra mai mult si mai bine in contact unii cu altii si isi descopera nevoi si revendicari comune, la nivel de categorie ocupationala, acolo unde pina atunci parea si chiar si era un individualism, o trasatura de dreapta pura. In acest context, cererile fiecarei categorii socio-profesionale au devenit mixturi compuse din cereri de natura generala, cu adresa spre stinga traditionala si cereri de natura individuala, mai bine reliefate acum, cu adresa catre dreapta traditionala. Si in urma cu un secol atit stinga cit si dreapta politica propuneau solutii, uneori nu mult diferite, acelorasi categorii socio-profesionale, dar aveau canale distincte de actiune: stinga actiona prin sindicate iar dreapta prin organizatiile corpurilor profesionale. O paralela cu trecutul politic romanesc ne releva faptul ca , spre deosebire de politicienii din trecut, politicienii romani de astazi utilizeaza metoda ceac-pac (ori daca vreti, metoda becaliana pac-pac): nu mai exista politicieni dedicati rezolvarii marilor teme si probleme politico-economico-sociale care sunt si astazi. Ghe. Tatarascu ( aduc aici un omagiu adus celei care a fost Sanda Tatarascu Negroponte) si-a dedicat o buna parte din tineretea politica starii si problemelor armatei romane, iar I.G. Duca nu a abordat alte teme pina cind, dupa mult militantism, in primii ani ai secolului trecut, nu a vazut infaptuit si functionind mecanismul cooperatiei, inclusiv sub aspect bancar. Am dat doua exemple din zona liberala fiindca acolo cunosc mai bine, dar fara indoiala ca la fel au procedat in epoca si politicieni ai stingii. Nu mai vedem acum asa ceva, desi, in context european, mai toate temele pot fi reabordate. De exemplu, eu unul cred ca tema familiei abordata in contextul european al deplasarii fortei de munca este o tema care poate consacra pina la nivel european pe politicianul roman care o abordeaza si genereaza solutii si legislatie. In opinia mea, daca nu exista un voluntariat, pesede ar putea distribui o serie de astfel de teme fruntasilor sai. Cu particularitate la Romania, in schimbul faptului ca dreapta politica a abordat unele teme ale stingii – chestiune care tine doar de aspectul moral, mai tot ceea ce tine de politic nefiind protejat intelectual, a se vedea si legislatia protectiei intelectuale – dreapta – si aici ma refer la PDL si la PC, chiar UDMR – a lasat mari teme specifice neabordate, din repertoriul popular european, care se intinde pe toata dreapta, de la liberalism incolo: tema familiei, tema bisericii si a religiei, tema fortei de munca, a migratiei fortei de munca, etc. Fiind lasate libere si fiind teme de mare interes, ele pot fi abordate de catre stinga politica.
    Exemplificarea concreta a functionarilor europeni nu tine, dupa parerea mea, de dreapta ori de stinga: dincolo de aspectele politice, in cazul functionarilor apar trei subiecte principale: problemele de rezolvat, salarizarea la 8 ore si timpul de lucru. Indiferent de politic, functioneaza ceea ce as numi legea entropiei functionaresti, in sensul ca functionarii platiti la 8 ore (cu salariu fix) au tendinta de a face cit mai putin in cele 8 ore de lucru. De aici deplasari ale rezolvarii problemelor catre timpul de lucru suplimentar, mai bine platit. Posibil ca europenii sa fi observat o astfel de tendinta si la functionarii lor, iar masura sa nu fie una de tip politic, ori economic (justificata de necesitatea unor economii in timp de criza) ci administrativ, in sensul ca functionarii vor deplasa mai putin rezolvarea unor probleme catre un timp de lucru neplatit.

  5. 5 Oracol iulie 26, 2009 la 12:02 pm

    Cip cirip

    O păsărică mai aproape de Cer mi-a ciripit câte ceva care ar putea să vă privească d-le AN,
    după cum urmează : veţi avea parte de bani, chiar şi prin recuperări ; o prsoană cu statut de prieten vă va dezamăgi profund, până la a-şi pierde definitv această poziţie ; este inoportun să luaţi vreo decizie care priveşte eul dv., acum şi în următoarea perioadă, dar o puteţi face cu total succes începând cu 01.10.2009 ( de ar fi şi aia pe care o aşteaptă mai toţi vizitatorii blogului dv.).

  6. 6 blogideologic iulie 26, 2009 la 3:35 pm

    @ Adrian Năstase
    Cred că ştiţi realitatea culturală despre oamenii Bucureştiului de acum mai bine decât o intuiesc eu, un provincial.

  7. 7 Mihnea Georgescu iulie 26, 2009 la 3:38 pm

    Prezent! Mergem, Monsieur le Président!

  8. 9 Marcus iulie 26, 2009 la 6:51 pm

    Nesimtire crasa sau pur si simplu imbecilitate?
    26/07/2009

    Urmarind printre picaturi strategiile de aparare adoptate atat de “soldatul disciplinat” Ridzi, cat si de mai “versata” isprvaniceasa, Duduia Udrea, mi-am pus intrebarea fireasca, daca aceste doua maimute sunt nesimtite fara limite sau pur si simplu imbecile.

    Si acest lucru deoarece amandoua “oranjade”, nu sesizeaza in discursul lor gravitatea faptelor de care sunt acuzate in ceea ce priveste dispunerea de banul public ca de bunul lor personal, ci se intreaba si ne intreaba si pe noi, ca proasta-n targ, de ce se leaga presa de “chilipiruri” de sute de mii de Euro, sau doua- trei milioane colea, cand pd-l-ul si-a imaginat alde “subminari ale economiei nationale” ce implica cu mult mai multe zerouri in ecuatie.

    In logica celor doua orfeline, tutelate de Cotroceni, gravitatea faptei nu consta in, spre exemplu furtul respectiv, ci in cat de mare este purcoiul delapidat.

    Si asta in tara in care Justitia condamna la ani grei de puscarie furtul unui cablu metalic de 1,5 m, insa este surda, oarba si insensibila la tunuri de milioane de euro.

    Madama de la turism se mai da lovita in aripa si pe motiv ca, asigurand la ministerul proprietate personala o transparenta chiar mai mare decat a celei din relatia ei cu chiriasul de la Cotroceni, presa are totusi tupeul sa se intrebe la ce dracului folosesc milioane de euro “ridzipiti” pe varii reclame in momentul in care turismul scade vertiginos pe pronostic de “semne bune anu’ n-are”!

    Halalta demnitareasa tipa ca din gura de sarpe ca se vrea hanchetata cat mai repede cu putinta, storcand totodata lacrimi telenovelistice de la auditoriu pe motiv de starea sanatatii mamei sale si cum este ea urmarita de presa cand face vizite la spital.

    Ca sa puna capac la aceasta harababura totala, iaca apare si epigonu’ hamangian din Gagesti, reloaded, la Stelian Tanase, pe Realitatea TV, ca sa ne scoata din intunericul in care am pluti fara interventiile lui miraculoase in materie de analiza politica si parsiv gageastean sa incerce sa induca ideea ca, geaba chibitam noi pe margine, referitor la viitorul presedinte, deoarece ori cu Basescu ori cu unul nou, va fi acelasi drac, deci (concluzie Cristoiu!), “votati fratilor asimetricu’ “!

    Interesant mai este si oracolul sau in ceea ce-o priveste pe amazoana-biciclista, pe care o vede sacrficata de chiomb pe altaru’ unui nou mandat prezidential.

    Ori aici, piticul peltic-manipulator se inseala amarnic in intentia sa de a o da cotita in favoarea basescului.

    Adicatelea, daca tantalaoaicei de Ridzi, dupa ce i-a facut treaba buzat-siliconatei, i-a dat un sut in funduletul ei ministerial, cu Udrea se schimba treaba la 180 de grade, oricat de “n-are mama, n-are tata!” este asimetricu.

    Si acest lucru se datoreaza faptului ca Duduia nu este un soldat disciplinat ca Ridzi asa ca, in eventualitatea in care chiombu’ va incerca s-o scape din brate, ea tot in erectul lui anatomic se va propti si nu se va da dusa nici cu un camion de caramele din bratele acestuia.

    Ba mai mult, la gradul de parvenitism si mahalagism, la care este incadrabila aceasta Elena, s-ar putea ca ea sa fie nasu’ asimetricului si in cazul in care acesta ar incerca sa se dea rau la ea, sa-i raspunda intreit spre deliciul audientei.

    Singurul lucru cu care a convins totusi hamangianul gainilor nascatoare de pui vii a constat in admiratia lui libidinoasa, de om care-si da perfuziile jos de dragul nurilor EBA-ei, fata de aceasta si de viitorul ei politic.

    La asa o prestatie de mare jurnalist-analist-ganditor-logician-scriitor si mai nou pupinbasist nu-i putem spune hamagianului de Gagesti decat atat: “-mosule, tinet-ti dracu’ perfuziile pe tine, ca s-a auzit ca Doamna cea cu Coasa a inceput sa faca ravagii printre astfel de exemplare!”

  9. 10 ionica fonosch iulie 26, 2009 la 7:16 pm

    domnule Nastase ,
    (cum si dumneavostra ati recunoscut printre randuri …)
    (cert este ca sunteti o victima a ciumei portocalii…)
    -v-ati inconjurat de tot felul de baieti cu stele pe umar (cate nu sunt pe cer ) care cand au sesizat
    ca pot castiga mai mult de la pirat v-au cam parasit … (in preajma alegerilor ….)
    -unii din ei cand au iesit la pensie au primit ajutor de batranete circa un miliard de lei vechi (cel putin asa a zis presa ..)
    de pensie numai zic, mai mult unii au avut tupeul ca intr-o luna sa fie reangajati …… etc
    -daca ajungeti la putere din nou (eu chiar va doresc acest lucru ) poate trageti niste concluzii
    si reactionati ca un adevarat social democrat ! (daca ati fi reactionat altfel cand trebuia nu aveam placerea
    sa vedem tuns de oi si cate si mai cate …..pe banii nostri ..)
    *sa auzim de bine !

  10. 11 DAN BORCEA iulie 26, 2009 la 9:09 pm

    De
    misie din pnl brasov

    Fostul lider al filialei PNG-CD Sacele, devenit in 2008, membru al PNL, Dan Borcea a demisionat zilele trecute din partid, ca urmare a mustrarii primite din partea conducerii filialei liberale. Intr-o conferinta de presa sustinuta ieri, Adrian Maxim, membru in BiroulPolitic al PNL Brasov a declarat: „In urma unor discutii pe care le-am avut cu Dan Borcea, l-am rugat sa-si clarifice situatia, avand in vedere faptul ca se autoproclamase candidat al PNL pentru postul de primar al municipiului
    Citeste despre : Demisie Brasov
    Vizualizari: 28, Ziar / Revista: Transilvania Expres,

    DAN BORCEA SPUNE :

    In urma unor amenintari repetate am fost nevoit sa-mi dau demisia din functiile detinute in org.pnl .Cu Cancescu n-am nimic dar caracterul lui marsav si frica lui fata de Scripcaru m-au determinat sa iau aceasta hotarare .Cum a putut sa-mi promita marele Cancescu seful banilor pe judet luand masa cu el iar Coman ATOP stregandu-l la gura cu servetelul ,ca ma va numi presedintele org.PNL Sacele,candidat la primaria Sacele in 2012,ca-mi va da o fabrica de facut bani asa cum a facut cu Adrian Maxim ,stiti voi treaba aia cu calculatoarele,asa cum a facut cu sociologul Coman marele sondator de opinie de serviciu,asa cum a facut cu Sebastian Grapa seful Fagarasului si terminand cu Lata marele penalist care l-a strans pe Cancescu cu mana la usa dand o mana de ajutor si mumia partidului Ispas, pentru a nu ma accepta in partid ca vezi doamne le aflu interesele meschine si nici vorba de politica .Eu cu asa gunoaie nu pot sa-mi duc promisiunea la bun sfarsit fata de electoratul meu pe plan local .O fi politica „curva ” dar astia depasesc orice limita .
    Sedinta PNL:de fiecare data ne adunam la o crasma sa ascultam ce abereaza c’ancescu si ce frica are de Scripcaru ca noaptea doarme cu Scripcaru in gand iar dimineata se trezeste cu el .Daca voi credeti ca aceasta este politica suntem un popor de naivi,eu nu fac compromisuri pentru a ma imbogatii ca intamplator nu ma cheama Claudiu Coman,Adrian Maxim,Sebastian Grapa,Radu Ispas ,Lata(TATA CORADO ) si-l uitasem pe c’ancescu care spunea cu nonsalanta ca are bani de imbraca Brasovul si se mira de ce mai „insista „.
    Ma intreb si eu ca simplu cetatean ,nu avem lege in Romania asta ?au auzit astia vreo data de DNA ?
    Nu sunt suparat dar sunt dezamagit de increderea pe care le-am acordat-o.
    BUCURATI-VA DUSMANILOR CACI CINE RADE LA URMA ,RADE MAI TARZIU …

  11. 12 GINETTA iulie 26, 2009 la 10:52 pm

    IN SFARSIT! AM ACUM CU CINE VOTA! CANDIDEAZA Dl.SORIN OPRESCU! {cel putin asa ne face sa speram} Daca a fost convins de Dl .Iliescu si de domnia voastra asa cum cred,va multumesc mult! Acum am speranta ca vom scapa de Basescu.Si mai sper ca sunt multi care sa gandeasca ca mine,sa mearga la vot,sa il voteze pe S.O. S[alvare].Dupa cum se poate observa, chiar numele sau inseamna SALVARE. Chiar daca Dl.Cristoiu m-a cam nedumerit in ultima vreme cu pozitii cel putin ciudate fata de viata cotidiana,astazi l-am iertat!Si asta pentru ca i se citea in ochi bucuria ca Dl. S.Oprescu ar putea candida.La fel m-am bucurat si eu,si, nu ma voi mai intreba retoric,,da eu cu cine votez?”

  12. 13 Sibilla iulie 27, 2009 la 4:26 am

    Domnule Adrian Năstase,
    E musai şi musai şi nu-mi permit pauze, tre să-i plimb prin toată blogosfera pe inculpaţi :

    Gura mică, duduie ! Mucles, celor ce jonglează cu vorbe-n vânt ! Să vorbească faptele ! Dosta !


    După umila mea putinţă, mă străduiesc, măcar eu furnica neînsemnată nici nu dorm ca Jioana, nici nu mint precum ” stimabilii ” pedelachei şi, spre deosebire de duduia de încă mai are tupeul să-i dea-nainte cu ” turismul ecumenic ” şi promovarea formelor pe bani publici, ştiu pe unde e pe hartă Banatska Klisura…. Duduii i-a fost musai vizita la Gărâna, unde cică ” cineva ” nu era deloc străin de sudulamele … pregătite, geaba zice românul ” ei de ei ”, iaca se ciupesc şi-njunghie şi între ei… Vorba Baciului draghe Leo, ” încaieră-i drace … ”.
    În altă ordine de ei, de sârb căpos ce recunosc cu măndrie că sunt, dar şi olteancă gură slobodă, rămâne cum am stabilit : Preşedinte, Prim Ministru, numai să fie ! Doamne Ajută !
    stimă şi respect,
    Sibilla
    P.S. ne dau lecţii sârbii loviţi repetat în ce priveşte atitudinea, implicarea, asumarea responsabilităţilor şi seriozitatea… şi mă refer mai ales la cărăşenii în cauză. De-mi aduc aminte şi de Demnitate, zău că nu rimează cu PD-L, dar deloc..

  13. 14 blogideologic iulie 27, 2009 la 4:30 am

    @ Marcus
    „piticul peltic-manipulator „, scrieţi. Cred că este o evaluare minimalistă. În realitate, Ion Cristoiu a jucat un rol foarte important în manipularea ideologică a naţiunii române şi înainte de 1989, şi după 1989. De altminteri, într-o emisiune de pe Discovery Channel, un episod îi este consacrat.

  14. 15 Oracol iulie 27, 2009 la 8:19 am

    Parodie după ce fu să fie

    Ursul flămând, la umbra unei vechi şi proaste legi,
    răpune “voiniceşte” vieţi de oameni slabi sau de betegi.
    Cu două furci, o bâtă ş-un topor, sătenii-şi fac dreptate,
    atacă fiara simultan, decişi, târând-o spre eternitate.

    Apoi, foarte târziu, ca de-obicei, penibilii dreptăţii,
    strâng probe calde , mărturii, pentru dosarul judecăţii.
    Fac ce cunosc şi ştiu mai bine; încă o mare şmecherie,
    să-şi scape pielea de trişori şi pe ţărani de puşcărie.

    Până şi medicul legist jură pe strâmb că ursul fu turbat,
    isbindu-şi capul năucit în bâta de stejar a primului bărbat;
    iar de acolo ricoşă, instantaneu, în furcile prea ascuţite
    şi îşi lăsă uşor, grumazul pe topor, cu forţele sfârşite.
    –––––––––––––––––––––––

    Din Cotroceni până-n hotare mişună urşii asasini;
    îndeamnă la ripostă ilegală, în grupuri mici de spadasini.
    Semn rău, de ţară necondusă, ajunsă-n prag de anarhie,
    cât stă în fruntea ei, mult prea de mult, o jalnică stihie…

  15. 16 Neagu G. iulie 27, 2009 la 8:41 am

    Doua evenimente, deosebit de pozitive: solicitarea de explicatii, de la dnii. Videanu si Pogea, privind folosirea recentelor transe de bani de la UE si aparitia unui candidat independent ce poate uni voturile CONTRA BASESCU, din toate partidele, precum si a celor ce s-ar fi abtinut de la vot. Parca e mai bine !

  16. 17 Marcus iulie 27, 2009 la 10:08 am

    Trai-ti-ar Udroaica, Traiane, ca tare esti!
    27/07/2009

    -Ba fratilor, ma mai tineti minte ba? ! Sunt Suca, nepotu’ lu’ nea Marin, fie-i tarana usoara, din Bailesti ba, din Bailesti, numai ca de la o vreme dadui dracului parzu’ si zaibaru’ pe lubenite, ba fratilor, ca-i mai rentabil ba, mai rentabil.

    Venii acum sa va spui ce dracovenie ni se intampla noua, astora din Dabuleni, ieri pe la amiaza, ca sa zic asa. Numa’ ce stateam noi, barbatii satului, Filimon Spaniolu’, Gica Italianu’, Fane Irakianu’, Nae Afganu’, Pardalian Tiganu’ si cu mine, la bufetu’ lu’ nea Sile a lu’ Paraditu’ si discutam despre criza asta mondiala, gripa porcului si despre cum ramasera ei fara munca in Ieuropa, de venira acasa mai saraci decat plecara, ca iaca dadu buzna, ud leoarca si gafaind ca locomotiva cu aburi, nea Vasile Primarele, care ne zise:

    – Haideti ba, lasati-o dreacului de beutura si fuga mare in fata la Sex Shop, la baba Rada, ca-i groasa rau ba, e groasa rau de tot !

    – Da’ ce, nea Vasile, dadura turcii si iar se imbata popa de n’avu cin’ sa bata clopotele?

    – Pardaliane, lasa vrajeala si pas ale’ ca veni dom’ presedinte neanuntat si nu-l intampinara decat muierile ba, decat muierile, fi-r-ar a dracu’ de treaba sa fie!

    De cum auziram noi cine ne calca pragu’ Dabulenilor, o luaram la sanatoasa si ne opriram doar in fata la Sex Shop-ul babei Rada unde, minunea minunilor, dom’ Presedinte statea la taifas cu muierile noastre.

    Doar ce ajunseram ca dom Presedinte si incepu sa ne vorbeasca:

    – Oameni buni, auzii ca va supararati pe mine ca va zisei bostanari, adevarat este?

    – Primarele, nea Vasile, mai curajos din fire, ca d’aia il aleseram si pentru ca ne dadu cu un kil de ulei mai mult decat pedelistu’ la alegeri, lua imediat pozitie si zise:

    – Pai da, dom’ Presedinte, cam asa este si am dori sa va cereti scuze public, ca noi suntem oameni muncitori si nu vrem sa radeti Dvs. de munca noastra!

    -Bai, Vasile, ca te stiu de cand erai pedelist, ii zise dom Presedinte, eu nu v-am jignit pe voi, ba, eu am zis de Geoana, ba fraiere, ca dupa ce v-a luat voturile, acuma nu se baga sa rezolve trebile de la Senat, lasa tara de izbeliste si el se ocupa tot cu bostanii.

    Acestea fiind zise, doua lucruri se intamplara.

    Pardalian cu piranda Cerasela si cu plodu’ Ronaldo se pusera sa bata din palme (de tipara televiziunile ca fu dom’ presedinte aplaudat), in speranta sa se dea bine cu el si sa faca la plecare o poza si o baie de multime impreuna, iar baba Rada, patroana de la Sex Shop, cam surda saraca zise:

    – Pai daca baga dom’ Geoana, sa mi-o bage si mie, frumuselu’ , da’ sa mi-o bage incet si cu grija, ca de la o vreme ma cam ustura!

    Ordinea fu restabilita de Veta a lu’ Smarandache care, ce-i drept e drept, pesedista curajoasa, ii zise presedintelui:

    – Ba nu-i asa, dom’ Presedinte, ca ne-ati jignit cand ne-ati zis bostanari!

    – Unde vezusi tu jignire, muiere, ii zise deja rosu’ de suparare dom’ Presedinte? Pai v-am zis io gaozari, popor de tampiti, tiganci imputite, pasarici etc. ? Si daca v-as fi jignit, mai veneam io, pe caldura asta, tocmai de la Bucuresti, sa stau de vorba cu voi? Io zisei doar de Geoana ca va lua voturile de pomana si nu facu nimic.

    – Drept ie, se auzira cateva voci din multime !

    De cum vazu dom’ Presedinte ca e rost de impacaciune, puse haidamacii sa goneasca presa si ramase numai cu noi.

    – Bre, oameni buni, uite cum sta treaba ! Io venii aci sa va scap de criza pe toata viata voastra!

    – Si cum o sa faceti asta, dom’ Presedinte, ca doar n’oti fi Dumnezeu, intreba Veta tot veninoasa si tafnoasa (a dracu’ pesedista!).

    – Pai, fa, n-oi fi io Dumnezeu, da’ pot vorbi cu El sa aveti recolta de lubenita tot anu’, oameni va fac, fa! Si daca nu-l mai votati pe Geoana si ma votati pe mine, o trimit pe Udrea la voi cu reclama, clipuri, sa va organizeze programul turistic “drumul lubenitei”. O sa va puna cate unul, fiecare cu gramada lui de bostani, la fiecare kilometru, pe drumul de la Dabuleni pana la Bucuresti, in fata Parlamentului. Ba, o sa se buluceasca turistii sa va cumpere marfa, de o sa va umpleti ba de euroi, aur curat, douaspatru de carate, ba!

    Ei ce ziceti, batem palma ca la plecare fac si cate o poza cu fiecare dintre voi, iar babei Rada, chit ca nu-s frumusel ca Geoana, i-o bag io, ca-s mai tare ca iel, ha, ha, ha !

    Acum noi ce sa zicem, si cu Geoana si ai lui, o fi cum o fi, ca d’aia l-am votat, da’ daca asta se tine de cuvant, ne’a pus Al de Sus mana in cap si in sfarsit om trai si noi bine!

    Asa ca, daca saptamana viitoare vine Udrea la noi sa ne organizeze cum promite dom’ presedinte, la toamna l’om vota!

    Nu de alta fratilor, da’ dupa cum bag sama, in decembrie 89 scaparam de ciuruitu’ si de Leana proasta din capu’ statului si acum daduram peste unu’ la fel, ba chiar peste, si tot cu o Leana dupa el.

    Adicatelea, cum ar zice nea Marin (Dumnezeu Sa-l Odihneasca !), scaparam de dracu’ si daduram de tac’su’ !

  17. 18 soon iulie 27, 2009 la 10:26 am

    Count of Monte Cristo – Danglars punishment :

  18. 19 ionica fonosch iulie 27, 2009 la 10:32 am

    *domnilor va inselati amarnic in privinta lui basescu !
    -pe fondul crizei care e mai serioasa decat se spune ‘prostimii’ el si gasca lui aduna bani de alegeri ,(sa cumpere voturile ) daca nu ganditi o strategie coerenta va castiga alegerile …scuze, pe naivitatea contracandidatilor …
    -dupa o sa urmeze crunte rafuieli cu cei care au fost impotriva ca atit
    il duce mintea si cam astea sunt preocuparile lui ……
    (amenintarile lui ridtzi ar trebui sa dea gandit ….)
    -eu as propune ca in romania presedintele sa nu poata avea decat un mandat, macar pentru urmatorii 20 de ani …
    (basescu a comis prea multe si stie ca daca nu prinde un mandat sa
    se mai piarda din urme are o problema ,daca la ceillati e de hobby ,la el e chestie de supravietuire …)

  19. 20 mircea caruntu iulie 27, 2009 la 11:30 am

    Raman in continuare cu un gust amar ca urmare a faptului ca nici pana acum nu s-a inteles faptul ca Nastase este vinctima unei actiuni de justitie politica. Ma impresioneaza placut fiecare articol scris de Nastase; pur si simplu invat de la acest domn.
    Am toata stima!

  20. 21 Adelina Avramescu iulie 27, 2009 la 12:55 pm

    NUMELE MEU ESTE ADELINA AVRAMESCU, AM 23 DE ANI SI SUNT DIN LUGOJ. VA ROG DIN TOT SUFLETUL SA-MI PUBLICATI MESAJUL UMANITAR. AM NEVOIE DE AJUTOR. BLOGUL MEU ESTE http://adelinaavramescu.wordpress.com . VA MULTUMESC.

    Pana in 2001 eram ca oricare adolescenta: fericita, vioaie, activa, plina de sperante. Cel mai mare vis al meu era sa termin liceul si sa urmez cursurile Facultatii de Educatie Fizica. Acum la 23 de ani, totul s-a naruit. Nici nu mai indraznesc sa sper. Soarta a fost dura cu mine, lasandu-mi viitorul in mainile celor cu suflet mare, la indurarea lor. In urma cu opt ani, am fost diagnosticata cu o boala mai ciudata, lupus eritematos sistemic. Ce parea la inceput doar rutina medicala s-a dovedit a fi mai tarziu un calvar. Am fost internata in multe spitale din judetul Timis. Din 2002, a inceput lupta cu destinul. Atunci am fost cu mama la un medic specialist de la Spitalul Colentina din Bucuresti. Din nefericire a trebuit ca tocmai eu sa fiu subiectul unei erori medicale. Specialistul mi-a dat un tratament mult prea puternic pentru varsta si greutatea mea. Aveam 17 si 45 de kg. Iar tratamentul care consta in injectii, perfuzii si altele, continea doze mult prea mari de medicamente. Nici macar nu mi-au spus ca unul dintre medicamente era din categoria citostaticelor. Niciodata, pe tot parcursul terapiei, nu mi s-a spus ca voi pierde calciu si ca oasele vor fi afectate. Prin urmare, nu mi s-a prescris niciun supliment mineral sau vitamine. Tratamentul a fost atat de puternic, ca dupa trei luni am ajuns sa nu mai pot merge. Dupa o multime de alte analize, am aflat ca am osteoporoza cortizonica severa si rei fracturi la coloana. Mi-e aproape imposibil sa descriu in cuvinte suferinta ingrozitoare prin care am trecut. Cateva luni bune am fost nevoita sa stau in pat, fara sa ma pot misca. Toate visele mele s-au spulberat din cauza acelui tratament gresit. Ce vina aveam eu? Dintotdeauna am fost pasionata de sport si ma vedeam urmandu-mi acest vis. Eram o persoana foarte vioaie, practicam atletism, inot, mergeam in fiecare zi cu bicicleta, iar acum sunt nevoita sa-mi petrec timpul intr-un scaun cu rotile. In schimb am primit o palma de la viata, din cauza unei erori medicale. Cine imi da inapoi toti anii de chin? Cine imi poate umple golul din inima si alina durerea? Port corset medicinal de ani de zile, fie iarna, fie vara. Pot sa merg uneori, dar obosesc foarte repede din cauza celor cinci fracturi la coloana, pe care le am astazi. E cumplit. Si mai dureros e faptul ca stiu ca am o sansa sa-mi recapat sanatatea pierduta in urma cu multi ani. Pot fi operata la coloana vertebrala, la o clinica din Viena. Numai ca sunt mult prea mari costurile operatiei. As avea nevoie de vreo 30.000 de euro, suma pe care mi-e imposibil s-o obtin numai cu ajutorul familiei. Sunt disperata, pentru ca sunt tanara si pot fi inca de folos lumii. Nu vreau sa-mi traiesc viata inutil. Daca fiecare dintre voi, cei care cititi aceste randuri, ati contribui cu cate putin la vindecarea mea, va promit sa nu regretati investitia. Nu mai vreau sa plang de durere si nici sa depind de ajutorul celorlalti. Numai voi ma puteti pune pe picioare.

    Am deschise doua conturi pe numele mamei mele, Avramescu Felicia.
    Banca BRD-GSG, Sucursala Lugoj.
    Cont in lei – RO80BRDE360SV66440233600
    Cont in euro – RO72BRDE360SV59226503600

  21. 22 violet iulie 27, 2009 la 2:59 pm

    Daca Doctorul candideaza, il bate pe marinar de-i suna apa in cap. Ca de la Scorpion, la Scorpion. Stiu eu ce vorbesc. 🙂
    Cred ca-i este frica de Doc, pentru ca-l bate cu propriile arme, dar cu un „nivel tehnologic” avansat. Si sigur Oprescu nu s-ar sfii nici sa treaca prin fata Angelei Merkel. Se simte prea bine in propria-i piele-ca are si de ce-ca sa n-o faca.

  22. 23 Ioan iulie 27, 2009 la 3:45 pm

    @Marcus
    @blogideologic

    Daca doriti neaparat sa aflati operativ cine este Pelticul, la care eu m-am referit de nenumarate ori in acest spatiu, incercati o analiza pe textul unuia dintre raspunsurile lui la o intrebare, si numai una, formulata ieri seara de cealalta canalie; si ea fost director de publicatie de extrema dreapta. Abia atunci si de acolo putem incepe o discutie despre cine a fost si mai ales cine este azi insul pe care cu o toleranta nepermisa il numiti Pelticul. Si apoi, dle Filipas, nu uitati ca azi, mai mult ca oricand, escrocheria si sarlatania sunt la mare pret si ca ei, sarlatanii si escrocii, ocupa in erarhia socila creata, chipurile, democratic pozitii dintre cele mai inalte. Daca nu chiar cea mai inalta. Restul este praf in ochii celor de pe margini si pietre in prastia celui ce refuza credinta.

  23. 24 Cristi iulie 27, 2009 la 5:56 pm

    „Orice vot acordat PSD este acordat unei echipe PSD” imi spuneati, insa, votul dat candidatului la presedentie se crede ca este dat unei persoane care sa reprezinte poporul nu partidul din care face parte. La presedentie nu se voteaza neaparat partidul…eu inca cred ca se voteaza candidatul…iar domnul Geoana, cred eu, ca nu este candidatul potrivit al partidului. Poate iar, dvs vreti sa imi spuneti ca, odata schimbat presedintele schimbam si guvernul…ceea ce asteapta 90 % din alegatori…Suntem satui promisiuni…vrem transparenta, vrem profesionalism…oricine ar fi presedinte, vrem un guvern capabil…asa ca, increderea o mentin insa optimismul, se cam pierde…Doresc succes partidului si pe dvs, va vreau acolo unde va este locul, macar prim ministru daca nu presedinte.

  24. 25 FanX iulie 27, 2009 la 6:51 pm

    Ce ne facem domnule Nastase cu Base asta ?

  25. 26 Matei Goarna iulie 27, 2009 la 7:07 pm

    @ soon: multumesc pentru clip(a)!

  26. 27 Ioan iulie 27, 2009 la 7:18 pm

    Consens în cazul Ridzi. Pedele, pesede si penele au dat ok-ul pentru trimiterea ministresei Ridzi în judecată, pentru mai multe acuzaţii penale. Social democraţii şi liberalii vor o comisie de anchetă şi pentru Elena Udrea, dar pedele are un răspuns diferit în acest caz şi cere discutarea sa în coaliţia de guvernare. Toate acestea sunt un antrenament pentru viitoarea campanie electorală; in care multe dintre tehnicile de manipulare ce si-au dovedit eficacitatea vor fi din nou scoase la lumina zilei. Doctoru’, am citit pe blog, ar putea da peste cap calculele tuturor candidaţilor. El a anunţat aseară în emisiunea “Zig Zag” de la Antena 3 ca ia „ia în calcul” posibilitatea unei candidaturi independente. Emisiunea care, a spus realizatorul ei, a avut ieri ultima ediţie, căci Ion Cristoiu, a anunţat că până la anunţarea câştigătorului alegerilor pentru Cotroceni, nu mai participă, cu contract, la nicio televiziune. Aici jurnalistul tace si incearca sa-i trimita pe unii dintre fanii sai “in balari”; balbaindu-se nepermis de mult si incercand evitari pe dreapta si pe stanga, de genul driblingului, ce-l trimite fara voia lui direct in maidanul pe care pana mai ieri pasteau cornutele comunale; satule si ele de capriciile canaliei, ce isi schimba din patru in patru ani pajistea si odata cu ea, fatalmente, si stapanii. Acum maestrul, cum penibil il gratula insusi “ultimul candidat” isi va purta nadragii nespalati prin spatiul nemuritorilor, de unde ne va intrista din cand in cand cu cate o balba de duh rostita intre doua reprize de somn. Si totusi, Violet are dreptate; se intrezaresc si clarificari, unele chiar promitatoare si pentru strada mea.

    PS

    Aici se asteapta de la o azi la alta si anuntarea stafului de campanie; de ce nu si numele premierului cu care va aborda urscusul spre „Palat”. Cu cateva clipe in urma am primit si cateva telefoane. Unii, patru din cinci, au rostit chiar acelasi nume.

    PPS

    Violet: va rog frumos sa reveniti cu unele explicatii in plus. Zau ca nu inteleg de loc faza cu trecerea doctorului prin fata dnei Angela Merkel. Va multumesc anticipat. Cu bine

  27. 28 robert iulie 27, 2009 la 7:49 pm

    Domnule Nastase as dori sa va vad mai des in media deoarece sunteti unul dintre putinii oameni capabili care daca ar putea cred ca ar reusii sa faca ceva din tara asta de „c….t”.Sunt constient ca la nivelul clasei politice sunt atat de multe interese incat pt cel care ar incerca sa miste ceva ar fi aproape imposibil..In legatura cu mult mediatizatele dvs dosare …sincer…nu ma intereseaza daca sunt pe bune sau nu …Doar ca din „simpatia” pe care v-o poarta basescu cred ca nu sunt „pe bune”……Oare daca ar fi pe bune dosarele nu erati de mult..”aranjat”?…va urez sa reveniti in prim planul politic cat mai repede…

  28. 29 violet iulie 27, 2009 la 10:51 pm

    @ Ioan:

    Nicio problema! Pai, basescul, in loc sa treaca-asa cum era normal- prin fata Angelei Merkel, asa cum ERA NORMAL, la -imi cer scuze ca nu mai stiu exact-acel summit, el a ales, ca un umil ce se simte in mod normal, sa treaca prin spatele ei. Doamna se afla pe un covor rosu si isi intampina oaspetii(cred). Momentul a fost unul mai mult decat penibil pentru el si pentru noi, cetatenii tarii al carui presedinte este. Doctorul nu are de ce sa se simta umil. Si sigur s-ar fi descurcat ASA CUM ERA NORMAL intr-o banala situatie.

    Inregistrarea a fost difuzata cel putin la A3, la Sinteza Zilei. Am cautat pe fuga pe Google si imi pare rau ca nu am gasit. Dar mai caut 🙂

  29. 30 violet iulie 27, 2009 la 10:53 pm

    Valeu, ce repetitie; imi cer scuze, e prea tarziu, am avut o zi plina!

  30. 31 Draghi Puterity iulie 27, 2009 la 11:01 pm

    Privind iesirile publice de azi ale celor trei gratzii PD-Liste (Ridzi, Udrea si Anastase) dar si a altori papagali portocalii, ma incearca tot mai acut senzatia ca tot circul asta e altceva decat ceea ce pare.

    Cred ca e vorba incercarea lui Basescu de a credibiliza DNA-ul in fatza opiniei publice din Romania si eventual a „partenerilor” din strainatate. Sunt aproape sigur ca daca operatiune reuseste la nivel mediatic, asa incat sa zica si alegatorul roman, uite, in sfarsit DNA-ul isi face datoria, cazurile din PD-L vor fi musamalizate, insa nu si cele instrumentate politic impotriva adversarilor.

    Sincronizarea pana la cuvinte cu care cele trei doamne (mi-a venit sa imprumut un alt termen de la Mihai Malaimare dar m-am abtzinut) incearca cu obstinatzie sa faca paralele cu „dosarele lui Adrian Nastase” nu face decat sa imi intareasca parerea ca totul e parte a unui plan. In mod aproape cert Basescu le-a spus lui Ridzi si Udrea ceva de genul: daca faceti ce spun, si ma ajutati sa lasam impresia ca DNA-ul e apolitic, macar pana il infund pe Nastase, va fac scapate.

    Sau nu?

  31. 32 Zaraza iulie 27, 2009 la 11:02 pm

    D-le Nastase, cred ca ar trebui sa combateti totusi aceasta noua campanie la TV cu aducerea dv. alaturi de afacerile ministrelor pentru a-si diminua si ascunde vinovatia in fata oamenilor si de a-i manipula. Cu cata indolenta si nesimtire o fac!
    Nu vad pe nimeni sa spuna ca de fapt faptele nu se compara. Dar chiar daca ati fi dv. cu ceva vinovat, ATI FOST SANCTIONAT ODATA de catre electorat, atunci cand ati pierdut alegerile prezidentiale. Acum, dv. nu aveti functie in guvern, ca sa fiti cercetat sau blamat public. Nici Legea nu sanctioneaza de doua ori aceeasi fapta. Nu stiu de ce nu spuneti asta.
    Nu sunt multumita de cei din PSD care comenteaza la TV si care nu aduc aminte publicului de situatia de fapt a dosarului dv, cel reintors de la Parchet, dupa ce a fost respins odata de Parlament. Vedeti ca cei de la PDL, pun o placa pe care o repeta toti, de mii de ori. Chiar daca nu au ce spune, ei vorbesc de Nastase, si arata cu degetul. Oare nu-i va sanctiona si pe ei Electoratul? Treziti-va oameni buni!

  32. 33 violet iulie 27, 2009 la 11:08 pm

    Da, e vorba de editia din 06.04.2009 a Sintezei http://www.monitoring.ro/index.php?…qsinteza-zileiq...
    Valentin Stan prezinta aceasta situatie, cu filmuletul respectiv.

  33. 34 Ovidiu iulie 28, 2009 la 1:24 am

    ACUZATII GRAVE FARA PRECEDENT LA ADRESA MONICAI IACOB RIDZI – VEZI SENZATIONAL!

    Monica Iacob Ridzi – Dosar nr. 147/P/2009

  34. 35 blogideologic iulie 28, 2009 la 2:22 am

    @ Ioan
    Mulţumesc !

  35. 36 Sibilla iulie 28, 2009 la 4:41 am

    @tuturor,
    Salutând Iniţiativa şi neobosita implicare a Echilibrului, opinia mea e următoarea :

    Ion Iliescu are o soluţie !


    Ei… ? Cum comentaţi ?
    respecte,
    Sibilla

  36. 37 Mihnea Georgescu iulie 28, 2009 la 7:32 am

    Cum va arăta scena politică în 2010 – o prognoză personală:

    Preşedinte Sorin OPRESCU
    Prim Minstru Adrian NĂSTASE
    O alianţă PSD-PNL în Parlament

    Hasta siempre, comandante!

  37. 38 Mihnea Georgescu iulie 28, 2009 la 7:54 am

    Ah, trebuia să mă gândesc la un post şi pentru MG – Consul la Chişinău e bine? Rămâne?

  38. 39 Oracol iulie 28, 2009 la 8:41 am

    260 de săptămâni în balon

    Balonul lui Băsescu ce s-a săltat graţie unor curenţi politici de conjunctură, s-a dovedit a fi -cum altfel – un mare fâs electoral, treptat-treptat pierzând din altitudine, până la a se izbi de cota 322 unde îl aştepta, cu o sulă pe măsură, Văcăroiu – veşnic orientat în plan vertical.
    A continuat – exasperant – evoluţia descendentă, apropiindu-se la 35 de picioare de groapa cu fiare, dosare, stihiile vendetei,etc., ameninţat de ultimul picior…în pardon.
    Disperarea l-a cuprins pe TB după ce lestul aruncat sistematic care-ncotro, nu a redresat balonul, obligându-l să zvârle componente principale ale aparaturii nefuncţionale : Ridzi şi cea de suflet – Udrea.
    Până la marea şi spectaculoasa prăbuşire din noiembrie 2009, în luptă cu gravitaţia se va debarasa până şi de EBA, obligându-i pe cei din nacela PDL la stranii măsuri de conservare, până la negarea profetului mincinos.
    Adrian Năstase aşteaptă să-ţi recupereze cadavrul domnule Băsescu – hrană pentru câinii de pază ai justiţiei române şi nu numai. Sunt şi semne astrale în acest sens …

  39. 40 Nts iulie 28, 2009 la 9:10 am

    Comisia Udrea.

    Daca domnul Orban va fi presedintele comisiei, atunci, cu siguranta, el va lua exemplul pescarilor cu briza marii in sange ( cum ii place Duduiei), care trantesc cu forta caracatita de stanci numai ca sa o faca mai frageda…la degustare.

    🙂

  40. 41 Nts iulie 28, 2009 la 9:29 am

    PS Pofta buna!

    Doamna Udrea era haioasa ab initio, dadea o pata de culoare in peisaj, intre timp s-a metamorfozat dupa chipul si asemanarea mentorului sau politic, care nu a facut altceva decat sa se foloseasca de ambitia doamnei de afirmare in scop si interes propriu.

    Prin simetrie, acelasi mecanism l-a folosit domnul Basescu si cu doamnele Ridzi, Anastase si compania.

    Numai ca orice medalie are si un revers, ce incepe sa fie vazut si simtit si la Cotroceni.

    Vom vedea unde se va ajunge, s-a deschis cutia Pandorei!

  41. 42 Alter Ego Blog iulie 28, 2009 la 9:37 am

    Toata lumea are dreptate in felul fiecaruia, dar cine are de castigat din aceasta ?!

  42. 43 Patruzeci si noua iulie 28, 2009 la 10:04 am

    Referitor la problemele actuale ale stangii. Tin sa va reamintesc discursul lui Wouter Boss de anul trecut. Oare cati social-democrati l-au auzit 🙂

    http://www.scribd.com/doc/17736638/Wouter-Bos-Speech

    Numai bine

  43. 44 Larisa iulie 28, 2009 la 11:20 am

    Va multumesc pentru raspuns.
    Ar fi frumos daca ati promova femei in structura dvs politica intr-un alt mod decat a facut-o actualul presedinte.
    Intre idea de promovare pe criterii de competenta si aceea de impunere a unui numar de 1/3 este o mica contradictie. Desigur carisma dvs ma face sa zambesc si sa trec peste acest amanunt.

  44. 45 nastase iulie 28, 2009 la 11:26 am

    Larisa,

    Cercul vicios trebuie rupt undeva. Cand vrei sa propui femei in diferite posturi ti se spune ca nu au experienta. Daca nu sunt pe posturi, nu au cum sa castige experienta. De aceea, am solicitat colegilor sa incepem cu aceasta treime de locuri alocate femeilor.
    La fel, am procedat si cu locurile pentru tineri.

  45. 46 stan iulie 28, 2009 la 11:44 am

    nu mor de dragul social-democratiei. cand vezi milionari in euro plangand la tv de dragul saracilor te apuca rasul. pe mine ce ma doare este intrebarea : cum dracu ati reusit sa faceti un guvern atat de prost si cat il mai tineti in functie ?
    am ajuns sa-mi para rau ca nu am emigrat. Rusine voua politicienilor de varf, ajunsi marionetele unui pirat chior si betiv

  46. 47 Larisa iulie 28, 2009 la 12:20 pm

    Mai exista si femeile din mediul privat care au suficienta experienta si care nu au nevoie sa fie pe „posturi” pentru a fi competente.

    Singurul lucru de care au nevoie este ca un politician de varf sa se uite in jurul sau si sa nu aleaga doar cravatele.

    Desigur daca spuneti ca s-au alocat o treime din locuri femeilor sunt convinsa ca asa a si fost.

    Eu as fi vrut insa sa va sugerez faptul ca PSD-ul ar putea sa-si promoveze propria imagine despre ceea ce intelege ca fiind rolul femeii in politica si administratie.
    Desigur din cele 1/3 se puteau gasi o multime de femei destepte si carismatice.

    Si la urma urmelor cine va spunea ca nu au experinta?

  47. 48 Costin Tanasescu iulie 28, 2009 la 12:48 pm

    Imi pare foarte bine ca ati luat act de razboiul intern de la org. PSD Buzau si am vazut ca deja ati facut un prim pas: sa se organizeze alegeri anticipate. Problema este, ca aceasta organizatie sa nu pice pe mana noului baron local de Buzau -presedintele C.J.Buzau-Victor Mocanu, care se lauda ca ia dat bani lui Geoana si ca va fi sigur viitor presedinte al PSD Buzau!
    DACA ESTE ADEVARAT, MEMBRII CU ADEVARAT PESEDISTI, PREFERA SA RAMANA IN CONTINUARE LA SEFIA ORGANIZATIEI SENATORUL ION VASILE, PENTRU CA DE BINE DE RAU, ESTE CU ADEVARAT PESEDIST.
    Tin sa reamintesc tuturor, ca fam Mocanu, nu are nicio treaba cu PSD-ul, ei fiind de un an in acest partid, deci sunt niste traseisti!
    In timp ce ei se lafaie in milioane de euro, punand monopol pe banii publici, sute de membrii vechi PSD nu au nici macar un amarat de loc de munca.
    Clanul Mocanu s-a impus deja in tot judetul: doamna Mocanu este sefa ANAF Buzau, baiatul-Adrian Mocanu-deputat PSD, tatal-presedintele C.J.Buzau.
    Sper sa NU NE LASATI PE MANA LOR, pentru ca veti distruge una dintre cele mai puternice organizatii judetene pesediste din tara.
    ERA MULT MAI BINE DIZOLVAREA ORGANIZATIEI SI IMPUS UN PRESEDINTE NEUTRU, DIN ALT JUDET, PANA DUPA ALEGERILE PREZIDENTIALE.
    Curespect, Costin Tanasescu

  48. 49 i.nicolae iulie 28, 2009 la 1:20 pm

    @
    Sibilla
    OK.Dar stiti cati pensionari avem pe caz de boala ,si ei n-au nimic {adica sunt sanatosi tun }.Examinarea medicala sa se faca undeva in alta parte pentru ca la noi se poate cumpara orice .
    Toate cele bune.

  49. 50 Larisa iulie 28, 2009 la 1:57 pm

    @ Augustin,

    Nu am invatat in scoala nici macar origami… au aparut calculatoarele prea repede si am inceput sa ma exprim in mediul online.
    Daca vrei sa citesti din maretele mele elucubratii ma gasesti aici:
    http://nordiclarisa.wordpress.com/2007/12/20/5-zile-pana-la-craciun/

    Tot acolo poti sa ma si injuri.

  50. 51 Larisa iulie 28, 2009 la 2:15 pm

    @ blogideologic

    Ma bucur ca iti place ideea „zilelor sarmalutelor” .Ma gandeam ca aceasta ar putea fi promovata si de catre mediul privat. Ar fi necesara doar o firma de project management care sa coordoneze un astfel de proiect de o astfel de amploare si de un sponsor. Ar mai trebui identificat
    profitul sponsorului. Desigur statul ar fi cea mai buna alegere ca si sponsor…

  51. 52 Larisa iulie 28, 2009 la 2:21 pm

    http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/861074/Comunistii-au-transformat-Chisinaul-in-Orasul-Fricii/

    Maine sunt alegerile in Chisinau iar puterea comunista se etaleaza cu mitralierele fortelor de ordine.

    REVOLTATOR!

  52. 53 Elena Constantin iulie 28, 2009 la 2:40 pm

    Sunt si voi ramane de stanga, precizare de la bun inceput :)… dar nu neaparat un membru psd convins. Un partid mult prea mare, cu mult prea multe probleme, culmea, din ce in ce mai prezente si la nivelul tineretului. Nu voi lua niciodata apararea lui Ridzi. Cunoscand Valea Jiului, ajungi sa cunosti si tipologia celui care reuseste acolo. Din pacate, Ridzi nu e un caz singular, iar aici ma refer strict la profilul tanarului politician, indiferent de culoarea politica. Mare parte din vina revine seniorilor din partide. Nu exista o evolutie clara a valorilor, o promovare a indivizilor care promit, ci doar a celor cu bani. In consecinta, tinerii sunt invatati intr-un mod rapid cum sa faca bani pentru a promova. Pacat. O generatie tanara, dar cu boli batrane.

  53. 55 GINETTA iulie 28, 2009 la 3:24 pm

    @MIHNEA GEORGESCU Exact asa vad si eu anul 2010! Trebuie doar sa spun ca mai vad un personaj,care,cu o sticla de whisky in buzunar umbla pe la toate televiziunile pentru a povesti cum l-au invins pe el mogulii de presa,coruptii sistemului ticalosit in frunte cu Adrian Nastase si cine stie ce alte minciuni pe care le va mai debita intre timp. PS. Asta daca nu se afla cu prietenul sau Daniel Morar undeva ,pitit,si ferit de canicula din ultima vreme.

  54. 56 ccw iulie 28, 2009 la 4:07 pm

    Golăniile de la TelDrum SA, paşaport spre puşcărie pentru clanul lui Dragnea
    Jaf şi corupţie cu metode PSD
    Golăniile de la TelDrum SA, paşaport spre puşcărie pentru clanul lui Dragnea
    Aşa cum am promis, la îndemnul lui Dragnea, ne apucăm şi noi să asfaltăm. Şi vom începe prin a-i asfalta drumul spre puşcărie lui şi clanurilor din jurul său dezvăluind pe larg cum este devalizat bugetul public cu ajutorul puşculiţei Tel Drum, afacere patronată din umbră de cel mai rapace baron local pe care l-a dat PSD până acum. Privatizată pe sub mână în mandatul 2000-2004, Tel Drum este una dintre cele mai mari sugative de bani publici, figurând pe locul 5 în topul firmelor care au făcut afaceri cu statul în perioada 2007-2008, top realizat de Ziarul Financiar. Reţeta după care este devalizat bugetul este extrem de simplă. Tel Drum primeşte contracte grase de la Consiliul Judeţean Teleorman patronat de Liviu Dragnea şi execută lucrări de proastă calitate umflându-şi profiturile cu pompa. Banii sunt drenaţi apoi din Tel Drum spre buzunarele lui Dragnea prin diverse metode, care mai de care mai ingenioase. Când Dragnea promite teleormănenilor drumuri de calitate, de fapt îi fură cu amândouă mâinile. Cu o mână le fură voturile ameţindu-i cu promisiuni tâmpite, iar cu cealaltă le fură banii, plătind din buget cu sume infernale lucrări de proastă calitate executate de ochii lumii.
    Deschiderea înseamnă
    un tun de 4,9 milioane de euro
    bani proveniţi din proiecte Sapard pe care Tel Drum îi umflă în perioada 2003-2004. La contrapartidă, firma lui Dragnea a modernizat mai multe drumuri comunale, câştigând în paralel şi licitaţii derulate cu fonduri provenite exclusiv din bugetele locale ale judeţului. Astfel, 9 miliarde de lei au fost încasaţi numai pentru consolidarea sistemului rutier Roşiorii de Vede-Balta Sărată, drum despre care presa locală a scris că nu a fost modernizat în realitate niciodată. Alte circa 8 miliarde le-a încasat TeL Drum numai din lucrări de reparaţii drumuri executate pentru primăriile din Dobroteşti şi Mîrzănesti. La aceste sume se mai adaugă o pleaşcă de 39 de miliarde de lei reprezentând bani alocaţi de Consiliul Judeţean Teleorman în iarna anului 2003 pentru dezăpezire. În anul 2004, Tel Drum încasează din contracte oferite pe tavă de Dragnea peste 200 de miliarde de lei, bani adjudecaţi în urma unor licitaţii deschise fără anunţuri publice, pentru diverse tipuri de lucrări de reparaţii şi întreţinere de drumuri. În 2005, inundaţiile bagă în conturile firmei lui Dragnea alte 260 de miliarde de lei, pentru lucrări atribuite fără licitaţii. În 2006, CJT mai pompează alte 171 de miliarde pentru ca în 2007 suma pe care Dragnea şi-o virează la Tel Drum să atingă valoarea record de 739 de miliarde! Ce lucrări s-au executat din aceşti bani vede toată lumea, Teleormanul fiind, probabil, judeţul cu cea mai proastă infrastructură din România. Interesant de precizat este faptul că Dragnea, în calitate de membru al echipei PSD care a negociat cu PNL susţinerea parlamentară a guvernul Tăriceanu, şi-a tras bani cu vagonul. Astfel, numai în 2005, din 247 de miliarde alocate la nivel naţional de guvern pentru combaterea efectelor inundaţiilor, 196 de miliarde au intrat direct în conturile Tel Drum. Mai mult, H.G. nr. 904 din 11 august 2008 a fost elaborată astfel încât încredinţarea lucrărilor să se facă prin negociere cu o singură sursă, dacă sursa respectivă avea capacitatea tehnică de a realiza respectivele lucrări. Şi cum Tel Drum avea celebrul tren reciclator, tot bănetul plecat din pixul lui Tăriceanu a ajuns fix în conturile lui Dragnea fără licitaţii. Şantaj, mită, golănie? Da, şi iată de ce. În primul rând că în Teleorman nu au existat cazuri de drumuri impracticabile sau localităţi izolate. În al doilea rând, toate lucrările cu caracter aşa zis urgent au însemnat de fapt reprofilare şi sporire capacitate portantă a uliţelor comunale. Mai pe româneşte spus, drumurile din 16 localităţi au fost pur şi simplu pietruite şi nimic mai mult. De aici ar trebui să înceapă drumul spre puşcărie al lui Dragnea şi al celor din guvern care au girat acest furt din bani publici la drumul mare!

    Că Tel Drum şi-a bătut joc
    de bănetul public încasat o demonstrează din plin evoluţia financiară a societăţii. De la an la an cifra de afaceri a companiei lui Liviu Dragnea creşte, cum cresc şi profiturile rezultate exclusiv din lucrări plătite din bani publici. În 2001, când Tel Drum aparţinea CJT, societatea a realizat o cifră de afaceri de 48 de miliarde şi un profit net de 2,5 miliarde. Cu toate că firma nu produce găuri, Dragnea o vinde în 2002 unui interpus de-al său. Marian Fişcuci devine proprietar scriptic al Tel Drum pentru suma modică de 4 miliarde de lei. În acel an, Tel Drum realizează o cifră de afaceri de 105 miliarde de lei şi un profit de 6,3 miliarde de lei. Performanţa este posibilă pentru că toţi banii din bugetul judeţului sunt direcţionaţi către lucrări de reabilitare a drumurilor. În 2003, cifra de afaceri a Tel Drum se triplează, ajungând la 337 de miliarde de lei, în vreme ce profitul urcă la 66 de miliarde. Această din urmă cifră trădează faptul că deşi a avut lucrări multe, cheltuielile Tel Drum au fost minime, ceea ce denotă calitatea proastă a lucrărilor. Ultimul an de guvernare PSD, respectiv 2004, este de departe anul cel mai bun pentru Dragnea. Tel Drum realizează o cifră de afaceri de 691 de miliarde şi un profit de 161 de miliarde de lei!!! În 2005 firma se divizează în 5 puncte de lucru, realizând o cifră de afaceri de 265 de milioane şi un profit de 45 de miliarde. Anul următor cifra de afaceri urcă ameţitor spre 690 de miliarde iar profitul revine la fatidica cifră de 160 de miliarde. Pentru 2007 estimările depăşesc 1000 de miliarde cifră de afaceri. Ce rezultă din această succintă prezentare? Că Tel Drum este o adevărată mină de aur. Ei, bine, în ciuda profitabilităţii excepţionale a firmei, Fişcuci se decide să vândă acţiunile şi să cedeze controlul. Adică nu Fişcuci, ci Dragnea, adevăratul proprietar. O scurtă privire prin acţionariatul companiei ne edifică total cu privire la identitatea adevăratului jupân de la Tel Drum.

    Consiliul Judeţean intră şi iese
    din Tel Drum
    cum vor muşchii lui Dragnea. Aceasta este prima concluzie de natură penală care se desprinde din simpla lectură a istoricului firmei Tel Drum, aşa cum apare el la Registrul Comerţului. La data de 25 aprilie 2002, Consiliul Judeţean iese din firmă după ce acţiunile sunt cumpărate de Marian Fişcuci pentru suma ridicolă de 4 miliarde de lei. După numai 4 luni, în august 2002, Consiliul Judeţean reintră ca acţionar la Tel Drum, dobândind prin cumpărare un procent de 0,8% din acţiuni. Pentru ca acest lucru să fie posibil era necesară existenţa unei hotărâri a consiliului judeţean, document care nu există. Şi mai ciudat, după numai 3 luni CJT renunţă la acţiuni, care sunt cumpărate de Fişcuci. Abuzul în serviciu comis de Dragnea este evident, manevrele cu acţiuni Tel Drum fiind ilegale în lipsa unei hotărâri a plenului consiliului. Mai mult, Fişcuci îşi dă pe faţă calitatea de marionetă în ianuarie 2006, când se retrage din poziţia de acţionar majoritar al societăţii şi cedează 88% din acţiuni unor anonimi. Este vorba despre Gheorghieşi Mugurel Sorin, din Buzău şi Dobrescu Liviu Lucian, din Brăila. Cei doi investitori anonimi sunt scoşi din joben şi plantaţi acţionari într-o firmă a cărei valoare de piaţă depăşeşte câteva sute de milioane de euro. De precizat că cei doi nu sunt proprietari de firme sau oameni de afaceri. Dacă coroborăm această informaţie cu faptul că nimeni nu ar vinde o firmă de talia Tel Drum care produce peste 4 milioane de euro profit net pe an, este evident că tranzacţia dintre Fişcuci şi cei doi investitori este simulată şi că nu Fişcuci este proprietarul Tel Drum. Chestiunea sare în ochi dacă urmărim circuitele financiare şi afacerile Tel Drum, la capătul cărora îl regăsim pe baronul Liviu Dragnea, sub diverse forme.

    Manevrele lui Dragnea sunt previzibile
    în raport cu bănetul din conturile Tel Drum. Pentru a masca drenarea unor fonduri din bidonul lui Fişcuci în bidonul său personal reprezentat de Hotel Turris SA, baronul o pune de o inginerie financiară de doi bani. Prin cererea de menţiuni numărul 31536 din data de 10 august 2005, Tel Drum închiriază de la Hotel Turris SA restaurantul. Adică, firma de asfalt îşi trage cârciumă, că nu se putea altfel, în vreme ce hotelul lui Dragnea rămâne fără restaurant. De fapt în spatele acestei manevre se ascunde un transfer de bani dinspre Tel Drum spre Hotel Turris. Că firma de familie a lui Dragnea îşi trece în obiectul de activitate închirierea şi subînchirierea spaţiilor proprii sau închiriate abia în 2007, asta este altă treabă. Odată ajuns în conturile Hotel Turris SA, bănetul este dirijat spre buzunarul lui Dragnea printr-o altă inginierie de doi lei. La data de 22 mai 2007, Hotel Turris SA închiriază de la Dragnea două spaţii comerciale. Unul este Hanul Diligenţei, din Turnu Măgurele, construcţie în care n-a mai călcat nimeni de ani de zile. Cel de-al doilea este un spaţiu comercial situat în acelaşi oraş, în care este declarat un magazin de carne şi produse din carne. De fapt, în baza acestor contracte, Dragnea îşi încasează liniştit dividendele de la Tel Drum. Iar ca lucrurile să fie şi mai clare, într-unul din numerele viitoare vom devoala modul în care Tel Drum a plătit la ordinul lui Dragnea o roabă de bani în contul achiziţionării unui ziar care-l pocnea la ficaţi pe micul baron PSD. Numai că baronul şi-a luat o ţeapă cât casa, cumpărând de fapt o firmă chioară. Plata făcută arată fără nici un dubiu legătura ombilicală dintre Dragnea şi Tel Drum.

  55. 57 Ioan iulie 28, 2009 la 5:53 pm

    @ Violet

    Da, va multumesc. Am revazut acum filmuletul; m-am edificat. Si eu sper ca reprezentarea noastra dupa urmatorul scrutin sa fi alta. Dar, pentru asta, prezenta noastra la vot trebuie sa fie mai mare de 60%. Revenind, cred ca pana acum cel mai bun portret al „omului” a fost facut de Ion Iliescu. Va multumesc. Cu bine.

  56. 58 Ioan iulie 28, 2009 la 6:35 pm

    @ blogideologic

    Cunosc bine personajul, cum la fel de bine cred ca il cunosteti si dv dar, dintr-o alta perspectiva. Eu, in schimb, nu sunt umanist. De aceea cred ca opinia dv despre ins este mult mai aproape de adevar. Si eu va multumesc.

  57. 59 Draghi Puterity iulie 28, 2009 la 6:41 pm

    Despre „esentza portocalie” niste consideratzii care ar trebui sa ne tulbure, cel putin…

  58. 60 nordiclarisa iulie 28, 2009 la 7:40 pm

    @nastase

    Va rog sa cititi si ultimul meu articol de pe blog

    http://nordiclarisa.wordpress.com/2009/07/28/invitatie-poem/

  59. 61 gigi iulie 28, 2009 la 8:41 pm

    @ccw,
    Sper sa pot citi pe acest blog promisele „numere viitoare”.
    Pana acum,pasionant…Si trist…

  60. 62 Augustin iulie 29, 2009 la 5:04 pm

    @ Draghi Puterity
    Privitor la „esenta portocalie” (spre maronie!), am postat acolo un punct de vedere. Poate vei avea curiozitatea sa-l citesti, asa cum eu am curiozitatea sa-ti stiu parerea.

  61. 63 Shadow iulie 29, 2009 la 8:47 pm

    >Shadow, din cate stiu eu, conducerea PS francez a fost decisa relativ >recent in favoarea doamnei Aubry. Drept urmare, a existat o incredere in >capacitatea sa politica si manageriala. Intrebarea mea este ce anume, in >afara de vizibilitate, se poate castiga prin critica propriului partid?

    Dle Nastase,
    Alegerile pt conducerea PS s-au facut in plina lupta Royal, Aubry(calitate ioc, idei putine si fixe, lipsa de flexibilitate). Glasul celorlalti „militanti” (cum zic francezii) nu se auzea. Teoretic criticarea propriului partid poate aduce IDEI acelui partid. IDEI pe care ELEFANTII ajunsi la sefia partidului nu le au. Partidul socialist francez traieste inca in trecut in perioada lui Mitterand, nu are idei, nu vine cu solutii, lasa complet libera „stanga” care ar putea echilibra dreapta mult mai bine organizata. Si stiti cine va castiga? Extrema stanga.

    Apropos eu nu sunt deloc de stanga ci de dreapta.

  62. 64 Alex iulie 30, 2009 la 1:23 pm

    Larisa:
    Opozitia democratica a castigat alegerile din Basarabia: 53 de mandate la 48 cat au comunistii:
    http://www.rgnpress.ro/Politic/Opozitia-democratica-a-castigat-alegerile-din-Basarabia-53-de-mandate-la-48-cat-au-comunistii.html

    Basarabenii din occident care au putut vota, au votat masiv impotriva comunistilor
    http://www.rgnpress.ro/Analize/Interviuri/Basarabenii-din-occident-care-au-putut-vota-au-votat-masiv-impotriva-comunistilor.html

    Si
    Trupele ruse care ar trebui sa-l « extraga » de dicatorul comunist de la Chisinau in prealarma
    Basarabenii din occident care au putut vota, au votat masiv impotriva comunistilor
    http://www.rgnpress.ro/Politic/Trupele-ruse-care-ar-trebui-sa-l-extraga-de-dicatorul-comunist-de-la-Chisinau-in-prealarma.html#Scene_1

  63. 65 Alex iulie 30, 2009 la 2:42 pm

    @ AN

    Gresiti intr-un punct: dreapta europeana nu s-a purtat urat cu romanii. Va rog frumos sa faceti un sondaj in randul imigrantilor romani din UE(Spania, Italia, Belgia, Franta, Belgia, Tarile Nordice samd) si vedeti cati au incredere in dreapta, cati in stanga. Pe categorii profesionale, de varsta etc.

    In al doilea rand, urlu de un an de zile pe o tema: dreapta se concentreaza profesionist pe categorii variate de persoane, nu pe mase largi precum stanga. Stanga a ramas incremenita in categoriile socio-profesionale din anii ’80 si nu pare sa fi realizat impactul tehnologiei asupra mentalului colectiv. In speta, modul de gandire al tinerilor, modalitatile de a face bani, de a comunica. Tinerii din familii modeste au prin intermediul internetului o gama larga de oportunitati pentru a face afaceri, cariera, dar si pentru imbunatatirea culturii generale, lucru care a generat o mentalitate individualista -in sensul increderii in fortele proprii, corelativ cu scaderea puternica a increderii in stat, autoritati publice si grupuri profesionale.
    Modul individualist de gandire si de actiune nu exclude solidaritatea, caritatea, ci doar credinta in statul providential care iti rezolva toate problemele (in Romania, guvernarea PSD, desi mai buna si mai eficienta fara nici o discutie comparativ cu toate celelalte guvernari, de stanga sau de dreapta, n-a rezolvat problema a sute de mii, chiar milioane de romani educati, cu spirit civic, care s-au stabilit definitiv in UE, SUA, Canada, conducand la depopularea tarii. Putem conchide ca in perioada 1997 – 2008, Romania a fost golita de tot ceea ce avea mai valoros: populatia educata, informata, cu capacitate de munca si calificare. De la olimpici internationali pana la familii cu copii si persoane de 50 de ani care nu si-au mai gasit un job la firme, intreprinderi, de stanga sau de dreapta. Iar migratia continua.

  64. 66 blogideologic iulie 31, 2009 la 12:01 pm

    @ Alex
    Bună analiza din iulie 30, 2009 la 2:42 pm

  65. 67 Draghi Puterity iulie 31, 2009 la 1:22 pm

    @Alex

    Nu am date statistice, dar subiectiv as spune ca la nivelul elitei romanesti migratia a scazut intre 2000-2004. In aceasta perioada multi dintre cei emigrati si-au pus serios problema de a reveni si ramane in tzara.

    Legat de preferintza diasporei romanesti pentru dreapta, eu as explica-o asa: intr-o lume noua, straina si necunoscuta, exista o anumita nevoie de ordine, de predictibilitate, in extrem chiar de autoritarism, in paralel cu dorintza de a se realiza rapid pornind de la zero. Aceste deziderate sunt, aparent, mai greu de realizat intr-un sistem solidar in care unele resurse sunt redirectionate spre clasele defavorizate. Avem de a face cu un aspect, foarte subiectiv. Datorita diferentei absolute in nivelul de trai si civilizatie fata de Romania, multi dintre diasporeni cred ca au ajuns sa faca parte din clasele superioare ale societatii tarilor in care au emigrat. Ori aceste clase sunt reprezentate traditional de marile partide populare de dreapta. Desigur, de cele mai multe ori nu e chiar asa, ei se inseala, dat fiind handicapul cu care au pornit si cel de limba ei sunt de regula mai jos in ierarhia sociala decat cred. Dar cum perceptia e realitate…


Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!