Asa am fost tentat sa comentez afirmatiile lui Basescu de ieri. Sau sa spun, simplu, ca a fost un discurs golanesc. M-au sunat ieri, multi ziaristi pentru comentarii. Nu am dorit insa sa intru in scenariul celui care ar trebui sa se ocupe, de fapt, de conducerea Romaniei dar care a dorit, in realitate, sa schimbe agenda zilei, dandu-i o noua diectie. Am preferat un raspuns serios. Nu pentru Basescu. El, oricum, nu intelege asa ceva. Ci pentru romanii care vor merge, din nou, la vot, in toamna si care trebuie sa inteleaga riscul ca Romania sa mai ramana cinci ani sub conducerea unui personaj care actioneaza iresponsabil.
Dupa 5 ani de presedintie, in care a avut guvernul pe care si l-a dorit, a numit premierul precum si toti ministrii justitiei din acest timp, a avut procurorii pe care i-a vrut, anchetatorii si judecatorii pe care i-a vrut, si-a pus sef la DNA si la Parchet pe cine a vrut, la fel la serviciile secrete, in care a numit ministrii cei mai importanti si in care a dominat tot ce inseamna zona de putere din Romania, Traian Basescu vine acum public si spune ca vinovat sunt eu pentru ceea ce se intampla cu justitia din Romania.
Au trecut 5 ani. Eu sunt in opozitie, iar el e la putere. Si tot eu sunt de vina?
Traian Basescu este cel care a incercat, in acesti ani sa fie barbat. Eventual barbat de stat. Pe mine nu m-a impresionat. Poate le-a impresionat pe colegele sale carora a incercat azi sa le faca o favoare. Insa, Traian Basescu nu mai reuseste de mult timp sa schimbe agenda publica. Si, in loc sa vorbeasca despre ce se intampla in jurul sau (amintesc doar trei stiri de ieri: dorinta de infiintare a comisiei de ancheta in cazul Udrea, urmarirea penala a dnei Ridzi si anchetarea de catre ANI a noului ministru, Placinta), era evidenta nevoia de o diversiune. Asta a facut cel care mai este, sper doar pentru cateva luni, presedintelele Romaniei.. De 12 ori a rostit numele meu intr-un discurs referitor la raportul de tara, desi Comisia Europeana nu ma acuza de nimic. In schimb, in toata aceasta perioada, presedintele nu a rostit practic deloc numele doamnei Ridzi, nici macar atunci cand a investit noul ministru.
In ce priveste dosarele mele, eu revin cu aceleasi precizari pe care le-am tot facut. Nu m-am ascuns niciodata de justitie. „Dosarul” referitor la campania electorala e deja in instanta. „Dosarul” 68/P/2008, dupa avizul Parlamentului, e la Tulus si Morar, la DNA.” Dosarul” 227/P/2006 e tot acolo, la procurorii lui Basescu, avand, amandoua, cuvant de ordine sa fie trimise in instanta in toamna, in timpul campaniei prezidentiale. Iar al patrulea „dosar”,114/P/2007, a fost votat, in august, anul trecut, in Parlament, respingandu-se, in baza Constitutiei, solicitarea procurorului general. Acest „dosar”, tocmai pentru ca a fost respins, a dus la o intreaga mobilizare de forte. Basescu a instigat sa se incalce Constitutia si a cerut, repetat, ca votul, in cazul meu, sa fie reluat, in ciuda tuturor incalcarilor de lege, de Constitutie si de bun-simt pe care o astfel de reluare a votului le-ar antrena. Doar un idiot ar mai putea spune acum ca acest „dosar” este „blocat” in Parlament. Acest „dosar”, dupa votul Parlamentului, nu mai exista. S-a incercat un nou abuz politic, cerandu-se aplicarea retroactiva a unei decizii a Curtii Constitutionale, desi Constitutia stabileste explicit ca aceste decizii nu se aplica decat PENTRU VIITOR. Cei de la Comisia europeana au inteles ca este vorba de un abuz. Nu mai repet ca dosarele mele sunt politice – de aceea am pus si ghililimele -, fiind intocmite la comanda lui Basescu (tineti minte ca, intr-un caz, cel cu campania electorala, au fost propusi in rechizitoriu, la instanta, peste 900 de martori, ceea ce arata clar ca scopul nu e „justitia”, ci spectacolul de imagine).
Toate aceste detalii sunt cunoscute acum la Comisia Europeana. Tocmai de aceea, nu exista referiri la mine in ceea ce Comisia a publicat miercuri. Comisia nu a vrut sa fie complice cu Basescu in campania electorala. De aceea, Traian Basescu a spus, in direct, ceea ce ar fi vrut EL sa scrie in raportul de tara, indiferent de ceea ce ar trebui sa fie interesul national. In raport nu exista nici un repros la adresa mea cu privire la blocarea justitiei. Dimpotriva, se fac referiri la imixtiuni in justitie, dar acestea nu cred ca pot fi facute de un simplu deputat, ci poate de cel care chiar conduce, cu o mana care a inceput sa cam tremure, sistemul.
Daca citim atent raportul de tara, vedem ca acolo se acuza imixtiunile puterii in actul de justitie. In Romania de azi, Traian Basescu este puterea, nu eu. Eu sunt in opozitie. Indiferent de ce crede Basescu.
Eu nu ma ascund de justitie. Am deja un dosar in instanta. Nu ma feresc nici de procurorii DNA, desi stiu care este misiunea lor. TRAIAN BASESCU, IN SCHIMB, SE FERESTE DE PROCURORI, IN DOSARUL FLOTA, DE ANI DE ZILE, ASCUNZANDU-SE IN SPATELE UNEI IMUNITATI ABSOLUTE. De fapt, ca sa spunem lucrurilor pe nume, la ce asistam? La incercarea unui presedinte de a acoperi scadalurile din jurul sau si al familiei sale cu tinte false. Asistam la un joc, repetat la nesfarsit, in toti acesti ani, de catre cel care a ajuns presedinte al Romaniei, in 2004, printr-o imensa frauda morala si care, de atunci, face de ras,in permanenta, Romania in exterior, generand, in interior, doar haos, razbunari si dezbinare.
Cat timp a fost primar, a justificat ca nu a facut nimic pentru ca l-am blocat eu. La al doilea mandat de primar, a spus ca vrea mai mult, pentru ca nu poate face nimic din cauza mea. Acum e presedinte, de cinci ani de zile, si tot eu sunt – se pare – cauza pentru care el nu face nimic. Criza economica nu o poate rezolva din cauza lui Tariceanu. Criza Ridzi nu este in raspunderea sa, ci in cea a presei, pentru ca el nu se ocupa de „chestiuni minore”. Dar, in aceasta tara, tot mai saraca si mai izolata, Traian Basescu mai are, de fapt, vreo treaba?
PS Exista oare vreo legatura intre Traian Basescu si interesul national, la care se refera atat de des? Eu nu am gasit, pana acum, niciuna. Probabil confunda interesul tarii cu meschinele sale interese personale.
Gandirea Lui Basescu
24/07/2009
Asa au crezut de cuviinta realizatorii TV de la postul Realitatea, sa intituleze conferinta de presa de ieri a asimetricului, conferinta precedata de un discurs ce s-a dorit fulminant-incriminatoriu.
Surpriza, insa!
In loc de Gandirea lui Basescu, am avut parte de jelaniile, frustrarile si nerealizarile personale ale personajului respectiv, din plan politic si social, din perioada basista a Romaniei post-decembriste, personaj care a gasit peste tot responsabili si vinovati mai putin (ca de obicei), pe sine.
Asa ca, in timp ce PSD-ul a incasat cam 80% din acuzele prezidentiale, presei si clasei politice le-au revenit diferenta de circa 20% din tirada-litanie a presedintelui.
Din procentul de 80% destinat PSD-ului, 79,9 % au fost adjudecate fara drept de apel de leit-motivul obsesiv Adrian Nastase, declarat fara nicio retinere de iubitul nostru prezidel inamicul public n0.1 al tarii, cauza tuturor relelor si neimplinirilor neamului mioritic, motiv pentru care tovarasul presedinte i-a adresat un mesaj personal plin de patetism, dar si de incredere in puterea acestuia de a-si dovedi nevinovatia, de a se da prins de oamenii lui Morar.
Tov. presedinte nu s-a sfiit sa aduca drept argument in actul de capitulare a lui Adrian Nastase, barbatia acestuia, uitand insa ca pana a scapa de rigorile legii, prin alegerea sa ca presedinte al Romaniei, domnia sa se dadea persecutat si hartuit politic in Dosarul Flota, motiv pentru care s-a dat mascat la teren si a declarat public faptul ca nu se va mai prezenta niciodata in fata organelor de cercetare penala.
Adrian Nastase are insa (in viziuna sa) obligatia de a se lasa legat de potera lui Morar, pentru salvarea neamului romanesc de la o iminenta sucombare nationala, datorata actelor “penale” comise de acesta.
In discursul sau “fulminant si plin de intelepciune politica”, tov. presedinte nu si-a uitat nici adversarul politic direct in lupta pentru presedentie, respectiv d-l Mircea Geoana pe care, dupa ce l-a investit cu calitatea de presedinte de CAP peste bostanaria din Dabuleni, l-a tinut raspunzator in calitate de presedinte al Senatului Romaniei, pentru nerealizarile sale politice de sef al statului.
Asimetricu’ ne-a amintit apoi ca singurele sale “proiecte” (in afara de circul si tambalaul zilnic) care ar fi putut fi socotite drept realizari personale in cei mai bine de patru ani de zile de cand ne pastoreste, si anume adoptarea codurilor si reforma visata de el in invatamant, au esuat in mod lamentabil, motiv de aratat cu degetul spre clasa politica.
Presa si-a luat si ea portia de capete in gura si suturi in fund, cu un accent deosebit pe cazul Mazare, caz in care tov. presedinte a stabilit ca, noroc cu presa internationala care a aratat romanilor adevarata mizerie a gestului leguminosului, altfel, din partea presei romane, muta de admiratie fata de prestatia susnumitului, boboru’ ar fi aplaudat si acum pasul de gasca al teribilistului de Constanta si al ordonantei acestuia.
Un loc aparte in economia discursului a fost ocupat de incercarile mai mult decat penibile de a-si scoate odrasla buzat-siliconata cu obrazul curat din ecuatia Ridzi-ban public-campanie electorala EBA.
La intrebarile jurnalistilor s-a descurcat asa s’asa, nici prea-prea nici foarte-foarte, dovedind din nou o lipsa totala de acces la informatie in ceea ce priveste matrapazlcurile ispravnicesei amazoane si bicicliste de la tursim, care sponsorizeaza din ban public deplasarile si “sejururile” ziaristilor, cu scopul vadit de a-si promova propria imagine.
Si pentru ca reteta noului numar de circ sa fie completa, iar spectatorii sa nu-i dea din nou cu Huo!, bomboana de pe coliva a fost reprezentat de scoaterea la interval a consilierului prezidential Turcan, care printr-un comunicat, a urechiat postul TV Realitatea pe motiv de prezentare tendentioasa de imagini EBA bot in bot cu Ridzi, profund marcate de evolutia pe scena de 75.000 de Euro a trupei “Voltaj”, trupa aflata in relatii de stransa prietenie cu EBA.
Sa ne traiesti Basescule, ca iar ne-ai luat de tampiti!i
http://exasperat.wordpress.com/
Raspunsul e bun si inclin sa cred ca ceea ce spuneti e adevarat. Totusi, impresia ca fugiti de justitie ramane. Pentru noi, cei care nu avem cunostinte de drept, un verdict in instanta in favoarea dumneavoastra ar fi mai clar.
Băsescu are dreptate – SUNTEŢI CURAT CA O FLOARE DE CRIN. Heraldic, Fleur de Lys… (mă rog, ca „lacrima” parcă spune concitadinul meu… a lui Ovidiu, perhaps, perhaps…)
@Adrian Nastase
Ati vazut comportamentul Monicai Ridzi? Toata lumea ii spunea sa demisioneze, dar ea nu intelegea sa asculte.
Monica Ridzi a rezistat peste limita admisibila. A sperat in oboseala acuzatorilor. Ori, acuzatorii nu obosesc si nu cedeaza niciodata. Desigur exista diversiuni care mai acorda cate un respiro acuzatului, apoi invinuirile revin.
Nu prea sunt indreptatit sa discut despre celebrele dosare Nastase. Dar imi pot permite sa discut despre comportamentul public al domnului Nastase.
Cred ca domnia sa a aplicat cea mai gresita strategie. Afurisitele astea de dosare vor fi actuale iarasi si iarasi pana la sfarsitul vietii sale.
Asa cum domnia sa nu ezita sa pomeneasca de dosarul Flota, ori de cate ori are ocazia, tot asa adversarii sai vor actualiza dosarul sau.
Domnul Nastase este suficient de matur ca sa stie ca atunci cand cel mai bun prieten (daca are asa ceva) i se uita in ochi, se gandeste si la dosar.
Tergiversarea prin Parlament a fost si este cea mai paguboasa strategie. Se justifica intr-un singur caz: domnia sa se considera vinovat si se asteapta la o condamnare sigura.
Domnia sa este om matur si n-are nevoie de sfaturile mele. Are o armata de consilieri si avocati. Dar, toti sunt interesati si ii spun ceeace ar vrea sa auda. La fel procedeaza si majoritatea celor care frecventeaza aceest blog. Il imbata cu aroma tamaierilor.
Repet:strategia domniei sale este potrivita numai daca se simte vinovat. Cel putin asa se vede de dinafara cercului sau de adulatori ipocriti.
C-o fi Basescu, ca n-o fi Basescu cinstit, nu-l ajuta cu nimic pe Nastase.
Domnule prim-ministru, cred ca sunteti vinovat ! Dumneavoastra n-ati numit un ministru atat de competent ca Pogea, n-ati infiintat doua ministere inutile care sa va sponsorizeze ambitiile personale, l-ati ignorat pe marele filozof Liiceanu si pe prea-subtilul (pentru noi) Patapievici….
@Vlad
Nu e vorba de cunostintze de drept aici, ci de manipulare. Uite, chiar tu in mesajul tau spui de fapt, printre randuri: imi dau seama ca Basescu m-a manipulat insa ratiunea nu mi-e suficient de puternica pentru a contracara aceasta manipulare.
Nu stiu nici eu ce metode sa iti propun ca sa nu te mai lasi manipulat de Basescu. Manipularea are loc in primul rand la nivel emotional. Incearca sa iti stapanesti emotiile. Eventual incearca cand auzi un discurs a lui Basescu sa iti spui dupa fiecare fraza: MINTE! BASESCU MINTE! Intr-adevar o face bine, fara sa ii tresara nici un muschi de pe fatza, fara sa il tradeze mimica, dar totusi el MINTE! BASESCU MINTE! MINTE SI CAND SPUNE BUNA ZIUA. Sau cand iti udereaza „sa traiti bine!”…
Am trecut azi in revista o parte din blogosfera noastra pentru a incerca sa imi fac o parere despre cat a tinut manipularea lui Basescu la membrii acestei comunitati. Spre bucuria mea, vad ca nu a prea tinut. Multi au reusit sa scape de plasa in care incearca permanent sa ne prinda, ca un paianjen veninos, Basescu. Mi-a placut in mod deosebit aceasta postare.
Deci vezi Vlad, se poate…
Nastase sau Basescu
Domnule Nastase, ca om de marketing, am urmarit cu interes mediatizarea (excesiva) a „pacatelor” dvs. si, desi nu simpatizez su PSD, acest lucru m-a facut sa va citesc si sa studiez putin mai atent ce ati facut dvs. pentru Romania si recunosc ca mi-ati devenit simpatic. Nu e un cuvant simplu, e recunoasterea fata de un personat atat de hulit lately si de tarat prin tot felul de mocirle, care totusi tine capul sus si are puterea sa zambeasca si sa raspunda, ca un gentleman, unor acuze mai mult sau mai putin fondate. Spun mai mult sau mai putin, pentru ca sincer, nici eu, nici opinia publica, nu avem de unde sa stim adevarul adevarat. Niciodata. Suntem intoxicati de media si de „soparlele” repetate obsedant.
Eu cred sincer, domnule Nastase, citindu-va blogul, urmarind realizarile dvs ca ministru si prim ministru, ca sunteti in retragere. Ati renuntat la lupta. Si lasati, ma scuzati, un papagal, sa repete niste prostii. Sunteti mult mai inteligent de atat. Aveti o strategie? Va construiti revenirea? Sau pur si simplu sunteti prea scarbit si va concentrati pe alte directii?
Chiar daca este as, totusi ca om si ca profesionist, nu aveti voie sa lasati lucrurile sa continue. Serios. Trebuie sa-l opriti. Sa-l opriti frumos, elegant, si sa-l demascati. Cu fapte si date repetate la fel de obsedant. Sau cu alte arme, dvs. le cunoasteti mai bine.
Va scriu acest mesaj sa va indemn, poate e o naivitate si o sa o luati ca atare, totusi va indemn sa va „curatati” imaginea. Pentru ca Romania merita mai mult de atat, noi toti meritam sa fim reprezentati de un gentleman.
Mult succes!
Domnule Nastase
Trebuie sa existe CEVA care sa rezolve „situatia”…nu se poate sa nu gasiti dvs. o solutie!
Vlad,
Un verdict dat de o instanta din Romania nu are absolut nici o valoare. Ai avut norocul sa nu ai de-a face cu justitia. Sincer iti spun ca nu cred sa existe vre-o institutie mai corupta si mai ticaloasa in Romania decat justitia. Auzeam pe cineva la televizor zilele trecute ca spunea, utilizand o teorie simplista, ca jumatate dintre cetateni sunt nemultumiti de justitie. Fals. O minoritate cotizanta cu relatii in mai multe structuri are multe procese pe care le castiga impotriva unor oameni obisnuiti si care cred propaganda ca in justitie s-ar face dreptate sau s-ar apara legea. Este exact invers. Cred ca peste 80% din cei care au avut de-a face cu „justitia” sunt nemultumiti, iar cei multumiti sunt cei care castiga intotdeauna procesele, mereu aceiasi. Litera sau spiritul legii sunt irelevante evident, pentru ca judecatorii sunt independenti, inclusiv fata de lege.
Harabula,
teoretic, asa este. Pentru mine, insa, perioada 2005-2008, in special anul 2006 a fost, pastrand proportiile, asemanatoare cu dorinta de justitie din perioada inchizitiei. Era nevoie, rapid, de un tap ispasitor, de un exemplu care sa valideze acuzatiile, ramase mincinoase altfel, ale lui TB, din campanie. Justitia era in perioada in care presedintele CSM-ului era sugerat de Basescu, procurorii sefi erau numiti pe baza unor interviuri individuale cu Monica Macovei, etc. Unii dintre cei care functionau in serviciile secrete voiau sa se „afirme”. Era o perioada in care si unii dintre colegii mei considerau ca strategiile individuale de supravietuire erau cele mai potrivite (au inceput, dar nu toti, sa inteleaga ca au gresit). Procurorii si judecatorii, intr-un stat politienesc, traiesc sub o mare presiune, fiind influentati de „comanda politica”. Ei functioneaza intr-un anumit context. Ca si noi. Principiile, de aceea, le raportam cu mai multa usurinta la cazuri teoretice decat la cazuri concrete. Pentru „dosare” politice, fabricate din ratiuni politice, este nevoie, in primul rand, de raspunsuri politice.
Este exact ce ne trebuia pe criza asta. Poate in vremuri mai bune ar fi fost amuzant sa urmaresti ( si sa contorizezi ) toate scaparile, inadvertentele si gafele facute ( asta ca sa folosesc niste eufemisme ), dar acum, chiar nu. Sper ca pana la toamna lucrurile sa fie clare si pentru restul 🙂
Regret enorm ca nu candidati. L-ati fi spulberat pe acest personaj sinistru. Dar cine stie…Poate ca veti candida..
Simplul anunt al candidaturii dumneavoastra si Basescu este definitiv in colaps.
Va doresc succes!
O tara plina de gunoaie, ce ajuta doar infractorii, si cei ce vor sa
devina ca ei . Mi-e scarba ca sunt roman si in acelasi timp mi-e
greata de tot ce este roman. Eu platesc taxe ca voi sa imi trimiteti
email-uri, astea sunt faptele voastre de aceea sunteti platiti? Marsi
la munca si incearca sa fii onest,cinstit cu tine mei omule ce ocupii
o functie in stat. Stiu ca poate ai terminat o scoala de doua parale
si poate ai bani , dar asta nu te face mai tare ca mine , esti ceea ce
lasi in urma , cu drag un orfan al romaniei cu r foarte mic. Zbye
Romanie frumoasa cu fiinte ce iti bat pamantul degeaba!
D+le Nastase,
Si eu am scris ceva pe marginea presidentului:
http://cezarpesclevei.wordpress.com/2009/07/23/romania-condusa-de-traian-basescu/
Nimic din ce a spus Basescu ieri nu a fost interesant. Nu cred ca e interesant nici pentru oricine altcineva decat daca ai o datorie de politician sau jurnalist sa indeplinesti ritul, sa nu se creada altceva, de a te lua de gat cu adversarul sau sa aplauzi sau daca esti jurnalist si trebuie sa iti faci norma si sa nu ratezi ce s-a intamplat pana la inchiderea editiei.
Basescu mai are totusi o popularitate remanenta, ca un star batran si rasuflat de teatru de revista care desi se repeta si devine din ce in ce mai vulgar ca sa stoarca inca un bilet, e totusi simpatizat de cei ce l-au iubit la tinerete. Nu faceti prea multa critica de teatru cu el, ca il legitimati. Incercati sa dislocati „framing”-ul personajului, astfel incat sa se vada cat de ridicol e si cat de ridicol e sa mai simti atasament fata de el. Se poate, dar cere comunicare si nu discurs politic ( din ce in ce mai neinteresant de altfel pentru romanii care dupa bal cu clauni se trezesc la spital cu indigestie economica. E greu sa le captezi atentia sau sa ii motivezi).
Da, un raspuns bun si sobru, o baza buna de pornire. Una dintre intrebarile pe care mi le-am pus dupa ce am vazut figura prezidentiala din ce in ce mai calma expunind idei din ce in ce mai isterice a fost: de ce Adrian Nastase? Iar raspunsul mi-a venit repede. Fiindca liantul PSD ca mare partid, acum, este Adrian Nastase. Fara sa fie conducatorul, fara sa fie strategul pesedistilor, fara a le fi guru, Adrian Nastase este cel care tine pesede pe pozitia sa de prim rang. Iar presedintele stie asta. Prin dl Nastase poate fi atacat usor Mircea Geoana, la virf – iata ca presedintele prin exprimarea sa la adresa presedintelui pesedist, de sef peste bostanarie (o fi bostanaria pesedeul, formata din bostani, dovleci?) reuseste sa il faca pe dl Iliescu un adevarat blajin cu al sau prostanac si la fel si pe mine cu al meu senator al pepenilor – si poate incerca destructurarea pesedeului, spre baza, mai ales ca de pe un alt blog aflu ca in acest partid ar fi o vraiste organizatorica. Credeti cumva ca frazele mele de mai sus despre rolul dlui Nastase in pesede ar insemna niste cuvinte prin care l-as peria pe dl Nastase? Pai, sa vedem: dl Iliescu este in acest moment este pus intr-o semidisponibilizare – adevarat ca aceasta i-a permis splendida infaptuire a clubului de la Bucuresti; dl Geoana se straduieste si are niste momente de inspiratie, dar cam atit si se pare ca aspectul organizatoric sufera sub conducerea sa; in plus, chiar daca mi-am propus sa nu il mai critic pina dupa alegeri, nu pot sa nu remarc decalajul intre priza sa electorala si cea a partidului. Am si senzatia ca are o problema de viziune. Dl Mitrea a iesit in afara jocului, cred eu ca victima a propriilor intrigi tesute mai bine de un deceniu la adresa colegilor din fruntea partidului. In opinia mea, a sapat groapa altora si a cazut si el in ea. Cu toate calitatile pe care totusi le are atunci cind vrea, cred ca dl Mitrea nu este in acest moment mai mult decit blogul sau. Dl Vanghelie, cu toate ca a invatat mult si are ambitii mari, are, cred eu, un plafon electoral destul de scazut: cu cit va urca dl Vanghelie mai sus in partid, cu atit va avea partidul procente mai putine. Dl Mazare oscileaza puternic intre un comportament atasat partidului si un comportament care sugereaza ca nu mai da pe pesede nici doi bani, dupa ce s-a facut om, gafa sa antologica legata de uniforma germana fiind ilustrativa, dl Hrebenciuc nu pare dispus a trece de rolul autoasumat de eminenta cenusie, din ce in ce mai cenusie. De dl Ponta stie dl Nastase mai bine. Sa ii mai luam si pe altii? Cred ca am argumentat destul. In principal, dl Nastase ofera pesedeului, atit cit este el in partid acum, coerenta si viziune, deschidere spre modernitate.
Ori, dl presedinte era pe cale sa isi piarda aceast drum electoral strategic. Un ziar de sport(!) dezvaluie explicit ca in acest moment cazul de coruptie romanesc invocat de europeni este Loteria Nationala. Da, este vorba de soferul care a avut mila, destul de recent, de autostopista Elena Udrea. Iar invocatia europeana pare destul de periculoasa la adresa cercurilor de interese prezidentiale, sa ne amintim ca de la intilnirea pe autostrada dl Copos nu a mai fost atins nici macar cu un graunte de faina. Avem deci de-a face si cu o corectie adusa europenilor, care in loc sa ii lumineze presedintelui traseul sau electoral planificat il trimit sa se urzice pe cararuia care urca spre cabana Ana. Peste soapta europeana Copos, presedintele striga din rarunchi ba Nastase. Iar soapta europeana ne arata ca forurile europene au cam priceput cum sta treaba cu dosarele confectionate dlui Nastase in atelierele prezidentiale. Si mai este ceva, ca sa citez un stravechi anunt radio: mai sunt citiva centimetri, mai sunt citiva milimentri…radiorecording! Adica mai sunt citiva centimetri, citiva milimentri si s-ar putea dovedi ca paralele suplimentare din cazul Ridzi au luat calea campaniei eba. Autoarea expunerii probelor mediatice, gazeta sproturilor, incearca acum sa traga cortina, scriind despre un presedinte care, evident, nu stia nimic si care a fost tare-tare suparat cind a aflat (desi presedintele zice dimpotriva, ca stia dinainte de facerea lumii) – si incercind sa limiteze posibila paguba prrezidentiala. De fapt, obtinerea dovezilor s-ar putea sa nu fie asa complicata: atunci cind pe sume nu foarte mari si accesibile buzunarelor personale ale personajelor implicate ajungi sa iei din banul public, inseamna ca zgircenia e foarte mare, astfel incit tare ma indoiesc ca firmele – bidon au platit ele fiscului un TVA si un impozit pe profit totalizind la un loc peste 200K euro, adica peste o treime din recolta; daca am dreptate, atunci s-a terminat, restul nu e decit o derulare a ghemului. Asa incit din cele 12 invocari Nastase, cred ca vreo 6 sunt ca sa nu se auda altii care ar putea invoca urmarea la Ridzi.
Atunci cind dorim sa evaluam oamenii, incercam sa punem in balanta vorbele si faptele lor. Presedintele a fost mare la transporturi si Romania a ramas fara flota si era sa ramina fara trenuri. A fost primar si succesorul sau Cap de Marmura, care nu a facut mare lucru, a facut totusi mai mult ca el. A devenit presedinte si suntem pe cale sa raminem fara aviatie militara, ori sa ne alegem cu avioane la fel de vechi ca acelea pe care trebuie sa le inlocuim. De avioanele noi, ce sa zic, teribilul Spartan nu a putut zbura la parada de ziua aviatiei, poate ca au fost luate ca sa poata fi transformate in restaurante pe drumuri, ca vechile iliusin. Nimic la marina militara, poate dispare si aia. Tot in aparare, ca avem comandant suprem, au fost importate transportoare cu defecte. Si cu toate acestea presedinte ii tot zgindareste pe rusi. A reusit sa ne puna rau cu aproape toti si o ducem din scandal in scandal, ori macar din cearta in cearta. Poate, cumva, cu un efort parlamentar mai mare, sa incercam sa ducem Romania fara el, de la presedinte cred ca nu mai avem ce astepta.
Domnule Nastase, cine are ochi sa vada – vede ca basescu cauta mereu alti vinovati. Daca el nu reusea sa faca ceva, vinovat erati ori dvs, ori Tariceanu, ori mai stiu eu cine.
Dar repet, pentru cine are ochi. Cine casca gura si nu ochii, degeaba.
La fel ca in 2005, 2006 si o parte din 2007 DNA-ul era al lui, la Justitie era Macovei, la interne Blaga, serviciile secrete tot cam ale lui. Insa cica el nu putea sa isi tina promisiunile justitiare din cauza liberalilor. Chiar daca, cum am zis toate institutiile coercitive erau oarecum in mana sa. Si nicidecum a liberalilor.
Insa, domnule Nastase…cam asa face si PSD-ul astazi. Nu neaparat pe teme justitiare. Insa oamenii din jurul lui Geoana isi fac de cap prin ministere. Sa iau cazul Vanghelie, care e probabil cel ami sugestiv.
Pai ce face Vanghelie? Isi pune oameni la politie, in ministere, la AVAS, la descentralizate…peste tot. Insa se da ca ar fi in opozitie. Ba mai mult, arunca toate relele guvernarii pe capul PD-ului.
Pai este corect ?
Nu ma refer deloc la dvs ca ati face asa ceva, mai ales ca spre deosebire de altii care se dau a fi, dvs chiar sinteti in opozitie.
PS : Lui basescu i-a mers sa arunce mereu vina pe altii. Dar avea pe cine. In sensul functiilor detinute de „responsabili”. Adica dvs erati prim-ministru, domnul Tariceanu la fel, Ciorbea(ca l-am uitat) tot premier.
Acum cand el e sus, e presedinte, are primul ministru si mai are si cel mai mare partid din Parlament…pe cine o mai da vina?
Sa fiu sincer, nu cred ca ii va mai reusi pacaleala. Sper insa sa nu ii iasa nici altuia.
„Exista oare vreo legatura intre Traian Basescu si interesul national…?” Pai, a incercat sa creeze o panza de paianjen fara paianjen. N-are obiect.
Domnule prim-ministru, cainii latra, caravana trece. O sa-si mai intoarca Dumnezeu fata si catre noi. Insa, tin sa va spun si eu, la fel ca alte persoane care au intervenit aici cu comentarii, ca e mare pacat ca nu mai candidati pentru functia de presedinte. Oricum, ati vazut ca, in fapt, presedintelui de acum tot dumneavoastra i-ati ramas adversarul propriu-zis. Asa ca, de ce sa nu ziceti si dumneavoastra precum cantecul popular: ”Ciuda i-i lumii pe mine, / Mie zau ca-mi pare bine.”?
Basescu se manifesta ca un maidenez lovit de streche. Cred ca „ordinar” este cel mai potrivit adjectiv pentru comportamentul lui, in general. Confunda Presedentia cu mahalaua. Unde s-a mai pomenit Presedinte care sa se adreseze public intregii tari in cazul dosarelor in justitie ale unui alt cetatean roman? Si nu oricum, ci „la misto”. Dezgustator!
Ca Presedinte e o nulitate. Barbatia lui incepe cu latratul „de la inaltimea functiei” in cazul AN dar se fisiie subit cind vine vorba de „ai lui”. Vezi cazul Ridzi unde nu a intervenit ca nu-i permitea functia. In cazul Adrian Nastase ii permite. Ipocrizia sta la masa cu Basescu.
Nu credeti ca e necesara o initiativa legislativa care sa impuna anumite standarde de educatie si de sanatate pentru postul de Presedinte?
@Draghi Puterity
Nu am facut referire la domnul Basescu deoarece comportamentul acestui personaj politic m-a dezgustat de mult prea multe ori ca sa mai merite vreun interes din partea mea. Parerea exprimata era legata strict de situatia domnului Nastase, si cred ca trebuie sa revin cu o precizare. Imprezia ca dansul se ascunde de justitie nu este doar una personala ci este oarecum generala in gandirea celor cu care mai stau de vorba, persoane care nu sunt nicidecum simpatizanti ai presedintelui.
Eu i-am oferit votul domnului Nastase la alegerile prezidentiale din 2004 deoarece am crezut ca va face treaba mai buna decat poate sa faca Basescu, insa viata personala a domnului Nastase nu ma intereseaza, si sper sa nu fiu inteles gresit. Probabil ca strategia dinsului este cea care ii apara interesele cel mai bine, insa cred ca imaginea publica a dumnealui are de suferit, lucru care dealtfel nu ma afecteaza emotional.
@Daniel
Nici eu nu am incredere in justitia din Romania, si asta deoarece observ ca succesul in justitie este de cele mai multe ori direct proportional cu averea celui implicat. Pe de alta parte domnul Nastase nu este un om sarac si isi permite sa plateasca avocati buni iar procesele dumnealui sunt in atentia publicului deci mai greu de judecat stramb, judecatorii fiind totusi obligati sa isi motiveze deciziile pe lege si probe. Ceea ce are nevoie imaginea domnului Nastase este nu un NUP sau o desfiintare de dosar ci un verdict in instanta. Interesul domnului Nastase ar putea totusi sa fie altul, insa, din perspectiva mea de simplu spectator, dansul alege calea mai simpla si nu gandeste pe termen lung.
Da domule prim ministru, sunt de acord cu ce spuneti. Cu un singur lucru nu sunt de acord si anume cand afirmati ca sunteti in opozitie. Eu stiu ca PSD este la guvernare (sau ma insel?). Iar dumneazoastra ca membru al acestui partid si ca presedinte al Consiliului National…
In legatura cu alegerile, fiti sigur ca nu voi vota cu Basescu. As mai vota cu dumneavoastra (daca ati participa la campania prezidenntiala). Cu Mircea Geoana, s-ar putea sa votez, dar imi pun niste intrebari, va fi diferit net de situatia actuala? Ma intreb…
Basescu este intr-adevar un mic ceausescu(dictator), dar nici tu nu ai curajul sa te prezinti in fata procurorilor. Sunt convins ca ai pe cineva angajat care sa iti modereze comentariile, si cel care nu incadreaza in curentul tau, nu isi are rostul sa il afisezi pe blog(nu am putut sa citesc tot blogul ca sa vad EXACT cata critica lasi sa fie scrisa), asa ca sunt convins ca nu vei afisa acest comentariu. in rest, numai de bine!
Domnule nastase, avand in vedere ca ultimul sondaj Gallup il vede pe candidatul PSD la presedintie pe locul 3, exista posibilitatea ca partidul sa schimbe prezidentiabilul? Daca da, sunteti hotarat sa luati taurul de coarne? Multumesc.
Domnule Nastase,
spuneti ca : ”unii dintre colegii mei considerau ca strategiile individuale de supravietuire erau cele mai potrivite”.
Cand v-am spus ca asa stau lucrurile, v-ati suparat pe mine. Asa sunt oamenii, asta-i viata.
Lectia am invatat-o in scoala primara la ”rubrica” Pupaza din tei, Ion Creanga….Povestea lui Geoana am ”citit-o” mai tarziu….deci : intotdeauna se va gasi un turnator astfel incat Nica a lu’ Stefan, a Petrei, sa plateasca oalele sparte…in cazul nostru, pupaza.
Stimate domnule Nastase si stimati bloggeri, cum naiba reusiti sa scrieti atata? Si mai si spuneti ca e ceva care va vine pe moment. De pe cand eram la scoalu nu mai faceam asa compuneri lungi.
Terminati va rog cu palavragelile ieftine.
Adevarul oricum e o chestie relativa.
Ai suficienti bani adriane ca sa iti iei cei mai buni avocati si sa faci in asa fel incat sa iesi basma curata. Nu stiu sincer ce naiba te opreste. Daca mai continui cu imunitatea asta o sa iti pierzi si bruma de respect pe care o mai ai pe ici pe colo. Daca marinaru te provoaca si vrei sa castigi, iesi la lupta. Altfel vei pierde si vei ramane doar cu catedra.
E un sfat prietenesc.
Off topic
Ce s-a intamplat cu site-ul fundatiei Titulescu?
Presedindele ar putea sa abordeze cu multa seriozitate problemele de mai jos.
Prin lipsa de viziune si prin politica gresita de finantare, promovata în bugetul anului 2009, dezvoltarea Romaniei este împinsa accelerat catre recesiune adanca si catre un viitor incert. Este imperios necesara restructurarea relaţiilor dintre societatea civila, stiinta si administraţia publica. Actualul cadru al acestor relatii este puternic perturbat si are efecte negative asupra comunitatii stiintifice si a societatii civile, cu impact de mare risc asupra dezvoltarii societatii romanesti in ansamblul ei. Solutionarea acestei probleme se poate face cu aportul societatii civile, tinand cont de dezideratele acesteia si anume consolidarea democratiei si circulaţia ideilor, in beneficiul dezvoltarii pe termen lung a Romaniei. In contextul tranzitiei catre capitalismul democratic, societatii romanesti nu i-a fost inca propusa o viziune integratoare si de perspectiva implicand dezvoltarea prin stiinţă si tehnologie, care sa faca obiectul unui acord social. Acest acord ar putea reprezenta un „acord social al stiintei”. Existenta acordului sugereaza tratamentul privilegiat acordat comunitatii stiintifice de catre guvern. Ca bun public de consum, stiinta este o investitie in cultura si dezvoltare. Dar, pe seama ideologiei guvernamentale si a fondurilor drastic diminuate ale stiintei, constatam ca stiinta nu este considerata un bun productiv. O caracteristica majora a acordului social al stiintei ar fi existenta mecanismelor speciale, care sa asigure echilibrul responsabilitatilor, dintre guvern si stiinta. Acest echilibru ar avea in vedere atat valorile responsabilitatii guvernamentale, cat si pe cele ale autonomiei asociate unei comunitati profesionale independente. Semnificatia acordului social descrie si relatiile din interiorul comunitatilor stiintifice. Pe aceasta dimensiune, acordul social al stiintei ar putea fi perceput si ca un acord in cadrul caruia cercetatorii consimt sa se supuna unor reguli implicite, in productia cunoasterii, reguli cum sunt: acuratetea si adevarul rapoartelor asupra rezultatelor, indatorirea recunoasterii ideilor altora etc. Astfel, apartenenta la comunitatea stiintifica il lasa pe fiecare liber, dar obliga, in acelasi timp, la devotiunea idealurilor muncii stiintifice. Ideea acordului social pentru cercetatori ar fi justificarea normelor privind comportamentul profesional si suportul fundamental al auto-reglementarii. Nerezolvarea acestei probleme strategice va conduce la lipsa unei viziuni de ansamblu necesare fundamentarii politice a dezvoltarii prin stiinţa, la dereglarea procesului democratic, la dezvoltarea coruptiei in stiinta si in administratia publica, la scaderea in continuare a competitivitatii cercetarii stiintifice, cu efecte pe termen lung catastrofale asupra dezvoltarii economice si sociale a Romaniei. Alocarea din bugetul de stat, pentru activitatea de cercetare în anul 2009, a numai 0,18% PIB va conduce în mod dramatic la scaderea contributiei cercetarii la scoaterea Romaniei din criza si la asigurarea dezvoltarii sale in continuare, la compromiterea angajamentelor asumate prin colaborarile si contractele internationale, la distrugerea prin uzura fizica si morala a laboratoarelor echipate ultramodern în ultimii ani, la disponibilizarea unui mare numar de cercetatori, din care multi vor fi cei tineri. Initial, Guvernul Romaniei s-a angajat cu finantare de 0,8% din PIB pentru cercetare. In conditiile in care nici reforma cercetarii nu va fi realizata, reducerea finantarii pentru activitatea de CDI este o mare greseala politica, care va avea grave consecinte pe termen mediu si lung.
Obiectivele generale ale politicii industriale ale guvernării postdecembriste au fost:
• Creşterea competitivitatii
• Sporirea rolului cercetarii si dezvoltarii
• Promovarea unui management durabil al resurselor si protecţia mediului
• Imbunatatirea pregatirii profesionale si ocuparea forţei de muncă.
Guvernarea postdecembrista nu a îndeplinit aceste obiective, in economia nationala existand inca puncte slabe, dupa cum urmează:
– industria are inca un grad mare de concentrare in sectoare cu valoare adaugata scazuta;
– nivel redus al cercetarii-dezvoltarii si al inovarii si legatura fragila cu economia;
– cultura antreprenoriala slab dezvoltata / baza IMM slab dezvoltata;
– capitalizare redusa a IMM-urilor;
– acces dificil la finantare si la informatie in domeniul afacerilor;
– grad scazut de sofisticare al pietei;
– intensitate energetica ridicata – tehnologii învechite / costuri mari de productie (mai putin costurile cu forta de munca);
– infrastructura degradata şi insuficienta/ accesibilitate redusa in interiorul si in exteriorul tarii;
– management neadecvat al mediului (inclusiv din punct de vedere al infrastructurii);
– agricultura ineficienta (supraintensiva in munca), suprafaţa agricolă excesiv de fragmentata;
– infrastructura turistica slab dezvoltata şi marketing necorespunzător;
– adaptabilitate redusa a fortei de munca si nivel scazut al invatarii pe tot parcursul vietii;
– segment important al populatiei afectat de saracie si excluziune sociala;
– capacitate administrativa insuficient dezvoltata.
In anii de dupa revolutie, s-au acumulat mai multe esecuri guvernamentale si anume:
– Romania nu a adoptat o politica industriala bazata pe un model de dezvoltare prin stiinta si tehnologie, prin realizarea unei reale reforme a cercetarii, in scopul racordarii acesteia la cerintele economiei.
– Guvernul a facut greseala politica de a subordona cercetarea aplicativa domeniului educatiei, cand logic si firesc ar fi fost ca aceasta să fie parte componentă a domeniului industrial.
– Balbaielile autoritatilor in a fundamenta Planul Naţional de Cercetare, Dezvoltare, Inovare si Programele Operaţionale au condus la incapacitatea de a subventiona dezvoltarea infrastructurii de cercetare si la obtinerea de rezultate ale cercetarii nesemnificative pentru economia nationala.
– Sistemul de cercetare – dezvoltare – inovare (CDI) existent in Romania, nu este in masura sa asigure promovarea dezvoltarii industriale, datorita unor slabiciuni ale acestuia, printre care cele mai importante sunt:
● cheltuieli CDI extrem de mici, in comparatie cu tarile industrializate;
● absenta totala sau aproape totala a cercetarii – dezvoltarii in sectorul intreprinderilor, care este, in fond, principalul factor de inovare;
● fragmentarea CDI din sectorul public si insuficienta orientare a acesteia spre nevoile sectorului industrial;
● slabiciunea institutelor CDI finantate din fonduri publice;
● prioritate excesiva acordata, de unele din aceste institute, cercetarii fundamentale, in detrimentul cercetarii aplicative, fragmentarea cercetarii stiintifice, cu efect in structurarea unor mijloace nespecifice de finantare a universitatilor si sectoarelor academice;
● lipsa stimulentelor adecvate in favoarea CDI;
● gestionarea defectuoasa a fondurilor de cercetare;
● valorificarea superficiala a rezultatelor CDI;
● dotarea precara a activitatii CDI;
● lipsa unei analize periodice a corelatiei reale intre necesitatile societatii romanesti si programele prioritare ca directie de cercetare in cadrul PNCDI, astfel incat sa se asigure o crestere a ponderii proiectelor prioritare, ce se vor adjudeca prin licitatie publică si in special al celor de interes comunitar (ex. apa potabila, apa uzata, gestionarea deseurilor, poluarea aerului si solului, energia, sanatatea);
● descurajarea activitatilor de inovare prin aplicarea unor taxe exagerate in raport cu venitul inventatorilor;
● criterii de evaluare la licitatia de proiecte CDI in neconcordanta cu scopul propus si cu optiunile asociatiilor profesionale de ramura.
Consider ca se impun urmatoarele masuri urgente:
– Alocarea din bugetul de stat, pentru activitatea de cercetare 0,8% PIB.
– Elaborarea unei politici industriale nationale care sa se bazeze pe urmatoarele cerinte:
● eradicarea sistemului de coexistenta a tehnologiilor de varste diferite;
● acordarea transferului de tehnologie cu lista de „produse admise” de Uniunea Europeana;
● redistribuirea activitatilor industriale;
● cresterea randamentelor industriale si a calitatii produselor;
● stimularea investitiilor straine in activitati ce utilizeaza tehnologii de varf;
● initierea si dezvoltarea de nuclee si centre de activitati inovativ-antreprenoriale, ce utilizeaza capital intelectual si financiar romanesc sau mixt;
● asigurarea unui management strategic al pachetului de tehnologii ce se utilizeaza in redresarea industriala a Romaniei, in scopul diminuarii importului si cresterii exportului;
– Realizarea reformei sistemului national de cercetare – dezvoltare – inovare in scopul de a restructura conexiunile dintre stiinta, tehnologie, economie si societatea civila, astfel, incat sa fie lasata piata sa decida distributia primara a resurselor CDI si de a accelera comercializarea rezultatelor stiintifice si tehnologice.
Obiectivele reformei sistemului naţional de CDI ar trebui sa fie:
● Schimbarea structurii organizationale a sistemului national de cercetare – dezvoltare – inovare.
● Trecerea tematicii de CDI de la modelul traditional (defectuos) la modelul emergent, care face apel la transdisciplinaritate si relevanta strategica.
● Multiplicarea resurselor de finantare a CDI si perfectionarea sistemului de finantare.
● Schimbarea sistemului de management al unitatilor de CDI.
● Stimularea formarii si functionarii organizatiilor noi de cercetare (cu capital public sau privat).
● Schimbarea sistemului de evaluare a rezultatelor cercetarii.
● Perfectionarea sistemului de comunicare si diseminare a rezultatelor cercetarii.
● Oprirea fluxului de migrare / emigrare a specialistilor din CDI.
– Scopul fundamental al politicii industriale nationale va fi implementarea rapida a noilor concepte tehnologice, prin stimularea initiativelor organizationale referitoare la productia materiala, operatii si servicii. Obiectivele si sarcinile politicii industriale nationale vor fi:
● corectarea sistemului fiscal si de taxe, precum si a politicii de credite si subventii destinate activitatilor tehnologice inovative din economie;
● optimizarea conditiilor legale pentru infiintarea de noi forme organizationale (in cercetare, productie, servicii), pentru facilitarea si cresterea vitezei de reactie la introducerea tehnologiilor noi;
● dezvoltarea sistemelor de retele informatizate pentru achizitia, procesarea si accesarea datelor, in scopul amplificarii sistemelor suport ale deciziei, incluzand un sistem pentru consultanta tehnologica şi de marketing in folosul intreprinderilor;
● cresterea motivatiei financiare a elaboratorilor si aplicatorilor de tehnologii noi;
● reforma sistemului national de cercetare – dezvoltare – inovare;
● sprijinirea si dezvoltarea organizatiilor independente (neguvernamentale) de transfer tehnologic;
● amplificarea cercetarii tehnologice inventive de performanta, prin cresterea sistematica a fondurilor publice alocate pentru cercetare-dezvoltare;
● dezvoltarea domeniilor de cercetare tehnologica inovativa, ale caror rezultate aduc profit în economie;
● dezvoltarea sectoarelor industriale care sunt semnificative pentru activitatile inovative din economie, in mod deosebit, in domeniul dezvoltarii industriilor „high-tech”;
● restructurarea si privatizarea entitatilor economice corelata cu includerea institutelor de cercetare tehnologica de profil in structura marilor agenti economici de productie sau a universitatilor tehnice;
● dezvoltarea atitudinilor favorabile procesului de inovare in comunitate, prin utilizarea sistemului educational la fiecare nivel. Programele educationale vor cuprinde elemente de asigurare a elevilor si studentilor pentru asimilarea cunoasterii aplicabile in domeniul stiintelor exacte si tehnice;
● dezvoltarea infrastructurilor si a institutiilor care sprijina activitatile tehnologice inovative si conexiunile dintre sectorul de cercetare-dezvoltare si economie;
● dezvoltarea comertului cu rezultatele cercetarii stiintifice si acordarea sprijinului pentru infiintarea si dezvoltarea organizatiilor de transfer tehnologic;
● dezvoltarea relatiilor de cooperare stiintifica si tehnologică cu strainatatea si crearea conditiilor optime (politice, juridice si economice) favorabile investitiilor cu capital strain si importurilor / exporturilor de tehnologii.
Pentru realizarea acestor obiective si sarcini, se vor utiliza instrumente manageriale si fiscale, precum si alte instrumente care sa asigure eficienta practica a politicii industriale prefigurate.
In ceea ce priveste instrumentele manageriale, este important sa se creeze mecanismul de stimulare a formarii de structuri manageriale de grup si de gestionare profesioniste, care sa preia conducerea unitatilor cu capital majoritar de stat, pana la incheierea procesului de privatizare din industrie, cercetare, agricultura.
In ceea ce priveste instrumentele fiscale, acestea ar vor fi:
● perfectionarea sistemului prin care cheltuielile pentru asigurarea performantei tehnologice sa fie incluse in costurile beneficiilor obtinute;
● deducerea totala, din beneficiul ce face subiectul impozitarii, a cheltuielilor pentru investitii de capital in implementarea tehnologiilor noi, intr-o perioadă mai mare de un an fiscal;
● scutire de impozit pentru persoanele fizice si juridice creatoare de noi tehnologii si, mai ales, de invenţii;
● corelarea, pe domenii tehnologice, a regimului de taxe si de scutiri de impozit pentru stimularea exportului de produse competitive.
Alte stimulente vor fi:
● asigurarea de garantii entitătilor economice care contracteaza credite, pe termen mediu sau lung, cu banci autohtone, cu conditii prefertentiale, daca aceste credite urmeaza a se folosi la implenetarea tehnologiilor noi, mai ales la acelea rezultate din activitatea de cercetare-dezvoltare nationala;
● introducerea de noi reguli juridice si institutionale pentru stimularea aplicatiilor productive bazate pe tehnologii noi, prin dezvoltarea fondurilor de capital de risc si prin abilitarea bancilor comerciale pentru acordarea creditelor pe baza unui plan de afaceri sau garantii morale si nu numai pe baza garantiilor materiale;
● asigurarea investitiilor impotriva riscului in legatura cu implementarea noilor tehnologii;
● coordonarea politicii de acordare de licente cu politica stiintifica si industriala, in domeniile economiei in care restructurarea si dezvoltarea tehnologica sunt sprijinite cu mijloace bugetare;
● stimularea inventivitatii si mărirea protectiei inventatorilor, inventiilor si a legislatiei muncii;
● dezvoltarea sistemului de cofinantare din fonduri bugetare la implementarea noilor tehnologii selectionate si care au fost realizate cu participarea sistemului naţional de cercetare – dezvoltare;
● sprijinirea dezvoltarii organizatiilor neguvernamentale cu profil de inovare si acordarea de subventii pentru proiecte tehnologice inovative.
In acord cu o asemenea politica industriala nationala, se impun de urgentă masuri de restructurare a sistemului naţional de cercetare – dezvoltare – inovare, cum ar fi:
● realizarea in cadrul Autoritatii Nationale de Cercetare Stiintifica a unei baze de date, cu acces liber, care sa cuprinda toate abordarile tematice de cercetare pe domenii, efectuate de entitatile de cercetare – dezvoltare pe ultimii 20 de ani;
● analizarea periodica a corelatiei reale dintre necesitatile societatii romanesti si obiectivele programelor prioritare de cercetare din cadrul PNCDI;
● cresterea ponderii proiectelor adjudecate prin licitatie publica in realizarea obiectivelor de interes comunitar;
● simplificarea metodologiei de participare la competitia de proiecte, evaluarea urmand a fi efectuata pe baza ofertei stiintifice si a planului de afaceri;
● formarea de colective independente multidisciplinare pentru evaluarea propunerilor de proiecte;
● eliminarea coruptiei din sistemul competitiei publice de proiecte;
● restructurarea si marirea bugetului alocat cercetarii, in scopul optimizarii calitatii finantarii si al simplificarii operatiunilor de decontare;
● inventarierea riguroasă a aparatelor si dotarilor achizitionate de entitatile de CDI, pentru transformarea acestora in baze cu utilizatori multipli;
● perfectionarea sistemului de comunicare – diseminare a rezultatelor cercetarii, prin amplificarea subventiei pentru publicatii stiintifice si editarea unui anuar al rezultatelor cercetarii stiintifice din Romania.
Off topic
Ce a patit Cristoiu de-si da demisia de la Antena ?
Domnule Nastase,
Parerea mea, a unui umil roman aflat in obscuritate, este ca orice om este predispus la greseli si faradelegi. Cu atat mai mult, ispitele sunt mai mari pentru oamenii politici. Chiar daca ati avea o parte de vina in cele patru dosare pe care le-ati mentionat, impresia mea este ca munca pe care ati prestat-o in folosul Romaniei, primeaza cu mult interesele personale pe care le-ati urmat. Nu as putea spune acelasi lucru cand vorbim despre majoritatea clasei politice. Nivelul intelectual pe care il aveti este de invidiat iar diplomatia si bun-simtul va sunt deopotriva calitati importante care vor conta in viitorul politic al tarii noastre. Regret nespus ca nu sunteti presedintele nostru insa sunt destul de optimist sa sper ca acest lucru se va intampla candva. Manipularea maselor este teribila in Romania. Daca romanii ar putea privi dincolo de cortina mediatica ar putea usor demasca bufonii si recunoaste incontestabilele valori pe care le avem.
Cu sinceritate,
AC.
Domnule NAstase mutati-va dosarele la Craiova ca sigur scapati de interesele meschine ale marinarului.Multa bafta si sper sa faceti o campanie FOARTE buna in toamna si sa scoateti toate greselile marinarului in evidenta. Daca nu, mai bine emigram cu toti in Congo.
Excelent comentariul. Totusi, avem o problema: desi acum Basescu este mai vulnerabil ca oricand, fiind in sondaje la sub 35% si putand fi usor invins de un adversar puternic, ne lipseste acest adversar. Am tot sperat ca Mircea Geona va creste si va ajunge cel putin la cota partidului. Din pacate pare ca si-a consumat combustibilul si nu va intra nici macar in turul II. Deci trebuie facut ceva. Altfel, PSD-ul, desi are toate conditiile pentru a da presedintele in toamna, va pierde aceasta esentiala batalie.
Domnule Nastase afirmatia „eu sunt in opozitie ” ,opozitie fata de cine ,ca nu-mi amintesc sa va fi dat demisia din PSD.Presedinte „inca pentru cateva luni „.Greseala .Numai „bomba” Oprescu i-l poate detrona,si astept sa fie „detonata” in noiembrie.Cu Geoana n-avem sanse.Stiu ca in ambele cazuri aveti de castigat personal dar cu tara ce facem ?Sa auzim de bine .
se scapa din vedere,de catre birocratii de la U.E.-oare in mod voit???-dar si de catre „deontologii” anti-Nastase,faptul ca obligatia legala pe care o are parlamentul de a se pronunta cu privire la solicitarea procurorului general de a se aproba inceperea urmaririi penale in cazurile limitativ prevazute in Constitutie contine si dreptul suveran al acestuia de a respinge cererea respectiva.O asemenea reglementare exista si in cazul Parlamentului European si acesta,in peste 50% din solicitarile primite,a refuzat aprobarea cererilor. Daca nu ar fi asa,ce rost ar mai avea reglementarea respectiva??? In rest,argumentele Domnului Adrian Nastase sunt de neinfrant si dovedesc ce caracter infect are acest accident din istoria tarii!
Sunteti un barbat puternic,nu va lasati ,trebuie sa castigati in toamna.Vrem oameni de stat adevarati,sa ne fie mai bine.Mergem cu totii la vot.
Buna ziua
V-am mai scris de 2 ori si din pacate nici macar nu mi-ati postat pe site-ul Dvs gandurile mele. Sunteti profesor de Drept , (sefa mea va fost colega de facultate si imi povestea de vremea studentiei).De ce daca nu aveti nimic de ascuns nu vreti ca dosarul Dvs sa aibe acelasi traseul ca cel al fiecarui cetatean din Romania? De ce colegii Dvs trebuie sa va sara in ajutor sa nu cumva sa fiti judecat? Va convine situatia asta? Ptr un persoanj ca Dvs cred ca lupta ar fi cea care v-ar putea definii personalitatea. Zilele trecute citeam ca asa o lasati doar pe Dna Nastase contra gloantelor.Nu inteleg de cine fugiti?
Pana la urma toti dar toti pamantenii vor da socoteala ptr fapte lor Divinitatii, nimic nu se iarta din greselile facute ele se intorc cumva…..
Buna ziua,
Smecheriile acestui iacobin nu se vor termina si rostirea numelui inamicului de 12 ori nu face decat sa impregneze subconstientul celor care privesc la TV.
Situatia in care v-ati aflat ieri va dadea dreptul sa simtiti ca tot ce este bun s-a sfarsit. Asta se si vrea. Sa va inraiasca pt a nu mai fi atent,la persoanele din jurul dvs. Pt ca girondinii din psd nu vor sa faca nimic nu le ramane decat sa astepte ca hazardul sa readuca acel 9 thermidor anul II si in Romania.Nu de altceva, dar HP intuieste asta pt iacobini
Cu respect,
Domnule Nastase,
Ma uit la ceea ce se intampla pe scena noastra politica si sunt absolut siderata!Cei din afara au perfecta dreptate sa ne considere un popor de retardati … uitati va numai la cine e in parlamentul european.
Si stiti ce .. noi, ca popor, ne meritam soarta oricat de nenorocita ar fi ea … pentru ca ceea ce se intampla este raspunsul actiunilor noastre, ca popor…asta am ales.. votat: CIRCUL!
Sunt revoltata!nu mai pot sa ma uit la TV si sa vad ca avem un mascarici de presedinte care ne trateaza pe toti ca pe niste prosti, care isi aranjeaza doar interesele personale si ale „clanurilor” cu care are tot felul de combinatii si noi toti trebuie sa suportam tot CIRCUL asta si nimeni nu face sau nu poate face nimic!
In ceea ce priveste raspunsul dvs. la declaratia „dlui.presedinte” (numai presedinte de tara nu e!) de astazi sincer nu ma asteptam la altceva. Sunteti om politic inainte de toate! 🙂
Poate ne faceti o surpriza placuta si va ganditi sa va depuneti candidatura. Ce ziceti? Macar ne promiteti ca va ganditi?
D-le Nastase,
Consider foarte necesar ca exact acest articol de pe blog sa-l sustineti verbal cat mai explicit si mai pe intelesul omului de rand pe unul din posturile TV cu larga audienta.Cat mai grabnic.Omul obisnuit , votantul nu va citeste blogul si apoi „repetitia este mama invataturii”.
„Au trecut 5 ani. Eu sunt in opozitie, iar el e la putere. Si tot eu sunt de vina?”
… si sa continuam cu intrebarile:
Opozitie? PSD-ul? Iulie 2009?
Sondaj Gallup la cei de pe strada si cu «ce mananc azi ?? ;unde angajez fata ;sa ..mor si eu o data-sa scap de greutati ;cu guristii astia,nu ma mai duc la vot..«-publicat acum 2 ore :1/2 dezaproba felul in care Traian Basescu isi exercita atributiile de presedinte ;activitatea lui Boc,Cioc,Foc-48% dezaproba modul in care acesta isi exercita atributiile de premier ;increderea populatiei in Guvern-7% au multa incredere ; cea mai importanta problema cu care se confrunta in prezent Romania-27% considera ca aceasta este criza financiara, 25% – lipsa banilor si locurilor de munca/somajul, 15% – situatia economica, 12% – coruptia, hotia si 11% – calitatea clasei politice.Base-esti bun de gura si umblat zi de zi,ce ai facut o viata-dar de actiuni pentru Natiune??? .M-ai invatat si pe mine in 1993-1995/colegi deputati in Comisia industrie-dar,eu,am devenit Campionul interpelarilor/declarat in 1999 de « Adevarul »,al audientelor,Petitiilor pentru cetatean,initiative legislative si cu 11 legi PN-ce trebuie sa faca un parlamentar! Un Presedinte,un Prim-ministru…ce fac cu cei 5,5 mil.de pensionari-cu pensia viitoare indexata doar de inflatie,penalizati dur la cea anticipata/sa mearga la limita de varsta,dar,angajati..unde ???-egalitate varsta cu sotiile/in loc sa creasca nepoteii… !De ce ne-am imprumutat si nu am dezvoltat resurse financiare de stat ca in…Germania…de la munca poporului ???.Adriane-a dat cu gura si impotriva ta,ca imagine,ca el…e tov.Niciolaie la dreptate si justitie(pe care il reneaga si condamna comunismul cu Comisiile lui-iar,in 2007,70% din popor il iubeste pe tov. si « trecerea spre capitalism sa fi fost cu cap,ca in alte state din Europa de Est« .Cu petrol si gaze,minereu de fier,carbune cocsificabil de la altii-pe bani putini,cu investitii de la producatori mondiali si cu « Sa traiti romanilor« .)
Va invit sa vizitati un site de analize politice si electorale.
@Harabula zice:
„Domnia sa (Adrian Nastase) este om matur si n-are nevoie de sfaturile mele.”
Pai atunci de ce te tot bagi in seama, ordonatorule de credite?
Basescu a spus ca vrea sa fie presedinte jucator dar n-a spus pana la capat. A vrut sa fie JUCATOR AMATOR. Adica nu joaca decat unde, cand si cu cine vrea el, dupa regulile lui, pe care le schimba cand si cum ii convine. Toti maimutoii care l-au votat ar fi trebuit sa vada pana acum. Bineinteles, nu ma refer la Patapievici si Liiceanu, astia nu sunt tampiti, astia „si-au luat tainul”.. parca asa se exprimase AMATORUL.
Se aude ,se barfeste,se sopteste,ADRIAN NASTASE candideaza la toamna! Atentie,votam!
Cine Esti tu Hoara, Doamne ???!!!!
24/07/2009
Ca de cand te-au bagat astia la inaintare, ai reusit sa fii dobitocul portocaliu cel mai “credibil” in materie de doctrina liberal-democrata a partidului pe care il reprezinti, altoita pe social-democratie si populism de campanie prezidentiala!
Tantule, tu ai ceva in devla cu care te-a dotat Mama Natura, sau ti se pare ca teveul este o oglinda in care iti faci tu freza dimineata, la pranz si seara???!!!
Boule, look vedere la greii pedeleului, care deja iau distanta fata de basesc si invata dracului ceva in privinta strategiei partidului care te-a propulsat pe post de papagal telegenic!
Atat pentru astazi, ma tineam asa, cu prostata mea cu tot, sa ti-o servesc de multa vreme, dar astazi ai depasit orice criteriu in ceea ce priveste imbecilitatea televizata.
Cu multa dragoste,
marcus
Va urma
Un raspuns cat se poate de bine venit d-le Nastase. Trebuie sa sanctionam prompt orice incercare a lui Basescu de a deturna atentia de la gravele erori ale mandatului sau la o agenda de probleme cat se poate de insipida.
Speri ca tot mai multzi romani sa se fi saturat de scenetele de doi bani jucate lamentabil, ale acestui individ, caci nu mai poate fi numit presedinte, sau in nici un caz un presedinte al tuturor romanilor. Sper sa ramana doar un fost presedinte pentru o minoritate a acestui popor, care nu a deschis suficient ochii sa observe cat rau a putut produce acestrei natiuni in acesti 5 ani d-l Basescu.
Domnule Năstase, domnul Traian Băsescu nu va termina cu şmecheriile nici după ce nu va mai fi preşedinte. Atunci dânsul va poza ca victimă a unor acţiuni conjugate împotriva sa. Acest lucru se va întâmpla deoarece domnia sa este înecatul ce se zbate pentru a se salva şi ca atare se agaţă de tot ce-i iese în cale. Doar doi sunt cei de care nu s-a putut agăţa pentru a-i scufunda în locul său. Unul este Ion Iliescu şi al doilea este Adrian Năstase. De aceea sunteţi în vizorul său şi vă pomeneşte atât de des. Numai că aceste pomelnice nu sunt în dezavantajul, ci în avantajul dumneavoastră şi asta pentru singurul motiv că nu vă lasă să cădeţi în anonimat.
Dumnezeu să vă dea putere să mergeţi înainte şi să nu vă lase să vă împotmoliţi în mocirla deversată de Traian Băsescu.
Printre numeroasele idei interesante formulate de dl Nastase in urma celor mai recente productii media prezidentiale,una,mai ales, mi-a atras atentia si m-a intrigat in acelasi timp.In raspunsul dat lui Harabula,dl Nastase spune:”Pentru dosare”politice”,fabricate din ratiuni politice,este nevoie,in primul rand,de raspunsuri politice.”
Ma intreb,uimit,cam care ar putea fi „raspunsurile politice”.Sa fie ceva gen mergem cu partidul la procuratura ca sa-l sprijinim pe Bivolaru?Sau votam in Parlament impotriva oricarei cereri de incepere a urmaririi penale a unui politician,fost sau actual dregator?Sau ii lasam fara scaune pe de’alde Kovesi,Tulus,Morar,Predoiu?Amestecam in continuare justitia cu politica intr-o ciorba lunga si fetida?
Si apoi,cine hotaraste daca un dosar este sau nu „politic”?De 20 de ani incoace,noua,romanilor,ni se pune aceeasi placa veche de patefon.De cate ori unui politician i se deschide un dosar penal,este „politic”.Tot ce auzim de fiecare data este lucratura politica,vendeta politica,discreditare politica,etc.Totul „politic”,nimic legat de ideea de justitie.
Daca ar fi sa-i credem mereu pe politicieni,toate dosarele deschise pe numele unora dintre ei,sunt”politice”.Ce facem atunci,dam „raspunsuri politice”,sau lasam justitia sa-si urmeze cursul?
Dosarele dlui Nastase par,intr-adevar,”contaminate”.Probabil ca in Romania de azi se mai intocmesc inca dosare la comanda politica.Ar fi grozav daca dl Nastase,in loc de „raspunsuri politice”,si-ar propune,pentru prima data in 20 de ani,sa demanteleze cu probe mecanismele oculte care leaga in continuare politicul de justitie.
Eu am obosit să-l tot aud pe preşedintele Băsescu, agăţându-se cu disperare de dosarele de corupţie ale lui Adrian Năstase. Oamenii care sunt mai aproape de informaţii spun ca şi mine: când Băsescu şi pedeliştii lui se afundă tot mai adânc în mocirlă, găseşte o lespede care să-l salveze în ochii electoratului, făcând caz de dosarele lui Adrian Năstase. Este modul lui de a se lupta politic. Dar ce ne facem cu cei care îl ascultă şi chiar îl cred? Am rămas uluit când am văzut cu câtă uşurinţă şi neruşinare a trecut pe lângă cazul Ridzi de care este primul vinovat şi a reluat a suta oară dosarul Năstase care de fapt nici nu mai prezintă importanţă pentru nimeni. Reacţia PSD este anemică şi motivaţiile atâtea cât se mai fac sunt doar ale dvs. Mai curând vă apără presa decât cei din PSD. În desbaterile televizate dacă sunt cinci persoane care îl acuză meritat pe Băsescu, unul singur dacă este din PDL rupe cu gura în disperare să demonstreze că de fapt laptele este negru şi nu alb cum susţin adversarii politici. Hoţul cu un păcat şi păgubaşul cu o sută. Şi peste toate mai vine şi Mazăre cu nebunia lui care aduce serioase prejudicii PSD. Cred că ar fi cazul de dat un exemplu cu Mazăre ca să nu se creadă că sub umbrela democraţiei de partid, face ce vrea fiecare în PSD. În ce mă priveşte sunt foarte necăjit, vă rog să mă credeti.
Aveti perfecta dreptate. Dar trebuie sa ne gandim la viitor, si ce putem face ca sa reusim sa-l schimbam pe Basescu la alegeri. Eu sunt din Zalau si in 2004 eram membra PSD. Dupa ce am „pierdut” alegerile, nimeni nu a mai luat legatura ca sa ne mobilizeze la toate alegerile ulterioare si sa tina legatura cu noi. Probabil ca asta s-a intamplat si in alte parti. Au fost multi membri sau simpatizanti PSD uitati care s-au demobilizat. Atuul PDL-ului este ca s-au mobilizat toti care au rezonat cu violenta si smechereala.
A doua problema. Eu cred ca in PSD, numai dv ati avea calibrul necesar pentru functia de Presedinte de tara. Va intreb: E tarziu acum ca sa se schimbe candidatul din partea PSD? De ce nu facem ce a facut Alianta DA cand au schimbat candid. pe finis?
Buna seara!Domnule Adrian Nastase,v-am ales la alegerile din 2004,dar se pare ca Romania are conducatorii pe care-i merita!oare cum au votat un ministru al Transporturilor care ne spunea ca tara noastra nu are nevoie de autostrazi(si vedeti ce se intimpla in fiecare weekend la mare sau munte),au votat un primar general al capitalei care nu a strins decit ciinii Bucurestiului,in rest nimic,un om care stie numai sa jigneasca,sa rida de toti cei care nu-i fac pe plac si chiar sa-i elimine!
Tatal meu a fost timp de aproape 20 de ani Directorul Directiei Sanitare Regionale CFR GALATI,iar pe vremea cind Basescu era ministrul Transporturilor l-a demis deoarece nu a facut ceea ce vroia el,era ceva ilegal!tatal meu traieste si acum si poate spune ceea ce s-a intimplat atunci in biroul lui Basescu!
Daca pe vremea guvernarii dumneavoastra nu ar fi existat acei „baroni locali”si ati fi avut o mai buna relatie cu mass media sunt convinsa ca acum ati fi fost presedintele tarii si nu am fi mai auzit aceste golanii ,ce nu-si au locul in vocabularul unui presedinte!Dar cine stie,poate nu-i totul pierdut si Romania va fi odata si odata printre primele tari dezvoltate,cu o justitie ce nu depinde de politicieni,o tara in care sa nu mai dai spaga,cu spitale curate,cu scoli unde sa-ti fie drag sa inveti,cu politicieni incoruptibili!HAI CA SE POATE!eu care am 40 de ani nu cred ca voi trai acele timpuri,dar copiii nostri si ai lor ar putea sa nu mai fie „generatii de sacrificii”!vai am spus sacrificii,exact acum cind Boc ne ia drept PROSTI si anunta reducerea salariilor cu 20% la aparatul guvernamental!asta-i o noua solutie anti-criza sau un preambul la reducerea salariilor bugetarilor in perioada ce va urma,dar nu inainte de alegeri!!!!!!!!!!!!!!!?????????????
Sotul meu ,ofiter MAPN a stat 2 luni cu salariul redus cu 25%,dar nu are conturi in strainatate,nu are vile,masini scumpe sau alte afaceri!asa as fi vrut sa fi trait si ei,nu mai puneti si o rata de 900ron/luna si o soacra cu o pensie de 500ron ,care asteapta ajutor din partea unicului fiu!sa dea bunul Dumnezeu sa se schimbe ceva la alegerile din noiembrie si SA INVATAM DIN GRESELILE TRECUTULUI!
Dom’ Nastase, mata macar esti om cetit, de-i avea probleme cu justitia du-te de te judeca. Ca doar esti profesor mare la Drept si stii ce sa faci cand oi da ochii cu judecatorul.
Amu marinaru sa fie sanatos, da’ 4 ani ne-a invartit de ne-a venit rau de mare. Drept sa zic nici cu pesedeu matale n-as vota vreodata.
Si iata cun s-a mai pierdut un vot….
Băsescu e ipocrit.
Băsescu e şeful PD-L.
Toţi pedeliştii sunt ipocriţi.
iunie, 2008: În prima conferinţă de presă a noului preşedinte CJ D-ţa, Florin Popescu, acesta a înfierat voluptos vechea conducere, pe motiv că a risipit cu entuziasm bugetul pe salarii uriaşe, cu sporuri care mai de care mai ridicole. Popescu a promis că înceta imediat cu aceste aberaţii jignitoare la adresa cetăţeanului. La un an de la preluarea mandatului, nici un spor nu a fost tăiat.
iulie 2009: Întrebat cum se face că în vreme de criză la ministerul de Finanţe se acordă prime mari de vacanţă, un vicepreşedinte PD-L a răspuns sec: „E perfect legal”. (Deci nu faptul că e profun imoral este revoltător).
Bravos, mon che! Halal să-ţi fie!
Nu am crezut ca incrancenarea poate atinge asemenea dimensioni. D-l Basescu nu mai tine cont de nimic. Daca pana acuma ma gandeam ca stie el ceva de tot insista cu dosarele lui Nastase,azi am avut certitudinea ca nu e nimic in ele inafara de ceea ce stie toata lumea. Dca Basescu stia ceva cu care sa-l aghete,sunt sigur ca o facea ,mai pe fata ,mai pe ascuns.Atunci de unde atata ura? Atata energie? Iata ,Nastase nu mai ii este rival in campania pt presedentie,dar ura viscerala a ramas.Poate numai un complex de inferioritate sa te transforme intr-o fiara? Basescu si Nastase sunt doi oameni se apartin la doua lumi diferite. Basescu nu poate trai in lumea lui Adrian Nastase. Cel mai greu i-a picat lui Basescu in acest mandat sa poarte cravata. E un accesoriu ce nu-l prinde.
Sper in luciditatea romanilor,care au stiut pe ultima suta de metrii sa-si apere interesele,iar azi interesul national este ca Basescu sa nu mai aiba un nou mandat. Oricum acest mandat,dar mai ales acest guvern,ne-au bagat in datorii pana peste cap.
@ izabela stanescu (iulie 24, 2009 la 3:58 pm)
Stimata Izabela, imi permit o interpelare in dialogul dvs cu dl Nastase, doar pentru motivul ca am impresia ca dvs plutiti intr-un scenariu demn de „Twin Peaks”, respectiv nu sunteti ceea ce ati vrea sa pareti. De aceea, eu va banuiesc de partizanat portocaliu.
Nu stiu ce serviciu aveti dar, avand o sefa absolventa a Dreptului, ar trebui sa stiti ca toata lumea are ceva de ascuns si, conform emanatiei dvs, toti ar trebui sa facem coada la Parchete. Totusi, presupunand ca altceva ati vrut sa reliefati, am sa va spun ca pot fi de acord cu intrebarea „de ce … nu vreti ca dosarul Dvs sa aibe acelasi traseul ca cel al fiecarui cetatean din Romania?” Fiindca, eu cred ca dl Nastase tocmai asta vrea. Vrea ca dosarul lui sa urmeze traseul stabilit de Lege si nu dupa bunul plac al lui X sau Y, sau dupa dorinta corului habarnamistilor portocalii. Nu va intreb daca stiti despre ce este vorba in ULTIMUL dosar, blocat de refuzul Parlamentului Romaniei de a deveni presul celor care folosesc Parchetele pe post de Politie Politica. Si nici daca stiti adevaratul motiv pentru care „colegii au trebuit sa-i sara in ajutor sa nu cumva sa fie judecat (?!)”. Nu va intreb fiindca sunt sigur ca nu stiti (cum se vede clar din alcatuirea frazei) dar, ordinul se executa si nu se discuta (nu-i asa?).
Sunt unul din cei care mi-am expus parerea ca dl Nastase nu trebuie sa face gesturi de bravura de carnaval (gen Basescu). Posibil ca dl Nastase sa aiba o mie de pacate dar dosarele contin cauze de tot râsul. Este deja cunoscuta pe plan mondial „acuzatia” de mita cu termopane, cu cada-piscina si pivnita-buncar. De asemenea, sunt convins ca, daca dosarele ar ajunge pe masa judecatorilor, procesele s-ar incheia inainte sa inceapa. Numai ca scopul lor nu este acela de a se face Justitie, ci de a ostoi ura unui politician de mahala, de a distruge viata si cariera politica a dlui Nastase. De aceea, colegii fara ochelari portocalii, au respins cererea Procurorului General de a se exprima intr-un caz in care se exprimasera anterior. In popor se spune ca „toaca nu bate de doua ori pentru o baba surda”, fie ea si o tanara fosta handbalista.
De asemenea, eu cred ca dl Nastase nu fuge de nimeni, chiar daca este haituit de diferite unelte ale maleficului, printre care va numarati si dvs. Despre judecata Divinitatii nimeni nu poate spune ceva concret si argumentat. Sunt numai banuieli si, daca aceasta judecata exista, sunt convins ca dlui Nastase i-ar veni randul extrem de tarziu, mai ales daca ar avea „ghinionul” ca in fata lui sa fie Traian Basescu.
Sper sa aprogati comentariul !
EU cred prin ceea ce va face basescu ca Ii este teama de dvs! pe personalitatea puternic pe care o aveti.
Basescu crede ca daca va „scoate” DOSARELEA ALEA DE CARE suntem saturati Il vom mai vota ?!
Sunteti „preferatul” lui!
No, nah, poate sa tunda tocii berbecii din toata tara cei care am vazut cum este el de fapt.
Ar trebui ca „baietii” astia, procurorii „sa vada” de fapt ce se urmareste cu asta. tov basescu crede ca daca va scoate din joc inainte de caderea lui, va fi mai fericit? sau ce urmareste , este o placere diabolica a domniei sale?
Imi pun niste intrebari , nu vreau sa supar pe nimeni!
Mi s-a infiripat gindul unei comisii parlamentare de evaluare a activitatii prezidentiale, nu cred ca ar fi interzisa de constitutie.
D-le Nastase, ceea ce nu stiati dvs, v-a spus basescu, cum ca sunteti curat ca lacrima. In opinia mea, asta inseamna ca sunteti nevinovat iar dvs n-ati avut „bunul simt” sa realizati acest lucru. Un lucru nu inteleg, daca sunteti nevinovat, si eu cred acest lucru: deci daca sunteti curat ca lacrima, de ce trebuie sa va prezentati dvs in fata procurorilor? De ce trebuie un om nevinovat sa se prezinte in fata procurorilor? Doar pentru ca asa vrea dna-ul? Inseamna ca procurorii comit un abuz, se leaga de cineva care nu a facut nimic !!!
In al doilea rand, sa i-o intoarcem lui base in stilul lui. Toata tara stie ca eba e Inteligenta, Culta, se descurca de una singura, nu are nevoie de ajutorul nimanui, poate si singura cu alte cuvinte. Repet toata tara stie treaba asta, numai basescu nu. NUMAI BASESCU NU STIE CE POATE FATA LUI. Asa ca domnu’ basescu, nu mai puneti pdl-ul sa adune oameni si voturi, nu mai puneti ministri sa dea gauri in buget, sa deturneze bani, si alte cele, ca eba, chiar daca tu ca tata nu stii, e inteligenta si n-are nevoie de ajutorul nimanui. Domnu’ basescu ar trebui sa inveti sa ai incredere in fata ta, ca boboru’ stie deja de mult ce fata de „succesuri” ai.
Mitocania lui basescu are un punct de pornire. Si tensiunea i se trage de la dl. Hrebenciuc. Chiar daca dl. Hrebenciuc nu ne-a spus CAT sunt de apropiati, noi ne imaginam… Dar nu aici e buba. Porecla data elenei udrea, a fost practic detonatorul. Adica „apropiata” lui sa fie comparata cu o prestatoare in filme pentru adulti? Primul barbat al tarii, al mai viril barbat din Romania, are ca apropiata o „artista”??? Nu se poa’ asa ceva, a fost prea mult pentru luminatul conducator.
Restul? Multa scarba fata de individu’ asta, care sincer nu-mi dau seama nici acum cum a ajuns presedinte tarii. Eu unul il vreau plecat. Sa vina cine-o vrea, numai sa nu-l mai vad, si mai ales, sa nu-i mai aud gangaveala.
Admit ca dosarele dvs. nu sunt realizate profesionist si par facaturi juridice realizate la comanda sau din fanatism politic al procuroilor.
Probabil si procedura audierea martorilor a fost o bataie de joc.
Dar daca nu ati fi contestat consititutionalitatea ordonantei Macovei acum cel putin trei dintre ele ar fi fost judecate si facatura juridica facuta de ras. In cel mai rau caz ar fi fost returnate inapoi la DNA.
Nu pot sa inteleg de ce ati ales acesta tactica si nu un proces „rapid”.
Dar oricum Parlamentul si dvs. nu aveti nimic de-a face cu nulitatea DNA. Asa cum mentioneaza si raportul CE in absolut nici un caz de coruptie politica pina acum DNA nu a obtinut nici o sentinta in instanta.
Adica dosarele sunt facaturi si este de fapt si interesul DNA s-o lungeasca ca sa tina mizeria sub capac si sa evite umilirea in instanta.
In lumea juristilor, procurorilor si avocatilor este un secret al lui Polichinele ca toate nulitatile ajung la DNA.
Numai CE nu a auzit de asta.
Dar DNA a fost creatia lor. Ei au dorit rapid o structura cu puteri absolute
si drepturi speciale pe care au aparat-o ignorand orbi dovezile clare ale incompetentei.
Domnule Nastase,
ati avut in mana toate ”acele” necesare pentru ”cojocul” lui Basescu :
Rodica Stanoiu -ministru justitie, Tanase Joita -procuror general, Radu Timofte-sef SRI, Ioan Talpes -sef SIE, ala de la politie…Otel parca, ala de
la…., aia de dincolo…, multi inimosi peste tot….mai mult de atat, dusmanul renuntase de bunavoie la imunitate.
De ce este presedinte ????
ALM,
un sfat : cand ”banuiti pe cineva de partizanat portocaliu” NU este indicat sa-i raspundeti cu un rosu comunist, tiganesc chiar, brodat pe ici -pe colo cu motivele populare, traditionale :secera&ciocanul.
putere dle presedinte mai este putin
Pentru a scapa de acest presedinte invit toti fostii lui colegi de institut sa jure cu mana pe biblie care dintre ei nu a turnat la securitate (sau cantrainformatii in institut) si cred ca biblia o sa ramana neatinsa, asfel nu pot sa inteleg cum acestia il apara pe Basescu, un personaj sinistru in politica romaneasca, ajutat de personaje la fel de sinistre, care si-ar ucide semenii numai pentru a le da lor dreptate in ceea ce spun. Domnilor Patapievici, Liceeanu si toti ceilalti care ati pus umarul la inscaunarea acestui golan ( da golan, pentru ca atunci cind era ministru a raspuns unui coleg marinar in gara de nord, de fata cu ceilalti calatori „lasa-ma ma in p… mea cu problemele tale, nu vezi ca am treaba) ca presedinte al Romanei, ce o sa faceti atunci cand se vor descoperi documentele prin care se va dovedi ca pe vremea lui ceausescu a fost un turnator ordinar inca de pe bancile facultatii ? ca sa vezi cine a condamnat comunismul ! s-au santeti si voi ca el ? pacat.
Poate se gandeste cineva sa publice o fotografie cu acest presedinte impreuna cu slugile lui : boc, blaga, patapievici, stolojan, liceeanu, ungureanu, preda etc. si va garantez ca,dupa publicare, sondajele de opinie il vor determina pe basescu sa ne lase in pace inainte de alegeri. Aceasta fotografie sa fie studiata si comentata publicului de catre specialisti in psihiatrie pentru ca altfel vor fi prea putini care o sa inteleaga despre ce este vorba.
Eugen,
a fost nevoie de sesizarea Curtii constitutionale pentru ca Monica Macovei, prin ordonanta ref la raspunderea ministeriala, din 2005, incalcase o Decizie a Curtii, din 1999(!), care se pronuntase in aceeasi chestiune. Deci solutia de nedepartajare ministri/fosti ministri fusese pronuntata inca din 1999 de Curtea Constitutionala iar Monica Macovei, in mod constient, a incalcat-o in 2005. A fost nevoie de o noua sesizare pentru a se reveni la solutia din 1999. Se putea altfel? Sigur ca Basescu dorea altceva. Si cine e de vina ca s-a pierdut timp cu aceste proceduri? Monica a vrut sa faca un lucru bun pentru Basescu si anume dosarul fabricat rapid sa nu mai treaca prin Parlament dar a pierdut din vedere faptul ca inca din 1999, Curtea stabilise ca acest lucru nu este posibil in cazul fostilor ministri.
Cand nu merge ceva in tara apare numitul TB care era cam rosu la fata si iar ne plictiseste cu cdul sau uzat despre „dasarele” dvs.Cred ca nu mai este mult si o sa vada si el ce inseamna sa ajungi sa dai cu subsemnatul pe la DNA.atunci o sa vedeti ce vocal o sa fie ,fiind acompaniat de doamnele Udrea,Ritzi ,Placinta,etc.Este o chestie de ordin psihologic invatat a la securitate atuci cand era la Anvrs,ca important este sa deturnezi atentia si sa creezi diversiuni.Cred ca se impune ca in noiembrie sa il aruncam peste bord pe numitul TB ,deoarece inca 5 ani cu acest individ cred ca vor reprezenta in mod sigur prabusirea tarii si indepartarea si prigonirea ca in anii 50 a valorilor.Este firesc ca atunci cand iti numesti oamenii in diverse posturi e\cheie sa si raspunzi.Numitul TB ii sacrifica dupa ce se foloseste de ei ex.Ritzi,Mihai Ungureanu,Petre Roman,Andrei Plesu,Octavian Bellu si lista este foarte mare.Acesta este caracterul numitului si viitorului incupat in multiplelele dosare penale TB.
@ Dragos (iulie 25, 2009 la 10:41 am)
Dragoshica, noi parca ne cunoastem? Mi-ai facut candva dovada ca stapanesti bine comportamentul tiganesc:
„@ALM
mai mosule, mai tataie
ai dreptate ! suntem multi prosti in tara asta (a ta si a ”oamenilor” ca tine
: Nastase, Voiculescu, Vanghelie, aia de la CSM – Barbulescu, Iliescu…)
ce platim impozite pentru plata pensiei tale si a altor aratari ca tine.
Sa stii ca pentru multi ca mine si ”neinfectat de comunism” Romania creata de voi este o p**a in cur. NU NE PLACE. NU NE SIMTIM BINE.
ps:Romania este o tara minunata pentru (alde) Adrian Nastase.”
Sa zicem ca limbajul meu iti aduce aminte de secera si ciocan. Oare? Stii ceva din viata sau numai din raportul lui Volodea Tismenitki? Si ce ar fi rau in aceste unelte muncitoresti? Aaaa, da stiu: voi astia, carora nu va place Romania creata de noi, le-ati inlocuit cu mita, sustrageri de bani publici, cumparari de drepturi litigioase, vanzari de flote comerciale, averi din vanzari anterioare, borduri peste borduri, asfaltari – sarba pe loc, averi din linii trase cu creta pe asfalt si lista poate continua.
Dar te mai cunoaste cineva. De fapt a avut o premonitie:
„…
In lumea asta prost facuta,
Rahatii scriu in loc sa puta!”
Tudor Arghezi
Domnule Adrian Nastase, aveti perfecta dreptate !
eu zic ca PSDul ar trebui sa termine cu ambivalenta asta, ori este la guvernare si isi asuma actul guvernarii alaturi de PDL ori iese si comenteaza de la bara…nu poti fi si la putere si in opozitie in acelasi timp…de asta electoratul psd este confuz si nu va vota geoana la toamna…opininiunea mea
Știți cum văd eu povestea cu PSD și PDL, exact ca pe cea cu Cain și Abel… Rămâne de văzut cine e Cain și cine Abel, deși – până acum -, din punctul meu de vedere, PDL e Cain.
Ar fi de preferat să se întâmple invers, doar că PSD nu are caracterul necesar. Poate că și acesta-i motivul pentru care Băsescu are și atâta tupeu!
Eugen : ”Asa cum mentioneaza si raportul CE in absolut nici un caz de coruptie politica pina acum DNA nu a obtinut nici o sentinta in instanta”.
Eu, din raportul CE, inteleg ca judecatorii* romani au bube, mucegaiuri si noroi…vezi CEDO.
ps : nu cred sa fie nevoie sa explic * de pe judecatori.
Va fac o propunere, sa nu-i mai spunem TB ci pur si simplu NERO. Are toate trasaturile imparatului de trista amintire. Bine ar fi, sa-si incheie cariera in acelas mod. Eu nu stiu cum de pot sa minta in asa hal firmele de sondare a opiniei publice, aratand ca 35-38% din populatie l-ar vota din nou. Va asigur ca nu am intalnit, nici prin firmele cu care lucrez, nici prin magazinele pe care le frcventez, nici pe strada sau in parcuri, NU AM INTALNIT NICI UN SUSTINATOR AL LUI. Toti s-au saturat de el si midanezii (ele) lui, de minciunile si hotiile lui. Este cea mai trista perioada din istoria Romaniei.
Exista peste tot un sistem unde ai o stampila si votezi pe unul dint-o suta sau din doi ulterior. Votul este de doua feluri. Vot valabil sau anulat. Oile nu au dreptul de a fi impotriva. Nu exista posibilitatea de a fi impotriva. In parlamente, in forurile decizionale exista votul pentru, abtinerile si votul impotriva. Noi, astia multi si prosti, care decartam considerabil la buget nu avem dreptul sa fim impotriva. Nicaieri in aceatra lume ?civilizata? prostimea nu are dreptul de a fi impotriva. Este un drept fundamental al oricarei democratii. Se vorbeste tot mai mult in Romania despre votul obligatoriu. De ce nimeni nu pune pe tapet VOTUL IMPOTRIVA. Eu unul asa dupa bila mea , si cu ajutorul unora mai destepti ca mine care poate mi-au spus, as fi deacord ca toata lumea sa fie OBLIGATA sa voteze dar sa aiba si dreptul de a vota IMPOTRIVA. Impotriva lui Basecu, Antonescu, Geoana sau de ce nu impotriva oricarui presedinte din lume.
http:/votulimpotriva.wordpress.com/
De ce nu faceti o lege care sa fie inmportanta pentru POPOR?
Sunt de acord cu analiza Dvs.Felicitari !
Personal, aş fi dorit să aud de la TB care este costul (în miliarde de dolari) amânării măsurilor anti-criză datorită campaniei electorale prezidenţiale. Aş vrea să îmi fac o ideea cât ne va costa realegerea lui TB, pe noi şi pe copii noştri, în afara banilor de la FMI.
Aş mai vrea să calculez cât ne-a costat pe noi românii, fenomenul TB. Ne putem face o idee, dacă adunăm la sumele de mai sus şi:
– banii pierduţi prin afacerea flota,
– costul autostrăzii Boagiu din care se desprindeau bucăţi de asfalt chiar în ziua inaugurării,
– datoriile acumulate la ministerul transporturilor în mandatele Băsescu şi Boagiu,
– afacerile imobiliare din mandatul de la primărie,
– banii scurşi în buzunarele patronilor de la Dali, cei la vedere şi cei din umbră,
– averile lui Căşuneanu, Cocoş şi ale celorlalţi magicieni din afacerile imobiliare
– costurile pasiunii domnului TB pentru papagali, care l-a determinat să adune în jurul său atâtea alte păsărici care trebuie să aibă cota lor de caşcaval.
În timp ce toate aceste afaceri se măsoară în miliarde de dolari, domnul Preşedinte încearcă să readucă în agenda publică nişte pixuri şi termopane. Poate că asta a mers în vremuri mai bune, acum însă, când tot mai mulţi oameni îşi pierd locurile de muncă, s-ar putea ca oamenii să devină mai sensibili la realitate şi să vadă lucrurile altfel.
Sunteţi cel mai bun Premier pe care l-a avut România după 1989 şi acest aspect este acceptat şi de cei care vă simpatizează şi de cei care vă detestă. Cred că şi mama lui Boc este conştientă că fiul ei nu se poate compara cu AN. Tocmai din aceste motive aveţi obligaţia să demascaţi dezastrul guvernării actuale datorită efortului de realegere a lui TB.
P.S. Scandalul Spiru Haret afectează deja imaginea şi aşa şifonată a PSD. Dacă vă preocupă prea mult voturile absolvenţilor de Spiru Haret, s-ar putea să pierdeţi o mare parte din voturile absolvenţilor de universităţi serioase. Ei sunt mai mulţi şi foarte direct plezniţi de acest sistem universitar, care-i pune pe aceeaşi treaptă cu simulanţii de la Spiru Haret. Recunoaşterea internaţională a produselor şcolii româneşti este mult diminuată de acest gen de fabrici de diplome.
O altă parte a românilor, s-ar putea să nu creadă că PSD crapă de grija celor cu diplome false. S-ar putea să meargă pe ideea mai pragmatică a grijii lui MG faţă de patronii acestei afaceri, în vederea campaniei prezidenţiale. Aceştia sunt cei care nu vor veni la vot, iar dacă TB se bucură pentru asta, pentru PSD, în acest moment, este o pierdere, pentru că ei sunt votanţi anti-TB.
Nu sunt un fan al Ecaterinei Andronescu şi cred că ea trebuia să-şi depună demisia când a „realizat” că nu poate mări salariile profesorilor sau când a decis că preferă să rămână rector. Măsurile punitive împotriva Spiru Haret şi pentru învăţământul românesc îmi impun respect şi simpatie faţă de atitudinea doamnei Ministru.
@Dragos
Domnule, văd că nu scapi nicio ocazie să demonstrezi că atunci când colegii „ideologici” ţi-au înlocuit la trepanaţie cerebelul, oricum făcut varză, cu acea materie reziduală de culoare portocaliu-căcănie cu puternic damf de J&B sau JW, trecută prin traectul digestiv prezidenţial, ţi-au implantat numai programe pline de bug-uri, care-ţi provoacă frecvente blocaje de raţiune, bucle infinite de lozinci rasuflate şi încrucişări (inversări) de atribuiri.
PS: Până la cer ţi-ar fi mândria ridicată daca ai avea măcar a suta parte din valoarea lui ALM. Deocamdată pâna acolo îţi sunt doar aroganţa şi nesimţirea.
„Errare humanum est, perseverare diabolicum” Avertisment pronunţat de Seneca. Filosof ucis de Nero. Regimul comunist a distrus mai întâi intelectualii. Spirite critice, reci, analitice. Regimul a creat noua intelectualitate. O „elită” onctuoasă.
@blogideologic
Mă miram eu cum reuşeşti să te strecori cu atâta uşurinţă printre toate subiectele şi îngustimile retoricii din acest blog. Faci parte din „noua intelectualitate” creată de regimul comunist, acea ” „elită” onctuoasă”.
Tare alunecos mai eşti, Domnule!
Ar putea cineva sa-i spuna lui Boc, de exemplu in parlament sa nu mai minta? Fac demersul asta ca si cum as lipi un anunt pe unstalp, poate-l citeste cineva.
Inteleg ca ne ia pe noi alegatorii dretp prosti, prostul se crede cel mai destept desigur. Dar sa minta cu nesimtire si sa nu observe nici un politician e grav.
Faptele:
Boc a afirmat de curand ca membrii cabinetului isi vor miscora voluntar salariul cu 20%, lasand banii la casieria guvernului.
Dovada minciunii:
-guvernul isi ridica salariile pe card, nici vorba de „casierie” . E imposibil ca impostorul asta sa nu stie ca are un card in buzunar, asa ca minte cu premeditare, nu e o neatentie.
-Presupunand ca 20%din salariu ramane la „casierie”, ce face casieria cu ei??? In ce fel se fac banii astia venit la guvern, ce sursa de finantare e asta? Se face cumva o cutie a milei in fata guvernului? Pun si eu doi lei acolo, poate-i foloseste milogului.
1. daca si Dumneavoastra scrieti atatea caractere despre cretinoidul asta, atunci…
2. as dori sa apareti la tv mai des cu un stil(care nu va caracterizeaza) mai popular, stiti totusi poporul e multi, si e cum e, si pe deasupra si voteaza.
3. continui sa cred ca va veni si contra-ofensiva.
4. sper ca in 2014 candidati.
Cu respect,
Mare dreptate aveti in tot ce scrieti si speram sa reveniti cat mai repede in fruntea tarii dv si PSD.DUMNEZEU sa va ajute.
@ Neagu G
Nici mie nu-mi vine sa cred ca 35% dintre romani l-ar vota, duminica viitoare, pe marinel. Imaginindu-ne, la modul abstract, ca intrebarea „pe cine ati vota?” ar fi dublata de intrebarea „si de ce?”, am intelege imediat de ce nu pot fi, dupa parerea mea, atitia romani care sa-l voteze.
Presupunind ca multi romani au crezut, in 2004, ca promoveaza un om pornit sa demoleze structurile mafiote etc etc, bla bla bla, citi mai puteau ramine cei care nu s-au lamurit inca despre ce e vorba? Romanul are alte (destule) defecte, dar prost NU e! De ce l-ar mai vota, inca o data, pe Basescu? TOT pentru promisiunea ca va lupta cu sistemul ticalosit? TOT pentru ca va stirpi, cindva, coruptia? Sau poate, pentru ca va mai condamna, de vreo citeva ori, comunismul?
Unii dintre cei care l-au votat in 2004 au facut-o pentru ca era bine, dar ei ar fi vrut sa fie SI MAI BINE. Sint cei care, ca si nevasta-mea, nu aflasera ca „mai binele” este dusmanul de moarte al binelui. (Sa nu intelegi de-aici ca nevasta-mea l-a votat pe Basescu!) Nici ei n-or sa-l mai voteze. Si-atunci cine?
Oamenii de specialitate au o disputa veche, pe care n-au transat-o, inca, definitiv, pe tema posibilitatii manipularii prin sondaje. Desi recunosc ca sint „afon” in materie, cred ca pot sa formulez o intrebare ajutatoare, ceva cam ca „aflamurile” din problemele de aritmetica: La ce si cui ajuta PUBLICAREA REZULTATELOR acestor sondaje? Atrag atentia ca un raspuns pozitiv la intrebarea „e posibila manipularea prin sondaje?” ne-ar pune in mare incurcatura, prin consecintele sale logice. Hai sa ne imaginam cum ar suna, de pilda, formularea:
„Da, manipularea prin sondaje e posibila, dar ea nu se intimpla niciodata! Cel putin, nu la noi!” Zimbesti?
Adrian Nastase- Presedintele Romaniei 2009.
Ar fi interesant de vazut cum s-ar transforma delatorii,denigratorii,acuzatorii, dupa aceasta revansa.
@ cogito ergo sum
M-am referit strict la conţinut anterior de pe acest blog, linii care nu a fost scrise de mine :
1/ Maximmouse spune, mai 16, 2009 la 1:08 pm : “De cand sunt cazaturie alea de alifie si plesu discipolii lui Noica?”
2/ Marcus spune, iunie 19, 2009 la 10:48 am : “Liicheanometrul […] Modul de folosire al noului instrument este extrem de simplu, el fiind construit sub forma unui termometru, care dupa ce se unge cu fel si fel de alifii si unsori, produse de firme celebre in materie de cosmetica (in lipsa de alifii se poate folosi si untul sau vaselina), se intruduce in anusul subiectului, caruia in acelasi timp i se arata si un set de fotografii ale candidatilor la presedentia Romaniei, insotite de intrebarea: pe cine veti vota in toamna?”
Reiese clar cine este “elita intelectuală onctuoasă”. În fine, admit şi eu că există grile diferite pentru lectura aceloraşi linii. 🙂
Prima zi ca europarlamentari pentru Vadim, Becali si Elena Basescu
Ora 7.00 –
d-ul Becali iese
din camera si coboara in pijama in fata
hotelului. Confruntat cu privirile
socate ale receptionerilor, realizeaza
ca nu e la Bucuresti si, deci, nu are
30 de oi simbolico-relaxante de muls.
Somnoros, se intoarce in
camera.
Ora 7.15 –
d-ul Vadim iese din
camera si pune pasta de dinti pe clantele
europarlamentarilor
UDMR.
Ora 8.00 –
d-ul Becali se
trezeste.
Ora 8.05 –
d-ul Vadim se
trezeste.
Ora 8.10 –
domnisoara Elena
Basescu se intoarce din club.
Ora 8.30 –
d-ul Vadim si d-ul
Becali se intalnesc la micul dejun. D-ul
Becali face un scandal monstru. Cum si-au permis sa-i serveasca lui, care
se pricepe la lactate, o branza
mucegaita? I se explica faptul ca branza e Camembert. “Atunci sa-i spuneti
lu’ Camambert ca ma p..s pe branza lui! Are
noroc ca nu e Giovanni aici ca-l
si scuipa!” D-ul Vadim a concluzionat :
“Nu te enerva, ca nu-i mare branza!”
Ora 9.00 –
D-ul Becali se
ascunde in baie ca sa nu-l vada Dumnezeu ca
fumeaza.
Ora 9.15 –
D-ul Vadim se
intalneste in holul hotelului cu europarlamentarii
UDMR. Schimbul de replici
demonstreza tuturor delegatiilor din preajma ca
semnele pentru sex oral, mama
si morti sunt universale.
Ora 9.30 –
Incep lucrarile. Emotii. Si d-ul Becali si d-ul Vadim sunt
inscrisi astazi la cuvant.
Ora 10.30 –
Ca sa mai treaca
timpul, d-ul Vadim face Sudoku si d-ul Becali
nu face Sudoku.
Ora 11.00 –
George Becali ia
cuvantul pentru prima data in Parlamentul
European. “I am onorated that za
romanians votated me to be or not to
be…aaa… scuze…to be parlamentarashion
in…here. My mission here iz to show
that with…credinta in Dumnezeu it will be
ok! I am the Bear, the
vulturation, the warrior of light! Thank you! Fortza
Steaua!”
Ora 11.30 –
Europarlamentarii
din celelalte tari isi revin din soc.
Lucrarile continua.
Ora 12.00 –
D-ul Vadim termina
de jucat SUDOKU si incepe sa arunce cu
bilute de muci in europarlamentarii
UDMR. Acestia ridica mana si-l parasc.
Scandal etnic. Presedintele ii
ameninta cu evacuarea. D-ul Vadim ii striga
in limba romana ; “Tu vorbesti
animalule? Care esti un homosexual de prima
mana si ai facut sex in trei cu
Javier Solana si Gorbaciov? Crezi ca nu am
aflat ca esti copilul din flori al
Evei Braun, facut cu Hitler?!” Din
fericire pentru delegatia noastra,
traducatorul era in pauza de pipi.
Ora 12.30 –
D-ul Vadim ia
cuvantul si spune exact ce-a zis mai devreme. Din
nefericire, traducatorul se
intorsese din pauza de pipi… D-ul Vadim este
evacuat.
Ora 13.30 –
D-ul Becali si d-ul
Vadim se intalnesc la masa de pranz.
Ora 13.45 –
D-ul Becali vomita
pateul de gasca.
Ora 14.00 –
Europarlamentarii
au parte de o surpriza. Un micro-recital de
pian. Spre final, domnul Becali
se ridica, pune 1000 de euro pe pian si-i
sopteste pianistei “Vreau melodia
aia, Suparat, pentru domnu’ presedinte al
Parlamentului ca sa-l ierte pe
Vadim si pentru familia mea care a ramas in
tara !”
Ora 14.30 –
Domnisoara Elena se
trezeste sa faca pipi. Se culca la loc.
Ora 15.00 –
Se reiau lucrarile
Parlamentului European. D-ul Vadim joaca
biliard pe messenger cu Gheorghe
Funar. D-ul Becali joaca poker on-line cu
laptopul ascuns sub masa, ca sa
nu-l vada Dumnezeu.
Ora 16.00 –
Domnisoara Basescu
se trezeste si pleaca la shopping.
Ora 17.00 –
se termina
programul zilei. D-ul Vadim il duce pe d-ul Becali
intr-un muzeu unde avea
loc o expozitie speciala. D-ul Becali insista sa
cumpere un tablou cu o “tipa
zambareata”. Ghidul insista ca Mona Lisa nu e
de vanzare! D-ul Becali se
enerveaza : “Orice are un pret! N-am io bani sa
cumpar un cacat de
tablou?!”
Ora 18.00 –
Cei doi intra
intr-un magazin si se intalnesc cu d-ra Elena
Basescu. O pun in tema cu ce
s-a intamplat la lucrarile Parlamentului.
Ora 19.00 –
Toti trei mananca
scoici la un restaurant din centru.
Ora 19.10 –
D-ul Becali sustine
ca scoicile se vomita mai usor decat pateul
de gasca.
Ora 20.00 –
Intoarcerea la
hotel.
Ora 20.15 –
D-ul Becali intra
in dus.
Ora 20.15 si 20 de secunde –
D-ul Becali iese
din dus.
Ora 20.45 –
D-ra Basescu
deschide laptopul si isi pune gandurile pe hartie.
Ora 20.45 si 10 secunde –
D-ra Basescu
inchide laptopul.
Ora 21.00 – D-ul Vadim se uita
la dvd-uri cu Elena Ceausescu si plange.
Ora 22.00 –
D-ul Becali adoarme
uitandu-se la el insusi pe Pro TV.
Ora 22.30 –
D-ul Vadim adoarme
uitandu-se la el insusi pe Otv.
Ora 23.00 –
D-ra Basescu pleaca in club.
Cand se va termina odata cu aceste dispute si jigniri de prost gust care din pacate nu duc la o solutie pentru depasirea situatiei deosebit de grele prin care trece majoritatea oamenilor din ROMANIA.Ca social democrati pana acum nu ati facut absolut nimic desi ati anuntat o groaza de proiecte sociale.Cine si ce va impiedica?Eu cred ca dezinteresul fata de nevoile cetatenilor pe care le ignorati in folosul intereselor personale.
@
ELMMAR
Multumesc.Am ras copios,insa cred ca si prostia asta o sa ne coste{ma refer la europarlamentari nostri din sceneta }
Toate cele bune.
@ Comentariu
Asteptand cu interes Raportul CE, spre marea mea surprindere am asistat la invinuirea directa si constanta a lui AN pentru dezastrul din Justitie si eventual al tarii, de catre presedintele jucator !
Ati avut dreptate cand ati afirmat ca se va relua atacul dur impotriva Dvs. La TV a asistat o intreaga natiune la aceasta reluare a atacului calomnios !
Da, pentru singura Dvs. vina ca ati fost cel mai bun prim-ministru al Romaniei, un real pericol pentru candidatul portocaliu care se zareste in larg … Nu degeaba va sugeram sa faceti un top al realizarilor Dvs. postate pe blogg. L-ar apuca si mai mult tremuratul, ar avea de ce ! Si imi mentin in continuare ideea ca trebuie sa apareti si la OTV pentru lungi intalniri cu sustinatorii Dvs., oamenii simpli.
Acum urmaresc in reluare „Convorbiri duminicale” pe DDTV, unul din regalurile de aproape 2 ore cu Mircea Micu si marele Sabin Balasa care frecventa cu drag acest post de televiziune.
Legat de faptul ca dosarele Dvs. ar fi trebuit sa ajunga demult in justitie, pentru a va demonstra barbatia (?!), confirm ca nici eu nu am fost de acord cu acest demers, din simplul motiv ca justitia este puternic politizata, influientata de oamenii portocalii (a se vedea cazul Becali).
In conditiile in care Justitia nu este independenta, cu numiri politice in Justitie, ma intreb ce sa cautati Dvs. in fata oamenilor pusi sa apere din start interesele si imaginea portocaliilor ?
De acum incolo o puteti face, puterea portocalie a slabit mult deoarece a pacalit poporul cu sloganul „Sa traiti bine !”
M-am lovit si eu de nedreptatile justitiei. Am constatat cu uimire ca magistrati platiti cu lefuri de 100.000.000 lei vechi dovedesc incompetenta sau mimeaza incompetenta la comanda politica: necunosterea legislatiei de catre magistrati sau aplicarea legislatiei convenite, parerea de necontestat a partii adverse indiferent de dovezile prezentate, institutii ale statului in slujba intereselor portocalii, hotarari judecatoresti nemotivate, practica neuniforma, si culmea, trecerea avocatilor de partea adversa !
Un haos de neimaginat legat de Justitie care iti macina viata si te secatuieste financiar (cunoasteti ca omul de rand facea mari imprumuturi pentru a-si angaja un aparator ?), iar dreptate nu se face !
PS
Imi pare rau ca presedintele-jucator nu ia in serios criza financiara si starea natiunii si se ocupa pe ultima suta de metri tot de Dvs. !
Presedintele-jucator imi da impresia unui om care si-a pierdut deja sustinerea pe care a avut-o si se agata cu disperare de priza la public pe care a detinut-o !
foarte bine D-le Nastase. intr-o tara in care justitia e controlata de unul ca Basescu nu va puteti astepta sa vi se faca dreptate! daca nu iesea presedinte acum era cercetat penal in dosarul flota dealtfel si daca nu mai iese presedinte va fi cercetat cu siguranta din nou in acel dosar si multe altele…nu incetati sa luptati! tara merita ceva mai buni, nu ne putem permite sa pierdem iar, ar insemna sa decadem alti 5 ani!
Este pentru prima data cand afirmati clar ca sunteti in opozitie. Dumneavoastra, nu PSD. Un lider PSD in opozitie e de asteptat dar suna ciudat pentru publicul neavizat, nu?
Retrospectiv, ati fi preferat sa participati intr-o coalitie de guvernare cu PNL?
Despre Basescu, nici nu vreau sa comentez, la starea asta am ajuns…
Vad ca se folosesc tot felul de termeni, coalitie, opozitie, alianta, etc, fara sa fie bine calificati.
Nu traim vremuri democratice normale , regulile de finctionare a democratiei sunt viciate de primesdia totalitarismului imbecil si inconsistent. Calificarea remenilor e necesara pentru intelegerea acestei realtati.
In afara de clasificarea clasica putere-guvernare versus opozitie parlamentara, mai apare o diviziune. Aceasta noua diviziune, este data de coalizarea fortelor democratice, in jurul unui set minim de valori ale democratiei care se afla amenintate de „iresponsabil”..
Apare astfel ‘puterea Basescu” si „opozitia antibasescu”.
In Moldova se intampla ceva asemanator. Exista o multitudine de forte politice de opozitie, foarte diferite ideologic, care se coalizeaza in opozitia antivoronin.
Intelegerea acestei realitati este indispensabila actiunii politice corecte si constructive.
De ce fac politica numai cei cu bani?? De ce nu poti obtine un post inalt daca nu cotizezi la un partid?? Intra pe http://www.momentevesele.ro si citeste pamfletul in versuri “Adio sperante” te rog !! Personajele sunt pur imaginare .
cum puteti spune ca sunteti in opozitie??? nu e la putere alianta pnl-psd? eu va admir ca politician, dar deja mi se pare ca deja ne jigniti inteligenta.
Maria,
nu am vrut sa va jignesc inteligenta. Si imi puneti o intrebare la care nu stiu sa va raspund („nu e la putere alianta pnl-psd?”)
D-nule Nastase
Basescu nu mai are nici un fel de credibiliate si cred ca nu ar mai merita luat in consideratie de nimeni. O functie oricat de mare nu poate suplini lipsa intelectului si a caracterului. Si-a demascat singur adevarata formatie .. la tuns oile.
http://www.antena3.ro/stiri/politica/blaga-audiat-astazi-despre-scurgerile-de-informatii-de-la-dgipi_84343.html#adauga-comentariu
• TERENTE | 05 November 2009, 13:42
Răspunde
Preşedintele Comisiei de apărare din Cameră, democrat-liberalul Costică Canacheu.are sarcina de a musamalioza cazul BLAGA,pentru ca supusul lui Basescu sa poata deveni PREMIER!desemnat de BASESCU-in scopul REALEGERII Dictatorului! BLAGA ESTE IMPLICAT 100% IN RESPECTIVELE AFACERI,CACI S-A ASOCIAT LA SAVRSIREA DE INFRACTIUNI. EL STIE CA DACA ESTI CINSTIT ,MORI DE FOAME! DACA ESTE COMPLICE SI COAUTOR ,ARE NUMAI DE CASTIGAT!DE CE SA STEA DE-O PARTE? NU ESTE INTAMPLATOARE AUDIEREA TOCMAI ASTAZI,IMEDIAT DUPA CE GUVERNUL DESEMNAT DE BASESCU CROITORU NU A TRECUT IN PARLAMENT!
• IUVENAL spune: Comentariul asteapta sa fie moderat.
Noiembrie 5th, 2009 at 1:22 pm
HAI LA DARLA ,DARLA,BASESCU CU SOPARLA[ATAC MARSAV LA IOHANNIS]…
SPECIALITATEA LUI BASESCU :SA TINA INFORMATIA COMPROMITATOARE SI SA O DFEA PE PIATA ,LA MOMENTUL POTRTIVIT[ADICA AZI 5.XI..09=DUPA CE VEDE CA NU TRECE GUVERNUL PROPUS DE BASESCU-CROITORU].
DANDANACHE E BASESCU.,
DANDANACHE: O scrisorică de amor cătră becherul meu, de la nevasta unui prietin, — nu spui ţine… persoană însemnată.
DANDANACHE: Scrisoarea era a persoanei… da… becher.
TRAHANACHE: Cum becher?
DANDANACHE: Adică necăsătorit
TIPĂTESCU: Scrisoarea pe care voiai s-o publici în „Răsboiul”, dacă nu…
DANDANACHE (cu mirare) : Cum s-o înapoiez?
DANDANACHE: Cum se poate, coniţa mea, s-o dau înapoi? S-ar putea să fac asa prostie? Mai trebuie s-aldată… La un caz iar… pac! la „Răsboiul
DANDANACHE”Când i-am pus piţorul în prag, — ori coledzi, ori „Răsboiul” mă-nţeledzi, — tranc! depesa aiţi…”.DANDANACHE: “Eu am promis? (repede) când am promis? cui am promis ? ţe am promis ? (aducându-şi deodată aminte.) A! da! Nu mai… nu mai…”DANDANACHE : În sănătatea alegătorilor… cari au probat patriotism si mi-au acordat… (nu nemereşte) asta… cum să zic de!… zi-i pe nume de!… a! sufradzele lor; eu, care familia mea de la patuzsopt în Cameră, si eu ca rumânul imparţial, care va să zica… cum am ziţe… în sfârsit să trăiască! (urale şi ciocniri).
DANDANACHE ESTE BASESCU
D-le.Nastase cred ca aliatul numarul 1 din aceasta perioada ar trebui sa fie pentru dumneavostra insusi Traian Basescu.Cred ca ar trebui sa-l ridicati in slavi .De ce?Un fapt evident demonstreaza incapacitatea lui Geoana de a se ridica peste partid(real sondaje 12-14%).Pentru un om politic de talia dumneavoastra acum este momentul, daca il ratati nu veti mai avea nici o sansa niciodata.Treziti-va. Apropo ,daca imi permite-ti va mai dau un sfat- duce-ti o politica inversa cu adversarii politici.
Cu respect dragos
Vezi: http://nicolaesq.blogspot.com
Domnule Nastase. Traian Basescu,acest diavol,care de 20 de ani,invirte tara,poporul si partidele politice pe degete,care a jurat strimb pe biblie,care a mituit peste 5 milioane de romani pentru al vota inca odata,pe 6 decembrie,cu ajutorul p.d l,si a institutiilor statului,inclusiv a curtii constitutionale,nu poate fi invins decit pritro NOUA SUSPENDARE,in parlamentul Romaniei,cit mai repede,pina nu distruge parlamentul.transformindul intro singura camera.Basescu este un blestem pentru Romania.Mobilizativa cit mai rapid,si scapati tara de aceasta boala,numita basescu si p.d.l.
eu cred ca ceea ce spune dn Nastase este adevarat, toti cei care-l credeti pe basescu inseamna ca nu va intereseaza de propia existenta..acest nemernic ne a mintit si ne a batjocorit cum nu a facut-o cineva pana acum, nici macar Ceausescu..toata lumea s-a luat de doasarele lui Nastase dar de cei care fac in momentul de fata afaceri cu organele statului si s-au pricopsit peste noapte nu discuta nimeni , nu se aude in presa, nu se aude la tv despre averile impresionante ale lui Videanu, Udrea, Basescu si multi altii din pd si astea obtinute in scurt timp de cand sunt la putere si fac afaceri cu borduri si asfalt …si tin oamenii pe aici prin Craiova fara carti de mnunca,,,,, cine sunt cei care fac evaziune ?????? sunt oamenii in craiova care toarna asfalt si nu au carti d emunca stau in niste conditii mizerabile, la ei nu vine garda in control, fortele d emunca …ce fac organele statului in cazul lor, inchid ochiul …sa le fie rusine …ce are Nastase… un apartament, ceva in cont si niste pui:)) ..cred ca ar tr sa ganditi la rece si sa va dati seama ca basescu a lansat cazul cu termopanele deoarece ii erea teama de omul puternic Adrian Nastase, cel care era singurul indreptatit sa fie la conducerea tarii si cel care putea sa mai schimbe ceva in tara asta…in momentul de fata redresare nu exista si cred ca inca 10 ani de acum in colo nu apare
vedeti ca acest basescu vrea sa modifice constitutia in favoarea lui