Pe bune?

„Domnul Severin si colegii sai socialisti vor, cu siguranta, prin astfel de afirmatii calomnioase, sa ascunda faptul ca ei insisi nu au facut toate eforturile necesare pentru a lupta mai eficient impotriva coruptiei in propria lor tara. Comisia Europeana ar avea, cu siguranta, mai putin de comentat daca ei ar fi actionat, in loc sa arunce vina proprie pe umerii altora”, zise presedintele grupului popularilor europeni, Joseph Daul, inainte sa citeasca declaratiile premierului roman despre cum Justitia trebuie sa faca, reiau, „ceea ce trebuie” in cazul ministrilor din partidul domniei sale.

Cred ca liderul parlamentarilor PPE nu a fost informat despre faptul ca, in Romania din ultimii patru ani, PSD a fost in Opozitie, iar intregul mecanism al procuraturii a fost „arestat” de Traian Basescu si de prietenii sai din PD-L. Vreau sa am incredere in buna-credinta a domnului Daul si sa il indemn sa se uite un pic printre copacii din livada de portocali pe care o apara cu atata infrigurare. Poate domnul Daul nu stie ca lupta impotriva coruptiei in Romania a inceput cu blocarea dosarului Flota, pe motiv de imunitate inexistenta de catre viitoarea sa colega, Monica Macovei. Poate nu stie domnul Daul ca lupta anticoruptie din Romania a fost continuata de prietenii sai prin descoperirea termopanelor (ai naibii capitalistii astia). Si poate nu stie domnul Daul ca lupta impotriva coruptiei din Romania se pregateste sa fie inchisa printr-o decizie „asa cum trebuie” a Justitie. Avand in vedere ca a citit pe diagonala pozitia colegului Severin, pot crede ca aceeasi atitudine a manifestat-o si fata de  stirile privind Romania. Asta, ca  ii acord prezumtia de buna-credinta. 

Ne mai vorbeste domnul Daul si despre insinuari. Insinuarile sunt cele care l-au creat si consacrat pe omul politic Traian Basescu, fostul comunist,si fostul socialist, devenit peste noapte coleg cu dreapta dlui Daul. Spre binele domnului Daul, ii recomand sa lase liber dreptul la insinuari, pentru ca altfel s-ar putea sa nu mai aiba colegi populisti (sau  populari?) proveniti din Romania. In alta ordine de idei, aici nu era vorba de insinuari, ci de adevaruri dovedite.

PS: Am auzit ca CE ar urma sa amane publicarea Raportului pe Justitie? Oare de ce? Vor beneficia doar bulgarii, sau si cei care conduc justitia romaneasca azi?

55 Răspunsuri to “Pe bune?”


  1. 1 exasperat iunie 2, 2009 la 6:50 pm

    offtopic
    Domnule Năstase,
    Când o să vb mâine la Târgovişte…vă rog din suflet…vorbiţi şi despre niscaiva teme europene Adaptaţi-le cum ştiţi la un miting electoral, dar includeţi şi asta în discurs…Vorbiţi, pt. Dumnezeu şi de alegerile din 7 iunie, amintiţi-ne măcar dumneavoastră pt ce trebuie să mergem la vot pe 7 iunie. Nu e păcat de Adrian Severin, Corina Creţu şi ceilalţi ca toată campania asta să fie călcată în picioare de bocancii prezindenţiabili ai lui Mircea Geoană? Nu-mi mai spuneţi de înlănţuirea obligatorie a temelor…bla bla.. E păcat pt nişte oameni de toată isprava să fie actori secundari într-o piesă al cărei titlu îi are drept protagonişti.â

    Petruţ

  2. 2 La Fântânå iunie 2, 2009 la 6:50 pm

    Iata ce inseamna o adevarata viziune geo-strategica. Ma asteptam ca lista celor vizati de pana maiastra a d-lui deputat sa fie completata cu vreo palida Elena (doamna, domnisoara), cu vreun Preda sau Ungureanu. Ori macar sa se urmeze sugestia d-lui Geoarge Serban si sa fie luat in vizor dl. Raul. Dar nu. Intr-o maniera magistrala si surprinzatoare dl. deputat il anihileaza direct pe dl. Daul. O lovitura de mare maestru. Se pregateste Obama si pe urma Ioan T. Morar.

  3. 3 Bibliotecaru iunie 2, 2009 la 7:09 pm

    🙂
    Ce înseamnă propaganda politică!
    Eu nu ştiu pe cine a arestat Traian Băsescu…
    Ceea ce ştiu eu sigur este că domnul Adrian Severin nu a avut ca parlamentar european nici o atribuţie în a se bătea cu corupţia. Ce ar fi trebuit să facă domnia sa în calitatea de parlamentar european pentru a se lupta cu corupţia? Oare noi, oamenii, am ajuns într-o stare de degradare raţională atât de penibilă încât să ajungem la un asemenea stadiu? Oare omul care trece pe stradă ar trebui să lupte şi el cu corupţia?

    „Unde-i domnule corupţia asta, să o strâng de gât!”

    Asta înseamnă democraţie? Aşa trebuie să facem statul să funcţioneze? Am să fac o mărturisire „comunistă”, parcă cei de dinainte de 1989 erau mai puţini penibili, erau mai demni, mai „instituţionali”. Înainte, dacă un cetăţean se întâlnea cu un ministru simţea o stinghereală… doar era ministru. Acum când un cetăţean dă nas în nas cu ministru, îi dă şi una după ceafă,… „Coruptule!”
    Ei aş spune să lăsăm corupţia în ocupaţia DNA, ANI, DIICOT, procurori, judecători… cei care sunt abilitaţi să strângă probe, să întocmească dosare, să descopere adevărul… Politica să lase corupţia în pace şi să se ferească de ea cât mai mult.

  4. 4 aviaxis iunie 2, 2009 la 7:30 pm

    Pentru mine masura onestitatii unui politician este numarul de politicieni patati care ii sunt impotriva. Daca judecam asa mi se pare ca Macovei rules! Nu stiu cat e de competenta… probabil nu foarte mult, dar miscat niste lucruri in justitie… macar de dragul spectacolului… tot e ceva in comparatie cu Rodica… sau cum o chema pe cea dinainte!

  5. 5 i.nicolae iunie 2, 2009 la 7:43 pm

    90 0/0 din poulatia acestei tari este corupta sau potential couptibila asa ca ce mai vrem ? Solutia ? Legisti din alta parte { vezi tarile nordice } si 100 de ani de lege martiala . Cu ce avem noi nciodata.

  6. 6 elevul silitor iunie 2, 2009 la 7:49 pm

    Iata ca Piratul-Chiorul National-Proxenetul-Escrocul Sentimental :Maimutoiul Basea a intrat pe ultima suta de metri :ne pregateste inca o cacealma,asa zisa mazilire a hotilor din PDL,a inceput cu Videanu ,e frica sa sara direct la beregata lui Blaga, dintre toti PDL-istii Videanu a fost cel mai rezervat la a-l pupa in cur pe Maimutoiul Basea,cel putin la iesirile publice,din aceasta cauza corespunde criteriilor Maimutoiului Basea Chioru :este destul de sus,a facut destule potlogarii si imi fac impresia ca nu prea se iubeste cu Nuty –pusculita Maimutoiului Basea,dar toate acestea sunt prea putin importante.
    De ce spun asta ?Maimutoiul Basea joaca din nou la cacealma,odata pentru alegatori ca vezi doamne este echidistant in fanfaronada sa derivata din zicerile ,ramase ziceri : »La tepe ! », »Sa traiti bine ! », »Aici sunt banii dvs. ! »,ziceri de lautar,ca sa zic asa, al doilea scop este sa isi avertizeze eventualii razgandaci ca daca ia mina de pe ei este multa pofta de sange portocaliu prin instante si procuraturi.
    Maimutoiul Basea e fentos mai ceva ca Dobrin !Matrozul are repertoriul destul de abundent.
    Maimutoiul Basea a sunat adunarea,plutonul de felationisti este rasplatit ca exemplu pentru cei care inca sunt nedumeriti,cei cativa care desi au diverse potlogarii la activ nu prea se cocoseaza in fata Maimutoiului Basea.
    Monica Betiva si Nimfomana este in primul pluton.Despre Eba ce sa mai zicem ?Nu mai spunem nimic :asta sa fie singurul pacat al Maimutoiului Basea-Chiorul !
    Videanu este unul din oamenii foarte bogati din PDL,este unul din oamenii foarte bogati din Romania :nu trebuie sa scoata si el bani din buzunar ?Nu-i scoate mai usor daca e santajat ?

    Draga administrator,dle profesor Adrian Nastase ,va rog sa nu mai imi cenzurati postarile ,de o saptamina nimic nu imi mai postati,daca aveti ceva cu stilul meu de a posta ma puteti atentiona,dar mari modificari,va asigur ca nu voi face caci nici unii precum pomanagiul ala de Morar si uzbekistanii,talibanii forumisti ai lui Basea Maimutoiul nu fac .Vai mama lor de pupaciosi de bas al lui Basea !

    Iata cum se va termina epoca lui Basea Maimutoiul,va asigur ca nu Basea este in rolul fetei sau al politistului care scapa,probabil sunt vreo doi sau mai multi din PDL mai nepupaciosi de dos de Basea,care sunt cu capul pe umeri,

    APOCALIPSA LUI BASEA MAIMUTOIUL SI A CIRACILOR SAI :

  7. 7 Ruben Budău iunie 2, 2009 la 9:27 pm

    Să mai sperăm la judecare dosarului flota vreodată ??? sau e distrus demult acest dosar !!!!……sper că într-o zi să se facă lumină pe acest drum şi oameni să vadă ce bine au ales şi trăit în ultimi ani.

  8. 8 instalatorul iunie 2, 2009 la 9:36 pm

    Domnule Nastase, mai acordati dumneavoastra mult si multe prezumtii de buna credinta – de parca ar fi vorba de comentatori de pe blog – si veti vedea cit de rau va va fi. Tratati-l pe dl Daul asa cum ar trebui sa fie in realitate un tip care ajunge sef de grup la nivel continental si, daca mai doriti o sugestie, cereti sa i se verifice deconturile cu de-amanuntul, s-ar putea sa fie surprize inclusiv pentru dna Macovei, ca tot e moda cu deconturile parlamentarilor.

  9. 9 einstein iunie 2, 2009 la 9:55 pm

    monica macovei.

    o aud acum la realitatea cum afirma ca romania a intrat in u.e. datorita ei…

    tinta grupului din care face parte sunt tepele din piata universitatii! bat campii despre coruptie si traiesc bine din acest discurs politic, dar nu construiesc nimic !

    interesele tarii nu au nicio legatura cu acest grup politic.

  10. 10 casandra iunie 2, 2009 la 10:46 pm

    Chiar de domnul Daul vorbiti aici?
    Dar dumnealui este unul dintre admiratorii doamnei Macovei.

    Prin octombrie 2008 parca, domnia sa spunea despre dna. M. ca a fost „un ministru al justitiei senzational”.
    Nu parea, la data respectiva, cel mai in masura sa se exprime.

    Tocmai ajunsese atunci in fata justitiei franceze. Cu tot cu imunitatea sa despre care Le Point scria in mai 2008, la adresa:
    http://www.lepoint.fr/actualites/2008-05-22/l-immunite-de-daul/1331/0/247162

    „Casse-tête en vue au procès du financement de la FNSEA : huit dirigeants du syndicat agricole et de ses satellites doivent être jugés à partir du 1er octobre. Mais le parquet a négligé un détail : parmi les prévenus, Joseph Daul, ex-président de la Fédération nationale bovine, est député européen et dispose, à ce titre, d’une immunité qui exclut toute mesure coercitive. Autre inconvénient : président du groupe PPE au Parlement de Strasbourg, qui inclut les élus de l’UMP, Daul serait au tribunal en pleine présidence française de l’Union européenne.”

    Domnul Daul este prea indraznet si a uitat ce scria Le Figaro despre dumnealui chiar in ziua in care o lauda pe dna M.:

    „Cinq anciens responsables du premier syndicat agricole et trois autres personnes sont accusés d’avoir détourné des taxes payés par les agriculteurs. Leur procès débute aujourd’hui.

    L’ancien président de la Fédération nationale des syndicats d’exploitants agricoles (FNSEA), Luc Guyau, et sept autres responsables syndicaux du monde agricole, comparaissent à partir de mercredi et jusqu’au 17 octobre devant la 11e chambre du tribunal correctionnel de Paris pour une affaire présumée de détournements de fonds.
    La justice les soupçonne d’avoir favorisé le détournement d’une partie du produit des taxes parafiscales auxquelles sont soumis les agriculteurs pour alimenter les caisses de la FNSEA. Le montant total de ces détournements pourrait atteindre 15 millions d’euros.
    L’enquête avait démarré en 2000 à la suite d’une plainte avec constitution de partie civile contre X déposée par l’Organisation des producteurs de grains (OPG). Les plaignants se fondaient sur un rapport de la Cour des comptes de janvier 1999 qui dénonçait des «dysfonctionnements» entre 1992 et 1997 dans la gestion du produit de la taxe parafiscale prélevée dans le secteur céréalier.
    Luc Guyau comparaitra aux côtés de Joseph Daul, ex-président de la fédération nationale bovine (FNB) et président des eurodéputés chrétiens-démocrates au Parlement européen, Georges Dutruc-Rosset, ex-directeur de cabinet du ministre de l’Agriculture Philippe Vasseur (1995-1996), Henri de Benoist, ex-PDG d’Unigrains, ainsi qu’Yves Salmon, Eugène Schaeffer, Pierre Leroy et Georges Malpel, d’anciens responsables proches de la FNSEA. ”

    Este adevarat ca, dupa ce a jucat o mica piesa de teatru cu renuntarea la candidatura din anul acesta si la rugamintile Presedintelui Frantei, problemele sale judiciare par sa se fi rezolvat.
    Dar dupa proceduri ce au durat 10 ani, asa cum arata Le Point.
    Vedeti:
    http://www.lepoint.fr/actualites/2008-12-05/la-fnsea-blanchie-par-la-justice-francaise/1037/0/297522

    „Après 10 années de procédure, la FNSEA, le syndicat agricole le plus puissant de l’UE, a été blanchie par la justice française des accusations d’abus de biens sociaux liées à son mode de financement.
    Malgré un jugement dénonçant les „dérives” de la Fédération nationale des syndicats d’exploitants agricoles, sept de ses responsables, dont son ancien président Luc Guyau et un ancien haut fonctionnaire du ministère de l’Agriculture, ont été relaxés par le tribunal correctionnel, qui a suivi le parquet.
    Joseph Daul, ex-président de la Fédération nationale bovine, devenu député européen et chef du groupe conservateur au Parlement européen, Georges Dutruc-Rosset, directeur de cabinet du ministre de l’Agriculture Philippe Vasseur en 1995, et Henri de Benoist, ancien président d’Unigrains, organisme financier du secteur céréalier, très puissant en France, sont aussi relaxés.
    „Si le dossier fait état de certaines dérives, dont la plus inacceptable est le financement de la FNSEA , (…) l’infraction d’abus de biens sociaux n’apparaît pas suffisamment caractérisée”, ont dit les juges dans leurs attendus.
    Il n’y aura pas d’appel sur le plan pénal, le jugement étant conforme aux désirs de l’accusation. Luc Guyau, qui a dirigé la FNSEA de 1992 à 2001, s’est déclaré „regonflé” par le jugement.
    „La justice a parlé et elle a reconnu que la solidarité dans le monde agricole n’est pas un vain mot. Nous ne sommes ni des criminels, ni des faussaires. C’est une bonne chose pour les dirigeants agricoles et le monde agricole”, a-t-il dit.
    SEIZE MILLIONS D’EUROS
    L’affaire, déclenchée par un rapport de la Cour des comptes en 1998, portait sur la dérivation vers la FNSEA d’une partie du produit d’une taxe sur les céréaliers mise en place par l’Etat, et versée à des organismes interprofessionnels, dont Unigrains.
    Seize millions d’euros dépensés par la FNSEA de 1991 à 1999 avaient été retenus sous la qualification „abus de bien sociaux” par le juge d’instruction Henri Pons, qui avait renvoyé le dossier en jugement contre l’avis du procureur.
    Ces sommes ont payé les salaires de permanents, un bureau de la FNSEA à Bruxelles, les festivités du cinquantenaire du syndicat en 1996 pour un montant de 150.000 euros, des „études et rapports” payés 7,6 millions d’euros, des versements à des associations périphériques et des campagnes de presse.
    Le magistrat avait aussi cherché en vain à faire renvoyer devant la Cour de justice de la République plusieurs ministres de l’Agriculture de droite comme de gauche, qui admettent avoir cautionné ce système, tout en niant tout délit.
    Le problème juridique principal posé par le dossier était la nature des fonds en question, qui ne sont pas pour le parquet des fonds publics, mais ne peuvent pas non plus être véritablement considérés comme des biens sociaux.
    Luc Guyau et les six autres responsables n’ont pas nié ces faits mais ont soutenu qu’il n’y avait aucun délit.
    Le système, faisaient-ils valoir, a été mis en place par les pouvoirs publics. La FNSEA représentant „l’ensemble du monde agricole”, elle aurait donc rempli des missions dans l’intérêt général de ses membres, estiment ses dirigeants.
    Ses rivaux, la Coordination rurale et la Confédération paysanne, parties civiles, étaient d’un avis contraire. Ils ne peuvent faire appel que sur les dommages et intérêts.
    Jacques Pasquier, secrétaire national de la Confédération paysanne, estimait que c’est „la conduite de la politique agricole de ces dernières années” qui est en cause.
    „La FNSEA confond la gestion des fonds qui lui ont été confiés à travers diverses structures avec son propre argent. Elle a tant de casquettes qu’elle ne fait plus la différence”, avait-il dit à Reuters au début du procès, en octobre.”

    Ce ciudata faptura este dl. Daul!

    Nu va mai pierdeti vremea cu asa ceva…

  11. 11 Dragos iunie 2, 2009 la 11:10 pm

    N-am vazut finalul emisiunii de la iRealitatea cu Monica Macovei si cei trei
    barbati :Ponta, Norica, Ursu.

    A scapat nebatuta ?

  12. 12 Sibilla iunie 3, 2009 la 12:52 am

    Să fim serioşi, chestia asta cu Videanu e praf în ochi, e cipi-ripi, parcă-i aud pe marii şmenari zăuşi şi hamazoane pedelachee : ” bă Videne,mucles, ziceam că te sacrificăm, tu te dai lovit, că dă bine… mucles până la noi ordine, p-ormă, te reabilităm, mă-nţelegi… să tacă fraierii, că nu-i vreau în stradă, vor sânge, le dăm şi lor o fleică acolo, să simtă miros,ai răbdare… ”…
    De nenea Buldog-Blaga, cum arhitectonica mămuliţii ei de politichie să se lege, nu se poa, nu şi nu, c-ar urma râuri, valuri , arestări în lanţ, ce naiba, rămâne PD-L fără staf şi ciucuri, şi-apoi nea Băsescovici cătinel-clătinel vrea să recapete temenelele perdute, undeva, cândva, pe drum… Blaga e răul necesar, se mai gândeşte mnealui marineru ce şi cum, dupe prezidenţiale, doar zise omu c-are o ” strategie ”, nah !
    Şi iară-şi zic, c-am să repet până mor, şi cum zice lumilii de-n enfanteria grea că cică e musai s-amuţesc, n-oi mai urla nici fraiera de mine prea mult timp, dar… : să iasă la raport în faţa naţiunii tovarăşele marionete, instrumente, unelte, pufulete … corpuri de control guvernamentale, ANI, DNA, Curtea de Conturi, etc. şi să dea rapid lista cu mai marii condamnaţi din teritoriu de coloare porto, că-n rapoartele de ţară se cam dă cubic Cotroceniul, ori lovit în haripi când e najpa, deh… Şi mai vrea boborul şi listuţa cu ” care pentru care a intervenit pe sistem o mână spală pe alta ” şi câte şi mai câte…
    Macovica să termine cu lambada că nici să se privească-n oglindă nu-i în stare, şi n-am să zic în cea a conştiinţei, căci, nema.
    PPE… gradi, bre, gradi, d-alea cu şorţuleţe fistichii dinainte, pfff…
    Ca să stârpeşti Corupţia la acest moment în România, e nevoie de : Ţepeş+Cuza+Arkan… pe cuvântul meu de onoare că nu mint !
    Doamneee, cum mai înduri îndurările noastre, ale amărâţilor şi cât…
    Sibilla

  13. 13 Spiridus iunie 3, 2009 la 12:59 am

    Daca eu pot vota in oricare stat european, rezulta ca unii parlamentari europeni (nu neaparat romani) ajung acolo si cu votul meu. Si muncesc acolo platiti si de mine. In aceste conditii, cred ca eu, ca european, pot solicita date publice despre si de la parlamentarii europeni.
    Nu ar strica sa prezentati pe acest blog forma de a accede la astfel de date. Nu strica.
    In fond, ca europeni, avem nu numai obligatii, ci si drepturi…

  14. 14 Nelu Miaunel iunie 3, 2009 la 4:09 am

    Iasos, Portos si Aramis, asta vand: tarie. Cum exista posibil sa platesc impozit forfecar? Pai de unde sa le dau eu 500 Euro? Fac greva si ma angajez la Primarie. Ajung primar si mai imi trag 15 vile. Comuna are 2000 de locuitori, UE tepuim, hard traim. Hai sick ca am si un tir.

  15. 15 Neagu G. iunie 3, 2009 la 6:03 am

    Marturisesc ca m-am saturat de aceasta UE, organizatie de dominare a unora de catre cei mai mari ai Europei, in care minciuna, manipularea si coruptia sunt la mare pret. M-am saturat de lectiile lor mincinoase si paguboase. M-am saturat de exigentele lor, pe care le impun doar celor nou veniti. Ma intreb, insa, ce fac socialistii europeni, dece tac si nu-i combat pe acesti mincinosi si corupti populari? Mai are rost sa le inmultim randurile, daca se complac in lasitate si supunere? Dle AN, sunteti singurul politician care ia atitudine fata de ingerintele popularilor din comisia si parlamentul UE. Ceilalti TAC si SE SUPUN. Printre ei si Prostanacul, tace si face slus, sa nu supere licuricii! Adevarul e ca UE nu promoveaza nici democratia, nici justitia ci dominatia si jaful, bineinteles, in beneficiul celor mari din UE. Ei ne-au impins la distrugerea economiei noastre nationale, ei ne-au impins la o indatorare a Romaniei, de nu mai reusim sa platim nici intr-un secol. Ei ne-au adus inapoi in istorie cu 100 ani. Ne-am intors la plugul cu o brazda tras de om, de boi sau de cal. Ei ne-au adus incultura, prostitutia, drogurile si cea mai grava imoralitate. Ei ne-au ajutat sa promovam in politica cele mai abjecte lichele. Cu ce ne ajuta UE? Sa vad ce atitudine vor lua Eu fata de recenta sesizare a judecatorilor din jud. Neamt? Vor tacea, sunt sigur. Asta e UE, mai rau decat CAER si TR. Varsovia.

  16. 16 Paloş iunie 3, 2009 la 7:51 am

    Catren dual

    Domnul Dual (ca sinonimul lui Daul) o ia uşor în mână,
    la propriu şi la figurat, fentând cu tălc justiţia română.
    Prenume biblic poartă, armonizat la „populari europeni”
    convins că nu pricepe numeni că cară-n cap doi pepeni.

  17. 17 Larisa iunie 3, 2009 la 9:01 am

    Off topic…
    Va rog sa le transmiteti multumirile mele celor de la Jurnalul National pentru articolul despre Mrea Marcu.

  18. 18 Maximmouse iunie 3, 2009 la 9:06 am

    @Casandra!:)

    Iata cum cine cauta gaseste si nu este lucru ascuns care sa nu iasa la aratare….ma asteptam, orice atitudine are o cauza…

    Maxi!:)

  19. 19 Imparţial iunie 3, 2009 la 9:27 am

    Prorocire neelectorală

    Că, catul din Mihăileanu l-a obţinut TB pe vereşie,
    s-au scris în ultimii cinci ani mai multe tone de hârtie.
    Fac un pariu cu cine vrea, p-o tărăboanţă mare cu ardei,
    că peste şapte luni, pleşuvul-asimetric, va sta-n bordei…

  20. 20 Marcus iunie 3, 2009 la 9:39 am

    Ti-am Vazut Grajdurile, Videne !
    03/06/2009

    La grele munci te-ai angajat Videne atunci cand, din banii bucurestenilor si nu numai, ai dat un purcoi de bani ca sa achizitionezi ruinele de grajduri de la Mihailesti.

    Hercule, in muncile sale de ingienizare a unor astfel de adaposturi, a fost mic copil pe langa tine, dom’ ministru!

    Pacat ca nu ai mai apucat sa te joci si cu alte milioane de euro ale contribuabililor, pentru a le “renova si amenaja” in vederea trasformarii lor in adaposturi pentru sarmanele patrupede canine.

    Da’ nu-i nimic Videne, poate o vrea Domnul si-or cadea tavanul si peretii achizitiilor in capul adapostitilor, ca te scoti daca se intampla atare minune. Si-l scapi pe actualul edil de grija “asistatilor” si asta cu importante economii, realizate in parte din “eutanasierea naturala” a bietelor animalute, iar pe de alta parte din banii care no vor mai fi cheltuiti pentru intretinerea lor viitoare.

    Doar o televiziune a dat imagini cu aceasta magarie comisa de tine pe vremea cand erai primar, restul mucles mo!, nici usturoi n-ai halit nici gura nu-ti pute !

    Si stii de ce Adrieane? Pentru ca esti oligarh bun, ba, si faci parte din clanul derbedeului penal din fruntea statului.

    Altfel jar ai fi mancat, Videne ! Te-ar fi facut media de nu te mai spala toata Marea Neagra!

    Asa, te lasa baietii mogulilor in pace, sa-ti faci “treaba” ca ministru, mai un comision de negocieri pentru energie, mai un parandarat, musai sa-ti scoti cel putin milionul de euro pe care Justitia te-a condamnat sa-l dai inapoi bucurestenilor furati ca-n codru.

    Si mai ai noroc o data cu derbedeul, Videne!

    Daca nu erai in gasca lui de borfasi si gainari, la asa prejudiciu, te umfla Morar cat ai zice peste si te-ai fi ales si cu dosar penal. Asa, trebuie sa dai doar banii inapoi in urma judecarii tale intr-un proces civil.

    Mare noroc si pleasca pe tine, ba, Adrieane!

    Poti sa-ti trimiti in continuare plozii sa se scoleasca in Elevetia, ca in Romania pute, iar tu sa-ti faci concediile pe Coasta de Azur, ca de ecumenism cred ca ti s-a acrit.

  21. 21 Maximmouse iunie 3, 2009 la 9:42 am

    @elevul silitor!

    Vaaaleu! ce m-ai luat asa dimineata cu hororu’!

    Pentru ca esti silitor , si sper sa fii asa si in continuare, iti zic: un om normal nu doreste moartea nimanui, e ca si cum si-ar dori propria moarte, ci doreste si lucreaza pentru justa pedeapsa , cand e cazul.Ia gandeste-te ce viata de huzur absolut au dus cei despre care faci vorbire, de 20 de ani cred ca se si mira ce i-a lovit.Daca se va aplica justa pedeapsa, cum vor suporta regimul de detentie? Greu, foarte greu….e suficient, atat pentru ei cat si pentru noi.

    Maxi!

  22. 22 Maximmouse iunie 3, 2009 la 9:48 am

    @Neagu G. !

    Statele, ca si oamenii tind sa se adune…acuma noi nu aveam alta optiune , fie si numai geografic vorbind.Atunci? Cu bune, cu rele, asta este, nu exista alta cale.Speram ca organizatia tinde spre perfectionare pentru propria ei supravietuire…nimic nu este perfect pe lumea asta….O sa fie din ce in ce mai bine, asa cred, depinde si de noi (atentie la europarlamentare!) cat de repede se va intampla asta.

    Maxi!:)

  23. 23 instalatorul iunie 3, 2009 la 11:08 am

    Off-topic. Atentie la inflatie! Presa franceza semnaleaza astazi ca, prin grija Bancii Centrale Europene, cantitatea de euro in circulatie a sporit intre 2007 si 2009 (criza) cu 20% si sugereaza ca si in SUA s-ar fi dat drumul la tiparnita de dolari. Pe acest fond, ne-am putea trezi ca importam si inflatie si sa ne trezim cu o inflatie dubla: una provocata de o alunecare a monedei nationale in raport cu principalele valute care, ele, la rindul lor, vor fi afectate de o inflatie pe care o vor exporta. Titlul francez de presa nu lasa loc de dubii „BCE va ruineaza” si transmite cititorilor sfaturile clasice pentru protectie individuala la inflatie: investirea in valori rezistente la inflatie ori in cele care se indexeaza cu inflatia (asta pentru cine are bani de protejat). Atentie, deci, un om prevenit face cit doi, desi pentru majoritatea dintre noi nu stiu la ce ne va folosi prevenirea. Domnule Nastase, vedeti cum puteti utiliza aceasta stire.

  24. 24 casandra iunie 3, 2009 la 11:18 am

    @Maxi,

    Asa este. Surprinzator este ca asemenea personaje nu se asteapta sa fim si noi la zi cu informatiile publice care-i privesc.

  25. 25 Dragos iunie 3, 2009 la 11:23 am

    Ce figura este si Joseph Daul, asta ! Am citit undeva, nu mai stiu unde, ca si-a cumparat premiul „Omul secolului 20” vandut de Centrul International pentru Biografii din Marea Britanie (sic).

    P E N I B I L !

  26. 26 radu c iunie 3, 2009 la 11:39 am

    Da, sunt de acord ca se acorda prea multa atentie tuturor celor ce-si dau cu parerea despre Romania. Nici nu sunt convins ca cei ce-si permit asa ceva ,sunt manati de cele mai nobile sentimente fata de romani si Romania.Aceeasi neancredere o am si fata de Monica Macovei,dar in tot raul si un bine.Numele acestei femei pe lista PDL,sper sa fie o piatra de gatul acestui partid.

    Realizarea unui act de justitie ,normal, in Romania va fi posibil numai atunci cand scena politica ,la varf, va fi curatata de virusi. Poate incepand din toamna.

  27. 27 Sibilla iunie 3, 2009 la 12:06 pm

    PE BUNE AU BA, IACA JAVRELE CU CARE S-A-NHĂITAT JIOANA… BOLUNDUL JIOANA CARE NU ŞTIE PE CE LUME TRĂUEŞTE DAR ŞI-A ” TRAS ” ” CONSILIERI ” MADE IN usa … GUVERNUL 3 C, ADICĂTELEA CUM ÎŢI AŞTERNI AŞA DORMI… CHESTIA E CĂ PARTE DIN PESEDEA CHIAR DOARME, NOI… VAI ZILELE NOASTRE, DE PĂREREA NOASTRĂ NU S-A ŢINUT SEAMA…. :

    ” Vicepreşedintele PDL, Radu Berceanu, a declarat marţi, tot la Realitatea Tv, că „oricine poate să iasă de la guvernare cand doreşte, nu e vreo problemă”. „Sunt liberi(n.r.- social-democraţii) şi de nimeni nu depind şi drept urmare pot să ia ce decizie consideră danşii că e corectă sau favorabilă”, a spus Berceanu. ”
    MOSTRĂ DE NESIMŢIRE A MITOMANILOR PEDELACHEI, DE MAI ERA NEVOIE… NIMIC NOU SUB SOARE, EI SUNT ÎNJERAŞI… :
    ” Contractul cu Bechtel pentru construirea Autostrazii Transilvania a fost mai mult o cerinta pentru ca Romania sa fie primita mai repede in NATO. Aceasta acuzatie-soc a fost formulata marti seara de ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu.
    I-AUZI :
    In ceea ce priveste bugetul alocat in 2009 Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI), Berceanu a spus ca acesta reprezinta 60 la suta din cel aferent anului 2008, iar datoriile pe care MTI trebuie sa le achite in baza unor lucrari efectuate anul trecut se cifreaza la 2,4 miliarde lei. ”
    Sursa : http://www.ziua.ro/
    PĂI BĂI BERCEANULE, CARAŞ-SEVERINUL SE FĂLEŞTE CU 1 KM DE DRUM ASFALTAT ÎN 10 ANI, PĂ-ŢI DAI SEAMA ” DEŞTEPTULE ” CE DE MAI ” SUCCESURI ” CĂCI LA CE DE MAI FINI, FINE, NEMOŞAGURI PE METRU PĂTRAT CĂRĂŞAN CINE MAICA PRECISTĂ SĂ DEA SOCOATĂ LA UNA ALTA… UNDE NAIBA-S CEILALŢI KM RĂMAŞI NEASFALTAŢI, I-A PĂPAT GAIA, TRĂZNI-V-AR !
    Vai steaua noastră ce-i în ţară….
    PSD are de gând măcar după alegerile din 7 iunie să dea de pământ cu derbedeii din ogradă ?
    Ce e clar e… limpede, Jioana e GROPARUL PSD ! Pedelacheii joacă poker cu smintiţii, Cineva trebuie să preia urgent conducerea pesedelei… păcat, de… toate, dar de poporul amărât care NU are nicio vină e în adevăr mare păcat !
    PSD a primit , citez ” LIBER ”, ce mai aşteptaţi ? Mda şi noi amărăştenii, tot în Miracole mai credem, că-n rest…
    A ajuns frustratul şi mincinosul de Berceanu să dea… liber ! PSD încotro ??? Şi, mai ales, cu cine… ??
    Hoţii din PD-L fac legea, nouă, ni se impune… tăcerea, că cică de ce suduim… ?! Nu mai putem de bine că ei trăiesc bine, ei şobolanii, trădătorii de neam şi ţară, iară noi, ar trebui să le rugăm de sănătate, să mai pierdem fo doăjde ani cu : diplomaţia, eleganţa, dialog… cu care mănuşi, ce-a rezolvat şi cine ??? Cu pedelacheii nu merge decât dat cu ei de pământ continuu până devin tristă amintire. Dar cum drac să uităm noi de ţoapa aia mică de-şi zice eba-atitudine care un singur lucru ştie : ” mă numesc băsescu ”, punctum.
    Dosta, mă teleportez să scriu belet la nenea băse, să mă-nfieze, ce buba, dacă numai atât trebuie ca să răzbeşti…
    Cum nu vii TU Ţepeş, Doamne….
    Sibilla

  28. 28 Karakas iunie 3, 2009 la 12:14 pm

    Dl Daul este din familia portocalilor populari, cu mare experienta in agricultura. De aia se si pricepe la justitie.

    http://president.epp-ed.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=7&Itemid=21

  29. 29 Imparţial iunie 3, 2009 la 12:25 pm

    Meditaţie aseară pe Otopeni

    Plăpândul nostru şef de stat, pe cale-i de-aşi tăia prepuţul,
    dacă prin asta s-ar putea, pe adversari, să îi arunce-n puţul
    iadului electoral, unde furci caudine, lungi, necruţătoare,
    la baza unui nou mandat, pe concurenţii slabi o să-i doboare !

  30. 30 Maximmouse iunie 3, 2009 la 12:59 pm

    @Marcus!:!

    pana la urma daca suntem putin atenti, cred ca videanul s-a gandit la sanatatea morala a natiei cand si-a trimis progeniturile in Elvetia.pai ia gandeste-te ce se-ntampla in scoala in care ar fi invatat acestea ,in Romania?Ha,Ha, iti spun eu veneau copiii acasa la parinti si ii luau la refec de ce nu fura ca videanu sa aiba si ei sofer , si haine cool, si sa fie centrul atentiei…este? Ne ajung exemplele pe care le dau copii care mai haladuiesc in Dorobanti….sunt arhisuficienti….de am ajuns sa nu ne mai intelegem cu aia micii cand le spunem ca lumea asta este pe dos, de ajung sa-si puna pe vena si sa dea in cap la parinti si la profesori…chiar ma intreb de ce asimetricu nu le-a cumparat la fete o insula, una sa fie notar si alta presedinte de partid?Nu crezi ca era mai.. igienic ?

    Maxi!:)

  31. 31 Maximmouse iunie 3, 2009 la 1:15 pm

    @Stimate Bibliotecarul!

    da, observa insa ca treaba asta este orchestrata de asimetric din primul moment cand s-a instalat…in primul rand, deci prioritar, a fost faptul distrugerii credibilitatii parlamentarilor romani…am vazut la tv cum un copil care intrase in cladirea Parlamentului Romaniei in vizita de 1 iunie spunea sarmanul :am venit si eu sa vad unde dorm astia…cam asa… a plans inima in mine….

    Ministrii? Alt target, sa ne amintim umilintele indurate de ministrii, altii decat cei portocalii de cand s-a instalat asimetricu…ce scop aveau acestea? Decredibilizarea functiei ministeriale, aducerea ministruului la nivelul de hot ordinar, fara dovezi.Chiar si faptul ca videanu este judecat in civil, nu se recunoaste gravitatea faptelor lui, etc. este tot o forma de aruncare in mizerie a inaltilor functionari de stat…si decapitarea deconcentratelor…tot aia urmareste in principal….Numai el poate tot, pe el nu-l da nimeni jos, nu-l inculpa nimeni….groaznic!

    Politicienii astia chiar nu-si dau seama pe ce cuib de sarpe stau, cu cine s-ar incumeta sa cada la pace….

    Maxi!

  32. 32 De Stânga iunie 3, 2009 la 2:08 pm

    DUMINICĂ LA VOT TOŢI CEI CU DREPT DE VOT

    Ca un imparţial ce sunt, mă-ntreabă toţi românii patrioţi:
    pe cine SĂ VOTEZE ei duminică; pe liste par a fi şi unii idioţi.
    Răspuns uşor : NUMAI cu PSD, cu peneleul sigur altădată,
    iar cât priveşte pedeleii, e clar ca ziua , votaţi-i niciodată !

  33. 33 Marcus iunie 3, 2009 la 2:45 pm

    @Maxi; in loc de insula mergea si un grajd ceva mai retras.
    sa fii iubit
    marcus

  34. 34 Dragos iunie 3, 2009 la 2:47 pm

    Stiati ca domnul Adrian Severin a fost desemnat cel mai bun europarlamentar de catre Institutul Sincai ?

  35. 35 cogito ergo sum iunie 3, 2009 la 4:18 pm

    Votati Adrian Severin !
    Institutul Sincai l-a desemnat cel mai bun europarlamentar al Romaniei.

  36. 36 Walt Disney iunie 3, 2009 la 4:55 pm

    Zilele acestea m-am convins că domnul preşedinte este cu adevărat bun, implicat şi aplecat spre probleme ţării. Din această postură, el a semnalat faptul că seceta ameninţă România în timp ce ministrul de resort aşteaptă să vadă cum se crapă pământul.

    La puţin timp după ce domnul TB a luat problema în mână, a ţâşnit şi ploaia asupra României. Şi plouă neîncetat. Cred că este prima demonstraţie a domnului TB că poate rezolva o problemă, că este capabil a duce un proiect până la capăt şi că, în pofida a ceea ce se spunea despre el, este băgat în seamă şi peste hotare, foarte bine relaţionat la cel mai înalt nivel.

  37. 37 Carol iunie 3, 2009 la 5:03 pm

    Chiar asa? Asa-i spune mai nou? Opozitie?

    Adica atunci cand, fara sa fii la guvernare, sprijini guvernul cu toate puterile, se numeste ca esti in opozitie? 🙂

    Uneori aveti umor. Chiar daca e involuntar, tot umor se numeste.

    PS. Cum se numeste situatia in care esti la guvernare si faci opozitie? Hai ca sunt curios sa citesc o explicatie, cat de cat plauzibila. Sau iar im stergeti comentariul? 🙂

    PS1. EBA in sus, EBA in jos (cu succesurile ei) totusi ar trebui sa va fie rusine. Laudati PSD-ul ca pe sfintele moaste, insa ati ajuns sa fiti condusi de semianalfabetul Vanghelie. La PSD ma refer , nu la dvs personal.

  38. 38 misulino iunie 3, 2009 la 7:32 pm

    Vin dinspre Occident o multime de cioflingari in ale ideologiei de partid sa ne tina lectii despre lupta impotriva coruptiei.Daca atacurile ar fi coerente ,fie chiar nedrepte,nu am obiecta cu nimic.”Asta e situatia,au si ei o doctrina,trebuie sa-si faca jocul”,am spune noi din tribuna jocurilor politice.Din pacate acesti bagatori de seama sunt la fel de oportunisti si carieristi ca si invataceii lor damboviteni:nu au convingeri ferme,trec cu seninatate din stanga in dreapta politicii,acuza fara acoperire,incearca sa-si mascheze prostia si fudulia prin abordarea unor teme grele din panoplia europeana de idei…Spiritul caustic ,umorul sec,eruditia pamfletara va caracterizeaza si va confera dreptul de a ridiculiza atitudinea unor oficiali populari europeni.Voi promova ideile Dvs. rafinate pe blogul http://mihaipanait.blogspot.com,chiar cu riscul de a le combate uneori.
    Domnule Nastase,
    imi pare rau ca nu v-am votat in 2004.Sigur Romania ar fi aratat altfel,iar acest dual Daul ar fi venit sa va pupe cu slugarnicie mana…

  39. 39 Alex iunie 3, 2009 la 7:34 pm

    Duminica va fi sfarsitul PDL-ului. 3/4 dintre votantii pedelisti o vor prefera pe Elena Basescu gratiilor Macovei, Stolojan, bourenilor si videnilor din creier.

    Se va vedea, in sfarsit, dispretul profund al romanilor fata de Uniunea Europeana. Uniune care ne-a adus mari beneficii: am pompat in bugetul ei trei miliarde de euro. Si ne-a dat in schimb pe Daul, vise la margele colorate, tratament de sclavi. Este inadmisibil ca romanii sa nu aiba drepturi egale cu ale tuturor cetatenilor europeni; ordinea juridica a UE esta incalcata atat de catre de catre statele membre, cat si de catre institutiile comunitare, iar justitia europeana se face ca ploua. Alaturi de pseudovalorile occidentale, tentativele de a impune o morala straina de romani (prin treimea Patapievici-Macovei-Mungiu), afaceri oneroase impuse prin presiuni politice de stapanii de moment ai UE – de tipul Petrom, Sterling, BCR, pierderea suveranitatii nationale, controlul total al cetatenilor etc.

    In schimb, baselu joaca foarte bine cartea nationalista, sitandu-se (din gura) impotriva autonomiei „Tinutului Secuiesc”, promitand sprijin romanilor din afara granitelor, in timp ce situatia de fapt a romanilor din tara si din strainatate se inrautateste pe zi ce trece.

  40. 40 elevul silitor iunie 3, 2009 la 8:27 pm

    Maximmouse

    Ai perfecta dreptate,dar unele mesaje trebuie sa fie fara echivoc,lucru pe care ar trebui sa il invete foarte multi politicieni in frunte cu Mircea Geoana!
    Ambiguitatea unor lideri ca Mircea Geoana,Viorel Hrebenciuc,Marian Vanghelie trebuie sa inceteze!
    Cu aceasta ocazie,desi nu mor de dragul sau,tin sa ii prezint si eu condoleante lui Mircea Geoana…totusi un lider si un candidat la prezidentiale total nefast pentru toti si mai putin pentru Maimutoiul Basea Chiorul.

    Maimutoiul Basea Chiorul are cate ceva din Casanova ,din Borgia si din Machiaveli …ar fi mai multe de spus dar unii sunt in campanie si partidul trebuie sa fie unit…

    Oricum Maximouse eu iti urmaresc activitatea,avem puncte de vedere comune.Toate cele bune!

  41. 41 abbilbal iunie 3, 2009 la 9:30 pm

    Pe bune? Am incetat sa mai bag in seama „activitatile politice”, iar pe domnul presedinte Basescu am incetat sa-l mai cred dupa primul mandat de ministru.

  42. 42 Alex iunie 3, 2009 la 10:40 pm

    Carol, pari a avea ceva in cap. Cum poti sa compari un primar de sector apreciat, votat de atatea ori, cu rezultate dintre cele mai bune in administratie cu o domnisoara care nu a condus in viata ei un birou? De Luxten ce sa mai vorbesc.
    Om fi in Romanica, dar pana si aici s-a inteles ca functiile politice vin pe munca, pe rezultate, nu pe culoarea pielii si al cui baiat esti.
    Doar n-o sa compari prestatia lui Vanghelie cu cea a Elenelor si compania! Am foast de acord ca EBA merita si ea o sansa, nu e mai prejos decat Ridzi, Udrea, bourenii, bozii, popestii din pdl, dar vad ca se ingroasa gluma. Nu mai amintesc cum vorbeste EBA sau Elena Udrea si ce nivel de cultura au. Vanghelie s-a prezentat mult peste.

    AN, totusi, Vanghelie iese prea mult in fata…

  43. 43 Dragos iunie 3, 2009 la 11:04 pm

    Domnule Nastase

    ati vazut ca dusmanii dvs. sunt in stare de orice marsavie ? Am incercat sa-i transmit un mesaj de incurajare directorului fundatiei Institutul Ovidiu Sincai, domnului Adrian Severin, cand colo ce gasesc ? Site-ul virusat. Urat.

  44. 45 Carol iunie 4, 2009 la 3:11 am

    La prezidentiale, il veti vota pe Geoana pt ca e din PSD, in niciun caz pt ca e bun de presedinte. Crin, stim cu totii ca nici macar nu intra in discutie.

    Sau ma insel? 🙂

  45. 46 sisokoki iunie 4, 2009 la 8:14 am

    Sa speram ca nu doar bulgarii vor beneficia. Am surprins aici o imagine inedita de la antrenamentul guvernului http://sisokoki.wordpress.com/2009/06/03/guvernul-la-antrenament/ .

    Enjoy it!

  46. 47 Bibliotecaru iunie 4, 2009 la 9:15 am

    @ Maximmouse
    Pe mine nu mă interesează dacă parlamentarii dorm sau nu la şedinţe, mă interesează însă să-şi facă treaba cu care au fost investiţi în acest uriaş mecanism al statului. Nu ştiu de ce de la un timp nu mă pot gândi decât la faptul că decalogul defineşte aproape complet relaţia socială. Primele trei legi reprezintă autoritatea, ultimele şapte legi reprezintă interacţiunea socială. Toate cele zece legi reprezintă aproape complet un cod de legi cu aplicaţie universală.

    În 2008 au fost 57 de decizii ale Curţii Constituţionale din România referitoare la diferite excepţii de constituţionalitate ale Codului Penal. Vorbim deci de 57 (atâtea am găsit eu, poate că sunt mai multe) semne de întrebare la principalul Cod al României. În momentul în care apar 57 de contestaţii pentru o lege într-un singur an (nu mai vorbesc despre amendamente), pot spune cu mâna pe inimă că acea lege e varză. Dacă acea lege e varză, să-mi fie cu iertare, dar nu pot găsi alt vinovat decât parlamentul. Modelul românesc de a construi un sistem legal nu este cel ar perfecţionării, ci cel al peticirii. Fiecare peticire care aparent rezolvă o problemă, contorsionează legal în altă parte şi este nevoie de două peticiri car ela rândul lor provoacă patru… Nivelul peticirii legale creşte astfel exponenţial.

    De cealaltă parte sunt zece legi care încap pe un sfert de foaie şi pentru care nu s-a simţit de mii de ani nevoia amendării lor, zece legi care acoperă cea mai mare parte a nevoii legislative.

    PS.
    Am dat exemplul codului penal pentru că era la îndemână, poate că ar trebui ca cineva să înţeleagă însă că 10 legi bune pe an sunt mai importante decât 500 de amendamente şi legi făcute pe repede înainte, plecând de la ideea că oricum sunt perfectibile, aşa că nu contează cum ies.

  47. 48 Maximmouse iunie 4, 2009 la 9:23 am

    @Carol!:)

    stimate forumist, hai sa mergem pe…ce se vede! 🙂

    Sa zici ca Joanna nu e bun de presedinte inseamna sa-i faci proces de intentie…n-a fost presedinte!pe cata vreme, Carol, asimetricul a demonstrat ca nu este bun de presedinte!:)

    Nimeni nu poate sustine ca Antonescu sau Duda, sau cine o mai candida nu are nici o sansa….multe, putine voturi, cat vor lua, se va vedea.Cel care N-AR TREBUI SA AIBA NICI O SANSA, este cu certitudine asimetricul…insa , aici iti dau dreptate, este posibil ca electoratul sa considere altfel…n-ar fi prima data cand s-ar comporta paradoxal…nu analizez de ce , nu exista nici o explicatie logica…:(

    Joanna , zici , are atuul ca reprezinta un partid socialist.Asa este, sa ne amintim , si asimetricul era socialist atunci cand a fost ales…cred ca-mi amintesc bine…virajul catre dreapta dezordonata l-a facut apoi….sau , ca sa nu gresesc, oricum nu ajunsese in constiinta electoratului ca nu mai este…un blat , in fine.

    Hai, un exercitiu de imaginatie Carol: pune-i unul langa altul pe asimetric si pe Joanna.Priveste-i?care este mai potrivit pentru functiie?/nu comenz ca e jalnik pt. asimetric.

    Maxi:)

    Maxi!:)

  48. 49 Maximmouse iunie 4, 2009 la 9:31 am

    @elevul silitor!:)

    Multumesc!:)

    Dar faci comparatii magulitoare pentru asimetric….au si personajele intunecate totusi mandria lor, cred ca se rasucesc in cavouri…:)
    Daca doresti iti spun eu cu cine seamana , din istorie, asimetricul.seamana leit cu politrucul devenit din betivul satului, care o data ajuns, n-are mama, n-are tata….si care a aplicat „creator” politica ocupantului…acuma insa stapanul s-a schimbat de la est la vest, asta e singura diferenta…avem totusi votul la indemana, asta se pare ca este un lucru esential care ne scapa…

    Maxi!:)

  49. 50 Maximmouse iunie 4, 2009 la 9:39 am

    @Alex!

    Nu este alternativa….Romania nu este Elvetia…ceea ce se poate observa cu ochiul liber de cateva sute de ani incoace…:)

    Tot ce se „pompeaza ” este investitie pe termen lung…suntem acolo de putin timp….rabdarea este importanta.Corect, ce spui ca s-a intamplat, s-a intamplat, in 20 de ani….revenirea se face lent….se va face insa cu certitudine! iarasi , alternativa nu exista , nici pentru noi, nici pentru ei!:)

    Maxi!:)

    Maxi

  50. 51 Sibilla iunie 4, 2009 la 9:47 am

    Un punct de vedere care spune limpede atâtde multe, fie că e agreat au ba … :

    leo, pe iunie 4th, 2009 la 08:23 cică: Edit Comment

    Te faci că nu înţelegi sau ce?!
    Nu poţi da simultan un vot şi pro, şi contra, aşa cum ei nu pot fi şi la putere, în guvern, şi în opoziţie, prin discurs FIX LA FEL CUM FACE ZĂUSUL DE CÂND E ŞI PREZIDENT, ŞI LIDER AL OPOZIŢIEI!
    Oricât de mult aş aprecia-o pe Corina, oricât respect şi încredere aş avea în Adrian Năstase, una-i una, alta-i alta: SINGURUL MOD DE A ADUCE SOCIAL-DEMOCRAŢIA ÎN MATCA EI, E SĂ SE FACĂ O CUVENITĂ CURĂŢENIE ÎN PSD!
    Dacă ştii şi alt mod prin care noi, electoratul neînregimentat politic, dar de stânga prin structură interioară şi condiţie în lumea meandrelor concretului, am putea să punem punctul pe kappa, trăgând sirena lui Vasile Roaită în turnurile proprii de fildeş în care s-au izolat oamenii de valoare de stânga din ţara asta, decât VOTÂND ÎMPOTRIVA A CEEA CE ESTE PESEDEUL „LUI JOANĂ”, poate mă luminezi şi pe mine…
    PS
    Tu, mai mult decât alţii, ar trebui să cunoşti alergia ăstuia leo baci la proşti, indiferent de naţionalitate sau culoare, şi deci să fii convinsă că, dacă va fi să fie peremeii, în niciun caz asta n-ar avea vreo legătură cu întâiul papagal al ţării!
    Situaţia e simplă, într-un fel în oglindă răsturnată faţă de alte vremi pe când, poate prea tânăr şi neliniştit, poate prea păcălit de tembelizoru cu care unii au tot prostit boboru, zisă-i apăsat în cabina de vot JOS ILIESCU, în vreme ce mâna ştampila o punea pe… Bunicuţa. Acu e vremea să zic, la fel de apăsat, TRĂIASCĂ SOCIAL-DEMOCRAŢIA şi să ştampilez orice altceva decât „lista lu Joană”. Evident, cum pedelacheii nu există ca familie politică, ci doar ca… FAMIGLIE unită, conform parafrazatei vorbe a lor, la rele spre binele lor, evident că nu al nostru, hienele cu pricina nu pot intra la categoria „orice altceva”…
    Leo-Baciul

    Ce părere aveţi,Domnule Adrian Năstase, dincolo de ” solidaritatea-n partid ” care e…. nici măcar n-am so numesc, căci NU construieşte nimic şi NU e o scuză, nici explicaţie NU e…. ? Se impune curăţenie în PSD, pe … când ???
    stimă şi respect,
    Sibilla
    P.S. evident, Baciul Leo mi se adresa mie, neica nima-alegător, eu încrăznesc să doresc părerea Politicianului Năstase, şi NU opiniile aiuristice ale ” aerianului ” Jioana-demolatorul-groparul PSD, în opinia mea.

  51. 52 felix iunie 4, 2009 la 9:50 am

    OFFTOPIC – ATAC IN PRESA!!!

    Domnule Nastase, am sa trec peste politeturi, pentru a va semnala un atac marsav, reluat in publicatia catavencu. In grupajul „CUVANTUL CARE…” de la pagina 5 a numarului 22, 3 – 9 iunie, este citat un fragment dintr-un articol al lui Mircea Cartarescu, care comenteaza o situatie in care a fost pus ex-ministrul pacuraru. Poate ca ar trebui sa cereti lamuriri. Eu, unul, m-am saturat de prostiile care se tot publica! Va multumesc anticipat.

    P.S. – La prima reuniune a Clubului, cu toata lumea cu care m-am conversat (de la Sabin I., pana la procurorul Miclescu) era de acord ca sunteti singurul adversar credibil intr-o batalie cu basescu. Poate ca ar trebui sa va reconsiderati pozitia, acceptand sa intrati in lupta si fara suportul unui partid care isi pierde identitatea. Va multumesc inca o data si va cer scuze pentru franchete. Cu stima, F

  52. 53 Maximmouse iunie 4, 2009 la 6:59 pm

    @Stimate Bibliotecarul:)

    Felul in care nu te „intereseaza „faptul ca parlamentarii „dorm” este tendentios…:)

    Daca te referi la vechiul cod penal , in vigoare inca, ai dreptate, cu amendamentul, ca macavei s-a opus oficializarii noului cod penal, tocmai in ideea compromiterii Parlamentului Romaniei.treaba este atat de evidenta incat nu mai necesita demostratie.

    Decalogul? nu voi inceta sa ma calauzesc dupa acest cod ….in plan individual, nu este ceva mai clar, dar societatea de acum 2000 de ani era mai simpla…acum , reglementarile s-au diversificat , sa zic , exponential. faptul ca exista Decalogul, nu exclude existenta unui cod penal, si a unui sistem de legi bune.Si ajungem tot la macavei care a promovat legi numeroase cu deficiente absolut ingrozitoare…daca intrebi un jurist poate sa-ti spuna amanuntit.Prietene, nu realizezi ce ti s-a intamplat?Vina parlamentului este exclusiv politica….un asemenea ministru de justitie nu trebuia sa existe niciodata, necum sa fie sustinut politic de pd si liberali…asta este necazul cu liberalii , au in spate niste greseli nu prea lesne de uitat…

    Si apoi, de ce sa nu gandim putin altfel, poate asta este nivelul Parlamentului? este societatea romaneasca mai performanta decat Parlamentul?Nu este! atunci? Ei sunt dintre noi…trist, dar adevarat…

    Cred ca ar fi mai mult decat instructiv, aviz juristilor, sa se faca o istorie legislativa comentata a Romaniei de la 1989 pana la 2009.Am vedea acolo, ce s-a abrogat cu grabire, ce s-a dat in loc, cu ce greseli (portite) evidente, cine a beneficiat imediat, cum s-a distrus la adapostul acestor legi economia romaneasca, societatea romaneasca…Ar fi , amuzant ,intai, revoltator, dupa aceea!:)

    Acuma , insa, cand ce a fost de scurs, s-a scurs, ceea ce a fost de furat, s-a cam furat, cand societatea este in pragul unei profunde crize etice, se simte , nu-i asa, „nevoia de legi bine intocmite, profesioniste!”.Ele vor veni, in timp ce viermele dezintegrarii societatii roade tacut,ireversibil,iar marile si micile averi, simt nevoia de „siguranta” …asa ca nu ma ingrijorez ca nu vor veni si legi bune, fara fisuri pentru omul obisnuit, stimate Bibliotecarul, pentru noi…. care pana la urma nu avem nevoie decat de Decalog.
    Inchei, stiind ca politica , pana la urma este ultima care te intereseaza, desi este dupa parerea mea , lucrul cel mai important…:(

    cu stima, Maxi!

  53. 54 Velisar Iancu iunie 6, 2009 la 7:24 pm

    @aviaxis:pe „cea” de dinainte o chema …Cristian Diaconescu, sub ministeriatul caruia s-au separat, legal, puterile statului. Concret, politicul nu avea drept de ingerintza in desemnarea varfurilor procuraturii. D-na Macovei a anulat aceasta prevedere. Nu va mai prefaceti ca nu stiti…

  54. 55 Gica Cattani decembrie 6, 2009 la 1:07 pm

    Domnule Prim Ministru,
    poate nu stiati, aflati de la mama Omida ca, oricum ar iesi votul, veti fi ales presedinte de partid. Va doresc ceea ce imi doresc si mie, sanatate si putere de munca, numai bine familiei, si sa ne uimiti cum dansati de Revelion. Al dvs. fan,
    Gica.


Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!