Poze cu Coduri, la Cotroceni

Am inteles ce au dorit astazi, la Cotroceni, cele 21 de ONG-uri. Au vrut sa faca poze cu Traian Basescu. Nu le-a mers insa. Spre deosebire de cei care, la Concertul de la Neptun, au putut sa se pozeze cu PRESEDINTELE si sa obtina chiar si  autografe, reprezentantii societatii civile, veniti cu lectia nepregatita si fara amendamente, nu au bine-meritat poze cu PRESEDINTELE. 

Desi unii dintre ei sunt coltosi pe la televizoare, ongistii nu au stiut sa-l intrebe pe dirigintele tarii daca asteapta de la ei, eventual, amendamente la vreun contract de inchiriere sau de vanzare-cumparare al familiei sale. Pentru ca, altfel, amendamentele la codurile in dezbatere la Parlament, se depun la Parlament. Procedurile sunt clare si nu poate sa decida PRESEDINTELE daca sa „dea” 3 zile sau 30 de zile de discutii aprofundate intre ONG-uri si Parlament.

Invocarea Constitutiei, care prevede rolul de mediator pentru presedinte,  nu are rost aici. Basescu ar trebui sa medieze cu el insusi. Pentru ca el a decis ultimatumul pentru guvern, de asumare a raspunderii in Parlament pentru Coduri, pana la 15 mai.

Va aduceti aminte discursul lui din 8 ianuarie, de la bilantul CSM?  „Decizia  este (a cui decizie? n.b.) sa se mearga cu toate cele patru coduri pe asumarea raspunderii…Rugamintea mea ar fi (vedeti ce frumos vorbeste presedintele cu CSM-ul?) , nu stiu in ce masura ati TRECUT (subl.m.) prin toate Codurile, dar sa va mai uitati o data, pentru ca va fi o asumare” de raspundere.

Nu are rost sa continui analiza directivelor prezidentiale. Am scris in mai multe randuri despre acest subiect. 

La acest moment, as dori sa mai fac doar urmatoarele comentarii:

1.  Basescu a mintit cand a anuntat ca exista un termen limita, in vara, stabilit de Comisia Europeana, pentru finalizarea Codurilor. Din raspunsul la scrisoarea pe care am adresat-o presedintelui Barroso si din comentariile comisarului Barrot rezulta clar acest lucru.

2. Ideea asumarii raspunderii guvernului pe niste texte elaborate de diferiti specialisti, fara a pune in discutie publica si parlamentara noile principii de politica penala sau din domeniul civil este aberanta si oricum jignitoare la adresa parlamentarilor.

3. De altfel, daca ne-am fi luat dupa capul lui Basescu, textele Codului penal si ale Codului civil ramaneau in formula din ianuarie, iar sutele de amendamente depuse si acceptate in dezbaterea din Parlament, daca Guvernul isi asuma raspunderea pe textele initiale, ar fi putut fi preluate la Cotroceni pentru o utilizare fiziologica.

4. Basescu minte si cand vorbeste despre o dezbatere timp de 10 ani a Codurilor. Nu au fost dezbatute ACESTE coduri, ci diverse variante, sub anumite aspecte, foarte diferite. 

5. Un nou Cod  penal fusese adoptat de Parlament (si promulgat) in 2004. Aveam deci un alt cod, nu pe cel din 1969. Cine l-a blocat? Cine i-a amanat punerea in aplicare? Ministrul sub acoperire, Monica Macovei. N-a stiut Basescu lucrul asta?

6. Basescu ii jigneste pe locuitorii sectorului 5, considerand ca nu pot participa la dezbaterea Codurilor. Nu este vorba de aspectele tehnice, juridice, pe care nu le pricepe nici Basescu, nefiind jurist, ci de orientarea acestora, de principiile noi ce ar trebui formalizate in prevederile Codurilor.

7. Dupa ce a vorbit saptamani intregi de nevoia „adoptarii  codurilor”, ca si cand Romania ar fi o tara care acum isi adopta, pentru prima data legislatia de baza in domeniul penal si in cel civil, Basescu, sfatuit probabil sa nu mai spuna prostii, a vorbit astazi despre „modernizarea” codurilor.

8. Pe de alta parte,il intereseaza pe Basescu agitatia din justitie, faptul ca sute de magistrati vor sa se pensioneze sau sa plece, datorita noilor reglementari?

In definitiv,  mesajul lui Basescu este simplu: „Ce nevoie avem sa adoptam un Cod penal modern? Ce DNA-ul lui Morar nu stie ce are de facut?

45 Răspunsuri to “Poze cu Coduri, la Cotroceni”


  1. 1 cris aprilie 22, 2009 la 9:04 pm

    Splendid spus D-le Nastase!
    Urmaresc de multa vreme blogul, dar dupa cum ati observat, postez rar de tot. Ca jurist, nu m-am putut abtine astazi sa nu va adresez felicitari, cu toate ca nu mai am sperante sa se opreasca tavalugul dezastrului inca 5 ani. Eu imi voi face in continuare datoria de cetatean al acestei tari si voi merge la vot!
    Excelenta si succinta analiza Dvs.
    O seara buna,
    Cris

  2. 2 Ovidiu aprilie 22, 2009 la 9:39 pm

    D-le Adrian Nastase, ce fel de codori ar trebui pentru Basescu?
    Vedeti ce valuri a facut o singura fotogrfie a lui Ion Iliescu publicata pe blogul meu si comentata pe blogul lui Ion Iliescu.
    Cres ca toata mass-media a scris.
    Aici :
    http://stirea.wordpress.com/

    PS. va mai intalniti cu Peter Medgyesy ? Viktor Orban e intr-o vizita oficiala in Israel invitat de Benjamin Netanyahu

  3. 3 Ioana Stefan aprilie 22, 2009 la 9:44 pm

    Domnule prim-ministru,
    Cum poate cineva sa fie atat de rauvoitor si sa echivaleze un capitan, aflat la inceputul carierei militare, cu un conferentiar universitar, care se afla la finalul carierei universitare!
    * Un capitan abia a iesit de pe bancile scolii si poate avansa la: maior, locotenent colonel, colonel, general cu 1, 2, 3 stele, mai putin maresal (desi exista si acest grad!)! IN TIMP CE UN CONFERENTIAR UNIV. ESTE LA FINALUL CARIEREI, A TRECUT PRIN TOATE TREPTELE PROFESIONALE DE: PREPARATOR, ASISTENT UNIV., LECTOR, CONFERENTIAR SI MAI POATE AVANSA DOAR PANA LA PROFESOR, DUPA CARE SE PENSIONEAZA! Cel mult se poate echivala un capitan cu un asistent universitar! Altfel este strigator la cer!

    * De asemenea nu este corect ca toate aceste legi care afecteaza bugetarii sa fie aplicate si in cazul Institutelor de Cercetare Nationale, care se autofinateaza, in sensul ca isi iau salariile si aparatele pe banii din proiectele castigate prin competitiile anuale! Si sunt proiecte Europene sau Nationale, etc. Daca un an nu au proiecte, nu-si iau salariile intregi, nu au cu ce plati regia institutelor, fac disponibilizari, etc.
    De ce nu aduceti specialisti sa lucreze in guvern si in comisiile care tot distrug in loc sa ajute aconomia sa iasa din criza?

  4. 4 Kartouche aprilie 22, 2009 la 10:34 pm

    Dom` profesor, povestiti-ne si noua, cum au fost puse in aplicare Codul Civil de catre Napoleon si , apoi, aceslas cod, de catre Al. IOAN Cuza.

    Multumim !
    Sa stie si ignorantul Basescu !

  5. 5 horya aprilie 22, 2009 la 11:58 pm

    Alege Noul ROMAN. Alege o Noua Romanie.

    Avem alegeri anul acesta.

    Avem patru candidati mari si tari.

    Traian Basescu, Mircea Geoana, Crin Antonescu, Principele Radu.

    Unul singur reprezinta romanul de azi, Traian Basescu, dar romanul vrea cu toata fiinta lui sa se schimbe, pentru ca Psihologul Obama a reusit sa-l faca sa gandeasca altfel.

    Trei oameni puternici se bat pentru rolul de Noul Roman, Mircea Geoana , Crin Antonescu, Principele Radu. Ei mizeaza pe schimbarea pe care poporul si-o doreste.

    Problema este ca cei trei ne vand cam aceeasi imagine: un bun diplomat, un patriot cu discurs sublim si care gadila placut urechile, cu o aura morala desavarsita demna de medalia de aur.

    Sunt trei. Romanul trebuie sa aleaga din cei trei unul singur, astfel votul se disperseaza in trei directii, al patrulea candidat absorbind astfel o majoritate de voturi confortabila.

    Ce imi da mie speranta? Putinii oameni care o sa se prezinte la vot.

    In concluzie, vom avea un tur 2 in care Traian Basescu se va bate cu invingatorul dintre cei trei candidati.

    Cel care va castiga apoi, este Noul Roman.
    Alege ce vrei sa fi. Omul evolueaza. Asa ca am incredere in tine. Alege-te !

  6. 6 Harabula aprilie 23, 2009 la 7:56 am

    Toata demonstratia d-lui Nastase vrea sa arate de ce nu se pot adopta codurile. Pacatueste prin scopul ei distructiv.
    Sunt gata sa accept a fi de buna crdinta o argumentatie pentru adoptarea codurilor.
    Nu cred ca Basescu este impins de un interes malefic pentru adoptarea acestor coduri. Ce interes ar avea? Orice lege se aplica si lui insusi. Doar nu introduce on Codul Penal vreo prevedere avantajoasa pentru familia Basescu.
    Domnul Nastase, ca adversar politic al lui Basescu, desigur il vaneaza zi si noapte. Dar pentru mine, cetatean obisnuit, Basescu imi pera activ politic, iar d-l Nastase nu stie cum sa-l opreasca.

    Ieri, Camera Deputatilor din care face parte si d-l Nastase, n-a lucrat din lipsa cvorumului. Domnul Nastase nu s-a aratat prea revoltat pentru asta. Dar este sensibil la „jignirile” pe care Basescu le-ar aduce parlamentarilor.

    Presedintele se straduieste. Incearca sa faca ceva. Intotdeauna se vor gasi critici. Dar noi, cetatenii de rand,trebuie sa-i apreciem pe cei care construiesc.

  7. 7 Rodica aprilie 23, 2009 la 8:34 am

    Interesant e ca Traian Basescu a fost sustinut acum 5 ani de societatea civila si de presa. Acum Traian Basescu pune la zid aceeasi societate civila si aceeasi presa numai pentru ca se comporta identic ca acum 5 ani sustinand anumite principii pe care atunci le identificau cu Traian Basescu, iar acum s-au cam prins ca nu e chiar asa.

    Cat de supraom te poti crede sa iti imaginezi ca mare de oameni de sustin pentru calitatile tale deosebite si nu pentru niste principii pe care le aperi?

  8. 8 nastase aprilie 23, 2009 la 8:44 am

    Harabula,
    Harabula,
    1. Camera Deputatilor n-a lucrat ieri pentru ca PDL-ul lui Basescu NU vrea sa se construiasca un aeroport la Brasov, deoarece proiectul este al presedintelui Consiliului judetean, care este liberal iar primarul Brasovului, care este pedelist are alte interese. Asa ca Radu Berceanu a venit in Parlament sa spuna ca nu e nevoie de aeroport la Brasov, desi exista un proiect de lege in acest sens iar alti ministri confirmasera ca in guvern chestiunea respectiva nu fusese rediscutata. E adevarat, reprezentantul grupului PDL ne-a anuntat ca a vorbit LA TELEFON cu primul ministru si ca punctul de vedere AL ACESTUIA era negativ fata de CONSTRUCTIA AEROPORTULUI. Deoarece presedintele de sedinta a dorit sa scoata de pe ordinea de zi proiectul de lege (ca sa nu se voteze diferit de p. d. v. al PDL), deputatii nu s-au intors in sala dupa pauza de consultari. Trebuie sa recunosc, „presedintele se straduieste”. Deocamdata, nu a reusit sa DECONSTRUIASCA aeroportul din Brasov, asa cum a reusit sa DECONSTRUIASCA autostrazile.
    2. In 2004, Codul penal fusese adoptat de Parlament si promulgat de presedinte. In 2005, Basescu l-a DEZADOPTAT si a decis, prin Monica Macovei, ca termenul de punere in aplicare a sa se amane cu 2 ani. Pe de alta parte, Codul penal, la fel ca si celelalte coduri, nu inseamna doar titlul. Conteaza foarte mult, dupa parerea mea naiva, mai ales continutul sau. Pentru Basescu nu conteaza. In ultimile saptamani, comisiile parlamentare au introdus sute de amendamente la proiectele de coduri. Asta dovedeste ca ele aveau multe imperfectiuni sau, in unele cazuri, chiar greseli. Ar fi fost mai bine ca Parlamentul sa nu se atinga de „constructia” napoleoniana initiala a lui Basescu si codurile sa fie adoptate la gramada prin asumarea raspunderii guvernului, fara a se mai putea opera modificari de bun simt sau determinate de optiuni de politica penala, nerelevante pentru tehnicienii care au scris initial textele?
    3. Nu vreau sa va zdruncin in admiratia pe care o aveti pentru Basescu-constructorul dar, pentru a putea sa-mi corectez o eventuala perceptie gresita in aceasta privinta, va rog sa-mi oferiti cateva exemple din ce a CONSTRUIT Basescu in acesti ani. Sa nu incepeti chiar din perioada Anvers si va rog sa nu va referiti la flota comerciala.

  9. 9 bony aprilie 23, 2009 la 8:52 am

    Cu siguranta nu ma oricep la sistemul de drept prea mult , dar nu era corect sa se spuna despre o imbunatatire a codurilor, sau o aducere la zi ..ceva de genul acesta..?
    Un lucru foarte important as dori sa semnalez, legat de reprezentati ai societatii civile fie ei persoane individuale fie grupuri organizate.
    Consider cu tarie ca aceste ONG-uri care se considera a reprezenta societatea civila nu au nicio legatura cu problemele reale cu care se confrunta pe deoparte comunitatile locale iar pe de alta parte societatea Romaneasca in asnsmblu.
    Problemele semnalate de acestia vizeaza pe deoparte grupuri(acum nu stiu daca gresesc) sau categorii , cum sunt profesorii sau asociatiile de nu stiu ce fel de producatori, lucru care nu este in regula deoarece fiecare dintre aceste grupuri carora domniile lor le fac lobby pe la institutiile statului(parlament,prim-ministru,presidintie)au oricum sindicate, si vorbesc sindicatele pentru acele probleme ale lor.
    Ceea ce mi se pare insa important de aparat din partea acestor ONG-uri ar putea fi problemele pe care le au oamenii zi de zi, atat acasa cat si la piata dar nu la serviciu, la serviciu exista sindicate .
    Exemplele pentru problemele zilnice ale oamenilor sunt nenumarate , infinite… nu vreau sa mai intru in detalii….
    Multumesc

  10. 10 violet aprilie 23, 2009 la 8:57 am

    Domnule Nastase,
    Nu s-ar putea arata la cateva emisiuni, in prime time, de mai multe ori in aceeasi emisiune, raspunsul scris al presedintelui Barroso? Sunt cativa realizatori de televiziune care ar gazdui imediat aceasta initiativa.

  11. 11 instalatorul aprilie 23, 2009 la 9:02 am

    Daca sondajul BCS de ieri se confirma, atunci dl Basescu ar trebui sa fie mai prudent cu codurile, cred ca nu i-ar conveni statutul de simplu cetatean supus noilor coduri. Nu de alta, dar in anumite conditii si-ar putea pierde proprietatile, ar putea fi torturat in cadrul unei eventuale anchete,…2,5 procente credit in turul doi sunt o nimica toata, odata dau navala 100 de alegatori in Gara de Nord sa-i filmeze televiziunile urlind la coada ca vor sa voteze si se va auzi ca se pune lumea pe venit in Piata Universitatii sa-l sustina pe dl Antonescu (revolutia galbena) si cele 2,5 procente pentru el devin 1 procent pentru dl Antonescu, dupa exit poll de 50:50. In rest, cred ca dl Basescu isi vrea codurile din motive pe care doar el le cunoaste, iar daca le va impune adoptarea va sustine tot timpul ca sunt foarte bune, iar la contraexemple practice va da vina pe altii. Cunoastem formula iar formula a si devenit plictisitoare si – repet – ma intreb de ce politicienii nu-i raspund cu aceeasi moneda. Si reiau ideea ca singura situatie in care ar recunoaste ca sunt proaste ar fi sa devina el insusi victima lor, caz in care ar sustine ca a fost dezinformat. Nimic nu mai este nou la dl Basescu, numai scheme devenite invechite: e vremea sa vina un alt presedinte, care sa nu demoleze afirmind ca construieste. Efectiv dl Basescu, vorba din zona sa, este un uzat si expirat.

  12. 12 instalatorul aprilie 23, 2009 la 10:31 am

    Programe interesante adoptate de Marea Britanie in sectorul auto:
    Conform revistei Autoexpress, taxa auto pentru poluare a fost mai bine diferentiata astfel incit sa micsoreze efortul financiar al posesorilor si cumparatorilor de masini de mic litraj (pina pe la 1600 cmc) si sa mareasca substatial efortul financiar al posesorilor de automobile de litraj mare. A fost adoptat un program „rabla” asemanator cu cel german, la nivel de 2000 lire sterline, dar cu particularitatea (atentie) ca guvernul britanic acorda el insusi 50% si pretinde producatorilor de automobile sa acopere cealalta jumatate a acestui ajutor financiar (forteaza practic producatorii la o scadere a preturilor nu doar pe baza ajutorului guvernamental). TVA este confirmat a fi mentinut la 15% in acest an (masura de criza), urmind a reveni la 17,5% ori creste la 18,5% in anul viitor. O crestere a pretului a combustibil cu 2 pence pe litru este anuntata pentru septembrie si inca 1 pence pe litru anul viitor (timp in care la noi cresterea va fi de minim 30-40% la nesatuii notri din petrol si combustibili). Guvernul nostru de boccii iese si el cu ceva?Ntz.

  13. 13 Harabula aprilie 23, 2009 la 10:39 am

    @Adrian Nastase
    Multi adversari ai lui Basescu pomenesc despre perioada sa de la Anvers ca un repros. Nu prea inteleg de ce. Probabil ca, se considera ca numai securistii puteau avea misiuni in strainatate.
    Dar, si dv. aveati, pe vremea aceea, nu stiu ce treburi prin strainatate. Erati prin nu stiu se comitet cu drepturile omului (!?) Desigur faptil ca si dv. aveati legaturi cu strainatate nu-l absolva pe Basescu, daca asta constituie cumva vreo vina.
    Sa va spun sincer: imi displace aceasta tehnica pe care o utilzati de a transforma o informatie banala intr-o acuzatie. Sa lasam Anversul.

    In privinta flotei, pot sa spun ca nici o privatizare nu va multumi pe toata lumea. Ca si privatizarea PETROM sau a Combinatului Galati. Sau IPRS Baneasa. Intodeauna vor fi discutii.
    Problema este daca s-a luat spaga. Comportamentul ulterior al lui Basescu, declaratiile sale de avere, modul sau de trai, nu arata ca ar fi luat spaga. Transferul pe un dolar al unei nave cu datorii este o procedura obisnuita in comertul international. Asta o stie orice economist.

    Dv. imi puneti o imtrebare concreta: ce a construit Basescu. Desigur as putea raspunde cu o intrebare. Ce a construit Iliescu? Sau, ce a construit Constantinescu?
    Dar nu o voi face.
    Va voi raspunde ca Basescu a democratizat Romania. Ceeace dv. vi se pare haos de fapt inseamna adevarata viata democratica in Romania. Dv, domnule Nastase, ati afirmat de mai multe ori ca autoritatile statului sunt in criza. Nu este adevarat! Institutiile statului incearca sa se defineasca. Pentru prima data, dupa revolutie, justitia incepe sa functioneze, presa este intr-adevar libera, autoritatile judetene incep sa fie independente. Incet incet, reformele isi fac loc.

    Cand judecati activitatea lui Basescu eludati un lucru important. A trebuit sa lucreze cu un guvern ostil si cu un parlament dusmanos. De fapt tara a fost condusa de alianta dintre liberali si social democrati. Nu puteti nega asta.

    Si la urma urmei, pentru ce luptati dv. domnule Nastase? Ca sa fie Geoana presedinte?
    Dar Geoana este un iresponsabil. Chiar dv. colegii de partid il tratati ca atare.

    Eu indraznesc sa va pun o intrebare concreta: pe cine vedeti in locul lui Basescu. Aveti ceva fezabil?

  14. 14 marcus aprilie 23, 2009 la 10:47 am

    Tic, tac, tic, tac..numaratoarea inversa a inceput!

    Dupa bresa facuta in ultima palisada de aparare a pozitiei asimetrice, Societatea Civila, prin umilirea publica de catre buzata familiei a femeii-barbata pippidea, iata ca romanii au trait sa vada si momentul in care, zoo polityconul esicherului romanesc isi da singur foc la valiza si arunca in aer pur si simplu aceasta palisada cu aparatori cu tot, printr-o manevra pirotehnica a la Nero.
    Pana mai ieri, nu puteam crede ca acest bastion de cantareti osanalisti basescieni vor intoarece vreodata armele, dupa ce initial au contribuit din plin la producerea accidentului politic prezidential pentru ca apoi, timp de mai bine de patru ani de zile sa cante pe strunele renasterii cultului personalitatii cu toata fiinta si virtuozitatea lor.
    A fost nevoie doar de un basesc aflat inca sub impresia Sarbatorilor Pascale, cand pe post de maimuta foto si starleta chioamba de comedii burlesti mute a dat cu subsemnatul pe poze cu Washington, pentru ca acesti sustinatori fara frontiere ai prezidelului sa fie umiliti si aproape trimisi la plimbare cu un binemeritat sut la poponeata, de catre idolul lor.
    Stalinul Dambovitean embrionar n-a suportat afrontul adus de reprezentantii reuniti ai Societatii Civile, care si-au permis nici mai mult nici mai putin, decat solicitarea respectarii pasilor legali necesari in vederea promulgarii Codurilor.
    Dar ti-ai gasit cu tiranocratul mitoman!
    Fluturand din nou un Dracula european insetat de sange justitiar mioritic, acesta s-a pus la dat termene pentru adoptarea unor Coduri pe neve, ca la pocker, durandu-l drept in posterior de consecintele pe termen lung pe care aceasta actiune nesabuita, opera a unui smintit, obsedat doar de un al doilea mandat, le poate genera in privinta libertatilor individuale democratice, constitutionale ale unui popor ce se doreste a fi european.
    Mogaldanul de votant roman nu are decat sa alfe ulterior adoptarii acestor Coduri ca, spre exemplu, poate intretine relatii intime liber consimtite (sic!) cu fra-su’, ma-sa, tac’su’, sor-sa etc. , ca probele obtinute ilegal in cursul cercetarii penale, vor putea fi considerate legale de catre completul de judecata, sau ca poate fi deposedat cu celeritate maxima de bunurile proprietate privata, agonisite intr-o viata, doar pe motiv de intarziere la plata intretinerii.
    Oricum mogaldanul, la mintea lui de vita incaltata buna doar de pus stampila „votat”, nu ar putea intelege „subtilitatile” consfiintite ca legi prin laboratoare juridice cu un inalt standard academic.
    Noi sa traim, boboru’ sa voteze!
    Numai ca se pare ca de data aceasta a mers prea departe cu nerusinarea si tupeul, iar pupinbasistii „civilisti” de ieri au inteles in sfarsit ca ei insisi pot fi victimele unei astfel de actiuni.
    Asa ca au schimbat tabara, lasandu-l pe Zeus cocotat pe o reduta de circa 35% din electorat si aparat doar de talibanii clientelari sau pur si simplu nauci, care talibani la randul lor s-ar putea sa paraseasca pozitiile la primele semne de inaintare vertiginoasa a ultimului val de atac electoral.
    Numaratoarea inversa a pornit, sa fie intr-un ceas bun!

  15. 15 sandu aprilie 23, 2009 la 11:36 am

    La multi ani tuturor celor care isi sarbatoresc numele Gheorghe! [ Sf.Mare Mucenic Gheorghe].

  16. 16 rapsod aprilie 23, 2009 la 11:46 am

    Să trăiţi bine

    Ca un blestem ai apărut, pe ţara noastră rău lovită,
    Făcând din ea o colonie, o stearpă gârbovită.
    Cu nesimţire stai înfipt, în coaste, ca un mărăcine,
    Rostind precum un papagal vopsit : Să trăiţi bine!

    Trei milioane de români plecaţi în scârbă pribegie
    Prin Spania, pe la căpşuni, sau ”cizma” umilinţei cu urgie.
    I-ai racolat numai atunci când aveai voturi prea puţine,
    Prin parcuri, locuri dubioase, urându-le : Să trăiţi bine !

    Copiii străzii abuzaţi de „floarea bărbăţiei”SUA sau din UE,
    Stigmatizaţi pe viaţă, de obsedaţii super-educaţi prin muie,
    Compătimiţi doar din plictis, sugând la sticle “voronine”,
    Cu dreapta-n tâmplă sprijinit : Să trăiţi bine !

    Vapoarele le-ai prăduit, peştele ieftin – din belşug –s-a dus,
    Doar tu te lăfăi şi petreci apocaliptic, cu bunul simţ redus,
    Sfidând foamea şomerilor şi pe bătrânii aşteptând ciorchine,
    Vr’un amărât şi jalnic ajutor local : Să trăiţi bine !

    Vânduta-i ţara la rechini din rasa ta; vândut şi cel din pântec,

    Prin împrumut demenţial, afaceri dubioase sau cu…cântec.
    Secretizate zeci de ani, de spaima de-a se şti înscrisul ce conţine,
    O bălmăjeşti prin vorbe fără cap şi coadă : Să trăiţi bine !

    Ca ultimul lacheu, accepţi corvezi cu moartea, abitir.
    Se-ntorc flăcăii-n uniforme de stejar sau brad, la… cimitir.
    O decoraţie, un grad, fanfara, nişte popi, că nu e fitecine;
    Prezenţa ta adesea – voturi reci : Să trăiţi (dincolo mai) bine !

    Te lauzi că ai avut chiag din bişniţa cu aur şi boarfe din apus,
    Dar faci pe judele cumplit când ţi-a căzut cu tronc vreun supus.
    Pui potera pe el, zăvozii-i slobozeşti din lese, nimic nu te reţine,
    Ca să apari pe un canal tv, trumfător, la asfinţit : Să trăiţi bine !

    Scoţi sabia de lemn urlând la comunişti, de peste Prut,
    Visând unificarea, mandatul prelumgit ; original – prin rut.
    Le faci cetăţenia pe bulan şi cu acces în ţările străine,
    La ruşi, la găgăuzi şi la basarabeni : Să trăiţi bine !

    Pe toate le cunoşti deşi, precum ai spus, n-ai avut parte,
    Decât de note mici, pentru carton ; n-ai fost prea bun la carte.
    De ce te bagi, atunci, unde nu-ţi fierbe oala şi unde nu-i de tine,
    Doar pentru-a repeta prosteşte-n vânt : Să trăiţi bine ?

    Doar fes-n loc de feţe ţi se arată pe unde te iţeşti în lume.
    Eşti Bulă din Carpaţi, multilingvist şi subiect de glume.
    Să te mândreşti că facem parte, negreşit, din ţările “latrine”,
    De când în fruntea noastră te-ai aflat : Şi trăieşti bine !

    Eşti doar un amărât de palatin : bătrân, bolnav, bizar
    Avid de jocul de noroc politic, confuz şi cu un singur zar.
    Cinci – cinci cu poart-n casă, nici când nu vei obţine,
    Prin logica subtilă, la care nu ai tu acces să trăieşti bine…

    Toţi te privim cu silă, mult prea sătui de ăşti cinci ani,
    În care-ai reuşit să fim taxaţi şi cunoscuţi ca ţară de ţigani.
    Fă un pustiu de bine poporului român, aşa cum se cuvine
    Şi dute-n plata Iadului, pe veci…Să trieşti bine !

  17. 17 Cogito ergo sum aprilie 23, 2009 la 12:03 pm

    @Harabula

    Ştiam că D-l Năstase are o memorie foarte bună şi o consecvenţă sănătoasă a ideilor politice pe care le-a exprimat.
    Mă miră deci, neglijerea afirmaţiei sale, făcută în mod repetat, cum că oricât s-ar restructura PSD-ul după directivele trasate de către madam A M Pippidi, niciodată nu va fi suficient de restructurat încât Alina să devină fan sau măcar votant PSD. Mai mult, mă miră că nesocoteşte şi înţelepciunea populară despre orbul sau surdul voluntari.
    Nu pricep cum de Domnia Sa nu întelege că oricâte vorbe şi argumente irefutabile risipeşte cu tine, nu te va putea scoate nicicând din ale tale.
    Ori când este vorba despre codurile basesciene, de fapt despre dezîncriminarea incestului, unde se pare ca tu ai un interes major, chiar „in forma continuata” peste timp şi generaţii, nu poate să-ţi schimbe nici măcar un firicel de parere, dară mite o întreaga idee.
    Şi tare mi-e teamă că şi acceptarea în instanţe a probelor obţinute ilegal îţi aduce oarece beneficii personale. Cu siguranţa Basescului îi aduce.
    Harabula, singura mea speranţa este ca toţi descendenţii tăi să fie de sex masculin ca să nu te mai poţi reproduce, transmiţându-ţi astfel genele alterate.

  18. 18 vioviod aprilie 23, 2009 la 12:03 pm

    Asta ne mai lipsea… Nina la 21 de ani!

  19. 19 costin aprilie 23, 2009 la 12:11 pm

    Bine spus si nu-mi venea sa cred aseara ca o parte a societatii civile va dadea dreptate. Am ajuns aici si din cauza lor si ar trebui sa-si ceara scuze ca au fost trompetele d-nului Basescu.

  20. 20 blogideologic aprilie 23, 2009 la 12:13 pm

    În cadrul dialecticii sale, Antonio Gramsci atribuia două roluri societăţii civile: 1/ rolul de spaţiu al culturii unui stat şi al instituţiilor tradiţionale precum familia, biserica, şcoala ; 2/ un spaţiu în care hegemonia tradiţională este contestată. În condiţiile neoliberalismului, ONG-urile plătite de financiarul George Soros cu bani din speculaţii au fost asmuţite ca nişte pit-bulls să îndeplinească cel de al doilea rol. Amintesc în primul rând GDS-ul precum şi Dilema lui Andrei Pleşu, în care mediocrităţi au încercat să demoleze mitul personalităţii lui Mihai Eminescu. Văd că acum preşedintele Traian Băsescu foloseşte ONG-urile pentru anularea altor instituţii ale statului român, cărora, prin formaţia sa profesională şi lecturile foarte limitate nu le vede rostul.

  21. 21 clausius aprilie 23, 2009 la 12:30 pm

    coruptia endemica de sistem.
    trebuie tinut cont, daca nu cumva prin :
    loby,comision,sponsorizare, inclusiv partide
    politice,sistemul de democratie capitalista poate fi
    conceput lipsit de autocoruptie de sistem endemica….
    pt.aceasta e destul sa privim la tarile similare noua,cu
    acest sistem si sa vedem ei cum se lupta cu coruptia
    endemica de sistem?poate asta sa fie cauza reducerii
    pedepselor pe coruptie,deoarece sistemul o are intrinsec
    la baza sa.in afara de actiunile aratate generic mai
    sus,sa ne gindim la ceva concret: alegerile se cumpara
    cu: publicitate,cadouri,bani,sponsorizari,vinzari de voturi,sa.asadar vom putea scapa vreodata de
    coruptie,cind ea este la baza sistemului?raspuns:nu,o
    putem doar limita.restul,e politicianism ieftin si demagogie.legea coruptiei este analoaga legii entropiei.in general,intr-un sistem izolat entropia creste .n.wienner, arata ca, desi cresterea entropiei este adevarata,aceasta se face numai in medie,avind un caracter statistic.sunt posibile abateri locale de la legea entropiei,adica reducerea locala a entropiei si prin urmare cresterea ordinii (informatiei).

  22. 22 sigmund freud aprilie 23, 2009 la 12:33 pm

    noul cod-sodoma si gomora.
    complexul lui oedip si al electrei in noul cod: pshihanalitic reality show.producator: guvernul-ministerul justitiei.
    cei care promoveaza aceste coduri sa faca ei intii copii cu copii lor,cu maica-sa(tat-su),fratii intre ei si peste vreo 2 generatii degenerate de astfel de experimente sa raporteze sefilor lor-globalistii, rezultatele.pe noi sa ne lase in pace, aceste cozi de topor ce atenteaza la fiinta poporului roman.probabil,de- aia ne tine sub amenintarea clauzei pe justitie pt.a forta introducerea acestor coduri sodomiste si a experimenta, astfel, pe altii ideile lor de globalizare.pina si mamiferele necuvintatoare au reguli care evita consangvismul.halal,indivizi vinduti aventurierilor straini ca si cu vaccinul la fetite,ani,sa..

  23. 23 Cornu aprilie 23, 2009 la 1:54 pm

    Oare ce motive „sanatoase” au stat si stau inca la baza aliantei PDL-PSD ?
    Zicala: „fate frate cu dracu pina treci puntea” este posibil sa fie depasita de realitatile zilelor noastre. Dl Nastase, chiar credeti ca nu o sa va coste aceasta alianta ? Cind va veti fi dat deja seama cred ca va fi prea tirziu.
    Este adevarat ca Dvs v-ati opus de la inceput acestei aliante, dar odata ce ati constientizat cit de rau va face nu mai exista nici o scuza pentru prelungirea acesteia. Motivele ca putea fi mai rau daca nu erati la guvernare sunt lipsite de substanta deoarece mai rau ca acum nu a fost niciodata in ultimii 40 ani. Instabilitatea politica care se poate crea prin iesirea PSD de la guvernare va fi foarte usor atenuata de catre UDMR si minoritati, iar PDL-ul nu se va sinchisi pentru a guverna in continuare.
    Poporul, mai mult decit sa moara de foame nu are ce sa mai pateasca, deja este in agonie, si poate ii scurtati suferinta.
    Va felicit oricum si ramineti un model pentru generatiile viitoare.

  24. 24 nastase aprilie 23, 2009 la 2:39 pm

    Harabula,
    Nu stiu daca sunteti, intr-adevar, un admirator al lui Basescu – ceea ce, recunosc, m-ar dezamagi sau vreti doar sa ma contraziceti – de dragul conversatiei?
    Sper ca nu vorbiti serios atunci cand il definiti pe Basescu prin vocatia de constructor si prin dragostea de democratie.
    Cand am evocat perioada Anvers, m-am gandit mai curand la incendiul din portul Marsilia (stiu ca se vorbeste de purificare prin foc dar nu de constructie prin foc). Cand am evocat flota, nu m-am gandit la vapoarele vandute, ci la faptul ca Basescu nu a adaugat acestei flote nici macar o barcuta – apropo de constructie.
    Iar daca pentru dvs, Basescu este modelul de constructor al democratiei in Romania, inseamna ca aveti simtul umorului mult mai dezvoltat decat mine.
    In ceea ce priveste intrebarea pe care mi-o puneti, in 2004 mi-as fi dorit sa fiu presedinte al tarii (nu in locul lui Basescu – pentru ca nu am crezut niciodata ca locul lui este acolo). Acum cred ca Romania are nevoie de un bun prim ministru. In astfel de conditii, daca nu va mai fi presedinte Basescu – si eu sper sa nu mai fie – atunci este mult mai putin important cine va fi presedinte.

  25. 25 Cornu aprilie 23, 2009 la 2:43 pm

    Sondaj hotnews.ro 23.04.2009

    Cu cine veti vota la alegerile prezidentiale din acest an?

    Traian Basescu – 30% – 6.953
    Principele Radu Duda – 23% – 5.400
    Crin Antonescu – 23% – 5.297
    Nu voi merge la vot – 13% – 2.974
    Alt candidat – 5% – 1.201
    Mircea Geoana – 3% – 694

    Total voturi – 22.519

  26. 26 ancaf aprilie 23, 2009 la 2:44 pm

    @off topic
    ceva foarte interesant. un clasament al europalamentarilor . atentie la grupul romaniei.
    http://www.parlorama.eu/fr/députés-européens-roumanie/0-0-0/1/

  27. 27 marcus aprilie 23, 2009 la 3:50 pm

    @Cornu:iata un ecou european la sondajul respectiv:
    Directiva Avertisment UE pentru romani

    Consumul excesiv de Dude regale pe stomacul (de criza) gol al romanului poate genera grave tulburari digestive, insotite de explozii fasaite si puturoase de flatulente (Basescu), al caror efect poate fi indepartat doar printr-o aerisire adecvata a incaperilor (cu precadere cotroceniste) si o primenire ulterioara a aerului cu arome de Crin.

    Sa fii iubit
    marcus

  28. 28 marcus aprilie 23, 2009 la 4:26 pm

    @Harabula: you are sick, man!

  29. 29 Cecilia Adina GLODEAN aprilie 23, 2009 la 5:24 pm

    Maior roman INTERNAT CU FORTA in spital de psihiatrie la Strasbourg pentru ca a denuntat public coruptia de la Curtea europeana a Drepturilor Omului

    Un INTERNÉ POLITIQUE à Strasbourg
    Où est la liberté d’expression dans le pays des droits de l’homme?

    A Strasbourg, l’Otan a un déserteur politique, INTERNÉ DE FORCE en Hôpital psychiatrique le 17 avril 2009 pour le faire taire et pour étouffer la criminalité intergouvernementale de l’Otan et du Conseil de l’Europe contre les enfants ainsi que la corruption de la Cour européenne des Droits de l’Homme, dénoncées dans le tract qu’il avait distribué devant la Cour des DH

    En voici le contenu de son tract:

    « PAYÉE AU NOIR à la Cour des Droits de l’Homme

    La Cour européenne des Droits de l’Homme (CEDH) instigue au travail AU NOIR en Europe par des contrats non enregistrés et par le refus illégal de délivrer un certificat de travail qui atteste la continuité/l’ancienneté-voir ci-contre le contrat de travail à durée indéterminée non enregistré, frauduleux, sans les mentions légales obligatoires, sur le poste permanent sur lequel Cecilia Adina Glodean-agente permanente à la CEDH travaille sans interruption depuis janvier 2002 et son badge indiquant son lieu de travail : CEDH.
    • depuis avril 2004, l’OTAN a un DESERTEUR politique à Strasbourg : l’époux de Cecilia, commandant d’État-major général Cornel Ioan Glodean, mis en examen abusivement pendant son congé parental approuvé en vertu des 2 contrats de sécurité sociale dont l’un avec l’Etat français et du droit interne ayant incorporé la Charte sociale européenne révisée(Art.27&2) du Conseil de l’Europe(CdE)
    • janvier 2005 : la signature de Cecilia sur le contrat non enregistré et frauduleux a été extorquée par son employeur CEDH/CdE sur ordre du Gouvernement qui, en avril 2004, avait déclaré abusivement son mari-déserteur pendant le congé parental approuvé pour leurs filles jumelles car l’employeur CEDH/CdE n’a pas accordé un congé parental à Cecilia.
    • 11 avril 2006: dans la session plénière de l’Assemblée parlementaire du Conseil de l’Europe, devant le management de la CEDH et du Président de la Commission européenne, le mari de Cecilia a dénoncé la criminalité intergouvernementale contre les enfants publiée sur le site Internet du CdE, en demandant une enquête parlementaire ; le Secrétaire Général du CdE lui a interdit l’accès dans les locaux du Conseil de l’Europe et a modifié en permanence les liens Internet incriminants.
    • 12 octobre 2006 : lors de son congé de maladie, Cecilia a été convoquée par les managers de la CEDH pour lui extorquer la signature sur la copie d’un document dont elle avait signé l’original auparavant. Depuis, elle n’est plus entrée dans les locaux des CEDH/CdE. Pendant une année (septembre 2006-septembre 2007), elle a été payée sans bulletin de paye pour le travail à domicile contre la criminalité intergouvernementale des Cour européenne des Droits de l’Homme/Conseil de l’Europe.
    • avril 2007: Cecilia a fait une GRÈVE DE LA FAIM de 30 jours en vue d’une enquête par les parlementaires du CdE et/ou de l’UE.
    • 17 septembre 2007 : un virement bancaire frauduleux non enregistré, ordonné par son employeur CEDH/CdE, a été effectué sur son compte avec la complicité de la banque Société Générale. Depuis, l’employeur CEDH/CdE lui a coupé les vivres en style mafieux et la justice pénale française ainsi que les parlementaires refusent de constater les faits criminels des managers des CEDH/CdE.
    • mars 2008 : elle a demandé la protection politique des Président, gouvernement et parlement français ; pas de réponse…
    CRIMINALITÉ INTERGOUVERNEMENTALE CONTRE LES ENFANTS
    • avril 2009: le lien criminel entre le 60ème anniversaire de l’OTAN et du CdE à Strasbourg : Maria & Ana Glodean, 6 ans, sœurs jumelles, nées et habitant à Strasbourg, 22 rue du Général Lejeune. L’OTAN et le Conseil de l’Europe leur ont coupé les vivres en style mafieux avec la complicité criminelle de la Cour européenne des Droits de l’Homme.
    Sarkozy emploie d’énormes ressources financières (sommets, contre-sommets, …) et des méthodes totalitaires (corruption des juges, médias, ONGs, harcèlement par la Police et par d’autres institutions d’État, censure de la correspondance, du courrier électronique, des appels téléphoniques, etc.), afin de protéger le Président français corrompu de la Cour des Droits de l’Homme et d’étouffer le cas de la famille Glodean = preuve de la corruption de la CEDH qui exécute les ordres criminels des 47 gouvernements membres du CdE.»

  30. 30 neinfectat de comunism aprilie 23, 2009 la 5:27 pm

    sunt off topic, stiu, d-nule nastase puteti sa imi clarificati dilema mea legata de europarlamentarii romani:?

    În absenţa unei tradiţii politice care să îl lege cumva de interesele electoratului, europarlamentarul român se duce în faţa acestuia întâi de toate pentru că aşa se face în Europa, apoi pentru că îl trimite partidul, în fine, pentru că e profitabil. Iar în absenţa unei cunoaşteri politice precise a ceea ce poate face şi trebuie să facă un europarlamentar, electoratul nu poate avea decât o relaţie facultativă şi arbitrară cu acesta. Astfel încât, europarlamentarul român se duce la Bruxelles pentru că şi alţi politicieni, din alte ţări, o fac; iar cetăţeanul român se va duce la vot pentru că şi alţi cetăţeni, din alte ţări europene, o fac.

    Pe scurt, electoratul nostru intră în primele alegeri europarlamentare cu mandat complet fără să ştie următoarele patru lucruri, care mi se par esenţiale: (1) Ce şi pe cine reprezintă europarlamentarul român? (2) În ce constă mandatul unui europarlamentar? (3) Ce puteri şi ce drepturi are un europarlamentar român? (4) Cum poate fi controlat un europarlamentar şi de către cine? Fireşte, la aceste întrebări trebuie întâi de toate răspuns în principiu, cu referire la orice europarlamentar. Abia apoi poate fi obţinut un răspuns românesc. Până una-alta, în deplină necunoştinţă de cauză, vom trimite în Parlamentul European nu europarlamentari, ci politicieni români în concediu foarte bine plătit.

  31. 31 santinela aprilie 23, 2009 la 5:28 pm

    Domnule Nastase-nu va mai osteniti sa-i raspundeti lui (Harabula,Barabula sau cum s-o numi)nu merita. Trebuie sa va referiti chiar la Anvers.Un tip care figureaza in registru primului secretar este „informator” cu acte in regula.Nu a avut dosar fiindca a fost membru de partid,dar note informative a dat si a avut si nume de cod.Asta sa fie clar si va poate spune orice securist,orice politist de la sef de post pina la cele mai inalte grade.Asa s-a lucrat pe vremea aceea.Va dati seama ce democratie a adus basescu in Romania?Totusi incercati ceva domnule Nastase!Alianta asta va duce PSD-ul la faliment.Stiu ca nu-mi puteti raspunde pe blog,mai citesc si altii,dar sa stiti ca aveti multi sustinatori nu numai din rindul pesedistilor. Va doresc succes!

  32. 32 Paul aprilie 23, 2009 la 6:12 pm

    Domnule Nastase,

    Observ ca imediat dupa intalnirea cu printul Albert al II-lea de Monaco ati ales sa-i raspundeti lui Harabula. Daca acest gest nu denota social-democratia cea mai pura, atunci, sincer, nu stiu cum altfel ar putea fi interpretat :).
    Despre Codurile romanesti nu vreau sa spun nimic, pentru ca de data aceasta ele nu pot fi folosite nici macar drept mijloc de comunicare al Parlamentului cu cetatenii – cum se incearca, de multe ori, prin intermediul legilor adoptate. Pacat ca nu am preluat mot-a-mot Codul Civil francez, care, chiar si dupa doua sute de ani de folosire intensa inca mai contine dispozitii originale necontestabile…
    In schimb, as vrea sa-mi reiau pronosticul remarcat de dumneavoastra la „Raspunsuri”. Da, cred ca la sfarsitul acestui an vom avea doi noi presedinti: un nou presedinte al Romaniei, in persoana domnului Geoana, si un nou presedinte PSD, in persoana dumneavoastra. Desigur ca prognoza aceasta a mea ar putea merge si mai in detaliu; dar nu inainte de Congres :).

  33. 33 Draghi Puterity aprilie 23, 2009 la 6:19 pm

    Cred ca un psihanlist ar putea sa inteleaga foarte mult din ce se petrece in capul lui Basescu pornind de la replica cu pozele (dupa care a adaugat si ceva de genul „dupa ce fac poze, ies afara si ma critica”).

    Am impresia ca nu mai e vorba doar de o obsesie fatza de imaginea proprie, ci de o adevarata paranoia.

    Cred ca momentul respectiv trebuie analizat bine, pentru ca spune multe. Mai ales ca era in mod evident afumat, deci dezinhibat si involuntar sincer.

  34. 34 Paul Gabor aprilie 23, 2009 la 6:34 pm

    Mi-e teama ca se instaureaza un stat semi-dictatorial, ar fi bine sa nu se reuseasca pentru ca nu prea mai e timp. In anul 2009, UE, NATO, in Romania, mai tare ca Voronin si Ghaddafi la un loc. Asta vrea Basescu sa faca si noua ni se servesc spectacole ieftine televizate. Romanul e idiot si le inghite pe nemestecate, slava lui si creierului neted pe care il duce. Poetul spunea „muntii nostri aur poarta/ noi cersim din poarta-n poarta”. Am ajuns niste nenorociti la mana unor dementi care se joaca de-a gaia cum vor ei. Bravo noua! Sa ne traim! Sa fim vesnic zambitori si optimisti!

  35. 35 eficientaenerg aprilie 23, 2009 la 6:49 pm

    Romania dormi?.Sa reflectam Herr Adrian!Majoritatea europarlamentarilor romani:au punctaje slabe in activitate si prezenţă(o dama in pozitia 90 din 920 si ultimul -un tip in 916) si Consiliul Europei:in deciziile CEDO- Romania plateste in cele mai mari daune in 2008/12,2 mil. Euro in 123 cazuri; inregistreaza tot mai multe cazuri de neaplicare.Sa NU mai stam ca Filozofii-la Actiuni-pentru al Nostru Viitor ! http://eficientaenerg.wordpress.com si la treaba!

  36. 37 Ciprian Bojan aprilie 23, 2009 la 9:43 pm

    Mi-aş permite să fac doar un scurt comentariu. Preşedintele României, ne-a transformat într-un popor de potenţiale ţinte. Deci, dacă nu facem toţi ceea ce a visat Băselu’ azi noapte, s-ar putea să-l supărăm rău. Mai vrem un astfel de personaj? Dacă da, tocma’ bine, iată că există!

  37. 38 Augustin aprilie 24, 2009 la 1:48 am

    @ Hara buba
    Ai fost, pina nu demult, pentru mine, intruchiparea mirlaniei perfecte. Toate celelalte „calitati” ale tale paleau in fata acesteia. Si iata ca ultimele tale postari (ei, as vrea eu sa fie ultimele!) ne releva la tine o alta trasatura dominanta: prostia. Nu stiu, poate doar mimezi, dar daca da, stii ce bine o faci? Oricum, ai grija sa nu ramii asa!
    Nimeni n-a spus, nici macar Adrian Nastase, ca Romania n-are nevoie de coduri, ci doar ca adoptarea lor nu se poate face in pozitie de drepti sau cu pistolul la timpla. Iar daca adoptarea codurilor „cu sula-n coaste” inseamna , pentru tine, democratizarea Romaniei (de catre idolul tau), atunci multumeste lui Dumnezeu ca prostia nu doare. Te-ai zvircoli in chinuri groaznice!
    Daca Basescu e atit de convins de necesitatea ca Romania sa aiba coduri, de ce a aminat cu 2 ani intrarea in vigoare a Codului penal existent (inca din 2004)? Nu face prostia sa raspunzi ca ACEL cod nu era bun! Ar trebui atunci sa raspunzi de unde stii ca ACESTA e bun! Mai ales ca nici nu prea stim ce contine! Stim doar ca TREBUIE ADOPTAT. Ca semn al democratiei construite, cu atita migala, de Traian Basescu.
    Ai cazut ca musca-n lapte acuzind lipsa cvorumului la Camera Deputatilor, chestie de care ar fi fost vinovat (inclusiv) Adrian Nastase. Daca stiai ca vinovat a fost partidul celui pe care-l iubesti, taceai. Si, evident, filozof ramineai. Asa, a fost doar un (nou) prilej sa te faci de cacao. De, cine-i de vina?
    Refuzi sa ne spui ce a construit Basescu. Ne spui insa ca presa e libera, dar nu ne spui de ce Basescu o urecheaza si o jigneste grobian. O fi semn al democratiei de care vorbeai?
    O sa mai amintesc doar una dintre nenumaratele prostii pe care le-ai debitat. Iat-o:
    (Basescu) „a trebuit sa lucreze cu un guvern ostil si cu un parlament dusmanos” Bietul de tine, vrei sa-i iei apararea, insa chiar tu il afunzi. Pai ce vroia Basescu sa „lucreze” cu guvernul? Te referi la politica externa? Te referi la medierea relatiilor intre puterile statului? Sau s-ar fi dorit seful „de facto” al guvernului, si nu i-a mers? Sau poate al parlamentului? Dar chestia cu separatia puterilor, cum ramine? Cam asta e democratia de care vorbeai? Vai de capul tau! Si te mai miri ca politica te-a aruncat ca pe o masea stricata!
    Remarcam la inceput schimbarea ta radicala, trecerea de la mirlania ostentativa la prostia (mimata sau nu) crasa. Si nu cred ca e intimplatoare. Tu si cei ca tine simtiti un vinticel racoros, care va face sa va zgribuliti si sa va ridicati gulerul hainei. Ti-amintesc de Scorpions: „It’s the wind of change!”
    P.S. Poate ca tot ce-ti propui cu aceste postari stupide este sa-l faci pe A.N. sa „cedeze nervos” si sa te faca „gaozar caraghios si imputit”. Stai linistit, nu pupi tu asa ceva. A.N. nu-i suficient de „democrat”

  38. 39 rapsod aprilie 24, 2009 la 8:29 am

    Anunţ Comercial

    Opere Neâncepute de TB, la sul(d = 9o mm, l = 90 mm),
    cu aderenţă maximă, în culoare portocalie, având efigia
    autorului din şchioapă-n şchioapă, în seturi de 5 bc.
    Stoc existent : 22 mil. bc.
    Pentru purgaţia Duda, acelaşi produs în pliante.

  39. 40 ALM aprilie 24, 2009 la 7:21 pm

    @ Ioana Stefan (aprilie 22, 2009 la 9:44 pm)

    Stimata colega, nu trebuie sa fi rauvoitor ca sa echivalezi un capitan, aflat la inceputul carierei militare (adica dupa vreo 8-10 ani de la absolvirea Academiei Militare), cu un conferentiar universitar, care se afla la finalul carierei universitare! Daca adunati mere cu pere veti obtine rezultatul in corcoduse!

    Am sa va spun un banc cu un maistru dintr-un atelier auto si un conferentiar universitar aflat la finalul carierei universitare: cica se duce proful la un service cu motorul masinii mergand in doi timpi (unul mort si unul pe teava de esapament)!
    – Ce are mestere?
    Se uita mesterul, asculta si se duce la cutia de scule. Ia un ciocan si un cui, pe care-l bate intr-o gaurica din motor. Motorul, ca nou!
    – Phii, cat ma costa mestere?
    – 101 lei!
    – Hmm, cam mult! Eu nu iau banii astia intr-o zi! Tu ii iei in cinci minute! Da’, de curiozitate, de ce 101 lei si nu 100?
    – Simplu profesore, un leu cuiul si 100 fiindca am stiut unde sa-l bat!!!

    Ca sa lamurim putin lucrurile. Puteti sa-mi spuneti cati conferentiari universitari au fost adusi acasa in sicrie de zinc de prin Irak, Afganistan, Kososvo si de pe unde si-a mai intarcat mutu’ iapa? Cati conferentiari universitari sunt in serviciu 24 de ore din 24 si 7 zile din 7? Ei bine, de aia capitanul este remunerat echivalent cu proful! Fiindca isi asuma niste riscuri si stie ce trebuie sa faca pentru ca proful sa conferentieze linistit!!!

  40. 41 ALM aprilie 24, 2009 la 7:54 pm

    @ Harabula (aprilie 23, 2009 la 10:39 am)

    Prietene, va admir! Mai rar asa o revarsare de tenacitate pentru o cauza pierduta!

    Sigur ca nu trebuia sa fi securist pentru a ajunge intr-un post fix in strainatate (nu participant la diverse intruniri). Era suficient sa fi colaborator al DSS si sa ai recomandare de la Elena Ceausescu!

    IPRS Baneasa nu a fost privatizata. A fost vanduta pe nimic, in total dispret fata de caietul de sarcini, unui „investitor strategic” sirian, devenit primul terorist din Romania. Astept de ani buni sa aflu cum a putut Musetescu sa faca o asemenea crima si care a fost para’ndarat! Probabil ca adevarul va apre odata cu adevarul despre „teroristii” din decembrie 1989.

    Cu flota mai trebuie sa asteptam pana cand Justitia va fi democratizata. Sigur ca se poate vinde pe un dolar o nava incarcata de datorii si fara navlu. Dar o flota intreaga? Concomitent cu un profit urias dintr-o fabrica de inghetata? Dar sa zicem ca nu este nimic putred la mijloc. Doresc in schimb sa aflu si eu cum poti ajunge milionar in euroi din leafa de bugetar?! Macar dl Nastase ne poate aburi: drepturi de autor, mosteniri etc etc. Da’ Basescu? Afara de machiavelâcuri ce a facut?

    Aaaa, da, stiu! A democratizat Romania!


    Scuze pentru pauza, dar am avut o criza de râs! Daaa, incet-incet, alea-alea incep sa functioneze! Si daca nu era salvatorul Basescu n-am fi ajuns tot aici? Ba, indraznesc sa afirm, am fi fost mai departe! Dar nu inteleg de ce vorbiti de democratie cand vad ca va place Statul Politienesc? Cand va place „jocul” la dublu al Serviciilor si Justitiei sub arbitrajul deocheat al Conducatorului Suprem?

    Am sa raspund eu la intrebarea din finalul mesajului dvs: ORICINE! Si tomberonistul de la scara blocului meu este mai bun, fiindca stie sa citeasca si respecta regulamentul de ordine interioara (pentru altii, Constitutia)!

  41. 42 dannilower aprilie 25, 2009 la 10:25 am

    sincer cred ca Basescu nu are pareri personale in privinta codurilor ci doar dorinta de ale promulga ”electoral” dupa promulgarea lor poate veni si sustine ca ele-codurile- fac parte dintr-o reforma pe care personal a coordonat-o si ca tot ce e bun vine de la el restul vine de la Moguli, Oligarhi si ceea mai urata specie ”Actuala clasa politica”
    pt dansul e doar un joc politic

  42. 43 radu c aprilie 27, 2009 la 7:26 am

    Fiecare se duce unde-i place,unde se simte bine. Daca d-l presedinte se simte bine la chermeze,acolo isi face veacul. Din secuime ,la Giurgiu,de acolo pe litora,,la manastiri,la Brasov. Nu conteaza nimic. De la ospatul porcului,la dezvelirea unor moaste,nunti,botezuri,cumetrii,omul acopera tot.Cat efort si energie,girofaruri,elicoptere ,sppisti,sunt mobilizati pentru ca seful sa se simta bide. Intalniri cu printi exotici,plecari prin tari din lumea a treia,incarca agenda unui presedinte roman,in timp ce sefii de state din Europa isi umple timpul cu aceasta criza economica,asa ca sa nu se spuna ca nu lucreaza. UNDE AM PUTUT AJUNGE!

  43. 44 Ovidiu Stoenescu aprilie 27, 2009 la 10:08 am

    Domnule Adrian Nastase,in opinia mea aveti ca multi din cei care au comentat si din cei care nu au facut acest lucru ,absoluta dreptate in legatura cu modalitatea prin care se doreste adoptarea codurilor.Sint de acord ca reprezentantii ONG-urilor prezente la Cotroceni au fost tratate cu aroganta si ostilitate.Consider insa ca cei citiva reprezentanti ai societatii civile prezenti acolo au facut un lucru bun ce trebuie sprijinit de clasa politica si mai ales de un partid de stinga care are ca menire prioritara apararea drepturilor cetatenilor.Asi dori sa stiu cu precizie ce amestec are cu adevarat presedintele dumneavoastra M.Geoana in stabilirea datei de 15 mai,pentru ca atitudinea si hotaririle pe care le adopta in ultimul timp si le face cunoscute prin vocea liderilor sai ,PSD, nu sint de natura sa clarifice opiniei publice pozitia acestuia.Va rog insistent sa fiti sincer pentru ca ambiguitatea hotaririlor si chiar a discursului in special al domnului Geoana nu va aduce decit prejudicii.Sigur ca nu este problema mea.Va priveste direct dar in momentul cind ironizati cu finete,recunosc,pe cei care nu au cunoscut prevederile Constitutiei in fata Presedintelui,ASI DORI SA FIU CHIAR MAI RAU DECIT DUMNEAVOASTRA,spunind ca nu ei sint vinovati ci TRAIAN BASESCU ,care in calitate de garant al respectarii legii fundamentale nici macar nu trebuia sa indrazneasca sa ceara amendamente.Dar traim intr-o tara in care legea fie ea si cea mama este socotita o simpla hirtie de care te folosesti si o invoci doar cind ai interes.Si de acest lucru este vinovata de-a lugul timpului intreaga clasa politica care a facut legi,le-a implementat si a urmarit respectarea lor.A va plinge de aceste lucruri este corect pina la un punct.Cred ca mai degraba ar trebui sa faceti o analiza corecta a intregii perioade post decembriste de incalcari sau incercari de incalcare a Constitutiei sanctionate permanent de presa si societataea civila atit cit este si sa vedem si noi o concluzie sincera,coerenta si argumentata din partea unei persoane direct implicate in viata politica la virf si care in opinia mea este o buna cunscatoare a problemelor de drept,inclusiv constitutional.Va doresc numai bine si asi fi onorat daca ati raspunde asa cum in cele mai multe cazuri o faceti.


  1. 1 ONG-urile lui George Soros contra instituţiilor statului român « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe aprilie 23, 2009 la 12:20 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!