Scrisoare deschisa adresata lui Jose Manuel Barroso

Iata si o scrisoare  deschisa pe care i-am adresat-o, joia trecuta, presedintelui Comisiei europene : 

 

  Domnule Preşedinte,

          Vă informez că astăzi a avut loc prima „victorie” a justiţiei independente în România.

         M-am prezentat, în baza Rechizitoriului depus de Daniel Morar la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ),  pentru primul termen în dosarul care vizează finanţarea, cu pixuri şi brichete, a campaniei electorale din 2004, a PSD şi a mea. Pentru ca procesul să se desfăşoare cât mai „obiectiv”, Daniel Morar a propus pentru audieri 972 de martori. In condiţiile actuale, în care ICCJ nu poate stabili mai mult de un termen pe lună pentru un dosar şi respectiv, audierea a 10 martori pe şedinţă, acest proces ar urma să se desfăşoare pe o perioadă de circa 9 – 10 ani, perioadă care va depăşi, fără îndoială, durata mandatului actualei Comisii Europene ce monitorizează succesele „remarcabile” ale procurorilor lui Daniel Morar. Pe care istoria însă le va consemna.

         Pentru comparaţie, doresc să vă amintesc că în procesul de la Nürnberg au fost audiaţi 270 de martori. Diferenţa de la 270 la 970 dovedeşte, în cazul dosarului meu, seriozitatea, obiectivitatea, independenţa politică, neutralitatea, profesionalismul, preocuparea pentru egalitatea armelor în proces, egalitatea tuturor cetăţenilor în faţa legii (în sensul că aproape fiecare cetăţean să aibă şansa de a depune mărturie în faţa instanţei, în acest dosar), dar, mai ales, preocuparea pentru adevăr. Această preocupare deosebită se manifestă tocmai în acest an dificil, în care şeful lui Daniel Morar, Traian Băsescu se chinuie cu greutăţile ţării şi încearcă, aşa cum ştie mai bine, să repare, ce  mai poate, din inechităţile existente în sistemul judiciar.

         Pentru că am observat,  cât de preocupată este Comisia Europeană de felul în care politicienii români se ascund în spatele imunităţii prevăzute de Constituţie, doresc să vă pun la dispoziţie un document, pe care l-am primit, prin care se solicita Preşedinţiei României – Comisiei speciale constituită conform art. 16 al. 2 din Legea 115/1999 republicată privind răspunderea ministerială, din noiembrie 2002, trimiterea în judecată a lui Traian Băsescu pentru acuzaţii grave de corupţie legate de un prejudiciu de 300.000.000 USD şi diverse alte fapte.

         In urma primirii acestui aviz, dosarul a fost trimis în instanţă, însă, după schimbarea de regim politic din 2004, instanţa a descoperit un viciu fundamental în acest dosar şi anume, faptul că dosarul fusese trimis nu sub semnătura şefului PNA (DNA), ci sub semnătura celui pe care îl lăsase la comandă şeful său, conform regulamentului.

         In aceste condiţii, probabil Comisia Europeană s-ar fi aşteptat ca Daniel Morar, „Europeanul anului”, care se jura presei „că dosarele penale nu se fac în funcţie de succesul sau insuccesul în alegeri”, să semneze simplu, acoperind viciul formal şi retrimiţând dosarul în instanţă, pentru ca Traian Băsescu să poată să-şi rezolve elegant problemele cu justiţia.

         Ei bine, nu! Daniel Morar a chemat un grup de procurori din provincie, pe care i-a detaşat la Bucureşti, pentru a spăla acest dosar, prin intermediul a două expertize care o contraziceau pe cea iniţială, arătând că, în ciuda evidenţei, statul român nu a pierdut nimic pierzându-şi flota comercială, ci chiar a câştigat.

         Daniel Morar a asigurat disjungerea dosarului pentru Traian Băsescu, interpretând textul Constituţiei în propria viziune şi oferindu-i astfel imunitate absolută pentru fapte penale.

         In felul acesta, principiul din Constituţie „nimeni nu este mai presus de lege” a căpătat o reflectare erga omnes şi în practica politică.

         Regret că trebuie să vă scriu despre aceste lucruri, dar sper ca după patru ani, distinşii membri ai Comisiei Europene vor înţelege acţiunile de hărţuire politică împotriva mea, prin folosirea unui instrument politic – D.N.A.-ul lui Daniel Morar „reloaded”.

 

         Cu stimă,

                                             Adrian Năstase

Puteti citi aici sesizarea din 2002.

 

44 Răspunsuri to “Scrisoare deschisa adresata lui Jose Manuel Barroso”


  1. 1 Harabula martie 3, 2009 la 10:50 am

    Incerc sa comentez demersul dv. in asa fel incat sa nu fie oprit de moderatori.
    Onorabilitatea scrisorii nu o pot aprecia- nu am pozitia sociala si nici cunoasterea suficienta a uzantelor.
    Dar, Doamne Dumnezeule, care este scopul acestei scrisori?
    Ce sperati dv. sa faca Baroso dupa ce citeste scrisoarea?
    Eu cred ca va strange din umeri, a nedumerire, la aceasta (horrrribile dictu)…informare.
    Cum nu sunt chiar incuiat am priceput ca dv doriti:
    1. Reducerea numarului de martori in procesl dv.
    2. Judecarea lui Basescu pentru dosarul Flota

    Pentru Daniel Morar nu doriti nimic.

  2. 2 casandra martie 3, 2009 la 11:22 am

    „Harabula

    Barroso, ca sef la structurii de monitorizare a justitiei din Romania, ar trebui sa constate ca rapoartele respectivei structuri de monitorizare sunt atinse de incompetenta sau sunt orientate.
    Calitatea dosarului la care se refera Nastase, intocmit de DNA, contrazice concluziile raportului preliminar de monitorizare. Si poate ca sarcina monitorizarii ar trebui sa o primeasca alta echipa de monitori de la Bruxelles, mai bine pregatita profesional. Nu?!

  3. 3 Draghi Puterity martie 3, 2009 la 11:27 am

    Foarte bine ati facut. Sa nu se mai poate ascunde dupa deget CE. Sa isi asume rolul de sustinator al neo-cezarismului si a politiei politice in Romania. Cu toate consecintele care decurg din asta.

  4. 4 nicu rotaru martie 3, 2009 la 11:32 am

    Dle presedinte , ati facut un lucru extraordinar , astfel se vor cunoaste cel putin o parte din abuzurile cu care ne confruntam in special datorita jumatatilor de masura folosite de autoritatile romane in principal cele enumerate de dvoastra. Dar sa stiti ca sunt si asa zisi psd isti in functii, care din interese personale , fac abuzuri de felul acesta. Va intreb cu respect, oare cand vom iesi din aceasta stare de profunda jignire umana asemanatoare poate doar holocaustului.Cu stima.

  5. 5 Onu Ionescu martie 3, 2009 la 12:15 pm

    In stilul ferm „Harabula”:savurez fulguranta finetei umorului dv., dar, Quid prodest? Ce finalitate urmariti? Derutat de postarea de Martisor, pe blogul Oanei Mizil, v-am dat un raspuns. Tin mortis sa-l cititi! Because it contains my soul. Si, va rog, un raspuns, cat mai critic/ autocritic, in nota sugestiei facute! Cu stima!

  6. 6 iustin martie 3, 2009 la 12:54 pm

    Dle Nastase nu va descurajati,scrieti in fiecare zi ,daca puteti,despre ‘ce inseamna dosarul ‘FLOTA’ deoarece multi au uitat.Numai 10% daca e vinovat si Basescu e suficient ca sa nu mai auzim de el in vecii vecilor amin.Dl.morar sa nu uite ca poporul asta are rabdare,chiar inca 5 ani ,pana n-o sa mai fie basescu si o sa-i pedepseasca pe cei vinovati si pe slugoii lor.Nici Ceausescu nu a crezut vreodata ca va cadea si sa vazut ce au patit si slugile lui devotate.Dlemorar!Chiar vreti sa aflati cum va fi dupa ce veti intra in randul oamenilor obisnuiti ?fara sustinerea lui basescu ‘fost presedinte ?Noi ,cei multi ,avem ,inca,rabdare.

  7. 7 cristian martie 3, 2009 la 1:22 pm

    Sincer, nici eu nu inteleg de ce ati trimis scrisoarea. Inteleg „batalia” (chiar si dincolo de aparenta), insa mi se pare mai productiva, potrivit principiului ” ad augusta per angusta” o asumare directa in perspectiva…
    Altminteri, va intreb: pe ce ati da un eurocent?

    Un nou membru al echipei

  8. 8 Diasporean martie 3, 2009 la 1:30 pm

    Al 3-a „benchmark” din raportul CE asupra justitiei cere:

    „Parliament needs to improve its handling of high-level corruption cases and allow the investigation of all appropriate cases by the judicial authorities. Although investigations were allowed to be continued in two cases since July 2008, they were rejected in two other cases and deferred in three more cases.”

    Dă clic pentru a accesa romania_report_20090212_en.pdf

    Ce insemana de fapt aceasta cerinta cind comisia speciala a parlamentului a rejectat cererea de urmarire penala pentru dvs, si a considerat ca nu este cazul, deci nu este un „appropriate case” sa va trimita dosarul in instanta?

    Ma intreb, de ce nu face Comisia Europeana aceleasi presiuni asupra justitiei din Italia, pentru trimiterea in judecata a lui Berlusconi, care si-a creat o lege speciala sa il protejeze in timpul mandatului. Sau de ce nu face aceleasi presiuni asupra justitiei romane de a schimba toate legile ce ofera un grad de imunitate demnitarilor romani, astfel incit justitia sa il judece inclusiv pe Presedintele Romaniei pentru orice dosar, si fara nici un filtru?

    Sunt totusi cinci dosare despre care Comisia UE nu este fericita: doua rejectate (ale dvs si ale altui demnitar?) si trei pentru care nu s-a luat o decizie. Are Parlamentul Romaniei motive sa nu trimita dosarele in instanta, sau sa amine discutarea lor? Probabil ca da, din moment ce Comisia speciala a investigat continutul dosarelor. In orice caz, daca ar fi avut interes sa clarifice lucrurile, Comisia trebuia sa specifice exact in raport ce trebuie sa faca Parlamentul, in plus fata de activitatea comisiei speciale, pentru ca sa „imbunatateasca” activitatea in ce priveste aceste dosare. Nu cumva s-a cerut modificarea modului de vot care sa se ia cu majoritatea celor prezenti? Prea repede s-au executat „ai nostri”….

    Transparency International enunta cred mult mai exact problema politizarii actului de justitie in Romania in ultimul sau raport:

    “The Romanian judicial system is paralysed by an excessive self-regulatory process coupled with an absence of checks and balances, as well as accountability mechanisms. It is particularly worrying that reforms are not systemically approached. Instead, anti-corruption measures appear to be timed to achieve short-term political goals and influence public opinion.”

    http://www.transparency.org/news_room/latest_news/press_releases/2009/2009_02_12_bulgaria_romania_anti_corruption

    In ce priveste forma scrisorii as fi evitat sa il etichetez pe Morar „Europeanul anului”, dar va inteleg supararea…

  9. 9 Tantas Sebastian martie 3, 2009 la 2:29 pm

    Domnule Năstase, felicitări pentru această luare de atitudine în faţa unui mariner care încearcă sub toate formele să ne readucă la o dictatură băsesciană.
    Vă doresc succes în viitoare alegeri.

  10. 10 Octavian Ionescu martie 3, 2009 la 2:30 pm

    In sfirsit,se pare ca acum cineva ar avea ca sa numere din avutia dvs.In speranta ca la UE Comisia Europeana nu functioneaza ca Departamentele Inaltei Porti,va doresc succes.

  11. 11 blogideologic martie 3, 2009 la 2:47 pm

    Cred că domnul Adrian Năstase reaminteşte doar alt benchmark al cazului : „pixuri şi brichete”.

  12. 12 Sibilla martie 3, 2009 la 3:14 pm

    De ce nu s-ar publica această scrisoare deschisă în presa internaţională ?

  13. 13 ALM martie 3, 2009 la 3:24 pm

    Domnule Nastase,

    La Nürnberg, acuzatorii erau extrem de grabiti ca sa spânzure inculpatii. Trebuie sa recunoasteti ca, in cazul dvs, marionetele acuzatoare dau dovada de mult mai multa rabdare …

  14. 14 Paula martie 3, 2009 la 3:29 pm

    Domnule, Nastase, imi dau seama cit de frustrant este ca in tara ta, sa nu gasesti un om, o instanta care sa faca ceea ce trebuie. Daca se ajunge la judecata strainilor, m-am lamurit. Am impresia ca oamenii pe care dv.i-ati facut „oameni”, in sensul ca le-ati dat o piine (vorbesc la figurat), sint, parca cei mai mari dusmani ai dv. Eu, va doresc sinces succes in demersul dv.,cu toate ca am mari indoieli. O sa ajungeti ca Diogene, sa cautati un om cu luminarea. Va spus ceva, asa, de-un divertisment,dar nu prea.Ciutacu, acest tinar simpatic si destept a initiat un fel de min-sondaj prind optiunea pt.prezidentiale. V-am votat pe dv., cu toateca stiu sigu ca nu aveti sustinerea partidului (adica a unora din partid). Eu, oricum,care am fost votant PSD.-va spun sincer ca la europarlamentare nu stiu cu cine voi vota… Imi pare rau…Unde este stinga? Prin structura, sint om de stinga. Dar unde este stinga ?

  15. 15 Paula martie 3, 2009 la 3:42 pm

    Si eu si familia mea, am mers in toamna la vot, si, am votat din toata inima PSD-ul. Dupa alianta nefericita care s-a format, va spunem sincer ca am regretat ca m-am prezentat.Nici in visele cele mai urite nu mi-am inchipuit ca o sa faceti o alianta cu Pd-ul ! As fi preferat PNL-ul. Si, sa stiti ca foarte multi care si-au dat votul pt, PSD., gindesc la fel. Sint foarte curioasa cum se va prezenta la prezidentiale PSD-ul ! Cum va face campanie electoratul de stinga este total debusolat. Va spun asta, pt. ca stau de vorba cu multi oameni… Chiar si saraca maica-mea, m-a intrebat :”bine, mai fata, mi-ai spus ca e bine cuPSD-ul, si acum vad ca sint cu aia . Daca mai traiesc pina la toamna, eu cu cine o sa votez „! Asteasint vorbele unei doamne care nu este nici fara o pregatire si nici ramolita…Si atunci ? Am ajuns ca „cetateanul turmentat” al lui Caragiale. De fapt, Romania ESTE tara lui Caragiale. Din pacate.

  16. 16 gheorghe martie 3, 2009 la 3:50 pm

    Domnule Nastase,

    Sper din suflet ca aceasta scrisoare este o gluma, si ca nu a fost trimisa destinatarului, am avut ocazia sa va apreciez in direct ironia, in cele mai multe cazuri superba. Acum gresiti rau, ironia este brutala si mai ales vizeaza destinatarul in calitatea lui de prim european. Nu va caracterizeaza si mai ales nu are finalitate.

  17. 17 Dan M martie 3, 2009 la 4:01 pm

    Atata timp cat justitia isi face treaba doar in cazurile de genul „mici gainarii”, ea va fi privita ca ceva putred care nu functioneaza cum trebuie si intodeauna va starni suspiciune in procesul de luare a deciziilor. Nu poti ca pe unii sa ii judeci rapid, sa ii trimiti in inchisoare pentru o paine, iar altii care au devalizat banci, fabrici, etc sa stea in libertate doar ca au avocati priceputi. Iarasi, este adevarat ca nu trebuiau sa inceapa cu dvs, dar speta in acest caz este o „gainarie” putin mai mare. Si avand in vedere ca printre prietenii dumneavoastra se afla si avocati priceputi, nu ne facem probleme ca nu o sa mai citim lucruri interesante pe blogul dumneavoastra! In schimb, vrand-nevrand v-ati creat o problema, in cazul in care doriti sa participati la alegerile prezidentiale nu stiu daca o persoana urmarita penal sau care este implicat intr-un proces penal are voie sa candideze.
    Apropo de alegerile prezidentiale, prietenii dumneavoastra de la Antena3, Dl Gadea si Dl Stan mai aveau putin aseara sa il roage in genunchi pe Dl OPrescu sa se razgandeasca si sa candideze la alegerile pentru presedintia Romaniei. Din afara se vede clar o lupta surda dintre doua puteri, din care Romania si romanii in general nu prea au nimic de castigat, si s-ar putea ca in toamna sa ne trezim cu o revolutie, care va schimba din temelii acest sistem putred.

  18. 18 gheorghe martie 3, 2009 la 4:10 pm

    Domnule Nastase,

    Se pare ca va pierdeti „simtul” politic, toata aceasta istorie nu este menita sa va duca la puscarie, ci sa va scoata din „dispozitiv” pe perioada alegerilor.

    Aceasta scrisoare este dovada ca sint pe cale sa reuseasca.

    Aveti un singur obiectiv Domnule Nastase.

  19. 19 Daniel martie 3, 2009 la 4:31 pm

    Mi se pare oportun demersul dvs.. Cu aceasta ocazie am aflat si eu mai multe amanunte despre dosarul lui TB.
    Sa inteleg ca procurorii au ajuns la concluzia ca mai avem sa-i dam bani la afacerea cu Flota? 🙂

  20. 20 Draghi Puterity martie 3, 2009 la 5:14 pm

    @Daniel

    Da, dar numai cash. Si nu lui, ci viitoarei europarlamentare din familia Basescu, pentru ca am auzit ca s-a plictisitul de vechiul SUV.

  21. 21 Dragos martie 3, 2009 la 5:15 pm

    @ Paula

    Vreau neaparat sa remarc/apreciez comentariul dvs. : ”Si eu si familia mea, am mers in toamna la vot, si, am votat din toata inima PSD-ul”.

    Bravo Paula ! Multa sanatate dvs. si familiei dvs. va doresc ! Bravo inca o data ! Bine gandit !

    ps : pentru a fi in concordanta cu marea majoritate a intelectualilor fini ce posteaza pe acest blog ma simt obligat cu : Vax albina crema puca…..am zis !

  22. 22 Dragos martie 3, 2009 la 5:22 pm

    Am uitat sa va incurajez :
    Domnule Nastase !… va reamintesc ca NU va impiedica NIMENI si NIMIC sa candidati la prezidentialele din acest an….nu stiu ce se va intampla mai incolo…

  23. 23 Cârcotaşu martie 3, 2009 la 5:41 pm

    Oportun demersul, cum spune Daniel, dar tardiv. Era cazul să vă gândiţi la asta acum vreo 5 ani.
    Înţelepciunea populară: Pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti!

  24. 24 instalatorul martie 3, 2009 la 5:46 pm

    Scrisoarea mi se pare un gest in firea lucrurilor. Daca adversarii dumneavoastra au internationalizat subiectul, atunci trebuie sa existe un raspuns si in plan international. Si poate nu numai unul.

  25. 25 Mircea martie 3, 2009 la 6:23 pm

    Apropo, de cazul Flota. Basescu era un simplu ministru, dar barosanul era Vacaroiu, asa-i , d-le Nastase? Credeti ca se putea vinde flota fara acordul primului ministru?

  26. 26 meta-Comunicatorul martie 3, 2009 la 7:20 pm

    Onu Ionescu – nu spera si nu ai teama. Harabula nu frecventeaza decat bloguri care degaja un anumit gen de feminitate si nu raspunde consecvent decat doamnelor care-l interpeleaza. Ocazional raspunde si domnilor dar numai si numai daca sunt bine recomandati de doamne sau daca se ciocneste de ei in vecinatatea doamnelor. Incolo nu. Daca vrei sa-ti raspunda iti recomand sa cauti o doamna care sa te recomande lui Harabula sau sa-ti schimbi nickname-ul. Oana Ionescu ar suna destul de bine! Succes!

  27. 27 taur36 martie 3, 2009 la 8:24 pm

    Ca om , privit prin prisma neintelegerilor provocate de alti – in contradictie cu propria interpretare ,va inteleg nemultumirea si reactia demersului facut D A R ca pregatire si pozitie politica ,initiativa dtra , me dezamageste ,si ,aceasta din motivele urmatoare:
    – cunoasteti ca nu poate interveni in actul de justitie al romaniei.
    – interventia dtra este o palma pe obrazul legislativului ,guvernulu
    ,presedintiei si nu in ultimul RAND AL POLITICIENILOR NOSTRI DIN CARE FACETI PARTE , NEFIIND CAPABILI SA INTRODUCA LEGII CLARE SI COERCITIVE pentru sanctionarea faptelor – actelor infractionale sau contradictorii cu fondul legislatiei operative.
    – denigrarea respectului cuvenit al acestui popor .
    VA R O G nu considerati ca o pozitie partinica pentru cei atacati de dtra ,
    am facut acest gest din respect pentru dtra si acest POPOR ROMAN .

  28. 28 Aya martie 3, 2009 la 8:58 pm

    @

    Mircea

    Traian Basescu NU A FOST ministru in Cabinetul Vacaroiu (final 1992-1996)- mai exact, era in opozitie in acea perioada.
    Inainte de a emite opinii cu penibile pretentii de atotstiutor, informeaza-te. Altfel, vorba ardeleanului, te faci de mandra minune, ca acum.

    P.S.
    Te intreb si pe tine, asa cum am facut si cu altii: au ramas „unii” fara personal calificat?
    Altfel nu se explica de ce trimit la inaintare semialfabetizati (gramatical) si analfabetzi politici (cazul tau).

  29. 29 sadwank martie 3, 2009 la 9:30 pm

    Acest mesaj mi se pare un demers inutil si energofag.
    Pai dvs., din doua optiuni viabile (sa mergeti in justitie sau sa fugiti din tara) continuati sa pariati tot pe cai morti: ba va auto-propuneti pentru prezidentiale, ba le bateti obrazul fostilor complici din PSD ca nu va sustin. Acum v-ati apucat si sa scrieti scrisori catre UE.
    Lasati-le naibii de scrisori ca aveti timp sa le scrieti dup-aia, fie din racoarea celulei, fie de pe o plaja insorita dintr-o tara cu o clima mai blinda cu coruptii, fie din jiltul de la Cotroceni. Daca va duceati in justitie din 2004 cind ati fost chemat, pina acum aveati tot timpul sa va dovediti nevinovatia si sa cistigati un capital electoral imens, cum a facut-o si Basescu.

  30. 30 clara martie 3, 2009 la 9:49 pm

    Daca veti candida la presedintie,eu va voi sustine.Incredibil,dosar pt brichete si pixuri.Orice om cat de cat cu bun simt isi da seama de jocul politic al unora care vor sa va indeparteze din politica.Pacat ca nu v-ati dat seama din timp ca sunteti inconjurat de lupi flamanzi si spun asta referindu-ma si la unii colegi de partid.
    Va doresc mult succes si sincer sper ca Basescu sa aiba parte de numaratoare de oua,poate le-a ascuns pe barcute…

  31. 31 A. Ioan martie 3, 2009 la 9:57 pm

    Adrian Nastase

    Nu cred ca sunteti pentru dl. Barroso unul dintre ilustri anonimi la care a privit frecvent, stand in fata microfonului de la pupitrul aflat in sala de plen a Parlamentului European. Nu, nici decum. Omul este bine informat. Stie chiar si nivelul de ridicul cu care s-a acoperit unii dintre colaboratorii sai, intrand in jocul fara reguli al pre-a plecatilor politicieni basescieni. Nu cred ca ii sunt straine nici miscarile si jocul din glezne realizate de femeia comisar, in fata unui fost comisar, pentru completarea schemei de la Denea. Doara, dupa cum prea bine stiti, si T. Basescu avea nevoie mare acolo de oameni dragi si scumpi la vedere. Si apoi dle. Nastase, despre pachetul de procurori adusi cu desantul pe post de detergenti a scris si presa straina; daca nu ma innsel. Eu ce sa sa cred?, ca Presedintele CE nu are consilieri vigilenti. Are, dar ce nu are d.sa prin preajma ca sa stie tot si sa se faca cat mai util. Util sie-si si apropiatilor ca doara este salariat tot la stat; ca unii dintre noi, mai tineri. Da, dar unul dintre cei care spera sa fie ales pentru inca un mandat. Iar obrazul subtire cu voturi populare se tine chiar si la Bruxelles. Acum, primind scrisoarea deschisa, Presedintele CE a aflat si despre prima victorie a justitiei independente din Romania. Judecand insa dupa derularea evenimentelor, a fost mai intai prezenta inconfundabila printe noi a femeii comisar, a ministresei careia ii placea sa umble toata ziua cu treaba in gura; va amintiti de expresia sa favorita. Apoi, le stiti dv. pe toate mai bine ca noi: scenariul cu autorul lui cu tot, ordinea intrarii actorilor in scena, anvergura umbrei prim regizorului, sponsorii multi la numar, activitatile conexe, colaterale si ele numeroase. Si la sfarsit o victorie adevarata, consemnata in cronice … Este tot ce ne dorim dupa ce ani si ani, cinci la numar, tara a mai trecut inca odata prin ciuma lui Caragea; tot Voda si el.

  32. 32 Walt Disney martie 3, 2009 la 11:06 pm

    Vă amintiţi reacţia dură a domnului Geoană faţă de domnul Oprea, care punea în pericol echilibrul în alianţa de guvernare? Vă amintiţi show-ul mediatic cu privire numirea unui ministru independent al justiţiei, din timpul zbaterii ce a avut ca rezultat avortonul PDL-psd?

    Este evident că după reconfirmarea în funcţie a şefului DNA nu se mai poate discuta despre echidistanţa domnului ministru. Unde este reacţia şefului PSD? Acest gest nu mai încalcă protocolul, nu dezechilibrează coaliţia?

    Pas cu pas, PSD se îndreaptă spre fuziunea în PDL iar personalităţile grele din partid, care ar putea opri acest proces trebuie ţinute în corzi. Apropos de această tactică, aţi remarcat actul ratat al unui prostănac la ziua Preşedintelui Iliescu?

    După declaraţia domniei voastre de ieri, aştept cu nerăbdare să apară pe youtube partea a doua a unui filmuleţ celebru, în care un prostănac să ne demonstreze că are dinţi şi ştie la ce să-i folosească.

  33. 33 Augustin martie 4, 2009 la 1:28 am

    @ Hara buba
    Incearca sa fii barbat macar un minut si sa raspunzi sincer la urmatoarea intrebare: daca ai fi revarsat atita venin pe blogul celui pe care-l adori (Traian Basescu), cum ti-ar fi raspuns acesta? (asta in cazul in care chiar ai fi reusit sa postezi!)
    Daca poti, bine! Si, vorba soldatului rus: daca nu, NU!

  34. 34 Augustin martie 4, 2009 la 1:43 am

    @ ALM
    Domnule, impresia mea este ca in cazul Nastase, nici nu se doreste sau urmareste „spinzurarea”, ci doar neutralizarea.

  35. 35 marina martie 4, 2009 la 6:54 am

    Domnule Nastase nici daca ma picati cu ceara nu pricep cum a reusit acest basescu sa va pacaleasca pe toti, cum a ajuns pana aici, dintr-un nimeni, cum a reusit analfabetul asta in politica, calcand in picioare oameni instruiti ca dvs, Petre Roman, ion Iliescu si altii.Poate exista ceva ce noi prostimea nu stim pentru ca altfel nu=mi explic cum nu ati inteles ca individul va calca pe cadavre pentru a ajunge in varf, ceea ce si face de altfel.FELICITARI pentru demersul dvs.desi eu cred ca trebuia facut mai demult si cred ca nu trebuie sa va opriti aici, doar foruri internationale mai sunt, adresati=va tuturor. Astia au furat tara bucata cu bucata si dvs. aveti dosar pentru termopane si brichete, suntem de rasul curcilor.Vedeti dle.Nastase, pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti. Dragi romani uitati unde a adus nemernicu asta tara sa ne cautam dreptatea pe la altii. Curaj d-le.Nastase suntem alaturi de dvs.

  36. 36 leo martie 4, 2009 la 8:18 am

    nea Augustine,
    poate că tocmai asta face… 😉 şi îi răspunde, pentru că reuşeşte să posteze… 😆

  37. 37 dadatroll martie 4, 2009 la 8:43 am

    Da tu mai ai inca timp si de prosti din astea in loc sa te ocupi numai la ce te pricepi adica la blog?

  38. 38 ALM martie 4, 2009 la 10:45 am

    @ dadatroll

    Stimate amice portocaliu, ma intreb pentru ce, din multimea de drepturi democratice castigate dupa decembriada, ati ales numai dreptul de a scuipa pitit dupa un pseudonim?

    Ca sa ai dreptul de a critica priceperea cuiva, bunul simt (atunci cand exista) obliga la demonstrarea faptului ca esti cel putin la fel de priceput. Puteti sa ne impartasiti cate ceva din maretele dvs realizari?

  39. 39 Alina martie 4, 2009 la 1:03 pm

    Domnule Nastase cred ca ati omis esentialul din aceasta scrisoare. Dumneavoastra trebuie sa le atrageti atentia celor de la Comisia Europeana ca ei de fapt se implica in lupta politica interna din Romania prin favorizarea indirecta a adversarului dumneavoastra politic, fapt inadmisibil. Atentionarile lor inclina balanta politica si acest aspect trebuie subliniat.

  40. 40 Cogito ergo sum martie 4, 2009 la 3:38 pm

    @ALM

    Stimate Domn, va rog sa nu va pierdeti timpul cu dadatroll. Acesta nu poate fi suspectat ca este un portocaliu matur sat macar tanar. El poate face cel mult parte din organizatia de pioneri portocali datorita varstei sale care-l pozitioneaza in randul minorilor. Este drept ca este nu numai minor, dar din nefericire pentru el si total agramat si lipsit de bun simt.
    Cu bine!

  41. 41 mother martie 5, 2009 la 5:00 pm

    domnule nastase…ati facut foarte bine ca i-ati scris lui barroso….dar va rog aceeasi scrisoare sa i-o adresati la CPI (Tribunalul Penal InternationaL-Haga) si lui Ban Ki-Moon (Secretar General ONU), ca sa aiba intr-adevar urmari…Poate se lasa cu arestari…vezi cazul Bashir-Sudan….mult succes si va tin pumnii…

  42. 42 Onu Ionescu martie 5, 2009 la 5:43 pm

    @m-C,
    De fapt, nu-i cerusem nimic lui Harabula; din motivul ca nu ma intereseaza.I-am pretextat stilul in sensul ca nici eu n-am priceput rostul scrisorii in discutie. Chiar si acum, nu vad, cui va folosi, in turnura pe care au luat-o evenimentele. Concret, pt ca m-ai onorat, doream indirect sa-i sugerez autorului scrisorii, sa fie mai ferm in exprimare; sa renunte la stilul aluziv, nesteril decat prin faptul ca va declansa zambete doar de complezenta.Era o incercare, de a-l atentiona sa fie mai samurai, sa-si transforme stilul, intr-o arma ca atare. Ganduri inutile; autorul este prea multumit de sine, de statutul sau de elita.Imi raspunzi? Gresesc?

  43. 43 alina martie 24, 2009 la 3:25 pm

    da este bun cred, dar nu este exact ce cautam eu! Scuze

  44. 44 Gabriel Tudor iunie 11, 2009 la 12:32 am

    Simt in fiecare zi agresiunea fatarniciei si a discursului fals, in jurul fiecarui partid politic se ridica un munte de cadavre de constiinte, odinioara flamande, suferinde si reduse. Politica si falsa justitie, retin si acum cand fiind inca in Canada, vuia presa de marele proces intentat unei batrane ce mancase o oratanie. A fost nevoie de pardonul „marelui tatuc” ca demnitatea exprimata prin foame sa fie readusa in pozitia sa initiala. Va urez acelasi succes pe care administratia l-a creat pentru cei de rand in timpul guvernari, va urez acelasi respect si aceeasi demnitate.


Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!