Un nou membru al echipei

Saptamana trecuta, un porumbel alb a fost atacat de un uliu rau si a cazut in curtea parlamentului cu o aripa (neideologica) jumulita. L-am adus in birou la noi (fara sa-l trecem prin filtrul SPP) si ne ocupam de el cu randul. Speram sa se faca bine pana la europarlamentare ca sa sarbatorim impreuna victoria in alegeri. Ioana a facut rapid un clip, pe care il puteti viziona pe you tube.

48 Răspunsuri to “Un nou membru al echipei”


  1. 1 Valeriu Mangu noiembrie 4, 2007 la 11:40 am

    Domnule Adrian Nastase,

    Simbolistica care se degaja din textul dvs. este evidenta. Adica: dvs. sunteti porumbelul cu aripa jumulita; uliul este Presedintele Romaniei.
    Straduindu-va sa sustrageti simbolul pacii „politicului”, v-ati incurcat insa in plasa propriului dvs. statut. Pacat! Ati ratat ocazia unui eseu cu adevarat omenesc.
    Altfel, va felicit pentru gustul dvs. in materie de cravate. Culorile – alb si, respectiv, lila – se armonizeaza perfect … Vreau sa spun atat din punct de vedere cromatic, dar si sufletesc.
    Al dvs., Valeriu Mangu
    P.S.: Pun o intrebare legitima: cine este dra/dna Ioana?

  2. 2 Valeriu Mangu noiembrie 4, 2007 la 11:44 am

    Domnule Adrian Nastase,

    Corectez: „Simbolistica, intentia care se degaja din textul dvs. sunt evidente”.
    Al dvs., Valeriu Mangu

  3. 3 Valeriu Mangu noiembrie 4, 2007 la 12:23 pm

    Domnule Adrian Nastase,

    Ati uitat sa ne comunicati un lucru esential: porumbelul este mascul sau femela? Asta, ca sa stie dl. George Ban ce sa numere – oua sau staguri.
    Al dvs., Valeriu Mangu

  4. 4 diogenecainele noiembrie 4, 2007 la 12:43 pm

    Domnule Năstase, dacă vreţi să câştigaţi alegeri nu luaţi ca mascotă porumbelul rănit. Până şi pisica mea poate da PSD-ului un exemplu mai bun: o fiinţă şmecheră, obeză, orbraznică şi care face ordine fulgerător cu cine o deranjează, dar afectuoasă, de rasă şi civilizată. O anumită atitudine stârneşte compasiunea, cealaltă aduce voturi. Ştiu, vă umanizează, dar nu insistaţi prea tare.

  5. 5 Alina noiembrie 4, 2007 la 12:53 pm

    Domnule Nastase sunt convinsa ca nu ati posta imaginile acestea doar din placere artistica si de aceea sper ca veti aprecia o analiza onesta.
    Bine aleasa tema, bine realizate instantaneele dar as fi ales alta coloana sonora si nu as fi adaugat „you’re so good to me”. Excesul de accent pus pe o idee, duce fie la banalizarea ei, fie deranjeaza prin agresivitate determinand reactia inversa. Textul in limba engleza, desi se vrea subtil, este exclusivist si total nepotrivit pentru un clip de campanie a unui social-democrat, pentru electoratul roman. Chiar daca se doreste captarea tuturor privitorilor, folosirea proasta a elementelor de vizual si auditiv, face ca mesajul sa fie perceput in mod special de kinestezici. Dar emotia este puternica. Bine realizat echilibrul intre afect si rational, grupul atins: femei intre 30 – 50 ani. Acest tip de imagini se potrivesc unei campanii prezidentiale dar pentru ca acuzele cele mai puternice care vi s-au adus in campania trecuta tineau de aroganta si coruptie, este vizibila dorinta realizatorului de a determina o perceptie diferita. Din nefericire, videoclipul transmite urmatorul mesaj: „daca nu cunoasteti limba engleza, nu sunteti suficient de buni pentru mine si nu am nevoie de voi”.Imaginea de corupt s-a creat prin tot felul de povesti transmise in societate prin vectori credibili, dar mai ales prin ceea ce oamenii adusi sau promovati de dumneavoastra au facut in teritoriu. Cu alte cuvinte s-a indus ideea „echipei corupte” iar tactica „centrului imaculat” s-a dovedit perdanta. Nu o folositi iar.
    Si oricum, v-am mai spus lucrul acesta, aveti mana proasta la oameni.

  6. 6 eugen noiembrie 4, 2007 la 1:03 pm

    Frumos gest sa ingrijiti porumbelul.

    Dar in clip sunteti prea static. Si parca porumbeii nu se asorteaza cu cravata si costum .. si nici albul cu oameni politici.
    Intentiile cu porumbelul sunt bune poate si cu clipul dar arata a spot publicitar bun pentru orice.

  7. 7 Bibliotecaru noiembrie 4, 2007 la 1:28 pm

    Eu tot înţeleg că porumbelul alb este simbolul păcii, nu mă pot gândi la altceva. Aşa am fost îndoctrinat din şcoală.
    Zburaţi voi porumbei ai păcii
    Voi porumbei porniţi în zbor
    Şi duceţi dincolo de zare
    Salutul păcii tuturor.

    Necazul e că porumbelul acesta nu zboară. Să fie şi acesta tot un simbol? Poate că pe sus păsări cu ochi de foc străjuiesc „gâlceava”:
    Păsări zboară
    Ne-nconjoară
    Ochi de pară
    Lasă-n seară

  8. 8 G. Savitsky noiembrie 4, 2007 la 1:35 pm

    Poate nu credeti in semne, sau poate credeti, este modul in care „invizibilul” – lui Castaneda, daca vreti, ne atrage atentia. Aveti gija de el, sa poata reinvata sa zboare.

    In alta ordine de idei, am tot auzit ca partidul va face si va drege dupa europarlamentare. Nu cred ca e o optica sanatoasa, europarlamentarele sunt la fel de importante ca oricare alte alegeri. Poate ca lui Mircea Geoana ii va veni mintea cea de pe urma si, revazandu-se in toate ipostazele de pana acum, va avea decenta sa recunoasca inabilitatea de a purta o palarie atat de mare, una ardeleneasca, din care nu i se mai vede chipul. Sigur, epoca e una austera in frumusete, si , stim de la Dostoievski, ca „frumusetea va salva lumea”. E una saraca in spirit si aceasta alunecare inspre triumful materiei, chiar daca e una vremelnica, pune in pericol, acum, chiar spiritualitatea insasi.
    toate proiectele in care oamenii pot sa creada, de care se pot simti atrasi, magnetizati, entuziasmati, sunt cele care vizeaza sufletul. Vorbe precum – „v-am marit pensiile”- (cine V-?!), „va vom mari salariile” acest nefericit tranzitiv, creaza distanta, vadeste dispret si va fi tratat cu scarba, asemenea vorbe nu au ce cauta in gura unui lider politic.
    Mi- atat de dor de discursurile domnului Ion Iliescu, in care „sugera” care sunt pasii si nu coplesea cu dispret pe nimeni…
    In rest, aveti grija sa nu va scape porumbelul:)

  9. 9 G. Savitsky noiembrie 4, 2007 la 1:38 pm

    e absolut superb, porumbelul, Are ochii negri antracit …

  10. 10 Manuela noiembrie 4, 2007 la 2:02 pm

    Porumbelul chiar a cazut, marti seara, in curtea Parlamentului, langa masina domnului Nastase. De atunci vietuieste cuminte in biroul nostru. O sa-l ingrijim, cat ne-om pricepe, pana o sa-si ia din nou zborul… Desi am senzatia ca ii place la noi;)
    Ii dezamagesc poate pe cei care vor sa vada aici tot felul de subtile miscari de publicitate electorala. Pur si simplu ne e drag, asa ca i-am facut cateva poze si Ioana – colega noastra – s-a jucat cu un videoclip.
    Iar daca e sa cautam simboluri, pana sa fie desenat de Picasso pentru congresul de pace de la Paris, porumbelul era mai degraba un mesager divin sau un vestitor al victoriei in razboi…

  11. 11 Tamara noiembrie 4, 2007 la 2:29 pm

    Suntem atat de isterici incat numai putem crede ca un caine poate fi zgariat de o pisica, ca un soricel poate fi mancat de o mata si chair un porumbel poate fi atacat de un uliu.Asa s-a intamplat. Chiar daca nu va place, chiar daca nu credeti, dl.A.Nastase iubeste animalele ,evident si pasarile.

    Videoclipul nu are nevoie de traducere, toate imaginile saunt semnificative si reale, atat pentru Omul Adrian Nastase cat si politicianul Adrian Nastase.

    …Incredibil dar asa s-a intampla ,poate este un semn.

    Iar videoclipul este excelent realizat, melodia este mai mult decat sugestiva , iar mesajul semnificativ.

    Bravo Ioana!

  12. 12 Vania noiembrie 4, 2007 la 2:35 pm

    Sunt întristat, căci pe uliul cel rău nimeni nu-l iubeşte!…
    Sărman prădător, uliul se află în situaţia ingrată a unui răsfăţat fiu al poporului… Acela, însă, chiar dacă nu este iubit sincer de nimeni, se bucură de linguşirile noastre, ale lacheilor celor josnici. Uliul, sărmanul, după ce că ratează porumbel după porumbel, n-are cine să-l îngâne, să-i dea dreptate, să-i spună că reprezintă aspiraţia unei naţiuni ori alte vorbe de mângâiere…
    Dar, pe blazon, ni l-am dori cu toţii, aproape cu aceeaşi ardoare cu care ne dorim o poză împreună cu Preşedintele (ales în mod democratic, asemeni domnului Iuşcenko), făcută la Coştineşti (de e cu putinţă).

  13. 13 alex noiembrie 4, 2007 la 2:49 pm

    sa fie un semn ( bun ) ? sa speram ca da

  14. 14 PGA noiembrie 4, 2007 la 2:55 pm

    Dragutilor,
    Sunt niste baieti (zic ei destepti) ce se ocupa de gripa „AVIARA”, asa ca lasati porumbeii pacii la infermerie si apucati-va de treaba, nu va spus nimeni ca PSD-ul este in razboi. Nu va spus nimeni ca PSD-ul scade in sondaje iar poporul PSD sufera de frig si de foame. Nu avem timp acum de dulcegarii ce evidentiaza latura umana a domnului Nastase, noi o cunoastem… dar acum cred ca aveti alta treaba, scuze eu cred ca va trebuie unul cu o „jordie” care sa va puna la treaba. Nu spun ca nu munciti dar daca vreti ca anul viitor sa va prinda in Parlament trebuie sa faceti mult mai mult si ar trbui sa incepeti inca de acum deoarece nu se vede mai nimic. In alta ordine de idei rugati-o pe Anca si pe Manuela sa adune toate postarile de pe blog pe un CD, pentru ca unele din sfaturi pot fi utile in curind. Astept mai multa activitate din partea echipei (cu sau fara porumbel) care sa-i faca pe „prieteni” sa-si puna cel putin intrbari daca alceva nu sunt in stare, am auzit ca impotenta este si politica nu numai fizica!
    Cu drag,
    PGA

  15. 15 Ioana noiembrie 4, 2007 la 3:00 pm

    Intru pentru a da si eu, autorul videoclipului cu Porumbelul , cateva raspunsuri la cele ce s-au spus mai sus:

    Dl. Valeriu Mangu sper ca acum stiti cine sunt eu, banuiesc ca raspunsul Manuelei a raspandit valul de mister care imi invaluia identitatea. In al doilea rand ,porumbelul e femela, acum stat si ne gandim sa-i putem un nume, poate cei de pe blog ne vor oferi si ei cateva sugestii!

    Diogenecainele:acest videoclip n-are de aface cu vreo campanie electorala, nu insistati pe simbolistica, mesaje ascunse sau alte elemente cu iz electoral.

    Alina:singurul motiv in spatele acestui videoclip este pur distractiv.Referitor la melodie, am inclus-o in monatj, cum ar spune americanul ,on the spur of the moment,mi-a venit inspiratia pentru videoclip in timp ce ascultam melodia Hot. cantata de Avril Lavigne, si da am centrat videoclipul pe versul „you’re so good to me”-esti atat de bun cu mine/”you’re so fabulous”. De ce ? pentru ca videoclipul este facut din perspectiva porumbelului, mai in gluma , mai in serious.Cat priveste capitolul text in engleza, fara urma de superioritate dar nu cred ca aceasta limba pune probleme serioase celor ce viziteaza acest blog.Afirmatia ta ” daca nu cunoasteti limba engleza, nu sunteti suficient de buni pentru mine, nu am nevoie de voi” chiar nu isi are rostul si imi permit sa-ti spun ca e un pic cam gratuita, dar observ ca te-ai incapatanat sa consideri acest videoclip, facut in scop de campanie electorala.Inca ceva, iti multumesc ca l-ai incadrat la un segment de alegatori, dar risc sa te surprind prinde si la cei de 5-30 de ani, si chiar persoane de sex masculin, gasesc distractiv acest videoclip,ca sa anticipez o posibila intrebare, da am facut si eu un sondaj. Ce pot sa-ti spun de final este chiat motto-ul acestui blog: „cititorii mei sunt mai inteligenti decat cititorii altora”.

    Eugen: spot publicitar, e uite ca m-am gandit la inceput cand eram in faza incipienta de mestereala la videoclipul aici de fata, sa-i dau forma de spot publicitar, dar m-a furat alta idee.

    Bibliotecaru: nu mai cauta atatea simboluri, acolo unde nu exista. Ia acest filmulet drept ceea ce este, un moment distractiv din viata noastra la birou alaturi de dl. Adrian Nastase, atata tot.

    Vorba unui personaj celebru „The truth is out there!”

  16. 16 Mihnea (un vechi fan AN) noiembrie 4, 2007 la 3:07 pm

    Foarte frumos din partea Dvs., domnule Nastase!

    Si daca tinem cont de simblistica, dupa cum deja s-a sugerat, inseamna ca porumbelul (adica Dvs.) primeste ingrijiri si nu mai are mult pana sa zboare… asteptam momentul!!!!

  17. 17 diogenecainele noiembrie 4, 2007 la 4:07 pm

    @Ioana
    1. Nu vreau să neg că acel porumbel a picat din cer. Nici nu importă măsura cauza aici. Eu mă uit la efecte. O să mă numţi cinic. Mulţumesc, ştiu. Cinismul e util şi trebuie reamintit oamenilor politici, care vrem nu vrem sunt interpretaţi ca oameni politici şi atunci când se îndrăgostesc sincer de porumbei. Dar nu contează ce interpretez ci ce se interpretează. E bine de ţinut minte asta.

    2. Staţi liniştită. În ciorba omului politic e bine să intre şi asemenea condimente. Voiam să previn o anumită înclinaţie, excesul şi să bat la cap omul să nu uite anumite lucruri printre care să proiecteze imaginea de învingător şi om tare, că aşa cum spun prietenii noştrii anglo-saxoni, oamenii în căruţa lor sar.

    În rest, îmi mângâi şi eu pisica.

  18. 18 Petronius noiembrie 4, 2007 la 5:37 pm

    Trebuie sa admitem ca in public ne purtam altfel decat acasa. Daca pana aici suntem de acord, atunci si intr-un spatiu in care un personaj de calibrul Domnului Adrian Nastase vine in contact direct cu oameni care nu au nimic deosebit nu ne putem purta asa cum ne purtam pe strada.

    Orice gest, orice cuvant spus aici se va interpreta si se va rastalmaci, oricat de mult ni s-ar spune ca „nu este cazul”.

    Chiar si cand ne jucam, chiar si cand ne relaxam, prietenii si dusmanii sunt cu ochii pe noi si ne lipesc etichete. Ati vazut cum primele reactii la adapostirea bietului porumbel au fost rautacioase ;desi acum este la moda sa iubim animalele, nu cred ca simbolistica asociata este de natura sa va avantajeze, Domnule Nastase (sincer, ce titlu preferati ? unii profesori universitari se considera jigniti daca nu li se spune profesor, iar in Vest a spune unui doctor, „domn” poate fi considerata ofensa).

    Ar fi fost minunat daca ati fi gasit un licurici, pe care l-ati fi salvat de un marinar beat, sau era grozav daca ati fi vizitat o scoala ajutatoa

  19. 19 Petronius noiembrie 4, 2007 la 5:46 pm

    am apasat Enter din greseala 😦 … continui:

    Daca ati fi vizitat o scoala ajutatoare si ati fi intervenit in favoarea unui prostanac, sau daca ne-ati fi povesit cum se poate gati un iepure etc.

    Din pacate, de la inamici invatam mai mult decat de la prieteni; in orice caz, mesajul trebuie sa fie clar: nu aveti voie sa va relaxati in vazul lumii; poate noi oamenii simpli ne putem permite, dar Dumneavoastra nu.

    Acum echipa Dumneavoastra trebuie sa inventeze o poveste cu cap si coada, legata de porumbel; ceva de genul „nu vrea sa manance paine si boabe, numai licurici”, sau „tot asa cum porumbelul alb nu poate zbura fara toate aripile si a cazut de la inaltimea de 40 😉 de metri, tot asa si partidul nostru are nevoie de toti muschii intregi ca sa nu ajunga pe jos si sa puna mana pe el oricine”.

    Sunt sigur ca aveti in jurul Dumneavoastra oameni isteti care sa intoarca povestea intr-un simbol clar si percutant. Daca nu, cei de la Catzavencu nu va vor ierta.

  20. 20 diogenecainele noiembrie 4, 2007 la 6:00 pm

    @Petronius
    Nu m-as teme de momentul când cei de la Catavencu vor eticheta. Mai bine eticheta asta decat altele. Problema e specularea sa pe urma, de catre Nastase sau altii, ce va face cu evenimentul si notorietatea sa etc.

  21. 21 mihneageorgescu noiembrie 4, 2007 la 6:33 pm

    Porumbelul a scapat din Arca lui Noe a Parlamentului?

  22. 22 mihneageorgescu noiembrie 4, 2007 la 6:38 pm

    Sau Noe, Batranul Matroz l-a eliberat de ziua lui?

  23. 23 Argus noiembrie 4, 2007 la 6:40 pm

    In lupta grea si de uzura pe care o aveti de dus cu cine stim noi , in niciun caz nu trebuie sa fiti un porumbel si nici sa lansati in sus vreun porumbel.Dirzenia, barbatia si duritatea trebuie sa primeze cred eu, dupa cum cred ca „atunci cind esti la piata trebuie sa vorbesti ca precupetele” ca sa te priceapa atit ele cit si pietarii.
    Deci, lasati porumbelul in grija „pasaricilor” si „sa devenim vulturi”.

  24. 24 Elena noiembrie 4, 2007 la 7:30 pm

    D.le Nastase imi place noul membru al echipei dvs. Era si timpul sa avem printre noi un porumbel alb.

  25. 25 Ina noiembrie 4, 2007 la 8:02 pm

    haioasa intamplare!
    Asteptam detalii.
    p.s. Anyway, clipul poate fi folosit in orice campanie electorala…e bine facut si mesajul e calm/pacifist (si partenerul alb penat da bine pe sticla)! (spre deosebire de alte mesaje agresive tip :”la tzepe”:)))

  26. 26 Alina noiembrie 4, 2007 la 8:10 pm

    Ioana, iti multumesc pentru raspuns.

    Intamplator, eu sunt una din victimele schimbarii. Eu am platit pentru ca am ramas alaturi de domnul Nastase. Evident, la nivelul meu…Si mai am un avantaj, am facut multa campanie electorala in strada si am fost numai in PSD. Stiu cum gandesc oamenii.
    Poate par rautaciasa, dar nu sunt. Spun exact ceea ce simt si cred. Asta nu inseamna ca am totdeauna dreptate, dar sunt totdeauna bine intentionata.

    In alta ordine de idei, „a cap, always is a cap”. Poate clipul nu a avut scop electoral dar domnul Nastase e totdeauna imbracat in costumul de om politic, si acest lucru se vede. Hotararea de a posta pe blod clipul a fost tot o actiune politica. Si bine a facut!
    Unele comentarii, in opinia mea, sunt interesante si de retinut.

  27. 27 mihneageorgescu noiembrie 4, 2007 la 9:15 pm

    @Nastase

    Vad ca nu va lepadati de cravata cea roz, nici la Parlament, nici la fundatie. Va recomand o nuanta de rosu intens cu bleumarin inchis, culoarea costumului.

  28. 28 Ina noiembrie 4, 2007 la 9:27 pm

    Nume?
    Ce spuneti de…Paloma?
    Vorbea cineva de Picasso…mai devreme…

  29. 29 ion adrian noiembrie 5, 2007 la 10:27 am

    @ eter,

    La o privire mai atenta, nimic semnificativ nu se mai intampla pe aici…

  30. 30 Lia noiembrie 5, 2007 la 11:53 am

    Pentru ca nu-mi place sa caut oase in branza si nici nu ma preocupa asortatul cravatelor, incerc sa judec lucrurile simplu (nu simplist!) : este o intamplare deosebita cea cu proumbelul, care a avut noroc sa cada langa masina lui Adrian Nastase si nu pe flota lui T.B. In ce priveste clipul este facut din suflet, nu „elaborat” si pe mine m-a impresionat placut. Lia

  31. 31 ion adrian noiembrie 5, 2007 la 1:32 pm

    Si atunci sa va semnalez o problema cu vrabii la cap (nu cu porumbei) ca exemplu cum actiuni idioate ale unui guvern in domeniul protectii sociale creeaza efecte perverse si aviz amatorilor cu intentii marete:
    Intr-un articol intitulat :Salariul minim:cronica prostiei, autor Lucian Davidescu, din Cotidianul de unde nu pot face copy paste si deci:
    http://www.cotidianul.ro/index.php?id=15356&art=38340&cHash=e0b034ae82

    se exemplifica acest aspect pe care-l veti seziza si numai daca cititi observatiile mele de acolo pe care le pot prezenta in direct:

    Nu se poate ca intr-o tara cu siuatia economica proasta, cu economie de piata mai degraba monopolista(citeste gasti), cu sindicate ca si inexistente in zona privata care risca sa reia istoria capitalismului din punctul in care din nefericire dar motivat de situatii concrete a aparut oribila utopie comunista sa se renunte la salariul minim.
    Ati fi de acord sa nu exista pensie minima?
    Cat ar trebui totusi sa fie salariul cuiva care lucreaza 8 ore fata de o pensie minima pe care de fapt o produce din salaril lui?
    Cat depre diferite niveluri ale salariului minim asta si numai asta, desigur ca este o prostie.

  32. 32 Maximmouse noiembrie 5, 2007 la 2:05 pm

    Incredibil de emotionant! :! Atat de putin…si totusi atat de emotionant.

    este superb porumbelul, iata de ce eu le gratulez pe dragele noastre blogeritze cu : porumbitza rotata!:)) , si desigur si pe Ioana..:))

    Maxi!:)

  33. 33 Bibliotecaru noiembrie 5, 2007 la 8:43 pm

    Porumbelul a ajuns la ştirile de la ProTV. Nu mai are nici un sens ca politicienii să facă politică, 🙂 SALVAŢI ANIMALELE! Parcă văd că de săptămâna viitoare toate partidele vor avea un caţeluş scăpat de la înec sau aşa ceva. Eu unul am apreciat că Adrian Năstase nu a dat nici un interviu pe această temă, a fost soluţia ideală. Orice ar fi spus ar fi fost interpretat.

  34. 34 Cioly_Cata noiembrie 5, 2007 la 11:23 pm

    porumbelul ranit sunteti chiar dumneavoastra domnule Nastase.Porumbelul Nastase) este acum intr-o perioada de profunda decadere si sapare d catre altii dar cand va fi apt d zbor s va ridica deasupra tuturor!
    asa sa faceti domnule Nastase!Bafta si mult noroc in viata personala si politica!

  35. 35 mihneageorgescu noiembrie 6, 2007 la 7:14 am

    Ce sa mai umblam cu cioara vopsita, e clar ca Nastase o sa-l bata pe Basescu, de o sa-i zboare fulgii pana la Constanta!

  36. 36 Vlad noiembrie 6, 2007 la 12:21 pm

    Diogenecainele, beton comentariu!!!! Inca radem cu totii in birou 🙂

  37. 37 ionborgo@ noiembrie 6, 2007 la 4:57 pm

    Porumbelul ranit seamana intr-o orecare masura cu o nuvela a lui Voiculescu nu mogulul ci scriitorul.Porumbelul este simbolul unanim recunoscut,al PACII.Poate dupa vindecare acest porumbel va aduce pace intre parlamentari,Parlamentul mu va mai semana cu TURNUL BABEL,toti vorbesc dar putini spun ceva bun.
    Sa fie asa.

  38. 38 Ariel noiembrie 6, 2007 la 5:14 pm

    Domnule Adrian Nastase,

    Exceptionala imagine!!!
    Exceptionala dpdv mediatic, pentru o viitoare camanie electorala!
    Nici cel mai priceput consilier nu si-ar fi imaginat o astfel de scena.
    Ar fi pacat sa nu o exploatati cand va fi momentul.
    Si pana atunci ar fi bine sa o cunoasca, pe cat posibil, cat mai multa lume. In felul acesta nu ar mai reprezenta o simpla poza de campanie, lipsita total de credibilitate, ci un instantaneu din categoria „s-a intamplat in Romania”!
    Un simplu fapt divers, ce v-ar putea schimba „morga” pe care v-o reproseaza multi, cu figura „omului” sensibil si atent, asa cum sunt sigura ca sunteti (de altfel, zodia Racului este prin excelenta o zodie a sensibilitatii). Ar fi o formidabila lovitura de imagine, in batalia cu „privirea chiorasha” si hahaitul prezidential.
    O astfel de imagine face mai mult decat 1000 de vorbe.
    Ea poate sa spulbere pur si simplu mitul „arogantei” lui Nastase.
    Este oarecum reversul imaginii atroce intiparita in constiinta publicului de catre CT Popescu in ultima confruntare TV: imaginea botului insangerat al unui iepure ucis la vanatoare.
    Devastatoare forta de impact in ochii publicului larg… In fapt o simpla arma de campanie…
    Atunci CTP-ul nu stia ca in realitate, sangele acela nu era cel al iepurelui ucis, ci urmele sinistre carnagiului pe care iepurele vampir tocmai il savarsise, devorandu-si fara crutare atat dusmanii cat si prietenii.
    In spatele acelui bot nevinovat de iepure ranjeau sinistru coltii de vampir.
    Romania are nevoie de un porumbel al reconcilierii, al linistii si al sfinteniei. Nu sunt superstitioasa, dar tind sa dau crezare vorbelor din popor, caci ele se bazeaza pe experiente de viata a sute de generatii. Daca aceasta este povestea porumbelului alb din biroul d-voastra, atunci cu siguranta ca este un semn bun… Porumbeii trag la oamenii pasnici si blanzi care au nevoie poate, la un moment dat, de un semn de speranta, de un semn divin… Deci, daca este adevarata povestea (si asta doar dvs o stiti – eu, cel putin, nu am nici un dubiu ca este reala), atunci in mod sigur Dumnezeu v-a trimis un semn ca nu v-a uitat.
    Iar in rest, alegoria pasarii cu aripa franta este atat de potrivita momentului, incat merita sa o fructificati asa cum se cuvine. Cred totusi, ca, in sinea lui, majoritatea poporului roman este un popor sensibil.
    Si atunci, daca unii isi permit sa castige puncte dansand cu tigancile (…probabil… „imputzite”), de ce nu ati merge si dumeneavoastra pe o campanie (puternic pozitiva), cu o imagine atat de frumoasa ea in sine, incat, in timp, nici nu va mai conta pentru nimeni daca faptul a fost real sau nu.
    Daca imaginea mai foloseste la ceva intr-o campanie electorala, atunci, cel putin dpdv imagologic, imaginea lui Nastase cu „porumbelul de la camera” va fi mult mai convingatoare decat imaginea „base imita maimuta” (stiam ca de obicei e invers… dar poate ca depinde de IQ… ce mai conteaza)…

    Si, schimband registrul, apropo de borduri si vot uninominal….
    La ce ne-a folosit noua bucurestenilor, faptul ca votul la primari este uninominal „pur”, in doua tururi cum vrea bashinescu… Care e avantajul? Cum il poti responsabiliza??? Ce il impiedica pe Videanu sa-si faca de cap in orasul asta osandit la haos???? Il doare in bashketzi de noi…
    Problema e cum sa-l dai jos daca nu-si face datoria?!?
    Nu sa tragem nadejde din 4 in 4 ani ca ala de va veni va fi mai bun!
    La ce imi foloseste ca jumatate +1 din papagalii din Bucuresti l-au votat pe videanu si acum isi smulg parul din cap, si nu-l mai voteaza inca o data… Nu-mi foloseste la nimic… Daca ar fi fost valabil si reversul, adica tot cu 1/2 +1 sa poata fi destituit… asa poate ca ar fi fost mai interesat sa-si dea silinta sa faca ceva… Altfel… Mai sunt inca destui care zic:… „lasa ca ne mai chinuim un an, doi si dupa aia vom trai ca-n rai”… Niste tampitzi… Am auzit vorbele astea de la niste soferi de taxi, care l-ar vota in continuare cu doua maini pe Basescu si pe Videanu … ca unul lupta cu coruptia si altul ne face capitala europeana… Si asta in timp ce eu fierbeam pe bancheta din spate a masinii, ca minutele trec si am intarziat aproape o ora … si aparatul taxeaza imperturbabil un timp pe care eu de fapt il pierd… ascultand elucubratiile soferului despre cat de bine o sa fie cand va avea „base totu’ pe mana”… Vai de cozonacul nostru… Sper sa nu ajungem clipa aia…
    Sorry, am incheiat iar in nota caracteristica: pesimismul. Eu am incercat dar cum o dau tot asa iese…

    Argumentati-mi Dumneavostra ca nu am dreptate si eu sunt gata se va cred!
    In rest, sa auzim de bine! Cat despre porumbel, sa aveti grija de el, ca presa atat asteapta… Va imaginati cat s-ar putea specula pe o astfel de tema…

    Cu cele mai bune ganduri,
    Ariel

  39. 39 Gogolea noiembrie 6, 2007 la 8:22 pm

    Vai sa-nnebunesc nene. Porumbelu alb al pacii pica in curtea parlamentului, Adrian il ridica ii da de mancare il ingrijeste.
    Stati sa va spun ce se va intampla.
    Cineva va uita cusca deschisa, porumbelu o sa incerce sa fuga si inainte sa paraseasca biroul o sa lase niste impresii pe platforma program a lui adrian.
    Concluzia de sfarsit va fi: L-am luat de pe strada, l-am crescut si l-am ingrijit si acum s-a c*c*t pe mine!
    Poate ca el nici n-a vrut sa fie luat de pe strada nene Adriane (sper ca imi permiti sa iti zic asa la per tu ca doar nu ne cunoastem si ne respectam pentru asta).

    tadaaaa….

    Cat despre Ioana si Manuela, sper ca le tii pentru cat sunt de frumoase nu pentru cat sunt de inteligente 😛
    Oricum din condei se pricep cred ca au urmat facultatea de litere… asta ca sa folosesc un eufemism in loc de limbi 😉

    o noua viziune asupra lucrurilor.

  40. 40 cas noiembrie 7, 2007 la 1:41 am

    sa traiasca domn nastase!!

  41. 41 hitmanpepe noiembrie 7, 2007 la 9:29 am

    Nu cred ca a fost un uliu in Bucuresi, cred ca cei de la PSD l-au impuscat!!!

    Sadici mai sunt daca vor sa profite de situatia unei pasari fara ajutor!

    Un lucru caritabil se face in liniste FARA a te LAUDA !

  42. 42 swan noiembrie 7, 2007 la 10:25 pm

    ce frumoasa fotografie! superb.

  43. 43 Laurentiu noiembrie 8, 2007 la 10:39 am

    Noroc si sanatate la toata lumea!
    Dupa cum se vede traim intr-o societate bolnava de politica.Si asta nu din cauza oamenilor politici,gen Adrian Nastase,ci din cauza politicianismului de doi bani practicat la scara larga in politichia dimboviteana.Nu ne manifestam opiniile atunci cind Chiorul si ai lui se lupta pe termen lung si pe bani grei cu strazile, bordurile, asfaltul ,navele si autostrazile dar transformam in mare problema de constiinta civica un fapt cotidian si asta pentru ca asa avem prilejul sa mai punem in contul lui Adrian Nastase,
    pe linga arhicunoscutele patru case,termopane ,oua, gaini, etc. si intrarea fara cotizatie in lumea columbofila.
    Eu ,ca membru fondator al Federatiei Romane Columbofile gasesc oportun
    sa-l rog pe Dl. Adrian Nastase , avind acum si acest element de interes comun , porumbelul,ca in momentul cind in Camera Deputatilor se va discuta Legea privind protectia animalelor, sa aiba bunavointa sa sustina
    propunerile federatiei noastre privind protejarea porumbelului sportiv in tara noastra prin care urmarim cu precadere masuri ferme impotriva braconajului.In rest , toate cele bune!

  44. 44 gruescusava noiembrie 8, 2007 la 8:32 pm

    D-nule Nastase ,sunt pensionar ,sarac ,cu o pensie de mizerie si ma ocup si eu de porumbei ,de la varsta de 14 ani .In sportul nostru columbofil ,concurenta este mare si in concursuri …secundele conteaza f . mult .De cativa ani ,s-au adus in tara SISTEME ELECTRONICE DE CONSTATARE .sistem la care nu mai esti nevoit sa prinzi porumbelul ,atunci cand vine de la concurs ,ptru .ai lua clema si sa o introduci in ceas MECANIC DE CONSTATARE -porumbeii ,stresandu-se ,refuzand de multe ori sa intre in golumbar ,pierzand minute PRETIOASE .EU in 2007 am reprezentat sportul columbofil din Romania ,la olimpiada europeana de la OOSTENDE ,din Belgia ,pe loc. 28 ,la cat GENERAL PALMARES si loc 2 national .Am priceput ca practicati VANATOAREA SPORTIVA ,la care cred …ca cu o arma de calitate …si vanat de calitate .Daca puteti sa ma intelege-ti ,asi avea nevoie neaparat de un sistem electronic ,cel mai ieftin …SPEEDY ,399 de euro .,care se poate comanda de la reprezentantii oficiali BRICON in Romania ,la tel.0741-147262 sau 0745-231107 .Daca puteti sa ma ajutati ,v-as ruga de sanatate .Astept raspuns pe mail Gruescusava@.yahoo.com. Cu respect Sava .!!!

  45. 45 Sorin noiembrie 9, 2007 la 9:46 am

    Pai ce sa zic la cu e poza ma gandesc ca o va folosi in campqania electorala pt Europarlamentare.Nu cred ca iubeste asa tare porumbei sau animalele,gandinduma la cele auzite cu sedinte de vanatoare pe ascuns adica braconaj.Bravo lui, da eu tot nu cred ca iubeste animalele,pote matusa Tamara.

  46. 46 ishmael august 28, 2008 la 3:51 pm

    de unde uliu in Bucuresti? agresorul o fi fost vreun pescarus sau o cioara


  1. 1 www.porumbei.ro » Porumbeii se infiltreaza in politica Trackback pe noiembrie 5, 2007 la 8:51 pm
  2. 2 Mega Stres » Adrian Nastase - infirmier de porumbei? Trackback pe noiembrie 6, 2007 la 1:03 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!