A devenit Romania o tara nefrecventabila?

In ultima luna, noul presedinte al Frantei, Nicolas Sarkozy, a efectuat doua calatorii in Europa de rasarit – la mijlocul lui septembrie in Ungaria si, in urma cu 4 zile, in Bulgaria. Este pentru prima data cand presedintele Frantei vine in zona noastra fara sa viziteze si Romania. Mi se pare un lucru grav, nu doar prin prisma rolului recent al Romaniei in miscarea francofoniei ci, mai ales, prin prisma relatiilor privilegiate, istorice, intre tarile noastre. Pare ca Romania este tot mai izolata pe plan extern. Ma insel?

In alta ordine de idei, asteptati, probabil, comentarii, din partea mea, in legatura cu ceea ce s-a intamplat la Brasov. Va voi spune parerea mea in legatura cu deciziile luate dar nu la cald, ci peste cateva zile cand lucrurile se vor decanta.

Pe curand.

113 Răspunsuri to “A devenit Romania o tara nefrecventabila?”


  1. 1 Un tanar de stanga octombrie 7, 2007 la 1:53 pm

    Nu facea mare caz Traian Basescu de alianta noastra cu Statele Unite? Se stie ca Sarkozy este omul americanilor. Nu ar fi fost logic ca sa isi viziteze aliatul?
    L-au lasat americanii din brate pe Basescu? De ce a venit Hayden la Bucuresti?
    Halal aliat strategic, lider zonal etc.
    Parca si Bush a vizitat Bulgaria si nu a trecut pe la Bucuresti, recent.

    Domnule Nastase, pregatiti-va sa preluati puterea!

  2. 2 Un tanar de stanga octombrie 7, 2007 la 2:00 pm

    Va spun din proprie experienta, americanii nu respecta carpele si pe oamenii nationalisti si cu demnitate. De carpele ca Basescu se folosesc.

  3. 3 Un tanar de stanga octombrie 7, 2007 la 2:03 pm

    Erata, „ci” pe oamenii nationalisti si cu demnitate.

    Prea ne lasam calcati in picioare de straini in tara noastra. De aceea nu ne mai respecta nimeni. Cu yes-meni ca Cioroianu ne facem de ras in lume, nu-i asa domnule Nastase, in calitate de fost ministru de externe, ce parere aveti despre Cioroianu? Pardon, Ciorapeanu?

  4. 4 Literatul octombrie 7, 2007 la 2:34 pm

    1.Da! Va inselati. Sarcozy n-a fost nici in Islanda. Si islanda este la locul ei. Ne-am invatat sa umblam toti dupa zambetul imparatului. Orice privire a mai-marilor lumii ne lumineaza.
    Romania o duce bine-mersi.
    E adevarat ca muntii se rostogolesc, ploaia nu mai cade, vin comete, pentruca PSD nu-i la putere. Dar le vom rabda pe toate.
    2.Procedati foarte bine ca nu comentati ce s-a intamplat la Brasov. Rafuiala s-a amanat. Discursul lui Geoana la iesire a fost viclean-provocator. Orice ar spune Iliescu sau dv. ar fi o alienare fata de unitatea partinica. Singurele vorbe neinterpretabile defavorabil ar fi de lauda la adresa lui Geoana. Dar ar produce dezgust. Practic Geoana va adus intre corzi.

  5. 5 mb octombrie 7, 2007 la 2:37 pm

    Domnule Adrian Nastase,

    In primul rand tin sa va multumesc pentru raspuns, intotdeauna am avut impresia ca acolo de sus, cei de la putere desi au toate cifrele mari la indemana nu sunt capabili sa-si formeze o imagine generala din noianul de informatii cu care sunt bombardati . Dimpotriva, de la nivelul meu am impresia ca lucrurile se vad mai clar. Foarte multe prioritati pentru tara sunt prezentate ca adevaruri banale si se pare ca nimeni nu e in stare sa coordoneze ceva. De exemplu se vorbeste de autonomia locala ca despre ceva rau pentru tara, probabil ca „ungurii ne vor raul ” , cand este evident ca bugetul local trebuie privit de catre cetatean la fel ca bugetul asociatiei de locatari. Daca ar fi asa, pot sa va asigur ca nu ar mai fi necesare atatea organe de control pentru starpirea evaziunii fiscale, grija fiecarui cetatean ca si vecinul sa-si plateasca impozitele ar umple visteriile bugetelor locale si de stat. Am avea destui bani si pentru a face orasele si satele noastre, drumurile sa arate in asa fel incat sa nu se justifice intrebarea dvs. din titlu. Si vom avea intradevar un stat minimal, si nu vom mai fi nevoiti sa platim doua milioane de functionari publici degeaba ca pana acum !

    Ma adresez dvs. asa cum nu pierd ocazia sa o fac de cate ori sunt bagat in seama , cu o mica speranta ca cei care au un cuvant de spus in tara asta sa inteleaga lucrurile si prin ochii nostri !

    Va multumesc pentru timpul pierdut cu citirea acestui mesaj !

  6. 6 Alina octombrie 7, 2007 la 2:48 pm

    Domnule Nastase astept un raspuns referitor la comentariul anexat de mine subiectului anterior.
    Cat priveste subiectul propus astazi desi nu am prea multe cunostinte legate de relatiile internationale stiu ca prima vizita a unui sef de stat dupa investitura este foarte importanta pentru ca traseaza directia in care tara respectiva doreste sa-si canalizeze eforturile de dezvoltare in plan extern. Din cate imi amintesc eu, Traian Basescu si-a inceput mandatul cu o vizita in Ucraina. A fost un semnal foarte clar pentru toti actorii scenei internationale.
    In alta ordine de idei, Romania a fost impartita intre unii din marii actorii non-statali de pe scena internationala. Acesta a fost pretul anexarii la Europa. Ce interese mai are Franta in Romania? Mai avem ceva de vandut? Mai avem ceva care sa conteze? Ah, am uitat de cultura…Insuficient!

  7. 7 Andrei Crivat octombrie 7, 2007 la 2:57 pm

    Pai monsieur Sarkozy a băut cu Putin, la Kremlin. Ce să mai caute în România ? Să-și strice, vorba aia, mâna cu un începător ca Băse ? Adică oricât ar fi Băse de cool, nici el nu se compară cu Putin, nici Jack Daniel’s cu Stolichnaya Cristall. Poate prin Maramu să mai vină Sarkozy, la o horincă adevarată… 🙂

  8. 8 Dr. B octombrie 7, 2007 la 3:06 pm

    @Adrian Nastase:

    Sunt usor dezamagit de faptul ca nu ati luat nici un fel de atitudine fata de comentariul meu despre Ioan Mircea Pascu, care vad ca este in continuare prezent in blog roll-ul Dvs. Individul asta chiar este un caz pentru Morar & co.

  9. 9 Bibliotecaru octombrie 7, 2007 la 3:17 pm

    Mă întreb cum se simt ruşii că nu s-a dus şi pe la ei. Nu cred că Nicolas Sarkozy se gândeşte când face aşa ceva. Din câte observ eu este cel mai slab preşedinte al Franţei din toate timpurile.

  10. 10 Bibliotecaru octombrie 7, 2007 la 3:20 pm

    P.S. Poate s-a dus la Budapesta crezând că este la Bucureşti.
    Bună seara prieteeeeeeeeni! Bine v-am găsit aici la Bucureşti, ăăăăă, Budapestaaaaa. Cum?, ăştia vorbesc maghiara?, ai naibii consilieri… şi cât am învăţat în avion limba moldavă.
    Domnule Năstase… nu-i nimic, suntem chit cu Franţa, nici eu nu am fost la Paris.

  11. 11 ion adrian octombrie 7, 2007 la 3:24 pm

    Cred ca da si ca eexemplu si spre amuzament va citez dintr-un
    text aparut intr-un ziar in 5 oct 2007:

    Radu Mazăre şi magistraţii de la Judecătoria Constanţa sînt idioţi

    Nu are importanţă dacă afirmaţia in titlu e sau nu adevărată. Important e că, astăzi, vineri 5 octombrie 2007, a apărut precedentul juridic în baza căruia pot face această afirmaţie, cu certitudinea că legea mă apără.
    Urmează mulţumirile, pe structura de ceremonie cuvenită proaspătului Oscar Juridic cucerit de ţara noastră.Aşadar:
    – mulţumesc Proniei că trăiesc într-un stat de drept care nu se teme nici de sentinţe dificile, nici de penibil!
    – mulţumesc Justiţiei române, în general, şi mulţumesc, în particular, neobositului Tudor Chiuariu, Ministrul cu dosar al Justiţiei, omul care se ocupă constant de demiterea procurorilor şi de ordonanţe de urgenţă care îl scutesc de anchetă pe cetăţeanul Chiuariu!
    – mulţumesc instanţelor înţelepte care au stabilit că DIP s-a spetit cinstit, pînă a reuşit să cumpere 23 de case!
    – mulţumiri şi instanţei care a înţeles cît de inevitabilă era călătărioa care l-a dus pe Adrian Năstase în Israel, exact în ziua în care avea înfăţişare la tribunal!
    – nu în ultimul rînd, mulţumiri producătorilor şi producătorilor-asociaţi care au făcut posibilă întronizarea Dreptului în România: Iliescu Ion, cu a sa declaraţie de la Satu Mare, inegalabilul Maestru Predescu de la Curtea Constituţională care a vegheat ani lungi, în Senat, la buna croială a legilor şi mai tînărul dar nu mai puţin distinsul Bogdan Olteanu care ascunde în biroul personal proiectele de legi aprobate de parlamentari!
    Fără ei, Oscarul cuvenit de drept Dreptului român s-ar fi aşezat pe fruntea statului kazah, mîndrul nostru partener economic, sau în poala cine ştie cărui stat de drept sub-saharian.
    Pe 6 iule 2006, în cursul unei conferinţe de presă, Rau Mazăre, Primar şi Ministru al Justiţiei în oraşul Constanţa, a făcut-o „ proastă” pe Sulfina Barbu, pe atunci Ministru al Mediului. Sulfina Barbu l-a dat în judecată pe Radu Mazăre. Judecătoria Constanţa s-a pronunţat, vineri 5 octombire, respingîd acţiunea. De remarcat argumentul fundamental al apărării: „declaraţiile au fost făcute în calitate de primar al Constanţei pentru ocrotirea intereselor publice şi nu ca persoană fizică aşa cum ar fi fost formulată acţiunea”. Corect! Mazăre Primarul şi-a apărat oraşul de o proastă şi binemerită recunoştinţa Constanţei!
    Magistraţii constănţeni au stabilit că Sulfina Barbu e „proastă” de drept. Faţă de cele de mai sus, e de sperat că o instanţă superioară va stabili, la apel, că nu numai Sulfina Barbu ci toate femeile şi, în general, toţi cetăţenii insultaţi de nababi locali sînt proşti. În drept şi în fapt.

    Nota mea: M-a uns pe suflet dar si un adaos caci unii dintre ei nu sunt numai idioti dar si infractori si daca mai ajungeti Presedinte puneti-ma pe mine procuror general si daca nu ma omoara, o dovedesc repejor.

  12. 12 diogenecainele octombrie 7, 2007 la 3:30 pm

    În general oamenii de stat au capacitatea de a da mâna şi cu personajele cele mai puţin frecventabile. Desigur există situaţii în care ţările se procopsesc cu regimuri-paria, dar oricât ne-ar plăcea să îl portretizăm pe -escu al nostru ca un soi de Bokassa, trebuie să păstrăm proporţiile. Nu că nu ar avea potenţial în această direcţie, dar cât îl are, în mod clar nu şi l-a dezvoltat până la proporţiile în care să ne facă să ne ţinem de mână cu Cuba, Zimbabwe sau Coreea de Nord .

    Cred că lipsa acestor personaje se datorează mai degrabă lipsei de proiecte consistente, în particular de proiecte europene sau pe relaţia cu Europa care să stârnească interesul sau să solicite prezenţa unui Sarkozy de pildă. Până în acest moment politica externă românească a pendulat între gafă şi megalomanie (o ilustrare perfectă pentru ambele sunt proiectele de securitate la Marea Neagră ale lui Băsescu)

    Din păcate energiile noastre se canalizează pe alte direcţii, asta într-o vreme când, ca să nu utilizez clişeul modializării, e clar ca suntem mult mai interconectaţi cu restul europei măcar, iar aceste relaţii câştigă în importanţă pentru România.

  13. 13 Ovidiu octombrie 7, 2007 la 3:40 pm

    D-le Adrian Nastase, eu cred ca Nicolas Sarkozy este la curent cu ce se intampla in Romania , probabil ca a vrut sa evite (semnal) o calatorie intr-o tara unde de 3 ani de zile sunt numai conflicte intre presedinte si premier, totusi un presedinte reprezinta tara si nu interesele unui partid.

    ceea ce se intampla in Romania nu este normal, seful statului foloseste razbunarea si amenintarea ca un instrument de santaj politic prin DNA, etc, scopul lui este de a distruge partidele mari ca PSD, sau PNL, sau pe adversarii lui in favoarea partidului PD, pot sa spun ca intr-o masura a si reusit, s-a ridicat in sondaje ca stie sa minta poporul, stie sa manipuleze. Ataca decizia guvernului , aproape toti expertii zic ca schimbarea legii este foarte buna, pai Monica Macovei a pus oameni fara nici un fel de pregatire juridica ci pur si simplu niste functionari. Dupa noua lege, la DNA vor fi judecatori care cunosc justitia , pai Basescu vrea sa fie si premier si presedinte si judecator asa ceva intr-o tara democratica nu se poate,

    Basescu strica imaginea romaniei in lume, in acelasi timp isi atinge scopul personal de partid si nu al poporului roman, totusi avem noroc ca Constitutia nu i-a dat multa putere ca alstfel, parlamentul era o jucarie, Romania de 2007 nu are nevoie de voivozi, de salvatori. Asa cum este parlamentul bun sau rau trebuie respectat si, de cetateanul Traian Basescu, doar parlamenul este executivul . Presedintele este defapt un simbol foarte important pentru imaginea romaniei si pentru poporul roman ca om, ca roman , si nu ca electorat .
    Anticipat,
    Ovidiu

  14. 14 omul octombrie 7, 2007 la 3:58 pm

    Cred ca stiti de ce a ocolit Romania?Dar vreti parea unora din popor.Sa incep cu o gluma (stiu ca va place), din Ungaria putea sa ajunga in Bulgaria firesc prin Romania dar a auzit ca avem drumuri cu gropi.
    Eu zic ca un motiv ar fi ca nu a uitat iesirea nediplomatica a lui Basescu cu cativa ani in urma fata de premierul Frantei aflat in vizita la noi, cu acea expresie „a venit sa-si ia tainul”.Un alt motiv e ca nu a uitat ca Basescu a naucit UE cu acea axa SUA-Anglia-Romania.Totusi daca anlizam mai bine miscarile de pana acum ale lui Nicolas Sarkozy, acesta parca ar aduce cu Basescu al nostru si in acest caz daca asa ar fi, doua firi asemenea se resping.
    In realitate e bai mare, ca de 3 ani foarte putine vizite la nivel inalt.

  15. 15 Kartouche octombrie 7, 2007 la 4:08 pm

    Problema suporta cel putin doua cauze :
    1.- Sarkozi, Miklos Satkozi, nu poate sa accepte ca tara parintilor lui nu are in componenta Ardealul ! Este evident ca nu recunoaste Tratatul dela Trianon, si, pe cale de consecinta, nu recunoaste Romania ca stat national unitar. Daca va veni vreodata, va vizita numai in Transilvania !
    2.- Cu toate ca are si el unele apucaturi bachice, ca si iubitul nostru presedinte, ce ar parea ca-i apropie, sunt prea multe diferentele de comportament, cultura, buna-crestere, eticheta (franceza), fata de badaraniile afisata si ipocrizia nativa a stimatului nostru presedinte.

    !

  16. 16 misterb octombrie 7, 2007 la 4:28 pm

    BUna ziua!

    Stimate domnule Nastase nu pot decat sa ma bucur ca ati constatat izolarea Romaniei pe plan extern si sa fiu trist ca tara mea are o reprezentare externa jalnica. De altfel am spus-o in nenumarate randuri in alte comentarii ca performanta MAE si a politicii externe a lui Basescu este ca a scos Romania de pe harta politicii externe atat de repede. IN postarile mele poate putin exagerat de revoltate cu privire la marirea salariilor celor din MAE am spus si de de ce consider nemeritata aceasta marire. Suntem OUT suntem lasati in afara jocurilor. Presedintele BAsescu nu a mai fost invitat intr-o vizita de stat macar intr-una din tarile UE , nu zic de membrele fondatoare pt ca nimeni nu doreste sa vorbeasca cu un astfel de presedinte de show. PE noi nu se poate pune baza si nici nu avem ce spune pt ca nu avem nici o strategie post aderare si in genral pt urmatorii ani nu se stie care e linia de politica externa a Romaniei in afara de a-i intepa pe rusi gratuit si de a fi pompa licuricilor mari si mici. S-a rupt pana si celebra axa nici aia nu ne mai baga in seama ca tot cu vize intram in SUA iar din cate am auzit Marea Britanie vrea sa ceara derogare pt Romnia sa le bage din nou vize pe o perioada tranzitorie atat cat se poate. Bine oricum britanicii sunt niste hahalere si nu trebuie crezute ca asa au facut si vizele va ridivam vizele inainte de 2007 intr-adevar inainte de craciunul lui 2006 le-au ridicat. Absolut penibil cum penibile au fost si cazurile de coruptie din propria lor ambasada pt care nu am vazut luari de pozitie ale unui demitar roman ceva de genul nu ne mai dati lectii mai bine uitati-va in ograda voastra. Sunt curios cum procedeaza stafful presedintiei . Parca vad ca pe vremea lui CEausescu : Base strigand „incapabililor nu m-a m-ai chemat nimeni faceti ceva ca pierd imagine…raspunsul :”sefu am sunat peste tot ni se spune ca numarul e nealocat sau ca este deranjat temporar si sa revenim. Sefu dar saptamana viitoare e concert popular pe dealul Pirpicesti si vine formatia locala si primarii comunelor din zona si seefuu nu aveti nevoie de traducator ca cica vorbesc romaneste au invatat-o ca limba straina asa cum le-ati ordonat si nu la scoala ci la crasma din sat ca stiti domnii primari acolo au biroul ca ii doare-n cot de proiecte pt banii UE. Ah si sefu inca o veste buna puteti veni la tricou si geaca nu la costum ca stim ca va sta ca pe gard. Aveti ocazia sa va etalati colectia Paul&Shark de 100 de euro camasa la reduceri. Ah sefu maximo Dzeul nostru pe pamant mai era ceva o intalnire cu presedintii Albaniei, Georgiei, Uzbekistanului si Pakistanului dar nu va duceti ca stiti ca va plictisiti si tb sa plecati repede.”
    Iar super Abse dupa o injuratura se duce pe deal baga mainile in pamant si planteaza 3-4 copaci si gata pol externa. In timpul asta Cioroianu isi exerseaza engleza Yes madam, Yes , yes yes yesssssssss….. 🙂

    Cam asa vad eu dialogul cu consilierii prezidentiali…
    Deci situatia e albastra… si acum o spun foarte grav suntem iesiti d epe orbita in toate relatiile. Cu Moldova, cu Rusia, cu UE suntem VARZA…

    Roania nu a devenit nefrecventabila in sensul ca aici nu e democratie sau ca in Korea de Nord , e nefrecventabila pt ca serviciile altor state cand isi informeaza liderii le spun ca aici e capaceala intre guvern si presedinte, ca presedintele spune ca acum in diplomatie nu s emai mananca cu furculita ci direct cu mana, ca se bea din sticla si ca exista riscul intr-o stare euforica alaturi de un lider importanty din vest sa se profite de asta pt o o declaratie electorala astfel incat sa para ca respectivul nu mai vine in Romania decta daca il alegem pe Basescu si PD. La o astfel de informare se stramba din nas si se spune sec pana in 2009 nu doresc sa mai aud de aceasta tara si eventual si dupa (depinde) ca zice ca e suficient de 2 ori pe an la summitul UE si atunci vede cum din 3 persoane Prim ministru, presedinte si min de externe ies 3 declaratii diferite si injuraturi printre dinti..intre ei. Cu alte cuvinte nu trebuie sa plecam in Congo ca am devenit Congo.

    O zi buna si speranta ca atata mai avem…

  17. 17 ingi octombrie 7, 2007 la 4:40 pm

    astept cu interes comentariile post-brasov.

  18. 18 sisi octombrie 7, 2007 la 4:58 pm

    Logica dvs. foarte simpla: orice punct castigat de Romania din 2004 incoace, pe plan international, se datoreaza guvernului PSD (de fapt dvs. personal) care „a pregatit terenul”. Orice punct pierdut este exclusiv pus pe seama guvernarii actuale, cea anteriara fiind exonerata de orice rapundere.
    De ce viziteaza Sarkozy Bulgaria? Simplu, pentru ca Franta a fost cea mai puternica sustinatoare a Bulgariei in problema eliberarii asistentelor bulgaroaice. Prin aceasta invitatie, Bulgaria isi exprima recunostinta.
    Daca ati fi cat de putin mai bagat in seama pe la propriul dvs. partid, cu siguranta ati avea ceva mai bun de facut in aceasta perioada fierbinte pentru PSD decat sa trageti concluzia ca Romania este infrecventabila, numai pentru ca noi noi am avut asistente condamnate la moarte…

  19. 19 sisi octombrie 7, 2007 la 5:03 pm

    … noi NU am avut asistente condamnate la moarte (sorry)

  20. 20 Bogdan octombrie 7, 2007 la 5:07 pm

    Hmmm…nu s-ar fi adunat 2 vizite in ceva mai mult de 6 luni ( tinand cont ca presedintele Sarkozy va fi prezent in aprilie la summit-ul nato) ceea ce din cate imi amintesc ar fi fost la fel de inedit

  21. 21 Un tanar de stanga octombrie 7, 2007 la 5:25 pm

    De ce „la Brasov” a avut loc Sinodul Hotilor? A, e fieful lui Iuda Corlatzeanu, da, da, sigur, au jucat pe teren propriu…

  22. 22 Literatul octombrie 7, 2007 la 5:52 pm

    @Un tanar de stanga
    Dumneata militezi ca acest sinod al hotilor, cum il numesti sa devina guvernul Nastase.
    Sau preconizezi un guven recrutat de pe blog? Mangu la Justitie, dumneata la Munca si Protectie Sociala, Aya la Administratie, Maria Barbu la Invtamant, Savitsky la Finante, Diogenecainele la Aparare.
    Sandu indopat cu Gerovital sa joace rolul opozitiei.

  23. 23 nastase octombrie 7, 2007 la 5:54 pm

    Literatul
    Ma provocati de doua ori. Vreti, mai intai, sa vedeti daca eu citesc formularea „Practic Geoana va adus intre corzi” in mod corect, din punct de vedere gramatical. Aici, m-ati prins. Citesc „va adus” cu linioara cuvenita.
    In al doilea rand, vreti sa comit unele comentarii in sensul ca nu aveti dreptate pe fond. Nu vreau sa va stric sfarsitul de saptamana, asa ca ramane cum ati scris.

  24. 24 Literatul octombrie 7, 2007 la 6:06 pm

    @Adrian Nastase
    Touche!

  25. 25 olimpiu popa octombrie 7, 2007 la 7:23 pm

    de ce ar fi frecventabila? de catre sefii de stat din UE bineinteles .
    ce oferim la nivel de politica de la integrare? ce fel de oameni din varful politicii reprezinta statul roman? Onor presedintele? teoria lui despre politica externa plastic exprimata in cosmarul erotic cu licuriciul mare?
    si apoi europenii nu cred ca se asteptau la o caruta cu boi a carei comenzi sunt ,,cea” si ,,hais” in acelasi timp
    ei sunt naivi si gresiti directionati in informare dar nu prostanaci … ca unii politicieni si de aceea inca mai sper intr-o contracarare a ideii de oprire a ,,reformei” in justitie
    revenind la subiect: poate ca sefii de stat din UE ar trebui invitati sa cutreiere Romania ca printul Charles.ar fi mai bine pt noi si pt ei. in rest mi-e greu sa cred ca marinarul ar fi un bun ghid macar pt palatul cotroceni.poate pt golden blitz

  26. 26 diogenecainele octombrie 7, 2007 la 7:26 pm

    @Literatul
    Cred că aţi luat o supradoză de Gerovital în seara asta (nu că ar fi prima oară). După ce o să realizaţi că în calitate de autor de political fiction sunteţi destul de slab, aţi putea încerca să vă câştigaţi celebritatea scriind o lucrare ştiinţifică asupra efectelor psihotrope ale leacurilor geriatrice. Nu ştiu sub ce pseudonim o să o publicaţi, dar în mod cert va suscita interesul psihiatrilor, îndeosebi a celor interesaţi de relaţiile între masochismulul moral şi lipsa de logică la personalităţile nevrotice.

    PS: Nu mi-ar plăcea să devin ministrul apărării dar cazul dv înduioşător mă face să îmi doresc să devin ministrul sănătăţii.

  27. 27 Emigrantul octombrie 7, 2007 la 7:39 pm

    Traim intr-o lume a absurdului. Arestari televizate , fapte presupuse, tinte reale si false, totul nefiind decat un univers kafkian,halucinant. Pe cand o sa urmeze si arestare lui Milica ???

  28. 28 JeanValjean octombrie 7, 2007 la 7:58 pm

    Asa este, toti diplomatii evita sa se asocieze cu marinerul.
    Vorba lui Donald Trump, „daca te asociezi cu ratatii devii ratat si tu”.

    Lasand gluma la o parte este de inteles ce se intampla. Situatia politica este sensibila si orice nuanta conteaza. Nici un diplomat nu vrea ca la conferinta de presa omologul sau sa fie incontrolabil, sa-l ia gura pe dinainte si sa faca afirmatii grosolane gen „Marea Neagra lac rusesc”. Se poate interpreta ca asta au discutat ambii participanti desi e posibil nici sa nu se fi adus vorba de asa ceva in discutiile bilaterale.

    Asa deci, ca sa va parafrazez pe Dvs, „lucrurile sunt mai simple decat par”.

  29. 29 Ina octombrie 7, 2007 la 8:01 pm

    ce sa caute, fetelor, Sarkozy in romanika, tzara lu’ traian si a prietenilor sai de pahar/furtishaguri?
    kiar asa…ce sa afle?
    era pierdere de vreme.

    deocamdata, e pierdere de vreme.

  30. 30 Valeriu Mangu octombrie 7, 2007 la 8:15 pm

    @ ION ADRIAN

    Domnule Ion Adrian,

    Iata mai jos demonstratia faptului ca atunci cand Guvernul adopta o ordonanta de urgenta, sedinta in care se adopta trebuie sa fie prezidata de catre Presedintele Romaniei.
    Legea este un act de putere pus pe seama statului, cu forta general-obligatorie. Aceasta forta, aceasta calitate este imprimata de catre Presedintele Romaniei, care este reprezentantul statului, cu ocazia promulgarii. Pana in momentul in care legea este promulgata, ea nu este opozabila cetatenilor, in general, subiectilor de drept. Cu alte cuvinte, degeaba adopta Parlamentul o lege, daca ea nu este promulgata.
    In ceea ce priveste hotararile de guvern, desi si ele sunt acte de putere general-obligatorii, nu este necesara promulgarea de catre Presedinte; ele sunt admise ca acte de putere apartinand statului pe baza de incredere, care este acordata atat de Parlament, cat si de catre Presedintele Romaniei, cu ocazia numirii membrilor Guvernului. Totusi, Romania fiind declarat stat de drept, hotararile de guvern sunt supuse cenzurii autoritatii judecatoresti.
    Faptul ca se procedeaza „pe incredere” deriva din statutul hotararii de guvern: ea organizeaza executarea legii, nu stabileste modalitati de executare si de impunere a vointei poporului ori, fie si asa, a statului.
    In cazul ordonantelor – asa-zisele ordonante simple – este de retinut ca ele pot fi adoptate de catre Guvern numai in baza unei legi de abilitare. Prin legea de abilitare, statul, reprezentat prin Presedintele Romaniei cu ocazia promulgarii respectivei legi (de abilitare), imputerniceste Guvernul sa dea reglementari ce nu tin de domeniul legilor organice (legile organice sunt, ca regula, legi de organizare). Cu alte cuvinte, statul, prin reprezentantul sau, care este Presedintele Romaniei, gireaza ordonantele (simple) ca fiind acte de putere ale statului cu forta general-obligatorie.
    Concluziile de mai sus se mai pot formula astfel: prin mijlocirea legii de abilitare, statul mandateaza Guvernul sa reglementeze domenii care nu tin de domeniul legilor organice, in limitele si termenele prevazute de legea de abilitare, sub rezerva, cand statul considera necesar, sa aprobe sau sa respinga ulterior cele stabilite de Guvern prin ordonanta (simpla), pe calea legii de aprobare sau de respingere.
    In cazul ordonantei de urgenta este de retinut in primul rand ca sediul materiei este capitolul din Titlul III al Constitutiei referitor la raporturile Guvernului cu Parlamentul. Deducem de aici ca Parlamentul
    autorizeaza Guvernul de a adopta ordonante de urgenta in lipsa unei legi de abilitare, fara a se trage de aici concluzia ca Guvernul ar fi primit in acest sens mandat si din partea statului, care este reprezentat de catre Presedintele Romaniei. Or, tocmai din acest motiv este necesar ca ordonanta de urgenta sa fie adoptata de Guvern sub prezidarea acestuia.
    S-ar putea obiecta ca Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului roman; da, dar nu este reprezentantul statului.
    De retinut si faptul ca textul nerevizuit vorbea de APROBAREA ordonantei de urgenta de catre Parlament. Aprobarea – sau respingerea – trebuie realizata prin HOTARARE a Parlamentului, nu prin lege, cum s-a facut pana acum, modalitate care a condus la o anomalie grava despre care am scris pe blog.
    Constitutia prevede doua guverne: unul pentru securitatea nationala, care este CSAT-ul si al carui presedinte este Presedintele Romaniei, si guvernul „civil”, denumit de Constitutie, simplu, „guvern”. Pentru anumite situatii, care pot sa tina de competentele CSAT-ului, dar care sa aiba caracter civil, are loc o „unificare” a celor doua guverne, prin prezidarea guvernului civil de catre Presedintele Romaniei, asta pentru a nu se produce un eventual conflict intre CSAT si Guvern(ul civil). Astfel de situatii sunt prevazute de Constitutie.
    Ori de cate ori Guvernul (civil) ar vrea sa adopte o ordonanta de urgenta este necesar ca primul-ministru sa-i ceara Presedintelui Romaniei sa participe la sedinta. O astfel de modalitate este prevazuta de Constitutie, desi nu explicit. Prin participarea Presedintelui Romaniei, ordonanta de urgenta capata statutul de a fi act al statului cu forta general -obligatorie. In mod normal, ordonanta de urgenta trebuie semnata de Presedintele Romaniei si contrasemnata de primul-ministru ori ordonanta trebuie recunoscuta prin decret al Presedintelui Romaniei. Altfel, ne putem trezi intr-o buna zi ca Guvernul (civil) adopta o ordonanta de urgenta prin care il suspenda ori demite pe Presedintele Romaniei, abroga Constitutia, dizolva Parlamentul s.a.
    Desigur, ne putem pune intrebarea de ce Constitutia nu a detaliat astfel de situatii. O explicatie am dat-o candva pe blog – Constitutia in forma din 1991 a fost redactata de specialisti straini. Dovada ca este asa este si revizuirea nelegitima si neconstitutionala din 2003. Iar cei care cunosc adevarata istorie a elaborarii Constitutiei dispar dintre noi… Probabil – zic si eu – ca specialistii straini care au elaborat textul din 1991 ori n-au explicat specialistilor nostri logica interna a Legii fundamentale ori au explicat-o, dar n-a fost inteleasa, ori au formulat diverse pretentii, obiectii s.a. nesatisfacute ori, pur si simplu, au facut un experiment.
    Al dvs., Valeriu Mangu

  31. 31 Bibliotecaru octombrie 7, 2007 la 8:21 pm

    Ceea ce am prevăzut, s-a confirmat (cu linioară, adică cratimă). Domnul Vanghelie este oficial în tabăra Iliescu.

  32. 32 Valeriu Mangu octombrie 7, 2007 la 8:23 pm

    @ LITERATUL

    Domnule Literatul,

    Va felicit pentru poanta din textul dvs. cu privire la Guvern. Am ras copios.Chestia este ca ministrul Justitiei trebuie sa se ocupe de justitie mai mult din punct de vedere administrativ, ceea ce mie, in nici un caz, nu mi-ar place. Si, ca o observatie, din aceasta perspectiva nici nu-i obligatoriu sa fie absolvent de Drept.
    Al dvs., Valeriu Mangu

  33. 33 Adrian octombrie 7, 2007 la 8:44 pm

    Romania a devenit… nu numai nefrecventabila!

  34. 34 Un tanar de stanga octombrie 7, 2007 la 9:14 pm

    @Literatul

    Hai ca ai umor! Eu la Munca si Protectie Sociala!
    Pai sa stii ca as fi bun, vericule! As da pensii la amarati si burse la studenti! Nu ca acum, cand se moare de foame pe strazi.
    DiogeneCainele la aparare! Asta e buna… Pe post de Cerber, presupun.

    Dar, „dumneata” (ca sa te citez) ce rol (era sa tastez rost, era mai a la Noica, nu ministrul 🙂 ) iti rezervi?

    Presedintele Senatului will do? Vorba aia, al doilea om in stat. Cred ca ai fi mai bun decat Votcaroiu sau decat nepotul Ghizelei (ala e la Deputati, stiu!)

    Hai guvernare! Ne mai citim!

  35. 35 G. Savitsky octombrie 7, 2007 la 9:41 pm

    literatule,

    halucinezi rau, ar trebui sa te vada ministrul sanatatii, sa-ti numere neuronii lipsa.
    puteau sa ai decenta sa nu ma vorbesti in absenta; am fost la tara sa scot cartofii;

    stimati bloggeri,

    ce ziceti se ideea ca, de fapt, Traian Basescu n-a vrut sa treaca motiunea, altfel ar fi fost mai ambiguu in declaratii, nu ar fi tinut-o mortis cu „guvern de dreapta”, desi a facut si un pact cu Geoana, ci a urmarit ca Geonica sa-l excluda pe Iliescu. fara el si fara nucleul dur se poate face o „coooperativa” cu baietii de la pd (pederastiquement parlant), o guvernare, o miuta ceva.

    in rest, seara frumoasa.
    Literatule,
    tu ce minister vrei ? ca eu o sa fiu prim-ministru, desteptule!

  36. 36 Literatul octombrie 7, 2007 la 9:44 pm

    Cele 8500 de comentarii din cele 100 de zile, despre care vorbeste d-l Nastase presupun probabil cateva sute de comentatori. Ar insemna mult daca acestia nu ar fi numai niste atomi electorali. Valoarea lor este de un vot si nu mai mult intrucat nu sunt lideri de opinie.
    In lantul trofic al politicii sunt cea mai de jos veriga, prima deasupra regnului vegetal. De la juvenilul de stanga pana la senilul Sandu, par sa se dedice viciului singular al visarii. Toti inadaptati. S-ar potrivi mai curand miscarilor New Age decat social democratiei.
    Cu ei, comentatorii, d-l Nastase se iluzioneaza ca nu este singur. Face bine la moral dar nu cred ca, in conditii normale, ar avea nevoie de acest cor de bocitoare.

  37. 37 ion adrian octombrie 7, 2007 la 9:45 pm

    @Valeriu Mangu,
    Da este foarte interesant ce spuneti si poate ca si eu, chiar si fara studii oficiale de drept, daca iau fiecare argument si-l analizez cu atentie, as putea sa am o parere avizata pro sau contra. Acum insa la prima vedere va dau dreptate dar as vrea sa aflu parerea lui AN data cu seriozitate caci astfel se descalifica si deci nu o va da, dar sper ca Mihai Lucian fostul presedinte al C.C. care are o adresa la facultatea de drept daca i-ati supune acest lucru (cred ca si C.C ar trebui sa afle ce sustineti dvs) ar putea sa aibe o parere avizata . Merita sa va ocupati de acestea si sa ne spuneti si noua ce ati realizat. Eu va doresc succes.

    PS. Adresa dlui Mihai Lucian prin 2005 era:

    lucian.mihai@drept.unibuc.ro

    iar a C.C.: ccr@ccr.ro

  38. 38 G. Savitsky octombrie 7, 2007 la 9:47 pm

    toata lumea civilizata asteapta sa „ne venim in ori”, adica vad aceasta putere ca pe un provizorat.
    iar, intre timp ce asteapta, mai cumpara cate ceva.

  39. 39 ion adrian octombrie 7, 2007 la 9:54 pm

    @Literatul,

    Subscriu la felicitarile dlui Mangu, fara de care nu as fi citit lista guvernului cu pricina, cred ca si Sandu caruia ai plac glumele bune, s-a amuzat copios chiar (sau poate ca si de aceia) daca era vizat intr-un mod nu tocmai glorios.

  40. 40 ion adrian octombrie 7, 2007 la 10:00 pm

    @Literatul,

    Dar sa stii ca sunt putin suparat ca nu mi-ai dat DNA ca terminam eu si cu o parte din guvernul tau…

  41. 41 Un tanar de stanga octombrie 7, 2007 la 10:07 pm

    @Literatul

    „Juvenilul de stanga” 🙂
    Infractor juvenil, care va sa zica. Nu e rau, nu e rau…

  42. 42 dan toader octombrie 7, 2007 la 10:13 pm

    stand stramb si judecand drept :

    in romania sa vii fara sotie nu da bine. si cum cecilia nu prea mai sta pe langa sot …

    a venit hayden. poate mai important ca o vizita a lui bush. deci nu putem vorbi de izolare …

    si oricum sarko face jocul lui, nu al americanilor.

  43. 43 Un tanar de stanga octombrie 7, 2007 la 10:18 pm

    @EVERYBODY

    Poate ne intalnim la o bere in Cismigiu si facem guvernul ala.
    Poate vine si dl. Nastase.
    Ce ziceti?

  44. 44 dan toader octombrie 7, 2007 la 10:23 pm

    si ca sa completez. sarkozy aplica multe din metodele lui basescu. norocul lui e ca bayrou nu a reusit sa i se opuna cum se opune acum premierul lui basescu (deh, uninominal in franta). nu m-ar surprinde ca si basescu sa faca ce face sarko acum in franta, un guvern „de larga deschidere” de moare ps-ul cu elefantii de gat. il vad in stare pe basescu sa ia pe geoana si pe rus in guvern. si atunci chiar a pus cruce psd-ului. la fel cum agonizeaza ps-ul in FR nu ar fi exclus sa agonizeze si la noi psd-ul dupa viitoarele alegeri chiar daca elefantii castiga sefia partidului.

  45. 45 Valeriu Mangu octombrie 7, 2007 la 10:42 pm

    Domnule Adrian Nastase,

    Cu respect va atrag atentia asupra textului adresat domnului Ion Adrian. Concluziile avansate in el va pot fi, la o adica, de folos in exercitarea mandatului dvs. de deputat.
    Al dvs., Valeriu Mangu

  46. 46 Valeriu Mangu octombrie 7, 2007 la 10:46 pm

    @ION ADRIAN

    Domnule Ion Adrian,

    Va multumesc respectuos pentru indrumare. Dl. prof. Lucian Mihai cunoaste preocuparile mele.
    Al dvs., Valeriu Mangu

  47. 47 Draghi Puterity octombrie 7, 2007 la 11:24 pm

    @Literatul –> YOU ARE HERE! <–

    @ Toti ceilalti

    Subscriu la pct. 1 a lui Kartouche.

  48. 48 Ovidiu octombrie 7, 2007 la 11:47 pm

    D-le Adrian Nastase am gasit un articol excelent ! (ESTE FOARTE ADEVARAT CE SCRIE JURNALISTA ROXANA IORDACHE, BASESCU ESTE LOVIT – HE IS A LOSER)
    _________________________________________

    „Basescu prosteste populatia

    Roxana IORDACHE – ZIUA

    Presedintele Basescu incaseaza lovitura dupa lovitura si se da lovit in democratie. Cand, de fapt, loviturile Guvernului Tariceanu ii bareaza drumul spre guvernare personala discretionara. Si e disperat. Dar nu resemnat. Se ridica si continua tentativa spre regimul autoritar, pe alt plan. Singurul in care exceleaza: prostirea populatiei. Mintirea oamenilor pe fata. Albul ca negru si negrul ca alb.

    Locatarul de la Cotroceni a luat-o zdravan, de trei ori succesiv. Croseu de stanga, croseu de dreapta, punch in barba si buf, la podea. Inca nu KO. O lovitura tare a fost respingerea motiunii de cenzura, pentru care jucase la mare disperare. Cealalta lovitura a urmat imediat, a fost dubla si l-a gasit nepregatit. Anume, suplimentarea pensiilor in noiembrie, din excedentul asigurarilor sociale si ordonanta de urgenta privind modificarea legii raspunderii ministeriale.

    Faza cu pensiile a inghitit-o presedintele pe necomentate, pentru ca n-a riscat sa mai piarda douazeci de procente la incredere, ca prima oara cand i-a vaitat pe pensionari ca ar fi inselati, intrucat nu sunt bani, iar realitatea l-a contrazis. Majorarea pensiilor este posibila datorita guvernarii liberale care a favorizat dezvoltarea economica. Pensiile majorate sunt asociate cu guvernul Tariceanu II. Un motiv pentru care „Guvernul de dreapta trebuia sa cada”.

    Dar daca n-a putut sa-l dea jos pe premierul Tariceanu prin motiunea de cenzura a PSD-Geoana, presedintele Basescu spera ca o va face prin fabrica judiciara DNA.

    Insa tanarul ministru Chiuariu a taiat cordonul ombilical intre DNA si Palatul Cotroceni, lasandu-l pe presedintele Basescu fara jucaria de suspendat ministri liberali si in general, de balacarit adversari politici. Ce ar fi urmat se vede din retinerea taranistului Ioan Muresan. Nu le-a ajuns distrugerea PNTCD. Dupa sapte ani, DNA il retine, prin rapire de tip stalinist, pe fostul ministru taranist, cu propunerea de arestare. Sa se tot asocieze PNTCD cu PNL! Este un avertisment al presedintelui Basescu la adresa PSD: va aliati cu PNL si va plimbati pe la DNA.

    Basescu vrea sa prosteasca populatia stigmatizand Guvernul ca infractor, iar slugile din PD si PLD ii tin isonul. Mincinosii spun ca ministrii liberali s-ar sustrage actului judiciar. Dimpotriva! Incepand cu ministrul Justitiei, liberalii se pun pe tava justitiei, ca dovada ca vor sa elibereze justitia de sub control politic.

    Basescu si ai lui ascund esentialul. Ordonanta ministrului Chiuariu prevede ca factorul politic, respectiv, Guvernul, sa nu mai decida alcatuirea comisiei prezidentiale pentru avizarea urmaririi penale a ministrilor, comisia sa nu mai fie formata din politruci subiectivi, ci doar din magistrati, desemnati de CSM. Prin ordonanta Chiuariu, Guvernul liberal da mana libera justitiei. Singurul care o mai poate bloca e presedintele tarii. Basescu si Boc uita sa spuna ca Macovei si Blaga au alcatuit comisia desfiintata. Acea comisie era descalificata, prin avizul de urmarire penala a ministrului liberal Atanasiu, dupa care Justitia a decis ca ministrul a fost suspendat nevinovat. Basescu omite sa informeze populatia ca a negociat cu Geoana caderea Guvernului Tariceanu, prin promisiunea de a-i haitui cu DNA pe adversarii din PSD si pe liberali.

    De doua lucruri se teme in principal Basescu. Comisia de la Cotroceni formata din magistrati sa-i ceara presedintelui Basescu avizul de umarire penala a presedintelui Basescu. Si premierul Tariceanu sa formeze o coalitie nationala care sa-l scoata din circuit. Pe curand.”

  49. 49 diogenecainele octombrie 7, 2007 la 11:50 pm

    @Literatul
    Vedeti, v-am dat diagnosticul care trebuie. Nu va pricepeti la politca iar cu logica stati si mai rau.

    Sa incepem cu logica: nu conteaza cati comenteaza, conteaza cati citesc si mai ales cine citeste. Iar in ceea ce priveste cifrele de audienta lucrurile stau aproape incredibil de bine, chiar in cea mai defavorabila varianta de interpretare. Aici o sa rezum, pentru ca nu vreau sa fiu didactic.

    Primo, daca dl Nastase nu se inseala iar 400.000 inseamna vizitatori unici/computere, chiar si ochiometric, asta conduce deja la niste performante in materie de atingere a grupului tinta la care foarte multe campanii publicitare bine puse la punct ar putea visa doar (toate mediile incluse). Si chiar daca sunt doar accesari, va spun ca inseamna foarte mult pentru o chestie de comunicare pe net si nu numai. Se poate demonstra matematic, dar nu va plictisesc si oricum traba pusa pe hartie dupa regulile artei are cel putin cateva pagini. (Oricum, cui se pricepe ii sugerez sa faca o analiza comparativa cu ce se intampla dpdv al aduientei si impactului cu site-ul unei agentii de presa. S-ar putea sa ramana cu gura cascata.)

    Luand doar mijlocul de comunicare in sine, treaba arata si mai bine, si aici puteti calcula si dv. Ca vizitatori unici ar inseamna cam 40% din traficul site-ului guvernului, iar daca cifra respectiva ar insemna simple vizionari tot nu ar fi o schimbare calitativa. Chiar in cea mai defavorabila ipoteza, blog-ul este cam la egalitate ca vizitare cu site-ul presedintiei, iar in cea buna are de patru ori mai multi vizitatori. Daca nu va vine a crede uitati-va pe trafic.ro si puneti mana pe creion (Literatule, sa nu iei site-urile alea la care gandesti matale ca termen de comparatie!). Desigur, blog-ul de fata e serios in urma ziarelor, dar acolo lumea cauta de toate iar ce scrie Nastase pe blog fiti sigur ca fost receptat si redat cumva i acolo (nu insist).

    Insa nu in cifrele astea sunt cele mai importante. Important e mai ales cine citeste. Iar aici putem banui ca nu sunt pustani care cauta mp3-uri. Puteti fi sigur ca sunt chiar lideri de opinie, de la ala mai mic care decripteaza politica pentru prieteni si familie, pana la aia mari pe care nu ii numesc si care sunt sigur ca nu rateaza aceasta pagina.

    Asa ca nu mai plangeti pe cadavrul politic al lui Nastase, ca Nastase e bine-merci si prezinta interes. Inclusiv pt dv.

  50. 50 nenea cosmos octombrie 8, 2007 la 1:12 am

    chiar ne asteptam ca un domn pe nume sarkozy sa se grabeasca in a vizita Romania? apropo, a fost invitat? chiar si asa, plimbarile politicienilor au intotdeauna cauze economice. probabil ca tot ce putea sa faca Franta in Romania s-a facut si tot probabil ca nimic nou nu apare la orizont pe termen mediu.

    in ceea ce priveste francofonia as dori sa cunosc profitul Romaniei de pe urma participarii in aceasta organizatie, vorbesc de profitul in bani in relatiile cu toate tarile francofone care nu ar fi existat in lipsa apartenentei noastre la organizatie. poate pricep de ce sintem francofoni fara a fi francofoni. In ceea ce priveste relatiile privilegiate si istorice intre Romania si Franta, aici chiar exista o problema… care sint acele relatii?

    si chiar daca scobesc in istorie si le gasesc, cum se poate simti un presedinte al Frantei daca merge cu masina intre piata Charles de Gaulle si Arcul de Triumf si ii sar dintii din gura pe cel mai prost pavat bulevard din Bucuresti? Francofonii lu’ peste…

    in ceea ce priveste discutiile de la Brasov,

  51. 51 nenea cosmos octombrie 8, 2007 la 1:14 am

    mai conteaza? oameni noi, nimic?

  52. 52 Anda Moculescu octombrie 8, 2007 la 7:53 am

    Draghi Puterity Says:
    (October 6th, 2007 at 9:05 pm )

    Un evreu cu nume de mexican a spus acu cca. 2000 de ani ca pomul cel bun dupa roade il vei cunoaste.

    La asta se rezuma diferentza dintre Geoana si Nastase.

    @Draghi Puterity

    Cartea Intelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah (Eclesiasticul) Cap.13
    23. Urata este trufasului smerenia; tot asa si bogatului ii este urat saracul.
    24. Pe bogat, cand se clatina, il reazima prietenii; iar cel sarac, cand cade, este respins de prietenii sai.
    25. Bogatul, cand aluneca, multi sunt care il sprijina; cand spune cuvinte nebunesti, ii dau dreptate.
    26. Cel smerit a gresit, si toti il cearta pe el; grait-a intelepteste, si nu este bagat in seama.
    27. Bogatul a vorbit, si toti au tacut, si cuvantul lui pana la nori l-a inaltat.
    28. Saracul a grait, si zic: Cine este acesta? Si de se impiedica, il rastoarna pe el.

  53. 53 Anda Moculescu octombrie 8, 2007 la 7:56 am

    Nu fac parte din nici o organizatie cu caracter politic.

  54. 54 Ionutz octombrie 8, 2007 la 8:35 am

    Pai logic ca cei din occident ne evita si asta numai din cauza lui Basescu ca lui ii place sa se dea mare si tare,ca el nu este nimeni,el este cel mai destept,cel mai tare din lume.iar cei din occident il evita dar Basescu uita un lucru: ca loveste si in romani cu chestia asta.
    Nu prea pare presedintele tuturor romanilor deodata ce se gandeste doar la el si la ai lui prieteni.

  55. 55 G. Savitsky octombrie 8, 2007 la 9:24 am

    Domnule Adrian Nastase,

    un coleg de-am meu de la serviciul pe care mi l-a dat, pana la urma, PD-ul, joaca, pe internet, un joc. MU se numeste; nu stiu despre ce e vorba, nici nu are prea mare importanta asta ci altceva. Acesti jucatori s-au vorbit, au stabilit o zi si o locatie si s-au intalnit cu totii. Au petrecut vreo doua zile, au impartasit impresii, s-au cunoscut. A fost o experienta extrordinare, zice colegul meu; intre ei, au avut surpriza sa constate ca sunt si oameni mai in varsta, impliniti.

    Poate vi se pare ciudat, dar, atunci cand se intalnesc oameni care altfel discuta „aparati” de pavaza anonimatului, cunoasterea se transforma intr-o revelatie.
    E o idee.

  56. 56 Valeriu Mangu octombrie 8, 2007 la 10:00 am

    @ BIBLIOTECARU

    Domnule Bibliotecaru,

    Raspunsul la intrebarea dvs. l-am dat, fie si in parte, in textul adresat domnului Ion Adrian. La el pot adauga urmatoarele:
    1. Cand legea nu prevede, unele situatii trebuie reglementate pe cale de interpretare, apelandu-se la principiile generale ale Dreptului, la metodele de interpretare a Constitutiei – gramaticala, istorica, logica s.a. -, precum si – adaug eu, pentru situatia analizata – la logica de exercitare a suveranitatii nationale. De altfel, Dreptul civil nu primeste teza potrivit careia daca legea nu prevede, judecatorul nu poate sa judece – daca acesta refuza judecata pentru un astfel de motiv, se face vinovat de denegare de dreptate. Principiul invocat de dvs. se aplica insa in Dreptul penal – daca legea nu prevede, acuzatul nu poate fi condamnat. Totusi, au existat vremuri cand si in Dreptul penal romanesc se aplica principiul „asemanarii” (v. Codul penal al R.P.R., 1948-1960): „Faptele considerate ca periculoase pentru societate pot fi pedepsite si atunci cand nu sunt anume prevazute de lege ca infractiuni, temeiul responsabilitatii determinandu-se in acest caz potrivit dispozitiilor prescrise de lege pentru infractiunile asemanatoare”.
    2. Concluzia ca Presedintele Romaniei trebuie sa-si dea acordul pentru o ordonanta de urgenta rezulta si altfel, prin aplicatia principiului de drept „Daca nu se poate mai putin, atunci nu se poate mai mult”. Adica, in cazul nostru: de vreme ce Guvernul nu poate adopta ordonante (simple) in lipsa OK.-ului statului, exprimat de reprezentantul acestuia (Presedintele Romaniei) prin intermediul legii de abilitate, atunci Guvernul nu poate mai mult, anume sa adopte ordonante de urgenta fara acest O.K.
    3. Se pune intrebarea: ce este de facut in situatia care a generat analiza de fata – adica ordonanta de urgenta privind Comisia de cercetare etc.? Formule constitutionale exista, dar mi-e si frica sa le spun, date fiind implicatiile lor.
    4. Pentru mine personal, incidentele de ordin constitutional produse in ultimii aproape trei ani constituie o mana cereasca. Cautandu-le solutii, am rezolvat multe probleme cercetate de doctrina. Am comunicat o parte din aceste solutii unor factori de decizie, unor specialisti, dar mi s-a replicat, dupa cum am aratat pe blog, sa las juristii sa se ocupe ei de Drept. Am replicat, la randul meu, ca cetateanul TREBUIE sa cunoasca legea, ca necunoasterea ei nu il absolva, la o adica, de raspundere.
    In jurul unor persoane s-au creat niste mituri; cum sa vina Mangu sa le darame? Si apoi: cine manevreaza conceptele Dreptului, legea, cine pune monopol pe domeniu, poate foarte usor sa confiste suveranitatea nationala.
    Singurul care a semnalat cercetarile mele este dl. prof. univ. dr. Victor Duculescu, dar si domnia sa a fost blocat – doua recenzii ale domniei sale la cartile mele de Drept pentru „Revista de Drept public” sunt blocate.
    5. Dupa cum, poate, stiti, am inceput pe blog un serial adresat domnului Adrian Nastase privitor la logica de exercitare a suveranitatii nationale. Am fost din acest motiv atacat de „garzile de blog”; dar il voi relua.
    Al dvs., Valeriu Mangu

  57. 57 Literatul octombrie 8, 2007 la 10:24 am

    @Valeriu Mangu
    Sunt interesante observatiiile dv, cu privire la Constitutie. Cred ca ar trebui sa va adresati d-lui Iorgovan. La intelepciunea dv. veti gasi o cale de a obtine o audienta.

  58. 58 casandra octombrie 8, 2007 la 10:38 am

    @dan toader

    Esti in eroare. Presedintele Frantei a racolat tocmai pe oamenii vechi ai PS, cei ce au fost colaboratori apropiati ai lui Mitterand. Cum ar veni, Basescu ar trebui sa-i invite in echipa sa pe cei din vechea garda, cu valoare politica verificata. Acum, in PSF au ramas tinerii. Dezorientati si divizati.

  59. 59 George Ban octombrie 8, 2007 la 10:50 am

    Pentru Literatul:
    Excelent sfat! Din pacate, e mult prea subtil pentru bietul Valeriu-Vasile Mangu!

  60. 60 Odin octombrie 8, 2007 la 11:09 am

    Cinismul Literatului este bine venit intr-un spatiu plin de oportunisti care:

    – tind la o bere cu colosalul AN si la perspective TSD-iste
    – sunt obligati sa fie aici de arborele genealogic sau de clisee intelectualiste bine argumentate de catre altii si preluate la pachet
    – viseaza la o viitoare pozitie in profitabila imediata apropiere a colosalului
    – doresc celebritatea pe etajul blocului de a i se fi raspuns la vreo platitudine
    – simt nevoia sa se auda in spatiul public pentru a-si sustine in continuarea parerea buna despre ei
    – se refac dupa probleme medicale producand pasiuni binare usor deviante

    O adunare interesanta dpdv social, care produce constant si in cam aceeasi ordine…
    Mesajul este aproape in totalitate admirativ sau apreciativ la adresa colosalului prim ministru. Un fel de munte vrajit in care „rasul este suspect din punct de vedere politic”. Nostim daca n-ar fi ridicol.
    Deh, pana la urma viata e o caricatura ridicola cu contururi neclare….o sa fiu acuzat ca vreau sa-i produc placeri colosalului prin atingeri cu domeniul sau favorit, si nu-i vorba de vanatoare:)

  61. 61 Draghi Puterity octombrie 8, 2007 la 11:11 am

    @Anda Moculescu

    A typical case of mistaken identity… Nu la Eclesiast ma referisem ci la Matei, cap. 7 (15 – 20).

    http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=7

  62. 62 Draghi Puterity octombrie 8, 2007 la 11:18 am

    @ G. Savitsky

    Eu intre timp nu mai cred ca Basescu e „animalul politic” genial care calculeaza miscari inainte si pune la cale scenarii complexe. Ceea ce face el e pur si simplu sa bage zazanie peste tot dupa care se retrage si ii lasa pe cei invrajbitzi sa se bata intre ei. Divide et impera. Omul nu e capabil nici macar de fraze coerente, darmite de actiuni.

  63. 63 Bibliotecaru octombrie 8, 2007 la 11:24 am

    @ Valeriu Mangu
    Domnule Valeriu Mangu, logica pe care o aveţi mai sus ar putea servi eventual la cererea de amendare a Constituţiei, în nici un caz nu poate duce la anularea instituţie Ordonanţei de Urgenţă, aşa cum este ea folosită acum. Cunoaşteţi sintagma „ce Dumnezeu a unit, omul să nu desfacă”? Ce prevede Constituţia nu poate fi înlocuit prin deduceri logice de orice fel. Ori constituţia nu spune nimic despre prezenţa preşedintelui. În cazul ordonanţei de urgenţă vorbim despre o situaţie exceptională. Nu uitaţi că ordonanţa de urgenţă intră în vigoare imediat, dar este depusă la parlament. Acesta o poate aproba sau respinge (Articolul 114, alin 3, 4, 5 din Constituţie). Iar uitati că ordonanţa de urgenţă atrage după sine o lege care la rândul ei este promulgată. Dacă ţineţi minte, este acea formulare „Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. bla bla bla”.
    Ordonanţa nu face decât să „sară” dezbaterea şi amendarea parlamentară. În rest este exact ca şi o lege obişnuită. Practic totul se întâmplă mai repede decât în mod obişnuit cu preţul emiteri unor acte fără aportul parlamentului.

  64. 64 Un tanar de stanga octombrie 8, 2007 la 11:30 am

    @Odin

    Care e problema ta, cetatene Odin?

    Basescu de ce nu isi face blog? Sau Stolojan? Sau Boc?

    Faptul ca domnul Adrian Nastase si-a facut blog si mai si raspunde uneori la ceea ce scriem noi demonstreaza ca este mult mai uman decat cei enumerati mai sus. De ce te deranjeaza atmosfera de pe blog? Scrie tu mai bine daca noi suntem „ridicoli”.

    Nu stiu de ce am impresia ca esti tot Literatul, sub un alt nick…

  65. 65 PGA octombrie 8, 2007 la 11:37 am

    In avanpremiera la un subiect mai consistent cu privire la PSD… cred ca urmeaza sa facem „ceva” asa nu se mai poate
    Se zice ca mirceaG ia cam dezamagit pe prietenii sai americani . Dupa unii autori sotia lui este buna prietena cu unele doamne “aromance” ce au sotii bine situati in congresul american cu legaturi se pare si in Departamentul de Stat.
    Daca a fost ajutat sa preia PSD-ul de catre grupul de la Cluj si de catre agentii lui Soros din PSD, mirceaG a crezut ca ia pus dumnezeu mina in cap si a marsat la destituirea lui TB fara sa mai intrebe pe cineva in speranta unei pozitii privililegiate (unii se bateau si el cistiga).
    Dar sau opus niste “ambasadori” care iau amintit cine la pus in fruntea PSD-ului si ce obligatii are. Se spune ca nici Ion Iliescu nu dorea initial ca TB sa fie demis, doar putin speriat, insa lucrurile au scapat de sub control si sa ajuns la referendum urmarea este cunoascuta … “vaporeanul” sa suparat ca a pierdut ceva bani si la reclamat peste ocean pe Ion Iliescu si pe mirceaG.
    Urmarea a fost ca asta vara a fost chemat la ordine in SUA iar onorabilul mirceaG a trebuit sa dea socotala pentru banii pierduti de PD si pentru a “repera onoarea domnului” TB si sa se gaseasca o solutie pentru recuperarea banilor cheltuiti la referendum.
    In situatia asta trebuia adus la putere PD-ul pentru a recupera banii iar solutia a fost o motiune de cenzura. Rezultatul motiunii se cunoaste, iar stimabilul mirceaG ca urmare a ordinelor primite de la americani prin intermediul lui TB a incercat sa-l termine pe Ion Iliescu principalul opozant al sau in partid, numai ca sa cam prins lumea iar lui mirceaG urmeaza sa-i fie aratata usa.
    O intrebare de multe puncte… poate cineva sa analizeze care este rolul PNL-ului in aceste jocuri, eu ma intreb care este motivul ca toti oamenii PD-ului din “descentralizate” au fost pastrati pe loc deci se cistiga si acolo dar bine inteles mai putin. Poate in speranta refacerii aliantei DA fara TB.
    Interesant nu????
    PSD-ul nu are nici o sansa de unu singur iar cu mirceaG la conducere urmeaza o catastrofa sigura !!!!
    Poate cineva sa-mi spuna dece mirceaG nu a fost niciodata atacat de boier „Cacareaza” oare datorita cosangvinismului sau Machedon sau poate datorita prietenilor de la inalta poarta!!??!!
    Si acum Citeva cuvinte despre PSD
    E cazul ca acest tradator de neam si tara impreuna cu grupul sau de la Cluj stipendiat de reteaua Soros si lichelele ce au pus mina pe conducerea acestui partid trebuie sa plece din PSD – !!!.
    Daca nu vor sa plece vom fi nevoiti sa apelam la PSE … sa-i dea afara … e foarte simplu pentru noi,….. psd-istii nu se vor prezenta la vot pentru alegerile europarlamentare si vom vedea reactia socialistilor europeni !!!
    Minciunile lui TB cu „opozitia” lui Iliescu nu va tine la infinit- E clar … Geoana si ai lui trebuie sa plece !
    PGA

  66. 66 diogenecainele octombrie 8, 2007 la 12:00 pm

    @Odin
    Un punct de vedere similar mi-am exprimat si eu pe blog-ul meu candva. Ceea ce nu intelegeti dv in schimb este că ”din acest lemn stramb este facuta umanitatea”, cum se exprima un ilustru ganditor politic citand un alt ganditor si mai ilustru. Daca veti analiza ce sta la baza actiunii oamenilor intotdeauna veti gasi intenţii impure. Pana va clarificati cum stau lucrurile, v-as sugera sa treceti printre categoriile listate cu liniuta si pe cea de

    -moralist in cautare de sublim care profita de oportunitatea neasteptata de a tunana denuntator din glas oferita de niste mori de vant.

    Si BTW, nitica toleranta si cinism nu v-ar strica nici dv. Ati putea avea niste revelatii, daca nu intelepciunea.

  67. 67 G. Savitsky octombrie 8, 2007 la 12:11 pm

    Ondin,

    sa stii ca nu te alungam daca vii si tu la berea aia…

  68. 68 G. Savitsky octombrie 8, 2007 la 12:19 pm

    nu stiu daca ati observat, estimp ce Gioana (sic) se musca prin gardul sondajelor cu nucleul dur din PSD, celelalte formatiuni politice (nu le spun „partide”, pentru ca ne fuge gandul la … ce poate presupune o partida!) au inceput campania pentru europarlamentare.
    Injuraturile la adresa marinelului au fost confiscate de PNL, cum era si firesc, conservatorii s-au repezit pe electoratul din HARCOV, si pe ungrofobi, si PD-ul ataca, incolonati, din spatele hulitului presedinte.

    Ce ii ramane PSD-ului? Cum se pozitioneaza in campanie? Ca, am auzit prin popor ca nu-i suficient sa fii fata lu tata…
    Exista vreo strategie?

  69. 69 diogenecainele octombrie 8, 2007 la 12:38 pm

    @G. Savitsky
    Mie mi-e destul de clar că nu exista o strategie si chiar daca ar fi existat, realist vorbind, ar fi prea tarziu ca sa obtii ceva din ea daca incepi sa o pui in practica abia acum.

  70. 70 alexandru petria octombrie 8, 2007 la 12:53 pm

    Păi, a cam devenit… Prin oamenii din vârfurile instituţiilor, România seamănă cu o curvă beată, cu sifilis, dar băţoasă, cu gură spurcată.

  71. 71 PSSD octombrie 8, 2007 la 1:02 pm

    in sfirsit mai apar pe blog si personaje cu ceva luciditate ca „literatul”. voi, astia care v-ati inflamat de teama ca nu mai sunteti singuri in batatura – nu va impacientati insa. din pacate pt fiecare „literatul” exista o „aya” care sa incline definitv balanta inspre era sclavagista.

  72. 72 dan toader octombrie 8, 2007 la 1:13 pm

    @casandra – nu-s in eroare. elefantii sunt sefii in ps. cei racolati de sarko nu sunt elefanti chiar dc sunt vechi. singurul caz aparte e dsk. asta este si sef fmi ajutat de sarko, ramane si elefant in ps. ca de altfel toti elefantii doar „deleaga”. or astia zic ei ca deleaga doar ca sa fie atacati mai rar. numai ca la ei locotenentii, chiar daca isi mai tradeaza mentorii, nu se reped sa muste mana care i-a hranit de cum au pus mana pe functie. 🙂

    doar nu o sa imi spui ca lang si taica bernard erau elefanti. erau si ei hipopotami ceva dar tot nu aveau greutatea corespunzatoare. 🙂

  73. 73 Maximmouse octombrie 8, 2007 la 1:19 pm

    @ Literatul, @ Odin !

    Cinstiti blogeri, nu sunteti voi una cu Avramutz Smochinescu?!

    Adumec parfumul sau in postarile voastre! Nu ma insel!

    Oricum, cred ca este nevoie de toate aromele pe un blog!:))

    Maxi!:)

  74. 75 Odin octombrie 8, 2007 la 3:14 pm

    @Tanar
    Nu am nimic impotriva blogului tinere. Doar ca ma apuca descrierile din cand in cand si sinceritatea mai des decat mi-as dori.

    @Diogenecainele
    Poate ar fi mai bine daca n-ati avea aerul de superioritate inexpugnabila care recomanda intelepciunea, chiar daca sunteti echipat pentru asta. Pe de alta parte sunt perfect constient de faptul ca asa e lumea. Daca v-ar fi permis-o usoara indignare pedagogica, ati fi sesizat asta din capul locului.
    Tot respectul pentru parerile dvs dar ma crispez timid ori de cate ori ma scrutati pedagogic.

    @G Savitsky
    Doamna, cu tot respectul, nu beau bere cu femei. Spuneti-mi misogin da` fac orice cu femei numai sa beau bere si sa comentez sport nu. Locurile in care se intampla asta mi se par indoielnice dpdv al indentitatii sexuale. Destul ca soacra mea nu scapa nici o lune dimineata sa nu incerce sa ma antreneze intr-o discutie despre fotbal. Este frustrarea casnica suprema la care sunt supus.

    @ Maximmouse
    Cu stima, exact atat cat aveti dvs cu Strachinescu:)

  75. 76 Valeriu Mangu octombrie 8, 2007 la 3:17 pm

    @ BIBLIOTECARU

    Domnule Bibliotecaru,

    Ca nu este asa cum apreciati dvs. o dovedeste, in afara de cele prezentate anterior, faptul ca onor Curtea Constitutionala nu judeca numai in raport cu textele scrise explicit in Constitutie, ci si in raport cu logica dupa care este alcatuita ea. Exemple sunt numeroase si pot fi citite pe portalul Ministerului Justitiei. Legea foloseste cateodata termeni care nu sunt prevazuti in Constitutie, care nu sunt definiti de lege, in aceste cazuri deducerea definitiilor, semnificatiilor s.a. realizandu-se pe cale de interpretare.
    Asupra aprobarii sau respingerii prin lege a ordonantei de urgenta am scris pe blog. La revizuirea din 2003 in mod gresit – mai precis, nelegitim – s-a introdus, fie si implicit, dispozitia ca ordonanta de urgenta sa fie aprobata sau respinsa prin lege.
    Exista inca o demonstratie a faptului ca ordonanta de urgenta trebuie incuviintata de Presedintele Romaniei, dar ceva mai lunga. Daca voi avea prilejul, o voi prezenta.
    Al dvs., Valeriu Mangu

  76. 77 Un tanar de stanga octombrie 8, 2007 la 3:29 pm

    @Odin

    Stai cu soacra, sa inteleg? OK, sorry, te compatimesc. Eu nu locuiesc in acelasi oras cu soacra-mea, ne vedem de doua-trei ori pe an. Sunt alaturi de tine in greaua suferinta pricinuita de convietuirea cu socrosenia.

    Poate de aia esti frustrat si te mai descarci pe blogul lui Nastase. Ai dreptate, toti suntem cam frustrati.
    Ne mai citim.

  77. 78 Literatul octombrie 8, 2007 la 3:37 pm

    DSD-isti cu lumanari in mana in jurul unui sicriu. Liturghie neagra pentru cunstituirea unei noi organizatii in Iad. Scaraotchi zice: are cuvantul Iorgovan, se pregateste fratele Iliescu.

  78. 79 catalin octombrie 8, 2007 la 3:41 pm

    Pai cum sa mai vina strainii in tara noastra, domnule Nastase, cand imaginea tarii noastre continua sa fie denigrata, sau cel putin prezentata ireal, pe zi ce trece tocmai de aceia care ar trebui sa o promoveze in sensul pozitiv al cuvantului. Si sa va dau cateva exemple :
    1. sarbatoare romaneasca la Bruxelles – organizatori : o primarie din BXL, Centrul Roman de Informatii la BXL, Casa culturala belgiano-romana, Ambasada Romaniei in Belgia, alte organizatii belgiene; denumirea? Fêtes ROMANES (cred ca va dati seama de ce am scris cu majuscule); participanti? in afara de mici meseriasi si artizani belgieni si flamanzi, un singur stand romanesc cu mici si bere (apropos – proprietarii standului sunt niste tigani veniti in belgia de ceva timp si nelipsiti de la nici o manifestare de orice gen organizata de institutiile romanesti in belgia); apoi un stand al unor francezi care vindeau vin romanesc si zacusca, un stand care strangea bani pentru copiii tigani din RO, un stand al centrului de informatii romanesc cu pliante de acum 20 de ani, un stand al unor romani comercianti de obiecte de artizanat, dar nicidecum cu specific romanesc, cu cu tot felul de prostii pe care le gasim la orice benzinarie in europa… Cu asta se prezinta Romania in lume? Cu imagini cu copii de tigani fara incaltari si cu produse cumparate din benzinarii? Cu o sarbatoare al carei nume denota ca de fapt suntem cu totii (romanii) tigani? Cata incompetenta poate zace in cei care conduc institutiile noastre de profil incat sa puna FETES ROMANES pe un afis in europa, cand cetatenii tarilor occidentale au invatat deja ca ROMANES e sinonim cu TZIGANI ? De ce nu s-a numit Fetes Roumaines?…
    2. Expozitie de fotografie in Olanda, organizata de aceleasi institutii romanesti. Imagini cu tigani amarati, nespalati, fara haine, fara adapost, fara rost. IMAGINEA ROMANIEI DE AZI. Asta a creat acel fotograf cu lucrarile lui prezentate probabil si in alte capitale europene, nu numai la Amsterdam.
    3. Sarbatoare la Bruxelles cu ocazia aderarii Romaniei si Bulgariei, aceeiasi organizatori din partea romana, mai mult sau mai putin. Bulgarii s-au prezentat extraordinar din toate punctele de vedere, romanii au adus doi tigani, unul sa cante la nai, altul la viaoara, fara sonorizare, fara nimic. Bineinteles ca nimeni nu i-a bagat in seama si am auzit destule voci (de alte nationalitati) spunand : „astia sunt romanii?”
    4. Open Days la Bruxelles, 2006. Bulgarii au avut o prezenta remarcabila, programul lor ar fi trebuit sa dureze 30 minute si a durat 1 ora si 30 datorita insistentelor publicului. Inainte de aderare romania trebuia sa se prezinte si ea cu ceva care sa atraga, nu? Au adus doi cantareti din Oas, (sa ma ierte cei din Maramures, nu am nimic impotriva muzicii lor, imi place si iubesc muzica populara romaneasca, insa la acest eveniment chiar nu erau nimerite cantecele de jale osenesti) care s-au chinuit in lalaiala lor sa atraga macar cateva priviri, ca de aplauze nici gand… Bineinteles aceleasi standuri romanesti cu nimic de oferit, adica aceleasi pliante de acum 20 de ani, aceiasi oameni veniti nu pentru a vorbi celorlalti despre romania, ci doar pentru a petrece timpul in aer liber (responsabilii standurilor romanesti nici macar nu stateau l

  79. 80 catalin octombrie 8, 2007 la 3:50 pm

    la standuri pentru a oferi informatii cetatenilor).
    … Deci, va intreb domnule Nastase, pina cand romanii isi vor mai face tara de rusine? Lucrez in Europa, intr-o institutie multinationala si, desi mai tot timpul ma straduiesc sa le arat colegilor mei straini aspectele pozitive ale romanilor si Romaniei, cateodata, drept sa spun, imi e rusine sa spun ca sunt roman.
    Apropos, stiti ce mi-ai spus seful meu in prima zi de lucru aici? Ca vrea si el niste muzica de-a noastra, tiganesca. Eu l-am intrebat : muzica tiganeasca romaneasca sau muzica populara romaneasca? Nu-i tot aia, mi-a replicat el.
    Va las pe Dvs. sa trageti concluziile.
    Nu vreau insa sa ma intelegeti gresit, nu sunt rasist, xenofob, antisemit etc. Nu am nimic cu tiganii sau cu alte rase. Consider doar ca nu trebuie sa se mai faca confuzie intre noi si ei, iar institutiile statului care cheltuie sume destul de mari pentru promovare ar trebui s-o faca in adevaratul sens al cuvantului si nu doar pe hartie. Daca o sa se mai continue asa, pun pariu ca Ministerul de resort va pune la toate punctele de trecere a frontierei in Romania niste panouri uriase pe care se va scrie :
    BINE HATI VENIT, MANCHA-V-AS !!!

  80. 81 catalin octombrie 8, 2007 la 3:52 pm

    corectura :
    replica sefului de mai sus trebuie citita cu semnul intrebarii
    multumesc

  81. 82 diogenecainele octombrie 8, 2007 la 4:00 pm

    @Odin
    Nu sunt un nici pe departe un intelept, dar ma straduiesc. Probabil ca intelepciunea e o chestie la fel de greu de recomandat ca jazz-ul sau vanatoarea cu caini. Starneste suspiciunea de aroganta la fel cum parul blond la o femeie starneste nemotivat alte suspiciuni. Nu vreau sa fiu dascalul nimanui. Dupa cum se vede ocupatia asta se plateste prost. Dar pe de alta parte ma gandesc la cât de pacat ar fi ca toate femeile sa se vopseasca brunete numai asa ca să nu se spuna nimic despre ele.

  82. 83 Draghi Puterity octombrie 8, 2007 la 4:06 pm

    Catalin, du-ti sheful in Romania… Stii ce a spus seful meu cand a fost? Privind de la balconul unui hotel din Timisoara, cu o privire nostalgica: „Herr Puterity, ce facem noi gresit in Germania ca nu avem asemenea femei?” 😉

  83. 84 Un tanar de stanga octombrie 8, 2007 la 4:08 pm

    @diogenecainele
    Ce suspiciuni starneste parul blond la doamne si domnisoare?
    Ca ar fi cam … ?
    Se poate, diogene, sa zici asa ceva? Adica Nutzi Udrea nu are voie sa fie inteligenta si blonda in acelasi timp?

  84. 85 Un tanar de stanga octombrie 8, 2007 la 4:11 pm

    @Odin

    Stalin in iad

    Dupa cateva zile de la sosirea Tatucului, primii diavoli cer azil politic in Rai…

  85. 86 Un tanar de stanga octombrie 8, 2007 la 4:11 pm

    Erata:
    postarea era pentru
    @ Literatul

    M-ati ametzit cu nick-urile astea…

  86. 87 Mircea octombrie 8, 2007 la 4:13 pm

    By the way, nu va exprimati in legatura cu disparitia maestrul Iorgovan, cu valoroasa sa contributie in drept…
    Nu va intristeaza deloc moartea acestuia si nu ii aduceti nici un omagiu?

    Sa fiti sanatos!

  87. 88 Draghi Puterity octombrie 8, 2007 la 4:16 pm

    @Tanar de stanga

    Doamna lector doctor Nutzi… te rog… 😉

  88. 89 Valeriu Mangu octombrie 8, 2007 la 4:19 pm

    @ LITERATUL

    Domnule Literatul,

    Umorul negru face, si el, parte din viata, dar nu credeti ca ati savarsit o impietate fata de memoria unui om care tocmai a fost inmormantat?
    Dar fiindca vad ca va preocupa mai mult existenta mea decat problemele de ordin public, aflati ca am stat de vorba ultima data cu Antonie Iorgovan in primavara, la Camera Deputatilor. Nu l-am simtit ca ar vrea sa-mi dea lectii, dupa cum nici eu n-am simtit o astfel de nevoie – dimpotriva, mi-a adresat un compliment pe care nu il reproduc aici. Si nici n-aveti cum sa-l aflati decat de la subsemnatul, care, poate, spre disperarea dvs. si a altora de pe blog, este inca in viata.
    In alta ordine de idei, poate ar fi cazul sa va onorati numele – pseudonim sau nu, nu are importanta – si cu ceva de substanta. Asta, ca sa avem o baza de discutie. Va astept in acest sens.
    Al dvs., Valeriu Mangu

  89. 90 diogenecainele octombrie 8, 2007 la 4:26 pm

    @un tanar de stanga
    asta nu e o intrebare potrivita pentru cine vrea sa aiba o cariera de succes in TSD

  90. 91 Un tanar de stanga octombrie 8, 2007 la 4:43 pm

    @diogenecainele

    Ha, ha, de ce? Cine e blonda de la Drept in TSD?

    Poate ajung Ponta II Pontifex Maximus si dau un ukaz sa se vopseasca toate pesedistele blonde…

  91. 92 ion adrian octombrie 8, 2007 la 4:47 pm

    Un alt argument de un autor incisiv privind elemente care ne fac sa raspundem cu DA la intrebarea acestui fir si culmea textul prin comparatie intre prezent si trecut manifesta o anume nostalgie spre epoca dlui Nastase:

    Nimeni n-a indraznit, pina acum, in Romania legilor curbe si a instantelor curve, sa joace atit de scabros comedia justitiei. Datoram un gind pios si, poate, chiar scuze guvernului Nastase. In acele vremuri de geometrie penala ordonata, intocmirea era clara: se poate hoti mult, foarte mult, dar nu in vazul lumii si nu cu vatamarea legislatiei. Ce s-a schimbat? De ce a pierit pudoarea si cum s-a dezlantuit veselia fara perdea a faradelegilor liberale? In primul rind, trebuie inteles ce nu s-a schimbat. Regimul n-a parcurs transformari de esenta. Cu dl Patriciu Creanta decident politic vital si cu grupul Iliescu – Hrebenciuc pe post de factiune parlamentara, liberalii nu sint altceva decit un mini-guvern PSD II. Abia de aici incolo putem nota ce s-a schimbat. Doua noutati explica banditismul impudic al liberalilor. Mai intii, aparitia presedintelui Basescu, primul om de stat care a pus in pericol regnul mafiot. In al doilea rind, dezmatul liberal marcheaza diferenta de vremuri: acum nu mai sintem candidati la admitere. Examenul european a trecut. Nu mai trebuie sa simulam, nu mai e cazul sa ne controlam tinuta. Nu ne mai pot face nimic.

    Cea mai interesanta si perversa consecinta a admiterii Romaniei in UE e degajarea unei energii infractionale enorme. In afara, unde compatriotii nostri vor sa-si convinga gazdele ca exista, in definitiv, o legatura intre romani si ocnele Romei. Inauntru, unde standardele europene au fost abolite, in clipa imediat urmatoare aderarii. Rezultatele: programul de asistenta agrara UE e falsificat de la un cap la altul, economia a fost tirita la butuc de cheltuieli publice iresponsabile, iar Justitia e pacificata, fara jena, prin ordonante pornografice. Alegerile europene? Guvernul le-a aminat. Doar Mircea Geoana s-a obosit sa explice la ce sint totusi bune alegerile europene: ca semn de carte. Ele marcheaza limita de timp ingaduita meditatiilor lui Ion Iliescu. Paradox: n-am intrat niciodata in Europa, dar nici nu mai putem fi dati afara. De aici, pornojustitia.

  92. 93 XII Fulminata octombrie 8, 2007 la 4:57 pm

    E, vine Iuscenko in vizita luna aceasta. Cat despre Sarkozy (care vrea sa introduca analiza ADN-ului la emigranti, o bagatela „de detaliu” cum a spus Fillon) nici o paguba. Probabil n-are loc de dat cu yachtul, dupa efortul electoral.

  93. 94 Odin octombrie 8, 2007 la 5:29 pm

    @Tanar

    Eu tin la soacra mea si, in consecinta, mananc mult mai bine decat majoritatea:). Povesteam o situatie in care ai oroare sa discuti un anumit subiect cu o persoana la care tii.
    Hold your horses! Am si eu fustrarile unui om normal. Tu, dorind din tot sufletul sa-mi amintesti pleonastic chestiunea, pari a jubila ca m-ai suprins intr-o siuatia penibila. Nu e frumos din partea ta, da` te inteleg, te-ai razbunat ca te-am incadrat intr-o categorie distincta:)

  94. 95 Un tanar de stanga octombrie 8, 2007 la 5:29 pm

    @Odin
    Bine, bine, fie cum zici tu, hai ca inchid astia articolul, vezi ca sunt subiecte noi. Spor!

  95. 96 Odin octombrie 8, 2007 la 5:30 pm

    @Tanar

    La inceput am intrat pe acest blog din indignare si dorinta de a-i spune cateva colosalului de la obraz. Intre timp m-am mai domesticit si intru pentru amuzamentul de a va vedea cum tasniti spre a-l glorifica pe magnific de pe primele posturi ale blogului. Poate ca e si entuziasm si nu numai oportunism pur dar, oricum, stilul e super haios.

  96. 97 Aya octombrie 8, 2007 la 5:45 pm

    @

    PSSD

    Faci ce faci si te tradeaza subconstientul!
    Recidivele apar la intervale de timp ingrijorator de scrute (pentru tine, desigur).

    Penultima tradare de gen (a subconstietului) s-a „materializat” intr-o jelanie a catre „admin” in care afirmai ca as fi vorbit (citez) „porcos”.

    Ti-am raspuns dar, usor modificat, replica mea catre tine legata de ppresupusul „limbaj porcos” este la fel de valabila acum.

    Nu am sesizat ca as fi folosit expresii “porcoase”, recintindu-mi postarile

    Ar exista o singura explicatie- o replica a mea in care foloseam expresia “scarbavnicul madular”.

    PSSD draga, sintagma aceea e celebra si s-a folosit intr-un la fel de celebru Cod (te las pe tine sa descoperi al cui- apare in chiar titulatura sub care e cunoscut).

    Citez (din memorie- dar, te asigur, foarte aproape de realitate):
    “Cel care se va repezi cu stremeleagul invartosat asupra unei femei sau fecioare si o va casapi fie pre din fata fie pre din spate va fi pedepsit cu taierea scarbavnicului madular”.
    Evident, “reglementarea” se refera la viol.

    Dupa cum observi, in text apar doua sintagme:
    – “stremeleagul invartosat” (penis in erectie- fara de care posedarea, in cazul avut in vedere de legiuitor, prin forta, a fecioarei sau femeii e imposibila- te informez in cazul in care nu stii );
    -”scarbavnicul madular” (tot penis- dar erectia este irelevata deja, in context, atat vreme cat e sortit taierii).

    Chestia asta despre ispravile scarbavnicului madular si ispasirea stremeleagului invartosat se invata la Drept.
    Dar, in general e destul de cunoscuta si de catre cei care nu au absolvit respectiva facultate.
    Tie, probabil, ti-a scapat.

    Sau vei fi fiind vreun pudibond?
    In general, pudibonderia echivaleaza cu a fi tradat de subconstient.

    P.S. In rest, aprecierea mea legata de anumiti “barbati” ramane valabila.

    P.S.2 Sugestia- prin cuvinte suportabile de orice “ureche fina”- nu e “vorbire porcoasa”.
    Nu e suficient sa fii purtator de „scarbavnic madular” -pentru erectie trebuie sa existe irigarea corespunzatoare. Nu cu apa! (Se admite, bineinteles, si sensul figurat- y compris sau mai ales in politica).

  97. 98 Aya octombrie 8, 2007 la 5:51 pm

    @@

    PSSD
    Rectificare

    Observ existenta catorva greseli de tastare in repliica pe care ti-am dat-o: „scrute”- corect, scurte; „usor modificat”- corect, usor modificata”, dublarea consoanei „p”, lipsa punctului.

    Vor mai fi fiind si altele.
    Dar, te asigur, sensul mesajului este cat se poate de clar.

  98. 99 Aya octombrie 8, 2007 la 5:57 pm

    @

    Literatul

    Bag sama ca tare mai ravnesti sa faci parte din guvernul la care te refereai!
    In mod sigur, tanjesti sa fii ministrul Culturii- dar, mai ales, al Cultelor!

  99. 100 Aya octombrie 8, 2007 la 6:01 pm

    @

    Ina

    Din pacate, si vreme de pierdere, daca nu suntem cu totii foarte atenti!

  100. 101 Aya octombrie 8, 2007 la 7:00 pm

    @

    PGA

    Trec peste greselile gramaticale (opinia mea ferma e ca au fost intentionat comise!) din textul tau.

    In privinta europarlamentarelor, ma tem ca ai perfecta dreptate.
    Doar ca unii- dintre cei care, in mod obisnuit, sunt CEL PUTIN dispusi sa voteze PSD- se vor prezenta la vot.
    Iar, dintre acesti „unii”, „unii ” nu vor vota listele PSD.
    In nici un caz nu vor vota liste care ar putea duce la intarirea grupului crestin-democrat din PE (adica listele PD sau ale altor partide asa-zis sau chiar crestin-democrate). Si nici listele PIN (daca va reusi sa-si inscrie semnul electoral).

    In rest, de acord cu tratamentul ce trebuie aplicat Prostanacului et Comp.
    Daca nu vrea de bunavoie, si forta e o metoda!

  101. 102 Aya octombrie 8, 2007 la 7:16 pm

    @

    PGA

    P.S. Pentru un singur om mi-ar parea rau: Adrian Severin. Un personaj politic cu reala vocatie pentru a activa in Parlamentul Europei.
    De aceea, sper, totusi, ca PSD sa obtina voturile necesare pentru doua locuri (din pacate, Severin e pe locul 2, pe lista PSD).
    Daca nu, nefericirea – sau ironia sortii, spune-i cum vrei- ar face ca tocmai valorosul potential europarlamentar Adrian Severin sa fie „victima colaterala”.

    Am omis, printre altele, numele PNG (partidul Becali) dintre partidele care nu ar fi votate de cei la care m-am referit. Sper ca nu te-ai gandit la asa ceva!
    Inca un „amanunt”: respectivii („unii”) sunt, cu precadere, intelectuali(i).

  102. 104 Aya octombrie 8, 2007 la 7:42 pm

    @

    Mircea

    Astazi, chiar imi provoci „strari sartriene” (daca intelegi ce sunt acelea!) prin prostanaciile tale!
    Du-te, marioneta de carpa (ca orice marioneta adevarata) ce esti, pe picioroange (inca esti cocotat pe ele) la televiziuni si debiteaza cate prostanacii vrei, nu aici, pe blog!

    Daca aveai minima deceta de a te informa (ce pretetii am de la tine! zau asa, imi vine sa ma cert singura!) ai fi vazut ca Adrian Nastase a scris despre Antonie Iorgovan (cu delicatetea cuvenita in astfel de situatii) si ca au si fost postari legate de plecarea dintre noi a profesorului si senatorului Iorgovan, in data de 5 octombrie 2007 (AN a facut cuvenitele referiri in textul cu titlul „Scriu, deci exist”).

    Dar tu, Prostanacule, erai ocupat in ziua respectiva cu organizarea de la Brasov (care nu ti-a iesit nici de doi bani!; bravo, asa te vreau, jalnic cazut „la datoria” mizera pe care ai asumat-o din prostanacie- asta, ca sa nu te acuz de rele intentii).
    Mai erai ocupat si cu receptarea- direct dar si prin tzutzulicii tai, nebunatici ca si tine- a portiei de „na-na” pe blog.
    Doar esti masochist!

  103. 105 Elena octombrie 8, 2007 la 9:06 pm

    Odin.Iti vorbeste cineva care ar putea sa-ti fie soacra , deci in varsta. Eu nu sunt o oportunista asa cum ai spus tu despre cei care posteaza , nu mai astept nimic de la viata pentru ca nici nu stii cate greutati mi-a dat, ea ,viata . nu ti le-as dori ,,eu postez foarte rar pe acest blog ,stii de ce ?pentru ca nu ma simt in stare,imi cunosc limitele, dar il citesc si il astept in fiecare zi si ce posteaza domnul Nastase si voi cei ce comentati. Fac asta pentru ca asa cum am spus , eu imi cunosc limitele. O fac acum pentru a-ti da un sfat. Tu esti dintre cei care posteaza sau ar trebui sa posteze pe articolele din ziare unde am vazut atata ura si mitocanie si ma abtin sa mai spun alte adjective sau epitete , daca nu faci asta te vei trezi sau va trebui sa te duca altii asa cum au spus cativa //dinaintea mea // la psiholog sau mai rau la psihiatru .Te rog du-te pe acele saituri ,te refulezi injurand pe Nastase pentru ca aici, eu simt ca n-o faci asa cum ai dori , ca nu-ti permite decenta celorlalte postari .Nu te supara pe mine ,e numai un sfat de la o femeie care are experienta vietii.Nu ai simtit ca pe acest sait sunt numai oameni de calitate , nu ai simtit ca toti care posteaza nu sunt numai admiratori ai domnului Adrian Nastase si sunt oameni de calitate ,daca nu ai simtit asta inca o data te rog citeste sfatul meu .Pentru ca cei care posteaza sunt oameni de calitate , saitul este decent ,nu pentru ca sunt oportunisti ci pentru ca sunt de calitate ,repet desi nu e prea corecta exprimarea si cifra spusa de cineva mai inainte de 4000000 de cititori am citit-o si eu ,deci este adevarata , sunt 400000 de cititori de internet, a acestui sait,nu toata lumea din tara noastra are internet , daca vei face proportia vei vedea cat reprezinta asta. Domnul Nastase este unul care doreste si cred ca si poate daca Marile Puteri ale lumii, nu ale noastre ar fi fost de partea dansului sa o faca mai mare,. aceasta cifra a celor care folosesc internetul. Inca o data te rog sa nu iei in nume de rau tot ce ti-am recomandat .E un sfat de buna credinta la care as dori totusi raspuns din partea ta , asa mi-ai dovedi ca nu esti totusi pierdut.

  104. 106 Stoleru octombrie 8, 2007 la 9:24 pm

    Elena
    De ce puteti sa-i fiti soacra lui ODIN si nu mama? Daca aveti fete de maritat doresc sa corespondez cu dv.

  105. 107 Elena octombrie 8, 2007 la 10:11 pm

    PENTRU STOLERU ; DATORITA VARSTEI ,L-AM TOT AUZIT VORBIND DE SOACRA . AM NUMAI BAIAT INSURAT CU COPIL. DACA A FOST O IRONIE LA POSTAREA MEA DIN PARTEA D-VOASTRA MI-AR PAREA RAU ,DAR TOT AS REFLECTA PUTIN DACA NU CUMVA VARSTA MA RUPE, DEFASEAZA PUTIN SAU MULT DE POSTARILE D-VOASTRA A CELOR TINERI. ASTEPT RASPUNSUL DUMNEAVOASRA SINCER DOMNULLE STOLERU EU POT SA SUPORT ORICE LA CATE AM SUPORTAT DE LA CEL DE SUS DECI PUTETI SPUNE ;; ESTI O BATRANA…..

  106. 108 ciucametrix octombrie 9, 2007 la 12:45 am

    wow! cata lume comenteaza aici…si cate tastaturi se tocesc pe probleme imaginare! domnule nastase si mai ales stimati compatrioti: aveti cam mult timp liber.

  107. 109 Odin octombrie 9, 2007 la 10:21 am

    @Elena

    Daca parerile mele nu corespund asteptarilor dvs imi cer scuze. Nu cred ca am injurat pe cineva si nu o fac nicaieri. Poate ar fi bine sa nu exagerati pentru ca nu ma cunoasteti. Cat despre sanatatea mea mintala, ea este un obiectiv esuat ca in cazul majoritatii oamenilor trecuti intr-o anumita masura prin viata. Nu cred ca e elegant sa trageti concluzii dintr-o zona in care nu pareti experta si in care criteriile nete sunt sortite esecului.
    Va respect varsta dar nu sunt obligat sa va adopt parerile si nici sa incerc sa ma schimb doar pentru ca dvs le expuneti.

    Va doresc toate cele bune si premiez pe cel care imi da exemplu de injuratura a mea postata oriunde cu o postare elogioasa adresata lui AN:). Sper sa nu se grabeasca cineva sa injure azi in locul meu de dragul premiului….:) Cred sincer ca exista exhibitionisti pro AN:).

  108. 110 Aya octombrie 9, 2007 la 12:49 pm

    @

    ciucametrix

    Daca esti de la vreo agentie care se ocupa cu (alte) propuneri pentru timpul liber, nu te sfii!
    Incearca, poate iese de-un contract, ceva!
    Pot sa-ti indic vreo cativa care bantuie pe blog (de exemplu, mirceag- Prostanacul, adica; „liviu”- un tzuzulica al precedentului numit) pe care ti i-as recomanda sa te ajute sa-ti iei comisionul!

  109. 111 Vania octombrie 10, 2007 la 6:32 pm

    Comentariile de (mult) mai sus mi-au dat o idee, nu în directă legătură cu articolul: Din patru preşedinţi ai României, cu plusuri şi cu minusuri, toţi au avut în comun sufixul „escu”. Poate-ar fi vremea să încercăm un „ase” (a fost o tentativă, blocată în ultimul moment), un „eanu”, ceva…
    Circa o lună, ce-i drept, am avut parte de-un „oiu”, însă nu s-a bucurat de prea multe aprecieri (deşi cred că ar fi meritat).
    Cât despre izolarea noastră pe plan internaţional, n-am curajul să spun ceva, căci mi-e teamă că nu voi trece de „moderator”…

  110. 112 Bibliotecaru octombrie 10, 2007 la 6:54 pm

    Ori poate un „ovici” :))
    Chiar, ar putea să apară o lege, nu-i aşa, care să ceară un anumit tip de candidat, cu anumite calităţi. Şi atunci să vezi manechinuiţi şi manechinuite prin primării, parlament, guvern, preşedinţie…. Numai apă plată cu lămâie.

  111. 113 dinu octombrie 11, 2007 la 6:27 pm

    Adriane, ce ar mai putea lua de la noi Sarkozy? S-a trezit tarziu, i-a luat-o inainte austriacu`.

    Despre ce legaturi vechi privilegiate este vorba? De cele din timpul primului razboi mondial, cand ne-au ajutat cu armament vechi din timpul razboiului franco-prusac din 1870-1871 si consilieri militari in contra-partida cu controlul economic si financiar al tarii?
    Ne-au ajutat cumva la Conferinţa de Pace de la Paris iar apoi la Tratatele de Pace de la Paris, ce s-au semnat la 10 februarie 1947 intre Aliaţi şi statele Axei. Ne-au ajutat sa fim recunoscuti ca tara cobeligeranta alaturi de aliati ?

    Adriane, nimeni nu ne-a ajutat dezinteresat si fara sa castige inmiit.


Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!