Scrisoare deschisă către CNA

poză

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stimati membri ai CNA, consider că finantarea, in continuare, a institutiei pe care o conduceti nu se mai justifică. S-ar face, de altfel, si o importantă economie la buget.  Părerea mea…

Iată si motivele acestei afirmatii. Obiectivele CNA au fost stabilite prin Legea audiovizualului, adoptată in 2002, in vremea când eram prim-ministru. Retin, de atunci, că rolul principal al CNA era acela de a asigura libertatea de informare in conditiile apărării demnitătii umane. In momentul actual, membrii CNA par a se trezi doar in perioada campaniilor electorale, atunci când reprezentantii partidelor in Consiliu isi numără reciproc minutele de publicitate politică. In rest, liber la injurături, golănie, mitocănie,  „vacante mari” si „fierbinti”, sanctionate „dur” cu atentionări si amenzi simbolice. Poate că asa intelegeti dvs. libertatea de exprimare – prin utilizarea, pe post, a unor sintagme „populare”, directe, fruste, neaose, cu injurături „autentice” – pe care să le inteleagă si copiii -, cu adresări simpatice si amicale  „Bă, „Mă”, „Băi, nebunule”. Probabil că, in acest fel, contribuiti si la „protejarea culturii si a limbii române”, obiectiv stabilit pentru CNA. Nu stiu dacă ati avut curiozitatea să urmăriti diverse programe la televiziuni din alte tări. Nicăieri nu se intâmplă asa ceva. Pervertirea limbajului, in ultimii ani, este efectul, in primul rând, al lipsei dvs. de actiune.

Stiu că ati incercat, anul trecut, să găsiti o solutie. Ati făcut eforturi pentru a intelege, de exemplu, ce inseamnă genul „pamflet” si dacă  este el prevăzut in listele de programe. Rezultatele se văd, insa, in continuare. E adevărat, aceste „programe” nu pot fi urmărite de copiii sub 12 ani decât alături de părinti – pentru că, probabil, in prezenta lor, copiii ar retine mai greu injurăturile respective. In schimb, după 12 ani, libertate, tată…Că e Revolutie si trebuie să-si ia si ei portia de libertate.

Aceasta nu e o sesizare pentru că, in acest caz, ar trebui să-mi inchipui că banii dati pentru echipamentele de monitorizare a emisiunilor au fost folositi in alte scopuri. Bănuiesc că intre reglările de conturi pe care le practicati, si când nu participati la sedintele care nu se tin (din lipsă de cvorum, anuntat din timp), urmăriti, alături de copiii dumneavoastră, de sub sau peste 12 ani, diverse emisiuni din „genul pamflet” (gen despre care dvs spuneti că nu există). De exemplu, „Lumea lui Banciu”. De exemplu, emisiunea din 21 iunie 2015. Dacă nu o aveti stocată, o puteti găsi pe site-ul televiziunii familiei Păunescu sau pe YouTube. Eu imi permit să vă sintetizez câteva dintre apelativele folosite  intr-un segment de 10 minute din această „lume” la care, in opinia mea, sunteti complici: „vită incăltată”, „bou absolut al politicii românesti”, „păpucar”, „mamelar”, „zdreantă umană”, „dobitoc”, „vita de Năstase”, „boul de Năstase”, cu indemnul optimist – „oale si ulcele, asta asteptăm de la tine”.

In ceea ce mă priveste, acest limbaj nu mă mai afectează. De patru ani, il suport si eu si familia mea. Dar acest limbaj este folosit pe un post public. De patru ani. In fiecare seară. In legătură cu numeroase persoane publice. Cu efectele inerente. Este vorba cumva de „exprimarea pluralistă de idei si de opinii”, stabilită, ca obiectiv, de legea audiovizualului? Eu nu cred.

Stiu că mesajul meu este inutil. Singurul demers cu efecte concrete ar putea să vină doar din parte reprezentantilor unor ambasade străine. Ceea ce nu este cazul. Iar Raportul Departamentului de Stat are alte obiective.

Asa incât vă doresc, in continuare, somn usor!

Adrian Năstase

 

 

 

 

 

Publicitate

83 Răspunsuri to “Scrisoare deschisă către CNA”


 1. 1 petrujipa iunie 26, 2015 la 9:05 am

  Somnul rațiunii, ce a fabricat monștrii…

 2. 2 Cris iunie 26, 2015 la 9:10 am

  Excelent! Ironie, ASTA merită indivizii ăștia.

 3. 3 Alb iunie 26, 2015 la 9:14 am

  N-ar trebui sa ne urati „somn usor”, ci trezire rapida, pt. ca numai opinia publica mai poate sanctiona asemenea derapaje.

 4. 4 clujean iunie 26, 2015 la 9:18 am

  aveti dreptate in principiu,dar, din pacate, dreptatea concreta le apartine intotdeauna celor aflati la putere

 5. 5 Roșca Aurica iunie 26, 2015 la 9:19 am

  Așa-i d-le Năstase, eu la Banciu nu mă uit, dar știu că vorbește intenționat f. urât….caut emisiuni pozitive …..mă bucur că cineva le spune celor de la CNA să-și facă treaba cu adevărat, dar, cine-i trage la răspundere ????…..sau Justiția cine o verifică dacă-i corectă ????

 6. 6 un cetatean iunie 26, 2015 la 9:26 am

  Indivizi ca Banciu ar trebui trimisi direct la balamuc sub paza stricta..manifestarile frustratului ala sunt de domeniu medicinei psihiatrice!!in ce priveste CNA, este greu de inteles lipsa de reactie fata de un post care emite public si care tolereaza un astfel de limbaj..
  Banciule! cui te adresezi tu? ce fel de auditoriu i-ti sustine retorica plina de abjectii? te mai dai si tare in „cultura generala”…

 7. 7 Dan C. Lupescu iunie 26, 2015 la 9:40 am

  Să se desfiinţeze rapid, iar adormiţii din această pseudo-instituţie – clar antiromânească, anticultură adevărată, anti Limbă Română – să restituie, cu dobânda pieţei/ rata inflației – salariile primite de pomană !!!!

 8. 8 Cotoara Ioan iunie 26, 2015 la 9:42 am

  CNA-ul asta este precum „justitia independenta”,”serviciile de intelligence”,CSM,ICCJ,CCR,sau precum cultura emanata de Patapievici,cu falusuri si uree cu chetamina pura.Sunt pregatiti sa revina,pentru a pune pe chituci,ce a mai ramas din statul asta,in care cetatenii stau la beroace,pana se vor trezi fara acoperisul care de mult le-a cazut in cap,dar nici macar nu au observat.Nici macar lumina nu va mai putea fi stinsa,pentru ca,”curentul” nu mai este al nostru.

 9. 9 Homorogan Claudia Iulia iunie 26, 2015 la 9:52 am

  Dle Prim Ministru, mi-a placut articolul despre CNA. Aveti in totalitate dreptate. Si mie imi este dor de emisiuni cu un limbaj civilizat, din pacate nu prea gasesc, la televiziunile autohtone, de aceea prefer sa ma uit la stiri la TV 5 sau la CNN.Ceea ce ma deranjeaza insa mai mult decat orice, este instigarea la ura si la dezbinare.Asta ne descalifica si din conditia umana! Imi pare cu adevarat rau de niste generatii care au sperat la „mai bine”

 10. 10 Kyrone iunie 26, 2015 la 10:03 am

  Cu admiratie,subscriu!

 11. 11 George Hălărescu iunie 26, 2015 la 10:09 am

  Un demers legitim care nu ar trebui să rămână fără ecou. Această poziție publică ar trebui susținută de toți oamenii de bună credință.

 12. 12 Camelia Duica iunie 26, 2015 la 10:10 am

  TOTI OCHII SUNT PE ANTENA 3, EI SA MOARA PENTRU ORICE VORBA SAU PAMFLET………… DNA SAU CNA, TOT UNA ……….FAC POLITICA LA GREU . DIFERENTA ESTE CA UNA CLAUSTREAZA PERSOANE NEVINOVATE IAR CEALALTA. BUGETELE UNOR TELEVIZIUNI INCOMODE CELEI DINTAI. ATATA TIMP CAT SUNT NUMITI POLITIC, DOMNULE NASTASE, NU VA ASTEPTATI SA LUCREZE PENTRU POPORUL CARE-I PLATESTE ATAT DE GRAS. IAR STIINTA DE CARTE, LA CE SA LE FOLOSEASCA?…………DACA ANI A FOST CONDUSA DE UN IMPOSTOR FARA SCOALA, DE CE LA CNA SA NU AVEM TAMPITII NOSTRII……………………

 13. 13 Valentin Vali iunie 26, 2015 la 10:23 am

  Eu consider ca nu are rost sa va coboriti la nivelul „prezentatorilor”de la astfel de „posturi tv”…fiecare pasare pe limba ei piere!.Este adevarat ca CNA nu-si face treaba si ca de multe ori trebuie sa auzim injuraturi si insulte la adresa unor oameni si sa schimbam postul pentru ca ni se face cu sifon…Dar cu vinatoarea cum mai stati..ca sa schimbam subiectul!..eu stau bine!..platesc cotizatie dar nu inteleg de ce!…vinat nu mai este, paduri la fel, anturaj nici atit!…

 14. 14 Lowis Bernadis iunie 26, 2015 la 10:26 am

  Domnule Nastase, va inselati, ei nu dorm ci vegheaza asupra altor posturi TV, de exemplu Antena 3, pe care le amendeaza pentru pacate (mai mult imaginare!) mult mai mici!
  Insa, in aceasta uniune tribala care a ajuns Romania, pare ca dumneavoastra nu mai apartineti nici unui trib. Ca si mine. Ori, tot ca si mine, dar si ca multi altii, suntem pusi in situatia de a plati ca sa fim supravegheati, haituiti, cu drepturile si libertatile restranse si nerespectate, pacaliti ca ar exista pe undeva niste democratie, furati si inca multe altele din care ar putea fi alcatuit un intreg bestiariu al faptelor politice. Suntem prigoniti si batjocoriti pe banii nostri.
  Banciu pare a cauta un proces de calomnie; nu ar fi o noutate, a mai avut unele si le-a pierdut; de aceasta data pare a nu mai fi rezultatul propriei strategii mediatice, ci a unei incercari de a fi aflat care ar fi raportul prezent dintre Adrian Nastase si justitie. Porumbelul din gura l-a scapat, stapanii lui vor mai multe dosare cu Nastase.
  Ceea ce nu inteleg prea bine este de ce nu avem nici un dosar cu un Paunescu. Un grup foarte low profile de la un timp.

 15. 15 Dorin Catanea iunie 26, 2015 la 10:43 am

  Sunt in deplin acord cu ceea ce posteazaDOMNUL NASTASE.Aceasta este tara in care traim,tara in care,toti analfabetii,gingavii,semidoctii ne dau lectii de democratie.A devenit TOTAL INSUPORTABI acest asa zis pamfletar Banciu.Nu am vazut atita ura,asa nesimtire la niciun comentator9fie el si de politica).Acelasi specimen,il gasim si pe Realitatea Tv,se numeste Rares Bogdan,care, de cind a fost refuzat pentru ocuparea postului de director al TVR,varsa zilnic,veninul impotriva lui PONTA.Va meritati soarta,stiGmabili politicieni.Nu pentru ceeea ce faceti si sustineti in Parlament ati fost trimisi de noi acolo.Treziti-va pina cind nu va vor trezi cetatenii acestei tari,de care zilnic,va bateti joc.

 16. 16 Micu Vasile iunie 26, 2015 la 11:02 am

  Păcat de „erudiţia” lui banciu (intenţionat fără majuscule) pe care şi-o etala înainte de-a se avânta în acest soi jegos de pamflet politic, cu expunere băloasă de „cică, el ,ca moderator”.Faţă de o astfel de „punere în vorbe”a unei opinii politice cred că cei de la CHARLIE sunt nişte”domni bine crescuţi” ! ACEST banciu este întruchiparea ” neamului prost ” care tinde să caracterizeze tot mai mulţi adepţi ai lui şi a
  celor care-l încurajează şi suţin financiar !

 17. 17 blogideologic iunie 26, 2015 la 11:08 am

  Este şi o disperare a regimului Klaus Iohannis. Nu elaborez.

 18. 18 Dragomir Vasile iunie 26, 2015 la 11:14 am

  Stiu ca nici domnia voastra nu poate sa faca nimic in legatura cu CNA si cu multe alte institutii unde au ajuns o haita hamesita si inregimentata . Cel care poate sa faca insa este cu siguranta MARIA SA POPORUL

 19. 19 irene nicolaescu iunie 26, 2015 la 11:16 am

  Subscriu absolut la tot ce ati scris! E inutil sa mai finantam din banii nostrii o astfel de institutie care nu si mai indeplineste de foarte mult timp misiunea pe care o are!
  Irene.

 20. 20 blogideologic iunie 26, 2015 la 11:20 am

  @Cotoara Ioan
  Aveţi un nume ca un titlu de nobleţe. Pare a fi nume de vlah de pe Coasta Dalmată. Aşa cum scria Bogdan Petriceicu Haşdeu, în trecutul nostru mai bun exista mobilitate mare între valahii din Alpii Carpatici, şi valahii din Alpii Dinarici (Coasta Dalmată).

 21. 21 Pierit-au Dacii? iunie 26, 2015 la 12:09 pm

  Tocmai am cititi si postarea recenta cum prin anii ’90 Dvs. cerseati bani pentru incalzire si primeam ONG-uri. Si celelalte lucruri.

  Intrebare, daca am voie: Dar cine are autoritatea morala sa proclame aceste lucruri fara a fi acuzat instantaneu de „teoria consipiratiei”? Cine? Tinerii cu piciorul rupt la baschet? Capsunarii? Tinerii frumosi si liberi, cu ochiii paralizati in tableta si iPhone? Sau tarabostes experimentati – usor cerniti, precum Dvs? Aveti curaj, intrati in arena!!! Parca era o zicala: Cine nu are batrani, sa-si cumpere!!!!!

  ps: nu ca va fac batran, aratati excelent! dar prin experienta Dvs. cred sunteti cu adevarat unul din „batranii” din zicala.

 22. 22 centru iunie 26, 2015 la 12:30 pm

  Televiziunile romanesti , cu exceptia TVR 2 , unele programe TVR 3 si programele regionale , sunt o pubela .
  O groapa de gunoi .
  Groapa lui Eugen Barbu .
  Nu doar asa zisele mese rotunde la care participantii nu discuta , nu comunica , nu schimba idei ( romanii , in general , nu au cultura dialogului , a schimbului , a echipei ) , ci se ataca violent , ci si de emisiunile de stiri sordide , filmele ultra-violente , productiile locale care se vor seriale TV copii jalnice dupa seriale turcesti sau americane de duzina …
  Nimeni , in asa zisul stat Romania , nu intervine .

 23. 23 Radu Herjeu iunie 26, 2015 la 12:49 pm

  Ma gandesc ca, fiind un raspuns la scrisoarea deschisa de mai sus, de data aceasta veti aproba comentariul. Ca sa evit situatia trecuta, l-am postat pe blogul meu: http://raduherjeu.ro/ce-nu-este-cna/

 24. 24 ZeV iunie 26, 2015 la 1:05 pm

  Adrian B.
  Inca il mai includeti printre ,,cei care conduc aceasta tara” pe bietul Darius Valcov ? Din intamplare (sau poate nu) chiar un ins competent in meseria lui de finantist.
  Asta e aproape mort si ingropat…dar nici Ponta nu e departe de groapa. (Z)
  Ati nimerit, totusi, cu doi: Oprea si MRU. Ce mai….astia sunt viitorul previzibil. La ei se adauga, probabil, generalul de securitate la care se refera Elena Udrea.(Z)
  Asta e Romania, stimate coleg…..eu va propun sa va calmati, pentru ca, in perioada urmatorilor ani Romania va intra intr-un ,,nou” ev mediu ,,luminat”. Poate va iesi, intr-un (alt) viitor inca nedecelabil, odata cu Grecia, Marea Britanie si Franta, aceasta din urma , prin dixitul fiicei domnului Le Pen (Marine n.r.), avand ,,tupeul” nemaipomenit sa-si ceara inapoi finantele, granitele si suveranitatea. Adica, cu adevarat, ,,tara inapoi”. Mai sa fie..cat tupeu, in plina epoca a globalizarii si ,,imigratiei ilegale tolerate” atat de draga domnului Coarna. (Z)
  In disperare de cauza, ueistii dau vina tot pe domnul Putin si nu pe politica dezastruoasa construita meticulos de totalitarismul pepeist european ,,ghidat” de peste Ocean.

 25. 25 digital art iunie 26, 2015 la 1:39 pm

  Joc de cuvinte:

  Domnul Nastase Adrian – D.N.A.
  Premier Nastase Adrian – P.N.A.
  Adrian Nastase Ironic – A.N.I.

  Confuzie fonetica …

 26. 26 Luminita Arhire iunie 26, 2015 la 2:12 pm

  Stimate domnule Adrian Năstase,

  Am citit cu mult interes documentata dumneavoastră scrisoare, care ne-a surprins însă în mod unanim , adică pe fiecare membru în parte, dar şi pe tot CNA-ul la grămadă.

  Noi, CNA-ul, nu am avut cunoştinţă despre emisiunile pamfletice ale lui Radu Banciu , deoarece, ca să cităm din opera nemuritoare a unei doamne de toată isprava ”…nu ştiu…nu ştiu ce să spun …eu am fost în week-end…”

  Dar asta nu înseamnă, cum greşit s-ar putea interpreta, că ar fi o scădere cu totul condamnabilă a vigilenţei noastre recunoscute.
  Aşa că ne-am întrunit DE URGENŢĂ şi am făcut o lectură cu intonaţie a textului amabilei dumneavoastră epistole ( am apreciat-o cu toţii ca stil, deşi am avut senzaţia că s-a strecurat în text şi o foarte vagă ironie, dar poate că ni s-a părut).
  Apoi am analizat la sânge emisiunea domnului Banciu în paralel cu textul pe care ni-l supuneţi atenţiei. Am stat nu mai puţin de şase (6!!! ) ore în şedinţă şi vă transmitem , cu înaltă consideraţiune, concluziile noastre:

  1.sintagma ”vită încălţată ”- trebuie să recunoaşteţi că nu poate fi imputabilă pamfletarului, deoarece “vita” nu este altceva decât o cornută impunătoare,splendidă, utilă pe lângă casa omului, iar adjectivul ”încălţată”, subliniază încă o dată grija stăpânului pentru animalul privit ca un prieten căruia îi pune, iată, bocăncei, ca să nu mai sufere de frig, în sezonul rece.

  2.”bou”- după cum bine ştiţi, boul este un tovarăş drag fiinţei umane, personaj caracterizat printr-o privire blândă , ceea ce a şi condus la botezarea unei flori gingaşe cu numele de ”ochiul boului”

  3.”păpucar”- am hotărât să votăm şi majoritatea a decis că e în regulă , deoarece, probabil, distinsul pamfletar s-a referit la cel care, grijuliu, încalţă vita

  4.”mamelar” – am convenit că este o aluzie delicată la imaginea minunată a unei mame care alăptează; ce poate fi rău în asta?

  5.”zdreanţă umană” – aici trebuie să acceptaţi că aţi exagerat un pic ; orice material , oricât ar fi el de fălos, poate să se zdrenţuiască în mod natural într-o zi, dar Radu Banciu are grijă să ”umanizeze” procesul , personificând zdreanţa, ridicând-o din condiţia ei modestă şi conferindu-i valenţe noi, superioare ; o alăturare stilistică îndrăzneaţă, de altfel, aşa că ne-am notat-o şi noi, ca să o putem utiliza în viitoarele comunicate

  6.”dobitoc”-am rugat colegii să închidă ochii şi să spună repede la ce s-au gândit ascultând cuvântul pe care îl incriminaţi ; răspunsurile cele mai frecvente au fost: ”căprioară” şi ”iepuraş” ; este aşadar vorba despre o imagine nevinovată a unor animăluţe drăgălaşe, o formulă de alint, mai curând. S-a votat pozitiv .

  7.”vita de Năstase”- este evident o exprimare defectuoasă, domnul Banciu a vrut să spună ”vitalitatea lui Năstase”, dar s-a redactat greşit pe prompter. Oricum, toată lumea a înţeles că despre “vitalitate ” era vorba.

  8. “oale şi ulcele” -ei bine, cu acest prilej v-aţi dat arama pe faţă, domnule Năstase … deoarece descrierea unui banal atelier de ceramistică, în cadrul căruia meşterul popular, creatorul anonim, ca să zicem aşa, trudeşte zi de zi, câştigându-şi pâinea cu sudoarea frunţii, este una dintre cele mai grăitoare imagini utilizate vreodată de extraordinarul pamfletar . Frumuseţea tabloului vorbeşte despre sensibilitatea cu totul deosebită a domnului Radu Banciu.

  Trebuie să recunoaşteţi, domnule Adrian Năstase, că una este să urmăriţi dumneavoastră, în calitate de ignorant în materie de audiovizual, o emisiune de înaltă ţinută şi bine argumentată, şi cu totul altceva este să o analizăm noi, care suntem SPECIALIŞTI.

  Cu speranţa că am înlăturat orice umbră de îndoială cu privire la interpretarea exactă a unor epitete, comparaţii, hiperbole, parabole, metafore şi a altor procedee stilistice atât de riguros utilizate de către minunatul pamfletar Radu Banciu în cadrul unei emisiuni extrem de populare dar care se adresează, totuşi , în mod evident, unui public rafinat, unei elite, vă reamintim că timpul nostru este preţios, munca noastră este neobosită iar analizele pe text, necruţătoare.

  Nu ne mai deranjaţi. În prezent analizăm cu acelaşi înalt profesionalism filmul “Doamna şi Vagabondul ”, producţia reprobabilă a numitului Walt Disney, din anul 1955; nu s-a trecut încă la vot, dar este evident că aşa-numnitul film trebuie interzis persoanelor sub 18 ani.

  Al dumneavoastră, cu respect

  Consiliul Naţional al Audiovizualului

 27. 27 Asterisc iunie 26, 2015 la 2:12 pm

  Aproape toate televiziunile comerciale folosesc limbaje inadmisibile care, parcă, urmăresc imbecilizarea acestui popor. Mă refer nu doar la emisiunile politice. Dar nu numai limbajul este sub orice critică, ci și îmbrăcămintea (sau lipsa acesteia) precum și gesturile, scălămbăielile care n-au nimic cu bunul gust. În concluzie, nu numai că nu există calitate, dimpotrivă, parcă este un concurs între aceste televiziuni pentru a prosti poporul, în special pe tinerii care nu sunt încă formați.
  Se poate ieși din această situație? Eu cred că da, cu un CNA nepolitic, singura lui politică trebuind să fie politica bunului gust. Iar un astfel de CNA ar trebui să dea amenzi mari, pe măsura emisiunilor repective, mergînd pînă la retragerea măcar temporară a licenței de emisie. Altfel, nu se poate!

 28. 28 Lowis Bernadis iunie 26, 2015 la 3:11 pm

  Stati la rand, dle Nastase! va transmite profesorul de tehnici de propaganda, manipulare si persuasiune Radu Herjeu. Cum de incercati sa intrati peste rand? Nu vedeti ca, explica dom’Herjeu, se da cate un sfert de kil, ca sa ajunga pentru toti (asa inteleg eu, cu inteligenta mea inferioara)?
  Si, domnule Nastase, cum de ati reusit sa adoptati o lege extrem de invechita? Ia uitati: „în timpul guvernării căruia a și fost adoptată actuala, dar extrem de învechita lege a audiovizualului.” Ati inteles? Legea adoptata in timpul guvernarii dvs. era invechita de la inceput! Desi este si acum actuala! Concluzia, domnule Nastase, este logica: sunteti primul si principalul vinovat pentru insultele mediatice pe care le primiti astazi!
  Finut scriitor (si manipulator!) dom’ Herjeu, noi ne ducem pe blogul sau ca sa aflam ce poate face CNA, in cazul emisiunii in care a fost porcait dl Nastase – si aflam ce nu poate face CNA. Si mai aflam ca dl Nastase, ca sa zicem pe scurt ce zice dom’Harjeu pe ocolite ( probabil ca sa ne poata scoate ochii mai tarziu ca noi nu am interpretat corect vorbele sale) nu stiti continutul legilor pe care le-ati dat „te-ai aștepta să aibă suficiente informații pentru ca, în pofida nemulțumirilor sale vizavi de o emisune, să nu lanseze în spațiul public acuzații generalizatoare.” Dle Nastase, memoria dvs l-a dezamagit pe dl Harjeu! Adica dupa ce ca sunteti un uituc, mai sunteti si o persoana dezamagitoare pe deasupra.
  Poate ca, dle Nastase v-ati uitat un pic si la PS-uri, mie primul mi se pare nitel amenintator. Al doilea ma face sa cred ca, desi, dom’Herjeu isi expune niste virtuti personale, el nu este singura persoana din CNA. Dar face un comentariu in numele CNA!
  Si daca dl Herjeu tot face public link-ul catre blogul sau, sa remarc ca, asa cred, dau fata cu manipularea de la primele vorbe: blogul nu este al unui om obisnuit, ci blogul unui secretar de stat! Ori poate, imi dau cu parerea, dom’ Herjeu are perioade in care este om obisnuit si perioade in care este secretar de stat. Cu alerta ca in astfel de dedublari trebuie sa fii atent, ca uite ce a patit dl Nechita incurcand primariatul cu amantlacul.
  Ceea ce as paria ca dl Nastase tine minte din legea aceea extrem de invechita este exact ceea ce CNA nu scrie la vedere pe site-ul sau si vad ca nici dl Herjeu nu pune in plan principal: ca a fost creata o institutie cu 11 secretari de stat si cu un ministru (in echivalent) in frunte, care, printre altele are datoria de a pedepsi abaterile de la morala ale media din tara. Peste media secretarilor de stat dintr-un minister. Care statut de ministru, respectiv secretar de stat, inseamna slujba buna, limuzina de serviciu la scara, iar salariul de 4500 lei net nu e totusi din cale afara de mic. Plus garantarea a 6 ani de mandat. O pozitie mai buna decat aceea de membru al guvernului, expus caderilor politice si decat aceea de parlamentar, injurat de toti. Care 11 persoane pot face un lucru pentru acela care a dat legea extrem de invechita de pe urma careia o duc bine cu totii, fiindca altfel nu s-ar gasi amatori pentru aceste pozitii) si anume sa fi publicat o scurta notificare in care sa fi scris „dle Nastase, am retinut sesizarea pe care ati facut-o pe blogul dvs si vom actiona in conformitate cu prevederile legii si cu posibilitatile noastre tehnice”. Insa, vedeti, dle Nastase, ce trebuie sa traiasca un om obisnuit (fara blog): toti cei care primesc bonuri de masa simt chemarea de a-i trage cate o subtirica, asa, in treacat.
  Cu mii si milioane de scuze daca dom’ Harjeu s-a simtit ofensat.

 29. 29 Ghita Bizonu' iunie 26, 2015 la 3:40 pm

  Centru

  Groapa a fots totusi un roman bun . Ma rog unii ar zice „picaresc” dar totsui bun!!!

 30. 30 Ghita Bizonu' iunie 26, 2015 la 4:07 pm

  A da,, Groapa .. tradudsa in franceza sun titlul le Grand Dépotoir …
  tradusa La Fosse, Buchet / Chastel, 1966 republicata in 2012 de Editions Denoël, Collection Denoël et d’Ailleurs, 560 pagini

  Una dintre putinele carti vandabile…
  Caci – sa vezi si sa nu crezi !- cea mai banduta cartye scrisa in romana nu este Orbitor ci O iubire din anul 41042 a lui Sergiu Farcasanu .. usucces mondila la ince[putul anilor 60! (succes las cara romaneasca. Adica tradusa peste tot, cumparata si socitita amuzanta nu ratati!)
  A da ,. Si ce mai raspandita perzie romaneasca „Noi vrem pamant!” A criculat ca minifets in Amerfica centarla in anioio 20-3o si in Spania. Era motiv de esxecutie ptr „detinere de materila seditios”

 31. 31 blogideologic iunie 26, 2015 la 4:44 pm

  Psihologie cognitivă / Atenţia dumneavoastră (şi a oricui) este o marfă de preţ. Nu trebuie să o dăruiţi gratuit „coşonului”. Sfătuiţi-i pe cei din familie să facă la fel.

 32. 32 ZeV iunie 26, 2015 la 4:56 pm

  Ati auzit, stimati colegi, de principiul fundamental al capitalismului numit ,,cerere SI oferta ” ?
  El functioneaza foarte bine si in zona audiovizualului. Ar fi interesant de initiat un sondaj, printre cititorii blogului, carora sa li se/ni se puna o intrebare:
  ,,Va informati zilnic, preponderent de la Radio Romania Actualitati, sau de la Tembeliziunile de stiri ?”
  Ce spuneti ? Este inutil sondajul ? Asa cred si eu…raspunsul se poate usor anticipa. 😉
  Personal sunt foarte mirat cum de unii colegi ajung in/la starea de disperare ascultand mascarile frustratului sexual pre numele sau Banciu ,,sinumai stiucum”.
  Mai fratilor, daca nu aveti baterii la telecomanda, puneti televizorul pe inchidere automata…si somn usor, ca e mai sanatos. 😉

 33. 33 ZeV iunie 26, 2015 la 5:00 pm

  ..Mie mi se pare mult mai interesant sa aflam cu cine se intalneste madame Udrea pe terase, seara…gagiul arata bine, parca este actor. Sper sa nu detina niscaiva conturi si averi, ca in 24 de ore afla serviciile totul, inclusiv ce numar poarta la bermude. Sau tembeliziunile afla mai inainte ? (Z)

 34. 34 ZeV iunie 26, 2015 la 5:08 pm

  Apropo de toxicitatea personajelor de televiziunile…imi doresc si sper ca cel putin un coleg sa-mi raspunda la urmatoarea intrebare:
  Cine este mai toxic pe sticla: circarul inofensiv Banciu ,,sinumaistiucum”, sau iresponsabilul instigator la destabilizare si tradatorul national pre numele sau Rares Bogdan, mana in mana cu ,,surse” ilegitime din servicii si/sau judiciare de la care primeste praf de aruncat in ochii si urechile romanilor ?
  Eu mi-am format o parere ferma, dar nu doresc sa influentez pe nimeni.

 35. 35 ZeV iunie 26, 2015 la 5:09 pm

  erata
  toxicitatea personajelor de televiziune
  scuze

 36. 36 dorucoarna iunie 26, 2015 la 5:41 pm

  Nu-s de vina nici ei si nici studiile lor, pur si simplu romanul are o mare-mare meteahna: cum prinde o functie, o pozitie sau un ban, isi pune cismele de satrap si-si joaca cu superioritate in picioare semenii, asta-i e specificul, sau nivelul sau cultural… Eu n-am pomenit roman modest, in afara celor carora soarta le impune asta si deci n-au incotro…

 37. 37 Victoria Hotescu iunie 26, 2015 la 5:43 pm

  Unele televiziuni din Romania sunt sub orice critica ,pe linga faptul ca promoveaza toate nimicurile societatii au si un limbaj ingrozitor .Eu sunt revoltata cum se permite de aceea teribila justitie sa se discute in mod grosolan de oamenii politici in principal .Si televiziunile si mai ales ziarele sunt pline de injurii.Vrem sa fim o tara respectata dar nu stim sa ne respectam intre noi .Urit .Ce e dezamagitor este ca si oameni de cultura sau universitari folosesc un limbaj suburban mai ales la adresa premierului si ma intreb ce legi exista ,cum e posibil asa ceva? Sigur trebuie urmarita activitatea si trebuiesc criticati cind o merita dar fara jigniri .Din acest motiv au ajuns oamenii ,mai ales tinerii sa injure in permanenta pe cei ce conduc destinele tarii..Felicitari domnul Nastase pentru tragerea de urechi a CNA ,o merita din plin !

 38. 38 blogideologic iunie 26, 2015 la 5:54 pm

  @ Ghiţă
  Am mai zis că eu vin din fandomul SF românesc. La Craiova, venise Fărcăşanu şi la mine cu nişte foto-copii scumpe! din reviste cu laude străine. S-a enervat că nu mi-au „aprins” entuziasmul pentru gunoiul intelectual care-i de fapt cartea lui. Nu spun însă că Orbitor ar fi mai bună!

 39. 39 NICOLETTE ORGHIDAN iunie 26, 2015 la 6:25 pm

  Da, de multe ori se-ntreabă românul care este rolul acestui C.N.A? Când, cum a apărut și mai ales…de ce, din moment ce pe posturile de televiziune se vorbește cum se vorbește, iar de …„atenționat” (citește „amendat”) sunt doar televiziunile care iau o atitudine morală, reală, civilă de bun simț, la „fărădelegile” verbale și vizuale care se-ntâmplă din păcate în mass-media. Bune aceste observații pe care le-ați făcut cunoscute în articol, iar, în privința lui Banciu, demult trebuia interzis. A…și apropos: ați observat că televiziunea la care se tot …vânzolește nu prea este amendată de către această minunată…C.N.A după ce emisiunea lui spurcă mai tot ce-i în jur?

 40. 40 Paul Antonache iunie 26, 2015 la 6:31 pm

  V:au scris toti P S D isti ma bucur pt dv dar va plangeti caci va balacarit Banciu familia (si nu sunt de acord cu asta ) dar dv (Dl Iliescu si dv )ce ati facut cu fam lui nea Nicu (eu cred ca e mult mai grav ). CE TIE NU :TI PLACE ALTUIA NU _ I FACE :

 41. 41 Mihaela Erika Petculescu iunie 26, 2015 la 6:44 pm

  @ ZeV

  Aveţi perfectă dreptate cu sintagma „cerere şi ofertă”. În general, mass-media oferă ceea ce se cere, iar cea de la noi – pentru a avea audienţă, deci pentru a se vinde – coboară până la nivelul cel mai de jos al auditoriului. Şi când ne gândim că în secolul XVIII, iluminiştii francezi se bucurau că, odată cu apariţia gazetelor tipărite, se va ridica şi nivelul cultural al maselor. Sărmanii, se răsucest probabil în morminte acum !

  Aşa că CNA are, în bună măsură, mâinile legate. Adevărata problemă o reprezintă însă controlul total exercitat de bogaţii patroni ai mass-mediei asupra canalelor de televiziune, de unde şi campaniile perseverente şi permanente împotriva tuturor liderilor de stânga, de la I. Iliescu la Adrian Năstase şi Victor Ponta. Nici măcar Antena 3, oficină a CNN ( poate chiar a CIA ) nu face excepţie : deşi postul nu-l atacă sistematic pe Ponta, apără totuşi, pe lângă interesele lui D. Voiculescu, întreaga ideologie de dreapta.

  Căt priveşte „gagiul” Elenei Udrea, am aflat că face parte din clubul motocicliştilor, aceiaşi care l-au agresat cu ceva timp în urmă pe Mircea Badea când protesta faţă de decizia de evacuare a postului de televiziune ( unde Antena 3 a rămas datorită intervenţiei guvernului Ponta ) Aşadar, povestea cu amantul este mai puţin o stranie coincidenţă, cât o mişcare tactică : decât să-şi vadă numele asociat cu puşcăria din cauza milioanelor de euro delapidaţi, ori cu fostul preşedinte, blonda preferă să se vorbească despre … un nou amor.

 42. 42 George Serban iunie 26, 2015 la 6:58 pm

  Este, evident, necesara o alta modalitate „nepolitica” de alcatuire a CNA.
  In cazul concret, lupta este inegala 🙂
  Vizibilitatea acestui blog, in tara si in afara ei, este cu mult, cu foarte mult mai mare decat a unei emisiuni impartasite de o populatie restransa de țațe in calduri.

 43. 43 Cris iunie 26, 2015 la 7:01 pm

  Înțeleg că Radu Herjeu se plânge că Legea audiovizualului e învechită. De ce e învechită? Că nu te lasă să înjuri de mamă și de alte rude de gradul I ?
  La televiziunile europene nu auzi porcăriile pe care le auzi la Banciu ăsta.
  Sper însă ca insul să nu aibă cine știe ce rating.

 44. 44 Motanul Incaltat iunie 26, 2015 la 7:14 pm

  @ZeV
  Inteleg ca nu-l apreciati pe Rares Bogdan, dar, in schimb, il pretuiti pe Mirel Palada. Gresesc?

 45. 45 Radu Humor iunie 26, 2015 la 7:23 pm

  Vă felicit pentru grija ce-o purtaţi bunului simţ, care ar trebui să facă parte obligatoriu din toate emisiunile prezentate în intervalul orar de până la orele 24 sau chiar 22 !
  Ceea ce se întâmplă acum în emisiuni precum cele amintite, dar şi-n altele, în special „Show Bizz”, face parte dintr-un plan diabolic de îndobitocire a tinerei generaţii, de popularizare dementă a unor apucături şi tare, pentru a căror stârpire ar trebui să milităm cu toţii, dar mai ales cei care au un cuvânt greu de spus în formarea opiniei publice !
  În schimb, se urmăreşte cu asiduitate diabolească propaganda sexuală fără limite şi fără nici un fel de bariere de vârstă măcar, dacă nu şi de bun simţ !
  Ca să nu mai vorbim de filmele străine ce se dau, e adevărat, la ore târzii, dar care parcă vor să facă din noi, toţi românii, nişte homosexuali sau lesbiene, după caz şi de ce nu, şi nişte parteneri sexuali pentru animale de companie 😳
  Dacă la nivel de decizie, s-au strecurat tot felul de ciudaţi, a căror sadică pornire e cea de distrugere morală a acestui neam, intituţiile ce ar trebui să păzească mersul înainte al unei naţiuni şi nu idioţenia de rating cu orice preţ, spngura noastră scăpare rămâne autoapărarea iindividuală, iar acolo unde există simţ civic şi atenţionarea colectivă, publică, asupra acestui adevărat flagel naţional.
  Îmi pare rău că v-aţi coborât până acolo încât să nominalizaţi o emisiune ca aceea care vă atacă furibund, chiar demenţial !
  Nu trebuia…
  În primul rând că individul nu lucrează de capul lui şi în al doilea rând, nu prea-i nimic de capul !

 46. 46 Radu Humor iunie 26, 2015 la 8:23 pm

  „Nu doar asa zisele mese rotunde la care participantii nu discuta , nu comunica , nu schimba idei ( romanii , in general , nu au cultura dialogului , a schimbului , a echipei ) , ci se ataca violent , ci si de emisiunile de stiri sordide , filmele ultra-violente , productiile locale care se vor seriale TV copii jalnice dupa seriale turcesti sau americane de duzina …
  Nimeni , in asa zisul stat Romania , nu intervine .”

  Exact !
  Se zice că singura dată când politicienii spun adevărul, este atunci când se fac mincinoşi unii pe alţii !

 47. 47 ZeV iunie 26, 2015 la 8:59 pm

  SUA au declarat Tunisia un fel de ,,partener strategic” in zona nordului Africii.
  Cred ca mai bine americanii taceau pentru a ramane filosofi – salvatori de vieti omenesti europene.
  ..Bine ca nu spun asta si despre Grecia, ca daca ar face-o, as renunta la viitoarea deplasare (programata in septembrie n.r.) intr-unul din golfurile mirifice ale Eladei. (Z)

 48. 48 Fragmentarium Politic iunie 26, 2015 la 9:37 pm

  Paradoxuri politice: Criza care se sapa si pericolul caderii

  Din motive care probabil tin de respingerea coabitarii si tentatia puterii totale, in Romania s-a ajuns ca ciclurile guvernamentale sa nu mai fie complete. Dupa ce parcurge cam peste jumatate din drum, guvernul ales este dat jos de catre opozitie sau de catre semiopozitie, cand puterea executiva este impartita. Desigur, cuvantul semiopozitie iese din conventiile politice, dar la noi la asa ceva s-a ajuns, la o semiblocare institutionala, in conditii de coabitare, cand partidul presedintelui face opozitie guvernului si partidul guvernului face opozitie presedintelui, a se vedea speta nominalizarii candidatului pentru sefia SIE, cu alte cuvinte, se impart si puterea si opozitia, dar cineva tot este nemultumit. Motivele pentru care se intampla fenomenul de scurtare a ciclului guvernamental au ajuns sa nu prea mai conteze, oricare din cele contrare, reaua sau buna guvernare, putand juca acelasi rol.

  Stangii PSD i se sapa de catre dreapta Iohannis-PNL o criza atipica, impotriva celui mai mare partid al Romaniei, cu cel mai mare scor electoral din ultimele doua decenii, cel anti-Basescu-PDL, din 2012, si cu o guvernare care inregistreaza cea mai buna crestere economica din Europa. Cum o astfel de stare economica-sociala a tarii nu poate fi folosita in acapararea totala a puterii, s-a vazut si din tema anemica a motiunii de cenzura, si de fapt cred ca nici nu-i intereseaza bunul mers al economiei si vietii populatiei, agentii rasturnarilor de guverne au cautat alte cai de a o face, extra-economice si extra-sociale. Evenimente in derulare confirma ca au gasit-o, calea judiciara, prin folosirea DNA, o investitie occidentala. De ultima ora a venit si o coroborare care o stimuleaza, cu facaturi de blocare si de imagine, cum sunt respingerea codului fiscal, de catre Comisia Europeana si zugravirea excesiv de subiectiva a democratiei din Romania, in Raportul Departamentului de Stat american pe anul 2014.

  De ce aceasta graba si lipsa de scrupule democratice pentru daramarea unui guvern, statistic cel mai bun pentru economie si populatie, dupa 1989, cand pana la alegerile urmatoare, din 2016, mai sunt un an si jumatate? Nu discut acuzatia preventiva de coruptie, care ramane de dovedit, nici in ce masura de corelatie se poate afla o buna guvernare cu coruptia, comparativ cu o rea guvernare, un istoric al acestora ne-ar putea lamuri mai bine. Aduc insa in atentie o explicatie, greu sau imposibil de respins de catre cei ale caror puncte forte nu sunt recunoasterea evidentei, adevarului si realitatii, ci mesterirea de aparente, de falsuri si de speculatii. Foarte probabil si logic, sustinatorii externi ai alegerilor prezidentiale, din noiembrie, castigate de o maniera extrem de surprinzatoare si de controversata, isi vor serviciul returnat in acest an, nevoile sau oportunitatile lor de afaceri nu mai pot sa astepte, probabil si din perspectiva unor volatilitati economice si financiare internationale crescande, anuntate.

  Numai ca specificul democratiei romanesti, care imparte puterea executiva intre presedinte si guvern si caracteristicile de esichier si electorale, care lasa libere balansul stanga-dreapta si alternanta la putere incurca automatismul serviciu-contraserviciu sau de genul primul sosit-primul servit. Orice s-ar spune, este prea mult ca sa astepti patru ani, de unde si scurtarea ciclului guvernamental, o gaselnita care, daca de jure nu se poate, de facto poate face ca un sistem politic sa fie de dreapta, prin interzicerea sau evacuarea stangii de la putere, prin varii metode, dintre care cele mai comune sunt acuzatiile pe teme de coruptie si drepturile omului, cum se contureaza si in cazul partidului si guvernului stangii PSD. Bineinteles, este vorba de o mare manipulare si de o mare nedreptate, ceea ce m-a facut sa exclam, la un moment dat, intr-un articol, ca nu exista o contradictie mai dramatica decat cea dintre o tara cu un popor de stanga, si cifrele despre angajatii cu salariul minim din raportul american mentionat confirma acest statut, si un sistem sau un regim politic de dreapta.

  Victor Ponta a incercat, prin strategia alunecarii PSD spre dreapta, sa intre in gratiile de dreapta vest-europene si americane, a reusit pana la un punct cu coabitarea, dar Vestul nu a fost multumit cu pretul primit. Numai o dreapta totalitara, sub aspectul detinerii puterii si la Cotroceni si la Victoria, ii va putea satisface Occidentului pretentiile cvasicoloniale, pentru ca nu se incurca cu reticente de taieri de salarii si de pensii sau cu alte masuri excesive, asa cum s-a intamplat in regimul Basescu-PDL, asa cum, acum, creditorii occidentali cer Greciei de stanga, dar nu se intampla. Situatia actuala privind partidul si guvernul social-democrat este cat se poate de proasta, cu potential de evolutie dintre cele mai nefavorabile, dupa interimarea functiilor de sef de partid si de guvern, ca urmare a operarii si recuperarii lui Victor Ponta in Turcia. Absenta din tara a lui Ponta este extrem de agresiv speculata, in stransa si chiar abuziva legatura cu dosarul sau la DNA, de catre Iohannis si PNL, dar are si efecte de dezorganizare in PSD si centrifuge in coalitia de guvernare.

  Ce ar trebui facut? Indiferent de rezultatul dosarului de urmarire penala al lui Victor Ponta, parerea mea este ca obiectivul strategic principal al celor in mainile carora sta destinul PSD ar trebui sa fie protejarea brandului partidului, de cea mai reprezentativa si mai eficienta forta politica a Romaniei. Lucrurile nu sunt chiar atat de simple, cu cat este vorba de doua fronturi, cu stari si evolutii divergente, cel politic si cel economico-social, pe de o parte, dar si ca o cedare la santajul dreptei ar fi speculata ca o infrangere catastrofala, care ar urmari PSD in alegerile de anul viitor. Iesirea de la guvernare, o decuplare de leadership sau revenirea din alunecarea spre dreapta ar fi niste solutii, dar cu costuri mari, poate chiar incalculabile, risc care nu ar trebui provocat. Intoarcerea premierului in termenul legal in tara va fi speculata, fara indoiala, ca se va da „prins” DNA-ului, dar va fi un prim pas inevitabil, cu costuri mai mici, care il va pregati pe al doilea, contraatacul, cu toate argumentele faptice si legale, doar este procuror, tintind dubla masura folosita de catre justitie, una pentru presedinte, prin eludarea si apoi desfiintarea incompatibilitatii, alta pentru premier, coruptia din PNL si politicianista vointa de putere totala a dreptei, intr-un moment de crestere, care va fi fatala pentru stabilitatea economica.

  Linia generala de conduita optima ar fi ca PSD sa fie deschis catre orice optiune, dar nu unilaterala, ci numai prin consens cu Iohannis si PNL si cu masuri simetrice in contrapartida. Separarea celor doua planuri antagoniste si artificialitatea acestui antagonism, dintre cel economico-social si cel politic, cu continuarea neabatuta a consolidarii primului, va trebui sa fie un obiectiv de constientizare publica, mai cu seama ca euroatlanticii recidiveaza in infrangerea democratiei, prin respingerea hotararii referendumului din 2012 si a codului fiscal legiferat de parlament, in 2015, si prin sindromul pactizarii cu dreapta si cu vointa acesteia de putere totala. Pericolul ca in criza care se sapa sa cada chiar Romania este real si sub nicio forma de acceptat. Daca Romania poate fi oricand blocata pentru decizii democratice majore, privind economia, populatia sau alte domenii, se deschide o problema de dezbatere politica si publica, daca suntem in locul potrivit sau pe calea potrivita. Aceasta va fi de fapt cea mai importanta tema de reflectie strategica pentru Romania, o problema a problemelor, pe termen scurt, mediu si lung.

 49. 49 Nicoleta iunie 26, 2015 la 10:51 pm

  CNA-prostituata de servciu.De ce credeti ca nu interzic antena star,pe maruta, pe banciu, pe kanal d.???primesc bani ca sa alimenteze prostia. Romania cultural a fost desfiintat, de ce ? se cere indobitocirea poporului…si se pare ca au reusit!

 50. 50 Luminița Arhire iunie 26, 2015 la 11:31 pm

  @d’Artagnan iunie 25, 2015 la 9:42 pm

  Mai sunteți , dragă , mulți muschetari loviți de orgolii, care să povestiți ce înghesuială de neuroni era pe blog pe vremea domniilor voastre și ”cum trece Gloria munții ”( asta, prietene, sper să n-o luați în serios – fac precizarea deoarece, în ciuda aglomerației de neuroni pe care o mărturisiți, nu știu exact câti dintre ei au simțul umorului ) pe vremea noastră, adică a ăstora mai prostuți, din motive de neuroni răzleți și somnoroși?

  De ce nu vă întâlniți toți patru, domniile voastre, ăștia ”de calibru”, să dați un COMUNICAT COMUN cu privire la uimitoarea dumneavoastră cvadruplă inteligență, ca să nu faceți mai multe drumuri și să nu obosească neuronii?

 51. 51 T-Rex iunie 26, 2015 la 11:57 pm

  Wow, acu’ o zi pusesem un comentariu critic pentru Mediafax ca preia doar rapoarte ale Departamentului de Stat despre presupuse incalcari ale dreptuilor omului sau despre cum lucreaza media cu politicul in Romania, ca azi vaz o stire tot la Mediafax, despre o critica a Chinei referitor la incalcari ale drepturilor omului in SUA. Sunt realmente incintat! Asa se face presa de calitate, nu cu bombe si trimiteri la Gandeli de doi bani. Si daca tot te bati cu adversarul politic, macar fa-o inteligent…

  Foarte bizare stirile despre cum condamna CSM declaratiile unor politicieni referitor la asa zisa ingerinta in actul de justitie. De curind l-au declarat indezirabil pe Tariceanu, care a avut tupeul sa se ia de sefa ICCJ, Stanciu. Nu pricep, daca o lauda Tariceanu pe Stanciu, atunci nu mai era „ingerinta”, era de bine? In ce termeni au voie muritorii sa vorbeasca despre Stanciu? Stabileste CNA? Adica nu mai are voie nimeni sa spuna nimic de Justitie? Si ce daca e om de stat? Are dreptul la opinie. De cind CSM e arbitrul libertatii de expresie in Romania? Eu asa niste declaratii timpe – scuze CNA – nu am auzit venind nici din SUA, nici Canada, nici UE. A venit pe urma si dl vice pres al Komisiei sa se bage si el putin in ciorba asta….domnul e din Olanda. Probabil i-a shushotit Ambasada ce are de declarat.

  http://www.mediafax.ro/externe/china-denunta-situatia-dramatica-a-drepturilor-omului-din-statele-unite-14509161

 52. 52 dorina cristea iunie 27, 2015 la 3:52 am

  Excelent spus,dar nimeni nu aude!

 53. 53 shardi ardeshir iunie 27, 2015 la 8:36 am

  Pana la urma, diferenta intre animal si om, este politetea, astia nu au voie nici sa va pronunte numele

 54. 54 serbanfl iunie 27, 2015 la 12:25 pm

  De pe un alt blog:
  „Anunț important!
  27 iunie 2015

  Lume, lume – care ai relații sus-puse?!

  Domn’e, vă rog să anunțați pe Președintele tuturor românilor, că poate să-i întoarcă gentilețea Cancelarului Austriac, așa ca între Werneri!

  Adică, așa cum domnul Faymann l-a asigurat pe domnul Johannis că Ministrul de Externe Kurz a vorbit, pe scurt și strict în nume personal, privind alocațiile pentru auslandische Kinder, la fel și domnul Johannis îi poate asigura pe domnul Faymann, că vorbele vehiculate în zona șahiștilor din Parcul Cișmigiu, sunt părerea strict personală a unicului șahist ce mai bântuie pe acolo, unde oamenii serioși joacă table sau remi, respectiv că NU SE PUNE PROBLEMA CA FIRMELOR ȘI PERSOANELOR CU CETĂȚENIE AUSTRIACĂ SĂ LI SE APLICE, ÎN ROMÂNIA, SISTEMUL DE TAXE ȘI IMPOZITE DIN ȚARA DE ORIGINE!

  N.B. Că austriecii și nemții îi tratează cu superioritate pe urmașii celor trimiși să colonizeze Oltenia sau Banatul sau Ardealul, este o mai veche chestiune. Nedumerirea mea este alta – Johannis chiar nu și-a dat seama că este pus să se laude că a obținut NIMIC ?!

  Cine Dumnezeu, în afară de Johannis, poate crede că se pot face discriminări în interiorul UE ?!”

  Pe de altă parte, mă lasă complet nedumerit comunicatul americanilor!
  Că pe linie de Ambasadă se poate bănui că-i posibila manipularea prin „mentorul” monica macovei, moștenit de la fostul ambasador, n-ar fi de mirare, americanii fiind proverbiali pentru nepriceperea în materie de politică internațională. Dar cum Dumnezeu celebra CIA, care, pe vremuri, și-a ajutat profesorii de la MI6 să-i depisteze pe Gordon Londsalle sau pe Kim Philby, nu-i capabilă să deceleze care-i situația reală în România ?!
  O fi, oare, meritul lui Maior !?!

 55. 55 serbanfl iunie 27, 2015 la 12:32 pm

  Completare la postarea anterioară.
  Sau o fi meritul nemților, că tot ei i-au tăiat punțile cu americanii și lui Fr.Hollande, după ce-l sabotaseră cu mult succes pe Tony Blair !?!

 56. 56 Radu Humor iunie 27, 2015 la 12:33 pm

  Învata sa pierzi totul cu impacare

  Nimic nu ne apartine cu adevarat, iar, daca vom invata sa privim cu seninatate fiecare pierdere din viata, vom fi de fapt invingatori, indiferent de ce lucru nu mai este al nostru. Aceasta este ideea principala a textului pe care vi-l propun astazi: una dintre cele 124 de scrisori pe care, spre sfarsitul vietii sale, filozoful Seneca i le-a scris prietenului sau Lucilius pentru a-i oferi o multime de sfaturi valoroase. Epistolele lui Seneca vorbesc despre viata asa cum putine texte o fac: cu claritate, cu curaj, cu sinceritate, iar epistola de astazi nu face exceptie.

  Roxana Neagu
  27 Iunie 2015

  Seneca il saluta pe Lucilius al sau

  Oamenii sint atit de smintiti si uita atit de usor care le este capatul spre care ii impinge fiecare zi ce trece, incit se minuneaza cind pierd ceva – ei, care intr-o zi vor pierde totul.

  Toate bunurile peste care socotesti ca esti stapan, le ai cu tine, dar nu sunt ale tale; nu exista nimic sigur pentru cel ce este nesigur, nimic vesnic si care sa dureze pentru cel ce este trecator. Este de neocolit, deopotriva, sa-ti pierzi viata si sa-ti pierzi bunurile si, daca intelegem cu adevarat, tocmai aceasta este mangaierea. Invata sa pierzi totul cu impacare: trebuie sa murim.

  Ce ne poate fi de folos pentru a infrunta aceste pierderi? Iata ce: sa ne amintim de bunurile pierdute si sa nu le lasam sa ne vaduveasca de roadele ce au venit din acelea. Ne-a fost luata stapanirea asupra lor, nu faptul de a le fi avut in stapanire.

  Este cu adevarat un nerecunoscator cel care, atunci cand pierde ceva, nu se simte indatorat pentru ca l-a avut. Cand soarta ne rapeste un bun, ne lasa totusi roadele folosirii lui, numai ca noi il pierdem cu totul plangand fara rost dupa el. Spune-ti singur: „Niciunul dintre relele acestea ce par infricosatoare nu este de netrecut.” Atitia oameni au infrint ba un rau, ba altul: Mucius a infrint focul, Regulus, tortura, Socrate, otrava, Cato, moartea impusa siesi cu sabia: sa fim si noi invingatori peste ceva.

  Pe de alta parte, aceste bunuri care, frumoase si rodnice in aparenta, ademenesc multimile, au fost adesea privite de unii cu dispret.

  Tatal lui, Sextius, care prin rangul nasterii ar fi trebuit sa-si inceapa cariera politica, a respins insarcinarile si nu a primit insemnele senatoriale pe care i le oferea Iulius Caesar: intelegea ca tot ce se poate da, se poate deopotriva lua.

  Sa implinim si noi vreo fapta plina de curaj, sa devenim pilda pentru altii.

  De ce sa ne inclinam? De ce sa fim disperati? Tot ceea ce a fost cu putinta sa se implineasca in trecut se poate face si astazi, numai sa ne pastram spiritul pur si sa traim respectand firea; cine se indeparteaza de ea, va fi robul spaimei, al dorintelor si al intamplarii. Este cu putinta intoarcerea la calea cea dreapta, este cu putinta regasirea intregului: sa-l redobindim, ca sa putem indura orice suferinta a trupului si sa-i spunem sortii: „Ai de-a face cu un om adevarat: daca vrei sa invingi, cauta un altul”.

  Ramai cu bine.

  Seneca

  Cele 124 de scrisori ale lui Seneca au fost adunate intr-o colectie numita „Epistulae morales ad Lucilium” (Scrisori morale catre Lucilius). Toate scrisorile incep cu sintagma „Seneca suo Lucilio salutem” (Seneca il saluta pe Lucilius al sau) si se termina cu cuvantul „vale” (ramai cu bine).

  Citeste si o alta scrisoare scrisa de Seneca – Nu este putin timpul pe care il avem, ci mult cel pe care l-am pierdut.

 57. 57 Luminița Arhire iunie 27, 2015 la 12:53 pm

  Minunat tânărul CNA-ist Valentin Jucan ; frumos și liber… imparțial la rupere…cu ce frumoasă scrisoare ”ba p-a mă-tii” răspunde el unui cetățean numit Adrian Năstase, care-i oferă , pe spații ample, niște mostre de epitete și comparații zburdând libere de inhibiții chiar pe imașul audiovizualului păstorit de ”cel mai tânăr membru” . Ce răspunde el , din calitatea sa oficială de ”organ” CNA-ist cu drepturi depline ? Ei bine, el răspunde cu multă satisfacție: ”așa-ți trebuie, musiu ! ”Și lui Valentin îi este și silă… și dă și exemple…și scapă la capitolul mostre imputabile lui Adrian Năstase și unele dintre zicerile de marcă ale fostei sale simpatii , Băsescu Traian…Dar nu uită să o zică și pe aia cu număratul ouălor , că a căutat în arhivă și altceva n-a prea găsit.

  Acum 11 ani însă , domnul Jucan ar trebui să știe că mai exista, totuși, presă și nu doar o haită de hiene înarmate cu tehnică de ultimă generație, cu cortul instalat în fața DNA-ului și dispusă să adreseze cele mai stupide întrebări din Univers unor victime sigure ale lăcomiei insațiabile de putere a unor procurori obscuri. Audiovizualul era încă digerabil. Nu se furaseră telefoane de la jurnaliști, nu-i invita nimeni să se suie pe masă ca să le arate ”cum se face”, presa nu era ”vulnerabilitate” pentru siguranța națională.

  Cu siguranță nu exista un Banciu , târându-și abjecția legată cu o sfoară pe coridoarele unei televiziuni ”la comandă”. Turcescu nu mărturisise că este”acoperit”. Dar dacă a fost ”acoperit” și acum 11 ani, oare nu pune asta sub semnul întrebării campania uriașă împotriva PSD-ului și mai ales a lui Adrian Năstase, dusă cu maximă tenacitate la postul de radio EUROPA FM , la ”Cotidianul” și pe unde se mai putea, pentru că nu știm încă cine l-a plătit să facă asta?

  În fapt , ceea ce îi reproșează Valentin Jucan lui Adrian Năstase este că nu l-a luat și pe el în echipă, să facă parte și dânsul dintre acoliți și să nu rămână , la potențialul declarat al domniei sale, ”un simplu tânăr ” cu aspirații de emigrare .

  Păi, Valentin , dragă , cred că asta-i o chestie de discernământ, la Adrian Năstase. În schimb, văd c-ai avansat destul de binișor în anii care au urmat, ghemuit sub gentuțele doamnei Udrea, de ce ți-ar mai fi silă? Sau doar pentru faptul că nu te-ai putut afla în proximitatea unuia ”cu o pregătire intelectuală rară”, așa cum credeai că ți se cuvine.

  Ei, dar ăstia cu ”pregătire intelectuală rară” , prietene, sunt puțini, și poate că au observat că locul dumitale nu este în prejma lor…

  Așa că nu vă mai plângeți, Valentin Jucan, că nu v-au fost remarcate pe vremea lui Adrian Năstase evidentele calități intelectuale. Și nu mai izbucniți că nici acum nu cade lumea în admirația dumneavoastră.. ci răbdați…

 58. 58 SICA iunie 27, 2015 la 12:59 pm

  Dle NASTASE , MUSIU banciu , marele ziarist a lui peste prajit… uita . ca de altfel si cei de la CNA ,proverbul care li se potriveste ca minusa , adica : ORI CE BOU NU-I BOU DESTUL , DACA NU E SI FUDUL . Lasati sa latre pina nu vor mai putea , gresiti bagind in seama JEGURI de soiul acesta .

 59. 59 T-Rex iunie 27, 2015 la 2:31 pm

  PM de dreapta David Cameron redefineste ce inseamna a fi sarac si trage o „reforma” peste ceafa a 3.7 milioane englezi, si 2.3 milioane copii saraci in UK. Nu e ironic ca un bogatan taie de la saraci, cel putin din perspectiva istorica? Dar nu cumva asta e un trend european, care e menit si sa faca curte Angliei sa nu paraseasca EU? Vezi ce declara Ministrul de Externe al Austriei vis-a-vis de alocatiile pentru copii romani din acea tara, care, culmea arogantei, ar trebui sa nu beneficieze de aceleasi drepturi, desi romanii de acolo au obligatia sa plateasca taxe. De asta le-am creat noi austriecilor conditii speciale pentru a investi, deci a face profit, in Romania? Nenea ala de e Ministru de Externe, ar fi trebuit sa fie remaniat pentru lovitura ce o da relatiei Austriei cu Romania. Macar sa fi revenit piblic, sa recunoasca idiotenia, dar nu, a ramas acolo…

  Tot citesc analize cum, vai, Europa de Est a slabit UE. Poate. Dar mult mai vizibil e cum europenii fondatori ai UE isi distrug constructia de unii singuri, fara ajutor din Est. UK e cel mai bun exemplu, si desi nu sunt fondatori, vor fi o piatra la gitul UE. Cel putin, Estul este azi mult mai „pro-european” decit Vestul. Doar ca e vorba de o contructie pe care esticii ar dori-o sa lucreze pentru ei si nu impotriva lor. Probabil la un moment dat, daca vesticii nu se linistesc cu xenofobiile si nationalismele timpe, se vor scoate din freezer constructiile regionale gen Visegrad, cu participare mai larga.

 60. 60 mihai de Simeria iunie 27, 2015 la 4:59 pm

  Graurii apar când văd cireșele,cârtițele vrea ca lumina să nu mai apară.

 61. 61 blogideologic iunie 27, 2015 la 5:08 pm

  Liberland / Ce-i acest proiect, de mini-republică ultraliberală în Balcani ? El a fost anunţat public exact în ziua aniversării lui Thomas Jefferson. Suprafaţa statului este de numai 7 kilometri pătraţi. Iar modelul economic pe care îl adoptă a fost creat în secolul XIX de către economistul francez Frédéric Bastiat, căruia îi plăcea să se considere un “anarho-capitalist.” SURSA http://www.lemonde.fr/europe/article/2015/06/25/le-liberland-une-utopie-ultraliberale-dans-les-balkans_4661911_3214.html

 62. 62 nastase iunie 27, 2015 la 6:14 pm

  Paul Antonache,
  Nu am avut niciun rol in ceea ce s-a întâmplat cu familia Ceaușescu. Nici in bine nici in rău.

 63. 63 Malec iunie 27, 2015 la 6:29 pm

  Dar cine se afla in spatele dlui in cauza? Ca trebuie sa ia un salariu de undeva,nu cred ca e liber profesionist.Un tip destept,pacat ca este un pamfletar f.acid,si asta supara.

 64. 64 Malec iunie 27, 2015 la 6:39 pm

  Totusi,indiferent de vina asumata si platita a dlui Nastase, ,dl Nastase a fost prim ministru,si,se pare ca unul din cei mai buni pe care i-a avut Romania.Dupa mine atacul se da la institutia primului ministru.Fata de presedintele marinar,care a luat enorm,termopanele (lucru obisnuit la demnitari),nu constituie o vina asa mare,si cred ca mult a fost folosit ptr Partid.In fine trebuie sa nu uitam aportul folosit in darimarea imaginii dlui Nastase,a dlui sef de cabinet,sau a unei enigmatice prezente feminine.Nu pot uita ca atunci,innainte de alegerea Presedintelui ,am primit in cutia de scrisori un fel de cv a dlui Nastase,foarte bine realizat dpct de ved.tehnic.Apoi-asta e-cine pune mana pe Ministerul de Interne,devine Presedinte-la noi si aiurea.

 65. 65 Cris iunie 27, 2015 la 6:46 pm

  Media e partizană. Dacă pronunți un nume de televiziune sau de jurnal, poți să spui imediat pro… sau anti…
  Știrile sunt distorsionate de comentariile de la mesele mai mult sau mai puțin rotunde.
  Redactorii sau editorii (seniori și juniori) cum se zice acum sunt clar de partea unor politicieni, le pun invitaților întrebări cu răspunsul inclus și, dacă nu primesc răspunsul scontat, se burzuluiesc rău de tot.
  Un individ acuzat, mai ales dacă individul e antipatic opiniei publice, e demolat definitiv de media cu lista acuzațiilor făcute de procurori.
  Percepția opiniei publice se oprește aici. „Uite, domne, a furat 600 de milioane de euro din banii poporului! A luat mită 10 milioane, a dat bani la partid…”
  Ce mai urmează nu contează. Omul e terminat.

 66. 66 Cris iunie 27, 2015 la 6:54 pm

  @ Luminița Arhire:

  Nu știam această „traducere” a zisei SIC TRANSIT GLORIA MUNDI.
  Eu știam „așa l-a trăznit pe Grigore la munte”.
  E mortală și asta cu Gloria!
  Mai știți alte „traduceri” ale dictoanelor latinești?
  ALEA IACTA EST = pe alee este un iaht.

  Acum îmi dau seama că „traducerile” astea sunt asemănătoare celor pe care le fac azi unii din engleză: germs = germeni; decent = decent; attachment = atașament; appliance = aplicație; to apply = a aplica…

 67. 67 Cris iunie 27, 2015 la 6:57 pm

  Referitor la „traduceri”:
  Noi le făceam în bătaie de joc, ca să ne distrăm inteligent, dar ăștia de-acum le fac serios. Ei sunt convinși că ASTEA sunt corespondentele românești ale cuvintelor englezești.
  Oh, my!

 68. 69 T-Rex iunie 27, 2015 la 7:45 pm

  Inca ceva scurt: Romania nu mai e prietena cu Grecia? Nu la greu trebuie sa-ti ajuti prietenul? De ce accepta ca Imperiul sa isi bata joc de acest popor? Care e mai democrat decit toti ceilalti la un loc. Decizia lor de a lasa poporul sa isi hotarasca soarta si sa nu mai plece cocoasa la banii strainilor e demna de lauda. Din pacate, daca UE da cu sutul Greciei in marea ei ignoranta si autism imperial, cineva va echilibra balanta.

  Lipsa solidaritatii reale, lacomia fara margini a „investitorilor”, dezinteresul fata de saracie si suferinta fara margini a oamenilor simpli duce incet-incet la scufundarea UE in propria groapa. Iar Romania pare ca ramine intepenita de teama in acest status-quo.

 69. 70 ZeV iunie 27, 2015 la 7:47 pm

  Motanul Incaltat

  Nu l-am remarcat pe Mirel Palada, in ultimul timp. Am ramas cu imaginea unui ins timorat si nu prea sigur pe el. Oricum, omul nu este iresponsabil, asa cum sunt unii asazisi jurnalisti (de fapt, indivizi platiti sa se implice direct in viata politica a Romaniei – pe calea demolarii), in genul acestui Rares Bogdan.
  Intr-o tara normala, Rares Bogdan ar infunda puscaria pentru instigare la instabilitate sociala si politica si , totodata, pentru calomnii si jigniri impardonabile, mult mai grave decat ciripitul adolescentino-teribilist al lui Banciu.

 70. 71 Laogonus Prat iunie 27, 2015 la 7:54 pm

  Ma gandesc , domnule Nastase, ca ati fi putut scrie demisie usoara in loc de somn usor, fiindca raspunsuri de genul celor date de dl Herjeu pot fi date de oameni care isi castiga singuri existenta prin activitate privata, pe cont propriu si nu de aceia care isi datoreaza existenta buna si ciorba personala si poate si familiala contribuabililor. Pentru ca , dle Nastase, replicantul a sugerat ca sunteti un fost premier. Asa este,sunteti si fost acuzat si fost detinut insa, ceea ce nu trece in calitatea de fost este statutul dumneavoastra de contribuabil. Dumneavoastra, impreuna cu mine si impreuna cu ceilalti comentatori si ceilalti cetateni, le platim acestor domni salarii de baza consistente, la care se adauga, probabil, sporuri, venituri neimpozitate (bonuri) din care isi umplu cosul in supermarket, masini de serviciu despre care cred ca mai ajung si pe la piata si prin calatorii personale, titluri sunatoare pe cartile de vizita,…Iar domnul in chestiune, care cu siguranta ca are o buna parere despre propria istetime, nu realizeaza ca se adreseaza unui contribuabil si, facand asta in mod public, contribuabililor.
  Domnule Herjeu, in calitate de cetatean platitor de taxe si impozite, care contribuie la asigurarea traiului dumneavoastra, daca nu sunteti multumit de legislatie, fie ca e veche fie ca nu o considerati buna, daca nu sunteti multumit de conditiile de lucru si de dotare, daca nu va puteti abtine in a pune la punct pe contribuabilii care va hranesc si daca va considerati mai spiritual decat acestia, ei bine, atunci eu va propun sa luati acum o coala de hartie si sa va scrieti demisia. Si sa traiti dumnezeieste si netulburat de nimeni din vanzarile viitoarei dvs. plachete de versuri.Pana atunci, politicos, sa va urez pofta buna la masa din aceasta seara, fiindca v-o platim noi.

 71. 72 Ghita Bizonu' iunie 27, 2015 la 8:16 pm

  Mihaela Erika Petculescu

  Citesc romanul dvoastra, Pax Romana
  In mod surprinzator (ptr mine) este destul de bine scris …
  Insa ar fi avut de castigat (dpv literar) daca ati fi facut mai putin parada de referinte .. adica atunci ar fi devenit mai „fluid”
  Eventual referintele bagate la coada .Oricum data find acribia dvoastra o „coada” in care sa lamuriti diversele personaje si incregaturile dintre ele ar fi fost binevenita. Nu sunt chiar un necunsocator al istoriei din acea vreme .. sau stiu mult mai multe decat uin cititor „normal” dar pe Asinius a trebuit sa il caut pe net…
  Eventual se poa recurge la solutia „Merime” care a scis „fluid” fara sa aglomerze mumte amaunte ca apoi s acire o carte despre constrictii, fortificatii samd .

  Cum zic dati dovada de un talent neasteptat .
  Pacat ca din acribie stilul devine mai „greoi” si acribia reduce valoarea scriiturii. Repet este suprinzator de bine scris … si desi aproape ramane departe de ce (cred) ca ar fi putut sa fie (sa zicem pe undeva langa EU Claudius sau Comitele Belizarie)

  Cu stima,
  in asteptarea unui roman de succes
  Bizonu’

 72. 73 ari iunie 28, 2015 la 12:22 am

  In afara limbajului trivial care se utilizeaza ar trebui scoase si anumite emisiuni si chiar seriale care nu doar ca ne jignesc intelectul si sunt in exemplu prost educational, ne fac si de ras.
  Romania de azi usor manipulabila prin media de joasa calitate-nu toata-.Presupui ca cenzura actioneaza pentru excluderea calitatii”circ si vin”

 73. 74 Laogonus Prat iunie 28, 2015 la 8:18 am

  O invitatie la demisie si pentru Valentin Jucan, care pare ca nu intelege faptul ca el a fost numit la CNA pentru a indeplini interesele cetatenilor si nu a-si ridica si suntine, din banii contribuabililor, o razbunare politica. Alexandre Dumas a avut, opinez, incomparabil mai mult bun simt decat Jucan si prietenii lui, fiindca nu l-a facut pe contele de Monte Cristo functionar al statului! In plus, Valentin Jucan sustine niste idei care mie mi se par de-a dreptul securistice. Astfel: Valentin Jucan ii atribuie lui Adrian Nastase aparitia unor ciomagari in Timisoara, in timpul guvernarii sale si, desigur, el , ca premier, este vinovat de neputinta politiei locale de a-i identifica la momentul acela. Faptul ca, dupa aceea, timp de un deceniu Romania a fost condusa de mari barbati politici (cred ca Jucan se refera la Elena Udrea, alti barbati politici nu vad in ultimul deceniu) si politia din Timisoara tot nu a putut identifica ciomagarii, cade, desigur tot in sarcina lui Adrian Nastase. Si, desigur, marii barbati politici ai lui Valentin Jucan nu au nici o treaba cu faptul ca , dupa cum relateaza media, in acesti 10 ani ai guvernarii lor, centrul Timisoarei a devenit proprietate tiganeasca. E un lucru bun, nu? Asa cred si eu, nu trebuie sa discriminam etniile, ci sa le protejam si cultivam. Tot ca si dl Herjeu ( care totusi macar incearca sa fie domn), pentru Valentin Jucan legea audiovizualului este un cah; evident datorita aceluiasi Adrian Nastase, care este vinovatul universal: insa marii barbati politici (Elena Udrea?) ai neamului n-au zis nici pis timp de un deceniu, iar pe actualii secretari de stat nu-i vad luptand pe baricade pentru o lege mai buna in domeniu, ci eventual, fac scandal doar in drumul spre casieria unde primesc bani din bizunarele noastre. Adica, pot conchide, cah-ul poate fi foarte gustos uneori si cat timp.
  „Sunt cel mai tânar membru al Consiliului Național al Audiovizualului. Aceasta remarca o exprim deoarece doresc sa știți ca nu doresc sa îmi urasc viitorul pe care îl am în aceasta țara.” Valentin Jucan, in calitate de contribuabil te invit catre un viitor luminos in sectorul privat. In functia pe care o ocupi, cetatenii, in calitate de contribuabili si consumatori media, trebuie sa se bucure de tratament egal si nu egal in sensul negativ, ci in sens pozitiv. Eu cred ca modul dumneavoastra de a vedea lucrurile va face sa fiti, pentru generatiile tinere, un pericol mai mare decat ar fi fost Adrian Nastase pentru generatia ta. Demisia, Valentin Jucan!

 74. 75 Laogonus Prat iunie 28, 2015 la 8:20 am

  Am folosit pluralul in adresarea catre Valentin Jucan? Eroare!

 75. 76 ZeV iunie 28, 2015 la 8:33 am

  Ghita Bizonu’
  iunie 27, 2015 la 8:16 pm

  Nu-mi aduc aminte de niciun critic literar roman de valoare care sa basbaie atat de penibil prin meandrele gramaticii si mal ales ale sintaxei si semanticii limbii romane.
  As prefera sa citesc o analiza literara (ref la cele scrise de doamna M.E.P.) elaborata de domnul Fragmentarium, de exemplu.
  Sau, si mai bine, de doamnele Luminita Arhire si Fosta basarabeanca.
  Eu am mai spus…nu toti oamenii se pot lupta cu timpul si sa mai si castige.


 1. 1 Un sfat sincer pentru Adrian Nastase | Politica ta Trackback pe iunie 26, 2015 la 9:20 am
 2. 2 Scrisoare deschisă către CNA - Pe Bloguri Trackback pe iunie 26, 2015 la 9:39 am
 3. 3 Adrian Năstase, REVOLTAT de (in)activitatea celor de la CNA | E supărat foc pe Radu Banciu! „Sunteți complici la ‘Vita de Năstase’, ‘boul de Năstase’, ‘zdreanță umană’! Somn ușor!” | Nasul.tv Trackback pe iunie 26, 2015 la 11:01 am
 4. 4 Adrian Năstase, REVOLTAT de (in)activitatea celor de la CNA | E supărat foc pe Radu Banciu! „Sunteți complici la ‘Vita de Năstase’, ‘boul de Năstase’, ‘zdreanță umană’! Somn ușor!” - Stiri Presa Online Trackback pe iunie 26, 2015 la 11:26 am
 5. 5 ce NU este CNA « Părerea unui om obişnuit Trackback pe iunie 26, 2015 la 12:30 pm
 6. 6 Despre criticile aduse de catre Departamentul de Stat al SUA « Motanul Incaltat Trackback pe iunie 26, 2015 la 6:26 pm
 7. 7 O greseala! « Motanul Incaltat Trackback pe iunie 27, 2015 la 4:27 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: