La multi ani de Sfantul Gheorghe!

Transmit calde urari de “La multi ani!” si gandurile mele bune tuturor celor care isi serbeaza astazi ziua numelui. Sfantul Gheorghe a ramas in memoria crestinatatii ca fiind simbolul curajului in credinta si lupta pentru idealurile crestinismului, un adevarat talisman al sperantei pentru credinciosii care intampina necazuri sau vremuri grele.

De acelasi curaj trebuie sa dam cu totii dovada in luptele individuale pe care le dam cu „balaurii” vietii de zi cu zi. Sunt convins ca un avantaj in aceasta lupta vor avea Gheorghe, George sau Georgiana, cei care stau astazi sub valorile umane si forta faptelor reprezentate de Sf. Gheorghe.

Le doresc, inca o data, la multi ani sarbatoritilor, dar si multa sanatate si curaj celor care petrec alaturi de ei aceasta frumoasa zi.

sf-gheorghe-AN

35 Răspunsuri to “La multi ani de Sfantul Gheorghe!”


  1. 1 lucica53 aprilie 23, 2013 la 1:55 pm

    Si pentru tatal dvs., odihneasca-se in pace: La multi ani in eternitate!

  2. 2 dlnimeni aprilie 23, 2013 la 2:04 pm

    Le urez si eu la multi ani celor ramasi Gheorghe, mai ales ca astazi pare mai rentabil decit sa omori balaurul sa astepti un ciubuc de la el.

  3. 3 Doru Coarna aprilie 23, 2013 la 2:17 pm

    Sa traiesti Bizoane! Si toti restul! La multi ani!

  4. 5 Motisan Gina aprilie 23, 2013 la 3:14 pm

    Multumesc,domnule Prim Ministru! Sa ne traiti,si sa ne bucurati pe mai departe,prin tot ceea ce faceti , si prin scrierile dumneavoastra.Astfel daruindu-ne cite ceva si noua din izvorul cunoasterii.Ati ramas acelas diplomat de exceptie!

  5. 6 Doru Coarna aprilie 23, 2013 la 3:33 pm

    @ All,

    ca sa fiu sincer, decat sa privesc la tot congresul ala din care n-am aflat decat ce viitor labil avem, as fi preferat sa ascult numai gazda asa, intr-un one man show, am fi fost mult mai castigati. Da, eu cred ca dl Nastase valoreaza pt Romania cu mult mai mult decat intreg congresul de vineri! Ba am ramas si dezamagit, cel putin cat era pdl la putere puteam spera ca va cade odata si vor urma vremuri normale si fericite, dar acum nu mai exista alternativa… Ponta face totul praf mai eficient decat Basescu! Doar hahaielile au fost inlocuite cu glumitze de teenager… Pana la urma, niste unii au fost asezati la masa viitorului in ordinea prestabilita apropierii de sistem, iar altii indepartati.
    Ati deslusit voi vreun mesaj programatic sau doctrinar?

    Iar unitatea aia infailibila, sa fim seriosi, stati sa vedeti ce va face Basescu pe unitatea PSD-ului, si cum vor sari toti in toate partile ca dracii atinsi de tamaie… Deocamdata ii lauda, de dragul ciolanului ei trebuie sa-i puna promisiunile in opera, dar cand s-o spala pe maini si de ei precum de pedelisti, toata regruparea pesedista va fugi la Miscarea Populara, cu tot cu neveste, nepoti si nepoate, fii si fice, si toti vor recunoaste ca, in sinea lor, au ramas totusi niste populari… dovedind din nou ca intreaga clasa politica este o clasa de conjunctura!

    Eu mai cred ca vremea PSD-ului, asa cum il stim noi, a trecut. Dia atatia oameni de mare valoare, PSD-ul a promovat doar colaborationistii. Acum a devenit doar o uriasa greutate buna de echilibrat, sau de dezechilibrat cantarul cu ea, depinde ce vrea Basescu. Din cauza Pietii, a vrut sa echilibreze, dar strangand prea multi coabitanti dezechilibreaza si Basescu, seful lor real, ii va lua de pe taler cand lumea se va aduna iar prin Piata. Cum? Prin cei de la Cluj si din sistem, exact cum a procedat cu pedeleii lui.

    Se intelege, tinta tuturor este PNL-ul lui Crin, dupa ce la europarlamentare vor evalua schisma dintre ei. Asa cum Basescu a lasat Romania fara o dreapta autentica, tot asa Ponta ne va lasa fara o stanga! Ne vom alege cu o clasa de conjunctura, buni si gata de orice. Dar numai ei! Toti astia sunt atat de buni incat au pierdut si distrus tot ce a muncit poporul asta amarat, ba si ceea ce a mostenit de la mii de generatii, si de aceea tot cu ei trebuie continuat pana cand vom avea un Ardeal maghiar si restul, evreiesc. Subliniati voi randul din urma, ca sa-l retineti.

    Cum lupta poporul nostru? Cu votul! Doar asa ne lasa ei astia, democratii de stanga si de dreapta… S-a vazut cat valoreaza votul romanilor…

    Sa precizez, eu nu-s antisistem dar daca tot ni se ia, s-ar putea sa nu suferim? Cine sunt jigodiile astea si cu ce drept ne sugruma? Ca ne descurcam noi, ne-am descurcat si cu turcii, si cu sovieticii, si cu fanariotii, cu toti, doar cu nemtii am rasolit-o din cauza ticalosilor de atunci si am pierdut ceva din tara, dar in general precum cainele si purecii, supravietuim, simbioza.

    Undeva am citit de curand ceva simpatic, cica:

    Daca nu pricepi nimic,
    Sa te mai gandesti umpic!

    Adica sa te gandesti dar nu oricum, un pic, ci cu totul altfel, neconventional, umpic…

  6. 7 teostanc aprilie 23, 2013 la 3:42 pm

    Reblogged this on TEO STANC.

  7. 8 Ghita Bizonu' aprilie 23, 2013 la 5:14 pm

    Multam.
    Insa as oebserva ca unii se bat cu balauri inchipuiti. Tonteleu’ aerunca banii pe freastra ptr Mercedes hibrid (ca atat intelge el dib stanga. Masina electrica si tricou cu el Che . Da ma rog el in 90 ,,,) Protejatu sau ala Cernea Remus cestia cu homo (pesemene ca si Socrate era national-comumnist si vreroia in Siberia si scria cu a;gabet ciriloc)
    Si ca imi doriti curaj – ma sperie. E cazu sa cumpar vreo 1200 de susluri de harteie igienica?! parca din Brecht – vai de tara care are nevoie de eroi!)

  8. 9 Cris aprilie 23, 2013 la 6:27 pm

    Frumoasă icoană!

  9. 10 Radu Humor aprilie 23, 2013 la 8:09 pm

    Mă alătur frumoaselor şi sincerelor urări de bine transmise sărbătoriţilor de peste tot, dar şi ale celor de pe acest blog !
    Sănătate şi toate cele bune !
    Tuturor !

    P.S.
    Un gând pios celui care a fost Gheorghe Florescu, cel ce-şi spunea cu o delicată modestie „Bibliotecarul ”
    Odihnească-se în pace !

  10. 11 blogideologic aprilie 23, 2013 la 8:30 pm

    După colegul @Doru Coarnă, spun şi eu sincer : „Să trăieşti Bizoane! Şi toţi restul! La mulţi ani!” Ce comunitate ideologică extraordinară s-a format aici ! Sigur că este centrată pe „omul în starea de graţie.”

  11. 12 radu aprilie 23, 2013 la 9:10 pm

    La multi ani lui George Antonescu, pe care-l mai cheama si Crin, in lupta cu balaurul basist.
    Bine ati revenit printre noi, domnule prim-ministru, si fie ca ideile dumneavoastra despre patriotismul economic sa impulsioneze lupta impotriva sistemului basist.

  12. 13 tudor aprilie 23, 2013 la 9:17 pm

    A murit gheorghe florescu?
    Fie i tarina usoara!!!

  13. 14 tudor aprilie 23, 2013 la 9:29 pm

    @doru coarna

    mda
    in 2004 basescu ataca cu infrigurare „sistemul ticalosit”. de fapt, dorea preluarea respectivului sistem.
    ceea ce se prefigureaza acum este preluarea „sistemului” de grupul din jurul dlui ponta. in acest sens exista numeroase argumente si semne de intrebare.
    foarte probabil preluarea se face cu acordul lui basescu, intrucit acesta nu a fost niciodata seful „sistemului”, ci doar parte a acestuia.

  14. 15 Adrian B. aprilie 23, 2013 la 10:44 pm

    @ all

    La multi ani !

  15. 16 Adrian B. aprilie 24, 2013 la 3:47 am

    Romania este astazi o tara SUFOCATA de o birocratie excesiva , de legi aberante si stufoase , de supralegiferare , de impozite si taxe , de prostie si incompetenta , de politicieni marunti , de interese meschine , de frica si teroare politieneasca !

    O tara dezbinata si vulnerabila , condusa de un smintit si de un procuror fara idei !

    O tara intoarsa pe dos si plina de anomalii , in care intreprinzatorii privati o duc mai rau decat functionarii publici si noua burghezie este reprezentata de procurori si politisti !

    Cred cu tarie ca Romania are nevoie de ALTCEVA ! Are nevoie de un mediu sanatos ( de afaceri, de viata , etc. ) , de oameni cu idei , de oameni inteligenti , de oameni creativi , de oameni cu initiativa si capabili sa descatuseze energiile pozitive din aceasta tara !
    Au fost cativa ani ( 2000-2005 ) cand s-a vazut ca se poate ! Ca Romania poate merge inainte !

    Tara asta ar trebui sa fie un santier ! Pentru ca sunt atat de multe lucruri de facut …

  16. 17 Adrian B. aprilie 24, 2013 la 4:11 am

    L-am urmarit ieri ( din intamplare ) la TV , in doua aparitii explozive , pe fostul ” demnitar al statului roman ” , d-ul Silviu Prigoana !!! In prima aparitie , la Antena 1 , isi injura de zor nevasta si in a 2-a , la Realitatea TV , injura Biserica Ortodoxa Romana chiar in postul Pastelui !

    Cata MIZERIE in acest individ ! Cred ca acest ESCROC ilustreaza cel mai bine vremurile in care traim si oamanii care ne conduc ! Un individ fara mama , fara tata , fara credinta , fara principii , fara caracter , fara mila , fara un picior , fara fara fara … Un individ care ar calca si pe cadavre numai sa mai pacaleasca pe cineva ?

    Cat de blestemati suntem ca popor , daca un astfel de GUNOI a ajuns deputat sau senator sau whatever ?

    Dealtfel , omul in nebunia lui , a comunicat publicului si o adresa de mail unde sa fie injurat !

    Vazandu-l pe acest nemernic la tv , m-am gandit la toti oamenii valorosi pe care I-am cunoscut in viata mea : la fosti profesori din liceu si facultate , la unii colegi de serviciu , la prieteni sau alti oameni deosebiti cu care am interactionat !

    Dar care nu au avut sansa sau nu au dorit sa se implice in politica !

  17. 18 ZeV aprilie 24, 2013 la 6:46 am

    Doru Coarna, spune (având tot dreptul, fiind cetăţean liber….evident, între zidurile impenetrabile ale ego-ului său):
    ,,cel putin cat era pdl la putere puteam spera ca va cade odata si vor urma vremuri normale si fericite”
    Simpatice domn, iacătă soluţia miraculoasă a tuturor problemelor noastre….purcedem la instaurarea unui guvern minoritar -marionetă- PDL susţinut de toţi parlamentarii Romaniei, iar noi, observatorii pasivi motivaţi în a ne menţine în viaţă doar de speranţa definită ca tendinţă perenă niciodată împlinită, ne putem retrage liniştiţi în intimitatea fiinţei noastre esenţiale unde putem toarce molcom oblăduiţi de căldura confortabilă a nobilului sentiment de speranţă amară, singurul, de altfel, care ar trebui să existe în becisnica (bicisnica) vieţuire a plăpândului biped efemer fără blană si gheare la vedere.
    Buna dimineata, Romania
    😉

  18. 19 ZeV aprilie 24, 2013 la 6:59 am

    radu,
    buna dimineata
    Initiativa domnilor Chiliman si Tariceanu este un instrument suplimentar al PNL in lupta cu ,,sistemul basist”, sau este chiar o reactie a acestui sistem ?
    Daca este o reactie imunologica,
    ce vaccin (cu efect invers) pregateste Crin ?
    Iaca nah…o dădui pe poezie…
    😉
    Intr-un fel, ar trebui să salut aparitia IRL, avand in vedere convinngerea mea actuala că sistemul poate fi remodelat doar din interior, fără implozia cu efecte imprevizibile. Spuneam că nu poat fi evitată utilizarea anumitor ,,cărămizi” ale sistemului în procesul de reconstrucţie (cum ar fi doamna Kovesi) , dar, sincer să fiu, nu mi-ar fi trecut prin minte că multe alte ,,cărămizi” se află chiar în interiorul USL. Deh, toti păstrăm în noi o doză de naivitate…a se citi bună credinţă. 😉
    Acum, stimabililor leberali, aţi pus pe umerii fragili ai domnului Antonescu două sarcini:
    1. Revizuirea Constituţiei
    2. Revizuirea Partidului Naţional Liberal
    Dacă cele două probleme spinoase nu vor fi rezolvate de către distinsul muzeograf, vă asigur că purtătorul numelui floral va vedea biroul cu butoane de la Cotroceni, exact când îmi voi vedea ceafa.
    Nu-i aşa doamnă măTuşa ? Dar dumneata, doamnă Roxana, ce ne mai spui de centru dreapta ?
    😉

  19. 20 Marian Nicolae aprilie 24, 2013 la 7:50 am

    @ Adrian B. aprilie 24, 2013 la 4:11 am

    Subscriu, cu diferenta ca am schimbat canalul repede, cand mi-am lovit privirea de mustata sa….

  20. 21 Marian Nicolae aprilie 24, 2013 la 7:52 am

    @ Adrian B. aprilie 24, 2013 la 3:47 am

    Cumva, tara lui Kafka, ma scuzati…lumea lui Kafka ???
    Pentru ca asta este si spre asta se tinde…..

  21. 22 Marian Nicolae aprilie 24, 2013 la 7:58 am

    @ Doru Coarna aprilie 23, 2013 la 3:33 pm

    Dara Bade Coarna, alternativa n-a fost niciodata…….

    Cand ai oameni in TOATE partidele care conteaza, chiar….nu mai conteaza care partid iese castigator, pentru ca tot in lumea lui Kafka traim (inca)……

  22. 23 ZeV aprilie 24, 2013 la 8:17 am

    A…inca una baiete..si ma duc. Că trebuie să pun umărul la desăvârşirea construcţiei capitaliste. 😉
    Prietente Coarnă, nu te supăra, dar atunci când spun ,Bună dimineaţa”, fac trimitere, implicită şi la gimnastica de înviorare.
    Îmi amintesc un sejur militarizat la Timisul de Jos….dimineaţa, la orele 6:00 am, ne încolonam dezbrăcaţi până la brâu ( partea de Sus) , alergam câţiva kilometri, după care, ne spălam cu apa din pârâiaşul LIMPEDE precum cristalul şi rece ca gheaţa polară ce curgea molcom prin apropiere. Imediat, percepeam lumea ca prin ochelari termosensibili 😉
    Revenind la prezentul tulbure care ne doare pe unii dintre noi la unitatea centrală, dă-mi voie să-ţi duc expozeul revelator până la capăt, pornind de la (citez):
    ,,toata regruparea pesedista va fugi la Miscarea Populara, cu tot cu neveste, nepoti si nepoate, fii si fiice”
    Bingo, domnule Doru Coarnă.
    Scenariul este simplu (în ordine de paşi cronologici):
    1. Victor Ponta semnează acordul de coabitare/colaborare cu Băsescu
    2. Traian Băsescu activează brandul de la OSIM numit Miscarea Populară
    3. Colaboraţioniştii lui Ponta din PNL, declanşează atacul din interiorul PNL (fără nicio implicare a lui Traian Băsescu)
    4. Andrei Chiliman declară fără ezitare (citez):
    ,,…….întrebat, luni, de jurnalişti, dacă este posibil ca Iniţiativa România Liberală să fuzioneze cu Mişcarea Populară, în condiţiile în care ambele mişcări sunt pe zona de dreapta, el precizând: “Sunt convins că putem găsi căi de colaborare”
    5. PSD fuzionează cu IRL
    6. PSD-IRL pleacă din USL şi se dizolvă în Mişcarea Populară a celui mai telegent ANAList, recte, domnul Sebastiaon Lăzăroiu şi musculosului Cristian Diaconesc
    Si ca cercul să se inchidă, idolul domnului Coarnă, respectiv, domnul Adrian Năstase, omul care l-a creat pe Victor Ponta, va fi desemnat candidatul Miscarii Populare la prezidentialele din 2014.
    In prealabil, noua majoritate din parlament, agutinata in jurul Miscarii Populare, va adopta Constitutia lui Basescu.
    Singura dilema a prietenului nostru de pahar, respectiv, domnul Doru Coarna, se va centra pe optiunea dumnealui in ceea ce priveste catindatul suprem: va avea de ale intre Crin Antonescu, sustinut de partea sanatoasa din PNL si domnul Adrian Nastase, reprezentant al marii Miscari.
    Si ca tacamul sa fie complet, domnul Basescu va deveni presedinte de onoare de rangul întâi al Miscarii, în timp ce domnul Ion Iliescu se va mulţumi cu rangul 2 la PSD.
    Cum ? Ce spuneţi ? Păi ….(vă răspund eu) ….acest scenariu rezultă din logica X a prietenul nostru, al tuturor, domnul Doru Coarnă.
    Mi-e îmi place…fără domnia sa, blogul şi-ar pierde cu totul savoarea.
    😉 😉

  23. 24 ZeV aprilie 24, 2013 la 8:24 am

    erata
    ..tocmai va spuneam ca sunt pe fuga si am tastat din picioare (era sa spun in goana calului) si am postat fara verificare si corectie.
    Prin urmare, vad ca lipsesc litere si apare Mi-e in loc de Mie imi..
    Cu scuze, va rog sa corectati domniile voastre, dar fara a schimba sensul.
    😉

  24. 25 ZeV aprilie 24, 2013 la 8:39 am

    Adrian B.
    Da, este nevoie sa luam exemplul multinationalelor cu viziune (din satelit n.r.) si sa descatusam energiile creative din oamenii dornici sa penetreze clasa mijlocie.
    Chiar daca, uneori, se depasesc limitele si se extrage energia vitala lasand in urma un cadavru viu, apoi, un cadavru mort de-a binelea, asa cum s-a intamplat cu o angajata la marea privata , acum cativa ani, ajunsa in stadiu de piele si os sacrificandu-se pe altarul generoaselor idealuri ale capitalismului competent si altruist 23 din 24 ore pe zi.
    Sa fie primit. Niciun sacrificiu nu este inutil. Sa vedem cine vor fi sacrificatii din PNL: Crin, sau Chilimăslin ?
    😉

  25. 26 ZeV aprilie 24, 2013 la 9:18 am

    Remarc, in ultimul timp, o campanie de presa sistematica si atent orchestrata, impotriva bisericii ortodoxe romane.
    Se compara, simplist, numarul de biserici cu numarul de scoli, se contesta orice finantare acordata de stat, institutiilor de cult, se relativeaza dreptul parintilor si copiilor de a impune religia ca materie scolara, se mediatizeaza excesele de tip Remus Cernea care vrea sa transforme anomalia in firesc PRIN LEGE, se ataca virulent proiectul de constructie al Catedralei Neamului.
    Toate aceastea par a face parte din scenariul mai larg menit sa demoleze toate reperele culturale si morale ale neamului, dupa ce am asistat si asistam neputinciosi la transformarea Romaniei intr-un stat de consumatori si de producatori doar a ceea ce decid magnatii multinationalelor si papusarii lor din institutiile esentiale ale lumii.
    Ni se vantura mereu si parfumat fata morgana a fondurilor europene, care, par a avea doar destinatia comisioanelor platite gheiselor : sa contribuie la educatie, igiena, cai line de trafic rutier si pietonal, redecorare a peisajului pentru a-l face ademenitor pentru turisti. 😉
    Evident, ca acestia au nevoie de piscine, telegondole, apa-canal, pentru că, intotdeauna, placerea si atractia nu pot fi stimulate si mentinute decat de/prin ,,conditionalităţi” de toate felurile. 😉
    În acest proces zgomotos în care, dacă vrei supradrepturi şi să fi băgat în seamă, trebuie să-ţi tai măcar un deget, iată că taman din locul unde trăiesc oamenii cei mai deschisi la minte (pentru că au privilegiul de a moşteni o cultura şi o civilizaţie de excepţie), anume Franţa, vin semnale că nu întotdeauna anomalia este echivalată cu normalitatea diversităţii.
    Parizienii au ieşit viguros pe stradă, oripilaţi de bucuria toxica cu care politicienii socialisti aproba casatoria si adoptia de copii intre/de catre cupluri de acelasi sex.
    Pare derutant, multi dintre noi apreciind, probabil bazaţi pe clişee, că francezii sunt libertini prin definiţie şi acceptă orice. Se pare că trebuie să ne ridicăm privirea cu mai multă atenţie la cultura mare cât o lume a Franţei.
    Ce pot să mai spun ? Doar,
    Allez France !

  26. 27 ZeV aprilie 24, 2013 la 9:36 am

    ..acum, chiar gata.. cu un mesaj pentru amicii Bizonu’ si Marcus:
    Jos Ponta ! Huoo !
    Daca ,,Jos Basescu” nu mai este de actualitate, cineva tot trebuie ,,trantit”, ca doar traim in Romania…si asta ne ocupa tot timpul, mama ei de blogareala.
    😉

  27. 28 Marian Nicolae aprilie 24, 2013 la 9:41 am

    @ ZeV aprilie 24, 2013 la 8:39 am

    Despre care multinationale cu viziune vorbiti?

    Despre acestea: http://www.scribd.com/doc/73902199/Multinationale-practicile-din-birouri-care-ti-fac-viata-grea-si-ti-demoleaza-sperantele-profesionale

    Sau este vorba despre alte multinationale formate probabil din alte ……..natiuni ?????

    Dati-ne si noua cateva exemple, va rugam.

  28. 29 ZeV aprilie 24, 2013 la 10:22 am

    Marian Nicolae
    Invatati sa cititi printe randuri. Eu sunt un adversar al multinationalelor.
    Va explic si domniei voastre:
    ,,Viziune” are mai multe sensuri, am optat, pentru a crea un joc amuzant de cuvinte in cadrul unei paradigme si/sau al unui eufemism, respectiv, sa asociez cuvintele viziune si satelit. Astfel, sensurile corecte (la care m-am gandit eu n.r.) ce ar trebui disjunse din cuvantul viziune, ar fi :
    1. ,,vedere de ansamblu, globalizare”
    2. ,,perceptie grosiera, care nu se impiedica in detalii”
    Acum ati priceput ?
    😉 😉

  29. 30 Marian Nicolae aprilie 24, 2013 la 4:33 pm

    @ ZeV aprilie 24, 2013 la 10:22 am

    Sunteti un dulce…atunci cand doriti….

    Va multumesc pentru explicatia cuvantului „viziune”.

    Sa stiti ca nu-mi lipsea din vocabular, dar este oricand bine sa ai inca o confirmare din partea altei surse…..in legatura cu sensul adevarat al acestui cuvant.

    Priceput-am !

  30. 31 Ghita Bizonu' aprilie 24, 2013 la 4:57 pm

    ZeV

    ce nu reusesti sa intelegi : uneori se cere un cap. Capu lu Motoc il vrem (asta daca mai tii minte lecturile din liceu).
    Daca se refuza capu’ cerut .. ala cu refuzu’ trebe sa isi ofere capu!!!!!
    Si bine-nteles mi se poate raspunde ca io is un ins primitiv, samd. Ca si stimata gazda mi-a zis „eu nu procedez asa” … si a ajuns la „pension”.

  31. 32 Sorin Rebrișorean aprilie 24, 2013 la 10:18 pm

    La multi ani!

  32. 33 grigore aprilie 25, 2013 la 10:56 am

    multumesc pentru urari si in rest numai de bine


  1. 1 La multi ani de Sfantul Gheorghe! | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe aprilie 23, 2013 la 8:26 pm
  2. 2 Doua teme de discutie « Motanul Incaltat Trackback pe aprilie 23, 2013 la 9:49 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!