Zvonuri si scenarii

In situatia tensionata actuala, inevitabil apar numeroase intrebari, se raspandesc (sau sunt raspandite) zvonuri, sunt lansate variante de scenarii si sunt banuiti diversi „regizori”.

Zilele viitoare voi incerca o analiza mai ampla, cu atat mai mult cu cat si Institutul Sincai pregateste un raport pe chestiunile fierbinti din aceste zile.

Deocamdata, as vrea sa va impartasesc unele zvonuri sau scenarii pe care le-am aflat din diferite surse:

Se spune ca PDL cauta un lider pro-Basescu, in zona societatii civile, pentru a ocupa Piata Universitatii, pe modelul Aliantei Civice si pentru a impiedica „intrarea” in Piata a reprezentantilor Opozitiei.

Se spune ca daca protestele vor continua, PDL ia in calcul sa solicite Patriarhului Daniel sa faca o interventie publica de apel la calm. Se pare ca vor sa conditioneze sprijinul guvernului pentru finantarea Catedralei de un astfel de apel.

Se spune ca la inceputul protestelor zilnice, dupa-amiaza, dispozitivele de jandarmi se constituie in marea majoritate din oameni adusi din judetele limitrofe, care nu au multa experienta in confruntarile cu protestatarii. Pe final, intervin cei din Bucuresti, in special cei din Brigada speciala, care sunt mai putin „pasnici” si au si anumite polite de platit.

Se spune ca a fost constituita o echipa de aproximativ 150-200 de interlopi, recrutati, in special din Ilfov, care au sarcina sa produca incidente si sa provoace jandarmii pentru interventii in forta, in scopul discreditarii si minimalizarii protestelor.

Se spune ca sunt monitorizate atent toate aparitiile in Piata ale unor personalitati publice cu notorietate mare, capabile sa legitimeze suplimentar protestele.

Ma opresc deocamdata aici cu relatarea unor zvonuri care circula in oras. Probabil ca si voi ati auzit diverse lucruri. Evident, Puterea incearca sa decredibilizeze actiunile de protest care se amplifica pe zi ce trece. Multi oameni si-au depasit teama de a vorbi si de a-si manifesta nemultumirea. Si apare un soi de solidaritate in manifestarea indignarii care antreneaza tot mai multe persoane.

Cand exista o cangrena in regimul de putere, cine decide ce hotarare trebuie luata pentru a incerca o salvare? Si cine va fi tapul ispasitor? Probabil ca asta se va discuta in aceasta seara la Palatul Cotroceni…

177 Răspunsuri to “Zvonuri si scenarii”


 1. 1 PAPASTRATOS ianuarie 20, 2012 la 9:40 pm

  Cred ca ar trebui sa inlocuim sintagma „se spune ca” cu sintagma „este o certitudine ca”

 2. 2 MIHAELA ianuarie 20, 2012 la 10:11 pm

  Daniel s-ar putea sa fie huiduit si el, la cat sunt de porniti oamenii din piata.
  Celelalte zvonuri par a fi plauzibile, nimic nu mai este de mirare.

 3. 3 Draghi Puterity ianuarie 20, 2012 la 10:21 pm

  Daca Patriarhul Daniel va face intr-adevar un apel pro-Basescu, Basescu va reusi sa distruga definitiv si Biserica Orthodoxa Romana… Acesta va fi triumful final al unui spirit malefic.

 4. 4 blogideologic ianuarie 20, 2012 la 10:23 pm

  Cineva din Piaţa Universităţii în seara asta a vorbit la o televiziune despre Tudor Vladimirescu şi judecata lui de valoare : „Patria este norodul, iar nu tagma jefuitorilor”.

 5. 5 Motanul Incaltat ianuarie 20, 2012 la 10:40 pm

  @Adrian Nastase
  Daca zvonurile acestea sunt adevarate si daca Puterea actuala si-a propus sa actioneze in acest mod, eu cred ca ar face cea mai mare prostie pe care ar putea s-o faca.

  In primul rand nu ar minimaliza, discredita, decredibiliza actiunile de protest. O sa fac o comparatie: cand izbucneste un incendiu, fie el cat de mic, pentru ca sa-l stingi torni apa peste foc. Nu torni benzina peste foc. Or, crearea unei situatii neobisnuite, o combinatie intre un numar consistent de interlopi, jandarmi, lider pro-Basescu si interventia Patriarhului Daniel, nu ar face altceva decat sa creasca amploarea protestului si sa atraga si mai multi oameni in Piata Universitatii. Mitingul acesta de protest e unul mic in comparatie cu altele petrecute recent in alte tari. Practic, cred ca, in total, sunt, in medie, pana intr-o mie de oameni in Piata, zilnic. Este adevarat, se protesteaza si in alte orase ale tarii. Dar nici acolo nu sunt foarte multi oameni. Daca ar fi sa ma gandesc la o strategie din Partea Puterii atunci aceasta ar trebui sa fie axata pe:
  – calm, moderatie in abordarea problemei;
  – deschidere spre dialog cu oamenii si spre dialog cu Opozitia, cu o atitudine concesiva;
  – ar trebui sa caute aplanarea conflictului pe cale pasnica;
  – ar trebui sa recunoasca faptul ca au facut greseli si sa caute sa indrepte situatia prin dialog civilizat.

  Or, aceste zvonuri, daca sunt adevarate, Doamne fereste, ele ating culmile nebuniei!!

  Insa iata ce spune unul din reprezentantii Puterii, Dl. Cristian Preda, in postarea de pe blog:

  „O altă variantă e revenirea la crezul democratic. Adică la o minimă încredere reciprocă între partide. Fără ea, nu e posibilă nici stabilirea unei date rezonabile pentru alegeri, nici recunoașterea rezultatului acestora. Pentru a obține încrederea, e nevoie de concesii de cele două părți.
  Le caută oare cineva? Sper că răspunsul e da. „

  Va rog sa-mi permiteti sa va intreb: ce parere aveti Dvs. despre aceasta atitudine a D-lui Cristian Preda?

  Dupa parerea mea, in niciun caz acutizarea manifestatiilor de strada nu poate fi in favoarea Puterii. Imaginea publica ar fi ca ei sunt in corzi si nu pot sa rezolve situatia, ca nemultumirea populara a atins un maxim maximorum cu ei la Putere si oamenii vor sa-i vada cat mai repede plecati de la Putere. Daca Basescu considera ca acutizarea acestui miting, cresterea amplorii protestului, i-ar fi favorabila intr-un fel sau altul mie mi se pare ca si-a pierdut mintile. Ceea ce nu cred… Nu-mi vine sa cred…

 6. 6 Karakas ianuarie 21, 2012 la 12:01 am

  Legat de cangrena, solutie si tap, Secretarul PPE Lopez venit sageata la Bucuresti, pare ca vrea sa puna pe cineva la protzap. E clar ca incearca sa salveze regimul, si pentru asta au nevoie de un plan, pe care sa-l vinda populatiei flaminde. Ceva laxative finaciare (supozitor care scade febra taxelor), showuri ale Trupei de Magicieni „Ochiul si Timpanul”, produse noi, sfintite, ale firmei „Doamne Doamne”, si Comunicate calmante din diaspora ploconita la branza de la palat.

 7. 7 exasperat ianuarie 21, 2012 la 12:09 am

  Se spune că e nefirească tăcerea de zile a lui TB. Nefirească în sensul de atipică. Şi că asta poate însemna doar că Stăpânul cloceşte ceva.

  Se spune că acel ceva va fi un subiect cu impact major, nu şopârle ieftine de discreditare a unui protest, care, sincer fiind, nu poate fi compromis.

  Se spune că acel ceva cu impact major nu va urmări să pună capăt acţiunilor de protest (imposibil de realizat asta), ci să „alinieze” sentimentul negativ cât mai mult posibil şi în zona USL. Da, ştim că s-a încercat şi până acum, dar s-a încercat la modul pur teoretic prin intermediul filosofilor Puterii. De data asta, se merge în concret, poporul trebuie să primească fapte.

  Se spune că o condamnare importantă din zona Opoziţiei l-ar linişti la ficaţi pe Stăpân.

  Se spune.

 8. 8 Mihai25 ianuarie 21, 2012 la 12:10 am

  Eu am auzit de o majorare cu 4% de pensii si salarii pentru ridicarea continua a nivelului de trai , material si spiritual al poporului.

 9. 10 Adrian B. ianuarie 21, 2012 la 4:00 am

  USL sa puna presiune pe UDMR ! Acolo este veriga slaba !!! Un UDMR hartuit din toate partile nu va accepta sa se prabuseasca impreuna cu Basexu /pdl si va face ceea ce stie cel mai bine: va trada din nou ca sa se salveze ! Spuneti cetatenilor ca UDMR este cheia acestei crize , ca ei il tin in brate pe baselu contra bani-functii -privilegii , ca ei taie paduri la greu , ca ei Rosia Montana , ca ei aduc investitori unguri in Ardeal , ca ei nu mai reprezinta minoritatea maghiara care sufera impreuna cu romanii , adica ei sunt cei RAI!!!!!!!! Restul va veni de la sine…

 10. 11 blogideologic ianuarie 21, 2012 la 4:32 am

  Dan Culcer despre Fundaţia Naţională pentru Democraţie, un ONG din USA ce sprijină ocult „portocaliii” mai întâi să ajungă la putere apoi să îşi menţină puterea : „Vă rog să citiți acest text selectat de mine, în speranța că vă poate interesa. Această organizație neguvernamentală americană este implicată în toate revoluțiile colorate din Estul Europei și Nordul Africii. După opinia unor comentatori care par să fie destul de evident filo-ruși, fundația ar fi îndrumată de Agenția Centrală de Investigații (CIA) a Statelor Unite. O instituție similară bine camuflată o vreme, a funcționat sub numele de Congresul pentru libertatea culturii, în epoca Războiului Rece. Tot atît de obiectivă, echidistantă și dezinteresată. Cu prietenie, Dan Culcer” http://asymetria-anticariat.blogspot.com/2012/01/la-fondation-nationale-pour-la.html

 11. 12 blogideologic ianuarie 21, 2012 la 4:36 am

  Mi se pare că demersul lui Cristian Preda : “O altă variantă este revenirea la crezul democratic” se înscrie pe linia cerută de Fundaţia Naţională pentru Democraţie.

 12. 13 Mariana ianuarie 21, 2012 la 4:43 am

  Uitati ce circula in piata
  http://www.romanialiberala.ro/RL/
  Va rog uitati-va si pe pagina lor de FB si vedeti cu cine se organizeaza revolutia (sunt scrisi la rubrica contribuitoti):blushu,decretelu,etc
  Suntem bombardati cu astia prin mail
  Pentru „blushu” a fost arsa ieri poza lui Victor Ponta in piata?Eu cred ca ,Anto.CR nu este srtrain de aceste porcarii

 13. 14 Maria ianuarie 21, 2012 la 4:50 am

  Asta nu mai este scenariu ci scris negru pe alb

 14. 15 Maria ianuarie 21, 2012 la 4:54 am

  Tocmai mi-ati facut o mare favoare stergand comentariul meu ,rezulta ca stiati,nu-i asa?

 15. 16 blogideologic ianuarie 21, 2012 la 4:55 am

  Economistul conservator radical Frank Hyneman Knight (1885 -1972) a predat la Universitatea din Chicago între 1927 şi 1952. În perioada anilor 1940, economistul monetarist Don Patinkin (1922 – 1995) i-a audiat cursurile. Frank Knight folosea pentru conceptul „fluxul circular din economie” denumirea de „Roata bogăţiei”. Don Patinkin îşi aminteşte că Frank Knight uneori vorbea într-o „manieră obscură”. Ronald Coase (născut în 1910), de asemenea student al lui Frank Knight, declara cu admiraţie şi modestie : „Pur şi simplu nu mă pot imagina la fel ca Frank Knight. Adică vreau să spun că Frank Knight era un geniu.” Probabil că, ori chiar aproape sigur, Don Patinkin avea cam aceeaşi evaluare despre Frank Knight. Din cauza aceasta îi citea şi recitea cărţile, dorind să prindă enigmele. Don Patinkin citeşte oarecum surprins mărturisirea lui Frank Knight cum că a învăţat din lecturi despre „Roata bogăţiei”. De aici începe o investigare a lui Don Patinkin prin texte vechi despre economia politică. Şi i se pare că găseşte sursa pentru „Roata bogăţiei” în „circumferinţa” (la circonférence) discutată în secolul XIX de către economistul francez Frédéric Bastiat (1801 – 1850). În prezentarea lui Frank Knight, „Roata bogăţiei” este alcătuită din două fluxuri pe care circulaţia se face în sensuri contrare. Pe de o parte este un flux de materii prime, mărfuri şi energie, iar în sens invers circulă un flux de bani. Dar, mă întreb, oare să fie numai două fluxuri circulare în economia cea mare ? Pentru că mai pot fi descoperite, fără mult efort de imaginaţie, încă două fluxuri circulare. Mihai Eminescu intenţiona să scrie, filtrat prin geniul domniei sale, un mare curs de economie politică pe româneşte. N-a apucat să-l termine pentru că a fost otrăvit cu mercur (batjocoritor, un crater de pe planeta Mercur situat pe Terminator sau în „the twilight zone” a fost botezat Mihai Eminescu). Totuşi Mihai Eminescu a scris multe pagini de economie, dintre care unele au fost publicate. Din ce am citit, Mihai Eminescu propunea şi un flux circular conceptual învăluitor pentru economia cea mare. Cumva, aceasta ar fi „suprastructura” lui Karl Marx adaug eu, se zice că domnul Mihai Eminescu ar fi citit Capitalul. Îmi amintesc despre faptul că în liceu mă enerva un citat din Karl Marx prezent în cartea noastră de Psihologie (care era o traducere din limba rusă). Ei bine, citatul acela psihologic din Karl Marx mă enerva la culme ! De ce ? Pentru că îl găseam totalmente corect (aşa cum îl găsesc şi acum). Bine, acum ştiu de ce este chiar corect. În cărţile sale, Karl Marx descrie la un moment dat senzualismul filosofului englez John Locke şi felul cum a fost dezvoltat ulterior de către filosoful francez Bonnot de Condillac. Iar în Capitalul, Marx îl citează cel puţin de vreo duzină de ori pe Destutt de Tracy, care de asemenea a fost puternic influenţat de Condillac (dar şi de filosoful scoţian Thomas Reid ce îl desparte oarecum de Condillac). Deci Karl Marx se baza pe o bibliografie solidă. Citatul prezent în cartea mea de Psihologie era luat din Capitalul, volumul 1, Capitolul cinci, secţiunea a treia : „Păianjenul efectuează operaţiuni asemănătoare celor ale ţesătorului, iar albina face de ruşine, prin construcţia celulelor ei de ceară, pe mulţi arhitecţi. Ceea ce deosebeşte însă, de la început, pe arhitectul cel mai prost de albina perfecţionistă este faptul că el construieşte celula/casa mai întâi în cap, abia apoi o construieşte efectiv din materiale.” Deci este evident că Marx vorbeşte de „produse” şi „concepte”. Pe linia aceasta de gânditori iluştri putem avea curajul să suţinem că există şi un flux circular conceptual în economia cea mare. Însă există de asemenea şi al patrulea flux circular în economia cea mare, anume „fluxul de risc”. Produsele financiare derivate nu ar putea exista dacă nu ar exista şi un asemenea „flux de risc” în economie.

 16. 17 blogideologic ianuarie 21, 2012 la 5:42 am

  Washingtonul se opreşte, chiar face un pas înapoi!, în chestiunea impunerii legilor SOPA (Stop Online Piracy Act, o lege împotriva piratării conţinutului de fişiere), şi PIPA (Protect Intellectual Property Act, o lege care plasează tot webul sub jurisdicţie americană), http://www.lemonde.fr/technologies/article/2012/01/20/lois-antipiratage-sous-pression-washington-fait-machine-arriere_1632652_651865.html#ens_id=1632240 Trebuie să subliniez că aceşti „piraţi informaţionali” pe care intenţionează să-i bage în puşcării legile SOPA şi PIPA lucrează în cadrul benevolatului pe Internetul din Noua Economie unde practic nu mai există, în abordarea lor, costul transportului, costurile tranzacţionale şi costul muncii. Această abordare propusă de sistemul de „piratare informaţională” reduce presiunea tehnică pe web, adică pe servere şi de facto pe toată infrastructura Internetului. Iar pentru conţinuturile de fişiere creative de artă, cu semnătură de autor, aceşti „piraţi informaţionali” pregătesc şi o modalitate de plată fair pentru autori. Dar plutocraţia care controlează America şi întreaga lume vrea să interzică Noua Economie bazată pe benevolat. Dacă demersul plutocratic va avea succes, atunci lumea va căpăta o structură socială simplă : o minoritate de ultra-bogaţi care exploatează impertinent şi pe faţă, – însă legal 🙂 –, o majoritate de sclavi moderni.

 17. 19 blogideologic ianuarie 21, 2012 la 6:01 am

  Soldaţii afgani îşi manifestă ura crescândă faţă de soldaţii trupelor NATO de ocupaţie http://bigbrowser.blog.lemonde.fr/2012/01/20/soldats-afghans-et-etrangers-une-haine-croissante/ Trebuie să înţelegem că a sunat momentul retragerii trupelor româneşti din Afganistan !

 18. 20 Isabelle ianuarie 21, 2012 la 7:16 am

  Din Piata Universitatii apare un mesaj asemanator cu cel dat de regimul Basescu : separarea populatiei in categorii. Participantii stabilesc cine are sau nu voie sa strige. Nu este o zona libera, asta este o iluzie. Cetatenii simpatizanti ai anumitor partide politice nu au loc acolo, desi au aceleasi nemultumiri. Ei insisi ingradesc prezenta oamenilor acolo, o limiteaza. Nevoind nicio solutie, cei care intrevad iesirea nu au ce cauta acolo. Parca au aceeasi rigiditate cu cei de la putere. O solutie comuna poate veni din ceea ce avem, bun sau rau, nu din ceea ce am dori, sau din ceea ce au altii. Basescu vrea un alt popor, cei din Piata vor alti politicieni. Nu se poate asa. Trebuie rezolvat cu ceea ce avem. Sau sa ramanem ca pana acum. Cred ca aici se vede dimensiunea raului facut de Basescu. „Confiscarea” despre care se vorbeste mereu ma irita de ani de zile. Cred ca sunt lucruri mai profunde decat disputa pe dreptul de proprietate a unei manifestatii. Nu-mi plac prea mult cei care vor sa-si revendice gloria. Eu simt in Piata un fel de aroganta. As vrea sa fiu printre ei, dar simt ca nu m-ar primi si nici eu nu m-as simti bine, fiindca as vrea sa inaintez, sa merg mai departe, nu sa stagnez. Putina modestie ar aduce si ceva intelepciune si am incapea mai multi la un loc.

 19. 22 Vasile, ianuarie 21, 2012 la 7:39 am

  Eu nu fumez papastratos,

  Dar ce spune , „certitudine” este pe buzele tuturor peroanelor logice si corecte dar in acelasi timp si pe buzele celorlalte persoane incorecte,necinstite,adica pe buzele PDListilor!

 20. 23 blogideologic ianuarie 21, 2012 la 8:06 am

  După „revoluţia arabă” din Egipt, rezerva în devize a ţării a scăzut de la 36 miliarde dolari, până la 10 miliarde dolari. Se estimează că rezerva aceasta va fi complet epuizată în luna martie 2012. Şomajul printre tinerii egipteni, cei care au făcut practic revoluţia numai şi numai în speranţa că astfel vor fi create locuri de muncă pentru ei, a atins 25 %. Aceasta este o situaţie foarte periculoasă pentru noua democraţie din Egipt, deoarece tineretul sub 30 de ani reprezintă 60 % din populaţie http://www.nytimes.com/2012/01/21/opinion/egypts-economic-crisis.html?hp

 21. 24 blogideologic ianuarie 21, 2012 la 8:42 am

  Un proiect american de lege pentru limitarea profiturilor la exploatarea hidrocarburilor prin hydrofracking http://thehill.com/blogs/floor-action/house/205085-dems-propose-reasonable-profits-board-to-regulate-oil-company-profits Reamintesc că Traian Băsescu a anunţat anul trecut concesiuni şi profituri vaste în România pentru firmele americane care vor exploata hidrocarburile prin hydrofracking. Va fi astfel cel al doilea atac masiv al barbarului Traian Băsescu asupra aquiferelor din România, prima oară asupra aquiferelor din Ardeal şi Crişana prin exploatarea de la Roşia Montană, acum şi asupra aquiferelor din Moldova şi Câmpia Română prin procedura sălbatică de hydrofracking.

 22. 25 blogideologic ianuarie 21, 2012 la 8:52 am

  În parabola „fiului risipitor” din Biblie puteţi vedea o aplicaţie a costului transportului şi a costului tranzacţional. „Toate-s vechi şi nouă toate” (Mihai Eminescu, în GLOSSA)

 23. 26 blogideologic ianuarie 21, 2012 la 9:07 am

  Programul maghiarilor http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/kelemen-udmr-va-finaliza-in-a-doua-parte-a-anului-strategia-economica-transilvania-2020-250899.html A treia parte din răspunderea pentru situaţia economică foarte grea a României din prezent revine programului maghiarilor.

 24. 27 Doru Coarna ianuarie 21, 2012 la 9:30 am

  @ Dle Nastase,

  indiferent de ceea ce se spune ori se face, in tot acest timp cifrele economice se prabusesc! Poate ca vor da jandarmilor banii luati de la revolutionari cu concursul USL(!!!), apoi de la jandarmi ii vor muta la politisti, de acolo la ajtoarele agricole ca sa adoarma taranii la loc, si tot asa… Chestia e ca banii oricum nu le ajung, noi credite sau alte instrumente ce se pot lansa nu vor fi datorita neincrederii in acest regim, deci:

  -regimul asta nu mai poate guverna, nu mai poate emite ordine, legi..
  -nu se poate finanta
  -nici nu poate reveni la o situatie normala caci ar innsemna sa arunce la cos munca de distrugere sistematica prestata de basescu si l-ar decredibiliza complet, chiar din sanul arcului puterii.

  Concluzia e ca regimul va arunca tara in incapacitate de plata daca nu renunta si nu pleaca acasa. In situatia actuala, a sari peste o singura pensie sau salariu inseamna sfarsitul sfarsitului pt ei prin explozie sociala.

  Normal, jigodiile vor inventa si vor cauta sa aplice orice aberatii cred ca le-ar putea salva pielea, insa cu cat o cauta mai mult, cu atat s-ar putea s-o gaseasca mai aproape de Targoviste…

  Intregul regim rezista acum numai sprijinit pe ciomegele jandarmilor, coniventa opozitiei si pacatosenia mediei. Unul singur care va defecta din barca puterii, va semna dezastrul pt ei. Pana la urma suntem in Romania, un tradator se va gasi sa faca asta, e chestie de ore.

  Eu cred ca USL are o mare problema, si decat sa analizati ceea ce se spune, si in aceasta perioada se vor spune multe ca stapanul a ordonat dialog, mai bine v-ati concentra asupra unui mesaj dezbracat de limbajul de lemn al democratiei si care ascunde inechitatea, ceva practic care sa va readuca in atentia populatiei ca prima alternativa. Nu pot sa cred ca nu puteti elabora un astfel de mesaj, deci daca nu o faceti inseamna CONIVENTZA! Apoi, sa nu emita nimeni din actuala opozitie pretentii, s-ar putea ca USL sa reuseasca putin mai mult decat pdl daca o tine tot asa…

  Trebuie inteles ca nu numai puterea trebuie sa fie in slujba poporului, ci si opozitia! Ori, faceti ceva, spuneti altceva decat sa interpretati la A3 imaginile din Piata, agitati programul economic al USL. Si nu va puneti mari sperante in UE sau SUA, alora le convine de minune regimul basescu, il vor sustine pana cand se va ajunge la impuscaturi pe strada!

  Solutia este atragerea de parlamentari ai puterii, apropierea de mesajul Pietei, program economic prezentat in detaliu, cu cifre de salarizare si cu pensii, nu cu PIB si alte povesti care scot la pepeni populatia. Regimul, astfel blocat, va dispare de la sine neputand spera decat eventual la dialog fara actiune.
  Daca insa astea par prea mult, atunci promovati cel putin alte miscari ori partide, nu putem toti lenevi timorati si non-inventivi, precum USL!

 25. 28 Ghita Bizonu' ianuarie 21, 2012 la 9:56 am

  Alo domnu Nastase

  pe Critic Atac (il aveti in blogroll) dna Bazac zice ca USL nu are programe. Daca am inteles bine nici PSD . Poa treceti pe acolo sa dati un link cu programele PSD si USL .. asa spre stiinta.
  Spre stiinta dvoastea se pare ca USL nu este o solutie , sau este una falsa si alte asemenea basisme. Tot de pe criticatac si aceiasi doamna

 26. 29 blogideologic ianuarie 21, 2012 la 10:09 am

  Administraţia USA este hotărâtă să obţină un control total asupra Web-ului. Astfel, printr-o decizie unilaterală, toate firmele înregistrate cu numele de domeniu .com intră sub jurisdicţia americană în ceea ce priveşte activitatea lor în spaţiul virtual. Autorităţile americane au primit dreptul să dezactiveze în numai două minute oricare dintre firmele prezente cu sufixul .com în spaţiul virtual http://www.liberation.fr/medias/01012384717-la-fermeture-de-megaupload-demonstration-du-pouvoir-americain-sur-le-net

 27. 30 Vasile, ianuarie 21, 2012 la 10:13 am

  Poate fi off-topic poate nu dar am vazut acest protest in piata Universitatii!

  Pentru ca si mie imi pasa de aceasta tara il reproduc conform cererii amicului respectiv, il reproduc cu o remarca , ca sa-l citeasca si dobitocii care il sustin pe Traian si sustin acest proiect dar in acelasi timp sa-l citeasca si dobitocii care vin sau si cei „mogulii” care i-au bani pentru a face reclama acestui dezastru national!Mi se pare mie sau A3 nu mai are in program reclama

  Romania a pierdut in perioada 1952-1960 printr-o firma sovieto-romana
  cea mai mare rezerva energetica a tarii, 17.288 tone de uraniu. Gheorghe
  Gheorghiu-Dej s-a suparat foc, pentru ca sovieticii nu ne-au dat
  noua, utilaje pentru extragerea uraniului.

  Politicienii de astazi vor sa dea unei firme canadiano-romane cu
  actionariat american, zacamintele de metale rare si pretioase de la Rosia
  Montana in schimbul locurilor de munca.(praf aruncat in

  ochi) Participatia Romaniei in aceasta firma este de doar 20% si
  risca sa ajunga al 0,6% in urma ultimei majorari de capital, la care

  actionarul roman nu a putut participa. Statul urmeaza sa suporte
  cheltuielile de intretinere a barajului si a sistemelor de captare,

  monitorizarea emisiilor de acid cianhidric, pompare si tratare a apei
  pe o perioada nedeterminata, estimate la 12 milioane de euro anual.
  (…)

  Statul roman ar

  primi 4% redevente pentru

  aur si argint. Presa vorbeste despre majorarea acestui procent la 6%
  prezentata ca o negociere reusita, fara se spuna ca in tari ca Africa de
  Sud redeventele pentru metale pretioase sunt de minim 20%.

  In cele 200 de milioane de tone de minereu care se doresc a fi
  procesate cu cianuri la Rosia Montana, se estimeaza a fi 1,5 grame de aur pe

  tona de minereu si 11, 7 grame de argint pe tona. Daca nu vi se pare
  o exploatare rentabila aveti dreptate! Motivatia pentru acest proiect sta
  in metalele rare care insotesc zacamintele de aur. Vanadiu – 2500
  grame pe tona, arseniu – 5000 grame pe tona, titan – 1000 grame pe tona,

  molibden – 10 grame pe tona, nichel – 30 de grame pe tona, crom – 50
  grame pe tona, cobalt – 30 grame pe tona, galiu – 300 grame pe tona,
  germaniu – 20 grame pe tona, wolfram, molibden etc.

  Daca punem aceste resurse in context mondial, epuizarea resurselor
  de energie

  si nevoia dezvoltarii energiilor regenerabile, a panourilor
  fotovoltaice si turbinelor eoliene, descoperim ca prima criza cu care se va

  confrunta lumea nu va fi cea petroliera ci a metalelor neferoase.

  Galiu, spre exemplu, care se gaseste la Rosia Montana in cantitati
  de 300 de ori mai mari decat aurul, este folosit in fabricarea
  panourilor fotovoltaice si pretul actual este de 900 de dolari pe Kg.
  Utilizarea lui va creste pe masura ce tehnologiile vor fi

  perfectionate si

  rentabilitatea energiei solare va creste cu scumpirea petrolului.

  26% din resursele de cupru extractabil din scoarta Pamantului s-au
  pierdut deja in gropi de gunoi. Inchiderea minei de cupru de la Rosia
  Poieni pentru a se face loc RMGC a dus la disponibilizarea a sute de
  muncitori, de care oficialii Gold Corporation nu isi aduc aminte cand
  fac calculele locurilor de munca.

  Din anumite informatii, in contractul de concesiune secretizat se
  spune ca orice metal in plus recuperat intra in beneficiul celui care
  exploateaza zacamintul. Falsa desecretizare trambitata de Traian
  Basescu nu a facut lumina asupra acestui aspect.

  Turcia, Cehia, Grecia, Costa Rica, Germania, Argentina, Filipinie
  au interzis mineritul cu cianuri.(de ce guvernantii nostrii permit ?!)
  Parlamentul European a cerut Comisiei Europene interzicerea acestei
  tehnologii de minerit pana la sfarisitul anului 2011. Aduceti-va aminte de
  accidentul de la Baia Mare de acum 10 ani. Ungaria l-a considerat cea
  mai mare catastrofa dupa Cernobal. Statul roman are de platit circa 200
  de milioane de dolari despagubiri.

  La Rosia Montana ar urma sa se foloseasca aproximativ 1.561.000
  tone substante periculoase, dintre care 84.000 tone de cianura in cea mai

  mare cariera cu crater deschis din Europa si cel mai mare baraj,
  inalt de 185 m. Ganditi-va la efectele pe care un posibil accident le-ar
  avea
  asupra Deltei Dunarii, un ultim bastion european pentru protejarea
  biodiversitatii.

  Rosia Montana este unul dintre siturile cele mai

  bogate

  in resurse de patrimoniu cultural ale Romaniei, cuprinzand intr-un
  teritoriu intins pe cca. 650 ha 50 monumente istorice clasate, dintre care
  7 desemnate ca monumente de valoare nationala si universala. De
  asemenea, patrimoniul cultural de la Rosia Montana este recunoscut si prin

  Planul de Amenajare a Teritoriului National.

  Acest statut juridic de protectie plaseaza Rosia Montana inaintea
  multor orase ,prin numarul si valoarea monumentelor istorice si pe primul
  loc intre asezarile rurale ale Romaniei. Conform legii, protejarea
  si punerea in valoare a acestor valori instituite reprezinta lucrari de
  utilitate publica, de interes national.

  Academia Romana, Casa Regala, ICOMOS (Comitetul International al
  Monumentelor si Siturilor), ca organizatie expert a UNESCO, Ad Astra,
  Alburnus Maior, ONG-uri din Romania si internationale, numerosi
  experti, institutii, studenti si cercetatori români din strainatate

  (RSSA, LSRS) recomanda si sustin includerea Rosiei Montane în
  Patrimoniul UNESCO.

  Constatam ca rusinea de a fi roman si lipsa de reactie a romanilor
  in fata nedreptatilor a fost indusa de aceleasi televiziuni care astazi
  sunt complice la cel mai mare jaf din istoria poporului roman.

  Va aflati printre putinii care au rezistat campaniei de
  dezinformare in care au fost angajate televiziunile, de aceea va solicitam

  implicarea nu doar ca simplu semnatar, ci ca militant, sa faceti
  cunoscut adevarul despre proiectul minier de la Rosia Montana.

  DATI
  MAI DEPARTE!!

  Help protect the environment; don’t print unless necessary.

  Protegeons l’environnement; limitons l’impression des e-mails.

 28. 31 ZOE, fii barbata ! ianuarie 21, 2012 la 10:24 am

  Patriarhul Daniel – afacerist cu mult tupeu si cred ca mare securist – ar fi bomboana pe coliva ! Totusi cred ca degeaba ar încerca el sa încoloneze babele spre biserica, de data asta nici moastele , moastelor nu vor mai ajuta. Asa îmi spune mie „paranormalul” !
  Ar face bine Daniel sa stea în „chilia” lui cât Casa Poporului si sa taca chitic, sa intre în hibernare ca ursu, ca sa nu-i dea cuiva prin cap sa-l întrebe cum s-a pricopsit de pe urma prostilor. Biserica nu înseamna popi cu gusi si burdihane si nici constructii cu cupole pâna la Cer, biserica înseamna poporul lui Dumnezeu si credinta în EL !

 29. 32 ZOE, fii barbata ! ianuarie 21, 2012 la 10:27 am

  @Mihai25
  Cu alte cuvinte tu ai auzit, „mai da-le Nicule 100 de lei la salariu „!
  E posibil, nu te contrazic.
  Iar eu am auzit ca la Cotroceni, elicopterul sta în permanenta pornit !

 30. 33 ZOE, fii barbata ! ianuarie 21, 2012 la 10:30 am

  @Aya

  Nu stiu ce este cu tine, unde ai disparut ?!
  Da-ne macar un semn de viata si nu-mi produce emotii !

 31. 34 Vasile, ianuarie 21, 2012 la 10:33 am

  Tot in moderare , dar asta e suntem subversivi si meritam sa stam!

  Din cauza pauzei scriu tot off topic , ce mai vad pe la antenele care nu-i plac printului.

  Cica la vanatoarea de la Bals, cit regreta domn Nastase ca evenimentele il tin la Bucuresti, protestatarii au organizat un meci de tenis unde l-au invitat si pe Tiriac.

  Omul de afaceri , veros , pina la urma isi vede de treaba si incaseaza milioane pentru un bilet de masacru a unor animale tinute intr-un tarcla care se adauga si mult monden, si cine stie ce interzis oamenilor de rand,
  nevanatori !.

  Stirea care ar putea sa fie falsa zice ca „suitele vanatorilor” ar fi aterizat la ungurii , nu la cei autohtoni , adica la Debrecen si nu la Oradea,asta, cica din cauza pistei nesigure a aeroportului din Oradea.

  Ma gandesc si eu nu dau cu bata .daca Udrea nu doreste sa-l ajute pe Tiriac si poporul oradean si nici UDMReul pentru ca Tiriac ar fi….bla bla bla bla, sau pentru ca Tiriac nu cotizeaza la PDL, de ce atunci dl. Tiriac nu investeste din castig bineinteles o suma mica pentru refacerea pistei de aterizare de la Oradea, ca doar nu-i ungur ci chipurile arde lean!

 32. 35 ZOE, fii barbata ! ianuarie 21, 2012 la 10:35 am

  Motanul Încaltat
  Cristian Preda, un sobolan scârbos !

 33. 36 contele ianuarie 21, 2012 la 10:50 am

  @ Bumerangul prins în lasou

  Mă măguleşti…alonja sfatului meu…Stai să-mi dreg vocea, să adopt o poziţie marţială. Pe scaun.
  Să încercăm dară să explicăm doct, profesoral. Să facem o mică expoziţiune asupra situaţiunii de la care să înaintăm în explicaţiuni.
  Dacă nu mă-nşeală memoria eu ţin minte de la profesorul meu de istorie că:

  Numele „rivoluţie” iaste ghe jănul femenin: o rivuluţie, două rivuluţii. Rivuluţia iaste atunci când se schimbă o orânduire cu alta…elev conte, să-i zici lu tată-tău să vină la mine, că se pare că tu nu vreai o educățiune zolidă!”
  Cred totuşi că mă lasă memoria, ultima parte parcă nu era chiar aşa…În fine, să trecem peste lapsusul de final.
  Mă urmăreşti?

  Cum orânduirea comunistă s-a schimbat cu cea capitalistă putem spune fără să greşim că lovitura de stat iniţială s-a transformat în Revoluţie. Cu alte cuvinte trebuie să observăm dualitatea fenomenului. Dacă suntem de acord cu asta putem presupune că au fost două categorii de „actori” la acele evenimente: complotiştii şi adevăraţii revoluţionari. Securitatea şi fostele mărimi politice sau militare pe de o parte şi tinerii (ca un termen generic) , adică cei cu piepturile goale sau mai puţin goale, de cealaltă parte . Cu alte cuvinte acel articol nu minte. Q.E.D. Briliantă concluziune…

  Eu n-am citit articolul de care vorbeşti dar cred că este doar o metaforă niţel cam stridentă. Mai degrabă spunea „cu mâinile goale”. Totuşi, la câte vorbe umflate aud în spaţiul public, una mai mult sau mai puţin nu mai contează. Dar ai dreptate, şi eu cred că e de preferat să renunţăm la expresiile pompoase, expresii ce aparţin altui timp. Cât despre „ciobit conştiinţa”, nu ştiu ce să zic, autorul în cauză poate avea o problemă dar poate el chiar crede sincer în ce scrie.
  Uite, dacă eu spun acum că Mihai Viteazu habar n-avea la 1600 de conştiinţa naţională, că nu apăruse încă în lumea de atunci această idee, lumea o să mă ia de ungur nenorocit, alogen, fanariot, internaţionalist, slugă plătită de oculta mondială să distrugă sentimentul patriotic la români. Blogideologic (ai făcut cunoştinţă cu el?) în schimb este convins că sentimentul naţional la români a apărut încă de când dacii se băteau cu romanii. Poate să aducă argumente solide că geto-dacii, la petreceri, cântau:”Noi suntem români, noi suntem români, noi suntem aici pe veci stăpâni..) Omul poate are dreptatea lui, cine suntem noi să-l contrazicem. Cum ar zice cineva, istoria este complexă, are multe meandre …multe interpretări.
  Habar n-am dacă Noua Republică ar putea fi o variantă politică dar cred că ar trebui să fii mai înţelegător cu grupările politice, şi cele vechi şi cele mai nou apărute, n-aş crede să fie vreuna care să se plieze perfect pe ceea ce-ţi doreşti. Important este să se apropie cât mai mult de aşteptările tale. Vezi şi tu partea plină a paharului, aia câtă e. Vezi dacă trece de jumătate sau vezi care dintre paharele de pe masă e mai plin.
  Când am trecut eu pe site-ul lor erau unii comentatori indignaţi de faptul că monarhiştii nu se regăsesc în acest proiect. Cum de-au îndrăznit să-şi spună Noua Republică? De ce ei nu au fost consultaţi? Că ce, ei nu sunt cetăţeni ai acestei ţări? Şi s-au certat de-au înroşit forumul. Probabil vroiau denumirea de Noua Republică Monarhică.
  Aşa că fiecare este liber să se asocieze sau nu, în funcţie de gravitatea compromisului pe care este dispus să-l facă.

  Când am ieşit în stradă cu”pieptul dezgolit” ( mă credeam un Andrii Popa!! ce trece valea seacă fără flintă şi fără trei glonţi la rădăcină) nu ştiam că există şi alte culori în afară de alb şi negru. Am aflat între timp că şi griul are multe nuanţe.

  P.S.De alonjă, ce zici de alonjă?

 34. 37 justias ianuarie 21, 2012 la 11:57 am

  zvonuri si scenarii…
  „Se spune ca PDL cauta un lider pro-Basescu….”
  Foarte greu de realizat…Principalul mesaj al acestor demonstratii este „Jos Basescu”…Insa se vad deja incercari de deturnare a mesajelor din piata sau de „imbogatire” a lor..vezi PDL=USL etc…
  „…PDL ia in calcul sa solicite Patriarhului Daniel…”
  nu va avea nici un efect…poate decat acela de a injosi si mai mult biserica care a avut dealtfel multe momente in care s-a implicat in politica pro basesciana.
  „…dispozitivele de jandarmi …”
  „.. 150-200 de interlopi, recrutati..”
  „…ca sunt monitorizate atent toate aparitiile in Piata ale unor personalitati publice cu notorietate mare…”
  oricum ar fi aceste lucruri se vor afla in momentul in care aceasta putere se va schimba. chiar trebuie apasat acest lucru! orice abuz in aceste institutii de forta, utilizarea serviciilor secrete etc…trebuie drastic pedepsit! ca invatatura pentru viitor! a trece din nou cu vederea cumetria unor membri ai serviciilor, parchete etc cu puterea va produce si in viitor monstri. o societate democratica nu poate fi construita in acest fel.
  Sigur opozitia trebuie sa aiba un ochi la felul in care se incearca influentarea miscarilor populare dar directia principala a opozitiei trebuie sa fie unitatea, dialogul cu societatea civila, solidaritate, cautarea unor noi parteneri de dialog, mesajele temperate, democratice, alegeri libere, anticipate, actiune comuna, activa a USL in teritoriu, persoane credibile, actiune externa….
  Discutiile de la Cotroceni intre dictator si partidul stat sunt cumva ridicole…incerc sa-mi imaginez ca „stenogramele” acestor discutii ar aparea candva in presa…sunt sigur ca discutiile in sine ar interesa cu siguranta in viitor justitia romana.
  Puterea incepe sa devina ridicola!
  Unitatea si moderatia se impun…

 35. 38 Ilie ianuarie 21, 2012 la 11:57 am

  @PAPASTRATOS
  ianuarie 20, 2012 la 9:40 pm
  Cred ca ar trebui sa inlocuim sintagma “se spune ca” cu sintagma “este o certitudine ca”

  Greşit. Au apărut şi zvonuri inverse. Dacă am acţiona după principiul că zvonul este o certitudine, cineva interesat ar declanşa uşor o răfuială generală.

 36. 39 Ilie ianuarie 21, 2012 la 12:00 pm

  @Motanul Incaltat
  Nu întotdeauna oamenii acţionează logic. Se fac greşeli de abordare chiar şi la cel mai înalt nivel, cu atît mai mult în conducerile locale ale unui partid.

 37. 40 MIHAELA ianuarie 21, 2012 la 12:02 pm

  @ Motanul incaltat
  Pana iti va raspunde Adiran Nastase ce crede despre atitudinea lui Cristian Preda, iti spun ce cred eu: ESTE UN OM CU DOUA FETE, la fel de speriat acum, precum toti pedeleii!
  In rest nu mai e nimic de spus.

 38. 41 justias ianuarie 21, 2012 la 12:07 pm

  trebuie combatut ferm mesajul ca nu exista alternativa la actuala putere!
  sa traiesti mai departe cu o rana cangrenata fara a incerca sa faci nimic, nu face decat sa condamne societatea romaneasca pe mai departe la intuneric. toleranta la furt, lipsa de democratie, smechereala, necinste, acceptarea tradarii, a societatii romanesti trebuie sa scada! nu ne poate fi mai bine cand aceste lucruri sunt acceptate sau trecute usor cu vederea celor de la putere! vrem sa ni se schimbe viata in bine? atunci fiecare trebuie sa reactioneze!
  primul lucru, dincolo de programe, solutii etc…sunt oamenii… de ce oameni tineri ca dn. Antonescu, dn Ponta etc…nu sunt o alternativa!?
  nu au un trecut patat, sunt cinstiti, corecti, vor cu adevarat schimbarea in bine a societatii…ei sunt garantia, cred eu, ca toate celelate sunt o consecinta a acestor calitati umane. USL trebuie sa propuna si sa puna accent pentru o solutie morala importanta pentru societatea romaneasca..Democratia si nu altceva, caracterele umane trebuie sa se afle in prim plan pentru a avea rezultate in actiunea politica pe viitor.

 39. 42 Ilie ianuarie 21, 2012 la 12:10 pm

  @Nastase
  Scriu aici de aproape o lună şi observ că şi după atîta timp comentariile mele sunt puse în „carantină”. Am avut răbdare ca moderatorii să-şi dea seama că nu sunt persoana care se abate de la regulile de bună cuviinţă, mai ales că am şi eu un „spaţiu” pe internet şi ştiu ce înseamnă acest lucru. Dacă pînă luni situaţia nu se schimbă, cred că voi părăsi acest spaţiu. O voi face cu regret deoarece am pătruns aici pentru a-mi spune unele idei constructive. Începusem să le înşir, dar văzînd că nimeni nu le ia în seamă, m-am oprit.

 40. 43 MIHAELA ianuarie 21, 2012 la 12:14 pm

  @ Mariana
  Cum de nu s-a auzit vocea astora cand Partidul democrat s-a declarat dintr-o data, peste noapte, liberal, din socialist cum era?(vad ca nici macar nu au renuntat la trandafirul din sigla, trandafir care este emblema social democratiei)
  Asta da confiscare a liberalismului!

 41. 44 MIHAELA ianuarie 21, 2012 la 12:17 pm

  @ blogideologic
  Nu vi se paare ca acest demers al lui Cristian Preda se inscrie cam tarziu pe linia ceruta de Fundatia Nationala pentru Democratie?

 42. 45 MIHAELA ianuarie 21, 2012 la 12:32 pm

  @ Doru Coarna
  „Solutia este de atragere de parlamentari ai puterii”; daca este vorba de atragere prin convingere de toxicitatea acestui regim, acesti parlamentari ai puterii ar fi fost de mult in randurile opozitiei, daca este insa vorba de atragere prin bani si promisiuni cu functii, atunci ce diferenta ar mai fi intre opozitie si actuala putere, care numai asa a putut atrage parlamentari de partea sa? Ar face exact acelasi lucru pe care il incrimineaza acum.

 43. 46 Sibilla ianuarie 21, 2012 la 12:48 pm

  Hai – nu – zău !!!

  Religia întemeiată pe Iisus se bazează pe “iubirea aproapelui” (adică tot un fel de iluzie). Cea propusă de Don Quijote se bazează pe “încrederea în iluzii” (adică tot un fel de iubire). – Octavian Paler
  ” Tentaţia noastră de a bagateliza orice prin băşcălie, prin zeflemea, nu e singura care ni-l face străin pe Don Quijote, împiedicându-ne să ajungem la ce este dincolo de partea amuzantă a aventurilor lui. ” – Octavian Paler
  CUVINTELE de mai sus, unor deontologi spre RUMEGARE !
  Ca să NU se mai înfigă cu eticheta vis a vis de dumneamea cum că aş lupta cu … morile de vânt. Spre DEOSEBIRE de muherile-n izmene şi paraşutele ” aterizate ” prin peisaj, eu LUPT, nu şed la DOAR cârcotit de pe margini, nu vegetez, NU am… reţineri, de niciun fel. Sunt doar un OM. Unul din milioanele de români care luptă cu Famiglia dracilor şi fără de doruri când om scăpa de ei.
  Sunt doar un OM, unul din cei mulţi… o derbedea a dracului, unul din ciumpalacii inculţi, etc etc… dar sunt un OM mândru de mine ŞI pentru că-s intitulată ” instigator şef pe facebook ” după cum zisă una bucată mameluc, nimeni altul decât prefect de Caraş-Severino, Ţunea. Şi-s mândră de dumneamea, pentru că scandez alături de ceilalţi în Centrul Civic din Reşiţa : ” JOS frunză”verde” !! ” …
  Noi, cei ce luptăm ” cu morile de vânt ” vom fi fiind cei care vom clădi o lume mai bună, pentru că noi avem CREDINŢA că se poate, PUNCT.
  *******
  NU agreez deloc, dar deloc, zminteala aia fluturată de câte unii ” dacă eşti înregimentat politic ”, nu crâcneşti, nema opinie, ciuciu neuroni, doar te aliniezi … Da ce, suntem pentru unii viermi, ciumpalaci, inculţi iar pentru ceilalţi, oi, mieluşei ? Vai de steaua noastră, că Baci nema nişta şi până la proba contrarie şi dumneamea insistă pe proba concretă ( !! ), cam ciuti toţi !
  Va să zică :
  Rovana Plumb: Îi solicit Mariei Băsescu să-l determine pe Traian Băsescu să demisioneze
  HAIDA DE…. ASTA E CUM NUCA-N PĂREŢI, DOAR DE DRAGUL SĂ IEŞIM ÎN EVIDENŢĂ CUMVA, CU CEVA, ZBANG !!
  NU CU ASTFEL DE DECLARAŢII IMPUNEM RESPECT, CREDIBILITATE, SAU ORICE ALTCEVA S-AR FI DORIT/URMĂRIT ! NU DE CONCURENŢĂ A RIDICOLULUI AVEM NEVOIE ACUM, CI, DE ALTCEVA ŞI CÂT TIMP NU SE PRICEPE AISTA….. BATEM PASUL PE LOC, NO OFENSE !
  Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, că Birourile Politice ale PSD şi ACD vor stabili, luni, calendarul acţiunilor USL, inclusiv dacă demisia parlamentarilor este sau nu o soluţie viabilă.
  DEOCAMDATĂ RĂMÂN LA …. : DOINI-M-AŞ ŞI N-AM CUI ! DAR, DA, VREAU SĂ NU MAI AM DREPTATE !! TRECEŢI NAIBII LA MĂSURI RADICALE, N-O MAI LĂLĂIŢI ÎN BĂTAIA VÂNTULUI CĂ UN TSUNAMI RISCAŢI SĂ VĂ IA LA GRĂMADĂ ŞI-AR FI MARE PĂCAT !! PUNCT.
  Adrian Năstase : ” este nevoie de soluţii mult mai ambiţioase ! ”
  CORECT !! PUNEŢILE-N PRACTICĂ ! NOI, NU VĂ OPRIM, DIMPOTRIVĂ !! DOVADA VIE E-N STRADĂ, SUNTEM ACOLO, VREM SCHIMBARE, VREM ALTERNATIVA !! CE MAI AŞTEPTAŢI ???!!! NU E BINE CU DEPUNEREA MANDATELOR CĂ NE ” LOVIM ” DE DOAR ALEGERI PARŢIALE, FĂSIŢI ALTCEVA, NUMAI TRECEŢI LA FAPTE, C-ATÂTA O-NTOARCEM CUM LA KOSOVO, CĂ RISCĂM SĂ NE-O TRAGEM !!!
  în loc de concluzie… :
  LEO :
  ” Păcat pentru acest popor că n-a avut parte şi de oameni politici la înălţimea celor de la talpa ţării, că nu s-ar fi ajuns atât de departe cu nemernicia unui PIRAT degenerat… Că doar somnul naţiunii născător de monştri fără discursul sforăitor al jigoidiilor ŞI de stânga, ŞI de dreapta nu s-ar fi putut întâmpla…
  JOS! ”
  Daniel Bejan :
  ” Fiecare cu licuriciul lui, sau cu cel care-i stă deasupra. Mă tem că s-a ‘ntâmplat o schimbare de relaţii în intelectualitatea noastră. O spun cu o adâncă tristeţe, prea devreme parcă, deşi natura, biologia, ştii cum e, nu-mi cere mie părerea. Mă refer la plecarea prea devreme dintre noi a unor oameni, care cred că ar fi avut o poziţie mult mai asumată. Mult mai limpede. Uite, un Octavian Paler, un Alexandru Paleologu, Dumnezeu să-i ierte !
  N-am ştiut să ni-i apropiem, să învăţăm prin învecinare.
  N-am ştiut să le păstrăm cu demnitate moştenirea. Dar, cine ştie…?… ”
  p.s. că nu strică uneori-când e cazul, câte-o săpuneală !! Apropo de CURĂŢENIE, MORALITATE şi muuulte altele… Pentru că noi, cei mulţi ne-am regăsit Drumul, am îmbrăţişat DEMNITATEA ! Voi ? Să vă vedem !
  Şobolănimea portocalie, pedelichelele NU dorm şi numai de lipsă de muniţie împotriva noastră nu pot fi suspectaţi ! NU faceţi greşeala să-i subestimaţi. Ne va costa scump. Şi vom plăti, noi. Noi, ciumpalacii, viermii, inculţii…
  Voi…. Chiar aşa, voi… ? Ne uimiţi, sau…
  http://sfinx777.wordpress.com/2012/01/21/hai-nu-zau/

  p.p.s. ÎN ANARHIE NE ADUCEŢI TOT LĂLĂIND-O LA NESFÂRŞIT !! FACEŢI CEVA !! NOI SUNTEM ÎN STRADĂ , CEI CARE SUNTEM, CEI CARE NU IES DOAR O ZI, CĂ IARĂ M-APUCĂ DRACII PE OAREŞCE ” COLEGI ” CE IES DOAR PT …. IMAGINE, PFFFF…

 44. 47 justias ianuarie 21, 2012 la 1:11 pm

  poate tinand cont de ceea ce s-a intamplat in toti acesti ani si de ce are nevoie romania pentru viitor, ar fi o idee potrivita pentru un slogan si un mod de actiune al USL:
  „Romania Onesta!”
  „Romania Democratica!”

 45. 48 Sami ianuarie 21, 2012 la 1:29 pm

  Cei de la putere vor sa convinga lumea ca toti sunt la fel , ca masurile lor sunt cele mai corecte etc , dar nu fac nici o referire la cat fura si au furat ei „cu acte in regula” de la bugetul statului prin firmele gastilor lor din tara si din strainatate . Asta e adevaratul motiv sintetizat , pentru care oamenii cer demisia si alegeri anticipate . Demisia lui basescu este ceruta pentru ca participa direct prin actiuni dictatoriale la rotunjirea sumelor de bani care incearca sa satisfaca lacomia fara de limite ( dupa cum constatam) a paranoizilor cu care se afla in gasca .

  Acuma , sa nu-si faca USL-ul iluzii ca daca va veni la putere insotit de gastile lor de lacomi , lumea va fi mai fericita . Nu . Despre astfel de gasti este vorba , iar ele se gasesc in toate partidele – din pacate – iar lumea a observat cu ochiul liber acest lucru . Asta este adevarul . Mafioti sunt peste tot . Aici trebuie facuta o delimitare si o „toaletare” .

  In alta ordine de idei :

  Il auzeam aseara pe dl. Crin Antonescu vorbind despre posibila scadere a unora dintre taxe si impozite , in cazul venirii la putere a USL-ului .
  Nu a pomenit nimic de scoaterea TVA -ului la tranzactiile imobiliare . Nu este posibil , ca sa incarci pretul unei tranzactii ( cu exceptiile de rigoare conform codului fiscal – nu intru in amanunte , caci ele se stiu ) cu TVA de 24% . Aparent , s-ar crede ca incasarea unui TVA de 24% la unele tranzactii imobiliare ar putea duce la incasari miraculoase la bugetul de stat . In realitate , acest TVA aberant de mare blocheaza absolut complet piata . Bineinteles ca nu este singurul motiv al blocarii pietei imobiliare , insa este unul foarte important si de luat in calcul .

  Una dintre sintagmele negustorilor este : ” trebuie sa stiu de unde sa pierd , ca sa pot sa castig ” – este evreiasca si se confirma . Evreii sunt de departe cei mai buni negustori ai planetei , ca ne place sau nu .

  Blocarea pietei imobiliare a condus in lant la blocarea multor tipuri de afaceri , incepand cu forta de munca + materialele din constructii -instalatii , proiectare , taxe venite din avizarea proiectelor si autorizatiile de construire , apoi mobilier + accesorii , electronice , electrocasnice , obiecte pentru gradina etc.etc.etc . Deci , neexceptarea , neeliberarea pietei imobiliare de la taxa TVA de 24%( in unele cazuri 5%) , duce la o compresie in lant a multor altor piete de desfacere => compresie majora a economiei tarii .
  Este stiut faptul ca omul cand se muta la casa noua , urmareste sa -si cumpere pe cat posibil lucruri complet noi . Iata de ce este necesar ca , daca USL vine la putere , sa ia in calcul desfiintarea acestui TVA aberant . Tranzactiile imobiliare nu erau deloc ieftine pentru cumparator si vanzator nici fara TVA . Cu TVA , devin insa , pentru multi absolut imposibil de realizat .

  Daca ne gandim si la cei care fac imprumut la banca . Daca ei se califica pentru un credit la o anumita suma pentru a achizitiona un imobil , este greu ca daca acestia sunt la limita , se vor mai califica la o suma imbogatita cu 24% . Este aritmetica simpla .

  Aceasta desfiintare aTVA-ului de 24% la imobile ( costructii – terenuri – indiferent) poate fi o supapa de deblocare unei parti a economiei cu adresa macar la anumite categorii de cetateni – clasa medie sau clasa medie-plus .

  Poate este prea devreme sa aduc aceasta tema in discutie , insa , am profitat de aparitia dl. Crin Antonescu si referirile dumnealui la anumite taxe .

 46. 49 fuxi ianuarie 21, 2012 la 1:38 pm

  Domnule Năstase,

  Vă rog să vă faceți vocea lui Băsescu și Boc în Parlament. Nu-i lăsați în seama lui Cotoi și a Robertei sau a perfidului Blaga.

  Prezentați dumneavoastră dovada agresiunii suferite de către jandarmi din partea manifestanților din Piața Universității!

  Este aici: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=257828617624313&set=a.116067141800462.18975.100001915300936&type=1&theater

 47. 50 justias ianuarie 21, 2012 la 1:54 pm

  atentie la antibasistii recenti sau de „..de un an şi jumătate..”. vad multe astfel de persoane care l-au votat de fapt pe domnul basescu de mai multe ori, inclusiv la suspendare, si care bat vajnici acum cu pumnul in masa si arata angelici, nevinovati cu degetul la antibasisti vechi, „dintotdeauna” si ii acuza ca nu fac nimic sau prea putin…retraiesc vremurile de dupa revolutie unde „dupa razboi multi viteji se arata..”
  – sincer parca simt nevoia de un punct 8 reactualizat unde slujitorii regimului basescian sa stea o vreme pe tusa.
  – pentru multi altii ar fi nevoie si de multe, multe suluri de hartie igienica..

 48. 51 vax-albina ianuarie 21, 2012 la 1:57 pm

  Daca tot ati aflat „ca PDL cauta un lider pro-Basescu, in zona societatii civile, pentru a ocupa Piata Universitatii, pe modelul Aliantei Civice si pentru a impiedica “intrarea” in Piata a reprezentantilor Opozitiei.” de ce nu gasiti si promovati un lider anti-Basescu? Intr-adevar este nevoie de un lider venit din societatea civila. Altfel se faramiteaza protestul si e pacat.

 49. 53 Cârcotaşu ianuarie 21, 2012 la 2:17 pm

  Haosul instituit şi pe acest blog mă face să nu-mi mai pierd vremea aici, unde nu poate exista un schimb de idei, cu publicări la 5-10 ore. Când acestea depăşesc 20 mesaje, pagina anterioară rămâne nepublicată, lucru semnalat de mulţi, dar favorizând şi mascarea favoritismelor (reţinerea de la publicare a unor mesaje neconvenabile pentru moderare).
  În final rămân favorizaţi „beneficiarii” benevolenţei câtorva „de-ai casei”.
  A devenit şi acest blog locul unei susţinute propagande anarho-libertariene, curent „elistist” la modă.
  Dacă e cineva care să-mi spună şi mie unde pot găsi un loc în care să poată fi exprimate şi nişte păreri pro-USL, eventual pro-PSD, fără să-i ceri voie unui Le Prince (tupeist de-al casei), VV (aşijderea), Contele (ruda săracă a lu’ Le Prince, dar mult mai plin de râvnă) şi alţii, pe care deşi nu-i consider demni de a-i pomeni, nu înseamnă că nu contribuie din greu la zgomotul de fond extrem de ridicat, din care nu se mai distinge nicio direcţie.
  Domnule Năstase, aţi reuşit!

 50. 54 alin ianuarie 21, 2012 la 2:31 pm

  Jos ministrii corupti Igas-vama, Udrea-investitii, Vreme, Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely.
  Ce o doare pe Udrea cine vine in locul lor, in locul coruptilor?
  Ei, politicienii, pun mana pe aurul, argintul si cuprul de la Rosia Montana, iar noi ramanem cu CIANURA.
  Vrem ca politicienii actuali si viitori sa primeasca o lectie.

 51. 55 M.Voicu ianuarie 21, 2012 la 2:36 pm

  @blogideologic ianuarie 21, 2012 la 4:55am
  1) Preluaţi din Frank Knight: „Roata bogăţiei” este alcătuită din două fluxuri pe care circulaţia se face în sensuri contrare Desprinderea banilor-simbol de mãrfurile din societate a condus la vulgarizarea bani-bani-bani… în care circulã simboluri desprinse de substratul lor material, mãrfurile ❗ Din nimic, nimic, şi sunt siluite societãţile sã acopere nimicul sistemului financiar alienat hããããt, de când a prins în buget nu numai provizioane ci şi ”creşteri negative” şi a scos arieratele ❗
  2) De destindere: Referirea lui Marx la albinã este preluatã din Engels, dar ei n-au reflectat asupra proverbului românesc: este mai uşor sã ţii într-o mânã un pepene, decât o albinã ! Cât despre pãianjen, într-o apreciere: firul lui, adus la grosimea unui creion ar putea opri un Boeing 747 din zbor, dar ce trece prin pânza lui, nu-i e hranã. Şi pentru cã veni vorba despre ţesător şi despre gândire, toate cusãtoresele s-au bunghinit pe acul care lasã în urmã firul pe la coadã, dar maşina de cusut a apãrut când un om a fãcut gaura nu la coada acului, ci în vârful lui !

 52. 56 Alexandru Vasia ianuarie 21, 2012 la 2:50 pm

  Domnule profesor,
  Va spun asa pentru ca restul titlurilor sunt pasagere… . functiile sunt efemere, Iar acest titlu chiar il meritati…
  Tocmai ce ma intreaba un amic de ce nu ies sa protestez…
  Pai nu ies…
  De ce ? Tu nu protestezi?!
  Da, protestez, sunt nemultumit, nu ma mai ajung cu banii, sunt nemultumit de cum merg lucrurile in institutia mea, dar EU protestez zilnic, pe de-o parte facandu-mi treaba pentru POPORUL meu care ma plateste pentru asta, care m-a tinut multi ani la scoala, prin taxe si impozite, care se scoala dimineata si pleaca la servici cu speranta ca vor fi in siguranta, ca nu vor fi batuti, jefuiti sau ultragiati, si cu alte sperante in suflet…. (aceste cuvinte oare sunt desuete, gaunoase, goale, generale… ?) si, pe de-alta parte, cascand mari ochii si urechile, mintea si inteligenta, citind si informandu-ma cat mai atent si mai profuind…… pentru a nu mai fi pacalit de gunoaie cand votez, votand cu CAPUL nu cu aburul de pe creier…imprastiat de tot felul de hiene politice care ies pe sticla cand simt miros de sange…….
  V-am urmarit interventiile televizate… De ce, oare, nu le spuneti si colegilor dvs. de partid sau de coalitie sa va urmeze exemplul… Sa fie echilibrati…Va fac numai rau prin amatorism si prin imberbitatea cu care abordeaza tot ceea ce se intampla in aceasta tar..
  Domnule profesor, Mai educati-i caci…. Sau nici pe dvs. nu va asculta, imbatati de iluzia ca oamenii chiar cred in ei… ca persoane… Caci, sa stiti si sa le spuneti, nu in EI cred oamenii, ci de ei SE AGATA.
  Va stiam si va cred BARBAT… educati-i si, daca nu sunt in stare sa invete, puneti-i la locul unde merita, in banca…
  In rest… RESPECT!

 53. 57 justias ianuarie 21, 2012 la 2:51 pm

  si imi mai aduc aminte de ceva…
  undeva dupa alegerile din 2004, poate in 2005, 2006 imi aduc aminte cum dn. Ponta il invita pe domnul Basescu la intalnirile tineretului PSD…atunci mi s-a parut tras de par si ma gandeam cum de un partid ca PSD, cu oameni de exceptie, parte a istoriei noastre post comuniste il invita in schimb pe Basescu, poate ca model de urmat pentru tinerii, viitorii oameni politici PSD!!…ma gandeam atunci ca ce pacat si ce lipsa de recunostinta fata de cei care, cu adevarat au facut politica de valoare, responsabila in romania…nu mai teoretizez si nu aduc trecutul ca argument dar sper ca societatea romaneasca, oamenii au invatat sa recunoasca valoarea acolo unde este…recunoasterea valorii si respectarea ei ar fi din nou un principiu de baza care ar trebui sa stea la baza oricarei actiuni politice…constructia temeinica trebuie sa aiba la baza recunoasterea si promovarea valorii…

 54. 58 Tea ianuarie 21, 2012 la 2:57 pm

  Daca ma straduiesc sa rasfoiesc si comentariile vad cam aceleasi nick-uri care se tot cearta, isi dau cu parerea la obiect sau nu. Sunt pro sau contra. Din cate vad nu conteaza atat de mult ideea, ci cine a spus-o. E un fel de impartire pe gasti.

  Ce ma amuza insa cel mai mult sunt postarile lungi, aglomerate, confuze si plicticoase in care se tot vorbeste de economie, de munca si care ma fac sa imi pun intrebarea daca postacul respectiv vorbeste in cunostinta de cauza sau nu. Nu atat despre economie, cat despre munca. Ori munca lui e sa posteze pe acest blog continuu ori nu si-o face deloc scriind pe blog, insa ne tine teorii despre ea.

 55. 59 justias ianuarie 21, 2012 la 2:57 pm

  tocmai citesc pozitia Patriarhiei Romane…
  „..Ca atare, considerăm că în aceste momente dificile, trebuie să sporim rugăciunea, dialogul şi cooperarea …”

  da 🙂 pai de 7 ani de zile societatea romaneasca cere dialog, cooperare etc… ma asteptam ca si patriarhia sa o fi facut deja de atatia ani de zile in care a fost o anexa a puterii si o tribuna a discursurilor politicienilor puterii.
  „Dialogul” de forma si cooperarea in care Boc, partidele liber schimbiste, raman la putere sunt doar o forma de cooperare cu puterea nedemocratica. M-as fi asteptat ca patriarhia sa fi militat pentru principii…nu am fi ajuns aici…

 56. 60 Theodora ianuarie 21, 2012 la 2:59 pm

  Pe blog fotografii si inregistrari video cu „protestatarii” violenti din 19 ianuarie 2012.
  Care serviciu de informatii ii revendica pe domnii „protestatari”?
  Echipa Romania TV a fost atacata de “protestatarii” care afiseaza bannerul cu mizeria pentru ca nu doreau sa fie filmati.
  Jandarmii nu intervin!!!!
  Ultrasii au declarat ca au parasit Piata Universitatii inainte sa inceapa violentele.
  “Protestatarii” retinuti fara violenta sunt foarte calmi. Nu urla nici unul ca a fost retinut din greseala, nu se zbate nimeni.
  Nici un jandarm nu a fost ranit in timpul “atacului” celor aproximativ 20 de “protestatari”
  Toata lumea fericita. Spectacolul s-a incheiat cu cateva victime colaterale.
  Dar asa este la razboi … mai pica si nevinovati.
  Cred ca a venit momentul ca domnii din servicii sa fie cu adevarat alaturi de noi, nu prin manipulari si dezinformari. Poporul nu mai poate sa rabde si dansii stiu foarte bine cat de mare este nemultumirea.
  HAI CA SE POATE!
  http://theodora0303.wordpress.com/2012/01/21/care-serviciu-de-informatii-ii-revendica-pe-domnii-din-urmatoarele-fotografii-si-inregistrari-video/

 57. 61 Kiyoko HORVATH ianuarie 21, 2012 la 3:06 pm

  SOARTA LUI BASESCU HOTARATA IN 7 MINUTE
  CONVOBIRE TELEFONICA OBAMA -BASESCU
  Romania la inceput de an se aseamana cu ultimele zile a lui Ceausescu.
  Situatia este cu atentie monitorizate de cancelariile occidentale. Servicile occidentale trag semnalul de alarma a unei situatii iesite de sub control.
  La orizont se intrevede chiar disolutia unui stat NATO .
  O explozie in Balcani este vazuta ca o catastrofa pentru interesele strategice americane. Consensul din ultimele ore este de a linisti populatia revoltata.
  Acest lucru cere demisia Presedintelui Basescu tinta principale a furiei populare.
  Primul semn in aceasta directie a fost mesajul adresat de Victoria Nuland, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.Mesajul Departamentului de Stat semnalaeză președintelui Băsescu că SUA nu-l vor susține dacă situația scapă de sub control. Trebuie amintit că în acest fel a procedat administrația americană și în cazul protestelor din Egipt, atunci când au început violențele din Piața Tahrir, iar regimul Mubarak a fost nevoit să facă uz de forța armatei. Dacă la început mesajele erau adresate ambelor părți din conflict, atunci când a devenit limpede că Mubarak a pierdut sprijinul societății, secretarul de Stat, Hillary Clinton i-a spus explicit lui Mubarak că trebuie să plece. Acelasi mesaj a fost trimis si lui Basescu prin ambasadorul SUA la Bucuresti.
  In decursul zilei de ieri la sfatul unor lideri europeni Presedintele Obama
  a telefonat liderului roman. Discutia a durat exact 7 minute. Probabil ca cel mai important moment al convorbirii a fost finalul convorbirii.
  VA MULTUMESC PENTRU ATENTIE. LA REVEDERE DOMNULE BASESCU.
  Kiyoko Horvath for Nipon Press Europe.

 58. 63 blogideologic ianuarie 21, 2012 la 3:11 pm

  Cum ? http://www.romanialibera.ro/timpul-liber/fapt-divers/ipoteza-socanta-a-cauzei-mortii-lui-nicu-ceausescu-250956.html Un „recipient cu grad maxim de izolaţie” este făcut din plumb şi are pereţi groşi, deci este foarte greu. Cum putea Valentin Ceauşescu să îl poarte în buzunarul de la haină ?

 59. 64 Karakas ianuarie 21, 2012 la 3:17 pm

  Dreapta politica din „lagarul” trans-atlantic nu are alte solutii decit cele pe care le-a folosit pina acum fara succes: micsorarea sectorului public (dat afara), statul minimal, micsorarea taxelor (in special protectia la taxe a bogatilor), si cel mai important, perpetuarea dogmei pietelor libere.

  Anglia este un bun exemplu de studiu. Pe baza acestor principii neo-conservatoare Partidul Conservator al lui Cameron a promis englezilor o noua era de prosperitate. Care nu mai vine. Date statistice recente indica un somaj accentuat, desi sectorul privat se misca ceva mai bine. Somajul a crescut la 2.8 milioane.

  Daca stinga laburista nu a reusit sa aduca prosperitate, iar dreapta neo-conservatoare nu reuseste nici ea, la ce concluzie ajungem? Rational ar fi sa revezi ceea ce e clar ca nu functioneaza, si sa incerci lucruri noi.

  http://news.bbc.co.uk/democracylive/hi/house_of_commons/newsid_9680000/9680224.stm

 60. 67 neodacks ianuarie 21, 2012 la 3:41 pm

  Eu am auzit cu urechile mele cum propagandistii de la B 1 incercau sa acrediteze ideea ca in spatele miscarii ar fi de fapt rusii.Si multe alte cretinisme.Eu acum inca astept reactii din partea puterii,sentimentul meu este ca fitilul a fost aprins cat timp a mai ramas pana la explozie depinde de ei.Deci as vrea sa se retina cei din piata sunt avantgarda ,grosul trupelor asteapta inca cu adrenalina in vene .Caci unii dintre noi avem o tara si o datorie…

 61. 68 Silviu cel necăjit ianuarie 21, 2012 la 4:11 pm

  Adrian, te rog, gândeşte şi aşa: vă daţi toţi demisia, se fac anticipate doar pt. această legislatură. Buuun! nu participaţi, buun, nu ştiu ce partide vor vrea să câştige, pt. câteva luni, mandate de parlamentari, dar ştiu că: voi staţi pe bară, LÂNGĂ OAMENII NEMULŢUMIŢI care văd asta, aşteptaţi, îi lăsaţi pe cei care se alătură javrelor portocalii să decidă – împreună cu aceştia, pe mai departe, să impună mai ales, să creeze nemulţumire, panică şi vrajbă, ură chiar în rându’ celor pe care, sâc!, îi conduc, le conduc viaţa şi destinele prin măsurile pe care le iau asupra lor -, voi, nu sunteţi implicaţi, nu contabilizaţi, ba din contra, vă identificaţi cu cei cărora le este distrus viitoru’, fiindcă, fie vorba între noi, iar voi l-aţi auzit pe Bolnav, ei nu se opresc din a ” implementa” reforme, noi şi noi reforme etc. Başca nişte nemulţumiri în dezvoltare, în progres, în desfăşurare. Chiar nu ştiu cum mai pot guverna, chiar şi după desfăşurarea alegerilor parţiale, şi câştigarea lor de către ei, acoliţii lor, oamenii care sunt nemulţumiţi, care îi vor taxa pt. toate derapajele de la democraţie, ş.a.m.d. Voi, construiţi, sunteţi lângă ei, aşteptaţi, pregătiţi trupele pt. asaltu’ final etc., etc. Aşa că, da, trebuie bine chibzuit toată povestea, contextu’, situaţia, da’ trebuie ţinut cont şi de CREDIBILITATEA VOASTRĂ, A TUTUROR, a albirii sau identificării ei( a credibilităţii) cu ei, cu cei mulţi, şi câte, şi mai câte…Mă rog, zic şi eu, da’ voi decideţi, funcţie şi de context-contexte sau de ce vă dictează bărbăţia, curaju’, fleru’, intuiţia sau analiza, judecata voastră corectă, contextuală, la rece şi bine chibzuit. Întreaga consideraţie,

 62. 69 Theodora ianuarie 21, 2012 la 4:18 pm

  @ZOE, fii barbata !
  Biserica Ortodoxa Romana a reactionat:
  „Biroul de Presă al Patriarhiei Române, ne informează:
  Întrucât situaţia actuală de profundă nemulţumire în care se află poporul român este deosebit de grea, ca urmare a crizei morale şi economice din societate, în cadrul viitoarelor şedinţe ale Adunării Naţionale Bisericeşti şi Sfântului Sinod ale Bisericii Ortodoxe Române din 15-16 februarie 2012 va fi dezbătută cu prioritate problema cum poate contribui Biserica, prin cuvânt şi faptă, la schimbarea stării actuale de criză a societăţii româneşti.
  Biserica nu poate fi indiferentă faţă de suferinţa poporului pe care îl păstoreşte pe calea mântuirii.”
  „SĂ FIM SOLIDARI CU CEI CE SUFERĂ!”
  http://www.basilica.ro/ro/stiri/bsa_fim_solidari_cu_cei_ce_suferab_1474.html

 63. 70 Bibicu ianuarie 21, 2012 la 4:30 pm

  LAOS – OFERTĂ POPULARĂ

  Comitetul Spontan din Piaţa Universităţii, sensibil şi în cunoştinţă că actuala putere aflată LA OS de care nu se poate despărţi, a hotărât să emită forme gratuite pentru o excursie pe termen nelimitat în LAOS următorilor : Traian Băsescu, Emil Boc, Guvernul, PDL, UDMR şi UNPR.

 64. 71 Aya ianuarie 21, 2012 la 4:42 pm

  @

  Dinu

  Ai un mesaj din partea mea la sectiunea „Cum sa masuram daca s-a umplut paharul?”.

  P.S.
  Multumesc pentru sfat.

 65. 72 Aya ianuarie 21, 2012 la 4:52 pm

  KOMISARUL PPE CERE CAPUL LUI BASESCU SI IL SUSTINE PE BOC

  “Vizita” secretarului general al PPE, Antoniu Isturez, la Cotroceni mi-a amintit, mutatis mutandis, dar foarte clar, un moment pe care nu il pot uita si pentru care, cei care l-au creat, vor primi de la mine plata cu dobanda (dar asta este alta discutie).
  Nu ma voi referi al momentul evocat, dar la cel prezent.

  Antonio Isturez a venit in Romania in calitate de komisar PPE.
  In acest moment, constat ca “obisnuinta komisariala” este specifica partidelor europene- cel putin pentru doua (ma refer la ceea ce stiu precis).
  Conform obiceiurilor komisariale, Antonio Isturez a sosit aici pentru a face “sa cada un cap”.
  Al cui?
  Din punctul meu de evdere, este clar- dar sa ajungem logic la concluzie.

  In “stirea’ transmisa dupa “intalnirea de la Cotroceni” de ieri (afirm, stire, pentru ca nu a fost transmis un comunicat in adevaratul sens al cuvantului) se spune (citez, cu mentiunea ca insist asupra fiecarei formulari in parte- nici una nu este intamplatoare in acea stire transmisa; nici ordinea personajelor nu este intamplatoare):

  “Intrevederea PREMIERULUI (s.A.) Emil Boc cu presedintele Traian Basescu s-a terminat.
  IMPREUNA CU PREMIERUL (s.A.), la Cotroceni au mai fost prezenti: secretarul general al PPE, Antonio Isturez, cei doi presedinti ai Camerelor Parlamentului si cativa ministri ai cabinetului Boc.
  S-a discutat despe organizarea Congresului PPE care va avea loc in Romania.
  S-a mai discutat despre detensionarea situatiei din tara ca urmare a protestelor. S-a analizat posibilitatea mai bunei gestionari a situatiei la nivelul intregii tari”.
  (Subliniez ultimul paragraf in intregime).

  Chiar fara a analiza ALTE “amanunte”- doar in urma observarii cu atentie a acestei stiri devine clar ca acel komisar PPE, Antonio Isturez, s-a aflat in Romania pentru a “cere capul” lui Traian Basescu.
  Orice contrareplica de genul “nu poate cere cineva de la un partid european capul politic al presedintelui Romaniei” ar fi naiva, ca sa fiu blanda. Nu la “chestiuni normative” ma refer acum, dar la altceva, ca mesaj de forta.

  Mai devine evident ca PPE-istul a fost sustinut- explicit sau implicit- in “cererea sa komisariala” de criminalul Boc (de unde si “curtea” cu care a venit Boc la Cotroceni, insotindu-l pe komisarul PPE – de unde si plasarea lui Boc, in stire, inaintea lui Basescu; de unde si mentiunea ca intalnirea a fost intre Boc si Basescu- nu intre Basescu si Boc, cum ar fi fost firesc macar pentru faptul ca s-a desfasurat la Cotroceni; de unde si verbul “a termina”- nu a luat sfarsit, cum ar fi fost firesc; toate cele mentionate sunt expresia nefirescului- a carui identificare ofera, totdeauna, informatii foarte pretioase).

  Astazi, sambata 21 decembrie 2012, doar cine nu a avut ochi sa vada si urechi sa auda, cum se spune, nu a sesizat cat de “vioi” redevenise criminalul Boc in fata camerelor de luat vederi si ca isi reluase tonul acela tipic nazist, nemernica siguranta de sine.
  “Sursa energiei” sale- si a sigurantei de sine- vine de la “intalnirea” de ieri si de la stirile aflate prin gura komisarului PPE Isturez: anume ca nu este cerut capul lui, la nivelul crestin-democratilor europeni (cosmetizati cu numele de “populari”), dar capul lui Traian Basescu.
  Aceasta este “cheia” in care trebuie citit fragmentul de stire: “S-a mai discutat despre detensionarea situatiei din tara ca urmare a protestelor. S-a analizat posibilitatea mai bunei gestionari a situatiei la nivelul intregii tari”. Evident, komisarului Isturez nu ii pasa de Romania- dimpotriva, crestin-democratii europeni sunt printre autorii de baza ai planului de genocid programat destinat Romaniei.
  Komisarului Isturez- si crestin- democratilor al caror varf de lance este, aici- le pasa de un singur lucru: planul de genocid programat trebuie sa contiue cat mai mult cu putinta, fiecare zi fiind importanta. Pentru asta, ei trebuie sa-l mentina la Palatul Victoria pe criminalul Boc- INSTRUMENTUL necesar (doar Executivul putand fi acesta, prin premier).
  Ros de dorinta de parvenire si de frustrari, Boc s-a “lipit” de acest demers.

  Bref, parafrazand stirea pentru a wevidentia mesajul continut:
  pentru detensionarea situatiei ca urmare a protestelor si pentru mai buna gestionare a situatiei intereselor crestin- democratilor europeni la nivelul Romaniei, in urma analizei s-a ajuns al concluzia ca solutia este debarcarea lui Traian Basescu si pastrarea, cu orice pret, pe functie, cat mai mult timp, a criminalului Boc- ideal pentru PPE, cel putin pana la alegerile generale la termen (sau amanate, daca este posibil).

  La nivelul PDL se discuta acordarea de voturi (de catre pedelisti), in Parlament, pentru suspendarea lui Traian Basescu. Este, cred, inutil sa precizez rezultatul referendumului ulterior.

  Pot spune fara urma de dubiu ca Opozitiei- care doreste explicit, absolut legitim, si debarcarea criminalului guvern Boc- i se va intinde o capcana: sa se supuna la vot, initial, suspendarea lui Tranian Basescu urmand ca, ulterior abia, sa se depuna o motiune de cenzura cu promisiunea ca va intruni suficiente voturi pedeliste pentru debarcarea executivului.
  Aceeasi pedelisti care vor vota pentru supendarea lui Traian Basescu (si in urma exprimarii explicite a dorintei komisariale- dar si in urma puternicei argumentari ca T.B. este o povara pentru ei, acum) NU vor vota pentru debarcarea guvernului Boc (cei mai multi, pentru ca au murdare interese comune cu acest executiv; am detaliat de suficiente ori- nu reiau).
  Opozitia, ocupata cu organizarea alegerilor prezidentiale anticipate (pe care, fara indoiala, le va castiga- dar nu acesta este subiectul, acum) se va afla in teribila situatie de a fi supusa tirului unui alt sir de “asumari ale raspunderii” (cum spune criminalul Boc, ca un analfabet in materie juridica) pe care nu le va putea contracara, caci, “oamenii lui Boc” din Parlament, nu vor vota vreo motiune de cenzura.

  Indiferent cine va ajunge la Cotroceni, nu il va putea debarca pe criminalul Boc (conform Constitutiei, doar Parlamentul putand face acest lucru- dar nu va fi intrunit numarul necesar de voturi).

  Opozitia se va afla in foarte dura situatie de a nu putea explica populatiei, astfel incat sa ii fie asimilat mesajul, de ce, dupa debarcarea lui Basescu – identificat, permanent, cu inamicul principal si dupa ce se insistase mereu ca Boc “face doar ce-i spune Basescu” (in pofida a ceea ce au afirmat insistent unii, printre care ma numar- anume ca Boc trebuie debarcat, cu prioritate, caci, fara el, indiferent de ce ar vrea sa nu ar vrea Basescu, nu se poate face nimic) vor continua sa fie adoptate si aplicate legi ale genocidului, in Romania, via criminalul Boc.
  Celor care mi-ar spune ca acele legi ar putea sa nu fie promulgate de noul presedinte, le-as raspunde ca unica posibilitate a sefului statului roman de a se opune unei legi este de a o retrimite la Parlament. Daca, aici, intruneste votul majoritatii (care exista prin “grija” pedelistilor lui Boc) merge direct la publicare, in Monitorul Oficial.

  P.S.
  In 2009, dupa ce, in mod exceptional, fusese votata o motiune de cenzura si Boc cazuse prin procedura parlamentara, cineva (in mod clar „asociabil” cu T.B.) m-a intrebat, aici, pe blog “ce ar trebui sa faca Basescu?”.

  I-am raspuns, atunci, ca ar trebui sa faca o miscare neasteptata si sa-l propuna, ca premier, pe Iohannis. Ar fi fost cea mai abila miscare politica posibila- am detaliat, atunci, de ce.

  Stiu ca Traian Basescu citeste acest blog dar, cel mai porbabil, a considerat ca este bine sa-si asculte “binevoitorii” sfatuitori (inclusiv de la servicii- explicit sau acoperiti)- nicidecum sa dea crezare unui sfat chiar bine calibrat, dar venit din partea unei persoane care s-a declarat total si neconditionat alaturi de Adrian Nastase.

  Poate, daca va citi acum acest mesaj, va realiza ca nu este suficient sa se afle cineva de aceeasi parte a baricadei pentru a fi de buna credinta si ca plasarea unei persoane de cealalta parte a baricadei nu o transforma, automat, in una de rea credinta.
  In acel caz era vorba despre binele Romaniei, despre echilibrarea situatiei intr-un moment crucial (s-a dovedit ulterior ca era cu adevarat crucial) si, indiferent de pozitionarea mea, nu aveam cum sa fiu altfel decat de buna credinta.

  Ce are de facut, acum, Traian Basescu? m-ar putea intreba, din nou.
  I-as raspunde ca ar fi trebuit sa-l inlature pe Boc (via rezultatul motiunii de cenzura) si sa-l inlocuiasca, acceptand propunerea de premier a Opozitiei.
  Mai are, acum, Traian Basescu, suficienti oameni intre parlamentarii PDL incat acestia sa contrabalanseze “vointa komisariala” si sa-l debarce pe criminalul Boc?

 66. 73 Fragmentarium Politic ianuarie 21, 2012 la 4:55 pm

  Este inca prea devreme sa tragem niste concluzii, dar o evaluare primara a ceea ce s-a intamplat in ultimele opt zile si conectarea acesteia cu agenda politica si electorala din acest an, al zodiei Dragonului de Apa, al carui inceput, 23 ianuarie, se suprapune cu cel al sesiunii extraordinare a Parlamentului, ne conduce la ideea ca soarta democratiei se va juca pe trei fronturi. Chiar daca presedintele Traian Basescu s-a grabit sa intre in gratiile noului patron astrologic, participand la sarbatorirea Anului Nou chinezesc, la Ambasada Chineza, am motive sa fiu optimist si sa indemn la o impartasire generala a acestei stari de speranta si incredere, deoarece, potrivit traditiei chineze, 2012 va aduce energie, transformare si amplificare.

  Primul front, probabil cu cele mai putine sanse de victorie, este cel al protestelor sociale de strada si manifestatiilor politice. Desi protestele sociale s-au nascut spontan si s-au extins cu repeziciune in intreaga tara, cat si in pofida faptului ca sunt manate de aceleasi scopuri, demisiile presedintelui Basescu si Guvernului Boc si alegeri anticipate, acestea nu dispun de un program, de o strategie si de tactici care sa le dea coerenta de actiune si, mai ales, perspectiva dupa atingerea scopurilor. Mai mult, faptul ca unii protestatari au pus semnul egal intre PDL si USL, care nu exclud sa fi fost o diversiune, dar si ca nu s-au inghesuit sa se incoloneze la manifestatia Opozitiei, arata ca masa acestora este divizata in privinta punerii in fruntea ei a unei forte politice. In plus, spre deosebire de manifestatiile politice, care, dupa cum s-a vazut la cea a USL, se caracterizeaza prin ordine, disciplina si viziune, protestele sociale par, cel putin in faza premergatoare decantarii civice, vulnerabile la manipulare, inclusiv la fenomene marginale de violenta, in genul celor ale uslasilor.

  Cei care incearca, discreditant, sa identifice protestele sociale cu “barbaria” ori sa acuze Opozitia de “incitarea la violente” ar trebui sa observe o realitate extrem de palpabila, respectiv ca ceea ce apara regimul de o negare metafizica si o rasturnare revolutionara, de tip comunist, este tocmai civilitatea, asumata in numele democratiei si statului de drept, valori care au patruns adanc in constiinta cetateanului, dar impotriva carora, in mod paradoxal, Puterea neoliberalista a luptat in mod sistematic (sic!). Pana la urma, in toata aceasta poveste amara, pe care unii vor sa o faca si mai amara, este vorba de vesnica problema a raportului dintre scop si mijloace, despre faptul ca mijloacele violente compromit si delegitimeaza orice scop social-politic, lucru pe care bolsevismul nu l-a inteles niciodata si, privind in lume, as spune ca nici neoliberalismul.

  Contradictia dintre vocalitatea protestelor si tacerea presedintelui mai arata insa si altceva, in primul rand ca Basescu nu are solutii social-economice, ca regimul sau pradator nu are ce sa ofere populatiei pentru simplul motiv ca-i este straina orice filosofie sociala (a se vedea demolarea statului social), iar in al doilea rand, aroganta si cinism, faptul ca nu se va obosi niciodata sa arunce o punte peste prapastia creata, ci fie ii va lasa pe protestatari sa fiarba in suc propriu, mizand pe o diminuare naturala a protestelor, fie “va actiona cu curaj”, dupa cum, eufemistic si sibilinic, se exprima Cristian Preda (“curaj” care, cel mai probabil, va tine de binecunoscuta ortodoxie neoliberalista, adanc inradacinata la Cotroceni).

  Cel de-al doilea front, al luptei parlamentare, este mai complex si cu mai multe sanse decat primul. Mutarea conflictului politic din strada in Parlament este, neindoielnic, un progres, pentru ca poate deschide calea unui compromis. Judecarea rezultatelor posibile ale sesiunii extraordinare din 23-24 ianuarie numai dupa raportul de forte parlamentare, fara a tine seama de contextul tectonicii sociale, nu mai este suficienta, motiv pentru care nu ma mai astept la un deznodamant de tipul celor deja consacrate. Aritmetic, Guvernul Boc nu va cadea, dar politic va deveni un muribund incurabil, cu involutie galopanta. Un episod care i-ar putea prelungi supravietuirea, pe termen scurt, ar putea fi un compromis, refuzand anticipatele, dar acceptand decomasatele. Umbland la agenda electorala, prin decuplarea localelor de parlamentare, s-ar atenua temerile de fraudare, iar orgoliile partilor, pe moment, ar fi amagite. Eventuale surprize ar putea veni insa din zona demonolitizarii majoritatii parlamentare, prin iesiri, individuale sau de partid (UDMR) de sub influenta “marijuanei” Puterii…

  In sfarsit, cel de-al treilea front, decisiv, este cel electoral. In cea mai mare parte, populatia a constientizat ca, in democratie, erorile de vot pot deveni o povara pe care, in absenta unei opozitii politice responsabile social, ar trebui, cel putin principial, sa si-o duca singura, pana la capat. Uriasele nemultumiri sociale, care vor alimenta intentiile de vot, prefigureaza un esec electoral de proportii al PDL, iar cele mai multe dintre voturile negative vor curge in urna USL. Cu toate acestea, multiplicarea partidistica, sub bagheta Puterii (PP-DD, dar si alte partide care asteapta sorocul de a se naste sau chiar renaste), va fragmenta voturile si va absorbi o buna parte din cele ale Opozitiei, care ar putea sa nu obtina majoritatea absoluta din voturile exprimate si sa nu poata forma, singura, viitorul Guvern (ceea ce nu ar fi chiar rau, multipartidismul fiind mai reprezentativ decat bipartidismul).

  Daca soarta Guvernului Boc va fi pecetluita, intr-un fel sau altul, mai devreme sau mai tarziu, urmatoarea intrebare care-si asteapta raspunsul este cum se va incheia infruntarea crancena dintre presedintele Basescu si Opozitie, ce atuuri are fiecare dintre beligeranti si cat de greu vor atarna in balanta. Cred ca lui Basescu nu i-au mai ramas prea multe arme ofensive si, probabil, se va replia pe aliniamentele “comunicarii” si, in extremis, chiar pe unele si mai retrase, in urma cedarii “bastionului” Boc, prin demiterea premierului. De cealalta parte, Opozitia ar putea experimenta, discutabil ca oportunitate si rezultate, greva parlamentara, care din cate am vazut din cea regala nu salveaza democratia, greva generala, care l-a invins pe de Gaulle sau punerea sub acuzare, de care Nixon a scapat prin demisie… Bineinteles, surpriza ca apele sa se linisteasca prin autodebarcarea batranului Pirat ramane o alternativa care nu poate lipsi din niciun calcul…

 67. 74 blogideologic ianuarie 21, 2012 la 5:03 pm

  După reuniunea conducerii Organizaţiei de Femei a PSD, imediat s-a înviorat Sulfina Barbu şi a început să atace PSD –ul. Cred că s-a făcut o mare gafă de comunicare la reuniune, gafă ce va fi speculată ad libitum de PSD, probabil până la alegerile din decembrie 2012.

 68. 75 Aya ianuarie 21, 2012 la 5:05 pm

  @

  Silviu cel necăjit

  DEMISIA PARLAMENTARILOR OPOZITIEI ESTE PAGUBOASA!

  In politica trebuie luate decizii pragmatice, care pe de o parte sa produca efectele scontate si, pe de alta parte, sa previna (sau, cel putin sa limiteze) efectele scontate de adversar.

  Demisia Opozitiei din Parlament nu ar face altceva decat sa lase loc liber total parlamentarilor puterii, care ar adopta ORICE LEGE ar dori, fara ca Opozitia sa aiba posibilitatea re-actiei OFICIALE.
  Exista anumite proceduri care pot fi declansate doar la nivel parlamentar. Unele dintre acestea, folosite de Opozitie, au avuit succes (nu conteaza ca au fost putine- important este ca au existat).

  In afara Parlamentului, Opozitia nu ar putea face altceva decat sa se jeluie.
  Multumesc, nu e nevoie de inca un cor al jeluitorilor!

  Parlamentarii Opozitiei sa ramana in Parlament, unde au fost trimisi de noi, cei care i-am investit cu incredere si sa lupte, nu sa se smiorcaie amenintand cu demisia.
  Daca mai vor sa fie votati, sa ramana in Parlament si sa lupte pentru noi.
  NU se paraseste terenul de batalie, in astfel de cazuri, decat pe scut!

  Iti voi spune si tie ceea ce am invatat de la un maestru al politicii: ca sa poti ajunge sa faci cartile trebuie sa te afli la masa de joc.

 69. 76 Bibicu ianuarie 21, 2012 la 5:14 pm

  VĂ MĂNÂNCĂ VIERMII !

  La această oră în Piaţa Universităţii un tânăr poartă-n braţele-i vânjoase pe un format A2, cu majuscule de o şchioapă, o concluzie românească de o spiritualitate desăvârşită, ca cea din titlu.
  Cei miopi pot merge la faţa locului…

 70. 77 Aya ianuarie 21, 2012 la 5:18 pm

  @

  Tea

  Ce vrei, de fapt si cum se intampla ca ai venit „sa faci oridine” pe acest blog tocmai intr-un moment de o colosala importanta pentru toti romanii, cand atentia noastra este indreptata catre inclestarea generala?

  Au mai fost cativa care au fost trimisi aici, ca si tine, ca echivalent al „IMGB face ordine”- dar, de ne-voie, au renuntat.
  Observ ca „sefii” vostri incearca sa nu rateze ocazia de a „face tarcuri” si determina cenzura pe blog si te trimit la inaintare.

  Iti spun si tie ca si altora: sigur ai multa treaba iar noi te retinem aici.

 71. 78 contele ianuarie 21, 2012 la 5:21 pm

  Carcotasu

  Mi-ai cerut tu vreodata mie voie sa postezi si eu m-am opus? Indiferent daca-mi place sau nu ce scrii l-am rugat permanent si insistent pe domnul Nastase sa nu te cenzureze. Cu haosul ai dreptate, nici mie nu-mi place, scrie fiecare ce vrea,nu-i unitate de idei, nu suntem stransi uniti in jurul partidului, numai elemente deviationiste.

  Cu nickul ai nimerit-o, carcotesti numai la ce-i ce carcotesc.

  Nu ma mai lungesc la vorba, doar cateva concluzii: numara comentariile pro USL, numara comentariile pro PDL (CARE TIND SPRE ZERO, daca ai fi cat de cat obiectiv), numara comentariile critice la adresa clasei politice si la adresa USL. Si pe urma mai vorbim. Daca putinele comentarii critice la adresa USL va fac sa va pierdeti firea pe voi, majoritatea celor de pe blog, si nu sunteti in stare sa raspundeti decat cu mascari si imbufnari si cereri de cenzura catre gazda atunci vai de mama USLului.
  Voi nu aveti aceeasi masura cand judecati lucrurile? Tipati de cenzura lui Basescu dar sunteti gata sa ne puneti botnita noua, celor care sapam ceva mai adanc in cautarea adevarului. Si chiar daca am fi fanii lui Basescu, de ce nu puteti sa ne combati inteligent si la obiect, cu argumente? Vrei sa cred ca nu va duce capul? Eu cred ca va duce dar e mai simplu sa faci pe ofuscatu, sa-l demonizezi pe adversar si sa ceri interzicerea lui.
  Si mie mi-au ramas in moderare comentarii, nu mai departe de ziua de ieri. Si n-am facut scandal.As fi putut avea semne mari de intrebare deoarece erau comentarii destul de sensibile la adresa USL. Si voi, fani PSD, va plangeti de cenzura! Ce naiba puteti scrie voi atat de cumplit incat sa va cenzureze Adrian Nastase!?
  Citeste comentariul meu care a fost atat de „moderat” de nu l-a mai citit lumea. Dar vezi sa nu-ti sara inima din loc.Ai cumva comentarii mai „tari” ca ale mele si nu stiu eu?
  Scuze pentru ton dar m-am cam infierbantat…

 72. 79 contele ianuarie 21, 2012 la 5:22 pm

  cei ce carcotesc…deh!nervii…

 73. 80 contele ianuarie 21, 2012 la 5:25 pm

  ianuarie 20, 2012 la 10:58 am
  asta-i, domle, comentariul de care vorbesc!…tot nervii!

 74. 81 Aya ianuarie 21, 2012 la 5:29 pm

  S-A LANSAT DIVERSIUNEA VIA CRIMNALUL BOC SI CRISTIAN PREDA

  Prefacandu-se ca nu au inteles afirmatiile Rowanei Plumb, din care au decupat, efectiv grosier, niste cuvinte (altfel spus, nici macar nu se poate afirma ca „au scos afirmatia din context”) criminalul Boc, insotit de Cristian Preda, lanseaza, pe posturile TV, o diversiune.
  Mai exact, se spune, cu insistenta (iar criminalul Boc- brusc devenit suspect de vioi- cu glas latrat) ca PSD intentioneaza sa ceara (citez) „la inalta poarta” stoparea fondurilor europene procedand (citez) „cu iresponsabilitate”.

  Apoi, criminalul Boc (profitand de o intrebare) a lansat o noua diversiune anume ca protestele sunt „anti-sistem” impotriva „intregii clase politice”.

  A spus aprioape explicit ca nu intentioneaza sa demisioneze (si, la fel de evident, este CONVINS ca nu va fi debarcat!; o astfel de sigurata de sine vorbeste de la sine si INSIST sa atrag atentia in acest sens!) pedaland pe faptul ca accepta „orice dialog institutional” si saluta „sesiunea parlamentara extraordionara” pentru „a putea merge institutional mai departe”. Tot ce era de spus, s-a spus prin gura criminalului Boc.

  DECLARATIA CRIMINALULUI BOC ECHIVALEAZA CU BATJOCORIREA ROMANILOR CARE PROTESTEAZA, IN STRADA, EXPLICIT IMPOTRIVA ACTUALEI GUVERNARI!

 75. 82 Aya ianuarie 21, 2012 la 5:33 pm

  @

  All

  M-am decis sa plec din nou „in plimbare” catre Piata Universitatii- unde ma voi opri, desigur.
  Sunt racita, am avut frisoane- dar, fiind frig si ninsoare, ma voi autosugestiona ca sunt efecte ale temperaturii de afara.

  Pe maine!

 76. 83 Bibicu ianuarie 21, 2012 la 5:57 pm

  VĂLELEU !

  Mai acuşi, la 17:17, pesedeul a fost muşcat de jos, în direct, de către turbatul Emil Boc, drept pentru care un echipaj SMURD se-ndreaptă spre victimă pentru a-i face cuvenitele antirabice.

 77. 84 teostanc ianuarie 21, 2012 la 6:03 pm

  @contele, @Victor V,

  Când dă Dumnezeu să aibă curaj românii și să protesteze pe față împotriva unei puteri de rea credință, dvs. veniți repede si arătați: ăilalți sunt mai răi, Antonescu, Ponta, Hrebenciuc etc iar Năstase nu poate garanta nimic.

  Adică, nu mai protestați oameni buni, ăilalti sunt mai rai. Domnilor, cine-mi sunteți dvs. ?!

 78. 85 serafim ianuarie 21, 2012 la 6:13 pm

  atenție mare cu demisia parlamentarilor usl: pdl va ramane singur in parlament si va putea sa foloseasca pentru propria-i propaganda o revizuire a constitutiei, pe care o va putea face deoarece va avea cele doua treimi necesare

 79. 86 dlnimeni ianuarie 21, 2012 la 6:36 pm

  Ce poti sa faci unui zvon? De exemplu aceluia ca eu unul cred s-ar putea sa avem de – a face cu cel putin patru categorii de manifestanti in Piata Universitatii, dintre care doua apartin unor grupuri care vor incerca sa se legitimeze politic. Ori zvonului ca personal am citit pe internet, in dimineata zilei in care, seara, au inceput protestele, cum ca un domn stia despre „alarmarea” unor unitati din ministerul de interne. Ori zvonului ca am auzit cu urechile mele cum, cu totul colateral intr-un interviu radiodifuzat pe alt subiect, un guvernamental a scapat din gura porumbelul ca ei se asteapta la manifestari cam pina la sfirsitul lunii ianuarie. Ori zvonului pe care l-am citit intr-un ziar cum ca 26 de ong-uri s-au pozitionat impotriva presedintelui: ceea ce inseamna zvonul ca au fost date, transmise si executate unele ordine, cunoscut fiind zvonul ca ong-urile noastre, ori zdrobitoarea lor majoritate, ar fi conduse de turnatori si acoperiti. Deocamdata circula zvonul ca acele 26 de ong-uri nu prea zvonesc deoarece au inca gurile pline cu dumicatii primiti timp de sapte ani de la presedinte. Mai zvonim si noi, ce sa facem?

 80. 87 Adrian B. ianuarie 21, 2012 la 6:36 pm

  Cred ca ar fi chiar oportun ca Parlamentul European sa blocheze fondurile pentru Romania pentru ca oricum ele SUNT FURATE APROAPE IN TOTALITATE de catre portocalii !!! De la noi au furat totul si nu le-au mai ramas decat fonduri europene ! Explicati oamenilor ca aceste fonduri oricum nu ajung la ei ci la smecherii di pdl …

 81. 88 teostanc ianuarie 21, 2012 la 6:42 pm

  @nastase,

  Mă bucur că USL a reușit, în sfârșit, să organizeze o manifestație de protest împotriva unei puteri malefice.

  Dar, am auzit, din gura unui nou lider, propunerea ca toți parlamentarii să-și dea demisia și să avem alegeri anticipate.

  Poporul, este sigur, cere și dorește ca Băsescu și guvernul Boc să plece. Dar acest eveniment trebuie să respecte legea, constituția , normele, cutumele etc.

  Demisia parlamentului este jocul de-a gropa cu furnici. Nu știe opoziția ce să ceară, cu adevărat în numele celor nemulțumiți? Eu mă așteptam la:

  – Legile să fie dezbătute în parlament și să nu mai fie asumate de guvern.
  – Alegerile să se facă la termenele stabilite de lege, că d-aia este lege. Dacă schimbi legile ca ciorapii ajungi, inexorabil, să le ignori.
  – Proiectele de lege să fie însoțite de studii de impact ale institutelor de profil.
  – Puterea să învețe să numere corect prezența și voturile ]n parlament.
  – Partidele pirat constituite pentru a satisface orgoliile și interesele unor parlamentari, vezi UNPR să nu fie recunoscute. s.m.a.
  – Să se interzică construirea în zonele rurale, pline de verdeață de la natură, a parcurilor și să se recupereze banii de la cei care au făcut sau permis așa ceva.
  – Guvernul să conducă pentru români și nu pentru Băsescu.

  Dar să vii cu inepția ca toți parlamentarii să-și dea demisia, pentru a justifica ca se pot face alegeri anticipate, este o gândire puerilă, fără responsabilitate politică. . Cât ne-or crede de proști Băsescu și PDL,
  n-ar fi venit cu o asemenea propunere

 82. 90 Fragmentarium Politic ianuarie 21, 2012 la 7:07 pm

  Cred ca lui Basescu nu i-au mai ramas prea multe arme ofensive, in afara diversiunilor. Circula, deja, o serie de zvonuri si scenarii, de cea mai joasa extractie neoliberalista, care sa “legitimeze” un soi de solutie manu militari. Una dintre diversiunile care tinde sa ia amploare este cea pusa in scena prin intermediul OTV-ului lui Dan Diaconescu, care si-a organizat postul de televiziune ca pe un stat major al “revolutiei” anti-Basescu dar, atentie, si anti-USL, pentru canalizarea protestelor pe o pista falsa, care sa permita confiscarea acestora de catre cardasia celor doi “populari“. Intalnirea de vineri seara, de la Cotroceni, a liderilor popularilor romani cu secretarul general al PPE si declaratia acestuia din urma ca “nimeni nu va lua in serios, in PE, afirmatii politicianiste de genul ca in Romania e dictatura” pare a fi parte a unui scenariu mai amplu, care depaseste cadrul national. Sa fie oare vorba de o emanatie a unei “Supranationale Neoliberaliste”, asemanatoare Internationalei Comuniste?!…

 83. 91 teostanc ianuarie 21, 2012 la 7:16 pm

  @nastase,

  Pentru dvs. un link cu o persoana celebra.

 84. 92 gena ianuarie 21, 2012 la 7:23 pm

  Anunt telegraficpentru Monitorul Oficial:romani disperati,pierdut presedinte.cine il gaseste sa-l urce in elicopterul lui Berceanu.Noi il declaram nul.

 85. 93 TRIREX ianuarie 21, 2012 la 7:24 pm

  21.01.2012

  COVRIGUL SI CAFEAUA IN HARTIE

  Deseori mi-a fost dat sa asist la nedreptatile oamenilor, indreptate spre persoana mea sau impotriva altora, conjunctural sau temeinic ticluite in mintile unor oameni cruzi, ascunsi in spatele unor paravane efemere.

  Mai mult decat am vazut, am participat sentimental, prin oglinga povestilor ascultate si a cartilor citite, alaturi de personaje de poveste sau de inalti inaintasi ai istoriei neamului la intrigile si nedreptatile la care au fost supusi.

  Inaintand in varsta si aducandu-mi aminte de destinele unor importante figuri ale istoriei neamului romanesc, traiam cu convingerea ca in vremurile pe care le traim, educatia oamenilor nu mai permite spirite revansarde de o cruzime fara seaman. Trebuie sa marturisesc ca m-am inselat!

  Zilele trecute, animat de o mare afectiune personala pe care o port unui OM de o valoare extraordinara atat ca personalitate erudita, cat si ca lider, am avut ocazia sa asist la o continuare a nedreptatilor, care nu credeam, vreodata, ca se pot intampla in zilele tabletei cu Android.

  Dar sigur, nu tehnologia conteaza, asa cum nu conteaza nici valoarea celui judecat fara temei.

  Imi dau seama ca, din pacate, suntem inconjurati de aceeasi tipologie umana plina de razbunare, de o cruzime ce ma duce cu gandul la braconierii care dupa ce se uita in ochii caprioarei o omoara si in acelasi loc ii jupoaie pielea sub ochii intristati ai puiului.

  Vremurile s-au schimbat, caracterele sunt aceleasi!

  Si atunci cand citim despre destinele tragice ale marilor romani, despre sfarsitul acestora prin strainatate, departe de valorile pe care le-au consacrat, suntem cu toti datori sa oprim astfel de nelegiuiri.

  Nu voi uita niciodata covrigul si cafeaua in hartie, asa cum nu voi uita toate lucrurile frumoase care ne inconjoara!

 86. 94 Draghi Puterity ianuarie 21, 2012 la 7:34 pm

  @Victor V.

  Tot la capitolul reality check, o cercetare sociologica din SUA:.

  …in the public’s evaluations of divisions within American society, conflicts between rich and poor now rank ahead of three other potential sources of group tension—between immigrants and the native born; between blacks and whites; and between young and old.

  Asadar, pe americani nu ii mai enerveaza atata negrii, imigranti si batranii, cat ii enerveaza bogatii. Oare vor sa treaca americanii la comunism (desigur, sub un alt nume), cum prevestea Marx si mai nou Roubini? 😉

  P.S. Interesanta si perceptia americanilor la DE CE sunt bogatii bogati… (pt. ca provin din familii bogate care au relatii)

 87. 95 silvia ianuarie 21, 2012 la 7:37 pm

  Domnule Nastase,
  Parca si pe vremea dumneavoastra omenirea (si Romania) trecea printr-o criza. Si parca a fost depasita; oare cum a fost posibil domnule Nastase?
  Ce miracole au fost facute atunci ca sa nu poata fi repetate astazi? Nu am fost un sustinator al dumneavoastra, insa, incet, incet, in 8 ani, am devenit un admirator.
  Ati pus, ca intotdeauna, punctul pe i. Cu bun simt si echilibru.

 88. 96 Paul ianuarie 21, 2012 la 8:16 pm

  Nu stiu daca e doar un zvon stiintific, dar, cica daca perioada in care niste manifestari devenite repetitive si nenuantate se prelungeste suficient, respectivele manifestari devin neinteresante, comune, adica intra intr-un fel de rutina cotidiana plata, insignifianta…

  E ca si cum acelasi episod dintr-un serial la moda, ar fi reluat in fiecare seara timp de 5 ore. La un moment dat cred ca schimbi pe … Eurosport :).

  Ei bine, cred ca acesta este riscul care planeaza asupra protestatarilor non violenti din Piata.

 89. 97 gazetarul ianuarie 21, 2012 la 9:02 pm

  Domnule Adrian Nastase,sper ca veti reusi sa va convingeti colegii din U.S.L.sa nu-si dea demisia din Parlament,fiindca n-ar rezolva nimic.Va aduc niste argumente pe care sper ca le veti,,pune pe masa”in fata celor indrituiti sa ia o asemenea grea decizie.iata ce consecinte ar putea avea punerea in practica a acestei decizii:

  1.) Alegeri partiale in colegiile unde parlamentarii Opozitiei si-au dat demisia,iar tinand cont de ce au facut portocalii in Neamt,exista riscul sa se piarda cateva colegii(poate nu multe,dar pent o Putere muribunda conteaza fiecare vot in Parlament);
  2.) Presupunand ca va castiga U.S.L.-ul pe linie,asta nu va-nsemna nimic, intrucat peste cateva luni iar se va merge la vot la alegerile parlamentare,iar atunci portocalii va vor acuza ca prin aceasta manevra i-ati obligat in aceste colegii sa vina oamenii de doua ori la vot;
  3.) Presupunand,prin absurd ca acesti oameni,odata votati,ar fi alesi pentru patru an ide zile,iar la alegerile parlamentare s-ar vota pentru cealalta jumatate a Parlamentului,asta ar insemna ca cei alesi primii sa stea degeaba in parlamnet cateva luni,fiindca n-ar avea cvorum sa dezbata legi,ar putea cel mult sa faca niste proiecte de legi care sa stea in sertare;
  4.) cand cei care au fost votati inainte ar trebui sa se prezinte iar la alegeri,fiindca si-au terminat mai repede mandatul fata de colegii lor,ceilalti, care ar fi alesi mai tarziu,ar ramane-n Parlament si iar ar fi o problema cu cvorumul,s-ar intampla exact ca la punctul 3.) descris de mine mai sus.

  Deci spuneti-le celor doi copresedinti ai U.S.L.-ului,domnii Victor Ponta si Crin Antonescu sa ia in calcul toate aceste lucruri si sa ia cea mai buna solutie,in primul rand in interesul cetatenilor si al Romaniei.

  Eu zic sa faceti asa:
  Sa ramaneti in Parlament si sa va luptati,chiar daca nu aveti sanse,ca sa va promovati niste legi in domeniile pe care ei le desconsidera intr-un mod cat se poate de cras(invatamant,sanatate,etc.etc.),in acelasi timp trebuind sa atrageti niste nemultumiti din P.D.-L.,U.N.P.R.si grupul minoritatilor in tabara Opozitiei.Daca vor veni, bine,daca nu,iar bine,ei vor pierde la alegeri.In primul caz terminati cu guvernul Boc si pot avea loc alegeri anticipate,daca nu vin,nu se va-ntampla nimic,dar scadenta pentru ei va fi una cumplita la alegeri.
  Apoi,daca tot sunt manifestatii,ati putea face si altceva:sa le cereti manifestantilor(nu direct,ci prin intermediari,sa zicem),sa blocheze intrarile in Palatul Cotroceni,la Palatul Victoria,precum si intrarile ministerelor,cu scopul de a nu-i lasa pe cei care iau decizii in aceste institutii sa intre si sa lucreze,ca sa nu le poata lua.S-ar crea astfel un blocaj functional,care i-ar obliga pe cei de la Putere sa cedeze enorm in disputa cu Opozitia.Ce ziceti,domnule Adrian Nastase,ar putea functiona un asemenea plan(stiu ca depinde foarte mult de numarul de demonstranti,dar credeti ca poate fi pus in aplicare)?

 90. 98 gazetarul ianuarie 21, 2012 la 9:04 pm

  pentru,nu pent,scuze pentru eroare.

 91. 99 Paul ianuarie 21, 2012 la 9:07 pm

  Blogideologic anunta un material interesant publicat in Le Monde, referitor la risipa alimentara.
  Din articol reiese ca europarlamentarii sunt interesati ca risipa de alimente sa se reduca. Bine!
  Nu stiu cat de (co)interesati vor fi producatorii de alimente sa-si reduca productiile, stiind ca „legile” economiei de piata nu ii lasa sa riste sa-si dezamageasca clientii. Adica, nu conteaza ca fiecare producator in parte asigura in piata o cantitate suficienta satisfacerii nevoilor tuturor potentialilor clienti (chiar daca niciun producator nu-i are drept clienti pe toti cumparatorii!); totusi, fiecare din acesti producatori se manifesta ca si cum, dintr-o clipa in alta, toti cumparatorii ar veni sa cumpere numai de la el…

  Intr-adevar, alternativa ar fi instituirea alimentatiei rationale, pe baza de cartele (ma rog, abonamente). Atunci, s-ar sti exact care este necesarul de alimente, deci nu s-ar mai produce nimic in plus. Un prim pas in acest sens a fost deja facut prin instituirea cotei de lapte pentru fermieri. Mai e putin si se rationalizeaza la nivelul UE si celelalte productii.
  Si cand te gandesti ca Ceausescu, saracu’, a fost executat pentru o chestie ca si cea discutata :)…

 92. 100 Roxana Iordache ianuarie 21, 2012 la 9:19 pm

  Voi chiar sunteţi departe de realitate? Ce facem, monitorizăm zvonuri sau acţionăm? Aceeaşi reactivitate chiar şi când regimul Băsescu e cu morcovi înfrunziţi de disperare şi toată propaganda le explodează autorilor în faţă?

  Sorry, dar e o atitudine de natură să readucă hăhăiala cuiva căruia tocmai îi îngheţase.

  E nevoie de PSD energic, determinat în acţiunea pentru schimbare. Chiar a trebuit să vă iasă femeile în faţă ca să vă tragă din letargie? 🙂 😐

  Nu la Strasbourg sau Bruxelles, ci aici se rezolvă problema. Cu inteligenţă şi responsabilitate. (Mi se pare că avem oareşce memorii comune cu privire la eficienţa intervenţiilor PPE. Chiar nu vreau să dau muniţie la adversar) :mrgreen:

  Manifestanţii din Piaţa Universităţii nu de analize pe zvonuri au nevoie. I-au dat la o parte pe impostorii puterii, dar ei vor continua să vină, sub diferite ipostaze. De exemplu, Dan Diaconescu şi ai lui. Sinistru, la congresul PP-DD de azi s-a anunţat direct că se confiscă Piaţa şi că vor fi supuşi violenţei fizice alţii decât membrii şi simpatizanţii lor, cu precădere membrii sau susţinătorii USL.

  USL ar fi cazul să sesizeze Parchetul şi Jandarmeria, că doar nu se va autosesiza Codruţa aşa cum ar fi normal! În caz contrar, nu vă protejaţi susţinătorii, ci îi expuneţi la represiuni. Inutile, dacă nu vă mişcaţi politic.

  Deci, hai, un pic mai cu talent!

 93. 101 Buda Viorica ianuarie 21, 2012 la 9:27 pm

  Mi-ati placut dimineata prin prezenta si prin declaratia data ,insa d-na Rovana ,m-a dejamagit mult, inca odata .Nu pot sa-mi explic de ce d-voastra o apreciati asa mult ? Eu am contestat-o si la congres. Asta nu ma face sa ma bucur in continuare ca nu ma convinge ,ca nu e de functia aceia si mai ales de iesit pe tv.Chiar imi pare rau.

 94. 102 blogideologic ianuarie 21, 2012 la 9:32 pm

  Ce înseamnă pentru America modelul de iEconomie propus de firma Apple ? http://www.nytimes.com/2012/01/22/business/apple-america-and-a-squeezed-middle-class.html?pagewanted=1&hpw

 95. 103 Judex ianuarie 21, 2012 la 9:39 pm

  Aya scrie:

  „M-am decis sa plec din nou ‘in plimbare’ catre Piata Universitatii- unde ma voi opri, desigur.
  Sunt racita, am avut frisoane- dar, fiind frig si ninsoare, ma voi autosugestiona ca sunt efecte ale temperaturii de afara”.

  EROIC!!! Asteptam, ca de obicei, amanuntele pe care ni le promiti de fiecare data, „la intoarcere, cu putin noroc”, si pe care la putem afla si singuri, fie deplasandu-ne la fata locului, fie, pur si simplu, uitandu-ne la televizor. 😆

 96. 104 madalina ianuarie 21, 2012 la 9:44 pm

  Domnule Adrian Nastase,

  Intr-o asemenea penurie de lideri toate scenariile Dvs sunt posiile… deci nu ne ajutati? Si toti va vom urma cu siguranta!

 97. 105 blogideologic ianuarie 21, 2012 la 9:47 pm

  Ce doresc demonstranţii din Piaţa Universităţii?, întreba Iosif Boda pe b1TV. Exact ţinta eroică pentru care militase cu mult înaintea lor doamna Monica Macovei ! 🙂 De ce a suferit domnul Iosif Boda această degradare de IQ ?

 98. 106 Reni ianuarie 21, 2012 la 9:54 pm

  Aud cu uimire incidentul de la intilnirea OFSD..infiltrari care pot deveni daunatoare in planul imaginii sau chiar periculoase daca tot felul de dezaxati sunt trimisi la sediile opozitiei. Dna Senator Vasilescu a prezentat incidentul….
  Eu sunt membru al Departamentului Energie PSD, impreuna cu un coleg ne gandeam ca evidenta apartanentei noastre sa fie materializata cu ecusoane ale Departamentelor ori C.N. sau ceva de genul asta, platite de membri.
  Joia viitoare ar trebui propus asa ceva daca este o idee buna, poate ar aduce si un plus in organizare si dinamizare a activitatii, chiar daca pare asa militarizat.
  Adevarat, ne cunoastem colegii dar incidentul parca anunta tot felul de mirsavii pe masura ce alegerile anticipate se apropie. Chiar nu avem nevoie de mercenari care sa arunce cu papuci la conferinte de presa.
  Va rog, moderati mesajul daca considerati oportun

 99. 107 MIHAELA ianuarie 21, 2012 la 10:28 pm

  @ Sibilla
  Ce facusi, Sibilico mama, te apuca deliru’? Si te mai superi ca se iau unii de tine! Ai facut un telmes-balmes din comentariul tau, mai ceva ca un bors rusesc.
  Te luasi de R.Plumb – treaca mearga, apoi il luasi in furci pe Ponta, ca, vezi-doamne, de ce nu demisioneaza opozitia din parlament si ii ceri imperativ sa treaca la masuri radicale. Adica ce masuri radicale? Sa puna mana pe ciomege si sa-i ia la bataie pe Basescu si Boc?
  Trecu apoi la rand Nastase, caruia ii ceri cu vehementa sa puna in practica solutiile mult mai ambitioase despre care vorbea acesta (banuiesc ca se referea la solutii economice, poate in alt topic, in topicul de fata „Zvonuri si scenarii” nu am vazut sa fi spus asta). De unde vrei sa le puna in practica, din opozitie?
  Intr-adevar, la fotbal si politica se pricepe toata lumea!

 100. 108 dlnimeni ianuarie 21, 2012 la 10:51 pm

  Judex: nu fiti magar, ca va dam pe mina Roxanei Iordache ca sa va determine sa va miscati mai cu talent! Aya, ca si altii, s-au dus si se duc la manifestatiile anti- basescu nu pentru a avea cu ce se lauda pe blogul dlui Nastase.

 101. 109 Bibicu ianuarie 21, 2012 la 10:51 pm

  ANCA CHILIPIRGIOAICA

  În lumea plantelor, două, CHILI şi PIRUL au locuri aparte, prima în gastronomie şi a doua în terapia naturistă.
  Doamna Anca Boagiu le-a aşezat alături într-un mod inteligent – CHILIPIRUL, dând un recital de chilipirgioaică fără egal când cu 42000 € (preţul unei garsoniere în Crângaşi) a achiziţionat o vilă în Snagov Sat evaluată la 550000 €.
  Nea Nicolaiciuc, e că Anca te are la capitolul valoare ? Ce bine ţi-a înţeles fata chestea aia eminamente cheferistă, cum că : „Unui lucru fără cale dându-i cale, alte lucruri fără cale-i vor urma !”

  Nu e nici un chilipir
  Să îţi dea cu hai sictir
  Ceferiştii daţi afară
  De la gară !

 102. 110 blogideologic ianuarie 21, 2012 la 10:57 pm

  Citiţi comentariile 1 şi 4, tot de aici http://www.romanialibera.ro/timpul-liber/fapt-divers/ipoteza-socanta-a-cauzei-mortii-lui-nicu-ceausescu-250956.html Interesant ce spune. Despre aceeaşi temă s-a discutat, în sotto voce, la Consiliul de Stat al României (este mărturia consilierului Predescu). Mai precis, este vorba despre dispariţia misterioasă, timp de trei luni, a unui inginer important de la un combinat chimic. În fiecare zi, un securist trecea pe la familie şi îi întreba dacă au primit veşti de la el. La negaţie, securistul comenta : „Probabil că acum este în Occident”. Inginerul chimist se ocupa de exporturile combinatului chimic. Ultima oară se întorsese dintr-o ţară asiatică unde tocmai fusese explodată cu succes prima bombă din programul ei nuclear. Oamenii din Consiliul de Stat ştiau că acea ţară îl reclamase pe inginerul chimist direct la Nicolae Ceauşescu. Peste trei luni, inginerul chimist a fost găsit mort, întins pe o bancă a parcului din Călimăneşti. Oamenii din Consiliul de Stat comentau : „Dar acest inginer a făcut atât de multe pentru România !” De atunci s-a născut sentimentul printre oamenii de la vîrf din România că Nicolae Ceauşescu nu îi protejează pe cei fideli faţă de ţară.

 103. 111 MIHAELA ianuarie 21, 2012 la 11:32 pm

  @ fuxi
  Fotografia este din Rusia.

  @ blogideologic
  Care este relevanta „strategiilor esecului rasunator in Afganistan” asupra topicului de fata, mai ales ca, probabil, multi nu cunosc limba franceza, sau nu o cunosc atat de bine, incat sa aiba rabdarea sa citeasca articolul?

 104. 112 Ilie ianuarie 22, 2012 la 12:00 am

  @silvia
  „Domnule Nastase,
  Parca si pe vremea dumneavoastra omenirea (si Romania) trecea printr-o criza. Si parca a fost depasita; oare cum a fost posibil domnule Nastase?
  Ce miracole au fost facute atunci ca sa nu poata fi repetate astazi?”

  Întrebarea dv. îmi dă prilejul de a-mi spune un punct de vedere. Se vorbeşte, după cum ştiţi, de globalizare. Asta înseamnă că un tsunami financiar sau economic este resimţit peste tot în lume. Dar nu la fel de puternic. România, după 1989, a renunţat la toate marile sale întreprinderi economice, fie prin privatizare, fie prin desfiinţare pur şi simplu. Întreprinderile şi băncile privatizate au fost date pe mîna străinilor. Ne amintim sloganul „nu ne vindem ţara” şi luarea în derîdere a celor care-l strigau. El avea, totuşi, un grăunte de adevăr. Cînd statul român spune că privatizează, apoi să privatizeze nu să dea firma la o companie de stat din altă ţară! Nu sunt împotriva privatizărilor, dar mi-aş fi dorit ca privatizarea să însemne rămînerea companiilor în mîna privaţilor autohtoni.

  Se vorbeşte de dezvoltarea durabilă. O dezvoltare durabilă înseamnă că economia nu fluctuează în limite foarte mari. De exemplu, o agricultură modernă, bine dotată cu utilaje, căreia i s-au pus la dispoziţie sisteme de irigaţii şi dotări tehnice antigridindină, va produce constant indiferent de capriciile vremii. Asta înseamnă că este durabilă.
  Dacă ne bazăm doar pe investiţiile străine, nu vom avea niciodată o economie durabilă. Pentru că atunci cînd vine tsunami-ul, ca acum, compania străină îşi strînge jucăriile şi pleacă. Aşa a făcut Nokia, aşa era cît pe ce să facă şi Ford. Iar preşedintele Băsescu se roagă de băncile străine din România să nu care banii la compania mamă! Dacă banca era românească, nu mai avea nevoie de această rugăminte, care seamănă a cere milă! Iată exemple care arată că nu avem o economie durabilă.
  Un ultim aspect este legat de resursele solului şi subsolului. Dacă petrolul din subsolul nostru nu ne mai aparţine, dacă aurul şi alte resurse le vom da, asta înseamnă că nu mai putem avea o economie durabilă, suntem la cheremul altora. Noi exportăm lemn brut şi importăm mobilier de rumeguş poleit! Deci, devalizăm pădurile, avem eroziune, inundaţii şi toate necazurile care decurg de aici.

  Ţările dezvoltate nu au această politică. Ele au, toate, companii proprii, bănci proprii, agricultură performantă. Ei îşi protejează pădurile şi mediul. Asta nu înseamnă că în ţările dezvoltate nu există şi companii străine. Există. Ideea este că firmele autohtone constituie fundamentul, cele străine fiind complementare. Aici este secretul. De aceea atunci cînd vine tsunami-ul mondial Germania se clatină puţin iar România este zguduită din toate încheieturile.

 105. 113 Victor V. ianuarie 22, 2012 la 12:43 am

  @ teostanc

  Ai luat-o și tu razna? Erai echilibrat până acum. TB, Emil Boc, Elena Udrea & Co îmi displac profund. Victor Ponta și Crin Antonescu doar mă irită prin inutilitate. Vrei să spun că îmi plac doar pentru că suntem în mijlocul „luptei”?

  Îmi pare rău, dar mă pufnește râsul doar când aud expresia „luptă politică”.

  PS: Dintre politicieni, doar dl. Năstase și doi UDMR-iști îmi sunt cu adevărat simpatici.

 106. 114 Victor V. ianuarie 22, 2012 la 12:54 am

  @ Mihaela

  Nu te-ai obișnuit încă cu blogi? El folosește blogul domnului Năstase ca „bilboard” (parcă așa i-a spus) pentru a-și face reclamă ideilor de pe blogul propriu.

  E un fel de parazit (dăunătorul de blog), în general benign, mic, inutil și tenace. Seamănă cu acarienii. Nu te deranjează cu adevărat, dar parcă ar fi mai bine fără.

 107. 115 Victor V. ianuarie 22, 2012 la 1:10 am

  Draghi Puterity

  E absolut normal ca acum săracii să aibă să fie tot mai deranjați de bogați. Există cumva percepția că ei sunt responsabili de criză. Și chiar dacă nu sunt, sunt vinovați că nu contribuie cu averea personală la rezolvarea ei. Iar dacă și-au donat averea în scopuri caritabile (Bill Gates, Warren Buffet, etc) oricum sunt vinovați pentru că au supt sângele poporului.

  Nu este exclus ca SUA să devină comunistă, sau măcar socialistă, mai devreme sau mai târziu. Așa cum nu este exclus (ba chiar e foarte probabil) ca Europa să devină musulmană în 20-30 ani. Însă ar fi trist…

 108. 116 Andrei ianuarie 22, 2012 la 1:26 am

  Pana una-alta, rezolvati-o pe asta, dle Nastase:

  „Ponta: Eu n-am putut merge la Universitate, din cauza functiei, dar au fost mama si sora mea”

  Ati ajuns de rasul lumii domnilor USLamisti!

 109. 117 blogideologic ianuarie 22, 2012 la 5:27 am

  @ MIHAELA
  Eu nu te pot ajuta să gândeşti. Ar fi simplu, dar n-a fost, nici nu este, intenţia mea. Eu folosesc blogul AN ca pe o gazetă de perete, sau billboard, pentru consemnarea ideilor. Eu sînt un ideolog, @MIHAELA. Portocaliii n-au ideologi. De ce ar trebui să-i imităm noi ? Refuz convergenţa cu ei.

 110. 118 blogideologic ianuarie 22, 2012 la 6:10 am

  @ M.Voicu spune: „maşina de cusut a apãrut când un om a fãcut gaura nu la coada acului, ci în vârful lui!”
  Mulţumesc pentru comentariu. Da, invenţia lui Elias Howe este considerată un arhetip Jungian al visului creativ. Ca şi visul lui Kekulé pentru ciclul benzenului.
  Numai bine,

 111. 119 MIHAELA ianuarie 22, 2012 la 7:35 am

  @ Victor V.
  M-am gandit si eu ca blogideologic este un fel de daunator de blog, dar am zis ca mai bine sa tac, poate nu inteleg eu; de multe ori am observat ca este alaturea cu drumul, ca face comentarii ce nu au legatura cu topicul propus de gazda noastra (uneori m-am gandit ca o face ca sa ne arate noua, profanilor, cat de bun cunoscator este el in ale politicii mondiale), dar acum chiar a intrecut masura. Tara arde si baba se piaptana!
  Lumea isi striga necazul in strada si el ne ia cu „esecul strategiilor in Afganistan”. De parca, de asta ne arde noua acum!
  Bine ca macar nu sunt chiar singura care gandeste asa despre comentariile sale.

 112. 120 MIHAELA ianuarie 22, 2012 la 7:46 am

  @ Andrei
  Cand cineva este pornit rau impotriva altei persoane, nu sta sa asculte vorbele acesteia din urma, „se repede ca proasta-n targ” (vorba din popor).
  Ponta s-a referit la functia sa de sef de partid si de lider al opozitiei; sper ca ai vazut si tu cat de porniti sunt oamenii din piata impotriva clasei politice, iar unii, „oameni de bine”,(propagandistii basisti carora le prieste al dracului de bine anarhia, scandalul) speculeaza foarte bine acest lucru.
  Asa ca, inainte de a da cu piatra, mai gandeste si tu putin.

 113. 121 Vasile, ianuarie 22, 2012 la 7:58 am

  Blogi,

  Daca Buda este la B1TV ce crezi ca ar putea intreba?

  Nastase A.

  Roxana Iorache intreaba :Voi chiar sunteţi departe de realitate? Ce facem, monitorizăm zvonuri sau acţionăm? ”

  Dumneavoastra la nivel USL ati plasat „demascatori” in Piata Universitatii, simpatizanti ai acestei lupte politice ,care public in piata sa-i desconspire , sa fotografieze uneltele puterii infiltrate printre oameni?

  Eu il propun de exemplu pe Conte pentru ca-i cunoaste , sau mai bine nu ca el este deja acolo si nu a racit ca aya pentru ca are astrahan in cap!

  Viorica,

  Daca te iei de Rovana s-ar putea sa -ti bati cuie in pantofi, dl. Nastate are numai cuvinte de supra apreciere …..

  Carco,

  Eu te-am trimis la „politici filtrate de ratiune” dar acolo nu sunt bai de multime si de aceea unora nu le place peisajul, asta nu inseamna ca
  acolo ai sa scapi de mine sau ai sa scapi neinjurat in mod politicos si cu respect asa cum iti place dumitale!
  Asa este eu am sustinut acuza dumitale , totusi chiar to Carco ca un specialist in materie nu observi ca este un haos organizat?

  Teos….

  De data asta esti in eroare nu USLeul PNLeul a organizat si doar Bazare si spontan parte din Bucuresti a participat!Asa ca pe acest subiect mai usor cu Nastase in sus!

  Contele se inerveaza cind Carco comenteaza o smecherie a acestui bl;og insa este asa de candid cind este vorba de smecheriile puterii!!

 114. 122 LePrince ianuarie 22, 2012 la 8:39 am

  @contele
  Exista un moment psihologic cand in orice democratie consolidata, puterea intelege ca opinia publica este saturata de prezenta ei in fruntea statului. Normal este , ca indifferent de moment, an electoral sau nu, sa declanseze alegeri anticipate. S-a intamplat in Grecia 2009, in Spania in 2011, in multe alte tari cu democratii mai vechi si mai functionale. Sigur, eu inteleg dorinta ta de a respecta formalismul institutional si rotativa electorala, si o respect. Dar dupa cum stii, am un cromozom “revolutionar” care acum nu-mi da pace. Ai vazut, Cartarescu a preluat ideea mea mai veche, aceea ca Basescu este un om al trecutului.

 115. 123 LePrince ianuarie 22, 2012 la 8:43 am

  @Ilie

  Si eu cred ca un “domnitor” formal ar fi mai potrivit Romaniei, si unificator la nivelul societatii. Ar fi un punct de reper.
  Relativ la postarea ta cu moderarea si comentariile intarziat publicate. Scriu pe acest blog de 2 ani, si te pot asigura ca dl Nastase este o gazda extrem de generoasa. Probabil exista unele probleme tehnice uneori, si chiar daca explicatia nu ar fi asta, dl Nastase, ca proprietar al acestui spatiu poate accepta sau nu comentariile. Nu putem sa-I reprosam nimic. Plus ca exista si moderator, nu stiu cum functioneaza exact. Unii dintre noi si-au construit pe domeniul virtual al d-lui Nastase mici proprietati , luand in arenda mici suprafete. Dupa puteri, Aya are un cochet castel, si contele si eu ne-am construit pavilioane de vanatoare la marginea padurii, blogideologic detine o crescatorie de soparle ideologice, ghitz bichon are un tarc, sibilla si Theodora sapa din cand in cand transee, iar victor v si florin m au vile de vacanta pe care le folosesc in week-end(cred ca sunt deranjati de multe ori de soparlele aruncate peste gard de blogideologic, uneori iguane uriase). Altii sunt nomazi, unii poarta mici razboaie de guerilla,unii si-au facut casute in copac sau au intins corturi pe pajiste, depinde de gusturi, de posibilitati, de dorinte. Oricum, nu se percepe chirie, dar exista cateva reguli, si e normal.

 116. 124 LePrince ianuarie 22, 2012 la 8:44 am

  @Judex, iepurele de martie, maharajahuldekapurthala, alexandru beldiman, also known as the mad March Hare

  Aya nu iese pentru plimbarile ei de seara ca sa-ti aduca amanunte, doar gandirea ta simpluta poate sa nascoceasca o astfel de interpretare. Ea stie sa observe, si sa traga concluziile.
  Oricum, ai venit din nou, sa lasi murdarii in urma ca apoi sa te hranesti din aceleasi mizerii?

 117. 125 LePrince ianuarie 22, 2012 la 8:53 am

  Camara cu dulciuri

  Observ ca multi politicieni aparuti pe la TV incep déjà sa promita fel de fel de lucruri. Unii spun ca au programe, altii ca vor face, cativa chiar ca vor da. Ai impresia ca imediat ce vor ajunge la putere vor deschide camara cu dulciuri de unde poporul se va putea servi in voie. Au insa nevoie de cheia de la camara cu dulciuri, care acum e la putere, dar poporul ar putea sa o ia de acolo si sa le-o dea lor. Stiu cum vor explica faptul ca incaperea cu dulciuri este relativ goala, dar nu stiu cum vor justifica ca nu le pot imparti tuturor. Daca se va apela din nou la mesajul populist, daca o eventuala noua putere va lasa impresia ca undeva exista o camara plina cu dulciuri,dezamagirea va fi foarte mare. Daca in plus poporul va ma fi si lasat nesupravegheat in camara cu dulciuri, pe popor il va durea cu siguranta burta. Si daca-l va durea burta pe popor, va veni sa tipe ca “de ce a fost lasat in camara cu dulciuri”. La asta, politicienii nu cred ca vor putea avea explicatii. Si nu va mai justifica decat minor, schimbarea.

 118. 126 LePrince ianuarie 22, 2012 la 8:55 am

  @M Voicu

  Care locuri de munca? Alea unde erau trimisi acasa in somaj tehnic, din fabricile care produceau mult, prost, si pe stoc?
  Institutiile, ca si oamenii, imbatranesc. Pana la urma, mor. Dar se nasc alte institutii(si alti oameni).

 119. 127 LePrince ianuarie 22, 2012 la 8:55 am

  @florin m
  @daniel
  Ma bucur sa va citesc din nou pe aici. Cam rar, totusi.

 120. 128 LePrince ianuarie 22, 2012 la 8:56 am

  @Ghitz bichon

  Eu nu cred ca perioada Constantinescu s-a indepartat destul de mult pentru a putea fi correct evaluata. Insa a reusit doua lucruri importante: schimbarea structurii sociale(sau mai bine zis a inceput-o), si a pus Romania pe drumul UE-NATO ferm, si fara putinta de intoarcere. Era un deziderat, atunci nu am auzit o voce politica credibila care sa propuna altceva sau care sa fie sceptica. Nu detaliez, am facut-o in trecut, in alte schimburi de replici cu tine.
  Desigur, tu nu vei putea avea nevoie de un presedinte sau de un monarh unificator, de un “domnitor-reper” fara coloratura politica (nu vorbesc de nuante), de institutii echilibrate si solide. Nici nu ai avut nevoie. Asta pentru ca tie iti trebuie stapan.

  Strabunica mea, marchiza, imi povestea ca un stramos de-al nostru, fanariot desigur, avea un argat naravas si cornos, care ii facea probleme. Imi mai spunea ca in ton cu obiceiurile vremii, il punea in butuci un sfert de ora la fum de ardei iute. Ii cadeau “coarnele” si cateva luni era cuminte, placid si pasnic. Il chema Ghita Zimbru. Esti cumva un stranepot?

 121. 129 LePrince ianuarie 22, 2012 la 8:57 am

  @Doru Coarna

  Eu stiu foarte bine ce statalitate mi-as dori, fii pe pace. Si nu-ti fa iluzii, nu te abordez, iti combat parshiveniile.
  Ai mai avut intre timp un comentariu in care, confuz si adormit, ai vehiculat aceeasi idée de proasta extractie “toti sunt la fel”. Laudatio hlizit si de prost gust pe care-l faci domnului Nastase nu poate acoperi tinicheaua pe care o rostogolesti pe caldaram.
  Multe dintre postarile tale respira prin toti porii uratenie.

 122. 130 LePrince ianuarie 22, 2012 la 8:59 am

  @victor v
  @florin m
  @contele
  Mi-ar face placere sa ne intalnim. Putem incepe de la injurat puterea, si cine stie, poate ajungem si la un partid. Putem sa-l preluam pe cel virtual de care vorbeam mai demult, “aripioara de blog”. Poate-l cooptam si pe Daniel, are un profil asemanator. Dupa ce o punem la punct, mergem cu “aripioara de blog” la dl Nastase sa-l intrebam ce sa facem cu ea. Sau il invitam la noi, scoatem si Special Reserve-ul.

 123. 131 LePrince ianuarie 22, 2012 la 9:01 am

  @Carcotasu

  Dl Nastase a creat in virtual ceva ce-I este specific ca om, nu neaparat ca om politic. Adica a dat posibilitatea exprimarii, a dorit un spatiu de dezbatere, nu o gazeta de perete, nici un laudatio-wallpaper. Nu a incercat sa faca un blog de partid. Cred ca PSD are destule bloguri, USL la fel. Plus ca si eu ma intreb ce ai fi putut sa scrii atat de deranjant(mai ales ca te declari psd-ist) incat sa fi fost banat. Ca limbaj, te exprimi curatel de obicei. Cred ca frustrarile iti vin din alta parte, si le transpui aici.

  Nu inteleg, de ce te vaicaresti ca ti-as fi cerut sa treci pe la mine sa-ti dau aprobare? Drumul e scurt, aprobarea ai primit-o intotdeauna.

 124. 132 LePrince ianuarie 22, 2012 la 9:04 am

  @Aya

  „It’s a new dawn… „Sper sa te faca sa te simti mai bine.

 125. 133 Doru Coarna ianuarie 22, 2012 la 9:09 am

  @ all

  LEPADAREA DE BASESCU

  Nu impartasesc analiza Ayei cum ca basescu va fi schimbat la cererea PPE, dar sunt sigur ca tot asta, adica basescu, va fi suspendat pentru salvarea pdl si a intregii clase politice. Pretul ce trebuie platit de pdl pt a ramane totusi ceva semnificativ pe scena politii romanesti este lepadarea de basescu!

  Intr-adevar, PPE prefera sa pastreze un partid afiliat in Romania decat un presedinte care-l va duce la pierzanie intr-un final.

  Singura forta aflata inca de partea astuia este sistemul represiv si informativ al statului, forta care insa va demobiliza deoarece vor constata ca nu poti totusi sa ciomagesti si sa legitimezi o tara intreaga, incontinuu! Vor defecta si ei, ca deobicei, insa abia atunci cand vor intelege ca s-ar putea propune reorganizarea completa a acestor sectoare dupa epoca basescu, ori astfel ei vor ajunge in situatia pdl si a clasei politice: vor abandona cauza.

  Mai exista posibilitatea unitatii de nezdruncinat intre toata clasa politica si aceste servicii, dar contra populatiei in intregul sau ar insemna doar o amanare a unui deznodamant si mai periculos, fara a rezolva nimic.

  Deci lepadarea de basescu va fi pasul urmator si nu este de mirare, si in ’89 s-au lepadat de ceasca in pas vioi, cadentat…

  Primele semne de abandon du travail le-au dat: aplica metode de gradinita, infiltrari televizate, deconspirari, mesaje scapate, colaborari cu pdl surprinse de media, etc, toate menite sa-i dea sperante sefului, adept fervent al acestor metode, dar neproductive, si asta uita sa i-o spuna, atunci cand este vorba de un intreg popor.

  Pana la urma i-au mancat banii degeaba lui basescu. De fapt pe ai tarii…

  Nu cred ca basescu rezista pana miercuri, poate chiar marti vom avea surpriza demisiei sau anuntarea intentiei de a-l suspenda, adica retragerea spijinului politic pt presedinte. Am mai spus-o.
  Apoi guvern interimar pt organizara de alegeri, politic, de uniune nationala, ca sa aiba toti sanse la abacul democratiei.

  Numai chestia asta cu Ponta premier nu prea se leaga cu Piata, dar decat boc mai bine asa. Si oricum ca interimar, pt organizarea de alegeri obiective, ca fost procuror, merge.

  Aya, daca ai spus ca ai tempperatura, vei fi lesne localizata in infrarosu…

 126. 134 blogideologic ianuarie 22, 2012 la 10:59 am

  Cristian Preda: „Băsescu va fi curajos” 🙂 http://ro.news.yahoo.com/cristian-preda-b%C4%83sescu-va-fi-curajos-121716850.html Cine-i dă bani falitului Dinu Patriciu să întreţină „Adevărul”?

 127. 135 teostanc ianuarie 22, 2012 la 11:03 am

  Victor v
  Nu stimabile, dar d-ta şi contele, pe un fir mai jos, păreaţi una în a trece negrul actualei guvernări pe seama lui Hrebenciuc Ponta şi Antonescu.
  Judecând aşa putem spune că Şredăm cel. Mare este de vină,că-i plăceau prea mult femeile , băutura şii vânatul

 128. 136 contele ianuarie 22, 2012 la 11:09 am

  Teostanc
  Dar cine crezi dumneata că suntem? Ai vreo bănuială, ceva?

  P.S. Nu eşti atent la detalii, eu nu am spus să nu mai protesteze lumea, manifestare ce se încadrează în limitele unei democraţii funcţionale.

 129. 137 teostanc ianuarie 22, 2012 la 11:10 am

  PS
  Evident este Ştefan cel Mare.
  M-am ambiţionat să scriu pe telefonul mobil. Scuze!

 130. 138 Paul ianuarie 22, 2012 la 11:45 am

  O colega („Roxana Iordache”) se intreba mai la deal daca „chiar a trebuit sa iasa femeile in fata ca sa-i traga din letargie” (pe barbati?, pe politicienii din Opozitie?, pe Adrian Nastase? , ca nu-i foarte clar). Finalizand prin a spune ca manifestantii nu de analize au nevoie. Dar, de ce? 🙂

  Un alt coleg („gazetarul”) pune punctul pe Y spunand ca trebuie blocate intrarile palatelor Victoria si Cotroceni, pentru a crea un „blocaj functional” care sa-i oblige pe guvernanti sa cedeze.
  Adevarul e ca „mineriadele” au parut mai eficiente in ochii oamenilor, din cauza ca reuseau crearea blocajelor de tot felul. Adica, atunci cand intrii cu trupa de protestatari in cizme in cabinetul primului ministru si nu-l mai lasi sa lucreze, nu stiu, ce lucreaza el in mod normal… hartii, telefoane etc., ei bine, cred ca l-ai blocat pentru o perioada.
  Iar acesta, prim-ministrul, neputand lucra in aceste conditii vitrege, isi va da demisia :).

  Iar in final un zvon:
  Cica Traian Basescu lucreaza la un discurs in care le va da asigurari protestatarilor ca, daca se duc linistiti acasa, va da o lege prin care manifestantii sa poata descarca gratuit de pe Internet poze cu manifestatiile la care au participat… 🙂

 131. 139 dlnimeni ianuarie 22, 2012 la 12:07 pm

  Aya, multa sanatate si ai grija de tine, de Basescu mai scapi, de gripa e mai greu.

 132. 140 Judex ianuarie 22, 2012 la 12:38 pm

  @ LePrince

  Dragule, scumpule, frumosule, desteptule, dansatorule, „francofonule”, adolescentule de 42 de ani (aici ma bazez pe propriile tale comentarii de odinioara, in care, la un moment dat, ai admis ca dai dovada de o bravada specifica adolescentilor, apoi, lui Harabula, i-ai scris ca ai 42 de ani 😯 :lol:), ce mai faci???!!! Ti-ai dat si tu seama, in sfarsit, cine-i Judex? Sigur ca sunt tot eu, Iepurele de Martie sau maharajahuldekapurthala, si n-am nici o problema in a recunoaste asta, caci daca mi-am schimbat pseudonimele, n-am facut-o ca sa ma ascund, ci pentru a incerca sa trec de cenzura Manuelei. Sigur ca ea poate oricand sa-si dea seama de asta, dar e vorba de efectul psihologic, contez pe faptul ca va spera ca, daca mi-am innoit pseudonimul, mi-am innoit si stilul. 😉

  Alexandru Beldiman n-am fost never ever si ti-o spun cu toata sinceritatea. Daca am recunoscut ca am schimbat trei nume, nu mi-ar fi greu sa recunosc sa mi l-am schimbat si pe-al patrulea. Asa ca, in privinta asta, te complaci in penibil cu insistentele tale, ca si cu toate postarile de pe aici, de altfel: „aripioara de blog”, cu care o tii langa (a propos, tii minte tot ce-ai scris acum o suta de ani si reiei cu o exactitate tipica pentru un narcisist bolnav de sine), tentativa de a-ti face un partid si de-a te afilia la PSD (nu spune c-ai glumit, nu tine, seriozitatea cu care ai vorbit e extrem de stravezie) s.a.m.d.

  In ce o priveste pe Aya, eu n-am scris ca iese ca sa-mi aduca mie amanunte, ci numai ca ni le promite de fiecare data cu un aer si un „eroism” de parca numai ea, care „indrazneste” sa mearga in piata, are acces la ele, fiind de la sine inteles ca ceilalti stau mai mult pe-acasa si au nevoie de relatari de la martori directi si curajosi. :mrgeen: Dar presupun ca sensul comentariului adresat Ayei a depasit cu mult puterea ta anemica de intelegere, nu-i asa?

  Altfel, ce mai faci, cum o mai duci? Esti la fel de frumos si de destept? Dansezi la fel de bine? Ai tot 42 de ani in plina si sturlubatica adolescenta? Da? Ma bucur, inseamna ca esti bine sanatos. Asteptam toti cu interes noi si noi cearsafuri semnate LePrince, pe acest blog.

  P.S.: Daca ai fost in Piata Universitatii nu te mai intreb, ca e clar ca n-ai nici opiniile politice, nici curajul necesare pentru asta. 😆 😆 😆

 133. 141 Ghita Bizonu' ianuarie 22, 2012 la 12:51 pm

  Print al minciunii ce calci pe sulfuroasele urme ale intunecatului tau parinte

  esti magr magar si rasit – ca de obicei .
  Trebe sa recunsoc ca ai dreptate cand zici ca Tzapu a dus la schimbarea structurii sociale. Adica la mizerie, somaj d emasa si a pus bazele bajenirii actuale (cam 2 milioane de cetateni romani). Asta da succes.
  Ins adaca nu ai fi un acraniat ai stii ca intrarea in NATO savarsitu-s-a cu largu concurs a lu Putin (adica vitoriea lu Putin a trebuit contrata prin aderareaa Romaniei la NATO ca in timpu lu Eltin tazpu fu contrat la extrem) si ca nu mai stiu ce neamt a zis ca aderarea noastra la UE sa- daotorta necesitatii UE de a ocupa economic acest spatiu . Oricum rmane ca o mae vitore contantinesciana – CDRista faptul ca la inceputul mandatului guvernului Nastase erau finalizate doar 5 dosare ( ca specialistii CD ori erau prea puturosi ori nu puteau traduce niste texte) ptr aderare … cestie ce este cam contarra sustinerii ca in Zodia Tzapului s ar fi pus bazele aderarii (tot asa cum in aceiasi zodie s-a refuzat dotarea armatei cu 96 elicoptere de atac .. pesemne ca sa nu indispuna Rusia) . Mai mentinez ca printre glorioasele mostenir ale lu EMil se afla si scandalul adoptiilor .. scandal pe care i-a fost decontat tot guvernului Nastase …

 134. 142 Paul ianuarie 22, 2012 la 1:23 pm

  Un alt coleg („Leprinț”) recunoaste ca vine pe blog nu neaparat pentru schimbul de opinii, cat pentru faptul ca „nu se plateste chirie”! 🙂 :).
  E-adevarat ca din toate locurile in care LePRrinț ar fi vrut sa mearga, blogul domnului Nastase este singurul in care nu a fost pus sa plateasca. Nici la intrare, ca ocupa locul altuia mai folositor. Nici la iesire, pentru prejudiciile pe care le produce; prejudicii produse din neindemanare si ignoranta, nu din rea vointa, cred.
  Apropo de prejudicii, iata o mostra tipica din partea celui cu diacriticele frantuzesti la lantul de aur de la gat (in absenta unei reale legaturi cu limba lui Voltaire, evident 🙂 ).
  Asadar, in raspunsul catre Ghita Bizonu'(ianuarie 22, 2012 la 8:56 am), Leprrrinț baga urmatoarea afirmatie tip-manea :

  „perioada Constantinescu a reusit doua lucruri importante: schimbarea structurii sociale(sau mai bine zis a inceput-o), si a pus Romania pe drumul UE-NATO ferm, si fara putinta de intoarcere”.

  Despre „structura sociala” n-ar rost sa-i explice cineva ceva, ca e o notiune prea incifrata pentru el (el o „incepe” :); eventual o „termina”… si cam atat).
  In schimb, cred ca ar merita ca cineva de pe blog mai informat decat LePrrinț (adica, oricine) sa-i povesteasca Leprinț-ului ca România a fost pusa pe drumul NATO – UE (aceasta este succesiunea corecta, fiule!, nu cum zici tu. Pricepi? Ia de-‘nvata!), de catre insasi gazda noastra; inca din primii ani de dupa Revolutia din ’89, cand Adrian Nastase era ministru de externe si trebuia sa lucreze din greu la „actualizarea” imaginii României in ochii Occidentului suspicios.

  Deci, daca a existat un moment in care România a fost pusa ferm pe drumul integrarilor in Nato si UE, acela a fost momentul initial ocazionat de prestatiile lui Adrian Nastase, ca sef al Afacerilor Externe, imediat dupa ’89. (Explicatie pentru LePRInț: A sustine ca o etapa intermediara, iar nu momentul initial al unei chestiuni, a generat efectele finale, ar insemna a sustine ca, de exemplu, LEprinț este produsul strabunicului sau fanariot – care mai innopta din cand in cand, pe timpul sarcinii, prin dormitorul sotiei sale – iar nu, de fapt, produsul argatului naravas, care a fost in dormitorul strabunicei sale, exact la momentul initial, al conceptiei 🙂 ).

 135. 143 Sibilla ianuarie 22, 2012 la 1:37 pm

  @Mihaela, fătucă,
  NU ai priceput nimic iar eu nu am timp de pierdut !
  Pe scurt : trebuie ca USL să se mişte repede, NU ne permitem niciun fel de greşeli ACUM !
  PUNCT.

 136. 144 dlnimeni ianuarie 22, 2012 la 2:43 pm

  Aya, interesant comentariul tau ( ca si al colegului Fragmentarium, dealtfel), insa nu cred ca, deocamdata, PPE vrea capul dlui Basescu. Hai sa incercam sa sistematizam un pic: in acest moment, Romania are 3 partide membre ale PPE (pedeleul, taranistii si organizatia culturala udemere) si intentioneaza sa isi tina congresul la Bucuresti, dupa ce precedentul a fost, daca nu ma insel, la Lisabona. Lisabona amintita, este suficient ca sa ne dam seama ca PPE isi organizeaza congresele in tari in care membrii ei se afla la guvernare si care dau un numar semnificativ de parlamentari. Ori, prin ceea ce se intimpla acum in Romania, PPE risca sa isi tina congresul in capitala unei tari in care mebrii ei ar putea fi, la momentul congresului, in opozitie si inca in opozitie extraparlamentara! Iti dai seama ce cuvintari de deschidere si salut ar fi rostite! Le auzi deja? Le vizualizezi? Il vezi pe dl Barroso vorbind, la adresa gazdelor, despre importanta opozitiei extraparlamentare? Ori pe dl Barroso salutind fierbinte useleul si protestatarii – daca Bucurestii vor fi in proteste si fierbere – cam cum i-au salutat, cindva, taranistii, aflati in congres, pe mineri? Pe scurt, PPE risca sa se faca de ris cu congresul de la Bucuresti. Mai risca sa trebuieasca sa primeasca in rindurile sale un al patrulea partid, al lui Dan Diaconescu, ceea ce chiar ar fi culmea. De aceea, cred ca un obiectiv al acestei vizite a fost o luare de puls atit a dlui Basescu cit si a dlui Boc, in scopul unei evaluari daca asigurarile pe care probabil ca ei le trimit catre PPE, cum ca este in ordine, sunt credibile sau nu. Daca evaluarea va fi negativa, atunci PPE va muta congresul in alta tara. Adica, cred ca locul congresului este un indicator privind cum evalueaza PPE puterea de la Bucuresti. Pe un alt plan, inlocuirea dlui Boc de la sefia pedelistilor ridica problema succesiunii – si nu cred ca acum exista un succesor capabil. Rezultat, pe de o parte, al traditionalei politici romanesti – din majoritatea partidelor – de „taiere a capetelor”, pe de alta parte deoarece unii isi proiecteaza pentru viitor traiectorii mai sigure si mai linistite decit presedintia pedeleului. Aceasta inseamna ca, cu siguranta, exista la nivel european oameni din tabara presedintelui care, cum ar zice acesta, il musca de undeva, dar cam atit. De exemplu, o vedeti pe dna Macovei preluind presedintia pedelului de la dl Boc? Poate pe dl Preda, daca aceasta ar fi ramas pe linia refacerii pedeleului. Poate pe dl Blaga, care ar putea da pedeleului o buna organizare ca partid de opozitie, dar cam atit. Si cum, dintre persoanele cu acces european, nici una nu prea pare a rivni presedintia pedelistilor, dl Boc poate sta relativ linistit, macar pina la urmatorul congres intern unde pedelistii isi vor putea turna linistiti, unul altuia, fasolea in cap, daca va mai fi vreun participant la acel congres. Tu ai intr-adevar dreptate cu afirmatia ta – si cu constructia pe care o faci bazata pe asta – ca dl Boc este, in realitate, mai bine protejat decit dl Basescu. Pe de o parte, fiindca dl Boc a reusit a se face – prin comportamentul sau nevertebrat – mai mult dispretuit decit urit, in timp ce dl Basescu s-a facut mai mult urit decit dispretuit Pe de o a doua parte deoarece exista cu siguranta grei ai pedeleului care se gindesc ca abandonarea presedintelui ar putea ajuta partidul sa supravietuiasca in conditii mai bune iar pentru asta ar avea nevoie de dl Boc. Pe de o a treia parte deoarece dl Boc a fost mult mai putin vizibil decit dl Basescu pentru PPE, desi dl Boc este seful partidului de guvernamint. Ziceam, prin urmare, ca dl Basescu trebuie ca este muscat de unii din tabara proprie, iar competentele diplomatice ale Ebei nu cred ca pot constitui o contrapondere. Intern, cred ca jocul este destul de deschis – adica dl Boc are sansele sale – deoarece in acest moment nici o tabara nu controleaza in mod decisiv pedeleul: nici cea prezidentiala, nici cea a dlui Boc si nici cea a vechilor feudali. Cu mentiunea ca dl Boc a intirzia sa se scoata pe spinarea dlui Basescu, iar asta mai greu o va putea face mai tirziu. In adevar, intr-o ipoteza „care pe care” intre dl Basescu si dl Boc, dl Boc pare avantajat: dl Boc poate „vinde” presedintia in folosul sau si al partidului, insa dl Basescu are o problema in oricare succesor al dlui Boc. Cu unii din tabara lui, daca ii pune premieri e ca si cum si-ar baga pe dracul in casa, il vor sacrifica pe dl Basescu fara ezitare. Poate ca dl Basescu va incerca un guvern Boc (n+1). Insa, intr-un ziar, am vazut ca mai degraba unii ar da semne de stergere a urmelor.

 137. 145 M.Voicu ianuarie 22, 2012 la 3:25 pm

  @ blogideologic ianuarie 22, 2012 la 6:10am spune: ”invenţia lui Elias Howe (maşina de cusut) este considerată un arhetip Jungian al visului creativ. Ca şi visul lui Kekulé pentru ciclul benzenului.”
  ► Nu sunt surprins cã vã referiţi şi ce nu am spus la ianuarie 21, 2012 la 2:36pm, cã inspitaţia pentru ”maşina de cusut” a venit de la visul cu lãncile gãurite la vârf. Însã, rãmân contrariat cã din atâţia studenţi (susţinuţi material de cusãtorese pe Montparnasse şi aiurea), nici-unul n-a realizat cã descoperirea putea veni mai demult, de la… peniţã ❗
  ► Dupã 1989, alegerea pentru guvernare nu s-a fãcut dupã cum promovaţii au înţeles fenomenul social, ci dupã cum au rãspuns: “am înţeles”. Istoria seamãnã (cum n-ar semãna!) cu Mitul lui Parsifal sau metafora căutării | clubulcititorilor: Încă din copilărie, ne sunt predate “legile jocului “. Cele zece porunci, cei şapte ani de acasă, educaţia la şcoală şi, în final, Codul de legi, restricţionează sever ce trebuie să gândim şi să facem, vandalizând libertatea şi creativitatea spiritului uman. Mircea Eliade evidenţiază că, veşmântul restricţiilor etice şi estetice fiind aruncat, Parsifal reuşeşte să-şi îndeplinească destinul, rostind întrebarea necesară : Cui îi slujeşte Graalul? Întregul regat, supus până atunci degenerării, capătă o nouă viaţă printr-o simplă întrebare, a cărei răspuns nu mai contează. «Frumos în noi e faptul căutării»(M.E.).
  ► Cât despre Kekulé, formula e coroanã pe mormântul sãu. Un geometru încã mai aşteaptã o demonstraţie pentru pentagonul inscriptibil în cerc, dar un chimist a înscris cercul în cationul de ciclopentadieniliu – pe care eu îl consider cauza pentru stabilitatea unicã a codului genetic
  Salute, vã doresc de foarte bine!

 138. 146 Doru Coarna ianuarie 22, 2012 la 4:30 pm

  @ Printe de Grivita,

  ca ma jignesti nu ma deranjeaza, ti-am spus ca esti tampit, dar ca iti bati joc de fabricile alea care produceau prost si pe stoc, asta ma jeneaza!

  Acele fabrici au mers foarte bine si au exportat din plin pana in ’89, dupa care s-au petrecut doua lucruri:

  1. sistemul comercial al Romaniei a cazut in urma schimbarilor din Est si a caderii lui Ceasca, pierzandu-se relatiile sale economice si politice, si

  2. fenomenul capusharii intreprinderilor le-ar fi dus pe toate la faliment.

  In fata acestei perspective, Romania a ales solutia privatizarii sub orice forma, salvand ce se mai putea. Implicit, clasa politica recunostea incapacitatea de a eradica golaneala si lacomia si de a instaura disciplina economica severa. Evident, motivul real a fost ca ea insasi, adica exact clasa politica, era beneficiara directa a acelor privatizari. Au fost deci cointeresati si animati de aceeasi lacomie.

  In clipa cand unele combinate, inca neprivatizate datorita dimensiunilor lor, au devenit gauri negre ale economiei, s-a luat decizia vanzarii lor catre parteneri strategici, SI BRUSC AU DEVENIT IAR RENTABILE! De ce? Pai n-au mai putut fi capushate! Vezi Galati…

  Asa au sfarsit multe banci, multe fabrici, uzine, combinate: manageri produsi de revolutie, lipsa relatii comerciale externe, lipsa profesionalism in ministere, desfiintarea centralelor si deci lipsa aprovizionarii, si in sfarsit capusharea!

  Capusharea romaneasca a fost atat de performanta, ca daca si azi ai pune cateva jigodii d-astea sa conduca Google-ul, il duc la faliment pronto iar America n-ar incasa un cent!

  Iti dau un singur exemplu vehiculat la greu in legatura cu dl. Nastase: si acum i se reproseaza vanzarea Petrom-ului, insa nimeni nu-si aminteste ca Petromul era fieful mafiei petroliere interne, baietii aia nu facturau absolut nimic, statul era proprietar doar pe hartie, chiar incalcau embargoul cu sarbii fara risc sau jena… Dupa vanzare, toti cei care capushau Petromul au sarit in carca AN-ului, normal, le-a luat gaina cu ouale de aur. Si acum ziaristii acuza vanzarea, dar noi trebuie sa intelegem ca acei ziaristi erau in solda acelor capushari, a murit gaina, a disparut si sponsorizarea… Cand e vorba despre bani, nimeni nu te iarta, niciodata…

  Basescu insa a procedat mai direct, a lichidat flota pe nimic, din prima!

  Tu ce zici, cine a facut de fapt rau Romaniei? Si cine-i face acum? De ce Sarsaila a prelungit contractul cu austriecii in loc sa-l denunte, asa cum se imbarbata singur?

  Printe, ce naiba cauti tu printre noi? Tu esti din gasca si la nivelul unui Hoara, a unei Pora, al unui Cotoi, s.a. Ori ai gresit blogul, ori faci documentare pt Modrogan, altminteri zau daca te pricep: te injura omul si tu tot insisti… ce sa-ti mai zic, ce sa-ti mai fac? Invata-ma tu, poate ai vreo slabiciune, ceva… Eu te-as ignora, insa esti obraznic si asta promite ca vreodata totusi sa-ti pui intreaga comunitate in cap, precum sarsaila. Te tolerez deci cu toate ifosele tale, devii astfel amuzant precum cei enumerati mai sus, circul nu mai are ursi dar are proshti!

 139. 147 Daniel ianuarie 22, 2012 la 5:10 pm

  Printe,
  Tocmai ce hacuiam capete de balaur cand imi suna telefonul si aflu ca nazdravanii astia mici au iesit in piata de capul lor. Nu puteam sa ii las singuri. Cat despre aripioara de pe blog, dl. Nastase trebuie sa ne convinga ca are intentii serioase si vrea sa se aseze, daca e tot player ca inainte, ce facem? 🙂

 140. 148 teostanc ianuarie 22, 2012 la 5:45 pm

  contele
  D-ta nu eşti atent la detalîi. Nick name-ul meu este teostanc.
  Tot aşa de lax eşti când, pe fondul nemulţumiri populare, critici nişte.oameni care nu au mai fost la putere şi îi treci cu vedere pe cei care conduc astăzi. Q.E.D

 141. 149 Florian Toader ianuarie 22, 2012 la 7:27 pm

  Domnule Nastase se spune ca vei merge in Piata Universitatii si vei fi primit cu multa multa “dragoste”!

 142. 150 Petru Mustateanu ianuarie 22, 2012 la 10:26 pm

  Avem nevoie de dumneavoastra. Pe cand cand o iesire in forta pe televizor ?

 143. 151 MIHAELA ianuarie 22, 2012 la 10:54 pm

  @ blogideologic
  Intrebarea mea nu a vrut sa te jigneasca, nu stiu de ce o faci tu prin raspunsul pe care mi-l dai.
  Eu cred ca, daca cineva ne pune la dispozitie un blog pentru comentarii asupra unui topic, apoi despre acel topic trebuie sa se comenteze, cu unele usoare divagatii de la subiect. Dar ce faci tu este, de prea multe ori, la distanta astronomica de subiectul in discutie.
  As putea si eu, ca sa ma dau interesanta, sa bat campii despre „efectul razelor gamma asupra anemonelor”! Incerc insa, pe cat posibil, sa ma incadrez in topicul propus.

  @ Sibilla
  Vad ca nu ti-a trecut febra, deci delirul continua!

 144. 152 LePrince ianuarie 23, 2012 la 12:20 am

  @iepurele de martie

  Bine, hai ca te trec, sa nu ne mai vedem la toamna. Nota 5.

 145. 153 Vasile, ianuarie 23, 2012 la 9:06 am

  Paul, eu nu iubesc printii dar nici chiar asa!

  Imi pare rau dar daca iesiti din corecturile semantice sau gramaticale ma si va pierdeti!

  Nu numai pentru dl. Nastase si Iliescu dar si pentru alti oameni politici conceptiile politice au evoluat sau involuat in timp se pare in stransa legatura cu sorginea comunista intr-un fel care ne-a dominat psihic , moral si politic peste 40 de ani!

  Pentru dl. Nastase si dl.Iliescu sau invers daca vreti structura europeana in alcatuirea ei nu a existat tocmai si nu mai revin cu explicatii, poate revi insa dumneata cu texte al domnului Nastase sau Iliescu din perioada respectiva, sau poate reveniti dumneavoastra cu anti-europenismele care treceau direct prin curtea NATO ale domnului Nastase, , Iliescu ale PSDeului in general cu ocazia marii tradari ,atunci cind Romania condusa de Cobnstantinescu a acceptat razboiul impotriva Serbiei, ocazie in care Romania sa detasat clar ca tara cu tendinte pro NATO deci si europene!

  Este adevarat ca oamenii au evoluat alta a fost pozitia dl. Iliescu si Nastase dupa 2000 , s-au apropriat altfel de casa regala , acceptand implicit si lobbyul acesteia pe la casele regale europene, s-a lucrat la viza europeana,sau imbanatatit toate sisemele la un acquis european …intradevar au evoluat, dar dupa 2000 anul sfarsitului lumii,care pina la urma nu s-a sfarsit!

 146. 154 Vasile, ianuarie 23, 2012 la 9:11 am

  Printe din nou esti pe plagiat,

  Ca Besescu este un om al trecutului eu afirmam atunci cind dumneata il votai, bineinteles alaturi de Cartarescu ….prin altii!

 147. 155 ZOE, fii barbata ! ianuarie 23, 2012 la 9:18 am

  @Florian Toader
  De ce nu ar fi primit Nastase cu dragoste daca ar veni în Piata Universitatii ?! Nastase a furat tara, Nastase a taiat salariile, pensiile , alocatiile,a închis spitalele, a distrus învatamântul,cultura, a saracit populatia sub limita de subzistenta, a calcat în picoare demnitatea românilor, etc. ?!
  Si tot Nastase uraste pensionarii încât ar vrea sa-i vada morti pe toti, uraste copiii, uraste în general tot ce misca în tara asta si nu este portocaliu ?!
  Mie mi-ar fi fost rusine sa-mi afisez si fotografia alaturi de ineptia debitata, ca sa vada lumea un gusat portocaliu fara scrupule, nesimtit, impertinent si arogant
  care scuipa în ochi populatia.
  RUSINE SA-TI FIE !

 148. 156 Ilie ianuarie 23, 2012 la 10:10 am

  @LePrince

  Mulţumesc pentru explicaţii, dar tot nu sunt lămurit care sunt regulile tehnice. Spuneam că şi eu deţin un spaţiu pe internet, un spaţiu în care poate posta oricine.
  Eu am pornit de la principiul care funcţionează în justiţie, anume acela al prezumţiei de nevinovăţie. Conform acestuia, orice mesaj postat se conideră „nevinovat”, adică apare imediat. De-abia după analiza sa se constată dacă respectă sau nu regulile casei şi, mai ales, cele de bună cuviinţă. Dacă acestea sunt încălcate, mesajul este şters sau neafişat, primind eventual şi explicaţiile blocării de la publicare. Condiţiile tehnice permit chiar mai mult, blocarea utilizatorului, dacă acesta este înregistrat sau postează cu un nume constant sau blocarea IP-ului. Ultimele măsuri se iau în caz de recidivă, care poate fi mai laxă sau nu.
  Constat că aici funcţionează principiul prezumţiei de vinovăţie! Adică mesajul nu este publicat pînă nu este analizat. Mi se pare o abordare incorectă. Un om onest, cum mă consider şi eu, se simte umilit. Dialogul nu este promovat, dacă mesajul meu va apărea abia peste cîteva ore!

  O întrebare pentru vizitatorii mai vechi ai acestui blog: mesajele dv. sunt puse tot în „carantină”, adică devin publice după moderarea lor?

  Încă o întrebare: cine este moderatorul? De ce nu răspunde întrebărilor care ţin de reguli?

 149. 157 Vasile, ianuarie 23, 2012 la 10:28 am

  O doamna revolutionista mai sus striga plina de indignare la un „toader” RUSINE SA=TI FIE!

  Acum nu stau sa-l mai citesc pe toader , dar pricep cam ce afirma din acuza revolutionistei care nu intelege ca daca dl. Nastase ar avea cea mai mica sansa sa fie aplaudat in Piata Universitatii pentru anumite merite ale domniei sale din guvernarea 2000-2004 , in mod sigur ar folosii aceasta pirghie , riscul insa de a fi huiduit este tot asa de mare , sau chiar mai mare.

  Sa nu uitam ca este nevoie doar de o voce pseudo-protestatara infiltrata sa strige o lozinca anti Nastase , sa aduca aminte de ceva anume ca mobul sa reactioneze.

  Si apoi dl. Nastase mai are de asteptat …si din alte considerente parca …!

 150. 158 ZOE, fii barbata ! ianuarie 23, 2012 la 10:44 am

  @Florian Toader
  Am uitat sa te întreb daca tot Nastase ne asculta telefoanele, ne sparge codurile la calculator si ne citeste tot ce scriem violându-ne intimitatea ?!
  Daca Nastase fabrica dosare celor care i-se opun, daca Nastase vrea sa fure si Diaspora cu voturile ei cu tot ?! Daca Nastase a inventat noul Cod al Muncii care îi transforma pe români în sclavi la ei acasa, daca le-a pus românilor 540 de taxe si impozite – dupa studiul facut de Banca Mondiala în România- ?!
  Hai, raspunde la toate astea si apoi sa vii cu tupeu jegos si sa ne iei de prosti !!!

 151. 159 Judex ianuarie 23, 2012 la 1:19 pm

  @ LePrince

  Speram un raspuns in limba franceza. Nu-l asteptam, dar il speram, totusi. Pe de alta parte, e drept ca n-ai mai scris de mult in franceza pe blogul asta. De ce oare?! 😉 😆 :mrgreen: Deci, te rog, data viitoare, un raspuns in franceza!

 152. 160 Vasile, ianuarie 23, 2012 la 2:21 pm

  Doamna care-l cearta pe toader , spune ceva de neascultatul telefoanelor de pe vremea lui Nastase!
  Pai a fost un imens scandal public tocmai pe vremea dl. Nastase si taman pe aceasta speta.
  Doamna nu stie ca apa calda a fost inventata in neolitic si ca telefoanele erau ascultate inca de atunci!!

 153. 161 Vasile, ianuarie 23, 2012 la 2:33 pm

  Judex,

  Printul este francofon grec, dar in mod normal daca-i ceri un raspuns in l.f. atunci si intrebarea ar trebui sa fie pe si in aceiasi limba …logic!

 154. 162 Judex ianuarie 23, 2012 la 5:27 pm

  @ Vasile

  Aiurea!!! Ai uitat de cate ori s-a produs in franceza fara sa i se adreseze nimeni in aceasta limba?

  P.S.: „…si intrebarea ar trebui sa fie pe si in aceiasi limba…”. In aceEasi limba. 😉

 155. 163 ZOE, fii barbata ! ianuarie 23, 2012 la 7:36 pm

  @Vasile
  Mai Vasile, fa-ti un serviciu : învata gramatica româna, înainte de orice !
  Pentru ca oricine citeste ceea ce produci tu, se loveste a de acest neajuns si te judeca dupa ortografie.

 156. 164 Victor V. ianuarie 23, 2012 la 9:05 pm

  @ ZOE, fii barbata !

  Fă-ne și nouă un serviciu și las-o așa. Mai bine cu un neajuns suportabil.

 157. 165 ZOE, fii barbata ! ianuarie 24, 2012 la 9:31 am

  @Vasile
  Când spui „noua” te referi la tine si clonele tale, nu ?
  Ce-ar fi sa-ti vezi de treaba ta si sa nu mai comentezi ce scriu eu si daca chiar nu ai treaba, gaseste-ti una ! Fa si tu ceva „constructiv,” du-te si protesteaza contra protestatarilor, poate te remarca puterea si-ti da si tie un os de ros.

 158. 166 Victor V. ianuarie 24, 2012 la 6:40 pm

  @ Mița Baston

  Presupun că vorbeai cu mine. Însă cred că nu ai înțeles ce am spus. Și nu mai mârâi de pomană la mine, că nu mă luam de tine. Te-ai gândit că ortografia lui Vasilică, ne scutește de efortul de a-i digera ideile?

 159. 167 Vasile, ianuarie 25, 2012 la 8:22 am

  Ca sa nu plagiez un mi(x)er care se !

  Pai alege, crezi ca una dintre clone ar fi Ghita ca sa apelam la ce spune mixerul ori la insusi W cu text indreptat ?
  Cu o lume incarcata de madame ca mteata sau cu presupusi domni ca W, in mod sigur in Romania nu va ploua nici o data cu bani ci doar cu boc!

 160. 168 Vasile, ianuarie 25, 2012 la 8:33 am

  al lui Tipatescu, inca o chestie,

  sunt persoane care merita un efort ortografic si altelea care nu, dumneata faci parte din categoria a III-a!

 161. 169 ZOE, fii barbata ! ianuarie 25, 2012 la 11:02 am

  @Victor V.
  Nu dragutä, nu vorbeam cu tine pentru simplul fapt ca nici nu te citesc.
  Dar asa-i cu ceata lui pitigoi : dai într-unu,l tipa doi !
  Cu Vasile vorbesc pentru ca macar poti face un dialog cu el chiar în contradictoriu, ma amuza. Îl simt ca este un baiat bun.
  Asa ca, daca cineva mârâie, ala esti tu !

 162. 170 ZOE, fii barbata ! ianuarie 25, 2012 la 11:03 am

  erata
  într-unul !

 163. 171 ZOE, fii barbata ! ianuarie 25, 2012 la 11:09 am

  @Vasile
  Vasilica, cum ai tu dreptate întotdeauna !
  Sunt persoane care „vorbeste” cu mine si câte o persoana care nu „vorbesc” cu
  mine. Tu nu intri în ecuatia asta, ca tu esti om de „succesuri” nu ca altii de
  „esece”!

 164. 172 ZOE, fii barbata ! ianuarie 25, 2012 la 11:21 am

  @Vasile
  A… înca ceva, multumesc, ca m-ai luminat când s-a inventat apa calda !
  Eu credeam ca tu ai inventat-o tu în Mezozoic !

 165. 173 Vasile, ianuarie 26, 2012 la 9:08 am

  A lui tipatescu,
  ai invatat ceva despre elucubratii sau a ramas asa cum stii tu ?

 166. 174 ZOE, fii barbata ! ianuarie 27, 2012 la 1:02 pm

  @Vasile,
  A avut grija „caracatita Paul post-mortem”, sa ma traga de atentie !
  Pusesem „r” -ul unde nu trebiua si pentru asta mi-a zis ca posed un singur neuron. Totusi , ma bucur ca am macar unul în timp ce la el lipseste cu desavârsire.
  Deci ai motiv de mare satisfactie !

 167. 175 ZOE, fii barbata ! ianuarie 27, 2012 la 1:03 pm

  erata
  trebuia


 1. 1 Zvonuri si scenarii | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe ianuarie 21, 2012 la 12:49 am
 2. 2 Hai – nu – zău !! « Sfinxul Trackback pe ianuarie 21, 2012 la 12:39 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: