Felicitari, Valer Dorneanu !

Azi, Camera Deputatilor a votat pentru numirea lui Valer Dorneanu in functia de judecator la Curtea Constitutionala. Camera Deputatilor avea aceasta atributie, conform art 142, alin (3). Numirea lui Valer Dorneanu, a fost avizata pozitiv si de Comisia Juridica (nici nu ar fi putut sa fie altfel, cata vreme domnul Dorneanu are o cariera solida si are o experienta extraordinara in drept parlamentar). Au fost prezenti la vot 280 de deputati, iar pentru domnul Valer Dorneanu au votat 161 de deputati, ceea ce inseamna un vot majoritar, de peste 57%. Si, conform deciziei Curtii Constitutionale nr 989 din 2008, hotărârile de acest tip sunt luate cu majoritatea celor prezenti, fara sa fie nevoie de majoritatea  din numarul  total al membrilor Camerei.

Acum, daca nu va aduceti aminte, aceasta decizie a Curtii Constitutionale a fost adoptata la solicitarea parlamentarilor PDL pentru a justifica demersurile PDL impotriva mea. Am atras atentia ca nu se pot modifica Regulamente si legi doar pentru a justifica actiunea impotriva unei singure persoane, dar lor nu le-a pasat. Am avertizat, de asemenea ca, astfel de decizii, vor schimba multe din regulile de functionare ale unor institutii. Iata ca am ajuns in situatia in care decizia fortata de cei din PDL se intoarce impotriva lor. Stiu ca doamna Anastase va cauta tot felul de tertipuri pentru a impiedica numirea lui Valer Dorneanu ca judecător la Curtea Constituţională, în urma unui vot constituţional. Ne vom lupta pentru ca acest vot sa fie respectat, fiindca el inseamna o decizie corecta si utila pentru Romania.

Asa ca, din punctul meu de vedere, de astazi, Valer Dorneanu a primit votul Camerei Deputatilor pentru a fi judecator la Curte. Si in opinia mea, chiar merita.

10 Răspunsuri to “Felicitari, Valer Dorneanu !”


  1. 1 NOLAN iunie 1, 2010 la 4:48 pm

    Sper ca dl.Dorneanu sa mai schimbe un pic imaginea de bosorogi senili cumparati de Traian Basescu.Am un dispret profund fata de Curtea Constitutionala care a declarat neconstitutional un articol din legea 51 cea a avocaturii prin care acum intra in avocatura toti judecatorii mafioti fara examen.De aceea dispretuiesc acesta Curte care l-a validat pe Traian Basescu si apoi bugetul acesteia s-a dublat.Stiu ca trebuie sa existe o institutie de echilibru in acesta tara dar acesti indivizi cu salarii imenese nu sunt pe masura acestei institutii.Astept de la Dl Dorneanu o alta abordare mai profesioniista a acestei institutii.

  2. 2 Elena Otilia iunie 1, 2010 la 4:59 pm

    Felicitari! Poate cu aceasta ocazie Curtea Constitutionala va fi altceva decat institutia care aduce visele lui Traian Basescu la rang de litera de lege.

  3. 3 STROE STEFAN iunie 1, 2010 la 5:01 pm

    BRAVO PSD ,E O VICTORIE,INSA TREBUIE SA VA LUPTATI CA EA SA DEVINA EFECTIVA.AM VAZUT CA ROBERTA DORESTE RELUAREA VOTULUI PE MOTIV CA NIMENI NU A AVUT 168 VOTURI ,50% DIN TOTAL SI NU DIN CEI PREZENTI.ASA CA VA TREBUI SA VA BATETI INCLUSIV IN INSTANTE. INSA VA FI O VICTORIE MARE IN CAZ DE REUSITA FIINDCA MEMBRII CCR SUNT FOARTE IMPORTANTI SI E BINE SA AVEM MAJORITATE ACOLO.BUNE URARI DOMNULE NASTASE.

  4. 4 Emil Pfeiffer iunie 1, 2010 la 5:21 pm

    Felicitari penru numirea domnului Dorneanu in acasta functie. Este onorant si sper ca si domnia sa sa onoreze respectiva functie. DE fapt nu ma indoiesc ca va face aceasta!

  5. 6 Serban Nichifor iunie 1, 2010 la 6:03 pm

    In sfarsit, o victorie a democratiei in Romania – caci fara pluralitate nu exista democratie ! Din toata inima, felicitari Domnului Valer Dorneanu !

  6. 7 Aya iunie 1, 2010 la 7:51 pm

    Iata, in sfarsit, o veste buna!
    Valer Dorneanu este un jurist de exceptie, cu experienta in magistratura.

  7. 8 fany (simplu) iunie 1, 2010 la 8:48 pm

    Sper sa fie,numirea, spre binele natiunii.Numai ca eu , va voi scrie ceva, OFF-TOPIC!SI SPERca acolo sus,cineva, sa se rasgandesca.Sute de mii de IMM-uri s-au SUSPENDAT din cauza aberatiei*forfetarului* de a plati 500 euro anual, incepand de la 0(zero) lei VENIT.Urmeaza -25% si -!5%. Din ce mai ramane (din salariu, daca familia are si o firmulita in situatia de mai sus sau, din pensie) ADMINISTRATORUL trbuie sa depuna Declaratii fiscale trimestriale la Dir. Financiara si,CU PLATA, Bilanturi sem. si anuale la Camera de comert. SI ACESTEA CAND SOCIETATEA INCHIDE CONTURILE BANCARE SI NU ARE VOIE SA INCASEZE SAU SA FACA PLATI!. Bilanturile se intocmesc de catre contabili experti.CUM VA PLATI, DIN CE BANI,*forfetarul* nu spune nimic…..Urmeaza 3 ani in care FAMILIA administratorului va suporta plata pt. intocmirea Declaratiilor si a Bilanturilor plus 14 lei Camerei de comert de 2 ori pe an !!!!!E strigator la cer, dle Nastase, dar cui sa-i spui ca NU MAI E NICIO SANSA DE REDRESARE ECONOMICA si in special a PRODUCTIEI ???VOR TRECE 3 ANI DE SUSPENDARE A ACTIVITATII SI, CE VA URMA? INCHIDEREA DEFINITIVA cu costuri mai mari decat infiintarea. Lipsa de speranta bantuie Romania. Va cer scuze pt off-topic.V-as fi recunoscator daca ati citi aceste randuri.(Un fost sef de partid, caruia i-am descris situatia de mai sus, nu i-a dat drumul.Fara comentariu)

  8. 9 eficientaenerg iunie 1, 2010 la 9:04 pm

    Bravos-am fost colegi deputati;era Herr President at CDep…vorbeam si ma sustinea!Domnul Valer Dorneanu-La pct.41: Propunerea legislativă privind organizarea activităţii de lobby. Comisia juridică are acelaşi raport de respingere. Dacă doreşte cineva să ia cuvântul dintre iniţiatori. Poftiţi, domnule deputat.
    Domnul Petre Naidin: Domnule preşedinte, Stimaţi colegi, Această iniţiativă am depus-o în anul 2000, împreună cu fostul nostru coleg Valeca şi fostul ministru. Am revenit într-o altă formă în 2001, ca singur iniţiator.
    Am preluat-o integral şi am transpus-o în termeni juridici româneşti din legislaţia americană. …….Schiller ne-a spus: „Lumea e condusă numai de interese”, iar dacă vreţi să transpunem „Un om avertizat face cât doi”. Yes-Sir Jude…rezolva-ne!

  9. 10 exasperat iunie 2, 2010 la 7:49 am

    Nu înţeleg prea bine, dar ce înţeleg e că aţi condamnat procedura asta atunci când vă hăituia gloata portocalie, iar acum, aceeaşi procedură îl trimite pe Valer Dorneanu la Curtea Constituţională.

    Dincolo de faptul că le-a buşit în faţă onorabililor pedelişti, dar, pe fond, credeţi în continuare că s-a procedat greşit?

    Petruţ


Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!