Afara-i vopsit gardul…

Stiu ca e un subiect penibil, dar „sufragetele” lui Traian Basescu l-au lansat si  asa a aparut „dezbaterea”. Intr-un mod neprofesionist. Fara documentare. Doar pentru eventuale castiguri de imagine.

Cand Elena Udrera a lansat ideea daramarii gardului de la Palatul Parlamentului, din grija pentru cetatenii straini, turisti in frumoasa noastra capitala, prima intrebare pe care mi-am pus-o a fost aceea de ce ministrul turismului nu a propus, mai intai, daramarea gardului de la Palatul Cotroceni? In felul acesta, Basescu  ar putea face zilnic bai de multime, fara sa se mai deplaseze pe la tot felul de targuri si chermeze. Ar veni baia de multime la el. Oricum, daramarea gardului de acolo – aproape identic cu cel de la Parlament – ar costa mai putin pentru ca perimetrul imprejmuit este de doua ori mai mic.

Roberta Anastase a aflat, probabil de la cei care – se spune – au inchis gardul de la Uzina 1 Mai, la Revolutie, ca sa nu iasa muncitorii pe strada, ca eu as fi „construit” gardul de la Parlament. FALS. Gardul exista de dinainte de 1989.  E adevarat, dupa Revolutie, unii voiau sa acopere constructia de la Casa Poporului – finalizata in proportie de 60% – cu pamant sau eventual sa construiasca acolo un cazinou sau un bordel pentru toata Europa.

In perioada cat am fost presedinte al Camerei Deputatilor, intre 1992-1996, desi lucrarile parlamentare se desfasurau in cladirea de la Patriarhie, impreuna cu alti colegi, am finalizat lucrarile de constructie, asfel incat, din sesiunea de toamna a anului 1996, Camera s-a putut muta in noul edificiu. A fost finalizat si Centrul de conferinte internationale, cel mai mare centru de acest gen din Europa. Atunci au fost plantati si miile de copaci din curte, s-au mutat acolo diverse institutii noi. Ulterior, in perioada in care am fost prim ministru, am continuat investitiile din cladire, fiind finalizate lucrarile pentru noul sediu al Senatului si spatiile pentru Muzeul national de arta contemporana.

In ceea ce priveste finalizarea lucrarilor la Palatul Parlamentului, sunt deci „vinovat” cu mult mai mult decat cu constructia gardului – pentru care nu am insa nici un „merit”.

M-a surprins, la sedinta Biroului permanent, faptul ca s-a pus in discutie de catre Secretarul general al Camerei ( eu stiam ca Biroul dezbate si eventul cere Secretarului general sa puna in aplicare anumite decizii!) daramarea gardului de la Parlament, fara nici o documentare privind costurile, fara nici o evaluare privind implicatiile posibile.

Iata doar cateva elemnte de reflectie :

Costurile totale pentru demolare (gardul are o lungime de 2860 m si o fundatie de beton de 80 de cm adancime), plus evacuarea molozului , plus distrugerea sistemului integrat de securitate perimetral, inclusiv valoarea constructiei in sine,  ar insemna aproximativ  27.000.000 RON. Exista banii pentru acest proiect de daramare? Intra cumva la capitolul investitii in infrastructura al premierului Boc?

Oricum, pentru demolare, ar fi necesare 7 cereri sau avize iar pentru certificatul de urbanism (pentru desfiintarea constructiilor) inca vreo 3-4 documente, certificatul fiind eliberat doar dupa aprobarea unui nou Plan urbanistic zonal.

De altfel, inca nu s-a reusit evaluarea costurilor lucrarilor necesare eliberarii de orice sarcini a terenului atribuit pentru construirea Catedralei Patriarhale, comisia constituita in acest scop avand in componenta sa si reprezentanti de la MFP, MInisterul culturii, Ministerul Dezvoltarii regionale, Ministerului Apararii Nationale, SRI, STS, SPP. De ce oare?

Este clar ca Basescu si oamenii lui arunca doar fumigene pentru perioada campaniei electorale, stiind ca o astfel de propunere, care, cred ei, „da bine” la popor, nu va fi probabil pusa in aplicare.

De altfel, in paralel, la aceeasi sedinta de Birou permanent, s-a respins o cerere venita din partea unui viitor consilier de campanie prezidentiala, in prezent consilier prezidential – Sebastian Lazaroiu – care ne-a comunicat ca Administratia Prezidentiala intentioneaza sa organizeze in perioada (n-o sa ghiciti) 5 oct 2009 – 31 ian 2010, expozitia „Comunismul in Romania” si ne cerea sa punem la dispozitie, gratuit, Sala de expozitii „Constantin Brancusi” (cred ca stiti cine s-a batut pentru realizarea in urma cu 13 ani a aceste Sali!), „impreuna cu personalul aferent”.

Biroul permanent nu a acceptat insa sa „sponsorizeze” campania electorala a lui Traian Basescu.

103 Răspunsuri to “Afara-i vopsit gardul…”


  1. 1 ionica fonosch iulie 5, 2009 la 3:20 pm

    *ma mira faptul ca slugoii din spp nu se opun la aceasta prostie …
    (din punct de vedere tactic le complica viata enorm ….)
    **ingineri gen videanu ar trebui sa se intrebe daca acel gard nu
    stabilizeaza/fixeaza solul ….
    ***pesemne ca vor sa aplice directivele ‘cu lopata’ date de micul pic si poc
    Dar mai bine transforma parlamentul in moschee si construiesc 4 minarete de 19 etaje pe colturi … :-))))
    mare tie gradina doamne si multi nu mai au ce gard sari …

  2. 2 Volodea iulie 5, 2009 la 3:42 pm

    Noi, oamenii de rand suntem mai interesati de cat se construieste. Dezbaterea privind comunismul din sala “Constantin Brancusi” priveste doar mandarinii academici (gen Hurezeanu, Liiceanu etc). Uitati teme pentru dezbateri reale : cand se va incepe magistrala Universitate-Pantelimon?!
    E esentiala si problema gardului insa…

  3. 3 eficientaenerg iulie 5, 2009 la 4:01 pm

    Si parerea mea conteaza-Deputat 12 ani-si Campionul interventiilor! Cand esti pe scaun de 3 m-te deformezi-copilaresti cu gardul demolat ,Udrico??! Cui foloseste accesul,sa se plimbe pe acolo-la elevul de 17 ani?.Vizita in interior-impresioneaza-si este publica ,prin autorizare;din 2005-am revenit la atatea conferinte si expozitii! Actiunile lau Adrian-le intaresc-chiar Traian ma ducea cu masina lui sedintele Comisiei de industrie si Cladirea se finaliza;stia sa vorbeasca-si in 1995-comisia am dus-o la Siderca Calarasi ,sa se investeasca,si…am mancat Bine!Si ,noi,avem nevoie de Politica- economica reala si rapid aplicabila pentru Romania si romani –35 miliarde de E de plata in exterior constante ;infrastructura rutiera ca in..1907 ;nu am finantat modernizarea tehnologiilor la intreprinderile lui tovarasu(ai condus,Adriane, sedinta Parlamentului in 1994 si m-ai sprijinit pt alocarea unei sume prin Legea bugetului de stat la Comb.siderurgic Calarasi-apoi s-au imprumutat de utilaje de la Manesman ,concurenta,costuri si …lichidare pt. neplata) ;s-a dus Lohnul in ..China dupa 2005,cu 1,5 milioane locuri de munca ;intr-o casa/cladire publica/hala industriala – 70% importuri de aparatura si echipamente,decat produse in Romania ;rata inflatiei-vai de ea ;investitii favorabile in parcuri industriale-doar in Ardeal(Legea nr.134/2000-initiata de mine) ;2 mil. plecati si maritate prin Spania-cand se intorc ,vor veni si cu….elicopterul,ca isi vor permite.. !Au trecut 18 ani de capitalism,Ungaria-Cehia-Polonia,foste…,rapid au aplicat normele economiei mondiale ; la noi,cu exceptia Guvernului Nastase , votati, au impus »lasa-ne,bre, sa ne odihnim… ».SA Traiti Bine ! – D`accordo teoreticienilor politicieni,va zic si eu, dar cum si din ce bani,ca Saraca tara bogata-in fetele noastre frumoase si saraca in resurse minerale-in 2023-nu mai avem gaze si petrol!.De unde luam si pe ce bani… Axa Buc.-Londra-Washington…sau Russki alfavit masnaiem- din fosta URSS si curand Marea Rusie…SURusia ??. Asta e-voi reveni-si eu cu http://eficientaenerg.wordpress.com;sa nu stau.

  4. 4 Plano iulie 5, 2009 la 4:45 pm

    Ioana Lupea ar fi trebuit sa scrie ca Roberta este fiica lui Nastase. In moldoveneste numele ANastase inseamna a lui Nastase! 🙂

  5. 5 Draghi Puterity iulie 5, 2009 la 4:54 pm

    Observ ca Elena Udrea traverseaza o perioada de profunda apropiere populara, si de transparentza nevestimentara. Oare nu ar fi mai bine sa incerce sa o convinge de aceste principii pe prietena ei, doamna doctor-inginer (pe cand si academician?) Ridzi?

    Citeam recent ca aceasta din urma a reziliat contractul cu firma de securitate a ministerului pentru ca permis concertul spontan care i-a fost dedicat de prietenii dumneavoastra Chilian si Happyfish. Se pare ca noua firma, pentru a-si putea pastra contractul, e obligata sa fugaresca trecatorii din zona care „nu au treaba la minister”.

    Asta da deschidere fatza de electorat ma cherie… Hony soit qui mal y pense. :mrgreen:

  6. 6 Iluminatul iulie 5, 2009 la 5:11 pm

    Probleme naţionale

    Stau fetele bătrâne cu pânze de păienjeni în chiloţi
    Semn că masculii sunt necopţi.
    Cad parcuri şi copaci puternici, ucişi în mare calicie de mişei
    Nu aşteptaţi, băgaţi custurea-n ei.

    Vraciul s-a calicit, trădând pe Hipocrat; vă ţine-n patru labe
    Sictir cu el ! trataţi-vă la babe.
    Gem: râuri, lacuri, pajişti, codrii, munţi, câmpii, sub peturi ucigaşe
    Băgaţi în „vitrion” acele forţe laşe.

    Vor drepturi colective, etnii primite nu de mult în casă şi la masă
    Fiţi de acord, …numai la ei acasă.
    Când lumea se-nrăieşte, pân’ la refuzul unei cani cu apă
    Ia sticla de aghiazmă şi te-adapă.
    ––––––––––––––––––––––––––

    PS Primele strofe din multe

  7. 7 Bibliotecaru iulie 5, 2009 la 5:31 pm

    @ Adrian Năstase
    Pentru început vă mulţumesc pentru răspunsul prompt oferit la întrebarea mea.

    Eu nu sunt convins că dărâmarea gardului este o problemă de imagine publică. Dar, dacă chiar asta urmăreşte doamna Anastase şi ceilalţi care susţin proiectul (parcă domnul Prigoană dorea evacuarea Casei Poporului, şi o numesc aşa pentru că evacuată nu-i mai pot spune Palatul Parlamentului), eu am o soluţie mult mai ieftină (probabil de ordinul miilor de euro, oricum sub 5 mii) cu acelaşi efect de deschidere în faţa publicului, fără a fi nevoie de nici un aviz de nicăieri, fără a fi nevoie de cercetări, fără a trebui spartă fundaţia, fără a fi nevoie de planuri prealabile, cu o durată a lucrării de maxim o săptămână… anume realizarea unor găuri (fiecare gaură în spaţiul dintre doi stâlpi consecutivi) în gard, din loc în loc, patru sau cinci pe latură, adică maxim 20 de găuri şi, cel mai important, eliminarea porţilor care sunt acum la intrarea maşinilor. Poate că valorificarea la fier vechi a metalului respectiv acoperă şi costurile micilor porţiuni demolate. Oamenii vor putea intra unde şi când vor vrea ei, nu va mai fi o oprelişte, şi toată lumea va fi mulţumită, inclusiv legea.

    La o adică, dacă securitatea o cere, (de exemplu dacă se face cine ştie ce întâlnire internaţională, cum s-au mai făcut) aceste găuri se plombează într-o singură zi şi, după ce se termină summitul, plombele se îndepărtează cu uşurinţă.

    Să nu uităm că şi în parcuri intrarea este liberă populaţiei, dar nu pe oriunde. Parcurile sunt şi ele îngrădite ca spaţiu, fie de gard metalic, fie de gard viu, şi nu deranjează pe nimeni îngrădirea lor.

  8. 8 Mihnea Georgescu iulie 5, 2009 la 6:03 pm

    Un bordel?!

    Păi şi aşa este un bordel – în sensul francez al expresiei!

    Salut ideea doamnei Udrea de a deschide Curtea Templului pentru neamuri…

    În definitiv, dvs. – Aleşii Neamului – aveţi agorafobie – or what?…

  9. 9 Dragos iulie 5, 2009 la 6:05 pm

    ”…sau eventual sa construiasca acolo un cazinou sau un bordel pentru toata Europa”.

    Se pare ca s-a gasit un compromis intre cele doua optiuni.

  10. 10 Mihnea Georgescu iulie 5, 2009 la 6:09 pm

    Ce gard, domnule Năstase, că e un veritabil Zid al Plângerii…

    Nu asta e soluţia, vă spun eu ce trebuie să faceţi, doar sunteţi Deputat! Dacă aş fi Deputat, ca dvs., aş cere şi DEMOLAREA ZIDULUI DIN JURUL PALATULUI COTROCENI, pe baza principiului Simetriei… 😉

  11. 11 andrei badea iulie 5, 2009 la 6:23 pm

    Totuși, deși nu neg că „propunerea” are lacune în documentare, nu vi se pare că faceți exact același lucru ca și cei pe care îi invinuiți, că zidiți imaginea dumneavoastră și a Partidului prin discreditarea altora? Să fie oare 2009 un an electoral?

  12. 12 Caramella iulie 5, 2009 la 6:30 pm

    Domnule Presedinte,
    Nu cunosc inca motivatia pentru care se intentioneaza daramarea gardului, poate ne spuneti Dvs.

    Stiu ca acum cativa ani, a ridicat cineva problema construirii celui mai mare teren si club international de golf … oare sa fi renascut acea idee ?
    Mi-o si imaginez pe Miss Roberta cu o minge de golf in gura (asta ca sa fiu politicoasa, dar nu merita !) …

  13. 13 Nelu iulie 5, 2009 la 6:34 pm

    Domnule Presedinte, va adresez rugamintea sa fiti mai ofensiv si sa prezentati opiniei publice documentele care atesta CLAR ca nu sunteti cel care a influientat constructia gardului din jurul Palatului Parlamentului.
    Trebuie sa fiti mai ofensiv si sa prezentati aceasta situatie opiniei publice care nu cunoaste detaliile despre constructia Palatului Parlamentului si a GARDULUI IMPREJMUITOR.
    Specialistii in garduri si porti zavorate trebuie cautati in alta parte…..
    Astept aceste informatii cat mai repede.

  14. 14 nicu rotaru iulie 5, 2009 la 7:10 pm

    Dle presedinte, cred ca este absolut necesar ca parlamentul sa actioneze pentru ca hotararile C E DO sa fie respectate de catre statul roman. Pacat de ca s a intamplat la Gilau Cj , dar se pare ca asa ne respectam noi romanii. Cu stima.

  15. 15 perseverent. iulie 5, 2009 la 8:53 pm

    Buna seara, domnule Adrian Nastase! Evocati astazi efortul celui care construieste din vocatie. Prezentati si un exemplu: finalizarea lucrarilor si tranformarea intr-un edificiu util si functional a Casei Poporului. Un rezultat absolut admirabil! Ani de zile acest modelul de gandire si comportament, prezentat de dumneavoastra, mi s-a parut firesc. Surpriza, chiar socul, s-a produs cand am constatat ca sunt destui indivizi a caror dorinta de a edifica nu exista dar au, in schimb, o certa vocatie a distrugerii. Rememorand, primul individ care mi-a dat acesta senzatie, cu toata fiinta sa, a fost Victor Ciorbea. Ciudatenia acestui nefericit consta si in aceia ca nici macar nu-si dadea seama de vocatia sa de gropar. Au mai fost si altii in acea perioada, dar parea ca lucrurile se asezasera din nou pe un fagas firesc, dupa anul 2000. Din anul 2005, am suportat un alt soc, aproape salbatic: practicarea demolarii in mod constient, ca metoda de lucru, in scopul mentinerii puterii cu orice pret! Venirea la putere a lui Traian Basescu a insemnat abandonul constructiei in favoarea derizoriului, a ruinarii si, tare mi-e teama, daca lucrurile nu se opresc, a haosului. In toata aceasta perioada mi-am pus, mai mereu, o intrebare: de ce romanii nu discern vocatia edificarii de cea a distrugerii? De ce efortul celui care construieste trece neobservat, in timp ce acela care lasa in urma lui numai molozul demolarii se bucura de gratia publica? Iata un exemplu concret: eu am certitudinea, din parcurgerea multor documente, la nivel micro si macro financiar, ca starea de „criza” pe care o parcurge tara noastra in prezent nu a inceput anul acesta si nici nu vine de la americani, cum cred multi, „pentru ca asa zice la televizor”. Tinand cont si de caracterul autarhic al economiei romanesti, „criza” este rezultatul a cinci ani de cheltuiala fara judecata a surselor bugetare, in lipsa oricarei viziuni privind dezvoltarea, dar a promovarii unui clientelism fanariot in relatia cu banul public! Cu toate acestea, desi tara se prabusea (apropos de vocatia distructiva a unora mult laudati), imi aduc aminte cat de fericit era poporul turistic cand se poza cu maimuta pe plaja, la Mamaia. De ce oare? Ii ajuta acum, la disponibilizari? Greu de raspuns!

  16. 16 eficientaenerg iulie 5, 2009 la 9:01 pm

    Ce am citit si redau-mai jos:”Sa moara capra vecinului-dar Natiunea sa traiasca!-de acum 20 ani,si peste 100!”.Base,Tapu`-obsesie cu „Huo-comunismul-au mancat multi consilieri,paine,cu aceasta”;sondaj din 2007-70% il regreta pe tov.Niciolaie si cate se realizau atunci;tinereii-intrebati-va parintii,bunicii..;cine vrea Presedinte-castiga ,din aceasta evaluare economica,sociala,..fara stres si durata de viata de 82 ani/nu 69,ca acum!
    Comunismul, regretat de est-germani-sondaj si opinii publice :mulţi tineri consideră că le-ar fi fost mai bine ca cetăţeni est-germani ;istoricul Stefan Wolle- „Viaţa sub dictatură este văzută drept una ideală. până şi tinerii care nu au trăit experienţa celor două Germanii ridică în slăvi RDG”;Klaus Schroeder- “renegarea trecutului statului comunist ca un atac la istoria proprie”!

  17. 17 Casa Stirilor iulie 5, 2009 la 9:14 pm

    Din seria marilor duete, postul Antena 3 (nu inteleg de ce…) a găzduit duminică seara Ion Cristoiu & Friends. Spectacolul cam naşpa. Ion Cristoiu, cel care a facut-o pe Elena Basescu – politician (vezi Doamne) tânăr şi pe Elena Udrea – mama şorticăriilor de palat, ambele fiind in esenţa lor tămâie, a recidivat executând triluri in compania “stelei” pedeliste Monica Iacob Ridzi. -http://casastirilor.wordpress.com/2009/07/05/cristoiu-menestrelul-si-ridzi-care-nu-stie/

  18. 18 bunicu iulie 5, 2009 la 9:29 pm

    Cei care nu au construit nimic in viata lor, nu au depus efort si nu au depasit obstacole ca sa edifice ceva, foarte usor sunt dispusi sa distruga.
    Nu pot pretui ce exista deja, bun sau rau, mai mult sau mai putin estetic.

    Si asta pentru ca, asa cum este construit, sistemul a permis accesul pe functii, precum cea de secretar general sau presedinte de camera, unor primate.

    Noapte buna.

  19. 19 ellasarya iulie 5, 2009 la 10:27 pm

    Domnule Adrian Năstase, i s-a pus Robertei pata pe dv. şi tot caută să dărâme zidul care vă desparte, iar dv. o luaţi în serios. Madam Udrea, aşa cum declara cu prorpia-i guriţă, nu are ideile d-ei la purtător, deci o vom bănui de… plagiat.
    Subscriu ideii dv.: să-nceapă cu gardul de la Cotroceni, e mai interesant de văzut cum se plimbă Băsescu prin grădinile de acolo, decât parlamentarii…
    Nu ştiu de ce vă consumaţi nervii cu nişte cuconiţe cu creierul cât o nucă, ce n-au auzit în viaţa lor de calcule, devize şi alte grele probleme economice. N-aţi văzut cu câtă uşurinţă toacă banii într-un timp record?! Or fi crezând că banul public e ca buzunarul partenerului…
    Nu mai zic de insistenţa cu care ţin să se piardă timpul în Parlament cu false probleme, ca aceasta cu gardul. Tot vor să se prevaleze de nişte chestiuni minore pentru ca noi să nu vedem cum îşi mai îmbogăţesc patrimomiu pe spinarea românilor!

  20. 20 Maximmouse iulie 5, 2009 la 10:37 pm

    @Stimate Domnule Prim Ministru,

    Cred ca isprava asta cu gardul face parte din ciclul: Sefu’ noi cu firmele noastre de chelneri ce mai construim-daramam?! Cele mai rentabile lucrari cunoscute, in zilele noastre sunt demolarile in oras….mai mult decat cozonac.De asemenea cred ca ati facut o evaluare cam pesimista la cost (adica sub!), adevarul este mult mai optimist (in sus)!

    Am participat la constructia Casei Poporului…hmmm….Hai sa vorbim numai de cladirea care trebuia sa fie muzeul de istorie , si a carei structura a fost sparta ca sa se faca un mall..pentru chestia asta , cineva ar trebui intrebat cu multa atentie …

    Observam cu usurinta cum se aduce conversatia,in momentul in care nu rezonam la dorinta si foamea lor,vine de se leaga ceva de comunism…este incredibil…vedeti de ce a fost nevoie de condamnarea comunismului?Ca sa putem distruge mai bine!

    Rugamintea alegatorului nelinistit este : nu daramati gardul! este o aberatie, toti amicii mei din strainatate au vizitat cu multa placere Cladirea Parlamentului, faptul ca are un gard cochet, nu i-a impiedicat sa viziteze acest interesant obiectiv turistic .

    Hai sa ne imaginam o mare intrunire NATO, sau de alt fel , care se va tine in cladirea Parlamentului.Vine Eurostar si asigura securitatea?sau CCATCDICP? sau vrea asimetricu’ sa ia cu asalt pe cei 322 ?sau ce dracu’? Doamne Iarta-ma!

    Este nevoie ca bucatica aceea de verdeata sa fie cacata de caini, plina de boschetari si de pet-uri, sa se deschida un nou parc de consum de droguri, sau ce? Asimetricu de ce nu-si darama gardul la Cotroceni, el este o singura persoana dar se pazeste mai mult ca oricine in tara asta…

    Si da , bineinteles ca gardul acela are si un rol important in stabilizarea terenului…

    In ce hal am ajuns …este incredibil…Romania, tara fara noroc!

    Cu stima, Maxi.

  21. 22 Maximmouse iulie 5, 2009 la 11:13 pm

    @Stimata Gazda,

    Furat de acest subiect manos, subiectul gardului, am omis sa va multumesc de raspuns.Dar…eu tot cred ca trebuie investigat serios ce s-a intamplat cu banii si cu autostrada.

    Se pare ca ati dat idei nanobocului…:) Zadarnic asasinatul, era militar de , sa zicem, cariera .avea deci un minim de habar despre constructii, minim , zic.Dar nanobocul?Cu biata lui fac. de drept la ceas de seara, deodata i s-a trezit interesul si i-au venit ideile de drumar, de metrorex..:)se simte mai cartof ca niciodata!Acuma numai faptul ca ma adresez direct dvs. ma impiedica sa incep urmatoarea propozitie cu: Bai boc…Nadajduiesc ca odata cu venirea iernii se va retrage catre cuibul sau din Cluj si ne va lasa in pace.

    Aaaa, acuma bocul o scoate ca are deficit bugetar pe infrastructura…mare finantist asimetricu’ …dar nu s-a intalnit hotu’ cu prostu…adica bocu cu CE…Ha, ha ! astia sunt chiar ridicoli..

    Cu stima, Maxi!

  22. 23 Maximmouse iulie 5, 2009 la 11:21 pm

    @Bibliotecarul!

    Oooo daaa! O idee stralucita, mai ales ca dupa ce pleaca asimetricii , se poate reface usor GARDUL!:)

    :)Maxi!

  23. 24 Maximmouse iulie 5, 2009 la 11:24 pm

    @Mihnea Georgescu!

    Ntzzzz! Acela functioneaza dupa principiul Asimetriei!

    :)Maxi!

  24. 25 Maximmouse iulie 5, 2009 la 11:28 pm

    @perseverent!

    In consecinta, am nadejdi bune ca dupa sfarsitul sederii asimetricului la Cotroceni, nu mai departe decat in toamna. incepem sa intram pe drumul ascendent!:)

    Solutia este la indemana! Sa te auda Dumnezeu!

    :)Maxi!

  25. 26 alex.dumitrascu iulie 5, 2009 la 11:50 pm

    Romania a fost inclusa in topul celor 10 tari cele mai riscante din punct de vedere al datoriei externe, alaturi de Argentina, Ucraina, Islanda, Lituania, Dubai, Bulgaria, Letonia, Venezuela si Kazahstan.

    .
    Sursa:
    http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=newsarchive&sid=aGDBR6SsDBe0

  26. 27 Sibilla iulie 6, 2009 la 1:05 am

    Domnule Adrian Năstase,
    Rog să faceţi cuvenita completare… musai, pe onoare me de sibilină !
    Şi-n teritoriu, zăusul şi ” Împăraţii ” săi proprii , balerinii şi oareşce guşteri , au majoretele la ” dispoziţie ” şi halea-s chitite pe dărâmat tăt, tăt… că le ” stau ” în cale, că le zburdă lor hormonii prin zulufi şi pe gene, că li se căşună de plicti, dar… acelaşi refren, adicătelea : ” la naiba cu toţi şi tăte, noi ( ei, pedelacheii ) să trăim bine ”…
    Ce-o tot dăm pe după corcoduşi ? E vremea lor, a satanelor şi iudelor, a năpârcilor, clanuri şi căpuşe, nemoşaguri peste nemoşaguri înghesuite şi proţăpite în tot ce se numea cândva ” instituţii ale statului ”, că acum… sunt doar unelte, mijloace, marionete, dârze, la cheremul tartorilor, şi-n concluzie, la acest moment : statul estem băsescu şi nah ca bonus să ne-nchidă gura cu pumnul, la propriu şi la figurat, are tajka zăusul şi feudele din teritoriu la interval, ce naiba…
    Turbez când mai ” ochesc ” câte-un ” rătăcit ” pe-acilea, care cică, afirmă ca din ” întâmplare ”, cum că-şi clădeşte cineva imagine pe principiul discreditării pedelacheilor…. hai nu zău ! Păi juma din PD-L au sinapsele zdruncinate din născare, vai mama lor ( pastori, pufuleţi cu fustele-n cap, purtători de şorţuleţe pe dinainte, hoţi şi ticăloşi etc ), cealaltă jumate sunt iele, gaşca de majorete numa fiţe, fente şi … buze… poftim ha imagine cu care defilează PD-L voluntar, benevol, autonom şi să-şi arate tehnicile din dotare…
    Dar la Cotroceni nu s-a-nceput încă o campanie de demolare cu pumnul, hm ? Sunt cei din teritoriu mai … turaţi ? Măi să fie, păi în Caraş-Severin par egzampăl, derectori de ” vază ” din subordinea CJ-ului le au dija la activ cu pumnu-n ” mufa ” cui comentiraş ceva…
    http://www.adevarul.ro/articole/resita-angajatii-de-la-stat-reclama-sefii-agresivi.html
    Cazurile de ” neascultători ” nu au început cu furnica sibilină, eu nu sunt care va să zică nici prima şi, iată, nici ultima lovită… de data asta oare ce ” divă ” platinată o fi fost deranjată… ? Mă-ntreb şi eu, ca oama, cunoscând slăbiciunile tăuraşilor cărăşeni la … opreguri şi clipocitul din gene… Musai să mai cujete zăusul la candidatura aia, căci … se rădică alţii, mai ” vajnici ” şi cu majorete mai pornite pe măriri, cu ambiţii … auuuu…
    Ce crescu şi-ncălzi şi zăusul la sân… hâmpăraţi , vai zilele lui, câte i-au mai rămas….
    respecte,
    Sibilla

  27. 28 Mariana iulie 6, 2009 la 3:35 am

    Am o problema pe care as dori sa o trimit ministerului invatamantului,dar pe aceasta institutie nu gasesc nici o adresa de mail.Tinand seama ca acest minister este al PSD-ului, as dori sa pun aici daca imi permiteti ,problema.
    Sunt studenta si din nefericire am ramas cu un examen restant.Am avut o durere de masea atat de cumplita,incat in acel moment simteam fulgere pana in creier.Doream sa ies afara cat mai curand cu putinta pentru a nu fi nevoita sa tip de durere.Si asta am si facut.Nu am stiut ca datorita acestei restante (oricui i se putea intampla si nu cred ca acest caz sa fie singular)nu mai am posibilitatea sa merg daca doresc la mariri de note.Va rog frumos faceti ce gauri doriti in acest gard,care ingradeste dreptul unui student, pentru o restanta, sa mearga la mariri de note.Oare este atat de gresit sa vrei sa inveti?Ati fost student,atat dvs.cat si doamna Andronescu si sunteti si cadre didactice ; stiti ca uneori chiar din motive independente de noi,o mai „dam in bara”,cu alte cuvinte nu suntem perfecti si nici infailibili, dar putem sa facem legi permisive care sa darame garduri sau sa faca gauri sau ce vreti dvs pentru tineri si nu impotriva lor .Puteti pune si taxa daca doriti pentru studentii cu restante care doresc sa-si mareasca notele.Sunt studenta la o facultate de stat dintr-un oras de provincie foarte renumit, dar cu regret trebuie sa va spun ca in acest an desi este an electoral,la noi in facultate nu am vazut nici un politician care sa vina in mijlocul studentilor.Este ora patru dimineata si desi am terminat sesiunea,inca nu ma pot dezobisnui cu ideea de a nu mai citi din notitele de la cursuri (poate si dvs .vi s-a intamplat) si vreau sa va mai spun ca si daca acea restanta mi-o iau cu nota sase, ceea ce este putin probabil tot voi depasi media noua.Consider insa,ca ar fi corect,ca daca muncesc ca sa-mi repar o greseala,sa am si unele satisfactii.Mingea este in terenul dvs.Dar cred ca impreuna cu tinerii acestei tari, ati putea face mult mai multe lucruri in aceasta tarisoara destul de greu incercata aproape in toate timpurile.Va multumesc frumos pentru intelegere si va doresc mult succes in continuare.Cu stima Mariana

  28. 29 nistor iulie 6, 2009 la 7:59 am

    Roberta asta a construit atat de mult incat nu i-a mai ramas acum nimic de facut…..ca urmare s-a apucat sa darame. Pardon, la ea s-a intamplat invers: a inceput cu daramatul. Nu stiu cat de inestetic sau inutil este gardul din jurul parlamentului, dar nu vad pe cine ar incurca atat de mult, incat sa se adopte o solutie radicala?. Daca tot s-a apucat sa darame, as propune sa inceapa, cu gardul curtii sale.

  29. 30 Iluminatul iulie 6, 2009 la 8:07 am

    Probleme naţionale
    (continuare)

    De nu te-ngroapă nici un preot ortodox, fără o plată bună-n bani
    Te du la Ceruri, să-i pedepsească,… de şnapani.
    Femeie care porti în pântec vreun :băsescu, videanu, macovei
    Avortă-l fără milă, ca pe orice grivei.

    Când judecata nu s-arată-n timp util sau e cu strâmbătate
    Ia sabia cu cruce şi îţi fă dreptate.
    Celor ce scârbă limba cu vorbe de-mprumut, la fuduleală
    Lăsaţi-i izolaţi, până o da-n sminteală.

    Când cel ce îl ucise pe Cristos sfidează bunul simţ, frizând obrăznicia
    Alungă-l, pâna n-a atins nemernicia.
    Pustiul de beton armat, cu praf şi noxe, ce alungă rândunele
    Să-l părăsiţi în masă, până să vină cucuvele.
    –––––––––––––––––––––––-

  30. 31 Mihnea Georgescu iulie 6, 2009 la 8:31 am

    Sorry, acum am văzut că aţi cerut şi dvs. demolarea zidului de la Cotroceni… Gând la gând… Les beaux esprits…

  31. 32 George Serban iulie 6, 2009 la 8:52 am

    Un aviz negativ din partea Biroului Permanent al CD i-ar putea da prilejul lui Traian Basescu sa spuna ca i se pun piedici in aceasta noua jucarie a lui.
    O atitudine constructiva din partea BP al CD ar fi fost o alta propunere care sa-i satisfaca exigentele lui Basescu. Ma gandeam la … mansarda de 400 m.p. a casutei fiicei domniei sale, acea casuta obtinuta din vanzari anterioare. Dar acolo, probabil, ca i se va cere o suma exorbitanta. Dar negociaza el … cum il stiu preocupat ca banul public sa ajunga exact acolo unde trebuie.

  32. 33 blogideologic iulie 6, 2009 la 8:59 am

    Populismul ameninţă democraţia/ Nu vreau să listez eu aici, eventual în ordinea funcţiilor deţinute în stat, politicienii populişti cei mai reprezentativi din România de acum. Dar iată un articol proaspăt http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/columnists/libby_purves/article6644045.ece din Times of London avertizând că populismul ne îndepărtează de ţinta democraţiei.

  33. 34 Mihnea Georgescu iulie 6, 2009 la 9:34 am

    Curat sufragete! 😉

  34. 35 Marcus iulie 6, 2009 la 9:56 am

    Ce-a’ntrebat Cristoiu si ce’a Raspuns Ridzi !
    06/07/2009

    Vine un “marinel” acasa dupa un voiaj de vreo sase luni de zile si, inainte cu o zi de a ajunge, incepe sa-si faca planuri:
    “nava acosteaza pe la miezul noptii, formalitatile de sosire se termina pe la 2, iau un taxi si ajung acasa pe la 3 si nevasta-mea ioc. Desfac o sticla de whiskey si ma pun pe baut si pe asteptat. In jur de 9 dimineata apare si dumneaei si-o intreb:
    – Unde’ai fost fa pana la ora asta?
    – Pai sa vezi c’am fost la piata!
    – La care piata nemernico, eu te stept de la ora 3 dimineata, si da-i cu bataia si cu omoru’ pe ea, dupa care o mai intreb o data:
    – Spune fa, Dumnezeii si anafura, unde ai fost pana la ora asta?
    – Am fost la mama!
    – La ma-ta, cand eu am dat n telefoane si nu te-am gasit, si da-i din nou cu omoru’ pe ea.”
    Toate bune si frumoase, evenimentele decurg exact cum si-a imaginat vamporeanu’ nostru, numai ca in loc de 9 dimineta, tipa apare pe la 3 dupa-amiaza, ciufulita, cu hainele vraiste pe ea, cu ochii nedormiti etc.
    – Unde-ai fost fa nemernico pana la ora asta?
    – Asta-i buna, am fost la f…t!
    – Io’te dom’le, ce-o intreb eu si ce-mi raspunde ea!

  35. 36 cristina iulie 6, 2009 la 10:31 am

    scenariu: sa darame gardul si sa asiguram locuri de parcare pentru turisti, afacere administrata de unii „cocosi” …eventual sa delimitam cu ceva marmura proaspata, sa facem si o telegondola si cand „coboara” din „varf” sa-i racorim cu multa „inghetata” orange (a nu se intelege ca este vorba de cunoscutul fruct, orange avand conotatia de stadiu intermediar intre rosu si maro- maro pentru ca „galbenul” s-a depreciat).

  36. 37 casastirilor iulie 6, 2009 la 10:37 am

    De ce il iubesc rusii pe Traian Basescu???In primul rand, Traian Basescu este un lider fara aderenta in zona europeana, cu toate acestea el este presedintele unei tari membre a Uniunii Europene si NATO. Asta inseamna ca ori de cate ori Rusia doreste sa “loveasca” declarativ sau prin mijloace economice in Uniunea Europeana, o poate face din gatul mainii cu Romania.____ http://casastirilor.wordpress.com/2009/07/06/il-iubesc-rusii-pe-basescu/

  37. 38 Vio Bota iulie 6, 2009 la 11:21 am

    Valoarea echipei lui Basescu asta este: Ridzi, Anastase, Udrea…Se poate compara actualul Guvern cu cel din perioada 2001-2004??? Nici cu ala condus de Tariceanu…Tot nu inteleg ce cauta PSD in combinatia asta? Poate ne oferiti un raspuns

  38. 39 Dragos iulie 6, 2009 la 11:27 am

    Mikimouse spune :
    ”…nu daramati gardul! este o aberatie, toti amicii mei din strainatate au vizitat cu multa placere Cladirea Parlamentului, faptul ca are un gard COCHET, nu i-a impiedicat sa viziteze acest interesant obiectiv turistic”.

    Aveti un foarte bun simt estetic si o inteligenta speciala. Sa mai zica cineva ca romanii sunt tampiti…..

    ps: reactorul 2 de la Cernavoda nu vi se pare cochet ?

  39. 40 Iluminatul iulie 6, 2009 la 12:04 pm

    Probleme naţionale
    (continuare)

    Fricoşilor ce fug, la greu, de ţară, luaţi-le bilete, numai dus
    La tren cu bou-vagon şi preţ redus.
    Buldozerul – muiere atacă-mprejmuirea Cetăţii Populare Româneşti
    Fiindcă are nervi pe diafragmă-nefireşti.

    Celor ce au distrus o Românie şi-au umilit un chinuit popor
    Sfârşitul să-i găsească sub topor
    O ţară slabă, dezarmată, pusă sub ocrotirea a câţiva mercenari
    Cere arme în case, nu însă la ţepari.

    Dezastrul economic impus de forţe oarbe şi de râncaci autohtoni
    Stopat, prin imputare, de cei cu neuroni.
    Concedierilor în masă, care se operează, la ordin, de cei ce nu le pasă
    O singură ripostă: plecaţi cu toţi acasă !

  40. 41 Marcus iulie 6, 2009 la 1:13 pm

    Administratia Prezidentiala- Comunicat 4
    06/07/2009

    In urma hartuielilor tot mai repetate la care este supus Tovarasul Traian Basescu, Presedintele Romaniei, de catre gaozarii, tigancile imputite, pasaricile, caraghiosii, tonomatele etc. angajati ai coruptului Voiculescu, care si-a procurat pamanturi prin trafic de influenta, hartuieli concretizate in intrebari incomode pentru Tovarasul Presedinte si urmarirea acestuia la mica distanta, in timpul vizitelor oficiale de lucru, Presedentia Romaniei decreteaza:

    Articol unic: toti jurnalistii mai sus enumerati nu se vor apropia de Tovarasul Presedinte, Traian Basescu, la o distanta mai mica de doi kilometri, iar intrebarile pe care le vor adresa Alesului de la aceasta distanta vor fi intai verificate de consilierul personal al Tovarasului Traian Basescu, d-l A.Tucal.

    Contravenientilor acestei dispozitii li se va ridica in prima faza acreditarea, iar in caz de recidiva li se va ridica si cetatenia, urmand ca ei sa fie expulzati fie in Transnistria, fie in Somalia, singurele tari cu care personal Tovarasul Traian Basescu mai intretine relatii diplomatice cat de cat normale.

    Administratia Prezidentiala

    Purtator de Cuvant

    A.Tucal

  41. 42 Marcus iulie 6, 2009 la 1:15 pm

    Administratia Prezidentiala-Comunicat 3
    06/07/2009

    Avand in vedere programul de vizite de lucru al Tovarasului Presedinte Traian Basescu, in vederea unei planificari judicioase a acestora, cu scopul evitarii aglomerarii sau suprapunerilor lor, Administratia Prezidentiala roaga pe aceasta cale cetatenii Romaniei sa comunice cu minimum 15 zile in avans, pe adresa presedentiei, toate evenimentele personale, la care participarea de invitati se estimeaza ca se va situa la mai mult de 250 de invitati cu drept de vot, evenimente ca nunti, cumetrii, inmormantari urmate de pomeni etc.

    Administratia se angajeaza ca, functie de importanta si numarul de participanti cu drept de vot la evenimentul respectiv, sa faca o planificare riguroasa a agendei de lucru a Tovarasului Presedinte, astfel incat sa poata satisface cat mai multe solicitari de poze si autografe cu participarea Alesului.

    In premiera, Tovarasul Presedinte Traian Basescu, promite in cazul inmormantarilor mai simandicoase si o poza cu mortul, in pozitie orizontala.

    Administratia Prezidentiala

    Purtator de Cuvant

    A. Tucal

  42. 43 Iluminatul iulie 6, 2009 la 4:50 pm

    Probleme naţionale
    (continuare)

    Când moartea te-a găsit nevinovat, pe zebră, lovit de vreo “vedetă”
    Să ai prin testament, tratarea prin vendetă.
    De s-ar găsi un Ruby să-l căsăpească iute pe dom’ Nicolaiciuc
    Celor cu frica-n oase, le dau o bere Ciuc.

    E CFR – sistem circulatoriu în trupul veşnic viu al României
    Guvernul e p-afară cu d-ale-anatomiei.
    Cât despre flota uriaşă şi măreaţă, prădată de marele… bărbatat
    Cereţi, şi veţi vedea curând înecuri pe uscat.

    Târâş-grăpiş, bătrâna fu trecută strada circulată ; şi ce dacă
    Fapt consumat – ea nu voia să treacă.
    Sistemul social capitalist – falimentar şi cu-n picior în groapă
    Paradoxal, nici China nu-l mai scapă.

  43. 44 gheorghe iulie 6, 2009 la 4:51 pm

    ” Darama zidul dintre popor si parlament si ve-i fi ales ! ”
    ZEUS s-a trezit si s-a apucat de treaba.

  44. 45 instalatorul iulie 6, 2009 la 5:53 pm

    Daca stam sa ne amintim ce s-a intimplat cu o serie de lucruri, cim ar fi bordurile de granit, fostul pavaj de pe Victoria Capitalismului,…atunci imi vine sa cred ca unul dintre mai marii tarii nu are gard la curte si a pus ochii pe gardul parlamentului cu care sa-si imprejmuiasca ograda. Poate ca o adresa a parlamentului la INST ar putea ajuta, in aceeasi sala ori in alta, organizarea expozitiei „Anticomunismul in Romania” sub egida parlamentului. Dl presedinte poate omagia expozitional comunismul prin alte locuri.

  45. 46 Harabula iulie 6, 2009 la 7:43 pm

    Pe voi, politicienii. politica v-a strict la cap.
    Nu se pune problema daramarii gardului. Se discuta, sau ar trebui sa se discute, accesul publicului in spatiul din jurul Palatului.. N-aveti decat sa deschideti 7-8 intrari pentru petoni, cu intrare libera, si ati terminat problema. N-au decat sa se plimbe titi bosorogii Bucurestiilor.

  46. 47 Dinu iulie 6, 2009 la 8:31 pm

    …..cand polemica dispare, cine-i ia locul? 🙄

  47. 48 raul iulie 6, 2009 la 10:13 pm

    Se vede ca in Romania sportul national cu ocazia crizei economice e arsul banilor si darimatul. Ce rost are sa se darime zidul din jurul parlamentului ? De dragul esteticii sau al politicii? E o solutie simpla. Sa cotizeze integral cei care vor sa darime zidul si nu platitorii de taxe din Ro. Tipic romanesc mai degraba sa stricam ce face altul ca sa moara asta de ciuda. Cam cum ne-am tras un glonte in picior cu autostrada Transilvania. Au oprit proiectul patru ani numai pentru ca nu ei au fost initiatorii proiectului.

  48. 49 Sibilla iulie 7, 2009 la 1:14 am

    @Vio Bota,
    Cu tot respectul şi rogu-vă să-mi iertaţi îndrăzneala :
    PSD l-a căutat pe Dracu şi… l-a găsit ! 😉
    stimă,
    Sibilla

  49. 50 Cristian iulie 7, 2009 la 6:44 am

    Domnule Nastase,

    Daramati zidul ala!
    Sau daca nu vreti, de ce nu sunteti de acord cu niste porti, nepazite si deschise in timpul zilei, pe partea cu bulevardul Unirii?

  50. 51 Iluminatul iulie 7, 2009 la 6:49 am

    Probleme naţionale
    (continuare)

    Când sfarmi corabia-n gherdapuri, nu te mai ocupa de noi
    Fă ce pricepi mai bine, ca căpitan la oi
    Politica redusă la principii sociale unanime, invariabil statuate
    Va derula programe, eminamente tehnocrate.

    Republică sau monarhie ? la fel de perimate în ale României
    Mai bine o anexă ţâţă a Academiei.
    Certificate de proprietate, recunocute doar în lumea de apoi
    Cereţi cu toţi propietăţile-napoi.

    Cât despre împrumutul FMI, făcut de hoţi fără vr’n referendum
    Să îl suporte ei, de nu… cartuşele dum-dum.
    Aurul transilvan tocmit de javre pe sub trupul ţării sfânt
    Poruncă-i de la Burebista, să zacă în pământ.
    ––––––––––––––––––––––––

  51. 52 spectator iulie 7, 2009 la 9:55 am

    mai bine,evitati blocajul.faceti update,dupa rodajul legilor versiunea beta(service pack(1,…)***
    madam fosta miss, inchisa,conf.spuselor dansei la a3 zigzag, cateva zile intr-un hotel, a la miss plaja de la otv,in loc sa se ocupe de elaborarea unor legi (am inteles ca numai una s-a procesat de 6 luni) sau sa construiasca ceva (o intereseaza demolatul lucrurilor gata facute-gardul,care separa strada de casa poporului,similar celor de la palatele victoria sau cotroceni,sa) sau,
    in parlament, sa reparati legea ani(si altele),versiunea beta,deoarece, una doua,pt orice eroare insinifianta de redactare sau scanare web,fara a solicita titularului minime explicatii,care da,pe cei care completeaza declaratii de avere si interese, pe mana procuraturii alterand imaginea lor publica. ani ca si dna au devenit instrumente politice in mana celor apropiati anumitei puteri(vezi cazul nastase,atanasiu,norica,pacurar,becali,sa), deoarece textele legilor respective nu sunt upgradate-puse la punct din punct de vedere practic, functie de toate legile tarii,inclusiv constitutie. acest fenomen,duce la frica in actiune,inactivitate si blocare a oricaror initiative constructive a demnitarilor,ducand tara la regres si haos. puneti legile la punct si terminati cu cearta pe subiecte de barfa.

  52. 53 Vasile, iulie 7, 2009 la 10:08 am

    Hai sa ma esprim si eu vorba lui vangheliilor buzate sau mai putin buzate!Sunt momente cind aveti dreptate dl.A.N. ,dreptate „directa”, adica nu acea dreptate inteligenta si perversa care combate acel rau elementar nascut din „negativele” presedintelui Basesu.
    Gardul daca vreti , este simboliic vorbind o haina mai mult sau mai putin frumoasa , o protectie mai mult sau mai putin utila.Ce vor insa aceste doamne sau sprijinul din spatele acestor doamne este de fapt o pliere pe propria danselor morala de femei care le sta mai bine fara gard.
    Las de o parte gradele de securitate implementate de mai toate statele lumii dupa atentatul de la 11 sept. si ma si va intreb ce s-ar intampla daca francezii ar darma gardurile „Versailului” turcii pe ale Topkapiului,austriecii pe ai lui Belvedere ,Schombrunnului iar .englezii pe ai palatului Regal,iar americanii sa demoleze gardul care inconjura Casa Alba?

  53. 54 Marcus iulie 7, 2009 la 10:23 am

    Oana Dobre, Drobu’ de Sare si Suflatu’ in Iaurt
    07/07/2009

    Vizionarea emisiunii Sinteza Zilei de aseara mi-a confirmat faptul ca si in ipoteza in care as fi nebun pentru motivul ca vad intr-o eventuala realegere a lui Basescu, nu revenirea la comunism ci la feudalismul fanariot pe frumoasele meleaguri mioritice, sustinut economic de principiile si modul de actiune a Mafiei siciliene, nu sunt totusi singurul care foloseste acelasi cod de dezlegare si rezolvare a matricei basesciene, asa cum ne este ea servita cu evidenta mai mult decat strigatoare la cer, acum cand alegerile prezidentiale bat la usa Romaniei.

    Un distins domn profesor universitar, si-l numesc aici pe D-l Bogdan Teodorescu, a ajuns la aceleasi concluzii ca si neica nimeni de subsemnatul, un amarastean de pulete cu drept de vot si s-a angajat pe fata intr-o lupta in care foloseste mijloacele puse la dispozitie de democratie, impotriva acestei ciume medievale, acestui Lacusta voda reloaded cu inel de Naş pe deget.

    La douazeci de ani dupa decembrie 89, inventarul castigurilor obtinute de romani cu pretul varsarii de sange tanar, nevinovat este mai mult decat saracacios.

    De fapt putem bifa doar doua pozitii in acest inventar: libertatea cuvantului (pe care o vom pierde obligat in cazul realegerii Alesului -sic!-) si dreptul la vot.

    In aceste conditii, pe mine cel putin ma cuprinde amaraciunea si tristetea atunci cand vad cum reprezentanti scoliti ai tinerei generatii, carora sansa le-a suras dandu-le posibilitatea ca prin sustinerea publica a ideilor lor sa poata fi considerati formatori de opinie si tratati in consecinta, sa sustina noncombatul politic, acceptarea unei fatalitati autoimpuse, indemnand prin pozitionarea lor in segmentul electoral al romanilor care nu mai doresc sa-si exercite un drept castigat cu un imens sacrificiu si alti conationali de-ai lor sa renunte la lupta pentru intronarea democratiei in statul de drept.

    Toata aceasta imagine, pentru care as putea fi luat in balon datorita stilului folosit in redarea ei, mi-a fost generata de prestatia D-rei Jurnalist Oana Dobre, in cadrul aceleasi emisiuni.

    Ceea ce m-a intristat, nu a constat in faptul ca Oana Dobre nu vrea sa mai voteze la prezidentiale, nici faptul ca indeamna si pe altii sa procedeze la fel, sporind astfel sansele asimetricului de a fi reales, ci esafodajul “logic” pe care-si construieste argumentatia refuzului.

    Bref, acest esafodaj se bazeaza pe logica drobului de sare si a suflatului in iaurt, adicatelea, daca si cel care l-ar inlocui pe asimetric, in urma votului dat de domnia sa, o va deziluziona, atunci la ce rost votul?

    Si acest lucru in conditiile in care domnia sa, ca jurnalist, percepe foarte concret nocivitatea prezentei basescului in fruntea statului, intuieste si prapadul care ar urma unei eventuale realegeri, dar totusi nu poate scapa de inhibitia generata de grija caderii drobului de sare in cap’sorul copilului sau a oparirii cu iaurt scos de la frigider.

    Halal logica stimata domnisoara!

    Daca as fi rautacios mi-as imagina scenarii in care Oana se duce bine-merci la vot si-l voteaza pe Basescu, indemnand totusi populatia sa nu voteze, sau as putea pune “inocenta” rationamentului sau pe culoarea blonda a parului, sau as considera-o Calul Troian al Oficiosului la Antena 3.

    Eu nu sunt insa rautacios asa ca imi permit sa-i dau o idee: ia Oana drobul de sare cu mana si da-l jos de pe grinda si vei vedea ca tot raul dispare!

    Este adevarat, Oana, ca avem o clasa politica urat mirositoare , insa un proverb spune ca “pestele de la cap se impute”, iar acest proverb isi gaseste cu brio materializarea in situatia politica din Romania Europeana a anului 2009.

  54. 55 Iluminatul iulie 7, 2009 la 11:16 am

    Probleme naţionale
    (continuare)

    Mi-e drag de el când este fericit, la fel de drag când este cătrănit
    Îngenuchez în faţa lui ; românu-i infinit.
    Ţiganul, geamănul şi barcagiul făcură o sahară dintr-un Bucureşti
    Prostie , lăcomie , calicie: le-aţi socotit fireşti.

    “Muscalul cu obraz de cur” e cel mai jalnic, ca făptură, dintre toţi
    Tezaur românesc furat, vei reveni la strănepoţi !
    Despre Voronin, de limbă transnistreană, demult ne-am antepronunţat
    E un brutar-miliţian-strigoi bălţat.

    Cutremurul cel mare de prin adâncurile Vrancei, de la străbuni
    Curând va zgudui Kremlinul şi…cloaca de minciuni.
    În State Unite e românul Nobel, iar colea-n Franţa-i în academie
    Aici încă purta o haină de dimie…

  55. 56 Draghi Puterity iulie 7, 2009 la 11:17 am

    Off-topic

    Ma intrebam care va fi stirea parazita, bomba mediatica pe care o va lansa asimetricul pentru a distrage atentia de la cum si-a facut EBA campanie electorala pe banii ministreselor lui papa.

    Well, am aflat azi, ca Tariceanu e reclamat pentru subminarea economiei nationale. Oare chiar atat de scurta sa fie memoria natziunii?

    Sau, in exprimarea prezidentiala…

  56. 57 Dinu iulie 7, 2009 la 11:47 am

    @Sibilla

    „Cu tot respectul şi rogu-vă să-mi iertaţi îndrăzneala :
    PSD l-a căutat pe Dracu şi… l-a găsit !” …corect, cu un singur amendament: s-au regasit !!! 🙂

  57. 58 blueeye iulie 7, 2009 la 1:01 pm

    Cu toata consideratia pe care o am pentru Biserca Ortodoxa Romana, stau si ma intreb, in conditiile de profunda criza economica pe care tara si poporul roman le traverseaza acum, daca proiectul Catedralei Patriarhale reprezinta o prioritate nationala ?. Slava Domnului avem destule asezaminte bisericesti , destul de frumoase si impunatoare, din care foarte multe ce o mare valoare culturala si istorica, care necesita restaurari si reparatii urgente. Costurile extrem de mari necesare acestei catedrale cred ca momentan ar putea fi orientate in cu totul alte directii prioritare. Tara duce o lisa acuta de gradinite pentru copii, de medicamente sau azile pentru batrani, de spitale dotate, competitive si curate,etc. Prefer sa vad ca se construiesc cateva spitale unde sa fie salvate vieti omenesti caci locuri unde sa li se tina slujba de inmormantare avem deocamdata indeajuns. Sunt crestin, sunt ortodox, dar chiar daca unii se vor supara ptr. interventia mea , consider ca Biserica Ortodoxa Romana, ar trebui sa se implice mai mult sau chiar numai sa se implice in viata societatii altfel de cum o face acum. de la revolutia din 1989, am vazut ca li s-au tot retrocedat pamanturi, paduri, etc., si ma intreb care din mai marii bisericii profita si beneficiaza de aceste retrocedari? De ce oare reprezentantii Bisericii sunt atat de interesati de bogatiile lumesti mai mult decat de cele sfinte?
    La Revolutia din 89, dictatorul a fost acuzat printre altele de faptul ca a cheltuit banii poporului ptr. constructia megalomana a Casei Poporului in conditiile in care poporul suferea de foame si de frig. Consider ca in acet moment, amintita catedrala este la fel de inoportuna.
    Cat despre gardurile parlamentului… omare tampenie propusa de o hoarda de indivizi care nu au stiut decat sa demoleze in acest ani o tara intreaga( aici nu ma refer doar la constructiile fizice). Au demolat si demoleaza incusiv democratia , au divizat societatea si atenteaza permanent la linistea, sanatatea fericirea si chiar la existenta poporului roman.
    La fel ca in cazul catedralei, banii pot fi folositi in cu totul alte scopuri mai benefice ptr. populatie decat demolarea unui gard care a costat multi bani ca sa fie construit si care isi are rostul lui. ( sau cine stie probabil ca deja a fost gasita o firma care sa demoleze gardul si sa-l inlocuiasca cu bordurile lui videanu?) Propun ca cei care au venit cu aceasta idee, sa-si demoleze intai gardurile proprii, inalte de 3-4 m, in
    spatele carora isi ascund de ochii cetatenilor, ca in adevarate fortarete
    masinile luxoase, vilele somptuoase, gradinile fitoase si toate cele… facute prin jupuirea sistematica a banului public.
    Si… tocmai am auzit la stiri, de incredibilele realizari ele ministresei turiste din guvernul Romaniei. Turismul in Romania merge din ce in ce mai prost si… in curand s-ar putea ca dupa modul EXTRAORDINAR de promovare a acestei activitati, sa ramana singura turista … si asta … pe bani publici!!!

  58. 59 RaduBm iulie 7, 2009 la 1:37 pm

    LoL! Dar cu cine v-ati batut in 96 ? Heloooo! De la revolutie pana la Basescu PSD-ul a condus tara. Si nu mai vorbiti in termeni de genul „am lucrat la” ca nu dvs. ati „lucrat la”. A muncit omul cu lopata care pe atunci abia isi intretinea , iar dvs. ati chetuit bani publici, banii mei. Poate ca ati fi putut sa ii cheltuiti mai bine… In fine. Nu va permit expresii de genul. Nici chiar pe blogul dvs.

  59. 60 ramo iulie 7, 2009 la 3:24 pm

    http://www.youtube.com/watch?v=mWKmcNqYC1E&feature=channel Nu as fi putut sa o spun mai bine…:) Traim in timpuri extraordinare. Progresista din mine jubileaza.:P

  60. 61 Iluminatul iulie 7, 2009 la 3:41 pm

    Probleme naţionale
    (continuare)

    Cu toţi vecinii ne iubim, nespus de mult, pac-am avea pelagră
    Sincer, ne sărutăm numai cu…Marea Neagră.
    Biştarii publici, în dispretul legii, se toacă de maimuţele conducătoare
    Şi nici în păsărică nu le doare.

    Prea mult ne vitejim pe teritorii stranii, supervizate de Alah
    Total neproductiv pentr-un popor valah.
    La schit, un criminal vestit, nepedepsit, vă ţine predici sfinte
    Al dracului de bine se maschează în părinte.

    Ca şi la urşi de s-ar da lege aspră (de BNR ?) “să nu se-mpuşte leii”
    Din Parlament ar dispărea toţi derbedeii.
    De s-ar extinde şi la preşedinţi, prin OUG, programul rabla
    Scăpaţi am fi de cel ce-are dambla.
    ––––––––––––––––––––––––––

  61. 62 gheorghe iulie 7, 2009 la 3:46 pm

    Domnule Marcus,

    este cunoscut faptul ca cei ce nu vin la vot, ar vota impotriva puterii daca sint obligati sa o faca, ratiune pentru care nici o majoritate la putere nu este interesata de participarea la vot, chiar daca in public afirma contrariul.

    Din pacate, dezinteresul din ce in ce mai profund fata de primul act cetatenesc, votul, face din absenteism arbitrul procesului electoral, ruinand astfel insasi democratia.

    Este un fapt dovedit, dezertarea de la procesul electoral se face in favoarea partideleor extremiste care au alegatori decisi si permanent mobilizati la vot.

    In acest context exista numai doua moduri de a readuce electoratul in fata urnelor : participarea obligatorie la vot sau recastigarea simtului civic.

    Istoria lumii democrate arata ca « profesionalizarea » tot mai accentuata a vietii politice (unde un candidat este « vandut» alegatorilor ca un detergent) s-a facut cu pierderea simtului civic, care nu poate fi reicastigat decit prin constietizarea valorii votului, ori, optiunea neparticiparii la vot nu face decit sa inchida cercul vicios al devalorizarii votului.

    In concluzie, simtul civic nu poate recastigat decit ca rezultat al unei participari masive, chiar obligatorie, la un proces electoral care astfel sa dea societatii institutii cu adevarat reprezentative.

    Este evident faptul ca astazi, principalul instrument de promovare a simtului civic este participarea obligatorie la vot, participare prin care toti cetatenii colaboreaza direct cu societatea, care va reda valoare sufragiului universal, credibilitate partidelor politce revenite la valorile esentiale, legitimitate Parlamentului si stabilitate Guvernului.

    VOTUL OBLIGATORIU

    Legitimitatea participarii obligatorii la vot .

    In fapt, in democratiile consacrate, votul este un mandat dat de societate fiecaruia din membri sai, prin care cetateanul este investit cu puterea de indeplini diferite acte in numele societatii, spre exemplu : alegerea parlamentarilor sau a presedintelui.

    Astfel, dreptul la vot este dublat de calitatea de alegator (mandatar al societatii) care este in fapt o functie publica pe durata procesului electoral, si, ca orice functie publica indeplinirea ei este obligatorie.

    Afirmatia ca votul obligatoriu este incompatibil cu libertatile cetatenesti este deci lipsita de temei, de altfel, in functionarea unei societati democratice sint numeroase exemplele unde prezenta la vot este obligatorie, fara ca aceasta situatie sa fie asimilata incalcarii libertatilor cetatenesti.
    Mai mult, obligatia de a vota nu inseamna ca alegatorul est obligat sa aleaga un candidat sau altul (fapt contrar libertatilor cetatenesti) fiindca el poate vota ALB exprimand astfel optiunea sa de a nu vota nici un candidat desemnat.

    De altfel, Comisia europeana pentru drepturile omului a legitimat deja votul obligatoriu cu conditia ca alegatorul sa nu fie obligat la alegerea unui candidat desemnat.

    Oportunitatea legiferarii votului obligatoriu

    In manifestarea suveranitatii unui popor, participarea la procesul electoral este determinanta pentru buna functionare a democratiei.

    Daca la inceputurile democratiei ignoranta alegatorilor sau frica puteau explica absenteismul, astazi cauzele au evoluat, elle fiind dezinteresul profund fata de viata politica, pierderea increderii in personajele politice si mai ales lipsa de reprezentare politica a alegatorului.

    Mai mult, absenteismul creeaza inegalitati reprezentative intre straturile societatii, unele fiind mai absente decat altele, minoritati care vor profita astfel de dezinteresul general.

    In aceste conditii, singur votul obligatoriu este in masura sa asigure participarea tuturor cetatenilor functionarea democratiei si astfel la bunul mers al Statului.

    Organizarea votului obligatoriu

    In nici un caz votul obligatoriu nu trebue sa impuna alegerea unor candidati desemnati, alegatorul trebue sa poata vota conform constintei sale, vot ALB daca nu se simte reprezentat de candidatii desemnati.

    Obligatia de a participa la vot, trebuie insotita de reguli care sa faca aceasta obligatie posibila.

    Fara a intra in detalii se pare ca votul electronic cu carte de alegator speciala este cel mai potrivit, cu un astfel sistem poti vota oriunde si oricand, in deplina confidentialitate si securitate.

    Dreptul la vot este expresia tuturor drepturilor civice, in acest spirit cetateanul care dezerteaza din obigatiile civice dezerteaza si din drepturile echvalente.

    Astfel cetateanul care fara motivatie nu se prezinta la vot poate fi suspendat de a ocupa functii publice pana la data viitorului proces electoral.

    Cum orice obligatie trebuie contrabalansata de drepturi echitabile, obligatia de a vota presupune si dreptul de a nu vota insa, in acest caz, solicitantul trebuie sa poata renunta din timp, explicit si irevocabil la dreptul sau.

  62. 63 gheorghe iulie 7, 2009 la 3:51 pm

    ” Darama zidul dintre popor si parlament si ve-i fi ales ! ”
    ZEUS s-a trezit si s-a apucat de treaba.

    Din pacate ZEUS si cu el intreaga clasa politica au gresit zidul.

  63. 64 Marcus iulie 7, 2009 la 4:06 pm

    @Domnule Gheorghe: nu sunt adeptul votului obligatoriu. In general orice persuasiune poate genera exact efectul contrar celui asteptat, asa ca sunt pentru ideea votului liber consimtit. Asta nu inseamna ca nu pledez in favoarea participarii la vot, in ideea ca numai o participare masiva a populatiei cu drept de vot poate legitima pe deplin o majoritate formata in urma unui scrutin.
    sa fiti iubit
    marcus

  64. 65 Augustin iulie 7, 2009 la 4:18 pm

    @ Marcus
    Subscriu, in linii mari, la cele spuse de tine cu privire la alcatuirea blonda ce s-a produs aseara la „Sinteza zilei”, intr-un rol prea mare pentru ea. Cred doar ca sint necesare doua-trei precizari.
    Oana Dobre e, totusi, departe de a se numara printre jurnalistii de calibru ai acestei tari. Singurul capitol la care exceleaza cu adevarat este fudulia. O fi auzit ea, pe undeva, vreun distih, dar nu l-a auzit bine. Cert e ca actioneaza conform lozincii „Fudulia /salveaza Romania”. Mie personal, fudulia imi provoaca greata. Oricind! Poate, insa, uneori, in anumite circumstante, e mai usor de suportat.
    Oana Dobre si-a ales, aseara, cel mai prost moment cu putinta, pentru a fi fudula: dialogul cu Bogdan Teodorescu.
    Ca n-a inteles ce i-a explicat acesta nu e, pentru mine, o mare surpriza, cu toate ca profesorul Teodorescu are o limpezime extraordinara a exprimarii, a ideilor. Ca a incercat sa suplineasca lipsa argumentelor cu un zimbet dorit condescendent (sau, daca vrei, un zimbet bond!), iarasi nu ma mira. Nu dovedeste decit fudulia de care vorbeam mai devreme. Ceea ce e de mirare e altceva: despre subiectul cu pricina, Oana Dobre auzise cite ceva prin vecine, in timp ce Bogdan Teodorescu facuse un doctorat si preda studentilor. Totusi, aceste „amanunte” nu pareau sa-i creeze vreo apasare jurnalistei care tinea mortis sa aiba dreptate. Bogdan Teodorescu e „rara avis” si in privinta dozei uriase de bun-simt pe care o are! Eu, un pic mai neam-prost, i-as fi pus, in emisiune, o intrebare mai mult decit incomoda: daca doreste ca Traian Basescu sa mai cistige un mandat.
    Ce zici, Oana Dobre: DA SAU NU?
    (Desi sustii ca acest blog nu e printre cele citite de tine – prietenii stiu de ce!-, eu totusi banuiesc altceva!)

  65. 66 Augustin iulie 7, 2009 la 4:33 pm

    @ Marcus
    Spui ca, in decembrie 1989 am cistigat 2 lucruri: libertatea cuvantului si dreptul la vot. Aparent ai dreptate. Consider insa necesare doua comentarii:

  66. 67 Augustin iulie 7, 2009 la 4:39 pm

    @ Marcus (continuare)
    – libertatea de a vorbi IN PUSTIU (cum trebuie sa recunosti ca se intimpla, in general!) e buna doar asa, ca sa ne mai varsam naduful!
    – dreptul nostru de a vota, daca e coroborat cu dreptul altora de a numara, face bine la moral. Insa doar atit!

  67. 68 Vasile, iulie 7, 2009 la 4:42 pm

    Romani suntem si deci suntem poeti , iliminatul si el cind bun cind nataflet
    isi vrea ca sfera ,acum pretinsul cap,pe post de felinar sau poate far
    semet
    profunda din profund a lui idee isi doreste maruntaiele vrancioei ca vibrand
    sa aduca muscalul pe rugul fumegand,ca razbunare a stramosescului pamant.
    Cumplita dorinta stramoseasca sa moara si capra rusului de rind
    tot nu-l aduce pe iluminat cu sfera pe pamant
    dar ce poti face cu o sfera fara gand ?
    Vrancioaia cu ale ei e chiar sub noi iar rusul e departe si balshoi
    Romanul frantzuit e tot tzigan si rromaneste o nobeleste
    ca sluga si la american.

  68. 69 Augustin iulie 7, 2009 la 4:53 pm

    @ RaduBm

    Bravo, Radule, i-ai zis-o! De fapt, i-ai zis-o atit de apasat, incit mi-e clar ca omul cu lopata esti chiar tu! Si mi se pare corect sa nu-i permiti expresii de genul asta. Ba chiar, ar trebui sa nu-i permiti nicio expresie. NIMIC. Eu, in locul tau, i-as interzice si blogul! Ce zici, nu-i asa ca e o idee?

  69. 70 Alter Ego Blog iulie 7, 2009 la 5:07 pm

    Se intampla si la case mai mari…

  70. 71 Cintec_soptit iulie 7, 2009 la 5:14 pm

    Ziua buna,
    Nu comentez acest articol, pt. ca oricum ma mir ca domnia-voastra asa cum va cunosc eu va coboriti la mintea Elenei Udrea, fata de Drumul Taberei cartier incomparabil cu Naum Rimniceanu ( Dorobanti ).
    Odata mutata, desi vremelnic in Dealu` Cotrocenilor in solda lu1 Laie Chioru, madama in cauza incearca sa cinte ca privighetoarea, evident fara ca trilul sa aiba vreun ecou.
    Ma intriga chiar ca v-ati coborit la acest nivel, amintindu-mi ca eram elev si ma intilneam cu tatal dvs pe palier si desi eram mai mic ( cu mult mai mic) Dl. Marin Nastase isi scotea palaria si contra-saluta,amintirea are rostul, nu de a va tulbura ca tatal dvs sa prapadit ci de a renunta la replici date persoanelor de factura d-nei Udrea,eu cunoscindu-va bine nivelul de educatie ca sa nu mai vorbesc de cel de instructie.As fi bucuros sa aflu ca mama dumneavoastra este bine,a mea sa prapadit.
    As mai avea un repros sa va fac, dar nu pot uita ca atunci cind mie mi-a fost greu dumneavoastra,neconditionat, ati fost linga mine ajutindu-ma.
    Multam. Ginduri bune.

  71. 72 spectator2 iulie 7, 2009 la 5:17 pm

    lasati zidul casei „noastre” la loc.eventual mai ziditi cate o caramida ca aici

  72. 73 Never mind iulie 7, 2009 la 5:49 pm

    PSD nu mai stie nici macar sa manipuleze cat de cat credibil?:
    http://www.apahideanu.ro/2009/07/nici-macar-de-o-manipulare-decenta-nu.html

  73. 74 virus iulie 7, 2009 la 6:03 pm

    -Ia sa-mi spui,da’ fii cinstit,
    Ai baut,ai preacurvit,
    In sistem ticalosit?
    Da’ inca o data-ti zic,
    Nu vreau nici un siretlic..
    Sa nu-ncerci sa m-aburesti,
    Ca te simt si o patesti
    Si spre Iad te pravalesti!
    -Cand am fost la Golden Blitz
    De-am baut cu Gigi-un spritz!
    Mai mult apa decat vin,
    Pot sa spun c-a fost un chin!
    Legat de curvarasie,
    In politica ,se stie,
    Daca nu esti tare-n os,
    Te scot pe usa din dos!
    La capitolul iubit,
    Chiar ma simt neprihanit!
    Iar cu Udrea ,Doamne Sfinte,
    Cum puteam ,ca presedinte…!
    -Ia vezi Petre-n protocol,
    Ce-avem in nomenclator?
    Ca tot a venit aici,
    Hai sa-l facem ..licurici!

  74. 75 i.nicolae iulie 7, 2009 la 7:17 pm

    @Sibilla
    Curat drac !

  75. 76 Draghi Puterity iulie 7, 2009 la 8:09 pm

    @Augustin

    Subscriu in totalitate la cele scrise de tine despre Oana Dobre, o autosuficienta infatuata care a invatzat sa simuleze inteligentza. Probabil ca Mihai Gadea ii datoreaza ceva lui Ciutacu de o invita asa de des. In fine, treaba lor. E insa mai mult decat o crima de gust sa o puna intr-o emisiune pe post de statzie de bruiaj a lui Bogdan Teodorescu.

  76. 77 Rangă iulie 7, 2009 la 8:26 pm

    Mama e una (lecţie deschisă la grădiniţă )

    Educatoarea cere exemple din care să rezulte că “mama e una”
    -Maricica (5 ani) : mama a renunţat să-şi cumpere pantofi pentru
    a-mi dărui păpuşa dorită. Mama e una !
    -Educatoarea : excelent !
    -Vasile (6 ani) : flămând fiind, mama mi-a spus să mănânc chiftelele
    din frigider. Am constatat că era o singură chiftea şi am
    ţipat : Mamă ! e una…
    Educatoarea : !!! Stai în banca ta Vasile.

  77. 78 Ioan iulie 7, 2009 la 8:47 pm

    Tema cere rigoare, nu alta; de aceea preiau din dex online pentru buna regula: constructie din lemn, de metal, de zidarie etc care imprejmuieste o curte, un teren, o gradina. Totul clar ca lumina zilei. Nimic, insa, nici o iota despre gardul din piatra, luat de apa in vremurile apuse de demult, si pentru mine. Si nici despre gardurile din impletitura de rachie peste care sarea in noapte calare cu mare dezinvoltura insusi Toma Alimos; caci dupa cum stiim haiducul avea in cal un mare si nepretuit prieten la nevoie. In fine (pentru mine) dex-ul nu aminteste nimic de oistea pe care multi dintre contemporanii nostri, multi la numar, o proptesc zilnic in gardurile patriei; supuse unor autentice teste de rezistenta.

    PS

    Ori cum, ca orice tema de mare intres cetatenesc si gardul poate starnii multe dezbateri aprinse; doara au trecut sase luni de la instalarea guvernului pedele-pesede.

  78. 79 Plano iulie 7, 2009 la 9:43 pm

    @marcus
    Noncombatul… pentru prezidentiale …o diversiune prea portocalie!
    O fi Oana blonda dar nu intr-atat incat sa nu priceapa ce sa faca cu drobul sde sare si ca absenteismul il favorizeaza pe Basescu… si in primul …si in cel de-al doilea tur.
    Acest indemn pervers vizeaza cele 2/3 de de votanti care ar vota impotriva lui Basescu sau carora acesta le este indiferent, asa cum s-a mai intamplat o data la referendumul de demitere.
    Treimea de votanti portocalii este bine motivata si se va prezenta la vot oricate indemnuri de noncombat ar lansa cativa “smecheri” formatori de opinie.
    Mai repede ii banuiesc ca, sub acoperirea de criticii ai lui Basescu, executa o comanda a …serviciurilor basescite.

  79. 80 Cezar Pesclevei iulie 7, 2009 la 10:11 pm

    Da, da, de acord… trebuiesc dărâmate şi zidurile Cotroceniului…să fie baia mai completă…

  80. 81 Cezar Pesclevei iulie 7, 2009 la 10:27 pm

    La ceas târziu de seară…
    iulie 7, 2009 by Cezar Pesclevei

    …îmi arde de politikie…

    Despre PDL vreau să scriu, pe scurt. Despre partidul a cărui realitate contrazice vorbele locomotivei sale, că iarna nu-i ca vara. Ba este! Asta fiindcă partidu’ se află în cădere liberă pe treptele alunecoase ale unei scări, trântindu-se la vale ca o ladă goală şi hodorogită şi luând la rând multe trepte de-odată (ce trebuie numaidecât să urci?), de când cu Boc care face POC şi mai ales de când cu Ritzi asta, Ministresa Tineretului şi Sportului ce a băgat cu bormaşina uzată a falimentului în stil italiano-bolşevic o gaură bunicică în bugetul României. Ei… ce să faci dacă e nevoie de bănuţi? Fiţele, necesităţile feminine emancipate şi aerele costă…

    Urez PDL la mai mic şi să nu ne mai auzim niciodată cu ei la guvernare!

    P.S. … şi nici cu Băse… la Cotroceni…

  81. 82 Sibilla iulie 7, 2009 la 11:31 pm

    @Dinu,
    Dacă e vorba de acea mai mult de jumătate adunătură din pesedea pe care cu drag aş teleporta-o cu pretenii în acelaşi ” cazan ”, ce să mai zic… c-aşa-i ! Social-democraţia autentică e la acest moment, teorie, vis, ideal… Da unii chiar s-au regăsit… iară pe noi popor amărât ne dor ” regăsirile ” unora, că noi le tragem, noi le îndurăm.
    Sibilla

    @i.nicolaie,
    Ui draci din hăi mai ” imaculaţi ” :

    Muşchii celor din famiglia de ” succesuri ”…


    Ăştia-s numai aşa, par egzampăl 😉
    Sibilla

  82. 83 grigore iulie 8, 2009 la 3:05 am

    oana dobre nu e decit blonda si atit.nu trebuie bagata in seama
    si acum un pronerb:
    prostul daca nu e si fudul ,parca nu e prost destul

  83. 84 blogideologic iulie 8, 2009 la 6:38 am

    „Să moară şi capra vecinului!” este o atitudine blamabilă. Dar când vecinul este USA ? Cred că gândiţi de două ori asupra condamnării înţelepciunii româneşti. Spuneam pe alt fir că „Washington consensus”, consensul de la Washington, impune prin globalizare în toate ţările cu economie de piaţă liberă modelul de capitalism anglo-saxon. Mai spuneam că impozitarea forfetară a IMM-urilor la noi era destinată, în acord cu „Washington consensus”, să distrugă bazele capitalismului românesc, tradiţional bazat pe IMM-uri. Mai spuneam că speculaţiile financiare tipice capitalismului anglo-saxon au dizolvat chiar şi „fondurile de dotare” (endowments) ale universităţilor particulare americane. Chiar şi fondurile de dotare ale Universităţii Harvard au fost micşorate considerabil. Însă fostul rector de la Harvard University, a cărei singură „ideie iepocală” a fost principiul că „Săracii lumii trebuie să suporte poluarea lumii, nu bogaţii lumii!”, a fost numit consilier economic al preşedintelui USA. În prinipiu, acest consilier economic ar trebui să facă primele schiţe pentru o nouă doctrină economică a USA. Care, de ce să nu recunoaştem?, ar trasa noua linie de ghidare pentru capitalismul anglo-saxon. Problema este că noua doctrină economică a USA, –şi de aceea rîd eu cu bucurie foarte mare la reamintirea proverbului „Să moară şi capra vecinului!”–, este încapsulată în lozinca „Să facem totul !”. Nu sună a ceva cunoscut? Tot asta era şi doctrina economică a lui Nicolae Ceauşescu începând cu anul 1973. De la acel moment, World Bank acorda împrumuturi masive regimului Nicolae Ceauşescu pentru accelerarea industrializării prin cumpărarea de fierărie high-tech din USA. Îmi aduc aminte, că într-una din analizele postului de radio Europa Liberă consacrată analizei situaaţiei din România, cineva tocmai venit din ţară întreba cu năduf : „De ce i se dau atâţia bani lui Nicolae Ceauşescu? Singura condiţie care i se cere este să strângă şi mai mult şurubul ! De ce nu faceţi o emisiune pentru a discuta serios subiectul acesta ?”. Emisiunea a fost promisă, însă nu a venit niciodată. Dar, foarte bizar!, a venit în 1975 un fragment din viitorul „Raport Tismăneanu”! Un fragment împotriva protocronismului românesc ! Se încurajau încă de pe atunci atacuri murdare împotriva protocronistului Ion Lăncrănjan care, prin autenticitatea naţională a florilor dalbe, prin vigoarea scriiturii rumâneşti, îi deranja cumplit pe apărătorii intereselor “păturii superpuse”. În acel an 1975, doamna Anneli Maier de la Radio Free Europe compunea un text denigrator care politiceşte era foarte corect, fiind tradus şi într- un raport în limba engleză pentru a –şi informa şefii: “Caloianul, a Rumanian word of Slav origin, means a ritual object in human form which is buried or thrown into water in order to generate rain.” Originea slavă este varianta pe care ne-o impun ei. În fine… Ţarul bulgar Ioniţă Caloianul nu prezintă pentru noi, românii, vreo însemnatate pozitivă, decât numai pentru că era investit de Inocenţiu al III-lea ca paznic (Rex) pentru arhiepiscopia de Ohrid. Evenimentul având reverberaţie până în Polonia, fiind reflectat şi în opera literară a lui Henryk Sienkiewicz. Incultura doamnei Anneli Maier este crasă. “Caloianul românilor” este Ioan al II-lea Comnenul. Comnenii nu aveau herb. Însemnele heraldice sunt inventate în Occident, după ce Charles Martel îi învingea pe islamici în bătălia de la Poitiers. Abia Constantin Brâncuşi construieşte un însemn heraldic pentru Comneni, „Coloana fără sfârşit” care leagă Cerul de Pământ. Pentru că aceasta era ideologia Comnenilor, temă pe care o întâlnim şi în descântecele Scaloianul şi Scaloiţa. În acel an 1973, România a fost pusă în cumplită cumpănă, când trebuia ori să continue pe calea cea bună, când îşi construia capital intangibil prin excelentul sistem de educaţie gândit de protocronistul Mircea Maliţa, fie să accepte să meargă pe calea cea rea spre care îi împingea World Bank. O analiză românească antamată la postul de radio Europa liberă în anul 1973 ar fi putut să ajute USA acum. Afirmaţiile secretarului trezoreriei americane despre soliditatea obligaţiunilor T-bonds au fost luate în derîdere de studenţii chinezi în faţa cărora vorbea la Pekin, iar reprezentanţii cei mai lucizi ai capitalismului anglo-saxon realmente se tem de “gnomii din Shanghai”, care sunt decidenţii ultimi pe cea mai puternică piaţă a industriei financiare a lumii “Bond market” din Shanghai. „Să facem totul !” 🙂 cine spune acum ? WASHINGTON (Reuters): “U.S. must be open to second economic stimulus.” De unde banii pentru stimulus ? Din furtul generaţional. Doctrinarii economiei capitalismului anglo-saxon nu ştiu nici măcar echivalenţa ricardiană.

  84. 85 George Ban iulie 8, 2009 la 7:56 am

    RaduBm (iulie 7, 1:37pm) zice:

    „De la revolutie pana la Basescu PSD-ul a condus tara.”
    Vezi ca ai pierderi de memorie.

    Alta zicere catre Dl. Adrian Nastase:
    „Nu va permit expresii de genul. (ce gen? n. mea) Nici chiar pe blogul dvs.”
    Asta e culmea obrazniciei! Nu spun ce ai merita, ca mi se interzice postarea…

  85. 86 Mihnea Georgescu iulie 8, 2009 la 8:02 am

    MICHAEL JACKSON MUSULMAN

    Americanii sunt nişte nesimţiţi, nişte penibili şi nişte trişti care transformă orice, chiar şi Sfânta Moarte într-un prilej de ţircus. În realitate, clasa muncitoare şi mai ales negrii o duc foarte greu în „ţara tuturor posibilităţilor” şi sunt exploataţi la sânge de capitalişti. Stăpânii le mai fabrică uneori câte o păpuşă ca MJ, îl lansează pe piaţa ca un subsitut pentru ceea ce era odinioară religia creştină – ei vor să distragă atenţia de la problemele reale ale Ţării spre tot felul de mofturi şi de închipuiri – maicăli gexoni, cosmonauţi, star treci şi muzikie decadentă.

    Puţini ştiu însă că Michael Jacson a murit musulman. El s-a convertit la Islam pe data de 24 octombrie 2008, în Los Angeles. S-a scârbit, probabil, de ipocrizia americană – şi-a schimbat numele în Mikaeel şi a trecut la aceeaşi credinţă musulmană la care trecuse şi fratele său Jermaine Friday, încă din 1989.

    Atunci – ce rost mai avea inflaţia aceea de preacucernici creştini care au cuvântat la Staples Center în Los Angeles, de un penibil greu de suportat?

    Michael Jackson a trăit ca un Prieten al Umanităţii şi a murit ca un musulman. Poate că şi americanii se vor trezi şi îşi vor da seama de devierea satanică în care se află, cu visele lor deşarte de dominaţie mondială. Au distrus o vatră a civilizaţiei mondiale veche de 5.000 de ani – Irakul – sau Sumerul – leagănul omenirii. Au batjocorit ca nişte iude un neam întreg – poporul irakian, copiii nevinovaţi – au ocupat ca nişte nesimţiţi ce sunt şi Afganistanul.

    Din fericire, există o Răzbunare a Istoriei în care credem şi pe care o mărturisim, aceea că vor primi o mare lovitură din care nu se vor mai scula niciodată şi se vor prăbuşi în Ruşine şi în Dezastru. Primele semne se văd deja – MJ a murit ca un musulman, Preşedinte al USA a ajuns tot un musulman, pe Nume Hussein. În acelaşi timp, Fiara care se ridică dinspre Răsărit – Putin – dobândeşte o tot mai mare Putere şi influenţă – Europa practic este curtea de slugi şi de mujici a Ţarului de la Răsărit. Încă 10 ani şi nu veţi mai găsi America pe hartă… Statele mai bogate din USA îşi vor proclama independenţa şi multa lăudata uniune va dispărea… Cei ce scot sabia, de sabie vor pieri!

    Barack Hussein Obama la Moscova s-a purtat ca o slugă la curtea Ţarului Putin, totul îl trăda – poziţia de milog a corpului, adus de spate, ca un vechil înaintea Stăpânului Putin, defazarea gesturilor, propaganda penibilă cu care a căutat fără succes să intoxice tinerii absolvenţi ai Şcolii Economice din Moscova.

    Am contemplat, estimp, cu o imensă greaţă, cum se duceau pesediştii noştri Mircea Geoană şi Cristian Diaconescu să pupe poala Licuriciului şi cum le arunca Madam ambasador bomboane otrăvite – se pare că vor să-l manipuleze pe Cristian Diaconescu, un om slab, să-l facă Prim Ministru din iarnă… Măcar lui Traian Băsescu – fie-i Numele şi Neamul blestemat în veci! – i-a fost ruşine să se mai prezinte la raport înaintea celor cărora le-a purtat ţucalul de 5 ani de zile, de când ne-a transformat într-o colonie a Occidentului, sub ocupaţie americană!

  86. 87 Vasile, iulie 8, 2009 la 8:37 am

    RaduBM (bom!) sau cum poti falsifica istoria!

    Fara nici o exagerare se poate afirma ca singurul om politic roman care are o prezenta continua pe scena economicului , politicului romanesc , aproape neintrerut incepind cu anul 1987 a fost Traian Basescu.Probabil lupta dansului impotriva coruptiei a inceput o data cu numirea dansului la Anvers.
    Pentru buna regula hai sa-i remintim acestui presupus domn Radu Bom! cronologic, carierea aceluia care a carotat conventia democratice , si daca vreti un ideal.
    Roman (30 aprilie 1991 – 16 octombrie 1991)
    Ministrul Transporturilor în Guvernul Theodor Stolojan (16 octombrie 1991 – 19 noiembrie 1992)
    La alegerile legislative din 1992 a fost ales deputat de Vaslui din partea FSN (1992 – 1996)
    Vicepreşedinte al Comisiei de Industrie şi Servicii a Camerei Deputaţilor (1992 – 1996)
    Director Coordonator în campania electorală a lui Petre Roman (1996)
    Deputat PD de Vaslui (1996-2000)
    Ministrul Transporturilor în Guvernul Victor Ciorbea (12 decembrie 1996 – 11 februarie 1998)
    Ministrul Transporturilor în Guvernul Radu Vasile (17 aprilie 1998 – 22 decembrie 1999)
    Ministrul Transporturilor în Guvernul Mugur Isărescu (22 decembrie 1999 – 26 iunie 2000)
    Primar General al Municipiului Bucureşti (Iunie 2000 – Decembrie 2004)
    Preşedinte al Organizaţiei Partidului Democrat al Municipiului Bucureşti (2000 – 2001)
    Preşedintele Partidului Democrat (Mai 2001 – Decembrie 2004)
    Co-preşedinte al Alianţei D.A. alături de Theodor Stolojan (2003 – 2004)
    Preşedinte al României (20 decembrie 2004 – …

  87. 88 Vasile, iulie 8, 2009 la 9:16 am

    Am omis sa amintesc ca neparticipantul de la actul fizic ,fatis revolutionar, conform propriei declaratii, din decembrie 1989,a fostt numit dupoa revolutie in postul de Director al Directiei Navigatiei Civile adica Ministru sub-secretar de stat.

  88. 89 Iluminatul iulie 8, 2009 la 9:36 am

    Probleme naţionale
    ( continuare )

    Corupţia prezentă între „cele două găuri”, va dispare ca minciuna
    Când găurile se vor contopi într-una.
    Plăteşti ca să păcătuieşti – la fel – plăteşti şi ca să fi iertat;
    Bizar ! un postulat mereu uitat.

    Averile prin „învârteală”, ca prâsnelul, n-ar exista, fireşte
    De n-ar fi cele două… “deşte”.
    Conducător şi om politic – deviză acoperitoare comunistă
    Nu sesizează nimeni că persistă…

    Totală lipsă de respect, privind omul politic ce are ghinion,
    Să-ntrebi de… primul milion !
    Când România noastră actuală e ţara uşilor din dos
    Arhitectura uşilor din faţă e de prisos.
    ––––––––––––––––––––––-

  89. 90 Marcus iulie 8, 2009 la 11:00 am

    @Augustin s-a marcat! Si blogul il citesc!
    sa fii iubit
    marcus

  90. 91 Marcus iulie 8, 2009 la 11:01 am

    @Plano: pai io ce zis-am, coane ?!
    sa fii iubit
    marcus

  91. 92 Ioan iulie 8, 2009 la 11:43 am

    Inspirata postarea, pe tema ei se pot dezvolta in voie o seama de abordari dintre cele mai interesante, si hazlii, ce atenuiaza incrancenarea pentru o clipa, buna si aceea. Sa vedeti. (1) Am aflat ca expozitia „Decada solidaritatii 1979-1989” a avut ca scop prezentarea prin fotografii a celor mai importante evenimente din istoria miscarii „Solidaritatea” Ei bine cele 30 de planse ale expozitiei au fost amplasate pe un gard; gardul Muzeului National de Arta al Romaniei si au stat aici pana la 31 iunie a.c. (eu am trecut pe acolo si am vazut plansele) (2) Exista si un top; topul gardului intocmit de un ins de toata isprava care isi culege subiectii pentru top din peregrinarile prin „Micul Paris” Un exemplu numai si cred ca este de ajuns. Deunazi a intrat in farmacia de la Cora Militari. Inca de la intrarea in farmacie a fost luat in primire de un bodygard si o vanzatoare care s-au lipit de el ca marca de plic. Omul i-a pus pe gard fara sa mai stea pe ganduri; plecand pentru cumparatura la o alta farmacie. (va marturiesc ca si mie mi s-a intamplat numai ca eu nu am taxat, ca insul, mojicia si excesul de zel) (3) Un ziarist din Iasi este si el preocupat de gard dar si de card in aceeasi masura. El spune ca existenta gardului are si motivatii de ordin higenic. Asa o fi, nu ma indoiesc; si atat, ca insul combate pe taram pestilential, unde eu, recunosc, ca nu mi-e bine. Nu am inteles din expozeul lui in lumea latrinei relatia dontre gard si card, dar asta este o alta poveste care-l priveste. (4) O masina inmatriculata in Germania, cu patru romani la bord, a lovit sambata seara gardul de fier al cladirii Parlamentului britanic. Soferul, baiat destept, a atentionat astfel lumea ca la bordul masinii se afla un anume Petre Ponta care incerca sa-i jefuiasca pe ceilalti pasageri. Ponta a fost iculapat a doua zi, de politisti londonezi, pentru tentativa de furt.

    PS

    Cele doua, amazoana si subreta, (da cu litera mica) se pot informa in voie din documentarea noastra. Se afla aici expusa ca pe un gard din buricul targului. De aici pot afla functiile, rolul si relatia gardului cu lumea lui inconjuratoare. Am aflat iata, interesanta noutate, ca nici gardul nu este singur pe lume

  92. 93 Vasile, iulie 8, 2009 la 12:52 pm

    Hai ca Iluminatul e din ce in ce mai subtil citez Corupţia prezentă între „cele două găuri”, va dispare ca minciuna
    Când găurile se vor contopi într-una. inchei citatul

    Adica cum,va disparea „fleacul”?

  93. 94 Augustin iulie 8, 2009 la 1:21 pm

    @ Marcus
    Poate ca exprimarea mea nu a fost suficient de clara si de aceea m-ai inteles gresit: ultimele 3 rinduri ale postarii mele se adresau (toate) Oanei Dobre. Ea tine mortis sa sublinieze (chiar daca implicit) ca NU citeste blogul lui Adrian Nastase, pentru care O.D. are o ranchiuna veche si incurabila. Sigur, e un stil foarte visceral si foarte „blond” de a face jurnalistica, dar e problema ei. Insa, a nu citi cel mai bun blog politic din Romania doar pentru ca „proprietarul” iti este antipatic, nesuferit, odios sau cum ti-o fi, atita timp cit tot ce-si poate dori mai mult un jurnalist este sa se informeze, asta nu arunca o lumina prea favorabila asupra nivelului de inteligenta.

  94. 95 Draghi Puterity iulie 8, 2009 la 3:41 pm

    @Augustin

    Dar care e de fapt motivul acestei ranchiuni vechi si incurabile?

  95. 96 Fanfan iulie 9, 2009 la 9:35 am

    “Cele două găuri”

    „Viaţa omului se derulează între două găuri : una din
    care iese şi nu mai intră niciodată şi alta in care intră
    şi nu mai iese niciodată”.
    Poetic, contopirea găurilor presupune moarte la naştere.
    Rangă ! să fi iubit.

  96. 97 Dinu iulie 9, 2009 la 9:54 am

    @

    Sibilla

    este adevarat ca „precizarea” mea a avut in vedere „organismul” in intregul sau, nu a nominalizat exceptiile. Cat despre social-democratie, or mai stiu eu ce alt curent politic clasic …am mai spus-o: orice sistem capata valentele celui/celor care-l pun in opera, adica un soi de: „omul sfinteste locul” …ori ii da un iz… 🙂 Este valabil in orice domeniu.

    Cauta un tomberon urias! 🙂

  97. 98 Iluminatul iulie 9, 2009 la 10:58 am

    Probleme naţionale
    ( coninuare )

    Armele nucleare pălesc, lăsate cu efectul mult în urmă
    De „opera” conducătorului de turmă.
    Când ai autostrăzi rapide îţi vine poftă să te-ntreci
    TB mai rătăceşte, încă, pe „poteci”.

    Cam nouăzeci la sută din popor, scârbit şi umilit, nu te votează
    O şti şi tu – oricum – cu mintea trează.
    Cănd toată viaţa-i fost o târfă comunistă, şi nedrept
    Ce caţi aici să-ţi dai cu pumnu-n piept ?

    Sărmane ! nu pricepi că numai tu eşti monitorizat
    Conducătorul nefiabil şi total uzat…
    Ce rid,zi, ai pe suflet de la copila-ţi răzbuzată-răsfăţată ?
    Deşteaptă-te acum, ori… niciodată !
    –––––––––––––––––––––––

  98. 99 blogideologic iulie 9, 2009 la 11:14 am

    @ Dinu
    +orice sistem capata valentele celui/celor care-l pun in opera, adica un soi de: “omul sfinteste locul” +
    Bună zicere !

  99. 100 Rangă iulie 10, 2009 la 7:19 am

    „Viaţa e o datorie ce trebuie plătită repede „

    Teamă mi-i că de-l mai suportăm la putere pe
    nemernicul ăsta, mulţi vor rămâne…datori !

  100. 101 violet iulie 10, 2009 la 10:06 am

    Continui sa cred cu tarie ca ideea de a „nu va cobori” la nivelul unuia/uneia sau a altuia/alteia e COMPLET gresita. Pentru ca populatia acestei tari nu este formata doar din persoane de calibrul unui Adrian Nastase.

    Daca dvs nu ati fi vorbit despre necunoasterea procedurilor dupa care se conduce Camera Deputatilor, de catre R.A., omul de rand cum si-ar da seama? Sau cat de bine ar putea s-o faca? Daca vede fugitiv niste imagini cu o RA aparent stapana pe situatie, imbracata office, cu vorbirea apasata pentru a masca lipsa de fond a discursului, ar putea sa-si formeze o impresie gresita. Ar putea sa spuna ca si o femeie poate foarte bine sa se descurce in asemenea post. Da, dar depinde si ce femeie…

    La fel in cazul Elenei Udrea, Ridzi.

    Adrian Nastase si oricare alt om educat si instruit trebuie sa stie sa se coboare pana la nivelul la care este nevoie pentru a scapa de ciuma portocalie. Este necesar ca lucrurile sa fie prezentate prin contrast.

  101. 102 Rangă iulie 11, 2009 la 5:53 am

    Parapantistul de la Cotroceni

    Ca Preşedinte, dacă îl mai consideră cineva, mi-l asemăn pe TB cu un parapantist care din ignoranţă “sare în vid”de la mare înălţime, plătind cu acoperişul gâtului mediocritatea – declarată de altfel – a elevului superficial ce a fost…

  102. 103 Iluminatul iulie 11, 2009 la 11:36 am

    Probleme naionale
    ( continuare )

    Când doi, prin vot, p-al treilea-l obligă să pape spurcăciuni
    Este democaţie; şi ea face minuni…
    Hoţia ultraperformantă – curând – va fi admisă la Olimpiadă
    Ocazie ca “sportul românesc” să se mai vadă.

    Curând vom fi toţi pământenii negri: adulţi, băieţi şi fete
    Expuşi de zece ori mai rău la ultraviolete.
    Privim o lume ireală, nedorită, prin caleidoscp
    Doar să ne amuzăm, dar fără scop.

    Cu toţi-n pielea goală râdem când ne privim în curul gol
    Ce bine semănăm : român, maghiar, mongol.
    În ţara românească actuală unde îs false mai toate actele
    Sunteţi loviţi de nulitate, dar mite faptele.


Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!