Adrian Năstase este un blogger. Pentru ce mai face „în timpul liber”, vedeţi www.adriannastase.ro

315 Răspunsuri to “Despre”


  1. 1 Behashbe iunie 21, 2007 la 1:47 pm

    Stimate D-le Nastase,

    Candva am incercat si eu timp de un an sa-mi exprim opinia pe blogul personal, crezand ca informez, modelez, fac sa se intample ceva. N-am reusit, Romania – si subiectul despre care blogam eu, unul specializat – neschimbandu-se si nedand semne (sau vagi urme) de schimbare. Asa ca m-am lasat cu tristete de meseria asta si mi-am vazut de treaba, am destula cat sa muncesc 25 de ore pe zi. Va doresc sa nu va imbolnaviti de lehamitea de care m-am molipsit eu si sa va exprimati opinia. Poate vor face si altii la fel urmandu-va exemplul.

    Cu stima.

    P.S. Va asigur ca mesajul meu nu este „la misto”.

  2. 2 BURCU iunie 21, 2007 la 2:53 pm

    La Multi Ani,Domnule Prim Ministru!

  3. 3 Boierul iunie 21, 2007 la 5:04 pm

    Am fost membru PSD si consilier local intr-un municipiu din Dimbovita in perioada 1997 2003 cind mi-am dat demisia Peste un an am candidat pe listele PD si am obtinut un nou mandat de consilier local in acel oras. In anul 2006 mi-am dat demisia si din consiliu local si din PD Regret doar ca am contribuit si eu cu credibilitatea de care ma bucuram si eu la venirea la putere a acestei aliante portocalii si a acestui ‘presedinte nesimtit ‘Privind retrospectiv la o perioada de 6 ani cit am facut parte din acest mare partid afirm ca poate unele lucruri se puteau face altfel dar pe ansamblu oserie de clarificari trebuiau sa se produca Ma bucur sincer ca a-ti revenit in lupta si LA MULTI ANI

  4. 4 elena iunie 21, 2007 la 6:26 pm

    La multi ani, impliniri, succese si tot ce va doriti!!!

  5. 5 catalin poalelungi iunie 21, 2007 la 6:31 pm

    La multi ani! Sanatate, viziune si incredere!

  6. 6 Lidia iunie 22, 2007 la 5:34 am

    Asteptam de mult sa pot dialoga cu dvs. V-am admirat intotdeauna si citesc cu nerabdare articolele dvs. din Jurnalul National. Poate ar fi o viata mai linistita daca v-ati dedica scrisului dar avem nevoie de oameni ca dvs. in politica care cred ca pot face ceva ptr. Romania.
    Va doresc multa sanatate dvs si familiei si un sincer La multi ani!

  7. 7 Tania Doncea (Olteanu) iunie 22, 2007 la 6:45 am

    LA MULTI ANI !
    Va doresc multa sanatate, fericire alaturi de familia dumneavoastra si mult noroc in activitatea pe care o veti desfasura in continuare.
    De asemenea, ii urez LA MUTI ANI Danei, care stiu ca si-a sarbatorit ziua de nastere in mai; numai ganduri bune.
    Am marea rugamintea de a-i comunica Danei adresa mea de e-mail.
    Cu toata stima, TO.

  8. 8 andra iunie 22, 2007 la 7:07 am

    Va urez, cu sinceritate, ca viata sa va intoarca succesul in cale, asa cum meritati, sanatate si impliniri alaturi de cei dragi si nu in ultimul rand multa sanatate! LA MULTI ANI!

  9. 9 Carmen Tautu iunie 22, 2007 la 7:44 am

    La multi ani si multa fericire, deci sanatate multa si memorie scurta.
    Carmen

  10. 10 PSD ist iunie 22, 2007 la 8:12 am

    La multi ani! Multa sanatate si ne sa reveniti cat mai repede in prim planul PSD si al politicii romanesti. Va doresc numai bine.

    Florin. Craiova

  11. 11 adriantofan iunie 22, 2007 la 8:58 am

    La multi ani (buni)!
    Am curajul sa fac un pronostic. Pana la sfarsitul anului veti ajunge in Top 5 Bloggeri, dar atentie la viitorul blog al lui Basescu. Va dori sa fure din traficul dumneavoastra.

  12. 12 ps iunie 22, 2007 la 9:00 am

    Domnule Adriana Nastase, sunteti stangaci sau dreptaci?

  13. 13 moniK iunie 22, 2007 la 9:17 am

    jouyeuse anniversaaaaaaaaaaaaaire, Adrian!
    (on se tutoye sur les blogs;))

  14. 14 Ghiuler iunie 22, 2007 la 10:21 am

    LA MULTI ANI !

  15. 15 Daniel iunie 22, 2007 la 10:58 am

    Draga Domnule Nastase !
    Ma bucur din toata inima ca ati venit pe Internet si ca putem sta de vorba cu dvs. La prima mea interventie, vreau sa va spun LA MULTII ANI si sa va urez mari succese in tot ce intreprindeti. Am convingerea ca Romania are nevoie de dvs. si ca foarte curand, va veni momentul cand tara o sa va cheme din nou sa o serviti cu talentul, inteligenta si profesionalismul dvs.

  16. 16 HarperLee iunie 22, 2007 la 11:20 am

    LA MULŢI ANI! Multă sănătate şi fericire!

  17. 17 Melissa iunie 22, 2007 la 11:27 am

    La multi ani! – pentru cel mai bun prim-ministru pe care l-a avut Romania pina acum (si ca ministru de Externe v-am apreciat, dar v-a urmat cu succes Geoana). Sper sa reveniti in „miezul” politicii, macar la Externe, macar in Parlamentul European, … undeva unde sa puteti schimba imaginea Romaniei in lume… Lui Stefan Andrei, care chiar a fost bun pentru Romania, i-ati urmat cu cinste (va rog sa ma credeti, e un compliment! Nu e nicio aluzie, decit in sensul de oameni carora le pasa de tara).

  18. 18 Mircea iunie 22, 2007 la 1:31 pm

    La Multi Ani!
    O apropiere de oameni de rand care va stimeaza si apreciaza activitatea, ar fi binevenita. Nu imi permit sa va dau sfaturi dar mi-ar parea rau sa nu reveniti in prim-planul politicii romanesti. Citatul dinTitulescu va recomanda!

  19. 19 c.rizescu iunie 22, 2007 la 2:02 pm

    La multi ani, sanatate si speranta in mai bine .
    Lucrurile se vor indrepta. Poate ar tebui sa nu va mai referiti la fosti colegi.

  20. 20 Sandu iunie 22, 2007 la 2:26 pm

    Adrian Nastase si socialisul caviar
    Domnul Adrian Nastase oricandare argumente la indemana ca sa demonstreze ca este social-democrat. Nu conteaza (spune domnia sa ) ca are o avere peste media pe tare, ca stabileste cu greu contacte cu multimile, ca se joaca de-a fermierul desi e convins ca branza se extrage din coltunasi. Importante sunt faptele politice ale domniei sale. De exemplu „cornul si laptele „, impozitul progresiv etc. „caci dupa roada se cunoaste pomul” (Matei 12,33)
    Ei bine lucrurile nu stau de loc asa, Chiar citatul complet din din Evanghelie are alt sens: „Ori spuneti pom bun si roada buna,ori spuneti pom rau si roada rea ” Se porneste de la soiul pomului si nu invers, de la roade. As fi un caraghios sa pretind ca opinia publica il evalueaza pe d-l Nastase dupa criteriile evangheliei . Eu vreau sa-l va fac sa inteleaga ca nimic nu-l recomanda a fi social democrat, inafara de devotamentul pentru Iliescu. Calitatile sale indiscutabile n-ar fi valorat nimic fara Ilescu. Acest devotament l-a ridicat ,si tot acesta l-a coborit.
    Este posibila o revenire ? Eu cred ca munca de lamurire a colegilor, schimbarea opiniei multimilor, depistarea simpaizantilor, comporta atatia nervi , atatea compromisuri, atatea umilinte, incat sacrificiul devine nepermis de mare. Eu ii recomand un gest spectaculos: retragere la o manastire pentru un an sau doi, sa se duca invatator intr-un sat din Africa,sa-si dea maduva pentru transplant unei bolnave frumoase sau unui copil de rabin etc. Sa-si dea averea saracilor nu-l sfatuiesc.

  21. 21 Csaba iunie 22, 2007 la 2:37 pm

    Ma uit la fotografia din tinerete a dlui Nastase, si recunosc un tanar frumos, puternic, care are ceva aparte… ceva care imi seamana, ceva, in care ma recunosc, daca privesc si o fotografie de-a mea din anii mai…. tineretii…
    Se zice ca orice om in varsta sau batran e doar un tanar care se mira, se minuneaza in sinea sa, oare ce s-a intamplat, cine i-a furat anii tineretii.

    Dvs va puneti intrebarea, dle Nastase ? Aveti idee cati tineri au crezut- si pe undeva mai cred – in dvs. ?

    Eu am crezut in lucrurile ce le auzisem din gura lui Adrian Nastase.
    Trebuie sa va spun insa, ca dupa ce ati „plecat” de la guvernare,
    am ramas cu un gust amar pentru toate lucrurile neimplinite.

    Oare generatia mea, – eu sunt nascut in ’72- sa se intrebe daca Adrian Nastase face sau nu face parte dintre cei care, poate, au uitat ca au fost si ei tineri plini de elan, de vise…. sa nu uitati, dle Nastase, ca varsta nu va face nici batran, nici tanar, ci doar modul de gandire.

    La multi ani, dle Nastase, si nu fiti dintre cei care … ne fura anii tineretii.

    Sa imbatrinim impreuna 🙂

  22. 22 misa zamfir iunie 22, 2007 la 2:51 pm

    La multi ani-„ad mea ve esrim”
    sa va bucurati de viata alaturi de copii si de sotie multi multi ani!
    atat eu cat si stia mea manuela colita colega de generatie de la sava va admiram sincer
    misa zamfir

  23. 23 Romeo Iulian CIOCANEA iunie 22, 2007 la 3:51 pm

    La Multi Ani cu sanatate ca-i mai buna decit toate !!!!!!!!

  24. 24 Elena iunie 22, 2007 la 5:19 pm

    Ma bucur domnule Nastase ca pot sa va felicit de ziua d-voastra.Va citesc cu interes si cu placere articolele din jurnal, pe unele le colectionez.Am vrut sa cumpar cartea Codul Zambacian dar nu am gasit-o la noi la Craiova.Am fost cu sufletul alaturi de ddd-voastra cand va toca doamna Monica pura neprihanita si echidistantii de la Realitatea Stiu ca va plac cartile politiste,pentru mine pierderea alegerilor de catre d-umneavoastra cat si atacurile furibunde urmatoare cred ca au fost orchestrate de altcineva mai puternic decat cei care le-au pus in practica,dar nu reusesc sa intuiesc criminalul.De fapt cartea politista nu s-a terminat si eu sper sa aiba un sfarsit cu haipiend sa-l gasim ori sa intelegem macar.Pot sa fiu o mica sfatuitoare a strategilor psd,pot sa spun parerea oamenilor din strada ,din cercul in care eu traiesc si care uneori e mult mai corecta decat a strategilor si a sondajelor De cand m-am alfabetizat putin in ale calculatorului ,deoarece sunt de generatie mai veche,mai intru pe forumul ziarelor sustinand ideile social democrate e tot ce pot sa fac si sa indur cu cinism toate apelativele care ni s-au adresat si ni se adreseaza noua votantilor psd ;le cunoasteti ; necultivati,comunisti……Va urez viata lunga si sa reveniti in politica Succes/

  25. 25 georgescu traian iunie 22, 2007 la 5:55 pm

    In primul rand buna crestere ma obliga sa va urez un sincer ”La Multi Ani”!!!
    Revenind la lucrurile serioase mi-as dori sa va intreb punctual;
    1. Daca ati fi fost Presedintele Tarii sunteti convins ca ati mai fi avut asemenea initiativa,adik v-ati fi facut timp pentru a avea o relatie cat de cat fireasca cu plebea?
    2. Ati invatzat ceva din escurile trecutului?

    In speranta ca veti avea timp sa imi raspundeti va multumesc anticipat si de ce nu? va doresc succes ca blogger !!!

  26. 26 valentin iunie 22, 2007 la 6:13 pm

    La Multi Ani !
    Speram ca o sa va mai vedem acolo …… sus

  27. 27 Cezar iunie 22, 2007 la 7:22 pm

    Stimate domnule Nastase,
    Primiti tot respectul si incurajarile noastre pentru a relua ofensiva publica de reafirmare a capacitatilor dumneavoastra intelectuale,politice, manageriale probate in perioada 2000-2004 in care tara a functionat incomparabil mai bine fata de haosul, disolutia, vulgaritatea endemica si delirul din prezent.
    La multi ani si, comme les Francais le disent, courage!!
    Cezar M., prof. univ.
    si un grup de intelectuali neinfectati de rapacitati egoiste.

  28. 28 clatituta iunie 23, 2007 la 8:33 am

    La multi ani, multa sanatate, ca minte ai destula.Incearca sa-ti reprimi tot ce ai construit fals in jurul tau : vocea stilata, atitudinea echilibrata,repetativul „deci”, incearca sa mergi pe strada, pe langa oameni, mai aratata-te la „usa” unui cort la 2 Mai, mai du-te la o bere, dar nu la terasele cu fite,poata camasi largi, botite, pe deasupra pantalonilor, sandale fara ciorapi, o pipa, ochelari de soare asortati galbeni,albastri,…
    Pe de alta parte, domnule, in canicula asta ingrozitoare, cand am dat cu ochii peste poza , din tinerete, pe care ai postat-o pe blog, tot dintr-o frustrare, a barbatului care imbatraneste, dar uite ce frumusel era in tinerete, sunt sigura ca ai avut si ani fericiti.

  29. 29 c.rizescu iunie 23, 2007 la 9:53 am

    Stimate Domnule Presedinte,

    Ce bine ar fi sa reziztati.
    Ce bine ar fi sa reflectati si la rautatile transmise
    Ce bine ar fi sa re-incepeti dialogul efectiv cu oameni din toate categoriile
    Ce bine ar fi sa nu uitati dar sa nu priviti inapoi cu ura ,ci cu intelepciune

    Sper ca veti reusi
    Succes la afisarea rezultatelor

    Cu deosebita stima
    Corneliu Rizescu

  30. 30 Ionut Parausanu iunie 23, 2007 la 8:49 pm

    O sa existe si o pagina de contact candva ? Mai scapati de comentariile „off topic” si… poate unii vor sa spuna cate ceva fara sa fie facut public.

  31. 31 Laurentiu L. iunie 25, 2007 la 7:42 pm

    Stimate Domnule Adrian Năstase,

    Pentru că nu prea v-am vizitat blogul până acum, vreau să vă urez multă sănătate şi un călduros LA MULŢI ANI.
    Voi începe din această zi de 25 iunie să vă citesc blogul întrucât începe să devină interesant ce scrieţi dumneavoastră aici.

    Semnat,
    Laurenţiu L.

  32. 32 Mihaela - Timisoara iunie 26, 2007 la 5:02 pm

    Ne bucuram din suflet pentru aceasta noua realizare a Dumneavoastra,Domnule Presedinte!Stiti,deja,ca,in Timisoara,exista multe inimi care bat pentru Dumneavoastra,asteptand cu nerabdare sa reveniti acolo de unde n-ar fi trebuit sa plecati niciodata.Va uram inca o data ” LA MULTI ANI!” si va trimitem toate gandurile noastre bune,pline de respect si admiratie.Mereu alaturi de Dumneavoastra,Mihaela si Ludwig Holczinger.

  33. 33 Mihaela - Timisoara iunie 26, 2007 la 5:08 pm

    P.S. Sper sa-l dati „gata” pe Turcescu,deseara!

  34. 34 Tudor iunie 26, 2007 la 10:42 pm

    Domnul Adrian Nastase este extrem de abil … abil in ceea ce face ca politician, ca persoana publica. Abil in a fi cu un pas inainte atunci cand este „presat” de o situatie, gen matusa Tamara si faimoasele termopane, acum fireste ca orice om se apara cand simte pericol, dar unii se apara in asa fel incat stii ca, controleaza situatia de undeva din spate. Aceasta abilitate, atunci cand este observata, distruge orice fel de credibilitate, nemaistiind daca omul este bun sau rau.

    Va multumesc, noapte buna

  35. 35 Carmen iunie 27, 2007 la 10:35 am

    Felicitari pentru ideea cu bloggul. Il voi citi pentru ca dupa parerea mea, sunteti un bun scriitor.
    La Multi Ani!

  36. 36 elen iunie 27, 2007 la 11:33 am

    adrian, nici experienta profesionala, nici experienta de viata, nici opiniile pe care ti le publica jurnalul national, nimic din ceea ce ai facut bun pentru tara asta (ceva trebuie totusi sa fi fost) nu vor putea sa te spele de pacate. tu le cunosti mai bine decat noi, si nu fac aici nici o aluzie la chestiuni personale. sper ca multi dintre cei care te citesc sa vada diferenta de stil dintre ceea ce publici „on line” si ceea ce ti se tipareste. dintre cel care care esti si cel care te arati. esti inteligent, dar esti fals, asa cum – bine a spus ion – mircea este inteligent, dar prostanac. si daca tot am folosit ghilimelele, atunci da-mi voie sa te parafrazez (increderea in justitie, neincrederea in „justitie”) si sa-ti spun ca pofida tentatitevelor de coafare, nu vei mai fi niciodata on line oricat de mult ai incerca. cu sitemul electoral. sper din tot sufletul sa incerci inca o data sa ajungi la cotroceni, preferabil sa-l ai tot pe basescu contr-candidat. ca sa pierzi din nou. ca sa simti umilinta pe eu si cel putin cativa dintre prietenii mei au simtit-o ori de cate ori trebuia sa spunem ca suntem romani, traim in romania, si suntem condusi de ion, adrian si cateva zeci de baroni. te compatimesc si urasc in tine tot ce a dat mai rau romania. si ma urasc pe mine, pentru ca nu l-am crezut pe silviu, si mai ales pentru ca l-am facut atunci prost. silviu a avut dreptate. mi-au trebuit 15 ani ca sa inteleg asta, iar acum astept, resemnat, 2010. mai e putin. nazdarovia.

  37. 37 Sky-Hunter iunie 27, 2007 la 6:37 pm

    Aveti un nou cititor de astazi D-nule Nastase. Am ramas surprins aseara sa aud in emisune la Robert Turcescu ca v-ati facut bLog. Sper in felul asta sa puteti sa va conectati la noi, sper sa comunicam, sper ca sa fiti sincer si transparent pentru noi (cei care suntem consumatori de internet – intr-o mica sau mai mare masura – majoritatea tineri), sa putem dialoga si poate chiar ajunge la solutii. In fine … poate ca ati gasit o relaxare in a pune totul pe „hartie” si eu sper la prea mult.

    Oricum salut intentia si sper sa nu renuntati la ea.

    … cu multe sperantze … Sky Hunter 🙂

  38. 38 c.rizescu iunie 27, 2007 la 9:09 pm

    Interesanta „sustinerea” D-nei Elen din 27 Iunie.
    Am recitit-o de cateva ori.

    Tot ce-a dat mai rau Romania se gaseste doar la cei nominalizati ?
    Ar fi bine. Nu cred insa.

    Daca alte lucruri din partea altora le accepta si sustine ,este un punct de vedere.

    Sigur insa ne vor trebui inca multi ani sa ajungem acolo unde dorim sa ajungem . Pacat

  39. 39 gabriel iunie 28, 2007 la 3:15 am

    Va salut!
    Domnule Adrian… apreciez un lucru, aveti taria de a va ancora in realitatea internetului, cu tot arsenalul (site, blog). Va respect!
    Am vazut la realitateatv, cum v-a desfintat coana mita justitiara :D… viata e frumoasa. Succes!
    La revedere!

  40. 40 ion iunie 28, 2007 la 10:46 am

    Intotdeauna asa se intampla: te musca „sarpele tinut la san”…Pacat ca partidul v-a abandonat prea devreme; ati fi putut face multe lucruri bune, dar nu v-ati ales bine colaboratorii. Va doresc ca de aici inainte sa deschideti bine ochii si sunt convins ca puteti reveni in forta. Aveti prestanta si spirit de leader. Va doresc noroc .

  41. 41 freddye iunie 28, 2007 la 9:45 pm

    d-le Nastase -nu sint membru PSD desi sant acuzat de asta de tot felul de pitpalaci.Sant insa un simpatizant al stangii,si va consider un om cu vederi de stanga care a-ti facut mult bine oamenilor defavorizati si amarati.Nu meritati sa vi se intample toata mizeria asta,insa probabil a-ti descoperit prea tarziu latura securisto-criminala alui TREIAN BASESCU,pe care trebuia sa-l zdrobiti la propriu si la figurat. Cred ca steaua d-voastra va reveni,dar depinde si de d-voastra.Succes cu carul!!

  42. 42 a.n. iunie 29, 2007 la 6:48 pm

    Cat mai aveti de gand sa stati in umbra?Chiar nu aveti de gand sa reveniti?
    Astept foarte mult de la tine in politica.Va urez mult succes si puneti mina la treaba odata

  43. 43 scorpiusu iunie 29, 2007 la 8:13 pm

    „Felicitari” D-le Nastase, Fanii va pot admira acum shi prin sticla monitorului. Conectare fericita va doresc!

    P.S. nu ma numar printre admiratori, nu sunt parte a „Romaniei lui Basescu” shi nici a „Romaniei Dvs.”. Eu traiesc in alta Patrie :Romania!

  44. 44 Elena iunie 29, 2007 la 10:05 pm

    Daca v-ati simtit umilita atunci cand tara era condusa de Adrian Nastase cred ca ar trebui sa-i multumiti ca v-a dat ocazia sa va simtiti mandra acum cu iubitul d-voastra ales. Si ca sa va simtiti si mai mandra ,cred ca ar trebui sa consultati si o gramatica a limbii romane.E un sfat putin ironic. Ce sa fac, m-am molipsit de la cel caruia ii mai doriti o noua umilinta.

  45. 45 blackmetal iunie 30, 2007 la 10:09 am

    Urăsc politica şi pe cei care o fac. Dar. din păcate, se pare că e singurul mod de a cinduce o ţară. Sau, cel puţin, singurul găsit până acum. Nu ştiu dacă o să citesc acest blog. Dar mi se pare bună ideea de a a afla ce gândeşte şi omul de rând, „la prima mână”.
    Din păcate, în ţara asta nimic nu mai contează. Bunul simţ e o expresie arhaică, legea e doar un subiect de batjocură, oamenii încep să-şi piardă, tot mai accentuat, orice speranţă de schimbare. Suntem guvernaţi de mahalagii, de manelişti, de beţivi, de inculţi. Dar nu e asta partea cea mai tristă. Pentru că, în general, cei care se afirmă nu sunt neapărat şi foarte educaţi. Oamenii care caută ridicarea prin spirit şi inteligenţă nu au astfel de idealuri, de a conduce. Tristeţea e că, în România de azi, ei sunt oglinda perfectă a poporului. A ceea ce suntem de fapt. Abrutizaţi, lipsiţi de orice fel de afecţiune către semeni, semi-analfabeţi etc.
    Aştept cei 20 de ani ai lui Brucan, care, se pare, ne-a subestimat cu vreo 30.

  46. 46 alex-ph iunie 30, 2007 la 3:47 pm

    Dl. Nastase, va urez multa sanatate, fericire si tot ce va doriti cu ocazia zilei de nastere. Urmarind fenomenul ” politic” inca din ’89 si apreciind ceea ce psd-ul ( sub diferitele denumiri) a incercat sa faca pt tara, imi permit sa va adresez cateva intrebari:
    – cati sunt cei din ” grupul de la cluj” si mai ales ce influenta au; pe ce se bazeaza( ce au obtinut in confruntarile cu electoratul, fie individual-gen rus- sau in grup – ca filiala );
    – de ce o organizatie puternica si cu rezultate in alegerile locale si parlamentare cum este cea din prahova , nu are reprezentarea pe care o merita in conducerea partidului;
    – pe cand inlocuirea lui m.geoana si a actualei conduceri, pe care toti simpatizantii si membrii psd cu care am discutat o vad nu numai fara valoare dar si subordonata lui basescu?

  47. 47 Nea VASILE - Timisoara iulie 1, 2007 la 10:51 pm

    D-le A.Nastase ,
    Incerc sa iau legatura pentru prima data cu dv-oastra. Recunosc ca sunt un fan al d-lui I.Iliescu pe care il apreciez ca cel mai complet si mai autentic om politic roman de dupa rascoala din 1989. Apreciez f. mult cultura , inteligenta si instruirea dumneavoastra , pentru care va respect. As dori insa raspuns la cateva intrebari.
    1.Care a fost implicarea dumneavoastra in alegerea lui M.Geoana ca presedinte la Congresul PSD ?
    2.Ati contribuit cu ceva la esecul alegerii lui I.Iliescu ?
    3.Ce credeti despre S. Oprescu , dar despre Almanahe ?
    4.Credeti ca un om putred de bogat ca dv-oastra , se potriveste in fruntea unui partid care se declara social-democrat ? ( Stiind ca partidele de stanga au ca valoare suprema PROTECTIA SOCIALA pe cand cele de dreapta , PROPRIETATEA ,apararea si consolidarea acesteia )
    5.In contextul intrebarii anterioare : Crede bogatul pe sarac ?
    In speranta ca va veti apleca si spre aceste intrebari si ca veti gasi un raspuns sincer ,
    Va multumesc anticipat.
    P.S. Sunt convins ca PSD are nevoie mare de oameni competenti ca dumneavoastra.
    Sanatate si noroc.
    Nea VASILE.

  48. 48 Adrian iulie 4, 2007 la 10:04 am

    Buna ziua!
    Am inteles ca sunteti ocupat de aceea nu am sa va retin mult.
    Vreau sa va intreb:Nu credeti ca in “perioada”Dvs. v-ati indepartat/renuntat de/la persoane competente si apropiate profesional si v-ati inconjurat de diversi oportunisti?
    Daca vi se va oferi o noua sansa, le-o veti oferi la randul Dvs?
    Cu stima!

  49. 49 Adrian iulie 4, 2007 la 10:07 am

    Si…inca ceva:Oare nu ar trebui sa va luati „destinul politic”in propriile maini si sa spuneti:”pana aici „…colegilor Dvs. de partid?

  50. 50 Perseverent. iulie 5, 2007 la 4:38 pm

    Buna ziua, Domnule Nastase!
    Urmarind stirile ,am vazut cu placere hotararea Curtii Constitutionale care apreciaza ca ilegala urmarirea penala inceputa impotriva dumneavoastra, in asa-zisul caz Zambaccian. Iata ca dupa doi ani de mizerii abatute asupra dumneavoastra de catre regimul golanesc instaurat de Basescu , cu sprijinul a doi impostori juridici ( Macovei si Morar), incep sa se vada abuzurile comise impotriva lui Adrian Nastase.Este bine ca abuzurile sunt constatate de instante, pentru ca de Realitatea tv, Cotidianul, Evenimentul Zilei sau Romania Libera si alte ziare „independente” ati fost executat demult, uneori si in direct, la o ora de maxima audienta.
    Va doresc multa sanatate!

  51. 51 marcus iulie 6, 2007 la 10:45 am

    Agentia de stiri Erevan News, informeaza ca un nou scandal a izbucnit, dupa cel al majorarii pensiilor, intre cele doua palate.
    Astfel, Guvernul, in goana lui dupa voturi, a promis ajutorarea handicaptilor loco-motoriu(ologi), prin dotarea gratuita a acestora cu cite un mijloc de transport special(carucior), ultima realizare in domeniu.
    D-l presedinte basesc, dind si de aceasta data dovada de multa intelepciune, perseverenta si vigilenta fata de initiativele guvernamentale, a purces fara preget la identificarea si numararea handicapatilor care urmeaza sa beneficieze de acest ajutor si a constatat ca exista o diferenta de 11 persoane intre numarul anuntat de Guvern si cel real.
    Imediat domnia sa a sesizat tentativa mafiota de frauda majora pusa la cale de Guvern, prin insusirea sumei destinate cumpararii celor 11 carucioare speciale si in consecinta a anuntat fara intirziere poporul suveran de cacealmaua si mirsavia puse la cale de Guvern.
    Degeaba a incercat documentat Guvernul sa se justifice ca de la publicarea cifrelor si pina la verificarea lor, cei 11 au avut tot timpul sa treaca in nefiinta, zarurile fusesera aruncate.
    In aceste conditii, pentru a se ajunge totusi la numarul clamat de d-l presedinte, Guvernul a gasit masura salvatoare, prin importarea unui numar de 7 talibani afgani(restul a fost colectat de americani si cazat la Guantanamo via Kogalniceanu), talibani beneficiari ai efectelor minelor anti-personal si acordarea urgenta de cetatenie romana pentru acestia.
    Pentru diferenta de 4, Comandantul Jandarmeriei Romane s-a angajat solemn sa-i procure in prima etapa de fotbal de dupa inceperea campionatului, ca rezultat al disputelor amicale si inevitabile suporteri-jandarmi. Domnia sa a prtomis chiar si o mica rezerva, in cazul in care se vor mai inregistra decese in aceasta perioada.
    Se pare ca in acest mod a fost evitata o situatie exploziva cu urmari devastatoare in politica romaneasca.
    .

  52. 52 marcus iulie 6, 2007 la 2:13 pm

    PD/PLD HIRTIE IGIENICA DE LUX PREZIDENTIAL:Misterul acestui neverosimil 50% inregistrat de sondajele basesciene in dreptul partidului prezidential, l-am deslusit in parte, aseara pe Realitatea TV, cind mi-a fost dat sa aud cea mai aberanta combinatie de logica-ilogica din viata mea si cred ca din viata multor semeni de-ai mei.
    Intrebat de invitati si de moderator cum se face ca in Parlament au votat in corpore pentru marirea pensiilor, iar apoi la comanda canina „culcat” data de basesc, membrii pd si pld au percutat imediat virind la 180 de grade, un „distins” deputat pld(imi cer scuze, nerevenindu-mi din perplexitatea indusa de raspunsul sau, nu i-am retinut numele) a argumentat ca in Parlament nu are rost sa votezi altfel decit solutia impusa(sic!) de masinatiunile ticalosit manipulative puse la cale de tandem-ul Hrebenciuc-Olteanu.
    Acum cind scriu aceste rinduri, stau si ma intreb ca proasta in tirg, daca este adevarat ca un deputat ales de poporul suveran poate sa gindeasca asa, chiar mai mult sa dea pe un post de televiziune un asemenea panseu, care trimite la coltul de rusine milenii de progres in procesul gindirii logice umane, readucindu-ne la conditia de turma in cautare de hrana.
    Pai dobitocule(sa ma scuze onor forumistii) d’aia te-a votat electoratul, ca prin votul tau sa poti opri ceea ce nu-ti convine pentru alegatorii tai, nu ca sa astepti reactia utilizatorului de instalatie sanitara prezidentiala privata, pentru a sari mintenas la stergere de dos basescian.
    Domnilor votanti pd/pld, iertati-ma, voi chiar aveti orbul gainilor inregimentate in turma de euglene dindu-va votul unor asemenea specimene?
    Chiar atit de jos v-au adus comicariile si circul prezidential, incit neputind judeca cu organul dvs., incredintati soarta dvs. pe miinile unor astfel de rebuturi.
    Nu vreau sa jignesc pe nimeni, mai ales ca pe acest forum am intilnit si pro-basescu pe care-i respect si cu care am dialogat civilizat chiar daca de pe pozitii polemice.
    Dar asa ceva nu se admite nici la nivel de trogloditi.
    Pai cum adica, votez cu amindoua miinile o lege, iar in momentul cind stapinul( care fie vorba intre noi, a jurat pe Constitutie ca nu mai imi este stapin) realizeaza ca-i in pierdere de zimbilici electorali si vine si-mi spune „la loc”, eu ma conformez urgent mizind pe prostia dovedita pina acum de electoratul meu in sensul ca nu va reactiona negativ, fac urgent smirna si incep sa urinez impotriva vintului cu miinile lipite de corp in pozitie de drepti?
    Pai asta-i combinatia politica chemata sa dea majoritatea parlamentara, guvernul si prim-ministrul care sa aduca propsperitate economica, stabilitate politica si recunoastere internationala „poporului suveran”?
    Hai sa fim seriosi domnilor,cu asemenea oameni nu te poti intovarasi nici sa treci o strada polara pe verde cind toate saniile sint retrase pentru schimbarea ciinilor.
    Fani pd-pld-isti pupinbasisti, treziti-va domnilor cit mai este timp, e suficient ca ni l-ati dat pe basescu, lasati-l macar sa-si procure hirtie igienica singur nu i-o procurati voi!
    Om trai si om vedea!

  53. 53 erato iulie 6, 2007 la 7:08 pm

    O serie de ONG-uri s-au declarat îngrijorate de decizia Curţii Constituţionale prin care s-a admis excepţia de neconstituţionalitate ridicată în cazul Zambaccian, reiese dintr-un comunicat remis, vineri, Agenţiei ROMPRES.

    Iniţiativa pentru o Justiţie Curată (IJC), Asociaţia ProDemocraţia, Centrul de Jurnalism Independent şi Agenţia pentru Monitorizarea Presei consideră că această decizie ‘poate genera un cadru legislativ hiper-protectiv pentru miniştri şi foşti miniştri, mai ales în condiţiile în care aceştia sunt sau au fost şi parlamentari’.

    ‘Considerăm că există suficiente garanţii în timpul procesului penal prin care procurorii sau judecătorii pot elimina sesizările neîntemeiate, şicanatoare sau triviale la adresa miniştrilor şi că nu există nici un temei pentru ca aceştia să se bucure de o protecţie mai mare în faţa legii decât oamenii obişnuiţi’, precizează organizaţiile respective.

    Totodată, acestea subliniază că, potrivit legii fundamentale a ţării, decizia Curţii Constituţionale produce efecte doar pentru viitor, drept urmare, în cazuri precum Năstase, Mihăilescu judecarea trebuie să continue.

    ‘Este regretabil că prin această decizie se anulează efectele condiţionalităţii asumate faţă de Uniunea Europeană în 2004, la momentul încheierii negocierilor pe capitolul Justiţie şi Afaceri Interne, de a elimina protecţia specială a foştilor miniştri în faţa legii. Această obligaţie a fost asumată chiar de guvernul condus de premierul Năstase, care acum se prevalează de acest statut special pentru a nu putea fi judecat pe fond’, se mai semnalează în comunicat.

    ONG-urile respective mai apreciază că în condiţiile actuale ‘va fi aproape imposibil ca un fost sau actual ministru care este şi parlamentar să fie judecat pentru fapte în legătură cu mandatul, fiind necesară autorizarea prealabilă a camerei Parlamentului din care acesta face parte’. În acest sens, este reamintit refuzul Camerei Deputaţilor de a autoriza percheziţia în cazul Zambaccian.

    Membrii Iniţiativei pentru o Justiţie Curată: Societatea pentru Justiţie – SoJust, Societatea Academică din România – SAR, Societatea Timişoara, Academia de Advocacy, Freedom House România, Grupul pentru Dial.

    -Din nou vesnica, politizata, asa/zisa societate civila din Romania va ataca sub diferite pretexte.Intotdeauna mi au creat impresia de intelectuali de duzina care n au suportat ca le erati superior si au incercat prin toate manevrele sa si depaseasca inferioritatea si pozitia;intrebarea mea pt dv/de ce oamenii valorosi, intelectuali care stiu ca va sustin nu ies in evidenta, nu apar la tv?de ce lasati ca opinia omului de rand sa fie formata de acesti indivizi mediocri si oportunisti?trebuie sa li se ofere si alta perspectiva, sa aiba de unde alege;as vrea sa vad o dezbatere;lipseste cumva curajul?as vrea sa vad ca oam au curaj si risca pt dumneavoastra;am fost mereu dintre aceia si va salut; ps-zilnic fac lobby incercand sa explic ceva…important, dar am sa va spun altadata

  54. 54 marcus iulie 7, 2007 la 12:43 pm

    ADRIAN NASTASE, ASUL DIN MINECA LUI BASESCU
    Imediat ce se vazu pe tron, uns prin vointa lighioanelor padurii,rege al padurilor carpatine, ursul o chema la sfat de taina pe ministereasa sa de justitie vulpita cea sireata cu care avu urmatoarea conversatie:
    -Draga vulpito, dupa cum vezi, distractie prea mare nu ne ofera aceste functii, asa ca ce zici tu ca am putea face miine ca se ne mai inveselim putin?
    -Pai, Maria Ta, eu zic sa-l batem pe fostul prim-ministru, ajuns acum pe post de iepuras in locul tau.
    -Deh ma vulpito, stiu si eu?!!Nu prea avem motive, cam ce-am putea sa-i fabricam?
    -Pai eu zic sa-i cerem o tigara, daca ne da una fara filtru, motiv de bataie pentru ca n-a avut cu filtru.
    Zis si facut, a doua zi de dimineata coaste rupte la iepuras pe motiv de tigara fara filtru.
    Seara dialogul decurse cam in aceeasi termeni:
    -Ei vulpito, miine pe cine mai caftim?
    -Maria Ta, eu zic ca tot iepurasul este cel mai indicat.
    -Pe ce motiv mai vulpito?
    -De data asta eu zic sa-i cerem un foc.Daca ne da de la chibrit, so pe el ca n-are bricheta!
    Scenariu identic cu iepurasul a doua zi pe post de mardeias-incasator de suturi la popou.
    In seara a treia discutia dintre mai marii padurii fu copie la indigo a celorlalte, numai ca de data asta iepurasul patit fiind trase cu urechea.In dimineata urmatoare, mare intilnire mare:
    -Buna dimineata iepurasule, zise ursul, nu ne dai si noua o tigare?
    -De care Inaltimea Ta, cu filtru, fara filtru?
    -Da ma iepurasule, vad ca le ai, zise vulpea sireata. Dar nu ne dai si un foc, acum ca tot ne-ai dat tigari?
    -Ba da cumatra vulpe, de la ce preferi, de la bricheta sau de la chibrit?
    Fumindu-si suparati tigarile, ursul si vulpea, ca la comanda sarira deodata pe iepuras si luindu-l la bataie, ii aruncara intr-un glas:
    -Ma, in mortii ma-tii, tu iar n-ai sapca??!!!
    Lasind gluma la o parte, prin inaintarea celui de-al doilea dosar fabricat de procuratura „independenta” lui Adrian Nastase, la Judecatorie, Traian Basescu demonstreaza cit de abil este el pe post de vinator, reusind performanta sa impuste doi iepuri dintr-o lovitura.
    Pe de-o parte isi discrediteaza politic cel mai redutabil adversar pentru presidentie, iar pe de alta parte arunca praf in ochii forurilor europene, chiar inainte de prezentarea Raportului, care ar putea actiona clauza de salvgardare pentru Justitie Romaniei, demonstrind Europei la ce nivel inalt se lupta impotriva coruptiei in tara.
    Identic cu dosarul Zambacian, fabricat si trimis de procurori in instanta cu o saptamina inainte de citirea Raportului de Tara, care ar fi putut amina aderarea Romaniei cu un an, pe motiv de lupta anti-coruptie, si acest dosar cu presupusa dare si luare de mita, cade la tanc pentru spalarea obrazului Justitiei „independente” si „impartiale” din iubita noastra tara.
    Daca mai adaugam si solutionarea de cascaadorii risului in cazul superteroristului international Omar Hayssam, putem spune ca Justitia „s-a scos” onorabil.
    Dar la modul in care acest dosar a fost intocmit, el putind intra in literatura de specialitate ca model de cum NU trebuie facuta o cercetara penala pentru a nu ajunge de risul curcilor aviare si acest dosar este destinat, dupa trecerea pericolului, unui „triumfator” esec ca si primul, care l-a costat pe contribuabilul roman prin sumele implicate doar in faza de cercetare, cca 2 milioane de dolari, dublul prejudiciului presupus generat de invinuitul Nastase Adrian.
    Poate ca daca Inaltul Comisar European, d-l Fratini, si-ar lua putin ochii de pe nurii Monicutei si ar purcede la o lecturare mai atenta a rechizitoriului acestui dosar, dupa ce s-ar consuma intr-o doza sanatoasade ris, ar recomanda in final aplicarea clauzei respective, tocmai ca sanctiune pentru modul neprofesionist pina la diletantism, in care inteleg procurorii dintr-un stat de drept, membru al U.E., sa intocmeasca un dosar penal intr-un caz major de coruptie.
    Mai mult ca sigur ca si acest dosar, neprobat juridic decit oprin niste declaratii date de un inculpat si condamnat care datorita lor a fost scutit de sase ani de detentie(Genica Boerica), va avea aceeasi soarta cu primul, lui Adrian Nastase neraminindu-i altceva de facut decit sa lupte pentru recistigarea pozitiei politice avute inainte de declansarea vendetei dimbovitene,pozitie la a carei darimare au participat si unii dintre colegii sai de partid.
    Ce conteaza insa, este gustul amar pe care il vor incerca romanii, cind vor vedea ca toate promisiunile prezidentiale in ceea ce priveste rolul lui Traian Basescu in lupta impotriva mari coruptii in tara noastra, nu au fost altceva decit un mare fis de origine gastric-basesciana.
    Om trai si om vedea!

  55. 55 marcus iulie 8, 2007 la 9:53 am

    PROCURATORII DE FACATURI AI BASESCULUi:
    Pe zi ce trece, urmarind presa imi dau seama de cit de independenta si impartiala este o parte a sa, si anume partea cea „buna” reprezentata cu cinste de rapsozii noii Iepoci de platina, pe care o traim in timpul capitalismului multilateral dezvoltat sub conducerea inteleapta a mult iubitului si mult stimatului basesc.
    De ce spun acest lucru? Din doua motive:1) amocul care pur si simplu i-a cuprins pe jurnalistii de „bine”, pe motiiv ca Adrian Nastase ar putea iesi fara judecata din dosarele „procurate”, facaturi de cartier de catre „procuratorii” presedintelui si 2) cind vad amnezia generala ce i-a cuprins pe aceeasi stimabili in legatura cu dosarul Flota, in care cercetatul penal basescu traian a fost trimis in judecata pentru o frauda de 300 milioane de dolari scapind de justitie datorita votului popular si a unei interpretari mai mult decit batatoare la ochi a Constitutiei, facute de procuratorul DNA, Morar. Si asta in conditiile in care in septembrie anul acesta respectivele acuzatii se prescriu.
    Dar un Adrian Nastase curat din punct de vedere juridic, care mai face si greseala sa-si anunte revenirea, reprezinta „datatorul” de frisoane si insomnii cotroceniste, fiind de departe cel mai redutabil adversar al locatarului temporar din Deal. Si atunci, presa:”comanda la mine, So pe el!”. Vorba aceea: „calomniaza,calomniaza, tot ramine ceva!”.
    O prezenta Nastase, marcata de intelectualitate, bun simt, europenism, etc. versus mitocanie, semi-doctism, arhaism balcanic si comunism revopsit in capitalism, pe actuala scena politica este echivalenta cu o condamnare la moarte.
    Pina acum Adrian Nastase a tacut, acum el va fi liber la critica si constructii politice viabile. Dezastru, pe el fratilor, sa nu-l lasam sa respire!
    In opinia mea nu Adrian Nastase ar trebui sa rasufle usurat daca dosarele respective vor fi lovit de neconstitutionalitate si nu vor mai ajunge in faza de judecata, ci „procuratorii” presedintelui care la comanda politica au intocmit niste caricaturi de dosare cu nicio sansa de cistig pentru ei chiar si in fata justitiei bananiere din tara noastra.
    Cel putin in dosarul mitei cu Boierica martor credibil(sic!) cred ca nu i-ar fi mai spalat toti detergentiI la oferta speciala „trei intr-unul” din lume.
    In filmele americane, din care s-au inspirat probabil, procurorii recurg la un „deal” prin care un „peste”mai mic da in primire „un peste” mai mare.La noi, Boierica, condamnat deja pentru frauda de milioane de euro, „viseaza” ceva despre o mita concretizata intr-o numire pe un post in administratie.
    Cam care este diferenta de prejudiciu, poate stabili si un elev de clasa a II-a, care a invataT sa faca scaderea unor termeni mai mari de doua cifre.
    Plus de asta, atunci cind te apuci chiar la comanda politica de asemenea dosare, mai intrebi in dreapta si’n stinga, mai citesti o carte intru dumirirea personala ca „procurator”, daca nu cumva ai uitat „sa-i citesti drepturile” invinuitului si astfel sa-l faci scapat pe motiv de procedura.
    Oricum ramine interesant de vazut cum vor decurge osilitatile in continuare, dar parca tot mai palpitant(chiar la nivel telenovelistic), este cazul basescu cu o gaura de 300 milioane de euro, decit cazul Nastase in care cercetarea penala a presupus costuri mai mari suportate de contribuabil decit valoarea tocurilor respective de usi si geamuri.
    Om trai si om vedea!

  56. 56 Perseverent. iulie 8, 2007 la 10:33 pm

    Buna seara, Domnule Adrian Nastase,
    Am citit astazi o stire,pe site-ul Antenei 3, care avea ca subiect un sondaj de opinie realizat de Biroul de Cercetari Sociale. Cel mai mult mi-a atras atentia urmatoarea apreciere:”dacă ar exista o Federaţie a forţelor de dreapta, formată din PNL-PD-PLD, PNŢCD-AP-PNG, aceasta ar fi votată de 63,7 % dintre electorat”. Daca pornesc de la premiza ca aceste date sunt bazate pe o evaluare de buna credinta, din partea operatorului de sondaje,pentru mine ascensiunea dreptei in Romania, mai ales la asa procente, ma surprinde foarte mult. Oare Nae Ionescu sau Codreanu si-au gasit adevaratii urmasi in Traian Basescu si Gigi Becali, desi ma indoiesc ca multi din votantii actuali mai au habar de cei doi politicieni interbelici.
    Imi permit sa va intreb: credeti ca dreapta va domina ,dupa viitoarele alegerii, scena politica din Romania? Ascensiunea dreptei este un fenomen politic firesc , si la noi, sau este rezultatul unor greseli strategice sau tactice ale PSD-ului? S-a schimbat electoratul romanesc asa de tare si atat de brusc, in circa doi ani?
    Cu simpatie.

  57. 57 Saaby iulie 10, 2007 la 10:12 pm

    V.am apreciat de cand erati ministru de externe. Ca prim ministru a.ti asigurat linistea acestei tari pentru a putea munci , construi si a trai mai bine. Sigur ca regretati ca nu s.au dus pana la capat anchetele penale ale celor care azi mint pe romani.
    Se pare ca acest popor nu merita sa fie condus de un profesor universitar. Poate ne meritam soarta. Sau poate veti reveni acolo sus si veti indrepta ce se mai poate. Va doresc sanatate si succese!

  58. 58 Dorel iulie 10, 2007 la 11:43 pm

    Domnule Nastase,

    Am intrat si eu sa vad curiozitatea asta: Adrian Nastase are blog. LOL!!! Si sigur nu mai revin pe situl acesta.

    Dar plec, lasand o intrebare:

    Care sunt sansele ca un comunist, hot si tradator al propriei tari sa isi faca blog?
    Dupa ce veti da raspunsul, faceti urmatorul lucru: luati-va de mana cu toti comunistii din PSD si alte partide si duceti-va in Congo, caci noi vrem sa facem ceva in tara asta si nu suntem lasati din cauza voastra.

  59. 59 dana iulie 11, 2007 la 2:21 pm

    mult succes

  60. 60 dana iulie 11, 2007 la 2:37 pm

    sunteti un om politic care inca mai are multe de spus va apreciez ff mult cei care v-a aduc jigniri nu sint decit piratii as vrea sa compare romania condusa de dl prim-ministru ADRIAN NASTASE si cea condusa de piratul base .eu sunt o romanca care a crezut ca psd a scazut dupa retragerea dvs si care v-a asteapta sa-l aduceti acolo unde iieste locul.va doresc sanatate ff multa dvs si familiei dvs.

  61. 61 gica iulie 11, 2007 la 11:17 pm

    nu sunt un fan al domnului nastase ci din potriva, nu sunt de acord cu multe lucruri „comuniste” pe care dumnealui le`a facut in trecut. in legatura cu ce a scris dana mai sus: eu cred ca dv suntetzi o persoana cu mintea „infectata” de gandirea comunista si nu vreti sa acceptatzi niste lucruri nu tocmai legale si/sau morale pe care le-a facut domnul nastase. cat despre afirmatia facuta in legatura cu domnul presedinte TRAIAN BASESCU: daca dv credeti ca daca el incearca sa elimine coruptia din tara asta care este vai de capul ei e un lucru rau, inseamna ca trenuie sa va faceti un control psihologic si sa realizati ca in Romania anului 2007 oamenii (in special tinerii care nu au o gandire comunista si corupta si domnul basescu) incearca sa faca o tara mai curata, mai cinstita, mai prospera, mai bogata care sa fie apreciata nu numai de statele lumii ci si de locuitorii sai.

  62. 62 Matusa Tamara iulie 12, 2007 la 10:13 am

    Sa traiesti maica. Dar pensiile cand le maresti?

  63. 63 Katy T. iulie 12, 2007 la 12:08 pm

    Ceea ce mi se pare că văd clar este o disoluţie a instituţiilor dinăuntrul lor. Asta e dincolo de politică. Ea ar trebui să „spargă” acest proces şi să pună ceva în loc pentru ca lumea să funcţioneze. E uşor să faci din piatră nisip, dar e timpul să facem şi din nisip, piatră… Să construim în acord cu datele unei Românii integrate… Şi în acelaşi timp în care se construieşte şi lumea europeană. Lumea în sens mai larg. Ar fi nevoie de nişte linii de forţă pentru”aglutinarea nispului”. V-aţi gândit la asta? Care ar fi acele linii? Văd proiecte de integreare demarate de UE la care ai noştri stau să le pice „para mălăiaţă” a fondurilor europene. Dar idei proprii n-au, fir-ar să fie! Iar din blogul dumneavoastră destul de nou nu văd decât câteva relaţii bune, câţiva fervenţi susţinători (care aşteaptă să primească, nu să dea…), câteva articole punctuale, dad nici o proiecţie a unei Românii care să navigheze ca entitate în Europa unită. Din păcate…

  64. 64 Perseverent. iulie 13, 2007 la 12:23 pm

    Cand ti-ai scris mesajul erai la sediul PD sau la Balaceanca?

  65. 65 Perseverent. iulie 13, 2007 la 12:24 pm

    Mesajul de mai sus l-am adresa lui „Dorel”.

  66. 66 c.rizescu iulie 15, 2007 la 6:43 pm

    Am revenit. Am recitit toate mesajele si comentariile.

    Majoritatea doresc revenirea la normalitate. Multe din caile „propovaduite” au inca din „influenta trecutului” : daca nu esti cu noi rezulta ca esti impotriva ; sau unii pot face ori ce sau spune orice, daca corespunde simtirilor/intuitelor mele, este foarte bine si ajuta la „propasirea neamului”.

    Atunci cand vom reusi sa deosebim „inovatia in idei” de „umplutura de noroi/mizerie ” inseamna ca am trecut de tranzitie si suntem pe calea dorita.

    Pana atunci, numai de bine

  67. 67 princessita iulie 16, 2007 la 11:02 pm

    vă mulţumesc din suflet pentru atitudinea „corectă” pe care aţi avut-o in partid faţă de Mischie

    punct
    [.]

  68. 68 Public Servant iulie 17, 2007 la 10:14 am

    Iata ce a comis, mai zilele trecute, unul din negrii lui Bombonel:

    <>

    Minciuna, numele tau este Adrian Nastase !
    Pe cand erai vremelnic chirias la Palatu Victoria ti-am cerut sa ma ajuti, oferindu-mi, la randul meu, cunostintele si experienta, in contrapartida acelui ajutor.
    M-ai tratat cu dispretul ciocoiesc ce te caractrizeaza inca dinaite de 1989 si ai pus una din slugile de la Palat sa ma trimita la autoritatile competente.
    Iti doresc ca in cel mai scurt timp sa ajungi si tu sa fi tratat la fel: sa ajungi la mana autoritatilor competente.

    P.S.: Iti admir si curajul de a accepta sa publici pe blog tot ce-ti scriu fanii, fara ca vreunul din sclavi tai sa cenzure postarile.

  69. 69 Public Servant iulie 17, 2007 la 10:52 am

    Nu inteleg de ce la postarea mea anterioara cenzorul-sef a eliminat citatul.
    Economie de spatiu ? Sau …

    Eu reiau mesajul, poate ca de data asta il va lasa intreg:

    „Iata ce a comis, mai zilele trecute, unul din negrii lui Bombonel:

    <>

    Minciuna, numele tau este Adrian Nastase !
    Pe cand erai vremelnic chirias la Palatul Victoria ti-am cerut sa ma ajuti, oferindu-mi la randul meu. cunostintele si experienta, in contrapartida acelui ajutor.
    M-ai trat cu dispretul ciocoiesc ce te caracterizeaza inca dinainte de 1989 si ai pus pe una din slugile de la Palat sa ma trimita la autoritatile competente.
    Iti doresc ca in cel mai scurt timp sa ajungi si tu sa fi tratat la fel: sa ajungi la mana autoritatilor competente.

    P.S.: Iti admir si curajul (partial) de a accepta sa publici pe blog tot ce-ti scriu fanii, fara ca vreunul din sclavii tai sa cenzureze postarile (doar pe ici, pe colo, prin partile esentiale…)

  70. 70 Dan P. iulie 18, 2007 la 3:03 pm

    Deghizati-va domnule Nastase!!!

    Din capul locului va spun ca nu simpatizez nici cu dvs si nici cu PSD. Ma numar printre cei care nu se duc la vot din dispret. Inca de pe vremea cand PSD-ul domina clasa politica eram dezamagit ca stirile de genul: „cine si cat mai fura” sau „ce variante mai avem sa mai furam statul” nu conteneau sa apara in presa si nimeni nu facea nimic. Si acum este la fel numai ca, dupa cum a scris si un telespectator in timpul emisiunii de la Antena 3 unde ati fost prezent: „Pe vremea PSD se fura dar mai cu bun simt”.

    Sa revin putin si sa va spun parerea mea de aici de „jos”.

    Stiti de ce nu ati mai avut succes? Este simplu! Pentru ca ati uitat sa va uitati in jos! Este o forma de stil sunt convins ca ati prins ideea.
    Asa a patit si Ceausescu. S-a incorjurat de multi catei care latrau ca sa dea bine la sef iar el, in majoritatea cazurilor nu mai era in contact cu realitatea.
    Si la un moment dat mai ca incepe sa iti placa sa tot fii periat si sa te consideri „tatal lor”.

    Va propun sa va deghizati pentru o zi. Luati o palarie cu boruri mari. Niste ochelari de soare negri si „lasati-va mustata”. Mergeti in piata, prin spitale, la cozile de la casele de pensii, la administratiile financiare, pe oriunde credeti ca noi avem treaba. Si nu uitati sa mergeti cu o Dacie 1300 si musai pe drumurile secundare si nu pe bulevarde. Si mai ales stati la stopuri!
    Acolo este viata reala! Acolo veti auzi de ce avem noi nevoie! Numai lovindu-va si dvs de stresul cotidian marunt si mizer veti intelege cu adevarat care sunt prioritatile unui popor.
    Si dupa ce faceti toate astea scoateti o carte. A doua dupa cea publicata recent in care sa spuneti ce ati vazut. Va dau si titlu „Am coborat o secunda in Romania reala”.

    Eu ma uit in jurul meu si sunt consternat ca suntem in UE dar nu avem drumuri asfaltate, nu avem apa curenta, inca se mai merge cu calul si caruta si cate si mai cate.

    Sunt gata sa fiu de acord cu furtul de la stat oficializat. Dar doar daca simtim si noi in lumea reala schimbari majore. Stiti ca e vorba aceea: „fura, fura dar mai da si la altii”.
    Un popor este foarte usor de amagit daca are senzatia ca este bagat in seama.

    Cam asta este opinia unui om dintr-o lume reala si trista.
    Cu stima
    Dan P.

  71. 71 Matusalem iulie 18, 2007 la 8:06 pm

    Augh-Augh-Augh!

    Domnule profesor, sunt un tanar de aproape 25 de ani care se ghideaza dupa dictonul „carpe diem”. Ar trebui sa incep si eu cu lamentari, cu jalbe, cu opinii despre si cu, dar n-am s-o fac. In schimb am sa va intreb, ce mai face-ti, nu v-ati plictisit de atmosfera sufocanta din Bucuresti, cu toate ca aveti aer conditionat si poate ca si piscina. Dumneavoastra nu va vine asa cate odata, sa plecati undeva unde sa nu mai vedeti aproape tot timpul spoiala si suflete seci, aroganta(pe care uneori am avut impresia ca am vazut-o si la dumneavoastra) dintr-o tara care seamana tot mai mult cu sculptura lui Rodin „Cea care a fost frumoasa”. Caldura mare monser, cum zicea nenea Iancu, peste tot chiar si in mintile zbuciumate ale marinerului si ale manechinului convertit in roacar. Caldura mare si in mintile altor politicieni. M-am saturat de aburii lor, si imi vine sa ma duc undeva unde stirile de la ora 5 sunt mai optimiste. Dumneavoastra nu achesati la acesta idee? Poate ca nu, poate ca ati ramas un idealist al lucrurilor care poate nu se vor mai intampla. In alta ordine de idei, am vazut si lucruri bune in aceste zile (concertul lui Julio si al Stonesilor, care fac parte din primul curentul revolutionar benific omenirii), de ar fii mai dese. Tot astfel, cum credeti ca vom evolua in sezonul care va veni la fotbal? Eu sper sa-i batem pe toti. Hai Dinamo!. In rest, va doresc ca macar dumneavoastra sa traiti in continuare bine (lasand la o parte bla-blaul politicianisto-fantastic) si sa aveti parte de zile frumoase in vila de la Cornu. Va salut, cu stima integrala!

  72. 72 Lucian Zamfir iulie 19, 2007 la 4:54 pm

    Domnule Adrian Nastase,
    N-am votat niciodata cu partidele se stanga insa regret ca in anul de gratie 2004 l-am votat pe Traian Basescu in loc sa va votez pe dumneavoastra. Din pacate, viata politica romaneasca a ajuns la un nivel submediocru si datorita prezentei in prima linie a unor personaje ridicole si hilare de teapa unora ca Vanghelie,Becali si Basescu. Toate cele bune!

  73. 73 ingi iulie 19, 2007 la 7:28 pm

    nu l-as eticheta pe a.nastase drept comunist,desi nu este ceva foarte grav sa ai simpatii de stanga intr-o tara capitalista normala. franta si italia ,tari in general stabile,au avut puternice p.pol.comuniste
    daca in 2003 i.iliescu ar fi fost de acord cu alegerile anticipate, azi a.nastase ar fi fost presedinte.ca roman as fi fost multumit ca seful statului sa fie un om rasat,diplomat,scolit desi cu atitudini uneori arogante.
    probabil ca haosul din psd nu ar fi existat daca asupra lui nu s-ar fi lansat atacuri concertate(din interior si exterior) e un fapt ca in ultimii 2 ani psd a scazut la jumatate in preferinte.
    referitor la intalnirea ratata cu p.roman si m.geoana,regret ca nu s-a realizat dar poate va avea loc si fara geoana. si p.roman este un om de cultura cu vaste cunostinte internationale.pacat ca cei doi nu au incercat o apropiere mai demult
    ii prefer pe nastase sau roman decat pe razboinicul luminii,care ar putea aduce poporul pe calea „imbecalizarii”

  74. 74 Maria Patrascu iulie 19, 2007 la 7:35 pm

    ma numar printre cei care l-am votat pe ADRIN NASTASE,care crede in el.Sper sa revina acolo unde a fost.

  75. 75 marian iulie 20, 2007 la 8:18 pm

    domnul Nastase este unul dintre cei care au dat un sens politicii romanesti.ce nu am inteles,este de ce nimeni din PSD,la alegerile trecute,nu a cerut repetarea lor.ar fi cistigat sigur.Basescu blufeaza ca de fiecare data.sper ca cei de la PSD monitorizeaza intr-un fel ideile actualului presedinte.ofera multe lucruri ce pot fi atacate in viitoarea campanie!!!!!suspendat fiind,presedintele a afirmat ca va spune mai multe despre corupti,cind se va intoarce .inca mai astept………la un moment dat,am pariat ca Gusa si Ponta vor parasi partidul.a mai ramas dl.Ponta.

  76. 76 Mihai iulie 20, 2007 la 10:31 pm

    Chiar sunt foarte curios cu ce se va intampla in PSD. Mie nu mi,a placut niciodata PSD-ul dar acum avem nevoie de un partid puternic in opozitie ca sa incerce sa il dea jos pe Basescu din topul sondajelor iar voturile pe care le pierde base sa ajunga in straita PNL,PNTCD

  77. 77 ORASAN IOAN iulie 21, 2007 la 5:00 pm

    Salut posibilitatea comunicarii directe prin intermediul internetului si cred ca ideea de a lua contact cu plebea internautilor este buna dar insuficienta.trebuie simultan sa demonstrati ca si politicianul Adrian Nastase,lucreaza(nu se face ca lucreaza)acolo la locul lui de munca in Camera Deputatilor,unde ar trebui sa aibe initiative legislative,cum ar fi una legata de desertificarea unor parti din sudul tarii,o alta privind infiintarea perdelelor de padure din jurul localitatilor,oricum daca aveti nevoie de idei internautii va pot sari in ajutor.Multa lume,buna sau rea,nu are importanta,va acuza ca nu sunteti capabil sa lucrati in echipa,de aceea ar fi bine sa va formati o echipa de colaboratori in special tineri dar sa nu-i uitati si pe ceilalti,cu care sa va ocupati de diferite probleme politice,pentru ca daca reusiti sa iesiti din izolare va ve-ti reafirma si in viata publica si pentru asta nu trebuie sa cereti dvs. functii in partid,trebuie sa vina partidul sa va ofere functii si partidul nu inseamna Mircea Geoana care are un singur merit,dupa plecarea dvs.,acela de a cobora permanent partidul in sondaje si asta pentru faptul ca nu stie sa duca politica de stanga,nu stie sa faca opozitie guvernului si mai ales presedintelui,am speranta ca dupa esecul alegerilor europarlamentare sa abandoneze fraiele partidului.

  78. 78 Arman Mircea iulie 22, 2007 la 2:42 pm

    Domnule Nastase,
    Sunt Prof.dr. Mircea Arman, primul traducator in romaneste a lucrarii lui Heidegger Sein und Zeit. Sunt membru PSD CLUJ si fost vicepresedinte al organizatiei judetene, sunt satul de incompetentii si putin alfabetizatii domni care conduc astazi destinele acestei organizatii. Daca doriti sa discutam unele chestiuni care tin de „bucataria partidului” si mai putin de discutia deschisa spatiului public va rog sa ma contactati la adresa mea de mail armanmircea@yahoo.com

  79. 79 Daniel iulie 24, 2007 la 10:33 am

    Apreciez faptul ca, spre deosebire de camaradul Petre Roman, aveti taria de a ramane in partidul care v-a cam maturat si incercati sa redobanditi o pozitie importanta. Este un lucru pentru care meritati felicitari.
    Sunteti perceput ca un personaj arogant. Geoana apare in popor cu manecile suflecate si arata ca un papagal. Dumneavoastra apareti in camasa si aratati exagerat de „din afara”. Sunteti, probabil, de parere ca valorati mai mult decat cei din jur. Multi cred(em) asta, mult mai putini op aratam atat de evident, de ostentativ.
    Nu cred ca veti avea succes pe viitor ca lider de psd si eventual vioara intai in tara. Cred ca va imaginati Presedinte. Sunteti, in fapt, la fel de arogant ca si Presedintele Basescu, si va imaginati Omul providential pentru acea functie. Asa cred. De Basescu va desparte, din acest punct de vedere, doar tipul de aroganta. El e din topor, dumneavoastra aveti mai mult staif. Aerele aristocratice insa nu va prind. Balaceanu Stolnici este un informator de ultima speta (caci nu si-a asumat aceast statut din start, precum Paleologu), dar are alura de aristocrat. Luati lectii de la el, nu de la Briana.
    Fiecare avem un frum in viata. In urma ramane doar praful, totusi. Nu uitati ca suntem toti datori cu o disparitie in Univers. Va puteti imagina cireasa de pe tort, dar in cele din urma nu sunteti decat un graunte din coliva, ca noi toti.
    Mai multa modestie si moderatie nu strica.
    Inca ceva.
    Suntem destui cei care avem grauntele de creier functional pentru a depista manipularea. Nu ne jigniti inteligenta si renuntati la manipularea din opiniile dumneavoastra. Veti constata cu surprindere ca deveniti mai popular… Renuntati la acreala.

  80. 80 marcus iulie 24, 2007 la 3:14 pm

    Stimate Domnule Nastase,
    Neavind alta cale de contact si cunoscindu-va, cel putin din aparitiile Dvs. publice disponibilitatea pentru promovarea binelui, vin prin intermediul blog-ului la Dvs., cu rugamintea de a ma contacta pe adresa e-mail reprezentind nick-ul marcus, in vederea publicarii unei carti din care cititorul roman mediu educat, va putea trage concluziile, spun eu logice, despre modul in care s-a dus „pe apa Simbetii”, flota comerciala romana.
    Va asigur ca, in cazul in care veti face acest lucru, nu noi vom avea de regretat.(altii cu siguranta)
    Reiterind scuzele din inceputul acestui demers,
    Cu respect
    marcus

  81. 81 mihaela iulie 29, 2007 la 8:54 am

    sunteti cel mai tare!!!!!!!!!!!!!din toate punctele de vedere.parerea mea.aveti prezenta si sunteti si un bun politician mi-as dori sa lucrez cu dvs dar sunt frumoasa si s-ar interpreta excat cum se intampla cu Elena Udrea.cand se mai curata partidul de hoti,o sa aveti toate sansele.problema este ca trebuie schimbati tot ce este vechi si sa creati o echipa numai cu oameni noi,tineri,necunoscuti pana acum de catre oameni.aveti incredere in ce va spun si garantat veti avea succes.am putea discuta mult mai mult dar in alt mod.

  82. 82 c.rizescu iulie 29, 2007 la 10:33 pm

    Nu stiu cat de frumoasa este Doamna Mihaela. Dar daca se compara cu doamna Udrea este suficient pentru mine.

    Chiar distinsa Doamna stie doar hotii din PSD ? Doar cei in varsta sunt hoti? Ce bine ar fi . Realitatea este cu totul alta. Oare multi din „hotii” de astazi provin doar din cei „batrani” in politica anilor „90?

    Cu prietenie

  83. 83 oanastoicamujea iulie 30, 2007 la 12:01 am

    Domnule Nastase, as dori sa imi acordati un interviu. Adresa mea: oanastoicamujea@yahoo.com

  84. 84 Socrate iulie 30, 2007 la 5:03 pm

    Am trimis cateva ganduri cu pseudonimul Socrate si nu stiu de ce nu a mai aparut desi a fost postat.
    Cu stima ,
    Socrate

  85. 85 nada august 1, 2007 la 3:39 pm

    Daca doriti sa reveniti in prima linie a politicii romanesti,acolo unde va este locul ar trebui sa veniti cu un program care sa schimbe din temelii toata societatea romaneasca:
    -obligatoriu votul uninominal
    -independenta justitiei, masuri clare pentru realizare
    -confiscarea averilor care nu pot fi justificate
    -relansarea cercetarii romanesti,gasite solutii pentru a aduce acasa toate creierele de care profita strainii; de ce sa nu profitam noi romanii de rezultatul muncii lor?
    -libertatea presei,sa nu o mai ingraditi,poate criticile va vor ajuta sa va corectati
    -realizarea unor investitii strategice
    -pentru o mai buna gestionare a banului public as propune infiintarea unor echipe mixte pe langa primarii care sa efectueze lucrarile care acum le castiga cei simpatizati de cei care ne conduc vremelnic si care castiga averi,care in fond ar trebui sa se intoarca la contribuabili
    -un program pentru puscariasi,majoritatea se intorc in libertate mai rau decat erau cand au intrat, inscrierea lor intr-un program de instruire profesionala,si fiecare puscarie sa aiba pe langa ea cate o unitate de productie in care puscariasii sa lucreze si din 70% din rezultatul muncii lor sa le construiti case ca sa aiba unde locui cand revin in libertate si sa se gaseasca solutii pentru incadrarea lor.
    -sa nu se mai impoziteze micii intreprinzatori care au o cifra de afaceri mai mica de50000 RON ,multi dau faliment si devin o povara pentru stat
    -sa nu mai fie obligatoriu ca orice control sa se lase cu amenda,in general tot cei mici sunt amendati si obligatoriu daca se da o amenda sa fie direct proportionala cu cifra de afaceri pe unii amenzile ii pot falimenta.
    -sa dispara afacerile de partid

    Sunt cateva idei care mi-au venit acum,dar sigur ar fi mult mai multe de facut.

    Sunteti un politician cu un potential extraordinar, dar aveti grija de cine va inconjurati cati au ramas cu dumneavoastra la greu?In general toti facem greseala sa invatam numai din pataniile noastre.

    Va doresc mult succes si poate ca ar fi timp de o unificare a stangii (nu neglijati pensionarii cine-i are de partea lui poate castiga detasat alegerile) nu cred ca este buna ideea cu liberalii

  86. 86 ADRIAN CHIFU august 13, 2007 la 11:04 am

    Domnule Nastase

    Intrebarea mea este , despre relatia actuala cu fostul coleg si prieten COZMIN GUSA ? Si care este parerea DVS. despre el.
    Va doresc vacanta placuta .

  87. 87 Sky-Hunter august 19, 2007 la 4:51 am

    @ADRIAN CHIFU – subiectul este fumat. Cine stie, stie … Adrian Nastase si Cosmin Gusa nu-s dusmani si niciodata n-au fost … asa cum Adrian Nastase nu este in nici un conflic cu Mircea Geoana

  88. 88 ADRIAN CHIFU august 19, 2007 la 6:17 pm

    O fi adevarat , dar COZMIN GUSA il cam ataca pe unde prinde pe ADRIAN NASTASE.

  89. 89 dana august 26, 2007 la 5:39 pm

    LA MULTI ANi!-de SF.ADRIAN

  90. 90 Perseverent. august 28, 2007 la 8:59 pm

    Buna seara, domnule Nastase!
    Astazi , pe un forum din ziarul Gandul, cititori de toate feluri comentau motiunea de cezura a PSD-ului. Cineva cu numele „Lavinia”, a scris:”M-ar interesa foarte mult pozitia d-lui Nastase, vizavi de motiune, pentru ca e un politician care stie ce spune!” Si pe mine, mi-am zis si am intra pe blogul dumneavoastra.
    Va doresc si va gandesc numai bine!

  91. 91 ADRIAN CHIFU august 29, 2007 la 5:50 pm

    ORGANIZATIA JUDETEANA PIN NEAMT

    Candidaţii PIN la Parlamentul European şi 25 de lideri de filiale merg la Bruxelles, să viziteze Parlamentul European

    Candidaţii PIN pentru alegerile europarlamentare şi 25 de lideri de filiale PIN vor vizita timp de patru zile instituţiile Parlamentului European şi vor discuta cu europarlamentari.

    Delegatia PARTIDULUI INITIATIVA NATIONALA este condusa de Presedintele acestuia D-l Cozmin Gusa si Vicepresedinta partidului D-na Lavinia Sandru. Delegatia a fost completata si de membri ai Organizatiei Judetene __NEAMT__________ a Partidului. Uniforma de campanie a formaţiunii este compusă din cămaşă albă cu mâneci lungi şi blugi.

    Timp de patru zile delegaţia PIN va avea întâlniri cu europarlamentari străini, cu Comisarul pentru dezvoltare regională doamna Danuta Hubner, vor fi vizitate instituţiile Parlamentului European şi vor avea discuţii cu reprezentanţi ai presei străine. Această deplasare se face cu sprijinul Grupului Independent Democrat din Parlamentul European.
    Lista de candidaţi a PARTIDULUI INITIATIVA NATIONALA are cea mai scăzută medie de vârstă, 34,4 ani, prezentată de vreun partid din Europa în istoria alegerilor europarlamentare.

    PIN începe astăzi, 29 august, campania de strângere a celor minimum 200.000 de semnături de susţinere pentru candidaturile la europarlamentare, exact cu o lună înaintea datei limită pentru depunerea acestora.
    Lista PIN pentru europarlamentare, Lista 30+. Jos gerontocraţia!, are ca atuuri vârsta de până în 40 de ani a candidaţilor, cunoaşterea în medie a cel puţin două limbi străine de circulaţie internaţională.

    Cu mult respect- LIDER PIN NEAMT- ADRIAN CHIFU

  92. 92 ADRIAN CHIFU august 29, 2007 la 5:52 pm

    Stimate Domnule Nastase

    Ravnesc la o intalnire cu DVS…………

  93. 93 Ionica septembrie 13, 2007 la 11:06 am

    Actualii „impotenti” nu pot decat sa demonstreze ca sunteti din ce in ce mai puternic. Prin tot ce fac ne ajuta pe noi, alegatorii de rand, sa intelegem ca valoarea politica la care va situati, le creaza cosmaruri.
    Cu siguranta nu mai sunteti singur impotriva tuturur;fiecare noua lovitura, va face mai puternic, iar pe noi, mai dornici de schimbare.
    Mare atentie la cei care doar vor sa va demonstreza cu orice chip ca va sunt aproape.

  94. 95 reformacj septembrie 25, 2007 la 2:09 pm

    Domnule nastase, vedeti ca nici acum nu se lasa acesti pseudo PSD-isti de la Cj? Faceti ceva si rezolvati problema ca de nu cred ca ne ve astepta o mica dictatura Ruso-Dancofona si eu stiu cel mai bine ce inseamna asta.Cred ca si dvs. stiti. Asa ca sa pornim la TREABA si sa eradicam aceasta cangrena care risca sa contamineze tot corpul PSD care mai este inca sanatos. Vedeti prestatia micutului Ponta care se vede de la departare colaborarea cu pucistii de la Cj. Cum de l-a-ti putut sprijini atata timp. Se pare ca nu a-ti avut mana buna nici la Cj precum la Gj.
    Va asteptam la Cj si fiti sigur ca aveti sustinerea necesara, pe toate directiile.
    Cu stima , nerabdare si consideratie,
    un exclus din actualul C.M al PSD cluj_napoca

  95. 96 Romulus septembrie 26, 2007 la 3:01 pm

    Din pacate opozitia din Romania lipseste cu desavarsire. Trist dar adevarat. Asa se explica cum PD prin ” imbecilul ” Basescu a ajuns sa contoleze justitia din Romania. Ce ma deranjeaza cel mai mult insa este lipsa de viziune, pe termen mediu si lung, din partea PSD. Din dorinta de a ajunge cu orice pret la putere sau din dorinta de afirmare a domnului Geoana asistam azi la un haos politic, haos din care va avea de castigat, daca motiunea trece, doar domnul de la Cotroceni si gloata infatuata din PD. Pacat ca PSD nu are o strategie viabila si coerenta pentru a accede din nou la guvernare in urmatorii ani si nici nu da semne ca ar fi preocupat de asa ceva, preferand sa se complaca in mizeria politica actuala din tara. Domnul Geoana ar trebui sa stie de existenta proverbului care spune ” Nu te ingrijora ca nu ai fost remarcat pana acum ci ingrijoreaza-te ca nu ai facut nimic remarcabil pana acum „.
    Personal v-am admirat calitatile de om politic si cand spun om politic ma refer cu adevarat la marii oameni politici si nu la „pleiada” de parveniti de pe Dambovita, chiar daca nu am fost de acord cu multe din actiunile dumneavoastra atunci cand erati prim-ministru.
    Daca veti ajunge din nou in fruntea PSD, ceea ce m-ar bucura, ar fi bine, spun eu, sa revitalizati acest partid doar pentru simplul fapt ca astfel ar exista o alternativa reala si eficienta pentru Romania secolului XXI, alta decat cea oferita de dreapta actuala. Insa reformarea unui partid ar trebui sa aiba in vedere si baza acestuia nu numai varfurile. De ce spun acest lucru? Pentru ca in orasul unde locuiesc, Oradea, si in judet, PSD este lipsit de oameni valorosi, nepatati de un trecut sumbru si care sa prezinte o garantie pentru electorat ca vor urmari in primul rand interesul public si nu cel personal. Datorita acestui lucru PSD Bihor este azi la pamant. Nu poti face politica eficient avand in frunte oamnei patati din trecut ca si Bar sau oameni chiar mai noi dar care nu prezinta nici cea mai mica urma de incredere, datorita comportamentului lor si arogantei pe care o afiseaza, cum ar fi deputatul Claudiu Pop.
    Va doresc mult succes in lupta pe care o aveti de dat cu cei din propriul partid dar si cu cei din actuala putere.

    Cu deosebita consideratie,

    Romulus

  96. 97 jurnalistul octombrie 4, 2007 la 11:49 am

    A murit Iorgovan.

  97. 98 c.rizescu octombrie 17, 2007 la 5:41 pm

    In adevar Presedintele „Traian Basescu are o excelenta echipa de “ofiteri de stat major” care asigura planificarea agendei de teme publice pentru media si, in felul acesta, pentru populatie”. ASTFEL INDUCE IMPRESIA CA ESTE CEL MAI TARE DIN PARCARE. De fapt acest lucru doreste majoritatea Romanilor si de aici POPULARITATEA .

    Nimeni nu a gasit „cheia” sa puna in EVIDENTA REALITATEA. Comentariile despre pericolul „PIERDERII DEMOCRATIEI” nu va avea impact asupra majoritatii. Istoria ne este la indemana cu exemple .

    Inclusiv ziarele considerate ca ii sunt „potrivnice” au titrat azi articole care il prezinta ca pe un SUPERMAN in aceasta tara.

    Eu fac parte din cei care au obosit de atata „ZGOMOT” creiat de PRESEDINTE , in propriu interes si al cercului sau de priviligiati. STIE F. BINE SA ABATA ATENTIA DE LA LUCRURI SERIOASE. Nu vreau sa fiu inteles gresit , filmul cu fostii ministrii ai agriculturii , trebuia difuzat.

    Daca prin forma difuzata ,nu mai devine o proba sigura in instanta cine
    va raspunde ?. SIGUR SE VOR GASI „SPECIALISTI” sa sustina , intr-o „engleza perfecta” ca NU ESTE NICI UN PREJUDICIU. Nu asa ne-informam si credem . Banii rezolva totul.

    Sper ca in aceasta tara se va gasii cineva care sa gaseasca cheia de a trai cu totii in normalitate

    Sa speram.

  98. 99 Stefan octombrie 21, 2007 la 11:15 pm

    Pana in 1989 Televiziunea prezenta Cursuri de Limbi Straine..astazi la 18 ani de la Marea Revolutie avem cateva zeci de televiziuni care cu buna stiinta nu distribuie aceste cursuri. Nici TVR1,2 nu se sinchiseste sa ignore aceste cereri repetate! Intrebare: Credeti ca este vorba astazi de o globalizare sau doar de o sovietizare?

  99. 100 M. Ciubotaru noiembrie 6, 2007 la 11:39 am

    Va propun un proiect : Enciclopedia Romana ( minim 50 de volume ), contributia Romaniei si romanilor la spatiul european.
    In cuprins : totul despre romani si Romania…de la insecte si animale pana la pictura muzica, costume populare…arhitectura sacra….tot
    Poate fi cel mai important proiect cultural si de educatie intreprins vreodata la noi.
    Se poate realiza cu 25-30 mil euro.

  100. 101 dorin noiembrie 7, 2007 la 1:37 pm

    Buna ziua domnule Adrian Nastase,
    As dori sa va retin putin din activitatea dumneavoastra de zi cu zi, prin a va spune povestea mea, munca care am facut-o pentru dumneavoastra si sacrificul facut de mine pentru ca dumneavostra sa ajungeti acolo unde ar fi trebuit sa ajungeti, la Cotroceni.
    Nu va spun asta ca sa credeti ca imi doresc ceva de la dumneavoastra ci doar ca asa simt, vreau sa stiti ce a putut face un om, avand incredere in dumneavoastra.
    Sunt membru PSD de 11 ani, in politica nu m-am implicat de la inceput. Activitatea la partid am inceput-o o data nu infiintarea TSD-ului, si implicat in tot ce a insemnat campanii 2000, 2004. La inceputul anului 2004 am suferit o operatie la gat. Biopsia facuta mi-a dat un diagnostic foarte greu de acceptat. Timpul a trecut, eu mergeam in fiecare luna la bucuresti sa imi fac tratamentul. Vine campania de la locale 2004. Concediu nu mi-am luat, am trecut cu bine si de aceasta campanie. Campania de la parlamentare multi mi-au spus ca ar trebui sa intru in concediu. Nu am vrut sa accept aceasta idee si am vrut sa pun si eu umarul, sa ajut asa cum pot , la a duce cu totii o viata mai buna. Vreau sa va spun ca mergeam la bucuresti sa imi fac citostaticele, le incepeam luni si le terminam vineri, in acest timp fiind internat la spitalul de la fundeni. Joi dupamasa o rugam de doamna doctor sa iau tratamentul pe ultima zi acasa, iar joi seara eram acasa. Vinerea ma trezeam 7 imi faceam perfuzia ajutat de sotia mea si la ora 8.30 plecam la sediu de partid sa fac campanie(era pe judet). La sediu eram o echipa de tineri foarte uniti. Am solicitat sa mergem noi sa lipim acele afise mari pe panourile care erau amplasate in judet, dimensiunea panourilor o stiati si dumneavoastra, 6L si 3 l. Si asa plecam de vineri pe la 9.30 in judet ca sa lipim acele afise mari cu chipul dumneavostra, domnul Geoana, domnul Iliescu, imediat dupa ce imi faceam perfuzia acasa. Deci vroiam sa va spun ca eu unul cel putin mi-am facut datoria acolo unde am fost pus sa o fac, fata de altii care erau sanatosi si si-au luat concedii, si-au plimbat sotiile si copii prin statiuni.
    Intre timp am mai suferit o operatie, de data aceasta ceva mai complicata, la stomac, acest lucru se intampla anul trecut prin octombrie, iar acum merg in continuare la tratament, dar sa stiti ca tot nu am renuntat in a munci, cu toate ca puteam sa ma pensionez pe caz de boala. Dar nu am facut-o si atat timp cat voi putea sa muncesc o voi face si voi munci doar pentru acei oameni care merita. Imi pare rau ce s-a intamplat de la alegeri pana in prezent cu dumneavoastra dar va rog sa nu abandonati, sa luptati in continuare si sa ajungeti acolo unde va este locul „Pe primul loc”. Sper ca o sa cititi ceea ce v-am scriu eu, chiar daca am mai facut cateva greseli.
    Am 32 de ani, sunt un baiat tanar si sa stiti ca eu sunt intr-o continuua lupta, chiar pe mai multe fronturi, dar batalia care ma intereseaza pe mine acum e cea cu viata si pana acum, multumita si celor din jur, aceasta batalia este sub control, inca mai am resursele necesare sa rezist, pana cand…ramane de vazut. Batalia cu cancerul nu prea o poti castiga, dar o poti prelingi.
    Inca o data va multumesc si va urez dumneavoastra si familiei dumneavoastra multa sanatate si putere de munca.

  101. 102 ADRIAN CHIFU noiembrie 7, 2007 la 10:32 pm

    Un nemtean vrea sa spele imaginea romanilor din Italia cu un mars de protest

    Comunitatea romanilor din orasul italian Verbania va protesta sambata fata de atitudinea opiniei publice din Peninsula vizavi de cetatenii Romaniei, dupa crima comisa la Roma de un rrom din judetul Sibiu.

    Delictul a generat reactii dure, ajungandu-se ca apelativul roman sa fie sinonim cu infractor. Marsul programat pe 10 noiembrie isi propune sa atraga atentia ca aceasta perceptie este gresita.

    Unul dintre organizatorii mitingului este Adrian Chifu, presedintele filialei Neamt a Partidului Initiativa Nationala, care se afla deja la Verbania, oras din nordul Italiei, pentru a pune la punct ultimele detalii.

    „Scopul acestui mars este de a remedia acuzatiile aduse romanilor de unii lideri politici precum Walter Veltroni (n.r.-primarul Romei) si Gianfranco Fini (n.r.-liderul partidului Alianta Nationala), ce au provocat declansarea actelor de xenofobie intre romani si italieni. Desi faptele unor romani din Italia sunt de condamnat, intreg scandalul a fost alimentat de declaratiile antiromanesti ale liderilor politici italieni de extrema dreapta, in intentia de a atrage electoratul la viitoarele alegeri”, se arata intr-un comunicat al PIN Neamt.

    Marsul de pe 10 noiembrie vrea sa mai atraga atentia si asupra decretului emis de Guvernul italian cu privire la expulzarea imigrantilor.

    Vizitati – http://adrianchifu.blogspot.com/

  102. 103 dan noiembrie 10, 2007 la 8:30 pm

    D-le Nastase, o singura intrebare:in calitatea de fost ministru de externe si apoi priministru care este parerea dvs despre ce se intampla acum in Italia?

  103. 104 Ionut B. noiembrie 14, 2007 la 5:17 pm

    Salutare tuturor,

    Va anuntam lansarea blogului nostru: http://ratingpolitic.wordpress.com
    Un blog despre politica, strategie si consultanta politica.
    Va invitam sa lecturati materialele de pe blog precum si sa participati prin comentarii, in masura in care va intereseaza politica, la discutii.
    Succes si la cat mai multe dialoguri politice. 🙂

  104. 105 Anca Mihalache noiembrie 16, 2007 la 1:32 pm

    Buna ziua!
    Ma numesc Anca Mihalache si lucrez ca voluntar in cadrul fundatiei SynergEtica. In prezent dorim sa demaram un proiect intitulat Fair Play, ce se adreseaza minoritatilor etnice, fiind un program sportiv si educational in acelasi timp.

    Intampinam probleme in gasirea unei sali de sport.

    Din acest motiv va rog cu amabilitate, daca puteti, sa imi puneti la dispozitie o lista cu salile de sport construite in cadrul „Programului Sali de sport”, lansat de dumneavoastra.

    Va multumesc!

  105. 106 cst noiembrie 22, 2007 la 9:13 pm

    ma bucur ca a-ti aparut, dar astept o lupta serioasa. Va apreciez articolele din presa scrisa dar va prefer aparitiile pe micul ecran. Succes, CST

  106. 107 Cosmin noiembrie 24, 2007 la 8:27 am

    pacata de tine domnule Nastase, ca nu esti om rau. Ba chiar din contra. Singurul dumitale defect, dar care te-a ruinat, e ca te-ai inconjurat de oameni de doi lei. Dupa 3 ani de Base, acuma te-as vota, desi la precedentele alegeri am pus stampila pentru schimare. te-as vota daca ai scapa de leprele care te inconjoara, of course

  107. 108 mara decembrie 3, 2007 la 8:33 pm

    Desi nu mai sunt tanara, inca mai astept onoua elita in clasa politica. Pentru ca traversam operioada in care scoala ,educatia este pe ultimul plan avem”asa presedinte” asa parlamentari” . Pentru ca sunteti un intelectual de stanga si un mare „OM” politic aveti datoria sa luminati oamenii simplii prin cooptarea in politica sociala oameni de buna calitate , educati ,profesionisti,care sa ridice nivelul de trai a celor multi neputinciosi si neinstruiti. Cand veti scrie o carte despre acesti saraci ai comunistilor si ai capitalistilor? deveniti intre timp „EUROPENI” Eu iubesc

  108. 109 Andreea decembrie 5, 2007 la 8:53 pm

    In asteptarea orei 20.10 (intalnirea de la Antena 3) imi tot vine sa va adresez cateva cuvinte (de bine). Imi place tare mult umorul si dezinvoltura dvs. La politica nu ma pricep desi in urma cu ceva timp am fost membra PDSR, la tineret. Organizam tot felul de intalniri la care particpau greii, lipeam afise noaptea in locuri nepermise si ne prindea politia … La nu mai stiu care alegeri m-au pus vicepresedinta unei sectii de votare si m-au pus sa-mi dau demisia. Nu am prea inteles. Nimeni nu ne-a pus sa fraudam alegerile. De fapt nu ne-au oferit nimic si nici nu ne-au dat de inteles ca asta ar trebui sa facem. Si nici n-am facut desi acum stiu cat de usor se pot frauda alegerile.
    Daca sunteti interesat va voi povesti despre membrii PNL care solicita comisioane si care acum sunt urmariti penal.
    Voi reveni.

  109. 110 Jean Valjean decembrie 15, 2007 la 12:57 am

    Aţi greşit din nou, domnule Adrian Năstase, făcând jocul slugilor de la „Realitatea TV”, dându-le posibilitatea să vă umilească. De ce nu vă gândiţi că sunt mulţi cei care vă apreciază şi care văzându-vă pus în situaţii jenante, se simt ei înşişi lezaţi. Aţi ocupat la mascarada asta organizată de banda condusă de SOV ultimul loc şi la categoria „parlamentari” şi la „oameni politici”. Au fost plasaţi mult mai sus în parodia „Zece pentru România” neastâmpărata Muscă („Dana”) ori oportunistul libidinos Guşe, pe care tot dumneavoastră l-aţi scos din anonimat în urmă cu vreo cinci-şase ani ! La politicieni „nomber one” era dinainte ştiut, nu putea fi altul decât cel mai neiubit fiu al poporului,
    bădăranul naţional Kior Han. Tot acel vodevil condus de cuţitarul utecist Tatulici acompaniat de ironiile deplasate ale cucoanei Medeleanu (parcă era băgată într-un corset de gips) a fost în cele din urmă un mare „fâs”, un eşec. Cei care au renunţat la puseuri de vanitate, nu s-au compromis, nu i-au girat pe „organizatori” cu personalitatea lor, au rămas frumos acasă : Ion Iliescu, Mircea Geoană, CVT, Nicolae Văcăroiu, Bogdan Olteanu…Aţi păţit-o şi anul trecut…Chiar nu vă învăţaţi minte ?

  110. 111 Contas Tudor Constantin decembrie 15, 2007 la 9:50 pm

    „Presedintele si primul ministru sunt in aer.” – stirea la care ati ras cel putin 5 minute. :))

  111. 112 ElenaD ianuarie 3, 2008 la 5:01 pm

    La multi ani!
    Sper ca nu gresesc cand afirm ca v-ati ingrijit de aparitia lucrarii despre parintele dumneavoastra. Titlul cred ca este „Destinul unui militar”. Mi-ati putea, va rog, da cateva indrumari pentru gasirea si procurarea acestei lucrari? Editura, an aparitie, o adresa de contact… Multumesc foarte mult,
    Elena

  112. 113 Catalin Antohi ianuarie 19, 2008 la 2:04 pm

    Stimate Domnule Adrian Nastase ,

    Va doresc multa sanatate , noroc si mult succes in tot ce doriti sa realizati !

    Catalin Antohi- Galati

  113. 114 franciuc dan ianuarie 22, 2008 la 10:18 pm

    multa sanatate ! cred ca este o urare arhisuficienta. lasatii si pe altii sa se afirme si sprijinitii! cu respect!

  114. 115 Tetelu ianuarie 26, 2008 la 9:59 pm

    Domnule Năstase,

    V-am urît teribil în perioada în care aţi fost premier, vă consideram, împreună cu PSD, (ca să îl cităm pe Octavian Paler) a întruchipa RĂUL.

    După decembrie 2004 mi-am dat seama că prestaţia noii echipe guvernamentale nu diferă mai deloc de cea a guvernului dv., în unele sectoare fiind chiar mai slabă (nu prea îi putem compara pe Cioroianu cu Geoană, pe David de la interne cu Ioan Rus sau pe Tănăsescu cu Vosganian).

    Mi-am dat seama că Adrian Năstase este un intelectual rafinat, un diplomat autentic, un om al dialogului, o prezenţă plăcută (de ce oare în perioada 2001 – 2004 Adrian Năstase nu ne permitea să îi vedem şi laturile pozitive ale personalităţii?).

    Acum, la aproape 4 ani de cînd nu mai sunteţi premier am ajuns la următoarele concluzii:
    – guvernul dv. a avut certe realizări în plan economic şi administrativ;
    – corupţia pe care aţi încurajat-o (sau, mă rog, nu aţi combătut-o) este cam la fel cu cea încurajată de Tăriceanu;
    – bila neagră a guvernării dv. constă în faptul că AŢI LĂSAT IMPRESIA CĂ ATENTAŢI la singurul drept cu adevărat cîştigat după 1989 (DREPTUL LA LIBERA EXPRIMARE).
    Dosarul Armaghedon (Nane a stat 4 zile în arest absolut aiurea), închiderea postului OTV, cenzura care se practica pe canalul public de televiziune, obedienţa de care dădea dovadă Radiodifuziunea în faţa dv. (Şeuleanu nu mai ştia cum să vă aducă elegii) stau mărturie în acest sens.

    Şi nu în ultimul rînd vi s-ar mai putea reproşa că aţi ţinut-o în funcţie, la Justiţie, pe sinistra Stănoiu vreme de aproape 4 ani (chiar îl admir pe cel care a înlocuit-o – Cristian Diaconescu).

    Acum, cu stimă!

  115. 116 anaayana februarie 5, 2008 la 12:55 pm

    Tetelu,

    Nu ai de ce să urăşti oamenii, nu ei sunt vinovaţi, ştim bine cine este răul întruchipat 😉

  116. 117 nardurah februarie 18, 2008 la 5:50 pm

    pot pune si eu o intrebare,nu stiu daca scriu unde trebuie dar oricum daca nu este bine astept indicatii pe adresa de mail.
    intrebarea este urmatoarea: Exista oameni corupti in politica si daca da,are vreo legatura cu partidul din care fac parte ?

  117. 118 SilviuSTG februarie 18, 2008 la 6:15 pm

    Buna ziua, domnule Nastese.
    Care este parerea dvs in legatura cu ce se intampla in Kosvo?

  118. 119 vasile_cluj napoca februarie 22, 2008 la 10:12 pm

    Domnule Nastase, va felicit pentru succes, care succes nu este numai al d-stra dar cred sincer sai al Romaniei. Ma bucur mult si cred cu tarie ca veti avea puterea de a ne implini sperantele cu intelepciunea politica pe care vo recunosc si mai ales cu experienta si pregatirea d-stra. Cat despre cei care va numesc „AROGANTUL” ma bucur ca aveti inspiratia de a da raspunsul potrivit la mitocani. Va urez mult scces si sanatate. Vreau din toata inima sa va vad Presedintele Romaniei!

  119. 120 LORI februarie 23, 2008 la 12:07 am

    FELICITARI!!!!Daca candidati la presedintie eu care l-am votat pe Base va voi vota.Am ajuns la concluzia in toti acesti ani ca decat sa fie la conducere un „hot prost” mai bine unul destept.Scuze dar aceasta este perceptia majoritatii alegatorilor despre clasa politica din ACEASTA FOSTA BOGATA TARA.
    Care este parerea dumneavoastra?Nu astept raspuns deoarece cu toate ca criticile sunt constructive la noi nu sunt auzite .
    Cu stima,
    un alegator

  120. 121 Aditza februarie 25, 2008 la 3:51 pm

    Felicitari domnule Nastase pentru alegerea in functia de presedinte al Consiliului National PSD.Atentie insa,sper ca ati invatat ceva din cele intamplate din 2005 pana acum cu dumneavoastra.Va doresc sa va alegeti colaboratorii cu mult mai mare atentie si sa nu faceti jocurile nici ale lui Ion Iliescu,nici ale lui Mirecea Geoana,nici ale altuia din PSD sau alt partid.Ganditi-va la poporul sarman PSD.Nu lasati Bucurestiul pe mana mercenarilor si neavenitilor,faceti tot posibilul sa colaborati cu presedintele PSD Bucuresti,Marian Daniel Vanghelie.Dumneavoastra il cunoasteti destul de bine,fiti sigur ca nu veti pierde.

    P.S. Mai aveti sapca inscriptionata „ADI” daruita de mine in 2004?Daca nu,va pot darui o copie,de data aceasta de culoarea rosie.

  121. 122 George februarie 29, 2008 la 8:16 pm

    Va rog sa exprimati un p.d.v ,in legatura cu ultima interventie a P.g.L.C KOVESI ,datele fiind urmatoarele:
    1.Potrivit art.47 din Legea nr.50/1996,republicata,intemeiul art.VI din O.G9/1997 si modificata prin O.G56/1997,O.U.G 75/1997 si Legea nr.154/1998:”Pentru risc si suprasolicitare neuropsihica,magistratii precum si personalul auxiliar de specialitate beneficiaza de un spor de 50% din salariul de baza brut lunar”
    2.( …)solicit admiterea recursului în interesul legii şi pronunţarea unei decizii care să asigure interpretarea şi aplicarea unitară a dispoziţiilor art.19 alin.3 din Legea nr. 50/1996 privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului din organele autorităţii judecătoreşti, republicată, şi ale art.3 alin.8 din Ordonanţa Guvernului nr. 8/2007 privind salarizarea personalului auxiliar din cadrul instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, precum şi din cadrul altor unităţi din sistemul justiţiei, în sensul că indemnizaţia lunară de 10% din salariul de bază nu se cuvine decât categoriilor de grefieri, expres şi limitativ prevăzute de normele mai sus menţionate. (…) CAT DE CORECTA ESTE INTERVENTIA?

  122. 124 Andrei martie 11, 2008 la 8:37 pm

    Domnule Nastase, stiu ca dumneavoastra doreati cand erati prim-ministru sa legiferati activitatea hipermarketurilor. Din cate imi amintesc urma sa dati o Hotarare de Guvern care printre altele prevedea ca acestea trebuie amplasate la marginea oraselor. Ce s-a intamplat cu HG-ul, de ce nu a mai aparut? Sau a aparut? Multumesc.

  123. 125 dt martie 12, 2008 la 11:43 am

    va admiram din multe puncte de vedere si eu si sotia mea.avem si noi doi baieti,sunt vanator si consider ca puteti sa ne fiti model in multe,DAR… va rog eu NU MAI CANTATIII!!! lol

  124. 126 Tanasescu i martie 17, 2008 la 11:54 pm

    Partidul are nevoie de un politician puternic in conducerea lui.
    Eu va voi sustine politic si moral daca aveti nevoie.

  125. 127 o cetateanca martie 30, 2008 la 9:02 pm

    hai sa va povestesc io ceva….
    azi (duminica 30 martie) pe la gara, inghesuiala, un BMW nehotarat pe banda 1 si un biciclist zanatec care dadea sa mearga prin mijlocul strazii… ma rog, se face culoar in fata mea si accelerez, eram pe banda 2, regulamentar. in dreapta autobuzul din statie porneste si i se inchide unghiul biciclistului care dadea sa se avante pe mijlocul strazii. imi aud un „futu-ti masina ma-tii” de la biciclist. trec mai departe.

    intru pe strada witting, BMW-ul mergea lento pe banda 1, biciclistu’ in fata lui, mai era si cu un copil tot pe bicla. ma gandesc ok, daca BMW-ul are timp la dispozitie, eu nu am, asa ca depasesc pe banda 2 (witting e cu 2 benzi si sens unic) apoi ma reincadrez pe banda 1, la semaforul care era rosu, spre plevnei. biciclistul trece pe langa mine si ma face proasta.

    in acel moment ma enervez , il claxonex prelung si ii zic de mama si de niste alte chestii.

    se face verde, BMW-ul trece in stanga mea si niste isterici pe geam incep sa strige ceva si sa agite un bastonas alb cu rosu. nu ii bag in seama, il las sa se duca pe plevnei, eu fac la fel, dar pe banda 2 si imi vad de ale mele.

    dar imi pica fisa: tocmai ce ma injurase de 2 ori primul biciclist al tarii, Tariceanu!

    deci da, Tariceanu este marlan si conduce tara precum bicicleta: ca pishatul boului!

    la un ziar important unde am sunat au zis ca nu am poze doveditoare pentru un articolash… totusi eram la volan, nu pot umbla cu aparatul de gat…

  126. 128 FM martie 31, 2008 la 10:36 pm

    constat ,cu uimire,ca cineva mi-a furat pseudonimul si a postat pe blogul dumneavoastra.Imi place foarte mult „Les Miserables” de Victor Hugo ,ma identific pe alocuri cu doua sau trei personaje.Cum sa-l dau in judecata pe cel care posteaza cu Jean Valjean?
    Pe blogul doamnei Udrea imi posteaza comentariile iar la dvs.,pseudonimul.Cine imi poarta sambetele?
    Pe cel/cei de pe blogul dnei Udrea l-am identificat ,acelasi lucru cred ca am sa-l fac si aici.
    Domnule Adrian Nastase pe blogul dvs se pot propune si subiecte spre dezbatere?

  127. 129 FM aprilie 3, 2008 la 2:24 pm

    Sursa”Gardianul „:
    Teama lui Basescu de Bush, tradata de miscarile corpului
    03.04.2008
    Expertii in analiza mesajelor non-verbale, transmise de miscarile trupului, gestica, mimica si de reactiile neurovegetative ale personajelor politice pun sub lupa intalnirile sefilor de state, pentru a intelege ce se ascunde in spatele gesturilor impuse de protocol. Psihologul Hanibal Dumitrascu, profesor la Universitatea Bucuresti, considera ca, in aceasta logica, s-a dat un adevarat spectacol la intalnirea dintre presedintii Romaniei si ai Statelor Unite, de la Neptun. Traian Basescu nu a reusit sa-si invinga nesiguranta, timiditatea sau anxietatea, tradat de atitudinea mai tot timpul rigida, tensionata a corpului si de expresia fetei, iar George Bush a fost extrem de stanjenit de intrebarea referitoare la vize. Prezentam in continuare analiza intalnirii de la Neptun, din perspectiva mesajelor non-verbale, realizata de profesorul Dumitrascu.

    Bush l-a batut in cateva randuri pe spate pe Basescu, acelasi gest facandu-l si sotia acestuia cu presedintele roman. Sigur, la prima vedere acest fapt s-ar traduce prin amicitie, dar la o analiza mai atenta vedem ca Traian Basescu are o atitudine corporala rigida si nu zambeste in momentul in care cuplul american isi exprima afectiunea. Pare a se gasi in pozitia unui copil care pe neasteptate primeste o mangaiere de la parinti si nu stie sa raspunda la aceasta gratificare. O anumita asteptare incordata a lui Traian Basescu a fost tradata si de faptul ca in timp ce aeronava prezidentiala se gara pe Aeroportul Kogalniceanu, a stat cu spatele la aceasta, ca si cum i-ar fi fost teama. Este clar ca aceasta pozitie a lui Traian Basescu este una anxiogena, ii deconspira in acelasi timp stangacia, timiditatea. Celebra de acum plimbare din jurul lacului Nufarul a celor doi presedinti il surprinde pe Basescu facand gesturi largi, sugerandu-ne amplitudinea cu care vrea sa-l convinga pe interlocutorul sau. Acesta din urma pare a fi mai degraba rezervat, daca nu chiar usor absent la explicatiile oferite de Basescu. Pozitiile de putere ale celor doi sunt clare. Pe de o parte, il avem pe Traian Basescu, un elev care vrea sa se faca remarcat, iar pe de alta parte pe George Bush, profesorul usor plictisit de explicatiile redundante ale elevului sau. Situatia pare a fi salvata de faptul ca in sfarsit Marea Neagra apare in campul vizual al celor doi, si Basescu, usurat, i-o arata lui Bush. Conferinta ii asaza pe cei doi politicieni exact pe pozitiile de putere pe care le au unul fata de celalalt. Un Bush care continua sa-l indemne pe Basescu sa i-o ia inainte si sa intre in „clasa“ (de fapt, in casa), aratand clar ca unul este profesorul sau parintele, iar celalalt este elevul, copilul, cel care intr-un fel sau altul trebuie sa asculte, sa se supuna.

    Dle Adrian Nastase este o analiza pertinenta ?
    Este atitudinea Dlui Presedinte motivata?
    Ati simtit sentimente asemanatoare in intalnirile importante avute in cariera dvs. politica?
    Multumesc.

  128. 130 FM aprilie 3, 2008 la 2:44 pm

    Domnule Adrian Nastase ,va rog,respectuos,sa analizati articolul de mai jos si sa imi faceti onoarea de a -mi deslusi circumstantele in care s-au produs aceste evenimente deoarece ma privesc in mod direct si potrivit unor informatii vehiculate in presa dvs.,personal,ati avut un rol pozitiv in acest caz fiind de acord cu demisia Ministrului Secretar de Stat al Justitiei.
    Consider ca acest caz este de domeniul trecutului dar incerc si eu sa gasesc anumite raspunsuri la un eveniment nefericit care mi-a transformat viata intr-un cosmar si sa motivez astfel si pozitia mea actuala.
    Orice explicatie din partea dvs ar fi un motiv de apreciere sincera din partea mea.
    Va multumesc.
    FM

    Inainte ca Parchetul sa finalizeze dosarul,
    Ministerul Justitiei a stabilit deja ca traficul de influenta facut de Doru Trifoi „nu se confirma”
    * Cu toate acestea, ministrul Rodica Stanoiu a acceptat demisia adjunctului sau * Surse MI confirma deplasarea demnitarului la Parchetul Prahova inainte de eliberarea lui Mihai Lauruc * Doru Trifoi urmeaza sa fie anchetat preliminar de procurorul-sef Ilie Piciorus * Denuntatorul, Florin Mihai, a fost audiat si arestat de chiar procurorul pe care l-a turnat: Constantin Placinta * Rodica Stanoiu are parte numai de secretari de stat demisionari

    Secretarul de stat din Ministerul Justitiei Doru Trifoi a solicitat eliberarea sa din functie „pentru a da garantie obiectivitatii desfasurarii urmaririi penale si respectarii principiilor deontologice” in dosarul privind acuzatia de trafic de influenta care i-a fost adusa de catre directorul SPM Ploiesti, Florin Mihai, a precizat ieri Biroul de presa al M.J. In acelasi comunicat de presa se arata insa ca „afirmatiile privind interventia secretarului de stat Doru Trifoi pentru punerea in libertate a inculpatilor nu se confirma”. Se pare ca Ministerul Justitiei – prin verificarile administrative efectuate – anticipeaza solutia in dosarul Secretarul de stat din Ministerul Justitiei Doru Trifoi a solicitat eliberarea sa din functie „pentru a da garantie obiectivitatii desfasurarii urmaririi penale si respectarii principiilor deontologice” in dosarul privind acuzatia de trafic de influenta care i-a fost adusa de catre directorul SPM Ploiesti, Florin Mihai, a precizat ieri Biroul de presa al M.J. In acelasi comunicat de presa se arata insa ca „afirmatiile privind interventia secretarului de stat Doru Trifoi pentru punerea in libertate a inculpatilor nu se confirma”. Se pare ca Ministerul Justitiei – prin verificarile administrative efectuate – anticipeaza solutia in dosarul cu acelasi obiect aflat in instrumentarea procurorilor Parchetului General. Precizam ca plangerea impotriva ex-oficialului MJ, Doru Trifoi, este in lucru – de saptamana trecuta – la Sectia de urmarire penala si criminalistica din Parchetul CSJ, dosarul fiind repartizat spre solutionare chiar sefului acestei sectii, procurorul Ilie Piciorus. Purtatorul de cuvant al Ministerului Public, procuror Mircea Raileanu, ne-a declarat: „Cum sa se inchida dosarul?! Nici nu s-a facut inca planul de ancheta, de-abia de acum urmeaza!”. Boxul… punctul comun dintre Trifoi si Lauruc Surse din Ministerul de Interne – institutia care asigura paza Parchetelor – au confirmat pentru Adevarul ca secretarul de stat Doru Trifoi s-a deplasat intr-o sambata de la sfarsitul lunii aprilie (luna in care a fost arestat Lauruc) la sediul Parchetului Prahova. Precizam faptul ca saptamana trecuta directorul SPM Ploiesti, Florin Mihai, a inaintat procurorului general Joita Tanase o plangere penala impotriva secretarului de stat Doru Trifoi, a procurorului Constantin Placinta, precum si a unor ofiteri de politie ai IPJ Prahova, acuzati de favorizarea infractorului, respectiv punerea in libertate a fostului boxer Mihai Lauruc, arestat pe 25 aprilie a.c. sub acuzatia de contrabanda, prejudiciul in dauna SPM fiind de peste 28 miliarde de lei. Concret, in plangere, se face referire la „deplasarea in afara orelor de program a secretarului de stat, responsabil cu instantele judecatoresti, Doru Trifoi, la Ploiesti, la Parchetul Tribunalului Prahova, a doua zi dupa arestarea lui Mihai Lauruc si a lui Sorin Ovidiu Stanciu, respectiv sambata dupa-amiaza, unde a dat ordine clare de punere in libertate a inculpatilor amintiti…”. Oficialul Ministerului Justitiei a fost imediat rechemat din concediu pentru lamurirea situatiei, potrivit unui comunicat de presa remis redactiei noastre. De asemenea, Ministerul Justitiei arata ca punerea in libertate a lui Mihai Lauruc si Sorin Ovidiu Stanciu a fost facuta de catre Tribunalul Prahova care nu a tinut cont de solicitarea procurorului de sedinta, in sensul mentinerii mandatelor de arestare. Punctul comun dintre Mihai Lauruc si Doru Trifoi este … boxul. Mihai Lauruc, membru al Federatiei Romane de Box, este patronul clubului de box „BC Lauruc” din Sighetu Marmatiei, unde sunt legitimati mai multi pugilisti componenti ai lotului national de seniori, iar Doru Trifoi este presedintele Asociatiei „Prietenii boxului romanesc”, o fundatie care se ocupa – printre altele – cu strangerea de fonduri pentru promovarea acestui sport. Florin Mihai – audiat si arestat de procurorul pe care-l parase Ieri, avocatii lui Mihai Florin au depus la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti o cerere de recuzare impotriva procurorului Constantin Placinta si a unor politisti prahoveni, apreciind ca este nelegal ca clientul lor sa fie audiat – cum s-a intamplat in data de 19 iulie a.c. – chiar de catre cei pe care i-a reclamat. Precizam faptul ca Mihai Florin a fost retinut pe Aeroportul Otopeni la 18 iulie, adica exact in ziua in care plangerea lui primea un numar oficial de inregistrare la Parchetul General, si arestat a doua zi, pentru 30 de zile, sub acuzatia de inselaciune intr-un alt dosar penal cu prejudiciu de peste 63 miliarde de lei. Al treilea secretar de stat din M.J. care demisioneaza Doru Trifoi este cel de-al treilea secretar de stat din Ministerul Justitiei care a solicitat ministrului Rodica Stanoiu eliberarea din functie. Din punct de vedere al staff-ului, se poate spune ca M.J. este cel mai bulversat minister din cabinetul Nastase. Astfel, doi secretari de stat, Maria Anghelescu (responsabil de relatia cu instantele judecatoresti) si Cristina Luzescu (responsabil de problemele internationale), nu au rezistat prea mult in fotoliile de demnitari, refugiindu-se la Curtea Suprema de Justitie. In primul caz, s-a spus ca Maria Anghelescu este autoarea celebrei circulare prin care se sugera instantelor sa manifeste grija fata de chiriasi in procesele privind casele nationalizate – circulara interpretata drept un amestec al politicului in treburile justitiei. In al doilea caz, Cristina Luzescu si-a prezentat demisia in contextul in care numarul proceselor pierdute de statul roman la CEDO atinsese o cota alarmanta. De asemenea, de numele Cristinei Luzescu (din perioada in care era doar director in M.J.) au fost legate alte doua esecuri ale acestui minister, respectiv extradarea Mariei Vlas si „afacerea Costea”. In ceea ce il priveste pe secretarul de stat Doru Trifoi, acesta este primul adjunct al Rodicai Stanoiu care si-a dat demisia in urma unei acuzatii directe de trafic de influenta. Anterior acestui scandal, anul trecut, numele lui a fost vehiculat in legatura cu „istoria” Sexy Club, al carui „client fidel” ar fi fost. De asemenea, in urma cu doar doua luni, Asociatia Ranitilor, Invalizilor si Urmasii celor Decedati in timpul Revolutiei a demascat public faptul ca Doru Trifoi, posesor al Certificatului de Luptator al Revolutiei, ar fi obtinut fara drept patru terenuri in Corbeanca, Pantelimon, Otopeni si Snagov, insumand aproximativ 8.300 mp. Demisia secretarului de stat Doru Trifoi a fost deja avizata de ministrul Justitiei, Rodica Stanoiu, urmand ca, in sedinta de guvern de azi, primul-ministru Adrian Nastase sa-si spuna cuvantul.

    PS
    Nici pina azi nu am primit un leut din acea inselatorie.

  129. 131 FM aprilie 3, 2008 la 2:54 pm

    in continuarea comentariului va atasez si o parte dintr-un articol din EVZ de la acea data:

    „Mihai Lauruc recunoaste ca s-a intalnit cu Doru Trifoi
    Fostul boxer a marturisit si ca, imediat dupa intempestiva sa eliberare din arest, s-a intalnit la Cotroceni cu consilierul prezidential Ioan Talpes

    ezmintirile care curg, de o saptamana incoace, privind legaturile ce ar fi existat intre Mihai Lauruc si proaspatul demisionar din Ministerul Justitiei, Doru Trifoi, s-au mai muiat ieri. Contactat pentru a comenta relatia sa cu fostul secretar de stat, fostul boxer a admis ca l-a intalnit de mai multe ori pe Doru Trifoi, „prima data in avion, cand domnul Trifoi era seful delegatiei” de box, care se deplasa la un campionat in Turcia, si in alte cateva dati, tot in legatura cu organizarea de gale pugilistice. In tot acest vartej iscat, si de aceasta data, in jurul afacerilor cu petrol, miza eliberarii celor arestati pare sa treaca dincolo de magistratii care intervin pentru prezumtivii infractori. La doar o zi dupa eliberarea din arest, Mihai Lauruc a fost primit la Cotroceni de consilierul prezidential Ioan Talpes, care s-ar fi interesat de cazul sau. Lauruc spune ca prezenta sa la Cotroceni a fost urmarea a doua memorii pe care le-ar fi trimis sefului statului, primul memoriu fiind expediat chiar inainte de arestarea sa, cand fostul boxer banuia ca va fi arestat si incerca, dupa propriile marturisiri, sa evite capcana pe care i-ar fi intins-o concurenta. ”
    VA multumesc pentru raspuns.Toate cele bune.

  130. 132 FM aprilie 3, 2008 la 3:08 pm

    Domnule Adrian Nastase
    va supun atentie articolul din presa care a declansat evenimentele mai sus evocate:

    sursa GARDIANUL
    Cecuri false de peste 1.000.000 $

    11.07.2002
    Un ploiestean declara ca secretarul de stat de la Justitie, Doru Trifoi, este implicat in afaceri murdare cu petrol
    Afacerile subterane cu produse petroliere au tinut, nu de putine ori, prima pagina a multor ziare, scotand la lumina, de fiecare data, implicarea unor nume din lumea politica si nu numai. La data de 26 aprilie a.c., Parchetul Curtii de Apel Ploiesti l-a arestat, in baza unui mandat de 30 de zile, pe Mihai Lauruc, vicepresedinte al Federatiei Romane de Box si om de afaceri in Sighetu Marmatiei. Acesta a fost acuzat de inselaciune sau, mai precis, de complicitate la emiterea unor cecuri fara acoperire care au creat un prejudiciu de aproape 30 de miliarde de lei in afaceri cu produse petroliere. Lauruc nu a stat in arestul IJP Prahova decat patru zile pentru ca Tribunalul Prahova a admis, pe 30 aprilie, plangerea formulata impotriva arestarii sale. Cu el au iesit si alti doi afaceristi, arestati in acelasi dosar: Dan Geotoiu, administratorul SC Bicor Impex SRL, din Brasov, si Sorin Ovidiu Stanciu, directorul SC Selesta Samy SRL, din Sighetu Marmatiei. In acest scandal au mai fost vehiculate doua nume sonore : Doru Trifoi, secretar de stat in Ministerul Justit

    iei, si Iosif Armas, presedintele Federatiei Romane de Box, deputat PSD.

    Florin Mihai, directorul SC SPM SRL, din Ploiesti, societate care are ca obiect de activitate si comercializarea produselor petroliere, sustine ca cei trei cercetati penal ar fi obtinut fraudulos 2000 de tone de combustibili petrolieri, inselandu-l cu zeci de miliarde de lei. La sfarsitul anului 2001, Florin Mihai a incheiat cu Dan Geotoiu un contract in care se angaja sa livreze produse petroliere firmei Selesta Samy din Sighet. Valoarea contractului era de aproximativ 29 miliarde de lei. Cei doi mai avusesera relatii de afaceri inainte, asa ca omului de afaceri brasovean nu i-a fost greu sa-l convinga pe Mihai ca este reprezentantul cu acte in regula al firmei din Sighet. De altfel, ploiesteanul sustine ca Geotoiu i-a confirmat toate inscrisurile firmei, prezentandu-i certificatul de inmatriculare, codul fiscal si asa-numitul ” accept de statie”, care nu se poate obtine decat in urma unei adrese a administratorului societatii. In contractul perfectat s-a prevazut ca marfa sa fie achitata cu file CEC, emise de Bicor Impex, girate de catre firma din Sighet, Selesta Samy. Drept urmare, brasoveanul a completat, semnat si stampilat filele CEC, atat in numele firmei lui, cat si in cel al firmei maramuresene. Mai mult decat atat, in anexele la contract, Geotoiu si-a luat angajamentul ca cele 2000 de tone de combustibil petrolier vor fi platite cu respectivele cecuri. Dupa ce a livrat toata marfa, Florin Mihai a introdus la datele scadente filele CEC in circuitul bancar, spre incasare. Nu mica i-a fost mirarea cand acestea i-au fost inapoiate cu mentiunile bancii pe ele: „Returnate”, „Refuzate la plata” sau „Client aflat in interdictie bancara”. Vazand acestea, omul de afaceri ploiestean a realizat ca fusese escrocat, cecurile fiind false. In disperare, el a incercat de nenumarate ori sa-l contacteze pe Geotoiu, dar acesta a fost de negasit. Combustibilul livrat de SC SPM SRL societatii Selesta Samy a fost preluat de Mihai Lauruc si deversat in rezervorul inchiriat de acesta pe platforma industriala a SC CET zona Sighet, in urma intelegerii prealabile dintre el si Geotoiu. Din acest moment, nu este foarte clar ce s-a intamplat cu marfa. Se pare ca a fost „plimbata” prin contabilitatea mai multor firme, in vederea „spalarii” ei financiare. Florin Mihai sustine ca cei doi au vandut marfa, chiar de sub sechestrul asigurator instituit de politie, in urma sesizarii acesteia de catre ploiestean.

    Un alt contract fraudulos
    Afacerea frauduloasa a avut ca preludiu o alta, dar cu sume mai mici. Pe 20 octombrie 2001, Florin Mihai a semnat un contract, tot de livrare produse petroliere, cu firma SC Anvecom International, din Brasov. Intermediarul acestei tranzactii a fost acelasi Dan Geotoiu. Acesta a garantat ca plata produselor va fi asigurata de SC Bicor Impex SRL, firma sa. Contractul a fost dus la indeplinire partial, combustibilii fiind livrati in etapele prevazute si la datele specificate. Fapt pentru care, firma lui Mihai ar fi trebuit sa incaseze pana pe 28 decembrie 2001 contravaloarea marfii. Plata s-a facut insa cu intarziere, consecinta fiind suportarea penalitatilor, calculate in contract: 4,5 miliarde lei. Ca si aceasta suma sa fie acoperita, firma lui Geotoiu a emis o fila CEC. La banca, decontarea acesteia a fost imposibila, iar Mihai a realizat ca primise un cec fals : primul dintr-o serie mai ampla. A doua afacere ( cea cu Selesta Samy) a fost posibila intrucat contractul aferent a fost semnat pe 20 decembrie 2001, cu opt zile inaintea datei scadente(28 decembrie) a platii din tranzactia cu Anvecom.

    Doru Trifoi, invinuit ca s-a implicat in ancheta
    Vazand ca nu-si poate recupera banii, peste 35 de miliarde de lei (cu tot cu penalitati), Mihai Florin a inaintat o plangere penala impotriva celor care l-au pagubit. In urma acesteia, IJP Maramures a dispus sechestru asigurator asupra tonelor de combustibil din rezervorul lui Lauruc, apoi a pasat ancheta IJP Prahova. Dupa investigatiile efectuate de Politia Economico-Financiara Ploiesti, procurorul Constantin Placinta, de la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti, a dat dispozitie de retinere a lui Mihai Lauruc si a lui Ovidiu Sorin Stanciu pe un termen de 30 de zile. Dan Geotoiu, autorul inselaciunii, a fost retinut de IJP Prahova 24 de ore, fiind eliberat a doua zi, deoarece mandatul nu a mai fost prelungit, in mod suspect, de catre procurorul Placinta. Peste patru zile, Lauruc si Stanciu au fost eliberati si ei. Motivul: admiterea de catre instanta a recursului formulat impotriva mandatului lor de arestare. In legatura cu aceasta situatie, afaceristul ploiestean, Mihai Florin, ne-a declarat: „Sunt inadmisibile toleranta si prietenia cu care sunt tratati Lauruc, Geotoiu si Stanciu de catre organele de ancheta, precum si scurgerile de informatii catre ei din partea IJP Prahova si a Parchetului Ploiesti. Am informatii clare ca secretarul de stat la Ministerul Justitiei, responsabil pe relatiile cu instantele judecatoresti, Doru Trifoi, a intervenit pe langa completul de judecata care a dispus eliberarea celor trei. Lauruc m-a amenintat cu moartea si, de asemenea, imi este frica pentru integritatea familiei mele. Nimeni nu imi ofera protectie in fata recuperatorilor lui, fosti boxeri”.

    In legatura cu acuzatiile aduse lui Doru Trifoi, am incercat sa consemnam punctul de vedere al acestuia.

    Am aflat ca demnitarul este in concediu, iar responsabilul de la Biroul de Presa al Ministerului Justitiei ne-a spus ca „nu-l poate deranja, sub nici o forma, pe domnul secretar de stat, in mijlocul vacantei”.

    PS
    In nici o saptamina de la aparitia acestui articol am fost executat cu sange rece.

  131. 135 elena aprilie 24, 2008 la 11:30 am

    va doresc un Paste Fericit! si toate cele bune domniei voastre si familiei.
    Foarte frumoase pozele de la Ierusalim. HRISTOS A INVIAT! Succes in tot ceea ce faceti!

  132. 136 EMANUEL aprilie 24, 2008 la 11:58 am

    sarbatori pascale fericite o sa revin cu unele probleme dupa sper sa candidati din nou si sa fiti ales, numai bine

  133. 137 HD mai 3, 2008 la 10:59 pm

    domnule nastase ,asta kiar e blogul dvs sau e doar vreun angajat de al dvs care posteaza zilnic?daca dvs sunteti ocupat cu politica cand aveti timp sa va tineti si un blog?sau mai bine zis sa intretineti un blog.eu unul sunt „apolitic” ca sa gasesc un termen cat de cat potrivit.o intrebare de baraj as avea totusi desi nu mi place politica ..am citit in libertatea zilele astea un articol intitulat „candidatii penali” sau ceva de genul asta.se referea la viitorii consilieri si viitorii primari ai unor orase din tara ,cu dosare penale la DNA.oare ei de ce mai sunt sustinuti de partidele politice ?in rest numai bine si mult succes in ceea ce faceti .sorin ,galati

  134. 138 uyen mai 8, 2008 la 12:14 am

    distinse domnule Adrian Nastase, in urma cu 4 ani am depus un memoriu in care relatam situatia cutrmuratoare a fiului meu, testat de un institut de stiinte ca fiind un copil genial : la varsta de 7 ani, teste de inteligent[, IQ 135. la 18 ani a obtinut 60 de puncte din 60 posibile la testele de inteligenta de le Comisariat. deoarece terminasem toate economiile de pe timpuri si am vandut toate bunurile pe care le-am avut;i deoarece pensia mea nu acoperea nici atunci (si nici acum) nici macar intretinerea – din cauza anilor de studii din doua tari mi s-a redus posibilitatea e a avea vechime iar in anul 1987 in a 15 zi de nastere acopilasului meu mi s-a desfacut netemeinic si nelegal contractul de munca spre a se da locul meu alteia cu pile. desi un ziar al timpului a anulat desfacerea ca nelegala, am ramas fara loc de munca si am devenit primul somer din socialism. am trait greu din economiile mele, ale maei si am rabdat…Copilul a renuntat pe rand la poezie, pictura, proza,electronica, care nu sunt pentru copiii saraci. in urma cu 4 ani fiul meu a intrat la liceul la care a avut prima optiune(a absolvit cu 9.92). am luat carti pentru inceputul liceului, am platit la bloc, lumina, si am ramas fara bani. 7 – sapte zile copilul nu a mancat nimic, eu 12 zile! Dumnezeu mi-a dat tarie si un miracol al Maicii Tereza ne-au salvat: am primit niste alimente de la ordinul lor maicutelor. toate memoriile depuse spre a primi un ajutor urgent au esuat si nimeni nu mi-a dat posibilitatea sa muncesc ceva pentru a ne castiga banii de trai. macar nu am primit niciun raspuns care a fost ceva mai bine decat vorbele directoarei de scoala care l-a intrebat pe baiat: „daca esti atat de sarac de ce ai notele asa de mari”!!! ” doamna director eu sunt sarac nu prost” a raspuns fiul meu. l-am transferat la un liceu pentru copii saraci, loaze si romi unde i s-a dat lunar cate 100 ron. bani de liceu a primit abia in clasa a XI-a, desi indeplinea conditiile, mai ales copilul nu are tata. dar in clasa a XI-a nu i s-au dat decat jumatate din asa zisii bani de liceu! in clasa a XII, adica anul acesta, aceeasi schema cu banii de liceu: peste vara flamanzeala ca avem doar pensia, incepe scoala si n-avem bani de manuale si caiete adica circa 220ron la o pensie de 28 ron . banii de liceu s-au dat dupa vacanta de iarna deci prin 10 ianuarie 2008! iar banii au fost dijmuiti (de minister?)”90 ron pe sept. ca-s 2 saptamani, 90 pe oct. fara motiv deoarece a fost luna intreaga, 180 ron pe noiemrie si 70 pe ian. ca a fost vacanta !! desi in vacanta copiii fac teme acasa se pare n-au voie sa manance!de unde a aparut metoda ca fiecare zi libera din timpul anului scolar sa nu fie platita???!!! Intrati distinse domnule Adrian Nastase pe forumul de la MEC si veti vedea ca intoata tara se matrasesc banii de liceu. desigur sa tinem cont ca cei mai multi nici nu se vaita! fiul meu a absolvit clasa a XI cu premiul I ca de obicei cat a fost elev, media 9,87 dar din cauza lipsei banilor ;i a timpului irosit in scoala, saturandu-se de nedreptatile din scoala – de care a avut parte de mic – fiind pratic flamand, cu haine mici, cu ghete rupte, dupa ce a purtat o pereche de ghete 3 ani intregi adica si iarna si vara si primavara si toamna…. are piciorul nr. 50 s iar ghete nici bani nici nu se gasea numarul 50. pe 25 februarie a hotarat sa se retraga de la scoala!!!!!! NU ESTE, OARE, DUREROS? acum lucreaza informatica pentru a-si putea cumpara haine, carti – chiar daca am avut bani putini am rabdat de foame dar amcupmarat zeci de carti, de milioane si a invatat singur de 10 ori mai mult decat se invata la scoala!!! – pentru a plati intretinerea f. mare deorece nu avem repartitoare si in aprilie s-a dat caldura pe care o platim integral, fara compensare, pentru a asigura mancarea. sunt convinsa ca daca memoriul meu ar fi ajuns la Dv. ati fi gasit o solutie in 2004, dar desi l-am depus la sediul mare, cel nou pe atunci din str. ion ionescu de la brad, am dat telefoane dar am fost plimbata cu vorba. poate faceti ceva pentru ceilalti elevi cre nu-si primesc banii de liceu, copilul meu va fi un geniu cu XI clase si un trimestru…..Cu stima

  135. 139 jeni mai 15, 2008 la 8:44 am

    Buna ziua Dl Nastase,
    Am citit pe hotnews articolul despre viziunea Dvs despre lux! Cred ca toti copii din generatia mea si a Dvs vedeau la fel. Deci articolul, din punctul meu de vedere, v-a facut o reclama buna .
    Am fi eu o intrebare : Sunt din Ploiesti si suntem in plina campanie electorala (cozonaci,vin, tricouri,cani,etc).Nu sunt chiar indragostita de PSD dar era singurul partid care nu imi batuse la usa cu pomana iar candidatul la primarie fusese cindva vecin si este un om gospodar,genul rational si care face treaba Necazul este ca nu prea este mediatizat.Concurentul principal este un avocat PD L ( nu conteaza culoarea conteaza ca acesta isi face multa reclama si promite..). Credeti ca s-ar putea face ceva in acest caz?

  136. 140 Raluca mai 18, 2008 la 9:59 pm

    Dle profesor, va rog frumos scrieti un articol despre situatia din Myanmar. Sunt socata de situatia oamenilor de acolo, de abuzurile evidente a autoritatilor dar si de neimplicarea efectiva Natiunilor Unite in aceasta regiune. Pe de alta parte sunt un pic confuza…la tv se spune ca nu au fost acceptate ajutoare straine, in shimb pe siteul UNICEF scrie altceva. Pe de alta parte nu inteleg nici situatia din Coreea de Nord, este asa de bine inarmata, sau care este motivul de nu se intervine in forta pentru a schimba regimul din acea tara, cum este posibil o lume intreaga sa inchida ochii la abuzurile de acolo?…nu as vrea sa cred ca deciziile de interveni intr-o regiune sau alta sunt luate doar din considerente de oportunitate si interese economice. Va multumesc

  137. 141 bratosin stefan iunie 5, 2008 la 11:22 am

    Cu mult respect va urez succes in continuare si sa o tineti asa pana acolo sus unde alti au incercat sa va opreasca,dar cu ajutorul nostru totul va fi bine! HRISTOS S-A INNALTAT

  138. 142 bratosin stefan iunie 5, 2008 la 11:23 am

    Cu mult respect va urez succes in continuare si sa o tineti asa pana acolo sus unde alti au incercat sa va opreasca,dar cu ajutorul nostru totul va fi bine! HRISTOS S-A INALTAT

  139. 143 evrika iunie 18, 2008 la 12:56 pm

    Nu puteti sa faceti ceva cu acest Vanghelie? cum un om cu o asa pregatire sa conduca PSD BUCURESTI.
    Este adevarat ca a fost confirmat de multi din sect.5, dar chiar Presedinte al PSD -ului pe Bucuresti.

  140. 144 "Capul bunei sperante" D.V. iunie 19, 2008 la 2:04 am

    Stimate domnule Adrian Nastase , in orice caz suntem de aceiasi parte a „baricadei” , de varste apropiate (n.1952) , liceul facut tot la Sf.Sava , si doresc sa-mi permite-ti sa ma adresez dumneavoastra cu toata sfiala ce ma incearca , intr-o problema pur personala ; Sunt purtatorul unui diagnostic medical greu de indurat ( scleroza in placi sau multipla ) si ca sa nu lungesc obositor de mult pledoaria mea trebuie sa va spun totusi ca sunt nevoit sa stau pemanent in casa (lipsit astfel de frumusetea fireasca a unei vieti , pana la urma traita in van , cu bucurii minime sau fara ). In aceste conditii , cu mare sfiala , mi-am luat inima in dinti si vreau sa incerc sa va solicit a-mi procura un calculator cu ajutorul caruia sa pot „evada” in lume din asa zisa mea inchisoare de acasa si sa pot sa-mi adaug un strop de bucurie acestei vieti ce o traiesc cu mare chin si greutate . Cu nespusa umilinta va rog a-mi scuza indrazneala de a ma fi adresat dumneavoasatra in acest mod si cu o asemenea doleanta , dar am indraznit totusi , vazand in aparitiile dumneavostra de la TV ca sunteti un Om cumsecade cu prea mult bun simt si de aici cred eu si generos. Adresa mea de Email ne poate facilita daca veti binevoi orice luare de contact . Cu multa stima si va multumesc pentru o eventuala luare de contact . D.V.

  141. 145 geo iunie 25, 2008 la 4:16 pm

    Buna ziua ! D-le Nastase vreau sa va spun ca aveti un blog foarte frumos aranjat,usor de gasit orice,aproape perfect,ceea ce va da o mai mare personalitate.Va doresc multa sanatate,bucurii si va multumesc ca am avut privilegiul sa va scriu chiar de aici din America.

  142. 146 Frankie iunie 28, 2008 la 1:48 am

    Nu ne lasati ! Cine m-ai poate sa ne scape de cel mai Idiot Presedinte , o sa avem si noi parte de un Presedinte ca toata lumea , de un om normal ?

  143. 147 D.R. iulie 18, 2008 la 7:51 pm

    D-le Nastase ,daca tot lucrati la programul de guvernare propus de PSD m-am gindit sa va dau citeva idei:

    – piata imobiliara poate fi „controlata” daca statul preia friele si printr-un program cu finantare de la UE , se construiesc locuinte care sa fie date in chirie catre doritori.Efecte: – va scade cererea de cumparare de locuinte si in consecinta vor scade preturile pe piata imobiliara;
    – va fi eliminata specula din acest domeniu (daca veti concepe un mod de punere in aplicare care sa elimine posibilele „magarii”)
    – daca veti gasi o modalitate de incurajare a patronilor de a se implica intr-un gen de parteneriat public privat pentru construirea de locuinte pentru salariati , ati putea rezolva si problema nemultumirii salariatilor vizavi de modul si nivelul salariilor;

    – este o practica curenta (de fapt este o mentalitate) a majoritatii patronilor din companiile private romanesti in a-si plati personalul pe criterii de „nepotism” fara a tine cont (aproape de loc ) de criteriile de competenta .Desi exista legislatie care ,teoretic, protejeaza interesele angajatilor impotriva abuzurilor,oamenii nu apeleaza la justitie pentru a-si face dreptate pentru ca la nivel local, in special in provincie.Motivele? Sint convinsa ca le stiti sau macar le intuiti. Cum puteti (fie direct,fie prin masuri directe) stopa acest fenomen care a afectat deja (in plus fata de nivelul de salarizare) economia nationala ?

    Sint sigura ca impreuna cu echipa dvs. puteti gasi solutii la aceste probleme.Nu uitati insa, solutiile cele mai simple sint cele mai eficiente.

    Faceti publice aceste solutii si veti fi uimit de evolutia dvs. in preferinta electoratului la alegerile din toamna.De un „plan de afaceri” avem nevoie ca sa va acordam toata incredrea noastra.

    Succes !

  144. 148 maiorescu august 5, 2008 la 3:50 pm

    acum ca Basescu e in cadere libera, sper ca veti folosi acest lucru si veti porni o campanie agresiva pentru presedentie, eu inca cred ca aveti sanse …. cel putin aveti un vot de la mine …..

  145. 149 oroles august 18, 2008 la 4:14 pm

    nici d-voastra si nici d-nului ion ilescu, comunismul nu vi se poate scoate din sange nici cu perfuzii!!! cat timp in parlament mai sunt astfel de oameni ca d-voastra drumul Roamaniei spre democratie va fi mai lung si mai greu.

  146. 150 Adrian Stoenica august 31, 2008 la 10:27 pm

    Stiu ca sunteti un mare colectionar de arta. In aceasta idee, va invit sa vizitati expozitia mea de pasteluri pe care am deschis-o la Galeria Artelor de la Cercul Militar National, Bd. Regina Elisabeta nr.1. Expozitia este deschisa intre orele 11-19 (duminica 12-19) pana in data de 11 septembrie inclusiv. Sunt membru al Uniunii Artistilor Plastici din 1994. As dori sa veniti in expozitie ca sa va faceti personal o parere despre lucrarile mele (neinfluentat de critica de arta ostila picturii traditionale). Va rog sa accesati si siteul meu. Va astept. Cu aleasa consideratie, Adrian Stoenica.

  147. 151 Adrian F septembrie 16, 2008 la 11:25 am

    Domnule Nastase, nu scrieti un post si despre recenta Scoala Politica de Vara a Tinerilor Social Democrati de la Mamaia?

  148. 152 florinet1 septembrie 17, 2008 la 8:06 am

    Incep prin a ava ura o zi buna.
    Am cateva nelamuriri legate de ELIMINAREA TAXEI DE MEDIU:
    1. Daca o mai sustineti in Camera Deputatilor ?
    2. Cand estimati ca o sa se dea un raspuns clar la aceasta problema? ( anulare, o sa scada, …..)
    Parearea mea este ca taxa este discriminatorie si foarte mare ( pentru o masina din anul 2000 taxa este 1610 Euro si aceasta costa in Germania 4000 Euro ) NU ESTE POSIBIL ASA CEVA..!!!!!!
    Ca si miscare plitica ar fi un lucru foarte bun ca sa „trageti” sa o scoateti, fiind un bazin de alegatori care ar putea vota pentru PSD si nu sunt putini va asigur.
    Eu oricum o sa votez cu PSD-ul fiindca una din calitatile sale ar fi „STABILITATEA SI LINISTEA”, lucru ce aduce sigur crestere economica.
    Astept un raspuns. Multumesc

  149. 153 milica cretzu septembrie 19, 2008 la 1:26 am

    buna seara,
    Incerc sa trec peste partea de introducere pt a nu fi injurat de PR sau de persoana care e mandatata sa mai verifice aceasta „casuta postala”.
    este prima data cand recurg la asemenea metode de dialog cu un politician masluit de colegi, presa, afaceristi si vanitate. se spune ca oamenii se pricep cel mai bine la politica si la fotbal, asa ca m-am gandit sa va scriu cateva randuri in calitate de outsider.
    vin cu niste sfaturi care sper sa va ganditi macar la ele, in cazul in care o sa fie citit acest mesaj…

    in primul rand, va anunt ca tot ceea ce ati putut avea pana in anul 2004 a fost spulberat de actualul presedinte al romaniei, traian basescu. acest lucru a fost posibil din cauza indiferentei de care ati dat dovada la alegerile prezidentiale de la acea vreme.
    imi permit sa va enumar acele greseli:

    discursul dezordonat;
    increderea in potentialul colegilor;
    campania electorala prapastioasa;
    aparitiile catastrofale in presa .

    acum trecem la un alt capitol intersant, referitor la aliatii politici din acea vreme : partidul conservator si udmr.

    cum de ati avut incredere in asemenea partide politice ? Credeati ca umdr va poate acorda sustinerea necesara pt castigarea alegerilor prezidentiale? considerati ca partidul conservator era atat de mediatizat si acceptat de „multime” incat sa poata avea un rol decisiv la acele alegeri ?

    un alt capitol ignorat – intelectualii, factori de opinie !!! ( nu merita dezbatut acest subiect pt ca intra in strategia de imagine pe care dumneavoastra nu ati avut in acea vreme)

    am incercat sa va scot in evidenta greselile comise la acea vreme cu gandul ca de data asta le veti remedia.

    izbavitorul

  150. 154 ady octombrie 2, 2008 la 9:55 am

    Buna ziua,

    Va adresez cateva randuri pentru a sesiza niste aspecte dezagreabile si inadmisibile legate de invatamantul special.

    In cazul posturilor de “profesor educator”, “profesor itinerant/de sprijin” si “profesor de psihopedagogie speciala”, desi, in centralizatorul elaborat de catre MECT sunt prevazute specialitatile care iti permit sa ocupi un post in invatamantul special, la subsol apare o nota potrivit careia pe posturile mentionate mai sus pot fi angajati absolventii oricarei specialitati (cateva sute) mentionati in centralizatorul privind incadrarea personalului didactic. Aceasta stare de fapt continua de 8-10 ani, iar invatamantul special devine debuseul invatamantului de masa, locul, care ii aduna pe toti cei cu restrangere de activitate, care fac la repezeala un curs de 50-60 de ore si trec cu toate drepturile salariale in invatamantul special. Mai mult chiar, sesiunile de pretransfer sunt adevarate mecanisme de blocare a accederii specialistilor in domeniul educatiei speciale, prin migrarea profesorilor de toate specialitatile, care intra in restrangere, catre invatamantul special. Unde este interesul copilului? Nu este suficienta perioada de gratie de 8 ani, in care, cei ce au dorit sa se indrepte spre invatamantul special, puteau sa urmeze cursurile unei facultati de profil la fara frecventa?

    Desi exista o multitudine de prevederi legale care vorbesc in mod expres despre necesitatea specializarii si a specialistului in interventiile fata de persoanele cu nevoi speciale, aceasta nota de subsol din „centralizator” face inoperante respectivele prevederi.

    In cazul ocupari posturilor pe baza de continuitate in invatamant, la restrangeri si supliniri, criteriile de departajare aplicate in invatamantul de masa sunt aceleeasi si pentru invatamantul special, asa ca ele vizeaza in totalitate profesorul candidat si in nici un caz copilul cu dizabilitati.

    La ce sa mai faci o facultate cu profil de pedagogie, psihologie sau psihopedagogie speciala, daca titulari sau suplinitori cu stagii vechi, care nu au rezistat la concurenta din domeniul lor, s-au refugiat in invatamantl special si ocupa postul pe criterii de grad didactic sau vechime intr-o disciplina care nu are legatura cu educatia persoanelor cu dizabilitati sau aflate in dificultate.Sa luam un exemplu fictiv:

    – un absolvent cu studii superioare cu masterat in psihologie, cu vechime de cinci ani in specialitatea corespunzatoare masteratului si atestat ca “specialist autonom” in psihopedagogie speciala sau in psihologie clinica, de catre Colegiul Psihologilor din Romania

    – un absolvent cu studii superioare, in specialitatea “masini agricole”, cu grad didactic “definitiv” obtinut pe vremea cand era maistru instructor la liceul agricol si care s-a transferat la scoala speciala pe baza unui curs de psihopedagogie speciala cu durata de 60 de ore organizat in vacanta de vara. Ulterior si-a luat si gradul didactic II si I , conform specialitatii, tot in “masini agricole”.

    Conform metodologiei de departajare, la supliniri, sau pe criterii de “continuitate”, specialistul in“masini agricole” il va surclasa, in ocuparea unui post pentru educatie speciala, pe titulatrul masteratului in “psihologie clinica pentru persoane cu nevoi speciale”. Vechimia si gradul didactic in “masini agricole” il vor recomanda mai puternic fata de atestatul din partea colegiului psihologilor sau fata de o foaie matricola cu niste discipline care, reprezinta pentru el limbi straine.

    Eu cred ca specialitatea si specializarea (vechimea si gradul de calificare atestat in domeniu) ar trebui sa fie conditii primordiale, pentru ocuparea unui post in invatamantul special. Pare a fi o improvizatie nationala sau chiar un afront adus persoanelor cu nevoi speciale faptul ca, nu poti fi incadrat ca profesor de chimie daca nu ai specialitatea “chimie”, dar poti fi profesor educator, profesor itinerant/de sprijin (care are in atributiuni si consilierea parintilor si a altor cadre didactice), sau profesor de psihopedagogie speciala, indiferent de specialitate, cu o singura conditie: sa fi absolvit un curs de initiere in psihopedagogie speciala de o luna de zile. E prea mult!

  151. 155 P.C. octombrie 13, 2008 la 6:41 pm

    D-le Nastase,

    Imi cer scuze ca nu sunt la subiectul ultimei Dumneavoastre consemnari. Stiu de acest subiect pe care la vremea aceea l-am privit cu resemnare privitor la suma imensa pe care o datoram Suediei si m-am bucurat pana la urma de deznodamant. Pe noi, cei care suntem la inghesuiala, ne intereseaza ceea ce se intampla cu soarta noastra si cu viitorul nostru atat cat mai este. Mie imi este usor sa-mi dau seama de imensa demagogie politica existenta la nivelul Presedintiei, Parlamentului sau Partide, dar din pacate sunt foarte multi oameni care nu au nici cele mai vagi cunostinte despre democratie si economie de piata pentru a lua o decizie corecta la alegeri. Data trecuta cand am primit raspuns de la Dumneavoastra mi-am dat seama ca acesta era mai mult unul diplomatic, iar eu l-am interpretat in mai multe variante. Unele variante nu va onoreaza de loc. Risc oare acum un raspuns asemanator? Va intreb de ce sunt necesare PENSII DE SERVICIU ? Acesti oameni care le detin au in timpul activitatii deja salarii IMENSII. Din salariul meu de baza eu am aproximativ 45% pensie. Cei cu pensii de serviciu ajung la 80-90%.Sunt oameni care lucreaza in conditii dificile, periculoase chiar mult mai grele decat a unui magistrat sau politist. Deci eu pot sa ma consider persoana de categoria a doua. In timpul comunismului era o lege care spunea ca, daca nu erai incadrat inainte de satisfacerea stagiului militar nu ti se lua in cosideratie niciun fel de vechime. Era un mare abuz legal al statului. Eu, daca nu eram luat militar imi ordonam viata altfel, poate viitorul meu ar fi fost altul sau pur si simplu , nu neg, mai rau. Dar nu asta conteaza,ci pur si simplu faptul ca niste oameni luati cu forta de stat la armata sunt folositi si apoi aruncati la groapa cu gunoi ca niste prez…………, nici macar parfumate. Cine indreapta aceste lucruri ? Poate acei care au dat multe drepturi oamenilor refugiati de razboi si care, indiferent de actuala lor situatie materiala, au gratuit telefonul, trenul, lucrari stomatologice si nu mai stiu ce….. Sunt eu cetatean de categoria a doua ? Suuuunt. Pensiile se maresc procentual fata de pensia pe care o are fiecare pensionar. Ma intreb, de ce la mariri nu se da la fiecare pensionar aceeasi suma? De ce pensionarilor nu li se da marire la pensie, trimestrial, in functie de indicele de inflatie? Revin cu o intrebare care ma obsedeaza si care ma supara. De ce un produs la poarta fabricii ( sa zicem energie electrica) are un anumit pret iar la cosumator ajunge de doua ori sau de trei ori mai mare ? Oare nu se poate aplica o lege social-democrata in care sa fie eliminati smecherii? Adica mai pe sleau, sa se ia un singur TVA si o marire totala de pana 30% de la producator la consumator. Adica , daca vor fi 30 de smecheri care umbla cu acest produs, sa ia ficare 1%. Corect? Dar politica de stat actuala n-are niciun interes, pentru ca PIB-ul trebuie sa creasca( prin adaugare de cateva TVA-uri de la un smecher la altul) pe spinarea populatiei in majoritate cetateni de categoria a doua. V-am dat si cateva argumente de campanie electorala si ma intreb ce politician are curaj sa promita asa ceva. Mai intreb ce politician are curaj sa vina in campanie electorala si sa propuna, inchisoare pe viata pentru crima cu premeditare, trecerea la sistemul juridic american ( ceea ce ar indeparta in mare parte coruptia si amestecul politicului in justitie, fata de ce este la noi unde comanda politica se poate face cu mare usurinta fie de presedinte fie de ministrul justitiei, fie de altii),interzicerea detinerii de arme de foc si arme albe(indiferent de cate argumente se vor aduce in favoarea detinerii de arme nimic nu va avea ratiune. singurii care sa detina arme vor fi politistii care, sa aiba voie sa traga doar in piciorele infractorilor). Sunt multe nereguli si multe nedreptati in tara, nu cred ca un strain poate face o campanie electorala mai buna decat NISTE ROMANI DE CATEGORIA A DOUA. Un alt exemplu este acela in care unii oameni cu acte de propritate asupra unor terenuri luate de comunisti nu li se pot restitui pentru simplu fapt ca a fost dat altuia probabil pe bani , pe pile si pe cine stie mai ce. Si asta chiar si-n tipul guvernarilor social democrate. Cine le face dreptate acestor oameni abuzati de un pimar care poate avea orice culoare politica? Un primar care aduce grele prejudicii chiar partidului din care face parte, prejudicii care ajung pana in varful partidului fiind catalogat un partid de hoti. Cum pedepseste legea un astfel de primar ? in niciun fel, sigur si precis.

  152. 156 oros marc octombrie 20, 2008 la 12:01 am

    Stimate domn Nastase

    Va scriu aceste randuri in speranta ca inutilitaea cu care va desfasurati activitatea de parlamentar se va schimba in bine. Imi sunteti simpatic din trei motive –
    – singurul care are un aspect diplomatic normal
    – chiar daca interesle lacome sunt identice cu ale celorlati, o stiti face mai ascuns ca restul
    al treile nu il stiu…
    Va dau consiliere gratuita pentru ca vad ca aveti nevoie.
    Pentru un viitor succes, dat fiind faptul ca nu va opreste nimeni si nimic din cursa disperata dupa putere, sunt cateva usi ce le puteti deschide sa ajungeti unde vreti.
    In primul rand trebuie renuntat la aruncatul cu noroi in oponenti, arata ca un razboi intre copii prosti de unde rezulta antipatia noastra.
    Renuntati la promisiunile stupide,oricum a-ti fost la putere si mare lucru nu am simitit sa se intample.
    Iar la urma sa va zic ca daca ridicati salariul minim pe economie patronii nu vor mai pute fura de la stat cum o fac acum.Daca taiati salariile imense bugetarilor inutili,nu va mai aventurati in cheltuieli egoiste si prostesti aparati cu adevarat interesele noastre noi vom munci si vom trai bine cu toti.
    Inteleg ca UE vrea sa le consumam produsele scumpe, ca de fapt UE ne tine la marginea Europei, dar asta voa o datoram,lacomilor de prost gust.peste tot in lume lacomii sunt la putere, dar si-au stiuto pastra pentru ca au stiut pastra alaturi poporul car ii imbogateste.La nesfarsit nu ne puteti tine in bataie de joc, undeva se va termina urat,si ce rost are?aveti acum avere destula,mai ajutatii si pe ceilalti, Stiu ca sunt bani in Romania,nu-mi spuneti de criza mondiala si porcarii din astea.Fiti destept ca sunt solutii sa traim toti bine.Daca nu stiti cum sa faceti sau aveti consilieri care in programul de campanie fac propuneri aberante, am sa va ajut eu.Are rost sa fim o tara unita, ajunge sa va urasca poporul pe voi politicienii.Iar Geoana e un looser total.Iliescu mentorul dv, e o mumie ce a distrus aproape toata tara…Traieste degeaba ca multi altii…
    Contactati-ma cand aveti nevoie de sprijin…
    Cu stima; sa nu fiti ofensat pentru cuvintele urate,dar acesta e rezultatul desfasurarii dv politice.
    De ce dv si nu altul?Simplu, singura diferenta e aspectul unui om politic normal, in rest…

  153. 157 newdada noiembrie 13, 2008 la 10:47 am

    Buna ziua,

    Intrebare pt. Domnul Nastase:

    „Cum sa ne pese de PSD?”

  154. 158 Claudiu Constantin noiembrie 14, 2008 la 12:05 am

    Hai ca esti simpatic! Data viitoare ai votul meu! 😉

  155. 159 gabi_bt decembrie 2, 2008 la 9:45 am

    Varianta: PSD, PNL, UDMR in opozitie. Lasati piratul sa desemneze premier PDL, votati guvern minoritar PDL si lasatil sa administreze criza. In septembrie guvernul pica. Varianta cea mai buna in perspectiva alegerilor prezidentiale. Succes.

  156. 160 adina cezar decembrie 2, 2008 la 10:38 pm

    Felicitari, m-am bucurat pentru dv.

  157. 161 carmen decembrie 7, 2008 la 7:36 pm

    Din punct de vedere politic,nu tin cu nimeni,insa in conditiile actuale tare mult as vrea sa ajungeti la o intelegere cu PDL-ul.Pentru mine ceea ce conteaza este OMENIA si RESPONSABILITATEA. In ultimii 18 ani nu am vazut asa ceva la PNL.

  158. 162 gabi_bt decembrie 15, 2008 la 12:21 pm

    Draga domnule Adrian Nastase, eu sant departe de Bucuresti si nu cunosc adevaratele relatii la nivelul de sus. L-am vazut pe Mitrea vorbind despre candidatul la Presedintie si mi s-a parut foarte anti-Nastase. Sa fi trecut baietii astia cu arme si bagaje de partea marinarului. Cam asa arata lucrurile in prezent. Inca cinci ani cu Basescu mi se pare o vesnicie greu de indurat. In ce sa-mi pun speranta?

  159. 163 nixon decembrie 22, 2008 la 6:56 pm

    Excellence Monsieur Adrian Nastase!

    J’ai ce réel plaisir de vous présenter, d’abord, mes sincères félicitations pour votre double élection au Parlement roumain et, ensuite, mes meilleurs voeux de bonheur, de prospérité, de santé et de succès.

  160. 164 alexandra ianuarie 6, 2009 la 6:01 pm

    Felicitari pt acest blog! Este o modalitate usoara si directa de a comunica cu „electoratul” in general. Desi, pt dumneavoastra nu cred sa fie atat de usor, avand in vedere numarul mare al cititorilor (apropo, interesant motto-ul).
    Ceea ce m-a facut sa citesc cateva pagini ale acestui blog a fost constatarea afirmatiilor inteligente. Pe langa omul politic(nu spun mai multe referitor la acest aspect deoarece nu stiu suficiente lucruri despre politica), sunteti o persoana foarte cultivata. Acest lucru, din punctul meu de vedere, constituie unul dintre cele mai mari atu-uri. Dar presupun ca afirmatiile de mai sus va sunt deja de mult cunoscute.
    Obsev ca scrieti pe aces blog inca din 2007. Cum de mai aveti inca energia, entuziasmul si rabdarea de a o face in continuare?
    Inca o data, felicitari!

  161. 165 gogu ianuarie 8, 2009 la 5:00 pm

    Pacat ca partidul v-a abandonat; ati fi putut face multe lucruri bune, dar nu v-ati ales bine colaboratorii. Va doresc ca de aici inainte sa deschideti bine ochii si sunt convins ca puteti reveni in forta. Aveti prestanta si spirit de leader. Va doresc noroc. Si poate imi raspunde cineva daca sectorul agricol romanesc este important?

  162. 166 CATANOIUMARIN ianuarie 11, 2009 la 12:15 am

    IN LEGATURA CU OUG 230 PT CEI CU PENSII SPECIALE .MAM PENSIONAT ANTICIPAT ACUM 2 ANI DIN MI CU PENSIE ANTICIPATA DE 800 RON
    .LUCREZ MOMENTAN IN ADM.LOCALA DUPA CE AM DAT CONCURS PT OCUPAREA UNUI POST SI AM SAL DE 800 RON.STATULUI IA CONVENIT SA INCHIDA UNITATI MILITARE SI SA RESTRUCTUREZE POLITIA LA PRESIUNEA NATO SI UE CU FONDURILE LOR.STATUTUL SPECIAL AL UNUI LUCRATOR DIN SISTEMUL DE SIGURANTA NATIONALA PROVINE DIN ACTIVITATEA SI ATRIBUTIILE SPECIFICE PROFESIEI.CE PREJUDICII MORALE SI INECHITATE SOCIALA ADUCE PERSOANA MEA.NU FAC PARTE DIN CEI CARE AU 10 000RON PENSIE SI SAU ANGAJAT CIVILI IN ACELEASI INSTITUTII LA CARE AU LUCRAT,PE SAL CAT PENSIA SAU CHIAR MAI MARE.

  163. 167 CATANOIUMARIN ianuarie 11, 2009 la 12:32 am

    DOMNULE PRIGOANA,
    Pina acum citiva ani nimeni nu auzise de dvs.Cum ati prins un pic de cheag din lucrarile publice licitate prin incredere directa de un profitor ce si-a luat comisionul ati inceput sa va aratati coltii.Oare stii dumneata ce inseamna sa incepi viata militara la 15 ani,sa stai inchis intr-o cazarma ?! sa faci instructie,sa inveti ca sa faci fata tuturor tipologiilor umane?! sa mergi in misiuni si in campanii militare?! sa -ti desavirsesti cariera prin absolvirea Academiei Militare?!Nu stii,fiindca ori ai pus mina pe niste conturi babane pentru care poate chiar ai ucis pe cineva,ori ai furat din banul public si acum te erijezi in aparatorul puturosilor!!.Cei care te felicita sunt niste profitori si ignoranti ca d-ta si altii care a-ti ajuns la CIOLAN pe spatele poporului ham

  164. 168 Nicu Ardelean ianuarie 14, 2009 la 8:05 pm

    Domnule Adrian Nastase de ce ati votat impotriva lui Gabriel Oprea alaturi de cei care v-au dat jos de la Camera acum cativa ani ?! Chiar asa infuenta daunatoare au cei 3 amigos ( Guzganu ,Cioara si Batlanu ) in a decide cine traieste sau nu in P.S.D. ? Pacat, ati dat un profesionist pentru ca a numit alt profesionist. Sunt curios ce va face de acum incolo Batlanu cu toate informatiile primite de la 2.15 prin viitoul ministru al MAI ? Indiferent cine va fi , tot Presedintelui Romaniei trebuie sa-i dea raportul. Nu-mi vine sa cred ca PSD-ul a ramas la fel :isi mazileste oamenii de valoare ! Doar sunteti patit si dumneavoastra !

  165. 169 ADRIAN CHIFU ianuarie 23, 2009 la 1:25 pm

    Geoană pune sapa în spatele celor care-i cer 25.000 de euro :

    http://adrianchifu.blogspot.com/

  166. 170 ADRIAN CHIFU ianuarie 23, 2009 la 1:27 pm

    Geoană pune sapa în spatele celor care-i cer 25.000 de euro:

    http://adrianchifu.blogspot.com/

  167. 171 ionel achim ianuarie 24, 2009 la 11:00 pm

    dle. adrian nastase
    azi dimineata am rasfoit insemnarile mele din acest an. citindu-le am fost tentat sa mai culeg una. dar, mi-am spus, la ce bun inca o idee ratacita intr-un obscur colt de pagina si nu culegerea ei intr-un spatiu la lumina zilei dominat de cele mai bune intentii, franchete, decenta. iata de ce intuind ca bat la usa deschisa culeg insemnarea aici. Subiectul va este indeobste cunoscut ocupand si in aceste zile spatiu consistent in mass-media; pensia speciala. fiind vedeta fara grai si fara prezenta fizica printre muritori incerc mai jos o prezentare, posbile definitii, continut, ecouri si acum dupa atata amar de vreme de la aparitia ei in public, amprente. pensia speciala este, dupa toate probabilitatile, un substantiv comun de gen feminin asociat unui adjectiv ce formeaza impreuna o denumire frivola, ce isca frecvent controverse cu comentarii ce aluneca usor spre aprecieri marginale; este in acelasi timp si un concept original cu un cu continut dubios, cu rol de catalizator social demolator, ce-i imparte pe romani in doua cete mari, dintre care una se divide la randu-i in sapte pe criterii ce tin de tagma; poate fi, de ce nu, un arhetip de mod superficial, daunator intregii societati, de rezolvare pe picior a unei probleme de viata si de moarte; este, in mod sigur, o piatra de moara la gatul unui buget secatuit de furaciune (expresia ii apartine distinsului analist economic dr. i. serbanescu); in mod cert este o agresiune publica directa, dintre multe altele, la sarmana noastra constitutie aflata de ceva timp si subt biciul noduros al unor colindatori de la g.d.s., ce saliveaza privind cu jind la inca un ciolan aflat la orizont, deocamdata. de ce pesnsie speciala si nu pensie pentru vechime neintrerupta in munca?, calculata conform prevederilor legii 19 / 17 03 2000. pentru cei iesiti din front, sapte legi, in schimb pentru cei ramasi incartiruiti acolo una singura. pentru pensia celor din urma alesii se grabesc in campania electorala, proptindu-se indecent in in camera video si microfon, s-o corecteze un fel si chip; evident dupa pricepere, tupeu si verticalitatea coloanei vertebrale in fata sefului suprem. dar, curios, dintre toate cele opt legi pentru pensionari numai una este si constitutionala; nu este oare prea putin? doua fapte culese de curand din realtatea imediata ma indeamna, prin capacitatea lor de generalizare sa vi le prezint. dl. m. geoana declara zilele trecute cu emfaza la postul public de radio ca pensiile mici din sectorul public vor fi corectate, prin grija excelentei sale, cu un procent mai mare iar pensiile mari cu un procent mai mic. peste numai o singura zi acelasi domn, trezindu-se vorbind, declara de la acelasi microfon ca pensiile mici si mijlocii trebuie musai majorate, iar cele mari dupa posibilitati. Nici o vorbulita n-a scos insul despre pensia sociala, despre gabaritul ei pe timp de criza, despre neconstitutionalitatea ei, despre infatuarea si nesimtul ei cras din totdeauna. declaratiile dlui. m. geaoana anapoda cu drumul si curat aiuritoare seamana confuzie, ma nauceste si ma revolta in acelasi timp. ele fac tabula-rasa din lege, din orice norma de drept, din orice logica primara; din vechimea in munca a pensionarului, din cantitatea, calitatea. complexitatea si importanta sociala a muncii prestate de pensionar in cei peste patruzecisicinci de ani, din contributia la asigurarile sociale de sanatate platita de pensioanr in tot aceste timp, din principiul contributivitatii, din relatia intriseca dintre veniturile obtinute in anii activi si marimea punctajului, respectiv a pensiei rezultate din calcul, de alte principii definite clar prin prevederile art. 2 din legea nr. 19 / 17 03 2000 privind sistemul public de pensii, de … de. dar, pentru buna pace, sunt nevoit sa precizez ca ideile nu-i apartin dlui. m. geana. ele au fost vehiculate de t. basescu in fata poporului inca de anul trecut. pe mine ma lasa nepasator si rece cam de multisor verticalitatea unor politicieni, daca acestia se pricep sau nu sa-si faca nodul adecvat la crvata privind in oglinda la deschiderea gulerului de la camasa. dar, atunci cand politicianul este liderul p.s.d. si al camerei superioare a parlamentului datele se schimba. pentru ca m. geoana este promotorul legii speciale de pensii pentru fostii diplomati; lege neconstitutionala, ca de altfel toate legile speciale ce nesocotesc in-corpore art. 56, contributii financiare, din constitutia romaniei. presedinte al p.s.d. fiind dl. m. geoana a avut un comportament necuviincios fata de mine, familie si apropiati dand la ultimile alegeri al sens votului meu cu sens unic. ei bine, tema am s-o reiau candva, poate pe blogul dlui. m. geana, daca-l va crea candva. al doilea fapt ne-a fost oferit zilelel trecute de ecranul tv care a prezentat o judecatoare, aflata subt influienta bauturilor alcoolice, conducand un automobil pe drumurile publice. In urma scandalului, in dispretul oricarei evidente, tarisoara nefiind condusa, cere pensionarea si i se aproba. acum judecatoarea pensionara are o pensie speciala de cca 12.000 lei. fara comentarii, ele sunt cu totul si cu totul de prisos. si tot evidenta dle adrian nastase, acum insa una in antiteza cernita de hasurul ce umbreste fila gri a vietii mele cotidiene, ma indeamna la o confidenta. pensionarul acela de saptezeci de ani, cu pensie mare, intre 2,000-3.000 lei, pe care-l lasam in urma zilnic trecand pe langa el, despre care facea vorbire la radio si dl. m. geana estel icentiat. are un doctorat intr-o zona restransa a vestei sale cunosteri, si chiar mai multe brevete de inventator, daca nu ma insel. Ei bine, omul nostru a contribit prin impozitul pe venitul lui lunar, pensia, inca din prima luna la intregirea sumei pentru plata pensiilor speciale. plateste chisr si contributie la fondul de sanatate; de care nu a beneficiat inca. A renuntat la multe, chiar si la schimbarea monitorului de 15. nu poate renunta, mi se confesa in ajunul sarbatorilor trecute, la cablul prin care-i vine netu’. nu am o conluzie. asta mai lipseste aici dupa o dezvoltare mai degraba morfologica a temei ce poate tine loc, cu ingaduinta, si de prognoza. la noi, am vzut si revazut, realitatea, crunta realitate este batjocarita la carnaval de procurori in zeghe cu catusae la maini, platiti cu peste 19.000 lei / luna. si daca vor muschii lor ies la pensie cu peste 15.000 lei / luna. Mamele din cartierul copilariei mele, colentina in zona cuprinsa intre str. penes curcanu-fabrica de caramida smith, se gratulau, cand cereau tacere din partea preopinentei, cu apelative de genul mai taci draga c-ai lungit prea mult pelteaua. acum tac si eu; este si cazul. va las pe dv., ca adept al lucrului bine facut pentru dreapta judecata si corectia necesara. pentru aceste motive am batut la usa deschisa; eu cel care maine, chiar cu suflul slabit, voi trimite-n pustii lingaii noii curti, pe omul mamaliga creat de-o poetesa, cu fundul intre luntri.

  168. 172 liviu turcu februarie 7, 2009 la 12:17 am

    Nu am mai avut posibilitatea sa va felicit dupa alegeri. O fac acum.
    Pentru mine a fost o experienta interesanta…cam costisitoare, dar eu am vrut-o. Nu pot sa zic nimic (am fost unul dintre contracandidatii dvs)
    Fara alte discutii pot sa spun ca acum am inteles mai multe. Poate daca timpul va permite veti accepta sa ne intalnim la o cafea…cred ca am avea ce discuta.
    V-am admirat si va admir ca profesor dar nu inteleg cateva gafe…a-ti cazut prea usor in plasa lui basescu dar…aveti rabdare, D-zeu nu bate cu parul.
    In speranta ca veti citi acest mesaj, astept un semn. av L.T.

  169. 173 dfev e februarie 19, 2009 la 11:42 am

    După ce a agitat apele în PSD, incitându-i pe parlamentari să nu voteze bugetul din pricina banilor puţini primiţi de administraţiile locale, Liviu Dragnea a plecat la carnavalul de la Rio

  170. 174 dfev e februarie 19, 2009 la 11:46 am

    Unii muncesc si altii sunt in brazilia

  171. 175 doridi1234 februarie 22, 2009 la 7:41 pm

    Am 36 de ani, o afacere la limita supravieturii,o familie,si daca m-ar fi intrebat acum 10 ani cineva daca as pleca in alta tara as fi raspuns categoric NU!Acum insa astept prima oferta.Oare mai exista cineva in tara asta care sa se mai gandeasca si la poporul asta prapadit care se zbate sa traiasca?Oare mai exista cineva incoruptibil(macar partial)l nivel de raspundere?Oare mai exista cineva din generatia „80-„90(in Romania!) care sa gandeasca ca si mine?Nu stiu, dar sper!Ati fost o speranta a mea ca lucrurile vor merge,am votat PSD pentru asta dar speranta mea s-a naruit odata cu alianta.Nu voi mai vota

  172. 176 amalia martie 7, 2009 la 11:22 pm

    Domnule Nastase, in calitate de lider al studentilor, m-as bucura foarte mult daca mi-ati putea da adresa d-voastra de mail, pentru a va adresa o invitatie la o conferinta adresata studentilor. Va multumesc anticipat!

  173. 177 Ion Stejaru martie 15, 2009 la 11:02 am

    Buna ziua domnule Adrian Nastase.

    Va scriu cam aceleasi rânduri pe care le-am postat si pe alte bloguri ale unor lideri PSD. Problemele semnalate atunci, dupa ultimele elegeri locale si generale, nu s-au schimbat si cred ca fac rau partidului. Am activat dupa Revolutie in structuri politice strâns legate de nasterea PSD (FSN-PDSR-PSD) dar am fost nevoit sa plec, de câtiva ani, pentru ca sansele de promovare in partid, de incercare de modernizare a structurilor locale s-au lovit mereu de un conservatorism subordonat intereselor personale sau de grup ale liderilor locali.
    Sentimental, prima iubire nu se uita asa usor. In structura mea interioara raman un om de stânga, un social-democrat. Totusi, viata merge inainte iar când altii te considera mai bun decat propriul partid e si asta un fel de multumire fata de ceea ce poti sa faci in societate.
    Revenind la PSD, cred ca dvs., din postura de presedinte al Consiliului National, puteti demara marea reforma a organizatiilor locale. Ceea ce va spun acum puteti verifica foarte usor. Multi membrii PSD au plecat din partid, la fel ca mine, pentru ca nu mai puteau suporta eterna mediocritate a unor lideri locali. Ineficienti, dar suficent de bogati pentru a maslui alegerile la nivel de organizatii, de a raporta un numar fals de membrii catre filialele judetene s.a.m.d. Sunt presedinti de organizatii locale alesi pe viata, de când a luat nastere partidul. E# nevoie urgent de modificarea statutului PSD astfel incat asemenea situatii sa dispara. Doua mandate ar fi suficient si spre binele oricarei organizatii locale.
    Mai grav, dincolo de aspectul prezentat mai sus, este ca astfel de oameni ram♪1n ancorati la comanda chiar daca rezultatele lor in alegeri sunt catastrofale. Ori ca si-au pus rudele sa candideze, ori ca au candidat chiar ei, sunt multe localitati in care rezultatul local a fost sub media pe tara obtinuta de partid. Cred ca o masura eficienta ar fi eliminarea imediata a unor astfel de situatii. Exista evidente oficiale iar daca veti verifica ati putea ramane si dvs. surprins de amploarea fenomenului. Ca de rudele trecute pe listele de candidati… Nu e normal asa ceva, decât daca este vorba despre persoane pregatite, competente. Repet, rezultatele alegerilor locale din ultimii opt ani, ca de altfel si cel al alegerilor generale, va pot arata concluzii triste. Aici trebuie facuta reforma!
    Multumesc pentru atentie si sper sa reusiti sa constatati aceste stari de fapt care au contribuit decisiv la eliminarea PSD de la guvernare, in 2004, si au impiedicat un scor si mai bun in 2008.
    Succes la prezidentiale. Credeti-ma, aveti sanse mari sa il invingeti pe actualul sef al statului!

  174. 178 Cirjaliu Lili martie 19, 2009 la 3:45 pm

    Domnule Nastase incerc si eu marea cu degetul (asa se spune cand…) Ma numesc Cirjaliu Lili sint fundraiser la Asociatia Phoenix-Animal Protection And Human Care Santem in campanie nu electorala ci de sterilizare a animalelor comunitare din Giurgiu si cautand sponsori am dat de Dumneavoastra si sincer nu pot crede ca ne ve- ti refuza ajutorul Dumneavoastra ori cat de mic ar fi acel ajutor.Se spune despre dumneavoastra ca santeti un om foarte bun si un iubitor de animale de aceea va rog intrati pe saitul nostru -www.phoenix animal protection and human care -pentru a va face o parere despre noi.Pentru detalii va rog trimiteti-mi un maill pe adresa mea -cirjaliulili@yahoo.com-. Va rog nu ne desamagiti. CIF19190305 IBAN R049BTRL01901205852050xx Va multumesc Cu stima si incredere Cirjaliu Lili

  175. 179 Oxy Mihas aprilie 16, 2009 la 6:16 pm

    ONOARE-ADEVAR-DREPTATE-CREDINTA-IUBIRE

    Uneori va curge o lacrima din ochiul stang si nu stiti din ce cauza; o sa aflati cat de curand.

  176. 180 gabriel popa iunie 4, 2009 la 2:20 pm

    Stimate domnule Nastase,

    Numele meu este Gabriel Ionut Popa, am 20 de ani, sunt din Bucuresti si sunt student al Facultatii de Administratie Publica din cadrul SNSPA.
    Familia mea a fost grav afectata de criza economica si din acest motiv am decis sa fac ceva pentru a-i ajuta. Dupa ce am studiat timp de cateva luni presa, am decis ca domeniul pe care trebuie sa-l abordez este cel publicitar, grav lovit de criza.
    Astfel a aparut http://www.ad-lot.com , solutia mea publicitara.
    Acest site este este impartit in spatii publicitare de diferite dimensiuni, suficiente pt toate companiile. Preturile variaza intre 3 euro si 125 euro/luna. Sumele sunt mici, dar pentru mine este mai mult decat suficient.
    Nu am vrut sa plang la televizor si nu vreau sa cer bani de pomana de la nimeni. Stiu ca in situatia mea mai sunt milioane de romani. Acest site doreste sa ajute companiile sa-si promoveze ieftin si eficient produsele/serviciile, si astfel ma voi ajuta si pe mine.
    Un astfel de proiect, ceva atipic si nou pentru Romania, nu va reusi decat daca va fi sustinut de presa romana si de oamenii cunoscuti din aceasta tara.
    Am apelat la dvs pentru ca, desi TOATA PRESA SI TOTI POLITICIENII SPUN „TINERII TREBUIE SUSTINUTI SI INCURAJATI”, NIMENI NU NE BAGA IN SEAMA. Si asta pentru ca presa „quality” se ocupa doar de scandalurile politice, in timp ce tabloidele cauta doar exemple negative.
    De asemenea, cred ca pot reprezenta un model pentru tineri, pentru ca in acest moment toti isi doresc sa fie ca Poponet sau ca asistentele din emisiunile TV.

    Sper ca proiectul meu v-a starnit interesul si sper sa-l sustineti pe blogul dvs sau in ce fel considerati dvs.

    Numai bine,
    Gabriel Popa

  177. 181 Parmalat iunie 22, 2009 la 12:33 am

    La multi ani domnule Presedinte, sa ne traiti sa fiti sanatos si sa conduceti din nou tara fiindca ne-am saturat de incompetenti!

  178. 182 simona octombrie 6, 2009 la 3:37 pm

    poate nu postez intrebarea acolo unde trebuie, dar pentru mine este foarte importanta opinia dumneavoastra cu privire la legea pensiilor, mai ales in ceea ce priveste constitutionalitatea reducerii cuantumului pensiilor speciale (fac referire la persoanele care s-au pensionat deja in baza unor legi speciale). va multumesc !

  179. 183 Alex octombrie 31, 2009 la 1:36 am

    Prezentul este o bataie de joc la adresa istoriei. Va place?

  180. 184 Ioan octombrie 31, 2009 la 5:54 pm

    @ Alex

    Azi, in prima parte a diminetii, am traversat ceuntrul orasului prin zona Palatului Victoria catre Mateevici, un fost si bun coleg de serviciu. I-am promis inca din vara ca am sa trec pe la el sa-l vad. L-am gasit sanatos dar agitat si ingrijorat. Nu se poate impaca cu ideea, ca si mine deltfel, ca Actualu, in nimicnicia lui, poate frauda in vazul unei lumi intregi scrutinul presidential. Si totusi poate; faptu’ fiindu-ne demostrat cu varf si indesat de configuratia actuala a afisajului sau electoral; agresiv prin mesaj si frecventa, opulent prin dimensiune si o imensa cheltuiala incorporata. Riscand o copmaratie cu afisajul electoral al candidatului pesede, te incerca in prima clipa un sentiment de spaima, pentru ca apoi manat de simtul realitatii sa te repliezi linistit; gandidu-te la un alt asalt cu fumigene suportat de bucurestenii numai cu cateva luni in umrma. Atunci, va amintiti, pe afise era un oradean, si el pedelacheu. Acum, insa, pe acelasi afis este … Si ce daca, mi-am spus eu intr-un tarziu, facand marunt din buze. Este o fila, un tablou, o clipa din timpul prezent al istoriei mele. Si maine … Slaba speranta cu aceleasi lichele sa fie din nou „in fruntea bucatelor”

    PS

    Dar, in istorie si vorba a foat croita de fapta si simtirea omului. Revenind in zilele lui decembrie ’04, atunci ulciorul a mers pentru prima data la izvor. Acum, ce stranie coincidenta, este tot sfarsit de an, si tot in decembrie ne desemnam alesu’. Un ales cu o prezenta la urne de cel putin 65 % dintre alegatori.

  181. 185 xenia noiembrie 21, 2009 la 10:00 pm

    Domnule Adrian Nastase, pur si simplu sunt emotionata, sunteti omul pe care l-am avut si il voi avea model in viata politica si nu numai, profesionalismul dvs, charisma, educatia si bunul simt, care nu le vad egalate de nici un politician, un singur lucru ma intriga – absenta prelungita din lumina reflectoarelor politicii.
    Nu va lasati intimidat de murdaria pe care Traian Basescu e „dator” sa v-o arunce in fata, chiar e vizibila diferente dintre dvs, si dansul, iar oamenii stiu bine cine este vinovatul.
    E pacat ca un om ca dvs. sa nu fie prezent acolo unde de fapt ii este locul si chiar este dator sa fie „acolo unde se hotaraste destinul tarii sale si a milioane de oameni, a poporului sau” caruia, cu tot respectul va reamintesc ca ii sunteti dator, pentru tot ce a-ti invatat de la dascalii dvs.
    Ne sunteti dator noua si generatiilor care vin, cu o educatie prin puterea exemplului, prin bogatia intelepciunii si a tot ceea ce puteti face pentru Romania.
    Va multumesc anticipat

  182. 186 Andrei Bejenaru noiembrie 26, 2009 la 5:23 am

    Pentru d-l Adrian Năstase… sper să vă pot oferi votul meu în viitor, iar alianţa din jurul d-lui Iohannis să fie concentrată pe termen lung. Vă doresc sa vă reinstalaţi în poziţia de preşedinte al Partidului Social Democrat.
    Ca şi o ultimă adresare, sper să mă ajute colaboratorii blog-ului dvs. cu un răspuns pe adresa de mail, în privinţa unui autograf pe o carte a dumneavoastră sau o poză?

    Cu stimă,
    Andrei B.

  183. 187 Oltean Gheorghe decembrie 5, 2009 la 5:19 pm

    Atunci cand domnul „profesor” Basescu, care a „pus totul pe o singura carte”, ne-a anuntat ca este comunist (nomenclaturist), ne-a mintit prin omisiune. In ultimile zile ne-a prezentat dovezi, ca este un „securist” neactualizat. Ne-a prezentat metode securisto-comuniste folosite impotriva oamenilor politici (ascultarea telefoanelor, filajul), incalcand dreptul fundamental al omului cu privire la libertatea individuala si libera circulatie, prevazute de art. 23, al. 1 din Constitutia Romaniei, care dispune: „Libertatea individuală şi siguranţa persoanei sunt inviolabile”. Daca intalnirea dintre Mircea Geoana si SOV, ar fi fost ilegala, ar fi putut sesiza organele in drept, pentru retinerea sau arestarea vinovatilor, indicand temeiul legal. „Profesorul” incearca sa incadreze intalnirea respectiva, la art. 40, al. 4, care dispune: „Asociaţiile cu caracter secret sunt interzise. „Profesorul” nu a demonstrat existenta unei „asociatii secrete” intre Mircea Geoana si SOV, ci a incercat sa demonstreze ca intalnirea a fost „secreta”. Pe baza datelor publice comunicate, putem deduce doar faptul ca, „profesor” Basescu, ar putea detine doctorate in: „socialism stiintific”, „securitatea informatiei” si „consumul moderat de johnny walker cu patru cuburi de gheata”.

    Gheorghe Oltean

  184. 188 Ciprian decembrie 7, 2009 la 8:36 pm

    Domnule Nastase, de-a lungul vietii mele de multe ori v-am dorit tot raul din lume de multe ori si sinteti unul din motivele pentru care nu cred ca voi vota PSD prea curind, desi ma consider de stinga. Totusi, pentru declaratia din seara aceasta cu „terapie de grup” trebuie sa va felicit. Cred ca e prima oara cind v-am simtit autentic, si cind am putut sa va vad fara sa simt furie, ci simpatie. De miine am sa va urasc, stupid, din nou, probabil. Pina atunci, o seara buna. Si multumiti adversarilor politici ca avem o viata politica interesanta.
    Cu enorma bucurie ca nu sinteti la putere,

    CP

  185. 189 Roxana Zavoi decembrie 8, 2009 la 10:48 am

    Stimate domnule Nastase
    Sunteti singurul politician din Romania pe care il admir fara rezerve. De ce ati lasat tara pe mina tuturor prostanacilor? De ce nu dati tinerilor motivatia sa ramina in Romania? Sunteti singurul care puteti cu adevarat. Stiu ca suna cam aiurea ce va spun, dar asa simt eu.
    Cu deosebit respect un medic de 44 ani care v-a votat in 2004 si care in 2009 nu s-a mai dus la vot

  186. 190 silviu b. decembrie 11, 2009 la 6:21 pm

    Domnule Nastase,

    As vrea in primul rand sa va felicit pentru atitudinea avuta in seara de 6 decembrie 2009, o atitudine rezervata, similara cu cea a domnului Iliescu. Nu vreau sa flatez pe nimeni si nici sa aduc unele acuze ieftine domnului Geoana, dar cred ca a reactionat pripit la primirea exit-poll-urilor.
    Dupa umila mea parere, cred ca victoria lui Traian Basescu, caci este o victorie, se datoreaza mai mult inconsecventei PSD-ului si PNL-ului.
    Din punctul meu de vedere cei care l-au fi putut „bate” pe Basescu erau tocmai cei care i-au tinut piept, cu succes consider, dar care au fost marginalizati in cadrul propriilor partide: Nastase si Tariceanu.
    Lasand la o parte campania electorala, greselile facute intr-un mod cu totul gratuit de catre d-nul Geoana au lasat de inteles ca intelegerile de la GRIVCO sunt o realitate.
    Nu sunt un sustinator al lui Basescu, dar nici al lui Geoana sau Antonescu.
    Sunt un cetatean al acestei tari, care anul trecut a avut sansa sa candideze uninominal la alegerile locale din 2008 si am primit din partea electoratului circa 5000 de voturi.
    Nu am o experienta politica, dar gestul d-nul Geoana din ziua alegerilor, dupa intalnirea cu Patriciu la vot si despartirea prin ” ne auzim”, nu mi s-a parut de loc o incheiere inspirata in fata camerelor de luat vederi pentru un viitor Presedinte al Romaniei.
    Sunt de parere ca in afara de „fraudarea alegerilor de ambele parti”, aceasta atitudine a domnului Geoana a facut diferenta, mica cei drept.
    Daca v-am plictisit imi cer scuze.

    Cu respect,
    Silviu

  187. 191 Stefan decembrie 15, 2009 la 10:00 pm

    ERA BINE PE TIMPUL DUMNEAVOASTRA, cum facem sa obtinem un pod peste Dunare la Galati si sa unim cele 2 orase? Mai bine in 2014 candidati dvs. la Presedintie!

  188. 192 Oltean Gheorghe decembrie 16, 2009 la 6:31 pm

    Sunt convins ca rezultatul alegerilor prezidentiale din 6 decembria a fost determinat de confruntarea dintre cele doua personalitati, Traian Basescu si Mircea Geoana. Confruntarea nu a fost un concurs gen “cine stie raspunde”, unde scorul ar fi fost aproximativ egal, ci o confruntare a personalitatilor celor doi, in care Traian Basescu a cistigat detasat. In timp ce Mircea Geoana a avut dificultati in articularea acelor resorturi si mecanisme interne, care tin de vointa, logica, atentie, analiza, stapanire de sine, motivare, concentrare, instinct, etc., Traian Basescu a folosit, ca de obicei, abil si versatil aceste resorturi.
    Uni comentatori sustin ca Traian Basescu a folosit intalnirea dintre Geoana si SOV, ca un “glonte de argint”. Eu cred ca acela a fost doar un glonte de cauciuc, dar bine tintit, intr-o rana provocata anterior: intalnirii secrete ale domnului Geoana la Moscova, mogulii care stau in spatele sau, afirmatia ca domnul Geoana este un “om slab”, etc.
    L-am apreciat pe domnul Mircea Geoana atunci cand, fara ezitare, a declarat ca sustine proiectul Johannis, care ar fi insemnat, in opinia mea, o sansa pentru Romania, o evadare din trecut, o afirmare a demnitatii romanilor, poate chear o reconciliere istorica reala cu natiunile europene, benefica pentru romanii de pretutindeni. Din pacate, am ramas in mocirla balcanica, cu vechile intrigi, furturi, minciuni, tradari, arogante, lupte intestine, garantia perpetuarii acestui sistem.
    Trist este ca domnul Geoana a spus ca nu se va schimba, ca va continua sa se “antreneze” ca lider al opozitiei. Ca alegator, intrb daca domnul Geoana, peste trei sau cinci ani, va intra in ringul de box tot in frac si papion. Dar daca viitoarea confruntare va fi un concurs de pian, domnul Geoana va intra cu manusi de box?
    In perioada 2000-2004, in timp ce dv. taiati panglici, la nivelui oamenilor simpli, a fost indusa idea ca oricare obiectiv economic important, padure, livada, etc., apartine lui Adrian Nastase, Dana Nastase sau Miron Mitrea. In justitie au ramas “termopanele” si “matusa”. Interesanta imagine!
    In perioada 2005-2009 Traian Basescu si-a creeat temele de campanie electorala: definirea dusmanului poporului (grupurile de interese ilegitime, mogulii de presa, parlamentul, clasa politica), a nominalizat dusmanii aflati in tabara contracandidatilor (Iliescu, Hrebenciuc, Voicilescu, Patriciu, Vantu, Vanghelie), a lipit aceste imagini de contracandidatii sai, spunand: “Basescu lupta pentru tine”, “Daca ei castiga tu pierzi. Sa nu-i votam!”, “De ce le e frica nu scapa”, a pregatit evenimente: “Hai la referendum”
    In viitor, alegerile vor fi castigate, pe o strategie unitara de imaginii si a personalitatii. Se prefigureaza un lider adevarat al viitoarei opozitii: domnul Crin Antonescu, om cu o personalitate bine conturata, cu o gandire profunda, atasat valorilor democratice. Toata stima!
    Va urez sarbatori fericite si multa sanatate, dumneavoastra, domnilor Traian Basescu, Mircea Geoana, Crin Antonescu si tuturor bloggerilor. La multi ani!

    Gheorghe Oltean

  189. 193 Alex decembrie 16, 2009 la 7:25 pm

    @Oltean Gheorghe
    „L-am apreciat pe domnul Mircea Geoana atunci cand, fara ezitare, a declarat ca sustine proiectul Johannis, care ar fi insemnat, in opinia mea, o sansa pentru Romania, o evadare din trecut, o afirmare a demnitatii romanilor, poate chear o reconciliere istorica reala cu natiunile europene, benefica pentru romanii de pretutindeni”.
    Am inteles din partea liderilor PSD si PNL ca proiectul Johannis ramane valabil. Bineinteles, nu ca proiect guvernamental, ci a proiect de reforma a clasei politice. Liderii PSD ar trebui sa constientizeze ca de atitudinea lor in urmatorii trei ani de zile atarna soarta intregii democratii romanesti, nu numai ce a social-democratiei.

    „domnul Geoana a spus ca nu se va schimba”
    Pentru mine un semns bun. Sper ca nu se va schimba si se va dovedi acelasi om de caracter si la bine si (cu precadere) la greu.

    „In viitor, alegerile vor fi castigate, pe o strategie unitara de imaginii si a personalitatii. Se prefigureaza un lider adevarat al viitoarei opozitii: domnul Crin Antonescu, om cu o personalitate bine conturata, cu o gandire profunda, atasat valorilor democratice”.
    Repet: alegerile vor fi castigate pe IDEI. Bineinteles, ideile sunt promovate si puse in aplicare de oameni. O democratizare presupune exorcizarea de cultul personalitatii.
    In rest, desigur ca opozitia reprezinta piatra de incercare a unui lider valoros.

  190. 194 Oltean Gheorghe decembrie 17, 2009 la 6:56 pm

    @Alex
    Despre proiectul Johannis, nu am suficiente informatii. Domnul Mircea Geoana spunea, referindu-se la programul de guvernare, ca va fi o imbinare armonioasa a social-democratiei cu liberalismul european (neoliberalism), ceea ce ar fi fost un lucru interesant, iar de la domnul Crin Antonescu am retinut ideea ca din viitorul guvern Johannis, vor face parte oameni fara dubii din punct de vedere moral si profesional si care vor faca o altfel de politica. Eu m-am referit la acest proiect, in mod comcret, ca o reconcilire, reala, nu formala, cu Germania, prin faptul ca, dupa 65 de ani de la incheierea celui de-al doilea razboi mondial, in fruntea guvernului, romanii ar fi adus, prin votul lor, un etnic german. Romanii din strainatate, „capsunarii” cum, in mod nefericit, ne place sa-i numim, in prezent „discriminati” in multe zone ale europei, ar fi fost pusi intr-o alta lumina, mai facorabila. In al doilea rand, pentru investitorii staini, Klaus Johannis, ca prim-ministru, ar fi fost ca o scrisoare de garantie. Sa nu uitam relatiile lui in Luxemburg, Austria, Franta etc. Johannis este un cetatean roman, de etnie germana, onest, apreciat si de dl. Basescu. Acum l-am reales pe domnul Emil Boc. Sa ne traiasca! Ii doresc succes.
    Nu cred ca alegerile din ultimii ani au fost castigate prin promovarea ideilor, ci prin „marketing politic”, adica cercetarea cererii pupulatiei prin sondaje si adaptarea candidatului la aceste cerinte, asa cum se procedeaza cu orice produs comercial. Candidatul trebuie sa indeplineasca anumite cerinte: sa-si stabileasca o strategie, anumite obiective, sa fie motivat, sa-si orienteze partidul pentru indeplinirea obiectivelor si sa dispuna de acele resorturi launtrice (capacitatea de analiza, sinteza, inductie, deductie logica) care tin de personalitate. Socia-democratia nu duce lipsa de idei. Domnul Geoana are baza teoretica in social-democratia europeana, pe care trebuie sa o adapteze la conditiile concete, criza economica. Nu stiu daca, la viitoarele alegeri, domnul Geoana o sa ma convinga sa-l votez, deoarece nu voi uita ca, sa spun asa, mi-a cazut fata, cand a recunoscut ca a fost acasa la SOV, in noaprea dinaintea confruntarii, pentru a da explicatii cu privire la afirmatia ca SOV este „malefic”, sau pentru a se relaxa. Pe fond, acest lucru nu are nici o semnificatie. Din punct de vedere al imaginii publice, a fost catastrofal. Si democatia are nevoie de personalitati puternice, mai ales in Romania. In Germania sau Italia, peresdintii de republica nu au nevoie de personalitate puternica, ci de una simbolica.
    Aceasta este opinia mea!
    Va multumesc! Sarbatori fericita si „La multi ani!”

  191. 195 Mihaela decembrie 18, 2009 la 6:55 pm

    buna seara,domnule Nastase! Trebuie sa va marturisesc ca sunt profund dezamagita de rezultatul alegerilor prezidentiale si m-am implicat destul de mult in ultimul timp in a afla adevarul despre fraudele care au avut loc,mai mult ca sigur. Nu sunt o ziarista, nu sunt om politic, sunt o persoana simpla careia pot spune ca ii pasa de ceea ce se intampla in tara ei. Tocmai aceasta preocupare si revolta m-a impins sa caut raspunsuri si nod in papura,ca sa zic asa. De curand, inainte de turul intai al alegerilor prezidentiale, s-a organizat pe internet, de catre o anumita firma in colaborare cu o banca, un concurs. La acel concurs participau echipe formate din doua persoane majore si odata cu inscrierea, li se cerea adresa completa si CNP-ul. Nimic neobisnuit pana acum.. Dupa ce am vazut ce s-a intamplat la alegeri, cum s-au cumparat voturi si cum s-au furat ele, m-am gandit ca,poate, acele CNP-uri (in numar de aproape 40.000 ) au fost folosite in alte scopuri. Am intrebat organizatorii de ce ni se cere CNP-ul dar nu prea am primit raspuns. Am tras noi concluzii: baza de date cu 40.000 de coduri numerice personale sau frauda electorala? In Romania totul este posibil. Dumneavoastra ce parere aveti?

  192. 196 Florin-Mizil ianuarie 3, 2010 la 6:51 pm

    La multi ani! Speram ca 2010 va aduce ceva dreptate in tara asta. Macar mai avem speranta….

  193. 197 marian ianuarie 17, 2010 la 9:34 am

    am lasat la cabinetul dumneavoastra senatorial un proect , l-am inmanat doamnei secretare care se afla in acel moment acolo, a zis sa sun sau sa trec pe acolo cand o sa fiti prezent la cabinet. astept un raspuns daca se poate cu privire la acest proect. Multumesc. Marian Maramures

  194. 198 Bogdan Catalin ianuarie 18, 2010 la 1:15 pm

    Draga domnule Adrian,

    am inteles ca doriti sa candidati la presedentia PSD-ului. ar fi un lucru bun, avem nevoie de o mana puternica pentru a conduce acest partid. va rog insa sa analizati si sa va ganditi la urmatoarele :
    – la sugestia conducerii partidului, inainte de alegerile din 2004, s-au facut alegeri interne in randul membrilor de partid pentru ca fiecare organizatie sa propuna parlamentarii care considera ca ar trebui sa ajunga in parlament. din pacate noi am ales, dar, tot din pacate, pe drum, propunerile noastre au fost schimbate. vreau sa va dau un singur exemplu, noi nu l-am votat pe Amariei, dar a ajuns deputat. probabil fiindca fratele era barosan pe la AVAS. in psd nu a facut purici prea multi, acum este inspector gemeral de invatamant la Teleorman si a mazilit toti directorii care se intelegeau cu primarii psd;
    – nu stiu cum conducerea partidului reuseste sa aleaga candidatii pentru parlament, dar ma uit cu mare uimire cum multi parasesc partidul dupa ce se vad acolo. din randul asa zisilor independenti actuali, cati provin din psd? si ma gandesc la iordanescu care…., dar, asta este, avem ce am ales….
    – alegerile vin si trec. in general se uita de membrii psd care aduc voturi. da, datorita lor unmii ajung parlamentari, guvernanti, etc…apoi se uita. in campanie vin sefii care ne invata sa facem campanie. dar stiti ce se intampla? totul se face undeva sus, nu se vine sa umble cu noi pe strada, sa stam de vorba cu oamenii. asta nu. se dau doar ordine. iar cand ne intoarcem plin de praf dupa zile de discutii cu fiecare in parte suntem luati in balon. si sa va dau un exemplu : un sat, odata bogat, acum sarac. undeva pe malul Dunarii. tinerii au plecat spre alte orizonturi. au ramas numai batranii. saracia e la ea acasa si singurul loc unde se simt bine este biserica. noi mergem si stam de vorba. explicam cum merg treburile si ce se poate face. ii invitam sa se gandesca bine si sa voteze cu noi. dar, inaintea noastra, au fost altii care au dat un pachet cu mancare. incercam sa le spunem ca asta le ajunge o zi, poate doua…dar pe urma ce vor face 5 ani? stiti ce ni se raspunde? „am jurat maica ca-i votez pentru pachetul asta, si nu pot sa nu o fac, ca ma bate Dumnezeu…” si vi apoi, la centrul de comanda si spui toate acestea. stit ce se intampla? esti luat peste picior…pentru ca sefii nostrii sunt cam rupti de realitatea cotidiana si nu inteleg ca un popor care a ajuns la limita de jos a saraciei se vinde pentru un piept de pui si un litru de ulei. si, peste toate astea, dupa ce campania trece, nimeni nu se mai tine de cuvant si uita de noi. chiar daca am pierdut…sau am castigat…
    poate v-am plictisit, dar cred ca ar fi mult mai bine daca ati lua legatura cu cei de jos, cu cei care aduc voturile, cu cei care apoi sunt uitati si lasati de izbeliste…
    ar fi bine daca partidul si-ar intoarce fata catre cei care ii ofera puterea.

    sa aveti o zi buna…

    cu stima,
    Bogdan

  195. 199 CIHODARU ianuarie 31, 2010 la 12:13 pm

    Am citit,,Analiza evolutiilor electorale ale PSD”-o analiza foarte clara,pe intelesul tuturor.Concluzia este clara-suntem pe topogan!
    Sunt de profesie inginer si vicepresedinte PSD-FETESTI-IL,si doresc din suflet sa analizati si daca este posibil sa- mi raspundeti la nedumeririle si pesimismul pe care il am in ceea ce priveste renasterea PSD.Inainte de a va expune citeva probleme spre analiza-va doresc sa deveniti Presedinte PSD DAR SA CONLUCRATI CU TOTI CEI CARE DORESC BINELE PSD-MITREA,DIACONECU ETC.(MAI PUTIN GRUPUL GEOANA-VANGHELIE).
    -CUM VEDETI ART.37.6 COROBORAT CU ART.49.2 DIN STATUTUL PSD IN VIGOARE.NU VI SE PARE CA LA conf.ext a org judetene si implicit la CONGRESUL EXTRAORDINAR PSD VOR PARTICIPA OAMENI CARE NU MAI REPREZINTA PREZENTUL PSD CI CAMARILA CONDUCATORILOR!?POT DA SI EXEMPLE CONCRETE DACA DORITI.DE CE NU S-A MENTINUT SI PENTRU CONFERINTA EXT.JUD ART.37.4?
    -MILITATI SI PRIN PREVEDERI CLARE IN STATUT PENTRU REINSTAURAREA DEMOCRATIEI INTERNE(CRITERII OBIECTIVE DE EVALUARE A ORGANIZATIILOR SI MEMBRILOR PSD)
    -CUM SA FACEM CA ORG.LOCALE PSD SA DEVINA ADEVARATE CENTRE DE DISCUTII SI DE COLECTARE A PROBLEMELOR OAMENILOR?(EX-DE LA NIVEL CENTRAL S-A DISPUS SA SE FACA IN TERITORIU PROPUNERI PENTRU STATUT.NU ERA NORMAL CA ACEST LUCRU SA SE FACA INSTITUTIONAL-ORGANIZAT SI NU ,,DIN GURA IN GURA”.LA NOI NU S-A FACUT NICI O SEDINTA PE ACEASTA TEMA,PROPUNERILE FACINDU-SE CUM AM SPUS MAI SUS.
    -CUM SA FACEM(O PROBLEMA F.IMPORTANTA SI LA NIVEL LOCAL)CA IN CONDUCEREA(MACAR LA NIVEL DE PRESEDINTE) A UNEI ORG.PSD LOCALE SA FIE UN OM CU CERTE CAPACITATI(PROFESIONALE, DE ORGANIZARE ETC ) IN LOCUL OMULUI ,,CU BANI” FARA CA ACESTA DIN URMA SA SE ,,SUPERE”

  196. 200 Roberto ianuarie 31, 2010 la 9:06 pm

    Domnule Nastase, va rog mult de tot sa candidati pentru postul de presedinte al partidului. Sunteti singurul care poate readuce partidul acolo unde a fost cand erati dvs. prim ministru.

  197. 202 adrian chifu ianuarie 31, 2010 la 10:51 pm

    DOMNULE NASTASE, CUM RAMANE CU FAIMOASA PROMISIUNE , CEI 25000 DE EURO, PENTRU FIECARE ROMAN INTORS IN TARA????
    DIASPORA , CUM S- A VAZUT, L-A PENALIZAT LA ALEGERI.
    PSD-UL POARTA POVARA ACESTEI PROMISIUNI….
    BAFTA LA ALEGERI…..

  198. 203 ADRIAN ianuarie 31, 2010 la 11:17 pm

    DOMNULE NASTASE, CUM RAMANE CU FAIMOASA PROMISIUNE , CEI 25000 DE EURO, PENTRU FIECARE ROMAN INTORS IN TARA????
    DIASPORA , CUM S- A VAZUT, L-A PENALIZAT LA ALEGERI.
    PSD-UL POARTA POVARA ACESTEI PROMISIUNI….
    BAFTA LA ALEGERI…..

  199. 204 Holiartoc Sorin februarie 9, 2010 la 3:16 pm

    Domnule Nastase,

    Ma numesc Holiartoc Sorin, sunt din Timisoara si va contactez ca urmare a deciziei Dumneavoastra de
    a candida la conducerea Partidului Social-Democrat.
    Am avut ocazia de a urmari declaratiile tuturor candidatilor la functia de conducere a
    partidului si trebuie sa recunosc faptul ca pozitia Dumneavoastra a fost singura consistenta
    si punctuala.
    As dori sa incep insa cu adevaratele momente (si implicit cauze) cand PSD a inceput sa piarda cursa
    pt Presedintia Romaniei.
    Primul moment in care PSD a pierdut din start orice sansa viitoare a reprezentat demersul de suspendare a domnului Basescu.
    Acest demers nu a fost bine gandit si mai ales comunicarea cu populatia a fost deosebit
    de deficitara, populatia avand in prim plan o lupta politica, strict politica, care nu avea
    nici o legatura cu populatia.
    Luptele interne din partid si conturarea evidenta a grupurilor de interese (va rog sa-mi
    scuzati exprimarea, dar acestea sunt cuvintele potrivite) au atras atentia asupra unei
    formatiuni slabe, preocupata doar de ideea perpetuarii accesului la putere.
    Aceste aspecte au favorizat aparitia pe scena politica a unor personaje precum doamna
    Udrea, domnii Boc, Videanu si altii, tocmai pt ca populatia, dupa esecul PSD in chestiunea
    suspendarii, a legitimat comportamentul si atitudinea celor mentionati.
    Mai mult, retragerea domnului Oprescu pt a candida independent la conducerea Capitalei
    a reprezentat un moment de ruptura, de indepartare a PSD-ului de populatia electoare, deoarece
    s-a subliniat evident faptul ca ordinele de partid anuleaza orice potential castig ce poate fi adus
    de un candidat realmente carismatic si capabil de a mobiliza masele.
    Nu ma intereseaza nici influenta flacarii violet, nici motivele celebrei vizite nocturne,
    nici absenta reala sau nu a sustinerii din partea partidului – toate aceste argumente le
    consider pretexte si semne de slabiciune umana.
    Cea mai grava cauza a decaderii PSD o constituie insa absenta actiunilor punctuale, atat
    de obligatorii si necesare pt un partid aflat in opozitie si contestat de catre electori.
    In intervalul iunie 2006-aprilie 2007 am activat in cadrul PSD Timis, prezentand domnului Ilie Sarbu si prezentandu-i
    un program de actiuni si o platforma socio-economica destinata relansarii partidului. M-am
    retras deoarece s-au facut presiuni foarte mari sa renunt la paternitatea tuturor materialelor
    deja redactate precum si a celor care urmau sa fie redactate, deoarece domnul Sarbu nu
    numai ca a fost de acord cu cele propuse si cu conditiile colaborarii, ci a si indicat cu
    cine urma sa lucrez la punerea in practica a proiectelor propuse. In afara de un membru
    PSD, lider local de sindicat, care a inteles utilitatea proiectelor propuse, si in afara
    domnului Grindeanu Sorin (chiar daca din decembrie 2006 mi-a dat de inteles ca situatia
    conflictuala trebuie s-o rezolv singur), nimeni nu m-a sustinut, iar accesul la domnul Sarbu
    mi-a fost sever restrictionat.
    O oferta mi-a fost prezentata din partea PLD-ului si am acceptat, trebuie sa recunosc ca dintr-o
    atitudine revansarda. M-am retras din formatiune ca urmare a aderarii la PD si m-am aratat
    extrem de surprins cand, in unele situatii, cei din conducerea locala mi-au garantat si
    oferit sprijin ca o parte din proiectele mele sa ajunga la Bucuresti pt a fi discutate in
    vederea transformarii lor in proiecte de legi.
    Nu ma consider un mercenar politic si nici nu sunt. Am incercat doar sa valorific potentialul
    meu si capacitatile mele profesionale, am incercat ca prin ceea ce pot face sa ajut la
    solutionarea unor situatii socio-economice nationale care treneaza de prea mult timp, cu efecte
    extrem de grave in prezent.
    In primavara lui 2007 i-am spus domnului Grindeanu ca o guvernare alaturi de PD va fi
    catastrofala pt PSD. Cateva luni mai tarziu, la o emisiune, domnul Cristoiu afirma ca partidul
    care va intreprinde actiuni vizibile va castiga voturi – Partidul Conservator a inteles asta
    si a obtinut succese locale importante pt formatiune ca existenta, iar PDL a dezvoltat o
    retea de simpatizanti si de mobilizatori de voturi prin actiuni locale mici, mai mult sau
    mai putin legale, dar de impact. Am vazut cu ochii mei la primele alegeri pt Parlamentul
    European cum simpatizanti ai PSD-ului licitau voturi cot la cot cu cei ai PLD-ului si
    PD-ului, desi nu aveam voie sa vorbim despre asta. La ultimele alegeri pt Parlamentul Romaniei,
    o persoana din cadrul PDL Timis mi-a spus ca munca mea are un pret pe care conducerea mi-l
    poate oferi pt ca ce am propus este viabil si le poate fi de folos pe termen lung – si am refuzat.
    O prietena aflata la studii in Franta mi-a spus cum a decurs votarea la Ambasada Romaniei,
    si ce amenintare voalata a primit la intrebarea „De ce va trebuie toate aceste informatii
    strict confidentiale?”.
    In prezent, ultimul scandal legat de conflictul dintre domnii Pandele si Vanghelie va indeparta
    si mai mult populatia cu drept de vot de PSD. Solutiile propuse de toti pretendentii la
    conducerea partidului nu ofera solutii punctuale, toate graviteaza in jurul unei retorici
    publice axate mai mult sau mai putin pe lupta salbatica cu PDL-ul si pe ideea ca partidul
    detine foarte multe resurse latente. In absenta unor actiuni punctuale si vizibile, partidul
    se indreapta spre o prelungire a agoniei, deoarece toate aceste aspecte vor fi exploatate
    de catre PDL si PNL la alegerile pt Parlamentul Romaniei, in contrast cu eventualele actiuni notabile ale formatiunilor
    respective.
    Actiunile punctuale pot fi considerate masuri populiste, consumatoare de resurse si cu
    efecte pe termen lung, benefice partidului, imposibil de cuantificat sau garantat. Se prea
    poate, cu atat mai mult cu cat ele vor fi atacate nu doar de adversarii politici si mass-media,
    ci si de catre membrii formatiunii. Dar PSD-ul nu se mai poate reapropia de electori decat
    prin actiuni, rebrand-uirea lui printr-un lider sau altul nu este o masura suficienta.
    In aceste conditii, credeti ca discursul politic nesustinut de actiuni concrete si vizibile
    este suficient pt atragerea tinerilor in politica? In conditiile in care domeniul politic
    nu mai este un mediu al elitelor reale iar unele persoane, desi in mod cert valoroase, nu
    sunt puse in fruntea unor miscari de atragere a plus-valorilor ci sunt transformate in alti membrii,
    cum puteti atrage tinerii spre PSD, in timp ce PDL-ul are oferte negociabile?
    V-am scris deoarece, desi dezamagit de politica, desi plin de regrete ca nu am plecat in
    Noua Zeelanda atunci cand am avut ocazia, inca mai consider ca munca mea poate fi valorificata
    si poate aduce o schimbare prin intermediul instrumentului politic. Dar, cand mediul politic este
    populat de oameni mici cu interese marunte, cine imi poate garanta ca nu voi mai fi supus
    la alte presiuni pt ca cineva sa-si insuseasca un bun extrem de valoros din toate punctele
    de vedere? Desigur, sunt deschis negocierii, dar niciodata nu voi accepta sa renunt la munca mea
    prin presiuni pt o persoana care, neavand activitate, se teme brusc cand vede ca o posibilitate
    de a castiga capital de valoare in fata unui sef ii poate scapa printre degete.
    Va multumesc pt atentia acordata si astept raspunsul Dumneavoastra la intrebarile de mai sus.
    Totodata, va pot pune la dispozitie, daca veti fi interesat, o prezentare succinta a
    programului de actiuni si a platformei socio-economice realizate de mine in perioada cat
    am activat in cadrul PSD Timis.

    Cu respect,
    Holiartoc Sorin

  200. 205 nicolae gradinaru februarie 15, 2010 la 4:41 pm

    va felicit ca ati renuntat, as vrea sa faceti o ruptura…si aveti incredere in mine…
    am incercat si cu Iliescu dar nu mai poate saracu, … asta e….
    am fost in parlament de 3 ori si prefect de Olt …si ne cunoastem bine….dar nu am mai suportat si nu vreau acum sa va mai explic…desi am incercat dar nu ati avut timp de mine… erati prim/ministru
    sunt prof univ la pitesti si nu accept ca Adrian Nastase este condus de un analfabet ca Vanghelie….si va felicit
    as vrea sa putem discuta si sa fac toata procedura pentru un nou partid….sunt avocat si unul bun…nu va ratati ca Petre Roman……pot face multe si pe mine nu ma poate acuza nimeni cu nimic….
    astept totusi un raspuns fara speranta…

  201. 206 Mihai Barbu februarie 17, 2010 la 8:46 am

    Bună ziua Nastase

    Mihai Barbu mă numesc, sunt membru al PSD Ilfov şi preşedinte al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Ilfov, precum şi fost consilier judeţean în Ilfov în perioada 2004-2006.
    Vă citesc blogul, atunci când timpul îmi permite, şi de multe ori sunt în acord cu ideile transmise de Dvs, prin intermediul postărilor.
    Am ales de curând să îmi fac publice ideile politice şi acţiunile ce le desfăşor prin intermediul unui site personal: mihaibarbu.ro

    V-am adăugat deja în lista de blogroll, dacă consideraţi site-ul meu interesant aş fi bucuros să ma adăugaţi în lista dvs.

    O zi buna vă doresc

  202. 207 Mihai Barbu februarie 17, 2010 la 8:47 am

    Bună ziua Domnule Nastase

    Mihai Barbu mă numesc, sunt membru al PSD Ilfov şi preşedinte al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Ilfov, precum şi fost consilier judeţean în Ilfov în perioada 2004-2006.
    Vă citesc blogul, atunci când timpul îmi permite, şi de multe ori sunt în acord cu ideile transmise de Dvs, prin intermediul postărilor.
    Am ales de curând să îmi fac publice ideile politice şi acţiunile ce le desfăşor prin intermediul unui site personal: mihaibarbu.ro

    V-am adăugat deja în lista de blogroll, dacă consideraţi site-ul meu interesant aş fi bucuros să ma adăugaţi în lista dvs.

    O zi buna vă doresc

  203. 208 mihai mai 6, 2010 la 6:47 pm

    Mila sau scaraba?
    Incerc sa ma detasez de conditia mea de umil cetatean supus vicisitudinilor vremurilor pe care le traim. Traim o criza ciudata. O criza a bogatilor cu efecte catastrofale asupra noastra, a saracilor. A celor din ce in ce mai saraci, mai umiliti, batjocoriti, impilati, desconsiderati, mintiti, furati, spoliati. A celor care au ca singura vina ca nu au cunoscut pe cineva, nu au servit pe cineva, nu au lins curul cuiva si, in consecinta, nu s-au putut adapa de la conducta cu bani publici, stim doar sa tragem ca boii in jug, stim doar sa lingem (ca niste adevarati idioti) mana care ne arunca un os descarnat dupa ce si-a umplut stapanul burdihanul cu carne macra. Noi n-avem voie sa avem vicii, noi nu avem voie sa avem dorinte, noi nu avem voie… Dar ce avem noi voie? Pai aici stam bine… Avem voie sa platim taxe oricat de impovaratoare, avem voie sa ne tinem fleanca, noi, viermii, care n-am fost in stare de “inginerii”. Avem voie sa ne lasam stropiti de jeturile de apa murdara de ploaie tasnita de sub rotile gipanelor ciocoilor, avem voie sa plecam umil capul in fata maririlor zilei si, eventual, putem sa si zambim servili la ineptiile debitate de tot felul de idioti care au ca singur merit ca au stiut sa fure pana au ragait! Avem voie sa murim in spitale mizere, avem voie sa “iesim din sistem” pentru a despovara bugetul tarii, cel dedicat ingrosarii buzunarelor obrazurilor groase!
    Dar ce avem noi? Avem un presedinte – periculos –, un premier (avem premier?) – o jalnica marioneta care dupa intrebuintare va ajunge intr-un colt de camera, fara viata si intr-o pozitie grotesca, ca orice papusa de carpa…
    Dar cine este acest BOC? O molusca, un biet nevertebrat care printr-un accident gentic a ajuns sa aiba infatisare umana. Altfel cum sa-ti explici apetenta cu care se asterne pres la usa Cotrocenilor? Cum sa-ti explicit cum un om (om?) accepta sa sacrifice tot pentru a se vedea si el la televizor, pentru a ajunge si el (chiar daca vremelnic si dezastruos pentru tara) egalul unei Agela Merkel? De ce am enumerat-o doar pe cancelara Germaniei? Simplu! Pentru a arata ca e mult chiar foarte, foarte mult, mai slab chiar ca o reprezentanta a “sexului slab”! Oare de ce nu te duci tu Boc acasa? Ai demonstrat, ma rog nici asta nu ai fost tu in stare, a fost tatal tau, ca esti bun doar la un singur lucru: ca buturuga de spart oua pe ea (inexplicabil de altfel, deoarece eu stiam ca cel mai destept cedeaza primul, ori in cazul de fata, oul a cedat…)
    Mi-e scarba de mocirla in care te balacesti, mi-e scarba de mine ca inca mai sunt intre aceleasi granite cu tine. Dar mi-e si mila de tine. Jalnica figura. Mi-e mila de parintii tai, care, poate, si-au dorit un copil normal.
    Lasa-ne!

  204. 209 Paul iunie 13, 2010 la 1:38 am

    Lehamite…

    Daca as incepe sa spun toate cite le stiu si cite le-am simtit sau trait, mi-ar lua o lista prea lunga, care pe mine m-ar obosii iar tu poate nici n-ai citii.

    Asa ca inchei mesajul meu „invizibil”, cu toata nemultumirea pe care ati sadit-o voi politicieni ( indiferent de culoare politica ), mentionind ca mi-e rusine ca sunt roman, pentru ca voi toti la gramada ati picurat in fiecare zi, in sufletele noastre un strop amar al vorbelor, trairilor si faptelor voastre, uitind de electoratul care v-a dat votul.
    Asa incit acum dupa atita ” amaraciune „, trag concluzia urmatoare:

    – Mi-e scirba, greata, ca de putoare unui hoit in descompunere avansata de: ( incep cu ) Ceausescu, Iliescu, Constantinescu, tu Nastase, Basescu, de primii ministri si ceilalti ministrii care au fost si care este in prezent. Cu alte cuvinte de toata clasa politica chiar si cea din opozitie.

    Intreaba-te tu de ce sunt asa si nu numai eu, ci milioane de cetateni ai Romaniei. Poporul acesta si-a dorit BINELE inca din timpul dacilor, a luptat, a suferit enorm de mult de-a lungul istoriei( care numai zbuciumata a fost pt. noi ). Dar, intotdeauna l-au ” MINCAT ” cei avuti ( ca voi ) sau asupritorii. Asa ca a ramas doar cu RAUL. L-ati dezbracat de BINE si acum ce astepati de la el sa va mai dea?

    Si va va da,..ceea ce a mai ramas. Asteptati numai sa ajunga cutitul la os. Asa au patit toti acei ca voi de-a lungul timpurilor, care nu le-au mai ajuns sa suga toata bogatia tarii. Nu va ginditi la ce va asteapta dincolo de mormint de parca ati fii vesnici aici. Exista o derpatae, dar nu aici nici la Haga, la DUMNEZEU caruia ii sfidati legile…Dar va va veni si voua rindul.

    ” Ceea ce seamana omul, aceia va si culege ! „

  205. 210 Zoltan G.din Timisoara iunie 20, 2010 la 9:43 pm

    In vremea cand domnia voastra erati premier (2000-2004),sincer in unele lucruri nu am fost de-acord cu dvs.. Astazi, constat ca erati mai bun decat Boc,fiindca nu am privit cu ochii deschisi si totodata sperantele s-au afundat odata cu venirea lui Traian Basescu ca presedinte.

    Eu mi-as dori sa va am prim-ministrul meu,al Romaniei,al tuturor celor care cred in normalitate si in consens. Cei care sunt acum de dreapta par a fi de fapt de stanga in ceea ce priveste consensul si pragmatismul. Sunt suparat pe politica si pe cei care ne conduc. Traian Basescu este un mare MAGAR si il ignor pana la refuz sa-l mai vad. A creat haosul si a promovat nebunia.

    Apropo! era sa uit, chiar daca e tarziu- „LA MULTI ANI!” si multa,multa sanatate de la Bunul Dumnezeu sa aveti.

    Cu stima si mult respect Zoltan G.

  206. 211 ion banciuj iunie 22, 2010 la 3:15 am

    LA MULTI ANI!
    Ion Banciu 22.06.1952, Sf. Sava class of 1971

  207. 212 Ciprian, Deva iunie 22, 2010 la 7:16 am

    La multi ani! domnule presedinte
    Va doresc multa sanatate si sa realizati cat mai multe proiecte. Pentru mine sunteti un model si va pretuiesc mult.
    La multi ani!!!! Sunteti un adevarat om de stat. LA MULTI ANI!!!! DOMNULE ADRIAN NASTASE

  208. 213 Mariana iunie 23, 2010 la 1:25 am

    Acum nu mai am voie sa spun nimic.
    VA DORESC DIN TOT SUFLETUL „LA MULTI ANI!,ATAT DVS,CAT SI LUI MIHNEA.
    Oricum aveti o varsta frunoasa ,varsta la care intelepciunea atinge apogeul.Invidiez in sensul bun al cuvantului pe cei 2 baieti ai dvs.ca au avut parte de un tata de la care chiar au avut ce sa invete .Sunt de-o seama cu Andrei dar si eu sunt nascuta tot in iunie.Eu personal chiar am avut ce sa invat de la dvs,din ceea ce ati postat aici,din ceea ce ati facut pentru tara.In vacanta o sa incerc sa citesc si cateva din cartile pe care le-ati scris si care mi se par accesibile ca pret.M-ar interesa mult „Fundamente ale organizarii internationale”.Nu sunt studenta la drept sau la istorie ci la o alta facultate,dar de cand am vazut titlul acesta a fost ca o dragoste la prima vedere.Sper sa fie accesibila si ca termeni,daca insa nu o sa ma descurc, o sa imi cumpar un dictionar
    Va doresc in continuare o viata cat mai lunga si cat ,mai plina de realizari iar lui Mihnea ii doresc sa va calce pe urme.Inca odata „LA MULTI ANI!

  209. 214 eugenia vasilescu iulie 26, 2010 la 1:33 pm

    Salveaza teatrul Toma Caragiu din Ploiesti
    22/07/2010
    categorie: Cultura, teatru, Guvernare, administrativ, Social.
    destinatar: cons_jud@cjph.ro
    Consiliul local al orasului Ploiesti a hotarat ca cea mai buna metoda de a reduce din cheltuieli este INCHIDEREA teatrului „Toma Caragiu”. In urma inchiderii teatrului cu o vechime de 63 de ani, 175 de persoane (actori, tehnicieni etc. ) vor ramane fara un loc de munca. Oameni care toata viata au bucurat alti oameni.
    Astfel, dupa inchiderea teatrului de catre cultii nostri consilieri locali banii vor fi mai multi, dar putina cultura existenta in acest oras dispare.

    SA SALVAM TEATRUL „TOMA CARAGIU”. SA SALVAM CULTURA. SA NE SALVAM PE NOI.

    http://www.petitieonline.ro/petitie-p20866051.html
    puteti opri aceasta actiune portocalie?

  210. 215 Romania trip taxi business class august 1, 2010 la 4:03 pm

    Ha, ha, ha…. ce-mi place.
    Pana mai ieri va faceau 7000 de dosare ca sa ve denigreze si acum tot EI…. RECUNOSC CA sunteti singurul prim ministru care a facut ceva pentru tara.
    Ha, ha….. i-ati zapacit.
    FELICITARI

  211. 216 Airport transfer or outside Bucharest Bucharest airport transfer. august 1, 2010 la 4:08 pm

    Daca mai aveti „oua” va rog sa le donati si lor in contul acela de solidaritate.
    Ajutati guvernul actual :))
    Le-ati dat clasa tuturor cu ce vocabular aveti. Sa vada ce este cu adevarat diplomatia.
    Se lauda toti ca au ‘spe mii de faculati si zic…. „lucrurile care le facem….”
    Va rog domnule Nastase sa le tineti un curs scurt ca sa inete si dumnealor ca se spune „PE CARE”….. :))
    felicitari pentru ca nu v-ati lasat ingenuncheat

  212. 217 Anamaria august 16, 2010 la 8:29 pm

    Daca ziua dvs.de nastere este 22 iunie, ma bucur foarte mult, pentru ca si eu sunt nascuta pe 23 iunie, si avand in vedere ca suntet un om extrem de inteligent (cel putin asa mi se pare) sper sa mi se tranfere un pic din ceea ce va caracterizeaza si mie….
    Am 39 de ani si as vrea sa nu-mi pierd speranta ca intr-o zi va fi mai bine….macar pentru copiii nostri.
    La multi ani si tot ce va doriti!!!!!!!!!

  213. 218 lucy septembrie 20, 2010 la 8:54 pm

    Domnule Nastase, va rugam sa va implicati mai mult in rezolvarea problemelor cu asistentii personali-sintem fara salarii din luna Martie avem datorii peste datorii iar bolnavi nostrii cu grad grav de handicap nu mai au medicamentele necesare si hrana pentru a supravietui.Guvernul Boc a luat de la handicapati ca sa cheltuiasca ei mai mult in administratie.
    Ajutati-ne va rugam, Lucy Miron-Singeorz-bai, B-Nasaud

  214. 219 popateapa octombrie 24, 2010 la 6:20 pm

    Dle Năstase Acum uitându-ma mai bine la antetul Dvstra am văzut ce scrie acolo! Va mulţumesc. Daca va consideraţi cititorii mai deştepţi decât scriitorii lor,va mulţumesc! Va mulţumesc şi pentru invitata făcută mie in loja Bloggerilor! de obicei citesc articolele iar faptul ca am văzut ca este blogul dvstra m-a făcut sa vad mai greu ce este scris sus!

  215. 220 Nae Ionita noiembrie 8, 2010 la 8:05 pm

    Vizitati expozitia virtuala
    ADRIAN PAUNESCU IN GRAFICA INTERNATIONALA
    la http://www.personality.com.ro/adrian_paunescu.htm

  216. 221 Anonim noiembrie 9, 2010 la 12:59 pm

    Stimate d-le Nastase,

    va sfatuiesc sa aveti mare grija in legatura cu Gaspar Guardia Gonzalez. Vorbeste foarte mult si se lauda foarte mult, mai ales ca are si foarte multi dusmani pe care si i-a facut prin felul lui de a fi si de a se purta cu oamenii. Aveti mare grija cu acest individ.

    Un anonim.

  217. 222 nastase noiembrie 9, 2010 la 1:04 pm

    Anonim,
    Multumesc de avertisment, dar nu stiu cine este Gaspar Guardia Gonzales…

  218. 223 ioniboni noiembrie 10, 2010 la 5:22 pm

    Daca ati citi povestea mea, ce solutie mi-at da? Sau ce idee ati avea?

  219. 226 DigitalArtwork ianuarie 24, 2011 la 5:00 am

    Cine sare de pe scaunelul presedentiei se stie..dar cine isi aseaza funduletul acolo ne intereseaza. Ca de la om la om…ai mai sta in tara asta?
    Oricat de patriot mi-as dori sa fiu, tocmai „tara asta ma alunga”…In fine. Succes in continuare si sanatate.

  220. 227 Airport transfer - Airport Taxi ianuarie 26, 2011 la 1:14 am

    Cred ca sunteti cel mai iubit om care a fost la putere in ultimii 20 ani.

  221. 228 un om martie 13, 2011 la 7:27 pm

    VĂ ROG, NU PUBLICAȚI ACEST MESAJ !

    Vă rog să vă gândiți un pic la lucrurile pe care vi le scriu, fiindcă sunt lucruri mai înspăimîntătoare decât cele de până acum, pe care o să vi le spun.
    Eu provin din domeniul tehnic. Am făcut 4 ani de Inginerie Aerospațială la Universitatea Politehnică București. În acești patru ani am învățat Fizică Cuantică teorie și practică de laborator. Am fost mereu interesat să înțeleg cum funcționează lucrurile în lumea asta. Relativ de curînd, un om de știință, Randell Mills, a definitivat o nouă teorie în fizică, care reușește să explice toate fenomenele fizice, și să unifice așa zisa Fizică Clasică cu Fizica Cuantică într-una singură, pe care a denumit-o ”Marea Teorie Unificată a Fizicii Clasice” (The Grand Unified Theory of Classical Physics: http://www.blacklightpower.com/theory/theory.shtml). El și-a prezentat noua teorie în fața echipei de fizicieni de primă clasă de la NASA, pentru a-i convinge că o nouă substanță pe care el a descoperit-o, o formă de hidrogen într-o stare energetică inferioară, mai stabilă, pe care a numit-o hidrin, poate fi folosit pentru a crea noi combustibili cu un raport energie-masă în jur de 35 de ori mai bun decât al oricărui combustibil cunoscut până acum, care ar revoluționa domeniul spațial (nu voi intra în mai multe detalii aici, puteți vizita adresa dată pentru documentare). În echipa de fizicieni de la NASA s-au iscat mari neînțelegeri, pentru că noua substanță presupunea acceptarea acestei noi teorii a Fizicii, și respingerea celei vechi. În urma acestor neînțelegeri cinci din nouă fizicieni au părăsit echipa NASA ca să lucreze împreună cu dr. Randell Mills. Acum vă rog să vă gândiți un pic, de ce unii din cei mai buni fizicieni ai lumii ar părăsi un loc foarte bine plătit, și un loc de muncă cu toate dotările pe care un om de știință pasionat ar vrea să le aibă, pentru a se alătura unui om care nu avea nici pe departe cum să le ofere bani, sau laboratoare performante? Trebuie să fi avut un motiv foarte bun, cred eu… Acum ei formează echipa lui de cercetare. Din ce în ce mai multe Universități și din ce în ce mai mulți fizicieni încep să-i recunoască teoria pe care a creat-o, și să reproducă noua formă de hidrogen în laboratoarele lor. Am analizat și eu această nouă teorie, și cred că este adevărată. Cu noua formă de hidrogen se pot crea explozibili atât de puternici, încât cineva ar putea distruge un oraș întreg cu o bombă făcută în garaj. Îmi îngeheață sângele în vine când mă gândesc. E o posibilitate ca cineva cu destule resurse, precum un lider al unei țări, sau un om foarte bogat, să creeze o bombă cu hidrogen folosind doar acești noi explozibili, și fără să aibă nevoie de combustibil nuclear scump și greu de obținut. Vă spun, nu știu cât timp mai avem de trăit pe acest pământ. Gândul m-a dus imediat și la alte posibilități, la cele pe care v-am povestit-o în primele mele mesaje. Nu am știut dacă să spun altcuiva despre aceste lucruri la început, dar acum v-am scris despre ele dumneavoastră, pentru că am încredere că sunteți oameni de omenie și aveți puterea să înțelegeți aceste lucruri. I-am scris și doctorului Mills acum două zile. Nu am primit încă un răspuns de la el. L-am întrebat despre aceste posibilități despre care v-am scris aici. M-a cuprins frica, așa cum orice om ar face știind aceste lucruri. I-am scris unui bun prieten din Statele Unite pe care l-am rugat să corecteze scrisorile mele și să le trimită liderilor țării sale ca să îi îndemne să aducă pacea în lume. Trebuie să căutăm să aducem pacea cât mai repede, nu știu cât timp mai avem! Vă rog mult să vă gândiți bine la lucrurile pe care vi le scriu. V-am scris dumneavoastră- Ion Iliescu, și Adrian Năstase, fiindcă vă știu ca pe niște oameni responsabili și interesați de binele oamenilor cu adevărat, sunteți primii oameni la care m-am gândit. Vă rog foarte mult încă o dată să vă gândiți la aceste lucruri. Sunteți printre puținii oameni cu care pot vorbi despre asta.

  222. 229 Laurenţiu martie 16, 2011 la 12:52 am

    Stimate Domnule Năstase,
    Aş mai înviora ideea stereotipă cum că „speranţa moare ultima” cu propria-mi constatare că mai este puţin şi speranţa ne omoară pe toţi.

    Promisiunile electorale, în doze din ce în ce mai puternice, au înlocuit religia ca opium al poporului.
    Laurenţiu

  223. 230 RUPA VILI mai 10, 2011 la 5:42 pm

    VA SOLICIT DE URGENTA LA TOTI,CARE VRE-TI SA TRAI-TI INTR-UN STAT DEMOCRAT,SI SA FI-TI RESPECTA-TI,SA CERE-TI DE URGENTA DEMITEREA DIN MAGISTRATURA A PROCURORILOR SI JUDECATORILOR,SI A POLITISTILOR, CARE AU INCALCAT LEGEA CU BUNA STIINTA,VEDETI CAZURILE DE LA CEDO.

  224. 231 Anca iunie 21, 2011 la 1:28 pm

    Domnule Nastase,sunt eleva in clasa a 12-a,si nu stiu cum s-ar putea ajunge la un fel mai corect de sustinere a bacalaureatului,decat monitorizarea cu camere.In schimb,discriminarea care se face in acest caz este foarte mare.Tinand cont de faptul ca toti suntem egali in drepturi si obligatii ar fi normal ca monitorizarea sa fie aprobata in toate centrele de examen din intreaga tara,lucru care nu este infaptuit.De de nu se pun camere peste tot?Daca lipsa fondurilor este raspunsul,acesta este deja un raspuns folosit de oricine in orice domeniu.Cand cineva vrea sa se spele pe maini de ceva facut in trecut,ii sacrifica pe primii veniti.Nu este corect!In urma bacului,vom dori sa intram la o facultate,unde,din cauza ca nu sunt cu sistem de admitere,vom fi dezavantajati de ce care,din „nefericire” au facut parte din judetele care nu au avut fondurile necesare alocarii camerelor de filmat in timpul bacului.
    Nu stiu ce e de facut in acest caz,a fost prima idee care mi-a venit in acest moment,sa las un mic mesaj aici.
    Este discriminare pe fata.In orice caz,daca elevii sunt acuzati ca au incercat sa copieze la bac,aceasta este doar vina celor care conduc aceasta tara.De la conducatorii care ne vor duce tara in jos in loc sa o faca sa prospere..Coruptia este la putere iar cei slabi sunt calcati in picioare de liderii lor,pentru ca ei sa isi justifice faptele de buna intentie.
    Nu imi doresc sa spun aceste lucruri,dar datorita liderilor nostrii,ni se spulbera orice dorinta de a studia,de a deveni buni jurnalisti,politicieni,doctori sau orice altceva.Vom continua,din umbra sa facem ceea ce invatam de la cei care conduc acest stat.
    Noi,doar niste copii avem deja mintea intristata de ceea ce se intampla in aceasta tara,o tara despre care la istorie am invatat cat de mult au iubit-o ai nostrii stramosi si au luptat cu viata pentru ea.In acest moment cine si-ar da viata pentru tara?Oricine ar fi usor cumparat de cei din exterior pentru orice fapt care ne-ar adanci mai mult in prapastia in care ne aflam.

  225. 232 adriana iunie 21, 2011 la 10:11 pm

    un simplu ” La multi ani! ” dar sincer. Desi nu v-am scris niciodata va admir mult. Sa fiti sanatos cum doresc sa fie fiica mea( adica sincer va doresc sanatate) adriana

  226. 233 Marian TANASE iunie 22, 2011 la 8:15 am

    LA MULTI ANI !!

  227. 234 nicu preda noiembrie 7, 2011 la 12:24 pm

    Dle Nastase sunteti printre putinii romani care mai sunt romani.Vreau sa explicati pe intelesul vanatorilor urmatorul aspect:de ce cei care au castigat licitatiile pt. fondurile de vanatoare care au apartinut AGVPS nu mai primesc sau cer pentru participare la vanatoare sume care nu se pot plati?Reglementeaza vreo lege acest aspect?Dumneavoastra ce parere aveti?

  228. 235 arhiva tristetii decembrie 8, 2011 la 3:54 am

    Domnule Nastase, Romania se bucura ca are un politician precum dumneavoastra, era mult mai bine daca aveam un presedinte ca dumneavoastra chiar daca romani nu merit asta…
    http://tymo3.blogspot.com/2011/12/iarna-nu-i-ca-vara.html

  229. 236 bucur decembrie 12, 2011 la 3:56 pm

    Domnule prim-ministru,

    Eu imi exprim, la inceput, doar o dorinta in legatura cu persoana, cu personalitatea dv.!Imi doresc ca dv., dupa atatea „experiente” in raporturile cu opozitia, cu puterea judecatoreasca si chiar cu unii dintre colegii dv., sa fi reusit sa trageti niste concluzii, sa va fi reevaluat un pic mai mult atitudinea politica si civica si sa reveniti in prim-planul societatii romanesti, folosindu-va numai calitatile pe care, slava Domnului, le aveti! Atat!
    Asta este dorinta mea…. dar tin sa fac si cateva remarci… v-am admirat cat ati fost ministrul de externe al Romaniei, parerea mea este ca sunteti cel mai bun dintre toti care au fost dupa 1989 si nu ma indoiesc de asta. V-am apreciat, pana la un punct, activitatea avuta ca prim-ministru al Romaniei, dar si abilitatile de inalt rafinament in ale politicii.
    Ar fi fost bine (si aici exprim un regret) daca toata sinergia faptelor treceau dincolo de meandrele concretului, adica daca v-ati fi ocupat de toate categoriile sociale care aveau nevoie de sprijin.
    Imi mai doream sa fi facut privatizarile cu folos, adica sa fi ramas locuri de munca pentru mai multe milioane de oameni care sunt haituiti acum de guvernul actual ca si pomanagii la pensii anticipate.
    Ce s-a ales de privatizarile facute, de obiectivele economice care se vedeau cu ochiul liber? Praful, pentru cetatenii romani, venituri nemeritate, pentru cativa care nici macar nu investesc in acest spatiu mioritic!
    Imi doream sa fi atras investitii straine mult mai mult, ajunsesem odata aproape de 10 mld., acum nu prea mai sunt sau, daca sunt, devin paguboase!

  230. 237 Celina Garcia decembrie 25, 2011 la 4:31 pm

    Dear Adrian, Please get in touch with the PEC/IPRA group, you may write directly to:
    celina@ceppacr.org
    Best wishes,

  231. 238 Liviu Bacana ianuarie 4, 2012 la 10:39 am

    La multi ani!
    Va rog sa-mi raspunde-ti la mail-urile trimise pe adresa dvs.!
    este important sa stim si parerea dvs. in primul rand ca om si apoi ca politician!
    Pentru mine cel putin,care stiu mai multe aspecte,conteaza foarte mult!
    Nu inteleg tacerea?
    Nu sunteti singuri in aceasta actiune,noi suntem alaturi si doar dialogand vom putea gasi cele mai bune solutii prrin care sa-l invingem pe Basescu!
    Toate opiniile si ideile conteaza!
    Am spus ca deschidem partidul,ca dam posibilitatea bazei lui sa se exprime!
    Pai daca acum cand toate mijloacele moderne de comunicare ne-o permit n-o facem,atunci cand domnule Nastase!
    Sau asteptam ca Basescu sa ne puna botnita definitiv ca sa apreciem valoarea dialogului?
    Altfel,stima si sa ne vedem cu bine!
    Eu am lansat deja la OTV in data de 27.12.2011 ideea unei Caravane a Democratiei ! A TREIA PROCLAMATIE DE LA TIMISOARA! PLATFORMA PENTRU NOUA REPUBLICA!Astazi Timisoara este-n toata tara!

  232. 239 rouademunte ianuarie 23, 2012 la 10:15 am

    Buna ziua,
    si imi cer scuze ca am indraznit, aici la pagina aceasta, sa va intreb daca aveti idee unde sunt ACTIUNILE noastre de la ” Proiectul Dracula Park”.
    Eu am tot incercat sa aflu ceva despre ele….si nimic!
    in asteptarea unui raspuns de la dvs. ,stiind ca aveti si dvs.actiuni acolo, eu va multumesc mult!

    Cu respect,
    Tudor.

  233. 240 nicol ianuarie 23, 2012 la 10:30 pm

    Prevederile constitutionale cat si faptul ca PDL detine majoritatea parlamentara nu ne lasa nici o sansa de a rezolva pe cale legala,pana la alegeri, cererile poporului roman care doreste in primul demisia Presedintelui si a Guvernului la care cred ca ar trebui adaugat si demisia Parlamentului,paralizat si redus la neputinta datorita majoritatii asigurate de PDL si UDMR
    Singura sansa ramane presiunea constanta a protestelor in toata tara si nu numai in Piata Universitatii.Dar,atentie,fara violenta si distrugeri,care la urma urmei sunt in paguba noastra a tuturor.De asemenea nu dorim nici o noua revolutie fiindca stim ce ne-a adus cea din 1989.Si va mai spun ceva: nici o revolutie incepand de la revolutia francaza incoace,nu a adus nimic bun in evolutia omenirii! As spune chiar,fara exagerare,ca revolutiile sunt creatii demonice ale ocultei internationale,ce urmareste de secole,instaurarea unei dictaturi mondiale. La fel de tenebros si corupt este si sistemul politic actual.Paradoxal,dar dovedit,pluralismul politic ca si partidul unic nu constituie indicatori al democratiei reale ci mai degraba o frana in calea realizarii ei.
    Asa incat,as propune societatii civile sa ceara ca partidele politice sa fie inlocuite cu adunari cetatenesti,la nivel de cartiere si localitati care in mod cat se poate de democratic sa-si stabileasca reprezantanti pentru structurile puterii locale si sa-si trimita reprezantanti in Adunarea cetateneasca judeteana care la sandul ei,prin vot deschis sa stabileasca cel putin 3 reprezantanti din care.obligatoriu si un specialist tehnocrat,pentru Camera Reprezentantilor, care va inlocui actualul Parlament si care va avea un mandat de cel putin doi ani.Desigur ca membrii actualului sistem politic nu vor putea avea acces in Camera Reprezentantilor,cel putin in prima ei legislatura.Am ramane deci,doar cu alegeri prezidentiale.Iar viitoarele Guverne sa fie compuse,exclusiv,din tehnocrati
    N-ar fi rau ca aceia dintre dv-s care cititi acest mesaj si aveti posibilitatea,sa-l aduceti la cunostinta societatii civile si a conducerii SCMD.Poate se gandesc sa includa aceste propuneri in Platforma civica pe care o vor promova in viitor.
    Si in fine,lucrul cel mai important ,,Nimic,fara Dumnezeu!”.Suntem un popor ortodox deptcredincios,trebuie sa tinem aproape de Biserica neamului,sa ne rugam zilnic pentru poporul roman,ca sa nu fie varsare de sange,dictatura si haos si pentru conducatori ca sa le dea gandul cal bun si sa tina seama de doleantele propriilor cetateni.
    Deci,fara ura si violenta ci doar cu fermitate,unitate si continuitate in cererile si revendicarile noastre ca sa nu cumva sa provocam prabusirea neamului romanesc ,poate cel mai vechi neam crestin al Europei!
    Atentie la acest avertisment! Daca se va actiona cu ura,violenta si varsare de sange,pedeapsa divina va fi haosul,instabilitatea,dictatura si chiar dezintegrarea tarii!

  234. 241 marian popescu ianuarie 30, 2012 la 5:02 pm

    Am ramas consternat de decizia csj, dar nu va descurajati caci adevarul odata si odata iese la iveala si D.zeu nu va ierta pe nimeni.Imi pare rau ca v-au scurtat ani din viata toate aceste tracasari si in felul acesta a trebuit sa lasati destinele acestei taripe maini nepricepute, dar sa stiti ca nici cei doi ,,corifei” Antonescu si Ponta care se dau deja Presedinte si Prim ministru nu va calca nici pe departe pe urme si ar fi bine sa-i mai trageti putin de maneca .
    Am mare incredere in revenirea d.stra pe prima scena a politicii romanesti.

  235. 242 LUNGU ianuarie 31, 2012 la 12:26 pm

    Domnule Nastase:

    Fiecare om are destinul lui, daca aveam un presedinte ca dumneavoastra, tara nu era unde este acum; de la cel mai mic la cel mai mare isi da seama ca nu avem oameni competenti la putere, dar va veni o vreme cand toti cei care au furat cu acte, vor plati, si vor plati scump ei si toti ca ei; Va rog sa fiti puternic si aveti in mine ca si in multi altii un sustinator moral, ma rog la Dumnezeu sa-si intoarca fata catre dumneavostra si sa nu va lase ca eu in rugaciunile mele zic asa: „Doamne ajuta-i D-lui Adrian sa treaca si aceasta incercare si nu-ti intoarce fata de la el”! Va doresc sanatate si sa fiti puternic! MIOARA!

  236. 243 Gabriel februarie 1, 2012 la 3:08 pm

    Stimate d-le Nastase. Sunt un simpatizant al PSD-ului si mai ales al dv personal ,pentru ca ati fost singurul PRIM MINISTRU care a dus tara spre bine . Din pacate poporul roman nu stie sa-si aprecieze conducatorii buni .Vreau sa va transmit cu aceasta ocazie ca imi pare rau de sicanele pe care le aveti de suportat si ca sunt convins ca toata povestea este nedreapta. Va asigur ca mai sunt multi cetateni care gandesc ca mine si va doresc sa aveti putere sa rezistati si sa invingeti . Sper sa nu va cedeze sanatatea si de asemenea sper ca d-na Dana sa va fie in continuare alaturi si sa va sprijine. As dori sa va pota juta dar nu cred ca pot. Gabriel

  237. 244 vasile, cluj napoca februarie 2, 2012 la 5:45 pm

    Domnule NASTASE, sunt stupefiat de toata murdaria in care v-au tarat. Personal nu pot sa cred ca cel mai capabil om politic din Romania poate fi tarat prin tribunale ca orice borfas. Pacat , mare pacat pentru aceasta tara!Se pare ca le este tare frica de capacitatea d-stra, de puterea pe care o aveti.Sper sa aveti taria sa suportati si sa reveniti. Romania are nevoie de d-s-tra.Aveti toata stima si respectul meu si a multor persoane care ezita sa se exprime. Va doresc multa sanatate si sa esiti victorios din lupta cu actuala putere.

  238. 245 sergiu februarie 3, 2012 la 9:40 am

    Buna ziua,
    as dori o mediatizare a unei situatii care dureaza de prea mult timp si foarte nedreapta si sa cer ajutor in a o rezolva.
    Este vorba de un drum situat in intravilan de Cluj-Naapoca si unde se intampla ca sa fie atat de rau drumul incat
    copii care locuiesc in acea zona sunt nevoiti sa iasa din casa la ora 6 si 20 minute pentru a ajunge la cea mai apropiata scoala in
    vederea inceperii cursurilor care incep la ora 8 00 . Intr-o zi obisnuita de lucru se poate vedea cum copii in varsta de 12 si respectiv
    9 ani merg la scoala pe drumul Borhanciului se deplaseaza pe jos circa 3 km deoarece autobuzul privat care deserveste zona vine foarte rar
    ( de 3 ori pe zi) si dimineata deseori nu vine deoarece este drumul rau si ocoleste folosind centura ocolitoare Cluj-Napoca .
    Apeluri catre primaria Cluj-Napoca au fost facute si specificat ca din acea zona sunt circa 20 copii dar raspunsul a fost ca exista mijloc de transport
    cu toate ca la intoarcere copii nu au mijloc de transport iar la drumul de dimineata nu este un mijloc de transport viabil. Primaria refuza orice fel de
    implicare din lipsa de fonduri (m-a intreb daca nu puteau sa faca ceva sarbatori mai fericite la acesti copii si la familiile lor prin nealocarea banilor pentru
    luminat ci asfaltarea sau macar intretinerea acelui drum tinanad cont de faptul ca si acesti oameni platesc dari primariei cu prisosinta)
    Cred ca exista bani pentru a se face ceva cu acest drum care consuma inutil mult combustibil in plus si strica multe masini si mai ales trebuie sa existe bani pentru a asigura conditii decente de viata macar pentru copii. Am scris si eu primariei din Cluj-Napoca mesaje pe internet in vederea clarificarii situatiei si inca nu am primit raspuns si nu stiu de ce o astfel de situatie (care dureaza de ani de zile ) este privita cu atat dezinteres si nu ca o situatie care trebuie rezolvata rapid
    ( se asteapta venirea vacantei da vara cumva???)
    Multumesc si va rog sa mediatizati si sa ajutati la aceasta situatie. Acesta stire care o puteti si verifica in sensul ca puteti vedea in jurul orei de 6 30 cum stau copii si „astepta la cursa” in urbia Cluj-Napoca sa mearga la scoala in timp ce la ora 8 in acelasi oras sunt centre de informare turistica sofisticate , publicatiile locale sunt in cafenele la timp , primarul este in detentie si se discuta de sume ametitoare de presupusa mita, unde nu exista loc de parcare in zona centrala
    datorita parcarilor „creeate” de primarie, unde politia locala imparte amenzi zilnic si unde ai nevoie de mult timp si bani pentru a obtine permisiunea sa construiesti o casa unifamiliala si lista ar mai putea continua…
    Mentionez ca nu sunt implicat politic in nici un fel si nici nu are legatura prezenta plangere cu evenimentale poitice de nici un fel.
    Cu respect,in speranta unui rezultat ,
    Sergiu
    Va rog din suflet sa interveniti chiar daca nu este obligatia domniei voaster dar obligatia de ROMAN si de om m-a face sa intervin si sa va rog sa va folositi de puterea si functia cu care ati fost mandatat.
    Am rugamintea de a-mi face cunoscut institutiile europene/romane care pot face lumina in acest caz sau daca ar trebui sa luam in considerare o actiune in instanta ( in acest caz am rugamintea sa ne dati asistenta juridica)
    Mentionez ca acest mesaj a fost trimis si la mai multi deputati si senatori dar inca nu am primit decat un singur raspuns. Astept un raspuns cat se poate de repede.
    Multumesc anticipat.

  239. 246 on om februarie 3, 2012 la 3:49 pm

    PS.Nu mai stergeti comentariile care nu va convin.Si la asta furati?

  240. 247 dan martie 23, 2012 la 12:40 pm

    Legea performantei sa apara, sa regleze raporturile intre administrativ si slujbasii performantei. Multumesc.

  241. 248 daniel c martie 25, 2012 la 10:50 pm

    cautati si cititi pe net cartea numita MERITOCRATIA

    Vom face o alta Romanie!!!

  242. 249 Corneliu F. aprilie 12, 2012 la 10:14 pm

    Am urmărit cu mult interes interviul domnului Adrian NĂSTASE din emisiunea ”Sinteza zilei” din 12 Aprilie 2012 și am văzut în acesta un model de comunicare cu societatea civilă al unui politician responsabil, onest, vizionar…măcar acum..poate și pentru viitor.

    Cred că domnia sa a calificat în mod corect cea mai mare greșeală a actualului președinte, aceea de a continua să fie un președinte ”jucător” și în al doilea mandat de președinte, mandat în cursul căruia a alunecat și mai mult spre un stil dictatorial și incompetent de conducere.

    M-aș bucura ca dl. Adrian NĂSTASE să primească în noua guvernare un rol potrivit cu experiența sa politică, diplomatică și managerială iar din noua poziție să ne ajute pe noi toți să ne recăpătăm încrederea în oamenii politici în partidele aflate la guvernare și, în definitiv, în viitorul acestei țări europene,

  243. 250 rugio mai 4, 2012 la 5:48 pm

    Mă întreb adesea de ce cei din DNA și în general din justiția românească „se leagă” mereu de dvs.? De ce, tot ăștia, nu „se leagă” și de mine!? Pentru că vă iubeam mi-a „căzut foarte greu fisa”: pentru că eu nu am încălcat Legea, pentru că eu n-am furat niciodată! Da, dar nici n-am adunat averea dvs., deși am învățat și muncit foarte bine și, destul de probabil, mai mult decât dvs.! În schimb eu nu am coșmaruri.

  244. 251 adi mai 15, 2012 la 3:32 pm

    Sa Traiti domnule nastase si sper sa reveniti la putere

  245. 252 Ionel mai 15, 2012 la 3:35 pm

    Domnule Nastase:

    Fiecare om are destinul lui, daca aveam un presedinte ca dumneavoastra, tara nu era unde este acum

  246. 253 Daniel mai 15, 2012 la 3:36 pm

    Domnule Nastase, Romania se bucura ca are un politician precum dumneavoastra, era mult mai bine daca aveam un presedinte ca dumneavoastra

  247. 254 nastase mai 24, 2012 la 6:26 pm

    cel destept cedeaza primul ce atita hirjoneala pe cine pleaca la acel summit sau cine nu. lasati l ftatilor sa mearga singur si ponta sa apara pe un post tv si sa spuna ca a decis sa ramina in tara ptr ca tara are nevoie de a fi guvernata si nu de un plimbaret pe la serate si dineuri

  248. 255 badea mihaela iunie 21, 2012 la 6:17 pm

    sincer, sunt stupefiata, de ceea ce se-ntampla!!!!!!!!!!!!!!!! nu pot sa cred, ca este adevarat; pentru mine personal,d-voastra d-le Adrian Nastase,sunteti tipul politicianului, care intotdeauna a avut ,si are ceva de spus…tinuta,d-voastra, atitudinea fata de mizeriile pe care a trebuit sa le suportati, impreuna cu familia,sa treceti totusi demn, si zambitor,prin acestea, au deranjat pe multi…

    va doresc insanatosire grabnica, sa puteti fi din nou alaturi de cei dragi, si de romanii care va admira, sa puteti lupta cu nedreptatea, si umilinta la care este supus acest popor…

    din suflet, un sincer LA MULTI ANI, sanatate in primul rand..

    si ,pentru ca maine este si ziua fiicei mele, implineste 34 ani, este tot un „rac”, tenace, si bataios, asa ca d-voastra, nu pot sa spun decat ca, tot ce ii doresc ei, va doresc si d-voastra…

    p.s. in februarie,2011, am venit cu aceeasi cursa Air France,din Paris…atunci v-am vazut prima data, in realitate…mi-ati placut..,mai mult decat la tele..

    sanatate, multa, DUMNEZEU sa va ajute!!!

    curaj familiei,;sunt multi romani, care va sunt alaturi

  249. 256 popa mircea gabriel iunie 21, 2012 la 9:24 pm

    DOMNU ADRIAN CU LACRIMI SANT UN FAN INRAIT ,SANT SOCAT CE SE INTAMPLA,E TRIST,FITI UN OM MARE,VA CONSIDER CA PE UN PARINTE,DACA NU VETI MAI FI .EU CA ORFAN NU MAI ARE SENS SA TRAIESC,SANTETI UN OM DE VALOARE,CURAJ,DUMNEZEU SA VA OCROTEASCA,SINCER MA ROG PENTRU SANATATEA DUMNEAVOASTRA ,SANTETI UN OM DEOSEBIT,FITI LUPTATOR,

  250. 257 Magdalena iunie 22, 2012 la 6:59 am

    La multi ani, domnule premier Nastase!
    Va iubim si va respectam pentru realizarile dvs., realizari care au ramas in cartea de istorie a Romaniei si a altor tari.
    In momentele in care simtiti ca sunteti nedreptatit, in momentele in care simtiti ca nu puteti suporta rusinea la care sunteti supus, ganditi-va ca aveti alaturi sufletele a sute de mii de romani, carora nu le este rusine cu dvs.
    Va iubim si va respectam sincer,
    Fam. Musat

  251. 258 anca iunie 22, 2012 la 7:12 am

    La multi ani!
    avem nevoie sa va intoarceti cineva trebuie sa tina piept hienelor , nu putem sa ne pierdem speranta ca binele nu va invinge

  252. 259 popa mircea gabriel iunie 22, 2012 la 8:45 am

    SUBSEMNATUL POPA MIRCEA GABRIEL DOMICILIAT IN BUCURESTI,TANAR TEOLOG VA UREAZA MULTA SANATATE,FERICIRE ,DMNEZEU SA VA OCROTEASCA ,FAMILIA SA AIBA PUTERE DE A LUPTA CU MAFIA,DUMNEZEU SA FIE ALATURI DE DUMNEAVOASTRA,LA MULTI ANI,SA NE TRAITI MULTI ANI,

  253. 260 Daniela Aldea iunie 22, 2012 la 10:31 am

    La multi ani, dl Adrian Nastase! Sa va dea Dumnezeu multa putere sa treceti cu bine peste acest nefericit eveniment si sa nu va pierdeti niciodata speranta ca lucrurile se vor aseza pe un fagas normal!
    De asemenea, va doresc insanatosire grabnica si multa liniste sufleteasca!

  254. 261 GEORGIANA ALINA STRECHIE iunie 22, 2012 la 3:29 pm

    La multi ani, multa, multa sanatate,sa va dea Dumnezeu puterea sa treceti peste toate problemele cu bine.Lasati hienele din jurul dv. sa creada ce vor, iar în momentele dificile din viață , nu va gândiți decât la copiii și la soția dv. Doar pentru ei trebuie să luptați, noi știm că sunteți un om deosebit,iar oameni ca dv nu sunt pe placul înaților noștrii conducători, dar Dumnezeu are grijă de noi toți.Sa vă ajute Domnul să treceți cu bine peste aceste momente dificile și sa nu mai încercați, de dragul celor doi fii pe care îi aveti, sa mai faceți lucruri extreme. Curaj, si multa sanatate!
    LA MULȚI, MULȚI ANI!

  255. 262 Lovinescu iunie 22, 2012 la 5:38 pm

    Stimate Domnule Adrian Nastase, aleg aceasta cale de a va spune cat de multa nevoie este de oameni de elita ca dumneavoastra in aceasta tara, de oameni care sa stie sa spuna NU fara sa plece capul in fata unor Nimeni.Va doresc multi ani de acum inainte in care Dumnezeu sa va redea puterea de a tine piept „Ni-micilor” care au invadat Romania.Cu mult respect pentru ceea ce ati facut si inca veti mai face pentru noi,S.LOVINESCU

  256. 263 Mutu Alin iunie 22, 2012 la 6:27 pm

    La multi ani!Sa nu uitati!…Dumnezeu va iubeste si asta e Tot…

  257. 264 Liliana iunie 23, 2012 la 3:25 am

    La Multi Ani !!

    Aveti o varsta frumoasa d-le Nastase si inca multi ani fericiti va doresc !!

    Dori sa povestesc putin viata mea, a unui roman plecat din tara.
    In 1989 aveam 29 de ani si schimbarea regimului comunist ne-a dat multe sperante, am crezut ca acea putere de munca pe care o aveam noi atunci ne va permite sa cladim o viata frumoasa in Romania, fara vreun stres ca daca nu avem relatii nu o sa putem sa ne descurcam, ca in vechiul regim.
    Nu a fost asa, Frontul Salvarii Nationale a scos foarte multi la putere si de aici s-a format o retea de interese ce astazi face Romania greu de inteles si din interior dar si din afara ei.
    Noi am inteles deja imediat ca directia nu este buna, ca se devalorizeaza nu numai banii dar si viata, dar am asteptat, am sperat pana in 2001 cand dupa inchiderea societatilor la care lucram si incercarea de a ne descurca fara „cunostinte”, am plecat in Canada.
    Am vandut apartamentul pe bani putini si am trait in Canada 3 luni cu acea suma. Eram obisnuiti insa sa pierdem, aveam deja experienta banilor pusi la CEC inainte de „89 cu care ne-am cumparat un televizor in „92 .
    Este adevarat, apartamentul a fost o mare binecuvantare caci l-am putut cumpara de la stat prin credit de la CEC, apartamentul in care am trait cu parintii mei (decedati), tatalui meu ofiter in Armata Romana nu i s-a permis sa il cumpere dat fiind functia de colonel ce o detinea. Deci decizia de a oferi credite celor care doresc isi cumpere locuinta in care au stat, a fost o binevenita.
    Am ajuns aici, in alta tara, stresul pe mine m-a imbonavit si nu mai pot sa muncesc. Mi-am dorit si inca imi doresc sa nu mai exist, dar mi-e frica sa mor, familia mea nu are bani pt inmormantare, aici nu am reusit sa ne cumparam nici o proprietate nu avem nimic.
    In Romania aveam sanatate si tinerete dar nu ne-a folosit la nimic, aici acum avem peste 50 de ani dar si un sac de boli in spate.
    Domnule Nastase, ce ati face in situatia mea? Sa ma omor sau sa traiesc fara nici un ban, nu am inca anii de pensie.
    Am o singura speranta, sa astept pensia de varsta si sa vin in Romania caci acolo am macar un loc de veci, si sper ca nu va costa mult slujbele dar unde sa locuiesc pana atunci cand o sa fie? nu am nici macar un metru patrat de pamant intravilan, tot ce am este 1.5 ha arabil intr-o zona Rm Sarat care inteleg ca valoreaza foarte putin.
    Am inteles ca aveti o casa frumoasa la Cornu, poate stiti pe cineva in zona care doneaza cativa metri patrati, poate chiar o casuta batraneasca veche sa putem sa ne reintoarcem.

    Multumesc, si multa sanatate,

    Liliana

  258. 265 Piper Marius iunie 24, 2012 la 6:17 pm

    Multa sanatate!
    Aveti familia langa dvs. si nu numai..

  259. 266 sergiu iunie 27, 2012 la 8:00 am

    Domnule Nastase,
    in tot acest circ in care ati iesit destul de rau si care cred ca nu s-a terminat(nu am afinitati si simpatii politice consistente) cred ca trebuie sa dati o explicatie clara si concisa in limba romana in care sa explicati urmatoarele intrebari:
    1-care este vina dvs in acest proces -daca dvs credeti ca aveti o vina
    2-care este manipularea(justitiei sau anchetatorilor) in acest proces
    3-care este vina avocatilor dvs in acest proces
    4-de ce banuiti atat de virulent pe Basescu ca ar fi implicat
    5-pe ce baza legala ati fost condamnat si nu achitat pt ca din cate stiu eu o condamnare trebuie sa aiba ceva fapte in spate-ce fapte v-au fost imputate?
    6-de ce nu s-a inceput un proces de hartuire contra statului care sa aiba timp sa parcurga fazele procesuale pana la Haga daca ati vazut ca lucrurile degenereaza-poate erati salvat daca sunteti intr-adevar nevinovat(aveti avocati de top doar)
    Nota : Observati ca nu intru in detalii legate de spitalizarea dvs si nici nu cred ca cineva ar trebui sa va judece astfel de hotarari dar cred ca aceste intrebari stau in mintea multor romani si cred ca ar fi bine (pt Dvs) sa le lamuriti.Nu in ultimul rand mentionez ca am o educatie de ultim nivel academic( cu modestie mentionez) , am urmarit subiectul dar inca nu am o parere conturata.
    multumesc si sincere urari de sanatate .

  260. 267 sandu iunie 27, 2012 la 8:40 am

    Domnule Nastase VA IMPLOR sa rezistati acestor zile teribile; macar SUFLETESTE suntem alaturi de dumneavoastra!

  261. 268 ELENA ILIESCU iulie 1, 2012 la 9:24 pm

    Urmaresc emisiunea la care este invitat Andrei.Felicitari pentru tot ce le-ati insuflat copiilor dumneavoatra.Familia dumneavpoastra merita sa nu luati in seama ca va vor pune catuse , ca vor face publice imagini care sa va umileasca.Fiti mandru de ceea ce spune acum Andrei . Luptati pentru sanatate.Avem nevoie de dumneavoastra, o spun cu toata sinceritatea.
    Multa sanatate din Focsani!

  262. 269 Carmina Cojocaru iulie 1, 2012 la 9:28 pm

    Stimate domunule Adrian Năstase,
    Sper din toată inima ca acest mesaj să ajungă la dvs. Și odată cu el toată puterea pe care mă rog în fiecare clipă să o aveți. Nu sunteți singur! TREBUIE SĂ TRĂIȚI! Fie numai și ca să aveți prilejul de vă bucura odată cu noi toți, atunci când lucrurile vor intra pe un făgaș normal, fie și ca să vă vedeți băieții la casele lor, fie și numai ca să ajungeți bunic.
    Dacă ați avut atâta putere să încercați un asemenea gest extrem, sunt absolut sigură că veți avea puterea să treceți și prin aceste momente cumplite. Sunteți un om inteligent!Știți ca și mine că nu sunteți nici primul, nici ultimul deținut politic! Amintiți-vă de Steinhardt, de Crainic, de Goga, de atâția alții! Andrei are dreptate: Dumnezeu a vrut să trăiți! Vă puteți împotrivi oricui, dar nu Lui! Mă rog să nu vă descurajați și să aveți răbdare! Ați dat cel mai rar exemplu de onoare. Dați-l și pe acela al rezistenței. Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă aibă în continuare în paza Lui! Cu respect, C. Cojocaru.

  263. 270 cornelia iulie 1, 2012 la 9:33 pm

    am apreciat oamenii stralucitori intotdeauna. in dvs am vazut un om foarte puternic ,ferm .respectabil si de mare valoare.recunosc ,ca v-am votat intotdeauna. nu stiu daca sunt in masura sa va dau sfaturi. ma rog sa va faceti bine si sa continuati . am vazut undeva intr-un spital o scriere pe un perete. nu-mi amintesc cine era autorul pt ca au cam trecut vreo 20 ani de atunci. textul era urmatorul. minia se topeste la cei buni. la cei cuminti dureaza o zi , la semidocti dureaza luni ,si-o viata-ntreaga la NEBUNI. va doresc tuturor prietenilor dvs mult bine la fel si dvs si familiei numai bine si multa sanatate. cu stima cornelia

  264. 271 dana iulie 1, 2012 la 10:15 pm

    domnule prim ministru adrian nastase,am urmarit interviul de pe antena3 la care a fort invitat fiul cel mare al domniei voastre,Andrei,tin sa va spun ca trebuie sa fi-ti mindru de copii dvs!Trebuie sa iesi-ti cu bine din aceasta incercare !imi doresc sa se intimple cat mai repede sa reveniti in familia dvs si familia romania !Fi-ti tare!aveti grija de sanatatea dvs.Noi ,toti ,santem mai slabi fara dvs.Cu respect si speranta o familie din ROMANIA.

  265. 272 Mocanu Valentina iulie 1, 2012 la 11:26 pm

    L-am ascultat cu atentie pe Andrei. A fost o placere si o mare mandrie ca e roman. Aparitia lui reprezinta un avantaj in plus pentru dvs dle Nastase. Repezinta o alta dovada ca sunteti un om care nu lasa nimic la intamplare.Pe langa toate lucrurile bune facute, aveti o familie minunata, frumoasa,rara in aceasta tara. Regret nespus ca trebuie sa traiti aceasta drama. Sunt alaturi de dvs asa cum sunt milioane de romani.
    Va rog sa aveti puterea de a continua, sa aveti grija de familia dvs si invers.
    E foarte clar ca treceti prin momente ingrozitoare insa, fiecare trebuie sa-si gaseasca calmul si rabdarea pentru a putea invinge.
    De fapt, eu consider ca ati invins deja. Ati castigat o mare parte dintre romani. Dar pretul e prea mare. Totusi, eu cred ca ceea ce conteaza este, in primul rand, familia.
    Altfel….. nu aveti asteptari prea mari. Am senzatia ca aceasta tara e prea inveninata. Si de ce sa ajungem,candva, sa spunem ca ati fost in locul si momentul nepotrivit.
    Va doresc tot binele din lume, sa redeveniti sanatos si sa va bucurati de viata.
    Andrei a incheiat spunand ca raul este acela de a nu face nimic. Si m-am gandit :Ce pot face eu?
    Nu mare lucru ! Aici unde sunt promovez dreptatea, bunatatatea, intelegerea. E ca o picatura intr-un ocean. Asta e senzatia……si totul parca se naruie.
    Andrei, iti doresc sanatate, putere si succes! La fel si mamei si fratelui mai mic.
    Dumnezeu sa va calauzeasca fiecare clipa !

  266. 273 elenam iulie 2, 2012 la 10:40 am

    D-lui Adrian Nastase
    Orice Om in decursul vietii lui trece prin bucurii si incercari si se mai spune ca:<< Dumnezeu pe cei ce ii iubeste ii si incearca,dar nelasandu-i singuri.Ci prezenta lui se simte cel mai mult in acele momente.Avem nevoie de rabdare multa,multa rabdare pentru ca numai atunci are loc cu adevarat construirea Omului launtric dupa voia lui Dumnezeu.Suferinta devine nesuportabila cand este cauzata din motive nejustificate .Dar ea va trece,pentruca orice inceput are si un sfarsit.Iar dupa Rasticnire vine Inviere!.Exista situatie limita.Va este cunoscut un asemenea lucru.Dar atunci cand tie nu-ti mai trebuiesti e bine sa te gandesti ca multi pot avea nevoie de tine.Si cu toate problemele ei viata este foarte frumoasa,deoarece ne este doar o singura data daruita…Multumesc Bunului Dumnezeu ca va pastrat laga noi.Va doresc multa sanatata dumneavoastra domnule Adrian Nastase, doamnei Nastase si fiilor dumnevoastra.Va asteptam sa va intoarceti sanatos cat mai repede.

    Cu stima ,Elena M.

    ,

  267. 274 Simpatizant iulie 6, 2012 la 7:39 am

    Câteva citate din Psalmii:
    Ps. 118
    28. Istovitu-s-a sufletul meu de supărare; întăreşte-mă întru cuvintele Tale.
    Ps. 120
    7. Domnul te va păzi pe tine de tot răul; păzi-va sufletul tău.
    Ps. 124
    4. Fă bine, Doamne, celor buni şi celor drepţi cu inima;
    Ps. 125
    5. Cei ce seamănă cu lacrimi, cu bucurie vor secera.
    Ps. 126
    5. Fericit este omul care-şi va umple casa de copii; nu se va ruşina când va grăi cu vrăjmaşii săi în poartă.
    Ps. 127
    3. Femeia ta ca o vie roditoare, în laturile casei tale; fiii tăi ca nişte vlăstare tinere de măslin, împrejurul mesei tale.
    Ps. 138
    23. Cercetează-mă, Doamne, şi cunoaşte inima mea; încearcă-mă şi cunoaşte cărările mele

    Începând cu Socrate, omul devine în mod exclusiv o problemă pentru el însuși: „persoana ta este sufletul tău”.
    Primind de la cineva o lovitură de picior, iar oamenii mirându-se de resemnarea sa, Socrate se justifica: „Dacă un măgar m-ar fi lovit cu copita, l-aş fi dat în judecată?”

  268. 275 Opre Nicolae august 14, 2012 la 4:12 pm

    Ma bucura nespus de mult revenirea dumneavoastra domnule Nastase printre noi!Spiritul nu poate fi inchis.

  269. 276 Simpatizant august 15, 2012 la 8:08 am

    Vă dorescu multă sănătate. Cu deosebită stimă!

  270. 277 Un simpatizant august 19, 2012 la 12:45 pm

    In 2004 nu v-am votat iar acum regret profund acest lucru. Am fost mintiti si amgiti cu tot felul de promisiuni „portocalii”. Despre ce se intampla acum aproape ca nici nu mai stiu ce sa mai spun. Vor sa ne ia si dreptul de a vota liber. Ma bucur mult sa vad ca reveniti printre noi si astept cu nerabdare editorialele dumneavoastra. Sunteti un om cu o cultura deosebita si vad ca treptat v-ati regasit acel spirit liber si acea gandire atat de profunda. Imparatul Napoleon spunea: „Exista pe lume doua puteri: sabia si spiritul. In cele din urma intotdeauna sabia este invinsa de spirit.” Dupa cum se vede avea dreptate si peste cateva luni cand o sa va vedem din nou „sabia” care v-a asuprit sper sa nu mai existe, atunci spiritul dumneavoastra liber va castiga aceasta batalie. Multa sanatate dumneavoastra si familiei.

  271. 278 Marinescu Daniel august 19, 2012 la 2:25 pm

    Domnule ex-prim-ministru remarc sarcasul caracterisc in vorbele dvs., ceea ce ma face sa cred ca, cel putin d.p.d.v. psihic, sinteti sanatos; chiar, fizic tot la fel de bine sinteti? Ma gindesc la gitutzul dvs. Cantonamentul in care sinteti acum va va ajuta oare sa realizati cit ati fost de penibil?

    Pentru a nu trage gresit concluzia ca as fi pro-Basist am sa va spun urmatorul lucru : a fi astazi partizan al vreunui politician incumba idiotenia!
    Evident consider ca nu fac parte din „secta” respectiva!

    Va spun un lucru : in 2004 l-am votat pe Basescu lucru de care, spre rusinea mea, am fost chiar mindru timp de 6 -8 luni. Din pacate nu l-am votat numai cu speranta (sper ca am fost pentru ultima data naiv) ca va pune un pic lucrurile la punct, ci si de teama camerilei dvs. care in maxim 1 an de zile aducea tara acolo unde Basescu a adus-o dupa 3-4 ani…

    „va pune lucrurile la punct ” se traduce astfel : nebunatic si plin de curaj (sau inconstientza?) cum e marinarul va trimite la Jilava ceva peste mare nu numai plevusca si astfel va da semnalul „pozitiv” si pentru altii care vor veni la putere. Ma gindeam ca astfel, cei care vor guverna dupa un astfel de exemplu vor avea un pic de teama si vor mai face si ce trebuie nu numai furtisaguri ordinare…

    Nu am ceva special cu persoana dvs. Profit de faptul ca pot dialoga astfel si va transmit gindurile multor oameni din tara! De exemplu, faptele pentru care ispasiti acum aceasta pedeapsa sint minore si am senzatia ca nici nu sint corect argumentate ca fiind frauda; deci nu prea e in regula nici condamnarea, repet, asa cred eu din ce am ascultat in media. Pe de alta parte insa, cred ca sint lucruri mult mai grave pentru care, probabil, ati fi primit pedepse mai consistente.

    Multi politicieni ar trebui sa zaca ani buni dupa gratii in cazul in care justitia n-ar fi oarba…99% din domniile lor; restul au fost chiar idioti!

    Cind zi de zi timp de 22 de ani cei care ne-au condus si-au batut joc in asa hal de ceilalti prosti care i-au votat e foarte dificil sa-ti strunesti cumpatul si sa ai puterea sa recunosti si fapte bune ale lor, atunci cind au fost.

    Pentru ca este duminica si sint o idee mai relaxat am sa evoc si o astfel de fapta : culmea s-a petrecut chiar in zilele dvs. de prim-ministru ; DOMNUL TANASESCU (da, este evidenta stima mea pentru dinsul) in perioada cit a fost ministru de finante tara asta a avut cea mai stabila perioada fiscala, chiar puteai sa incerci sa faci un plan de afaceri, jos palaria pentru domnul Tanasescu!!!

    In incheiere transmit o idee nu numai pentru dvs. ci si pentru cei de acum si cei ce vor veni la putere : oricit de mult ati fura nu va fi suficient si pentru nepotii vostri; sansa sa aibe si ei ceva sau sa fure si ei in cazul in care au sa ajunga la putere e sa lasati prostimea sa munceasca, sa faceti si sa aplicati o legislaltie care sa nu ingroape firmele, ci sa le creeze cadrul necesar sa se dezvolte sa faca profit si sa incasati impozite pentru plebe, iar voi sa luati comisioane . Imi este forte clar ca fara comisioane nu merge, nici macar in Germania, Finlanda, etc.,atit ca acolo comisioanele sint mai de bun simt, iar legea e lege pentru cel putin 98% din popor si asta se intimpla nu pentru ca ati fi prosti (mai avem, din pacate din ce in ce mai multi parlamentari vai mama lor, dar majoritatea are cap) ci pentru ca nu aveti caracter .

  272. 279 Farcas Gelu Danut august 19, 2012 la 3:51 pm

    Stimate domn,
    Nu sunt un simpatizant PSD (sunt apolitic, de fapt). Sunt un simpatizant al dumneavoastra (ca om si ca intelectual).
    Am foarte multe sa va reprosez ca om politic, dar trebuie sa fiu cinstit si sa va recunosc meritele si calitatile.
    Nu ma pricep deloc la politica, dar cred ca ati fi fost un presedinte mult mai bun decat domnul Traian Basescu. Poate ma insel, dar asta este parerea mea.
    Sincer, cred ca ati facut o sumedenie de greseli si lucruri rele, dar nu cred ca am fi putut gasi un om pur. Dintre cei rai, dumneavoastra ati fi fost cel mai putin rau.
    Ceea ce a facut actuala putere portocalie in tara asta este mai mult decat jaf. Din nefericire, se pare ca si colegii dumneavoastra de partid (si partenerii lor) nu sunt decat „aceeasi Marie cu alta palarie”.
    Trist, foarte trist…
    Cred ca greselile si rautatile dumneavoastra nu au fost atat de grave incat sa fiti inchis. Oricum, nu fara dovezi clare si un proces corect.
    Cu asta au depasit limita, o limita care nu trebuia depasita.
    Parerea mea ca a fost un linsaj politic.
    Se pare ca Romania se indreapta spre dictatura si acest lucru nu trebuie permis. In scurt timp aceasta tara va deveni o frumoasa republica bananiera, sfasiata de diversele junte (militare sau nu) ajunse la putere.
    Va rog sa stergeti acest comentariu, nu tin sa apar pe blog, nu am vrut decat sa va transmit parerea mea si sprijinul meu.
    Indiferent cat va este de greu, aveti familia si aveti simpatizanti adevarati care doresc sa fiti bine si puternic.
    Curaj, domnule Nastase! Curaj!

  273. 280 Victor octombrie 19, 2012 la 12:22 am

    Domnule Nastase,
    Nu am putut sa nu observ citind blogul dumneavoastra faptul ca pareti mult mai deschis catre dialog, impartasirea unor pareri si experiente personale din viata politica romaneasca dar si faptul ca dojeni actuala clasa politica pentru diverse pozitii.

    Va invit, cu ingaduinta dumneavoastra sa ne impartasiti parerea personala asupra urmatoarelor subiecte care aparent sunt putin mai departe de lupta politica actuala:

    – Ce impiedica clasa politica actuala dezbaterea si adoptarea unor legi care sa protejeze politia impotriva agresarii de catre cetateni, fie ca este verbala, fizica sau psihica . Desigur aceasta protectie este asociata si cu responsabilitati marite care sa asigure buna credinta si respectul pentru cetatean. Probabil asa cum stiti toate statele moderne apara reprezentatii organelor de ordine prin legi dure ( Franta, Germania, Marea Britanie, America, Polonia, Italia…etc). In Romania din pacate politia este neajutorata in fata provocarilor strazii.

    – De ce nu se doreste cu adevarat efectuarea unor verificari obiective, sistematice, serioase asupra companiilor care isi desfasoara activitatea pe teritoriul tarii.

    – Exista o gramada de persoane care dispun brusc si cheltuie de sume enorme de bani care nu pot fi justificate nici prin meserie, nici prin nivelul de educatie si nici prin activitatea anterior desfasurata. Cum de organele abilitate nu sunt in stare sa efectueze verificari asupra starii financiare a acestor persoane ( vorbesc aici de toti borfasii, tarabagii din piete, magazinele ilegale de flori sau pur si simplu persoanele care conduc masini si detin case care nu pot fi sustinute din sursele declarate de venit).

    – Considerand educatia si instruirea dumneavoastra, ce parere aveti despre calitatea oamenilor care fac parte din „elita” partidelor politice de pe scena politica. De ce nu exista nici un nivel minim al bunului simt, educatiei si motivatiei persoanelor care sunt acceptate in orice partid politic. Cum vedeti dumneavoastra o selectare si ridicare a nivelului general al membrilor partidelor politice ?

    Sper sa gasiti macar cateva din aceste teme suficient de interesante pentru a ne spune parerea dumneavoastra.

    Cu stima,

  274. 281 catalin mares noiembrie 27, 2012 la 5:01 pm

    CATALIN MARES
    Domnule Adrian Nastase urmaresc de ceva timp ce se intampla in viata dumneavoastra ,locuiesc la Londra ,dar sunt la curent cu ce se intampla in Romania .Nu ma pricep foarte bine la vorbe dar sper sa vi se faca dreptate ,ce nu te doboara te face mai puternic succes.

  275. 282 Raluca Sbera decembrie 4, 2012 la 12:32 pm

    Buna ziua ,
    Stie cineva de la ce editura este cartea Exercitii de libertate ? Va rog daca se poate in timp util pentru ca vreau sa o fac cadou tatalui meu de ziua lui.
    Am sunat la editura Litera ,dar nu s-a gasit nimeni sa ma ajute….vreau sa aflu numele editurii ca apoi ma descurc.
    Multumesc anticipat !

  276. 283 Costica Gh Mitoseriu (@costica_magic) ianuarie 1, 2013 la 1:41 pm

    ELIBERARE GRABNICA VA DORESC DOMNUL ADRIAN NASTASE, SANATATE SI PUTERE DE VIATA, ALATURI DE CEI DRAGI DUMNEAVOASTRA UN AN PLIN DE REALIZARI POLITICE IN 2013

  277. 284 SirbiGeorge ianuarie 1, 2013 la 3:11 pm

    La multi ani si numai impliniri !

  278. 285 CALIN ianuarie 1, 2013 la 6:27 pm

    DOMNULE NASTASE
    VA DORESC UN SINCER ,,LA MULTI ANI” MULTA SANATATE UN AN NOU CU MULTE REALIZARI.

  279. 286 neagoe ianuarie 8, 2013 la 12:46 pm

    Stimate D-le SENATOR ADRIAN NASTASE

    Doresc sa discu ceva inportant pentru D-stra

  280. 287 Jia ianuarie 10, 2013 la 9:13 am

    Stimate domnule Nastase,

    Va admir pe dumneavoastra si pe familia pe care o aveti.
    Ma bucur ca ati gasit taria sa rezistati in vremurile grele. Libertatea interioara nu ne-o poate lua absolut nimeni niciodata, iar cei care incearca sa ne incatuseze trupurile nu vor putea niciodata sa ne incatuseze spiritul, mintea, inima. Eu cred in totala nevinovatie a dvs. Va doresc mult, multbine!

    Mesaj pentru Andrei:

    Draga Andrei,

    Cred ca avem aceeasi varsta.
    Ca si tine, stiu ce inseamna sa ai pe cineva in familie care sa fie hartuit nevinovat fiind si condamnat fara probe. E o drama pe care nu o pot intelege ceilalti (oamenii care parca traiesc ghidati de presa cumparata, ghidati de TV, manipulati). Dar noi care am trecut sau trecem prin ea o cunoastem.

    Am ajuns sa-mi doresc sa pot face ceva pentru toti oamenii inchisi pe nedrept sau pentru toti cei condamnati cu ani grei cand sentinta ar fi putut sa fie alta. Visez o tara in care inchisoarea sa fie inlocuita cu munca in folosul comunitatii. Daca vreodata te vei gandi sa demarezi un proiect in acest sens, te rog sa ma contactezi. Mi-as dori sa ma implic ca sa schimbam lucrurile.

    Te apreciez foarte mult pentru implicarea in situatia tatalui tau!

  281. 288 florin u. ianuarie 13, 2013 la 12:49 pm

    ” A nu avea nicio pata in trecutul tau, este, in lupta vietii, o inferioritate. Tinand mereu fruntea sus, devii artagos, razboinic, iti indispui semenii, eviti orice complicitate. Iar succesul e facut din complicitati.” – VICTOR EFTIMIU- GANDURI-1940
    Va doresc tot binele din lume.

  282. 289 costel ianuarie 23, 2013 la 12:09 am

    sunteti cel mai tare din România
    vă respect foarte mult
    sunteți părintele constituției și al tuturor psd-istilor
    number 1
    va urez multa sanatate la toata familia si toate la timpul lor

  283. 290 Liviu februarie 9, 2013 la 8:14 pm

    Domnule Nastase
    Regret nespus votul meu din decembrie 2004. Daca as fi avut mai multa minte si dadeam votul care trebuia, poate Romania era departe. Cer iertare! Data viitoare voi sti sa votez!
    Liviu

  284. 291 Daniela Antonescu februarie 12, 2013 la 4:50 pm

    Domnule Nastase,
    Va doresc din tot sufletul ca astazi cand Varsatorul din familia dvs are ziua sa de nastere,sa primiti vestea pe care o asteptati ,sa va intoarceti ACASA si sa nu ii mai parasiti niciodata.
    Si eu am trait o experienta similara cu a dvs si a familiei dvs in 1979 cu tatal meu care s-a intors acasa exact de ziua mea .
    Cred ca exista cineva acolo sus care va iubeste si va apreciaza ,Totul poate a fost numai o incercare peste care trebuia sa treceti.
    Sa nu uitati niciodata ca e marti si exista o biserica in Bucuresti langa Curtea Domneasca a unui sfant care se praznuieste in fiecare Marti.
    Va doresc tot binele din lume si am fost alaturi de dvs si de familia dvs cu tot sufletul .

  285. 292 Ioana Petrache februarie 12, 2013 la 10:47 pm

    Buna seara d-le Nastase,

    Ma bucur din suflet pentru decizia judecatorilor de astazi!Sa va fie viata plina si fericita,alaturi de familie!sanatate lui Andrei ca este aniversarea lui astazi,sanatate si celuilat baiat si sotiei ,si Dvs.!
    Ma bucur ca am prima carte a Dvs.,cu autograf ,si ma voi stradui sa le am si pe celelalte.Ii multumesc d-lui Ciutacu pentru ca a ost mereu langa Dvs si Antenei 3.
    Am fost tot timpul alaturi de Dvs. si familia Dvs.-sunteti un om valoros ,pe care il apreciez cu tot sufletul.Ma bucur ca v-am vazut cand ati fost in vizita la Automobile Dacia.
    Va doresc din toata inima sanate si numai bine!
    Cu mult respect si apreciere,
    Ioana Petrache
    Mioveni-Arges

  286. 293 sandu martie 19, 2013 la 2:19 pm

    FELICITARI din toata inima si DUMNEZEU sa va pazeasca in continuare (pt ca noi,oamenii, NU suntem in stare !)

  287. 294 Chat Online aprilie 6, 2013 la 8:24 pm

    Adevarul a fost singura odrasla a timpului.

  288. 295 Chitu C aprilie 7, 2013 la 7:49 am

    Am vizitat ieri 06.04.2013 muzeul hartilor. Felicitari d-lui Nastase. Altii in strainatate mergeau la bordeluri si carciumi. Dvs la anticariate. De aceea ne-am ales cu golaneala si hotii in tara asta.
    Dar la muzeu, eu si sotia umblam prin sali, in timp ce doua femei ale muzeului faceau plaja pe scara la intrare.Cam aceeasi diferenta, ca intre carciumi si anticariate.
    Sanatate si putere de munca, d-le Nastase. Tara are nevoie de dvs.

  289. 296 Popescu Catiusa aprilie 18, 2013 la 11:38 am

    Domnule Adrian Nastase,

    Ma adresez astfel pentru ca aseara(La Antena 3)am vazut ca va place mult mai mult sa vi se adreseze asa.Aveti dreptate,caci numele dumneavoastra a fost,este si va fi un nume mare prin valoarea intelectuala si politica,ce o aveti.M-ati impresionat(ca-ntotdeauna)prin raspunsurile date si sunt bucuroasa ca va mentineti simtul umorului subtil pe care cei ce nu il inteleg il numesc „aroganta”.
    Interviul dat lui Mihai Gadea a fost pentru oamenii ce respecta valorile o adevarata lectie de viata.
    Multa sanatate si putere de munca alaturi de minunata dumneavoastra familie!

  290. 297 Genoveva iulie 21, 2013 la 7:40 pm

    Pe 21 iulie 1821 s-a nascut un ministru de externe:Vasile Alecsandri.Pe 21 iulie 1950 s-a nascut un alt ministru de externe,prim ministru… Adrian Nastase.La multi ani,sanatate,sa fiti fericit alaturi de cei dragi.

  291. 299 Liviu Cîrstean decembrie 29, 2013 la 3:10 am

    M-am întrebat de multe ori dacă mai are rost să trăiesc, sau de ce m-am născut? M-am întrebat de multe ori de ce uni îmi amanetează viitorul și taie dreptul la o speranță de mai bine? Cu toate că sunt sigur că nimeni nu va citi acest mesaj, eu am să îmi spun povestea, povestea unui om simplu.
    M-am născut pe 22 martie 1986 într-o localitate din jud.Suceava, într-un sistem în care părinții mei și eu nu aș fi avut nici un viitor. Mama mea fiind de meserie croitoreasă, iar tatăl meu zidar, o familie obișnuită care la rândul ei nu a avut nici un viitor și timpul a erodat-o lovinduse de mii de probleme, în cele din urmă cedând. Dar revin mai departe la problemele și durerile mele de zi cu zi. La naștere am fost diagnosticat cu o boală gravă a coloanei și tendoanelor. Dar asta nu era nici 1% din suferința care avea să mă pască. În 1989 tătăl meu ne-a părăsit și de atunci până astăzi nu am mai auzit de el, mama mea avea să mă parăsească 10 ani mai târziu, eu am rămas la bunicii mei. Dar să o iau pe rând, m-am născut la maternitatea spitalului Rădăuți, unde am fost și diagnosticat cu boala scrisă mai sus, un anumit doctor pe nume Anuței a vrut să îmi curme suferința, dar mama mea nu a fost de acord. Poate era mai bine așa! În primii ani nu am avut nici o problema, totul a început prin 1992 când picioarele mele au fost diagnosticate cu „pescavo drept-stang”, tot de atunci urmând să sufăr 14 operații din care 2 la renichi. Ele fiind realizate între 1994-2000, mai având nevoie de încă 2 la piciorul stâng pe care nu le-am mai făcut din lipsa banilor. Tot odată după ultima operație din lipsa banilor am renunțat la școală și mi-am căutat un loc de muncă, ca cizmar în localitate. Bunicii mei fiind oameni bătrâni și săraci nu m-au putut ajuta cu nimic, de tatăl meu nu am mai auzit de când a plecat, iar mama mea nu mi-a dat nimic de când s-a recăsătorit, ne fiind lăsată de tatăl meu vitreg. Așa că în 2000 mi-am luat soarta în mâini. Toți ani de școală i-am terminat cu premil I în clasele I – IV și respectiv II în clasa a V-a și III într-a VI-a. Am lucrat ca cizmar timp de 4 ani, după care mi-am căutat un loc mai bine plătit și m-am mutat la o fabrică de prelucrare a lemnului din zona până în primăvara lui 2006. Între timp m-am căsătorit și am început să mă gândesc la un viitor în 2. În martie 2006 am plecat pentru 3 ani de zile în Belgia, mai exact până în mai 2009. Acolo am reușit să strâg câțiva bănuți din care mi-am plătit datoriile și mi-am plătit taxele de scolarizare pentru un permis de sofer profesionist, pe care am reusit să îl iau în 2010. După care am făcut atestate profesionale. M-am străduit și am luptat mult pentru a reuși, mi-am pus speranțele în ele că voi găsi un post de șofer pe camion și voi reuși să îmi fac un viitor, pentru mine și familia mea. Între timp m-am întors la cizmarie până în toamna lui 2011 când am plecat ca șofer profesionist în Belgia pentru 2 ture (3luni x 3 luni, cu o lună pauză între ele). După care m-am întors cu un gust amar, nereușind din cauza sănătății să mă reîntorc în Belgia în 2012 din cauza unui ulcer varicos care mi-a aparut la un picior (prima dată din cauza infecției mi-au aparut 3) acest lucru fiind specific picioarelor strâmbe cum le am eu. Anul 2012 l-am pierdut trăind din banii soției (lucrează la un abator din 2007). În 2013 am încercat să merg să îmi reiau locul de muncă, fiind ocupat am încercat pe la alte firme. Peste tot mi-a fost închisă ușa. Cine are nevoie de o persoană cu handicap și fără școală? Așa că un prieten și-a făcut milă și mi-a oferit un loc de muncă la firma lui ca distribuitor. În toamna asta am primit cea mai mare lovitură din viața mea, bunica mea la sfatul mamei mele a făcut acte pe toate bunurile ei unei nepoate. Așa că am pierdut și casa unde locuiam, mai pot locui cu bunica până la moartea ei, când probabil voi fi evacuat. După o viața în care am suferit întruna, am fost cinstit și am vrut să îmi fac totul pe munca mea. Nu mi-a plăcut să fur, să înșel pe nimeni… Oare acum de ce trebuie să o iau de la 0? Cu ce aș putea să îmi asigur un viitor? Soția mea câștigă între 1400-1900 ron pe luna, eu între 800-1200 ron pe luna. Mă gândesc cu groază de unde voi strânge cei 30.000 euro pentru o casă. Imi este frică să nu îmi pierd piciorul că nu ascult sfatul medicului și îl forțez, mi-e frică să nu îmi pierd și acest loc de muncă… Iar aici ajung la întrebările care mă deranjează cel mai tare. Oare de ce fură alți din jur miliarde de lei și nimeni nu îi prinde? De ce nu se face nimic pentru oamenii muncitori și fără nici un viitor? Cum își permit uni într-o țară săracă să aibă mașini de sute de mii de euro? …
    Cum se poate ca o persoană care muncește și este cinstită ca într-o viată să nu strângă 100.000 euro și alți să îi cheltuiască într-o zi? Nu sunt fustrări, sunt întrebări simple care mă chinuesc. Poate dv. nu aveți cum să vă dați seama ce simt, dar vă rod puneți-vă în locul meu doar pentru 5 min.
    M-am gândit să vă scriu acest email cu gândul că poate mă puteți ajuta cu un loc de muncă mai bine plătit, sau cu o vorbă bună cuiva care poate.
    Oricum eu vă mulțumesc și vă doresc un 2014 mai bun. La mulți ani!
    Îmi cer scuze pentru acest email.

    Liviu Cîrstean

  292. 300 Natalia ianuarie 6, 2014 la 4:49 pm

    buna ziua domnule Nastase si sincer regret ca va scriu acum , dar sunt total dezamagita de aceasta tara in care Basescu este cel care decide daca azi avem voie sa respiram ,sa mancam , sa ne rugam sau sa traim. Il urasc pe acest om si atunci cand ii aud numele ma ia cu rau de la stomac. De ce credeti dl. Nastase ca nu s-a pronuntat sentinta devreme?Dl flota era la CSM. De ce oare?Curaj dl. Nastase foarte multa lume este alaturi de dvs. Nu va dati batut. Sunt convinsa ca foarte curand soarele va putea straluci pe str. dvs. fara sa fie umbrit de norii de la Cotroceni.Va doresc sanatate, putere si va asteptam cu drag sa reveniti acasa. Mult noroc

  293. 301 Florentina ianuarie 7, 2014 la 12:43 pm

    La Multi ani!

    Din pacate anul 2014 nu a inceput foarte bine, speram insa sa se ermine cu bine.
    As fi vrut ca investitorii chinezi sa apara mai devreme.
    Fiti corecti, nu faceti ca Traian Basescu, care, in 1998 la alegerile PD din Buzau l-a trimis pe Adrian Severin sa ne spuna sa-l alegem pe el nu pe Petre Roman. Nu vreau sa-mi mai aduc aminte de acel moment, dar nu as vrea sa se mai repete vreodata. Succes!

  294. 302 Un timisorean ianuarie 7, 2014 la 9:27 pm

    Domnule Prim Ministru, va doresc sanatate si putere sa depasiti acest moment devastator din viata dvs. Domnul sa va aibe in paza !

  295. 303 Coco ianuarie 8, 2014 la 12:29 pm

    D-le Nastase A. imi pare nespus de rau ce vi se intampla ca anumiti distrusi va fac mult rau.Eu personal v-am simpatizat si am votat omul nu partidul ,cam aprox. de 15 ani am vazut pe acesti distrusi cum incearca sa demigreze tot ce e bun in tara aceasta , se lafaiesc in palate si castele iar noi romani de rand incercam sa supravetuim … Luptatii cu toate mijloacele posibile si nu uitati ca ” roata se invarte „…Va doresc multa,multa sanatate…

  296. 304 Vali Tudor ianuarie 8, 2014 la 5:34 pm

    Respect pentru domnul prim ministru Nastase, pentru omul Nastase, pentru profesorul Nastase, respect pentru demnitatea de care dati dovada, respect pentru educatia pe care o aveti, respect pentru mama dumneavoastra, respect pentru familia dumneavoastra. Regret ca tara aceasta, patria aceasta in care ne-am nascut si vom muri ca romani traieste aceste clipe urate, justita degradata ca imagine..pacat..insa viata trebuie sa mearga inainte si mai devreme sau mai tarziu mizeria se va decanta.. Vali Tudor

  297. 305 Cristel ianuarie 9, 2014 la 8:36 am

    Am fost si sint un admirator si un Sustinator inrait al Domnului Nastase.Speranta moare ultima sa ne aducem aminte cind Domnul Nastase a fost Prim-Ministru si Tara mergea ca pe sirma si au venit PD-Listii si au distrus tot ce Domnul Nastase Construise.Dar avind Credinta si tarie nu ne vom lasa calcati de acest Corupt al Romaniei unde adevarul va iesi la liman.

  298. 306 oanaswow ianuarie 23, 2014 la 1:48 pm

    Nu sunt fan al nici unui partid politic si al nici unui om politic, tot ce voiam sa spun este ca este prima oara cand citesc expresia „Cititorii mei sunt mai inteligenti decat scriitorii altora.” si mi se pare geniala!. Multumesc!

  299. 307 Gorjanul aprilie 28, 2014 la 12:06 pm

    Deschid pentru prima data acest blog.
    O fac pentru a te incuraja sa nu uiti de ideea renuntarii la cetatenia romana, adica la cetatenia unui stat inamic celor ce-l compun si-l finanteaza, servind doar interesele unei minoritati infime !!!
    Multi vor merge sa renunte la cetatenie in semn de protest !
    Statul roman vrea, cu tot dinadinsul, sa confirme definitia pe care i-a dat-o Marx, iar romanii, multi dintre ei , nu mai pot accepta aceasta realitatee cruda.
    Ai face bine sa reiei ideea pe blogul tau.
    Chiar daca acum nu poti sa faci acest demers, noi, cei de afara, putem, anuntind ca este in semn de protest fata de stat si de solidaritate cu tine.

  300. 308 MARIA iunie 22, 2014 la 1:41 pm

    Visele de astazi sa devina realitate, sperantele de maine impliniri, orice cadere un pas inainte iar gandul bun si fericirea sa te insoteasca mereu. La Multi Ani!

  301. 309 Edu adrian noiembrie 14, 2014 la 12:00 am

    Cel mai bun Conducator Psd din Romania – Adrian Nastase – Omul adevarat care este respectat si acum in Psd alaturi de Iliescu Ion – Va doresc sanatate si avem rugamintea sa discutati cu liderii tiganilor din Bucuresti.

  302. 310 harlau625 februarie 3, 2015 la 7:57 am

    Se pare că pagina recomandată de dv. (www.adriannastase.ro) nu este disponibilă! Vă doresc multă sănătate.

  303. 311 Senz iunie 12, 2015 la 1:55 pm

    Eu pot accesa pagina http://www.adriannastase.ro fara probleme.


  1. 1 Busola Politica « Cei care zambeste… Trackback pe noiembrie 28, 2007 la 8:19 pm
  2. 2 Dacă nu ai blog, nu exişti! « Teologie pentru azi Trackback pe iunie 21, 2009 la 2:13 pm
  3. 3 PSD incotro? « WeThinkFAR Trackback pe ianuarie 19, 2010 la 5:02 pm
  4. 4 Comemorarea lui Mihail Eminescu la Biblioteca Metropolitană din București [15 iunie 2012] | Teologie pentru azi Trackback pe iunie 15, 2012 la 4:30 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!