„Cele Doua Romanii” – lansarea marti, 23 septembrie

M-am hotarat, in sfarsit, sa lansez volumul „Cele doua Romanii”, cartea despre care multi dintre voi m-ati intrebat. Am asteptat sa se incheie depunerea candidaturilor pentru prezidentiale si, in acelasi timp, sa nu inceapa inca dezbaterile din campania electorala. Nu am avut multe varaiante. In final, am ales ziua de marti, 23 septembrie. Va invit, cu multa bucurie, sa participati la lansarea cartii si sa-mi fiti alaturi, ca de obicei.

Attachment-1

96 Răspunsuri to “„Cele Doua Romanii” – lansarea marti, 23 septembrie”


  1. 1 Maria Rugina septembrie 20, 2014 la 9:26 am

    Vă felicit ! Voi căuta Cartea.M-ar bucura un text-suport pentru viitoarea Constituție, în viziunea Dvs., care să fie oferit spre dezbatere, în timp optim. Vă doresc IDEI și PUTERE!

  2. 2 Porthos septembrie 20, 2014 la 10:27 am

    „Aceste Românii, scriam în cartea mea, nu există ca fotografii ce surprind o clipă sau îngheață o imagine. Ele trăiesc în interiorul nostru, modelându-ne. România reală poate fi privită cu detașare; România pe care mi-o doresc cu greu poate fi întrevăzută printre gratii.” – nu ar fi momentul să reîncepem (continuăm) să construim România de care amintiți dumneavoastră?

    Eu încă trăiesc în România aceea. România IT-ului, telecomunicațiilor, a companiilor care produc software de multe milioane de euro fără a avea vreun contract cu statul.

    Însă chiar și România aceea a început să se dizolve în contactul cu România lui Băsescu și Macovei. Zilele trecute am aflat cu stupoare că a fost arestată Irina Socol, CEO al Siveco. Sub acuzația absurdă că ar fi spălat bani prin firmele romilor din Sintești. Îmi e greu să cred o astfel de aberație.

    Este adevărat că Siveco avea contracte cu statul. Poate că aici este problema. Însă prefer să nu fac speculații. După cele văzute în ultimii ani, nimic nu mă mai surprinde în România lui Băsescu.

  3. 3 Ion Cetăţeanu septembrie 20, 2014 la 10:54 am

    Definiţia băsismului
    Băsismul este o doctrină de extremă dreapta, neasumată ca atare de niciun partid politic, care face o compilaţie de doctrine politice extremiste şi comportamente politico-sociale anticetăţeneşti din secolele anterioare.
    Caracteristicile principale ale băsismului sunt: antiromânismul, un amestec de fascism, nazism, hortism şi comportamente fanariote, internaţionalism deşănţat pro-vest, securism vechi îmbogățit cu experienţe occidentale şi justiţie de tip satrapic pentru adversarii politici.
    Scopul guvernărilor partidelor băsiste este îmbogăţirea fără măsură a unei clientele fidele, care plăteşte din sumele furate o propagandă ticăloasă, întotdeauna mincinoasă, anticetăţenească.
    Propaganda are efect, fiindcă cetăţenii n-au timp de analiză a vorbelor pe care le aud sau citesc.
    Nici măcar dezastrul făcut intre anii 2009 şi 2012 nu i-a învăţat minte pe unii cetăţeni! Ce dacă s-au desfiinţat 70 de spitale(măsură nazistă) şi românii sunt mai puţini cu 1.250.000 de oameni, ei sunt încă în viaţă, ce dacă s-au desfiinţat 200 de şcoli şi copii de 6-10 ani fac naveta, poate ei n-au copii(200 de şcoli însemnă învăţământul într-un judeţ), ce dacă s-au tăiat îndemnizaţiile pentru handicapaţi(măsură nazistă), mame, bolnavi cronici, ei sunt sănătoşi încă, ce dacă s-au desfiinţat sindicatele(măsură nazistă), ei lucrează şi nu sunt membri de sindicat, etc…
    După fiecare ciclu electoral, în care au fost la conducerea ţării partidele băsiste, cetăţenii au ajuns mai săraci şi ţara în ruină. Dezastru a fost după guvernarea CDR, dezastru după Alianţa D.A., dezastru şi în guvernarea primului băsist al ţării, preşedintele Băse$$cu!
    După distrugerea ţării urmează mascarea. PD se transformă in PDL, PDL face pui băsisti( ARD, Noua Republică, Forţa Civică, Mişcarea Populară) pentru ca apoi haita băsistă să se unească din nou în ACL – PDL şi PNL, pentru un nou asalt asupra cetăţenilor şi a tării.
    Partidele băsiste româneşti sunt: PDL, PNL în forma Johannis, PNŢ, Noua Republică a lui Neamţu şi Mişcarea Populară a Elenei Udrea.

  4. 4 Marie septembrie 20, 2014 la 10:57 am

    Super! Foarte bine ca o lansati in ultama zi pentru depunerea candidaturilor la BEC

    Sper sa dea fiori anumitor persoane.

  5. 5 George Ban septembrie 20, 2014 la 11:42 am

    Mă bucur tare mult că „profeţia” mea (veţi lansa o carte în septembrie, când veţi fi un om liber) s-a adeverit. Vă urez în primul rând sănătate, iar apoi inteligenţa de a descoperi şi puterea de a distruge răul adevarat.

  6. 6 blogideologic septembrie 20, 2014 la 12:50 pm

    Polisul grecesc clasic era un model democratic. Cel puţin dacă îl comparăm cu statele din Orientul Mijlociu ori cele din Orientul mai Apropiat. Totuşi, chiar şi acest polis democratic al antichităţii intra uneori în stagnare. Atunci intervenea salvator un “tiran” necesar care forţa modernizarea structurilor. De comparăm istoria României ultimelor două veacuri cu istoria antică a democraţiei şi tiraniei alternate într-un polis, aş zice că în secolul XIX modelul nostru de tiran care forţează pozitiv modernizarea ţării a fost A. I. Cuza. Iar în secolul XX, aceste roluri au fost jucate pe rând de către Gheorghe Gheorghiu-Dej, apoi de personajul meritoriu, dar cu destin tragic, care a fost Nicolae Ceauşescu. Aceste personaje politice al istoriei noastre au fost măreţe pentru că au construit o administraţie regaliană dură care proteja eficient, de predatori, bogăţiile naţiunii noastre. “Revoluţia din decembrie 1989” precum şi cei 10 ani de venal regim Traian Băsescu au reuşit să distrugă aproape complet administraţia regaliană a României (singurul aspect care mai funcţionează sunt alegerile libere şi periodice). Eu regret mult că nu l-am văzut pe omul politic Adrian Năstase într-un rol de “tiran” pozitiv – ca preşedinte al ţării- pe parcursul istoriei recente.

  7. 7 cartofilul septembrie 20, 2014 la 4:16 pm

    Va multumesc, domnule Nastase, insa marti e zi de lucru, inca o zi in care ma voi iluziona degeaba ca se mai poate face ceva in Romania. Insa doresc mult succes cartii dumneavoastra, il merita!

  8. 8 Albu Constanţa septembrie 20, 2014 la 4:50 pm

    M-aş bucura nespus să o găsesc într-o librărie undeva.Orice om cu scaun la cap cunoaşte în principiu cele 2 Românii,dar doresc să vă citesc lucrarea.

  9. 9 Iordache Marilena septembrie 20, 2014 la 5:14 pm

    Ma bucur foarte mult. Asteptam cu nerabdare aparitia acestei carti. M-as bucura sa stiu daca poate fi primita prin comanda avand in vedere ca nu pot veni cand va fi lansata ( din nefericire pentru mine )
    Cu stima,
    Iordache Marilena

  10. 10 papasha septembrie 20, 2014 la 5:28 pm

    Cu barba sau fara barba ?

  11. 12 nastase septembrie 20, 2014 la 6:33 pm

    Iordache Marilena,

    voi anunta saptamana viitoare.

  12. 13 deviationist de centru septembrie 20, 2014 la 6:34 pm

    Cu scuze pentru dl Nastase, insa este teribil de greu sa rezisti acestei excitatii mediatice provocate de acest subiect Scooby-doo, unde esti tu? al ofiterului acoperit al lui Traian Basescu. Un grup de paparazzi, subofiteri si maistri militari au urmarit acest ofiter, intr-o noapte, pana la clubul „Strict secret” de pe bd. Victoria securitatii. Insa, cand sa il descopere, au cazut pe sub masa cu memoria pierduta din cauza prea multor shot-uri cu ceai de musetel. Asa incat foarte multe intrebari au ramas nu doar fara raspuns, insa nici macar nu au fost puse. Iata doar cateva dintre ele, in cel mai pur stil deviationist de centru. 1. Cu ce este acoperit ofiterul lui Basescu? a) cu suvita b) cu chelie c) cu tichie de margaritar d) cu o prelata e) cu poalele puse in cap f) cu basca g)cu o rochie h) cu altceva. 2. Pentru ofiterul acioperit al lui Basescu, este teribil de scotocit SIE si nimeni nu intreaba alte servicii, cu atributii interne, SRI de exemplu. Mai mult, Traian Basescu nu a cerut nici o lista cu ofiterii acoperiti din SRI. Oare de ce? Am uitat raspunsurile posibile, poate va ganditi dumneavoastra la unul. 3. Toata lumea zice ca ofiterul acoperit al lui Basescu nu poate sa fie aia, nu poate sa fie ailalta, de exemplu parlamentar. Dar europarlamentar nu zice nimeni. Aha!
    Putem sa fim siguri ca unele servicii de securitate straine au inceput sa revada dosarele, sau fisele, onorabililor candidati la presedintie in Romania, desi este cumplit de greu sa re-inventariezi toate sticlele de vodca baute de o superba candidata. Cred, de aceea, ca piatra in balta aruncata de nebun va cere mai mult de douazeci de intelepti ca sa fie scoasa.
    Deviationismul meu de centru este fara leac, nimeni si nimic nu ma pot convinge ca politica noastra nu este infestata de informatori (mai multi) si ofiteri acoperiti (mai putini) ai unor servicii.

  13. 14 blogideologic septembrie 20, 2014 la 7:05 pm

    Ce îi atrage pe gaborii cu pălărie din România să participe la proiectele emiratelor autonome „Partium” şi „Ţinutul Secuiesc”? Proiectele acestea, am auzit bine, promit foarte multă prosperitate pentru locuitorii lor. Din cauza aceasta eu le-am denumit emirate autonome în România. Locuitorii emiratelor arabe cu mult petrol, ştim, se bucură la modul cel mai real de multă prosperitate. Foarte mulţi etnici români ar prefera să fie cetăţeni acolo, în autonomiile cerute de Tokes şi Hunor. Acum, să nu ne imaginăm că aceste autonomii vor crea spontan şi mari rezerve de petrol pentru „Partium” şi „Ţinutul Secuiesc”. Nu, este vorba despre un alt model economic, pe care domnul Kelemen Hunor nu-l devoalează. Deocamdată. Totuşi, ceva, ceva, transpare din ceea ce spun ei foarte, foarte cifrat. Hai să analizăm cu atenţie. Revine, frecvent, în discursul Tokes-Hunor sintagma fiziografică “Tirolul de Sud”. Şi?, ce mare cichirez, veţi zice! Păi chiar este mare cichirez. Dar voi explica folosind grade de comparaţie. Tirolul de Sud este un ţinut autonom prosper din Italia. Însă cel mai prosper ţinut autonom din Italia se cheamă Val d’Aosta. Are o suprafaţă de 3000 kilometri pătraţi şi o populaţie de 150 000 de locuitori. Înainte de UE, regiunea Val d’Aosta reţinea, exclusiv pentru locuitorii săi, 70% din taxele vamale percepute la trecerea mărfurilor din Italia în Franţa sau invers. După crearea UE, aceste drepturi de vamă nu au mai fost percepute. Atunci, ce fac bieţii locuitori din Val d’Aosta care au sărăcit brusc ? Statul aparţinător trebuie să le plătească nişte compensaţii echivalente! Ceva asemănător se întâmplă şi cu Tirolul de Sud, doar că acolo sumele de compensaţie sunt ceva mai mici. Din cauza aceasta tot insistă Kelemen Hunor şi Laszlo Tokes pe faptul că ei vor modelul economic de autonomie din Tirolul de Sud care asigură prosperitate într-un mod automat.

  14. 15 Draghi Puterity septembrie 20, 2014 la 7:18 pm

    Felicitari! Astept cu nerabdare sa o citesc!

  15. 16 Radu Humor septembrie 20, 2014 la 8:24 pm

    Profit de aducerea în discuţie a bărbii de către papasha şi vă sfătuiesc să reveniţi la normal !
    Lăsaţi bărbile pe faţa şi pe seama altora !
    Nu vă văd şi nu vă stă bine, cu niciuna dintre ele ! 😉

  16. 17 Maximmouse septembrie 20, 2014 la 9:15 pm

    Stimate Domnule Prim Ministru, FELICITARI!

  17. 18 papasha septembrie 20, 2014 la 9:24 pm

    Sa fie cu noroc , sunt sigur ca o sa fie „full house” ca de obicei , si chiar daca ajung un pic „dupe” , felicit si imbratisez cu drag fam. Nastase .
    Cu cat e mai voluminoasa lucrarea si cu cat o sa fie mai multa lume prezenta cu o acoperire mediatica cat mai extinsa , cu atat o sa-i stea mai rau in gat si la pancreas stapanului originilor vanturilor fasaite si sulfuroase , cu care a ametit o Tara intreaga 10 ani . Primul experiment , a fost facut pe el insusi intr-o mica cabina de comanda , si rezultatele i se citesc inn priviri!!!!! Cine poate !

  18. 19 Maximmouse septembrie 20, 2014 la 9:44 pm

    @Vsile,

    am vazut postarea pe care mi-ai adresat-o ref. pnl.

    Cu siguranta va trece si timpul psd, sper ca dupa ce isi va dovedi rolul important in reechilibrarea Romaniei dupa dictatura fascista a basistilor.

    In ceea ce priveste ‘realizarile, pana la acest moment, ale guvernarii psd, nu am ce sa le reprosez important, deocamdata, in general au fost zis si facut.

    Episodul de trista amintire cu guvernarea trei chiloti, vreau sa-ti reamnitesc ca pnl a fost acela care a lasat psd cu fundul in balta si l-a impins in guvernarea pdl.Ai uitat cumva?Eu nu. Ca nu trebuia sa intre in acea fundatura, de acord, dar… numai cine nu munceste nu greseste…. au pus-o la experiente necesare …dar niciodata suficiente, de viata.

    Oricum, 25 de ani, sunt fleac fata de cat a vietuit pnl, chiar daca scadem hibernarea, moment in care „seniorii” se imbulzeau sa toarne la securitate, asta dupa ce scapasera de puscarie, ma rog, de voie de nevoie , pentru ca trebuiau sa traiasca, daca se putea , cat mai bine…..si sa le creasca copilasii (vezi uratelul ala din familia regala din Bizant, uite ca am un lapsus, acela care este pe la pmp, cred…:) 🙂 🙂 ). asta imi aminteste de femeia care face emisiuni anti psd si cu radacini in politica „istoricelor”…care spunea la un moment dat : surorile Coposu sunt in viata sa ne invete ele….in fine, am si eu nevasta gospodina care stie sa primeasca lume si sa tina persoanele care ne ajuta , sub control , nu vad ce altceva am putea invata de la surori in momentul actual…..dosare politice, cruzimi in puscarii , ce sa vezi, se repeta chiar si astazi, uita-te atent in jurul tau.

    inchei, nu fac pasiune pentru nici un partid , stiu insa sa vad care lucreaza in binele natiunii.Nu te gandi ca am fost asa perspicace de la inceput, o, nu! Am luat si eu zmetie cu pnt, rea chestie, m-a lecuit de politica pentru o vreme destul de lunga. Sa nu crezi ca ma extaziez juvenil si vad totul in roz, trebuie insa sa recunosc ca psd este , pentru Romania, acum, cea mai buna varianta.

    P.S. Mi-am amintit , Paleologu , frate , Paleologu.

  19. 20 CENTRU septembrie 20, 2014 la 9:45 pm

    Ce folos daca retelele de librarii inca existente – Cartaresti , Humanitas , raioanele carti de la Carrefour si Auchan – interzic aceste lucrari care nu se incadreaza in politicul corect impus pentru Romania de Grupul pentru Dialog Social si Stratfor ?
    Macar ca Adrian Nastase a facut in patru ani tot ce s-a facut serios in 25 de ani – eliminarea vizelor , intrarea in NATO si UE , reglarea inteligenta a santajului ” datoria suedeza ” ,raspunsuri demne care calmau agitatia simultana din Le Point sau Le Nouvel Observateur ” romanii nu sunt material didactic pentru guvernul francez ” in fata isteriei fabricate de neprieteni in vara lui 2002 , vanzarea ” gaurii negre ” Sidex , programul cornul si laptele , vizite adevarate de stat ale presedintilor americani , instalarea marilor suprafete comerciale moderne ( Carrefour , Cora , Billa , Auchan , Metro ) , programul ANL , terminarea a 98 kilometri de autostrada rapid si eficient spre Marea Neagra plus un gigantic program Autostrada Transilvania care ar fi schimbat , prin stimularea activitatii economice , fata intregii tari ….
    @blogideologic – va rog , un minimum de respect pentru zecile de mii de victime – oameni impuscati sau exterminati in detentie prin epuizare la munca silnica , expunere la frig si malnutritie , de la tarani , profesori , medici si ofiteri la Maniu , Dinu si Gheorghe Bratianu – ale lui Dej ( care trimitea in ” statul de drept ” RPR la moarte in temnitele lui pana si pe un curtizan al fiicei lui , un medic iesean mort la 36 de ani ) , pentru copiii lor orfani …. Stiu ca aveti o mare problema cu ancorarea in realitate , dar un minimum de respect nu este prea mult . Cuza tiran pozitiv ? N-a fost deloc un tiran , dovada inlaturarea lui atat de usor de partide in 1866 . Cei doi satrapi comunisti , ” pozitivi ” ? Ultimul pentru ca a reusit sa degradeze atat de mult romanii in sfertul lui de secol incat fetele romance erau – si sunt inca – cunoscute ca cele mai ieftine femei din Europa , dandu-se primului strain sau in schimbul unui parfum , sau in speranta obtinerii unui pasaport strain ? Si ca in timpul lui copiii romani urmareau primul strain identificat cersind guma de mestecat ? Stiai ca tot in timpul lui granicerii cereau fara jena strainilor la intrarea in tara aceeasi guma de mestecat sau pixuri ?
    Inaintea instalarii comunismului Romania avea un PIB pe cap de locuitor Superior Greciei si Portugaliei – in 1989 Romania era cea mai saraca tara din Europa , cu exceptia Albaniei …Da , bunii tirani pozitivi …

  20. 21 Maximmouse septembrie 20, 2014 la 9:45 pm

    @ion Cetateanu,

    Corect!

  21. 22 Maximmouse septembrie 20, 2014 la 10:32 pm

    Arghezi, un poet excelent,un spirit ascutit pe care l-am placut intotdeauna. a citit cineva Tablete din tara de Kuty?(proza umoristica, lejer neortodoxa in limbaj)? Blogideologic? Ha, ha, nu este demodata de loc. Tot pentru voi, fratilor : stiati ca Stalin a cerut ca Rusia sa fie membru NATO? Nuuu?! Cautati in anale.a fost refuzat , evident, si iaca asa se scrie istoria.Ideea de a exista un bloc militar aliat pentru a nu se mai ivi macar posibilitatea unei expansiuni de tip fascist, cred ca era la baza cererii, si desigur, inteleptul sfat : tine-ti dusmanii aproape….:) 🙂 🙂 Si….catinel, catinel, am ajuns prin anii ’80….balanta s-a dezechilibrat , si iaca unde am ajuns, sa gandim cu nostalgie la razboiul rece care tinea cumva echilibru ….pai, omenire e asta? A dat hincu’n noi!

    Vorbeam zilele trecute cu un prieten, pasionat de teorii ale conspiratiei, de forte oculte, etc.Imi spunea, serios foarte, despre guvernul mondial, care de 300 de ani conduce lumea si care este alcatuit din, in fine, si l-am intrebat : tie ti se pare ca au condus bine lumea? Unde suntem? Pe cale de a lua totul de la 0? Si atunci, la ce bun? Eu zic ca ar trebui sa se apuce de altceva ocultii astia, inainte de a fi prea tarziu….daca exista ,desigur! Eu cred ca este o alta scuza lansata pe internet , pentru a justifica neputinta si inconstienta conducatorilor lumii…dintre care cel putin 50% sunt alesi prin vot universal……:) 🙂 🙂

  22. 23 JAWEDGINA@YAHOO,COM septembrie 20, 2014 la 10:46 pm

    ASI VENI SI EU CA IL IUBESC FF MULT PE DOMNUL NASTSE SI CIND ERA LA GREU AM FOST ALATURI DE DUMNEALUI CU SUFLETUL ,,,,,,,,,,,,,,,DAR NU POT AJUNGE CA LOCUIE AFARA DIN ROMANIADE CIND A CAZUT DL NASTSE SI A VENIT CHIORUL …………..SPER CIT DE CURIND SA MA REINTORC IN TARA MEA

  23. 24 Fragmentarium Politic septembrie 21, 2014 la 12:35 am

    “…dragostea mea”

    Am fost, sambata, la o megalansare de candidatura la prezidentiale. A lui Victor Viorel Ponta. Ce am vazut, m-a impresionat, desi nu sunt o fire usor impresionabila. Zeci de mii de participanti, care vorbesc mai bine decat orice sondaje. Reactiile neputintei au fost rautacioase. Candidatele Monica Macovei si Elena Udrea au spus ca megalansarea a fost ceausista si nord-coreean-ista, mi-e teama ca din gelozie politica. In plus, cred ca nu au vazut niciuna dintre cele doua lansari si campanii electorale ale lui Barack Obama, un standard pentru care candidatii si partidele de la noi mai au inca de lucrat. Nu m-a interesat conceptul de lansare a candidaturii, am identificat, din prima, stilul american, devenit obisnuit la marile evenimente ale PSD. A dat bine copierea imaginii candidatilor si presedintilor yankei care-si au jumatatile alaturi. Cred ca, in sfarsit, ne-am ars un complex.

    M-au preocupat, in schimb, mesajele europene de sustinere. Banuiti, cred, de ce. Daca ai suport inauntru nu si afara sau invers, nu-i de bine, am “experimentat” pe pielea noastra, din pacate, astfel de dezechilibre. Am remarcat ca garnitura de sustinatori europeni a candidaturii lui Ponta a cuprins personalitati de prestigiu, de la varful european pana la varfuri din regiune si din vecinatate. Dar nu despre partea plina a paharului scriu aceste randuri, ci pentru cealalta, mai précis despre cea care cred eu ca ar fi lacunara. Nimic de zis, mi-a placut ideea despre “marea unire a romanilor”, oricare dintre cele doua variante, la care s-ar fi gandit un participant la eveniment, de unire a puterii cu romanii sau de unire a romanilor cu romanii, fiind la fel de posibila (marturisesc ca m-am gandit la ambele variante). La fel, melodia live a Lidiei Buble, “Gandim la fel, simtim la fel…” (extraordinara alegere, nu ar fi fost alta mai potrivita), care a acompaniat ideile de unire si de presedinte care uneste.

    Foarte bine, mi-am spus, “Ponta presedinte, Romania inainte” (spontan si in gluma am formulat si un slogan, in Arena, dar in campanie as folosi un singur cuvant, dupa model francez, “Inainte!”). Dar va putea, oare, Victor Ponta, la 42 de ani, sa faca fata provocarilor si riscurilor politice la care este supus un presedinte de tara, pentru care, spun expertii, esti copt doar la varsta senioriala? Are Victor Ponta viziune? Gandire anticipativa? Probabil are capacitatea de a le dobandi, viziunea nu tine neaparat de exceptionalism sau misticism, ci de experienta, acumulabila in timp. In acest moment, exista un paradox, cine are viziune, nu are resurse, cine are resurse, nu are viziune. Daca nu esti interesat de planurile adversarului, atunci, cu siguranta, se vor interesa ele de tine. Nu pot fi o Casandra sau o Pytia, dar pot avea niste “presimtiri rationale”, prea multa fragmentare in aceasta campanie, prea multe incompatibilitati prezidentiabile…

    In 2004, nu mi-a iesit votul, in 2009, idem. In 2014, imi propun sa nu mai pun totul pe o carte. Aparatul de calatorie in timp (expresia este imprumutata, cunoscatorii stiu de la cine), imi indica o macheta a alegerilor, facuta de presedintele Basescu. Probabilitatea ca celebra poveste “Mihaela, dragostea mea” sa se repete si in 2014, cu deznodamantul cunoscut, este foarte mare. De aceea, pentru alegerile din noiembrie voi merge pe doua carti. Da, voi veni la lansarea de marti, in fond, reunirea celor doua Romanii ar fi cel mai tare program prezidential. Cred ca nu este departe timpul cand credibilitatea uni candidat va fi conditionata de lansarea unei carti-demonstratii, deopotriva de evaluare si viziune.

  24. 25 blogideologic septembrie 21, 2014 la 6:22 am

    “Ceauşescu a scos România din Evul Mediu!”, aşa l-am auzit odată comentând la postul de radio Europa Liberă pe jurnalistul William Totok, fost profesor de limba germană și de limba română la Tomnatic (localitate pe care o cunosc din copilăria mea preşcolară, una dintre surorile mamei era educatoare de grădiniţă acolo). Nu se poate nega faptul că Nicolae Ceauşescu a iniţiat şi a sprijinit un program uriaş de transformare intelectuală a ţării, program destinat în primul rând să ajute procesul de luare a deciziilor corecte pentru propăşirea economică. Ce anume a blocat acel program generos, realmente entuziasmant? Faptul că World Bank şi FMI au început să pompeze în ţară sume imense în sprijinirea industrializării forţate prin achiziţionarea de fierărie, care nu se sprijinea şi pe dezvoltarea concomitentă a unei raţionalităţi instrumentale. Tot ceea ce i se cerea în schimb liderului român era „să strângă şurubul”. Afirm că Nicolae Ceauşescu a fost împins să devină dictator prin politica adoptată de World Bank şi FMI faţă de România, ai cărei experţi o învăţau să investească prioritar în capitalul echipemantier tangibil, în vreme ce exact la acel timp America executa un U-turn de politică macroeconomică pentru a investi prioritar în capitalul necorporal intangibil! Dolarii pe care îi primea Nicolae Ceauşescu erau „bani falşi” pe care România trebuia să-i achite înapoi Americii ca bani reali. Într-adevăr, pe la începutul anilor 1970, „marele prieten” al lui Nicolae Ceauşescu, vorbesc despre Richard Nixon, decuplase dolarul american de contraponderea sa în aur. America tipărea în neştire hârtie de culoare verde, primită apoi de România prin mijlocirea Băncii Mondiale.

  25. 26 alice septembrie 21, 2014 la 6:24 am

    Domnule Nastase,

    Va felicit pentru puterea de a reveni, pentru lansarea asteptata, dar mi-as dori sa va vad mai mult in spatiul public.
    Pur si simplu cred ca e necesar.

  26. 27 Vsile, septembrie 21, 2014 la 6:40 am

    Cu tot respectul pentru ce faceti domnule Adrian Nastase, dar nu puteati sa amanati publicarea pentru inca un an a acestui volum?
    Aveati astfel prilejul sa scriti o carte mai completa ,”Cele trei Romasnii”.

    Cetateanu Ion,

    Despre morti numai de bine cetatene ,daca ai minte gindeste-te la ce vine nu la ce pleaca!

  27. 28 alice septembrie 21, 2014 la 7:54 am

    Mult succes D-le Prim ministru,abia asteptam sa apara cartea.

  28. 29 Criticos septembrie 21, 2014 la 8:37 am

    O veste cum nu se poate mai bună.Aştept apariţia cărţii în librăriile din oraşul meu, după cum aţi scris aici ceva mai de mult într-un răspuns. Succes!

  29. 30 serbanfl septembrie 21, 2014 la 8:38 am

    Succes, domnule Năstase!
    Marți înainte de prânz?! Noroc că nu sunteți superstițios ca să optați pentru ora 13!
    Declarația lui Teodor Atanasiu, de vineri 19 sept.2014, se potrivește perfect cu volumul conceput de dumneavoastră: „România are nevoie de cel puțin două guvernări succesive de dreapta”.
    Dar perioada 2004-2012 ce fel de guvernare o fi fost?!
    Probabil T.A. plânge după lunile mai-decembrie 2014. Eu nu!

  30. 31 serbanfl septembrie 21, 2014 la 8:41 am

    Scuze!
    Erată = mai-decembrie 2012

  31. 32 Simona septembrie 21, 2014 la 8:47 am

    tara a ajuns nu numai un dezastru economic dupa aceasta epoca basista, ci, si mai GRAV, un dezastru ideologic in care numai uitati-va citi adepti inca are: intrebarea ramine DE CE? raspunsul este in educatie. va dati seama cita munca urmeaza pentru a reusi o educare a maselor pe principiul unor valori sanatoase si productive? asta este marele dezastru: multi s-au regasit, din lipsa unei educatii solide, in aceste principii basisto-macoviste.este lupta cea mai grea .

  32. 33 Marian Nicolae septembrie 21, 2014 la 9:37 am

    Din pacate avem si o a treia Romanie…cea maghiarizata ……
    –––––––––––––––––––––––––––
    REVOLTĂTOR! Î

    NVĂŢĂMÂNTUL în limba română DISPARE din Mureş!
    Clasele cu predare în română sunt MINORITARE

    Autorul: Cristian Ionescu 21 septembrie, 2014 08:27
    http://activenews.ro/revoltatorinvatamantul-limba-romana-dispare-din-mures-clasele-cu-predare-romana-sunt-minoritare_1861720.html

    Învăţământul în limba română dispare din Târgu Mureş.

    În localitatea Sovata, de exemplu, clasele cu predare în română sunt considerate minoritare şi trebuie comasate pentru ca elevii să poata învăţa în limba naţională.

    Un grup de părinţi s-a revoltat după ce aceştia au aflat de la directorul şcolii că elevii din clasa a şasea vor învăţa în aceeaşi clasă cu cei dintr-a opta, pentru că nu mai există profesori şi fonduri pentru “minoritatea română”.
    Părinţii au fost sfătuiţi să îşi înscrie odraslele la clasele cu predare în maghiară, care abundă în şcolile din localitate, sau să strângă chiar ei bani pentru profesorii români, notează Cotidianul.

    Părinţii nu au cedat şi au informat Inspectoratul Şcolar Mureş, solicitând remedierea situaţiei:

    “Prin prezenta, părintii clasei a-VI A (secţia română), din cadrul Gimnaziului Domokos Kazmer Sovata, potrivit tabelului anexat, ne adresăm dvs. cu următoarea doleanţă.

    Elevii clasei a VI A, în număr de 9 elevi, au fost comasaţi în clasă simultană cu elevii clasei a VIII A, şi aceştia în număr de 9 elevi, lucru cu care nu suntem de acord, întrucât se diminuează procesul de învăţământ , respectiv, în loc de 50 minute ora de studiu, aceasta va fi de 25 minute.

    În urma discuţiilor purtate cu conducerea unităţii şcolare, am primit explicaţii potrivit cărora o clasă trebuie să aibă cel puţin 15 elevi în cazul minorităţilor naţionale. Ori, clasa a VI A secţia română nu constituie o minoritate naţională aşa cum este definită în Constituţia României, ci este o majoritate naţională, chiar dacă în zona (loc.Sovata) este o minoritate în comparaţie cu populaţia de etnie maghiară.

    Aşadar, domnule inspector şef, vă rugăm să faceţi cât mai urgent posibil demersurile necesare pentru aprobarea clasei a-VI A (secţia română) ca şi clasă independentă. În caz contrar, vom fi nevoiţi să transferăm copiii la şcoli din alte localităţi sau să apelăm la foruri superioare, respectiv instanţele de judecată.
    În speranţa că cererea noastră va fi analizată cu seriozitate, şi deasemenea aprobată , vă mulţumim anticipat.

    Sovata: 15.09.2014″

    Consiliul Local Târgu Mureş a decis desfiinţarea unui liceu românesc şi înfiinţarea unui liceu maghiar

    În ultimii ani, în Sovata s-au desfiinţat două licee cu predare în limba română, iar un altul a fost comasat după ce clădirea în care funcţiona a fost retrocedată Bisericii Romano-Catolice.

    În aceeaşi perioadă şi în aceeaşi localitate au fost înfiinţate patru noi şcoli cu predare în limba maghiară.
    –––––––––––––––
    In ritmul acesta cred ca ma zbat sa-mi obtin si eu pasaportul unguresc…….

  33. 34 Cris septembrie 21, 2014 la 10:56 am

    Felicitări încă o dată și, sunt convinsă, nu pentru ultima dată!
    Așa cum am bănuit, veți fi prezent în spațiul public fără să fiți membru al unui partid sau demnitar. E chiar mai bine să priviți evenimentele din afara lor. Sunteți unul dintre oamenii potriviți să le interpreteze și să avertizeze când decidenții nu se pliază realităților.
    Aveți instruirea, experiența, bunul simț și detașarea necesare unui analist.
    Felicitări!

  34. 35 blogideologic septembrie 21, 2014 la 12:18 pm

    @CENTRU
    Ai uitat să adaugi propaganda sinistrului Silviu Brucan : „Cei 60 000 de morţi la revoluţie“.

  35. 36 blogideologic septembrie 21, 2014 la 12:25 pm

    Poetul Tudor Arghezi nu înţelegea că Dumnezeu este Absolutul atunci când scria – “Vreau să te pipăi şi să urlu: Este!”. Dificil să înţelegi teologia Sfinţilor Ierarhi, distincţia între esenţă (ousia) şi energie (energeiai). Dar nu trebuie să îl blamăm pe Tudor Arghezi.

  36. 37 sadicu septembrie 21, 2014 la 1:06 pm

    Banuiesc ca volumul va fi tiparit in editie limitata si nu va fi distribuit catre toate librariile din tara.
    Avand in vedere faptul ca nu locuiesc in Bucuresti as vrea sa va intreb:ce sanse am sa intru in posesia unui exemplar ?
    Sincer,chiar imi doresc sa citesc aceasta carte.
    Multumesc anticipat pentru raspuns!

  37. 38 augustinradescu septembrie 21, 2014 la 1:19 pm

    Ceea ce este cu adevarat enervant la dvs, si va rog sa-mi scuzati franchetea cu care o spun, este ca scrieti cu mult mai repede decit ar putea basescu citi. Daca si-ar propune!

  38. 39 Petrache septembrie 21, 2014 la 2:05 pm

    Razi tu, razi Hara Bulb’, dar afla daca (te prefaci ca) nu stiai ce s-a intamplat in timp ce miere-ai radacit de in fontAna:
    Fetele mi le-au luat
    Mistretii mi-au impuscat
    Tebe au reinstalat,
    Vor plati, sper cu varf si indesat.

  39. 40 Petrache septembrie 21, 2014 la 2:07 pm

    …radacit de span…(evident)

  40. 41 maria floroiu septembrie 21, 2014 la 2:07 pm

    Adevarul nu trebuie sa supere pe nimeni,Ma bucur ca hrana zilelor este scrisul si prin el ne hraniti cu adevaruri nestiute.
    Felicitari,as dori sa citesc aceasta carte,Sunt din provincie si nu-mi pot permite sa ajung la lansare.

  41. 42 blogideologic septembrie 21, 2014 la 2:18 pm

    http://www.romanialibera.ro/actualitate/fapt-divers/tanara-care-i-a-scris-lui-victor-ponta-revine-cu-o-scrisoare-dura-adresata-lui-ion-iliescu-350523 +Tânăra care i-a scris lui Victor Ponta revine cu o scrisoare dură adresată lui Ion Iliescu. ” Domnule Iliescu”. Așa începe scrisoarea tinerei Mihaela Grădinaru către fostul președinte al României căruia i-a adresat acest mesaj postat pe Facebook. Scrisoarea Mihaelei Grădinaru are o strânsă legătură cu hotărârea CEDO emisă în data de 17 septembrie, decizie prin care obligă statul român să continue investigaţiile în dosarul „Mineriada”.+ Dar o analiză mai atentă furnizată de sursa http://cultural.bzi.ro/motivul-pentru-care-statul-roman-nu-este-obligat-sa-ancheteze-mineriada-19732 spune altceva : +Ce scrie in verdictul dat de Curtea Europeana in cazul Mocanu si altii impotriva Romaniei? CEDO a constatat ca s-au incalcat articolele 2, 3 si 6 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului si ca statul roman trebuie sa le plateasca daune Ancai Mocanu, al carei sot a fost impuscat pe 13 iunie 1990, si lui Marian Stoica, victima a violentelor din acele zile. Aceasta este decizia Curtii Europene, adoptata cu 16 voturi pentru si unul impotriva. Decizia nu spune nimic despre redeschiderea anchetei asupra evenimentelor din 1990. In paragraful 348 se arata doar ca “se pare ca autoritatile responsabile de anchetarea cazului nu au luat toate masurile rezonabile care puteau duce la identificarea si pedepsirea vinovatilor” Nici comunicatul de presa nu mentioneaza nimic in acest sens, ci afirma doar ca “autoritatile raspunzatoare de ancheta nu au luat toate masurile necesare pentru identificarea si pedepsirea celor responsabili de evenimentele violente” si ca “importanta mizelor politice pentru societatea romaneasca ar fi trebuit sa faca autoritatile din Romania sa rezolve cazul prompt si fara intarziere pentru a evita sa dea impresia ca ar fi implicate sau ar tolera acte ilegale”. “Ar fi trebuit”, nu “trebuie”.+

  42. 44 Adrian B. septembrie 21, 2014 la 4:10 pm

    @ centru

    Apropos , care mai e situatia autostrazii wherever – Sibiu si Deva – whatever ?

    Esti sigur ca postezi unde trebuie , ca n-ai gresit adrisantul ?

  43. 45 Adrian B. septembrie 21, 2014 la 4:15 pm

    Sper sa ajungeti vreodata si prin orasul meu ca eu n-am mai fost la Bucuresti de vreo 10 ani . E cam departe …

  44. 46 Adrian B. septembrie 21, 2014 la 4:21 pm

    Votant PDL !!!!!!!!!!!!!!!!!!! M-am spart de ras … 🙂

  45. 47 centru septembrie 21, 2014 la 4:35 pm

    ” Poate nu ati stiut , Iurie Leanca lucra in octombrie 1989 la Ambasada Uniunii Sovietice de la Bucuresti ” – conferinta de presa a lui Traian Basescu astazi la ora 15 .
    Cu astfel de lideri compatriotii nostri de peste Prut sunt , cum spune francezul ” bien partis ” -cine intra intr-o ambasada a URSS ? si cat era de verificat – dl Leanca este , clar , dresat din nastere sa creada in existenta ” natiunii moldovenesti ” si sa priveasca cu suspiciune Romania intre el si activistul de partid de raion Voronin , e raul cel mai mic .
    Tot Traian Basescu ,in aceeasi conferinta de presa , cu rautate , despre Victor Ponta – aici nu il cred , nu sunt de acord cu el , nu il cred . Poate ca manifestarea de pe Arena National a fost excesiva pentru cineva care nu are realizari impresionante in doi ani de prim ministru dar nu pot fi de acord cu aprecierile lui Traian Basescu .

  46. 48 Adrian B. septembrie 21, 2014 la 4:57 pm

    BANC:
    …e noapte…i se face sete…o fi de la whiski sau de la cuburi ? Se duce la frigider sa-si ia o bere. Auzind zgomot, nevasta-sa coboara si se duce sa vada ce se intampla. Cand da nas in nas cu el, speriata, exclama:
    – Dumnezeule!!!!
    – Maria draga, in casa poti sa-mi spui si Traiane.

    ……………………………………………………………………………………………….
    BANC

    La ultimul control medical, presedintele Traian Basescu a fost declarat SANATOS-CRITZA !!

  47. 49 blogideologic septembrie 21, 2014 la 5:06 pm

    “Dancing With the Start-Ups” Personalităţi din lumea artei nu îşi mai împrumută numele – pentru a scoate ceva bani din reclamă- unor branduri, ci unor germeni de întreprindere (start-ups) http://www.nytimes.com/2014/09/21/business/dancing-with-the-start-ups.html?hpw&rref=technology&action=click&pgtype=Homepage&version=HpHedThumbWell&module=well-region&region=bottom-well&WT.nav=bottom-well

  48. 50 Radu Humor septembrie 21, 2014 la 5:42 pm

    Desi la 4 auguat 2014 în Canada o avut loc ​​UN NOU eveniment catastrofal, presa centrală din Romania aproape ca nu a scos o vorbă despre acesta.
    MAI SA FIE !!!
    ​Sa nu​ fi aflat, desi sunt cu ​o ​chii pe toate evenimentele, SAU sunt PLĂTIȚI SA TACA?
    O, CRED CA stiu: au luat ​a​tat de multi bani pe publicitatea de la Roșia Montană Gold Corporation, ​i​ncat ​n​u-si pot TRADA clientul.
    În ​s​chimb, ne tradeaza pe noi!
    ​Tocmai de aceea, faceti-va o Misiune de Onoare si de responsabilitate din răspândirea acestor informatii, ca sa afle cat mai multi!
    Daniel Roxin

    Cunoașteți declarațiile legate de siguranta viitorului baraj al iazului de decantare de la Roșia Montană care VA FI CONSTRUIT din arocamente „la cele mai înalte standarde de siguranta cunoscute”?
    ​La ​”​c​ele mai înalte standarde de ​s​iguranta cunoscute”, ​a​ ​f​ost ​construit si ​​b​arajul ​i​azului de decantare al exploatării de aur​ ​​si​ cupru ​al​ ​C​ompaniei Imperial Fier de la Muntele Polley, ​din​ Canada.
    ​ In Noaptea de 4 august, „Cele mai înalte standarde de siguranta cunoscute” s-au dovedit insuficiente, barajul din arocamente sa prăbușit si CINCI milioane de metri cubi de deseuri toxice s-au revărsat în valea Hazeltine Creek si in lacurile Quesnel si Polley, iar dezastrul se extinde.​

    Proiectanții ​b​arajului ​i​azului de decantare ​din​ Canada, ​r​upt ​in​ această ​s​aptamana, au lucrat ​si ​la Gabriel Resources fpentru barajul vizat la Roșia Montană!

    Urmariti clipul video din articol:

    http://www.cbc.ca/news/canada/british-columbia/mount-polley-mine-tailings-pond-breach-called-environmental-disaster-1.2727171

  49. 51 Radu Humor septembrie 21, 2014 la 5:45 pm

    Consider că lansarea lui Victor Ponta la Preşedinţie nu trebuia să aibă loc de ziua lui !
    Părerea mea….
    Şi probabil a multora dintre cei care-i vreau binele !

  50. 52 centru septembrie 21, 2014 la 5:45 pm

    @Adrian B -si tu cum de nu vii sa ne vorbesti de faptele bune ale Federatiei Ruse , cu armata si militii la 80 de kilometri de Prut , in ” Transnistria ” si de raii americani care vor sa o prade ?
    Mii de moscoviti sunt acum in strada strigand ” jos cizma de pe Ucraina ” – cizma ruseasca , cum care cizma ? . Oamenii vorbesc ceva si de minciunile lui Putin , de care sunt satui .
    Autostrazile ? Radem cu ironie si habar nu avem ce , unde , cum se construieste , cat costa dar ele vor aduce prosperitate si vor alunga saracia si inapoierea economica si culturala a Romaniei .
    Autostrada Sibiu – whatever ? O ai spre Deva si spre Pitesti .
    Cea de la Sibiu la Deva este gata de un an cu exceptia a 22 de kilometri intre Sebes si Saliste – aici avem constructor italian nesigur si CNADR , doamna noastra , care se teme ca de foc sa valideze platile ( le-a plasat curajoasa spre validare unei regii din Brasov incompetente in domeniu ) deci italienii nu au primit un leut din primavara .
    Cea spre Pitesti , finantata si ea de UE , este inca in cartoane – nici nu indraznesc sa visez – cand vad cat s-a avansat in proiectul fetis Brasov Comarnic – zero – ce sa mai visam la proiecte de care Ponta se dezintereseaza deschis ?

  51. 53 blogideologic septembrie 21, 2014 la 5:50 pm

    @ Marian Nicolae
    Tot răul se trage de la semnarea actului de trădare a intereselor de ţară (România) care a fost DECLARAŢIA DE LA BUDAPESTA din 16 iunie 1989. Să reamintesc aici numele trădătorilor de ţară (România): Stelian Bălănescu, din partea Cercului Român din RFG, Mihnea Berindei, vicepreşedinte al Ligii pentru Apărarea Drepturilor Omului in România (LDHR), Ariadna Combes, vicepresedinte al LDHR, Mihai Korne, director al revistei “Lupta”, Ion Vianu, reprezentant al Ligii pentru Apărarea Drepturilor Omului în România din Elveţia, Dinu Zamfirescu, membru al Biroului LDHR, membru al Partidului Naţional Liberal, Dan Alexe, Daniel Boc, Theodor Cazaban, Matei Cazacu, Antonia Constantinescu, Sofia Cesianu (Şi dumneata, doamnă Cesianu ? sînt siderat), Florica Dimitrescu, Neagu Djuvara, Paul Goma, Virgil Ierunca, Eugen Ionescu, Marie-France Ionescu, Monica Lovinescu, Bujor Nedelcovici, Adrian Niculescu, Alexandru Niculescu, Alex. Sincu, Sanda Stolojan, Vlad Stolojan, Vladimir Tismăneanu, Ileana Vrancea, George Barbul, Doru Braia, Dina Brătianu-Missirliu, Alexandru Missirliu, Ileana Verzea. La o lună după difuzare, într-o “Marţi, 4 iulie 1989, Majestatea Sa regele Mihai a primit la reşedinţa sa de lângă Geneva o delegaţie din grupul românilor care au redactat la Budapesta o declaraţie comună împreună cu Forumul Democratic Maghiar. Această delegaţie compusă din Dna Ariadna Combes, dr. Ion Vianu şi Dinu Zamfirescu a înmânat Majestăţii sale textul declaraţiei de la Budapesta. Majestatea sa a aprobat întrutotul conţinutul declaraţiei care exprima convingerile sale privind relaţiile dintre popoarele român şi maghiar”. Ca să nu mai vorbesc despre tragica farsă ce s-a chemat “revoluţia română din decembrie 1989”. Toţi “revoluţionarii” din stradă trebuie să fie consideraţi trădători de ţară (România).

  52. 54 centru septembrie 21, 2014 la 5:58 pm

    @blogideologic – pui fabulatia lui Brucan in fata realitatii zecilor de mii de victime inocente ale lui Dej ? Adica crimele lui Dej nu au existat , asa cum nu au fost 60000 de morti intre 17 si 22 decembrie 1989 ? Incepand de la Foris omorat cu ranga , maica-sa aruncata in Cris ( astia sunt , nu-i asa unguri , nu conteaza , nu sunt oameni , veti spune ) la Daniel Ciugudeanu din Sfatul Tarii din 1918 la Chisinau ( mort in sera arestarii , in plina sanatate , glont in ceafa ? ) la Gheorghe Bratianu lasat sa moara in excremente in celula lui ( cardinalul Todea povesteste cum i-a curatat peretii celulei de materii fecale ) la taranii din Baragan rupti in bataie pentru ca se opuneau colectivizarii sau la Alexandru Dejeu , fratele lui Gavril , tatal unui copil de 4 ani , impuscat pentru manifeste si la zecile de familii de tarani din Braisor care nu l-au denuntat si au murit in temnita etc etc etc – Doamne iarta-i si odihneste-i pe toti ! Chiar nu va temeti de Dumnezeu ?

  53. 55 Ion Oprescu septembrie 21, 2014 la 6:12 pm

    FERICIT SI LUMINAT ESTE POPORUL NUMAI ALATURI DE LUMINATII SAI…INDIFERENT DACA ACESTIA SUNT FERICITI…LUMINATII LUMINEAZA DOAR PE CEI CE VOR SA FIE LUMINATI…DECI LIUMINATI-NE CU LUMINA DVS. DL. NASTASE…

  54. 56 Luminita Arhire septembrie 21, 2014 la 6:37 pm

    Domnule Profesor şi domnule Prim Ministru, mă întreb dacă nu cumva cărţii dumneavoastră , odată lansată , nu i-ar plăcea să şi călătorească , avându-vă ca însoţitor ? Dacă nu i s-ar părea interesant să-şi găsească un itinerar simpatic, nu neapărat numai prin oraşele mari ? Dacă i s-ar părea potrivit şi un orăşel mai somnolent , aşa cum este Tulcea ? Nu cred că ar fi primită în gară cu flori şi cu fanfară , dar sunt sigură că s-ar găsi un loc frumos , fără multă lume , unde s-ar putea simţi în largul ei.

  55. 57 blogideologic septembrie 21, 2014 la 7:17 pm

    Deci Iurie Leancă se opune ca Traian Băsescu să primească cetăţenia din republica Moldova de peste Prut. Act lăudabil.

  56. 58 papasha septembrie 21, 2014 la 8:23 pm

    makovizda puker monike , puiutz de securist comunisto – ceausist , si-a lansat candidatura pt. niste alegeri democratice asa cum ii placeau lu’ sefu’ lu’ tasu ).

    hopaaaa , a vazut si ea , asa de-odata , ca sunt copii saraci in Tara .

    hai sa mori tu , faaaaa , ai fost la putere de 8 ani alaturi de bassecu si abia acum vezi saracia fa chioambo ?

  57. 59 Maximmouse septembrie 21, 2014 la 8:34 pm

    Fratiloooor!

    zapand am dat peste bi…FRATILOOOR turcescu se calugareste! Atentiune, cuvantul credinta este HULA in gura lui! Cutremurator! mai lipseste sa cante ceva de inima albastra!N-am vazut asa ceva…..am aflat si ca pe soneria matei nu o chinuie nimic in viata asta…..aflu ca ceea ce a iesit din turcescu sunt acele documente….Hi, hi….mai, nu se poate asa ceva! Fratilooor! Ce dreak mai este si asta…..Doamne Fereste-ne!…auzi , cica turcescu s-a nascut la Pitesti , dar, dar, dar….s-a intrupat si in Bucuresti…..mai, nu ratati uitati-va la inregistrare…nici nu stiti ce pierdeti daca nu va uitati! Intrebarea este : a fost sau este ofiter acoperit turcescul? Asa exemplare au astia la ofiteri acoperiti? Pai cum mai este fratilor treaba cu tipi de exceptie iubitori de neam si tara?S-a dus naibii si meseria asta!

  58. 60 dia turcitul septembrie 21, 2014 la 10:43 pm

    Dle Nastase, care credeti ca este poanta din spatele „confesiunii” lui Turcescu? Nu de alta, dar omul se expune la o caruta de ani de inchisoare si de despagubiri.Sa o luam cu incetul:
    -serviciul secret in care a activat poate cere condamnare (cu degradare) si daune morale.
    – toti cei dati la o parte ca sa i se faca loc lui Turcescu isi pot cere salariile corespunzatoare pozitiilor ocupate de Turcescu, daune morale si pot actiona in judecata serviciul secret in care Turcescu zice ca a activat, pe considerentul ca au fost prejudiciati la ordin
    – toti politicienii manjiti de Turcescu il pot actiona pe acesta in judecata si ii pot cere despagubiri si pot actiona in judecata si serviciul respectiv sub motivul ca au fost prejudiciati la ordin.
    – in particular, il puteti da in judecata pe Turcescu pentru contributia acestuia la condamnarea dvs, ca si serviciul in care acesta zice ca a lucrat, sub motiv ca i-a ordonat lui Turcescu sa se comporte mediatic favorabil dvs.
    O prima banuiala se infiripa deja dupa primele comentarii din internet ( desigur, aranjate): Turcescu este privit ca un soi de Lancelot al Lacului, acum patriot si purificat. Pare , in primele ore, o autodezvaluire ca urmare a unei sugestii dinspre presedinte, insa, daca nu e atent, Turcescu incaseaza usor secolul de inchisoare, sa nu mai vorbim de despagubiri de platit.

  59. 61 dia turcitul septembrie 21, 2014 la 10:44 pm

    Erata: scuzati, nefavorabil in loc de favorabil.

  60. 62 Luminita Arhire septembrie 21, 2014 la 10:54 pm

    Sorin Roșca Stănescu, care a fost prieten cu toată lumea și nu are nici o greață la trecerile de nivel dintr-o tabără în alta, a observat că în borseta candidatului lor la președinție cele șase (sau șapte?) case atârnă cam greu și nu există o metodă tradițională ca să le minimalizeze. Ei, atunci face ceea ce știe el să facă: arde un editorial penetrant în DC NEWS , despre casele – logic, nu? – lui Victor Ponta și despre apetitul acestuia imobiliar care ar risca să se transforme în indigestie ; adică, dacă tăcutul și făcutul lor candidat e prins de nenea polițistul cu o ditamai mâță vârâtă în sacul din dotare , cea mai bună metodă este să sară SRS și să strige : lasați , domnuʼ, motanul nostru gras , ia uitați la Ponta că-i parca-i atârnă o coadă de pisică din buzunar! Micul conspirator …după venirea lui în PNL a și început scandalul ; apoi pus de-un scandal în USL . Rețete de personaj învechit în rele .
    Marele Turcescu a făcut breaking news astăzi , și văd că este un breaking continuu: ei bine , el este ”un acoperit”! Conștiința sa nu-l mai lasă să trăiască în minciună ! Ia te uită, Traiane …dai într-unul , țipă doi! Mie de Robert Turcescu puțin îmi pasă; chiar și fără prăpădita asta de cenușă pusă-n cap ca o pălărie ridicolă nu l-am suspectat vreodată că spune ceea ce spune din convingere și nu în urma unor dispoziții oculte… ”și nu uitați să treceți pe la casierie ” . Dar, dacă nenea Turcescu spune adevărul ( o dată în viață cred că nici nu se pune …) tot ceea ce mă preocupă este restul listei de ”avansați ” , pe care ANTENA 3 a prezentat-o , dar a trecut superficial peste ea , treaba lor fiind atunci tot cu Robert .
    Ion Cristoiu e preocupat cum să facă o piruetă : și de la el se vede destul de clar că se apropie sfârșitul și ar cam trebui să se reorienteze. Așa că face timid o încercare : dacă Ponta este agent acoperit , atunci înseamnă că este om serios și el l-ar vota ! Cred că are timp să dezvolte subiectul până la alegeri , moment când suceala va părea aproape firească.De câte ori emite câte-un panseu de doi lei , are grijă să ne anunțe că va rosti ceva genial .
    Cornel Nistorescu , cel care a ocupat mereu cuiburi părăsite ( EVZ , Cotidianul ) este un iubitor de americani cum nu s-a mai pomenit , sau mai pe scurt , de Ambasadă Americană .Cu aerul său de dandy ușor agasat de toate câte i se întâmplă, spune și scrie truisme , face și ceva propagandă ,dar le ambalează un pic mai inteligent decât SRS , care, dezlânat și grăbit să arate că are informații , uită adesea de unde a plecat și unde vrea să ajungă .
    CTP este un caz pierdut …marcat de un egocentrism manifest , impovărat de ceea ce crede că este propria-i genialitate , chinuit de gândul oribil că ar putea spune ceva ce să nu șocheze publicul așa cum și-ar dori , își închipuie că iubeste cinematograful . Dar eu nu am văzut vreun om care să disece cu răceală ceea ce susține că iubește, așa cum face el cu filmele pe care ni le prezintă . În copilăria mea , D.I.Suchianu avea o bucurie caldă vorbind despre film și ni-l prezenta ca pe o scamatorie supremă, de perfecțiunea căreia era pe veci îndrăgostit. Pe el l-am crezut și l-am însoțit în fascinanta călătorie . Pe CTP , nu .
    Am scris toate astea pentru că timp de 25 de ani ( mai puțin Turcescu, care este mai nou pe firmament ) cei de mai sus , în felurite chipuri , au scris editoriale , s-au plimbat în talk-show-uri, ne-au spus , mai mult sau mai puțin subtil , de ce nu trebuie să votăm cu…de ce trebuie să-l alegem pe… adică , dacă-ar fi să citez din Ludovic Orban , ne-au băgat necontenit ” limba în ureche ”. Și au fost destui cei care i-au crezut ; dezastrul ultimilor zece ani li se datorează și lor. Dar pierderea cea mare a fost a noastră; viața lor a fost , pe cât se pare , frumoasă .

  61. 63 Un prieten statornic septembrie 21, 2014 la 11:35 pm

    Domnule Președinte,

    În primul rând, vă felicit sincer pentru lansarea volumului „Cele doua Românii”, așteptam cu toții de foarte multă vreme această lucrare și mai ales, revenirea dumneavoastră în viața publică.
    În al doilea rând, vă mulțumesc foarte mult pentru invitație.
    Preluînd din comentariul unui predecesor, deși sunt din provincie, voi fi acolo, să vă felicit personal, să vă revăd, și să primesc această lucrare atât de mult așteptată.

  62. 64 blogideologic septembrie 21, 2014 la 11:37 pm

    Îmi place titlul penultimei cărţi a lui Francis Fukuyama (cea din 2011) : “De la comuna primitivă, la paradigma thermidoriană” (From Prehuman Times to the French Revolution). Fukuyama scria : „În lumea modernă, tindem să uităm cât de dificil se creează statele şi se construiesc administraţiile regaliene.” Am subliniat mereu că procesul de nation-building în România, de creare a statului naţional român, s-a bazat tocmai pe asimilarea acestui acquis metodologic vest-european, anume paradigma thermidoriană . Rămân acum uimit de mulţimea proiectelor foarte recente de statalităţi în Transilvania, lansate de către lideri etnici maghiari, dintre care un lider a fost germene pentru procesul dezintegrării statului român prin declanşarea “revoluţiei din decembrie 1989”. Pe ce acquis European de filosofie politică (în afară de inspiraţiile naziste) se bazează ei oare ?

  63. 65 Vsile, septembrie 22, 2014 la 6:53 am

    Maxi,

    Cred ca inca esti surescitat de marea adunare a poporului dupa ..Arena!
    Esti inca sub imensul avant revolutionar al mesajului, esti probabil inca in extaz dupa marimea evenimentului de acum de dimensiuni nord coreene.

    Ce lectii sa mai primesti de la niste muribunzi pe care acest bopor nu ia respectat atunci cint erau in viata?

    Dumneata iei lectii de la mai tanarul Ponta , acela care a recunoscut ca a gresit si el o data in viata …dar a platit!

    Despre ce greseala o fi fost vorba si despre ce plata?

    Ce observ eu este ca pe aiurelile actuale ale domnului Ponta ,Basescu vorbeste pentru prima data legibil . Sa-i dai prilejul unui asemenea individ , vorbeam de Traian Basescu ,sa gaseasca replici corecte ,inseamna ceva mai mult decit diletantism politic si economic .

    Lumea zvoneste ca adevaratii stilpi ai acestui partid au lipsit de la MAREA ADUNARE NATIONALA , de ce or fi lipsit doar nu au avut nici unul piciorul in ghips, sa fi fost din cauza MAJORetelor,sau din cauza defilarii corpului de elita cu basti rosi si mini-haine ale echipei lui Mazare , acela care intrun avant revolutionar demn de un partid de stanga a afirmat ca ii va invita la Constanta pe urmasii lui Fidel si Che pentru un remake al filmului Surorile.
    De fapt Constanta in general arata tot cam ca o Cuba asa ca s-ar putea sa iasa ceva!

    Imi place fraza intrebatoare a domnului Serbanfl, „Dar perioada 2004-2012 ce fel de guvernare o fi fost?!
    Pai daca a fost Traian Basescu exponent al macabrei securitati romane ,seful PDeul un partid afiliat de stanga , ce rost are intrebarea, mai ales cind Dl. Tariceanu de dreapta a guvernat sustinut de PSD, partid sub a carui aripa inca activeaza cu speranta ca dl. Ponta ca sa se spele pe miini il va numi PM, aparent de dreapta?
    Dl. Serbanfl, nu inseamna ca daca primarul isi schimba partidul ,asa cum a facut pres. Baseascu cu doctrina , isi schimba si naravul, nu-i asa?.

  64. 66 Fragmentarium Politic septembrie 22, 2014 la 9:27 am

    Pentru Monica Macovei si intelectualii lui Basescu: Un pion in strategia de fragmentare

    Monica Macovei, exponenta a “resurectiei sperantei”, “independentei politice asumate”, “altruismului civic”, a “unui nou tip de presedinte”, cu sansa “intrarii in turul doi”?! Inteleg ca asemenea idei nu costa, ca printr-o simpla tastare pot fi trimise de la orice distanta in cyberspace, chiar si de la Washington, dar bataliile se castiga in lumea reala, “victoriile” virtuale raman ceea ce sunt, imateriale. Tendinta de a face din campaniile electorale niste “campanii eminamemte tehnologice”, l-am citat pe Jim Messina, artizanul realegerii presedintelui Barack Obama, exprima, pe de o parte, comoditate, mirajul unei victorii facile, pe de alta, slabiciune, frica de confruntare directa cu realitatile din teren. Monica Macovei este exponenta, de aceasta data reala, tocmai a fricii de confruntarea cu realitatea electorala, fuga de “baile de multime”, cum spuneti, este o strategie, partial de protectie imagologica, partial de inselare electorala. Baile de multime sunt cel mai puternic turnesol al simpatiilor electorale, dar Monica Macovei nu poate umple Arena Nationala, este suficient de inteligenta pentru a fi inteles acest lucru.

    De acord cu respingerea fatalismului, dar daca nu este rationala, cu constientizarea clara a limitelor, a ceea ce se poate face sau nu, mi-e teama ca esueaza in fanatism, la fel ca cel comunist, pe care foarte acut (si pe buna dreptate) l-ati denuntat. Nimeni nu va poate pune la indoiala luciditatea, fara indoiala, sustinerea sanselor celei fara de sanse nu este fanatism, ci eminamente, pentru a folosi pentru a doua oara acest cuvant, un joc politic de fragmentare a dreptei (teza ‘unitatii” nu a avut niciodata acoperire) si electoratului, pe cat de mult posibil, in favoarea unui castigator dinainte stabilit, care nu va fi Iohannis sau Macovei, ca strateg electoral, stiti prea bine. Strategia fragmentarii este la ea acasa in SUA, este vizibil ca dupa atlantizare si europenizare se practica intens si in Romania. N-as fi de acord cu respingerea comparatiilor dintre SUA si RO, cel putin prin prisma raspandirii modelului democratiei si a efectelor atlantizarii, chiar nu-mi dau seama de ce o faceti, opunerea unor opinii studentesti unor argumente profesorale mi se pare rizibila. Indiferent de abordarile strategiilor electorale, un lucru este simplu si adevarat, intentiile de vot nu sunt cele din cuvinte, ci din fapte, nu sunt cele din capetele politicienilor, ci cele din inimele alegatorilor.

    http://www.contributors.ro/politica-doctrine/contre-vents-et-marees-monica-macovei-%C8%99i-resurec%C8%9Bia-speran%C8%9Bei/

  65. 67 blogideologic septembrie 22, 2014 la 11:33 am

    http://www.theguardian.com/books/2014/sep/21/emmanuel-carrere-most-important-french-writer-youve-never-heard-of Scriitorul francez Emmanuel Carrère mistifică Istoria. Ca de obicei, pe linia lui Voltaire, adică în favoarea Rusiei. Ultima sa carte, biografia romanţată a rusului Limonov –personaj real- primeşte o traducere englezească recenzată de către Guardian. Emmanuel Carrère îl compară pe acest naţional-bolşevic rus, care a bombardat Sarajevo, cu d’Artagnan. Emmanuel Carrère are ceva sânge rusesc în vine. Ceea ce n-ar fi o problemă. Totuşi, Emmanuel Carrère trăieşte în Franţa. Mama domniei sale are statutul de “nemuritor” printre francezi, adică statut de academician. Din respect, Emmanuel Carrère ar fi trebuit să înveţe bine Ideologia franceză. Nu se prea vede aceasta. Recenzentul englez îl descrie pe domnul Emmanuel Carrère ca fiind caracterizat printr-o “candoare personală extremă”. Un fel de a salva lucrurile. Ca aspect fizic, Emmanuel Carrère seamănă cu un “comandant de guerrilla în vreme de armistiţiu, ori cu un colonel din Legiunea Franceză pentru străini”. Recenzentul este de acord că Emmanuel Carrère nu se comportă precum un “grand homme de lettres”. Dar, cum se face?, mesajul imperatorului Petru Velikii către popoarele balcanice este mai totdeauna prezent în literatura sa. Am credinţa că trebuie să reacţionez întotdeauna non-defetist (“Nu spera şi nu ai teamă”, cum spunea Mihai Eminescu în GLOSSA) la acest mesaj agresiv.

  66. 69 Adrian B. septembrie 22, 2014 la 2:08 pm

    Robert Tuciurescu nu este agent acoperit !!! Este o cacealma si inca o diversiune a lui Basescu in plina desfasurare . Tuciurescu este doar un ticalos basist si atat …
    So , calm down !

  67. 70 Mitrofan gina septembrie 22, 2014 la 3:00 pm

    Domnulae prim ministru, sunt din Tulcea si as dori foarte mult sa intru in posesia cartii dvs.Cum sa procedez?

  68. 71 Nerop septembrie 22, 2014 la 4:49 pm

    Ciudat cum col.rez. Dogaru, prietenul lui Lambrino, a strans semnaturi pentru Melescanu.
    Este ciudat faptul ca (http://cnsc-forta3.blogspot.ro/2014/08/alternativa-nationala.html) Melescanu accepta aceste semnaturi stranse la marginea legii.
    Oare joucul cui il face Melescanu?
    sa speram ca spiritul lui Brucan nu ne bantuie, pentru ca ne duce cu gandul la un plan foarte bine elaborat in laboatoare ostile tarii

  69. 72 Marian Nicolae septembrie 22, 2014 la 5:12 pm

    NO COMMENT:
    Orașele românești din Transilvania din nou sub ocupație horthystă ca 1940! Priviți cum arată pământul românesc acum:

    20 septembrie 2014 | Publicat de Redactia RBN
    http://www.rbnpress.info/wp/no-commentorasele-romanesti-din-transilvania-din-nou-sub-ocupatie-horthysta-ca-1940-priviti-cum-arata-pamantul-romanesc-acum/

    Orașele românești din Transilvania cad pe rând sub controlul politicienilor maghiari, adică al Ungariei. Am ajuns din nou sub ocupație horthystă! Târgu Secuiesc arată de parcă am fi în 1940: numai steaguri și mesaje secuiești sau drapelul Ungariei, iar românii trăiesc cu frică. Iată cum arată pământul românesc acum:

  70. 73 Luminita Arhire septembrie 22, 2014 la 5:41 pm

    Nu se potoleşte Andrei Pleşu , nu se potoleşte …furca lui Scaraoţchi îi mai dă un imbold să se acopere de ridicol . Andrei Pleşu crede că orice cetăţean intelectual care are altă opţiune politică decât domnia-sa , de fapt îl calcă pe el pe bombeu şi trebuie sancţionat cu o mândreţe de scrisoare deschisă.
    Dacă cetăţeanul în cauză este Radu Beligan ( ştiţi , acel Radu Beligan pe care înţeleptul editorialist de la “Adevărul ” l-a dat afară de la conducerea Teatrului Naţional, pentru că nu mai corespundea din punct de vedere politic , deşi proaspătul propagandist al vremurilor noi îi mărturisea în privat că îl preţuieşte ) reacţia devine chiar imperios necesară.
    Aşa că filozoful rotofei , cu fundiţă la gât şi bretele pe proeminentul abdomen “combate” fără milă, citez :
    „Aţi simţit nevoia, la vîrsta dvs., la statura dvs., să vă legaţi numele de un caraghios. Spectrul ”stadionului” de tip coreean a reapărut în biografia dvs. într-un moment în care nimic nu-l mai poate justifica. Asta înseamnă că m-am înşelat. Că, înainte de 1989, nu aţi negociat util, sacrificîndu-vă de dragul teatrului, ci că ceva inexplicabil vă atrăgea în sfera puterii, oricît de pătată era ea. Ca şi acum. Puterea talentului dvs., puterea minţii dvs. nu vă satisfăceau. Ca şi acum, voiaţi să fiţi în preajma celeilalte puteri, oricît e ea de trecătoare prin comparaţie cu puterea prestigiului dvs. profesional. Voiaţi, ca şi acum, să fiţi mai curînd pe scena ştabilor, decît pe aceea a colegilor dvs”.
    Dacă stiind că se află la venerabila vârstă de 95 de ani, marcat de seninătatea lucidă a celui aproape desfăcut de lume şi fixat pentru eternitate în ficţiunea ideală a teatrului, l-ar mai putea acuza cineva pe Radu Beligan de ambiţii care ar putea fi satisfăcute prin proptele politice, eu cred că bubiţa este evident în capul celui care acuză.
    Ce-a făcut Radu Beligan ? A mărturisit, în puţine cuvinte, că-l susţine pe Victor Ponta. Nu e bine, Maestre, nu e bine …cu totul altceva ar fi fost să fi spus şi matale măcar o dată că îl susţii şi-l votezi pe Băsescu Traian, pentru că , deşi are vreo două – trei defecte minore( !!!) , totuşi spune măcar “glume bune” ! Să fi fost şi dumneata un pic “ intelectualul lui Băsescu ”, să explici poporului ignorant că posteritatea îl va reevalua cu siguranţă pe marele produs al politicii româneşti, punându-l pe soclul care i se cuvine , garnisit dedesubt, sub formă de atlanţi, cu Pleşu , Liiceanu , Cărtărescu , Patapievici …
    Andrei Pleşu , un intelectual care le ştie pe toate , pare a nu înţelege că bosumflarea sa transcedentală pentru că Universul nu se aliniază opiniilor sale politice, este hilară în conţinut şi stupidă în esenţă. Şi ce-ar aştepta să se întâmple? Să-i răspundă Radu Beligan? Să se căiască? Mi-e greu să cred că maestrul va ieşi cu o retractare ;demersul lui Andrei Pleşu va rămâne, aşadar, o rebranduire caraghioasă a propriei sale propagande politice , pe care ne-o vâră în ochi , fără jenă , de atâţia ani .

  71. 74 George Ban septembrie 22, 2014 la 5:55 pm

    Un bascist feroce (BM) scrie „Băsescu” și „ponta”. De aici încolo, cum să-l mai creadă cineva pe „principialul” revoltat de așa-zisul „plagiat”? Ar vrea el sa mai fie revoltat și de altceva, dar nu mai găsește altă rimă.

  72. 75 Centru septembrie 22, 2014 la 5:55 pm

    Veste buna , veste mare , bucurati-va cu totii : domnul prim ministru anunta pentru saptamana viitoare a doua rectificare bugetara din acest an , care va fi o ” rectificare pozitiva ” .
    Ce inseamna in viziunea domnului Ponta o ” rectificare pozitiva ” vedem imediat – ” vor fi achitate toate platile aferente salariilor , compensatiilor si pensiilor ” . Dupa aceea , in stilul lui inconfundabil , inimitabil , inegalabil : ” dupa aceea vedem ce mai ramane pentru Sanatate , pentru alte domenii … ” .
    Rectificarea bugetara ” pozitiva ” este deci rectificare pentru consum si burtica .
    Ce nu spune e ca acolo unde vizita ,acum o saptamana , impreuna cu Rus , Neaga si mitropolitul Andreicut , santierul autostrazii de langa Cluj , antreprenorul lucreaza pe banii lui – UMB n-a primit un leu in 2014 pentru santierul ” vizitat ” in 10 minute …

  73. 76 Fragmentarium Politic septembrie 22, 2014 la 9:07 pm

    Un agent coroziv al statului de drept: Cinci motive pentru care Robert Turcescu ar merita o sfanta mama de bulau militar (Titlul alternativ: Agentul electoral descoperit)

    Cine stie ce inseamna stat de drept si institutie militara, stie ca nu te poti juca cu asa ceva, si inca in spatiul jurnalistic. De fapt, Robert Turcescu este tot atat de putin jurnalist pe cat de ofiter acoperit este. Cel mai ieftin pret pe care papusatul politic va fi nevoit sa-l plateasca pentru a iesi din locul stramt in care a intrat, de buna voie sau amagit, va fi iesirea definitiva de pe sticla. Exista o deontologie pe care, nu exista dubiu, a legat-o de gardul PMP. Nu stiu daca va merita, merele verzi promise s-ar putea sa fie acre. Iata circumstantele care ar putea mari pretul:

    1. Autoatribuirea publica a unei calitati militare, de ofiter de informatii acoperit, care intra sub incidenta legii penale.

    2. Terfelirea imaginii armatei intr-un joc politic electoral, inducerea opiniei false (si ostile, as adauga) ca apartenenta la serviciul de intelligence militar ar fi ceva reprobabil, nu un act de patriotism, de mare altitudine si pretuire.

    3. Autodescoperirea, in cazul in care ar fi reala, ar fi o divulgare de secret militar (Turcescu se compara cu Snowden?!).

    4. Incalcarea regimului documentelor militare, prin exhibarea livretului de rezervist.

    5. Ilegalitatea unui grad militar obtinut pe criterii politice, fara expertiza sau merite in domeniul securitatii si apararii.

    Adevarata pista nu este insa cea a „statului de drept”, am abatut atentia in aceasta directie doar pentru a releva niste consecinte, care nu au fost vizibile sau au fost ignorate, in momentul planificarii de catre strategii electorali. Esenta falsei isterii pe tema ofiterului acoperit este electorala. Robert Turcescu nu este candidat la alegerile prezidentiale, este o victima marunta, inscenata, un creator de eveniment, de precedent public, de model de reactie si tratament fata de viitoarele cazuri de „descoperiti”, de cum acestia ar trebui sa se „rusineze”, iar opinia electorala sa-i „condamne”. Falsul jurnalist si ofiter acoperit este un agent electoral descoperit, o rotita intr-un mecanism sofisticat de scoatere din joc a oricarui prezidentiabil, la comanda politica de la Cotroceni. Robert Turcescu a dat semnalul inceperii sezonului de vanatoare electorala de vrajitoare. Vom asista din nou, prostiti si tacuti, la povestea „pestelui mare”, care va „cadea”, de aceasta data, in plasa „ofiterilor acoperiti”?

    In marginea campaniei electorale, imi vin in minte cuvintele lui Nicolae Iorga: „Fereste-te, popor al meu, caci mari primejdii ti se pregatesc!”

  74. 77 George Serban septembrie 23, 2014 la 5:08 am

    Succes! Un succes de care nu ma indoiesc. Regret foarte mult ca nu voi putea participa, atat pentru carte dar mai ales pentru revedere.

  75. 78 Catalin Dumitru septembrie 23, 2014 la 7:28 am

    Voi fi acolo ! Avem nevoie de dumneavostra aici, sa ne eliberati din „inchisoarea” in care romanii se afla de 10 ani :(.

  76. 79 anonim septembrie 23, 2014 la 10:51 am

    Daca Turcescu a fost spion aruncat intre spioni, de ce nu se publica rapoartele lui Turcescu? Ca sa vedem si noi alegatorii ce servicii straine au condus Romania cu ,,dreapta” pedeleilor.

  77. 80 blogideologic septembrie 23, 2014 la 11:51 am

    „Liturghia de cristal”
    „Oamenii se trezesc la prima oră a dimineții, privesc pe geamuri, aprind țigări
    Dispar pentru câteva momente în alte camere, universuri ori vieți paralele
    Revin îmbrăcați în alte haine sau în alte lumini, privesc spre cer sau spre pământ
    De la înălțimea propriilor gânduri la ora aceea când e greu de hotărât care parte trebuie aleasă
    Vis-à-vis de această realitate îmi îndepărtez pielea de om lăsând loc celei de animal
    Ajung în stradă, patiserii, bănci, case de amanet, farmacii, umbrele rupte
    Poezia e un izvor artezian, un capăt de cale ferată, chiar un București după ploaie
    În mod consecvent scot aceast lichid din mine ca atunci când eram mică și-i scoteam
    Bunicii o găleata cu apă la prima oră a dimineții, oamenii se trezesc, își potrivesc
    Ceasurile, organele de simț, poezia rămâne închisă între pereți ca un deținut
    În propria piele, poezia își schimbă sexul în funcție de bucurii sau tristeți
    E 5.36, închide-mi ochii, închide-mi ochii, acesta e orașul meu.”
    Sursa http://maskirovka.wordpress.com/2014/09/11/liturghia-de-cristal/

  78. 81 Aya septembrie 23, 2014 la 6:54 pm

    @

    Adrian Nastase

    Multumesc pentru lansarea cartii „Cele doua Romanii”! Am avut sentimentul ca fiecare dintre (cei foarte multi!) prezenti a simtit ca momentul lansarii ii este destinat.

    Vin, la randul meu, cu un dar: un sfat minunat de la Elton John – „rostit” pe o preafrumoasa melodie.

  79. 82 Marian Nicolae septembrie 23, 2014 la 8:19 pm

    Nastase fata cu delatorii sai

    Posted by Radu Tudor on September 23rd, 2014
    http://radu-tudor.ro/nastase-fata-cu-delatorii-sai/

    Adrian Nastase si-a lansat o noua carte azi.
    Dupa o lunga si foarte dificila perioada in viata sa.

    Am privit cu scarba si tristete cati dintre cei care l-au infudat la ordin politic si l-au injurat prin presa basista (dupa ce i-au luat un purcoi de bani ca si consultanti) au venit azi sa-l pupe.

    Desi as putea sa-l judec pe Nastase cum accepta asa ceva, nu o fac. A trecut printr-o drama si asta te schimba profund. Urmarind discursul sau, realizez inca o data prapastia de nivel intelectual, cultural si de viziune politica intre el si Basescu. E o groapa a Marianelor.

    Judec doar curvasaria unora dintre cei prezenti la eveniment. Cat de mizerabil poti fi sa strangi mina, sa-l pupi si sa-i zambesti usor cufurit celui pe care l-ai infundat prin vorbele si faptele tale? Stiind ca faci o nemernicie?

    Oribil !

  80. 83 Marian Nicolae septembrie 23, 2014 la 8:32 pm

    @ blogideologic septembrie 21, 2014 la 5:50 pm

    Va multumesc ca reamintiti adevarul trist.

    Asa este si Declaratia de la Budapesta este de vina, impreuna cu cei care au semnat-o si aprobat-o…..

  81. 84 Vsile, septembrie 24, 2014 la 7:32 am

    Adriane,

    Nu pot sa fiu de acord cu un pork vorbind despre alt porc!De fapt cei doi au fost mai mult decit colegi , Banciu prelua materialele difuzate de Turcescu si le inrama!
    In mod sigur ori Banciu doreste sa-si renege rudele fie ei de Vietnam sau d’inde ori unul era gogoasa si altul viermele din ea, sa vedem zise cei citeva milioane de orbi din Romania.

  82. 85 Vsile, septembrie 24, 2014 la 7:41 am

    Anonimule nevenetian,

    Rapoartele sunt secrete deci nu se pot publica ….decit daca Turcescu ca agent dublu le-ar fi scris in dublu exemplar…la indigou or past-copy!
    Dl. Basescu a declarat ca a scris masini de rapoarte armatorului (NAVROM) , rapoarte care au plecat in copie si la „Poarta doi” , deci aparent aceste rapoarte nu au fost secrete de stat si doar secrete de servici, astea „secretele de servici” de ce nu s-au pulblicat sa vada si romanii pe cine aleg, sau pur si simplu ce scria comandantul inainte de a deveni secretar de stat , ministru,presedinte?

  83. 86 blogideologic septembrie 24, 2014 la 2:51 pm

    @ Centru
    Chiar şi seniorul Corneliu Coposu vorbea frumos despre tiranul „pozitiv“ Gheorghe Gheorghiu-Dej (vezi interviul cu Vartan Arachelian). Profesorul Vasile Mihu, un orheian, l-a cunoscut când Gheorghe Gheorghiu-Dej era internat în lagărul de la Târgu Jiu. Vasile Mihu era asistent la catedra de fizică a Universităţii din Bucureşti, şi fusese însărcinat să pregătească un sediu pentru evacuarea Universităţii din Bucureşti la Târgu Jiu, dacă vin ruşii şi armistiţiul cu ei va fi fost eventual încheiat în varianta de la Stockholm. Profesorul Vasile Mihu (mult timp după acele evenimente, domnia sa a fost conducătorul tezei mele de doctorat) a discutat atunci cu Gheorghe Gheorghiu-Dej, fiind avertizat înainte de către prieteni că acela va fi conducătorul statului român. Au discutat şi despre Onisifor Ghibu, senatorul de Orhei. Iar la vremuri grele, Gheorghe Gheorghiu- Dej l-a scos pe Onisifor Ghibu din puşcăria comunistă. Gheorghe Gheorghiu- Dej şi Nicolae Ceauşescu ştiau unde fusese ascuns aurul din tezaurul României, atunci, în acel judeţ-vestigiu cerut de Ion Antonescu la tratativele de la Stockholm cu Alexandra Kollontai şi deja aprobate de către Iosif Stalin la momentul 23 august 1944. Însă Brătienii şi Iuliu Maniu au mers pe varianta Intelligence Service (devenit deja serviciul MI6 la momentul “revoluţiei din decembrie 1989”). Tot dezastrul României de acolo se trage !

  84. 87 Centru septembrie 25, 2014 la 2:59 pm

    @blogideologic – eu nici nu stiu cate vieti are pe constiinta acest Dej , vorbind doar de condamnarile la moarte pe motive politice pe care le-a semnat , toate executate . Si acestea sunt asasinatele ” legale ” , ale ” statului de drept ” Republica Populara Romana , nu sunt executiile arestatilor la marginea drumului sau ale detinutilor scosi la ” reconstituiri ” si impuscati si lasati 3 zile pe camp morti in vazul oamenilor – specialitatea sefului Securitatii Regiunii Cluj , Patriciu Weiss ( mort , nederanjat cu o floare , in 1996 ) – Saracul Coposu ! Haituit , dupa iesirea din inchisoare in 1964 , saptamana de saptamana cu vizite sau ale lui la organe , sau ale organelor la el , cu rapoarte pe care trebuia sa le dea lunar … stiu ca vorbeste intr-un interviu in anii 1990 de o invitatie a lui Dej care i-ar fi oferit posturi de conducere si ar fi spus ” trecutul e trecut ” – numai ca nu stiu cand avea timp fizic Dej sa faca asa ceva , asa zisa ” amnistie ” ( cand au iestit cei mai rezistenti , supravietuitorii ) avand loc in vara lui 1964 in martie 1965 Dej murea – nu cred un cuvant , un stalinist crud ca Dej nu putea sa propuna functii de raspundere unuia imbracat in zeghe cu 3 luni in urma si declarat dusman al poporului .

  85. 88 blogideologic septembrie 25, 2014 la 6:47 pm

    Propunerea a fost înainte de 1964.

  86. 89 blogideologic septembrie 25, 2014 la 11:05 pm

    @ CENTRU
    Eu îndrăznesc să-i pun în contrast pe Onisifor Ghibu şi Corneliu Coposu. Dacă Onisifor Ghibu asimilase totalmente Ideologia naţionalismului românesc, în schimb seniorul Corneliu Coposu a refuzat-o în mod constant. De aceea a şi fost ţinut în viaţă de către alogeno-cominternişti în puşcăria lui comunistă, în vreme ce alţii au murit. Eu îndrăznesc să-l compar pe acel tînăr Corneliu Coposu ante-comunism, cu burta lui mare, cu prosperii generali ai lui von Paulus de la Stalingrad. Deşi, în comparaţie, s-ar putea eventual ascunde, pentru altă grilă de lectură, o glorificare a seniorului Corneliu Coposu, ceea ce nu intenţionez. Să spunem acum franc lucrurilor pe nume, seniorul Corneliu Coposu a fost un apărător al intereselor străine în România, şi mă refer la interesele occidentale. În sine n-ar fi rău, dacă nu s-ar asocia aceasta cu un cosmopolitanism anti-naţional. Apoi, de la Voltaire citire, ştim noi destule despre conivenţa occidentală cu imperialismul rusesc. Această conivenţă s-a manifestat la Corneliu Coposu pe data de 24 august 1944 (poate hotărârea fusese luată mai devreme), când el n-a vrut să spună unde se ascundea Iuliu Maniu, pe care tot Bucureştiul îl aştepta precum poporul cel ales pe Mesia ! Nici măcar după anul 1989, seniorul Corneliu Coposu n-a binevoit să dezvăluie naţiunii române raţiunea acelui gest care a trimis pentru lung timp în comunism istoria noastră de suferinţă. Sigur că a fost acela un gest perfect controlat, un gest făcut sub influenţa unui serviciu britanic. Deci încă un motiv să ne temem de influenţa „perfidului Albion” asupra României, spun eu (iarăşi se leagă de Transilvania).

  87. 90 Nastase Iulian septembrie 26, 2014 la 5:17 pm

    Buna ziua, am cautat in cateva librarii si am tot rasfoit netul dar nu am gasit nici o firma sa vanda cartea dumneavoastra. De unde o putem cumpara?
    Cu multa stima


  1. 1 Adrian Năstase, lansare "Cele Două Românii". Marți, 23 septembrie | Gandul Trackback pe septembrie 20, 2014 la 11:30 am
  2. 2 “Cele Doua Romanii” – lansarea marti, 23 septembrie | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe septembrie 20, 2014 la 12:18 pm
  3. 3 Despre proiectul UDMR de autonomie a Tinutului Secuiesc « Motanul Incaltat Trackback pe septembrie 22, 2014 la 1:39 am
  4. 4 Dan Voiculescu si Meyer Lansky… « Motanul Incaltat Trackback pe septembrie 22, 2014 la 3:01 am
  5. 5 CrisPres Adrian Nastase - primul interviu dupa iesirea din inchisoare. Gazda: TVR. Argumentul: Cartea pe care fostul premier o lanseaza azi - CrisPres Trackback pe septembrie 23, 2014 la 10:45 am
  6. 6 CrisPres Adrian Nastase - primul interviu dupa iesirea din inchisoare: Vorbeste liber la TVR. Argumentul: Cartea pe care fostul premier o lanseaza azi - CrisPres Trackback pe septembrie 23, 2014 la 11:50 am

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!