Câteva gânduri, despre sentință

Dragi prieteni,

Nu mi-am închipuit că răzbunarea politică poate merge atât de departe și că ea poate îmbrăca forme atât de perverse.

Aveam informații, din zona Cotroceni, cu câteva zile înaintea Anului Nou, că se luase „hotărârea” ca sentința în dosarul Zambaccian să fie de închisoare cu executare, atât pentru mine, cât și pentru soția mea.

în final, probabil pentru rațiuni legate de eventualele reacții ale opiniei publice, pedeapsa pentru soția mea a fost modificată.

În declarația sa de Anul Nou, Băsescu anunța că justiția trebuie să câștige batălia cu politicul. Oare puterile statului sunt în război? Eu credeam că sunt, într-adevăr, separate, doar că trebuie să coopereze. Ce înseamnă însă justiție pentru Băsescu? Înseamnă, în principal, cele două complete de recurs de la ICCJ, cele care decid fără să mai existe alte căi de atac.

Unul din complete este condus de judecătoarea Livia Stanciu, președinta ICCJ, numită și reconfirmata de Băsescu, după ce a judecat recursul în dosarul „Trofeul Calității”, iar celălalt – cel care m-a judecat pe mine – este condus de judecătorul Ionuț Matei, vicepreședinte al ICCJ, de asemenea numit de către Băsescu. Recent, de altfel, Băsescu, atunci când l-a numit, l-a lăudat spunând că este “extrem de puternic” și „tare pe picioarele lui”.

Oare de unde îl știa Băsescu? Poate din decizia pe care judecătorul Matei o pronunțase, pe fond, în dosarul afișelor electorale, cel care acceptase 972 de martori ai DNA, contra cinci martori ai apărării?

În completul care s-a pronunțat pe 6 ianuarie figurau, de altfel, toți cei trei judecători de la fond din Dosarul afișelor… Între ei și Ioana Bogdan, fosta consilieră a lui Daniel Morar. Am cerut recuzarea lor dar, evident, cererea mi-a fost respinsă. Aceasta a fost JUSTIȚIA care a dat sentința din 6 ianuarie.

Notele scrise ale avocaților noștrii (peste 100 de pagini) au fost depuse pe 19 decembrie și, apoi, după Crăciun. Credeți că ele au fost citite de către cei cinci judecători de Anul Nou? Le-am adăugat în anexă și puteți judeca singuri cum a fost cu numirea Irinei Jianu, sau dacă se poate vorbi de luare de mită sau de șantaj în acest dosar. Au contat argumentele pentru acest complet (nu pentru justiție!). Eu cred că nu.

Decizia fusese luată, probabil, dinainte și nu au contat probele din dosar.

Vă reamintesc și faptul că, inițial, completul de judecată, în toamnă, a fost condus de judecătoarea Aida Popa – vicepreședintă, atunci, a ICCJ. Probabil pentru că ea condusese completul ce mă achitase in Dosarul „Mătușa Tamara”, candidatura ei pentru un nou mandat a fost invalidată de CSM (recitiți vă rog, dialogul de la CSM, cu acel prilej, între Livia Stanciu și Aida Popa!) iar următoarele două ședințe au fost conduse de președinta secției penale. Unul din martorii din proces – Cristina Popa – a fost ținută în „rezervă” (deși fusese convocată de patru ori) pentru a se împlini termenul de numire ca vicepreședinte al ICCJ a lui Ionuț Matei și pentru preluarea de către acesta a conducerii completului. Astfel încât, Ionuț Matei a participat doar la audierea unui singur martor (acest lucru era necesar pentru că altfel nu ar fi putut intra în dezbaterea judecătorească) și la ascultarea pledoariilor avocaților, în proces. Misiunea sa era, evident, și aceea de a încerca să „acopere” decizia din Dosarul „afișelor electorale”, în care scrisese că eu reprezint „simbolul corupției”. Or, cum în dosarul Zambaccian, la fond, toți cei trei judecători infirmaseră acuzațiile de corupție, obiectivul lui a fost acela de a le reintroduce, pentru a-și justifica poziția anterioară.

Nu consider că cele două complete de recurs de la ICCJ, conduse de judecătorii cenzurați de Băsescu (vă aduceți aminte de refuzul său de a o numi ca președintă a ICCJ pe judecătoarea Bărbulescu?) pot fi identificate cu „justiția din România”. Ele reprezintă, din păcate, justiția politică a lui Băsescu, un instrument de luptă, sub aparența justiției, împotriva adversarilor politici.

Sigur, nu mă aștept ca unii jurnaliști, cum ar fi Cristian Tudor Popescu – cel care ar trebui să-și aroge unele merite în alegerea, ca președinte, a lui Băsescu, în 2004 – sau Ion M. Ioniță care, după 9 ani, încă nu a aflat că în blocul din Zambaccian eu am un singur apartament primit în contrapartidă cu terenul pus la dispoziția constructorului, iar acesta, Sergiu Sechelariu, a avut trei apartamente, pe care – de altfel, le-a și vândut, nu mă aștept, deci, să citească notele scrise ce cuprind explicațiile avocaților pe aceste subiecte. O vor da înainte cu „justiția”, cu „valorile”, cu „independența”, cu „oamenii politici”, menținând confuzia dintre conceptul de justiție, pe de-o parte, și sentințele concrete date de unele complete configurate politic, pe de altă parte. Sper, însă, ca voi să aveți mai multă răbdare să descoperiți ce înseamnă efectele „dictaturii judiciare”, pentru a-l cita pe premierul Turciei.

În ceea ce mă privește, în noaptea care a trecut, mi-am limpezit gândurile și am tras mai multe concluzii. Când va fi cazul vi le voi împărtăși pe toate.

În orice caz, de data asta nu voi mai putea spune că este exclusiv vina lui Băsescu. Răul poate fi făcut nu doar prin acțiune, ci și prin inacțiune. Faptul că actuala coaliție a consolidat mecanismele prin care Băsescu controlează sistemul judiciar la vârf, aplicând, în continuare, reguli aberante, este o mare neîmplinire.

În loc să se concentreze pe adoptarea unor legi moderne, echilibrate, pe efortul de revizuire a Constituției, actuala coaliție se ocupă, nejustificat de mult, în opinia mea, de conflictele locale din teritoriu.

Ca să dau un singur exemplu, este oare normal ca judecătorii din aceeași secție – cea de penal – colegi de birou, să formeze și completele de fond și cele de recurs la ICCJ? Nu ar fi mai potrivit ca fondul să fie judecat la curțile de apel și doar recursurile la ICCJ, cum consideră profesorul Viorel Ciobanu? Sau, nu ar fi necesar să se revină, prin lege, la configurația de nouă judecători (de la toate secțiile) pentru completele de recurs – actualmente formate exclusiv din colegi de secție (și de birou) ai judecătorilor de la fond?

În ceea ce privește „confiscarea” aberantă a unei sume de bani, decisă de complet, vă voi spune, cu un alt prilej, care este în opinia mea, substratul acestei decizii.

În finalul acestor rânduri, vă rog, dragi prieteni, să nu ne mai prefacem: nu a fost vorba de o decizie a JUSTIȚIEI, ci de o răzbunare politică, realizată prin intermediul unui complet condus de un judecător numit de Băsescu și care a avut o misiune de îndeplinit.

Subliniez, eu nu atac JUSTIȚIA ca atare – am dovedit ca jurist, ca profesor de drept, dar și prin adoptarea unor reglementări importante ce guvernează și astăzi activitatea în domeniul justiției, că respect valorile justiției. Eu mă refer la o anumită sentință, dată de un anumit complet, în anumite condiții. Și consider că această sentință nu poate fi subsumată JUSTIȚIEI independente, ci doar unei activități politice partizane. Din păcate …

Dar va răspunde, oare, cineva, pentru răul făcut, pentru suferințele și pentru proiectele neîmplinite?

Nu știu încă. Probabil că nu… Sau?

P.S. Fără îndoială, ați observat și un alt „obiectiv” al sentinței – extinderea la cinci ani a interzicerii drepturilor mele politice, față de cei doi ani – în procesul afișelor electorale!

Notele si rezumatul le puteti descarca de aici:

Note scrie recurs Zambaccian Adrian Nastase

Note scrise 12.12.2013 Daniela Nastase

Rezumat concluzii scrise final

175 Răspunsuri to “Câteva gânduri, despre sentință”


  1. 1 giorgiana zvarici ianuarie 7, 2014 la 8:17 pm

    santem solidari cu ADRIAN NASTASE si familia sa!

  2. 2 TREIDE 95 ianuarie 7, 2014 la 8:17 pm

    Justiție? Justiție politică da, justiție normală, în România zilelor noastre nu cred că există. Atâta timp cât nu sunt luate în considerație toate probele depuse la dosar, unele se ignoră cu bună știință, altele interpretându-se după bunul plac al completului de judecată, nu poate fi considerată o justiție corectă, ci doar una …facultativă. Să sperăm că vor veni zile mai bune, cine știe, o rejudecare a procesului, de ce nu de Tribunalul de la Haga chiar.

  3. 3 LuciaGusatu ianuarie 7, 2014 la 8:45 pm

    D-le prim-ministru, ADRIAN NASTASE, este pacat ca in loc sa va ocupati de ceea ce ati dovedit ca puteti face pentru noi toti, stati unde nu va este locul, din cauza unor dusmani feroce care au urmarit sa va scoata din politica, pentru ca ei sa nu se mai simta stresati,in nepriceperea si reaua lor credinta, Piierdeti d-voastra si pierd toti romanii, si toata lumea a inteles ca este o condamnare politica.! Credeam c-au trecut timpurile negre, dar se pare ca nu. Oricum cat aud eu, ati fost intelectualul si politicianul cel mai bun, si la fel veti ramane. D-zeu sa va fie aproape si sa ramaneti acelas reper pentru noi cei multi. Sanatate si speranta!

  4. 5 Oscar Wilde ianuarie 7, 2014 la 8:48 pm

    A fost achitat Necolaiciuc. Curat murdar, domnule Nastase.Sa nu spuneti ca nu este sadism! USL-eul nu face nimic si nici nu va face nimic pentru justitie, pentru ca cei 3 lideri sunt neputinciosi! Doi dintre ei nu se pricep, iar celalalt este „legat” si chiar daca ar vrea, nu poate, pentru ca Jupiter in casa lui este retrograd. Asta este irona soartei: doi juristi sa fie neputinciosi in fata valorii de dreptate, valoare in care au crezut si pentru care au urmat o facultate de drept.
    Tara aceasta e plina de ticalosii, specialisti in diferite domenii ( justitie, educatie, sanatate, economie, finante, politica, cultura, presa) si care se descurca destul de bine. Acestia nu cred in valori,
    Earnest

  5. 6 Alexandru Szentgyorgyi ianuarie 7, 2014 la 8:55 pm

    Excelenta!

    Doare nedreptatea,doare al -dracului de tare,arde sufletul omului!
    Sa va dea Domnul putere sa razbiti,sa trecesti cu bine peste toate greutatile si incercarile vietii! In afara parintilor mei santeti singurul om caruia datorez multumiri!
    La Multi Ani cu sanatate excelentei voastre si familiei!
    Cu deosebita stima si consideratiune,
    Alexandru

  6. 7 Taica Lazar ianuarie 7, 2014 la 9:09 pm

    Pentru ce anume s-a razbunat Basescu?Cred mai degraba ca pentru obligatia de a-l numi pe Ponta prim-ministru,exista in opinia mea temeiuri pentru o noua demitere a strigoiului de la Cotroceni!….si mai cred ca acum parcurgeti un drum misterios si spinos spre mantuire…

  7. 8 Marian Tudor ianuarie 7, 2014 la 9:11 pm

    Domnule Nastase…daca va inselati?…si nu Basescu e adversarul dumneavoastra..ci Ponta…ca el guverneaza?

  8. 9 Ursuletul ianuarie 7, 2014 la 9:14 pm

    Aveti mare dreptate ca „jocurile” au fost facute.Nici eu nu cred ca Instanta a citit concluziile scrise formulate de dvs.Totusi va recomand ceaa ce fac si eu cand depun concluzii scrise le lipesc ca sa vad daca judecatorul le citeste.De multe ori in apel sau in recurs constat cu mahnire ca filele concuziilor scrise sunt lipite.Chestiunea cu 5 ani. interdictie de a candida in orice functie este si ea o miza importanta.Apropo cum a fost achitat Necolaiciuc? Va spun eu ca este var cu Maria Basescu si a fost protejat de TB atat in tara cat si in S,U.A.Pentru un prejudiciu de peste 3 mil.de euro se poate achita cineva iar pentru o pretinsa „luare de mita” a unor bancnote netiparite se poate o condamnare.Jenante prestatiile lui CTP si Ion.M .Ionita.

  9. 10 Taranul ianuarie 7, 2014 la 9:18 pm

    Il aud acum la televizor pe CTP,daca acesti insi,cu aseamenea gindirre,sint lideri de opinie in Romania,imi este scirba,scirba, ca sint roman.Sintem niste jigodii!Voi nu stiti ce inseamna jigodie.Este oribila!

  10. 11 Mihai ianuarie 7, 2014 la 9:19 pm

    Clar o decizie politica,nu mi-l inchipuiam atat de diabolic pe Base.

  11. 12 balbeck ianuarie 7, 2014 la 9:22 pm

    Mie mi-a fost frica de acest Ionut Matei.Nu am crezut ca poate sa existe o astfel de aratare.Mi-a fost frica sa nu ii influenteze si pe ceilalti judecatori si i-a influentat…..bine ca Ioana Bogdan nu are ce sa caute in magistratura.
    Eu stiu de la cineva din sistem ca judecatorii fac de regula ce zice presedintele completului de judecata.El e seful.
    M-a surprins in mod neplacut Cristina Rotaru.Dar am cam lasat de inteles ca nu e loc de achitare.Am vazut ce judecatori sunt,ce au facut si in celalalt dosar.Tot aia sunt.Era clar ca asta e deznodamantul.
    Si nu mai iau dupa tampitii de astrologi….
    Oamenii de rand nu se pot alege astfel cu dosare penale,pentru ca nu fac parte din politica,nu incomodeaza pe nimeni.
    Mai auzeam o tampenie:ca daca un fost premier pateste asa ceva,ce pateste un om de rand?Raspunsul e ca nimic.
    Sunt foarte multi oameni de rand si infractori….dar nu au prezentat interes pentru nimeni.

  12. 13 ZeV ianuarie 7, 2014 la 9:24 pm

    Da, domnule profesor, este evident ca dvs nu atacati JUSTITIA, ci, oameni ai sistemului basist transferati pe post de ,,cai troieni” in institutiile esentiale care coordoneaza si administreaza actul de justitie…in cazul dvs, de in-justitie.
    In ceea ce priveste jurnalistii de breaking news , a devenit un leitmotiv ca domniile lor sa incurajeze atacurile sistematice ale unor oameni din ANI si DNA (institutii neprevazute explicit in Constitutie), dirijate de la Cotroceni, asupra Parlamentului in ansamblul sau, care, nu numai ca este o alta putere in stat, dar este chiar autoritatea reprezentiva suprema in statul roman. Nu ma refer la abaterile punctuale de la lege ale parlamentarilor ce trebuie urmate, evident, de aplicarea prompta a legii, ci, la initativele legislative care sunt, conform Constitutiei, strict de competenta Parlamentului. Da, sunt de acord ca alte institutii sa ceara a se tine cont de punctul lor de vedere, dar numai in baza unei LEGI A LOBBY-ULUI, valabila pentru toti. Oare de ce basistii au tergiversat, sau blocheaza promulgarea unei astfel de legi, perfect normale intr-un stat de drept, un stat democratic, asa cum este SUA ?
    Pe acest fond obtuz, devine o tragedie nationala, ba chiar o adevarata…,,lovitura de stat”, un demers perfect legitim initiat de alesi in plan legislativ, daca, eventual, privilegiatii din justitie se simt amenintati in exercitarea dicretionara a puterii lor absolute.
    Este tot mai evident ca aceasta este de fapt strategia de mentinere a puterii elaborata la nivelul PPE,dar ma surprinde tacerea, timorarea si inactiunea partidelor socialiste din Uniunea Europeana.
    ,,Domnia legii” este de fapt un dicton extremisto-fascist similar ,,dictaturii luminate” a celor care transced si dispretuiesc votul cetateanului.
    Nimeni nu are dreptul sa pretinda ca intelege si aplica legea mai bine decat altcineva, din zona altei puteri a statului, doar pentru ca a primit un decret de numire de la Cotroceni si devine astfel inamovibil, de ca si cum, dreptul este o stiinta accesibila doar initiatilor de la DNA, CSM, sau ICCJ. Sunt convins ca profesorii de la facultatea de Drept sunt mai competenti decat majoritatea celor care se pretind justitiabili la modul absolut, cumva, foarte aproape de palierul divin. Este fals, nedemocratic si periculos pentru adevaratul stat de drept, pentru adevarata democratie.
    Sa speram ca premierul Romaniei va fi consecvent, iar USL va sustine in integralitate si unitate deplina obiectivul nr.1 pentru Romania in acest moment: lichidarea (exclusiv pe cale democratica) a regimului totalitar, de sorginte securisto-comunista (redecorat in nuantele fascismului), numit ,,regimul Basescu”.

  13. 14 Adrian B. ianuarie 7, 2014 la 9:26 pm

    D-le Nastase , niciun om intreg la minte NU CREDE in justitia lui Basescu & Makovei si niciun om intreg la minte nu mai crede ceea ce spun mercenari ca : ctp , ion m. ionita , cristoiu , florin iaru , robert tuciurescu , banciu , ilie serbanescu , mircea marean si alte gunoaie de genul acesta ! Poate doar cei mai fanatici basisti , cei remunerati si ratardatii mintali …

    Va rog sa ma credeti ca MAREA MAJORITATE A POPULATIEI intelege ca traim intr-un STAT POLITIENESC, inteleg drama prin care treceti si abuzurile la care sunteti supus iar ieri si astazi am auzit o multime de oameni care erau extrem de REVOLTATI !

    Dealtfel , procentul imens pe care l-a obtinut USL la alegeri vi se datoreaza dumneavoastra ! Toata familia mea si toti prietenii si cunostintele mele s-au dus sa voteze USL la alegeri doar din URA pentru Basescu ! Si ca noi , multi altii ! Pentru ca Basescu sa fie pedepsit pentru ceea ce v-a facut !

    Din pacate , in fruntea USL au ajuns niste oameni slabi , fricosi , alunecosi , fara idei si fara caracter ! Nu vreau sa mai continui , pentru a nu intra in coliziune cu alti comentatori de pe blog …

    Ideea principala este ca – vorbesc in numele meu ! – altfel imi inchipuiam ca se vor desfasura lucrurile in Romania dupa decembrie 2013 . Si cred ca multi din cei care au votat USL-ul ! Pentru mine este pur si simplu dezamagitor !

    Nu va cunosc si nu ne-am intalnit niciodata dar vreau sa va spun ca indiferent de ce se intampla , pentru mine si familia mea reprezentati un model de om , de om politic , de om educat , de om curajos si de foarte multe alte calitati . Sunteti cel mai valoros om politic din Romania ! De aceea va si sustin pe acest blog inca de cand l-ati infiintat .

    Si mai am o premonitie ! Si nu prea ma insel … Cred ca odata cu caderea regimului Basescu veti deveni cel mai important om politic din Romania ! V-a ” ajutat ” chiar el ! Dar din pacate , abuzurile la care ati fost supus sunt prea mari pentru o fiinta umana … Nu stiu ce va fi dupa ! Imi revin in minte vorbele scrise de dumneavoastra ” Un singur om curajos reprezinta o majoritate … ” .

    Ma voi ruga sa va dea Dumnezeu sanatate si toata puterea lui …

  14. 15 Lica Alexandra ianuarie 7, 2014 la 9:27 pm

    Domnule Nastase, apreciez postarea dumneavoastra ca fiind nu doar intemeiata ci si profund justa din punct de vedere al remarcilor cu caracter de observatie psiho-sociala. As indrazni sa adaug ca, in opinia mea, inertia opozantilor politici ai lui Basescu este posibila din cauza inertiei unei natii intregi din care cu totii facem parte. Desi nu sunt si nu am fost niciodata o partizana a PSD-ului si am foarte multe critici de adus regimului dumneavoastra, consider ca sunteti nu doar victima unui dictator ci si a unui popor care, de-a lungul intregii sale istorii, s-a lasat condus mai degraba de impulsuri vindicative starnite de antipatii cu caracter pur subiectiv decat de dorinta de justitie bazata pe analiza obiectiva a faptelor si documentelor. Marea majoritate a comentariilor facute pe marginea proceselor dumneavoastra, indiferent ca au fost in favoarea dumneavoastra sau ca v-au blamat, cred ca demonstreaza aceasta inclinatie a neamului romanesc.
    Rezonez pe deplin, la nivel uman, cu drama pe care o traiti. De asemeni, comparand personalitatea dumneavoastra, la nivel intelectual, profesional si chiar politic, cu restul figurilor publice din Romania de azi, consider incarcerarea dumneavoastra drept o noua dovada a inversarii, voite, a unei scari, firesti, de valoare. Dar adevarata tragedie, care nu-l priveste doar pe Nastase, mi se pare (jurist fiind) o atat de flagranta incalcare a normelor procedurale si dreptului cetatenesc la un proces echitabil. Nimic nu este mai grav intr-o societate decat sa-si vada legislatia incalcata de insasi cei care trebuie sa o puna in aplicare – respectiv instantele judecatoresti. Probabil in concordanta cu apetitul publicului, presa noastra comenteaza prea putin revoltatoarea batjocorire a rigorilor legii penale si prea mult detalii legate strict de persoana dumneavoastra. Astfel ca populatia, pe zi ce trece mai ignoranta si superficiala nu este ajutata nici de presa (foarte slab pregatita profesional), nici de asa-zisii analisti politici (deloc echidistanti si adesea aserviti) sa inteleaga amenintarea extrem de grava la adresa democratiei pe care cu totii in aparatorii careia ne erijam cu totii. Deci populatia nu se simte direct vizata (desi ar trebui), nu intelege decat ca Nastase face puscarie si, daca il place sau nu pe Nastase, jubileaza sau se intristeaza, dupa caz. Dar nu reactioneaza civic, nu se revolta. In felul asta si Romania se afla in detentie dar in regim „semideschis autoimpus”.
    In ceea ce va priveste pe dumneavoastra, la nivel de perceptie sociala, cred ca ati castigat respectul multora (printre care ma numar) nu prin victimizare (in cazul dumneavoastra as spune ca a fost mai degraba „umanizarea” unei persoane publice perceputa ca fiind autosuficienta si aroganta) cat, mai ales, datorita demnitatii cu care atat dumneavoastra, cat si familia, faceti fata unei experiente inimaginabil de dificile si umilitoare.
    Va doresc sa aveti puterea si sansa de a nu va pierde in fata acestor incercari.

  15. 16 Taranul ianuarie 7, 2014 la 9:32 pm

    D-le prim ministru,Ponta nu a gasit in acest psd(sint membru,fara functii,din 1989)in locul lui Catalin Ivan.Acest ins nu poate gindi fara sincopa,3 fraze.Eu sint un taran,dar cred ca as cuvinta mai bine de !00 ori.

  16. 17 Cristiana Uzuna ianuarie 7, 2014 la 9:33 pm

    Reblogged this on Cristiana Uzuna.

  17. 18 Taranul ianuarie 7, 2014 la 9:34 pm

    Nu vedeti ca acestia se misca pe cimpul de lupta.teleghidati?

  18. 19 Doina Manea ianuarie 7, 2014 la 9:35 pm

    Mama și cu mine suntem alături de dvs. în gînd, vă urăm sănătate în primul rînd. Este greu de imaginat prin ce treceți dvs. și familia dvs. în aceste momente. Am citit un număr de comentarii negative pînă cînd mi-am dat seama că nu pot decît să vă fac un deserviciu (și mie) continuînd să le citesc, cu alte cuvinte, să adaug injurie la insultă. . Am fost doar curioasă să aflu ce poate declanșa un asemena val de negativitate la adresa dvs.
    Nu are importanță, din fericire noi nu suntem ușor influențabile.
    Încă o dată, vă dorim să fiți tare. Așteptăm să ne trimiteți articole, aici în blog. Sperăm să nu stați mult acolo.
    Cu multă stimă și simpatie atît pt dvs. personal cît și pentru soția dvs, băieții și soră.
    Doina din New York

  19. 20 intrenoaptesizi ianuarie 7, 2014 la 9:36 pm

    Sunt un om simplu, atât de simplu, încât cerul mi-a luat tot. Acum 23 de ani mi-a luat sotul, (leucemie), acum 3 ani, mi-a luat și unica fiică (a avut cancer). Anul 2010 m-a încenunghiat, 25% pierduți din salariu, boala Dariei din ce în ce mai puternică…
    Nu despre asta vroiam să vă scriu! Sunt alături de dumneavoastră, cu sufletul, alături de doamna Năstase, de fiii dumneavoastră: E incredibil ce vi se întâmplă. Sper că într-o zi oamenii aceștia vor plăti.
    Acum 14 ani, lucram la un liceu brașovean, eram secretară. Tatăl Ioanei Bogdan era profesor de istorie, renumit, făcea meditații încât din banii pe care îi aduna într-o lună, putea să achite salariile a 20 de profesori tinerei. Era, poate că mai este, un om dur, un om care nu avea scrupule. Aventurile sale cu elevele erau deliciul școlii, un tată l-a și bătut. Dar, domnul călca peste morminte, strivea totul, nu avea scrupule.
    După examenul de bacalaureat, se plăteau cadrele didactice care făcuseră parte din comisiile de examen, dânsul nu s-a sinchisit să aducă la timp adeverința, și nu a fost plătit. A făcut un scandal monstru, m-a terfelit verbal, a ajuns până acolo, încât vroia să-mi ia salariul. Normal, am început să plâng, eram văduvă, cu un copil…La scurt timp a paralizat! Nu m-am bucurat de necazul dânsului, dar am considerat că a fost un semn.
    Știți că anul trecut, după ce ați fost condamnat, mama Ioanei a fost răpusă fulgerător de cancer? Știind povestea, am crezut că va fi pentru ea un semnal.
    Domnule Năstase, sper din tot sufletul să aveți puterea să treceți peste mizeria asta. Sper că Băsescu să plătească pentru toate mojiciile. Cu deosebit respect, o mamă.

  20. 21 OWARDO ianuarie 7, 2014 la 9:42 pm

    1- nu fac politica si nu tin cu nimeni!….sunt satul de voi ca de mere acre…
    2- sigur, nu e frumos si nici corect tot ce se intimpla in viata noastra de zi cu zi, dar sunt convins ca si invers ar fi fost mai mult sau mai putin la fel. Va batetti doar pe ciolan si pe putere, nimic pt tara, si pt noi amaritii cei care v-am votat pe voi toti, in speranta c apoate o vom duce si noi mai bine
    3- Pacat ca niste oameni educati si cu mai multa minte decit majoriatea din Rom, in loc sa se ocupe sa faca ceva pt noi amaritii, nu fac decit pt ei, oricare ar fi aceia :toti ati fost la putere si toti nu ati facut nimic decit pt voi. Noi, nu am duso. deloc mai bine si de aceea s-a votat mereu o schimbare din dorinta si speranta de mai bine, dar la noi nici vorba.
    Asa ca despre vorbim in definitiv?…toti o apa si un pamint, daca erau unii sau altii mai vrednici poate inca erau la putere si se vedea ceva si in tara asta plina de ticalosi, mincinosi, ipocriti =politicieni !…..
    -Parerea mea umila !…

  21. 22 OWARDO ianuarie 7, 2014 la 9:44 pm

    Citez : ” P.S. Fără îndoială, ați observat și un alt “obiectiv” al sentinței – extinderea la 5 ani a interzicerii pentu mine a drepturilor politice, față de cei 2 ani în procesul afișelor electorale!”….

    -Si ?…..so what ?…fara politica nu se poate?……poate putina munca nu strica…ca asa ” satulul nu il crede niciodata pe cel flamind ca-i foame”…ca nu are cum….nu-i asa ?…..

  22. 23 Paraschiv Adina ianuarie 7, 2014 la 9:46 pm

    Este incredibil ce se intmpla. Dvs. din nou dupa gratii si azi Necoliciuc este achitat. Incredibil!!!! Nu mai stim in ce tara traim. Aveti mare dreptate cand sugerati ca de vina este si majoritatea USL prin inactiune. Sper ca anul asta sa schimbe ceva, daca luam in serios declaratiile de inceput de an ale lui Ponta. Sa dea Domnul!!!
    Va doresc putere sa depsiti momentul, si va doresc sa reveniti cat mai repede printre noi, caci tara asta are nevoie de dumneavoastra.

  23. 24 corneli ianuarie 7, 2014 la 9:46 pm

    Buna seara D.le Nastase,
    daca la prima condamnare am impresia ca a fost dorinta unora ” din afara ” pt.ca n-au primit ce au cerut, de ac. data sunt convinsa ca singurul ” ir esponsabil ” este ” marele licurici „. Nu va ascund faptul ca ac. noua sentinta pt. mine nu a fost o surpriza cunoscand profilul psihologic al unui derbedeu de vaporean obisnuit cu lumea obscura in care si-a desfasurat activitatea. Nu putem sa-i cerem ceva ce nu are si anume caracter si educatie, de bun simt sau costiinta nici nu poate fi vorba , toate ac. cuvinte in societatea de azi au devenit arhaisme.
    Trebuie sa constatati faptul ca in momentul de fata chiar si cei mai aprigi contestatori ai dv. au spus ca e prea mult, simpatia fata de dv. este in crestere, stiu ca nu de asta aveati nevoie , dar poate ca acolo sus in stele exista un plan pt. dv….
    Eu insa va doresc multa putere ,sanatate si nu uitati, dar stiti si dv. ca ” nu mor caii cand vor cainii „.
    Cu deosebita stima si respect ,
    Cornelia

  24. 25 Elena ianuarie 7, 2014 la 9:46 pm

    Domnule Nastase, l-am auzit partial acum pe CTP vorbind despre intrebarea cu vanatoarea Nu stiu ce a spus inainte dar l-am auzit justificandu-se ca nu intrebarea ci raspunsul d-voastra la ea a inclinat Balanta. atunci in 2004 Eu sunt una poate dintre mai multi comentatori care la aproape toate articolele scrise de el despre d-voastra si cele scrise de el impotriva lui Basescu am postat reprosandu-i ca a contribuit cu acea intrebare la inclinarea balantei atunci la acea confruntare .Sunt convinsa oarecum de asta .Si astazi am postat la afirmatiile lui ca v-ar fi intrebat // daca va mai sinucideti// spunandu-i ca familia lui ar trebui sa fie ingrijorata pentru el emitand astfel de afirmatie si sa-l ajute D-voastra nu fiti trist , acolo unde sunteti trimis nedrept,sunteti mult mai om fata de cei ce au facut asta .Si eu vreau sa apreciati zicerea mea pentru ca vine de la cineva anonim , fara interes, batut de soarta in familia sa, si batut si de tranzitie.Va suntem aproape multi oameni din tara asta..AQm urmarit astazi mesajele negative in zilele astea pe ziarele lor.Erau aproximativ in medie la fiecare articol in jur de 300 si uneori se repetau.Trist este ca o mare parte vin de la tineri care nu v-au cunoscut ci au fost crescuti de zicerile luiCTP

  25. 26 Gigi ianuarie 7, 2014 la 9:57 pm

    Draga domnule Nastase,

    Nu mi-am putut inchipui ca in sleahta de nemernici care se perinda prin fata noastra din (sa ramanem doar la) 1990, poate exista cuvantul „prieten” . Nu ma bucur pentru dumneavoastra, pentru ca sunteti doar o picatura din oceanul tradarii nationale, iar sentinta – poate chiar fara sa vreti, acum ati spus un adevar – este una politica. Ceea ce ma deranjeaza, desi intr-o oarecare masura pot intelege ca in starea de nimicnicie in care ati ajuns sunteti obligat sa faceti asta, este victimizarea dumneavoastra.

    Am sa va rog sa ma iertati ca nu am putut citi decat primul paragraf al articolului dumneavoastra, dar in acest tumult de informatii despre interese si grupuri de interese, nu mai am nevoie de inca un impuls negativ.

    Vreau sa stiti ca incepand din acest moment rugaciunile mele vor avea o tinta mai precisa, pentru luminarea dumneavoastra si a tuturor celor din jurul dumneavoastra, ca sa realizati raul pe care l-ati facut de-a lungul timpului. Si pentru repararea a ce mai poate fi reparat.

    Dumnezeu sa va lumineze si sa va ajute!

  26. 27 Georgette Schwarz (@avrenim50) ianuarie 7, 2014 la 10:04 pm

    Domnule Nastase, dumneavoastra sunteti un adevarat politician si un mare intelectual, nu faceti parte din lumea interlopilor, mafiotilor, gangsterilor care au pus stapanire pe tara asta in ultimii 9 ani, deci dumneavoastra trebuiati sacrificat pe altarul „justitiei independente”.

  27. 28 Ilie ianuarie 7, 2014 la 10:04 pm

    Sunt convins ca judecatorii de la ICCJ, fac jocurile lui Basescu. Sunt convins de asta deoarece nu vad nici-un membru PD-L tras la raspundere. Am impresia ca membrii USL sunt tematori,ar trebui sa fie mai agresivi. Ei chiar nu isi dau seama ca le poate veni randul. Sper,candva acesti judecatori care fac jocurile lui Basescu sa raspunda in fata legii. Si inca ceva: cred cu tarie ca ICCJ il uraste pe Nastase. Puteau sa tina cont de lucrurile bune ramase in urma lui. Stiu ca la o condamnare se ia in seama si alte aspecte de ordin social,familial etc.

  28. 29 Ovidiu ianuarie 7, 2014 la 10:07 pm

    D-le Nastase, va rog sa scrieti o poezie ironica despre „justitia lui Basescu”
    Va doresc multa sanatate si sa nu va lasati, sa continuati activitatea pe blog. Daca stau si ma gandesc, cand ati facut acest blog cred ca inainte cu 5 ani mi-ati raspuns la un mesaj despe Victor Orban in legatura cu acel elicopter trimis de dvs, la Covasna? ma rog, dar cred ca Basescu trebuia sa aiba el mai degraba un alstfel de tratament, ma refer la 2004 alegerile prezidentiale.

  29. 30 Cârcotaşu ianuarie 7, 2014 la 10:08 pm

    Nu fac parte dintre cei ce s-au declară nemulţumiţi de guvern, de primul ministru. N-am nicio simpatie pentru „PAP”, care a luat fiinţă imediat ce Victor Ponta a semnat acel document fără nicio valoare, de niciun fel, dar despre care se face atâta caz. Observând însă ce se întâmplă în USL nu poţi să nu constaţi că parcă se depun eforturi uriaşe pentru a o dezmembra. Parcă ar fi o adunătură de indivizi fără nicio competenţă, în niciun domeniu, posedând doar ambiţii nemăsurate. Se iau hotărâri pe picior, sabotate de aliaţi. Parcă în cele 3 sau 4 componente ale USL n-ar exista niciun jurist mai de soi, numai amatori jalnici. Cum ar putea cineva explica propunerile de legi sau modificări de legi introduse în trombă, încă dinainte de referendum. Dacă jurişti nu găsim, deşi la TV sunt toţi în mare formă, nici politicieni nu prea are USL-ul, că nu s-a găsit nimeni capabil să elaboreze o strategie în măsură să-l neutralizeze pe Băsescu şi gaşca lui, să aibă iniţiativa, nu să reacţioneze la strâmbele lui. Şi iar revin la jurişti. Păi pe vremea comunismului, se puneau uneori, în şedinţe, întrebări din cele mai ciudate. Îmi amintesc de una pusă de un cetăţean, care se arăta mirat că nu se poate da o lege care să rezolve o anume cerinţă (nu are importanţă care). Cel care dădea răspunsuri, un ziarist de la Scânteia, a spus ceva ce ar trebui să ştie orice politician, orice jurist, orice om cu toate ţiglele pe casă, anume: Să elaborezi o lege care să rezolve o problemă nu-i mare lucru. Trebuie însă ţinut cont de posibilitatea de a fi aplicată, de consecinţele ce decurg din aplicarea ei şi nu în ultimul rând de reacţiile pe care le va stârni în diverse medii, inclusiv în exterior. Ăsta descoperise mersul pe jos, şi noi am uitat de el? Sau în suficienţa unora alea erau teorii comuniste şi noi suntem anticomunişti?
    Dl Năstase observă cu amărăciune:

    Faptul că actuala coaliție a consolidat mecanismele prin care Băsescu controlează sistemul judiciar la vârf, aplicând, în continuare, reguli aberante, este o mare neîmplinire.

    Da, aşa este şi asta mă face să asemăn USL-ul cu un organism modificat genetic, fără nicio noimă, fără niciun scop, dezlânat, şleampăt. Multe speranţe spulberate.

  30. 31 Adriana Nicolau ianuarie 7, 2014 la 10:10 pm

    Va doresc sa aveti putere sa treceti peste aceasta incercare grea, atat dumneavoastra cat si familia! Nu pot spune ce am in suflet cand vad ce se intampla, dar sper si tot sper ca va veni timpul sa aiba loc schimbari pozitive. In opinia mea sunteti cel mai inteligent om politic, iar unii oameni vor sa va excluda prin orice mijloace. Fiti tare veti deveni si mai puternic!

  31. 32 violet ianuarie 7, 2014 la 10:10 pm

    Domnule Năstase,

    Ziua de ieri mi-a lăsat un gust amar. Nu mai sunt la fel de uimită ca prima dată, dar sunt la fel de revoltată și mai dezamăgită ca oricând. Nu, nu trebuia să mai facă un om de nimic tot ceea ce vrea!

    Sper și vă urez să fiți cât mai tare din nou, pentru dvs și familia dvs, dar și pentru noi!

  32. 33 Georgette Schwarz (@avrenim50) ianuarie 7, 2014 la 10:11 pm

    @Gigi, mai bine roaga-te lui Dumnezeu sa te lumineze pe tine, caci in capul tau este bezna!

  33. 34 Ratoi ianuarie 7, 2014 la 10:15 pm

    Domnule Nastase, va multumesc pentru deciziile bune pe care le-ati luat cat timp ati fost la putere si pentru realizarile avute! Nu sunt de acord cu toate deciziile luate sau cu unele contractele in detrimentul statului roman, cariera dvs politica va fi judecata insa de urmasii nostrii. In schimb faptele dvs legate de coruptie au fost judecate de o justitie care incepe sa mearga. Va rog sa fiti barbat si sa cereti scuzele oamenilor care nici macar nu au visat lucrurile pe care dvs le-ati obtinut prin mijloace nedemne.

    Toti care traim in Romania stim bine perioada care a fost dupa revolutie si nivelul coruptiei, cum se obtineau posturile pe baza de pile si spaga, ce sume se invarteau la nivelul local, ce sa da la medic, judecator sau un functionar al statului pentru un servici care ar trebui sa fie gratis intr-un stat normal. Pot doar sa banuiesc ce sume s-au putut invartii la nivelul dvs. Aveti dreptate ca nu doar dvs ar trebui sa fiti acolo, sunt multi cei care au procedat asemanator fara a fi dovediti. Poate puteti contribui cu mai multe informatii daca va simtiti nedreptatit si singur. Prin urmare nu ne mai credeti tampiti si incetati sa traiti in ipocrizie.

    Justitia nu e basista, si daca ar fi e vina dvs pentru ca nu ati eliberat-o de jugul politicii pentru o a face independenta si curata ca lacrima dinaintea lui Basescu. Basescu nu a schimbat nici o lege pentru a face justitia mai obedienta politic ci dimpotriva. Deci afirmatia ca justitia e basista nu tine.

    Cu dragoste pentru tara, va rog din nou in ultimul dvs ceas sa meditati despre cum ar fi trebuit sa schimbati sistemul pentru a avea o societate bazata pe valori democratice si crestine.

  34. 35 Alexandru ianuarie 7, 2014 la 10:19 pm

    De regula, in orice situatie imi face placere sa tin cu persoana care aparent este in dificultate. Acum dumneavostra sunteti in dificultate si tendinta mea este sa va apar. Facand exceptie de acest instinct subiectiv dupa ce am citit aceasta postare am simtit un iz de adevar ce lasa un gust amar in legatura cu Romania si am inclinat balanta fiind incercat de un gand de compasiune prieteneasca. Am fost fascinat mereu de misterele ce leaga clasa politica de ocult. Dumneavoastra fiind un personaj cu impact in acest sens. Cred ca ar fi momentul pentru dumneavoastra sa jucati cartea adevarului daca va permite sistemul fara sa va elimine fizic si sa incepeti sa scrieti adevarate carti despre realitatea politica. Remarc ca ati sustinut ca sunteti o persoana curajoasa inainte de pronuntarea sentintei deci ar trebuii sa va asumati. Incepeti cu iubire de oameni si adevar sa faceti ce poate nu ati facut toata viata. Daca se intampla sa imi cititi acest mesaj va spun atat: „Mort e acela de care nimeni nu-si mai aminteste”

  35. 36 Ana Simon ianuarie 7, 2014 la 10:20 pm

    USL in frunte cu liderii ei sper sa se trezeasca pana nu este prea tarziu. Din pacate suntem un popor las. Daca din punct de vedere al institutiilor unui stat de drept nu se poate face nimic,suntem intr-un cerc vicios,atunci trebuie pusa mana pe coasa si pe baltag. Ceea ce se intampla acum este mai rau ca in alte vremuri. Au murit tinerii Romaniei pentru libertate,acum ar trebui sa” punem pumnul in pieptul furtunii” noi cei care le-am vazut pe toate si putem sa evaluam ce s-a intamplat. si mai ales ce se intampla. Am trecut de la forta partidului comunist si de la frica instalata de acesta la cea a unor cozi de topor de la varful justitiei.PERSONAL NU CRED CA ACESTIA RASPUND COMENZILOR LUI BASE DIN LOIALITATE CI DIN FRICA FIINDCA AI ARE LA MANA. Stiu ce vorbesc ,am trait deciziile justitiei in propria familie. Va inteleg Domnule Nastase revolta am trait-o si eu. Nu m-am resemnat niciodata si voi duce cu mine actul de nedreptate care s-a facut. Doresc ca familia Dvs. si Dvs. sa aveti puterea de a trece peste aceste abuzuri. Va urasc prostii si cei care nu au lasat nimic in urma lor ,decat ura si dezbinare. Doamne ajuta.

  36. 37 Denisa Voicu ianuarie 7, 2014 la 10:21 pm

    Din pacate, in dimineata zilei de ieri,cand m-am trezit am avut presentimentul ca vi se va intampla necazul acesta,si l-am avut deoarece am reusit sa-l „citesc” pe Basescu in atatia ani.Regret foarte mult necazul domniei dv,dar tot atat de mult regret ca aceasta coalitie nu a reusit sa faca in primul rand ordine in aceasta tara.Pentru asta i-am votat,nu asteptam si nu astept sa mi „dea” ceva,dar sa repari greseli despre care am tot vorbit pe la televiziuni cand ai majoritate, asta doream.Sunt sigura ca veti gasi puterea sa depasiti acest prag si voi spera sa aveti multa sanatate.Referitor la ce se spune despre fam.Bogdan d-na are dreptate fiica mea a fost colega de gimnaziu cu Ioana si auzeam si eu problemele d-lui.Fiica mea a fost studenta dv la Institutul Titulescu,acum a ramas jurist, deoarece nu am avut bani sa platesc avocatii pentru stagiatura ei.Dar este multumita si ce este important este sanatoasa,ceea ce doresc din suflet si copiilor dv.Cu mult respect, tot o mama.

  37. 38 Centru ianuarie 7, 2014 la 10:34 pm

    O elucubratie mai mare nu am mai vazut . Mita in materiale de constructie trimise din China de un securist ? Mita primita in ce scop ? 10 containere de vapor pentru un apartament bucurestean si o casa de la tara in Prahova ? Deci asa , martora bacauanca a fost tinuta la secret pana la venirea lui Matei ca sa aiba omul obiect al muncii ? Incredibil . Ce- mi da speranta in aceasta nenorocire vine de la posibilitatea de a relativiza – il vad pe Becali cu cat stoicism , umilinta si simplitate isi poarta crucea ( nu il compar , bineinteles , cu Adrian Nastase ) , simti ca pe langa Becali nenorocirea trece fara urme , se gandeste la viitor , la Steaua , de ce nu si un Adrian Nastase in picioare in 2015 ? In ciuda enormei murdarii din mass media dominate de d-nii Sarbu si Cristoiu ,,, Problema este ca fara Adrian Nastase consilier nu vad prea bine sefii actuali ai PSD , ma tem de un ocean de gafe , ezitari , tergiversari , trageri de timp ….

  38. 39 razvydeva ianuarie 7, 2014 la 10:35 pm

    Pai totul e evident,razbunarea nu mai trebuie demonstrata.Doar cei care nu vor sa inteleaga cred ca asta inseamna justitie.
    Din pacate aveti dreptate cu privire la actuala coalitie.Mult prea slaba si mult prea preocupata de nimicuri.Va dati seama ce facea basescu cu o majoritate de 70%?Le e foarte frica de basescu si tare mi-e ca nu-i vor face nimic nici dupa ce nu va mai fi presedinte.

  39. 40 gazetarul ianuarie 7, 2014 la 10:36 pm

    Domnule Adrian Năstase,aveţi perfectă dreptate în tot ceea ce aţi scris în acest articol(ca dealtfel şi în altele),despre Băsescu şi justiţia sa politică, care funcţionează,evident,la comanda sa,cu complicitatea U.S.L.-ului şi a liderilor săi,care sunt foarte pa(r)s(ş)ivi în acest moment,gândindu-se,într-adevăr la problemele din interiorul U.S.L.Cât priveşte ceea ce face sau zice domnul C.T.P.pentru mine a decăzut foarte mult ca şi gazetar din momentul în care a pus pe picioare ziarul,,Gândul”iar pe urmă a închinat ziarul lui Băsescu şi P.D.-L-ului,înainte de a se închina apoi el şi tot colectivul său redacţional de acolo lui Băsescu.De aceea au avut tiraje atât de mici,încât a trebuit să dispară ziarul din punct de vedere fizic,acum fiind,din câte ştiu eu,doar un simplu site.Jenant cu adevărat,domnul C.T.P.,un om care îmbătrâneşte urât de tot,iar a cărui laşitate creşte direct proporţional cu vârsta sa.Sper ca după ce Băsescu nu va mai fi la Cotroceni,el să primească la propriu,flegmele care se cuvin de la oamenii cu caracter din această ţară.

  40. 41 cristina ianuarie 7, 2014 la 10:37 pm

    De ce nu l-ati impuscat pe Basescu de Anul Nou? Si pe Ponta. Macar stiati pentru ce santeti condamnat. Si faceati un mare bine poporului.
    Inca un an cu mizerabilul acesta va fi groaznic. Astazi putem spune ca a murit si speranta. Este mai rau ca niciodata. Justitia parca a innebunit. Poate ar trebui sa inghetam admiterea la facultatile de drept, sa nu mai apara speciile acestea, conduse numai de rau.
    A fost previzibila sentinta dvs., pronuntarea a fost amanata ca o „clementa „din partea lor, sa petreceti sarbatorile acasa. Dar sper ca in viitor, intreg completul respectiv sa aiba si el o celula rezervata, acolo unde santeti acum. In frunte cu tovarasica Stanciu, care are un trecut dubios ca fost procuror comunist.
    Intr-adevar se spune ca Necolaiciuc este var cu Maria Basescu. Oare Mitrea stie ceva?
    Oricum, dumneavoastra veti ramane intotdeauna un intelectual, o persoana rafinata, iar basescu o hahalera. Cele mai urate epitete sant prea frumoase pentru el.

  41. 42 daniela ianuarie 7, 2014 la 10:43 pm

    Buna seara domnule Prim ministru,
    Sa fie buna caci ar trebui sa visam frumos: avem un președinte intelectual fin, care cunoaște mai multe limbi europene și le vorbește fără accent răsăritean, care poate conversa de la egal la egal cu orice alt președinte sau prim ministru sau membru al unei case regale din celelalte 27 țări membre UE, care poate comenta, din plăcere și pasiune, opere de artă universală fie ele literare, de pictură sau din alte arte, care a contribuit major pentru intrarea noastră în spațiul Shengen și la o imagine răscolitor de frumoasă a României în presa internațională, cu efecte benefice asupra turismului în primul rând și prin consecință a economiei naționale, un președinte respectat de orice om politic european și național (desigur că sunt și cârcotași dar în orice soare se pot găsi și pete, deci veșnicii nemulțumiți sunt la post). În concluzie e bine că trăim în cea mai frumoasă țară din cea mai frumoasă lume, precum un candid optimist spunea cu puțin timp în urmă, căci ce sunt 200 ani ?

  42. 43 Stoica Mihaela ianuarie 7, 2014 la 10:46 pm

    În sfârşit!

    Este foarte bine. Nu privi în jur, priveşte departe şi construieşte în linişte binele pe care îl merită toţi cei care de 10 ani rabdă cu încredere în destinul acestei ţări. Nu intra în jocul nimănui. Construieşte-ţi propriile reguli. Ţine dreaptă cumpăna binelui colectiv şi a binelui individual pe pivotul binelui familiei. Este doar runda 2. Cât timp înţelegi şi alegi jocul continuă. Să nu crezi decât în oamenii care îţi înţeleg mesajele din priviri. Ai avut nevoie de această încercare pentru a accepta că fariseii rămân farisei. De câte ori ne aşezăm la o cină de taină trebuie să acceptăm că unul dintre noi este ispitit să joace rolul Iudei. Dacă nu vrem să fim circumspecţi, repetăm povestea lui Isus, deşi el a venit aici ca să ne scutească de această inutilă suferinţă. În măsura în care am acţiona fără certitudini, am mai avea oare liniştea liberului arbitru pe care îl datorăm fiecărui om? Şi eu aş fi ales la fel. În primul moment am fost supărată că nu ai vrut să iei în calcul ipoteza trădării. Soţul meu, ca întotdeauna, mi-a oferit argumentul care m-a echilibrat. În aceste momente Gâdea citează din postarea de azi. Toţi au ridicat prima pagină azi cu această temă. Imaginează-ţi reversul medaliei.

    CVT a pus şi el umărul lui neîncercat de vreo armă de vânătoare până acum. Deşi de câţiva ani îi bubuie în suflet praful de puşcă al consecinţelor de a nu fi învăţat să mânuiască armele care l-ar fi ţinut în viaţă, tot nu pricepe rostul vânătorii. Aşa păţesc toţi cei care nu învaţă să-şi potenţeze elanul creator.

    În esenţă, pe crugul tău s-au făcut alegerile.Inima ta doar ştie dacă este sau nu este ceea ce te va lumina.

  43. 44 cristina ianuarie 7, 2014 la 10:46 pm

    Ratoi, esti cumva Lazaroiu? Macai cam ca el. Justitia nu e basista, e super basista. Sau sub basescu.

  44. 45 sadicu ianuarie 7, 2014 la 10:52 pm

    …De dragul adevarului…
    In anul 2000, Anca Boagiu l-a avansat pe Necolaiciuc in functia de director general al SN CFR, iar succesorul acesteia, Miron Mitrea, l-a pastrat in functie pana in 2004.

  45. 46 Ghita Bizonu' ianuarie 7, 2014 la 10:55 pm

    Domnule Nastase

    cam asta este problema dvoastra .. nu va inchipuiti. Adica refuzati sa vedeti realitatea . Mie cu ani ani in urma mi-ati raspuns trufas „eu nu procedez asa”. Ei bine .. altii da!!!
    Nu stiu de ce va trebuiau informati de la 3 Coceni (si sa nu credeti_). Soarta dumneavoastra era deja decisa de cand s-a zis ca Justitia trebe sa castige batalia. ( a sde vedea http://decablogulmuschetarilor.wordpress.com/2014/01/04/pulbere-de-stele/#comment-31320) D’asta m-am si abtinut sa zic ceva la topicu de la multi ani .. fiindca eu stiam ca este necesar. Ma bucur ca dna Nastase a „scapat” insa nu cred ca Camelia Voiculescu va avea atata bafta (ntz. Sunt prapadit ratat fara relatii samd . Insa in anii 70-80 am invatat cum se citeste un ziar si o stire. Ziaru’ Scanteia! SI am invatat ce este necesitatea politica)

    Insa va contrazic cu constitutia. Dupa cum se stie am avut pe aici destule mesaje despre constitutie (desi constitutionalu nu a fots chiar materia mea preferata) insa dvoastra nu ati zis nimic.
    Nici o constitutie nu face 2 parale cand cei care au facut-o nu sunt dispusi sa o apere!!! Cand diversi teologi, politologi si alti ologi impun ei cum se citeste constitutia .. nici una nu este buna!!! SI asta a dus la „pactu” ala care a avut ca rezultat ca actualul premier (cica jurist) a consolidat mecanismele prin care Băsescu controlează sistemul judiciar si nu numai (a se vedea bugetul). . Acum nu avem oi constitutioe “rea” ci doar una modificata in sensul unui prezidentialism exacerbat. Modificata prin filozofeala, editoriale, hotarari ale CCR care au impus o alta citire …

    Si va asigur ca nu va raspunde nimeni. Fiindca dvoastra suntei crocodilu’ , rechinu’ cerut de mme Evropa , inclusiv de „colegii” din IS. Si findca condamnarea dvoastra este o „necesitate” a integrarii europene.
    Si in curand juma din tara va va acuza de privatizarea Petrom, de privatizarea Sidex samd samd samd. Cum am iecpsplicat de nspe ori una este ideea ajuridica de justitie (iubita de politicieni, vilf, filozofi si ziaristi) si asta trebe servita . Si lumea cere pedepsira unui vinovat. Daca nu il dai te sfasie pe tine!! Dvoastra cand ati zis ca nu credeti in arestarile de sambata seara … ati devenit tinta principala.

    Stiu sunt acru, Amar. Pacat de dvoastra caci ati fost (timpu trecut) un bun adminsitrator (premier) .

    Moderator – lasa sa treaca. Da nu sunt pupacios insa din astia au fost prea multi!! Acum vreo 3 ani am avetizat pe dnu Nastase ca risca sa o pata , insa eram inca prea naiv si optimist si ii prevedeam doar 29 de zile de preventiv . Cred ca a avut in preajma prea multi “amici” “teleptuali”. Este cazul sa afle ca a ajuns in turma de bizioni …

  46. 47 Paul Anghel ianuarie 7, 2014 la 10:56 pm

    Aveti in mine un sustinator!Dzeu sa va ocroteasca!

  47. 48 Anca ianuarie 7, 2014 la 11:04 pm

    Cred ca aceasta tara nu-si mai revine niciodata, chiar daca noi am votat schimbarea!
    D-zeu sa va dea putere sa treceti din nou peste aceasta incercare, sa fiti demn si cu credinta ca multi romani sunt alaturi de dvs, romani adevarati care stiu ce ati facut dvs pentru aceasta tara, care va apreciaza si va iubesc.

  48. 49 gigi ianuarie 7, 2014 la 11:04 pm

    Multa sanatate si putere d-le Nastase ,trebuie sa rezistati tocmai ptr. ideea de justitie -pina la urma adevarul va iesi la iveala.Pacat insa ca Romania a pierdut un mare om de stat care in zece ani ar fi putut transforma tara asta si ar fi asezat-o acolo unde ii este locul.Oricum nici acum nu cred ca ati pierdut alegerile in 2004,am stat pina dimineata si ceva s-a intimplat,dincolo de urne,care v-a determinat sa declarati ca ati pierdut alegerile (nu stiu ce ,banuiesc),ptr. ca in doua ore nu puteau fi remontate cele 8 procente pe care le aveati la ora 14 in fata lui basescu.Cred insa ca politicianul si intelectualul Nastase va influenta viata politica din Romania ,aveti inca multe de oferit si sint convins ca dincolo de dezamagiri omul de stat Nastase va merge pe drumul comun cu tara asta.Va pretuim si va asteptam.

  49. 50 CETATEAN ROMAN DEMN ianuarie 7, 2014 la 11:05 pm

    Domnule Adrian Nastase, Prim Ministru al Romaniei,

    Ce pot sa va scriu?

    Nepotul meu are 23 ani si de anul trecut a fost diagnosticat cu leucemie. A gasit puterea sa lupte si sa traiasca normal, ca si cand aceasta boala nu exista. La fel si dumneavoastra trebuie sa ignorati acest cancer, pe basescu, fiindca el este o mizerie, iar dumneavoastra aveti o familie minunata langa care trebuie sa fiti peste catva timp si ne aveti si pe noi, oamenii de buna credinta care incercam sa tinem vie flacara intelectualitatii adevarate. M-am rugat pt nepotul meu si mi-am propus sa fiu un om mai bun. Dar, ieri a fost o zi neagra pt mine si m-a facut sa uit tot ce tine de iubirea aproapelui si pot sa va spun ca il urasc pe acel individ numit basescu mai mult decat orice pe aceasta lume …Va rog sa ma credeti, sunt atatia oameni care ieri au plans pt. dvs., chiar si eu, care credeam ca nimic nu o sa ma mai afecteze. Ce pot sa va scriu este ca toti sunt intelectuali, care au realizat ceva in viata, care au un nume in orasele lor, care au format generatii. Ceea ce face mizerabilul asta este sa reduca la tacere tot ce nu este ca el : fecale si ma scuzati ca folosesc in fata dvs asemenea expresii. Nu stiu daca stima mea si a prietenilor mei reprezinta ceva pt dumneavoastra si daca reprezentam o forta, care sa putem face ceva . Va stimez si va doresc sa aveti acea putere unica si ma rog pentru dumneavoastra si familia dumneavoastra. Tata va ureaza sa fiti sanatos si tare!

  50. 51 calin ianuarie 7, 2014 la 11:12 pm

    Multa putere si curaj sa treceti peste toate inscenarile marsave ale sistemului basist.va urmaresc cu mare placere toate postarile pe blog.calin uk

  51. 52 Theodora ianuarie 7, 2014 la 11:13 pm

    Solidara cu Adrian Nastase!

  52. 53 Adrian B. ianuarie 7, 2014 la 11:30 pm

    EXTRAORDINARA pledoaria lui Mircea Badea de la Antena 3 pentru reformarea justitiei din Romania !
    Dar cu cine ? Cu Ponta , cu Antonescu , cu Zgonea , cu Ilie Sarbu , cu Oprea , cu Hrebenciuc ?

  53. 54 Un om ianuarie 7, 2014 la 11:31 pm

    La mulți ani!in aceste momente trebuie sa fiti tare si sa aveți bucuria ca sunteți sănătos Dvs si familia Dvs asta zic eu ca e tot ce contează.timpul le va pune in ordine pe toate.va îmbrățișăm si va dorim spor la lucru

  54. 55 Adrian ianuarie 7, 2014 la 11:38 pm

    Domnule Năstase, vă doresc multă sănătate și putere să depășiți momentele grele de acum și cele ce vor urma. Știți cum se spune: „ce nu te doboară, te face mai puternic“. Cu siguranță că așa va fi și în cazul dumneavoastră.
    Fără îndoială că sinistrul complet de judecată a primit instrucțiuni precise de la un individ, la fel de sinistru, căruia nici măcar nu vreau să-i pomenesc numele.
    Sentința nedreaptă pe care ați primit-o și pe care o veți executa cu demnitate este opera aceluiași complexat și a altor câțiva asemeni lui, care s-au gudurat pe lângă stăpân, precum câinii hămesiți care primesc un os…
    Și nu, nici măcar nu este o sentință politică. Ea nu a venit la presiunile vreunei formațiuni politice. Este o sentință personală, a fost dată din dorința de răzbunare și răutatea unui singur om, ceea ce este și mai grav, după părerea mea…

  55. 56 Vasile ianuarie 7, 2014 la 11:40 pm

    Cu toata stima pe care eu o port unui fost om de stat, si sa nu va acuz cu nimic insa sunte-ti responsabil pentru soarta de acuma , deoarece in 2004 a-ti intervenit in justitie la doamna Rodica Stanoiu si a-ti oprit mersul dosarului FLOTA in care inculpat principal era bisnitarul securist Traian Basescu sa nu intre in faza de CELULA a odiosului matrafoxat, cel mai mare dusman al romanilor si al Romaniei, infinit mai periculos decat a facut Ceausescu Nicolae in 25 de ani cu romanii si Romania. Alta ar fi fost atmosfera la ora actuala. In 2012 , tradtorul de Victor Naum Ponta , a lucrat parsiv la zicala : UN FLEAC ,I-AM CIURUIT.
    A fost achitat Necolaiciuc. Curat murdar, domnule Nastase.Sa nu spuneti ca nu este sadism! USL-eul nu face nimic si nici nu va face nimic pentru justitie, pentru ca cei 3 lideri sunt neputinciosi! Doi dintre ei nu se pricep, iar celalalt este “legat” si chiar daca ar vrea, nu poate, pentru ca Jupiter in casa lui este retrograd. Asta este irona soartei: doi juristi sa fie neputinciosi in fata valorii de dreptate, valoare in care au crezut si pentru care au urmat o facultate de drept.
    Tara aceasta e plina de ticalosii, specialisti in diferite domenii ( justitie, educatie, sanatate, economie, finante, politica, cultura, presa) si care se descurca destul de bine. Acestia nu cred in valori,
    Earnest

  56. 57 marian ianuarie 7, 2014 la 11:41 pm

    Trebuie sa cada si mister Basescu cu toata gasca lui Videanu,Berceanu,Udrea si din familia lui ficele minune care fac milioane euro………..NU II UITATI FRATILOR PE ASTIA ,SA SIMTA SI FAMILIILE LOR GUSTUL DE TRIBUNALE ANI DE ZILE TARATI SI APOI INCHISI.iAR CEI CE V-A JUDECAT SA NU MAI FIE LA CONDUCEREA PARCHETULUI etc…CAt tupeu sa ai sa ameninti la tv pe post pe unul si pe altul si sa avertizeze pe cine il deranjeaza pe mister Base.

  57. 58 papasha ianuarie 7, 2014 la 11:42 pm

    BAI PONTA , FITI-AR COABITAREA A DRACU’ SA-TI FIE , CA ASTA E NENOROCIREA TARII ! DE UN AN JUMA’ STAI CA SLUGA SI IN TARA SI IN AFARA FACAND PE DELICATU’ .

    BAI PONTA , DACA NU LICHIDATI VOI SISTEMUL BASULUI , VA LICHIDEAZA SISTEMUL PE VOI .ITI TOT ZIC ASTA DE PESTE UN AN ( PRIN INTERMEDIAR , E ADEVARAT )

    SINT CA IAR INCEPI SA NE CERI AJUTORUL , PT. CA SE APROPIE ALEGERILE CUMVA ?

    UNDE-I BAI USL-istilor PARLAMENTUL ALA TARE SI MARE DE PESTE 70% , SI CARE PUTE DE PROSTIE ?
    TOT IN CONCEDIU , BAI SURMENATILOR ?

    CE FACETI VOI PARLAMENTARILOR LU’ PESTE PRAJIT , BAI MORTILOR , IN FRUNTE CU SCULERUL MATRITER DE LA FARA FRECVENTA SI PROFESORASUL DE ISTORIE ?

  58. 59 elena ianuarie 7, 2014 la 11:55 pm

    Pacat ca oamenii intelectuali sunt striviti de niste non valori.pacat ca USL sta si este strivit.pacat ca nu se trezeste cat mai este timp.oamenii au acordat incredere si putere.oamenii apreciaza linistea si valorile…..sunt dezamagita cand vad persoanele care inante erau in stare sa va linga mainile ,….cum acum….se fac ca ploua.urat…sa nu credeti ca noi nu vedem aceste lucruri si le asociem si cu situatia actuala in care traim.oamenii sunt niste animale.oare ne vom emancipa..vom intra in Europa?oare vom aprecia oamenii care lasa ceva dupa ei?
    sa fiti tare pentru familia d voastra si sa fiti sanatos.restul …

  59. 60 sadicu ianuarie 7, 2014 la 11:55 pm

    @ZeV
    Nu inteleg de ce spui ca socialistii europeni nu reactioneaza?
    Daca imi aduc bine aminte,in vara anului 2012,Victor Viorel Ponta n-a fost urecheat la Bruxelles doar de Barroso ci si de social-democratul german Martin Schulz.De fapt toate partidele socialiste europene au reactionat negativ la adresa USL,(nici macar un singur lider socialist nu I-a luat apararea lui Ponta).
    In 2012,congresul PSE,era programat sa se desfasoare la Bucuresti…do you remember?
    Dupa tentative de puci parlamentar din martea neagra,cel mai vocal critic la adresa actualei puteri a fost liderul socialiştilor europeni, Hannes Swoboda.
    La parlament s-au deplasat ambasadorii Olandei şi Frantei şi reprezentanţi ai Ambasadelor din Germania şi Marea Britanie.Un grup de parlamentari ai PSD s-au deplasat la Ambasada SUA pentru a da socoteala.
    Ambasadorul SUA la OSCE,a luat de asemenea atitudine.
    Nu cumva din PPE fac parte si; NATO,ONU,FBI,Al-Qaida,s.a.m.d? 🙂
    Cred ca si copii de la gradinita s-au prins ca actuala putere beneficiaza de sprijin,zero in exterior.Mai degraba,ostilitate.
    Iubeste adevarul si vei fi liber!

  60. 61 dani ianuarie 7, 2014 la 11:59 pm

    Eu nu înțeleg cum nu v-ați dat seama de verdictul care urma să se pronunțe..Anticipez condamnarea lui Fenechia ,a lui Voiculescu și a celorlalți grei USL la pedeapsa cu închisoarea și condamnarea lui Ridzi la închisoarea cu suspendare..Dacă după 2014 ,Ponta nu -l execută pe Băsescu cum a procedat acesta cu d-voastră atunci înseamnă c-ați stat degeaba la închisoare

  61. 62 Mircea Tudoran ianuarie 8, 2014 la 12:04 am

    Domnule Nastase, va compatimesc si va doresc multa sanatate si putere. Totusi, nu credeti ca parte din acest sistem a fost intretinut si in perioada in care erati la putere? Va cam jucati pe degete cu toti procurorii si judecatorii. Si nu vorbesc din ce am citit in presa. Bineinteles, nu singur. Mai erau si altii care se jucau in acest fel. Credeti ca daca am fi avut un sistem de justitie autentic independent si profesionist, ar mai fi fost asa de usor de adus la ordine in perioada Basescu? Apoi, va amintiti cand a inceput reinstaurarea controlului justitiei de catre servicii? Asta ati vrut, asta aveti! Degeaba ii dati cu Traian Basescu. Stiti foarte bine ca si fara Basescu tot aia era. Presupunand ca ati avea dreptate si totul ar fi controlat de Basescu, cam ce instrumente de control practic, efectiv, de zi cu zi, are? Care sunt mecanismele si institutiile care fac ca totul sa mearga ca uns? Vreti sa ne inchipuim ca are Basescu niste trpadusi care stiu in permanenta tot ce se intampla si dau permanent indicatii? Stiti bine ca nu si ca e vorba de un sistem in care Basescu este doar o veriga, importanta, dar veriga! De ce nu vorbiti despre aceste realitati?

  62. 63 Radu Humor ianuarie 8, 2014 la 12:07 am

    Fără a jigni (prea mult 😉 ) pe nimeni, aş spune că aşa cum un incident tragic a dus la moartea unui copil nevinovat, dar şi la o lege care-i poartă numele, din păcate postmortem, e vorba de „Legea Ionuţ,” ce reglementează situaţia maidanezilor , tot aşa, acest caz „Adrian Năstase”, prin grozăviile parecum asemănătoare care ies la iveală, ar putea rezolva printr-o lege, care eventual să-i poarte numele, şi cazul maidanezilor din justiţie !
    Mai bine zis, să ofere cadrul legal, moral şi juridic pentru ca nici asemenea asasinate morale ( dar cît pe ce şi altfel…), să nu mai poată avea loc !
    Poate că timpul pierdut în următoarele luni, ar putea fi folosit pentru sistematizarea necesară a noului cadru juridic şi legislativ care să facă imposibile asemenea abuzuri, dar mai ales ca aceia care mai dau sentinţe „după ureche”, să poată fi traşi la răspundere !
    Nu doar moral sau instituţional, ci şi penal şi pecuniar !
    Şi pentru ţara asta, aflată în gravă jenă financiară, recuperarea prejudiciilor este de primă importanţă 🙄

    P.S.
    Mai multe am scris la postarea precedentă 6 ian,la 11:14 p.m.

  63. 64 Miriam Radulescu ianuarie 8, 2014 la 12:13 am

    Domnule Nastase ,un proverb spune ca in „ORICE RAU E SI UN BINE !” in acest caz ,asteptam de la dumneavoatra CEVA PE MASURA FARMECULUI ESEISTIC DE CARE ATI DAT DOVADA…… ,asteptam poate o piesa de teatru ,sau (si)un scenariu de film in care personajul cu nume de porecla Base , sa fie noua intruchipare a Spanului ,care in versiune moderna ii rapeste lui Harap ALB ,”prietenii”si se infilteaza in ……dar spiritul dumneavoastra ludic si realitatea TRAITA care „bate filmul”cred ca ar crea ceva gen; O SCRISOARE PIERDUTA -care ar face deliciul salilor de teatru si film …..ASTEPT CU DRAG CONCRETIZAREA UNEI ASTFEL DE IDEI !

  64. 65 VHM ianuarie 8, 2014 la 12:27 am

    Domnule Nastase, imi pare rau ca treceti prin asemenea cosmar, dumneavoastra si intreaga familie.Mi se pare revoltator…
    Nu am inteles insa daca ati inceput demersurile la CEDO pentru a ataca aceste sentinte injuste….?
    Ma gandesc tot timpul ce s-ar putea intampla cu un om obisnuit in fata acestuit tip de justitie, daca dumneavoastra vi s-a intamplat asa ceva?….
    Va doresc multa sanatate si putere de a depasi aceste nedreptati, cu demnitate, ca intotdeauna.

  65. 66 JR ianuarie 8, 2014 la 12:32 am

    Dl. Nastase, imi pare rau de situatia dvs, se vede clar ca este o lupta politica, castigata de marinar, normal! altfel nu se poate…acum poate vedeti si dvs cum noi romanii suntem terfeliti de judecatori, executori si tot asa….este sistemul creeat de clasa politica condusa de dvs, ion iliescu, constantinescu, basescu…o corputie care a ajuns la un comunism obsesiv, nebunia puterii de a domina masele, sunt oameni care au muncit 24 ani si au facut 1 2 afaceri si politicul le a distrus prin taxe, coruptie, manipulari, invidie, razbunari. Nu se poate sa ti faci dreptate in Romania, in nici o instanta, pentru ca 80% sunt corupte, se inteleg intre ei clientii cu avocatii si judecatorii si te doboara, daca ai sansa in instanta, se face recurs si ajungi la inalta curte de casatie si justiei si acolo se face totul, automat pierzi tot…

    Sunt 2000,5000,10000 pers care nu mai au ce face cu banii si 99% din Romania moare de foame, traiesc cu 400 lei pensie pe luna, se duc la munca si dupa 30 zile de alergat ajungi acasa cu 580lei si nu iti ajung nici 1 sapt…pacat de pers din tara asta, politicul a distrus tot, am ajuns noi romanii sa i stergem la fund pe italieni si spanioli pe 700e…e corect Dl. Nastase?! nu este corect! daca clasa politica condusa de dvs si colegii dvs din toate partidele ati fi facut cv pentru noi, cetatenii RO, eram departe….pacat! nu va judec, nu ma bucur de suferinta dvs…

    Politicienii cand ajung la putere uita ca sunt acolo pentru a se ocupa de bunastarea cetatenilor….

  66. 67 diaconul Eusebiu ianuarie 8, 2014 la 12:51 am

    Ceea ce i se întâmplă acum celui mai bun prim-ministru al României post-decembriste este rezultatul nerespectării contractului pe care USL l-a avut cu electoratul său.
    Altceva de comentat pe tema asta nu prea mai este.
    Se va termina şi coşmarul acesta şi Adrian Năstase va reveni în familia lui.
    ESTE GREU-FOARTE GREU, DAR VA TRECE.

    Îmi permit a lăsa aici un mesaj pentru hoarda perdelaco-băsistă:

    MĂI BĂIEŢI CUCUIEŢI ŞI FETIŢE CU CODIŢE, VEŢI PIERDE LA APROPIATELE ALEGERI, ATÂT CELE EURO-PARLAMENTARE CÂT ŞI LA CELE PREZIDENŢIALE ŞI DUPĂ ACEEA, FOARTE RAPID, SLUGILE VĂ VOR PĂRĂSI ŞI VEŢI URMA LA RÂND!

    Nu vă faceţi nici-o clipă speranţa că poate exista o variantă „Băsescu prim-ministru” sau o variantă „Băsescu lider al dreptei” (dreapta pe care o tot invocaţi dar de fapt nu exisistă!)

    NU UITAŢI NICI-O CLIPĂ CĂ ELECTORATUL VĂ URĂŞTE ŞI VA VOTA CU FURIE ÎMPOTRIVA CELOR DOUĂ SATANE: TRAIAN BĂSESCU ŞI MONICA MACOVEI!

  67. 68 marinescu mihaela ianuarie 8, 2014 la 12:55 am

    buna seara , sau buna dimineata
    aproape toata seara mi-am petrecut-o contrandu-ma cu cativa postaci , care sunt extrem de fericiti , pentru „”Nastase e la puscarie”” si cu toate astea nu pot sa nu ma minunez in continuare , de imensitatea prostiei umane .Sunt extrem de scarbita , prima data am fost revoltata, acum numai simt decat o scarba enorma . Cum poti sa trimiti INCA ODATA un om la inchisoare motivat de „”tampenii”” si a doua zi sa achiti , un hot ordinar , dovedit ca este hot . In ce tara traim ? ca si om care are multe dosare pe rol , si care isi cauta dreptatea nu cu mercenari , in justitie , ce sa cred ?ce sa sper ? Dupa ce clar si pe fata fara jena , i se aplica dlui Nastase , o a doua „”corectie „” pentru ca toata masa de idioti asa cum suntem considerati sa bage bine la cap , cum este cu remarca „”ciocul mic „”, noi cei mici , ce sanse mai avem in fata acestei justitii? NICI UNA .Este fara cuvinte ,pur si simplu numai am cuvinte .Cata ura poate colcai in sufletul dlui Basescu ? Omul asta este bolnav de ura , otraveste tot ce atinge . Si cred din ce in ce mai mult ca aceasta ura o poarta de la Revolutie incoace , nu cumva , aparitia dlui Iliescu atunci a stricat planuri . Te gandesti ca prostul , pentru ca altfel nu gasesti explicatii. Toti suntem oameni avem , simpatii si antipatii dar este inimaginabil, cum poti purta atata ura in suflet , pozand totusi in „”ingeras”” , mesager al dreptatii, si cat dispret trebuie sa ai fata de poporul tau , facand aceste lucruri pe fata , si considerandu-i tampiti pe toti .Cred ca acest om fara probleme se poate oferi benevol ca si material de studiu pentru psihiatrii.
    Nu pot decat sa spun cuvinte banale , dar doar unii le considera banale . Ii doresc dlui Nastase , sa treaca cu bine si peste aceasta incercare , sotiei sa fie la fel de puternica dupa cum deja a demonstrat , si copiilor in special lui Andrei sa isi sprijine moral ambii parintii , pentru ca va trece si aceasta poveste , care pare scenariu de film .
    ma inclin cu respect in fata dvs dle Nastase si va doresc putere , sa treceti si peste acest hop , si il veti trece, sunt sigura .

  68. 69 Vlad Arotaritei ianuarie 8, 2014 la 1:02 am

    pacat ca un om de talia Dv-stra a fost subiectul unei asemenea mizerii , nu mi-am inchipuit niciodata ca sadismul unor oameni poate atinge asemenea cote ., unde sunt valorile statului de drept ?, , pentru ce au murit atatia tineri in 89,.?..ca sa se imbogateasca nulitatile si slugile unor neaveniti ? Adunati-va fortele , timpul va rezolva totul .

  69. 70 Mirel Curea ianuarie 8, 2014 la 1:14 am

    A citit cineva dosarele lui Nastase? Eu, da! Ei bine, cine le-a citit a ramas crucit, mut, inlemnit de groaza! Nu exista probe, alea care exista sunt speculatii si interpretari supte din deget, de catre niste procurori evident dementi, veti intalni consemnari, chiar ale completelor de judecata, in care se spune negru pe alb, „desi nu sunt probe directe”, veti intalni respingeri de probe concludente in aparare, probe masluite, martori santajati si amenintati, care si-au schimbat declaratiile in fata instantei, acuzand in fata instantelor modul in care li s-au smuls declaratiile initiale, liste intregi de martori concludenti in aparare respinse….doar cateva exemple!
    Nu exagerez cu nimic, ar fi si inutil, mie imi este groaza! Oricine, oricat de nevinovat in sens strict juridic ar fi, poate fi bagat oricand in puscarie de catre nenorocitii astia!
    Ei bine, nu exista pericol social mai mare decat atunci cand procurori, ofiteri de politie si ai serviciilor secrete si judecatori ai ICCJ, instanta ultima, formeaza veritabile asocieri de crima organizata, in vederea savarsirii de infractiuni grave, la comanda politica.

    P.S. Stiu, Nastase este un gagiu profund nesuferit, eu insumi n-am scris in 20 de ani de presa un singur rand bun despre el, ci doar nasoale non-stop dar, deocamdata, a fi nesuferit sau pe neplacul cuiva nu-i infractiune prevazuta de legea penala.

  70. 71 Razvan Andrei Ionescu ianuarie 8, 2014 la 1:20 am

    Domnule Nastase, este o situatie grea prin care treceti ca om. Sunt de acord ca adversarii Dumneavoastra sunt departe de a fi „basma curata”, dar cred ca stiti foarte bine care este situatia atat in parlament cat si in partidul din care ati facut parte. In anii ’90 in aceasta tara a domnit legea junglei. Justitia sau poporul vor ajunge si la ei.
    De ce nu va asumati cu demnitate faptele si nu vedeti in aceasta infrangere a persoanei publice Adrian Nastase o ocazie de a va spala de pacate, de acuzatii si sa deveniti un adevarat exemplu si mentor pentru clasa politica din Romania?
    Ce aveti de pierdut daca ardeti aceasta „masca” a liderului PSD Adrian Nastase si ne aratatiadevarata fata a OMULUI Adrian Nastase.
    Citesc comentariile si reactiile „prietenilor” Dvs si sincer nu mi-as dori astfel de prieteni! Sper sa cititi aceste randuri si va doresc multa sanatate si puterea de a ne arata ce inseamna sa fi demn si sa deveniti un exemplu in aceasta tara unde onoarea nu mai face doi bani.
    Nimeni nu s-a nascut sfant, cu totii am invatat din greseli, toti cadem inainte sa invatam sa mergem.

  71. 72 isidoralavru ianuarie 8, 2014 la 1:44 am

    Înțeleg că dl Adrian Năstase va sta laolaltă cu deținuții de drept comun. Ori se va institui o celulă specială fiind declarat deținut politic?! Pentru că ceea ce i se întâmplă este din cauza regimului instaurat la noi și la care și domnia sa a lucrat cu multă abnegație. Condamnarea politică îl transformă în erou și anulează ruținea ce cu siguranță o trăiește și el si cei ai lui pentru că așa sunt oamenii când sunt condamnați: rușinați de faptele făcute, umiliți și totodată conștienți în adâncul sufletului că e corect și așa. Bineînțeles că mulți vecini de-ai mei fac ce fac și eu și doar eu am fost prins, deci judecătorii trăiesc într-o lume absurdă și pedepsesc doar pe cine primesc indicații să-l îngroape. Șapte-opt ani s-a împins dosarul fostului premier, doar-doar o dispărea președintele și se va putea face, din nou, ce vrea mușchiu” lor în țară. O fi responsabil și Cotroceniul de această operă, de unde să știu…, dar lucrarea pare a fi concepută, mai degrabă dat un copy-paste unor pagini din istorie, mă rog, miroase a făcătură a celor din partidul în sânul căruia A.N. a adunat ceea ce, parțial, ce-i drept, returnează acum…

    Mi-e milă de el și de cei ai lui. Mă bucur doar pentru martirajului aproapelui meu Năstase care prin exemplul personal ne scutură puțin conștiințele și ne pune pe gânduri. Nu putem face chiar ce vrem, nu ne putem comporta ca niște dictatori – nici dacă ești soț, nici ca prieten, nici ca funcționar, nici ca șef.

    Trăim sub conducerea unor bastarzi, ce ignoră legea morală și asupresc. Ne-am despuiat de tot ce-i omenesc și ne ajută să fim exclusiv pământeni.

    Bănuiesc că următorul pas va fi o nouă suspendare și, cum de data asta CCR ul este cucerit, izbânda va însemna ”Ardeți tot ce întâlniți în cale!”

    Voi citi despre Iuliu Maniu, Timoshenko ș.a.

  72. 73 Oana-Maria Moga ianuarie 8, 2014 la 1:58 am

    Stimate Domnule Adrian Nastase,

    In primul rand La multi ani, cu sanatate si mai multe bucurii, in ciuda tuturor dificultatilor de moment.

    Spre rusinea mea este prima data cand accesez un blog si nu ma prea descurc, am vrut sa va scriu sentimentele mele si nu am stiut cum astfel ca am accesat pagina Dvs de internet si l-am lasat acolo.

    Incerc totusi sa va scriu si aici pentru a va asigura de toata stima mea si a mamei mele de multi ani, sunteti un gentleman in societatea actuala, ceea ce este cam rar, ciudat si deranjeaza majoritatea, dominata de incultura, lipsa de bun simt si de valorile de baza ale unei societati.

    Admir la Dvs mai ales „incapatanarea”de care dati dovada in promovarea celor mentionate mai anterior.

    Nedreptatea de care aveti parte nu este singulara si in viata reala sau fictiva au fost cateva cazuri sonore urmate de „razbunarile”diferite:cazurile Jean Valjean, cand asupritorul a realizat in final aberatia situatiei si s-a autoeliminat, , Monte Cristo, care s-a razbunat singur si cazul Dreyfuss, sustinut de curajul „nebun” al lui Emile Zola, soldat cu disparitia in conditii obscure. Cum nu cred ca cel care va haituieste va adopta solutia lui Javert, nici Dvs nu veti fi un nou Monte Cristo’ speram sa apara un Zola care sa ridice glasul ptr instaurarea adevaratei JUSTITII !

    Cu deosebita stima si consideratie,,

    Oana-Maria Moga

  73. 74 UNUL DIN LUMEA CEA MARE ianuarie 8, 2014 la 2:25 am

    EXCELENTA,
    in primul rind va doresc un an cu foarte multa sanatate !! si extraordinara putere de munca.CE NU NE OMOARA NE INTARESTE.
    nu vreau sa ma lamentez,dar am invatat in viata ca toti ne platim greselile.aceasta lectie mi/am luat/o departe de locurile in care am trait si m/am format.din aceasta cauza nu iert niciodata cind cineva incerca sa ma calce pe cap.din pacate si excelenta dvs (fiind un rac ca si mine)trebuie sa va luati lectia.din cauza elegantei dvs ati dispus neinceperea urmaririi penale in materialul pe care/l depusesem impotriva gunoiului,cu toata simpatia pe care cu sinceritate v/o port si unul dintre membrii cabinetului dvs s/a amestecat in justitie comitind un trafic grosolan de influienta(cel care raspundea de revolutionari).stiu ca acum devoalind aceste elemente minore deja ati facut conexiunile necesare.toti gresim!!!!!!si excelenta dvs a gresit ca nu ati lasat ca gunoiul sa mearga la puscarie,un loc pe care si/l merita cu prisosinta.din nefericire ….poate atunci cind nu ati fost de acord cu deschiderea anchetei pentru faptele comise de gunoi impotriva mea,ati modificat destinul facindu/l sa se intoarca impotriva dvs.cred cu foarte multa convingere intr/o vorba romaneasca,,tot raul este spre bine,,mereu in baza acestei filozofii am reusit sa trec peste raul momentan si apoi sa constat ca ceea ce mi s/a intimplat a fost pentru binele meu!in general premonitiile pe care le am chiar mi se adeveresc si…..sincer cred ca intr/o zi acest popor si aceasta tara o sa aibe extrem de multa nevoie de toate abilitatile dvs de conducator ca sa o scoate/ti din nevoie.va promit ca astept sa vad acele vremuri si sper ca un loialist ce sinteti sa va inconjurati de loialisti .
    cu deosebita consideratie,
    unul din lumea cea mare

  74. 75 Sibilla ianuarie 8, 2014 la 3:01 am

    CONFIRM – inclusiv în teritoriu se discuta despre această sentință cu ceva zile înainte de a fi pronunțată – înainte de Crăciun !! Însă, în ograda noastră – ceea ce mi se pare f grav !! Pen că s-a știut și nu s-a făcut public măcar ” pe surse ”…
    Păcălicii de sanchi judecători, slugile DEMISULUI și-au îndeplinit misia, aceea de-al încarcera din nou pe AN-ul nostru și pentru că us-LAȘII noștri ” sunt ” la putere dar habar nu au ce să facă cu ea, ba unii dintre ei, vulpi bătrâne, deși aflaseră verdictul cu zile nainte de-a fi pronunțat ( !!!! ) la fel ca alții din zona Cotroceni au preferat să tacă mâlc, să negocieze oareșce, idioții, că și-o vor lua la meclă mai apoi și pe bună dreptate ! Că-s șantajabili și au vândut, scos la mezat și au negociat folosindu-se de capul lui AN, nemernicii ! Vor trece ani când se va vorbi public cu nume și prenume cu date și dovezi pe față – până atunci însă … se va acumula nemulțumire pt că informațiile circulă…
    și închei ca de obicei că nu voi obosi :
    DESPRE CE SANCHI LEGE, SANCHI JUSTIȚIE SE FACE VORBIRE ???!!! NUMIȚII POLITIC SUNT DOAR EXECUTANȚI, BIETE SLUGI, UNELTE DIABOLICE, PARTE DIN EI ȘI ȘANTAJABILI, TOCMAI PEN CĂ SUNT ȘANTAJABILI SUNT NUMIȚI, DECI ?
    Justiție în România va fi când bă-SECU DEMISU va plăti pt Flota, pentru toate niminiciile, când pt trafic cu armament va fi azvâlit după gratii tot lotul Famigliei ” renumite ”, când la pârnaie vor fi videni, ritzi, anastase, frunze”verzi”, buldogi, Nutzi, berceni, etc

  75. 76 discovercompoundmicroscopes ianuarie 8, 2014 la 3:25 am

    Acest razboi continua de prea mult timp. Sunt doua tabere care se ciondanesc necontenit si fara retinere. Sper ca Romania sa nu mai sufere din cauza acestei „rafuieli”.

  76. 77 Sibilla ianuarie 8, 2014 la 3:29 am

    @papasha,
    CALM !”
    Vrea musai o anume funcție – VREMELNICĂ și-aceea și plătește scump pt ea ( gaze șist prin fracturare hidraulică, cianură, sacrificând anume camarazi , negocieri în genunchi c-așa e ordinul unora din umbră pe care majoritatea-i știm – unii-s în ograda noastră, alții, aserviți ocultelor ” întunecații ” și sluș toți pe la porți occidentale și USA făr de care cică nu se poa ajunge preș, punct ) Prețul, suntem noi toți, destinele noastre și ale copiilor noștri, soarta României deja semicolonie.
    Parlamentarii nu-s în concedii – au biznisuri perso, numără traseiști, au alte priorități, fac calcule, jocuri politice jucându-se de-a stăpânii cu destinele noastre, absolut toți, că-s majoritatea frățiori de Lojă, ce dacă pe scena publică-s unii colo, alții dincolo – dă-i bubii pe AN, pe români ” prostimea ”…

    @Adrian B,
    că începuși bine enumerarea dar mai sunt …

    @ Gigi,
    tu ești tu cioflingar , sărmane, măcar pita pe vre-un an să ți-o plătească hăi de-ți dădură misia de-o avuși că dacă mai apari te rădicăm la rang de bufon fără epoleți, prăpăgitule !

    @ZeV
    – ”Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, se editeaza, in traducere, si in limba maghiara. Pentru Partea I in limba maghiara, cheltuielile de publicare se suporta din bugetul Secretariatului General al Guvernului”. – pt maghiari pe cheltuiala gubernului ??!!!!!!! ioi, istenem 😛
    – AGENDA ZILEI, in atentia domnului Victor Ponta pe care+l sfatuim sa-l trimita acasa pe wesley clark cat mai are timp !!! deasemeni, tovarasii parlamentari sunt invitati sa se informeze :
    Ca sa ne lamurim cum sta treaba cu fracturarea hidraulica, prospectiunile seismice si alte actiuni de dinamitare a solului! Stirea e preluata de pe Associated Press/ABC News. Deci nu vorbim despre Moscova, Budapesta si alte tinte false ce ne sunt bagate zilnic pe gat. Realitatea e asta:
    http://abcnews.go.com/US/wireStory/states-confirm-water-pollution-drilling-21427257
    Cele de mai sus , la rubrica – de rezolvat !!
    p.s. vă surprinde atitudinea socialiștilor în PE, hmmm…. păi amintiți-le că vin alegerile 😉 poa că-i stimulează…

  77. 78 Sibilla ianuarie 8, 2014 la 3:45 am

    DEMISU, traian bă-SECU ordonă – sanchi justiția execută, că dacă e pe bază de numiri politice la timpul potrivit… bașca numiri de șantajabili pe posturi cheie ca să ne servească interesele ghiavolești… ce dacă e Adrian Adrian Nastase NEVINOVAT, legea o face fărădelegea da răcnim despre sanchi justiție prin vuvuzele cum moni macovica tuta tragi-comica.
    Sinteza Zilei: Dovada că Băsescu este autorul dosarului Năstase
    http://www.antena3.ro/romania/sinteza-zilei-dovada-ca-basescu-este-autorul-dosarului-nastase-239823.html

  78. 79 ing. Nicu Corsican ianuarie 8, 2014 la 4:13 am

    Va doresc sa treceti cu bine peste aceste momente grele. Grele pentru familie, dar si pentru cei care va respecta. Cu siguranta, inca nu va-ti spus ultimul cuvant in Romania. Va asteptam sa reveni-ti , deoarece Romania trebuie condusa de OAMENI DE VALOARE . Cu respect si simpatie , Nicu Ciorocan, Jacksonville, FL., USA

  79. 80 jugarul ianuarie 8, 2014 la 4:40 am

    Ridicati niste probleme extrem grave ale sistemului abia acum cand sistemul va loveste personal, probleme pe care ati avut ocazia sa le rezolvati..dar nu ati facut-o.
    De ce naiba actula putere nu rezolva pentru viitor aceste probleme ??
    Recuzarea pe motive atat de intemeiate ar trebui sa NU poata fi refuzata, ci acceptata OBLIGATORIU PRIN LEGE…dar unde nu-i lege este..tocmeala..

  80. 81 Xenia Hanca ianuarie 8, 2014 la 5:15 am

    Din pacate traim intr-o tara in care justitia a apus demult. Lupta politica si pentru putere a orbit-o. Probabil unii nu pricep ce inseamna opozitia intre partidele politice si o considera un razboi personal. Aceste partide nu lucreaza impreuna ci unul contra celuilalt si nimeni nu tine cont de tara, popor si cei care sufera pe nedrept.

  81. 82 damian dumitru ianuarie 8, 2014 la 5:20 am

    in romania nu exista justitie’ totul se face dupa ureche’ condamnari in functie de cum s/a treyit judecatirul sau in functie de cum ii place de fata inculpatului’mai putin sau mai mult sau condamnari la comanda. cred ca nu exista macar un judecator care sa fi citit un dosar din scoarta in scoarta’ posibil au norme de indeplinit.
    domnule adrian nastase va doresc sa aveti putere sa treceti pe aceasta cumpana’ aveti o familie care va este aproape si asta conteaya ce mai mult…….stim cu totii (admiratorii dvs) ca sa urmarit scoaterea dvs din lupta politic
    a asta deduce ca sunteti cel mai de temut adversar pentru unii.

    sanatate maxima

  82. 83 Cassandra ianuarie 8, 2014 la 5:42 am

    D-le Adrian, sincer, imi pare rau pentru nedreptatile facute impotriva dvs si a familiei dvs, Fiti fara grija pentru ca cine v-a facut rau cu siguranta va suferi de o mie de ori mai mult pentru ca Dumnezeu nu doarmne iar roata se invirte, Fiti tare. Sunteti o familie deosebita si va admir foarte mult.

  83. 84 Alex ianuarie 8, 2014 la 6:53 am

    Da bine stam sa criticam pe altii…mai bine am sta sa ne gandim de ce nu te-au ajutat colegii tai PSD-istii fratii tai de sange sa ramai acasa si pe urma sa ne intrebam de ce Basescu. Daca tot Basescu a comis-o si pe asta atunci trebuia sa fiti dvs presedinte si nu Basescu…dar presupun ca nu ati fost un prim-ministru prea bun de acea nu ati castigat. El insusi sa fie presedinte ce gluma buna 😀

  84. 85 Mary Preda ianuarie 8, 2014 la 6:53 am

    As vrea sa-i vad acolo,unde sunteti dumneavoastra,pe cei care au spoliat tara si au facut traiul romanilor si mai greu!..pe cei care ne-au mintit si manipulat in campaniile electorale,pe cei care au furat fonduri europene,pe cei care au facut afaceri ilegale cu statul!
    Va doresc sa treceti cu bine si peste acest hop..daca nu in aceasta viata,cu siguranta, istoria va face reabilitatrea d-voastra posibila!

  85. 86 janet ianuarie 8, 2014 la 7:47 am

    nu mi aduc aminte daca am trait bine in vremea in care erati priministru,dar stiu sigur ca nu atat de rau cum o fac de 9 ani.am fost disponibilizata din serviciu,deposedata de sot care nu a suportat la fel de bine ca mine disponibilizarea si a considerat ca e mai bine in alta lume,deposedata de copii,nevoiti sa plece in lume dupa banii necesari lor si mie. vede ti dvs,nici eu nu mi am inchipuit ca mi s ar putea intampla asta.dvs trbuia sa stiti ca vi se poate intampla orice,atata timp cat e asta la putere.noi .nu putem sa facem nimic,avem greutatile si necazurile noastre.putem sa citim doar scrierile dvs,sa ne revoltam in interiorul nostru,ca ne e frica sa mai iesim in strada pt problemele noastre si oricum am face o degeaba.o sa asteptam sa treaca si anul acesta si poate cine o mai trai o sa i vada jucand o tabla intr o celula pe cei care ne au facut atat rau.sper sa mai apuc si eu ziua.curaj,dle nastase,curaj.cu stima!

  86. 87 janet ianuarie 8, 2014 la 7:49 am

    USL,TREZESTE TE!

  87. 88 Covasneanu ianuarie 8, 2014 la 8:03 am

    Solidar cu Adrian Nastase! Jos Bousescu! NU AM INCREDERE IN JUSTITIE! Daca uselisti dorm pe ei si madam Pocora de la PNL o mai freaca mult pe la tv cu neamestecul, o sa ma distrez cu carnatul de antibasisti care bate in poarta la Rahova, pentu un loc de cazare!
    Nu mai trebuie retinere, A Nastase a fost executat, clementa nu mai poate avea. Urmeaza vanatoarea, fara mila, basist cu basist, inclusiv din justitie, sa tremure la gandul ca le vine randul! Cireasa de pe tort: Basescu la brutarie!

  88. 89 ZeV ianuarie 8, 2014 la 8:10 am

    Ratoi
    Stmate domn, prezumtivele fapte ale domnului Nastase nu au fost judecate (cum afirmati, generalist, domnia voastra) ,,de o justitie care incepe sa mearga”, ci, asa cum argumenteaza mai sus fostul premier al Romaniei, de anumiti oameni, desemnati in anumite complete, pe baza unui probatoriu cel putin controversat.
    Au existat chiar si in tarile evoluate (dpdv democratic) numeroase cazuri de eroare judiciara. Daca in Romania lui Traian Basescu, domnul Nastase sustine si acum, cu argumente, ca este nevinovat, eu, ca cetatean care pune mai presus drepturile omului in raport cu asazisul ,,stat de drept”, tind sa-l cred pe domnul Adrian Nastaste si nu pe judecatorul fost procuror agreat de domnul Basescu prin decret presidential.
    Sunt curios daca, dupa 2014, in situatia in care Traian Basescu va fi judecat si condamnat, va veti mentine convingerea ca justitia este independenta de politic.
    Desigur, doar un raspuns sincer al dvs ar fi lamuritor.
    (Z)
    ps
    Cand un judecator afirma generalizator si politicianist ca domnul Nastase reprezinta ,,simbolul coruptiei”, dati-mi voie sa ma indoiesc ca justitia este independenta.

  89. 90 taticu ianuarie 8, 2014 la 8:27 am

    curaj dle.Nastase! Vei invinge si totul o sa fie bine pentru noi si tara.Suntem multi si nu am uitat 1989!

  90. 91 Marian Micu ianuarie 8, 2014 la 8:32 am

    Stimate d-le Nastase, eu unul, am convingerea ca tot raul vine din interiorul PSD. Sunt o multime de oameni acolo, oameni care numai aparent v-au fost alaturi. Toata lumea se arunca pe Basescu, fara sa se uite la dusmanii Dv-stra reali, strategie foarte bine pusa la punct de altfel.
    La resursele Dv-stra, la puterea intelectuala de care ati dat intotdeauna dovada, la fortza pe care inca o mai aveti din belsug, eu unul, m-as gandi la infiintarea unui nou partid. Ati putea avea un succes rasunator, in numai cativa ani de zile, avand in vedere sustinerea populara de care inca va bucurati. Poate ca si dl.Basescu a jucat un rol in toata povestea asta, dar „lucratura” a fost pusa in scena si cu acordul, ba chiar cu sprijinul unora din PSD. Dumnezeu sa va dea putere si multa sanatate si ganditi-va la pasarea Phoenix. Le este multora frica de revenirea Dv-stra pe scena politica, si Dv-stra stiti asta, asa ca pe ei si pe mama lor !!!

  91. 92 quid ianuarie 8, 2014 la 8:35 am

    Ce i-ati facut lui Basescu sa recurga la o „razbunare politica”?

  92. 93 alexandra chiosea ianuarie 8, 2014 la 8:43 am

    Astept cu nerabdare ca aceasta Justitie portocalie sa dispara si sa fie inlocuita cu ceea ce ar trebui sa fie o justitie normala, asa cum astept sa vad toata familia Basescu la inchisoare, tot clanul de HOTI format in jurul acestui individ care-mi creaza doar scarba si revolta. Sper din tot sufletul sa ajung sa traiesc momentul arestarii acestui ” calau” al democratiei, al independentei justitiei, al bunului simt si al intelectualitatii. Consider ca toti acei 7,4 milioane de romani, care am votat pentru plecarea lui Basescu, trebuie sa ne unim, sa luptam si sa punem presiune pentru ca acest GUNOI care ne conduce sa raspunda cu inchisoarea pentru fiecare fapta de coruptie (si are destul de multe, reale, nu fabricate ca ale dumneavoastra).
    Gandul ca va veni ziua cand toti cei implicati in aceste mizerii de procese vor plati cu varf si indesat pentru aceste nedreptati, este singurul care alina dezamagirea ca unul dintre cei mai pregatiti oameni politici ai acestei tari este inchis pe nedrept.

  93. 94 blogideologic ianuarie 8, 2014 la 8:45 am

    Sigur că prin închiderea domnului Adrian Năstase, platforma naţionalismului românesc a fost limitată în mod drastic. Să nu uităm că, în fond, domnul Adrian Năstase a reprezentat “spiritul de la Sfântu Sava”- creator de ideologie românească.

  94. 95 ellena ianuarie 8, 2014 la 8:45 am

    Justitia?cred ca la noi nu reflecta o institutie ci numele unei curve.Si mai stiu ca din nefericire nu prea avem sanse sa speram ca cea divina isi va produce efectul caci si acolo se spune :”Pana la D-zeu. te mananca sfin
    De putere,rabdare si multa sanatate aveti nevoie acum sa scapati intreg la cap di aceste incercari diabolice .

  95. 96 Piaskovski Stanislav ianuarie 8, 2014 la 8:48 am

    Sunteți un OM puternic si veți trece , in cele din urma, si peste aceste încercări. Nu separarea de familie, nu izolarea de societate sunt cele mai grele, cat nedreptatea care a avut drept consecință aceste lucruri. Si sentimentul neputintei. Si tradarea. României ii este interzis sa fie condusă de oameni puternici, care nu suporta lantul si care nu urmează traseul hotărât de alții. Trăiesc cu speranța ca intr-o zi , nu prea departe, ne vom „trezi” si ne vom hotărâri singuri soarta. Iar Dumneavoastră aveți obligația de a reveni in frunte.

  96. 97 anca ianuarie 8, 2014 la 8:52 am

    nu trebuie sa ai studii de drept, ci doar putin creier ca sa-ti dai seama ca totul e o mare….magarie!! transmit gandurile mele cele mai bune familiei!!

  97. 98 cornelia ianuarie 8, 2014 la 11:34 am

    Domnule Nastase , sa va dea bunul dumnezeu multa rabdare si liniste sufleteasca sa depasiti si aceasta cumpana ,cel mai important e ca aveti o familie extraordinara care va este alaturi si la bine si la rau ,toate se vor rezolva si nimic nu ramine neplatit ,este clar ca e o problema politica .Noi cetatenii de rind desi abia am inceput anul 2014 asteptam sa treaca cit mai repede caci odata cu el poate se va termina si calvarul nostru.

  98. 99 Cezar iulius ianuarie 8, 2014 la 11:39 am

    Domnule Prim ministru Nastase.Pentru mine sunteti inca si ve-ti fi Primul ministru care a incercat si a readus poporului roman partial demnitatea de a recunoaste ca suntem o natiune , ca suntem romani si nu suntem in general considerati romi desi inca exista acest flagel de a fi numiti astfel. Din pacate demnitatea de a fi romani ne-a fost incalcata de atitudinea unui om cred iresponsabil prin conduita si comportarea sa cu orice ocazie ivita:bea din sticla , hahaie cind trebuie sa plesneasca de rusine ca este huiduit si lumea i se adreseaza cu apelativul : iesi afara , javra ordinara.Oare cine i l-a adresat prima oara? In oricecaz l-au citit si i-au aplicat eticheta care credeau ei i se cuvenea.Ce onoare si demnitate avem noi , cine se bate pentru onoarea si demnitatea poporului roman daca nu cei care se afla in fruntea tarii , presedintele si primul ministru al tarii, prin conduita , comportare , demnitate si respect , dar si prin reactie prompta si ferma care ar trebui aplicata cu orice ocazie cind ne este incalcata demnitatea statului si apoporului roman .NU plin plecaciuni si tremurat in fata oricarui neica nimeni sau a unei asa zisa personalitate care ne arata cu degetul sau cu bastonul ca pe timpul lui Hitler vom fi luati sau bagati in seama. Chiar nu mai suntem nimic si nimeni ? NU mai suntem o natiune si un popor? Unde vom fi dusi in final ? Vom fi asimilati si transformati intr-o turma tacuta care nu cricneste in fata nimnui ,care nu trebuie sa gindeasca si sa judece , sa-si exprime parerea si sa ia pozitie impotriva unui act juridic si asupra unei justitii inechitabile si ineficienta juridic? Atunci unde este dreptul la libera opinie consfintit de Constitutie?Incotro ne indreptan sau sauntem minati ?Ma abtin sa mai comentez dar cred ca , cu totii avem dreptul de a comenta deciziile justitiei , modul cum a fost infaptuita .Dar peCSM cine il controleaza asupra actelor pe care le comite sau le incalca, sau nu le indeplineste prin inactiune? Care este organismul superior care sa constate daca legea a fost aplicata corect? Imi spune cineva pt ca eu nu stiu .
    Va doresc sa depasiti usor aceasta perioada nefasta si neplacuta din viata dvs sa treceti cu demnitate pe linga acei pigmei care v-au supus la umilinte si batjocura ,poate asa ne veti induce si noua ca trebuie sa avem demnitate sa actionam drastic si corect in viata , sa avem demnitatea de a fi cu adevarat romani , asa cum ne simteam pe timpul unui mare cizmar incult care a condus tara si care ne-a aratat ca trebuieste sa fim demni si sa nu punem capul jos cu umilinta ; fiind alaturi de regina UK in trasura , aceasta si-a retras gestul apoi spunind ca a fost fortata sa faca acest gest parca sa -l ia in trasura pe Ceausescu .Asta a fost un gest demn pt o regina? Cine a fost mai demn ?NU stiu daca sunteti vinovat sa nu de faptele de care sunteti acuzat si ma abtin sa comentez dar din prezentarile facute pe posturil TV reiese clar ca a fost o manipulare totala.
    Cu mult respect va salut

  99. 100 claudia ianuarie 8, 2014 la 11:45 am

    Imi cer scuze in numele poporului roman. Si mi-e jena…Va doresc sa aveti forta sa puteti trece peste toate acestea, sanatos si mai puternic decat inainte. La fel doresc si familiei dvoastra.

  100. 101 nina ianuarie 8, 2014 la 11:50 am

    Imi pare rau,rau,rau de ce se intampla si ma intreb cand vom reactiona!
    Suntem parca paralizati de asemenea nedreptate si mizerie facuta lui Adrian Nastase!

  101. 102 Nicoleta ianuarie 8, 2014 la 11:56 am

    nu sunteti singur,ma bucur cand vad ca mai exista oameni verticali, sper ca basescu sa intre odata la puscarie impreuna cu tot neamul lor de corupti, pt cat rau au facut, ne-au mancat 10 ani din viata

  102. 103 Ghita Bizonu' ianuarie 8, 2014 la 11:59 am

    Sa zic asa un deznodamant „normal” izvorat din „profunda intelepciune” a unor …….tii patente de genu :

    1) cel mai mai inteligent cedeaza primul
    2) ce nu te omoara te face mai puternic

    3) un singur om curajos constituie o majoritate

    Nu cred ca este necesar sa detaliez (totusi nu sunt chiar atat de crud)

  103. 104 Camelia Ceaunas ianuarie 8, 2014 la 12:00 pm

    Ne pare nespus de rau pentru absolut tot ceea ce vi se intampla! La „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, in cadrul Facultatii de Drept, am invatat, ca si studenta, si din cursurile domniei-voastre! Distinse domn prim-ministru, exceptional patriot, „nu mor caii cand vor cainii”!!! NICIODATA!!! Suntem alaturi de domnia-voastra, cu foarte mult drag! Sa ne traiti, ca sunteti un om de onoare, cum foarte putini exista, din pacate in frumoasa, trista si saracita noastra Romanie!

  104. 105 ioan ianuarie 8, 2014 la 12:05 pm

    Ceea ce vi s-a intamplat este o mizerie!

  105. 106 mihai ianuarie 8, 2014 la 12:06 pm

    Unde e USL-ul domnule Năstase ? sincer îmi pare rău pentru cea ce vi se întâmplă… justiția e pentru cei care nu mișcă din urechi și nu știu comenzile de dresaj [culcat , aport , n-ai voie s.a.m.d.] Nu știu dacă sunt în măsură să vă dau sfaturi , dar mă simt obligat să vă spun următorul lucru….în locul dumneavoastră după ce iesiți din haosul în care a-ți fost aruncat pe drept sau pe nedrept mi-aș vede de viața mea privată și de familie e cel mai bun lucru pe care la-ți putea face. Bunul DUMNEZEU nu doarme…. face trei schimburi așa că nu se știe niciodată. Vă doresc numai bine.

  106. 107 Cris ianuarie 8, 2014 la 12:11 pm

    S-a văzut din 2005 că Băsescu și-a pus în funcțiile „cheie”, cum zice chiar el, oamenii lui, instruiți de el să facă ce-or face numai să bage la închisoare „oameni politici”, pentru impresionarea UE-ului.
    Procurorii au primit mână liberă să fabrice probe, să înghesuie în dosare probe ilegale, dubioase, să facă rost de martori care se jură că au dat mită acuzaților, chiar dacă mărturiile lor nu pot fi coroborate cu alte probe, cum ar fi normal.
    Oricine depune mărtuire împotriva unui demnitar-adversar al lui Băsescu e crezut de procurori, fără alte dovezi.
    Faptul că „martorii” își aduc aminte că au dat mită abia după doi-trei ani de la așa-zisa faptă nu suscită semne de întrebare. Faptul că ei își aduc aminte doar atunci când ei înșiși sunt inculpați, nu ridică semne de întrebare.
    Pentru mine e clar demult că Băsescu și ai lui au pornit cu toate forțele să-i demonstreze UE-ului că ei rad marea corupție.
    Băsescu, fiind dintr-o categorie inferioară, știe că cea mai mare parte a electoratului (și ea din categorii inferioare) e încântată când demnitarii, politicienii sunt condamnați, fiindcă electoratul dă vina pe politicieni pentru incapacitatea lui.
    Băsescu se situează de partea boborului și îi zice boborului încântat, că Justiția trebuie să biruie politicul. El, Băsescu, nu e politic… El e în politică din 1992, dar nu e politic. El e bobor.
    Naivii CRED asta.
    Poate toate abuzurile astea se vor da pe față odată și-odată.
    În orice caz, toată acțiunea e menită să ducă la dizolvarea partidelor și la revenirea la dictatură.
    Părerea mea e că cea mai mare parte a electoratului e PENTRU dictatură, pentru o mână de oameni care să ia toate deciziile.
    N-am decât să îi doresc acestei mari părți să i se îndeplinească dorința, iar dictatorul să fie Băsescu.

  107. 108 Fragmentarium Politic ianuarie 8, 2014 la 12:11 pm

    Nu cunosc si nici nu as avea caderea sa ma pronunt asupra unor probe sau a unei sentinte de condamnare. Chiar si in cazul-soc al celei de-a doua condamnari a lui Adrian Nastase, exista sansa, chiar obligatia scoaterii cauzei in afara jurisdictiei interne, presupusa a fi suprasaturata si viciata politic, si supunerii celei europene, la CEDO. Pot face insa niste judecati de context, privind intrarile si iesirile pe speta, a tot ceea ce poate, eventual, sugera o modelare politica a unei hotarari judiciare sau un limbaj al gesturilor politice, asemanator limbajului corpului. Prezenta presedintelui Traian Basescu la sedinta de bilant si de alegeri a CSM, in chiar ziua judecarii de catre ICCJ a dosarului Zambaccian, poate fi o coincidenta de calendar, nimeni nu-i poate contesta participarea. Dar declaratia din plen, potrivit careia a dat si va continua sa dea telefoane procurorului general, Tiberiu Nitu, pe “probleme care vizeaza functionarea sistemului, pentru ca, pana la urma, eu v-am numit, prin decret” sugereaza, inconfundabil, o pulsiune paternalist-tutelara, ceva de genul eu v-am numit, eu va controlez! Poate sustine cineva ca un asemenea tip de abordare este liber de orice suspiciune de subordonare? O procedura constitutionala, cred, nu inseamna ca politicul sa dea telefoane juridicului, care, subtextual, pot ascunde sau sugera si mesaje politice, cel putin ca interpretare. Exercitarea prerogativei de mediere, care se tot invoca in situatii din cele mai nepotrivite, nu este la latitudinea liberului arbitru. Presupun ca se face la solicitare sau autosesizare, pe cazuri de conflict interinstitutional, cu parti constituite, documentatie pre si post-mediere, stenograma si tot tacamul, dupa un tipic clasic, transparent si verificabil, care sa nu lase nicio urma de indoiala. Justitia secreta sau de cabinet s-a terminat de mult cu ea. Intr-un mediu pluralist, cu adversitati si conflicte, nimic nu otraveste mai mult ca suspiciunile viata politica sau lumea justitiei! Cand instrumentezi partide politice si campanii electorale sau cand fluturi amenintarea securist-comunista cu “eu ti-am semnat decretul de numire!”, nu exista nicio garantie ca judecatorii si procurorii, numiti de Traian Basescu, in dosarele “Zambaccian” si “Trofeul calitatii” nu s-ar fi supus, din teama sau obedienta, unor posibile ordine politice de la Cotroceni. Cel mai apasator fapt in cele doua dosare este absenta celeritatii, tergiversarea ani in sir a solutionarii, prin aducerea lor in proximitatea sau pe terenul anilor electorali, ca si cand ar fi fost niste carti tinute in rezerva, ca intr-un joc de poker. Este destul de greu sa contra-argumentezi ca punerea “Zambaccian”-ului pe rol in primele zile ale anului alegerilor prezidentiale nu a avut profilul sau aparenta unui plan de rezerva. Eliberarea neasteptata a lui Adrian Nastase, de anul trecut, si neprimirea unui raspuns de la CEDO privind prima condamnare puteau resuscita posibilitatea incurcarii unor calcule de desemnare a candidatilor, insa a doua condamnare a adus-o din nou la zero. In simbolistica de “control joc”, cota de suspiciune creste si mai mult daca ne gandim si la semnarea de la miezul noptii, in ultima zi a termenului legal, a promulgarii legii referendumului! Dar exista si o contra-simbolistica, din care rezulta ca Basescu nu mai conteaza in jocul extern. Spre deosebire de reactiile internationale in cheie executiva (guverne), din cazul Iuliei Timosenko, care au fost in valuri, inconsistenta lor in cazul Adrian Nastase, care sunt fortate de interpretorii portocalii ca acord cu sentinta, au de fapt o semnificatie inversa, de percepere nespusa inca a putredului. Probabil ca suspansul va dura mult mai putin decat ne-am putea astepta, traim totusi intr-o noua interdependenta, care a luat deja act ca, din 6 ianuarie, a inceput sa curga o a doua condamnare, care ar putea fi nedreapta si al carei cost psihologic si fizic nimeni si nimic nu il vor putea restitui. Remarcabila, de fapt normala pentru un guvern de drept, este decizia premierului Ponta de a nu intreveni in niciun fel in actul de justitie, desi propuneri din USL i-au sugerat adoptarea unei ordonante de amnistiere. Aceasta rectitudine lipseste de orice fundament reactia lui Traian Basescu, de a-i fi cerut “imperativ” lui Victor Ponta “sa inceteze de indata orice atac la adresa justitiei”, dupa ce premierul a declarat ca dosarul Nastase seamana cu cazul Iuliei Timosenko. Doar intr-o singura ipoteza apostrofarea ar fi avut o indreptatire: daca justitia s-ar fi confundat cu persoana presedintelui.

  108. 110 freshblog ianuarie 8, 2014 la 12:37 pm

    Noi, racii suntem supraviețuitori prin definiție, deci permiteți racului din dumneavoastră să își manifeste încăpățânarea și tenacitatea de a se opune și a lupta cu forța răului. Victoria e aproape. …AMR -ul curge in favoarea domniei dumneavoastră ! Vă doresc multa sănătate și putere pentru a face față și acestor încercări. Considerați că și noi cei ce am votat înlăturarea președintelui suntem închiși alături de dumneavoastră, deci in acea celulă suntem milioane !

  109. 111 ZeV ianuarie 8, 2014 la 12:45 pm

    Carcotasu
    Trebuie sa admit ca ceea ce ati scris pe 07.01.2014 orele 10:08pm reprezinta o radiografie corecta a USL.
    As mai adauga ca, intrati pana la gat in starea de deruta si disperare (care se vede si pe blog), multi membri ai celor doua mari partide care compun (inca) USL, dau din colt in colt si cauta vinovatii. Desigur ca l-au gasit, la indemana…daca lui Basescu nu-I pot face nimic, spera ca taierea capului lui Motoc (recte, Victor Ponta), va redresa situatiunea.
    (Z)
    Eu, nefiind membru de partid, nu pot decat sa ma amuz citind atatea efuziuni patetice, unele, imbibate in/cu o nemarginita ura. Iar ura, ca si o oala ermetica pe foc , trebuie sa elimine surplusul de presiune undeva…daca nu ajunge la Cotroceni, ,,supa” trebuie sa se verse in capul premierului, evident.
    (Z)
    Spunea prietenul comun (domnul Maximmouse) ca nu este posibila si nici oportuna organizarea unui mare miting impotriva deciziilor justitiei.
    Nu este vorba de asa ceva, ci, de o demonstratie de forta a PSD (presupunand ca mai este in stare sa mobilizeze cetateni), cu obiectivul clar de a pune in evidenta opozitia la regimul ticalosit si antinational al lui Traian Basescu si MAI ALES, sa arate ca cei 7,4 milioane de romani care respecta votul si democratia , inca exista.
    Romania are nevoie , incepand cu 2015, de liniste, de constructie (asa cum o spune si premierul) si de un altfel de presedinte. Un autentic mediator inter-institutional. Un mediator adevarat trebuie sa stie SA RESPECTE institutiile, nu sa creada ca are dreptul sa le conduca si sa le stabileasca EL prioritatile, incalcand, de fapt, spiritul Constitutiei.
    Despre aceasta este vorba, iar daca membrii partidelor isi inchipuie ca un premier poate nimici de unul singur un ,,sistem”, consider ca este o mare eroare. Si blogurile ajuta, dar , in niciun caz, nu finalizeaza ceva.
    Daca Parlamentul este inept si incoerent (condus fiind de doi politicieni slabi, necunoscatori de legi si lipsiti de viziune), cel putin oamenii simpli ar putea sa mai faca ceva. Macar sa stranga randurile in jurul primului ministru, singurul care si-a asumat apararea in plan public a domnului Adrian Nastase, indiferent de consecintele reactiilor anumitor institutii…de forta.
    Unii ne tot spun ca pactul de coabitare este sursa tuturor relelor. Dupa parerea mea, in contexul apartenentei Romaniei la UE si NATO, dupa esecul validarii demiterii din vara lui 2012 si pentru a evita o escaladare a conflictului romano-roman in aventuri cu efecte imprevizibile si necontrolabile pe termen lung pentru Romania, gestul domnului Victor Ponta a fost unul perfect normal si responsabil.
    Responsabil si pentru Romania si pentru USL.
    Desigur ca daca ceilalti potentiali ,,lideri” (din umbra) ai USL nu misca nimic (de unde rezulta ca alternative la Victor Ponta nu se arata cu vigoare) , iar membrii de partid sau ascunsi si dau in clocot prin viziuini dotate cu acces la Internet, slabe sperante ca regimul basescian sa fie nimicit ireversibil.
    (Z)

  110. 112 Corina ianuarie 8, 2014 la 12:47 pm

    Inca nu imi vine sa cred tot ce se intampla in Romania, cand justitia si presedintele nu sunt in stare sa faca dreptate, atunci la ce sa ne asteptam?
    O dam din rau in mai rau si sa ne pregatim ca vor veni vremuri si mai grele. Dar tot raul inspre bine exista un Dumnezeu, dreptatea se va face mai devreme sau mai tarziu. Poate ca acum isi vor da seama si romani pe cine au votat si sa nu mai repete aceasta greseala. Mare atentie pe cine votati,. Toti ne fura, poate ca stiti ca suntem tara cu cei mai bogati parlamentari si cele mai mari taxe si impozite si cu cele mai mici salarii.
    Domnule Nastase poate ca tot ce se intampla este incercarea lui Dumnezeu, cu siguranta dreptatea se va face si poate ca dvs. sunteti persoana care va schimba ceva in Romania si va aduce tara pe calea cea buna. Sunteti un om puternic si veti trece peste toate incercarile.
    Multa sanatate.

  111. 113 Dinu ianuarie 8, 2014 la 12:50 pm

    La multi ani !

    „În declarația sa de Anul Nou, Băsescu anunța că justiția trebuie să câștige batălia cu politicul. Oare puterile statului sunt în război?”

    – Pai actiunea „martia neagra”, in miez de noapte, ca sa amintesc numai ultimul si recentul geste de curtoazie a „politicului”, prestatori in slujba poporului -i-auzi una!-, cum se definira parlamentarii, fata de platitorul de taxe si impozite, de „sarira in aer” ambasadele occidentale de la Bucuresti, ce-o fi fost din partea „politicului”, Adriane, o actiune de cooprerare intre institutiile fundamentale ale statului de drept ?

    – Dar nenumeratele tentative ale „politicului” de desfintare a DNA, ANI, ori castrarea acestora, ce-or fi fiind ?

    „Pentru a deprinde democratia, romanii vor avea nevoie de 20 de ani”. corect, insa cifra este …un eufemism, o parabola.
    S. Brucan, nascut Saul Bruckner, ideologul sef si din umbra, sic, al FSN/PDSR. se spune ca: „cine se aseamana, se aduna.” …gura lumii.

    „Stupid people.” …corect, insa nu chiar toti romanii.
    acelasi autor de mai sus.

    Sa va dea …Cerul -pentru a fi politic corect 🙂 . ma gandesc la gnostici, liberi cugetatori etc.- dupa nevoi !

  112. 114 Miriam Radulescu ianuarie 8, 2014 la 1:02 pm

    „Cine conduce?
    Pasagerii din avion şi-au ocupat locurile şi aşteaptă echipajul pentru ca aeronava să poată decola.
    Într-un final, pilotul şi copilotul apar şi încep să meargă printre scaune către cabina lor. Toate semnele arată că cei doi sunt orbi. Pilotul poartă ochelari mari, negri, are baston alb, lovind în stânga şi în dreapta ca să-şi găsească drumul. Copilotul are şi el ochelari negri şi este ghidat de un câine însoţitor…
    La început, pasagerii se foiesc nervoşi, gândindu-se că e vorba de o glumă, dar, când se pornesc motoarele şi avionul începe să ruleze uşor pe pistă, toată lumea se linişteşte…
    Deodată, avionul accelerează puternic şi panica se instalează. Unii pasageri încep să se roage, în timp ce alţii se lungesc pe podea cu mâinile la cap…
    În timp ce avionul se apropie în mare viteză de capătul pistei, vocile devin tot mai isterice, pentru ca, atunci când avionul mai are de rulat doar vreo 20 de metri pe asfalt, toată lumea să izbucnească în urlete…
    Însă exact în ultima clipă, avionul se înalţă către cer…
    În cabina piloţilor, după câteva secunde de linişte, copilotul îşi descleştează dinţii :
    – Într-o zi, nenorociţii ăştia o să ţipe prea târziu şi o să murim cu toţii!! „IONEL NEDELCU -Blogul profesorului de limba română”
    CAND REACTIONEZI POPOR ROMAN ?TI-AU ARUNCAT PILOTII PESTE BORD ……SI ACUM TE CONDUC – NU NUMAI ORBII ,DAR SI SURZII!!!
    Astept un BEST-SELLER cu vocatie holiudiana ,care sa fie o „lectie „-pentru intreaga planeta cuprinsa de metastazele UNEI conduceri venite „din curtea interioara” si care-si pune in diverse guvernorate OAMENI (neoameni)-cu vocatie de piromani,turnatori,bisnitari ,contrabandisti ,curvari ,betivani si alte „astfel de calitati”…….! Astazi pacatele devin virtuti,iar manjitul cu excremente a tuturor celor care mai reprezinta cate „o voce care AVERTIZEAZA ” ,duce la o confuzie generala in care NIMENI NU NE MAI ESTE IN STARE SA DEOSEBEASCA RAUL DE BINE SI BINELE DE RAU …..Va doresc SANATATE si MULTA INSPIRATIE !Astept cu nerabdare o astfel de carte ,apoi reflexe si previziuni politice !

  113. 115 Niculescu ianuarie 8, 2014 la 1:09 pm

    Adresati-va Curtii europene a drepturilor omului.

  114. 116 Maximmouse ianuarie 8, 2014 la 1:38 pm

    @Luminita Arhire,

    Ref.ctp.

    Stimata colega, ctp , este invidios, sunt de acord, dar nu pentru ca a ravnit la ceva in copilarie si nu a avut, ci pentru ca nu a putut avea cat aveau colegii de „activ” ai mamei sale, activista de partid….ce mai meserie serioasa…in fine. Eu vad in el, fara sa ma insel , un bolnav psihic. Are nevoie de tratament…dar nu cu un psiholog…cum ar fi distinsa bulai a., care a afacut proba , cu aceasta trista ocazie ca este mult mai bolnava decat amaratii care ar apela la serviciile ei, ci de un psihiatru, si nici acela de policlinica , ci , desigur, unul hard core , de la Obrejia. 🙂 🙂 🙂

  115. 117 Maximmouse ianuarie 8, 2014 la 1:40 pm

    @Luminita Arhire,

    P.S. de acela mic dar veninos, de care pomenesti, nici nu merita discutat….hipster mutant….altminteri …lacom, nu gluma….:) 🙂 🙂

  116. 118 Maximmouse ianuarie 8, 2014 la 1:50 pm

    @Doru Coarna,

    Am citit, demonstratia ta ,nu sta in picioare, nu vreau sa incarc postul cu contraargumente care se pot aduce , punct cu punct.

    Ce mi s-a parut la creme de la creme, este teoria ta ca Ponta este un dictator iar satana este un destept care a priceput cum e treaba cu statul de drept.Fooooarte Taaare! 🙂 🙂 🙂

    In privinta felului in care ne privesc democratii de sorginte barbara din vest, iti comunic , respectuos, ca nu ma simt :dementi, criminali, cruzi, omoratori de lideri, securisti, incapabili de a ne autoguverna, si in general idioti, o anomalie a istoriei europene…, si sunt convins ca nici 90% din romani nu sunt cum zici….

    Ce sa inteleg, un om de inteligenta ta, nu vede ce este in spatele acestei caracterizari?! Nu cred, stimate Doru, si de aceea sunt cu atat mai surprins….in fine, tu singur le stii pe ale tale.

  117. 119 BOERU CLAUDIU ianuarie 8, 2014 la 1:54 pm

    „De data asta nu voi mai putea spune ca este exclusiv vina lui Basescu. Raul poate fi facut nu doar prin actiune, ci si prin inactiune. Faptul ca actuala coalitie a consolidat mecanismele prin care Basescu controleaza sistemul judiciar la varf, aplicand, in continuare, reguli aberante, este o mare neimplinire. In loc sa se concentreze pe adoptarea unor legi moderne, echilibrate, pe efortul de revizuire a Constitutiei, actuala coalitie se ocupa, nejustificat de mult, in opinia mea, de conflictele locale din teritoriu”, scrie Adrian Nastase.

    Atacul este evident, dur si va avea un ecou rapid in randul fratilor de suferinta penala ai celui ajuns pentru a doua oara dupa gratii. Adrian Nastase il acuza practic pe Victor Ponta ca a ratat cele mai importante demersuri pentru anihilarea justitiei. Acelea care ii apara si pe cei ajunsi deja in fata neiertatoarei ICCJ, cat si pe cei care nu au fost inca inhatati – adica schimbarea legilor.

    Sa zicem ca modificarea Codului Penal din martea neagra intra in vigoare: luarea de mita a lui Adrian Nastase ar fi dezincriminata, pentru ca fostul premier nu ar mai fi asimilat functionarului, si peste cateva zile el iesea liber si curat pe usa puscariei in virtutea legii penale mai favorabile, pastrand desigur si cele 400 de mii de euro pe care urmeaza sa le plateasca. Nu ma indoiesc ca asta inseamna in viziunea condamnatului Arian Nastase o lege moderna si echilibrata.

    Este exact ceea ce gandesc toti politicienii care viseaza noapte de noapte zanganit de catuse si care nu inteleg cum o majoritate de 70% nu a reusit sa scoata alesii si demnitarii de sub incidenta legii penale, desi tentativele au existat in toate felurile, de la incercarea de modificare a statutului parlamentarilor, la revizuirea Constitutiei si ciuntirea Codului Penal.

    Adrian Nastase a pus degetul pe o rana dureroasa si l-a acuzat practic pe Victor Ponta pentru fiecare condamnare de pesedist. A dat in acelasi timp semnalul unei ofensive feroce de anihilare a Justitiei in cel mai eficient mod cu putinta: cu legea in mana.

    Nu ca Victor Ponta nu ar consimti cu draga inima la asa ceva. Dimpotriva, ar da orice sa poata fi eroul penalilor. Dar nu poate, atat timp cat Romania depinde de finantare externa. Si la fiecare incercare de a lua cu asalt anticoruptia si statul de drept, reactia externa a celor care dau banii a fost feroce. Una este sa mai clampane o declaratie de sustinere a lui Adrian Nastase, care ii mai pune o pata pe imaginea si asa distrusa, si alta sa blocheze anticoruptia prin legi noi.

    Dar nici lui Adrian Nastase si nici celorlalti corupti nu le pasa de finantarea Romaniei. Le pasa exclusiv de libertatea si averea lor. Pentru ele nu ar ezita sa scoata Romania din UE daca e nevoie. Pentru Victor Ponta esentiala este cariera politica, ori un asemenea deznodamant i-ar curma-o definitiv. A lui Adrian Nastase e sfarsita oricum. Marea lui miza a ramas libertatea.

    Asa ca pentru Victor Ponta viitorul se anunta complicat, daca nu chiar sumbru, prins intre presiunea penalilor si exigentele euroatlantice. Nu are cum sa le impace.

    Adrian Nastase mizeaza pe o presiune tot mai mare a baronetului penal. A stimulat-o din plin cu aceasta acuzatie ca un cutit in spatele lui Victor Ponta. Fostul premier nu are prea multe de pierdut. Ce era mai important fie s-a dus, fie e pe cale sa se duca. Si de aceea a iesit acum la atac atat de dur. Daca Victor Ponta nu face nimic, il va trage politic dupa el folosind ceata penala infricosata si dezlantuita.

    Victor Ponta a incercat sa preintampine atacul, la care se pare ca se astepta, cu o declaratie de sustinere. Prea putin dupa cum se vede. Adrian Nastase vrea cu mult mai mult. Si nu e singurul. Victor Ponta a anuntat ca va fi un presedinte pentru penali, victimele de acum. Adrian Nastase a ridicat miza: n-ai facut nimic! Doar pe vorbe nu mai e crezut. E nevoie de fapte.

  118. 120 SPIRIDUS ianuarie 8, 2014 la 2:17 pm

    „Iliescu: Nu cred ca Basescu a fost implicat in condamnarea lui Nastase” (ziare.com).
    Ce mult conteaza sa ai un dosar unde trebuie…
    Cati PSD-isti or gandi la fel? (cu aceleasi argumente…)

  119. 121 ZeV ianuarie 8, 2014 la 2:17 pm

    Dinu
    ,,Dar nenumeratele tentative ale “politicului” de desfintare a DNA, ANI, ori castrarea acestora, ce-or fi fiind ?”
    COMENTEZ:
    Dinule, nu ar fi mai bine sa renuntati la vectorul Basescu, sa va promovati adevarati lideri democratici ai dreptei si sa castigati alegerile, in mod democratic ? Veti descoperi (sper) , cu acest prilej, ca ANI si DNA nu exista nici in Constitutie si nici in alte tari democratice si n-aveti nevoie de ele pentru a va implementa programul de guvernare.
    (Z)
    Iti reamintesc ca (virgula) ,,Curtea Constituţională (CC) a examinat din oficiu întreaga Lege ANI şi a constat neconstituţionalitatea mai multor dispoziţii, potrivit minutei transmise de avocata medicului Şerban Brădişteanu, Alice Drăghici”
    MAI COMENTEZ:
    Cu alte cuvine, stimabile, cei care au intocmit legea ANI initial, s-au gandit la un fel de procuratura paralela, mai pe romaneste, o politie politica pe fata, prin care, regimul Basescu sa dea ,,lovituri de Parlament”, adica, realmente de stat, ori de cate ori o alta majoritate este la guvernare.
    Chiar si cu prerogativele diminuate, aceasta institutie nedemocratica numita ANI, inghite banii contribuabilului degeaba pentru a intocmi dosare de cadre in cel mai pur stil neo-stalinist.
    Parlamentul are dreptul sa faca legi la orice ora din zi si noapte, fara sa intrebe, musai, alte institutii, cu atat mai putin institutii parazite (precum ANI), ca de aceea este singurul for legislativ abilitat de Constitutie si organul reprezentativ suprem al poporului roman.
    A spune, mai basistilor de doi bani, ca Parlamentul initiaza lovituri de stat, e ca si cum ai spune ca poporul isi taie singur un picior de scaun, ceea ce este de-a dreptul si de-a stangul absurd.
    Lovitura de stat, mai precis, de popor, a fost daca de clica basista din CC-ul anului 2012, pe fondul inabilitatii USL de a elabora hotarari si legi coerente necesare finalizarii actului LEGITIM de demitere a dictatorului intunecat.

  120. 122 papasha ianuarie 8, 2014 la 2:23 pm

    DE NECREZUT , DAR ADEVARAT :
    CAT % SA FIE PROSTIE , CAT % SA FIE FRICA DE SANTAJ SI CAT % SA FIE VANZARE DE NEAM SI TARA ?

    http://www.pesurse.ro/#!/2014/01/07/document-parlamentul-zdrobit-de-guvern-cum-a-fost-/

    OAMENII ASTEAPTA CA MORTII ASTIA SA SE TREZEASCA O DATA SI SA FACA CE AU PROMIS INAINTE DE ALEGERI , ADICA , DREPTATE PANA LA CAPAT , IAR PAPAGALII ASTIA SE TOACA SI SE MACINA INTRE EI SUB URINAREA BASH !

  121. 123 Sibilla ianuarie 8, 2014 la 2:24 pm

    Iliescu: Mi se pare exagerat că Adrian Năstase a devenit simbolul corupției în România
    Președintele de onoare al PSD s-a referit și la perioada în care Adrian Năstase a deținut funcția de prim ministru al României, afirmând despre acesta că a fost „cel mai eficient” premier.

    „Eu cred că a fost cel mai bun prim-ministru din toată această perioadă, cel mai eficient, cu o capacitate apreciată de organizare, de coordonare, de eficiență a structurilor guvernamentale. Altminteri, sigur, fiecare are limitele lui. Vă amintiți că și eu am avut ieșiri critice la adresa Guvernului și a funcționării echipei guvernamentale, dar totuși, a fost cea mai bună echipă guvernamentală și el, cel mai eficient prim-ministru (…). De aceea, toate lucrurile trebuie judecate cu echilibru și cu măsură”
    http://www1.agerpres.ro/politica/2014/01/08/iliescu-mi-se-pare-exagerat-ca-adrian-nastase-a-devenit-simbolul-coruptiei-in-romania-12-11-11

  122. 124 ghitza ianuarie 8, 2014 la 2:24 pm

    foarte interesant. alte pagini cu comentarii de pe site-ul mai multor ziare sunt arhipline de comentarii contra Nastase. Aici nu exista niciunul. De ce oare?

  123. 125 ZeV ianuarie 8, 2014 la 2:25 pm

    ps-DInu
    De ce doar Basescu are voie sa promulge o lege (a referendumului n.r.), intr-o zi de sambata orele 23,59, iar parlamentarii sa-si faca treaba doar intre orele 9.00-17.00 ?
    Ca asa vor muschii vostri ?
    Daca ati fi avut muschi de-adevaratelea, ati fi intrat in Parlament pe usa din fata, nu pe geamul de la baie, de pe locurile doi si trei, in decembrie 2012.
    De asta Parlamentul este prea-plin. Bine macar ca pedelacii parasesc de mult ori sala si mai elibereaza spatiul, uitand sistematic ca au fost votati sa faca ceva, nu sa boicoteze (propriul alegator) ca in vara anului 2012.
    (Z)

  124. 126 m&m ianuarie 8, 2014 la 2:27 pm

    de ce e suparat basescu pe dv ? ce i-ati facut ? de ce va uraste ?

  125. 127 popescu ianuarie 8, 2014 la 2:30 pm

    cautati razbunarea cu orice pret

  126. 128 ZeV ianuarie 8, 2014 la 2:32 pm

    sibilla
    Din expozeul sofisticat al domniei voastre, am retinut urmatoarele:
    ,,Pentru Partea I in limba maghiara, cheltuielile de publicare se suporta din bugetul Secretariatului General al Guvernului”. – pt maghiari pe cheltuiala gubernului ??!!!!!!! ”
    COMENTEZ:
    Cetatenii romani de etnic maghiara, care traiesc si muncesc in Romania, unde isi platesc taxele si impozitele, stimata doamna? In Ungaria ?
    Dupa regionalizarea lui Dragnea (daca se va implementa macar acest proiect al USL) , vom mai vedea. Dar pe moment, maghiarii isi platesc tipariturile la Monitorul Oficial, cu varf si indesat. Nu ca mi-ar fi foarte simpatici, dar atitudinea extremista a basistilor, dupa parerea mea, poate fi contracarata dar prin starea de spirit la care faceti referire cand va adresati lui papasha:
    ,,CALM !”
    (Z)
    ps
    Cum spun mereu, de mai bine de un an, USL ARE NEVOIE de sustinerea maghiarilor, in lupta cu regimul Basescu.
    Daca organizatia PSD de cartier din care faceti parte crede ca se poate si fara PNL, si fara UDMR, va suferi sine die constatand esec dupa esec.
    Regret ca domnul Ponta nu a introdus ministri udemeristi in guvern, cedand presiunilor lipsite de viziune venite din teritoriu. Cel putin, poate ar fi fost mai putine remanieri in guvernul Romaniei, datorate actiunilor justitiei, mai mult sau mai putin…justificate.
    Personal, cred in nevinovatia domnilor Relu Fenechiu si Vosganian, dar se pare ca liderii PNL s-au speriat tare de tot si talc malc, lasandu-l doar pe ,,lasul” Victor Ponta (liderul in exercitiu al PSD n.r.) sa suporte consecintele raportului inspectiei judiciare.
    (Z)

  127. 129 Tudor Arghezi ianuarie 8, 2014 la 2:33 pm

    Arogant pana la capat. Adrian Nastase nu se dezminte.
    Nimeni nu va reusi sa va dezbrace de aroganta!
    Ramaneti cel mai arogant om politic din lume pentru mine.
    Respect!

  128. 130 Fefe ianuarie 8, 2014 la 2:36 pm

    Domnule Nastase,
    Inteligenta, profesionalismul si omenia nu vi le poate lua nimeni, niciodata. Apreciez mult atitudinea dumneavoastra. Mare om, mare caracter!Poate ca feciorii dumneavoastra va va razbuna candva. Ma refer aici la eventualitatea ca macar unul dintre ei va va calca pe urme .Dumnezeu sa va dea putere sa treceti si peste acest mare necaz.

  129. 131 Cornelia M. Balas ianuarie 8, 2014 la 2:54 pm

    Cat de frica trebuie sa-i fie de dumneavoastra! Oricat s-ar ascunde dupa puterea ce o mai are inca si orice va mai incerca, sa para ce nu este, tot va plati. Cu varf si indesat, conform legii universale „ce dai aia si capeti”.
    Dumnezeu sa va ajute sa va intoarceti la familie sanatos si cat mai repede

  130. 132 emil ianuarie 8, 2014 la 3:05 pm

    îmi pare rău că trebuie să fiu de acord cu cei care nu scriu aici, pedeapsa pentru tot răul făcut României este mult prea mică. Pentru facerea de bine oricum nu este nimeni recompensat decît peste timp, aşa că nu vă aşteptaţi să ţină acum cineva cont. Din păcate, cam aşa este peste tot şi aşa a fost din totdeauna….

  131. 133 sadicu ianuarie 8, 2014 la 3:13 pm

    @ZeV
    Viseaza in continuare cu ochii deschisi draga prietene! 🙂
    In definitiv,nu pot sa te condamn ci mai degraba sa te indragesc.Naivii si visatorii au de obicei ,suflete bune.
    De asemenea il indragesc si pe Doru Coarna chiar daca este opusul tau,(si nu ma refer la partea sufleteasca).
    In primul rand,Doru,este impartial din punct de vedere politic si asta-i permite sa fie foarte detasat atunci cand scrie.Detasat fiind si lipsit de patima isi permite sa trateze pragmatic realitatea.
    In al doilea rand este si foarte deschis la minte si astfel intelege foarte bine ce se intampla pe tabla de sah a politicii din Romania.
    Daca previziunile lui Doru legate de prezent dar mai ales de viitor ar putea fi transformate in actiuni cotate la bursa,mi-as investii toti banii fara sa clipesc. 🙂
    P.S.
    Cu siguranta,din cauza acestui mesaj,Doru Coarna o sa aiba probleme cu talibanii pesedisti care vietuiesc pe acest blog,motiv pentru care-I cer scuze.

  132. 134 FOST MEMBRU PDL ianuarie 8, 2014 la 3:24 pm

    Domnule ADRIAN NASTASE , bine ar fi daca ati citi acest mesaj , trebuie sa intelegeti un singur lucru ,si dumneavoastra si restul politicienilor care nu sunt agreati de TRAIAN BASESCU , de acum incolo (ani multi ) o sa aiba multi de suferit , pentru ca omul asta adica Basescu , a construit un sistem ,la justitie ma refer , un sistem care nu are nevoie sa-i i se spuna de catre BASESCU ce sa faca si ce sentinte sa dea……………este vorba de un sistem care stie ce cantari si cantece ii plac la marinar , si ei nu au nevoie sa intervina cineva sa faca dedicatii , ci pur si simplu ,ei canta exact cantecele care-i plac la marinar . Iar adversarii lui Basescu , se bat cu capul de pereti ……povesti cu independenta justitiei si altele : Fratilor ? ani multi de acum inainte o sa sufere unii , pentru ca sistemul va canta exact cantecele care-i plac la marinar , si o sa vedeti cat de greu o sa va fie dupa ce pleaca marinarul de la Cotroceni , cati o sa cada dupa aceea ,asteptati si o sa vedeti ………..

  133. 135 gina ianuarie 8, 2014 la 3:33 pm

    Solitara cu dumneavoastra.
    Rusine USL! Am iesit in strada cu sotul meu in februarie 2012 la temp. de
    -20gr. pentru un deziderat al romanilor de atunci . Ce s- ales din eforturile noastre?

  134. 136 Francis Underwood ianuarie 8, 2014 la 3:38 pm

    Domnule Prim ministru,
    Nu pot sa cred ca nu vedeti diferenta intre vorbele domnului Ponta (infiereaza justitia lui basescu, basescu e cel mai mare dusman, etc) si faptele sale (impunerea cvorumului la referendum, tot scenariul cu numirile transparente de procurori sefi, cu concurs, etc, in asa fel incat sa renunte pnl-ul si sa numescu el cu „dusmanul” unul la la dna si altul la pg, comisia nana-ha ha ha-).deci, cum zice romanul, una vorbim si alta f….
    nu ar trebui sa fie nimeni pacalit de un om ale carei fapte ii contrazic vorbele fara doar si poate.el, si nu numai el, vezi socru, hrebe, au un mare merit in treaba asta.lui brutus i se spune acum om politic.in fine, ceea ce puteti face este limitat, insa atunci cand esti la roma …….
    mult succes si rabdare,
    PS stiu ca va place filmul

  135. 137 Ghita Bizonu' ianuarie 8, 2014 la 3:38 pm

    Moderator

    mai am o perla de adaugat : “IN ORICE RAU E SI UN BINE !” (nu vaz nici un bine care ar putea iesi … )

    Si ai putea sa dai drumu’ mesajului care enuymar alte 3 perle.
    Ca cu perle din astea se lasa drum altora si apoi stam si ne minunam … de ce iese…

  136. 138 nume ianuarie 8, 2014 la 3:59 pm

    cateva consideratii:
    1. pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti + ‘Voi fi un presedinte bun cu tine, Traiane’ (2004, remember?)
    2. razbunare pt ce? poate merita detaliat, ca multa lume se intreaba asta
    3. nu cumva pe ponta il aranjeaza perfect condamnarea? castiga simpatie electorala pt partid si scapa de un rival la conducerea PSD
    4. daca niste avocati mi-au pierdut un proces, sigur nu-i pastrez si pt al doilea. bolcas si cazacu, pe bune? numai cind ii aud vorbind si nu i-as lua nici sa ma scape de o amenda contraventionala. par complet depasiti de situatie.

  137. 139 Călin ianuarie 8, 2014 la 4:04 pm

    Execuție politica basista in direct,bineînțeles,cu brațul ,,armat”,DNA.Regret ce s-a intimplat,trebuie sa priviti in viitor.Ajutor USL nu ați primit si nu cred ca veți primi.Astia, jubilează,alături de basau.Totul depinde de Dvs in viitor,ptr ca nu cred ca vor mai repeta.
    Sănătate multă,sa va ajute Dumnezeu in tot ce veți decide.

  138. 140 ZeV ianuarie 8, 2014 la 4:15 pm

    Diversiunea Fuia
    Mda…justitiabilii realizeaza ca au dat-o-n bara sarind calul politizarii si incearca sa dreaga busuiocul. Bineinteles ca acest dosar, inchis anterior, a fost temporar redeschis pentru a distrage atentia de la Adrian Nastase.
    Exact la fel se pare ca s-a procedat in cazul Videanu, la ,,pachet” cu Vosganian, ultimul, fiind absolut nevinovat (dupa parerea mea).
    Nu tine mai baieti…poate doar dupa ce Basescu va fi judecat si condamnat, mai vedem…
    (Z)

  139. 141 Cris ianuarie 8, 2014 la 4:16 pm

    Asta nu e Justiție. Asta e Inchiziție.
    Procesele adversarilor lui Băsescu sunt formale, sentințele sunt știute încă din faza „anchetelor” de la DNA unde, dacă dosarele sunt cam fade, se adaugă sare și piper.
    Din când în când, la televizor, Băsescu le aduce aminte înalților juzi de la înaltele curți ce hotărâri să dea în privința adversarilor lui politici care nu-l iubesc cu abnegație așa cum îl iubește boboru, astfel încât juzii să n-o zbârcească precum Mircea Toader în Parlament, când a ridicat degetul în sus, pentru grupul PDL, nu l-a coborât, cum trebuia, de-a ieșit legea pe dos.
    Înalții judecători se fac că analizează, sintetizează, deliberează săptămâni întregi, renunțând la sărbători legale și religioase, iar în ziua Z, ce să vezi? se naște hotărârea anunțată cu luni sau chiar ani înainte (surprize! surprize!) de către înaltpreacinstitul care n-a spălat bani, n-a luat case cu chirie ilegal de la stat, n-a făcut trafic de influență, n-a adus prejudicii patrimoniului transporturilor…

  140. 142 vioricabuda ianuarie 8, 2014 la 4:34 pm

    Sintem convisi ca nu sinteti vinovat , regretem profund ce se intimpla cu dunneavoastra .Va sintem alaturi intodeauna. Va rugam ,nu incetati sa ne scrieti,sa vorbiti. Dumnezeu sa va dea putere.Cu mult respect si pretuire.

  141. 143 Cornel ianuarie 8, 2014 la 4:36 pm

    Din pacate trebuie sa revenim cu picioarele pe pamant,nu sunt un om politic in care sa tin cu vre-un politician sau cu justitia,sunt un cetatean al Romaniei care timp de 6 ani am muncit prin stainatate ca sa castig o paine pe cand la noi in tara alesii nostrii isi permiteau sa importe din China lucruri chinezesti in valoare de 6 milioane si ceva de euro pentru asi pune casa la punct,si nu numai ci pentru a mentine in fuctie diferite personae,Haideti sa ne intrebam cati locuitori ai Roamaniei atunci cand se da un litru de ulei si un kg de zahar sau faina sa calca in picioare si stau la cozi pana cand lesina si vine salvarea de ii ia? si atunci sa le plangem de mila celor care fraudeaza statul Roman cu milioane de eura pentru asi face traiul pe zeci de ani sau chiar sute de ani fericit? Ma intreb oare nici ei nu mananca cu o lingura ca si noi? Ba da insa luxul e sus pus…………..Dragi romani fie care dintre noi trebuie sa fim constienti ca pei ce ii dam girul sa ne conduca si sa ne reprezinte-automat ii dam girul sa fure cat mai mult pentru ei si familiile lor,si daca s-ar pute cat mai mult.In nici o tara europeana nu vezi atata hotie cat e in tara noastra romaniasca,Vorba aia ca romanul nui nici unul-fura toti nu spune unul,Tuturor va doresc un an 2014 mai bun si cu cat mai multa intelepciune celor care ne conduc!

  142. 144 Adrian B. ianuarie 8, 2014 la 4:41 pm

    Sunt alaturi de dumneavoastra ! Dumnezeu sa va ocroteasca !

  143. 145 plano ianuarie 8, 2014 la 5:07 pm

    Subscriu la cele spuse cu amaraciune de Carcotasul.
    Incompetenta juristilor din USL este constatata si in urmatorul material:
    .
    De ce nu este investită Curtea Constituțională să se pronunțe pe pretinsa superimunitate a președintelui?

    vineri, decembrie 27, 2013 imunitate parlamentara, juridic

    http://www.plano10.blogspot.ro/2013/12/de-ce-nu-este-investita-curtea.html

    DNA a produs o reală revizuire a legii fundamentale cînd, prin mai multe rezoluții, a hotărît să interpreteze Constituția în sensul că președintele s-ar bucura de imunitate totală in fața legii penale. Este cunoscut că, potrivit Constituției, președintele nu se bucură de mai multă sau mai puțină imunutate decît un parlamentar.
    Este adevărat că președintele poate fi acuzat de înaltă trădare, dar în astfel de situații el este cercetat și i se întocmește rechizitoriul de către Parlament, nu de organele de cercetare penală.
    Abuzul Parchetului a fost posibil în condițiile în care celelalte instituții publice abilitate să vegheze la păstrarea ordinii constituționale nu au reacționat.
    Este adevărat că potrivit Constituției și legii de funcționare a CCR aceasta se autosesizează doar în cazul legilor de revizuire a Constituției. În restul cazurilor acest organism judecă doar dacă este sesizat de subiecții interesați sau de către instituțiile publice abilitate de Constituție.
    În nicio sitiuație DNA, condus de Daniel Moraru, sau de alt procuror, nu putea interpreta Constituția astfel încît președintele să beneficieze de imunitate totală.
    Timp de 10 ani, PSD și instituțiile statului pe care le-a condus nu au făcut altceva decît să se lamenteze și să deplîngă conflictul dintre instituțiile statului, generat de DNA, care a subminat flagrant ordinea de drept din România, dar nu a intreprins nimic pentru a supune speța spre analiză la singurul organism care poate îndrepta aplicarea greșită a Constituției.
    De la PNL avem mai puține pretenții. Nu putem să-i cerem să-l deranjeze pe cel cu care în 2004 a constituit Alianța DA și astfel a putut să conducă Guvernul timp de 4 ani.
    Si persoanele juridice puteau să ridice în instanțe excepția de constituționalitate așa cum ar fi putut Primăria Capitalei în cazul casei Mihăileanu, dacă la vremea respectivă nu ar fi avut primari portocalii.
    Avocatul Chitic, cel care a fost lovit și insultat de președinte a ratat momentul, deși este avocat, cînd putea să ridice excepția în fața instanței.
    Să fie incompetență, prostie sau interes în USL pentru a nu sesiza Curtea Constituțională, prin instituțiile abilitate, cu nedreptatea strigătoare la ceruri prin care DNA, controlat de Băsescu și Monica Macovei, a siluit Constituția.
    De fapt, DNA a revizuit ilegal Constituția, motiv pentru care, de drept, ar fi putut să se autosesizeze și Curtea Constituțională, dacă ar fi o instituție independentă.
    Chiar și Avocatul poporului poate să sesizeze CCR. Abuzul DNA blochează accesul liber la Justiție al cetățenilor loviți în drepturile lor de acțiunile ilegale ale unui președinte.

  144. 146 Pali ianuarie 8, 2014 la 5:50 pm

    Domnule Presedinte Nastase,…asa cum am mai spus/scris…trebuia sa luati niste masuri cand ati fost P M…de ex impotriva celor 121 de colegi care au cerut capul dvs.in cadrul actiuni Hotel Comfort,…oricum imi pare f rau pt tot ce vi se intampla…

    @dani

    Ponta nu l executa pe Base (and Co ) pt ca este omul lui! ! !

  145. 147 Lola ianuarie 8, 2014 la 6:04 pm

    Oamenii consumati de ura au ca unica posibila realizare ingenuncherea celui considerat dusman. Totul va trece, prietenii se vor cerne iar ceea ce va ramane va reprezenta baza viitoarelor constructii. Viitorul exista !

  146. 148 conumishu ianuarie 8, 2014 la 6:22 pm

    O mizerie de „justiție”.

    Iar cei din USL sînt niște lași. Mă refer la puținii care nu s-au dovedit neprieteni pe față.

    Pe de altă parte, înverșunarea zbirilor arată frica, o spaimă hamletiană față de pedeapsa adevărată, inevitabilă, pentru sufletele încrîncenate în păcat.

  147. 149 Buda Viorica ianuarie 8, 2014 la 6:23 pm

    Iata ca de trei zile sinteti in continuu pe ecrane. Conteaza ce postati ,conteaza ce spuneti. Nu va poate acoperi nonvaloarea ce predomina Romania .Dumnezeu face sa straluciti ,chiar in aceste conditii. EL, sa va poarte de grije.

  148. 150 serbanfl ianuarie 8, 2014 la 6:28 pm

    De remarcat asaltul puternic al stipendiaților ce se vor autori de mesaje de manipulare, atât pe acest blog, cât și pe diferite siteuri ( mai ales Mediafax!).
    Singura lor metodă mai evoluată a rămas cea a disputelor între ei.
    Să vedem ce vor face în luna premergătoare alegerilor pentru PE, dacă au început atât de devreme sigur se plictisesc și ei și „țintele”!

  149. 151 Ovidiu ianuarie 8, 2014 la 7:49 pm

    „Adresati-va Curtii europene a drepturilor omului”

    Pierdere de vreme, si chiar mai rau : Romania trebuie sa isi recastige suveranitatea nu sa continue si sa consimta sa fie condusa (‘ruled’) din afara.

  150. 152 lili0010 ianuarie 8, 2014 la 8:17 pm

    La alegerile din acest an, eram decisă să votez cu Iisus Hristos însă acum voi vota cu un alt răstignit: Adrian Năstase!

  151. 153 NELI ianuarie 8, 2014 la 8:28 pm

    SUNT ALATURI DE FAMILIA NASTASE,IMI PARE SINCER RAU DE CEEA CE SE INTIMPLA,DAR ASTEPT CU NERABDARE ZIUA ELIBERARII LUI SI AL VEDEA PE BASESCU TRAIAN CU TOATA GASCA LUI DE NEMERNICI INCHISI DACA S-AR PUTEA PE VIATA SAU MAI BINE AVIND SOARTA LUI CEAUSESU…..ASTA IMI DORESC DIN TOT SUFLETUL

  152. 154 radu ianuarie 8, 2014 la 8:29 pm

    De pe inpolitics, recomand citirea acestui pasaj instructiv:
    „Cumva, explicația necazurilor lui Năstase ar putea să fie alta decît răzbunarea fostului său vecin de apartament?

    Cumva, Năstase e victima, de fapt, a unei atitudini deranjante pentru Occident – UE și Washington – manifestate încă din 2004, în condițiile în care cancelariile vestice s-au chinuit ani buni după revoluție să promoveze în structurile statului român (cu precădere în justiție, armată și servicii) oameni cu viziuni pro-occidentale?

    Se știe că în Turcia laicizată de Attaturk tentația revenirii la dominația islamismului în politică a fost înfrînată, de-a lungul anilor, de armată, puternic influențată de americani.
    Există, deci, organisme care, odată create, pot funcționa în stat ca niște anticorpi, gata să sancționeze derapajele de la ceea ce se cheamă orientarea corectă.
    Privit din această perspectivă, Traian Băsescu apare, mai degrabă, ca un intermediar care a încercat să-l avertizeze sistematic pe Năstase, amical, că îl paște un mare pericol dacă nu se potolește. Avertismente ignorate la fel de sistematic de fostul premier, pe propria răspundere.

    Cine a urmărit cu atenție postările lui Năstase din perioada primei încarcerări a observat cu stupoare cum fostul politician pro-occidental s-a transformat dramatic într-un eurosceptic, iar mai apoi chiar într-un anti-european și pro-Moscovit pe față.
    Acum, după prima postare a noii perioade de detenție, se remarcă furia lui Năstase contra propriului partid, considerat incapabil să modifice drastic legislația în domeniul justiției. ”În orice caz, de data asta nu voi mai putea spune că este exclusiv vina lui Băsescu. Răul poate fi făcut nu doar prin acțiune, ci și prin inacțiune. Faptul că actuala coaliție a consolidat mecanismele prin care Băsescu controlează sistemul judiciar la vârf, aplicând, în continuare, reguli aberante, este o mare neîmplinire” scrie Năstase.

    Stupefiantă – dar deloc întîmplătoare, probabil – e și citarea premierului turc Erdogan, cel al cărui guvern ultra-corupt e supus unei grele presiuni, în ultima perioadă, din partea justiției turce. Năstase sugerează, practic, că guvernul USL riscă să ajungă precum cel al lui Erdogan, la mîna procurorilor, dacă nu se acționează urgent. Și tot Năstase trasează și direcțiile de acțiune imediată: modificarea Constituției, revenirea la complete de nouă judecători, introducerea de noi căi de atac a sentințelor șamd.

    Dînd curs sugestiilor lui Năstase – și nu doar alor lui – PSD poate intra într-un nou clinci cu Occidentul, de data asta unul devastator, pentru că există deja o saturație în cancelariile vestice față de bătăliile politicianiste de la București.
    Un risc pe care bătrînul și experimentatul Ion Iliescu îl conștientizează perfect, de aici și declarația sa menită să mai calmeze spiritele încinse din partid.
    O nouă aventură precipitată, cum a fost suspendarea lui Băsescu de după prima condamnare a lui Năstase ar putea fi fatală partidului condus de (încă) europeanul Victor Ponta.
    Din finalul tragic al carierei lui Năstase, fostul său pupil ar trebui să tragă, mai degrabă, concluziile care se impun: dacă vrei să te îmbățoșezi în fața celor mari, asigură-te mai întîi că ai suficiente arme în panoplie. Altfel, e doar sinucidere politică. (Bogdan Tiberiu Iacob)”.
    Cu alte cuvinte, daca justitia basiata nu e basista, ci mai rau, coloana a cincea a unei puteri suzerane?

  153. 155 BUBU ianuarie 8, 2014 la 8:50 pm

    Domnule ADRIAN am o vaga impresie „calaii,, d-vstra nu sant din ROMANIA , JUSTITIA si PRESIDINTIA sant doua dintre parghiile cu care se actioneaza contra d-voastra. Se stie foarte bine (si d-voastra) ca in ROMANIA la orice nivel nu comandam noi ci avem ordine de urmat din partea uniunii europene. cata vreme au robinetul in curtea lor, noi trebuie sa bem cand vor ei. VOR FI SI TIMPURI MAI BUNE. aruncati un ochi in celelalte tari europene si ve-ti vedea ca nu santeti singurul exemplu, SANATATE VA DORESC

  154. 156 Constantin Burdoaza ianuarie 8, 2014 la 8:58 pm

    SA CONDAMNI UN PRIM-MINISTRU,CARE A ADUS MARI SERVICII TARII, FARA PROBE ,INSEAMNA CA NE INTOARCEM IN ANTICHITATE.NUMAI SOCRATE,IN GRECIA ANTICA, A FOST CONDAMNAT FARA PROBE,IN URMA UNUI CONFLICT ,PERSONAL,CU ANYTUS-POLITICIAN ATENIAN(SEAMANA CU PROCESUL NASTASE?).TARDIV,PROCESUL LUI SOCRATE A FOST REGRETAT (CE FOLOS?)DE ATENIENI IAR JURATII,CARE L-AU CONDAMNAT,AU FOST ONORATI CU ACELEASI PEDEPSE.PE CIND LA NOI ACESTI JUDECATORI,CE DAU VERDICTE STRIMBE,VOR RASPUNDE (MORAL,PENAL SI MATERIAL(DIN PROPRIUL BUZUNAR) PENTRU ERORILE LOR INTENTIONATE.ESTE ADEVARAT CA LA NOI PREDOMINA MEDIOCRITATEA SI PROSTIA.DAR…..OAMENII INTELIGENTI TREBUIE SA GASEASCA SOLUTII.PARLAMENTUL TREBUIE SA CONCEAPA LEGI INTELIGENTE SI PEDEPSE PENTRU A INDREPTA JUSTITIA SI…..NU INTELEG DACA TOTI DEMNITARII NU AU IMUNITATE,DE CE BASESCU ARE?.PARLAMENTUL POATE FACE DREPTATE.TOTI SINT EGALI IN FATA LEGII.BASESCU FARA IMUNITATE…….CA TOATA LUMEA.NU VA FACETI GRIJI SI DUPA CINCI ANI DE ELIMINARE A DUMNEAVOASTRA ,DIN VIATA PUBLICA SOCIAL-

    DEMOCRATII VOR AVEA FORTA SA VA INTRODUCA SI SA REVENITI ACOLO UNDE VA ESTE LOCUL.VA DORIM PRESEDINTELE TARII .AVEM NEVOIE DE OAMENI INTELIGENTI.”OM MARE”NU POATE FI DECIT ACELA CARE,PE LINGA PUTEREA DE CREATIE,MAI ARE SI DESTULA OMENIE,PENTRU CA VIATA LU ISA RAMINA DE PILDA URMASILOR.” S. MEHEDINTI.

  155. 157 Luminita Arhire ianuarie 8, 2014 la 9:04 pm

    Fruntasii Partidului Liberal se feresc pana sa se si apropie de subiectul Adrian Nastase … toti spun : nu stiu ,nu cunosc dosarul , nu mai are rost sa discutam – sentinta fiind pusa in executare- ,mai bine …. lasam pe alta data , pentru alta epoca , pentru alta istorie … Ca problema nu poarta DOAR numele lui Adrian Nastase , pare sa nu-i impresioneze ; ca masinaria de zdobit oameni functioneaza perfect , fara sa-i scartaie incheieturile , nu-i ingrijoreaza . Formularea eronata ca profesorul Adrian Nastase ar fi avut pe fond in procesul Zambaccian trei dintre judecatorii care l-au condamnat in ACELASI proces la apel ( „iata , justitia functioneaza , probabil ca s-au adus probe suplimentare , daca initial l-au achitat pentru luare de mita si acum l-au condamnat ” ) li se pare convenabila si , dupa cum pot constata , eroarea se intinde deja in mai toata presa , cand in realitate cei trei judecatori au fost de fapt in completul de trei din dosarul Trofeul Calitatii si , in aceasta calitate, au avut grija si in acel dosar sa-i puna gratii de jur-imprejur „simbolului coruptiei din perceptia publica ” . Vad in pozitiile publice ale purtatorilor de mesaje liberale un inconfort clar cand se apropie de subiect si dorinta de a iesi cat mai repede din acesta . Mi se pare anormal si cinic cand subiectul „ arde ” , cand nu-l poti evita pentru ca este IN TOATA PRESA , cand ai suficiente canale de informare si ar parea mai firesc sa se discute , cu atat mai mult cu cat , de doua zile nu se mai poate invoca scuza rasuflata cu „influentarea justitiei ”.
    Acum lucrurile au fost transate , domnule profesor si domnule prim-ministru ; ticalos si pervers , asa cum spuneti , dar transate . Dosarele dumneavoastra s-au inchis ( nu stiu daca mai exista cel cu cartusele , cred ca nu ).Din acest punct de vedere supliciul unei asteptari fara capat , dantelaria rococo a cauzelor care se impleteau , se inmulteau si se infrateau , absurdul kafkian in care v-ati petrecut ultimii ani , a ajuns la final . De aici urmeaza CEDO – un alt fel de Justitie , sper … Din acest punct de vedere , desfacut din itele acestor cauze inventate si iesit din labirintul incredibilului , sunteti in sfarsit exact ceea ce adversarii dumneavoastra nu-si imagineaza : adica UN OM LIBER .

  156. 158 ZeV ianuarie 8, 2014 la 9:10 pm

    ghitza
    ianuarie 8, 2014 la 2:24 pm…sustine ca pe acest blog nu au loc comentatorii critici la adresa domnului Nastase, fie in mod direct, fie prin invaluiri menite sa ,,albeasca” fata basescului.
    Eu iti propun stimate coleg sa citesti, cu rabdare, toate comentariille, asa cum ,de exemplu, fac eu insumi.
    (Z)
    Pe de alta parte, pe care site-uri predomina comentariile negative la adresa domnului Nastase ? Dati-ne cateva linkuri, deoarece, eu spre exemplu, in afara acestui blog, nu citesc decat ce scrie d-nul diaconul Eusebiu pe blogul domniei sale.
    😉

  157. 159 conumishu ianuarie 8, 2014 la 9:19 pm

    @Ovidiu („Pierdere de vreme, si chiar mai rau : Romania trebuie sa isi recastige suveranitatea nu sa continue si sa consimta sa fie condusa (‘ruled’) din afara.”)

    Adevărat. Legile să fie făcute pentru români de către români. Altfel ne vor împrăștia străinii în toate zările.

  158. 160 albert ianuarie 8, 2014 la 9:28 pm

    pacat ca trebuie sa mai suferiti ce sa mai zicem la lasat pe camatarii aia liberi ca aia conduc tara criminalii pacat ca totul este un joc politic sa excluda pe oricine sa candideze ei pacat ca lumea nu o sa aiba pe cine vota euunu nu am sa mai votez veci cu stima nea Nastase

  159. 161 Cârcotaşu ianuarie 9, 2014 la 12:05 am

    Domnule Năstase,
    Am nişte amintiri referitoare la o declaraţie a dumneavoastră, dată cu ceva timp în urmă, în momentul în care s-a stabilit în USL că Ponta va fi cel „desemnat”, în care vă anunţaţi disponibilitatea pentru a fi viitorul „antrenor al prim-ministrului” României. Sunt convins că multă lume, asemeni mie, a avut ceva aşteptări în sensul ăsta, pe care nu le-am văzut materializate. Ce s-a întâmplat? De ce, evident, n-a funcţionat această promisiune?

  160. 162 victoria ianuarie 9, 2014 la 1:18 am

    Parintele Arsenie Boca *sfantul Ardealului*cum mai este cunoscut scria in cartea sa *Cararea imparatiiei*-noi oamenii suntem simpli calatori pe acest pamant,venim de la D-zeu si trebuie sa ne intoarcem de unde am venit-nimeni nu este vesnic.Important pentru ficare din noi ,calea pe care o alegem pentru a ne putea intoarce si a nu rataci.D-zeu pe cei care-i iubeste
    le da necazuri pentru a se putea intoarce pe calea dreapta si a se mantui.
    Pe cei care nu mai au cale de intoarcere i lasa sa se bucure de averi de putere,de marire.
    Nu uitati ca parintele a zacut ani in sir in inchisoare pentru ca prezenta un pericol-era un spirit evoluat si un mare patriot.Si azi dupa moartea lui este la fel.D-zeu sa va aiba in paza.

  161. 163 Sibilla ianuarie 9, 2014 la 2:02 am

    @ZeV,
    cu tot respectul ( n-avem motive reale de-a nu ne respecta reciproc, zic ! ), vă asigur că citesc cu interes ceea ce postează/comentează fiecare din colegii de dialog, chiar dacă sunt ceva mai arțăgoasă decât ceilalți ori prea directă și nu suficient de… sofisticată – nici nu intenționez, sunt alții maeștri-n arta ista, mie nu-mi e nici de folos, nici de ipocrizie nu mă poa însă suspecta nimeni.
    Încercați pe viitor să renunțați la tentative de-a mă umili ironizându-mă, sunt călită, imună, însă putem găsi împreună o cale de dialog civilizat, respectându-ne reciproc, chiar dacă avem opinii diferite pe unele subiecte, păreri similare sau cel puțin asemănătoare ori completându-ne, pe alte subiecte.
    Mulțam fain de argumente, apropo de UDMR, insuficiente pt mine, insist să mai insistați/detailați/argumentați ca și când ar fi necesar să convingeți electoratul, nu pe neînsemnata Sibilla și vă danke anticipat.
    Deasemeni am mai punctat subliniat ceva ( despre apa contaminată-SUA-gaze șist, fracturare hidraulică )…
    2 – spuneți ” lașul ” Ponta, cu ghilimele – sunt de altă părere și-s în asentimentul și-al altora, eu spun laș fără ghilimele :
    LAȘ, -Ă, lași, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj., s. m. și f. (Om) lipsit de curaj și de sentimentul onoarei; (om) fricos, mișel. 2. Adj. Care demonstrează, trădează lipsă de curaj și de sentiment al onoarei. – Din fr. lâche.
    LAȘ ~ă (~i, ~e) și substantival Care vădește lipsă de curaj și demnitate; fricos. /<fr. lâche
    argumentez : curajul său se limitează la fifi-înaripări DECLARATIVE doar, una declară, alta coace și alta face ; despre Onoare, Demnitate, zisa prietenie – să judece Istoria, Justiția Divină și timpul va demonstra când va fi să fie vremea, dacă și cine greșește.; m-am bătut la fel ca mulți alții pentru VP și împotriva lui Geoană și nu-i permit să mai înșele așteptări, să nu-și onoreze promisiuni, să considere România moșie perso – el direct ori prin sfătuitorii care până acum numai binele său ori al țării NU au dovedit al urmări ; inutil să mai subliniez că : mă voi bate ca nimeni pt el dacă și numai dacă dovedește prin fapte, nu vorbe, că dorește/face Bine românilor ? României și mai subliniez că nu sunt genul să închin imnuri și ode vreunui lieder ci voi continua să fiu Eu, sinceră, directă, radicală cum o daltă ( aceea de construiește, nu dărâmă ), de bună credință, mereu nainte de-a fi social-democrată Mamă și-un bun român, patriot și n-am a mă rușina cu mine ! VP nu are voie să-și permită luxul de-a continua să fie LAȘ ! E unde e și datorită celor ca mine și-o să-i amintim ca să nu uite 😉
    Sfatul pt VP e să cumpănească bine, bine la : ”Dacă pui o fesă pe o plită incinsă si o fesă pe un bloc de gheață, media e bună, dar, in realitate, e vai de fundul tău !”… la un moment dat, desigur !
    Deacord cu DIVERSIUNEA dosarului Fuia pe filiera bă-SECU !
    ” Si uite asa, exact in ziua debutului anchetei comisiei parlamentare, Basescu isi pune la adapost principalul pion in afacerea sa exploziva cu terenuri de peste un milion de euro. Peste 1-2-3-4 ani, DNA, obosit de atita ancheta, va da o rezolutie oarecare pe acest dosar, timp in care Fuia va fi bine mersi alaturi de Basescu. ” – Radu Tudor

    @Pali, nume, Ghiță Bizonu, conumishu..
    mi-aș fi dorit să n-aveți dreptate ! dar…

    @ AN,
    continuați să scrieți, hai la CEDO și nu uitați nicio clipă – suntem prezenți !!Suntem alături de dvs !!
    Cu Dumnezeu înainte rămânem împreună pe redute !! Respect, AN !!

  162. 164 Tutan Camon ianuarie 9, 2014 la 1:39 pm

    Domnule prim ministru,va-ti cam meritat soarta din cauza necunoasterii proverbelor romanesti.Exista unul care spune ca „pe cine nu lasi sa moara,nu te lasa sa traiesti”.Daca dadeati drumul la dosarul Flota,probabil astazi erati in continuare in conducerea tarii si nu la puscarie,iar un anumit personaj cu ochii mongoloizi,era unde ii este locul lui de fapt,la puscarie.
    P.S.Proverbul de mai sus are si o completare pe care ar trebui s-o tineti minte:”Facerea de bine este ….de mama”.

  163. 165 Elis ianuarie 9, 2014 la 5:04 pm

    Justitia nu-i a lui Basescu, e a lui Ponta. (Mimistrul Justitiei e un apropiat al lui Ponta ) Basescu NU are niciun interes sa-l distruga pe AN, Ponta are pentruca AN il domina si-l complexeaza, e mult superior acestuia . La prima condamnare a lui AN, cu incidentul nefericit, Ponta s-a abtinut de la comentarii. A fost mut, n-a acuzat pe nimeni, n-a comentat. Acum, comenteaza in termeni duri , in sensul ca-l acuza in mod direct si dur pe Basescu. De ce ? Sunt sigura ca o face pentruca se simte vinovat si pentru a masca realitatea. De obicei procedezi asa, adica exagerezi, cand ascunzi un fapt. Ponta e genul care e in stare sa-si tradeze si mama pentru a se mentine la putere. AN a fost un pericol pentru el. Deosebirea dintre ei este ca de la cer la pamant. Si nu poate nici sa lupte pe fata cu acesta pentruca e ca si cand s-ar lupta un purece c-un elefant.Simpatia fata de AN in PSD a crescut iar punerea lui in libertate ar fi pus in pericol pozitia „beton” a lui Ponta de astazi. Singurul interesat in condamnarea lui AN era Ponta. Acuzarea lui Basescu este absurda, neargumentata, ridicola.

  164. 166 Cris ianuarie 9, 2014 la 6:46 pm

    Perfect de acord cu argumentele stimatului ZeV (8 ian. 2.17 pm).

    Parlamentul nu a intenționat nicio clipă desființarea ANI, DNA…, ci să le alinieze Constituției pentru evitarea abuzurilor pe care acestea le-au făcut și le fac.
    Dacă nu poți lupta împotriva corupției decât săvârșind abuzuri, înseamnă că nu CORUPȚIA e ținta.

  165. 167 Cris ianuarie 9, 2014 la 6:52 pm

    Avem un coleg de blog foarte valoros.
    El își zice Tudor Arghezi.

    El îi cunoaște pe toți oamenii politici din lume și, comparându-i între ei, a ajuns la concluzia că dl. Năstase e „cel mai arogant politician din lume”.

    Vă dați seama cu cine stăm de vorbă?

  166. 168 Cris ianuarie 9, 2014 la 7:16 pm

    @Cornel:

    Dv. ați făcut socoteala câte obiecte de instalații sanitare pot fi cumpărate, chiar și din China, cu 6 milioane de euro (dacă ar fi așa cum spuneți)?
    Unde ar fi intrat toate astea în două locuințe? și pentru ce să fi luat familia Năstase mii de WC-uri, bideuri, chiuvete și căzi?

    În toate țările există oameni cu calificare înaltă, care aduc o contribuție mare la dezvoltarea societății respective, și oameni cu calificare slabă, necalificați sau cu calificări care nu se cer pe piață, care au o contribuție mică sau zero.
    E normal ca cei dintâi să câștige mult mai mult decât cei din urmă.
    Probabil că dv. aveți o calificare slabă și, chiar și în Italia, lucrați la munca de jos, deci nu puteți avea pretenții. (Dealtfel, cea mai mare parte a emigranților români sunt necalificați sau au calificări precare).
    Ați observat cu siguranță că și în Italia există oameni care câștigă foarte bine și oameni care câștigă foarte puțin. Cauzele sunt aceleași.
    De unde egalitarismul la care aveți pretenții?
    Nici măcar în comunism nu exista.

  167. 169 Teos42 ianuarie 10, 2014 la 1:24 pm

    Domnul Nastase va asigur de tot respectul si compasiunea mea pentru cele intimplate . Ati fost cel mai bun si eficient prim-ministru , dupa opinia mea ati facut o gresala impardonabila : nu ati dat curs raportului Corpului de Control la primaria Bucuresti . Cel care trebuia judecat si condamnat atunci nu v-a iertat aceasta slabiciune . Poate a fost si influenta dl Iliescu , nefasta influenta de data aceasta . Morala este : nici un hot nu trebuie iertat !!!

  168. 170 Aliosa ianuarie 31, 2014 la 7:45 am

    ” Toate-s vechi, si noua-s toate …”
    spus-a marele poet !!!
    „Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face ”
    spus-a omul din boschet …………………


  1. 1 Sa auzim si partea cealalta | Blogul Domnului Nimeni Trackback pe ianuarie 7, 2014 la 8:36 pm
  2. 2 Adrian Nastase: Nu mi-am inchipuit ca razbunarea politica poate merge atat de departe. Decizia fusese luata, probabil, dinainte si nu au contat probele din dosar | Presa Online Trackback pe ianuarie 7, 2014 la 9:10 pm
  3. 3 Nasul TV » Năstase, via Rahova | “Câteva gânduri, despre sentință” Trackback pe ianuarie 7, 2014 la 9:24 pm
  4. 4 Câteva gânduri, despre sentință | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe ianuarie 7, 2014 la 10:32 pm
  5. 5 Koabitare… până când? (Când Năstase are dreptate… are!) | Radu Zlati - deputat de Gherla Trackback pe ianuarie 8, 2014 la 1:18 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!