Cum şi când a început Dosarul politic Zambaccian?

Un post de televiziune a difuzat recent o înregistrare cu Băsescu, de la o întâlnire cu lideri politici, din 2009, când făcea presiuni asupra Parlamentului pentru ca acesta să-şi dea avizul pentru începerea urmăririi penale împotriva mea în dosarul Zambaccian (curat constituţional!). El spunea atunci că dosarul a pornit de la denunţuri ale unor „colegi de partid” – Sergiu Sechelariu şi Irina Jianu. Minciună, evident. Dosarul e public. Nu există astfel de denunţuri. În schimb, în urma unor controale financiare ordonate de DNA, în 2005-2006 la firmele lui Sechelariu, administratorul firmei, Cristina Popa a fost pusă sub învinuire şi apoi, în schimbul denunţului împotriva noastră, a fost transformată în martor.

Dar „dosarul” a început cu mult înainte. În 2002, Băsescu, în calitate de primar general al Capitalei a încercat, în scopuri politice, blocarea construcţiei din Zambaccian. Constructorul, Vertcon, l-a acţionat în instanță şi a câştigat. Evident că era vorba de o acţiune cu substrat politic, în condiţiile cunoscute. Mai mult, în băşcălie, sesizările respective, Băsescu i le-a trimis, în copie, şi preşedintelui Iliescu dar şi premierului Năstase!

În plus, în campania prezidențială din 2004, Mona Muscă, din partea Alianței D.A., având drept co-preşedinte pe Băsescu, a făcut o sesizare la Parchet pe tema terenului din Zambaccian. Erau cumva Mona Muscă sau Băsescu colegi de partid cu mine? Băsescu ştia bine, la întâlnirea din 2009, că mințea şi că dosarul a fost pornit politic, la iniţiativa sa şi a colegilor săi. După alegeri, la 4 noiembrie 2005, Daniel Morar, proaspăt numit la conducerea DNA de Băsescu şi Macovei, a redeschis dosarul. Era cumva Morar coleg de partid cu mine?

Documentele pe care se bazează afirmaţiile mele le puteţi consulta în anexă. Vă miră faptul că la întâlnirea din 2009, Băsescu îi minţea pe cei prezenţi?

De altfel, scrisorile repetate ale lui Băsescu şi presiunile asupra Parlamentului pentru începerea urmăririi penale în dosarul Zambaccian nu au avut un evident carater politic?

Acelaşi post de televiziune a prezentat un răspuns al lui Morar, în legătură cu o discuţie telefonică pe care am avut-o, în 2005, spune el, „la începutul lunii noiembrie”. El prezintă discuţia respectivă într-o perspectivă de joc geostrategic, ca o încercare de poziţionare ierarhică, cu implicaţii (para) psihologice. Nu îmi propun să-l analizez pe Morar din punctul de vedere al trăirilor sale subiective aşa că nu voi comenta acest aspect. Eu îl sunasem pe telefonul guvernamental, şi pentru că nu răspunsese, secetara mea a sunat la cabinetul său, pe telefonul de oraş, rugându-l să sune înapoi când s-ar fi întors în birou.

Ceea ce este important însă, este faptul că la întrebarea mea, generată de articolele de presă, băgate pe „surse judiciare”, dacă DNA a redeschis dosarul Zambaccian, Morar, la începutul lunii noiembrie, îmi răspundea că nu dar, după o zi sau două, în 4 noiembrie, de aniversarea zilei de naştere a lui Băsescu, DNA a anunţat că a fost redeschis dosarul Zambaccian! Cum ar spune francezii „Tel maître, tel valet”. Informaţiile la presă fuseseră date, evident, de oamenii lui Morar.

da

87 Răspunsuri to “Cum şi când a început Dosarul politic Zambaccian?”


 1. 1 George Hălărescu ianuarie 8, 2014 la 8:25 pm

  Acum când toate căile de atac naționale s-au epuizat a rămas să vă apărați dreptatea și onoarea la CEDO. Poate așa vor înțelege și cei de la Bruxelles cât de independentă și oarbă este justiția președintelui Băsescu.

 2. 2 Vali Tudor ianuarie 8, 2014 la 8:30 pm

  incredibil..se pare ca povestea este un dosar mult mai mare decat dosarul din instanta..iar personajul principal este acelasi om care a devenit cosmarul tuturor romanilor..

 3. 3 ionel stradea ianuarie 8, 2014 la 8:38 pm

  unde este si ce face in acest moment mona muska?

 4. 4 Călin ianuarie 8, 2014 la 8:51 pm

  E foarte clar pt toată lumea,inclusiv pt basisti ca ați fost condamnat politic.Ei nu o spun public(la tv de ex),dar asta gândesc,e clar.Mai rămâne sa se convingă si dn Iliescu.

 5. 5 omu' ianuarie 8, 2014 la 9:16 pm

  facatura mizerabila procesul asta

 6. 6 andrada ianuarie 8, 2014 la 9:18 pm

  D-le Adrian Nastase imi pare rau ce vi se intampla ,sincer ,si regret ca nu avem un lider in clasa politica ,ci numai oameni obisnuiti ce incearca sa se depaseasca dar sant prea conservatori ,cam nepregatiti pt situatii in care trebuie sa iei hotarari pe loc ,fara atatea tergiversari; sincer ma vad in cativa ziaristi ,poate imprudenti dar uneori trebuie sa ai opinii si sa nu-ti fie frica si cred ca de fapt ei sant singurii care ne spun adevarul si arata acele acte pe care politicul nu trebuie decat sa le foloseasca ….dar …sant o adunatura in Parlament multi si prosti …; va doresc ,din nou curaj ,o doza de nepasare si credinta ca vi se va face dreptate …!cu mult respect …

 7. 7 gazetarul ianuarie 8, 2014 la 9:22 pm

  Ce pretenţii puteaţi avea,domnule Adrian Năstase,de la slugile lui Băsescu?Oricum,Mona Muscă,coincidenţă sau nu,a părăsit ulterior scena politică după ce a fost deconspirată ca fiind colaboratoare a Securităţii,adică un jeg de om,practic!Băsescu şi A.D.A.s-au folosit de ea,apoi au aruncat-o la coşul de gunoi al istoriei politice româneşti,cum dealtfel şi merita acea femeie fără caracter.Mă întreb acum,dacă are ceva remuşcări,,doamna” asta,ţinând cont că de acolo a pornit totul,iar ea a făcut acea sesizare la Parchet pe tema terenului din Zambaccian?

 8. 8 Taica Lazar ianuarie 8, 2014 la 9:30 pm

  Tovarasul Ilici e nebun!

 9. 10 Centru ianuarie 8, 2014 la 10:20 pm

  Ce ne intereseaza este continutul acestui dosar . Prea putin conteaza cine l-a deschis , ce e important este istoria cu consulul securist ceausist ( cei noi nu sunt mai buni , invatati de aceeasi superiori ca primii ) care trimite 15 containere , ce motiv au sa faca o acuzatie din faptul ca apartamentul ar fi decorat , vezi Doamne , in ” marele lux ” Made in Dalian sau Harbin … nu va puteati permite gresie de Sanex Cluj sau marmura de Ruschita , va trebuia dv un kitsch chinezesc ? Demontati-le clar si simplu acuzatiile , sintetic , ca sa intelegem cu totii !

 10. 11 sadicu ianuarie 8, 2014 la 11:11 pm

  O NOUA LOVITURA PENTRU PUTEREA MURIBUNDA DE LA BUCURESTI
  …………………………………………………………………………………………………………..
  O delegaţie a Departamentului de Stat american va veni, vineri, la Bucureşti pentru a discuta, printre altele, despre „eforturi de consolidare a statului de drept”, a anunţat diplomaţia americană. Deocamdată, în programul vizitei sunt trecute întâlniri cu preşedintele Traian Băsescu şi cu ministrul Titus Corlăţean, potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax.
  Delegaţia americană este condusă de Victoria Nuland, Asistentul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului John Kerry, unul dintre cei mai influenţi oameni din Departamentul de Stat. Vizita în România va dura două zile şi va include întâlniri cu oficialii români şi cu societatea civilă, pentru a dezbate problemele de pe agenda bileterală, precum statul de drept, explică Departamentul de Stat.
  Vizita oficialului american vine la scurt timp după o serie de modificări controversate la Codul Penal adoptate de Camera Deputaţilor şi criticate inclusiv de misiunea americană din România, pe motiv că reprezintă „un pas înapoi” pentru România.
  sursa:Gandul.info

 11. 12 Adrian ianuarie 8, 2014 la 11:11 pm

  E mai mult decât evident că principalul păpușar-instrumentist a fost complexatul național, iar marionete au fost Morar și DNA-ul. Plus Mona Muscă. Niște caractere infecte, precum cel ce le-a pus muzica de dans.
  De curiozitate, domnule Năstase, vă reproșați ceva pentru perioada cât ați fost prim-ministru, în sensul că instituțiile statului (Poliție, Parchet, Curtea de Conturi etc.) nu prea l-au deranjat pe primarul general de atunci?

 12. 13 Calin ianuarie 8, 2014 la 11:15 pm

  Foarte buna inițiativa publicării pe blog a detaliilor, a adevărurilor care nu au fost spuse până acum nicăieri. Deși nu le-a preluat toată presa, așa cum ar fi fost normal, tot se mai afla cate ceva, Pentru români este important să cunoască ce se petrece la vârful conducerii țării în care trăiesc.

 13. 14 Vali Tudor ianuarie 9, 2014 la 12:03 am

  buna intrebare..unde este Mona Musca, are vreo problema de constiinta..o invitam in scena publica sa ne spuna doua vorbe sincere

 14. 15 blogideologic ianuarie 9, 2014 la 12:34 am

  Mă bucur că aţi revenit în forţă cu acest text.

 15. 16 blogideologic ianuarie 9, 2014 la 1:40 am

  Bun, americanii. Cartea de bază, cartea cu premoniţii a elitelor politice de acolo, nu este BIBLIA, ci ATLAS SHRUGGED (Titanul Atlas a ridicat din umeri) scrisă de Ayn Rand. Avem un text similar, premonitoriu adică ? Se pare că da. Un text pregătit, tradus, publicat de filosoful Adrian Rogoz. Am discutat multe cu acesta despre text. Şi mai ales despre avertismentele autorului, care îl nedumereau : “Nu trebuia tradusă cartea mea în România!”. Pentru aceasta, a avut probleme în Rusia. Autorul avea aceeaşi pregătire filosofică de la Sankt Petersburg ca şi Ayn Rand. Şi din aceeaşi perioadă. Este plauzibil să-şi fi intersectat drumurile pe Nevskii Prospekt. Vreau să spun că problema pentru noi este în primul rând culturală. Ne interesează ce s-a întâmplat între Contra Reformă şi Pacea din Westphalia. Atunci s-au decis, în marele genocid cu sângele Valahilor din MittelEuropa, limitele suveranităţii noastre.

 16. 17 Sibilla ianuarie 9, 2014 la 2:23 am

  AN,
  cu tot respectul pe care vi-l port : e corect și evident ceea ce f bine ați subliniat / punctat în articol , dar, pe Onoarea me de furnică atomică de poci ori mă vreu eu tăcută : am nește completări, că n-aș mai fi dumneamea altfel 😉
  Acei colegi de partid ” binevoitori ” la care făcea referire bă-SECU DEMISU în niminicia lui, nu sunt cei la care faceți referire ci alții, unii mai încoa cu fo trei ani , blestemați fie !
  Tăcerea PNL pe subiectul Mona Muscă mă umple de scârbă, silă, indignare la fel de mult cum tăcerea social-democraților ( unii dintre ei, și subliniez, unii.. !!!! ). Ipocriți, dualiști, extrem de fățarnici și unii și alți, puncxt.
  Și-o virgulă, pe toarășu Morar cine-l menținu în foncții și-apoi oricum în peisaj – nu cumva Pactul de coabitare, zic și eu căci, cum am subliniat, nu mă vreu abține !!!
  E f bine să continuați să spuneți/scrieți, să știe românii ce și cum – ne ocupăm și noi să ajungă informațiile online și nu numai, pe toate căile , la cât mai mulți români ! Și hai la CEDO !! Și nu uitați că nimic nu e pt totdeauna, vin vremile când va pica masca multor păcălici și când AN-ul nostru care mai are multe de spus va fi unde- e locul și-l așteptăm și-i suntem alături !! Ținem aproape !!

 17. 18 cismas ianuarie 9, 2014 la 2:34 am

  D-le Adrian Nastase de ce nu lasati si comentariile rautacioase sa apara pe blog sau aveti tineri care
  sunt clientii acestui blog(si probabil platiti ca sa faca asta ) ?. De ce nu acceptati ca ati savarsit nsite infractiuni pe care le-ati facut
  si pentru care trebuia si trebuie sa fiti judecat asa cum sunt toti romanii din acesata tara?.
  Cum ati dobandit averea pentru ca eu nu cred ca din celebra Matusa Tamara care din pensia ei din America a lasat
  o asa imensa avere ?… eu unu nu va cred ca ati primit acea avere pentru ca sa ai o asa matuse ar trebui ca acea femeie
  sa fi avut o afacere sau sa fi dat un tun.
  Oricum ati fi meritat o pedeapsa muuult mai mare si ar fi trebuit sa va confiste averea pe care o detineti
  sa fiti sarac lipit la cat ati furat si fraudat acest stat .
  Nu numai asta dar sa simtiti si dumneavoastra cum e sa fii sarac si sa nu ai din ce trai asa cum sunt multi romani
  in acesta tara !

  Va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi acesta postare sau ma rog sa o auziti la telefon !

  P.s. Sper sa vad si eu macar postarea mea pe blog 🙂

 18. 19 micki ianuarie 9, 2014 la 4:07 am

  Comentarii, comentarii, comentarii…dar cand se va trece si la actiuni, actiuni, actiuni? Abunda tara de ideologi, dar nimeni nu face nimic! Legislatie stufoasa, plina de hatisuri, interpretare arbitrara, conjuncturala, la bunul plac al celui care tocmai detine puterea. Parlamentari? Senatori? O masa de votanti, dirijati subliminal de cativa initiati, care cred ca litera si spiritul legii sunt notiuni amintite in liturgiile duminicale…

 19. 20 micki ianuarie 9, 2014 la 4:14 am

  D-le Nastase, am avut onoarea, candva cu multa vreme in urma, de a ma afla in componenta unei delegatii oficiale pe care ati condus-o, si zau ca m-am simtit mandru…
  Mult curaj, nepasare si detasare de conjunctura prin care sunteti asediat!

 20. 21 Vsile ianuarie 9, 2014 la 7:40 am

  Sadicule,

  Nu intelegi absolut nimic , poleiala amerciana este doaro spoiala tiganeasca ,interesul inchisorilor CIA din Romania trebuie platit , in cash sau natura! Dar bineinteles ca ce spui dumneata ,off topic , este tot o incercare de a deraia acest marfar falit Romania!

  Adrian,

  Judecind la „rece” dl. Adrian Nastase ar avea multe de reprosat si nu vorbesc numai de propria dansului constiinta ci chiar de situatia hilara dar in acelasi timp tragica de a fi condamnat pentru culpe inexistente , sau marunte ca razbunare personala pentru presupuse acuze care au ramas acoperite….de lege sau de evenimente !
  Daca citim printre ideile lansate de curind de tatucul Iliescu despre aceasta condamnare observam aceiasi concluzie. Ar fi totusi de mentionat si preluarea de catre presa basista a iesirii tatucului Iliescu, iesire care nu mai este catalogata ” ca interviul dat de batranul edec” , ci concluziile politicianul intelept echilibrat Ion Iliescu.
  Cind lumea noastra genereaza sadici precum implantul basist presupus coleg nu avem nici o sansa la emancipare!

 21. 22 Vsile ianuarie 9, 2014 la 7:57 am

  ieri a fost o zi „sadica” toate mesaje „went ashtry” ,why?
  ianuarie 8, 2014 la 9:40 am
  Domnule Nastase,

  Alaturi de prietenii dumneavoastra, alaturi de adulatori si Vsile, om simplu regreta sincer situatia actuala ,impusa de un barbarism politic de neiertat!

  De loc jenant in repetitia mea va readuc aminte ca singura dumneavoastra sansa , sansa nu numai persoanei Adrian Nastase dar si Romaniei ar fi o decizie CEDO inteleg ca avocatii dumneavoastra lucreaza dar cit de bine lucreaza acestia ati verificat ?

  Dumneavoastra spuneti cite ceva dar un mister ramane ne-elucidat publicului larg.De unde aceasta ura fatisa neostoita Basescu-Nastase si sper ca si Nastase-Basescu.
  Cumva in trecut v-ati adresat presedintelui cu “Mai Traiane” pentru ca inteleg ca nici Fratele Mircea nu-i mai spune Traiane ci “Nene”!
  Glumesc bineinteles as dori sa va readuc insa aminte de un episod petrecut prin 1994, episod la care nici unul dintre noi nu a fost martor ,dar bineinteles ca usile au urechi si asa cum ati auzit dumneavoastra a auzit si Vsile.
  In 1994 tatucul Iliescu se pregatea sa formeze un alt guvern , printre cei chemati de tatuc a fost si actualul Presedinte Basescu, care la intrebat pe Tatuc citez: “si ce pozitie va avea Adrian Nastase?”…Pai….ar fi spus Tatucul Iliescu , a NU ATUNCI REFUZ CATEGORIC”, acum indiferent daca confirmati sau infirmati ,usile vor trece in istorie mai devreme sau mai tarziu acest incident.

  Cred ca totusi i-ati adresat un “mai Traienica” si de aici si rigoare cu care Traian Basescu a mazilit cam tot ce-i aducea aminte de trecutul glorios!
  A mai ramas un singur personaj si el in intrun fel sau altul inca slujbas al ghuvernului Ponta , slujbas care i se adreseaza cu Traiane! Stiti despre cine vorbesc?
  Si by the way iesire tatucului Iliescu are vreo legatura cu ce spuneam eu ieri dar mederatorul nu ma publica?

  Comentariul tău e în așteptare.

  99 Vsile
  ianuarie 8, 2014 la 9:51 am
  Pentru cei mai greu de cap, nu dau exemple, mesajul de mai sus doreste sa clarifice un aspect.Ura Basescu-Nastase nu are nici o legatura cu dosarul flota. Episodul relatat de mine s-a petrecut pe vremea cind Romania mai avea flota!

  Comentariul tău e în așteptare.

  100 Vsile
  ianuarie 8, 2014 la 10:06 am
  Nu pot sa nu comentez mesajul scris de un print, baron sau mai stiu eu ce post-revolutie sau post-evolutie self-inobilat din lumea dansului presupusa in sens dublu LUME MARE, adica ori transfug post revolutie ori un becali scolit!
  Termenul de excelenta un termen initial folosit in diplomatie se vrea adresat,ca un remember” fostului ministru de externe Adrian Nastase in mod insa eronat . In corespondenta din diplomatie “excelenta” nu poate fi decit seful unui stat, sau un ambasador, iar domnul Adrian Nastase nu a indeplinit aceste functii.
  A doua chestie ar fi ca in mod colocvial lucratorii din SIE isi adreseaza unul altuia apelativul excelenta, cred ca domnul din lumea mare a retinut gresit ,securist acest titlu si tot gresit i se adreseaza cu el domnului Adrian Nastase cu titlul “Excelenta”.

 22. 23 Vsile ianuarie 9, 2014 la 8:04 am

  Zev tot ieri, din „culpe”inexplicabile mesajul de raspuns a ajuns la dumneata trunchiat!Eu incerc sa republic partea „nepublicata” ca nu cumva sa credeti ca eu cred ceva gresit despre dumneata!
  partea „ooomisa”
  Faptul ca diplomat , sau prea diplomat cum il acuz eu pe dl. AN spune citez
  “Faptul ca actuala coalitie a consolidat mecanismele prin care Basescu controleaza sistemul Judiciar……………..este o neinplinire”inchei citatul , este dupa parerea domniei voastre un mesaj catre USL si nu catre duplicitarul Ponta? Ca sa-l citez pe amicul maximouse scandalagiul Antonescu a semnat coabitarea?
  Faptul ca ponta face pe artistul reverberand aiurea, post factum satisface doar adulatorii acestuia dar nu si persoanele chibzuite!
  Nu cumva acest mesaj , vorbesc de mesajul domnului Nastase,intro alta forma cu sau fara barbarisme, ca sa-i dau satisfasctie unui efeb Gavrila , il regasiti postat de mine in trecut?
  Vsile care a prevazut cu mai mult de 10 ani in urma si efectul Nastase si dezastrul Basescu si a combatut echilibrat dar just si fara echivoc si “malpraxisul” politicului romanesc dar si dezastrul Basescu , nu se poate substitui unui judecator ,nici chiar unul imaginar, deoarece daca acest lucru ar fi posibil pe multi ar popi!
  Doream sa va mai spun ca este inutil orice polemica despre valoarea reala a domnului Ponta, parasit familie, casatorie in scopul unei mezaliante cu o familie politica puternica…..dar sa lasam morala pentru ca vorba lui Caragiale, liseste cu desavarsire.
  Dumneata esti in eroafre totala il promovati de Nicolicea ca uin adevarat politician, pai cind a fost Nicolicea adevarat atunci cind a tradat PSDeul si facea sluj “operei” lui Traian Basescu sau acum cind traseist ,in genunchi ma intorc la tine, esti complet debusolat domnule, asa ceva nu se uita si nici nu se iarta!
  Ponta este obligat prin ideologia de partid sa imbrace o alta haina sa repare cit de cit ceva din deranjul creat de Traian Basescu, daca crede ca PNLeul nu il ajuta sa iasa din alianta si impreuna cu UDMReul sa guverneze mai departe….asa cum a facut si PDLeul eventual el Presedinte si Traian PM!

 23. 24 alina ianuarie 9, 2014 la 8:21 am

  Nu inteleg de ce nimeni nu poate face nimic!!! Noi suntem neputinciosi, aici la baza piramidei, dar voi acolo…ce faceti??? Ne-a promis Ponta ca ne scapa de Basescu…si ca nu are liniste pana nu il vede suspendat…chiar e imposibil sa faceti asta??/ Atatia avocati, analisti, strategi…chiar nu se poate?? Dar ce…e superman de va ingenunchiaza pe toti?? Cum nu-i mai foloseste cineva, cum il arunca: Roman, Stolojan, Musca…si care or mai fi.. Stiu ca suntem prea mici sa intelegem toate mecanismele de la Bucuresti dar totusi!!!!!!!! Ne-am saturat de Basescu!

 24. 25 ionel stradea ianuarie 9, 2014 la 8:25 am

  Dragii mei,

  Adrian nu are nevoie de lăcrimături scrise de babeturi pe bloguri, … el are nevoie de provocări, astfel încât voi ruga echipa care se ocupă de site să-i transmită următoarea propunere:
  …………………………………………………………………..
  elaborarea unei scriituri comune (Adrian + o sumă de cititori, care au un pic de fior narativ);

  o selecţie a cititorilor săi, de maniera în care să se găsească numărul aproximativ de persoane interesate;

  eventual un site nou care să centralizeze aportul fiecăruia;

  coordonarea scriiturii, puncte de interes, cu ce vine fiecare;

  etc, etc, editare, tipărire, lansare şi vânzare (banii strânşi se duc la copii defavorizaţi);
  …………………………………………………………………..

  mă gândesc că Adrian, în afară de a coordona acest proiect, poate interveni, întreţesut în textele selectate, pentru a-şi spune povestea.

  încă o dată zic, Adrian are nevoie de provocări şi nu de lamentări şi lamentaţii şi bla-bla-uri şi vorbe fără sens şi compătimiri.

  suntem bărbaţi, sau nu mai suntem?

  puneţi mâna şi provocaţi-l pe Adrian, nu trăţi ca nişte râme. fiţi aproape de el, nu este un om care să-şi piardă vremea uitându-se pe geam sau numărând crăpăturile din pereţi.

  dacă citesc şi alţii propunerea mea, şi dacă au şi ei idei şi provocări care l-ar ajuta pe Adrian, îi rog să-şi facă auzită vocea.

  Ionel

 25. 26 Ioan Marcel ianuarie 9, 2014 la 8:33 am

  dle.Nastase nu inteleg de ce dl.Ponta si dl.Antonescu nu fac absolut nimic sa schimbe porcariile ce se intimpla in justitia din Romania, nu l-am inteles absolut deloc pe dl.Ponta de ce a trebuit sa o numeasca pe basista de Kovesi la DNA si nu inteleg de ce nu o revoca ministrul justitie care ii este sef direct intru-cat nici pana la aceasta ora nu a dat drumul la sutele de sesizari din partea corpului de control al primului-ministru cu furaciunile din fosta guvernare, de ce nu se schimba legea numirii pe functiile inalte din justitie……….numirea pe functie ar trebui sa se faca in urma unui concurs fara sa se mai treaca pe la presedintele tarii indiferent care ar fi acesta………..avem aceleasi persoane pe functii sau se rotesc intre ei………..pe principul „eu te-am numit eu te schimb” ceea ce nu e normal, mai ales ca sunt functii publice platite din banii nostri din taxe si impozite…………..oricum ce se intimpla in tara asta incepe sa depaseasca ce au facut legionarii si Ceausescu………..iar guvernul si parlamentul stau cu lunile i vacante interminabile si pe facebook………….

 26. 27 florin ianuarie 9, 2014 la 8:41 am

  TB declara public ca 25%din magistrati sunt ofiteri acoperiti. Cum se impaca aceasta declaratie publica cu legislatia europeană si romană??

 27. 28 eufrosina nedelcu ianuarie 9, 2014 la 8:42 am

  e foarte urat ce se intampla . sa le fie rusine , domnul nastase sa nu se lase , ca l-au bagat la inchisoare ca le-a fost frica de el , ca era singurul om .care merita sa fie presedintele tarii , cu el in frunte ,,mai ales acum dupa toata experienta capatata, ar fi dus tara acolo unde trebuie , oamenii ar fii dus-o mai bine , pe vremea luk pensiile se indexau trimestrial , oamenii aveau o speranta , acum e un balamuc si tara e o mare puscarie , cu copiii pe strazi .. sus dpmnule nastase , nu va lasati // ca santem multi alaturi de dvs

 28. 29 Denisa Voicu ianuarie 9, 2014 la 8:51 am

  Am stiut mereu ca este un dosar politic fara probe,fara motivari chiar nu-ti trebuie pregatire juridica pentru a intelege.Va doresc multa putere!

 29. 30 Vasile ianuarie 9, 2014 la 8:57 am

  Domnule Adrian Nastase , sunte-ti primul VINOVAT de soarta pe care o aveti acuma, deoarece a-ti intervenit in justitie , oprind-o pe Rodica Stanoiu sa trimita rechizitoriul dosarului FLOTA de la PICCJ, in ceea ce il priveste pe INFRACTORUL Traian Basescu,pe baza R E C H I Z I T O R I U din Anul 2004 luna august ziua 09, Procuror şef secţie Vasile Drăghici – Secţia de combatere a corupţiei şi procuror Ioan Oţel, de la Parchetul Naţional Anticorupţie, Bucureşti.PARCHETUL NATIONAL ANTICORUPTIE.
  Cabinetu! Procuroru!ui General,Nr.52/C/2003.Doamnei profesor universitar doctor RODICA MIHAELA STANOIU
  Avem deosebita onoare sa va inaintam, spre stiinta informarea
  referitoare la sesizarea comisiei special constituite, conform art. 16 alin.2 din Legea nr.115/1992 republicata, privind responsabilitatea ministeriala, ce are ca obiect activitatea infractionala desfasurata de fostul ministru al
  transporturilor Traian Basescu.
  cu deosebita consideratie,
  PROCUROR GENERAL .
  CABINET
  NR. 39/C/2002
  Catre,
  PRESEDINTIA ROMANIEI
  – Comisia speciala constituita conform art.16 al.2
  din Legea nr.115/1999 republicata privind
  responsabilitatea ministeriala -In conformitate cu dispozitiile art.12, art.16 alin.3 si art.24 alin.2 din Legea nr.115/1999 republicata, am onoarea sa va
  sesizez urmatoarele:
  Probele administrate In dosarul penal nr.20/P /2002 al Parchetului National Anticoruptie, privind afacerea C.N.A PETROMIN S.A. Constanta-KLA VENESS Norvegia, releva pierderea ilegala a proprietatii de catre C.N.M PETROMIN S.A. Constanta a celor 16 nave maritime angajate in relatii cu parteneri norvegieni,estimandu-se un prejudiciu de circa 300.000.000 D.S.D.Datele din dosar atesta implicarea domnului Basescu Traian, ministru al transporturilor.Nu rezulta din probele administrate ca Basescu Traian ar fi avut vreo aprobare sau mandat al vreunei autoritati ierarhice
  romane, lipsindui autoritatea similara norvegiana pentru o eventuala
  stabilire a unui cadru general de cooperare in domeniul maritim,
  astfel ca angajarea sa prin aceasta scrisoare de intentie apare ca un act abuziv.Din materialul probator prezentat rezulta insa in mod
  evident ca activitatea lor infractionala, pe cazul in speta, a fost
  inlesnita direct de fostul ministru al transporturilor domnul bisnitarul Basescu Traian, astfel ea se impune extinderea cercetarilor si efectuarea
  urmaririi penale impotriva acestuia pentru savarsirea infractiunii de
  abuz in serviciu in forma calificata, prevazuta de art.248/1 combinat
  cu art.248 Cod penal.

 30. 31 fotbaldragosteamea ianuarie 9, 2014 la 9:18 am

  Coruptia din justitie cine o analizeaza,se intreba aseara in emisiunea sa,Mircea Badea?!
  Am vazut,la Mihai Gadea in emisiune,sicanele pe care vi le facea egoistul de primar Traian Basescu si nu inteleg ce neobrazare avea sa-si atace prim-ministrul in functiune,pe niste iluzorii abateri ale constructorului din Zambaccian?!Tot timpul,in mass-media s-a indus impresia ca intregul imobil va apartine!?Ati fost slab si datorita slabiciunii proprii(ingaduintei,trecerii cu vederea,bunelor maniere,acceptarii prea usoare a sugestiei alternantei la putere,venita probabil din afara).Cu un asemenea hapsan si acaparator nu era cazul sa fiti gentlemen.Am suferit zece ani,si din aceste motive,cat si din slabiciunea si neseriozitatea lui Mircea Geoana,care s-a dus ;a SOV,in seara alegerilor,de a permis lui TB,ajutat de securisti,sa-l demaste,spunand ca este aliatul mogulilor iar oamenii a doua zi si-au schimbat intentia de vot.Asa se intampla cand nu esti ferm si nici serios in momentele cheie ale vietii.TB a fost si a ramas un speculant,un om de bisnita,un arivist,un mincinos,un imbogatit pe cai oculte,care a avut grija sa nu fie inregistrat,cum aflu ca dvs.nu ati avut,cu individul Paun,etc.Toti vor puterea si nu vor s-o mai dea din maini.Actualii guvernanti trebuiau provocati de Dvs.la o discutie particulara si gasite metode de actiune corecta,pentru ca acum si ei sunt discreditati,din cauza aceleiasi lipse de experienta si premarirea recomandarilor celor din vest,care nu cunosc detaliile din viata noastra interna.Va regret situatia actuala si sper sa va fie de ultima invatatura,pentru ca avem nevoie de dvs.

 31. 32 ZeV ianuarie 9, 2014 la 9:26 am

  Articolul 21
  (DECLARATIA UNIVERSALA A DREPTURILOR OMULUI
  (adoptata de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite la 10 de septembrie 1948)
  Orice persoana are dreptul de a lua parte la conducerea treburilor publice ale tarii sale, fie direct, fie prin reprezentanti liber alesi.
  Orice persoana are dreptul de acces egal la functiile publice din tara sa.
  Vointa poporului trebuie sa constituie baza puterii de stat; aceasta vointa trebuie sa fie exprimata prin alegeri nefalsificate, care sa aiba loc in mod periodic prin sufragiu universal, egal si exprimat prin vot secret sau urmind o procedura echivalenta care sa asigure libertatea votului.

  COMENTEZ:
  Puterea statului trebuie sa rezulte din exprimarea libera si egala a vointei cetatenilor.
  Sper ca domnul Corlatean, sau domnul Ponta, sa reaminteasca oficialilor americani care vor veni la Bucuresti ca Declaratia de Independenta a SUA consfinteste acest principiu ca unul suprem intr-un stat democratic.
  Si mai ales, sa ia aminte ca in vara anului 2012, onorabilii reprezentani ai unchiului Sam, au incalcat cu buna stiinta si rea credinta vointa cetatenilor romani exprimata prin vot. Boicotul nu sta la baza democratiei, stimati americani, dimpotriva, iar voi stiti bine asta. Chiar si in ,,colonii”, regula trebuie respectata, daca vreti, la randu-va, sa fiti respectati.

  Mai citez: :

  Articolul 10
  Orice persoana are dreptul in deplina egalitate de a fi audiata in mod echitabil si public de catre un tribunal independent si impartial care va hotari fie asupra drepturilor si obligatiilor sale, fie asupra temeiniciei oricarei acuzari in materie penala indreptata impotriva sa.

  Articolul 11
  Orice persoana acuzata de comiterea unui act cu caracter penal are dreptul sa fie presupusa nevinovata pina cind vinovatia sa va fi stabilita in mod legal in cursul unui proces public in care i-au fost asigurate toate garantiile necesare apararii sale.

  COMENTEZ:
  De fapt, repet:
  ,,in cursul unui proces PUBLIC in care i-au fost asigurate TOATE garantiile necesare apararii sale”.
  ACESTA este ,,statul de drept”, stimabililor.

 32. 33 Studentul ianuarie 9, 2014 la 9:53 am

  Domnule profesor (mă adresez astfel deoarece nu consider că încetarea unui simplu contract de muncă vă infirmă calitățile pedagogice), observ că toată atenția este îndreptată spre recentele evenimente de natură juridică apărute în presă, lucru absolut normal având în vedere văditele discrepanțe și numeroasele semne de întrebare pe care le ridică procesele în care ați fost condamnat.

  Ca fost student al dumneavoastră, aș vrea să îmi îndrept atenția spre un alt aspect, cu care sunt mult mai familiarizat decât cele ce se dezbat acum. Aș dori să va spun că regret foarte mult faptul că nu vă voi mai putea auzi discursurile din cadrul cursurilor Facultății de Drept, și mai ales generațiile următoare nu vor mai beneficia de cunoștințele și experiențele dumneavoastră, pe care le expuneați de fiecare dată cu un entuziasm molipsitor. Sunt trist pentru că unul dintre puținii profesori de valoare a fost îndepărtat de la catedră și împroșcat cu noroi, mai ales pentru că știu cât de dragi vă erau studenții dumneavoastră.

  În încheiere mai vreau să vă spun că, deși nu îmi mai sunteți profesor, eu continuu să învăț de la dumneavoastră…

  Cu stimă,
  un fost student

 33. 34 blogideologic ianuarie 9, 2014 la 10:05 am

  Este necesar să fie scris acum, atâta vreme cât mai persistă generoasa ofertă de informaţie a Internetului, marele text de istorie inductivă a românilor ! Un text care să dezvăluie în detalii nenumărate complexitatea extraordinară a istoriei românilor. Trebuie să mai înţelegem că istoria inductivă pretinde să renunţăm, temporar şi tactic -iar nu strategic- la conceptul de naţiune. Este un concept folositor, dar în acelaşi timp este şi o nemulţumitoare lege de cut-off, adică de stabilire complet arbitrară de limite. Conceptul de naţiune ne cere să renunţăm la istoria inductivă. Deci să fim lipsiţi aproape complet de imaginea foarte utilă privind complexitatea evenimentelor din trecutul nostru. Doar Biserica Ortodoxă Română a depus un efort important, până la Patriarhul Teoctist inclusiv, şi a încercat să păstreze complexitatea în studiul istoriei noastre. Patriarhul Daniel, dimpotrivă şi din păcate, se comportă mai mult ca un soi de cardinal catolic.

 34. 35 sadicu ianuarie 9, 2014 la 10:14 am

  S-a infintat comisia Nana.Mamaaaaaaaaaa….cred ca Traian Basescu nu mai poate dormii noaptea din aceasta cauza. 🙂 🙂 😉
  Acesta hazna publica intitulalta parlamentul Romaniei, continua sa se decredibilizeze.Noua din zece romani nu mai dau doi bani pe parlament si parlamentari,(din pacate…si spun,din pacate,deoarece intr-o democratie normala,Parlamentul ar trebuii sa fie cea mai credibila institutie a statului).
  Asa zisa comisie CEC condusa de acel Necula s-a facut de rasul curcilor.
  Comisia lu’ peste prajit a concluzionat la finala ca ar fi bine sa fie bine ca sa nu fie rau. 🙂 🙂 :).

 35. 36 santinela ianuarie 9, 2014 la 10:47 am

  USL-ul a stat cu destu-n gura pina acum si culege roadele lasitatii sale,a liderilor sai mai degraba.
  Poate sa-mi spuna cineva de ce nu s-a introdus pina acum un articol in codul de procedura penala care sa sune cam asa-” este interzis unui judecator sa judece aceeasi cauza sau aceeasi persoana in cai de atac” ?Nu mai aveam problema Nastase acum.Se va spune ca la ICCJ sint numai doua complete pentru penal.Care era problema ? Guvernul suplimenta fondurile pentru inca trei,4 complete cite sint necesare.
  Sau alta intrebare.Daca procurorul isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului justitiei Inspectia Judiciara-pentru procurori-de ce nu se gaseste la Ministrerul Justitiei si zace la CSM ? Onor procurorul daca stie ca cineva il intreaba-bai nene ai dosarul asta de 8 ani si in el in afara de sesizare nu este nimic-sa vedeti cum se schimba si-si reconsidera pozitionarea de frica scaunului pe care sta.Uitati astea sint citeva chestii de legislatie si daca avem 70 % in Parlament !Ce ziceti ?

 36. 37 lucica53 ianuarie 9, 2014 la 11:19 am

  Domnule Nastase, dosarul Zambaccian, impreuna cu toate celelalte dosare care va privesc, a inceput in momentul in care dvs., om de o inteligenta net superioara, educat, cult, generos, cu valori si principii capatate in familie si in scolile urmate, ati ales sa va pastrati valorile si principiile, nu v-ati transformat intr-un matrafoxat mitocan, viclean, fara Dumnezeu, sadic si mincinos. Atunci ati devenit tinta intr-o Romanie dezbinata, admiratoare (partial) de tepe in Piata Victoriei.

 37. 38 Stoica Mihaela ianuarie 9, 2014 la 11:21 am

  Nu priveşti în direcţia potrivită.

  Acceptă realitatea astrofizică a existenţei tale. Orice mesaj este procesat de creierul tău, fie din realitatea exterioară, fie din realitatea interioară se transformă în impuls electric. Dacă impulsul este negativ corpul tău emite energie negativă care se propagă în univers creând imagini negative corespondente.

  Citeşte Ştefan Odobleja ” Psihologia consonantistă” şi învaţă să faci conexiunea inversă. Gândeşte-ţi existenţa prin corespondenţă cu ceea ce Norbert Wiener a reuşit să creeze pornind de la ideile lui Odobleja şi adevărurile despre funcţiile corpului uman pe care le-a descoperit discutând cu cei mai buni medici de la Harvard.

  Conexiunea inversă se realizează natural contrapunând fiecărei idei(legături) negative din prezent o legătură pozitivă DIN VIITOR. Atâta timp cât tu nu ai luat o decizie totală privind următorul punct de pe harta vieţii tale, vei fi pion în hărţile celor de care eşti legat prin iubire sau prin ură.
  Nu te poate atinge nimic din drumul tău, indiferent de încercările celor de care eşti legat, atâta timp cât tu ştii încotro te îndrepţi. Alege un punct care să-ţi aducă bunăstare materială şi spirituală ţie şi tuturor celor cărora crezi că le datorezi asta. Orice ar veni spre tine, gândeşte cum te va ajuta această încercare să-ţi atingi visul. Conexiunea inversă se face spontan. Toată energia negativă se transformă în energie pozitivă şi toţi cei care privesc spre tine se vor încărca rapid cu energia ta pozitivă.

  Înţelege odată că nu ai făcut alegerea pe care inima ta o vrea, că te laşi păcălit de prejudecăţi stupide. Ţara asta are nevoie de un om ca tine. Dacă tu nu ai încredere în tine, strigă-ţi asta tare în oglindă( e vreo oglindă pe acolo?) şi pregăteşte-te să se joace cu viaţa ta şi a familiei tale toţi cei care şi-au scris hărţile viitorului şi cred că trebuie să dispari tu ca să poată ei trăi.
  Badea se amuza spunând că e o prostie să crezi că tu mai ai vreun viitor în politică. Tu ce crezi? Totul este foarte simplu. Un om poate contribui la binele colectiv în foarte multe feluri. Politica este doar una dintre punţi. Poţi să faci politica ţării tale oriunde, oricum. Important este să decizi ce te face fericit. În trecutul tău este răspunsul. Unde este epoca de aur a vieţii tale, acolo este şi răspunsul. Important este să conştientizezi ce punea în mişcare pozitivă atunci lumea. Încrederea ta în cine şi în ce? Cine te ajuta să ai încredere în tine? De la cine aştepţi confirmarea pentru a fi ceea ce îţi doreşti să fii?

  Cu cât un om şi-a confirmat valoarea în mai multe domenii, cu atât îi este mai greu să aleagă un drum. Vrei să continui să scrii cărţi, să susţii conferinţe, să faci agricultură la Cornu, să călătoreşti, să conduci, să construieşti un sistem? Vrei ceva anume, sau le vrei pe toate, orice este posibil. Trebuie doar să alegi. Apoi poţi să construieşti propoziţii pozitive pe structura următoare:” Quaere sistemul juridic este atât de nenorocit încât poate distruge vieţii omeneşti, când va depinde de mine lucrul acesta voi proceda aşa şi aşa ca lucrurile să se schimbe.” Altfel în traducere de gândire românească se cheamă că latri precum câinele la lună.

  Sper ca data viitoare să fie bună dimineaţa.

  Mulţumesc pentru MAREA LIBERTATE pe care ştii să o dai oamenilor.Fiecare dintre propoziţiile prin care, din toată inima, încerc să înţeleg ce cauzează nefericirea ta, mă ajută să mă înţeleg mai bine pe mine, pe soţul meu, familia mea şi să găsesc curajul de a privi spre visul noastru de a construi o alternativă educaţională care să dea oamenilor o şansă de a se elibera din coconul încâlcit al firelor gândurilor pe care le-au lăsat să se răsucească în jurul lor, amânând şansa zborului. Cine îşi simte aripile pregătite, se poate înălţa. Cine nu, trebuie să mai depene un timp firele de mătase ale coconului ca să se poată elibera sau…să rămână fără aer. Depinde de sensul mişcării: Spre trecut sau spre viitor.
  Universul are întotdeauna nevoie de toţi oamenii care au decis să facă ceva pentru binele lui şi binele lui este lumina. Fii luminos şi se va face lumină în jurul tău!

 38. 39 Vsile ianuarie 9, 2014 la 11:59 am

  blogi,

  din nou nationalismul exagerat „deranjaza” propriile dumitale idei,idei pe care pasrtial le imbratisez si eu!
  Deranjant este faptul ca atribuiti paternitatea patriotismului numai bisericii
  ortodoxe din Romania desi fiecare biserica nu neaparat ca un instrument al statului a luptat pentru propriul interes national.Pe mine ma apuca rasul cind batem moneda pe romanismul ,atasamentul basarabenilor fata de spiritul romanesc atunci dind ei se inchina „dumnezeului” de la Moscova si nu celui de unde se presupune ca se trag adica din spiritul romanesc!
  Ar mai si o exagerare si in fraza comportamentului Daniel un autarh si nu un pacificator asa cum a fost Preafericitul raposat Teoctist!As mai avea o nelamurire .si va intreb ‘cum se comporta un cardinal catolic , pupa picioarele Papei? Doriti sa spuneti ca Preafericitul Daniel pupa si el picioarele cuiva?

 39. 40 Cris ianuarie 9, 2014 la 12:02 pm

  Totul a fost plănuit și regizat din 2005.
  Vi s-au deschis foarte multe dosare pe o simplă plângere sau pe articole de presă, în ideea că, din atâtea, va subzista măcar unul.
  Cele mai multe au căzut, dar DNA s-a agățat cu ghearele și cu dinții de cele două în care au reușit să facă rost prin șantaj de ”martori” și ”probe” ilegale.
  În 2005 Băsescu și Macovei și-au pus la butoane oamenii lor, modificând legea care îi conferea Consiliului Superior al Magistraturii atribuția de a alege și numi șefii.
  Ce e democratic? Un consiliu să aleagă prin vot niște șefi de departamente? sau doi oameni în cârdășie să-i numească după bunul plac?
  Băsescu și Macovei vorbesc de transparență și democrație? Păi, ei doi și-au numit oamenii slugarnici fără a consulta pe nimeni, fără prezentarea publică a isprăvilor anterioare ale acestora. Au spus: ”să fie EI!”, și EI au fost.
  Oamenii lor au primit porunci la început și de atunci știu ce trebuie să facă.
  Ăsta e motivul pentru care Băsescu ține cu dinții de ei uzând de toate prerogativele lui și chiar încălcându-le când cineva încearcă să-i înlocuiască așa cum se face în orice stat democratic, pentru ca înțepenirea acestor oameni în posturi să nu trezească suspiciuni.
  Băsescu, gură slobodă, a spus de multe ori că veți fi pedepsit.
  Odată ce s-a făcut stăpân pe Justiția de vârf, și-a pus planul în aplicare.
  Urmează încă un șir de adversari ai lui care vor face coadă la penitenciar, pentru că el nu suportă să aibă oponenți: nici politicieni, nici oameni obișnuiți, nici media…
  Iar pe oamenii lui care i-au făcut și îi fac treburile îi răsplătește gras. Vezi Daniel Morar!

 40. 41 Cris ianuarie 9, 2014 la 12:05 pm

  Cu modesta mea experiență de viață, eu vă sfătuiesc să fiți liniștiți și să vă îngrijiți sănătatea.
  Faptul că familia e unită e un lucru mare.
  S-ar putea ca până la urmă toate mârșăviile astea să vă transforme în martir.

 41. 42 blogideologic ianuarie 9, 2014 la 12:08 pm

  O chestie mai scârboasă, şi mai mincinoasă, decât “revoluţia română” (vorbesc despre evenimentele din decembrie 1989) nu cred că a mai existat vreodată pe acest pământ românesc.

 42. 44 Vsile ianuarie 9, 2014 la 2:16 pm

  Vsile (deranjeaza pe cineva volumul sau ideile)
  ianuarie 9, 2014 la 7:57 am
  ieri a fost o zi “sadica” toate mesaje “went ashtry” ,why?
  ianuarie 8, 2014 la 9:40 am
  Domnule Nastase,

  Alaturi de prietenii dumneavoastra, alaturi de adulatori si Vsile, om simplu regreta sincer situatia actuala ,impusa de un barbarism politic de neiertat!

  De loc jenant in repetitia mea va readuc aminte ca singura dumneavoastra sansa , sansa nu numai persoanei Adrian Nastase dar si Romaniei ar fi o decizie CEDO inteleg ca avocatii dumneavoastra lucreaza dar cit de bine lucreaza acestia ati verificat ?

  Dumneavoastra spuneti cite ceva dar un mister ramane ne-elucidat
  publicului larg.De unde aceasta ura fatisa neostoita Basescu-Nastase si sper ca si Nastase-Basescu.
  Cumva in trecut v-ati adresat presedintelui cu “Mai Traiane” pentru ca inteleg ca nici Fratele Mircea nu-i mai spune Traiane ci “Nene”!
  Glumesc bineinteles as dori sa va readuc insa aminte de un episod petrecut prin 1994, episod la care nici unul dintre noi nu a fost martor ,dar bineinteles ca usile au urechi si asa cum ati auzit dumneavoastra a auzit si Vsile.
  In 1994 tatucul Iliescu se pregatea sa formeze un alt guvern , printre cei chemati de tatuc a fost si actualul Presedinte Basescu, care la intrebat pe Tatuc citez: “si ce pozitie va avea Adrian Nastase?”…Pai….ar fi spus Tatucul Iliescu , a NU ATUNCI REFUZ CATEGORIC”, acum indiferent daca confirmati sau infirmati ,usile vor trece in istorie mai devreme sau mai tarziu acest incident.

  Cred ca totusi i-ati adresat un “mai Traienica” si de aici si rigoare cu care Traian Basesc
  a mazilit cam tot ce-i aducea aminte de trecutul glorios!
  A mai ramas un singur personaj si el in intrun fel sau altul inca slujbas al ghuvernului Ponta , slujbas care i se adreseaza cu Traiane! Stiti despre cine vorbesc?
  Si by the way iesire tatucului Iliescu are vreo legatura cu ce spuneam eu ieri dar mederatorul nu ma publica?

  Comentariul tău e în așteptare.

 43. 45 Vsile ianuarie 9, 2014 la 2:16 pm

  99 Vsile
  ianuarie 8, 2014 la 9:51 am
  Pentru cei mai greu de cap, nu dau exemple, mesajul de mai sus doreste sa clarifice un aspect.Ura Basescu-Nastase nu are nici o legatura cu dosarul flota. Episodul relatat de mine s-a petrecut pe vremea cind Romania mai avea flota!

  Comentariul tău e în așteptare.

  100 Vsile
  ianuarie 8, 2014 la 10:06 am
  Nu pot sa nu comentez mesajul scris de un print, baron sau mai stiu eu ce post-revolutie sau post-evolutie self-inobilat din lumea dansului presupusa in sens dublu LUME MARE, adica ori transfug post revolutie ori un becali scolit!
  Termenul de excelenta un termen initial folosit in diplomatie se vrea adresat,ca un remember” fostului ministru de externe Adrian Nastase in mod insa eronat . In corespondenta din diplomatie “excelenta” nu poate fi decit seful unui stat, sau un ambasador, iar domnul Adrian Nastase nu a indeplinit aceste functii.
  A doua chestie ar fi ca in mod colocvial lucratorii din SIE isi adreseaza unul altuia apelativul excelenta, cred ca domnul din lumea mare a retinut gresit ,securist acest titlu si tot gresit i se adreseaza cu el domnului Adrian Nastase cu titlul “Excelenta”.

 44. 46 ZeV ianuarie 9, 2014 la 3:21 pm

  Vsile
  Domnul Antonescu, si in calitate de presedinte al Senatului Romaniei (al doilea om in stat n.r.) ar fi putut sa se bata pentru ca proiectul de revizuire a Constitutiei sa fie finalizat si promovat conform calendarului asumat, adica, la finele anului 2013. Mai ales, ca era liber de angajamente fata de Traian Basescu, prin nesemnarea acordului de coabitare, chiar daca a asistat la parafarea acestuia.
  (Z)
  M-am amuzat nitel astazi, vazandu-l pe domnul Crin Antonescu, intr-o conferinta de presa, in calitate de lider al PNL, spunand ca domnia sa nu comenteaza sentintele definitive, dar, daca este ceva de facut , s-ar putea face DOAR prin modificari legislative, in special, prin modificarea Constitutiei.
  Ce spuneti ? Nu vi se pare distractiv ?
  (Z)
  Evident ca veti spune ca tot domnul Ponta avea obligatia schimbarii legii fundamantale. De altfel, liberalii, ca elemente de tip balama in orice constructie politica, s-au agitat permanent in spatele (sau sub pulpanele) altor politicieni, dar nu au facut absolut nimic, niicodata, in afara de a risipi veniturile bugetare in anul de varf al bulei impobiliare (2008 n.r.).
  Pardon, sa nu uit…au dat natiunii un mare politician, recte, doamna Mona Musca (virgula) care, ca si basistii, a facut un fix din lustratie, anti-securism, etc, evident, NUMAI cu orientare catre tinte prestabilite printer/dintre urmasii ,,comunistilor” de la PSD, ca doar PDL (fost PD, fost FSN) si PNL sunt formate numai din tineri de 24 de ani, curati ca lacrima crinului, n’asa ?
  (Z)
  Desigur, cand ceva pare ca merge prost , ce-i ce-si asuma ceva , cu mai multa, sau mai putina inspiratie, sunt intodeauna vinovati.
  C’est la vie, monsieur Vsile…
  (Z)
  Referitor la Nicolicea, reafirm ca este un jurist de exceptie, dar, luat de valul circarului Voicu (fiul marelui violonist) si sub umbrela incompetentei si slabiciunii domnului Zgonea, a dat-o-n bara cu diplomatia etapizarii unei initiative legislative. Evident, liberalii nu stiu nimic….., ei nu…, ei n-au participat……, n-au mancat usturoi…., dar tot ei fac (ca si domnul Adrian Nastase) constatarea ca USL nu a schimbat mecanismele esentiale prin care Traian Basescu controloleaza justitia. USL, adica domnul Ponta, de unul singur, nu-i asa, stimati votanti ai marii aliante ?
  (Z)
  E mare ipocrizia la liberali stimate domn Vsile…dar mergem inainte, cu Antonescu candidat USL la prezidentiale.
  Poate domnia sa, in sfarsit, va schimba ceva in aceasta tara.
  (Z)

 45. 47 Marius ianuarie 9, 2014 la 3:26 pm

  Eu nu cred nimic pana nu vad un raspuns de la CEDO. Aveti de gand sa depuneti dosarul la CEDO?

 46. 48 Theodora ianuarie 9, 2014 la 3:37 pm

  Se spune ca justitia trebuie sa fie oarba. Dar cu auzul cum sta?
  In realitate in Romania justitia nu este oarba. Are o gaura in esarfa care ii acopera ochii, pentru ca sa il vada mai bine pe chiombul care ii da orine. Esarfa simbolizeaza impartialitatea fata de oamenii pe care ii judeca. Justitia ar trebui sa fie si oarba si surda. Sa nu auda nici o opinie a individului care a ajuns prin minciuna si frauda in functia de presedinte al Romaniei.
  Nu toti reprezentantii justitiei din Romania ”stau bine cu vederea si cu auzul” doar cei santajabili si santajati, cei fara coloana vertebrala, cei care se simt obligati sa il rasplateasca pe cel care i-a numit in functie.
  http://theodora0303.wordpress.com/2014/01/09/se-spune-ca-justitia-trebuie-sa-fie-oarba-dar-cu-auzul-cum-sta/

 47. 49 Luminita Arhire ianuarie 9, 2014 la 4:25 pm

  Am ascultat un fragment din conferinta de presa a lui Crin Antonescu si am fost atenta care a fost opinia sa despre subiectul „TABU ” din ultimele zile al PNL – tradus prin „ Partidul National Liberal nu comenteaza o decizie sau alta a Justitiei … vom face toate eforturile sa LEGIFERAM in asa fel incat …aceasta este datoria noastra fata de electorat … ” Foarte frumos , numai ca dincolo de datoria legislativa a amintitului partid , imi pare rau ca trebuie sa le atrag atentia ca mai exista si o datorie morala , atat – la modul general – catre noi toti , cat si in mod foarte specific fix catre Adrian Nastase . Si asta pentru ca , daca exista o vinovatie colectiva a electoratului ( pe care eu o simt in fiecare zi de la incercarea de sinucidere a lui A. N ….. ) care a votat MACAR O DATA cu Traian Basescu din motive cat se poate de diverse , atunci , dragi conducatori ai PNL , ar trebui sa va asumati si voi niste vinovatii un pic mai dolofane :
  -dosarul Zambaccian a fost urnit ( chiar daca s-a mai impotmolit pe parcurs ) prin plangerea Monei Musca – membru marcant PNL , la data aceea . Plangerea era apa de ploaie si nu avea decat un scop strict propagandistic – intre timp ,insa , Basescu Traian ciopartea un teren in tovarasia lui Casuneanu , il cumpara de la Casuneanu-persoana fizica si il vindea tot la Casuneanu-familie , cu o suma de cinci ori mai mare , intr-o tranzactie pe care scrie MITA , indiferent in ce limba s-ar traduce , iar Mona Musca nu observa nimic nelalocul lui
  -ati acceptat in mod absolut ticalos regia spectacolului „Draga Stolo …”, regie a carei paternitate si-o asuma astazi public Alina Mungiu Pippidi si ati renuntat la CANDIDATUL DUMNEAVOASTRA pentru mizeria cu smiorcaiala lui Basescu – adica ati utilizat un procedeu care nu are nici o legatura cu disputa politica si care a creat o confuzie jalnica in electorat ( „Stolojan e pe moarte …. ”-stiti bine ca asta a fost reactia emotionala a alegatorului ) , minciuna care depaseste cu mult lupta dintr-o campanie electorala oricat de dura , pentru ca sunt acceptabile orice fel de dezvaluiri cu macar un dram de adevar despre adversari – poate nu au fost informatii precise … – , dar nu si minciunile sfruntate despre propria echipa in interiorul careia informatiile sunt de cele mai multe ori riguroase
  -ati stiut cu totii despre incidentul cu palma aplicata copilului ( „poate o fi spus copilul ceva, poate a vorbit urat cu femeia … ” ) si l-ati bagat sub pres ca sa-l scoateti tot dumneavoastra intr-o alta campanie electorala ( in campania din 2004 l-ati ingropat pe sest si in campania din 2009 l-ati deshumat cu pompa , sugerand ca ati avut tot timpul la indemana inregistrarea )
  -ati acceptat fara fasoane povestile cu Adrian Nastase –vanzator de copii , cu miliardele lui Adrian Nastase din Marea Chinei , ba chiar si abjectia suprema pentru care pana si Traian Basescu a recunoscut ca-i este sila de el insusi ; si candidatul Aliantei DA a castigat alegerile …
  Poate ca , dincolo de delicatetea dumneavoastra de strumfi sfiosi , ar trebui sa aveti totusi un punct de vedere referitor la drama la care ati contribuit din plin …
  P.S. A nu se intelege ca bravul PSD al „epocii ”care a urmat alegerilor din 2004 , cu un Marian Vanghelie gonflat peste masura , este nevinovat …

 48. 50 Centru ianuarie 9, 2014 la 4:43 pm

  @blogideologic – Ortodox = Roman ? De unde pana unde romanii trebuiesc asimilati unei singure confesiuni ? O confesiune care straluceste prin orice , fast , costuri , ” m’as – tu – vu ? ” etc numai prin implicare sociala si cultura nu ? Bine ar fi ca ierarhia sclerozata a Bisericii Ortodoxe Romane sa aiba un pic din cultura , spontaneitatea si credinta ierarhilor Bisericii Catolice …

 49. 51 Elis ianuarie 9, 2014 la 5:18 pm

  Dle AN, in comentariul meu de mai inainte nu vreau sa spun, Doamne fereste , ca Basescu este un neprihanit si un nevinovat in declansarea scandalului si apoi in intocmirea dosarului penal Zambaccian. Numai ca de data asta, el nu mai este interesat de condamnarea dvs, si pentruca si posibilitatile lui de a interveni in justitie sunt mult reduse pentruca Justitia e la Ponta. Si aici nu vorbesc de procurori ci de JUDECATORI. Sotia ministrului Justitiei Robert Cazanciuc este o verisoara a lui Ponta. Deci practic acestia sunt rude.

 50. 52 Cristianul Ul ianuarie 9, 2014 la 5:38 pm

  Se tot vorbeste despre statul de drept , despre ce avem voie cu voie sau nu de pe la nu stiu ce ambasade, despre ce spune Bruxelul…..Cel putin pe mine unul ma lasa rece toata aceasta abureala .In 1989 nu am cerut la nici o ambasada voie pentru a fi liber nu am cerut voie la nimeni sa alerg prn Bucuresti cind se tragea din toate partile in noi….Acum realizez ca vechea Securitate nu a murit in ’89 si modul de lucru a fost transformat in stat de drept cu toate legile facute de Ei pentru Ei si condus de ultimul presedinte comunist din Europa .Pentru a darima toate aceasta colkcaiala de „stat de drept” care este condus de o javra ordinara singura solutie este o revolutie si sa luam totul de la zero Daca eram un stat de drept si nu o colonie din UE sau NATO atunci 7,4 milioane de oameni trebuiau sa fie auziti si in tara si la Bruxells si la Ambasade si peste tot in lume

 51. 53 Miriam Radulescu ianuarie 9, 2014 la 5:46 pm

  Domnule Nastase cei care va sustin -nu au nevoie de explicatii pentru a intelege ca fostul „vecin”- un securist notoriu ,INVIDIOS ,ca orice Span,pe familia,pe prestanta ,pe statura si enciclopedismul d-voasra ,nu putea decat sa „pritoceasca ” o modalitate in care sa va umileasca ! S-a prefacut un vasal smerit , pana toti cei din jur ,au lasat „garda jos „,neluandu-l in seama …..,doar ca spiritul de scorpion rabdator ,nu a facut decat sa astepte momentul intepaturii !!! ….Lacrimile de crocodil cu „draga Stolo”,erau pentru asta !..stia ca nu va coborati in a va lua la tranta cu el !!!(aici e singura d-voastra greseala )UN GANDAC SE STRIVESTE PENTRU A NU-TI OTRAVI MANCAREA !…..Restul este istorie …..

  Acum eliberat de hainele POTOCOALELOR ,poate aveti curajul sa SCRIETI , FIE SI PARABOLIC ceea ce se petrece la nivelul de varf a CONDUCERII PLANETARE (unde o noua „ferma a animalelor ” a devanit activa)…despre un „Richelieu a-lI-lea „-sanctificat ,despre un pariu pe CAPUL URSULUI cautat de americani … ..despre Coana Chirita -cu mosie na-na si alte astfel de „intamplari de poveste”….Sanatate si multa inspiratie !

 52. 54 Adrian B. ianuarie 9, 2014 la 5:53 pm

  Gyorgy Frunda este mai roman decat tot parlamentul ala de kkt impreuna cu guvernul de 2 bani ! Respectul meu , d-le Frunda ! Ce natie de koor suntem , de slugi , de praduitori si de fricosi … Ne meritam soarta !

  Astazi , Romania arata exact ca Basescu ! Hidoasa , schimonosita , sashie , ametita , perversa , cocoshata , …

  http://www.dcnews.ro/2014/01/ambasada-sua-cheama-conducerea-csm-la-discutii/

  http://www.dcnews.ro/2014/01/frunda-despre-sua-ne-privesc-cu-superioritate-nu-suntem-colonie/

 53. 55 Busu Bianca ianuarie 9, 2014 la 5:59 pm

  Păcat, păcat, că o persoană de eleganţa, inteligenţa şi dârzenia d-voastră a fost târâtă în mizeria asta. Regret din suflet ceea ce s-a întâmplat, totuşi sunt mândră că sunt contemporană cu d-voastră, şi că am posibilitatea să vă las un mesaj pe facebook. Sper că zecile de mesaje, care vă sunt adresate, să vă îmbărbăteze. Aştept zilnic postările marca Adrian Năstase – Prim – ministru al României.

 54. 56 Cârcotaşu ianuarie 9, 2014 la 6:31 pm

  Domnule Năstase,
  Am nişte amintiri referitoare la o declaraţie de-a dumneavoastră, dată cu ceva timp în urmă, în momentul în care s-a stabilit în USL că Ponta va fi cel “desemnat”, în care vă anunţaţi disponibilitatea pentru a fi viitorul “antrenor al prim-ministrului” României. Sunt convins că multă lume, asemeni mie, a avut ceva aşteptări în sensul ăsta, pe care nu le-a văzut nimeni materializate. Ce s-a întâmplat? De ce n-a funcţionat această promisiune şi aţi ajuns să regretaţi că USL-ul „a consolidat mecanismele prin care Băsescu controlează sistemul judiciar la vârf”?

 55. 57 ZeV ianuarie 9, 2014 la 7:26 pm

  Adrian B.
  Vedeti ? Exact asta spun mereu…pe maghiari trebuie sa-i atragi ,,in captivitate” la guvernare. Cred ca UDMR ar fi fost capabil sa dea replici mai ferme si mai demne, gordonilor si steinilor, decat onorabilii politruci (cica) romani.
  Oricum, avem ce invata de la ei la capitolul ,,demnitate nationala” .
  Pana la urma, desi nu-mi doresc, va trebui luata in calcul si varianta (de rezerva ultima) PSD-UNPR-UDMR-PP-DD-Minoritati nationale.

 56. 58 Cris ianuarie 9, 2014 la 7:45 pm

  @cismas:

  Astea sunt informațiile pe care le aveți?
  Tamara Cernîșov, mătușa d-nei Năstase, avea o pensie mică din America?
  I-a lăsat d-nei Năstase o avere imensă?

  Iată informațiile corecte:
  Mătușa d-nei Năstase a venit înainte de 1944 în România, de la Tbilisi și s-a stabilit aici ca profesoară de rusă, aducând cu ea, nu obiecte voluminoase, ci bijuteriile personale care erau foarte valoroase, ea fiind de familie bună și înstărită. Pe PE ACESTEA i le-a lăsat moștenire d-nei Năstase prin testament întocmit la notar. Familia Năstase a dovedit, iar cazul s-a stins.

  D-nul Năstase a avut funcții mari (ministru, parlamentar, președintele Camerei, prim-ministru) încă din 1990, deci salarii mari.
  Dl. Năstase a fost profesor universitar și a scos cărți, deci alte venituri.
  D-nul Năstase a avut și are o casă de avocatură foarte profitabilă. Iată și de aici niște venituri!
  D-na Năstase nu a fost niciodată casnică, a câștigat destul de bine.
  Familia a avut un apartament mare dinainte de 1990, pe care l-a vândut. (Când s-au căsătorit, d-nul și d-na aveau fiecare câte un apartament pe care le-au vândut pentru a-și cumpăra unul singur).
  Fiul cel mare a avut și are venituri foarte bune.
  Dl. Năstase a trecut în toate declarațiile de avere, ca bugetar, toate veniturile familiei și toate achizițiile.
  Familia Năstase nu are decât un apartament în blocul din Zambaccian și o casă de vacanță la Cornu.
  Unde sunt miliardele de euro pe care i le reproșați?
  Băsescu zicea în 2004 că în Marea Chinei. Așa credeți și dv.?

 57. 59 Cris ianuarie 9, 2014 la 7:57 pm

  @ Cornel:

  Bine ați zis „comentariile răutăcioase”!
  În realitate, comentariile defavorabile familiei Năstase sunt publicate de echipa AN, cu condiția ca ele să nu fie vulgare. Pe cele civilizate le găsiți pe blog în fiecare zi.
  Vreți să le citiți pe cele vulgare „elaborate” de persoane de calitate proastă?
  Există comentatori vechi anti-Năstase pe care îi puteți citi aproape zilnic.
  Dovada cea mai bună e că și al dv. a apărut, deși nu e argumentat logic, nu conține informații adevărate, și cam visceral.
  Scrieți civilizat și vă garantez că echipa AN vă va posta.

 58. 60 blogideologic ianuarie 9, 2014 la 7:57 pm

  @Centru
  Nu l-am sfătuit eu pe episcopul Romei, Benedict al XVI-lea, să renunţe la funcţia de Patriarh al Apusului creată de Conciliul din Calcedonia. Patriarhul BOR care îndeplineşte funcţia de locţiitor al catedrei episcopale din Cezareea Cappadociei trebuia să vorbească, să pună nişte întrebări. Oricum, este o neruşinare repetată să mi se ceară mie, aici pe blog, de tine ori de alţii, să renunţ la demnitatea mea de ortodox român. Mai mult, este chiar obrăznicie sfruntată să batjocoreşti biserica BOR.

 59. 61 gabi vengheac ianuarie 9, 2014 la 8:07 pm

  la sfarsit de an ese si basescu de sub imunitate si sa vedem cum o scoate cu dosarul flota si poate va fi si un dosar nana ca si el e politician

 60. 62 ephania ianuarie 9, 2014 la 10:23 pm

  Incredibil, diabolic! Fiti tare, demn de tot respectul! Cineva acolo sus VA IUBESTE. Ganditi-va ca ati fost incarcerat tot in zi de MARE SARBATOARE.Am plans cand am auzit sentinta…si pt. doamna. Cred in justitia noastra dreapta, care v-a studia cu atentie „volumele” ce necesita timp. Da DOAMNE BINE si minte luminata tuturor!

 61. 63 Centru ianuarie 9, 2014 la 10:55 pm

  @blogideologic – de ce va enervati in halul asta la inceput de an ? Am vazut la televiziunea romana preoti , calugari si episcopi ortodocsi culti , credinciosi , nu fatarnici , vorbind engleza , deschisi , zambitori , simpatici . Erau ierarhi ortodocsi greci si francezi . Imi veti spune ca la indicele dezvoltarii umane cele doua tari sunt ” foarte bine ” in clasamente , in timp ce noi suntem ” mediu ” , dar e vorba totusi de licentiati in teologie …Romanii sunt o natiune , orthodoxia o confesiune . A fi Ortodox este atat de egal cu a fi roman pe cat trebuie sa fie egal francez = catolic ( multi sunt protestanti ) sau arab musulman ( sunt si arabi crestini ) . Imi pare rau , o biserica absenta complet in societate ( unde se prezinta doar dandu-se in spectacol , ” sobor de preoti ” , contra cost , care nu face decat sa cerseasca bani pentru noi si noi biserici pompoase , in care posturile de preot se elibereaza pe mita – cazul foartei tinere Episcopii Ortodoxe à Salajului – , cu o armada de preoti afaceristi atei de duzina , nu ma impresioneaza . Isus nu are nevoie de o asemenea ,, Biserica ,,

 62. 64 Sibilla ianuarie 10, 2014 la 1:47 am

  @ Marius, Cismas, Cornel
  în afară de DOAR vorbe, veniți data viitoare cu niscaiva DOVEZI și argumente în sprijinul afirmațiilor voastre !
  Până atunci, la teme, copii :
  ” Cel ce mărșăluiește vesel în rând cu trupa, deja și-a câștigat disprețul meu. I s-a dat ditamai creierul din greșeală, din moment ce măduva spinării i-ar fi fost de ajuns. ” Albert Einstein

 63. 65 emilcelmare ianuarie 10, 2014 la 1:58 am

  Domnule Nastase omul clar are o mare frustrare . Poate Udrea cand mai pierdea ceva pe sub biroul lui Bashelu si cand cauta in patru labe „obiectul” (unel obiecte sunt asa de mici incat trebuie sa le cauti mult)poate il striga pe Base „Adriane ,Adriane si idiotul acum se razbuna . (glumesc) Sigur asta are o mare frustrare contra domniei voastre si toata viata lui apogeul a fost sa va faca rau . acum legatura dintre prost si perseverenta o stiti deci ……..

 64. 66 Sibilla ianuarie 10, 2014 la 2:01 am

  @gabi vengheac
  eu n-aș fi sigură, prin târg se aude că și-ar fi negociat deja un post de comisar ONU, deci imunitate…
  Să dea Bunul Dumnezeu să nu fie așa !! Și tot am mari rețineri că DEMISU bă-SECU va face măcar o zi de pârnaie ! Nu că n-ar merita măcar vreo 50 de4 ani de carceră cu Sibilla gardian șăf, auuuu…
  Din păcate, în România SUB bă-SECU, pușcărie fac – la ordin Cotroceni – numai adversarii DEMISULUI !
  apoi, amintesc de Iacob Chişărău: director general al Moldomin Moldova Nouă, ( PD-L, pe vremea când frunză”verde” nu era ” liberal ” a primit doar patru ani de închisoare pentru trei tineri omorâţi! – asta după ani de procese și tergiversări și numai pt că s-a mobilizat abitir presa, altfel, făcea și el ca Videanu&co, plajă în Dubai !
  Am dat ex de mai sus nu ca o comparație, ci ca să subliniez că bă-SECU, anturajul său, pedeleprele, clanul și căpușele, neamurile lor, etc – nu fac pușcărie pen că nu e ordin Cotroceni-DEMISU.
  Adrian Năstase e unicul Politician de care bă-SECU tremură de frică – de aci mobilizarea de forțe, a se citi unelte în slujba DEMISULUI și deasemeni de aci încrâncenarea de-al scoate pe tușă musai. Eu însă mențin că și cu colaborare a unor iude…
  “Zambaccian” – dosar INSTRUMENTAT POLITIC LA ORDINUL DEMISULUI bă-SECU !!

 65. 67 Sibilla ianuarie 10, 2014 la 2:17 am

  @Adrian B
  cei de la A3 au inițiat o Petiție, circulă pe facebook :
  http://www.petitieonline.com/abuzurile_din_romania_trec_oceanul
  Îți mărturisesc sincer că numai cu gândul la AN-ul nostru am pus semnătura, altfel, mențin niște opinii perso ( poate greșesc, dar…. ȘI eu am dreptate !! ) :

  acu f f f serios, ce să scriu eu în petiția către Obama : să-și ia natrag ( înapoi ) ghinăraru în rezervă wesley clark, să mă smiorcăi că fără noi, cetățeni onești ai României , fără semnăturile noastre, stimabilii noștri liederi nu pot/nu vor să pășească pe pământ DEMNI, fără a sta capră pe la porțile apusene, răsăritene, de peste ocean … să mai spun că fără ni, cei care am protestat la – 10 grade aproape 80 de zile la rând bă-SECU și clica-i ajungeau să ne gazeze și că noi i-am adus la Putere pe-ai noștri care toot nu au reușit să facă niște pași FEREMI și ne iau în seamă numai când suntem de folos, altfel… să scriu din nou și din nou și din nou : bă-SECU e DEMIS, sanchi justiția din România clocăie de numiți politici deci de executanți, etc etc etc – șed strâmb și cujet drept : io poci comentiraș multe și deloc mărunte, fără să semnez zapisuri către stăpânii de peste ocean ai păcălicilor de-și spun politicieni dar pe lângă faptul că bag și-o traducere ” in inglish ” despre videni, mafii8le PD-L ( site șters cu niminicie de către… ai mei din USL ! ) ar fi corect să bag și Kosovo is Serbia și NU vreau cianuri și fracturare hidraulică pen că-s MAMĂ și-un bun român, s-ar impune și să le amintim și emisarilor USA și onor liederilor noștri din USL că România este a românilor nu moșia vreunor funcții vremelnice ce se perindă/rotesc la putere și nu acceptăm să fim tratați drept colonie a cuiva – pen că asta au priceput și deci astfel se comportă cei ce se tot perindă/rotesc la putere… Voi comenta, pentru că eu nu oboisesc să lupt cu bă-SECU și PEDELEPRELE-i , inclusiv cu cei aciuiați pe sub alte umbrele ( ! ), voi și semna ( ? ) dar eu NU șed în genunchi pentru că POT și vreau să țin spinarea dreaptă, pentru că dacă mi se cere respect – vreau și impun respect, pentru că NICIUN politician NU e stăpânul meu , al țărișoarei ci e acolo ȘI datorită votului meu și deci se impune să mă reprezinte și să nu-mi pună țara la picioarele și-n fața Porții NIMĂNUI !
  Nah, ce buba facem dacă-și trimite și Merkel emisari, poate-i vine fo idee/schemă și lui Putin, și Suleiman Magnificul și …. Orban Carele va să zică vom extirpa tumoarea bă-SECU&co dând cu subsemnatu oricui ne consideră și tratează drept … ziceți voi ce că eu duvănesc cu sârg minunându-mă și …. Ooooof, Doamne, Doamne, Armata Română va fi dotată cu arme second-hand donate de USA… Apăi tufui mămicuța ei arhitectonică a politichiei mioritice, au fost vremuri în care ne pricepeam să ne dotăm oștile și eram majstori la baionetă și eram de temut în lume și ne respectam oștile și ne apăram țărișoara cu prețul vieții și… Poate ne donează și mafia albaneză niscaiva arme, poate ne donează clanul bă-SECU – cei mai mari afaceriști în trafic de arme – le-or fi rămas și de donat la săraca armată română fo firimitură două… Auuuuuuuuu : DOINI-M-AȘ ȘI N- AM CUI ….

  ( am spus ce se impune să bage la tărtăcuță toți emisarii ” păcii ” dar mai nainte de toate us-LAȘII că până nu dovedesc că-s Luptători și până nu renunță la DOAR sluș și aduceri aminte că există 7,5 milioane români NUMAI când sunt de folos ș-apoi uităm că au dreptui șl la opinie, proteste, un trai decent, nu-i voi numi USLA !
  să NU uite că România e stat suveran și că pe noi tre să ne reprezinte și interesele noastre – fără a sta musai capră. )

  dar, cu gândul la AN-ul nostru, recunosc, am semnat deși nădăjduiesc că CEDO va da câștig de cauză AN-ului NEVINOVAT și nu de la SUA am una ca dumneamea așteptări…. la naiba, că deja îmi dau peste dejtele cu care tastati semnătura ! Da, abuzurile regimului bă-SECU&co trebuie, se impun denunțate pe toate căile, însă nu mai doresc doar promisiuni, vreau fapte concrete, vreau legi drepte, justiție în adevăr independentă, nu doar ziceam că – cum face macovica după două dețuri schelăieli pe la PPE… și da, REFUZ categoric să fim tratați drept COLONIE !!

 66. 68 George Hălărescu ianuarie 10, 2014 la 9:26 am

  Către „ZeV”,
  Dacă am fi avut mulți politicieni ca cei din UDMR, eram de mult departe. Trebuie să recunoaștem că ei chiar fac politică și vârfurile lor sunt alese pe sprânceană.

 67. 69 Centru ianuarie 10, 2014 la 10:02 am

  @George Halarescu – nivelul de educatie al populatiei maghiare din Romania , repartizate in zone rurale si urbane , este mai ridicat decat al populatiei romanesti din Transilvania , ca este vorba la fel de mediu rural sau urban . Normal , au o capacitate de analiza critica si de sinteza mai mare decat al populatiei romanesti . Elita lor politica nu face exceptie . Declaratia lui Frunda este formidabila – pentru ca omul compara , analizeaza , are cultura si intelege , in plus este mai putin pupinc.. decat altii . V- o imaginati in gura unui politician dambovitean sau a unui taranist taliban ardelean ?

 68. 70 blogideologic ianuarie 10, 2014 la 10:09 am

  @ Centru
  Richard Kunisch vorbea supărat despre un popă ortodox care mirosea a usturoi. Richard Kunisch consuma ciocolată. Fiecare trebuie să îşi achiziţioneze serotonina de undeva! În secolul XVIII, încă mai existau ilustrele şcoli superioare de la Hotin. Pentru V. Haneş scrie despre ele. De ce nu se reeditează cărţile sale despre acea istorie culturală românească veche, pierdută ? Eu însumi, prin învăţătura primită în famile, sînt un produs educaţional ortodox românesc. Ştiu sigur că asta deranjează.

 69. 71 George Hălărescu ianuarie 10, 2014 la 12:51 pm

  Către „Centru”,
  Sunt de acord cu dvs. în ce privește politicienii din UDMR. Cât privește pe maghiarii din România, spre rușinea mea, nu știu prea multe. În schimb pe politicienii maghiar îi urmăresc cu o oarecare simpatie și invidie. Cât îl privește pe dl. Frunda întotdeauna l-am admirat și îl apreciez în mod deosebit pentru pozițiile sale publice.

  PS. Precizez că sunt român.

 70. 72 blogideologic ianuarie 10, 2014 la 1:22 pm

  @ Centru
  Mărturia naţional-liberalului Dan Amedeo Lăzărescu spune cu totul altceva. În temniţa politică, el a stat în celulă împreună cu un aristocrat etnic maghiar. În discuţii, acesta îi mărturisea că invidiază calea pre-romantică pe care a intrat cultura română la începutul secolului XIX. Naţionalismul românesc a îmbrăţişat atunci ca pe un acquis de modernitate paradigma thermidoriană (într-un sincronism cultural cu jeffersonianismul American şi cu dekabrismul rusesc). Maghiarii n-au avut vreodată o ideologie metodică de nation-building, aşa cum au avut americanii, ruşii, ori chiar şi noi, românii, există documente culturale istorice foarte puternice în acest sens. Faptul că refuză să le publice editura Humanitas (de exemplu cartea lui Heliad “Echilibrul între antiteze”), asta-i cu totul altceva. În aşa-zisa lor “construcţie naţională”, maghiarii s-au bazat mereu pe “tribunale de sânge”, pe şansa vreunui Ausgleich, ori pe brutalitatea vreunui diktat de la Viena ! Şi, de ce să nu recunoaştem adevărul istoric?, acum pe şansa nemaipomenită deschisă lor de aşa-zisa “revoluţie română” din decembrie 1989.

 71. 73 Centru ianuarie 10, 2014 la 3:41 pm

  Eu inca nu am vazut maghiar sa denigreze Ungaria .
  Daca ar fi sa-i asculti , Miami este zero pe langa Budapesta sau Miskolc iar cubul Rubik este cea mai mare descoperire a lumii .
  Care sa se planga de salariul mic in fata unui strain . Am fost in 1996 si 2003 in secuime , zero cersetori , zero caini vagabonzi , arbori varuiti in curti , case curate , nici un obiect aruncat la intamplare pe trotuar sau in curte , oameni bineintentionati care se chinuiau sa raspunda in romaneste la intrebarile mele .
  Sunt si ei cetateni romani , intr-o zona inconjurata de munti , expusi frigului , pamant prost , salariu romanesc mic .
  De ce aceasta enorma diferenta de comportament fata de vecinii lor romani din Sighisoara sau Brasov ? Caracterul , educatia .

 72. 74 blogideologic ianuarie 11, 2014 la 6:34 am

  @ Centru spune : +Eu inca nu am vazut maghiar sa denigreze Ungaria . […] Am fost in 1996 si 2003 in secuime , zero cersetori , zero caini vagabonzi , arbori varuiti in curti , case curate […] De ce aceasta enorma diferenta de comportament fata de vecinii lor romani din Sighisoara sau Brasov ? Caracterul , educatia .+
  Nu dragă, n-ai stat dumneata de vorbă cu cine trebuie, ori n-ai ascultat pe cine trebuie. De exemplu, cu etnicii maghiari din Bucureşti. Aveau neamuri la Budapesta. Când se întorceau după vizitele din Ungaria, criticau situaţia economică de acolo : “Nu ştiţi ce-i acolo”, insistau. Erau foarte mulţumiţi de bucata de pâine şi de sticla de lapte (de altminteri de foarte bună calitate, adaug eu) pe care le primeau aproape gratuit de la Nicolae Ceauşescu. Cât priveşte situaţia din Secuime, ei n-au suferit de la colectivizarea agriculturii, aşa cum am suferit ţăranii din Oltenia. Era normal să-şi continue vechile obiceiuri bune, pe care le avuseră şi ţăranii din Oltenia. Stăteam de vorbă cu un activist cultural de la primăria din Maglavit. Primiseră ordine de la înalta conducere, probabil cu învoirea directă a lui Ceauşescu, să refacă fastuoasa şi impresionanta sărbătoare ţărănească de Sfântu Gheorghe. Eu am văzut-o, când eram copil, în Câmpia Băileştilor. Toţi bătrânii satului, câţi mai rămăseseră şi epuizaţi fizic, au refuzat să participe la jocul acesta … Bunicul meu, Grigore, Dumnezeu să-l ierte!, care venea din judeţul Soroca, era uimit de bogăţia din Câmpia Băileştilor. Şi eu îmi amintesc cu fascinaţie de lucrurile foarte frumoase (“civilizaţia lemnului”) pe care le-am văzut în gospodăriile de acolo…

 73. 75 blogideologic ianuarie 11, 2014 la 2:33 pm

  @ Centru spune : +nivelul de educaţie al populaţiei maghiare din România, repartizate în zone rurale şi urbane, este mai ridicat decât al populaţiei româneşti din Transilvania, că este vorba la fel de mediu rural sau urban. Normal, au o capacitate de analiză critică şi de sinteză mai mare decât a populaţiei româneşti. Elita lor politică nu face excepţie. Declaraţia lui Frunda este formidabilă – pentru că omul compară, analizează, are cultură şi înţelege […] V- o imaginaţi in gura unui politician dâmboviţean sau a unui ţărănist taliban ardelean ?+ 🙂
  De unde şi până unde „capacitate de analiză critică şi de sinteză” ? Sunt hilare de-a dreptul zisele dumitale. Întrebaţi-l pe vreun intelectual din UDMR ce înseamnă laleaua din sigla lor. N-ai să găseşti unul măcar care ar şti, ori ar binevoi, să o asociaze cu epoca Iluminismului otoman Tulipa! Epocă la care maghiarii au contribuit totuşi remarcabil. Iar nenorocirea cu naţional-ţărăniştii ardeleni este tocmai aceea că nu sunt îndeajuns de “talibani”.

 74. 76 Centru ianuarie 11, 2014 la 2:39 pm

  Superbe comentariile dumneavoastra , Blogideologic . Ati merita , de departe , un post important in administratia centrala romaneasca . Pacat ca , de atatia ani de cand scrieti aici , nu v-a cautat cine trebuie sa fiti valorizat cum trebuie .

 75. 77 blogideologic ianuarie 11, 2014 la 4:00 pm

  @ Centru spune : +Aţi merita, de departe, un post important în administraţia centrală românească+
  Pe postul de “ţap ispăşitor”? După sistemul construit de Oliviu Gherman ? Mulţumesc, am spus deja NU!

 76. 78 Centru ianuarie 11, 2014 la 4:57 pm

  Mare pacat . Chiar credeti ca Oliviu Gherman conta dupa 1990 ? Eu ma refer in spécial la perioada de dupa deschiderea acestui blog . Puteati fi usor identificat si valorizat . Cantariti ceva mai mult decat un Mazare sau un Voicu .

 77. 79 Centru ianuarie 11, 2014 la 5:13 pm

  Declaratia lui Frunda ce e ? Curatenia din satele unguresti ? Demnitatea lor ? Lipsa cersetorilor ? Campionii Romaniei la sporturile de iarna , unul mai modest decat altul , toti sunt unguri . Boloni . Il puneti langa Piturca ? Laleaua si UDMR .

 78. 80 DAN ianuarie 11, 2014 la 11:21 pm

  sa fiti tare d-le nastase

 79. 81 blogideologic ianuarie 12, 2014 la 3:24 pm

  @ Centru
  Tamas Sandor declara într-o emisiune la Antena 3 : “Aş vrea să încercaţi să schimbaţi şi mentalitatea unora din cetăţenii români care sunt exclusivişti că în ţara asta trăiesc şi alţii decât români. Deci ţara asta nu este numai a românilor, România nu este numai a românilor, este a tuturor cetăţenilor români care respectă legile şi Constituţia.” Domnule Tamas Sandor, hai să efectuăm mutual schimbări de mentalitate care să inducă sincronism cultural, precum şi intrarea în cea de a doua modernitate a României (mult trâmbiţatul transhumanism pe aiurea). Pentru că România există, şi perenitatea ei nu poate să fie pusă în discuţie prin “proiectele” dumneavoastră de autonomie teritorială care nu ţin seama de regulile europene. În acord cu profesorul Pranab K. Bardhan de la Universitatea din Berkeley, un specialist în problemele dezvoltării şi ale Justiţiei distributive în condiţiile globalizării, “autonomia teritorială” poate servi ca alibi pentru refuzul responsabilităţilor şi al solidarităţii. Asuprirea crâncenă a comunităţilor româneşti din Harghita şi din Covasna, lipsirea lor de drepturile elementare, de exemplu la o simbolistică de reprezentare pe steagurile şi stemele judeţelor Harghita şi Covasna demonstrează că acesta este cazul. După 1989, comunitatea maghiară din România şi-a autoimpus un statut de bandă Gaza. Pentru banda Gaza reală din Orientul Mijlociu, gardul de separare şi de interdicţie a fost construit de o forţă de ocupaţie. Pentru „Secuimea în varianta Gaza liber aleasă”, gardul de separare şi de interdicţie a fost construit chiar de către liderii manipulatori ai secuilor. Dar sunt numai 300 de secui cu totul. Puteau ei singuri face aceasta ? Nu, este doar o continuare a politicii Ausgleich, iniţiată în anul 1867, întru ideologia maghiarizării forţate. Respinsă unanim de românii şi de saşii din Transilvania. Ce înseamnă „autonomia teritorială” căutată de secuii de-acum ? O fi vreo căutare nobilă a identităţii lor, căutare ghidată de Tamas Sandor, Raduly Robert şi Tokes Laszlo ? Nu, înseamnă doar înălţarea „la noi cote” a gardului care îi separă de români ! Şi de civilizaţia unui viitor mai bun construit împreună, într-un ecosistem economic. Se va transforma oare Secuimea prin „autonomia teritorială” eventual dobândită, într-un centru radial/hub care lansează germeni de noi întreprinderi/startups, aşa cum fac palestinienii din banda Gaza cea reală unde au construit un Silicon Wadi ? Eu sînt foarte sceptic în această privinţă. Şi mai sînt literalmente stupefiat să constat cum Secuimea refuză cu obstinaţie să îl invite, şi să-l asculte cu mare atenţie, pe teoreticianul culturii Mihaly Csikszentmihalyi. Care, totuşi, a ţinut lecţii şi în Silicon Valley ! Dar Secuimea preferă, văd, să îi invite şi să-i asculte cu veneraţie parlamentari de la Fidesz şi Jobbik. Şi întreb eu maghiarimea locală, chiar aşteptaţi un viitor fericit de la Ungaria domnului Viktor Orban ? Păi acest domn Orban declara în modul cel mai explicit, foarte ameninţător şi foarte pesimist în acelaşi timp : “Sperăm că nu va fi nevoie să introducem un nou sistem în locul democraţiei, dar avem nevoie de noi sisteme economice, şi de noi idei.” Este o recunoaştere foarte limpede că domnia sa nu are idei constructive pentru Viitor ! Un Viitor construit împreună, cum cer toate regulile de civilizaţie din Uniunea Europeană ! Repet întrebarea mea înspre maghiarimea locală : De ce nu-l invitaţi pe domnul Mihaly Csikszentmihalyi la Universitatea de vară din Tuşnad, să vă dea lecţii despre felul cum se poate construi un viitor fericit ? Aş veni şi eu să-l ascult ! Lecţiile de psihologie pozitivă pe care le ţine Mihaly Csikszentmihalyi seamănă foarte mult cu psihologia incorporată din secolul XIX în ideologia naţionalismului românesc. Ungurii transilvăneni de elită caută un sincronism cultural cu această ideologie. Domnule Tamas Sandor, dumneavoastră, precum aproape tot UDMR-ul, credeţi în filosofia politică a lui György Lukács : “Vom ruina omenirea, copil după copil.” O carte a doctrinarului maghiar György Lukács, publicată pe româneşte în anul 1972, a fost dogma de căpătâi a dictatorului Nicolae Ceauşescu în campania de aplicare a „revoluţiei culturale” din România. A fost aceea “civilizaţie” ? Nu-mi amintesc ca atunci vreunul dintre cetăţenii români de etnie maghiară să fi protestat şi să fi cerut „autonomia teritorială”! Dar pentru că am suferit atunci împreună, categoric sunt de discutat împreună, precum şi de contracarat împreună, principiile abominabile exprimate de către György Lukács şi Tokes Laszlo !

 80. 82 sanducu ianuarie 12, 2014 la 10:20 pm

  „Raul poate fi facut nu doar prin actiune, ci si prin inactiune”, a fost spus de catre un mare contemporan. Dar, sub diverse forme, a fost spus si in trecut, ca de exemplu: „Atacul este cea mai buna aparare”. Aici se fundamenteaza acuza pe care i-o aduc lui Adrian Nastase: prea multa imaginatie, prea multa naivitate. Are o scuza, pe care tot el a permis sa fie generata: insuficienta sustinere populara. Intr-o perioada de criza de reprezentare, poporul lasa la voia intimplarii sa se iroseasca sansa de refacere a tarii. Vin alegerile – in conditiile nivelului de trai de astazi, nu inteleg de ce se asteapta sa vina in loc sa le aplicam acuma. In miinile cui lasam tara? Monarhia? – mai este posibil asa ceva in Romania de astazi? Basescu? – nu a fost capabil sa puie o saminta pe propriile paminturi de la Calarasi! Antonescu? – totusi dorim o capacitate. Ponta? – dorim si maturitate. Motiv pentru care spuneam ca nu ne putem permite sa irosim 4 ani.
  Nastase a pomenit de o „perversa razbunare politica”si continua sa se amageasca a fi un „adversar politic” al lui Basescu. Ce cinste ii face marinarului. Apartenenta politica nu justifica suficient asa ceva, iar in acest caz, nu poate fi o explicatie. Condamnarile privind drepturile politice cit si cele electorale, au bataie lunga. Dar efectul nu este real, si despre asta, de fapt, vreau sa spun citeva vorbe.
  Este, se pare, controversata ideia sau termenul de condamnare politica. La baza trebuie sa existe un conflict, doctrinal si cenzurarea unor drepturi a formarii unei mentalitati, intre caracter sau rol si putere sau regim. Se materializeaza printr-o masura administrativa cu repercusiuni asupra drepturilor civile in viitor, dupa eliberare. In toate timpurile s-a dorit a i se atribui o importanta sau semnificatie penala, dar probabil ca este civila. In acest context, cistigul de cauza apare sau devine o falsitate. Mai simplu spus: condamnarea politica este o mosmondeala elaborios tesuta sa ia ochii multimii. Este o incheiere de conturi. Intotdeauna am sustinut, ca si altii, ca o afacere buna este cea care se termina in buna intelegere.
  Si Nastase recunoaste ca a facut unele greseli, pe care foarte multi romani nu i le pot trece cu vederea (motiv pentru care, as aminti iarasi, a mai pierdut din popularitate). Eu am fost fortat, in anumite circumstante, sa parasesc Romania in timpul lui Ceausescu. Dar in afara de activitatea profesionala, am continuat sa fiu interesat de soarta tarii si a romanilor. Am evitat si am reusit sa nu ma amestec in politica. De fapt consider ca in treburile interne ale unei tari, politica nu-si are rostul. In relatiile internationale este altceva – sunt aspecte care trebuiesc negociate. La intern, totul trebuie doar sa fie bine administrat. Daca se compara casa cu tara si familia cu poporul, fiecare va intelege ca este un foarte bun administrator/conducator de tara. Nastase are capacitatea demonstrata de a suplini diferentele cantitative.
  Ca unul plecat de mult din tara, desi „romanesti” mi se par nostime diversele denumiri date diferitelor afaceri, scandaluri, procese. Am sa ma refer acuma strict la doua dintre ele care mi se par cruciale si legate de viitorul tarii cu Nastase ca presedinte al unei republici prezidentiale. Chestia cu „Nana” sau paminturile de la Calarasi este evident o spalare de bani cu provenienta dubioasa, ca sa nu spun vinzare si tradare de tara, a unuia care s-a lasat santajat si corupt de americani si de UE. Motiv in plus sa nu agreez cooperarea romanilor cu strainii. Dar sa revin la cele doua afaceri: vinzarea flotei romanesti si distrugerea combinatului siderurgic de la Galati. Si amenajarea hidroelectrica a tarii este extrem de vitala refacerii economice a tarii si mi-ar place sa le luam pe toate in piept, dar vai de pieptisoarele noastre.
  Care este importanta flotei, si in special cea fluviala – sistemul Dunare canal care leaga Constanta de Amsterdam, a fost special conceput sa traverseze Europa – reiese in mod evident din pozitia strategica (comerciala, nu militara care nu mai are nici un sens astazi) a Romaniei: transportul comercial intre Orient si Europa este cu foarte mult mai rentabil decit intre continentul american si Europa. Romania este capul de pod al acestei legaturi. La investitii minore, proportional, revin beneficii uriase si imediate. Deci avem nevoie de renasterea unui santier naval si de otel. Combinatul de la Galati a fost conceput din start pe baza fierului rusesc – n-are Europa ce are Romania, dar fier nu avem suficient si rusii n-au ce face cu el. In plus, vedem clar ca vestul este interesat mai mult de a investi in Ardeal si nitel in Oltenia – se feresc de Dobrogea si Moldova. Clar, strainii nu au interesul unei dezvoltari unitare si armonioase a economiei romanesti – jacmaneala si distrugere pentru a o aduce la un pret foarte accesibil. Dexvoltind Galatiul, punem pe picioare Dobrogea si inceputul Moldovei.
  Nastase a fost amestecat in aceste doua afaceri. Nu cunosc amanunte cine a fost initiatorul sau cine a fost beneficiarul. Este clar ca nu s-au terminat cu bine pentru Romania, dar, la ora actuala, singurul care poate sa aduca Romania pe drumul cel bun, este Adrian Nastase – il duce si mintea, este si matur, si nici nu are planuri sa se mute in insule. Sa mai adaug ca printr-un program national bine elaborat are sansa sa-si spele pacatele? Sunt destui in lume care au pacatuit si nu sunt buni de altceva decit sa continuie sa pacatuiasca. Eu cu toata responsabilitatea vreau sa-i dam lui Nastase aceasta sansa. Noi meritam aceasta sansa. Romania nu merge spre bine. Sa nu pierdem 4 ani degeaba, si inca 5 si dupa aia tot nimic. Nu exagerez spunind: Ori Nastase ori nimic! Ginditi-va si decideti, acuma!


 1. 1 Cel mai spectaculos eveniment al debutului de an… « Motanul Incaltat Trackback pe ianuarie 9, 2014 la 4:17 am
 2. 2 www.10stiri.ro Trackback pe ianuarie 9, 2014 la 11:02 am
 3. 3 Adrian Nastase, scrisoarea a doua din penitenciar: Cum si cand a inceput Dosarul politic Zambaccian? | Ziare net - Stiri din presa Trackback pe ianuarie 9, 2014 la 12:03 pm
 4. 4 Istoria inductivă a românilor | Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe ianuarie 9, 2014 la 12:15 pm
 5. 5 Istorie culturală românească veche | Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe ianuarie 10, 2014 la 10:41 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: