Va doresc un Craciun fericit!

Ne pregatim pentru sarbatorile de sfarsit de an. Asteptam, cu nerabdarea din copilarie, pomul de Craciun si reintalnirea de familie. Anul acesta, pentru mine, Pomul are o semnificatie deosebita. In 2012, Craciunul l-am „petrecut” in penitenciar. A fost probabil momentul cel mai dificil, chiar daca stiam ca familia era alaturi de mine. Pomul de Craciun a ramas insa nestrans pana cand am venit acasa, in martie.

Tot anul 2013 a stat sub semnul tensiunii si al multor sperante neimplinite. Pentru mine. Semne de intrebare, raspunsuri partiale. Am avut impresia ca traiesc intr-o sala de asteptare. Sau intr-o sala a pasilor pierduti. Intr-o lume a lui Godot. Si a lui Murphy. O lume a pesimismului si, adeseori, a bascaliei. O lume a bataliilor pentru supravietuire. Lipsita de verticalitate si de demnitate. Evident, cu exceptii notabile ce dau, in continuare, sens prieteniei si credintei.

Anul acesta, ma gandesc, etern neresemnat, ca viitorul imi si ne va aduce mai multa liniste si mai multa intelepciune. Vom vedea…Deocamdata, am plecat, cu Dana, cu Andrei, cu Mihnea, si cu prietenele lor, la Cornu si la munte pentru a sarbatori cu mai multi prieteni Craciunul si Anul Nou.

Va doresc si voua, dragi prieteni, Sarbatori fericite alaturi de cei dragi.

M-am gandit, la final, sa va reamintesc, acum cand se incheie anul 2013, cateva „reguli si principii” amare decurgand din ideea fundamentala care stabileste ca, daca ceva se poate defecta, atunci se defecteaza sigur” (Legea lui Murphy):

„Unii conduc dupa carte, cu toate ca nu stiu cine a scris cartea sau chiar ce carte”;

„In orice organizatie exista o persoana care stie cum merge treaba. Acea persoana trebuie concediata”;

„Coruptia guvernamentala este denuntata intotdeauna la timpul trecut”;

„O concluzie reprezinta un moment in care ne-am plictisit de gandit”;

„Progresul nu consta in inlocuirea unei teorii gresite cu una corecta, el consta in inlocuirea unei teorii gresite cu una care este mai subtil eronata”;

„Majoritatea oamenilor se merita unul pe altul”;

„Cel care rade la urma, probabil ca nu a inteles gluma”;

„Daca faptele reale nu corespund teoriei (sau rechizitoriului – n.b.), trebuie sa scapam de ele”;

„Pentru a obtine un credit, mai intai trebuie sa dovedesti ca nu ai nevoie de el”;

„Cateodata, oamenii se impiedica de adevar dar, de cele mai multe ori, se ridica si merg mai departe” ( comentariu al lui Churchill).

56 Răspunsuri to “Va doresc un Craciun fericit!”


  1. 2 blogideologic decembrie 24, 2013 la 12:31 pm

    Sărbători fericite !

  2. 3 dlnimeni decembrie 24, 2013 la 12:48 pm

    Privindu-va, intelegem bine diferenta dintre un om care lupta cu sistemul – Adrian Nastase – si un om care mimeaza lupta cu sistemul, dar este sistemul insusi – Traian Basescu.
    Foarte frumoasa prestatia avocatului dumneavoastra, ieri, la TV. Il rog sa primeasca felicitarile mele.
    Am adresat urari la articolul precedent, nu le reiau.
    Oricit am fi de necajiti ori saraci, sa uitam de griji pentru doua – trei zile in care avem o tripla sarbatoare, cu radacini pierdute in negura timpului.

  3. 4 Marian Nicolae decembrie 24, 2013 la 1:11 pm

    „Cand treci prin Iad…continua sa mergi…..”
    Winston Churchill

  4. 5 sadicu decembrie 24, 2013 la 1:30 pm

    PUTINA NORMALITATE ”EUROPEANA”

    Un studiu recent realizat la nivelul tarilor din UE releva faptul ca peste 70% dintre romani privesc in continuare cu incredere si speranta spre Uniunea Europeana.Asta inseamna ca propaganda actualei puteri,(izolata total pe plan intenational),nu a prins in Romania.
    Uniunea Eurpeana inseamna:prosperitate,normalitate,civilizatie dar si reguli sanatoase.

  5. 6 papasha decembrie 24, 2013 la 1:56 pm

    Si noi voua , la toti , cu mic , cu mare !

  6. 7 serbanfl decembrie 24, 2013 la 2:17 pm

    Crăciunul 2013 să aducă mult dorita viață decentă și liniștită, pentru toți românii !
    Pentru Crăciunul 2014 îmi doresc să constat că românii și-au însușit o importantă observație asupra vieții, transmisă de Tudor Mușatescu: „ Și buruienile sunt bune la ceva. Te învață să preferi florile.”

  7. 8 corina decembrie 24, 2013 la 2:45 pm

    Sarbatori fericite, sanatate si multa liniste in suflet !

    (Je suis maître de mon destin,et capitain de mon âme/W;E.Henley/Invictus.)

  8. 9 Draghi Puterity decembrie 24, 2013 la 3:13 pm

    Va doresc un Craciun fericit si plin de lumina si iubire impreuna cu familia si cei apropiati.

    Cu drag,
    Draghi

  9. 10 lucica53 decembrie 24, 2013 la 4:15 pm

    La multi ani si Craciun fericit!

  10. 11 Buda Viorica decembrie 24, 2013 la 5:05 pm

    Va multumim , si va dorim din toata inima ,ca pacea si linistea ,sa se reintoarca in casa dumneavoastra . Va sintem alaturi, insa, se pare ca sintem neputinciosi

  11. 12 Calin decembrie 24, 2013 la 5:07 pm

    Crăciun fericit,multă sănătate si tot ce va doriți.

  12. 13 LuciaGusatu decembrie 24, 2013 la 5:08 pm

    CRACIUN FERICIT, cu sanatate, bucurii si mai mult noroc LA MULTI ANI !

  13. 14 Centru decembrie 24, 2013 la 5:56 pm

    Raul este in spate .
    Ce pot face mai mult decat in 2012 ?
    Si nu vor indrazni sa mearga atat de departe .
    Junele , ezitantul si lipsitul de experienta guvern Ponta are nevoie de un consilier de anvergura dumneavoastra .
    Nu doar guvernul , vremelnic si usor de remaniat , dar si alianta USL , fragila , alcatuita din doua partide cu o ideologie si un electorat diferite .
    In primul rand PSD , primul partid al Romaniei , are nevoie de dumneavoastra .
    Cristos s-a nascut .
    La Multi Ani !

  14. 15 ZeV decembrie 24, 2013 la 6:13 pm

    Sadicu
    Nu inteleg de ce nu te poti abtine sa profiti de bunavoina moderatorului, gazdei si colegilor, murdarind acest blog cu propaganda pedelista ieftina , chiar si in ajunul Craciunului. Stiu bine ca nu acesta este nivelul tau de procesare. (Z)
    Actuala majoritate este mai europeana decat voi, portocalicii, in primul rand, pentru ca respecta mai bine procedurile europene (dovada constand in recordul de 30% la absorbtia de fonduri europene, fata de penibilul 7 % din perioada (sper definitiv apusa) Basescu-Boc-Udrea..
    In al doilea rand, guvernul domnului Ponta chiar face ceva concret pentru incurajarea parcursului european al Moldovei (de dincolo de Prut), prin decizii economice concrete, in timp ce mentorul vostru lipsit de busola certificata metrologic isi umileste vecinul, prin declaratii electoraliste destinate urechilor din Romania, lezandu-i dreptul suveran de a decide daca si cand se va integra in granitele Romaniei Mari.
    In ceea ce priveste orientarea de politica externa, toate parteneriatele strategice ale Romaniei au ramas valbile dupa decembrie 2012, iar contactele diplomatice s-au intensificat, scotand Romania din izolarea basista. Faptul ca Basescu are cativa prieteni prin PPE si participa la intalnirile acestui partid (motiv pentru care se mai deplaseaza pe la Bruxelles pe banii statului) si in zona functionarimii de rang inferior de la Casa Alba, nu a facut din Romania o natiune respectata si tratata in spirit de reciprocitate de marile natiuni ale vestului. Dimpotriva, este perceputa ca o sursa interminabila de dare de muci pe care le lasa, precum melcul, pe gardurile si inaltele porti ale apusului. Jalnic, dar..productive (politic) pentru clica ilegitima care s-a cocotat la putere pe umerii lui Daniel Morar.
    Este si va fi greu pentru actualul guvern, sabotat de o clica de derbedei tradatori de tara, dar cu calm si rabdare, vom reusi sa ajungem acolo unde ne este locul in Europa si – de ce nu ? – in lume.
    Planeta Pamant are mult mai multi cetateni in afara UE, iar motorul dezvoltarii economice este mult mai la rasarit. Nu intamplator, o tara ca Germania, a dezvoltat o relatie strategica cu China (dpdv economic) si cu Putin (in zona petroliera), de unde rezulta ca spiritul european are o componenta pragmatica majora.
    Spirit european autentic inseamna ,,deschidere” si sinteza/reuniune de valori, nu inchistare in birocratie dizolvatoare de suveranitate, extremism, elitism politicianist si revansa perpetua, fata de adversarii politici. Cine a cazut in plasa facilului, de-a lungul istoriei, a pierdut intodeauna. E adevarat, e mult mai dificil pentru oameni aparent diferiti sa construiasca impreuna.
    Dar poate ca, domnule sadic (si prin extensie, stimati pedelisti), poate ca spiritul Craciunului ne va lumina pe toti. In anul de gratie 2014, va trebui sa pregatim impreuna noua era post-basescu.
    Chiar si lideri marcanti ai PDL (intre care, doamna Andreea Paul Vass) se exprima, fie pe fata, fie soptit (sau pe bloguri):
    ,,Basta, 10 ani sunt mai mult decat suficienti pentru a ne da seama ca Romania este pe un drum gresit.”
    La Multi Ani, amice si, mai mult discernamant si responsabilitate in anul ce va sa vina.

  15. 16 Adrian B. decembrie 24, 2013 la 6:33 pm

    Craciun fericit si multa sanatate !

  16. 17 Cris decembrie 24, 2013 la 6:38 pm

    Vă doresc să aveți sărbători frumoase, să vă gândiți doar la prezent, să vă uitați la cei doi fii și să vă spuneți:
    Suntem norocoși că îi avem, că sunt așa cum sunt, că suntem uniți și că suntem atașați unii de alții. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru a ne fi făcut un asemenea dar pe care nu toți oamenii l-au primit.

  17. 18 Fragmentarium Politic decembrie 24, 2013 la 7:09 pm

    Celebrarea Nasterii Domnului sa ne aduca in suflete mai multa iubire de semeni, fara de care nimic nu e, nimic nu dainuie. O societate nu poate fi pacificata decat de iertare si iubire. Craciun fericit!

  18. 19 gabriella decembrie 24, 2013 la 7:22 pm

    Craciun fericit cu multa sanatate !

  19. 20 balbeck decembrie 24, 2013 la 7:42 pm

    Craciun Fericit!
    Judecatorii din tara asta sper sa aiba parte numai de atacuri cerebrale(mai ales cei din penal)..Oricum justitia este paralizata de ei.

  20. 21 intrenoaptesizi decembrie 24, 2013 la 8:10 pm

    Vă doresc din suflet sărbători cu bucurie alături de cei dragi. Să fiți ocrotiți!cu respect, o mamă.

  21. 22 ZeV decembrie 24, 2013 la 8:18 pm

    La Multi Ani, domnule Adrian Nastase.
    Unii, fie derutati, fie nerabdatori, fie manipulati de excesul de tele-(dez)informatie, va cer sa deveniti consilierul premierului. Mie mi se pare ca acesti oameni va depreciaza pur si simplu. Dvs nu trebuie sa faceti nimic, decat sa-i zambiti (sau nu) , din cand in cand, cu subinteles, domnului Victor Ponta, care este 100% un produs ,,made in Adrian Nastase”. Este surprinzator pentru mine, cat de mult a progresat primul ministru. Un premier atacat din toate partile. de regula sub centura, , IN ACEASTA CONJUNCTURA ISTORICA, inseamna ca este un premier bun pentru Romania. Si, poate, nu numai un premier bun. Vom trai (poate) si vom vedea.
    Si dvs sunteti si ati fost atacat.
    Si Iisus a fost umilit si sacrificat, dar asta nu inseamna ca El a murit. Dimpotriva.
    Un astfel de exemplu este suficient ca sa ne motiveze in aceasta existenta, orice s-ar intampla.

  22. 23 Radu Humor decembrie 24, 2013 la 8:33 pm

    Pentru toţi care cred în el :
    Crăciun fericit !
    Cu sănătate, belşug şi împliniri sufleteşti !

  23. 24 genlaura decembrie 24, 2013 la 8:51 pm

    Crăciun fericit! Să cititor procesul de kafka şi poate înţelegem de ce în Cehia.

  24. 25 sep decembrie 24, 2013 la 9:08 pm

    Este extraordinar acest mesaj, plin de intelepciune si cu mult Spirit de Craciun.
    Si noi ce muncim in strainatate , la aceste clipe de bucurie *departe de cei dragi noua ..de Familie si toti ceilalti ne gandim cu drag la tot ceea ce poate fi BUN PE PAMANT pentru O LUME MAI BUNA SI FERICITA.
    Craciun fericit ! si dv , familiei si tuturor celor dragi.

  25. 26 NOTIGAN VIOREL decembrie 24, 2013 la 9:53 pm

    CRACIUN FERICIT!

  26. 27 Radu Humor decembrie 24, 2013 la 9:57 pm

    Singura judecată de care trebuie să ne temem !
    Chiar şi cei care o împart pe pământ 😉

  27. 28 Fostă basarabeancă decembrie 24, 2013 la 10:02 pm

    Vă mulțumesc pentru urări și vă doresc tot ce vă doriți și singur. Sper să rezistați, mai ales doamna Năstase, indiferent ce va urma. Sper pentru familia Dv. cum sper pentru a mea. Să aveți sănătate.

  28. 30 Dezideriu Dudas decembrie 24, 2013 la 10:32 pm

    Sarbatori cu bine !

  29. 31 dinu florica decembrie 24, 2013 la 10:43 pm

    Craciun fericit d-voastra si familiei d-voastra ! sa fiti sanatos si sunt sigura ca veti afla calea catre orice va doriti sa se implineasca .

  30. 32 Adi decembrie 24, 2013 la 10:54 pm

    Tot ceea ce vi se întâmplă are drept cauză, un singur om!

  31. 33 Ursuletul decembrie 24, 2013 la 10:59 pm

    Fie ca aroma de brad,portocala,colindele ,cozonacul cald si mirosul de iarna sa va umple inimile de bucurie si sufletele de liniste. Craciun fericit!!!

  32. 34 nicu pavel decembrie 24, 2013 la 11:17 pm

    cracin fericit si multa BAFTA.

  33. 35 dtucra decembrie 25, 2013 la 12:05 am

    Va doresc cu mult drag un Craciun fericit si linistit, alaturi de o mica parte dintre cei ce va iubesc.

  34. 36 Centru decembrie 25, 2013 la 12:38 am

    Mare premier Ponta dom´le . Cine ar rezista atatea nopti la mese rotunde la Antene si Realitati fara sa fie extenuat ? Nu stiam cum poate fi depreciat domnul Nastase – sfatuindu-l pe antologicul vanzator Oltchim , Rosia Montana , CFR Marfa , ctitor de autostrazi pe hartie care trec prin orasul ” Salaj ” cand cele finantate de UE sunt blocate in contestatii si stalpi Electrica nemutati …

  35. 37 alice decembrie 25, 2013 la 2:28 am

    Craciun Fericit!Sanatate si liniste sufleteasca alaturi de cei dragi.Multumim de urari.

  36. 38 intrusul decembrie 25, 2013 la 7:30 am

    Sanatateee !

  37. 39 Vsile decembrie 25, 2013 la 9:05 am

    Multa Sanatate !

    PS.

    Si pe mine m-a deranjat ipocrizia sadicului, si cind te gandesti ca animalale nevinovate sunt sterlizate!

  38. 40 santinela decembrie 25, 2013 la 9:20 am

    Sarbatori fericite si fiti tare !

  39. 41 Doru Coarna decembrie 25, 2013 la 9:21 am

    Craciun fericit si un An Nou cu multe-multe bucurii va doresc Dvs si familiei, si tuturor colegilor de pe acest blog!

  40. 42 Draghi Puterity decembrie 25, 2013 la 9:55 am

    As dori sa mai adaug trei „legi” ale lui Murphy din matematica, poate mai putin cunoscute, dar la fel de utile:

    – Demonstratiile nu conving pe nimeni de nimic.

    – Nu te rezuma la un singur model. Pentru a intelege pe deplin un fenomen, e util sa utilizezi concomitent mai multe modele. (Ajutor pt. memorare: „legalizati poligamia!”)

    – Sa nu crezi ca ai distrus un demon, atata timp cat mai ai un nume pentru el.

    Sarbatori fericite in continuare!

  41. 43 Georgette Schwarz (@avrenim50) decembrie 25, 2013 la 10:19 am

    Sarbatori fericite si multa sanatate!

  42. 44 GABRIELA decembrie 25, 2013 la 10:40 am

    CRACIUN FERICIT AOLATURI DE CEI DRAGI

  43. 45 paul decembrie 25, 2013 la 12:27 pm

    Nu ştiu pentru cât timp veţi rămâne cel mai bun politician al României! ACUM sunteţi cel mai bun! Încă nu avem o personalitate politică care să se ridice la nivelul dvs. ” LA MULŢI ANI!”

  44. 46 Aurora decembrie 25, 2013 la 3:30 pm

    Craciun binecuvantat dvs. familiei, prietenilor

  45. 47 pastel decembrie 25, 2013 la 3:55 pm

    Craciun fericit! Multa sanatate si multe bucurii, acum la sfirsit de an si in anii ce urmeaza! Domnul sa va ocrotesca, pe Dv. si familie!

  46. 48 sadicu decembrie 25, 2013 la 5:23 pm

    @ZeV
    Eu te inteleg foarte bine:ai toate motivele din lume sa fi suparat.
    Totusi,avand in vedere faptul ca ne aflam in perioada sarbatorilor de iarna,iti recomand sa iei o pauza.Oricum,efortul tau de a ”ingrasa porcul in ajun”,reprezinta munca in zadar.La sfarsitul anului 2013,opinia generala a populatiei in legatura cu USL respectiv cei doi lideri care o conduc,este deja conturata.Dihonia din ultimul timp din sanul aliantei ,spalatul rufelor murdare in public,n-au facut altceva decat sa ingroase tusa conturului.
    De dragul echilibrului politic,(care domneste in intreg mediul virtual),sper ca dupa sarbatori,pe blogul domnului Nastase sa patrunda cel putin un sustinator a lui Crin Antonescu care sa dezbata idei constructive cu sustinatorul lui Victor Ponta,ZeV. 🙂
    Este,de acum ,meciul lor si poate ca nu e bine sa fie deranjati.
    Dar,pana una alta,numai bine tuturor,indiferent de convingeri si optiuni.

    .

  47. 49 Gabriela Pavel decembrie 25, 2013 la 5:33 pm

    CRACIUN FERICIT!

  48. 50 Sibilla decembrie 25, 2013 la 5:33 pm

    ” … se ridică și merg mai departe ! ”
    Alături de domnia dumneavoastră !!
    Sărbători Binecuvântate, dragi prieteni !!

  49. 51 TREIDE 95 decembrie 25, 2013 la 7:40 pm

    Noroc și fericire, sărbătoarea Crăciunului să vă-mplinească gândurile și dorințele, să aveți sănătate pentru că țara are într-adevăr are nevoie de dumneavăastră! S-aveți familia alături, iar sănătatea să vă fie urmărească asemeni umbrei, să reușiți în anul care va veni să treceți peste toate greutățile, iar viața să vă intre pe făgațil normal.

  50. 53 aristotel ianuarie 2, 2014 la 12:14 am

    Cu mult respect si pretuire, dati-mi voie sa va urez un an de care sa va bucurati de liniste sufleteasca, de multe bucurii impreuna cu familia dumneavoastra domnule Adrian Nastase. Va doresc multa putere sa puteti tine piept tuturor incercarilor, si sa nu cedati atunci cand „maidanezii” Romaniei va vor ataca. Capul sus!!! Dreptatea va invinge!
    LA MULTI ANI!!!


  1. 1 Va doresc un Craciun fericit! | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe decembrie 24, 2013 la 1:26 pm
  2. 2 Prețul libertății | Trackback pe decembrie 24, 2013 la 7:57 pm
  3. 3 Soarele dreptatii « Motanul Incaltat Trackback pe decembrie 24, 2013 la 9:34 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!