De ce s-a intalnit Antonescu cu Basescu?

Raspunsul e simplu: nu stiu. Dar trebuia sa se intalneasca cu el? Daca era vorba de socializare, da, daca era vorba de numirea noului ministru de la transporturi, evident ca nu. Presedintele Senatului nu are niciun rol in aceasta procedura iar Traian Basescu nu are a discuta cu presedintii de partid despre procedura remanierii.

Conform Constitutiei, cel care face propunerea de numire este premierul. Restul este bucatarie interna a USL.

Si atunci, de ce l-a invitat fostul presedinte, Basescu, pe Crin Antonescu, la Cotroceni? Simplu, pentru a pune presiune pe premier si a-i arata ca el poate deschide si alte canale de comunicare cu USL.

76 Răspunsuri to “De ce s-a intalnit Antonescu cu Basescu?”


  1. 1 NICOLETTE ORGHIDAN iulie 21, 2013 la 10:25 am

    Dar chiar s-a-ntâlnit? Dar chiar Hayssam a fost adus în țară? Dar chiar trebuie să credem tot ce…,,livrează” presa?

  2. 2 Eduard Stoica iulie 21, 2013 la 10:28 am

    Ar mai fi un raspuns … s-au intalnit degeaba. Ieratat fie-mi punctul de vedere, dar Antonescu si Basescu sunt sunt facuti din aceasi dospeala.

  3. 3 maria iulie 21, 2013 la 10:35 am

    Corect !Aveti dreptate!Nu e prima data cand isi baga coada”fostul presedinte” ,in bucataria USL-ului.Oricum ne mai asteptam la asa ceva,si de la Crin ,ne putem astepta la multe.

  4. 4 augustinradescu iulie 21, 2013 la 10:47 am

    Stimate domn,
    Intrebarea dvs,, importanta, contine, de fapt, doua! Iar dumneavoastra o analizati doar pe prima, asadar o analiza incompleta.
    Revin la intrebare, asa cum ati formulat-o: De ce s-a intalnit Antonescu cu Basescu? Raspuns: Pentru ca Basescu l-a invitat SI (!) Antonescu s-a dus!
    De aici rezulta cele 2 intrebari:
    1) de ce l-a invitat Basescu (intrebare pe care dvs. o analizati, in fapt)
    2) de ce s-a dus Antonescu (intrebare care ar merita si ea, as well, o analiza!)

  5. 5 Catalina Popescu iulie 21, 2013 la 11:04 am

    Deci, putem discuta de o coabitare in trei?! Sau cum spun francezii menage a trois:)

  6. 6 Marcus iulie 21, 2013 la 11:20 am

    O Data Securist, Securist Pana La Moarte!

    Probabil ca cei din generatia mea isi mai aduc aminte de romanele de spionaj din vremea respectiva in care excela prin “best selarism” scriitorul Haralamb Zinca. In aceste romane, eroul principal, locotenetul major de securitate Azimioara, era surprins in diverse ipostaze de luptator acerb impotriva spionilor, intotdeauna cam pe acelasi scenariu conform caruia, la momentul culminant, el il prindea in flagrant pe spionul Turturica, inginer la fabrica de frigidere din Gaiesti vanzand planurile frigiderului cu amoniac Fram unui sef de trib de eschimosi de la Polul Nord.
    Dupa 89 acest gen de romane s-a dus, insa scenariile securistice si regizorii unor astfel de scenarii, alde Azimioara cu grad de maior de securitate sub acoperire, au ramas incremeniti in mentalitatea respectiva si unde mai pui, Minunea Domnului, ei ne-au fost impusi de inalta Poarta briuseleza in cea mai inalta pozitie din pasalacul Romania si anume ca presedinti de republica.
    Sper ca v-ati prins ca fac referire la imbecilul de basescu, pe care l-am scos din nou de din cosul de gunoi si l-am curatat de resturile alimentare pe care le aruncasem peste el pe motiv de Hayssam.
    In toata criza manifestata la televiziunile de “entertaiment”, care din lipsa de investitii ne dau reluari peste reluari de filme de actiune din anii nouzazeci, o aparitie ca a basescului care sa ne vorbeasca despre cum au lucrat spionii nostri ghidati de radarele auditive ce folosesc drept antene urechile de magar ale lui Melescanu, spioni care si-au riscat viata in teatru de razboi civil pentru a-l “extrage” si deferi justitiei romane spre cele legale, intr-o operatiune abrobata dar neautorizata (sac!), nu poate fi decat benefica si generatoare de suspans mai ceva decat filmele lui Hitchcock.
    Aducerea lui Hayssam in tara, prezentata la ora de maxima audienta de media teveu si prin comunicate ale Administratiei Prezidentiale, drept o mare realizare a Serviciilor conduse de dinozaurul in ale securitatii, basescu traian, rivalizeaza si pune de departe in umbra operatiuni similare intreprinse de=-a lungul timpului de izraielieni (vezi rapirea lui Eichman) sau de francezi cand l-au deferit justitiei franceze pe Carlos Sacalu.
    Sincer, nu-mi amintesc ca in aceste cazuri situatia sa fi fost prezentata in media de personalitati situate la cel mai inalt nivel, la noi insa basescu se baga si el unde se pricepe cat de cat.
    Numai ca aceasta iesire publica a lui in care declara cu dezinvoltura caracteristica unui copil internat int=-o institutie specializata pentru cei cu dezabilitati psihice majore, faptul ca ultima sa isprava este rezultatul unui act de inamicitie al statului de drept Romania indreptat si executat impotriva suveranitatii si legilor unui alt stat de pe aceasta planeta, in conditiile in care tara noastra este membra a celei mai puternice aliante militare din lume, s-ar putea sa ne coste extraortdinar de mult in planul relatiilor internationale. Asta daca partenerii nostri straini il mai considera intreg la mansarda, s-au si-au dat seama de multa vreme ca omu’ este nebun de legat si vorbeste in dodii ca rezultat al crizelor de paranoia.
    Si ca respectiva coliva sa aiba si bomboana pusa, in aceeasi interventie televizata o arde si cu indicatii pretioase pentru justitie careia ii transmite ca daca Hayssam ar avea de gand sa dea pe goarna adevaruri, altele decat cele sugerate de el cu care sa-i santajeze pe adversarii sai politici, atunci ea are obligatia sa-i mai dea cinci ani suplimentari la cei deja douazeci dati cu marinimie pentru terorism.
    Care terorism, daca este sa judecam drept, a cam fost liber consimtit de cel putin una dintre victime si anume de Marie Jeanne, ce-si dorea celebritatea in bransa in urma unei rapiri regizate. Asa ca ar trebui s-o lasam mai moale cu terorismul care i-a servit de fapt basescului drept capital electoral si, dupa cum spun gurile rele, unor apropiati ai sai pentru insusirea unei cote substantiale din suma totala virata de statul roman pentru rascumpararea ziaristilor din Irak.
    Totusi, sa dam Cezarului ce-i al Cezarului ! Cu declaratia respectiva chiombila a reusit din nou sa-i bage in draci pe reprezntantii media si nu numai, care “de trei zile-ncoace gura nu-i mai tace” dand cu situatia de toate gardurile, cautandu-l pe Hayssam prin penitenciare si negasindu-l si incercand sa inteleaga ce a vrut Uciga-l Toaca cu manevra respectiva, fara sa realizeze ca acesta, in cel mai rau caz, si-a dorit iscarea unei alte nebunii media cu el in prim plan si nimic mai mult.
    Lucru care i-a iesit de altfel cat se poate de bine.

  7. 7 Popa Luminita iulie 21, 2013 la 12:13 pm

    Pai si Antonescu asta…

  8. 8 ZeV iulie 21, 2013 la 12:45 pm

    Astept, mai intai, comentariile anti-pontistilor.
    Totusi, as face o remarca….pana la urma, tot Victor Ponta se doveste singurul adversar politic pe care Basescu il ia, serios, in seama 😉
    Poate si ceilalti colegi vor intelege ca , dupa esecul demiterii finalizate legal a presedintelui, calea domnului Ponta era unica viabila. Basescu se hraneste din dezordine si haos.
    Sper, totusi, că liderii USL vor mentine calendarul privind referendumul pe Constitutie.

  9. 9 bogdan iulie 21, 2013 la 12:47 pm

    SINT FRAIERI USL!EU LAS LASA IN OFSAID PE BASESCU>AS ZICE CA EL SI AS FACE INVERS!

  10. 10 Bomba Argesului iulie 21, 2013 la 1:25 pm

    Domnul Traian Băsescu e foarte periculos în această perioadă tocmai fiindcă NU MAI ARE MARE LUCRU DE PIERDUT. De aceea e un personaj „cronofag” răpind timpul altor personalităţi, care altminteri nu ar trebui să se complice cu prinderea cartofilor fierbinţi aruncaţi de pe acoperişul Cotrocenilor. Mai rău e că toată această pierdere de vreme e „procentofagă” politic în sondaje şi nu numai. Cadavrul îmbălsămat al lui Lenin e ţinut în atenţie datorită vizitelor organizare regulat; aşa şi cariera politică formolizată deja a Domnului Băsescu e conectată la aparatele de respiraţie artificială a temelor psihedelic inventate…

  11. 11 Ghita Bizonu' iulie 21, 2013 la 2:02 pm

    Ptr ca e coabitare d’aia!!

    Acordul de colaborare instituţională între preşedintele României şi primul-ministru al Guvernului

    4. Spaţii de cooperare şi modalitatea de cooperare

    Există domenii efective în care cooperarea dintre cele două componente ale executivului se impune. Există deja un set de mecanisme instituţionale şi o jurisprudenţă în materie administrativă care va fi menţinută. Astfel, vor fi respectate de către fiecare atribuţiile şi poziţiile celeilalte părţi în actele de decizie administrativă ce implică ambele părţi, cu bună credinţă, evitând blocajele, dar cu respect faţă de argumentele fiecărei părţi, care pot fi circumscrise unei sfere inacceptabile pentru celălalt. Dacă sunt puncte de vedere diferite, va avea prioritate decidentul final.
    În această materie se înscriu:

    – numirea Procurorului General, Procuror şef al DNA sauMb> alte funcţii ce reclamă atribuţii constituţionale ale Preşedintelui şi ale Guvemului (ministri)
    – – temele de politică internă cu incidenţă în sfera securităţii naţionale (ae poate argumenta ca si transportu

    6. Mecanismul de luare a deciziilor
    Formula de luare a deciziilor între cele două componente ale Executivului, Preşedinţia şi Guvernul României, este cu precădere întâlnirea sau discuţia directă Preşedinte-Premier. În mod excepţional, alte persoane pot fi implicate, cu acceptul celor doi, sau o temă poate fi delegată către sistemul administrativ al celor două instituţii – consilieri, aparat tehnic. Pot exista chestiuni care reclamă implicarea celor doi preşedinţi ai Camerelor aşa cum pot exista formate de dezbatere şi decizie ce conţin şi alţi miniştri.

    Intr-o cetire baseasca se face referire la Constitutie:

    ARTICOLUL 85

    (2) În caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, Preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.

    In virtutea acesteia se gavareste asa : Preşedintele care are dreptu si este ultimu’ decident, se vede nevoit sa isi piarda timpul cu Antonescu (“chestiuni care reclamă implicarea celor doi preşedinţi ai Camerelor”) care find partener de guvernare are ficsusurile sale cu ce penali trebe sa fie ministri!! Si dl Preşedinte este foarte , da foarte grijuliu cu privire la valoroasa semnatura a tovarasiei Sale !!! Asda ca procedura remaniirii il priveste ca cum scie la pactu’ citat

    Părţile convin asupra faptului că, potrivit Constituţiei României, fiecare componentă are atribuţii preeminente în anumite domenii de activitate:
    Preşedintele: politica externă, de securitate, de apărare, reprezentarea la Consiliul European, conform Deciziei CCR.

    Si se mai poate sustine ca numirea unui ministru “patat” aduce atingere imaginii (deci poliotica externa) ca transportu e si o cestie de securitate samd ca derpanda de semnatura Lui Cg art 82 (2) Constitutie asa ca pentru a se evita un blocaj … bucatria interna a USL devine spatiu de preeminenţa prezidentiala!!!

    Asta era/este marginea !!!!

  12. 12 Theodora iulie 21, 2013 la 2:07 pm

    Daca Omar Hayssam ajunge in mainile procurorilor “care il au pe nasul in suflet” va spune si ce a facut si mai ales ce nu a facut dar trebuie sa recunoasca ca a facut.
    Este Omar Hayssam o problema fundamentala pentru instituţiile statului si un obiectiv major in vederea implinirii justitiei?

    Daca Omar Hayssam ajunge in mainile procurorilor „care il au pe nasul in suflet” va spune si ce a facut si mai ales ce nu a facut dar trebuie sa recunoasca ca a facut. Este Omar Hayssam o problema fundamentala pentru instituţiile statului si un obiectiv major in vederea implinirii justitiei?

  13. 13 Adrian B. iulie 21, 2013 la 2:14 pm

    Intrebarile sunt altele :

    1) . De ce se comporta Ponta si Antonescu ca doi subalterni ?

    2) . Aveau nevoie Ponta si Antonescu de acest tangou in trei , pe nervii romanilor ?

    3) . Nu era mai bine ca Traian Basescu sa fie izolat pe scena politica si sa-si petreaca ultimul an de mandat in UMILINTA ?

    Eu cred ca despre asta trebuie sa discutam ….

    http://www.mediasinfo.ro/cozmin-gusa-victor-ponta-nu-are-nevoie-de-un-dans-cu-traian-basescu/2013/04/02/#.Ue0iKtzfpww

  14. 14 Zainea Catalin iulie 21, 2013 la 2:28 pm

    Domnule Prim Ministru, cu tot regretul pentru ceea ce ati suferit, nemeritat, dar nu cred ca sunteti in masura sa comentati ceea ce face Antonescu si numai pentru simplul fapt ca dumneavoastra l-ati impus pe Basescu prin comportamentul pe care l-ati avut ca Prim Ministru. Iar dupa coabitarea cu Presedintele si incerc sa fiu politicos cand ma refer la Presedinte, PSD-ul in frunte cu dl. Ponta ar trebui sa „stea ascuns” dupa ce se batea cu pumnul in piept ca-l va debarca pe Basescu. Din acest motiv v-am votat, cu toate ca pe vremea PDL-ului imi era mult mai bine dpdv economic decat cu dl. Georgescu (care in precedenta functie ridicase inflatia la 200%). Stiu ca dl. Georgescu nu mai este in guvern dar ceea ce a inceput dansul este continuat de vasnicii liberali. Si pot sa spun ca PSD-ul prin comportamentul dl-ui Geoana, secondat atunci de dl. Ponta, l-a mai adus inca o data pe Basescu la putere. Cu regret va spun ca v-am vota, ca alianta. Va scrie un liberal, nu inscris ci in spirit. Cu stima Catalin Zainea!

  15. 15 Zainea Catalin iulie 21, 2013 la 2:40 pm

    Revin asupra comentariului facut anterior si imi cer iertare pentru afirmatia precum ca nu sunteti in masura sa comentati ceea ce face dl. Antonescu. Aveti tot dreptul si liberatatea sa ve exprimati parerile intru-cat suntem o democratie consolidata, cu toate ca unii incearca din rasputerii sa ne ingenuncheze (vezi ascultatul telefoanelor, puteri sporite pt. foarte multe servicii secrete etc.) Cu respect, Catalin Zainea

  16. 16 Zainea Catalin iulie 21, 2013 la 2:43 pm

    Scuzati greseleile de ortografie „intru-cat” si „rasputerii”! Din graba !

  17. 17 Adrian iulie 21, 2013 la 2:47 pm

    Domnule Nastase, am ajuns din greseala pe acest blog, chiar nu sunt un fan, DELOC, insa vreau doar atat sa va spun: Traian Basescu este Presedintele In Activitate al Romaniei!!!

  18. 18 blogideologic iulie 21, 2013 la 2:50 pm

    Profeţia care se împlineşte singură (http://en.wikipedia.org/wiki/Self-fulfilling_prophecy ) probează ea oare, în definitiv, existenţa unui arhetip cultural aproape şters din memoria colectivă ? Atunci înseamnă că Mihai Eminescu se exprima mult mai puţin ambiguu (“Vreme trece, vreme vine, / Toate-s vechi şi nouă toate”) decât se exprimă acum Robert K. Merton.

  19. 19 blogideologic iulie 21, 2013 la 3:03 pm

    Bogdan Diaconu :+Băsescu, supărat că România a redevenit o țară, depășindu-și statutul de colonie / Succesul premierului Victor Ponta în China a deranjat multe capete luminate, printre care, la loc de cinste, se află și Traian Băsescu. Firește că orice reușită a premierului este o catastrofă pentru Băsescu, PDL, Mișcarea Populară și fanii portocalii pentru că invalidează apocalipsa pe care ei o anunțau și și-o doreau din partea Guvernului. România a redevenit o țară, pe cine supără acest lucru? Un parteneriat strategic cu China? Nu avem nevoie, este părerea Cotroceniului. Noi trebuie să stăm cuminți în cușcă și să primim din când în când câte un os, nu să fim o țară puternică și care își decide singură propriul destin și parteneriatele în funcție de interesele naționale. Acesta este mesajul de supărare al președintelui Băsescu, dar și al tuturor care nu văd cu ochi buni cum România se deschide către Asia. Cooperarea cu Banca de Dezvoltare a Chinei, așa cum a fost oficializată de ministrul Dan Șova? Foarte rea pentru România, pentru că noi nu trebuie să ne dezvoltăm, trebuie să stăm la mila unuia și a altuia care să ne dicteze câți să numărăm la referendum. Iar pentru ca acest lucru să fie posibil, trebuie să nu avem alternativă, să nu stăm pe picioarele proprii ca țară, să nu avem relații internaționale în afara celor negociate din genunchi. Viziunea”progresistă” a adversarilor Guvernului devine astfel mai clară ca niciodată, ca și dorința de a ține granițele și oportunitățile României închise. Iar ca să-i negi șefului Guvernului dreptul de a face vizite oficiale în alte țări decât în cele europene mi se pare a arăta prea pe față că aveam un statut de colonie. Nu, mulțumim de grijă, dar avem dreptul să discutăm parteneriate cu oricine poate aduce ceva bun pentru România. Sau poate supărarea cea mare a plecat de la cvorumul referendumului, care s-a dovedit valid, ceea ce aruncă în aer toată scenarita ”loviturii de stat”. O lovitură de stat are loc precum în Egipt, nu prin vot popular majoritar acordat în urma unei proceduri parlamentare. Sau, am uitat, acum avem de a face cu dictatura parlamentară, după ce ne-am confruntat cu lovitura de stat a dorinței populației de a scăpa de președinte. Ciudată întorsătură a cuvintelor care ajung să semnifice contrariul lor. Cum ar putea un Parlament ales să fie dictatură și cum ar putea votul popular să fie lovitură de stat? Marii învățați care satelizează Cotroceniul nu mai au proprietatea termenilor? Ideea era că guvernarea trebuia să iasă prost, iar premierul Victor Ponta să nu fie primit niciunde în lume, și atunci portocalele de toate soiurile ar fi respirat ușurate. Asia nu e condusă însă de prietenii lui Băsescu, așa încât, de acolo, o guvernare stabilă, investită printr-un vot popular covârșitor, se vede altfel. Probabil că cei care l-au invitat pe premier nu-i citesc pe părerologii portocalii, nici nu-și setează ceasul după buna dispoziție a Cotroceniului. Păcat, nu-i așa, că mai există țări, printre care și China, care vor să coopereze cu România. Guvernările portocalii nu au reușit să ne înfunde de tot și să ne facă nefrecventabili pentru restul istoriei. Au reușit acest lucru doar pentru perioada lor de glorie. Care, din fericire, s-a terminat. Așa încât da, avem nevoie de un parteneriat strategic cu China, avem nevoie de țările din Asia, avem nevoie de o relație pragmatică și constructivă cu Rusia, nu de atitudini copilărești de genul ne luăm jucăriile și plecăm. Nu avem unde să plecăm, trăim în această lume în care puterile non-europene au un cuvânt din ce în ce mai greu de spus. Tehnica struțului, cu băgatul capului în nisipul de la Cotroceni unde să trăim în iluzia că suntem importanți pentru că angajații se tem de noi și ne cântă osanale indiferent ce gafe am face, nu funcționează în politica internațională. Nu am știut, când am văzut derularea turneului asiatic, că această ieșire din izolare a României și faptul că a redevenit o țară, depășind statutul de colonie, va stârni un asemenea cuib de vipere. Doar o colonie nu are voie să-și desfășoare relațiile externe după cum consideră de cuviință și după cum îi este util. Credeam că pionii portocalii îi vor lăsa României dreptul să aibă un viitor, dacă tot i-au distrus trecutul ultimilor ani, iar în prezent fac tot ce pot pentru a bloca deschiderile țării. Dar dorința lor de a distruge a fost mai puternică. România nu ar trebui să devină jucătoare tocmai pentru a-i lăsa pe cei care practică politica struțului să se simtă esențiali. Iar faptul că nu mai sunt așa îi aruncă pe culmile disperării…+ Sursa Publicat de către Blogger la » Asymetria — Antiacvarium , 7/20/2013 06:53:00 PM

  20. 20 papasha iulie 21, 2013 la 3:10 pm

    Marea cacealma bashista de mahala , l-a mai dat o data la-ntors pe Antonescu , ca la barbut , un para-ndarat fara sa clipeasca !

    S-a dus ala , ca prostu’ la palat , crezand ca basul are ceva „mai special” sa-i zica , si …… , inca o mare fasaiala ( produsul secundar al basaului , pe cel principal , il tine pt. Ponta , ca un corolar al COABITARII )!

    @ Marcus

    Excelenta postare , nu stiam daca sa ma tavalesc pe jos de ras , sau sa-mi rup parul din cap , ca mare blestem a mai dat peste noi , si inca continua , cat continua si MIZERIA asta de COABITARE !

  21. 21 zoe iulie 21, 2013 la 3:16 pm

    Domnule Nastase, pana la urma, nu stiti sau stiti de ce s-au intalnit?

  22. 22 augustinradescu iulie 21, 2013 la 4:17 pm

    @ Marcus
    Prietene, care este fapta lui Haissam, reala sau prezumata, care se incadreaza la terorism? Caci lipsirea de libertate sau infractiunile economice, precis NU!

  23. 23 ZeV iulie 21, 2013 la 4:18 pm

    Adrian
    Traian Basescu este presedintele Romaniei ?
    Care Romanie, stimate domn ? Ar fi fost bine sa fie si presedintele meu si presedintele dvs. Ratand acest obiectiv fundamental prevazut in fisa postului, s-a cerut singur suspendat in 2012.
    Pentru mine, acest individ nu mai este, de mult, presedinte al Romaniei..cel mult, al Fundatiei Populare constituita din consilierii domniei sale, pe care, atat eu, cat si dvs, le asiguram, din pacate, salariile publice.
    Si poate, al catorva lideri pepeisti din Europa, dar, in niciun caz, al Romaniei.

  24. 24 blogideologic iulie 21, 2013 la 4:23 pm

    +LA JUDAISATION DES TUTSIS: IDENTITÉ OU STRATÉGIE DE CONQUÊTE. / Bruxelles (BELGIQUE) le 18 avril mars, 2000 (GLAC). Depuis un certain temps, une nouvelle identification sociale est née chez les tutsi du Rwanda, du Burundi et de l’Ouganda. La réclamation d’une l’identité juive, les tutsi hébreux’ ( Israéliens, peuple de Dieu, peuple saint etc. ) fait certainement son bonhomme de chemin et de façon non hasardeuse. Elle coïnciderait avec les causes et engins des guerres qui bouleversent la région de grands-lacs africains. Au regard simpliste, cette idée renvoie a la méfiance. A l’observation minutieuse, elle suscite une série de questions fondamentales aux malheurs de l’Afrique centrale. A la lumière des révélations récentes du journal canadien ‘National Post’, sur les vrais déclencheurs du génocide rwandais, qui pourtant ont été couverts pendant plus de deux ans par l’ONU, la conspiration internationale de Kagame dans la guerre en Afrique centrale ne fait plus de doute. Pour les présidents rwandais, burundals et ougandais, tous les moyens sont bons pour conquérir le cour de l’Afrique. Le processus de la judaïsation des tutsis par rapport aux guerres qui secouent la région des grands-lacs africains en est une. Presque deux ans après le renversement de la dictature de Mobutu au Congo, quatre ans après l’assassinat de Melchior Ndadaye au Burundi, quatre ans après l’assassinat du président Juvenal HABYARIMANA, comme au hasard, „Jerusalem Post” dans son édition du 23 novembre 1998 déclarait officiellement pour la première fois ce qui circulait en rumeur depuis un certain temps: ” Nous lançons un appel a Israël et a la Communauté Internationale pour condamner et prendre des actions contre toute violence anti-israélite perpétrée par les non-israeliens a travers l’Afrique, y compris plus de 500 000 Tutsi- Hébreux Israéliens au Rwanda”. Cette révélation allait donner un autre aspect certainement moins apparent mais très important a la crise qui secoue l’Afrique centrale et en particulier le Congo. Mardi 11 mai 1999, le journal canadien National Post publiait a la page 17, un grand article article sur les Lemba, un autre peuple noir, qui allègue certifier après analyses que selon les gênes sanguins qui déterminent l’hérédité, les Lemba seraient des juifs noirs descendants de Aron. L’article cite David B. Goldstein, un juif, généticien a Oxford (Angleterre): ‘Le problème est qu’il y a eu des mixages avec les populations ôtes, ce qui a obscurci leur ascendance’. Cette façon de définir les termes ‘mixage’ et population ôte’ a une connotation raciste. Car pour lui, certains ancêtres sont des vrais ancêtres et d’autres ne le sont pas. / II) UNE CONFERENCE DANS LA CONFIDENTIALITE Dimanche 10 octobre 1999, une réunion est annoncée a Bruxelles dans la plus grande discrétion: c’est la conférence de Havila. Le lieu amenage pour la conférence est le prestigieux Centre de Séminaires de l’Hôtel «Mercure» situe en ‘bordure du cadre exquis du Parc de Lauzelle, dans le Brabant Wallon belge’ . Pour bien et rapidement situer le lecteur, mentionnons que ‘Havila’ est le mot attribue a la région des grands-lacs par ce mouvement de la judaïsation des tutsis. La conférence ‘inaugurale des activités académiques de l’Institut de Havila’ s’annonce par la judaïsation de tous les tutsi: ‘Sous le signe des armoiries hébraïques de Havila: l’Etoile de David, caractéristique des États modernes d’Israël et du Burundi; les Tambours de Salomon dont les Souverains shebatiques de Havila sont les gardiens, autour des Sources les plus méridionales du Fleuve sacre des Pharaons (le Pishon biblique ou Nil); un fragment des Hassarad Hadivarim (les Dix commandements de Moise) qui sont la marque de l’Alliance mosaïque et la figuration de la «mémoire perdue» des peuples hébraïques de Havila’. / III) L’INSTITUT DE HAVILA Un ‘Institut des GRANDS-LACS’ existe depuis un certain temps et regroupe dans la plus grande discrétion les grands intellectuels tutsis a travers le monde. Dans les milieux tutsis, il s’appelle ‘Institut de Havila’ et ‘rassemble pas moins de sept centres de Recherche, d’Intervention et de Rayonnement, implantés sur presque tous les continents’. Ces centres ont l’objectif commun de restituer et de faire revivre la «mémoire perdue» des douze codes hébraïques qui ont caractérisé, depuis des millénaires, la civilisation des peuples kushitiques de l’Abyssinie Méridionale (Rwanda, Burundi, Buha, Ankole, Buhavu, etc.) et gardiens des Mines du Roi Salomon’. Chacun de sept centre de l’institut de Havila a sa mission. Selon l’importance de sept centre de l’institut de Havila, mentionnons: 1) Le Centre «GEDEON»: ‘observatoire de la situation sécuritaire et stratégique des peuples shébatiques de Havila c Il fait régulièrement rapport a l’Institut afin que les membres de Havila s’habituent a avoir les pieds sur terre c d’avoir l’oil rive sur les contradictions de l’histoire présente, faites de crises transitionnelles, d’affrontements armes. 2) «Le Centre «ROI SALOMON», s’occupe de l’Analyse économique et financière dans Havila. ‘Comme par hasard, devons-nous rappeler des expressions véhiculées par les promoteurs de cette conquête en Afrique centrale: „Mines du roi Salomon” (le Kivu), les ‘Pipelines du Roi Salomon’ (projet en cours avec le gouvernement Kabila pour offrir l’eau du Fleuve Congo a Israël) . En essence, comme pour le cas du nom „Mulenge” dans la guerre actuelle qui a commence au Kivu, la mission que se donne ‘le Centre Roi Salomon’ de l’Institut Havila, soulève la curiosité de savoir ce qui restera aux Congolais en tant que peuple. 3) Centre «HAKIM» rassemble des spécialistes en Médecine, en sciences naturelles, en Écologie, charges d’étudier les conditions Ecosystemiques dans lesquelles ont émerge les civilisations anciennes de Havila, le mode de vie et d’alimentation des peuples de Havila, qui en ont fait dans le temps des peuples de centenaires, comme les caucasiens. 4) Le Centre «MULENGE» a la mission de maîtriser ce qu’on appelle les Nouvelles Technologies de Communication; il doit rassembler la documentation, les pièces d’archives, relatives a Havila, mais aussi publier, dans les Annales de Havila des dossiers documentaires sur toute question jugée cruciale par la direction de l’Institut. Le Centre d’«ISHMGO», qui appuie , s’occupe notamment des questions logistiques ; il est charge entre autres de collecter des pièces de Musée caractéristiques des peuples anciens de Havila, d’organiser des manifestations culturelles et folkloriques spécifiques aux civilisations de Havila, de faire fonctionner la «Fabrique d’Ishango» au sein de laquelle des artisans spécialises reconstituent l’art et l’artisanat salomonique de Havila. 5) Le Centre «TECHOUVHAH» s’occupe de la connexion mémorielle des peuples shébatiques du Nil Blanc : Havila (GRANDS-LACS) et du Nil Bleu : Guihon (Éthiopie, Somalie, Érythrée, Ogaden, Ghana, Nigeria), etc. 6) Le Centre «SACEGA»: Souvenir de l’institution du bâton de justice et de gouvernement dans Havila. En Kirundi ce bâton „Intahe” rappelle „la déconnection physique et mémorielle des peuples de Havila par rapport a la mémoire de l’antique Israël, dont ils gardent néanmoins les codes salomoniques et mosaïques, coules dans des traditions multimillénaires, jusqu’ici épargnées de toute tentative de décodage systématique”. 7) Le Centre «BILKIS-REINE DE SABA» qui avait organise cette conférence, est charge de l’Analyse et de l’Intervention politique et diplomatique pour les questions relatives au destin des peuples de Havila; Pour les tutsis, la prophétie a ses caractéristiques: pas le retour historique vers Israël ‘mais le retour vers l’ Israël prophétique c que figure la «Techouvha», c l’espérance de la réunification des „Tribus perdues d’Israël ” qui est l’espérance mystique centrale du peuple d’Israël, disperse aux quatre coins de la terre, depuis la destruction du premier Temple et la déportation a Babylone (-586) qui marque la dispersion dans les Nations’. Les sources de GRANDS-LACS Confidentiel indiquent que les grands intellectuels tutsis ont célèbre le ‘troisième millénaire’, par ‘la réunification physique des tribus perdues de Havila, de Guihon et du Fouta Djalon’ . Une ‘gigantesque festival’ était tenue pendant 10 jours (du dimanche 24 octobre au mardi 2 novembre 1999) a AGULERI dans l’Igboland (au Nigeria). Période conforme à la fête juive de la sortie de l’esclavage d’Égypte. /IV) LES ORGANISATEURS Retenons quelques noms: l’-African Hebrew Organisation’, la ‘King Solomon Sephardic Federation (KSSF) ‘ et la diaspora juive rassemblée dans le ‘Groupe industriel RIVKIN TECHNOLOGY’ / V) LA BIBLE, LES MYTHES ET LES FAUSSES PROPHETIES Vendredi le 18 septembre 1998 dans un article ‘L’or du Kivu, engin cache du conflit en RDC’, Agence France resse écrivait: ‘Une légende vivace dans l’est congolais situe les mines d’or du roi Salomon dans cette zone’ (Kivu), territoire qui alors était et qui reste encore sous le contrôle jaloux de Paul Kagame, le président rwandais de facto. Aujourd’hui comme alors, le pillage de l’or du Kivu battait son plein. Une autre version veut que ceux qui appuient les tutsis dans la guerre de conquête au Congo-expliquent l’invasion actuelle au Congo par la bible. A la conférence de Havila, quelques versets bibliques sont lus: le livre d’Exode 4, 17; 17, 5; 3,10; 3, 16-20 et 17, 5-7. Selon eux, ‘la guerre actuelle de conquête tutsie dans la région de grands-lacs, ‘HAVILA’, et surtout au Congo est ‘un fait prophétique, une volonté de Dieu d’Israël ‘. Et pour preuve disent-ils le livre biblique d’Esaie, chapitre 18, verset 1-2 est leur appui. Ici on parle des ‘peuples de grande tailles’ (les tutsis) qui hériteraient le pays situe entre deux fleuves au sud de l’Éthiopie (le Congo) . Cette région serait donc l’actuelle région des grands-lacs africains ou simplement en termes tutsis- hébreux: ‘la terre sacrée de havila’, ‘la mémoire perdue de douze codes hebraïques des peuples kushites de l’Abyssinie Méridionale (Rwanda, Burundi, Buha, Ankole,Buhavu, etc.)’ / VI) UN NOM NOUVEAU, L’EMPIRE HIMA-TUTSI Selon un document confidentiel parvenue a GRANDS-LACS Confidentiel (Glac), les ambitions d’un empire hima sont plus reelles que nos lecteurs ne peuvent s’imaginer. La région de grands-lacs a une nouvelle appellation: ‘HAVILA’, ‘la terre sacree de Havila’ ou ‘la memoire perdue de douze codes hebraiques des peuples kushites de l’Abyssinie Meridionale (Rwanda, Burundi, Buha,Ankole, Buhavu, etc.) Geographiquement, partant de cette derniere citation, la terre sacree de Havila se dessine comme suit; – Rwanda: l’actuel Rwanda,pays de mille collines avec capitale Kigali, – Burundi: capitale Bujumbura, – Buha: du nom Baha ou Muha (au singulier); peuple de la Tanzanieoccidentale. Par extension, Buha designe la Tanzanie. – Ankole: region de l’ouganda occidental habite majoritairement par les Banyankole, tribu a laquelle le President Museveni s’identifie par trichement. – Buhavu: Region habitee par les Bahavu c’est-a-dire l’actuelle region du Kivu de la Republique democratique du Congo. Le nom du chef-lieu du Sud-Kivu, ‘Bukavu’ serait une deformation du mot Buhavu. L’Empire des ‘tutsis-hebreux’, ‘la terre sacree de Havila’ (la region des grands-Lacs africains) englobera donc les pays suivants: Rwanda, Burundi, Buha (Tanzanie), Ankole (Uganda), Buhavu (Kivu, province orientale du Congo), etc. / VII) LES TENORS DE LA CONFERENCE Que le lecteur se démystifie de la légèreté de cet empire hima-tutsi. Pour fait, les maîtres a penser de cet empire sont des personnes hautement instruites qui ont tisse des relations avec certains groupes juifs et plusieurs partenaire occidentaux qui leur permettront de réaliser leur projet au prix des richesses abondantes dont regorgent ces États. A titre d’exemple, nos sources indiquent que depuis la prise de Kindu en RD Congo, en octobre 1999, Paul Kagame a exporte au Rwanda „950 tonnes de cassitérite traitée en laboratoires, 280 tonnes de colombo-tantalite (pillées a la SOMINKI), 11000 tonnes de mais, 4500 fûts d’huile de palme; de quoi se nourrir suffisamment, consolider les alliances et acheter des nouvelles armes pour massacrer les Congolais”. Parmi les grands ténors de l’Institut de Havila citons entre autre: 1. Jean BWEJERI: ” Professeur, universitaire de haut vol, connu dans le monde de l’enseignement et de la recherche depuis une . quinzaine d’années. Forme a l’École de la Nouvelle Linguistique qui a revêtu les formes de la Pragmatique linguistique, de l’Analyse du Discours et de la Nouvelle Communication, il consacre actuellement le maximum de son temps et de ses compétences a la recherche post-universitaire orientée vers la trans-disciplinarite en sciences humaines, ratissant d’une traite les champs de la critique littéraire et textuelle, de la Nouvelle Linguistique, de l’Analyse du Discours, de l’Histoire ancienne et moderne, de l’Anthropologie africaine, de l’Analyse sociologique et politique, de l’épistémologie contemporaine des sciences sociales, des études bibliques, de la philosophie générale et africaine. 2. Maître Matthias NIYONZIMA: ” Avocat au Barreau de Bruxelles. Docteur en Droit de la KUL et Lauréat de la prestigieuse Académie de Droit International de La Haye, ce brillant avocat enseigne actuellement a l’Université de Nantes. Il est spécialiste des questions relatives au Droit Africain Compare, au Droit des Affaires et au Droit du Commerce International. 3. Capitaine CIRAMUNDA Richard-Delvaux: Coordonnateur du Centre GÉDÉON pour la Stratégie et la Défense dans Havila. ” Ce jeune officier est spécialiste en Criminologie et en Études de stratégie militaire. Il a obtenu ses diplômes universitaires et militaires a l’École Royale Militaire de Bruxelles et a choisi de mettre ses capacités d’analyse et d’engagement a la disposition de l’Institut de Havila, qui a urgemment besoin de comprendre et de faire comprendre au monde International ce qui se passe sur le terrain, en termes de stratégies géopolitiques et d’opérations militaires. 4. Monsieur Gaspard KIROMBO: Coordonnateur duCentre MULENGE>- ” Lauréat de la Faculté des Sciences Politiques et Sociales de l’UCL, et diplôme des Sciences Religieuses de la même Université, Monsieur KIROMBO avait accepte d’être Modérateur de cette Conférence inaugurale. 5. Le même document confidentiel, mentionne aussi ‘la diaspora juive rassemblée dans le Groupe industriel RIVKIN TECHNOLOGY’ D’autres sources nous indiquent que parmi les conseillers stratégiques pour l’implémentation de l’empire Havila, on retrouve des personnalises comme Kimenyi Alexandre (Professeur, americain d’origine tutsi-rwandaise), Deogratias Bugera (ancien réfugié rwandais au Congo passe pour un munyamulenge), Bizimana Karahamuheto (cousin de Kagame, originaire du Rwanda, un autre munyamulenge, Jerome Gapangwa Nteziryayo (Eveque d’Uvira, Docteur en Histoire Ecclesiastique) et quelques hommes d’affaires tutsis. / VIII) LES FAITS DE LA GUERRE Le prestigieux journal tanzanien ‘Daily Mail’, dans son édition du 14 janvier 1999 sous le titre de ‘George Bush, Museveni own shares in Congo mines’ publiait un article dans lequel il pointait du doigt un ancien général de l’armée israélienne David Agmon comme l’un des hommes qui pillent les minerais congolais dans le territoire congolais occupe par le Rwanda. Les sources fiables ont indique a GRANDS-LACS Confidentiel que les armes qui ruinent le Congo viennent de la Roumanie, des États-Unis et d’ Israël. Elles sont envoye au Rwanda et a l’Ouganda sous prétexte de coopération bilatérale militaire’ avant d’être acheminées au Congo par le Rwanda ou l’Ouganda. Les mêmes sources indiquent que certains dignitaires du gouvernement israélien fournissent a Museveni et Kagame. Panafrican News Agency (PANA) dans un article date du 27 janvier 2000 venait encore renforcer ce qui était alors repris comme légende par AFP. Annonçant un projet consistant a drainer l’eau du fleuve Congo pour l’offrir gratuitement aux Israéliens, PANA révèleque le projet prendrait le même nom juif qui véhiculait les mythes des minerais au Kivu. Le projet de l’eau du fleuve Congo s’appellerai : ‘les pipelines de Salomon’. Ce projet ambitieux mettant ensemble certains congolais de la diaspora et des hommes d’affaires américains est une affaire qui ne convainc que les initiateurs. A la lumière des origines de la guerre actuelle au Congo et les conséquences sur sa population, est-il inapproprié que quelques ministres du gouvernement en guerre, décident sans consulter la population, d’une question aussi capitale et importante que l’eau du fleuve Congo, question qui implique toute la vie d’une nation pendant plusieurs générations à venir. En toute bonne foi, le Congo n’a pas vraiment de spécialistes environnementaux. et hydrologues qui peuvent démontrer hors de tout doute que le projet ‘Solomon Pipeline’ n’aura pas d’impact sur leCongo dans les générations futures. Par contre, ceux qui en profiteront n’auront pas de peine a faire avaler aux Congolais qu’il n’y aura aucun danger ou impact environnemental. Dans les pays organises, une question comme celle de ‘Salomon Pipeline’ aurait nécessite un referendum pour recueillir l’opinion populaire. Au bureau de Westrac (la compagnie du projet ‘Salomon Pipeline’), on se contente d’expliquer cela avec une xtrême légère simplicisante: ‘C’est !’eau qui va ramener la paix’ au Congo (car Salomon signifierait paix). C’est un projet qui va transformer le Congo, moins ue ne l’ont fait ses fils et filles pendant 40 ans passes; avec la constructions des ‘églises, mosquées, ôpitaux, stationnements, parcs, logement, centrescommerciaux et des écoles’. / IX) CONNECTION AUX MEDIAS BELGES Au lendemain de la conférence de Havila, les connections tutsies belges font diffuser par ‘coïncidence historique’ a la chaîne culturelle francophone «Club RTL» le célèbre long métrage d’Andrew COMPTON et Bennett MARTON consacre aux Batutsi de Havila, sous le titre évocateur : « Les Mines du Roi Salomon ». Avec Havila ‘tout n’est pas fini’, ‘ quelque chose de nouveau commence’, un réseau qui tisse des connivences avec les Américains, les> Juifs, les Belges etc. pour disloquer le Congo et mieux dominer la région de grands-lacs africains. Le président Kabila avait tout compris quand il avertissait d’avance les Congolais que la guerre va ‘trop durer’. Erik Kennes,CEDAF – Afrika Instituut Africa Museum + Sursa http://www.mdrwi.org/rapports% 20et%20doc/ubwoko/judaisation.Htm

  25. 26 centru iulie 21, 2013 la 4:52 pm

    O clasa politica de doi bani ( fara Adrian Nastase , Iliescu si Tariceanu in aceasta clasa ) .
    Sa se lase jucati in halul asta de un demis , de un batut la parlamentare . Chiar daca insul are Securitatea si mass-media ( crime , accidente , copii omorati de caini , inecati , armata romana dispretuita de Hitler etc etc etc ) la comanda .
    Mult , mult in urma clasei din anii 1990-2000 .
    Cand il vad pe acest zero absolut de Sova , luand salariu ca sa traga de timp si sa faca circ romanilor cu autostrazi Morgana , cand Arad Pecica , 84 % gata , zace abandonata de nulitati …

  26. 27 Doru Coarna iulie 21, 2013 la 4:53 pm

    Adica Ponta are voie sa coabiteze cu Basescu, dar Antonescu nu poate goli macar o ceasca de cafea cu el?

    Ce-ar fi sa apara o comisie de investigare a Senatului care sa ancheteze cum de-a ajuns Hayssam iar la noi? Nu de alta, dar toate statele normale la bibilica incearca sa scape de teroristi, numai noi ii extragem de pe unde sunt ei si-i recuperam… Dar baiatu’ a inselat si Volvo cu niste masinutze, luate in leasing si vandute in est, si ce-ar fi ca dupa ce el desarta sacu’ cu ceea ce vrea Basescu sa apara in spatiul public, sa fie dat la schimb in Suedia contra bautorului ala de pepi, ca si p’ala cam are rapan boieru’…?

    Cald, saracie, zero perspective, o medie de doi bani care falsifica doar starea vremii, un premierat fara emotii si un guvern fara noima, sub un regim total acoperit… daca Ponta nu isi trage amanta sau nu divorteza, sau Antonescu, fereasca Domnul sa se intample astea zic eu, lumea iese la toamna in strada macar din plictis, asa ca l-au readus p’ala, plecat printre berbeci si reintors, tot intre, si tot pentru, berbeci…

    Si acu sa vezi, daca terorizezi n-ai decat s-o faci, dar nu prin Romania, p-aici daca incerci, unu ca nu-ti iese, si doi, vei fi extras si din gaura… si adus la descantare…” Iata deci un stat”, vor spune cei din asociatia mondiala a teroristilor, „de care ne este si noua frica si care ne terorizeaza chiar si pe noi, teroristii planetei!” Dupa cum se vede deci, ai nostri au o abordare cu mult mai productiva decat cea a americanilor in problema terorismului, noi nu refuzam sa negociem, noi negociem, poate ii si platim, apoi ii extragem si ne recuperam malaiul… West Point, Sandhurst, wax…. Baneasaaa!

    ‘Traiti!

  27. 28 Roxana Iordache iulie 21, 2013 la 5:18 pm

    @nastase. Mai bine o lăsaţi baltă. Ponta se întâlneşte aproape zilnic cu Băsescu şi vorbeşte cu el la telefon de mai multe ori pe zi. Fiindcă e ceva obişnuit, pe-alea n-avea sens să le comentaţi. Nu?

    Oricum n-are sens, că şi-aşa până la urmă tot se reface FSN din nou la guvernare. Că altfel, niciodată de fapt nu s-a spart. A fost doar o scindare strategică, pentru ca sistemul să fie mereu, simultan, la putere şi în opoziţie.Când FSN se reface la guvernare e semn că opoziţia – id est opoziţia la sistem – e atât de distrusă încât nu merită atenţie. Asta se urmăreşte cu PNL.

    Dar dacă dv. veţi continua să fiţi echivoc s-ar putea să vă întoarceţi de unde am aşteptat să reveniţi. E o iluzie să credeţi că prin compromisuri vă câştigaţi libertatea.

  28. 29 Fragmentarium Politic iulie 21, 2013 la 5:20 pm

    Intalnirea dintre Basescu si Antonescu nu ar trebui sa mire pe nimeni, este doar o reuniune de familie. Ne-am setat in mod fals pe ideea adversitatii dintre cei doi, cred ca daca am avea o poza a evenimentului am vedea nu numai asemanarile inrudirii, ci si imbratisarile regasirii! Am insa o mare indoiala, si temere in acelasi timp, ca nu Victor Ponta este obstacolul in calea controlului asupra USL, ci PSD!

  29. 30 Roxana Iordache iulie 21, 2013 la 5:20 pm

    @nastase. Uitasem: a trimis, cumva, premierul, hârtia oficială? :mrgreen:

    Deci, eu zic să fim cinstiţi.

  30. 31 Fragmentarium Politic iulie 21, 2013 la 5:41 pm

    Uneori, pentru a da un indiciu asupra indoielilor si temerilor amintite, coabitarea prea emana un parfum de bipartizanism, caz in care, stim cu totii, sunt impartasiti aceiasi prieteni si dusmani. Se indoieste cineva in privinta celui pe care Basescu il considera cel mai mare (la propriu) adversar?!

  31. 32 George Ban iulie 21, 2013 la 5:41 pm

    @Adrian

    Chiar ca a fost o greseala sa ajungi pe aici! Ai grija sa nu mai faci!

  32. 33 Baronul Munchhausen iulie 21, 2013 la 6:00 pm

    @All,
    Bine v-am regasit, Iata ca gazda noastra va invita la un nou dialog despre Basescu. Observati ca Basescu este cel mai promovat politician pe acest blog. Cred ca unii s-au plictisit deja sa tot citeasca despre Basescu. Basescu in sus, Basescu in jos(exact cum suna si lozinca USL), cred ca ura s-ar putea transforma in dragoste?(extremele se ating, spune o vorba)
    Cu riscul de a fi perceput ca am intrat cu bocancii intr-o pravalie de ceramica casanta, am sa-mi dau si eu cu parerea daca moderatoarea va fi de acord. 😀 😀 :D,
    De ce nu ar fi trebuit sa-l invite presedintele Basescu pe Antonescu la o discutie? De unde stie d-l Nastase ca adevaratul subiect al conversatiei dintre cei doi n-a fost rezultatul vizitei private in SUA, efectuata de Antonescu? Poate ca Basescu l-a rugat pe Antonescu sa prospecteze o anumita varianta a politicii noastre viitoare. Poate ca presedintele Basescu a dorit sa constate in ce masura o vizita in tara democratiei, il poate schimba pe un taliban anti-Basescu.
    D-l Nastase nu a ajuns, din pacate pentru dansul, presedintele Romaniei, asa ca nu poate emite pretentii vizavi de curiozitatile unui presedinte….

    Pentru cei care traiesc pe Marte si nu stiu ca presedintele Romaniei este Basescu, sau invoca, fara argumente, prostioarele spuse de un Ponta pus pe galceava, cum ca referendumul de anul trecut ar fi fost valabil, nu pot decat sa le reamintesc ca, pentru orice nelamurire de natura constitutuionala, se pot adresa profesorului Adrian Nastase care, sine ira et studio, le va oferi fara zabava informatiile corecte…..

  33. 35 George Hălărescu iulie 21, 2013 la 6:22 pm

    Eu nu înțeleg de ce se acordă o așa mare importanță acestei întâlniri. Dl. A. Năstase pare a fi un pic frustrat că nu s-au respectat cutumele și că ar fi vorba despre o înțelegere nefirească Antonescu – Băsescu.
    Nu este nimeni naiv și este evident că pentru asta s-a dus, dar întrebarea este următoarea: președintele PNL, C. Antonescu, are convorbiri cu președintele Băsescu mai înainte de a avea cu premierul Ponta, pentru a se crea îngrijorare în PSD?
    Care este substratul acestei întâlniri? C. Antonescu este un virulent adversar al lui T. Băsescu, chiar a refuzat întâlniri, la Cotroceni, care erau legitime(niște consultări cu partidele, nu mai știu pe ce temă)
    Ce mutații s-au produs în USL și ce-l îndeamnă pe C.Antonescu să se întâlnească cu Băsescu?
    Reacția extrem de dură a d-lui A. Năstase trădează o oarecare neliniște și o profundă tensiune în sânul USL.
    Președintele T. Băsescu se dovedește extrem de abil în a exploata neputințele și limitele liderilor USL, parazitând extrem de eficient în continuare în politică și erodând în mod eficient construcția care a fost creată împotriva lui.

    Din punctul meu de vedere cu T. Băsescu poți fi partener doar dacă ești foarte puternic și-l poți domina, dar și așa trebuie să-l urmărești cu foarte mare atenție pentru că este foarte periculos ca om – deoarece el nu este OM. Parteneriatul trebuie făcut pe o perioadă limitată, atât cât îți este util, după care trimis să stea liniștit.
    Sau a doua variantă, care ar fi fost mai utilă pentru USL, să-l ignore. Coabitarea a fost o mare capcană pentru premierul Ponta, pe care președintele Băsescu i-a întins-o în numele interesului național.
    A fost în interesul său pentru a putea intra în jocul politic. Eu am citit cu atenție „Acordul de colaborarea instituțională….”și nu am înțeles la capitolul „Angajamente comune” de ce era necesar paragraful : „părțile vor stabili spațiile de competiție politică ….” care competiție politică? Președintele Băsescu avea nevoie de acest document pentru a intra în competiția politică, deși el nu are acest drept din punct de vedere constituțional.

    În fine sunt multe de spus despre perpetuarea politică a acestui ins extrem de periculos, care nu respectă nicio normă.

  34. 36 Cris iulie 21, 2013 la 6:45 pm

    Așa e. Acum îmi dau seama de ce.
    Băsănăul caută breșe în relația Antonescu-Ponta, numai că, atâta timp cât va fi el la Cotroceni, acestea nu vor exista, fiindcă asta e rațiunea USL.
    După, poate.
    Insul e un mahalagiu mărunt, care caută să facă rău oricui nu e de părerea lui.
    Se dă democrat și UE-ist, dar nu e în stare să conviețuiască cu cei care au alte principii și alt comportament.
    Dacă nu ești mocofan ca el, nu te suferă.

  35. 37 Cris iulie 21, 2013 la 6:49 pm

    Îmi amintesc că Băsănău, la Congresul Avocaților (ce caută el la ședințele avocaților, notarilor?) a zis: știu că aveți avataruri…
    I-o fi spus Dorel Onaca: dom prejdinte de la prejdenție, băgați-o p-aia cu avatarurile, ca să vadă avocații că știți multe cuvinte, ca amicii dv. intelectualii.
    Insul e de-un ridicol nemaipomenit!

  36. 38 Bursumac Lucia iulie 21, 2013 la 7:11 pm

    S-a dus datorita coabitarii! Ca premierul sa trimita astazi propunerea scrisa a ministrului,trebuia indeplinita conditia:sa mearga Crin Antpnescu la Cotroceni .Ma intreb cita rabdare mai are Crin antonescu cu …..COABITAREA??????!!!

  37. 39 blogideologic iulie 21, 2013 la 7:30 pm

    Despre poluarea produsă de nanomateriale
    http://www.empa.ch/plugin/template/empa/*/32937
    Projects of the Environmental Risk Assessment and Management Group
    Current Projects
    NFP64: Modeling reelase of nanomaterials
    Release of nanoparticles from textiles
    NanoHouse: Life cycle of nanoparticles in house coatings
    Plant-uptake of nanoparticles
    MARINA
    ModNanoTox
    NanoCelluComp
    LICARA
    NanoMILE
    CARYNHYPH
    Completed Projects
    Exposure modeling of nanoparticles in the environment
    Nanomaterials in waste incineration and landfills
    NanoImpactNet
    observatoryNANO
    Behavior of carbon nanotubes in natural waters
    NanoSafeTextiles
    NANEX: Exposure scenarios for nanoparticles
    Interactions nanoparticles-organisms-pollutants
    NANORISK: The Safety and Risks of Carbon Nanotubes.
    Completed projects of the Predecessor Group
    NANOHEALTH: Nanotechnology and health Technological options, risk evaluation and precautionary strategies. More
    Risk Management of Nanotechnology from a life cycle perspective. More
    NANOLOGUE: Facilitating the Dialogue between Research, Business, and the Civil Society. More
    Approaching Technology Assessment from within Social Sciences and Humanities. More
    Risks and Opportunities of RFID Technology Applications. More
    The Future Impact of ICT on Environmental Sustainability. More
    The Precautionary Principle in the Information Society – Impacts of Pervasive Computing on Health and the Environment. More
    The Impact of „Moore’s Law” on the Productivity of PC Workplaces. More
    Comparison of the Environmental Impact of Electronic and Print Media. More

  38. 40 violet iulie 21, 2013 la 7:44 pm

    Cu excepţia dvs, Crin Antonescu este omul care, dacă va putea, îl va face pe Băsescu să plătească… Fără să aibă ( toate ) motivele dvs.

    Asta cred eu, până la proba contrarie.

    Până acum, nu cred că i-a transmis cineva lui Băsescu nişte cuvinte care să doară mai mult decât acelea ale lui Crin.

  39. 41 violet iulie 21, 2013 la 8:19 pm

    Domnule Năstase,

    Rectific ultima mea frază din postarea anterioară:”Până acum, nu cred că i-a transmis cineva lui Băsescu ÎN SPAŢIUL PUBLIC nişte cuvinte care să doară mai mult decât acelea ale lui Crin.” În privat, vă suspectez pe dvs.

  40. 42 Marian Nicolae iulie 21, 2013 la 8:21 pm

    Domnule profesor, prietenii, ca de obicei stiu de ce…….

  41. 43 Marian Nicolae iulie 21, 2013 la 8:34 pm

    @ Marcus iulie 21, 2013 la 11:20 am

    Marcus sa stii ca din meseria respectiva se iese la pensie numai cu picioarele inainte…ai musai……….

  42. 44 Taranul iulie 21, 2013 la 9:18 pm

    Doamne ce timpiti sintem!Esential,este ca acest Haisam este in Romania,trebuie sa dea din el.Daca nu impunem,ca natie,sa stim tot,sintem o gloata de timpiti.Sper ca piciul de ponta i-a facut pocinogul basescului!

  43. 45 Taranul iulie 21, 2013 la 9:38 pm

    Pina cind va conduce ntara acest demis,de popor,nu de mine!

  44. 46 k iulie 21, 2013 la 10:02 pm

    Pentru cacoabitam! De-aia s-a dus Antonescu la Cotroceni. N-ati spus dvs ca trebuie coabitare fiindca asa au votat oamenii? La care vot va refereati, nu prea am inteles… Si doar n-o sa credem cacand coabiteaza vedeta tv Ponta o face de dragul tarisoarei, iar cand coabiteaza celalalt star al infotainment-ului nostru de mahala, santajeaza si pune presiune pe…. whatever. 🙂

    Anyway… toti o apa si-un pamant. Vorbim vorbe.

  45. 47 pastel iulie 21, 2013 la 10:05 pm

    Incearca o noua cacealma. Scopul este sa introduca indoiala, sa creeze discordie. O alta ipoteza ar fi un santaj legat de Haisam. Basescu este interesat ca acest caz al lui Haisam sa nu fie in atentia presei pina dupa alegerile prezindentiale.
    Noapte buna!

  46. 48 ZeV iulie 22, 2013 la 7:29 am

    Domnule Marian Nicolae, dvs locuiti, efectiv, in Romania ?
    Daca nu, atunci unde ?
    In alta ordine de idei, mi se pare greu de inteles de ce domnul Adrian Nastase va tolereaza reproducerile kilometrice din Valer Marian, un individ cu grave probleme psihice. E si normal, pentru unii procurori…au nostalgia activitatii bazata pe supozitia de vinovatie pentru 22 milioane de romani.
    Din aceasta perspectiva, sanatate sa ai, ca , virgula, cazuri, poti instrumenta, plecand de la aceasta premisa, 24 din 24, sapte din sapte, 365 din 365, 52 din 52, 12 din 12, 50 din 50.
    Problema e cu pensile unor procurori…ar trebui sa le refuze, fiind, potential, rezultate in urma unor activitati ilicite ale cetatenilor romani. Daca nu le refuza, inseamna ca se auto-acuza. Parca il vad pe Valer Marian instrumentandu-si SIEsi un dosar.
    😉

  47. 49 Vasile, iulie 22, 2013 la 7:30 am

    E cum domnule Nastase ,chiar nu stiti?

    Pai dl. Antonescu a spus public sau daca vreti a lasat sa se inteleaga faptul ca dl. Ponta a afirmat ca numirea este responsabilitatea PNLeului si
    nu a domniei sale !

    Pumnul in gura pentru orice ANI sau DNA urmeaza sa-l ia din nou coruptul Antonescu si nu prea cinstitul Ponta!

    Poate acum a inteles si ZEV , in ropotul asurzitor de aplauze prin care adoratorii acopera realitatea!

  48. 50 ZeV iulie 22, 2013 la 7:30 am

    errata
    pensiile

  49. 51 ZeV iulie 22, 2013 la 8:08 am

    Constat ca unii liberali si liberale se simt zgariari/ofuscate de cele afirmate de domnul Adrian Nastase in comentariul domniei sale.
    Probabil, acestia/acestea, adopta o atare atitudine din neintelegerea lucrurilor. Cand esti fascinat de o personalitate, esti dispus sa treci cu vederea si derapajele, nu-i asa ? Unii dintre noi stiu asta din experienta. 😉
    Dupa parerea mea, Crin Antonescu a comis o eroare majora. Din pacate, cred ca a comis-o intentionat.
    Haideti sa analizam contextul:
    1. Ponta a semnat un acord institutional cu Basescu, ceea ce a generat frustrare printre liberali.
    2. Ponta a rezolvat institutional-deblocant cazul numirii procurorilor , altfel decat ar fi dorit liberalii, care, au ramas si fara Ministerul de Justitie.
    3. Liberalii au fost de doua ori umiliti la Transporturi, ignorand premisele si avertismentele. CU TOATE ACESTEA, tot Ponta s-a dovedit loial fata de liberali si l-a sustinut pe Fenechiu. Eu, cel putin, nu uit asta.
    In acest context, cred ca Antonescu a convenit cu Basescu sa se traga de timp pentru ca in mana domnului Ponta sa ramana ,,cartoful” privatizarii CFR Marfa.
    Ceea ce nu pricep foarte bine Antonescu si Basescu, este ca ,,pisicul” s-a transformat intr-o broasca testoasa, tare pentru dintii oricui. 😉
    Antonescu, spre deosebire de Basescu (care este marlan, dar prost in niciun caz), nu intelege ca Ponta a semnat acordul de coabitare pentru a-si legaliza si securiza propriul parcurs de consolidare a puterii si credibilitatii in ochii puterilor si cancelariilor occidentale si are, in plus, la indemana, solutia demiterii tuturor liberalilor care gestioneaza IN FAPT activitatea de la Transporturi.
    Nu inteleg de ce atat de putini colegi pricep lucruri elementare.
    😉
    Basescu si Antonescu fac un joc periculos cu nervii romanilor, menit sa distraga atentia de la cazul ,,Haysam Reloaded” (in care au fost implicate , PREPONDERENT,autoritati apropiate de PSD…dupa cum vedeti, Stroe sugereaza imaginea unui parasutat din vis in realitate 😉 ).
    Acest joc al nervilor pare a acoperi si altceva…derularea unei lovituri de stat de tip soft, cu greu sesizabila daca nu esti atent, initiata si promovata obstinant de Traian Basescu incurajat de o liota de consilieri (a se citi paraziti) penali platiti din bani publici, care consta in DESTRUCTURAREA UNUI PARTID POLITIC, RECTE, PDL, in scopul modificarii echilibrelor de putere pe esichierul politic, intr-o maniera, PROFUND NECONSTITUTIONALA, care nu are nicio legatura cu fisa postului de Presedinte al Romaniei.
    Ei ? Ce spuneti, stimati liberali ? Ce spui, acum , domnule Frunzaverde, cel care declarai sententios: ,,Cu Basescu nu se discuta, Basescu se suspenda” ?
    ps
    Ce spune si domnul Valer Marian, talonat si promovat, cu scopuri neclare, de amicul sau, Marian Nicolae ?
    😉

  50. 52 blogideologic iulie 22, 2013 la 8:17 am

    @ Baronul Munchhausen
    Carenţa de educaţie nu este acum la noi, ci la occidentalii care ne jefuiesc ţara. Prelungind butada sartorială a lui Bernard Shaw, ambasadorul american Mark Gitenstein cerea pentru verificarea situaţiei de cvorum la referendum rezultatul recensământului din 2002, iar nu rezultatul recensământului din 2011. Secesionistă faţă de adevăr, Curtea Constituţională a României a introdus forţat în statistică EROAREA ABSOLUTĂ de 3 000 000 de locuitori. Principiile probabiliste de vot ale lui Condorcet (ideolog primar, matematician şi politolog) discută, corect, numai ERORILE RELATIVE. Votul la referendum a fost monstrous deformat prin cerinţele total ilogice, anti-matematice şi anti-constituţionale impuse de Mark Gitenstein, Manuel Barroso şi Viviane Reding. După gândirea citatelor personaje, vedem ce distorsionat evoluează Lumea. Aceşti străini ne-au forţat să ieşim din condiţiile matematice de corectitudine ale votului, condiţii cerute de către ideologul primar Condorcet ! Le mai reamintesc birocraţilor UE precum şi diplomaţilor americani anti-Jeffersonieni că în România s-a întâmplat o reacţie thermidoriană similară evenimentelor petrecute în Franţa pe data de 9 thermidor anul II (adică 27 iulie 1794). În România, reacţia thermidoriană s-a petrecut pe data de 29 iulie 2012. Dar mai apoi, românii au căzut sub incidenţa postulatului David Hume. S-a mai întâmplat şi în istoria altora. Care au dispărut finalmente, chiar dacă au fost “cuminţi” şi “ascultători”, cum ni se cere acum şi nouă. De aici subiectul pentru “Războiul lumilor”. Nu este anti-occidentalism acesta, ci pur şi simplu fapt cultural.

  51. 53 blogideologic iulie 22, 2013 la 8:31 am

    Există vreo asemănare între falimentul oraşului Detroit şi destinul Noii Grecii din UE ? http://www.nytimes.com/2013/07/22/opinion/krugman-detroit-the-new-greece.html?hp&_r=0

  52. 54 ZeV iulie 22, 2013 la 8:35 am

    @Roxana Iordache 21.07.2013 – 5:20pm
    Ce spuneti, aveti, acum, un raspuns, sa vreti sa vi-l dau eu ?
    😉
    ps
    Nu incercati sa jucati la doua capete, si Basescu, dar mai ales Ponta, va sunt superiori la pocker. Incercati sa intelegeti contextual, totul..si mai ales, nu uitati ca imaginea domnului Antonescu este INTIM si INTRINSEC legata de proiectul de revizuire a Constitutiei.
    😉

  53. 55 ZeV iulie 22, 2013 la 8:59 am

    Vasile Blaga , ca vechi politician al ereri post-lovilutionare, un om apreciat de catre domnul Hrebenciuc drept un interlocutor si un negociator pe probleme majore de interes national, are de ales intre a-si mula discursul pe cel antinational al doamnei Monica Macovei (si implicit al domnului Basescu, desi, acesta a intors. din vanitate, spatele partidului) si a actiona in sensul protejarii PDL de tentativele tot mai accentuate de a-l dezintegra, venite din parte unei târle de trădători ai României, avându-i ,,drept ” vârfuri de lănci pe consilierii cotrocenisti, talonati de cozile de topor ,,troiene” din interiorul partidului.
    Sper ca in epoca post Basescu, partidele politice sa inteleaga ca niciunul dintre ele nu are dreptul de a confisca a priori si exclusivist interesul national, ci, sa puna in conexiune si interdependenta interesele tuturor segmentelor de romani pe care partidele le reprezinta in institutii fundamentale.
    Ura lui Basescu si ura (in oglinda) a noastra impotriva lui, trebuie sa inceteze cat mai repede posibil, altfel, orice tentativa de reconstructie a Romaniei, ca stat national, european, unitar si indivizibil va esua inca din faza de concepţie.
    Cred ca acest proces trebuie deja inceput, iar Basescu si clica lui, trecuti in planul secund al atentiei generale…asta nu inseamna, in niciun caz, sa-i ignoram, ci, sa-i supraveghem cu atentie, discernamant, cu calm si doar atat cat trebuie, raportat la dimensiunea reala a individului.
    Dimensiunea reala a individului, este cea data de gradul de ,,atentie” pe care I-l acordă lumea exterioară Romaniei.

  54. 56 ZeV iulie 22, 2013 la 9:15 am

    22.07.2013-8:17am
    Excelent, profesore.
    😉

  55. 57 Vasile, iulie 22, 2013 la 9:41 am

    Bio,

    Dumneata spui altceva decit osanaua oferita de acest self described contagious liar!

    Zev,
    Nu spuneti nimic ! Ati devenit un adevarat politician!! Mizerabila definitie „ce spun antipontistii”, pai ca sa spui adevarul nu trebuie sa fi antipontist si nici PNList, doar sa fi cinstit cel putin fata de tine insuti!
    Sau poate nu m-ati auzit din cauza aplauzelor puternice , noroc cu baronetul care mai scapa cite un basism!
    Mesajul catre Roxana imi confierma indiscretia pe care o fac mai sus fata de politicianismul in care va scaldati!
    Ca un misogin ce sunt trebuie sa constat, dupa parearea mea impotriva firii ca Roxana, o doamna ,este cea mai lucida comentatoare dupa acest blog!

  56. 58 Cris iulie 22, 2013 la 10:31 am

    @ Taranul:
    Vă rog să vorbiți așa despre dv. și numai despre dv.
    E cel puțin o lipsă de impolitețe să ne calificați astfel pe toți.
    Dacă dv. vă considerați tâmpit, e dreptul dv.
    Dv. vă cunoașteți cel mai bine (sau cel puțin ar trebui).

  57. 59 ZeV iulie 22, 2013 la 10:32 am

    Un amic basist, dar entelegent si roman, scrie pe blogul sau urmatoarele:
    ,,Aflat ca-ntre ciocan şi nicovală (Traian Basescu n.r.) între capriţurile a două muieri antagonice (Udrea si Macovei n.r.) şi-a distrus propriul mit eşuînd într-o Mare (deja) Moartă şi Popolară. Şi-a băgat …..in Sfântă Constituţie şi fără pic de ruşine el – Preşedintele împreună cu ei – Consilierii Prezdenţiali fac campanie electorală pe lefuri grase plătite de la bujetu’ patriei.

    Privesc amuzat cum toţi ăştia care s-au cocoţat precum scroafele în copacul democraţiei, în timp ce-şi cară cu nemiluita pumni şi ghionturi (ba uneori chiar îşi înfig cuţitele pe la spate), zbiară isteric

    NOI SUNTEM DREAPTA ROMÂNIEI!

    Vass se ceartă cu Udrea, Udrea cu Blaga, Blaga cu Băsescu, Băsescu cu Macovei, Macovei cu MRU şi MRU cu Neamţu. Se ceartă toţi în timp ce nărodul norod portocaliu se-ntreabă debusolat:

    NOI CU CINE …..-SII VOTĂM?

    Privesc amuzat la Victor Ponta, care dându-şi seama că bampiru’ vrea să-l încolţească şi că de fapt Floricelu’ n-avea ce să caute la Cotroceni pentru a discuta pe tema numirii de la Transporturi, s-a urcat în avion şi când a ajuns în Spania i-a trimis bampirului o scrisorică cu numirea lui Ovidiu Silaghi. Mai mult ca sigur, bampiru’, după ce va citit în această dimineaţă scrisorica, va răcni:

    M…E MĂ! ŢI-AM SPUS!

    E clar! Suntem o ţară de nebuni. Şi tocmai de aceea nu înţeleg de ce trebuie să mai avem noi grija prezidenţialelor?

    ÎL PUNEM PE VADIM PREŞEDINTE!

    Că vorba aia, într-o ţară de nebuni doar un TRI(NE)BUN poate fi Preşedinte.”
    😉 😉
    Mda..basist, basist, dar le vede bine….
    😉 😉

  58. 60 Cris iulie 22, 2013 la 10:35 am

    @ George Hălărescu:
    Părerea mea e că dv. nu ați înțeles sensul articolului d-lui Năstase.
    Îi dați o interpretare fantezistă.

  59. 61 ZeV iulie 22, 2013 la 12:20 pm

    Vasile spune: ,,Ca un misogin ce sunt trebuie sa constat, dupa parerea mea impotriva firii ca Roxana, o doamna ..”
    Stimate coleg, eu nefiind misogin, vad in Roxana, in primul rand, o femeie frumoasa si telegenta…unde ati mai pomenit ca un barbat sa fie interesat de o femeie care este intrutotul de acord cu el ? Inteleg ca nu va e usor sa va puneti in pielea unui barbat.
    😉 😉

  60. 62 monica iulie 22, 2013 la 2:20 pm

    eu ma intreb de ce s-a dus antonescu? ce l-a motivat sa accepte propunerea fostului basescu?

  61. 63 Vasile, iulie 22, 2013 la 3:51 pm

    Zev,

    Cind o citesc pe monica sau cris daca vrei imi dau seama ca un misogin adevarat este totusi destul de politicos cu doamnele pe care nu trebuie sa le urasca ci sa le schimbe foarte des, in omonimul intelesului de misogin!

    Asa ca draga domnule ai tradus gresit sensul de misogin si de aici si eroarea in care te-ai afundat !

    De cealalta parte a trata o tipa cu o inteligenta cel putin aparent sclipitoare cu o negare , aduce cu adevarat a misoginie!

  62. 64 Baronul Munchhausen iulie 22, 2013 la 3:58 pm

    Blogi,

    Ma astept din partea ta, ca intelectual cu aere de enciclopedist, sa faci diferenta intre realitate si propaganda. asta, vis a vis de listele electorale pentru referendumul din 2012. Din moment ce datele recensamantului din 2011 nu au fost inca finalizate si publicate in M.Of. mai ai dubii dupa care date trebuia judecat rezultatul referendumului?
    Si, atentie:
    1) USL a incercat sa ne abureasca cu lista electorala doar dupa ce a vazut ca nu s-a implinit cvorumul;
    2) pentru localele din iunie 2012 au fost bune listele cu cele 18 milioane de electori, nu?
    3) de ce nu au corectat lista electorala pentru alegerile din decembrie 2012, daca tot erau convinsi ca suntem mai putini?
    4)in fine, pe ce baza se alcatuiesc listele electorale, dupa opinia ta?

    P.S. De ce postezi mereu subiecte off topic? Nu crezi ca asta e o impolitete fata de gazda blogului?

  63. 65 George Hălărescu iulie 22, 2013 la 6:32 pm

    Către „Cris”,
    Să știți că e posibil să aveți dreptate, dar asta impune o argumentație. Aștept să spuneți de ce.

  64. 66 Vasile, iulie 23, 2013 la 6:31 am

    Problems in eden?

    Vasile,
    iulie 22, 2013 la 3:51 pm
    Zev,

    Cind o citesc pe monica sau cris daca vrei imi dau seama ca un misogin adevarat este totusi destul de politicos cu doamnele pe care nu trebuie sa le urasca ci sa le schimbe foarte des, in omonimul intelesului de misogin!

    Asa ca draga domnule ai tradus gresit sensul de misogin si de aici si eroarea in care te-ai afundat !

    De cealalta parte a trata o tipa cu o inteligenta cel putin aparent sclipitoare cu o negare , aduce cu adevarat a misoginie!

    Comentariul tău e în așteptare.

  65. 67 ZeV iulie 23, 2013 la 9:15 am

    Baroane, va inteleg ca aveti un oarece sentiment de frustare ca Basescu este inca presedinte, am si eu un asemenea sentiment, dar blogideologic isi argumentează excelent expozeul.din 22 iulie 2013 8:17 am.
    Poate ca cei din USL nu au pregatit perfect marea debarcare din..dealul Cotrocenilor, dar, argumentatia lui blogi este intarita/complementată chiar de cativa judecatori ai CC.
    Citez:
    ,,Judecatorii CCR Ion Predescu, Acsinte Gaspar si Tudorel Toader, care au facut opinie separata la hotararea de invalidare a referendumului din 29 iulie, si-au argumentat dezacordul prin faptul ca decizia a fost luata in baza „eratei” la adoptarea careia ei nu au fost consultati.

    „Dezacordul exprimat in raport cu hotarare de invalidare a rezultatelor referendumului national din data de 29 iulie 2012, are la baza faptul ca aceasta a fost adoptata prin raportare la prevederile art. 2 alin. 1 lit. c) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei, solutie prefigurata prin ‘erata’ din data de 6 august 2012, referitoare la Hotararea Curtii Constitutionale nr. 3 din 2 august 2012, ‘erata’ la adoptarea careia nu am fost consultati, procedeu fara precedent in jurisprudenta constitutionala”, se arata in opinia separata la hotararea Curtii Constitutionale (CC) din 21 august, data publicitatii luni.

    Cei trei magistrati subliniaza ca, pe de o parte, prin Hotararea nr. 3 din 2 august 2012, CC a statuat in sensul ca cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate „au dreptul de a vota in mod liber in strainatate pe listele electorale suplimentare”, iar „ratiunea pentru care acesti cetateni nu sunt inscrisi in listele electorale permanente rezida in faptul ca nu au domiciliul in tara, astfel incat numarul acestora nu poate influenta cvorumul legal de participare la referendum,respectiv majoritatea persoanelor inscrise pe listele electorale permanente”, iar pe de alta parte, erata completatoare face referire la „listele electorale cuprinzand cetatenii romani cu drept de vot care au implinit varsta de 18 ani pana in ziua alegerilor inclusiv”, asadar indiferent de domiciliu.

    Cine poate fi luat in considerare pe listele electorale?

    Predescu, Gaspar si Toader precizeaza, in acelasi context, ca listele electorale permanente sunt definite prin prevederile art. 7 alin. 1) din Legea nr. 370/2004, pentru alegerea Presedintelui Romaniei, in care se statueaza ca acestea „se intocmesc pe comune, orase si municipii, dupa caz, si cuprind toti alegatorii care domiciliaza in comuna, orasul sau municipiul pentru care ele au fost intocmite”.

    „In sensul legii, starea de fapt (domiciliaza) se suprapune peste starea de drept (au domiciliul), motiv pentru care cetatenii romani cu domiciliul ori resedinta in strainatate nu pot fi inclusi in listele electorale permanente, insa isi pot exercita dreptul de vot fiind cuprinsi in listele electorale suplimentare.

    Prin urmare, includerea in listele electorale permanente a celor 1.101.809 cetateni romani cu domiciliul ori resedinta in strainatate, la care se adauga o parte dintre ceilalti 1.468.369 cetateni aflati in aceeasi situatie, dintre care unii sunt minori este de natura sa afecteze rezultatul referendumului”, sustin cei trei judecatori.

    Potrivit celor trei magistrati, solutia este promovata si prin Liniile directoare privind alegerile, adoptate de catre Comisia de la Venetia in cadrul celei de-a 51-a sesiuni plenare de la Venetia, din 5-6 iulie 2002, prin care la art. I 1.2. se prevede ca o lista electorala suplimentara poate permite sa voteze persoanelor care si-au schimbat domiciliul.

    „Consideram ca listele electorale permanente nu pot cuprinde nici pe cei 512.379 cetateni romani cu drept de vot ale caror acte de identitate au expirat, fara a fi reinnoite pana in ziua votului. Aceasta deoarece, in sensul art. 2 lit. d) din Legea nr. 370/2004, pentru alegerea Presedintelui Romaniei, actele de identitate trebuie sa fie valabile in ziua votarii.

    In caz contrar, mentinerea acestei categorii de persoane pe listele electorale permanente, este de natura sa consacre o noua categorie, a celor care nu isi pot exercita dreptul de vot, persoane care in mod obiectiv vor fi absente. In ipoteza in care dreptul de vot este exercitat pe baza unei carti de identitate provizorie, respectivele persoane sunt trecute si pe liste electorale suplimentare”, se mai arata in opinia separata.

    Predescu, Gaspar si Toader au mai spus ca, in aceste conditii, cifra de 18.292.464 de persoane inscrise in listele electorale permanente, cifra luata in considerare la adoptarea hotararii, nu reflecta structura si dimensiunea corpului electoral actual.

    „Pornind de la continua scadere a populatiei Romaniei, de la datele statistice furnizate in mod oficial, de la necesitatea eliminarii din liste a celor decedati, a persoanelor care au pierdut cetatenia ori drepturile electorale considerand ca in listele electorale permanente nu pot fi inclusi cetatenii romani cu domiciliul ori resedinta in strainatate si nici cei ale caror acte de identitate nu sunt valabile, constatam ca datele finale sunt de natura sa conduca la validarea rezultatelor referendumului”, au mai spus cei trei judecatori CC ”
    COMENTEZ
    Ma intreb, ce s-ar fi intamplat daca decizia CC nu ar fi fost publicata in Monitorul Oficial, iar Parlamentul ar fi continuat demersul, luand act de toate opiniile judecatorilor CC, dar tinand cont ca Parlamentul Romaniei este for reprezentativ suprem al poporului roman ?
    Dar..incerc tot eu un raspuns: probabil, nucleul dur al PPE din institutiiile europene+Departamentul de Stat, ne-ar fi caclcat in picioare.
    😉

  66. 68 Baronul Munchhausen iulie 23, 2013 la 10:54 am

    @ZeV,

    Nu m-a surprins deloc pozitia adoptata de alde Predescu, Gaspar etc, stiind cine i-a propus pentru CCR. Mai ales, cand stiu ca si alti fosti membri CCR au fost inainte de a aceasta, niste onorabili membri psd.
    Exact va proceda si musiu Dorneanu, fost membru de vaza psd si presedinte al Camerei Deputatilor pe vremea guvernarii psd. Faptul ca nu a sesizat CCR, cat timp a fost avocatul poporului (pesedist?, vorba lui Oprescu) , vizavi de ploaia de OUG lansate de guvernul Ponta, a fost o nota buna pentru el pentru a fi numit la CCR.
    In rest, toate bune….

  67. 69 Vasile, iulie 23, 2013 la 12:09 pm

    Zev,

    ai mare dreptate mai ales printrun cuvint din ultima fraza, si baronul ar trebui caclat!

  68. 70 ZeV iulie 23, 2013 la 8:21 pm

    Baroane, astept ziua in care CC va fi desfiintata, iar atributiile ei, preluate de judecatori adevarati, de la ICCJ. Altfel, hotararile CC vor naste mereu indoieli si neincredere, datorita numirilor efectuate de politicieni, uneori, fara a se tine cont de criteriul competentei si experientei profesionale.
    Poate ca si aici ar fi o zona de revizuire a Constitutiei….din pacate, pana cand nu vom renunta la partizanate oarbe, vom continua sa vorbim steril , neinteligibil, imperceptibil si ineficient, intr-un vacarm total, in care raportul semnal/zgomot tinde sa devina subunitar.

  69. 71 Vasile, iulie 24, 2013 la 9:16 am

    ZeV,

    omserv ca va afundati in basism!

  70. 72 ZeV iulie 24, 2013 la 11:35 am

    Vasile, mergi la biblioteca si invata ce inseamna basism…poate ca dai peste cineva pe-acolo dornic sa-ti explice, deoarece nu cred ca termenul este atat de serios incat sa aiba o definitie in Dex.
    😉


  1. 1 De ce s-a intalnit Antonescu cu Basescu? | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe iulie 21, 2013 la 10:54 am
  2. 2 De ce s-a intalnit Antonescu cu Basescu se intreaba Adrian Nastase | Politica ta Trackback pe iulie 21, 2013 la 2:00 pm
  3. 3 Năstase: "De ce s-a întâlnit Băsescu cu Antonescu? Pentru a pune presiune pe premier" | stiri - Stiri si opinii nonstop, stiri ultima ora - GHIMPELE Trackback pe iulie 21, 2013 la 5:46 pm
  4. 4 Basescu a iesit la o bere! « Motanul Incaltat Trackback pe iulie 21, 2013 la 10:07 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!