Nevoia de solidaritate cu Dragnea

Procurorii lui Băsescu au început să construiască o categorie distinctă de infracţiuni – delictele politice. După acuzarea mea – ca preşedinte de partid – pentru campania parlamentară şi prezidenţială din 2004 – iată, a venit rândul secretarului general al partidului – Liviu Dragnea – să fie acuzat, în baza unei legi – legea nr. 78/2000 care continuă să funcţioneze şi să fie utilizată în afara Codului penal.

Este o nouă operaţiune politică de manipulare, o încercare de a institui un regim de teroare în „pregătirea” alegerilor din decembrie. Vă aduceţi aminte de acuzaţiile de fraudă electorală, din 2004, aduse de Băsescu la adresa guvernului pe care îl conduceam? S-a dovedit că a minţit. Da, şi? Rezultatul votului a rămas acelaşi.

Acum însă, e nevoie de solidaritate în faţa unei noi operaţiuni a „mainilor murdare”, care a început prin acţiunea „procuroilor – misionari”, care se plimbau pe la sate cu Biblia într-o mână şi cu „auto-denunţurile” în cealaltă.

Miza, repet, o reprezintă votul din decembrie, atunci când Barroso nu va mai putea impune un cvorum de participare. De aceea, Băsescu vrea să împrăştie „bilele de biliard” pentru a le lovi una câte una, prin procurorii lui. Soluţia e simplă: nu acceptaţi diversiunile. Rămâneţi împreună! Rămâneţi uniţi! Formula „small is beautiful” a fost şi rămâne o capcană – şi în privatizare şi în politică!

P.S. Le mulţumesc celor care doreau să-mi trimită un celular şi o tabletă (fără să ştie, probabil, că sunt interzise aici) dar mă descurc şi fără ele. Am revenit la scrisul „manual” şi, după cum vedeţi, m-am readaptat.

96 Răspunsuri to “Nevoia de solidaritate cu Dragnea”


  1. 1 Alexandru Vasile septembrie 9, 2012 la 12:37 pm

    Eu am fost cu toata familia si am votat pentru demitere, dar ceea ce a urmat si cat de las se comporta USL-ul fata de noi, in afara de Ghise, intrece cu mult ceea cea facut Basescu si sleahta lui de nenorociti. Eu personal nu voi vota USL -ul niciodata, asa lasitate nu poate fi tolerat. Mai bine DDD sau Udrea si clica lui. Sa la fie rusine lui Ponta,Antonescu , etc. – ne-au abandonat se gandesc numai la ei, rusine , rusine, rusine…

  2. 2 Alexandru Vasile septembrie 9, 2012 la 12:38 pm

    Dragnea si tot USL-ul merita ceea ce primesc de la Basescu, daca sunt asa de lasi.

  3. 3 blogideologic septembrie 9, 2012 la 12:38 pm

    Din înţelepciunea Grupului de ideologi de la Cluj : “A venit şi rândul PSD să dea un PREŞEDINTE. Antonescu se grăbeşte şi va pierde mult, poate chiar totul” http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/ioan-rus-a-venit-si-randul-psd-sa-dea-un-presedinte-antonescu-se-grabeste-si-va-pierde-mult-poate-chiar-totul-275931.html „Mi-ar plăcea să încerce să merite a fi preşedinte, restul hotărăşte publicul. Când înţelegi cu ce se mănâncă funcţia de preşedinte, deja ai devenit politician, depăşeşti faza de politruc. Domnul Antonescu cred că a avut o viaţă fericită până acum, a fost poate mereu protejat, ajutat, sponsorizat şi nu a înţeles că trebuie mereu să dai ceva în schimb chiar şi pentru dorinţa de a deveni preşedinte. Nu ajunge să îţi exprimi dorinţa şi nici să vorbeşti cu silabe cântat-lungite poporului de la televizor.” Domnul Ioar Rus speculează o expresie celebră, însă uită să amintească şi sursa, ceea ce spune multe despre carenţele deontologice foarte grave ale Grupului de ideologi de la Cluj. Este vorba despre duelul verbal desfăşurat între doi politicieni din Transilvania interbelică, anume Alexandru Vaida Voevod şi Octavian Goga. Statura lor este peste măsură în comparaţie cu personajele din prezent ale „Grupului de de la Cluj”. Şi Alexandru Vaida Voevod, şi Octavian Goga, au reprezentat cu strălucire în Ardeal ideologia naţionalismului românesc. Când au venit comuniştii la putere în România, şovinismul belakunist fondator (încă de la anul 1921) era atâta de puternic, încât marele poet român a fost categoric, şi multă vreme, interzis ! A fost nevoie să vină mai întâi avizul favorabil din URSS pentru publicarea lui Octavian Goga în România. Şovinii belakunişti, de o răutate cumplită, au trebuit să-şi ţină gura ! Expresia folosită de Alexandru Vaida Voevod la adresa poeziei lui Octavian Goga era aceea de „frazeologie eufonică naţionalistă.”

  4. 4 Simona septembrie 9, 2012 la 12:41 pm

    „Cine ridica sabia de sabie are parte” si „cine seamana vant culege furtuna” asta sa stie si nu vom uita ce se intampla in zilele acestea. Faptul ca basescu a declarat dusmanie opozitiei, il va costa. PDL va fi un partid de trista amintire dupa alegerile parlamentare, nu vor intruni nici minimul…

  5. 5 unualibro septembrie 9, 2012 la 12:49 pm

    Domnule Nastase

    Va doresc sa aveti puterea de a rezista la ceea ce urmeaza. Dupa opinia mea, hartuirea dvs va continua cel putin inca un an. Privarea de libertate nu le este de ajuns. Astia vor sa va vada ingropat si dvs. ati fost foarte aproape de a le face pe plac

  6. 6 Ghita Bizonu' septembrie 9, 2012 la 12:58 pm

    Ha! Ma mir ca nimeni nu observa o mica cestie … „banala”?

    Aceiasi procuratura preazeloasa in a=l ancheta pe Dragnea ptr „coruptie” samd care descins-a zanganind din cartuse si agitand biblii pre ulitele satelor alegardand alegatorii exact aceiasi propcuratura l-a cam facut uitat pre criminalul tinerei japoneze. Care individ mai avea niste violuri la activ (din care unu urmat de moartea victimei!), nsite talgarii si fusese recunoscut de o victima a unei talharii!!!!
    Pia neintaplatopare sunt si ultimel;e stiri referitoare la impuscaturi im Bucresti.
    Asta este rezultatul reformei stautluyi inceputa cu reforma justitiei. Care reforma a justotiei a inceput prin reincadrarea in magistartura a 2 judecatoare – una prinsa cu mita-n poseta si alta care „uita” sa faca hartiile ca niste infractori sa intre la mititica!

    A da. Daca nu ar fi facut ceva sacandal Japonia .. cred ca nici azi nu se stia cine a omorat pe fata aia .. Care, daca procuratura inamovibilei Luluta care mai vrea un mandat isi facea datoria traia si azi!!

  7. 7 violet septembrie 9, 2012 la 1:21 pm

    Mă bucur mult că ați depășit primele momente mai grele din această etapă a vieții dvs ( pe care o consider o importantă filă din istoria românilor ), că nu sunteți tras în totalitate pe linie moartă. Cu siguranță, Băsescu și ciracii lui nu încearcă astfel de sentimente. 😉 Și nici nu cred că ei pricep mare lucru din asta.

    Da, voi vota fără nicio îndoială la Parlamentare cu USL și voi îndemna pe oricine să facă la fel!

  8. 8 Nedeea Burca septembrie 9, 2012 la 1:30 pm

    Nu stiu daca vorbele mele ajung pana „acolo”. Mi-as dori sa fie asa….Cred ca aveti intru totul dreptate. Si mai cred, din tot sufletul, ca „operatiunea mainilor murdare” este sortita esecului. Imi aduc aminte ca, in vremuri de restriste, Liviu Rebreanu cerea celor dragi ai sai sa aiba „rabdare si incredere”. Sunt doua vorbe magice care ne pot pastra pe toti, impreuna, pana in zori.

  9. 9 alice septembrie 9, 2012 la 1:39 pm

    Da ,ne bucuram ca ne dati sfaturi utile pt ceea ce-ar fi trebuit sa facem,adica sa fim uniti.Multa sanatate si putere.

  10. 10 Theodora septembrie 9, 2012 la 2:14 pm

    Mic ghid pentru romanii care sunt furati – Cine te fura o data sigur o sa te mai fure si a doua oara si de cate ori o sa aiba chef si nevoie

    Citeste si da mai departe!
    Care sunt raspunsurile corecte?

    Mic ghid pentru romanii care sunt furati – Cine te fura o data sigur o sa te mai fure si a doua oara si de cate ori o sa aiba chef si nevoie – Citeste si da mai departe!

  11. 11 NELU FIERARU septembrie 9, 2012 la 2:35 pm

    NUMAI DUMNEZEU PRICEPE CE SE INTAMPLA IN ACEASTA TARA! TOATE SUNT PARCA CU SUSUL IN JOS! ASEMENEA ESTE SI SITUATIA CU DOMNUL DRAGNEA! ESTE ABSURD SA FACI CAMPANIE,INDEMNAND LA VOT SI SA FI ANCHETAT,IN TIMP CE UNII ESCROCO RETIN CARTI DE IDENTITATE IN SCHIMBUL UNOR SUME DE BANI SI INDEAMNA PE FATA LA BOICOT,TOTAL NECONSTITUTIONAL SI NU SUNT INTREBATI DE SANATATE! SUNT PE BARICADE DIN IANUARIE SI AM O PUTERNICA SENZATIE DE DEZGUST FATA DE INDIFERENTA CONATIONALILOR CARE PRIVESC IN TRECERE SAU LA TELEVIZOR! IN SCHIMB,FOARTE MULTI FAC POLITICA PRIN BIRTURI! NU SUNTEM UN POPOR CI UN AMESTEC DE POPULATIE CARE NU ARE DEMNITATE! SUNT NOSTALGIC DUPA ACELE ZILE DIN DECEMBRIE 1989. PENTRU TOT CE SE INTAMPLA CU NOI,NOI SUNTEM VINOVAT!

  12. 12 Gavrila septembrie 9, 2012 la 2:43 pm

    …da, ar cam fi timpul ca oamenii sa iasa pe strada sa demonstreze/ideal ar fi ca PSD-USL sa coordoneze o asemenea activitate pentru a-i da directie si amploare. al’fel, vor pica unu’ cate unu’ lideri grei ai PSD/USL si totul ramane in aer; status quo convine de minune pdl-asilor.
    Are PSD un asemenea lider astazi, cand e nevoie mai mult decat alte dati?

  13. 13 Sibilla septembrie 9, 2012 la 2:50 pm

    Adrian Năstase e la închisoare şi cei mai optimişti susţin că acesta ar putea fi eliberat condiţionat în această iarnă. Potrivit Statutului PSD el nu mai este în acest moment membru al partidului deoarece a fost condamnat definitiv de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Asta înseamnă că influenta poziţie de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD a rămas vacantă. Până de curând nimeni nu a pretins funcţia… De curând însă s-au invit şi unul sau poate chiar doi pretendenţi la scaunul care a fost ocupat de fostul premier. Unul este Constantin Nicolescu, preşedintele CJ şi al PSD Argeş şi se vorbeşte insistent şi de lui Ioan Rus, fostul ministru al Administraţiei şi Internelor. Totuşi… majoritatea din BPN al PSD susţine că în semn de respect faţă de Adrian Năstase scaunul ar trebui să rămână neocupat.

    Potrivit informaţiilor noastre subiectul ar fi fost abordat frontal în ultima şedinţă de Birou Permanent al PSD. El a fost ridicat de vicepreşedintele Marian Oprişan care l-a propus pentru a fi interimar şi apoi candidat la această funcţie pe Constantin Nicolescu de la Argeş care a acceptat. Numai că tentativei i s-a opus dur secretarul general Liviu Dragnea care i-ar fi spus pretendentului că nu are faţă de Adrian Năstase. Lui Dragnea i s-au asociat şi alţi lideri din ţară şi până la urma s-a decis ca postul să rămână vacant.

    În ultimele zile se spune că interesat de funcţie ar fi şi Ioan Rus, fostul ministru al Administraţiei şi Internelor. Se bănuieşte că intensa activitate mediatică a acestuia ar ţinti tocmai funcţia de preşedinte al CN al PSD.
    POOOOFTIIIIM ??!!!!
    LICHEAUA IOAN RUS VREA ÎN LOCUL LUI ADRIAN NĂSTASE ??!!!!!!!!!!
    Victor Ponta !!!!! RISCUL CA PSD SĂ-ŞI PIARDĂ NU DOAR ELECTORATUL CI MARE PARTE DIN ARMATĂ E F F MARE DACĂ LICHEAUA I RUS OBŢINE AISTA !!!!
    IA MAI MERI TU PE PUSTII LA DRACU, LECHEA ION RUS CU HĂLA DE TE-A VÂRÂT PE GÂT LUI V PONTA CU TOT, CA SĂ FIU ŞI MAI CLARĂ !
    ÎNTREB DIN NOU: AŢI PRIVATIZAT PSD ?? IARĂ DICTEAZĂ TATA SOCRU ŞI NE SFIDEAZĂ PE TOŢI?? PÂNĂ UNDE SE MERGE CU IPOCRIZIA ?
    SPUNETI-MI CĂ NU E ADEVĂRAT !!!!!! PONTA ?????
    http://www.pesurse.ro/#/2012/09/09/n-psd-se-vneaz-funcia-lui-adrian-nstase-cine-vrea-.html

  14. 14 Lucia Gusatu septembrie 9, 2012 la 3:27 pm

    Eu ma intreb mereu cum e posibil ca un om ,fie el si basescu, sa subjuge in asa hal institutii ale statului? Sunt slab pregatiti si santajabili,si de aceea sunt pusi sefi spre a fi folositi, ori poporul nu mai are nici -o valoare in fata banilor! Triste zile traim si intelectualii de marca dar si oamenii de rand! Probabil ca aveau un plan, cand medicii ,profesorii si altii erau indemnati sa plece din Romania,. ceva fara precedent!

  15. 15 r septembrie 9, 2012 la 3:53 pm

    Dupa un concediu petrecut prin Europa am avut confirmarea a ceea ce stiam de mult. Uniunea Europeana,toate structurile europene,nu sunt iubite si nici foarte respectate de europenii de rand. Motivul ? Nu actioneaza dupa reguli si principii ci dupa interese. Impun regulile lor acala unde doresc si ela nu sunt valabile pentru toti. Cand romanii se rugau peste tot,faceau matanii pentru asta, ma aflam in Austria, tara care a aderat cu mare greu in UE. Daca atunci ma uitam buimac la austriecii care injurau UE , iata ca azi inteleg ce nu intelegeam atunc.
    Daca nu eram in UE , Basescu nu mai era presedinte, Nastase nu era la inchisoare,Barosso nu ne impunea cele 11 porunci, cancelarul greman nu si-ar fi permis sa faca ceea ce a facut. Fondurile ce ne vin de la UE sunt mai mici decat cotizatia pe care le-o platim. Iata numai cateva motive pentru care aceasta constructie nu poate fi iubita de romani. Daca maine va dispare, paguba in ciuperci.

    In ceea ce va priveste pe d-voastra d-le Nastase,raman in continuare un admirator , sunt convins ca daca erati premier ,foarte multele din relele pe care le suporta romanii ,nu existau. Iata ca timpul trece,nu v-au infrant. Ati avut ocazia sa va cunoastrti mai bine prietenii si sa vedeti viata si din alta perspectiva. Basescu nu va fi vesnic presedinte , iar atunci cand nu va mai fi, om mai vedea. In viata nu poti trai numai cu manevre. Vine scadenta . Nu la toti romanii le e frica de Basescu. Ce o sa ne faca? Ne va lichida pe toti ?
    El crede ca e iubit ? Va avea mari surprize. La urma urmei eu cred ca romanii ii dau prea multa importanta si lui Basescu si UE. S-ar putea sa ramana triste amintiri.

  16. 16 hei rup septembrie 9, 2012 la 4:06 pm

    Comportamentul miselesc inimaginabil al chiorului et comp.ar trebui sa determine pe orice om cu un dram de ratiune sa doreasca a scapa tara de urgia care s-a abatut asupra ei din 2004.Este nevoie de oameni de inalta tinuta,ca dvs.,d-le Nastase,in politica romaneasca!

  17. 17 damacucamelii septembrie 9, 2012 la 5:15 pm

    O sa incep sa-l iubesc pe Putin,azi a spus ca Comisia Europeana e un fel de curva cu doua fete,ca actioneaza cu masuri duble,etc pai cam asa a facut si Barosso in Romania si madam Merkel dar noi nu avem un Putin sa-i puna la punct,noi avem liliputani!!!!!!!!!!!

  18. 18 Doru Coarna septembrie 9, 2012 la 5:23 pm

    Eroare maxima!

    Adevarata miza este vanzarile alea pe nimic, alegerile din decembrie reprezinta o tinta falsa! Cata vreme sistemul are 3-4 milioane de voturi la dispozitie, adica mortii, nebunii, disparutii, emigratii, condamnatii penal, sistemul de institutii de forta plus familiile lor, se intelege ca acesta va dirija prin STS voturile astea asa cum ii este mai bine lui, nu lui Basescu ci lui, sistemului! Intamplator insa, daca USL ia sub 50%, ii vine bine si lui Basescu, isi poate numi un premier de plus cu care se poate apoi juca cum vrea, fara sa imparta tainul privatizarilor cu acesta, iar sistemul ramane lider deoarece il va ma salva pe presedinte inca odata.

    Regret, dar cata vreme Ponta si guvernul sau nu face totusi acel minirecensamant, orice exercitiu electoral este iluzoriu, alegerile vor iesi mereu in modul cel mai convenabil sistemului si de neinteles pt ceilalti, USL si alegatori. Cum Ponta a uitat ideea, se intelege ca este blat cu Baselu.
    In definitiv, ce conteaza cine e de serviciu la guvern cata vreme se indeplineste voia stapanului? Stapanul de afara, nu asta, executantul. Ca se mai pierde din tain, OK, dar slava Domnului, iese atat de mult ca nici nu conteaza daca se scade ceva, decat balamuc dupa, mai bine mai putin si mai sigur… Cine sa strige apoi ca alea s-au vandut fraudulos? Nu va mai avea cine, daca s-a pus unanim botul. Omu’ a invatat lectia cu flota…

    Pe de alta parte, pot da in scris ca la alegerile din decembrie nu vor iesi mai mult de 30%, cei direct interesati de o parte sau alta. Restul, la revedere, s-a mers la blat, s-a plecat la Olimpiada si in Italia si in RSA anapoda… aiurea!, s-a dus pretul tradarii pe acolo pe unde le sunt depozitele…

    Mda, la asta s-a ajuns… Am, din pacate, impresia ca din penitenciar, ca si din afara, lucrurile se vad mai altfel, mai ca inaine… Nu dle Nastase, ticalosia a primit premiul intai intre calitatile politice necesare… Si cum nu-i bine sa credem in minuni, vom continua sa visam, Dvs sa ne scrieti iar noi sa dezbatem, asa, pt uzul ratiunii… Ceea ce a inceput. in termenii cei mai timizi, cu cooperativele, a ajuns acum, dupa doua decenii, la devalizarea contra comision extern a bogatiilor naturale si a tuturor resurselor, sub auspiciile parteneriatelor de tot felul si a apartenentei noastre la UE.

    Norocul este insa de partea celor mai prosti, intotdeauna, adica ne vom recapata tara cand UE va dispare, caci nu vom putea intra in acea Federatie Europeana preconizata de Anghela Mercal. Tara este prea bogata ca sa poata fi epuizata de talharii de azi, iar viitorul tine de exploatatii sarace, intr-un final. Desigur, asta daca vom mai exista si noi pe aici, prin curte. Daca globalizarea bate Federatia, atunci am disparut ca popor si ca tara, daca Federatia bate globalizarea, avem o ultima sansa.

    \din nou, pozitia lui Basescu este cea mai buna, tribut tot trebuie sa platim, dar barem sa supravietuim. Ca intotdeauna in istoria noastra. Baietii astia din USL insa, nici nu stiu sa se pozitioneze dar emit pretentii de tot felul. Daca adaugam si gustul amar al lasitatii, al blatului si al tradarii, nu avem ce discuta despre alegeri.

  19. 19 Fragmentarium Politic septembrie 9, 2012 la 5:39 pm

    Coroana civica sau coroana de spini?

    Nu am vazut decat sporadic analize de stanga despre preparativele de dreapta pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie (implicit, pentru cele prezidentiale), prin lansarea Partidului Forta Civica, desi acesta este primul pas serios de reformare a dreptei, intr-un context destul de ostil, in care orice idee de reforma pe aceasta parte a esichierului a fost aproape iremediabil compromisa de Basescu si PDL. Aceasta mi se pare o lipsa, deoarece orice competitie politica si electorala incepe sau ar trebui sa inceapa cu cunoasterea adversarului.

    Am urmarit lansarea Partidului Forta Civica cu acel amestec de interes si curiozitate de care esti incercat ori de cate ori te afli in fata noului, dar si atras de valva facuta in jurul numelui ex-premierului Mihai Razvan Ungureanu, de posibil salvator al dreptei. Cel putin, prin apartenenta la o noua generatie de politicieni si prin declaratiile de la Conferinta Nationala Extraordinara a PFC de alegere a conducerii, proaspatul sef de partid ar putea reprezenta o speranta pentru inceputul unei altfel de politici a dreptei.

    Deocamdata, in ciuda unui start tarziu pentru alegerile parlamentare, simbolurile si mesajele care au insotit lansarea partidului si intrarea lui MRU in politica par a fi rupte dintr-un manual de educatie civica, ceea ce nu este deloc rau, dupa anii de dezbinare si instrainare care au bantuit Romania portocalie. In fata acestui fenomen nici partizanatul si nici adversitatea partidiste nu si-ar avea rostul, el ar trebui salutat, asa cum o facem in traditia crestina cu orice nou nascut, cat si pentru faptul ca o buna opozitie ar putea fi o garantie pentru o buna guvernare sau, si altfel spus, pentru ca o tara cu alternativa politica este o tara cu viitor.

    Investitura lui Ungureanu mi-a amintit de un ritual de la romani, care dadeau o cununa de frunze de stejar celui ce salva in razboi viata unui cetatean roman, cu deosebirea ca in cazul de fata partidul s-a grabit sa-i aseze coroana civica pe cap lui MRU ca o pre-recompensa, pentru ce va face in viitor pentru salvarea famigliei de centru-dreapta, ceea ce o transforma intr-o obligatie. Nu este o critica, ci o observatie. Uneori si formele pot atrage realul, se pot umple cu continut, chiar daca sunt goale la inceput.

    Cred ca MRU este sincer cand isi declara dorinta de a schimba modul de a face politica al dreptei, si, intr-un plan mai general, chiar tipul de politica facut azi in Romania. Problema e daca va avea si putinta de a o face, daca fi lasat de Traian Basescu si PDL, care urmaresc tot ce misca pe esichier si sunt sensibili si reactivi la schimbare, birocratia portocalie de partid continuand sa aiba ancore clientelare puternice, interne si externe, dupa cum s-a vazut in criza suspendarii si referendumului. Cel putin pe termen scurt si mediu, sunt sceptic in privinta sanselor de reusita ale lui Ungureanu, cu atat mai mult cu cat PFC mosteneste un electorat rezidual, si acela puternic disputat cu PDL. MRU se va confrunta cu o munca sisifica, chiar cu o misiune imposibila, pentru a face fata fluctuatiilor electorale si pentru a nu risca transformarea coroanei civice intr-una de spini. Adevarata piatra de incercare vor fi alegerile prezidentiale, unde va fi candidatul viitoarei aliantei de centru-dreapta.

  20. 20 bucur septembrie 9, 2012 la 5:49 pm

    Domnule Nastase,
    Nu mi-au placut niciodata pedepsele si nici recompensele date nemeritat. Am avut parte in viata de amandoua categoriile, inca din frageda copilarie… sa nu intelegeti ca am fost un frustrat total sau un alintat al soartei, nu… Dar, gradual, mi-am luat si premiile la invatatura si-n egala masura am si realizat ca meritam sa fiu si certat de parinti, de educatori, de semenii mei… in fine, am constientizat si binele pe care mi l-am atras, meritele, dar am acceptat si greutatile vietii!
    Poate ca si dv., de fapt, sunt sigur de asta, ati constientizat fiecare act, fiecare gest din viata dv. si mi-ar placea sa cred ca ati luat in calcul si riscurile intreprinderilor dv.
    Mi-e greu sa cred ca ceea ce vi se intampla nu au legatura cu deliberarile dv. Mi-e greu sa cred ca sunteti o victima a unui „sistem ticalosit”. De ce? Pentru ca dv. insiva ati fi putut curma acele „practici”, pentru ca dv. & co ati fi putut face mai mult sa fie bine si nu rau, pe principiul ca „iarna nu-i ca vara”, ca sa citam un clasic in viata! Sunt sigur ca v-ati ocupat mai ales de confortul dv. personal si ati avut sincope in a face mult bine acesteui neam. Niciodata nu m-am indoit de capabilitatile dv., v-am admirat din acest punct de vedere, insa am fost uneori dezamagit de faptul ca ati sarit niste etape, ca ati „ars” niste posibilitati de a scurta raul din aceasta frumoasa tara. Ati uitat sa fiti mereu numai un om de bine si, cand spun acest lucru, ma gandesc la ceea ce se intampla in zona in care lucram eu. Nu vin cu exemple sau cu nume , nu pentru ca nu le am, mi-au ramas vii in minte, ci pentru ca nu ar avea sens, aici, acum.
    Sincer, nu va compatimesc, stiu ca va va fi invatare de minte si, sper ca atunci cand veti da ochii cu oamenii mai amarati din aceasdta societate romaneasca, va va fi mai rusine!
    Vad sondaje, vad clasamente, ascult chibiti, ma enervez vazand partizanii unor idei absurde, asist involuntar la tot felul de scenarii si scenarite, insa as fi vrut sa nu mai continuam cu lupta de clasa, cu sloganuri desantate, cu „ai nostri, ai vostri”, cu mizerii care au la baza principii de „ba, p’a ma-tii”!
    De ce credeti ca Dragnea n-a facut si nu face aceleasi greseli ca si dv., ca si multi altii? Sunteti convins ca a fost o lupta dreapta, ca a lui Preda Buzescu cu hanul tatar? N-as fi asa de sigur in locul dv.
    De fapt, asta si vroiam, sa fiti mai realist, mai corect, mai decent si sa va abtineti de la a indemna la rau! Fiecare sa-si dea seama (era sa zic, la bautura!) de ceea ce a facut si sa aiba maturitatea sa nu mai repete prostia! Macar prostia lui…

  21. 21 Mircea septembrie 9, 2012 la 6:04 pm

    Sper ca Liviu Dragnea sa fie inamicul parchetarilor si de aici sa inceapa reformarea lor.Parca nui mai opreste nimeni.Ma intreb si va intreb.Cand vom avea o tara normala?

  22. 22 Doru Coarna septembrie 9, 2012 la 6:17 pm

    @ Sibilla,

    nici eu nu sunt inregimentat nicaieri, asa ca daca AN va porni ceva sau se va inscrie undeva, cand se va putea, acolo ma voi duce si eu. Poate ca si ceilalti de pe aici, nu?
    Nu de alta, dar decat cu nebunii, mai bine cu napastuitii…

  23. 24 OED septembrie 9, 2012 la 6:46 pm

    Si eu m-am saturat de subtilitati si ironii cu smecherii,mesajul trebuind sa fie cat mai clar posibil: jos dictatura judecatorilor si politicienilor

  24. 25 OED septembrie 9, 2012 la 6:48 pm

    Daca justitia nu functioneaza nu merge nimic bine.

  25. 26 OED septembrie 9, 2012 la 6:53 pm

    Din punctul meu de vedere fiecare manifestare a dv apartine unui manifest,unul pentru o Romanie in care sa traim fara stresul unei minoritati egale legii care isi face de cap mai rau decat clica lui ceausescu…sau poate ca cei de acum au avantajul ca ne zambesc.

  26. 27 Cojan Stefan septembrie 9, 2012 la 7:09 pm

    Premierul V. Ponta ar fi trebuit sa dea dovada de fermitate si demnitate in fata liderilor europeni, eu nu cred ca ar fi fost o nenorocire sa explice clar si fara echivoc faptul ca legea referendumului va ramane aceeasi, aceea care a fost in vigoare si in 2009,si ca se va respecta Constitutia ! Atat si nimic mai mult! Personal m-am simtiti umilit ca a acceptat orice conditie impusa de Barroso,sau cum naiba l-o fi chemand !!! Putea sa-l invite politicos pe acest individ sa studieze si sa se informeze corect asupra legislatiei romane in aceasta chestiune, daca il interesa asa mult soarta lui Basescu! Slab si nepermis de umil s-a dovedit ca premier al Romaniei ! Pacat ! Daca nu ceda, azi nu ar fi fost nevoie de apelul la solidaritate !!!!

  27. 28 Marian Nicolae septembrie 9, 2012 la 7:16 pm

    Dragilor, nu credeam sa vad asa ceva in asa zisa democrata UE…..

    Nu am fost membru UTC si nici macar in PCR, cand trebuia sa intru a venit lovitura de stat din 1989, lovitura orchestrata de actualii asa zisii membri ai Dreptei….si de cei care se gasesc in spatele lor in UE,si in PPE.

    Cum zice Doru Coarna mai sus, mai bine cu napastuitii decat cu nebunii, caci iata, suntem martori la sfarsitul unei lumi….si la nasterea unei lumi pline de durere, de sclavie si de mizerie….

  28. 29 Marian Nicolae septembrie 9, 2012 la 7:26 pm

    In alta ordine de idei, pentru neinitiati, soarta noastra s-a discutat si probabil rezolvat la Moscova, dupa intrevederea dintre Rose Gottemoeller si Tarul Rusiei, Vladimir Putin:

    Casa Albă tatonează terenul
    de Andrei Fediaşin

    http://romanian.ruvr.ru/2012_09_07/87549181/

    Taguri: Rusia-SUA, scutul antirachetă, tratative, Comentarii, În lume, Politic

    La Moscova a sosit negociatorul şef al SUA privind START-3, Rose Gottemoeller. Ţelul oficial al vizitei este participarea la conferinţa de neproliferare de la Moscova, pe 7-8 septembrie. Gottemoeller va ţine un discurs privind controlul armelor convenţionale şi neproliferarea. Specialiştii relevă că este puţin probabil că un expert de talia lui Rose Gottemoeller a sosit în Rusia numai pentru a ţine un discurs.
    Se aşteaptă că Rose Gottemoeller se va întâlni cu înalţi reprezentanţi ai Ministerului de Externe şi participanţii la tratativele ruso-americane privind problemele nucleare. Cu toate acestea nu trebuie să se aştepte unele înţelegeri – în ajunul alegerilor prezidenţiale din SUA sunt puţin probabile unele progrese. Cel mai degrabă, vizita lui Gottemoeller este o tentativă de a evalua disponibilitatea Moscovei pentru noi tratative privind cea mai sensibilă problemă din relaţiile bilaterale. Între altele, pentru a discuta despre o posibilă evoluţie a situaţiei în jurul scutului antirachetă american în cazul realegerii lui Barack Obama.

    Experţii ruşi nu au un răspuns clar la întrebarea referitoare la locul scutului antirachetă european în echilibrul tratativelor ruso-americane privind armamentele strategice. Iată opinia lui Aleksandr Hramcihin, analist la Institutul de Analiză Politică şi Militară.

    „Se acordă o importanţă exagerată scutului antirachetă. Mai mult decât merită. În mod repetat şi mulţi specialişti au arătat că apărarea antirachetă, nu numai în forma sa actuală, ci şi în viitorul apropiat, nu poate crea nicio ameninţare pentru forţele strategice nucleare ruseşti”.

    Viktor Kremeniuk, director adjunct al Institutului SUA şi Canadei al Academiei ruse de Ştiinţe reaminteşte că în afară de apărarea antirachetă, în relaţiile dintre Moscova şi Washington există şi alte chestiuni nerezolvate, în care poziţia Rusiei este mult mai sigură.

    „În ceea ce priveşte armele nucleare tactice ale Rusiei în Europa, care provoacă nervozitate şi NATO şi SUA, din punctul nostru de vedere, aceste arme ajută la menţinerea echilibrului militar din Europa. Mai ales, dacă vom ţine cont de faptul că NATO este incomensurabil mai puternică decât Rusia în ce priveşte armele convenţionale”.
    Dacă există cineva care ştie dacă este posibilă o ajustare a poziţiei SUA în unele probleme, aceasta este Rose Gottemoeller. Ea ocupă un loc special în structura Departamentului de Stat. Subsecretarul de Stat pentru controlul armelor şi securitate internaţională, în esenţă este ideologul şi negociatorul principal în gama completă a relaţiilor cu Moscova.

  29. 30 zincabeiu septembrie 9, 2012 la 7:36 pm

    Nu exista obtiuni si variante.USL trebuie protejat pentru ca este singura formatiune de care Basescu se teme. Altfel n-ar fi atat de activ ! Tinta lui este sa ” sparga” USL-ul, e clar.De aceea, orice ” dar” care vine din acea zona trebuie ” refuzat”.Ideea ca ar fi vremea uni Presedinte din PSD nu tine! Sa ne folosim propria gandire, nu toti avem creierul spalat. Increderea acordata lui Rus a facut mare rau USL-ului.Aveau dreptate Badea si Mazare cand s-au exprimat impotriva numirii acestuia inca din prima zi. Aveti dreptate, domnule Nastase.
    In alta ordine de idei , cred ca detentia dumneavoastre este o experienta individuala si spirituala extraordinara.Chiar daca familia sufera si, prin extensie, suferiti si dumneavoastra de suferinta ei, cum se spune, stiu aceasta provocare a destinului va da roade.Si nu numai politice.Sanatate va doresc, ochi buni, creioane ascutite si psihic, acum, greu de asediat.

  30. 31 Sibilla septembrie 9, 2012 la 7:48 pm

    @Doru Coarna,
    Ştiu !! La fel cum ştiu câteva din Iude de pe aci, de la nevel nalt…. îi blestem zi de zi !
    Şi-ţi mulţumesc şi pentru răspunsul…. celălalt !

  31. 32 Sibilla septembrie 9, 2012 la 7:55 pm

    PONTA : “ATITUDINEA LUI BARROSO A FOST CORECTA SI ECHILIBRATA”
    NU ACCEPT POZIŢIA GHIOCEL !
    ATITUDINEA LUI BARROSO E ACEEA DE CIOFLINGAR, ŞMENAR, PĂCĂLICI !!
    LA MII DE ANI LUMINĂ- DISTANŢĂ DE CUR ÎI DOARE PE BARROSO ŞI ALŢII DIN PPE DE ROMÂNI, ROMÂNIA ! UE PRIN SPECIMENE CA BARROSO NU E PERCEPUTĂ CA PARTENER CI CA O JAVRĂ CARE SE VREA STĂPÂN !
    NU sunt deacord cu Ponta !
    Nush de ce nu ratează el nicio ocazie de-a tăcea dacă tot se-ncăpăţânează să musai spună ceva…
    Parcă i-a dictat licheaua Ioan Rus ce să spună, apropo de ” atitudinea lui Barroso – corectă şi echilibrată ”…Corectă şi echilibrată în raport cu poziţia ghiocel de care nu ne debarasăm sau ce ?
    sunt un social dar conserv în vertebre OPINIA MEA… !!!
    AVEM DREPTUL LA OPINIE !!
    Sunt un radical , dar : am dreptul la nu dacă vreţi să fiu DA…. !!!
    CĂCI OMUL E OM CÂT MAI ARE OPINII, ACEASTA-I OPINIA MEA !!!

    p.s. să-i spună careva lui Victoraş că are de ceva timp porecla ” Bocul lui Barroso ” şi nu e bine deloc…. NU e bine… Noi geaba vrem să-l sprijinim dacă VP refuză categoric sprijinul nostru dar preferă ” sprijinul ” lichelei Ioan Rus care la o adică şterge şi cu Victor pe jos, muci îl face şi nu turui aiurea !!!

  32. 33 primul napastuit, septembrie 9, 2012 la 8:13 pm

    DA,

  33. 34 Sibilla septembrie 9, 2012 la 8:21 pm

    SUNT PARŢIAL DEACORD CU dl Lucian Avramescu ! DOAR PARŢIAL…
    POPORUL A IEŞIT IARNA TRECUTĂ 72 ZILE IN GER LA PROTESTE, LIEDERII DE LA TOATE NIVELURILE SEDEAU LA CĂLDURĂ ŞI UNII CHIAR RÂDEAU! POPORUL A IEŞIT LA VOT! POPORUL VA MAI IEŞI LA PROTESTE DAR VREA ÎN FAŢA SA UN PURTĂTOR DE STINDARD, UNUL CĂRUIA SĂ-I PESE ÎN PRIMUL RÂND DE ROMÂNIA ŞI INTERESELE ROMÂNILOR NU DOAR DE POZIŢIA LOR ŞI DE IMAGINEA PARTIDELOR LOR , ALTFEL, GEABA POPORUL VREA DACĂ LIEDERII BA ! EI NE IMPUN SĂ COABITĂM CU BULANGII, CEI CARE POPULEAZĂ HARTA MAFIILOR PD-L, CU bă-SECU, EI NE IMPUN POZIŢIA GHIOCEL PE LA PORTILE UE, SUA, CĂ SĂ VEZI, CICĂ FONDURI EUROPENE, CICĂ ÎMPRUMUTURI DE LA FMI…. CARE FONDURI ŞI ÎMPRUMUTURI NU SE VĂD ŞI NU SE VOR VEDEA PREA CURÂND ÎN BUNĂSTAREA POPORULUI. IN A LOR, DA !
    POPORUL E !!! CLASA POLITICĂ SĂ-ŞI REVIZUIASCĂ APUCĂTURILE, COMPORTAMENTUL FAŢĂ DE POPOR, AIA BUBĂ E !!

    Liderii USL nu-s coioşi? Da, dar poporul e?
    http://www.jurnalul.ro/editorial/liderii-usl-nu-s-coiosi-da-dar-poporul-e-623209.htm

    LA NAIBA ! LOCUL LUI AN E-N FRUNTEA PSD ŞI E CEL MAI BUN PREMIER, LA NAIBA !!!! AVEM NEVOIE DE AN MAI MULT CA ORICÂND, CA PARTID, CA ŢARĂ , NAŢIE…..
    O NAŢIE RESEMNATĂ E DOAR O POPULAŢIE !!!
    SĂ RENUNŢĂM LA RENUNŢARE !! CONTINUĂM LUPTA CU PEDELEPRELE ! CONTINUĂM LUPTA ŞI CU IUDELE PĂCĂLICII DE PRIN OGRADA NOASTRĂ ŞI CARE-S ÎNCĂ TOLERAŢI ÎN PEISAJ ! UNA BUCATĂ CIOFLINGAR CU GRUPAREA SA DE PE LA CLUJ CU TĂT SĂ BAGE LA MANSARDE CĂ : NU VOR FACE LEGEA FĂRĂDELEGII PRIN PSD ! NU VOM PERMITE CA UNUL CA IOAN RUS, SĂ IA LOCUL AN-ULUI !! PESTE CADAVRELE NOASTRE, NEMERNICULE !

    p.s. pfoai ce m-am răcorit o ţâră…
    Fraţilor, da până când tolerăm noi pe tata socru cu-ai săi pretenari să ducă PSD pe unde i se căşună, pe ti miri ce mirişti ? A vrut VP preşedinte al PSD, apăi SĂ FIE EL NU RĂSPOPITU CĂ RISCĂ SĂ-L MĂTURE UNUL CA IOAN RUS ŞI-ŞI VA MERITA SOARTA…. NOI, NEMA VINĂ ! Nu vom fi noi vinovaţi pentru că noi SUNTEM aici, doar că nu ne ia nimeni în seamă şi NU ne aude nimeni !

    p.p.s. GHIŞE are dreptate !!! Vă e gândul NUMAI la Parlamentare, a se ceti fotolii, dar că sunteţi reprezentanţii noştri aţi cam zuitat cam mulţi ! Bine că vi-a stat mintea la Honorius, tacso, frunză şi alte asemenea specimene ! Halal Schimbare cu frunzesky la butoane pe feuda cărăşeană!
    Eu NU renunţ, aţi promis SCHIMBARE, aia să faceţi : ia să facă tovarăşu frunzesky un pas-doi în sensul aista, al schimbării, de ex să măture din peisaj de pe fotolii câţiva neicusori şi dode pe care le-a nu doar tolerat, mie să-mi ceară scuze pentru… multe, fie şi-n particular, să videm vreun semn că s-ar schimba, n-aşe ….. 😉

  34. 35 Ghita Bizonu' septembrie 9, 2012 la 8:24 pm

    a da. Ptr aia care inteleg mai greu micu tont se duce nu din vina mea ci din vina lui si a damblalei sale Rus. Eu decat constat cum i se baga cutitu in spate… Si daca va zuoara calificativu de tont : eu as fi vreut sa nu fi fost si sa fi facut ce trebuie inlcus sa foloseasca tactici basesti!

  35. 36 Ghita Bizonu' septembrie 9, 2012 la 8:44 pm

    Ce este adevarat si ce este fals ?

    Sursa : http://www.diplomatie.gouv.fr/fr/pays-zones-geo/roumanie/presentation-de-la-roumanie/article/presentation-1120

    La Roumanie et l’Union européenne :
    Contribution au budget de l’UE 2011 :
    1, 170 milliard d’euros
    Fonds européens perçus en 2010 : 2,32 milliards d’euros (1.92% du RNB)
    Bénéficiaire net en 2010 : 19, 2 milliards d’euros soit 1, 03 % du RNB (12ème bénéficiaire net en % du RNB), dont :
    512, 2 millions d’euros au titre de la politique de cohésion
    1435 millions d’euros au titre de la PAC
    Taux d’absorption des fonds communautaires (mars 2012) : 6.56%

    Astea se pare ca sunt date oficiale .. franceze. Deci ar fi cumva adevarat ca noi am fi primit de la UE 19, 2 milliarde de euroi ?
    Daca nu de ce Corlatean nu cere rectificare?!
    Fiindca este al dracului de important!!!

  36. 37 Adrian B. septembrie 9, 2012 la 8:53 pm

    Sunt alaturi de dumneavoastra si va doresc multa sanatate si putere!

    Cu respect , Adrian B.

  37. 38 Maximmouse septembrie 9, 2012 la 8:59 pm

    @Doru Coarna!

    Inseamna ca vei merge la PSD! 🙂 🙂

  38. 39 Georgescu septembrie 9, 2012 la 9:04 pm

    Se vad efectele guvernarii impotriva propriului popor. Nevoia de solidaritate cu Dragnea este nevoia noastra de solidaritate. Sa tipi in piata publica „nu va duceti la vot” nu este condamnabil. Trebuie sa asculti si sa te conformezi, asa devii un bun roman. Sa pui intrebari, insa, si sa te implici, este un fapt penal. Urmeaza sa fie amendati si cei care au pe cartea de identitate autocolantul „votat 29 iulie 2012”. Daca intr-o tara europeana, in anul 2012, este condamnabil sa te implici si sa chemi oamenii la vot, atunci acea tara nu are ce cauta in lumea democratica (oricum, vad ca nu se aplica aceeasi masura in cazul celor care au indemnat la boicot).

  39. 40 Maximmouse septembrie 9, 2012 la 9:05 pm

    @bucur!

    Din inteleptele tale cugetari, trag concluzia, ca tu chiar te…bucuri, de ceea ce i s-a intamplat dlui Nastase! Asa va place voua de Dl. Nastase, reflexiv , si la rece? Este? Eh, …o sa ma.. bucur si eu cand va veni timpul basescului, el insa , va avea nevoie de mult, mult mai mult timp ca sa isi treaca in revista..etc, ce zici tu. 🙂 🙂 Trist , asa-i? dar adevarat, se va intampla. 🙂 🙂

  40. 41 Maximmouse septembrie 9, 2012 la 9:12 pm

    morar si-a itit amenintator chipul hepatic, pancreatic…..tupeu maxim.Bine, pentru enormele salarii , avantaje, pe care satana le pune la indemana acestor nenorociti, astia aresteaza si pe mama si pe ta’su lor.Dom’le, am impresia ca traiesc in absurd….ce tuse groase….hmm, ma pun in papucii altor ” beneficiari”, din lumea sta larga, a democratiei vestice si transatlantice…..ar trebui sa citim, cum au supravietuit bietii oamenii aceia…dar si cum si-au rupt dintii in timp. solii democratiilor respective…:) 🙂

  41. 42 Ghita Bizonu' septembrie 9, 2012 la 9:16 pm

    Fiindca mai sus v-am zis ca este al dracului de important .. sa vedem cum suntem priviti uneori in sFrentia:


    https://twitter.com/P_Satanas_/status/238614980931497984
    Viviane Reding demande à la France des comptes sur les 470000€ donnés pour intégrer les Roms ! Et les 6 Mds donnés à Roumanie et Bulgarie ?!
    D’après @BOROWSKIMIKE l’UE donne 25 milliards € à la Roumanie pour la question Rom.

    http://www.lepoint.fr/reactions/politique/commentaires-sur-la-france-ouvre-un-peu-son-marche-du-travail-aux-roms-22-08-2012-1498185_20

    A lire le commentaire de @LOLA DE LOU, je suis sidéré, je vous rappelle quand même, que les Roms ont un pays et qu’ils ont touché 17 milliards pour leur compatriotes, c’est à leur gouvernement de les prendre en charge et non à la France. Nous avons assez de Français qui se trouvent à la dérive et qui souffrent, venons en aide aux nôtres et réglons d’abord.
    Nos problèmes avant de s’occuper des autres. Soyons réalistes. Ce gouvernement nous enfonce chaque jour un peu plus.
    Lola-de-lou : je vous rappelle que l’Europe a versé plusieurs milliards d’euros à la Roumanie pour qu’elle garde et s’occupe de ses ressortissants. Que font-ils donc en France ? Ils viennent et repartent avec la bénédiction du gouvernement français sous forme d’une aide financière et reviennent puisqu’ils peuvent refaire la même chose plusieurs fois. Ainsi, ils se construisent de belles maisons en Roumanie !
    bleuet le 23/08/2012 à 11:24
    Il semble que l’Europe a déjà beaucoup donné
    …à la Bulgarie et à la Roumanie pour les Roms? Sans contrôle, qu’est donc devenu l’argent, notre argent ? Comme toujours évaporé dans on ne sait où, où quoi […]
    Nous ne pouvons que faire des supputations, il semble que” le marché” n ‘a pas été compris de nos dirigeants avec ces deux pays, votre argent contre nos Roms et débrouillez-vous donc avec eux, taxez donc un peu plus les Français et surtout offrez leurs vos logements, vos aides sociales, et éduquez les si vous le pouvez à vos frais bien entendu.
    oreloue le 23/08/2012 à 10:46
    Que fait la Roumanie des ” 13, 3 milliard ” reçus de L’union Européenne ? ?
    L’UE a beau installer des décrets quasi obligatoires à chaque pays de la communauté européenne envers les Roms etc, mais elle sait très bien que cet argent est détourné pour améliorer leur propre pays !
    Arrêtons de jouer les mères ” Thérèsa ” cet argent devrait servir à l’intégration et à la scolarisation des enfants en Roumanie ! Dans leur pays et près de leurs famille au lieu de vivre ici comme des ” transplantés ” et malheureux !
    Honte au président de Roumanie !
    Et à l’UE qui ne semble pas prendre de sanctions envers les dirigeants roumains !

    Curieux
    Il me semble si mes souvenirs sont bons et, cela demande à être vérifié, que
    – La communauté européenne, donc nous pour une part, a débloqué énormément d’argent pour la Roumanie et la Bulgarie pour intégrer dans leur pays les populations nomades.
    – La Roumanie et la Bulgarie ne font pas partie pour l’instant de l’espace Schengen, donc ces populations ne devraient elles pas pouvoir circuler librement dans cette espace.

    Les milliards d’euros déversés sans aucun controle à la Roumanie, la Hongrie, pour intégrer les Roms dans la société civile de ces pays et leur reconnaitre des droits identiques au reste de leur population, n’ont pas eu les effets escontés. Les Roms sont toujours considérés comme des parias au sein de leur propre pays, et les euros de communauté européenne disparus dans la nature.
    Goupil le 22/08/2012 à 18:03
    La Roumanie et les Roms.
    Bien que je sois profondément européen et que j’approuve totalement la libre circulation des hommes, l’incorporation totale de la Roumanie dans l’Europe n’a pas fini de nous poser de gros problèmes, j’ai des doutes énormes sur ses dirigeants actuels en matière de démocratie. Les Roms ne sont qu’une petite partie de ces problèmes et les dirigeants roumains sont trop contents de s’en débarrasser, de les voir partir de Roumanie.

    Deci sa rezum – diversi postaci (asa cum sunteti si voi!!!) sustin ca :
    1)Romania a(r fi) primit pana la 6 la 25 miliarde euro si ca drept compensatie alungam tiganii sa cerseasca la Parigi sau in Londonistan (se pare ca max 800 au speriat pre urmasii lu’ batsradu’ Wily al Divolului mai rau decat se speriara saxonii de armata zisului Plantagenet)
    2) banii astia , sau cea mai mare parte din ei, ar fi fost varsati ca sa ne integram tiganii
    3) din cele mai de sus se intelge ca cetatenii error si orrorpeni frsutati si indignati ne acuza ca furam banii destinati tigabilor care din aceasta cuza trebe sa fuga in Strainezia … si este de mirtare ca circula asa de liberi prin UE .
    Unu (deocamdata unu) merge mai departe Et à l’UE qui ne semble pas prendre de sanctions envers les dirigeants roumains ! adica cere sanctiuni impotriva sefilor romani . Pana la sefi de obicei sunt sanctionati aia de gios ..adica se bate iapa ca sa priceapa saua (nu! Stiu ca normal este ca se bate saua .. da sefii sunt saua … ) Si deci Schengem mai asteptati ba hoti imputiti care furati de la gura romilor!
    Tot oe aceasta tema da ceva mia serios :

    http://www.observatoiredessubventions.com/tag/roms/
    Union européenne. Détournement de la majeure partie des 2,25 milliards d’ euros du Fonds social européen destinés à l’ intégration des Roms en Roumanie.
    Une information du quotidien néerlandais Trouw rapportée par Yves Daoudal :
    ” La plus grande partie des 2,25 milliards d’euros du Fonds social européen (FSE) destinés à aider la Roumanie pour l’intégration des Roms a disparu dans les poches d’ hommes politiques corrompus et d’ associations bidon.
    Sur les 300 ONG qui prétendent s’occuper des Roms et reçoivent de l’argent de Bruxelles, seulement 20 sont actives, selon Trouw “.
    Le Fonds social européen a été créé en 1957 pour soutenir l’emploi et promouvoir la cohésion économique et sociale dans les États membres.
    Les dépenses du FSE représentent environ 10 % du budget total de l’UE.
    Pour la période 2007-2013, le FSE investit plus de 75 milliards d’euros dans la création et l’amélioration des emplois.

    Deci am fi primit 2,25 mld din Fondul social european ptr integrarea tiganilor pe care I-am praduit . Cica de vina sunt si niste oameni politici corupti …
    Pricepeti? In UE se stie ca noi am primit miliarde si le-am papat … Pai atunci mme Reding sa nu se sucare pre noi ?!!?

  42. 43 Sibilla septembrie 9, 2012 la 9:46 pm

    @ZincaBeiu,,
    Dumneamea e mai directă : bă-SECU se temea de-un USL condus de Năstase-Tăriceanu !
    Acu… NU se teme, se joacă, păi dacă are cu cine ! Că ăştia NU iau notiţe şi sfaturi de la cine au lua, ei preferă să fie consiliaţi de alde : I Sârbu, Ioan Rus, Ruşanu, Voicu… no, tulvai, ză iera să-l sar pe masonsky Frunzesky, fost popular ioropean, actual ” liberal ” – să mă ierte liberalii pe care-i stimez.
    Că zisă bine Bizonu nost, cu bă-SECU nu mere altfel decât ca el şi mai zisăi şi dumneamea că porcului nu-i dai din farfurie de porţelan c-o sparge şi te împroşcă cu lături şi tot el guiţă nărodu !
    Una peste alta, ori îşi revin naibii ai noştri, ori n-avem cu cine ne solidariza, că iară zic, unitate, unitate dar CU CINE ???!! eeee ?
    Noi suntem treji, şăfii ne dorm pe ei şi asta e f grav ! Ne tre musai un deşteptător dăştept, aia-i !

    p.s. văz că Morar cu veşnicele-i ” pomeniri ” – ameninţări cu dosărele nu-i tredeşte nici ăsta executant la ordin, îi doar zăpăceşte di tăt, uff..

    @Maxi,
    În PSD mere colegu Doru, în PSD…
    Dacă va mai exista, că urlu câtu-i ziulica : il vor privatizat, privată, perdut ! Aista-i rolul nost : să NU lăsăm să se întâmple !!
    Poate că ŞI la aceasta ne face atenţi AN-ul nostru : Rămâneţi împreună! Rămâneţi uniţi!
    te salut Maxi : pace şi ploaie, druje !

  43. 44 Maximmouse septembrie 9, 2012 la 10:04 pm

    Ghita Bizonu’ !

    Ghita, tu nu esti naiv.Din doua una, ori sunt hoti, ori sunt hoti.! 🙂 🙂 Te-ai prins? Sumele despre care te intrebi, probabil au fost palmate in numele Romaniei , chiar in UE.Intrebarea este, Romania , de ce nu tipa? de ce nu a tipat, e clar, dar ACUM, de ce nu tipa?

  44. 45 Maximmouse septembrie 9, 2012 la 10:07 pm

    @Ghita Bizonu’

    P.S. iar madame reding…e mama lor….:) 🙂

  45. 46 Dezideriu Dudas septembrie 9, 2012 la 10:12 pm

    Stimate Domnule Adrian Nastase,

    Nu mai reiau esenta necesara a ideilor din postarile mele anterioare de pe blogul dvs. de dupa 20 iunie 2012 ( sper ca aceasta data va ramane in istoria recenta a Romaniei ca data de referinta, inainte sau dupa 20 iunie 2012…) , pentru a intelege motivatia implicarii mele in continuare. Ma bazez insa pe faptul ca d-nul Titus Filipas a primit cateva e-mailuri de la mine din care a putut intelege ca nu ma voi opri .

    Va propun 2 tinte care cred ca vor primi acordul tuturor prietenilor de pe blogul dvs. :

    1. Participarea dvs. ca invitat de onoare la o Conferinta Publica Internationala organizata in data de 23 august 2014 la Neptun-Olimp ( ar fi al 3-lea Forum de la Neptun, primele avand loc in anii 2000 si 2001, in contextul privatizarii statiunii ) , la care sper ca vor participa ca invitati speciali Francis Fukuyama si Jeffrey Sachs.

    2. Va propun ca pana atunci, sa cream un sistem de comunicare-implicare sociala ( cred ca cca. 15% din forta lui deja se simte pe acest blog ), ca element de structurare a societatii civile romanesti, dar cu obiectiv foarte precis de functionalizare a sa in interes public. Ma gandesc ca intr-o formula optima s-ar putea denumi “ Romania reala “, ca element de consonanta cu transformarea istorica si re-definirea in interes public a “Romaniei legale”.

    Ref. la Francis Fukuyama ( sunt convins ca si el ar fi interesat sa afle, din
    “ galeriile din mina “, de ce s-a inselat cu al sau “sfarsit al istoriei”… ) si Jeffrey Sachs ( ce a dus “socul “ pana la limita antropologicului in ultimele sale idei despre echilibrul social ) , sper sa ma pot baza pe sprijinul d-lui Dorin Tudoran.

    Cu bine,
    Dezideriu Dudas

    Urmatorul meu mesaj pe blogul dvs. ( la sfarsitul fiecarei saptamani, daca dinamica initiativelor mele o va impune ) se va denumi : “ Ultima mare greseala a lui Ion Iliescu “ ( nu ca n-ar mai putea face si altele, poate la fel de mari… ). Desi, in mod constant pana acum, m-am aflat printre cei care au scris doar despre efectul benefic pentru societate al faptelor si ideilor ( la idei, mai putin adecvarea lor pentru capitalism… ) d-lui Ion Iliescu.

  46. 47 Maximmouse septembrie 9, 2012 la 10:13 pm

    @ Sibilla

    Sibillina, INDIFERENT de DORINTELE unuia sau altuia dintre sefii vremelnici ai PSD, un partid de centru stanga , va supravietui in Romania, tara ortodoxa, iti spun tie , poate citesc si altii si baga drakului la cap o data pentru totdeauna! Care nu pricepe, ar fi bine sa se duca la ungureanu, neamtu, blaga., dandiaconescu…..sau chiar la….Patriarhie ( caci nu vor gresi! 🙂 🙂 🙂

  47. 48 cristi ul septembrie 9, 2012 la 10:23 pm

    Am inteles de la Kovesi ca mai pot aparea si alte dosare. Sper sa poata sa faca 7,4 milioane de dosare…Dar tot nu ma las si am sa votez tot cu USL asa sa crape pipota in Idiot si-n toti haidamaci lui de cretinoizi .Poate asa sa avem si noi o tara normala ca m-am saturat de toate javrele astea.

  48. 49 Cristi Popa septembrie 9, 2012 la 10:30 pm

    Stimate Domnule AN,

    Stiind ca al dumneavoastra blog este „urmarit” atat de cei doriti… cat si de cei ce nu-i doriti…, imi asum prin aceasta postare toate urmarile „ce mi se cuvin”!
    Recunosc ca…, odata cu referenumul organizat cu ocazia demiterii presedintelui, am facut tot ceea ce mi-a stat in putinta in a convinge persoanele dinprejurul meu in a merge la vot! Nu m-a interesat atunci, asa cum nu ma intereseaza nici astazi, ce… si cum au votat! Important a fost votul acestora! Acesta-i STAT-ul de drept! Stat-ul in care fiecare-si poate exprima optiunea de vot!!!
    Inteleg ca prin aceasta postare se poate interpreta ca fiind un autodenunt! In cazul in care va fi necesar… si voi fi „cautat” de catre organele statului (aservite lu’ Base’… presedintele altminteri suspendat!) ma oblig sa aduc probe in favoarea acestei afirmatii!!!.
    Altminteri… va doresc sa ramaneti „cu capul pe umeri”!

    Cat despre cei aserviti lu’ Base’… le doresc numa’ de bine!

    Semneaza… EU!
    (cateodata mai scriu cate-o postare la: http://www.cpopasblogspot.com)

  49. 50 Karakas septembrie 9, 2012 la 11:08 pm

    Morar: „”S-a constatat că există persoane fantome, persoane care nu există. Seria şi numărul de buletin şi cod numeric personal nu au fost identificate în baza de date. Există persoane care nu au votat, ele erau plecate la muncă în străinătate, dar apar că ar fi votat şi în mod corespunzător buletinele au fost introduse în urmă. Există persoane din teatrele de operaţiuni, militari care se află la Kandahar sau unde se află, care au votat acolo sau nu – nu ştim sau probabil ştim, nu am amănuntul acesta -, dar cu siguranţă au votat în localităţile lor natale în condiţiile în care ei erau în Afganistan. Există persoane decedate care figurează că au votat. Există persoane care se aflau în penitenciar în acea zi, în executarea unor pedepse, şi care au votat iarăşi în localităţile natale”, a afirmat, la Realitatea TV, Daniel Morar

    Foarte interesant. Deci, cind Guvernul a vrut sa faca acel „mini-recensamint”, ca sa se corecteze neregulile de pe liste, li s-a spus „Nu!” de la UE, Ponta renuntind la idee. Azi, stiindu-se da exista nereguli, pe baza acestora, s-a deschis o ancheta impotriva domnului Dragnea la DNA. Morar nu sufla o vorbulitza de romanii din strainatate, de a caror identitate electorala se ocupa Papa de la Roma. I-a verificat cineva pe ai de la Paris, care au schimbat balanta electorala in defavoarea lui Geoana? A deschis Morar vreo ancheta impotriva celor de la PDL?

    Genial! Iti pui adversarii politic la colt, cu ajutorul bosului dela UE, apoi, ii duci la parnaie, tocmai pentru ca nu au operat ceea ce UE a interzis sa se faca.

    http://www.mediafax.ro/social/morar-la-referendum-au-votat-in-localitatile-de-domiciliu-militari-aflati-in-afganistan-detinuti-decedati-10044019

  50. 51 Karakas septembrie 9, 2012 la 11:26 pm

    Inca una si va las, pentru ca mi se pare absolut hilara incercarea lui Morar de a isi etala independenta fata de Basescu:

    „Întrebat dacă suspiciunea privind legătura sa cu preşedintele Traian Băsescu îi afectează activitatea, Daniel Morar a spus: „Nu mă afectează pentru că eu ştiu care e adevărul, şi nu e aşa. Preşedintele nu a dat vreo dispoziţie sau rugăminte legată de vreun dosar şi eu nu am transmis-o mai departe dacă ar fi fost aşa ceva”

    Da, Presedintele nu a dat vreo dispozitie sau rugaminte legata de vreun dosar…mai precis nu una care a fost inregistrata. La urma urmei, oamenii astia nu sunt slabi de inger. Ei stiu clar caror structuri de putere fac parte, care mina ii hraneste, si actioneaza sincron sau nu. E la mintea gainii sa realizezi de ce oameni ca Videanu, Cocos, Udrea si alti pasageri de pe iahtul lui Base (made in USA) nu sunt in vizorul DNA. Are grija dl Gitenstein sa sufle in balanta Justitiei un vint placut, caldut pentru cine trebuie.

    http://www.mediafax.ro/social/morar-presedintele-traian-basescu-nu-a-dat-vreo-dispozitie-sau-rugaminte-legata-de-vreun-dosar-10044718

  51. 52 blogideologic septembrie 10, 2012 la 4:39 am

    De la un jurnalist cu pretenţie lucrând la un ziar cu pretenţie (CRISTIAN CAMPEANU, de la România liberă) mă aşteptam să analizeze cu termeni cât de cât ideologici lansarea Partidului Forţa Civică de Centru Dreapta petrecută în ultima zi de vineri, participanţi vreo mie, liderul anunţat fiind Mihai Răzvan Ungureanu, personaj faţă de care “neagra străinătate” manifestă mult interes. Oricum, singurii care aveau ceva în cap pe linie ideologică la această reuniune pentru lansarea noului partid de centru-dreapta au fost numai “reprezentanţii discreţi ai corpului diplomatic.” Modelul fiducial de centru-dreapta ne-a fost oferit recent, a fost oferit tuturor, de convenţia partidului Great Old Party. Colistierul republican în cursa prezidenţială, domnul Paul Ryan, posedă o pregătire ideologică extraordinar de solidă, începând cu lecturile temeinice din cărţile semnate de scriitoarea doctrinară Ayn Rand. Ultima poziţie GOP este analizată de profesorul Timothy Snyder, vezi http://www.lemonde.fr/idees/article/2012/09/08/jouissance-de-l-inegalite_1757543_3232.html Timothy Snyder este un istoric de la Yale, specializat pe Europa Centrală şi de Răsărit. Cartea lui din anul 2010, „Câmpiile de sânge : Europa între Hitler şi Stalin”, încă produce vâlvă. Timothy Snyder vine cu vederi noi, mult curaj şi onestitate intelectuală. Mai rar aşa ceva printre intelectualii occidentali. Fără să vorbească despre Nicolae Ceauşescu, vedem că acesta avea o ideologie a statului românesc, şi că acea ideologie nu era “depăşită”. O ideologie distinctă atât de Karl Marx, cât şi de Ayn Rand.

  52. 53 Simpatizant septembrie 10, 2012 la 7:17 am

    „Întreaga societate se consideră oprimată atunci când unul singur dintre membrii ei este oprimat. Şi oprimat se va socoti fiecare individ atunci când întreaga societate este oprimată” – Robespierre

  53. 55 Ghita Bizonu' septembrie 10, 2012 la 8:23 am

    Maximmouse

    dupa parerea mea cesdtia cu banii sta cam asa:
    -in ce priveste cestia de pe siteul guvernamantal diplomatie.gouv.fr se vorbeste de bani alocati teoretic. Insa dupa cate stim (si recunosc si ei) noi am absorbit (tras , bagat in buzuinare – ale cui?! ) nitel peste 6%. Bine-nteles ca frantzuzu mediu (la fel de tampit precum neamtu mediu sau Neamtu cu usturoi umblator) citeste ciorna oficiala si urla indingnat ca de ce nu integram tiganii ….
    – in ce priveste afirmatiile pe care le fac diferiti forumisti francezi ei bine sunt fantezii a;e unor . neaveniti. Insa trebuiesc privite mai larg si tinad cont de aiurelile aleia Catherine Durandin ce se base pe contributors , cu nu stiu ce apelo in favoarea Basescului iscalita si de nu mai stiu cati romani lucratori in universitatile franceze*. Insa asa de neaveniti cum sunt au o mare importanta – creaza „mediul” necesar ptr doverse talpi : nu va primim in Schengen ca voi e corupti! Nu poti discuta cu Viviana despre faptul ca tu ti-ai respecetat angajamentu ca ea ii da cu MCV ul fiindca ii are pe astia in spate si ea iecsprima vocea cetateanului orropean de clasa I-a (membru al unui fost imperiu colonial) care „stie” ca noi am incasat miliarde ca sa integram titganii si i-am papat, Culmea nu poti zice nici ca ai un nivel de trai de merde fiindca „se stie” ca de fapt tu (adica noi Romania) ai bani ca ai furat de la .. tigani! Si desi nespuns argumentu suprem va fi azvarlit la timpu potrivit : ba e imposibil sa fiti atat de saraci (medici rezidenti platici cu max 200 euro, salariu minim 150 euro, samd) ca daca v-am dat atatia ani numa ptr tigani cat v-am dat voua?

    Si uite asa se leaga … si aia din Internationala Socialista tac ca pestii in bucatarie si nu zi nimic ca in Romania …. fiindca se prea poa ca si ei sa stie ca am furat banii dati ptr integrarea tiganilor!!! Siz ca pe undeva pe aici se inscrie si Reding.

    * recomand http://numarareainversa.wordpress.com/2012/09/04/scoala-europeana-scoate-numai-tampiti/ scrisa de Cârcotaşu

  54. 56 Ghita Bizonu' septembrie 10, 2012 la 9:44 am

    “În societatea ucraineană există o mare ură faţă de români” http://www.adevarul.ro/actualitate/romanii_din_ucraina-cernauti-minoritati_0_770323098.html

    Numa in Ucraina? ia ghici ghicotoarea mea ce era tatal lu’ HRP ala care zbiera ca uraste poporu roman?!

  55. 57 santinela septembrie 10, 2012 la 9:56 am

    Sa ramina uniti ? Degeaba ii mai sfatuiti nu aveti pe cine.Unul hais celalalt cea. Imi pare rau ca trebuie sa o spun dar Antonescu are dreptate si Ponta a inceput sa bata cimpii.Pina atunci,cu aceasta declaratie tocmai ce a asezat o piatra de mormint peste USL. Ponta chiar nu intelege nimic? Sa ai declaratii vadit impotriva a ceea ce sustin oamenii,adica alegatorii este sinucidere curata.Pai atunci cei din Piata,de la plimbarea la Cotroceni,votantii pentru demiterea lui Basescu ce sa creada?
    Daca nu-si revine repede Ponta adio 51 % la alegeri.

  56. 58 Valeriu Balan septembrie 10, 2012 la 10:36 am

    Cata vreme USL nu va gasi un lider la fel de obraznic perecum basescu, ma tem ca nu prea sunt sanse sa scapam de el si nici de obraznicii, PDL-ului.
    Paradoxal basescu si stapanii lui din USA/UE, au reusit sa inoculeze un sentiment de culpa, de vinovatie generalizata atat la politicienii USL cat si la populatia simpatizanta USL sau mai corect cei ce nu-l mai vor pe basescu.
    Acesta strategie cu referendumul a fost gandita in „laboratoarele” serviciilor secrete romanesti si americane si implementata cu ajutorul imensului aparat de propaganda basist.
    Totul a fost dupa plan, Nastase la puscarie cu doua scopuri, unu sa-l puna pe linie moarta, fiind un lider cu „potential” si fata de care basescu are clar un handicap, iar doi sa arate pisica adversarilor.
    Apoi diversiunea cu motiunea si caderea guvernului, cand a aruncat in bratele USL-ului cartoful fierbinte, el avand deja pe birou toate dosarele alea de doi lei menite sa-i enerveze pe USL-isi cu dottore, plagiate …si toate povestile alea. Stia ca asta-i va impinge la demitere.
    Apoi a pompat masiv bani in propaganda si media.
    De exemplu Gandul, cu gurul lor CTP, initial impotriva lui basescu (se alatura corului de bocitoare a loviturii de stat, evident pe bani multi, inoculand prostimii, ideea ca daca pana si CTP-ul, aprig vrasmas al lui basescu, intoarce armele si spune ca USL e naspa, clar e treaba urata ce a facut USL. Si uite asa acum, votantii demiterii lui basescu se simt cu musca pe caciula si mai mult chiar le e frica sa nu-i calce iar procurorii zanganind catusele pe langa uluci.
    In final, printr-o mobilizare masiva a propagandei PDL-iste si a activistilor, cu camioane de pomeni electorale ii vor trimite pe-ai lor la vot, in timp ce USL-istii vor sta acasa spasiti si timorati.

    Cum ziceam Ponta, care e numai un zambet in timp ce purceaua e moarta in cotet, cu atitudinea lui de bishon maltez se va trezi foarte curand aruncat de la guvernare. PNL-ul care a fost ceva mai determinat in acest demers de demitere, frustrat ca si-a sifonat blazonul degeaba si cu un Antonescu, redesenat dupa tiparul Vadim fara un lider capabil sa-i tracteze si sa ofere o speranta de reusita populatiei, o sa se faca pasul inapoi asteptand in cel mai bun caz o oferta de la mult prea dorbicul de coabitare Blaga.

    Si uite asa vom avea in loc de un PDL de 10%, alianta DA, reloaded si mult intarita care va atrage majoritatea votantilor USL.
    Basescu va sta o vreme cu capul la cutie, cuminte, planuind de acum, odata ajunsi la putere, modifuicarea constitutiei pe ici pe colo, de ochii lumii dar, cu siguranta marea dorinta a lui basescu de a ramane presdinte pe viata, se va implini, macar cu inca un mandat.

    Sa fiu sincer, din disperare as vota pana si PPDD-ul sau pe Dan Diaconescu, daca va fi cazul sa-i fie contra canditdat lui basescu, pentru ca din pacate PSD si PNL ne-au aratat de ce sunt in stare, sua bmai bine spus au aratat ca nu-s in stare. De ce ? simplu, pentru pentru a avea scucces intr-un demers, conditia necesara dar nu suficienta este ca macar tu sa crezi in acel demers si in argumentele pe care le ai, ceea ce in cazul USL, n-a fost cazul. S-a vazut clar ca ei n-au reprezentat populatia, ci doar pe ei insasi, pentru ca imediat ce s-au simtit amenintati, s-au lepadat imediat de ce-i ce i-au sustinut si i-au tradat, cersind apoi elecoratului sa-l alunge cu forta pe basescu.
    Dar asta era predictibil, cata vreme si PNL si PSD se stiu cu musca pe caciula.

    Asadar iata-ne pusi in situatia sa alegem intre basescu si dan diaconescu (special a omis majusculele)

  57. 59 Bibliotecaru septembrie 10, 2012 la 10:55 am

    Din păcate nu cred că soluţie este atât de simplă, la nivelul privirii în altă parte…

    Justiţia trebuie eliberată de ingerinţa politică, asta înseamnă nu numai noi procurori şi judecători, dar mai ales noi politicieni. Din păcate vechii politicieni nu renunţă, noii politicieni nu vin cu altă mentalitate.

  58. 60 Marcus septembrie 10, 2012 la 11:14 am

    Barosso, U R An A.. H…, Cere-ti Urgent Scuze Romanilor !

    Faptul ca reinscaunatu’ chiombila uzurpacila o tine langa-talanga cu lovitura de stat si cum a fost salvat statul de drept de la “tandarizare” nu-i nimic nou pentru boboreanu roman obisnuit cu elucubratiile semianalfabetului din capul statului al carui discurs politic este fatat in laboratoarele Serviciilor si respecta ad-litteram canoanele dicursurilor bazate pe invatura marxist-leninista imbogatita de contributia ceausista in domeniu.
    Ajuns din nou in scaun la Cotroceni printr-un artificiu de tot rasul care a marcat sfarsitul democratiei si asa fragile din Romania postdecembrista prin anularea efectului de demitere a peste 7,4 milioane de voturi, hotul nu are argumente care sa legitimeze aceasta frauda grosolana si atunci incearca sa decredibilizeze actiunea perfect inscrisa in cerintele legale constitutional-democratice prin care a fost suspendat si apoi demis de votul popular.
    Surprinzatoare este insa pozitia lui Barosso, acest Salazar de revista bulevardiera, care vine dupa consumarea furtului sa intareasca zisele chiombalaului, ba mai mult sa se bata si cu caramida in piept pentru modul in care a disciplinat el un popor de tampiti si razvratiti, chititi ca prin votul lor democratic sa-l dea jos pe uzurpacila de la Putere.
    Aceasta atitudine a lui Barosso nu poate avea decat cateva explicatii logice: fie tipul habar nu are din punct de vedere lingvistic ce inseamna si cum se defineste o lovitura de stat, ceea ce este foarte grav pentru pozitia lui de lider european, fie ca influentat de spusele chiombului si-a format parerea ca are de-a face cu un neam de trogloditi care inca asteapta inventarea apei calde, neam caruia poti sa-i torni orice idiotenie ca tot nu pricepe, fie ca omul este convins pe bune ca in Romania, conform cunostintelor sale in domeniul socio-politic a avut loc o incercare de lovitura de stat pe care, el impreuna cu Merkelita si ca ailalta, asistati de Gittensteinu-l Unchiului Sam si preluati de dupa garduletu’ curticii de anticrist au reusit sa o evite.
    In cazul primelor doua variante nu prea avem ce face, daca omu-i idiot nici noi n-avem de unde sa-i dam, insa in cazul in care individul crede din suflet ca in Romania a avut loc o tentativa de lovitura de stat atunci este foarte, dar foarte grav pentru democratia de care tarile UE si nu numai cred ca beneficiaza in anul de gratie 2012 al mileniului III.
    Si spun asta foarte serios, in sensul ca daca acum un oficial de asemenea rang si-a batut pur si simplu joc de votul perfect valabil al milioane de romani, ba mai mult ne si cearta ca am indraznit sa credem ca democratia este garanta de Constitutia tarii, apai intreg sistemul democratiei europene este in pericol, deoarece ceea ce s-a intamplat in tara noastra se poate oricand constitui intr-un precedent invocat de pretentiile dictatoriale ale unor lideri europeni dusi pur si simplu cu pluta.
    Asa ca don Barosso, nu stim ce ti-a promis Basescu, de-l sustii pe acest derbedeu, noi insa iti promitem o bataie o bataie cu oua si varza stricata in caz ca te vom prinde la potecuta, daca nu-ti ceri imediat scuze pentru marlania comisa.
    Fara nicuin fel de respect
    marcus

  59. 62 Cris septembrie 10, 2012 la 12:56 pm

    Sper ca manevra să nu le reușească, iar USL să fie mai unit decât oricând.
    Dealtfel, în afară de Rus și Orban (care ar putea să iasă din partidele lor dacă nu le convine ceva, sau care ar putea fi ajutați să iasă), membrii USL sunt solidari. Procurorii pot să facă câte dosare vor, mai trebuie să le și primească judecătorii și să existe probe solide (deși, în cazul dv., s-a văzut că se poate judeca și pe probe „indirecte”, dar să sperăm că nu sunt mulți judecători ca ai dv.).

  60. 63 Socrate septembrie 10, 2012 la 1:29 pm

    @AN * DomnulePrim-Ministru, aveti dreptate. USL-ul ar trebui sa fie solidara cu Daniel Dragnea si alaturi de ele, dar nu numai la nivel declarativ. Cea mai buna aparare este atacul. Ce cred eu ca s-ar putea face: O plangere penala impotriva procurorului de caz, pentru abuz in serviciu si politizare, de ex. ( da, stiu ca miss Kovesi va bloca dosarul, dar dosarul va ramane acolo, ca o bomba cu efect intarziat, si va putea fi redeschis ulterior ). Se mai poate face o plangere la Inspectia judiciara a CSM-ului. Trebuie si se poate redeschide discutia cu revenirea procurorilor in subordinea Ministrului Justitiei, conform Constitutiei. De unde si cererea Sindicatului Juristilor independenti :
    “Domnului Prim-Ministru al Guvernului Romaniei, Victor-Viorel Ponta
    Subscrisul Sindicatul Independent al Juristilor din Romania, prin presedintele av. drd. Pompiliu Bota, va solicitam sa emiteti o ordonanta de urgenta privind exercitarea controlului ministrului justitiei asupra tuturor procurorilor Ministerului Public, inclusiv asupra procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
    MOTIVE
    1. Articolul 132 din Constitutia Romaniei
    ,,(1) Procurorii isi desfasoara activitatea potrivit principiului legalitatii, al impartialitatii si al controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului justitiei.”
    2. Cauza CEDO Vasilescu vs. Romania (M. Of. nr. 637 din 27.12.1999)
    ,,40. Ministrul justitiei isi exercita controlul asupra tuturor membrilor Ministerului Public, inclusiv asupra procurorului general.
    …procurorul actioneaza in calitate de magistrat al Ministerului Public, subordonat mai intai procurorului general, apoi ministrului justitiei.
    41. Curtea aminteste ca „tribunal” in sensul art. 6 alin. 1 este numai un organ care se bucura de plenitudine de jurisdictie, raspunzand unei serii de exigente, precum independenta fata de executiv … Nu aceasta este si situatia procurorilor din cadrul Parchetului … si nici a procurorului general.”
    3. Cauza CEDO Pantea vs. Romania (M. Of. nr. 1150 din 06.12.2004)
    ,,238. Curtea reaminteste ca…in Romania, procurorii, actionand in calitate de magistrati ai Ministerului Public, subordonati mai intai procurorului general, apoi ministrului justitiei, nu indeplinesc exigenta de independenta in privinta executivului.” – Bucuresti, 21.08.2012 “
    Din pacate, USL-ul si Parlamentul se complac intr-o pasivitate de neinteles. Se simte lipsa lui Adrian Nastase si a departamentelor lui. Imi pun toate sperantele in Mona Pivniceru.
    PS1 * Singura care este de alta parere este, evident, CCR. Decizie 681/2005 ….Curtea retine ca, potrivit Constitutiei, Ministerul Public este parte componenta a autoritatii judecatoresti, si nu a puterii executive sau a administratiei publice. “. Jurisprudenta CEDO prevaleaza insa.
    PS2 * USL-ul se plange ca este la guvernare, dar nu are puterea. Fals. Are puterea suprema in stat, Parlamentul, si nu o utilizeaza. Moare de foame cu painea si cutitul in mana, pentru ca nu stie sa utilizeze cutitul. Toate institutiile statului functioneaza in baza legilor elaborate de Parlament. Parlamentul ar trebui sa elaboreze niste modificari la codul penal, prin care sa defineasca tradarea, inalta tradare, politia politica, justitia politica, pedepse pentru ofiterii acoperiti care desfasoara activitati politice, etc. Cred ca acestea ar putea si trebuie sa bage frica in cozile de topor portocalii din diferite institutii ale statului. Poate ca in acest caz pana si domnul Morar ar fi mai circumspect cu acuzatiile si cu dosarele.

  61. 64 Draghi Puterity septembrie 10, 2012 la 1:52 pm

    @Marcus

    Manuel e si el un tip orientat, ca si chiombila. Si el a fost un comunist radical atunci cand parea ca din acea parte a lumii bate vantul. Dupa ce s-a schimbat stapanirea, s-a reorientat si el si presteaza servicii de vataf noilor stapni, la fel ca si Basescu.

    Apropo, si prietena noastra Angela face parte din aceeasi categorie. In DDR fusese secretara cu propaganda in „UTC”-ul DDR-ist si explica populatiei avantajele comunismului. Helmuth, care avea o slabiciune barbateasca la aiuritele cu breton, a descoperit-o dupa ’90, si a facut-o ministreasa intr-un minister de complezantza. Dupa ce Gerhard a facut o vizita in SUA si ulterior a castigat (in mod neasteptat 😀 😀 :D) alegerile din 1998, serviciile au trecut cu arme si bagaje de partea noilor conducatori si le-au povestit despre spagile lui Helmuth si a prietenilor lui, Angela noastra a fost prima care sa dezis de fostul ei mentor. Care nici pana in ziua de azi nu mai vorbeste cu ea, si mai scapa din cand in cand cate o injuratura (dezmintita prompt de membrii „cabinetului” sau). Dupa care Angelei i s-a sters din biografie perioada in care facea propaganda comunista si a fost incoronata pe post de „mamica a natiunii” pentru aburirea populatiei pana se termina transferul de proprietate al Germaniei reunificate catre Wall Street.

    De la personajele astea astepti tu scuze?

  62. 65 blogideologic septembrie 10, 2012 la 2:11 pm

    @Valeriu Balan spune : „Gândul, cu gurul lor CTP, initial impotriva lui basescu, se alatura corului de bocitoare a loviturii de stat, evident pe bani multi, inoculand prostimii, ideea ca daca pana si CTP-ul, aprig vrasmas al lui basescu, intoarce armele si spune ca USL e naspa, clar e treaba urata ce a facut USL. Si uite asa acum, votantii demiterii lui basescu se simt cu musca pe caciula si mai mult chiar le e frica sa nu-i calce iar procurorii zanganind catusele pe langa uluci.”
    Domnule, sunteţi absolut sigur ce spuneţi ? Păi CTP face mare caz cu deontologia lui ! Pe de altă parte, individul acesta este extrem, extrem de periculos, deoarece foloseşte cu neruşinare, şi pentru „prostirea naţiei”, instrumentalismul logic incorporat în scriitura de tip science-fiction ! Dumneavoastră emiteţi ipoteza că domnu’ CTP urmăreşte un interes material ?

  63. 66 Pali septembrie 10, 2012 la 2:28 pm

    Solidari cu Dragnea ? Dl.Nastase,….nu va ajunge cat „ati luat” de la cei din partid? Spre semne ca,NU !

  64. 67 blogideologic septembrie 10, 2012 la 4:08 pm

    Antonescu, Chiţoiu, Fenechiu, Nicolăescu, Isar, Stroe, în comisia USL pentru programul de guvernare http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/antonescu-chitoiu-fenechiu-nicolaescu-isar-stroe-in-comisia-usl-pentru-programul-de-guvernare-276666.html Ca să funcţioneze bine o ţară, cu economia ei cu tot, este necesar să lucreze împreună patru elemente : 1/ Codul Penal modern* ; 2/Codul civil ; 3/ Politica monetară; 4/ Politica fiscală. * Şi mai este vorba despre Montesquieu şi Beccaria, adică despre spiritul psihologic asociaţionist-senzualist al Codului Penal francez de la 1791. Aplicând principiile iluminiştilor Montesquieu şi Beccaria, se alunga atunci vechiul duh longobard din justiţie. Unul dintre principiile iluministe este “prezumţia de nevinovăţie”. Pe care gaşca de penali ai lui Traian Băsescu o elimina imediat ce au preluat puterea în România în anul 2004. Înlocuind-o cu “prezumţia de vinovăţie”. Deci înapoi în Evul Mediu ! Există nenumărate mărturii de veridicitate în sensul acesta. Aici, între Codul Civil şi Codul Penal bazat pe “prezumţia de vinovăţie” se află întunecimile istorice unde acţionează predatorul Traian Băsescu folosind slugile simulacrului de justiţie cu numele Laura Codruţa Kovesi, Daniel Morar şi Doru Ţulus. Cred că este absolut necesar, pentru binele României, ca schimbarea de putere politică prin legislative şi prezidenţiale să elimine acest tip de falsă justiţie. Mai precis, un eveniment eminamente economic, vorbesc despre târgul Trofeul Calităţii, şi ale cărui operaţiuni se încadrează în Codul civil, a fost transferat fără probe logice, printr-o bizară „inginerie juridică”, pur arbitrar, fără dovezi, şi cu interzicerea martorilor apărării, în cadrul Codului penal pentru a se încropi o falsă jurisprudenţă. Astfel, cum declara mândru şi negândit domnul procuror şef Daniel Morar, s-a creat artificial „un precedent judiciar […] important pentru cazuistica judiciară” pe baza căruia “judecătorii nu mai au reticenţe în a aplica pedepse aspre.” Dar asta-i jurisprudenţă de tip “Alba Neagra”! Ceea ce a făcut domnul procuror şef Daniel Morar este o jignire la adresa gândirii juridice în România, şi chiar o jignire la adresa culturii române din Vechiul Regat ! Dar influenţa juridică ungurească din Ardeal, aceea de a pune Codul penal în lumină (evident, Tripartitele medievale, cu principiul ardicat întru putere de către nobilimea maghiară abia după moartea împăratului Sigismund de Luxembourg ce îngrijise drepturile pentru UNIVERSITATEA VALAHĂ, adică pentru o legalitate juridică în care prosperase Iancu de Hunedoara şi Matei Corvin) şi de a interzice Codul civil de sorginte romană (aici ar fi acum influenţa “Miticilor deplorabili” din Vechiul Regat), a fost preponderentă în gândirea juridică a procurorului Daniel Morar. Acesta nu-i “sistem de drept” în România , ci este doar un sinistru gedankenexperiment pus în lucrare de către unii jurişti cu probitate îndoielnică aflaţi în serviciul necondiţionat al matelotului contrabandist Traian Băsescu, reprezentantul Terorii. Într-un experiment distopic, procurorii Monica Macovei, Daniel Morar, şi Laura Codruţa Kovesi supuneau o exprimare a societăţii civile, cu funcţionarea normată de Codul Civil modelat după Codul Roman care precede cu aproape două milenii Codul Penal, unui bizar Cod Penal MMacovei distorsionat de tradiţia de familie a Securităţii şi cu o interpretare subiectivă dată de această către tripletă de procurori. Dar le spun şi acestora că sub forma în care ajunge şi se aplică în România, Codul Penal nu este longobard, nici de sorginte medieval-maghiară, ci a fost modelat principial de către Revoluţia Franceză prin legile Constituantei din toamna lui 1791, legi care incorporau gândirea juridică iluministă exprimată în textele lui Montesquieu şi Cesare Beccaria. Principiul numărul unu pe care trebuie să-l reţinem din gândirea juridică iluministă privitoare la Codul Penal este acela că se pedepsesc numai “crimele adevărate”, nu şi „ofensele artificiale” !

  65. 68 un napastuit, septembrie 10, 2012 la 5:11 pm

    @ Marian Nicolae

    faptul ca nu ai fost membru utc sau pcr nu-i o virtute, cat despre „lovitura…” am dat-o toti, noi toti aceia care am strigat Libertate, jos ceausescu, jos comunismul, si nicidecum acei lideri de dreapta la care ai facut trimitere, te-asigur ca ei au stat ascunsi ca sobolanii, incercand sa-si acopere odele adrs lui ceausescu, inclusiv micul Cuza, care cu atata aroganta isi facea tura de sicane cu Antonescu, asa ca la box. Despre saracie sau durere daca intr-adevar stii ce sunt astea, te asigur ca ele au fost dintotdeauna langa noi, numai ca am intors capul, asa cum o facem de fiecare data atunci cand langa noi se intampla o ilegalitate, … dar este adevarat ca ea saracia si mizeria nu au atins cote atat de mari ca pana azi, in 2012, si asta dupa pasul ala al naibii de mare pt omenire (au zis ei)facut pe luna,

    ps. nu crezi ca victoria in lupta cu saracia materiala si spirituala ar fo fost singurul pas gigant pt omenire?

  66. 69 constantin dan (@Constantin98Dan) septembrie 10, 2012 la 5:33 pm

    @blogideologic , trebuie sa stii ca tot ce apare in Franta in legatura cu Romania este negativ .
    Iau premii filmele noi romanesti ? Ce se scrie – ” cineastii romani au la dispozitie mijloace financiare si tehnice insignifiante ” !
    Luau gimnastele medalii acum 6-8 ani ? Tot l’Equipe-ul si tot Le Monde tipau ca sunt victime abrutizate torturate de antrenori .
    Rugbyul romanesc ? Sport de prestigiu in Franta – cand inca Romania mai conta , toata presa lor vorbea de saracia rugbystilor romani – un supliment in Le Monde dedicat in 1999 dupa CM de rugby , ” in umbra conducatorului ” , in care unul din rugbystii romani , fara jena , spunea ca avea o bursa de 300 de franci … inutil de adaugat , silenzio stampa asupra nivelului material al rugbyului portughez , spaniol sau georgian , cand se vorbeste de aceste tari …
    Orice reportaj despre Romania incepe si acum cu fraza asasina ” salariu mediu 150 de euro ” ( acum spun 300 de euro ) – ceea ce nu spun in reportajele despre , sa zicem , Croatia sau Ucraina . Cersetorii si tiganii sunt in reportajele despre noi la loc de cinste
    Carti despre Romania in marile librarii ? ” Cartea Neagra ” a lui Mathias Carp in care germanii apar copii pe langa romani in ultimul razboi , ” Executia Ceausestilor ” , carti de istorie a Europei de Est scrise de istorici maghiari , atat !

  67. 70 un napastuit, septembrie 10, 2012 la 5:35 pm

    @ maximmouse

    mai draga, considera raspunsul meu la intreb adrs de Doru Coarna, un vot de incredere si respect dat gazdei, desi urmatorul meu mesaj adrs intrebatorului, ar fi sunat cam asa, ma bucura insa ft mult chemarea domniei sale la unitate in int PSD. Una peste alta, adeziunea mea la PSD o s-o ai dupa ce il convingi pe Victor sa vina sa ne spuna ca a fost o greseala de traducere sau manipulare din partea adv politici, declaratia lui de la Euronews, aia in care ne spunea ca AN nu i-a fost niciodata prieten.

    ps. cat despre trimiterea la necuratu’ sau la Patriarhie, ai informatii prietene nu gluma,

  68. 71 Doru Coarna septembrie 10, 2012 la 5:36 pm

    @ Pali,

    putem si trebuie sa fim solidari cu Dragnea, ca victima a inca unui abuz al statului de drept, dar ca AN si le primeste de la ai lui Basescu dar cu concursul alor lui, sunt si eu de acord. Asta pt ca sistemul e la fel de prezent si in PSD ca oriunde, in orice institutie, redactie, echipa, partid, sindicat, adunare publica, etnie, etc.

    Dincolo, ma uit cum se haraie Neamtu cu Ungureanu, dar nu exista niciun Romanu, sau Romanasu, care sa participe la disputa!…

    Sa cautam deci un Romanasu Ionel, si-l facem president si prezidentiabil!
    Le-am dat de lucru acum, sa-l caute…

  69. 72 miss marple, septembrie 10, 2012 la 5:41 pm

    @ Doru Coarna dar ai fost…

    ps, mi-ai dat atat de multe indicii in comentariile pe care mi le-ai adresat, ce sa fac, atunci cand ai fost plecat sa-ti alergi chestia aia care nu stiu ce e, am cautat, ei bine nu sunt convinsa in totalitate, oricum mi-ai ramas dator cu un raspuns.

  70. 73 Ghita Bizonu' septembrie 10, 2012 la 6:31 pm

    Da …. cat de tampiti pot fi aia cu studii in vest (tu n-ai nimic! Eu am de 6 ori mai mult!!!). Da sa mai vedem cu aia originar bestici.
    Ma voi baza pe Pravda (Adevarul) lu Dinu Paturiciu :

    Ministrul francez de Interne, Manuel Valls, şi ministrul delegat pentru Afaceri Europene Bernard Cazeneuve vor veni miercuri în România pentru a discuta situaţia romilor şi a aborda problema „la sursă”, a declarat preşedintele francez Francois Hollande, transmite AFP. (Doi miniştri francezi vin în România pentru a găsi soluţii în problema romilor , Adevarul , azi) inn comtinuare amicu Holande delireaza :
    „Nu putem accepta ca aceste populaţii să fie alungate din ţara lor, mutate” şi să vină în Franţa „pentru a se refugia în condiţiile în care (ele) nu pot susţine o activitate economică”, a adăugat Hollande.

    Deci ca cam asa : romanii cei rai alunga pe tigani din Romania, ii expulzam (ca avem precedente ca i-am fi expuzat si pe nemti in Doicea) si tot din cauza noatra tiganii din sFreantia „nu pot susţine o activitate economică”. Ca nu i-am integrat … Pia vedeti ce frumos se aliniaza Holanda asta cu posdracii sai?! Numa ca nu zise „de ce ati papat banii?” Pai vedeti ?!

    Da sa continuam :

    Comisarul pe Justiție Viviane Reding a declarat pentru Le Monde că nu ar fi surprinsă dacă Statele Membre ar decupla Bulgaria de România în drumul spre spațiul Schengen. În același context președintele Comisiei Europene, Manuel Barroso a declarat că Bulgaria este pregătită să adere la Schengen fără a face vreo mențiune cu privire la România.
    Ma rog se pare ca tampitii astia 2 nu prea stiu ce e aia “Schengen” si ce se vrea el – caci ce chichirez are ca Bulagria sa nu aibe controale la granita cu Schengen-UE ca cand singura granita cu Schengen-UE e aia cu Grecostanezia?! Cam fara rost (mama si cativa ani in urma ce zarva sa ii bage pe elvetieni in Schengen … ) Daca cumva pica unu la fel de inteligent ca comisarii din Bruxelles : nu are rost ! Caci
    – “Bine ati venit in Schemgen”
    – “Eu as dori sa mertg la Viena”
    – “O luati la nord, treceti Dunarea, iesiti din Schengen si dupa ce traversati Romania intrati in Schnegen!!”
    Insa si mai rau : Bulgaria poate fi primita in Schengen numai daca excluzi Romania!!!
    Sau daca primesti Romania nu poti primi Bulgaria. Fiindca Grecia este sita !! A se vedea http://www.crpe.ro/library/files/schengen_-_de_ce_nu_se_poate_decupla_bg_de_ro_si_unde_este_problema_reala.pdf
    Ca cam asa : Grecia care este in Schengen nu isi poa suprabeghea granitele si “primeste” baluri de emigranti din Orientul mai mult sau mai putin apropiat. Care stau bine mersi prost in Grecia ca aviobu e cam scump si bamporu (de passageri) nu ajunge la Frankfurt. Daca Bulgaria si Romania ar fi in Schengen s-ar urcc frumops in autobuz si Viena primeste-ne! Insa asa .. sunt controale la granita!!!

  71. 74 radu mariana septembrie 10, 2012 la 6:33 pm

    Nu sunt admiratoarea Dvs,dimpotriva,dar va respect. Imi pare rau pentru ce vi s- a intamplat. Tata meu a fost detinut politic, am 55 de ani, a fost urat in copilaria mea, am simtit multe si am crescut cu securist in poarta.Ati anulat legea, urmasii nu mai primesc despagubiri, parca ne -ar putea da cineva viata , umilinta inapoi. Imi pare rau sincer am lacrimi, pentru doamna si copiii Dvs, nimeni nu trebuie sa treaca prin asa ceva, pentru ca pentru ca in final raman lucruri neraparate.Va doresc putere, in viata e greu sa stii care e victima , calaul, in final poti primi mereu alt rol,cu respect radu mariana

  72. 75 Cezar septembrie 10, 2012 la 7:02 pm

    Stau si ma intreb….cu ce anume au fost speriati, santajati…astia din USL de cate Barosu’ si gasca de sunt ei asa impotenti…? Hai sa fim seriosi….astia nici la WC nu se duc fara sa ceara voie. Face chiorul ce vrea cu ei. Fratilor….sunteti barbati sau…?
    Imi dau seama ca noi, muritorii de rand, prostimea….suntem mici copii si habar nu avem noi ce jocuri de culise sunt. Sa fie miza Basescu?….il iubesc astia din afara atat de mult de-l sustin asa fatis in ciuda indignarii poporului roman?…Aiurea…..sunt convins ca nu stim nimic….si nici nu o sa stim vreodata.
    Astia din tara il sustin ca sunt platiti…..si sunt platiti regeste.
    Cu aia de afara e o alta poveste
    Mie personal imi este scarba….sincer va spun…SCARBA. Acum ca vad ca nici votul meu nu mai conteaza….la ce dracu sa ma mai agit si sa-mi fac nervi?….S-a demonstrat.
    D-le Nastase….dupa ce termina astia sa va numere ouale…..sa-i trimiteti si la mine sa mi le numere si mie.

  73. 76 Ghita Bizonu' septembrie 10, 2012 la 7:04 pm

    Comisa europeana si parlamentu Ue viteji cu Ponta pisoi sfiosi cu altii …

    UE – mai aproape de unison in domeniul energetic, dar nu indeajuns
    Relaţii externe / Energie − 07-09-2012 – 16:10

    Statelor membre li se va cere sa trimita Comisiei Europene informatii despre acordurile energetice cu statele din afara UE numai dupa semnarea acestora, spune un compromis intre deputaţii europeni si Consiliu. Acesta va fi votat in plen joi, saptamana viitoare.

    Initial, Comisia si Parlamentul European doreau verificarea acordurilor inainte de semnarea acestora, insa si-au atenuat pozitia de teama ca statele membre vor respinge legea.

    „O lege este mai buna decat lipsa acesteia. Este mai bine sa facem un prim pas, putem sa facem schimbari mai tarziu, sa consolidam regulile“, a spus raportorul Krišjānis Kariņš (Letonia), de la Grupul Partidului Popular European (Crestin Democrat) in iunie anul acesta. Comisia pentru industrie a aprobat compromisul pe 19 iunie, desi o treime din deputati (socialistii si Verzii) au votat impotriva acestuia.

    „Aceste reguli vor creste transparenta in acordurile energetice cu tarile terte, asigurand respectarea legislatiei UE. Vor crea si o baza pentru coordonarea actiunilor statelor UE in domeniul energetic“, a spus domnul Kariņš dupa votul in comisie.

    „Pentru Grupul Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, este esentiala opinia Comisiei Europene inainte de semnarea acordurilor, pentru o verificare completa a compatibilitatii acestora cu legislatia existenta pe piata energetica interna“, a spus in iunie eurodeputatul Peter Skinner (Grupul Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, Regatul Unit), adaugand ca grupul sau va propune amendamente in plen pentru consolidarea legislatiei.

    „Daca vrem ca UE sa vorbeasca la unison, avem nevoie de ceva care sa mearga mai departe“, a spus tot atunci eurodeputatul Claude Turmes (Verzi/ALE, Luxembourg).

    Cu mai putine puteri decat se prevazuse initial, Comisia Europeana ar putea juca totusi un rol activ in monitorizarea conformitatii acordurilor energetice si va putea lua parte la negocieri in calitate de observator – cu aprobarea statului in cauza.

    Propunerea de decizie abordeaza si ingrijorarile statelor membre legate de confidentialitate. „Daca un guvern arata ca anumite informatii sunt confidentiale, Comisia Europeana respecta acest lucru si nu distribuie datele celorlalte state“, a aratat raportorul.

    Sursa: europarl.europa.eu

  74. 77 Luminita Arhire septembrie 10, 2012 la 7:09 pm

    1.Si uite asa , pentru ca suntem un popor rabdator, mai luam o copita in frunte – scuze , doua copite : Daniel Morar afirma ca ( stie el! ) frauda ( n-am inteles daca in toate sectiile de votare sau numai in unele) este de 5- 10 – chiar 15 % . ( copita 1 !) Ca sa nu se simta singur in ineptie , vine si un alt maestru al numaratorilor paralele , Adrian Videanu – mare matematician , el vorbeste despre „certitudine ” la o frauda de 1 500 000 si mai apoi ( curata certitudine!) 3 000 000 de voturi ( copita 2!) .
    Acum , vin si intreb : la care voturi se refera? daca – luand o medie – acceptam un 10% , ies 850 000 de voturi . Nu cumva sunt voturile pro- Basescu ? Ca nu-mi prea vine sa cred ca s-au mai gasit 900 000 de cetateni care sa-l adore ; poate acestea i se par suspecte d-lui procuror DNA !
    2.Nu incetez sa ma intreb ce mai fac si cum se mai simt listele noastre electorale ; le tin in boxe domnii procurori ? le mai cheama la o audiere ? le inregistreaza ? . Maine -poimaine le baga la zdup , langa domnul Adrian Nastase .
    3.Vasilica si Cristi si Danilet ( prea multe diminutive pentru „carpatul gandirii” si ” danubiul justitiei „) ne spune de la obraz ca noi , poporul roman , nu o meritam pe Macovei Monica ; asa cred si eu – n-am facut noi , ca popor , asa o ticalosie , ca sa meritam o asemenea pedeapsa .
    4.B1 TV e revoltat ca domnul Adrian Nastase are dreptul de a gandi si de a ne impartasi si noua cam ce gandeste , de acolo unde este el ; ce-i , baieti ? va e frica ? va trec niste frisoane cand vedeti si auziti cum idolul vostru este huiduit la nunta fiicei in timp ce Adrian Nastase e aplaudat in incinta Inaltei Curti ?
    5.Daca am votat cu speranta pe 10 iunie , cu furie pe 29 iulie , voi vota cu infinita revolta pe 9 decembrie – nu sunt printre cei dezamagiti , care cred ca oricum nu conteaza votul lor . Ba conteaza , a contat si pe 10 iunie si pe 29 iulie ; pe 10 iunie a fost prima deschidere a usii dupa niste ani oribili iar pe 29 iulie am aflat cam cati sunt pe aceeasi baricada cu mine . N-a fost degeaba !

  75. 78 dlnimeni septembrie 10, 2012 la 7:12 pm

    Sigur ca da! Dl Dragnea trebuie sustinut. Imi pun niste intrebari care se refera la de ce a fost atacat tocmai dl Dragnea si de ce, teoretic cel putin, plecind de la dl Blaga. Poate ca si le pun si altii, insa nu trebuie asteptate raspunsurile. Pesedeul, useleul, trebuie sa arate ca sunt bine inchegate ca formatiuni politice si ca vremea in care liderii erau lasati sa se descurce singuri au trecut.

  76. 79 dancbadea septembrie 10, 2012 la 7:15 pm

    Domnule Prim Ministru, daca vreti sa aveti un partener de dialog, care sa nu va plictiseasca, va invit la un dialog.
    Dar, intai, pentru a ma cunoaste, mergeti la blog-ul meu: http://dancbadea.blogspot.ro/ . Postati ceva, prin care sa confirmati dorinta de dialog. Dupa care, lucrurile vin de la sine!

  77. 80 blogideologic septembrie 10, 2012 la 7:33 pm

    Kelemen: „Este nevoie de o amendare foarte serioasă a Constituţiei” http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/kelemen-este-nevoie-de-o-amendare-foarte-serioasa-a-constitutiei-276708.html “evoluţie” nu este vag spus? Care este ideologia de modernizare ? Acestea sunt discuţii vechi în cultura română, iniţiate încă de pe la începutul secolului XIX. Tentative de “evoluţie” perturbată de tipul “formă fără fond” au mai fost pe la noi. Singura noutate este că ele sunt propuse acum în limba maghiară, după eliminarea limbii române din şcoli. Dar şi domnul Viktor Orban are nevoie de asemenea “evoluţie”.

  78. 81 Maximmouse septembrie 10, 2012 la 8:23 pm

    @Doru Coarna! Raspuns din precedentul post , al dlui Nastase.

    Presimt ca orice discutie, pe acest subiect , cu tine , ma duce, inexorabil , pe un teren minat. NU POT , sa-ti contest priceperea!

    Dar, pentru ca exista totdeauna un dar, am si eu parerea mea pe care nu mi-o poate schimba nimeni.

    Daca , Universul este infinit, atunci si formele de viata inteligente sunt infinite, este? deosebirea intre o forma de viata inteligenta, diferita de a noastra, ar putea rezida , de exemplu, in DURATA! Ti-ai pus problema ca noi oamenii traim cam mult? Daca pornesti de la ideea ca planetele favorabile vietii sunt de varste relativ egale, sau , fata de noi, mai tinere, atunci, cum ar putea sa dezvolte viata inteligenta superioara noua? Prin durata , stimate Doru. prin durata! Poti sa imaginezi niste ET -i care traiesc, in timpul nostru, cam 1 ora, sau mai putin? Atunci, in dinamica unei evolutii clare , catre explorarea interstelara, putem presupune ca ei au trecut prin toate fazele unei civilizatii necesare saltului interstelar , intr-o perioada, surprinzator de scurta , fata de ceea ce am putea noi realiza,in, probabil mii, sau zeci de mii de ani de viata constienta si inteligenta?

    Asta este un aspect.

    Evident, probabil nu se vor amesteca in treburile noastre. Nu prea curand, si nu in mod vizibil. In primul rand, presupun ca o inteligenta care ajunge la calatoria interstelara, deja a scapat de „tinicheaua” propriei extinctii prin razboi, de orice fel. Vezi, de aceea n-am sa pot niciodata intelege , filmele americane, in care ET vin chititi pe treaba sa ne bidiganeasca , sa ne ia planeta, graul, femeile ,carnea din ciorba si…conducatorii. 🙂 🙂

    Fara indoiala, insa, cand o civilizatie ajunge la stadiul acela de dezvoltare, incepe sa aiba SI vocatie demiurgica, zic eu….voiam sa spun , vom vedea, din pacate nu noi…:) 🙂

    Ma consoleaza gandul, ca totusi, e foarte posibil, ca o civilizatie formata din energie pura, pe individ,asa numitul suflet nemuritor, sa existe, si in sfarsit, acolo ,sa fie reuniunea universala.

    Ma bucur , pe de alta parte ca nu esti darwinist! 🙂 🙂

    Probabil ca , iti razi in barba, si ai putea gasi la moment , numeroase teorii serioase ,care , pe indesate , sa-mi bage mintile in cap!

    Si totusi, Universul, aceasta Muzica totala, aceasta Matematica colosala, aceste ROST , nu ar avea nici un sens, nu ar exista, daca , nu ar fi o conceptie unitara, undeva. Eu il numesc , il percep , ca Dumnezeu. Asta nu ma face nici mistic, nici altceva. Sunt, cu placere , spectator, bucuros, voios , ca apartin!

  79. 82 Maximmouse septembrie 10, 2012 la 8:49 pm

    @Constantin Dan.

    Sa ne gandim ca treaba este facuta ..” la meserie”. Oare, zic, SIE , aceatsa adunatura de agenti electorali ,” de dreapta”, pentru ce isi iau salariile astronomice? Este? Daca ar munci pentru banii pe care ii iau, s-ar sti, cu precizie , care este cuibul de serpi din care ies aceste miasme, si , s-ar putea actiona punctual. Pana este satana si asa numita „societate in civil” , in capul trebii, nici o sansa, dar , multumesc, nu strica sa constientizam…poate, cei care au o parte a puterii vor actiona , pe viitor.

  80. 83 Maximmouse septembrie 10, 2012 la 9:37 pm

    @Valeriu Balan!

    Stimate coleg, este IMPOSIBIL ca USL sa gaseasca un individ la fel de obraznic, hot, degenerat, alcoolic, amoral, apatrid, javra ordinara, ca basescu.

    Stai, sa nu uit, as putea sa le recomand eu un administrator de la un bloc vecin, dar, este deja pdlist…probabil sta la conserva pentru schimbul de maine….:) 🙂 🙂

  81. 84 Oscar Wilde septembrie 11, 2012 la 12:01 am

    Va onoreaza solidaritatea dumneavoastra cu domnul Dragnea. Imi pun totusi intrebarea: cu dumneavoastra, cine a fost solidar acum 7 ani, cand a inceput dosariada? Daca psedistii ar fi fost solidari ( dar nu au facut-o pentru ca le-a „picat ” foarte bine anihilarea dumneavoastra), astazi nu s-ar fi ajuns la vanarea liderilor. S-a creat un precedent si tavalugul se rostogoleste. Ar trebui sa se inteleaga, ca fiecaruia ii va veni randul, daca nu se ia atitudine!
    Un raspuns pentru domnul Ghita Bizonu’
    In perioada preaderarii, adica in vremea guvernarii Nastase, au existat programe de integrare a rromilor ( au fost infiintate posturi in prefecturi, ai caror titulari se ocupau de aceste programe). Fondurile au fost accesate pe diferite proiecte ale MECT ( Scoala incluziva), ale prefecturilor si foarte multe ale fundatiilor si asociatilor rrome.Cei mai multi bani au fost dati fundatiilor si asociatilor, bani care s-au risipit aiurea. Doar in cateva judete, au fost infiintate adaposturi pentru rromi, in rest banii s-au dus pe masini luxoase ale liderilor rromi. Programele pe educatie ar fi trebuit continuate de consiliile locale sau judetene, dar ele au fost abandonate de guvernarile ulterioare. Entuziasmul si munca inceputa de cadrele didactice, de consilieriii psihopedagogi si de mediatori s-au dus pe Apa Sambetei.Francezii s-au saturat de rromii din Romania si de cei din Bulgaria, pentru ca ei mai au o povara: arabii si negrii din fostele colonii, pe care nu prea reusesc sa-i integreze. Eu am vazut in Franta , intr-un orasel Saint Jean sur Losne, un cartier arab. Se asemana cu cartierele noastre unde locuiesc rromii: mizerie, muzica data la maximum, antene parabolice, telefoane mobile si multa lene.Occidentul nu ar trebui sa se scandalizeze de migratia rromilor: aceasta este consecinta punerii in aplicare a art 13 (1 si 2) din Declaratia Universala a Drepturilor Omului:”Orice persoana are dreptul de a circula în mod liber si de a-si alege resedinta în interiorul granitelor unui stat. Orice persoana are dreptul de a parasi orice tara, inclusiv a sa, si de a reveni în tara sa”. S-a uitat oare, cum propaganda occidentala , dinainte de 1989, prin posturile Europa Libera si Vocea Americii, ameteau pe cei din est, cu aceasta prevedre? Acum sa suporte migratia rromilor, pentru ca este un drept universal! Si sa nu uite Occidentul, o realitate istorica: daca rromii au invadat in perioada medievala estul Europei, aceasta s-a datorat Inchizitiei, Datorita persecutiilor, acestia s-au indreptat spre est, unde nu exista nicio Inchizitie care sa-i pedepseasca cu arderea pe rug. Iar in concluzie, imi dau cu parerea: de ce nu se ocupa de rromii, bogatii din etnia lor, care isi etaleaza limuzinele, aurul, nuntile, botezurile si vilele, pentru care nu au dat niciodata socoteala la „fisc”? Banii pe care i-au clheltuit, au fost vreodata impozitati?
    Earnest

  82. 85 Doru Coarna septembrie 11, 2012 la 8:16 am

    @ Miss Marple,

    chestia aia este un skiff trapez, adica o barca mica supra-velata, pe care trebuie sa stai atarnat de un cablu, agatat de cruceta catargului. Este o forma de yachting extrem! Eu recunosc insa ca stau asezat, nu mai sunt cum eram… si o alerg atat cat (mai) pot… Exista si forme de yachting si mai extrem, daca-mi permiti, cu aripi subacvatice portante! S-a depasit 100 km/h cu astfel de ambarcatiuni, un exemplu ca sa te lamuresti este nava franceza l’Hidroptere, sau International Moth, da click pe youtube, iar ce am eu vezi pe sailing RS, tot acolo.

    Despre intrebare, reaminteste-mi-o te rog si scuze.

  83. 86 Ghita Bizonu' septembrie 11, 2012 la 8:51 am

    Oscar Wilde (?!? parca murise … )

    ia mai lasa-ma cu „integrarea” tiganilor.
    Astia care azi sunt neintegrati nu vor si basta!!!!
    Ca in anii 50, 60 samd slava domnului scoala gratis, locuri de munca samd. Atunci unii tigani s-au integrat si nu li se poate reprosa nimic. Nu stiu cati dar am impresia ca sunt multi si ca astia cu „probleme” sunt o minoritate – extrem de vizibila si audibila! Cunosc cativa tigani din astia insi onorabili cu care nu iti este jena sa dai mana sau sa stai la masa .. si uneori expaperati de tigania generalizata (prin tiganie trebuind sa intelegi o anume comportare. De ex acum 25 de ani la gradina cinematograf Gloria din Titan , tiganie cat cuprinde .. si publicul era format din „romani” . La gradina Arta, 3 din 5 spectatori erau tigani insa nu era tiganie!!!)

  84. 87 Doru Coarna septembrie 11, 2012 la 8:58 am

    @ Maxi,

    ori ai citit cartea aia a mea, Subphysics, ori se naste o constiinta planetara comuna! Frate!

    Asa-i, exista acel bal total al fiintelor spirituale si putem numi acea societate „Dumnezeu”, in oricare dintre acceptiunile disponibile pe Pamant.

    Eu in acea carte am demonstrat stiintific ca aparitia intregului Univers Local, asta care-l putem decela noi prin orice mijloace, a fost un act volitiv! Adica cineva a stiut sa manuiasca acel camp electromagnetic astfel ca sa apara cuante si dipoli cuantici, de aici prin inlantuirea lor particule elementare, apoi tot restul a ceea ce numim noi materie. Extraordinar este insa ca asta nu s-a facut cu energie colosala la scala galactica sau, ma rog, universala, ci cu energie minima, prin interactiune electromagnetica permanenta!
    Mai mult, de la un stadiu incolo, campul electromagnetic primordial, cel care a generat primele cuante, se autointretine!!!
    Vezi, toate astea inseamna inteligenta suprema! Si iata cat de daparte am ajuns fata de stiinta clasica, aia cu prima mare explozie (ce sa explodeze daca nu exista nimic?), sau cealalta teorie a stringurilor, care explica partial ceea ce spune si Subfizica, insa explica cum functioneaza Universul, nu si cum si de ce s-a format! Si tot asa, cum teoria gravitatiei a lui Newton explica cum cade marul, dupa ce legi matematice, dar nu si de ce, nedefinind si evident neexplicand, gravitatia. Si mai mult, de ce viteza luminii este limita pt Einstein, desi relativitatea restransa si generalizata descrie matematic un comportament, fara sa explice de ce aia e limita, de ce se modifica corpurile, volumele si masele, si de ce inertia actioneza si ea relativist.
    Cum astfel am demonstrat ca materie, in acceptiunea noastra omeneasca ca trebuie sa fie ceva palpabil, nu exista, se inteleg ca si noi suntem fiinte spirituale, adica suntem agregati prin interactiuni electromagnetice si meniti sa producem spirit, adica gandire. Evident, daca nu am fi avut maini sa pipaim si ochi sa vedem, nici nu ne-am fi pierdut vremea cu existenta materiei, ca categorie filosofica… Mai mult, suntem o specie consumatoare, deci primitiva, nu suntem energetic autonomi, trebuie sa mancam. Asta ne deosebeste de Ei…

    Despre durata de viata, nu stiu, dar cred ca procesele biologice in baza carora functonam au o anumita viteza naturala la noi, adica suntem primtivi inca din faza de proiectare… Daca am fi pur spirituali, atunci timpul ar deveni irelevant pt noi si deci am trai vesnic… sau ma rog, pana cand interactiuni electromagnetice stile ne-ar degenera fiinta…

    Cae-i scopul existentei Universului asta? Pai cred ca este o posesiune, cineva dintre aia si-a creat un Univers al lui, asa cum noi ne facem o casa a noastra. Itr-adevar, intregul nostru Univers Local este guvernat de catre acel camp electromagnetic primordial rezident aici, astfel ca daca am sti sa-i schimbam frecventa si polarizarea, am obtine alt camp si de aici, alt Univers Local.

    Ce cautam noi aici, de ce ne-au facut? Pai suntem doar o forma existentiala primtiva, alaturi de porci si garoafe, doar ca le dominam, adica suntem apti sa le consumam ca varf de lant trofic! nicio alta specie nu poate manca atat de variat ca noi, asta-i singurul motiv pt care am invins planeta! Din pacate, victoria noastra este si trista caci se pare ca planeta se pregateste sa ne invinga acum pe noi…
    Cred ca scopul nostru este administrarea locala a resurselor si mentinerea functionarii Universului, suntem deci fete-n casa in acest Univers Local, probabil ca daca reusim sa nu ne autodistrugem, vom ajunge sa rectificam Universul, sistemele solare, sa teraformam planete, sa-l guvernam cum vrem, dar atentie, proprietarul este altcineva, Creatorul, si noi trebuie sa intretinem mosia Sa!

    Ced ca ai inteles pana unde-i stiinta pura, formal, si de unde incep presupunerile, dealtfel inerente noua ca specie, caci niciodata nu vom putea cuprinde intr-o singura minte umana ceea ce stie El… Nici tu nu ai vrea o fata in casa cu titluri academice, nu?

  85. 88 acuvio septembrie 11, 2012 la 9:20 am

    Alături de cea veche, o imagine la zi: Laura Codruţa Kovesi

  86. 90 Marian Nicolae septembrie 11, 2012 la 7:09 pm

    @ un napastuit,

    1. De revolutie eram in Constanta cu arma in mana, faceam de garda…

    2.” Despre saracie sau durere daca intr-adevar stii ce sunt astea”
    Stiu, din pacate, am facut benevolat in Franta, hranind oamenii saraci, care erau chiar francezi…..lucrand la Emaus si La Mie de Pain….cei pe care romanii nostri ii numesc boschetari, au fost oameni ca noi odata….

    3. Batalia impotriva mizeriei materiale si lipsei de educatie
    Da intr-adevar aceasta ar fi cea mai mare batalie castigata de omenire, dar… nu se doreste acest lucru….

  87. 91 oscar wilde septembrie 11, 2012 la 9:36 pm

    Domnule Ghita Bizonu’, eu nu cred ca a murit onestitatea! Sunt un optimist, asa cum sunt si fata de integrarea rromilor. Nu ati inteles mesajul meu: eu voiam sa transmit ca Occidentul trebuie sa suporte consecintele promisiunilor care au dus la caderea cortinei de fier. Asa cum au distrus ce era bun aici, asa cum ii primesc pe tinerii nostri capabili, formati in scolile romanesti, asa sa-i primeasca si pe rromi, caci si ei au dreptul sa se stabileasca unde doresc. De ce nu ne trimit savantii inapoi, ci doar pe rromi?
    Earnest

  88. 92 nepasuitul septembrie 12, 2012 la 3:28 pm

    @ Marian Nicolae, si totusi Cine nu doreste?

    iarta-ma chiar nu mi-am dorit sa vii cu atatea justificari, dar chiar si asa, acolo, nu poti sa nu iti amintesti, cata bucurie, cata energie, cata speranta, … a urmat perioadei imediat urmatoare, numai daca, nu ai fost printre insetatii de libertate, de aventura a cunoasterii sau din cealalta categorie, a insetatilor si imfometatilor, efectiv


  1. 1 Nevoia de solidaritate cu Dragnea | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe septembrie 9, 2012 la 2:07 pm
  2. 2 Adrian Nastase indeamna la solidaritate cu Liviu Dragnea | Trackback pe septembrie 9, 2012 la 3:16 pm
  3. 3 Din inchisoare, Nastase ii ia apararea lui Dragnea si transmite PSD-ului: “E nevoie de solidaritate” | Cele mai noi stiri ale momentului Trackback pe septembrie 10, 2012 la 10:09 am
  4. 4 Sunt asemanari…? « Motanul Incaltat Trackback pe septembrie 10, 2012 la 9:32 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!