Pe cine urecheaza Comisia Europeana?

Raportul MCV al Comisiei Europene ocupa prea multe pagini pentru o concluzie atat de simpla: spun expertii-jucatori ai Comisiei ca lucrurile merg extraordinar in zona procurorilor, adica acolo unde exista control politic; si ca problemele sunt la instante, acolo unde politicul patrunde mai greu. Interesant! Acelasi lucru il spunea si Traian Basescu in urma cu ceva vreme, atunci cand se lamenta ca justitia a devenit prea independenta inainte ca sistemul sa fie reformat de un carmaci luminat ca el. Cum suna asta in lumina democratiei occidentale? Sau principiile se schimba cand se fac inspectii la „periferie”?

Oare ce se poate reprosa unei  instante supra-aglomerate, cu o singura sala de sedinte, care are in fata un dosar  construit politic de un DNA lucrand pe baza de comanda, dosar cu peste 1000 de martori, cu expertize, probe şi contra-probe? Ce ar putea face un judecator, cand denuntatorul cheie dintr-un dosar minte in instanta (cum e cazul recent al denuntatoarei cheie din dosarele fabricate impotriva mea)? Ma intreb daca nu cumva declaratiile contradictorii ale celei care ma acuza prin autodenunt in celebrul dosar „Zambaccian” nu vor avea ca efect prelungirea si mai mult a procesului. Nu stiu daca ati aflat (cineva a semnalat acest lucru chiar aici, pe blog) dar, o doamna pe nume Cristina Popa, actionar majoritar la firma SC Vertcon SA, de la care a incasat dividende „de ordinul miliardelor de lei vechi” a declarat recent in fata instantei ca, inainte de autodenuntul care ma vizeaza, nu au existat controale ale Garzii Financiare la firma pe care o detine. Totusi, la dosar exista un raport al Garzii Financiare care arata ca la companiile de la care doamna respectiva incasa dividende s-a descoperit o evaziune fiscala de 13 miliarde de lei vechi. Si nu intelegem, atunci,  de ce doamna respectiva a fost transformata de DNA din invinuit in martor?

Oare adolescentii care vin din cand in cand in Romania pentru a o inspecta juridic, tratand-o ca pe o colonie a dreptei europene, „socializand” pe la Ministerul Justitiei si pe la DNA, pot intelege componenta politica a acestor procese? Nu cred ca au vreun interes sa o faca. S-au intalnit vreodata si cu reprezentanti ai opozitiei din Romania? Cum putem accepta lectiile despre „chichite” avocatesti si despre „riscul” prescrierii unor fapte  penale din partea celui care  de ani  de zile se ascunde in spatele imunitatii prezidentiale si al carui dosar a fost intors de la instanta la parchet pe motiv ca dosarul respectiv nu era semnat de procurorul-sef ci de adjunctul sau care, de altfel, avea imputernicire in acest sens?

Toate acestea sunt detalii care, pentru cineva care urmareste din afara sistemul de justitie din Romania sunt invizibile. Ele sunt insa importante, deoarece influenteaza, de cele mai multe ori decisiv, mersul unui proces. Iar responsabilitatea nu este la judecatori, ci la procurori, adica la cei care intocmesc dosarele (am in vedere regula si nu exceptiile). Nu ma astept ca actuala putere sa accepte si sa recunoasca acest lucru.

Orice punct slab din raportul MCV va fi pus in spatele Parlamentului, al CSM, al instantelor si, de ce nu, va fi reprosat opozitiei. Acum, chiar si ratarea celui mai important obiectiv de politica externa – aderarea la Spatiul Schengen – are, nu-i asa,  un vinovat. Evident, nu este vorba despre Traian Basescu si de  guvernul sau, ci de toti cei care fac ca justitia din Romania sa nu poata fi evaluata pozitiv de Comisia Europeana…Pentru ca, desigur, coruptia reprosata, in mod repetat, de Comisie Romaniei, in anii regimului Basescu,  trebuie „eliminata” luptand impotriva adversarilor politici de acum sapte sau zece ani si care din 2005 sunt in opozitie!

Inainte de a incheia, pun o noua intrebare retorica: cum arata justitia romana, de fapt, cand procurorii atat de laudati de sursele puterii sunt cei care au dat  NUP intr-un caz flagrant ca cel al Robertei Anastase? Stiu, circumstantele au fost complicate dar insistenta de a se vota (va mai aduceti aminte si votul repetat pentru judecatorul de la Curtea Constitutionala?), conduita vadit partizana nu solicitau o cercetare obiectiva? A fost  oare acest verdict independent politic? Judecati voi…

45 Răspunsuri to “Pe cine urecheaza Comisia Europeana?”


  1. 2 micutzul iulie 20, 2011 la 3:47 pm

    Domnule Nastase eu nu dezarmez . Avem si judecatori onesti, incoruptibili si cu capul sus. Eu il cunosc. Sau o cunosc. Sta la bloc. Acum sunt sigur ca v/a putea fi identificat fara probleme.
    Justitia noastra este atat de bolnava, iar tratamentul este atat de otravitor incat , cred eu, singura sansa este sa o debransam de …sistem. Sa fie reconstruita pe principii moderne, cu jurati , unde nu poate un singur om sa condamne sau sa achite. De asemenea trebuie facut ceva in sensul ca sa nu se mai deschida procese la o simpla plangere , daca in prealabil nu sunt probe concludente. Daca mie nu imi place cum s/a uitat la mine un vecin sau cum mi/a vorbit cineva, gata fac plangere si doi ani am treaba pe strada cu Tribunalul.
    In alta ordine de idei , este curios modul in care corespund ideile raportului cu ideile lui. Mai luam inca un imprumut ? Sau dam aurul si Retezatul ?

  2. 3 Emil Vulcanescu iulie 20, 2011 la 4:07 pm

    Domnule Adrian Nastase
    Un „amic” care lucreaza in IGP , subaltern de-al braNconerului Igas, mi-a spus : ” Ca sa faca ordine in tara asta, un an de zile ar trebui sa aresteze numai politai , procurori si judecatori iar apoi sa se ocupe de arestarea borfasilor ” .
    Trist dar Adevarat
    Cu stima Emil

  3. 4 Socrate iulie 20, 2011 la 4:24 pm

    Penibilitatea concluziilor si recomandarilor CE este fara de sfarsit. Citez “ CE a recomandat ca progresele in domeniul combaterii coruptiei sa fie continuate, iar procesele in cazurile de inalta coruptie sa fie grabite, pentru a nu se prescrie. “.
    Inteleg de aici ca termopanele, piticii de gradina si tichiutele electorale ale gazdei noastre sunt reprezentative pentru inalta coruptie a fostei puteri ( actuala opozitie ) si sunt echivalate cu marea coruptie.
    Gasesc insa o vina si PSD-ului si actualei opozitii ca nu a fost mai combativa si nu a informat prompt onorata comisie de la CE asupra coruptiei generalizate a actualei guvernari si a nenumaratelor acte de coruptie ale numitilor membri ale actualei guvernari incheiate cu NUP-uri rasunatoare. Raman la parerea ca cea mai buna aparare este atacul.
    PS In scimb, Basescu il felicita pe Boc pentru ca nu mai trimite facturi la Bruxelles, de frica pierderii fondurilor ( se subintelege ca datorita verificarilor si controalelor OLAF ).

  4. 5 Dragos iulie 20, 2011 la 4:31 pm

    Initial aveam intentia sa postez pro Presedinte si pro CE dar m-am razgandit vazandu-i la A3 si RTV pe expertii analisti in coruptie Sorin Rosca Stanescu si Bogdan Chireac care intareau parerea dvs. despre Raport.
    Deci, nu le mai iau apararea.

  5. 6 George Serban iulie 20, 2011 la 5:07 pm

    Un lucru e limpede. Institutiile controlate de Basescu, ori prietenoase acestuia, merg bine, in opinia pretenarilor populari ai puterii portocalii. Institutiile independente, ori mai putin prietenoase lui Basescu, nemultumesc, atat pe Monica Macovei, cat si pe confidentii dumneaei. Raportul pare elocvent.

  6. 7 teostanc iulie 20, 2011 la 5:17 pm

    @nastase,

    Flota s-a dus, sa-i fie de bine, mortu’ de la groapa nu se mai intoarce!

    Dar, la dvs., cu termopanu si cu pixurilele, alta poveste! Astea pot fi recuperate. Apropos, am si eu un pix.

    Iar Iliescu, daca nu are pixuri, are mineri.

    Ma gandesc ca dl Basescu a prestat, in sfarsit, la licuriciul cel mare.

    Daca ditamai Europa si USA nu stiu de Mihaileanu, flota civila, EBA, Mircea Basescu, Cocos, s.a., dar stiu de pixuri si termopane poate sa insemne si ca reprezentantii PSD si PNL pierd toate bataliile pe plan extern.

  7. 8 Cititor in stele iulie 20, 2011 la 5:26 pm

    @Nastase,

    Nu va impacientati: dosarele dvs nu vor ajunge, in mod sigur, in instanta pana la alegerile din 2012, daca sunt atat de multi martori si probe la fiecare dosar. sau,chiar daca vor ajunge, nu vor putea fi finalizate. Iar dupa alegerile din 2012, toate aceste dosare vor fi casate. Pe ce ma bazez, vorba lui M.Preda? Pe faptul ca daca USL ajunge la guvernare se pune in aplicare ceea ce a declarat deja, de mai multe ori, Ponta: toti procurorii si judecatorii care au interpretat fals, in timpul guvernarii pdl, vor fi sanctionati si schimbati din posturi. Ca mostra de urechere, sa ne aducem aminte de fostul procuror Budusan……
    In plus, procurorii si judecatorii vor avea alte insarcinari: analiza evenimentelor post 2004…..din cu totul alta perspectiva… 😀
    Chiar nu va inteleg. De ce vreti sa-i amarati pe cei care va simpatizeaza? Trebuie sa fim optimisti, parca asa suna, vorba aceea din popor….

  8. 9 Doru Coarna iulie 20, 2011 la 6:01 pm

    In fine, daca e sa discutam ca intre copii, aceste rapoarte se schiteaza da catre un agreat, M Macavei in aceste cazuri, se insusesc de catre CE, se redacteaza si se dau publicitatii. Se poarta si caltabosul, dealtfel.

    Cum va inchipuiti ca CE poate redacta un raport obiectiv lovind in presedintele unui stat membru contributor net si riscand sa destabilizeze situatia politica de acolo? Dealtfel nicio gafa n-a fost sesizata si criticata, si slava Domnului, daca nici Basescu n-a gafat, atunci cine?

    Apoi, nu poti arunca rahat pe cei alesi, inclusiv pe cei numiti de catre cei alesi, dar poti arunca destul pe cei care au fost promovati pe merit si care inca nu se inscriu pe traiectoria convenabila. See?

    Cu alte cuvinte, raportul valoreaza exact cat o bucata buna de hartie igienica, exceptand faptul ca pe ea sta totusi scris ca poate la anu’ vom scapa de dat spaga la trecerea frontierei noastre. Nu de alta, dar e vorba de absorbtia spagii la partid si alegeri, n-ar fi fost convenabila intrarea in Schengen nici macar din acest punct de vedere. Peste un an, chiar inainte de alegeri, ar fi momentul electoral cel mai oportun si banii necesari deja stransi. Astfel se vede clar cine si in folosul cui scrie si adopta astfel de rapoarte.

    Mie mi se pare ca Moscova aia sovietica era absolut novice cu satelitii in raport cu europenii astia a caror constructie sta sa cada dar hartogaresc interminabil… Ah, cand vor salva Grecia de pilda, ii voi intelege sensul, dar cata vreme vor sa-i ia si insulele si spun asta in mod senin, despre ce scop mai vorbim?

  9. 10 harabula iulie 20, 2011 la 6:05 pm

    Dacă m-ar interesa chestia asta cu Raportul pentru Justitie primul lucru pe care l-aş face, ar fi să citesc documentul. Nu m-aş lua nici după Băsescu nici după Năstase nici după Chirieac.

    Toţi comentatorii (inclusiv domnul Nastase) sunt preocupaţi de discursul lui Băsescu privitor la Raport si nu de Raportul însusi.
    Orice ins onest, ziarist sau politician, ar trebui sa fie preocupat de Raport.
    Daca crede ca Basescu n-a interpretat corect unele prevederi, sa-l contrazica.
    O opoziţie responsabilă şi-ar preciza pozitia faţă de acest document şi în special faţă de cele 16 puncte-recomandări (sau câte or fi).
    Dacă vine USL la putere, va pune recomandările UE în paranteză?

  10. 11 Ghita Bizonu' iulie 20, 2011 la 6:07 pm

    Ete scartz si raporcii astia europeni …
    Pai sa ne aducem aminte . veni una bucata europeanca , Cati Lalumiere care ne-a cerut sa nu mai disciminam tiganii. Sa nu amandam parintii care nu isi trimt copii la scoala (unii chiar au bani ,… da se stie scoala tampeste ! plus ca strica virginitatea). SI mai zicea ca tiganusii sa nu fie chinuiti cu prea multa matematica si gramatica. Sa li se faca clase in care sa cante si sa danseze.. Cam rasista europeanca asta , nu ?!
    A mai fost madama aia baroneaza NiciOLae . A facut lege europeana sa nu ami fie „ep[ortati” copii. . Nici o vorba de amicu ei de grup Valeriu Stoica . Si apoi cand s0au trezit altii , macaronair in special sa faca presiuni sa schimbam legea dezonir sp[ecialistuii care ne sfatuisera taceau ca porcii in papusoi.
    Si acu la fel ….
    Aste=i Europa… Cam balcanica . Sau mia bine zis cam magrebianizata …..un fuserai pederastizat sub inalta privechere a unui fost prcuror ceausist cam inficient ….
    Orocum nu uitati dom tov .. dvoastra sunteti asteptat pe post de cotlet de crocodil (corupt bastan) sau file de rechin (idem) . Si de amici …..

  11. 12 harabula iulie 20, 2011 la 7:16 pm

    Ce nu inţeleg eu.
    Noi, românii, nu facem parte din Uniunea Europeana?
    Presupun că suntem reprezentaţi în toate comisiile, comitetele, grupurile ad-hoc etc. ale Uniunii.
    Un raport precum cel pentru justitie se intocmeste de un colectiv destul de larg. Există relatii formale şi informale între parlamentari, între functionari, intre oamenii care lucreaza pe acolo, insfârşit activitate comună de care românii nu sunt străini. Şi apoi, lucrările nu sunt secrete.
    Atunci de ce, Doamne Dumnezeule, asteptăm aceste rapoarte cu atâta suspans, ca la examen.
    Ne comportăm ca eloii lui Wells surprinsi de noptile de canibalism.
    Trăncanim câteva zile, până la primul divorţ sau primul accident in care este implicat un parlamentar şi după aceea ne vedem de altele până la următorul raport.

  12. 13 Cârcotaşu iulie 20, 2011 la 7:24 pm

    Din explicaţiile date de Victor Alistar (Transparency International Romania) rezultă că Raportul Comisiei Europene, este întocmit, în exclusivitate, pe baza datelor furnizate de autorităţile române! Punct!
    Orice discuţie este inutilă.

  13. 14 Theodora iulie 20, 2011 la 10:46 pm

    Cine a intocmit Raportul MCV al Comisiei Europene?
    Cum au obtinut expertii Comisiei Europene informatiile necesare intocmirii raportului?
    Nu vi se pare ca Raportul MCV al Comisiei Europene seamana pana la identificare cu pozitia lui Basescu Traian?
    http://theodora0303.wordpress.com/2011/07/20/cine-a-intocmit-raportul-mcv-al-comisiei-europene-sa-terminam-o-data-cu-iccj-csm-politicienii-si-ziaristii-care-il-incurca-pe-mult-iubiutul-si-stimatul-conducator/

  14. 15 Sibilla iulie 21, 2011 la 3:01 am

    VĂ IMPLOR SĂ MEDIATIZAŢI !!!
    NU MĂ LĂSAŢI SINGURĂ ÎN LUPTA ACEASTA ! VICTIMELE SUNT COPII, COPII INSTITUŢIONALIZAŢI !!

    * Cine a văzut ceva şi n a orbit? Cine ştie cu adevărat un lucru şi mai poate să l spună? Cine a întîlnit adevărul, un adevăr oarecare, şi n a fost strivit de el? * – Constantin Noica
    ” Adevărul e stăpânul nostru, nu noi stăpânim adevărul. ” – Eminescu
    ÎNCĂ O DOVADĂ, RECENTĂ :
    Copiii din Centrul de Plasament “Speranţa” Reşiţa, victime sigure pentru pedofili

    Fetele instituţionalizate sunt victimele unui pedofil
    ” Ocrotitorii ” copiilor instituţionalizaţi din Caraş-Severino, feuda porno păstorită de Sorin-LACHE Frunzăverde

    ” Ocrotitorii ” copiilor instituţionalizaţi din Caraş-Severino, feuda porno păstorită de Sorin-LACHE Frunzăverde

  15. 16 blogideologic iulie 21, 2011 la 4:29 am

    Se pare că la nivelul decizional cel mai înalt în UE s-a realizat deja consens pentru un „faliment suveran temporar” al Greciei http://www.nytimes.com/2011/07/21/business/global/eu-official-warns-of-global-impact-if-europe-fails-to-act-on-debt-crisis.html?_r=1&hp Oricum, eu spun din nou că România nu trebuie să intre în zona euro până nu îşi va fi rezolvat chestiunea datoriei suverane imense acumulată prin linia de politică macroeconomică iresponsabilă trasată de preşedintele Traian Băsescu.

  16. 17 blogideologic iulie 21, 2011 la 4:34 am

    +Oare adolescentii care vin din cand in cand in Romania pentru a o inspecta juridic, tratand-o ca pe o colonie a dreptei europene, “socializand” pe la Ministerul Justitiei si pe la DNA, pot intelege componenta politica a acestor procese? Nu cred ca au vreun interes sa o faca.+
    Îmi place frazarea.

  17. 18 M.Voicu iulie 21, 2011 la 4:45 am

    @Doru Coarna, iulie 20, 2011 la 6:01pm spune: ”suntem stat membru contributor net” // ”Mie mi se pare ca Moscova aia sovieticã era absolut novice cu sateliţii în raport cu europenii ãştia”, şi încã…
    • * * Nu pot sã adaug nimic; pânã la fiecare punct, fiecare propoziţie e plinã: FAPTE → CONCLUZIE.
    • * * Unul dintre vestiţii dizidenţi polonezi, Jacek Kuron remarcase cu amãrãciune, din practicile de dupã 1989 când devenise ministru în ţara lui:“Unii oameni politici occidentali ar vrea sã reconstruiascã vechea ordine şi Uniunea Sovieticã, pentru ca sã poata avea din nou comenzi guvernamentale”. Acesta sã fie schepsisul accentului oficial pe comenzile de stat într-o economie care trebuia sã fie privatã?

  18. 19 M.Voicu iulie 21, 2011 la 6:53 am

    INJUSTIŢIA din legile privind JUSTIŢIA
    @ AN, la capitolul: cum-suna-angajamentul pentru aderare/iulie 2010, spunea: “guvernul şi-a mai angajat, la începutul anului 2005, răspunderea la cererea ministrului justiţiei pentru un pachet de legi, după care acelaşi ministru, la 6 luni, a constatat că modificările făcute erau greşite.”. Noul Cod de Procedurã Civilã a adus gãseniţele de reprezentare obligatorie prin avocat la recurs şi ELIMINAREA dreptului de reprezentare prin rude nejurişti dar cu titlu ştiinţific) – care deranja anumite monopoluri ❗
    Angarale din prescurtãri avem din plin de 20 de ani – când se scrie în proiectele de modificare de lege: “articolul Nr… se abrogã.” (fãrã sã se scrie ce conţinea!); la aşa redactare bearcã, minţile simple înţeleg cã se simplificã legislaţia, şi-aprobã. Dãteam altãdatã exemplul monstruos cu anularea unor puncte din art.304 C.pr.civ. – precum cel cu desconsiderare a unor „dovezi determinante pentru soluţionarea pricinii :mrgreen:

  19. 20 Vasile, iulie 21, 2011 la 7:16 am

    Ce nu intelege Harabula,

    Ca Nastase, Chirieac ….precum si noi toti , ca noi suntem intrun fel partea….adica partea neconsultata , si ca nu poti afirma o asemenea prostie ca ce spune presedintele tarii ar trebui ignorat.
    Dupa principiul care l-a propulsat si pe Sandu director si mai tarziu om politic, dupa ce Ceausescu tragea o basina , a doua zi
    micimanii o transformau intrun decret ,lege sau intro directiva de partid,,iar iubitul nostru presedinte de azi nu este prea departe de cel de iari sau de alaitaieri, mai mult el este farul natiunii alimentat de un harabula,dragos si de ce nu prea multi oameni interesati sau dezinteresati!

  20. 21 Şam Săn Jur iulie 21, 2011 la 7:41 am

    VERSURI HEPATICE

    Ieri, Jon*- tâmpitul, piromanul
    se da pe unde, grandomanul,
    cu un „rapaort”, şi vorbe fără rost;
    avea cravată roşie, ca orice prost.

    Ejaculând pe micul Boc, dementul
    scuipă, şi-apoi îşi linse parlamentul.
    A îndrugat vrute-nevrute cam un ceas
    uitând că tot poporul e în… parastas.

  21. 22 Pali iulie 21, 2011 la 7:55 am

    @ Emil Vulcanescu

    ,…interesant,…a uitat de un segment important …… si pe cel putin jumatate dintre parlamentari !

  22. 23 blogideologic iulie 21, 2011 la 8:17 am

    Cine a fost „venerabilul bărbat Rembald, marele preceptor al casei Ospitalierilor din Ierusalim, din părţile de dincoace de mare” (venerabili viro Rembaldo, domorum hospitalis Ierosolymitani magno praeceptore in partibus cismarinis) ? Întrucât Diploma Cavalerilor Ioaniţi, scrisă în cancelaria regelui Ungariei, Bela al IV-lea, îi transmitea informaţia despre Terra Zeurini, bănuiesc că „venerabilul bărbat Rembald” era totodată custode la camera hărţilor geografice deţinute atunci de ordinul Cavalerilor Ioaniţi. În traducerea românească a Diplomei Cavalerilor, o traducere modernă puternic influenţată de ideologia lui Destutt de Tracy, şi chiar într-o anumită coloratură dekabristă/rusească, Terra Zeurini este calificată drept Ţara Severinului. Însă aici, –zic eu–, se resimte puternic influenţa ideologiei Karamzin. De altminteri chiar şi lingvistul nostru foarte respectat, vorbesc despre academicianul Iorgu Iordan, era la modul tacit adeptul ideologiei ruseşti a lui Nikolai Karamzin. Eu însumi a trebuit să delimitez în cunoaşterea mea, o delimitare prin mijlocirea protocronismului românesc al lui Edgar Papu, –însă plecând de la lecţiile profesorilor mei de istorie la Liceul Fraţii Buzeşti din Craiova, erau cu toţii nişte reacţionari înrăiţi!, le datorez extrem de mult în formarea mea intelectuală–, influenţa ideologiei lui Karamzin. Intellighenţia rusească din respublika Moldova este formatată de ideologia lui Karamzin, chiar în varianta modernă a lui Alexandru Nazarenko (acesta-i un tînăr universitar rus care debordează de energie!). Sper că m-am detaşat suficient de mult de mankurtizarea lui Karamzin. Să mai observ însă că toţi aceia care îl critică în prezent pe Mihail Sadoveanu pentru că ar fi „îmbrăţişat realismul socialist” sunt ei înşişi Karamzin-formataţi, Karamzin-mankurtizaţi, pentru că nici măcar nu încearcă să discearnă ideologia naţionalismului românesc în toată literatura lui Mihail Sadoveanu, repet, în toată literatura lui Mihail Sadoveanu ! Oricum, istoria noastră veche este foarte discutată de alţii, preluată acum de ei. Constat de pildă că sintagma Terra Zeurini din Diploma Cavalerilor Ioaniţi, a fost preluată pentru a se construi o foarte modernă Srpska Mitologhiia. Sintagma Terra Zeurini fiind tradusă acolo prin Ţara Sîrbilor. Informaţii încă mai vechi despre Zeurini se află în cronica latinească scrisă pe la 830 AD de un monah benedictin din Bavaria. Tot acela era şi primul cronicar care ne dădea informaţii despre Ţara Bolohovenilor şi toate cele şaptezeci de oraşe ale lor. Am mai spus aici pe blogul AN, această cronică a monahului benedictin de la Reichenau a fost descoperită de către diplomatul conte pe numele complet Louis-Gabriel Du Buat-Nançay (1732 – 1787). El nu a reuşit totuşi să identifice numele monahului benedictin! Omul de litere în exprimare franceză, şi totodată istoriograful polonez Jan Potocki (1761 – 1815), îl numeşte totalmente arbitrar şi subiectiv pe necunoscutul monah benedictin : “le Géographe Bavarois”. O căutare cu motorul Google pentru “géographe bavarois” produce 2 630 rezultate. Sunt multe articole şi cărţi interesante. Dar totodată şi multă propagandă împotriva noastră, propagandă care încearcă să ne oblitereze de pe faţa pământului şi din Istoria Lumii. Dar este ciudat, –şi totodată simptomatic pentru starea culturii noastre puterrnic deformată de culturnicii de elită de la GDS–, că Jan Potocki nu este cunoscut în limba română decât prin MANUSCRISUL GĂSIT LA SARAGOSA !

  23. 24 eficientaenerg iulie 21, 2011 la 8:30 am

    Atentie…..”Cei care nu apără nicio cauză, vor cădea pentru orice.
    Alexander Hamilton”

  24. 25 dlnimeni iulie 21, 2011 la 8:53 am

    MCV inseamna, cumva MaCoVei?
    Rapoarte pe justitie au mai fost si lucrurile de fiecare data scrise ramin valabile, nu are sens sa repet tot ceea ce am scris atunci. Dl Basescu si camarila reusesc sa controleze circuitul informational. Ca reusesc acest control fiind la putere si avind si popularii europeni majoritari, nu este de mirare, mai de mirare este faptul ca au reusit controlul informational si pe cind erau in opozitie, iar majoritarii europeni erau socialistii. Iata ca popularii europeni sunt mai solidari intre ei decit socialistii. Persista, in continuare, ideea ca Romania ar trebui sa ofere europenilor citeva capete, daca se poate dintre rindurile stingii, un folos electoral pentru populari, la nivel european. Insistenta cu care este pusa pe tapet chestiunea prescrierilor ma face sa cred ca presedintele si camarila, nereusind condamnari ale adversarilor politici impotriva adevarului, ar prefera stingerea proceselor prin prescriere. O formula de a pedala, in continuare, politic, pe vinovatia persoanelor respective, dar, vezi doamne, a sosit termenul de prescriere. Ultimul lucru pe care guvernantii il doresc, de aceea nici nu apare in texte, este acela al nevinovatiei acuzatilor ori macar a unora dintre ei. Pare ca linia procedurala dorita de guvernanti a ceea ce noi denumim justitie ar fi urmatoarea: cei pe care ii acuza procurorii sunt vinovati, iar tribunalele trebuie sa faca pe dracul in patru pentru a-i condamna; in acest fel am avea o justitie europeana, cu atit mai europeana cu cit condamnatii ar avea ranguri mai inalte. Poate ca printre reactiile opozitiei ar fi de studiat si posibilitatea propunerii ca anumite fapte (printre care si vinzarea flotei) sa nu se prescrie.

  25. 26 Emil Vulcanescu iulie 21, 2011 la 9:11 am

    @ Pali
    Cei din parlament, ministere si tradatorii de neam si tara ar urma dupa ce se face ordine in justitie.
    Ai vazut destule lucruri , ca sa nu-ti dai seama ca „justitia ii stat in stat” face ce doreste , cei din justitie se cred dumnezei dar vine si vremea lor.
    Sa fii iubit
    Cu stima Emil

  26. 27 George Ban iulie 21, 2011 la 9:23 am

    Inca un/o portocaliu/portocalie ametit/a bazaie pe blogul Nastase: universulpsi. Sa fie pseudonimul lui Manolea?

    Cazul este tipic pentru un portocaliu: un smecher sfertodoct cu tupeu agresiv, care ii prosteste pe cei mai prosti ca el. Multi, din pacate.

    Citate:
    „Am studii aprofundate şi atestate în astrologie, esoterism, reiki, radiestezie, terapii complementare, biodetectie, biosinergetică, managementul afacerii.” Cat tupeu agresiv! O adevarata Mama Omida, sau cum am spus, un adevarat Manolea.

    “Mă îndoiesc profund că roşul sau trandafirii s-ar potrivi mai bine societăţii româneşti, decât portocaliul!”

    Evident, doamna (sa fim politicosi!) portocalie se indoieste pro-fund. De care fund e vorba, stim cu totii!

  27. 28 Marcus iulie 21, 2011 la 9:29 am

    Minte-ne, Traiane, Ca O Faci Fumos!

    Domnul si-a creat faptura din saliva si din huma
    Dracu’ l-a creat pe chiombu’ din sperjur si din minciuna
    Mitoman cu condicuta el nu pierde vreun prilej
    Sa ne toarne gogonate hahaite din gatlej.

    Comentand Raportul UE, ce confirma-un nou esec,
    El vorbeste de succesuri si ia presa la refec.
    Isi slaveste guvernantii, prezentati ca mari eroi
    Cand in fond ei sunt, saracii, doua vaci si cativa boi.

    Incapabili sa porneasca motoru’ economiei
    Taie-ntr-una la venituri doar asa, de-a bascaliei.
    Pe Ani ne-o da virgina, fata mare si cu dota,
    Chit ca Adi zis Minune a… lucrat-o pe sub fota.

    Procurorii lui Codruta, deneistii lui Morar,
    Ridicati sunt azi in slava si-asezati pe piedestal,
    Asta-n timp ce Anastase, prinsa-n fapt cand a furat,
    Spălata-i acu, la ordin, cu un NUP plin de rahat.

    In viziunea lui chiombila toate-s bune si frumoase
    Procurorii lui Codruta nasi ii sunt lui Anastase.
    Ce daca europenii tot ne monitorizează?
    Doar le scriem noi Raportul, ş-asta-i ceea ce conteaza!

  28. 29 nastase iulie 21, 2011 la 9:44 am

    Harabula,
    foarte corecta observatia. Nu am trecut inca de la statutul de tara care isi negociaza intrarea in UE la statutul de tara membra. Cred, de altfel, ca am regresat. Imi aduc aminte, cu jena, cum eram tratati in procesul de aderare la Consiliul Europei si de rapoartele din anii ’90. Parca ne-am intors la timpurile acelea…

  29. 30 Vasile, iulie 21, 2011 la 9:56 am

    In spatele unor acuze la adresa domnului Nastase.

    Dupa ce un coleg dezvaluia felul infect in care s-a instrumentat unul din dosarele lui A. Nastase , dl. Nastase a dorit sa ne precizeze eventuala dansului nevinovatie sau neimplicare in faptele
    respective. Nimic deosebit , pe alte acuze sau atacuri ale DNA/Parchet asupra unor oameni de afaceri s-au facut presiuni asemanatoare ,s-au promis NUPuri daca respectivul il da in gat pe Vosganian de exemplu!
    Una dintre acuze furtul; Deltei de catre Nastase , a fost un subiect reluat si pe acest blog si atunci la fel ca deunazi dl. Nastase s-a delimitat dupa parerea mea nu destul de clar.
    Intreb de loc retoric desi nu ma astept la un raspuns, Dl. Nastase mai sunteti amic cu dl. Bitner ?
    Dansul a scos la vanzare la pachet sau la bucata portiuni complexul Sinoe – Razelm , la Gura Portitei la Dranov,acum ce sa inteleg ori ca nu mai este prieten cu dumneavoastra si in complicitate cu actuala putere……ori ca este falit si fabrica de la Jurilovca sau complezxul de 4 stele de la Gura Portita sunt falimentare, ori ca aveati dumneavoastra dreptate atunci cind spuneati ca nu sunteti implicat cu nimic in Delta deoarece ,cel putin locatiile peste care Bitner a ajuns proprietar sub guvernarea dumneavoastra sunt in afara Deltei?

  30. 31 blogideologic iulie 21, 2011 la 10:26 am

    „Rezidenţii căminului Moses Rosen” http://www.romanialibera.ro/cultura/oameni/dincolo-de-estetica-miza-politica-a-artei-este-pentru-mine-enorma-231797.html propovăduiesc foarte agresiv bietului rumân o propagandă despre „integrarea rromilor”. Este aceasta o propagandă agresivă şi jignitoare faţă de români. Pentru că este propagandă într-o limbă neo-cominternistă. Vedem succesul unei ideologii cominterniste în România post-1989 precum şi în Occidentul actual. Această ideologie cominternistă a fost iniţiată de bolşevicul rus Nikolai Buharin la terminarea primului război mondial, când România nu fusese complet epuizată de forţe. Devenea posibilă Unirea cea Mare, în limbajul sincer al copiilor de atunci ea fiind numită “România dodoloaţă”. Deşi era doar un fragment din Romania Neoacquistica iniţiată de Mihai Viteazu (reamintesc că statul unit de Mihai Viteazu avea frontiera răsăriteană pe rîul Nipru, nu pe Bug ori Nistru!), duşmanii noştri externi văd atunci Unirea cea Mare de la 1918 ca pe un imperiu numit România Mare ! Ideologul Cominternului, Nikolai Buharin, are primul viziunea acestei ameninţări pentru Rusia Meridională, o construcţie geopolitică artificială ce apărea ca o consecinţă nelegitimă a Tratatului pro-Rusia din 1774 de la Kuciuk Kainargi care nega în mod absolut drepturile noastre! Tot Nikolai Buharin creează şi soluţia, dovedită relativ eficientă, pentru a contracara România. Cominternul inventează limba artificială romani/romanes după modelul altui limbaj artificial, sanskrita, tot Cominternul inventează denumirea rroma pentru etnia pe care Puşkin o denumea istoriceşte foarte corect “ţîganî”, de asemenea în Uniunea Sovietica se tipăreşte ca simulacru literatura în limba artificială romani/romanes, în vreme ce literatura în limba română era strict interzisă ! La fel cum poemul lui Puşkin impunea în lumea occidentală convingerea că Basarabia era populată de ţîganî iar nu de români, tot la fel ideologia buharinist-cominternistă impune Occidentului convingerea că România este populată de rromi. Din păcate, dupa 1989, culturnicii de elită GDS au sprijinit la modul cel mai deschis (vezi proiectul Societatea Deschisă) vechea ideologie buharinist-cominternistă. La indicaţiile în vigoare încă ale Cominternului (Petre Roman şi Vladimir Tismăneanu aparţin unor familii alogeneno-cominterniste chemate la putere în România după 6 martie 1945), bugetul românesc pentru educaţie este pur şi simplu anemiat prin irosirea stupidă de fonduri pentru implementarea canularului cominternist rromi/romani/romanes în România. „Rezidenţii căminului Moses Rosen” implementează şi ei acest canular sub formă de „artă”. Îi recomand acestui regizor David Schwartz să îl recitească pe Keats : „Beauty is truth, truth beauty, – that is all/Ye know on earth, and all ye need to know.”

  31. 32 Ioan iulie 21, 2011 la 10:31 am

    @ Vasile,

    Si alte cateva si ele neintelese: Chestia asta. cu raportul ala de la UE, este de tot rasu-plansu, un bun prilej pentru ridicarea mingii portocalii la fileul Choombului. Ca tot cauta el de cateva zile momentul prielnic sa in fata si sa ne spuna, printre altele, cum e’ cu medicamentele din farmaciile aflate in gradina carpatica a duduii Nutzi spaima p… Si in plus, contra plicisului de canicula, traitorul din Deal a tinut sa afiseze si la gazeta de perete fruntasii pe ramura de la ANI, DNA. Curios este ca de asta data in aceasi postura se afla chiar si Parlamentul; pana mai ieri hulitul de serviciu pentru toti nemernicii neamului, alesi si ei tot nominal. Si a mai fost, in toata goliunea lui, un avertisment pentru toti aceia care, in naivitatea lor, spera ca UE sa intervina in tarisoara pentru intronarea democratiei la romani. Si asta ca sa se stie inca, si inca odata cine poarta sceptrul prin zona; ca tot se intreba mai sus cineva de ce tema nu a fost abordata public de Bocciu; indrituitul de serviciu de la Palatul Victoria. Acum ca totul este clar, cred eu, si justitia romana se afla in plin proces de modernizare, ca dna cu treaba s-a pupat in sfarsit bot in bot cu Monu, CSM-eul trebuie sa se inroleze si el; ca altfel nu-i sta bine statului de drept. Pacat insa, ca mai sus, un domn cu pretentii de atoatestiutor indeamna bloggeri la studiul raportului.

  32. 33 nastase iulie 21, 2011 la 10:55 am

    Vasile,
    cred ca cel mai bine ar fi sa-l intrebati pe dansul de ce vinde si cat a investit acolo.
    Eu cred, in continuare, ca investitii in piscicultura in Delta sunt necesare. Intrebati-i pe cei din Jurilovca ce cred despre subiectul asta. Dupa anularea concesiunilor, s-a dezvoltat foarte mult „braNconajul”…

  33. 34 Vasile, iulie 21, 2011 la 10:58 am

    BraNconajul,

    Este o deviere…de la subiect! Ce s-a dat s-a dat , eu raman la parerea ca ce este creat de Dumnezeu nu poate deveni un bun
    al unui particular, o chestie comunista nu-i asa!

  34. 35 Vasile, iulie 21, 2011 la 10:59 am

    Ioane,

    Ce se intampla acum in aceasta tara este numai din vina noastra, pe vremea lui Nastase ma simteam si atunci vinovat dar nu asa de mult ca pe vremea lui Ceausescu!

  35. 36 lupi iulie 21, 2011 la 11:12 am

    Am din ce in ce mai putzin timp si si mai putzina dorintza de a mai auzi macar de cloaca jegoasa , romanica . Sper ca n-o sa raman fara pensie , asa prapadita cum e , dupa ce-o sa ma fac britanic. O sa mai intru sa mai citesc , de scris nu mai pot , mi se umfla venele cand il vad pe madarfackar batand campii , aratandu-si , o data si-nca odata muschii !!! O , bastardule , veni-va vreodata clipa cand va trebui sa dai socoteala pentru toate CRIMELE facute in viatza-tzi ticaloasa ????. Pui de lele , ai vandut o tzara si-un neam blestemat , doar pentru linistea si ghiftuirea ta si-a celor de-o teapa cu tine !!!!. Pe vremea stapanirii turcesti , schimbau domnii cat mai des , ca oricum erau tot un dreaq si-i mulgeau pe mai multzi . In vremurile stapanirii , cum p–a masii sa-i zic , M-E , adica ce ne dau astia in fiecare clipa noua ca neam , din ce vad eu , pe incrucisat n-o sa-l schimbe nimeni , doar moartea, dragutza , daca l-o lua !!!! Vai tzie , neam blestemat , ce te -ai vandut pe-o galeata cu faina si-un kil de carnatzi !!! IN ACEST TIMP , PE UNA VOSS O F–E GRIJA CA DE CE SUNT DOAR 3% PRIMARI-FEMEI !!!!!????!!!.Ce mai e de zis ?? .Adica nepoata uneia GIZELA VOSS , DINTR-UN PARTID ,,ISTORIE” NUMIT P.C.R. , E CONSILIERA P.M. ROMANIEI , FOST ACTIVIST ,,PLATIT” AL ORG. STUDENTZESTI A ACELUI PARTID , P.C.R. ?????? IAR DEASUPRA TUTUROR , DOMN STAPANITOR , UN NOMENCLATURIST AL ACELUIASI P.C.R. SI TURNATOR AL SECURITATZII ACELUIASI P.C.R. ????. NU E ASTA DEMENTZA ???, CA EU NU POT SA-I SPUN ALTFEL !!! MULTZUMESC , DOAMNE , CA M-AI SCAPAT DE BALAMUC !!!

  36. 37 VladM iulie 21, 2011 la 12:17 pm

    Nu stiu la ce trebuia sa ne asteptam?, sa ne spuna europa ca nu stim sa ne conducem tara? Pai cum sa spuna asaceva, cand multinationalele incep sa prospere, pe seama salariatului roman, cand speranta la un salar decent este din ce in ce mai incerta, pentru majoritatea romanilor? Normal ca Europei (pardon, Germaniei, Frantei si altor tari) le convine situatia de acuma din tara, companiile lor vor produce mai ieftin si la calitate buna! (la ei in tara o luau de mult in mufa daca faceau ce au facut ai nostri) Dl Presedinte ne spune ca suntem puturosi, sa mearga sa vada in Germania populatia locala, nu cei inportati, mai mari puturosi ca acolo nu gasesti.
    A si cum ati fi vrut ca acest raport sa fie corect si adevarat, creat de niste incapabili? Ca majoritatea de pe la UE sunt incapabili, si asta o dovedeste situatia Greciei, pe care dansii nu o pot si nici nu vor sa o rezolve. Ca noroc ca o sa vina China si o sa le rezolve ea problemele.

  37. 38 Dragos iulie 21, 2011 la 1:02 pm

    @lupi

    esti bolnav !

  38. 39 Fragmentarium Politic iulie 21, 2011 la 1:51 pm

    Dosarele voluminoase, cu mii de pagini, cuprinzand o puzderie de expertize, probe si paraprobe si cu peste 1000 de martori fac parte dintr-o strategie de intarire a falsului, prin care se spera sa fie „infundati” adversarii politici ai puterii. Strategia este facila si binecunoscuta in lumea mediocritatii abjecte, dar fara niciun fel de sanse in fata profesionistilor deontologi.

  39. 40 Draghi Puterity iulie 21, 2011 la 2:05 pm

    E destul de clar ca daca pot fi gasit pretexte pentru a da mai putin bani periferiei, ramane mai mult la centru. De ce sa faca Romania autostrazi, aeroporturi si sisteme de irigatii din bani europeni, cand pot sa isi faca nemtzii infrastructura inteligenta de transport a curentului, masini electrice si energie regenerativa…

    Papagalii gen Dragos, cu IQ-ul mai mic decat temperatura corpului, se bucura. Pentru aceste specimene e mai important ca un roman (sau un tatar) sa o traga in freza altui roman, inclusiv prin pervertirea justitiei si a celorlalte institutii, decat ca noi sa ne modernizam si sa evoluam ca tara.

  40. 42 Marcus iulie 21, 2011 la 3:40 pm

    @dragosi: iesti prost!

  41. 43 Emil Vulcanescu iulie 22, 2011 la 6:36 am

    @ Marcus
    APROB POZITIV
    Sa fii iubit
    Cu stima Emil

  42. 44 eRadical iulie 25, 2011 la 3:00 pm

    Cu părere de rău eu NU am fost convins de imaginile de la TV la acel vot.

    Se vede doar „o parte” din sală… EU nu am văzut în imagini TOATĂ sala… atunci aș fi crezut 100%!


  1. 1 Cine a fost „venerabilul bărbat Rembald” ? « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe iulie 21, 2011 la 9:56 am

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!