Din surse judiciare…

Intr-un interviu pentru Lumeajustitiei.ro, presedintele Sectiei Penale, judecatorul Anton Pandrea, declara ca in conditiile „sufocarii” sectiei penale cu dosare, „Vom mari plaja de repartizare a dosarelor, adica vom avea termene mai mari pentru dosarele fara arestati”.

Zis si facut. Pornind de la situatia in care „la sedintele de fonduri, care sunt foarte multe, sunt probleme, dam un termen pe luna si la dosarele mai vechi sunt doua termene pe luna”, astazi Completul condus de judecatorul Ionut Matei, in dosarul fabricat de DNA referitor la pixurile si brichetele din campania electorala din 2004, a hotarat ca termenele sa fie SAPTAMANALE. Probabil ca termenele saptamanale sunt pentru dosarele politice… Sau poate ca sunt arestat si nu stiu…

Din surse judiciare, am aflat ca seful sectiei penale ar fi stabilit personal acest lucru si, de asemenea, ar fi  hotarat sa imbunatateasca sistemul de repartizare aleatorie a judecatorilor (cel care a „repartizat-o” aleatoriu pe fosta consiliera a lui Daniel Morar, recent promovata – cu avizul negativ al ICCJ si, se pare, fara vechimea corespunzatoare – la Inalta Curte, in doua complete diferite in care sunt judecate doua dosare distincte ale mele, „realizate” la DNA) prin notificari adresate calculatorului.  Citez din acelasi interviu: „Fac o cerere si apoi un proces verbal la IT, pentru a bloca completul asta (al lui Ionut Matei n.b.) la repartizarea de noi cauze, altfel va avea mari probleme sa reziste”.  Se pare ca, in felul acesta, judecatorul Ionut Matei a primit de la conducerea superioara, sarcina de onoare de a se ocupa cu responsabilitate, saptamanal, de dosarele mele, impreuna cu fosta consiliera a lui Daniel Morar.

Ati inteles… E vorba de evolutii pozitive in justitia romaneasca…

25 Răspunsuri to “Din surse judiciare…”


  1. 1 abc februarie 8, 2011 la 7:59 pm

    …ce mizerie!!!!

  2. 2 nimeni februarie 8, 2011 la 8:18 pm

    La DNA sunt dosare cu oameni politici,care nu fac parte din arcul guvernamental ,oameni cu o anumita notorietate si care pana la pronuntarea unei instante sunt nevinovati.Dar ce ne facem cu anumite dosare ,a unor necunoscuti.care se judeca pentru drepturi salariale -de 2 ani de zile-si care in toata aceasta perioada sunt umiliti ,batjocariti etc de conducerea societatii la care sunt angajati ? Cine stie de ei ? Cine le face dreptate intr-un stat in care minciuna este la rang inalt ? Acesta este capitalism ? Nu ,iertati-ma ca ma abat de la subiect.este sclavagim. Exploatarea ramanilor de catre ,,straini,, fara a se face ceva ,in acest sens
    Nu stiu daca o sa cititi acest ,,comentariu,, dar daca totusi il veti citi asi vrea sa va stiu parea. Cu stima, cineva care se simte umilit in propria lui tara ( dar oare mai este tara mea ? Cine o mai poate scoate din aceasta ,,mizerie,,? )

  3. 3 Spiridus februarie 8, 2011 la 9:03 pm

    Apropo de „independenta” justitiei:
    Daca eram acceptati in Schengen, mai interveneau retinerile/arestarile la politia de frontiera, vama etc?
    Sau era „politically incorrect”?
    Asa…. e nevoie de un mesaj de fermitate in lupta cu coruptia, venit tocmai de la cel mai inalt nivel („indicatii pretioase!”). Da bine… (nu „spui” cui).

  4. 4 Pali februarie 8, 2011 la 9:13 pm

    ,…ca la noi la ,…a spus si T Basescu …suntem o tara de mana doua’

  5. 5 neinfectat de comunism februarie 8, 2011 la 9:17 pm

    @a.nastase
    daca sunteti nevinovat, nu inteleg de ce nu va puneti la dispozitia justitiei !? in felul asta nu vor mai plana suspiciuni asupra d-voastra…

  6. 6 Fragmentarium Politic februarie 8, 2011 la 9:21 pm

    @Adrian Nastase:

    La fel cum rastignirea lui Isus intre doi talhari a avut o motivatie politica, respectiv de a extinde perceptia publica asupra acestora si asupra Mantuitorului, se urmareste si prin aducerea cat mai deasa in atentia opiniei publice a „cazului” Adrian Nastase, intr-un context penal inflamat de arestarile care tin capul de afis in mass-media nationale si internationale. Avertismentul lui Basescu, lansat in strainatate, asupra a ceea ce urmeaza sa se intample in februarie, va tinteste, indubitabil, politic… Asa cum am mai spus, acest scenariu politico-juridic pacatuieste prin antepronuntare si incalcarea prezumptiei de nevinovatie… Demolati-le !

  7. 7 Maximmouse februarie 8, 2011 la 9:43 pm

    Phiii, da au chef nu gluma baietii…..ce ma irita la maxim este ca nu mai au nici un frau, joaca cu …lenjeriile la vedere…chiar nu simt ca se apropie funia de par?

  8. 8 dlnimeni februarie 8, 2011 la 9:45 pm

    Justitie la foc continuu, domnule Nastase. Daca ar fi dupa cine stiu eu, ar fi complet permanent, 24/24 si 7/7, 365/365. Fac si ei ce pot ca sa nu bata totusi la ochi. Vreti sa va spun cum va fi intimpinat acest articol al dumneavoastra de politruci? Cu ideea ca ar trebui sa fiti fericit ca justitia va poate declara nevinovat mai repede. Uitind deliberat ca justitia e justitia gloriosului presedinte si ca vinovatia ori nevinovatia e o chestiune de indicatii.

  9. 9 parol februarie 8, 2011 la 10:24 pm

    @nimeni,

    nimeni

    Nici macar promisiuni electorale nu mai face nimeni.
    Am pus o intrebare si nici nastase nu s-a mai sinchisit sa mi zica ceva politicos acolo.
    Ce-i drept am intrebat despre niste oameni care fac parte intamplator (sau poate nu intamplator) din PSD si sunt un nenorocit portocaliu daca am nerusinarea sa fac acuzatii ca acei oameni exemplificati sunt niste criminali, cand nastase si ponta stiu sigur ca sunt inscenati de basescu daca ar ajunge pana la urma sa plateasca.

  10. 10 Victor februarie 8, 2011 la 10:28 pm

    @nastase,

    Observ ca sunteti bine contectat la „sistemul ticalosit”. ba o adresa pe care v-a pus-o la dispozitie „cineva”, ba o informare din „surse judiciare”…

  11. 11 Walt Disney februarie 8, 2011 la 11:14 pm

    Ce prost și cât de african sună: “vom avea termene mai mari pentru dosarele fără arestați”!

    Mă îndoiesc foarte serios că se vor ocupa cu prioritate de dosarele cu arestați. Un exemplu la modă este corupția din vămi.

    Sistemul de mituire al vameșilor cu 50-100 de euro pentru a închide ochii la niște țigări este doar un mod de-a asigura relaxarea și complicitatea lucrătorilor din sistemul vamal. Este doar un mod prin care cineva se asigură că acei vameși nu se vor apropia de adevăratele transporturi de țigări, cu tirul sau vaporul și nici nu vor chema presa.

    Ar fi interesant de aflat mai mult în legătură cu traficul de țigări care se protejează cu telefonul, nu cu mita. Vom vedea oare o acțiune a procuraturii împotriva demnitarului care protejează traficul de țigări cu vaporul sau tirul și are puterea de-a ordona vameșilor să nu se apropie de transporturi?

  12. 12 abc februarie 8, 2011 la 11:29 pm

    @neinfectat de comunism

    justitia ca sa fie corecta si echitabila trebuie sa fie impartiala…ori cu magistrati judecatori ce provin din randul aparatului de consilieri ai procurorului sef al dna….conditia asta fundamentala nu este implinita.

    pana una alta, vad ca adrian nastase este cu dosarele in fata completului de judecata….ce vreti sa se aresteze eventual de unul singur ca sa arate poporului ca e nevinovat?

  13. 13 Victor februarie 8, 2011 la 11:39 pm

    @ neinfectat,

    auzi cu reciclarea voastra ne-am lamurit dar nici macar nu va informeaza seful? Va pune sa dezbateti asa razna? Dosarele premierului Nastase au ajuns la instante de mult. Procesele sunt in curs.

  14. 14 taranul februarie 8, 2011 la 11:55 pm

    Va doresc mult succes.sa incheiati o data aceasta mirlanie.sa va puteti ocupa de politica in asa mod,cain 2014 sa ajungeti unde trebuia sa fiti din aca2004!Invit circotasii sa gindeasca unde ar fi fost acum Romania,daca presedintele ar fi fost AN,pote imi raspunde careva!

  15. 15 george februarie 9, 2011 la 2:24 am

    Foooaaarte interesant … la fel ca la judecarea arestarii preventive a domnului Nicolescu. Din aceeasi „coincidenta” judecator a fost acelasi care i-a bagat si pe penescu si pe solomon. Asta e … coincidentele sunt greu daca nu chiar imposibil de evitat … ca doar sunt „coincidente”.

  16. 16 Sibilla februarie 9, 2011 la 2:59 am

    Errare humanum est. Perseverare diabolicum est!.. bă-SECULE! Marş, javră ordinară !

    Errare humanum est. Perseverare diabolicum est!.. bă-SECULE! Marş, javră ordinară !

  17. 17 Doru Coarna februarie 9, 2011 la 5:33 am

    Adevarul este ca pixurile si brichetele alea electorale au produs mult rau Romaniei, mai mult decat deturnarea partiala a unui imprumut de la FMI in acelasi scop electoral, greu de restituit in viitor, poate doar cu pretul dezintegrarii tarii, atat ne-ar costa realegerea…despre vapoare nici nu(-mi) mai amintesc…sa tot fie vreo 20 de ani de cand le-am pierdut urma…

    Oricum, nimeni si nimic nu-i vesnic, nici macar omul si masina lui.

    Eu insa astept ca USL-ul sa treaca dincolo de vorbe. Deocamdata a reusit sa-l salveze pe dl Pasat si ma intreb daca si arcul puterii ar face acelasi lucru pt un uslas. Oare stie cineva cum se foloseste USL, detine cineva prospectul de intrebuintare?

    Este clar: pixurile si brichetele raman totusi lucrul cel mai serios…

  18. 18 Bah februarie 9, 2011 la 6:18 am

    @Victor
    Bineinteles ca noi astia, restul ne pdlachizat, ar fi de preferat sa stam ca mielul la taiere. Mai mult, ar trebui sa-i impuscam pe toti astia satui de Chioru si abuzurile lui care n-au chef sa participe la „linsajele” comandate de „maretzul” carmaci.
    Eu propun, domnule Nastase, sa sunati la 112 cand mai vine cineva si va aduce dovezi ca vi se pregateste ceva.

  19. 19 blogideologic februarie 9, 2011 la 7:29 am

    Decriptare : Domnul Jeffrey Franks ne transmite http://www.romanialibera.ro/actualitate/economie/franks-fmi-programul-pentru-romania-a-fost-un-succes-major-pentru-fmi-216156.html celebrul mesaj al principiului după care lucrează FMI : „One is born for sweet delight, one is born for endless night.”

  20. 20 Vasile, februarie 9, 2011 la 7:40 am

    Neinfectat de inteligenta,

    Nastase este de mult la dispozitia justitiei , a si publicat deja doua NUPuri,asta nu inseamna ca-i lacrima de copil!

  21. 21 nastase februarie 9, 2011 la 8:39 am

    neinfectat de comunism,

    voua nu va dau voie sa cititi ziarele?

  22. 22 Victor februarie 9, 2011 la 10:33 am

    @Bah, ai dreptate dar ia-o doar ca pe o constatare. De altfel am uitat sa bag la sfarsit semnul asta : 🙂 si atunci ar fi fost mai clar ca nu am ceva de obiectat.

  23. 23 George Serban februarie 9, 2011 la 11:27 am

    Ma dau in vant dupa intrebarile astea neghioabe: „de ce refuzati sa va puneti la dispozitia justitiei?”, intrebare adresata oricui, mai putin celui caruia intrebarea ar fi cel mai justificat de adresat. Adica, inculpatului Traian Basescu …
    Apropo, ca mi-am amintit, sper sa nu fac o confuzie. Dl. judecator Pandrea nu este cel care a gasit smecheria procedurala de blocare, in 2005, a dosarului penal „beton” al lui Traian Basescu, retrimitandu-l la Parchet, sub motiv ca nu era semat de seful sectiei? Sper sa nu comit o eroare …

  24. 24 Jr. februarie 9, 2011 la 1:15 pm

    Domnule Adrian Nastase, a înebunit lupul! Încolţeşte tot ce întâlneşte în cale şi pe dreapta şi pe stânga. Muşcă de oriunde apucă cu scopul declarat de ai umple pe toţi de rabie. Cei de la PDL sunt panicaţi că tocmai cel care îi mângăia pe creştet până mai ieri, astăzi intenţionează să le spargă capetele, să se convingă ce găseşte înăuntru. Cică la fiecare este tot altceva decât se aştepta: secrete de mărire proprii şi trădarea colectivă a PDL. Ca să fie sigur dl. Băsescu a declarat că ia distanţă de liderii PDL care nu vor nici în spartul capului să accepte ca viitor şef, frumoasa din Camera adormită. Aşa că arestările continuă; vă vor încerca şi pe dumneavoastră, dar USL ştie mai bine ce are de făcut. Acuzaţiile trebue demontate bucăţică cu bucăţică, până când procurorii vor rămâne cu …pixul în mână. Doamne ajură.

  25. 25 George Serban februarie 9, 2011 la 2:38 pm

    Da, nu m-a inselat memoria. Domnul judecator Pandrea este cel care, in 2007, a generat prima palma pe care Basescu si-a dat-o peste frunte. Si-a dat seama ca il felicitase pe dl. judecator Pandrea pentru noua functie de presedinte al CSM, … inainte de a fi fost ales. Un fleac! Dupa palma aceea, Basescu nu si-a mai tras palme peste fruntea. Si-a dat seama ca ar trebui sa fie prea multe si ar fi fost dureroase.
    Presa, insa, a fost curioasa sa stie de unde si pana unde atata darnicie pe Basescu, incat sa-i daruiasca functia de presedinte al CSM dlui. judecator Pandrea. Si, curiosi, jurnalistii au gasit. Era rasplata pentru „fuserizarea” dosarului Flota.
    Multe lucruri interesante, pe Google.


Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!