Raspunsuri

Inainte de orice, as dori sa va multumesc tuturor celor care ati stat aici pe blog, in ziua Congresului, precum jurnalistii care au transmis live.. Va multumesc pentru faptul ca ati avut incredere in optiunea mea si sper ca increderea aceasta va fi rasplatita.

Aura Costea, odata cu schimbarile de la varful partidului, sunt sigur ca si in teritoriu multe din lucrurile care au degenerat in ultimii ani, vor inceta. Oricum, in acest an multi lideri locali vor trece prin procesul firesc al alegerilor interne. Cat despre Victor Ponta, ceea ce pot confirma in acest moment este faptul ca reprezinta cea mai buna solutie pentru presedintia partidului. Am spus acest lucru fara a tine cont de sisteme de alianta, sanse de a castiga sau planuri personale, ci de o simpla analiza a situatiei actuale din partid. Era foarte dificil sa accepti ideea de continuitate cat timp, in ultimii 5 ani, singura latura continua a activitatii PSD a fost locul doi. Personal, nu doresc continuitatea in esec si sper si colegii delegati au fost, din fericire, de aceeasi parere.

Politica si dosaru de cadre, eu cred ca partidul a castigat. Nu as vrea sa vorbim aici despre victoriile personale. Nu cred ca e cea mai buna solutie acum. Ce pot sa spun este faptul ca mi-ar fi placut ca si Mircea Geoana sa fi luat decizia inteleapta de a-si depune mandatul si de a nu fi candidat, acceptand nevoia unei schimbari de generatie. Ar fi fost o victorie si pentru el si sper ca va intelege candva acest lucru. Autoritatea in partid nu depinde de functii si cred ca acest Congres a dovedit si acest lucru.

Parmalat (PSD – aripa Adrian Nastase), inainte de toate, trebuie sa spun ca nick-ul tau ma intriga putin. De astazi sper ca discutiile despre aripi si scindari vor inceta. Iti multumesc pentru incredere. Functia de presedinte al Senatului este a partidului si asa trebuie sa ramana. Una din marile provocari ale lui Victor Ponta si ale colegilor de la varful partidului este sa nu repete greselile trecutului. Eu, unul, nu voi face nimic, niciodata, care ma poate avantaja personal, dar care poate dauna masiv partidului.

In alta ordine de idei, nu cred ca liderul PSD este cel responsabil de „calitatea” social-democratiei practicate. De aceea, mi-ar fi greu sa fiu de acord ca stanga din Romania este in deconstructie datorita retragerii candidaturii mele pentru presedintia partidului. Acest risc exista, intr-adevar, dar el nu tine exclusiv de functia de pe care eu imi voi continua activitatea in partid. Am incredere in Victor Ponta si cred ca el poate reprezenta semnalul public si politic necesar pentru modernizarea partidului, a social-democratiei si a ideii de politica din Romania. Nu poate fi acuzat de coruptie, nu poate fi acuzat de lipsa de fidelitate fata de partid, nu poate fi acuzat de naivitate sau prostie si alegerea lui reprezinta un semnal pentru apropierea tinerilor de politica. Ceea ce trebuie subliniat este ca alegerea sa ca presedinte al partidului nu insemna ostracizarea mea, a lui Mircea Geoana sau a altor lideri ai partidului.

Pali, uite ca acum poti fi solidar cu alti lideri. Sper ca dupa ziua de sambata ti-a mai trecut supararea si sper ca vom ajunge la guvernare cu peste 40% obtinuti in vot si nu in sondaje care ne arata ca „am crescut fara sa facem nimic”.

Sakin 1985, uite ca este cine ai dorit tu si atatia altii, printre care si subsemnatul. Niciodata lucrurile nu sunt clare, pana in ultimul moment. Eu, care am fost acolo, am vazut si am simtit lucrurile altfel decat s-a vazut pe unele televiziuni. Si inca ma intreb de ce s-a vazut asa.

Ion Adrian, esti in mod neintemeiat dur. Timpul sper ca ne va da un raspuns legat si de Cristi Diaconescu.

Mihai, am dat acest suport lui Victor Ponta si pentru a da un semnal privind sansele despre care vorbesti. Poate nu vei intelege in totalitate ceea ce am vrut sa spun, dar cred ca un tanar care se valorifica pe sine va trebui sa primeasca o sansa oricand. Doar asa vom putea evolua. Voi sunteti viitorul, chiar daca nu toti se simt confortabili cu acest lucru intotdeauna si aici nu vorbesc despre anumite persoane, ci in general, despre toata lumea care a facut politica ultimilor 20 de ani.

Theodora 0303, a surprins pe multi. Nu pentru ca a facut-o, ci pentru cum a facut-o.

Sibilla, acum, dupa Congres, privesc cu mai multa relaxare citatele tale despre politica. Ma crezi sau nu, in ultima saptamana unele dintre ele mi-au trecut si mie prin minte sau chiar au fost rostite in discutiile cu colegii. Si marii ganditori se inseala cateodata. De data asta au facut-o. Cel putin asa sper, pentru ca nu am calitatile doamnelor care dadeau spectacol in fata la Romexpo. Dialogam de ani de zile pe acest blog. Ai fost unul dintre cei mai infocati critici cu privire la situatia partidului. As vrea ca in perioada urmatoare sa ai motive de bucurie.

Geo1, comentez afirmatia domnului Geoana, in sensul in care si eu mi-as dori sa fie asa. Ultimii ani m-au invatat insa ca sondajele trebuie privite cu mult mai mare atentie, mai ales ca a devenit extrem de important cine le comanda. Nu vreau sa mai comentez prea multe, dar in acel sondaj apareau si alte date interesante despre „poporul pesedist”. Avand in vedere ca sediile PSD si PD sunt apropiate, poate a fost gresit poporul.

Contribuabil, sper sa fie cat mai multi ca tine, care doresc sa se inscrie in PSD. Avem nevoie sa ne intarim randurile cu oameni cat mai adevarati.

Danroro, NU iti da demisia. Nimeni nu iti cere sa te asociezi cu altceva sau cineva decat partidul. Inainte sa te enervezi, uitate-si la voturile pentru doamna Andronescu. Este un semnal puternic al bazei partidului despre tipul de oameni pe care si-l doreste la varf. Intoxicarile au functionat din plin la Congres. Ele ne-au lasat si un gust amar, dar si semne de intrebare. Cum ii raspundeam unui alt coleg de blog, sper ca timpul sa ne dea un raspuns clar fata de ce s-a intamplat cu putin timp inainte de vot. Cu asta, consider ca am dat un raspuns tuturor celor care ma intreaba despre acel moment.

Delia Bogdan, am fost emotionat de mesajul tau. Iata ca si „congresmanii” PSD au inteles ce ti-ai dorit tu sa inteleaga. Ramane ca noi toti, cei de la varful partidului, de la Bucuresti sau din judetele tarii, sa fim cat mai aproape de ceea ce vreti voi, simpli simpatizanti sau membri. Din fericire, targuielile sau tranzactionarile propriei demnitati nu au mai functionat de aceasta data si sper ca nu vor mai functiona niciodata. Nu as dori insa demonizarea idei de negociere. Negocierile sunt alternativa la victimele lasate in urma de razboi. Mai bine o strangere barbateasca de mana decat sange. Am incredere ca intelegi perfect ceea ce vreau sa spun.

LePrince, cred ca orice scindare a PSD-ului ar insemna disparitia stangii reale. Sti de ce? Pentru ca PDL nu este un partid de dreapta. O spun cat se poate de hotarat. Daca ne uitam in favoarea cui am pierdut voturi in ultimii ani, vom vedea ca este vorba de PDL. Sunt bucuros ca partidul si-a dat seama de nevoia schimbarii. Atata timp cat nu avem un presedinte de partid care sa creada ca istoria incepe cu el, PSD poate ingloba si curentele si generatiile stangii.

Pretender, comentariul tau a fost publicat. Qui prodest?

Mari, glumind putin, mi-as dori ca Traian Basescu sa isi doreasca ceea ce spui tu ca ar putea sa isi doreasca, in ceea ce priveste PDL. Atunci chiar am castiga alegerile „fara sa facem nimic”.

Diogenecainele, nu am afirmat si nu am sustinut niciodata ipoteza ca as putea fi un politician providential pentru PSD. Importanta acestui partid si calitatea politicilor publice pe care le poate oferi Romaniei nu rezida in numele sau cartea de vizita a liderului. Bineinteles, acesta poate strica constructia echipei din partid. Altfel spus, numele liderului este un criteriu important, insa nu suficient. Eu inca mai cred ca social-democratia din Romania poate sa supravietuiasca acestui Congres, urmatoarelor alegeri si, de fapt, intregului fenomen Basescu din Romania, dar pentru ca acest lucru sa se intample, este necesar chiar efortul echipei despre care vorbeam. La Congresul de sambata si in orice actiune politica intreprinsa de PSD in urmatorii ani, acolo avem nevoie de calitatea unor tineri din ce in ce mai bine pregatiti si capabili sa-si sustina parerea chiar si in ciuda acuzatiilor populiste lansate de catre adversari. De aceea, te rog, nu-ti pierde speranta. Nu a sosit momentul sa ne limitam discutiile la poeti persani. Inca mai exista sanse sa putem discuta si sa putem construi politica din Romania.

Marcus, pana la un anumit nivel, iti pot intelege foarte bine frustrarea si dezamagirea. Ceea ce iti pot garanta este ca nu am ajuns la etapa in care sa nu mai fiu interesat de politica, de social-democratie sau de PSD. Decizia mea de a-mi reorienta eforturile pentru Congresul PSD nu este un rezultat al neputintei sau al unor temeri. Sunt sigur ca inca mai exista eforturi pe care le pot face pentru a dezvolta social-democratia din Romania. Spre deosebire de unii colegi, fac parte din conducerea acestui partid de 20 de ani si nu am privi posibilitatea ruperii partidului fara emotie. Acum, sunt convins ca putem obtine rezultate foarte bune in politica din Romania si inca mai consider ca factorul cheie pentru aceste rezultate este ajutorul vostru si al tuturor cetatenilor, indiferent de afinitatea politica, care sunt interesati ca dreapta populista sa fie permanent controlata sau ghidata de o stanga rationala si coerenta.

Ondin, vreau sa fie cat se poate de clar faptul ca luptele interne din partid nu vor influenta in niciun fel activitatea mea parlamentara sau activitatea mea la biroul parlamentar din colegiul meu. In definitiv, responsabilitatile de membru al Parlamentului si cele de membru de partid actioneaza pe doua planuri diferite. Pentru activitatea parlamentara, cetatenii au dreptul si posibilitatea de a sanctiona activitatea destructiva sau incompetenta a unui politician. In luptele de partid, exista momente in care unii politicieni sunt rasplatiti pentru apatie, nehotarare si maleabilitate, ceea ce poate duce la scaderea drastica a eficientei sau imaginii de partid.

Gala, Theodora, personal, sper sa nu aveti ocazia sa formati prea curand asociatia „Votant de stanga, caut partid”.  Dupa ziua de sambata si uitandu-ma la voi stiu ca viitorul PSD si al ideii de democratie interna sunt asigurate.

Casastirilor, din pacate, trebuie sa fiu de acord cu tine. In acest moment, disparitia stangii din peisajul politic din Romania ar insemna condamnarea la dictatura. Desi PDL a marsat multa vreme pe cartea dictaturii comunismului, devine foarte evident faptul ca adevarata dictatura din interiorul unei democratii este lipsa unei opozitii bine puse la punct. In lipsa unei structuri politice care sa scoata la iveala si sa incrimineze enormitatile sau chiar ilegalitatile comise de catre guvernul Boc, este foarte probabil ca destinul Romaniei sa fie portocaliu pentru urmatorii ani. Acesta este un motiv in plus pentru care delegatii PSD la Congres trebuiau sa fie pusi in garda: chiar daca un candidat sau altul oferea functii si beneficii pe termen scurt, erodarea partidului si pierderea de teren in fata adversarilor nostri politici inseamna sinucidere pe termen lung.

Doru Coarna, regret la randul meu faptul ca nu exista o modalitate in care si membri de partid isi pot oferi parerea despre problemele pe care le-am scos in evidenta. Oricum, nu as vrea sa se considere ca o astfel de miscare ar incepe de la mine sau de la acest blog. Incalcarea statutului PSD este, intr-adevar, o problema serioasa si ea trebuie tratata ca atare de catre actualua conducere a partidului. Am spus-o si nu ma tem sa o repet: democratia functioneaza prin continuitatea de institutii si reguli, nu neaparat prin continuitatea de persoane.

Exasperat, am avut incredere in capacitatea lui Victor Ponta de a convinge delegatii ca poate conduce PSD la fel cum am avut incredere in capacitatea delegatilor de a lua cea mai buna decizie pentru viitorul partidului. In definitiv, importante nu erau neaparat optiunile mele, ci masura in care optiunile delegatilor au putut fi exprimate liber. delegatii au avut responsabilitatea si, indiferent de vointa unora sau altora, ei au luat decizia finala.

Instalatorul, desi nu ai fost de acord cu decizia de a-mi retrage candidatura la sefia partidului, am incredere ca ma voi putea baza in continuare pe criticii lucizi care ma pot ajuta sa devin un politician mai bun in fiecare zi. La fel, sper sa ai ocazia sa poti oferi sfaturile (comentariile) tale si actualului lider al PSD.

61 Răspunsuri to “Raspunsuri”


  1. 1 ion adrian februarie 23, 2010 la 9:15 am

    @Dle AN,
    In timp toate duritatile mele au fost confirmate si s-a dovedit ca au fost de fapt blandeturi.
    Doriti o lista de acest soi? Nu cred .

  2. 2 diogenecainele februarie 23, 2010 la 9:36 am

    Judecata mea era practica. Faptul ca eu cred ca doar cheia din buzunarul meu se potriveste la usa casei nu ma trimite in „misticismul cheii”, cum ce spuneam nu ma trimitea in mesianism sau misticismul persoanei. Despre Ponta, cum va mai scriam, nici de bine, nici de rau. Sper sa faca loc in partid (adica sa lase sa activeze, nu doar sa le dea un carnet) si altei tipologii umane decat micul rechin, care a dominat epoca Vanghelie a PSD. Asta pentru ca oamenilor aia de care spuneti ca are nevoie PSD, afara de cazul in care sunt niste canalii, nu prea le sta in fire sa intre in concursul de smecheri. Inedobste intelectualul e o fiinta plapanda, si uneori simtita, iar cand nu e inseamna ca si-a pus ce a citit si a crezut in buzunarul de la spate, si a scos din el pe Mr. Hyde.

  3. 3 Mari februarie 23, 2010 la 9:49 am

    Dl. Adrian Nastase,

    Dati-mi voie sa fiu optimist! Si apoi postul de PMeu este ocupat deja!
    Ar mai exista o sansa ca eu sa nu am drepatate doar in cazul in care se va face o fuziune euro-parlamentara cu barosso !Asa numai daca alesul alesei va fi conoscutul Sida!

  4. 4 ion adrian februarie 23, 2010 la 10:13 am

    Imi place dl Ponta 🙂
    stie ce vrea le spune clar nu ocoleste batul ca sa nu se incurce in lantz.
    Adica daca va castiga PSD localele si parlamentare el ca presedinte al PSD va candida la Presedentie.
    Probabil trecand prin functia de PM de presupus ca o va obtine daca PSD castiga alegerile.
    Oricum, arata deasemeni clar ca e bun de ceea ce numeam in institutia unde lucrez :director portar si sa ma explic, desi gazda noastra iar o sa-mi spuna ca sunt dur, si aici in acest caz nu o contrazic, dar sa-mi explice dlui sau cine doreste, daca si cu ce gresesc:

    La mine la institut cand aparea cate un director politruc, incompetent si incapabil, incepea imediat sa se ocupe la ce i se parea cat de cat ca se pricepe: de curatenia in curte admonestand persoanele de serviciu, de resourile din birouri daca era iarna sau de frigidere(ici colo era si cate un frigider ptr probe biochimice), de prezenta la program facand uneori si pe portarul dimineata, infine si de alte tampenii cu care sa-si demonstreze autoritatea si sa ne(credea el) sperie.
    Desigur noi il consideram un dobitoc.
    Dupa cate vad si Ponta tot la alde de astea se pricepe. Mai astept insa pana sa zic ceea ce atunci mai tanar si mai nestapanit zicem in gura mare adica : asta? un dobitoc.
    I-am acordat la alegere mai multe credite : doua si-a consumat dovedind ca este, fara acoperire ingamfat si nerecunoscator si ca era bun si de portar sau mai ales era bun de portar. 🙂

    Cum mai pierde un credit, voi spune, deasemeni ca la jocurile astea cu credite si cand va primi un credit, voi anunta. 🙂

    PS. Deocamdata nu mi-a dat nici-un motiv de creditare pe parcurs, caci frazele demagocice „ori cat de frumos dau din coada” la mine nu primesc credite.

  5. 5 theodora0303 februarie 23, 2010 la 10:36 am

    Domnule Nastase,
    In primul rand vreau sa va multumesc pentru raspuns.
    Vreau sa va asigur ca articolul pe care l-am postat pe blogul meu

    SOCIAL DEMOCRAT, VOTANT DE STANGA, CAUT PARTID, ROG SERIOZITATE


    s-a dorit a fi un semnal de alarma, un strigat de disperare al unui om care crede in social democratie.
    Vedeam ca lucrurile nu mergeau pe un fagas bun.
    Eu cred ca ar fi existat un mare risc ca PSD-ul sa se rupa, daca domnul Geoana ar fi fost reales.
    Ce s-a intamplat cu domnul Razvan Theodorescu?
    Am retinut o fraza din raspunsul pe care l-ati dat lui Parmalat.
    „Eu, unul, nu voi face nimic, niciodata, care ma poate avantaja personal, dar care poate dauna masiv partidului.”
    Este unul dintre motivele pentru care va apreciez si va respect

  6. 7 Geo1 februarie 23, 2010 la 11:02 am

    Spunand ca: “PSD-ul a crescut in sondaje la 35%, fara sa faca nimic!”, dl. Geoana afirma doua idei:
    1) „PSD-ul a crescut in sondaje la 35%”;
    2) „fara sa faca nimic!”.
    Prima afirmatie reda rezultatul unui sondaj, din care reiese ca PSD-ul este preferat de 35% din alegatori. OK!
    Prin cea de-a doua afirmatie dl. Geoana ne spune ca partidul, sub presedentia domniei sale, nu a facut nimic pentru cresterea la 35% in sondaje, cresterea datorandu-se greselilor actualei puteri. Nu mai conteaza ca dl. Geoana nu a facut nimic. As fi dorit „sa faca ceva”, cat de putin, pentru a creste in sondaje. Problema este ca dl. Geoana nu a putut sa-l schimbe pe TB, atunci cand a fost sustinut de Crin, PNL, presa, societatea civila, etc. Acum nu mai conteaza! Sper doar ca opozitia sa creasca in sondaje, „facand ceva!”. Ceva constructiv, ceva aducator de speranta. Astept asta de la noua echipa a PSD!

  7. 8 George Ban februarie 23, 2010 la 11:12 am

    @theodora0303
    @altii care isi pun aceeasi intrebare:

    „Ce s-a intamplat cu domnul Razvan Theodorescu?”

    Explicatia este simpla si meschina: Dl Razvan Theodorescu vrea sa devina presedintele Academiei Romane. Si apartenenta la PSD ii „fura” din voturi. Dar el si pluseaza, cu „derizoriul” in PSD, doar, doar va convinge gasca portocalie din Academie ca „s-a lepadat de Satana”.
    Imi pare bine ca Razvan Theodorescu este „nemuritor”. Va trebui sa indure la nesfarsit chinurile care sigur vor veni in urma tradarii sale.

  8. 9 George Ban februarie 23, 2010 la 11:21 am

    Acum observ ca Ioan (sectiunea Antena 3, ora 9,54) mi-a luat-o inainte cu vreo ora in problema Razvan Theodorescu. Cititi si aceasta postare, exprima mult mai plastic ce e de fapt cu RT.

  9. 10 campino februarie 23, 2010 la 11:43 am

    Domnule Nastase,

    sunt un fost membru PSD Iasi ( fost lider de studenti si tineret PSD Iasi ), am plecat din partid in 2005, cand lucrurile intrau pe o directie gresita. M-a dezamagit si politica celor din Iasi, care au ales sa promoveze oameni pe criterii doar de ei stiute iar rezultatele, pe ansamblul partidului, s-au vazut clar.

    Mi-amintesc de perioada sefiei dvs. si tin minte cat de motivat am fost cand ati ajuns prim-ministru. Curentul general era pozitiv, multi dintre noi punandu-ne sperante in receptivitatea pentru tinerii din partid.

    Ma bucur ca ati revenit in frunte, chiar si in formula Ponta. Le spun prietenilor ca a venit „vechea echipa”, amintindu-mi de vremurile cand faceam legea in politica, alaturi de simboluri ca dvs si dl. Ion Iliescu.

    Cat despre Ponta, n-am cuvinte de lauda, sper sa stie ce trebuie sa faca. L-am cunoscut de cateva ori la tineret si nu m-a impresionat. Mi s-a parut mai potrivit Razvan Ionescu, mai ferm si stapan pe sine. In fine…

    Sper sa readuceti vechea stare de spirit in PSD. Va doresc succes !

  10. 11 Sibilla februarie 23, 2010 la 12:20 pm

    @Ovidiu,
    Toarăşu Mihnea Georgescu, face mai întâi mişto pe faţă de d-l preşedinte Ion Iliescu, apoi, scrie la matale pe blog despre AN, ca răspuns neinfectatului, la adresa AN-ului… pt mine, previzibil, ştiu ce-i poate mansarda oportunistului. Apoi, mă ameninţă pe dumneamea pe mess, că vai ce-am să păţesc.
    Sunt deja imună la ameninţări de genu, doar respir aerul Twin-Peakse-ului cărăşean.
    De citit însă în ce hal se exprimă machidonul, guşterul la adresa AN-ului, hai să-=ţi facem trafic, deşi şi tu eşti un cameleon …. şi nu doar !

    Mihnea Georgescu (21.02.2010 20:28:20): ce buba mă ataci la preşe, hai=
    Mihnea Georgescu (21.02.2010 20:32:17): poate discutăm noi şi altfel drugarica
    Mihnea Georgescu (21.02.2010 20:32:22): sau ţi s-a urât cu Binele?
    ( mesaje off )

    Mihnea Georgescu Says:
    16/02/2010 at 10:17 pm | Reply

    Cred că e bine să vă retrageţi. Acum este momentul să se afirme cei tineri. Şi Adrian Năstase trebuie să înţeleagă lucrul acesta. PSD-ul va fi condus de Mircea Geoană şi Marian Vanghelie. Acest lucru este un fapt care trebuie acceptat.

    Sibilla Says:
    17/02/2010 at 3:58 pm | Reply

    @Mihnea Georgescu,
    Ruşine să-ţi fie!!!
    Spală-te pe cap cu agentul Volodea Tismăneanu, da nu veni tu, un oportunist să-i dai * sfaturi * D-lui Preşedinte Ion Iliescu !
    Atitudinea ta din ultimul timp se numeşte făţărnicie, parvenitism… penibil.
    Treaba ta că admiri un lăutar de curte gen Volo, dar eşti dualist vis a vis de d-l Preşedinte, ca orice şmecher… am mai spus eu, kameleonsky. Dacă d-l Preşedinte se răzgândeşte şi…. dacă va avea o poziţie, binemeritată până la urmă, f importantă, aşa-i că iarăşi începi cu ode la adresa domniei sale ? Nu ţi-e ruşine !!!
    Mentalitatea şi caracterul tău lasă de dorit! Josnic.
    Sibilla

    Mihnea Gergescu, 21 februarie 2010 / blog Ovidiu :
    Dragă neinfectat,
    Mi se rupe de politică. Faptul că * a ieşit * lingăul lui Năstase , Ponta, mă lasă complet rece. Este un lider chiar şi mai slab decât Geoană. Va fi o marionetă jalnică a lui Năstase, un fel de Boc….

    Cât despre mizeriile pe care le-ai scris, tu, Ovidiule, la adresa d-lui Preşedinte Iliescu, apoi la adresa, culmea , familiei lui Victor, nu mai vb de invective… ia aminte, pe viitor, de-ai fi pomenit de fiul meu , ai cuvântul meu de ONOARE, şi-n gaură de şarpe te găseam, Ovidiule!

    Şi ce, în afară de trafic, ce-ai vrea acu ? Să tremurăm de teama ta şi-a guguştiucului Mihnea G, să plângem, să ce ? Infantilism…
    Nu vi-ar fi ruşine…
    Sibilla

  11. 12 Marcus februarie 23, 2010 la 12:43 pm

    Stimate DomnuleNastase,
    Va multumesc mult pentru raspuns si va asigur ca in ciuda frustrarilor mele (justificate, zic eu) in ceea ce priveste modul in care a actionat partidul sub Geoana, nu m-am indoit niciodata de dvs. si de rolul pe care il aveti in partid. Consider (pana la proba contrarie) ca solutia Ponta este cea mai buna in actualu climat politic.
    sa fiti iubit si o zi buna,
    marcus
    all: http://marcus64.wordpress.com/2010/02/23/uffff-m-am-linistit-hes-alive/

  12. 13 LePrince februarie 23, 2010 la 12:50 pm

    Discutiile ideologice in Romania, cu atat mai mult in Romania, dar si in alte parti sunt complicate si indelungi. Mai ales cand ai de a face cu o situatie cum este cea actuala. Pe de alta parte, sunt de acord cu d-voastra, PDL nu este un partid de dreapta. PDL deocamdata uzurpa un loc ce nu era ocupat in politica romaneasca. Dar stiti foarte bine ca istoriceste, uzurpatorii au devenit cu timpul si cu putina sansa conducatori sau ocupanti de drept. In acelasi timp ma intreb, si va intreb in ce masura astazi PSD mai este un partid de stanga. Cred ca actualmente nici un partid cu exceptia nivelului declarativ nu ocupa locul exprimat prin programe sau clamat istoric. Oricum gesturile si declaratiile de „gradinita” cum ar fi „mersul pe jos” sau ” lasatul masinilor la poarta!!” mai ales ca prime declaratii si masuri nu vor face din PSD un partid de stanga nici larga nici macar ingusta. Ar trebui definit putin. In ce masura fiecare se deghizeaza in om de stanga sau de dreapta. Si in ce masura aceste camuflari sau masti de stanga sau dreapta au impact. Credeti ca daca d-voastra v-ati imbraca in salopeta, v-ati pune sapca si scuipand seminte veti iesi pe strada sa stati de vorba cu Mitica de la colt veti reusi sa faceti din PSD un partid perceput de stanga? Nici d-l Basescu nu este de dreapta prin faptul ca danseaza pe muzica de manele sau ca se pupa cu acelasi entuziasm si cu Liiceanu si cu Bercea’Mondialu. Majoritatea populatiei nu mai este sensibila la aceste manifestari de cele mai multe ori false sau cel mult fortate de imprejurari. Problema, si nu numai la PSD, este la nivelul politicilor publice si la nivelul responasbilitatii sociale. Partidele in Romania au castigat alegeri numai datorita voturilor negative datorate greselilor reale sau de imagine a puterii anterioare. Fiecare s-a folosit de greselile celorlalti. Societatea s-a schimbat. Nu credeti ca a venit timpul ca performanta si promisiunile responsabile si tinute ar trebui sa aduca un partid la putere? Oricum, lasand divagatiile, Romania are nevoie de politici sociale si ca urmare are nevoie de PSD. Problema este ca PSD-ul trebuie re-credibilizat. Personal nu am incredere in noul presedinte dar sper ca ceea ce se spune, si anume ca va conduce in numele d-voastra si oarecum pentru d-voastra, sa fie adevarat.Sunt curios ce aveti de gand cu organizatia de Bucuresti acum. Cunosc persoane care s-ar implica in partid ( e vorba si despre mine) dar acum este imposibil, stiti mai bine decat mine despre ce vorbesc. Sigur ca, orice rupere a PSD inseamna o slabire de moment a pozitiei partidului, dar sansa este ca aveti timp la dispozitie, cum spuneam putem vorbi de PSD numai la viitor. Orice implicare acum la putere inseamna doar continuarea curbei descendente.Nu credeti?Oricum PSD va mai „intra la apa” in viitorul imediat, uitati-va la toate „plecarile”, „tradarile” sau „renuntarile” sau cum vreti sa le spuneti. Succes la Consiliul National oricum si sper ca lucrurile vor intra pe un fagas favorabil si mai ales „normal” pentru PSD. Sa auzim de bine.

  13. 14 Mélanie februarie 23, 2010 la 12:52 pm

    Bonjour de Toulouse!

    As fi preferat sa va dau vesti mai bune, mai pozitive despre România si români în anul de gratzie 2010… Din pacate si din nefericire:

    http://www.rue89.com/2010/02/22/dans-le-ter-une-affiche-sncf-qui-stigmatise-les-roumains-139887

    Sunt întristata, indignata, revoltata… 😦 Pâna când?!…

    Amitiés toulousaines respectueuses,

    Mélanie B.

  14. 15 Marcus februarie 23, 2010 la 1:19 pm

    Un Guvern Pentru Prosperitatea Neamului

    Agentia de presa Erevan News se afla in posesia planului de impozitari suplimentare, avute in vedere de Guvernul Basescu, plan pe care il aduce la cunostinta cititorilor sai fideli.
    Astfel, deoarece actualele masuri de diminuari salariale si ale pensiilor, cat si intentia de a taia alocatiile pentru copii si de a impozita toate pensiile, nu asigura suficienti bani pentru a acoperi salariile de zeci de mii de Euro ale clientelei portocaliii si alte pretentii pecuniare ale acesteia, se are in vedere impozitarea forfetara a urmatoarelor activitati:
    1. cersetoria
    2. prostitutia
    3. vrajitoria
    4. vanzarea in biserici a lumanarilor, tamaii, obiectelor de cult religios (cruciulite, iconite etc), literatura crestin-ortodoxa (aici se va adauga si TVA)
    5. cutia milei
    6. ajutorul de inmormantare (pentru eficientizarea inmormantarii, guvernul recomanda inmormantarea pe model islamic, cosciug de vesnica folosinta, decedatul infasurat in lenjerie de pat, crucea inlocuita cu bolovani la capatai livrati de firma d-lui Videanu.)
    7. toti manelistii cu exceptia celor care in campanie au cantat de ajutor si voie buna pentru d-l presedinte Basescu Traian.
    8. se vor inlocui ajutoarele pentru energia termica si gaze cu poze cu autograf ale domnului presedinte Basescu Traian, iar medicamentele compensate vor contine obligatoriu o doza gratuita de cianura care va fi luata de pacienti, sub atenta supraveghere a organelor si serviciilor.
    Simultan cu aceasta impozitare se are in vedere introducerea unei taxe de lux, perceputa pentru botez, nunta, agape tovarasesti sau orice alt fel de cumterie sau petrecere comuna.
    Se spera ca aceste masuri sa aduca in sfarsit in casele romanilor prosperitatea fagaduita de d-l presedinte Basescu Traian la momentul lansarii sloganului “Sa traiti bine!”.
    a consemnat pentru dvs.
    Vartan Vosganian

  15. 16 Instalatorul februarie 23, 2010 la 2:32 pm

    Domnule Nastase, va multumesc pentru raspuns. Ca obicei, nu ma amestec in deciziile celor care cunosc situatia mai bine ca mine. Voi fi in continuare un cititor al blogului dumneavostra, dar nu voi mai comenta. In primul rind, fiindca in viata dumneavoastra politica s-a incheiat un capitol nefast, in al doilea rind fiindca viata reala nu este usoara si poate ca, avind mai mult timp pentru problemele mele, mi le voi rezolva mai bine, in al treilea rind fiindca la subiectele tinind de viata interna a pesedeului ma pricep mai putin. Nu cred ca ii pot oferi vreun sfat actualului presedinte al pesedeului – dumneavoastra sunteti cel mai in masura sa o faceti. Si nici nu cred ca ar primi de la mine vreo sugestie, din moment ce vad ca incepe sa isi creeze un fel de oras interzis la sediul partidului si ca isi incepe presedintia printr-o decizie lipsita de respect in primul rind la adresa unor colegi mai in virsta, asta ca sa nu mai zic ca acesti colegi mai in virsta sunt si vicepresedinti ai partidului (poate ca mie, care nu sunt nici macar membru, mi-ar interzice sa intru cu masina in Bucuresti, ori poate ca mi-ar interzice pur si simplu sa circul cu masina). Si elegant si folositor electoral, ca imagine, cred ca ar fi ca – data fiind decizia – sa isi astepte colegii la poarta la fiecare inceput de sedinta si sa ii conduca apoi in sala de sedinte. Ar fi o imbinare fericita si utila a unei decizii de interzicere a parcarii in curte cu acordarea unui respect, cred eu, meritat de catre colegii sai, care – sa nu uitam – in primul rind nu l-au contracandidat: ce se facea dl Ponta daca ar fi contracandidat dna Andronescu care a luat ceva mai mult de 1000 de voturi? Poate ca dna Andronescu nu l-ar fi primit acum pe el in curte cu masina. Ca sa nu mai zic de dl Vanghelie. Iar faptul ca televiziunile ar fi difuzat faptul ca mai tinarul presedinte al pesedeului si-ar fi asteptat respectos colegii mai virsnici in fata portii cred ca i-ar fi asigurat un bonus de imagine, nu la analisti cit la publicul telespectator.

  16. 18 florin februarie 23, 2010 la 4:31 pm

    FELICITARI PENTRU VICTORIA OBTINUTA SI SA SPERAM CA ECHIPA NOU FORMATA VA TINE CONT MAI MULT DE CE SE INTAMPLA IN TERITORIU . DACA NU SE VOR PRODUCE SCHIMBARI LA NIVEL LOCAL ACOLO UNDE NU S-A MAI CASTIGAT NIMIC DE CATIVA ANI NU SE VOR PUTEA ADUCE SCHIMBARI IN PROCENTUL ALEGATORILOR DECI IMPLICIT P.S.D NU VA DEVENI PARTID DE GUVERNAMANT CI MAI RAU DECAT U.D.M.R .;. ASTIA SUNT TOT TIMPUL LA PUTERE . ASA CA DOMNULE NASTASE HAI SA NU MAI ACCEPTAM NOI ‘OALELE SPARTE ‘CI SA VEDEM SI SA FIM MAI VOCALI ……..P.D.L. FURA, AU COMUNISTI, APLICA IDEI COMUNISTE ‘SI SUNT PARTID DE DREAPTA .. CUM DRACU/?

  17. 19 analist februarie 23, 2010 la 4:50 pm

    @contele
    Instalatorul n.a plecat.:)

  18. 20 Marcus februarie 23, 2010 la 5:06 pm

    Uffff, M-am Linistit, He’s Alive !

    Marturisesc faptul ca timp de doua luni de zile am stat cu sufletul la gura, nestiind daca dupa prezidentiale ne-am ales cu un presedinte viu, sau o mumie scoasa din in cand in cand la termopan la Cotroceni, cu care sa ne sperie portocaliii daca ne-ar da prin cap sa protestam la masurile imbecile pe care le ia guvernul Basescu, masuri menite sa reduca speranta de viata a romanilor.
    Dar ieri m-am linistit, tovarasul presedinte traieste si este mai zglobiu ca niciodata, dezmintind cu dezinvoltura-i binecunoscuta si mult gustata de publicul spectator zvonistica vadimista cu privire la starea sanatatii sale. Desi lapidare, zisele prezidelului de ieri au dovedit ca putem dormi in pace deoarece domnia sa ne vegheaza somnul si ca la momente grele pac! si solutia prezidentiala, salutara si plina de intelesuri abisale.
    In situatia de rahat in care ne-a varat trupa sa de maimutoi ministeriali, discursul domniei sale, avand ca tema principala soarta etniei rrome in spatiul carpato-dunarean, reflectata prin prisma perceptiei populatiei majoritare asupra traditiilor si culturii multimilenare ale acesteia, a picat ca o raza de lumina intr-o gaura neagra, avand efectul unui balsam miraculos datator de speranta si voie buna.
    Nu stiu ce fel de cunostinte de “artimetica” a dobandit mult iubitu’ si gustatu’ nostru presedinte in timpul petrecut in clasele elementare, stiu insa ca, daca s-ar institui Premiul Nobel pentru aceasta disciplina acesta ar fi adjudecat fara niciun fel de problema de d-l presedinte in cardasie cu ciracii sai portocaliii, care si-au insusit metodele si algoritmii de calcul basescian.
    Asa se face ca dupa ce cu fluturasu’ in mana, in care scrie negru pe alb ca salariile au fost diminuate, am fi tentati sa ne intrebam de ce, vine Von Boch Munchaussen cu tarafu’ sau de guristi si ne explica cum ca 1+1= trei si ca suntem niste tampiti care cred ceea ce vad, nu ceea ce li se spune de catre niste oameni extrem de avizati.
    Folosind aceeasi metoda de calcul, testata si cu ocazia in care tot d-l presedinte ne-a informat ca circa o litra din populatia Romaniei are obiceiuri sexuale pidosnice, el ne demonstreaza ca 99% dintre romani (nici mai mult nici mai putin) suntem in limba dupa manele si dupa traditiile tiganesti si ca nu se stie cum am putea supravietui in lipsa acestora.
    Singurul lucru care i s-ar putea opune acestui rationament ar fi faptul ca manelistii care l-au votat pe domnia sa, au reprezentat la momentul consumarii procesului de votare doar 50 si un picut % din totalul electoratului votant. Dar vorba unui ilustru om de televiziune “las-o asa, ca stie dom’ presedinte ce zice!”
    Dupa iesirea prezidentiala de ieri s-ar mai impune o concluzie si anume ca trebuie sa ne luam adio de la eventuale explicatii prezidentiale referitoare la ce si cum cu “ciomizarea” tuturor categoriilor de venit ale pulimii sau la impozitele puse pana si pe Cutia Milei din bisericile neamului, aceste explicatii urmand a fi date de membrii cabinetului domniei sale chititi serios pe treaba si pe scoaterea bietei noastre tarisoare din criza pe spinarea pensionarilor, a bugetarilor si a populatiei netrecuta de varsta majoratului.
    Si pentru a intelege mai bine cum suntem noi perceputi si asimilati totodata ca popor, etniei rrome, iata ce scriu francezii si ce masuri iau pentru “a se apara” de prezenta noastra in spatiul european. Este foarte posibil ca daca presedintele nostru va continua sa respecte aceasta linie a politicii noastre externe, in foarte scurt timp atunci cand vom trece granitele tarii sa fim nevoiti sa purtam in piept vreun insemn special pe modelul de trista si umilitoare amintire a “stelei galbene” in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.
    “Dans le TER, une affiche SNCF qui stigmatise les Roumains
    Par Emmanuelle Bonneau
    « Tous les faits de roumains doivent être signalés », dixit une affichette « Info Sûreté », siglée SNCF, trouvée dans un TER Midi-Pyrénées fin janvier. La SNCF regrette l’« expression malheureuse » de l’un de ses agents.
    Le 1er février, l’écrivain-riverain Mouloud Akkouche effectue le trajet Foix-Toulouse, à bord d’un TER Midi-Pyrénées. Il découvre l’affichette suivante :
    « Ces dernières semaines des soucis ont été rencontrés avec des Roumains.
    En effet de nombreux vols de bagages ont été constatés.
    Nous vous demandons de redoubler de vigilance.
    Par ailleurs tous les faits de roumains doivent être signalés au PCNS [PC national sûreté de la SNCF,]
    Il arrache alors ce qu’il pense être un canular. Pris d’un doute, il compose le numéro inscrit et tombe… sur la SNCF. Il scanne l’affiche et l’envoie à Rue89.
    La SNCF s’excuse : « Une enquête interne est en cours »
    Contacté, le service de communication de la SNCF en Midi-Pyrénées reconnaît que « cette note a bien existé » :
    « Elle a été affichée dans certains TER de la région. C’est un agent SNCF [un responsable de l’entité contrôleurs à la SNCF Midi-Pyrénées, ndlr] qui a eu une expression malheureuse.
    Début février, des agents SNCF nous ont alertés. Les affichettes ont immédiatement été retirées.
    La direction régionale de la SNCF en Midi-Pyrénées regrette ce geste malheureux et ne cautionne pas du tout cette affichette. Ca n’aurait pas dû arriver. Une enquête est en cours en interne, pour déterminer comment cela a pu se produire. »
    Selon la SNCF, aucun passager ne s’est plaint de la note, qui serait restée affichée plus d’une semaine.
    Le PCNS, que la note demande de prévenir, n’a pas connaissance de signalements de « faits de roumains (sic) » effectués à partir de l’affichette.
    La CGT Cheminots de Toulouse précise que ce sont des contrôleurs qui, trouvant la note dans leurs casiers, s’en sont plaints auprès de la direction de l’établissement.”
    Trist, dar adevarat!

    http://www.rue89.com/2010/02/22/dans-le-ter-une-affiche-sncf-qui-stigmatise-les-roumains-139887

  19. 21 Eu si nu Tu februarie 23, 2010 la 5:11 pm

    Stiati ca in judetul satu mare, cei de la PSD au vandut 20 de posturi la UDMR. Iar acum UDMR santajeaza pe primarii PSD cu impartirea bugetelor locale. De cand Gheorghe Ciocan e in fruntea PSD in satu mare partidul a pierdut oamenii valorosi si a adunat pe osenii fara carte cum e si domnu Ciocan, problema e ca pe acei oameni adusi de Gheorghe Ciocan nu prea voteaza nimeni. Trebe schimbata in multe organizatii INTRAGA CONDUCERE, nu numai pe liderul.

  20. 22 Spiridus februarie 23, 2010 la 6:29 pm

    Cred ca problemele economice ar trebui sa capete o pondere mai mare in postarile Dvs. viitoare. Gata cu politica de culise, de aranjamente etc. Ce-a fost a trecut. Ce vrea in mod real PSD sa faca in economie? Ce alternativa ofera el?

    Romania sufera de pneumonie si e tratata de actualii guvernanti cu descantece (citeste”manele”). Asa nu se poate face bine. Ba se face din ce in ce mai rau.

    Si, totusi, cum ramane cu imprumutul de peste 20 de miliarde de euro facut de guvernul Basescu-Boc pe care trebuie sa le platim noi? Ce s-a facut cu acesti bani? Daca nu va interseaza e grav.

  21. 23 dacicus februarie 23, 2010 la 7:30 pm

    ”regret la randul meu faptul ca nu exista o modalitate in care si membrii de partid isi pot oferi parerea…” Adrian Nastase -comentariu la raspuns 23.02.2010
    Stimate Domn ,

    Ceea ce s-a intamplat la congresul PSD nu este decat un fapt de normalitate ! O echipa care nu a reusit sa obtina rezultate trebuie sa plece si sa lase locul altei echipe. Daca aceasta este o realizare vreau sa va spun ca nu impartasesc acest entuziasm si totodata am o explicatie pentru contraperformantele partidului. Cum va sunt asteptarile asa va sunt si rezultatele.
    Cum doriti sa conduceti o tara cand nu aveti organizarea necesara de a va asculta membrii de partid?( citatul din comentariul dumneavoastra)
    Va multumesc pentru atentie !

    Cu consideratie

    dacicus

  22. 24 Pali februarie 23, 2010 la 8:01 pm

    Stimate Domnule Adrian Nastase! Sunt perfect de acord cu dvs. ( ca de obicei )si banuiesc ca, stiti care a fost aportul meu si a echipei mele in campania din 2008. Da pot sa fiu solidar si pot sa ma intorc la”munca de partid” doar cu o singura conditie,…si anume daca o sa fie schimbati cei din conducerea PSD Mures ( judetean si municipal ) sau la centru eventual !

    Mult succes ! Mures-ul va asteapta !!!

  23. 25 Doru Coarna februarie 23, 2010 la 8:19 pm

    Domnule Nastase,

    Va multumesc pentru raspuns si va rog sa observati ceva ce -cred eu- scapa zilele acestea din vederea liderilor partidului: victoria nu a fost rasunatoare iar in masa votantului de stanga sunt pierderi mari!

    Sper in remontarea situatiei pana in 2012 prin elaborarea unui portofoliu personal de tactici care sa readuca interesul acestui arc electoral si care sa defineasca personalitatea noului presedinte al PSD, mai exact este nevoie de victorii mici, apoi mari, si mai mari, intr-un crescendo care sa pre-defineasca succesul din 2012 si totul alaturi de o imagine de clasa; simpla opozitie fixista este prea putin!

    A viza acum alegerile din 2014…este exact ce nu trebuia facut, tintele indepartate necesita precizie, adica teava lunga la arma, macar catadioptru daca nu luneta, cartuse de mare razanta, etc, un intreg arsenal, si mult exercitiu, calificari dovedite, cand acum nu ai in mana decat un pistol, si acela umplut -va avea grija ‘conjunctura politica’- cu apa, contractand totul la accesul masinilor in curtea partidului (?)…

    Este enorm de mult de lucrat, aproape insurmontabil, cine o va mai face?
    Dar sa nu ne pierdem capacitatea de a ne mai mira!

  24. 26 geo februarie 23, 2010 la 8:56 pm

    multi lideri vor trece anul acesta prin alegeri interne spuneti dvs.la inceputul raspunsurilor.mai putin marian vanghelie care a facut anul trecut alegeri la sectoare si bucuresti,cu oameni adusi peste numarul de delegati propusi de sectoare sau cu altii in locul celor propusi si cu elevi de liceu sau cu figuranti asa cum am vazut si ieri la stiri si nu este departe de adevar.iar alegerile au fost facute deci cum a vrut seful suprem de bucuresti.iar daca indraznesti sa ai opinii contrare esti trecut pe linie moarta sau suspendat vorba dlui pandele.pana cand sa mai avem parte de aceste lucruri oare?

  25. 27 Paul Octavian Grigoraş februarie 23, 2010 la 9:04 pm

    La alegerile astea, aţi înviat din morţi.

  26. 28 Ioan februarie 23, 2010 la 9:12 pm

    L-am urmarit aseara pe V Ponta la Sinteza zilei. Speram sa ofere din zestrea sa de politician ceva in plus; de ce nu o buna parte din acel „ceva” pentru care dv dle

    @ A Nastase

    l-ati sustinut pentru obtinerea inaltei investituri. Imi pare rau s-o spun dar m-a dezamagit si de asta data; acum insa mai consistent si pentru faptul ca asteptarea mea a fost alta. A fost fad, sters, sablonard iar verbul sau altadata lejer, chiar dezinvolt, a intrat usor pe fagasul limbii de lemn post-decembriste. Oricum, refuz sa cred ca rateul s-a datorat emotiei, ca slava Cerului de tupeu nu duce lipsa. (a propos, hotararea cu parcarea este de rasu’ curcilor) Aseara, in incercarea sa de a poza in leader, s-a straduit sa spuna cate ceva despre partid la timpul viitor dar s-a incurcat in propria neputinta. A reusit in schimb sa-l deranjeze chiar si pe V Ciutacu; (tot mai tonomat de la o zi la alta) intrigat de modul in care invitatul a eschivat unele raspunsuri. Ca politician insa, acum si leader ales de un congres, a ratat oportunitatea de a clarifica unele teme sensibile din viata sa privata; dintre care relatia cu grl G Oprea fiind cea mai controversata. In aceiasi ipostaza s-a aflat din pacate si tema relatiei sale viitoare cu cei opt vicepresedintii alesi de congres si care l-au sustinut pe M Gioana. Nici la capitolul clarificari ale pozitiei partidului fata de teme de mare actualitate politica nu se poate bifa o nota de trecere. Iata pe scurt trecerea in revista a unei aparitii publice ratata, ce poate da opozantilor apa la moara. Si de ce nu, daca avem in vedere ca aceasta aparitie publica, ca toate celelalte, trebuia pregatita pe indelete; fara graba de a fi prezent pe micul ecran cu orice pret.

  27. 29 NELU februarie 23, 2010 la 10:11 pm

    Domnule Nastase, am auzit in aceasta seara ca dl. Ponta i-ar fi promis domnului Diaconescu ca daca il sprijina pe el ii va oferi postul de presedinte al senatului detinut de dl. Geoana. Sunt extrem de dezamagit de aceasta atitudine, de parca postul respectiv este la mana lui Ponta. Am acelasi sentiment pe care l-am avut cand v-au schimbat pe dvs. Pierde foarte mult dl. Ponta daca actioneaza de aceasta maniera si sa stiti ca populatia care l-a votat pe dl. Geoana se va duce spre PNL. Eu, cel putin, nu mai am aceiasi incredere in Ponta…..pacat. Va spun since ca va veti duce sub 20 % daca nu se consulta cu cei de langa el….

  28. 30 Cârcotaşu februarie 23, 2010 la 10:12 pm

    O poveste?

    Odată, două capre s-au întâlnit pe o punte, ce traversa râul ridicolului, şi care era atât de îngustă, încât nu puteau trece una pe lângă alta. S-ar fi putut înţelege, ca una să se retragă de pe punte, iar cealaltă să treacă liniştită. Însă erau amândouă la fel de încăpăţânate… Şi au început cearta:
    – Fă-mi loc să trec, că io mi-s luptătoare, spuse una.
    – Ba, fă-mi tu mie loc, că eu am pus prima piciorul pe punte şi ştiu mai multe ca tine, spuse cealaltă.
    – Dă-te la o parte, îţi zic, că eu, pe unde m-am luptat, am tot luat bătaie, ş-acu’ praf te fac!
    – Ba eu trec prima!
    – Ba eu!
    – Ba eu!
    Aşa că acele capre au început să se bată cu coarnele, cap în cap… până când puntea, fiind mai deşteaptă, a cedat şi le-a răsturnat pe amândouă în râul pe care-l traversa, cel al ridicolului.
    Acu’, orice asemănare cu personaje „virtuale” reale o fi întâmplătoare, da’ ezistă o legătură:

  29. 31 Cârcotaşu februarie 23, 2010 la 10:26 pm

    Erată: Sorry, WordPress-u’ nu vrea să-mi ia o poză, aşa că după… ezistă o legătură: luaţi capre în sens zodiacal. Cine nu crede-n cestii din astea e contrazis acilea de realitate. Ca să vă „relaxaţi” vă ofer asta:

  30. 32 ana februarie 23, 2010 la 10:38 pm

    Gata!V-ati vazut visul cu ochii!L-ati luat si pe Base la aranjamente!Acum v-ati razbunat ,dar ala micu nu va va fi recunoscator si va fi primul care osa va dea cu flit.Nici dv ,nici dl Iliescu nu aveti intuitie la oameni.Pentru toti cei care v-au urmarit,punerea la cale a fost clara>”micutul”o sa-si ia repede nasul la purtare,natura lui de parvenit nu il va lasa sa treaca drept protejatul dv si se va scutura foarte repede de”recunostinta”.Un batran profesor din facultate ne-a vorbit o ora despre natura umana ,incapabila de a purta recunostinta,ba,mai mult,recunostinta se preface foarte repede in ura.Nu-l vedeti pe Basescu?Chiar nuva spune nimic faptul ca-l uraste atat pe dl Iliescu!!!!!!

  31. 33 elena februarie 23, 2010 la 10:53 pm

    dle adrian nastase am citit comentariul de mai sus si ma gandesc la un lucru :poate ca ar prinde bine ca noi sa ne dam cu parerea iar dvs sa triati ce va convine .Acum ma bag si eu ca musca in lapte dar vreau sa va ganditi despre psd din alba iulia pe vremea lui IOAN RUS si psd de acum .MA jur ca nu i cunosc pe niciunul din ei personal doar de la tv,dar imi aduc aminte ca parca era mai multa activitate si era mai pretuit psd pe vremea domnului rus voturile pentru psd erau mai numeroase Studiati putin problema si veti vedea ca am dreptate.Eu cred ca ar trebui scosi de la naftalina toti cei care au avut rezultate si au fost marginalizati de geoana si oamenii lui cel putin cei din alba declarau la toate posturile tv lovale ca ei voteaza cu geoana cred ca acum spun ca au votat cu ponta..cine-i crede??/

  32. 34 Ioan februarie 23, 2010 la 11:17 pm

    @ toti

    De cateva zile se vehiculeasa in mass-media toata cvinte invocate aici, pe blog, pentru a ilustra acte si fapte de vointa politica. Unele dintre ele in contradictie flagranta cu norme elementara de convietuire. De existenta pe aceiasi scena politica a partidelor, a institutiilor statului de drept. A partidelor din componenta arcelor guvernamentale si din opozitie; din … din. Ma refer evident la derivatele din numele chiombului create de bloggeri pentru a ilustra mai convingator fenomene si procese ce se incadreaza usor in anormalitate. Am in vedere derivatele din numele basescu-lui ca: basesc, basescism, basescianism, anti sau pro basescism s. m. d. Azi ele au fost vehiculate de un pedelacheu, secretar al unei Camere parlamentare si fost purtator de cuvant al stafului de campanie elctorala basescista, pentru a ilustra originea unei gandiri politice, etc; fara sa precizeze originea, sursa de inspiratie. Intrucat gestul este unul de sorginte basescista, in care fiecare poate face tabula rasa din drepturile celuilalt, numai lui sa-i fie bine, sa-si atinga scopul ingust. Interesant este si faptul ca insul portocaliu schimba sensul conotatiei negative definita in postarile nostre cu o alta conotatie in care derivatele inpricinate capata sensuri noi, de curente de gandire politica, etc. etc. De aceia

    va rog,

    sa comentati situatia exceptionala creata cu referiri directe si imediate la masurile de urmat de comunitatea nostra pentru a contracara o actiune aflata inca in faza incipienta. Si, de ce nu, pentru a demasca inca si inca odata o actiune de sorginte basesciana, antidemocratica si imorala. Va multumesc.

  33. 35 Vladik februarie 23, 2010 la 11:20 pm

    L-am urmarit in seara asta pe Cristian Diaconescu la emisiunea lui Ciutacu.
    Diaconescu a afirmat ca a sesizat Parchetul pentru a afla cine este practic in spatele monitorizarii sale, iar in cazul in care cineva din psd ar fi comandat acea monitorizare…ei bine…ce credeti, domnule Nastase ca va face Diaconescu? Nu a spus clar ca se va alatura grupului independentilor, dar a lasat sa se intrevada o posibilitate. O eventuala demisie din PSD, unde l-ar plasa in cadrul Parlamentului?! La independentii lui Oprea/Basescu, desigur.
    Se tot vorbeste de noul partid pe care il va infiinta Oprea. Cine ar putea sa fie figura centrala a acestui partid, liderul??? Oprea? Sa fim seriosi. Si atunci…cine? Mihailescu?? Dar Cristian Diaconescu, baiatul fin, cu convingeri solide de stanga, tradat de propriul partid ar fi imaginea perfecta a liderului noului partid! Daca se va stabili ca acea monitorizare este facuta la comanda cuiva din PSD (si nici macar nu trebuie sa fie real acest lucru!), Diaconescu are un motiv excelent de a parasi PSD si ar fi o victima perfecta in ochii opiniei publice!
    Cristi Diaconescu s-ar mai putea salva in politica doar daca devine victima…dar depinde si cine va fi distribuit in rolul tortionarului!
    Spunea Diaconescu ca a discutat cu colegi din PES…iata si o alta usita deschisa catre o viitoare legitimizare a noului partid de stanga…ma gandesc ca un fost ministru de externe, un lider important al partidului are mai multe relatii decat Oprea.
    In concluzie, domnule Nastase, cine credeti ca va fi viitorul lider al noului partid de stanga? Sper sa nu se intample asa, ca in viziunea mea sumbra, de fost votant al lui Cristi Diaconescu la Primaria Capitalei. Iar in cazul in care se va dovedi ca intuitia mea nu a dat gres, sper ca veti lua in considerare, din timp, orice posibil scenariu, fara sa subestimati pe nimeni. Cred ca o eventuala plecare a lui Diaconescu ar putea convinge mult mai multi sa il urmeze, decat au reusit domnii Mihailescu sau Muntean… Repet: sper sa nu se intample asa…. Asteptam raspunsul Parchetului catre Diaconescu.

  34. 36 Noe februarie 23, 2010 la 11:23 pm

    I-auzi domne ca Pilat din Ponta candideaza la presedintie in 2014. Asta e mai tare ca Crin-ul-pnl care paleste in fata variantei sale beta-psd. De ce nu candideaza si la organizarea campionaltului mondial de fotbal din 2014? Tare mi-e teama ca psd-isti nativi/naivi si psd-isti baroni/independenti il vor regreta pe Geoana. Ceilalti nu. Partea nostima este ca Victor Pontescu nu este o varianta rea ca presedintel pentru Romania din anul trecerii la Euro. Un soc nu vine niciodat singur. Totusi poate asa se desteapta romanul si-si schimba imnul. Daca tot se va fi desteptat ce rost ar mai avea sa se destepte si mai mult. Deocamdata insa ramane cum am stabilit: romanul are nevoie de desteptare. Uluitor procesul de migrare al duhului lui Iliescu care iata ca acum poposeste pe trupul lui Ponta dupa ce a glisat o vreme pe pielea lui Adrian Nastase si s-a mirosit pe departe cu duhul lui Geoana. Apropo mie imi cam pare rau de Geoana. Cu toata aparenta lui comica, in fond e un personaj tragic cum putine au existat pana acum in istoria Romaniei si chiar in istoria Literarurii Romane. Ca sa-si duca crucea pana la capat ar trebui sa candideze la viitoarele locale la primaria municipiului Dabuleni promitandu-le locuitorilor cu drept de vot lubenitza si castraveti bulgaresti.

  35. 37 Anonimul Venetian februarie 23, 2010 la 11:39 pm

    @ Aya

    Doamna,

    Daca tot imi faceti bucuria de a ma citi, cititi-ma macar cu atentie.
    In continutul postarii mele catre ”analist” subliniam tocmai necesitatea IMPLICARII unora din oamenii destepti din Blogosfera in Departamentele PSD.

    Astept, de asemenea, sa imi raspundeti, daca aveti amabilitatea, la postarile mele din 22.02.2010, orele 9:40 pm si 10:25 pm.

    Cu consideratie.

  36. 38 Anonimul Venetian februarie 23, 2010 la 11:48 pm

    @Aya

    Rectific, e vorba de postarea de la 11:13 pm si nu de cea de la 9:40 pm.
    Scuze.

  37. 39 analist februarie 24, 2010 la 12:29 am

    @doru coarna
    ceea ce ai spus tu este de domeniul evidentei.

  38. 40 horya februarie 24, 2010 la 2:29 am

    As dori sa aflu raspunsul in urmatorii 4, 5 ani.

    Ce te-a determinat sa accepti locul doi? sau … NU!?

  39. 41 horya februarie 24, 2010 la 2:42 am

    Nu pot sa uit imaginile de la Congres: Ponta si imediat dupa el Adrian Nastase.Unde se ducea Ponta imediat dupa el si Adrian Nastase.

    Nu stiu , dar imaginile astea imi aduc aminte cum eu eram mereu in spatele fratelui meu mai mare , ba de multe ori chiar il incurca prezenta mea . Fie ca se ducea la magazin, fie ca se ducea sa vb cu fetele, fie ca mergea oriunde altundeva eu eram mereu langa el. Il urmam, parca eram legati. Simteam ca nu-i convenea , dar nu reuseam sa ma desprind de el.

    Acum am crescut, ma descurc singur si parca nu mai vad ca fiind normala aceasta urmarire. Sincer nici nu-mi mai place sa mai stau mereu in coasta lui.

    Inca incerc sa-mi dau seama ce se petrece in mintea lui Nastase Adrian!

    Are el oare!? nevoie de ajutor?

  40. 42 blogideologic februarie 24, 2010 la 4:29 am

    Citesc la adresa URL http://www.romanialibera.ro/economie/a178356-bulgarii-vor-hidrocentrala-pe-dunare-cu-romania-ue-ar-putea-veni-cu-banii.html , într-un articol scris de domnul Romulus Cristea : „Autoritatile romane si bulgare discuta oportunitatea constructiei unei noi hidrocentrale pe Dunare, cu o capacitate de 440 MW. Hidrocentrala pe care Romania intentioneaza sa o construiasca pe Dunare, impreuna cu Bulgaria, ar putea fi finantata cu fonduri europene, a declarat marti secretarul de stat in Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Tudor serban. Amplasamentele aflate in discutie sunt: Macin, Turnu Magurele si Calarasi. Specialistii in hidroenergie sustin insa ca zona optima de amplasare a hidrocentralei este Turnu Magurele, mai precis Islaz.” Cum interpretam cererea Bulgariei ? Ca pe o foame de energie pentru proiectele sale economice de viitor. Ţinând cont că Bulgaria vrea în acelaşi timp şi o nouă centrală electronucleară finanţată de Rusia, recenta politică macroeconomică a Bulgariei pare să fie extrem de ambiţioasă (spre deosebire de politica macroeconomică a României, ca să fac şi asertarea comparativă). Este cert că în ultimii ani s-a creat un decalaj substanţial în politicile macroeconomice ale Bulgariei şi României, Bulgaria fiind mult în frunte. Acest decalaj este la nivel de concept, şi cred că este cazul să fim surprinşi de faptul că impetuozitatea bulgară a depăşit luciditatea noastră latină, invidiată în trecut de ei. Ce se întâmplă cu noi?, de ce această stagnare conceptuală?, acestea sunt întrebări foarte grele. Fără să vrea, ziaristul Romulus Cristea aduce un omagiu politicilor noastre macroeconomice din trecut : +Proiectul hidrocentralei romano-bulgare a fost dezvoltat inca din anii ’80, in acea perioada statul roman avand un interes deosebit in realizarea constructiei pe care s-a aratat, de altfel, intr-o prima etapa, dispus sa o finanteze integral. „Prin anul 1985, Nicolae Ceausescu si Todor Jivkov (presedintii din timpul regimului comunist ai Romaniei, respectiv Bulgariei) au taiat panglica de inaugurare a santierului de la viitoarea hidrocentrala Turnu Magurele-Nicopole. S-a deschis santierul (la Islaz), a existat o organizare de santier si chiar s-au facut unele lucrari. In 1990, santierul s-a inchis, iar baracile au fost vandute”, isi aduce aminte Eugen Pena de vremea cand era director la Hidrocentrale Olt.”+ Am spus şi repet, cele două mandate de guvernare ale lui Petre Roman (fiu de alogeno-cominternist) au fost prilejul unei politici anti-româneşti premeditate. Pot să dau şi exemplul importului unui volum uriaş de lână din Australia, o politică economică anti-fiziocrată premeditată pentru a se distruge bazele sănătoase ale oieritului din România, o zonă economică nu prea afectată de comunism !

  41. 43 Costin Theodorescu februarie 24, 2010 la 6:41 am

    Domnule Nastase,
    Ma bucur de noile schimbari avute in cadrul PSD si cred ca Domnul Ponta este o solutie de viitor pentru PSD.Nu am absolut nici un comentariu negativ la adresa lui sau la adresa actualei conduceri PSD.
    Singura mea rugaminte este ca in PSD sa nu se mai intample ceea ce se intampla in majoritatea institutiilor romanesti.Adica sa vorbesti si sa nu fii bagat in seama.Va si argumentez aceasta afirmatie.De ceva vreme tot incerc sa contactez pe cineva din cadrul PSD (orice secretara/asistenta) pentru a putea completa o adeziune.Imi doresc sa devin membru PSD dar din pacate in ultimul timp programul de la job nu mi-a permis sa ma deplasez in timp util la o filiala.
    Va urez numai bine.

    Cu stima,
    Costin Theodorescu

  42. 44 Aya februarie 24, 2010 la 7:20 am

    @

    Instalatorul

    Sunt intru totul de acord cu felul in care ai comentat, in februarie 23, 2010 la 2:32 pm, cel putin neinspirata decizie a lui Victor Ponta (luata la perversa sugestie insistenta a lui Dragnea) de a interzice intrarea cu masina in curtea sediului din Kiseleff si de a obliga pe toata lumea (inclusiv doamnele!) sa mearga pe jos, indiferent de sezon, de balti, noroi, zapada, gheata etc.

    Ai dreptate cand afirmi ca daca si-ar fi asteptat colegii la poarta si i-ar fi condus pe fiecare in parte (nu e o problema pentru el, e tanar si poate face mai multe drumuri) lucrurile s-ar fi prezentat altfel.
    Sper ca totul sa revina la normal si sa scape de sub influenta nefasta a acelui Dragnea.

    Legat de sfaturi si de blog: da-mi, te rog, voie sa te contrazic.
    In primul rand, orice sfat dai (aici, desigur) are rasunet in tot partidul.
    In al doilea rand, Adrian Nastase are o pozitie-cheie in partid si pentru deciziile EFECTIVE, cu reflex asupra Romaniei (poate, pozitia de presedinte al Consiliului National si coordonator al departamentelor PSD nu este atat de vizibila precum cele de presedinte sau de secretar general, dar implica o imensa responsabilitate si, daca este bine gestionata, produce efecte politice si de politici economice de anvergura; asta, ca sa nu mai discutam de faptul ca acolo va fi „antrenat in echipa” ceea ce numim „guvernul din umbra” al PSD, antrenamentul contand pentru viitoarea guvernare, dupa alegerile din 2012).

    Ca atare, a te depata de acest spatiu, cand stii ca e nevoie de fiecare dintre noi, ar fi contraproductiv.
    Eu sper sa ramai.
    Esti cel mai bun partener al meu de dialog- si de opinii- pe care l-am avut vreodata.

  43. 45 Aya februarie 24, 2010 la 7:34 am

    @

    Spiridus

    IN PRIMUL RAND, PSD TREBUIE SA DECLANSEZE OFENSIVA PARLAMENTARA!

    Atrag atentia asupra faptului ca, la adapostul marelui zgomoit facut in interiorul- si, prin reflex, in afara- fiecarui partid in parte, si a „corului de sunete” la nivel general, criminalul Boc depune la Parlament tot felul de mizerii.
    Daca PSD nu este atent si nu face cat mai repede („daca se poate, ieri”, cum se spune) frontul Opozitiei cu PNL; daca partidele de opozitie vor continua sa se ocupe de lucruri marunte, chiar meschine- in timp ce altii fac, „tacit” marile jocuri- riscam sa ne trezim ca vor fi adoptate tot felul de asa-numite proiecte legislative, niste enormitati sau rele intetii puse in termeni.

    Amintesc ca, de curand, in mod jenant pentru PSD, care detine presedintia Senatului, la aceasta camera a Parlamentului a fost adoptat, prin acord tacit (pur si simplu nimeni nu s-a mai preocupat de acel proiect si, conform legii, s-a considerat a fi votat dupa un anumit numar de zile!) acel periculos proiect legislativ prin care se vizeaza impartirea Romaniei in 16 regiuni, dintre care una este formata din judetele Covasna+ Harghita+ Mures.

    Din fercire, camera decizionala este Camera deputatilor- altfel spus, mai exista o bariera.
    Tot din fericire, vicepresedinte al Camerei Deputatilor este Adrian Nastase- cunoscuta fiind opinia sa ferma impotriva unor astfel de intitiave care inseamna tot atatia pasi marunti ce duc, inevitabil, la dezmembrarea Romaniei.
    Dar trebuie sa se mobilizeze toti parlametarii, toata opozitie.

    Sa nu uitam de sinistrul proiect al legii pensiilor, atat de dorit de criminalul Boc, a carui aplicare ar duce, in scurt timp, la FALIMENTUL ROMANIEI (am analizat si detaliat acest lucru intr-un text postat anterior).

  44. 46 Mari februarie 24, 2010 la 7:49 am

    Cargo, scuze , pentru tine sunt Vasile,

    Asa ca pers.a II-a.

    Nu stiu originea si plasarea in timp a fabulei respective, dar pot aproxima ,plasa in timp aceiasi poveste cind tot pe o punte ingusta s-au intilnit doi oameni si nu doi berbeci , unul….si altul…si atunci puntea nu a mai fost asa de inteligenta.
    De cealalta parte proverbul spune ca ,”s-a facut luntre si punte” , intrebare: Cine s-a facut luntre si punte in cazul nostru?

  45. 47 Aya februarie 24, 2010 la 8:16 am

    @

    Ioan

    Vin cu o idee pe care nu stiu cum o va aplica personajul despre care ai spus ca a preluat toate „derivatele din numele Basescu” prezente pe blog si le-a dat, in contextul prezentarii sale, un sens pozitiv.
    Propunerea cuprinde trei etape.

    Etapa nr. 1
    Propun sa il rugan pe Marcus sa scrie o epistola in care sa fie mentionate toate derivatele cu pricina pe care le-a inventat el (e cel mai prolific dintre toti in acest sens- in fine, nu numai in acest sens).

    Etapa nr. 2
    Pentru a arata ca suntem seriosi si organizati si ca derivatele basesciene de nume sunt corect mediatizate, propun sa il rugam pe Marcus sa faca, anterior, din partea noastra, o solicitare catre Agentia de presa Erevan News pentru finalizarea textului si difuzarea sa.

    Etapa nr. 3
    Cum nu ne indoim de impecabila corectitudine a tipului la care te-ai referit, propun sa ii transmitem convingerea noastra in sensul ca va da citire, pe post, misivei (de fapt, comentariului Agentia de presa Erevan News), cu insistenta pe derivatele onomastico-basesciene mentionate.
    Asteptam, cu incredere, din partea lui, interpretarea pozitiva a sensurilor.

  46. 48 ion adrian februarie 24, 2010 la 9:04 am

    Dupa batalii cei mai josnici din zona se duc si jefuiesc cadavrele sau ranitii fara a incerca sa-i salveze.
    Dupa razboi exista acei ticalosi care se numesc imbogatitii de razboi, categorioe in care intra si multi din cei care se imbogatesc dupa revolutii.
    Nu am pomenit de acestea intamplator ci in legstura cu tema acestui fir asa ca adaug, tinand cont si de opinia dispretuitoare de fapt a dlui Ponta, alta decat a lui Geoana ref la referendumul din decembrie

    Discutia publica a PNL despre cele propuse la referendumul din decembrie, a fost o actiune anuntata de mine, atunci in octombrie, fara ca PDL sa ia vre-o atitudine, desi avea si cale juridica, caci se comitea o ilegalitate.
    Respectiv se ocupa de adunarea de semnaturi in fata sediilor PNL cu raspunsul la intrebarea tendentioasa bazata pe un fals in continut, care suna asa :
    Sunteti de acord cu initiativa Presedintelui Basescu de a se legaliza prostitutia si drogurile?
    Falsul era ca i se atribuia la vedere Presedintelui ceva ce nu facuse niciodata, ca sa incerce sa se induca populatiei o aversiune contra acestuia.

    Asta a fost contributia mareata si corecta a PNL ca sa lamureasca populatia si asta trebuie sa i se replice in parlament la toate obstructiile pe care desigur ca le va continua.

    Sper ca in comisie o dna Gorghiu sau altii din PNL sa trebuiasca sa lamureasca acesta problema, cand vei incerca abordarea demagogica pnlista, de fapt obstructionista care este la vedere ptr orice om cu scaun la cap.
    De felicitat PSD -ul lui Geoana ca atunci nu s-a coborat pana la acel nivel dar se pare ca cu Ponta se pregateste.

  47. 49 ion adrian februarie 24, 2010 la 9:09 am

    Erata: cand va incerca abordarea…

  48. 50 ion adrian februarie 24, 2010 la 9:38 am

    Dle Adrian Nastase,

    Si in continuare intr-un fel la cele de mai sus, daca dl Diaconescu a sezizat parchetul si bine a facut, acum pot sa spun cum vad eu evenimentul santajului dlui si ce ma face sa am si banuieli destul de precise privind cine l-au documentat prin acea monitorizarea securista de zece zile , si care nu sunt Geoana sau Vanghelie, atentie pus de Geoana ca despre orice altceva nu pot sa am opinie.
    Consider deasemeni ca AN nu are nici-un amestec , nu se poate cobora atat de jos, oricat l-am criticat eu, dar e bine sa se gandeasca la acestea.

    Asadar eu vazand si revazand declaratia de retragere a lui Diaconescu din cursa, am avut din ce in ce mai clar convingerea ca el nu se retragea fortat de Geoana in favoarea acestuia, ci din contra asa raspundea unui santaj oribil pe care insa nu putea sa-l ignore macar si doar de scarba, hotarandu-se in acel moment sa nu mai candideze si probabil sa si parseasca PSD .
    Adica cred ca a fost santajat ca sa se retraga din cursa urmand calea lui Mitrea et co si desigur sa faca ca si ei, adica sa-i dea voturile din „suflet” lui Ponta.
    La asa ceva un om onest fie refuza si da pe fata totul, dar ar fi lovit prea tare intr-un moment prea greu un partid in care totusi se formase politic , fie lasa totul balta, si Diaconescu a lasat totul balta indicand pe cine sprijina in situatia cand se hotaraste sa lase totul balta, evident ca nu pe santajisti si asta explica si felul in care a explicat(este un fin diplomat dle AN si stiti asta)ca-l sprijina pe Geoana ca-l cunoaste mai demult si are o anume apreciere pentru el.
    Din asta nu rezulta ca-l considera pe Geoana un bun si de folos lider PSD, dar ca il considera mai putin necinstit decat pe cei care au facut santajul ca sa puna mana pe PSD.
    Nu a reusit sa impiedece acest lucru, cei care trebuiau sa inteleaga fara alte explicatii nu au inteles si ce sa le reprosez eu daca nimeni pe aici si nici Harabula care se crede si este destept nu au priceput si eu am inteles abia dupa ce am auzit a doua oara si am vazut si body language-ul dlui Diaconescu la declaratia respectiva.

    Iarta-ma dle Diaconescu ca simpatizandu-te cel mai mult pe tine din acest pernicios partid, considerandu-te cel mai potrivit si un adevarat social democrat pentru a reforma PSD, totusi am crezut cateva ore lasandu-ma si eu manipulat de diverse declaratii mincinoase ale unei doamne si ea vicepresedinta azi al carui nume nu l-am retinut, ca intrii in tabara lui Geoana.
    Acesta diversiune a fost pregatirea de artilerie a santajului respectiv si a efectului scontat al acestuia in ambele variante de raspuns posibile.
    Cred ca santajistii au contat si pe reactia ta, caci este clar ca daca s-a crezut ca santajul este facut de Geoana, asta a inclinat prin nehotarati balanta in favoarea lui Ponta.

    Asadar dle Diaconescu succes intr-un nou partid caruia poate eu ii voi da binecuvantarea ca urmas al unui intemeietor al celui condus de Titel Petrescu si nu de Voitec

  49. 51 ion adrian februarie 24, 2010 la 10:06 am

    Desigur ca aceste postari fiind foarte importante le-am dat si pe alte bloguri. Sper sa nu fiti gelos 🙂

  50. 52 Victor februarie 24, 2010 la 10:48 am

    Aya, daca vorbesti cu Micul Arogant, te rog transmite-i din partea unuia care nu se grabeste sa-l critice, ca masura cu masinile demonstreaza nimic altceva decat o uriasa IPOCRIZIE. Nu conteaza cine i-a suflat in ureche sau este si asta un fel de Prostanac incapabil sa filtreze? Ideea Presedintelui Iliescu este foarte clara : un om de stanga autentic trebuie sa simta si sa se comporte ca atare. Adicatalea sa-si bage toti limuzinele stiu ei unde si sa mearga cu masini modeste sau fara unde se poate. Ei si familiile lor! Si viloaiele si toate tampeniile acumulate in si din politica pe care, culmea, si le afiseaza cu atata opulenta. Sa revina, daca au avut vreodata, la adevaratele valori social-democrate. Nu sa faca poze tampe inutile caracteristice ipocritilor. Daca tu nu ai cum sa-i transmiti poate o face Premierul.

  51. 53 Mélanie februarie 24, 2010 la 12:25 pm

    @ Cârcotasule,

    esti cumva goat-oriented?!… 😉
    Banuiesc ca poza refuzata de wordpress era mai interesanta decât gluma si vidéo-clipu’… 🙂

    Pensées amicales.

  52. 54 Aya februarie 24, 2010 la 1:59 pm

    @

    Victor

    EFICIENTIZAREA ACTIVITATII POLITICE POST-CONGRES LA PSD: PRESEDINTELE SI SECRETARUL GENERAL AL PARTIDULUI ALEARGA BEPENISTII (CEI DIN BPN) PRIN CURTE CA SA II STIE DE JUPANI

    A aflat deja, te asigur.

    Nu stiu daca nu e cumva mai bine ca Ponta a facut acea imensa gafa inca din prima sa ora de presedintie in Kiseleff- consiliat fiind de unsul cu toate alifiile si evident rauvoitorul Dragnea, legat de care regret ca a ajuns iar secretar general.
    (A propos de Dragnea: sa stii ca nu am exagerat cu nimic cand am scris cu ce se ocupa navasta Bombonica si cu prietena ei Cornelia!; sa indrazneasca vreodata sa contrazica lucrul asta sau altele- aduc martor macar jumatate din Turnu Magurele, care vuieste de „vrajile” lui, ale nevestei si ale diversilor apropiati intru diverse; sa nu-mi ies din rezerva pe care am considerat-o necesara si sa spun tot ce stiu!).

    Poate, gafand inca din primul moment, are sansa de a deveni, fara intarziere, mai atent la ce decizii ia si la ce reactii in lant pot declansa lucrurile aparent marunte.

    Sunt doua planuri aici- si amandoua declansatoare de reactii in lant.
    Iata ca perversitatea „sfatului” lui Dragnea a produs deja efecte.

    Unul dintre planuri este cel pe care l-am dezvoltat intr-un lung text adresat lui Adrian Nastase (la partitia „Antena 3- ora 20,10”).
    Ceea ce a facut, luni, Victor Ponta, consiliat pervers si intentionat negativ de Liviu Dragnea, poate fi NIMICITOR pentru relatiile sale (initial, doar) cu restul conducerii PSD.

    Interzicerea intrarii cu masina in curte, obligarea tuturor (inclusiv a femeilor) sa parcurga, pe jos, spatiul de la poarta pana la intrarea in sediu, faptul de a nu fi prevenit pe cineva asupra deciziei sale si de a nu-i fi asteptat pe ceilalti la poarta (pentru a-i anunta personal despre ce este vorba), transmiterea hotararii sale prin portar – toate acestea, luate in parte si impreuna, creaza o marcanta stare de disconfort psihologic si sunt umilitoare.

    Ma intreb cum a fost posibil sa nu se ia in calcul ca intre cei care urmau sa participe la BPN erau si femei (in conditiile in care nimeni nu fusese anuntat de acea intentie- halal supriza de „instalare” le-a facut Ponta!).
    Luni a fost frumos, senin- dar femeile acelea (toti, in ultima instanta) vor trebui sa se dea jos pe trotuar si sa umble prin ploaie, ninsoare, prin balti, zapada, noroi cand vremea va fi urata.
    Ce bine vor arata fruntasii PSD murati si cu picioarele ude, filmati si dati pe post! Curat imagine social- democrata!
    Parafrazand o replica a lui Svejk: toti sefii social- democrati trebuie sa fie murati de ploaie si plini de noroi, chestiune fara de care social- democratia nu se concepe.

    Ce mult va indragi presa PSD-ul cand (logic, masura se aplica pentru toata lumea) cei de la televiziuni vor trebui sa se dea jos din masini cu camere de filmat, trepieduri, cabluri, microfoane etc si sa merga prin balti, prin ploaie, pe polei de la poarta pana la intrare (nu e deloc putin drum!).

    Prin atitudini similare, Cosmin Gusa a ostilizat presa fata de PSD, cand a fost secretar general al partidului (daca mai stii, jurnalistii trebuiau sa intre numai prin spate, pe unde se facea aprovizionarea si sa ramana la subsol; sa se mai mire cineva de ce a avut PSD o presa atat de „buna” in 2002-2003, cu toate performantele guvernului Nastase!).

    Revenind la situatia de acum, am vazut expresia de disconfort psihologic (si jena) de pe fata Rovanei Plumb si dezamagirea de pe figura lui Cati Andronescu (stii bine ca aceasta cu adevarat doamna nu face caz de umblatul pe jos, nu circula in masini luxoase- deci nu mersul pe jos in sine o deranja, dar tratamentul jignitor, umilitor aplicat nedrept, caci ea venea, practic, „acasa”, intr-un fel).

    Sigur ca, in aceste conditii, Vanghelie l-a plesnit cu vorba, indirect, in fata jurnalistilor, cat a putut (nereferindu-se la mersul pe jos, dar la ora de incepere a sedintei- Vanghelie intarziase).
    Am retinut discutia dintre el si o jurnalista:
    J:Ati intarziat..
    V: Da, si?
    J:Parca era vorba sa veniti toti la timp..
    V: Unde era vorba?
    J: Dorinta presedintelui partidului era…
    V: Sunt dorintele dansului.

    Liviu Dragnea nu i-a dat, intamplator, lui Victor Ponta, acel sfat pervers.
    Intentia lui Dragnea este de a controla jocurile din toate punctele de vedere si de a ajunge in situatia de a fi considerat, de catre ceilalti (mai ales de catre cei din teritoriu, care au mai rar posibilitatea de a ajunge in Kiseleff) “cureua de transmisie” intre “restul PSD” si Victor Ponta.
    Am mai intalnit astfel de indivizi si cunosc perfect acest tip de joc parsiv.
    Dupa ce apare precedentul, ceilalti i se adreseaza aparentei “curele de transmisie”, considerand ca spusele acestuia sunt, de fapt, “ale sefului”.
    In acest fel, Dragnea ar ajunge sa controleze exclusiv si total teritoriul, dand ordine (profitabile lui si, la rigoare, negative pentru Ponta) care ar fi considerate (fara verificare!) ca fiind ale presedintelui partidului.

    Daca Victor Ponta va merge pe calea pervers sugerata de Dragnea, climatul din jurul sau (apoi, din intregul PSD) va deveni ostil, ceea ce ar fi dinamita pentru pozitia nou alesului presedinte, mai ales pe fundalul unor inca neterminate lupte intestine.

    Celalalt plan este adus in discutie de tine.
    Daca asta e masura social- democrata, atunci noi doi suntem, fiecare pe rand, cate o zi, papa de la Roma.
    Nu e nici macar ceea ce a spus Adrian Nastase (care, bineinteles, incerca sa salveze cat se mai putea salva din ceea ce stricase rau de tot elevul):” Este un mod de a arata ca vrem sa fim mai disciplinati”.

    Social democratia nu presupune nici umilirea oamenilor si nici obligarea lor sa mearga pe jos sau cu carutza. Presupune bun simt si masura, iar „decizia” asta nu a excelat prin asa ceva, dimpotriva.
    Sa zicem ca ar fi cum sugerezi tu si ca s-ar fi gandit (sfatuit de „modestul” Dragnea, care are…dar sa nu ma lansez acum in discutia asta!) sa nu mai vada lumea limuzinele (de parca respectivii veneau cu ele, atunci, prima oara).
    Unde le ascundeau, dupa ce coborau din ele, la poarta? Unde ai spus tu?

    Eu sunt mai toleranta in legatura cu bunastarea, chiar si la social- democrati.
    Sunt, insa, ferm impotriva exhibarii opulentei si a principiului atat de bine exprimat printr-un cantec de mahala:
    „Cu lautarii dupa mine/ Sa vada lumea ca mi-e bine”

    Si, asa cum bine spui, sunt impotriva ipocriziei.
    Nu lasam sa intre masinile in curte (luxoase sau mai putin luxoase), eventual le consideram un fel de metaforic „gunoi”, dar pentru ca sunt prea mari ca sa le bagam sub covor- iar cel asfaltic nu se preteaza la asa ceva- luam decizia sa fie ascunse dupa colt cand se vine la sedinta.
    Tu ce crezi: isi ia Dragnea un „Tico” second hand ca sa vina cu el la BNP?

    Poate (sper ca) va fi intrebat cineva, dintre jurnalisti:

    Domnilor Ponta si Dragnea, daca tot stati aici de la mijitul zorilor ca nu cumva sa navaleasca cei de la BNP cu masinile in curte, ce v-ati gandit sa discutati la sedinta?

    Acum, ca ati depasit tensiunile alegerilor, v-ati gandit sa contracarati urgent criminalul proiect al legii pensiilor, care ar saraci TOTI pensionarii si ar aduce Romania in faliment, in cativa ani?

    V-ati gandit cum sa preveniti, prin ofensiva parlamentara, intentiile criminalului guvern Boc care a anuntat deja, via Vladescu, intentia de a impozita si pensiile mici si CAS (Victor, tu ai mai auzit asa ceva? ti-ai fi putut imagina o asemnea enormitate?) si de a masacra indemnizatiile pentru copii, invocand ipocritul argument al veniturilor familiale (desi acelea sunt drepturi ALE COPILULUI, nicidecum ale parintilor)?

    V-ati gandit cum sa faceti ca nu cumva sa treaca, si la Camera Deputatilor (camera decizionala) din (vezi-Doamne!) nebagare de seama, prin „acord tacit”, cum s-a intamplat la Senat (unde presedinte nu e altul decat Prostanacul- iar cand s-a petrecut „pozna” era si presedintele PSD) proiectul de lege in baza careia s-ar ajunge, practic, la federalizarea (primul pas spre dezmembrarea) Romaniei, in conditiile in care una dintre regiuni ar insemna Covasna+ Harghita+ Mures?

    V-ati gandit sa repuneti urgent in discutia Parlamentului legea salarizarii unice, intrucat, dupa aplicara ei efectiva, s-a vazut clar ca salarii de 10 milioane lei vechi scad cu 1 milion (10%- e imens!)- ceea ce, automat, inseamna, pe orice lege a pensiilor, un venit mai mic dupa pensionare?

    V-ati gandit ce initiativa trebuie luata in Parlament astfel incat sa OBLIGATI guvernul (care raspunde in fata Parlamentului) sa INVESTEASCA, astfel incat sa fie adusi bani la buget in urma productiei (cu tot ceea ce urmeaza), sa creasca numarul locurilor de munca etc?

    V-ati gandit ce proiect de lege sa propuneri si sa sustineti, eventual in procedura de urgenta, care sa duca la absorbtia rapida a fondurlor in agricultura si la rapida eficientizare a acestui domeniu (aici chiar fiind posibil sa se obtina beneficii mari si rapide)?

    Stii cum s-ar rezuma, caragialesc, ce s-a intamplat luni in Kiseleff?

    Imediat dupa Congres, presedintele si secretarul general al PSD (primii doi oameni, ca functie, in partid) s-au intalnit in zorii zilei si au descoperit masura ideala de eficientizare a activitatii politice: investirea portarului cu competente de vechil pentru a interzice intrarea celor din BPN cu masinile in curte, astfel ca doamnele Cati Andronescu, Rovana Plumb, Rodica Nassar si domnii- cum ar fi Adrian Nastase, Adrian Severin, Viorel Hrebenciuc, Valeriu Zgonea, Dan Nica, Titus Corlatean sa-i stie de jupani pe cei doi care se ocupa cu alergatul bepenistilor prin curte.

  53. 55 M.Voicu februarie 24, 2010 la 2:00 pm

    @ Aya februarie 24, 2010 la 7:34am spune: ”ÎN PRIMUL RÂND, PSD TREBUIE Sà DECLANŞEZE OFENSIVA PARLAMENTARÃ!” ŞI : ”DIN FERCIRE, MAI EXISTA O BARIERÔ-(CAMERÃ). Revadeţi la ”SINDICATELE FAC OPOZIŢIA. PSD STà PE MARGINE” (februarie 10, 2010) şi:
    @ AN: ”Faptul ca PSD are un Congres nu înseamna blocarea acţiunii de opoziţie” (N-AR TREBUI SÃ – e sensul din context – nn)
    @ Argusdre februarie 11, 2010 la 8:50am spune: ”Sã-şi facã mea culpa şi sã repare lucrurile acei care… i-au promovat acolo sus”
    @ M.Voicu februarie 11, 2010 la 8:40pm am scris: Electoratul a investit PSD cu forţa de a obţine poziţia de Preşedinte al Senatului. Este rãspunderea PSD pentru mandatul pe care l-a dat PREPUSULUI SÃU la aceastã funcţie. Aflai cã în Senat trec legi prin ”asumare tacitã” – chiar LA COSTURI COVÂRŞITOARE. Electoratului nu-i poate rãspunde NICI ce a fãcut în grupele de cinci zile dupã fiecare Ordonanţã de Urgenţã în care Parlamentul ”se convoacã în mod obligatoriu” – cã aşa dispune Constituţia în Art.115 alin.5 – pe care s-a jurat. STRÂMB?
    * * Specific despre numãrul de Camere (din M.Voicu, „Să modificam Constituţia; dar pentru cine?”, în revista Palatul de Justiţie Nr.12/2000, pag.6 şi Nr.2/2001, pag.12), un argument pentru două Camere parlamentare a fost adus în iunie 2002, după un vot în Camera Deputaţilor, chiar de Premierul Adrian Năstase: „Rămâne o problemă ca, la Senat, să asigurăm o credibilitate mai mare Parchetului Anticorupţie”. Diferenţierea atribuţiilor Camerelor nu ar mai lăsa nici-o cale de corectare. Ziarul Adevărul din 12 iunie 2002 ne-a anunţat că preşedintele SUA a promulgat Actul de consolidare a libertăţii; respectându-se acolo principiul dublului control al procesului legislativ, Camera Reprezentanţilor îl adoptase în toamna anului anterior şi Senatul SUA, atunci, ÎNTR-O ZI DE VINERI, CÂND PARLAMENTARII NOŞTRI ÎNCHID CAMERELE LEGIUITOARE (CU CVORUM, SAU FĂRĂ).
    Legile adoptate AICI prin dezbateri în două Camere, adesea cu mediere şi chiar cu rediscutare după contestarea constituţionalităţii, ajung repede să fie modificate, uneori înainte de apariţia Normelor metodologice, şi este previzibil ce calitate a legislaţiei ar putea asigura o singură Cameră; istoricul modificărilor ulterioare la legi adoptate în şedinţă comună, prin angajarea răspunderii Guvernelor, dă MĂSURA CONSECINŢEI ANIHILĂRII DUBLULUI CONTROL AL PROCESULUI LEGISLATIV. Deocamdatã, contrar Constituţiei, avem mai multe grupuri parlamentare decât numărul de liste prezentate electoratului la alegeri ! ! !

  54. 56 Ioan februarie 24, 2010 la 2:18 pm

    @ Aya,

    iti multumesc; promta ca de obicei. Da, sunt de acord cu ideea sugerata de tine; dovada ca textul meu desi greoi cu idei incepute si neterminate a fost bine inteles si receptionat. Nu ma indoiesc ca si alti colegi se vor implica in aceasta actiune. Pana in prezent inca nu avem pe blog o postare la tema din partea lui Marcus. Eu insa am sa incerc sa caut printre postarile mele exemple necesare pentru redactarea epistolei la care faci trimitere. Eu cred ca la fel ar trbui sa procedeze si alti bloggeri. Cu multumiri.

  55. 57 ion adrian februarie 24, 2010 la 2:33 pm

    Va rog sa ma credeti ca nu-l telefonasem pe CD azi in jurul orei 9:00am 🙂
    Acum inteleg deruta. Faptul ca pricep ce se intampla, nu inseamna ca am si informatii 🙂

    Succes si cine stie poaste il urmati si chiar va voi da amadurora stafeta de la bunicul meu .

  56. 58 Vladik februarie 24, 2010 la 4:16 pm

    se pare ca intuitia mea a fost de nota maxima! As fi preferat sa nu am dreptate….

  57. 59 Victor februarie 24, 2010 la 8:44 pm

    Draga Aya, intai de toate iti multumesc pentru raspunsul amplu si plin de informatii utile ca de obicei. Legat de Dragnea bineinteles ca nu pun la indoiala corectitudinea afirmatiilor tale. Iata, se vede si in cazul Diaconescu cata dreptate ai avut si cat de bine esti informata. Revenind la micutul tiz, problema este ca astazi in interventia legata de CD a recidivat. Daca in afacerea „parcarea” spui ca Dragnea e capul rautatilor vreau sa stiu cine l-a pus astazi sa afirme ca pesedistii in aceste vremuri nu se bucura de „beneficiile puterii” si simt gustul amar al opozitiei??? Cine? Doua persoane care urmarea interventia impreuna cu mine au sarit ca arse stiindu-ma militant pentru social-democratie: „cum adica beneficiile puterii? Asta nu mai are nicio rusine? O da asa pe fata?”
    Precizez ca persoanele sunt anti-Basescu dar nu foarte initiate in ale politicii. Bineinteles ca nu l-am aparat pe Micul Antj-Mafia mai ales ca eram cel putin la fel de indignat de folosirea sintagmei „beneficiile puterii”. De altfel eu nu-l apar decat pe Iliescu cand este cazul pentru ca merita si mai apar sau degraba militez pentru social-democratie. Cand in pesede vor apare oameni care cel putin sa aduca a Iliescu poate am sa apar/militez si pentru partid. Intre timp, vorba lui Nea Adrian Ion, Micul Titulescu isi cam iroseste creditul initial pe care i l-am acordat si este pe cale sa ma convinga ca o fi el anti-mafiot smecher si cu sange si speranta si ce-o mai fi dar nu simte si nu vorbeste ca un adevarat om de stanga dedicat binelui societatii si nu cu dorinta de a le „oferi” colegilor de partid „beneficiile puterii”. Care beneficii???? Politicienii vor la putere pt a gusta din beneficii sau pt a servi comunitatea??? Ponta trebuie sa dea un raspuns clar pentru ca beneficiile nu sunt ale puterii ci, eventual, in cazul unei bune guvernari, ale comunitatii. Sau sunt prea idealist? Altminteri, daca as folosi sistemul lui Ion Adrian cel cu

  58. 60 Victor februarie 24, 2010 la 8:47 pm

    ….continuare: cel cu 3 credite, Ponta si le-a cam mancat in fata mea: doua le discutam acum si daca imi amintesc celebra zicere: „sistemul lor a functionat mai bine decat al nostru” s-au facut 3

  59. 61 ion adrian februarie 27, 2010 la 11:16 am

    @Victor,
    Nu am comunicat numarul de credite acordat tanarului Ponta. Dar pot fi si trei 🙂


Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!