Respectul fata de Ion Iliescu

 
Anuntul lui Ion Iliescu este un semnal de alarma, la fel ca si al meu. Pozitia de “presedinte de onoare” nu este o favoare sau un privilegiu, ci este o forma de respect pe care PSD-ul il datoreaza lui Ion Iliescu. Cu exceptia unor carcotasi, militantii si votantii PSD il respecta si il apreciaza pe Ion Iliescu, nu doar pentru ce a facut, dar si pentru faptul ca a ramas mereu fidel principiilor sale. Asa ca, in loc sa ne repezim cu totii sa ii cerem sa se razgandeasca si sa spunem ca speram sa isi retraga declaratia de azi, poate ca ar trebui sa vedem ce semnifica gestul domniei sale. Si sa il acceptam ca masura exceptionala pentru un moment exceptional.
Vazand modul in care multi dintre “listacii” lui Geoana s-au comportat ieri, mi-e greu sa cred ca exista o cale de intoarcere in ce priveste gestul lui Ion Iliescu. Niciodata nu am vazut o asemenea   atitudine obtuza si atata  lipsa de toleranta. La o sedinta in care nu s-au respectat prevederile statutare, am vazut cum mesajul si argumentele lui Ion Iliescu nu doar ca nu au mai fost luate in considerare, dar nici macar nu mai erau ascultate. Am participat amandoi la o sedinta in care parea ca suntem intr-un alt partid si ca totul e facut doar de fatada. Cu aceasta “cooperativa” la varf, PSD-ul adevarat, al sutelor de mii de militanti din tara,  nu mai poate sa respire. Eu mi-am retras candidatura tocmai pentru ca n-am vrut sa legitimez asa ceva. Iar declaratia lui Ion Iliescu vine in continuare, in opinia mea, tot ca o forma de protest.
Mi-ar placea ca aceste zile, din pacate prea putine, sa indemne la o reflectie mult mai profunda pentru fiecare membru al partidului cu privire la directia in care mergem. Nu am crezut niciodata ca vom ajunge sa avem in interiorul nostru astfel de abordari, atata dezbinare si atata disperare. S-au depasit limite care n-ar fi trebuit sa se depaseasca, si nu stiu cat de mult se mai poate repara. Nu stiu daca “revolutia” generata de aceste mesaje va fi suficient de mare pentru a produce o schimbare. Speranta moare ultima.
Vinovatia de a merge in ceas de noapte la Vantu, impotriva tuturor instinctelor normale ale unui candidat cu bun-simt, este parca mai mica in contextul actual decat vinovatia de a-l impinge pe Ion Iliescu la o asemenea declaratie. Alegerile pot fi castigate sau pierdute. Dar legaturile interne, principiile comune, increderea, atunci cand sunt rupte si incalcate, e aproape imposibil sa le refaci. Fiindca aici nu mai conteaza strategia sau calculele. Aici conteaza calitatea umana. Conteaza caracterul. Conteaza sa fii om de onoare. Inainte de a da un raspuns sincer cu privire la viitorul partidului, Mircea Geoana trebuie sa demonstreze ca are astfel de calitati.

In 2005, Mircea Geoana a candidat impotriva lui Iliescu, desi partidul hotarase in 2004, ca Iliescu va fi presedintele partidului dupa alegeri. In 2010, Mircea Geoana, prin actiunea unei camarile si schimbarea statutului, vrea sa il izgoneasca pe Iliescu din partidul sau. Sunt convins ca, de data asta, nu va reusi.

115 Răspunsuri to “Respectul fata de Ion Iliescu”


  1. 1 Daniel Buca februarie 16, 2010 la 5:36 pm

    Eu sunt sigur, intr-o proportie foarte mare, ca va reusi.
    PSD-ul va deveni partidul papusarilor lui Geoana.

  2. 2 VICTOR februarie 16, 2010 la 5:49 pm

    Nu am incredere in Geoana.Domnul Iliescu a avut dreptate(„prostanac”).Geoana vrea sa transfere partidul in mina unor „prostanaci”cu care sa faca ,oare ce?,ca nu este in stare de nimic.

  3. 3 Amazon februarie 16, 2010 la 5:49 pm

    Eu sunt sigur ca nu va reusi Mircea Geoana in proiectul lui. Sa-l privim cu jena pe popandaul Dragnea, sotul romulanei Bombonica, care acum simte incotro bate vantul si cauta sa scape de votul de blam al militantilor. Ar trebui amanat congresul si refacute normele de reprezentare, abia apoi poate avea loc o intrunire a militantilor PSD, in care sa se dea un „nou Curs” acestui partid.

  4. 4 PDlist februarie 16, 2010 la 5:51 pm

    Citesc acum pe hotnews:

    „Comitetul director al PD-L, programat initial pentru sambata, a fost amanat pentru o data neprecizata, au declarat, pentru HotNews.ro, surse din partid. Comitetul director al PD-L, la care isi anuntase prezenta si presedintele Traian Basescu, fusese programat simultan cu Congresul PSD.”
    Misiunea de blocarea a Salii Palatului a fost indeplinita. Basescu l-a batut de Nastase si a castigat PSD-ul. Urmeaza PNL.
    Si va raspunde invitatiei lui Dragnea de a participa la Congresul PSD.

    Basescu rulez!!!!!!!!

  5. 5 Noe februarie 16, 2010 la 5:58 pm

    Ziceam pe alt fir, intr-un mesaj care n-a vazut inca lumina de la capatul tunelului, ca tot jucandu-se de-a politica pe blog cu o armata de aflatori in treaba in ale simularilor virtuale, Adrian Nastase a pierdut complet contactul cu realitatea, inclusiv cu realitatea politica din partidul pe care inca il mai populeaza impreuna cu Ion Iliescu si de care mai incearca sa se agate inca o data. Prezentul mesaj nu face decat sa redea dimensiunea spatiului care separa perceptiile, plina de sperante virtuale, ale d-lui Nastase de realitatea cruda. Putem fi sentimentali dar totusi Iliescu si Nastase sunt trecutul nu viitorul PSD-ului. Geoana este tristul prezent nascut din trecutul cel glorios. Viitorul? Sper sa nu fie un viitor gen Ponta. La trecutu-ti mare, mare viitor.

  6. 6 IntelMar februarie 16, 2010 la 6:00 pm

    Fara dumneavoastra in frunte,PSD va avea soarta PRM.Clica asta, ce se configureaza a conduce partidul, Nu este capabila sa-l duca inainte,iar TOTI ceilalti trebuie sa lupte pentru a nu se intimpla sta.NU lasati partidul pe mina unui agramat pentru ca astfel isi pierde identitatea,iar noi avam nevoie de un autentic partid de stinga.Fara dumneavoastra, NOI cu cine votam? Cine reprezinta adevarata STINGA pentru a ma apara impotriva hienelor portocalii?LUPTATI PENTRU A CISTIGA!

  7. 7 Parmalat (PSD - aripa Adrian Nastase) februarie 16, 2010 la 6:09 pm

    Domnule Presedinte, va rog sa cititi comentariile mele la articolul anterior postat de Dumneavoastra.
    Cunoasteti perfect ce este acum in sufletul nostru, al alegatorilor PSD.
    Noi va sustinem sa faceti urmatorul pas logic si aproape obligatoriu!
    Haideti sa aratam prin fapte nu prin vorbe gastii lui Vanghele cata valoare politica are de fapt!

  8. 8 Noe februarie 16, 2010 la 6:15 pm

    Traim vremuri grele. Cand pierdem contactul cu realitatea ce putem face? Pai putem ignora realitatea. Putem cenzura mesajele care ne deranjeaza in mod inutil. Ne putem plange de mila. Altceva?

  9. 9 gygy februarie 16, 2010 la 6:19 pm

    Cred ca pentru stanga romaneasca ( „care e sublima, dar lipseste cu desavarsire”) abandonarea luptei ( cred si sper ca temporar) de catre Nastase e o mare pierdere cu efecte urate pentru viitor ! D-le Nastase, n-am fost un sustinator al Dvs., ( nu se poate uita Petrom-OMW) dar cred ca aveti datoria morala sa reconstruiti stanga romaneasca, ca o datorie fata de cei multi si necajiti si asta fie din /dinafara PSD ! Ce fel de tara am ajuns, cu oameni de o moralitate si nivel intelectual mai mult decat indoielnic, cu falcile bine infipte in jugulara Romaniei ( Vanghele-Academicus, Geoana-Doctor Inocentius Causa, Hrebenciuc-Homo Chromaticus, Dragnea-Cassanova, etc,etc ). FACETI CEVA ! Sunt convins ca sunt multi oameni de valoare si bine intentionati in PSD, dar au nevoie de un catalizator !

  10. 10 amycommunications februarie 16, 2010 la 6:25 pm

    Pentru domnul Daniel Buca> 1. Lasă-mă te rog să îţi răspund fran(c)k: ‘Ce, ai înnebunit?!

    2. Dacă am avut pînă acum încredere în domnii Iliescu şi Năstase, eu zic să nu ne pierdem cu firea, fiindcă dînşii cunosc mai bine decît noi ce fac. Părerea mea ECHILIBRATÂ este că, prin dînşii şi, mai nou, prin dl. Victor Ponta la fel ca şi dl. C. Diaconescu. şi alţi cîţiva jurişti..semne bune anul are’. Mai precis, reforma începe şi vă garantez că incorectitudinea Nu va mai conduce partidul nostru de stînga, aşa cum a făcut-o cu ‘ medicina’ îsexologia’ intern externă, pînă acuma. Şi-apoi, domnule CD, nu sunt eu religioasă adică prea dusă la biserică, însă este necesar să ne amintim că pînă şi lui Dumnezeu i-au trebuit 7 zile ca să facă lumea! Ami N (etimologic) să fie!!

  11. 11 Piulita Surubel februarie 16, 2010 la 6:28 pm

    Foarte interesant. Fooooarte interesant. Cred ca trebuie sa citim cu totii cu mare atentie ce acuzatii ii aduc lui Mircea Geoana cei care vor sa-i iai locul. Ce slabiciuni si ce defecte majore ii descopera. Ei bine cei care vor sa-i ia locul il voiau pe Mircea Geoana presedintele Romaniei. Era felul in care rezolvau doua probleme cu o singura piesa. Rezolvau si Romania si partidul. I-ar fi luat astfel locul fara probleme la partid, iar apoi ar fi avut liber si la Romania cea cu un presedinte atat de ideal. Se pare ca nu fu sa fie.

    Dar poate ca cei care-l voiau pe Geoana presedinte al unitatii tuturor fortelor politice erau simpli visatori. Ei n-au stiut ce zace in diabolica papusa Geoana. Nu. Ei abia acum au aflat si iata cu cata promptitudine protesteaza, se revolta, indeamna la razmerita, trag semnalul de alarma. Vasile Roaita era mic copil pe langa adevaratii eroi ai stangii. Nu?

    Dar daca Geoana nu e chiar asa de prostanac pecat pare?

  12. 12 Pali februarie 16, 2010 la 6:29 pm

    Un semnal de alarma cat se poate de evident ! A ajuns sa plece din partidul pe care l a fondat. GEONA and CO….esti un DESEU UMAN !!! Te-a felicitat soacra azi ?

  13. 13 Argusdre februarie 16, 2010 la 6:35 pm

    Nu vi se pare ca cest individ numit Geoana semana perfect cu matrozul in ceea ce priveste fantezia sforariilor pentru a castiga avantaje personale ? Deci ori asa stau lucrurile, ori este consiliat de marinar cum sa procedeze pentru a fura alegerile..(ca doar doi ani au dus tratative pentru intrarea PSD la guvernare cu PDL).
    Oricum in orasul subsemnatului majoritatea simpatizantilor PSD pe care-i cunosc sunt scarbiti de aceste intrigi si in cazul cand „iese” acest prostanac nascut pierzator, si-au exprimat intentia de a se lasa de politica, mai ales ca-n ultimii ani PSD si-a abandonat practic pozitia, prestanta, ideologia, mandria, dar si sustinatorii, majoritatea aflati in situatii jalnice..
    PS
    Am vazut clar ce mare grija are asta ca tartor de partid, de nevasta-sa, de cumnatu-sau si de el.Este foarte evident ca PSDul a fost privatizat, prostituat si utilizat de Geoana si sleahta lui, distantandu-se tot mai mult de ceea ce era odata.De unde si vorba batraneasca : „fosta-i lele cat ai fost”.

  14. 14 Mehedintean februarie 16, 2010 la 6:44 pm

    Nu sunt nici macar simpatizant al PSD-ului, dar ma jeneaza ce se intampla acum in acest partid. Odata cel mai puternic, a ajuns de rasul ziarelor de scandal. Si asta, din cauza unor neaveniti, din care, pe cel mai important, Mircea Geoana, dumneavoastra l-ati facut om si l-ati adus in partid, d-le Nastase. Sa ajunga un Vanghelie sa faca legea in PSD mi se pare ceva absurd. Sa se scalde PSD-ul in aceasta balacareala imbecila, nici cel mai inversunat dusman al PSD nu ar fi putut spere. Si, totusi,s-a intamplat, iar conseciintele se vor vede la congres. Mi-e greu sa inteleg cum acesti sforari au ajuns in fruntea unui partid care are suficienti oameni de valoare care sa-l conduca. Desi n-ar trebui sa ma mir prea tare fiindca si la Mehedinti este unul in fruntea organizatiei judetene.

  15. 15 Hanniball65 februarie 16, 2010 la 6:47 pm

    PSD-ul se sparge in bucati, si asta datorita arogantei si egoismului de care dau dovada liderii actuali. Unii se arunca in fata ghiar daca nu stiu altceva decat bolboroseli gen goagal, almanahe, etc., altii se retrag in cochilia lor, ca niste melci speriati. Dar cel mai interesant lusru este ca nu vor sa recunoasca prostiile pe care le fac. PSD-ul se sparge, si ei striga ,,Basescu este vinovat, a distrus PSD-ul precum a distrus PNTCD-ul”. E, eu spun asa, daca nu ati fost in stare voi PSD-ul impreuna cu PNL-ulsa sa il dati jos pe Basescu, bravo lui. Cat priveste faptul ca va „distruge”, foarte bine, daca are aceasta putere sa o faca. Atata timp cat voi singuri va autodistrugeti, la fel, bravo lui. Nu faceti altceva decat sa va smiorcaiti, deci meritati.

  16. 16 Robert Komartin februarie 16, 2010 la 6:47 pm

    Si cam de ce credeti d-le Nastase ca nu va reusi?

    Oare o experienta de „organizatoric” de doua decenii, si recentele manifestari de obraznicie sigura de sine va spun ca geoana si ai lui NU vor reusi?

    Poate ca ati inceput sa credeti in miracole… Pentru ca daca nu se intampla unul (cum ar fi o actiune decisiva din partea dvs. :-)) este ca si sigur ca vor reusi.

    Dar… ce mama naibii vor reusi de fapt? Vor conduce un partid ce va deveni partid-fantoma intr-un ritm alert (foarte bogat, dar nici asta nu dureaza o vesnicie…) si care se va indrepta catre cimitirul istoriei.

    Pacat insa de atata munca si atatea idealuri risipite… Dar sa fim sinceri: n-au inceput ei risipa. Si eu zic ca cine a inceput-o ar trebui s-o si termine. Asa… pentru o karma buna :-).

    Cu respect,
    Robert K.

  17. 17 Hanniball65 februarie 16, 2010 la 6:50 pm

    Stiu, am doua greseli de ortografie, bucurie pentru cei care nu sant de aceeasi parere ca mine, dar asta e, important este sa intelegeti ce am vrut sa spun.

  18. 18 CIHODARU februarie 16, 2010 la 6:59 pm

    Cu tot respectul,e bine ca v-ati convins pe propria piele de mirsaviile gruparii Geoana-Vanghelie.V-am scris de patru ori despre acest lucru, dar pareati foarte relaxat.Noi in teritoriu suportam de mult aceasta stare de fapt.Oricum va apreciez si va stimez valoarea.
    PS MAINE ESTE CONF.EXTRAORDINARA LA IALOMITA.PENTRU CUNOSTIINTA DVS. LA ACEASTA CONFERINTA VOM ALEGE PENTRU 4 ANI SI PRESEDINTELE ORG.JUDETENE PSD!!!!! halal respect pentru statut,halal conducatori!!
    vicepresedinte PSD FETESTI

  19. 19 Doru Coarna februarie 16, 2010 la 7:04 pm

    Deci vedem ce se intampla si cum se procedeaza si ne mai miram de picajul PSD-ului; mi-e ca pana acum n-a fost nimic, sa vezi cand va atinge solul…

    Un partid de stanga nu poate accepta incalcari grave de statut, unul de dreapta mai treaca-mearga, acolo vorbesc banii, dar aici ar trebui sa vorbeasca membrii si reprezentantii lor alesi perfect democratic.

    Doi oameni are (inca) PSD-ul: I. Iliescu si A. Nastase, oameni care au dovedit ce stiu si cat pot; deci HAI SA ALEGEM PE CEI CE NU STIU SI NICI NU POT! URA!

    Crin Antonescu sigur isi va luxa picioarele de atata sarit in sus de bucurie, v-am spus ca tipul e capabil de chestii politice geniale: acum va avea de aprobat enorm de multe inscrieri in PNL…iar PSD va ajunge pe tusa Parlamentului si in vesnica asa-zis opozitie, caci dreapta va invinge perpetuu, asa, odata popularii, odata liberalii…

    Ce jalnica mostenire a spiritului Revolutiei Romane, uite in ce lumina pun listacii stanga social-democrata, si mai este si un pacat fata de cei ce au muncit si s-au jertfit timp de 20 de ani; ca si aliatul pedelist, ni se arata cum se poate castiga totul din afara tarii, respectiv a partidului…

    Cred ca acum, imediat dupa Congregatia PSD (caci nu arata a Congres), un simplu anunt organizatoric ar coagula un partidul dorit, sa fie?

  20. 20 ionborgo42 februarie 16, 2010 la 7:04 pm

    @Victor,

    Cand spui „prostanac” te duce gandul la un individ cu tare de judecata si comportament.La acest aspect s-a referit,oare, dl Ion Iliescu cand la „gratulat” cu aceasta formula de politete?Eu cred ca nu. Domnia-sa a avut in vedere ,cred eu, in primul rand caracterul slab si oportunist a lui Geoana.Cinci ani n-a facut nimic pozitiv,notabil.A pierdut si pe verticala si pe orizontala dovedind astfel lipsa lui de aderenta la baza partidului si sustinatori.

  21. 21 olimpiu65 februarie 16, 2010 la 7:08 pm

    astazi la un post de tv Valeriu Zgonea a vorbit despre propriul partid in termenul de ,,companie”. nu stiam ca ideea de partid politic poate fi suprapusa celei de companii comerciale. poate noul PSD garantat Van-Ghelie este un srl. nu l-a cautat nimeni pe tov Basescu??? o fi fericit?? o sarbatori cu Chivas???

  22. 22 brazvan februarie 16, 2010 la 7:13 pm

    ati facut bine ca v-ati retras candidatura. un esec acum aproape ar fi pus capat carierei dvs. ponta e tanar, chiar daca pierde, candidatura ii va da bine la cv. ca mie nu-mi place (micul titulescu cam uitase cine l-a bagat in fata…) e cu totul altceva. la fel, si diaconescu, cu mentiunea ca nu-l vad capabil sa se bage in jocuri de culise, iar aceasta pare a fi o conditie obligatorie ca sa castigi in psd. dl. iliescu, cu toata stima, a gresit in 2005, CAND NU V-A BAGAT IN SEAMA, urmarile fiind ca amandoi ati ajuns pe linie moarta in partid. din pacate, psd-ul se va duce de suflet si va dau cel putin un motiv: sunt multi cei care nu voteaza ideologic, ci dupa simpatii, iar carisma lui crin antonescu (cu conditia sa nu fie si el „sinucis” sau sa faca prostii majore) va creste pnl-ul. in plus, cata vreme e la ciolan, pdl-ul nu-si face nici un fel de griji.

    ps: cand ma gandesc ca, printre atatea alte cozi de topor, si geoana face parte dintre cei promovati de dvs…

  23. 23 Mirela Predan februarie 16, 2010 la 7:21 pm

    Sincer, mai bine ar fi sa „reuseasca”. E sub demnitatea d-lui Ion Iliescu sa ai reprezinte un partid al groazei, pur si simplu. Eu am numarat 12 acuzatii grave pe care le-ati adus PSD! In felul acesta, n-are decat sa se faca Geoana et Comp de ras si fara Ion Iliescu!

    http://opiniicetatenesti.com/article.php?story=20100216191635394

  24. 24 Lungu Mircea februarie 16, 2010 la 7:41 pm

    Stimate domnule Nastase,

    Inca inainte cu vreo 5 zile de gestul dvs. urmat firesc, dar cu posibile consecinte incalculabile pentru PSD, de cel al domnului Iliescu, reflectam ,asa ca un privitor, la „spectacolul” care se prefigura la acest congres.

    Desi-s politicieni, sportivi sa vor
    Si inaintea-ntrecerii finale,
    Echipele-si fac si desfac de zor,
    Doar ca de la-ncalzire-si dau la geoale.

    Rasu-plansu!
    Cu stima.

  25. 25 theodora0303 februarie 16, 2010 la 7:42 pm

    Doamne Dumnezeule…. Vanghelie vorbeste de 1 ora la OTV 😦

  26. 26 iftode februarie 16, 2010 la 7:50 pm

    De multe ori „tatii” sunt combatuti de „fii” ca si cand oul a invatat-o pe gaina. Din pacate asta se intampla si un cazul vostru (Nastase-Iliescu) si acum au ajuns unii precum Geoana, Vanghelie, Hrebenciuc, Dragnea sa va „forteze” sa renuntati la aceasta lupta pentru partid.
    Poate ar fi mult mai bine, cu „resursele” pe care le aveti sa creati un alt partid. Este putin probabil ca renuntarea la cursa pentru presedintia partidului, inclusiv renuntarea d-lui Ion Iliescu la toate functiile din partid, sa se datoreze doar factorului moral. Este clar ca ati fost santajati. Si e pacat ca ati permis aceasta.

  27. 27 instalatorul februarie 16, 2010 la 7:52 pm

    Mi-am scris opinia despre declaratia dlui Iliescu pe blogul dumnealui. Remarc, ca si in cazul dlui Nastase, disocierea fata de congres si nu fata de pesede. Un gest firesc al dlui Iliescu al carui rol – imi amintesc de un comentariu al meu de acum vreo doi ani – ar fi, in viziunea actualilor lideri, acela de a sta pus intr-o vitrina pentru a fi scos din cind in cind de acolo si aratat electoratului – bine ras si bine dispus – in scopul de a se implini sfinta treime a procentului in alegeri. Sa vedem urmarile, sa vedem cit mai este pesedeul pesedeu.

  28. 28 bbb februarie 16, 2010 la 7:53 pm

    domnule Nastase…in momentul de fata,pe sursele media se vede o fractura puternica in partid…se anunta un nou partid?cum se tot vehicula prin presa inainte de anuntarea oficiala a candidaturilor?

    sincer..dupa umila mea parere,o data ce domnul Iliescu isi da demisia din functia detinuta de partidul creat de domnia sa..cred ca e inceputul sfarsitului…mi-ar face placere sa vad o noua aripa stanga..o aripa care sa inspire incredere,respect dar si competenta…d-l Geoana a dovedit de ce este in stare..a demonstrat ca in 5 ani de zile a reusit sa piarda tot,dar cel mai important a pierdut un partid,o speranta a romanilor,partidul social democrat,pentru ca dupa inca 5 ani de guvernare PD_L,daca PSD va insemna tot dl Geoana,Vanghelie&comp,romanii nu vor mai avea o alta alternativa…vom muri sub regimul basescian..am 23 de ani si nu vad un viitor stralucit pe scena politica…
    tineretul doreste competenta,doreste incredere!!! si nicidecum jocuri murdare intretinute de indivizi precum vanghelie,mazare etc…
    urmaresc cu mare interes tot ceea ce se intampla in psd…citesc pe bloguri,blogul dumneavoastra,blogul d-lui Dancu..si sper ca in viitor sa se nasca o noua aripa stanga puternica,o aripa care sa respecte principiile de stanga..
    mult succes!!!

  29. 29 rada februarie 16, 2010 la 8:02 pm

    Mi-ar placea foarte mult sa se intample ceva bun in PSD. De prea multa vreme acest partid se confrunta cu esecuri sau in cel mai bun caz succese la limita. A fost foarte trist pentru Romania esecul lui Adrian Nastase din 2004 (cu siguranta in urma unei fraude, despre care acum se vorbeste foarte putin sau deloc), iar de atunci parca ne afundam tot mai adanc in nerozii, lipsa de profesionalism. multa prostie si rea-vointa. Poate ar fi bine ca o aripa a PSD-ul sa se desprinda de ceea ce a devenit acum acest partid. Ar fi o alternativa poate, dar nu-mi dau seama daca ar fi cu adevarat viabila.

  30. 31 Daniel Buca februarie 16, 2010 la 8:12 pm

    @amycommunications
    Eu cred ca jocurile sunt facute, psd-ul, asa cum este acum, nu ne mai reprezinta.
    Un psd in care Vanghelie face legea este departe de a fi psd-ul meu.

    Nu trebuie, insa, sa ne gandim ca acesta este sfarsitul. Este doar un nou inceput!

  31. 32 Carmella februarie 16, 2010 la 8:28 pm

    @ all

    Dl. GOANA M-A DEZAMAGIT PROFUND.

    In ultimele zile nu am mai putut sa-l urmaresc la TV.
    Mai nou, cand apare cu fata aia de om vinovat si ascuns, rezist 2-3 minute si apoi schimb pe alt canal.
    Acum regret ca a fost „omul” pe care l-am votat …

  32. 33 Iluminatu februarie 16, 2010 la 8:30 pm

    Mercur şi eroarea umană

    Trăgând cu ochiul la efemeride, atenţia este atrasă de opoziţia dintre Marte retrograd / Mercur şi cuadratura dintre Saturn retrograd / Pluton, două aspecte nefavorabile care vor persista destul în continuare. Eroarea umană ce i se atribuie lui Mercur stă şi la baza catastrofei feroviare din Belgia, petrecută ieri, şi altor recente accidente cu victime. Aceste necazuri cu factor comun eroare umană vor continua, şi nu ar trebui să fie ignorate de muritori.
    Este posibil ca gesturile politice recente ale domnilor AN şi II să facă parte tot din categoria erorilor umane, încă remediabile !

    Efemeridele de astazi
    16 februarie 2010 (nişte feroviari
    belgieni sunt în grevă pentru condiţii
    de muncă necorespunzătoare)

    Soarele in Varsator, la 27°07′
    Luna in Pesti, la 16°42′
    Mercur in Varsator, la 8°04′
    Venus in Pesti, la 5°32′
    Marte R, in Leu, la 3°37′
    Jupiter in Pesti, la 6°43′
    Saturn R, in Balanta, la 3°40′
    Uranus in Pesti, la 24°57′
    Neptun in Varsator, la 26°12′
    Pluton in Capricorn, la 4°45′
    Nod Nord R, in Capricorn, la 20°37′

  33. 34 tiberiu februarie 16, 2010 la 8:30 pm

    D-l Iliescu are marele merit de a fi condus rasturnarea regimului ceusist si de a edifica PSD, dar marea problema nu este viitorul d-lui Iliescu in PSD ci insusi viitorul PSD iar acesta depinde in mare masura de inlaturarea d-lui Geoana care s-a compromis intr-un mod incredibil in ultimele alegeri. Realegerea d-lui Geoana va compromite total, in opinia mea, increderea populatiei in acest partid. SE pare insa ca acest lucru este secundar pt clica lui Geoana care se cramponeaza de o putere tempoprara si iluzorie. Vrea sa cistige timp pina isi aranjeaza alte „ploi”

  34. 35 elena februarie 16, 2010 la 8:41 pm

    MIRELA PREDAN SUNT 1000 % DE ACORD CU TINE LA COMENTARIUL TAU DIN 16 febr ora 7,21.DNU ILIESCU NU POATE GIRA CU PREZENTA DOMNIEI SALE ACEST CONGES MAI ALES CA AM CITI CA VA FI INVITAT SI BASESCU.asa ca…………………………………………………………………LASA-TII SA SE DISTRUGA SINGURI ,iar cei care acum sunt cu geoana sa isi muste mainile mai tarziu dar va fi prea tarziu ca sa stiti dumnezeu nu doarme si odata si odata trebuie sa fie alaturi de a noastra tarisoara.elena din alba

  35. 36 mnd februarie 16, 2010 la 8:43 pm

    Dl AN in urma cu cateva luni eram un sustinator al lui MG. Pierderea alegerilor din cauza vizitei la SOV, m-a determinat sa consider necesara scimbarea. Vineri 12.02.2010 ,dupa mascarada de la noi din judet ,m-am cutremurat -totul a decurs ca pe vremea PCR -nu-mi venea sa cred.Am fost cu un om de afaceri , impreuna cu care l-am sustinut in campanie,in colegiul nostru a castigat – eu am comentat – dar pe la jumatatea mascaradei am plecat , nu se putea.Retragerea domniei voastre si lansarea dl VPonta m-a bucurat ,dar iesirea dl IIliescu coroborata cu cele de mai sus ,pur si simplu ma ingrijoreaza .Sper sa iasa VP.

  36. 37 Pescarusul februarie 16, 2010 la 8:47 pm

    Astazi a avut loc Conferinta Extraordinara a PSD Tulcea. Daca toate celelalte s-au desfasurat ca aceasta, este clar ca nimeni nu poate sa-l invinga pe Geoana. O bataie de joc la adresa statutului partidului… Gasca celor 3 (pe care o stiti foarte bine, Man./ Mit./Va.), si-au pus numai oamenii lor. Degeaba a incercat Belacurencu sa le explice ca atat parlamentarii cat si membrii Consiliului National sunt de drept membri la Congres, baietii si-au facut treaba…Numai cu oameni ca acestia in PSD, animati doar de orgolii personale si parvenire politica, normal ca trebuie sa ne gandim la alt proiect politic…

  37. 38 Viorel Dobre februarie 16, 2010 la 8:56 pm

    Vorbe multe. Iliescu si Nastase au fost trecuti pe linie moarta pentru ca incurca. Acum intreb eu, si din nou va rog sa-mi dati un raspuns domnule Nastase. Ce facem noi incepand de luni, dupa ce echipa Geoana va confisca PSD? Deja este clar, cu PSD nu mai putem fi. Dar nici cu PDL. Sa incercam cu PNL sau ne oferiti alta solutie? Incepand de luni putem spune PSD a fost un partid de 30-35%. De luni va fi de cat hotaraste domnul presedinte Basescu.

    In ce partid sa ma inscriu de luni domnule Adrian Nastase daca mi-a ajuns circul din ultimii 5 ani?

  38. 39 [D][S][N] februarie 16, 2010 la 8:59 pm

    Dar respectul fata de angajamentul luat, conform caruia, daca pierde alegerile, isi depune mandatul ?!…

  39. 40 SOCRATE februarie 16, 2010 la 9:11 pm

    D/na Andronescu, un om de o mare moralitate si onestitate spunea in urma cu cateva minute ca este speriata de faptul ca in loc ca toti oamenii de marca ai partidului sa se gandeasca la ce se intampla cu acesta, unii dintre ei sunt preocupati de castigarea in gasca a puterii in partid. Reactiile din ultimul timp i/mi dau totusi o speranta. Desi i/am scris si lui M.Mitre si lui A. Nastase ca la Congres va fi o mascarada,pornind de la ceea ce s/a intamplat in teritoriu la asa zisele Conferinte. Este pentru prima data de cand sunt membru PSD cand nu particip la Conferinta Judeteana,deoarece nu a trebuit sa participe decat cei loiali presedintelui Geoana.Dar, domnule Nastase, Iliescu, Mitrea si ceilalti care doresc o reformare si o democratizare a PSD/ului trebuie actionat pentru ca aceasta gasca, caci i/mi pare rau sa spun , este o gasca fara nici un scrupul,sa nu mai compromita ceea ce mai este de aparat in acest partid al lui Vanghelie si Geoana. Nu as fi crezut ca M. Geoana sa fie ahtiat de putere si impreuna cu gastile din teritoriu sa incalce orice democratie interna in partid. Trebuie sa venim in sprijinul oamenilor, membrii simpli din PSD care suzamagiti de ceea ce se intampla cu acest partid. Felicitari pentru tanarul Sorin Grindeanu de la Timisoara, care a cerut ca si Geoana sa faca acelasi gest pe care la facut A. Nastase. Dincolo de ceea ce se vrea un lucru trebuie sa ne framante si anume : de ce oameni de mare calibru in PSD ajung sa bata in retragere? Nu a fost destul ca PSD/ul a pierdut pana acum? Ca a inlaturat oameni de mare moralitate, onestitate si valoare? Pana cand Geoana si gasca sa mai poate continua? Oare sa batem cu totii in retragere? In multe judete organizatiile sunt decapitate si nimeni nu este interesat de ce se intampla acest lucru. Deci la lupta fratilor pentru a da la o parte GASCA!

  40. 41 theodora0303 februarie 16, 2010 la 9:12 pm

    Diaconescu trece in tabara lui Geoana?
    Nu pot sa cred!!!

  41. 42 cristi februarie 16, 2010 la 9:15 pm

    chiar nu se poate opune nimeni acestui lacheu (mircea geoana, desigur), acestui intrus lipsit de bun simt? baiatul acesta habar nu are de ideologia, de principiile, de esenta constitutiva a social-democratiei, baiatul acesta e genul de personaj caruia desi ii spui ca e un dobitoc, el tot continua sa danseze in fundul gol, baiatul acesta e un derbedeu politic care a asimilat doua-trei cunostinte si pe care le tot vehiculeaza cu aerul de om de stiinta.
    un om incapabil sa cistige alegerile prezidentiale in conditiile in care toata scena, toti figurantii contribuiau la succesul lui, cam acesta e mircea geoana.
    e imposibil de gasit un personaj care sa insumeze atitea contraperformante.

  42. 43 elena februarie 16, 2010 la 9:23 pm

    am incercat sa transmit trei mesaje si nu am reusit nicicum nu mi au fost primite decat al patrulea catre mirela predan asa ca probabil voi mai incerca maine ca altfel cred ca ma imbolnavesc sa scriu degeaba,dle adrian nastase multi suntem cei care suntem alaturi de dvs s dnu iliescu si va sustinem din toate puterile atunci cand va veni timpul.deocamdata sa va trageti sufletul si apoi sa incepeti actiunea de a construi un nou partid.de stanga dupa sufletul dvstra si al poporului napastuit de o mana de nesatui,;lihniti dupa bani si putere .dati ne un semn si vom fi alaturi de dumneavoastra din toate puterile.Noi amaratii speram ca va veni odata si vremea noastra ca vremea lor a fost timp de 20 de ani,au adunat destul,,acum sa ne lase sa traim si noi .elena din alba

  43. 44 Anonimul Venetian februarie 16, 2010 la 9:24 pm

    @Aya,
    In postarea din 15.02.2010, ora 12,23 ajungi la trista performanta de a fi total penibila.
    Pe de alta parte „scriitura” ta cantitativa nu duce deloc la saltul calitativ.

  44. 45 elena februarie 16, 2010 la 9:30 pm

    nu mi vine sa cred mi s-a primit mesajul si ma bucur din toata inima .psd-isti adevarati veniti toti pe acest forum sa vb cu dnu nastase si iliescu sa ne invete ce trebuie sa facem sa vina dansii cu sfaturi sa mai spunem si noi cate ceva si sa facem un lucru bun si pentru noi amaratii.dle nastase si iliescu felicitari pentru cum ati procedat nera la mintea oricarui om cu scaun la cap ca nu puteati participa la debandada care se vrea congres psd ,sa girati cu prezenta dvs aceste alegeri organizate de un omcare nu a castigat absolut nimic a fost tot in contratimp si acum dupa ce a pierdut mai vrea prin frauda sa castige pentru ce ?unde vrea sa participe ce mai vrea sa piarda sa ne faca de ras,doamne iarta-ma dar nici fata de director de camin cultural nu are,darmite de presedinte

  45. 46 Augustin februarie 16, 2010 la 9:32 pm

    @ A.N.
    Parerea mea este ca ACUM e timpul faptelor. RAPIDE si ENERGICE!
    Si primul pas ar fi sa anuntati intentia dvs. ferma de a pleca din PSD si de a pune bazele unui nou si adevarat partid de stinga. Si ca veti cere sprijinul lui Ion Iliescu in acest scop. Dar asta ACUM, INAINTE DE CONGRES. Punem pariu ca lui Geoana i se inmoaie picioarele si-i da singele pe nas?
    Cit priveste intentia lui Geoana de a-l inlatura pe Ion Iliescu din partid:
    – nu cred ca Geoana are acest tupeu ACUM
    – presupunind ca ar avea, cred ca ar si reusi, pentru ca „bunicuta” nu mai are demult intentia de a se crampona de ceva
    – daca ar reusi, lucrul asta l-ar costa scump, chiar daca el nu-si da, acum, seama. De fapt, cineva care-i vrea binele (ala eu, ala eu!) ar putea sa-i spuna (si apoi sa-i explice, eventual cu desene) vorba aia: „Ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa ti se intimple!”

  46. 47 Iluminatu februarie 16, 2010 la 9:36 pm

    Berceanu întreabă pe un ceferist din cei
    10000 disponibilizaţi :
    -Ce diferenţă este între grevele din 1933 şi
    epurările din 2010 ?
    – 77 ani dom’ ministru
    – Bravos !

  47. 48 Alex februarie 16, 2010 la 9:36 pm

    Fiindca tot e moda rebranduirilor, se intrevede oare transformarea PSD-ului in CPSDJ, adica Confederatia Partidelor Social Democrate Judetene? Probabil ca nevoia de stanga e atat de mare pe vreme de criza, incat vom avea o puzderie de stangi, de Alba, de Buzau, de Gorj etc etc. Cu o putere coroborata la fel de mare ca si a marilor confederatii sindicale, care reusesc sa se puna de acord pentru un sfert de greva pe sfert de secol.
    Toate acestea intr-o tara de saraci lipiti cu viziuni de dreapta. Care probabil spera protectie sociala de la liberali!!!
    Optimist Brucan!!

  48. 49 Viorica Buda februarie 16, 2010 la 9:37 pm

    Toate aceste mizerii in partid sint creiatia unui singur om . Geoana .In seara aceasta m-am lamurit ca am avut dreptate cind am zis ca Diaconescu e prototipul lui geoana . Pe noi ne revolta MAI MULT
    faptul ca v-au determinat sa va retrageti .Presedintele nostru a declarat in presa locala ca nu indica delegatilor cu cine sa voteze ,sint liberi. Noi vrem sa votam PONTA. Credem ca e si optiunea d-voastra. Prima bila alba pt.Ponta e faptul ca a avut respect fata de d-voastra.Pentru multi dintre noi ,vechi simpatizanti ai d-voastra ,acest fapt conteaza mult.Din 24 delegati la cong. ,pe 20 pariez ca voteaza Ponta.

  49. 50 elena februarie 16, 2010 la 9:37 pm

    si daca tot mi se primesc mesajele doar atat mai am de spus in aceasta seara :doMNULE GIOANA ASI VREA TARE MULT SA NU VA MAI IMPOPOTONATI CU CELE 5 MILIOANE DE VOTURI CA ALEA NU ERAU ALE DVS CI ERAU VOTURI IMPOTRIVA BASESCU daca era alt contracandidat fiti sigur ca nu primeati dupa parerea mea nici 1 milion de voturi asa ca vb doamnei din pdl ciocu mic elena din alba

  50. 51 Petre Tudor februarie 16, 2010 la 9:48 pm

    Daca tot ati ramas in partid si mai tineti la partid, cereti public ,personal sau prin alt membru de baza al partidului,amanarea congresului.Regrupati-va,izolati-l pe Geoana si sa-si retraga candidatura
    Ce rusine! Sa-l invite PSD-ul la congres,pe Basescu.
    Pentru ce? Sa va faceti de ras si sa vina sa va rada in fata si sa faca glumite pe seama PSD-ului. Ce umilinta!
    Dece va retrageti si lasati sa se intample asta? Inseamna ca partidul va fi la mana lui Basescu.

  51. 52 Viseuan februarie 16, 2010 la 9:48 pm

    http://ziarero.realitatea.net/1265412649-Victor_Ponta_Sunt_mai_apropiat_de_Cristi_Diaconescu#comment
    „Fă bine şi aşteaptă rău!” (Tomoiaga Gh HLO) 07.02.2010
    O spun cu toata convingerea: PSD , obligatoriu trebuie să-l aibă pe Adrian Năstase preşedinte. E singura şansă ca dupa următoarele alegeri, PSD-ul sa acceada la guvernare. Cristian Diaconescu, un tanar adus in Partid de Adrian Nastase, tanar care, prin prestatia sa, a confirmat atat valoarea personala cat si …„ochiu’”, …„mana”,…inspiratia, intr-un cuvant STIINTA Presedintelui Adrian Nastase. Asa se explica de ce Adrian Nastase este puternic; nicicand nu a promovat nulitatile, nici macar mediocritatile! Adrian Nastase, a promovat valorile! Da… si pe Victor Ponta, tot Adrian Nastase l-a adus, dar …., si aici trebuie apreciat „ochiu’” si apoi „mana” profesorului, care, … nu l-a dus in diplomatie, pe procuror l-a „facut” seful corpului de control al prim-ministrului! Deci: Adrian Nastase a promovat tinerele valori, Cristian Diaconescu si Victor Ponta; acestia au confirmat increderea care le-a fost acordata de catre prim-ministrul de atunci Adrian Nastase. Partidul le-a recunoscut valoarea, i-a investit cu incredere si de atunci se asteapta ca aceste valori sa munceasca pentru Partidul Social Democrat! Un mesaj pentru participanţii la congres: NU UITAŢI, PE NĂSTASE SĂ-L VOTATI!

  52. 53 leo februarie 16, 2010 la 9:57 pm

    Respect, Ion Iliescu!
    Şi un Congres social-democrat la Palatul Parlamentului. Revoluţie în interiorul sau în afara partidului pe care, împreună, l-aţi creat, în vreme ce alţii, ce nu-s în stare a construi ceva, l-au demolat…

  53. 54 Cristian februarie 16, 2010 la 10:28 pm

    Desi nu am drept de vot neavand nici o legatura cu psd-ul astept cu mare nerabdare rezultatele alegerilor de sambata de parca ar fi alegeri pentru presedentia romaniei. Ma uit curios la tacticile echipei Geoana care, incepe sa arate din ce in ce mai mult cu cele ale democrat liberalilor…ba chiar ma intreb daca echipa aceasta este condusa de domnul geoana sau reprezentata de dansul. Ma mai intreb oare dansul nu vede ca deja nu are imagine de ‘om’ politic ci mai degraba, fara sa jignesc, de ‘marioneta’? Nu am nimic cu dansul insa mie sincer mi-ar fi rusine sa scot capul pe usa pentru conflictul Vantu, fara sa mai precizez lipsa de reactie a lui la atacurile lui basescu. Nu are pic de fler si nu e doar parerea mea ci poate a milioane de sustinatori sociali. Nu vreau sa ma mai enervez insa, finalizez ca deja geoana incepe sa semene din ce in ce mai mult cu dl Vanghele…Ii tin pumnii lui Victor Ponta desi, stiu ca interesele unora sunt mai presus decat interesele PSD-ului.

  54. 55 pastel februarie 16, 2010 la 10:31 pm

    Am mai vazut asemenea „lucraturi”, e drept, la o scara mai mica. Este o caracteristica specifica oamenilor lipsiti de scrupule, de respect fata de cel care i-a indrumat, i-a crescut sau le-a fost profesor. Acesi „indivizi” au invatat putin si se cred mai capabili decit profesorii lor, ei vor mai mult, vor scaunul si indepartarea competentei, pentru manifestarea lor in fata altor incompetenti, incapabili sa faca diferente. Se spune ca la romani este un fapt cunoscut, precum ca intr-o multime capul care ajunge sa fie mai sus, la vedere, este imediat indepartat de pe trup.
    Asa se intimpla acum in PSD, si istoria se repeta. Am mai spus acest lucru si vorbeam despre tradatori si instabilitate. Acum se manifesta din plin lipsa de caracter. Mai sint si alte surprize. Sint mai multe jocuri, mai multe necunoscute, interese care nu ajung la iveala, opuse propasirii romanilor, conduse cu siguranta si sustinut, prin intermediul „IUDELOR”.
    Doar credinta in Dumnezeu ne-a mai ramas si speranta tot de la Domnul vine. Asa cum a fost o revolutie in tara tot asa se pot razvrati si vor schimba situatia actuala, oamenii din PSD. Ei pot schimba tot, demascind cele mai neasteptate situatii.
    Domnule AN nu sint multumit de ce se-ntimpla in PSD, dar pot sa-nteleg situatia Dv. si solutia inteleapta de retragere in conditile aratate.
    Sanatate multa! Poate tot raul este spre bine. cum s-a mai dovedit si-n alte imprejurari.
    pastel

  55. 56 XXL februarie 16, 2010 la 10:44 pm

    Dle Nastase, e regretabil ca ati mutat lupta din interiorul partidului pe bloguri si TV. Chiar nu va dati seama ca faceti un deserviciu partidului ?
    L-am auzit ieri pe Geoana la TV. A fost cat se poate de logic in ceeace a spus si ce am apreciat mai mult a fost ca n-a vorbit pe nimeni de rau din partid, dimpotriva, desi el e lovit din toate partile.
    Dle Nastase mereu ne duceti la perioadele din trecut de cand erati dvs. la conducerea partidului sau prim ministru. Din pacate, in calitate de om obisnuit (nefacand parte din categoria claselor privilegiati) perioada dvs. imi aminteste ca nu ati facut nimic pentru omul de rand. Ati incurajat coruptia si ati adus-o la cote foarte inalte, i-ati imbogatit pe cei care oricum aveau , dvs. ati creat acele clase privilegiate din societate prin cresterea salariilor si a altor multor drepturi (magistrati, Politie, parlamentari, functionari publici,etc)
    Ati elaborat o lege prin care s-au creat discrepante foarte mari intre pensiile acelorasi categorii sociale si multe altele pentru care ar trebui sa va jenati. Ati elaborat ce-i drept si Legea Nr.19/2000 privind sistemul de pensii, care a fost foarte buna dar pe care nu ati fost in stare niciodata s-o aplicati, sau n-ati vrut,aceasta pana in perioada Guvernului Tariceanu cand la insistenta si conditionarea PSD-ului lui Geoana a fost aplicata si s-au dublat si salariille . In campania electorala printre acuzele ce i-au fost aduse lui Geoana au fost si acelea de partidul comunistilor, a coruptilor si a mineriadelor. De nici una din aceste acuzatii nu s-a facut vinovat Geoana personal. Dvs.in schimb da. „Nastase -sapte case” sau „Matusa Tamara „… Poate sunt exagerate aceste acuzatii dar un sambure de adevar exista. La Mitrea nu pot sa nu ma gandesc fara a-i asocia numele cu Nicolaiciuc. Mitrea era ministrul transporturilor.
    Nu sunteti corect dle Nastase. Si asa lumea s-a cam saturat de PSD, acest lucru fiind determinat si de faptul ca acesta a fost in permanenta tinta lui Basescu si PDL , etichetandu-l in toate felurile, pe drept sau pe nedrept. Aceasta in ciuda faptului la ora actuala PDL-ul este cel mai corupt partid.In aceste conditii ma intreb, daca ati fi dvs. la conducerea partidului si ati ajunge la guvernare intr-un viitor apropiat oare la ce sa ne asteptam ? Sa speram din nou la „binele” din perioada cand ati fost dvs. primministru ? Cand s-au inregistrat unele progrese economice, dar nu pentru noi,oamenii de rand. Pe noi ne-ati uitat in aceea perioada.

  56. 57 abbilbal februarie 16, 2010 la 11:03 pm

    Domnul Ion Iliescu a ştiut şi ştie ce vrea. A făcut şi greşeli, dar a ştiut să le repare. Merită tot respectul.
    Pentru ce să mai stea în funcţii onorifice? Să vorbească în pustie?

  57. 58 Victor februarie 16, 2010 la 11:08 pm

    Felicitari pentru articol si deci pentru pozitia dumneavoastra domnule Prim Ministru. De mult ma uit in pesede sa vad daca cineva il respecta pe cel caruia ii datorati atat si, mai ales, daca cineva in mod oficial il apara pe Ion Iliescu impotriva mizeriilor la care a fost supus mai ales de catre indivizi abjecti din partidul pe care l-a inventat.

  58. 60 auto_nike februarie 16, 2010 la 11:40 pm

    pacat de ce vad ca ne rezerva realitatea . daca oamenii in care speram sa repuna psd pe linia care trebuie se retrag si cei care pe drept ar trebui sa ii inlocuiasca -dar mai tirziu- nu au loc de niste falsi oameni de stinga cred ca desi nu sint membru psd cu carnet dar am votat si am sperat alaturi de acest partid e cazul sa ma retrag intr-o lume paralela si sa astept o alta lume din care sa simtim ca facem parte si noi cei multi care visam sa fie un pic mai bine pentru toti si care am fost cu sufletul alaturi de acest partid imi pare rau

  59. 61 Amycommunications februarie 17, 2010 la 12:01 am

    @dl. Piulita Surubel no.11*stimat domn,mvltvmesc pt. Fidelitatea pe care o ai f.de brandul meu si pt.aprecierea dtale sincera f.de mine,insa ma tem sa te anunt ca oamenii au dovedit in mod surprinzator pt.mine ca intviesc si urmeaza acelasi drum spiritual cu mine at.cand i.am facut publicitate electorala gratvita singurului candidat la Presedentie al partidului. Referitor la sustinerea mea numai pt.dl victor ponta,habar nu aveti cat sunt de recunoscatoare celor 2+1domni c’s-au retras d.cursa pt.simplul moti

  60. 62 Amycommunications februarie 17, 2010 la 12:29 am

    Motiv ca eu sunt o sportiva prin traditie si cunosc c.mai bine ce insemneaza sa te coordonezi si sa faci sacrificii pt.victoria echipei desi mie intocmai ca dl. Plesu si alti stangisti d.la externe avem sila fata d.acei care ne preiau si isi asuma victoriile noastre personale pe motivul ca am fii cu totii .romani’sau ,de stanga-drag domn ,iluminatvle,,si eu cunosc smecheria pietei cu tipurile psihologice-astrologia-psi.sociala,insa sa stii ca nu exista stiinta si tehnica pe vremea cand se asociau fortzat el

  61. 63 Amycommunications februarie 17, 2010 la 12:39 am

    Situatiile vietii,cu iudeii,crestinismul si planetele:)nu credeti ca e necesar sa lasam opiniile si sa va concentrati practic numai pe un lucru-2 masculi adica?

  62. 64 Florin februarie 17, 2010 la 12:54 am

    Domnule Năstase, gestul dvs. poate fi interpretat în multe feluri.

    Eu unul mă gândeam dacă să vă acuz de non-combat. Dar acum cred că nu mai contează, s-a ajuns într-adevăr la un asemenea nivel încât nu-ţi mai trebuie nimic. Chiar dacă să zicem că vă păstraţi gloanţele pentru o bătălie ulterioară…

    Pe unde s-au pierdut valorile social-democrate? Unde este bunul simţ, unde e respectul, unde e omenia? Unde a dispărut strategia pe termen lung? O să ajungem la 20%, dacă nu mai rău.

  63. 65 Dan Costea februarie 17, 2010 la 1:03 am

    Vazand cu ce murdarii umbla Geoana, devine limpede ca scindarea este mai onorabila decat o unitate sub Geoana reales!

  64. 66 Ilie februarie 17, 2010 la 1:57 am

    Lui Geoana a inceput sa-i placa puterea. Nu va ajuge vreodata sa conduca Romania,nu are calitati pt asa ceva,este slab din toate punctele de vedere,nu are priza la oameni.

  65. 67 Ilie februarie 17, 2010 la 2:00 am

    Cat de oribil este tandemul Geoana-Vanghelie,si cat de urat da la public.Nu-mi vine sa cred unde a ajuns geoana,doar pt niste voturi. Incredibil.

  66. 68 Sibilla februarie 17, 2010 la 3:00 am

    RESPECT, ION ILIESCU !
    Dintotdeauna şi mereu, ca să fie limpede pentru puicuşorii di jenu agenţilor, securiştilor, mârlanilor, canalii ( Volodea T, Mirciulică Geoană, Băsescu, etc. ), trădători de neam şi ţară, * ajuta-le-ar * Tatăl după faptele din umbră şi caracterele josnice, Amin!
    I-am numit special pe neicuşorii trei, ca să subliniez repulsia, vis a vis de victimizarea ce nu prididesc s-o afişeze, toţi cu acelaşi scop, toţi servind aceleiaşi cauze, adicătelea, au acelaşi Stăpân, carele le-a dat o misie, trăznească-i! Diabolic plan, să-ţi pui ţata pe tavă… Doamneee, nu lăsa! Scârbele! Aceiaşi scârbă o nutresc faţă de complicii lor de… pretutindeni, punct.
    Sibilla

  67. 69 eu februarie 17, 2010 la 4:17 am

    si totusi macar acuma va dati seama ca geoana nu era bun de presedinte? pe langa faptul ca va duce la scindarea partidului, caci dupa noua lege propusa de el se vor putea da oamenii mai usor afara, pe el nu il mai vede lumea nici pe la lucru fiind de negasit la senat, poate este iara la spa la vantu. Daca nu reusiti sa nu va mai faceti de ras cu toate acuzele (ele fiind aduse chiar de catre psd la alegerile prezidentiale) cred ca o sa ajungeti vre-o 5 partide de stanga in conditiile in care acuma e nevoie doar de un partid mare de stanga, altfel o sa mai ajunga la pastile cailor sa mai faca opozitie

  68. 70 Aya februarie 17, 2010 la 4:40 am

    @

    Adrian Nastase

    Presedintele Ion Iliescu a facut ceea ce era firesc sa faca: a refuzat, la randul sau, sa gireze, prin numele sau, transformarea PSD in interfata politica a mafiei lui Vantu (asa cum intentioneaza sa faca vandutii Prostanacul Geoana, Liviu Dragnea si analfabetul Marean Vanghelie) si sa deschida drum criminalitatii organizate catre legitimarea europeana (via Partidul Socialistilor Europeni) si internationala (prin Internationala Socialista).

    Ca si tine, presedintele Iliescu NU poate rosti explicit acest adevar.
    Dar, atat refuzul tau de a (mai) candida cat si anuntul facut de Ion Iliescu au, pe fond, acelasi mesaj, lansat pe principiul „a bon entendeur, salut!”.

  69. 71 marius februarie 17, 2010 la 7:42 am

    domnule Nastase as vrea sa fiu un sustinator al stangii dar nu pot atat timp cat vreti sa faceti reforma cu aceeasi oameni. nici o figura noua nu poate aparea din cauza voastra a vechii camarile .nu va-ti asumat nici macar una din greselile trecute, vorbiti doar de viitor. pacat, dadeati impresia unui om politic redutabil

  70. 72 Ovidiu februarie 17, 2010 la 8:21 am

    Simpatica intorsatura din PSD. Furatul a devenit atat de banal, incat pesedistilor li se pare natural sa-si fure pana si propriul congres. Din pacate, domnule Nastase, sunteti in parte responsabil de situatie prin toleranta pe care ati avut-o cand erati seful partidului.

  71. 73 instalatorul februarie 17, 2010 la 9:07 am

    Leo, daca nu ati fi intervenit dumneavoastra m-as fi abtinut sa scriu. Solutia organizarii unui congres paralel nu este o solutie buna deoarece trimite pesedeul in fata justitiei, care va trebui sa decida congresul pe care il va valida. Asa cum a fost in cazul liberalilor acum vreo 15 ani, decizia justitiei ar putea sa fie complet rupta de adevar, probe si legalitate si sa corespunda in fapt unor interese politice de moment. In plus, media va relata mincinos desfasurarea evenimentelor, tot asa cum a facut-o si atunci. Intr-o astfel de situatie pesedeul va fi complet la mina altora, care il vor darui cui vor dori ei. O solutie tot radicala dar mai putin dependenta de terti ar fi aceea de a astepta desfasurarea congresului pesedeului si de a forma un nou partid de stinga, motivind – ceea ce ar fi adevarat – ca pesedeul lui Geoana nu mai reprezinta stinga si subliniind aberatiile existente in programul sau de 6 pagini. Si aici exista inconveniente: noul partid, la dispozitii venite din mediul politic, ar putea fi foarte prost primit mediatic – cu relatari, stiri si comentarii ostile si mincinoase; vor fi probleme de fonduri, de sedii, de dotari. Vor fi probleme de organizare: destula lume care se agita azi si striga nemultumiri vor reexamina chestiunile atunci cind va trebui sa decida trecerea intr-un nou partid, multi vor prefera sa nu plece – din diverse ratiuni omenesti. Asa cum scriam catre colegul analist, daca vrei sa faci un astfel de pas, atunci trebuie sa privesti nitel imprejur si sa vezi si fundalul. Si asta mai ales daca lucrul pe care vrei sa il faci nu este deja prevazut in planurile adversarilor politici, caz in care vor incerca sa te sugrume de mic. Reversul si factorul incurajator este acela ca o directie politica nu poate sta fara o reprezentare, iar adversarii politici ai pesedeului de azi risca sa se trezeasca in viitor cu un partid de stinga intransigent cu care nu vor putea discuta si care ii va rade pe unde ii va prinde, chestiunea fiind in opinia mea cind ar fi acel viitor. De aici deriva o intrebare: sunt lucrurile suficient de coapte ca sa poti avea succes cu un nou partid de stinga orice ar face adversarii politici si mediatici? Daca raspunsul este da, atunci asta inseamna ca un alt partid al stingii poate fi infiintat, raminind de rezolvat si problema afilierii internationale. Pina una- alta sa observam ca toti cei patru candidati (Diaconescu, Geoana, Mitrea, Ponta – in ordine alfanumerica) se au relativ bine cu dl Basescu. Si sa mai observam ca abundenta de sondaje de opinie, care ne-ar fi permis sa cunoastem efectul unor evenimente recente din zona stingii, a incetat ca prin farmec transformindu-se in seceta.

  72. 74 Florin februarie 17, 2010 la 9:16 am

    Nu stiu daca e firesc sau nu, poate ca normal ar fi fost sa incerce mai mult sa duca pe directia potrivita partidul. Dar timpul e scurt, iar mijloacele necesare acestui scop trebuiesc diversificate, chiar daca ar putea fi interpretate drept „mismasuri/subterfugii”, etc.

    Cred ca aruncarea lui Ponta in lupta este unul dintre aceste mijloace.

  73. 75 Mari februarie 17, 2010 la 9:22 am

    Domnule Adrian Nastase,

    A fi un teoretician al stangii nu pliaza neaparat cu a fi un om de stanga,cum nici faptul ca a fi un membru marcant in PSD nu ar gira faptul ca Geoana, Dragnea, Sarbu,Hrebenciuc si chiar dumneavoastra ati fi cu adevarat oameni de stanga.
    Nici chestia asta cu noua stanga nu prea merge, singurul om,membru marcant sin PSD cu adevarat de stanga ramane dl. Ion Iliescu.

    Implozia care ameninta acest poartid isi are originea in selectia si ridicare in structurile superioare de partid a unor oameni care au marsat pe linga stanga politica doar din interese pecuniare ,sau altfel de interese,dar in nici un caz ideologice.

    Si T. Basescu a inteles ca ii este mai facila dreapta politica , acolo promisiunile populiste nu trebuiesc neaparat onorate.

    Pe scurt as dori sa simplific cele de mai sus in urmatoarea propozitie, stanga politica este obligata sa fie si onorabila iar PSDeul nu a reusit sa-si mai convinga pina si propriul electorat ca ar putea sa-si onoreze demersul politic si economic.!

    Cum poate sa mai creada un simpatizant de stanga in promisiunile stangii, atunci cind ,trece pe linga domeniile lui, Hrebenciuc, Negoita,Mazare,Oprisan si de ce nu chiar Adrian Nastase, pe linga sute de domenii ale oamenilor de stanga?

    Daca exodul „independentilor” intr-o echipa pro-cotroceni si nu anti geoana nu va lamurit ca o mare vina in politica de cadre va apartine,atunci ati ratat pe mina dumneavoastra momentul de azi.

    Retragerea singurului om de stanga ,chiar daca ar este o retragere strategica , pare sa sa fie un epitaf pe mormantul PSDeului?

    Idea de regenerare a partidului la urmatoarele alegeri pare o himera,ce sa faci atunci cu un partid care va ajunge al treila partid
    in stat?

  74. 76 tina februarie 17, 2010 la 9:32 am

    Am avut dreptate cand am scris in uiltimul comentariu despre dorinta gastilor pesediste din teritoriu de a legitima starea actuala a partidului si in mod implicit de a refuza schimbarea .Si argumentam atunci ,ca acesti lideri locali au obtinut gratie lui Geoana o putere uriasa prin care de fapt partidul a fost condus ,iar Geoana manevrat in interesul lor .In aceste conditii interesul partidului nu mai conteaza .Pentru a asighura succesul reformei organizatorice a partidului se impunea in primul rand reorganizarea partidului in teritoriu ,alegeri la nivel local si in cele din urma alegeri la varf. Cu cei care conduc partidul astazi ,PSD-ul nu va fi niciodata castigator ,pentruca datorita lor partidul a facut cele mai mari gresel din istoria sa .Una din marile greseli a fost guvernarea alaturi de PDL, hotarare luata bineinteles de liderii locali ,care nu mai voiau opozitie .Isi doreau mult sa fie la putere ,sa-i guste roadele ,incat putin le-a pasat ce consecinte a avut aceasta alianta pentru partid .Un congres seros ar trebui sa analizeze la modul seros toate aceste gresel si sanctionarea celor care au impus asemenea hotarari .Pretextul ,ca tara trebuia guvernata ,ca votantii partdului cer asta ,ca datoria fata de tara si alte asemenea argumente ,sunt ieftine si neadevarate .S-a dovedit mai tarziu ca tara a fost guvernata si fara PSD ,si dupa cum se rezolva problemel tarii ,Romania de fapt este o tara neguvernata . Imi amintesc si acum imaginile transmise de televiziuni ,din peroada cand se cocea marea realizare a lui Geoana et.comp.Zilnic ii vedeai pe Nechita ,Oprisan ,Mazare si alti mahari pesedisti cum se agitau ei sarmanii pe salile parlamentului pentru binele tarii .Erau turbati de atata grija .Nu mai conta ca cetatenii oraselor respective ii vedeau zilnic prin Parlament ,in loc sa munceasca in primariile lor si sa-si faca treaba pentru care au fost votati.Acesta este unicul partid de stanga din RO

  75. 77 Ana februarie 17, 2010 la 9:58 am

    Vorba lui Bota de la Timisoara: PSD a intrat in faza Yeke Yeke, aveti grija totusi de partidul asta, nu il lasati pe mana lui GeoaVanghel

    http://viobota.wordpress.com

  76. 78 alex februarie 17, 2010 la 10:32 am

    a bon entendeurs, salut! y compris tout l’espoire.

  77. 79 Walt Disney februarie 17, 2010 la 10:51 am

    Preşedintele Consiliului de administraţie al PSD S.R.L., domnul Mircea Geoană a declarat ieri într-o efuziune de condescendenţă datorată retragerii domniei voastre din cursa electorală, că domnul Ion Iliescu poate rămâne în continuare Președintele de onoare al PSD. A subliniat totuşi că poziţia aceasta este ocupată cu nominalizarea din parte Preşedintelui partidului. Aşadar, domnul Ion Iliescu putea să rămână într-o poziţie onorifică prin bunăvoinţa măriei sale, candidatul etern la orice şi oriunde, majestatea sa, Prostănacul.

    Nici nu e de mirare că domnul Iliescu i-a dat o paletă peste ochi nesimţitului.

    P.S. Probabil că cel mai mare rău pe care l-a făcut domnul Iliescu PSD-ului a fost să-l ia pe ingineraşul obscur, prostănac şi needucat dintr-o făbricuţă şi să-l facă ambasador în USA ca să mănânce şi guriţa lui spurcată o pâine BIO, să-şi plimbe nevasta pe la vrăjitoarele de peste ocean.

    Oare de ce Prostănacul se poartă mizerabil cu omul care i-a dat o şansă în viaţă pe care nici măcar n-o merita, dar a fugit ca boul la Vântu să-şi ceară scuze că l-a catalogat drept malefic? Şi oare de ce Vântu l-a pleznit ca pe un bou cu pozele alea? Să fie oare Vântu un tip practic sau cu stomac sensibil, care ştie că nu merită să se încurce cu un complexat ca Geoană? Sau poate l-a considerat un prostănac şi a făcut mişto de el?

  78. 80 Florin Serban februarie 17, 2010 la 11:13 am

    Daca domnul Geoana ar fi fost la fel de bataios in campania 2009 pentru presedentie probabil ca altfel ar fi aratat lucrurile. A dat insa dovada de infantilism politic in acea batalie iar acum isi umfla muschii in propriul partid chiar cu riscul destramarii acestuia.
    Dupa parerea mea este un om lipsit de orice urma de responasbilitate, principii sau recunostinta si ma bucur ca am aceasta ocazie de a-l cunoaste mai bine.
    Gestul disperat al domniei sale de scindare a partidului, lipsit de orice elementara viziune pe termen lung, nu doar pentru orgoliul propriu, dar mai ales pentru noi prostii care am votat in ultimii 5 ani cu loialitate PSD, reprezinta o mare dezamagire.
    Cu toate ca il consider pe Traian Basescu un pericol major la adresa democratiei romanesti, am ajuns sa-l consider in aceste zile un personaj net superior domnului Geoana, mai bine un securist STRATEG,ABIL in fruntea Romaniei decat un IRESPONSABIL CREDUL, MOALE si MANIPULABIL.

  79. 81 ion adrian februarie 17, 2010 la 11:19 am

    @Manuela ,
    @AN,
    sa stiti ca sunt surprins in mod placut. Daca dl AN nu ar fi fost atat de pornit contra lui Basescu, in loc sa fie mai atent la ce se intampla in serparia din PSD, care s-a dezvoltat nu numai sub ochiul lui Iliescu dar si al lui(oricand cine nu a comis crime care sa-i lege mainile si vointza, poate schimba macazul) asa cum l-a si avertizat Basescu, eu nu l-as fi parasit si cine stie, daca apoi ar fi tinut cont de ce spun, azi revenea la conducerea PSD si peste 5 ani la Presedentia Romaniei, si mai ales Romania era cu niste miliarde de euro in plus in visterie.
    Astea sunt lucruri pe care nici Dumnezeu nu la iarta, caci e vorba de un amarat de popor, mereu si mereu sacrificat pentru orgoliile sau bunastarea inimaginabila a unora care daca ar fi un Galileo, un Einstein un Eminescu… as mai zice, dar asa, pentru cine dle Adrian Nastase?
    Nu-i pacat de superbul muzeu al hartilor pe care l-ai ctitorit?

    PS. Acest text nu e destinat publicitatii, dar daca voi vreti, nu ma opun.

  80. 82 che februarie 17, 2010 la 11:28 am

    mda, am mai spus-o cu alte ocazii, Ion Iliescu este cel mai bun politician roman. un adevarat om de stanga, unul din foarte putinii politicieni din tara care respecta doctrina partidului si care are principii. fara Ion Iliescu stanga romaneasca e in pericol de a se duce naibii. cu tot respectul. Mircea Geoana nu e de stanga, nu stiu de fapt ce inseamna doctrinele pentru dansul. e un tip cult, cred, asa pare, educat, are alura de ambasador, dar la sforarii nu are scoala.
    postura in care se afla Ion Iliescu imi aminteste de Petre Roman, acum ceva ani, cand a fost alungat din propriul partid. sper sa ma insel. nuuuu, totusi, nu este Geoana asa abil, precum ciuruila. poate mitrea sau van geelie.

  81. 83 nastase februarie 17, 2010 la 11:32 am

    ion adrian,

    singurul contra-argument care imi vine acum in minte este acela ca nu am participat la deciziile „cooperativei”, luate de obicei in afara sediilor partidului. desi…

  82. 84 leo februarie 17, 2010 la 11:38 am

    @ instalatorul
    OK, atunci stăm şi bocim la gura blogului, că-i cel mai productiv lucru…
    În fond pe asta şi mizează stăpânii nesimţirii: pe imobilitatea de veacuri a mămăligii care, nu-i aşa, are un conţinut extreeem de redus de tienti…
    Să boc-iţi bine!
    PS
    cum era aia cu vocile liniştitoare şi in-acţia?… staţi la locurile voastre!… nu răspundeţi la provocări!…
    Dumnezău mamii lui de Cristobaldo, că n-avu dă lucru s-aducă popcornu în Ioropa! S-aibe rumânu ce ciolfăi între două şedinţe de crănţănit bomboane agricole p-o margine de şanţ, că doar iubeşte munca, nu s-ar mai opri din a o privi comod tolănit în otava canapelei, în faţa tembelizorului cu care-i prostit boboru, pe cale a muri ca buridanicul magariu între punga de popcoarne şi aia dă sămânţe…

  83. 85 Geo1 februarie 17, 2010 la 12:01 pm

    Multi comunisti romani au fost doar „cu numele”, in sensul ca nu au impartasit in totalitate ideile „socialismului multilateral dezvoltat”, cum ar fi: etatismul, colectivizarea fortata, cultul personalitatii, ingradirea unor libertati si drepturi fundamentale ale omului. Impotrivirea fata de politica regimului comunist nu se manifesta, de regula, „pe fata”, in public, ci in familie, in grupuri restranse de prieteni. Altfel regimul lua masuri severe fata de potrivnici, uneori pana la eliminare. Ion Iliescu, a avut taria si curajul, desi a ocupat functii de demnitate publica in cadrul regimului, sa se opuna, pe fata, cultului personalitatii „tovarasului” de la acea vreme. Ei si? Ei si asta o facea din convingere, ceea ce nu e putin lucru. Convingerile sale s-au materializat dupa revolutie, convingeri democratice autentice de stanga. Care au fost convingerile lui Basescu, inainte si dupa revolutie? Cu siguranta sunt convingeri individualiste sau de grupuri interesate, populiste. La ce bun? Cui folosesc? Nu stiu!

  84. 86 ion adrian februarie 17, 2010 la 1:09 pm

    Va multumesc .

  85. 87 Sorin februarie 17, 2010 la 2:10 pm

    D-le Nastase!
    Credeti ca modul Dvs. de a actiona in aceste momente este corect?
    Eu, va rog sa confirmati epitetul de „arogant” si sa procedati la inceperea luptei!Nu este buna actuala manifestare a Dvs.Chiar nu simtiti ca este nevoie sa intrati in lupta?Si ce daca sunt multi?Multi, dar……
    Hai ,mai repede,ca sunt si alte treburi de rezolvat!Nu??!?

  86. 88 RUSU banu Corneliu februarie 17, 2010 la 2:13 pm

    NE PARE RAU CA NU MAI CANDIDATI, SE DISTRUGE ACEST PARTID PENTRU CARE MULTI AM PUS MULT SUFLET. oARE NU SE VEDE CA ACEST vANGHELIE ADUCE NUMAI DESERVICII SI AR TREBUI SA SE RETRAGA?

  87. 89 amycommunications februarie 17, 2010 la 4:09 pm

    @ dl. ion iliescu>
    Drag bunic pe care nu l/am avut din păcate niciodată în realitatea-mi zilnică, îţi mulţumesc foarte mult că eşti de partea mea în totalitate(la fel ca şi domnul Năstase şi Cristian Diaconescu??) şi, de aceea, înainte să mă apuc să cercetez pe internet despre masterul pe care vreau să îl dau obligatoriu anul acesta în ceva care este foarte legat de relaţiile internaţionale cu tot ce implică acestea; şi, deasemeni înainte să redactez prietenilor manifestul meu social-democrat(pe care să îl completez cu dovada fundamentală a importanţei în stăpînirea gramaticii unei limbi în conversaţie însă aşa cum nu o face dl. Geoană de pildă
    )şi pe care să i-l trimit completat şi cu urgenţă întîi doamnei Sorina Szabo; şi mai ales înainte de a fugi în bucătărie unde să îmi ajut părinţii să pregătească clătitele, vă citez ceea ce mă reprezintă din ultima carte pe care am cumpărat-o în urmă cu cîteva zile: ‚Viaţa unui bărbat necunoscut’ a dublului doctorand de origine Siberiană Andrei Makine. Şi am să vă revelez care îmi este feminitatea prin dubla mea personalitate care apare aici în citatul: ‚Lea îl asculta cu o aviditate intimidantă, Şutov zîmbea în sinea lui: ‚Seducătorii plimbă femeile în decapotabile. Scriitori pe cale să devină cerşetori îi scot la bătaie pe clasicii ruşi’.(..) Estetul de Nabokov ţinea mai mult la o metaforă drăguţă decât la propria patrie! Iar ‚Lolita’ i-a fost pedeapsa. O carte greţoasă, care mângâie instinctele josnice ale burghezilor occidentali.. deci iată de ce şi eu, chiar dacă la foarte-foarte-foarte aproape de cei 31 ani sunt din punct de fvedere fizic o tînără, eu mă opun, prin modul meu genetic de a gîndi, încă din prima mea copilărie şi adolescenţă-tînără, tineretului care nu este în stare să opună în mod raţional zi-de-zi şi juridic, asemenea lui Şutov bătrînul şi mie, genialitatea de ingeniozitate(pg. a 23a a cărţii).

  88. 90 octaaa februarie 17, 2010 la 7:16 pm

    Apreciez pasul in spate pe care l-a facut Ion Iliescu in conditiile in care Vanghelie face legea in partid.

    Cred ca Iliescu solidarizeaza cu dumneavoastra.

    Dar mai cred ceva. Anume cum descifrez mesajul lui Iliescu : „Cei care ati ramas in PSD pentru mine, acum nu mai aveti motive pentru a ramane. Puteti parasi partidul. Puteti sa fondati un nou partid, mai drept, ai caror oameni sa fie mai competenti”.

  89. 91 ana februarie 17, 2010 la 7:38 pm

    D-le Nastase,dupa 20 de ani de simpatie fata de psd am avut azi[cu ziarul Azi in mana ] stiu ce ma deranjeaza vis-a-vis de ce se intampla acum .Am realizat ca dv si d-l iliescu ati ajuns pana la santaj ca sa-l inlaturati pe Geoana.Buuun!Si care e alternativa?Ponta.De departe oportunist pana la D-zeu,pe cale sa privatizeze cu familia sa partidul[pe cand si bebelusul in partid?]Diaconescu?evident fara sanse.In tot ceea ce scrieti si postati atat dv cat si d-l iliescu pe bloguri nu apare niciodata,dar niciodata,recunoasterea vreunei greseli[si ati gresit mult ,f mult,mai ales in economie]Inchestiunea de fata vina e clara:nu ati avut niciun fel de grija sa pregatiti oameni,ca si cand ati fi fost vesnici.Il invinuiti pe Geoana ,dar ati pierdut la fel,poate chiar mai dramatic.D-l iliescu nu si-a dat demisia cand a pierdut alegerile.Dece cereti altora ce nu ati facut?Nu-l agreez pe dl GEoana,dar face ce a vazut ca ati facut.Imi pare rau pt dv ,darplimbarile la DNA v-au exclus din peisajul politic.Dl Mitrea la fel „Baronii’ nu sunt creatia mea ,un amarat de profesor,ci a dv.In conditiile astea actualul psd cu actualii sefi nu mai reprezinta pe nimeni ,dar nici nu puteti crea niciunul dintre dv un alt partid pt ca v-ati ‘mancat ”credibilitatea.De ce nu v-ati creat urmasi?Ma uit la multimea de tineri care a aparut ,dar ,din pacate la multidin ei se simte lacomia.Nu stiu care e solutia.Poate s-o luati de la capat si sa cereti iertare acestui amarat de popor care a trecut de sub calcaiul lui Ceausescu sub jupuiala ingrozitoare a oricui ar trebui sa fie”in slujba lui”.

  90. 92 amycommunications februarie 17, 2010 la 7:52 pm

    Mulţumesc, doamnă Ana că îmi susţineţi comentariile şi diplomaţia mea neplătită de nici un partid vreodată şi pe care mai nou o fac şi pe blogul dnei Corina Creţu. O seară plăcută!!

  91. 93 mircea februarie 17, 2010 la 9:36 pm

    Regret nespus gestul dumneavoastra de a va retrage din cursa,desi acesta este absolut justificat.Acum s-a vazut ce caracter urat are Mircea Geoana si ce carierist fara scrupule este.Desi am fost un simpatizant consecvent al acestui partid,daca vor castiga Geoana&Vanghelie aceasta optiune a mea va disparea pana cand lucrurile vor reveni la normal. Va apreciez foarte mult si astept sa reveniti cat mai curand posibil la conducerea acestui partid,spre binele sau.PS–nu m-am inscris in acest partid intrucat pana de curand am fost judecator.

  92. 94 instalatorul februarie 17, 2010 la 9:43 pm

    Leo, constat ca de la o vreme nu mai reusesc sa ma exprim bine. Ceea ce as fi dorit sa intelegeti din cele scrise este faptul ca lucrurile nu pot fi facute ca efect al unui impuls de moment, deoarece pericolele politice sunt multe si mari si poti oricind sa tragi liderii in situatii mai rele pentru ei, fiindca pentru militantii de rind este mai usor. Pasii trebuie facuti decis, aici va dau dreptate, insa dupa ce conditiile favorabile sunt create. Aya, daca vrea, va mai poate da detalii, din trecuta experienta comuna, doar ca eu cunosc mai bine ce au de suportat invinsii, iar ea ce fac invingatorii. Dincolo de toate, exista si varianta de a adera la noul partid al stingii care este in curs de a-si anunta aparitia si care de-abia asteapta o infuzie de membri si oameni politici marcanti.

  93. 95 Augustin februarie 17, 2010 la 10:04 pm

    @ Ana
    Draga mea, daca Adrian Nastase, cel mai bun prim ministru pe care l-a avut Romania dupa ’89 (sint de acord si dusmanii lui!!) „a gresit mult ,f mult,mai ales in economie” cred ca pot sa presupun ca esti Ana lui Manole (si te cam stringe zidul), Ana Poda sau chiar cofetaria Ana.
    Ana, zorii se revarsa! Ce-ar fi sa te duci acasa?

  94. 96 elena februarie 17, 2010 la 10:30 pm

    ana asi putea fi e acord cu tine daca in tara noastra ar fi atatia tineri care sa reuseasca sa faca u partid nou de stanga SI SA MAI REZOLV O PROBLEMA CARE MA FRAMANTA DE CE SPUNETI CA VIZITELE LA DNA L-AU SCOS DIN PEISAJUL POLITIC PE DL ADRIAN NASTASE?DVS CHIAR NU VEDETI CA TOTI CEI CARE AU REPREZENTAT UN PERICOLCAT DE MIC ,,CA DL BASESCU SA NU CASTIGE INDIFERENT CE SI-A DORIT AU FOST CHEMATI LA DNA SI PLIMBATI CA CEI CA DVS SA POATA SPUNE CA DNU NASTASE A IESIT DIN DIN PEISAJUL POLITIC ……..DNA ANA ATI COMENTAT VREODATA DEAPRE FLOTA ROMANIEI CARE A DISPARUT SUB DOMNIA DLUI BASESCU EU CRED CA NU SI SUNT CONVINSA CA ACEA FLOTA A COSTAT MULT MAI MULT DECA TERMOPANELE DOMNULUI ADRIAN NASTASE

  95. 97 elena februarie 17, 2010 la 10:33 pm

    ana asi putea fi e acord cu tine daca in tara noastra ar fi atatia tineri care sa reuseasca sa faca u partid nou de stanga SI SA MAI REZOLV O PROBLEMA CARE MA FRAMANTA DE CE SPUNETI CA VIZITELE LA DNA L-AU SCOS DIN PEISAJUL POLITIC PE DL ADRIAN NASTASE?DVS CHIAR NU VEDETI CA TOTI CEI CARE AU REPREZENTAT UN PERICOLCAT DE MIC ,,CA DL BASESCU SA NU CASTIGE INDIFERENT CE SI-A DORIT AU FOST CHEMATI LA DNA SI PLIMBATI CA CEI CA DVS SA POATA SPUNE CA DNU NASTASE A IESIT DIN DIN PEISAJUL POLITIC ……..DNA ANA ATI COMENTAT VREODATA DEAPRE FLOTA ROMANIEI CARE A DISPARUT SUB DOMNIA DLUI BASESCU EU CRED CA NU SI SUNT CONVINSA CA ACEA FLOTA A COSTAT MULT MAI MULT DECA TERMOPANELE DOMNULUI ADRIAN NASTASEDE CE NU MA LASATI SA POSTEZ?

  96. 98 elena februarie 17, 2010 la 10:40 pm

    DNA ANA VREAU SA VA INTREB DACA ATI COMENTAT VREODATA DESPRE CEI CARE SUNT IN GUVERN SI AU INTRADEVAR AVERI NESIMTITE EX CEL CARE A LUAT NU STIU CUM SI CU CAT MARMURA ROMANIEI ,SI ESTE BINE MERSI ,CEI CARE SUNT CUM LE SPUNE PRESA ‘REGII ASFALTURILOR’ SI FAC DRUMURI CARE SA TINA SASE LUNI CA SA VINA TOT EI SA LE REPARE SA NU MAI SPUN LA CE PRETURI,IAR PESTE ALTE SASE LUNI SE STRICA DIN NOU SI IAR IAU BANI ,ACEI CARE ACCEPTA SA FACA ASEMENEA DESTRABALARE CU BANII NOSTRI,DE CE NU SPUNETI CA AR TREBUI SA DISPARA DIN DIN PEISAJUL ROMANIEICE PUTETI SPUNE DESPRE CEI CARE CRESC PRETURILE LA GAZ E LA LUMINA LA GIGACALORIE SI NE LASA PE DRUMURI CA NE IAU CASELE CE ZICETI

  97. 99 elena februarie 17, 2010 la 10:58 pm

    dna ana ce spuneti dvs despre o persoana din arad despre care am auzit la tv cu urechile mele (era vb de impozite)care avea SAPTEZECI SI NOUA DE APARTAMENTE ce spuneti despre cazul parcarile din bucuresti cand se incasa miliarde de lei numai datorita faptului ca au tras niste linii si s au facut stapani peste parcari adunandu -se o avere imensa ,si daca vreti asi mai putea continua pana maine dar eu sunt convinsa ca dvs stiti toate astea si inca multe altele ,a si mi am adus aminte despre dna fost ministru al justitiei DNA MACOVEI care comform declaratiei de avere are intradevar sapte case daca intre timp nu si a mai cumparat.DNA ANA mai vreti?
    pot sa va mai dau .DECI dv vi se pare ca dnu adrian nastase are prea multa avere adunata ,oare pana la la 6o de ani el nu a muncit a stat degeaba????

  98. 100 elena februarie 17, 2010 la 11:25 pm

    AUGUSTIN TE IUBESC comentariu 17,2010 0ra 10.05

  99. 101 leo februarie 18, 2010 la 8:09 am

    Nea instalatoru,
    oi fi io prea puţin politic om, dar chiar cred că, la momentul ăsta imposibil de tardiv întârziat, singura dilemă asupra căreia are a cujeta este între ACŢIE şi TOTALĂ IN-ACŢIE, adicătelea punerea şoşonilor politici în cui. A rămâne PASIV într-o astfel de (MAL)formaţie politică e PUR ŞI SIMPLU DEGRADANT!
    Părerea mea…

  100. 102 amycommunications februarie 18, 2010 la 12:41 pm

    Şi încă un lucru: după ce i-am luat apărarea domnului cu ochelari în faţa şoferului ăstuia iubitor de Geoană &compania, am coborît pe zebră la intersecţia Piaţa Miciurin, alături de un nene muncitor cu care traversam regulamentar pe culoarea verde. Ei, ştiţi că, exact cînd m-a vîzut, un ţigan în maşină roşie a trecut la 1 maxim 2 centimetri cu maşina distanţă de ghetele mele? Nu este nici măcar a suta mia oară cînd mi se întîmplă şi nu are rost sa explic acum fizică cqa să înţeleagă cretinii şi vacile complexate(iertaţi-mă pt. limbaj, sincer vă spun, dar sunt la limita disperării) că, uneori, chiar nu ai cum să faci cîţiva paşi înnapoi sau în lături pentru a te feri, chiar de eşti spăortiv de performanţă. Însă Videnii şi lupii portocalii încearcă acum să profite de faptul că vrem să luăm modelul dlui Iliescu de a construi solid pentru poporul acesta drag nouă celor ce avem cultură şi-sau măcar experienţa educaţiei vieţii prea grele, ca să îi atragă între îportocalii’ tocmai pe acei care au milă pentru inferioprităţile de orişice vîrstă, fiindcă aşa sunt dînşii-dînsele: mai blînzi din fire: dl C.Diaconescu şi dna Corina Creţu. Urmează..cine??

  101. 103 instalatorul februarie 18, 2010 la 2:49 pm

    Leo, e mai bine pentru dumneavoastra. Principial aveti dreptate – si cu actiunea si cu inactiunea ( si chiar si cu reactiunea). Stiti insa ca exista o veche anecdota, in care stomatologul ii spune pacientului: „In locul dumneavoastra, as scoate maseaua aceea. Da? – zice pacientul – Si eu in locul dumneavoastra as face la fel”. Cam asa este si cu noi si dl Nastase: si noi am face niste lucruri – daca am fi in locul lui – si putem fi siguri ca si dl Nastase ar face aceleasi lucruri – daca ar fi in locul nostru.

  102. 104 instalatorul februarie 18, 2010 la 2:50 pm

    Leo, stiti ca „nea” se zice la ciini: eu mai am mult pina acolo, nu am ajuns asa de sus pe scara evolutiei, asa incit nu imi faceti complimente pe care nu le merit.

  103. 105 leo februarie 18, 2010 la 3:11 pm

    @ instalatorul
    1. cu puţin efort, străduindu-se teribil să facă pe prostu, ANeul s-ar putea împersona în miţoasă de baci; reciproca NU s-ar putea petrece vreodată – ne despart abisuri, iar abisurile se pot parcurge într-un singur sens: gravitaţional; desigur, asta cu mijloace naturale, că ete s-au inventat „lifturi” în stare să facă cărturar (sic) dintr-un cetitor de almanahe; dar noi, bacii, nu credem decât în cărări bătătorite de chicior de om…
    2. eu unul nu cred că-i la îndemâna opincii să-i spuie vlădicii ce şi cum are a face; dar d-aia mi-o făcut mama gură să spui oricui cum se vede d-aici de jos, de la talpa ţării, circul la care se pretează bicisnicii din satul lui Vodă; apăi dacă dumnealui, brutarul de-a dat pruncilor ţărişoarei ăsteia cornul d-alăturea cu laptele să simţăşte bine între saltimbanci şi dresori de reptile ori porci ţepoşi, să-i hie di ghini…
    3. poate la domniile voşte la mitici să zâcă oarecine „nea” la câni, la noi la baci le zice „na (fără e-uri, că noi mâncăm natural, bio, cum s-ar zâce la domni) la oi!”; „nea” ori „bace”, după cum îi baciul mai muntean ori mai ungurean, zâcem la baci mai mari în ani ori în minte ca noi; şi, bag sama, îi cam cazu de ambele două cazuri în cazu di faţă…
    No, vorba lungă, sărăcia baciului, rămâneţi să BOCiţi bine…

  104. 106 amycommunications februarie 18, 2010 la 3:13 pm

    Şi iată ultimul meu răspuns de astăzi, însă pe blogul dmnei Corina:
    1. Mulţumesc, dle Toni : am prins ideea.
    2. Cît despre mata’, coană Sibillo soră cu Theo3o3 şi cu altele, este grav că nu ştii să faci diferenţa între cultură şi justiţie. Mai pe înţeles, între experienţele diferite în societate.(experienţa omului de la ţară, experienţa orăşanului etcaetera) Nu prea aduci mata’ a social-democrată, tocmai de aceea. În ceea ce mă priveşte, nu intru pe blogul dnei Corina decît pentru ceea ce este dînsa şi într-adevăr este o doamnă în toată puterea cuvîntului. Spre deosebire de mine pe carte viaţa m-a făcut să fiu bătăioasă cu minte(!!) dînsa-la fel ca şi dl. Cristian Diaconescu dar şi ca dl. Năstase de pildă-sunt mai toleranţi faţă de voi, gîştelor. Aşa încăt, de-acum nu am să mai pierd vremea decît cu băieţii..pe alte bloguri politice. Să dea Domnul să crăpaţi de ciudă cu tot cu ţiganii voştri şi cu mahalagioaicele cu care împărţiţi aceeaşi bucătărie!! Eu una..m-am săturat să joc teatru ca să îmi croiesc drum în viaţă!!

  105. 107 Sibilla februarie 18, 2010 la 4:31 pm

    @amycommunications,
    Aşa cum bine afirmaţi, ca şi Vaghelie ( sic! ), cu-acelaşi * stil *, a, da * sportiv *, vă…. croiţi drum în viaţă ! * Succesuri * !
    Inclusiv cu * băieţii * 😉
    Zbogom.
    Atenţie la limbaj, doamnă( ?!! )
    Dar, * Contra prostiei, chiar şi zeii luptă în zadar. * – Schiller
    Sibilla
    P.S. D-l Preşedinte Ion Iliescu ar spune altfel : derapaje , majkă… Se impune să foloseşti oglinda, măi dragă… că dacă tot eşti clonă vanghelie, la ce manifestări, vocabular şi comportament foloseşti/copiaşi … davai tavariş :)))

  106. 108 Aya februarie 18, 2010 la 6:36 pm

    @

    Leo

    ADRIAN NASTASE NU ARE VOIE SA PARASEASCA PSD!
    DACA AR PARASI PSD AR INTRA INTR-O CAPCANA MORTALA POLITIC!

    PSD- asa cum a fost gandit sa fie!- este creatia lui Adrian Nastase.
    Adrian Nastase este cel care a format PSD, in 2001- re- formand PDSR si unindu-l cu PSDR.
    Adrian Nastase a infrant toate „dubiile” social- democratilor europeni decidenti si a reusit sa determine admiterea PSD in Internationala Socialista (un partid social democrat nu are vreun cuvant de spus si este exclus de la toate marile decizii politice generale, daca nu este membru al Internationalei Socialiste- or, pentru asta, trebuie sa fie admis, lucru deloc simplu; exemplul cel mai clar in acest sens il ofera PDSR).

    Adrian Nastase NU ARE VOIE sa paraseasca PSD si ESTE OBLIGAT sa se lupte, pana in ultima clipa, pentru salvarea partidului.
    De ce?
    Inainte de toate, amintesc celebra expresie „capitanul paraseste ultimul corabia” (te rog ca, in eventuala ta replica, sa nu fii „starnit” de asocieri facil previzibile, doar de dragul de a ironiza situatia marinareasca; imi iau precautii, anuntand, prealabil, ca am in vedere mesajul general valabil- desi nu ma indoiesc de faptul ca vei fi inteles acest lucru).

    Dincolo de principiul deja exprimat metaforic, apare situatia specifica.
    DACA ADRIAN NASTASE AR PARASI PSD, INFIINTAND UN ALT PARTID SOCIAL DEMOCRAT S-AR SINUCIDE POLITIC.
    Cand a gandit si infiintat PSD in 2001, Adrian Nastase si-a legat, iremediabil, soarta politica de acest partid.
    Prin vocea lui credibila la nivel extern, Adrian Nastase a reusit sa aduca PSD, foarte repede, in familia social- democrata internationala. A reusit sa il faca parte la marile decizii politice social democrate la nivel international.

    Adrian Nastase este o voce cu anvergura internationala.
    Aceasta voce trebuie sa se exprime, politic, intr-un partid cu legitimare internationala.

    Daca ar parasi PSD pentru a infiinta un alt partid social- democrat, Adrian Nastase ar cadea intr-o cumplita capcana sinucigasa.
    Pentru ca noul partid sa aiba un cuvant de spus la nivel international, el ar trebui sa devina membru al Internationalei Socialiste.
    Stiu foarte bine care sunt rigorile unei astfel de admiteri si cat de cumplit de greu este sa fie trecute toate barierele si „dubiile” internationale.
    Fara sa sovai afirm: in pofida marii credibilitati de care se bucura Adrian Nastase in randul social- democratiei de anvergura internationala, NU VA MAI REUSI sa determine admiterea, in Internationala Socialista, a INCA UNUI partid social democrat romanesc (dupa ce A GARANTAT prin propria-i prestatie admiterea PSD!).
    Acesta ar fi principalul argument.
    Dincolo de el, insa, apar mari dificultati de ordin tehnic (pe care le cunosc foarte bine dar nu are sens sa plictictisesc cu enumerarea lor).

    DACA ADRIAN NASTASE PARASESTE PSD, PARTIDUL VA FI TRANSFORMAT INTR-O MARIONETA A INTERESELOR OBSCURE, LEGITIMAND DEMERSURI MAFIOTE (DE EXEMPLU, ALE LUI VANTU) LA NIVEL EUROPEAN SI INTERNATIONAL.
    Important fiind prin simpla pozitie in PES si in IS, PSD NU ar fi desfiintat, dupa VIZATA plecare a lui Adrian Nastase din partidul fomat de el, dar ar fi folosit pentru patrunderea unor interese mafiote pe „piata” politica internationala.
    Putzin le-ar pasa celor care ar „ramane singuri” in PSD de lipsa legitimitatii partidului in Romania, sub aspectul reprezentativitatii electorale (fiind previzibil viitorul scor electoral penibil al PSD daca se mentine actuala conducere)- importanta, pentru respectivii, ar fi indirecta legitimare a intereselor „negre” care ar avea usi deschide politic la cel mai inalt nivel international.

    Trebuie sa fim naivi pentru a crede ca daca se infiinteaza un partid social democrat, acum, altul decat PSD, acela va avea succes in Romania doar pentru ca in el ar ajunge nume grele ale stangii romanesti. E o parere gresita, o copilarie!
    Inainte de toate, Europa unita este POLITICA.
    Prima dintre „mondializari” este cea POLITICA.
    Daca vrei sa ai un cuvant de spus, ca partid, trebuie sa fii parte a unei familii POLITICE europene, internationale.

    Adrian Nastase ESTE OBLIGAT de propriul „legamant” politic- facut cand a infiintat PSD si cand a adus partidul in Internationala Socialista- sa ramana in interiorul Partidului Social Democrat si sa il salveze de la delegitimarea politica interna.
    Iata, deci, ca am fost optimista asociind situatia lui Adrian Nastase cu cea a capitanului care paraseste ultimul corabia, caci nici acest lucru nu il poate face!
    Altfel spus, in cazul lui Adrian Nastase alternativa este: fie salveaza corabia PSD, fie se scufunda odata cu ea.

    Daca vrem sa ne comportam responsabil, nu venim cu „indemnuri de actie” iresponsabile!
    Adrian Nastase trebuie sa actioneze DAR NUMAI IN INTERIORUL PSD!

    Cine vrea sa merga mai departe si sa lupte, merge alaturi de Adrian Nastase- dar care trebuie sa ramana in PSD.
    Cine nu vrea sa mearga mai departe, sa nu arate inspre false directii, incercand sa ii impiedice pe altii sa urmeze drumul adevarat!

    P.S.
    AM AFLAT CA SAMBATA, IN ZIUA CONGRESULUI PSD, AR APAREA SI CAPCANA MORTALA: LANSAREA PARTIDULUI LUI COZMANCA.

    MA ASTEPTASEM LA MULT MAI MULT DE LA ACEST OM, NICIDECUM DE LA OFERIREA ALTERNATIVEI OTRAVITE INTR-UN MOMENT PSIHOLOGIC DIFICIL PENTRU PSD!

  107. 109 Augustin februarie 18, 2010 la 9:20 pm

    @ Aya
    Iarta-ma, dar bati cimpii, si inca fara gratie ! Postarea ta chiar ma ingrijoreaza.
    Ai mai spus pe blogul asta prostii dar, in general, le-ai spus intr-o forma cit de cit mestesugita. De aceea, observatorii mai putin atenti chiar te-au crezut.
    De data asta, prostiile pe care le spui sint in forma pura, elementara. Ca si cum ai fi disperata. Ca si cum ai fi devenit incapabila sa te mai controlezi! Citeste si te minuneaza de propriile tale prostii :
    -“capitanul paraseste ultimul corabia”. Trezeste-te : Adrian Nastase nu mai e, de multa vreme, capitanul !
    – « aceasta voce trebuie sa se exprime, politic, intr-un partid cu legitimare internationala ». Si ? Vocea lui Adrian Nastase, care se exprima in P.S.D., e auzita ? De catre cine ? De catre noi, cei de pe blog ? Asta ii doresti tu lui A.N. ?
    -« DACA ADRIAN NASTASE PARASESTE PSD, PARTIDUL VA FI TRANSFORMAT INTR-O MARIONETA A INTERESELOR OBSCURE ». Aya, am vesti pentru tine : partidul ESTE DEJA o marioneta a acestor interese si, daca Geoana ramine la sefia partidului, situatia nu se va schimba cu nimic (in bine, desigur)
    -« Adrian Nastase ESTE OBLIGAT de propriul “legamant” politic. Altfel spus, in cazul lui Adrian Nastase alternativa este: fie salveaza corabia PSD, fie se scufunda odata cu ea »
    Incurci pozitia interna a PSD cu pozitia externa, balmajindu-le infiorator. Daca Geoana ramine seful partidului, pozitia interna va fi iremediabil si deplin compromisa. Intr-o asemenea situatie, pozitia externa nici nu mai conteaza. DECIT UN PARTID CU O PONDERE IN PICAJ IN PLAN INTERN, DAR CU RECUNOASTERE INTERNATIONALA, ESTE INFINIT MAI IMPORTANT UN PARTID CREDIBIL SI VIGUROS IN PLAN INTERN, chiar neafiliat, o vreme !
    E adevarat, pentru Basescu este foarte convenabil un A.N. captiv intr-un partid aflat sub control total, un A.N. care vorbeste in pustiu, un A.N. care nu poate lua decizii, care nu poate influenta viata politica ! Eventual, un A.N. care se scufunda odata cu acest partid.
    Asta isi doreste Basescu, asta trimbitezi si tu! Haida-de ! Sintem baieti mari, nu mai credem in coincidente ! Iau act de postura ta de avocat al lui Basescu. Nu ma intereseaza de ce incerci sa-i faci jocul, dar te anunt ca ti-ar trebui muuult mai multa minte ca sa ma duci. La fel si in cazul lui Leo. Incearca si tu cu Ion Adrian, ala musca toate chiftelele care i se arunca.

  108. 110 Aya februarie 19, 2010 la 3:55 am

    @

    Augustin

    UN ADEVAR COMPLICAT, CU APARENTA BIZANTINA
    (VEI VEDEA UNDE INTERVINE BASESCU!)

    E un moment dificil si tensionat.
    Incearca sa iti contii acuzele la adresa mea. Oricum, Adrian Nastase nu te crede- tu ma stii de cateva luni, din saptiul virtual, el ma cunoaste de aproape doua decenii, din spatiul real.
    Daca incerci sa te adresezi celorlalti, nu imi pasa.
    Numai un tembel sau un naiv ar crede ca sunt avocatul lui Basescu.

    Tu esti „mai poet” (nu e pic de ironie in acele cuvinte, desi sunt puse intre ghilimele)- nu intru in disputa acum. Las pentru dupa Congres.

    Pornesc de la ideea ca esti chiar ” poet in politica”- asa ca incerc sa te fac sa afli cate ceva.

    PUNCTUAL: INTERNATIONALA SOCIALISTA, „CAPITANUL” SI „PEDEAPSA RITUALA”
    Cel care mai crede din discursul politicienilor (pe care sunt obligati de situatie sa il rosteasca, sugerand doar adevarul) ca forta unui partid tine PRIMORDIAL de problematica interna sau de mesajul sau, fie este naiv sau fara experienta politica, fie refuza sa priveasca adevarul in ochi.

    Determinarile sunt PRIORITAR internationale, iar capacitatea unui partid de a se impune sau rezista pe scena interna rezida in existenta relatiilor cu „entitatea internationala” reprezentativa. In lipsa acestora, un partid se poata inregistra la tribunal, dar nu va fi vreodata altceva decat o amagire electorala- sau, dupa caz, o minciuna asumata.

    De ce crezi ca, inca de la inceput, FDSN (devenit, la scurt timp, PDSR) a incercat sa intre in Internationala Socialista?
    De ce crezi ca un partid care- mai ales intr-o perioada in care electoratul de stanga era mult mai ferm si mai putin „pretentios” decat cel de acum- era asociat, pe plan intern, in mentalul colectiv, cu cel mai reprezentativ politician de stanga (l-am numit pe Ion Iliescu) avea ca prioritate, dincolo de ceea ce se vedea, admiterea in Internationala Socialista?
    De ce crezi ca batea constant la portile acesteia, infruntand, ani intregi, constant, umilintele unor repetate refuzuri (mult mai tarziu au aparut conditionarile, la inceput nici acestea nu existau)?
    Ce ii lipsea acelui partid, de ce umbla in varful picioarelor cand asprea glasul IS, care nici macar nu ii intredeschidea usa?
    Repet, ce ii lipsea- daca ar trebui sa iau in seama criteriile tale- cand, intern, era cel mai important partid (chiar si in 1996, cand PDSR a pierdut alegerile, avea cel mai mare grup parlamentar) avea cel mai sigur electorat si in mentalul colectiv era asociat cu un om politic de mare forta- Ion Iliescu?

    Cel mai probabil, nu ai participat, in epoca, la intrunirile PDSR- nevoia de admitere in Internationala Socialista era o constanta a celor responsabili, aflati la varf si ma refer, mai ales, la Ion Iliescu (oare de ce insista?) si la Adrian Nastase.
    Oare de ce ii va fi preocupat acest lucru atat de mult incat RECUNOASTEREA INTERNATIONALA (in speta, admiterea in IS) se bucura de o atentia care o concura pe cea acordata strategiilor politice interne?

    Ceea ce nici Ion Iliescu si nici Adrian Nastase nu au spus vreodata, explicit (caci un om politic nu poate spune chiar orice!) era ca partidele aparute in tarile din fostul lagar comunist dispusesera, ca sa spun asa, de o perioada de gratie pentru a se „legitima” international dupa care, in lipsa acelei legitimari, oricat de mare le-ar fi fost credibilitatea electorala, urmau sa se stinga de la sine, sa li se piarda urma, sa nu mai fie, pe scurt.

    PD-ul reusise sa patrunda in Internationala Socialista prin doua miscari abile, intre care as mentiona-o pe cea mai putin ” demna” (dar foarte eficienta): sustinerea faptului ca se desprinsese din vechiul FSN (cel initial, creat de Ion Iliescu) pentru ca acea formatiune era criptocomunista si ca asa ramasese, in continuare, „masacata” sub numele PDSR (desigur, a contat mult si asocierea cu partidul lui Cunescu, intr-o alianta electorala si sustinerea acestuia).

    A urmat o lupta dificila, cu „tone” de diplomatie desfasurate mai ales de Adrian Nastase (fost ministru de externe, mult mai flexibil in discurs decat Ion Iliescu, credibil in exterior, venit din lumea stiintifica in politica, specialist recunoscut in drept international, fara antecedente comuniste) in perioada 1998-2001, cu lansarea, la un semianr desfasurat in Germania, a ideii unei „platforme social-democrate” cu deschidere catre centru- dreapta- apoi revenirea lui Severin, Duvaz si altii, langa AN, in PDSR (prezenta acestora fiind, intr-un fel, o legitimare a social democratiei, caci veneau dintr-un partid deja membru al Internationalei Socialiste).

    In urma fuziunii PDSR cu PSDR (partid foarte important- avand „blazon” social- democrat) si a formarii PSD, au continuat negocierile cumva de pe alte pozitii si astfel au fost frante barierele intrarii in Internationala Socialista (unde PD a incercat sa puna PSD o ultima piedica, prin votul- greu si indelung negociat- DOAR de abtinere; daca nu crezi, intreab-o pe Lavinia Sandru, ea a reprezentat PD la acea intrunire a Internationalei Socialiste- conditia admiterii fiind sa nu existe vreun vot impotriva).

    Pe scurt: PSD, desi partid important, de guvernament (in 2001), cu oameni politici de remarcabila calitate, poate cu cea mai mare densitate de specialisti „pe metru patrat” a reusit, pe ultima suta de metri- si cu mult, inimaginabil efort- sa obtina garantia viitorului sau (m-am exprimat bland!) prin acceptarea in Internationala Socialista (o umbrela internationala sub care, daca nu ti se da voie sa intri, te poti astepta sa nu mai existi, ca partid, acest lucru fiind doar o chestiune de timp; situatia este valabila in cazul tuturor partidelor- in functie de orientarea lor cel putin declarata si de ” receptivitatea Internationalelor” corespunzatoare).

    (O paranteza: criteriile internationale, din perspectiva deja mentionata, par de neinteles pentru un necunoscator al altor substraturi. Nu conteaza neaparat faptul ca partidul care solicita afilierea este- sau nu- la guvernare. De exemplu, IS refuzase solicitarea PDSR de admitere in toata perioada cat fusese partid de guvernamant, pana in 1996.)

    ADRIAN NASTASE “CAPITANUL”, PSD SI INTERNATIONALA SOCIALISTA
    Adrian Nastase este o voce foarte credibila la nivel international- inclusiv in Internationala Socialista.
    Cu niste zile in urma, intr-o emisiune TV (daca nu ma insel, la „Vorbe grele”) i-a replicat lui Victor Ciutacu:
    „Locul meu nu il poate lua nimeni”.
    Oare la ce crezi ca se va fi referit?
    STRICT la faptul ca numele lui inseamna, practic, o perioada de mare forta pentru PSD si cea mai buna perioada de guvernare pentru Romania?
    Desigur, si asta- dar NU NUMAI sau, daca vrei, pentru „urechile fine”, care stiu ce inseamna A EXISTA pentru un partid, MAI ALES nu doar asta!

    Daca Adrian Nastase nu ar fi reusit sa aduca PSD in Internationala Socialista, partidul ar fi fost „devorat” de PD- stiu ca pare un paradox ca un partid de mult mai mici dimensiuni electorale sa il „devoreze” pe cel gigant, dar asa s-ar fi scris istoria.
    Altfel spus, PSD ii datoreaza lui Adrian Nastase nu doar performentele electorale si re-formarea in sens de modernizare si credibilizare, dar insasi existenta si garantia existentei.

    ASTA NU I-O POATE IERTA BASESCU LUI ADRIAN NASTASE, RESTUL INSEAMNA VORBE BUNE DE ADORMIT SAU AMETIT ELECTORATUL!
    In 2001, PD- a carui conducere a fost preluata de Basescu- avea programata „devorarea” PSD si, astfel, sporirea masei electorale.
    Adrian Nastase i-a strict planurile, reusind sa aduca PSD in Internationala Socialista- iar Basescu a stiut foarte bine ca intentia lui este demontata, din acel moment.

    Chiar daca nu sunt om politic- si, ca atare, pot spune mai multe decat oricare dintre acestia- nu imi pot lua libertatea de a spune chiar orice din ceea ce stiu sau am fost lasata sa vad sau sa inteleg.
    Mai exact, nu pot da toate explicatiile astfel incat afirmatiile mele sa apara ca perfect argumentate.
    Eu spun- tu esti liber sa crezi, sau nu.

    IN AFARA PSD, ORICE PARTID DE STANGA CARE AR APAREA PE SCENA POLITICA ROMANEASCA- SI ORICINE L-AR CONDUCE SAU INITIA (FIE SI ION ILIESCU IMPREUNA CU ADRIAN NASTASE) NU AR PUTEA REZISTA!
    Nu ar mai fi admis in Internationala Socialista!
    Iar pe Adrian Nastase, cei de la IS NU L-AR IERTA pentru a fi parasit unicul partid de stanga cu legitimare internationala din Romania.

    Stiu ca, aparent, exista un parodox (daca stau bine sa ma gandesc, pe anumite paliere nu este aparent, ci real).
    Daca este adevarat ca Internationala Socialista „intervine extern nefavorabil” (si cu succes!) pentru inabusirea oricarui partid de stanga neafiliat ei (sau pe care nu il accepta!) este la fel de adevarat ca aceeasi IS nu sprijina explicit liderii de stanga ai partidelor membre cand au probleme si, pe de alta parte, nu ii iarta daca parasesc „locul” (in politica, „neiertarile” sunt crunte!- de ce crezi ca Ion Iliescu va fi spus ca iese din politica doar cu picioarele inainte? doar pentru ca este, cu advarat, politician de vocatie? desigur, SI pentru asta- dar dincolo de acest sens mai exista cel profund si real, anume ca NU POATE!) si nici nu ar admite, sub „umbrela legitimanta” un alt partid de stanga infiintat de acestia.

    La nivelul Internationalei Socialiste, Adrian Nastase este perceput ca fiind „capitanul”- indiferent de anumite probleme pe care le-a avut, pe diverse paliere.

    De multe ori l-am auzit pe Adrian Nastase afirmand ceea ce putini au fost dispusi sa caute a intelege in profunzime (multi nici nu au retinut, considerand ca este un nonsens, o greseala de exprimare): ca problemele de politica externa sunt, de fapt, importante probleme de politica interna.
    Desigur, in discursurile lui spunea asta referindu-se la Romania.
    Unii dintre noi stiu, insa, ca acelasi lucru este valabil si pentru partide.

    In speta, problemele externe ale unui partid de stanga derivand din relatia cu Internationala Socialista, sunt probleme interne de partid de imensa importanta.
    Daca acea relatie externa nu exista, nici partidul nu are probleme- pur si simplu pentru ca „se stinge” (stiu ca e un cinism!).
    Daca partidul are probleme interne, acestea „se exporta” urgent, devenind ” probleme externe” in relatia cu IS, isi sporesc dimensiunea iar apoi „sunt importate” din nou, cu noile lor coordonate- cel obligat (subliniez, obligat- a bon entendeur, salut!) sa le rezolve fiind „capitanul” perceput ca atare de Internationala Socialista (pentru cazul in speta, Adrian Nastase).

    INDELUNGATA PENITENTA A LUI ADRIAN NASTASE “CAPITANUL” PSD
    ( CARE este momentul esential al interventiei lui Basescu, totul „curgand” de acolo; ceea ce se tot invoca, acum, inseamna fie pareri, fie lucruri nesemnificative sub aspectul marilor jocuri; momentul interventiei ESENTIALE este altul).

    Indelungata penitenta a lui Adrian Nastase (oare de ce nu va fi parasit PSD cand i s-au oferit functii in alte partide? oare de ce nu vA fi infiintat un alt partid?) nu este deloc straina de Internationala Socialista- cea care l-a considerat si il considera „capitanul” in PSD.
    Nu exisra vreun paradox in ceea ce am afirmat.

    In 2005, Adrian Nastase trebuia sa candideze pentru functia de presedinte al PSD.
    Ar fi castigat sigur- numarul de voturi obtinut pentru functia de presedinte executiv (peste 1000!) sta marturie in acest sens.

    Nu a facut-o din ratiuni morale- si ascuntand de „voci” care au venit tocmai in intampinarea dubiilor sale intelectuale: a interpretat acel lucru ca fiind „candidatura impotriva lui Ion Iliescu” (recunosc- si, daca va voi, Adrian Nastase isi va aminti- ca am insistat sa candideze, argumentand ca acea candidatura este PENTRU functia de presedinte al PSD, NU IMPOTRIVA cuiva, fie el Ion Iliescu; din pacate, vocea mea a fost una singura- altele preferand, fie din comoditate, pentru ca nu este usor sa te „lupti” cu Adrian Nastase!, fie din „sfiosenie”, fie din alte ratiuni, sa-i intareasca dubiile intelectuale).

    Din perspectiva Internationalei Socialiste, gestul lui Adrian Nastase a echivalat cu a ceda, formal, prima pozitie in PSD (partid care, dup ace a ost gandit si format de AN, i-a fost “ presentat” Internationalei Socialiste, care l-a acceptat, apoi I L-A INCREDINTAT lui Adrian Nastase, intr-un anumit sens foarte profound).

    La acel nivel nu sunt luate in seama nici dubiile intelectuale, nici criteriile personale de ordin afectiv sau moral.

    MOMENTUL INTERVENTIEI LUI TRAIAN BASESCU
    Nu a castigat alegerile in partid Ion Iliescu (pentru ca „nu a trebuit”, acesta este adevarul) dar Geoana- care avea sa devina faimos ca fiind Prostanacul.
    Acesta este momentul in care a intevenit, puternic, Traian Basescu.

    Nu trebuie uitat ca, in 2005, PD- partid pe care il condusese si pe care il controla in continuare- era membru al Internationalei Socialiste.
    Basescu stia foarte bine rigorile IS- si a considerat ca s-a ivit cel mai bun prilej pentru a-si pune in practica mai vechea intentie, de a face astfel incat PD sa „devoreze” PSD.

    Stia ca, in urma faptului ca nu a candidat la functia de presedinte al PSD (indiferent de motivatie!) „capitanului” Adrian Nastase nu ii va fi deloc usor in raport cu IS.

    Adevarul este ca in 2005, prin vanzatorii victoriei lui Adrian Nastase la prezidentialele din 2004, Basescu a pus serios umarul la alegerea Prostanacului in functia de presedinte al PSD.

    Pentru ca PSD sa fie „devorat”, de PD (conform, programarii basesciene) trebuia asteptata „pedepsirea” lui Adrian Nastase de catre Internationala Socialista (repet, pentru a fi cedat, formal, postul de „capitan”!!!).
    In acea perioada, “oficiali internationali socialisti” erau niste indivizi despre care, din eleganta, ma voi rezuma sa spun doar ca nu mi-au placut deloc, dar deloc, deloc, de cand i-am vazut.
    Nu cred ca Basescu putea interveni la acel nivel (de fapt, sunt sigura ca nu putea) el avand a astepta doar „rituala pedepsire” inevitabila a lui Adrian Nastase pentru a declansa operatiunea de „devorare a PSD” de catre PD.

    “PEDEPSIREA RITUALA”- DAR ADRIAN NASTASE RAMANE “CAPITANUL”
    Cand i-am vazut venind in Romania pe Svoboda si Wiersma (ei sunt cei doi care nu mi-au placut deloc inca de cand ii vazusem prima oara) am stiut ca in cel mai fericit caz Adrian Nastase va trece DOAR printr-o perioada foarte grea si cu dificile sanse de redresare (spun „doar printr-o perioada foarte grea si cu dificile san se de redresare” pentru ca am mizat- si am avut dreptate- pe extraordionara sa rezistenta psihologica, pe forta lui de luptator; daca nu ar fi avut aceasta structura de excepte, nemaintalnita la altcineva, nu as fi avut acea geana de speranta si incredere, pe care am hranit-o cu gandul si cu sufletul zi de zi, moment de moment).

    Iata ce scria, in 31 martie 2006, pana si Tom Gallagher (care nu e un prieten al PSD!) despre sosirea lui Svoboda si Wiersma la Bucuresti:
    “(…) descinderea dlui Wiersma si a dlui Svoboda la Bucuresti reaminteste de vremurile apuse ale Uniunii Sovietice. (…)Dar ce se va intampla daca partidul dominant (PSD; n.A.) iese din joc cativa ani sau chiar mai mult? (…) Socialistii europeni au fost neinspirati (…) sa-i dea lovitura (…) lui Nastase si au schimbat echilibrul de putere.”

    Cu „binecuvantarea” lui Svoboda si a lui Wiersma a urmat „pedepsirea rituala” pentru a fi cedat formal pozitia (prin a nu fi candidat la functia de presedinte al PSD).
    Desigur, Svoboda si Wiersma nu au „avizat” si tipul efectiv de „pedepsire”- ceea ce s-a petrecut la Confort si mizeriile fara egal care au urmat fiind “rodul” a unor minti bolnave, a unor mocirle intelectuale- de tip Marean „care-este” Vanghelie („maestrul de ceremonii” al momentului Confort).

    Urmeaza paradoxul, cu exemplificare directa pe Adrian Nastase.
    Faptul ca a fost „pedepsit ritual” nu l-a exonerat, pe Adrian Nastase, de a fi considerat, in continuare, in Internationala Socialista, ca realul „capitan” (doar nu vei fi crezut ca „internationalii” il vor fi perceput, vreo secunda, astfel, pe Prostanacul!).
    Desi adus chiar cu avizul „marilor IS” in acea postura de „pedepsit ritual”, raspunderea;pentru PSD ii revenea tot lui Adrian Nastase.
    Aici a inceput marea lupta a AN cu PSD-Prostanacul, care lasa PSD REAL devorat de PD- Basescu (in acest caz Boc nici nu exista- e un nimic!).

    SENSUL „CARICATURII” (APARENT, PSD AUTODEVORANDU-SE!) DE LA EDITORIALUL LUI ADRIAN NASTASE SI TRIMITERILE SUBTEXTUALE, SUBTILE

    Adrian Nastase a reusit sa stopeze dezastrul (facandu-si pe deplin datoria de „capitan”)- semnalul, in acest sens, fiind dat de faptul ca Basescu a dat „sensul” de trecere a PD (ma rog, PD-L) la crestin-democrati!

    Acum, datoria lui de „capitan” (cea la care NU ARE DREPTUL sa renunte- ti-am spus, intr-o oarecare masura, de ce- restul, ar trebui sa il intelegi) este de a salva pe deplin PSD luptand dinauntru, nicidecum plecand!

    BUCLA IN TIMP
    Ne intoarcem in 2005:
    Adrian Nastase NU TREBUIA sa procedeze in virtutea „dubiilor intelectuale” (numeste-le morala, inseamna acelasi lucru si de neacceptat din perspectiva criteriilor IS, care I-A INCREDINTAT PSD lui Adrian Nastase, am spus ce se intelege prin asta- el fiind si ramanand „capitanul”).

    A platit cu o aspra pedeapsa, timp de cinci ani- timp in care A TREBUIT sa se bata pentru PSD, indiferent de pozitia sa formala in Partidul Social Democrat (repet, pentru IS acea pozitie formala nu conteaza- AN este „capitanul”, lui i-a fost incredintat PSD si e problema lui cum il apara- pe de alta parte, trebuind sa suporte pedeapsa!) si sa castige supravietuirea partidului. A reusit.

    Acum trebuie sa RIDICE PSD pe locul de partid de prim rang- invingand toate bataliile, depasind orice tip de greutate.
    Adrian Nastase NU ARE VOIE sa paraseasca acest partid (dincolo de orice formula morala!).

    Desigur, batalia este cumplita si pe multiple planuri- dintre care unele s-au adancit, altele s-au complicat, altele s-au multiplicat.
    Dar TREBUIE sa o castige- asta inseamna sa fie inlaturat Prostanacul, cu toata gasca lui de acoliti (cand vorbesc de pericolul legitimarii mafiei lui Vantu prin acestia, stiu bine ce spun!) si sa revina intr-o pizitie foarte influenta, pentru a reconstrui PSD.
    PSD, NU UN ALT PARTID!

    P.S.
    Augustin, esti liber sa crezi sau sa nu crezi toate aceste lucruri.
    Adrian Nastase nu le va spune vreodata.

    Mai departe, multe se leaga si de cat de profund vor fi capabili ceilalti sa inteleaga aceste adevaruri ciudate, nici macar intuibile cand este privit, din afara, ciudatul tablou in miscare- si sa il sprijine, cu incredere, pe Adrian Nastase.

    Eu ii voi ramane statornic alaturi- intelegand ca (si de ce) nu se pune problema de a „izbandi” cu un alt partid si ca nici vorba de asa ceva, oricat ar parea de ciudat privind din afara.
    M-as bucura nespus sa ii ramana si ceilalti alaturi.
    Crede-ma sa nu- dar ramai langa Adrian Nastase!!!!!

    Nu sunt „sustinatoaea lui Basescu”- dar daca tu crezi asta si ma vezi fiind vreun pericol pentru AN, ramai alaturi de el, macar sa il feresti!
    Important e sa nu plecam nici unul dintre noi- indiferent de motivatii!

  109. 111 Augustin februarie 19, 2010 la 3:43 pm

    @ Aya
    Asa cum am mai spus, am o oarecare practica pedagogica. Ceea ce ma face sa stiu ca, daca vrei sa explici cuiva ceva, trebuie sa eviti, cu orice pret exprimarile kilometrice. Acestea apar ori de cite ori nu stapinesti bine ideile pe care le expui (si simti ca argumentele pe care le ai sint mai mult decit subrezi) sau atunci cind vrei sa « aburesti » pe cel caruia te adresezi. Dupa lungimea ultimei tale postari adresata mie, trag niste concluzii tare interesante.
    Faptul ca A.N. te cunoaste de 20 de ani chiar ma linisteste. Inseamna ca stie cit pret trebuie sa puna pe ceea ce spui. Cei de pe blog te stiu de mai putina vreme, si, asa cum mai spuneam, uneori minti destul de convingator !
    Sustii cu nonsalanta PROSTIA ca, pentru un partid, PRIMORDIALA este recunoasterea internationala. Eu sustin ca PRIMORDIALA este forta interna, fara de care, in exterior, nimeni nu se uita la tine. Iar PDSR, cind se straduia sa intre in Internationala Socialista, era, DEJA, partidul cel mai important din Romania.
    Nimeni nu spune ca relatiile internationale nu sint importante. DIMPOTRIVA! Iar dificultatile de afiliere ale PDSR au provenit din « stampila » cu care a plecat la drum. « Stampila » pe care un nou partid, condus de A.N., n-ar avea-o.
    Si-apoi, ar fi absurd sa credem ca cei de-afara nu vad si nu inteleg ce se intimpla in Romania. E doar o chestie de comunicare !
    Dar, daca tot absolutizezi rolul recunoasterii externe, cum explici soarta trista a PNT-CD ?
    Fragmentele din Al. Dumas pe care le postezi in continuare renunt, pur si simplu, sa le comentez.

  110. 112 Aya februarie 20, 2010 la 1:28 am

    @

    Augustin

    Stilul este omul. De obicei, dezvoltarile mele (fie in expuneri verbale, fie in scris) sunt ample.

    Vreau sa cred ca ai adus experienta ta pedagogica in discutie (pentru a sustine ceva care nu se poate argumenta prin cunostinte de pedagogie) doar din incapatanare.
    Altfel, este jenant si refuz sa comentez.

    Repet, totul tine de stil, nu exista alte explicatii.

    Probabil, iti este greu sa crezi ca am intrat in zone inaccesibile chiar multora dintre cei putini- vei fi intelegand mesajul fara detaliere.
    Probabil, iti este greu sa crezi, pe de alta parte ca realitatea politica profunda si determinarile acelei realitati sunt, prin excelenta, bizantine.
    Cei mai mult impartasesc tipul tau de parere legat de politica, crezand ca realitatea este cea din planul vizibil- iar felul in care ai reactionat mi-a mai confirmat inca o data ceea ce stiam: de cele mai multe ori, este inutil (uneori, chiar contraproductiv pentru propria-mi persoana) sa ridic „coltul cortinei”.

    Augustin, forta unui partid, pe plan intern, sta pe nisipuri miscatoare si se poate imprastia foarte repede daca nu este sutinuta de „segmentul international” tutelar, acesta fiind, cu adevarat, cel important.
    Stiu ca e trist (si eu am avut o imensa tristete cand am realizat acest lucru) dar este adevarat. Pentru a reusi, trebuie sa accepti adevarul.
    Marii politicieni (printre care se numara si Adrian Nastase) stiu acest lucru foarte bine. Este motivul (de principiu) pentru care ANul nu va pleca vreodata din PSD pentru a-l reforma din afara (stii bine ca, teoretic, se poate incerca si astfel) dar va lupta din interior.

    Problemele PNT-CD au venit, pe fond (dincolo de ceea ce am fost lasati sa vedem si de spectacolul public oferit de acel partid) dintr-o precara relatie cu forul international tutelar si de la inflexibilitatea acelui partid.
    Ma vei ierta, dar nu cred ca este bine sa spun ceea ce stiu- mai ales dupa felul in care tratezi afirmatiile mele.

    Bref: PNT-CD (intr-un fel, echivalentul de dreapta al PDSR, intr-o anumita perioada) s-a dovedit incapabil de modernizare (si indeplinirea criteriilor pentru Internationala Centrist- Democrata- cum se numeste acum).
    Altfel spus, schimband ce e de schimbat, nu a reusit marea performanta a moderizarii realizata de Adrian Nastase cu PSD (cu PDSR, asa cum era, nu ar fi reusit vreodata nici chiar AN, nu doar din cauza „stampilei”- si partidul ar fi avut soarta PNT-CD DAR FARA a fi avut vreodata legitimare internationala).

    Mai este un lucru pe care nu vreau sa il detaliez: dimensiunea profund crestina (declarata) a PNT-CD intr-o lume in care poltica este supusa unui puternic proces de laicizare (prin acelasi proces trece statul- exceptia admisa, din varii motive, fiind Israelul, declarat oficial stat mozaic).

  111. 113 KTA februarie 21, 2010 la 8:04 pm

    M-am gandit mult daca sa scriu un comentariu sau nu.Am citit o serie de pareri pe acest blog, insa eu am sa fiu ceva mai direct:urmarind un fragment dintr-o emisiune de la Realitatea, am constatat ca filozofi nascuti talent precum Tismaneanu si Patapievici, sau ziaristi pretinsi independenti precum Pora, Turcescu, Moraru, sau de alta factura precum Cristoiu -mai putin vocal in ultima perioada (oare de ce?) emit tot felul de pareri de neinteles.
    Oricum, faza cea mai amuzanta ptr. mine, a fost atunci cand s-a aliat PSD-ul cu PDL-ul. Era suficient sa te uiti la privirile acestora de mai ‘nainte mentionati ca sa intelegi cum poate un ziarist sa priveasca in gol…pierdut…cand pana mai ieri era foarte vehement. Cred ca unii dintre acesti rataciti ai momentului aliantei mutante, au fost la un pas de cateva sedinte de terapie psihiatrica.
    Din capul locului, este facil de observat cum ca,orice alegere ar fi avut loc in PSD, NU AR FI FOST POTRIVITA pentru ei. Adica:
    – Geoana este prostanac,moale si usor de manipulat de catre smecheri;
    – Nastase este prea destept,arogant,corupt si greu de dus cu zaharelul;
    – Iliescu este criptocomunist,bolsevic,vandut Moscovei, etc, etc;
    – Mitrea este manivela dura,imoral cu solidaritatea sindicala, etc;
    – Diaconescu este profilul lui Geoana, dar si „inregistrat” de baieti;
    – Mazare este mascariciul PSD-ului, bun primar dar mafiot si golan;
    – Ponta este prea necopt, acid,ironic,destept, dar…poate altadata.
    Cu alte cuvinte,orice ar fi ales Congresul… nu este bun!
    Oricum ai da-o, nu e bun ! Batran nu e bun, tanar nu e bun, destept nu e bun, prostanac nu e bun, smecher dobrogean de cartier nu e bun,diplomat avut la mana de inregistrari nu e bun, dar ce este bun?
    Cred ca in fine m-am prins! Un partid socialist, oricare ar fi el, asta nu e bun! Bine ca ceea ce se intampla acum in tara, sub administrarea celeilalte ramuri deologice,pretinsa populara… este buuun!
    SA TRAITI BINE !


  1. 1 Tandemul Geoană-Băsescu, canaliile de * succesuri *, cei care au vândut România, celor din umbră… « Sfinxul Trackback pe februarie 18, 2010 la 5:20 pm
  2. 2 Precizari catre un fost coleg « ministru >> prim-ministru >> blogger Trackback pe noiembrie 23, 2011 la 2:04 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!