Explicaţii pentru prieteni

 

            Revin cu explicaţiile deciziei de a nu mai participa, în calitate de candidat, la preşedinţia partidului, la Congresul din 20 februarie a.c.

În mod concret, pentru a lua aceasta  decizie radicala, am avut în vedere următoarele argumente:

 • Data Congresului Extraordinar a fost astfel stabilită  încât să nu poată avea loc o dezbatere autentică în interiorul partidului privind cauzele înfrângerilor din ultimii cinci ani, respectiv soluţiile pentru recâştigarea statutului de formaţiune de prim rang în România. Între data Consiliului Naţional din 4 februarie şi data Congresului, din 20 februarie, sunt mai puţin de trei săptămâni pentru analize în organizaţiile judeţene;
 • Organizatorii Congresului sunt deopotrivă şi candidaţi (arbitri şi jucători în acelaşi timp). În mod normal, în organizarea Congresului ar fi trebuit să fie implicaţi în mod real toţi candidaţii, deciziile trebuind a fi luate în mod transparent şi consensual. Nu s-a întâmplat aşa. Din păcate, Mircea Geoană se pare că nu şi-a depus mandatul tocmai pentru a putea dirija organizarea Congresului;
 • Normele de reprezentare a organizaţiilor judeţene nu sunt reprezentative. Pentru un proces electoral corect este nevoie ca regulile după care sunt alocaţi  delegaţii la Congres să fie transparente, unitare şi relevante. Or, tocmai aici este problema, deoarece s-au luat în mod esenţial drept bază de calcul rezultatele din turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale. Turul al II-lea este irelevant pentru contribuţia organizaţiilor PSD, deoarece Mircea Geoană a fost susţinut, in al doilea tur,  şi de PNL şi UDMR,si de PRM si de PNG, astfel încât este incorect să ne folosim de aportul celor patru partide, spunând că este rezultatul nostru. Prin norma de reprezentare propusă de Marean Vanghelie si acceptata de Liviu Dragnea si implicit de Mircea Geoana, „echipa” Vanghelie  a obţinut dublarea numărului de delegaţi,   „confiscand”, în acest fel,  si o parte din munca lui Crin Antonescu.;
 • Eliminarea din rândul delegaţilor a membrilor PSD consideraţi a fi „incontrolabili”. În mai multe organizaţii judeţene (de exemplu, Arad, Sibiu, Timiş ş.a.) au fost eliminaţi din rândul delegaţilor la Congres militanţi PSD ale căror opinii erau divergente în raport de cele ale „echipei” Mircea Geoană, situaţie care a determinat şi apariţia primelor reacţii, sub forma demisiilor, din partid sau din funcţiile deţinute în PSD;
 • Presiuni asupra delegaţilor, pentru a vota conform unui mandat imperativ primit în mod real nu din partea organizaţiei, ci din partea şefului de organizaţie. Aceste presiuni au luat forme diverse, de la impunerea unor declaraţii pe proprie răspundere privind un vot imperativ, până la forme hilare, precum obligarea delegaţilor să jure pe Biblie că vor vota aşa cum le cere preşedintele de organizaţie, în urma negocierilor de culise;
 • Alegerea unei locaţii care să nu asigure deplina securizare a lucrărilor Congresului. Decizia de alegere a locului de desfăşurare a congresului,  la „Romexpo”, în ciuda votului exprimat de membrii Consiliului Naţional (325 pentru „Palatul Parlamentului”, 20 pentru „Romexpo” şi 10 abţineri) reflectă dispreţul faţă de dispoziţiile Statutului.;
 • Eliminarea sedintei Consiliului National de dinaintea Congresului, obligatorie, conform Statutului, (art. 50 alin.2), pentru aprobarea documentelor supuse Congresului;
 • Centralizarea puterii în PSD şi desfiinţarea de facto a Consiliului Naţional, prin proiectul de modificari la Statut, elaborat de Liviu Dragnea si supus dezbaterii din partid, fara ca el sa fi fost pregatit in cadrul Comisiei de redactare a documentelor, hotarata de CN.
 •  În mod concret, nu sunt de acord cu sporirea puterilor preşedintelui, fără a exista i) o contrapondere la competenţele acestuia şi, mai ales, ii) fără a exista o responsabilizare pentru rezultat (demisia automată în cazul eşecului, obligaţie inclusă în Statut). De asemenea, competenţele secretarului general cresc în mod exponenţial.
 • Este inadmisibil ca departamentele partidului sa fie luate de la Consiliul National si transferate la Comitetul ex. national. Poate aceasta structura, formata din aproximativ 60 de persoane, in principal presedinti de organizatii, sa se ocupe de „guvernul din umbra” al partidului? Nu este, cumva, aceasta o masura intuitu personae?
 • De aceea, inainte de dezbaterea Statutului, le-am spus colegilor ca nu voi candida la nici o functie, asa incat nu este nevoie sa siluiasca textul Statutului;
 • Creşterea posibilităţii de a se lua decizii arbitrare. Se doreşte eliminarea oricărei opinii contrare din partid, prin faptul că excluderea din partid se doreşte a fi transferată la nivelul Comitetului Executiv, inclusiv pentru membrii Consiliului National.

Alegerile interne din PSD, aşa cum se prefigurează a se desfăşura, nu ar fi  niciodată validate de către Biroul Electoral Central, iar OSCE şi Consiliul Europei ar  spune că ele nu se desfăşoară potrivit standardelor internaţionale în domeniu.

Ca atare, decizia mea trebuie privită ca un refuz de a legitima o competiţie purtată cu arme inegale, prin folosirea unor  metode incorecte pentru o formaţiune care aparţine Partidului Socialiştilor Europeni şi Internaţionalei Socialiste.

Regret faptul că trebuie să adopt o asemenea măsură, dar ea era  singura care putea trage un semnal de alarma in legatura cu unele evolutii negative din Partidul Social Democrat si de la intrarea definitivă pe un drum al cărui final ar fi o prăpastie politică. Am vrut sa spun ca eu nu  pot cauţiona politic şi moral astfel de practici printr-o candidatură la preşedinţia partidului. Ar  insemna un act de complicitate.

Poate că pe unii susţinători i-am dezamăgit prin decizia mea, dar era singura decizie raţională pe care o puteam lua  pentru a nu legitima un pseudo-proces de alegeri si ceea ce mie mi s-a parut o mascarada. Mi-am petrecut două decenii în acest partid, am trecut prin două sciziuni, si vad riscurile deciziilor luate in partid, astazi, inclusiv in ceea ce priveste candidaturile pe liste blocate. Sper ca pre-sentimentele mele sa nu se implineasca.

PS: Viaţa merge însă înainte, iar soluţiile ar putea să apară chiar atunci când ele sunt mai puţin probabile.

297 Răspunsuri to “Explicaţii pentru prieteni”


 1. 1 ironickq februarie 15, 2010 la 9:08 pm

  Este regretabil, dar pe deplin justificat gestul dv. Nu sunt nici membru si nici simpatizant al PSD, insa cred ca Romania are nevoie de un partid de stanga puternic, mai ales in aceste momente. Mentinerea d-lui Geoana la presedintia PSD este dupa mine un rau enorm facut stangii romanesti. Cred sincer ca sunteti singurul membru marcant al PSD capabil sa readuca partidul in prim planul politicii si care sa reziste cu succes tentativelor de acaparare totala a puterii de catre presedinte. Va inteleg gestul dar cred ca trebuie sa faceti ceva. A renunta complet la lupta este o mare greseala. Astept sa se intample ceva, ceva pozitiv desigur. NU cedati si faceti ceva. Ar fi mare pacat sa se intample ce-si doresc Geoana si Vanghelie.

 2. 2 Artistu' februarie 15, 2010 la 9:10 pm

  Mircea Geoana:”Nici nu stiu cati mai suntem” 🙂
  Gura pacatosului adevar(violet) graieste.
  Victorie! Am infrant!

 3. 3 Gabriela Savitsky februarie 15, 2010 la 9:12 pm

  Decizia dumneavoastră e raţională, da. Nimic de zis.
  Aţi evaluat şansele şi, decât să suferiţi o înfrângere, aţi renunţat.
  Dacă Mircea Geoană va câştiga – eu sper că nu, altfel eu şi mulţi alţii ca mine nu vom mai manifesta niciun dram de interes pentru politică – va fi o victorie a la Pyrrus. Conform principiului domino, partidul se va dezintegra în scurt timp.
  Sigur, idealistă cum mă aflu, mi-aş fi dorit ca ieşirea dumneavoastră de acum de pe prima scenă politică să se petreacă în urma unui discurs devastator, care să răscolească minţile şi inimile celor care vor fi duşi la tăiere de către hirsutul Băsescu avându-l ca secondant pe gângavul şi imbecilul Boc.
  Şi cu noi cum rămâne, domnule Năstase?
  Rămâne să ne purtăm singuri de grijă prin jungla populată de hiene portocalii…
  „Ou sont les neiges d’antan?” …

 4. 4 Carmen februarie 15, 2010 la 9:13 pm

  Domnule Nastase,
  sincer, imi pare rau!
  Daca ati simtit ca asa e bine, atunci bine ati facut!
  Va rog, capul sus, NU MOR CAII CAND VOR CAINII!!!

  De asemenea, nu pot sa nu ma intreb incotro se indrepta PSD-ul?

 5. 5 Mircea Valeriu februarie 15, 2010 la 9:15 pm

  Domnule Nastase,

  Cum v-am mai zis si in mesajul trecut. Nepublicat pe blog, desigur. Ca si acesta, la sigur. Dar nu ma deranjeaza, o sa imi zic iar punctul de vedere.

  Cauza numarul 1 pentru care PSD a ajuns in halul in care a ajuns e calitatea execrabila a liderilor. Cei mai multzi dintre ei, adusi la suprafatza de Guvernul Nastase. Iar oamenii nu sunt prosti, vad si simt. Si adevarul e ca in Romania in ultimii 20 de ani nu s-a facut nimic pentru ca omului de rand sa ii mearga mai bine. Deci ceea ce s-a intamplat era de fapt previzibil, iar acum se pare ca e prea tarziu sa se mai faca ceva.

  Numai bine,

  Valerin

 6. 6 george radu februarie 15, 2010 la 9:17 pm

  Aveti dreptate. Congresul va fi un fel de „Omagiu Celui Mai Iubit Fiu „,unde se vor intrece in pupat in ….unii pe altii. Cartile erau oricum facute,dar se pune o mare intrebare: Ce fac acum sustinatorii dumneavoastra,cei care si-au aratat pe fata simpatia? Dupa congres vor fi vanati precum iepurii si pusi la saramura de catre oamenii Prostanacului. Asa ca eu nu cred ca a-ti jucat corect fata de ei……..doar,daca sunteti hotarat sa o luati de la zero cu o noua formatiune politica.Altfel o sa dati dovada de LASITATE,iar acest lucru nu va caracterizeaza.

 7. 7 Politica februarie 15, 2010 la 9:18 pm

  @Domnule A. Nastase

  Ieri-alaltaieri ne-ati asigurat ca CN al PSD a hotarat cu 90% ca locatia va fi la Parlament. Azi, acelasi CN a hotarat altfel. Care este explicatia?

 8. 8 Robert Komartin februarie 15, 2010 la 9:19 pm

  Da, sunt personal dezamagit de decizia dvs. – alaturi de presedintele (astazi de onoare), dl. Ion Iliescu, ati fost cel ce ati dat viata acestui partid.

  Si o spun in cunostinta de cauza – am participat dupa cum poate va mai amintiti (alaturi de Razvan Soare, Mugur Mirea, Ion Spanu si multi altii) la campaniile din 1992, 1996…

  Si tot alaturi de ei m-am retras atunci cand partidul a fost acaparat incet incet de oamenii bi-dimensionali, politicienii caricatura, si personajele de desen animat.

  Poate ca la inceput nu v-a deranjat (ar mai fi trist sa va fi convenit… dar cred ca ati platit cat pentru doua vieti pentru asta deja…) apoi cred ca a inceput sa va incomodeze iar astazi ati sfarsit prin a fi si dvs. inlaturat de ei.

  Dar (apropos de solutii…) – daca in partid ar mai ramane doar geoanii, vanghelii si hrebenciucii… cat ar mai ramane partidul in picioare??? Stiu, e la moda afirmatia „raman in PSD/sunt PSD-ist, indiferent de cine conduce partidul” – dar nu este asta un mod de a pune carul inaintea boilor? Sunt mai importante sigla si numele partidului, sau valorile promovate si ideologia (cand ati auzit cuvantul asta folosit ultima oara cu seriozitate)?

  Noi, cei care am crezut si credem in social-democratia reala, care am promovat partidul si cand au fost mijloace si cand nu au fost, asteptam sa vedem ce considerati dvs. ca este mai important… Si suntem gata sa va stam (din nou) alaturi.

  Cu deosebit respect,
  Robert K.

 9. 9 ALM februarie 15, 2010 la 9:19 pm

  Domnule Nastase,

  Atunci cand ati anuntat ca veti candida la presedintia partidului, am crezut ca va fi o lupta adevarata si ca dvs „o sa luptati pana la unu’!” Nu ma asteptam ca pe la doua sa va luati jucariile si sa plecati! Daca nu reconstruiti stanga democrata, atunci ati pierdut de definitiv. Puteati sa trageti semnalul de alarma „la fata locului”. O sa vedeti ca nu va fi nici o diferenta fata de cazul in care nu va retrageati. Ati pierdut totul, inclusiv pe cei care aveau o speranta in dvs …

 10. 10 APS februarie 15, 2010 la 9:23 pm

  Solutia ar fi sa faceti un alt partid, din moment ce eternul perdant nu are bunul simt de a-si da seama ca a dus partidul de rapa, ca a vrut o palarie mai mare decat poate duce si ca in ritmul asta, cu el in frunte, PSD nu va castiga in vecii vecilor alegerile, pentru ca nu are priza la public, nu e carismatic si mai e si atacabil energetic. Nu va puteti permite nici dumneavoastra sa stai pe tusa si nici noi sa fim lasati pe mana unor incompetenti. Dumneavoastra, Ion Iliescu, Cristian Diaconescu, sau ce echipa stiti dvs mai bine, ati avea suficienta forta sa faceti alt partid. Ideea de a nu scinda partidul mi se pare o chestiune de optica. Partidul ar trebui sa fie o grupare politica de oameni care au valori politice si interese comune si care vor sa obtina puterea pentru a pune in practica un program politic. Daca un partid este uzurpat de incapabili si/sau de corupti, iar oamenii de valoare din el nu mai reusesc sa faca ceea ce e corect, nu partidul trebuie salvat, ci ideile si valorile care ar trebui sa stea la baza partidului. Chiar daca asta inseamna alt partid. E ca si cum esti intr-o barca care se scufunda si nu vrei sa pleci din ea sa te salvezi numai pt ca e barca de la bunicul tau si tii la ea. Decat sa te scufunzi, mai bine ei o pluta si ajungi la mal, si pe urma iti faci o barca, chiar mai bune decat prima. Sau, mai pe romaneste, trebuie sa rupi pisica.

 11. 11 Politica februarie 15, 2010 la 9:24 pm

  Geoana castiga pe toata linia: Vot pe liste, norma de reprezentare, Congres la Romexpo

  Nu prea vad ce-ati mai putea face in aceasta situatie. Nu cred ca iepurasul Ponta va mai putea stopa marsul triumfal al prostanacului la bratz cu semianalfabetul Vanghelie.

  Zile negre, foarte negre pt PSD. Se pare ca Iliescu a construit, totusi, pe nisip!

 12. 12 instalatorul februarie 15, 2010 la 9:27 pm

  Nu comentez.

 13. 13 romanoarab februarie 15, 2010 la 9:32 pm

  Nu ma mira nimic din ceea ce se intampla in PSD. Totul este in ton cu tara.
  Ceea ce face Mircea Geoana este perfect normal din punctul lui de vedere, ptr. ca el poate castiga niste alegeri doar daca sunt aranjate!!! Pacat ca lucrurile au luat astazi o intorsatura nedorita…Pacat, in primul rand, de un om ca dvs….
  Sper ca Ponta sa intoarca in cele din urma o situatie care pare fara iesire

 14. 14 samantha februarie 15, 2010 la 9:33 pm

  Decizia pe care a-ti luat-o este corecta, va felicit inca o data pentru seriozitatea demersurilor de pina acum si pentru acest ultim gest, desigur. Viata este un spectacol imprevizibil, cum spuneti :).

 15. 15 Luca februarie 15, 2010 la 9:33 pm

  Domnule Nastase,
  salut decizia dumneavoastra, chiar daca atunci cand am auzit-o nu va puteam intelege de ce renuntati atat de usor.
  Este foarte clar ca Geoana, cel care in 7 decembrie striga cat putea ca alegeriile au fost fraudate, si ca in tara asta este nevoie de mai multa demnitate si mai mult respect, tocmai el, vine acum, la cateva luni dupa acele show-uri si face contrariul la ceea ce sustinea.
  Incearca sa fraudeze alegerile, nu are nici macar unpic de respect pentru Membrii Consiliului National, dar el asteapta respect din partea lor.
  Geoana, in prostia lui trebuia de mult timp sa isi dea seama ca este un om slab…si daca n-a facut-o, trebuia sa o sesizeze atunci cand l-a batut Basescu.
  Primul lucru care trebuia facut dupa pierderea acestor alegeri era sa-i retrageti sprijinul politic la sefia Senatului.Inca se crede presedinte, inca se crede „omul cu puterea”.O fi el cu puterea dar nu a lui ci a lui Vanghelie si mai ales a celor 20 care au decis cab acest congres sa se tina la Romexpo.
  Sa speram ca nu va mai iesi acest om presedinte si mai ales sa speram ca viitoarea conducere va fi una pragmatica, care sa faca performante politice adevarate!
  Va multumesc si mult succes in continuare!

 16. 16 Noe februarie 15, 2010 la 9:35 pm

  Eu cred ca acest blog poarta o parte din vina pentru usurinta cu care Adrian Nastase a acceptat sa fie egal cu sine insusi si atunci cand nu a candidat la presedintia tarii si acum cand nu candideaza la presedintia partidului, punandu-se de fiecare data de acord cu confortul sau suveran. Vina blogului consta in aceea ca-i ofera un refugiu generos si confortabil. Data trecuta cand a fost fortat sa accepte sa candideze la presedintie impotriva lui Traian Basescu paraca n-avea blog. Poate ca daca n-ar fi avut un blog asa de… cald cum nu au ceilalti politicieni (care nu-si risipesc timpul si energia pe canale virtuale), Adrian Nastase, chiar impotriva naturii sale incompatibile cu competitiile electorale, ar fi fost fortat mai usor sa accepte tavaleli in competitii marca PSD. Regretul meu este ca in consemnarile propriului abandon (auto-contemplat nu decis) de catre Adrian Nastase a contat mai degraba un anumit soi de confort intelectual (vecin cu lenea; paradoxal la cineva cu o putere de munca si o anduranta psihologica remarcabile) decat luciditatea. Ar fi fost o incantare sa se poata constata ca implicarea in „deciziile” pomenite mai sus a fost rezultatul unei intelepciuni calme si lucide venite de la un individ mai puternic decat politicianul omonim (care ar fi meritat aplauze la scena deschisa) mai degraba decat o acceptare senina a ceva ce oricum se pare ca A.N. astepta in secret, pentru sine. In fine, n-a fost sa fie. Mie unul mi se pare ca acest abandon nu demonstreaza nimic bun. Cu atat mai trist cu cat, teoretic ar fi putut sa demonstreze si lucruri bune. Ce o mai fi vrut Adrian Nastase cu aceasta explicatie pentru prieteni? Sa faca un gest de cuvenita consolare pentru colegii sai de pierdere a timpului pe blog sau o fi vrut sa confirme din doua una, ori ca habar nu a avut in ce partid s-a aflat in ultimii 5 ani ORI ca a stiut si a acceptat cu gandul ca e apt sa joace si sa castige partida cu partidul dupa regulile stiute? Nu vom sti niciodata.

 17. 17 VASILE februarie 15, 2010 la 9:37 pm

  EUROPEAN , CU PRINCIPII SANATOASE ??? EU VA VA D TOT PRESEDINTE…, POATE CA ASA V-ATI NASCUT.

 18. 18 dan februarie 15, 2010 la 9:38 pm

  PACAT! Chiar abandonati partidul si chiar Romania ? Chiar nenorocitii de Geoana si Vanghelie vor face ce vor? PACAT! Nu abandonati !!! va rugam!

 19. 19 Anca-Ioana februarie 15, 2010 la 9:43 pm

  Dvs stiti mai bine de ce ati luat aceasta decizie. Si la cat de inteligent sunteti sunt sigura ca e decizia cea mai buna!

 20. 20 abbilbal februarie 15, 2010 la 9:46 pm

  Pe mine nu m-aţi dezamăgit domnule Adrian Năstase. M-au dezamăgit cei care nu ţin seama de ceea ce condamnă că ar fi rămăşiţă comunită; democraţia internă de partid. Acum e dictatură. Şi se mai dau şi rotunzi fugind din televiziune în televiziune pentru a face spume la gură.
  Dumneavoastră nu aveaţi o altă soluţie fiind minoritar. Păcat că PSD-ul se dezintegrează. Cei din Alba spuneau că nu-l susţin pe Geoană pentru că Geoană a uitat de ei. Pe parcurs vom vedea ce va fi. Probabil nu voi mai merge la vot.
  O seară bună vă doresc.

 21. 21 Ghita Bizonu' februarie 15, 2010 la 9:51 pm

  Deci ca sa zic asa si PSD s-a bashit. Presu basheste tara, Jenant doar partidu’ .

 22. 22 ondin februarie 15, 2010 la 9:51 pm

  Mae pacat ca v-ati retras 😦 si lasati prostanacul sa faca din nou jocurile…..pun pariu ca si acum o sa topaie daca o sa fie invimgator ?? sau daca pierde cere renumararea voturilor??

  Oricum domnule Nastase sunteti un om de caracter si a-ti dat dovada de multa inteligenta in aceasta decizie 😉

  Mizilul e cu dumneavoastra

  PS: Cand mai veniti pe la cabinetul parlamentar???

  astept si eu un rapuns

  o seara buna

 23. 23 Victor februarie 15, 2010 la 9:56 pm

  Aya, se pare ca prostanacul are sustinatori extrem de potenti financiar daca se intampla ce se intampla. Sa fie aceeasi care i-au finantat campania electorala din cursa pentru Cotroceni?

 24. 24 CARACAL februarie 15, 2010 la 10:02 pm

  Va multumim Domnule Nastase!….Ati luat cea mai buna decizie, in ceea ce priveste retragera candidaturii dumneavostra la conducerea PSD!… Municipiul Caracal va multumeste!! Sa fiti sanatos!.

 25. 25 Aura Costea februarie 15, 2010 la 10:07 pm

  Dati-mi voie sa spun si eu ce cred. Atat dvs, cat si Mitrea si Diaconescu, i-ati netezit calea lui Ponta. L-ati ferit de atacurile hienelor pana in ultimul moment. Este salutara manevra asta si, trebuie sa recunoastem, singura varianta care ar putea sa scoata PSD din zona crepusculara a politicii, in care l-a tarat Mircea Geoana.
  Un suflu nou adus de Ponta si experienta pe care o au oamenii valorosi de langa el sunt suficiente pentru a alcatui o fundatie solida. Daca veti reusi sa-i impiedicati pe Geoana si mercenarii lui sa aranjeze alegerile ar fi un semnal pozitiv pentru electoratul bulversat. Succes!!

 26. 26 casandra februarie 15, 2010 la 10:08 pm

  Din Legea nr.14/2003 a partidelor politice

  „Art. 11.
  Statutul si programul politic ale partidului trebuie sa fie prezentate in forma scrisa si aprobate de organele imputernicite prin statut.

  Art. 13.
  (1) Adunarea generala a membrilor si organul executiv, indiferent de denumirea pe care o au in statutul fiecarui partid, sunt foruri obligatorii de conducere a partidului politic si a organizatiilor sale teritoriale. Conducerile organizatiilor teritoriale se aleg pentru o perioada determinata, prevazuta de statut.
  (2) Statutul poate prevedea si alte organe, cu atributii formulate explicit.

  Art. 14.
  (1) Adunarea generala a membrilor partidului politic sau a delegatilor acestora, la nivel national, este organul suprem de decizie al partidului. Intrunirea acestuia are loc cel putin o data la 4 ani.

  (2) Delegatii la adunare sunt alesi de organizatiile teritoriale prin vot secret. Numarul acestora se stabileste in raport cu numarul de membri. Procedurile de desemnare si de delegare a acestora trebuie prevazute in statut.

  Art. 25.
  (1) Modificarea statutului sau a programului partidului politic poate avea loc in conditiile prevazute de statut.
  (2) Orice modificare se comunica Tribunalului Bucuresti, in termen de 30 de zile de la data adoptarii, cu indeplinirea prevederilor art. 18 alin. (2) si (3). Tribunalul Bucuresti o examineaza potrivit procedurii prevazute la art. 20 si 21.

  Art. 26.
  (1) In cazul in care modificarile nu sunt comunicate conform art. 25 alin. (2) sau daca instanta a respins cererea de incuviintare a modificarii statutului, iar partidul politic in cauza actioneaza in baza statutului modificat, Ministerul Public va solicita Tribunalului Bucuresti incetarea activitatii partidului politic si radierea acestuia din Registrul partidelor politice.
  (2) In termen de 15 zile de la inregistrarea cererii Ministerului Public, Tribunalul Bucuresti se va pronunta asupra acesteia.
  (3) Impotriva hotararii Tribunalului Bucuresti partea interesata poate face contestatie la Curtea de Apel Bucuresti in termen de 5 zile de la data comunicarii hotararii.
  (4) Curtea de Apel Bucuresti se pronunta in termen de 15 zile de la inregistrarea contestatiei, iar hotararea sa este definitiva si irevocabila.
  (5) Hotararea definitiva si irevocabila de admitere a modificarii statutului se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a.”

  Cine nu respecta dispozitiile statutului? Cine vrea sa se inscrie in acest tip de evolutie a PSD?

 27. 27 Ariel februarie 15, 2010 la 10:11 pm

  Jos palaria, domnule Nastase !!! Aveti dreptate!!!

  Desi, regret nespus!

  Dupa infrangerea din alegeri, am crezut ca nimic nu ma mai poate supara in politica romaneasca… Si totusi, am pierdut acum si ultima raza de speranta… Ma amageam ca peste 2 ani, vom avea o sansa sa iesim la liman… Dar asa… nici o sansa… Asta a fost si ideea…

  PSD-ul a intrat pe mana unei gasti care se protejeaza si se auto-genereaza permanent, intr-o logica agresiva de tip mafiot, bazata pe colaborationismul subteran cu tandemul Basescu-Udrea, si care nu va mai permite nimanui sa taie cordonul ombilical care leaga clica Prostanacului de putere…

  Oricum, Felicitari pentru verticalitate! Ca “nu-i totuna leu sã mori / Ori câne’nlantuit.”

  Atunci cand pierzi in felul acesta, iti ramane respectul oamenilor, al celor buni… Si asta nu e putin lucru… Un gest prea elegant pentru mocirla politica romaneasca…

  Si cand ma mai uit si la penibilul asta de Geoana… E intrebat acum la Antena 3 cum este de fapt: prea democratic sau prea dictatorial in partid…

  Ii spun eu: El nu e nici asa… nici asa… e pur si simplu Prostanac…

  E o marioneta stupida in mana “baronilor” care au privatizat PSD-ul …

  Sunt din ce in ce mai sigura ca si el si Hrebenciuc sunt marionete in mana papusarului de la Cotroceni…

  Inca de atunci, vestita vizita nocturna la Vantu… si mai ales interventia lui SOV de la Realitatea… Totul mirosea a facatura cotrocenista… A fost o piesa proasta in care Geaona a jucat precum un zombie… SAU NU ?!?!?! Daca a stiut exact??? Ca oricat ai fi de prostanac… nu poti face asa ceva…

  Din pacate se confirma tot ceea ce mi-am inchipuit ca ar putea fi mai rau.

  Eu una imi mai pun nadejdea intr-o singura persoana capabila sa traga dupa sine un partid… Crin Antonescu… Dar, din pacate pentru Romania si pentru PSD, el este la PNL…

  Iar PNL-ul si electoratul sau nu a excelat niciodata prin mobilizare, efort si capacitate organizatorica… Si spre deosebire de PSD, nici nu se poate baza pe prea multi profesionisti… Cu cateva exceptii, printre care o pot nominaliza cu cea mai mare consideratie pe D-na Campeanu…

  De acum incolo, orice se va mai intampla, nu mai este prea interesant… Poate ca ne ve furniza Ponta o surpriza… Vom vedea… Sanatosi sa fim!!!

 28. 28 exasperat februarie 15, 2010 la 10:12 pm

  @ Nastase

  Nu vi se pare revoltător că un ins care a acuzat mascarada alegerilor fraudate să uzeze din plin de aceleaşi procedee? Cât de respingător pentru membrii PSD (nici nu mai vorbesc de alţi oameni) poate fi un astfel de comportament în perspectiva unor viitoare confruntări electorale?

 29. 29 exasperat februarie 15, 2010 la 10:15 pm

  Atâta vreme cât voturile delegaţilor la Congres nu ţin seama de opinia „bazei” partidului, cum îşi închipuie domnul Geoană că va putea merge în Prahova, D-ţa, la Sibiu, Arad etc şi va garanta pentru candidaţii PSD la locale, parlamentare…? Repulsia faţă de domnia-sa se va transfera automat asupra candidatului PSD şi nu trebuie să fii prea mare filosof ca să-ţi dai seama de asta…

  Incredibil..

 30. 30 gala februarie 15, 2010 la 10:17 pm

  Si acum,ce va urma?
  Pe mine,ca simpatizant al stangii,geoana si vanghelie nu ma reprezinta!Si ca mine sunt multi…Pornind de la un anunt al Theodorei,toti cei ce suntem nemultumiti de stanga romaneasca, ar trebui sa ne organizam intro „asociatie” :”Votant de stanga,caut partid!”

 31. 31 Spiridus februarie 15, 2010 la 10:18 pm

  Va felicit pentru faptul ca nu validati impostura ridicata la rangul de principiu de politica interna (de partid!). Dar s-ar putea sa fie cam tarziu pentru PSD. Cum era chestia aia cu prohodul?
  Cred ca stanga are nevoie de o alternativa reala la grupul Marean-Mircea.

 32. 32 Opiniot februarie 15, 2010 la 10:22 pm

  Nu sunt membru al PSD si nici votant al acestui partid asa ca pot privi cu detasare ce se intampla acolo. Privesc, spun, si ma crucesc. Cum poate un looser politic ca Geoana, care e nascut pentru a fi pierzator, sa incalece in asa hal un mastodont ca PSD? Prin ce cai reuseste victima de serviciu a marinarului sa ramana (caci va ramane) in fruntea singurului partid de stanga? Cum reuseste un om care s-a discreditat si a discreditat si postura de candidat la presedintie sa faca coregrafia principalului partid de opozitie? Cum crede concurentul lui Bula (cu sanse mari in a-l detrona) ca ii poate conduce pe social-democrati spre gloria de odinioara cand el nu se poate conduce singur? Ce piedici si capcane mestesugite poate intinde el unora harsiti ca Basescu, Blaga, Flutur cand el se impiedica si cand este sustinut, atentionat de toti cei din jur (vezi felul in care a pierdut prezidentialele) si nici nu-i sunt intinse curse?

 33. 33 Anonimul Venetian februarie 15, 2010 la 10:23 pm

  Domnule Presedinte,

  motto:
  „At least I tried” (Ken Kesey – Flew over the Cuckoo’s Nest)

  Poate era mai bine sa ramaneti in cursa pentru sefia partidului deoarece nu decide domnul Geoana votul fiecarui membru psd. La Congres, intentia de vot se poate schimba in functie de multi factori ( carisma, mesaj, elocinta,etc.) si, asa cum va cunosc, v-ar fi fost usor sa creati o emulatie favorabila dumneavoastra.
  M-am saturat sa vad un om de anvergura dumneavoastra tot asteptand ca gregarii din psd sa-i recunoasca valoarea.
  A venit vremea sa decideti ce faceti cu viitorul dumneavoastra politic, ce faceti cu asteptarile noastre, ce faceti cu viitorul acestei tari.
  Nu vreau sa fiu melodramatic, dar, de vreme ce pana si dusmanii dvs. au recunoscut ca ati fost un excelent prim ministru ( se spune ca respectul dusmanului reprezinta adevaratul respect), inseamna ca aveti inca imense responsabilitati fata de aceasta tara.
  Nu aveti dreptul sa stati deoparte si sa priviti cum tara asta cade din lac in boc.
  Nu aveti dreptul sa nu folositi in interesul tarii imensa intelepciune politica pe care o detineti.
  Nu aveti dreptul sa asteptati in continuare intr-un post caldut din psd sa se schimbe calimera in favoarea dvs.
  Timpul dvs. a sosit. Actionati, altfel veti iesi lamentabil din politica; veti deveni un nou ”Petre Roman”
  Daca e cazul, faceti un nou partid. Lumea va veni dupa dumneavoastra sau….nu,
  dar macar veti putea spune ca McMurphy: „Cel putin am incercat”.

 34. 35 Daniel Buca februarie 15, 2010 la 10:25 pm

  Da, este o decizie corecta.
  Acum ceva timp v-am spus ca nu cred ca PSD-ul, asa cum este el acum, se poate schimba dar as fi avut incredere daca mi-ati fi spus altfel. Nu mi-ati spus nimic, eu am tras concluziile mele.

  Acum lucrurile stau un pic altfel.
  Cred ca in primul rand trebuie constientizat ca nici stanga romaneasca si poate nici PSD-ul nu sunt reprezentate just in conducerea actuala a partidului.

  Legat de afirmatia lui Mircea Geoana „am fost votat de peste 5 milioane de oameni”: nimic nu poate fi mai fals.
  Asa cum spuneati, in turul 2 a fost vorba de votul PSD + PNL + UDMR.
  Eu as duce, insa, lucrurile un pic mai departe. Este vorba despre votul PSD + PNL + UDMR plus votul celor care erau anti Basescu fara a simpatiza vreunul dintre cele 3 partide.
  Sa nu uitam totusi si primul tur unde voturile luate de MG au insemnat voturi anti Basescu + voturi venite din lipsa de incredere in capacitatea lui Antonescu + voturi din loialitate fata de PSD + voturi din simpatie pentru MG.

  Daca facem cateva calcule simple observam ca votantii lui MG sunt o mana de oameni. Nu afirm ca opinia lor nu conteaza dar vreau sa fie clar cati oameni din aceasta tara reprezinta MG.

  Ca sa revenim la oile noastre: care este urmatorul pas? se pun bazele acelei formatiuni de stanga despre care se vorbeste de ceva timp? acea formatiune de stanga care sa faca o opozitie reala impreuna cu PC si PNL ? acea formatiune de stanga care sa fie ghidata de principiile social liberaliste de care discutam in urma cu cateva saptamani?
  Daca raspunsul este da atunci astept o invitatie de la dvs.

 35. 36 mike februarie 15, 2010 la 10:30 pm

  domnule nastase, parerea mea este ca decizia dvs. de a nu mai candida, si, in principiu, nealegerea dvs.(nu sunt fan nici a.n. nici psd.) si ramanerea partidului in vechea structura reprezinta condamnarea la moarte a partidului psd.

 36. 37 Noe februarie 15, 2010 la 10:33 pm

  Aoleu candideaza micutzul titulesc Ponta. Din lac in putz. Aăăă.. Cine l-o fi incurajat pe asta sa se simta inlocuitorul lui Adrian Nastase? Confuzia e totala. Oare de ce n-o fi clar ca Diaconescu este varianta daca nu castigatoare macar optima in context si ca scoaterea din palarie a porumbeilor este calea sigura de a-l face pe Geoana magician. Iar daca ar fi sa ne luam dupa ce s-ar potrivi de fapt atunci Mazare ar fi presedintele care se potriveste cel mai bine cu partidul, in care doua sabii nu incap intr-o teaca dar mai multe boabe o sa incapa confortabil intr-o pastaie. O teaca de fasole. Verde. Adio si un praz verde, c-auzii ca Geoana e oltenas. Desi nu este din Oltenita.

 37. 38 Vava021 februarie 15, 2010 la 10:33 pm

  Asta e raman alaturi de Dv. Inteleg ca va e greu nu cred ca exista ceva care sa va linisteasca acum.
  Cu stima

 38. 39 Scorilo februarie 15, 2010 la 10:36 pm

  Este atat de vizibil ca Romania merge vertiginos intr-o directie total gresita, incat ma apuca disperarea la gandul ca inca nu s-a nascut „salvatorul”…
  Domnule Adrian Nastase, as fi deosebit de onorata daca ati explica mai pe larg urmatoarea fraza scrisa de dvs. anterior:”Ca atare, decizia mea trebuie privită ca un refuz de a legitima o competiţie purtată cu arme inegale, prin folosirea unor metode incorecte pentru o formaţiune care aparţine Partidului Socialiştilor Europeni şi Internaţionalei Socialiste.”
  Oare nu avem „politicieni” care „nu gandesc” fara jutorul Socialiştilor Europeni şi Internaţionalei Socialiste???
  Se pare ca oamenii cu adevarat valorosi sunt incet, incet eliminati…
  Daca puteti, opriti ca Romania sa se transforme intr-un vesnic carnaval (De Rio, se stie!).
  Cu respect!

 39. 40 padureanu februarie 15, 2010 la 10:36 pm

  Cred ca ati procedat foarte bine. Nu stiu ce veti face in continuare dar socotesc ca sunteti indreptatit la orice atitudine fata de un activ de partid care si-a uitat menirea si care nu mai reprezinta pe altcineva decat pe sine.
  PSD are nevoie de o infrangere electorala severa pentru ca activistii sai sa-si aduca aminte ca au in spate un electorat pe care nu au voie sa il ignore. De fapt, acum nu il ignora, il sfideaza.

 40. 41 Eduard Stoica februarie 15, 2010 la 10:38 pm

  Domnule Adrian Nastase, ma simt frustrat, ma simt furat si dezamagit. Am trait la Sibiu aceleasi tipar de incalcari statutare in momentul cand am candidat si am pierdut la doar cateva voturi diferenta. Atunci credeam ca sunt un caz izolat, am sesizat neregulile, dar totul a fost in van. Observ ca aceste „fradari” statutare, „mici jocuri” s-au intins ca si cancerul in interiorul PSD. Simt ca Romania are nevoie de mine, nu eu de Romania, am si am avut nenumarate ocazii sa las tara in urma, cred ca am un destin in acesta tara si pot sa il urmez facand parte dintr-un partid de stanga puternic, sau cel putin credeam. Nu stiu, dar oare conteaza sa ai sangele mai rosu decat altii ca sa poti accesa o functie in PSD. Mafia si baronii locali sunt mai puternici decat oricand si daca dumneavoastra nu reusiti sa le faceti fata nu stiu ce se intampla cu viitorul partidului. Poate mesajul meu este putin „diperat”, poate credeti ca incerc sa va mangai si sa va alint cu cuvinte alese, dar nu este asa. Sincer nu stiu in ce sa mai cred sa pot face politica, nu mai gasesc nici un reper de care sa ma agat. Sunt consternat si oripilat cat de manipulati si manipulatori sunt oamenii in general. Cand veti citi, daca veti citi aceste randuri, probabil in gandul dumneavoastra o sa spuneti, „tinere dar asa e in politica”. Ei bine eu nu cred in astfel de politica, jocuri murdare, vreau sa cred in Romania mea, cea pe care mi-o imaginez eu. Succes, poate noaptea va fi un sfetnic bun.

 41. 42 contribuabil februarie 15, 2010 la 10:40 pm

  De ce va mai pierdeti timpul cu „politicienii” nu ati observat ca nu merita efortul ? Este foarte greu de conturat o altfel de politica decat cea a ciolanului, a cumetriilor, a chefului si chermezelor. Partidele sunt asemanatoare cu clanurile mafiote si actioneaza tangential cu nevoile cetatenilor. Propun sa-l invitati si pe Basescu ca poate va da niste sfaturi utile, si poate-i propuneti functia de pres. onorific. Se pare ca nu putem depasi complexul „catelus cu parul cret”, „mesterul Manole” si „miorita” la 20 ani de la „proclamatia” de la Timisoara. Mircea Badea are perfecta dreptate, doar ca putini recunosc acest lucru: traiam in Romania si asta ne ocupa tot timpul – acum cred ca e timpul sa ne ocupam si de altceva!

 42. 43 ion adrian februarie 15, 2010 la 10:42 pm

  Aceasta de mai jos este strigatoae la cer , dar dupa congres nu o sa mai aiba nici-o importanta:

  » Eliminarea sedintei Consiliului National de dinaintea Congresului, obligatorie, conform Statutului, (art. 50 alin.2), pentru aprobarea documentelor supuse Congresului;

 43. 44 Walt Disney februarie 15, 2010 la 10:45 pm

  Domnule Premier,

  M-aţi întristat astăzi. Vă înţeleg decizia şi este probabil, cea potrivită. Am votat în ultimii 15 ani PSD la toate alegerile din două motive: sunt de stânga şi PSD propunea oameni mai capabili decât celelalte partide (Ion Iliescu, Adrian Năstase, Florin Georgescu, ş.a. m. d.). Chiar şi la aceste alegeri am votat Geoană, deşi nu ar fi meritat să ajungă Preşedinte. Este un individ extrem de slab pregătit, complexat şi lipsit de charismă. Deşi nu mă aşteptam la nimic pozitiv din partea sa, am considerat că Geoană trebuie votat pentru a nu valida politica din ultimii ani ai lui TB şi pentru a deschide posibilitatea unei guvernări PSD cu AN premier (nu am muşcat la povestea cu Johannis).

  Astăzi PSD a devenit proprietatea unei găşti coagulate de prostănac, reprezentate mizerabil de oameni de tip Vanghelie, Niţă sau Hrebenciuc. Nu se mai poate pune problema doctrinei sau a soluţiilor pentru România. La dezbaterea finală MG a impresionat prin lipsă de pregătire şi prostie pe absolut toate teme discutate, inclusiv politică externă. Dau exemplul dezbaterii pentru că ştia întrebările şi totuşi a răspuns foarte prost. Asta înseamnă că el nu a fost capabil nici măcar să înţeleagă şi prezinte ideile conturate de staff-ul său. MG are o singură calitate pentru care se menţine în funcţie, este suficient de prostănac pentru a putea fi controlat de Vanghelie şi flacăra violet. Nici Vanghelie şi nici flacăra violet nu pot face absolut nimic constructiv pentru ţară şi n-au absolut nici o legătură cu stânga, dreapta sau centrul. Oamenii ca Geoană sau Vanghelie au doar complexe şi suficient de mulţi bani pentru a mai refula încă 3 ani până când speră că pun mâna pe caşcaval.

  Poate că este momentul să apară un nou partid de stânga în România. Nu ştiu în ce măsură un astfel de proiect este realizabil, dar, dacă este, mă înscriu imediat.

 44. 45 Aura Costea februarie 15, 2010 la 10:51 pm

  inteleg daca nu-mi puteti valida comentariul, dar ati putea sa-mi confirmati daca m-am apropiat de adevar? nu de alta, dar pot accepta idee ca ma aflu pe o pista falsa…

 45. 46 ion adrian februarie 15, 2010 la 10:51 pm

  Va sunt adversar politic dar m-am bucurat cand ati fost ales presedinte al CN(pe atunci inca nu ma suparaserati atat de tare cu obsesia Basescu, care cred ca asta v-a facut cel mai rau posibil) si nu suport astfel de masinatiuni, desigur daca lucrurile stau cum spuneti.
  Desigur cand o majoritate sustine lucruri inacceptabile nu tb sa participi la vot, caci a participa inseamna sa legitimezi cele decise si apoi sa le indeplinesti.
  Ma intreb, daca fata de acestea mai puteti ramane, supunandu-va deciziilor unei majoritati cu care sunteti in contradictie ireconciliabila, daca este cu adevarat ireconciliabila si va siluieste constinta si convingerile.Dar asta o veti constata abia dupa congres.
  Si totusi la congres daca ar apare o majoritate contra acestora, tot esafodajul asta s-ar da peste cap.

 46. 47 Antares februarie 15, 2010 la 10:51 pm

  fara cuvinte…sunt cel putin stupefiat…mi se pare cum ca pana si ultima speranta s-a spulberat…imi doream cel putin premierul din 2004 daca nu presedintele din 2014…am incercat sa va citesc randurile dar nu am putut…chiar nu ma asteptam la asa ceva si nu cred ca totusi niste randuri pot justifica acest gest si aceasta decizie…il tot asteptam pe acel Nastase care a condus cea mai buna guvernare de dupa 1989 (citez din Basescu)…nu pot sa imi imaginez ce ar fi putut obliga acest om sa renunte la noi, sa renunte la Romania…ati obosit cumva?…si eu sunt obosit de ceea ce vad in Romania zi de zi dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa imi doresc sa las copiilor mei ceva cu mult mai bun decat am primit in ultimii 20 de ani…probabil ca sunt incoerent in ceea ce spun insa lovitura a fost mult prea puternica pentru mine…e foarte posibil ca stanga veritabila din Romania sa se stinga odata cu aceasta decizie pe care dumneavoastra ati luat-o…bun…si noi ce facem?…plecam?…si-asa e mult prea mult ceea ce vedem in fiecare zi…acum ce trebuie sa facem?…sa umblam pribegi cu bocceluta in spinare cersind pe la portile capitalelor lumii…am trait tot timpul cu notiunea in cap ca aici am ceva de facut si ca aici trebuie sa pun umarul pentru noi si pentru copiii nostri…dar nu asa se rezolva lucrurile domnule Nastase…sunteti cu mult mai pregatit decat media tarii si nu pot accepta sa nu fiti lider…nu pot accepta resemnarea si blazarea pe care incercati sa le abordati…nu pot accepta cum ca de maine nu vom mai avea stanga in tara…si eu am muncit in tara asta si am incercat sa fac cat mai bine ceea ce am facut…e dreptul meu sa nu fiu de acord cu retragerea dumnevoastra…e dreptul meu sa strig cat pot de tare in speranta ca ma veti auzi tipand cum ca avem nevoie de Adrian Nastase printre liderii Romaniei…e dreptul meu sa nu fiu de acord cu manelizarea Romaniei si este dreptul meu sa am lideri cu adevarat de valoare…caci mai avem si drepturi in tara asta domnule Nastase nu numai portocale…iertati-mi numai graba in care v-am scris dar maine iarasi trebuie sa mai pun si eu o pietricica macar in zidul cetatii…sper sa reveniti…cu adevarat sper sa reveniti…

 47. 48 Daniel Buca februarie 15, 2010 la 10:54 pm

  @gala: mi-a placut ”Votant de stanga,caut partid!” 🙂

  @Aura Costea: interesant!

 48. 49 andrada februarie 15, 2010 la 10:57 pm

  Desi pentru noi, cei din PDL realegerea lui Geoana inseamna LINISTE, mie imi pare sincer rau ca nu mai candidati, pt ca astfel dispare de pe scena politica un partid de stinga absolut necesar sanatatii politice a unei tari cu adevarat democratice !
  Nu pot sa cred ca atitia oameni de calitate, care recunosc ca sint in PSD, au ajuns pe mina lui Vanghelie!
  Si aici trebuie sa va spun ca-l admir pe Dr. Oprescu, care a avut demnitatea de a demisiona dintr-un partid care aduce incultura, analfabetismul si badarania la rang de lege!
  Cu D-voastra conducind partidul, nu ne-ar fi fost deloc „moale”, dar din lupta ideologica ar fi iesit ceva bun pt. tara, ca in definitiv doar mergind bine tarii, v-ar merge bine si voua, nu?
  Va spun sincer ca imi pare rau, pt ca vad cum se duce de ripa o opozitie credibila! Va urma mult circ, scandal, nimic bun sau constructiv pt tara !
  PACAT!

 49. 50 Lucia Verona februarie 15, 2010 la 10:58 pm

  Înţeleg, dar mi-e greu să accept.

 50. 51 domnulsix februarie 15, 2010 la 10:59 pm

  Decizia e corecta si e clar ca vor fi multe murdarii in si in jurul congresului.
  Unii mai mishtokari, ca mine, ar putea da, insa, si o alta interpretare evenimentului: http://domnulsix.wordpress.com/2010/02/15/daca-stau-sunt-daca-fug-sunt-pro-asta/ .
  In conditiile in care va avea loc, ce va avea loc acolo, e alegerea optima!

 51. 52 eni februarie 15, 2010 la 11:03 pm

  PACAT! si atat! sper sa reuseasca ponta

 52. 53 leo februarie 15, 2010 la 11:04 pm

  Aşa şi?!
  Tot nu le-aţi spus social-democraţilor cărora le-a fost furat partidul, după ce le fusese furat acu cinci ani Preşedintele de ţară, ce au de făcut!
  Acceptaţi ce v-am spus demult că solidaritatea înseamnă altceva, nu abdicare în faţa piţifelnicilor şi lansaţi o moţiune pentru un alt Congres, al unui Partid al social-democraţilor, nu al baronilor şi trădătorilor au ba?!
  pesedeaua a murit! abia cum putem zice şi noi TRĂIASCĂ SOCIAL-DEMOCRAŢIA!
  sau, exact pidos decât zise gala, PARTIZAN SOCIAL-DEMOCRAT CAUT PREŞEDINTE DE PARTID!
  Cel puţin, eu unul n-avusei carnet de nicio culoare, mi-o fi venit şi mie vremea, da’ să ştiu că am di ce!
  No, hai!

 53. 54 Augustin februarie 15, 2010 la 11:05 pm

  @ A.N.
  Mie, candidatura lui Ponta imi miroase urit. Pare, mai degraba, o manevra menita sa legitimeze victoria lui Geoana, creind iluzia unei competitii corecte in partid. Evident, acesta ar fi trebuit lasat sa concureze SINGUR. Cine stie, daca iesea pe locul 2?
  O mare deceptie, pentru mine, o reprezinta Radu Tudor, cel pe care l-am considerat si il consider un jurnalist bun, cel pe care l-am considerat si NU-l mai consider un om onest. Exemplul (trist) al lui Ion Cristoiu naste pui vii! Sint tare curios sa vad traiectoria din viitorul apropiat a acestui tinar jurnalist, caruia ii anticipez un salt important, poate chiar in dealul Cotrocenilor.

 54. 55 dominatornetwork februarie 15, 2010 la 11:06 pm

  De ce este Legea Cojocaru fundamentala pentru Romania?!

  Politica economica de dupa 1989 a pornit de la fundamente antieconomice.S-a aplicat un sistem de capitalism primitiv combinat cu un model de repartitie clientelara;o strutocamila produsa in laboratoarele politrucilor vechiului regim.Lipsa performantelor economiei,menita sa ridice nivelul de trai numai al unor oportunisti apropiati centrelor de decizie,a demotivat forta de munca si valorile creatoare,impingandu-i sa emigreze.(Cainele nu fuge de bucatura ci fuge de zburatura!)
  Adaugand coruptia si practicile gresite care s-au amplificat cu anii,masina economiei romanesti a ajuns in pragul falimentului,de retinut fiind doar ca si tari mai bogate ar fi rezistat mult mai putin decat Romania unei crize de 20 de ani,in 5-7 ani orice tara se prabusea economic,cu jaf continuu,lipsa de competente si repartitie incorecta a bunurilor produse!Aceasta arata ca Romania nu a fost o tara saraca ci este o tara saracita si eticheta de ‘saracii Europei’ au fabricat-o cei ce au profitat de avutia nationala,divizand societatea si drenand riguros bunurile produse,pentru a pauperiza masele si a le amaneta viitorul!(Boala lunga,moarte sigura!,Am risipit orzul pe gaste!)Am consumat mai mult decat am produs si nu am avut motivatia de a produce,-la ce bun sa muncim ca;Cine-i harnic si munceste,ori e prost ori nu gandeste! si;Decat munca degeaba mai bine stat degeaba. La ce sa muncesc sa mi le fure?La furat ca munca este pentru tractoare!Inducerea in masa a acestor conceptii a creat politrucilor si aparatcicilor versati,poarta spre imbogatire fara munca si merit,in detrimentul celor fara relatii sau pregatire speciala,avand in buzunar doar dreptul de cetatean roman,care nu inseamna nimic,indiferent ce scrie in Constitutie!_Sa vorbeasca si nea’ Ion ca e si el om!

  Lipsita de o doctrina economico administrativa operationala inca din 1990,Romania nu avea cum sa ajunga mai bine ca in zilele noastre.Desi D-l Constantin Cojocaru lupta din 1990 pentru aplicarea acestui model capitalist functional optim pentru realitatea economico sociala romaneasca,propunandu-l la toate forurile de decizie ale tarii,a fost plimbat cu mare arta de acesti pirati aristocrati si din Senat,care stiu mai bine ce trebuie sa-i faca romanului,si vorba marelui Tanase;Si cu asta ce am facut?
  Fara Legi si standarde ale economiei,capitalului si proprietatii,orice tara,cu resurse cat de mari ,devine piata coloniala pentru economiile mai bine organizate si transnationalele lor._Vrei nu vrei,bea Grigore aghiasma!Clasa politica ,Institutiile si Justitia sunt in mare parte reflectarea nivelului de organizare si functionare a Economiei._Cum e sacul si petecul,sau Cum e turcul si pistolul!
  Legile economiei,Capitalul si Proprietatea instituie o a doua Constitutie,dictata de necesitate si ratiune, a carei intelegere si respectare sunt premisa realizarii practice a unei Societati Libere si a stipulatiilor din Constitutia propriu-zisa.-Din stejar,stejar rasare!Cine seamana vant va culege furtuna!Prin urmare si asa deci,nu luati exemplu de la greci!,”Au la Sybaris nu suntem langa capistea spoielii,Unde nasc genii pe strada si la usa cafenelii!”

  Legea Cojocaru este doctrina cea mai valoroasa a economiei de piata democratice romanesti.Toti politicienii sau academicienii care fac opozitie unui asemenea motor conceptual ce poate propulsa Romania la nivelul potentialului ei legitim,ar putea sa isi piarda toate titlurile.Ajutati-l pe soldatul Ryan!Patria recunoscatoare!

  EuroPacific Industrend

 55. 56 Avatar februarie 15, 2010 la 11:17 pm

  La inceput m-am bucurat ca n-a iesit Violetul presedinte din capro-vecinism: nu-l suport pe balmajitorul agramat care isi subliniaza ideile principale din discurs cu „stau si ma intreb”.
  Desi sunt votant al stangii, acum ma bucur sincer ca Mentorul lui Vanghelie nu a iesit presedinte: incerc sa-mi imaginez cum ar fi organizat el Romania pe calapodul acestui congres PSD.

 56. 57 instalatorul februarie 15, 2010 la 11:19 pm

  Noe, permiteti citeva cuvinte pentru dumneavoastra, dumneavoastra nu veti sti niciodata. Iar articolul nu este (numai) pentru prietenii de pe blog, tot asa cum blogul nu a fost si nu este doar o pierdere de timp pentru dl Nastase. Dovada ca si dumneavoastra pierdeti timp comentind.

 57. 58 gala februarie 15, 2010 la 11:20 pm

  @Daniel Buca
  Expresia nu-mi apartine,dar mi-a placut si mie! Este ideea Theodorei ,eu doar am preluat-o. 🙂

 58. 59 Daniel Pavel februarie 15, 2010 la 11:23 pm

  Domnule Presedinte,
  Deocamdata, nu comentez!

 59. 60 Ilie februarie 15, 2010 la 11:23 pm

  Daca Geoana iese presedinte voi parasi PSD.

  Fac un apel catre cei care vor face parte la congres: trebuie sa va ganditi si la partid,Geoana nu stie sa aduca voturi,nu este convingator pt a fi ales, el este votat doar de unii membri PSD dar oamenii de rand nu il voteaza,or noi chiar de oamenii de rand avem nevoie la alegeri.
  Ganditi-va la viitorul partidului,noi cu Geoana din nou la carma PSD nu vom reusi sa castigam nici o runda de alegeri,este prea slab din toate punctele de vedere,nu stie sa atraga oamenii de partea sa.

 60. 61 Rodica februarie 15, 2010 la 11:24 pm

  Viata merge inainte si fara Adrian Nastase, insa un PSD cu Mircea Geoana e un PSD care nu prezinta niciun fel de garantie ca va exista si peste 5 ani. Din pacate, mi-e teama ca ne indreptam usor catre partidul unic cu ajutorul acestor simpatici oameni noi, de bine, din echipa Geoana Vanghelie

 61. 62 Ilie februarie 15, 2010 la 11:26 pm

  Eu pe oricine votez dar numai pe Geoana nu, pt ca este un looser,un om care nu este decat Presedinte de partid,el nu are nici o sansa sa ajunga presedintele Romaniei,nici o sansa.

  Eu pana la vizita cu Vantul am crezut ca nu este potrivita eticheta de PROSTANAC,dar abia de atunci am inteles de ce i se spune asa,si inca are tupeul sa ma candideze,este rusinos ca unii membri inca mai au incredere in el,rusinos

 62. 63 Cârcotaşu februarie 15, 2010 la 11:26 pm

  Da, poziţia adoptată mi se pare a avea motivare. Nu ştiu dacă a fost cea mai bună dar are o logică. Mai logic mi s-ar fi părut, după expunerea aceasta de nereguli, să demisionaţi din PSD. Unii din teritoriu au făcut-o pentru mai puţin.
  Din păcate scepticismul meu manifestat anterior se dovedeşte a fi fost perfect justificat. N-am să uit că l-aţi tratat ca fiind cinism.
  Reţin observaţia făcută de Ghiţă Bizonu. Ce-avem aici? Un nou „preşedinte jucător”. Şi-a atins nivelul maximei incompetenţe şi, normal, vrea să rămână pe palier.
  Reacţia celorlalţi este de asemenea dezamăgitoare, altfel ar fi fost cazul ca toţi ceilalţi candidaţi să renunţe la candidaturi, semnalul ar fi fost într-adevăr mult mai relevant.
  Nu pot să apreciez dacă „repezeala” lui Victor Ponta era cel mai potrivit mod de a reacţiona a „micului Titulescu”. Deocamdată e mult prea devreme pentru a aprecia optimismul din PS (soluţiile ar putea să apară chiar atunci când ele sunt mai puţin probabile).
  Este evident că dl. Geoană tratează partidul ca pe propria feudă, că nu-l doare nici în cot de soarta acestuia.
  Dacă-mi amintesc bine, în 2004 PSD a câştigat alegerile singur (chestia cu PUR pe liste comune a fost memorabilă), iar în 2009 a ajuns la 30%. În aceste condiţii să susţii nevoia de continuitate, după ce-ai pierdut tot ce puteai pierde în mandatul tău, mi s-ar părea hilar, dacă n-ar fi tragic. Geoană dovedeşte astfel că singurul lucru care contează pentru el este menţinerea scaunului.
  Poate greşesc, dar mă întreb dacă acest PSD mai merită resuscitarea, sau e cazul să fie deconectat de la aparate. El a ajuns să nu mai reprezinte interesele nimănui, iar în această situaţie devine un corp nefolositor. Cu toată stima şi consideraţia pentru cei ce l-au creat, nu cred că mai merită investiţii din partea electoratului. Electoratul fiind cel de care „preşedintele jucător” îşi aminteşte numai în campania electorală.

 63. 64 sorin gyorgyfalvi februarie 15, 2010 la 11:27 pm

  Decizia dvs. imi intareste convingerea ca stiti mult mai multe despre ce se petrece in tara asta in comparatie cu 2004. Din pacate clasa politica din Romania mai pierde un examen si din pacate ne asteapta zile grele. Daca in 1999 Romania si-a unit fortele in fata colapsului economic iminent, azi… clasa politica e mai dezbinata ca intotdeauna, si am toate motivele sa cred ca anul acesta vom intra in incetare de plati.

  De pe o nava aflata in deriva care se scufunda incet dar sigur, capitanul a plecat cu singurul elicopter din dotare, iar cei ramasi nestiind ce se intimpla cu nava fac jocuri de culise ca sa se puna mai bine cu bucatarul.

  Cam asa vad eu situatia din Romania de azi, si cred ca vor trece multi ani de acum incolo pina cind vom avea din nou sansa de a lua-o de la zero. Sper ca macar de data aia sa fie un proces ireversibil.

  Dumneavoastra, chiar daca azi sunteti trist vazind cele ce se petrec, sunteti un om realizat pe toate planurile si probabil veti putea trece peste criza asta mai usor ca altii. Eu unul ma intreb doar ce-o fi in sufletul celor din generatia mea, a celor care au devenit majori in perioada lui nea Nicu, si care azi vazind cum stau lucrurile mai au de asteptat vreo 10 ani pentru a spera la zile mai bune.

 64. 65 instalatorul februarie 15, 2010 la 11:27 pm

  Domnule Nastase, daca tot a adoptat pesedeul norma de reprezentare pe baza turului II la prezidentiale, de ce nu ar organiza un congres comun al tuturor partidelor care au votat impotriva dlui Basescu? In definitiv la Romexpo incap 11000 de persoane. Ar fi cam cum era cu corurile reunite ale sindicatelor, iar dl Geoana ar putea candida ca presedinte al tuturor opozitiilor; ar putea fi invitat si pedeleul si am avea 50 de congrese intr-unul singur, congresul Victoria. Ar putea fi ca in definitia operei: un tenor (pedeleul) si o soprana (pesedeul) vor sa se iubeasca iar un bariton (peneleul) ii impiedica.

 65. 66 Ilie februarie 15, 2010 la 11:30 pm

  Domnule Nastase nu va pripiti sa o luati de la zero,nu e momentul,pt asa ceva iti trebuiesc ani buni,or dumneavoastra nu aveti timp pt asa ceva. Stati linistit si aveti rabdare,tot veti ajunge sus,sunt convins.
  Mult succes

 66. 67 cazza februarie 15, 2010 la 11:32 pm

  sunt nespus de dezamagit de dvs., domnule Nastase! cred ca astazi ati decedat ca om politic. o spun aproape cu disperare in suflet!!!
  pot intelege faptul ca v-ati retras pentru ca nu voiati sa riscati o infrangere. este o optiune fireasca pentru un om obisnuit. dar dvs. nu sunteti un om obisnuit. sunteti un lider. sunteti o persoana in care oamenii obisnuiti isi pun sperante. cineva care sa lupte in locul si in numele lor. ati abdicat de la aceasta obligatie a omului politic autentic. protejandu-va pe dvs., i-ati lasat de izbeliste pe oamenii care nu sunt dotati sau nu sunt in pozitia de a lupta pentru tot ceea ar putea sa insemne o viata si o societate mai buna. ar fi fost mai bine sa muriti pe campul de lupta. ati fi avut cu siguranta apoi ocazia sa reinviati mitul pasarii Phoenix.
  dezertand, cine va mai avea tragere de inima sa va urmeze? ce forta va mai avea steagul pe care l-ati mai putea ridica?
  pacat de dvs. si mai mare pacat de noi! se anunta vremuri tulburi…

 67. 68 Veronica februarie 15, 2010 la 11:33 pm

  Domnule Presedinte, va stimez enorm, va admir si va sustin. Recunosc ca eleganta dumneavoastra cateodata ma uimeste …
  Cu aceeasi deosebita consideratie!

 68. 69 Cârcotaşu februarie 15, 2010 la 11:36 pm

  @ toţi membrii PSD din teritoriu,
  Aţi semnalat aici, de nenumărate ori, nereguli, acte nestatutare, abuzuri etc, în organismele locale ale PSD.
  De fapt aţi confirmat că acest partid îşi merită cu prisosinţă renumele de a fi condus de „baronii locali”. Nedumerirea mea constă în faptul că aţi cerut mereu sprijin de la CENTRU pentru rezolvarea unor probleme ce puteau fi rezolvate de organizaţiile locale. Aţi semnalat şi aţi aşteptat ca AN să ia măsuri, deşi acesta era, şi acum a devenit foarte clar, în imposibilitate de a interveni în vreun fel. Aţi scris aici pe blog şi cu asta v-aţi considerat fericiţi, rămânând să aşteptaţi pe alţii să vă rezolve nemulţumirile. Chiar şi ieri semnalaţi, unii dintre voi, cum aţi fost excluşi de la şedinţele de delegare. Păi aşteptând rezolvarea de la centru, se pare că de fapt aşteptaţi „ajutorul” lui Geoană. L-aţi primit, fiţi mulţumiţi.

 69. 70 Noe februarie 15, 2010 la 11:47 pm

  @Instalatorul, d-voastra stiti? Ma rog, in cazul in care va imaginati ca stiti (Ce anume? Care din cele doua variante?) presupun ca veti pastra secretul cu sfintenie si nu mi-l veti divulga mie. Sa va fie de bine.

  Blogul nu e doar pierdere de timp??? Vreti sa spuneti ca mai e si altceva decat pierdere de timp? Implicit recunoasteti deci ca este pierdere de timp si ca atare altceva nici c-ar puta fi. Explicit confirmati afirmand ca si eu mi-as pierde timpul comentatnd pe acest blog. De data asata va cred. Ceea ce trebuia demonstrat. Este clar ca-mi pierd timpul in varianta plenipotentiala. La d-voastra e mai simplu. Va multumesc frumos pentru confirmare. In contra-partida Adrian Nastase devine din ce in ce mai blogger. Abia cand va fi pe deplin blogger-blogger si nu politician blogul va inceta sa mai fie pierdere de timp, chiar in varianta retroactiva. Din (ne)fericire in acel punct de inflexiune d-voastra veti pierde brusc interesul pentru blog si veti cauta un alt loc in care sa va pierdeti timpul imaginadu-va contrariul si sperand intr-o oarecare utilitate a propriei persoane macar la nivelul unui banal instalator. Sa va urez succes? Sa nu va urez? Sa va urez noapte buna? Daca as putea v-as da desteptarea dar n-am vocatii din astea de misionar in desert. Ne vedem la Chitila. Dau o bere in restaurantul garii. Mancarea v-o platiti singur. Ca de obicei.

  P.S. Asadar va place Adrian Nastase dar nu PSD-ul. Ceva e putred. Bine ca nu va vine ideea sa va intrebati ce-a cautat Adrian Nastase in PSD!

 70. 71 Cârcotaşu februarie 15, 2010 la 11:55 pm

  PS – Domnule Năstase,
  Toţi cei ce credeau că în PSD hotărârile pot fi luate în mod democratic, că un Congres este forumul suprem, concentrarea reprezentanţilor tuturor membrilor, exprimarea voinţei lor prevalează, sunt cam proşti, nu-i aşa?
  În realitate, de la nivel de organizaţii locale şi până la preşedinte, importantă e voinţa unui om.
  Nu v-am auzit până acum spunând că preşedintele în exerciţiu trebuia, conform statutului, să demisioneze, iar Congresul să fie organizat de CN.
  Nu credeţi c-aţi spus-o prea târziu? Nu de alta, dar statutul ăsta nu-i obiect de studiu universal. Nu credeţi că până acum aţi închis ochii la prea multe încălcări ale acestui statut, creând o mulţime de precedente? Parcă şi politica de alianţe trebuia stabilită tot de CN. Iar acum aţi declarat că nu veţi boicota un congres nestatutar, ilegal cu alte cuvinte. Păi ziceam ceva despre un preşedinte „jucător”. Unul se şterge cu Constituţia la…, iar altul, la nivelul său, cu Statutul PSD.
  Întrebarea pe care-am adresat-o membrilor din teritoriu, cum că de unde aşteaptă rezolvarea problemelor lor, v-o adresez acum dumneavoastră. Dumneavoastră de unde aţi aşteptat rezolvarea problemelor care, de-a lungul timpului, au fost de competenţa dumneavoastră?

 71. 72 Noe februarie 15, 2010 la 11:56 pm

  Pesedistul Ilie zice: „Eu pe oricine votez dar numai pe Geoana nu!”. Ce rasturnare fabuloasa de situatie. Oare Ilie l-ar vota pe Basescu? Asa s-ar putea deduce! 🙂

  Mica publicitate: Cumpar pe oricine. Nu ma uit la bani. Ilie Orbu.

  Poate ca dl. Nastase ar face bine sa-i tempereze pe shakespearii de pe blog din dramatizari, dramolete si sonate.

 72. 73 gala februarie 15, 2010 la 11:59 pm

  @leo
  „PARTIZAN SOCIAL-DEMOCRAT CAUT PREŞEDINTE DE PARTID!”
  Inainte de asta, cred totusi ca trebuie sa publicam in Monitorul oficial, un anunt de tipul :”Pierdut partid de stanga.Il declar nul!”.

 73. 74 Vio Bota februarie 16, 2010 la 12:00 am

  PSD si-a cam terminat misiunea in zona stangii…eu propun sa faca un congres in care sa adopte doctrina populara si sa se scufunde in marele partid prezidential, e mai bine asa decat cu vrajeala actuala. Dar cu stanga politica cum ramane, domnule Nastase? Astept raspuns, nu neaparat doar pe blog…Succes, indiferent de proiect!

 74. 75 ion ion februarie 16, 2010 la 12:05 am

  Pacat ca s-a intamplat asa.Nutresc speranta ca inca nu e totul pierdut,iar anuntul dvs.mi se pare pripit,poate mai meditati.Nu uitati ca”vanghelionul”poate duce psd-ul pentru cateva decenii in opozitie sau sub capastrul marinarului.Nu treceti pe scut dupa doua decenii de activitate pentru ridicarea acestui partid al celor multi.Ganditi-va cati oameni sunt dezamagiti de victoria acestei gasti,ce se va intampla cu democratia si cand poporul asta o va duce mai bine.Si apoi nu uitati ca dvs.l-ati adus, dvs. trebuie sa-l scoateti, ca de asta sunteti BARBAT.

 75. 76 plano10 februarie 16, 2010 la 12:17 am

  Nu e bineeeee!
  Pai… sa fii Adrian Nastase, presedinte CN, si sa te plangi ca Liviu si Geonica, doi pitici, au masluit jocurile in partidul pe care tu l-ai modernizat?
  Si ce daca le-au masluit?
  10 voturi daca obtineati la Congres trebuia sa candidati.
  De ce le-ati luat speranta multora din teritoriu care abia asteptau sa le traga cate o palma sefilor de filiale… baronilor, cei care se poarta cu ei precum patroniii cu angajatii lor.
  Retragerea dvs. intempestiva le-a luat multora o piatra de pe inima si vor vota Geoana, justificandu-se in fata propriei lor constiinte ca le-ati rapit posibilitatea de a alege.

  Cred ca atat dvs cat si dl Iliescu ar trebui sa nu va mai lasati folositi doar in momentele grele de campanie electorala, intr-un partid care isi pierde din ce in ce mai mult identitatea de partid de stanga si care, mai devreme sau mai tarziu, cu echipa de conducere care se profileaza , va sfarsi in bratele partidului prezidential.
  Este un moment potrivit pentru a pune bazele unui veritabil partid de stanga.
  N-o faceti dvs. o vor face altii.

 76. 77 ceir.harja februarie 16, 2010 la 12:20 am

  Potopul de cuvinte a lui Noe nu are decat o ura subtil ascunsa.ESTE o vorba; Cel mai destept cedeaza; Foarte bine ati facut . Ei se vor afunda in propiu lor noroi. Sprijinirea avutilor locali care fac numai poftele lor in judete ,-de catre conducerea ce se profileaza > duce la indepartarea electoratului si asa putin cat a mai ramas.Cei care au venit din interes pe blogul d-stra or sa dispara si vor apare imediat ce le prezentati din nou interes.Ori cum PSD nu va intra in reformare ci in deformare .Grav este faptul ca o parte din populatia Romaniei saracite va avea de suferit si va fi oprimat in continuare in numele democratiei si a STATULUI DEMOCRATIC.

 77. 78 Politica februarie 16, 2010 la 12:21 am

  Dle A. Nastase

  Ca v-a invins Basescu, inteleg. La urma urmei a fost vorba de un vot la nivel national. Iar romanul…. voteaza cum voteaza.

  Dar sa fiti invins de un prostanac si de un semianalfabet, in propriul partid…asta n-o prea pricep. Oricat m-as stradui! Si nu e nici macar vorba de o confruntare directa. Cei doi, pur si simplu, v-au facut sa aruncati prosopul inainte de a intra in ring.
  Asa ceva nu cred ca si-a imaginat cineva. Iliescu si Nastase pusi la colt de un prostanac si un semianalfabet rrom!

  Asta chiar ca nu e de ici de colo!

 78. 79 Aya februarie 16, 2010 la 12:23 am

  @

  Adrian Nastase

  FELICITARI PENTRU DECIZIA DE ASTAZI! BATALIA CONTINUA!

  “Nu doresc sa joc intr-un scenariu care este prost scris” ai spus, adaugand si altele. „Cu cine sa ma lupt, cu Vaghelie?” ai spus privind semnificativ catre acel deseu uman – analfabetul Marean care-este)
  Pe cale de consecinta ai decis sa nu candidezi la actualul Congres.

  Te felicit pentru exceptionala strategie.
  Te felicit pentru mesajul de forta continut in cuvintele din finalul declaratiilor date pentru Antena 3 (citez din memorie): “La varsta mea domnul Ion Iliescu organiza revolutia”.

  Batalia continua.
  Nu uita: noi iti vom fi statornic alaturi.

  Ne-am tras sufletul cateva ore privind la penibilul spectacol al Prostanacului secondat de jurnalisti precum Radu Tudor (imi pare rau sa constat ca opinia mea negativa despre el s-a dovedit a fi corecta).
  La drum, ANule drag, ca nu e timp de pierdut!
  Si, vorba lui Augustin, da strigarea catre oameni!
  Sau, precum Craisorul (citat de Leo) spune doar: „No, hai!”

 79. 80 [D][S][N] februarie 16, 2010 la 12:26 am

  Viata merge inainte, PSD merge in sens invers !

 80. 81 Aya februarie 16, 2010 la 12:33 am

  @

  Contele

  Afirmatia mea ti-ar putea parea paradoxala.
  ABIA ACUM am certitudinea ca, prin Adrian Nastase, a devenit posibila pe deplin, in Romania, social- democratia despre care spui ca o doresc.
  Adrian Nastase este un mare strateg si- lucru rar intalnit- stie sa aiba rabdare si sa actioneze doar cand nu iroseste sansa celor care au incredere in el, dar o potenteaza.
  Eu ii voi ramane statornic aproape. Nu ma indoiesc ca, la fel, ceilalti.
  Ceea ce ai vazut astazi nu este infrangere sau proba de slabiciune- DIMPOTRIVA!

 81. 82 Maximmouse februarie 16, 2010 la 12:39 am

  @Stimate Domnule Prim Ministru,

  In fine, s-a terminat! Am priceput valoarea „educationala ” a inscrierii dvs in cursa pentru locul I in psd.Iata ce sunt capabili sa faca „anumiti” psd isti , pentru victorie!

  Demonstratia fiind facuta, este cazul , dragi colegi si onorata gazda sa ne asezam comod in fotolii, urmeaza o perioada grea si spectaculoasa „pentru tara” , ca noi, in principiu stim la ce sa ne asteptam.

  Probabil ca ma considerati cinic…nu sunt ,sunt numai foarte, foarte trist…copii mei s-au hotarat ca dupa studii sa ia calea Europei. Eu sunt acuma fara inima, nu mai am mila pentru nimeni din cei care au contribuit cat de putin la aceasta hotare a lor…asa ca urmaresc , cu dor, sa-i vad agatati pe garduri,la uscat.

  Va stimez in continuare, astept sa mai discutam pe blog lucruri interesante, e vremea calatoriilor, a discutiilor tihnite, e vremea ignorarii realitatii oribile…si , desigur, sa fim sanatosi!

  fremenul :)Maxi!

 82. 83 carmen februarie 16, 2010 la 12:40 am

  Domnule Presedinte, nu ne lasati pe mana lor. Au distrus partidul!Înţeleg, dar mi-e greu să accept.Pacat………….

 83. 84 Mihnea februarie 16, 2010 la 12:42 am

  Domnule Nastase, sunt sigur ca dvs veti castiga presedintia partidului. Membrii PSD s-au saturat de esecuri de 5 ani incoace si vor pe cineva care sa dea o noua suflare partidului. Trebuie sa schimbati din temelii imaginea partidului fiindca sunt multi oameni care considera ca PSD-ul este totuna cu PCR-ul, lucru regretabil si de neinteles. Din cauza deinformarii, a reusit Basescu sa castige alegerile cu o tema de campanie ce nu poate fi abordata in Romania anului 2010 si anume lupta contra comunismului. Va urez succes si sper sa reformati puternic partidul dupa ce veti ajunge presedinte.

 84. 85 tino februarie 16, 2010 la 12:44 am

  Dl Nastase, regret nespus retragerea dvs, dar pe de alta parte va inteleg si va respect decizia luata,e si asta o forma de protest…. e mult mai onorabil asa. Modul in care este organizat Congresul de hrebeciuci, vanghelisti si prostanacii este nestatutar si nelegitim. Sper ca rezultatul acestui congres sa fie contestat si nevalidat. E timpul ca adevaratii oameni de stanga sa se reorganizeze si sa se distanteze de balastul din partid format din ”bronzatii” lui vanghelie si ”rozalii” lui hrebenciuc. Cred ca acum e momentul pentru un nou partid de stanga in Romania. Electorat de stanga exista in tara… slava domnului suntem destui de multi….dar avem nevoie de alti lideri care sa tina mainile pe masa nu pe scaun.

 85. 86 Doru februarie 16, 2010 la 12:45 am

  Domnule Nastase,va respect decizia dar sunt profund dezamagit.cand ati anuntat ca o sa candidati am spus ,da domnule uite un om de care are nevoie nu numai psd ci si tara asta. Daca am ajuns sa ne conduca partidul prostanacii si tiganii am ajuns destul de rau……

 86. 87 Parmalat (PSD - aripa Adrian Nastase) februarie 16, 2010 la 12:49 am

  Foarte bine! Sa punem punct aici si sa facem altul!
  Domnule Presedinte, noi – cei ce va respectam si va stimam pentru cariera si activitatea Dumneavoastra – nu-l mai putem vota pe Geoana asa cum nu-l vom putea vota pe Basescu. Acum in sufletul nostru sunt doua rani nu numai una!
  Cred ca despartirea de PSD-ul lui Geoana este o decizie logica si justa. Ramane sa ne incercam sansa, fiecare cu armele pe care le avem la dispozitie, si sa speram ca vom ajunge sa formam in curand coalitia de guvernare.
  Noul partid trebuie sa se cheme exact asa – Partidul Social Democrat – aripa Adrian Nastase.
  Trebuie sa ne afirmam, nu putem sa continuam cu oameni ca Adrian Nastase, Adrian Severin in umbra lui Vanghelie! Pur si simplu nu se poate!

 87. 88 alex.dumitrascu februarie 16, 2010 la 12:50 am

  Domnule Nastase, dezamagire sau nu, speranta sau disperare, pana una alta actuala conducere PSD le datoreaza romanilor
  5 x 5.000.000 =25.000.000 ani din viata
  pe care o sa ni-i irosim urat cu asta de la Cotroceni.
  Eu nu-l condamn pe domnul Geoana cu tot dinadinsul, dar un candidat la o functie cu asemenea miza, s-ar cere totusi asistat psihologic in competitie.
  Oricine poate sa cedeze nervos sau sa o ia razna datorita tensiunii.
  Da e inadmisibil ca domnul Hrebenciuc de exemplu, in care eu aveam oarecare incredere in loc sa se ocupe de lucrurile astea necesare, sa se prosteasca primul vorbind despre flacari mauve si alte bazaconii.
  Si daca se ticneau simultan si domnul Geoana si domnul Hrebenciuc, trebuia sa se gaseasca cineva prin preajma care sa intervina.
  Asa ca pe mine m-a dezamagit mai mult PSD-ul decat domnul Geona.
  Din pacate, in afara e PNL , in opozitie nu mai e decat PSD si daca tot asa o tine….
  Pai daca au fost in stare sa piarda alegerile in felul asta, au sa fie in stare sa se opuna puterii actuale?
  Ca la guvernare cu pdeleul au fost jalnici. Cel putin Tariceanu avea staif si taria de a il infrunta deschis pe Basescu. A reusit sa-l scoata din minti.
  Da PSD a venit cu domnul Nita care de fapt ne-a procopsit cu forfertaru’.
  Si cu domnul Sarbu la munca, care….ar mai fi vrut odata!!!
  Va dati seama cum ar fi fost acum cu legea pensiilor?
  Ce sac de box perfect i-ar fi oferit lui Basescu??
  Dar, aveti dreptate, nu se stie ce aduce ceasul. Putem spera ca asa cum s-a tacnit domnul Geoana in campanie, poate ca il apuca vreo criza si pe Basescu si o ia razna. Ca altfel slaba speranta sa ne scape cineva de el.

 88. 89 blueeye februarie 16, 2010 la 12:56 am

  Sunt trist ! Sunt indignat si nici macar nu pot sa protestez dandu-mi demisia din partid ! Am parasit partidul in 2005, atunci cand nu ati fost sustinut asa cum ar fi trebuit si cand multi din cei pe care i-ati adus si i-ati promovat in partid au inceput nu numai sa se dezica de domnia voastra ci chiar sa incerce pe toate caile sa va ingradeasca influenta si autoritatea in interiorul partidului!
  S-au schimbat multe in partidul asta in ultimii 5 ani ! De fapt aveti dreptate ….. e cu totul alt partid decat cel pentru care am militat multi ani, multe zile si multe nopti .
  Si multi indivizi s-au schimbat ( era sa zic oameni…. dar s-au descalificat prin impostura ) . Noi am ramas aproape la fel ! Domnia voastra la fel de principial eu la fel de idealist ! Cu sigutranta cu mai multe experiente traite …bune sau rele !
  Adrian Nastase mai are inca multe de spus in politica romaneasca ,indiferent cat se chinuie unii sa-l traga pe linie moarta . Cu geoana si vanghelie in frunte psd-ul va muri ! Spiritul lui social democrat oricum a disparut de ceva vreme !
  Se va naste un altul probabil in jurul dvs.
  Eu, indiferent de deciziile pe care le luati, va voi ramane alaturi ca multi altii in ultimii 15 ani !
  Si totusi …. sunt atat de trist !

 89. 90 Parmalat (PSD - aripa Adrian Nastase) februarie 16, 2010 la 1:00 am

  @cazza:

  Nu, Adrian Nastase e pe punctul de a renaste!
  Partidul de 50% din 2003 a fost al lui Adrian Nastase nu al lui Geoana! Noi, toti cei care ne-am pierdut pe drum, avem nevoie numai de un singur cuvant, noi stim cine ne-a condus in lupta!
  Generalii fricosi si netrebnici ca Geoana nu vor mai fi ascultati si toata armata PSD-ului se va incolona si il va urma pe Adrian Nastase, cel care prin faptele lui a dovedit curaj, ratiune, demnitate, luciditate!
  Iar generalul fricos si netrebnic va ramane doar cu o mana de mercenari, sa fie prada dusmanului si supus lui!

 90. 91 Doru februarie 16, 2010 la 1:23 am

  Asa cum spunea cineva mai sus,d-le Nastase ar fi bine daca la congres ati tine un discurs fulminant sa le spuneti protanacilor care vor ramane in psd tot ce va doare.Aveti capacitatea si stiinta ironiei fine de a face acest lucru.Pana acum am votat cu psd ,desi la 22 noi si 6 dec am votat cam in sila datorita candidatului eolian dar este pt ultima oara cand fac acest lucru. „Social democrat ,caut partid”

 91. 92 toader februarie 16, 2010 la 1:38 am

  eu cred ca ati fost sfatuit prost sa candidati si, daca tot ati facut-o, ar fi trebuit sa incepeti inca din noaptea alegerilor.
  a il sustine pe ponta tot o greseala este.

  ma mira ca ratatul de geoana a reusit sa va aranjeze. daca dumneavoastra si iliescu plecati de acolo nu mai ramane nimic din partidul ala. si, la urma urmei, nici nu ar fi rau. la urma urmei apartenenta la un partid european e data doar de scorul electoral; sa nu fim ipocriti. uitati-va cat de taras grapis au adoptat cu drag pd-l-ul cei de la ppe, altminteri un partid cat se poate de onorabil.

  in alta ordine de idei, eu cred ca dumneavoastra mai aveti de lucrat putin la carisma. asta se dobandeste prin consiliere specifica. Asa cum ati avut consilieri intotdeauna buni pe analiza politica, pe analiza economica si pe analiza media tot asa v-ar trebui unul care sa se ocupe de carisma dumneavoastra. Dar nu cine stie ce fufa care a trecut prin spiru si gata-i consilier de imagine si piaar.

  aveti rabdare si rupeti-l la urmatoarele alegeri, inca din noaptea anuntarii rezultatelor. o merita din plin.

  si data viitoare nu il mai asteptati sa se ridice.

 92. 93 Aya februarie 16, 2010 la 1:59 am

  @

  Cârcotaşu

  DACA, PANA LA CONGRES, SE STRANG- DE EXEMPLU- 100.000 DE SEMNATURI ANTI- GEOANA, DE LA MEMBRII PSD DIN TOATE JUDETELE, ACESTA NU VA MAI PUTEA RAMANE PRESEDINTE SI NICI CANDIDA, PRIN FORTA IMPREJURARILOR SI A OPINIEI PUBLICE PESEDISTE

  In postarea din februarie 15, 2010 la 11:36 pm ai semnalat un crunt adevar: cei mai multi pesedisti nu au facut altceva decat sa se planga, desi statea (si sta, inca) in puterea lor sa inlature abjectia, actionand la nivelul organizatiilor.
  Din nefericire, fiecare e constient de rau, neconstientizand forta colosala a opiniei majoritare PUBLICE- specifice, desigur.

  Nu este tarziu ca poporul pesedist sa se miste.
  PSD are o structura organizatorica teritoriala admirabila (principiul structural fiind mostenit de la Ion Iliescu).
  DACA, PANA LA CONGRES, SE ADUNA DE LA PESEDISTII DIN TOATE ORGANIZATIILE CEL PUTIN 100.000 DE SEMNATURI (AVAND ALATURI TOATE DATELE DE IDENTIFICARE ALE SEMNATARILOR PESEDISTI) IMPOTRIVA LUI MIRCEA GEOANA, ACESTA, PRIN FORTA REALITATII DEMONSTRATE, NU VA MAI PUTEA RAMANE PRESEDINTE AL PSD- NICI MACAR CANDIDA.
  Apoi, forta opiniei publice pesediste va putea schimba, pe principiul bulgarelui de zapada, conducerile locale, indiferent de nivel, daca acestea nu reprezinta, cu adevarat, prin actiunile lor, majoritatea.

  Pentru a organiza o miscare ampla, de gen, este nevoie de cineva care sa cunoasca perfect organizatiile pana la nivel de cartier si de sat.
  Cineva precum Octav Cosmanca.
  Miscarea este posibil de organizat intrucat exista masa critica necesara, de nemultumire, in PSD.

 93. 94 felix-cat(daniela) februarie 16, 2010 la 2:10 am

  Gestul dvs. de retragere a candidaturii va avea ecou . Este un act politic care exprima un protest impotriva unor alegeri incorecte , false , cu iz de frauda intr-un partid democratic . Acest gest trebuie sa atraga atentia in viata politica din Romania , asupra tuturor politicienilor romani de la toate partidele precum si in forurile internationale europene . Practic , dvs atrageti atentia si un semnal de alarma asupra democratiei romanesti . Un presedinte de partid ca Geoana ales de oportunisti prin metode nestatutare ne demonstreaza clar ca de fapt , in Romania nu exista OPOZITIE asupra puterii .
  Inexistenta unei opozitii reale in Romania este un lucru alarmant : se vede clar ca democratia nu mai exista si se pun bazele unei societati totalitariste cu tendinte dictatoriale .
  Actul lui Adrian Nastase de retragere a candidaturii , trebuie consemnat ca act politic si anunta inceputul sfarsitului democratiei din Romania .
  Poate fi semn de reala ingrijorare pentru Cotroceni si Victoria .
  Un mare semn de intrebare pentru forurile internationale .

 94. 95 diaspora... februarie 16, 2010 la 2:51 am

  felicitari… desi nu v-am apreciat (aproape) niciodata caracterul uman de lider politic , am tratat cu respect deciziile luate in anumite momente critice ale partidului. consider insa ca gluma cu victor ponta pe post de inlocuitor e… total neplacuta. oricat de mult a-ti simtit astazi ca partidul „se aseaza” trebuie sa ramaneti acolo, in grupul liderilor, in opozitia opozitiei … va urez succes

 95. 96 Monica R februarie 16, 2010 la 2:58 am

  @Augustin

  Radu Tudor a spus, in campania electorala, ca este bun prieten cu Prostanacul.

 96. 97 George Serban februarie 16, 2010 la 3:07 am

  L-am auzit pe Mircea Geoana vorbind astazi, la Stirea zilei despre cei 5 milioane de votanti care au stat la baza stabilirii normei de reprezentare la congres.

  Pai, aproape 2 milioane de voturi provin din imbratisarea barbateasca de mai sus. Ma refer la imbratisarea lui Crin Antonescu. Pai n-ar fi normal ca si noi, liberalii, intr-o cota parte aferenta celor 2 milioane de voturi sa ne trimitem delegati la congresul lui Mircea Geoana? Asa ar fi corect!
  O parte dintre noi, l-am votat pe Geoana fie pentru ca asa a hotarat PNL, fie pentru ca, desi nu am dat nici doi bani pe el – cazul meu -, am considerat ca nimic nu poate fi mai putred, mai gaunos, mai rau si mai ticalos decat Basescu. Intr-adevar, nimeni si nimic nu poate fi mai jos si mai decazut decat Basescu dar stiu pe cineva care poate fi la fel ca el. Se numeste Mircea Geoana. Daca va fi ales presedinte al PSD, el nu va fi niciodata conducatorul unui partid ci al unei gasti de bisnitari locali care au confiscat partidul departandu-l de oameni pentru a-si putea pastra pozitiile si privilegiile. Nu e singurul partid in situatia asta.
  PS: maine are loc sedinta comuna a birourilor permanente ale celor doua camere. Daca nu va e sila, poate-i amintiti ca s-a angajt public sa ceara constituirea unei comisii parlamentare de ancheta a fraudelor de la al doilea tur de scrutin din 6 decembrie 2009. Ar fi cam al 18-lea angajament public pe care il face si, apoi, cu dezinvoltura, schimba subiectul.

 97. 98 Aya februarie 16, 2010 la 4:14 am

  @

  Victor

  O FARSA SINISTRA SI PLATITA CU MULTI BANI NEGRI: PRIN GEAOANA, DRAGNEA, VANGHELIE ET Cie, MAFIA LUI VANTU SE DEGHIZEAZA IN CULORILE SOCIAL DEMOCRATE (ALE PSD) URMAND SA FIE ONORATA LA NIVEL EUROPEAN (PES) SI INTERNATIONAL (IS)

  In PSD se petrece, acum, ceea ce s-ar putea numi o „realitate alegorica”.
  In fapt, totul este un fel farsa pentru unii spectatori.
  Acestia se asteptau sa asiste la o anumita piesa, cu o anumita actiune, rolurile apartinand unor anumiti actori titulari.
  In fapt, fara a se modifica titlul de pe afis, publicului urmeaza sa i se ofere o reprezentatie ieftina a carei intriga (ia cuvantul in dublul sau sens contextual) este „DE CE AU FOST INLOCUITI ACTORII DIN ROLURILE PRINCIPALE CU FIGURANTI”.

  Se va da vina pe (sau, in functie de starea de spirit a spectatorilor, totul va fi justificat prin) vointa- sau „nazurile”- unei „comisii” (denumirea poate sa nu fie aceasta, dar esenta ramane) nu se stie de cine aleasa, nu se stie exact din cine formata, dar care va fi decis inlocuirea titularilor rolurilor cu figuranti.

  Pana sa se dezmeticeasca publicul si sa strige ca nu asta este reprezentatia asteptata, figurantii vor juca, „de proba”, o scena din piesa: cea a numararii buletinelor de vot introduse in urna, pentru candidatii la sefia PSD.
  O scena ciudata, un fel de parodie a parodiei, un alt fel de „Caragiale inlantuit” in care „doua la primarie, doua la prefectura” si iar doua la primarie, si iar doua la primarie, si iar doua la primarie si iar… se repeta papagaliceste (in scenariu existand ulterioara trimitere disculpanta la greseala de inregistrare, caci toti acei figuranti fac playback).

  Dar sa ajung la esential.
  Figurantii sunt adunati si platiti de mafia, vocea inregistrata care repeta, papagaliceste, „doua la primarie” este cea a lui Sorin Ovidiu Vantu- suficient de putin distorsionata pentru a fi recunoscuta de cei cu auz fin- acesta fiind si cel care a platit biletul la reprezentatie, drumul, masa si cazarea (la care a adaugat niste bani de buzunar) pentru multi dintre cei aflati in sala.

  Multe a avut si are mafiotul Sorin Ovidiu Vantu, dar nu un partid.
  A dorit sa si-l cumpere- gata format, structurat, legitimat- si este pe cale sa il dobandeasca total.
  L-a cumparat actualul presedinte (pe Prostanacul Geoana), l-a cumparat pe actualul secretar general (pe Liviu Dragnea).
  Multi de pe zona de Est a Romaniei erau deja cumparati.
  Marean Vanghele si-a oferit serviciile de a face „trebile murdare” specific mafiote- practic, s-a oferit sa fie cumparat, iar SOV a fost de acord.

  Mafia lui Vantu mai are un singur pas de facut- cel formal, de la Congresul din 20 februarie 2010- pentru a defila, cu o cinica legitimare, sub numele de PSD, pe stanga esichierului politic romanesc.

  Pentru (cu adevarat!) marele sforar SOV, adjudecarea de factor a PSD via Prostanacul, Dragnea si Vanghele va fi o dubla lovitura administrata cu mana de maestru: toate afacerile sale negre vor avea, aparent, legitimare social- democrata, desfasurandu-se in numele „celor multi” si, culmea, aceeasi mafie va avea legitimare europeana (PES sau PSE, poti sa-i spui cum vrei) si internationala (IS) urmand sa fie onorata si sa participe la decizii pe acele paliere de varf.

  Urmare a negocierilor intre criminalul Boc si Prostanacul, urmeaza sa fie adoptate, in camera decizionala a Parlamentului, Statutul minoritatilor si legea in urma careia se va constitui regiunea de dezvoltare Covasna+ Harghita+ Mures.
  Apoi, fara probleme, va deveni „functional” Tinutul Secuiesc chiar inainte de 2012.
  SUB APARENTA presiunii maghiarilor (care sunt varf de lance si vor avea partea lor de castig- dar marile interese sunt ale crestin- democratiei germane) Romania se va fedealiza, in fapt dezmembra.
  SOV- in calitatea sa de cap al mafia detinand, de facto, PSD, care va fi contribuit masiv la acest joc sinistru (via Prostanacul, Dragnea et Cie) isi va primi o buna parte din „partea leului” de la beneficiarii sfartecarii Romaniei.

 98. 99 m3 februarie 16, 2010 la 4:23 am

  Cand maioneza se taie, se ia o mica parte din ea cat mai putin dezintegrata si se freaca separat. Nu trebuie decat o picatura de apa. Acea mica parte poate deveni considerabila ca volum fie daca se adauga usor ulei proaspat, fie daca se ia in continuare putin cate putin din cea taiata…

 99. 100 Aya februarie 16, 2010 la 4:40 am

  @

  Instalatorul

  ADRIAN NASTASE TREBUIE SA RAMANA AICI SI SA CONTINUE LUPTA

  Indiferent de participarea (sau anuntata neparticipare) la alegerile din PSD (la Congresul din 20 februarie 2010) ADRIAN NASTASE TREBUIE SA RAMANA AICI, IN ROMANIA SI SA CONTINUE LUPTA POLITICA.

  Luni 15 februarie Adrian Nastase a spus:
  „La varsta mea Ion Iliescu organiza revolutia”.

  Repet: se afla deja in desfasurare scenariul sinistru al dezmembrarii Romaniei, prin pasi legislativi aparent „nevinovati” si, tot aparent, fara legatura cu acel scop.
  Tot aparent, presiunea este exercitata exclusiv de UDMR (in fapt, udemeristii sunt doar varful de lance si au, desigur, profitul lor- dar marile interese sunt ale crestin democratiei germane!).

  SINGURUL OM POLITIC CARE, ACUM, VREA SI POATE- SUBLINIEZ ASOCIEREA VERBELOR A VREA SI A PUTEA- SA SE OPUNA, PRIN DIVERSE MIJLOACE, PUNERII IN OPERA A ACESTUI SCENARIU (CARE ARE TERMEN- LIMITA 2012, APOI NEMAIFIIND OPERANT!) ESTE ADRIAN NASTASE!

  Pe cale de consecinta, este de la sine inteles ca ii vor fi oferite, lui Adrian Nastase, „sanse” pentru a ocupa diverse functii foarte interesante, atractive si reprezentative, chiar, in exteriorul Romaniei.
  Scopul real este de a-l indeparta de Romania si de implicarea sa activa in contracararea acelui mizer, periculos scenariu (idei de genul „poate lupta eficient de la nivelul organismelor europene” sunt povesti!; unica posibila rezistenta este din interiorul Romaniei).

  ADRIAN NASTASE TREBUIE SA RAMANA AICI SI SA LUPTE PENTRU ROMANIA.
  Stiu bine ca este greu, cu atat mai greu cu cat nu doar ca trebuie sa renunte la o existenta normala, dar sa si suporte mizerabile atacuri, bazate pe minciuni, cu dublul scop de a-l discredita si de a-l demola psihologic (ceea ce s-a dovedit a fi imposibil- dar nu se va renunta la astfel de practici, din ratiuni extrem de clare).

  Ceea ce putem face este sa-l sprijinim- 2012 nu e departe.
  Eu, cel putin, sigur ii voi ramane statornic aproape, indiferent de asprimea incercarilor.

 100. 101 Aya februarie 16, 2010 la 4:52 am

  @

  Antares

  NU DISPERA! VINO SA SPRIJINIM UNICUL LUCRU CARE ARE PRET!

  Recunosc ca m-au tulburat cuvintele tale.
  Nu dispera!
  Sa-l sprijinim in continuare pe Adrian Nastase, caci lupta continua.
  Iar marea lupta- pe care, dintre toti oamenii politici puternici, doar el vrea SI POATE sa o duca- este cea pentru conservarea integritatii Romaniei.

  Iti promit ca daca il vom sprijini in lupta lui pe Adrian Nastase, NU vom ajunge sa batem la usi straine, cu bocceluta pe umar, murmurand cu durere, ca motzii nostri :
  „Muntii nostri aur poarta/ Noi cersim din poarta-n poarta”.
  Ar fi cumplit. Si pacat.

  Te chem sa-l sprijinim pe Adrian Nastase.
  El vrea SI POATE sa impiedice dezmembrarea Romaniei.
  Si, in ultima instanta, acesta este singurul lucru care are pret.

 101. 102 Aya februarie 16, 2010 la 4:58 am

  @

  Andrada

  Salut mesajul tau din februarie 15, 2010 la 10:57 pm!
  Ai o calitate umana si o gamdire politica speciale si, chiar daca nu suntem de aceeasi parte a baricadei, ma bucur ca te-am intalnit!

 102. 103 Aya februarie 16, 2010 la 5:04 am

  @

  Noe

  Observ ca ai mare grija sa nu ratezi vreo ocazie pentru a fi caraghios.
  Acum, ai ratat si niste bune ocazii pentru a tacea.

 103. 104 Aya februarie 16, 2010 la 5:30 am

  @

  Scorilo

  ADRIAN NASTASE REFUZA SA LEGITIMEZE (PRIN CANDIDATURA SA) FARSA PRELUARII PSD (VIA GEOANA, DRAGNEA SI VANGHELIE) DE CATRE MAFIA LUI VANTU SI FALSA REPREZENTARE A ACESTEI MAFII, PRIN DEGHIZAREA IN CULORI SOCIAL DEMOCRATE, IN PARTIDUL SOCIALISTILOR EUROPENI SI IN INTERNATIONALA SOCIALISTA

  In mesajul tau din februarie 15, 2010 la 10:36 pm citezi declaratia lui Adrian Nastase (rugandu-l sa iti detalieze mesajul ei de profunzime):
  ”Ca atare, decizia mea trebuie privită ca un refuz de a legitima o competiţie purtată cu arme inegale, prin folosirea unor metode incorecte pentru o formaţiune care aparţine Partidului Socialiştilor Europeni şi Internaţionalei Socialiste.”

  Din toate motivele posibile (si lesne de inteles!), Adrian Nastase NU va spune vreodata EXPLICIT cumplitul, jenantul adevar pe care l-am formulat eu in raspunsul pe care i l-am dat lui Victor (in februarie 16, 2010 la 4:14 am) cu titlul:
  „O FARSA SINISTRA SI PLATITA CU MULTI BANI NEGRI: PRIN GEAOANA, DRAGNEA, VANGHELIE ET Cie, MAFIA LUI VANTU SE DEGHIZEAZA IN CULORILE SOCIAL DEMOCRATE (ALE PSD) URMAND SA FIE ONORATA LA NIVEL EUROPEAN (PES) SI INTERNATIONAL (IS)”.

  Acum intelegi CE refuza Adrian Nastase sa legitimeze, prin participarea sa la acea farsa sinistra, si de ce s-a referit la Partidul Socialistilor Europeni si la Internationala Socialista?
  Refuza sa legitimeze patrunderea mafiei lui Vantu (deghizata in culori social- democrate si intitulandu-se, fals, PSD) in Partidul Socialistilor Europeni si in Internationala Socialista.

  Adaug eu inca un sens al mesajului sau: Adrian Nastase refuza sa legitimeze adjudecarea, de catre mafia lui Vantu (via Geoana, Dragnea si Vanghelie), a stangii romanesti, dupa preluarea de facto a PSD in urma farsei cinice numite „Congresul PSD din 20 februarie 2010”.

  Am detaliat toate acestea in mesajul meu catre Victor.

 104. 105 Aya februarie 16, 2010 la 5:38 am

  @

  Augustin

  Eu SALUT PARTICIPAREA PROCURORULUI PONTA (scolit la „anti-mafia”!) la alegerile din PSD.

  Exista posibilitatea (nu stiu care este probabilitatea) ca tanarul (procuror anti- mafia!) Ponta sa reuseasca sa RASTOARNE socotelile facute de mafia lui Vantu, prin care incearca adjudecarea PSD (via Prostanacul, Dragnea si Vanghelie) cu tot ce ar presupune, ca urmari, aceasta farsa
  (am detaliat in postarile din februarie 16, 2010 la 4:14 am- pentru Victor- si din februarie 16, 2010 la 5:30 am- pentru Scorilor, unde exista o nuanta in plus).

 105. 106 Aya februarie 16, 2010 la 5:50 am

  @

  ALM

  Atrag atentia asupra postarilor mele din februarie 16, 2010 la 4:14 am- pentru Victor- si din februarie 16, 2010 la 5:30 am- pentru Scorilo.
  Exista, acolo, elemente care arata ca Adrian Nastase a procedat corect.

 106. 107 obafemi februarie 16, 2010 la 6:39 am

  Dupa Decembrie 2009 nu mai sunt atent la politica.

  Mi-a atras insa atentia ideea de a reveni un personaj plin de carisma, puternic – Adrian Nastase, in fruntea PSD. Din nefericire, sindromul superficialitatii loveste si acest partid.

  Ponta e un tip excelent, daca ma intrebati pe mine, ii doresc succes.

  Astept insa „soluţiile care ar putea să apară chiar atunci când ele sunt mai puţin probabile”.

  Cele bune din India!

 107. 108 ALINA SURUGIU arhitect februarie 16, 2010 la 6:52 am

  D-le NASTASE ce-ati facut ???noi membrii care v-am sustinut pe fata in partid luadu-ne destinul in mana ce facem???se pare ca nu ne-am invatat minte din campania electorala prezidentiala cand ne-am luptat cu portocalii din toate puterile ptr o cauza pierduta .ne-au dat afara de la servici,acum urmeaza sa fim dati afara si din partid .ok ok ok ,normal cand voi stati pe munti de bani ca noi astia muritorii nu contam …dar totusi exista o speranta ca dupa 20 de ani v-ati schimbat…NE-AM INSELAT…

 108. 109 blogideologic februarie 16, 2010 la 7:06 am

  Există Partida Naţională pentru România. A existat şi la începutul secolului XIX, şi după 23 august 1944, şi după 22 decembrie 1989. “Toate-s vechi şi nouă toate.” Se ştie că în anii 1950 a existat o întâlnire şi o discuţie între Ion Mihalache, aflat în închisoare, şi Gheorghe Gheorghiu-Dej, la cererea lui Gheorghiu-Dej. Nu s-a ştiut niciodată în detaliu ce au discutat, nici măcar securitatea n-a aflat, discuţia de consiliere şi dorită reconciliere (dorită de Gheorghiu-Dej) a avut loc într-o limuzină în mişcare. Acum se ştie că toată descrierea luptei dintre comunism şi anti-comunism, descriere încapsulată în “Raportul Tismăneanu”, este o mare minciună. Cheferistul Gheorghe Gheorghiu-Dej dorea stingerea luptei dintre comunism şi anti-comunism de dragul României. Gheorghiu-Dej dorea de la Ion Mihalache un sfat pentru liniştirea ţării. Eventual o raliere deschisă a lui Ion Mihalache la construcţia ţării. Gheorghe Gheorghiu-Dej a primit de la Ion Mihalache doar sfatul pentru liniştirea ţării, după care liderul naţional-ţărănist a cerut să fie dus în celulă. Gheorghe Gheorghiu-Dej i-a urmat sfatul. Partidul lui Gheorghe Gheorghiu-Dej a început să implementeze principiile lui Ion Mihalache de justiţie distribuţională. Ţara s-a liniştit. Deşi nu este înregistrată şi structurată formal, Partida Naţională pentru România există şi acum. Menţinută printr-un discurs. Adrian Năstase este centrul real de putere în România, atâta timp cât va continua discursul pentru România. Având ca filon central justiţia distribuţională, iar nu agitarea ameninţătoare către Rusia a fierăriei ineficiente primită de la americani.

 109. 110 harlau625 februarie 16, 2010 la 7:30 am

  Daca a-si fi Basescu ce candidat la presedentia partidului din opozitie mi-ar conveni? Unul pe care-l cunosc, care stiu ca este un permanent pierdant al alegerilor, un candidat slab, usor de manipulat. Deci Geoana reales, este o garantie pentru PDL ca nu va avea probleme cu opozitia, iar PSD va deveni un partid de locul doi. Incet, incet oamenii se vor satura sa sustina un pierdant si probabil vor gasi un alt partid (lider) care probabil ii va reprezenta. Deci baza electorala a partidului se va subtia. Apreciez gestul dv. poate ca nu sunteti in partidul care trebuie.

 110. 111 M.Voicu februarie 16, 2010 la 7:52 am

  ÎN POLITICÃ @casandra februarie 15, 2010 la 10:08pm spune: Din Legea nr.14/2003 a partidelor politice: “Art. 14.(2) Delegaţii la adunare sunt aleşi de organizaţiile teritoriale prin vot secret. Numãrul acestora se stabileşte în raport cu numãrul de membri.”. Contar, cum @instalatorul februarie 15, 2010 la 11:27pm spune: ”pesedeul (sic) a adoptat norma de reprezentare pe baza turului II la prezidentiale”
  ÎN ECONOMIE @ dominatornetwork februarie 15, 2010 la 11:06pm spune: ”De ce este Legea Cojocaru fundamentalã pentru România?!”

  * * * MAJORITATEA poate schimba şi tabla ÎNMULŢIRII. Ce se vede, întotdeauna prea târziu, este cã accelereazã înmulţirea averilor propagandiştilor şi se pauperizeazã majoritatea însãşi – CA O PEDEAPSÃ DIVINÃ !

 111. 112 Criticos februarie 16, 2010 la 7:53 am

  Singurul lucru la care e bun prostănacul e manevra de culise. Şi numai cu asta s-a ocupat de când e la şefia PSD. Mi-a fost teamă de la început de modul de pregătire al congresului, ştiind câte ceva din cele ce se întâmplă în oraşul meu. Aveam însă un grăunte de nădejde. Acum mă silesc să păstrez măcar o jumătate din el. „Votant de stânga, caut partid”, scria cineva pe aici. Eu nu mai caut. Oricum va fi doar unul singur, partidul circarului. Restul…

 112. 113 Miki februarie 16, 2010 la 8:06 am

  PACAT,
  Eu am vorbit cu multi delegati ,din zona Olteniei,la congres,iar cei mai multi au spus ca au promis liderilor de la judet ca voteaza cu Geoana,dar ei acolo vor vota cu Nastase.Justificarea lor :Cat au muncit sa-l scoata pe Geoana Presedinte ,iar el si-a batut joc de munca lor.
  Este decizia dvs si o respect,dar pacat….
  Va multumim,

 113. 114 Pacala februarie 16, 2010 la 8:23 am

  Domnule AN,
  Personal cred ca ati procedat bine va v-ati retras, indiferent de dedesubturile congresului. Vreau doar sa va atrag atentia asupra catorva aspecte.
  1.Conteaza liderul care va fi ales pentru ca el va trebui sa fie locomotiva PSD la urmatoarele alegeri si sa mobilizeze si partidul;
  2.Vorbim de o echipa dar un om este locomotiva.
  3. Dvs. trebuie sa va gasiti niste aliati sau, daca deja ii aveti, aratati care sunt;
  4. Eu personal m-am cam saturat de ceea ce reprezinta PSD in prezent – poate faceti altul sau il rebrand-uiti, altfel ma cam mult cu intentia de vot spre PNL

 114. 115 Mari februarie 16, 2010 la 8:24 am

  Nu a mai ramas decit sa ma cert pe mine insumi, pentru ca nu sunt o aya!

  Va avizam anticipat ca activisti tip Aya nu pot produce prin entuziasmul juvenil nici cel putin doi bani. Nu trebuia sa fi analist,instalator,aya sau mai stiu eu cine sa constati ca lui Adrian Nastase nu ii era facila o reintoarcere.Nu orisicare poate fi un Lapusneanu!
  Daca eu doream sa va pregatesc pentru cea ce inevitabil a venit ,juvenila si nu numai m-au acuzat de „geonism”.
  Daca eu doream sa materializez faptul ca un neam care s-a nascut din sclavi , vor marsa intotdeauna pe indivizi inferiori care au calitati in care ei electorii se revad, aya se producea isteric.
  Ponta si Mazare nu sunt decit doi mizerabili care prin candidatura la sefia partidului vor sa isi negocieze un nou post alaturi de Geoana.
  Peste doi ani cind urmasii Romei , vor transla in optiunea lor , vom vedea , daca intentioneaza sa-si ridice capul din tarana sau nu, atunci A.Nastase s-ar putea sa aibe o noua sansa,dar atunci PSDeul in mod sigur vor fi deja al treilea partid ca pondere in Romania.
  Domnule Nastase asa cum am repetat insistent .reiterez si acum un „must” , in doi ani trebuie sa va lichidati dosarele ,daca vreti politice,instrumentate de Basescu&Co., aveti CEDO ,aveti organisme europene , care se pot pronunta in tergiversarea nesfarsita a spetelor respective, chestia este daca si dumneavoastra vreti sa le lichidati sau va complaceti in victima politica!

 115. 116 NostraDamus_IT februarie 16, 2010 la 8:39 am

  Buna dimineata!Sper ca si pentru Dvs. sa fie cat de cat buna aceasta dimineata dupa evenuimentele de ieri! Nu am mai postat de mult comentarii pe blogul Dvs pentru ca o buna bucata de timp am fost plecat in Africa (Tanzania mai exact!) si am fost oarecum rupt de ale noastre realitati(care ne convin sau nu,sintem obligati sa le acceptam daca nu punem umarul sa le schimbam in bine,nu?) – m-am intors si dupa evenimentele marca Vanghelie parca as fi intr-o Africa acoperite de zapada si inghet(si la propriu si la figurat!).
  Revin la subiect: – iesirea Dvs din cursa este sigur un moment de deznadejde pentru multi PSD-isti care sperau in revenirea unei maini forte la conducere,multi dintre acesti oameni incepand deja sa-si calculeze variantele acceptabile ideologic la care sa apeleze dupa Congres!
  Propun si eu(umil sustinator al Dvs. si implicit al PSD!) sa treceti peste pornirea de moment si sa-l sustineti macar pe Ponta – ar fi o mare lovitura,si nu doar de imagine, daca acest reprezentant al tinerei generatii ar reusi sa-l „domesticeasca”(pe romaneste:sa-l puna cu botu’ pe labe!) pe Vanghelie prin infrangerea mereu invinsului Geoana!
  Cu respect si speranta ca singurul partid de stanga va avea puterea sa decida cu mintea si sufletul si nu cu puterea indicatiilor de „sus” astept nerabdator derularea evenimentelor de la Congres si de dupa!
  NostraDamus_IT

 116. 117 santinela februarie 16, 2010 la 8:41 am

  Asa dezamagit nu am fost niciodata in viata mea.Cind spuneam,de mult pe acest blog,ca nu sunteti un luptator,ca nu se poate recuceri un partid din „biblioteca”,de la „simpozioane” ci numai din teritoriu, A Y A sarea de doi metri in sus si-mi spunea ca nu stiu ce vorbesc.
  Nu domnule Nastase nu ati facut bine renuntind. Sustinatorii dvs.din teritoriu sunt acum intr-o situatie ingrata,abandonati!Citind motivatia pentru acest gest imi dau seama ca acest partid este „praf”,cu lideri judeteni si membrii obedienti,fara coloana vertebrala etc.Acum este explicabil de ce Basescu a cistigat pe linie.
  Nu prin renuntare se trage un semnal de alarma.Toti cei care ati semnalat astfel de nereguli trebuia sa iesiti in media( nu cum ati facut dvs.la „misto”)si sa aratati,sa-i bagati sula-n coaste lui Geoana ,ca sunteti dispusi sa iesiti si din partid daca nu se respecta regulile statutare.Pina acum trebuiau informati socialistii europeni si folosite orice mijloace de presiune.Trebuia sa candidati si apoi sa aratati din interior neregulile.
  Poate este mai bine.Macar Ponta este un luptator.Sincer insa, dupa cum v-ati comportat acum si la alegerile presedintiale eu unul nu v-as coopta in nici o echipa de conducere a PSD-ului.Imi pare rau sa spun asta.
  Sunt foarte curios daca apare acest comentariu si mai curios sa vad ce are sa spuna sau cum va va apara A Y A ?

 117. 118 Doru Coarna februarie 16, 2010 la 8:47 am

  @ A. Nastase:

  ELEMENTE DE COLIVA: daca dupa prezidentiale ne-am ales cu o dreapta care nu e dreapta, acum ne pregatim sa avem o stanga tot asa, decorativa, una care nu indrazneste sa faca programe si opozitie si care pierde toate alegerile in rafala, asa, la mustata, cu mult ghinion…

  Pe cine prostesc astia? Uite de ce org Cluj la impus pe MG! Sistemul a gasit ca e cel mai slab lider posibil si la montat acolo pe veci, in stanga.

  Crede Geoana ca data viitoare il vor mai sprijini toate partidele in afara pdl? Va lua maxim 10%. Crede in promisiuni violete? Nu crede, are ordin, doar s-a lansat de la externe unde faci ce ti se spune, ca e mai bine…

  Nici Antonescu nu va mai cupla, nici Vadim, nici ceilalti, iar de electorat ce sa mai vorbim; nici daca il ajuta Basescu cu logistica + sistemul, dupa anexare, bineinteles, tot nu va trece de 10%, asta-i coliva stangii la noi.

  Acum caruta e oloaga de ambele roti din fata; sa vezi ce drept va merge catre primul gard si catre statutul oficial de mosie a purei extravagante basesciene pe caile alea infinite ale modernizarii inutile…

  Sa mai credem in minuni, ce ziceti, sa mai credem in ceva?

 118. 119 Rahau Dan Nicolae februarie 16, 2010 la 8:56 am

  Domnule Presedinte
  Am urmarit,de la distanta,evolutia PSD dupa 2005. Sunt dezamagit de decizia dumneavoastra dar va inteleg. Sunt convins ca sunteti un jucator de sah care „vede mai multe miscari” inainte si ca decizia nu a fost luata fara sa fi fost intre optiunile de lucru.
  Trecerea de la Bucuresti la Prahova a fost un semn.
  Sa fiti identificat de catre Mircea Geoana drept „un pion important”….imi lasa un gust tare amar.
  Adrian Nastase,pion…………Nu imi vine sa cred!
  Si de catre cine,de un om pe care dumneavoastra l-ati ridicat in politica.
  Si Mircea Geoana nu este singurul. Dar asta cred ca o stiti si ati simtit-o mai tare decat imi inchipui eu. Caracterul unor oameni pe care i-ati promovat nu s-a dovedit a fi de calitate.
  Si acum, ca si cu multi ani in urma, cred ca marea cauza a scaderii PSD a fost si este calitatea unor lideri locali, promovarea de catre unii lideri centrali de persoane de o calitate morala cel putin indoielnica. goana dupa votul imediat si nu pentru cel de viitor, acceptarea tacita a unor oameni cu obiceiuri cel putin reprobabile.
  S-a intors o fila dar sunt convins ca nu s-a inchis o carte!

  Stiti bine la cine ma refer si la ce fel de oameni.
  Cred in continuare ca eliminarea unor social-democrati care nu au nici o legatura nici cu latura sociala si cu atat mai putin cu democratia este singura solutie.

 119. 120 Miclaus februarie 16, 2010 la 9:04 am

  Haideti sa cream un nou partid de stanga!!!

 120. 122 alice februarie 16, 2010 la 9:12 am

  Retragerea dv/de a nu mai candida la sefia PSD.este indreptatita,dar cred ca tinta dv este mult mai inalta decat aceasta functie.Or ce veti face de acum incolo va suntem aproape si va uram mult succes.

 121. 123 misterb februarie 16, 2010 la 9:18 am

  Dle Nastase posibil sa aveti dreptate..dar victoria ar fi fost cu atat mai frumoasa daca castigati cu conditiile adeversarului. Pe acest principiu al retragerii (unde sunteti expert si pt unii poate insemna lasitate, pt altii dezamagire iat pt unii bucurie)….atunci PSd va disparea..in fond faptul ca este condus de o marioneta a intereselor americane si cotroceniste si care este pus sa tina PSD la respect si sa nu faca prea multa valva cu unele chestii sensibile vi se datoreaza direct … greselile treutului va urmaresc aveti importriva oameni promovati de dvs, adusi de dvs si care v-au furat partidul…exact cum a spus nea nelu. A ajuns o serie de oameni cat de cat pregatiti si fini sa fie manipulati si condusi de vanghelie, geoana si altii….si nici macar nu sunteti capabili sa ii bateti la un congres pt ca nu mai candidati… pai geoana a fost batut de Base intr-un stil si a avut niste manifestari penibile, orice om normal se retragea din politica si nu iesea in casa de rusinea prostiei cu care a jucat cartea prezidentialelor DOAR daca vizita la Vantu nu a facut-o intentionat ca sa piarda pt ca asa trebuia si numai stia ce sa faca ca sa piarda pt ca sopndajele il dadeau castigator. Asa a primit indicatii ..ca doar de asta vis a vis de voi se afla papusarul care intra in biroul uni partid politic important sa dea cu pumnul in masa la liderul sau si ala sa se faca ghem sub masa. Si dvs nici macar nu mai candidati ii lasati un partid bagat in internatioinala socialista ca daca il rupeti oluati de la capat el ramane cu PSD-ul voi cu o agentie de vorbe. O singura sansa mai aveti …Ponta si asta cu conditia s anu joace dublu…. ca tot dvs l-ati promovat…. Este amuzant si trist ce se intampla…s-a inversat scara de valori…peste tot dar daca va simtiti confortabil sa va conduca Vanghelie si un yes man atunci nu sunteti cu nimic mai prejos si daca ati avea onoare nu ati accepta asa ceva si ati iesi pur si simplu din PSD asa cum a facut-o razvan teodorescu si altii cu coloana..

 122. 124 instalatorul februarie 16, 2010 la 9:18 am

  Domnule Nastase, va sugerez sa va faceti un bilant al trecutei perioade, un inventar si, mai ales, un plan pentru viitor (cum zic sahistii, mai bine cu un plan prost decit fara nici un plan).
  Altfel, daca ar fi sa fac o fotografie superficiala in peisajul politic, am avea:
  – presedintele tarii – banuit om al serviciilor secrete
  – premierul si seful pedele – om al securitatii, dupa fotografia din tinerete in uniforma
  Candidati la sefia pesede:
  – dl Geoana, banuit om al serviciilor
  – dl Ponta, banuit om al serviciilor in urma gafei dlui Ciuvica
  – dl Diaconescu, banuit om al serviciilor (dat in media ca ofiter in fostul DIE)
  Candidati la sefia penele:
  – Dl Catarama, banuit om al serviciilor
  – Dl Tariceanu, banuit om al serviciilor ca fiu al unui om al serviciilor
  – Dl Antonescu: ?
  Pare un meci intre mai multe echipe – dar care sunt imbracate in aceleasi tricouri, ca sa nu scriu uniforme.
  Daca dl Ponta il va invinge pe dl Geoana in congres, atunci aceasta ar putea fi luat si ca o confirmare a zicalei ca functia bate gradul.
  Gestul dlui Ponta de a candida inseamna, in opinia mea, inchiderea pentru dumneavoastra a oricarui drum viitor catre sefia pesedeului (asta lasind la o parte evenimentele exceptionale care ar putea avea loc). Graba gestului imi sopteste ca a fost gindit dinainte.
  Ginditi-va daca veti putea face, in viitor, ceva pentru militantii partidului care v-au sustinut acum, in loc sa plece capetele, si care s-au expus. Analizati posibilitatea de a infiinta un partid nou, dar nu va grabiti sa o faceti: nu este deloc sigur ca veti fi lasat sa infiintati un partid de succes. Totusi ati putea lansa un balon, ar fi interesant sa urmariti si sa analizati reactia media. Cu prudenta insa, s-ar putea ca o plecare a dumneavoastra de la pesedisti sa fie inclusa intr-un plan.

 123. 125 Al. februarie 16, 2010 la 9:33 am

  Ce faceti?I-l sustineti pe ,,micul Titulescu”,daca nu candidati,sau sa faceti parte din echipa lui.SUCCES!P.S.Din nefericire pt. partid,noi ,,multimea pesedista” nu putem vota.Ce fel de partid ajunge PSD-ul???????????????????????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????????????????????????????????Punct de cotitura,sau spargerea in ,,tandari”a lui???!!!DEMOCRATIE ORIGINALA ???!!!Ce pacat!Sa facem partidul ,,prostimii”…din Barbu otevistul citire,a celor multi,de doctrina social-democrata de stanga[nu doctrina mimata,bazata vizibil pe interese.]

 124. 126 Iluminatu februarie 16, 2010 la 9:38 am

  (R) Confesiunile icoanei
  …………………………………………………………………
  – Opreşte pedeapsa divină prelungă, de-acum suntem la fund,
  Plângând pe la poli de-atâta durere, geme pământul rotund:
  Abia de se-nvârte, decis, schimbarea de sens acum să o facă.
  E vremea să piară o lume coclită, de iad, Fiara ce urlă, să tacă!

 125. 127 cristina & vali februarie 16, 2010 la 9:40 am

  dl nastase cu toate ca nu suntem membrii in nici un partid va admiram foarte mult si sincer ne pare tare rau ca nu mai candidati .Va respectam decizia pe care ati luat-o si va sustinem in continuare

 126. 128 Lucian februarie 16, 2010 la 9:45 am

  Sincer cu aceasta veste mi-am pierdut ultima speranta in politica romaneasca. Aproape ca mi-au dat lacrimile cand am aflat, si chiar si acum mai imi vine sa plang.
  Pacat, PSD nu are niciun viitor in aceste conditii, practic legitimati mafia PD-L. Mircea Geoana a distrus acest partid. Mare pacat :((

 127. 129 Ion Alecu februarie 16, 2010 la 9:46 am

  Nu sunt membru PSD, nici măcar simpatizant, dar sunt conştient că un partid mare trebuie să rămână mare, mai ales în condiţiile în care un alt partid mare – apărut din aceeaşi plămadă – a ajuns la Putere şi, nu numai atât, a ajuns să fie un pericol pentru această nefericită ţară. Mizez, deci, pe forţa acestui partid de a nu-l lăsa pe celălalt – confratele lui, de fapt – să-şi facă de cap. Aşa că mizez şi pe faptul că nu-l veţi lăsa nici pe Prostănac să-şi facă de cap; să se ducă, eventual, la Vântu să se relaxeze, căci a demonstrat ce poate… Se laudă cu milioanele de votanţi? Votanţii aceia nu au fost ai acestui partid, aşa că partidul nu are nici un motiv să-şi asume înfrângerea Prostănacului…

 128. 130 fragmentariumpolitic februarie 16, 2010 la 10:06 am

  Congresul alegerilor din PSD, sub semnul unui “miracol” si al unei confuzii

  Aparent, “miracolul” care l-ar mai fi putut salva pe Mircea Geoana de la o infrangere ce parea iminenta s-a produs, prin surprinzatoarea retragere a lui Adrian Nastase din cursa pentru sefia PSD. Privite insa mai indeaproape, prin prisma unor elemente de rationalitate, rezulta ca lucrurile nu au stat niciodata in acest fel.

  Analizele bazate pe perceptii sunt, de multe ori, inselatoare, ideologiile de competitie (mai mult sau mai putin personale) fiind denaturante. In cazul de fata, singurul element rational pe care se poate sprijini o constructie teoretica valida il reprezinta rezultatul votului din Comitetul Executiv National, care exprima raportul real de forte dintre cei doi competitori. Rezultatul net al votului in favoarea lui Mircea Geoana releva sprijinul covarsitor majoritar de care acesta continua sa se bucure in randurile membrilor PSD.

  Retragerea lui Adrian Nastase, departe de a reprezenta un act de lasitate sau de aroganta (asa cum au incercat sa rastalmaceasaca unii adversari din interiorul sau din afara PSD) este un act firesc, bazat pe un calcul politic lucid. Prin inteligenta manevra adoptata, Adrian Nastase isi pastreaza nestirbit capitalul de imagine (mult amplificat de o campanie abil condusa), cat si sansele (deasemenea, consolidate) unui contraatac victorios. Dar, mai importanta decat miza personala este ca PSD isi pastreaza o alternativa puternica in caz de criza. In acelasi timp, aruncarea in cursa a juniorului Victor Ponta este o masura binevenita, care, chiar daca in mod vizibil are sansa a doua, va contribui la experimentarea acestuia in acest tip “sangeros” de joc politic, ceea ce reprezinta o investitie necesara pentru viitor.

  Campania interna, extinsa la toti candidatii, a pus in lumina, din pacate, si o fata mai putin placuta a acestui mare partid, pe care-l credeam pe deplin maturizat. Unele secvente, chiar daca putine la numar, au demonstrat existenta unei mari confuzii de planuri, respectiv, intre cel al confruntarilor externe si cel al competitiei interne. Nu stiu daca aceasta confuzie a fost indusa de cineva din afara sau este un subprodus propriu de campanie, dar este clar ca spiritul si logistica razboiului total care domina luptele dintre partidele politice au fost preluate si transpuse ad-literam in competitia interna pentru alegerea sefului PSD. Rezultatul unei asemenea greseli catastrofale nu poate fi decat distrugerea partidului. Poate ca unii asta si urmaresc. Un partid reprezinta o uniune de idealuri, valori si interese, o unitate ideologica, politica si organizatorica, nenumarate alte legaturi care-i unesc pe toti membrii sai si peste care nu se poate trece in nicio competitie interna, fara riscul scindarii. In nicio competitie interna nu-ti poti trata colegul-competitor precum adversarul din afara partidului. Relatia dintre competitia interna si unitatea partidului (care sunt limitele primeia, fara ca cea de-a doua sa fie afectata ?) este o chestiune ce tine de cultura politica ce va trebui sa fie pe deplin lamurita.

 129. 131 Socrate februarie 16, 2010 la 10:09 am

  În armată se zicea că oltenii au venit cu tresele de sergenţi de acasă. Numai astfel se explică setea nestăvilită de regulile unei competiţii oneste ale acestui oltean infatuat. Nu am fost de acord când dl. Iliescu l-a caracterizat ca „prostănac” dar acum înclin să-i dau dreptate. Mai presus este însă soarta acestui partid, singurul care sub conducerea lui Adrian Năstase ar fi putut scoate ţara din criza în care se afundă ca într-o mlaştină.

 130. 132 Iceflame februarie 16, 2010 la 10:11 am

  Cineva spunea ca Geoana e bun doar la jocurile de culise. Nu sunt de acord. Nici macar la jocuri de culise nu se pricepe. Eu cred ca el e doar o papusa. Papusarul este in alta parte, mustaceste de bucurie si asteapta probabil oficializarea pseudo-opozitiei in Romania ca paravan al jafului ce va urma. Pe mine nu m-ati dezamagit in nici un fel. Astept rezultatul adunarii de la Romexpo si dupa aceea mai vorbim.

 131. 133 instalatorul februarie 16, 2010 la 10:15 am

  Toti: cei mai multi dintre dumneavoastra nu stiti, unii – putini – probabil ca da: blogul dlui Nastase a suportat, incepind de ieri si pina dimineata la orele 8:02, un atac informatic venind din interiorul WordPress, probabil prin modificarea temporara a alocarilor unor adrese de internet. Atacul a fost vizibil pentru unele browsere si invizibil pentru alte browsere. Ca urmare, suspicionez ca o structura de tip para-servicii are un om in echipa WordPress.com . Va fac atent asupra consecintei sigure: nu mai contati nici unul dintre voi pe nick-uri, sunteti cu totii identificati ca persoane reale. Asta si apropo de aluziile unor corespondenti asupra importantei altor corespondenti: ei stiu si nu doar banuiesc gradul de importanta al fiecaruia dincolo de virtual. Semnalarea atacului va va oferi poate si o idee mai preciza asupra mizei evenimentelor care s-au desfasurat pina aseara.

 132. 134 leo februarie 16, 2010 la 10:24 am

  Gala: corect, e perfect nul! Numai de-ar înţelege şi oamenii neuronaţi din defunctul pesedeu asta!
  Aya: termină odată cu 2012-ele ăla că mă exasperezi! Poate că Santinela zice ceva pe marginea felului de-a dreptul băcesc, şi neapărat ardelenesc, în care ANeul tălică se tooot mută de pe un chicior pe altul temeinic sprijinit în botă, tot cujetând şi tergiversând! E demult, şi am tooot urlat ca lupchii la lună, trecut ceasul treişpe în care trebuia să zică „NO, HAI!”. Nu vezi cât de târziu eu, şi cum ne-au înconjurat lupii, taberele la care perfect face referire Instalatorul acaparând toate variantele APARENT viabile de linii politice, toate resursele şi toate pârghiile de decizie?!
  Chiar nu realizezi că, dacă atunci când am zis-o de prima dată, la piatra de temelie a demolării, guvernul chiloţard, ANeul şi Bunicuţa înţelegeau că pesedeul creat de ei e irecuperabil compromis, prins în gheare de vulturi necrofagi ce nicidecum nu-l vor lăsa să le scape, dacă mă lăsa cu neuronii neschingiuiţi de aria „solidarităţii” şi făcea pasul înainte şi să pună o altă piatră de temelie, de data asta a renaşterii social-democraţiei, acum aveam Preşedinte, nu un nebun pe tronul regelui şi o păpuşă găunoasă şi ţopăită care habar n-are ce-i aia ruşinea, că orice obraz, cât de gros, s-ar fi ascuns în fundul pământului după ruşinea de a fi preşedinte pentru o noapte??!?!?
  Domnule Adrian Năstase, eu zic că aţi măsurat destul, mai puneţi odată şi mâna pe foarfecă! Organizaţi un Congres la Palatul Parlamentului. Congres social-democrat, nu conclav de combinatori fără culoare politică şi obraz!

 133. 135 olimpiu65 februarie 16, 2010 la 10:24 am

  istoria se razbuna nu-i asa?? amintiti-va anul 2004 si alegerile din organizatiile PSD pt desemnarea candidatilor la parlament!
  ca votant liberal ar trebui sa ma enerveze ca Mircea Geoana isi asuma toate voturile, dar nu ma enerveaza. voi urmai noul PSD SRL garantat Vanghelie
  pacat ca partidul stat nu are opozitie serioasa in acest moment

 134. 136 leo februarie 16, 2010 la 10:30 am

  PS
  de draci ce am, nu terminai ce aveam de spus Ayei; revin:
  2012 e la fel de nul şi neavenit ca defunctul pesede! dacă ANeul zice ACUM, măcar ACUM, „NO, HAI!”, nu doar desculţi vor veni, ci şi destui fruntaşi, măcar cât să se răstoarne draportul de forţe dintr-un Parlament aparent acaparat! Nu pot să cred că a scăzut chiar în halul ăla bunul-simţ românesc încât să nu se înţeleagă, chiar şi acum, în al treişpelea ceas, că s-a comis o teribilă greşeală! Când om putea zice „Ecce homo!”, până şi jigodiile cu pricina vor înţelege: nici stolobocul, nici stăpânul lui nu-şi vor afla sfârşitul de mandat în Palatele ocupate prin META-LOVITURI DE STAT! Dacă nu, nu. Şi mai rău va fi de slugile lor, decât de noi, desculţii. Că şi când explodează mămăliga…

 135. 137 ioan45 februarie 16, 2010 la 10:32 am

  Domnule Adrian Nastase, este regretabal cea ce se intampla in PSD. Prima impresie este ca cineva din afara PSD manevreaza din umbra, numai asa se explica aceasta marsavie care este indreptata impotriva acestui partid. Sa existe o legatura cu „vizita” lui Geoana la SOV? (Nu prea place remarca cu privire la Vantu, fapt pentru care este posibil ca acest comentariu sa nu fie validat).
  Parerea mea este ca Mircea Geoana nu mai are ce cauta in conducerea PSD dupa gravele prejudicii aduse partidului prin „gafele” produse in campania electorala. Faptele lui Geoana au adus prejudicii politicii de stanga in general.
  inteleg gestul Dvs., cred ca aveti dreptate,dar doresc din toata inima sa nu renuntati la lupta.Cred ca trebuie sa inceteze reprezentarea partidului de catre Vanghelie altii ca el, indifeerent cate voturi aduc partidului.
  Doresc sa atrag atentia ca se pune prea mare accent si in interiorul acestui partid pe „latura baneasca”.Daca nu ai bani ti se taie posibilitatea de a candida ceea ce face sa impiedice accesul in viata politica a „simplilor” intelectuali, adica a celor care nu dispun de sume importante de bani.
  Respingatoare atitudinea lui Mircea geoana de a se folosi de o mascarada de care si el a beneficiat din partea marinarului.RUSINE.

 136. 138 instalatorul februarie 16, 2010 la 10:33 am

  Noe: pareti bun de secretara, mi-ati adus aminte ca trebuie sa dau un telefon in Chitila. Sa inregistrez convorbirea pentru dumneavoastra si sa o public pe blog sau dispuneti de suficiente mijloace proprii? Sigur ca ma refer la mai multe persoane privitor la pierderea timpului pe blog: nu sunteti doar dumneavoastra, au mai fost ori mai sunt citeva persoane care va seamana si venind din aceeasi zona. Pareti a fi mai militaros decit tipul care imi sugera sa vad lumina ori poate sunteti acelasi si ati absolvit intre timp o scoala de gradati. Cind va vedem in poza ca pe dl Boc, cu mindre petlite albastre la guler si, in plus – si cu macaroanele pe umeri?

 137. 139 Mari februarie 16, 2010 la 10:34 am

  Aya cu semnaturile este o noua „ponta” juvenila,

  Pina la congres trebuie sa se adune 100000 de demisii din psd si semnaturi tip adeziune EBA.In mod contrar membrii PSD vor demonstra inca o data ca nu au avut nici o data o ideologie ci doar partipriuri , prietenii , interese.
  Demisia in masa si reformarea partidului este singura varianta.
  Orice intrebare privind potenta membrilor PSD de a reforma printr-un protest in masa partidul este urmata de raspunsul anticipat , membrii PSD, nu pot face o miscare adevarata de reconstructie a partidului !
  Sincer as fi bucuror daca aya&co ,adica membrii de partid , militanti ,m-ar contrazice!

 138. 140 Gavril februarie 16, 2010 la 10:41 am

  Domnule Nastase,
  Gestul dumneavoastra demonstreaza ca in Romania speranta a murit. Aveam speranta ca mai exista o sansa daca expertiza unor oameni competenti este valorificata intr-un partid care cindva a insemnat ceva. Insa PSD-ul acum e mort. A incaput pe mina unor oameni pentru care interesul personal primeaza. Insa e jalnic daca PSD a ajuns sa-si aranjeze alegerile interne. Cu alte cuvinte in aceasta tara democratia a murit. Alegerile generale, locale , prezidentiale sunt aranjate in asa fel sa iasa cine trebuie. Acum au ajuns sa controleze si un partid politic. Daca un partid nu reuseste sa valorifice aspiratiile si dorintele membrilor lor atunci e mort. Decesul va fi anuntat atunci cind mirosul din casa nu va mai putea fi tolerat. Pacat. Eu n-as putea face parte dintr-o organizatie in care unii lideri nu impartasesc aceleasi idealuri ca si mine. Si n-as acepta ca cineva sa-mi impuna cum sa votez.

 139. 141 instalatorul februarie 16, 2010 la 10:43 am

  Aya, cum crezi tu.

 140. 142 Ileana februarie 16, 2010 la 10:43 am

  Nu ma indoiesc sau mai binezis, sper din toata inima ca la Congres veti fi unul dintre vorbitori. Si veti avea un discurs inteligent si ferm, „care sa rascoleasca mintile si inimile…” asa cum zice dna Gabriela Savitsky. L – asteptam cu mult interes!

 141. 143 victor februarie 16, 2010 la 10:43 am

  La dezamagirea pierderii locului de munca se adauga si dezamagirea pierderii sperantei intr-un viitor in care mai credeam.Din 2000 va stimez si va respect si cred ca sinteti singura solutie viabila de conducere a acestei tari pe un drum drept.Sunteti singurul om politic dupa
  D-l Ion Iliescu pregatit si documentat in politica.Restul sunt carieristi de profesie formati si deformati in asa zisa scoala politica Parlament.
  Se pare ca interesele de grup sunt mai puternice decat interesele nationale.
  Si totusi…Cu cat cinism se repeta istoria.
  Exista asa zisul concurs de imprejurari in care aranjamentele celor
  ce se socotesc foarte importati nu mai au valoare.Aceea se cheama
  forta divinului.
  D-zeu sa aiba grija de noi!!!

 142. 144 Cristian februarie 16, 2010 la 10:46 am

  Domnule Nastase, cu tot respectul pe care il am pe dvs., cred ca a-ti facut un lucru bun retragandu-va interesul pentru postul de presedinte al PSD. Imediat dupa prezidentiale, imi doream sa reveniti la sefia partidului insa acum ma gandesc, fara a jigni, ca acest partid are nevoie de un nou suflu pe care poate numai domnul Ponta il poate da. Sunt sigur ca anumite interese din partid vor vrea ca Geoana sa ramana in functia suprema pentru ca este o persoana usor de manipulat insa daca nu se face schimbarea normala de altfel acum, atunci PSD-ul numai are cum sa creasca ci se va tot scufunda incet incet…Daca domnul Ponta iese presedinte, vin si eu si ma inscriu ca membru de partid la Constanta 🙂 insa, am dubii ca va fi un vot castigator caci nu stiu cati vor vota pentru partid si cati vor vota pentru interesul propriu. Ii urez succes domnului Ponta si dvs in incercarea de a reforma PSD-ul si sper ca anul 2010 sa fie un an bun pentru stanga politica.

 143. 145 contele februarie 16, 2010 la 10:50 am

  Iar câştigătorul competiţiei este …câştigătorul este… Crin Antonescu !
  Liderul opoziţiei va fi secondat de un căţeluş cu gură mare ,bulache jonel , un căţeluş care tot dă din coadă la Antonescu de începe să-i fie lehamite acestuia .
  Văd că acest bulache al politicii dâmboviţene îi momeşte pe pesedişti cu posturi în viitoarea guvernare ce va începe în primăvară , odată cu mişcările sindicale . Şi , cum se spune în popor , fraierii pun botu’ .

  Domnul Năstase a greşit de două ori : a condus cu mână forte partidul iar baronii locali vor să fie şi ei acum nişte mici împăraţi pe posesiunile lor , ceea ce cu Geoană nu va fi o problemă ; nu a avut nici posibilitatea şi poate nici obrazul să-i ameţească cu propuneri de mărire pe potentaţii locali , cei care , am mai zis-o , sunt adevăraţii conducători ai partidului .

  Acum iar mă voi repeta , ce vreţi , citez din clasici : vor fi 17 şefi cu titulatura de vicepreşedinte şi un subaltern cu titulatura de preşedinte .

  Disperată încercarea lui Ponta . Am înţeles că aţi stat de vorbă. Ar trebui în momentul acesta să ştiţi care este echilibrul de forţe . Dacă sunt şanse să atragă provincia , pe Mitrea ( mă doare capul ! , e clar că Oprişan va vrea funcţie ) , pe Diaconescu în echipă poate că merită să încerce .În alte condiţii n-ar fi trebuit lăsat s-o facă ; nu de alta ,dar să nu-i dea posibilitatea lui Geoană să ţopăie din nou . Una e să câştige în urma unei „competiţii” şi alta e să primească funcţia plocon .

 144. 146 Mari februarie 16, 2010 la 10:59 am

  Dl. A. Nastase,

  V-am avizat cu ceva timp in urma ca acest clan Sarbu, care va manca din palma acum 6-7 ani, ,nu „va iubeste” . Un artizan al aproprierii PSD de PDL ,dl. Sarbu , singurul din membrii de marca ai PSDeului care se pupa pe gura cu Presedintele Basescu , intr-un moment surprins de mas medie, la o anume parada militara comemorativa , nu putea sa-si insele
  sefu!
  Ponta cel ridicat de Nastase acolo unde a si ramas , poate a avut un fond bun in copilarie,cind probabil si-a dorit sa ajunga, medic,profesor, cantaret ,faptul ca si-a schimat optiunile spune tot, cum justitiar nu a putut fi nici o data ,procurorul ponta ar fi putut fi doar un bun militian. Faptul ca a divortat ,si-a parasit copilul , pentru ca o mezalianta sa-i schimbe culoarea sangelui , ii desconspira calitatile adevarate al acestui mic candidat la presedintia PSD!

 145. 147 Paul februarie 16, 2010 la 11:03 am

  Domnule Nastase,

  Am ezitat mai ceva ca in anecdota „culmii sovaielii” („sa ezit, sa nu ezit…”:)), sa va transmit ca, dupa parerea mea, nu este momentul revenirii dumneavoastra la butoanele PSD. Ma bucur, deci, ca ati hotarat singur in sensul agreat de mine – in sensul bun, as zice -, de a va implica in competitie prin retragerea candidaturii (sic!).
  Cred si eu ca dezvoltarea actuala PSD cere o perioada de descentralizare, in cadrul careia membrii simpli sa inteleaga pe propriile epiderme 🙂 cat de mica este distanta dintre descentralizare si anarhie; in consecinta, cat de benefica ar fi o anumita centralizare; desigur, doar in conditiile in care aceasta ar fi gestionata de liderul adecvat.
  Mircea Geoana cred ca va oferi, vrand-nevrand, sansa descentralizarii PSD, doar ca, in conditiile in care anumite filiale vor prospera in timp ce altele o vor duce rau, si in absenta unei redistribuiri a profitului de orice fel (aplicabile doar in cazul descentralizarii administrative statale), ranchiunele aparute pe acest fond de inegalitate vor veni sa contrazica un astfel de tip de abordare a dezvoltarii PSD. Sper ca nu va trebui, totusi, sa asteptam recentralizarea PSD cat au asteptat oamenii preistorici formarea uniunilor umane conduse centralizat de cineva care „stia ce ora e” :).
  Acum, referitor la Congres, faptul ca se cunoaste deja castigatorul cursei nu transforma competitia in ceva superflu, nu?
  In plus, exista inca suficiente puncte comune asupra carora se pun de acord competitorii: numele partidului, sigla … adica, tot atatea elemente ale consensului care dainuie in PSD :).
  Asadar, Que la fête commence! 🙂

 146. 148 Ooops februarie 16, 2010 la 11:07 am

  La inceputul lui 2005 va declarati un luptator.
  La inceputul lui 2010 iesit dintr-o cursa interna de partid.
  E o mare diferenta intre o lupta pierduta si una nepurtata.
  Un prostanac arunca un partid in rahat si 100 de intelepti se sfatuiesc cum sa-l scoata.
  Retrgerea aceasta, daca nu s-a facut pentru a declansa o criza & rupere, daca nu are o strategie in spate sau nu a fost rezultatul unei negocieri (santaj), e sfarsitul PSD si al omului politic AN.
  Oricum, e interesant unde s-a ajuns. Geoana face jocurile si „pionul” Nastase protesteaza prin retragere. Un partid se invarte dupa Vanghelie. E hilar. PSD a ajuns o gasca de fricosi.

 147. 149 gabi_bt februarie 16, 2010 la 11:07 am

  Am votat de fiecare data cu PSD sau, ma rog cu stanga, din 1990 incoace. Sant sigur insa ca o sa votez cu liberalii. Par sa aiba oameni mai de valoare si in orice caz nu au un Vanghelie. Oare? Basescu, adevarata fiara (o spun fara pic de admiratie) a distrus toata viata politica romaneasca. E diabolic. Zazania din PSD si PNL se datoreste lui. In orice caz PSD s-a manelizat. Probabil ca trebuie sa ajunga fosrte jos pentru a se mai putea ridica. Daca as fi Adrian Nastase m-as face liberal. Pare mai potrivit. Ce ziceti?

 148. 150 Doru Coarna februarie 16, 2010 la 11:11 am

  @ instalatorul:

  Deacord, suntem toti identificati demult, de aceea n-au rost nick-urile, eu aemnez cu numele real si cata vreme nu jignesc pe nimeni este OK.

  Chestia asta cu ascunzisul imi repugna; daca ai ceva de zis n-ai decat s-o spui sau s-o scrii fara frica cata vreme nu lansezi minciuni ori atacuri partizane si nefondate, ci adevaruri, observatii sau concluzii.

  Daca este cineva deranjat eu propun sa ne intoarcem la glasnost, insa nu mai departe…

 149. 151 ion adrian februarie 16, 2010 la 11:15 am

  IMPORTANT SPRE STIINTA

  Repstez ce am postat la Miron Mitrea blog si Cristian Diaconescu blog la care toate stau in moderare de peste un an dar el desigur ca le vede:

  ion adrian spune: Comentariul tău e în așteptare.

  februarie 16, 2010 la 9:06 am | Răspunde
  Dle Cristian Diaconescu, spre stinta.
  Postat adineaori la Miron Mitrea blog:

  Va rog frumos nu va grabiti sa va retrageti candidatura nici dvs si nici Diaconescu, trebuie lasate lucrurile cum erau ieri caci Ponta nu a aparut in plus ci ca inlocuitor, asa ca o renuntare a dvs sau a lui Diaconescu(ca Ponta nu a intrat ca sa renunte) in favorea cuiva l-ar lasa pe celalat intr-o situatie proasa ceea ce ar ingreuna miscarile ulterioare.

  Renuntarea in favoarea lui Ponta ar risca sa permita ca lupta sa fie rezolvata din turul 1, desi poate ca Mazare ar mai incurca niste lucruri, dar la urma urmei este normal sa va jucati fiecare in primul tur sansele si apoi sa va uniti in jurul celuia care intra in turul doi, caci nu cred ca daca ramaneti in cursa cei de azi poate sa nu existe un tur doi.

  Asadar inca o zi macar nici-o miscare in acest sens.

  Voi reveni azi.

  Numai bine

  ion adrian – februarie 16, 2010 la 9:04 am
  Răspunde

  Inchei Dle Adrian Nastase, acum odata ce Ponta si-a declarat intentia, chiar felicitandu-va ptr mutarea deosebit de inteligenta facuta singura cu sanse de a salva ce se mai poate salva si voi reveni cu argumente, desi cred ca deja le aveti de ieri sau de mai demult in minte, sau macar acum imediat ce cititi acestea

 150. 152 latinist februarie 16, 2010 la 11:18 am

  Stimate domnule Nastase, practic din ceea ce spuneti, ar reiesi clar faptul ca in acest partid Geoana, cu ajutorul catorva „smecherasi” incearca sa faca ceva similar actiunilor „basesciene” din „partidul populistilor”. Mi se pare incredibil ca Geoana sa aiba aceleasi apucaturi ca si actualul presedinte, el clamand deseori ca se deosebeste clar de acesta!
  Practic, Geoana a dovedit ca este un om care NU STIE SA PIARDA ONORABIL, dandu-si demisia, ba mai mult, SE AGATA CU ORICE PRET SI FARA SCRUPULE DE SCAUNUL DE PRESEDINTE AL PARTIDULUI!!!
  Adica exact ceea ce a facut „mult-iubitul nostru conducator, legendar luptator antisistem, anticomunism si anti mogulism”, care s-a agatat de scaunul de presedinte prin orice mijloace, cat ar fi ele de murdare, si mai grav, fara sa-i pese de urmarile aferente asupra populatiei (in plan economic in special).
  Tare mi-e teama ca in realitate nici in PSD nu se doreste o opozitie ferma si credibila la actuala putere!
  Poate e doar o simpla banuiala de-a mea, dar nu cumva dl. Hrebenciuc este de fapt „mana-in-mana” cu actualul presedinte??
  Imi tot revine in minte ceea ce a declarat in acea seara la „Sinteza zilei”, despre flacara violet si toate celelalte, despre faptul ca STIA CA BASE E TARE IN ZIUA DE JOI, CA E APARAT DE FLACARA RESPECTIVA s.a.m.d. si cu toate acestea A FACUT O CONCESIE !!!
  Pai cum adica sa faci concesii adversarului tau, pe care-l stii ca e capabil de orice, care are toate serviciile de partea sa?? Iar acea vizita la S.O.V. mie mi se pare de asemenea extrem de suspecta, mai ales ca dl. Geoana din cate stiu eu, nici pana acum n-a dat vreo explicatie clara privind MOTIVELE VIZITEI SALE.
  Acestea ar fi niste intrebari destul de pertinente zic eu, pentru cei care se pregatesc sa conduca partidul spre alti cativa ani de esecuri pe linie!

 151. 153 theodora0303 februarie 16, 2010 la 11:21 am

  Domnule Nastase,
  Eu una va inteleg.
  Si recunoisc ca as fi procedat la fel daca imi dadeam seama ca lucrurile sunt deja aranjate si ca nu am sanse sa castig. Nu imi place sa pierd aiurea.
  DAR AICI NU ESTE VORBA DOAR DE ADRIAN NASTASE – OMUL.
  AICI ESTE VORBA DE ADRIAN NASTASE OMUL POLITIC CARE NU POATE SA ASISTE NEPASATOR LA ACTIUNEA DE CONFISCARE A PSD-ULUI.
  Noi ce facem, domnule Adrian Nastase?
  Suntem multi, domnule Nastase, care nu ne simtim reprezentati de domnul Geoana.
  Cu noi cum ramane?
  Sincer, eu nu cred ca mai pot iesi la vot pentru PSD-ul lui Geoana.
  VA INTREB DACA O SA PUTETI RAMANE IN PARTID SI SA VA UITATI CUM GEOANA ADUCE PSD-UL LA 10-15 %???
  @gala
  Sa sti ca am scris din suflet fraza aia ” om de stanga caut partid”.
  Daca ai timp sa citesti la mine pe blog i-am scris si o scrisoare domnului Geoana prin care il rugam sa nu candideze.
  http://theodora0303.wordpress.com/2010/02/14/scrisoare-deschisa-domnului-mircea-geoana/

 152. 154 mircea februarie 16, 2010 la 11:48 am

  Decizia dvs dle.Nastase.Dar se pare ca la marea masa a simpatizantilor P.S.D. nu va mai ganditi.Aveam mare speranta ca o sa reveniti in fruntea partidului,si stanga romaneasca va ajunge la guvernare.Lasatil pe Gioana cu gasca lui si faceti un alt partid de stanga.Sunt sigur ca la primele alegeri veti avea mai multe voturi decat Gioana si echipa sa.Va fi greu sa parasiti partidul,dar alta varianta nu este.

 153. 155 gabriel februarie 16, 2010 la 11:49 am

  D-le Nastase,
  Imi pare rau ca v-ati retras. Ramane, in opinia mea, sa acordati tot sprijinul lui Victor Ponta. Am o stima deosebita si pentru dl. Cristian Diaconescu, dar dupa prestatia generala a lui Mircea Geoana, ma tem ca de dracul de diplomati!
  Nu-mi permit sa va fac recomandari cum sa ajutati echipa lui Victor Ponta, pentru ca o stiti foarte bine, dar va rog sa faceti tot ce se poate pentru inlaturarea lui Mircea Geoana. Am dorit din tot sufletul sa castige la prezidentiale din decembrie 2009, dar in campanie si dupa alegeri s-a acoperit definitiv de un penibil incomensurabil care il face, in cazul recastigarii sefiei PSD, perdantul perpetuu al partidului. Imaginati-va ce mai ramane din Mircea Geoana cand Basescu va hahai de trei ori la auzul vestii castigarii de catre acesta a alegerilor la Congresul PSD? Puteti avea peste trei ani surpriza ca un presedinte de partid sa nu acceada in Parlament. El chiar nu realizeaza acest lucru? Nu a revazut scenele apocaliptice cand, nu Basescu, ci doar galeria sa, il adusese la stadiul de om inert, om pe targa. Nu a realizat ca este, daca nu lipsit de inteligenta, atunci fara stabilitate psihica, fara mobilitate, cu zero rezistenta la stress?
  Daca as fi putut sa comunic personal cu el i-as fi spus urmatoarele:
  – este penibil ca, diplomat fiind, cand cineva iti da un citat despre diplomatie, pe care nu-l cunosti, sa nu fii capabil, mergand la ghici, sa-i dai macar o replica de genul “De cand cititi Titulescu, domnule?”;
  – este penibil, ca intr-o confruntare sa citezi o institutie de rating fara sa-i cunosti numele si nici macar nivelul calificativului;
  – este incalificabil, ca intr-un moment cand adversarul iti spune ca el respecta femeia, tu, cunoscandu-l atat de bine, sa nu fii capabil decat sa ingaimi un “Da…”. Un individ cu un IQ sub medie, dezinvolt si racordat la eveniment, l-ar fi facut praf pe Basescu.
  – este demential sa mergi acasa la Vantu cu o seara inainte de confruntare.
  Referindu-ma la acest din urma gest, afirm ca el dovedeste nu lipsa de inteligenta, ci lipsa se discernamant. Cine imi garanteaza ca Mircea Geoana, in calitate, sa zicem, de presedinte al Romaniei, nu va comite, intr-un moment critic pentru tara, un act proportional de iresponsabil, nenorocind nu un partid, ci un popor. Dupa alegerile pentru Cotroceni, foarte multi oameni si-au aratat indignarea ca a castigat Basescu. Discutiile lor se termina, de regula cu un rationament de genul: Basescu este un rau pentru Romania, dar care era alternativa? Cine i-a fost contracandidat? Un zero barat? Pot sa garantez ca eu si multi ca mine nu vom mai vota Geoana si partidul sau, chiar si numai pentru deziluzia, jignirea din 3 si 6 decembrie 2009. Stiu ca e caduc sa discutam de prestatia lui Mircea Geoana in campanie, dar cred se impune sa i se reaminteasca unele lucruri. Sa constientizeze ca cele peste cinci milioane de voturi pe care le invoca mereu, se datoreaza in foarte mica parte meritelor sale. Cele mai multe vin de la un curent anti-Basescu, intretinut si promovat de forte politice si mediatice din afara partidului sau. Sa constientizeze si sustinatorii sai din partid care, alaturi de Mircea Geoana presedinte PSD, vor sta perpetuu in opozitie si le va rosi obrazul ori de cate ori presa, si apoi opozitia, il vor cita pe Vanghelie al lor.
  Imi staruie acum in minte un raspuns al lui Mircea Geoana la intrebarea unui reporter daca a avut vreo porecla. Raspunsul a fost ca in facultate colegii ii spuneau “oltenas”. Termenul are doua intelesuri: om simpatic, istet, exuberant, provenind din Oltenia, pe de o parte, si individ arivist, ”invartit”, obsedat sa ajunga la “magazia cu grade”, pe de alta parte. Aceasta ultima caracterizare i se potriveste de minune lui Mircea Geoana.

 154. 156 ALM februarie 16, 2010 la 11:52 am

  @ Aya (februarie 16, 2010 la 5:50 am)

  Stimata Aya,

  In 6 decembrie 2009 stiam precis ca Basescu va castiga, ca oamenii lui Bercea „se imbraca si ies la vot”, ca moldovenii vor distorsiona alegerile si ca in ambasadele noastre se va fura in draci. Stiam dar am mers la vot fiindca, nu este normal sa fugi din fata inamicului daca pusca lui este mai mare si, in plus, mai aveam o urma de speranta ca asa ceva nu poate fi adevarat, ca nu va avea loc manelizarea Romaniei.

  Daca te retragi dintr-o competitie nu dovedesti automat ca intrecerea este falsificata. Nu cred ca poate cineva, dupa ce isi depune actele la o facultate si apoi le retrage, sa fie crezut ca examenul este fraudat: in 99% din cazuri se va considera ca n-a fost pregatit suficient. Dar, cred ca este vorba de o diferenta de perceptie despre ce inseamna o competitie.

  Nu vreau sa trag concluzii despre psihicul dlui Nastase, greu incercat de cand a venit Baseaua la putere. Dar simt nevoia sa intreb: cat de mare este atasamentul lui fata de social democratie? Nu stie ca PSD-ul este tot mai greu perceput ca un partid de stanga si ca voturile care le ia, altele decat cele ale membrilor si simpatizantilor, provin de la cei care-l vad doar ca un oponent al PDL-ului? Ca „milioanele” de voturi care le invoca Geoana nu au legatura cu „ideologia” ci cu dorinta de a scoate din cursa partidul de casa la basescului. Si, ajungand aici, intreb si eu (cred ca retoric): cine mai reprezinta stanga in Romania?

  Eu sunt un om de stanga, stanga moderata, loial ei. Nu mi-am ars carnetul atunci cand altii, care profitasera de beneficile lui din plin, faceau spectacol „de sunet si lumina”. Dar, n-am vazut in PSD si, mai ales, in conducatorii lui „farul” stangii romanesti (poate cu o exceptie, doua). D-aia, in noiembrie anul trecut am votat pentru Antonescu! El, ca liberal, are voie sa propovaduiasca orice imbracat in Armani. Nu sunt adeptul „izmenelor carpite” dar nici al „rostogolirii” de pe pernele de piele ale autoturismelor de lux, in mijlocul „izmenelor carpite”, pentru a le da o binecuvantare in schimbul votului care permite accesul la cascaval …

  Astazi, consider ca Romania nu are niciun partid social democrat. Adevarat, nu ca in bancul acela, „pe firma scrie CARNE si inauntru este nea Costica”! Si, ca sa nu existe vreo confuzie, nu sunt nostalgic dupa „stanga” inteleasa de Marian Sarbu cand a facut Codul Muncii: poate Lenin l-ar fi apreciat!

 155. 157 nu mai conteaza februarie 16, 2010 la 12:03 pm

  Domnule Nastase,
  regret retragerea dumneavoastra din cursa pentru presedentia partidului. Trebuie sa va spun faptul ca se miza pe retragerea candidaturii dumneavoastra. Am aflat acest lucru inca saptamana trecuta, miercuri. Mai trebuie sa va spun că deşi detin o funcţie în partid, nu am fost delegat la congres. Stau şi mă gândesc că am investit aproape 10 ani de muncă în acest partid care acum se duce de râpă. Nu am fost niciodata fan geoana şi o spun de când a fost ales preşedinte al PSD că e omul lui Băsescu. El e omul marinarului si nu Mitrea sau alţii. În dumneavoastră aveam toată speranţa…

 156. 158 Pali februarie 16, 2010 la 12:20 pm

  Pacat si trist ,…foarte trist dar va inteleg. Sustinerea si simpatia nu dispare cu siguranta din partea celor care stiu ce inseamna un om valoros ca dvs.Dupa gunoiul de Prostanac’ ce ramine,… haos, dezbinare, si rezultate ZERO !!! „Felicitari echipei Pantofarul Vanghelie, Prostanacu’-Plastilina, Dragnea PD-ul si cativa besinosi in jurul lor;impreuna cu judetele „fruntase” intr-un mars victorios spre un 15 % ( de ex. Mures-ul ) garantat VANGHELIE ! Asteptam marea ruptura !!!

  P.S. Oare nu candidaeza Ion Iliescu ?

 157. 159 Criticos februarie 16, 2010 la 12:24 pm

  @Aya
  În privinţa interesului popularilor nemţi ai cea mai mare dreptate. Şi partidul circarului e pe cale de a contribui decisiv la dezmembrarea ţării. Imbecilitatea şi iresponsabilitatea asociate cu lăcomia sunt reprezentate eclatant de partidul circarului. E bine că mai crezi într-o şansă. Eu, nu! Ai citit şi tu ce minuni ieşeau din condeiul Roxanei Iordache căreia i se pare că ungurii sunt o gogoriţă a stupizilor. Bine că e ea deşteaptă!

 158. 160 Mari februarie 16, 2010 la 12:28 pm

  Intrebare intrebatoare, pentru contele care ironic, ne povestea ca de problemele din PSD , nu poate fi acuzat Traian B.

  Daca analizezi militanti de tipul nickului Aya, sau a Instalatorului si nu numai ,poti fi influentat si poti crede ca PSDeul are un fond totusi inteligent, militant, desi excesul laudativ te face sa te gandesti de doua ori si asupra acestora.
  Daca insa incerci sa faci un remember la cea ce s-a spus pe sticla,sau s-a vorbit in mas medie, atunci se naste intrebarea intrebatoare, de unde stiau Cezar Preda, Ioan Olteanu ,Videanu….., ca PSDeul nu va depasi pragul de 7-9% la urmatoarele alegeri?
  Are serenisime , vre-un amestect TB in chestia asta?

 159. 161 Parmalat februarie 16, 2010 la 12:30 pm

  @Aya:

  Eu cred ca a lupta impotriva lui Vanghelie este o cauza pierduta si un consum inutil de energie.
  Dl. Nastase nu poate cobori stacheta atat de mult incat sa intre intr-o confruntare interna impotriva lui Vanghelie si alor lui.
  Si oricum o astfel de lupta nu ar folosi nimanui. Dupa parerea mea o miscare cat se poate de logica ar fi scindarea partidului; vor ramane doua PSD-uri cu doua filosofii diferite dar social-democrate, ambele trecand pragul parlamentar, iar in ambele va fi liniste.
  Electoratul se va reorienta cu convingere , si daca in politica 1+1 nu fac 2, atunci 2-1 s-ar putea sa faca 3.
  Nu este posibil sa-l tinem pe dl. Nastase in umbra lui Vanghelie, este de neconceput asa ceva. Am inghitit situatia pentru o perioada scurta in speranta ca vom ajunge la un rezultat favorabil. Dar lupta s-a dat si am pierdut-o deci nu se mai poate continua asa.
  Trebuie create premisele pentru ca dl. Adrian Nastase sa se reafirme in politica romaneasca, iar in PSD acest lucru nu mai este posibil.
  Cu cat se produce scindarea mai repede cu atat noul partid are mai mult timp sa-si gaseasca identitatea pe scena politica si sa-si stabilizeze electoratul in vederea alegerilor locale de peste 2 ani.
  Repet, nu mai vad niciun motiv sa ramanem alaturi de PSD in acest moment. Vorba lui Aurica Solomon „Craiova a fost o poveste frumoasa, dar acum 30 de ani”.

 160. 162 PAULA februarie 16, 2010 la 12:44 pm

  nu pot sa nu regret ca in Romania oamenii care au ceva de spus fie se retrag, fie sunt inlaturati. Si asta este valabil pornind de la institutiile statului si pana la partide…Mediocritatea a inceput sa fie piesa de rezistenta a oricarui CV …..Pacat!

 161. 163 analist februarie 16, 2010 la 12:49 pm

  @contele
  @blogideologic
  @citititor in stele
  Ce ar face Ion Iliescu in situatia actuala, daca avea varsta dl. Nastase?
  Simplu. Ar fi declarat congresul de la Romexpo nestatutar si, la Palatul Parlamentului, ar fi tinut o conferinta extraordinara a PSD, cu participarea tuturor membrilor PSD din tara. Ce e de preferat, prabusirea partidului la limita intrarii in parlament sau prabusirea baronilor locali? Grea intrebare. Dl.Basescu n.ar fi ezitat nici macar o secunda. De asta el este PRESEDINTELE.
  P.S. De moment ce dl Nastase a insinuat ca congresul nu respecta conditiile de statut, ce asteapta? Numai plansul bloggerilor? Ne meritam soarta, cu capul plecat, tot inainte…Titus Corlatean, daca citesti blogul asta, adu.ti aminte cand stateai la camin in studentie si ce vise aveai atunci. Si acum? Ne lipseste spiritul viu al revolutiei romane.V.Ponta tu trebuiai sa schimbi partidul, nu sa te complaci in functiile primite. Imi cer scuze, daca am suparat pe cineva, dar m.a intristat corul plangaretilor.

 162. 164 Mihai februarie 16, 2010 la 12:56 pm

  Domnule Nastase

  Candidand aveati o sansa si ne ofereati si noua o SANSA sa speram. Poate ati fi castigat si prin concursul imprejurarilor si succedarii evenimentelor viitoare ati fi ajuns sa conduceti Romania. Asa insa cu siguranta nu ne mai puteti face sa speram. V-ati retras din cursa…Intrevad un singur mod de rezolvare a problemei. Un nou partid de stanga cu un nou prsedinte: Adrian Nastase.
  Va doresc succes.

 163. 165 Neagu George februarie 16, 2010 la 12:57 pm

  Domnule Nastase, va inteleg si va aprob intru totul, retragerea din cursa, dar dezabrob abandonarea luptei. Aveti vina pentru cocotarea in functii de partid a multor neaveniti, impostori. Ati militat ERONAT pentru mentinerea unitatii partidului, desi era evident ca unele actiuni (ex. intrarea la guvernare alaturi de PDL si TB) erau frofund daunatoare. Ce vorba este aceea ca veti ramane un simplu membru, intr-un partid in descompunere si putrefactie? Noi suntem alaturi de dv, pentru ca credem in dv. Nu v-am crezut si nu va credem ca sunteti un las. Daca iubiti cu adevarat Romania , pe romani si social democratia, NU PARASITI LUPTA. ADUNATI SUTE DE MII DE SEMNATURI DE CONDAMNARE A METODELOR NEDEMOCRATICE PROMOVATE IN PARTID DE GEOANA SI CLICA LUI DE TRADATORI. Venit cu aceasta lista si cu un discurs TAIOS, DEMASCATOR in fata Congresului. Apoi CHEMATI ORGANIZATIILE la NEGAREA CONDUCERII alese de congres. RUPETI PARTIDUL DE ACEI TRADATORI. Deci, domnule Nastase, NU VA TRADATI SUSTINATORII !

 164. 166 instalatorul februarie 16, 2010 la 1:04 pm

  Uite ca aflu de la Mari ca de ieri incoace o tin tot intr-un exces laudativ la adresa dlui Nastase – si mai tare chiar, la adresa pesede. Asta daca sta cineva sa analizeze indivizi de tipul meu, daca nu atunci nu. Pe aceasta scara de evaluare probabil ca un comentariu nelaudativ ar consta in niste injuraturi ca la usa cortului. Domnule Nastase, care sunt injuraturile cele mai groaznice pe care le stiti? Nu e bine, stergeti-le din memorie si imaginati-va unele si mai groaznice; considerati ca vi le-am scris si acum ma voi bucura de eticheta primita, de echidistant. Ce bine e sa fii echidistant! Ma simt mai curat, mai uscat, vad lumina, m-am desteptat. Noe, sa veniti urgent cu un contract de asfaltare la mine! Mari, exacta clasificarea dumneavoastra cu „totusi inteligent”: sa stiti ca pe acest blog numai colegul Harabula, cind da cu IQ-ul in minge, cade sticla cu bere de sus, noi astilalti incercam sa il pacalim pe dl Nastase sa ne platesca si noua cite un suc. Totusi, imi place sa cred ca suntem nitel peste prostanacul de referinta, care ar trebui depus ca etalon spre pastrare la Sevres.

 165. 167 Geo1 februarie 16, 2010 la 1:04 pm

  Marele nostru „actor si regizor” de la Cotroceni, ne-a lasat o vasta „opera de arta”, in timpul celor 20 de ani de „activitate prodigioasa” pusa in slujba poporului. Din bogata si variata sa „opera teatrala si cinematografica” amintim: „Cu mainile curate” cunoscut si sub denumirea Dosarul „Flota”, „Un pod prea indepartat” sau „Podul de la Maracineni”, „Fluturii sunt liberi”, turnat pe platourile cinematografice din Bucovina, in rolul principal Gheorghe Flutur, „Comisarul Moldovan”sau „Presedinte pentru o noapte” cu Mircea Geoana din care amintim celebra replica „Un fleac! I-am ciuruit!”. Dar sa nu uitam piesele de teatru „O scrisoare pierduta”, cu Teri in rolul lui Tipatescu si Lenuta in rolul Joiticai, „O noapte furtunoasa” cu Gigi becali si echipa. Enumerarea ar putea continua, dar trebuie remarcata activitatea in promovarea Teatrului de papusi „Fantastico”. In timpul campaniei electorale am urmarit spectacolul „Cei sapte magnifici”, cu Mircea Geoana in prim plan, iar in roluri de culise, pe post de „papusari”: Iliescu, Nastase, Voiculescu, Patriciu, Hrebenciuc si Vantu. Acum se pregateste un nou spectacol: „Cei trei muschetari” cu Mircea Geoana in rolul lui D’ Artagnan, iar in rolul muschetarilor Athos, Porthos şi Aramis sunt distribuiti: Vanghelie, Dragnea si Aliodor. Spectacolul va avea loc joi la Romexpo, intrarea selectiva, votul pe echipe. Pentru filmari Lazarica, specialist in „pocnitori politice”. Succes MAESTRE!

 166. 168 ion adrian februarie 16, 2010 la 1:05 pm

  E bine ca nu am venit inca cu toata argumentatia, daca este adevarat ca Diaconescu tradeaza.
  Si cele spuse mai sus raman valabile pentru Mitrea si Ponta si poate si Mazare(nu stiu de fapt ce poarta acesta, inafara de uniforme naziste 🙂 )
  Voi mai astepta, am spus destul.

 167. 169 theodora0303 februarie 16, 2010 la 1:09 pm

  @ instalatorul
  @ Doru Coarna
  Si ce daca suntem identificati?
  Eu nu am putut sa scriu pe numele real o perioada de timp pentru ca eram angajata unui cunoscut lider PDL si prenumele real nu ma avantajeaza.
  Victor stie de ce. 🙂
  Peste aproximativ 2 zile o sa pot sa scriu pe numele real pentru ca imi inceteaza contractul de munca. Nu poate sa ma dea de doua ori afara din servici. 😦 😦 😦
  REACTIA PE CARE O VAD AICI, PE BLOGUL DOMNULUI NASTASE, IMI DA SPERANTA CA NU ESTE TOTUL PIERDUT.
  SUNTEM MULTI. SUNTEM PUTERNICI. SUNTEM HOTARATI. PUTEM SA FACEM TOT CE NE DORIM.
  INTREBAREA ESTE, NE DORIM CU ADEVARAT SA FACEM CEVA?

 168. 170 ionborgo42 februarie 16, 2010 la 1:11 pm

  Dlui MIRCEA GEOANA spre luare -aminte

  Minciuna stă cu regele la masă…
  Doar asta-i cam de multişor poveste:
  De când sunt regi, de când minciună este,
  Duc laolaltă cea mai bună casă.

  O, sunt atâtea de făcut, vezi bine,
  De-atâtea griji e-mpresurat un rege!
  Atâtea-s de aflat! Şi, se-nţelege,
  Scutarul lui nu poate fi oricine.

  Ce ţară fericită, maiestate!…
  Se lăfăieşte gureşa Minciună.
  Că numai Dumnezeu te-a pus cunună
  De-nţelepciune şi de bunătate

  Păstor acestui neam ce sta să piară,
  Ce nici nu s-ar mai şti c-a fost, sărmanul,
  De nu-şi afla sub schiptrul tău limanul,
  De nu-ţi sta-n mână bulgăre de ceară.

  Că tu sălbatici ai găsit aice,
  Sălbatici, şi mişei, şi proşti de-a rândul,
  Ş-o sărăcie cum nu-ţi dai cu gândul…
  Dar faci un semn, şi-ncep să se ridice

  Oştiri, cetăţi, palate lume nouă,
  Izvoarele vieţii se desfundă;
  De pretutindeni bogăţii inundă;
  Şi tu le-mparţi cu mâinile-amândouă.

  Azi la cuprinsul tău râvneşte-o lume.
  E-o veselie ş-un belşug în ţară,
  Că vin şi guri flămânde de pe-afară.
  Tot crugul sună de slăvitu-ţi nume.

  Ia uită-te, pământul ce-mbrăcat e…
  Cresc flori pe unde calci, şi râde firea.
  Tu-mparţi norocul numai cu privirea.
  Încai ţăranii zburdă pe la sate!…

  Şi-i place regelui. E lucru mare
  Cum farmecă pe regi Minciuna. Drept e
  Că ea, de mult, pe-a tronurilor trepte
  A fost cea mai aleasă desfătare.
  . . . . . . . . . . . . . . .

  Măria-ta, e un străin afară,
  Cam trenţăros, dar pare-un om de seamă,
  Şi… Adevărul parc-a zis că-l cheamă…
  De unde-o fi… că nu-i de-aici din ţară.

  Minciuna palidă-şi topeşte glasul:
  O, nu-l primiţi! Îl ştiu, e vestitorul
  De rău, ce face pe-atotştiutorul
  Şi vede prăbuşirea la tot pasul.

  E cel ce împotriva ta conspiră.
  Invidia în inima lui geme
  Şi gura lui e plină de blesteme.
  Tu nu poţi auzi ce vorbe-nşiră…

  Şi totuşi, zice regele, să vie!
  Dovadă că chiar la palat Minciuna
  Nu e biruitoare-ntotdeauna.
  Fac şi monarhii câte-o nebunie…

  Privind în ochii regelui, străinul,
  Cu braţele pe piept încrucişate,
  Răspică vorba: Ţara, maiestate,
  E-n durăt greu. Tu nu-i auzi suspinul,

  Căci muzici cântă-n juru-ţi. Şi slugarnici
  Adormitori, ca-n zid, te-mpresurară,
  De nu mai poţi vedea pe cei de-afară,
  Pe bunii tăi supuşi cei mulţi şi harnici.

  Că n-ai cercat spre ei să-ţi spinteci cale
  Să ştii şi-n ţara ta ce suflet bate,
  N-ai vrut decât spinări încovoiate
  Şi guri deschise laudelor tale.

  Că de-a fost om să-ţi steie drept în faţă,
  Ca pe-un vrăjmaş, l-ai depărtat de tine.
  Bătrânii pier. Dar oaste nouă vine,
  Şi dureroase lucruri mai învaţă!

  Părăzi, decor de teatru, luminaţii,
  Tot ce pe vulg şi pe copii înşală,
  Aceasta-i toată slava ta regală.
  Pe tristul gol din juru-ţi decoraţii!

  Tu-n ţara asta nu vezi decât raiul
  Ce-ai tăi ţi-l ticluiesc într-o clipită:
  Ruină-i sub hârtia poleită,
  Sub crăngi de brad trosneşte putregaiul,

  Dar tu eşti fericit. Linguşitorii
  Înalţă imnuri proslăvirii tale
  Şi fac să n-auzi cântecul de jale

  Cu care-şi adorm foamea prăşitorii.
  . . . . . . . . . . . . . . .
  Nu ţi-ai iubit poporul, maiestate!

  Sau nu l-ai înţeles, şi e totuna.
  De sus şi până jos s-a-ntins Minciuna
  Ea leagă şi dezleagă-n ţară toate.

  Iar ca să-ţi dea o spumă de mărire,
  Ca pe-un copil te poartă şi-ţi arată
  Sclipiri şi flori… Afla-vei tu vrodată
  Cumplita vremilor destăinuire?…

  Şi ce speranţe se puneau în tine,
  Ce vesel ţi-a ieşit poporu-n cale,
  Cu pâine şi cu sare!… Osanale!

  Mântuitorul lui credea că-i vine.
  Ce vesel ţi-a ieşit poporu-n cale!
  . . . . . . . . . . . . . . .
  Şi ce credinţă trist-o să-i rămână;

  Că n-ai putut spre el întinde-o mână,

  Din greaua platoş-a trufiei tale!
  . . . . . . . . . . . . . . .
  C-acestea nu l-au deşteptat pe rege,

  Că Adevărul a fost dat afară
  Şi slugile l-au îmbrâncit pe scară,
  Fireşte, de la sine se-nţelege.

  *

  Trec anii. Şi ce dulce-i amăgirea!
  Tu zeu eşti printre regi! Mărire ţie!…
  În jâlţu-i moale, tolănită, scrie
  Cu pana ei de aur Linguşirea.

  De-abia se isprăveşte-o sărbătoare,
  Şi-ncepe alta. Muzicile cântă…
  Îmbracă-te-n podoabe, ţară sfântă,
  Să nu mai ştie nimeni ce te doare!
  . . . . . . . . . . . . . . . .

  Dar ce e, Doamne, vuietul acesta?
  Ce-i hreamătul acesta care creşte?
  Se zguduie pământul şi mugeşte,
  Ca marea, când o biciuie tempesta.

  Se-nalţă flăcări, braţe desperate,
  Spre ceru-ntunecat, pustiu şi rece.
  Năprasnic vântul nebuniei trece
  Şi spulberă noianul de păcate.

  În vaiete se prăbuşeşte-o lume
  Clădită pe minciuni. Dar ce mânie!
  Cum şuieră cumplita vijelie!
  Sar fraţii între ei să se zugrume.

  Uscata brazdă cere iarăşi sânge.
  Femei cu părul despletit, nebune,
  Şi-asmut copiii la omor. Genune,
  Puhoi de ură ce zăgazu-şi frânge!

  Deschide ochii mari bătrânul rege
  Şi, tremurând, din jilţu-i se ridică.
  Au cine liniştea lui scumpă-i strică?
  Ş-al vremii rost el tot nu-l înţelege.

  De sus si pana jos s-a-ntins minciuna !!!

 169. 172 Razvan Soare februarie 16, 2010 la 1:20 pm

  Regret decizia Dumneavoastra. O accept dar am mari greutati in a o intelege. Cu 14 ani in urma iesseam din lumea politica si intram in mediul de business privat, mediu ce mi-a oferit satisfactii morale si financiare la un nivel ce m-a facut sa privesc bataliile de interese din mediul politic cu o anumita detasare.

  Am continuat insa sa votez la fiecare process electoral asa cum mi-a dictat constiinta, deloc diferit in 20 de ani. Recunosc insa ca in ultimii ani am facut-o doar din obligatie morala fata de fondatorul PSD si de cateva persoane din partid pe care am avut onoarea sa le cunosc , intre care si Dumneavoastra.

  Realitatile ultimilor 5 ani m-au facut insa sa regret si mai mult ca am acceptat postura de “silent supporter” al PSD. Mi-ar fi facut mare placere sa contribui la o revigorare a acestui partid alaturi de lideri de centru stanga cu viziune mai larga decat cea a propriului buzunar sau a propriei aure energetice.

  Am sentimentul ca voit sau nu, reusim sa contribuim la agonia acestei tari, prin inconsecventa noastra fata de o misiune si viziune mai presus de material. Iar decizia Dumneavoastra de ieri, chiar daca nu intentionat, adauga inca un element la aceasta inconsecventa, prin drumul liber pe care il lasa unora in a transforma singurul partid de stanga din Romania intr-o anexa financiara a unor SRL-uri personale, intr-un partid cu lideri ce vor putea spera cel mult la postul de copiloti in guverne ce vor face orice altceva decat sa creeze bunastare in Romania.

  Am citit cu mult timp in urma in revista Fortune, o afirmatie ce mi-a marcat cariera in afaceri. Se spunea acolo ca diferenta intre managerii buni si cei de succes, este aceea ca primii gasesc cele mai bune explicatii in timp ce cei de pe urma gasesc solutii. Oricat ma straduiesc, nu reusesc sa im dau seama daca explicatiile dumneavostra vor duce si la identificarea unor solutii sau nu. Sunt sigur ca indiferent de raspunsul pe care il voi avea la dilema mea, voi pastra acelasi respect pentru omul politic Adrian Nastase.

 170. 173 andas februarie 16, 2010 la 1:32 pm

  Da, retragerea dumneavoastră din cursa pentru funcţia de preşedinte e un gest normal într-o lume politică anormală. Poate că, aşa cum spuneaţi, soluţiile bune se ivesc atunci când lumea se aşteaptă mai puţin. Sau poate că nu. Caz în care participanţii la congresul care este vor putea intra pe „goagăl” să citească, eventual, „almanahe”. În timp ce un personaj devenit important le dă … liniştit social-democraţilor lecţii de politică.

 171. 174 Dinu Florian februarie 16, 2010 la 1:32 pm

  Bravo analist-ule, dar cam asta faci si tu. Propune o solutie concreta si angajeaza-te, tot concret, la punerea ei in practica. In situatia de fata cand AN a abandonat lupta Ponta este o alternativa, desi fara sorti de izbanda, dar ramane un luptator.AN ramane in espectativa ca sa ne spuna apoi ,daca treaba merge prost, ca ne-a atentionat el ca asa va fi.Personal il vad pe AN conducand viitorul partid de stanga pe care il va infiinta generalul Oprea , dupa principii militare, dupa chipul si asemanarea PD-L.

 172. 175 Daniel Buca februarie 16, 2010 la 1:34 pm

  @theodora0303
  Da, suntem multi si eu cred ca multi dintre noi sunt dispusi sa si faca ceva.

 173. 176 xhost februarie 16, 2010 la 1:37 pm

  1. Un partid adevarat este acela in care liderii, la orice nivel, sunt alesi prin votul tuturor membrilor de partid. Cu observatia, membri de partid adevarati, militanti, cu cotizatie platita, care nu pot fi manipulati. (Partidul Socialist Francez are 180.000 de membri, iar PSD zice ca are 600.000).
  2. Principiul fundamental care ne imparte in stanga si dreapta este raportarea la traditie: sunt de dreapta, conservatorii, traditionalistii. Sunt de stanga: progresistii sau …LIBERALII !. In Romania, termenul generos de liberalism a fost confiscat de PNL iar PSD nu are curaj sa vorbeasca de liberalismul modern. Un istoric zicea: „social-democratia nu e in contradictie cu liberalismul. Social-democratia este un CONSTRUCTOR al liberalismului”.
  Aveti, dl. Nastase, doua teme de aprofundat. Multumesc!

 174. 177 Ramona-Sandrina Ilie februarie 16, 2010 la 1:38 pm

  Stimate Domnule Adrian Năstase…retragerea candidaturii Domniei Voastre, este un gest admirabil, dar în acelaşi timp regretabil pentru noi cei care am sperat în revenirea cu adevărat a PSD într-o stânga de bun simţ!!!

  http://ladyallia.blogspot.com/2010/02/casa-e-in-tenis-va-spune-ceva.html

  Nu ştiu încotro se îndreaptă PSD, dar tare mi-ar plăcea să vă revăd acolo unde vă este locul de foarte multă vreme!
  Dacă din PSD dispare coloana vertebrală…unde se îndreaptă partidul?

  Sunt oameni pentru care valoarea umană a Domniei Voastre e mult mai importantă decât aberaţiile politice ale altora. Sunt oameni care vă susţin şi vă apreciază ca OM POLITIC şi ca PERSONALITATE UMANĂ … şi nu sunt puţini!

  Oamenii cred încă în Domnia Voastră… oamenii cred încă…

  Cu multă stimă şi din suflet vi-am scris…

 175. 178 George 13 februarie 16, 2010 la 1:41 pm

  Rabdare! Dl. Geona cel Violet s-a mai vazut o noapte presedinte!
  Sper ca delegatii sa nu asculte de falsii lideri si sa voteze in spiritul continuarii luptei cu ciuma portocalie si sa respinga basescianizarea si vanghelizarea partidului.
  Oricum, am fost dezamagit de retragerea dvs.

 176. 179 Scorpionu' Violet februarie 16, 2010 la 1:41 pm

  D-le Nastase, nu sunt neaparat un admirator al dvs., dar poate imi explicati si mie de ce atatea pasiuni si atata implicare pentru o batalie care pana la urma nu are vreun sens. Romanii sunt satui de politica, si mai satui de politicieni. Nu ar fi mai corect ca, la averea dvs, sa va ganditi la retragerea definitiva din politica? Ar fi mai onorabil.

 177. 180 theodora0303 februarie 16, 2010 la 1:44 pm

  Domnul Ion Iliescu se retrage din toate functiile pe care le are in partid 😦

 178. 181 Karakas februarie 16, 2010 la 1:48 pm

  @AN, prin gestul dvs rational de a renunta sa candidati v-ati facut mult mai multi prieteni, pentru ca este o decizie luata pe un fundament moral. In contrast, dl Geoana, alearga din ungher in ungher al tarii, si il veti gasi ascuns pe sub mese, impartind posturi si poturi boierilor cu grad social democrat. Imi aduc aminte cu cita energie se inchina si se jura pe Biblie (nefiind supt la ora aia). Cind il pierde pe Dumnezeu de aliat politic, apeleaza fara sa-l doara maseaua la babe vrajitoare si la magicieni. Geoana e la fel de hilar si tot atit de daunator Romaniei ca si Basescu.

  @Instalatorul, avem cea mai mare concentratie de agenti secreti pe pixel patrat din lume…Au si ei o menta de frecat. Se antreneaza pentru viitoarele atacuri ale talibanilor virtuali.

 179. 182 M.Voicu februarie 16, 2010 la 1:48 pm

  @ Mari februarie 16, 2010 la 8:24am spune: ”un neam care s-a nãscut din sclavi , vor marşa întotdeauna pe indivizi inferiori…”
  * * * Nu vã pot întreba din ce neam sunteţi; pot sã vã înţeleg cã sânteţi ”nãcãjâtã”, dar ieri, la Realitatea FM, din Cluj, un Domn Gabor a dat o lecţie de patriotism pentru care ar rezulta cã Dumneavoastrã n-aveţi start-up dar, din ce aţi postat ulterior, rezultã cã SUNTEŢI DOAR INEGALÃ. Când Ion Cristoiu subtitra ”ziar interzis celor peste 40 de ani”, nu s-a gândit cã a creat o CREVASÃ SOCIALÃ – în care este prins el acum. Eu am fost îngrijorat chiar numai de funda pe care a întins-o Victor Ciorbea peste Palatul Victoria; restul s-a vãzut repede, din reducerea locurilor de muncã…
  Fondul de pensii s-a dezechilibrat de când s-au creat PENSIILE PRIVATE prin reducerea contribuţiilor la sistemul public – deşi noii ”abonaţi” se formaserã din contribuţiile celor care sunt acum în squizã, şi lor le erau datori, dar i-a lãsat ”şi cu banii daţi”. Partidele ar trebui sã evalueze nu beneficiile imediate, ci rãspunderea pentru funcţiile de rãspundere.
  Se pare cã nimeni din cei care ştiu, nu au acces la decizie. VIZITIUL PROST BATE CALUL ÃL BUN… PÂNÃ SE RUPE SAMARUL !

 180. 183 Zeus februarie 16, 2010 la 1:57 pm

  De fapt, ati vazut ca nu sunteti sustinut chiar asa de tare cum credeati (poate va inselati si in alte privinte….niste dosare…niste chestii…socoteli…) si ati preferat sa o stergeti miseleste (la fel ca in cazul „dosarelor”), fara sa aveti curajul unei batalii cu Prostanacu, care v-ar fi tavalit bine de tot la numaratoarea voturilor.

 181. 184 Ilie februarie 16, 2010 la 2:00 pm

  Daca va castiga Geoana nu voi mai vota PSD deloc. Nu pot sa votez un partid care are un conducator manevrat de Vanghelie etc.

  Lui Geoana a inceput sa-i placa puterea dar uita ca de fapt poporul este mai puternic in deciziile electorale,iar el nu stie sa fie convingator. Am vazut ca are stil aburitor de a convinge oamenii sa-l voteze,identic cu Basescu,numai ca Geoana nu se aseamana deloc cu Basescu,chiar daca incearca sa-l copie. El nu stie sa convinga.

 182. 185 ALEX G februarie 16, 2010 la 2:04 pm

  Decizia este una corecta si nu ma mira ,deoarece cu citeva zile in urma eram sceptic in privinta sustinerii din interiorul partidului a ideilor dvs.care mi se par mie si forumistilor excelente.Dar nu noua trebuie sa ni se para asa ci si filialelor care se pare ca sunt influentate de anumiti oameni care dupa opinia mea nu vor binele partidului.Oricum asa cum va stiu sunt convins ca nu o sa depuneti armele si ca pina la urma ideile dvs si ale multor forumisti se vor implinii.Oricum doresc sa va felicit pentru acest gest de demnitate ,de a va retrage din acesta lupta care se desfasoara cu multe mijloace nesportive.Sunt mihnit ca din nou colegii de partid v-au trimis pe banca de rezerve iar in teren a intrat un tip care intra pe ‘goagal”.Oricum dl.presedinte'”Garda moare dar nu se preda’.Sunt alaturi de dvs.

 183. 186 instalatorul februarie 16, 2010 la 2:06 pm

  Analist, cred ca ar fi de privit nitel imprejur, mai intii. Atit eu cit si Aya am putea zice ca ne aflam intr-o situatie relativ cunoscuta. Tot cunoscute sunt si ideile posibile, doar ca – in opinia mea – o solutie nu sta intr-o idee geniala, cit intr-un fundal favorabil.

 184. 187 Parmalat februarie 16, 2010 la 2:11 pm

  ESTE O MISCARE CORECTA A DOMNULUI ILIESCU!
  AVEM GIRUL MORAL AL DOMNIEI SALE SA NE RUPEM DE VANGHELIE SI DE CLICA LUI!

 185. 188 contele februarie 16, 2010 la 2:12 pm

  Eu cred că blogul ăsta are un punct slab şi anume aplecarea cronică spre ceea ce s-ar putea denumi teoriile conspiraţiei . Nu vreau să intru în multe detalii dar se pare că suferim de scenarită . Pot să fac şi eu speculaţii . Admiraţi-mă .

  Oare chiar ar fi vrut Băsescu să câştige Geoană ? Poate că da , dar foarte posibil şi nu . PSD cu Geoană se duce în jos . Voturile simpatizanţilor nu se vor duce la Băsescu ,via PDL ci se vor duce în opoziţie ,la Crin Antonescu . Toţi suntem de acord că , în acest moment , Antonescu este un adversar redutabil pentru PDL . Chiar o fi vreo treabă inteligentă să-i sporeşti armata lui Antonescu ?

  Să spui că Băsescu joacă pe degete PSD şi dictează cine câştigă şi cine pierde cred că este un compliment mult prea mare pentru el şi o ruşine mult prea mare pentru partid . Adevărul este mult prea simplu , foarte balcanic şi foarte vizibil ( toţi care au ochi să vadă îl văd ) : dorinţa de onoruri şi bani a unui tip necarismatic şi destul de mediocru politic s-a întâlnit cu dorinţa de independenţă a oligarhiei locale şi cu dorinţa de putere şi bani a oligarhiei naţionale . Singurul mod în care a influenţat DIRECT Băsescu destinul acestor oameni a fost din postura de candidat unde era să şi piardă alegerile . Să-l acuzi pe Geoană c-a dat atunci la pace cu marinarul mi se pare un scenariu comic . Geoană a pierdut pentru că este un politician mediocru . Să pui pe seama lui Băsescu toate tarele , toate viciile şi slăbiciunile celor care acum ,în PSD ,printr-un puci ( părerea mea ), au câştigat puterea este o naivitate din punctul meu de vedere şi , în acelaşi timp , neproductiv . Băsescu schimbă statutul peste noapte ? Băsescu schimbă regulile jocului în timpul meciului ? Băsescu a ales Romexpo ? Băsescu a stabilit normele de reprezentare ? Nu poţi să spui că Gigel e hoţ şi mincinos pentru că Dorinel l-a învăţat chestia asta .Gigel e hoţ şi mincinos pentru simplul motiv că e .Punct .

  Băsescu poate să plece pe mare şi să rămână acolo . Problemele PSD-ului nu se vor schimba cu o iotă .
  Ca să parafrazez pe cineva , până când membrii pesedişti nu vor schimba întrebarea „Ce face partidul pentru noi ?” cu ” Ce putem face noi pentru partid ” , situaţia nu se va schimba .

 186. 189 avatar februarie 16, 2010 la 2:16 pm

  bravos natiune. asa o sa ajunga vanghelie sau mazare la conducere 🙂

 187. 190 Paul februarie 16, 2010 la 2:16 pm

  Iar acum, dupa ce am dat gazdei ce e al gazdei – mai exact, comentariul -, sa dau si blogului ce e al blogului:

  KOMUNIKAT-ul

  C-o fi una, c-o fi alta, sau chiar AYAlalta :), toate sugestiile facute in virtual, pe blog, domnului Nastase seamana enorm cu incercarile din real de controlare a domnului Geoana; iertata-mi fie analogia, ale carei proportii trebuie pastrate cu sfintenie :).
  Pai, care „ideolog de blog” s-ar abtine sa ceara ca PSD sa se miste intr-un oarecare sens experimento-riscant, atat timp cat riscul esecului va fi asumat de catre altcineva, in timp ce el, „ideologul”, ar ramane confortabil in fotoliul din fata monitorului? Si care „baron” s-ar abtine sa indrepte PSD inspre atingerea propriilor interese, chiar cu riscul compromiterii stangii politice, atat timp cat el, „baronul”, poate ramane confortabil in esalonul secund, departe de criticile publice?
  Si atunci care mai e diferenta dintre cei care vor sa influenteze, din umbra tastaturii docile, conduita domnului Nastase si cei care vor sa controleze, din umbra lui Mircea Geoana, deciziile din PSD? Pai, una evidenta. Mai exact,
  diferenta dintre „sugeratorii” de pe blog si „lobbystii” locali este ca cei din urma isi investesc profitul financiar in manevrele lor, pe cand cei dintai nu-si consuma nici macar rezervele glicemice destinate caligrafierii corecte a textelor postate; ca sa nu mai vorbesc de rezervele de curaj de a actiona de-a dreptul. (Drept argument in sustinerea acestei ultime afirmatii, voi invoca textele aici de fata. Astfel, desi am citit cuvant cu cuvant, pe diagonala (sic! 🙂 ), tot ce s-a postat, nu am remarcat niciun indraznet care sa-si pregateasca vreun discurs critic al „actualei stari de lucruri social-democrate” destinat a fi pronuntat in fata camerelor de televiziune cu ocazia Congresului de sambata. In schimb, am gasit destui fo(ru)misti care, prin intermediul unui limbaj zdrucinat, tremura cand de teama federalizarii PSD, cand de teama federalizarii Romaniei in intregul ei! 🙂
  Hai sa incercam sa devenim macar rationali, daca temerari nu putem deveni, ca mult bine are sa ne faca. Tuturor.

 188. 191 contele februarie 16, 2010 la 2:18 pm

  Instalatorul

  Tot e bine . Eu sunt dezorientat , nu mai ştiu de partea cui sunt .

 189. 192 octaaa februarie 16, 2010 la 2:19 pm

  Romania avea nevoie de un PSD format din oameni competenti. Cred ca dumneavoastra sunteti unul dintre oamenii foarte competenti ai tarii. Regret mult faptul ca nu mai candidati. De fapt nu regret candidatura, regret lipsa sanselor.

  Regret si va inteleg in acelasi timp.
  Sper sa gasiti solutii de a face ceva.
  Caci, tara are nevoie de dumneavoastra!

 190. 193 ANONIM februarie 16, 2010 la 2:21 pm

  DOMNULE NĂSTASE,
  Ne pare rău!
  Trebuie să folosiţi în interesul tării imensa înţelepciune politică,inteligenţa,curajul şi cultura dvs.
  Guvernarea dvs a fost cea mai bună în ultimii 20 ani,fapt recunoscut …
  Majoritatea oamenilor adevăraţi vă susţin.Nu abandonaţi lupta.
  M.G.a fost susţinut sincer de fffff mulţi dar …D-lui nu a dorit să ajungă Preşedinte.S-a observat clar.Mai există acum opoziţie…
  Mult succes!…chiar dacă va exista soluţia UNUI ALT PARTID DE STÂNGA.

 191. 194 Catalin Antohi februarie 16, 2010 la 2:24 pm

  Este incredibil ce se intampla in PSD! Am totusi mare incredere in inteligenta lui Adrian Nastase . Victor Ponta este , momentan , varianta cea mai buna pentru functia de presedinte al PSD .

 192. 195 Sibilla februarie 16, 2010 la 2:24 pm

  @Dinu Florian,
  Aţi vrea voi, neicuşorilor, da, ce să-i faci, mai suntem şi noi ăştia care nu intrăm la categoria * plâmgăreţi * dispuşi să dăm de pământ cu neica nimeni înstelatu Oprea iar AN NICIODATĂ nu va intra cu hăla-n cârdăşie, ce naiba !
  Sibilla

  @Scorpionu Violet,
  Pedelacheule, dacă nu eram atentă, te confundam cu Băsescu, şi ăla e scorpion şi le are cu flăcăricile, când violet, când d-alea, cu poale-nflorate de-au ajuns să conducă spaţiul mioritic cot la cot cu mnealui…
  Da de ce nu-ţi zisăşi scorpionu vesel, căci mentorul matale e vesel de la sticluţă şi acum, cred, mai vesel ca oricând, că-i făcu prăpăditul de Geoană pe placul pohtei sufleţelului , n-aşe ?
  Ete la averea sa, AN îşi permite să NU plece, pentru că : românii sunt sătui de * politicieni * NU de Politicieni, sunt sătui de * joaca de-a politichia * nu de politică, sunt sătui şi scârbiţi de Famiglia PD-L şi Dictatorul Băsescu, sunt sătui de Buldog, Bordură, de Bercovici, de Robertina, de Frunzeski, de Leana Cocoş… sunt sătui de Geoană&co, niciodată însă, românii NU vor renunţa, că-s rezistenţi şi suportă mult da, da şi când se rădică…
  Onorabil ar fi să vă abţineţi câte unii a da lecţii de moralitate, culmea, tumna din rândul panaramelor vă tot găsiţi, că ce ştiţi voi ce-i aceea Onoare…
  Auzi, am eu altă propunere, să se retragă * stimabila * Udrea, că e pe lângă, e mare consumator al banului public, sugativă nu alta, avere are Cocoş, în plus în peisaj este, de la poporul român are * verde * şi zbogom ! Am şi alte exemple, majkă, da mi-e că te chinuie f-un talent şi mă plagiezi, apăi şi-ţi dai seama că mă * oftic *, guguştiucule !
  Nu vi-ar fi ruşine să vă fie de nemernici, AN e singurul care a ieşit în faţă cu un PROIECT, cu măsuri de ieşire din criză şi redresare econpomică, da vă place să lingeţi blidele Cotroceniului, prăpădiţilor, să faceţi ceea ce-n mintea vostră diabolică se cheamă mişto, de fapt în asta constă * calitatea * de-o aveţi, că la ce sunt buni pedelacheii, la miştouri, şmenăreală, trădare, hoţie. Onorabil ar fi ca Băsescu Traian să se ducă unde-o-nţărcat mutu iapa şi să revină când l-oi chema eu natrag, adicătelea never ever! Să-l ia şi pe Geoană cu el, subliniez, ştie Băsea de ce ! Să spună cui a vândut ţara şi de ce, pe ce!
  Sibilla

 193. 196 dana februarie 16, 2010 la 2:25 pm

  PACAT! MARE PACAT! domnule Presedinte.
  Desi inteleg motivele care v-au determinat sa va retrageti , totusi tocmai din aceste considerente ar fi trebuit sa va bateti cu ei si sa nu-i lasati sa duca PSD -ul pe o cale gresita. Am fost foarte bucuroasa si am sperat ca , prin candidatura dumneavoastra , in sfarsit incepe sa faca cineva ordine in PSD. Acum……. sunt dezamagita de retragerea dumneavoastra si nu cred ca se mai poate face ceva , nu cred in sansele D-nului Ponta iar partidul va ramane la cheremul unora ca Vanghelie @Co. Desi nu am fost si nu sunt membru PSD, agreez politica de stanga . dar vazind ce se intampla in PSD mi-e teama ca nu mai are cine sa-mi reprezinte convingerile politice.
  Oricum , ati fost si sunteti cel mai bun om politic din Romania ultimilor ani dar si cel mai bun Premier pe care l-am avut .Sper din tot sufletul ca mai aveti foarte multe de spus in politica .
  Cu sinceritate si respect deosebit.

 194. 197 Sibilla februarie 16, 2010 la 2:31 pm

  @contesky,
  Mătăluţă n-ai fost niciodată de partea cuiva, doar de a ta, narcis.
  * Argumentele * pe care le risipişi pe-acilea, nu-ţi susţin teoria, dimpotrivă, punct.
  Sibilla

 195. 198 theodora0303 februarie 16, 2010 la 2:39 pm

  Probabil ca nu am scris tot ce trebuia scris.
  Probabil ca multi dintre voi ati fi scris mult mai bine.
  Am scris ce am simtit si banuiesc ca sunt multi care simt ca si mine.
  Poate ar trebui sa facem un blog de genul facut de Lilick (cu miscarea violet) pe care sa apara toate articolele scrise de noi despre situatia actuala a PSD-ului. Eu nu am putere si nici experienta. Oricum…. ceva trebuie sa facem.
  http://theodora0303.wordpress.com/2010/02/16/social-democrat-votant-de-stanga-caut-partid-rog-seriozitate/

 196. 199 Sibilla februarie 16, 2010 la 2:44 pm

  Ete are acum PRĂPĂDITUL MÂRLAN TRĂDĂTOR GEOANĂ ocazia să-l numească PREŞ de * onoare * ca de exemplu pe răspopitul mitoman * Albanezu * sau, pe Vanghelie care ie, în locul AN-ului, căci acesta e * PSD-ul * lui Geoană, circ PE BANI, trăznite-ar Mirciulică, CANALIE !
  AN,
  Doar n-o să rămâneţi în asemenea gaşcă ? PE REDUTE, mămicuţa lor de ciuoflingari! Părăsiţi această adunătură de-şi zice partid şi veţi vedea câţi vă urmează, aceia sunt social-democraţi, cei ce rămân alături de prăpădit Geoană, sunt şonolanii.
  Dacă Ion Iliescu a ridicat mâinile de pe * partid * căci partid la acest moment nu se mai poate numi, apăi semnalul e limpede pentru toată suflarea. AN ? Aşteptăm. Noi suntem pregătiţi!
  Sibilla

 197. 200 plano10 februarie 16, 2010 la 2:45 pm

  Si Ion Iliescu anunta ca se va retrage din functia de Presedinte de Onoare daca la Congres vor fi adoptate modificarile de statut… cele cu votul pe lista inchisa.
  Iata ca PSD Geoana va scapa si de acuza de neocomunism. 🙄
  Va scapa insa si de voturile a 15-20% dintre alegatorii social democrati.
  Geoana va obtine o victorie a la Pyrus.!!!

 198. 201 M.Voicu februarie 16, 2010 la 3:02 pm

  Domnule Adrian Năstase,
  @nu mai conteaza februarie 16, 2010 la 12:03pm SPUNE, ŞI DUMNEALUI, CEVA CARE CONTEAZÃ: ”se miza pe retragerea candidaturii dumneavoastra”;
  @nãstase în capitolul Norma de reprezentare la Congres februarie 11, 2010 a spus: ”nu am fost invitat sa particip la luarea deciziei respective (deşi) Conform Statutului (Art 48), norma de reprezentare este decisã de Comitetul Executiv Naţional;
  @casandra februarie 15, 2010 la 10:08pm spune: Art. 14 alin.2 din Legea nr.14/2003 a partidelor politice dispune în teza a doua cã NUMÃRUL DELEGAŢIOR LA ADUNARE SE STABILEŞTE ÎN RAPORT CU NUMÃRUL DE MEMBRI;
  @instalatorul februarie 15, 2010 la 11:27pm spune: ”pesedeul a adoptat norma de reprezentare pe baza turului II la prezidentiale”;
  @ analist februarie 16, 2010 la 12:49pm spune: Ion Iliescu, în situaţia actualã ar fi declarat congresul de la Romexpo nestatutar şi, la Palatul Parlamentului, ar fi ţinut o conferinţã extraordinarã a PSD, cu participarea tuturor membrilor PSD din ţarã. Legea nr.14/2003 a partidelor politice dispune în Art. 26 alin.1: ”în cazul în care modificãrile statutului nu sunt comunicate conform…, iar partidul politic în cauzã acţioneazã în baza statutului modificat, ministerul public va solicita tribunalului bucureşti ÎNCETAREA ACTIVITÃŢII PARTIDULUI POLITIC şi radierea acestuia din registrul partidelor politice”.

  * * * * * Între cãinãtori, unde sunt membrii de partid ? – singurii care pot clama un interes juridic ! Eu, privind din afarã, îmi amintesc, off-topic, dintr-un roman… de dragoste: ”ar rãmâne de ştiut dacã experienţa fericirii nu este mai chinuitoare decât a suferinţei !”

 199. 202 Mari februarie 16, 2010 la 3:02 pm

  Instalatorul,

  Daca prin virgula nu v-am departajat destul de celalalt militant , si daca credeti ca am gresit , imi cer scuze.
  Ce nu am vazut in textele dumneavoastra, sunt elementele de critica.
  Excesul de sfaturi in lipsa criticilor spune mai mult decit credeti !

 200. 203 Sibilla februarie 16, 2010 la 3:09 pm

  Ilie Sârbu s-a retras din toate funcţiile !
  DOBRO ! În sfârşit a luat o decizie de Doamne Ajută !

 201. 204 instalatorul februarie 16, 2010 la 3:17 pm

  Karakas: nu stiu ce fac ei decit ceea ce mai vad la unii pe blog si asta in masura in care ii mai ia tastatura pe dinainte.

 202. 205 instalatorul februarie 16, 2010 la 3:18 pm

  Dora0303: chiar ca nu stiu ce sa va zic.

 203. 206 instalatorul februarie 16, 2010 la 3:27 pm

  Contele: nu pareti un om care sa stea mult in starea de dezorientare, cred ca va veti regasi repede. Nu va pot sugera de care parte sa fiti, alegeti dumneavoastra, dar, daca asta va poate ajuta atunci va rog sa observati ca numai dl Nastase arata ca ar avea nevoie de suportul celor de pe blog; ceilalti care ar putea fi considerati parti, nu.

 204. 207 instalatorul februarie 16, 2010 la 3:30 pm

  Doru Coarna, scuze pentru intirziere, va multumesc pentru comentariu.

 205. 208 adi februarie 16, 2010 la 3:31 pm

  E inadmisibil sa va lasati calcat in picioare de niste oameni mediocri. E jenanta pozitia lui Geoana in partid si totusi reuseste sa faca ce vrea. Prin retragerea canditaturii d-voastra ati da un vot de incredere acestui „PSD-dragostea mea”!

 206. 209 Jan februarie 16, 2010 la 3:33 pm

  Domnule Nastase,am mai scris pe acest blog cateva randuri si va spuneam sa dati de pamant cu Geoana.Dumneavoastra l-ati sprijinit,si acum el va injunghie pe la spate.Poate daca ati fii spus de la inceput ce fel de om este,ati fi castigat aceasta lupta.Acum,dupa cum vedeti lucrurile s-au degradat mult,si se vor degrada,pentru ca sunt interese mari in a face din Romania o leguma de stors pentru toate natiile profitoare ale Europei,si pentru cei din tara asta care nu se gandesc decat la burtile lor.Trebuie insa sa luptati,pentru ca sunteti unii dintre putinii care au facut ceva pentru tara asta.Imi dau seama ca nu va este usor,ca nu mai aveti armele in mainile dumneavoastra,dar trebuie sa aveti curaj.Sa stiti ca oamenii normali din tara asta va admira toti si va simt ca pe un om providential.Insa,din pacate sunt si multi manelisti,asemenea manelistului sef de la Cotroceni.Sa stiti ca nici noua nu ne este usor,si noi luptam impotriva unor astfel de oameni,fiecare la nivelul sau.De aceea vreau sa va asigur de sprijinul multor romani care asteapta un semn ca si dumneavoastra vreti sa luptati.Dumnezeu sa va binecuvinteze.
  Pr Jan

 207. 210 instalatorul februarie 16, 2010 la 3:33 pm

  Contele: cu scuze ca am uitat acest subiect, nu bagati mina in foc pentru dl Basescu.

 208. 211 axel februarie 16, 2010 la 3:55 pm

  Domnule Adrian Nastese,capul sus!
  ”Viaţa merge însă înainte, iar soluţiile ar putea să apară chiar atunci când ele sunt mai puţin probabile.”
  Poate o sa-l sprijiniti pe Ponta.Inca o retragere,socrul lui Ponta îi spune adio lui Geoană. Ilie Sârbu: Mă retrag şi nu mai vreau alte funcţii.

 209. 212 Marcus februarie 16, 2010 la 4:00 pm

  Ce Land Of Choice, Wonderland De Dambovita!

  Ieri, toata suflarea pupinbasista a primit o grea lovitura care are toate sansele sa se transforme in drama nationala. Pozitia de lider necontestat in ale circariilor detinuta de claunul de la Cotroceni risca sa-si piarda locul in clasament ca urmare a atacului tot mai sustinut dat de emulii mioritici ai Realesului, invidiosi pe succesurile de casa ale acestuia, care au tinut capul de afis la giumbuslucuri si mai nou vrajitorii in ultimii cinci ani si ceva de cand acesta se afla la putere.
  Toate teveurile, in emisiunile de stiri de ieri, au comentat in fel si chip performantele challengeri-lor incepand cu circul de la PSD, trecand prin circul cu smardoiala prin palmuire dintre o cetateana minoritar etnica (mai precis o stancuta) si organul aflat in exercitiul functiunii si terminand cu inobilarea puscariasului Gutau, prin acordarea “in absentia” (pentru moment) a titlului de Cetatean de Onoare al orasului valcean.
  Despre circul de la PSD, datorita convingerilor mele social-democrate, imi este greu sa vorbesc si de aceea ma voi rezuma la a spune ca incepand de ieri, desi convingerile mele au ramas aceleasi, votul meu se va duce catre liberali, singurii care mai fac opozitie in aceasta tara. O remarca tot voi face insa. Se pare ca, pe langa faptul ca noua formula de castigat alegeri prin mangla, vrajitorie si aranjamente de culise lansata de Reales a fost insusita cu entuziasm si de Prostanac&Cie, avem de-a face si cu o noua reusita de rasunet a iubitului nostru prezidel care si-a mai facut rost de niste slugi devotate cauzei portocaliii, personal tovarasului presedinte, in membrii clanului gionist. Punct la acest capitol!
  Al doilea eveniment insa comporta o analiza putin mai amanuntita ca urmare a ecourilor celor doua palme schimbate in fata camerelor de luat vederi si a onor asistentei dintr-o institutie de invatamant, inmamurita la turnura luata de desfasurarea evenimentelor provocate de istericalele unei pirande ajunsa profesoara de limba romana (brava la ea la acest capitol!). In rest numarul de circ a fost desavarsit, momentul culminant fiind inregistrat cand organul cu ochelari puternic deranjati din pozitia lor normala de dosul de palma aplicat de tovarasa rroma pe obrajorul sau feciorelnic, mai intai a avut o clipa de reflectie folosita si pentru repozitionarea ochitorilor cu scopul de a nu rata tinta, dupa care i-a intors cu forta incarcata cu decibeli acelasi tratament agresoarei, brusc transformata de comentatori in victima.
  Ce n-am inteles din toata afacerea a fost pozitia comentatorilor care au solicitat opinia telespectatorilor in toata aceasta mascarada televizata in scop moralizator. Daca ar fi fost sa fiu intrebat raspunsul este unul cat se poate de simplu si de normal. La manifestarile vadit isterice ale distinsei doamne profesoare, organul a aplicat tratamentul indicat de medici in astfel de situatii, motiv pentru care nu vad de ce este acum cercetat de alte organe superioare lui. In orice caz executia artistica a numarului cat si tehnica folosita au depasit de departe prestatia prezidelului nostru din campania electorala 2004, in cazul “trucajului” cu pumnul aplicat minorului care-l deranja din prestatia sa electorala.
  Bomboana de pe coliva a fost insa pusa de oltenii valceni, care pentru a continua traditia bancurilor facute pe seama lor, l-au numit pe prospatul puscarias Gutau, Cetatean de Onoare al orasului in care a luat spaga ca primar.
  Mai curat murdar de atat nu cred ca “se ezista”!
  Asta e mai tare decat avansarile la grad de general practicate la si de Cotroceni in scopul mituirii unor loaze cu aere de mari politicieni.
  Dar si mai amuzant in toata afacerea si nedezvaluit de media este faptul ca dom’ Gutau, cu ocazia unui arest preventiv anterior incarcerarii sale “definitive si irevocabile”, nemultumit de conditiile de cazare oferite de penitenciarul de care era probabil sigur ca nu va scapa, a investit o parte din banii obtiunuti din gainariile facute ca primar, pentru renovarea si imbunatatirea conditiilor de viata din spatiul locativ in care va locui pentru o buna perioada de acum incolo.
  O singura nedumerire am in acest caz, oficialitatile vor solicita un vorbitor pentru a-i inmana titlul de Cetatean de Onoare, sau detinutul Gutau va primi o invoire din partea autoritatilor pentru a participa la ceremonia legata de acest eveniment in premiera mondiala?

 210. 213 ANDORA februarie 16, 2010 la 4:11 pm

  D/na Andonescu, un om de o mare moralitate si onestitate spunea in urma cu cateva minute ca este speriata de faptul ca in loc ca toti oamenii de marca ai partidului sa se gandeasca la ce se intampla cu acesta, unii dintre ei sunt preocupati de castigarea in gasca a puterii in partid. Reactiile din ultimul timp i/mi dau totusi o speranta. Desi i/am scris si lui M.Mitre si lui A. Nastase ca la Congres va fi o mascarada,pornind de la ceea ce s/a intamplat in teritoriu la asa zisele Conferinte. Este pentru prima data de cand sunt membru PSD cand nu particip la Conferinta Judeteana,deoarece nu a trebuit sa participe decat cei loiali presedintelui Geoana.Dar, domnule Nastase, Iliescu, Mitrea si ceilalti care doresc o reformare si o democratizare a PSD/ului trebuie actionat pentru ca aceasta gasca, caci i/mi pare rau sa spun , este o gasca fara nici un scrupul,sa nu mai compromita ceea ce mai este de aparat in acest partid al lui Vanghelie si Geoana. Nu as fi crezut ca M. Geoana sa fie ahtiat de putere si impreuna cu gastile din teritoriu sa incalce orice democratie interna in partid. Trebuie sa venim in sprijinul oamenilor, membrii simpli din PSD care suzamagiti de ceea ce se intampla cu acest partid. Felicitari pentru tanarul Sorin Grindeanu de la Timisoara, care a cerut ca si Geoana sa faca acelasi gest pe care la facut A. Nastase. Dincolo de ceea ce se vrea un lucru trebuie sa ne framante si anume : de ce oameni de mare calibru in PSD ajung sa bata in retragere? Nu a fost destul ca PSD/ul a pierdut pana acum? Ca a inlaturat oameni de mare moralitate, onestitate si valoare? Pana cand Geoana si gasca sa mai poate continua? Oare sa batem cu totii in retragere? In multe judete organizatiile sunt decapitate si nimeni nu este interesat de ce se intampla acest lucru. Deci la lupta fratilor pentru a da la o parte GASCA!

 211. 214 danroro februarie 16, 2010 la 4:12 pm

  Raman alaturi de dumneavoastra !

 212. 215 George Serban februarie 16, 2010 la 4:25 pm

  Votul pe lista nu poate fi un motiv de iritare, de tensiune sau de respingere, atunci cand: este folosit cu buna-credinta, este bine explicat, este bine inteles si nu este respins fara o dezbatere temeinica in interiorul partidului.
  Nu pot fi de acord cu alegerea conducerii unui partid prin sistemul de vot pe lista atunci cand se aplica principiul “castigatorul ia totul”.

  Dar, la congresele partidelor europene, la care am participat – eram in PD si am fost delegat la congresul PDS Italian cand D’Alema a fost ales presedinte – principiul alegerii conducerii a fost votul pe lista deschisa, pe principiul proportionalitatii. Adica, al doilea candidat, ca numar de voturi, Walter Veltroni si echipa sa, intr-o ordine de preferinta stabilita de ei, a ocupat in toate structurile de conducere ale partidului, un numar de locuri, proportional cu procentul casigat de motiunea sa.
  Mi se pare normal, ca in baza principiului democratic al pluralismului, in limitele doctrinei unui partid, minoritatea sa se regaseasca si sa se poata exprima in structurile de conducere ale partidului.

  Pot pune inacceptabilitatea acestui sistem pentru oameni ca Ludovic Orban pe seama unei insuficiente clarificari a subiectului cu presedintele PNL, Crin Antonescu. In aceeasi masura, pot pune neacceptarea de catre Ion Iliescu si Adrian Nastase a acestui principiu pe seama incercarii lui Mircea Geoana dar, mai de graba, a Vanghelistilor care il sustin, pentru a-l face marioneta lor, de a-si consolida, pe termen lung, (pe patru ani) o putere dicretionara in partid.
  Un ultim, serios si vizibil motiv de neacceptare a votului pe lista, in cazul PSD, ar fi transparenta ipocriziei lui Mircea Geoana, prin care se intrevede lipsa bunei-credinte.

  PS: l-as sfatui pe dl. Radu Tudor, ca atunci cand sunt subiecte legate de Mircea Geoana, sa faca schimb cu Paula Rusu. Sa prezinte el stirile si sa o lase pe Paula Rusu sa faca analizele politice

 213. 216 Ionciuc februarie 16, 2010 la 4:28 pm

  Domnilor, e inadmisibila caderea de la o asa mare inaltime a PSD, cel mai important partid politic al tarii. Cum a fost posibil ca soarta PSD, sa fi fost lasata pe seama celui mai veritabil non-talent din istoria pluripartidismului romanesc, cum dl. Geoana a dovedit prin prisosinta? Si mai dureros este ca in mod iresponsabil i se permite acestui non-talent sa-si prelungeasca mandatul si de aci inainte ci pe motiv ca ar avea si ceva realizari. Care, domnilor? Intrucat e o certitudine ca nici in diplomatie el nu a facut nici o branza.
  De ce nu e fortat sa-si dea demisia de onoare. Cum domnilor, sa i se ierte esecul de la prezidentiale, care a indoliat poporul roman, caruia i-a adus atata plans si jale, intrucat s-a ratat unica ocazie ca acest popor sa se descotoroseasca de imoralul presedinte jucator, cel care isi ascunde originea sa etnica. La alegerile anterioare declarase ca ar fi evreu din Bacau, iar acum la cele expirate se declarase mahomedan laudandu-se ca s-a si apucat de prozelitism, convertind la islamism pe fiul crestin al unui coleg marinar al sau. Regretabil e ca Dv., conducerea largita a PSD, ati uitat si i-ati iertat lui M. Geoana modul las, fraudulos in care a preluat functia de presedinte al PSD, cu ceva ani in urma . Chiar, cum reusise el sa atraga sutele de votanti? De asemenea, se omite faptul grav ca Mircea Geoana a sabotat ministeriatul grecoteiului Calin Constantin Popescu Tariceanu, care isi teroriza membrii de partid, expulzandu-i si care s-au refugiat si care s-au refugiat in PDL, ceea ce a fost in favoarea presedintelui jucator, PNL pierzand oameni de valoare.
  De neiertat lui M. Geoana trebuie sa fie si imprudenta lui de a se fi retras de la guvernare, in dauna partidului si a poporului roman, in urma infantilismelor lui Dan Nica, cu copilariile arvunirii prealabile a unor mijloace de transport, menite sa transporte la urne mii si mii de alegatori la prezidentiale.
  Exista teama scindarii PSD, ceea ce este chiar indicat, intrucat unde-s doi puterea creste, astfel ca una din ramurile scindate ar putea fi condusa de o femeie din cele cateva vrednice, de exemplu Olgusa Vasilescu sau Lavinia Sandru. De asemenea, cu PNL s-ar putea crea un partid social liberal, condus de o adversara tenace a presedintelui ochios, pe adversara acestuia am numit-o pe Norica Nicolai.
  Sa nu se uite apoi vina lui Mircea Geoana in tradarea UDMR si in ce fel grupul de la Cluj a participat, indirect la aceasta tradare. Acum e momentul ca PSD sa lupte pentru scoaterea in ilegalitate a acestei uniuni uralo-altaice, care recurge periodic la sintagma „Vrem Ardealul!”, concret autonomia Transilvaniei. Dl. Geoana e vinovat si de faptul ca a abandonat lupta in elucidarea cauzelor esecului de la prezidentiale, intrucat a promis crearea unei comisii parlamentare care sa cerceteze acele cauze, ba in caz de esec sa se adreseze la CEDO. Avea apoi la indemana sa-l atace pe contracandidatul Basescu in partile lui vulnerabile: mai intai, prin expertizarea autenticitatii filmuletului transmis in timpul dezbaterilor din campania pentru prezidentiale. Basescu poate fi atacat si in alte parti vulnerabile ale sale, intre care ca a introdus la Cotroceni promiscuitatea si prostitutia. Pe scurt, la intoarcerea delegatiei romane de la Chisinau, mai zilele trecute in subsolul ecranului TV al unei televiziuni se putea citi: „Udrea a facut dragoste peste Prut?” In plus cine nu vede ca cineva de la Cotroceni apara pe aceasta ministereasa de la Turism, dovedita de cheltuirea arbitrara a ministerului pe care il conduce. Aceeasi situatie se repeta si in cazul Ridzi.
  Nu doar M. Geoana are nevoie de reabilitare, ci si PSD insusi. Astfel ca va revine sarcina de a recupera salariile nerusinate, de fapt criminale in care sunt implicati si membri ai familiei Geoana – exemplu, cazul Ionut Cristea, cazul Ionut Popescu, cazul de la fondul Proprietatea etc. PSD ar creste in ochii romanilor daca s-ar implica in asa-zisa Lege Cojocaru, pe care o gasiti pe OTV, prezentator Tudor Barbu. Romanii va implora sa sprijiniti acest demers al legii din dupa-amiezele de la Dan Diaconescu in Direct. Dati ascultare dorintei romanilor ca nici nu stiti ce pierdeti.
  Patria va va fi recunoscatoare daca veti constitui o comisie parlamentara, condusa de Silviu Prigoana, care sa se ocupe de comercializarea cladirii Parlamentului, care sa duca la reducerea, chiar anularea marilor cheltuieli cu intretinerea acestui edificiu, S. Prigoana si-a manifestat dorinta de a gasi alta destinatie acestei cladiri pe plan european si mondial, care sa aduca profituri, beneficii statului roman.

 214. 217 Roxana Iordache februarie 16, 2010 la 4:42 pm

  @nastase. O decizie înţeleaptă, era nasol să te bată Geoană. Acum, serios, păcat, era bine dacă făceaţi echipă, am mai zis opinia-asta. Şi nu cred că e timpul trecut. Din păcate, vanităţile sunt mai mari decât orgoliile.

 215. 218 gala februarie 16, 2010 la 4:42 pm

  @Aya
  100.000 de semnaturi intro saptamana?!? Am convingerea ca ar fi suficienti membri (simpli membri) ai PSD,care ar semna o lista impotriva candidaturii lui geoana,dar nu sunt asa de sigura ca sefii de organizatii (carora sunt convinsa ca li s-au facut multe promisiuni) vor face eforturi sa stranga semnaturile astea…Cineva spunea ca PDL a reusit sa faca o astfel de lista,la europarlamentare, pt mica analfabeta,dar ei au inceput cu mai mult timp inainte…
  Singura mea speranta, este ca geoana sa continue pe linia care l-a facut „celebru”.Pana acum a pierdut toate „competitiile”.Daca a fost in stare sa piarda prezidentialele sprijinit de toate partidele,poate pierde si sefia partidului,chiar si asa, cu voturile aranjate…

 216. 219 Mari februarie 16, 2010 la 4:43 pm

  Sibila,

  Ca o apropriata , geografic doream sa spun ,de dl. Ilie Sarbu , cel impuscat in tarie, te intreb fara nici o ironie , de unde pina unde „! În sfârşit a luat o decizie de Doamne Ajută !.” ?????
  Adica sa-l paraseasca pe Geoana in favoarea candidatului Adrian Nastase ar fi fost o decizie „ne buna” , „nema dobro”?
  Ilie Sarbu si al lui ginere sunt doi perversi politici, dar ce te poti astepta de la un raspopit, un adevarat Iuda ,e linga mullte alte iude!

 217. 220 Artistu' februarie 16, 2010 la 4:45 pm

  chiar asa cetateni :)?

  Agerpres – Marţi, 16 februarie 2010 ora 16:04
  Adrian Nastase: Retragerea lui Ion Iliescu, un gest de protest similar cu retragerea candidaturii mele
  Bucureşti, 16 feb /Agerpres/ – Retragerea lui Ion Iliescu din activitatea de preşedinte de onoare al PSD reprezintă un gest de protest şi un semnal de alarmă că un grup de cetăţeni din partid, în câteva ‘întâlniri clandestine nocturne’, nu poate reprezenta un fundament pentru schimbarea de direcţie necesară partidului, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Naţional Adrian Năstase.

  ‘Retragerea lui Ion Iliescu este un gest de protest similar cu retragerea candidaturii mele de la şefia PSD’, a precizat Adrian Năstase. AGERPRES/

 218. 221 contele februarie 16, 2010 la 4:48 pm

  Sibilla , Sibilla , nu te-ai putut abţine …

 219. 222 Mari februarie 16, 2010 la 4:49 pm

  M.Voicu,

  Recunosc sunt din neamul care s-a nascut din sclavi , asta e!Dar sunt si aschii care sar departe de trunchi in pofida celebrei maxime!

 220. 223 Aurica Geamantan februarie 16, 2010 la 4:52 pm

  Domnule Nastase,

  Imi este lene atat sa citesc intregul Dumneavoastra mesaj, cat si aceasta pleiada de comentarii, deci daca cumva exista deja un cometariu similar, asta e.

  O veche vorba romaneasca (si probabil din multe alte culturi) spune ca asa cum iti asterni, asa dormi. Acum nu va convine ca sunteti marginalizat, dar daca v-ati uita un pic mai atent, ati remarca numai mutanti pe care atat leadershipul marca Nastase i-a creat, in egala masura cu guvernarea omonima.

  Ce Doamne-iarta-ma cauta in acest partid, sau mai bine zis la varful lui, oameni ca Vanghelie? Zic numai de el, dar lista este lunga! Ce-atzi cules, asta semanatzi. Lasatzi ipocriziile ieftine de-o parte, acum nu va convine ca vi se trage preshul de sub picioare. PSD-ul din pacate nu a produs nicun lider veritabil, numai avortoni gen Victor Ponta, pai ce sa se bata el saracul cu camarila lui Geoana??

  Daca va gandeatzi si la viitorul partidului, si al Tarii, trebuia sa anticipatzi, in urma cu 7-8 ani, toate aceste rezultate. Unde ne va duce Basescu, PD-L, dupa hotzii prelungite, dar, atentzie, ridicate la rang de lege de guvernarea Nastase.

  Regret profund criza prin care trece Romania, ma doare sufletul cand ma gandesc la acest blestem pe care clasa politica l-a aruncat asupra acestei tzari, dar, avetzi onoarea de a nu va mai ascunde dupa deget, si recunoastetzi ce suntetzi, in corpore, cu adevarat! Un partid clientelist, orientat numai dupa furtishaguri, fara nici cea mai mica legatura cu ideea de social-democratie.

  Cu tristete,

  Aurica Geamantan

 221. 224 JR. februarie 16, 2010 la 4:52 pm

  Adrian Năstase a purtat anul acesta psihicul meu prin toate trăirile de la Agonie la Extaz. Au fost atât de mari aşteptările mele, încât dezamăgirile sunt devastatoare. Mă mir cum de mai trăiesc! Mă mai împac cu gândul că poate Ponta este asul dvs. din mânecă şi cartea ar putea fi câştigătoare. Ponta a dovedit profesionalism, demnitate, onestitate, este foarte tânăr, nu duce în spate bolovani cum credea Mircea Geoană. Virajul dvs. în abandon pentru a lăsa calea deschisă lui Ponta care aştepta în ştart momenrul ales de dvs. mă face să cred că mişcarea a fost bine şi îndelung studiată. Aşa cum se văd lucrurile azi, Ponta poate câştiga alegerile.
  Faptul că dl. Ion Iliescu a anunţat tocmai acum că se retrage din toate funcţiile avute în partid, este o manevră tot în favoarea lui Ponta. Cei care susţin că Ponta ar fi o unealtă a lui Adrian Năstase şi Ion Iliescu, au rămas fără obiectul muncii. Clevetitorii au muţit; Entuziaştii vin la vot; 70% vor vota Victor Ponta PREŞEDINTE PSD. Cristian Diaconescu şi Miron Mitrea , sprijină acest demers. Doamne ajută!

 222. 225 contele februarie 16, 2010 la 5:11 pm

  Instalator

  În ce sens să nu bag mâna în foc pentru Băsescu ? În sensul că nu e aşa de deştept ca mine şi nu vede pericolul Geoană , aşa cum l-am expus eu ?
  Mari m-a dezorientat puţin , ca şi pe d-stră , de altfel . De aceea am intervenit .
  Scriind atâta timp pe acest blog , neimplicat emoţional , obiectiv , cred că am adus plusvaloare acestui spaţiu virtual . O fi un pic de narcisism în fraza dinainte ( Sibilla , citeşti , nu-i aşa ? ) dar acesta este ajutorul pe care l-am dat şi îl dau .

 223. 226 contele februarie 16, 2010 la 5:16 pm

  Paul

  Ia citeşte şi diagonala cealaltă .

 224. 227 Noe februarie 16, 2010 la 5:25 pm

  Dl. Nastase se joaca de-a politica pe blog (si-i place) dar a pierdut iremediabil contactul cu realitatea, inclusiv cu realitatea politica din partidul al carui membru, in mod formal, inca mai este. In realitate dl. Nastase este presedinte aici pe blog unde se preface cu mare talent ca ia aminte la sfaturile punctuale ale membrilor partidului Gura-Casca, ce n-au treaba pe acasa, asigurandu-i de potentialul sau revolutionar. Partidul e monolit.

  vAya con Dios 🙂

  Vai, vai, vai, Instalatorul! Toti, pretutindeni sunt securisti mai putin ingerasii Nastase si Antonescu. Ptiu sa nu va fie de deochi ca perspicace mai sunteti. V-ati prins pana si de atacul informatic venind din interior. Pacat ca sunteti singurul care l-ati remarcat. Mare-i gradina, mester carmaciul.

 225. 228 contele februarie 16, 2010 la 5:28 pm

  Culeasă de pe blog :

  „Ciprian Filip spune:
  februarie 16, 2010 la 3:25 pm

  Va felicit pentru decizia luata!

  Tosusi are fi foarte intelept sa-l sustineti pe Mircea Geoana avand in vedere experienta exterioara a dansului cu pietele globale, acesta facilitand deschidea orizonturilor spre strategiile inteligente de reformare, strict necesare!

  Cu stima,
  Ciprian ”

  Dacă e glumă , e bună ; dacă nu e glumă , nu e …

 226. 229 jeni februarie 16, 2010 la 5:29 pm

  Pacat de acest partid puternic care se erodeaza din interior.

 227. 230 analist februarie 16, 2010 la 5:38 pm

  @instalatorul
  Fundal potrivit zici? Asa se scrie istoria. Oamenii mari in momentele mari. Tudor Vladimirescu a avut fundal potrivit?
  Daca aveai drum pe la Universitate, in 90 era scris pe ziduri: Comunismul a cazut, mai sunt probleme cu fundatia. Nici atunci nu era un fundal potrivit.

 228. 231 batrina februarie 16, 2010 la 5:39 pm

  Domnule Nastase, stiti cum se zice :ce semeni , aia culegi.
  Cine i-a adus si sustinut in partid pe actualii candidati la presedentie ?

  Cred ca zilele astea vom mai avea si alte surprize.

 229. 232 analist februarie 16, 2010 la 5:41 pm

  @contele
  Se pare ca Sibilla ti.a dezvaluit intentiile adevarate pe blog. Sa nu te retragi, nu.mi place sa mi se spuna ultimul mohican sau the last templar.

 230. 233 Augustin februarie 16, 2010 la 5:44 pm

  @ contele
  Analiza luminatiei tale, privind preferatul lui Basescu la presedintia PSD este pe cit de proasta, pe atit de sincera! Daca venea din partea altcuiva, as fi jurat ca e o tentativa de manipulare sau, ca sa ma exprim elegant 🙂 „aburire”. Asa insa, dau vina pe o minte de conte, care cu greu se poate cobori in zona atit de mocirloasa a politicii dimbovitene. Ia sa fi fost vorba de vreun menuet! Sau o dantela fina de Paris!
  Unde greseste alteta ta?
  Pai este elementar, Watson! Pardon, conte! Marinelul a ales raul cel mai mic. Iata:
  – varianta Geoana: PSD pierde nu stiu cite voturi, care se duc (o parte) la PNL, LA VIITOARELE ALEGERI, ADICA PESTE 2 ANI!
  – varianta Nastase: PSD se transforma intr-un adevarat partid de opozitie si devine un adversar redutabil care incepe sa ia voturi de la PDL, DIN 21 FEBRUARIE 2010! Adica de-a doua zi!
  Daca vrei neaparat sa credem altceva, inseamna ca nu ne iubesti. Ceea ce eu exclud cu inversunare! Sau ne crezi timpiti, ceea ce putem discuta.
  Si ai mai zis una celebra: oare chiar poate Basescu sa influenteze etc etc? Pai cind el e intr-un dialog mai mult decit strins, de ani de zile, cu atitia oameni grei din PSD, cu care a tot facut intelegeri (sper ca nu te vei declara uimit de aceste „stiri bomba”), nu pot sa-ti zic decit: vezi mai sus! Adica ori ca ca, ori ca ma!
  Hai, zau, cu tot respectul pentru singele violet (!), nu ne jigni inteligenta!
  Multumesc.

 231. 234 ion adrian februarie 16, 2010 la 5:54 pm

  Dle Nastase am pierdut un speach excelent scris aproape pana la capat.
  Nu mai sunt in stare sa-l refac, dar sunt sigur ca veti pricepe ce spun fara a mai motiva, odata ce ati facut mutarea de ieri:
  1. E bine ce a facut si dl Iliescu dar in nici-un caz nu se poate ataca candidaurile facute cu echipa si program, dupa pozitiile comuniste ale „FRACTIONISMULUI” ca nu mai suntem la PCUS si de fapt decat lucrul pe firul scurt si prin spate tipic PCUS, este mai bine lucrul transparent la vedere chiar cu riscul sa se formeze gasti ca astea, oricum daca sunt asa macar sunt la vedere si am vorbit despre astea in postarea de ieri pe firul anterior acestuia:
  ion adrian spune: februarie 15, 2010 la 7:18 pm
  In acelasi timp inteleg de ce in acesta situatie concreta va deranjeaza, dar lucrurile pot fi intoarse ca bumerangul cum urmeaza;
  2. Daca Diaconescu nu sare in barca lui Geoana, atunci cei trei candidati(Mitrea oricum nu renunta) trebuie sa-si joace sansele cinstit, candidand fiecare realizand si o actiune propagandistica de excelenta daca va fi clar ce va spun:
  a) Fiecare trebuie sa aiba programe asemanatoare dpdv esential si care sa preia elemente de la al dvs si chiar de la Geoana fara jena pe cele care sunt bune ptr partid sau acceptabile, ca sa arate ca nu sunt manati de ura;

  b) fiecare sa aiba trecuti in echipa lor, ceilalti contracandidati inclusiv Geoana , pe relatii externe de ex, si nu trebuie sa-i consulte pe cei care candideaza, ci asta tb sa fie oferta lor libera catre acestia daca ei vor castiga pierde si fiecare celalalt va pierde;

  c)in aceleasi timp sa fie niste propuneri care sa-l puna in viitor in dificultate pe Geoana si Vanghelie infine asta tb evaluat de dvs cei care stiti mai bine treburile reale;

  d) fiecare din candidati nu tb sa-l atace pe nici-unul din echipa sa (e evident asta ) ci fiecare tb sa-se puna in valoare ca posibil lider, adica ca pozitie in fata altor partide, ca priza la electorat, iar priza din partid va fi oarecum demonstrata de rezultatul din primul tur. Fata de Geoana criticile tb sa fie cele principiale si mai ales ca nu a condus la victorie PSD niciodata si ca sacrificat si sansa unei guvernari PSD -PDL mai bune ptr tara, pe sansa si ambitia de a ajunge cu orice pret presedinte;

  e) in toate aceste echipe dvs tb sa apareti ca un presdinte viitor al CNC si dl Iliescu ca un Presedinte de onoare cu rol pur de consultant si fara drept de vot in nici-un organism superior, ca sa i se respecte in acelasi timp si dorinta. Cu precizarea ca este o pozitie pe viata ca a fondatorului partidului si care v-a dispare odata cu dsa;

  f) sa fie mentionata clar rugamintea ca fiecare delegat sa voteze in primul tur conform optiunii sale ca sa se vada ce sprijin adevarat relativ au acesti candidati si echipele plus programele lor in sanul partidului.

  Numai bine

 232. 235 violet februarie 16, 2010 la 6:12 pm

  Domnule Năstase, poate că a venit momentul să întemeiaţi un nou partid, alături de domnul Iliescu. Să vedem câţi vin după dvs. Eu aş putea să cred că Mircea Geoană ar avea, astfel, „şansa” de a conduce, alături de Vanghelie, pe ei înşişi plus câteva persoane. Iar acesta din urmă ar continua să iasă la televizor să vorbească în numele PSD. Care PSD? Spun asta şi prin prisma reacţiei lui Ilie Sârbu.

 233. 236 Pali februarie 16, 2010 la 6:27 pm

  @ sibilla

  In cateva zile revine raspopitul,…fara nicio problema. E un om fara coloana ca,toti cei din gasca Prostanacu’Plastilina,…garantat Vanghelie-Pantofarul.

  Asta da valoare Dl. Ex-Ambasador Geoana !!! De[fapt cine se aseamana se aduna …NU? Acuma te poti bucura…cel pe care l-ai caracterizat in scrisoarea ta obedienta trimis lui Emil Constantinescu in 1996 drept ciuma rosie ( adica Ion Iliescu )a parasit partidul !Te simti confortabil acuma ???

 234. 237 STELIAN BC februarie 16, 2010 la 6:32 pm

  Mi-am calcat pe inima !
  NU COMENTEZ, DACA NU AM CE.
  SI nu comentez decat o singura data, daca imi este permis.
  Reactia lui Miron este destul de lenta!
  Fara sa citesc cele 227 mesaje anterioare, va apreciez pozitiv!
  Daca T.B. a spus ca aveti o „”oarecare inteligenta””, probabil intentionat si provocator, cu decizia dvs., declarata La TV si pe acest blog, va consider si cu „”oarecare intelepciune””.
  Scuze si mai mai mult decat atat iertare, daca v-am ranit sau va pot rani.
  (Ironia este apanajul inteligentilor dar nu in fata celor flamanzi, disperati sau celor care nu inteleg „semnificatiile subtile”)
  Pentru momentul actual !
  Solutiile AN si MDG sunt sortite „atacului”, fiind „”tinte vii/in miscare””, fie vulnerabilitatilor deja explorate, fie din multe alte motive..
  Cel de-al 3-lea, in perceptie personala, este solutia viabila ca Presedinte.
  Un roman si un prieten al romanilor, Dl. Cristian Diaconescu !
  Cu examen public ‘”magna cum laude” de verticalitate, diplomatie si patriotism, dat ca ministru de Externe in Italia, in momente nu tocmai placute, alaturi de Fratini.
  Dupa povestile romanesti, Praslea aduce „”merele de aur””.
  Nu fratele cel mare si nici cel mijlociu.
  Oricum nu are alta sansa !

  Si eu, ca si altii putem evolua spre excelenta.
  Este o ipoteza !?

  Mesajul catre Dl. I.I.:
  „Omul puternic este cel care-si schimba dusmanul intr-un prieten.””
  Verticalitatea si constiiinta ‘de sine””, in registru politic, nu se pot metine decat pe principii (universal valabile) liber consimtite si de foarte multe ori cu sacrificii, intodeauna spre binele semenilor, si fara rasplata sau recunostinta!
  Ce pot considera ca repros personal I.I. : doua „acte” cu efecte, pe care numai ISTORIA ROMANILOR le va judeca, acum exprimandu-le metaforic su codificat „Craciun”si „Troian”.
  Ca si contramasura a destinului ( „fiul noptii””, Pitagora) pentru Troian este Traian. Nu ultimul „”mohican””, caci ultimul nu s-a dezvaluit inca (NB este o problema de continuitate !).
  Toti cei avizati stiu ca mesajul este valid=serios si reclama ADEVARUL.
  a.PES no. 9..

  ROMANIA are nevoie acum de toate capacitatile sale pt. depasirea „crizelor” sau „pragurilor” ridicate.
  De altii si multi „alesi’, dintre noi.
  Dar multe din aceste capacitati=valori se afla in PSD.

  Trebuie insa sa stim si sa ne obisnuim sa lucram impreuna.
  Nu se ne confrutam, sa ne lamentam sau sa ne resemnam.

  Stelian
  BC

  a.PES ( pt. cei curiosi: BC=Bacau, precum si initialele numelui si prenumelui unui OM, cu adevarat „sarac dar cinstit”)
  M-as simti onorat sa fiu invitat ca observator sau „”privitor” la evenimentul (aproape esential 2010), Congresului PSD.
  Eveniment cu implicatii si/sau determinari nationale.

 235. 238 instalatorul februarie 16, 2010 la 6:58 pm

  Analist: posibil ca eu sa nu ma fi exprimat usor de inteles.

 236. 239 Aya februarie 16, 2010 la 6:59 pm

  @

  Mari

  In postarea din februarie 16, 2010 la 4:43 pm debitezi aberatii despre Victor Ponta- acest om nu este asa cum il cataloghezi.

  Procurorul Ponta este omul in care am incredere ca ar putea reusi sa infranga malefica asociere intre Prostanacul Geoana (+ Dragnea+ Vanghelie) si mafia lui Sorin Ovidiu Vantu avand ca scop transformarea PSD intr-un partid al mafia si parazitarea Partidului Socialistilor Europeni si a Internationalei Socialiste.

 237. 240 instalatorul februarie 16, 2010 la 7:14 pm

  Contele: in buna parte v-a raspuns Augustin, de rest cred ca va veti da seama fara precizari de la mine. Nu sunt dezorientat acum. Dar stiti ca exista orientari si orientari: ca sa citez din memorie din O. Henry „…si porni calare in toate directiile.”

 238. 241 dan vl februarie 16, 2010 la 7:16 pm

  Nu aveti dreptate, dle Nastase! Ar fi trebuit sa candidati in orice situatie. Spuneti ca acum jocurile sunt facute pt dl. Geoana. Nu cred asta, dar si daca ar fi asa, amintiti-va ca in 2005 jocurile erau facute pentru dl. Iliescu. Membrii PSD au vrut insa altceva si l-au ales pe M. Geoana pt ca a fost singura alternativa atunci.
  Fac pariu pe orice (ipotetic, fireste), ca dl. Geoana nu va fi reales presedinte al PSD. Lumea s-a prins demult despre potentialul sau.
  Imi pare sincer rau ca nu candidati si nu va inteleg.
  Sper acum sa castige dl. Ponta si sa fie viitorul presedinte al Romaniei.

 239. 242 Ion februarie 16, 2010 la 7:23 pm

  Va rog sa imi permiteti si mie cateva remarci si intrebari.
  1. Sa castige si Geoana , in sfarsit , ceva ?
  2. Daca Ion Iliescu se retrage , nu e ca o plecare din partid ?
  3.Nu credeti ca PSD-ul , in aceste conditii , are zilele numarate ?
  4.Cine ii mai reprezinta pe oamenii din partid care credeau in Iliescu , Nastase ?
  5.In PSD, dupa congres , nu se va duce o continua lupta pentru putere , care va macina partidul ?
  6.Cum va mai reprezenta PSD-ul interesele oamenilor de stanga , daca el are alte preocupari ?
  7.Nu cumva , in aceste conditii , aparitia unui alt partid de stanga , se va impune ?
  8. Acest ipotetic nou partid , nu cumva va fi condamnat la succes , tinand cont de imprejurarile actuale si de non-combatul PSD-ului ?
  Cu stima !

 240. 243 instalatorul februarie 16, 2010 la 7:30 pm

  Mari: poate nu ati vazut critici de cind ati venit dumneavoastra pe blog, ceea ce e nitel altceva, ori poate ca nu le-ati remarcat: dl Nastase exprimindu-se fin, am incercat si eu citeodata mici dantelarii. Nu stiu daca mi-au iesit, dar dl Nastase le vede repede, uneori este suficienta o nuanta. Acuma ziceti si dumneavoastra ce sa fac, sa o rog pe Manuela sa imi republice toate comentariile din istoricul blogului, mi-e mila si mie de ea. As mai putea incerca sa zic una pe zi, ca pe vremuri Matty, in ideea ca zilnic ar putea veni cite un coleg nou care trebuie sa vada ce zdravan combat eu. Sfaturi este mult spus, mici sugestii cu rezerva ca in primul rind nu cunosc bine situatia. Nu m-am suparat pe dumneavoastra dar iau faptul ca ati oferit scuze ca pe un plus pentru dumneavoastra.

 241. 244 contele februarie 16, 2010 la 7:37 pm

  Augustin

  Cum să nu vă iubesc ! ? Se poate !?

  „Analiza” de care vorbeşti nu e o analiză ci o speculaţie didactică ataşată teoriei conspiraţiei . Dacă nu crezi reciteşte cum am definit-o . Dar şi aşa aş putea întreba de ce e proastă ? Dacă mă uit bine în analiza ” Augustin „, varianta Geoană este aproape identică cu ” analiza ” proastă a contelui . Aşa e ? Diferenţa între speculaţia mea şi analiza ta e că eu m-am oprit la o singură variantă iar tu ai mers mai departe , cu varianta Năstase .
  Lăsând deoparte toată această polologhie privind diferenţa dintre speculaţie în scop explicativ şi analiză , îţi repet şi voi repeta până mă voi face înţeles : nu sunt de acord cu expresia ta ” Marinelul a ales raul cel mai mic. ” Marinelul are faţa plină de bube de zici că are vărsat de vânt dar mizeria asta de alegeri din PSD este exclusiv rodul oamenilor „de bine” care formează acum vârful PSD-ului . Tu vrei să mă faci să cred că Geoană ,Vanghelie , Nica , Dragnea ,adică oamenii care în campania electorală au fost adversarii lui Băsescu schimbă acum regulile jocului ( reprezentare , statut , locaţie ) în Alegerile Interne de dragul lui Băsescu ?
  Dacă vrei tu să cred asta înseamnă că nu mă iubeşti . Ceea ce eu exclud cu inversunare! Sau ma crezi timpit, ceea ce putem discuta dar m-ar întrista .
  Nu ştiu ce vrea marinelu , poate analiza ta privind cel mai avantajos rezultat pentru el e bună ; ce vreau să spun e că dacă s-a potrivit să-i iasă pasienţa , acest lucru a fost posibil datorită exclusiv calităţii oamenilor de la vărful PSD şi a factorilor pe care i-am mai arătat şi care sunt independenţi de flăcările violet sau nu ale lui Băsescu : refuzul baronilor locali de a mai ceda din putere nivelului central ( vezi REFUZUL DE A SE ÎNTOARCE la mâna forte a lui A.N. ) , moralitatea îndoielnică a lui Geoană , dorinţa baronilor naţionali de a câştiga Geoană ( un om care s-a dovedit că răspunde la comenzi ) .
  Sincer , prea îl credeţi pe Băsescu ăsta mare şi tare . Dă impresia asta deoarece are de luptat cu nişte nevolnici care se împiedică singuri . Dacă Geoană nu era aşa sigur de victorie , dialogul acesta dintre noi doi n-ar fi existat .

  Să nu fii prea dur cu mine , ştii ,eu cu menuetul , cu dantelăria …Chiar mi-e greu să mă concentrez prea mult pe subiectul ăsta . Probabil o să-mi las puţin creierul aristocratic să se odihnească .

 242. 245 geoana mircea(prostanacu) februarie 16, 2010 la 7:50 pm

  singura solutie sa faceti un partid separat de stanga d le Nastase….ca eu dupa congres fac un singur partid cu Antonescu .raman eu cu Mareeean si facem un partid mareeee…

 243. 246 instalatorul februarie 16, 2010 la 8:09 pm

  Noe: aduceti contractul ala de asfaltare, nu mai tot umblati dupa free sample-uri de la mine.

 244. 247 Ioan februarie 16, 2010 la 8:11 pm

  @ Augustin,

  imi permit sa adaug: In varianta Geoana … legea regiunilor de dezvoltare a trecut prin Senat ca prin branza. Si tot la fel va trece si prin cealalta Camera. Si gata; am pus de o noua regiune autonoma maghiara, creata prin actiunea transpartinica a „centristilor” Si enumerarea poate continua pana in zori. Pe cand in varianta A Nastase … Cu bine

 245. 248 Viseuan februarie 16, 2010 la 8:23 pm

  Obligatoriu, boicotarea Congresului! Amenintari cu bomba la Expo… Trebuie opriti vanghelogogioanii astia. Nu este permis, acum dupa atatia ani de opozitie, acesti mizerabili sa calce in picioare „statutul” partidului, sa-si bata joc de simtirile social-democrate. D-le Nastase, inca nu s-au terminat conferintele judetene…., chiar a devenit imposibila amanarea desfasurarii … Congresului? Legat de modificarile prevazute a fi adoptate…., dupa care reglementari se va tine acest Congres? Ce sanse sunt, pentru atacarea in instanta a hotararilor ce urmeaza sa fie luate …. Hei, batutu’i-ar …..

 246. 249 Aya februarie 16, 2010 la 8:24 pm

  @

  Aurica Geamantan

  Esti Prostanacul, te-am prins din nou!

  De data asta, ti-ai ales ca nickname un nume celebru de prostituata (ca sa nu spun neaosismul cuvenit). Ti se potriveste perfect.
  Te prostituezi politic, Prostanacule Geoana.
  Te-ai vandut mafiei lui Sorin Ovidiu Vantu- asa cum au facut si acolitii tai mizerabili, Dragnea si Vanghelie- iar acum vrei sa vinzi si PSD.
  Vrei sa faci din PSD partidul mafiei lui SOV si sa deschizi, astfel, drum, membrilor unei retele a criminalitatii transfrontaliere pentru a „accesa” Partidul Socialistilor Europeni si Internationala Socialista.

  Ai vandut, in favoarea mafiei lui Vantu, increderea stangii romanesti in tine- candidatul PSD pentru Cotroceni- si ai maculat alegerile prezidentiale din decembrie 2009 cu mizeria mocirlei afacerilor negre.
  Ai batjocorit eforturile noastre, ale tuturor celor care te-am sprijinit in decembrie 2009, inhaitandu-te cu mafia.

  Te-ai incardasit cu criminalul Boc, in tentativa de a dezmembra Romania, prin achiesarea la adoptarea prin „acord tacit” („uitand” sa il previi, in calitate de presedinte al Senatului) a propunerii de infiintare a regiunii Covasna + Harghita+ Mures si te pregatesti pentru aplicarea strategiei de adoptare, prin presiune, a acestei sinistre legi (si a Statutului minoritatilor) in Camera Deputatilor (camera parlamentara decizionala).

  Urmeaza sa iti primesti contul gras intr-o banca, dupa ce vei fi contribuit masiv la dezmembrarea Romaniei- asa dupa cum primesti, de la Sorin Ovidiu Vantu, recompensa murdara pentru vanzarea PSD catre mafia.
  Esti expresia celei mai joase extractii a vanzatorului: de neam, tara si de incredere, catre mafia.

 247. 250 Aya februarie 16, 2010 la 9:03 pm

  @

  STELIAN BC

  PENTRU PROMOVAREA UNUI PREPUS AL MAFIA INCERCI SA TE FOLOSESTI, IN MOD PERVERS, DE UN NUME- REPER!

  Te autodefinesti (prin sublinierea initialelor BC) drept „sarac si cinstit” dar observ ca arunci in derizoriu (am folosit un eufemism) numele si renumele celui cu care se asociaza aceasta (reala) sintagma: Ion Iliescu.

  Observ ca promovezi, pervers, imaginea unui personaj care, din pacate pentru el, neavand vointa din cauza alcoolismului, s-a asociat cu Prostanacul Geoana si, astfel, accepta sa fie vandut PSD mafiei lui Vantu: l-am numit pe Cristian Diaconescu.

  Observ ca incerci, in mod abject, sa te folosesti, subliminal, de prestigiul presedintelui Iliescu pentru promovarea unor idei mocirloase.

  Du-te si te plimba, aeriseste-ti creierul si apoi raporteaza-i Prostanacului Geoana (si, astfel, mafiotului Vantu) ca nu ai avut succes aici si ca ai fost trimis unde este locul tau si al celor ca tine: pe pustii.

 248. 251 leo februarie 16, 2010 la 9:42 pm

  Bună rău asta cu Prostănacul ţopăilă în aceeaşi frază cu Onoarea!
  Ceea ce nu poate să nu-mi aducă aminte despre o altfel de cimilitură despre onoare. De poveste, ca toată parodia asta de democraţie în care am ajuns să trăim… cu ochii în soare după…

 249. 253 Bogdan februarie 16, 2010 la 9:58 pm

  Domnule Nastase, sincer va spun ca nu sunt si nici nu am fost un simpatizant al PSD, dar acum am ajuns sa-mi para rau de situatia in care a ajuns acest partid.
  Din pacate, era clar de la inceput ca dumneavoastra nu veti putea castiga postul de presedinte al PSD. Se urmareste desfiintarea opozitiei reale in Romania, iar PSD trebuie sa ajunga doar un mic partid de 10-15%, fara forta reala, care sa nu mai poata ameninta monopolul pe putere al PDL (de fapt, al lui Traian Basescu).
  Probabil ca ce scriu eu aici suna a „teoria conspiratiei”, dar va asigur ca din afara lumii politice lucrurile cam asa se vad. Mi-e teama ca alegerile din 2012 vor fi doar de forma, iar invingatorul va fi cunoscut dinainte.

 250. 254 Ovidiu februarie 16, 2010 la 11:08 pm

  Interesant! Cand Ion Iliescu vorbeste despre unitatea partidului in context se intelege clar ca are in vedere chiar si o sciziune. Cand si Adrian Nastase vede sciziune … e groasa, fratilor! A nu fi inteles gresit! Nu-mi pare rau de PSD! Dar in asteptarea unei stangi adevarate e interesant si spectacolul asta.

 251. 255 Augustin februarie 17, 2010 la 1:15 am

  @ contele
  Pai daca-i speculatie, zi asa ! Adica sa fie, zic, da’ s-o stim si noi !
  Dar de proasta, tot e proasta. Doar n-oi vrea sa cred ca marinelul e Alba ca Zapada, iar vinovatii principali sint aia din PSD care s-au lasat amagiti, pacaliti sau, Doamne fereste, cumparati sau santajati. (Asta, evident, nu-i absolva de vina pe acestia !)
  Si-ti mai aduc un argument : Basescu nu mai face, acum, calcule cu bataie lunga. Cel putin, nu deocamdata. Pentru el este foarte important sa aibe liniste acum, in perioada imediat urmatoare (asta insemnind un an, un an si jumatate). Asta, pe de o parte pentru ca are citeva proiecte importante (sint publice, nu detin superinformatii, ca Aya) si urgente, iar pe de alta parte, fiindca in acelasi viitor apropiat se profileaza la orizont dificultati majore pentru guvernul PDL. Un PSD condus de Nastase, ACUM, i-ar fi tot ce si-ar putea imagina mai rau. Iata de ce, pentru Basescu era vital ca presedintia PSD sa-i apartina lui Geoana.
  Intorcindu-ma la spusele altetei tale :
  Nu, nu te cred timpit, deci de tristete ai scapat. Mai ramine, din ce in ce mai probabila, varianta ca nu te iubesc ! Am insa increderea ca vei reusi sa supravietuiesti acestei stiri ingrozitoare.
  Multumesc pentru stirea-bomba pe care mi-ai dat-o : ca, in campania electorala, Geoana i-a fost adversar lui Basescu ! Sa stii ca am tot stat si m-am intrebat: o fi, n-o fi?
  P.S. Avind ceva practica pedagogica, iti vind un pont: cind cineva nu intelege ce-i spui, nu-i repeta, e zadarnic. Incearca altfel!

 252. 256 werewolf_eu februarie 17, 2010 la 2:00 am

  Stimate domn A. Nastase,”minunea” asta de tara a fost blestemata sa fie condusa de toti inaptii si la randul lor…retarzii sa voteze.
  Frustrarea a devenit sport national si din pacate nu facem decat sa privim cum niste „slab pregatiti”isi bat joc de o natiune intreaga, fac afaceri ( nu ca vreun Mitrea sau altii ca el ….n-ar fi facut)!
  …nu pot spune decat ca va sunt alaturi…si…sincer, chiar mai am momente cand visez ca si tara asta va fi mai bine….
  Succes pe mai departe, va sugerez sa-i mai santajati si voi pe ei!
  P.S. Cine draq l-a adus pe „dl. almanahe” in PSD??????
  …scapati de el ca e la fel de prost ca si basescu(b mic, pt. ca nu merita mai mult)

 253. 257 Sibilla februarie 17, 2010 la 2:30 am

  @Mari,
  Relax, Sibilla NU are încredere în răspopitul mitoman, * Albanezu *, never ever !
  De-ai ştii ce mă mai * iubeşte *…. cum eu pe el.
  Ştiu exact cine e, unul care când vrea să impună, zbang telefon * spunei ăleia că are un copil de crescut…. să nu uite, să se potolească… *. Nu mie.
  În ce mă priveşte i s-a tot raportat pe la crâşmă/bodegă la Recaş c-aş fi un mercenar sârb sub acoperire… P-ormă, m-a căutat la … arbore, credea că-s urmaşa lui Iorgovan, Dumnezeu să-l Hodinească-n pace ! Asta am pove doar ca să ne mai surâdem, căce deştepţi * ie unii *.
  În ce-l priveşte pe AN, răspopitul mitoman nush ce NU a făcut ( 2004, par egzamplă ), asta nu spun eu, e de notorietate pe plaiuri cărăşene.
  respecte,
  Sibilla

  @contesky,
  Ai zâmbit când ai * aruncat * cum o petală, i-auzi * nu te-ai putut abţine * ştiind că numai când şi chiar nu vreau nu mă abţin. Dosta că te-alint şi te-nveţi, mi-am amintit brusc ce rea sunt.
  Pe mine una furnică, iubeşte-mă, de la distanţă.
  hvala lepo de… * cooperare *
  Sibilla
  P.S. mă ierţi, n-ai de ales, am decis eu dija… oltencuţa de dumneamea şi-a servit-o mai sus, aperitiv, aripa srpska, crenguţa nobilă dormi ceva ore şi-ţi dai seama că abia acu am cetit, sch. III, nimic nou pt ochişorii de peruzea.

 254. 258 contele februarie 17, 2010 la 9:25 am

  Augustin

  Marinelul nu-i Alba ca Zăpada dar PRINCIPALII şi , din punctul meu de vedere , SINGURII vinovaţi de falsificarea alegerilor interne sunt ăia din PSD . Dacă din cauza poftei lor de putere i-au făcut jocul lui Băsescu , ce să-i faci , ştii vorba ceea : c’est la vie toujours parchive comme la femme toujours naive..
  Ups ! Încep să mă repet ! Scuze ! Pe de altă parte , REPETITIO MATER STUDIORUM EST …
  Mă bucur totuşi că , într-un cadru civilizat , aşa cum mă aşteptam de altfel , suntem de acord că nu suntem de acord .
  Acum vine partea cea mai grea a postării . Spui :
  „Mai ramine, din ce in ce mai probabila, varianta ca nu te iubesc ! „Asta nu . Eu , fiind puţin narcisist ( cum ar spune o colegă de blog ) , mi-e greu să cred ,în ultimă instanţă să accept , că cineva , mai ales dumneata , un partener de dialog cu care îmi face plăcere să discut chiar şi în contradictoriu , nu mă place . Dacă dragoste nu e, nimic nu e …

  P.S. În materie de vorbe de duh am dat tot ce-am avut mai bun numai ca să te impresionez .

 255. 259 contele februarie 17, 2010 la 9:35 am

  Sibilla , te iert , oricum nu am de ales . Şi da , ai dreptate , nu mă ţine prea mult în puf că mă degenerez .

 256. 260 Mari februarie 17, 2010 la 9:37 am

  Aya,

  Imi pare rau sa va reamintesc cit mai politicos posibil, ca tot ce ati scris pina acum pe bloc nu au fost decit bazaconii.
  Atitudinea dl. Nastase,va contrazis totalmente.Retragerea lui Ion Iliescu , demisia spontana a socrului, candidatura unui fals Che pe un loc mai mult decit nepotrivit, sunt doar citeva din, futuristele atunci, postari semnate de mine si nu de o aya!
  Dumneata chiar nu observi ca devi ridicola, tot ce ai scris in kilometri de postari lunare sunt cioburi dintr-o presupusa vaza de cristal?

 257. 261 Paul februarie 17, 2010 la 10:19 am

  Contele (cu accent pe a doua silaba – ca si in: „Dorele” -, daca-mi permiti glumita 🙂 ),
  ia aminte la mine, ca-s mai trecut prin aceste lucruri! Asadar, daca vrei sa scapi de dezorientarea-ti de care tot zici, nu mai citi niciodata ambele diagonale – cum imi recomanzi si mie. Citirea ambelor diagonale te face sa vezi cruciş, iar de aici si pana la dezorientare nu mai e decat un pas. Multumeste-te, deci, cu o singura lectura pe diagonala, chiar daca in urma acesteia ii vei privi putin oblic pe autori :).

 258. 262 contele februarie 17, 2010 la 10:37 am

  Paul

  Eu am zis să citeşti ambele diagonale pe rând , nu în acelaşi timp . Atunci fenomenul de care spui nu mai apare .
  Permit , permit…

 259. 263 Paul februarie 17, 2010 la 11:08 am

  Sibillo,
  imi plac la fel ca si-n trecut vitejele-ti chemari la lupta, doar ca la ultima simtii vorbirea-ti cam abrupta (iar mi-au iesit versurile la fix 🙂 ). Adica, „PE REDUTE!” (februarie 16, 2010 la 2:44 pm ) „ţipat” lui Adrian Nastase, din varful patului, cu ajutorul laptopului de pe burtica, mi se pare putin cam indraznet chiar si pentru tine, nu gasesti?
  Asadar, ca sa-ti mai indulcesti nitel remuscarile, n-ai vrea matale, razboinico, sa te intrupezi sambata, la Congres, live, in fata camerelor de filmat, cu un indemn oral la nesupunere pesedista? Ca sa-ti confirmi pe propria-ti epiderma (bine hidratata cu Dove) cam cat de sustenabila este ideea unui PSD paralel?
  Hai, Sibilla, fii tu „exit-poala” blogului trimisa la fata locului.
  (fara suparare, da? asa cum mi-ai promis in trecut 🙂 )

 260. 264 Mari februarie 17, 2010 la 11:10 am

  I.Ruxandra,

  Scuze pentru intirziere , dar acum v-am citit.

  Apropo de vanitate vs peiorativul politica, dumneata , ca o posibila „prima donna” ai sta sub Vangheli?Idea dumitale l-ar fi plasat pe A.Nastase in subordinea lui Vanghelie precum si a aceluia care la randul sau este stapanul inelelor, si ii manevreaza pe cei doi.
  Un PSDist de curind exilat , spunea ca abia acum a realizat ca de fapt nu exista tandemul Geoana-Vanghelie , si invers Vanghelie-Geoana.
  Daca unui PSDist i-a luat timp sa inteleaga acest lucru , observ ca ceilalti de din afara sunt majoritar in aceiasi situatie cu a dumitale.
  Singurii care au acceptat acest melanj politic , sunt Dl. Diaconescu si dl.Ponta (mai pot fi si altii) cei care prin aparenta competitie la presedintia partidului isi negociaza de fapt viitorul post din partid.
  Spre deosebire de acestia dl. Mitrea isi negociaza iesirea din partid, si infiintarea unui nou partid. Sovaielnici sunt atat dl. Nastase cit si dl. Iliescu, de la care astept insa sa-i vad reactia adevaratului activist de stanga , care a avut indrazneala sa-l infrunte fatis pe Nicolae Ceausescu.

 261. 265 Paul februarie 17, 2010 la 11:14 am

  Contele,
  ai vazut ca, ajutat putin, ai reusit sa devii mai explicit? Mai avem putin si ajungi si la dez-dezorientare; sau la reorientare, daca preferi (atentie ca e cu schepsis! 🙂 ).
  Asadar, numai pe rand, ca diagonale sunt pentru toata lumea, zici? Vom trai si vom vedea. Si vom posta 🙂

 262. 266 Aya februarie 17, 2010 la 11:36 am

  @

  Mari

  Tot frustrat?
  Tot bantuit de obsesii?
  Ai inceput sa ma plictisesti, mai ales ca esti agramat.
  Citez mostre de crasa inculura din postarea ta (februarie 17, 2010 la 9:37 am): „Atitudinea (…) va contrazis totalmente”; „nu observi ca devi”.

  Se pare ca unii de pe blog -printre care te numeri- sunt strasnic deranjati de faptul ca am sintetizat o grava problema legata de alegerile din PSD, daca va castiga tripleta Prostanacul Geoana- Dragnea-Marean „care- este” Vanghelie: transformarea partidului in interfata politica a mafiei lui Vantu, care, astfel, ar dobandi legitimitate europeana (via Partidului Socialistilor Europeni) si internationala (via Internationala Socialista).
  Aceasta grava problema legata de stanga romaneasca (prin care, daca ar fi adjudecata de mafia lui Vantu, ar fi parazitata stanga europeana) se adauga celei legate de negocierile purtate intre criminalul Boc si Prostanacul Geoana in urma carora cel de al doilea a promis ca, in cazul in care castiga alegerile in PSD, va sprijini politic adoptarea celor doua legi care ar constitui baza normativa pentru dezmembrarea Romaniei.

  Si astea sunt (citez din postarea ta) „bazaconii”?
  Si faptul ca acea criminala propunere legislativa vizand formarea regiunii de dezvoltare Covasna + Harghita+ Mures a trecut de Senat prin „acord tacit”, cu complicitatea (prin neimplicare) a presedintelui acestei camere a Parlamentului- l-am numit pe Prostanacul Geoana (care este, din pacate, si presedintele PSD) tot „bazaconie” este?
  Dar relatia Prostanacului Geoana cu mafia- direct cu capul mafia Sorin Ovidiu Vantu- tot „bazaconie” este?

  Daca esti doar obsedat de mine- si faci tot ce iti sta in putinta pentru a te face „remarcat” prin aberatiile pe care mi le adresezi- pot intelege ca esti un biet om bolnav, desi nu sunt de acord sa iti suport deviatiile atitudinale.
  Daca esti si rau intentionat- incercand sa minimalizezi aceste realitati grave asupra carora atrag atentia- lucrurile se schimba in foarte rau si te invit, „cat mai politicos posibil”, pentru a te cita, sa vezi daca nu cumva ma gasesti in alta parte, fara sa te mai ostenesti sa ma cauti aici.

 263. 267 Paul februarie 17, 2010 la 12:04 pm

  Mari,
  daca tot am ramas la joaca pe sub acest articol, nu mi-am putut refuza lectura comentariului tau serios de la „11:10 am – februarie 17, 2010”. In legatura cu acest comentariu as avea o intrebare pentru tine. Pot sa ti-o pun?
  Sperand ca esti de acord, intrebarea suna astfel: ce inseamna pentru tine un „adevarat activist de stanga”?, marcă pe care o legi, intr-un fel, de domnul Iliescu, cand te referi la „indrazneala sa de a-l infrunta fatis pe Nicolae Ceausescu”.
  Daca te pregatesti sa-mi spui ca „adevaratul activist de stanga” este revoltatul prin excelenta, nu-mi mai raspunde.
  Daca, insa, vei vrea sa nuantezi putin „revolutionismul” pe care il intuiesc in abordarea ta, esti invitata mea la raspuns.

 264. 268 Mari februarie 17, 2010 la 12:37 pm

  Acum nu o sa-ti destainui despre compromisul cu biserica al domnului Iliescu ,sau de faptul ca ideologia de stanga a fost intinata de fiecare „stangaci” care si-a folosit puterea discretionar.
  Eu ma refeream la ideologia de stanga vs un anumit simt al masurii, daca vrei dumneata , un bun simt al omului care nu poate fi acuzat nici o data ca este un parvenit nu neaparat numai in politica!
  Imi pare rau ca dumneata ai inteles cu totul altceva.

 265. 269 Mari februarie 17, 2010 la 12:49 pm

  Aya,

  Sincer nu va cunosc si nici nu cred ca mi-ar face placere sa va cunosc.Crizele prin care treceti ma fac sa cred , ca sunt ca urmare a unor probleme de sanatate , hormonale datorate varstei.Cu aceste date la indemana nu am cum sa devin un obsedat dupa o asemenea persoana.
  Cea ce sincer va doresc este sa nu va mai expuneti pentru ca portretul transmis sau auto-indus cititorului , este un portret nu chiar placut!

  PS.
  Doriti cumva un remember despre dezacordurile elementare , greselile gramaticale , grosolaniile care apar in exprimarile dumneavoastra kilometrice?

 266. 270 Gabriela Savitsky februarie 17, 2010 la 12:57 pm

  Aya,

  ai mare dreptate în tot ce spui. Interesele lui SOV se întâlnesc cu cele ale lui Băsescu.

  Dacă și-ar retrage toți pretendenții candidaturile și ar rămâne doar Geoană-Glue care ar fi infirmat prin abținerea de la vot a participanților (mi-e greu să cred că atâția pesediști sunt bătuți în cap și fără un dram de creier)?
  Nu sunt convinsă că Vanghelie nu joacă la toate capetele…
  Este înfiorător ce se întâmplă.

 267. 271 contele februarie 17, 2010 la 1:12 pm

  Paul

  Recalibrează genul în privinţa lui Mari . Sunt Mari şanse să fie de genul masculin .

 268. 272 Paul februarie 17, 2010 la 1:32 pm

  Atunci, bine, Mari.
  Sa stii ca ramai un pic prea revolutionara pentru gusturile mele de social-democrat modern.
  In alta ordine de idei, „revolutionismul”, care ti-a facut imaginatia sa zboare pana la… biserica, nu are legatura cu „evolutionismul” darwinian, ci mai degraba cu „militantismul” (militantismul revolutionar, daca vrei), fiind primul termen concis pe care l-am gasit capabil sa-mi exprime ideea. Chiar! Crezi ca ar trebui sa inregistrez „revolutionism” la OSIM, pe numele meu? 🙂
  Acum hai sa ne mutam sub celalalt articol, ca devine interesant cum poate fi influentata soarta Romaniei de catre non-respectul statutului unui partid.

  P.S. Vad ca iti cam place sa te tii aproape de văpAYA social-democrata de pe blog. Cred ca faci niste economii consistente la facturile de incalzire… 🙂

 269. 273 Paul februarie 17, 2010 la 1:47 pm

  Contele,
  daca Mari asa se simte bine in virtual, de ce sa-i rapesti avatarului placerea de a-si alege sa fie o „ea” si nu un „el”?
  Ce, tie ti-a cerut cineva pe blog scrisorile de acreditare ale titlului tau de noblete afisat? Cu atat mai mult cu cat ai preferat exact nivelul imediat superior celui de baron!? 🙂

  Mari,
  ia tasteaza sincer, esti un avatar (sic!) cu cromozomi XX sau cu XY?

 270. 274 contele februarie 17, 2010 la 2:04 pm

  Paul

  Scrisori de acreditare ? EU ? Da’ ce , sunt vreun amărât de ambasador ? . Nivelul imediat superior baronului este vicontele .

 271. 275 Teodor februarie 17, 2010 la 2:50 pm

  Domnule Prim Ministru Eu cred ca dumneavoastra sunteti mult mai capabil decit sa candidati la presedentia unui Partid ci din potriva sa candidatii la Presedentia Rominiei pentru ca ati cistigat dar ati fost furat la DRUMU MARE,
  Puteti sa treceti peste aceste clipe numai si numai alaturea de DUMNEZEU si de cel care va IUBESTE MULT si este gata sa va Binecuvinteze intr-un mod specila si anume.
  Eu cred in Dumneavoastra ca sunteti un Om Mare si puternic.
  Doamne Ajuta

 272. 276 Mari februarie 17, 2010 la 2:58 pm

  Paul,

  Sunt mai multe explicatii,eventual Carcotasul la o bere le poate rastalmaci!

  -Nickul „mari” ma obliga sa fiu mullt mai politicos in anumite momente cind ar trebui sa fiu sincer de grosolan.
  – Si apoi eu nu am spus ca sunt „Mary”, Mery, si nici nu am contrazis eu verbul sau adverbul omonim numelui propriu respectiv.
  – O alta chestie ar fi ca desi nu ma trag din vizigoti, am si eu ceva din sufixul acestora.
  Unii spun ca intr-o alta lume eram Vasile!

 273. 277 Paul februarie 17, 2010 la 3:30 pm

  Mari,
  pai spune asa, mai Mărine! 🙂
  Dar ai grija totodata sa nu te „autoconfunzi” in lumea reala si sa mergi la baia reprezentata stilizat prin silueta cu fustita! :). Ca ai ceva antecedente pe blog, cand (te) declinezi la genul feminin…

  Conte,
  ai dreptate, mai exista si vice-contele. Si eu care credeam ca este o inventie comunista, ca sa dea titluri la toata lumea :). Oare vice-conte-onorific exista? 🙂
  Dar, ca sa revenim, nu ti-a cerut nimeni sa-ti confirmi titlul, nu? (Apropo, va mai vedeti cu printesa Caragea?)

 274. 278 Paul februarie 17, 2010 la 3:50 pm

  … asta cu „vice-conte-onorific” mi-a fost inspirata de domnul Nastase, care la intrebarea unui reporter legata de functia care ii mai poate fi atribuita in partid, a replicat ironic, dar foarte spritual prin: „da voi avea functia de vice-presedinte onorific” ! 🙂 :).
  Ce ti-e si cu inventiile acestea de functii de inlocuitori menite sa mangaie orgoliile…

 275. 279 Membru PSD Timis februarie 17, 2010 la 4:30 pm

  Domnule Nastase,
  Va rog nu fiti asa sigur ca filiala Timis ar fi mers pe optiunea domnului Ilie Sarbu. Din fericire, aici chiar exista (de la un timp incoace) si promovarea pe criterii de performanta si dovada de devotament, cat si libertatea propriei opinii.
  Ati fi avut un sprijin considerabil in raport cu sprijinul pentru domnul Geoana, insa, in orice caz, prima optiune a organizatiei noastre ar fi fost Victor Ponta, inca de pe vremea cand nu si-a anuntat candidatura.

  Sa nu credeti ca daca 2-3 oameni ies in presa si se arata mari sustinatori chiar sunt. Peste tot se gasesc oameni ce vor sa prinda o functie, iar sansele mari ale dumneavoastra la castigarea alegerilor le-au dat o „portita” ce altminteri le-a fost inchisa de lipsa dovedirii devotamentului pentru partidul nostru si politicile de stanga.

 276. 280 razvanrc februarie 18, 2010 la 12:12 am

  PSD cu Van Gulie in frunte si cu Geoana in prim-plan o sa ajunga un circ. O sa mai fiti votati doar de prostime.

 277. 281 Mari februarie 18, 2010 la 12:45 pm

  Paul,

  Mi se pare mie ca dumneavoastra doriti sa fiti neaparat un incapatanat?
  Eu nu pot imi declin sexul mai ales din din antecedente.
  Tin insa sa ma repet si sa subliniez faptul ca dupa felul cum incercati sa glumiti cu un necunoscut sunteti un incapatanat!

 278. 282 Mari februarie 18, 2010 la 12:48 pm

  Paul,

  Astept eventuala atentionare despre o anumita exprimare ca sa va lamuresc ca intre paul si incapatanat exista totusi niste similitudini!

 279. 283 adina februarie 18, 2010 la 1:32 pm

  Va rog sa va razginditi in ultimul minut si sa candidati. sinteti singurul cu sanse reeale de a cistiga. bafta!

 280. 284 alina februarie 18, 2010 la 9:09 pm

  Eu as candida in locul dumneavoastra.
  Macar si pentru a afla odata pentru totdeauna care sunt cu adevarat prietenii si care sunt dusmanii.
  Orice victorie are si o parte de esec si orice esec are si o parte de victorie.
  Dupa, mi-as decide viitorul stiind pe ce ma bazez.

 281. 285 M.Voicu februarie 18, 2010 la 10:48 pm

  DOMNULE ADRIAN NĂSTASE,
  @alina februarie 18, 2010 la 9:09pm spune: ”Eu aş candida, în locul dumneavoastrã”, şi are temeiul explicitat. În ultimele zile s-a adeverit ce v-am scris în @februarie 16, 2010 la 3:02pm ; folosiţi-vã plusul de înţelepciune „de mâine” – DIN ZICEREA LUI ABRAHAM LINCOLN !

 282. 286 Aya februarie 19, 2010 la 4:18 am

  @

  Paul

  Sunt o constanta obsesie a lui Mari care bantuie pe blog sub diverse nickname-uri (dar reuseste sa se dea de gol mereu, fiind precum Bula intr-un anumit banc- pe care, din jena, nu il reproduc; parafrazand finalul: poti sa-i fluturi lui Mari si-un tramvai, el tot la Aya se gandeste).

  Obsesiva apropiere de „văpAYA” ii dauneaza lui Mari la scris caci i se „ard” multe cratime.

 283. 287 dan februarie 21, 2010 la 12:41 am

  foarte adevarat !! succes

 284. 288 Gerula februarie 22, 2010 la 10:47 am

  … toate bune, dar cine actualizeaza pagina de web a PSD-ului ?
  … si cui se adreseaza cei care vor sa adere la noul PSD ?
  … iata doua intrebari nepersonale!(?).

 285. 289 Daniel Buca februarie 22, 2010 la 11:55 am

  @Gerula
  poate odata cu noul aer din PSD se vor concentra si ei mai mult pe online 🙂
  oricum, ma bucur sa vad ca sunt oameni care vor sa se inscrie in PSD dupa congresul de sambata, esti a 3a persoana pe ziua de azi pe care o „aud” intreband de inscrierea in PSD.


 1. 1 Adrian Nastase e doar unul « VERsO Trackback pe februarie 15, 2010 la 11:27 pm
 2. 2 Adrian Năstase. Explicaţiile… | e-Opinii.ro | doar opinii... atât! | by George Fedorovici Trackback pe februarie 16, 2010 la 1:57 am
 3. 3 SOCIAL DEMOCRAT, VOTANT DE STANGA, CAUT PARTID, ROG SERIOZITATE « Hai ca se poate! Trackback pe februarie 16, 2010 la 2:24 pm
 4. 4 Pesediștii au prins drag de Biblie « Ambasadorul Trackback pe februarie 16, 2010 la 3:09 pm
 5. 5 Top Posts — WordPress.com Trackback pe februarie 18, 2010 la 2:13 am
 6. 6 Saptamana patimilor pesediste | Masterat Politic Trackback pe februarie 18, 2010 la 10:43 am
 7. 7 Precizari catre un fost coleg « ministru >> prim-ministru >> blogger Trackback pe noiembrie 23, 2011 la 2:09 pm
 8. 8 Adrian Năstase. Explicaţiile... - Sorina Matei Trackback pe aprilie 22, 2016 la 9:47 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: