Intalnire cu Vicepresedintele Chinei

Recent, un coleg de blog amintea ca, saptamana trecuta, am avut o intalnire cu vicepresedintele Chinei.

Intr-adevar, marti, Xi Jinping ,Vicepresedintele Chinei, in afara intalnirilor oficiale, a dorit sa intalneasca si un grup al „prietenilor” din Romania.

Intalnirea a avut loc la Crowne Plaza si la ea au participat mai multi oameni politici, diplomati, reprezentanti ai Grupului de prietenie cu China, etc.

Mi-a facut placere ca, in cadrul discutiilor, sa mentionez diverse momente de sprijin reciproc intre cele doua tari si sa-i ofer un exemplar din volumul, recent lansat la Fundatia Titulescu, „Istoria Chinei si a civilizatiei chineze. Romania si China”.

DSC_7689

DSC_7698

60 Răspunsuri to “Intalnire cu Vicepresedintele Chinei”


  1. 1 EMIL octombrie 26, 2009 la 9:00 am

    Domnule Nastase , nu inteleg de ce Basescu are dreptul sa apara pe afisele cu referendumul , cu un mesaj care arata ca Parlamentul este impotriva Romaniei , de ce nu au aparut afise simple cu referendumul . Cea ce face el este in defavoarea Domnului Geoana .

  2. 2 Harabula octombrie 26, 2009 la 9:39 am

    Mai intai Ucraina, apoi China. Ca un adevarat ins de stanga,domnul Nastase se manifesta ca rasaritean si admirator al modului de productie asiatic.
    Ca un adevarat marxist, domnnia sa stie ca libertatea insemna „necesitatea inteleasa”.

  3. 3 Doru octombrie 26, 2009 la 10:15 am

    Noroc cu faptul ca aceste delegatii oficiale mai au cu cine sa converseze prin tara asta, altminteri ar ramane cu pareri de rau. China nu prea mai are ce face cu banii, trebuie sa investeasca, dar ca sistem nu vad cum, pe aici prin Europa, sa putem invata ceva de la ei, poaqte sa invete ei de la noi, si anume, de ce sa se fereasca…

  4. 4 Vasile, octombrie 26, 2009 la 11:08 am

    Harabula,

    Esti chiar asa de gol , de lipsit de idei , incit sa elucubreazi asa de jealnic?
    Ce s-a intamplat cu tine ai fost dezinsarcinat,si ai ramas pe cont propriu ?

  5. 6 Contrabula octombrie 26, 2009 la 11:48 am

    Harabula,

    Pune mana pe carte si citeste zdravan. Marxismul e un produs al Europei de Vest. Si mai du-te prin Japonia si Taiwan, sa vezi marxismul asiatic la lucru.

    Pe de alta parte, Basescu s-a intalnit si el cu asiatici Iuscenko, Aliev, Saakasvili, iar acum, recent, cu acelasi vicepresedinte chinez. Si n-a mai crapat nimeni de marxofobie.

  6. 7 Draghi Puterity octombrie 26, 2009 la 11:51 am

    @Harabula

    China de stanga??? Au peste 130 de miliardari in dolari. Mai fa din cand in cand un reality check man…

  7. 8 Sextant octombrie 26, 2009 la 11:58 am

    Ce ar fi dragostea şi relaţiile internaţionale fructuoase, fără întânliri ? Pentru omniprezenţa distinsă şi fundamentală a Excelenţei voastre, vă urăşte acest vierme cunoscut sub numele de Dârdală.
    D-aia vă stimăm ! Plebea nu se-nşeală niciodată !

  8. 9 nastase octombrie 26, 2009 la 12:34 pm

    Harabula,
    Gresesti fundamental. Ucraina este condusa (tot din scandal in scandal), din 2004, de Revolutia Portocalie. Ca si Romania. Iuscenko, presedintele „anti-comunist” al Ucrainei avea in 2005 65% grad de incredere. Acum are 2,5% (inaintea viitoarelor alegeri – care vor avea loc peste 3 luni.) Sa speram ca si romanii vor ajunge la acelasi grad de incredere in „produsul” Revolutiei portocalii din Romania.

  9. 10 instalatorul octombrie 26, 2009 la 1:16 pm

    Interesanta aceasta succesiune de vizite in Romania, la nivel de vicepresedinti, China-SUA.

  10. 11 Dragos octombrie 26, 2009 la 1:51 pm

    @ Nastase (12:34)

    Ce inseamna/intelegeti prin ”liniste in Ucraina” ?

  11. 12 Costin Tanasescu octombrie 26, 2009 la 3:16 pm

    Cine a mai ramas in Romania ????
    Zugravul.
    Are o ţigară în colţul gurii şi chef de muncă în colţul îndepărtat al vieţii. Tricoul rupt de pe el nu-ţi dă nici o idee despre onorariul pe care îl va cere la capătul unei zile de spoit în lene, pe un perete care nu se poate opune sau fugi. Ideile lui sînt alea din reclama de la bere. Nevoile sînt cele naturale, şi în multe dintre ele apare şi un copac, exact ca în cazul câinilor.
    Viaţa lui e şi ea o reclamă: la societatea modernă, care a reuşit cumva să elimine selecţia naturală…
    Acum 30 de mii de ani, zugravul ar fi fost ucis pe loc după primul cerb desenat strîmb în peşteră, la Lascaux.

    Baba urbană.
    Spre deosebire de sora ei de la sat, baba urbană a văzut multe şi ştie tot. Îşi urăşte, în ordine, nora, vecina, vecinul, administratorul, cartierul, oraşul.
    Paradoxal, îşi iubeşte însă ţara , chiar dacă nu-I poate găsi alte calităţi decît acelea cu care a rămas din cartea de română, 1955. Baba urbană bănuieşte că totul în jurul ei e făcut s-o fure: administraţia blocului, compania de gaze, străinul care tocmai a intrat în hol şi se uită suspect la cutiile de scrisori.
    Asta nu-i face în nici un fel viaţa mai bună. Destinul babei e să moară, iar ea acceptă asta şi nu se mai ocupă cu absolut nimic. La noi lipsesc cu desăvîrşire babele din America , alea care se duc voluntare la ONG-uri, sau alea din Franţa, care merg la mitinguri, cînd nu citesc literatură de stînga.
    Babele noastre doar voteaza, maninca mult, birfesc toata lumea si circula gratis cu RATB.

    Şoferul manelist.
    E rapid, pentru că nu poate fi nimic altceva, în afară de negustor de droguri sau combinator de terenuri. Cel mai bun lucru din viaţa lui e motorul, făcut de un neamţ cu mult mai deştept, însă şoferul nostru nu pare să sesizeze ironia. Îi place să împartă: opinii, muzică, pumni…
    Ştie despre tine că eşti prost. Ştie că el e deştept, iar viaţa, în felul ăsta, devine foarte simplă.. De-aia şoferul manelist e cel mai relaxat dintre românii care au rămas în ţară. Cînd te întrebi de ce Mazăre a pus
    palmieri la Constanţa, răspunsul e limpede pe şosea:
    pentru că maimuţele erau deja acolo. Şi nici n-aveau duşmani naturali….

    Inginerul.
    A lucrat cîndva în cercetare.. Revoluţia l-a prins la planşetă, desenînd clădiri urîte, cu speranţa că într-o bună zi va fi lăsat să fie genial. Cînd a fost lăsat, a continuat să fie el însuşi, cu program clar: dimineaţa la 8 la serviciu, la 5 acasă, la 8 la a doua sticlă de vin. Înăuntrul lui sînt o mulţime de bagaje desfăcute şi lăsate aşa, în lipsă de o nouă destinaţie: literatură SF, poeţi optzecişti, două-trei iubiri, neapărat consumate la Costineşti, cu Radiovacanţa undeva în surdină. Se mişcă greu printre ele şi de-aia e deprimat. Speră să vină vremuri mai bune, chiar şi cînd apar la orizont, el speră că o să-i bată la uşă, să-l ia de mînă pînă în Germania, unde sigur cineva ştie de lucrarea lui de diplomă, o revoluţie la vremea ei.

    Bogatul
    În ciuda previziunilor optimiste ale telenovelelor, bogaţii nu plîng. Nu au de ce, nu au cînd, nu le-a adus
    aminte secretara. Cei mai mulţi nu ştiu că sînt bogaţi – pentru că nu se mai măsoară în raport cu tine, ci în
    raport cu alţi bogaţi. Chestia asta aduce cu sine o situaţie pe care nici psihologul plătit cu 200 euro/ora
    n-o poate rezolva: sînt bogaţi cu Mercedes care suferă că n-au Bugatti.
    Bogatul român are şi o altă problemă: nu e bogat decât aici. Cînd iese din ţară e doar ostentativ….

    Băiatul de club.
    El e în general fiul celui de mai sus. Ziua lui de muncă e noaptea, spaima lui e moartea de plictiseală. Exemplarele cele mai robuste rezistă fără mîncare o săptămînă şi pînă la două zile fără paparazzi.
    Ideile lui sînt simple: moşule, du-te tu la şcoală, dacă n-ai bani de distracţie! Zilele lui sînt numărate: le numără presa de scandal şi poporul odată cu ea, cînd scoate din frigider brînza, la o salată de roşii tăiate repede, pînă nu începe Magda la OTV.
    Toţi ăştia au rămas în ţară. Restul au plecat, şi nu în concediu. Or mai fi şi alţii, nu ştiu, e treaba institutelor să ne zică. Ce vreau eu să vă spun e altceva:
    Uitaţi-vă la ei şi încercaţi apoi să vă închipuiţi că, din marfa asta, trebuie să facem o naţiune

  12. 13 neutrino octombrie 26, 2009 la 3:54 pm

    Harabula, ca de obicei, direct la tinta, punct ochit punct lovit. Dovada (si)reactiile spectatorilor intamplatori sau ne.

    Apropo de acele reactii, in afara de cea produsa politic de catre dl. Nastase, celelalte sunt de un comic formidabil. In schimb (pentru echilibru probabil) gluma cromatica a d-lui Nastase este de un tragism sofoclian. Ca si sperantele sale vizavi de capacitatea de erodare specifica sistemului ticalosit romanesc in comparatie cu cel ucrainian.

    Ma intreb (atentie, „ma”) daca am putea deduce cumva ca domnul nostru Adrian Nastase sprijina interesele lui Putin in Ucraina doar din cauza unui lejer daltonism de circumsanta?

  13. 14 Alex octombrie 26, 2009 la 4:05 pm

    Harabula, cunosti optiunea mea proatlantista si nu ma poti banui de simpatii vis-a-vis de modelul economic asiatica. Am lansat insa o intrebare pe acest blog la care nimeni nu mi-a raspuns: cum comentezi tu personal afirmatia lui G. Bush „Romania trebuie sa fie o punte intre Occident si Noua Rusie?” si o punte (NU O BARIERA) intre lumea occidentala si cea asiatica? Crezi ca economia Romaniei, a Americii si a Europei Occidentale este avantajata printr-un razboi rece cu lumea asiatica? Ce rol crezi tu personal ca joaca China pe plan global? Crezi ca Statele Unite n-au avut un plan pentru China in momentul in care au avansat relatii economice cu acest gigant asiatic devenit a doua economie a lumii, devansand iata Japonia (pentru maniacii cu ochelari de cal care vad relatia SUA-China in termen de conflict, Statele Unite au stimulat conform unui plan strategic de durata cresterea economica a Chinei; statul asiatic produce si exporta in principal in SUA, Statele Unite consuma, o simbioza interesanta in noua arhitectura globala).
    In contextul recesiunii mondiale cand pietele occidentale s-au contractet brutal, exportatorii romani sunt lipsiti de perspective si fluxul investitional uite-l, nu e, de ce dumnezeu trebuie sa ne taiem singuri craca de sub picioare refuzand contcate cu restul lumii? O tara normala isi inchide portile cand agentii sai economici crapa de foame (lasand la o parte normele concurentiale, piata este libera, pana mea, oricine poate sa investeasca in Romania, de ce infractorii din Occident si coloniile sale ar fi mai grozavi decat cei asiatici?

  14. 15 andronadze octombrie 26, 2009 la 4:23 pm

    se zvoneste precum ca guvernul chinez va aloca 1 mld USD finantare pentru Republica Moldova. O fi vre-un lucrare fina din Romania? Sau momentan exista lucruri mai importante decat Moldova si e doar o coincidenta?

  15. 16 Draghi Puterity octombrie 26, 2009 la 4:46 pm

    @nastase (offtopic iarasi, sorry)

    Mesajul de azi al unui participant la forumul Virtual Arad din Statele Unite:

    Sint semne clare in presa internationala si interna ca Presedintele in exercitiu al Romaniei va fi reales in nov. 2009 cu o marja confortabila.
    Ieri la Phoenix consulul Romaniei – la un miting organizat de comunitatea romana a pledat pe aceasta problema .

    Este acceptabil ca un consul ar Romaniei sa se implice in modul aceasta in campania electorala din tara?

  16. 17 Alex octombrie 26, 2009 la 5:56 pm

    Referitor la Ucraina, situatia economica s-a stabilizat dupa incheierea acordului cu FMI. Neajunsurile presedintelui Iuscenko sunt compensate de guvernului celei mai sexy premier din lume: Iulia Timosenko. Premierul ucrainean, spre deosebire de Calin Popescu Tariceanu si liberalii autohtoni, a jucat toate cartile Ucrainei in plan strategic, economic si diplomatic, ajutand-o sa se pozitioneze optim in plan regional, dpdv al relatiei cu aliatii strategici – licuricii -, dar si cu partenerii locali de calibru mai mic. Fara compromisuri in ceea ce priveste linia de politica externa, guvernul Timosenko a promovat relatii rationale cu Rusia; rezultate concrete: finalizarea crizei gazelor si incheierea unui acord convenabil cu Rusia in ceea ce proveste pretul combustibilului-aur si normalizarea dpdv economic.

    In urma prabusirii economice initiale a Ucrainei, este normal ca liderul opozititiei pro-ruse din Ucraina, Viktor Ianukovici sa fie favorit in sondaje cu doua luni inaintea alegerilor prezidentiale, dar sa nu uitam ca revenirea economica a vecinului rasaritean poate rasturna spectaculos optiunile electoratului. Timosenko este cotata cu 13-16%, insa rezultatele sondajelor sunt interpretabile. Pe de alta parte, repet, dinamica economiei ucrainene poate oferi surprize…

  17. 18 Fratele Marx octombrie 26, 2009 la 5:58 pm

    @Contrabula, il inviti tu pe Harabula sa puna mana pe carte si sa citeasca zdravan. 😕 Măi… tu esti zdravan? Ai uitat sa-i spui pe ce almanahe sa puna mana. Papusel cand vei avea 5% din lecturile lui Harabula te vei considera culmea eruditiei la tine-n cartier. :mrgreen:

    Dar chiar si asa fara lecturi ai fi putut sa observi cu ochiul ca Harabula n-a zis ca marxismul n-ar fi fost produs in Europa de vest (chiar daca de implementat s-a implementat in Asia de Nord si Est :cool:) si nici ca Adrian Nastase ar fi marxist. Harabula a zis doar ca in felul marxistilor Nastase stie ca libertatea este necesitatea inteleasa, iar intelegerea este apanajul oamenilor inteligenti. Daca nu se putea intalni cu vice-presedintele Americii era necesar ca vice-presedintele camerei sa se intalneasca cu alt vice-presedinte. Si atunci dl. Nastase a intels sa-l aleaga liber pe cel al Chinei, intamplator disponibil. Si foarte bine a facut, pentru tara si pentru sine, ca fost ministru de externe al unei tarii cu pretentii traditionale de punte intre occident si orient… bla, bla, bla…

    Draga Puterichi, si tu esti in eroare de interpretare post-lectura. Harabula n-a zis ca China ar fi de stanga ci Adrian Nastase (care nu e chinez deloc si nici de loc 😯 ) si ca in aceasta calitate se manifesta rasaritean si admirator al modului de productie asiatic. Ca China nu-i de stanga e adevarat dar asta nu din cauza ca are rezerve valutare pe care nu le distribuie uniform cetatenilor sai galbeni ci pentru ca are guvern rosu. Dar rosu amestecat cu galben daca nu inseamna stanga totusi nu da nici dreapta. Nu da nici macar centru. Asa dupa cum un pepene nu poate fi sexy. 😉 Harabula a zis exact ceea ce a zis 🙄 degeaba incercati voi sa-l traduceti si adnotati. Capitalul lui Harabula nu poate fi afectat de criza.

  18. 19 Alex octombrie 26, 2009 la 6:36 pm

    Premierul Turciei – reaminstesc, Turcia este aliatul strategic al nato in regiune, poarta de acces a sua spre trei continente si inspre Orientul Mijlociu, sublin. mea – acuza statele occidentale ca trateaza incorect Iranul in privinta programului nuclear (Ziua).

    Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat statele occidentale ca trateaza incorect Iranul in privinta programului nuclear dezvoltat de Teheran, si a calificat drept „o nebunie” ipoteza unei lovituri militare impotriva infrastructurilor nucleare iraniene, transmite AFP, preluata de Agerpres.

    Luni si marti, Erdogan intreprinde o vizita la Teheran, in tentativa de a dezamorsa tensiunile legate de programul nuclear iranian.

    El s-a declarat mult mai ingrijorat de amenintarile, provenite mai ales din partea Israelului, privind o distrugere a Iranului. „Daca ideea este de a devasta Iranul sau de a-l suprima complet intr-un fel sau altul, nu cred ca este bine”, a apreciat Erdogan.In ce-l priveste pe presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad, premierul turc a afirmat ca „nu exista nici o indoiala ca este prietenul nostru”. „Am pastrat relatii foarte bune si nu am intalnit absolut nici o problema”, a subliniat Erdogan. (Ziua).

    SA DEA DOMNU SA AVEAM PARTE DE PACE (ca in rest le-am duce toate, ideologia merge inainte…), desi nu meritam!

  19. 20 octaaa octombrie 26, 2009 la 6:37 pm

    Un lucru de apreciat. Consider ca relatiile Romaniei cu China ar trebui sa fie la un nivel destul de ridicat.

  20. 21 leo octombrie 26, 2009 la 6:52 pm

    Hmmm…
    Un prezidenţiabil se întâlneşte cu vicele american, un alt prezidenţiabil se întâlneşte cu vicele chinez… ooops, cel de-al doilea nu era, cum era de aşteptat, un prezidenţiabil… de ce oare?!

  21. 22 Fratele Marx octombrie 26, 2009 la 6:56 pm

    @ Costin Tanasescu, excelenta radiografie sociala, chiar asa neexhaustiva cum se arata. 😀 Esantionul auto-selectat pe blog corespunde cu descrierea in marja de eroare. :mrgreen:

  22. 23 leo octombrie 26, 2009 la 6:59 pm

    Nea Săndele,
    chapeau!
    una că, de la Anionul cu pricina încoace, aşa apologet ca mezinul fraţilor Marx nu mai avusăşi p-acilea.
    a doua că ai reuşit să „recoltezi” mai multe răspunsuri decât interpelatul tălică… ar trebui să te pună coautor la articolul ăsta… 😆

  23. 24 contele octombrie 26, 2009 la 7:50 pm

    @frate marx
    Din pacate nu este productie Costin Tanasescu ci este productie Lucian Mandruta .E copiata din cartea lui .

  24. 25 Fratele Marx octombrie 26, 2009 la 10:37 pm

    @contele precizarea ta e binevenita. Intrucat plec intotdeauna de la premisa ca oamenii sunt buni si bine intentionati voi considera ca absenta ghilimelelor din textul incriminat este accidentala. Ba inca mai sper vag ca cei doi sunt una si aceeasi persoana ori in alt soi de coincidenta de acest fel. Invatatoarea il interpela pe un elev in legatura cu faptul ca scrisese o compunere intitulata „Cainele meu Grivei” identica cu a fratelui sau, iar elevul se scuza spunand ca explicatia consta in faptul ca ei n-au decat un caine, acelasi. Asa si cu Romania. E una doar si aceea… 🙄 ne inspira pe toti la fel.

  25. 26 Iulian octombrie 26, 2009 la 11:02 pm

    Multumesc pentru postare.
    Ca fost ministru de externe si prim ministru, cunoasteti foarte bine istoricul deosebit al relatiilor noastre cu China si, pe cale de consecinta, potentialul de viitor.
    Cum este probabil ca Xi Jinping sa aiba un rol si mai important in conducerea chineza dupa 2012, imi exprim speranta ca la urmatoarea intalnire cu demnitarul chinez sa reprezentati Romania dintr-o postura mai potrivita cu meritul dvs.

  26. 27 leo octombrie 26, 2009 la 11:27 pm

    Prostănacule care eşti prostănac, repet ca să pricepi: ai reuşit să calci pe becul cu Xenon de două ori în aceea zi, odată la Kiev, când ai ofensat un opincar cum că s-ar fi dat cu boierii penelei, a doua oară, mai grav, pe firul următor, permiţându-ţi impertinenţa de a folosi în aceeaşi propoziţie cuvintele „administrator” şi „lipsă de bun-simţ” la adresa Manuelei, o fiinţă a lui Dumnezeu amarnic pedepsită să-şi murdărească privirile cu toate golăniile şi grobianismele unor smardoiaşi şi trăitori de prin grotele Bucureştilor, pe care tu, cu o NESIMŢIRE caracteristică speciei de cârtiţe cu telecomandă pe care o reprezinţi, îţi permiţi să o înjuri în propria casă!
    Ai de grijă, becurile cu Xenon lucrează la înaltă tensiune, şi s-ar putea să-ţi fac popocorn din sâmburii de portocală din tărtăcuţă!
    Capisci?!
    Huş la şăf’tu, să-ţi dea bombonica pentru curajul cu care te-ai dat cu furca la tren! Şi spunei că, dacă ieşi altucumva di la dânsu din biro decât pe bază de propulsie subcodală, musai pe bază de schpitz, uit ce-i promisei Augustissimului, şi pun pe hold toată treaba mea zilnică şi mi ţi-i fac o campanie de nici amintirea zilei în care Bunicuţa la botezat pe nume nu o să i se mai pară de tristă amintire!

  27. 28 Aya octombrie 26, 2009 la 11:44 pm

    @

    neutrino

    LANSEZI MINCIUNI PARSIVE!

    Citez din mareata ta postare: „Ma intreb (atentie, “ma”) daca am putea deduce cumva ca domnul nostru Adrian Nastase sprijina interesele lui Putin in Ucraina doar din cauza unui lejer daltonism de circumsanta?”.

    Este evident pentru oricine ca esti un personaj rau intentiont si tendentios.
    Dar, nu mi-am imaginat ca esti un adept al minciunii grosiere, penibile, ca inventezi neadevaruri pornind de la capete de fir la randul lor inventate de tine.
    Ceea ce ai afirmat, in acel fragment din postarea ta datata „octombrie 26, 2009 la 3:54 pm este o astfel de minciuna.
    Nimic, din comportamentul public, intern sau international si din afirmatiile lui Adrian Nastase nu pot indreptati pe cineva sa puna acea concluzie halucinanta formulata de tine, pervers, sub forma de „intrebare catre tine insuti” (un fel de „dire a moi meme”, cum spune francezul).
    In fapt, acea „intrebare” se vrea un mesaj subliminal: tu nu intrebi, dar afirmi. Efectul vizat este de retinerea afimatiei de catre ceilalti, urmand ca in subconstientul receptorului sa produca efecte dubitative.

    Ce doresti, de fapt, prin acea „nevinovata” asa-zisa intrebare adresata catre tine?
    Sa se retina ceea ce afirmi mizand pe efectul pervers al unui binecunoscut puternic reflex al romanilor cand aud de puterea de la Moscova: in mentalul colectiv exista si va mai exista multi ani asocierea Moscova- URSS- stalinism, o dictatura sangeroasa, cutremuratoare.

    Sa iti spun eu adevarul: Adrian Nastase a sustinut, sustine si va sustine totdeauna, prin toate mijloacele, interesele Romaniei si numai ale Romaniei.
    Orice alta posibilitate este exclusa.
    Mizerii de tipul celor „intrebate” de tine nu isi au locul in realitate.

    Neutrino, poate ai treaba si noi te retinem!

  28. 29 Aya octombrie 26, 2009 la 11:48 pm

    @

    Harabula

    Adrian Nastase NU este marxist.
    Chiar si PSD, asa cum fusese conceput de Adrian Nastase, reprezenta stanga flexibila, moderna, nemarxista.

  29. 30 Mihnea Georgescu octombrie 26, 2009 la 11:51 pm

    Sunt convins că Domnul Copos a fost o gazdă perfectă! 🙂

  30. 31 Mihnea Georgescu octombrie 26, 2009 la 11:51 pm

    TRĂDAŢI ÎN DRAGOSTE. BOC PUNE BICIUL PE EI

    Aflat în eterna provincie românească, cel mai mic Prim Ministru al României şi-a cumpărat un bici de 15 lei, ca să îl pună pe politicienii parlamentari corupţi şi moguli şi apoi să ne ia la rând pe noi, societatea civilă. Eu ştiam că este dragoste cu năbădăi la Cotroceni, pentru că suntem, vorba Elenei Udrea, „urmaşi ai lui Traian”, dar nici chiar aşa…

    Dacă tot este vorba să ne refulăm puseurile sadice, aş recomanda nişte Fascii… Suntem urmaşii Romei, nu?

  31. 32 Aya octombrie 27, 2009 la 12:06 am

    @

    Fratele Marx

    Citez din postarea ta: „Si atunci dl. Nastase a intels sa-l aleaga liber pe cel al Chinei, intamplator disponibil.”

    Afirmatia ta este o proba de distorsionare a realitatii. Mai exact, o minciuna construita pe un adevar cu intentia de a trimite in derizoriu un fapt important.
    Este adevarat- ceea ce nu negi nici tu (acesta fiind si adevarul pe care iti construiesti minciuna) ca Adrian Nastase s-a intalnit cu vicepresedintele Chinei.
    Dar este total neadevarat ca oficialul chinez era „intamplator disponibil”.
    La acel nivel nimic nu este „intamplator”.
    Fara sa vrei, incercand sa minimalizezi evenimentul, folosesti un cuvant care nu iti serveste intentiile- ma refer la „disponibil”.
    Trebuie retinuta „disponibilitatea” (repet, in conditiile in care, la acel nivel, nimic nu este „intamplator”) inaltului oficial chinez de a avea acea intalnire cu ceea ce considera a fi „prieteni romani”.
    Nu stiu in ce masura ai cunostinte minimale despre psihologia chinezilor: pentru acestia, prietenia este, poate, bunul cel mai de pret si, la randul lor, odata deveniti prieteni, sunt cu adevarat de nadejde.
    Te asigur ca intalnirea dintre Adrian Nastase si vicepresedintele Chinei este unul dintre cele mai profitabile evenimente pentru Romania.

  32. 33 Spiridus octombrie 27, 2009 la 1:22 am

    @Harabula
    @neutrino

    In diplomatie, tintele principale trebuie sa fie zonele cu care este bine sa ai relatii si nu prea ai. E o chestie de ABC.
    Am mai vazut pe unul care nu intelegea nimic din faptul ca un diplomat roman se intalnea cu un omolog dintr-o tara care nu era tocmai un prieten al nostru. Si ii dadea „indicatii pretioase”. Nu intelesese, saracul, nimic (ca si voi) din „arta decoperirii secretelor”, cum o numea un mare om de stat (occidental).
    In diplomatie, si ostilitatea trebuie sa se manifeste cu curtoazie.
    Sau, ca sa ne referim la ale noastre citandu-l pe unul din marii diplomati romani, Romania trebuie ajutata oricand si oricum.

  33. 34 Contrabula octombrie 27, 2009 la 3:29 am

    @Fratele Marx: ehhh, ce sa-ti povestesc, ca n-aveam pana acum cu cine sa intru in competitie pe procente de lecturi :))) care, oricum, dupa maniera in care scrii, nu conteaza nici la tine, nici la harabula. In afara de multe % de tupeu si privit in oglinda, zero legatura cu tema postarii, zero spre minus infinit la logica. E si pacat sa puneti mana pe carte, ca v-ati pierde farmecu’. Ramaneti amandoi asa cum sunteti, nu e nicio pierdere.

  34. 35 Larisa octombrie 27, 2009 la 8:41 am

    Deoarece vazui ca dl Geoana incepe sa devina un combatant interesant m-am gandit sa postez o leapsa pentru dansul (in spiritul leapselor care circula pe bloguri):

    http://nordiclarisa.wordpress.com/2009/10/27/pastila-de-lider/

    Postez aici poate cineva ii va transmite.

    Multumesc,

    Larisa

  35. 36 Sibilla octombrie 27, 2009 la 8:55 am

    I-auzi la ei… * frate *… ce buba se petrece pe-acilea, nu-i de-ajuns că răsărirăţi naibii toţi şobolanii din tenebre şi invadarăţi grădiniţa AN-ului, numai zăbăuci, nişte muheri în izmene, * macho * numa-n spatele monitoarelor, vai steaua voastră de troglodiţi cu trebi pe-acilea, şi sub simbrie fiind, slugi de doi bani, pămpălăi nici măcar amuzanţi, da chitiţi pe diversiuni…. zbang, vă pupaţi în bot , * fraţii *, iote-n văzu lumilor, fluturându-vă şorţuleţele alea caraghioase şi-nsemnate, frustraţilor…
    Penibililor, caraghioşilor, pufarine … ia hai, răsfiraţi-vă, majkă să discutăm despre ce ne arde, fraudare pe toată linia, hai că ne putem înţelege, ia-n vedeţi că vă strigălache Blaga, cică să mereţi la raport, că-i dădu Sorin o idee, da să nu-i spuneţi lui Băsel, c-aţi pus-o cu dudia-pupila Cotroceniului, daaaa ? 😉

    În altă ordine de idei,
    D-le AN….
    Şăd şi cujet, că surprinsăi o discuţiune ( comenturi ):

    Vai nouă! Circ pe bani! România, bani, FMI, masonerie… Dumnezeu să ne ţie !

    Şi-mi adusăi aminte ce zisă el, Marele Eminescu : * Adevărul e stăpânul nostru, nu noi stăpânim adevărul.. *… n-aşe, D-le AN, că-i aşe ?
    Ş-apoi mă-ntreb, de ce nu-s cernuţi aiştia zevzeci ce bântuie prin hălăduire numai ca să distragă atenţiunea boborului de la chestiuni foarte grave şi-s lăsaţi ei liberi, n-ar trebui niţel struniţi, că tot sunt în plus în peisaj şi nouă ni s-a pus botniţă pe bloguri, siteuri portocalii, ca să nu ne facem cumva auziţi? Io pricep democraţie, şi-s oamă ospitalieră, da la mine-n * căsuţă *, nu face nimeni legea, că-i scurtez mintenaş aripile, n-au argumente valea, că nu-i timp de perdut cu toate vulpile, clonele, zmintelile…
    Nu am stabilitără că ne implicăm şi cătăm soluţii, iar batem pasul pe loc şi privim încremeniţi la slugile băsescului care pun monopol pe tot ce ating, denaturează orice vorbuliţă, că ei cei drept, din asta-şi câştigă pita, zic să fim respnsabili şi să-i punem niţel la colţ, că zău altele-s priorităţile patriei, de ce să nu spunem lucrurilor pe nume!
    respecte, d-le AN şi, pe redute, că ăştia-s organizaţi, până şi în blogosferă, au şi japiţă de pleşcoi… nu-i subestimăm, da?
    Ne-am urnit, treceţi la comandă, că nu-i timp de altele, nu acum, românii strigă din ce în ce mai tare : revoluţie responsabilă, deci, ai cui suntem, că-i timpul schimbării şi noi ştim ai cui vrem/dorim…
    JOS Băsescu! Jos Mafia, ŞACALII PORTOCALII !
    Sibilla

  36. 37 Sibilla octombrie 27, 2009 la 9:13 am

    @Mihnea Georgescu,
    Bre machidoane, îţi spun bre ŞI aici, NOI NU SUNTEM URMAŞII ROMEI, că te trimit mintenaş să studiezi Cronicile Spaniole, majkă ! La tălică am pretenţia să cunoşti Istorie, ce naiba !
    Pămătufa aia de Udrea vrea să spună că îşi doreşte tronul de la zăusu-i troglodit, tumna tu o iei în serios, nu mai văzurăţi blonde, ce drak e cu voi, tovarăşi şi preteni, vă orbi Leana ?Da ce România e tarlaua şacalilor şi-a * divelor * , a incultei bre ? Păi portocalii sunt scoborâţi derect dintr-un tablou căruia-i zice Sodoma şi Gomora, n-aşe ? Hai să nu ne-ncurcăm în… zulufi de ecumenice semianalfabete, că nu e timp, bre, altele-s durerile, zău! Aia duduie oricum bine NU sfârşeşte, iar tu ştii că eu ştiu 😉
    zdravo,
    Sibilla

  37. 38 Pali octombrie 27, 2009 la 9:25 am

    Cata dreptate ai Costin Tanasescu !Radiografia ta reflecta adevarul gol golut despre societatea in care traim.Suntem fara lideri,ignorati peste hotare si uitati de lume in acest colt al planetei.Locurile noastre a celor care am invatat a celor cu cei sapte ani de acasa,cu bun simt etc.sunt ocupate de unul ca Boc,Nutzi,Ridzi,sau Bogdan Olteanu.Noi nu avem carnet de partid care suplineste orice diploma,master sau doctorat!Noi suntem ignorati si impinsi in cel mai bun caz sa plecam din tara….de ce ?Ca sa facem loc celor pe care i-am pomenit mai sus.Sau pentru un Prostanac’ care iarasi s a afisat cu o icoana ( un gest pe care a fost comnetat evident NEGATIV si de Bogdan Chireac la Realitatea tv aseara ;deci se pare ca am dreptate ) in mina la Suceava alaturi de o alta relicva-dinozaur Culita Tarita! Iar ieri a luat-o’n freza de la niste batrine care asteptau la rind la Patriarhie sa ajunga la racla Sf.Dimitrie si care l-au apostrofat pe masura din cauza ca,Mircea Prostanacu’ folosea „culoarul”pt VIP -uri creat evident de cei de la Patriarhie,…rusine sa le fie si lor. Apropo cui sa-i fie rusine cumva acelor reprezentanti ai clerului care se lafaie in bogatii nemasurate si evident neimpozitate ???Sau chiar lu PF Daniel ???Cel ce si-a dat afara fratele din casa parinteasca;dar nu a uitat sa semneze u contract de iauzi frateee de IMAGINE cu AUDI !!!De ce in Logan nu mai incape?

    Bine a zis Ecaterina cea Mare cand a ajuns in Rusia,…primul lucru pe care l-am observat a fost opulenta ( pe linga obedienta fata de putere care persista si pe meleagurile noastre ) biserici ortodoxe si saracia si mizeria in care traiau enoriasii acestei biserici ! Diferenta mare,….stimati tovarasi slujitori ai Domnului….

  38. 39 instalatorul octombrie 27, 2009 la 9:28 am

    Aya, descoperim ca exista cineva care stie ca libertatea insemna “necesitatea inteleasa”. Ca un adevarat marxist. Si pune asta in spinarea dlui Nastase. Uite ca noi nu stiam asta, deci nu suntem adevarati marxisti, ci in cel mai bun caz niste marxisti falsi, ori poate chiar anti-marxisti. Sa ne fie rusine! Si sa-l omagiem pe adevaratul marxist al blogului, colegul nostru cu inteligenta cel putin egala cu a dlui Nastase. Tot asa si cu „modul de productie asiatic”: de fapt, referirea in politica noastra este la modul de conducere asiatic, bazat pe supunerea neconditionata in fata vointei si toanelor unui singur om, dar stii unde ar fi fost trimiterea daca nu era cotita spre modul de productie, la personajul care – daca ne luam dupa o apropiata a sa – ar fi propriul sau descendent.

  39. 40 Pali octombrie 27, 2009 la 9:36 am

    Stimati colegi bloggeri….cu tot respectul vreau sa va intreb….va simtiti cumva urmasiiiiiiii a lu’ Traian Basescuuuuuuuuuuu???

  40. 41 leo octombrie 27, 2009 la 9:54 am

    Sibillo,
    iar dai din casă?! gânditu-te-ai că poate nu toţi pricep aplecarea trestiei gânditoare spre poziţia „şed strâmb spre a cujeta drept”, deci n-au cum înţelege că discuţiunile baciului cu Augustissim-ul nostru mosafir, refugiat mai mult de disperare d-aici prin preajma Sfinxului, se vor solicitări de clarificări din partea gazdei noastre, nicidecum concluzii?! mai mult, că nici măcar pentru noi nu aşteptăm acele concluzii, ci pentru analiza interioară ce se cuvine a se desfăşura permanent la nivelul lidership-ului despre care s-a iscat vorbire?!
    mda, bănuiesc că i-ai citit suficient pe ajenţii de trei nulele cu pricina ca să mai fie alt rost decât cel retoric pentru întrebările-mi de mai sus…

  41. 42 Sibilla octombrie 27, 2009 la 12:07 pm

    @Pali,
    Numai un incult, unul care n-a pus mâna pe-o cărticică de istorie, care nu a studiat Mitologia Română, preistoria, apoi izvoarele dacice, care n-a auzit în viaţa lui de Vulcănescu, de Busuioceanu, de Doamneeee… că-mi vine să urlu, pe mâna cui a ajuns ţărişoara de-a ajuns cretina să scoată asemenea porumbei… şi p-asta, fenomen de PROSTIE, a uns-o Băsescu, că el e tartorul, ministeresă la… turism, suntem de râsul lumii cu-asemenea specimene ! No las, să vadă românul ce timpiţi sălăşuiesc prin ograda pedelachee !
    Io spusăi şi la d-l Preşedinte Iliescu cine e duduia Udrea, incultă, punct.

    AGENDA


    Cucuveaua-n cauză, adevăru-i că-i face numai * bine * zăusului, hai s-o lăsăm să mai abereze/debiteze, că-s de * succesuri * zicerile madamei, vorba D-lui Glenn Carey, care îi bate obrazul Băsescului, numai că nu a spus * unde dracu o găsişi p-asta ? *…
    Nah, acilea din respect pentru gazdă şi distinşii colegi, nu mă refer la zmintiţii cu trebi sub mască, of course, mă abţin şi nu sudui după cum merită coana Leana. Ferească Dumnezeu când o avea copii duduia, dacă… vai educaţia ce le-o va da, la câtă minte… NU are.
    respecte,
    Sibilla

    @Şefule, Baciule draghe Leo,
    Nah, dădui din casă că se impune, şi-asta pentru că, nu pot să pricep deloc şi eu numai toantă nu-s, mă mai alint uneori, da ştiu ce fac şi tălică ştii , de ce mama naibii zburdă pe-acilea, pe blogul cel mai cetit, monitorizat de Cotroceni, presă, lume… neicuşorii sub simbrie, pedelacheii deghizaţi, noi suntem banaţi peste tot, repet, ca să nu spunem lucrurilor pe nume, să nu ne facem auziţi, ei umblă cu fofârlica, diversiuni, abat atenţia de la subiecte importante, se schelăie să-l zugrăvească pe AN într-un anume fel, geaba ştim noi că nu-i aşe, da cetesc alţii şi iau de bună mizeriile lor ieftine şi nu-i corect, de ce nu-s băgaţi în carantină?
    Deci ei organizaţi, în teritoriu banere de miliarde, afişe, MAI, pe mâna lor până una alta… pe bloguri, zburdă aberând aiureli, că de-ar polemiza constructiv, n-ar fi bai, dar e limpede ce fac ei, şi noi, dormim…. Observ de-o bună perioada cum sunt bombardaţi sistematic, ba AN-ul, ba tu, ba Elmmar, ba AYA, pe Aya n-o slăbesc nemernicii, pentru că o ştiu puternică, dar nu e corect, la fel au procedat cu Eugeno, cu Maxi, cu Augustin, etc…. scopul lor e vizibil, limpede, repet, geaba ştim noi ce e şi ce nu e, această grădiniţă e citită nu doar de noi ! De ce să facă prăpădiţii legea şi să acţioneze în favoarea lor, manipulând, de ce ? Rând pe rând ne zugrăvesc pe rând, cum li se căşună,temei real, zero, n-avem alte trebi de discutat, să facem front comun să informăm corect românul, e musai să suportăm neghina ce scrie plătită ? Şi-apoi în ultimele două săptămâni s-au înmulţit dracii… zău e vizibil fără de lupă, microscop ce fac ghemonii.
    În felul acesta, cu toate bunele intenţii ale noastre, ale tuturor, ajungem în scurt timp… bufoni, noi, nu ei, pentru că nema atitudine, nema măsuri… Altfel, şi să nu ziceţi că am înebunit, dar, vom ajunge să ne-ntrebăm * trădare, trădare, da să ştim şi noi *, sau, din nou * noi ai cui suntem, că ştim ai cui vrem da ne vre… ? * şi, la acest moment era firesc să fim pe redute, să ACŢIONĂM, nu să o luăm de la abecedar, că iote cum ne conduc analfabeţii şi noi… chiar aşa, suntem în plus în peisaj ?
    De discutat ar fi, cum se poate preveni fraudarea alegerilor, par egzamplă, ceva măsuri viabile anticriză, soluţii aplicabile şi care să corespundă realităţilor faptic, nu doar teoretic, etc etc etc… ce pierdem timpul cu explicaţii la interpelările ajenţilor depaie, sau a celor care chiar îşi fac treaba pentru care sunt plătiţi, ca la carte, SUB OCHII NOŞTRI şi parte din suflare se face că n-ar observa ce se petrece !
    No, duşo, izvini ! Cuminte nu-s, că n-aş mai fi eu, da cu minte… ce zici ? 🙂
    Mă ierţi, că altă sibilină nema şi zău că NU renunţ, nu mă intimidează nişte măşti, pe redute, c-am trecut noi prin şi mai grele ca să fim întăriţi ACUM.
    Nu mă măscăriţi că-i cum zic, şi-au luat nasucurile la purtare, precum tupeista, obraznica, impertinenta ,pe numele ei, Leana, cabinetul doi!
    Zău aşa, fraţilor, cine e Elena Udrea asta, cu care seamănă Ana Vasile din Caraş-Severin, care bag seama o fi şi mneaei urmaşa… cuiva, apăi c-ar merita cu vârf şi îndesat taorii sub păpuc şi cu sucna-n cap să fie debarcaţi tumna de iele, ielele pe care le încălzesc ei la subsori…
    respecte, duşo şi… izvini, dar nu regret ce făcui ,
    Sibilla

  42. 43 leo octombrie 27, 2009 la 3:32 pm

    Sibilla,
    mă tem că-i chiar mai grav de atât: în vreme ce cu jigodii şi provocatori, cum bine observai, răpăie într-una cu ploi cu chiatră cât uou dă golumbi, comunicatorii, ăia puţini care au mai rămas, când nu se ignoră temeinic reciproc între cluster-ele bazate pe simpatii reciproce, mai degrabă ar afla ce-i despart, decât ce-i apropie şi, deloc cu caracter de excepţie, se mai şi încaieră între ei. au nu vezi că ANeul chiar nu realizează cât de grav răsună semnalul sirenei, nu, nu a lu Vasile Roaită, ci a lu Augustin?! au nu vezi că nici amintirea n-a mai rămas din dezbaterile încinse între „grei” precum Bibliotecarul, Literatul, Aya, Eugeno, Augustin, Ina, Ion Adrian, Argusdre, Draghi Puterity, Instalatorul, Velisar Iancu, Victor, Gabriela Savitsky, şi alţii, nu puţini?! Câte din jigodiile de-acum ştiu măcar că mulţi dintre cei menţionaţi nici măcar nu era fani, reali ori mimaţi, ai ANeului? Unde-s acum toţi aceştia?! Câţi au mai rămas aceeaşi? Câţi au mai rămas pur şi simplu? Câţi au fugit aruncând cutea şi peria şi oglinda deodată în urmă, spre a uita de atmosfera – tot mai pestilenţială pe măsură ce alegerile se apropie, apropie, calcă totul, mai ales bunul-simţ, în picioare – de aici? Câţi, încă, mai rezistă şi caută, nostalgici, motivele care i-au reunit aici, comunicatori aflaţi în căutarea esenţelor ce făceau diferenţa dintre acest FORUM DE IDEI şi un oarecare chat de defulaţi precum cel al Blondei de la drept ori de pe forumurile ziarelor şi tabloidelor?! Câte Arkane să mai fi rămas prin Amazonia de unde v-aţi iţit Aya sau tălică?! Te-ai întrebat cât din fragilitatea voastră fizică, pe care Aya o plăteşte prin forţate vacanţe spre încărcări de baterii, tălică nu mai spui prin ce, se datorează dozei de mătrăgună pe care v-o luaţi d-acilea?!
    Uf!

  43. 44 Fratele Marx octombrie 27, 2009 la 5:26 pm

    sibilla, leo e atata jale in aerul pe care-l respirati oftand, incat cititorul neaavizat plange spontan si sincer ca-n actul trei din Traviata cand Violeta moare in bratele lui Alfredo. Sfasietor. 😥 Pacat ca nu s-a intrupat inca acea combinatie magica intre spiritele lui Cervantes, Gogol si Marquez sa va citeasca si sa va imortalizeze intr-o drama pe masura. Ati merita cu prisosinta. „Cele doua orfeline” si chiar „Romeo si Julieta” ar cadea brusc in derizoriu. Pacat. Mare pacat. 😯 Si in toata drama singurul efect comic care starneste rasul spectatorului altfel inlacrimat este lista lui leo. Iata arta! 😆

    @Contrabula imi pare rau ca nu pot sa-ti raspund. Nu-mi ingaduie regulamentrul blogului. 😉

    @Aya, desigur/cam ai dreptate. :mrgreen: Bine punctat. „Te asigur ca intalnirea dintre Adrian Nastase si vicepresedintele Chinei este unul dintre cele mai profitabile evenimente pentru Romania.” Oau! Sunt impresionat. Mai asigura-ma o data si te crez. 😎

  44. 45 neutrino octombrie 27, 2009 la 7:23 pm

    @Aya nu vorbesc cu tine pentru ca esti superficiala, aproape frivola, si mi-e teama sa nu ma compromit. Intr-adevar am treaba si ma retii. Cu prostii. No offense, vorba ‘ceea.

    @Spiridus vrei cumva sa spui ca Romania ar fi in relatii de ostilitate cu China? Vai! Si ca fostul ministu de externe ar incerca sa le catifeleze? Mai, mai, mai…

  45. 46 i.nicolae octombrie 27, 2009 la 7:56 pm

    Iata si o postare fara Basescu .Deci se poate.Felicitari si la mai mare.

    Toate cele bune.

  46. 47 leo octombrie 27, 2009 la 11:19 pm

    Pentru curioşi, tocmai am aflat cum a ajuns mezinul fraţilor Marx aproape-om:
    http://www.descopera.ro/dnews/5052889-oamenii-moderni-faceau-sex-cu-neanderthalienii

  47. 48 Sibilla octombrie 28, 2009 la 1:38 am

    @fratele Marx,
    Păpuşel, ai vrea tu să fie cum zici, haide, nu te supăra şi nu-ţi mai băga gheara-n gât, iar ai draci ?
    Ce te zburleşti aiurea-n cucuruz ? Fii atent , personajule, nu plec nicăieri, nu te mai chinui degeaba. Ce să-ţi spun, te trezişi cocoşel şi tumna pe mine găsişi să mă sperii… băi guguştiucule, eu mă tem NUMAI de Dumnezeu şi de ceea ce zace-n mine, cine verifică află. Tu, * viteazule * , subliniez, din spatele monitorului, faci pe tine numai prin jumate din situaţiile în care am fost eu deja, ai trece, sunt absolut convinsă.
    Fii atent, o singură dată-ţi spun limpede, ceea ce i-am transmis şi unui * celebru * mason de prin Twin Peakse-ul cărăşean, un * viteaz * ca şi tine: nici Moartea NU mă înspăimântă, nici ameninţările la adresa băieţelului meu, NU aşa îmi închideţi mie gura. Faceţi ce vă ţine, adică exact ceea ce demonstraţi, neputincioşilor frustraţi, trişti, limitaţi ( nu eu vă fac, SUNTEŢI ! )
    Acum meri la trebile tale, nu te reţin, dar nici NU te uit, că-s ŞI sârb, şi, când prinzi aripi şi ieşi de după boscheţi, caută-mă, dacă insişti să demonstrezi ceva, sau fă ca masonul, plăteşte pe alţii să facă mizerii, simplu.
    Mă scuzi, dară, eu chiar am altceva mai interesant de făcut, căci SUNT un OM ÎN ADEVĂR curajos, doar n-o să-ţi cer scuze pentru că sunt…
    Îţi dau un sfat, deşi nu meriţi că eşti obraznic : NU fă greşeala să-l subestimezi pe Leo, ar însemna că eşti mai slab pregătit şi mai prost decât te chinui să pari 😉
    Sibilla

    @Duşo Leo,
    Poate că AN-ul a lăsat sita-timpul, să se cearnă tumna pentru a vedea cine şi câţi rămân, posibil .
    Posibil şi să fie mai grav decât pare, vulpile bântuie încă pe-acilea, au generatoare de IP-uri, schimbă perucile,îşi pun mustăţi, chestii… Că suntem cei rezistenţi fugăriţi mi-e tot mai clar, îţi trimit răvaş să vezi ce primii ca din imediata apropiere a AN-ului, evident, un virus ce mă scoase ceva ore din peisaj, nu mă şi înhumă,căci, iată-mă, natrag, pe redute.
    Da, Aya e puternică şi revine mereu, asta-i scoate din pepeni pe dobi amintiţi, care mai bine ar lua notiţe, da-s prea idioţi şi le zornăie gologanii , multora din ei prea ispititor… dă-i de prăpădiţi.
    Cât despre mine, am Cerber, luai de la sârbi suficient cât să nu fug vreodată, n-am de ce,şi nici de cine, problema ajenţilor de doi bani, nu a mea, dacă nu au realizat, plus că am stabilit o chestie cu D-l AN şi ŞTIU că se va ţine de cuvânt.
    Baciule, Leo, unde au auzit ăştia cameleoni de Sfinx evaporat… că-i acilea de mii de ani,veghează… sunt şi comici pe undeva sărmanii de ei… 🙂
    Ai MILĂ de * fratele marx *, nici lui nu-i e uşor, să crezi ce-ţi spun acum… săracu de el, cu singura schemă-n program de-a perturba şi de-a face valuri, cred că se şi plictiseşte, iartă-l, că-i un suflet nefericit.
    Sibilla
    P.S. Îţi zisăi că pun botul zevzecii şi ne trântesc chestia cu … telenoveaua, îşi şi găsiră cui :))))

    @neutrino,
    Tu în schimb eşti impertinent şi… atât.
    Piei!

  48. 49 Fratele Marx octombrie 28, 2009 la 3:54 pm

    leo si sibilla (ili lev i sabacika) hai nu va umflati in pene prea tare. Eu am zis ca sunteti demni (hi, hi, :razz:) de a fi imortalizati de catre un geniu ce nu s-a nascut inca (un geniu cu o personalitate in care sa se regaseasca in proportii bine dozate Cervantes, Gogol si Marquez ) contand mai ales pe contributia geniului respectiv, nu pe voi. Credeti voi cumva ca idiotii lui Caragiale ar fi fost altceva decat niste idioti insipizi fara contributia lui Caragiale? Sunteti teribili cand va casuna voua dragilor. Vad ca va incapatanati sa ramaneti in nota tragica a bolii de care suferiti in comun. 😥 Asta se intampla pentru ca nevricosi cum sunteti va e cam teama sa iesiti din spatiul compatimirilor-impreuna. Daca vreti cu tot dinadinsul sa va dati valoarea adaugand tragismului necesara nota comica incercati sa va expuneti ideile in dialog si pe alte bloguri mai normale. Daca veti avea cat de cat simtul umorului veti muri de râs constatand cat de caraghiosi sunteti dincolo de dramele desigur reale pe care le traiti, jumatate din vina voastra, jumatate din ghinion si jumatate :mrgreen: din cauza vicisitudinilor istoriei si geografiei.

    sabacika merci frumos pentru ca zici ca o sa ma tii minte. Intr-o lume fara memorie, moral si printip asta nu e putin lucru. Numai sa nu uiti! 😉
    Cat priveste senzatiile tari pe care ti le doresti in viata reala nu conta pe mine. Cauta-ti-le in zona crepusculara a caran-sebesului profund. Sa-ti traiasca baiatul (pe care nu stiu de ce-l târasti pe aici) si sa te ajute sa-ti regasesti normalitatea, in primul rand afectiva.

  49. 50 Fratele Marx octombrie 28, 2009 la 3:59 pm

    Sibilla zice: „NU fă greşeala să-l subestimezi pe Leo…”

    Nu vino 😆 cu asa prostii pe blogul asta cu idol unic. 😉

  50. 51 Alex octombrie 28, 2009 la 4:43 pm

    @ Larisa
    Jamestown: Rusia si Serbia au semnat in octombrie un acord ce prevede infiintarea unui centru logistic, calificat drept „umanitar”, pentru cazuri de catastrofe naturale si tehnologice, centru care ar putea pune in dificultate Romania, potrivit Fundaţiei Jamestown, citate de NewsIn.Centrul ar urma să fie infiintat in Nis, in sud-estul Serbiei. Ambele state vor ca acest centru sa se dezvolte intr-o ampla operatiune, care sa serveasca intregii regiuni a Balcanilor in prevenirea dezastrelor si in raspunsul dat in situatii de catastrofe, potrivit comentariului semnat de Vladimir Socor care apreciaza ca, intr-o situaţie de criza, Rusia ar putea pune probleme pentru Romania.
    http://www.jamestown.org/single/?no_cache=1&tx_ttnews%5Btt_news%5D=35654&tx_ttnews%5BbackPid%5D=7&cHash=fa69e1104d

    Comentarii?

    Fundaţia Jamestown: Rusia va avea un centru logistic in Serbia care ar putea pune probleme Romaniei
    http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-10-28&id=42860

  51. 52 leo octombrie 28, 2009 la 5:46 pm

    Nilă, na la oi taică!

  52. 53 Fratele Marx octombrie 29, 2009 la 3:44 pm

    @leo, „Vezi ba ca esti prost?” 😳 Niculae era la oi. Nila era la cai. Mai pune si tu mana pe cate o carte ca nu merge intotdeauna asa dupa ureche ca-n politica virtuala. 🙄

    Manuela, textul in ghilimele, care pare oarecum frust 😛 este un citat dintr-un autor clasic. Mi-ar parea rau sa inchizi in mod artificial dialogul meu literar, abia infiripat, cu amicul leo dintr-o neintelegere. Multumesc premeditat. 😆

  53. 54 Alex octombrie 29, 2009 la 8:59 pm

    Rusia se pregateste de razboi: Mai multe unitati militare au fost aduse in zona Caucazului, in apropierea Georgiei
    http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-10-30&id=43092

    Se pune de-un razboi? Remember, americanii au solicitat Chinei intr0un anumit context „o mai stransa colaborare militara”.

  54. 55 Alex octombrie 29, 2009 la 9:00 pm

    In alta ordine de idei, ar fi normala eliminarea cenzurii de pe blog. Este regretabil ca nu putem comunica in timp real.

  55. 56 leo octombrie 29, 2009 la 9:22 pm

    Nilă, na la oi taică!
    PS
    Are cineva talent la desene rupestre să-i explice neandertalianului ce-i ăla un „portbagaj” la baci? că văz că să uită dageaba în oglindă şi nu recunoaşte mecla ce rânjeşte hi-ha-it dintre prealungile-i urechi, şi se visează personagiu literar… mă rog, mai era un confrate de-al lui prin fabule ce se visa cântăreţ…

  56. 57 leo octombrie 29, 2009 la 9:25 pm

    PPS
    Oricum, remarcabil: răspunde la nume, fără să fie nevoie să apelez la claxonul cu noduri… 😆

  57. 58 Fratele Marx octombrie 29, 2009 la 10:06 pm

    @leo, ma vad obligat sa citez iarasi din Preda: „Vezi ba ca esti prost?” 😳 Ce-ti spun eu si ce-ntelegi tu? „Nilă, na la oi taică!” nu rimeaza indiferent cui te vei fi adresat. Eu am comentat formula, tot indiferent in raport cu adresantul intentionat de tine si fara sa-mi bat capul sa deduc care din replicile care nu-ti convin pe blog a fost vizata de hâtrenia ta cautata de baci-baci desi (hai sa te fac fericit) am banuit ca mie ai incercat sa-mi dai o replica, dupa posibilitatile tale, vizand unul dintre mesajele care nu ti-a convenit. 🙄 Ceea ce nu intelegi tu, hâtrul, este ca Preda are dreptate in privinta ta nu doar pentru ca versul nu-ti rimeaza ci pentru ca, uite, atunci cand n-ai cuvinte dai cu bata-n balta. Ca baciu. 😉 Din ce spui nu rezulta decat ca te recunosti de cioban 😳 si ca ai vrea sa-ti fiu magar in turma. Eeee! Ai grija ce-ti doresti, bace! :mrgreen: sa nu cumva sa ti se implineasca 😆 Mai cheama si-o catzelusa! 😥

  58. 59 Aya octombrie 30, 2009 la 5:53 pm

    @

    Alex

    Din cate realizez, aici nu exista cenzura (unii ar putea considera chiar ca este o mare libertate- asta neinsemnand neaparat ca ar fi vorba despre ceva rau).
    Pur si simplu, blogul este moderat, ceea ce explica decalajul intre momentul in care este scris comentariul si cel al aparitiei lui.

  59. 60 Alex octombrie 30, 2009 la 6:13 pm

    File din poveste pe axa Rusia- China- Iran. Asa grait-a Dughin:
    principalul rezultat al scrutinului prezidential din Ucraina trebuie sa fie rasturnarea „regimului marginal nationalist si rusofob” al actualului presedinte al Ucrainei, Viktor Iuscenko. Acesta risca fie sa ajunga in spatele gratiilor, fie sa fie nevoit sa fuga din Ucraina. Dughin apreciaza ca principalii pretendenti la functia de presedinte – Ianukovici (creditat cu 22-27% din intentiile de vot), si Timosenko (13-16%) – vor promova o politica mult mai mai echilibrata si rationala decat Iuscenko, care, in opinia sa, va fi transformat in „tap ispasitor” pentru toate esecurile Ucrainei din ultimii cinci ani. Potrivit lui Dughin, Moscova ii va sustine pe cei doi candidati la alegerile prezidentiale ucrainene pentru a-l da jos pe Iuscenko, si, in final, pozitia Rusiei va fi probabil hotaratoare, in conditiile in care electoratul din estul si sudul Ucrainei este pro-rus. Oricine ar castiga insa alegerile la presedintia Ucrainei, aceasta va avea un viitor sumbru, afirma Dughin. „Venirea la putere a Iuliei Timosenko nu poate sa nu provoace o reactie dura in estul si sudul Ucrainei, unde ea este considerata o marioneta a Occidentului, in timp ce Viktor Ianukovici nu va fi acceptat sub nicio forma ca presedinte de ucrainenii din vestul tarrii”, apreciaza expertul, care considera ca venirea oricaruia din cei doi la putere va duce inevitabil la un razboi civil. Dughin mai crede deasemenea ca inainte de scrutinul din ianuarie, Viktor Iuscenko ar putea institui starea de necesitate in Ucraina, masura care „este ultima sa sansa de a ramane la putere” (Ziua).

    Omul sta pe cuvantul meu pare a fi fratele geaman al lui Toader Paleologu. La fel ca tanarul ministru al culturii, Dughin este de o sinceritate dezarmanta in mlastina politichiei mondiale postmoderne. (Geo)strategul rus cu figura de Christ spune cu argumente economice si autoritatea stiintica ceea ce multi stiam: Ucraina fara Iuscenko pur si simplu crapa. Oricare ar fi varianta agreata, odata plecat de pe „Axa”, vecinul rasaritean se duce drakului!


Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!