„Capul lui Adrian Nastase” – singurul proiect al acestui mandat prezidential

Foarte multi profesori asteptau cu sufletul la gura sa auda ce avea de spus presedintele Romaniei, in aceasta seara, dupa intalnirea cu ministrul Educatiei si cu sindicatele din invatamant; negocierile privind salarizarea intrasera in impas si oamenii se uitau dupa o solutie de la Cotroceni – fie ea si un simplu semnal. „Vorbe multe si rezultate zero”, a spus un lider de sindicat chiar la iesirea de la aceasta intalnire.

Asteptam cu totii sa vedem ce are de spus presedintele insusi.

De asemenea, multi oameni asteptau un comentariu al presedintelui Romaniei cu privire la situatia locativa a fiicei sale, indelung comentata si insuficient explicata de cei direct implicati. Era o chestiune de interes, fiindca multa lume incepuse sa-si puna anumite intrebari – mai noi sau mai vechi.

Fata in fata cu aceste probleme importante, dintre care prima, cel putin, mi se pare vitala pentru Romania, ce face presedintele tarii? Il ataca, a nu stiu cata oara, pe Adrian Nastase.

Credeti-ma, nu mi-am tinut respiratia cand mi-am auzit numele. Nu am tresarit deloc. Nici macar o urma de surpriza nu m-a tulburat. Dupa atatia ani, sunt obisnuit. De cate ori Traian Basescu se afla in dificultate, se intoarce, obsesiv, catre Adrian Nastase.

Refrenul este deja vechi si iritant. Si nu doar pentru mine.

In loc sa auzim asigurari ca nu vor fi dati afara 20.000 de profesori, am aflat urmatoarele lucruri: ca justitia isi dovedeste utilitatea arestandu-i pe bogati in ultimul an de mandat prezidential, ca institutiile statului au inceput, ca prin farmec, sa functioneze de cateva saptamani, si ca familia prezidentiala e hartuita si santajata sa candideze la europarlamentare si sa-si cumpere apartamente.

Cat despre dosarul meu, stiti deja,  el ESTE unul politic. Am demonstrat-o in toate formele posibile. El nu a fost creat la initiativa colegilor mei de partid, ci la sesizarea Monei Musca, pe hartia cu antet a Aliantei DA, din perioada „Sa traiti bine!”. Mona Musca, va mai amintiti era, in acea vreme, o fidela sustinatoare a actualului presedinte. Nici Daniel Morar – cel care s-a auto-sesizat in dosarul Zambaccian, in 2005,  nu imi este coleg de partid. Nici macar primarul Traian Basescu, cel care in 2002 a oprit lucrarile la constructia blocului, nu imi este coleg de partid.

Inteleg insa ca Basescu este suparat, de fapt, pe austrieci care au tradus intr-o limba internationala ceea ce romanii stiau de multa vreme : Basescu vrea „capul lui Nastase”. Cica nu e dosar politic, spune Basescu, ci tradare de partid. Smecher de Cotroceni!

Ca sa inchei: remarc atentia de neabatut a presedintelui pentru persoana mea si consecventa cu care isi urmareste singurul sau proiect prezidential, dar… cu salariile profesorilor cum ramane?

30 Răspunsuri to “„Capul lui Adrian Nastase” – singurul proiect al acestui mandat prezidential”


  1. 1 Carmen aprilie 13, 2009 la 9:17 pm

    Imi pare nespus de rau ca nu mai candidati la presedintie……….poate peste 5 ani o veti face.
    „Nenea” acesta cu strabism avansat, are o obsesie: „Adrian Nastase”……cred ca-i tare frustrat si complexat…..mai ales cand se priveste in oglinda ……… atunci cred ca-l apuca cel mai tare „amocul”……… cand vede diferenta………..pe care o vedem cu totii, de care suntem constienti cu totii…….dar nu asta e cel mai mare bai……….ci faptul ca ….. circumvolutiunile lui le poti numara pe degetele unei singure maini, pe cand pe cele ale „obsesiei” sale……le numeri „la tonaj”……………
    M-am saturat sa-l ascult cum ii ataca pe cei incomozi lui, m-am saturat de latratul asta „sec si fals”, m-am saturat sa-l vad mereu cum da sfaturi si cum se pricepe mai ceva ca Ceausesasca la „de toate”. M-am saturat de „invatamintele lui”, de tzepele lui date romanilor, de fitzele odraslelor sale, de minciunile ieftine………..m-am saturat pur si simplu! M-am saturat si ma simt tot mai impovarata pe zi ce trece……………dar cui ii pasa? Ma simt jenata atunci cand el nu are nici cea mai mica reactie fata de „atacurile” fratilor de peste Prut……..dar cui ii pasa?
    ………eehheehheeeeeeeeeeeeee………….sunt multe de spus
    ………concluzia: NU MOR CAII CAND VOR CAINII!!!

  2. 2 Carmen aprilie 13, 2009 la 9:21 pm

    Sa-i fie rusine!!!!
    Deja a depasit orice limita a tolerantei…………………

  3. 4 Emil Carageorge aprilie 13, 2009 la 10:12 pm

    Domnule Nastase, consider ca absenta dvs. din aceasta campanie electorala este un pas inainte spre normalizarea vietii politice romanesti. Atata timp cat nu ati avut curajul sa va puneti la dispozitia justitiei pentru a dovedi ca sinteti nevinovat, asupra dvs. va plana mereu o umbra de suspiciune. Va admir pentru mandatul de prim-ministru din perioada 2000-2004, cand ati pus in sfarsit tara pe drumul cel bun, dar admiratia se opreste aici… Sincer cred ca politica este pentru dvs un capitol incheiat, de aceea va urez in continuare multe succese in cariera didactica si in orice altceva va veti mai propune sa faceti in viata.

  4. 5 nu conteaza aprilie 13, 2009 la 10:27 pm

    Basescu e penibil, total depasit ca presedinte de tara-si aici amintesc incapacitatea de a gestiona in vreun fel situatia de peste Prut-si un mare mincinos, asa cum a fost mereu. E jenant, incult, badaran, ghiolban, reprezentant perfect al semianalfabetilor si, in cel mai bun caz, al semidoctilor trecuti prin scoli pe puncte, particulare.
    Nu cred ca mai intereseaza pe cineva placa cu dosarul lui Nastase. Nu in conditiile in care si tanti Aglaia din varf de munte poate sa faca un efort mai mare si sa-si puna termopan.
    Basescu demonstreaza pe zi ce trece ca are un caracter infect.

  5. 6 George Serban aprilie 13, 2009 la 10:31 pm

    Nesimtitul asta minte cum respira! Ala micu’ il imita perfect. Daca s-ar pensa in cap as jura ca e stapansu’! Asta seara Inutilul Presedinte ne-a spus numai minciuni … vechi. Deja nu mai distractiv daca nu vine cu minciuni noi ca sa mai si radem un pic. Ca sa fie distractiv ar fi trebuit sa ne povesteasca ce impozit a platit fiica dumnealui pentru veniturile incasate din … vanzari anterioare si cum au fosta „gadilati” cei care spune ca v-au turnat in dosarele de la DNA pana au fost facuti sa rada si sa spuna ce au vrut gadilatorii. Daca n-ar fi jenant, ar fi caraghios si ne-am distra copios. Siti ce-mi place cel mai mult? Ca citeste ce am scris si ma cunoaste!

  6. 8 Sibilla aprilie 13, 2009 la 11:13 pm

    Domnule Adrian Năstase,

    Nici lui nu-i uşor, săracu… Vă vede aura şi-l orbeşte, deh 🙂

    Iaca alt cameleon, că dacă e circotecă şi România a ajuns acvariu… :

    ” REŞIŢA – Preşedintele UPSC Dolj, Claudiu Cucu, a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, ca preşedintele partidului, Ioan Talpeş, va candida pentru funcţia de preşedinte al României.
    Talpeş, la prezidenţiale
    „Suntem prima filială judeţeană care anunţă candidatura oficială a domnului Ioan Talpeş la funcţia supremă în stat“, a susţinut Cucu.
    © 2005-2009 – Inform Media ”
    Sursa : http://www.caon.ro/

    Precum observaţi, fiori şi… fiori 😉 O ţară pe mâna şerpilor ??? Mai năpârca de Talpeş nu lipsea şi cine ştie ce-om mai auzi în viitorul apropiat… Apără-ne Doamne de slujitorii Întunecaţilor ! Amin !
    respecte şi stimă,
    Sibilla

  7. 9 A. aprilie 13, 2009 la 11:24 pm

    @ Carmen: Corect!

  8. 10 Karakas aprilie 14, 2009 la 12:05 am

    Cit comfort trebuie sa iti aduca mingiierea dosarele adversarilor politici in preajma alegerilor de pe jiltul tau la Cotroceni, in timp ce studiezi rezultatele sondajelor de opinie. Ce conteaza ca instanta nu s-a pronuntat, cind vorbeste dl Basescu lacrimeaza pina si statuia Justitiei. Ca nu a fost invitata la proces.

    Dl. Basescu e din nou penibil, ceea ce ne confirma ca sa fii constant in viata nu e neaparat o calitate. In ultimul episod, penibilul incepe cu argumentul ca nu mai poate sa-l tolereze pe dl. Nastase si de aceia, scoate niste informatii care nu sunt publice de la dosar si le face publice. Ca el e oricum deasupra justitiei si are voie. „Zicerea” domnului Basescu e zalog de legamint.

  9. 11 instalatorul aprilie 14, 2009 la 12:52 am

    Repetitiv pina la saturatie stilul prezidential de a raspunde pe linga subiecte, la chestiuni care nu s-au pus, de a se face ca nu stie si de a-si uita declaratii anterioare, ca si cum ele nici nu ar fi existat. La dosarele dlui Nastase m-am tot referit in trecut asa incit las deoparte, pe moment, subiectul, mai ales ca dl Nastase combate el insusi. As doti sa ma ocup nitel de chestiunea hogeacurilor, cu o oarecare imprecizie despre care imi place sa cred ca mi se va pardona, nu am stat sa ma uit fiecare pe unde a dormit in ultimii ani. Aplecarea mea asupra acestei chestiuni vine din faptul ca am senzatia ca dl presedinte, in magistrala sa cuvintare, a utilizat o formulare si anume „are un apartament si o mansarda”. De apartament se afirma faptul ca are 400m² si ca a costat cam 1M usd. Dar mai aflam si de o mansarda obtinuta printr-un partaj despre care fosta cuscra prezidentiala a afirmat televizat ca nu a existat, intrucit divortul a fost pronuntat inaintea perioadei care ar fi permis un partaj. Sa lasam la o parte faptul ca presedintele vorbeste de un apartament cind el insusi s-a laudat ca a reusit o casa pentru sinistrati la nivel de 16000 euro, finisata. Sigur, urmasele sale nu sunt sinistrate, dar de pe la 20K usd si pina la 1M usd e o cale, cam de 50 ori. Am putea zice in baza unui tip de logica utilizata uneori de un gen de politicieni, ca fiica domniei sale = 50 familii de sinistrati. Apare deci o amarita de mansarda, vreo darapanatura de vreo 500K usd, un fleac. Si, fiindca imi amintesc de vorba cu Nastase 4 case (incluzind si apartamente, apartamentul din Zambaccian trecind drept casa, desi probabil ca nu are 400m², dar asa o fi noua logica, locuintele sub 400m² s-or fi numind case, iar cele de minim 400m² s-or fi chemind mai nou apartamente), care se pare ca au fost 4 succesiv si nu simultan, sa ma pun nitel pe numarat. Asadar o fiica a presedintelui are un apartament de 400m² (cit o casoaie, nu cit o casa) si o „mansarda”: face 2; cealalta fiica, a nostra eurosperanta, probabil ca nu doarme pe la prieteni – tinind cont ca presedintele a zis ca nu a vazut-o o luna – precum odinioara regretatul poet George Tarnea; deci, la o mica sapatura, va rasari si un hogeac EBA, iaca 3. Domnul presedinte are celebra casa din Mihaileanu, luata cam pe daiboji si s-ar putea sa mai aiba ceva pe la Constanta. I-auzi macar patru: hei, uite Basescu patru case, doar nu rimeaza. Faptul ca domnul presedinte vorbeste ca s-ar putea ca lumea sa se ia si de sotia sa (care mi se pare cu totul respectabila) mie imi arata nu atit o degradare, cit ca s-ar putea ca si dna Basescu sa aiba ceva in proprietate, asa incit dl presedinte pune public raul inainte. Iata cum se contrapune imaginea unei familii compusa din patru persoane (Nastase), care nu a avut simultan patru case, cu imaginea unei alte familii de patru persoane (Basescu) care pare a avea patru case simultan. Dar desigur ca familia Basescu este o familie de succes; cum o fi si cu succesul asta?
    I-am sugerat dlui Nastase sa ceara o ancheta parlamentara si cred ca va ajunge la vorba mea, dar s-ar putea sa fie cam tirziu atunci: mai nou, se pare ca presa oficioasa de peste Prut afirma un amantlic ciudat privitor la familia presedintelui, cu ceva repercursiuni in evenimentele de la Chisinau (inca nu am verificat personal, doar am auzit si voi incerca sa verific miine); iar parlamentul va ajunge sa investigheze altceva.

  10. 12 glad berindei aprilie 14, 2009 la 2:13 am

    am un mare respect fatza de realizarile dumneavoastra dle nastase, nu cred in acuzatiile de coruptie ce vi se aduc, nu cred ca ar fi trebuit sa fiti dat la o parte din locul ce l-ati fi meritat pe scena politica, nu cred ca ar fi trebuit sa fiti marginalizat de niciun om din P.S.D. ca asta s-a intamplat este efectul unei conjucturi politice si al unui stil de mahala in care se face politica romaneasca. eu m-am gandit tot timpul la dvs comparand situatia unui adenauer, pt ca am avut adeseori senzatia ca nu erati nascut exact in momentul potrivit al istoriei romanesti, si aceeasi senzatie o am vazandu-l pe domnii crin antonescu sau victor ponta. dar! in ultima postare, si am ajuns la ea exact dupa ce am vazut pe videonews ideile despre dvs ale lui basescu, ma asteptam sa aveti o replica, nu ati demontat acele lucruri: cine v-a „turnat”! pt ca acele nume nu au fost aruncate aiurea. si inclin sa cred, poate chiar ati fost tradat de oameni din acest partid nu neaparat simpatic (oricate idei de stanga as avea P.S.D. este departe de un ideile stangii europene si mai ales de comportamentul ei) in care tot ce e rau se arunca in spatele unui singur om. sa spun cine?

  11. 13 Ovidiu Zara aprilie 14, 2009 la 2:13 am

    http://zaraovidiu.blogspot.com/2009/04/basescu-banii-castigati-cinstit-si.html

    BASESCU, „BANII CASTIGATI CINSTIT” SI DOLARII DISPARUTI DIN PETROKLAV INC. BAHAMAS

  12. 14 Crane aprilie 14, 2009 la 4:02 am

    Cred ca aveti ceva dreptate, imi este efectiv sila de Basescu si de „fumigenele” lui (specialist in a pasa pisica in gradina altuia) dar admitand ca dosarul dvs e politic, ati putea sustine ca sunteti curat si ca acesta (dosarul) nu este totusi unul penal? Incercati o oarecare exonerare aruncand vina pe antipatia lui Basescu fata de Nastase, de fapt este acelasi lucru pe care-l face acum Basescu, dand vina pe moguli, cand el are de dat serios socoteala pentru averea neimpozitata a fiicei. Ca si Basescu, dvs ar trebui sa ne dati niste raspunsuri noua, cetatenilor, nu unul altuia, pentru ca razboiul dvs personal nu ne intereseaza. Deocamdata, dvs o puteti face in justitie. E evident ca si „prietenului” dvs ii va veni randul, ceva mai incolo. Oricum va plati la alegeri. Sigur.

  13. 15 Codo Andi aprilie 14, 2009 la 7:38 am

    „Smecher de Cotroceni!” ati scris ?
    Incorect.
    Corect este: SARLATAN si IMPOSTOR !

  14. 16 Zodiac aprilie 14, 2009 la 7:50 am

    Racul a învins Scorpionul

    Lupta pe moarte (nu pe viata) dintre Rac(AN) si scorpion(TB) s-a incheiat prin scurtarea cu 15% a inca presedintelui (secţionarea cozii cu acul otrăvit). A recunoscut-o TB ieri la 18:57,
    cand a prezentat “scuze”victimei in legatura cu celebrul dosar, ca fiind opera unor colegi
    pesedisti ai lui AN si nu singura preocupare prezidentiala in cei 4,5 ani scursi de la încălecatul
    pe la spate. Ce trebuie să stie TB este ca scopul Racului este uciderea politica şi, pe cale de consecinta, fizica, a lui TB, nu neaparat scaunul. Rasa lui TB va cunoaste consecintele.
    Înţeleptul Daniel i-a spus-o, ca nupul lui AN este inevitabil. Barossul UE a sfaramat ciocănelul de cuie prezidential, atragand atentia, ultimativ, ca in locul capului lui AN o sa primeasca oprobiul celor 26 state ce se opun vendetei politice.
    Racul care are armele spre cap( nu la coada ca Scorpionul), va continua sa-l toace marunt pe Scorpion, cate 15% la fiecare 4 luni, pentru că aceasta va face profesorul universitar Adrian Năstase de aici inainte, cu o forta ingrozitoare de care numai ura este capabila.
    Ţi-ai facut-o cu mana ta TB ! Satana saliveaza, a pus la incins cazanul cu smoala…
    De ce ai renuntat TB sa te mai bati cu evreiescul comunism ? dar cu cel moldovinesc ? (chiar si …peste gard).
    ………………………………………………………………………………………………
    Parca te vad, din 01.01.2010, intrat in vartejul dosarelor mandrei flote româneşti, dupa care , repede, luntraşul te va trece apa neagra…

  15. 17 Zeus aprilie 14, 2009 la 8:35 am

    Domnule Nastase, Basescu a pus punctul pe „I”. Dosarele vi se trag de la turnatorii de langa Dumneavoastra. De la frustrarile acestora cauzate de modul Dumneavoastra de a-i trata cat ati fost „mare”. Si de dorinta lor de a scapa si de a ajunge iar acolo unde le place cel mai mult.

  16. 18 instalatorul aprilie 14, 2009 la 9:10 am

    Da, am verificat, este vorba de un articol din Gardianul de azi, care face o sinteza a unor articole din Moldova Suverana care par a fi fost scrise pe baza unor materiale ale Securitatii din RM.

  17. 19 instalatorul aprilie 14, 2009 la 9:23 am

    Aaa, iata-l aparut pe dl Ovidiu Zara, „victima” prezidentiala, cel pe care l-am vazut cum, cu cafeaua in mina (in pahar de plastic, inca nu se ajunsese ispravnic de sector), dadea indicatii unor militanti conservatori in zi interzisa pentru propaganda electorala, pina ce a ajuns consilier conservator al intelectualului rasat Piedone. Ce mai vreti acum, dom’ Zara de va dati activ, vreti sa deveniti premier conservator sub presedintia lui Piedone, dupa vreo noua victimizare? Sunteti in pericol sa va calce trenul acum, nu masina? Ori pericolul de a pupa o masina in bot, asa cum va temeati public, a disparut pentru consilieri? Dispare pericolul de la un anumit rang incolo? Si aveti nerusinarea sa veniti la votul meu? Ia prezentati dumneavoastra public actele pentru fierul vechi „colectat” recent, va rog. Si justificari pentru timpeniile din sector: ceasul muzical de la BIG pus exact in statia de troleibuz, numai bine sa-ti vina sa-ti iei lumea in cap cind incepe ala sa scoata zgomote in timp ce astepti troleibuzul, parca 20 de metri mai incolo nu era loc, „constelatia” de becuri parca parasutate la Vacaresti? Ce conservator a luat comisioanele la chestiile alea? Si mi-ati luat pina si placerea de a vota cu candidatii vostri de doi bani. Ati scos capul ca rima la ploaie? Miroase a functii banoase?

  18. 20 Dan M aprilie 14, 2009 la 10:09 am

    Sa intelegem ca a ajunge presedinte inseamna a deveni „Smecher de Cotroceni”? Sincer, imi pare rau de dumneavoastra, deoarece PSD avea un alt tonus pe vremea cand erati presedintele partidului. Dar, ca in orice organizatie, si in PSD exista o gramada de oportunisti care pe baza unei mentalitati tipic romanesti, de ai da la cap unuia care incerca sa iasa din multimea prestabilita, fac jocul unor „smecheri” dupa cum doriti, de Primaverii sau Cotroceni.

  19. 21 Dan M aprilie 14, 2009 la 10:16 am

    @instalatorul, ati uitat sa ii reamintiti domnului de semnele de „circulatie” abundente din apropierea fiecarui parc sau zona verde prin care Dl.Piedone isi lauda activitatea pe care oricum trebuie sa o faca, ca de aceea l-au ales cetatenii. Am uitat de jocul de lumini de calea Vacaresti sau partia din parcul Tineretului cu vestitele tunuri de zapada. Se pot lua de mana Dl Piedone, Dl Care ESTE si Dl Oprescu nu cred ca au ceva activitati notabile in zonele pe care le „pastoresc”.

  20. 22 blogideologic aprilie 14, 2009 la 10:17 am

    @ instalatorul
    Bun comentariul din aprilie 14, 2009 la 9:23 am !
    Eu cred că domnul Adrian Năstase a pierdut enorm din asocierea cu aceşti psedo-conservatori PUR.

  21. 23 Dan aprilie 14, 2009 la 11:12 am

    Stimate Domnule Adrian Nastase,

    Nu sunt un admirator al dumneavoastra si cred ca multe din comentariile pe care le faceti sunt lipsite de obiectivitate.
    As da un singur exemplu.
    Oare in problema salariilor profesorilor „vina dumneavoastra” nu este cel putin la fel de mare ca aceea a domnului Traian Basescu.In fond dumneavoastra sunteti unul din conducatorii partidului aflat la putere(in coalitie) si care, chiar mai mult, are ministrul invatamantului. In fond dumneavoastra sunteti un aliat al Domnului Traian Basescu ca si dansul un aliat al dumneavoastra.
    Deci de fapt este o cearta „in familie”

  22. 24 Ioana Stefan aprilie 14, 2009 la 11:15 am

    Domnule prim-ministru,
    Se vede clar cine are dreptate! Dar ce poti astepta de la Traian Basescu? Eu nu-mi pot imagina cum cineva a putut vreodata sa voteze un astfel de presedinte?
    Din pacate, in ceea ce priveste profesorii…s-a facut o mare nedreptate, atunci cand s-au marit doar salariile profesorilor universitari, iar cele ale preparatorilor, asistentilor univ. sefi de lucrari, conferentiari, etc. au ramas nemodificate! Stiu asta deoarece am in familie cadre didactice univ. si stiu cat de nedreptatiti s-au simtit! De atunci (cred ca tot d-na Andronescu era ministru…) nu s-a reparat acea greseala monstruoasa! Si…nici acum nu se face nimic….tot cadrele didactice sunt sacrificate! Probabil se asteapta legea salarizarii unice pentru a fi abrogata legea 221/2008. Si asa adio mariri salariale! Ar trebui facut ceva!!

  23. 25 Paul aprilie 14, 2009 la 2:01 pm

    Domnule Nastase,

    „Capul lui Nastase vrem” pare a spune Traian Basescu, uitand ca personajul pe care il imita (Alexandru Lapusneanul) a sfarsit „ajutat” fiind de apropiatii sai, care nu-i mai puteau suporta „naravurile” :).
    Intr-adevar, urmarind declaratiile Presedintelui, afli ca domnia sa nu observa decat „Nastasele” din ochiul coruptiei, nu si „Bocul” din ochiul domniei sale.

  24. 26 Paul aprilie 14, 2009 la 2:04 pm

    Instalatorule,
    cand obtii o egalitate ca cea pe care ai postat-o mai la deal („fiica domniei sale (a lui Traian Basescu – n.b.) = 50 familii de sinistrati”) esti pur si simplu statistician. Daca ai un calculator la indemana o poti face foarte simplu.
    Cand, insa, pui semnul egal intre Ioana Basescu si formula „sinistrat al puterii din Romania” (formula lui Nistorescu, in emisiunea de la Realitatea), abia atunci, poti fi considerat analist politic.
    Acum, depinde ce vrei sa fie postarea ta: o analiza politica sau o problema de aritmetica; deocamdata ti-a iesit doar ultima varianta. Daca vrei mai mult, mai trage o data! 🙂

  25. 27 Cornu aprilie 14, 2009 la 2:43 pm

    Basescu se refera intotdeauna la „castravete” orice ai fi intrebat … mai tineti minte gluma lui Florin Piersic ?

  26. 28 mosser aprilie 14, 2009 la 9:55 pm

    Domnule Năstase, râdeam singură când am citit prostiile spuse de Băsescu şi de dorinţa lui de a vă băga iar la înaintare pentru a-şi salva pielea!
    De fapt, toate reacţiile sale din media sunt mai mult decât penibile, se potrivesc grozav zicalei: cine se scuză, se acuză!
    Nu înţeleg obsesia preşedintelui pentru dv. şi nici nu înţeleg de ce simte nevoia să răspundă atacurilor din presă. Un preşedinte – cel puţin aşa gândesc eu – nu are voie să dea apă la moară nimănui. Indiferent câte s-ar spune despre el şi oricât de neplăcute sunt cele apărute în presă.
    Sunt de acord, în schimb cu cele spuse de domnul Dan M., nu numai Băsescu vă caută şi v-a căutat nod în papură, ci şi colegii „invidioşi” (pe care d-lui îi numeşte „oportunişti”) din partid.
    Lui Băsescu i-ar trebui o oglindă fermecată, în loc de „cine-i cea mai frumoasă din ţară” să-ntrebe cine-i cel mai preşedinte din ţară… Aveţi grijă să nu muşcaţi din vreun măr trimis din parte-i!

  27. 29 Alex aprilie 15, 2009 la 11:02 am

    @ AN
    NU SUNTETI UN ADVERSAR pentru TB. El foloseste o strategie electorala care il salta in sondaje pentru faptul ca toti oponentii sai, reali sau potentiali, ii fac jocul:
    1. Se adreseaza electoratului sau cand il diabolizeaza pe Nastase. Simtind ca un Crin Antonescu, Mircea Geoana, sau Sorin Oprescu ii musca din capitalul electoral, il reasusciteaza pe Adrian Nastase din 2004, le arata pisica celor din segmentul sau: – Ia uitati fratilor, daca nu ma votati pe mine, Adrian Nastase va conduce Romania, coruptii, mogulii vor triumfa. Justitia a inceput sa functioneze, nici oamenii cu bani nu mai au protectie in fata legii, vreti chiar acum sa daramati ce am „construit” timp de cinci ani de zile bla bla bla?
    Cu alte cuvinte, personajul, nevand realizari in plan economic, reia tema favorita din 2004: lupta anticoruptie. El nu se lupta cu Nastase, pentru ca Nastase are 3% (si asa va ramane 100 de ani, a fost diabolizat forever de mareata Alianta DA si presa ei)! El reinvie sperietoarea, isi gaseste un adversar imaginar pentru a tine strans unit sub drapelul anticoruptiei propriul lui electorat.

    2. Blogideologic, nu e chiar atat de buna postarea. Sau, in fine, exemplul nu este bun. Piedone, prin exceptie, face treaba in sectorul 4. In fiecare coltisor s-a construit cate un spatiu verde. Curatenia, asfaltatul strazilor laterale merg mult mai bine decat in perioada „ante-Piedone”. El chiar este o figura, un tip anti-sistem, ca si Oprescu. As ruga persoanele interesate sa verifice ex propiis senses realitatea din sect. 4 (mai ales daca poate compara ce era inainte cu ceea ce este astazi) inainte de a-si insusi o parere de pe net.
    Pe fond insa, da, AN si PSD au pierdut enorm prin asocierea cu penibilul Pogonaru si alti „oameni de afaceri” care, in perioada de criza, n-au venit in sprijinul micilor intreprinzatori, au dat cu maciuca in cap agricultorilor si i-au privit pe salariatii din invatamant, administratie ca pe niste inamici (remember, PUR a trecut repejor in 2005 in barca DA?).

    3. Repet (si am s-o fac cat timp voi avea acces in casa gazdei): pedeleii cresc in sondaje profitand de inabilitatea cu care va certati in public. Si la ei sunt neintelegeri, si ei se toarna si se vor turna mai abitir dupa ce vor pierde puterea (doar vin din trunchiul comun, FSN), dar, pe moment, nici musca nu afla de disensiunile lor. Imaginea de partid monolit da senzatia de partid puternic, care stapaneste situatia, are solutii pentru criza, coruptie, cu toate ca sunt vai de capul lor. In schimb, PSD, prin ridicatul poalelor in piapa publica, apare in fata electoratului drept veriga slaba. Si pierde. Bineinteles ca plebea nu vede ca ministri PSD s-au luptat cu multa abilitate pentru un acord cu FMI in conditii mai putin proaste, pentru un buget decent la Ministerul Muncii, Invatamant, Sanatate (chiar puteau sa cada fondurile, dupa „prognoza” lui TB), pentru protejarea pe cat posibil a agricultorilor si a mediului de afaceri (ce stie plebea cum s-au napustit ANSVA si fiscul pe ciobani, persoane cu un petec de gradina, tarani care adunau o mana de oua, sau miniproducatori de tuica, mai rau ca pe vremea lui Ceausescu!). In ciuda istaricalelor pedisto-femeiste despre criza, taranii aduc branza, oua, legume, fructe din productia interna in piata, lantul de magazine si chioschiuri functioneaza, serviciile super, iar piata constructiilor reinvie (numai in Romanica!). Invatamantul romanesc, sanatatea si protectia sociala merg muuult mai bine decat in Ungaria si alte tari; administratia deocamdata are resurse, nu mai puneti botul la intoxicarile ordinare cum ca treburile nu merg! Merg (si) datorita prezentei PSD la guvernare.
    Vazand ca certurile din interiorul PSD (nu disputele in sine, ci imaginea publica de partid scindat) il coboara in sondaje, TB a aruncat momeala: AN a fost turnat de proprii colegi de partid. Poftim? Sechelariu, consulul general la Beijing si inca unul nu pot fi catalogati drept „colegi de partid”, ci parteneri de conjunctura, care vor turna stransi cu usa. Il vor turna si pe TB, va veni si randul baronilor PD; pun pariu ca Morar va ramane acolo si dupa ce TB pierde alegerile. A fost prea „eficient” in a scoate dosare, nu degeaba a fost laudat de marii licurici de la Bruxelles.

    4. V-am spus de anul trecut, de cand am intrat pe blog: tema identitara esta motivul favorit al lui TB: RM, trecerea Prutului, romanii din diaspora si din jurul Romaniei, biserica, familia, cipurile, nu inteleg de ce nu i-ati luat din fata prajitura favorita, aveati mai multe atuuri in acest sens. Diplomatia romaneasca a lucrat (insa cu prea multa modestie, putini vad), iar TB si pedeii isi aroga merite imaginare. N-ati facut nici un efort in neutralizarea temelor predilecte ale TB-ului.

  28. 30 instalatorul aprilie 16, 2009 la 2:32 am

    Alex, indirect va referiti, la punctul 2 al dumneavoastra, la comentariul meu. Nu sunt impresii de pe net, sunt lucruri precise: in cursul amenajarilor care au inceput in sectorul 4, cel putin in zona mea lucratorii trimis de primarie au demontat tot ceea ce era din fier, care fier a fost incarcat si dus, fara nici un fel de act, spre o destinatie aparent necunoscuta. Daca acest comportament se generalizeaza in toata capitala, atunci vor dispare citeva mii de tone de fier care, la pretul platit acum pe fierul vechi, valoreaza citeva milioane de euro buni de pus in niste buzunare. La fel, pentru amenajarea parcarilor a fost mult redus spatiul verde: daca insa anul trecut fostul primar Inimaroiu (un primar slab, de altfel) a avut macar politetea de a anunta cetatenii temporar afectati de lucrari cu 3 saptamini inainte de inceperea lucrarilor, in acest an, sub primariatul Piedone si conservatorii, oamenii primariei au navalit ca hunii si au distrus tot ce le-a iesit in cale pe spatiul verde care a si disparut sub betoane. Sigur, parcarile sunt comandamentul zilei, dar, in cursul anilor, oamenii au plantat si ingrijit de exemplu zeci de trandafiri la fiecare bloc, alte plante pomi ori arbusti; anul trecut am pus si eu citeva vite de vie pentru o bolta; datorita stilului de lucru, nimic nu a putut fi salvat, munca oamenilor de ani de zile, apa consumata, carata si platita pentru udat s-au risipit in citeva ore, in timp ce oamenii se aflau la lucru, nimic nu a putut fi salvat pentru a fi replantat. A mai ramas un metru de spatiu verde pentru care, aceeasi primarie a prevazut…sisteme de irigatii; kilometri intregi de tevaraie de apa din plastic la vreo 3 lei metrul, de miroase de la o posta a afacere aranjata. Iar apa pentru irigarea…ierbii cine o va plati? Cetatenii. Au fost ei intrebati daca doresc si daca isi permit asta? Nu. Si daca tot trebuia omenita vreo firma conservatoare cu o retea de apa, nu ar fi putut fi gasite idei mai productive decit cea iesita din capetele consilierilor si primarului? Ba da, daca ar fi vrut. De exemplu, daca tot doreau musai sa faca irigatii, primaria putea incheia un acord cu vreo comuna invecinata (sunt comune de legumicultori in zona) si contra unui sprijin in irigatii, primaria putea primi de exemplu o cota gratuita, anual, din recolta de legume, in folosul de exemplu al unitatilor de ajutorare a copiilor (orfani, handicapati,…) care ar fi avut un supliment de hrana cumva gratuit. Fiinca, Alex, este important nu doar ceea ce se face ci si cum se face. Postarea mea nu a contestat realizarile actualei administratii de sector in ceea ce priveste curatenia si unele amenajari ci modul si chiar impolitetea in care lucrurile se fac, tot din banii cetatenilor. Iar eu i-am cerut domnului consilier care si-a facut notorietatea necesara alegerii pe spatele presedintelui si cu sprijinul unei televiziuni la care s-a victimizat sa prezinte niste acte si inca nu a facut-o, a preferat sa dispara de pe aici. Si, fiindca tot vorbim de banii cetatenilor, sa mai scriu ceva: recent, prin pietele sectorului a fost difuzat in mod gratuit un ziar dedicat lui Piedone: cu ce bani a fost el editat si tiparit? Cumva cu banii primariei, adica ai cetatenilor? Domnul consilier, care inainte a fost ziarist, fiindca acum nu il mai vad a mai fi pe la vreo gazeta (poate insa ca este la vreuna mai periferica), a fost si el implicat in acest proiect gazetaresc? Si, daca tot au ajuns banii sa prisoseasca asa de tare chiar in vreme de criza de se scot gazete care lauda primarul, nu era mai folositor sa fi fost miscorate taxele? Fiindca banii vin de la oameni si ei la vreme de criza, strimtorati. La unele amenajari facute am observat ca nu primeaza nici criteriul bunului gust si nici cel functional: de exemplu, in aceeasi intersectie de la BIG au fost puse pe spatiul verde, intr-o maniera care se vrea artistica, de rafinat gust estetic, niste pietroaie care vor sa sugereze niste stinci si care nu mi se par plasate la o distanta suficient de sigura de drum astfel incit o masina care derapeaza si se urca din viteza pe spatiul verde risca sa dea peste ele si in locul unui mic accident cu avarii relativ minore sa avem de-a face cu raniri. Intr-o prima concluzie, faptul ca dupa patru ani vor fi infatisate electorilor niste realizari implica si modul in care ele sunt facute. Nu ajunge sa cheltuiesti bani, trebuie ca lucrurile sa fie facute si cu cap si cu politete fata de cetateni. In alta ordine de idei, fara a va face dumneavoastra vreo vina, ci dimpotriva, apelind la inteligenta si judecata dumneavoastra, poate va ginditi intr-o zi cine este sistemul. Fiindca multa lume, inclusiv dumneavoastra, vorbeste despre oameni anti sistem, dar fara a preciza sistemul. Si s-ar putea sa ajungeti la o concluzie tulburatoare: in acest moment, Piedone, dl Oprescu, dl Basescu si alti zisi anti sistem sunt de fapt sistemul. Ei au fost anti sistem pina cind au devenit sistemul si continua sa se dea luptatori anti sistem, dar sistemul pentru ei a devenit un sistem imaginar, o umbra, tocmai fiindca sistemul sunt ei ( cum frumos si-a intitulat pe vremuri scriitorul Leonida Neamtu o carticica, proasta de altfel dar cu titlu frumos, Blondul impotriva umbrei sale, acest titlu ii descrie excelent pe acesti anti sistem. Dimpotriva, a fi anti sistem inseamna azi a fi anti Piedone, Oprescu, Basescu, … Si, dealtfel, despre ce „sistem” vorbim?


Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!