Alma – o alta specie de oameni?

Mai multi prieteni mi-au atras atentia asupra faptului ca, la concurenta cu Acordul cu FMI, ziarele trateaza, suculent, schimbarea scaunelor la BP-ul Camerei, de catre Roberta Alma Anastase.

Cautand pe internet articolele respective am gasit cateva lucruri interesante. Dar, mai intai, cateva (ultimele) comentarii pe acest subiect:

1. In cadrul Biroului permanent, membrii sai functioneaza intr- o ordine de precadere, tinand seama de functii (vicepresedinti, secretari, chestori), de marimea grupurilor parlamentare si, in cadrul aceleiasi functii si aceluiasi grup politic, de ordinea stabilita de grupul respectiv. De aceea, asa cum puteti gasi si pe site-ul Camerei, ordinea de precadere a vicepresedintilor Camerei este urmatoarea : Olteanu Ioan (PDL), Nastase Adrian (PSD+PC), Popa Daniela (PSD+PC), Olteanu Bogdan (PNL).

Ordinea aceasta NU o stabileste presedinta Camerei. Ea deriva din configuratia politica a Camerei si din vointa grupurilor politice.

2.  De 20 de ani, asezarea membrilor in jurul mesei BP se face de la zona centrala, rezervata presedintelui, primul vicepresedinte (Ioan Oltean) fiind asezat pe locul din dreapta presedintelui, al doilea vicepresedinte (Adrian Nastase) pe locul din stanga presedintelui, al treilea vicepresedinte ((Daniela Popa) pe locul din drepta primului vicepresedinte si asa mai departe. Repet, aceasta este cutuma la Camera si la Senat de 20 de ani. Si este o cutuma in toate institutiile cu reprezentare politica.

Roberta Alma Anastase nu poate schimba aceste reguli, dupa gustul ei, pentru ca Parlamentul nu este o societate comerciala pedelista, condusa prin telecomanda de la Cotroceni.

3. Mi s-a spus ca Roberta Alma Anastase nu doreste sa vad, stand alaturi de ea,  biletele puse pe dosare de catre cei care ii stabilesc cum sa vorbeasca in sedinte, dar va asigur ca nu ma intereseaza deloc subiectul, opinia mea in aceasta chestiune fiind facuta. Oricum, aceasta atitudine a ei lezeaza pozitia si statutul grupului PSD in Camera, ceea ce nu poate fi admis. Asa cum nu este de admis faptul ca, de 3 luni, secretarii generali adjuncti ai Camerei, ce trebuiau propusi de PSD, nu au fost numiti pentru ca Emil Boc si Roberta Anastase nu-l „simpatizeaza”  pe Mihai Unghianu. Din nou o cenzura a PDL-ului la numiri facute de PSD. Oare colegii mei nu se simt inca umiliti de aceste atitudini? Sau de initiativele demagogice ale grupului PDL lansate  fara consultarea PSD (spre exemplu,initiativa legislativa vizand pensiile parlamentarilor).

4. Am inteles ca solutia gasita de presedinta Camerei pentru a rezolva aceasta importanta problema este construirea unei mese pentru Biroul permanent care sa fie mult mai mare (poate ceva asemanator noului aranjament pentru sedintele de la CSAT, in care Basescu sta singur la o masa (inainte, toti membrii CSAT stateau la o singura masa!)

Va spuneam ca am cautat pe internet articole referitoare la acest subiect monden. Si am mai gesit cate ceva.

Iata, in www.acasamagazin.ro/acasa/…, „16. Alma isi sustine ultimul spectacol”,

un fragment amuzant :”Franco o roaga pe Alma sa n-o paraseasca pe Roberta si Alma este impresionata de aceasta discutie. Roberta o vede plangand si il insulta pe Franco, fiind convinsa ca el a facut-o sa planga. Mai tarziu, afla de la Diego ca Alma este foarte preocupata de soarta ei….”

Sper sa nu transferam astfel de telenovele la Parlament.

Pe de alta parte, navigand pe internet, am gasit pe www.descopera.ro/maratonul-misterelor/… un articol interesant „Alma – o alta specie de oameni?” si m-am speriat („Acum cateva sute de ani pastorii din Asia Centrala i-au denumit Alma. In dialectele locale termenul se traduce prin ‘om salbatic’ Daca s-ar reusi, intr-un final, capturarea unui (unei n.b.) Alma, oamenii de stiinta s-ar putea confrunta cu nimeni altul decat faimosul Om din Neanderthal”.

Sa revenim insa la Parlamentul Romaniei. Putin respect din partea celor cu sange proaspat sositi in Parlament cred ca nu ar fi inutil. Am colaborat de-a lungul anilor cu Ion Ratiu, Corneliu Coposu, Ion Diaconescu, Gabriel Tepelea si multi altii – persoane cu care am avut divergente politice majore. Dar nu imi aduc aminte sa ne fi jignit vreodata. Oare „noua clasa politica” sa fi pierdut, sub indrumarea dirigentelui de la Cotroceni, sensul unui respect minimal in viata politica?

123 Răspunsuri to “Alma – o alta specie de oameni?”


  1. 1 cristian martie 12, 2009 la 1:32 pm

    De data asta va dau dreptate. Am anticipat si azi subiectul preferat al presei. Si am scris azi-noapte. Interpretati atent si cititi si comentariile.

  2. 2 violet martie 12, 2009 la 1:34 pm

    Domnule Nastase, cred ca si cei mai portocalii dintre portocalii sunt constienti ca palaria e prea mare pentru Miss: ” Buna seara, I’m Roberta Anastase!”. Ea, stiindu-se inferioara lui Adrian Nastase, cred ca simte nevoia sa se „foiasca”, iar scaunul de langa el o „arde”. 🙂
    Altfel, eu ma intreb de mai multe ori pe zi, cand se vor simti colegii dvs suficient de umiliti …

  3. 3 calin1 martie 12, 2009 la 1:36 pm

    Cu atatea subtilitati de imagine si incercari de deturnare a atentiei spre anumite lucruri, ajungi sa te intrebi daca merita sa mai urmaresti scena politica la modul serios. Merita urmarita la concurenta cu Toni Grecu. Pe bune!

  4. 4 m.p.g martie 12, 2009 la 1:44 pm

    Domnule Adrian Nastase va rog sa-i aratati d-nei RA analizele medicale ale dv. deoarece crede ca aveti ceva microbi periculosi pentru persoana sa asa de importatnta. Eu cred ca pdl a inceput sicanele cu psd in toate domeniile. In acest mic incident nu aveti decat doua variante: sa nu acceptati moftul RA de domnisoara razgaiata(cum zic taranii destepti) sau sa va retrageti din sala BP in semn de protest impreuna cu colegii din psd si pc. Probabil ca RA doreste sa tina sedinta BP singura sau eventual numai cu traian basescu.
    Pentru restul sicanelor va doresc mult succes. Adevaratul motiv este ca ei mor de frica ca dv. a-ti putea candida la presidentie. Daca sunteti mult mai dur cu aceste persoane „scunde la minte” sunt sigur ca ve-ti castiga presidentia si vom scapa de molima portocalie care in prezent se comporta identic ca bolsevicii in anii 50.

  5. 5 nastase martie 12, 2009 la 1:50 pm

    Mircea Hamza,
    Multumesc

  6. 6 Mihnea Georgescu martie 12, 2009 la 1:56 pm

    A-NASTASE ANTI-NASTASE?!

    Alma Ata descinde din hoardele de tătari uiguri, ca şi Maestrul Băsescu, cum a demonstrat Adrian Severin…
    Şi trăsăturile faciale o demască…

  7. 7 Mihnea Georgescu martie 12, 2009 la 2:00 pm

    Nu o mai luaţi la mişto pe biata femeie, iar o să spună lumea că sunteţi misogin! 😉

    Hm, o intimidaţi „intelectual”?! LOL

    Tare!

  8. 8 Mihnea Georgescu martie 12, 2009 la 2:01 pm

    Râdeam singur în maşină când am auzit la radio că o intimidaţi „intelectual”! Şi culmea că eram şi în dreptul Cotrocenilor…

  9. 9 marcus martie 12, 2009 la 2:01 pm

    Am si eu o intrebare Domnule Nastase,
    Exista vreo legatura, fie ea si colaterala de gradul 10, intre aceasta Alma si Alma Mater ?
    cu respect
    marcus

  10. 10 nicu rotaru martie 12, 2009 la 2:22 pm

    dle presedinte aveti perfecta dreptate. toate institutiile statului unde este influenta sunt societati comerciale conduse de la cotroceni. pacat ca psd a cazut in cursa. se fac abuzuri incredibile. doar ptr ca nu esti de acord trebuie sa pleci. daca ii dai in judecata si castigi nu respecta hotararile judecatoresti . eu am una in buzunar si nu o pot executa ,caci nu vreau ei, cei care conduc societatea comerciala de stat.

  11. 11 eficientaenerg martie 12, 2009 la 2:32 pm

    Aceasta este Politica:pana inveti sa studiezi ,emiti proiecte si sa dialoghezi-cale lunga!In 1993-si vara kui 1994-in Parlament ,ca deputat,nu am scos un cuvant in plen;am aprofundat Legislatia,atent la cum prezinta altii si notam ,pt folosit in speech ,sute de citate din literatura nationala sau personalitatile internationale,inclusiv de la Herr Adrian(ce ne-a invatat ca privire in 1999 Tony Blair,cu mesajul prezentat in sedinta Parlament;asa cum ,la TV-uitat si ,direct,la camera pt.dialog direct cu poporul!).Tinerica prezentata-ca Presedinte CDEP.,ar trebui sa nu doarma noaptea…la cate are de aprofundat.Iar,prostioare de la Cioc,Soc,Foc si …”pasarea ce moare pe limba ei..cine o fi??”-o va face cunoscuta pt.ras!Ce mai trebuie actionat Energetic:sa vedem proiectul de OUG privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte-fara regenerabile si multe primarii nu au bani de salarii,ca in Calarasi;si Programul „Casa Verde“-Adios! http://eficientaenerg.wordpress.com :pt.Combaterea schimbărilor climatice mondiale!

  12. 12 Zeus martie 12, 2009 la 2:49 pm

    Domnule Nastase, stit bine, v-am luat apararea in atacurile alea grobiane cu „homosexualitatea”. Si imi sustin in continuare punctul de vedere.
    Acum ce ziceti? Imi dati una in cap daca va spun ca ce ii faceti frumoasei de la CD e grobian?

  13. 13 exasperat martie 12, 2009 la 3:08 pm

    @ Adrian Năstase – chiar aş dori un răspuns:

    1. „În legea penală română nu există diferenţe de valoare şi putere între probele administrate în timpul urmăririi penale şi probele readministrate în timpul judecăţii. Prin urmare, audierea celor 972 şi ceva de martori nu este obligatorie. Şi Parchetul poate renunţa la martori, şi inculpatul la probe. Dacă nu există asemenea renunţări, dreptul de a scurta probaţiunea aparţine instanţei. Ea are dreptul suprem să se oprească atunci când se consideră pe deplin lămurită.
    Dacă cineva doreşte să iasă din atenţia opiniei publice, vine şi solicită instanţei să se renunţe la probe. Dacă Parchetul doreşte s-o scurteze, renunţă la martorii săi pentru că mărturia există în dosar şi a fost administrată în timpul urmăririi penale.
    Dacă cunoaştem legea penală, suntem scutiţi de afirmaţii gratuite. orice altă afirmaţie nu ţine seama de legea penală şi este afirmaţie politică. Şi este grav să faci afirmaţii din perspectivă politică acuzând tocmai politicul de implicare”.
    Enunţurile de mai sus aparţin unui lider democrat-liberal, avocat de profesie. Dat fiind faptul că domnul cu pricina vorbeşte, în general, o limbă a sa, poate aveţi amabilitatea să mă lămuriţi şi pe mine…într-o terminologie ceva mai accesibilă 🙂

  14. 14 exasperat martie 12, 2009 la 3:09 pm

    2. „De ce-ar fi de vină DNA-ul şi preşedintele Traian Băsescu pentru autodenunţurile care au stat la baza constituirii dosarelor lui A. Năstase?”

  15. 15 leo martie 12, 2009 la 3:20 pm

    Eu unul găsesc că ANeul este incorect: cum poate să spună că frumuseţea a trecut, când asemănarea prezidentului Camerei cu porţelanul chinezesc nu se referă doar la interior?!
    Uite d-aia n-are vocaţie de… Zăus: nu-i sensibil la farmecele muritoarelor… 🙄

  16. 16 nastase martie 12, 2009 la 3:21 pm

    Zeus,
    multumesc ca m-ati aparat. Chiar aveati dreptate.
    In ceea ce o priveste pe doamna respectiva, eu nu am acuzat-o de ceva asemanator, ci i-am reprosat lipsa de respect, de eleganta si, in definitiv, de profesionalism.

  17. 17 Zeus martie 12, 2009 la 3:48 pm

    Domnule Nastase, nu am nevoie de multumiri, inca mai am logica si bun simt.

    Cat o priveste pe „Alma”, mi s-a parut deplasata asocierea prenumelui Doamnei de la CD cu „omul salbatic” si cu „faimosul Om din Neanderthal”. E cam rusinos.

    Ca RAA a facut o mica gafa, poate fi si scuzabila prin prisma lipsei de experienta, nu imi spuneti ca in viata politica nu ati facut gafe. Ca daca imi spuneti asta, va dau un exemplu de gafa muuult mai mare: MAREAN! (ma scuzati ca am scris cu litere mari, dar am vrut sa va atrag atentia).

  18. 18 violet martie 12, 2009 la 3:49 pm

    Si pentru ca veni vorba de Roberta Anastase, numai mie mi se pare ca seamana dintr-un punct de vedere cu Andreea Marin? Ma refer, evident, la exprimarea EXTREM DE STUDIATA. Fosta „zana” nu ma intereseaza deloc si pot alege sa nu o vad cu niciun prilej. Pe presedinta Camerei Deputatilor insa nu o pot ignora si nici nu vreau, pentru ca e platita din banii mei si e al treilea om in stat(!!??). Ma deranjeaza ca ni se adreseaza de parca am fi grei de cap, ca vorbeste rar si apasat. E clar ca face acest lucru pentru a compensa lipsa de cunostinte si nu numai. ( 🙂 ) Am urmarit-o si la Ciutacu in emisiune si mi-a demonstrat din plin ca mi-am format o parere corecta despre ea.
    Repet, e imposibil sa se simta in largul ei langa Adrian Nastase, pe care il vede, probabil, ca pe domn’ profesor care a prins-o cu lectia neinvatata. La fiecare ora. E normal sa aiba complexe fata de el.

  19. 19 Karakas martie 12, 2009 la 4:04 pm

    Probabil specia homo tutti frutti, din grupul „arancia”. Iata ce declara mentorul doamnei Alma la Radio Romania Actualitati pe 11 martie, incercind sa explice boborului cum e cu imprumutul de la FMI:

    „Dacă în situaţia în care Banca Naţională eliberează nişte bani din rezerva Băncii Naţionale, bani care aparţin băncilor, deci dacă eliberează aceşti bani, dar primul care se duce să îi culeagă de pe piaţă este bugetul de stat, companiile rămân tot fără sursă de finanţare.”

    Sigur, recunosc, e o decupare de Arici Pogonici dintr-o maiastra si ilustra expunere radiofonica, demna de a se pierde in spatiul cosmic, sper fara a fi interceptata de posibile inteligente extraterestre. Nu de alta dar prostia e mai letala decit virusii.

  20. 20 Karakas martie 12, 2009 la 4:05 pm

    Probabil specia homo tutti frutti, din grupul „arancia”. Iata ce declara mentorul doamnei Alma la Radio Romania Actualitati pe 11 martie, incercind sa explice boborului cum e cu imprumutul de la FMI:

    „Dacă în situaţia în care Banca Naţională eliberează nişte bani din rezerva Băncii Naţionale, bani care aparţin băncilor, deci dacă eliberează aceşti bani, dar primul care se duce să îi culeagă de pe piaţă este bugetul de stat, companiile rămân tot fără sursă de finanţare.”

    Sigur, recunosc, e o decupare de Arici Pogonici dintr-o maiastra si ilustra expunere radiofonica, demna de a se pierde in spatiul cosmic, sper fara a fi interceptata de posibile inteligente extraterestre. Nu de alta dar prostia e mai letala decit virusii.

  21. 21 Augustin martie 12, 2009 la 4:12 pm

    @ A.N.
    Stimate domn,
    1. Va ofer in mod gratuit solutia inefabila de a stinge conflictul dintre dvs. si frumoasa doamna despre care se face vorbire. E simplu: scoateti de la un medic virusolog o adeverinta din care sa rezulte limpede faptul ca inteligenta de care „suferiti” nu este contagioasa si inaintati o copie xerox, autentificata notarial, persoanei in chestiune. Am convingerea ca o liniste polara se va asterne (din acest punct de vedere) la masa B.P.
    2. Citez: „Parlamentul nu este o societate comerciala pedelista, condusa prin telecomanda de la Cotroceni”
    Intrebare: Nu??? Asta chiar e o stire! Ati verificat din 3 surse?
    3. Citez, din nou: „Oare colegii mei nu se simt inca umiliti de aceste atitudini?”
    Raspuns: Pentru aceia dintre ei care molfaie de zor ciolanul, nicio umilinta nu e destul de mare. Dar cu acestia chiar va (mai) simtiti coleg?
    P.S. Daca nu mi-ati raspuns la alte intrebari, cu adevarat importante, cu atit mai putin ma astept sa-mi raspundeti la acestea. Imi soptesc in barba ca am fost si eu, macar o data, retoric!

  22. 22 George Amihaesei martie 12, 2009 la 4:19 pm

    Am gasit astazi un comentariu al unui articol din Cotidianul care ilustreaza foarte bine gandirea oamenilor inteligenti din tara asta(pentru ca avem si astfel de oameni) : „in ziua de azi, nu poti vorbi ceva de bine de cei care au construit ceva deosebit pt.tara.desi stiu bine ce s-a construit inainte de”90,lucrind pe citeva santiere nationale,ma refer aici la contemporanii actuali.
    nu cred ca psd ajungea la ultimele alegeri parlamentare la 33% si ce sunt astazi daca nu se mobilizau si-i mobilizau dl nastase si dl mitrea. apoi sa nu uitam ce s-a realizat pe vremea cind erau ei activi la guvernare(premier, respectiv ministrul transporturilor), intre 2000-2004: intrarea in nato, actele pt. ue, deschiderea granitelor pt. munca, cornul si laptele, 400 de sali de sport construite, autostrada buc-fetesti-130km(singura realizata in cei „dupa 20 de ani”),autorizatii de transport international, oprire cadere si crestere 8%, it-istii opriri de a emigra prin renmunerare corespunzatoare, site-ul e-licitatie,e-guvernare, profesionalism, liniste fara scandaluri etc. in plus, dl nastase este un intelectual autentic, pregatit special ca om de stat. de aceea este atit de invidiat si urit de cei de tipul surogat, cu pregatire superficiala sau care nu le(a) place(ut) cartea. sper, sa nu mai pierdem o personalitate valoroasa prin hatisurile intrigilor politice, dupa care sa ne plingem ca n-avem oameni de stat providentiali, cum au beneficiat, chipurile, alte tarisoare.treziti-va din manipularea, cu „inamicul public nr.1”!treceti la adevarata reforma in justitie?asta trebuie sa facem, nu sacrificii rituale!balta e plina de „peste”, vezi ultimele evenimente si declaratia min.justitiei cu „retelele”,”retelele”, unde sunt „retelele”?
    ps.mai nou aflam ca tot dl nastase a initializat si actiunea cu platoul continental al marii negre,socotit astazi mare succes diplomatic roman.. ”

    Citind acest articol nu pot sa nu intreb:Domnule Nastase de ce nu candidati la alegerile prezidentiale?Sau……:)

  23. 23 Harabula martie 12, 2009 la 4:22 pm

    Bineinteles ca doamna Anastase cunoaste mai putin din formalitatile Parlamentului decat domnul Nastase. Dar, sa ni-l inchipuim pe d-l Nastase cartind, protestand, ridiculizand si in general ostil. Cred ca ar fi greu de suportat char si de un inger.
    Daca atunci cand nu stie despre ce este vorba (vezi cazul imprumutului), d-l Nastase face atata tapaj, ce sa mai spunem atunci cand cunoaste problemele. Seara trecuta la tv. era tare nostim. Nastase nu cunostea stadiul tratativelor pentru imprumut, Cristoiu habar n+avea de nimic, iar firea era interesata sa ia apararea mogulilor. Fiecare isi spunea oful fara sa-i asculte pe ceilalti.
    Ce mai incoace, incolo! Doamna Anastase,de ar fi intelepciunea intruchipata, tot nu ar placea d-lui Nastase.

  24. 24 Iceflame martie 12, 2009 la 4:25 pm

    Poate ca ar trebui sa plecam cu totii din tara lui Basescu,a Alinei Mungiu si a Robertei.

    Sa ramana numai ei.Astfel,prezidentul va fi si premier,si procuror,si avocat,si judecator si garda financiara.La nevoie,poate fi si Garcea.

    Alina va avea spatiul necesar in juru-i pentru a putea sa candideze.

    Roberta Alma se va bucura cel mai mult; va putea sa citeasca in voie biletelele scrise cu litere mari de tipar si talmaci fara probleme,oooh,atat de misterioasele desene ajutatoare…

  25. 25 marcus martie 12, 2009 la 4:50 pm

    Domnule Nastase,
    Avand in vedere ca apreciez spiritul dvs. fin de a va manifesta preferintele in materie de „coscaunari”, imi permit sa va atrag atentia totusi ca sunteti pe lista neagra a unei anumite parti a electoratului. Cu mentiunea ca mi-am pemis, in nemernicia mea, sa sar in apararea Dvs. (motiv pentru care am fost blamat la radul meu, pe motiv de „habar n-am de codul manierelor elegante”), reproduc, cu permisiunea Dvs. un dialog virtual, pe care eu l-am gasit pur si simplu savuros.
    Dvs. ce ziceti, veti mai fi votat, in atare conditii:

    „mona says:
    March 12, 2009 at 3:01 pm

    Pacat ca pe Roberta nu o duce capul sa scape de nastase intr-un mod mai inteligent, fara scandal.
    De exemplu, sa-i fi subrezit scaunul malacului. Nu stiu daca scapa definitiv de el, dar macar avea satisfactia sa-l vada cazand cu cracii in sus de la inaltimea tribunei.

    mona says:
    March 12, 2009 at 3:04 pm

    Sau sa faca jogging dimineata in jurul Casei Poporului, apoi sa intre la lucru fara sa faca dus.

    marcus says:
    March 12, 2009 at 3:11 pm

    @mona; se pare ca pe Roberta n’o duce capul deloc, asa ca las’o in Plata Domnului, nu-i mai da sugestii, ca cine stie ce intelege, si maine-poimaine o vedem in curul gol cu un Adrian Anastase alergand-o, respectand cura de slabire prescrisa de tine.
    Am si eu o intrebare, Roberta se mai numeste si Alma, vreo legatura cumva, fie ea si de gradul 10 (colaterala), cu Alma Mater?
    sa fii iubita

    mona says:
    March 12, 2009 at 3:17 pm

    Misoginilor!

    marcus
    @mona: nu stiu femininul de la misogin, da’ io n’am nimic cu aspectu’ Almei, am ceva insa cu preocuparile (conform fisei postului) pe care ar trebui sa le indeplineasca un ales sau aleasa a romanilor. Scuza-ma si pardon da’ , asa sunt io, rad si cu curu cand vad ca in plina criza economica un (o) al (a) treilea om (oama) in statul de drept Romania inca un pic si falimentara, isi chinuie hormonii, pe motiv de vecinatate de jilt.
    Sa fii iubita
    marcus

  26. 26 abc martie 12, 2009 la 4:52 pm

    Minunata fotomodela.
    Un comentariu de aici http://antena3.ro/stiri/politica/anastase-fuge-de-nastase-la-sedintele-conducerii-camerei-deputatilor_66770.html
    mi s-a parut minunat.
    I-o fi spus Nastase: „auzi fa, sa nu kumva sa te basheshti linga mine”, shi fufa o fi krezut k a zis ceva rau de base al ei.

  27. 27 Ilie martie 12, 2009 la 4:56 pm

    Roberta este obraznica.Ea inca se impiedica pe culoarele parlamentului si se crede deja cineva mare acolo. Ar trebui colegii dumneavoastra sa ia atitudine fata de aceasta Cruela pentru ca daca nu se face ceva va prinde aripi si incepe sa-si faca de cap.
    Este o femeie obraznica.

  28. 28 lupi martie 12, 2009 la 5:33 pm

    E singura actziune prin care s-a remarcat aceasta doamna , de cand e Pres. Camerei deputatzilor !!??. Inainte o remarcam cand duios vorbea despre pulitica , asa auzeam eu , cu urechile unui vechi radiotelegrafist !!!!! Oricum , mare-i gradina PDL-ista !!, e incredibil catzi mutantzi s-au adunat acolo!!!

  29. 29 dan martie 12, 2009 la 5:35 pm

    :}

    Deunazi priveam la televizor……..momentul votului la …….votul pentru darea avizului Camerei Deputatilor de incepere a urmaririi penale a lui A.N.

    Ditamai Presedinta Camerei Deputatilor………vota cu bilele la vedere……..Evident..”pentru”.

    Iaar pe chipul dansei se citea ………….atata satisfactie……….

    Nu satisfactie in sensul victoriei politice……….

    ci satisfactia omului mic,incapabil sa-l aprecieze pe cel care-i este s
    cuperior

  30. 30 cristian martie 12, 2009 la 5:43 pm

    lasati in pace fata. Numai ea stie cit a muncit pina a ajuns aici…..of,of.of. Trebuie sa fie si ea buna la ceva….

  31. 31 Argusdre martie 12, 2009 la 5:55 pm

    Cand te-asezi langa Roberta,
    Tu vorbesti de “poale lungi..” ?
    Lasa dracului omerta,
    Ca sub ele tre’s-ajungi !

  32. 32 drtm martie 12, 2009 la 6:03 pm

    Este şansa ei să mai tragă cu ochiul la un politician cu experienţă incomparabil mai vastă decât a ei şi să înveţe câte ceva.

    Doamna şefă de cameră încearcă să vă înveţe filozofia: „E unii care nu vor să vorbesc cu tine”, pe care ea a aprofundat-o foarte bine. Ea vine la şedinţe cu teme foarte clare, pe care trebuie să le execute, e la un etern examen, iar domnia voastră încercaţi să copiaţi, nu-i frumos.

    Eu sunt convins că stimata doamnă este îngrădită de prejudecăţi care nu-i aparţin în ceea ce vă priveşte. Dacă s-ar despuia de aceste prejudecăţi ar avea o stare de spirit diferită şi ar fi încântată să fie privită de toată audienţa , ca în vremurile bune, când reprezenta „Răumeiniaaaaaaa!”

  33. 33 Draghi Puterity martie 12, 2009 la 6:19 pm

    Cred ca ii facetzi o onoarea prea marei acestei ..zdulici isterizate comparand-o cu Ion Ratiu si Corneliu Copusu.

  34. 34 WALTER martie 12, 2009 la 6:25 pm

    Domnule Nastase,
    Ma amuza amar acest mod al unor pdlei de „a face politica”. Intimidati femeiustile lui Base!?…sunteti tare, mon cher. In cazul in care continua-nu sunt misogin, dar nici nu suport prostia- puneti-o, rogu-va(spre deliciul publicului), sa va numere ouale….

  35. 35 meta-Comunicatorul martie 12, 2009 la 6:27 pm

    Poate ca gestul Robertei Anastase tradeaza o anumita (fireasca) timorare in fata „monstrilor” (era sa zic sacri !!!) dar atitdinea fata de gestul ei, venita din partea d-lui blogger cat si a comentatorilor de inalta fidelitate, probeaza mult mai mult decat nesiguranta. Aluziile misogne si mitocanesti (nu doar tolerate dar incurajate pe acest blog de catre atitdinea usor smechereasca a d-lui Nastase) la adresa unui tanar politician, care in mod categoric este mult peste nivelul obisnuit al politicianului dâmb-o-vitean, arunca in derizoriu pretentia vice-presedintelui (de camera) de a fi tratat cu respect, eleganta si in definitiv cu profesionalism.

    A face caz de decizia Robertei Anastase este un gest reflex de a specula „politic” slabiciunile adversarului dar in cazul de fata prejudiciile colaterale s-ar putea sa fie mai mari decat castigurile. Nu pe blog, fireste, ci acolo unde conteaza.

  36. 36 Nicole martie 12, 2009 la 6:27 pm

    In locul d-voastra as fi ignorat complet acest episod.
    Pe de alta parte Miss Alma nu a facut decat sa arate cat o o duce capul, ca sa ma exprim academic. Intr-un fel s-a facut dreptate, s-a raspuns la intrebarea: „Ce merite, ce studii, ce experienta o recomanda pe RAA pentru functia importanta de presedinte al CD?” M-am lamurit acum. Criteriile au fost aceleasi care se aplica pentru promovarea oricui in functii de conducere in aceasta tara: aranjamentele, apartenenta la o gasca, spaga!

  37. 37 casandra martie 12, 2009 la 6:34 pm

    Consum excesiv de brutalitate in coliziunea cu ceva bidimensional.

    Ceva-ul castiga nemeritat adancime, cineva pierde din altitudine…

  38. 38 pasarea dodo martie 12, 2009 la 6:36 pm

    nu e bine cred sa va razboiti cu doamna in cauza acum
    . si zic asta in contextul in care udrea este atacata pe buna dreptate dar intr’un mod total gresit de domn ciutacu, dra basescu e si ea tinta ptr mai multi…
    incepe sa para ca e un razboi al sexelor in momentul de fata si o eventuala campanie desteapta anti-psd centrata pe „misoginism” ar scoate ceva nehotarati la vot.

    avand in vedere ca dna Anastase se gaseste la mile distanta in fata celorlaltor 2, sincer cred ca nu e eficient.

    va doresc mult succes!

  39. 39 mi-ss... martie 12, 2009 la 7:37 pm

    Base i-a atras atentia ca va uitati prea des la A nastase si-i este frica sa nu-i vedeti cumva biletelul roz.Comportamentul acesteia este de toapa din mahalaua descrisa de Caragiale,dar banuiesc un lucru, nu stie cine este.Imi pare rau ca trebuie s-o spun ca nu se va putea ridica niciodata la nivelul doamnelor Andronescu,Corina Cretu,Norica Nicolai,Rowana Plumb.Daca i s-a spus ca frumusetea trece prostia ramane este de nota zece.Ca femeie as vrea sa-i spun ca asa cum o vad eu la tv nu mi se pare frumoasa trecuta in categoria miss,nu stie sa se imbrace,permanent este nepieptanata.Sper sa inteleaga ce-am sa-i transmit acum:O FEMEIE FRUMOASA PROASTA AR FI SA FIE SI DESTEAPTA.

  40. 40 Dinu martie 12, 2009 la 8:19 pm

    Adrian Nastase,

    cine se amesteca-n tarte …. Or tine de o noua si „subtila” strategie …imagologica …pentru, a la, Mizil ?! 🙂
    Doamna Alma de cand a fost unsa presedinte are cosmaruri si aude voci. Cine sa-i fi facut pocinogul, cine sa-i fi vrut pieirea, de-o puse sefa la Camera ?
    Sarmana femeie! …si ce colegi rai are?! 😆

    PS
    Stii ca nu este frumos sa te lupti, or „sa le faci arogante”, cu cei/celor muuuult mai mici ca tine. Mai ales daca sunt fetite si care au avut pojar cand au fost micute. 🙂 😆

  41. 41 gheorghe martie 12, 2009 la 8:27 pm

    Basescu, Domnule Nastase, treceti tot in contul Basescu Domnule Nastase, cu el formati vase comunicante Domnule Nastase.

  42. 42 gheorghe martie 12, 2009 la 8:34 pm

    Inteleg ca Domnul Ge Oana vrea O Bama, trebuie sa aleaga repede, ori tigan, ori rom.

  43. 43 instalatorul martie 12, 2009 la 8:57 pm

    O mica documentare pune in evidenta faptul ca dra Anastase este nepoata sefului tipografiei PCR ( adica puicuta de nomenclaturist, pe aproape de Bogdan Olteanu) si fiica fostului director al „1 Mai” Ploiesti. In mod normal, data fiind importanta lui „1 Mai” pe vremuri. directorii acestor uzine (fiindca se spunea „uzinele 1 Mai”) ar trebui cautati printre supleantii CC al PCR, iar taticul si printre subprefectii postrevolutionari. O micuta, deci, urmasa de cam mari comunisti, crescuta, traita si sprijinita ca atare. Nu ma mira deci ca domnisoara pare plina de tupeu si ca, in loc sa rezolve o situatie printr-o vorba cit de cit de duh – ori chiar printr-o autoironie – gaseste firesc sa fie in primul rind nepoliticoasa cu un om mai in virsta ca ea si tupeista fata de un fost premier si om care a si probat remarcabile calitati politice. Innobilata de presedinte, dra procedeaza la un soi de scandal al taburetelor. Om politic – cum singura se caracterizeaza, cetatean de onoare al statului Nebraska (pentru ce oare?), eurodepumama, dra gaseste cu cale sa isi aplice viziunea si gindirea politica pe subiectul asezarii scaunelor si ocuparii locurilor la masa de sedinte a conducerii camerei. Sa nu fiu rau: este vorba, fara indoiala, de una dintre reformele statului pretinse de catre presedinte. Sa nu fiu rau fiindca se pare ca este ea destul de rea, printre decedatii politici care i se atribuie fiind, la Prahova, cunoscuta politciana (uite, nu stiam de ce disparuse, a mincat-o dra), alti opozanti din PD Prahova . Si uite cum constat eu ca pe presedinte scrie SUA, pe premier – prin neoprotestantii penticostali – scrie SUA, pe presedintele senatului scrie SUA si pe presedinta camerei scrie tot SUA. Care o fi cea mai inalta pozitie in stat ocupata de un om pe care sa nu scrie SUA? Si ca sa inchei, mai tineti minte cuvintele scrise de contracandidatul dlui Nastase, sa le reamintim, fiindca merita: „Este foarte greu sa ajungi in fata unor oameni si sa constati la fata locului cat de greu o duc, este absolut dezamagitor sa vezi ca de ani de zile nimeni nu ii baga in seama.”…”Cum ii ajutam noi pana acum- nefacand absolut nimic. ” Ei bine, printre cei de care candidatul pedelist zice ca de ani de zile nu baga oamenii inseama (poate ca ii baga in altceva) si ca au ajutat oamenii nefacind absolut nimic, ei bine printre acestia se numara si dna Anastase, care fusese parlamentar de Prahova. Asa ca daca panoplia de diplome a drei o fi plina, cea de realizari concrete pare cam goala.

  44. 44 instalatorul martie 12, 2009 la 8:59 pm

    Erata: Am omis din postarea anterioara numele Paulei Ivanescu.

  45. 45 cd martie 12, 2009 la 9:14 pm

    VREA SA FIE IN TON CU SEFUL EI,NUMAI CA MAI ARE DE INVATAT IN PRIVINTA MITOCANIEI.COTROCENISMELE MA DEZGUSTA SE SIMTE DINTOT CE FACE PD CA ESTE O GASCA JALNICA,PLINA DE TOT CE AM DETESTAT IN COMUNISM.DLE. NASTASE CHIAR NU AVETI LOC LINGA O PREZENTATOARE DE MODA ,INTRATA PRIN SCARA DE SERVICIU A POLITICII.CARMEN DUMITRESCU

  46. 46 Ilie martie 12, 2009 la 9:29 pm

    Probabil aceasta doamna nu stia cum sa fie remarcata,a gasit idea in dumneavoastra,stiind ca sunte-ti un brand deja.
    Ar trebui sa fiti mandru de asta.

  47. 47 violet martie 12, 2009 la 9:29 pm

    @ dan:
    Vota la vedere ca sa vada seful Basescu cat de ascultatoare e ea, as adauga eu. Sunt de acord cu explicatiile pe care le-ati dat.

  48. 48 Seth martie 12, 2009 la 9:34 pm

    Roberta? Bunaciune nu glumă ….

  49. 49 xy martie 12, 2009 la 9:39 pm

    domnule adrian nastase, nu sunt, neaparat, un simpatizant al dvs., dar replica cu frumusetea si prostia a fost una inspirata: punct ochit, punct lovit! aceasta doamna are o prea buna impresie despre inteligenta proprie, incat crede ca datorita accederii in posturile ce i s-au oferit (dupa criterii cel putin obscure, probabil pentru „impresia artistica”!) este cot la cot cu personalitati de o anumita anvergura si nu-si mai vede lungul nasului. vorba ceea: da-mi doamne, ce n-am avut, sa ma mir ce m-a gasit… poate ii ma da ceva neuroni, ca duce lipsa, numai ca nu-si da seama…

  50. 50 xy martie 12, 2009 la 9:44 pm

    doamna are panoplia plina de o simpla diploma in sociologie, atata tot.
    si mai e si maritata, de unde atata domnisoara??!!

  51. 51 meta-Comunicatorul martie 12, 2009 la 9:49 pm

    @Instalatorul – azi esti documentatorul? Hm, „puicuta de nomenclaturist” cam ca Oana Niculescu Mizil cum ar veni (penibilule) sau ca sotiile unora si altora, fosti dar bine… Amice rar mi-a fost dat sa vad personaj mai emetic decat tine, balind vârtos intr-un pahar cu apa uitat pe birou de cine stie cine, doar doar o produce si el o furtuna.

    Atentie se muta scaunele, vine Instalatorul cu analizele. Ca de obicei i-au iesit pozitive dar cam lungi. Poate are noroc si i se iau in considerare labilitatile, ca omul de fragil e fragil. Daca-l atingi cu o floare plange dar uite ca atunci cand vrea (selectiv) se documenteaza.

    Avea dreptate cineva mai sus care spunea ca nu se poate compara Roberta Anastase cu Ecaterina Andronescu, Norica Nicolai, Rovana Plumb, Corina Cretu si Oana Niculescu Mizil. Chiar nu incape comparatie pentru ca acestea din urma sunt garantate explicit de catre Vanghelie si implicit de catre Instalatorul asa ca… Nu mai mutati scaunele!

  52. 52 Paul Octavian Grigoraş martie 12, 2009 la 9:53 pm

    Domnule Adrian Năstase,

    Micile (sau marile) bâlbâieli pe care încearcă mereu să le ascundă cu dibăcie doamna cu pricina, sunt semnul noii ere în care trăim, era Băsescu. Promovarea oamenilor lipsiţi de valoare este ceva comun în aceste zile, iar conducerea PSD, şi îmi pare foarte rău că sunt nevoit să spun asta, pare să adere la acest curent, în loc să fie un apărător al valorilor, şi o alternativă la acest curent. Aşa s-a întâmplat când PD-L a propus pentru Camera Deputaţilor pe d-na Elena Udrea, iar PSD a propus în aceeaşi circumscripţie o persoană la fel de incompetentă pentru un asemenea post, dar cu statut de „vedetă”.

    PSD a decăzut. Din interiorul său a început acest proces. Dacă în tot PSD Bucureşti, cât este el de mare, nu s-a găsit altul decât Vanghelie să fie ales Preşedinte de filială, e un semnal că ceva nu este în ordine în acest partid.

    Domnule Năstase, şi dumneavoastră aţi greşit când nu aţi făcut nimic împotriva unor cazuri de corupţie şi ilegalităţi din interiorul PSD în timpul mandatului dumneavoastră, din păcate acesta este motivul pentru care aţi şi pirdut încrederea oamenilor, atât în partid, dar mai ales al poporului.
    Ştiu motivaţiile pe care le-aţi prezentat cu privire la acest lucru, dar ele au fost, din păcate, nişte motivaţii eronate. Dumneavoastră nu aţi putut vedea răul în acea perioadă. Dacă dumneavoastră a-ţi fost acuzat de corupţie fără motiv, atunci pe Marian Oprişan, prieten al lui Miron Mitrea- prieten al dumneavoastră, care făcea o vilă de lux pe numele mamei sale, o biată pensionară cu câteva milioane, nu-l puteaţi crede corupt. Nu trebuia să fie un semnal de alarmă că ceva ar putea să nu fie tocmai în regulă acolo? Ce măsuri aţi luat? Din păcate nu aţi putut vedea răul în alţii, după cum spuneam, în acele momente!

    Spuneaţi ieri, dacă nu mă înşel, într-o emisiune, că vi s-a cerut de la Bruxelle pe acea vreme să pedepsiţi măcar căteva cazuri de corupţie la nivel înalt, idee pe care aţi respins-o. Cred că ar fi fost bine să urmaţi acest îndemn, chiar dacă el a fost un îndemn la modul cel mai superficial, pentru că trebuia să pornească acest proces de eliminare a corupţiei DE LA NIVEL ÎNALT(!) ÎN JOS- AŞA ESTE NORMAL SĂ SE ÎNTÂMPLE. Trebuia ca acestui proces să i se dea o scânteie consistentă de start de la cineva!!! El din păcate nu a venit din partea dumneavoastră, de aceea aţi şi pierdut credibilitatea că puteţi să rezolvaţi această problemă şi vi s-a luat sprijinul, atât al populaţiei, cât şi al colegilor de guvernare! Ceea ce spun acum poate fi dureros, şi vă înţeleg. Eu nu urmăresc să acuz cu orice preţ, dar mă simt nevoit să vă atrag atenţia la anumite lipsuri pe care le aveţi, tocmai pentru că îmi pasă de dumneavoastră, şi de viitorul nostru, care depinde de oameni ca dumneavoastră.

    România a avut şi va avea din păcate probleme mari cu corupţia, fiindcă ea este ÎN MENTALITATEA OAMENILOR, ŞI NU ÎN INSTITUŢII SAU ÎN ANUMITE FUNCŢII !

  53. 53 gazetarul martie 12, 2009 la 9:58 pm

    Asa, domnule Nasatase, dati-i peste gura nesimtitei asteia care, fiindca se crede mare destepta si una din noile favorite ale PDL-ului si ale lui Basescu, isi permite sa-si bata joc de un om mult mai in varsta decat ea si care a facut ceva pentru tara asta, nu ca ea, care doar si-a miscat curul pe la prezentarile de moda. Palmaresul domnului Nastase il gasiti mai jos, la cel care a postat la ora 17:01, azi, 12 martie 2009. Am cautat si ,,palmaresul’ doamnei Anastase peste tot, inclusiv pe Wikipedia, dar nu l-am gasit. O fi secret, ,,saracul ei palmares’!!! 🙂 🙂 🙂 🙂

    Iata ce spunea respectiva persoana:

    a(nti)nastase | 12 March 2009, 17:01

    ***principiul lui peter:”in orice ierarhie,orice salariat tinde spre nivelul sau de incompetenta”.*** miss, a ajuns la nivelul de incompetenta inainte de a se aseza pe primul fotoliul al camerei(„foto”, imi vine sa zic) pt.postul acesta, de al 3-lea om in stat si atunci face si ea ce a invatat prin discoteci, cluburi, fashion-vestiare-podiumuri si alte locuri ale pierzaniei, adica fite, ca si in saptamina cu discutiile economice pe buget ale camerei, cind a lipsit din plen.se poate compara ea cu un prof.universitar de dinainte de „89, fost ministru de externe(2 ani) din primul guvern de dupa „89,de presedinte al camerei deputatiilor(4 ani),primministru(4 ani),deputat de 20 de ani,sef de partid,etc., cu realizari in economia concreta a tarii?cel mai bine ar fi sa se retraga, sa plece sa se ocupe pt.ce s-a pregatit si pt.ce mini background are.

  54. 54 gazetarul martie 12, 2009 la 10:00 pm

    Ati spus despre ea ca i se poate aplica zicala ,,frumusetea trece, prostia ramane”, dar ati uitat sa spuneti ca este si,,blonda la minte”. 🙂 🙂 🙂 🙂

  55. 55 xy martie 12, 2009 la 10:08 pm

    o frumusete autentica presupune si rafinament, care ii lipseste cu desavarsire, pe toate coordonatele…

  56. 56 gazetarul martie 12, 2009 la 10:17 pm

    Si inca ceva: aveti un motto foarte inspirat, pe care l-ati pus blogului dumneavoastra. Oricum, daca ati citi ceea ce scriu fanaticii portocalii pe toate blogurile, veti intelege perfect cum a reusit pitecantropul asta de Basescu sa ajunga la palatul Cotroceni.

  57. 57 Aya martie 12, 2009 la 10:22 pm

    @

    Adrian Nastase

    „CINEVA” VREA SA-I DAI ATENTIE!!!

    Ceea ce se petrece in BP al CD este penibil.
    Nu am auzit- si nici nu mi-am putut imagina (desi nu duc lipsa de imaginatie) ca astfel de subiecte (cum sa spun altfel?) ar putea fi abordate la varful Legislativului.

    Fara sa vreau, ceea ce aud imi aminteste (la propriu) de o scena de la gradinita (am fost si eu la acea „institutie” pentru foarte scurt timp).
    In scena „personajul rau” eram eu sau „celalat”?

    Imi amintesc ca fiecare dintre noi avea scaunelul sau (nu mai tin minte daca fusesem „repartizati” pe locuri sau daca ni le alesesem; oricum, tin minte ca ni le pastram, asa era, cred, regula acolo).
    Scaunelele erau dintr-un fel de placaj subtire (sau dintr-un fel de carton mai rezistent, nu stiu cum sa numesc acel material; amanuntul are importanta lui).

    Intr-o dimineata, ajungand la gradinita, am gasit asezat pe scaunelul meu un baietzel care evident incerca sa si-l adjudece dar si sa ma necajeasca.
    Initial, l-am rugat (vorbeam foarte politicos, pe atunci) sa se ridice.
    A refuzat, a scos limba la mine, a spus si niste mascari.

    Nu am replicat, dar, cu rabdarea specifica zodiei mele, am ramas in picioare, in apropiere, asteptand momentul in care se va ridica.
    S-a ridicat, la un moment dat.
    Am luat scaunelul si, fara sa spun un cuvant, fara sa tzip sau sa ma tulbur, foarte calm, i l-am facut guler, la propriu, lovindu-l cu „sezutul” scaunelului- care s-a spart- in cap (de aceea am insistat asupra faptului ca era confectionat dintr-un material foarte putin rezistent; altfel nu inteleg cum am putut „realiza gulerul” perfect, dintr-o singura lovitura).

    Baietzelul nu a cazut, dar tin minte ca l-am zgariat puternic pe fatza (ii curgea sangele siroaie).
    Au sarit toti- baietzelul a inceput sa urle. I-au scos scaunelul de pe cap.
    Eu am stat calma, langa el si am explicat, dupa ce i-am lasat pe ceilalti sa se linisteasca si sa nu se mai zbuciume, ca a vrut sa-mi ia locul, eu nu am fost de acord si atunci i l-am „dat” (scaunelul, nu locul) in felul meu. Acum, putea sa-l ia si sa plece cu el acasa, daca voia.
    Sigur ca au chemat-o pe bunica, s-au „cocoshit”. Eu am ramas calma: rezolvasem ce aveam de rezolvat.

    Baietelul a lipsit niste zile si nu s-a intamplat nimic altceva. Avea plasturi pe fatza de parca era Hercule al lui Pif- apoi niste urme.
    Lucrurile au intrat in normal si nimeni nu s-a mai atins vreodata (acolo, cel putin) de locul meu.
    (Ulterior- metaforic- am procedat totdeauna la fel, cand cineva a „ravnit” la ceea ce imi apartine si a vrut sa ia. I-am dat eu acel „ceva” in felul meu: „facandu-i-l guler” dintr-o lovitura, cu calm si fara patima).

    Sigur ca eu nu-ti sugerez, acum, sa dai cuiva cu scaunul in cap (nici macar nu ar putea fi facut guler, la cat de solide sunt cele de la BP, spre deosebire de scaunelul meu de la gradinita).
    Dar nici sa lasi pe cineva sa dispuna de locul tau, dupa cum vrea, nu e nici normal si nici nu trebuie.

    Eu observ un alt aspect: probabil, fara voie, instinctiv, doamna (sau domnisoara, nu stiu exact) a „aruncat pisica” in curtea Danielei Popa (cu ea ar trebui sa schimbi locul, in viziunea ARA, daca am inteles bine).

    O astfel de atitudine este tipic muiereasca (nu feminina, muiereasca, stiu bine ce spun) si, de regula, cand vizeaza un barbat, se traduce prin dorinta respectivei de a atrage atentia (acelui barbat) asupra ei.
    La fel se traduce (psihanalitic) si (puerila) acuza ca i-ai citi biletelele (altfel nici nu s-ar explica de ce se teme ca i-ai citi biletelele scrise de consilieri- care o invata ce sa spuna- atat vreme cat oricum auzi ce spune; banuiesc ca nu crede ca vrei sa observi daca lectureaza corect).

    Mai in gluma, mai in serios, eu cred ca nu i-ai dat suficienta atentie.

    Este adevarat ca ai colaborat cu oameni politici cu greutate din alte partide si ca ai reusit, chiar si cu adversarii, sa ajungi, fara probleme jenante, la un consens al colaborarii lucrative in context legislativ.

    Dar este tot atat de adevarat ca, pana acum, nu ai lucrat cu o femeie care, fie ca vrea sa recunoasca, fie ca nu, e efectiv coplesita de sarcina care ii revine. (Probabil, nu a realizat despre ce e vorba cand a ajuns in acea functie – din afara, pare relativ simplu daca nu te-ai confruntat cu complexitatera acelei activitati macar ca jurnalist, avand impresia ca totul se reduce la a sta pe scaunul si in fata microfonului celui care conduce niste sedinte in care parca „unii” vin asa, de la sine, si vorbesc la tribuna, apoi se supun la vot niste lucruri pe care altii ti le dau pe hartie – doar nu scrie presedintele Camerei ordinea de zi- altii numara voturile, le inregistreaza etc,etc. In momentul in care te confrunti efectiv cu toate acestea, vezi ca, de fapt, realitatea e cu totul alta).

    Vorbesc foarte serios, acum: mie imi este cat se poate de clar ca, dintre toti membrii Biroului Permanent, catre tine si-a indreptat atentia ARA, dorind- fie si nemarturisit (desi ma indoiesc ca nu-si va fi marturisit asta, siesi) sa-i dai atentie (si, desigur, sa te substitui ei, cumva- nu are sens sa decriptez acest lucru, este de-a dreptul transparent).
    Imi este la fel de clar ca nu i-ai dat mai multa atentie decat ai dat (corect) celorlalti membri ai BP- si in nici un caz nu i-ai dat atentie in plus (sau altfel) fata de cat ai da oricarui presedinte de Camera.

    In fapt, nu te poate obliga nimeni sa o tratezi altfel decat pe ceilalti.
    Dar, cred ca este bine sa stii cum se traduc si motiveaza atitudinile ei.

    Bref: aseaza-te linistit pe locul tau, nu-i replica la „muierisme” (acum, trebuie sa iti spun ceva: la muierisme, nu se raspunde cu ironii, caci nu numai ca raportul de forte este inegal, dar nici armele nu sunt echivalente) si, daca te lasa inima, da-i mai multa atentie!

    P.S.
    Un sfat de la o femeie, legat de alta femeie (cu atitudini muieresti):
    Daca, data viitoare, insista sa schimbi locul cu altcineva, nu-i da atentie. Nu replica.
    Daca nu incepe sendinta de BP si insista in „muierismul” cu pricina, nu-i da atentie. Nu replica.
    Daca spune ca nu tine sedinta in cazul in care ramai pe locul tau, nu-i da atentie. Nu replica.
    Daca spune ca pleaca si nu tine sedinta (aici, aproape sigur va spune ca nu o tine din cauza ta) nu-i da atentie si las-o sa plece. Nu replica. O face pe reputatia ei. Nu comenta- las-o sa ia „botezul focului” presei.

  58. 58 Bibliotecaru martie 13, 2009 la 12:16 am

    Cred că aţi exagerat şi aţi răspuns un pic disproporţionat.

    Uneori eleganţa de a nu reacţiona atunci când eşti provocat este suprema replică.

    Eu sunt convins că aţi avut o reacţie emotivă şi, după ce emoţia a trecut, v-a părut rău. Poate că gestul unor scuze şi „pupat piaţa independenţei” ar fi un gestul de normalitate de care România are astăzi atâta nevoie.

  59. 59 Codrin Scutaru martie 13, 2009 la 12:37 am

    Mie faza cu frumusetea si cu prostia mi s-a parut foarte tare! Acum analiza cu specia Alma ii ia un pic din farmecul mioritic care intrezareste rafinamentul specific, inclusiv in cazul unor astfel de glume. Nu stiu exact cum a vrut Roberta sa-si schimbe scaunul dar mai are pana devine un om cu scaun la cap.

  60. 60 innuenda martie 13, 2009 la 2:34 am

    Domnule Adrian Năstase, întâi de toate, daţi-mi voie să vă admir inteligenţa, echilibrul, eleganţa de care aţi dat dovadă în decursul carierei dumneavoastră de om politic. Poate din cauza acelei eleganţe, care vă consacrase, nu vi s-a iertat gluma cu număratul ouălor:)…
    Şi, iată, nici asta cu Alma…:)

    În problema Robertei Anastase, în care, pe fondul problemei, aveţi perfectă îndreptăţire, trebuie să vă spun şi eu că ricanaţi aşa cum nu suntem obişnuiţi. Renunţând cumva la eleganţă.

    Nu este mai puţin adevărat că vă înţeleg. Indignarea îşi are şi ea -probabil- tainul ei.

  61. 61 silviu martie 13, 2009 la 7:54 am

    Alma o alta specie de oameni??:))Posibil! Si Alma Mater din Sibiu,locul de bastina,creuzetu’ ,originea tuturor almosilor!:))Anastase e matca,e femela alfa,singura ce are dreptu’ la imperechere si procreatie.Ea asigura transmiterea prostiei ,incompetentei,superficialitatii,indolentei in cadrul rasei de almosi.Almosi[ ca sarmosi]:)Tzarisoara arde si voi va prostitzi ca in clasa a -vii-a.

  62. 62 beniamin martie 13, 2009 la 8:35 am

    Domnule Adrian Nastase, va inteleg indignarea si va simt oarecum mai aproape de noi astia muritorii de rand. Nu cred ca ar trebui sa escaladati incidentul. Cel care are de pierdut sunteti dumneavoastra. Sa nu uitam ca va prinde mai bine postura de domn si nu cea de Traian Basescu.

  63. 63 diana martie 13, 2009 la 8:45 am

    Domnule Nastase,
    Toata shmecheria este sa nu o luati in seama pe fufa, pentru ca ea inca se crede la concursul de miss. Rasinile astea nu au cum sa mai tina mult.
    Va rog sa nu mi-o luati in nume de rau daca imi permit sa va dau un sfat
    , disociati-va cat mai repede de gioana si aripa lui si candidati independent . Pe aici pe la noi toata lumea care a votat psd e pornita impotriva psd-ului shi dupa cum se prezinta chestia se pare ca pe gioana il asteapta o mare deziluzie. Aici la noi (Dolj) psd este asociat cu tradarea printre alegatori, va rog verificati starea de spirit prin filialele judetului Dolj shi o sa vedeti….mai ales dupa cazul don costel care era cunoscut de geoana inca din campanie shi a tacut chitic (chiar el a declarat). Pina anul trecut geoana se visa prim ministru, n-a mers…..
    acum se vrea un Obama de Romania dar dupa cum se arata deziluzia
    din SUA se pare ca n-o sa-i iasa nici de data asta….va rugam noi alegatorii din Dolj sa-i transmiteti sa incerce cu NASA poate-l aleg cosmonaut pentru o misiune pe Marte in care sa-si ia si prietenii pdl-isti
    si sa faca acolo guvern pentru ca pe Pamint au bagat Tara-n gard……..
    a si sa nu uite s-o ia si pe dna Olguta Vasilescu ca aia de la Filiasi unde a candidat ii pregatesc un cor de huiduieli. Domnule Nastase noi am votat cu psd-ul in speranta ca vom scapa de partidul asta fascistoid numit pdl
    nu sa va aliati cu ei….Domnule Nastase nu-l mai trimiteti pe maimutoiul ala de Banicioiu la televiziuni ca numai timpenii spune, la fel si madam
    Lia Olguta Vasilescu,…..Domnule Adrian noi i-am votat sa-si faca datoria in parlament nu sa frece menta toata ziua pe la televiziuni. Daca veti candida vom fi cu dumneavoastra daca nu veti candida vom vota cu Liberalii. RUSINE DOMNULE GEOANA!!! DE DATA ASTA NU NE MAI PACALITI SI SA SHTITI CA AR FI CHIAR NEFERICITA OPTIUNEA DOMNIEI VOASTRE DE A CANDIDA…..ASA CA VA RUGAM LUATI-VA CENTURA DE CASTITATE OFERITA DE PRIETENUL DVS BASESCU SI MERGETI LA NASA PENTRU CA SIGUR VETI FI UN COSMONAUT DE SUCCES!!!!!

  64. 64 marina martie 13, 2009 la 9:06 am

    Tara arde si baba, in speta ALMA isi scarpina blana,asta era problema cea mai importanta in mintea creata a donsoarei, nu incetez sa ma minunez cum au ajuns asemenea iresponsabili in parlamentul tarii sper ca ploiestenii sa se rusineze pentru ce au votat in noiembrie. Cand tocmai incepuse molia sa se creada fluture, cand nici ea nu stie ce-a lovit-o de- a ajuns in acel scaun veniti dvs.sa o intimidati.Crutati-o! E un nimeni.Stiti cum se spune „cel mai destept cedeaza!”

  65. 65 Velisar iancu martie 13, 2009 la 9:18 am

    D-na R. Anastase si-a explicat atitudinea reprosandu-va mai ales formalismul – adica de ce sa ne impiedicam de legi si reguli, cand putem sa le interpretam cum ne convine?!
    Altfel, si eu cred ca reactia dv. nu a fost eleganta, iar cand spun asta ma gandesc la stardardele care v-au (le-ati) consacrat.

  66. 66 violet martie 13, 2009 la 9:52 am

    Domnule Nastase, mi se par excelente sfaturile AYEI din PS!

  67. 67 blogideologic martie 13, 2009 la 12:05 pm

    @ Aya
    +am putut “realiza gulerul” perfect+
    În “La grande illusion”, filmul din 1937 al lui Jean Renoir, actorul Erich Von Stroheim poartă “la minerve” (the surgical collar), tot un fel de “guler perfect”.

  68. 68 meta-Comunicatorul martie 13, 2009 la 3:27 pm

    E simptomatic faptul ca astfel de „subiecte” devin automat succese „de casa” pe blog. Doamnelor si mai ales domnilor, treziti-va din aceasta comedie a somnambulilor. O femeie nu vrea sa sada langa dl. Adrian Nastase. Si de aici incepe comedia.

    O femeie poate avea destule motive sa nu vrea sa sada langa un barbat. Ce motive? Ei asta-i acum! S-o simti timorata si inhibata de alifiile cu care e uns domnul cu pricina, s-o teme (dupa cum i s-a spus domnului cu pricina, la diateza pasiva) ca-i fileaza notitele sau (mai stii?) poate ca doamna simte o atractie irezistibila fata de şarmul masculin al d-lui Nastase si vrea sa se protejeze inainte de a se cmpromite pe sine (si partidul, caci se stie ca dragostea e oarba) sau poate ca e vorba de o repulsie multiplu motivata generata de prezenta respectivului domn.

    Chiar conteaza de ce nu vrea sa stea o femeie in preajma d-lui Nastase? Popor chiar trebuie facut tam-tam pe tema asta? Daca era un gentleman in adevaratul sens al cuvantului dl. Nastase ar fi trecut sub tacere acest episod si l-ar fi ignorat cu suverana detasare. Nici n-ar fi sesizat „ofensa” daramite sa-o ia in seama. In schimb ce face dl. Nastase? Incearca sa-si repereze onoarea cu spirite satirice. O face proasta pe femeia care a indraznit domne sa nu vrea sa sada langa „dânsul” (intr-un fel pe care probabil ca domnia sa il considera ironie fina dar care ar putea insemna asta numai pana prin clasa a-VII-a); speculeaza politic momentul; o cauta de nume, prenume si specie, pe internet, si o da ca hrana la ciori pe blog.

    Iar blogul ce face? Se dazlantuie in apararea si reperarea onoarei d-lui Nastase in contra unei femei obraznice, proaste, aroganta, modista, piloasa, incompetenta si etc si etc. Toti dacii, aplau-dacii si gând-dacii lingusitori sadea sau aflatori in treaba preiau actiunea de denigrare, defaimare si scuipare. Cei cu staif o cauta de stramosi si vin cu concluzia: d-le Nastase nu va lasati. Hai Adriene lupta! Lupa! Roberta… Roberta… Cortina!

  69. 69 einstein martie 13, 2009 la 5:00 pm

    o fi ea toanta, dar i ati ridicat mingea la fileu cand i ati dat importanta…

    trebuia lasata in plata domnului, fara nicio reactie.

  70. 70 ORASAN IOAN martie 13, 2009 la 6:34 pm

    Romania,tara in care bei o bere la masa lui Caragiale si asculti Radio Erevan.

  71. 71 GINETTA martie 13, 2009 la 7:21 pm

    Diana are mare dreptate! Ca vechi simpatizant al PSD-ului astept de prea multa vreme ca cineva din PSD [D-nii ILIESCU ,NASTASE]sa-i arate d-ui Geoana ca locul sau este in PDL,sa-i faca loc lui T.B.in drumul catre un nou mandat.Credeti-ma,nu cred ca ma insel!Daca PSD-ul va face marea greseala sa-l propuna candidat,atunci, sigur,pentru prima data din 1990 nu voi mai merge la vot.Sper inca ca cineva va face ceva in acest sens si-l va informa si pe Vanghelie ca spune numai prostii. P.S.:Va informez cu respect ca sunt multi care gandesc ca mine.Chiar nu se intelege ca in actuala conjunctura P.S.D.-ul ori va castiga mult,ori va pierde si mai mult,functie de ce decizii urmeaza sa ia?

  72. 72 Ciprian Bojan martie 13, 2009 la 8:38 pm

    Ceea ce nu ştie D-na Anastase, e că atunci când ai urcat undeva sus de tot, singura certitudine este că va cădea odată de-acolo. Experienţa Dvs. în acest sens, nedreaptă în fond (Şefu’ nu se supără, de ce oare?), putea să-i demonstreze cu prisosinţă această realitate. Poate o fi o chestiune de „onoare”. Da’ când cineva de la care se aşteaptă un suflu nou în politică, se transformă treptat într-un „mic Băsel”, ne dăm seama că „noua clasă politică”, nu are deloc o perspectivă, e complet debusolată(Şefu’ nu se supără, de ce oare?).

  73. 73 Aya martie 13, 2009 la 10:11 pm

    @

    blogideologic

    Asocierea facuta de tine este admirabila.
    Si cand ma gandesc ca a fost posibila data fiind o eroare de topica!

    De fapt, am vrut sa scriu (am realizat dupa ce transmisesem mesajul) ca am putut realiza perfect gulerul, dintr-o singura lovitura.
    Dar, a iesit „gulerul perfect”. De fapt, nici macar nu am spus un neadevar.

  74. 74 Augustin martie 13, 2009 la 11:55 pm

    @ meta-Comunicatrul
    Esti amestecul perfect de mirlanie cu prostie! Beton!
    Cultura ta generala se va dubla, cu siguranta, daca-ti voi spune ca Roberta cu pricina este o femeie care nu vrea sa stea linga un barbat doar DUPA ce iese de la serviciu! (Platita din banii tai si ai mei pentru ALTCEVA decit ca sa-si aleaga parlamentarul linga care i-ar face placere sa stea)
    Cit despre afirmatia ta cum ca A.N. „o da ca hrana la ciori pe blog” doar educatia ma impiedica sa folosesc alt cuvint decit eufemismul „mirlanie”

  75. 75 Aya martie 14, 2009 la 2:17 am

    @

    Argusdre

    Am incercat sa ma abtin dar nu am reusit.
    Exact cum spui tu in poezioara este, cu precizarea ca asta vrea duduia in cauza, ceea ce inseamna ca (doar) pe jumatate e rezolvata treaba.
    Sa ne mai miram ca a avut iesiri „muieresti”?

    P.S.
    Asta e!
    Nu-i suficient sa fii „Miss” pentru a face orice barbat sa cada pe spate.

  76. 76 Ciprian martie 14, 2009 la 2:19 am

    Presedinta Camerei demonstreaza cert printr-o atitudine ca aceasta un complex de inferioritate fata de Adrian ,uite cum constientul si subconstientul se revarsa

  77. 77 Sibilla martie 14, 2009 la 3:00 am

    Să-l anunţe cineva pe bietul meta-Comunicatorul că, nu vrusă da se scăpă…
    tocmai şi-a etalat autocaracterizarea-n toată ” splendoarea ”, săracuuuu… să-i plângi de milă, nu alta, greu tre să-i fie, greu…
    Nu-i mârlan, n-are ” stofă ” nici măcar pentru aşa ceva, meta-Comunicatorul are : temă, trebi, simbrie, stăpâni, neşte frustrări, neputinţe, fiţe, e bântuit de sindromul megalomaniei sărmanul, are burtică şi, un şorţuleţ d-ăla cu-nsemne, ce-i fâlfâie pe dinainte… şi da, tov meta e genul ce-avu parte numai de ” jucării ” şi-asta-l scoate din ţâţâni în asemenea hal încât, precum şobolanii, se simte hăituit şi-mpresurat, da mereu uită codiţa-i păroasă, la Lumină, când s-ar retrage-n tenebrele din care ieşi. De-ajuns cât să ne amuzăm de chinurile-i şi icnetele-i jalnice şi, păcat că încă nu realizează, inutile.
    îmi asum riscul , iar voi fi ţinta ” bombardamentelor ” întunecimii sale, nimic nou, şi cu binecunoscuta-mi ” candoare ” de Arkană, îl invit să-şi aleagă : ” Bâşti ”, ” Eject ”, ” Piei Satan ” !
    Cer scuze colegilor pe care-i respect şi stimez, dar, fără menajamente pentru năpârci ca el, e chitit DOAR să perturbe, discrediteze şi… să ” dea bine ” pe undeva, culmea, tot el se zbate să iasă-n faţă, ba să mai şi sclipească, tocmai între … ” ciorile de pe blog ” !
    Patetic, slab instruit şi demn de milă, ignorat când e, începe să ţipe, curat murdar…
    Sibilla
    P.S. Pentru cei ce nu-l cunosc,iertaţi-l ! meta-Comunicatorul tocmai se firişi c-un ” orgasm intelectualo-şerpesc ”, stă tâmp în faţa monitorului şi-şi freacă mâinile pentru moment satisfăcut, juri că-i Măgureanu, nu alta…

  78. 78 eugen martie 14, 2009 la 9:25 am

    Ce inseamna ordine de precadere ?. Suntem la curtea regala cu conti si duci de PSD/pd-l si baroni de PC?
    Parca Biroul Permanent la fel ca si Parlamentul era presupus sa fie un for colegial in care orice membru indiferent de „ordinea de precadere” are dreptul egal la opinie si dreptul egal sa fie ascultat cu atentie.
    Referitor la doamna Anastase indiferent de incompetenta ei cred ca merita acelasi respect colegial. Veti mai lucra cu ea patru ani asa ca indiferent de IQ politic al doamnei comentariile sarcastice nu sunt foarte profitabile.

    Nu cred ca tratati la fel sutele de clonele Anastasiene (in ce priveste competent) din conducerea PSD.

  79. 79 blogideologic martie 14, 2009 la 10:05 am

    @ meta-Comunicatorul
    „Cei cu staif o cauta de stramosi”
    Este vorba despre identificarea arhetipurilor culturale de familie. Ce-i rău în asta ?

  80. 80 blogideologic martie 14, 2009 la 10:10 am

    +doar educatia ma impiedica sa folosesc alt cuvint decit eufemismul “mirlanie”+ Iar blogul ce face? întreba meta-Comunicatorul. Eu răspund că “mîrlănie” nu este eufemism.

  81. 81 Caramella martie 14, 2009 la 10:53 am

    Domnule Presedinte Adrian Nastase,

    VA ROG SA O IERTATI PE ALMA. A GRESIT … VOIT !
    Inainte de alegerile uninominale, din sursa sigura am inteles ca atacarea permanenta a adversarilor politici era SARCINA DE PARTID IN PDL ! Pentru a te face mai bine remarcat in fata sefilor, pentru a te propulsa rapid in structuri …
    Nu cred ca acum atacarea PSD a ramas principala sarcina de partid a PDL, in conditiile noii coalitii PDL-PSD aflate la guvernare, dar dupa cum bine se observa, pe lista PDL au mai ramas de atacat constant cateva vip-uri (indiferent de partid)…

    ALMA a fost Miss Romania si acum, la pensionarea in domeniu, a ajuns Miss Camera Deputatilor. Inca mai este o femeie foarte frumoasa, dar nu este suficient pentru demnitatea pe care o ocupa.
    Am urmarit-o atenta acum cateva saptamani la emisiunea de tinuta „De la est la vest” si A FOST PENIBILA ! Avea ce sa spuna, dar nu in limbajul politic specific, se exprima foarte rar si apasat, ezitant, se gandea prea mult la ce dorea sa spuna. Era usor jenat pana si excelentul moderator politic Bogdan Chireac …
    Dar mai ales mi-a atras atentia faptul ca in 2-3 aparitii TV ALMA S-A PREZENTAT CU PARUL NEPERMIS DE GRAS, NESPALAT SI NEARANJAT, iar la acest capitol am ramas chiar surprinsa !
    Probabil agenda de lucru prea incarcata nu-i mai permite sa ajunga la un coafor …

    Legat de gestul cu reasezarea scaunelor/persoanelor in BP al CD este bine ca ii dati o lectie gratuita Almei pe site (ca un veritabil profesor ce sunteti), probabil ea nu cunoaste aceste lucruri elementare. Sa-i dam totusi o sansa tanarului politician, poate are ambitie si le invata din mers .. daca nu, actioneaza din rautate sau mai repede cred sincer ca O INTIMIDATI !

    PS
    Pentru diplomatul de cariera si politicianul de anvergura Dvs., gestul Almei este important si deranjant, dar pentru MISS ALMA, NU !
    In sinteza pentru ALMA, „FRUMUSETEA E TRECATOARE, PROSTIA NU” !

  82. 82 Draghi Puterity martie 14, 2009 la 11:25 am

    @Carmella

    Interesanta treaba cu parul Almei. Se leaga cu discutia din blogosfera legata de faptul ca nu prea isi schimba lenjeria de corp. Desi, in cazul asta, as fi inteles daca Adrian Nastase si-ar fi dorit un alt loc. Asa-i cu fetele astea de directori comunisti. Erau rasfatzate de toata lumea, si se formau, fara a primi feedback-uri corecte.

    Cat despre IQ-ul respectivei, imi vine in minte o replica a lui Jamie Lee Curtis: „am avut rochii cu un IQ mai mare”. Desi, cine stie, poate fata e mai subtila decat putem noi pricepe. Poate din tota tevatura asta cu scaunele, ea voia sa transmita un mesaj: fac treaba buna in orice pozitie cat timp partenerul e Adrian Nastase. 😀

  83. 83 Augustin martie 14, 2009 la 2:46 pm

    @ blogideologic
    Compararea celor de pe blog cu niste ciori (indiferent de opiniile pe care acestia le exprima) e mult mai mult decit o mirlanie. De aceea, acest cuvint e, aici, prea blind. Veti binevoi sa fiti de acord?

  84. 84 Aya martie 14, 2009 la 4:59 pm

    @

    Caramella

    ALMA ARE O GRAVA, DIZGRATIOASA AFECTIUNE A PIELII CAPULUI!

    Iti dezvalui un secret legat de parul „Almei”. Nu o fac cu rautate, dar chiar cu o oarecare tristete, caci suferintele unei femei ma sensibilizeaza.

    In primul, rand legat de felul in care da impresia ca nu isi aranjeaza parul (am scris corect: DA IMPRESIA ca nu isi aranjeaza parul): este ceva voit.
    Din pacate pentru ea, desi ar dori ca acest lucru sa intre in categoria „neglijentei studiate”, efectul este cel pe care l-ai subliniat.
    Tot din pacate, nu are de ales: are o problema (accentuata, acum) a formei fruntii care, in cazul oricarei alte „coafuri” ar iesi in evidenta.

    Legat de faptul ca Alma ar avea un par gras si nespalat: problema e mai complicata si grava (pentru o femeie, acest lucru chiar este o problema).
    Zvonurile din Camera Deputatilor (venite dinspre „zona feminina” PDL, foarte bine informata- ca orice „zona feminina” mai ales cand este vorba tot despre femei) vorbesc despre faptul ca Alma are o afectiune foarte dezagreabila a pielii capului.
    Se pare ca are un fel de calvitie pe care, in ciuda tratamentului pe care il urmeaza, nu o poate opri (doar o poate incetini)- de unde si coafura „cu suvitza aparent nepieptanata” care mascheaza nu numai fruntea dar, daca observi bine, este „infoiata” si, prin efectul neglijentei, acopera, practic, „de la distanta” si partea capului de dincolo de frunte. (imedia dincolo de frunte).
    Daca ar fi „pieptanata” (cu efect de ingrijire a pieptanaturii) si acea suvita nu ar mai sta departata de cap (suvita- din pacate pentru ea, doar una!- fiind unica posibilitate de a acoperi „zonele problematica) fie i s-ar vedea fruntea (unde, ti-am spus, are probleme) fie s-ar vedea acea parte a pielii craniene, foarte dizgratioasa la privit (cu piele descuamata si, uneori, din cate am auzit, cu un fel de rani acoperite cu coji mari).

    Aspectul de „gras” este dat, in primul rand, de incarcarea parului cu mult fixativ, pentru a mentine suvita din fatza -dar si unele laterale si dinspre crestetul capului (unde afectiunea se manifesta, insa mai putin acut, deocamdata, ca in fatza) „infoiate”.
    Acelasi aspect de „gras” este si urmare a tratamentului pe care il face.

    Aspectul de par nespalat vine de la faptul ca suvitele acelea (mai mari) pe care le foloseste pentru a acoperi partile dizgratioase ale pielii capului se „separa” in suvinte mai mici si lipite (ca la parul foarte nespalat) atat din cauza tratamentului (care presupune si unguente) cat si a fixativului folosit din abundenta.

    La intrebarea: de ce nu-si pune o peruca (sau nu adapteaza cate o toca sau altceva la tinuta)? dau raspunsul pe care l-am aflat (realizezi ca voi fi formulat o asemenea intrebare catre acele „zone feminine” informate).
    In primul rand, afectiunea pe care o are se trateaza mai usor (sau nu are efecte mai grave decat acum) daca are capul descoperit (or, in cazul unei peruci, chiar ar fi total acoperit).
    Nu poate purta o toca (sau o alta „palarioara’) din doua motive: i-ar fi acoperit crestetul (si, din cauza tratamentului, este indicat ca acesta sa ramana liber) si, in plus, estetic, i-ar fi nepotrivite acele accesorii, care ar presupune sa-si stranga parul, descoperind zonele afectate acum.

    Deci, sa nu fim rele: este adevarat ca Alma are un par care pare vesnic nepieptanat, gras si nespalat, dar nu din cauza neglijentei ci din cauza unei afectiuni cutanate urate (si cu efecte cumplite, pentru o femeie) pentru care ar trebui sa-i plangem de mila si sa o intelegem.

  85. 85 Aya martie 14, 2009 la 5:09 pm

    @

    Draghi

    ESTI TZATZA CA TOTI BARBATII !!!

    Alma are probleme de calvitie si bube foarte urate, cu coji, pe cap (vorbesc serios- citeste ce i-am replicat Caramellei).
    De aceea (pentru a masca) isi tine parul in „pozitiile” acelea de neconceput, altfel, pentru o femeie.
    Din cauza tratamentului (care presupune si „unsori” de leac) si a fixativului parul apare ca gras (aspect de nespalat) si incarcat.

    Cat despre „pozitii si scaune”: daca ar „iesi” de aici vreun Raport de tara bun, ar trebui chiar stimulat sa faca acel efort (mai ales la ce bube in cap, la propriu, ar trebui sa suporte sa vada!).
    Dar, din pacate, s-ar alege numai cu efortul si cu neplacerea privelistii craniene.

    P.S.
    Asa e, duduia vrea cu draci, nu altceva (de unde si iesirile „muieresti”) .
    Dupa cum vezi, pe jumatate problema e rezolvata.

  86. 86 gala martie 14, 2009 la 9:53 pm

    Cred ca presedintei CD, nu-i sunt inca foarte clare, atributiile pe care le are…Altfel nu-mi pot explica, de ce se comporta precum supraveghetoarele (de pe vremuri) din cinematografe,responsabile cu „impartirea” locurilor. Oricum,mi se pare prea mare „furtuna” care s-a starnit in jurul acestui subiect.Mai nou,aud ca la initiativa Stricninei Barbu,femeile pd-l-iste,vor sa faca o plangere catre presedintele Parlamentului European si catre liderul Socialistilor Europeni, in care sa denunte comportamentul lui Nastase.
    Asta in afara de pachetul cu banane, pe care vor sa-l daruiasca lui AN,in semn de protest,pt declaratia facuta.Bietele de ele! Mare nevoie trebuie sa aiba,de nu le-a dus mintea la un alt fruct…Nu-mi sariti in cap,la potasiu ma gandeam!

  87. 87 Caramella martie 14, 2009 la 10:55 pm

    @ AYA

    Da, este a 2-a oara cand imi sari in ajutor legat de postarea mea si pentru asta iti multumesc !
    Daca Alma are un fel de psoriazis, atunci podoaba capilara grasa este de la unguentele utilizate pentru ameliorarea suferintei. In acest caz ii este indicat regimul alimentar (exclusa carnea) si interzis fixativul.

    In concluzie am facut o gafa capitala si-mi cer scuze in primul rand fata de Alma ! Indiferent despre ce este vorba, tot o femeie foarte frumoasa este !

  88. 88 răzvan martie 15, 2009 la 2:14 am

    Domnule Năstase…
    Nu sunt partizan PD-L, dar nici PSD….Însă în această privinţă, sunt întrutotul de acord cu dvs. Gestul Robertei Anastase este incalificabil şi de un comunism cras…

  89. 89 blogideologic martie 15, 2009 la 9:23 am

    @ Augustin
    Ciorile sunt nişte păsări extrem de inteligente, pe mine chiar nu mă deranjează comparaţia cu o cioară! În fine, fiecare dintre noi are libertatea construirii judecăţilor de valoare. Chiar şi meta-Comunicatorul, care consideră ciorile fiinţe rapace şi stupide. Înţelege, aşa îşi construieşte lobby-ul pe care îl reprezintă judecăţile de valoare! Sper că afirmaţiile mele, –un amestec de etologie şi de abordare etică–, nu au supărat prea tare.

  90. 90 Aya martie 15, 2009 la 9:33 am

    @

    Caramella

    Din pacate, Alma nu poate renunta la fixativ. Este singura posibilitate de a masca grava ei problema capilara.
    Realizezi ca a renunta la fixativ inseamna, practic, la a renunta sa mai iasa in lume.
    Nu ar fi acceptabil, pentru pozitia ei publica -mai ales fiind femeie- sa apara cu petice de piele descuamata si fara par pe cap- si cu bube acoperite cu coji.

  91. 91 Aya martie 15, 2009 la 10:11 am

    @

    gala

    Citez din postarea ta, legat de „ofranda” duduilor de la PDL:

    „pachetul cu banane, pe care vor sa-l daruiasca lui AN,in semn de protest, pt declaratia facuta. Bietele de ele! Mare nevoie trebuie sa aiba, de nu le-a dus mintea la un alt fruct…Nu-mi sariti in cap, la potasiu ma gandeam!”

    Nu are de ce sa-ti sara nimeni in cap daca nu te-ai gandit la potasiu ci la o anumita semnificatie falica a respectivului fruct.

    Psihanalitic, asa se traduce gestul duduilor „invartoshate” (cica) moral: ii transmit ANului mesajul dorintei lor (daca nu crezi, intreaba un specialist sau citeste literatura de specialitate- totul e atat de transparent aici, incat as spune ca ne aflam in fatza unui „caz de scoala”).

    Daca nu ar fi avut in subconstient (mama-mama, ce reprimare din constient, pe de alta parte!) o „suculenta” obsesia falica directionata (catre AN) i-ar fi trimis nuci de cocos, de exemplu.

    Acum, vin si imi pun alta intrebare: ce vina va fi avand ANul sa tabere pe el toate „invartoshatele”?

    P.S.
    Mutatis mutandis, felul in care procedeaza duduile din PDL (in frunte cu invartosharea personificata, Sulfina) imi aminteste de o scena din „Aventurile bravului soldat Svejk”.
    Mai exact, de scrisoarea pe care i-a trimis-o locotenentul Lukaci, prin Svejk, lui madame Kakony- si ce gandea locotenentul in acest timp (in cazul de fata, rolul lui Lukaci e jucat de Sulfinat et Comp).

    In timp ce ii scria ca vrea sa se intalneasca si sa discute despre arta (iata, deci, ceva moral), Lukaci gandea (citez din memorie) :”La Hotelurile din Viena nu pot sa o duc” si tot asa.

  92. 92 Nicole martie 15, 2009 la 11:29 am

    @Aya: Dar ce legatura are parul ei cu creierul sau bunul simt? De ce aduceti in discutie argumente de felul acesta?

  93. 93 romicagavrila martie 15, 2009 la 3:51 pm

    Frumoasă şi proastă!
    Poate tovarăşa vrea să aşeze locurile precum la MissWorld…
    Dar şi aici poate pierde, pentru că frumuseţea se caracterizează şi prin înţelepciune; aşa că domnule Năstase staţi liniştit… La capitolul inteligenţă, gândire, aspect şi frumuseţe bateţi la fund toate tovarăşele care nu-şi găsesc locul în Parlament.

  94. 94 Caramella martie 15, 2009 la 4:19 pm

    @ AYA

    Iti dai seama la ce suferinta poate duce utilizarea fixativului (cu alcool), peste potentialele rani …
    Stiu ca aceste probleme apar mai ales primavara si toamna. Apar pe fond de stress si duc la o stare de agitatie si disconfort total … de unde si atitudinea Almei din postarea descrisa de distinsul AN.

    Daca ALMA citeste aceasta postare, as putea sa-i ofer, daca doreste, suvite de par natural … dar CU O SINGURA CONDITIE: sa-si indrepte intr-un fel, greseala pe care ne-a descris-o distinsa noastra gazda !

  95. 95 Caramella martie 15, 2009 la 4:24 pm

    @ AYA

    Iti dai seama la ce suferinta poate duce utilizarea fixativului (cu alcool) sau a oricaror chimicale, peste potentialele rani …
    Stiu ca aceste probleme apar mai ales primavara si toamna. Apar pe fond de stress si duc la o stare de agitatie si disconfort total … de unde si atitudinea Almei din postarea descrisa de distinsul AN.

    Daca ALMA citeste aceasta postare, as putea sa-i ofer, daca doreste, suvite de par natural … dar CU O SINGURA CONDITIE: sa-si indrepte intr-un fel, greseala pe care ne-a descris-o distinsa noastra gazda !

  96. 96 ELMMAR martie 15, 2009 la 6:25 pm

    @pdl-istelor

    Se zice ca,ceea ce doriti dumneavoastra,este direct proportionala cu inaltimea,voiosia,imaginatia si puterea de munca a AN-ului.
    Sa va fereasca d-zeu!
    Asa ca,fac o propunere indecenta: pastrati bananele pentru uz propriu.
    Nedecojite.
    Dupa zilnica fugareala basestiana,un sandvish cu potasiu este ideal.
    Cata dreptate avea Orban(cu exemple) cand spunea ca:pdl-istele isi incep cariera trecand prin patul unui politician.
    Niciodata nu poti scoate pdl-istelor „banana” din cap.

  97. 97 Aya martie 15, 2009 la 8:04 pm

    @

    Nicole

    Daca nu citesti cu atentie sirul replicilor si contrareplicilor, ajungi in situatia de a pune intrebari „intrebarii din off side” (ca acum).

    In dialogul dintre Caramella si mine era vorba despre parul Almei- in fapt, despre o grava problema pe care o are aceasta din urma (si total inestetica).
    Altfel spus, noi discutam exclusiv despre ceea ce este deasupra calotei craniene a Almei, neintrand in preocuparile noastre din acel moment ce este „sub”.
    Sau, nu avem voie?

  98. 98 Aya martie 15, 2009 la 8:16 pm

    @

    ELMMAR

    ROAGA-L PE AN SA NU LE IA FETELOR DE LA PDL BANANA DE LA GURA!

    In locul tau, i-as adresa un mesaj ANului si l-as ruga sa trimita inapoi lada cu banane, daca i-o trimit fetele invartoshate de la PeDeLe.

    Ca sa fie elegant si sa nu se mai spuna una si alta despre el, roaga-l sa le si transmita ca nu se simte confortabil sa le ia banana de la gura si sa considere- ele, fetele invartoshate de la PeDeLe- acele banane trimise inapoi ca un „contracadou” al lui.

    Asa cum bine a spus cineva aici, pe blog, bananele au potasiu.
    Fiecare fata invartoshata de la PeDeLe (mai ales Sulfina) are nevoie de banana.

  99. 100 The G.P.R martie 15, 2009 la 10:56 pm

    eu sper din …toda mia …alma(=din tot sufletul) ca cetatenii romani din romania, cu atata experienta in politica,economie,legislatie (interna si internationala) fac si altceva in bucuresti decat sa ia in deradere tineretul (fenomen care eu cred ca se intampla din…frustrarea data de constientizarea faptului ca …”vreme trece”…vremea a trecut); si totusi cineva trebuie sa se ocupe de tinerii din tara asta si altfel decat ironizand, bagatelizand,aruncand inspre ei doar cu…superioritate intelectual-aroganta si atat.Doar atat poate primi un tanar in romania de la cei experimentati? …si eventual glume deocheate ? Cred ca prea multi in romania traiesc o continua revolutie sexuala si uita sa fie profesori de …demnitate romaneasca…
    apropo…mai exista cuvantul romania-roman-romanesc in wikipedia…?Dar pe mapamond? Sau exista doar niste S.C. si R.A. cu sediu in zona asta geografica si atat?Sunt ceva beauty -saloons noi p’acolo?Da’ femeile is tot atat de frumoase ca pe vremea dacilor? De barbatii de p’acolo n-am mai auzit cam tot de-atunci…
    In lb cazaca alma inseamna mar (marul,vb ca pom).In lb latina inseamna spirit, suflet.Iar wild apple(=mar salbatic) nu e acelasi lucru cu wild people(=om salbatic).Dar noi ne putem induce in eroare unii pe altii in continuare…pana…la …Apocalipsa de exemplu de ce nu, nu-i asa?
    Doar suntem romani si traim in romania.Ne multumim ca ne putem face fiecare propriul coltz de rai p’aci pe undeva si restul…Dumnezeu cu mila…sau cu treba lui sau cu ce-o fi, asa e? Am inteles corect , in sfarsit, dupa alti 20 de ani in romania?
    Dle.A.Nastase dak am fost iar inoportuna, imi cer scuze…da’ am avut cateva mici nelamuriri iar…mi se mai intampla…
    Va doresc idei luminate!

  100. 101 Sibilla martie 16, 2009 la 2:08 am

    Păi dar. Adevăr grăieşte Aya !
    Bananele sunt extrem de indicate la psoriazis, şi nu fac mişto deloc . Roberta şi damele pedelacheee ar fi trebuit să ştie. Doamneee…să-şi dea iele bananele de la gură….
    Serotonina şi magneziul le-ar ajuta atât de mult pe tăti ” stimabilele ” şi mai au un avantaj, banana se ” dezbracă ” iar pelişica ( coaja ) se aplică pe orice zonă iritată … no, să mă contrazică vreun medic că nu-i cum zic şi să le sugereze careva duduilor să pună mâna ŞI pe carte .
    Citricele în schimb sunt contraindicate 😉
    Elmmar zice bine, numai ” banane ” au în cap, în rest… ptiii….
    Sibilla
    P.S. indicate sunt bananele ” coapte ”, asta gândesc că ştiu ” divele” 😉

  101. 102 ELMMAR martie 16, 2009 la 8:33 am

    Almei cu drag

    De la mamamare cetire:

    La Marea Moarta există o staţiune unde se fac băi
    există neşte peştişori ce ciupilesc zonele descuamate ale
    suferinzilor de boala stressului-psoriazis. A nu se
    confunda psoriazisul insă cu pitiriazisul sau cu calviţia
    aku depinde cucoana de ce anume suferă ! Nu există remediu
    pe plan mondial la psoriazis adică vindecare completă
    singurul lucrul cu sume costisitoare e că se poate mări
    perioada între două erupţii atât. Untura de
    viezure-bursuc e un remediu mioritic şi se pare că are
    efect mai bun decât orice alt produs din străinătate
    omologat are gust şi iz urât dar efect scontat face f
    bine pe termen f lung incă nu se cunosc rezultate.
    La psoriazis se mai administreaza dermovatul dar are
    efecte secundare si nu prea e indicat
    Viezurele să aibă cel puţin 3 ani şi sub nici o formă
    mai puţin de 5 ani se fierbe şi se strecoară de trei ori
    la rând untura, astfel încât să se obţină un lichid de
    culoarea mierii de albinef limpede se consumă intern
    dimineaşa pe stomacul gol două linguri şi extern ca
    unguent de preferinţă seara. Are marea calitate de a
    mări perioadele dintre două erupţii înmoaie zonele
    descuamate şi ajută la estomparea culorii dizgraţioase a
    scaumelor are efect la cel putin 5 luni de tratament
    neintrerupt.
    Sau fasolea consumata in toate cele trei retete traditionale ciorba iahnie si batuta.Contine o cantitate mare de vitaminele B,S amintindu-i si bolnava fiind ca tatic tot Base este.

    Multumesc mamaie!

  102. 103 blogideologic martie 16, 2009 la 10:12 am

    @ ELMMAR
    Păcat de viezure.

  103. 104 Cogito ergo sum martie 16, 2009 la 11:33 am

    @blogideologic

    Iti impartasesc compasiunea fata de sarmanul viezure.
    Un remediu mult mai sigur pentru ameliorarea pana la disparitie a psoriazisului este inlaturarea definitiva a cauzei care l-a declansat, adica stresul.
    In cazul Almei este cat se poate de usor sa scape de stres.
    Demisiooneaza din functia de presedinte al CD scapand de stresul permanent pe care i-l provoaca inteligenta si eruditia d-lui Nastase, renunta si la functia de deputat si la cea de politician si pentru o perioada de cel putin un deceniu se retrage in linistea unei manastiri de maici, cat mai izolate, sau chiar in sihastrie. Vindecarea in aceste conditii este aproape cu certitudine garantata. Nereusita este de sub 1%.

  104. 105 cetateanul roman martie 16, 2009 la 2:29 pm

    … si uite cum, in mijlocul crizei, in mijlocul negocierilor cu FMI si in mijlocul altor evenimente in care nu facem decat sa ne plangem singuri de mila, primim exemplu de la doamnele politichese: na banana, bah! Ma intreb care a fost adevarata conotatie?! Oricum, nu stiu cat ma deranjeaza gestul dar un lucru ma deranjeaza clar: doamnele politichese nu cumpara si nici nu incurajeaza produsele romanesti. Ca Base asa ne-a indemnat. Te pomenesti ca maine o sa aflam ca le-au cumparat cu un card de credit emis prin SUA.
    … ce tara, ce popor!!

  105. 106 blogideologic martie 16, 2009 la 3:51 pm

    @ The G.P.R.
    „si totusi cineva trebuie sa se ocupe de tinerii din tara asta”, spui tu.
    Blogul meu le oferă texte utile.

  106. 107 Kritikos martie 16, 2009 la 4:15 pm

    Sa fie clar, nu am nimic cu specia manechinelor. Mi se pare irelevant ca isi manifesta spiritul de turma. Dar sa vii in calitate de Sefa a Camerei Deputatilor si sa spui o enormitate, mi se pare semnificativ. In opinia domniei sale, este suficient ca Elena Basescu sa posede un nume cu rezonanta pentru a deveni membra a parlamentului european. Meritele vin automat…asta e conceptie tipic balcano-danubiano-portocalie.

    „În Parlamentul European şi în instituţiile europene numele de Băsescu este un nume care deschide foarte multe uşi, pentru că este un om care este văzut foarte bine.”

    http://www.gandul.info/politica/roberta-anastase-mi-e-mila-de-nastase-nu-mai-reprezinta-nimic-el-e-o-marca-doar-la-mizil.html?3928;4052009

  107. 108 blogideologic martie 16, 2009 la 4:27 pm

    @ Cogito ergo sum
    Mulţumesc în numele bursucului. Un animal extrem de simpatic.

  108. 109 gala martie 16, 2009 la 4:27 pm

    Cogito

    Pai ce faci?!? Tocmai cand doamnele au transmis un mesaj (al bananelor), cat se poate de citet,o trimiti pe Anaberta Rotastase la o manastire de maici ?!? Cred ca ai vrut sa spui… de taici !

  109. 110 jonny martie 16, 2009 la 4:38 pm

    asemanare de nume parol !
    doamnele din pdl s-au saturat de banane ? s-au sunt prea mici pentru
    mariile……..

  110. 111 meta-Comunicatorul martie 16, 2009 la 6:08 pm

    @jonny – iti recomand o excursie pe blogideologicul lui Titus Filipas care ofera texte utile tinerilor din tara asta.

    Formula „s-au sunt prea mici” e lipsita de orice sens. Cu putin noroc l-ai putea gasi acolo. Titus am si eu o rugaminte: sa fie primit! (acuma daca i-ai luat ca asociati pe „le elmmar” si pe „numa sed” n-are cum sa mai conteze unul in plus).

  111. 112 Draghi Puterity martie 16, 2009 la 7:52 pm

    Alma, bananele si regele junglei Banane contra secrete…

    Alma, have a banana! Have two bananas! 😆

  112. 113 Cogito ergo sum martie 16, 2009 la 8:30 pm

    @meta-Comunicatorul

    Măi precursor de calliphora vomitoria, de când ţi-ai făcut publică poziţia faţă de legalizarea incestului, doar pentru că nu poţi admite starea de penali genuini a genitorilor şi stră genitorilor tăi, mă tot gândesc la faptul că trebuie să fii şi adept al pedofiliei, căci imensa majoritate a actelor incestuase sunt precedate de cele de pedofilie.
    Dar cum tu eşti un personaj cu personalităţi multiple cu state vechi (cred că nici tu nu mai şti sub câte nickuri ai postat anti Nastase), este foarte posibil să ai şi preferinţe zoofile, necrofile sau de ce nu şi homo. Altfel nu înteleg de ce îţi etalezi cu atâta sârg activitatea coprofagă prin această zonă care-ţi pute atât de tare.
    Nu crezi că totuşi te-ai simţi mult mai în elementul tău într-o privată din fundul unei curţi, sub atenta observaţie a sutelor de perechi de ochi de paienjeni care-şi ţes pânzele capcană?

  113. 114 The G.P.R martie 16, 2009 la 9:33 pm

    @blogideologic
    Desi nu cred ca in ziua de azi, in romania tinerii (pana-n 45 de ani) mai au timp sa citeasca si blogg-uri (prefera sa comunice pe messenger in putinul timp liber care-l mai au – rest de timp liber in care nu dorm, evident- ca doar cineva trebuie sa aduca impozite pe profit sau pe salar sau contributie la fondul de pensii etc.s.a.m.d. ca sa aiba parintii, bunicii bolnavi, eventual strabunicii-care au mai ajuns la varsta devenirii „strabunici”- sa aiba de unde sa le „vina pensia” sau retetele compensate/gratuite, respectiv din ce sa-si achite ratele/facturile etc.s.a.m.d.) acest blog este interesant…dar atat.
    Eu cred ca exemplul personal neostentativ este cel mai potrivit in relatia cu tinerii.Din pacate pentru tinerii romani din romania, cate astfel de exemple mai sunt..? Cate astfel de exemple au mai ramas?Poate sunt pesimista sau…ingretzoshata, dar eu nu mai gasesc azi,pe „podiumul” politic romanesc, asa ceva.
    Am citit de curand…..ca….”am apelat la „X” pe care-l cunosc de ceva vreme,de cand….”blablaba.Mi-ar place sa nu mai existe in romania mentalitatea :”il cunosc…ma va ajuta pt ca ne cunoastem de mult” si sa se transforme in MA VA AJUTA PENTRU CA AM DREPTATE, AM UN PORTOFOLIU/C.V. IMPRESIONANT, AM ARGUMENTE REALE PENTRU A-L CONVINGE.
    @blogideologic , ce parere ai de aceasta noua mentalitate?Sa nu-mi spui ca…nu e specifica romanilor si romaniei fiindca, din pacate, s-ar putea atunci sa ai dreptate.
    De aceea tinerii, copiii romani din romania(fara a generaliza,binenteles), crescandu-se si educandu-se singuri, lasa impresia ca mereu…sunt in lupta/batalie cu secundele (ei se simt,datorita celor din jur, cel mult egali cu cei de varsta lor, in nici un caz cu cei din alte …”date de nastere”, ca doar la nastere suntem toti egali… -sau iar am inteles ceva …cu intarziere…?!?) , in loc sa aiba aceeasi greutate a cuvantului ca si cei care le-au creat conditiile de viata in care se zbat…am vrut sa spun traiesc.

    Parerea mea este -parafrazand,binenteles- ca tinerii politicieni sunt oglinda politicienilor …maturi (sa nu folosesc expresia „inaintati in varsta”) , fara a uita si faptul ca absolventii…sunt oglinda profesorilor.

  114. 115 Augustin martie 16, 2009 la 11:48 pm

    @ Cogito ergo sum
    Solutia propusa de tine, la care subscriu, ar scadea nu doar stresul bietei Alma, dar si al nostru. Ce ne facem insa daca solutia asta ne streseaza marinelul? Daca el, in conditii normale de temperatura si presiune, face ce face, dar stresat fiind? Nici nu indraznesc sa ma gindesc!

  115. 116 A. Ioan martie 16, 2009 la 11:58 pm

    ref: ministri in oglinda

    Am citit in postarile precedente o sumedenie de aprecieri la adresa actaulului ministru de la finante; nu-mi aduc aminte numele lui si nici nu am timp acum sa stau pe ganduri. Unele dintre aprecieri il privesc direct, ca persoana oarecare, si se refera la apucaturi din recuzita comportamentala a provincialului de la inceput de secol XX. Pe aceasta tema se pot face multe comenatarii, care nu-l avantajeaza. Revenind, nu cred ca este dreptul meu sa-i cer unui om cum sa se prezinte in fata camerei de luat vederi. Exista in avanscena profesionisti care au obligatia sa-l ajute. Dar un ministru nu este un neica nimeni, ci un inalt functionar public remunerat din bani platiti la bugetul statului, subt forma de taxe, de cetateanul roman. Ei bine, in virtutea acelei plati, contribuabilul poate sa-i pretinda functionarului public un comportament cuviincios, decent, onorabil. El are dreptul sa stie daca ministrul de la finante este capabil sa conceapa o constructie noua, dar sa-i si pretinda in activitate decenta, onestitate, onorabiliatate. Eu am vazut ca nu este onest, si cu atat mai mult onorabil. Mai stiu ca nu este corect si de buna credinta; iata si cateva detalii. In perioada de formare a actualului cabinet, si in toiul unor dezbateri publice pe tema profesiei sale care s-ar potrivi ca nuca in perete cu expertina ceruta la MF, un personaj de trista amintire pentru bucuresteni, l-am numit pe A.V., a prezentat pe un post tv reusitele de pana acum ale actualului ministru de la finante. Din spusele lui am ineles bine ca toate activiatatile cu care s-a intersectat in ultimii ani s-au aflat in zona apropiata demolarii, a lichidarii. Prezenta lui de pana acum in diferite functii, dupa expozeul lui A.V., nu numai ca a prevestit nenorocirile ce aveau sa vina, ci chiar a creat nenorociri, a adus dezradacinare, lacrimi durere. De altfel ma intriga la culme un alt ecou al acestei scene de teatru absurd. Insul care mi-a prezentat mie, popor roman, o parte din C.V.-iul acestui sinistru …. ( vezi postarea Aya din 14 03 la 2:38 pm ) a fost el insusi, prin rezultatele obtinute ca primar la Bucuresti, o catastrofa. Acum are aceeasi parere buna despre el, fiind din nou pe cai mari, se simte stapan pe situatie si nu ii pasa de nici o evidenta, nici chiar de credibilitatea lui aflata la cote de avarie. Si atunci pe buna dreptata ma intreb acum daca nu cumva atunci fostul primar general nu i-a facut acestuia un deserviciu. Aici incercand sa fiu util democratiei originale, de ce nu si putin mai pretios, am crezut un timp in existenta omului politic in viata mea cea de toate zilele ca pe un exercitiu de responsabilitate asumat si in numele meu. Dar, m-am insealt amarnic, si mie ciuda ca mi-am lasat balta treburile, fie si pentru 10 minute, si m-am dus la vot. Si stiti bine ce a iesit din urna; un carnatar in locul unui bezmetic cu diagnostic confirmat. Si la recentele alegeri parlamentare am facut-o de oaie. Eu si toata liota ce ma urmeaza, de regula, am votat PSD. Si stiti prea bine ce a iesit; o struto-camila ce tropaie in mars cu sarg pentru scoaterea mea din scena. Am mai cules si de asta data, in locul binelui facut, ma rog atat de bine cat am stiut eu sa-l fac, suturi in fund si cuvinte de ocara cu nemiluita. Deunazi am revazut cortina ridicandu-se. Pe scena se imbulzeau cu limba scoasa, dandu-si coate unul altuia, figuri vechi si noi. Vor un loc cat mai in fata, langa sufler. Privindu-i in ochi i-am vazut marcati. Nici ei nu mai cred toti in reusita. O buna parte dintre ei vor ramane de caruta, in spatele scenei, vor ingrosa randurile ratatilor, si se vor ratacii in peisaj asemenea lipitorilor de balta printre tipari. Si acest ministru de la finante cred ca s-a aflat alternative pana mai ieri intr-una din cele doua ipostaze. Acum nu este altceva decat un mutant; nici, nici. Este intr-adevar, in opinia unora asemenea lui, bun la toate, indiferent daca se afla sau nu in situatia omului potrivit pentru postul potrivit cunoasterii sale. Are in maneca si asul de acasa; cu care a deschis si in trecut usi ferecate. Detine stiinta de a sta numai cu capul plecat si in pozitie de drepti, sa spuna ,,da sa traiti am inteles’’ inainte de a fi intrebat sau bagat in seama. In fine el stie mai bine ca oricare altul ca seful de la Cotrcoceni detine adevarul absolut, si ca T. Basescu stie totul despre toate si in plus inca ceva pe deasupra. De curand i-a oferit lui Zeus dovada inaltei sale probitati si noua, daca mai era nevoie, un nou motiv de ingrijorare pentru rasu’-plansu’ ce va sa vina: Bugetul de criza. O criza selectiva ce-i loveste pe romani din doi in doi. Nu stim insa, ca nu am vazut la cap. 1 Dispozitii Generale din Legea bugetului de stat pe anul 2009 de unde incepe numaratoarea. De la primul numar par sau de la primul numar impar al numerelor ordinare. Eu, ce altceva pot sa fac, ca atata stiu bine, incep sa numar bifand cu spaima fiecare pozitie si strang din dinti de teama sa nu amintesc in gura mare de mumele lor. Intr-un tarziu am ajuns cu bifa la ultima pozitie de la ultima pagina.
    Va urma

  116. 117 A. Ioan martie 17, 2009 la 12:05 am

    Va urma ref: ministri in oglinda

    Am citit in postarile precedente o sumedenie de aprecieri la adresa actaulului ministru de la finante; nu-mi aduc aminte numele lui si nici nu am timp acum sa stau pe ganduri. Unele dintre aprecieri il privesc direct, ca persoana oarecare, si se refera la apucaturi din recuzita comportamentala a provincialului de la inceput de secol XX. Pe aceasta tema se pot face multe comenatarii, care nu-l avantajeaza. Revenind, nu cred ca este dreptul meu sa-i cer unui om cum sa se prezinte in fata camerei de luat vederi. Exista in avanscena profesionisti care au obligatia sa-l ajute. Dar un ministru nu este un neica nimeni, ci un inalt functionar public remunerat din bani platiti la bugetul statului, subt forma de taxe, de cetateanul roman. Ei bine, in virtutea acelei plati, contribuabilul poate sa-i pretinda functionarului public un comportament cuviincios, decent, onorabil. El are dreptul sa stie daca ministrul de la finante este capabil sa conceapa o constructie noua, dar sa-i si pretinda in activitate decenta, onestitate, onorabiliatate. Eu am vazut ca nu este onest, si cu atat mai mult onorabil. Mai stiu ca nu este corect si de buna credinta; iata si cateva detalii. In perioada de formare a actualului cabinet, si in toiul unor dezbateri publice pe tema profesiei sale care s-ar potrivi ca nuca in perete cu expertina ceruta la MF, un personaj de trista amintire pentru bucuresteni, l-am numit pe A.V., a prezentat pe un post tv reusitele de pana acum ale actualului ministru de la finante. Din spusele lui am ineles bine ca toate activiatatile cu care s-a intersectat in ultimii ani s-au aflat in zona apropiata demolarii, a lichidarii. Prezenta lui de pana acum in diferite functii, dupa expozeul lui A.V., nu numai ca a prevestit nenorocirile ce aveau sa vina, ci chiar a creat nenorociri, a adus dezradacinare, lacrimi durere. De altfel ma intriga la culme un alt ecou al acestei scene de teatru absurd. Insul care mi-a prezentat mie, popor roman, o parte din C.V.-iul acestui sinistru …. ( vezi postarea Aya din 14 03 la 2:38 pm ) a fost el insusi, prin rezultatele obtinute ca primar la Bucuresti, o catastrofa. Acum are aceeasi parere buna despre el, fiind din nou pe cai mari, se simte stapan pe situatie si nu ii pasa de nici o evidenta, nici chiar de credibilitatea lui aflata la cote de avarie. Si atunci pe buna dreptata ma intreb acum daca nu cumva atunci fostul primar general nu i-a facut acestuia un deserviciu. Aici incercand sa fiu util democratiei originale, de ce nu si putin mai pretios, am crezut un timp in existenta omului politic in viata mea cea de toate zilele ca pe un exercitiu de responsabilitate asumat si in numele meu. Dar, m-am insealt amarnic, si mie ciuda ca mi-am lasat balta treburile, fie si pentru 10 minute, si m-am dus la vot. Si stiti bine ce a iesit din urna; un carnatar in locul unui bezmetic cu diagnostic confirmat. Si la recentele alegeri parlamentare am facut-o de oaie. Eu si toata liota ce ma urmeaza, de regula, am votat PSD. Si stiti prea bine ce a iesit; o struto-camila ce tropaie in mars cu sarg pentru scoaterea mea din scena. Am mai cules si de asta data, in locul binelui facut, ma rog atat de bine cat am stiut eu sa-l fac, suturi in fund si cuvinte de ocara cu nemiluita. Deunazi am revazut cortina ridicandu-se. Pe scena se imbulzeau cu limba scoasa, dandu-si coate unul altuia, figuri vechi si noi. Vor un loc cat mai in fata, langa sufler. Privindu-i in ochi i-am vazut marcati. Nici ei nu mai cred toti in reusita. O buna parte dintre ei vor ramane de caruta, in spatele scenei, vor ingrosa randurile ratatilor, si se vor ratacii in peisaj asemenea lipitorilor de balta printre tipari. Si acest ministru de la finante cred ca s-a aflat alternative pana mai ieri intr-una din cele doua ipostaze. Acum nu este altceva decat un mutant; nici, nici. Este intr-adevar, in opinia unora asemenea lui, bun la toate, indiferent daca se afla sau nu in situatia omului potrivit pentru postul potrivit cunoasterii sale. Are in maneca si asul de acasa; cu care a deschis si in trecut usi ferecate. Detine stiinta de a sta numai cu capul plecat si in pozitie de drepti, sa spuna ,,da sa traiti am inteles’’ inainte de a fi intrebat sau bagat in seama. In fine el stie mai bine ca oricare altul ca seful de la Cotrcoceni detine adevarul absolut, si ca T. Basescu stie totul despre toate si in plus inca ceva pe deasupra. De curand i-a oferit lui Zeus dovada inaltei sale probitati si noua, daca mai era nevoie, un nou motiv de ingrijorare pentru rasu’-plansu’ ce va sa vina: Bugetul de criza. O criza selectiva ce-i loveste pe romani din doi in doi. Nu stim insa, ca nu am vazut la cap. 1 Dispozitii Generale din Legea bugetului de stat pe anul 2009 de unde incepe numaratoarea. De la primul numar par sau de la primul numar impar al numerelor ordinare. Eu, ce altceva pot sa fac, ca atata stiu bine, incep sa numar bifand cu spaima fiecare pozitie si strang din dinti de teama sa nu amintesc in gura mare de mumele lor. Intr-un tarziu am ajuns cu bifa la ultima pozitie din ultima pagina.
    Va urma

  117. 118 A. Ioan martie 17, 2009 la 12:21 am

    Continuare, ref: ministri in oglinda
    Aici in josul ei o nota de subsol ma trimite la o anexa. Este lista cu membrii castei despre a carei existenta am aflat, inca de anul trecut, de la vocalul primar al Bucuresti-ului, S. Oprescu. Casta din Dealul Cotrocenilor; o casta privilegiata, daca nu cumva comit o tautologie, cunoscuta fiind, pentru un numar limitat de persoane, definitia Dex-ului cu referire la acest acest grup social. In speta nimic altceva decat un grup constituit dupa criterii care imi scapa; sau de ce nu, riscand o definitie aproximativa, unul politic inchis, strict delimitat de originea comuna, cu aceiasi profesiune de credinta, de ce nu si cu unele privilegii. Ea, casta, am vazut negru pe alb, si nu numai eu, si-a creat, asemenea Cavalerilor Templieri, cum altfel, un tezaur pentru finantarea altui buget de criza cu obiective indraznete si de interes local, cu precadere. Doar omul sfinteste locul. Spicuiesc dintre obiectivele ei la intamplare si evident pe acelea de care imi amintesc: la Cluj va continua in ritm alert lucrarile la Filarmonica locala; vor incepe in tromba lucrarile la stadionul municipal. In Dealul Spirii vor demara de urgenta lucrarile la complexul SPP, format din sediu administrativ, hotel, complex sportiv cu sala de antrenament si sport, parc pentru odihna si recreere, biserica; ICR va avea un buget cu 20% mai mare in comparatie cu bugetul de anul trecut, si bugetul Administratiei Prezidentiale va fi mai mare cu 50%.; o suma insemnata va atribuita din buget finantarii obiectivelor indraznete ale M.T. dar si pentru complexul de lucrari si activitati aferente brandului de tara. Nu cunosc deocamdata suma alocata continuarii lucrarilor la stadionul Lia Manoliu; obiectivul fiind de interes national. Se estimeaza de catre cei care mai pun si mana din cand in cand pe un creion, pe un cartof la bucaterie, nu numai bloguiesc, ca toate aceste lucrari vor insuma peste 600 de mil. de euro; suma ce poate trezi in mintea unor oameni de bine, interese de partid; pentru ca vezi Doamne se poate si in timp de criza. Culegand in dorul Leli aceste ultime idei, gandul mi-a zburat involuntar la ministrul fudul, vesnic intors pe dos decand pe la noi se schimba in draci idei pe bloguri despre buget. Sarmanul de el, l-am revazut mai ieri intors pe dos destainuindu-se unei doamne ce isi face veacul la un ziar scris. Ii spunea omul ca fondurile allocate parohiei sale nu-i ajung nici pentru cumpararea vopselei trebuincioase marcarii suprafetei carosabile aflata in exploatare. Il inteleg si pe el, doar pastoreste numai obiective de interes national. Pe ministrul de la finante l-am revazut zilele trecute pe ecranul statiei tv Antena 3. A fost grotesc, desi zambetul lui larg, cu toata dantura dezvelita, abia incapea pe sticla televizorului meu din salon. Grotescul lui, ca opus al sublimului, mi-a fost oferit cu mare larghete prima oara de regizorul de platou, prezentandu-l pe invitat in prim plan de nenumarate ori. De fapt meseriasul dorea cu orice prêt sa-mi inoculeze ideea, prin mijloacele lui specifice, ca omul de pe ecran s-a ferchezuit special pentru acel eveniment, monden pentru el, vapsindu-si parul si musata. Sa fie sanatos, dar, dupa regula pamantului, optiunea ii aprtine lui si aprecierea mie. Este, in comparatie cu colegul sau de pe Tamisa, si el cu parul si mustata roscate, dar intr-o cu totul alta postura in fata contribuabilului frantuz, provincialul la care faceam referire cateva randuri mai sus; o umbra veche ce intra cu mine intr-o casa fara sa-si scoata palaria atunci cand saruta mana gazdei. Pe tot parcursul serii, desi i s-a spus de acasa ca nu are o presa buna, nu a incercat cu nimic sa ma contrazica, continuind dezinvolt sa fie marlan. Probabil suparat pe aprecierile lui M. Voinea, din periaoda de dospire a bugetului de stat, a tinut neaparat sa-l puna la punct. Si atunci, ce altceva sa faca. A fost natural, cum a stiut el mai bine; a fost marlan Nu l-a lasat pe M. Voinea sa spuna un cuvant, sa incropeasca o idée. Este adevarat ca si amfitrionul s-a comportat lamentabil, dormind in cisme. Ei bine cetitorule, tu cel care cu buna credinta citesti aceste randuri, afla ca sinistrul …. sta pe acelasi scaun ocupat candva de A. Vijoli si in zilele din urma de M. Tanasescu. Tu nu crezi ca, pe ici pe colo, trebui corectata si democratia. Si daca votezi cu mine, eu iti propun sa incepem cu scoala. Ca prea suntem prosti, unii dintre noi, si ne duc astia de nas ca popor. .

  118. 119 ELMMAR martie 17, 2009 la 6:39 pm

    @meta-Comunicatorul

    Cat de trist esti Meta,cat de trist!
    Si disperat!
    Ieri am terminat de citit „Elemente de drept international public si privat” scrisa de Marian Mihaila.
    Interesant!
    Ce zici?

  119. 120 Sibilla martie 18, 2009 la 1:52 am

    @cogito ergo sum,
    Bine punctat şi cu pedofilia şi cu celelalte…. c-aşa-i !!!
    Subscriu… ne va urî de… moarte 😉
    respecte,
    Sibilla

    @ELMMAR,
    Hopaaaa… păi unul din numele conspirative, de cod, sau cum buba le zice, al şarpelui Măgureanu ,nu era ” Mihai Mihăilă ” ?
    Cel de care zici tălică, scriază pe bandă rulantă, la fel ca una bucăţică divă gugulancă… reţeta, se iau fo doujde cărţi, se conspectează, şi … gata cartea de publicare, punctum. Io n-auzii de vreo idee nouă, de ceva să-mi tresară şi mie neuronii precum unora hormonii pe gene, bre majkă, ce-ţi veni să ne dai exemple anoste ??
    În fine şi-n jeneral, citesc un studiu, aviaţie, başca un material dinamită, pildele lui Solomon tălmăcite de un Vraci, eu nu m-aş plictisi cu texte copiate…
    Nu pare trist ventrilocul-meta, mai degrabă căpiat de frica blestemului unui jurământ depus 😉
    Da di şie-l întrebi ce zice ? Păi meta când tre să zică, zbang se ia de … Năstase, când să dea replică, suduie, când e-mpresurat şi fără de argumente, adicătelea mai tot timpul, trosc în Aya, l-ar face arşice pe instalatorul, pe Leo l-ar schingiuii… ce să mai, o mierleşte curând, am io informaţiile mele 😉

  120. 121 meta-Comunicatorul martie 18, 2009 la 9:31 pm

    N-am mare lucru de adaugat dar ar fi pacat ca cele doua comentarii de mai sus, adaugate tarziu, sa scape atentiei publicului larg (…) si sa nu fie vazute de destul fani. Aduc vorba, doar, doar…

    Elmmar, asa zic si eu. Interesant. In ce an esti?

    Sibilla pe cine o mierlesc? Te oferi? Esti ce-i drept un caz deosebit. Din talmacirile Vraci-ului nu citezi nimic? Chiar ma mir!

    „cand trebuie sa zic” (cand?), „impresurat” ( oau) …

    Nu inteleg de ce-l scrii pe „Instalatorul” (care e un tip gigea si timid cu care nimeni n-ar avea ce sa aiba decat in gluma) cu litera mica. Te-am mai intrebat cine … e Leo si n-ai vrut sa-mi spui. Si de ce zici ca l-as… nu stiu ce, ca nu l-as…


  1. 1 Top Posts « WordPress.com Trackback pe martie 13, 2009 la 2:53 am
  2. 2 Minerva purtată de Erich Von Stroheim « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe martie 14, 2009 la 10:32 am

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!