Dorin Petrisor face desene pentru DNA

Suparati ca am scris la Comisia europeana pentru a intreba daca este normal ca raportorii Comisiei sa se uite in dosarele pe care le face Daniel Morar, procurorii acestuia , se pare ca au transmis un rezumat si desene  la Cotidianul, pentru a explica, in felul lor mincinos, acuzatiile formulate impotriva mea, prin rechizitoriu, in dosarul finantarii campaniei electorale din 2004. Smecheria obisnuita.

M-a deranjat insa titlul articolului, semnat de Dorin Petrisor, care anunta o concluzie mincinoasa, nesocotind prezumtia de nevinovatie – in ciuda pozitiilor exprimate in acest sens de catre Traian Basescu si faptul ca informatiile de la DNA nu au fost puse in oglinda cu pozitia mea, solicitandu-mi-se comentarii, pentru a se prezenta o abordare obiectiva.

De aceea, la inceputul saptamanii viitoare, voi depune o plangere penala impotriva numitului Dorin Petrisor.

PS  Mentionez ca, pana in acest moment, eu – spre deosebire de ziarul Cotidianul – nu am intrat inca in posesia Rechizitoriului. Interesant, nu?

81 Răspunsuri to “Dorin Petrisor face desene pentru DNA”


  1. 1 sandu/Mioveni ianuarie 29, 2009 la 10:48 am

    Domnule Nastase,aveti ca intotdeauna dreptate si mult bun simt,dar din nefericire nu se mai respecta nimic in ROMANIA. Am sperat ca PSD-PC,sa castige alegerile mult mai clar ca acum si ca va ajunge la guvernare,dar………………..nici prin cap nu trecea [cred si tuturor romanilor] ca sa -si bata joc de noi acest ,,presedinte-stapanul pdl-prim-ministru”si ce se mai da xa adune doua entitati antagoniste la guvernare,motivand in mod [partial]fals[PSD-PC si pd[leii]lui.

  2. 2 sandu/Mioveni ianuarie 29, 2009 la 10:58 am

    ERATA:-mi-am pus ochelarii si -mi corectez greselile din textul de mai sus:-1]nu-mi trecea[nu trecea];2]-sa in loc de xa;3],,invocand criza[in loc de motivind]”.P.S.Nu cred ca doar eu sunt nervos si f.f.foarte nemultumit de ce se-ntampla in ROMANIA.Imi cer scuze pentru greselile gramaticale facute.Cu respect!

  3. 3 Gabriela Savitsky ianuarie 29, 2009 la 11:11 am

    Suntem în Patria Abuzului, domnule Năstase.
    Ginerele secretarului Judeţului, care este numit arbitrar şi în mod subiectiv şef de centru în Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş Severin, la dispoziţia directoarei acestei direcţii, eterna şi fascinanta Ana Vasile a venit ieri cu un cuţit şi mi-a tăiat cablul de acces la internet. Cred că ar vrea să-mi ia şi laptopul, dar am avertizat că sun la 112. De 4 ani suport tot felul de abuzuri. La început m-au hărţuit că sunt pesedistă. Apoi că nu sunt de acord cu maniera lor de lucru. Că am vrut să fac un pic mai respirabilă atmosfera pentru copiii instituţionalizaţi. În timp ce toate neamurile lor au salarii babane şi de merit şi sporuri şi tot ce vor, deşi unii sunt semianalfabeţi, eu am rămas la nivelul de Inspector III. Apoi m-au hărţuit că m-a invitat Corina Creţu la Bruxelles. Acum mă hărţuiesc că scriu, că îmi exprim opinia. Aici domneşte Abuzul. Ce să ne mai mirăm că dumneavoastră sunteţi supus la atâtea malversaţiuni? Eu am făcut infarct din pricina loc, din cauza hărţuielilor sistematice, ameninţărilor şi terorii. Sper că dumneavoastră sunteţi mai puternic.
    E un strigăt de ajutor, desigur.
    Dacă nu mai apar pe bloguri, să ştiţi că al doilea infarct mi-a fost fatal.
    Ieri mi-a comunicat să nu mai vin cu laptopul la serviciu. Am cerut dispoziţie scrisă. O voi scana şi o voi posta pe blog. Dacă nu mă linşează, între timp. Să fiţi tare, domnule Năstase. Ei nu ştiu că nu se va face voia lor ci voia Celui de Sus, din Ceruri.

  4. 4 Zeus ianuarie 29, 2009 la 11:21 am

    Ce chestie imputita si cu presa asta libera si iesita de sub control…..

  5. 5 Eu si nu Tu ianuarie 29, 2009 la 12:04 pm

    Faimosul DNA este o arma, care are tragaciul in palatul cotroceni. Cei care sunt in fel si fel de comisii pe la Bruxelles, sunt niste nasparlitati cum e si Base. Stiti ca cei care aseamana se aduna, cu Base asa de bine s-a adunat Monica Macovei, Daniel Morar, Virgil Ardelean, si alti „baieti buni” care in loc sa bage in puscarie pe primarii PD-L din Craiova, Drobeta Turnu Severin, Arad, Brasov si Urziceni care primari sustin grupariile mafiote.
    Daniel Morar de cand e sef la DNA nu are absolut nici un rezultat concret, nu poate dovedi nimica in afara de show mediatic dirijat din cotroceni. Atat de iute se misca Daniel Morar, incat reactioneaza mult mai repede decat sa apese Base telecomanda lui Morar la cotroceni.
    Traim intr-o dictatura prezidentiala unde DNA e laudat de acel UE care a impus romaniei niste firme care in loc sa construiasca autostrada Bors-Brasov au incasat lova si comisioanele si, ulterior au disparut.
    Pana in Romania exista un Traian Basescu, un Daniel Morar, Monica Macovei, Laura Codruta Kovesi si faimosul Virgil Ardelean, ei pana atunci in afara de abuz, tepe, inselaciune si mafiotism nu v-a exista absolut nimic!!! Cine mai aduce aminte de campania lui Base din 2004?? „ASTA DA JUSTITIE” „ASTA DA SANATATE” „ASTA DA AGRICULTURA” „ASTA DA INVATAMANT” „AM PUS TOTUL PE O CARTE (CONSTITUTIE)”

  6. 6 Eu si nu Tu ianuarie 29, 2009 la 12:15 pm

    Apropo DNA! Unde a fost DNA cand Adrian Videanu se ocupa cu borduriada din Bucuresti??? Unde a fost DNA cand Costel Casuneanu asfasta soseli??? Unde a fost DNA cand Elena Basescu a cumparat Jeepanul??? Unde a fost DNA cand Vasile Blaga a jucat la bursa??? Unde a fost DNA cand Radu Berceanu vindea curentul statului la minele din Valea Jiului??? Unde a fost DNA cand au eliberat din puscarie pe Sile Pietroi???
    DNA are cateva tinte exclusiv politice si atat!!!
    DNA ESTE O POLITIE POLITICA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  7. 7 Maximmouse ianuarie 29, 2009 la 12:18 pm

    @Stimate Domnule Prim Ministru!

    Excelent! petrisor a facut hands! se penalizeaza!Corect!

    Este posibil ca daca mai din timp oamenii politici , si ma rog , romanii, in general ar fi sanctionat sever derapajele din media , si nu numai,(aminti-va de delatiunile mustei,saftoaicei etc,etc) probabil ca nu am fi ajuns la ora asta la domnia arbitrariului.Observati , ca asimetricul este foarte dibaci in a manui in folos propriu justitia, atunci de ce restul lumii sa nu beneficieze de binefacerile acesteia? Simplu, ai gresit ai platit!

    Maxi!:

  8. 8 Maximmouse ianuarie 29, 2009 la 12:26 pm

    @POOOPOR!

    Am trait sa o aud si pe asta in direct la antena3,ora cam 11.50, sanitarul apelor(rechinul) prigoana zice: In constitutie este prevazut ca statul sa plateasca numai invatamantul de 10 clase!De ce sa platim noi invatamantul superior(liceu, fac.,) in mod neconstitutional!

    POOOPOR! Ma doare capu’!

    Asta e marele militant pentru Parlament unicameral, acela care are pareri despre toate….

    Bai, te-ai transformat in ceea ce transporti!

    Bai!prigoana, daca nu-ti platea statul roman facultatea sa iesi din mocirla , ce draku faceai acuma bai?!erai zilier la firma lui cezar preda?Sigur!

    Cumplit! Incredibil! Gretos!

    Maxi!

  9. 9 nicu rotaru ianuarie 29, 2009 la 12:34 pm

    d le presedinte , abuzurile nu mai contenesc in aceasta tara , peste tot sunt nedreptati mai ales in justitie unde se intervine pe fata ptr rezultate nedrepte. fiti tare si aratati in presa si tv nedreptatile.

  10. 10 Catalin ianuarie 29, 2009 la 12:47 pm

    Probabil rechizitoriile (sau o parte dintre ele) se scriu, intr-o prima faza, dupa dictare, la Cotidianul…

  11. 11 Dragos ianuarie 29, 2009 la 1:00 pm

    Domnule Nastase !

    Nu trebuie sa va mire faptul ca Romania este tara tuturor posibilitatilor.
    Am citit si eu articolul din Cotidianul. Nu pot sa cred ce scrie acolo ! Nu vreau sa cred ! Sigur un judecator cu capul pe umeri nu are cum sa creada asa ceva !

    P.S. : chiar asa : de unde au acesti asa zisi ziaristi aceste informatii ?
    sunt convins ca multi naivi vor fi pacaliti prin aceasta tehnica de a
    ” condimenta” articolul cu cifre ,scheme ,oameni ,fapte…..

  12. 12 ALM ianuarie 29, 2009 la 1:27 pm

    Domnule Nastase,

    Nu ma aventurez sa ma pronunt vis-a-vis de gradul de (ne)vinovatie al dvs dar, daca ati coordonat acea „caracatita” desenata de Petrisor (din care, cu toate ca mai bunghesc cate ceva la Flow-Chart-uri, n-am inteles mai nimic, mai ales cum pot intra niste bani intr-un regulament), atunci „oamenii legii” trebuiau sa comunice „cui trebuie” ca ati fi singurul in masura sa coordonati echipa care se chinuie cu bugetul de criza …

    In alta ordine de idei, daca eram in locul dvs (nu-mi doresc), intai depuneam plangerea penala si dupa aia scriam pe blog. Pana depuneti dvs plangerea este timp destul ca sa se „confectioneze” legenda scurgerii de informatii, chiar sa fie gasit acarul Paun …

  13. 13 Dragos ianuarie 29, 2009 la 1:51 pm

    A fi luata in calcul si ipoteza : Presedintele Traian Basescu este cauza tuturor relelor din tara noastra !

  14. 14 Miclaus ianuarie 29, 2009 la 2:20 pm

    Pana cand va trebui sa mai suprtam astfel de abuzuri domnule Nastase?
    Sper sa candidati la presedintie in toamna si sa-l terminati pe Basescu.

  15. 15 democratul ianuarie 29, 2009 la 2:23 pm

    Oare de ce ne suparam astazi cand justitia este cum este? de ce clasa politica este blamata ? Pentru ca , dle Nastase , ati permis ca nume „grele” cum ar fi: Dragnea, Vanghelie,Oprisan,Sechelariu ,Geoana si altii, pe care ii stiti , sa imputa notiunea de social democratie…..Cu parere de rau va consider si pe dvs si pe dl.Iliescu vinovati ca ati permis unor asemenea indivizi sa acceada in lumea politica…
    Cine sa sustina ideea de justitie ? Colegii de mai sus? Sunt primii care v-ar vinde….Oricum, va tin pumnii si va doresc sincer succes.

  16. 16 Carol ianuarie 29, 2009 la 2:54 pm

    Dar totusi de ce sa evitam esentialul?

    Este adevarat ce e scris acolo sau nu?. Pt ca asta vor sa afle oamenii, indiferent ca sunt pro sau contra dvs.

    Sa lasam la o parte prezumtiile si deontologia jurnalistica pt ca daca era sa fiti ingrijorat de presa actuala ati fi protestat si fata de atitudinea trustului „Intact” cu referire la anumite personaje..
    Dvs apelati la toate tertipurile posibile (si imposibile) pt a nu aparea in fata justitiei. Este dreptul dvs. Insa anularea unei probe, pe motive de procedura, nu anuleaza si faptele in sine.
    Eu nu-mi doresc decat sa va vad in fata justitiei, beneficiind de toate drepturile de care dispune un cetatean al UE.
    Daca reusiti sa desfiintati toate acuzele care vi se aduc, cred ca viitorul politic va este asigurat- in sensul bun, desigur.
    Insa lupta asta acerba , a dvs, de a cauta toate chichitele pt a nu aparea in fata justitiei, spulbera orice pretentie la prezumtia de nevinovatie.
    Ca va convine sau nu, vinovatia/nevinovatia oricui, nu pot fi dovedite decat in instanta, dle AN!

    Si sa nu uitam inca un lucru. In articolul respectiv sunt pomenite cel putin o duzina de nume (majoritatea fosti apropiati ai dvs) care sustin cele relatate in articol. Cu acesti oameni ce facem? Toti traiesc, toti pot fi intrebati, toti pot depune marturie.
    Ii consideram si pe acestia , din start, fara sa tinem cont de prezumtia de nevinovatie, ca fiind mincinosi?

  17. 17 eu ianuarie 29, 2009 la 3:06 pm

    Marii constructori, sau “regii asfaltului”, cum au mai fost ei denumiţi, domină topul celor mai mari contracte încheiate cu statul. Într-un top al afacerilor făcute cu statul, realizat anul trecut de ZF, conduceau detaşat Costel Căşuneanu, patronul PA&CO International, şi Dorinel Umbrărescu, de la UMB Spedition. Printre primele cinci firme abonate la banii publici se mai află Romstrade Giurgiu, controlată de Nelu Iordache (patronul de la Blue Air), Confort Timişoara, în proprietatea preşedintelui Camerei de Comerţ Timişoara, Georgică Cornu, şi Tel Drum Teleorman, controlată oficial de Mugurel Sorin Gheorghieş şi Liviu Lucian Dobrescu.

    Despre Tel Drum s-a vehiculat în numeroase rânduri că ar fi, de fapt, controlată de Liviu Dragnea, care i-a încredinţat contracte fără număr pe vremea când era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. Acum, că a ajuns ministru de Interne, se pare că are şanse sporite să-şi primească banii pe care-i datorează statul…

  18. 18 Carol ianuarie 29, 2009 la 3:15 pm

    Dubla masura

    Apelati mereu la prezumtia de nevinovatie. Perfect de acord. Este dreptul fiecaruia. Insa trebuie sa acordam aceasta prezumtie si lui Daniel Morar. Nu vi se pare corect asa?
    Dvs cereti aceasta prezumtie de nevinovatie, pt dvs, in schimb il acuzati pe Morar ca fiind vandut lui Basescu …cu alte cuvinte – un magistrat corupt.
    Lui de ce nu-i acordati aceasta prezumtie de nevinovatie?
    El sustine (cu probe palpabile si cu martori) ca sunteti vinovat, dvs sustineti, fara nicio proba (in afara de parerea dvs personala) ca Morar este vinovat.
    Cui sa acordam prezumtia de nevinovatie dle AN?

  19. 19 Salem Only ianuarie 29, 2009 la 3:16 pm

    Unde se ascundea DNA-ul can Adrian Videanu planta borduri prin capitala?? Unde era ascuns DNA-ul cand Radu Berceanu vindea curentul statului la minele din Valea Jiului?? Tot nu era de gasit DNA-ul cand regii ai asfaltului asfaltau din greu solele Romaniei!!! De ce nu s-a autosaseizat DNA-ul cand Elena Udrea incasa biletele de parcare prin firma Dalli?? Membrii PD-L niciodata nu trec pe la DNA, ba chiar sunt bine ocoliti de DNA! Pana cand mai rezista poporul Roman la minciuni si la falsuri??????????

  20. 20 Alex ianuarie 29, 2009 la 3:26 pm

    Dragos, treaba e simpla. Judecatorii, dupa audieri de martori, expertize si tot ce presupune un proces penal, nu vor inghitii gogosile DNA-ului. Insa raul a fost facut prin manipuarea maselor in campania de opt ani de zile a Presedintelui-jucator. Este modul clasic de operare al SRI si SIE, care ofera „informatii” tonomatelor deontoloage, surse pentru formatori de opinie de tipul Tranparency International.

    PS revin de ori cate ori am ocazia, cu riscul redundantei: Nu Baselu orchestreaza toata mizeria, ci serviciile secrete care opereaza cu manipulari prin mijloace de (dez)informare in masa, formale si informale. Serviciile secrete castiga batalia simbolica, iar cine domina LIMBAJUL isi pune presedintele, sau elimina un om de valoare din viata publica.

  21. 21 Harabula ianuarie 29, 2009 la 3:46 pm

    @Gabriela Savitsky
    Seful care v-a taiat cablul de internet este un natarau.Daca intr-adevar vorbiti pe internet in timpul serviciului, trebuia sa va ceara o nota explicativa. Daca nu erati de acord sa dati acea nota, conducerea intocmea un proces verbal consemnand refuzul dv. de a da explicatii. Apoi intocmea un dosarel in care punea un listing cu postarile dv (pantru a releva data si ora) impreuna cu nota explicativa sau procesul verbal, dupa caz.Eventual si declaratiile colegilor. Daca se dovedea ca v-ati tot jucat cu calculatorul in timpul serviciului, va dadea o sanctiune. Si ramanea prieten cu dv.

    Am fost conducator de unitate si in timpul comunismului si in timpul capitalismului dar un asemene balci nu-l pot concepe. Sa vina un conducator sa taie cablul? Dar ce-i acolo la voi?

    Eu cred ca dv. n-aveti dreptate, dar sefii dv. sunt niste idioti.

  22. 22 Carol ianuarie 29, 2009 la 3:49 pm

    @Alex

    pai daca e totul atat de cusut cu ata alba si atat de simplu de dovedit, de ce nu se duce AN in justitie sa-i faca praf?
    Sa faca de râs si DNA-ul si pe Basescu?

  23. 23 ancaf ianuarie 29, 2009 la 3:58 pm

    o mare porcarie atat pot spune despe ce vi se intampla.

    iar partidul asta psd-ul, este de tot rahatul (scuze pentru cuvantul partid!). psd-istii au preluat deviza lui basescu „Decat sa sug… la mai multi licurici mici, mai bine sug… la un licurici mai mare”! – sursa hotnews.ro/2005- si acum sunt ocupati cu aceasta indeletnicire.

    le-as aminti un poem al lui Martin Niemoller care initial i-a sustinut pe fascisti, pentru ca apoi sa fie el inchis in lagar:
    „Mai intai au venit dupa comunisti, dar nu eram un comunist, asa ca n-am zis nimic. Au venit apoi dupa socialisti si sindicalisti, dar nu eram nici una, nici alta, asa ca n-am zis nimic. Apoi au venit dupa evrei si n-am zis nimic, pentru ca nu eram evreu. Si cand au venit dupa mine, nu mai ramasese nimeni sa vorbeasca pentru mine”.

    succes in lupta dumneavoastra.

  24. 24 JR. ianuarie 29, 2009 la 4:05 pm

    D- Adrian Năstase, minciuna asta din Cotidianul, instrumentată de Daniel Morar se leagă extrem de clar de cealaltă bazaconie publicată de Frankphukter Allemeinen Zeitung tot pe dosarele dvs. Acum ne-am lămurit cei cu acuzaţiile astea, nu mai încape niciun dubiu. Neclar este unde-i computerul care face conexiunile până şi cu CE? D-le Profesor, adversarii dvs. politici de toate culorile ar fi înstare să vă mănânce de viu. Daţi-le odată cu dosarele astea în cap şi terminaţi cu ei. Zic şi eu ca Gabriela: A început să mă doară inima de atâta indignare! Băsescu este amestecat chiar şi acolo unde „nueste”. Sper să rezistaţi până cănd îl dăm jos din corcoduş să-l jumulim ca pe o găină opărită după ce i-am luat gâtul. Ziua nu-i prea departe. Acţionaţi cu folos. Mult succes!

  25. 25 nastase ianuarie 29, 2009 la 4:09 pm

    ALM,
    Nu voi fi in Bucuresti pana luni. Asta este motivul…

  26. 26 Harabula ianuarie 29, 2009 la 4:17 pm

    Unul dintre miturile ciudate acreditate de catre opinia publica este CONFIDENTIALITATEA URMARIIRII PENALE. Sau a CERCETARII PREALABILE.
    Unde exista un text de lege care sa prevada asta? Fara a fi jurist imi dau seama ca exista cauze unde tocmai publicitatea poate fi de folos. De exemplu, disparitia unui justitiabil.
    Si apoi. cum sa se pastreze confidentialitatea, atunci cand sunt implicati uneoi sute de martori.
    Dar sa n= lungesc… Care este articolul de lege care prevede CNFIDENTIALITATEA asta?

  27. 27 nicoletibi ianuarie 29, 2009 la 4:30 pm

    carol , tu intelegi ceva din ce se intimpla . nastase poate nu vrea sa-i faca praf , dar nici nu vrea sa fie facut praf ? asta e justitia pentru tine . care pe care se face praf ?

  28. 28 Draghi Puterity ianuarie 29, 2009 la 4:34 pm

    Loviti puternic si fara mila domnule Nastase. Acesti paduchi trebuie strivitzi inainte de a ne manca ei pe noi. Nu o facetzi pentru dumneavoastra o faceti pentru noi toti.

  29. 29 Alex ianuarie 29, 2009 la 4:34 pm

    Carol, daca eu te fac hot si se prezinta doi martori la Parchet, pana se pronunta instanta penala iti pierzi toti prietenii. Te lasa balta apropiatii, vecinii te ocolesc, seful te arunca ca pe o carpa. Dupa patru ani de judecati, pana administrezi probele, indreapta-ti imaginea!

  30. 30 costin ianuarie 29, 2009 la 4:52 pm

    Bravo! Demult asteptam o asa abordare!

  31. 31 nicolae m ianuarie 29, 2009 la 4:54 pm

    deontologii de la cotidianul,impreuna cu nasul b1 sunt JALNICI!!!

  32. 32 lao tse ianuarie 29, 2009 la 5:44 pm

    @Carol

    „Insa trebuie sa acordam aceasta prezumtie si lui Daniel Morar. Nu vi se pare corect asa?”

    – Vad ca esti picat din Luna, sau de pe Marte, asa ceva… Du-te nene, si citeste presa din ultimii 4 ani, pune in miscare 2-3 neuroni (daca ai) si nu ne mai insulta pe noi astia care stim pe ce lume traim!
    Daca se jeneaza unii sa te invite sa faci pasi in afara acestui blog, uite, imi asum eu aceasta sarcina. Prostiile pe care le debitezi nu ar prinde nici la copiii de gradinita. Daca te-ai fi obosit sa citesti postarile de pe aici ai fi observat ca majoritatea suntem oameni cu carte si cultura.
    Eu inteleg ca cu cat ai mai putine cunostinte vrei sa dovedesti ca esti cineva, dar nu e frumos sa te bagi in vorba oamenilor mari – nu te-au invatat parintii?
    Du-te la culcare si repeta pana adormi: „I love Macovei…I love Morar… I love Macovei… I love Morar…

  33. 33 Harabula ianuarie 29, 2009 la 5:45 pm

    Oricat de nedreptatit ar fi d-l Nastase, eu gasesc reactiile sale inadecvate. Sunt raspunsurile unui pustan razgaiat.
    Asta se observa chiar din scrisoare sa catre presedintele CSM. Domnia sa se alinta: il supara, il enerveaza, il nelinisteste Daniel Morar. Si Basescu.
    Viata nu se rezuma la ce-i convine si ce nu-i convine d-lui Nastase. Daca Morar sau Basescu trebuie incriminati, domnia sa trebuia sa arate clar legea, articolul si paragraful incalcate.

    Eu nu indraznesc sa apreciez faptele de care este invinovatit Adrian Nastase. Eu vorbesc despre atitudinea domniei sale fata de evenimente. In loc de a discuta pe subiect, domnia sa spune povesti la gura sobei.
    Probabil ca pozitia sa este explicabila. Cand este vorba de propria persoana, juristii ca si medicii apeleaza la altcineva.
    Domnia sa stie lucrurile astea.
    Atunci cum se explica acest comportament bizar? Simplu: Tocmai domnia sa vrea sa puna o presiune politica asupra justitiei. Sunt gesturi de intimidare evidente.

  34. 34 Instalatorul ianuarie 29, 2009 la 6:11 pm

    Chiar ieri am primit prin mail o invitatie conform careia ar fi trebuit sa dau nu 5-20 milioane lei vechi, ci ca la 2000 de euro, pentru ca peste vreo 3 saptamini, la WTC, sa peroreze trei insi timp de patru ore si sa capat si eu o cafea. Fiind sub regimul dlui Basescu, ar trebui sa ma duc imediat cu gindul la faptul ca se string bani electorali pentru campania dlui presedinte. Dar nu ma grabesc sa fac astfel de afirmatii. Nestiind ce va fi azi, am sters mesajul, dar le voi pastra pe urmatoarele, fiindca sigur vor mai fi – si le voi publica, sa le vada toata lumea.
    Domnule Nastase, pina la urma nu-i asa de rau ca publicat articolul si schema, fiindca eu unul cred ca mi-am dat seama unde sunt malversatiunile. Cred ca pina si adversarii dumneavoastra de pe blog si-au dat seama si probabil ca se strimba acum de ris, pina vor trimite comentariile standard, fiindca treaba este cu ochi si cu sprincene. Schema e vizibil una propagandistica, in care sageata pe care scrie o suma este indreptata spre buzunarul dlui Nastase. Ei, na!
    In primul si in primul rind fiindca in toate partidele, in absolut toate partidele, banii „suplimentari” pentru campanii se anonimizeaza. Daca o firma este vorba sa dea bani putini, de ordinul a 5-20 milioane, pur si simplu da o prima unui angajat de incredere si acela duce banii unde i se indica. La aceasta suma, omul poate sa apara si ca donator individual pe lista unui partid, donatia maxima fiind de 5000 lei ori, daca vreti, 50 milioane. Daca este vorba de sume mari, atunci ei se scot din firma intr-un mod oarecare (in sensul ca in cazul firmelor mari sunt mai multe moduri posibile, inclusiv cit se poate de legale, de exemplu dividende) iar la partidul respectiv se pregateste o lista de membri de incredere si care sa nu mai fi facut donatii ( ca sa nu depaseasca maximul legal) si pe numele carora se depun cite 5000 lei noi de fiecare. Lucrurile astea nu-s de azi de ieri.
    Din schema rezulta ca dl Nastase ar fi vinovat fiindca ar fi aprobat regulamentul concursului si fiindca o firma care a colectat bani pentru concurs ar fi comandat materiale electorale sub directa indrumare a dlui Nastase.
    Nu tine. Am peste 15 ani de experienta in management si in politica si pot zice cu destula aproximatie si cam cum au fost lucrurile si pe unde triseaza parchetarii romanesti.
    Dar sa-i spun cinstit de la bun inceput dlui Nastase ca a avut niste prieteni si colegi de partid, mai bine nu i-ar fi avut.
    In primul rind, sa remarcam faptul ca la fel ca si la alte partide, curtea de conturi a controlat cheltuielile de campanie ale PSD si nu a gasit nici o neregula. Asta s-a intimplat sub presedintia dlui Basescu si sub guvernarea D.A. Campania pentru parlamentare si cea pentru prezidentiale s-au desfasurat simultan. Daca nu ar fi fost adevarat, atunci membrii curtii de conturi ar fi trebuit sa apara in fata tribunalului tot ca acuzati, pentru neglijenta in serviciu. Nu apar, nu au fost pedepsiti in altfel, deci rezultatul controlului cheltuielilor de campanie, atit pentru parlamentare cit si pentru prezidentiale este corect. Conform logicii elementare, un lucru nu poate fi simultan si adevarat si fals. Ceea ce inseamna ca, in cazul acestui dosar, lucrurile sunt aduse din condei. Sa mai facem o observatie: acest dosar face mic-mic-mic de tot un personaj foarte mare si important si care in fapt era bina bagat in miezul trebii. Vi-l spun, dar incerc sa dozez si eu suspansul: sa observam intii ca media, conform rechizitoiului, il prezinta foarte modest ca find doar un biet vicepresedinte al PSD. Ei bine, nu era doar atit: era si ministrul transporturilor, constructiilor si turismului. Dl Miron Mitrea. Intotdeauna amestecat pina peste urechi in campaniile electorale ale PSD si, daca va aduceti aminte, cindva initiatorul unei campanii telefonice considerata la vremea ei ceva murdar. Mai precis, seful dnei Jianu. Il stim cu totii pe dl Mitrea: pare el tipul de ministru in ministerul caruia toata lumea isi face de cap si curg zecile de milioane pe sub mustata sa adormita? Ca se face ceva sub conducerea sa fara sa aprobe el? Mai ales ca intre dl Mitrea si dna Jianu sunt doua intervale ierarhice, un palier fiind asigurat de secretarii de stat. Secretar de stat? Uitatul domn Sechelariu. Care si el aproba, indruma si controla actele si faptele dnei Jianu, dupa care le inainta ministrului Mitrea. Si observam acum ca mai multe dosare ale dlui Nastase, pentru pretinse fapte diferite, au de fapt acelasi canal de incriminare: Jianu-Sechelariu-Mitrea. Cam ciudat. Intr-un alt dosar al dlui Nastase, dar care se refera la absolut aceeasi perioada de timp, dl Mitrea apare ca un intremediar intre dna Jianu si dl Nastase: in acel dosar, dl Mitrea ii sugereaza (daca imi amintesc bine) dnei Jianu ca ar trebui sa se simta fata de dl Nastase pentru faptul ca e tinuta in functie. Sa nu comentam acum daca nu cumva dl Mitrea a formulat pe ocolite o dorinta personala de a primi ceva si sa retinem lucrurile care reies de aici: conform acestui dosar, dl Nastase nu lucra direct cu dna Jianu, dar dl Mitrea da, trecind peste capul secretarului de stat Sechelariu. Insa dosarul de fata ce afirma? Ca dl Nastase lucra direct cu dna Jianu. Iarasi avem de-a face cu un lucru care simultan este si adevarat si fals. Personajul Jianu ne apare ca un personaj schizoid, care ba ii face temenele dlui Mitrea, ba se poarta cu el de parca i-ar zice „bai Miroane, ia mai du-te in aia a mea, tu nu vezi ca eu lucrez direct cu Adi si ca te tinem ministru pe aici ca sa ai si tu o pensie, prostul dracului?” Ori dl Mitrea e omul care sare la beregati si care se certa – scria presa timpului – tare de tot cu dl Nastase. In concluzia mea, atit prin ierarhiile guvernamentale cit si prin felul de a fi al dlui Mitrea, ISC (dna Jianu) nu a facut nimic in ministerul transporturilor, constructiilor si turismului fara stirea, acordul si semnatura dlui Mitrea. Adica nici trofeul calitatii. Sa ne amintim de dl Oprea, scurt timp ministru si de modul in care si-a desemnat subordonatii in minister, dintre care cazul discutat a fost dl Ardelean. Dl Mitrea e mai dat naibii decit dl Oprea, cum credeti ca a procedat el cu subordonatii? La fel ca ieri, ati ghicit: dl Sechelariu si dna Jianu trebuie sa fi fost selectati de dl Mitrea, nu de dl Nastase, care, daca o fi intrebat ceva, o fi primit acelasi raspuns ca dl Geoana de la dl Oprea, adica legea zice ca tu nu te bagi in numirile mele din ministerul meu.
    Experienta mea de viata si de management imi sopteste ca initial trofeul calitatii era o fusaraie Jianu-Sechelariu pentru publicitate pe banii altora. Adica: noi doi avem un numar de firme de constructii. Decit sa platim o gramada de bani ca sa ne laudam in toate locurile, facem o suse nationala, bagam printre laureati 2-3 firme de-ale noastre, dam diplome si la altii asa ca sa nu se prinda, chemam televiziunile la suse unde se vor pronunta numele firmelor, ii chemam si pe Miron si pe Adi si le dam cite o portie de rechin cu smirghel, o maslina, ( ca dl Oprisan dlui Basescu pe 24 ianuarie, este aceeasi schema, a cazut iata si presedintele in capcana si cine stie, poate se va ajunge la vreun proces in viitor si cu capcana de la Vrancea, iar dl Basescu va tipa – pe drept – in zadar ca e nevinovat, nu-l va crede nimeni) si ei vor veni fiindca au prilejul sa tina cite un speech pe sticla; se pozeaza sefii firmelor cu Adi si Miron si dupa aia tin-te nene, clienti bogati care vor dori sa-si faca vile doar cu firme laureate national (si s-a vazut ce firme de elita, dlui Nastase i-a cazut tavanul in cap si a inceput sa-i ploua in casa dupa mai putin de un an, in timp ce saracul nea Gogu cu care si-a construit mama mea casa cea ieftina de la tara, nu era nici elita, era afumat din zorii zilei deci nu prea stia el cum e cu verticalele ca le vedea tulbure ca prin tuica, dar de opt ani n-a cazut nici un fir de nisip din constructie). Taxa de participare pusa de madam Jianu nu era prea mare, era una normala, daca te gindesti ca un juriu trebuia calatorit, baut si mincat prin toata tara ca sa dea note constructiilor, in doua etape – si mai trebuia si platit bine ca sa scoata laureatii de care probabil dna Jianu avea nevoie. Bun. Un moment important a fost acela in care in actiune au inceput sa apara taxe de participare din afara domeniului constructiilor. Pai cum sa apara alti bani, zeci de miliarde de lei vechi, in ministerul transporturilor, constructiilor si turismului, fara stirea si aprobarea ministrului, adica dl Mitrea? Iar banii odata intrati in conturile unui inspectorat din minister nu puteau iesi de acolo fara sa vrea ministrul. Fiindca de-abia in august 2008 ICS trece in coordonarea primului-ministru, adica a dlui Tariceanu, pina atunci ICS s-a aflat in componenta si subordinea ministerului transporturilor, constructiilor si turismului. Da, dar cine a militat entuziast pentru un anumit guvern si ca urmare e declarat baiat curat si cinstit si i s-a dat voie sa fie martor? Ei? Sunt prea multe lucruri care sfideaza logica in acest rechizitoriu – si care pina la urma ne sfideaza inteligenta, ce naiba, chiar ne cred prosti? – si as lungi prea mult comentariul, mai las si pe ceilalti sa judece si mai zic acum doar un lucru: se vorbeste de cazari false, deci de facturi si chitante false la hoteluri: nici un hotelier acuzat? Daca te pui la mintea astora, ajungi la concluzia ca tot guvernul a fost de fapt din doi oameni, vorba de demult, odiosul si sinistra; restul , care dormea la umbra, care se plimba prin parc, care la pescuit, etc., doar veneau sa-si ia salariile si la o adica toti arata cu degetul.

  35. 35 koubadera ianuarie 29, 2009 la 6:19 pm

    @ Alex, Gabriela
    Este adevarat ca traim in patria abuzului si este foarte adevarat ce scrieti voi.
    La cealalta extrema sunt viciile de procedura. Poti face orice in afara de crima in strada filmata si documentata si vreo 10 ani nici nu ajungi sa te judeci….dupa 15 ani se si prescrie…..
    Daca esti salariat si cineva te face hot, viata iti este distrusa. Daca esti deputat sau senator iti creste faima si renumele ca esti descurcaret. Ai vazut mari nume dupa gratii ?
    Bivolaru a fost un caz separat, a fost aparat de tot PSDul (speriat ca cineva s-a atins de un politician) si a facut cativa ani in regim special pentru o delapidare de 50 de milioane de euro.
    Si el a fost unul din cei mai „nenorocosi”…..

  36. 36 Carol ianuarie 29, 2009 la 6:55 pm

    @laiosh tse

    Cand (si daca) AN imi (ne) va anunta ca esti puratorul sau de cuvant, o sa te bag in seama. OK?
    Pana atunci, sezi!…sau fa-ti blog sa ma poti da afara!

  37. 37 ALM ianuarie 29, 2009 la 7:02 pm

    @ nastase, ianuarie 29, 2009 la 4:09 pm

    Va multumesc pentru onoarea ce mi-o faceti, in premiera pe acest blog, raspunzand aproape in timp real la o sugestie. Rezumand, sunt inclinat sa cred ca este vorba de alt „caine scurt de coada”.

    Mergand pe linia absurdului (adica numai un caine …), faptul ca sunteti in alta locatie, nu schimba datele problemei. Se putea „lucra” in doi pasi: astazi mesajul cu mazgalelile lui Dorinel si saptamana viitoare anuntul cu privire la plangerea penala, evident, dupa depunerea ei.

  38. 38 Draghi Puterity ianuarie 29, 2009 la 7:40 pm

    @Harabula

    Nu ti-a iesit idila cu Miss Pora? Ai incercat sa ii trimiti un buchet frummos de trandafiri? Daca nu iti poti permite, te rog spune-mi, si te ajut. Poate asa nu e vei mai fi nevoit sa scremi zilnic sofisme pe aici (apropo, ceri drepturi de autor pe ele?). Sau sa inteleg ca si dintre voi vrea sa concedieze Basescu 20%? Ei daca e asa, acum trebui sa iti dai silintza. Tre sa joci in echipa, sa iti unesti eforturile cu Pora si ceilalti „Nastase-hater” . Stii tu, povestea aia cu sinergia. Nu o sa va iasa, putetzi socializa. Alternativ ai putea sa te apuci si tu de desenat, ca e o moda noua. Iar cu scrisul nu prea iti mai iese, ai trecut de la patetic prin previzibil la prozaic. 😛

  39. 39 Caramella ianuarie 29, 2009 la 9:50 pm

    @ AN

    Goarna a sunat, vanatoarea a inceput. De aceea sunt perfect de acord cu scrisoarea Dvs. catre CSM precum si catre alte foruri europene in materie.
    Nedreptatea care vi se face de atatia ani trebuie sa inceteze.
    Va urez sincer REUSITA IN DEMERSURILE DVS !

    PS – daca criza economica se va accentua nesperat si in Romania, cu urmari nefaste pentru popor (lipsa masiva de lichiditati, devalorizarea continua a monedei nationale, prabusirea unor industrii fara desfacere, restructurari masive, falimentul firmelor mici, somajul in crestere, explozia necontrolata a preturilor, blocajul financiar, cresterea indatorarii tarii pt. imprumuturi utilizate eventual necorespunzator, etc.) SE VOR MAI ORGANIZA ALEGERI PREZIDENTIALE IN ROMANIA IN 2009 ?

  40. 40 Augustin ianuarie 29, 2009 la 11:27 pm

    @ instalatorul
    O postare concludenta. Good point! Poate mai trebuia adaugat doar numele persoanei care ar fi trebuit sa ne anunte rezultatul numaratorii paralele. Ma astept ca Hara-buba sa intrebe ce-are … asta cu subprefectura … De fapt, de la el ma astept la orice. Singura chestie de care nu-l cred in stare e sa ofere un buchet de (trei!!!) trandafiri Andreei Pora, indiferent cit l-ar invata de bine Draghi Puterity.

  41. 41 instalatorul ianuarie 30, 2009 la 1:06 am

    Augustin: va multumesc. Harabula de obicei nu este genul de politician (inteleg de la el ca a facut politica de guvernare la un nivel nu chiar de jos) lozincard. Are si experienta in management si cred ca orice a scris ori va scrie pe acest subiect, intelege bine ca acest rechizitoriu este unul fabricat. Poate sa fi fost pe la taranisti si in acest caz e cu siguranta cel mai inteligent taranist pe care l-am cunoscut ( e un fel de a spune, prin blog).
    Sunt destule puncte ciudate in rechizitoriu, dar si asa am comentarii lungi, insa profit de mesajul dumneavoastra ca sa mai scriu pe scurt: ca presedinte al partidului, daca nu erau bani apreciati ca suficienti pentru campanie, putea sa dispuna sa se mai stringa niste donatii, nu era nevoie de un circ intreg ca sa se mai stringa niste bani, de firme colectoare, etc. In plus, datorita dimensiunii sumei din rechizitoriu, se da de inteles ca PSD nu ar fi alocat nici un buget de campanie pentru prezidentiale, obligindu-l pe dl Nastase sa-si gaseasca formule personale, daca te iei dupa ei si asta sub sefia dlui Nastase. Dl Mitrea, tot timpul certat cu dl Nastase, il putea faulta foarte usor blocind banii si facind mizerii. N-a facut-o, deci posibil sa fi avut interese in treaba asta. Prieteni ai dlui Nastase, dar desemnati de dna Jianu. Haida de! Eurografica, daca ii vedeti site-ul, e o firma mare, care nu are nevoie sa stea sa-i vina niste bani daca vrea sa sustina un partid. Asa ca afirmatia ca ei au cheltuit exact din banii primiti e greu de covedit. Un punct foarte ciudat il constituie avizele de expeditie, pur si simplu un exces. Materialele promotionale sunt reglementate de articolul 21 d) din codul fiscal si acolo e clar, nu ai nevoie de avize de expeditie? nu cumva acest exces documentar masca alte operatiuni ale firmei ori masca faptul ca materialele promotionale nu existau fizic in cantitatile contractate si facturate si incerca cineva sa faca sa existe inexistentul? Ca sa va zic opinia mea, desi pentru unele persoane simpatizante ale pesede nu e prea placuta, opinia mea este ca niste tipi (nu e vorba de dl Nastase au ciordit niste bani).Probabil ca la un moment dat au constatat ca formula de stringere a banilor pentru trofeu merge si s-au gindit la stringerea mai multor bani. Pentru ei. Nu pentru dl Nastase, nu pentru vreo campanie. Pentru ei. De exemplu, aparitia in ecuatie a dlui Harbuz mie mi-ar spune foarte multe – desi ma iau dupa niste vorbe in circulatie, dar foarte insistente – fiindca despre dl Harbuz se zice cu insistenta ca este si un mare iubitor de bani, nu doar un bun medic veterinar. Si asa ajung banii sa se topeasca incet – incet. Comisioanele de colectare sunt foarte mari, reiese din calcul ca undeva pe la 15% si de ce sa dai 15% comisioane ca sa stringi bani chiar de la oamenii partidului tau. Las la o parte gafa rechizitoriului care pretinde ca din 70 miliarde s-au oprit 60 miliarde comisioane de colectare si s-au trimis 50 mai departe. De fapt, grupa vesela in frunte cu madam Jianu si in care cred eu ca avea interes si dl Mitrea strinsese 70 de miliarde pentru o actiune care costa, cu oricit exces de fast, doar 19 miliarde. Numai ca, oricit de coleg de guvernare ai fi cu dl Nastase, e groasa rau sa faci pierdute mai bine de 50 miliarde, adica 70 la suta din bani, fiindca dl Nastase i-ar fi controlat la un moment dat, daca iesea presedinte si cum era prea nerusinata treaba, probabil ca i-ar fi scos din orice ecuatie de viitor. Fiindca opinia mea este ca departe ca dl Nastase sa ii indrume indeaproape, asa cum zice rechizitoriul, de fapt nu a apucat sa-i controleze deloc, fiindca se apropiau doua campanii pentru el si avea si de guvernat; insa, la un moment dat, probabil ca s-ar fi uitat si pe treaba asta. Si atunci baietii si-au zis sa se pregateasca intr-un fel si sa si termine banii de papat. Si atunci s-au gindit sa se acopere cu ceva material promotional pentru partid. Daca au apelat la o cale fara trecere prin vama, atunci nu-i imposibil sa gasesti niste furnizori care sa-ti factureze 100 de pufoaice si sa-ti livreze numai zece si sa gaseasca o cale de a-ti intoarce banii – desigur minus un comision. Vorba aia, unii faceau caiete, de exemplu, ceilalti le livrau hirtie pentru ele, s.am.d. Insa fiindca ei la un moment dat ei ar fi trebuit sa se justifice in fata unui domn Nastase ajuns (nu a fost asa, dar asa credea lumea) presedinte si nu fiscului, ei indeplinisera cerintele art. 21 d) din cod fiscal, trebuiau sa arate dlui Nastase ca ei chiar au cheltuit pentru partid 33 de miliarde, s-au sacrificat pentru partid si sigur ca trebuie rasplatiti. Si atunci au aparut avizele de expeditie, documente in exces si nepretinse de codul fiscal: s-au trimis cele 10 pufoaice si s-au facut avize pentru cele 100 din facturi. A, n-ati primit decit 10? Pai stim noi ce-a fost la transport? Le-o fi furat soferul, dar sunt materiale promotionale, nu? Ce sa-i faci? Ori poate o parte din aceste materiale, cu inscriptiile sterse, au fost vindute prin magazine, mai stii? Cum insa dl Nastase nu a ajuns presedinte, trupa vesela si cu dl Mitrea 10 arata toti cu degetul spre dl Nastase si sa observam ca rechizitoriul nu zice de nici un document al dlui Nastase, dar nici de vreun document din minister, fiindca probabil acelea sunt apostilate de dl Mitrea. ICS nu putea trimite bani pentru trofeu fara semnatura lui si nu putea fiinta ca organizator fara controlul si stirea aceluiasi personaj. In consecinta, dl Nastase este acuzat pe marturii, adica pe vorbe, dar pe marturiile cui? Pe marturiile unor oameni care trebuie sa se salveze pe ei. Si atunci zic toti, intr-un glas: am fost siliti de dl Nastase ( bine ca nu zic torturati) care dadea dispozitii verbale si supraveghea personal. Dl Mitrea, care apuca beregatile, apare ca un iepuras terorizat de monstrul Nastase. Pai, daca s-a intimplat asa, atunci de ce nu si-au dat baietii si dna Jianu printre baieti) demisia? I-a silit cineva sa ramina in functii si sa participe la monstruozitatile dlui Nastase? Si mai puteau demisiona si cu scandal in presa. Oare de ce? pai cum naiba sa pleci si sa lasi 51 de miliarde de izbeliste? Aceasta a fost opinia mea si de aceea am scris ce-am scris de colegii dlui Nastase. Scuze pentru mesajul kilometric.

  42. 42 Roxana Iordache ianuarie 30, 2009 la 2:05 am

    @nastase. Îl scoateţi din anonimat pe băiat. :mrgreen: Oricum, se scoate la proces, va spune că a scris după dictare. :mrgreen:

    @Gabriela Savitsky. Ce spui e revoltător! Mă enervez! Ţi-am scris şi pe blog. Aşa ceva e inadmisibil! Nu se poate continua aşa! Chiar toţi în afară de tine şi de @Sibilla sunt căcăcioşi?!

  43. 43 Aya ianuarie 30, 2009 la 5:11 am

    PRIN DEZINFORMARE: SE PREGATESTE STAREA DE NECESITATE?

    Prin vocea lui Boc, care debiteaza ineptii dupa ineptii, guvernul 3C face mult prea mult zgomot pentru a nu aparea legitime intrebari:
    Incotro NU ar trebui sa privim?
    La ce ar trebui sa NU fim atenti?
    Ce elemente ar trebui sa NU fie asociate pentru a realiza ce se petrece, de fapt?

    CATEGORIA: INEPTII RASUNATOARE
    Inainte de toate, sa trecem in revista cateva dintre ineptiile rasunatoare:
    1. Ordonanta impotriva cumulului venituri- pensii, care incalca flagrant Constitutia (a provocat un imens zgomot, insa);
    2. Anuntata intentie de a disponibiliza 20% dintre bugetarii din administratie, sub pretextul existentei PREA MULTOR POSTURI, desi existau posturi vacante care puteau fi anulate (pana la urma, acestea vor fi anulate, dar dupa zgomot, framantari, scandal);
    3. Anuntata intentie de a da bugetarilor disponibilizati o indemnizatie, timp de un an, echivalenta cu 75% din salariu (ceea ce este halucinant ca efort financiar in asa-zisa perioada de criza)- s-a renunat si la asta (oricum, era foarte „ciudata”) odata cu revenirea asupra intentiei de a face disponibilizari;
    4. Anuntata intentie de a interzice, prin norma, ca o persoana sa aiba doua contracte in institutii de stat (o aberatie cat casa);
    5. Atacul direct si (aparent doar) iresponsabil la drepturile de autor (s-a renuntat dupa ce subiectul a facut imense valuri, in special in zona artistica- a creatiei in general);
    6. RECENTUL ANUNT al lui Boc, de joi 29 ianuarie 2009 (citez din memorie) „se va renunta la sporuri”(?!?). Abordarea este de un reductionism incredibil, caci intre sporuri exista cel de vechime (la care nu se poate renunta), cel de toxicitate, de periculozitate si altele de gen.
    Probabil, cand i se va spune asta, Boc va replica, stupid, ca noi am inteles gresit si ca nu la acele sporuri s-a gandit (desi nu pot fi tratate diferentiat anumite lucruri, mai ales daca reprezinta bun/drept castigat prin lege).
    (Daca Boc are in cap doar o „anumita razbunare” pe nu-stiu-ce indivizi – impotriva carora a fost indreptata si celebra ordonanta a cumulului venit- pensie – sa se duca sa se trateze impotriva obsesiilor. )

    Pe de alta parte:

    1. S-a dat stirea ca a fost spart depozitul de arme al unei UM de la Ciorogarla si ca, de acolo, ar fi disparut zeci de arme FOARTE GRELE, printr-o spartura din gard, in miezul zilei. O poveste mai puerila nu am auzit in viata mea.
    Pe posturile TV au aparut generali DE ARMATA cu experienta care au spus, aproape direct, ca asta e o minciuna si ca realitatea (INTENTIONALA) e alta.
    Pentru ca dezinformarea sa se adanceasca, in padure au aparut, nu se stie cum, niste cutii goale in care se tin pusti mitraliere.

    Ce s-a intamplat imediat dupa acea asa-zisa spargere?
    Capitala si imprejurimile au fost impanzite de forte de ordine, care au oprit toate automobilele care ieseau din Bucuresti catre autostrada (Bucuresti- Pitesti). S-a spus ca au fost perchezitionate, in mai putin de o zi, peste 80.000 (daca au gresit cifra cei care au anuntat, o gresesc si eu) de masini, fiind „blocate” cu filtre toate „portile” de intrare/iesire in/din Bucuresti
    Sa mai adaug faptul ca perchezitia a fost facuta de fortele Internelor (nu ale Armatei, desigur)?
    Sa mai adaug faptul ca perchezitia generalizata a masinilor, in zona- cu starea de tensiune aferenta- a inceput si s-a desfasurat cand nici macar nu se stia daca din depozit a fost furata vreo arma- sau CE arme (dar pe posturile TV se spunea ca „se cauta arme”)?

    ESENTIAL: MULTI DINTRE POLITISTI NU STIAU DE CE PERCHEZITIONEAZA MASINILE (ceea ce arata clar ca armele erau un pretext- realitatea fiind incercarea de impunere a starii de teroare; faptul ca unii politisti nici macar nu au fost anuntati CE sa caute, primind doar ordinul de a perchezitiona masinile, arata ca autorii scenariului se grabesc dar si ca trateaza populatia ca pe o turma de animale).

    Paralel:
    2. Joi 29 ianuarie 2009 a fost INCONJURAT Brasovul de forte de ordine care legitimau pe toata lumea.
    Motivul: incercau sa identifice un individ care comisese un jaf cu mana armata asupra angajatilor unui oficiu de schimb valutar (au fost morti si raniti).
    NU se stie cum, individul a reusit sa fuga de la fata locului, aruncand gentile cu bani (desi reusise sa fuga cu ele!!!).
    NU se stie cum, pana acum nimeni nu i-a retinut semnalmentele.
    Atunci: PE CINE cauta politistii (care nu aveau nici macar date minore despre atacator, nicidecum un portret- robot)?
    NU se stie, dar starea de teroare coboara peste Brasov NU atat din cauza atacului, dar din cauza inexplicabilei (logic) lipse de discretie a fortelor de ordine. Cel mai ciudat este ca politistii par a fi uitat ca, daca se procedeaza cu atat de mare zgomot, infractorul nu iese la lumina!

    Indiferent de faptul ca motivatiile sunt diferite, actiunile din jurul Capitalei si din jurul Brasovului SUNT IDENTICE.

    Pe de alta parte:
    DE CURAND a aflat toata lumea ca intra in vigoare incalificabila lege a „ascultarii si interceptarii”, nascatoare de abuzuri (indiscutabil!)- cu atat mai sigur cu cat sanctiunile, intr-un astfel de caz, sunt ca si inexitente.

    PE UN POST TV cineva l-a intrebat pe ministrul Stanisoara daca nu crede necesara convocarea CSAT in urma evenimentului de la Ciorogarla.
    Stanisoara s-a eschivat de la raspuns.

    O minte mai sofisticata ar crede ca toate acestea sunt un „fundal al dezinformarii” pentru starea de necesitate.
    Sigur ca pentru a declara starea de necesitate trebuie parcursi niste pasi.
    Sa mai adaug ca se mizeaza pe faptul ca in Parlament o ampla majoritate ar vota pentru, unii „pentru ca asa trebuie”, altii ca sa nu se spuna ca ataca deciziile coalitiei din care face parte si partidul lor?
    Sa mai adaug ca, intr-un astfel de caz, se mizeaza pe faptul ca parlamentarii ar actiona „sinucigas politic” in ideea ca situatia generala ar scapa, altfel, de sub control?

    Tot ce vedem in jur este parte a unei dezinformari avand ca scop final anihilarea Parlamentului, restrangerea drastica a drepturilor si libertatilor (printre care, cel la libera exprimare- ceea ce ar face ca nici macar comentariile TV sa nu mai fie pavaza impotriva inducerii starii de teroare generala) concentrarea discretionara a puterii in mana unui grup restrans.
    Regia: Virgil Magureanu.
    Scenariul: Vasile Secares.

    Reactia Armatei (aparent paradoxala, daca ne gandim la faptul ca totul pleaca de la pretextul sustragerii armamentului dintr-o unitate militara!) arata clar ca NU este implicata in aceasta intentie mizera, care trebuie stopata.
    CEL MAI FERM SI MAI CLAR IN A SUGERA CA E O MINCIUNA a fost generalul Mihail Popescu, fost sef al Statului Major General (generalul NATO, cum imi place sa il numesc dupa momentul Praga 2002).

    AMANAREA BUGETULUI NU RIDICA INTREBARI?
    Chiar poate crede cineva ca doar incompetenta este motivul pentru care LA SFARSITUL LUI IANUARIE NU avem un proiect de Buget?
    Pentru cei care au fie si doar cunostinte elementare in domeniu, un astfel de argument este nu doar incredibil, dar si nascator de intrebari.
    Admitand ca guvernul ar fi incapabil (ma refer la cei din Cabinet) exista o armata de specialisti la care se poate face apel.
    Sa nu uitam ca Parlamentul este cel care voteaza bugetul- dupa ce acesta se dezbate in Comisii, unde sunt, slava Domnului, specialisti.
    Ca atare, INEXISTENTA UNUI PROIECT MINIMAL de Buget arata altceva: incercarea de a NU statua, prin lege (odata votat de Parlament, Bugetul devine lege) exercitiul institutiilor specifice democratiei (exercitiu care trebuie, obligatoriu, dublat de exercitiul bugetar).

    Ca totdeauna, exista un termen- limita al actiunilor.
    Daca, in cazul „partidului generalilor” termenul limita era 19 ianuarie 2009 (nu pentru a ma lauda, ci pentru a sublinia importanta „rostirii publice” a adevarului, destainui: am aflat ca DUPA ce a aparut pe acest blog scenariul respectiv, miscarea s-a anulat, intrucat fusese deconspirata), acum termenul limita este 9-10 februarie 2009.

    A bon entendeur, salut!

    P.S.
    In plus, prin toate acestea (asa-zise furturi de armament, atacuri cu mana armata si jaf- pentru ca apoi banii, deci, aparent, motivul atacului, sa fie aruncati pe strada) se „justifica” importanta sinistrei legi a ascultarii/interceptarii.

  44. 44 Neagu G. ianuarie 30, 2009 la 10:33 am

    Draga Aya, subscriu intru totul la cele scrise de tine. Evolutia evenimentelor din Romania denota ca Nero pregateste ceva care sa-i satisfaca setea de putere. As adauga si ultimele atacuri la adresa MAI si MApN (salariile si pensiile „de lux”, furtul de arme de la Ciorogarla), ca si puternicele presiuni asupra justitiei. Singurele ocrotite sunt serviciile! Practic, toti pilonii de sustinere a statului de drept si a democratiei sunt decredibilizati si denigrati in fata maselor, concomitent cu asmutirea unor categorii profesionale impotriva altora, cu atragerea si cumpararea unor lideri ai PSD si cu adoptarea, in actul guvernamental, a discursului tipic dictaturii proletare. Ce forta se mai poate opune planurilor diabolice? Cine are taria si curajul sa organizeze rezistenta in fata actiunilor distructive? Ar fi o idee, coagularea unei miscari de aparare a democratiei si statului de drept, care sa uneasca partide, asociatii, sindicate si personalitati, indiferent de ideologii. Poate ne aud acei oameni politici care mai nutresc sentimente patriotice.

  45. 45 Neagu G. ianuarie 30, 2009 la 10:36 am

    PS. Sa ma scuze dl. A.Nastase, dar problemele dansului cu aceasta mizerie de DNA nu poate fi abordata ca un caz singular.

  46. 46 Cârcotaşu ianuarie 30, 2009 la 10:48 am

    Citesc şi simt nevoia să mă ciupesc, să mă conving că e aievea.
    oameni ce au pretenţia ca părerile să le fie luate-n seamnă afirmă:
    – „ce chestie împuţită cu presa asta scăpată de sub control”!!! Incredibil: şi cine-ar trebui s-o controleze? Chiar ar trebui? Fondul problemei fiind de fapt nu publicarea datelor ci comunicarea lor de către DNA, ceea ce constituie infracţiune, oricum ai suci-o, oricum ai învârti-o;
    – altul îl întreabă pe AN de ce „apelează” la prezumţia de nevinovăţie!!! Ăsta chiar nu-nţelege că ăsta-i un principiu de drept şi nu un drept la care apelezi sau nu, funcţie de cum vrea fieş’care? Că acest principiu TREBUIE să fie aplicat înainte de tot şi de toate?
    – Altă perlă: Că de ce nu i se aplică şi lui Petrişor prezumţia de nevinovăţie. Într-adevăr greu de înţeles că, în schemă, Petrişor e acuzatorul, iar chestia asta sună… ca dracu’!
    – Cică de ce nu te prezinţi în faţa instanţei să-ţi dovedeşti nevinovăţia!!! Nu-neţege nici că în ziua de azi lozinca asta e anacronică, că de fapt este datoria instanţei să-ţi dovedească vinovăţia şi nu a ta să-ţi dovedeşti nevinovăţia? Şi ăsta ar fi tot un principiu de drept nenegociabil.
    – încă una de te doare capu’. De ce nu acceptă AN-ul să fie purtat prin instanţe pe toate motivele: ba că i-a murit mătuşa şi i-a lăsat SOŢIEI moştenire, ba că şi-a pus termopane la casă, ba că PSD-u’ a cheltuit bani în campania electorală, auzi ce-ndrăzneală. Păi sigur, ar fi normal în condiţiile astea să se mute la parchet, iar d-na Dana să-i aducă mâncare cu sufertaşul şi schimburi când are nevoie, că altfel n-ar fi, cică, bărbat.
    Dom’le, la atâta inteligenţă şi logică de fier chiar e greu de făcut faţă şi-ţi vine să… te tot duci.

  47. 47 Grigore ianuarie 30, 2009 la 10:50 am

    stai si ma intrb cind v-a fi adus l&a DNA Taliceanu???

  48. 48 Cârcotaşu ianuarie 30, 2009 la 11:04 am

    @ Aya
    Păi ar fi simplu. Prin simularea haosului, hai că nici nu-i greu, se induce populaţiei sentimentul nesiguranţei, nevoia de normalitate, de ordine. Păi cine-ar fi capabil să facă ordine? Normal, numai o „mână de fier”, care-ar spune STOP dezmăţului, anarhiei. Cu câtă motivare s-ar duce cetăţeanul să voteze modificarea Constituţiei, conferirea oricăror puteri „salvatorului” şamd.
    Apropo; ştie cineva cine-ar fi ăla?

  49. 49 Alex ianuarie 30, 2009 la 11:25 am

    Mi s-ar parea mai logica o plangere penala impotriva procurorului care instrumenteaza cazul.

  50. 50 lao tse ianuarie 30, 2009 la 12:53 pm

    @Aya
    Foarte bun scenariu! Perfect verosimil si functional. Subscriu, cu o rezerva totusi: pe actualii guvernanti chiar ii cred incapabili sa elaboreze un buget…

  51. 51 Carol ianuarie 30, 2009 la 1:05 pm

    @Carcotasu

    Poate ne spui de unde pana unde ai ajuns la concluzia ca acuzatorul nu are drept la prezumtia de nevinovatie? Adica toate persoanele care-l acuza pe Nastase sunt considerate mincinoase si corupte, inainte ca justitia sa-si spuna cuvantul? Pe ce motiv? Ca asa spune Nastase? Unde e prezumtia de nevinovatie pt aceste persoane?

    Pe ce lume traiesti omule?

  52. 52 Petrache Lupu Poni ianuarie 30, 2009 la 1:39 pm

    Mare ti-e gradina Nastase. Ai strans o armata de caraghiosi sub un clopot de sticla. Sa fii umanist pana la capat si sa nu te apuci sa faci experiente pe ei. Sunt si asa zguduiti psihic.

  53. 53 blogideologic ianuarie 30, 2009 la 1:54 pm

    Traian Băsescu este numai un instrumentum. Dovadă este demolarea bodegii Golden Blitz de la Răzoare. Pe vremuri, tatăl dictatorului Nicolae Ceauşescu mergea frecvent la o bodegă de periferie în Bucureşti. Până când află dictatorul, care dădu ordin fie demolată peste noapte bodega. Chestiune de imagine. Tot aşa este cu demolarea lui Golden Blitz. Nu se ştie cine a dat ordinul. Înseamnă că decidentul ultim a hotărât realegerea lui Traian Băsescu pentru un nou mandat prezidenţial. Iar Golden Blitz altera imaginea lui Traian Băsescu.

  54. 54 Alex ianuarie 30, 2009 la 2:14 pm

    Asadar, blogideologic, lupta pe viata si pe moarte cu armele diplomatiei. Cum incerc sa explic de mai bine de jumatate de an.

  55. 55 Sibilla ianuarie 30, 2009 la 2:59 pm

    @Carol,
    DACA TOT N-AI NIMIC DE SPUS, MACAR TACI NAIBII !
    JALNIC MAI ESTI !
    Sibilla
    @Petrache Lupu Poni,
    Pe talica cin` te zguduie de-ai dat navala trancanind pe araturi ?
    E de preferat cloputul la distanta de cameleoni sau sa faci slush si sa fii doar un biet executant, un lacheu al ghemonilor ca talica ? Am auzit ca vi-a micsorat lefurile, cica nu prea dati randament ….
    De acord cu voi mai ” baieti ” … Mare-i Gradina lui Dumnezeu … mare … mai aveti loc papuseilor ?
    Sibilla
    P.S.
    Ops, am gasit cauza, zice bine blogideologic, demolarea lui Golden Blitz face cam multe victime, no hai sa va respect doliul, fie 😉

  56. 56 Gabriela Savitsky ianuarie 30, 2009 la 3:58 pm

    Harabula,

    există o lege a accesului la informaţii în instituţiile publice. Şi dinafară înspre înăuntru şi invers. Este un abuz să-mi taie cablul şi un abuz şi mai mare este să intre cu cuţitul în birou, ca o furtună. Puteam să mă speri şi să arunc cu ceva. 🙂

  57. 57 Gabriela Savitsky ianuarie 30, 2009 la 4:03 pm

    JR,

    pe vremea cînd locuiam la Timişoara, îmi recita Şerban Foarţă un distih inventat de el, evident: „Să fii tare ca o stâncă/ Fii’ncă stai pe Ştefan Stâncă!” Pe strada Ştefan Stâncă stăteam.
    Dacă n-am renunţat până acum e greu de presupus că devin docilă şi şmecheră la 40 de ani. Şi, de la declanşarea războiului, în 2004, până acum, s-a lămurit din ce în ce mai mulţi oameni că nu aberez şi chiar nu e-n regulă cu „Duaamna”.

  58. 58 liviu ianuarie 30, 2009 la 4:19 pm

    Stanisoara a demis aproape toata conducerea armatei, incep sa cred ca Aya are dreptate

  59. 59 Harabula ianuarie 30, 2009 la 5:49 pm

    ` @Gabriela Savitsky
    Am spus in postarea anterioara ca, dupa parerea mea, cel care a taiat cablul de internet este un dobitoc.
    O spun fara ezitare.
    Impresia mea este ca acolo la voi nu-i institutie. E balamuc.
    Imi pun intrebarea daca dv. aveti statutul de functionar public. In acest caz va este interzis sa faceti politica la locul de munca. Mai tineti-va gura. Nu-i provocati.
    Nu puteti face caz de pesedism, cum nici sefii nu au voie sa faca caz de pedelism. Daca va purtati cu bun simt, puteti coexista oameni cu pareri politice diferite. Ba chiar viata devine mai amuzanta.
    In privinta directoarei Ana Vasile nu-i nimic de facut. Probabil dv. va credeti mai desteapta, mai citita,mai sensibila, mai capabila, iar ea va crede o aiurita, o capricioasa, avand capul in nori.
    In disputa dintre doua femei care se urasc nu-i nimic de facut.

    Imi amintesc o scena din timpul comunismului. La un 15 ianuarie cand vin scriitorii pe la Botosani, impreuna cu un scriitor local, l-am vizitat la hotel pe Laurentiu Ulici. Eu nu-l cunosteam, dar ca cititor fanatic, eram amic cu toti scriitorii botosaneni. Noi eram gazde, asa ca ne-am prezentat cu o damingeana de vin. Ulici statea in camera cu inca un scriitor pe care acum l-am uitat. Atmosfera s-a incalzit si a aparut si Daniela Crasnaru. Pentru mine, provincial gura-casca, discutia era interesanta. Daniela Crasnaru a recitat o poezie erotica a ei, in care era vorva de „sucurile barbatului”.
    La un moment dat, vine vorba despre dusmsnul ei de moarte: o dactilografa-secretara de la editura. Pe mine ma pne naiba sa-i spun ca se degradeaza alegandu-si un astfel de adversar. Damingeana era mare asa ca discutia s-a incins.
    Deodata o vad pe Daniela Crasnaru ca intepeneste, se invineteste, si cade lesinata pe un pat. Am incremenit si eu. Ulici calm. Ceilalti doi au stropit-o cu apa. Si-a revenit si a plecat in camera ei.
    Mi-au trecut toti aburii betiei. Ulici, un domn, se straduia sa ma linisteasca pe mine: Fii calm. Sa vezi ca vine inapoi. Asa face Daniela cand vine vorba de femeea aceea.
    Intr-adevar, a aparut dupa un scurt timp, proaspata si voioasa, ca si cum nimic nu s-a intamplat.

    Epilog: a doua zi am iesit in oras cu o botosaneanca sa ma refac. Am intalnit-o pe Daniela Crasnaru si m-am fudulit ca o cunosc. Dar, nenorocire, mahmura find, a inceput so blesteme pe Ceauseasca. De data asta chiar c-o sfeclisem. M-a descotorisit de prestigioasa cunostinta cum am putut.

    Morala: sa nu te bagi in cearta dintre femei.

  60. 60 Harabula ianuarie 30, 2009 la 5:55 pm

    Erata:femeia
    s-o
    Imi cer iertare. Am fost nepoliticos nerecitind textul.

  61. 61 Cârcotaşu ianuarie 30, 2009 la 6:05 pm

    Sunt curios dacă cele două mesaje postate de mine ca răspuns lui Carol, unul de bază şi un PS, scrise între orele 14-14.30 (GMT+2) au fost respinse sau au „căzut” în spam.
    Mai mult, chiar mi-ar plăcea să ştiu asta pentru a putea fi în măsură să trag o concluzie.
    Conţinutul lor nu putea justifica cenzurarea.
    Surprize, surprize!!!

  62. 62 Maximmouse ianuarie 30, 2009 la 6:07 pm

    @AYYYYA! 🙂

    Bine ai revenit!

    Citindu-ti postarea am sa-ti spun ca si eu am observat fenomenele de care vorbesti.

    Mergand pe scenariul pe care il spui, as adauga ca de fapt se da o lupta! Unii vor ceea ce spui, dar am motive sa cred ca exista si o reactie….fie ca cei buni sa castige!

    Efervescernta asta ,insa, devine obositoare si deprimanta….Da Doamne sa se termine cu bine!

    cititorul tau fidel, Maxi!:)

  63. 63 Petrache Lupu Poni ianuarie 30, 2009 la 6:44 pm

    Hei, Moderator esti mason? Ai intrat in adormire? Sau chiar nu mai comenteaza nimeni pe blogul asta? Interesanta stradania ta de a nu mai raspunde invers la sugestiile inverse. Fac pariu ca nu vei cenzura acest mesaj si-l vei lasa sa treaca. Sau nu? Pe ce?

  64. 64 Dinu ianuarie 30, 2009 la 6:53 pm

    @

    Aya,

    cred ca ti-a scapat piciorul …pe scceleratie. Este o parere.
    Stare de necesitate si suspendarea pe timp nelimitat a drepturilor civile, vrei sa sugerezi? …eu ma indoiesc.
    Mai degraba asteapta-te, cat de curand in opinia mea, la revolte violente de strada. …motive, fara numar …ca si numarul participanti!

    Amintire.
    1992, Germania, gratie mineriadei din 1991 si a baietilor lui Iliescu. Un sat de cca 3000 locuitori asezat pe malul Main-ului, intre doua vechi si magnifice burguri, 60 km sud de Frankfurt. Ora 10.00 dimineata, in drum spre pravalie, o mica agentie de publicitate si pre-press, pe jos. Polizei, peste tot, masini cu laboratoare de criminalistica, caini, mascati, baraje. Tot ce era biped, pe jos, in brate, pe bicicleta, trotineta, tricicelta, patru ori trei or doua roti, oprit si verificat acte, cautat in sacose, genti, portbagaje. Flitru TOTAL! La ora 9.30, dimineata, fusese jefuita prin impuscarea directorului bancii, o filiala Sparkasse.
    Totul a tinut cca 4-5 ore.

  65. 65 Dinu ianuarie 30, 2009 la 7:11 pm

    @

    Gabriela,

    „Duaamna”, dupa descrierea ta, este cu certitudine o ex matroana a unei afaceri „familiale” -mai degraba familiare-, in care se pare ca a prestat cu succesuri inainte de-a fi unsa sefutza in acea agentie. Insa, ca regula, la pravalia de stat nu poti, mai ales la vedere, presta in folos propriu. E prea pe fata, zi-de-zi cu laptpo-ul la „vedere”.
    In rest, pentru ca ti-a distrus bunul personal, de ce nu i-ai facut laptop-ul guler? ….acum, zic si io, ca din gura nu-i greu s-o faci. 🙂

    Ce tara, ce oamani!

  66. 66 instalatorul ianuarie 30, 2009 la 7:37 pm

    Aya: Ceva ironic in afacerea Ciorogirla este disparitia unei mitraliere cu afet. Ceea ce ma duce cu gindul la o operatiune a fortelor speciale, fostele subunitati de cercetare-diversiune. Sa vedem si lista concediatilor lui Stanisoara (mai avea putin si-l dadea afara si pe dl Basescu. Chiar, de ce nu? In fond este sef al CSAT)
    – cei doi caporali care efectuau serviciul de pază
    – comandantul de pază, sergent Tudorache Mariu
    – comandantul de pluton Poliţie Militară, plutonier major Dinu Alexandru
    – ofiţerul cu operaţiile din batalionul tehnic, maior Cocoşatu Ionel
    – şeful de stat major la batalion, maior Popa Lucian
    – comandant de batalion, locotenent-colonel Berbeciu Cătălin
    – şeful de operaţii la Brigadă, colonel Dumitrescu Ştefan
    – şeful de stat major la Brigadă, colonel Cocioartă Marian
    – comandantul de Brigadă, general de Brigadă Oprea Haralambie
    – şeful direcţiei contrainformaţii şi siguranţă militară de la Statul Major al Forţelor Aeriene, locotenent-colonel Popa Maricel
    – ofiţerul de contrainformaţii de la Brigadă, maior Uţă George
    – şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, general maior Croitoru Constantin

    De la Statul Major General:

    – şeful Serviciului Poliţiei Militare din Statul Major General, colonel Pleşanu Marcu
    – şeful secţiei pază şi securitate în serviciul poliţiei militare din Statul Major General, colonel Pupăză Constantin
    – şeful direcţiei contrainformaţii şi siguranţă militară al ministerului general de brigada, Ungureanu

    In mod normal, trebuie pedepsiti cei care, prin natura activitatii, au avut legatura cu activitatea de paza respectiva – si eventual, daca se constata, si cel care o fi definit o schema proasta a posturilor de santinela. Deci, unele puneri pe liber sunt corecte. Dar ce cauta printre demisi seful statului major al fortelor aeriene? Are el vreo legatura cu furtul e adevarat, de la un batalion din fortele aeriene? Nu cred : dar sigur are legatura cu altceva si anume cu achizitiile de avioane, unde dl Basescu nu a putut anunta pina acum victoria noului avion F-16SH (second hand). Comandantul de brigada de pe lista nu-i nici el un oarecare, ci comandantul brigazii de rachete SAM. Apar pe acolo si niste sefi de state majore care nu cred ca au legatura cu paza unui depozit ca si unii sefi de contrainformatii dintre care cel mai mare probabil ca stie multe despre altii. Urmarea este ca am putea avea de-a face si cu o operatiune de ‘aplicatie’ a fortelor speciale, cu obiectiv declarat aplicatia si obiectivul confidential punerea pe liber a unor inalti ofiteri din aviatia militara si inlocuirea lor cu unii mai doriti.

  67. 67 manuela ianuarie 30, 2009 la 8:04 pm

    @ Cârcotaşu

    motivul pentru care nu au aparut este ca nu le-am primit..
    ultimul mesaj este cel pentru Aya publicat mai sus

  68. 68 leo ianuarie 30, 2009 la 8:23 pm

    Sibillino,
    cam pe unde crezi tălică să fie dreptatea aia în spusele ideologicului blog cu nume shakespearian?! te ştiam bun învăţăcel când e să fii atentă la detalii…
    păi cine putea să dea ordin de demolare la biroul de lucru al caricaturii de ţar cu care ne procopsirăm?! păi nu-i clar că… actualul PeGel?! adicătelea nenea ăla despre care sondajele spun că e pe trend ascendent în vreme ce… fostul PeGel s-a cam instalat confortabil pe… toboganul spre gunoiul istoriei?! păi să fie ăsta gest de şăf preocupat de randamentul subalternului, ori pălitură d-aia crâncenă, marca „unde-i cade greu voinicului”, din partea unui „prieten” taaare hâtru şi priceput într-ale loviturilor de penetrantă imagine?! chirurgul-primar a intrat în operaţie… blitz-blitz cu bisturiul, şi pedelacheii au rămas fără casă conspirativă… 😆
    başca mi te lansezi în schimburi de replici plictisitor de inutile, când cu croncănitoare de nu mai impresionează demult pe nimeni, când cu corbul cu pricina, ştii tu care, ăla vechi „prieten” care, face ce face, şi iar ajunge să te provoace, doar pentru a te distrage de la firul roşu a ceea ce chiar ai de făcut, când mai pe faţă, când mai pidos, ca orice Penelopă în izmene ce, în loc să ţeasă fir de borangic al spiritului, îi tot dă înainte cu iţele pânzei lui de arahnidă ce n-ar putea în veci produce altceva decât fiere şi venin…
    păi asta-i aproape la fel de inutil cu a consuma vocale şi consoane pentru a constata că Aya are un mare cusur: vede prea multe dincolo de aparenţe… enervant de multe prin comparaţie cu „strategii” de ne conduc destinele în virtutea miopiei lor de babă surdă…

  69. 69 Draghi Puterity ianuarie 30, 2009 la 8:26 pm

    @Aya

    Merg mai departe. Primul gand: daca in urma crizei economice Basescu va scadea in sondaje pre mult, va recurge la starea de necesitate pentru a-si prelungi si desavarsi dictatura. Sau cui altcuiva i-ar folosi asa ceva? E de conceput asa ceva in UE in secolul XXI?

  70. 70 Cârcotaşu ianuarie 30, 2009 la 8:27 pm

    @ Carol
    Văd că ţi-ai şi dus mâna la cap…
    Păi n-are nevoie şi d’aia nici nu i se acordă acuzării preumţia de nevinovăţie. De regulă acuzarea-i susţinută de procuror, iar dacă el nu câştigă e clar, sunt numai două posibilităţi: ori e prost, ori e prost. Vestea bună e că asta nu doare. Vestea proastă e că el, Petrişor, doar s-a visat procuror, iar ca urmare s-ar putea ca pe el să-l doară, atunci când AN îi va face plângere, dacă o va face, abia atunci având nevoie de prezumţia de nevinovăţie. Nu prea ştiu însă cum o va face, că doar el a comis-o în gura mare’n mijlocu’ târgului, ceea ce echivalează cu flagrantul. Ar mai avea o şansă, doar dacă poate dovedi, cu documente, că-i iresponsabil. 🙂
    Aştept provincia. Ziceai ceva de lumea-n care trăiesc io? 🙂

  71. 71 Draghi Puterity ianuarie 30, 2009 la 8:36 pm

    @Instalatorul

    Foarte interesanta observatia dumneavoastra. Daca e asa cum sugerati, probabil au participat / participa si forte interesate „din afara”.

    In orice caz, operatiunea imi semana suspect de mult cu „criza ostaticilor”. E acelsi modus operandi.

    Desigur, trebuie sa ne aducem mereu aminte de „briciul lui Hanlon” (Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity), totusi intuitia imi spone ca asistam la elementele unei diversiuni la scara nationala.

  72. 72 instalatorul ianuarie 30, 2009 la 11:11 pm

    Draghi, pai daca mandatul a inceput cu rapirea din serai, de ce nu s-ar incheia cu ciordeala din baraca?

  73. 73 Augustin ianuarie 30, 2009 la 11:51 pm

    @ Draghi Puterity
    Un puternic miros de „lucratura” simt si eu, chiar daca eu o percep intr-o alta directie. Numai ca o sa tac, fiindca decit sa am ocazia sa ma mindresc ca am ghicit „jocul”, prefer sa n-am ocazia de a-mi reprosa ca le-am dat idei. Idei care pot fi prinse din zbor si valorificate , asa cum au mai fost si altele de aici. Oricum, un lucru e cert: gluma se ingroasa!

  74. 74 Sibilla ianuarie 31, 2009 la 3:45 am

    @Harabula,
    Pardonache, eu sunt apolitica, Gabriela nu face absolut deloc politica in timpul serviciului, suntem personal contractual, functionar public e doda Duuuamna, carele Duuuamna nu are dialog cu muritorii nici din greseala, madame trimite lachei sa-i execute ordinele, e ocupata cu alte multe cele, eu sunt in sistem de 17 ani si n-am avut ” onoarea ” s-o vaz pe Duuamna intrand intr-un dormitor al unui copil, daramite sa poarte vreo discutie civilizata cu macar un singur subaltern …
    Incetati sa denaturati realitatea, lipsa de informatie sa fie ? Nestiinta e mai grava decat rea credinta, sincer.
    Aveti dreptate pe un singur aspect, da, protectia copilului din Caras-Severin e mosie srl a pedelacheilor, sefi, directori toti fie rude cu Secretarul Cons Jud, fie cu Duuuamna, fie cu matusi sau nashi, unchi in CJ, aceeasi culoare, of course. ah, ca ma napadesc si pe mine spomenarurile, in urma cu f putini ani, au mintit angajatii ca doar cei care vor semna adeziuni pentru pedelachei si vor deveni rapido membrii cu cotizatia la zi, vor beneficia de anumite sporuri, au reusit, cu mici exceptii, sa-i numeri pe o singura manutza, inchipuiti-va ca din 50 de angajati, spre ex, doar doi sunt apolitici, stiti cu ce i-au mai ademenit ? ” Cadouri ” gen : observator circa votare alegeri locale, sau, promisiuni neonorate in veci pomenire, etc. In campania pentru alegeri locale au plecat cu autocarul la nush ce miting la Craiova, m-am trezit singura, doar nu s-a obosit careva sa ma anunte, cu toti copiii, singura. Stiti ce responsabilitate presupune a avea grija de copii si tineri cu varste intre 3 si 22 de ani ? Nu doresc raspunsuri, va rog respectuos sa va abtineti de la a concluziona aiuristic si a da verdicte pe aratura, Duuamna nu se ridica la ” pretentiile ” emise de matale, e stearsa, dar ….
    Sibilla
    P.S. Apropo eu una n-am avut ocaziunea a da nas in bot cu naparci precum Magureanu spre exemplu, iar de scris articole pe blog am noaptea la dispozitie, la servici nu avem acces la PC-uri, sunt sub cheie, lacate, acces la internet ingradit, legea spune altceva, dar, politica de stat in stat functioneaza. Gabriela a adus primele PC-uri copiilor, au ajuns pana in curte, de acolo le-a papat gaia…

    @Leo,
    Uneori am si eu ” slabiciuni „, ma mai amuz, daca e ” material ” di shie nu, Sefule 😉 🙂
    Da, Doamna Aya are un mare ” defect „, cand zice, apoi le zice ! Eu una subscriu !
    Nu vrusai dar ma scapa, la noi in sud-vest imprejurimile Frumoasei candva Rashitza, sunt locuri conspirative, n-avem Golden Blitz in buricul micului targ, dar in schimb, te fereasca bunul Tata cati cameleoni si pitifelnici pe metru patrat, parca a tunat si i-a adunat pe tati p-acilea ..
    Izvini, Cerbere.
    respecte,
    Sibilla

  75. 75 Sibilla ianuarie 31, 2009 la 3:56 am

    @Roxana Iordache,
    Multumiri pentru solidaritate si atitudine.
    La un orasel mic precum Resita, deja sunt 9000 de someri, Duuuamna are grija sa faca auzita zi lumina ” promisiunea ” care, iata ca-i tine : ” va restructurez daca nu sunteti cuminti „, uitand ca `mneaei tre sa fie cu minte, caci cuminte se poate simula cu usurinta, la o adica.
    In una din zilele trecute a citat in ” comisiile de disciplina ” si ” cercetare prealabila ” in jur de 40 de ” neascultatori „, membrii tribunalelor sale sunt preteni, rude, exclus reprezentant al CJ, sau al sindicatului, comisiile trimise de CJ nu le primeste ca n-are `mneaei chef, dar, racneste mereu ca mere ea la capitala si ne-arata ea noua corpuri de control aduse-n judet … cam asa ” dialogheaza ” Duuuamna in cauza, in alt mod nu cunoaste, anchete jurnalistice in Caras ioc, sunt oprite si controlate din start, Duuuamna are scut protector la nivel judetean si posibil niscaiva asi in maneca, ceea ce pe noi ne cam depaseste.
    respecte,
    Sibilla

  76. 76 blogideologic ianuarie 31, 2009 la 6:03 am

    +Draghi Puterity spune: ianuarie 30, 2009 la 8:36 pm @Instalatorul Foarte interesanta observatia dumneavoastra. Daca e asa cum sugerati, probabil au participat / participa si forte interesate “din afara”.+
    Sîntem acum trei oameni pe blog ce intuiesc participarea unor interese externe la întreţinerea „circului Traian Băsescu” în România.

  77. 77 Tudor Iliescu ianuarie 31, 2009 la 11:44 am

    Să nu-ţi vină cîteodată să-ţi bagi ceva în… încerc să fiu calm, dar deja e prea de tot. Şi dacă aţi fi cel mai vinovat om din ţară şi n-ar fi normal să se întîmple asemenea măgării. De ce nu trăim într-o ţară normală?!

  78. 78 Carol ianuarie 31, 2009 la 1:22 pm

    @carcotas

    Si unde sa castige procurorii? Pe blog? Nu in fata instantei? Adica procurorii trebuie sa castige in fata lui Ciuvica sau a lui Andon?
    Cum ramane atunci cu „instanta e singura care are drept sa hotarasca”?
    Parca asa ziceai pe undeva , mai sus?

  79. 79 intre februarie 1, 2009 la 2:09 am

    ” Cârcotaşu spune:

    ianuarie 30, 2009 la 10:48 am
    Citesc şi simt nevoia să mă ciupesc, să mă conving că e aievea.
    oameni ce au pretenţia ca părerile să le fie luate-n seamnă afirmă:
    – “ce chestie împuţită cu presa asta scăpată de sub control”!!! Incredibil: şi cine-ar trebui s-o controleze? Chiar ar trebui? ”

    Da, Statul. La fel cum ar trebui sa controleze fortzele armate si resursele strategice . Ori poate ti se pare ca mass-media nu are destula influentza/putere in societate pentru a necesita un control riguros ?

    „Fondul problemei fiind de fapt nu publicarea datelor ci comunicarea lor de către DNA, ceea ce constituie infracţiune, oricum ai suci-o, oricum ai învârti-o;”

    Sint o gramada de cazuri in care si publicarea datelor este o infractiune; imi vine in minte acum doar publicarea procesului tehnologic de obtinere a -sa zicem- nitroglicerinei.

  80. 80 leo februarie 1, 2009 la 1:49 pm

    @ Sibilla
    şi, ca să ne fie învăţătură de minte să mai cimilim cimilituri pe marginea unei dezinformări, să-ţi spun un… detaliu omis de diversionist: Golden Şlitz nu a fost demolat de alţii, ci de proprietari, care pregătesc modernizarea „biroului” prezidenţial… deci, nici vorbă de şah la… saltimbanc…

  81. 81 un om... februarie 2, 2009 la 11:45 am

    Cu cât hotărâţi să ripostaţi mai rapid şi mai ferm, descurajaţi, alţi „poeţi de curte” dornici să se alăture corului oportuniştilor.
    Nu sunteţi un oarecare… aveţi şansa (uneori, neşansa) asta…
    Dacă dvs. plecaţi capul şi vă refugiaţi în tăcere şi inacţiune, cel puţin pentru moment, ei vor fi câştigători…


Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!