Raspunsul il stiti cu totii

Dosarul de astazi este raspunsul lui Basescu la inlocuirea lui Oprea si reprezinta un nou test pe care il face Basescu cu PSD.

Situatia este foarte clara: s-a decis trimiterea mea in judecata intr-un dosar aberant (dosarul campaniei electorale din 2004) in care mi se reproseaza fapte pentru care nu exista nici dovezi, nici responsabilitati legale imputabile mie. Este dosarul despre cheltuielile de campanie din 2004, care a fost legat de numele meu pentru ca eram presedinte de partid la acea data si contracandidatul lui Traian Basescu. Au avut la dispozitie patru ani, controlul total asupra parchetului, sprijin politic. Nu s-au blocat in avize parlamentare, nu s-au blocat in chichite juridice. Ar fi putut sa clarifice acest dosar de mult timp, daca ar fi vrut. Au preferat sa trimita abia acum dosarul in instanta, eludand legea, pretinzand ca intre orele 6-8 dimineata eram presedinte de partid si nu prim-ministru – ca sa nu ceara avizul de la Parlament. Smecherii de doi lei! 

 

De ce abia acum? Raspunsul este clar si il stiti cu totii. Este anul campaniei prezidentiale. Este anul in care e nevoie de o noua tema care sa acopere agenda publica. Este momentul in care se pune problema renumirii sefului DNA. Este, din nou, momentul in care trebuie sa ne reafirmam  identitatea, ca partid, si autonomia , chiar la guvernare fiind, fata de Traian Basescu. Este momentul in care am vorbit ferm despre  prioritatile noastre ca partid si ca reprezentanti a milioane de romani.

Detaliile cazului sunt usor de aflat pentru cei interesati. Ele nu au cum sa ma incrimineze, fiindca nu e nimic de incriminat. In plus, nu presedintele de partid se ocupa de contabilitatea cheltuielilor la alegeri. Curtea de conturi a aratat ca nu au fost probleme. La inceput, au vrut sa arate ca banii de la Trofeul calitatii ar fi mers la cladirea din Zambaccian. Apoi si-au dat seama ca nu tine. La momentul respectiv, constructia era terminata! Asa ca au dus „mortul” in Sarindar!

Daca ar fi avut ceva impotriva mea, va dati seama ca nu ar fi asteptat pana acum. Asa ca va recomand sa interpretati in aceasta cheie acest gest de „curtoazie” pe care procurorii prezidentiali il fac la adresa superiorilor lor. Alta nu exista. Pacat ca sunt ( suntem) din nou nevoiti sa ne pierdem vremea cu astfel de diversiuni. Criza politica si economica in care a bagat Basescu tara are nevoie de diversiuni, in fiecare zi, pentru acoperire.

Este mai aproape de adevar cel care nu crede nimic decat cel care crede in ceva neadevarat. N-am spus-o eu, ci Thomas Jefferson. Nu se compara, insa, un” biet” parinte fondator al Americii, inspirator al unui sistem politic stralucit si reper esential al democratiei, cu intelepciunea procurorilor lui Basescu…

PS  Puteti compara, astazi, nobletea atitudinii presedintelui Obama fata de contracandidatul sau la prezidentiale cu atitudinea razbunatoare timp de patru ani a lui Basescu. Sper ca romanii sa voteze cu mai multa atentie in noiembrie. Altfel, chiar vor pleca multi in Congo.

70 Răspunsuri to “Raspunsul il stiti cu totii”


  1. 1 George Ban ianuarie 20, 2009 la 4:26 pm

    Reiau:

    O parere:

    Basescu este un tip foarte complexat. Isi da seama
    ca foarte multi tipi sunt mai destepti decat el. Dar in
    loc sa admita lucrul asta si sa ii foloseasca, el ii uraste
    si vrea sa ii extermine. Iar cei pe care vrea sa ii foloseasca
    sunt cei pe care ii considera mai prosti decat el.

    Dupa parerea mea, asta este explicatia repulsiei fata
    de Nastase, Iliescu si a acceptarii lui Geoana, Boc.

    Cine il pricepe astfel si il exploateaza corespunzator,
    nu are decat de castigat. Exemplul meu e … nu il
    spun, ca sa nu ii fac rau.

  2. 2 George Ban ianuarie 20, 2009 la 4:28 pm

    Reiau:

    Ce coincidenta! In momentul cand am scris comentariul de mai sus nu stiam de noua trimitere in judecata a lui AN! Ce porcarie! Deci eu strang acum niste bani ca taxa de participare pentru un simpozion. Dar nu ii folosesc pentru simpozion, ci pentru niste afise cu BASESCU PRESEDINTE. Conform tampitilor de la DNA, in acest caz Basescu e bun de puscarie!!!! Se aude, Dom’inginer????? Asa sa va ajute Dumnezeu!

  3. 3 nicu rotaru ianuarie 20, 2009 la 4:47 pm

    D le presedinte , este clar ca avem de a face cu un abuz si cu dorinta unora de a va denigra si de a va compromite. Va intreb de ce mai suportati situatia , colegii d voastra sunt la guvernare si nici nu le pasa de problemele pe care le aveti. Iesi ti din cloaca aceea caci singur va face ti rau. Pierde partidul dar si d voastra. Stiti ca f multi oameni sufera datorita abuzurilor autoritatilor de stat. Personal sunt oprit sa ma adresez justitiei de catre o institutie de stat care prin angajatii sai fac presiuni asupra mele necontenit.

  4. 4 Ion ianuarie 20, 2009 la 5:06 pm

    In final spuneti ca „sper ca romanii sa voteze cu mai multa atentie in noiembrie” si observ ca aceasta fraza este folosita tot mai mult in ultimul timp. si eu am aceeasi speranta, dar intrebarea mea este urmatoarea: avem noi, romanii, pe cine sa votam, adica avem noi o alternativa la Basescu sau Nastase sau alte persoane care pot fi orcand contestate vis a vis de trecutul lor? Eu cred ca inca nu avem asemenea persoane…asa ca romanii nu au la ce sa fie atenti…este trist…

  5. 5 costin ianuarie 20, 2009 la 5:11 pm

    Sper sa aveti parte de un judecator corect .
    Sunt deacord cu George Ban.

  6. 6 ALEX G ianuarie 20, 2009 la 5:13 pm

    Excelenta…Tema cu dosarele dvs.cred ca nu mai intereseaza pe nimeni serios si responsabil din acesta tara.Asa ca nu va faceti griji..Abia astept sa ii spuneti intr-o zi marinarului”Traiane nici nu stii /Cat de mic o sa devii””dar stiu ca nu sunteti un om razbunator..era mai mult o chestiune de raspuns la replica aceasta marinareasca de prost gust.Cred ca ordonanta privitoare la convorbile telefonice mi se pare un pas spre dictatura coroborata cu dorinta lui Dumne.Zeus de a modifica Constitutia.Cred ca acestea doua sunt temele reale de discutie si nu dosarele nedovedite ,facute de „procurorii de la DNA”la comanda politica.Asa ca suntem alaturi de dvs Excelenta si fiti tare si abia astept sa spunem cu toti GAME IS OVER BASESCU”!!!

  7. 7 costin ianuarie 20, 2009 la 5:13 pm

    Si inca ceva: e grea partea cu democratia pentru Romania. Am observat la multi oameni ca le lipseste partea cu prezumtia de nevinovatie.

  8. 8 Harabula ianuarie 20, 2009 la 5:16 pm

    Sper, pentru binele dv., ca nu crededeti chiar tot ce spuneti, domnule Nastase.
    Nu trebuie prea multa perspicasitate ca rolul colegilor de partid si colaboratorilor, in acest dosar, este infinit mai important decat cel al lui Basescu. Din ce am citit, deduc ca faptele sunt prea strans legate de activitatea partidului si s-au produs intr-un cerc relativ restrans.
    Colegii, prietenii, colaboratorii.
    Si apoi, ce interes au Geoana, Mitrea, Nica,Pandele, Vanghele, Mazare,Oprisan, Puscas etc. sa va dezlege ghiuleaua dusarelor. Ce interes au ei sa zburati?
    Singura persoana care v-ar sprijini dezinteresat este Iliescu.
    Domnule Nastase,
    Daca as fi in situatia dv. as spune si eu exact ce ati scris. Desigur cu mai putin talent.
    Dar sa ne amintim ca Basescu a zis odata, referetor la dosarele dv.:”Nu eu m-am dus sa va torn. Voi v-ati dus si v-ati parat unii pe altii” Din cate cunosc eu oamenii, ii dau dreptate lui Basescu.
    Grav este ca nu ati tras concluziile care se impun. Astfel, v-ati bazat pe cuvantul lui Geoana in chestiunea numirii lui Ardeleanu. Boc a dezmintit ca ar fi primit telefonul lui Geoana INAINTEA publicarii numirii in Monitorul Oficial.
    Sa ma injure toti sustinatorii dv., dar intre cuvantul lui Geoana si cuvantul lui Boc il voi crede pe al lui Boc.

  9. 9 violet ianuarie 20, 2009 la 5:22 pm

    Din pacate, nici macar nu-si are rostul comparatia.
    Oare pentru noi , ca popor, mai exista vreo sansa? Sau viitorul nostru va fi pecetluit de un marinar bautor (auzi, inginer!!!) si Nuti cea plangareata , responsabila cu antitero?…

  10. 10 Dragos ianuarie 20, 2009 la 5:26 pm

    @Domnul George Ban

    Sa vedem si parerea judecatorilor…..

  11. 11 i.nicolae ianuarie 20, 2009 la 5:28 pm

    Caragiale este omniprezent in toata politica din Romania ,astia suntem.Nod in papura se poate gasi oricand in Romania.Sunt sigur ca aveti avocat,demonstrati ca nu sunteti vinovat ,si ca totul este o inscenare in felul acsta veti castiga noi smpatizanti. Succes.

  12. 12 Garcia Muerte ianuarie 20, 2009 la 5:32 pm

    Dl. Basescu prezinta simptome grave de dictatorism in stare latenta. Din pacate personalitatea dansului nu admite interlocutori sau egali. In fata lui trebuie sa fi sclav. Verticalitatea morala este un mare dusman pentru toti cei care intra in contact cu augustul nostru presedinte.

    Daca nu spui precum Marinelul atunci te papa DNA – ul. Nu am fost cel mai infocat admirator al d-lui Nastase. Sincer? Nici nu l-am votat in al doilea tur al prezidentialelor din 2004, preferand ramanerea in patrie in dauna ospitalitatii congoleze. Deh! O intoxicare care a tinut. Mi se pare insa josnic ca de fiecare data cand tu, Traian Basescu, ai probleme cu PSD – ul (sau cu opozitia anti-Basescu din PSD) atunci sa ordoni tucalarului Daniel Morar sa mai fabrice un dosar…si tot asa!

    Este un sah perpetuu si stupid la Nastase. Roata se invarte insa…!

  13. 13 Iordan ianuarie 20, 2009 la 5:34 pm

    Exista o unica solutie la certurile interminabile din politica romaneasca.

    Alegerea lui Miron Cozma ca presedinte si instaurarea in Romania a Partidului Unic Muncitoresc Roman!

  14. 14 Petrache Lupu Poni ianuarie 20, 2009 la 5:40 pm

    Ia te uita ce surpriza placuta. Dl. Blogher a tinut seama de critica si ca urmare moderarea a devenit si mai… inteligenta decat era inainte.

    Fiti linistit d-le Nastase, cei ingaduiti pe acest forum vor vota in noiembrie exact cum va doriti. Problema este daca veti reusi sa adunati destui dintre acestia… Noiembrie ultimul bal… Sa vedem pentru cine-i bal si pentru cine-i ultimul! Se va intampla in fine ceva, in locul in care nu se intampla nimic de atata mar de vreme.

    Desi intrebarile lipsesc sau sunt ignorate (prin eliminare la nivel acustic) totul pe acest blog musteste de raspunsuri. Subiectele care-l macina pe dl. Blogher sunt raspunsuri, replicile in struna ale vizitatorilor acceptati sunt intitulate raspunsuri iar acestea primesc, din cand in cand, de la marele blogher, ati ghicit, tot raspunsuri. Dar totusi, care este intre intrebarea? Aceasta-i intrebarea!

    Astept cu mult interes sugestii. Pana atunci ramane cum am stabilit. Moderatore ai cuvantul. Mut. Mult mut.

  15. 15 Mishu ianuarie 20, 2009 la 5:48 pm

    Nu inteleg isi ia masuri de precautie sau e sigur ca ii veti fi candidat ?
    2009 se anunta cel putin interesant. Eu va doresc mult success (daca da) ,si 100% va dau votul (din Germania – dar ce mai conteaza).

  16. 16 alex ianuarie 20, 2009 la 5:49 pm

    Da domnule Nastase, raspunsul il stiu multi, dar il stiu destul de multi incat sa conteze la viitoarele alegeri? Domnul Basescu are o mare priza la mase si, indiferent ce ar spune altii, e un politician abil ( cred ca nici acum domnul Roman nu si-a revenit dupa debarcarea organizata de catre B 🙂 ). Problema este ca vede in dvs cel mai periculos adversar politic pe care il poate avea si asa si este .

  17. 17 Crane ianuarie 20, 2009 la 5:50 pm

    Dle Nastase,

    eu nu sint fan Basescu (din contra) dar in locul dvs mi-as pregati apararea. Dati un exemplu de demnitate si prezentati-va la tribunal. Ca procurorii de fapt v-ar sabota sau ca gestul ar fi politic nu ne intereseaza pe noi cetatenii (exista totusi legi in tara asta si dvs stiti ca jurist ca eroarea judiciara se plateste). Si dvs ati fentat legea si v-ati prevalat de imunitati pina acum, poate e momentul sa fiti sincer cu dvs insiva si cu noi. In functie de cum alegeti sa va comportati fata de institutiile statului si de rezultatul judecatii, vom vedea daca sinteti un candidat potrivit la prezidentiale.

  18. 18 Alex ianuarie 20, 2009 la 5:51 pm

    Domnule Nastase,
    Imi bat gura pe net incercand sa va reamintesc ca tronul in Romania se cumpara la Washington. Incepand din 2002, limbajul politic este controlat de serviciile secrete americane care au sprijinit regimurile portocalii in Romania, Ucraina, Georgia, cu bataie in RM. Stiti mai bine decat mine ce inseamna manipulare prin show, procese penale si de unde vine acordul pentru fabricarea acestora. Batalia pentru controlul simbolic…

    Inca o data, va rog sa ne oferiti un contracandidat pentru Basescu! Eu am deja bagajele facute pentru Congo.

  19. 19 Petrache Lupu Poni ianuarie 20, 2009 la 5:57 pm

    @George Ban – zice – „Ce coincidenta! In momentul cand am scris comentariul de mai sus nu stiam de noua trimitere in judecata a lui AN! Ce porcarie!”

    Domnule interventiile dv. fac toti banii. Asadar dv. postati mesaje pe blog fara sa cititi textul initial scris de (trupul) gazda. Ce porcarie! Aveti apoi o revenire spectaculoasa si faceti o coincidenta. Coincidenta de gandire. Poate ca a fost o simpla sugestie telepatica. Asta ar explica de ce nu este nevoie sa mai cititi textele autorului AN. Totusi in sem de solodaritate ar trebui sa cumparati (am zis sa cumparati nu sa cititi) volumele cu cuvantarile fostului ministru de externe. Instalatorul zice ca sunt minunate. Cum adica cine-i Instalatorul? Ei, asta-i acum! Una vorbim, basca ne-ntelegem. Instalatorul este cel care se ocupa de instalarea in functie a persoanelor desemnate sa ocupe demnitati (publice). Cand persoanele sunt eliberate din functii este nevoie de un Eliberator (echivalentul Instalatorului). Tonul articolululi de azi degaja necesitatea unui Eliberator. Poate vom avea si un astfel de nick: Eliberatorul.

    Mult succes!

  20. 20 Paul Octavian Grigoraş ianuarie 20, 2009 la 6:13 pm

    Adrian Năstase: „Este mai aproape de adevar cel care nu crede nimic decat cel care crede in ceva neadevarat. N-am spus-o eu, ci Thomas Jefferson. Nu se compara, insa, un” biet” parinte fondator al Americii, inspirator al unui sistem politic stralucit si reper esential al democratiei, cu intelepciunea procurorilor lui Basescu…
    PS Puteti compara, astazi, nobletea atitudinii presedintelui Obama fata de contracandidatul sau la prezidentiale cu atitudinea razbunatoare timp de patru ani a lui Basescu. Sper ca romanii sa voteze cu mai multa atentie in noiembrie. Altfel, chiar vor pleca multi in Congo.”

    …Cât de multă dreptate aveţi domnule Năstase. Îmi pare bine că politicienii românii încep să realizeze diferenţa dintre sistemul electoral românesc, care dă naştere la ceea ce vedem, şi unul ca cel american, în care se pune accent pe valoarea omului. Asta îmi dă curaj să cred că poate veni şi o schimbare în bine cândva în ţara noastră!

  21. 21 Radu Moldovanu ianuarie 20, 2009 la 6:32 pm

    Fostul Dumneavoastra prieten este un tip razbunator si ingust la minte. E ca un copil de 7 ani cu inghetata sau umpic masochist:da,da,da, dam la Nastase la..
    ..orice numai sa va discrediteze.Din pacate.
    Eu sper ca veti re-pre-lua sefia in partid, veti face ordine, doar asa puteti cistiga.
    Parerea mea.

  22. 22 Nelu ianuarie 20, 2009 la 6:34 pm

    Domnule Presedinte, este clar si prietenii dumneavoastra din PSD au un rol important in ce se intimpla. Oare dul. Geoana cel care il maguleste si se linguseste pe linga presedintele „zeus” nu mai are limba ?
    Pina acum nu a raspuns la acuzatiile lui „boc” privind consultarile cu acesta referitor la numirile facute de Oprea. Mai amintesc doar emisiunea de la Antena 3, unde presedintele dv.de partid a fost deplorabil, cred ca a uitat partidul si vede numai marirea sa, a uitat de poporul care a votat PSD si se declara in acord cu politica PD-L.
    Suntem alaturi de dv. si fiti sigur ca justitia are si oameni care nu sunt sub ordinele lei „zeus” si a acolitilor sai.

  23. 23 Maximmouse ianuarie 20, 2009 la 6:38 pm

    @Stimate Domnule Prim Ministru,

    Explicatia dvs vine foarte bine, pentru ca multi se intreaba totusi: daca este ceva adevarat? Este greu ,pentru noi,cetateni obisnuiti sa intelegem cum se poate ca acest greoi si infricosator mecanism al procuraturii si justitiei poate fi urnit pentru sa zic asa…cai verzi pe pereti.

    Acuma , asteptam ca mult hulita justitie, hulita cu buna stiinta de neamul asta de beneficiari de procurori,sa-si faca datoria.

    Nu-mi fac griji privitor la rezultat,va doresc sa lichidati aceasta afacere cat mai curand.

    Ma intreb: un jurist ca dvs. nu ar trebui sa se multumeasca insa cu un rezultat favorabil! Ar trebui sa dati o lectie pana la urma , astfel incat pana si amintirea unor astfel de practici sa dispara din peisajul dreptului romanesc.Nu va sfatuiesc eu cum….cunoasteti desigur toate posibilitatile la indemana pentru aceasta.Aveti si pregatirea , tenacitatea si curajul necesare pentru o astfel de actiune.

    Cu stima, Maxi!:)

  24. 24 Eugenius ianuarie 20, 2009 la 6:41 pm

    Va trebuie stomac, nu gluma, ca sa treceti prin atatea necazuri…De unde atata ura si lipsa de fair-play la domnul Basescu ? Acum, cel mai important lucru, este sprijinul colegilor de partid… Daca nu cumva,(Doamne fereste!) au cazut la intelegere deja…Ar trebui, de pe acum, sa pregatiti campania electorala, cerand sprijinul, pentru inceput, celor care va citesc blogul, invitandu-i la o adunare….mai larga !
    Cred ca legata de ” alegeri” este si noua colonoscopie pe care vor sa o faca romanilor umblandu-le prin convorbirile telefonice si e-mailuri…

  25. 25 paul ianuarie 20, 2009 la 6:47 pm

    nu cred ca asteptati ca oamenii sa va compatimeasca. o astfel de atitudine ii era specifica lui base (si se pare ca i-a prins bine sa pozeze in martir). dar e din ce in ce mai greu sa deveniti credibil d-le nastase stiind ca sunteti la guvernare alaturi de slugile lui basescu. ce ar trebui sa inteleaga electoratul? ca nu va puteti suporta dar va pupati pe gura de dragul boborului? greu de crezut…sau poate ca a aparut acea neobisnuita afectiune dintre victima si calau ?
    desi nu sunt un fan al PSD-ului eu va doresc succes dar inclin sa cred ca base e foarte aproape sa va faca harcea parcea partidul si sa va distruga total imaginea.

  26. 26 Valentina Cojocaru ianuarie 20, 2009 la 7:18 pm

    Realitatea TV. Moderatorul intreaba daca trimiterea in judecata are legatura cu posibila dvs. candidatura la prezidentiale. Mircea Toader, ditamai liderul de grup PD-L, a raspuns foarte sigur si sec ” Adrian Nastase nu va candida la presedintie „. Sa ne explice si noua de unde aceasta certitudine si cunoastere a dinamicii interne dintr-un alt partid.

  27. 27 Mishu ianuarie 20, 2009 la 7:19 pm

    Haideti sa va dau si o profetie.
    Domnul Geoana va candida la presedintie in 2009, si va pierde.
    Cat va fi in functie va ajuta la „consolidarea” (macinarea) PSD pentru a ramane o masa de manevra. Basescu va sluji in continuare cu constiinciozitate lui Big Brother care ii va mai arunca din cand in cand cate un „Good job”. Noi ne vom uita la tembelizor in fiecare seara pentru portia de „brain wash”. Restul … se poate continua dar ce rost mai are.

  28. 28 cmorosanu ianuarie 20, 2009 la 7:43 pm

    Subscriu la cele postate de Dl Ban…Persoanele limitate,inferioare intelectual si uneori moral altor persoane sunt din pacate suficient de inteligente sau instinctuale cat sa incerce sa demoleze imaginea celor mai sus decat ele pe scara intelectuala,politica ,sociala ,morala etc….Sa incerce cu mari eforturi personale (sau ale altora) sa puna surdina sau sa reduca la tacere adversari imaginari uitand ca primul mare adversar se afla tocmai in interiorul si constructia lor morala nativa….
    Romanii in general intr-o competitie reala sau de multe ori imaginara cu conationalii,inamici,amici ,rude ,intr-o competitie cu timpul si persoana proprie prefera sa piarda competitia,sa nu treaca niciodata linia de sosire ,oprindu-se din cursa lor personala pentru a pune piedica,trage de maneca,calomniind,delationand si injurand pe competitorii din jur imaginari sau reali….Acestea sunt de cele mai multe ori din pacate armele cu care se sinucid moral,”calitatile’ care ii infrang pe romani :invidia,orgoliul ,ura, egocentrismul ,ingamfarea si prostia …in raport cu conationalii lor dar si cu natiunile europene si cred universale….
    Romanii in general avand mangaierea ca mai sunt natii balcanice dupa chipul si asemanarea noastra ….dar mult mai unite in vrednicia sau nevrednicia lor decat romanii…..
    Dle Nastase …”toate-s vechi si noua-s toate „…..
    Nu cred ca trebuie sa raspundeti acestei noi provocari….in special in mass media detractorilor Domniei Voastre….Nu cred ca trebuie sa oferiti imaginea si raspunsurile Dstra presei si TV pe scarile golgotei tribunalelor….E un proces vechi ,resuscitat azi din varii motive…Puteti fi reprezentat de avocat la Tribunal dupa cate stiu…fara preazenta obligatorie a Dstra….In acest mod le va fi mai usor si judecatorilor sa dea un verdict corect in acest proces ,fara a fi apasati de povara psihica si tendentioasa a presei si televiziunilor ,care mai nou in Romania se antepronunta ,dau verdicte si condamna …ca sa glumesc …nerespectand „procedurile „….ceea ce anuleaza probele si judecata lor…Dar cati dintre romani cunosc acest lucru?
    Dincolo de vinovatie sau nevinovatie exista prezumtia ….
    Personal cred ca trebuie sa treceti peste….si sa abordati cu aceeasi inteligenta si curaj alte teme de interes national: politice,sociale,economice etc……Nu santeti in situatia de victima …santeti o personalitate politica emblematica pentru multi romani dar care din pacate traieste si face politica in Romania …cu toti romanii …mentionati de mine mai sus ,sau acestia de mai jos care asteapta realizari politice si sociale din partea Dstra.
    Cu acelasi respect

  29. 29 Augustin ianuarie 20, 2009 la 7:49 pm

    @ A.N.
    Stimate domn,
    Eu cred ca aceasta trimitere in judecata nu-si propune condamnarea dvs. Nu ma indoiesc ca nu s-ar putea lua o decizie atit de strimba, oricit de obedienta ar fi justitia romana in acest moment. Intrebarea pe care mi-o pun este alta: puteti face ca procesul sa fie suficient de … SCURT? Din pacate, ma tem ca NU! (Sint convins ca nu ma veti intreba: „suficient de scurt ca sa … CE?”) Nu cumva, in acest fel, se „fabrica” un argument plauzibil pentru ca, in lupta pentru presedintie, sa se inscrie Geoana in locul dumneavoastra? Un Geoana care isi doreste ca la „succesurile” repurtate in TOATE bataliile purtate pina acum, sa mai adauge unul. Probabil, cel mai glorios. Evident, nu pentru el.

  30. 30 cmorosanu ianuarie 20, 2009 la 8:08 pm

    ….Legat tot de tema ….Daca Legea sponsorizarii s-ar aplica egal si nediscriminatoriu si pentru campanii electorale,candidati etc….la vedere pentru campanii electorale ,pentru partide (ca ordonator de credite pentru candidatii proprii) pentru candidati….La vedere si nelimitat …nu s-ar mai face supozitii,nu s-ar mai scrie dosare …..
    Aceste prevederi ar scoate la vedere suportul financiar ,moral si de simpatie de care s-ar bucura potentialii candidati sau partide in lupta lor politica…..Asa cum cota unica de impozitare de 16% incearca sa scoata la suprafata,la lumina economia subterana …..
    Ar fi cu adevarat o lupta de idei,de convingere a electoratului ,amicilor politici,amicilor potenti financiar asupra calitatilor politice si de relationare a candidatilor …..
    Prostia cu donatiile si sponsorizarile care ar impieta si macula munca cinstita si corecta a parlamentarilor,a membrilor guvernului ,care i-ar obliga pe acestia la intoarcerea favorurilor acestor donatori si sponsori nu tine ,nu e nimic logic …Orice candidat ,poate „imprumuta ” suma necesara din familie ,de la prieteni ,fara a fi necesar sa dea explicatii asupra sursei fondurilor mai ales pe noua lege a uninominalului in care fiecare candidat cheltuieste cat are,cat obtine …si isi face campania pe care o doreste …..pe fonduri „proprii”…..si cu mica sustinere din partea partidului…..
    Fiecare candidat poate sa se relaxeze in weekend pictand postere,bannere electorale pentru candidatura sa de peste 4 ani…Poate sa fie sponsorizat pentru o carte,pentru un pliant cu chipul sau pentru campania contra fumatului sau contra SIDA…..in decurs de 4 ani…Poate primi onorarii pentru conferinte pe diverse teme ,conferinte itinerante fara legatura cu politica …dar tinute de oameni proeminenti politici…Poate participa la spectacole de binefacere,actiuni culturale comunitare ….Si iata notorietatea si imaginea castigate pe sponsorizari si donatii ….”pentru binele si spre fericirea romanilor ..dar care sponsorizari si donatii nu pot fi incadrate ca si sponsorizari si donatii electorale…..O campanie electorala de 4 ani….incepand din acest an…sau de cateva luni ,incepand din aceasta luna…..Putin a pictat un tablou licitat cu 20000 dolari parca ,in 15 minute …de ce nu ar fi presa de fata cand un politician roman isi picteaza propriile bannere,sau postere,apoi le copiaza si imprima …iar dupa campania electorala sau inainte pune originalele la licitatie in folosul copiilor orfani,abandonati ,caselor de batrani etc…..Candidati politicieni romani….nu uitati sa inregistrati lucrarile personale si electorale la ORDA…….
    Curespect

  31. 31 nicolae m ianuarie 20, 2009 la 8:13 pm

    SA NU VA LASATI INTIMIDAT ! OBLIGATORIU TREBUIE SA CANDIDATI LA PRESIDENTIE ANUL ACESTA !

  32. 32 Stoica ianuarie 20, 2009 la 8:35 pm

    D_le Nastase nu va lasati umilit de un marinar care se trezeste pe mare unde este singur si vorbeste pt.valuri …..mergeti si candidati la presedentie ca o sa cistigati cu inteligenta si prestatia dvs. …..noi va sustinem.

  33. 33 ORASAN IOAN ianuarie 20, 2009 la 8:58 pm

    Singura chestie buna legata de cazul Elodia este cererea facuta de politistul Cioaca procurorilor si anume sa-i demonstreze vinovatia si cred, inclusiv in situatia domnului Nastase,ca procurorii in toate cazurile sa demonstreze vinovatia cu probe in fata judecatorilor si nu stiu daca o persoana anchetata trebuie sa se prezinte de nu stiu cate ori in fata procurorilor pentru a le face publicitate,nu stiu daca este obligatoriu ca cel anchetat sa dea declaratii de dezvinovatire daca nu vrea pentru asta sunt avocatii care urmaresc in interesul clientului mersul anchetei,cand procurorii au strans toate probele trimit dosarul in instanta si cu asta treaba lor se termina.Nu stiu de ce procurorii lucreaza ani de zile la un dosar,fara ca acesta sa fie terminat si sa fie trimis instantei de judecata,cred ca importante sunt probele acumulate in dosar a caror valabilitate o stabilesc judecatorii,in rest daca anchetele sunt lungite dau siguranta comenzilor politice.

  34. 34 Codrin Scutaru ianuarie 20, 2009 la 9:19 pm

    E foarte clar ce s-a intamplat. Intrebarea e cum veti gestiona toata avalansa de atacuri de anul acesta pentru a va mentine profilul de contracandidat la prezidentiale. Nu cred ca sunt singurul care asteapta o decizie mai ferma a dumneavoastra in acest sens, al transarii candidaturii pentru prezidentiale cu provocarea de a mentine PSD unit. Puteti folosi aceste atacuri pornite de Basescu ca sa va identificati in principalul sau oponent. Vad ca nici Tariceanu nu sta departe asa ca ar putea fi o critica lucida a celor mai buni premieri post-decembristi, nu-i asa?

  35. 35 dragos ianuarie 20, 2009 la 9:25 pm

    am o intrebare pentru dvs. tinand cont ca a-ti fost prim-ministrul Romaniei…..are romania arme nucleare?

  36. 36 DCS ianuarie 20, 2009 la 9:33 pm

    Din moment ce DNA investigheaza nu deranjaza pe nimeni , asa ar trebui sa va comportati ! Din moment ce sinteti curat nu va fie frica de cea ce nu exista ! Din pacate persoanele de care va plingeti sint adversari politici si desigur ca la orice lucru ei dau o inportanta vazuta din punctul lor de vedere ! Cetateni stiu ce inseamna competitia politica si nu are nici un rost sa va aparati atunci cind nu este nevoie ! Cit despre alegerile Presidentiale de anul acesta , impunetiva in partidul din care faceti parte pentru a fii sigur ca aveti in cine va increde cind veti fi ales ,,daca veti cistiga ,, ! Ce folos sa fiti presedinte iubit si ales de popor daca nu aveti cu cine si pe cine sa va bazati ! De unul singur faceti mai milt rau Romaniei decit bine ! Poate anul accesta este anul altcuiva sa se prezinte din PSD! Poate este anu Nastase ! Poate ! Cucereste PSDul si dupa aceea Tara ! Ai vazut ce ii sa intimplat lui Stolojan ! Ar fii bine sa iei invatatura din momentele alea ! Ai PSDul poti avea tara sii vei putea face ceva bun cu ea si pentru ea ! Ai doar tara de unul singur , ce folos ar avea ea ce bine iai face !? Bafta fai ce crezi tu mai bine eu miam dat doar parerea ! Bafta !

  37. 37 Aristotel ianuarie 20, 2009 la 9:45 pm

    Ramane-ti cu indentitate, pastrati- va cu grija personalitatea.PSD -incet ,incet se pierde, asta s-a dorit.Ori unde , oricind, si in orice perioada tot sinteti omul ce reprezinta poporul roman.Lua-ti cei mai buni avocati sa va reprezinte in cercetari si procese si ocupati-va ca poporul cei necajiti si fara loc de munca sa treca mai usor prin aceasta criza.

  38. 38 m3 ianuarie 20, 2009 la 9:49 pm

    Ca e pierdere de vreme, admit, dar e si un bun moment sa inchideti niste guri. Daca va aratati acum muschii, ca sa nu zic sa-i (sa-l) puneti sa numere ouale, mai ales ca e vorba, cel putin acum, de niste actiuni fara acoperire. Gresesc? Dupa asta, orice ar mai fi, dvs o sa fiti curat ca lacrima. Si n-o sa mai fie cazul de pierdut vremea, pe nimeni n-o sa mai intereseze daca si ce a „furat” Nastase

  39. 39 buzoianu ianuarie 20, 2009 la 9:52 pm

    DOMNULE PREMIER,

    Raman iarasi consternat de miscarile antidemocratice a celui care
    intamplator este un presedinte recunoscut doar de interlopi.Nu sunt
    mirat de asemenea miscari,le apreciez drept inventii,marsavii etc.
    Vreau sa stiti ca in cercul de cunoscuti unde mai discutam si despre
    politica romaneasca,toti suntem si de aceiasi parere ‘”NASTASE V-A
    CASTIGA ALEGERILE DIN ANUL 2009″JOS CU MAFIA DIN PERIOADA
    2005-2009.
    Ca presedinte al consiliului national va rog transmitetii noului ministru
    de interne dl.DRAGNEA sa renunte cat mai repede la acest securist care
    ocupa functia de secretar de stat pe nume Andreescu care are legaturi
    directe catre cotroceni,tot ce se discuta in guvern imediat ajunge chiar
    deformat,la individul suspendat.Daca dl.DRAGNEA il v-a mentine pe
    functie va asigur de pe acum ca nu are multe zile de ministeriat,si este pacat ptr. partid.Am spus sa fie schimbat deoarece andreescu are apucaturi de vechi securist si va rog sa analizati de cine a fost gardat sa ajunga pe aceasta functie in guvern.As vrea sa stiti ca este nasul de cununie a lui Pahontu care stiti ce functie ocupa,amandoi sunt din LERESTI-jud.ARGES,doar atat.
    NU RENUNTATI SA CANDIDATI.

  40. 40 balauru ianuarie 20, 2009 la 10:20 pm

    http://cotidianul.ro/adrian_nastase_trimis_din_nou_in_judecata_pentru_coruptie-70728.html

    domnu’ Nastase ce conteaza, scrie mai sus ca aveti influenta nu gluma. auzi la fraierii astia sa va acuze din nou. de ce atita pierdere de timp si cheltuieli inutile bune doar sa umple ziarele cu titluri? 🙂 auzi la ei, dovezi inexistente, ce nesimtiti. dumneavoastra care sinteti ingerul de Mizil nu va puteti abtine sa nu reactionati dur la blogul personal, v-au silit sa va aparati fara voia dumneavoastra. Basescu asta e un dracula maritim nu gluma.

  41. 41 balauru ianuarie 20, 2009 la 10:22 pm

    dragos draga, are. ciorapii lui Vanghelie.

  42. 42 Darius ianuarie 20, 2009 la 10:30 pm

    @AN
    Eu cred ca vi se atrage atentia ca nici macar sa nu va treca prin cap sa candidati la sefia PSD.

  43. 43 primadona25 ianuarie 20, 2009 la 10:31 pm

    Nu stiu ce sa spun! Luati-va prietenii si faceti un nou partid. Poate vom avea alti lideri , poate vom avea noi candidati pt algerile ce vor urma.

  44. 44 dacul liber ianuarie 20, 2009 la 10:37 pm

    1)După alegeri, chefurile informale şi dansurile din buric continuă şi se înteţesc în draci sub bagheta asimetricului Vânturescu.

    2)Care parteneriat şi guvern anti-criză? Aceştia sunt cei mai perfecţi ambasadori ai crizei. Sediul crizei este la Bucureşti.

    3)Manolescu, un bâlbâit cu gura strâmbă cu chip de viperă, scrie la pagina 1401 a aşa-zisei sale istorii a literaturii române, că Grigore Vieru este un poet basarabean, ”depăşit cu totul”. Nu spune de cine.

    4)Antiromâni, aşa să vă bată D-zeu !

    5)La Balc, 200 de mistreţi au fost împuşcaţi după ce au fost asomaţi. Biet ţăran român!

    Maluri de prut !
    Cu amiciţie dacică

  45. 45 Maria Barbu ianuarie 20, 2009 la 11:07 pm

    Domnule Adrian Nastase, aceasta hartuire juridica este expresia complexeolor pe care le are Traian Basescu fata de dv, dar si a complexelor celor din conducerea PSD… nu spun cine, vorba lui nenea Iancu!

  46. 46 instalatorul ianuarie 20, 2009 la 11:22 pm

    Domnule Nastase, acum citeva zile un deputat german v-a cerut pur si simplu capul. Sa ne aducem aminte termenii: manelistul german – adica deputatul – nu s-a incurcat in prezumtie de nevinovatie, in termeni de justitie, de lege, etc. si a zis pur si simplu ca o condamnare a dumneavoastra si poate si a altora (dar sti fost singurul nominalizat) este o conditie a ridicarii monitorizarii pe justitie. Ce zicea, pe de alta parte, dl presedinte? De…monitorizarea pe justitie. Sunt argumentele premergatoare rezolvarii morale a unei sentinte: asa a vrut strainatatea, omul nu era vinovat dar trebuia sa ridicam monitorizarea, etc. Ca manelistului german i s-o fi oferit o spaga (fiindca doar mita este de condamnat, spaga nu) – poate chiar una din priviri – ori ca o fi primind lunar bani de pe undeva pentru manelele pe care le cinta, asta este o alta mincare de peste, si, cum toata istoria asta se va termina intr-un fel, sper cu bine, va trebui sa incepem sa ne benoclam si pe sub fustele dnei Merkel, ca sa vedem noi ce putem monitoriza la nemti. Ca bine le fac polacii ca se iau in gura cu ei si rau facem noi ca avem bun simt si se urca cocalarii nemti peste noi.
    Si s-a intimplat sa ma uit si pe niste forumuri, unde vi se ofera solutia pe tava: mergeti cu incredere in fata damei cu tasurile ( cu pieptul inainte si fruntea larg deschisa – deschisa cu toporul, probabil – cum zicea cu mare falosenie la orele de EPO celebrul maior Chipar, o fi ajuns general?), cu cirpa pe ochi si cu un dezgolit sin de piatra si, daca sunteti nevinovat, atunci veti pleca de acolo in glorie, in extazul popular si veti fi si mai tinar si mai frumos ca niciodata. In fata carei justitii? A uneia care a dat cu sabia in ciriitorul de la CSM ori cea care a izbucnit in smiorcaieli atunci cind ar fi trebuit sa zica ia asculta bai, ma dai tu pe mine afara din casa mea? Ia cauta-ma tu nitel prin curte! Asa ca va dati seama cit de independent si de neinfluentat vor judeca smiorcaitele madame.
    Veti putea primi orice fel de sentinta, fiindca ea nu va depinde de fapte, ci de mersul politicii si al campaniei electorale – si veti putea fi o tema principala de campanie, chiar daca nu veti candida la presedintie. Se va termina aici, odata cu al doilea mandat prezidential, ori va putea continua pina la curtea europeana spre a asigura presedintelui nu doar un al doilea mandat, ci si o batrinete linistita, sub ideea vai saracul, e nevinovat, dar au fost presiuni straine. Sunt groase si, deci, vizibile si odgoanele care duc in pesedeu, dar ce sa mai zic de fratia pesedinta, asta este chiar doar problema dumneavoastra.
    Astazi, datorita dlui Saftoiu, a aparut si Watergate-ul local. Doar ca e local si nu american. Iar in America, asa presimt eu, dl Barac O’Bama va fi una din galustile cele mai mari, de la facerea lumii incoace.
    Domnule Nastase, mult noroc si avocati buni, judecata nu va avea nici o legatura cu o judecata.

  47. 47 constantin ianuarie 21, 2009 la 12:51 am

    MARGARITAS ANTE PORCOS

    Domnule Nastase,

    Acuma cateva ore urmaream ceremoniile de la investitura presedintelui Obama. Cristian Tudor Popescu a avut o replica foarte interesanta (citez din memorie): „….priviti cum acest om (n.a. Obama) foloseste un limbaj ridicat, astfel incat sa-i ridice pe cei de jos la nivelul lui… nu ca presedintele nostru care (hahaie) foloseste un limbaj de cartier ca sa se coboare EL la nivelul lor (citez iarasi din memorie) !

    Cer scuze domnului C.T.Popescu daca nu l-am citat corect.

    Eu cred ca, de fapt asta este marea diferenta dintre omul politic si omul de stat: „Nu cobora ca sa te asculte…..Ridica-i…ca sa te respecte!”

    Cu stima,
    Constantin

    P.S. Bag de seama ca in Romania… a fi om de stat inseamna a fi „arogant”, nu? Trista poveste avem, domnule Nastase!Trist! Verticalitatea inseamna aroganta! si…Manelismul politic inseamna popularitate. Trist

  48. 48 Spiridus ianuarie 21, 2009 la 1:55 am

    1. PSD nu reactioneaza la acuzele care vi se aduc pentru ca e un partid in care fiecare lider are un interes al lui, de regula MATERIAL/FINANCIAR. Nici unul nu are vreo legatura cu social-democratia autentica. Pun pariu, ca in afara de Dvs., A. Severin si inca vreo 2-3 (cu ingaduinta) nu sunt in stare sa spuna un singr nume de ideolog/filosof/ganditor din opera caruia se inspira doctrina partidului (e adevarat ca acest lucru este valabil ptr. toate partidele din Romania, dar nu cred ca e o scuza). Deci, culegeti ce ati semanat…
    2. La forma de a va ataca a adversarilor ati adoptat o strategie care va face vulnerabil (fuga de justitie, tragere de timp etc.). Daca vreti sa castigati, schimbati brusc tactica. Daca nu jucati cu „atu-urile” adversarilor, nu aveti nci o sansa. Cel mai mult castigati cand reactionati imprevizibil. Pentru ca atacurile sunt usor previzibile…
    3. Avansati o initiativa care sa oblige clasa poltica sa reactioneze, sa nu poata fi ignorata. In nici un caz o masura populista. Adica stabiliti Dvs. agenda dezbaterilor publice, in ceea ce va priveste, nu cei care va ataca.
    4. Daca veti castiga mass media, veti castiga disputele publice. Daca nu, se va repeta „2004”. Una din conditii e sa oferiti mass media ceea ce ea asteapta – teme care sa nu pot fi ignorate si care sa va priveasca (favorabil) direct.
    Oferta gratuita de la un nePSDist.
    Va doresc succes!

  49. 49 adi ianuarie 21, 2009 la 2:05 am

    in primul ar trebui sa luati fraiele psd-ului ,ca mie tare slab imi pare si fara suparare mai am o remarca de facut .acest domn iliescu a fost un „liant”in acest partid parerea mea este ca partidul duce lipsa lui.deci in concluzie cred ca nastase presedinte si iliescu vicepresedinte ar duce partidul pe locul 1 si sigur detasat de locul 2.
    in al doi-lea rand alt contracandidat a lui basescu nu -l vad decat pe nastase !

  50. 50 Cârcotaşu ianuarie 21, 2009 la 2:53 am

    Din păcate Harabula are întru totul dreptate.
    Aş mai adăuga doar că: dacă nu l-ai lăsat să moară, acu’ nu te lasă să trăieşti. Dar asta n-am spus-o eu.

  51. 51 valentin vasilescu ianuarie 21, 2009 la 8:10 am

    Legea Big Brother nu face decit sa legitimeze o practica la indemina celui care controleaza Justitia prin serviciile de informatii si astfel isi permite sa comita inscenari. Nu m-ati crezut atunci cind v-am spus ca sunt deja 11 ani de cind inscenarea Tigareta 2 a fost pusa in opera si pina acum nimanui nu i-a pasat. Va recomand sa revedeti comentariile mele de la subiectul :

    Entuziasm

    incepind cu postarea : decembrie 19, 2008 la 10:33 am

  52. 52 Lucid ianuarie 21, 2009 la 9:03 am

    Bezmetic : zapacit, fara capatai (pag 78 din dictionar)

    Dosarul „bezmetic” va fi urmatorul care vă va pune pe drumuri pentru ca ati avut contra-
    inspiratia sa-l caracterizati pe domnul presedinte, de 30 ori cu acest cuvant, chir ieri de ziua inscaunarii lui Obama si obligarea romanilor – de aici deocamdata – sa se inroleze in celebra „NU VORBESTE, NU VEDE, NU AUDE „ ( altminteri îi ia Necuratul în condiţiile efectului legii intrata – discret – în vigoare din 20.01.2009 ).

    P.S.1 Tin foarte mult la dv. domnule AN, pentru care va rog sa va cereti scuze, in genunchi, chir astazi, pe peluza Cotrocenilor, celui pe care l-ati etichetat cu…(nu mai am curajul sa continui)

    P.S.2 Eu si alti semeni nu vom mai comenta pe blogul dv, chiar dupa aceasta ora, nu inainte de a va multumi pentru indelungata gazduire…

  53. 53 misterb ianuarie 21, 2009 la 9:36 am

    Domnule Nastase,
    Nu va suparati dar nu sunt de acord cu dvs cum ca nu ar trebui sa candidati. IN fond povestea cu justitia ar putea fi in favoarea dvs daca da verdict de nevinovat. INJH al doilea rand fiti barbat si pastrati/va convingerile, daca le aveti, impreuna cu principiile si candidati ca independent daca va deranjeaza faptul ca PSD guverneaza cu Base. De ce tb sa aveti mereu ceva in spate ar trebui sa va bazati pe dvs pe ceea ce sustineti si pe electorat iar finantatori se gasesc destui zic eu. As spune ca ati avea mai multe sanse ca independent si puteti specula faptul ca pSD si/a tradat oarecum electoratul pe care o sa/l captati dvs. Cum ar fi fost sa zica si Obama nu mai candidez ca sunt negru si nu am sanse? E o prostie nu va suparati. Mereu ati fost sovaielnic si din cauza asta ati si pierdut simpatie. Asa ati procedat in 2003 cand ati vrut sa org alegeri anticipate si sa introduceti cota unica…va intors Iliescu si va fost frica. daca erati barbat de stat va dadeati demisia si Nea nelu nu avea ce face..si castiga PSD cu 40 %.

  54. 54 George Ban ianuarie 21, 2009 la 9:46 am

    Majoritatea postarilor de mai sus ma determina sa fiu optimist: nu stiu ce soarta ii pregatesc COLEGII SAI Dlui Nastase, dar in orice caz de anul asta nu vom mai avea un imparat chior in tara orbilor… E tot „parerea mea”, vorba prea fericitului acum Nicu Vacaroiu.

  55. 55 Grigore ianuarie 21, 2009 la 10:22 am

    Am spus-o de mai multe ori ,daca doriti sa mai existati ca partid,scapati de Geoana. Asta a facut numai rau partidului.Dar nu numai Geoana e de vina mai aveti si alte uscaturi in ograda. Eu va doresc succes .

  56. 56 Grigore ianuarie 21, 2009 la 10:26 am

    Referitor la chestia cu Congo eu va spun ca nu e bine.Am fost in Africa si acolo e foarte cald si romanul se va adapa greu sau deloc. Inca odata va doresc succes

  57. 57 Zeus ianuarie 21, 2009 la 10:44 am

    Asa este Domnule Nastase, „raspunsul” il stim cu totii. „Raspunsul” va veni din partea Parlamentului.
    Zau, aberanta rau de tot treaba asta cu imunitatea asta si pentru faptele penale.

  58. 59 Gabriel ianuarie 21, 2009 la 11:48 am

    Intr-o tara de hotii, hotii striga hotii! Din categoria „hotii” fac parte marea majoritate a politicienilor din tara asta a noastra. Dupa revolutie s-a furat atat de mult ca ma mir ca inca mai sunt lucruri de furat. Dumneavoastra si Dumnezeu stiu cel mai bine daca sunte-ti vinovat sau nu, dle Nastase, dar oare la Judecata de Apoi ce veti raspunde cand veti fi intrebat daca ati fost corect in viata?

    Daca sunteti nevinovat mai bine vati apara nevinovetia in instanta. Ati inceput sa spuneti prea des in ultima vreme ca Basescu este vinovat de tot ce vi se intampla incat nu va mai crede nimeni. Stiu ca nu veti publica acest comentariu care nu va este favorabil dar sper ca macar il veti citi…

  59. 60 koubadera ianuarie 21, 2009 la 12:21 pm

    Domnule AN,
    Cred ca cineva este de o naivitate iesita din comun daca crede ca un politician ar putea sustine o campanie la prezidentiale in Romania, fara sponsorizari ilegale, grupuri de interese, oligarhii, etc.
    Lupta dintre Dvs si Basescu nu este o lupta intre un politician alb si unul negru, unul bun si unul rau, este pur si simplu o lupta intre doi politicieni gri, fiecare incercand sa convinga ca griul lui e mai alb decat griul adversarului. Carol I a fost un foarte bun rege, pentru ca a avut grija sa alterneze partidele la putere si prim ministrii, pentru a preveni concentrarea puterii intr-un regat care incerca sa construiasca democratia. Eu cred ca noi sclavii muncitori, care nu prea avem parghii de a reforma sistemul, trebuie sa mergem la vot si sa votam pe cat ne pricepem impotriva concentrarii puterii. Motivul pentru care nu il voi vota pe Basescu in 2009 este tot acela pentru care l-am votat in 2009, un om nu poate concentra toate parghiile puterii in mina sa. Evident ametit de victoria lui Obama, as fi vrut si la noi sa apara un contracandidat cu principii morale mai solide (gen primarul Johannis), dar se pare ca in Romania oamenii propusi de sistem sunt foarte asemanatori intre ei.

  60. 61 exasperat ianuarie 21, 2009 la 1:12 pm

    1. Când are de gând PSD să-şi numească un candidat la preşedinţie? Nu credeţi că, pentru a recupera un teren, destul de evident, faţă de Traian Băsescu, o candidatură anunţată cât mai devreme ar fi mai eficientă?

    2. „Este, din nou, momentul in care trebuie sa ne reafirmam identitatea, ca partid, si autonomia , chiar la guvernare fiind, fata de Traian Basescu”. Vedeţi dumneavoastră, cât de simplu ar fi fost, cel puţin ca impact de imagine, pt un alegător să decidă între Băsescu şi un PSD-ist, în acelaşi mod în care au făcut-o pe 30 nov între PSD şi PD-L. Acum totul apare destul de confuz. Dumneavoastră încercaţi dinrăsputeri să vb de autonomia în faţa lui Băsescu, de identitatea PSD-ului ca partid etc etc. Numai că nu ştiu cât de în van sună acum cuvintele astea pt. alegătorul de rând. Mi-e teamă că prea în van.

    3. De fiecare dată când preşedintele Băsescu „mută” pe scena politică, d-voastră vorbiţi de un test al acestuia faţă de PSD. Cui se adresează acest avertisment? Propriului partid sau e un fel de „arătarea pisicii” către partenerii de guvernare sau însuşi preşedintele?

    4. Revin cu o întrebare anterioară la care nu mi-aţi răspuns: În ce măsură liderii PSD, cei care iau deciziile importante în partid, mai sunt canalizaţi în luarea hotărârilor de acel „Big Picture”, de care ne vorbeaţi, cu accente vizionare prin septembrie?

    5. P.S.: Vreau să vă spun că la noi în judeţ, liderii PSD mi se par (destul de surprinzător) mult mai decişi decât cei de la centru să trateze din postura de partener egal cu PD-L. Nu m-aş fi aşteptat la asta. Sper să nu fie doar un foc de paie.

    Petruţ Dumitru – Dâmboviţa

  61. 63 JR. ianuarie 21, 2009 la 5:07 pm

    D-le Adrian Năstase, sunt absolut sigur că dvs. vă cunoaşte-ţi şi prietenii şi duşmanii de ori unde or fi ei. Elegant cum sunteţi manifestaţi îngăduinţă şi pentru cei care se declară adversari A.N. pe faţă. Diversiunile instrumentate poate chiar vă distrează, dar în percepţia colectivă rămâne semnul de întrebare: „Dar dacă ceva este adevărat şi Năstase se eschivează de răspundere”? Prea multe explicaţii nu vă disculpă, dinpotrivă!
    Eu cred că adversarii dvs. politici din alte partide, ca şi unii prieteni din propriul partid, caută teme ca să vă dea de lucru; Să nu aveţi timp să fabricaţi strategii de contra-ofensivă; Înşelarea inamicului este o măsură care se impune celui care vrea să câştige războiul. Porniţi Jihadul în forţă şi chemaţi-ne în ajutor pe fiecare după puterile lui. Cu temperamentul lui Băsescu ,nu se poate lupta din apărare. Băsescu trebue atacat şi laş cum e fuge. Daţi-i un nume care să-i consume energiile încă de pe acum.

  62. 64 blogideologic ianuarie 21, 2009 la 5:21 pm

    Traian Băsescu nu are complexe. Are un puternic arhetip cultural de familie, achiziţionat în copilărie. Nu vreau să îl discut aici. Dar îl puteţi domina, folosind infrastructura Internetului, platformele Web 1.0 şi Web 2.0, pe care să continuaţi să transmiteţi mesaje cu valori. Unificatoare prin faptul că ele creează o atitudine. Spuneam şi despre necesitatea unei reţele de socializare “pe bune”, asociată blogului. Repet, toată activitatea aceasta nouă trebuie să fie centrată pe valori.

  63. 65 AirBorn ianuarie 22, 2009 la 12:00 am

    Sincer … nu cred ca exista politician cinstit in Romania. Daca ma insel, e vorba despre acele cateva (1-2-3) exceptii care se spune ca ar confirma regula. Nici dvs, nici Traian Basescu nu sunteti mai presus de orice indoiala. Cu alte cuvinte, dovediti-va nevinovatia in Instanta si nu pe la colturi. Ar trebui , daca va stiti nevinovat, sa va bucurati ca aveti sansa sa va aratati nevinovatia. Dar nu …

  64. 66 Radu ianuarie 22, 2009 la 12:10 am

    O intrebare simpla: CUM PUTETI SA FITI PARTAS LA ACEASTA ALIANTA NEFIREASCA INTRE PSD SI PDL (BASESCU)? Noi cei care am crezut in dumneavoastra si in ceea ce inseamna valori social-democratice suntem dezamagiti. Stiu ca este greu sa schimbati ceva, pentru ca nu aveti pargiile necesare (smecherii sau baronii pe care i-ati ajutat au pus gheara pe partid), Este o realitate dura pentru noi, dar pt dumneavoastra…………… Sa stiti ca noi cei de rand inca mai asteptam. Nu va complaceti in aceasta situatie si ACTIONATI!!!!!!!

  65. 67 Isul ianuarie 22, 2009 la 2:38 am

    Sincer, din momentul in care v-ati precipitat sa ajungeti la parlament si in acelasi stil sa va inscaunati ca presedinte al camerei deputatilor,am decis ca fugiti de o fantoma cautand imunitatea parlamentara.Pentru a solutiona aceasta presupunere exista o singura cale,sa dovediti contrariul.Eu va doresc succes!

  66. 68 agentiibileteavion mai 8, 2009 la 5:59 pm

    daca ajunge geoana in turul 2 , va fisustinut de dv?


  1. 1 Adrian Năstase a fost trimis în judecată de DNA « Despre PSD Trackback pe ianuarie 20, 2009 la 5:25 pm
  2. 2 Real Kafka » Blog Archive » Guvernul lui Vanghelie Trackback pe ianuarie 27, 2009 la 10:49 am

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!