Entuziasm

Sunt unul dintre putinii parlamentari cu norma intreaga, respectiv cu participare la toate cele sase mandate postrevolutionare. Unii consideră că e bine si ca acest lucru constituie un avantaj: avantajul experienţei. Altii cred ca e rau si ca o astfel de continuitate dauneaza: nu se stie exact cui. Eu cred ca nu conteaza daca e bine sau rau. Ceea ce este cu adevarat important este ca un segment al electoratului si-a pus, chiar si de sase ori la rand, increderea in mine. Iar asta cred ca spune ceva.

Dincolo de experienta pe care am acumulat-o, una dintre cele mai importante consecinte ale celor cinci mandate de pana acum este puterea de a face comparatii, de a pune in balanta diferite momente istorice, de a privi retrospectiv pentru a vedea progresele, care exista incontestabil, dar si etapele dificile sau mai putin reusite, care si ele exista inevitabil.

Poate sunt putin melancolic, dar nu pot sa nu constat o diferenta, care de multe ori se poate dovedi decisiva, intre parlamentul din 1992, de exemplu, si cel din 2008. Diferenta pe care o am in minte se numeste entuziasm. Nu stiu de ce, dar parca in 1992 eram, noi parlamentarii, mult mai entuziasti, mult mai implicati in tot ceea ce faceam. Exista o efervescenta pe care acum, in 2008, nu am mai regasit-o.

Mi-a trecut prin minte aceasta observatie pentru ca ma aflu in fata unui nou inceput, un nou mandat de parlamentar. Acesta este momentul in care fiecare dintre colegii mei ar trebui sa-si stabileasca o serie de obiective. Si nu ma refer aici la lucruri concrete de tipul promovarii unor proiecte de lege (desi, evident, ele nu ar trebui sa lipseasca), ci la unele aspecte care preced individualitatea. Daca fiecare deputat si fiecare senator constientizeaza demnitatea publica pe care o detine si isi intelege rolul, atunci ar trebui sa ne propunem ca institutia Parlamentului sa fie mai apreciata de populatie la finalul acestui mandat sau ca functia legislativa sa fie un apanaj in primul rand al Parlamentului si mai apoi, in limitele prevazute de Constitutie, a Guvernului.

Eu sper si imi doresc ca, impreuna cu colegii mei, mai noi sau mai vechi, sa reusim sa facem un Parlament ceva mai performant si mai apreciat de cetateni, adica de cei pe care ii reprezentam.

183 Responses to “Entuziasm”


 1. 1 dr.lecter decembrie 18, 2008 la 9:59 am

  Vrand,nevrand, se face perceptibil sentimentul de melancoloie , dupa o cariera de Prlamentar . De fapt, e prezent la toata lumea care a trait pofund absolut toate etapele, fara sa arda vreuna din ele. Ma intrebam insa, daca mai e loc de melancolie, cand toata viata dvs. a fost pusa pe un perete de squash, si a trebuit sa indurati fel de fel de lovituri care nu sunt din registrul cu glume si ironii. Ma vor fluiera iar cu degetele in gura comentatorii dvs. „contra”, dar nu-mi pasa, nu pentru dialogul cu ei ma aflu eu aici.Spuneam ca ati avut cate ceva de incurat, ca imagine, si nu ma refer la termopanele alea nenorocite, ci la felul in care vi s-a interpretat toata viata personala. Va intreb: cand toata cariera vi se inunda de mizerii dirijate de altii catre dvs. , de unde mai gasiti resurse emotionale , sa fiti nostagic? Poate sunt eu mai mult hormonala decat cerebrala, poate intru in combustie ceva mai repede la stimuli din astia, dar n-as putea fi melancolica in conditiile astea. De atmosfera in Parlament, ce sa mai zicem, Slava Domnului ca nu e ca in Mexic sau pe la altii si mai hormonali, care se bat in direct. Opozitie, poate sa fie, ca mai echilibreaza lucrurile. Iar cu cei tineri, fiti toleranti si deschisi, indiferent de la ce partide vin, ca daca ei sunt acolo, inseamna ca o parte din electori i-a vrut ; cu sau fara redistribuire, ei sunt acolo. De la mine de la Buzau vine chiar cel mai tanar parlamentar: Adrian Mocanu

 2. 2 Mihnea Georgescu decembrie 18, 2008 la 9:59 am

  Mărunţişuri, domnule Preşedinte… mărunţişuri! Dumneavoastră sunteţi chemat să conduceţi Neamul nu să fiţi un amărât de deputat! În 2004 a fost la mustaţă să fiţi Preşedinte. Eu v-am votat atunci cu toată simpatia şi entuziasmul unui tânăr intelectual umanist de 25 de ani (pe atunci…)

  Nu uitaţi la ce aţi fost chemat! Să conduceţi acest Neam! Aşa meritaţi şi aşa trebuie!

  Nu vă mai bucuraţi ca un copil că sunteţi deputat! Vă aşteaptă lucruri mai mari… Noi în dumneavoastră nădăjduim, că veţi ajunge acolo unde meritaţi, la Cotroceni!

  LA ANUL LA COTROCENI!

 3. 3 Mihnea Georgescu decembrie 18, 2008 la 10:00 am

  Totuşi apreciez modestia care vă caracterizează… „arogant” – de unde şi până unde?!!?

 4. 4 dragos decembrie 18, 2008 la 10:10 am

  Nastase : ” cred ca NU CONTEAZA daca e bine sau rau.”

  SIGUR E RAU . FOARTE RAU ! CONTEAZA !!!!!!!

  Nastase : ”Ceea ce este cu adevarat important este ca un SEGMENT al electoratului si-a pus, chiar si de sase ori la rand, increderea in mine. Iar asta cred ca spune ceva.”

  Puteti sa descrieti acest SEGMENT ? Studii ? Consum de sapun ? Dar de pasta de dinti ? Asistati (vital dependenti de pomana statului )? Varsta ?

 5. 5 tanaru decembrie 18, 2008 la 10:13 am

  Dumneavoastra domnule Adrian Nastase poate sunteti subiectiv tocmai pentru ca sunteti de 5 mandate in Parlamentul Romaniei si se stie entuziasmul este al celor noi .
  Marea majoritate a populatiei din care fac parte si eu este mult mai putin entuziasta sau interesata la inceputul acestei guvernari decat la inceputul guvernarilor precedente . Ne putem da seama si dupa numarul cetatenilor care au mers la vot . Vreo 60 % din acestia si-au aratat daca nu dezgustul si dezinteresul cel putin neincrederea ca cine va veni la putere le va rezolva problemele .
  Chiar si cei care au venit la vot au venit crezand ca vor vota solutii de stanga si primministru de la PSD sau solutii de dreapta si primministru Stolojan de la PDL sau Tariceanu de la PNL .
  Acum nimic din ce s-a aratat populatiei la vot nu se va indeplini . Poate ca de aceea nici in randul cetatenilor nu se simte acel optimism caracteristic fiecarui inceput de mandat …

 6. 6 Petronius decembrie 18, 2008 la 10:17 am

  Dupa parerea mea, un Parlament apreciat de cetateni, trebuie sa asculte de un consilier de imagine (vorbesc usor ironic, de parca Parlamentul ar fi un singur om, desi …).

  Un prim exercitiu de imagine ar fi renuntarea la masinile de serviciu scumpe si cumpararea de Loganuri (fara imbunatatiri). Atunci cand cineva va va intreba „cum merge Dacia ?”, veti putea sa raspundeti ca este firesc ca atunci cand Parlamentul voteaza masuri de austeritate, sa isi asume austeritatea el insusi. Apoi veti putea adauga (zambind) ca Loganul este mult mai bun decat credeati si ca nici nu este nevoie de mai mult pentru deplasarile in interesul serviciului. Pentru ca (nu-i asa ?) in interes privat nu va deplasati cu masina de serviciu.

  Un alt exercitiu de imagine, pe care eu il vad ca fiind foarte important, este reducerea temperaturii in Palatul Parlamentului. Stiu, stiu … suna ridicol si deja imi imaginez cum multi isi pregatesc remarcile acide … Totusi, scaderea cu un singur grad (Celsius) a temperaturii, ar reduce factura pentru incalzire cu 5%, ceea ce inseamna … nu stiu cat in valoare absoluta. Cum altfel se poate cere populatiei sa „mai puna o haina” cand in Parlament este atat de cald incat te fura somnul ?! Va asigur ca reporterii vor afla despre acest gest si il vor relata cu sau fara ironie (oricum este bine).

  Imbunatatirea imaginii Parlamentului nu se poate face prin votarea de legi cu 12,4% la mai intzelepte, sau printr-o prezenta cu 8,1% mai buna decat pana acum.

  Eu cred ca este esentiala prezenta parlamentarului (obligatoriu) in teritoriu o zi pe saptamana, de exemplu vineri. In acest fel, cetateanul de rand, cel care are nevoie de locuinta, sau introducerea canalizarii si pe strada lui, va avea posibilitatea de a spune acest lucru direct, celui pe care l-a votat. Parlamentarul, are datoria sa il asculte pe alegator cu urechile lui, chiar daca nu el este responsabil cu canalizarea sau cu iluminatul public. Toate sesizarile cetatenilor care nu sunt de competenta sa vor fi centralizate si transmise catre Primarii, Prefecturi, etc. Apoi, parlamentarul va da o conferinta de presa, sa zicem de doua ori pe an, prin care va arata care au fost problemele sesizate de cetateni si cum au fost rezolvate. Desigur, el se poate lauda cu aceatsa ocazie ca a cerut Primariei sa avizeze favorabil instalarea de semafoare la nu-stiu-care intersectie, sau ca a cerut Prefecturii realizarea unui proiect pentru canalizare din fonduri europene etc.

  Imi pot imagine chiar si un exercitiu de imagine prin care in luna decembrie toti parlamentarii doneaza jumatate din salariu pentru realizarea unui proiect care nu a putut fi finantat altfel (de exemplu o cantina noua pentru o casa de batrani), atragand astfel atentia ca respectivul gen de probleme nu cade in sarcina Parlamentului, dar totusi parlamentarii sunt constienti de existenta acestora.

  As putea sa continui, dar ma opresc, pentru ca am convingerea ca „ati prins ideea”.

  Cu stima,

 7. 7 gheorghe decembrie 18, 2008 la 10:45 am

  Domnule Nastase,

  Entuziasmul parlamentarilor reflecta direct „entuziasmul” cu care cetatenii sau prezentat la vot.

  Sint curios sa cunosc diferenta intre numarul celor ce au votat pentru dumneavoastra la primul si ultimul mandat, diferenta ce poate detrmina „coeficientul de entuziasm politic” al romanilor .

  Este timpul ca experienta democratica acumulata de romani sa nasca un nou sistem politic, nu neaparat cu oameni noi, nu neaparat cu partide de stinga si de dreapta, nu neaparat cu responsabilitatea diluata la sute de parlamentari, nu neaparat cu contradictia intre legitimitatea populara a presedintelui ales si puterea executiva a unui premier numit, etc.

 8. 8 Walt Disney decembrie 18, 2008 la 11:25 am

  Un indicator, chiar dacă nu foarte fidel, al calităţii parlamentului este calitatea preşedinţilor celor două camere. În legislatura anterioară s-a început cu Nicolae Văcăroiu şi dumneavoastră. V-a înlocuit Bogdan Olteanu şi a fost un semn foarte prost, o involuţie, atât din punct de vedere al calităţii şi pregătirii umane, cât şi a experienţei parlamentare.

  Anul acesta duetul va fi Geoană-Anastase. Aşadar, o involuţie şi mai importantă. Despre Geoană cred că ne-am lămurit cu toţii că Ion Iliescu avea dreptate. Doamna Anastase va fi un preşedinte de cameră excelent, cu prestanţă, mai ales în costum de baie.

  Chiar dacă doamna Anastase nu are experienţă de reprezentare parlamentară prea vastă, totuşi, ea a reprezentat în alte moduri, cu succes Roooooooomania!!!!!

  Abia aştept s-o văd la prezidiu spunând: „Roooomania!!!!!”

  Aşadar, cred că există suficiente motive pentru lipsa de entuziasm a domniei voastre şi a altor oameni cu standarde înalte.

 9. 9 dragos decembrie 18, 2008 la 11:28 am

  @ Mihnea Georgescu

  LA COTROCENI ?????…..ptiu , ptiu ,ptiu ….Doamne fereste !!!

  Oricum ii trebuie aprobarea SEFULUI psd Bucuresti – Marean Vanghelie….apoi aprobarea SEFULUI psd RO – Geoana….trebuie sa aprobe si Mitrea….si Hrebe…si Mazare….si Opr…(sigur pe Oprisan il convinge ca-i manechin)….mai trebuie sa aprobe si ceilalti sefi pesedisti
  ….e nevoie de cazier curat….de voturile majoritatii (se spune ca romanasii nu mai sunt chiar asa de prosti ca in anii ’90) …..

 10. 10 Don coffe decembrie 18, 2008 la 11:30 am

  Ca sunteti de la „inceputuri” e si bine, e si rau.Aveti posibilitatea sa comparati calitatea oamenilor care au compus de-a lungul timpului Parlamentul Romaniei,puteti sa analizati punctele slabe ale activitatii desfasurate de colegii dvs..E rau ca nu ati facut nimic sau aproape nimic sa evitati capcanele vizibile sau mai putin vizibile in care cad,inevitabil,parlamentari mai noi sau mai vechi.Si aici ma refer cu precadere la imaginea creata de parlamentari Parlamentului.Domne’ daca sunt alesi sa munceasca pt. popor macar sa mimeze aceasta activitate,ceva de genul „fa-te Mircea ca lucrezi”,sa renunte la masinile luxoase,nu cred ca este un lucru atat de greu,sa nu doarma in scaun,iarasi cred ca nu e greu,sa nu absenteze de la serviciu,sa aiba dracu macar o interventie-obligatorie-pe luna,pe saptamana…,sa vada si „pulimea” cui i-a dat votul,cum vorbeste,cum se exprima,cum gandeste,etc..

 11. 11 nicoletibi decembrie 18, 2008 la 11:36 am

  SPUNETI-I LUI GEOANA ca presedintele SENATULUI NU POATE FI IN CSAT ,nu-l lasa CONSTITUTIA , SA NU SE MAI CONPROMITA CU DECLARATII AIURISTICE !

 12. 12 eficientaenerg decembrie 18, 2008 la 11:37 am

  Da,Herr Adrian-„Munca,munca …ca le aduce pe toate!”;ceea ce am realizat si si eu -Petre Naidin -cu 3 mandate de deputat -„Campionul interpelarilor,audientelor-Adevarul in 1999”,cu 11 Legi P.N. si 1 an ca subprefect la Calarasi .Dupa 2009-iti doresc multe realizari pentru Romania,care,dupa 18 ani de capitalism-„o fi Polul saraciei,cum declara UNDP-anumite regiuni nationale si in Europa de Est??”.Reflecteaza la actiunile din toamna 2009-europarlamentare,Presedentie si …pozitii publice,de partid necesare! Cu atatia „Prostanaci”..in jur,in acelasi Guvern-„si cu ciocu mic;si din 1992,incoace,cine e la guvernare-pierde alegerile” sunt probleme! Modele de Presedinti-3 pana acum-trebuie actionat-asa „Romania cu 10 insi-cu 10 pareri si cu..10 voturi;cel de 18 ani-footbal;25-unde lucrez,etc;65-merita sa mai ajung la media Statistica de 69 ani -cat se traieste-si asa INS zice-in 2100 vor fi 8,5 mil. de romani!”.Si un alt partid creeat -ar fi o solutie! Suces si Bon Giorno-eu si cu http://www.SOSTerra.go.ro

 13. 13 ioana decembrie 18, 2008 la 11:42 am

  Cu entuziasmul nostru (simatizantii dvs)si fara entuziasmul altora, va asteptam la Cotroceni din 2009 si dece nu si mai devreme. Este de ajuns cita umilinta am indurat de 4 ani de cind Basescu este ,, incurca lume” primul om in stat, care ne da emotii ori de cite ori ne reprezinta tara in afara granitelor din cauza gafelor. Referitor la noul parlament: consider ca aveti capacitatea de a contribui la refacerea imaginii pe care Traian Basescu a reusit sa o improaste cu noroi.

 14. 14 nicoletibi decembrie 18, 2008 la 11:55 am

  scuze : „COMPROMITA”

 15. 15 Adrian decembrie 18, 2008 la 12:07 pm

  ROMANIA ARE…CEEA CE MERITA!

 16. 16 Bibliotecaru decembrie 18, 2008 la 12:11 pm

  Am o propunere pentru un parlament mai performant, sancţiuni adevărate pentru absenţe nemotivate şi non-performanţă. Eu, ca „acţionar” la patronatul angajator de parlamentari, mi-aş dori ca „domnul” Cod al Muncii să fie drastic şi cu aleşii, fie ei parlamentari, primari, consilieri… Asta înseamnă sancţiuni economice importante, cum ar fi trei absenţe nemotivate, fără salariu pe o lună. Şapte absenţe nemotivate, punerea în discuţie în faţa Camerei. Zece absenţe nemotivate, blamul şi oprobriul public. Douăzeci de absenţe… prin schimbarea Constituţiei, eliminarea din parlament prin referendum local. Poate că aşa vom vedea măcar un 90% din parlament la votul parlamentar.

  O a doua chestiune… se tot vorbeşte de o televiziune a Parlamentului României şi nimic nu văd că se întâmplă. Sper că este o vorbă de o televiziune cu transmitere hertziană şi nu pe cablu, ca să nu depinde de nimeni receptarea programului. Eu aş fi interesat de o astfel de televiziune, mai ales dacă ar avea rubrici de dezbatere a legilor depuse în parlament, să vedem şi noi, cetăţenii simplii, ce raţiuni stau la baza modificărilor şi iniţierilor legislative. Poate că şi o televiziune a Guvernului ar fi interesantă… prea aflăm cu greu de legislaţii construite „cu batista pe ţambal” şi SÓTTO-VÓCE.

 17. 17 Costin Tanasescu decembrie 18, 2008 la 12:13 pm

  Domnule presedinte,nu abordati probleme de suprafata!In P.S.D.este razmerita! In toate organizatiile locale este un taraboi de nedescris! Majoritatea au ajuns deputati sau senatori pe banii lor proprii!Ba,unora chiar li s-au pus piedici,chiar din interiorul organizatiei respective! Este haos total!
  Dvs. ce veti face in acest sens,avand in vedere functia pe care o aveti in fruntea P.S.D.?

 18. 18 gala decembrie 18, 2008 la 12:32 pm

  dragos
  Ce intelegi tu prin cazier?Din cate stiu eu, Nastase are cazierul curat! Am inteles dintro postare de pe-aici, ca esti un tanar fan al Lenutzei Udrea.Ai putea sa-i ceri o consultatie,poate-ti explica ea (mare specialista in drept), care e diferenta dintre un stat de drept si un stat politienesc.Din cate am mai auzit si eu,intrun stat de drept justitia are obligatia sa demonstreze vinovatia unui suspect,pe cand in regimul politienesc suspectul are obligatia sa-si demonstreze nevinovatia.Sa inteleg ca esti adeptul unui stat politienesc,ca cel din timpul lui Ceausescu?!?Ciudat, mi se parea ca esti unul dintre cei care condamna comunismul,regimul totalitar!!!

 19. 19 Cristi B decembrie 18, 2008 la 12:41 pm

  Sper ca de la anul dvs sa va numarati voturile dupa ce veti fi ales Presedintele Romaniei, iar Basexu sa va numere ouale, dupa ce va pierde alegerile. Nu ne dezamagiti: va rog sa candidati iar. V-am votat si am sa va votez iar!

 20. 20 dezapezitorul decembrie 18, 2008 la 12:44 pm

  Admirabil ! Textul este intr-adevar entuziasmant, tonic. Cata ubicuitate si forta de penetrare ! Probabil ca cel mai parlamentar ati fost cand erati PM. Vorba aia azi aici maine-n… Mizil?

 21. 21 ELMMAR decembrie 18, 2008 la 12:47 pm

  @ dr.lecter

  Dupa cate te vaz,acilea pe blog matale esti ala cu ciunga-n par.
  E bine ca ai venit,ca sa mai avem si noi un claun care doreste sa aiba succesuri p’acilea,ca sa ne radem si sa ne simtem si noi bine pe viscolu’asta economic si chilotzareala asta politica.

  Auzi hormonel tata,vaz ca mai nou te dai femeie care-si baga deshtele-n gura sa fluiere.
  Spune-i tu,baietzel,lu’ taticu’ tau, cin’ti-a furat suzeta de-ai trecut la deshte?

  P.S.Nacajita una lume!

 22. 22 mArius decembrie 18, 2008 la 12:48 pm

  Ce se intampla cu taxa ?
  Care este opinia dvs ?
  Ma refer la opinie clara, nu ” vom vedea ce se va discuta bla bla bla.
  http://www.automarket.ro/stiri/noul-guvern-nu-schimba-taxa-auto-17217.html

 23. 23 dragos decembrie 18, 2008 la 12:53 pm

  @gala

  ….”Din cate am mai auzit si eu,intr-un stat de drept justitia are obligatia sa demonstreze vinovatia unui suspect”….

  1: CINE este suspect ?
  2: de ce s-a BLOCAT trimiterea in justitie ?
  3: de ce sunt UNII mai egali fata de altii ?
  4: DE CE este suspectat ?
  5: NU stiu cine este Lenutza !

 24. 24 Argusdre decembrie 18, 2008 la 12:55 pm

  dragos ,

  sunt deacord cu raspunsul tau dat lu gala.

 25. 25 Draghi Puterity decembrie 18, 2008 la 1:00 pm

  @dragos

  De ce esti asa agitat?

 26. 26 ELMMAR decembrie 18, 2008 la 1:24 pm

  @ Walt Disney

  Pe alte bloguri se zvoneste ca Adrian Nastase va fi vicepresedinte la Camera Deputatilor,unde Roberta Anastase va fi presedinte.

  Eu sunt mai bagabont si intzeleg ca in Camera, A.Nastase va fi sub Anastase.
  Sunt convins ca de pohta,nu de tot.

 27. 27 ELMMAR decembrie 18, 2008 la 1:33 pm

  @ dezapezitorul

  Tot n-ai prins un contract?
  Tot volintir,tot volintir?

 28. 28 gala decembrie 18, 2008 la 1:52 pm

  dragos
  1.Suspect poate fi orice cetatean asupra caruia se lanseaza un zvon,o suspiciune.
  2.Nu s-a blocat nicio trimitere in justitie,s-au respectat doar prevederile constitutionale.
  3.Intrebarea asta, nu mie trebuie sa mi-o adresezi,ci celor care detin puterea.
  4.Pt ca exista in Romania de astazi, „fabricatori” de dosare (chestie recunoscuta intrun filmulet,chiar si de un primar PD-L).
  5.Ca sa poti spune asta,trebuie sa-ti schimbi stilul, atunci cand scrii pe blogurile politicienilor pe care nu-i simpatizezi.Esti usor de recunoscut.

  Argusdre

  Daca vrei sa-ti exprimi parerea,foloseste un nick propriu.Argusdre, posteaza de mai mult timp aici si in niciun caz, nu esti tu acela…

 29. 29 gala decembrie 18, 2008 la 2:12 pm

  dragos
  Abia acum am observat o „coincidenta” distractiva!Postarea ta e de la ora 12:53,raspunsul lui Argusdre este la 12:55. Logic,in doar 2 minute,mesajul tau nu a putut trece de moderare.Ma intreb cum de ti-a „raspuns” Argusdre,inainte ca postarea sa fie afisata si s-o citeasca?!?
  O fi vorba de telepatie intre voi doi,sau simti nevoia sa fii aprobat si-ti inventezi sustinatori?!? Data viitoare,cand mai scrii folosind mai multe nick-uri,lasa sa treaca ceva timp intre mesaje ! In felul asta s-ar putea sa ne pacalesti !!! =))

 30. 30 Răgan decembrie 18, 2008 la 3:12 pm

  „Mobilarea” parlamentului pt. 2008 – 2012 este cea mai eterogenă din ’92 în coa’.
  Mare handicap e când mulţi competitori sunt sub baremul performanţei -pericol imens ce vă paşte stimate domn AN.
  Splendoarea cerului e dată de stele şi nu de vid, ori pe cerul Parlamentului
  României sunt prea puţine stele.
  Apreciez entuziasmul ce-l declaraţi, şi pentru că e contagios.

 31. 31 Aya decembrie 18, 2008 la 3:19 pm

  AMOR ( POLITIC ) GHEBOS DE RASU’ – PLANSU’

  Octavian Paler (Dumnezeu sa-l odihneasca!) a remarcat, memorabil, despre personajele lui Caragiale, ca erau ridicole, dar sanatoase (evident, nu se referea la starea fizica).

  Pe cale de consecinta, oricine poate sa rada fara mustrari de constiinta urmarindu-le evolutia in binecunoscutele comediile ale lui nenea Iancu.
  De exemplu, in „D’ale carnavalului”, ridicolul scenei petrecute in frizerie (cand cele doua amante, tradate in amor de acelasi barbat, se paruiesc) e subliniat de strigatul ferocelui mascul disputat:”Nu dati in oglinzi, ca-s cu chirie!”. Poate spune cineva ca vajnicul specimen, din cauza caruia se incaierasera cele doua urmase ale Evei, nu era, dincolo de penibilul sau, lucid-deci sanatos mintal?
  Amorul apare si in „Scrisoarea pierduta”- unde intriga are puternice tente politice. Dar personajele rezolva situatiile cu luciditate (dincolo de penibil, repet). Asta era in Romania lui Caragiale (mai exact, in Mileniul trecut!)!

  In Romania Mileniului III, amorurile sunt altfel. Totul incepe cu simbolice partuieli in public, dupa care partile, initial adverse, se iubesc cu furie, in baza dosarelor si programelor politice. Cuplarile in amorul politic sunt de-a dreptul spectaculoase si spectaculare (ar putea provoca rasul daca situatia creata nu ar fi de plans!).

  Apare un marinar care este pus- dintr-o penibila greseala de distributie (in fapt, in urma jalnicei tradari a unor personaje reunite in jurul celui cunoscut, indeobste, ca Prostanacul) sa joace rolul sefului din deal. Matrozul isi face tiitoare dintr-o “forma politica”. Din cand in cand, o transforma, printr-un ingenios hocus- pocus, intr-o blonda. Apoi, saturandu-se de ea, printr-un tot ingenios (de data asta) pocus- hocus, o face din nou sa fie “forma politica”.

  Profitand de nebagarea de seama a majoritatii, marinarul se transforma, pe nestiute, in petitor si, laudandu-i “formei politice” virtutile de fata mare, ii cauta un ginere.
  Barbatii chipesi si puternici, care citesc in “forme” ca in carti deschise, zambesc cu subinteles cand aud vorbele petitorului, caci “forma politica” raspandeste “mireasma” tavalirilor prin cearceafurile marinaresti.

  Neavand ce face, marinarul merge in petzit la Prostanacul, care ofteaza de dor si jele ca-i fara pereche si tare-ar vrea “forma politica” alaturi, promitand ca nu-i va lua, vorba lui Svejk, polenul nevinovatiei, caci o respecta. Prostanacul se jura ca vorbele de claca pe care le scapase despre cea prezentata drept nevionovata fecioara, erau de ciuda ca nu-l baga in seama, dupa cate i se paruse. “Forma politica” baiguie ca s-a stropsit la Prostanacul doar ca sa aiba exercitiul “menajului”, caci demult il ravnea.

  “Forma politica” si Prostanacul ajung la intalnirea “de vedere”. Poarta vesminte largi, cu falduri si fiecare se bucura ca nu trebuie sa si le dea jos, caci amandoi au cate o cocoasa: “forma politica”, de la indelungile practici de ingenunchere intru slujirea faloseniei marinaresti- Prostanacul, de la indelungatele ingenuncheri pentru pupatul papucului matrozului.

  Pe cand cred ca au scapat cu fatza “fardata” si cocoasa ascunsa, marinarul le smulge pelerinele, aratandu-le tuturor ce infirmitate au cei doi (inca) viitori insuratei.
  Lumea se uita ca la balci la amorul politic ghebos. Marinarul isi freaca mainile satisfacut: unindu-le destinele, a scapat, dintr-o miscare, de cei doi pe care-i cocoshase.

  “Sedusii”, abandonati, se consoleaza cum pot, jucandu-se de-a impartitul scaunelor de prin casa. Unu- ia Prostanacul, doua- ia “forma politice”, apoi schimba rolurile de luat si de dat (scaune, desigur- al caror spatar ii deranjeaza la cocoashe).

  Exista cineva care sa puna in scena o asemenea piesa- din pacate, rupta din realitate?
  Si, daca ar pune-o in scena, ar rade cineva pentru ca, astfel, sa indrepte moravurile (cocoshate)?
  Raspunsul la a doua intrebare este, cu siguranta, negativ.
  Situatia generala este de plans- in pofida ridicolului explicit si implicit care, teoretic, ar trebui sa starneasca rasul.
  Nichita ar fi spus doar: „rasu’-plansu”.

 32. 32 Zeus decembrie 18, 2008 la 3:32 pm

  Vad o oarecare raca din partea Dumneavoastra legata de Guvern. Astfel, nu o pot explica decat:
  1. Ati cerut un Ministru la Justitie „subordonat” poltic. Pai dosarele Dumneavoastra nu ati spus ca sunt politice? Ah…trebuia un Ministru subordonat politic „cui trebuie”, nu’i asa?
  2. Oftica Dumneavoastra legata de aceasta coalitie, e cumva legata de faptul ca acum, numai puteti candida la Presedentie decat ca Independent? O fi vandut PSD-ul ceva, pentru linistea „baronilor”?

 33. 33 Domino decembrie 18, 2008 la 3:44 pm

  Pentru ca Parlamentul sa isi consolideze reputatia fata de cetateni, ar trebui, printre altele, sa elaboreze consistent legi care sa le serveasca interesele. Au fost emise o serie de legi ce pun in evidenta atit superficialitatea textelor elaborate cit si graba cu care au fost adoptate. Amintesc aici legea adoptiei si legea alegerilor parlamentarilor din diaspora. Legea adoptiei nu serveste interesele copiilor pentru ca le limiteaza dreptul la avea o familie (doar in Romania). Legea care include prevederi despre alegerile din diaspora a creat niste situatii cel putin bizare: o minoritate de 20000 romani din strainatate care au votat vor impune niste parlamentari restului de citeva milioane. Ca sa nu mai amintesc de faptul ca nu e clar interesele carui stat vor fi promovate de parlamentarii din diaspora care au doua sau mai multe cetatenii, si deci mai multe loialitati declarate.

 34. 34 Efectul de seara decembrie 18, 2008 la 4:44 pm

  D-le blogher / parlamentar / excelenta, aveti un fun-club foarte frumos (chiar moderat de voluntari, amatori) in care oamenii (!) care vor sa se simta bine vi se adreseaza cu „d-le prim-ministru” sau cu „d-le presedinte”. Dragutz. Presupun ca pe dv. asta va lasa rece dar placerea oamenilor din jur e (trebuie sa fie) pe primul loc. As avea o intrebare. Din simpla curiozitate. Moderatorii amatori se ocupa voluntar numai cu cenzura mesajelor „nepotrivite” sau sunt si scriitori-comentatori pe blog? Probabil ca nu, atata vreme cat asta ar fi semnul unor vadite conflicte de interese, intestine. Din fericire ceea ce trece de cenzura intra automat in atentia unor la fel de simpatici comisari de casa, tot voluntari probabil (chiar daca ei sugereaza ca n-ar fi volintiri) care se ocupa cu punerea la punct a neavenitilor care nu inteleg spiritul locului. Sunt cativa care manifesta un admirabil devotament pentru pastrarea esentei acestui fun-club intitulat blog. Merita felicitati dar cred ca n-ar strica totusi sa se ocupe cineva de organizarea lor, de stabilirea coerenta a atributiilor pentru evitarea pe viitor a efectului „pitzigoi”. Stiti care. Dai intr-unul tipa doi. Trei si chiar patru. Cam atatia am identificat. Daca cenzura va binevoi sa lase acest mesaj sa treaca voi fi foarte curios sa vad cine tipa primul. Les Femmes d’abord?

 35. 35 dragos decembrie 18, 2008 la 4:45 pm

  @ gala

  1 :in CAZUL nostru NU e vorba de zvon/suspiciune. SUNT INDICII EVIDENTE.
  2 :stiati ca aceasta Constitutie a fost ”promulgata” prin fals ?

  PS: sunt placut surprins ca dvs. ati ”fentat” profetia lui Saul Brukner cu un an.
  BRAVO ! BRAVO ! BRAVO !

 36. 36 Dl. Dragos decembrie 18, 2008 la 5:14 pm

  AN: ”Ceea ce este cu adevarat important este ca un segment al electoratului si-a pus, chiar si de sase ori la rand, increderea in mine. Iar asta cred ca spune ceva.”

  Ohoooo! Si inca ce spune……

 37. 37 lao tse decembrie 18, 2008 la 5:23 pm

  Domnule Nastase,
  Eu folosisem intr-o postare mai veche termenul „speranta”, referindu-ma la intregul popor. Termenul meu era corect, dupa cum este si cel al dvs – „entuziasm”.
  Orice meserie de pe lumea asta trebuie practicata cu demnitate. Cand nu simti demnitatea meseriei nu o poti practica. Presa noastra a avut grija de-a lungul anilor sa sape constant la temelia demnitatii oamenilor politici, si in special a parlamentarilor.
  Inducerea in popor a neincrederii in proprii diriguitori este prioritatea nr. 1 a diferitelor puteri straine care ne-au stapanit mereu tara, cu exceptia epocii Ceausescu. Acest aspect este foarte vizibil in zilele noastre.

  Imi permit sa recomand aici o lectura obligatorie pt fiecare cetatean:
  „Protocoalele inteleptilor Sionului”; treceti peste polemici si comentarii si cititi-o. Este un ABC absolut necesar.

 38. 38 lao tse decembrie 18, 2008 la 5:45 pm

  In special in zilele noastre, marea criza incununeaza agonia sistemului lacom privat. Lacomia sa este fara margini si si-o manifesta mai ales datorita unor organisme de control debile.
  In aceste momente stapanii lumii au hotarat sa obstructioneze puternic miscarile social-democrate, deoarece prevedeau un reviriment puternic al acestora. Asa se explica disparitia celor 6% (cel putin) in avans a PSD-ului fata de PDL, literal peste noapte.
  PSD se supune (la fel ca in 2004) aceluiasi licurici ca si marinarul.
  Pt Basescu pactul cu licuriciul inseamna speranta de a scapa de inchisoare, dar nu inteleg de ce se supune PSD ordinelor unchiului Sam. Doar pt ca unchiul e atotputernic? (Iata ca in Irak se mai gaseste cate un om cu demnitate si coloana vertebrala. De la acestia ar trebui sa luam lectii in momente de criza).

  Se vedea cu ochiul liber de cativa ani ca Geoana isi primeste ordinele direct de la licurici. Pur si simplu nu avea voie sa-l loveasca pe matroz. Ceea ce vedem in zilele noastre e „incununarea” unor dispozitii de lunga durata pe care Geoana le-a respectat intocmai.
  In special in tarile sarace, cum e si a noastra, era de asteptat o ascensiune fulminanta a partidelor social-democrate. Cum de nu s-a produs? Caci acele 6% diferenta ar fi fost doar inceputul…
  Egalitatea intre PSD si PDL este echivalenta cu afirmatia: „apa curge in sus”. Aceasta masluire incalca legi sociale de baza intr-un mod flagrant.

 39. 39 Pamela T. Anderson decembrie 18, 2008 la 6:01 pm

  Eu sunt o suportera infocata a lui Barack Obama cu care cred ca aveti multe in comun, chiar daca va si deosebesc unele lucruri (de exemplu el are fete, dv. aveti baieti). Totusi mult mai importatnte sunt asemanarile legate de political corectness, studiile stralucite si… multe altele. Fostul dv. adversar are in schimb foarte multe in comun cu McCain (rezultatele scolare, trecutul de marinar in Vietnam, etc). Totusi in tara dv. din cauza ramanerii in urma la capitolul constiinta civica, rezultatele celor mai recente alegeri prezidentiale au semanat mai degraba cu alegerile precedente de la noi, cele de acum 4 ani, cand vacarul l-a invins pe intelectualul Gore in urma unui scrutin foarte controversat si neconcludent. Vestea buna este asadar ca nu sunteti decat cu 4 ani in urma (nu cu 100). Vestea rea este ca va paste o criza financiara (care o sa va taie entuziasmul). Nu pe dv. Tara.

  Daca m-as naturaliza in Romania credeti ca as avea sanse sa devin ministru turismului intr-un ipotetic guvern Adrian Nastase? Promit sa fiu combativa si sa promovez corespunzator turismul in regatul dv. Cu profunda admiratie…

 40. 40 lao tse decembrie 18, 2008 la 6:03 pm

  CORUPTIE
  La acest capitol cred ca am aflat in ultimele saptamani destule aspecte infioratoare, petrecute pe… cel mai inalt taram al democratiei. Si s-au petrecut la scara, conform magnitudinii taramului! Nu le amintesc acum.

  Dar am dat uitarii prea usor ce s-a intamplat cu 7-8 ani in urma in Consiliul Europei (cred – in orice caz, pe-acolo), cand au prins pe unul cu ceva, si apoi au inceput sa cada unul dupa altul, incat dupa 3-4 protagonisti caderile au incetat – probabil in urma unui ordin de foarte de sus.

  Scandalurile de coruptie de la ONU, prelungite de-a lungul a circa 2 ani, au trecut la noi aproape neobservate din cauza scenei interne prea framantate; iar acestea nu au fost „doar” de coruptie financiara, ca sa zic asa, ci a fost vorba de zeci de cazuri de violuri si maltratari prin tinuturi africane, ba chiar acuzatii de trafic de carne vie. Acesta e modestul palmares al ONU…

  Asa ca axioma potrivit careia regimurile totalitare sunt cele mai corupte nu tine decat in ochii fraierilor!

  Am vrut sa va amintesc de ce e in stare „democratia”.

 41. 41 Victor decembrie 18, 2008 la 6:28 pm

  Domnule Prim Minsitru,

  Recunosc ca si eu as fi entuziasmat in locul dumneaovoastra. Mai ales cu o noua sefa precum Roberta. Sau tocmai de aia. 😉

 42. 42 Victor decembrie 18, 2008 la 6:32 pm

  PS. Este adevarat ca sunt obisnuit sa fiu eu seful dar o data in viata as incerca si invers.

 43. 43 Aya decembrie 18, 2008 la 6:32 pm

  @

  ALL

  Tzuzu (zis si Dragnea Liviu) a fost rasplatit, in urma luptelor politice din WCurile carciumilor bucurestene, cu prestioasa functie de netinut minte:
  Presedinte coordonator al Comisiei de legatura intre ministrii PSD din guvernul Boc.
  Un mare pas pentru PSD, trebuie sa recunoastem!

  Asadar, chilotziada continua cu Tzutzu codasul plutonului de chilotzarzi politici.

 44. 44 alex.dumitrascu decembrie 18, 2008 la 6:46 pm

  Vi se pare firesc, in plina criza economica sa fie nominalizati la finante si la economie doi ingineri fara studii economice?
  In tot cabinetul exista unsingur ministru cu vagi studii economice, dar nu e nici la economie nici la finante.
  Oricat de buna ar fi echipa de consilieri, daca oamenii nu au background teoretic cat de cat, credeti ca au sa priceapa ce se intampla in jurul lor?
  La ce viziune, si la ce masuri coerente sa ne asteptam de la oamenii astia?
  Suntem cumva in criza mondiala de suruburi, sau de constructii civile?
  Eu il vreau inapoi pe Vosganian. L-am criticat mult pentru greselile pe care le-a facut, da omu’ cel putin cunostea bazele economiei.
  Daca ne jucam cu echilibrele macroeconomice in perioada asta, e ca si cum ne-am afla intr-un avion, la mansa caruia se afla doi tractoristi.
  Doamne ocroteste-i pe romani.

 45. 45 ion georgescu decembrie 18, 2008 la 7:40 pm

  DomnuleNastase,
  Nu il cunosc pe domnul Mihnea GEORGESCU, dar sunt intrutotul de acord cu dansul, dumneavoastra trebuie sa fiti Presedintele Romaniei. Propag aceasta idee in zona in care locuiesc (Brasov) si sunt convins ca veti invinge in cursa prezidentiala.
  I GEORGESCU

 46. 46 Odin decembrie 18, 2008 la 7:44 pm

  @lao tse

  Nu cred ca exista proportionalitate directa intre numarul de saraci si voturile stangii. Sa nu uitam ca media si vectorii de imagine (personalitati influente/intelectuali/lideri de sindicat/oameni de afaceri cu acces la public/ actori celebri/ femei frumoase etc) fac diferenta in favoarea sau defavoarea unei anumite miscari. Tot capitalul decide pentru ca marea majoritate a celor de mai sus functioneaza avand drept combustibil profitul, orgoliul, razbunarea, excesul. Daca acest capital are interesul de a sustine stanga sau dreapta e o chestiune de afinitati/negocieri la radacina relatiile care gestioneaza puterea reala.
  Daca ar fi atat de simplu – sarac =vot stanga, n-am fi vazut niciodata dreapta la putere.
  Nu va suparati…

 47. 47 Zeus decembrie 18, 2008 la 7:49 pm

  Dl. Dragos
  treaba aia evocata de Dl. Nastase spune mai degraba liste si un colegiu „fara concurenta”, asa cum au ales toti liderii din cele 3 partide. E drepta ca Prostanacul Sef a fost cel mai fraier dintre toti.

 48. 48 instalatorul decembrie 18, 2008 la 7:50 pm

  Zeus: cred ca multi romani , nu doar Dumneanoastra, simt o rica legata de guvern si s-ar putea ca asta sa devina din ce in ce mai vizibil cu timpul. Totusi, concluziile dumneavoastra par cam trase la o tema. Nu va ginditi, de exemplu, ca specialitatea pedista – fiindca pedelista nu mai pot sa zic, nu mai sunt liberali pe acolo decit vreo 30 din care 22 in conducere – aceea a opozitiei la guvernare ar putea fi aplicata si de alte partide? V-ar face placere sa va faca PSD un show de acest fel in prezentul guvern? Si ar mai fi. Oricum, declaratia dlui Nastase este aceea ca nu vede sens in a mai candida in actualele conditii si daca nu ati citit-o ori vazut-o la TV va informez despre ea acum, iar in ceea ce priveste justitia, ministerul de justitie a fost cerut de delegatii PSD (dnii Geoana, Mitrea, Sirbu, Ponta) si nu de dl Nastase. Cum dl Geoana are blog propriu ( de superjucator), cel mai bine este sa il intrebati pe el si va va raspunde intre doua hop-sasa, ori il puteti intreba pe dl Mitrea – pe blogul acestuia – iar dl Mitrea va va raspunde telepatic. Opinia mea este ca acest minister a fost cerut de PSD pentru a-l rasplati pe dl Ponta pentru serviciile aduse cauzei – justificat zic eu din moment ce se pare ca avem doua ministrese doar pe motivul probabil ca stiu sa faca foarte bine poale’n briu – si fara indoiala ca ati observat ce disciplinat a primit dl Ponta vestea ca nu va fi ministru al justitiei. Daca imi permiteti o sugestie, incercati sa consultati presa mai des, ca sa nu puneti intrebari la care raspunsurile sunt deja publice. Cu stima.

 49. 49 neinfectat de comunism decembrie 18, 2008 la 7:52 pm

  psd se sparge in 2 in 2012:

  – partidul socialist roman. -hard core comunist , de nereformat

  -p.s.d aripa tanara alcatuit din baroneti corupti

  asa zice nostradamus din falticenii de deal cel putin

 50. 50 YTRUM decembrie 18, 2008 la 8:01 pm

  Aveti dreptate entuziazmul nu exista in acest nou guvern . Stiti de ce ? Lipsiti dumneavoastra . Daca privim fata lui Geoana nu am vazut entuziasm si nu putem sa mai vedem nici de acum incolo.Chipul lui nu emana lumina, asa cum emana al dumneavoastra . Energia de care dispune nu este canalizata corect .Va respectam si vrem sa fiti mereu acelasi om plin de lumina , entuziasm si energie . Locul dumneavoastra este la Cotroceni .

 51. 51 instalatorul decembrie 18, 2008 la 8:15 pm

  Zeus: scuzati, doar o ministreasa. A doua vad ca a fost exclusa, probabil ca a servit cirnatul cui nu trebuia ori poate nu l-a pregatit bine. Vad ca dl Blaga a devenit ministru al locuintei; probabil al locuintei proprii.

 52. 52 leo decembrie 18, 2008 la 8:28 pm

  Rubrica întrebare-ntrebătoare:
  Aya, Elmmar, părerea voastră: ANeul va vota conform disciplinei de partid sau conform cecului în alb la investitura unui guvern de 3C pătaţi cu boc din care, iată, se-ntâmplă că fac parte oameni de-ai lui? sau să înţeleg că ar fi foşti de-ai lui şi că se-ntâmplă să se întâmpleze deja ce spusei eu deunăzi cu privire la „acum NU e momentul” pentru că momentul a fost dija ratat?
  ierea cât pe ce să sparg unul din monitoarele lui Vântu di la metrou unde îmi căzură ochii pe lista a ceea ce Ciorbea numea noul guvern fesene, şi să mor dacă-mi mai vine să-l contrazic văzând ce frumos ie reprezentate toate găştile şi haitele în chiloţiada în curs de născare… Cel puţin ştiu că una Corina va avea motiv de satisfacţiune să vază ce mumos e reprezentat sexul frumos în guvernul cu procent de feminin mai ridicat decât parlamentul de-l căina deunăzi c-ar păcătui în sensul cu pricina…
  PS
  Elmmar, că tălică eşti expertul: crezi c-o lasă Zeus pe blonda di la drept să schimbe bikineii cu vreun ministrel pesedel? şi cu cine, ca să ştiu cine-i ăla care zboară primul pe aripele deneaului din guvern… 😆

 53. 53 vali decembrie 18, 2008 la 8:38 pm

  Domnule Presedinte’

  doua nelamuriri am dupa ziua de azi; ce mai face grupul de la CLUJ
  ‘? 2;Pe cine reprezenta Ion Radoi?{acest impostor
  ]

 54. 54 ELMMAR decembrie 18, 2008 la 9:25 pm

  @ Zeus

  Intrand in guvernul 3C,PSDul prostanacit a pus zalog la Inalta Poarta din deal exact baronii,asa ca nu mai are ce vinde.
  De dresajul baronilor se ocupa marinerul,ca in paradigma politica din postarea mea de azi dimineata.
  Rezulta ca PSDul normal la cap poate sa stea linistit,asa ca nu pricep de unde-ti veni ideea cu „ofticatul”gazdei noastre.

  Legat de ministrul justitiei,gazda noastra a vorbit in principiu.Stie ca si noi ca ministrul justitiei vopsit independent va fi subordonat politic pentru ca miroase de la o poshta ca va fi omul marinelului,care face parte din clasa politica.L-a luat gura pe dinainte si a spus de clasa asta ca-i ticalosita.Gura pacatosului…

 55. 55 lao tse decembrie 18, 2008 la 9:33 pm

  @Odin
  Nu ma supar.
  Dar cand a ajuns la noi dreapta la putere prin vot? Revedeti rezultatele alegerilor din 2004! Atunci Basescu a dat o vadita lovitura de stat, dar chiar si asa, fara tradarea PC si fara complicitatea UDMR, ar fi ramas cu ochii in soare…
  Exact asta afirm: saracie = voturi de stanga. E ABC-ul politicii, iar daca la noi se intampla altfel, e tocmai din motivul pe care l-am amintit: vointa stapanilor straini care manevreaza cu precizie unele partide pt a crea aliante impotriva firii, dar conforme planurilor din afara.
  Un exemplu evident de anomalie grava a fost optiunea permanenta a regretatului O. Paler pt dreapta, desi intelectualii prin definitie trebuie sa fie de stanga. Asa ca atunci cand a fost intrebat, s-a dezmeticit si a recunoscut ca numai ura sa permanenta pt PSD l-a determinat sa aiba o optiune necorespunzatoare. In ultimii 2 ani ai vietii a recunoscut ca oricum, toti sunt o apa si un pamant (stanga si dreapta).

  Asa ca, adaug eu, daca sunt toti la fel, atunci e de bun simt ca cetatenii mai evoluati sa opteze pt stanga din principiu, fie si numai datorita faptului ca e o doctrina mult superioara disperatei acumulari salbatice.

 56. 56 Draghi Puterity decembrie 18, 2008 la 9:51 pm

  @Aya

  Mi(ni)stresele vs. Tzutzu – 2:0

  😀

 57. 57 Aya decembrie 18, 2008 la 10:29 pm

  @

  Leo

  Care sunt oamenii ANului din guvern, ca nu-mi dau seama?
  Poate, ai vrut sa spui ca sunt fosti membri ai Cabinetului Nastase.

  Desigur, un cuvant aparte trebuie spus despre Cati Andronescu.
  Regret ca a acceptat sa participe la chilotziada, in 3C.

  In rest, ai definit perfect guvernul 3C, legat de ceea ce ai vazut pe monitor in statia de metrou. In chilotziada au intrat, frumos reprezentate, dupa cum bine ai spus (citez adaptat)”găşti şi haite”. Eu nu as spune „toate gastile si haitele”. Gruparea Prostanacului, de exemplu, e departe de a fi omogena, iar unele gashti „de cartier” (nu de oras, ar fi prea mult) au pierdut reprezentarea in guvernul 3C, fiind exclusi de la chilotziada.

  Legat de vot: dupa stiinta mea, in astfel de situatii se voteaza cu bile (deci, votul este secret).
  Nu cred ca ANul e marea surpriza acolo.

  Marea surpriza, dupa cate am auzit eu, s-ar putea sa vina, la vot, de la altii, care nu isi regasesc chilotzardul favorit in guvernul 3C, pentru ca locul (elegant numit portofoliu) a fost ocupat de unul din alta gashca si care a schimbat chilotzii mai cu spor, a manifestat mai multa abnegatie fata de preluatul altei perechi, indelung intoarse si purtate de altzii si pe fatza si pe dos.

  In afara de asta, iti spun sigur ca in Parlament sunt destui indivizi de bun simt.
  Sigur ca acestia nu vor surprinde pe nimeni cu felul in care vor vota guvernul 3C in care, in afara practicii deja descrise legat de „preselectie” si de numiri chilotzarde, ministru de Finante este un metalurgist, sefa Turismului e turista prin viata, sefa tineretului si sportului bate campii de cate ori vorbeste, ministrul justitiei e un necunoscut, ministerul Apararii a fost adjudecat de servicii, ministerul de Interne nu-i nici el departe,un alt ministru e campionul borduriadei si gropiadei (Capitala arata ca dupa bombardament cat a fost primar), Republica de la Cluj (unde relatiile sunt transpartinice) e masiv reprezentata (inca de la chilotzardul sef Boc-cel-mic) s.a.m.d.
  Si acest guvern chilotzaresc are tupeul de a se numi anti-criza!

  Sa vedem daca si aici se masluie bilele.

 58. 58 Aya decembrie 18, 2008 la 10:33 pm

  @

  Draghi

  Corect.
  Unii stiu ca nu e bine sa te pui cu mi(ni)stresele, pentru ca sigur nu castigi.
  Fetele stiau pe ce se bazau.
  Tzutzu nu avea cum sa le concureze cu politica de clo public de carciuma bucuresteana.

 59. 59 Augustin decembrie 18, 2008 la 10:36 pm

  @ A.N.
  Ceea ce se intimpla in aceste momente cu portofoliul de la justitie ne da masura exacta a ceea ce se petrece azi in Romania. N-aveti nimic de spus?

 60. 60 instalatorul decembrie 18, 2008 la 11:29 pm

  Mi-a fost gura aurita atunci cind am scris ca pesedistii – inclusiv dl Geoana – s-au afisat in tricouri rosii, simbolizind singele muncitorilor de la Ferrari: hop si Ferrari in guvern, din partea PSD! Si de-abia acum realizez de ce dl Corlatean purta tricoul cu calutul cabrat: era probabil o sponsorizare fiindca dl Corlatean nu avea ce pune pe el si i-a dat Ferrari un tricou sa nu apara la TV la bustul gol. La dl Geoana la fel, mai ales ca dl Geoana nu are nici casa. Ii propun dlui Geoana sa se treaca la realizarea Ferrari Logan, masina de 3000 de euro pentru toti romanii, cu 12 cilindri in V si 400CP. La viitorul congres, cred ca participantii vor primi si sepcute! Sa vedeti cum vor arata delegatii dlui Geoana, toti cu tricouri si sepcute rosii cu calutul cabrat! Geoana by Ferrari! Traiasca.

 61. 61 instalatorul decembrie 18, 2008 la 11:31 pm

  Pardon: nu traiasca, ci traieneasca.

 62. 62 Aya decembrie 18, 2008 la 11:49 pm

  @

  Vali

  Republica de la Cluj in care relatiile sunt transpartinice (Republica din care face parte grupul care te preocupa) tocmai a furnizat o buna parte a derbedeilor politici din PSD si PD-L care au participat la faza eliminatorie -chilotzareala- si acum au ajuns la mult dorita chilotziada, urmand sa fie chilotzarzi in guvernul 3C.

 63. 63 Aya decembrie 19, 2008 la 12:36 am

  PRINCIPIUL DOMINOULUI:
  SIMBOLISTICA „UCIDERII” PD- PREVIZIBILA „UCIDERE” A PD- L

  Afirmatia lui Traian Basescu legata de un adevar cunoscut de toata lumea- PSD a castigat alegerile in 2004, Alianta fiind a doua clasata-nu ar fi trebuit sa mire. Daca punem cap la cap amanunte aparent nesemnificative ale „intamplarilor” petrecute in timpul scurs din decembrie 2004 pana la acea declaratie, adevaruri socante par a se deslusi.
  Rememorez o scena care, in pofida considerabilei sale incarcaturi simbolice, in mod ciudat nu a parut sa atraga atentia vreunui analist.
  Dupa anuntarea rezultatului alegerilor prezidentiale din decembrie 2004 (un rezultat „ajustat” cu acceptul- daca nu cumva la initiativa- unor ANUMITI indivizi din PSD!) Traian Basescu i-a predat stafeta de presedinte al PD lui Emil Boc si a demisonat din partid.
  Dincolo de aspectele formale, Basescu a facut un gest care m-a pus pe ganduri.
  S-a adresat adunarii pediste spunand (citez din memorie):” Voi renunta la un obiect de care nu m-am despartit niciodata, nici cand am mers la nunti, nici la intalnirile cu prietenii etc”. A dus mana la rever si a desfacut insigna cu insemnele PD, dupa care i-a inmanat-o lui Boc.
  PROBLEMA DE FOND – de unde si incarcatura simbolica- este ca Basescu NU ERA OBLIGAT sa faca acel gest! „Desprinderea” de insigna parea sa in-semne mult mai mult decat un gest spectacular! Era renuntarea la un simbol, NEGAREA lui (ca principiu, renuntarea la simboluri esentiale in-seamna negarea, uciderea lor!).
  M-a fulgerat, atunci, un gand: Basescu ANUNTA ca va fi cel care va „ucide” (nu doar in efigie!) PD- partidul pe care l-a condus (dupa ce i l-a „smuls” lui Pedro) si care l-a propus candidat pentru alegerile prezidentiale. Nici un element specific logicii tipice nu venea in sustinerea acelui gand. Dar, spontaneitatea simbolisticii era atat de evidenta (nu era nimic jucat!) incat nu am putut uita scena. Mi-a revenit in memorie ori de cate ori, in ciuda unor simptome, analistii se incapatanau sa scrie ca Basescu, desi presedintele tarii, este, de fapt, trup si suflet alaturi de PD!
  Ce altceva decat „uciderea” PD a fost ideea (clar sustinuta de Basescu) transformarii acelui partid social-democrat (membru al Internationalei Socialiste, in epoca!) intr-un partid crestin-democrat( ma rog, popular, pentru a folosi formula cosmetizata, de marketing!)? Era o „ucidere identitara”- identitatea avand, dincolo de aspectele concrete, o incarcatura simbolica uriasa.
  Ce altceva decat „uciderea” PD a fost lansarea acestuia (ideea pornid de la Basescu!) in aberanta tentativa a declansarii alegerilor anticipate in 2005 (fiind clar ca o astfel de chestiune era nociva pentru Romania, aflata in perioada premergatoare integrarii in UE-fiind, in acelasi timp, o intentie indiscutabil sortita esecului- e logic ca PD a „colectat” incarcatura negativa a actiunii)?
  Ce altceva decat „uciderea” PD a fost trimiterea dirijata, a „blondei din Plescoi” la acest partid (unde era logic ca, fara a fi nevoie de vreo interventie, Boc-cel-Mic ii va da o functie mare doar pentru ca venea din preajma lui Basescu!)? Deserviciu mai mare ca acea „dirijare feminina” nu se putea face PDului! Comportamentul blondei si „evolutia scenica” (ea nefiind capabila de mai mult- de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere!) au lucrat de la sine! Basescu poate fi suspectat de multe, dar nicidecum de prostie!
  Ce altceva decat „uciderea” PD a insemnat LEPADAREA PUBLICA a lui Basescu de inititivele acelui partid („eu nu le-am spus sa iasa de la guvernare”- asta dupa ce Boc spusese altceva!; e vorba de momentul in care PNL a fost lasat la guvernare, singur- scenariul dorit, din fericire nereusit, fiind declansarea alegerilor anticipate)?
  Ce altceva decat „uciderea” PD a insemnat SI recunoasterea publica a faptului ca PSD (celalalt partid social-democrat, din epoca, in afara de PD- membru al Internationalei Socialiste!) a castigat alegerile din 2004? Ce lovitura mai mare poate fi data la nivelul PERCEPTIEI de forta a PD (clasat foarte sus in sondaje, pe atunci- propun sa trecem peste usor sesizabia intentie de manipulare publica prin acestea!)?
  Nu trebuie sa fie cineva un mare sociolog sau analist pentru a anticipa, in epoca, tendintele REALE in urmatoarele sondaje: PD urma sa se prabuseasca vertiginos (indiferent ce ar fiu umat sa fie dat publicitatii!)!
  De ce?
  Raspunsul este simplu de dat: Basescu s-a detasat total, pe fata, de PD, anuntand ca PSD- REPET, CELALALT PARTID SOCIAL-DEMOCRAT a castigat alegerile! Ca atare, PD urma sa fie parasit ca posibila optiune electorala predominanta (mesajele de forta pot declansa mecanismele psihologice determinante pentru actii!).
  „Aratand” catre castigatorul REAL al alegerilor generale din 2004- PSD- Basescu „arata” SI CATRE CONDUCEREA DE ATUNCI a Partidului Social Democrat: catre Adrian Nastase, mai exact.
  Nu cred ca intrau in discutie regretele lui Basescu fata de cum s-a comportat si fata de cum i s-a adresat lui Adrian Nastase de-a lungul timpului! Pur si simplu, Basescu si-a indeplinit rolul autoasumat de a „ucide” PD si l-a indeplinit cu tenacitate- unul dintre pasi fiind rostirea adevarului.
  Aceasta APARENTA DEZVALUIRE (PSD castigase alegerile- secretul lui Polichinelle, n-am ce spune!) era un semnal puternic.
  Urmeaza dezvaluiri despre „negocierile” duse de ANUMITI pesedisti intre cele doua tururi de scrutin! Despre acei ANUMITI pesedisti care s-au targuit pentru posturi viitoare (sau pentru pozitii linistite, viitoare).
  Referirile lui Basescu la dosare grele, precum Bancorex (as adauga si Banca Internartionala a Religiilor- unii stiu bine de ce!), Tigareta II (mesajul este tot catre ANUMITI fosti sau actuali pesedisti, in pofida faptului ca faptele s-au petrecut in 1998, cand PSD era in opozitie!) arata ca, dupa ce a „rupt” firele capacitatii de sustinere a ANUMITILOR pesedisti de catre ANUMITI indivizi din PD, prin „uciderea” Partidului Democrat (sa nu uitam ca acolo se aflau Magureanu et Comp.!) urmeaza dezvaluirile!
  Despre cine?
  Despre ANUMITI pesedisti (si pedisti, desigur). De care se leaga ACELE dosare!
  PD a fost transformat, la un semn al lui Traian Basescu, dintr-un partid social democrat real, intr-un fals partid crestin democrat, sub numele de PD-L.
  Perceput ca „partid prezidential”, PD-L l-a avut, practic, locomotiva pe Basescu (realitatea fiind ca, daca ar fi fost sa fie votat pentru sine, PD-L ar fi depasit foarte greu pragul parlamentar in 2008).

  PD-L este, sesizabil, urmatoarea „victima” a lui Basescu.
  Intrat la guvernare impreuna cu gruparea Prostanacului din PSD, cu Emil Boc (presedintele PD-L) nominalizat de Traian basescu sa formeze Guvernul, PD-L urmeaza, logic si previzibil, sa devina tinta predilecta a nr.1 din Deal.
  Liderii PD-L (unii, personaje cu personalitate marcanta) vor intra, previzibil, in concurenta cu personaje din PSD. Tot previzibil, Traian Basescu va alimenta „razboiul fratricid” (PD-L este, in realitate, construit pe formula PD care, la randul sau, a provenit din acelasi trunchi cu PSD) tintindu-i pe cei din partidul perceput ca „prezidential”.
  Abia acum vor urma dezvaluirile promise.
  Cand va „ucide” si PD-L, Traian Basescu isi va fi jucat, pana la capat, rolul autoasumat.
  Semnele au aparut deja fara ca, de aceasta data, avertismentul sa fie tot atat de clar precum cel simbolic, al renuntarii la trandafirul (insigna) prins in rever.

 64. 64 SorinPLATON decembrie 19, 2008 la 12:51 am

  Pentru momentele de hodina si pupat piatza ‘ndependentei, dupa epuizantele sesiuni de „negocieri” intrapartinice-transpartinice in scopul fortarii guvernarii, cu argumentatii irefutabile de genul „capete in gura”, sau ma rog „capete’n piept” pentru aia dintre noi mai mici, negriciosi si agramati, recomand cu multa caldura o sesiune de meloterapie cu muzica simfonica clasica….

  http://sorinplaton.wordpress.com/2008/12/19/magic-viennais-magic/

  Cu stima,
  1=
  PLATON

 65. 65 EMIL decembrie 19, 2008 la 1:01 am

  Domnule,
  Va marturiresc de la inceput ca nu am fost niciodata fan al dumneavoastra, al partidului sau al guvernarilor care s-au nascut din fostul FSN de dupa 1990. Dar in momentul in care ar fi trebuit sa aleg intre dumneavoastra si actualul presedinte, pe care in luna noiembrie 2004 l-am poreclit ca ,,Uraciunea pustiirii,, si spunand ca va fii primul presedinte care va ajunge la suspendare, am sustinut ca mai bine votez un om educat cu un caracter puternic , chiar daca cu anumite probleme de imagine unele induse interesat, alte reale ( de altfel un lucru uman), decat un om fara cultura, caracter si posesor doar al unei siretenii , specifica mai mult regnului animal decat celui uman. Dar sortii si altii… au hotarat ca sa castige oponentul dumneavoastra. Poate acesta trebuia sa fie canonul dumneavoastra pentru acele probleme umane.
  Apoi a inceput odiseea DNA fost PNA pe care tot dumneavoatra l-ati creat. Am zis ca si acest lucru face parte tot din canon. Intrucat noi oamenii trebuie sa cautam doar adevarul juridic, cel real apartinand divinitatii, am observat abuzurile comise asupra dumneavoastra si pot recunosc, am apreciat cum v-ati aparat onoarea familiei si a dumneavoastra chiar atunci cand si fostii ,,prieteni” v-au parasit. Apoi articolele din presa si luarile de cuvant, au aratat un lucru care se stia:educatie , cultura si bun simt politic. Daca dupa acest canon ar fi venit si zmerenia poate ati fi avut sansa de a ajunge vreodata , asemeni unui rege persan smerit de Dumnezeu, un conducator. Dar sfiinti parinti aveau dreptate cand spuneau, ca tot omul duce un razboi nevazut , cu lenea, nestiinta si uitarea fiecare pe treapta sa din drumul spre mantuire.
  La politicianul roman apare compromisul care chipurile trebuie sa stearga , in asa-zisul ,,interes national,, acele lucruri, mai sus enumerate, singurele pe care le luam in vesnicie si care va dadeau avantajul asupra ,, adversarului ” politic. Dar se pare ca acum sunteti aliati sau …aveti lucruri comune!?
  Nu mai recunosc nimic din diferente sau nu inteleg, ati uitat cine va sunt aliatii?!? A fost doar un teatru superrealist? Sau poate ca nu ati fost atent ? Daca cumva aveti timp sa lamuriti acest lucru , consider ca mai sunt sanse. Va multumesc!

 66. 66 Victor decembrie 19, 2008 la 1:30 am

  Aya,

  Nu e chiar de neglijat pozitia lui Tzutzu. Este acolo calare pe ei. Nu pleca el de unde era daca se ducea la mai rau… nu ai vzut ce mutra de tepar are?

 67. 67 Radovan decembrie 19, 2008 la 2:34 am

  Domnu’ Nastase, eu nu sunt un admirator al dvs., dar ati fost un om de stat si banuiesc ca asta nu se pierde. Tara e in rahat. Mitocanu’ vrea sa va imite si chiar mai mult. Are drumul deschis catre dictatura. Nu va mai temeti, iesiti la lupta, o singura viata traiti….. riscati odata!

 68. 68 ELMMAR decembrie 19, 2008 la 3:15 am

  TABLOU MIORITIC (Mojicia si prostia sunt robuste)

  Romania intrata in Europa e tratata ca o tara mediocra din cauza prestatiei execrabile pe plan intern si extern a cuiva de-si zice presedintele romanilor.
  Afectarea imaginii Romaniei in Europa prin autobagarea mortului in casa nu este decat rezultatul unor intamplari care ne ajung din urma.

  Orgoliul ranit al romanilor a demolat investitia afectiva ducand,fals, la procente PD-L care s-au ingroasat precum obrazul marinaresc.
  Consider ca am o gandire politica sanatoasa, atunci stau sa ma gandesc,precum taranul, de ce sunt romanosceptic?

  Teoria distributiei informatiei a fost o nisha libera ocupata marsav de marinar,care, de acolo a intrat cu picioarele intr-o alta nisha,a credintei.
  A fost data de pomana speranta pentru care am votat si i-am primit in schimb pe efendi-boc-cel-mic-cu-motz-nu-mai-pot-de-grija-tzarii si pe prostanac.
  Eu sunt ca voi,facem parte din aceeasi lume,pe care o aparam sau o criticam.Sa nu ne pierdem capul,din pacate drama exista,nu trebuie s-o mai inventam,trebuie s-o jucam pana la sfarsit.

  Insensibil la cate spitzuri marinaresti au luat in boashe, efendi-boc-cel-mic-cu-motz-nu-mai-pot-de-grija-tzarii si prostanacul nu vor sa inteleaga ca e de-a dreptul nepoliticos sa vrei sa stai in fruntea bucatelor cand nu te vrea nimeni.

  In acest troc(troaca) politica si umana vremurile cer o cotitura spirituala caci fara ea timpul se ofileste in noi…Imi amintesc discutiile dintre marinelul din deal,care avea in vorbe o mojicie robusta si cineva care raspundea cu prostie in cuvintele care erau politicoase.Da,mojicia robusta isi gaseste pereche in prostia robusta iar noua nu ne vine sa credem in timp ce mojicul trece triumfator mai departe.
  Astazi,dictatorul Basexu, se reprezinta doar pe sine si o chestiune mai mica a unei mintzi blonde.

 69. 69 ELMMAR decembrie 19, 2008 la 3:30 am

  E trecut de miez de noapte.
  Va daruiesc versuri.

  Din coji de aluna aveai botosei
  Eu i-am luat si te-am ferecat intre ei.
  Ce mare-i aluna, mirata mi-ai zis.
  M-ai chemat si pe mine,temnicierul din vis.

  Se facea ca tu ostateca-mi erai
  Se facea ca eu temnicier iti eram
  Se facea ca-n aluna era luna mai
  Se facea ca doreai inmiit ce-ti dadeam.

  Ostateca draga,e bine-n aluna
  Are porti de clestar(Paradisul promis?)
  Eu le ferec bine(afara-i furtuna)
  Tu ia-ma in brate,sa uit ca-s in vis.

 70. 70 ELMMAR decembrie 19, 2008 la 3:33 am

  Corectez

  La Tabloul mioritic,inceputul ultimei propozitii este:
  „Astazi,dictatorul Basexu se reprezinta…”

 71. 71 ELMMAR decembrie 19, 2008 la 4:25 am

  @ leo

  In guvernul 3C schimbatul chilotzilor in grup e regula,nu se discuta,cine o incalca primeste suturi marinaresti in dos.Nutzi trebuie sa faca la fel cu totzi.
  Uitai ceva.
  La guvernul 3C totzi au chilotzi de uniforma,tetra,luatzi dupa masura aluia de poarta numarul cel mai mare,ca sa-i incapa si lui.
  Bichineii sunt pentru uz in deal,la 3C Nutzi are uniforma.
  Pai,ia gandeste-te cum ar fi sa-si schimbe bichineii cu chilotzii unuia ca Pogea,sa zicem d’un pareczamplu(vai de capu’ei ce-ar fi fost daca venea la interne baiatul ala gras care n-a trecut de faza eliminatorie,si a ajuns in chilotziada Oprea,aluia trebuiau sa-i faca chilotzi dintr-o parashuta).
  Iti mai zic o data ca poate ai uitat.
  Numa’Prostanacu si Efendi Boc au o singura pereche de chilotzi tetra,distribuita de mariner pentru amandoi,pe care o poarta cu randu’,Prostanacul in zilele fara sotz pe fatza,Efendi Boc in zilele cu sotz pe dos.Astia doi isi schimba chilotzii numa’intre ei,ca de la sef de partid la sef de partid.Mai nashpa e ca dupa o vreme nu se mai stie care-i fatza,care-i dosu’.

 72. 72 Neagu G. decembrie 19, 2008 la 8:46 am

  Lui „lao tse”: Da, ai perfecta dreptate. Pe timpul cat Prostanacul a fost ambasador la W., a fost bine instruit. Sunt f. multe evenimente din ultimii ani care dovedesc „calitatile” acest individ ajuns in fruntea PSD prin mijloace ocolte: in campania de eliminare a lui AN din fruntea Cam.Dep. si din conducerea partidului a avut un rol major, apoi la referendumul anti Basescu el a mimat mobilizarea la vot, infine,sprijinul masiv la anularea masiva de voturi pro-PSD si la coalitia cu PDL. Sa speram ca, la urmatorul congres, el, Mitrea,I.Sarbu si Corlateanu vor fi inlaturati din conducere. Sa speram ca ne vor mai lasa si securistii-americani sa mai respiram, fara sprijinul lor portocaliu. Poate actuala criza financiara si economica, venita de la Vestul Salbatec,le va mai lua din avant. Da Doamne!

 73. 73 Cogito ergo sum decembrie 19, 2008 la 9:19 am

  @dragos

  Intrebi: „Puteti sa descrieti acest SEGMENT ?”

  Voi incerca sa-ti raspund eu. „acest SEGMENT” este cu siguranta cu infinit mai mult bun simt si orientare decat mata si intreaga-ti familie cu cinci generatii inainte si zece generatii in viitor.
  Spun asta pentru ca grosolania, ticalosia si nemernicia se transmit printr-o gena cu foarte mare rezistenta la schimbare

 74. 74 leo decembrie 19, 2008 la 9:29 am

  Elmmar,
  păi, ca să se deosebeşte, să se vază cine ie şefii, ălora doi le-ar fi putut da recuziteru una pereche bichinei, că oricum n-ai ce număra la niciunul nimicuţa, prin urmare n-au nevoie de chiloţi de macho… ş-apoi, ce să face efendi-bocul cu chiloţi tetra? să-şi facă paraşută din ei? că, vorba lu Vadim, ce să facă unu, de l-a bătut ta-su când era mic cu cureaua de la ceas, cu nişte tetraşi? că dacă ce le-a dat regizorul de la Treicoceni ie chiloţii lăsaţi în urmă de cel mai bun prim-ministru de a trecut pe la Palatul Victoria în ultimii douăj de ani, apăi nici nu tre să-i poarte pe rând, că intră amândoi deodată, şi nici nu se-ncurcă sforile celor doi buratino, că nici măcar la strâmtoare n-ar fi…
  râdem noi râdem, dar nu-i râsul nostru…
  eu tot mai sper să funcţioneze ce zice Aya, invidia, dacă raţiunea nu va avea spor, şi să se trimită la momentul – care chiar ar fi CEASUL AL TREIŞPELEA! – potrivit, la votul cu bile, monstrul ăsta stolobocian unde-i e locul: la Antipa, lângă borcanul ăluia de a avut singur cât n-adună toţi chiloţarzii dacă pun mână de la mână, Terente…
  Aya
  Ai intuit foarte bine, de Cati cu pricina făceam vorbire, că dinspre tânăra speranţă lansată de ANeul şi ce-a ales să devină din micuţul broscoi, marele prinţ sârbian, soţu fetei lu tata, clanul cel mai teribil reprezentat în marea chilo-ciordeală, evident că nu mai aştepta nimeni nimic…
  PS
  curios, nimeni nu zice nimicuţa despre faptul că „soluţia imorală” s-a văzut „răsplătită” pentru „loialitatea” din 2004…

 75. 75 Zeus decembrie 19, 2008 la 9:30 am

  Dragi PSD-isti: de ce va plangeti de guvernul Boc, Aripa PSD? Ca in acel Guvern, sunt 9 dintre acei „fantastici” condusi de AN, in perioada in care PSD, va citez, „a dus Romania pe cele mai inalte culmi ale progresului si onestitatii”….

 76. 76 Odin decembrie 19, 2008 la 9:45 am

  @lao tse

  La noi nu prea exista stanga-dreapta decat in armata si in trafic. Altfel, in politica exista doar diversionisti.
  Exemplificare, stimulata de utimele tendinte TV: Mazare cu privirea aia de traficant inteles cu sectoristu` vorbind despre cat bine a facut el alora din Constanta si cat de covarsitor este el votat acolo. Superb pana aici da` omu` a facut cateva bulioane bune de euroi in primarie intr-o curata maniera burgheza – intreprinzator privat – intermediar-comisionar etc
  Acum intrebare1: Mazare e din PSD?
  Nedumerire: PSD e dreapta sau stanga?
  Intrebare2: Daca mama si tatal principiilor de stanga, Iliescu, a permis dezvoltarea biologica a vlastarului Mazare, acelasi Iliescu e de stanga sau de dreapta ca ma ia si ameteala?

 77. 77 Draghi Puterity decembrie 19, 2008 la 10:11 am

  @Aya

  Parerea mea draga Aya, e ca tu crezi intr-un Basescu mult mai sofisticat decat este el in realitate.

  Treaba cu insigna a fost doar de telenovela. La fel ca si plansetele si textele populiste a la „sa traiti bine” sau interviurile gen „gigi duru'” de la TVR. Basescu face chestiile astea instinctiv, „la ohă”, fara un plan prealabil. In general el nu are un plan, el „se deplaseaza folosind terenul” ca sa folosesc o expresie din armata. Terenul care il favorizeaza pe el e naivitatea si frica romanilor care inca mai confunda puterea reala, benefica cu tupeul nesimitzitzilor.

  La fel ca si tine am si eu impresia ca va distruge PD-L-ul. Nu ca urmare a unui plan pus la cale de ani de zile (hai sa fim seriosi, individu’ uita si ce a spus saptamana trecuta la betie), ci pentru ca simte instinctiv ca nu mai il poate folosi ca vehicol pentru consolidare puterii personale. Revenirea in forta a trio-ului VBB in conditiile in care el isi doreste doar boci si fatuci in noul guvern e cea mai buna dovada.

  Probabil distrugerea PD-L-ului va avea loc tot in regim de telenovela, foarte probabil in campania electorala pentru prezidentiale (cea reala, nu cea oficiala). Basescu va incerca sa vanda asta ca „impartialitate” sa se puna deasupra lucrurilor. In realitate va fi vorba doar de abandonarea tipic basesciana a tovarasilor de drum (de fapt vor fi o multime de lovituri sub centura a la DNA, urmate de aruncarea capurilor Motzocilor multimii isterizate) dublata de setea lui neostoita de razbunare.

  Basescu NU E geniul diabolic pe care il cred multi. E doar un smecher incompetent, cu mintea incetosata, un individ profund malefic, incapabil sa construiasca ceva, a carui singura sansa de a iesi din anonimat e sa distruga si sa faca scandal.

  Pacat ca genul asta de tupeisti inculti si lipstiti de caracter inca ii mai fascineaza pe multi romani. In alte partzi indivizi ca Basescu ar fi fost de mult eliminati de sistemul imunitar al unei societati sanatoase, mult inainte de a avea sansa de a ajunge intr-o o pozitie de conducere. Sper ca pana la alegerile prezidentiale de anul viitor ne vom forma si noi suficienti anticorpi…

 78. 78 valentin vasilescu decembrie 19, 2008 la 10:33 am

  @AYA
  „Referirile lui Basescu la dosare grele, precum Tigareta II (mesajul este tot catre ANUMITI fosti sau actuali pesedisti, in pofida faptului ca faptele s-au petrecut in 1998, cand PSD era in opozitie!) arata ca, dupa ce a “rupt” firele capacitatii de sustinere a ANUMITILOR pesedisti de catre ANUMITI indivizi din PD, prin “uciderea” Partidului Democrat (sa nu uitam ca acolo se aflau Magureanu et Comp.!) urmeaza dezvaluirile!
  Despre cine?”
  –––––––
  Te inseli.
  Traian Basescu a fost tartorul in inscenarea numita Tigareta 2. Doar nu vrei cumva sa se ceara singur la bulau ?
  http://www.expostar.ro/index.php/dosare/43-i-culisele-operatiunii-speciale-tigareta-2

 79. 79 Odin decembrie 19, 2008 la 11:08 am

  @Draghi

  Tu chiar crezi in ce spui despre Basescu sau te „racoresti” doar? Esti constient de faptul ca pui prea multa patima pentru a fi credibil, chiar daca e posibil ca, cel putin partial, sa ai dreptate?

 80. 80 Cogito ergo sum decembrie 19, 2008 la 11:18 am

  @Adrian Nastase

  V-am urmarit cu multa atentie atitudinea si luarile de pozitie publice, in special dupa ilogicul si impardonabiliul vot din CExN al PSD, prin care s-a hotarar alianta la guvernare cu PDL-ul.
  Am vazut ca v-ati postat intr-o expectativa prudenta, dar atenta si incordata. Personal consider ca este cea mai logica atitudine pe care o puteati adopta fata de situatia data, fata de conjunctura aproape nefasta in care se gaseste PSD-ul.
  Imi place sa sper ca nu veti ramane inasa in expectativa in permanenta si ca veti fructifica operativ si eficient toate evenimentele care va vor fi favorabile, ba chiar ca veti incerca sa fortati cu abilitate aparitia unor astfel de evenimente. Ar fi dureros, poate tragic, si pentru dumneavoastra dar si pentru marea majoritate a romanilor, daca veti rata folosirea situatilor propice. Ar fi insa cu mult mai rau daca veti renunta la atingerea scopului pe care vi-l intuim, acela de a ajunge Presedintele Romaniei si de a-l inlatura pe cel care se constituie intr-un cancer distrugator pentru democratia din tara.
  Sa va ajute si sa ne ajute Dumnezeu sa izbanditi!

 81. 81 Augustin decembrie 19, 2008 la 11:21 am

  @ Aya
  Postarea ta legata de intentiile criminale ale lui Basescu la adresa PD-ului, si, mai apoi, PDL-ului, este, pe cit de stufoasa si romantioasa (amintind de Agatha Cristie) pe atit de vaga si discutabila. La fiecare argument si explicatie aduse de tine intr-o directie as putea aduce 2-3 argumente contrare, cel putin de aceeasi soliditate. Ciudat e ca tu atribui o constanta logica si o consecventa uluitoare unui personaj care, mi se pare evident, nu e in stare, el insusi, sa anticipeze exact ce va face miine.
  Pe scurt, ideea ta e ca, in 2004, Basescu a hotarit „uciderea” PD-ului. Dar a facut-o? PDL e altceva decit PD? Evident, NU! Fostul PD, actualul PDL nu e, in ochii lui, decit viitorul Mare Partid Prezidential care ii va asigura puterea totala in Romania. Nu exista (nu conteaza) ideologii, doctrine, etc. Conteaza doar puterea. Iar planul „relevat” de tine (adica uciderea PD/PDL) e contrazis complet de fapte: PD-ul avea, in 2004, vreo 10 procente (daca nu gresesc), iar acum are 34. Parca nu e conform planului. Mai degraba, asistam la ascensiunea PD-ului, revigorat cu ceva PNL-isti si, probabil, intr-un viitor nu prea indepartat, cu citiva PSD-isti. Si, daca trendul se mentine, (DOAMNE FERESTE!), vom vedea Marele Partid Prezidential sustinindu-l pe Basescu in 2009 la prezidentiale si apoi, in 2014, propulsindu-l in scaunul de premier (cu Elena Udrea presedinte!).
  Mult mai aplicata ar fi, zic eu, o discutie despre atribuirea portofoliul de la justitie. Mi se pare suspecta tacerea presei cu privire la acest subiect. Unii, pur si simplu, s-au facut ca acest minister nu exista. Oare de ce?
  De ce acest portofoliu nu s-a lamurit, pina acum? Ce prevedea protocolul ? Cui revenea decizia? De ce nu a luat-o (inca)? Daca PSD pierde aceasta batalie, pierde razboiul! Parerea mea!

 82. 82 Zeus decembrie 19, 2008 la 11:36 am

  Linkul de mai sus, ala cu expostar.ro instaleaza automat MS AntiSpyware (e un bogus – nu e ceea ce se „recomanda” a fi). Asadar, aveti grija. Norocul meu, ca lucrez in telecom si am o idee despre ce (mai) circula pe net.
  Si mai zice lumea ca serviciile nu sunt pe peste tot 😀

 83. 83 leo decembrie 19, 2008 la 11:45 am

  Măi, Augustine, măi,
  păi nu e clar că singurul independent „autentic” ministeriabil pentru justiţie e… băse ştieee, Monica cu pricina?!

 84. 84 ELMMAR decembrie 19, 2008 la 11:58 am

  @leo

  Eu crez ca in guvernul asta e multe trucaje.
  Padishahul stie de ce!

 85. 85 lao tse decembrie 19, 2008 la 12:04 pm

  @Odin

  Intrebare 1: cota unica de impozitare e masura de dreapta sau de stanga?

  Intrebare 2: cota unica de impozitare adanceste prapastia dintre bogati si saraci?

  Du-te de invata buchile, prietene!

 86. 86 mao tse decembrie 19, 2008 la 12:38 pm

  @leo tse

  1) Cota unica de impozitare este o masura de stanga pentru ca ii avantajeaza pe cei care traiesc din munca.
  2) Cota unica nu adanceste prapastia dintre bogati si saraci pentru ca e unica dar nu e fixa. Creste in valoare absoluta in aceeasi masura cu venitul. Si nu-i descurajeaza pe cei care muncesc mai mult si mai bine, uneori si in locul celor prosti si lenesi.

  Du-te si invata ideogramele, haiducule.

 87. 87 Odin decembrie 19, 2008 la 12:42 pm

  @Lao tse

  OK
  O sa ma duc. Multumesc pentru eleganta si eficienta:)
  Eu discutam despre altceva aici. Mai exact despre faptul ca PSD va veni la guvernare pastrand cota unica. Si asta e doar un exemplu. Poate asta face putina lumina. Oricum, daca ai nevoie de mine ma gasesti la scoala. Daca nu, nu:)

 88. 88 Bibliotecaru decembrie 19, 2008 la 1:02 pm

  Cota unică nu cred că este de dreapta, dar cota diferenţiată, impozit mare pentru câştigul mare, este o soluţie de stânga. Negarea unui lucru nu duce neapărat spre soluţia antagonică, după cum negarea democraţiei într-o soluţie de dreapta nu înseamnă stânga.

  Şi eu sunt de părere că doctrinele de astăzi reprezintă o peticire excesivă a direcţiilor ideologice de acum mai bine de 100 de ani. Doctrină nu înseamnă cota unică sau taxa pe produsul de lux, acestea sunt simple implicaţii finale. Dacă îşi aduce aminte cineva, acum 100 de ani discuţia dintre stânga şi dreapta se duce în jurul a „când şi cum a apărut omul”, „ce este realitatea”, „dacă determinismul conduce la un destin deja scris”… până la urmă doctrina avea implicaţii şi în politicile economice, relaţia salariat-patron şi, mai ales, stat-cetăţean… dar la final, nu se realizau diferenţele direct la final. Eu nu cred că există măcar un partid în România a cărui activitate să fie dirijată şi dominată de o doctrină completă care să răspundă realităţilor de astăzi ale gândirii umane şi a interacţiunilor sociale. De aceea spun obsesiv peste tot, realizaţi doctrine şi reformaţi partidele pe criterii doctrinare şi ejectaţi interesele personale!. Până acum nu m-a ascultat nici un partid, dar eu mai sper.

 89. 89 omu' decembrie 19, 2008 la 1:03 pm

  Asa va este dat, ca in al saselea mandat sa fiti ales Sef de Stat!

 90. 90 Sibilla decembrie 19, 2008 la 1:14 pm

  @Augustin,
  Cu tot respectul pe care vi-l port, ” PSD pierde războiul ”, care război ?
  PSD e fată-n casă, parteneri nu-i pot numi, să mă ierte Tatăl, are dreptate Domnul Preşedinte Ion Iliescu, pesedeii, mă refer strict la zmintiţi, nu au făcut compromisuri ci s-au compromis, definitiv, ăştia nu se mai pot numi PSD ci , după umila mea părere, dacă ceilalţi sunt pedelachei, ei sunt lache,atât, lache jalnici.
  Rezbeluri purtăm noi, ” prostimea ” prin teritoriu, dar, cui să-i pese, cine să ,ilte un deget …
  http://sfinx777.wordpress.com/2008/12/19/miristile-carasene-in-fierbere-cine-s-vinovatii/
  Apăi noi în teritoriu, noi furnicile, suduim politica de promovare a nonvalorilor, taxăm menţinerea pe posturi de conducere a unor ” dive ” din administraţia publică, din protecţia copilului … băsescu a cocoţat-o pe Udrea pe la ministere, nimeni nimic, nici o voce, care va să zică e ceva ce ţine de normalitate, adică ” diva ” ştie să-nşire măcar toate judeţele, îndoi-m-aş şi n-am cui, sincer.
  Atribuirea portofoliului justiţiei nu se discută căci nu interesează decât, iarăşi zic, ” prostimea ”, ce să mai discute ei, ce ?
  Vai steaua , soarta noastră, popor român !
  După ” model ”, hai şi altele cu farbă ( vopsea ) blondă, ciorăpeii roz-bombon, geografie, ei la naiba, la ce-ar trebui, clipocit din gene, capul pe spate strategic şi-n doi ani eşti ministru … concluzionând mie una, care mă-ncăpăţânez să cred în respect, demnitate, mi-e silă şi scârbă de această ” alianţă ”, nu pot numi alianţă acest circ, teatru, încă nu am găsit, recunosc, formula care să descrie exact zminteala politicii româneşti.
  respecte,
  Sibilla
  P.S. unde-s bărbaţii din ţata asta ? Ăştia nu-s bărbaţi, nici măcar muieri în izmene, ca să citez un clasic în viaţă, ci nişte terchea-berchea, se comportă ca nişte mucoşi cel mult teribilişti, numai că nu le-a pus nima-n lume ecstasy sub năsucuri, nooo,o fac de bunăvoie, nesiliţi de nimeni, pentru că atât pot, atât ştiu, cultul personalităţii dar manifestările sunt infantilisme, suferă, cine altul, el poporul, la care se gândeşte încă, iacătă, un Augustin, un Leo, un Velişar, etc. … trist, trist, trist !

 91. 91 lao tse decembrie 19, 2008 la 1:27 pm

  @Odin

  Ai perfecta dreptate: e foarte grav ca PSD accepta cota unica, pt ca e o masura radicala de dreapta – prin contrast avem exemplul clasic al Suediei care aplica impozite progresive infioratoare.

  Subtextul meu era ca modul cum traieste sau cum se imbogateste Mazare e pe locul 100 in agenda mea. Pe mine ma intereseaza ce masuri va aplica un anumit partid daca ajunge la guvernare. Eu nu-i voi intalni in viata mea pe domnii Nastase, Iliescu sau Mazare, dar masurile economice aplicate de domniile lor ma vor atinge direct.
  Asta e capcana in care cad multi din cetatenii tarii noastre.

  @mao tse

  Probabil in mintea ta salasluieste intr-un ungher ceva mai luminos ideea ca o cota progresiva i-ar saraci complet pe cei cu venituri mari! Cam asta se deduce din raspunsul tau… Bietul de tine!…

 92. 92 Aya decembrie 19, 2008 la 1:39 pm

  @

  valentin vasilescu

  Sa fim seriosi!
  Mai ales sa nu glumim cu lucruri de o gravitate colosala- mult, mult mai mare decat s-ar putea ghici din ceea ce se vede. Tigareta II („afacere” inca neelucidata) intra in aceasta categorie.

  Faptul ca Basescu nu place nu trebuie sa determine pe nimeni sa-i puna pe seama lucruri pe care nu doar ca nu le-a facut, dar cu care nici nu a avut vreo legatura minimala.
  Traian Basescu nu doar ca nu a avut vreo implicare in sau vreo legatura cu Tigareta II, dar, sunt sigura dupa datele pe care le detin, nici nu a avut cunostiinta de acea foarte problematica „afacere neagra”, cu ramificatii multiple, in momentul comiterii.

  Cei care sunt prezenti demult pe acest blog stiu ca nu tratez nici oamenii si nici lucrurile cu patima si ca, spre uimirea multora, i-am aparat totdeauna pe cei atacati pe nedrept, indiferent de ce parte a baricadei s-ar afla.
  Sunt depozitara unor date de „sensibila importanta” despre Tigareta II, ceea ce ma califica, legat de aceasta afacere, sa pot face afirmatii care nu se inscriu in categoria ipotezelor, dar au acoperire in realitate.

  Tigareta II nu a fost o inscenare, a fost o realitate din categoria afacerilor negre, cum le numesc eu. O realitate in legatura cu care adevarul nu are cum sa mai fie tinut in umbra.
  Putem admite cuvantul inscenare (dar numai ca o conventie) legat de felul in care au fost prezentate, public, lucrurile, ulterior comiterii. Sigur ca este „la limita inscenarii” (eu mai degraba as numi asta sfidarea bunului simt general) prezentarea lui Trutulescu drept „autorul” afacerii. Dar asta este o alta discutie.

  Ar fi normal ca personajele implicate (ma refer la cele din Romania, in speta) vor avea suficienta inteligenta pentru a se abtine sa se joace cu focul si sa incerce o noua „inscenare”. Dar, desigur, daca jocul cu focul- iata si o rima- ii atrage atat de mult incat nu se pot abtine, e treaba lor.

 93. 93 valentin vasilescu decembrie 19, 2008 la 1:43 pm

  @Zeus
  Daca ceea ce spui tu e adevarat, inseamna ca serviciile romanesti au avut de ce sa se teama si si-au bagat coada. Daca in engleza te descurci citeste :
  http://www.myspace.com/val2002

  Sper ca nu vei pretinde ca acum si ca pe asta il viruseaza serviciile ( CIA, FBI, Mosad, KGB ? )

 94. 94 Aya decembrie 19, 2008 la 1:46 pm

  @

  valentin vasilescu

  Rectific.
  Corect: „Ar fi normal ca personajele implicate (ma refer la cele din Romania, in speta) sa aiba suficienta inteligenta…”
  si
  „ii atrage atat de mult pe respectivii incat nu se pot abtine”

 95. 95 Cogito ergo sum decembrie 19, 2008 la 2:21 pm

  @Zeus

  Zici: „Linkul de mai sus, ala cu expostar.ro instaleaza automat MS AntiSpyware (e un bogus – nu e ceea ce se “recomanda” a fi).”

  Domnule, minti cu nerusinare. Linkul duce exact unde spune ca duce, adica articolul , partea intai, din cele sase parti, scris de catre domnul Valentin Vasilescu.
  Asa ca ai dreptate cand afirmi : „Si mai zice lumea ca serviciile nu sunt pe peste tot”.
  Probabil, gura pacatosului…

 96. 96 Cogito ergo sum decembrie 19, 2008 la 2:27 pm

  Corect:- adica articolul Culisele operatiunii speciale „Tigareta 2”, partea intai
  Am pus titlul articolului intre semnele „” si softul le-a considerat drept inceput si sfarsit de comentariu netiparibil.

 97. 97 Aya decembrie 19, 2008 la 2:29 pm

  @

  ALL

  Aflu cu stupoare ca este posibil sa fie nominalizat ca ministru al Justitiei Victor Alistar, de la Transparency International.
  O astfel de stire poate lasa cunoscatorii culiselor fara respiratie!
  Mai lipseste sa fie „avuta in vedere” Alina Mungiu Pippidi (daca Alistar nu „trece” la nominalizare) si caruselul dementei justitiabile va fi turat la maximum.

  Daca ar fi sa glumim amar, uite-asa s-ar putea sa ajungem la ideea ca, din toate relele, tot mai bun e raul pe nume Macovei. Cel putin, in cazul respectivei persoane, este atat de cunoscuta „directia” actiunilor sale absurde, incat s-ar putea ca pana si Morar sa aiba rezerve manifeste in a executa ordine legate de dosare aberante.

  Mai in gluma, mai in serios, ma intreb: nu cumva toate aceste „nominalizari” absurde au de fapt ca scop acoperirea „nominalizarii finale” a lui Macovei, care, astfel, ar urma sa fie acceptrata, ca raul cel mai mic, de catre toata lumea, pe principiul poantei unui celebru banc?

  P.S.
  La un moment dat, se vorbise despre faptul ca ar putea fi nominalizat, la Justitie, profesorul Barsan.
  Nu inteleg de ce s-a „pierdut in ceata” aceasta idee. Profesorul Barsan e un specialist de exceptie, cu experienta si un personaj integru.
  Sa fi refuzat profesorul Barsan ideea implicarii in guvernul 3C?

 98. 98 Cogito ergo sum decembrie 19, 2008 la 2:49 pm

  @valentin vasilescu

  Stimate domn, pe mine linkul dat m-a dus exact la articolul dumneavoastra. Si dupa ultima dumneavoastra postare tot la articol m-a dus. Deci, continui sa cred ca Zeus dezinformeaza.
  Cu respect.

  PS: Am citit toate cele sase parti si am ascultat si interventia din Camera.

 99. 99 lao tse decembrie 19, 2008 la 3:06 pm

  Permiteti-mi sa va aduc la cunostinta un detaliu privitor la Alina Mungiu:
  Alina Mungiu si fratele ei, Cristian Mungiu au fost amandoi bursieri Soros. Mai exista o persoana notabila care a beneficiat de aceeasi bursa: Alexandru Lazescu, pe care l-am mai zarit pe la tv uneori. Mi se pare ca acesta avea chiar o functie intr-un organism politic al statului, cand eu credeam ca el apartine doar unor ONG-uri. Tustrei sunt din Iasi.
  Doar despre acestia cunosc eu cate ceva, dar sunt sigur ca numarul bursierilor Soros e mult mai mare.

  Iar saptamana trecuta am aflat cu stupoare ca Obama a fost sustinut permanent de Soros, ca de fapt asa a ajuns el presedinte!
  In cazul acesta, ce sa ne mai miram ca nu putem scapa de Alina Mungiu?… Doar Soros e atotputernic!…

 100. 100 Zeus decembrie 19, 2008 la 3:11 pm

  @ All, legat de pagina respectiva. Eu NU am spus ca link-ul duce in alta parte, am spus doar ca pe pagina respectiva e un troian jucaus. Am un sistem mai performant de detectie al acestor troieni (sau alte „atacuri”), cand sunt la servici si am vazut clar ce vine de la acea pagina (in afara de continutul respectiv). Nu am vrut il acuz nici pe autor, de acasa de exemplu si eu pot intra pe pagini cu „surprize” fara sa imi dau seama, treaba cu „serviciile lucreaza” era doar o gluma. V-am dat doar un avertisment „colegial”, sa spunem.
  Cine stie sa manevreze un HijackThis isi va da seama ca nu vorbesc prostii.
  Drept urmare, cine a intrat acolo, incercati macar: http://www.download.com/Ad-Aware-2008/3000-8022_4-10045910.html?part=dl-ad-aware&subj=dl&tag=top5&cdlPid=10903602 (un anti adware foarte bun – ar fi bine sa apara un PSD-ist sa „il certifice”, sa nu apara si alte acuzatii aberante pe aici).

  @ Valentin: nu ma prea descurc in engleza, o traducere in rusa ar fi binevenita 😀
  Stimabile, acuzatiile legate de acoperirea „cu tigari” pentru un posibil „trafic de armament” e la fel ca treaba cu petrolul in Iugoslavia cu ‘Nea Vaca autor principal si cu termopanele stim noi cum. Si sunt vechi, le stim demult.
  Lasand acum la o parte adversitatile politice, NU am vrut sa te acuz de ceva rau vis-a-vis de „surprizele” de pe site-ul respectiv – era o gluma vis-a-vis de alte „entittati” interesate sa bage acele surprize pe site, IN NICIUN CAZ TU!
  Pur si simplu, v-am dat un sfat si atat.

 101. 101 mao tse decembrie 19, 2008 la 3:30 pm

  @lao tse

  Pe vremea PSD-ul cota de impozitare pe munca era 40% (pentru ceea ce considera Iliescu venituri mari)… Impozitul pe dobanzi, pe veniturile din dividende, pe cele din tranzactii imobiliare sau bursiere impozitul era 0%.

  Masurile de stanga sunt cele care-i favorizeaza pe cei care traiesc din munca si cele care-i descurajeaza pe ce-i care traiesc din speculatii. Trecerea la cota unica de impozitare si taxarea veniturilor speculative a fost o masura de stanga care a corecta anomaliile perpetuate de pornirile unei gandiri bolsevica. Care ar fi justificarea morala si beneficiile in a fura de la cei care muncesc si obtin corect un venit mai mare? Oricum cel care castiga 3000 de euro plateste ca impozit de 10 ori mai mult decat unul care castiga 300. Ce-l incalzeste pe cel care castiga 300 ca in loc sa i se mareasca lui salarilu la 500 i se mareste celuilalt imozitul cu pana la 20-30 de ori mai mult (in valoare absoluta)? Aaaa… din cand in can baronii fac pomeni. Imozitarea progresiva este totalmente IMORALA atunci cand se apalica asupra veniturilor obtinute legal, corect, prin munca. Si ca orice masura IMORALA produce ineficienta si marasm, incurajeaza evaziunea si descurajeaza munca, produce socialism si/sau „tranzitie luuuuunga”. Sunt lucruri simple si banale dar pe care unii si le doresc pentru ca sunt jigodii viclene iar altii pentru ca sunt prosti si lenesi. Trompetele „clameaza gogosi” precum radicalitatea de dreapta a unei masuri care este de fapt in favoarea celor CARE MUNCESC, iar prostii, jivinele si putorile pun botul.

  In lipsa de argumente tu, creatura, te multumesti cu atac la persoana. Bun si ala.

 102. 102 Aya decembrie 19, 2008 la 3:48 pm

  @

  Zeus

  Am avut incredere si, fara vreo alta certificare, am urmat pasii de acolo.
  Am intrat si eu pe pagina aceea (legata de Tigareta II).
  Recunosc, informatiile legate de amanunte (ma refer la persoane, pozitia fiecareia, tipul de legitimare, prezenta in anumite locuri oficiale unde s-au purtat indelungi discutii etc) sunt binevenite pentru cineva ca mine (spun asta pentru ca acea afacere numita Tigareta II ma intereseaza in mod special).

  Imi este cat se poate e clar ca Valentin Vasilescu (in pofida informatiilor de exceptie) este dezinformat in legatura cu „destinatia” unor anumite baxuri (aspect care doar la prima vedere este neesential- in fapt, tocmai ACEL amanunt duce la capatul de fir de la care se deruleaza, cu adevarat, ghemul; observa ca tocmai ACEL amanunt e trecut sub tacere sau aruncat in derizoriu; in fapt, el este cheia problemei).
  Intrucat nu il pot banui pe Valentin Vasilescu de rea credinta (dimpotriva!), este indubitabil ca s-au dirijat catre el (tocmai pentru ca „intrase pe cale” in aflarea adevarului) informatii care l-au bruiat. Cel mai probabil, i-au parvenit de la persoane in care are incredere (care, la randul lor, este posibil sa fi fost profesionist dezinformate, creindu-se astfel „spatele” unei „legende”.
  Data fiiind formatia sa militara, este logic ca s-a exploatat, in cazul lui, si fireasca aplecare (educata in acest sens!) catre creditarea informatiilor venite de la superiori pe care ii considera credibili si de la serviciile de informatii (or, tocmai de acolo au sosit informatii construite cel putin pe principiul omisiunii elocvente). Nu in ultimul rand, s-a exploatat tot fireasca aplecare (venind tot din directia formatiei sale) de a credita, cu prioritate, elementele palpabile (or tocmai acestea sunt mistificate) si de a aplica, in cazul acestora logica formala (or, tocmai asa se ajunge la concluzia falsa- paradoxul este doar aparent).

 103. 103 Aya decembrie 19, 2008 la 3:58 pm

  @

  lao tse

  Ceea ce, probabil, nu stii este ca Soros NU MAI SUSTINE (dimpotriva!) asa-numitele „revolutii portocalii”.
  Asa ca sustinerea alegerii lui Obama trebuie privita in „alta cheie” decat trebuie priviti Mungiu Pippidi, Alistar et Comp. (am dat doar un exemplu de „grup”).

  Cel mai probabil, Mungiu et Comp. (nu numai) mizeaza pe faptul ca INCA nu este foarte cunoscuta noua orientare a lui Soros (cu totul si cu totul diferita de cea din perioada in care fusesera „formati” respectivii). Ca atare, cei in cauza incearca sa ocupe pozitii importante, mizand pe faptul ca Soros este (inca) FALS asociat public cu vechea orientare, pe care o reprezinta.
  Ce fac respectivii?
  Incearca sa salveze niste interese de grup, care nu mai au nici un fel de „sustinere superioara” (ma refer la Soros).

 104. 104 Augustin decembrie 19, 2008 la 4:08 pm

  @ Sibilla
  Insusi faptul ca ministrul justitiei nu a fost nominalizat o data cu ceilalti da de inteles in mod clar ca se duc lupte crincene. Probabil Basescu nu se simte (inca) suficient de tare incit sa bata cu pumnul in masa, asa ca incearca sa gaseasca un om de incredere care sa PARA independent. Daca va reusi, vom avea circ!
  Ceea ce ma ingrijoreaza cel mai tare e ca, dintr-o data, ca la un semnal, presa a pus batista pe tambal. E semn rau!
  Tu te referi la faptul ca o parte din PSD-isti s-au dus de buna voie in gura lupului. Insa chiar si aceia simt nevoia unei asigurari ca nu vor fi folositi la greu si apoi aruncati la cos. De-aici luptele care se dau.
  Subscriu la ideea ca Alistar ar fi o solutie absolut inacceptabila. Nu stiu absolut nimic ce l-ar putea recomanda pentru acest post.
  Sincer, de data asta sint pesimist. Cu toate ca, uneori, vorba romanului: tot raul spre bine! Poate ca acest esec al PSD il va determina pe A.N. sa ia taurul de coarne.

 105. 105 Carol decembrie 19, 2008 la 4:54 pm

  Atata vreme cat o sa va inconjurati cu SF-urile scrise de Aya, elmar si inca vreo cativa, n-o sa aveti nicio sansa sa iesiti din situatia (penibila) in care va complaceti.

 106. 106 valentin vasilescu decembrie 19, 2008 la 4:57 pm

  @ AYA
  Eu ti-am demonstrat pe baza de probe implicarea lui T.B. Nu-ti vine sa crezi pentru ca seviciile au sters din biografia lui esentialul.
  Piata unde se tranzactioneaza din 1930 diamantele este la ANVERS localitate belgiana situate la 40 km de Ostend, port si aeroport discret de marfuri. In paralel, dupa episodul Iran-contras din anii `80 ( birourile si HQ ale col. Oliver North fiind la Anvers si pe aeroportul Ostend ), placa turnanta a traficului de armament s-a suprapus si a mers mana in mana cu cea a diamantelor provenite din zone macinate de razboaie civile din Africa.
  M-am instruit in primul an de scoala militara pe un avion IAR-823 inscriptionat in portugheza. In paralel, la Bobocu urmau un curs intensiv de limba portugheza pilotii-instructori de avion si elicopter, tehnicienii si ofiterii-profesori care au incadrat scoala de pilotaj a F.A.M. din Angola. Instructorul meu ( un capitan ) si avionul pe care m-am instruit, au fost doboriti de rebelii UNITA. Angola a platit asa cum a stabilit Romania, adica in diamante. Prin intermediul asa-zisei nou infiintate reprezentante comerciale la ANVERS diamantele angoleze au permis Securitatii sa-si infiltreze ofiterii sai acoperiti in mecanismul contrabandei internationale cu arme. De aceea, reteaua Securitatii de la Anvers a fost constituita din oameni specializati in acest tip de operatiuni speciale. Tipul acesta de operatiuni speciale cu arme a continuat si dupa 1990, prin aceiasi pioni. Ma uimeste faptul ca nimeni nu si-a pus intrebarea ce interes operativ a urmarit Directia Informatii Militare ca sectie a Securitatii, atunci cind a recrutat din Institutul de marina un elev mediocru, l-a promovat peste rind comandant al unor tipuri de nave pentru care n-avea nici o aptitudine.

 107. 107 mao tse decembrie 19, 2008 la 5:02 pm

  @lao tse

  „Iar saptamana trecuta am aflat cu stupoare ca Obama a fost sustinut permanent de Soros, ca de fapt asa a ajuns el presedinte!”

  Nu stiam ca Adrian Nastase gazduieste extremisti pe blogul sau. Obama a devenit presedinte pentru ca a fost ales de catre poporul american. Activitatea celei care semneaza (si) lao tse (foarte bogata; activitatea de, nu persoana) abunda in deductii cu aparenta logica in vederea fortarii unor concluzii prestabilite. Mijloacele din dotare nu-i permit mai mult si chiar daca maniera primitiva de „a gandi” a lao tse-ei frizeaza absurdul, efectele finale sunt hilare: Te cheama lao tse inseamna ca-ti place orezul. Iti place orezul inseamna ca esti constipata. Dar echipa de „moderatori” te protejeaza. De-asta nici nu ma deranjez sa extrag alte „poante” din revarsarea animalului politic lao tse.

  Tovarasi astept explicatiile regulamentare sau, daca nu, rugati-l voi pe dl. Prim Ministru sa le schimbe. Macar de forma. Daca va e frica voua sa-l rugati o sa-l rog eu. Vreti?

 108. 108 Draghi Puterity decembrie 19, 2008 la 5:41 pm

  Tocmai gasita pe net:

  Pe o stâncã neagrã, într-un vechi sãtuc,
  chiar într-o cãsutã, lângã un pãtuc,
  plânge si suspinã o bãtrânã micã,
  care are fiul cât un pustiulicã.

  Cãci la guvernare fiul ei iubit
  a plecat asearã si n-a mai venit.

  Celularul sunã noaptea jumãtate.
  Nu-i semnal, si totusi:
  – Oare cine-i, frate?
  – Eu sunt, bunã maicã, fiul tãu dorit,
  n-a mai mers Taromu’ si n-am mai venit.

  Sun din Capitalã, voi fi premier.
  M-a numit chiar Zeus, sunt timonier.
  Cãpitan e dânsu’, e ca la armatã.
  Mica mea ostire fuge sfãrâma tã.
  Vine criza, foamea, oamenii mã-njur.
  L-am servit pe dânsu’, m-a mâncat în cur.

  – Ce spui tu, strãine?
  Emil e departe, cicã de Bãsescu nu se mai desparte.
  Am crezut cã-i glumã, dar era sã mor.
  L-am vãzut asearã la televizor.
  Emil e cuminte, nu e derbedeu.
  De esti tu acela, nu-ti sunt mamã eu!

  Lasã-mã cu Zeus, fiindcã omul chel
  se joacã cu tine cum doreste el.
  Te-a numit pe tine dupã Stolojan.
  Crezi cã e pe bune? Te-a luat de fazan.

  Am vorbit cu tac-tu,ascultã-l pe mos:
  dupã tine vine Leana lu’ Cocos.
  Du-te la Bãsescu, fã-i un ultim sluj,
  apoi ia Taromu’, sã te-ntorci la Cluj!

  😀

 109. 109 Aya decembrie 19, 2008 la 5:49 pm

  @

  Augustin

  Discutia despre stil poate ramane deschisa, dar nu incerca sa negi niste informatii prin aceea ca poti aduce contra argumente logice. Multe lucruri pot fi contra argumentate logic, ceea ce nu le face mai putin adevarate.
  PD a fost „ucis” prin uciderea identitatii sale autentice (cea social-democrata) si recomandarea sa ca „de dreapta, palsandu-l loa crestin democrat, in mod strident fals.
  Noul nume este expresia simbolica a uciderii sale identitare.

  PD-L (citeste cu atentie ce am scris) e construit pe structura PD (cu falsa identitate, care il face necredibil- cel credibil fiind „ucis” identitar).
  Urmeaza „uciderea” PD-L desavarsindu-se astfel extinctia acestei structuri politice.

  Opinia conform careia Basescu nu actioneaza coerent, in pofida miscarilor bruste si a tapajelor, e total gresita. Subestimarea coerentei si perseverentei coerente a oricarei actiuni a lui Basescu este cea mai mare greseala cu putinta.

  O greseala colosala pe care o comiti (nu doar tu) este abordarea afectiva a problemei.
  Tu actionezi considerand ca Basescu este asa cum ai vrea tu sa fie, nu asa cum este, de fapt.
  Nu te mira (si nici ceilalti care comit aceeasi greseala cu tine nu ar trebui sa se mire) ca in timp ce nu il creditezi cu capacitatea de a actiona logic pe termen lung, actiunile asociabile cu el arata ca, de fapt, totul este bine calculat si fiecare punct atins matematic.
  Basescu este tenace si are capacitatea de a construi si urma scenarii pe termen lung.

 110. 110 lao tse decembrie 19, 2008 la 6:21 pm

  @ Aya

  E logic ceea ce spui. M-as bucura ca Soros sa nu-i mai sustina.
  Sa te auda Dumnezeu!

 111. 111 Aya decembrie 19, 2008 la 6:27 pm

  @

  Draghi

  Admitand ca e adevarat ce spui tu si ca Basescu se depaseaza folosind terenul (sper ca am retinut bine expresia) inseamna ca actioneaza astfel cu un talent iesit din comun. Parerea mea este ca atat lucru este valabil, dar are si componenta cealalta: fixarea unei tinte si actionarea tenace in acea directie, cu „folosirea terenului” (ceea ce implica, intre altele, si faptul ca nu isi alege mijloacele).

  Eu am curajul de a spune, cu onestitate, ceea ce este evident- fie ca ne place sau nu: Basescu este un combatant imprevizibil, tenace si care urmeaza directia tintei pe care si-a fixat-o (are „radare” personale eficiente).

  Stim amandoi ca urmeaza sa ucida si PD-L.
  Diferenta intre noi este ca tu subesimezi, la Basescu, (poti sa-i spui instinctiva- nu schimba fondul problemei) capacitatea de a sesiza simbolurile importante si de a actiona la nivel simbolic.
  Rezultatul (singurul care conteaza in istorie) este remarcabil si conteaza foarte putin daca este obtinut printr-un „plan stiintific” (totdeauna inflexibil!) sau doar „folosind terenul”- ceea ce obliga la spontaneitate si necesita bune reflexe de supravietuitor in conditii vitrege (un supravietuitor este, in sine, un individ cu vointa de invingator).

  Nu il laud pe Basescu.
  Dar nu este bine sa nu privim adevarul in ochi.
  Mai mult, cred ca este pagubos sa abordezi un personaj dupa alte repere decat ale sale (sau, cum i-am spus si lui Augustin, sa-l consideri asa cum ai vrea tu sa fie -aruncandu-l in derizoriu- nu asa cum este)

 112. 112 Zeus decembrie 19, 2008 la 6:33 pm

  @ ELMMAR
  @ Instalatorul
  Legat de „raca” fata de guvern.
  Eu am urmatoarea teorie/parere vis-a-vis de acest guvern:
  1. Basescu i-a intins o cursa Prostanacului cu invitarea la guvernare. Stia SIGUR ca Prostanacul e presat de baroni sa intre la guvernare (o stim cu totii de altfel). Astfel, era logic ca baronii/oamenii lor o sa aiba posturi cheie. Toti acesti ministrii vor fi carne de tun pentru Basescu. Vor fi „sitting ducks”.
  2. Va urma o curatenie, sunt sigur si in PDL, dar si in PSD si PNL, fireste cu DNA-ul pe post de aspirator.
  3. Desi sunt aparent cele mai banoase, Base a lasat Prostanacului ministerele „problema”. Cele cu greve. Cele care vor fi zgandarite cu „batul in gard” cu chestii de genul „v-a promis PSD 50% la salarii…si uite nu va da…nu ziceti nimic?”. Fireste, batul o sa se loveasca de gard cand trebui (inainte de Europarlamentare, desi cel mai degraba inainte de Prezidentiale).
  4. Grupul de Cluj (cel PSD-ist), a inceput sa „lucreze” deja. Nu ma credeti?
  5. Banii, daca nu sunt impartititi la toata lumea, produc scandal. La PSD deja a inceput (Mitrea vs Hrebe…si o sa mai apara si altele).
  6. Ideologiile, chiar si ele pana la urma, produc scandal. E clar ca PSD-ul e impartit in doua tabere. Un pro-guvernare/alianta cu PDL, alta impotriva. Cand cea pro-guvernare, incepe sa fie lovita din toate partile, ce credeti ca o sa se intample in PSD? Mai ales in conditiile in care o sa fie evident ca „adio Presedinte PSD-ist”. O sa fie liniste? Previzionez o furtuna de genul celei din 1996 cand s-a rupt o mica halca din PSD.
  Sa nu va surprinda ca Base mai castiga un mandat si ca la anul vom avea guvern PDL+UDMR, IN NICIUN CAZ MINORITAR!!!! (se intelege ce vreau sa spun) sau, in cel mai rau caz PDL+UDMR+PNL.
  Cat despre guvern, parerea mea de Pro Base si Pro PDL, este urmatoarea:
  1. e evident ca nu imi convine niciun ministru de la PSD (poate, exceptia este Diaconescu);
  2. este la fel de evident ca nu imi place sa vad pe post de ministrii d’alde Udrea, Paleologu Jr., Udriste (mai nou la Transporturi), Berceanu (propus si el la Transporturi). Nu ii cred in stare sa faca ceva ca lumea pentru tara, pentru mine, pentru ala care da din banul lui cinstit impozite si taxe care alimenteaza bugetul pe care ei trebuie sa-l cheltuiasca IN FAVOAREA MEA!

 113. 113 mao tse decembrie 19, 2008 la 6:44 pm

  Vezi mai lao tse ca s-a rezolvat? Obama n-o fi fost el ales democratic de catre americani ci impus de catre Soros, dar asta e de bine acum pentru ca Soros s-a reorient. Nu mai tine cu Basescu ci cu Nastase. Eeee… e altceva. Te mai indigneaza modul in care a ajuns Obama president? Sper ca nu…

  Moderatorii sunt si ei oameni. Pana citesc, pana pricep, pana se consulta, trece timp… Pe urma, pana la urma, mesajele valide trec. Incepusem sa am accese de paranpia si sa cred ca sunt persecutat in dauna sf-ului chinezec. Totusi unele mesaje lipsesc la inventar ca si explicatia necesara in astfel de cazuri, conform regulamentului AN. Probabil ca e chestie de timp. Scuze ca ma arat asa impacientat dar sunt mare devorator de literatura umoristica si chiar sunt curios cum vor arata explicatiile in legatura cu motivele pentru care mi-au fost cenzurate niste nevinovate consideratii. Desigur ca uneori pot exista si motivatiii de un indiscutabil inefabil. Dar atunci, ar trebui revazut, pe ici pe colea, regulamentul camerei. Regulamentul camerei de conversatie dar si al camerei de garda.

 114. 114 Roxana Iordache decembrie 19, 2008 la 6:53 pm

  @nastase. Aţi făcut-o astăzi, super-Parlament cu circoteca de la Senat şi contra de la Deputaţi. Zic unii, guvernul Băse-Năstase. :mrgreen:

 115. 115 Aya decembrie 19, 2008 la 6:55 pm

  @

  mao tse

  Inainte de a te erija in „stapanul regulamentului”, te rog sa spui de unde ai pus aberanta concluzie ca pe blog sunt”gazduiti” extremisti.
  Daca nu esti capabil sa-ti explici afirmatia, inseamna ca intr-adevar asa-zisul sau discurs sufera grav de fracturi logice.

  Nu ma intereseaza „conflictele chinezesti”, ci numai tentativa de a-ti impune „stilul de lucru” aici. Nu-ti irosi inutil energia si timpul.

 116. 116 Par King / Auto Ritar decembrie 19, 2008 la 7:18 pm

  @Roxana Iordache

  Scrii adanc sau cifrat. N-am inteles ce-ai vrut sa spui. Oi fi prost. Mai zi o data… Cine-ce-a-facut-o? Circoteca? Unii? Care? Ailalti pe aci zic ca nu… Deci? Ce? 🙂

 117. 117 ELMMAR decembrie 19, 2008 la 8:11 pm

  @ Carol

  Bre Carolica tata,tu ajunseshi recilebenu’blogului.
  Izi baushi totzi mangotzii si trecushi pe aurolac.Trasu’din punga dauneaza grav sanatatzii.

 118. 118 mao tse decembrie 19, 2008 la 8:11 pm

  @aya

  Iti voi raspunde cu mare placere la toate intrebarile daca ma lamuresti mai intai in ce calitate ma intrebi? Ai un ton usor inchizitorial, de anchetator grabit. Nu-mi amintesc sa-ti fi adresat vreun mesaj asa incat, daca tot ai tinut sa te bagi in vorba, cred ca ar fi fost mai potrivita o introducere mai putin… âââ… abrupta? ma rog, nitelusi mai lina.

  Multumesc pentru grija pe care o porti energiei si timpului pe care le-as irosi in tentative… Asadar ca ce? Dupa ce ne lamurim, poate reformulezi intrebarile pentru a elimina din ele sugestiile de raspuns si subintelesurile subversive. Dar poate ca de fapt nu ma intrebi nimic ci doar imi comunici. In acest caz considera ca ti-am raspuns la ce nu m-ai intrebat si incearca sa nu mai plictisesti cu alte comunicate din astea despre cum imi irosesc eu energia. Ok?

 119. 119 eugeno decembrie 19, 2008 la 8:16 pm

  @ mao tse

  Sper ca nu esti (ceea ce eu evit sa spun ca esti), daca poti crede ceea ce ai postat astazi la 12:38.
  Daca totusi esti (si in acest caz regret acest mesaj ce se transforma in „orz pentru gaste”), fa un efort (intelectual desigur) si compara viata familiei celui ce plateste 16% impozit pentru un venit anual de 10.000 RON, cu cea a aceluia ce plateste 16% impozit, dintr-un venit anual de 1.000.000 RON. Asupra carei familii ai impresia ca impozitul este apasator?
  Desigur aritmetica si carnea de porc sunt cele mai grele, dar nu cred ca un astfel de calcul simplu iti depaseste posibilitatile.
  Dupa ce-l finalizezi, pentru a risipi orice dubiu privind capacitatea ta de percepere a realitatii, este de preferat sa ne comunici concluziile la care ai ajuns si daca nu este prea mult, poti cere scuze pentru eroarea facuta, ce nu se datoreaza desigur reavointei, ci numai unei „pardalnice” usurinte cu care ai trecut de aritmetica din clasele primare, ce inca iti joaca feste .

 120. 120 Maximmouse decembrie 19, 2008 la 8:22 pm

  @ POOOPOR!

  Dragilor, este facut! seful Camerei Parlamentului Romaniei este robertaanastase.

  Ma simt palmuit si scuipat,imi plec umilit capul….

  Nu mai este nici o nadejde…sunt deprimat.

  AYA, toti care mai nutreati o speranta….NU MAI ESTE NICI O SPERANTA!

  Maxi.

 121. 121 Maximmouse decembrie 19, 2008 la 8:25 pm

  @ELMMAR!

  Prietene, Shoby iti face o rugaminte: cauta in biblioteca si posteaza-mi si mie cea mai trista si mai groaznica poezie de inima albastra…..fara femei , te rog…ca ma gandesc la robertaanastase si devin violent..

  Multumesc, demolat , Maxi!

 122. 122 Draghi Puterity decembrie 19, 2008 la 8:26 pm

  @Aya

  Uite cum vad io lucrurile:

  Tenacitatea aparenta a lui Basescu se explica prin faptul ca e ahtiat dupa putere. Asta e singurul lui punct de pe agenda. El stie ca e un sub-mediocru, si ca pentru a castiga are nevoie de o competitie in care el e singurul participant. Sau de reguli „flexibile” care sa il avantajeze. Intr-o competitie corecta, desfasurata pe criterii obiective, el pierde fara drept de apel.

  E intr-adevar imprevizibil, dar in sensul ca are un tupeu mult peste medie. Majoritatea oamenilor cu bun simtz se „blocheaza” cand sunt „lovitzi” neasteptat si extrem de violent. El face ceea ce fac si functionarele de la ghiseu cand se rastesc „preventiv” la clienti ca sa-i intimideze. Tocmai ai avut ocazia sa vezi cat de bine functioneaza treaba asta. Au ajuns doua trimiteri la origini (uni zic ca si o scrumiera zburatoare) si Robocap a renuntzat la functie.

  Mai voiam sa scriu un paragraf, despre Basescu si femei, dar m-am razgandit. Nu o mai lungesc, ideea nu era de a vedea lucrurile asa cum vrei, ci de a face clar ca „armele de distrugere in masa” a lui Basescu sunt niste banale jucarii de plastic, rezultate din niste carentze tipice unui om incult si lipsit de caracter.

  Noua romanilor ne plac miturile. Asa am avut si mitul invincibilitatzii Securitatii, a eternitatzii lui Ceausescu, a perfectiunii vestului, s.a.m.d. Cand vom reusi sa ne eliberam de aceste lucruri, vom invinge usor. Iar apoi privind retrospectiv vom intelege ca „monstrul urias” a existat doar in mintea noastra. Pentru a-l invinge pe Basescu ajunge sa ne invingem propriile blocaje mentale.

 123. 123 ELMMAR decembrie 19, 2008 la 8:33 pm

  @

  Zeus

  Ce zici tu e logic.
  Dar la faptul ca totzi baronii(rosii si portocalii) si chilotzarii lor din guvernul 3C i-ar fura marinarului chilotzii,lasandu-l in fundu’gol,exact cand ii e lumea mai draga,te-ai gandit?

 124. 124 eugeno decembrie 19, 2008 la 8:55 pm

  @ Aya

  Stimata Doamna, va rog lasati-l pe „mao tse” sa le iroseasca (timpul si energia desigur), intrucat in mod evident nu le poate gasi alta utilitate.
  In plus, va marturisesc ca „ador” prestatiile unor astfel de personaje, ce reusesc intr-un timp relativ scurt, sa se „inece” in „hatisul” propriilor gogomanii debitate pe blog si ne scutesc totodata de noi „tentative” ale celor ce in mod asemanator lui, apreciind ca au dobandit suficienta „experienta” pe forumurile tabloidelor, isi „forteaza norocul” postand aici.

  Sanatate si sa auzim numai de bine

 125. 125 Argusdre decembrie 19, 2008 la 9:30 pm

  D-le Nastase,
  Sincere felicitari pentru functia in care ati fost ales la Camera deputatilor !
  Va urez ca acesta sa fie de bun augur pentru viitorul scaun prezidential.
  Succes !

 126. 126 eugeno decembrie 19, 2008 la 9:47 pm

  @ Aya

  Scuze, dar abia acum am citit mesajul de la 6:44 postat de „personaj”, ce-mi intareste convingerea ca experienta nu ma insala.
  Dar faptul ca „recunoaste” ca „incepuse sa aiba accese de paranoia” (sper ca asta a vrut sa scrie intrucat de accese de „paranpia” cum zice, nu a auzit inca nimeni), ma face sa cred ca inca nu este un caz disperat, intrucat cei grav afectati nu recunosc niciodata.
  Este un motiv in plus sa nu-l contraziceti, intrucat cu rabdare si apeland la serviciile „camerei de garda”, ce din propria postare par a-i fi cunoscute, situatia lui se poate ameliora.
  Mai mult, putem face o fapta buna (acum inainte de sarbatori), intrucat o data „ameliorat”, putem contribui la „resocializare” in cadrul centrului de asistenta sociala pentru cei cu acest gen de probleme, aflat in responsabilitatea fiicei mele.
  Pai vedeti, asa este pe lumea asta, sau cum ar spune un personaj drag mie pe aici, „vine de se potriveste”.

  Sanatate si sa auzim numai de bine

 127. 127 Zeus decembrie 19, 2008 la 9:55 pm

  Imi pare rau ca v-o spun, dar Prostanacul tocmai v-a semnat sentinta. Cum dracu’ de la pacalit Base in halul asta cu Predoiu? Man, va rupe! Nu o zic ostentativ, dar asta e adevarul. Si nici nu am vreun motiv de bucurie, ca fara opozitie solida => dictatura.

 128. 128 eugeno decembrie 19, 2008 la 10:31 pm

  @ Zeus

  Rogu-va nu fiti atat de sigur. Chiar nu stiu ce va face sa credeti ca Dl Predoiu nu-si lasa o sansa si pentru anii ce urmeaza dupa 2009.
  Nu ma indoiesc de faptul ca soliditatea opozitiei nu va lasa sa dormiti noaptea, dar credeti-ma ca nu dau doi bani pe cei ce au prea multe certitudini si prea putine indoieli (citat desigur) si cred ca anul ce urmeaza ( 2009), va fi foarte tensionat si va schimba nu numai pozitionarea electoratului ci si a multor oameni politici ce vor intelege (cu o secunda inaintea altora), in mod sincer sau nu, care este „trendul”.

 129. 129 gigi decembrie 19, 2008 la 10:53 pm

  Dle Nastase,felicitari ptr functia de vicepresedinte la Camera.
  Totusi…De unde apetenta asta ptr functii,de orice rang,oriunde,oricand,in orice conjunctura,chiar si de nivel secundar?
  Dupa ce ati fost presedinte de Camera,premier,presedinte de partid,dupa ce ati fost la cativa pasi sa infigeti steagul pe varful Everest-ului(presedintia Romaniei),vice la Camera???
  Fanii dvs rationali vor fi,probabil,dezamagiti si melancolici ,fanii neconditionati vor vedea aici o etapa obligatorie pe foaia de parcurs catre Revenire.Detractorii vot spune,insa,ca functia proaspat dobandita este doar un strat suplimentar in blindajul imunitatii si impunitatii parlamentare…

 130. 130 Augustin decembrie 19, 2008 la 10:57 pm

  @ Zeus
  Man, l liniuta a! adica l-a pacalit, iar nu la pacalit. Esti varza rau!

 131. 131 leo decembrie 19, 2008 la 11:01 pm

  Ca să nu mă mai repet, că n-am chiar nici chef, nici tragere de inimă, să fac ce n-am făcut pentru că am detestat întotdeauna la aceia de îşi promovează mărgicile prin toată blogosfera, ca să nu zic că e ceva ce n-am făcut cât mă jucai de-a bloggeru…
  Iaca părerea mea a-propos de entuziasmul ANeului…
  http://sfinx777.wordpress.com/2008/12/19/miristile-carasene-in-fierbere-cine-s-vinovatii/#comment-7764
  Aya, dacă despre Cati cu pricina am rămas oarecum surprins, despre ANeul pot să-ţi spun că-s siderat că s-a acceptat în poziţia anticipată deunăzi p-acilea de cel ce povestea despre raportul Anastase-A.Nastase… Atâta prostituţie intelectuală a oamenilor de valoare din ţara asta ce se lasă efectiv umiliţi şi târâţi în derizoriu de acest incredibil val de prostocraţie ce ne imundă eu unul chiar nu pot înţelege şi digera… nici cu arcanu nu mă mai prinde nimeni prin secţii de vomare, să se vomeze-ntre ei…
  Somn uşor, naţiune…
  http://www.trilulilu.ro/nykoss/6e7acf39a6d7e3

 132. 132 Aya decembrie 19, 2008 la 11:20 pm

  @

  Valentin Vasilescu

  Multumesc pentru mesaj.
  Contine date pe care nu le cunosteam si care, nu ma indoiesc, imi vor fi utile (in mod sigur, cand ma voi astepta mai putin) deschizand drumuri in analizele mele si in demersul meu cognitiv (deseori, atipic).

  Stiam (asa cum stiu foarte multi) ca la Anvers era placa turnanta a pietei negre a diamantelor. Nu cunosteam, insa, faptul ca tot acolo se afla placa turnanta a „schimbului” diamante-arme (si tehnica de lupta).
  In mod egal, nu stiam ca Romania a avut personal specializat pentru acest tip de operatiuni.

  Ceea ce mi-ai revelat ma face sa inteleg niste lucruri care, pana acum, nu puteau fi elucidate (de mine). Stiam ca vechile „drumuri” (includ, aici, generic si „caile sirurilor umane”) ale operatiunilor speciale, cunoscute de vechii ofiteri ai serviciilor, au continuat sa fie folosite, deseori, postdecembrist, in favoarea unor grupuri de interese (unele, transnationale).
  Unele operatiunile (negre) de dupa 1990 imi indicau ca traficul de armament, de exemplu, avea legatura cu „altceva”- acel „altceva” ducand logic la ideea de aur sau pietre pretioase. Dar, neavand informatia pe care mi-au dat-o acum, nu reuseam sa vad relatia dintre anumite personaje. Acum inteleg.

  Pornind de la datele legate de Anvers, logic este ca Traian Basescu ar fi trebuit sa fie instruit in acest sens, in calitatea sa oficiala de acolo.

  Sa ne intoarcem, insa, la Tigareta II.
  Elementele pe care le detin (si stiu mai multe decat poate banui cineva, dincolo de ceea ce s-a spus, s-a dezinformat, s-a transmis corect, s-a spus sub rezerva anonimatului etc) conduc la persoane (grupari) care nu au si, din cate stiu, nici nu ar putea sau nu ar avea cum sa aiba legatura cu Traian Basescu.
  Chiar daca vreunul dintre cei implicati in Tigareta II ar fi un cunoscut al lui Basescu, chiar daca ar fi lucrat cu el, intr-o anumita perioada, toate acestea nu sunt date care sa duca la legatura esentiala avuta in vedere (teoretic, oricare dintre noi poate sa fi cunoscut, sa fi discutat, chiar sa se fi intalnit, in diverse ocazii, cu personaje care, ulterior, sa se dovedeasca a fi amestecate in diverse mizerii, fara ca acel lucru sa ne poata implica negativ).

  Firele afacerii Tigareta II duc in alta parte, la alte personaje.

  Chiar daca vreunul dintre strainii implicati in Tigareta II va fi facut afaceri (cu implicare romaneasca) de tipul diamante-armament, via Anvers, in perioada in care sef al Agentiei de acolo era Traian Basescu, acest lucru nu este dovada implicarii lui T.B. in Tigareta II.

  De ce sunt atat de ferma in ceea ce spun?
  Pentru ca STIU cu precizie unde duc „firele” romanesti (din/in Romania dar si din/in exterior), cum se numesc (si nu numai atat!), cum, cand si in ce s-au implicat firele „mascate”. Toate acele fire NU duc la T.B.

 133. 133 A.C. decembrie 19, 2008 la 11:30 pm

  Domnule Nastase,

  Nu stiu ce viitor politic mai aveti. Este prea multa ceata in situatia asta de criza generalizata.
  Dar, ceea ce este important, este să ieșim cu bine din talmes-balmesul de valori creat de Basescu, acest Caligula al politicii Romanesti capabil sa-si unga senator calul, ministrese missele, streepteasele si altele mai parsive si sa transforme dezbaterea sociala in taclale de bordel.
  Ceea ce aveti de facut impreuna cu domnul Iliescu este sa salvati social democratia. Dumneavosatra cu deschidere spre liberalism. Domnul Iliescu cu virtutea socialistului autentic. Asta este un viitor politic, neintinat de trufie pe care il astept de la dumneavostra.
  Sunteti profesor. Iar, visul oricarui mare profesor este acela sa fie depasit de catva studenti de mare exceptie!

 134. 134 Zeus decembrie 20, 2008 la 12:00 am

  @ Eugeno
  Asa cum am recunoscut ca e practic imposibil sa imi schimb optiunea de vot pentru 2009, in ambele alegeri, asa spun si acum, direct si sincer, ca lipsa opozitiei, nu a adus in nicio tara ceva constructiv. Nu gasesc niciun exemplu, oricat l-as cauta. Eventual a creat dinastii, pe care istoria le-a dovedit a fi gaunoase.
  Cat despre re-pozitionari, sansele sunt foarte mari sa rupa pana la Euro o halca mare din PNL, ca dupa prezidentiale, sa rupa una si mai mare din PSD. Baronii din PSD, vor redirectiona mai multi banii catre prietenii lor din teritoriu si vor aparea nemultumiri. Deja „Aripa Cluj” lucreaza. Iar de azi a inceput si „Aripa Mitrea”. Sa vedem ce va fi in urmatoarele 2-3 luni.

 135. 135 Augustin decembrie 20, 2008 la 12:32 am

  @ A.N.
  Stimate domn, pentru Dumnezeu, daca nu punctati nici acum, atunci cind?

 136. 136 instalatorul decembrie 20, 2008 la 12:45 am

  Zeus: Va multumesc ca m-ati lasat sa va cunosc opiniile, dar scrierea dumneavoastra initiala se referea la o dedusa rica a simpatizantilor dlui Nastase de pe acest blog fata de guvern; doar ca dumneavoastra afirmati ca nu va convin sau nu va plac cam trei sferturi din guvern, adica in fapt ar fi vorba de o rica a dumneavoastra. Pot deduce ca sunteti un admirator al presedintelui. Nu as dori sa va comentez parerile (teoriile) nu de alta dar in acest moment nu simt nici o chemare in a aborda problematicile respective, dar nu pot fi nici nepoliticos, asa incit, pe scurt:
  1. presedintele nu i-a intins nici o cursa dlui Geoana, ci i-a propus, deci nu are sens sa accentuati cu majuscule un lucru neplacut, dar facind parte din normalitatea dlui Geoana. Lovitura cea mare a dlui Basescu a fost acum un an cind l-a convins pe dl Stolojan sa vina cu PLD la fuziunea cu PD, iar eroarea costisitoare a dlui Basescu a fost modul in care s-a purtat cu dl Stolojan in aceste zile. Nu cred ca dl Basescu isi va permite sa macelareasca acest guvern. Nu de alta, dar tot asa cum dl Basescu interpreteaza foarte detaliat constitutia, s-ar putea sa o faca si altii; nu va ginditi, de exemplu, ca un nou presedinte are dreptul sa numeasca un nou premier care sa formeze un nou guvern, conform aceleiasi constitutii ?
  2. Daca se atinge de PDL, atunci presedintele va fi ca si mort politic, iar daca nu se va atinge de PDL si se va lua numai de ceilalti, atunci risca sa nu mai ia urmatorul mandat; dincolo de propaganda oficiala, unii romani mai si judeca. Nu va luati dupa amenintarile presedintelui cu candidatura independenta, va pierde prezidentialele daca va candida independent. El. Altii nu.
  3. Prima fraza este parca luata dintr-un comentariu de-al meu (doamne-fereste, nu in sensul ca v-ati fi inspirat de acolo), este o veche tehnica pedista aplicata si taranistilor in guvernarea CDR. Problema cu salariile profesorilor este aceea ca dl Tariceanu a cam lasat pusculita goala, fiindca, daca ati urmarit atent dezbaterile, majorarea salariilor pentru profesori era posibila in cadrul bugetului normal al invatamintului. Pentru alte categorii ale salariatilor de stat, ramine de vazut fiecare categorie in cadrul sectiunii respective de buget. Europarlamentarele: dl Stolojan, care a adus procente destule in plus PDL-ului si l-a tractat in ultimul an, a fost umilit. Daca veti vedea la europarlamentare un PDL la 25-28% atunci sa stiti ca al doilea mandat al presedintelui e ca si pierdut.
  4. Nu ati citit postarile Ayei? Grupul de la Cluj nu doar ca niciodata nu s-a oprit din lucru, ba face si ore suplimentare, lucreaza si duminicile.
  5. Nu ma pricep, mie nu mi-a impartit nimeni nici un ban, tot ce am cistigat a fost pe munca multa si cinstita.
  6. O declaratie recenta a dlui Geoana afirma ca in PSD sunt sase tabere. Nu omiteti sa cititi si cea mai recenta declaratie a aceluiasi personaj, despre mihnirea sa, ca si cea despre intentiile sale de a candida la presedintie. Procentele la urmatoarele alegeri depind de vointa populara: la 10% participare la vot, UDMR face guvern majoritar, singur.
  1bis: este evident ca pentru dumneavoastra este evident ceea ce va place sau ceea ce nu va place. Atit ar lipsi, ca propriile gusturi sa nu va fie evidente!
  2bis: partea I, la fel ca mai sus. Partea a doua: ei nu au fost adusi acolo pentru a face ceva pentru tara si asta ar trebui sa va dea de gindit. Cu stima.

 137. 137 Aya decembrie 20, 2008 la 12:58 am

  @

  eugeno

  Legat de “mao tse” , voi urma sfatul de a nu-l contrazice, realizand ca, intr-adevar, se afla intr-o evidenta suferinta.

  Replica pe care mi-a dat-o revela tipul de personaj profund marcat de frustrari, accesele sale de violenta mojicie fiind expresia conflictului interior intre dorinta „exprimarii barbatesti” si, cel mai probabil, trista realitate in care, din diverse motive, este „umilitul de serviciu”. Din cate stiu, astfel de personaje au trecut prin trauma umilintei de catre ceilalti („blegul grupului”) inca din copilarie.

  Mai ingrijoratoare imi pare constantza unui anumit tip de fractura logica in (sa-i spunem) discursul sau.
  Pare ca “mao tse” intra in panica (se stie ca panica poate duce la violenta de limbaj) doar la gandul ca ar putea indrazni sa-i contrazica pe ceilalti, in realitate (de unde dublul reflex interior).

  Ascuns pana si de sine dupa un nickname „chinezesc” (chiar alegerea aceasta dovedeste spaima interioara de a fi „vazut”- translatie a expresiei intrate in uz „chestiunea x este chineza pentru y”, in cazul in care ceva pare impenetrabil, ca sens, pentru un anumit cineva) se leagana in trista iluzie a unei, poate viitoare (intr-un viitor mereu amanat) manifestari de forta in realitate. Trista soarta are!

  Poate, il va ajuta (citez) „socializarea in cadrul centrului de asistenta sociala pentru cei cu acest gen de probleme”.

 138. 138 instalatorul decembrie 20, 2008 la 1:02 am

  Zeus: vedeti blogul dnei Iordache, ca sa va lamuriti (ori sa fiti derutat) cum e cu dl Predoiu. Asa incit s-ar putea si sa fie cum ziceti dumneavoastra, dar si ca s-ar putea ca presedintele sa intinda o punte de impacare…

 139. 139 Aya decembrie 20, 2008 la 1:20 am

  @

  Zeus

  Prostanacul nu poate semna sentinta nimanui. Cine ii mai da atentie?

  Boc si Prostanacul s-a facut iremediabil de tot rasul lumii cand au iesit sa anunte (e clar la ordinul cui- care, tot clar, isi bate joc de amandoi „presedintii de partid”) ca mult cautatul „independent” care sa fie nominalizat la Justitie este, de fapt, liberalul (cu acte in regula) Predoiu.

  Cei care i-au vazut pe cei doi jalnici „beneficiari” ai suturilor marinaresti, cum au aparut impreuna (parca fiindu-le frica sa umble doar cate unul) pentru a spune enormitatea legata de „independenta” ministrului Justitiei (inca actual si, posibil, viitor, daca va trece de comisii si Cabinetul de votul plenului) au asistat la scena reprezentarii penibilului maximal.

  Iar despre cugetarea Prostanacului, anume ca „independentza” se VA rezolva prin demisia lui Predoiu din PNL, se poate spune, eufemistic:
  finis coronat opus!

  Peste asta, este extrem de greu imaginabil ca mai poate fi inventat ceva, in materie de ridicol si penibil la un loc.

 140. 140 Aya decembrie 20, 2008 la 2:31 am

  @

  Maxonule,

  Exista speranta si, inca, foarte intemeiata. Vei vedea.

  Pana atunci, razi- scena politica iti ofera un prilej nesperat. Nenea Iancu ar pali de invidie ca nu traieste acum, sa scrie.

  Razi, cutremura-te de ras.
  Desfiinteaza-i cu rasul tau, pe Prostanac(i), boc(i), chilotzarzi, guvernul 3C.
  Sunt ridicoli. Daca ii vei trata ca atare, vor cadea in ceea ce semnifica, in turceste, numele asa-zisului prim ministru al 3C.
  Ce poate fi mai ridicol ca un guvern de chilotzarzi, cu premier „boc”?
  Razi! Razi cu lacrimi, elibereaza-te!
  Razi!

 141. 141 Confucius decembrie 20, 2008 la 2:48 am

  inteleg ca liberalii au probeme in paradis?i-a tradat omul pe care l-au crescut?a muscat mana care l-a hranit?a tradat cauza fratiei pasoptiste?
  Doamne Ajuta!

 142. 142 Aya decembrie 20, 2008 la 3:34 am

  MOTIVATII BASESCIENE:
  TENTATIA STANGII „ASPRE”, DE MODA VECHE (NU COMUNISTA!)

  Legat de Basescu s-a afirmat, in repetate randuri (inca inainte de „binecuvantarea” recenta a penibilei uniuni PSD- PD-L) ca doreste sa realizeze o alianta intre PD-L si PSD intrucat, astfel, ar conduce Romania cu imaginea de presedintele al tuturor romanilor (avand, formal, un govern format dintr-un asa-zis partid de dreapta- PD-L si un partid de stanga- PSD). Prezentarea era (si continua sa fie) reductionista.
  Istoria recenta confirma ideea, dar motivatia e cu totul alta.

  Ceea ce mai toti refuza- sau nu pot- sa vada (sau sa-si aminteasca) e ca Basescu provine din „rezervorul” stangii politice (ma refer la cea postdecembrista).
  Analizat cu luciditate, la rece („in laborator”, cum obisnuiesc eu sa spun) Basescu apare ca un om cu o structura funciarmente de stanga „de moda veche”.
  Privit din perspectiva structurala a omului de stanga de moda veche, Basescu se releva a avea caracteristici specifice acestui tip de personaj. Are un discursul populist- dar cu intuirea cuvantului simplu bine tintit, asocieri „culese” din realitatea imediata si familiara tuturor nivelurilor de instructie. Este lipsit de complexe- sau si le stapaneste in public (desi inclin catre prima varianta) si nu creeaza complexe interlocutorului. Foloseste „arme verbale” simple dar eficiente. Se simte in largul lui in multime- si este „asimilat” de aceasta odata intrat in ea. Stie sa dea comenzi (si, de cele mai multe ori, „intra” pe lungimea de unda a receptorului ales). Este capabil sa puna intre paranteze ostilitatea celor din jur (s-a confruntat, in public, cu manifestari acut-ostile, care i-ar fi facut sa intre in pamant de jena pe cei mai multi- nu si pe el) si sa-si duca la bun sfarsit discursul (cati ar fi rezistat, imperturbabili, precum Basescu, in decembrie 2006, cand a rostit in Parlament discursul prin care condamna, formal, comunismul?; doar Iliescu ar fi putut tine piept unor asemenea manifestari delirante ale unei sali, fara a se clinti, fara a parea vreo secunda invins de ostilitate).

  Revenind la stanga politica si la Basescu, daca vom studia cu mare atentie personajul vom vedea ca toate solutiile identificate de el „bat” catre stanga de moda veche (nu stanga comunista- am convingerea ca nu trebuie sa detaliez).
  Nu voi lua acum in discutie caracterul lui Basescu, dar altceva: „rezistenta” lui, pe fond (ca om de stanga, dar de moda veche) la orice inseamna social-democratie moderna si, in general, la politica moderna.
  Este unul dintre principalele motive pentru care, practic, a ucis PD (pentru ca asta este adevarul- l-a ucis, efectiv, dand ordin sa fie transformat, peste noapte, CAND NU MAI ERA PRESEDINTELE LUI FORMAL, dintr-un partid social-democrat cu imagine de formatiune moderna, deschisa, „cu blazon”, intr-un DECLARAT- caci pe fond nu poate fi- partid crestin democrat, tinut de popularii europeni la coada mesei; si, asta, pe buna dreptate, caci nu poate nimeni crede intr-o astfel de imposibila metamorfoza, in realitate).
  Petre Roman facuse din PD (si asa a fost preluat de Basescu) un partid social-democrat modern, atragator.

  Aceeasi „rezistenta” o are Basescu fata de PSD (partid modelat, practic, de Adrian Nastase) membru al Internationalei Socialiste, care l-a acceptat usor (sa ne amintim, PDSR NU a fost acceptat de IS- mesajul motivational fiind ca nu e un partid social-democrat modern, ci o formatiune „inchistata” care „bate” catre stanga de moda veche).
  Psihanalitic, mai vechea intentie a lui Basescu de a face o „alianta” intre PD-L (in fapt, un tigru umilit- fostul PD- caruia i-au fost scosi coltii si mistificata identitatea in cea a unui pisoi fara repere, intr-un desert) si un PSD „prostanacit” (ceea ce echivaleaza cu deturnarea realei sale identitati) inseamna, de fapt, incercarea de a anula- prin structura sa de om predispus la a domina (om de stanga de moda veche) o „stanga” inacceptabila pentru el, tocmai prin modernismul acesteia.

  Cand Basescu a afirmat, intr-o emisiune televizata (dintr-o perioada anterioara alegerilor) ca Iliescu este cel care conduce Romania – rectificand apoi, din mers, si spunand ca ea vorba de guvern (in context ma refer la guvernul Tariceanu, desigur) e condus de el (si ca, de fapt, a condus toate guvernele de dupa 1990- deci implicit cele din care a facut parte si vorbitorul) a avut o „scapare psihanalitica”.
  Sigur ca PSD este cel care a oprit caderea guvernului Tariceanu- si, astfel, aberatia alegerilor anticipate, care ar fi dus la haos politic. Sigur ca asta s-a facut cu sprijinul lui Iliescu. Sigur ca asta l-a iritat pe Basescu.
  De ce?
  Caderea guvernului Tariceanu- si alegeri anticipate cu un PSD avandu-l doar formal (nu efectiv) in frunte pe Prostanacul (o marioneta) ar fi facut din acest partid – modelat de Nastase ca forta politica moderna social-democrata – o jucarie in mana lui Basescu (l-ar fi transformat intr-o formatiune la comanda, de moda veche, dupa stilul sau).

  Imediat dupa alegerile din 2008, derbedeii politici din PSD (si Prostanacul, desigur) i-au „pus pe tava” lui Basescu ceea ce si-a dorit atat de mult si nu obtinuse: „joaca de-a pesedeul” laolalta cu „joaca de-a pedeleul”.
  Ce inseamna asta?
  Inseamna „alinierea” celor doua partide, „unite” in guvernul 3C sub numele Boc (predestinat, dat fiind cognomenul preconizatului executiv) pentru ca, la o comanda scurta, acestea sa treaca, non-stop, in pas de defilare, prin fata nr.1 din Deal, pana cand vor intra, prin „gascan-pas” (vorba lui Caragiu, Dumnezeu sa-l odihneasca) in automatismul supuseniei.
  Ceea ce Prostanacul si derbedeii politici din PSD care, impreuna cu ceilalti derbedei politici, din PD-L, nu pot sa priceapa, este ca Basescu ii dispretuieste pe cei care se supun si se comporta cu ei in consecinta: umilindu-i. Va fi soarta celor care s-au predat explicit si a guvernului 3C.

 143. 143 BCM decembrie 20, 2008 la 3:38 am

  Acrostihul zilei

  E românul blestemat să-ndure
  Mai tot timpul forţele obscure.
  Iarna crizei nu e de ajuns,
  liliputul staroste-a fost uns!
  Bomboană pe coliva ţării,
  Ocara lumii, şi mai acătării
  Caimac pe buda-nscăunării…

 144. 144 ELMMAR decembrie 20, 2008 la 5:05 am

  TABLOU MIORITIC(Locuiesc intr-o tzara frumoasa)

  Locuiesc intr-o tzara frumoasa.
  Delta Dunarii si Muntii Carpati au peisaje salbatice,cu salbatici,cu mizerie, cu manele,cu tabloide in top,cu literatura gen Sandra Brown,cu telenovele cu sfarsit senzational(ea moare si el naste),cu o agricultura preistorica si o industrie pe cale de a deveni inexistenta,cu furturi,fara drumuri,cu lene,cu nesimtire,cu tineri destepti care pleaca afara neprivind inapoi,cu un presedinte-mariner bun de stricat un chef,cu mici, cu bere proasta,cu guvernul 3C unde regula e schimbatul reciproc al chilotzilor intorsi pe dos,cu prostanaci si boci sefi de partide,cu”dar de ce sa aiba vecinul capra”(ba sa aiba,zic eu),cu „cine-a pus carciuma-n drum ala n-a fost om nebun”(ba unii au fost,vezi ex.Basexu),cu”nu te uita in curtea vecinului”(ba uita-te si daca a facut ceva prost sa nu faci ca el, si daca a facut ceva bun tu sa faci mai bun,zic eu),cu”noaptea pe fulgeratura atuncea caii se fura”(educativ!),etc.etc.etc.

 145. 145 ELMMAR decembrie 20, 2008 la 5:12 am

  E demult trecut de miez de noapte.
  Va daruiesc versuri.

  Sa fiu un temnicier,sa fiu o clapa
  Sa fiu si avocat si-apoi jindar
  Sa fii aluna,nuca sau o lampa
  Si arestata-n turnul de clestar.

  Sa fiu poem,olar sau o padure
  Sa fiu copac,clepsidra sau un vis
  Sa fii o rima,o ulcea,un rug de mure
  Sa fii mladita,minutar sau paradis promis.

  Sa fiu un fulg,o ploaie sau o raza
  Sa iti fiu vinul rosu din pahar
  Sa fii o floare rara intr-o vaza
  Sa fiu rasad,tu vasu-mi de clestar.

 146. 146 ELMMAR decembrie 20, 2008 la 5:28 am

  @ Maximmouse

  DEDICATZIE SPECIALA!!!!!

  Shoby,io’te de of si jele cum ai vrut.
  Da’nu se poate de inima albastra fara tarfa pacatoasa.
  Ca la carciuma 3C:

  Floare-nalta, floare neagra
  Nu ti-am spus fa,ca-mi esti draga?
  C-o sa fur din cer cinci stele
  Sa-ti fac salba si margele
  Si ma laudam ca eu
  Il caftesc pa Dumnezeu
  De s-o pune-n drumul meu ?
  Nu-mi spuneai tu,stiu,ca azi,
  Cand saream peste-un parleaz
  Ca de drag ce iti sunt eu
  O sa mori de gatul meu ?
  Si-a venit un …barbugiu,
  Of, un fante de gagiu
  Din obor sau mai de sus
  Te-a chemat si tu… te-ai dus !
  Si-nca n-ar fi fost nimic
  Daca nu mi-ai fi manglit
  Punga mea cu bani fisic
  Stateam noaptea amandoi
  Bibilica, bibiloi…
  Ningea luna peste noi
  Boarfo, nu ti-a fost shucar
  Sa bagi mana-n buzunar
  Cum putut-ai sa te-nduri
  Sa ma-nseli si sa ma furi,
  C-am spoit un an tingiri
  Pe la fetzele subtziri
  Si-am trait prin mahala
  Doar cu praz si ciulama
  Ca sa-ti cumpar tzie,tzie
  Rochie de cununie
  Sa-ti fac degetu-nflorat
  C-o piatra de matostat
  Si tu, uite cum te tzii
  De cuvantul al dintai,
  Bine draga, itzi mersi !
  Sa ma-nsele o…lalaie !
  Da’ si eu fusei tamaie,
  Ca puteam si eu incai
  Sa fiu craiul al mai crai
  Si sa huzuresc ca-n rai !
  Da’ acu am ramas bleg,
  Amarat si plin de jeg
  Ca narozii ai mai mari
  Nici gagica, nici…bistari !
  (Miron Radu Paraschivescu- „Cantice tziganesti)

 147. 147 Sibilla decembrie 20, 2008 la 7:12 am

  @Augustin,
  Vă mulţumesc !
  E perfect adevărat ceea ce spuneţi, numai că eu una mi-am cam pierdut pe undeva pe cărările vieţii entuziasmul aşteptării cuiva care să ia taurul de coarne … nu o spun cu rea credinţă.
  Şi-n Caraş am tot aşteptat să văd şi eu măcar o zi vreun braţ ferm, ei, şi se găsi o tăuroaică la propriu şi la figurat de luă tăuraşul de corniţe şi ne răvăşii judeţul cu susul în jos, aci ne-a dus aşteptarea, şi-mi vine să urlu când văd naivitate pe creste, şi mai şi pozează-n macho, chipurile ! Unde-s luptătorii noştri, unde e curajul românului, unde-a dispărut zâmbetul nostru ca naţie , poate-l vor găsi şi recupera Pinochio prin spaţiu sau ne va impune băselu să hăhăim , zâmbete ne trebuie nouă ?
  În perioada aceasta de aşteptare, cine va prelua din suferinţele şi tristeţile poporului ? Şi întreb eu, una din cei ce nu s-au resmnat şi duc lupte şi a naibii să fiu de mă voi opri .. mă deranjează însă drept în miezul sufletului să tot aud, ăla va face, celălalt va drege, când … când ? Şi nu e nerăbdare, dar deja devine plictisitoare şi nu mai ţine loc de nimic ceea ce mi se tot sugerează mie : ” răbdare Sibilla, diplomaţie, politica nu se face ca tine ..” etc. etc. … adevărat, dar nici ca ei, şi în nici un caz aşteptând minuni din Cer şi vegetând. Recunosc, sunt tare supărată.
  Şi-am să mă exprim ca un copil, aşa mă simt eu acum, un copil al nimănui .. : mă şi enervează AN-ul că nu dă de pământ cu bezmeticii, că nu a făcut-o, da, trebuia să-i dovedim , să-i pindem de zăbăuci şi compromişi, acum se ştiu toţi, îi va lua au ba de gulere ? Ăsta se numeşte guvern, prăpădenia aceasta că bine zic toţi 3C, chiar aşa, suntem de răsul lumii..
  Luptele care se duc în nici un caz nu pentru bunăstarea poporului se duc şi nu din prea mare grijă pentru depăşirea crizei, cida, pentru scăunelele şi funcţiile jinduite, asta da. Dovadă ” diva ” cu ciorăpei roz-bombon ce-a mieunat că vrea minister şi nah … apăi dacă una ca Udrtea, (jur pe sufletul meu că asta ştie geografie cum ştiu eu să lucrez la strung,nu pomenesc de management, promovarea turismului,etc ) e compatibilă cu turismul, , dacă îmi spuneţi că asemenea specimene îşi vor trânti mutriţele de ” succesuri ” pe pliante mîine, poimâine … păi zău că înseamnă că hormonii chiar au întunecat mintea românului tot zburdând ei sprinteni şi neopriţi la timp şi de nervi nervoşi ce mă năpădiră de nişte zile, apoi mă declar mai bărbată decât un pumn-doi de muheri în izmene de-şi zic politicieni. Adică de ce nu s-a găsit nici o voce pe acolo să-i râdă-n nas băselului, da, chiar aşa, a zis careva că Udrea e pe lângă prea multe ? Mă rog, cu diplomaţie şi alte cele, de-ale politichiei zorzonele ? Mă îndoiesc ! Eu în laşi, nu am încredere. Şi,exemplele pot continua. Nu scriu ziarele , păi dacă e criză, facem bănuţi din ce nu publicăm, ne aliniem modei ce buba, şi dă-i şi luptă cu promovarea nonvalorilor şi-a incompetenţei ..
  Grea aşteptare, tare grea …
  Acesta nu e PSD ,cel mult o umbră a ce-a fost cândva şi nu pot să cred că se va instala resemnare,refuz .
  respecte,
  Sibilla
  P.S. sunteţi un om puternic, mă mai suportaţi şi pe mine cu tot pesimismul, unul din motivele pentru care nu mă voi resemna e că mai există OAMENI, şi da AN trebuie să facă ceva, îl susţinem şi poate, nu ştiu eu cum, dar nici nu poate amâna la nesfărşit.

 148. 148 Onu Ionescu decembrie 20, 2008 la 7:30 am

  In 1992 entuziasma ineditul situaiei. Poate in cele cinci legislaturi,s-a depus,putin cate putin, pulberea blazarii. Important este sa nu va pierdeti entuziasmul din prima clipa-clipa victoriei, Altfel,veti deveni victima propriei obisnuinte-semnalul ratarii. Nu sunteti genul; evitati premisele declansarii taifunului detractarii

 149. 149 sandu/Mioveni decembrie 20, 2008 la 8:29 am

  Domnule Nastase,unde sunt masurile sociale din programul de guvernare?

 150. 150 sandu/Mioveni decembrie 20, 2008 la 8:51 am

  Sunt principii generale ,nu promisiunile concrete [acelea din campanie promise de ambele tabere Alianta PSD-PD-pdl.]Oare ce ni se pregateste?Cumva ,,neocomunismul pur?”As fi bucuros macar sa se faca lucrari de infrastructura,dar…..ma indoiesc.Auzim mereu de 19 ani de cuvintul banal si scirbos,,AUSTERITATE”,iar in spatele lui s-a furat ,,in draci,,vin ai nostri,pleaca ai nostri,noi raminem tot ca…..pr..tii. asa[de data asta poate mult mai rau.]”,ni se potriveste, de minune.,,Sunt trist!”[oare e de crezut???????????????????????????????????????????

 151. 151 Augustin decembrie 20, 2008 la 9:33 am

  19 decembrie 2008, zi neagra in istoria democratiei romanesti!

 152. 152 valentin vasilescu decembrie 20, 2008 la 9:39 am

  @AYA
  Nu contest ca ceea ce crezi tu despre Tigareta 2 e fundamentat pe ceva provenit din surse pe care tu le consideri de incredere. Atit cit am putut si fara sa intru in conflict cu legea, ti-am prezentat probe. Iti dau ocazia sa-ti verifici sursele. Iata cum. Un set de probe si marturii ( seria C 0324762/01.11.2007 ) depuse de un inalt oficial din MApN procurorului Ciprian Nastasiu de la DIICOT confirma faptul ca a fost vorba de arme, de coordonarea transportului special din Tigareta 2 raspunzind gen. Degeratu Constantin sef al SMG. Si ca responsabili de inscenarea care a urmat dupa, au fost Directia Informatii Militare si Traian Basescu. Reiese clar din probe ca Babiuc si procurorul Popov primeau ordine de la T.B. ca unul care stia componenta retelei de trafic cu arme, facuse parte din ea, profitase de avantaje si avea datoria sa o protejeze, calcind pe cadavre pentru asta. Si ca intre T.B. generalul D.C. si DIM exista o relatie veche de dinainte de 1990. Nu stiu de ce Nastasiu, care-l servise cu obedienta pe T.B. pina atunci, a admis aceasta proba la dosar, desi a fost presat de T.B. personal sa o elimine. Cert este ca din acel moment, Nastasiu si-a semnat adeziunea la tagma somerilor. Mai intii a fost scos de la DIICOT si trimis la Parchetul Timis unde nu s-a gasit nici un post de procuror disponibil. Ulterior a semnat decretul de eliminare din magistratura a lui C.N. Si i s-a respins si cererea de inscriere in avocatura.

 153. 153 Zeus decembrie 20, 2008 la 9:57 am

  @ Aya:
  „cum au aparut impreuna (parca fiindu-le frica sa umble doar cate unul)”
  Super tare. Mi-a placut la nebunie faza.

 154. 154 Costin Tanasescu decembrie 20, 2008 la 10:06 am

  Pe o stanca neagra, intr-un vechi satuc, chiar intr-o
  casuta, langa un patuc,
  plange si suspina o batrana mica,
  care are fiul cat un piciulica.
  Caci la guvernare fiul ei iubit
  a plecat aseara si n-a mai venit.
  Celularul suna noaptea jumatate.
  Nu-i semnal, si totusi:
  – Oare cine-i, frate?
  – Eu sunt, buna maica, fiul tau dorit,
  n-a mai mers Taromul si n-am mai venit.
  Sun din Capitala, voi fi premier.
  M-a numit chiar Zeus, sunt timonier.
  Capitan e dansul, e ca la armata.
  Mica mea ostire fuge sfaramata.
  Vine criza, foamea, oamenii ma-njur.
  L-am servit pe dansul, m-a mancat in cur.
  – Ce spui tu, straine? Emil e departe,
  cica de Basescu nu se mai desparte.
  Am crezut ca-i gluma, dar era sa mor.
  L-am vazut aseara la televizor.
  Emil e cuminte, nu e derbedeu.
  De esti tu acela, nu-ti sunt mama eu!
  Lasa-ma cu Zeus, fiindca omul chel
  se joaca cu tine cum doreste el.
  Te-a numit pe tine dupa Stolojan.
  Crezi ca e pe bune?
  Te-a luat de fazan.
  Am vorbit cu tac-tu, asculta-l pe mos:
  dupa tine vine Leana lui Cocos.
  Du-te la Basescu, fa-i un ultim sluj,
  apoi ia Taromul, sa te-ntorci la CLUJ!

 155. 155 Aya decembrie 20, 2008 la 10:22 am

  @

  Leo

  Te rog, nu gandi patimas, cumpaneste totul.
  Tot ceea ce iti voi spune vine din experienta si din buna si indelungata cunoastere a lucrurilor la care ma voi referi.

  Gresesti cand afirmi ca Adrian Nastase s-a multumit cu putin prin functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor. Este un loc de importanta remarcabila, de mare influenta si forta (dar vei vedea ca mai apare un aspect).
  Vicepresedintii Camerei Deputatilor (valabil si pentru Senat), impreuna cu secretarii, chestorii- si, desigur, cu presedintele Camerei- formeaza Biroul Permanent al C.D.
  Iti propun sa exceptam, pentru inceput, discutia despre presedintele C.D.
  Detinerea acestor functii (ma refer la detinerea nominala- altfel, functiile revin partidelor parlamentare in functie de algoritmul politic) echivaleaza cu pozitii de forta politica.

  In mod special, in cazul ANului, data fiind dubla situatie a opunerii fata de guvernul 3C dar si a atacului dur asupra sa, timp de doi ani, in interiorul PSD de catre derbedeii politici (nu mai trebuie sa reiau ce i s-a intamplat si felul in care a revenit, prin propriile puteri) faptul ca detine foarte influenta functie de vicepresedinte al Camerei demonstreaza recunoasterea formala a fortei si influentei sale personale in PSD, recucerite, pas cu pas, in ultimii ani. Este, daca vrei, semnalul ca inamicii sai nu au avut de ales.
  Este, in acelasi timp, un semnal important catre teritoriu.

  (Tuturor acestor chestiuni trebuie sa le fie adaugat si faptul ca, prin valoarea sa profesionala si prin experienta sa, ANul este important in B.P. al Camerei, unde se iau toate deciziile cu greutate pentru aceasta „parte” a Legislativului; sunt convinsa, insa, ca, adresandu-ma tie, nu este necesar sa detaliez aceste aspecte legate de AN).

  In Biroul Permanent, fiecare membru are un singur vot (indiferent de functie). Pentru luarea unei decizii pe care un membru al B.P. o considera importanta- altfel spus, pentru a face sa fie recunoscut un punct de vedere- este nevoie ca acela sa aiba capacitatea de a-i convinge pe cat mai multi dintre ceilalti. Adrian Nastase se bucura de respectul si de increderea celor mai multi, indiferent de partidul din care fac parte. (Intr-o perioada in care guvernul este 3C, este obligatoriu, pentru noi toti, ca Legislativul sa ia decizii corecte si eficiente).

  Functiile de sef al Executivului si de presedinti ai Camerei Deputatilor si Senatului au fost negociate intre PSD si PD-L.
  In mod normal, atata vreme cat s-a admis ca sefia Executivului sa revina PD-L, functiile de presedinti ale Camerei si Senatului trebuiau sa revina PSD (sau PSD+PC, ca sa fie mai clar).

  Stii bine ca in PSD, alianta cu PD-L a fost impusa de derbedeii politici. Stii bine ca ANul s-a opus si, pe cale de consecinta, nu a participat la negocieri.
  Respectivii derbedei politici AU CEDAT, la PD-L presedintia Camerei (pierzand cu buna stiinta!) tocmai pentru ca stiau ca deputatii il vor propune pe AN presedinte (dar, odata cedata functia prin protocol, nu s-a mai putut face nimic).

  Membrii Biroului Permanent (in speta, PSD- dar valabil pentru toate partidele) al Camerei sunt propusi de grupurile parlamentare.
  Altfel spus, deputatii PSD din Camera au fost cei care l-au sustinut pe AN pentru maximum posibil!
  Mai e nevoie sa insist asupra faptului ca este o victorie personala de colosala importanta, un semnal de recunoastere mai puternic decat daca ANul ar fi ocupat o functie prestabilita prin protocol?

 156. 156 ORASAN IOAN decembrie 20, 2008 la 10:34 am

  Acum cand sa reusit punerea la punct a dorintei lui Mitrea sa prinda un post in fata,Geoana pregateste terenul pentru ca Adrian Nastase sa nu fie candidatul partidului la prezidentiale,organizarea unei competitii gen miss,baga candidatii in masina de tocat a partidului,unde manipularea si interesele vor fi la mare cinste,unde interesele vor oscila dintr-o tabara in alta,de luat in calcul sunt si sforile trase de marinar si matelotii lui.Pe fondul nemultumirii multora dintre parlamentari si baroni,domnul Adrian Nastase poate aduna in jurul sau o echipa convinsa de faptul ca daca Traian Basescu pierde alegerile,PDL poate fi scos de la guvernare si se poate instala un nou guvern in alianta cu liberalii,in care PSD este majoritar unde primministrul este pus de PSD,totul depinde de maniera in care domnul Adrian Nastase reuseste pana la congres sa-si atraga de partea sa o majoritate confortabila de sustinatori,un alt aspect important este acela ca trebuie sa puncteze imediat in presa toate greselile si incercarile de amestec in guvernare ale lui Traian Basescu,de fapt eu de acum incolo nu vad nici-un entuziasm ci o incordare maxima de care pe care.

 157. 157 Draghi Puterity decembrie 20, 2008 la 11:40 am

  @valentin vasilescu

  Foarte interesante postarile tale, imi clarifica unele banuieli!

  E logic. Pentru ca nu puteau sa ascunda de tot operatiunea de contrabanda cu arme, au facut-o sa para a fi o operatiune de contrabanda cu tzigari.

  O intrebare. E foarte probabil ca reteaua de traficanti de arme romani sa fi fost urmarita si bine cunoscuta serviciilor straine. E posibil, in sensul ca exista indicii, ca acestia „ii au la mana” pe acesti traficanti, respectiv ca unii au „defectat”.

  Si inca una: presupunand ca nu se platea doar „in natura”, banii proveniti din arme treceau pe la „aportul valutar special” (adica pe la Stolojan)? Asta daca tot veni vorba despre cine si cum e santajabil…

 158. 158 ELMMAR decembrie 20, 2008 la 11:43 am

  Pe crivatzul asta economic, a aparut o afacere de succes :hartia igienica marca Geoana cu aroma de boc.
  Se foloseste obligatoriu de guvernul 3C.

 159. 159 Răgan decembrie 20, 2008 la 12:36 pm

  Excelenţă

  Sunt f. bucuros de ce făcură- ţi ieri dar nu vă felicit, deoarece aţi „urcat în jos”.
  Dar, precum scrie la cartea ştiinţei conducerii, omul cu mult cap (cazul dv.) conduce şi „de jos în sus „.

 160. 160 Maximmouse decembrie 20, 2008 la 12:59 pm

  @ELMMAR!

  Multumesc de poezie….tot cu fufa….nu mai este nimic in lumea asta fara fufe…?

  recunoscator, Shoby!:)

 161. 161 Maximmouse decembrie 20, 2008 la 1:06 pm

  @ Toata Lumea!

  3C de boc a inmuiat clanta cu marirea de salarii…s-au intalnit si cu sindicatele…mai , mai….au cazut brusc pe realitate?androneasca nu mai este asa hotarata….cutra naibii….

  Ce zicerti de figura cu predoiu? ca si cu ungureanu la sie….erau oamenii asimetricului, raman oamenii asimetricului.Va amintiti cu ce repeziciune l-a numit pe predoiu dupa ce s-a pus de-a batul la Norica? Totul se leaga.

  Dragii de iei….janghinele dreack…

  Scump Poopor ce stiti de scandalul sexual din partidul chilotilor rosii? Aud ceva dar nu sunt lamurit…stiti linkul filmuletului?

  Maxi!:)

 162. 162 ELMMAR decembrie 20, 2008 la 1:36 pm

  Ca orice creshtin privesc si eu lista viitorilor ministri.
  Dezumflatzi,reshapatzi,reumflatzi…mortaciuni.
  Opaaaaa,ce-mi vad ochii?
  Doua voci blonde Udrea si Ridzi.
  Prospaturi?
  Privesc mai atent.
  Si astea sunt expirate!

  Guvernul 3C pute a boc.
  Maaare shmec padishahu’!

 163. 163 valentin vasilescu decembrie 20, 2008 la 1:55 pm

  Ce interes avea Nastasiu care ancheta un trafic cu tigari din 1998 ( Tigareta 2), sa urmareasca o filiera de arme si sa-l aresteze in 2007 pe moldoveanul Ion Busuioc, partener al lui Naor in operarea in 1998 a avionului UK-11372 a/k/a ER-ACR ? Probabil raspunsul venit din Anglia la solicitarea sa, care suna cam asa. Pe 19 aprilie 1998, inainte de declansarea oficiala in Romania a “scandalului Tigareta 2”, Camera Lorzilor din Marea Britanie constituia o comisie de ancheta pentru elucidarea implicarii col. Tim Spicer din SAS si a mercenarior sai in razboiul civil din Sierra Leone. Probele strinse de membrii comisiei aratau ca prin Decizia UNSCR nr. 1132/08 octombrie 1997 a Consiliului de Securitate, ONU instituit embargoul cu arme in Sierra Leone. Sierra Leone detine locul 2 in lume ca resurse diamantifiere. La solicitarea organizatiei internationale Human Right Watch, Consiliul de Securitate al ONU desemnase o comisie de investigatii care a condus la sechestrarea la sol pe 23.02.1998 prêt de citeva zile a avionului EL-JNS inchiriat de Air Sofia, datorita celor 180 de lansatoare de racheta AG-7, 50 de mitraliere cal. 7.62 si munitia aferenta gasite la bord. In document mai apare mentiunea ca in aceasi zi fusese ratata sechestrarea unui AN-12 incarcat la Otopeni cu rachete, inmatriculat simultan in Uzbekistan UK-11372 dar si in R.Moldova ER-ACR. Spre deosebire de Financial Times care n-a pomenit nimic, cotidianul londonez Sunday Times a publicat atunci documente ale comisiei ce indicau ca acest avion transportase in mai multe rinduri pistoale mitraliera AK47 si aruncatoare de mine portabile cal. 60 mm pe baza unui End-user fals provenit de la MApN Romania pentru Rwanda dupa metoda déjà cunoscuta din aprilie1997 in operatiunea Sudan ( alta tara supusa embargoului ). Din Liberia armele au fost imbarcate de Viktor Bout pe avioane sale AN-8 de capacitate mai mica si au fost livrate rebelilor pe o pista de iarba de la Kenema in Sierra Leone. Ulterior, ancheta a confirmat si existenta cursei MRV 601 efectuate de acelasi avion EL-JNS, decolat de la Otopeni incarcat cu 2.000 de AK-47 si avind ca destinatie inscrisa in acte aeroportul Lome-Togo. Cercetarea extinsa si la alte transporturi cu arme produse in Romania si aduse in Siera Leone de avioanele companiei Air Sofia a confirmat ca in 23/24.03.1998 si 16/17.04.1998 a confirmat utilizarea aceluiasi procedeu ca si in cazul EL-JNS. Inaltul comisar britanic in Sierra Leone, Peter Penfold, Robin Cook-ministrul de Externe in cabinetul Tony Blair, precum si generali, amirali ai ministerului Apararii au fost demisi odata cu finalizarea concluziilor anchetei. Desi pe filiera diplomatica Marea Britanie a trimis in 1998 Romaniei documentele care o incriminau, regimul Emil Constantinescu a preferat sa insceneze o penibila contrabanda de tigari. In aceste conditii, gen. lt. Nicolae Berechet in calitate de sef al IGP spunea urmatoarele : “nu putem divulga nici numele firmelor implicate si nici nu putem preciza daca avionul transporta armament pentru Romtehnica”.

 164. 164 Draghi Puterity decembrie 20, 2008 la 4:13 pm

  @Maxi, Leo

  Hai nu mai fitzi asa rai.

  Eu zic ca e acceptabila si o pozitie sub Miss Anastase, proaspat unsa shefa a gazdei noastre. Depinde de pozitie si de durata. Si daca mai face fenta aia cu „va rog sa ma ajutati, sunt atat de emotionata”, care barbat cu instincte de ocrotitor in va putea rezista? 😀

  Cu si mai mult interes astept insa redesteptarea virtutilor romane (nu române) in randurile tineretului român. La capitolul bulimie stam deja destul de bine, poate reusim sa punem si de niscaiva orgii, dar de unde facem rost de vestale virgine in conditiile astea de criza? Si ce facem cu Brutus si prietenii lui? Oricum, principalul e sa vina mai multe fete (nu fețe) tinere in politica. Proba eliminatorie, dansul la bara.

  De ce nu nu ne spune nimeni ca jucam intr-un film de Woody Allen?

 165. 165 Aya decembrie 20, 2008 la 7:04 pm

  @

  Valentin Vasilescu

  Ma refer la fire „nemediate”. Mai exact la cele originale, din 1998.
  Pe acelea le cunosc foarte bine (sunt esentiale si, observ, bine tinute sub obroc)..
  Sigur ca in 2007, printr-un proces de translatie (parte a dezinformarii) de la Degeratu (generic vorbind, nu neaparat legat de referiri nominale) se poate ajunge, prin deductii, la T.B.
  Asta inseamna ca se incearca mistificarea adevarului- si nu ma mira.
  Numele implicate cu adevarat in mod direct (aprilie 1998) INCA au posibilitatea sa purceada la mistificari.

 166. 166 FLORIAN decembrie 20, 2008 la 7:41 pm

  Radu Moraru la emisiunea “Nasu” a dezvaluit conspiratia pregatita de PSD si PNL cu doua luni inainte de alegeri. Astfel in noaptea de 30 noiembrie, dupa exit poll-uri intentionat aranjate, sa se declare invingatoare in alegeri si sa-l forteze pe presedinte sa accepte un premier al coalitiei PSD+PNL.
  http://energienaturala.wordpress.com/2008/12/18/nasu-la-b1-tv-istoria-unei-conspiratii-esuate/
  Care e realitatea ?

 167. 167 Zeus decembrie 20, 2008 la 10:18 pm

  @FLORIAN: realitatea, va fi greu de aflat. Dar suna extrem de plauzibil ce spui.

 168. 168 Provincialul decembrie 21, 2008 la 5:41 am

  Florian,

  cateva observatii.

  1. O alianta intre doua partide nu poate fi numita conspiratie.
  2. Sa zicem ca puteai „aranja” un exit poll, dar nu cred ca il puteai aranja pe cel al ISOMAR de la Realitatea TV pentru simplul motiv ca acolo inca mai dirijeaza Lazarescu, consilier prezidential.

  Erorile exit – pollurilor s-a datorat faptului ca s-a masurat un vot politic la niste alegeri uninominale. Daca iei in considerare si voturile anulate, eroarea este usor de depistat.
  In fond la votul politic PSD a castigat alegerile, iar impreuna cu PNL aveau suficiente procente sa constituie o majoritate.
  Se pare ca cineva din PNL a tradat, iar micutul Boc a „reclamat” victoria dreptei.
  Daca Geoana apuca sa anunte alianta cu PNL, Boc nu mai avea ce face.
  Dovada sta si faptul ca nu s-a aliat cu PNL si cred ca nici nu aveau intentia sa o faca.
  Dovada sta ca la PNL s-a deplasat o delegatie de forma din 4 persoane, iar la PSD s-au dus vreo 14 persoane.
  „Vizita” la PNL a fost de ochii lumi.
  Basescu hotarase probail inainte de alegeri ca PSD trebuie atras in guvern pentru a anula orice actiune coerenta in alegerile prezidentiale.

  Cred cu tarie ca uni din PSD au negociat cu basescu cu mult timp inainte de alegeri aceasta coalitie.

  Daca coalitia se va rupe pot pune pariu ca unii vor dezerta spre PD-L, alti vor ramane in PSD ca sa tradeze din interior.

  Troia a putut fi daramata numai dupa introducerea Calului Troian.
  Basescu are mai multi asemnea cai in PSD.

  Poate PSD ar trebui sa invete de la PD-L unitatea si DISCRETIA.

  PSD prea isi spala de vreo 4 ani rufele in public.

 169. 169 ELMMAR decembrie 21, 2008 la 6:27 am

  E demult trecut de miez de noapte.
  Va daruiesc versuri.

  Ai iarba fiarelor la tine
  Cusuta-n palma ca-n povesti
  De-i poarta ferecata bine
  Atinge-o,cheia chiar tu esti.

  Aluna asta-i fermecata
  De intri,n-ai sa poti iesi
  Si nu vei mai putea vreodata
  Drumul de-intoarcere a-l sti.

  Vinu-i in cupa,dar,stii bine
  Vasul sunt eu,iar vinul tu
  Si nu stim cine-o bea din cine
  Pana-om uita cuvantul “nu”.

 170. 170 ELMMAR decembrie 21, 2008 la 6:33 am

  @ Maximmouse

  DEDICATZIE SPECIALA!!!!!

  Shoby, io’te iar de of si inima albastra,zice Miron Radu Paraschivescu.

  Contrarii

  Sunt scârbă tot,şi tot, întors pe dos:
  Mi-e drag doar ce e bubă şi putoare,
  Mărul,nu rumen – putred,viermănos,
  Muierea,târfă,acră de sudoare.

  Şerpi de cenuşă,vineţi, mă pătrund:
  Băloase gusturi,poftele de slugă,
  Şi mă ridic şi mă scufund pe rând
  Sub neagra lor şi blestemata glugă.

  Iar când ajung numai pârjol şi clocot
  De fumeg tot: un maldăr de ruine,
  Ca-n turnul vechi neostenitul clopot,
  Opt îngeri sună trâmbiţele-n mine.
  Miron Radu Paraschivescu,Din volumul „Tristele”, 1968)

 171. 171 valentin vasilescu decembrie 21, 2008 la 8:57 am

  @AYA
  Apropo de „cinstitul”doctor Yassin si afirmatia a lui T.B. criticata de israelieni despre existenta Palestinei.
  Palestinienii ( din actualul teritoriu al Libanului, Siriei si Iordaniei ) au inceput sa emigreze din Imperiul Otoman spre sfirsitul secolului 19. Cele mai numeroase comunitati de palestinieni s-au stabilit in Senegal si Sierra Leone. In martie 1956 existau 32 de palestinieni naturalizati in Sierra Leone autorizati sa comercializeze diamante. In 1971, dupa eliberarea de colonialisti, premierul Stevens a nationalizat 51 % din actiunile societatilor miniere si le-a reorganizat sub numele de NDMC ( National Diamond Mining Company ). Deciziile in NDMC erau luate de premier, conducerea fiind asigurata de protejatul sau afro-palestinian Jamil care a primit si 12 % din actiunile detinute de stat. In 1984, SLST si-a vindut cele 49% din actiunile de la NDMC companiei PMMC ( Precious Metals Mining Company ) controlate de Jamil Sahid Mohamed. Afro-palestinienii din Sierra Leone au contribuit cu fonduri importante si cu tineri recruiti pentru apararea Beirutului de armata israeliana in perioada 1980-1990, Hezbollah si Amal fiind principalii beneficiari.Prietenul din coplilarie al lui Jamil, Nabih Berri, libanez nascut ca si el in Sierra Leone, s-a deplasat in Liban dupa declansarea invaziei israeliene din 1982 pentru a prelua conducerea militiilor Amal pro-siriene. Ulterior Berri a ajuns deputat, liderul majoritatii Hezbollah din Parlamentul libanez. Anul 1986 a insemnat apogeul colaborarii lui Jamil cu conducerea politica din Sierra Leone, motiv pentru care liderul Palestinian Yasser Arafat venit in vizita la presedintele Joseph Momoh oferindu-i acestuia citeva milioane de dolari in schimbul acceptarii infiintarii unei tabere de antrenament a Frontului pentru Eliberarea Palestinei la Freetown.

 172. 172 Caramella decembrie 21, 2008 la 4:30 pm

  @ Provincialul

  Amintind de „Erorile exit – pollurilor” as dori sa mai adaug la cele spuse de Dvs. un fapt cat se poate de real pe care cred ca nu il stiti si anume ca aprox. 20% din cei chestionati (imediat la iesirea dintr-un birou electoral) NU AU DORIT SA FIE SINCERI CUM AU VOTAT CI AU PREFERAT SA NU RASPUNDA SONDAJULUI !

  Am fost intamplator martora la un astfel de sondaj (INSOMAR), dar cred ca pentru acoperirea acestui neajuns si pentru o mai fidela oglindire a realitatii trebuia sa fie intervievata urmatoarea persoana pentru sondajul respectiv …

 173. 173 eugeno decembrie 21, 2008 la 5:54 pm

  @ Maximmouse

  Stimate Domn, nu disperati, batrana si de mult raposata mea strabunica avea va asigur multa dreptate cand spunea: ” Tot rau-i spre bine, maica!”.
  Pai cum va imaginati ca poporul va putea intelege mai bine care este diferenta calitativa dintre politicienii pusi in slujba lui de PD-l si PSD, decat in cazul unei comparatii „one by one” Roberta Anastase „versus” Adrian Nastase?
  Nu cred ca este nevoie sa va amintesc motivele pentru care marea Greta Garbo, prefera sa fie fotografiata cu o maimuta, pana si mintea ei de „diva” realizand, ca „diferenta” va soca marele public.
  Lasand gluma la o parte, va asigur ca apreciez in mod deosebit si astept cu nerabdare postarile dumneavoastra.

  Sanatate si sa auzim numai de bine

 174. 174 eugeno decembrie 21, 2008 la 6:25 pm

  @ Maxi, Leo, Draghi Puterity

  Stimatilor, va asigur ca un nou episod cu „sa radem cu Stan si Bran” abia urmeaza, intrucat cei de la Brussels nu au avut pana in prezent nici o „reactie”, datorita faptului ca s-au gasit(ca de obicei), in imposibilitate de a sesiza „granita” dintre prostie si „necunoasterea limbii”.
  Intrucat noi nu suferim de acest handicap, va promit distractie „totala”. Totul este ca „personajul” sa „cuvante” mult si des.

  Sanatate si sa auzim numai de bine

 175. 175 Aya decembrie 21, 2008 la 9:54 pm

  @

  Valentin Vasilescu

  Nu am avut nici o secunda indoieli asupra faptului ca, pe fond, operatiunea Tigareta II desemna (nu insemna!), o operatiune- trafic de arme (generic).

  Inteleg ca sugestia ta este:
  1.Tigareta II a fost dezinformare (sau parte a dezinformarii!?)- mai specific, contrabanda cu tigari este dezinformarea, realitatea fiind traficul de armament/ tehnica de lupta.

  2. Dezinformarea acopera mai mult decat niste transporturi romanesti (de armament), mai exact o ampla operatiune transfrontaliera, cu ramificatii engleze, ruse, ucrainene (daca am inteles bine), siriene (daca am inteles bine- de unde si trimiterea ta la „cinstitul doctor Yassin).

  3. Dezinformarea acopera (sau incearca sa acopere) faptul ca plata in cazul traficului au arme/tehnica de lupta se facea, de fapt, in diamante, in Sierra Leone si nu in tigari (imi amintesc ca acum ca in 1998, dupa declansarea scandalului Tigareta II s-a spus, O SINGURA DATA, ca a fost vorba de un transport anterior de armament, tranbsportul de tigariu fiind plata pentru armele livrate; tigarile urmau sa fie plasate pe piata, suma obtinuta fiind plata efectiva a armelor.)

  Daca admit ca Tigareta 2- contrabanda cu tigari, cum o numesti- era dezinformarea, este absolut logic ca personajele care au ACCEPTAT sa puna in opera – sa „joace” in piesa- dezinformarea au fost (ras)platite cu cele 500 de baxuri de tigari care „au disparut” (de fapt, li s-a „pierdut urma”) din cantitatea totala aflata in avionul- problema, in 16/17 aprilie 1998, pe Aeroportul (militar) Otopeni.
  Asa se explica si amanuntul revelant (pe care l-ai dat) anume ca tocmai soferul vehiculului care a preluat ele 500 de baxuri „disparute” nu a fost „deranjat”, in timp ce altii (nu neaparat sau nu numai soferi) implicati in restul transportului (transporturilor) au fost condamnati.

  Daca admitem ca Tigareta II a fost dezinformare, mai inseamna ca Trutulescu a acceptat sa fie autorul principal. Mai departe, data fiind toata acea „sceneta” in care apare si Nicu Anghel, inseamna ca SPP era implicat, in sensul acceptarii sa „joace in piesa” (sau, mai probabil, erau implicate persoane cu greutate in SPP, care aveau acces nemijlocit si nelimitat la dotarile tehnice- automobile, etc).
  DAR:
  Tinand cont:
  – de nivelul foarte scazut al (ras)platii (500 de baxuri de tigari- urmau sa fie vandute pe poiata neagra ceea ce, in epoca, ar fi insemnat, pentru „prima mana”, aproximativ 250.000 suma care, de altfel, a si fost vehiculata in 1998, inainte de a se „pune surdina” informatiei legate de baxurile diusparute)
  -de colosalele riscuri si amploarea si diversificarea fortelor puse in joc pentru ca dezinformarea sa fie credibilia (de la inchiriere de avioane pana la pista de aterizare si de la cantitatea de tigari transportata de la Sofia pana la descarare, transport si depozitare in Romania)

  inseamna ca (ras)plata ar fi trebuit sa ajunga la foarte putini oameni- sau, daca era destinata mai mul;tora, inseamna ca aceia, in pofida riscurilor, se multumeau cu foarte putin (or, plata, in astfel de cazuri, e substantiala).

  ASTA INSEAMNA, LOGIC, CA TIGARETA II NU A FOST DEZINFORMARE.

  Nu contest ca era vorba de contrabanda, dar nu pentru „a acoperi” schimbul „arme-diamante”, ci pentru cu totul altceva.

  Elementele pe care mi le-ai pus in lumina fac ca, pentru mine, sa se ridice cortina, aratand urmatoarele lucruri.

  1. Exista (din sau in diverse tari) experti specializati in tranzactii arme-diamante. Logic, acestia se cunosc intre ei- deci, putem spune ca, intr-un fel, constituie o retea. Aceasta este „partea de top”.

  2. Exista o diferenta de fond si de forma, ca actie in sine, intre tranzactie si traficul efectiv (cele doua avand legatura in sensul ca traficul presupune desfasurarea operativa, in diverse etape, a tranzactiei).

  2 bis) Exista coordonatori ai traficului (ca desfasurare operativa a tranzactiei) care au legatura cu dealerii, se ocupa de fonduri, distribuie sumele pentru operatiuni, platesc dealerii etc,etc.

  3. Exista dealeri implicati in operatiuni care tin de trafic (repet, tranzactia este apanajul expertilor, care nu se implica in trafic si alte operatiuni „de teren”).

  4. Dupa identificarea elementelor necesare si stabilirea tranzactiei arme-diamante (de catre experti), traficul in sine se desfasoara astfel:

  a) Dealerul de armament/tehnica de lupta (care are relatii cu transportatori- care, la randul lor au relatii la aeroporturi etc- furnizori de armament/ tehnica de lupta, cumparatori, etc) cumpara, CU BANI PROVENITI DE UNDEVA/DE LA CINEVA anume (logic, din reteua „extinsa”) arme si la transporta la destinatie, asa cum a fost stabilit in cadrul tranzactiei. Pentru asta, el primeste o „plata” (intr-un cont, direct- nu asta e discutia).

  b) BANII PENTRU CUMPARAREA ARMELOR se obtin pe alta filiera, in care sunt implicati dealerii de tigari.

  c) Dealerii de tigari primesc transporturi masive de tigari (de exemplu, cu avionul- tipic actiunea Tigareta II). Se ocupa de descarcarea, preluarea si comercializarea acelor tigari pe piata neagra (ca „prima mana”). Banii rezultati din comercializarea tigarilor se intorc, PRINTR-O VOLTA, la dealerii de armament (cel mai probabil, pentru maxima siguranta, dealerii de armament si dealerii de tigari nu au legatura intre ei).
  Mai exact, se intorc la coordonatorul/coordonatorii traficului (coordonatorii sunt diferiti de expertii care stabilesc tranzactiile) acestia distribuindu-i mai departe pentru desfasurarea traficului in sensul global al actiunii.
  Pentru activitatea prestata, dealerii de tigari sunt platiti- cel mai simplu si fara probleme, cu o parte din marfa (baxuri de tigari).

  Asta inseamna ca operatiunea Tigareta II, ca parte specifica a traficului de armament, era destinata obtinerii de bani cu care urmau sa fie platite armele si tehnica de lupta destinate traficului.

  Asta mai inseamna ca Trutulescu (SPP- dar provenit de la unitatea speciala de la Buzau) era un dealer de tigari. El era (ras)platit, la fiecare transport- pentru simplificarea situatiei, cu un numar de baxuri de tigari (in cazul Tigareta II, este logic ca erau cele 500 de baxuri „disparute”). Fiind vorba de o suita de astfel de operatiuni, daca la fiecare transport partea sa era de 500 de baxuri, inseamna ca, per total, obtinea bani suficienti pentru ca, din aceasta (ras)plata sa achite obligatiile fata de cei cu care colabora in activitatile specifice desfasurate (care, intr-adevar, se incadreaza in contrabanda).
  Astfel stand lucrurile, daca la un singur transport ii reveneau 250.000 dolari (asa cum s-a si spus despre Tigareta II) si- conform unei logici care se regaseste si in zvonistica- in conditiile in care exista minimum un transport pe saptamana, inseamna ca suma rezultata (revenindu-i dealerului de tigari) era de minimum 1.000.000 dolari pe luna. Or, tinand cont de ritmicitate, aceste sume sunt, de-a lungul unui an (minimum 12.000.000 dolari/an) bani suficienti pentru a plati colaboratorii si pentru a-i ramane si dealerului sume impresionante per total.

  Faptul ca Tigareta II era trafic (contrabanda) cu tigari legata de traficul de arme deriva si din ceea ce ai spus – informatia conform careia „s-a ratat” retinerea, pe Otopeni, a unui avion cu tehnica militara, anterior operatiunii Tigareta II, cele doua aspecte fiind puse in conexiune.

  Rezumand, legat de ceea ce „se revela” in urma Tigareta II:
  – Este posibil (nu e simplu, dar este posibil) sa identificam, pentru traficul care are legatura cu Romania, dealerul/ii de armament (unul dintre cei de tigari este clar, Trutulescu- ma refer la cazul in speta) si, desigur, „drumul” armelor ;
  – Este mai greu, dar nu imposibil (cu multe alte date) sa stabilim chair si coordonatorul actiunii (actiune care, probabil, este parte a uneia mai ample)- a traficului de armament;
  – Este, practic, imposibil, insa, sa stabilim CARE dintre expertii (nu sunt multi la nivel international) in tranzactii arme- diamante a identificat elementele pentru TRANZACTIE (acela neavand legatura directa cu traficul in sine).

 176. 176 Draghi Puterity decembrie 22, 2008 la 12:36 pm

  @Aya

  Nu stiu daca are vreo legatura cu Tzigareta II si traficul de arme, insa uite ce mi-a venit in minte citind cele scrise de tine: Germania a inarmat UCK-ul (trupele paramilitare din Kosovo) printr-o metoda oarecum similara. Banii pentru armament au fost produsi 😀 prin prostitutie. Se pare ca serviciile de „protectie a constitutiei” din Germania au tras sforile in asa fel incat o mare parte din proxenetzi au ajuns sa fie albanezi (spre disperarea pestilor locali). Dupa ce s-a incheiat „razboiul umanitar” care a dus la destramarea finala a YU, situatia a revenit la normal.

  Nu vreau sa fortez lucrurile, insa poate ar meritat analizat si contextul Tzigaretei. Oare chiar Africa a fost destinatia finala?

 177. 177 Aya decembrie 22, 2008 la 6:17 pm

  @

  Draghi

  NU Africa a fost destinatia finala.
  Ai dreptate (din perspectiva trannsationala- cum altfel e „mafia”, generic vorbind?- aceea indicata de tine a fost una dintre zonele PRIORITARE careia i-au fost destinate „fondurile”).

 178. 178 Aya decembrie 22, 2008 la 6:24 pm

  @

  Draghi

  Nu uita ca avionul cu tzigari a venit de la Sofia. Iti mai amintesti cine era ambasador la Sofia, in acel moment? Iti mai amintesti ca presa a vuit- scurt!- ca a fost implicat in acea mizerie si ca, brusc, a tacut?
  Asa e. A fost implicat!
  Faptul ca tocmai SIE (al carui sef fusese) a facut publica inregistrarea descarcarii baxurilor pe Otopeni, in acea noapte, declansand scandalul, imi arata clar ca nu s-a „inteles” la pret.
  Niste mizerabili cu totul- nici macar mafioti nu sunt in stare sa fie.

  Stii care e necazul „baietzilor” astora?
  Ca „unii” dintre noi stiu pana si unde au ajuns cele 500 de baxuri (in mod explicit, chiar in acea noapte) si ca, daca s-ar intampla ca acelor „cunoscatori” sa le fie pus calusul definitiv si asternuta negura definitiva pe privire, sunt altii care detin informatia de la ei si o duc mai departe.

 179. 179 Draghi Puterity decembrie 23, 2008 la 12:03 am

  @Aya

  Ramane cum am stabilit. Dar sunt sigur ca o sa mai treaca multa vreme pana atunci.

 180. 180 valentin vasilescu decembrie 23, 2008 la 9:44 am

  Vad ca va dati cu presupusul fie ca asa v-ati obisnuit, fie pentru ca n-ati citit documentele din :
  http://www.expostar.ro/index.php/dosare/43-i-culisele-operatiunii-speciale-tigareta-2
  http://www.myspace.com/val2002
  Acolo gasiti dovada ca avionul nu a transportat nici o tigareta :
  Rezultatele expertizei solicitate si transmise IGP prin adresa nr. 38336/ 1998 de catre Camera de Comert si Industrii a Romaniei. Din continutul careia reiesea faptul din ca timbrele de pe pachetele de tigari din cele 2.200 de baxuri considerate ca facind obiectul transportului cu aeronava IL-76 din data de 16.04.1998 aveau numarul de inmatriculare J/40/1473 si codul SIRUES 403011971 si au fost comandate la Imprimeria Nationala pe 03.09.1996. Aceleasi timbre figurau ca fiind confiscate in luna FEBRUARIE 1998 (anterior datei de 16.04.1998 ) lipite pe pachetele din baxurile de tigari gasite in tiruri interceptate de politie in judetul Constanta. Baxurile respective apatinind firmei gen. Florica & col. SRI Dumitrescu George ( B.I. seria DM nr. 365850) au fost transportate in containere de o nava sub pavilion strain, au fost descarcate in portul Constanta si imbarcate pe tiruri.
  Cele 2.200 de baxuri de tigari sechestrate in curtea D.G. Vamilor au aparut la 5 zile dupa decolarea avionului din Tigareta intr-un depozit din Buftea.

  Aceleasi concluzii au fost exprimate de Departamentul de Control al Guvernului in Raportul de Control inregistrat cu nr. 7/521TD din 01.06.1998 si Notei din 26.05.1998 rezultata ca urmare a verificari documentelor existente in arhiva Directiei Generale pentru Legislatie si Impozite Indirecte din ministerul Finantelor, coroborate cu documentele puse la dispozitie de RA Imprimeria Nationala si Directia Generala a Vamilor. Raportul nu a ajuns la Parchet fiind sustras de secretarul general al guvernului, Radu Stroe, fiind gasit partial de mine si acceptat cu greu ca proba in aparare in faza de recurs la CSJ.


 1. 1 Unde ne sunt expiraţii? « Mihnea Georgescu Trackback pe decembrie 18, 2008 la 10:15 am
 2. 2 PD-PSD spre stanga? « Agentia de Rating Politic. Blog. Trackback pe decembrie 18, 2008 la 3:28 pm
 3. 3 Historia de un Amor - de la Năstase la Anastase « Mihnea Georgescu Trackback pe decembrie 20, 2008 la 11:13 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: