O duminică a victoriei împotriva culorii portocalii

Aşa cum mă aşteptam, turul al doilea a confirmat trendul deja impus pe 1 iunie. PSD a câştigat aceste alegeri, cu cei mai mulţi şefi de consilii judeţene, cei mai mulţi consilieri locali, cei mai mulţi primari. Dar, foarte important este şi că, împreună cu revenirea noastră ca partid, asistăm şi la înfrângerea PDL în foarte multe locuri din ţară. Înfrângerea clară de la Bucureşti, pierderea principalului bastion electoral al lui Traian Băsescu reprezintă un moment de cotitură. La fel cum sunt şi victoriile obţinute de PSD în foarte multe oraşe importante: Iaşi, Vaslui, Galaţi, Brăila, Focşani, Bistriţa, Alexadria. Suntem pe primul loc, dominând nu doar satele şi comunele, dar şi oraşele din România. Analizele din zilele următoare vor aprofunda aceste concluzii cu idei suplimentare, precum aceea că votul din oraşe nu se mai îndreaptă doar spre candidaţii dreptei, ci şi spre cei ai stângii. Electoratul urban se schimbă, nu mai acceptă agenda haotică pe care PDL şi Traian Băsescu încearcă să i-o impună.
Personal, cred că rezultatele de ieri sunt o veste extraordinar de bună pentru România, fapt pe care îl regăsim şi în tonul pozitiv al raportărilor principalelor agenţii de ştiri occidentale. Aceste alegeri ne arată că românii ştiu cu adevărat să opteze pentru ce este cel mai bine pentru ei. Vreau să profit de acest moment pentru a transmite trei mesaje:

1. Colegilor din ţară le transmit admiraţia şi respectul meu, pentru un scor excelent. Aşa cum le-am spus în aceste săptămâni, în deplasările mele prin judeţe, nu putem reuşi decât dacă suntem solidari şi muncitori. Ei au trecut peste toate obstacolele şi, acolo unde au ştiut să îşi aleagă candidaţii şi unde au ştiut să vorbească oamenilor despre problemele reale, au câştigat.( Unde nu, nu!). Împreună, putem să redevenim cel mai important partid din România şi să câştigăm alegerile la toamnă.
2. Bucureştenilor le felicit inteligenţa şi echilibrul. Au ales primar general un om pe care eu personal îl apreciz  şi care va munci  mult pentru oraş. Peste tot în ţară, au fost aleşi oameni şi nu discursuri politice depăşite. Sorin Oprescu merită această victorie şi va avea si sprijinul meu în activitatea sa viitoare.
3. În fine, în legatura cu Traian Basescu.  După patru ani de manipulări şi minciuni, el plăteşte direct factura greşelilor sale. Bucureştenii, cei care l-au susţinut cel mai mult până acum, îl sancţionează foarte dur. Emil Boc spunea aseară că PDL a pierdut în faţa unui vot emoţional. Da, e şi un vot emoţional, al celor care s-au săturat de Băsescu. Un astfel de vot e mult mai dur decât o opţiune rece, raţională, între doi oameni. Bucureştenii demonstrează astfel că nu mai vor să sprijine nici discursul, nici proiectele şi nici oamenii lui Traian Băsescu. Înfrângerea de ieri de la Bucureşti nu e, in principal, a lui Vasile Blaga, ci a întregului eşafodaj construit în jurul lui Traian Băsescu.

Românii ne cer tuturor să ne întoarcem cu faţa spre ei, spre problemele lor, iar PSD trebuie să ţină cont de acest semnal. Pentru PSD, va urma o perioadă a analizelor . Vor fi in continuare unii care sa dea sfaturi (tot mai putini, sper) si altii care sa alerge. Alegerile parlamentare, in colegii uninominale, vor schimba fundamental modul de desfasurare a campaniilor.

Trebuie să vedem ce a mers şi ce nu, care dintre deciziile luate au ajutat la obţinerea unor scoruri bune şi care au privat PSD de scoruri şi mai bune. Şi, mai ales, trebuie să privim spre viitor, spre alegerile de la toamnă, unde trebuie să fim uniţi şi puternici. Victoria de la alegerile locale trebuie să fie doar primul pas al schimbării puterii actuale. Vor mai urma, cu sprijinul românilor, încă doi: unul în toamnă, iar altul în toamna anului viitor.

77 Răspunsuri to “O duminică a victoriei împotriva culorii portocalii”


  1. 1 alexandru petria iunie 16, 2008 la 8:02 pm

    Domnule Năstase, nu există în România oraşul Bistriţa-Năsăud. Judeţul se numeşte aşa. Probabil v-aţi referit la Bistriţa.

  2. 2 iuliu iunie 16, 2008 la 9:13 pm

    Bravo Oprescu!
    Mitocanu a pierdut Bucurestiul!

  3. 3 Nahas iunie 16, 2008 la 9:13 pm

    Chiar doriti sa va legati numele de Sorin Oprescu?

  4. 4 Ilie iunie 16, 2008 la 9:14 pm

    E randul dumneavoastra.
    Geoana nu are priza la public deci iese din joc.PSD trebuie sa mizeze pe dumneavoastra si mai ales sa fie un partid unit cand vor avea loc prezidentialele.E momentul ca Basescu sa iasa din joc.Este un om caruia nu i-a pasat decat de colegii lui de partid si nu de oameni.Este un om fara caracter,un om avid de putere,un om care nu are scopul k romanii sa o duca mai bine.Deci trebuie sa paraseasca corabia.El se bazeaza pe umorul si stilul lui de a aburi poporul.Sfatuiesc poporul sa nu se mai lase pacalit de vorbele acestui om pt ca ambitia lui nu este ca noi sa o ducem mai bine ci vrea ca oamenii lui sa aiba functii sus puse.
    Succes Domnule Nastase

  5. 5 JeanS iunie 16, 2008 la 9:24 pm

    Felicitari pentru rezultate! Va doresc, sa nu-i dezamagiti pe cei care au avut incredere in dumneavoastra.
    Greul cred ca acum incepe. Se spune, ca atunci cand nu mai poti esti deabea la jumatatea drumului.
    Succes!

  6. 6 romanoarab iunie 16, 2008 la 9:28 pm

    La emisiunea de la Antena 3 ati fost intrebat de posibilitatea ca Sorin Oprescu sa isi doreasca sa candideze la Presedintie! Avand in vedere ca romanii voteaza emotional – nu ptr. ca asa a spus Boc – este posibil ca Oprescu, altfel un om pe care-l simpatizati, sa devina un adversar persiculos ptr. dvs. in lupta ptr. Cotroceni?? Pun aceasta intrebare luand in calcul scopul dvs. declarat de a candida la prima functie in stat!!
    As vrea, de asemenea, sa stiu ce aparere aveti in legatura cu o posibila o alianta PD-L – PNL sau chiar absorbtie a PD-L de catre PNL!! Este acesta un scenariu plauzibil acum, cand toata lumea vede PSD-ul mana-n mana cu PNL-ul pentru eliminarea definitiva a lui Basescu de pe scena politica??
    Si, nu in ultimul rand, o obsesie mai veche (a mea) domnule Nastase: cand scapati de Geoana?!!;-) Stiu ca viata si regulile de partid trebuie respecatate, ca disciplina de grup nu poate fi rupta, dar….nu cred ca i-ati vazut fata colegului dvs. Geoana la anuntarea exit-poll cu Oprescu castigator, si asta deoarece va aflati in spatelel lui!! Jale mare pe chipul lui Mircica!! Este inadmisibil cum se comporta acest om!! Jenant!! Penibil!! Imi este mie rusine de rusinea lui, cand ii vad prestatiile jalnice la TV!!

  7. 7 exasperat iunie 16, 2008 la 9:38 pm

    Faină emisiunea de la d-na Firea. Corectă remarca referitoare la votul emoţional. Traian Băsescu a dorit o campanie „împunsă”, care să zvâcnească brusc într-o parte sau alta, la cel mai mic impuls şi fără nici o noimă de raţiune.
    Din păcate, s-a întâmplat asta în multe locuri…în D-ţa cu osebire.
    Nu s-a gândit însă că jocul ăsta „pokeresc” îţi oferă şi „mâini proaste”. La Bucureşti, Blaga a avut 2 perechi…iar Oprescu full de aşi. Noroc marinăresc.

    P.S: Remarcă interesantă a preşedinteleui executiv PSD D-ţa, A. Ţuţuianu: „Din 40 de primari PD-L în judeţul D-ţa, 23 sunt foşti psd-işti. Înseamnă că suntem o pepinieră eficientă.” Umor negru.

    Petruţ Dumitru

  8. 9 Sergiu iunie 16, 2008 la 9:57 pm

    De ce PSD nu la inaintat pe Oprescu ca pe un candidat oficial si a trebuit ca Oprescu sa faca marea panarama cu iesirea lui din partid ca sa candideze ca independent?

  9. 10 bukakke iunie 16, 2008 la 10:16 pm

    Domnule AN,
    Stiu ca cititorii dvs care sunt mai inteligenti decat bolovanii ma vor injura iar ceilati vor casca gura dar trebuie sa spun asta:
    Pe Oprescu l-au votat prostii. Aceiasi care scuipa seminte pe trotuare si incing gratare in fata blocului. Aceia care tin cu dintii de locul LOR de parcare de pe spatiul verde ce margineste trotuarul. Nu va imbatati cu apa rece. Singurii primari care au facut ceav in Bucuresti sunt Basescu si succesorul lui, Videanu. Nici un alt primar nu a facut nimic. Oprescu bate campii cu autostrazi zburatoare si parcuri cu caprioare in timp ce Chicago le darama pentru ca erau o mare sursa de poluare fonica si toxica.
    Bucurestenii s-au trezit? Nu, au adormit in trafic visand rate, caprioare si diametre paralele cu inelele lui Saturn.

  10. 11 eugen iunie 16, 2008 la 10:21 pm

    Nu stiu daca a fost o victorie foarte clara intrucat PD-L chiar daca nu a fost un buldozer electoral asa cum se astepta la Cotroceni si in „societatea civila” (sau mai bine zis societatea de politicieni in civil) este inca o forta politica comparabila cu PSD. Si tousi 3-4% in plus fata de europene nu este foarte mult. Dar alegerile locale au fost o victorie impotriva fanatismului politic si marcheaza prabusirea domnului Basescu din postura de guru ale carui inidcatii de vot sunt urmate fara cricnire de electoratul de centru. Cu toata campania murdara si agresiva cu votati PSD votati hotii si partidul de ucigasi de la mineriade, Oprescu profesorul escroc, omul care vine la 4 la serviciu cel care dadea revolutionarii de la 13 iunie pe mina politiei nu s-a mai vindut deloc.
    Ca si in fotbal electoratul arbitru a ignorat plonjarile in careu si jocul la ofsaid. Dl Basescu este acum ca si clovnul de care nu prea mai mai ride nimeni si nu stie ce sa faca.
    Dl Basescu si PD-L au fost impinsi in coltul in care nu le convine aceea al
    dezbaterilor rationale si unde calitatea oamenilor si programelor conteaza si nu ” votul emotional”. Tocmai disparitia votului emotional este adevaratul dezastru electoral pentru ei. Si faptul ca PSD a reusit o performanta buna in aceste conditii este remarcabil. Poate in 2000 PSD a fost impins in sus de votul negativ contar CDR si in 2004 de economia buna dar acum a fost o lupta pe bune.
    Dar sa vedem. Dupa alegerile parlamentare tot domnul Basescu va fi presedinte, DNA tot al lui, „serviciile” tot pe el il vor „servi” si tot el va decide cine va face guvernul si Basescu nu se va lasa mai usor dus inapoi in limitele constitutiei decat Mugabe. Atunci vom vedea cat de solida este democratia in Romania.

  11. 12 S iunie 16, 2008 la 11:01 pm

    eu nu l-am votat pe oprescu deci pe mine nu ma reprezinta. si acum o luam de la capat si incepe circuuuuuul…pdl are cei mai multi consilieri si o sa inceapa un haos total. chiar asa, nu se poate sa evoluam si noi cumva?

    ati pacalit masa de oameni prosti cu oprescu. nu spun ca il admir prea mult pe blaga, pe care de altfel l-am si votat, dar m-a disperat oprescu in campania asta.

    blaga nu a pierdut. a fost singur impotriva psd-ului, pnl-ului, pc-ului etc etc (adica si impotriva simpatizantilor acestui partid) si intre el si oprescu diferenta nu a fost prea mare 😉

    este f interesant cum atatea partide se unesc impotriva unuia singur, care, sa ne intelegem, este deasemenea votat de un numar f mare de alegatori.

  12. 13 reformacj iunie 16, 2008 la 11:13 pm

    Cei portocali sunt pe topogan ca si Base.Este clara ‘performanta” lor, in contextul analizei cu 2004.sa nu uitam si de noi, psd-ul care avem un – de aprox. 1 mil . de voturi fata de 2004.Este aceasta o performanta, asa cum spune prostanacul? Cu siguranta nu pentru psd, daca comparam cu localele nu cu europarlamentarele cum se incearca aceasta slaba manipulare. Auzi! sa compari mere cu pere, ca si cum se voteaza aceleasi lucruri. Neobrazare din partea trecatorului presedinte psd, Geona care mi-a jignit intelectul.RUSINICA!Rezolvarea este analiza rezultatelor electorale si destituirea echipelor neperformante, apoi instituirea interimatelor.Cat mai repede cu putinta, chiar si la Cluj unde s-a confirmat strategul psd, DANCU

  13. 14 Eduard Paul Petrescu iunie 16, 2008 la 11:15 pm

    🙂

  14. 15 natasa iunie 16, 2008 la 11:16 pm

    am citit si eu comentariile reuters privind alegerile si trendul votului romanilor…interesant.

  15. 16 starlete iunie 16, 2008 la 11:44 pm

    se pare ca a reusit mai bine Oprescu ca indepent, precum Ontanu. Noi i-am salutat victoria, sprijinita desigur si de dl Nastase.
    Ramine de vazut daca Oprescu va rezolva minorele probleme , care se pot rezolva, de exemplu strangerea maidanezilor. Este o chestie de prestigiu pentru Bucuresti , sa nu existe maidanezi in centru sau alte puncte nevralgice, langa metrouri, aeroport, gara, piete. Este prima proba pe care o va dovada Oprescu. Alte probleme stim ca nu au rezolvare, ca de exemplu traficul : pe unde sa circule atatea masini. Oprescu va trebui sa inspire incredere in transportul public pentru ca acesta sa devina de incredere si sa preia din aglomeratia de pe strazi.
    Constructiile sociale sunt tot o alta obligatie (nascute din legea 10/2001), sa vedem daca Oprescu va continua ce a inceput Ontanu. Este o oportunitate pentru Bucuresti mansardele de pe acoperis. Este cea mai frumoasa idee pe care a avut-o dl. Ontanu.

  16. 17 Oana Cuntan iunie 16, 2008 la 11:51 pm

    Dle Nastase, este clar ca semnalul din partea electoratului pentru stanga romaneasca este unul pozitiv. Si este bine ca se intampla asa, pentru ca atat Europa cat si Romania chiar au nevoie de social democratie in aceste vremuri. Parerea mea.

    Totusi, sa nu uitam ca ieri a mai pierdut cineva, alaturi de Basescu, PD-L si Blaga. Si ma refer la Geoana. Am avut toata admiratia pentru el in vremea cand era in diplomatie. Insa acest om nu este si nu va fii nicicand un lider pentru PSD.

    @Sergiu
    Cred ca Oprescu nu a fost dorit pentru ca nu se incadra in echipa lui Geoana. Dar multi si insemnati oameni din PSD i-au fost alaturi si bine au facut. Daca eram oarecum in dilema in ceea ce priveste castigarea capitalei de catre Oprescu inainte de alegerile de ieri, azi cred sincer ca oricum scorul era la fel si daca doctorul candida pe listele PSD-ului. Imaginea lui este si va ramane asociata cu a PSD-ului, sa fim seriosi!

  17. 18 titirez iunie 16, 2008 la 11:59 pm

    @Domnule Sergiu, Nu cred ca domnul Sorin Oprescu ar mai fi castigat alegerile asa. Cred ca cea mai mare parte din succesul lui a fost dat de dezlipirea lui de orice inseamna partid.
    Opinia mea e ca in lipsa unei limpeziri a scenei politice romanesti, constand in definirea unor ideologii clare ale partidelor, care sa ateste o diferenta clara intre ele in acest sens, candidatii independenti vor fi din ce in ce mai populari.

  18. 19 Augustin iunie 17, 2008 la 12:02 am

    @ A.N.
    Stimate domn, nu stiu de ce, dar nu va vad candidatul PSD la presedintia Romaniei atit timp cit Geoana mai e, fie si doar formal, presedintele partidului.Dumneavoastra da ?(Si fiindca nu ne-aude nimeni, eu personal cred ca e omul lui Basescu)
    In alta ordine de idei, cred ca daca veti candida dvs., veti avea nevoie de sprijinul lui Oprescu, iar daca va candida doctorul, va avea nevoie de sprijinul dvs. Si amindoi, evident, veti avea nevoie de sprijinul lui Ion Iliescu. O asemenea tripleta va avea succesul (nu succesuri!) garantat.Si a propos de primaria capitalei, Iliescu IAR a avut dreptate. Din ce material e facut, domnule, omul asta ?

  19. 20 Roxana Iordache iunie 17, 2008 la 3:57 am

    Era să-l îngropaţi pe Sorin cu declaraţia de la iRealitatea, conform căreia ar fi un bun candidat pentru funcţia de preşedinte contra lui Băsescu. Noroc că a trecut cam neobservată, era şi ora proastă. Sau poate, unii chiar pentru asta l-au votat:) Eu, nu. Eu l-am votat, printre altele, tocmai pentru ca preferatul meu prezidenţial să fie candidat. Unic, al unei coaliţii cam imbatabile;) Nu pariaţi, că nu ştiţi la cine mă refer! Şi dacă vreţi alianţă, o susţinere e frumoasă:)

  20. 21 ingi iunie 17, 2008 la 6:23 am

    Felicitari tuturor care au contribuit la revenirea psd!
    in ultimele zile nu i-am mai vazut pe cei de la cluj-napoca. de ce?

  21. 22 A.C. iunie 17, 2008 la 6:49 am

    Boc nu are proprietatea termenilor. A preluat explicatia cu emotionalul de la baietii care s-au ocupat de strategia de comunicare. Daca ar avea proprietatea termenilor, acest gargaragiu format la scoala de invatamant politic si cult al personalitatii (la a carei olimpiada a luat premiul II in toamna lui 1989, secondand-ul pe consilierul Preda) ar sti si el ca senzatia de sila este cauza uneia dintre cele mai puternice emotii – oroarea.
    Ce ne-a transmis de fapt Boc? Rezultatul votului exprima nasterea ororii bucurestenilor fata de PD-L. Cauza? Sila fata de primitivismul lui Basescu si neamprostia acolitilor acestuia uniti intr-un mix asfaltic in care gasim laolalta: ifose gedesiste, succesuri trendy si tot felul de maniere grobiene.

  22. 23 Eduard Stoica iunie 17, 2008 la 7:11 am

    Domnule Nastase va rog analizati de cate ori ati pronuntat Traian Basescu in emisiunea doamnei Firea de la A3. Sper ca nu a devenit o obsesie pentru dumneavoastra, ar fi pacat.

  23. 24 Argusdre iunie 17, 2008 la 7:37 am

    D-le Nastase
    Doresc sa va atrag atentia asupra urmatorului lucru foarte important :
    Basea se afla la ora actuala in cadere libera, electoratul s-a plictisit si s-a lamurit cine-i de fapt acest actoras, nu l-a mai ascultat , nu a mai iest masiv la vot-asa cum a cerut el, basca a dat de pamant cu Blaga si Oprea, sustinuti de el.
    Aveti mare grija ca acum este in schimbare de look, pare mieros, politicos, amabil, etc, vrand sa pozeze in victima.Deci, nu-l loviti ca sa-l victimizati mai tare, pentru ca exact asta asteapta.Limitati-va numai la a-i raspunde la atacuri deocamdata si in rest lasati-l sa fiarba, sa vedeti cum actioneaza el mai intai.

  24. 25 gheorghe iunie 17, 2008 la 7:42 am

    Ca tot sintem la fotbal si ne pricepem toti, nu este o victorie Domnule Nastase, conduceti numai la pauza, victoria nu va fi nici macar in toamna, ci numai dupa prezidzntiale.

    Tot ca in fotbal, cei mai buni joaca meciul pina in ultimul minut, iar pentru campioni meciul nu se termina niciodata.

  25. 26 Florian iunie 17, 2008 la 8:14 am

    Domnule Nastase, puteti cadea in admiratie si respect fata de colegii dvs din tara, liberalii pot si ei sa se impauneze cu recordurile electorale atinse, dar primul care trebuie felicitat, pentru rezultatele bune obtinute de PSD si PNL, este Traian Basescu. Fara modul sau magistral de a aduce la exasperare tot mai multi romani, printr-un comportament care nu are absolut nici o legatura cu inaltimea si neutralitatea functiei prezidentiale, PD-L ar fi castigat procente mult mai substantiale. Asa cum si in 2004, fara aroganta dvs si fara tendintele dictatoriale care va caracterizau in acea perioada, fara alura de partid – stat pe care tindeati sa o conferiti PSD, acesta ar fi atins scoruri electorale mai mari.

  26. 27 Ovidiu iunie 17, 2008 la 9:16 am

    Domnule Năstase,vă rog mai veniţi prin jud.Suceava să ajutaţi primarii PSD pt.că e de groază cu Flutur şi Vasile Ilie(cel cu banii de la mănăstire).
    nici nu s-au instalat în funcţii şi ameninţă primarii PSD să aleagă viceprimari pedelişti,deşi aceştia din urmă sunt minoritari in consilii.

  27. 28 misterb iunie 17, 2008 la 9:24 am

    AN:” Vor fi in continuare unii care sa dea sfaturi (tot mai putini, sper) si altii care sa alerge. Alegerile parlamentare, in colegii uninominale, vor schimba fundamental modul de desfasurare a campaniilor.”

    Ok sa inteleg ca va referiti la Geoana, Vanghelie, grupuletul de Cluj si altii..?? Apropos dl Sarbu ‘prietenul” dvs de vanatoare (asta cand erati prim ministru) si ulterior lupul moralist care va sfatuia sa faceti pasii inapoi ce a fcaut la Timisoara?? A candidat ca nici nu mi-am dat seama?

    Ok la treaba acum ajutati-l pe Oprescu si puneti-l pe hrebenciuc sa rezolve cu majoritatea in Consiliul General al Capitalei. Stau si ma gandesc daca geoana ramane pres PSd si la prezidentialele din 2009 propune el si cu Vanghelie un candidat la presedintie pe dl. Tudorache de exemplu, poate nu ar fi rau sa candidati independent..desi nu cred ca e genul dvs. 🙂 Numai bine si felicitari totusi pentru rezultate…

  28. 29 cornel iunie 17, 2008 la 9:35 am

    domnule nastase ,daca nu se face curatenie in organizatiile in care s-au obtinut rezultate slabe nu vom castiga alegerile generale.la alba situatia este dramatica.o clica condusa se rus a distrus partidul.nepotisme,incompetenta,lipsa de credibilitate.cred ca dizolvarea organizatiei e singura solutie.daca partidul nu ia cel putin 30% in alba si in ardeal,cat a luat in 2004 ,nu cred ca psd-ul va castiga romania.va doresc sincer succes si sint sigur ca in 2009 va vom avea ca PRESEDINTE al Romaniei

  29. 30 valentin vasilescu iunie 17, 2008 la 9:38 am

    nteresant e ca singurul care-l putea bate pe Oprescu era Diaconescu. Asta s-ar fi intimplat doar daca intra in turul 2. Un punct de vedere personal, plecind de la potentialul PSD raportat la ceea ce a reusit sa materializeze cred ca ar fi util pentru alegerile din toamna. PSD continua sa comita o eroare sistematica, identificabila si in alegerile locale din 2000 si in cele din 2004. Atunci cind stabilesti un candidat la Capitala, regula e ca lui sa i se subordoneze operativ intreaga campanie a PSD. Adica nu-l investesti doar cu responsabilitatea in caz de esec, ci ii transferi pe perioada alegerilor toate atributiile de conducere ale presedintelui PSD. Si Diaconescu era capabil sa preia aceste prerogative din moment ce e vicepresedinte al partidului. Orisicit, Oprescu in 2000 nu detinea o functie similara in partid, iar Geoana era un nimeni in 2004 pentru PSD. Teama multor lideri de la centru ca Diaconescu le va locul si nu incompetenta a fost motivul subminarii crase a autoritatii candidatului PSD la Bucuresti. Daca nu ar fi fost asa, scorul PSD per ansanblu ar fi fost cu 10 % mai mare. In conditiile votului cvasi-uninominal pentru Parlament, a epuizarii resursei de candidati valorosi pe plan local si a necesitatii de a nominaliza in colegiile din teritoriu actuali parlamentari si lideri de la centru, aceasta practica paguboasa va ingropa PSD-ul la aegerile din toamna. Visul de a deveni premier, ministru, secretar de stat ca urmare a alegerilor din toamna il au doar cei din conducerea centrala a PSD, nu si presedintii de filiale judetene PSD care au ajuns presedinti ai consiliilor judetene sau primari ai marilor orase. Numai ca visul lor de a guverna nu se poate realiza decit daca PSD va avea o majoritate mai confortabila in Parlament decit o are acum. Oamenii acestia care au cistigat presedintia consiliilor judetene sau primaria marilor orase s-au simtit in aceasi postura ca si Cristian Diaconescu, numai ca ei au reusit pe plan local. Si prin ei, prin consilierii PSD din C.J. sau primarii pusi de ei pe liste, au o indepententa totala fata de conducerea de la Bucuresti. Falia creata cu ocazia acestor alegeri de conducerea centrala a PSD in raporturile ei cu organizatiile judetene e vizibila si daca nu este remediata rapid, va genera consecinte. Liderul judetean PSD nu e deloc timpit si daca vrea sa-si rasplateasca cu aceasi moneda conducerea centrala o va face cu virf si indesat in campania din toamna cind pe listele colegiilor din judetul sau vor figura actuali senatori, deputati care locuiesc dintotdeauna la Bucuresti sau oameni cu functii de conducere impusi de la centru.

  30. 31 m.p.g. iunie 17, 2008 la 10:06 am

    D-le Nastase, Traian Basescu presedintrele tarii numita -PDL a pierdut o lupta dar nu razboiul. A avut grije sa pregateasca la scoala de Papagali de la cotroceni trupe suficiente pentru a fi aruncate in lupta la toamna. Pregatiti aceasta etapa de lupta cu simt de raspundere. Se pare ca totusi Tr. basecu mizeaza pe calul troian din psd care este Geoana. Nu inteleg cum acest personaj a ajuns in fruntea psd? Cred ca este timpul sa indepartati din psd pe toti care aduc prejudicii psd. Acest lucru il vad posibil numai atunci cand Dv. ve-ti spune populatiei adevarul despre privatizarea petrom, cine anume din guvern a facut presiunea sa fie privatatizata bogatia subsolului -petrolul, despre flota. Deoarece stiu ca nu se mai poate face mare lucru acum cu aceasta privatizare ,va propun o varianta de scoatere a extractiei de petrol din mana austriecilor. Extractia de petrol se face pe terenurile propietarilor .Sa se emita o lege in care sa prevada ca bogatiile subsolului le apartin iar vanzarea acestara sa se faca numai statului roman la preturi negociate. Numai asa vom opri cel putin pentru campurile petroliere noi jaful firmei OMV.

  31. 32 ion adrian iunie 17, 2008 la 10:37 am

    @Sergiu,
    Daca urmaresti Blogul stii ca mai demult decand cu asa zisa candidatura a lui Vanghelie, stiind cu cine am de a face in materie de diversiuni daca vorbim de PSD, am presupus ca vor fi niste miscari de tip diversionist care sa mute subiectul dezbaterii pe altceva decat pe interese reale si iata a fost copiata forma Basescu(fara fondul respectiv) pentru ca singura capacitate a comunismului si mostenitorilor sai cu securitatea lor cu tot, este creerea de forme fara fond, furtul de forme etc.
    Si de cele mai multe ori reuseste.
    Speranta mea este ca in tot acest joc Oprescu sa fie in sine un fond pe care scenaristii sa nu-l cunoasca exact.
    Dar asta ramane de vazut. un semnal a fost schimbarea de tip de discurs macar ca scurtime realizata ieri.

  32. 33 Lia iunie 17, 2008 la 10:37 am

    Este foarte important mesajul pe care-l va transmite PSD-ul de-acum incolo. Membrii, sustinatorii si restul populatiei treebuie sa vada un partid puternic, serios, preocupat de realitatea fiecaruia si a tuturor. Fara dezbinari, certuri, cu un puternic spirit de echipa. Si, foarte important, sa aratati ca sunteti partid de opozitie, mai incisiv cu puterea, creati dezbateri serioase si nu va lasti indusi de jocul lui TB. Mai tineti-l deoparte pe Hrebenciuc (cel putin oficial). Stiu ca sunteti asaltat de multi sfatuitori, dar noi bloggerii (anonimi si fara niciun interes personal) suntem mai obiectivi in acest sens. Mult succes pe viitor !

  33. 34 Nahas iunie 17, 2008 la 10:38 am

    Cine sunt acesti portocalii impotriva carora lupta cu atata eroism domnii Iliescu si Nastase? Boc, Blaga, Flutur, Stolojan si alti cativa altii. Nu sunt nici mai buni nici mai rai decat Ponta, Corlateanu, Mitrea, Nastase. Nici mai cinstiti nici mai hoti.
    Toate relele portocalii poarta un nume: Basescu. Basescu i-a lovit in dignitate, in avere si-n libertate. Sau asta pretind. Principii? Ideologie? Programe? Aiurea.
    Partea vulnerabila a lui Basescu pare a fi comportamentul neconvetional uneori vulgar, care n-ar corespunde imaginii comune despre un presedinte. Pe chestia populismului sau a fost atacat meu de adversari care arborau mereu steagul intelectualismului elevat.
    Si iata-i acum pe acesti pretinsi boieri ai mintii, Nastase si Iliescu, facand temenele lui Oprescu. Tot un populist.

    Ce poate fi mai penibil decat aplauzele stafului pesedist la spectacolui oferit de Oprescu si ciracii lui dupa victorie? Prefacute, ironice, reflectand numai si numai compromis moral.

  34. 35 Draghi Puterity iunie 17, 2008 la 11:29 am

    @Nahas

    O ipoteza falsa nu poate conduce niciodata la o concluzie adevarata. Decat daca, asa cum faci tu, masluiesti demonstratia. Acesta e un adevar matematic.

    Boc, Blaga, Flutur, Stolojan nu sunt nici mai buni nici mai rai decat Ponta, Corlateanu, Mitrea, Nastase? IPOTEZA FALSA! Poate cel mult in valoare absoluta. Primii patru sunt cu semnul minus, ceilalti cu semnul plus. Si anume atunci cand vorbim de rezultate.

    Comportamentul neconventional a lui Basescu e partea sa vulnerabila? FALS! E tocmai „calitatea” care i-a permis sa acceada la putere prin impostura. E acea trasatura de caracter care a pacalit lumea, ascunzandu-i lipsa totala de scrupule si caracterul malefic.

    Iliescu si Nastase fac temele lui Oprescu? FALS! Ei, cand sunt lasati, fac bine temele romanilor in general (si a bucurestenilor in particular). Ti-am mai spus, faptul ca tu nu poti vedea dincolo de interese de gasca de genul „cine cu cine” si „care pe care”, si asta ca scop in sine, spune mai mult despre tine decat despre cei pe care ii critici intr-un mod atat de lipsit de fair-play. Dar de fapt la ce poti sa te asteptzi de la un taliban portocaliu?

    P.S. Vezi ca esti un pic pe langa. Ai uitat cum e cu sinergia? Ti-a explicat Diogene ca nu e voie decat o singura tema pe saptamana. Azi s-a dat startul la renumararea oualelor lui Nastase. Nu citesti EVZ-ul? Tz, tz, tz…

  35. 36 moshcalifar iunie 17, 2008 la 11:42 am

    Eu as prefera DESEARA o victorie asupra culorii portocalii 🙂

  36. 37 Bibliotecaru iunie 17, 2008 la 11:59 am

    Schimbarea în sine nu are nici o semnificaţie dacă nu este urmată de o îmbunătăţire clară a condiţiei de capitală europeană pentru Bucureşti.

  37. 38 ADI iunie 17, 2008 la 12:45 pm

    Si credeti ca o victorie a culorii rosii in toamna rezolva problemele Romaniei?…Sincer ma cam indoiesc de asta…Un lucru este cert, ne meritam soarta si vom ramane mereu in urma in toate domeniile de activitate…Macar Partidul Comunist Roman va ramane in istorie cu multe lucruri pozitive, chiar daca sunt multe voci care contesta acest lucru!In vremurile acelea eram mai aproape de tarile ociidentale…Dar am fost trasi cu ajutorul unor politicieni corupti in jos (din toate partidele)!Romania nu are nevoie de politicieni care se bucura ca au castigat cele mai multe voturi!Ne trebuie un guvern demn si fara presiuni politice…

  38. 39 Jean Valjean iunie 17, 2008 la 1:53 pm

    Sa speram si o victorie imptriva ‘portocaliilor’ Olandei !
    Hai Romania !!

  39. 40 sherby2007 iunie 17, 2008 la 2:11 pm

    Buna! Sunt Serban. Ai un blog frumos. AI putea intra si tu pe al meu? 🙂 http://sherby2007.wordpress.com/

  40. 41 Nahas iunie 17, 2008 la 2:56 pm

    Inainte de alegerile din 2004 PSD avea 1947 de primari.
    Prin alegeri a obtinut 1702 primari.

    In perioada 2004-2008 a pierdut prin migrate o parte dintre acestia si a lntrat in alegeri cu 1035 de primari.(cf. declaratia lui Mitrea)
    In urma alegerilor de acum are 1135 de primari.

    Unde vedeti victoria?
    Comparati si celelalte rezultate cu 2004.

  41. 42 ion adrian iunie 17, 2008 la 3:13 pm

    @Mihnea Georgescu,
    Si daca te inseli si tot monolit este fostul PCR sub orice forma ar fi.
    Dar te rog raspunde-mi ce parere ai despre intelegerea Blaga -Mitrea clamata pe 10 iunie si te rog, nu-mi spune ca a fost o diversiune PD-L, caci respectiva diversiune i-a permis lui Vanghelie s-o dea la intors si sa poata reveni in tabara lui Oprescu, desi a facut-o fara sa fie fericit(Vanghelie in primitivismul lui, este cel mai naiv din tartorii PSD-ului)si e suficent numai sa-i vedeti mutra in 15 iunie la orele 21 cand la sediul PSD era in stanga lui Geoana acesta cu o fericire cam fortata , urmat de un Iliescu cu gura pana la urechi, exact pe dos decat la alocutiunea de ieri a lui Geoana cand ii intrau buzele in gura, desi nu cred ca uitase nimic pe acasa.

    @AN,
    Si fiindca l-am intrebat pe Mihnea te intreb si pe tine ce spui de textul continut in :

    Declaratia de presa a lui Sorin Oprescu / 10 iunie 2008
    care poate fi citita pe

    Incerc sa raspund la cateva intrebari…

    si pe care eu abia adineauri am vazut-o desi desigur auzisem despre si acelasi calificativ de diversiune cu marca pcr-secu il dadusem, cu motivul de a-i menaja orgoliul lui Vanghelie(nu stiu daca si Ontanu a intrat in acest joc)

    In paranteza, vulgare si de doi bani, toate aceste bloguri si inca odata te felicit pentru nivelul blogului tau, cred ca aici ma va aproba si Nahas.

    Oricum, eu spun ca Bucurestiul a meritat o liturghie dar pentru asta ar trebui ca si Oprescu sa fie un Henri de Bourbon (Henri IV) si atunci daca ar fi asa, va spulbera pe toti si ma capata de sprijinitor.
    Dar zau, slabe sperante….

  42. 43 ion adrian iunie 17, 2008 la 3:17 pm

    @Nahas,
    Ai dreptate dar numai atat, caci nu intru in contradictoriu pe acest blog decat cu tine, AN , AYA daca vine, Bibliotecaru, Instalatorul, Casandra, Dinu si or mai fi, dar sa ma scuze daca i-am omis, oricum inca cativa in numar foarte mic.

  43. 44 ion adrian iunie 17, 2008 la 3:19 pm

    PS Am uitat sa scriu si Mihnea Georgescu, desi ma gandisem printre primii la el, ca doar abia ii trimisesem o postare.

  44. 45 Victor iunie 17, 2008 la 3:22 pm

    Roxana, la alegerile din 2009 liberalii vor vota in turul doi cu Adrian Nastase ca doar nu or sa voteze cu Base? Nu?

  45. 46 Velisar iancu iunie 17, 2008 la 3:50 pm

    @ Augustin
    La ultima ta intrebare iti va raspunde, f. competent, Leo!

  46. 47 Gabriela Savitsky iunie 17, 2008 la 3:53 pm

    După umila mea părere, acum e vremea unei analize foarte serioase, dar foarte serioase, a rezultatelor alegerilor.
    Mircea Geoană trebuie să-şi asume „nominalizarea după evanghelie” a tehnocratului Diaconescu drept candidat din partea PSD. Parcă a pronunţat cineva cuvântul „demisie”. E suficient.
    Apropierea prea bruscă de halatul doctorului va avea drept efect stânjenirea acestuia. Ar fi bine să fie lăsat să-şi vadă de Primărie, ână se mai răceşte şarja…
    Aşezarea în dispozitiv pentru alegerile generale; ar fi cazul. Trasarea colegiilor. Jocul la două alianţe, inteligent. Cu PD-uL, dacă renunţă la Băsescu. Cu PNL-ul, dacă renunţă la ifose.

  47. 48 strongvaleriana iunie 17, 2008 la 5:10 pm

    va percep ca pe un om deschis, un om care poate intelege si traduce orice mesaj coerent venit chiar si de la cineva care nu are d-aface cu politica.
    Chiar si de la cineva care pe scara sociala e insignifiant !
    Sper ca-ntr-un amuzament, sa-mi confirmati si mie intr-un procent, cata dreptate am cand …

  48. 49 Costy iunie 17, 2008 la 5:15 pm

    Declaraţiile politice legate de câştigarea alegerilor locale sunt declaraţii, câtigă cine are 50 % si un vot in consiliile locale, restul sunt opinii politice fară efect juridic.
    PSD ar trebui să aibă în vedere:
    – mesajul contradictoriu al liderilor săi, cine are dreptate până la urmă ?
    – eşecul din noiembrie 2007 la moţiunea de cenzură;
    – eşecul privind suspendarea preşedintelui;
    – eşecul privind accesul la guvernare, cu toată majoritatea avută în Parlament;
    – eşecul de imagine al liderilor săi;
    – eşecul privind pe Sorin Oprescu in ce priveşte explicaţiile care nu i s-au dat şi nu i se vor da, cât şi încercarea de a fi cu cel victorios, când el se declară independent;
    – are Preşedintele dosarul de la SIE al domnului Geoană ?
    – păcăleala privind cota de impozitare, prin care se doreşte transferul de fonduri de la o categorie de cetăţeni la altă categorie, prin procedee tehnice fiscale, nu pe muncă, şi atunci de ce se susţine că apără stângă, când cel care munceşte e sancţionat cu impozitarea ?
    – iluzia că e o luptă contra corupţiei, când de fapt e separarea puterilor în stat şi doar puterea judecătorească poate sancţiona corupţii; ba, prezumţia de nevinovăţie obligă la respectul persoanei până la condamnarea definitivă;
    – iluzia egalităţii, cum să fi egal cu cei care au mai mulţi bani, influenţă, putere?
    – Legea răspunderii misteriale, fără obiect, o perlă juridică, răspund, dar nu se aplică, stăm bine la imagine, dar nu şi la răspunderea în sine a celui vinovat;
    – eşecul marilor privatizări în zonele monoindustriale;
    – cum aperi pe cei de stânga când propritatea privată încurajează îmbogăţirea şi liderii de stânga sunt lideri ai noii burghezii ?
    – eşecul unei Constituţii asumate, lăudate, dar care a dat bătăi de cap ?
    – dilema veche: urcă PSD sau lumea s-a săturat de politichie, certuri, declaraţii, ţepe, fără efect în planul vieţii familiilor din România;
    – se vor aplica ideiile susţinute pe blogul personal după accederea la putere ?

  49. 50 strongvaleriana iunie 17, 2008 la 5:34 pm

    … afirm ca sistemul e construit in asa fel incat raspunderea decizionala sa se poata disipa la nivel de comisii, plenuri, etc.
    Acum ca vorbim de uninominale
    Credeti ca s-ar impune si o angajare intr-o RASPUNDERE nominala ?
    Acest lucru ar putea sa ridice standardul politic ?

  50. 51 Socrate iunie 17, 2008 la 6:03 pm

    Revin la ceea ce afirmam inaintea alegerilor:
    1.PSD/ul a ajuns sa se multumeasca cu ce a obtinut insa nu este suficient fata de ceea ce a fost si de potentialul pe care il are. Sunt cateva obstacole care fac ca sa se mentina la acest nivel de la care ,daca nu se face o analiza serioasa ,este greu sa se mai ridice.
    2.Trebuie reflactat serios in legatura cu faptul daca S.Oprescu castiga Primaria in calitate de candidat al PSD? Care ar fi cauzele care nu i/ar fi adus victoria in calitate de candidat alm PSD?
    3.Care sunt cauzele pentru care in anumite judete rezultatele au fost slabe si unde PSD/ul ar fi trebuit sa obtina alte rezultate?
    4.Oare aliantele trebuie facute in orice conditii? Mai mult au fost facute aliante desi se stia ca acea alianta nu va face decat sa compromita PSD/ul.
    Nu sunt ciudate acele aliante cu PD/l-ul ? Analizati care sunt beneficiile acelor aliante pentru PSD .
    5.Sunt situatii care evidentiaza lipsa de simt politic in conditiile in care nu sustii un independent plecat din PSD la primaria unui oras si sustii un candidat al PD/L-ului ca Organizatie PSD in conditiile in care acesta nu avea nici o sansa. Pana in urma cu cateva zile candidatul PD/l era criticat si dintr/o data el este sustinut incat electoratul considera ca cei care il sustin nu au de a face cu politica.
    6.Daca se va avea rabdare si se va analiza situatia din fiecare judet avand toate informatiile nu numai cele prezentate de liderii de organizatii, poate se vor descifra si adevaratele cauze care au condus la o serie de esecuri.
    7. PSD/ul nu trebuie sa se ombete cu apa rece ci va trebui sa faca o analiza foarte serioasa pentru a porni de la cauze si a gandi o strategie incat la alegerile parlamentare sa obtina cel putin 40% din voturile exprimate.

  51. 52 Maria Barbu iunie 17, 2008 la 6:56 pm

    @Adrian Nastase,

    votul din 15 iunie marcheaza momentul trezirii romanilor din transa insusa de demagogia negativa a lui Traian basescu si a PDL-ului. Inseamna trezirea la o realitate pe care au vazut-o ca fiind dramatica si distructiva si au dorit sa o faca mai buna si mai coerenta. E un semnal pozitiv extraordinar acest vot. E o sansa pentru Romania, pentru un viitor fara pedelisti mafioti, fara minciuni si fara un farseu politic cum este basescu. Este semnalul sfarsitului acestui sinistru iad portocaliu!

  52. 53 Taurel iunie 17, 2008 la 7:15 pm

    Domnule Adrian Nastase, va bucurati de simpatia si aprecierile mele pentru ceea ce sunteti si faceti pentru romani si Romania. ADAPTAREA este esentiala capacitate a invingatorilor. Deci adaptati-va la noile metode de a face politica in Romania, pastrati-va specificul propriu si incercati sa nu raspundeti provocarilor celor ce va vor in afara scenei politice.
    Comentatorilor ce nu sunt in stare, datorita limitelor intelectuale, sa va inteleaga subtilitatile, oferiti-le argumente pe intelesul lor. In viitor, punctual, va voi mai scrie mesaje.
    P.S. Cautati sa va apropiati mai mult si de intelectuali si oamenii de arta (prim mesaje adecvate precum si prin gasirea solutiilor pentru ameliorarea situatiei lor materiale si asezarea lor la nivelul valoric pe care il merita dupa indelungatii ani de studii si sacrificii pentru a-si innobila mintea).

  53. 54 A.C. iunie 17, 2008 la 7:46 pm

    Am citit comentariile. Un metacomentariu se desprinde. PSD doar a recastigat din terenul pierdut de la precedentele alegeri.
    Cum-necum, organizatia bucuresti ar trebui reformata cu Geoana si cu Vanghelie cu tot. De asemenea, organizatia Cluj ar trebui coborata din biblioteca si vindecata de complexul de inferioritate fata de inteligentia bucuresteana [cu cateva exceptii (din punctul meu de vedere, Puscas este unul dintre cei mai valorosi PSD-isti cu care Geoana s-a comportat josnic)]
    Apoi, poate ca ar fi bine sa va ganditi la o solutie cu adevarat constructiva pentru viitor. Marii oameni politici lasa urmasi de mare valoare. Eu cred ca si domnul Iliescu si dumneavoastra ar trebui sa va ganditi la asta! Va dau un singur exemplu. De cate ori se trezeste cate unul sa-mi vanda cliseul „marele om politic Coposu”, ii raspund ca politicianul Coposu ar fi fost intr-adevar marele (si nu numai respectabilul) daca urmasul ar fi fost un mare politician. Or … urmasul a fost ales de gasca cu ifose gedesiste si trecut discutabil.

  54. 55 leo iunie 17, 2008 la 8:28 pm

    @ eugeno, ion adrian, velisar şi alţi eventual interesaţi
    Fără a fi vreun expert în materie de comunicare ori bloggerie, cred că nu greşesc atunci când împart participanţii la viaţa acestui blog în două categorii: comunicatori şi perturbatori. În specia a doua veţi regăsi perturbatori intenţionaţi, aflaţi în limitele meseriei, dar şi neintenţionaţi, aflaţi în limitele unei gândiri…limitate.
    Poate să fie pragul meu de sensibilitate prea coborât; ori poate chiar s-a să sărit prea mult calul pe acest blog în materie de zgomot de fond, din păcate aproape cu concursul gazdei noastre care, nu numai că face nimic pentru a susţine comunicatorii, dar chiar a dat nu odată nas perturbatorilor; şi argumente ce ţin de dorinţă de consens, de deschidere la critici, de toleranţă chiar nu mă vor putea convinge vreodată.
    Tocmai de aceea:
    – oricât aş aprecia spiritul analitic şi diagnosticele doctorului eugeno, rostul, conţinutul şi stilul mesajelor mele vor avea întotdeauna o singură oca de măsură: propria mea conştiinţă;
    – aşa cum lupul singuratic şi-a simţit prietenii, coechipierii alături înainte, nu după 15 iunie (detaliere, pentru cei interesaţi, pe blogul Corinei; desigur Creţu, pentru mine doar Corina, pentru că… voi detalia în continuare…), cam tot aşa i-am simţit şi eu pe ai mei în momentul în care am reacţionat în felul meu la ceea ce, fiind deja prea mult strică; dar, aşa cum lăudătorii nu mi-au lipsit când l-am apărat pe ANeul, tot aşa nu mi-au lipsit… ignoratorii în momentul în care am avut îndrăzneala de a nu fi genul de yes-meni pe care, ca orice arogant, ANeul îl preferă; am salutat din mers şefi de acest gen din slujbe care chiar mi-au dat o pâine mai albă pe masa copiilor, nu văd de ce aş închide ochii conştiinţei într-o viaţă atât de volatilă precum aceea a unui virtual leo într-o virtuală lume internaută;
    – trebuie să exprim aceste gânduri, atât timp cât eu NICIODATĂ nu am atacat pe nimeni primul pe acest blog, ci m-am limitat (dacă se poate vorbi de limite în cazul unei limbi bifurcate ca a unui suflet de poet îndrăgostit de pamflet) să reacţionez atunci când am fost atacat; cu atât mai virulent, cu cât găseam atacurile mai nejustificate; în orice caz, fără ură, pentru că n-am urât eu specimene care chiar mi-au făcut rău în viaţă, ce sens ar face să urăsc nişte specimene care dau cu gura, dacă minte n-au? şi-atunci eu unul chiar sunt stânjenit să mă trezesc „pupat” de aceiaşi care până mai ieri mă umpleau de scuipaţi; ok, şi mie mi se mai întâmplă să greşesc, e drept, destul de rar, când citesc oameni; dar în niciun caz nu am stomacul ăla să-mi ling singur scuipaţii; mai întâi încerc să fac… curăţenie la locul de muncă; pentru că cine nu urăşte, nu poartă nici ranchiună, n-am ezitat să întind sau să strâng o mână întinsă; dar… atât…
    – de încetat, silenţio stampa a încetat; asta e cred evident; mortul de la groapă însă nu se întoarce; i-am oferit, mult sau puţin, tot ce aveam mai bun acestui blog; la cum a fost primit, acel mai mult ori acel mai puţin, voi reacţiona şi eu cu tot atât… entuziasm;
    – pentru că partizanul moare, dar nu se predă, odată ce mi-am descoperit plăcerea de a comunica, de a fi un fir de nisip în ceea ce să constituie un fel de vox populi, n-am cum să renunţ la această existenţă virtuală; voi fi însă mult mai… independent, dacă era loc de aşa ceva; ş-apoi, atunci când o floricică aşa rebelă, adevărată floare de colţ a politicii româneşti plină de politicianişti şi carierişti, cum e Corina vine şi dă credit unuia care nu a fost deloc menajant într-o primă postare rămasă publică doar aici (din motive pe care eu i le-am înţeles şi acceptat), şi cu atât m-ai puţin menajant într-o a doua interpelare rămasă şi ce va rămâne exclusiv între noi doi, într-atât încât să nu-l mai treacă prin moderare, cum i-am mai spus ANeului, leo face… bine; ştiu, poate părea orgoliul scriitorului de a nu accepta cenzura dar, vă asigur, este mult mai mult: este orgoliul aceluia care, oferind totul, nu uită că, atunci când oferi cuiva totul şi pentru acela este prea puţin, acela este prea puţin pentru tine; şi, crede-ţi-mă, încrederea Corinei, învăţăcelul ANeului care în unele domenii şi-a depăşit profesorul (cine m-a urmărit, ştie că am spus asta înainte de a-i fi musafir Corinei, la vremea când nici gând de migraţie nu aveam, deci sper să nu vină vre-un imbecil să o ia drept periere, că doar mă ştiţi, n-am reţineri la schimbat peria de catifea cu ţesala aspră când e cazul), încrederea Corinei, spuneam, mă obligă infinit mai mult decât… bine leo; iar autocenzura e mult mai drastică decât… moderarea… mi-a luat ceva să pricep, că unii pricep m-ai greu şi uită repede, dar… sper să nu dezamăgesc… a nu se citi că zappaciţii ce mai bântuie şi p-acolo (nu chiar ca p-acilea, pentru că fineţea unei flori inspiră la o oarecare reţinere până şi specimenele cu pricina) au a durmi fără grija că leul leo ar deveni brusc mâţă torcătoare sub mâna gingaşă a unei… dresoare…
    – în materie de Iliescu, dragă Velisar, Augustin are a se adresa mai degrabă expertului în materie, Victor Babiciu; nu, nu fac bancuri, pentru că nu au ce căuta într-o postare de acest gen; de pe poziţia omului interesat a citi oameni, pot spune doar că Ion Iliescu este, după o întreagă viaţă în care a lucrat doar cu oameni, acel om care ştie să citească în oameni, văzându-le calităţile şi ştiind a se face iubit de aceia care i le văd pe ale dumnealui; aş vrea să pot întregi afirmaţia anterioară cu „şi defectele”, dar mă tem că acesta este punctul slab al lui Ion Iliescu, prea lesne înşelat în aşteptări de varii pe care i-a moşit doar pentru a se vedea mai apoi măscărit de aceştia; dacă nu ar fi avut acest punct slab, cu siguranţă că mulţi din aceia care efectiv îl urăsc doar pentru că transferă asupra lui toată ura pe care le-au iscat-o acele erori umane neidentificate, ori doar prea târziu identificate de Stăpânul… Poreclelor, mulţi, spuneam, ar avea a-şi pune cenuşă în cap; cu păcatele, dar şi cu talentele lui, Ion Iliescu rămâne, vrem nu vrem, ne place ori ba, etalonul în materie de OM POLITIC; arătaţi-mi un altul în faţa căruia nu doar adversarii, dar chiar şi cei ce-l duşmănesc, au avut a recunoaşte „da, ai dreptate”, şi voi accepta că greşesc; o spune asta, repet, unul care l-a contestat înainte să aibă parte de… mintea românului de pe urmă; când era oricum prea târziu; până una alta, între cele două extreme, Ion Iliescu şi Traian Băsescu, nu e greu de înţeles care va fi mai mult regretat… după….
    Cu scuzele de rigoare pentru o postare lungă ce, sper eu, încheie o clarificare de poziţie cu care îmi eram dator, înainte de toate, mie însumi, vă mulţumesc pentru interesul acordat şi vă invit să faceţi ce ziceţi: expuneţi-vă ideile, părerile şi uitaţi de etichete, uitaţi să mai purtaţi grija altora; inclusiv a lui leo; pentru că leo, nu uitaţi, face… bine!
    cum ar spune doctorul meu favorit, să auzim numai de bine…

  55. 56 eugeno iunie 17, 2008 la 9:08 pm

    @ Costy

    Draga domnule, probabil spre deosebire de majoritatea celor ce posteaza aici, va marturisesc ca apreciez in mod deosebit mesajul dumneavoastra. Este adevarat ca motivele ce ma mana sunt absolut egoiste, una din marile mele satisfactii, pe care de altfel nu am ocazia sa o gust prea des, fiind aceea de a „demonta” liste incropite de „fog maker-i”, iar oferta dumneavoastra este deosebit de generoasa, fiind un amestec de adevaruri, semiadevaruri si neadevaruri, dupa parerea autorului mestesugit amestecate, in scopul dobandirii unei nemeritate credibilitati a mesajului.
    Dar daca-mi permiteti un citat, adevarul unei propozitii nu are nimic comun cu credibilitatea ei si viceversa.
    Nu am momentan timpul necesar sa analizez fiecare aliniat din mesajul dumneavoastra, dar daca dumneavoastra sunteti autorul „operei „, intelegeti perfect ce vreau sa spun.
    Primele alineate sunt adevarate, dar listarea lor putea fi facute de cineva ce incepand din 2004, traind izolat in insulele Bora-Bora, nu stie care a fost evolutia „sinuoasa” a PSD in aceasta perioada.
    Cele numite de dumneavoastra „esecuri” cu Sorin Oprescu sau imaginea liderilor, PSD sunt indiscutabil „semi adevaruri”, intrucat oricine (chiar si dumneavoastra daca va straduiti ) poate fi „cu un independent victorios”, chiar cu sau voia acestuia si nu „toti” liderii PSD au pierdut imagine, unii asa cum este si gazda blogului pe care postati sau Dl Ion Iliescu, va asigur ca au castigat imagine.
    Aliniatul cu „dosarul de la SIE” va asigur ca nu se incadreaza in context, iar depozitarul unui astfel de dosar, in situatia in care el exista (dosarul desigur), chiar nu cred ca intereseaza pe altcineva decat cel mult pe Dl Geoana, ce dupa parerea mea reprezinta din ce in ce mai putin pe cei ce merg sub stindardul acestui partid.
    In ceea ce priveste chestiunile cu impozitul progresiv, justitia implicata in lupta anti coruptie, sau principiile egalitatii, fara intentia de a va jigni in vreun fel, trebuie sa va sigur ca le tratati inacceptabil, bazandu-va pe o gandire de tip comunist ce nu se mai poarta nici macar in Vietnamul de Nord, fiind desigur necesar sa va informati asupra modului in care sunt rezolvate aceste probleme in tari din Europa si chiar mai instructiv in cele in care politicile sociale au traditii.
    Treaba cu raspunderea ministeriala (necesara desigur) dar neaplicata de nimeni (nu numai de PSD), este vorba dumneavoastra ceva „fără efect în planul vieţii familiilor din România”.
    Se pare ca totusi confundati initiatorii si autorii marilor privatizări în zonele monoindustriale, punand totul in carca PSD, mai ganditi-va.
    In ceea ce priveste „dilema veche”, problema este falsa, inlocuiti in fraza dumneavoastra „sau” cu „si”, clarificand astfel lucrurile, intrucat PSD urca „si” lumea s-a săturat de politichie, certuri, declaraţii, ţepe, fără efect în planul vieţii familiilor din România (citatul, mai putin si-ul va apartine).

  56. 57 Velisar iancu iunie 17, 2008 la 10:42 pm

    @ Leo: la o prima lectura a postarii tale (sigur ca o voi reciti!):
    1) „bine, Leo” m-a deranjat – a fost prima „interpelare’ a gazdei din parte-mi, dupa cum, probabil, ai observat. Nu am facut-o numai pt tine, ci si pt noi, cei de pe acest blogg. Sper sa intelegi asta – in fond a ne spune parerea este SI un privilegiu. Suntem oaspetii unui DOMN care se poate plange (dar n-o face), mai mult decat oricare dintre noi, de o acuta criza de timp. Incearca sa te postezi in locul dumnealui: sa iei tara la picior (frumoasa expresia d-nei Savitski) si sa aduci, alaturi de „bunicuta”, PSD la scorul actual; sa te prefaci, de dragul ideii de unitate in partid, ca nu vezi derapajele cumplite ale prostanacului si acolitilor sai, tocmai pt ca acest partid sa CONTEZE (daca era orgolios, cum f. multi i-au spus-o, „nastea” un alt partid); sa taci cand toata natia asteapta judecarea lui Geoana pt „optiunea” de a nu-l propulsa pe doctor la candidatura (si nu numai) etc. Nu spun ca nu merita o anume penitentza, dar eu n-as fi suportat-o si de aceea il si apreciez atat de mult. Te rog sa te mai gandesti in legatura cu AN-eul, cum zici tu. (Doamna Corina are, cred, mai putine obligatii). Eu sunt convins ca, in ce te priveste, vinovat este staff-ul gazdei.
    2) silentio stampa functioneaza: lipsesti.
    3) poti fi independent si aici, ca si pana acum. IDEILE conteaza! Poti determina, la multi, imperativul de a gandi cu propriul cap. O fi chiar putzin?
    4) n-aveai cum sa ma dezamagesti in legatura cu „bunicuta” – tu esti expertul (reciteste-ti postarea)!
    5) urarea mea standard, sanatate si bucurii, o adresez celui mai bun prieten in fiecare zi de luni (invariabil). Astazi, marti, ti-o adresez din tot…cordul. Sa fii iubit

  57. 58 Elena iunie 17, 2008 la 11:46 pm

    @Nahas.1135-1035=100 este numar pozitiv deci aceasta e victoria @ Domnule AN.Poate va amintiti ca am spus ca La noi in judet Preoteasa va castiga si Berceanu va pierde.Ma bucur ca aprecierea mea a fost corecta dar as vrea sa va spun ca pentru uninominale nu prea cred ca psd -ul are aici la noi candidat Asa ca va rog sa pregatiti si sa prezentati de acum pe cineva ..altfel.. Eu stiu ca domnul Geoana e senator la noi dar va rog sa-i spuneti ca eu i-as spune dar nu are blog personal ca nu castiga la la noi asa cred eu o votanta …om simplu cum imi place mie sa spun si nu-i place domnului Ion Adrian,o votanta de stanga

  58. 59 Augustin iunie 18, 2008 la 12:21 am

    @ Velisar Iancu

    Nene Iancule, ai presimtit sau ai antenele asa de lungi ????
    In fapt, in postul respectiv pusesem cel putin 2 intrebari, dintre care una, cea cu Iliescu, cam retorica! Sint si eu unul dintre cei care il considera , de departe, cel mai mare politician roman in viata- sa-i dea Dumnezeu sanatate!
    Mai tare ma interesa raspunsul la cealalta intrebare, una grea si de al carei raspuns cred ca atirna multe! Aici sa-ti vad antenele!
    Altfel, sanatate maxima si ai grija!

  59. 60 conu' Mishu iunie 18, 2008 la 12:49 am

    Jenanta analiza. Nu e de calibrul lui AN, probabil e scrisa de „echipa”.

    Chiar dupa alegerile locale (la generale va fi si mai vizibil datorita mizeriei cu votul uninominal) se poate vorbi despre consolidarea democratiei de tip occidental, cu partide si politicieni complet aservite/i sistemului, establishment-ului cum ar veni pre engleza.

    Toate cele 3 partide (PSD, PNL, PDL) se comporta conform schemei de conducere si control aplicabila oricarei tari din arealul imperiului occidental. Aparentele sunt respectate, marile interese (in cazul Romaniei preponderent straine) sunt protejate cu „sfintenie”. Nu ne ramine nici macar sansa delegitimarii acestor marionete prin absenteism masiv, din 2 motive: nimeni nu poate sti cu adevarat care este prezenta reala la vot si, oricum, mass media (= masinaria de propaganda) are grija sa sublinieze doar aspectele convenabile perpetuarii acestei farse. Vezi cifrele (oficiale) ale prezentei la vot, catasrofale, din Bucuresti, care nu sunt comentate de loc.

    Vezi si cazul votului irlandez, decizia populara este practic ignorata de imperialii bruxellezi, iar mass-media nu stie cum sa distorsioneze mai puternic o situatie limpede ca lumina zilei – tratatul de la Lisabona, „constitutia” UEista, a cazut, e mort, dar Merkel & Company nu vor sa-l ingroape. Cita lipsa de onoare! Traim vremuri mizerabile, ca sa nu mai vorbim ca acesti nefericiti ar trebui sa ne „conduca” si in vreme de razboi, iminent dupa toate aparentele, provocat de altii ca ei, de peste ocean, si sa ne „conduca” si in vreme de criza economica globala. O gluma proasta care iti produce fiori reci.

    Asa ca, domnilor „politicieni” si coane Adrian (fara suparare, ca de la boier la boier), daca va place (si cit va mai place!) sa va jucati de-a stinga-dreapta, de-a rosu-portocaliu, de-a „alegerile”, toate pe banii acestui popor, lucrind virtos la nefericirea lui alaturi de celelalte natiuni-sluga la o mina de stapini internationalisti, imbecili, putred de bogati, ahtiati dupa putere, cu aspiratii la controlul intregii planete, faceti-o cit mai puteti, dar sa nu va uitati in oglinda.

  60. 61 blogideologic iunie 18, 2008 la 5:19 am

    @ Adrian Năstase
    O naţiune devine bogată numai când stăpâneşte perfect cele trei tipuri de cunoaştere: teoretică, tehnico-productivă şi prudenţială. Legea învăţământului comunist din anul 1948 a eliminat în mod sistematic cunoaşterea prudenţială din educaţia românească. După 1989, niciun proiect de lege a învăţământului nu a încercat să se apropie, ca intenţie politică, de punctul de basculare pentru eliminarea consecinţelor reformei învăţământului din 1948. Conceptele centrale din cunoaşterea prudenţială sunt Valoarea şi Calitatea. Cunoaşterea prudenţială este ştiinţa identificării lor. Numai prin agregarea cunoaşterii teoretice, a cunoaşterii tehnico-productive şi a cunoaşterii prudenţiale se poate produce o reală deplasare de paradigmă în societatea românescă. Este necesară o nouă Viziune pentru învăţământul românesc. După 1989, nici unul dintre partidele istorice, nici una dintre alianţele de dreapta, nu au avut ştiinţa şi curajul unei asemenea Viziuni. Vă poate reveni Dumneavoastră, poate reveni PSD – ului după noile alegeri parlamentare, acest merit istoric.

  61. 62 Roxana Iordache iunie 18, 2008 la 6:23 am

    @Victor. Te-am avertizat şi altădată: Don’t push your luck!:)

    Candidatul la care mă refer eu este singurul care îl poate bate sigur pe Băsescu şi trebuie susţinut de o coaliţie pentru normalitate prezidenţială, să-i zic, chiar dacă el candidează independent. Capisci?

  62. 63 dinu iunie 18, 2008 la 9:37 am

    @
    Roxana Iordache

    personal ma indoiesc ca Basescu va mai candida pt un nou mandat de Presedinte. Chiar si pt el ar fi prea mult. 🙂 ….ma imbat cu apa rece? 🙂
    Basescu se gaseste deja, cel putin, in aceiasi situatie -desuigur, cauzele fiind altele si cu mult mai complexe- cu care s-a confruntat Constantinescu in 2000.
    Pt PDL ar fi singura miscare politica inteligenta, dar si de bun simt, atat cat poate fi in politica, de a mai salva ceva din acest partid de laborator. Nu spun ca merita sau nu ca acest partid sa se salveze.

    In cazul in care Basescu isi va anunta retragerea in ultima clipa -situatie pe care eu o intrezaresc ca fiind premeditata din timp- va creea pe termen scurt mari probleme de strategie electorala partidelor ce au un candidat propriu ori coalitiilor „nascute” doar pt al „elimina” pe Basescu. Nu vor mai avea subiect…tot esafodajul de campanie „impotriva basescului” va cadea.
    Si ar mai fi ceva; ideea „canditatului independent” -erea sa scriu Manciurian:) – sustinut de o coalitie larga si de conjunctura la alegerile Prezidentiale va suferi erodari majore ca urmare a experimentului „doctoru` independent”.

    Dar, vom tari si vom vedea….:)

  63. 64 dinu iunie 18, 2008 la 9:38 am

    erata: „era sa scriu” nu erea:((((

  64. 65 exasperat iunie 18, 2008 la 10:15 am

    S-a terminat votul…rămân întrebările:

    Pe când o asumare cu responsabilitate şi tărie de caracter a pierderii unor alegeri?
    Pe când o ieşire demnă în faţa presei la anunţul că rezultatele îţi sunt defavorabile?
    Pe când o înlocuire a tradiţionalului şi mult uz(it)atului „Ne-au furat” cu mult mai apreciatul „Au fost mai buni sau, dacă n-au fost ei mai buni, cert e că am fost noi mai slabi”?
    Pe când lipsa de patetism şi de ridicol în astfel de situaţii?
    Pe când lipsa de aroganţă la aflarea rezultatelor „de bine”?
    Pe când o adaptare exactă şi realistă la exigenţele şi rigorile electoratului?
    Pe când oaia din curtea proprie va avea prioritate faţă de capra vecinului?
    Pe când o campanie în care disputa pe proiecte să iasă învingătoare şi să nu mai fie călcată în picioare de pixuri, brichete, găleţi, ulei, zahăr, whisky şi prezervative?
    Pe când o justificare pertinentă a sumelor imense de bani folosite în campanie?
    Pe când lipsa a 17 straturi de afişe pe un panou?
    Pe când un vot necumpărat, într-un fel sau altul?

    Pe când?
    – Pe nicicând.

    Petruţ Dumitru

  65. 66 leo iunie 18, 2008 la 11:08 am

    @ Velisar
    Nu mă laşi tălică să pun punct când cred că chiar trebuie, musai să provoci la mai mult nu?
    1.încearcă, pentru a înţelege mai exact demersul meu, să citeşti printre rânduri vorbele, faptele şi întâmplările; se întâmplă că ANeul a avut la fel de puţin timp şi când n-a răspuns deloc unor prieteni, şi, infinit mai puţin grav din punctul meu de vedere, când mi-a răspuns monosilabic mie, dar, mai ales, şi când a răspuns de trei ori unuia şi aceluiaşi individ pe mai multe rânduri ori altora care îl înjură sistematic (pentru că, totuşi, e o diferenţă între a critica şi a înjura!); se întâmplă că, atunci când nu-şi ceartă explicit fanii pentru derapaje, o face la modul general, incluzând nedrept în oală pe cine s-o simţi; şi, vezi cazul Augustin de aici, se simt tot cei care nu trebuie, pentru că nesimţiţii nu participă la asumarea de vini colective; dar acelaşi ANeu bate amical pe umăr pe dintr-aceia care efectiv îi spurcă musafirii decenţi, se trag de brăcinari cu dânsul prin adresări de genul „Adriane, bla-bla-bla”; OK, nu cred că l-am iertat vreodată când a fost de punctat erori, dar NICIODATĂ nu mă voi adresa unui om despre care ŞTIU că îmi e superior şi ca intelect, şi ca poziţie socială, şi ca vârstă, şi ca orice vrei altfel decât la modul „dvs”; chiar dacă, adaptându-mă la stilul bloggeristic, partenerilor de dialog le voi spune, cum am justificat deja, „tălică”; n-o să-mi spui că ăia care o fac la modul grobian la care o fac se chiar consideră egali ori chiar superiori ANeului!
    cât despre Corina, am spus, o repet, profesorul ar avea unele lucruri de învăţat aici şi de la elev, dar şi de la marele maestru; evident, Iliescu; intraţi pe cele două bloguri (pe cel de-al doilea nu mă veţi regăsi NICIODATĂ, pentru că decenţa mă obligă să admir de la distanţă acolo unde cândva am blamat!) şi judecaţi şi voi ce e acolo şi aici lipseşte; poate greşesc eu când spun că, după ce că se răspunde în timpi ireal de târzii, explicabil prin timpul disponibil, ceea ce dă tonul este LA CE se răspunde; urmăriţi care sunt intervenţiile în timp real ale avatarului „nastase”; urmăriţi obiectul şi profunzimea (NU extensia) răspunsurilor săptămânale; comparaţi cu Corina şi cu Iliescu; ş-apoi judecaţi dacă am ori nu o idee ori doar sunt, aşa cum probabil mulţi găsesc, cineva care manifestă o frustrare personală…
    2. nu, nu lipsesc; petrec minim 3 ore pe zi pe blog; nu eu am vrut să împart aceste ore, fiind luni de zile plictisitor de monoblogger (dacă e să forţez o noţiune derivată din monogamie); ş-apoi, judecă tălică: odată ce am dat de gustul comunicării în timp real, decent (intră rogu-te pe blogul Corinei şi vezi conversaţia cu Criticos), în timp real, fără a aştepta ore întregi la moderare ori a lăsa de azi pe mâine finalizarea unor schimburi de idei, odată ce am dat peste aer, totuşi, respirabil, pentru că delicata Corina nu e doar mai puţin interesantă pentru perturbatori, dar şi mai abilă în a-i ţine în frâu, să nu fie oare, totuşi, de înţeles semnalul meu de alarmă? nu, n-am părăsit corabia, pentru că nu-s şobolan să o fac primul şi la primul semn de furtună; dar vocaţie de sirena lui vasile roaită poate că am… 😉
    3.nu pot, sunt; dar acum „trebuie” să fiu şi mai independent; pentru că, eliberat din robia monobloggeriei, am devenit simplu trecător printre răsadurile unei grădiniţe în care mă simţeam mai mult decât atât; pierderea, desigur, e a mea, pentru că, atunci când pui suflet în ceea cee faci, de obicei contabilizările se fac mai ales la acest capitol al pierderilor…
    4.nu, expert nu sunt; expertul l-am numit; eu sunt doar un pasionat de fenomenul numit OM, pe care încerc să-l citesc aşa cum le citesc eu pe toate, printre rânduri; e drept, uneori, din dorinţa de a crede că întotdeauna printre rânduri mai e şi altceva decât vidul din unii oameni,
    citesc şi ce nu e… dar când chiar e ceva, nu prea-mi scapă…
    5.Pentru tălică am lansat un… „tălică” ce face tot mai mult carieră în blogosferă; este modul meu, poate greu de înţeles, de a mulţumi unui om care mi-a oferit la modul la care şi eu o fac, atunci când o fac, din prima şi fără rezerve un loc în aripa „DELUXE” a sufletului, acolo unde sunt cazaţi doar cei la care ţinem….
    cel puţin suficient încât să continuăm fraza şi după ce vom fi pus punctul final.
    Să auzim de bine, Velspătare Iancu!

  66. 67 ion adrian iunie 18, 2008 la 1:25 pm

    Poate nu il baga nimeni pe gat pe alde Patriciu si altii ca el?

  67. 68 ion adrian iunie 18, 2008 la 1:31 pm

    @Elena,
    De ce crezi ca nu-mi place, daca tu te autodefinesti drept un om simplu?

  68. 69 Velisar iancu iunie 18, 2008 la 1:58 pm

    @ Leo: esti o mare belea! Revin …

  69. 70 Victor iunie 18, 2008 la 6:27 pm

    Nu sunt un expert in materie de Ion Iliescu. Doar simt si gandesc anumite lucruri ca Domnia Sa. Atata tot. Oricum ii multumesc lui Leo pentru aprecierea absolut nemeritata.

    In rest, draga Leo, daca imi permiti, regret polemica pe care am avut-o cu tine insa in continuare nu cred ca aveai dreptul sa te bagi intr-o chestiune pe care nu aveai cum s-o cunosti. Era vorba despre discutiile mele in private cu anumiti blogger-i. Pe asta s-a bazat reactia mea de la vremea respectiva pe care tu ai considerat-o gresita.

    Eu te privesc cu multa simpatie in continuare chiar daca sunt trist ca marsezi pe o linie care consider ca nu te reprezinta si chiar daca la atacul tau destul de grosolan am reactionat pripit cam cu aceeasi masura.

  70. 71 Velisar iancu iunie 18, 2008 la 9:44 pm

    @ Augustin 1) foarte miscat pt grija; 2) am inteles ca ultima era o intrebare… neintrebatoare. Desigur, il provocam pe Leo; 3) raspunsul la prima ta intrebare nu este greu de dat si nici nu-i nevoie de …antene. De fapt, chiar cred ca mi-am spus parerea la „firul” cu democratii americani. Dar, ca sa fiu transant (ramane intre noi!): Geoana Mircea este un balast pt PSD, mai mult chiar, este toxic! Nu stiu daca este omul lui Bashel (apud Darius Groza, alias jeg. ro), cred mai curand ca vrea sa parvina cu orice pret – sa ne amintim de scrisoarea pe care i-a adresat-o presedintelui Constantinescu. Intr-adevar, problema colosala a PSD este chiar presedintele sau. …Uite-asa, ti-am raspuns la jumatate de intrebare! (As pune in paranteza, dar mai bine nu: solutia este ruperea pisicii. Parerea mea, da` o fi bine?)

  71. 72 Velisar iancu iunie 18, 2008 la 9:51 pm

    @ Leo: scuze pt exprimarea licentioasa de la pranz. Incerc sa ma „scot” dand vina pe altii: am aflat „pe surse” ca Walt Whitman, poetul ala care a crezut ca omul chiar merita sa fie in centrul atentiei, ar fi zis „Hoinareste, dar invita-ti si sufletul”. Ei bine, eu hoinaresc pe aici si tot invit sufletul acestei gradinite…

  72. 73 Velisar iancu iunie 18, 2008 la 9:54 pm

    @ Victor: vezi ca se poate?

  73. 74 Augustin iunie 19, 2008 la 12:17 am

    @ Velisar iancu
    Nene Iancule, daca vei continua sa ai dreptate, vei deveni enervant. Asa nu se mai poate, dom’le!
    Intrebari usoare? Retorica, bat-o vina!
    Despre Geoana, as aduce mai degraba in discutie felul in care a ajuns presedintele PSD: „Curat murdar!”- cum zice tizul dumitale.
    Altminteri, s-auzim numai de bine, atit de politichie, cit mai ales, de sanatate!

  74. 75 Velisar iancu iunie 19, 2008 la 3:31 pm

    @ Augustin
    Probabil ai observat ca incerc sa fiu succint, desi, altfel, sunt un vorbaret. De data asta lungesc pelteaua. Iata: dupa alegerea lui Pinocchio ca presedinte al PSD, bunul meu prieten, cel cu care ma gratulez in fiecare zi de luni, stiindu-mi orientarea politica, imi da un telefon de…condoleante! Nataraul de (din) mine a comis-o: i-am zis ca poate n-o fi chiar asa grav, ca o schimbare… bla, bla, bla. Omul, intelept fiind, nu m-a contrazis, numai ca realitatea m-a plesnit, cum se si cuvine. Si nu am dreptul sa invoc scuza folosita atunci, cum ca si dl Iliescu a gresit „pe ultima suta” – stii tu, gratierea lui Cozma, decorarea lui Vadim… Ei, si se „leaga” toate, daca ne amintim ca, intre cele 2 tururi la prezidentiale, fostul viitor prim ministru a „trimis” voturile PRM catre Bashel – in viziunea lui, guvernul era ca si facut, majoritatea parlamentara era asigurata si cu sprijinul…UDMR! Politician, nu gluma! A.s.o…
    Revenind la momentul alegerii presedintelui PSD, spun raspicat ca atunci m-a cucerit dl A. Nastase: nu numai ca a recunoscut meritele d-lui I. Iliescu, dar le-a batut obrazul „dizidentilor” spunand ca onor conducerea partidului convenise deja ca Bunicutza sa nu aiba contracandidat si, din acest motiv, nici domnia sa nu si-a depus candidatura. Adica a recunoscut valoarea OMULUI POLITIC Ion Iliescu (si n-a fost singurul. Mi-amintesc, printre altii, de T. Stolojan – e drept, cu alta ocazie!).
    Altfel, nu putem decat sa facem presupuneri in legatura cu ce i-a manat in lupta pe votantii lui Geoana, dar logica ne-ar bate obrazul: 1) I. Iliescu si AN nu erau pe post de cocolino (chestia aia maleabila) pt a servi intereselor transpartinice; 2) personalitatea politica proeminenta care conta cu adevarat (competitor, nu doar eminentza cenusie), adica AN, trebuia macar estompata; 3) de ce sa nu se „valorifice” setea de putere a protanacului? Si tot asa…

  75. 76 SorinPLATON iunie 23, 2008 la 11:04 am

    In anumite zone ale tarii s-a legendat supozitia ca PSD-ul este total nereprezentativ pentru nisa de simpatizanti ai centru-stangii, in fapt a mari mase de oameni pauperi la care se pot adauga intelectuali si reprezentanti ai asa zisei clase mijlocii. Cauzele sunt multiple. Pornind de la diferente majore in psiho-sociologia electoratelor locale si ajungand pana la grave disfunctionalitati intelectuale, charismale, motivare, morale, asociate unora dintre liderii abonati la no-combat si pierderi apriorice.

    Cititi mai mult aici:

    Erori social-democrate

    Cu stima,

    1=


  1. 1 Ce demonstrează victoria lui Oprescu? « Mihnea Georgescu Trackback pe iunie 17, 2008 la 9:46 am

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!