O modificare aberanta

Unknown.jpegOrdonanta de urgenta referitoare la modificarea conditiilor pentru cartile din inchisori, pusa in dezbatere publica, pare ca a fost redactata in bataie de joc .

In esenta, se stabileste ca in loc de 30 de zile – reducere de pedeapsa pentru elaborarea de lucrari stiintifice, se vor acorda doar 20 de zile. Dar nu pentru O lucrare ci pentru TOATE lucrarile elaborate in timpul executarii pedepsei. Si indiferent de durata pedepsei.

a) si atunci, daca reducerea este de 20 de zile  in total, indiferent de numarul lucrarilor,  de ce sa scrii mai mult de una? Care este „incentivul” (folosesc termenul de la Bruxelles)?  De ce nu se prevede atunci ca nu ai dreptul sa scrii decat o singura lucrare in timpul detentieii? Pentru ca daca  scrii mai multe, le scrii degeaba.

b) se stabileste o discriminare fata de reducerea de pedeapsa bazata pe munca fizica. In functie de numarul de produse si de zilele lucrate, spre exemplu  pentru sicriele realizate la tamplarie, sau pentru numarul de cuie batute, pedeapsa se reduce proportional. In mod evident, o astfel de discriminare va fi sanctionata la CCR si la CEDO.

c) aceasta modificare pare ca a fost realizata din ura fata de munca intelectuala. Nici macar contemporanii Anei Pauker nu ar fi putut imagina asa ceva.

d) in loc sa se caute masuri pentru descongestionarea penitenciarelor, recuperarea pentru societate a celor condamnati, evitarea platilor la CEDO pentru conditiile din inchisori, micsorarea gradului de recidiva, cei care isi incheie peste cateva luni anul sabatic in guvernul Romaniei in domeniul justitiei si vor pleca inapoi la UE pentru a raspandi lumina democratiei pe continent, vor lasa in urma lor o reglementare rusinoasa.

e) conditiile pentru redactarea lucrarilor stiintifice trebuiau precizate in Regulamentul ce trebuia adoptat, prin hotarare de guvern,  imediat dupa apoptarea Legii executarii pedepselor. Aceasta inactiune a Ministerului Justitiei a dus la inflatia de lucrari in ultimii 2-3 ani. In loc sa fie sanctionati pentru aceasta culpa cei vinovati, sunt pedepsiti, stupid, in locul lor, cei din penitenciare (actuali si viitori) care nu au nicio vina pentru aceasta lipsa de profesionalism. Daca ar fi ajuns la Curtea Constitutionala, Robert Cazanciuc sigur ar fi sanctionat aceasta culpa!

Cititi, cu atentie, aberatiile din OUG,  inclusiv institutiile care vor trebui sa verifice lucrarile. Lipseste, din enumerare, doar Academia Romana. Oricum, cu procedurile actuale, pentru cei cu pedepse mici, pana se dau aprobarile si pana se valideaza lucrarea, se ajunge la termenul de executare a pedepsei iar cele 20 de zile devin iluzorii.

Astept, totusi, sa vad  reactia lui Dacian Ciolos, la sedinta de guvern de maine.

55 Răspunsuri to “O modificare aberanta”


  1. 1 Ghita Bizonu' iunie 27, 2016 la 9:41 am

    Pardon isi ating scopul LOR care nu este sa se caute masuri pentru descongestionarea penitenciarelor, recuperarea pentru societate a celor condamnati, , micsorarea gradului de recidiva si cu atat mai putin evitarea platilor la CEDO pentru conditiile din inchisori Mme Pruna a zis Ca pentru a face plata asta trebuie sa luam din alta parte, nu stiu, de la sanatate, de la educatie. Asta este scopul intregii guvernari Ciolannis – mai putini bani la Sananate, Educatie, samd.

  2. 2 Marian Nicolae iunie 27, 2016 la 9:57 am

    Probabil ca ideea de baza nu este recuperarea celor care au gresit societatii ci infundarea acestora.

  3. 3 Adrian B. iunie 27, 2016 la 11:11 am

    Specific statelor politienesti .
    Se simte duhoarea Monicai Macovei in aceasta masura …

  4. 4 Cris iunie 27, 2016 la 11:34 am

    Zise Pruna din gălușcă:
    În evaluarea lucrărilor se va avea în vedere criteriul de „științificitate”.
    Mai scriu o dată ca să nu credeți că am greșit: ȘTIINȚIFICITATE.

  5. 5 ZeV iunie 27, 2016 la 12:05 pm

    Luminita Arhire
    iunie 27, 2016 la 1:09 am

    Aveti dreptate, am postat un comentariu, pe firul anterior, adresat domnului Fragmentarium, care nu a aparut.
    Macar de-am sti care serviciu este implicat. (Z)

  6. 6 liviu bejan iunie 27, 2016 la 12:52 pm

    @ZeV. Pot, poti sau poate reclama providerului de internet al fiecaruia sau al dlui Nastase; asta daca doresti – deoarece aceasta este noul trend – sa fii facut prost intr-un mod mai mult sau mai putin politicos, sau sa dea vina pe tine. Ceea ce este enervant. Nu cred ca este implicat vreun serviciu, retinerea unor comentarii publice nu merita osteneala, nu scriem lucruri de nepublicat. Cred ca serverul de la providerul de internet al dlui Nastase are o problema: un „bug” cum se zice atunci cand nu vrei sa il responsabilizezi pe acela care a gresit.

  7. 8 Cornu iunie 27, 2016 la 1:45 pm

    Macovei, Predoiu, Pruna, aceste caricaturi au reprezentat chipul unei „justitii” nu doar oarbe ci si urat mirositoare. Atata timp cat competenta si meritocratia nu fac parte din sistemul valoric al celor care ne decid soarta, suntem condamnati pe viata de acesti submediocri alesi democratic.
    Dar cine mai pune pret pe competenta in ziua de azi ? Ne meritam soarta !
    Greselile se iarta dar prostia se plateste !

  8. 9 liviu bejan iunie 27, 2016 la 2:11 pm

    Daca nu ar fi vorba de ceva trist, am putea zice ca madam Pruna e cu trendul, cu scaderea interesului pentru publicatiile pe hartie. La ce bun sa reduci pedeapsa unui detinut care scrie ceea ce nu mai intereseaza pe nimeni. Ca sa nu mai vorbesc ca etalonul biografic al puscariasului politic roman, in loc sa fie dl Basescu, este un fel de Zgonea: studii de muncitor, urmate, dupa functia politica de niste seraluri sau ff-uri. Nu mai doresc sa comentez asta, adica sa mai fiu unul care sa o infiereze cu manie proletara pe madam Pruna. Ceea ce doresc sa aduc in discutie este faptul ca madam a venit incoace cu microbuzul de 7 de la Brucsel, adica ar fi trebuit sa ne fi adus luminile orasului in urbea noastra trista si intunecata: adica ar fi trebuit sa aduca, de pe unde s-a preumblat pe bani multi, o conceptie actuala despre ce inseamna penitenta unui cetatea declarat vinovat de un complet de judecata si despre ce inseamna actiunea de re-educare a condamnatilor vinovati, ori de spalare a creierului condamnatilor nevinovati. Ori, in loc sa ne aduca lumina, madam Pruna pare a se subordona umorilor unor personaje obscure, cu o ura pe anumiti condamnati. Iar dna Pruna primeste cu larghete ca noi sa dam, din buzunarele noastre, sume mari de bani pentru ca ea sa isi satisfaca umorile. Ce, da de la ea? Da de la noi! Un motiv sa il mai rog o data pe dl Nastase sa ne scrie cum si unde sa fac angajari la Brucsel: ramane sa aflam unde, pe acolo, putem noi sa scriem ca sa punem o vorba buna pentru acesti autointitulati tehnocrati. Insa mai am chestiuni (doua) pentru dl Nastase; prima este aceea daca un detinut poate castiga bani, din publicare, in inchisoare; sa zicem ca detinutul D., afland ca nu mai primeste nimic pentru carti stiintifice, se decide sa scrie carti porno, care nu aduc libertatea, dar aduc bani; care este statutul acestor bani? Ori, daca este ca detinutii sa respecte trendul, pot ei infiinta un post de televiziune? Ce zice legea despre reducerea pedepsei pentru emisiuni televizate?

  9. 10 Doru Coarna iunie 27, 2016 la 2:17 pm

    Nu exista decat o singura solutie, intelectualii sa invete sa manufactureze sicrie, ladite, scaunele, etc. In definitiv, acesta-i viitorul…

    Dna Pruna trebuie felicitata, o meserie sigura nu strica nicicand! 🙂

    La iesire poti construi casute de vacanta, garaje, mobila de bucatarie si de gradina, barci vintage de agrement, garduri de toate felurile… Trebuie sa te gandesti la toate, si cand asta? Cand ai timp…

    Observati, presedintele parca ar fi absolvit deja…

  10. 11 oscar wilde iunie 27, 2016 la 2:37 pm

    Ministrăreasa ne ia de proști: ea crede că noi nu observăm șmecheria ei. Știe că nu poate limita dreptul unui om de a scrie câte cărți dorește și atunci apelează la ofertă. Oferă o reducere de 20 de zile, indiferent de câte cărți scrie un deținut. Exact ca la școală: de exemplu, profesorul de matematică îi dă posibilitatea elevului să ia nota 10 dacă face o problemă în plus. Elevul silitor va face 3 probleme dar nu primește 3 de 10, ci un singur 10, fiindcă asta a fost oferta sau condiția pusă de profesor.
    Cât despre atitudinea dumneaei față de munca intelectuală, am mai făcut diferite comentarii dar am ajuns la concluzia că nu are rost să mai comentez, căci însăși figura ei vorbește.
    Ordonanța de urgență este neconstituțională pentru că este discriminatorie.
    Există Legea 48/2002 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare și mă întreb, cine sancționează un ministru care dă o O.U discriminatorie?.

  11. 12 ZeV iunie 27, 2016 la 2:55 pm

    liviu bejan
    iunie 27, 2016 la 12:38 pm

    Pierderile si/sau recuperarile si/sau castigurile alternative britanice sunt, in principal, problemele britanicilor. Sa nu-i plangeti pe englezi, ei sunt adevaratii parteneri strategici ai SUA, iar Marea Britanie este parte a unui imperiu, chiar daca nu la fel de impunator ca altadata. Ca sa nu mai spun ca lira sterlina, cu toate slabiciunile de moment, ramane o moneda forte, alaturi de dolar, francul elvetian, yenul japonez si aur. Ramane de vazut cat va rezista euro.
    Cei care au incercat sa-i manipuleze prin sondaje mincinoase, care, ca un facut, indicau (fara exceptie) un avans consistent al pro-unionistilor, au esuat lamentabil. Mai ales in zonele civilizate si prospere ale Angliei si Tarii Galilor.
    Mi se pare (mai) important daca noi, ceilalti (din UE), tragem invatamintele corecte, avand in vedere ca votul britanicilor a fost un efect al deciziilor insuficient fundamentate ale birocratilor de la Bruxelles – atent ghidonati de binomul Germania-Franta. Tensiunile, ca orice tensiuni, se acumuleaza in timp, odata cu ingrosarea randurilor migrantilor abonati la ajutoarele sociale britanice.
    De asemeni, dupa parerea mea, este la fel de important ca din Romania sa se auda o voce corala, limpede, independenta si coerenta, nu un zgomot amorf de fond. Pana la urma, o eventuala iesire a UK este mai mult o oportunitate decat un handicap.
    Dar cred ca stiti pilda ancestrala : ,,Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga…..”
    (Z)
    ps
    Priviti cu atentie la pozitia Ungariei.

  12. 13 ZeV iunie 27, 2016 la 3:04 pm

    ps-liviu bejan
    iunie 27, 2016 la 11:58 am

    Parerea mea este ca ar trebui sa intram cu capul nostru, in ipoteza ca inca mai detinem asa ceva la purtator. (Z)
    Indiferent unde intram, sa o facem in deplina cunostinta de cauza si in interesul nostru deplin. Nu al altora de peste mari si oceane.
    (Z)

  13. 14 Radu Humor iunie 27, 2016 la 4:43 pm

    După cît de aiurea, în scârbă, dar cu multă suficienţă, lucrează acest guvern de tehnocraţi, se pare că au de executat o pedeapsă la locul de muncă ( guvernul României) sub atenta supraveghere a unui prim ministru pe post de gardian !
    îÎn afară de Cioloş, se pare că niciunul nu înţelege nimic din ceea ce face, mai bine zis, din ceea ce i se ordonă să facă, aşteptând resemnaţi trecerea perioadei .
    Urmările se vor vedea cât de curând, dar prea târziu pentru a mai fi corectate !
    Singurul lucru bun e, că cu excepţia unuia dintre „condamnaţi”, aceştia nu vor, sau nu ştiu să bage mâna în averea Ţării !
    Sau, poate că au ajuns la concluzia, falsă, că nu mai e nimic de furat în această ţară ! 😉
    P.S.
    Pe dl. A.Năstase l-aş ruga să nu mai judece toate cele legate de regimul de detenţie din România prin prisma tristei sale experienţe !
    Sunt diferenţe, ca de la cer la pământ ….
    Mă întreb dacă vreunul dintre cei care se ocupă cu problemele legate de regimul penitenciar din România, se gândeşte vreodată la cunoscuta zicală cu „ce-şi face omul cu mâna lui…”

  14. 15 Radu Humor iunie 27, 2016 la 4:48 pm

    liviu bejan
    iunie 27, 2016 la 12:05 pm
    Cu punctuaţia folosită, mai bine zis, prin lipsa anumitor semne folosite în asemenea cazuri, s-ar putea ca lumea să înţeleagă greşit mesajul 😆

  15. 16 ZeV iunie 27, 2016 la 5:01 pm

    Autorul comentariului – tema (probabil domnul Nastase, dar nu sunt convins) scrie:

    ,,Astept, totusi, sa vad reactia lui Dacian Ciolos, la sedinta de guvern de maine.”

    Nu asteptati o reactie de la domnul Ciolos, altfel decat una neinteligibila exprimata intr-un perfect limbaj de lemn bruxellez, din simplul motiv ca birocratia si stiinta de carte sunt doua concepte diametral opuse. A citi, nu inseamna automat a stii, sau a intelege.
    Mai ales daca citesti emanatiile pe feisbuc ale politicienilor mioritici – aflati in lipsa acuta de activitate responsabila, sau in cautare de noi sarcini.
    Acest om (Ciolos n.r.) nu este preocupat decat sa asigure toate fondurile si toate cerintele politiei politice instaurate in Romania ca anexa a unui presedinte jucator, oricare ar fi acesta. Teoretic, deoarece, daca poporul (roman n.r.) va dormi in continuare, va iesi intotdeauna cine trebuie.
    Practic, totul a inceput odata cu adoptarea, de catre guvernul Nastase, a reviziei din 2003 a Constitutiei. Din pacate, domnul Nastase si apropiatii sai au facut o munca perfecta pentru urmasi :
    1. Mandat de 5 ani;
    2. Procuror-magistrat;
    3. Executiv bicefal – intr-o ,,punga” (numita Romania) prea mica pentru doua bile atat de mari;
    …Si altele pe care le stiti (sau le puteti afla) si voi.
    (Z)

  16. 17 Adrian B. iunie 27, 2016 la 5:08 pm

    Marea Britanie isi va renegocia pozitia in UE pe spinarea Estului Europei . Noi si celelalte tari est-europene vom fi adevaratii pierzatori ai brexitului .
    Ne vor taia toate avantajele de care beneficiam …

  17. 18 Luminita Arhire iunie 27, 2016 la 6:51 pm

    MOTTO: “Deţinuţii SUNT LIBERI (!!!!!!!) să îşi continue studiul ,însă nu vor mai obtine 30 de zile de libertate pentru o lucrare scrisă” ( Raluca Prună, Ministrul Justiţiei, 12.01.2016)

    În glorioasele sale luni de mandat, doamna Raluca Prună s-a luptat, pe viaţă şi pe moarte, cu balaurul creativităţii din închisorile patriei… şi-atât .

    În acest timp însă, batalioanele de ploşniţe rubiconde, regimentele de gândaci foşgăitori, divizioanele de şobolani burtoşi şi brigăzile de purici graşi, cucereau penitenciarele, celulă cu celulă, fără să se sinchisească de PET-urile înfipte în toaletă, pe înserat, de doamna Elena Udrea… Când conducerea închisorii a capitulat în faţa adversarului câtă frunză, câtă iarbă, a apărut şi scolopendra fabuloasă, împlătoşată, de 15 centimetri lungime, cu muşcătură veninoasă, să înfigă steagul pe reduta proaspăt cucerită. Şef de celulă a fost numit Bacilul Koch, şi tusea seacă a devenit , aproape instantaneu, “muzică de cameră” iar junghiul dintre omoplaţi, un fel tradiţie populară…

    Cu toate acestea, doamna Prună, cu ochelarii pe nas şi departe de lumea dezlănţuită, citea şi iar citea , încercând să stabilească, după puterile ei, “ştiinţificitatea” (minunată precizare, @ Cris) operei şi unele “tehnicalităţi” (cuvânt care circulă şi el nepriponit prin televiziuni, dar e frumos încadrat de Rodica Zafiu la PĂCATELE LIMBII) care să-i faciliteze încadrarea lucrării într-o specie a literaturii de specialitate.

    După ce a citit toată literatura de penitenciar, în ediţii populare, Raluca Prună a afirmat, într-un interviu pentru Wall Street Journal , pe 02 Februarie 2016: „În nicio altă ţară din Uniunea Europeană nu mai există situaţia în care sunt acordate beneficii pentru scrierea de lucrări ştiinţifice în închisoare. Este vorba şi de o discriminare aici, deoarece cei care pictează nu beneficiază de nimic. Opera artistică (în închisoare – n.n.) NU TREBUIE recompensată în niciun fel”

    Pe 04.02. 2016. însă, madam Prună a fost invitată la “Dezbaterile GDS”, acele “ateliere” de revigorare intelectuală a teoriilor şi practicilor diafane ale anilor 50, şi acolo, printre ai ei, dânsa a spus:”…Poți să faci muncă fizică, cursuri de formare, O MULŢIME DE ALTE LUCRURI(!!!) care, atunci când invoci beneficiul eliberării condiționate, după ce îți faci o fracție din pedeapsă, să poată fi cântărite de o instanță de judecată. Poziția mea e că, în executarea unei pedepse, persoana condamnată are un număr de drepturi, dar nu are ÎN NICI UN CAZ DREPTUL DE A-ŞI EXERCITA PROFESIA…”

    Totuşi, înainte de 1989, medicii condamnaţi îşi făceau, în penitenciar , meseria, îngrijind deţinuţii. Tehnicianul proiectant, făcea grafice şi scria la şablon afişele pentru sala de mese a închisorii . Învăţătorul îi ajuta pe nefericiţii soartei , să scrie şi să citească…nu ştiu dacă era în litera legii, dar aşa se întâmpla. Numai în anii 50, aşa ceva nu s-a putut… numai atunci activitatea intelectuală a fost interzisă în detenţie, şi asta NUMAI şi NUMAI pentru ca pedeapsa să fie mai inumană, cu lipsa ei de speranţă , cu tot.

    Să nu uităm că această lighioană cu sânge rece, care produce Ordonanţe, e Prună Raluca, adică varianta considerată “soft” a Cristinei Guseth… Oare ar fi util să ne gândim cam ce Ordonanţe de urgenţă i-ar fi trecut prin cap acesteia din urmă, sfătuită graţios, pe plajă la 2 Mai, de buna ei prietenă, Macovei Monica?

  18. 19 liviu bejan iunie 28, 2016 la 8:31 am

    @Radu Humor. Nu vad nici un mesaj al meu pe iunie 27, 2016 la 12:05 pm. O cercetare stiintifica a descoperit ca , in acel minut mai trecator ca o clipa, a fost depus pentru posteritate urmatoarul comentariu:

    ZeV
    iunie 27, 2016 la 12:05 pm

    Luminita Arhire
    iunie 27, 2016 la 1:09 am

    Aveti dreptate, am postat un comentariu, pe firul anterior, adresat domnului Fragmentarium, care nu a aparut.
    Macar de-am sti care serviciu este implicat. (Z)

    De aceea am rugamintea sa ma lasi sa stiu daca e vorba de un alt mesaj sau daca nick-ul meu a devenit o preocupare.

  19. 20 Mihaela Mihai Neagu Mihaela iunie 28, 2016 la 10:25 am

    A propos de zile scăzute si termene … cât mai avem de asteptat până la expirarea interdicției dvs de a vă implica din nou în viața politică ?

  20. 21 liviu bejan iunie 28, 2016 la 11:10 am

    Se implinesc astazi 76 de ani de la raptul teritorial prin care Rusia bolsevica a talharit Romania de importante teritorii romanesti. Nu doar ca ne-au talharit de teritorii dar nici pana astazi nu le-au inapoiat. Sa nu ne facem iluzii in privinta rusilor cat timp nu ne inapoieaza ceea ce au talharit de la noi si cat timp tin in pozitie inalta la Kremlin un asasin de romani care se mai si lauda cu asta si care se grozaveste ca va veni cu bombardierul la Bucuresti: gura prostului adevar graieste, asta ne vor rusii, morti cu totii si cu pamanturile stramosesti ocupate de ei!

  21. 22 Ghita Bizonu' iunie 28, 2016 la 11:37 am

    Cu mare intraziere despre .. ceva legat de Brexit…
    A)
    Catzeii (polis p’tits chiens) britanici din Regatul (inca) Unit dau din colt in colt precum un pusti care dupa ce a fost mult prea obraznic acu’ stie ca va urma ceva … neplacut . Cameron isi da demisua, Farange fluiera a paguba, Boris din Londonistan parca nu parea ar vrea si toti se poarta de parca nu ar fi auzit de zocala fii atent ce iti doresti ca s-ar putea sa ti se implineasca!.
    Au dorit, au lupatara, au castigat si cu se intreaba f dambovitzean Si cu asta ce-am facut?!
    Jmecheri de doi bani din spatele blocurilor din Pantelaimon care se dau „destepti” (unica diferenta este ca zilele astea in capatul dinspre Cora se parta tinuta „la bustu gol” … deh temperaturi africane tinuta africana).

    Acum … acum au dat-o-n bara ca incep sa auda ce zise capra lupului „Acum scoate, lupe, ce-ai mâncat!” da in ordine inversa!
    Oricum i dau nu este bine ..
    Nu fac Brexit raman de pomina !
    Fac si ?!
    Fiindca ei au facut pe jmecherii. Nu credeau ca o sa iasa . Dorerau sa faca pe nebunii, ca castige niste voturi, sa catioge „atuuri” in discutuiile „europene” ca sa obtina noi exceptari.

    Daca ies .. vor suporta consecinte economice severe (si la asta trebuiausa se gandeasca INAINTE! Ca nu erau suporteri cu 4 clase si multa bere in ei!)
    Daca nu ies … dde acum BASTA! „Partenerii” de la Bruxelles le vor anula in cativaani toate „exceptarile” ranjind „daca nu iti convine pleaca!!”
    Apopos asta este noua mascota a politicianului englez :

    b)
    Se duce dracului democratia …
    Cu totii am auzit cestia aia ca votu popular nu e bun ca si Hitler a castigat alegerile …
    Ei bine acu stau si ma ciupesc .. Cica prostovanii de inglezi s-au repezit sa caute pe net ce este UE si ce vrea ea.. Ca a aparut o petitie cu multi aderenti care cer sa se faca un nou referendum.
    Ma rog asta nu ma mira – in definitiv UE asta are la activ deja cateva referendumuri repetate pnana cand prostimea a votat bine..
    Pana la urma vor constat ca solutia Stalin(conteaza doar cine numara!) este dpv economic mai „rationala” .
    Daca cestia asta tine sin inEnglitera aiacare a dat ideea de parlementarism , reprzentativitate si vot … hales bules democratia !
    Apopos. Lenin nu a castigatalegrile, NiciStalin. Nici Trotsky. Nici Mao. Nici Franco….

    c)
    In fine se pare ca mai esita o boala mintala degenerativa, strans inrudita cu „intectuloza” : „bruxelloza”
    Suferinzii de „bruxelloza” (atinsi si de „intectuloza”) vorovesc ca cu tineretu destept a votat ptr UE iar batranii prosti de pute pamantu sub ei ptr Brexit.
    Insa retardatii aia minatli uita sa zica ca in urma cu ca 40 de ani aia care azi au votat ptr Brexit au votat (atunci) ptr ramanerea in Piata Comuna!
    Bruxelloazele habar nu au ca John Major a negocita una din primele „exceptii” :dumpingul social! Acu au dreptate Bruxelloazele ca dezindustrializarea Angliei nu este urmarea partenetie la Piata Comuna sau UE … insa adeptii Brexitului nu s-au laudat cu aceste „performante” ….

    Sa nu mai zic ca daca privim harta celor care au votat Brexit … e cam ciudat ca numa io observ ca zinele non-englezesti sunt cele care au zis ca vor UE.

    Scuzati dar Scotia nu este engleza. Or vorbi aia engleza insa …. ins asunct scotieni . Adica gaelici.
    Priviti si Ulsterul. Belfast sigur a votat Brexit. Si alti loialisti. Dar loalistii sunt in gnl englezi sau urmasi ai colonistilor scotieni . Oricum zona albastra din Ulster este a loialistilor.
    Poamet unii mai tin minte asta :

    insa eu o mai tin minte pe Berandette Devlin …..

    Zonele englezesti si Tara Galilor au fost ptr Brexit. Insa galezii cunt cel mai anglicizatpopor gaelic.

    O sa imi ziceti Londra. Adica Londonistan… cu o populatie „cosmopolita” …. Eibine sepotrveste si mai bine !

    Si daca ceel de sus va indispun va zic una si mia buna!!!

    Este si o harta religioasa. Privind culorile pot sa sustin ca in general adeptii bisericii anglicane au votat Brexit (Wales este anglicana)
    Catolicii irlandezi au votat Remain
    Scotienii in gnl „high Church” (proetsanti cam calvini) au votata si ei Remain.

  22. 23 Fragmentarium Politic iunie 28, 2016 la 12:11 pm

    Nu este ceata pe continent

    Iesirea din Uniunea Europeana a fost un raspuns politic al Marii Britanii la implicarea excesiva a Bruxellesului in treburile nationale ale statelor comunitare. Acesta este diagnosticul corect, la care UE trebuie sa gaseasca tot un raspuns politic.

    Cautarile adaptative se invart in acest moment in jurul dilemei: mai multa sau mai putina integrare? Mai inainte ar trebui insa optat asupra catorva chestiuni de abordare.

    In primul rand, ca cel mai puternic si mai oportun raspuns politic al UE trebuie sa fie cel de unitate si solidaritate. Spectacolul centrifugal si disolutiv pe care il ofera MB in urma Brexitului este o lectie negativa, de cum nu trebuie procedat.

    Sa fie limpede, nu UE este in criza, ci MB. Fata de dezbinarea de pe insula, cu incredibile “delicte” de lezmajestate si lezcommonwealth ce par rupte dintr-un roman de fictiune politica, UE trebuie sa ofere un raspuns de distantare, prin unitate si solidaritate.

    In al doilea rand, UE este o constructie brilianta pe care nicio reactie continentala nu trebuie sa o slabeasca sub aspectul pozitiei globale. Eventuale anvelopari interne, subregionale sau regionale, sa nu fie in detrimentul anvelopei externe numite “UE”.

    UE trebuie sa identifice si sa accepte existenta in masa intereselor sale a celor patru categorii de interese, pe care trebuie sa le puna in echilibru: nationale, subregionale, regionale si globale. Interesul si brandul global se hranesc din celelalte, dar si invers.

    Ar trebui reflectat daca nu cumva ar fi necesar sa se dea curs si altei formule de suveranitate, anume celei de “punere in comun” a suveranitatilor. Aceasta noua formula ar putea coexista cu vechea formula, “transferul” de suveranitate.

    Un posibil model mixt de suveranitate ar putea imbina transferul de suveranitate cu punerea in comun a suveranitatilor. O centralizare politica a integrarii in Vest, o descentralizare, in Est.

    Nu este nevoie sa fie numite “federatie” si “confederatie”, in ultimul caz rolul partilor fiind mai mare ca al centrului. Desi un model partajat tocmai asa ceva ar avea in vedere, important este compromisul (1) si sa nu tragem ziduri politice (2).

    Nici zonelor Euro si Schengen nu li s-au atribuit o denumire politica. Interesant este ca nu numai vestul european pare sa simta nevoia unui „parlament“ zonal, ci si estul european (v. propunerea poloneza).

    Cred ca de pe asemenea pozitii de abordare raspunsul la dilema momentului ar fi mai usor si mai conciliant. De asemenea, readaptarea ar trebui sa fie etapizata, nu dintr-o data (exploziva).

  23. 24 nastase iunie 28, 2016 la 12:13 pm

    Mihaela Mihai,
    câtiva ani, din păcate…

  24. 25 liviu bejan iunie 28, 2016 la 12:42 pm

    @Ghita Bizoniu’. Te-am prins, Ghita, nu prea citesti ceea ce scriu! Am dat mai acu’ niste zeci de ore link-ul catre harta galben-albastra si e de presupus ca m-am si gandit un pic la ce zice ea.

  25. 26 delavrancea iunie 28, 2016 la 1:58 pm

    Vai, vai , dle Nastase, cum adica ” le scrii degeaba ” ?
    Dar posteritatea, gloria si prestigiul ? Dar recunostinta semenilor care se vor adapa nesatiosi la izvorul stiintei, culturii, artei unor oameni privati temporar de libertate care au ales sa impartaseasca lumii din darurile lor minunate ?
    Atat de meschina sa fie socoteala ? Daca nu-mi dai cele 30 de zile, nu mai scriu nimic si privat vei fi in vecii vecilor de stiinta mea !? Iar daca imi dai cele 30 de zile,iti desart la liber ( si fara numar, chiar 1 buc carte/saptamana ca Dan Voiculescu ) din tolba cu minuni pe care o port la cingatoare ?

  26. 27 liviu bejan iunie 28, 2016 la 2:07 pm

    Daca stau bine sa ma gandesc, dna Pruna nu este suficient de perversa. De exemplu, putea acorda, pentru o lucrare stiintifica, 20 de zile lucratoare; in felul acesta, timp de o luna de zile, lasa detinutul acasa de luni pana vineri si il aducea in inchiasoare sambata si duminica.
    Parca ar fi zis cineva (nu cumva dna Pruna?) ca pictura nu este recompensata. Propun sa fie sustinuta pictura murala, care sa decoreze interior penitenciarele; iata cateva exemple: pruna cu pepene – 30 de zile (lucratoare); cina cea de taina (dna Pruna la masa cu directorul inchisorii) – 40 de zile; portretul unui dictator (gardianul) – 20 de zile; ceea ce ar aduce si bani pentru amenzi intrucat inchisorile artistice vor putea fi vizitate contra cost; sculptura: echivalentul lui Manneken Pis, reprezentand un detinut care face pipi – 30 de zile pentru sculptor si 20 de zile pentru model; echivalentul local al lui Cristo Redentor – reprezantand pe dna Pruna, pe o movila, cu bratele larg desfacute – 30 de zile pentru sculptor si 20 de zile pentru model.
    Sau ar putea acorda 20 de zile in plus pentru orice lucrare stiintifica scrisa de detinut.

  27. 28 Ghita Bizonu' iunie 28, 2016 la 2:26 pm

    Fragmentzel

    matelr precum Ceuasescu …si din pacate nu esti singurul …

    Deocasmndat o sa citez din Sever cotoi Voinescu (!!! Nu as fi crezut …)
    În Uniunea Europeană, în numele democraţiei super-rafinate, fireşte, fentarea referendumului a devenit o practică politică acceptabilă. În 2005, naţiunile europene au fost chemate să voteze referendar o Constituţie a Europei. În Franţa, 55% s-au opus acestei Constituţii, iar în Olanda, 62%. După aceste două eşecuri, caravana referendumurilor europene s-a oprit. Nu de alta, dar urmau Marea Britanie şi Danemarca unde exemplele francez şi olandez s-ar fi perpetuat aproape sigur. După ceea ce s-a numit „o perioadă de reflecţie”, politicienii europeni au găsit soluţia: în locul unui Tratat Constituţional, care cerea clar referendumuri, mai bine facem un Tratat al Uniunii, care amendează, de fapt, Tratatele anterioare (Maastricht şi Roma, cu modificări ulterioare). Aşa s-a născut Tratatul de la Lisabona, Biblia de azi a Uniunii Europene. Găselniţa a fost excelentă pentru că acest Tratat a fost ratificat exclusiv în Parlamentele naţionale şi Uniunea a evitat, cu succes, poporul. A existat o singură excepţie, cea a Irlandei, care a fost prinsă pe picior constituţional greşit cu acest Tratat şi a avut nevoie de o modificare constituţională ca să poată aproba Tratatul de la Lisabona în Parlament, aşa că a făcut un referendum. Rezultatul a fost negativ. Cînd a fost întrebat direct, poporul irlandez a respins Tratatul. Atunci, politicienii au găsit ceva şmecherii constituţionale, irlandezii au mai organizat un referendum nu, însă, pentru Tratat ca atare, ci pentru modificarea propriei Constituţii astfel încît Tratatul să poată fi aprobat, ca în toate celelalte ţări, în Parlament. Aşa, referendumul a trecut şi, evitînd confruntarea cu prostimea europeană, Uniunea a făcut un pas uriaş înainte, spre victoria finală. Cînd cu introducerea monedei euro, treaba a fost la fel de complicată. O ţară aderă la spaţiul euro prin decizia Parlamentului naţional. Pînă acum, doar două ţări au avut ideea să ducă această chestiune în referendum: Danemarca, în 2000 şi Suedia, în 2003. În ambele cazuri, poporul a spus „nu” şi cele două ţări au rămas cu propria monedă naţională. O fi fost rău, în 2003-2004. Dar ce bine s-a dovedit a fi în 2010-2011! Politicienii europeni, democraţi pînă în unghii, au înţeles lecţia: Uniunea Europeană se face, de fapt, fără popor, dar maşina de propagandă trebuie să continue să turuie că e cu poporul, pentru popor.
    Ia zi este ceva gresit in ce a scris cotoiul lu Base?!

    Nu cumva este tragic de adervarat ca mai multe referndumuri au fots neluate in considerare si ca aceasta UE s-a facut dupa bazdacii unuia si altuia?

    Si acum cas reactue la Brexit unica cestie la care va „ganditi” ati gasit solutia ” din greseala in grerseal spre victoria finala!
    Daca pacientu da semne de iritare ( de ex se scrapina cam mullt_ solutia voastra nu este sa indepartati iritantul ci sa mariti expunera la iritant (inca niste praf de scarpinat!).
    Exacta ca Ceasca in ultimii sai ani.
    Cam stii cum a terminat da?

  28. 29 ZeV iunie 28, 2016 la 2:34 pm

    liviu bejan
    iunie 28, 2016 la 11:10 am

    URSS a ocupat, intr-adevar, cateva teritorii cu populatie romaneasca.
    Dar Uniunea Sovietica s-a destramat, lasand mostenire aceste teritorii celor doua republici invecinate: Republica Moldova si Ucraina.
    Ce asteptari aveti, in acest moment, de la Kremlin ? Daca mi-ati pune mie aceasta intrebare, v-as raspunde ca imi doresc ca Rusia sa ocupe si sa destrame Ucraina si mai apoi sa restituie Romaniei teritoriile care ii apartin de drept. Daca va imaginati ca se poate discuta mai constructiv cu Ucraina (un stat-tampon artificial creat) pe aceasta tema, va asigur ca veti avea foarte mult de asteptat. Nu va ajunge o viata de om. Ca sa nu mai spun un rest de viata.
    (Z)
    ps
    La fel si in cazul Moldovei.
    pps
    ..Dupa care, mi-as dori ridicarea vizelor reciproce, fiindu-mi dor sa revad minunatul oras imperial Sankt Petersburg cu al sau Palat de Iarna, complet renovat.
    Desi, nu este atat de greu sa treci peste barierele birocratice:

    ,,Spre deosebire de procesul de obtinere a vizei SUA care este mai mult calitativ (dosarul si interviul de viza trebuie sa demonstreze ca esti de incredere si ca nu mergi acolo cu alte scopuri decat cele declarate sau ca nu vrei sa ramai acolo), procesul de obtinere a vizei pentru Rusia este unul pur birocratic si mai mult cantitativ (daca ai toate actele solicitate si nu esti vreun infractor cautat, cu siguranta nu trebuie sa iti pui problema obtinerii vizei).”

  29. 30 ZeV iunie 28, 2016 la 2:44 pm

    Fragmentarium Politic
    iunie 28, 2016 la 12:11 pm

    Daca romanii emigrati pe coclaurile Europei ar fi macar pe jumatate telectuali ca dvs, sunt convins ca aversiunea , tot mai accentuata, fata de romani, manifesta nu numai in Marea Britanie (vezi cazul recent al Olandei), ar fi neglijabila.
    In conditiile reale, o vorbire despre o integrare reala a Romaniei in cadrul UE este o discutie buna doar ca sa nu adormim.
    Se pare ca devenim, pe zi ce trece, ciuca batailor de joc si pretext pentru multi eurosceptici de pe continent. Asta ar trebui sa va ingrijoreze si sa va preocupe, Anglia fiind capabila sa descurce si fara sfaturile altora, asa cum s-a descurcat foarte bine inca din epoca pietrelor de la Stonehange.
    Eu, spre deosebire de dvs, imi fac griji pentru UE (in general) si Romania (in special) si nu este nevoie sa dezvolt/explic prea mult si redundant aceste idei.

  30. 31 ZeV iunie 28, 2016 la 3:01 pm

    ps-Fragmentarium

    Asta cu ,, UE este o constructie brilianta ” m-a facut praf. Este cea mai nostima expresie pe care am citit-o de cand am onoarea sa particip la dialogul (mai mult sau mai putin constructiv) de pe acest blog. (Z)
    UE este o subrezenie oribila in care se vede limpede aroganta catorva ,,mari” preocupati de propria prosperitate (pe seama altora) si prostia imbecila a celorlalti…daca se poate spune asa.
    Din fericire, apar si in Est oameni care gandesc si isi pun problemele in mod responsabil: In Ungaria, Cehia, Bulgaria, Polonia…. (Z)
    Da, pentru O NOUA constructie, definita ca o reuniune si o intersectie de state suverane, nu ca o suprapunere piramidala gen ,,turnul Babel”.
    Prioritatea fondurilor comune ar trebui sa fie asigurarea locurilor de munca pentru cetatenii europeni, in tarile lor de origine, salarizate ne-diferentiat intre tari. Doar asa se pot minimiza tensiunile.
    Sigur, va fi un proces lung. Dar ar fi un posibil obiectiv capabil sa salveze, pe termen lung, ideea de Uniune pe baze legitime.
    Umblatul brambura prin tarile altora trebuie sa inceteze, lasand locul deplasarilor cu scop exclusiv turistic.

  31. 32 Radu Humor iunie 28, 2016 la 5:35 pm

    Imediat după publicarea rezultatului referendumului pe Brexit, vineri, bursele au fost pe roșu, iar lira a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimele trei decenii.

    Luni, pierderile au continuat, însă după doar 5 zile șocul a fost absorbit aproape în totalitate. Astfel, bursele și-au revenit, marți, la nivel internațional, relatează Bloomberg.

    La ora 11:00, indicele pan-european Stoxx Europe 600 este în urcare cu 2,4%, iar indicele londonez FTSE 100 a înregistrat un avans de 1,94%.

    Indicele DAX al bursei din Frankfurt avansează cu 2,17%, CAC 40 al bursei din Paris cu 2,4%, iar FTSE MIB al bursei din Milano cu 3,56%. La Madrid, indicele IBEX este în creștere cu 2,12%.

    La rândul său, lira a urcat cu 0,8%, la 1,3314 dolari pe unitate, după o depreciere de 11,5% după votul pro-Brexit. Similar, euro a câștigat 0,4%, fiind cotat la 1,1041 dolari pe unitate, informează Ziare.com.

    Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/ocul-votului-pro-brexit-a-trecut-pie-ele-financiare-i-lira-sterlina-i-i-revin_1952764.html#ixzz4Csqs8zpb
    Follow us: @realitatea on Twitter

  32. 33 Fragmentarium Politic iunie 28, 2016 la 5:44 pm

    Brexitul a intins speculatia ca pecinginea: George Soros si Marshall Wace au pariat contra Deutsche Bank si au castigat. Nu a fost numai intuitie, ci si cunoastere

    Brexitul s-a dovedit a fi fost sursa unor castiguri speculative insemnate. Practic, multe din pierderile lirei sterline au fost de fapt treceri dintr-un buzunar in altul sau compensari prin aducerea de euro din alte buzunare. Miliardarul american George Soros si hedgefond-ul londonez Marshall Wace au pariat contra Deutsche Bank si au castigat milioane de euro.

    La primele ore ale diminetii din 24 iunie, cand s-a aflat rezultatul pro-Brexit al referendumului din ziua precedenta, George Soros a pus la vanzare pe bursa un pachet de actiuni ale bancii germane, folosind schema “vanzare in gol” (short sale), care mizeaza pe scaderea cursului actiunii.

    Actiunile nu erau in posesia lui Soros, care a tranzactionat, practic, un bun „imprumutat”. Potrivit schemei, vanzatorul, care la momentul ofertarii nu detine pachetul de actiuni, este obligat sa-l livreze „la termen”, de regula in 2-3 zile. In zilele de dupa publicarea rezultatului Brexit, actiunea Deusche Bank a cazut cu mai bine de 20%.

    A fost numai intuitie? Nu, ci si cunoastere, spun analizele si starea de fapt. Deutsche Bank este legata ombilical de UK, prin seful bancii, britanicul John Cryan, dar si prin relatiile de afaceri cu City-ul londonez. Speculatorul George Soros a devenit faimos in 1992, cand a pariat pe lira sterlina, imbogatindu-se peste noapte cu peste 1,3 mld. dolari,

    ”Raia neagra a speculatiei”, aflam din surse istorice, a inceput de la clanul Rotschild, ai carui agenti au urmarit, pe 18 iunie 1815, infrangerea lui Napoleon in batalia de la Waterloo. Cu mai mult de 20 de ore inainte ca stirea sa ajumga la Londra, Nathan Rotschild a raspandit zvonul ca Napoleon a castigat razboiul. Actiunile au scazut cu 98% si Rothschild a cumparat economia Britaniei cu cativa penny pe o lira.

    http://economie.hotnews.ro/stiri-finante-21116660-brexit-soros-iar-pariaza-contra-castiga-milioane-euro-acum-spatele-deutsche-bank.htm

  33. 34 amanet auto iunie 28, 2016 la 5:57 pm

    Anglia si-a vrut libertatea deciziilor de aceea a votat OUT. Cand Bruxelles da comanda spre Anglia, parlamentarii lor nu zi instant (ca la noi) HOPA!
    Au incredere in parlamentarii lor, iar asta s-a vazut la referendum.

  34. 35 ZeV iunie 28, 2016 la 6:38 pm

    delavrancea
    iunie 28, 2016 la 1:58 pm

    Apropo de Dan Voiculescu, aveti idee de ce face puscarie ?
    Luminati-ne domnia voastra.

  35. 36 Radu Humor iunie 28, 2016 la 6:57 pm

    Felul în care este dezbătut Brexit-ul la principalele posturi TV, departe de a fi obiectiv, este la un nivel acuzator la adresa proştilor din UK ( 52 %), de zici că a înviat din morţi Vâşinschi şi Ana Pauker cu toată ura lor mocnită atâtea decenii !
    În loc de analize obiective, doar ameninţări de genul ” cine mai face ca ei ( englezii), ajunge direct în Iad şi încercând să ne prezinte Raiul pe pământ doar în UE !
    Cui foloseşte această linie mediatică nu-i greu de ghicit, dar mă gândesc că mai află şi alţii cam de ce suntem în stare !
    Pentru prima dată încerc să găsesc o justificare de valoare hotărârii preşedintelui Johannis de a lipsi de la reuniunea PPE !
    Poate învăţăm şi noi să ne jucăm cartea, ne mai plătind pe neve toate cacealmalele politice a unor neica nimeni erijaţi în conducători de paie, ce se vor de facto !
    Dacă suntem deştepţi, dă Doamne !, s-ar putea ca din acest inedit şi oarecum inevitabil eveniment european, să nu câştige doar alde Soroş cu ai lui ! 😉

    Principalul indice al bursei londoneze a încheiat ziua de vineri cu -3,15%. Concluzia? După aflarea rezultatului referendumului britanic principalii perdanţi au fost bursele de pe continent, atât cele din nucleul dur al UE – indicele Euro Stoxx care măsoară evoluţia celor mai importante acţiuni din zona euro a scăzut vineri cu 8,62% – cât mai ales cele din ţările PIIGS, adică oile negre ale zonei euro, mereu aflate mereu sub spectrul falimentului şi ţinute în viaţă doar graţie politicii inflaţioniste a BCE.

    Se pare că “piaţa” a dat verdictul: dacă Brexit, atunci UE are mai mult de pierdut!

  36. 37 liviu bejan iunie 28, 2016 la 7:00 pm

    @ZeV. Rusia s-a autoproclamat urmasa URSS. Impartirea teritoriilor romanesti a fost facuta special, pentru ca romanii sa nu le poata recupera.

  37. 38 Radu Humor iunie 28, 2016 la 7:04 pm

    Scuze !
    „au înviat”, în loc de „a”…, că au fost doi, din păcate ! 😉

  38. 39 liviu bejan iunie 28, 2016 la 7:09 pm

    @Radu Humor. Foarte bine! Nu foloseste nimanui ca Marea Britanie sa aiba probleme!
    Inca astept raspunsul tau, la un mesaj catre mine.

  39. 40 liviu bejan iunie 28, 2016 la 7:11 pm

    Sa admiram peisajele dintre Pascani si Vatra Dornei puse pe Youtube. Vizionare placuta!


  40. 41 Adrian B. iunie 28, 2016 la 8:56 pm

    @ t-rex

    vad ca v-ati raspuns singur si corect la întrebarea de ce l-am pus pe Ponta alaturi de Basescu , Boc , Blaga & Co.

    Oricum , nu erau decat trei solutii posibile : cea de mai sus , a 2-a era sa-l asez langa invitatii lui Dan Capatos si ai Adrianei Bahmutieanu ( am fost tentat ! ) sau sa-l pun alaturi de Indira Ghandi , Nelson Mandela si Dalai Lama , ceea ce era cel mai caraghios .

    Cred ca-i corect cum am procedat …

  41. 43 Ghita Bizonu' iunie 28, 2016 la 10:15 pm

    Tehnocratul Marius Bostan parasutat la Ministerul Comunicațiilor în cadrul unei conferințe a arata ca nu a auzit ca gira bate curul. Sau obrazu .. Zisa- Bostanu:

    „Eu văd părinții la școală. Eu sunt părinte. Jumătate dintre ei nu se interesează, nu cer calitate profesorului. Profesorii au salarii mici. Nici în partea cealaltă nu se cere calitate. Unii profesori pur și simplu își bat joc de meseria lor și spun că au salarii mici. Domnule, mergi acasă, dă-ți demisia. Dar nu să îți bați joc de viitorul copilului. Justificarea că „am salariu mic” e o imbecilitate. Am salariu mic, îmi dau demisia, mă apuc de altă muncă dacă nu îmi place meseria asta. Vorbele mele poate sunt brutale. Dacă fiecare părinte ar plăti 100 de lei pe lună, nu mult, ceva simbolic, dar să simtă că nu e gratis.”
    „Mentalitatea comunistă a fost așa: să primesc gratis educație. Atunci nu cer în partea cealaltă la ghișeu calitate. Să primesc gratis curent, de exemplu. Nu m-ar deranja foarte mult că s-ar opri curentul la ora 12,00. După părerea mea, orice serviciu trebuie plătit într-o formă sau alta. Pentru foarte mulți părinți dacă ar simți că în fiecare lună dau ceva, o sumă, ar conștientiza că nimic nu e gratis. La noi, în mentalul colectiv, a intrat prea adânc gratuitatea. Atunci nimeni nu mai înțelege cum funcționează statul de fapt. Ar trebui făcute seminarii despre funcționarea statului. Atunci nu ar mai veni cu cereri care sunt de neîmplinit sau de nerezolvat. Spunem tot timpul „să se dea”. Nu avem în partea cealaltă „de unde”. Părerea mea este că e o reminiscență a celor 50 de ani de comunism”

    De aocred ca ne-a intrat in naravuri prea mult gartuitatea. ALtfel Bostanu nu se trea vorbind in mod gratuit!
    Ca ia sa vedem cine este acest tehnocrat : s-a născut pe 18 mai 1970, în comuna Rugineşti din judetul Vrancea, a terminat Liceul Alexandru Ioan Cuza din Focsani (1984-1988), fiind ulterior licentiat in matematica , specializarea informatică, la Universitatea Bucuresti (1989-1994). Dupa care face cursuri master de zi, curriculă echivalent MBA , si (deja inevitabila) SNSPA, Bucureşti.
    Studii facute comunist pe gratis! In timpu asta o ardea anticomunist prin Liga Studentilor si a fost presedintele Tineretului National Universitar Taranesc , cestie extrenm de emprotantamai ales ca ajuns in apropierea unui fost vicepresedinte si senator al PNTCD- Ioan Barbus.
    Asa ca in indormatica nu l-a pasionat prea mult .. A fots profesor asociat de informatica la Liceul Teoretic Ion Luca Caragiale București si in acelasi timp Lector asociat – Catedra Matematică II la UPB .. Un ans 1995-1996 ca dupa asta incepe sa fie TEHNOCRAT .
    In 1997 – 1998 se muta la guvern , in calitate de „Expert guvernamental” ca Asistent Ministrul Reformei Ulm Spineanu unde se deda la evaluarea companiilor cu pierderi, participare discuții cu marile companii, elaborarea note fundamentare, participare elaborare politici de restructurare, elaborare documente pentru organisme internaționale – FMI, Banca Mondială (cv ul dansului ) Hm .. il ajuta oare experinata s aprofesionala, studiile, MBA ul sau acgtivitatea politico-ideologica in PNTcd?
    Anul urmator junele deja TEHNOCRAT se muta la Departamentul pentru Administraţie Publică Locală ca Director – DAPL, Program Officer Phare RO 9707 unde se ocuopa de Administrație publică, reforma administrației publice locale.
    1999 – 2000 TEHNOCRATU merituos devine la 29 de ani Director General al Direcţiei Generală de Management, Strategie şi Implementare Programe din Ministerul Funcţiei Publice .

    Dar find un june atat de TEHNOCRAT in 1998 – 1999 devine Membru al Consiliului de Administraţie la Centrul Naţional de Formare Continuă pentru Administraţia Publică Locală ins asi mai bine in 1998-2000 Membru al Consiliului de Administraţie al Aversa , unde in vortutea vastei sale experente de o viata intreaga (huo!neocomunismu! Jos Ilici!) se va ocupa de „Inițierea proceduri clare in companii, reducere costuri, rezistența în situații de criză, reduceri de personal, restructurări” adica sa dea afara oameni si puna Aversa pe chituci .. ca taranistii nu aveau nevoie de pompe ptr irigatii!
    tot in 1998 devine si Membru al Consiliului Director, reprezentant al DAPL la Fondul Român de Dezvoltare Socială – Proiect al Băncii Mondiale..
    A urmat o perioada e consilii diverse ibtre care Caritas Mitropolitan Blaj … (greco-catolic) si in fine avazut din nou lumina! 2009 : Membru al Consiliului Director la Poșta Română! Insa [atrca stralicutele sale calitati TEHNOCRATICE nu prea au stralucit in serviciul postei .. nu?! S epare ca mai ajuat si azi (nu se stice cine pe cine .. el Posta sau invers?)
    Si inca una BUUUNA ! Membru al Consiliului Director la Romtelecom!!!

    Cum sa va zic – mie mise pare un traseu de politric tipic. Si o nesimtire taranista* de prima mana .
    Asta care .. la 28 de ai devine director care .. mai revedti si voi zice ca Am salariu mic, îmi dau demisia, mă apuc de altă muncă dacă nu îmi place meseria asta. el care are o singura meserie : anticomunist si stab! Un taranush parvenit care se crde din neamul lu Dinu Paturica ! Cand nici de Scatiu nu prea este bun …
    A da.. A mai fost la Membru al Consiliului de Administraţie al SC LOMB SA … care a avut afaceri cu sotul andreeii Paul Vass si Clujul lu Boc.
    Si in timp ce inca se ocupa de refroma administratiei infiinta si VMB Partners SA Bucureşti, care printre altele se ocupa si de „Oferire de asistență și soluții de dezvoltare economică locală pentru peste 30 municipii, orașe și comune. Obținerea unor finanțări cu costuri reduse pentru clienți.”

    * in anii 30-40 ai mei erau mai apropiati de liberali .. ma rog aveau si rude tzopralaniste da care famelie nu are si .. oi negre?!

  42. 44 Mihaela Erika Petculescu iunie 28, 2016 la 11:24 pm

    Fără îndoială, reducerea perioadei de detenţie în funcţie de lucrările scrise în penitenciar ajunsese la paroxismul ridicolului şi al corupţiei : unul zămisleşte în perioada de detenţie nu numai copii ilegitimi dar şi cărţi ştiinţifice ( Dinamo, dragostea mea – album de fotografii !?), altul concepe o carte la patru-cinci zile sau după numai câteva ore de studiu în biblioteca închisorii, un cadru universitar îi oferă unui deţinut ( om de afaceri, nicidecum om de ştiinţă ! ) lucrarea de medievistică a unuia dintre foştii săi masteranzi, un director de arhive girează elucrubaţiile lui Gigi Becalli, etc.

    Actuala ordonanţă de urgenţă sare însă, vorba românului, din lac în puţ şi ignoră tendinţa actuală a democraţiilor moderne de a nu mai considera închisoarea doar ca loc de pedeapsă, dar şi de favorizare a activităţilor destinate educaţiei, reinserţiei sociale şi reabilitării. Numai munca manuală împiedică desocializarea şi deculturalizarea indiviziilor ? Ori numai invenţiile sau aşa-zisele lucrări ştiinţifice – greu de realizat, ce-i drept, în condiţii de detenţie ? Un volum de poezii, de nuvele, o biografie, un eseu, un roman (fie el şi ştiinţifico-fantastic) nu denotă o spiritualitate capabilă să-l facă pe deţinut să reflecteze la relaţiile dintre el şi societate, şi implicit să-şi potenţeze capacitatea de auto-determinare şi de reintegrare?

    Din păcate, asemenea speculaţii intelectualiste par a fi mult prea subtile pentru tehnocraţii noştri…

  43. 45 ZeV iunie 29, 2016 la 7:54 am

    60% din rezerva de aur a Romaniei este pastrata in Marea Britanie. Diriguitorii BNR ne asigura ca siguranta aurului romanesc nu este periclitata in urma Brexitului si precizeaza ca Marea Britanie a fost aleasa datorita legilor britanice care protejeaza cel mai bine depozitele in moneda suprema numita aur. In afara de Marea Britanie, mai exista tezaur in Elvetia si SUA, iar multe atle tari detin rezerve strategice in tarile mentionate. Adica, exact in statele puternice care si-au pastrat intotdeauna politici financiare, economice si monede proprii.
    UE-ul ? Duca-se! Iar suvoiul sa ia cu el la groapa de gunoi a istoriei, macovistii, prunele, pippizii, ghinii, ciolosii si tot neamul lor scarbos de oengisti si birocrati tradatori de tara.
    ps
    Atentat la Istanbul, exact dupa acordul parafat de Turcia, Israel si Rusia. Poate ca astfel, lui Erdogan ii va veni mintea la cap si-i va cere scuze lui Vladimir Putin pentru un gest mai mult decat inamical impotriva uneia dintre putinele tari care lupta , in mod real (nu mimat) impotriva ISIS, adica, Rusia.
    Nu intamplator cei 50 de diplomati americani au cerut (dar nu au fost luati in seama) ca America sa se implice impotriva lui Assad. Au facut-o pentru ca succesul impotriva ISIS sa nu fie asumat de regimul actual de la Damasc si de Rusia. (Z)
    Astia sunt americanii….creaza crize si grupari teroriste (direct sau prin recul)pe care, mai apoi, tot ei vor sa le rezolve (asa cum au facut, dar fara succes pe termen lung in celelalte state arabe).
    Bin Laden a fost, dupa cu se ste, creatia pura a ,,democratei” Americi.
    Oricum, acordul dintre cele trei tari ( Israel-Turcia-Rusia) este extrem de valoros pentru Orientul Mijlociu. Dar este doar un prim pas. Turcia trebuie sa mai faca unul: Sa permita autonomia kurzilor, o bariera redudabila impotriva terorismului. Sper ca Allah sa dea minte si luciditate liderilor de la Ankara.
    …Iar turcii sa-si vada de treaba, UE-ul nu este pentru ei…neavand nimic de castigat.
    Cum spunea Sever Voinescu citat de Ghita: Acordul de la Lisabona a fost o gaselnita macovista menita sa eludeze vointa populara. Fondatorii UE nu cred in discernamantul cetatenilor si nu dau doi bani pe ceea ce isi doresc cetatenii. De aceea criza UE se va accentua.
    Romania ? Stie cineva ce semnificatie mai are acest cuvant ?

  44. 46 Ghita Bizonu' iunie 29, 2016 la 8:54 am

    Din ciclul Justitie te halesc!!!

    Cica se lupat cu corutia cu infractiunea .. cu ..
    Pe dna ma-sa se lupta …
    In timo ce Codruzta este elogiata, decorata, de inerbiuri precum reincarnarea Sfintei Jeaane d’Arc
    Mafiotul ANALFABET Ionelaș (Cârpaci din Timisoara) NU este la PUȘCĂRIE, deși are o CONDAMNARE de ȘAPTE ani

    Deși e condamnat de 3 săptămâni la o pedeapsă grea de peste 7 ani, pe Ionelaș Cârpaci nu ”reușește” să-l ”găsească” Poliția Timiș. Ionelaș primise anterior, la prima instanță o condamnare și mai mare, de 10 ani, în același dosar. Cu toate acestea polițiștii nu au fost interesați deloc să știe unde se află când vine sentința finală. La aproape o lună de la condamnare, Ionelaș Cârpaci trăiește liniștiti la Frankfurt și este cetățean german. Foarte ciudat este că Poliția Timiș ”nu a reușit” nici măcar să determine apariția numelui lui Ionelaș pe lista cu condamnații căutați. Practic nimic nu se mișcă pentru ca șeful clanului Cârpaci să ajungă să execute pedeapsa la care a fost condamnat, o situație pe care nu au reușit să o obțină oameni cu putere în stat și relații la cel mai înalt nivel.
    Poliția Timiș dă din colț în colț încercând să justifice cumva situația incredibilă în care un șef de clan analfabet are imunitate totala în fața justiției. Poliția Timiș a răspuns abia vineri, 24 iunie, la o solicitare scrisă formulată și transmisă pe 17 iunie.
    Curios, pe site-ul Poliției Române, mafiotul ”dat în urmărire” nu apare, nici printre urmăriții general, nici printre cei ”most wanted”, unde, bunăoară, figurează încă Gregorian Bivolaru, prins pe 26 februarie. Cârpaci nu apare nici cu numele vechi (n.r. acesta, scris cu ambele grafii posibile), nici cu cel nou, Ionel Sandner.

    Restu la http://www.evz.ro/mafiotul-analfabet-seful-clanului-carpaci-mai-tare-ca-voiculescu-nastase-becali-mitrea-sau-mircea-basescu.html

    Morala , imorala ca de obicei, e Tot Banatu este fruncea!

    Si Pruna e buna doar ptr magiun, distalilare, galuste si compot!

  45. 47 Cornu iunie 29, 2016 la 10:17 am

    Ati crezut cumva ca Domnul Dacian Ciolos este un tip bine intentionat, destept si corect ? Ei bine acum ati vazut ca v-ati inselat !
    Pe Dl Ciolos il doare-n Pruna de Romania, acum este evident !
    Ciolos la Ciolanis trage ! O adunatura de jartele penale !

  46. 48 George Ban iunie 29, 2016 la 11:00 am

    Ghita Bizonu’
    iunie 28, 2016 la 10:15 pm

    Cu formularea genialã de mai jos, v-aţi spãlat toate „pãcatele”:
    „Un ţãrãnuş parvenit, anticomunist şi ştab”.
    In postare e vorba de Bostan, dar formularea e valabilã pentru toţi ticãloşii pomanagii din politicã.

  47. 49 ZeV iunie 29, 2016 la 12:15 pm

    Problema rolului activitatii intelectuale in penitenciare trebuie rezolvata oarecum altfel. Nu prin echivalarea unor scrieri – greu de cuantificat dpdv stiintific si/sau literar – ci prin orele alocate instruirii detinutilor de catre cei capabili de asa ceva. Din cate imi amintesc (sper sa nu ma insel), domnul Adrian Nastase a tinut un fel de cursuri la inchisoare.
    Asta mi se pare important, nu scrieri de tot felul care apar ca prin miracol, de parca inchisoarea ar fi un mediu inspirational ideal si pe care, intr-un final, nu le citeste aproape nimeni.
    Pai atunci, stimati colegi, propun sa se creeze un penitenciar special destinat scriitorilor aflati in criza / ,,pana” de idei. Petrece omul un stagiu in celula, pana il loveste inspiratia drept in moalele capului ca o revelatie divina. Daca nu gaseste locuri, poate rezolva in alta parte, cu o caramida aruncata noaptea intr-o vitrina, dupa care suna la 112 si se autodenunta. (Z)
    Si cand te gandesti ca altii, in trecut, s-au refugiat prin vilele minunate ale Toscanei imbracate in flori si verdeata….dar lumea se schimba, nu-i asa ? Un laptop, un telefon mobil si o conexiune la internet, plus linistea si racoarea mangaietoare oferite cu generozitate de cei patru pereti din beton. Minunat cadru de creatie, vorba doamnei M.E.P. – cu care sunt rareori in dezacord.
    (Z)

  48. 50 liviu bejan iunie 29, 2016 la 2:09 pm

    O chestiune de statistica. Conform unei statistici, cam 3,2 milioane de cetateni ai UE se afla in acest moment in UK, in timp ce 1,2 milioane de cetateni britanici se afla in UE. Cu alte cuvinte, in medie, dintr-o tara UE au emigrat in UK ceva mai putin de 120000 de persoane, in timp ce, tot in medie, din fiecare dintre cele patru componente ale UK au emigrat in UE aproximativ 300000 de persoane. Procentual, cam 0,8% din cetatenii UE au plecat in UK, in timp ce 1,8% din cetatenii britanici au plecat in UE. Vizibil, din toate acestea, ca dorinta britanicilor de a munci in UE este semnificativ mai mare decat aceea a cetatenilor UE de a munci in UK. Dorinta insemnand si ganduri si intentii.

  49. 51 Marian Nicolae iunie 30, 2016 la 12:01 pm

    @ Ghita Bizonu’ iunie 28, 2016 la 11:37 am

    Contrar opiniei publice extrem de bine documentata si cultivata….(cu ardei si varza) …ca deh, anul asta se face rotatia culturilor ca sa pastram pamantul intr-o stare cat mai buna si mai fertila…sic…in Pantelimon nu traiesc numai „jmecheri” mai sunt si unii care s-au nascut in acest cartier, le este drag si nu-si judeca vecinii dupa acest sablon..

    NU, nu sunt…”jmecheri” si-si vad de viata lor pana cand alti jmecheri din Londonistan vin in Pantelimon si-i calca pe bataturi pe cei nascuti acolo, in Pantelimon, caci despre asta vorbeam nu….????

    Cat despre statul la bustul gol ce sa spun ca la Londonistan sau Paris nu se poarta in casa…..altii stau la fundul gol, unde-i problema…????

  50. 52 Ghita Bizonu' iulie 1, 2016 la 7:12 pm

    Marian Nicolae

    in primul rand am zis doar de jmecherii de 2 bani …. nu ca ar fi singurii de pe Pantlimon Insa este ciudata cum la altii jmrcheri de 2 bani is cultivati si strasburgaozari sau persoen d eprima linie in politica mare … Sa zci asa noi ne-ma „multumit” cu o singra EBA!
    In al doilea rand .. bustu gol. Cum am zis temperaturi africane .. tinuta africana! Si marturisesc ca daca ajung in zona … ma „integrez” . Nu sunt chiar singurul .. sau cum zicea un cunoscut mai vechi cu care m-am intalnit in zona aia „ba daca imi ziceai ca la 65 o sa ajung in panataloni scurti, bustu gol si slapi te scuipam intre ochi!” (asta la 25 de ani nu purta sandale si pnatopni scurti nici pe munte…. dar acum .. ne cam facean jumari!)


  1. 1 Năstase, despre Ordonanţa privind cărţile scrise în închisoare: „A fost redactată în bătaie de joc” – EQY News Trackback pe iunie 27, 2016 la 2:00 pm
  2. 2 Năstase, despre Ordonanţa privind cărţile scrise în închisoare: "A fost redactată în bătaie de joc" » Pe-Net.Ro Trackback pe iunie 27, 2016 la 2:02 pm
  3. 3 Un punct de vedere corect care exemplifica ceea ce aratam si eu cu ceva vreme in urma… « Motanul Incaltat Trackback pe iunie 28, 2016 la 3:10 am

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!