Renuntarea la functie, nu la demnitate

38.jpg

Renuntarea la functia de presedinte al Camerei Deputatilor ar trebui să fie pentru Valeriu Zgonea o chestiune de demnitate si nu de regulament. Retragerea sprijinului politic din partea colegilor implică o astfel de decizie. Chiar dacă ar exista si argumente contrare. Dar „valorile si principiile ” proprii, despre care vorbea Zgonea, trebuie examinate intr-un context mai larg, al bătăliei politice, al unei condamnări legate de campania politică a intregului partid – din care făcea parte si Zgonea, ceea ce l-a transformat si pe el in „complice”, chiar dacă a „plătit” doar Dragnea. Fariseismul in numele „valorilor si principiilor” functionează doar pentru marile puteri.

Interventia ambasadorului american in sustinerea sa (intâlnirea ce a avut loc după anuntarea retragerii sprijinului politic, mesajul transmis, conferinta de presă – neobisnuită pentru acest tip de intâlnire) reprezintă un amestec brutal in viata politică românească. Ea aduce aminte de felul in care a actionat, intr-o anumită perioadă, Andrei Vâshinschi in relatia cu autoritătile românesti. Iar lui Vali Zgonea nu-i face niciun bine. Acesta tip de sustinere il va indepărta si mai mult de colegii sai  si-l va ostraciza. După un timp, va intelege si el că americanii, in politica externă, nu au „fosti” prieteni ci doar persoane care le pot promova interesele la un moment dat. Traian Băsescu este un bun exemplu.

Oricum, adaug – si pentru Valeriu Zgonea – discursul meu din 2006, din Camera Deputatilor, după „noaptea cutitelor lungi” de la Hotel „Confort” , atunci cănd in urma retragerii sprijinului politic pentru mine, din partea PSD-ului condus de Geoană, eu mi-am anuntat, imediat, demisia din functia de presedinte al Cameri Deputatilor:

(16 martie 2006)

„Domnule preşedinte,

Stimaţi colegi,

Doamnelor şi domnilor deputaţi,

Vă aduc la cunoştinţă că ieri, 15 martie, am anunţat Biroul permanent de intenţia mea de a demisiona din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Demisia mea, pe care o anunţ astăzi în plenul Camerei, este o consecinţă a deciziei colegilor mei din PSD şi un gest de onoare faţă de instituţia Parlamentului.

Ştiu că prin această decizie se deschide calea unor noi complicaţii politice. Scena politică va fi marcată din nou de convulsii şi de conflicte. Nu ştiu cine va câştiga această dispută şi cine va ocupa fotoliul de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Fără îndoială, o instituţie ca Parlamentul poate funcţiona foarte bine fără un om anume, în măsura în care funcţionează pentru oameni, în general.

Aş vrea să părăsesc acest fotoliu cu sentimentul că va începe o perioadă de normalitate şi de responsabilitate, care este refuzată de prea multe luni. Nu-mi fac însă iluzii.

Mecanismul care a stat la baza acestei demisii va funcţiona în continuare, fabricând nu legi, nu bunăstare, nu justiţie, ci false probleme, în spatele cărora va rămâne ascuns un mare adevăr trist. Nu construim altceva decât scenarii, nu conducem nimic, ci regizăm.

Acest mandat parlamentar ar fi trebuit să fie unul al construcţiei şi al realizărilor, cea mai importantă dintre toate fiind integrarea europeană. Din păcate, prima sa jumătate se apropie de sfârşit, lipsită de glorie şi dominată de politicianism.

Am fi putut fi cei care realizează reforma sistemului politic românesc şi cei care schimbă radical imaginea profund negativă a parlamentarului român. Nu am reuşit decât să ne războim între noi, să ne răzbunăm, să ne disputăm funcţiile, să ne subminăm reciproc şi să ne apărăm teritoriile, uitând că nu sunt ale noastre, ci ale oamenilor care ne-au trimis aici cu un sens şi cu multă speranţă.

Ce va rămâne în istorie din anii 2005 şi 2006 ai Parlamentului României? Cărţile de istorie ne vor spune cândva.

Într-un alt moment important al carierei mele, vorbeam de cele două Românii pe care le reprezentau PSD şi Alianţa: o Românie a populaţiei asistate, rurale, îmbătrânite, neajutorate şi o Românie urbană, ceva mai prosperă şi cu gustul valorilor liberale. Poate că nu am avut dreptate în totalitate.

Cred însă că, după ultimul an, riscăm cu toţii să contribuim la formarea unui nou clivaj: împărţirea într-o Românie a politicienilor şi o Românie a oamenilor obişnuiţi. Prima tinde să se îndepărteze tot mai mult de cea de a doua, iar la acest lucru contribuim cu toţii. De aceea, perioada care urmează va fi una decisivă pentru credibilitatea democraţiei româneşti.

Viitorul preşedinte al Camerei, oricine ar fi acesta, are datoria de a încerca să readucă spiritul parlamentarismului autentic, cel care inspiră respect şi care demonstrează profesionalism.

Va fi nevoie de vot uninominal, de întărirea Parlamentului, de noi formule de control al activităţii aleşilor.

Va fi mult de muncă. Dar, dacă vom construi fiecare pas de acum înainte doar în funcţie de interesele politice de moment, ale diverselor majorităţi conjuncturale, nu avem nici o şansă de a reface prestigiul şi imaginea celei mai importante structuri a unei democraţii.

Mi-ar fi fost comod să mă ascund în spatele sprijinului pe care o parte dintre colegi mi-l acordă în continuare.

Le mulţumesc, însă, tuturor celor care m-au susţinut, indiferent dacă au făcut parte din PSD sau din alte partide. Pentru ei am decis să rămân în continuare în politică şi să încerc, cu mijloacele pe care le am la dispoziţie, asumându-mi greşelile, dar folosindu-mi energia şi experienţa, să contribui la realizarea speranţelor celor care m-au trimis în Parlament şi la împlinirea proiectului european al României moderne.

Doamnelor şi domnilor deputaţi, vă mulţumesc pentru sprijinul pe care mi l-aţi acordat şi vă doresc succes în continuare (Aplauze din partea Grupul parlamentar al PSD, unii dintre deputaţi aplaudă în picioare).

Domnul deputat Adrian Năstase merge la prezidiu şi dă mâna cu preşedintele de şedinţă şi cu cei doi secretari. Mare parte a deputaţilor aparţinând Grupul parlamentar al PSD părăsesc sala.)”

PS. Am adăugat si o fotografie realizată atunci cu Bogdan Olteanu, cel care a fost ales presedinte al Camerei după demisia mea.

64 Răspunsuri to “Renuntarea la functie, nu la demnitate”


  1. 1 miron1947 mai 15, 2016 la 12:42 pm

    La cat de slugarnic s-a manifestat fata de ambasade si ,,statul de drept”(Kovesi & co.), nu-l banuiesc ca ar detine aceasta calitate.

  2. 3 Klanus Ciolanis-CioKlos-Cioros mai 15, 2016 la 1:37 pm

    Este evidenta actiunea concertata, incluzandu-l si pe ambasador, pentru destramarea PSD-ului, desi, aparent, in spatiul public se afirma actiunea impotriva tuturor partidelor: „toate partidele, aceeasi mizeie!”.

  3. 4 papasha mai 15, 2016 la 2:25 pm

    vali ?

    cine-i vali?

    Aaaaa , vali e sculer-matritzerul , javra din viata privata si profesionala , lingaul de clantze , coada de topor autodidacta , care si-a terminat „profesionala” dupa ce si-a luat doctoratul cu gabitza interesul national !

    Da fara suparare ca-ntreb si eu , pe slugoiul asta de carator de serviete cin’l-a promovat de-a ajuns AL 3lea OM DIN STATUL ROMAN ?

    EU cumva ?

    PS
    1. Coane este un sacrilegiu numai sa te gandesti sa impingi lumea sa faca o comparatie !!!

    2. Hai sa fim un pic mai intelegatori si mai rabdatori si sa asteptam ca Parlamentul sa devina din staul , intreprinderea nr.1 din Stat , care sa inceapa sa legifereze si sa conduca Tara cu adevarat !!!!!!!!!!!!!

    Sper ca nepotzii si finutzii mei sa aibe parte de asa un vis frumos ( dac-o mai rezista Tara pana atunci , ca circula zvonuri triste pe piata …….http://glasul.info/2016/05/14/mircea-dogaru-rostul-guvernului-ciolos-este-sa-extraga-1-miliard-de-euro-pe-luna-pentru-a-i-trimite-marilor-asasini-economici/) !

  4. 5 Mihaela Erika Petculescu mai 15, 2016 la 2:35 pm

    Comparaţia Adrian Năstase – Valeriu Zgonea nu poate stabili decât deosebiri, nicidecum asemănări. Adevărata problemă constă însă în politica de cadre lipsită de discernământ dusă de PSD încă de la formarea sa, astfel încât indivizi de teapa lui Zgonea şi Geoană – ce nu se recomandă nici prin inteligenţă, nici prin viziune politică şi nici prin alte calităţi în afară de oportunism – au fost promovaţi în cadrul partidului până la eşalonul întăi.

    Prin urmare, PSD este cel care trebuie să-şi (re)definească „valorile şi principiile” pentru a avea şanse de izbândă în lupta politică, unde porneşte oricum de pe o poziţie de inferioritate căci banii se află de partea cealaltă : marea finanţă mondială sprijină pe toate căile capitalismul globalizat !

  5. 6 Fragmentarium Politic mai 15, 2016 la 2:36 pm

    Razboi rece si in muzica: Ucraina a castigat Eurovisionul cu un cantec antisovietic, cu care “political correctness”, dezicandu-se de ea insasi, a tintit ofensator Rusia

    De regula, corectitudinea politică pledeaza pe ideea ca exprimarile si actiunile sa nu aduca niciun fel de atingere vreunei minoritati. Iata insa ca dupa 2014, cand Rusia si-a realipit Crimeea, la care SUA au raspuns cu declansarea unui nou razboi rece, Occidentul pare sa speculeze un nou sens al corectitudinii politice, prin care o elibereaza de grija de a nu fi ofensatoare cand este vorba de o majoritate sau chiar de un popor.

    A-i ofensa si discrimina pe rusi, in sport, in muzica sau in orice alt domeniu care nu are legatura cu politica, a ajuns sa fie considerat corect politic, ba chiar si premiat, doar pentru faptul ca rusii sunt o majoritate care-si iubeste libertatea si neatarnarea. Am vazut acest nou “trendy”, indus de papusarii globali, in toata “splendoarea” lui, sambata seara, in Suedia, la finala Eurovision 2016, de la Stockholm.

    Marea finala a fost castigata de Jamala, reprezentanta Ucrainei, cu piesa “1944”, care evoca deportarea de catre Stalin a tatarilor din Crimeea. Oficiali politici de la Moscova si din Crimeea au protestat impotriva acestei alegeri, destinate, potrivit lor, sa denigreze Rusia pentru readucerea in componenta sa a peninsulei Crimeea, cedata Ucrainei, in 1954, de catre Hrusciov.

    Exista argumente, din istorie si din muzica, care sustin ca organizatorii Eurovisionului au fost prost inspirati sa se lase sfatutiti de “political correctness” sa accepte un cantec politic, care vorbeste despre o tragedie, cu determinari istorice controversate si nu mai putin tragice (jugurile mongol si bolsevic, razboiul nazist de subjugare a rusilor, batalioanele SS tataresti recrutate de Himmler impotriva rusilor etc.).

    Potrivit istoricilor si politologilor, sensibilitati exista de ambele parti, iar adevarata corectitudine istorica si politica cere ca temele care le ranesc sa ramana niste paranteze ale istoriei si politicii, evocabile cel mult cu astfel de prilejuri, pentru a putea merge impreuna inainte, nu inapoi. Dupa parerea muzicienilor si muzicologilor, muzica este si trebuie sa ramana o incantare, nu sa devina o incrancenare.

  6. 7 viorel vuresanu mai 15, 2016 la 3:05 pm

    Tocmai de aceea a-ti fost, marginalizat si condamnat, ptr ce avea sa urmeze, si in continuare ptr ce va urma ! Sunteti un politician de exceptie , rasat , inteligent, abil, aveti valeitati de patriotism,un intelectual cu o experienta deosebita pe probleme de politica externa si imi este frica , cu luarile astea de pozitie, pe care le faceti , sa nu cumva sa va ia la ochi din nou, guvernatorii nostri americani, in asa fel incat ,sa va mai reduca la tacere inca o data. Nu de alta , dar a-ti putea fii considerat din nou o alternativa si nu cred ca vor asa ceva !!! Cu respect, va rog sa ma scuzati, daca analiza mea va deranjat.

  7. 9 centru mai 15, 2016 la 3:59 pm

    Fragmentarium – saraca Rusie cat este de persecutata … Cat de rai sunt porcii de americani si cat de buni sunt rusii …

  8. 10 Adrian B. mai 15, 2016 la 4:01 pm

    Zgonea n-are cum sa renunte la ceva ce nu are . Ma refer la demnitate .
    Daca analizam personajul cu atentie , el se potriveste de minune acestor vremuri . Educatie precara , ambitios , oportunist , fara scrupule .
    Venit din campul muncii ( a tras la saiba ) , student intarziat la seral care a ramas repetent de vreo 4 ori , intrigant , acesta isi depaseste conditia intrand in politica si in tot felul de ONG-uri si baleind intre tot felul de tabere din partid . Practic , parcursul a mare parte din politicienii de astazi .
    Deci , nicio mirare ca omul n-are caracter si demnitate !

    Parerea mea este ca individul nu va fi debarcat usor din functie . Cred ca nici cu spaclul nu-l vor dezlipi de acel scaun . Poate cu ceva petarde , gaze lacrimogene si niste pulane pe spate …

    Pe de alta parte , sa-i faca vânt lui Zgonea ca sa vina alt alunecos ( V. Ponta ) mi se pare alta eroare . De bine de rau , Zgonea se uita la National Geographic . Victor Ponta se uita la desene animate …

    P.S. Cel mai uimitor fapt mi se pare acela ca Valeriu Zgonea nu stie când sa taca si nu intelege nimic din psihologia maselor !
    Daca Zgonea avea o atitudine rezervata si de bun simt dupa condamnarea lui Dragnea , cred ca astazi era deja presedintele partidului . L-ar fi pus psd-istii cu forta !
    Insa prostia , disperarea , lacomia si poate ordinele primite l-au adus in situatia ingrata de astazi .
    Zgonea nu trebuia decat sa astepte linistit sa fie instalat sef al PSD . Dragnea si Ponta sunt terminati si el era numarul 2 in PSD si nr. 3 in stat .

    Era rândul lui …

  9. 11 miron1947 mai 15, 2016 la 4:16 pm

    ,,După un timp, va intelege si el că americanii, in politica externă, nu au „fosti” prieteni ci doar persoane care le pot promova interesele la un moment dat. Traian Băsescu este un bun exemplu.”
    Aveti perfecta dreptate, la fel s-a intamplat in Irak, unde in urma unei revelatii divine au ajuns la concluzia ca Saddam Hussein in mod inexplicabil si brusc a devenit dictator, cu talibanii din Afganistan, si poate mai sunt si alte exemple pe care nu le stiu, unde trebuie bagata democratia daca nu le mai servesc interesele.
    Pare ca nu este nimic nou.
    ,,În secolul XIX, Palmerston, obişnuia să spună „Noi nu avem nici aliaţi şi nici inamici eterni. Interesele noastre sunt eterne şi datoria noastră este de a urma aceste interese”. În secolul XX Charles De Gaulle, președintele Franței, relua aceleaşi idei afirmând că: „naţiunile nu au sentimente ci doar interese”

  10. 12 Lelia Stera mai 15, 2016 la 5:16 pm

    Zgonea si-a demascat(cam tarziu)calitatea de AGENT sub acoperire; prin milogeala in fata ambasadorului american pt. sustinere Zgonea se plaseaza la limita de jos a demnitati, Acum avem dovada de cum se cedeaza SUVERANITATEA „pas cu pas”, si cum este inlocuita tot „pas cu pas” de un scenariu in care directivele de peste ocean ne sunt servite pe diverse canale. Unele la vedere, altele pe canale pe care doar le banuim(deocamdata !)..PSD nu trebuie sa tina seama de întâlnirea Zgonea – Klemm si sa-l schimbe CAT MAI RAPID din functia de Presedinte al Camerei Deputatilor. Altfel s-a terminat cu democratia in Romania !

  11. 13 Radu Humor mai 15, 2016 la 5:48 pm

    „Ambasadorii S.U.A. trimişi după 1989, la post, în România, au fost nişte ciudaţi. Au intrat cu bocancii murdari peste obiceiurile pământului. Şi-au băgat nasul obraznic în treburile interne ale românilor, dându-ne doar ordine şi atât. Ne-au predat lecţii de „democraţie”, de toleranţă absurdă, de nediscriminare a adepţilor curcubeului. Ba, unul dintre ambasadori nu s-a sfiit să declare presei, chiar în clipa sosirii la Bucureşti: „am venit împreună cu partenerul meu”, omiţând să precizeze care-i „activul” şi care-i „receptorul” relaţiei. Saltimbancii de pe Dâmboviţa i-au acceptat şi i-au întâmpinat – pe toţi -, necondiţionat, cu pâine şi sare, întinând tradiţia şi religia poporului român. Ruşine! Mai bine păstrau pâinea pentru români şi lor le ofereau sarea… în ochi.”
    Deoarece Klemm nu şi-a adus , la fel ca celălalt, partenerul, s-ar părea că Valerică al nostru are toate şansele să devină foarte activ ! Nu numai între relaţia dintre cei doi, dar şi în politica româno-americană !
    E un lucru ştiut că majoritatea demnitarilor au grijă să-şi promoveze amanţii şi amantele, după caz şi obiceiuri, în diferite posturi pentru a le avea . Tot timpul la îndemână !
    Şi noi care credeam că Valerică al nostru nu-i bun decât la scris vagoane !
    Probabil că scrie şi bileţele parfumate. Sau, nu-i exclus să le primească !
    Aveţi grijă de voi, porumbeilor !
    Că de noi, cu siguranţă n-aveţi ! :mrgreen:

  12. 14 ZeV mai 15, 2016 la 5:57 pm

    Radu Humor
    mai 14, 2016 la 7:56 pm

    Subscrieti la ce scrie, tulburata, Felicia Popa ?
    Asta imi aminteste de scrisoarea catre lichele conceputa de Gabriel Liiceanu in 1990.
    Adica, toti sunt vinovati, ba chiar toti suntem vinovati. Nnu se poate sa scape cineva. Desigur, in afara de cei care dau aceste verdicte la hurta.
    Sa fie linistita doamna Popa….dupa cum ,,tureaza” DNA-ul (talonat indeaproape de Diicot), nimeni nu va scapa. Nici macar vechea si singura producatoare de antibiotice romanesti, de la Iasi (pana recent, o unitate fanion cu care ne mandream). Cei care au fost mai telegenti si au intuit pericolul, s-au grabit sa adere la PPE punandu-se astfel la adapost. (Z)
    Ne vom fali in viitor cu sistemul antiracheta si cu..Zorro. De aceasta data, unul fara masca, sa il vedem in toata nuditatea lui. (Z)

  13. 15 Luminita Arhire mai 15, 2016 la 6:26 pm

    Fără să ştiu că veţi aborda acest subiect astăzi, domnule profesor, am căutat de curând împrejurările în care aţi renunţat la funcţia de Preşedinte al Camerei Deputaţilor şi relatările din presă asupra acestor împrejurări . Lucrurile se întâmplau într-o vreme în care eram complet neinteresată de crampele politicii şi de desuurile sale gri-gălbui… practic, citesc acum pentru prima dată lucruri pe care le-am trăit deja, şi asta se întâmplă doar din eroarea de a fi fost, la vremea aceea, neglijentă .

    Astăzi însă, imaginea mea despre societatea românească este cam aşa: nişte oameni, unii foarte pricepuţi, alţii mai puţini pricepuţi dar încrezători şi entuziaşti, s-au apucat,după 1989, să construiască o cetate . Poate n-a ieşit cetatea ideală, poate n-au fost zidurile chiar drepte la verificarea cu firul cu plumb, şi tâmplăria nu s-a potrivit perfect în golurile frumos arcuite, dar… în fine, aveam o cetate!

    Apoi, după 2004, cu tenacitate, cu ticăloşie, cu cinism, mai întâi în crucea nopţii, dar după aceea relaxat, în plină zi, nişte cetăţeni au început să scoată cărămizile din zidul abia finalizat şi să le facă dispărute pe cine ştie unde , transportându-le care cu mâinile goale, care cu roaba, care cu remorca… Astfel, lumea politică românească, şubrezită ba din interiorul cetăţii, ba dinafara ei, necruţător, se prăbuşeşte în ea însăşi, cu nepăsare.

    Felul în care este condusă ţara în momentul de faţă pare să forţeze demonstraţia faptului că România nu este în stare să se guverneze, că suntem impotenţi şi isterici, mucegăiţi în apa tulbure a corupţiei, ignoranţi şi indisciplinaţi, de nesuportat … mlaştină perfectă pentru orice prădător universal şi NO MAN’S LAND ideal pentru orice AMBASADĂ versată…

    Cât despre Valeriu Zgonea, nefiind un bărbat de stat , ci doar o păpuşă gonflabilă, în dressingul ambasadorului american, el îşi imaginează că trebuie să caute cuvântul “DEMNITATE” în REGULAMENT. Iar dacă nu-l găseşte acolo, asta e! ghinion…pentru că, la tot ceea ce nu este scris în Regulament, Vali Zgonea reacţionează ca ardeleanul care a văzut pentru prima oară girafa: “No, d’apăi aşa ceva nu există ” !

  14. 16 ZeV mai 15, 2016 la 6:40 pm

    Adrian B.
    mai 14, 2016 la 5:23 pm

    Eram decis sa ignor icnelile dumitale antipontiste, dar prea ai dus in derizoriul statutul de comentator pe acest blog. Devii, pe zi ce trece, tot mai penibil. Nu inteleg de fapt ce anume urmaresti, presupunand ca ai si un scop, in afara de deruta si frustrare.
    Nici un cuvant (in comentariile tale) despre penelisti, despre guvernul inert si incompetent al domnului Ciolos si despre ministrii sai extrem de …mobili (la propriu), despre blocajul din infrastructura, sau cel legat de asanumita ,,absorbtie” de fonduri europene. Nici macar despre americanul Zorro nu ne spui nimic. (Z)
    Exista in neuronii dumitale un singur cuvant: Ponta. (Z)
    Iti atraga atentia asupra a doua realitati evidente:
    1. Numirile de procurori sefi nu schimba esentialmente fondul sistemului dominat de procurori subordonati direct amabsadei.
    Dovada consta in faptul ca atunci cand un procuror sef devine incomod (in sensul ca nu percuteaza prompt la indicatiile scurse picatura cu picatura din zonele secrete si/sau masonice ale societatii, sau dinspre ambasade) – vezi cazul domnului Nitu – automat este rejectat de ,,sistem”.
    Imi vine in mine, chiar in acest moment, patania (amuzanta, daca nu ar fi de plans) a domnului Grebla.
    2. In 2016, Laurei Codruta i s-a reconfirmat/prelungit mandatul de catre guvernul domnului Yohannis. Se pare ca ,,baietii cu ochi albastri” nu si-au permis riscul ca vechiul guvern al domnului Victor Ponta sa faca numirile.
    Poate ca Laura ar fi obtinut, oricum, mandatul. Dar, cu siguranta, nu chiar atat de usor.
    ps
    Vad ca iei foarte in serios laudele de sine ale Udrei. De fapt, nici nu i-a mai ramas altceva, in asteptarea sentintei care o intereseaza direct si personal.. (Z)

  15. 17 ZeV mai 15, 2016 la 7:24 pm

    Doru Coarna
    mai 14, 2016 la 3:46 pm

    Da, este posibil sa ai dreptate si sa mai avem cateva luni de libertate.
    Va trebui, in acest eventual caz, sa te adaptezi pe unul din celelalte bloguri (sau pagini de facebook), toate cu orientare anti-PSD si pro….doar ei stiu ce. Sper sa nu te plictisesti postand in spatii unde toata lumea gandeste ca d-ta. Dar nu-i bai, vei aveam mai mult timp de studiu in domeniul propulsiei reactive care, deocamdata, nu duce omenirea pe Marte decat numai cu bilet ,,dus” si cu viteza ,,carutzei”. Ma rog, o parte de omenire (partea restransa mai dusa cu capul si mai facil de usurat de parai – vezi programul privat ,,Mars One”). (Z)
    ps
    Te asigur ca, in orice situatie, majoritatea dintre noi, cei de aici, vor ramane liberi in propria constiinta si nu vor face compromisuri cu caricatura far’ de masca de la sefia Camerei Deputatilor. Locul oricarei slugi este pana la urma la groapa de gunoi a istoriei, chiar daca scapa de puscarie, asa cum au scapat Yohannis, Gorghiu si Blaga. Nimeni nu respecta slugile. Puternicii se folosesc, temorar, de ele, dupa care le arunca cu scarba stergandu-si pantofii de saliva acestora inainte de a pasi mai departe.
    Daca ambasadorul respecta pe cineva (desi nu o poate spune explicit), acesta este Calin Popescu Tariceanu.
    pps
    In varianta mai rea (din punctul meu de vedere) de viitor, da-i ceva de facut si colegului Adrian B. Sa nu moara suparat pe intregul Univers, adica, pe Victor Ponta, nemaiavand la dispozitie un spatiu permisiv la aproape orice poate produce spiritul si corpul uman.
    (Z)
    Sper, totusi, sa depasim acest impas si sa ramanem impreuna, mult timp de acum inainte. Este singura libertate pe care o mai avem.

  16. 18 operatiunispeciale mai 15, 2016 la 8:28 pm

    Reblogged this on operatiunispeciale and commented:
    #idiotulzgonea

  17. 19 Dana Diaconu mai 15, 2016 la 8:29 pm

    Am retinut de la domnul Ponta ca el l-a propus pe Zgonea pentru aceasta functie. Din pacate a ales sa propuna un urmas al doamnei Anastase, nu un urmas al domnului Nastase!

  18. 20 Sibilla mai 15, 2016 la 8:49 pm

    Adevărata față a ” gospodarului ” Marcel Vela, cel care râvnește la șefia CJ C-S ! DNA doarme….
    Dacă numai un sfertuț din ce ” am pescuit ” e adevăr, apoi e jale și prăpăd, aista dacă FEUDA Caras-Severino încape pe mâna cui NU trebuie !!
    Așteptăm reacția DNA ! Verificări care SE IMPUN, pentru că noi NU acuzăm, însă FIREȘTE , întrebăm….
    căci la cum arată Caransebeșul păstorit de ” marele CÂRPACI ” marcel vela … și la ce INCRENGATURI cu damf pe FEUDA Caras-Severino&FEUDA Temesvar, auuuu…
    ( de ce iI este frica ” micului ayatollah ” Marcel Vela ??? )
    anchetele sunt SELECTIVE pt coana LASCU Kovesi !
    vorba unui cetatean onest : ” DNA se ocupă de PSD cu dosare ,,de capital electoral” și pește 10 ani își vor aminti de adevărații jecmănitori,cu scuze penibile! NU AM ÎNCREDERE ÎN DNA! ” – NEINCREDERE IN DNA PT CA NU SE ATINGE DE PERSONAJE CUM AR FI baSECU, Marcel Vela , Roberta Anastase, Vasile Blaga etc…

    Adevărata față a ” gospodarului ” Marcel Vela, cel care râvnește la șefia CJ C-S ! DNA doarme….

  19. 21 Fragmentarium Politic mai 15, 2016 la 8:54 pm

    Centru, probabil aveti dificultati de orientare in hatisurile de idei, de nu observati discriminarea, fara retinere si fara rusine, la care sunt supuse majoritatile. Nu este vorba despre rusi sau despre americani (ultimii, in treacat spus, sunt extrem de discriminati la ei acasa, ca majoritate alba si crestina), ci de orice majoritate, de o problema de principiu, de standard unic, de a avea grija cu aceeasi sfintenie pe care o avem fata de minoritate ca nici majoritatea sa nu fie ofensata sau discriminata in vreun fel. Este inca destul de dificil, dar nu imposibil, de a unifica abordarile fata de majoritate si minoritate intr-una singura, inca vedem lovituri hard si soft asupra majoritatilor, la lumina zilei (v. razboaiele antiarabe) sau din intuneric (v. megaterorismul si multisuportul sau “superstelar”, de parca ar cadea din cer, adica, de “nu i se da de urma”). Dar, pentru a va veni in ajutor pentru a iesi din „hatis”, va sugerez sa studiati teoria “conflictului civilizatiilor” a lui Samuel Huntington si pe cea privind “soft-power” si “hard-power” a unui alt Samuel, Joseph Nye Jr., cel putin, poate va pun pe o pista, inclusiv in privinta racordurilor “political correctness”. Si, da, poate veti intelege mai bine de ce politizarea muzicii este josnica si nu avea ce cauta la Eurovision, de unde trebuiau sa vina numai bucuria si destinderea pe care le cautam in muzica si in dans si pe care ni le aduc in dar muzica si dansul.

  20. 22 Adrian B. mai 15, 2016 la 9:04 pm

    @ zev

    ti se pare ca as fi eu penelist ?

  21. 23 Fragmentarium Politic mai 15, 2016 la 10:34 pm

    Inaugurarea sistemului antiracheta de la Deveselu: Participarea presedintelui Iohannis ar fi fost obligatorie daca ar fi fost prezent presedintele Obama sau vicepresedintele Biden. Inaugurarea scutului antiracheta american de la Deveselu reprezinta incununarea unui obiectiv strategic fundamental al politicii externe si de securitate a Romaniei, care a intrunit consensul tuturor fortelor politice romanesti. Prin urmare, este politically correct sa sustinem si sa aparam aceasta realizare comuna RO-SUA-NATO de orice defaimare propagandistica a Rusiei. Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că șeful statului, Klaus Iohannis, trebuia să fie prezent la evenimentul de la Deveselu, pentru că acolo s-a aflat și secretarul general NATO, care are rang de șef de stat. Opinia mi se pare excesiva, NATO nu este un stat european sau suprastat euroatlantic. Mergand pe aceeasi linie de gandire am ajunge la concluzia aberanta ca secretarul general al ONU ar fi seful unui stat sau guvern mondial. Ideea de asimilare a functiei de secretar general NATO cu functia de sef de stat este gresita, chiar periculoasa, sa o dam repede uitarii, ca si cand nu am fi auzit-o, pentru a nu da altora idei. Il inteleg pe presedintele Basescu, ideea de sef NATO egal sef de stat ii vine cel mai probabil din subconstientul de sustinator al unui suprastat european, al Statelor Unite ale Europei. Dar nu pot fi de acord cu supranationalismul si suprastatalismul neoliberaliste, care ne desfiinteaza suveranitatea si ne trateaza ca pe niste colonii. Ca importanta, reprezentare si protocol, lucrurile sunt limpezi si la fel ar trebui sa fie pentru toata lumea. La ceremonia la care au participat seful organizatiei politico-militare care este NATO, un secretar adjunct al apararii american, ambasadorul american, alti oficiali militari americani, prezenta sefului statului roman nu era imperativa. Obligatorie ar fi fost daca la eveniment ar fi participat presedintele Obama sau vicepresedintele Biden.

  22. 24 Fragmentarium Politic mai 16, 2016 la 12:41 am

    1-Q Sapro – Lasa-te de furat (Official Video)

    Lasa-te de furat ca te bagi in belea singur/
    Lasa-te de furat pentru bani vei ramane singur/
    Suntem intr-o proasta combinatie/
    Vai de mama noastra, vai de natie/

    In politica-i multa tentatie/
    Nu se sperie carnatii de o citatie/
    Zilnic alta altercatie dup-o acuzatie/
    De ilegala bonificatie/
    Se ajunge de la adulatie la dizgratie/
    Iara gastile se tin din ochi sub observatie/

    Iar e multa animatie, agitatie/
    Ca la patru ani se schimba stapanii de plantatie/
    Acu’ apare o cotatie pe dominatie/
    Si toti lacomii vin sa-si ia o portie/
    Pentru un afis lipit sau pentru o donatie/
    Mintea le zboara tuturor mai ceva ca-n aviatie/
    E eruptie de abjectie/

    La TV e emotie si executie/
    Dar din asta nimeni nu invata nicio lectie/
    Partie ca se face perchezitie/
    Se ofera catuse ca decoratie/
    Cineva trebuie sa dea o declaratie/
    In aceeasi oala-i greu sa faci o separatie/

    E nevoie de dezinfectie, dezinsectie/
    Pentru revolutie fara exceptie/
    Pentru vechea clasa urata extinctie/
    Dezlipiti acum aroganta de functie/
    Si lasati o garantie pentru hotie/
    Ca fotoliul de ministru nu e investitie/
    Furatu’ dauneaza grav comunitatii/
    Lasa-te de furat ca te bagi in belea singur/
    Lasa-te de furat pentru bani vei ramane singur/

    (Text selectat si adaptat de FP)

  23. 25 augustinradescu mai 16, 2016 la 1:13 am

    Stimate domn, sinteti, probabil, singurul, dintre politicienii romani care conteaza cu adevarat, care a luat o atitudine transanta fata de interventia cel putin deplasata a d-lui (?) Klemm. Imi permiteti sa va citez?

  24. 26 nastase mai 16, 2016 la 8:07 am

    augustinradescu,
    bineinteles.

  25. 27 centru mai 16, 2016 la 8:41 am

    @Fragmentarium – de ce te enervezi ?

    Nu spun ca este strigator la cer cum inocenta si pasnica Rusie este denigrata de raii ucrainieni , slugile imperialismului american ?
    Stim foarte bine ca Rusia a avut – are – va avea intotdeauna dreptate , ca e vorba de masacrarea – deportarea tatarilor ( nu isi pun intrebarea , bineinteles , cum se face ca populatia civila ucraineana , baltica si tatara a primit germanii ca pe eliberatori ? ) , a rezervistilor polonezi cu 3 saptamani de armata , de la studentul de 18 ani la general , a liceenilor de la Vasile Lupu de la Orhei , a taranilor basarabeni ingramaditi in trenuri de marfa spre Siberia ….
    Apropo , cum pregateau Stalin si clica lui de nebuni atacul german ?
    Stirile despre cele 115 divizii germane la granita , 30 de divizii mutate din Franta in doar trei zile ?
    Pregatindu-si armata ?
    Nu , pericolul pentru dementii de la Moscova nu erau nemtii , ci ” dusmanii interiori ai puterii sovietice ” .
    Arestand 25000 de tarani baltici si trimitandu-i in Siberia !
    Impuscand in graba 5000 de detinuti suspecti la Lvov !
    Deportand 13000 familii basarabene cu noua zile inaintea atacului ( 187 de vagoane doar de la gara Chisinau … )
    Nebunii isi consumau energia persecutand si ucigand proprii cetateni …

  26. 28 Cristian Moldoveanu mai 16, 2016 la 9:29 am

    Am eu un mesaj pentru domnul ambasador Klemm. Sunt convins ca sunt multi romani care ar dori sa-i transmita acest mesaj, dar nu au posibilitatea. https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/2016/05/14/zgonea-si-klemm-sau-gitenstein-2-0/

  27. 29 liviu bejan mai 16, 2016 la 10:01 am

    Un articol foarte subtil al dlui Nastase si cred ca fotografia cu dl Olteanu este una dintre poante. Ce cred eu?
    – ca lupta dlui Zgonea este, pe de o parte, pentru mentinerea pozitiei prezente si, pe de alta parte, pentru obtinerea unui loc eligibil in parlament pe listele pesede.
    – chiar daca dl Zgonea face parte din agentura de informatii, nivelul de adresare este unul superior. Ceea ce ar putea insemna ca printre colegii care l-au zgonit se afla persoane cu aceleasi posibilitati ca si el si ca trebuie sa le surclaseze.
    – reactia dlui Klemm arata ca dl Zgonea a fost gasit ca fiind interesant; ce a facut, sau ce face, dl Zgonea pentru ei, ori ce le-a promis pentru a fi sustinut?
    – ca dl Zgonea nu da doi bani pe propria valoare.
    – exista o filiera prin care politicieni romani intra in contacte personale cu diplomatia americana; daca e vorba de recomandari, atunci inseamna ca dl Zgonea a fost recomandat de persoane gen dna Macovei. Ce a facut sau a promis dl Zgonea pentru a obtine recomandari?
    Domnule Nastase, ce sa zic despre discursul dumneavoastra, nu doar stralucit, ci si foarte potrivit situatiei? Poate doar sa imi amintesc faptul ca l-am auzit aseara pe dl Basescu recunoscand, cu un soi de voiosie, fapte electorale ilegale din categoria acelora care, desi nedovedite, v-au dus la inchisoare. Aceasta este tara in care traim si alta nu avem fiindca am fost prea patrioti ca sa o parasim in tinerete. Am ras de dictonul ubi bene ibi patria si acum ma caiesc in zadar.

  28. 30 oscar wilde mai 16, 2016 la 10:20 am

    Ce ne facem, atunci când pentru unii a „fi demn” înseamnă” a avea funcții”, deci demnitatea este legată de funcția pe care o au. În concluzie, nu poți fi demn, dacă nu ai funcții. Așa se întâmplă cu toți indivizii, care au purtat o pălărie mai mare decât puteau ei să o țină pe cap. Vina o au cei, care i-au dat pălăria!

  29. 31 ZeV mai 16, 2016 la 10:39 am

    Fragmentarium Politic
    mai 15, 2016 la 10:34 pm

    Fals, la ceremonie a fost prezent seful statului roman, recte, domnul Hans G. Klemm. Cel care a lipsit a fost Victor Orban. Cel putin, in viziunea unui functionar american de rang n-k prezent la eveniment. (Z)

  30. 32 ZeV mai 16, 2016 la 11:16 am

    Ca orice alte manifestare la care participa reprezentanti ai statelor lumii, Eurovisionul are rolul de a bucura sufletele oamenilor, dar si mai mult, acela de a apropia natiunile si culturile intre ele, nu de a le diviza.
    Insistenta Romaniei de a participa la o mascarada motivata politic, in conditiile in care Romania este o ,,nimeni” in lume, este de neinteles.
    Iata, de cativa ani, Rusia, desi este perceput ca un stat ostil valorilor civilizatiei occidentale, este pozitionata pe podium. Doar politica vesticilor ingustata de corectitudinea politica a impiedicat-o sa castige. Cel putin, in 2015, reprezentanta Rusiei a fost mult peste oferta Suediei, sub toate aspectele (muzica, interpretare, efecte speciale, etc).
    Occidentul vrea mortis ca Rusia sa fie decuplata de la marile reuniuni de state, indiferent de natura si obiectul acestor reuniuni.
    De exemplu, imediat dupa ce rusii au primit dreptul de organizare a campionatului mondial de fotbal din 2018, au inceput anchetele la FIFA.
    Occidentalii stiu bine ca la Soci, in 2014, a fost o Olimpiada de iarna la superlativ, cum n-a mai fost pana atunci. Am vazut cu ochii mei la TVRHD, intr-o perioada in care Eurosportul a boicotat mare parte din acest grandios eveniment. Am si acum inregistrarea ceremoniei de deschidere…a fost magnifica,
    Tare ma tem ca acesta corectitudine politica se apropie cu pasi repezi de ideologia nazista si risca sa duca lumea in prapastia unui colaps generalizat.
    Sunt pur si simplu uimit sa constat ca noi, romanii, suntem, in cel mai bun caz, naivi. Nici nu mai vorbesc de demnitate nationala si verticalitate politica.
    Tot ce facem este sa ne denigram singuri, de dimineata pana noaptea tarziu, pe toate canalele media sau pe facebook si, mai grav, sa ne calcam in picioare valorile traditionale, exact acelea care au ,,legat” sute de ani comunitatile de romani.
    In aceasta situatie, cum ne imaginam ca putem castiga respectul lumii exterioare ? Oricat de buni ar fi, intr-un domeniu oarecare, pana la urma cei cu mentalitate de sluga care isi spala rufele la vedere si ling ghetele strainilor, primesc doar dispret. Eventual si o fleg…..
    Intodeauna respectul se castiga prin capacitatea de a-ti promova principiile si interesele (IN UNITATE), chiar daca asta nu place altora. Nici nu avem nevoie sa ne facem placuti, ci, doar respectati. Victor Orban ar putea fi un exemplu.
    Iata ca, desi a deranjat pe ,,cei mari”, sau poate ca tocmai de aceea, Budapesta este, destul de des, desemnata si capitala Romaniei – de catre diversi oficiali de mana a n-a ai ,,inaltelor Porti” pe care nu intrazneste sa-i contrazica nimeni in timpul discursurilor. (Z)
    Cine isi bate capul sa memoreze numele unui/unei ,,No Man’s Land” ? (Z)

  31. 33 Doru Coarna mai 16, 2016 la 2:19 pm

    Cu cat dati mai vartos in Zorro, cu atat se taie mai tare craca unora… Haideti sa privim impreuna viitorul, ce se va alege de fiecare dintre beligeranti? Credeti ca unul care sustine statul de drept va pierde si unii care-l vor desfiintat si deci repolitizat, vor castiga? Tot n-ati invatat nimic din experientele trecute?

    Voi stangistii aveti un mare defect, aveti simtul de grup ca sa nu-i zic altfel, prea dezvoltat! Atacati numai dupa ce da tonul masculul alfa si nu va opriti, indiferent ce se va intampla, pana cand nu-l vedeti satisfacut pe acel mascul… Insusi Dragnea a facut totul ca sa iasa vrerea lui Ponta, adica referendumul, si acum plateste… acum fac altii pt el la fel, fara sa inteleaga unde-i duce asta in plan personal in viitor… Apoi toata ceata se mira cum de pierd alegerile desi au castigat sondajele…

    Pana la urma PSD devine total indezirabil aliatului strategic, si ce credeti voi ca se va intampla?

    Pentru ce, ca nu va mai place de Zorro? Pai nu voi l-ati considerat superstar in devenire? Sau voi nu deosebiti interesele lui Dragnea de interesul partidului? Lasati naibii monolitul, ca tot farame ajunge…

    Dar hai s-o spunem p’aia dreapta: daca pleaca Zorro urca toata schema de partid in sus cu o treapta, numai ca acolo reintra Viorel si ati aplaudat degeaba voi, cei fara de noroc…

    Partidul trebuie sa fie ca o masinarie pt ca sa castige, daca i se strica o piesa o schimbi cu una buna, daca-i pui una reciclata se va strica iar tot acolo, adica Ponta chairman la Camera se va da la Dragnea, indubitabil! Si tot asa… Ponta are un drag infinit de putere, regrete adanci si un tupeu pe masura! Credeti-ma ca nu asta va trebuie voua, voua va trebuie un vizionar gen Nastase cu priza gen Iohannis si cu determinare gen Basescu, deci nu-l aveti dar cautati-l, in ditamai partidul s-o gasi unul!

    Lasati-l in pace pe Zorro, mai are tot ca si voi, cateva luni… Aaaa, daca veti castiga masiv legislativele contra justitiei, a scutului si a ambasadei, atunci da, faceti tot ceea ce vreti, insa nu va scartaie un pic asa, la idee? De ce trebuie ca voi stangistii sa aveti alta agenda decat tara, populatia si partenerii? Pt ca vrea alfa sa scape de beta ca sa-l puna pe linie moarta acolo pe zeta? In batalia lor, toate literele astea nu fac decat rau partidului, si voua! Poate ca si tarii.

  32. 34 Ghita Bizonu' mai 16, 2016 la 3:25 pm

    Titus Corlăţean a dat de D(racu)NA

    Store de ultima ora (cca 65 minute) DNA cere Santului încuviinţarea începerii urmăririi penale a fostului ministru Titus Corlăţean.
    Pentru coruptie ca asta este domniul DNA, nu? Si cand o haituaiu pe Rarinca , si cand arestau pe Isaura si cand nu se ocupa de Mircica Baselu’ si cand dadea indicacatii pretioase Parlamentului ce sa nu faca. cum sa voteasca samd.

    Zisul Titus s-ar face vinovat de
    – abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru altul,
    – împiedicarea exercitării drepturilor electorale

    fapte pe care le-ar fi comis îndeplinind funcţia ministerială.

    „În contextul organizării alegerilor prezidenţiale din anul 2014, în calitate de ministru al afacerilor externe, Corlăţean Titus, prin încălcarea procedurilor legale şi prin acte de dispoziţie, a organizat discreţionar secţiile de votare din străinătate, obţinând astfel un folos necuvenit pentru candidatul propus şi susţinut de partidul din care făcea şi el parte. Folosul necuvenit pentru altul a constat în limitarea numărului de cetăţeni români care şi-au putut exercita dreptul de vot în străinătate”

    Iar .. votul ca folos necuvenit. Atunci ca cand este dat cui nu „trebuie” .. si pentru asta dosarul cu documente şi mărturii ale celor implicaţi are 19 volume !!!

    Abuzul ar fi constat in
    – nesocotirea unora dintre propunerile misiunilor diplomatice de organizare a unor secții de votare în localități în care s-ar fi putut asigura exercitarea dreptului la vot de către un număr superior de persoane si

    – organizarea, fără vreo documentare ori justificare, de secții de votare în localități care nu au fost propuse de către misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României.

    „Pe mine nu m-a informat nicio instituţie. Sunt surprins să aflu dn presă despre această sesizare. Nu comentez” a declarat Titus Curlăţean .
    Care Curlăţean nu stiu de ce mira ca a fost audiat, luni 5 octombrie 2015, timp de patru ore, la Direcţia Naţională Anticorupţie, când că a dat declaraţii în dosarul privind votul din diaspora, da nici atunci nu a avut nica de comentat
    Ceea ce am avut ca şi conduită aproape un an de zile, necomentând public şi respectând regulile şi procedurile, câtă vreme există o anchetă în curs in rem, voi face şi de acum înainte până la soluţia procurorului„, ( Gandul 5 octombrie 2015). Ma rog nici broasca nu comenteaza nimic in fara sarpelui …

    De fapt nici liviu Dragnea nu intelege nica :

    O să discutăm. Informaţia e foarte proaspătă. Recunosc că nu mă aşteptam la asta, dar o să stabilim ce facem„, a declarat Dragnea.
    ntrebat dacă ancheta ar putea ajuns şi la Victor Ponta, preşedintele PSD a răspuns: „Nu cred că poate să ajungă la Victor Ponta. Nu ar avea de ce. Victor Ponta a fost candidat. Dar nu suntem procurori şi nu ştim ce e acolo. Nu înţeleg de ce a ajuns la Titus, dar sigur nu avem toate informaţiile.
    http://www.stiripesurse.ro/dragnea-reactie-la-ancheta-dna-in-cazul-corlatean-pozitia-psd-si-trimiteri-la-ponta_995119.html

    Ce dracu’ informatii i-or mai trebui ?!
    Si ce o sa stabileasca sa faca? Cam ce faxce si broasca in fata sarpelui … O sa voteze majoritar pentru retinere si arestare asat o sa faca!
    Si va ruma cu executare .. Si ptr Curlăţean si ptr Tonta!

    Da stiti ce e hazliu ?! Amndoi s-au curlăţit pe scaunul de Sinistru al (in)Justitiei . Mai bine Titus si-a s-a curlăţit pe fotelu (in)Justitiei intre 7 mai 2012 – 6 august 2012 , perioada in care ar fi putut propune un procuror sef la DNA! Ca Morar era interimar in prelungiri . Ma rog asa putea face si Ponta daca nu era tont. Dar au fost sub nivelu’ lu’ Prostanaku’ .. Joi, 02 august 2012, Curlăţean declara Nu fac nicio numire la sefia DNA in timpul interimatului prezidential ca zicea „Exista o recomandare foarte ferma din partea Comisiei Europene cu privire la nerealizarea unei propuneri de nominalizare de procuror sef DNA in perioada de interimat prezidential in Romania. Deci nu este o surpriza ca nu fac nicio propunere in aceasta perioada de interimat„. Atunci de ce dracu se arata surprons, ASTAZI?! A da recomandarea cat de ferma o fi ea daca nu esti patruped copitat de ferma , este doar o recomandare. Ca si Comisia tufa de la Venitia zice ca cum referendumu nu trebe sa iaba cvoarum INSA in 2012 noi de ce am avut?

    A doua zi vineri,04 august 2012, Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a semnat la ora 07.00, ordinul de prelungire a mandatului lui Daniel Morar la sefia DNA, pentru inca sase luni.
    Intrebare in ce calitate a semnat Kodrutza? Dipa capul meu cel prost o astfel de decizie nu o poate lua decat cel care are dreptul de a numi/propune.

    Deci procepoti voi? In 2012 vara trebuia numit altcineva pe scaunu de sef la DNA . Daca era numit altcineva scaunu era ocupat pana in augist 2015!!

    Acu insa au toate sansele sa ii doara la hemorizi …

    Insa stiti ce este cel mai mischteaux?
    Ca desi este vorba despre „dosarul Diaspora” ca cum ei este impoedicati sa voteasca findca eu voteste dupoa cum ii place Kodrutzei ….

    În prima lună de la debutul înscrierilor, în Registrul electoral, figurează 314 cereri din partea cetăţenilor români cu domiciliul sau reședința în străinătate care doresc să voteze la viitoarele alegeri parlamentare de la sfârşitul acestui an. 264 dintre aceste cereri vizează votul prin corespondenţă, iar 50 vizează organizarea de secţii speciale în apropierea domiciliului/reşedinţei.

    MAE încurajează cetăţenii români să se înscrie în Registrul Electoral subliniind că este important ca alegătorii să folosească tot intervalul pus la dispoziție pentru înscriere, evitându-se astfel aglomerarea spre finalul perioadei. Etapa de înscriere în Registrul Electoral a debutat la 1 aprilie şi se va încheia aproximativ cu trei luni înainte de data alegerilor, care urmează să fie stabilită, conform legii, prin hotărâre de Guvern.

    Înscrierea alegătorilor în Registrul Electoral este obligatorie pentru cetăţenii care doresc să voteze prin corespondenţă sau la o secţie special înfiinţată în apropierea domiciliului/reşedinţei acestora. Alegătorii care nu se înscriu în Registrul Electoral cu una dintre aceste două opţiuni vor putea vota la alegerile pentru Parlamentul României de la finalul acestui an doar la secţiile de votare organizate la sediile ambasadelor, consulatelor sau institutelor culturale româneşti.
    Sursa https://www.mae.ro/node/36930

    314 cereri intr-o luna!
    Adica nu au nici o jena la hemoroizi de dreptul lor de a vota!!!

    PS. Stiu au trecut mai mult de 65 minute. Insa am cauta sa verific date samd iar rasnita mea este cam PREA lenta!!! 2 ore …

    PPS – a aparut un liberaloid pedelizat, Boicu pre numele lui, care „indirecteaza” catre Ponta!
    Nu cred ca li inVictor ar fi cazul sa i se mai ureze la multi ani nici la 20 septembrie.

  33. 35 Cris mai 16, 2016 la 3:56 pm

    Codruța a somat printr-o adresă Parlamentul să-i raporteze ei cum a votat fiecare parlamentar o cerere a DNA.
    Câte dovezi mai trebuie pentru ca „elitele” să vadă abuzurile și sumețirea unei direcții a Parchetului General, incompatibile cu democrația și separația puterilor?

  34. 36 papasha mai 16, 2016 la 3:56 pm

    Singura masura care ar fi putut fi luata de catre Ministrul de Externe subordonat direct al Primului Ministru intre turul 1 si turul 2 , ar fi fost NUMAI SUPLIMENTAREA NUMARULUI CABINELOR DE VOTARE ( SI IMPLICIT AL STAMPILELOR ) , IN ACELEASI SECTII ELECTORALE CARE AU FUNCTIONAT SI IN PRIMUL TUR !

    Motivul pt. care n-au facut-o , a fost O IDIOTENIE A AROGANTEI LOR , care insa i-a mobilizat si scos din casa pe toti frustratii si fomistii din democratiile consolidate care, astazi , NICI NU MAI VOR SA AUDA DE CIOLHANIS + SIOROS JULIEN = GUVERNUL MEU = DRAGOSTE PENETRATA CU PERVERSIUNI MASOCHISTE !

    Deci , diaspora + fratii moldoveni ( acum cetateni europeni ) , au bagat Tara in rahat ( a doua oara ) , iar acum se spala din nou pe maini .
    Nici rahat n-au mancat , nici gura nu le miroase !!!

  35. 37 Cris mai 16, 2016 la 4:05 pm

    Dacă telectualii lu Ioh ar avea puțin bun simț, ar protesta împotriva băgării nasului ambasadorului, unde fierbe tocana noastră.
    Ar zice „noi înde noi, pro și contra, avem dreptul să ne ciondănim și să fim părtinitori, dar tu să stai în banca ta!”.
    Dacă Ioh însuși ar ține la suveranitatea țării, l-ar chema pe ambasador și l-ar admonesta politicos.
    Să aprobi ieșirea mericanului, e scârbos și înjositor pentru tine.

  36. 38 T-Rex mai 16, 2016 la 4:10 pm

    Canada limiteaza dreptul cetatenilor sai din diaspora (expats) de a vota la 5 ani. Dupa 5 ani petrecuti in afara tarii, acesti cetateni nu mai au dreptul sa voteze.

    „The million-plus Canadians who have been living outside the country for more than five years have been denied the right to vote”

    Asta referitor la „abuzul in servici” al domnului Corlatean. Nu stiu exact ce contine dosarul, dar cred ca toti ministri de externe la impul alegerilor au procedat la fel. Iar eu unul sunt de acord sa limitezi dreptul la vot unor categorii de cetateni romani stabiliti de ani de zile in alte tari.

    Pina la urma nici un sistem de vot din diaspora nu e imun la erori, si nu exista un cadru legal car si transparent.

    http://www.theglobeandmail.com/news/national/no-voting-rights-for-long-term-canadian-expats-appeal-court-rules/article25590714/

  37. 39 Adrian B. mai 16, 2016 la 4:29 pm

    Curios . Când il privesti pe Zgorro , diferenta dintre perceptie si adevar e practic inexistenta : arata caraghios , este un caraghios !

    Domnii de la PSD se pare ca au uitat sa-i faca instructajul acestui baiat si sa-i spuna ca este doar o marioneta fara creier . Baiatul de la saiba a vazut ca mai nou se poarta tradatorii ( Basescu , Blaga , Kovesi , Macovei , Iohannis , etc. ) si ciripitul la Inalta Poarta si si-a incercat si el norocul … Ghinion !

  38. 40 Ghita Bizonu' mai 16, 2016 la 4:46 pm

    Cand Diavolul citeaza din Evanghelii

    Justiția trebuie apărată de cei care fac injustiție în justiție !
    Dacă spui că purtarea inculpaţilor cu cătuşe prin faţa DNA-ului, cu toate televiziunile invitate pentru transmisiuni în direct, nu respectă drepturi garantate de Constituţie, dreptul la apărare, sau prezumţia de nevinovăţie, divizia de lichele din presă trâmbițează la ordin, către popor, că eşti împotriva luptei anticorupţie.
    Dacă îndrăzneşti să spui că abuzul în serviciu este greşit și arbitrar definit în noul cod penal în condiţiile în care România a ratificat Convenția Națiunilor Unite Împotriva Corupției prin L 365/2004 (vezi art. 19) și care conform Constituției prevalează, divizia de lichele din presă trâmbițează la ordin, către popor, că eşti împotriva luptei anticorupţie.
    Dacă îndrăzneşti să ai o replică la un comunicat incorect al SRI sau la o declaraţie incorectă a doamnei Koveşi, divizia de lichele din presă te va acuza la ordin că eşti împotriva luptei împotriva corupţiei.
    Convingerea mea este că suntem într-un moment în care trebuie să apărăm justiţia chiar de unii oameni care sunt parte a justiţiei sau a unora care vor să folosească justiția pentru a tranșa obiective politice sau personale. Şi spun acest lucru cu dreptul moral pe care îl am ca om politic ce s-a bătut 10 ani cu o clasă politică înverşunată împotrivă-i, care a trecut prin două suspendări pentru ca justiţia să progreseze.
    Orice ziarist are dreptul să-mi contrazică punctele de vedere, mai ales dacă din întâmplare a citit Constituția sau Legea 365/2004. Am putea polemiza, iar publicul și democrația ar avea de câștigat.
    Dar când văd o întreagă divizie de jurnaliști care la comandă și în cor mă acuză incorect, plasându-mă în tagma celor care luptă împotriva justiției, chiar că îmi vine să spun public: penibilă această divizie de lichele din presă.
    Justiția trebuie apărată de cei care fac injustiție în justiție.

    Tare nu?!

    în achitările din dosarele DNA de anul acesta, peste 100 de oameni au fost achitaţi. Aceştia au făcut peste 3000 zile de arest preventiv. Cred că procurorii care au cerut arestarea preventivă pentru aceşti oameni ar trebui să fie imediat acuzaţi pentru abuz de putere sau pentru abuz în serviciu, pentru că au falsificat probe. Ei trebuie anchetaţi imediat alături de judecătorii care au încuviinţat arestarea. Aşa ar fi drept pentru că au distrus destine şi cariere pentru că aşa au vrut ei să apară la televizor ca fiind luptători anticorupţie. Ne trebuie mai mult ca oricînd o lege a răspunderii magistraţilor. ERATĂ-în textul iniţial, în loc de „anchetaţi” a apărut în mod greşit „arestaţi” şi din păcate am observat abia acum o oră.

    Cin sa die cin sa fie ?
    Ponta care se pregateste ptr „cu executare”?
    Curlăţean oare?
    Tariceanu cel Viteaz?

    Ntz . Baselu’ cel patat! Si stiti ce mai zice ?

    Când am preluat primul mandat, riscul major pentru justiţie era legat de controlul politc. Acum acest risc nu mai există, dar există riscul major ca justiţia să fie pusă sub controlul unor bugetari.

    Daca a fost control apai a fost ca il proteja Mistreţocedarul de mana legii ca deh dimcaratia ei de viata!

    Insa in timpu madatului sau El, Nutzu cel Bisnitzar, Zeus.ro a pau briciu in mana maimutei.
    http://vignette1.wikia.nocookie.net/simpsons/images/3/31/Furiousgeorge2.JPG/revision/latest?cb=20100716035040
    Azi maimuta agita briciul in preajma famigliei lui. Si el nu mai poate controla maimuţa!

    Mai mult Basescu il critica pe Klem!
    Basescu care tacea cand Gâţiimă-sii isi baga picioarele „Ar fi un lucru foarte bun (prelungirea mandatului lui Daniel Morar la sefia DNA). Nu stiu daca se poate, daca nu trebuie amendata legea. Dar, cu cat il tineti pe Daniel Morar in functie mai mult timp cu atat va fi mai bine” (http://www.ziare.com/politica/ambasador/gandurile-unui-american-despre-romania-stat-de-drept-1138653)
    Preacinstitul Gâţiimă-sii la fel de ambasador ca si Klemă ca care a ramas in România stab bine platit la Fondul Propeietatea…

    PS. Daniel Morar a petrecut in functia de sef DNA 7 ani. 3*2 cf legii, 2*6 luni prin „delegare” … Ca asta e legea la noi – curva celui puternic !

    Si iata cum am ajuns noi sa pasim pe drumul demcoratiei :

    Romani pe drumul intregarii atlantice

  39. 41 Ghita Bizonu' mai 16, 2016 la 5:13 pm

    E .. Jefu cu tot rezbectu da mneavoatra ar mai trebui sa urmati sfatul lui Ninel : Ițațăvnî, ițațăvnî, ițațăvnî!!*

    O fi fost un gest de onorabil de „domn” sa va dati atunci demisia INSA dpv politic sa dai presedentia unei camere altora (mai ales in conditiile de atunci!) nu este chiar inteligent.

    Asa cum nu a fost o dovada de intelijenta nice modul in care a fost debarcat Prostanaku’ ca sa ajunga la sefia camerei buldogu’ Bleg.

    Asa cum nu inteleg ca cum a ajuns un Zgonea sef la o camera (nu ptr ca dots culer matriter sau asa ceva. Ci ptr ce este!). Si acu asta bazandu-se pe „precedente” zice ca pe el doar alegerile sau Ingeru’ Mortii il schimba.

    Asa cum PUNR a trecut de la „faceti loc faceti loc Ponta e pe primu loc”** generalul de armata specialitatea atza in numele enteresului nationale pupa ficusu’ pe radacina .. asta findca nu a fost lasat sa isi urmeze soarta (de tradator) .

    Adica draga domnule Tanase … cand ai de-a face cu porcii nu faci pe domnu’ ca te mananca. Ii bagi in ##### dnei ma-sa, ii scoti, le ##### ##### si ##### si ##### dnei ma-sa si pe ei la fel si le mai dai si cateva la gioale, cu genunchiu sub centura si in fine una peste bot! Asa sa vada ca esti „destept”! Mai „destept” decat ei!!

    *Ptr repetentii la bancuri politice: cititi invers!
    ** lansarea catindaturii lu inVictor , sala/stadionul National. O … grupare cu steaguri PUNR , vlajgani de ca 23- 27 de ani gen galerie de fotbal „reprezentand” Ilfovu. A da . Eu am fost acolo …

    PS. unii va acuza ca suntei vanator. Insa eu va intreb : nu este nornal sa dai lovitura de gratie unui vamat ranit? Mai ales cand este mare si specie mai agresiva …

  40. 42 Doru Coarna mai 16, 2016 la 6:40 pm

    Azi am vrut si eu, ca tot romanul curios din fire, sa ma uit pe lista datornicilor persoane fizice din Romania, la stat! Site-ul ANAF-ului. Stiu, e greu de explicat fapta mea mai ales ca stau tare rau cu timpul, dar ca metoda de relaxare merita! Incercati si va convingeti singuri!

    Ce am observat insa? Cam toata clasa politica este acolo cu datorii mai mari sau mai mici, plus rudele! Adica domnii astia care au pretentia sa dea jos tehnocratii si fac spume la orice ora si pe orice post tv ca sa revina iar la cascaval, nu-si prea platesc nici datoriile catre stat, adica impozite pe averi, case, masinutze, terenuri…

    Astia ne-au furat, astia ne-au distrus tara si economia ei, astia nu-si platesc darile si tot astia dau lectii si vor sa dea jos tehnocratii! Si tot astia ne cer sa-i votam iar anul asta… Si culmea, tot ei rad pt ca tehnocratii nu reusesc sa adune contributiile la buget!

    Haideti sa ne gandim mai tovarasi, cum ar fi ca in SUA sa candideze unul care nu-si plateste impozitele??? Ei bine, ai nostri cam toti uita sa si le plateasca… Iata de ce n-are ursul coada pe la noi. Si nici noi autostrazi, spitale dezinfectate, nivel de trai, armata, si multe-multe altele… Sa ne intelegem insa, este vorba despre datorii la buget, adica taxe, impozite si amenzi, nu datorii catre banci la credite! Aia este alta poveste…

    Si atentie, astea-s datoriile persoanelor fizice! Va dati seama ce e in cazul celor juridice, adica datoriile catre buget ale firmelor dumnealor!

    Eu inchei aici, v-am scris ca in anii ’50 ca sa va atrag atentia si cu speranta ca si voi la randul vostru, tot pt relaxare, veti comite aceeasi fapta…

    Cred ca ar trebui sa incepem prin a ne gandi din ce in ce mai serios, daca merita sa votam politicieni sau neaveniti, cu speranta ca macar astia si-ar plati impozitele… Ce daca nu au experienta? Nu stiu sa procedeze dar probabil nu stiu nici sa evazioneze bugetul… Iar experienta, parca astia au avut? Cam toti s-au calificat la locul de munca din mers, vazand si facand, iar asta poate oricine!

    La urne tovarasi, la urne!

  41. 43 Ghita Bizonu' mai 16, 2016 la 7:02 pm

    centrulica

    Iti recoamnd Suvorov : Spargatorul de gheata plus urmatoarele

    Adica Stalin s-a pregatit pana in dinti. „Nenorocu” lui a fots ca a fots devabsat cu 2 saptamani .. ca altfel … oesemen ca cea mai mareata cladire din lume ar fi fots Palatul Sovietelor!

    SI in ce ne porveste … ne prgatea prima armata din lume : cca 1,5 mil efectiv , 3500 tancuri. In easalonul 2 a II aramata nitel mai mica. Nitelsush.
    Adica traia petrolul Nemtiziei. ne zdrobea (in afara de armata 9a ne mai dedicase una armata de vanatori de munte, un ciprt de desant aerian, unu de desant maritim). In ffruntra armatei 9a ar fi fost Jukov „Invincibilul” In saptele sau insi gem malinosvsjy , adicva competenti si ectrem de agresivi… Din Romania purau „diberge” catre S – Greia, stamtori , Meditarana sau spre S-V Iugoslavia, Italia sau v ” Ungaria Austria…

    UIn plan sa fim cinstiti extraodinar care i-a fi adus „Europa” pe tava adica industria germana integra, Franta „eliberata” inclusiv de suveranitate, Italia idem. Adica capacitile lor plus resursele sovietice … SI fii linistit – cei care contau – tehnicienii de mare valaore gen Tank outeau fi captati : „ba ce vrei? Sa te ia dracu in lagar sau preferi vila , sefie, masina , decoratii si sa te pupe multi ca iti vad porteretu de mare savant in Pravda?” Sa nu mai zic ca cu von Braun und Gachska era si mai simplu „Meine Herren, , tavrasisci va impuscam daca in 7n ani nu lansati un satelit. In 15 trebuie sa avem statie orbitala, In 20 sa fim pe Luna. Daca traiti destul .. Marte va fi al NOSTRU! Alegeti – moti inuitilio sau eroi ai umanitatii cu numel;e pus pe statii irbitale, lunare ca pe M<arte pirna va si Stalinmskaya!" Cum vaietii lui von Braun si von Braun visau spatiu cosmic crez ca urlau "Heil Sieg Heil Sieg vrem in cosmos !!!" SInguru guvern destul de nebun [mesianic] sa vrea "sus si in afara”* era cel soviectic ….

    * CORDWAINER SMITH, Lorzii Instrumentalitatii” , Scanerii traiesc in van (ptr doamne … in acelasi volum :Doamna care a navigat pe Suflet,. Arderea Creierului, Alpha -Ralfa Bulevard sunt povestiri de dragoste f exotice ca ca stil DAR bune. Nu se compara cu Spuma Zilelor a lui Vian dar depasesc cu mult Poveste de Dragoste – Love Story – a lui Erich Segal , In aceslis volum ar mai fi balada pierdutei C’Mel o iubire imposibila intre un om casta superioara si o pisica umanizata. Dar este prea imposibila , )

  42. 44 T-Rex mai 16, 2016 la 7:43 pm

    Bun, sa incerc sa fiu Avocatul…Ingerului Klemm.

    Pai ce a facut deosebit dl. Klemm fata de toti ceilalti ambasadori dupa ’89 incoace? Eu zic ca merge pe aceiasi linie buna, asa ca nu vad de ce dintr-o data se tulbura spre involbureaza „opinia publica”, aripa KGB-ista. Nu e problema domnului Klemm ca ambasadorii succesivi ai Romaniei la Washington respecta cu mult prea multa strictetze Conventia de la Viena, si ca nu fac lobby pentru dl. Trump, sau mai stiu eu ce inalt oficial american. La urma urmelor toate tratatele astea internationale trebuiesc interpretate permanent intr-un spirit nou, ce izvoraste pasional atunci cind faci o investitie de 800 milioane galbeni sa aperi acea tara de „regimul Putin”. Daca romanii ar investi aceiasi suma in SUA sa construiasca – sa spunem – un „Scut dacic” imens intergalactic cu care sa apere America de rachete lansate de „omuletzii verzi”, credeti ca l-ar invita dl. Maior pe dl. Obama la inaugurare? Nu, ar fi ceva superdiscret, si cu foarte putine scaune, sa nu se dea buzna. Nu s-ar servi tzuica cu cubuletze!

    Si la ce ar folosi aceasta operatie de indreptare a sirei spinarii? Urmeaza ca SUA sa mai planteze niste tancuri si marinari (Marines) in Romania, asa ca tot capul plecat sabia nu-l taie. Daca nu curge, pica…vreo investitie americana (pentru cine trebuie) pe care dl. Klemm o va atrage cu imensul sau Magnet de Prosperitate de la Ambasada. Americanii isi doresc din tot sufletul lor ca romanii sa se imbogateasca, dar nu mai mult decit americanii insisi, evident! Iar atunci cind americanii sunt afectati decenii intregi de saracie, la cita bogatie se asteapta romanii? Daca suntem frati cu adevarat, sa fim frati mai ales in suferinta. Fiti fara grija, bucuriile le impart colegial clasa 1% de la noi cu clasa 1% de la ei.

    Apoi, lumea e trista tare ca dl. Basescu nu a fost invitat la Deveselu’, dupa ce el a sapat literalmente glia tzarii, sa planteze acele rachete prietenoase si iubitoare de pace. De ce atitea lacrimi? Pai nu era de asteptat sa-l scape din bratze la un moment dat? Ei, asta a fost momentu’ public. Cineva vine, te sustine, si dupa ce si-a facut treaba cu tine, papa! Dar de cite momente magice nu a avut parte Dl. Basescu la sanul Licuricei? Ei, merita sa te arunce astia si din avion. Aterizarea se face in bratele primitoare ale doamnei Kovesi.

    PS: Am incercat sa ma situez de partea amuzanta a Fortei (the funny side of The Force) atunci cind am scris rindurile de mai sus, stiind ca legea romaneasca nu imi interzice ca in Germania sa ma amuz in felul asta. Sper ca nu s-a integrat legea romaneasca cu cea germana 🙂

  43. 45 Luminita Arhire mai 16, 2016 la 8:07 pm

    Doru Coarna,mai 16, 2016 la 2:19 pm

    Vedeţi că aţi uitat să spuneţi despre comunitatea de aici, şi numai la ea mă refer, căci deocamdată, numai ei vă adresaţi, că suntem şi imbecili, şi necivilizaţi, că avem o educaţie precară, că stăm cu mâna întinsă la marginea şanţului, aşteptând alocaţiile să pice din cer, sau sprijinim uşa, într-o rână, a cârciumii de ţară , aşa cum au mai remarcat şi alţi distinşi analişti politici, de DREAPTA , desigur…

    Aflu , cu stupoare , că am nevoie de impulsul unui “mascul alfa” ca să gândesc…Adică declanşarea micii descărcări din sinapsă nu e capabilă să se producă altfel decât prin stimulentul bravului mascul? Aşa se întâmplă la dumneavoastră, susţinătorii de dreapta? Pentru că eu “reţeta ” aceasta nu o cunosc… mai mult, aici este un spaţiu – din ce în ce mai rar, ca fenomen, în România aceasta tot mai tristă şi tot mai alienată, şi de aceea , eu vorbesc adesea despre ENCLAVĂ – în care tocmai spiritul gregar este absent.

    Oamenii au convingeri. Şi eu le am, şi ceilalţi le au. Pot să scriu despre convingerile mele iar ei pot scrie despre convingerile lor, în mod liber, aici, în această ENCLAVĂ. Nu mai sunt multe locuri asemenea. Citiţi comentariile din REVISTA 22, ca să înţelegeţi ce înseamnă spiritul gregar şi umilinţa, docilitatea asumată, de a fi mereu de acord cu zeii intelectualităţii de dreapta, indiferent ce fac sau ce spun aceştia. De aceea , este o dovadă de mare NESIMŢIRE, şi-mi aleg atent cuvintele, să faceţi “turmă” din această comunitate , de care, procedând în acest fel, vă îndepărtaţi fără speranţă . Nu sunteţi nici amuzant şi nici inspirat. E mai curând o reacţie de tipul ”strugurii sunt acri…”

    Dacă nu înţelegeţi mecanismul prin care s-a construit această ENCLAVĂ, nu are rost efortul vreunuia dintre noi de a vă explica. Opinii ca acelea din comentariul dumneavoastră sunt cu duiumul pe NET; pot fi adunate, zilnic, cu remorca.

  44. 46 ZeV mai 16, 2016 la 10:16 pm

    papasha
    mai 16, 2016 la 3:56 pm

    Exact asta a facut domnul Melescanu, intre turul 1 si 2: A marit numarul de cabine si stampile in sectiile de votare, in cooperare cu autoritatea electorala centrala formata din judecatori.
    Cu toate acestea, LA ANUMITE SECTII, iNTENS MEDIATIZATE, s-au creat cozi si busculade si mai mari decat la turul 1.
    Dupa parerea mea, orice ar fi facut autoritatile, scenariul avea si varianta C, D, etc. Chiar daca ar fi fost nevoie de autocare suplimentare cu ,,turisti”.
    Dosarul lui Corlatean depaseste orice limita a nesimtirii. Il depaseste chiar si pe cel al domnului Dragnea. Este cea mai mare facatura judiciara din ultimii 26 de ani.
    Devine tot mai evident ca PSD trebuie ,,castrat” cu orice pret.

  45. 47 ZeV mai 16, 2016 la 10:28 pm

    Doru Coarna
    mai 16, 2016 la 2:19 pm

    Mai derbedeule, tie nu ti-e rusine sa te adresezi in aceasta maniera, colegilor de pe blog ? Cine naiba te crezi ? Nemernicule !
    Poate ca domnul Nastase este uneori prea tolerant, neavand timp sa citeasca chiar totul si se prea poate ca cele scrise de mine acum, in mai putine cuvinte, sa cenzureze. Sa-i fie de bine, daca accepta asemenea specimene, ca tine, pe blogul personal.
    Daca noi suntem potebtial infractori, ce cauti aici ? Fa o plangere penala pentru ca noi sustinem un partid de corupti si infractori care se opune minunatei maici Tereza a Romaniei si nu-l linge in…..pe ambasador. Nici n-am putea face asta unui golan tupeist care isi incalca prerogativele diplomatice.
    Mi-am pus mereu aceasta intrebare (de mai sus) si, in fine, m-am dumirit. Sper sa-si dea seama si moderatorul.

  46. 48 ZeV mai 17, 2016 la 9:42 am

    T-Rex
    mai 16, 2016 la 7:43 pm
    😉

    Profitati cat se mai poate de vidul legislativ. Inca nu s-a interzis amuzamentul.
    Deocamdata, doar trebuie sa cerem aviz pentru a ne cinsti inaintasii. Nu cumva cineva, din trecut, sa fi avut vreo afinitate de idei cu Horia Sima, evident, discipolul lui Mihai Eminescu, cel care a obstructionat integrarea deplina a Romaniei in spatiul inconjurator. (Z)

  47. 49 ZeV mai 17, 2016 la 10:03 am

    Luminita Arhire
    mai 16, 2016 la 8:07 pm

    Eu m-am calmat, trebuie sa intelegem ca un dezradacinat care, ziua spala vase in vreo crasma occidentala, iara seara, studiaza efectul reactiv al jetului chinezesc asupra corpului amplasat in proximitatea gardului rezervandu-si picaturile reziduale pentru colegii de blog, se simte important in compania unor oameni care isi permit, in calitate de infractori social democrati , sa gandeasca cu mintea proprie. Mai mult, crede ca are obligatia sa ne faca educatie, in spiritul adevarului absolut sustinut de cei 500 miliarde de euro cheltuiti anual pentru inarmare.
    Problema e ca 90% din suma se duce in buzunarele celor 1% la care face referire colegul T-Rex. Ce ramane, produce misilele care pot dobora mare parte dintr-un stol de ciori, dar tot mai raman cateva. Dih fericire, ciorile sunt inofensive. Pot, cel mult, sa amprenteze biologic celebrele lansatoare. Daca ,,sistemul” ar pune la pamant si ,,saracia”, as conchide ca, pretul platit de romani nu este chiar atat de mare, Din pacate, cad ca spicele de grau firmele romanesti. In fond, nu trebuie sa taiem coruptia de la radacina ? (Z)

  48. 50 Ghita Bizonu' mai 17, 2016 la 10:50 am

    Draga domnule Coarna
    ref mes mai 16, 2016 la 2:19 pm

    cred ca mneavoastra deraiati crunt ca cand scrieti daca veti castiga masiv legislativele contra justitiei, a scutului si a ambasadei nu de alta dar ce are de-a face ambasada cu legislativele?!
    Ca in mod normal unicu ei rol ar fi sa zica „va fecitam domnilor catisgatori si suntm siguri ca vom colabora excelent”
    Ce are scutul de la Devesulu cu legislativele? Il contesta careva? E macar bvre-un presar sufuicent de inteligent au politician suficent de curajos ca sa zica ca scutul este tinta prioritara care trebuiest distrusa la ora H-5 minunte? (distrus cu o „tactica”) Apropos mnevoastra stii ce ar fi aia o „lovitura tactica”?

    In fine ce dracu are dea a face justitia cu legislativele?! Cumva credeti ca Godzilutta este Justitia personificata?

    Stimate domn.. noi ne cunoastem de ceva vreme … si observ unele schimbari .. care ori inseamna ca sunteti intoxicat de o anume propganda politica ori ca ar trebui sa mergeti urgent la un neurolog .. inainte sa ii ziceti sotiei „sarut mana bunico!”
    Ma rog ar mai fi un puseu pupincuristic irepresibil … dar geaba la bucile excelentei sale sunt abonate buze mai „subtiri” Sau credeti ca daca va inghesuiti acum veti prinde loc la dosu lu Zgonea ?! Ei si? ala e deja disparut .. „azi il vedem si nu e!”

    Cat despre „alta agenda decat tara, populatia si partenerii?” cumva va considerati in rand cu populatia?

  49. 51 centru mai 17, 2016 la 3:37 pm

    Nervos , Molotov se rastea la Hitler in octombrie 1940 : ” de ce ati acordat garantii Romaniei ? Problema Bucovinei de Sud nu este rezolvata ” .
    Iar pe teren nave de razboi sovietice intrau in Delta romaneasca si erau primite cu foc de navele romanesti , rusii au facut cale intoarsa …
    Sa fi deschis focul impotriva lor si la Herta , si la Sulita Noua , si la Adancata , acum aveam frontiera de Nord mai sus de Siret si Fratauti cu 15-20 de km …

  50. 52 Doru Coarna mai 17, 2016 la 4:20 pm

    @ Ghita draga,

    legatura dintre alea este foarte simpla, populatia se bucura de scut pt ca o apara mai bine decat ar putea-o face generalii lui Izmana ala, dar scutul vine la pachet cu ambasada si sa vezi chestie, ambasada vine la pachet cu Zgorro si cu statul de drept, cu justitia si cu plata impozitelor!

    Acum intelegi? Este foarte-foarte simplu, ce naiba!

    Dealtfel priveste mai sus la ZeV si la Luminita, doi insi care combat ca-n anii ’50 tot ce misca, ba chiar trivial: cei doi s-au situat intotdeauna contra inlantuirii logice enumerate mai sus! Oamenii insa s-au separat deja in mod natural de o parte si de alta zidului, cine vrea scutul vrea si ambasada, justitia, statul de drept, plata impozitelor fara deosebine de ocupatie, si implicit pe Zgorro, pe cand ceilalti vor scutul demolat caci jeneaza rusii, ambasada plecata, justitia repolitizata, statul de drept facut zob, pe Zgorro mort dupa cum scrie altcineva mai sus despre lovitura de gratie si desigur, neplata impozitelor de catre politicieni…

    Exista deci in mod natural aceste doua categorii, una retrograda, virulenta, razbunatoare si neplatitoare de impozite caruia ii datoram inapoierea si raptul din ultimii 26 de ani, si alta gata sa-si schimbe soarta si s-o apuce pe drumul civilizatiei, asa cum este aceasta definitia si posibila acum…

    Evident, votul va fi orientat inspre una din aceste doua viziuni. Ramane de vazut daca retrograzii sunt mai multi decat ceilalti, sau nu. Privind insa la alegerile prezidentiale, s-ar parea ca e tandea pe mandea cu un usor avans al celorlalti, dar asta se poate datora strict diasporei care nu voteaza la locale, insa la legislative si la europarlamentare, da. Sigur, exista si posibilitatea ca Ponta sa fi pierdut alegerile si la nivel national deoarece votantii diasporeni n-au fost totusi asa de multi iar diferenta a fost uriasa, de circa 10 procente, deci iata ca exista un usor avans al modernistilor. Cel putin asta ar fi de asteptat, dar optiunile s-ar putea sa se fi schimbat intre timp datorita guvernarii Ciolos care nu a performat vizibil, asta cel putin in viziunea catorva televiziuni, retrograde si ele…

    Asta-i tot. Vorba aluia din Operatiunea Monstrul, „in fond a fost simplu, nu?”.

  51. 53 Doru Coarna mai 17, 2016 la 4:31 pm

    @ Nastase,

    multumesc pt ca m-ati inteles si ati lasat postarea.

    Multumesc si colegilor mai critici, in fond este vorba despre carierele lor si le inteleg atitudinea. Sa nu se simta insa jigniti, criticile si knock-out-urile dor si sunt, sau ar trebui sa fie pline de invataminte… Insa un partid care nu mai accepta nici sfaturi si nici evidente, este prin definitie sortit esecului…

  52. 54 nastase mai 18, 2016 la 7:55 am

    Doru Coarna,
    cred in nevoia perpetuă de de a ne respecta unii pe altii chiar atunci când avem păreri diferite.

  53. 55 Doru Coarna mai 18, 2016 la 1:23 pm

    @ Nastase,

    eu am fost numit derbedeu, spalator de vase si multe altele… II ignor pana isi vor cere scuze, sunt dispus sa accept scuze desi as putea sa nu fiu…

    Eu vorbeam despre comportamentul nociv de turma, n-am nominalizat! Dar nu asta i-a deranjat, ci faptul ca am avertizat ca daca PSD devine indezirabil aliatului strategic s-ar putea sa piarda mereu alegerile pt ca aliatul n-ar fi la prima isprava de genul acesta, are experienta globala!

    Sa n-am dreptate!


  1. 1 Adrian Năstase: Intervenția ambasadorului, un amestec brutal în viața politică | Sokant.ro Trackback pe mai 15, 2016 la 3:25 pm
  2. 2 Adrian Năstase, critici foarte dure la adresa lui Valeriu Zgonea | www.Vrajitorul.us Trackback pe mai 15, 2016 la 3:41 pm
  3. 3 Adrian Năstase, critici foarte dure la adresa lui Valeriu Zgonea – EQY News Trackback pe mai 15, 2016 la 3:45 pm
  4. 4 Adrian Năstase, critici foarte dure la adresa lui Valeriu Zgonea Trackback pe mai 15, 2016 la 3:45 pm
  5. 5 Eurovision 2016: Despre incorectitudinea politizării muzicii și ofensarea majorităţii | Fragmentarium Politic Trackback pe mai 15, 2016 la 9:14 pm
  6. 6 Politica bugetara versus politica monetara « Motanul Incaltat Trackback pe mai 16, 2016 la 3:03 am
  7. 7 Adrian Năstase, despre ambasadorul SUA: ‘Amestec brutal în viaţa politică românească’ | Lupul Dacic Trackback pe mai 16, 2016 la 8:23 am
  8. 8 FOSTUL PREMIER AL ROMANIEI,ADRIAN NASTASE A TRANSMIS LUI ZGONEA VALERIU: „AMBASARORUL USA ,HANS KLEMM ,AMESTEC BRUTAL!” | Octavpelin's Weblog Trackback pe mai 16, 2016 la 10:32 am
  9. 9 Renuntarea la functie, nu la demnitate - Pe Bloguri Trackback pe mai 16, 2016 la 11:27 am

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!