Guvernul sub tutelă?

15-300x225

 

 

 

 

 

 

Puietii de platani, din Soseaua Kiseleff, sunt ancorati de trei stlpi ca nu cumva să meargă intr-o directie gresită. Pare că acelasi lucru se intâmplă si cu guvernul. O „ancoră” o reprezintă FMI, impreună cu Comisia Europeană. O a doua „ancoră” este constituită de Presedintie si de CSAT, prin Noua Strategie de Apărare a tarii, care  extinde atributiile acestora in cele mai multe domenii guvernamentale. In fine, a treia „ancoră” ar deveni Comitetul de monitorizare macroeconomică, cel care ar cenzura strategiile macro-economice ale guvernului. Aceste trei „ancore” vor realiza o adevarată tutelă a Executivului, care ar rămâne, intre altele, cu rolul de tap ispăsitor in fata DNA pentru semnăturile de punere in aplicare.

In aceste conditii, propun ca la revizuirea Constitutiei, să fie eliminat textul art. 102, alin. 1, care prevede: „Guvernul, potrivit programului său de guvernare acceptat de Parlament, asigură realizarea politicii interne si externe a tării si exercita conducerea generală a administratiei publice”. S-ar putea renunta si la guvern, in ansamblu. In locul său ar putea fi creat un secretariat care să aducă la indeplinire deciziile Noului Consiliu de tutelă.

70 Răspunsuri to “Guvernul sub tutelă?”


  1. 1 George Hălărescu august 4, 2015 la 10:46 am

    Ayatollahul Isărescu este stăpânul democrației românești

    România are oficial un stăpân! De curând Mugur Isărescu a fost uns ayatollah peste democrația românească. În numele capitalismului și a nevoii de macrostabilitate guvernatorul BNR și noul șef al Comitetului Național pentru Macrostabilitate a dat o lovitură de grație democrației, prin subordonarea Puterii Executive și prin ignorarea Puterii Legislative.

    Legitimat de calitatea de expert în finanțe și cu o recomandarea a UE – CERS/2011/3 – Isărescu împreună cu alți câțiva inși specialiști tot în finanțe, dar curios, și cu aprobarea guvernului au decis să creeze o instituție, frumos numită de Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, drept consiliul al înțelepților – probabil inspirat de „Republica” lui Platon.

    Această pseudo-instituție democratică „va fi un consiliu care să analizeze sistemul bancar şi sistemul de asigurări, astfel încât să fie o analiză de ansamblu şi un sistem de recomandări pentru factorii de decizie” – spune Vasilescu. El omite să afirme că „destinatarii recomandărilor sunt fie BNR și ASF, în calitate de autorități de supraveghere financiară sectorială, fie Guvernul României. În urma primirii unor astfel de recomandări sau avertizări, destinatarii au OBLIGAȚIA, potrivit proiectului de act normativ, să adopte măsurile recomandate sau să întreprindă acțiuni în vederea diminuării riscurilor asupra cărora au fost avertizați, inclusiv în sensul emiterii de reglementări.”

    Prin această mișcare toate instituțiile democrației au fost subordonate acestui Comitet, care nu se va supune nimănui, iar „recomandările” lui au caracter obligatoriu.

    Dacă până mai ieri guvernatorul Isărescu formula recomandări, de ieri recomandările lui sunt obligatorii, iar noi, cetățenii vom participa la fiecare 4 ani la un spectacol frumos al „democrației”, cu alegeri, dezbateri, candidați etc. dar fără conținut. Puterea cu care noi îi investim pe aleși este pur formală. Guvernul va fi o instituție decorativă, pentru că atunci când va fi nevoit să adopte politici economice și sociale, în baza promisiunilor electoarele, va fi constrâns să stea în banca lui. Tot ce este bine de făcut le va spune ayatollahul Isărescu cu al său comitet.

    Așadar, să-ți fie țărâna ușoară democrației și bine ai venit tiranie a tehnocraților!

    PS. Karl Popper clarifica această problemă acum câțiva zeci de ani când ne spunea că nu trebuie să ne întrebăm: cine trebuie să ne conducă?, ci Cum putem acționa pentru a-i împiedica pe tirani să ajungă la putere?

  2. 2 Bibicu august 4, 2015 la 11:46 am

    „Neamţul” ăsta Kiseleff merită o disciplină germană a platanilor.
    O etapă superioară presupune înlocuirea cu r al celui de al doilea t de la tutelă şi dispunerea pe cercul lui Euler a membrilor guvernului în Triunghiul Bermudelor hărăzit platanilor, astfel încât Iohannis să poată acţiona de la „un buton al meu”.
    Notă : Prin lege vor fi interzise ţigările MĂRĂŞEŞTI pe durata mandatului popularului preş. de mai sus.

  3. 3 Cornu august 4, 2015 la 11:53 am

    Mecanismul este foarte simplu si intuitiv: de 25 de ani Isarescu a „girat” si a acoperit jefuirea acestei tari de catre masonii si securistii „acreditati”.
    De cand Ponta a inceput sa inchida robinetul marilor hotii, pe toate canalele media s-a declansat o lupta dementa de demonizare a lui ca persoana, prin orice mijloc si cu orice cost dorindu-se inlaturarea acestuia.
    Sa stai si sa privesti pasiv cum niste JAVRE ORDINARE securiste incearca sa striveasca orice urma de normalitate echivaleaza cu o sinucidere asistata.

    Ce e de facut domnule Nastase ?

  4. 4 gabriela august 4, 2015 la 11:57 am

    …o mizerie …de sorginte euro-usa….sa puna cu botul pe labe pe oricine tine cu romanii si aceasta tara …Ponta a devenit deja ..tapul ispasitor ca le vrea binele si celor care in noi. l-au votat pe marele ,sublimul ,unicul …democrat gasit prin tara asta si care …ne procopseste cu harul lui …si cu pdl-iii flamanzi si hoti….,acum johanisti rebotezati in pnl-i.!

  5. 5 Oscar Wilde august 4, 2015 la 12:31 pm

    Nimic nu trebuie să ne mai mire! Încet, încet vom dispărea ca stat. Prima etapă a început cu instituțiile statului.
    Earnest

  6. 6 Mikael Tincu august 4, 2015 la 12:39 pm

    Propun infiintarea unui Comitet Central cu atributii pe politica externa, resurse naturale, finante alcatuit din cetateni straini si doua, trei locuri de observatori cu rang de general sau procuror DNA cu rol de a implementa politicile CC si de a preveni orice tulburare sociala. Drept plata pentru loialitate si sacrificiu de care dau dovada, acesti observatori isi vor imparti tara si averilor romanilor dupa bunul plac, exact cum se intampla si in plina era fanariota. S-ar putea face si o emisiune TV care sa laude progresele ultimilor ani si sa critice acesti romani incapatinati care nu vor sa vada nimic bun in jurul lor.

  7. 7 Adrian B. august 4, 2015 la 12:45 pm

    Ati uitat de al 4-lea stalp , ” Interesul national ” , reprezentat de Generalul ” Minte Mica ” . Este o variabila care oricând poate rasturna calculele politice sau legifera o alta aberatie ( gen Strategia Nationala de Aparare ) .

    http://www.cotidianul.ro/un-partid-al-statului-roman-in-mintea-lui-gabriel-oprea-265838/

    Si totusi , cine este de vina pentru aceasta situatie aberanta , pentru rescrierea si reinterpretarea Constitutiei si legilor tarii ?

    Unul din cei mai mari critici ai mei de pe blog ( centru ) are o postare interesanta prin care remarca impotenta Guvernului Ponta si ajunge chiar la vorbele mele . Mai bine mai tarziu decat niciodata …

    ……………………………………………………………………………………………………..

    centru
    august 2, 2015 la 12:34 pm

    @Luminita Arhire – suntem ca in Franta – mediile de informare in masa sunt controlate sau sunt polarizate in jurul unui singur partid si a ideologiei lui – in cazul Frantei asa-zisei ” stangi ” , la noi in jurul asa- zisei ” drepte ” .
    Ma mira teama PSD de a schimba , de 3 ani , macar echipa Stiri a TVR , de un partizanat pro-PDL , de o supunere oarba in fata ideologiei GDS , de o imaturitate si un mizerabilism iesite din comun .
    Incapacitatea crasa a tehnicienilor PSD de a pune in executie proiecte vitale puse pe tava in fata lor , nu mai ma mira , sunt resemnat – autostrazile si centurile finantate de UE – uite , in trei saptamani suntem in septembrie , 2015 e GATA iar nulitatile nu au dat ordinul de incepere de la inceputul anului pentru centura Bacau si Campia Turzii Targu Mures … iar pentru aducerea A3 in Bucuresti – 3 kilometri – sunt in stadiul studiului …ce folos ca am avea excès bugetar daca acest excès nu este folosit pentru viitor , ci pentru a tripla salariile ” demnitarilor ” , ” militarilor ” si politistilor ” ?

    ………………………………………………………………………………………………………..

  8. 8 gheorghe august 4, 2015 la 12:54 pm

    mai in gluma, mai in serios, daca tot propuneti revizuirea Constitutiei, cred mai nimerita a fi o Constitutie cu articol unic : 1.Presedintele se alege singur si face ce vrea el, ca unic stiutor a binelui poporului sau.

  9. 9 papasha august 4, 2015 la 12:55 pm

    Eu cred ca in 90 ‘ trebuia instaurata o democratie militarizata cu chip uman .
    Trebuia sa facem exact ca licuriciu’ mare , 2 partide si multe servicii speciale
    Pam – pam !

  10. 10 Leger Witwer august 4, 2015 la 1:15 pm

    La varsta de 79 de ani, mergand la un medic pentru a se plange de niste simptome care aveau sa fie cele ale unui cancer care l-a si eliberat din iadul romanesc, tata a primit urmatorul diagnostic, de la unul dintre medicii din ce in ce mai buni pe care ii avem: „dar la varsta matale ce mai vrei, mosule?” Ceea ce, preliminar, il intreb si eu pe dl Isarescu: La varsta matale ce mai vrei, dle Isarescu?
    Poate sa revin.

  11. 11 Leger Witwer august 4, 2015 la 1:24 pm

    Luati cu minunata politica de pe aici, care te face sa dai cu caciula dupa caini, uitam cu totul un eveniment important: ne aflam in plina saptamana mondiala a alaptarii la san. Ocazie cu care lansez o intrebare – fulger: cine ati dori sa va ia la san si sa va alapteze? Sa nu fim homofobi, nu e neaparata nevoie sa fim luati si alaptati la sanul unei doamne; de exemplu, dl „Adrieaoun” Videanu a fost luat la san si alaptat cu concesiunea marmurei de catre un barbat. Nu vrea nici un san guvernamental sa ma alapteze?

  12. 12 fostă basarabeancă august 4, 2015 la 1:52 pm

    Construcții identice în jurul puieților tineri vezi pe la țară în scopul împiedicării vacilor sau a altor orătănii de curte să distrugă viitorii pomi, care ne vor aduce foloase. Tripla tutelă care se întrevede are drept scop îngrădirea și constrângerea, nicidecum protejarea. Dar are intenția să pară o tutelă și o protecție. Ce ți-e și cu politica! Toți sunt artiști! Nimic și nimeni nu este ce pare, trăim o adevărată tragi-comedie cu măști. Anticii au fost minciună.

  13. 13 Petrache august 4, 2015 la 1:52 pm

    Se intampla mereu lucruri interesante ”la noi” la Dubai. Chiar si elvetienii, urmasii arcasilor lui Wilhelm Tell, temporar deghizati in bancheri, au ajuns la concluzia ca… vedi e mirate e poi mori… https://www.youtube.com/watch?v=Czy0pXRRZcs

  14. 14 Adrian B. august 4, 2015 la 2:30 pm

    @ George Halarescu

    Mugur Isarescu este doar un oportunist care sta si el la panda sa prinda o functie . L-a folosit CDR-ul in anul 2000 , l-a folosit oculta mondiala ca sa apere interesele bancilor straine in Romania , acum il foloseste Iohannis sa-l umileasca pe Ponta . Inca o coada de topor pe langa Basescu , Iohannis , Blaga , Macovei , Kovesi , etc.
    Opiniile avocatului Gheorghe Piperea referitoare la Mugur Isarescu sunt relevante in acest sens …

    http://www.cotidianul.ro/piperea-mugur-isarescu-este-avocatul-bancilor-255905/

  15. 15 Adrian B. august 4, 2015 la 2:43 pm

    Am gasit anuntul acesta pe net . Dupa episodul cu leul Cecil din Zimbabwe , inclin sa cred ca este adevarat … 🙂

    VAND carne de vrabie intre 100 – 300 bucati.
    5 lei vrabia.
    Vanate igienic cu pusca airsoft cu luneta pasarelele sunt eviscerate tinute proaspete in frigider sau sarate (pastrama) tinute afara la vant rece.
    Din cele mai vechi timpuri carnea de vrabie este apreciata mai ales toamna si iarna cand vrabiile sunt grase si gustoase.
    Se consuma la rotisor, puse pe bat la gratar, prajite cu mujdei de usturoi, cu sos de rosii si pireu, pastrama inabusita, ciulama, cu orez fiert.
    Vrabia este o pasare daunatoare pentru om si alte specii de pasari.
    In afara faptului ca e galagioasa si insolenta dar distruge florile pomilor fructiferi, lanurile de cereale, hambarele taranilor si depozitele de cereale, distruge peretii si acoperisurile caselor facand gauri pt cuiburi, distruge florile si legumele din gradina, distruge ouale si cuiburile altor pasari.
    Vrabia traieste de pe urma omului atacand in stoluri de mii de vrabii lanurile de grau si floarea soarelui.
    In lume e vanate anual pt a preveni inmultirea necontrolata a vrabiilor si pagubele produse aceasta pasare daunatoare.
    Contact: intrebati de Borşică, sat Tiganesti, Teleorman

  16. 16 Adi august 4, 2015 la 2:44 pm

    Despre faptul ca guvernul trebuie sa dea raportul in fata activului de partid conform deciziei nou-inscaunatului Dragnea se pare ca ati uitat. Iata inca o „ancora”, baronetul PSD.

  17. 18 ZeV august 4, 2015 la 3:11 pm

    Este foarte bine.
    Mai crede cineva, cu un dram de luciditate, ca romanii se pot descurca singuri, in baza ,,discernamantului” lor ?
    Astept, impacat, disparitia Romaniei ca stat suveran, unitar si indivizibil. Este o chestiune de timp (vorba domnului Coarna).
    Dar, ne ramane ceva: libertatea in intimidate a constiintei noastre (in masura in care, prin tehnici special, nu vom fi lobotomizati.
    Revin cu cateva Intrebari pentru domnul Adrian Nastase (si prin extensie, PSD-ului):
    1. De ce ati grabit aderarea Romaniei la suprastructurile occidentale ?
    2. De ce ati elaborat o Constitutie straina interesul national ?
    3. De ce ati creat PNA ?
    4. De ce ati permis politizarea exacerbata a institutiilor statului roman, in detrimentul competentei si eficientei ?
    5. De ce nu ati protejat economia nationala si salvgardat capitalul romanesc ?
    …Nu astept raspunsuri. Dar , poate, veti medita cat de cat, macar atunci cand nu veti avea altceva mai bun de facut.

  18. 19 chisalita48 august 4, 2015 la 3:18 pm

    Apreciez umorul Dvs, insa …….Nu pot fi de acord si nici romanii nu trebuie accepte o structura suprastatala. Care in plus, este si ANTICONSTITUTIONALA !!!! De ce mai alegem parlamentari cu Prim Ministru si guvern din randul majoritatii votate ??? Atunci chiar am avea statut de Colonie….

  19. 21 nastase august 4, 2015 la 5:16 pm

    ZeV,
    e bine că nu asteptati răspunsuri la intrebările astea.

  20. 22 nastase august 4, 2015 la 5:19 pm

    Adi, asa este normal. Partidul este cel care plateste „pretul” la alegeri pentru măsurile luate de guvern.

  21. 23 Mikael Tincu august 4, 2015 la 5:40 pm

    @Zev
    1. De ce ati grabit aderarea Romaniei la suprastructurile occidentale ?
    A inceput prin anii 96. Am evitat soarta Iugoslaviei. Si nu in ultimul rand se pare ca am fost inselati in asteptari ca si jumatate de Europa.

    2. De ce ati elaborat o Constitutie straina interesul national ?
    CSAT si-a depasit atributiile din 2004 si a acordat puterii sporite SRI. Si povestea continua….

    3. De ce ati creat PNA ?
    Aderarea la NATO. Evitarea unor tensiuni interne etc.

    4. De ce ati permis politizarea exacerbata a institutiilor statului roman, in detrimentul competentei si eficientei ?
    A inceput din ’96, s-a facut o corectie intre 2000-2004 si apoi a explodat. Pretext – lupta impotriva comunismului. Motiv real – control absolut

    5. De ce nu ati protejat economia nationala si salvgardat capitalul romanesc ?
    Intreprinzatorii romani sunt considerati o amenintare la adresa interesului national. Indosarierea lor a inceput din 2004. Corporatiile de stat au fost initial jefuite de clanurile locale si partial au fost sursa de finantare la negru pentru anumite institutii si apoi la presiunea externa au fost falimentate fie privatizate pe doi lei.

  22. 24 ZeV august 4, 2015 la 6:35 pm

    Adi
    august 4, 2015 la 2:44 pm

    Excelent.
    Dar domnul Adrian Nastase ne spune ca este normal, din moment ce partidul deconteaza la alegeri performanta guvernamentala.
    Dar, l-as intreba pe domnul Adrian Nastase, de ce ar avea nevoie PSD de voturi in 2016 ? Ce sa (mai) faca cu ele ? Sa scoata Romania din UE ? Sa o orienteze spre alte azimuturi (eventual spre planeta Marte (alias Ares – zeul razboiului).
    De aceasta data, chiar astept un raspuns. 😉

  23. 25 Luminita Arhire august 4, 2015 la 6:38 pm

    Trei „ancore” spuneţi, ca să n-o ia Guvernul prin arătură? De la mine se văd cele trei ancore, dar şi-un capac ferecat deasupra, pentru ca nu cumva copăcelul să iasă la lumină. Dă-l încolo, las’ că a crescut destul -îi tuflim frumos coroana, şi stăm cu foarfeca, la pândă , să nu răzbată vreo crenguţă mai ambiţioasă , prin lateral.

    Sunt tot mai mulţi cei care cred că Nicolae Ceauşescu s-a-mbolnăvit grav de pneumonie de la răpăiala de gloanţe din decembrie 1989, ploaie fatală, de altfel, ŞI PENTRU CĂ tocmai era cât pe ce să rupă o ancoră care-i stătea ca FMI-ul în coaste.

    Se aude că şi pasiunea lui Darius Vâlcov pentru tablouri tot din motive de relaţii nepotrivite cu ancorele a fost depistată, ca să nu mai spunem că intrase într-o oarecare divergenţă cu Băsescu Traian, afirmând că România nu mai trebuie să îmbrace costumul de chelner la banchetul Europei , când fostul preşedinte susţinuse, cu subiect şi predicat, că pentru noi, taman titlul de CHELNER sau tinichigiu ar trebui să fie o ţintă, o lumină şi-o aspiraţie eternă.

    Şi despre bubiţa penală a lui Ponta se şoptesc unele lucruri … Cică, după ce în mod nechibzuit tânărul nostru premier a încurajat nişte inconştienţi să conceapă un COD FISCAL cam emancipat, tot DNA-ul stătea cu fundu-n sus şi scotocea prin sertare, unii după dosărel , alţii după Uncheşel, doar-doar i se va tempera avântul şi exaltarea ăluia cu meniscul plesnit.

    Am auzit din tabăra liberală, de la marea răsuceală de anul trecut , încontinuu, „GUVERNUL CORUPT” în sus, „GUVERNUL CORUPT” în jos. Poate-mi spune şi mie cineva, de ce dracului dacă guvernul e-aşa de corupt , aproape tot ceea ce se anchetează, arestează şi fezandează…muşamalizează… e din perioada guvernărilor trecute?

  24. 26 COMENTARIILE MELE, de Constantin Răduţ august 4, 2015 la 7:38 pm

    Citeste si

    Mugur Isarescu, devoratorul

    pe http://constantinradut.blogspot.com

  25. 27 ZeV august 4, 2015 la 8:20 pm

    fostă basarabeancă
    august 4, 2015 la 2:26 pm

    Centru nu a spus ,,taran” ci ,,semi-taran”, ceea ce este cu totul altceva.
    Semi-taranul este individul ramas tributar simplitatii derivate din glia de acasa, dar care contesta valorile in care au crezut parintii si inaintasii sai.
    Semi-taranul este omul tentat sa castige mult, cu minimum de educatie si instructie, oferind foarte putin dpdv al muncii eficente si care preia neselectiv ceea ce este facil din cultura exterioara lui, in special, teribilismul, mistocareala, cinismul, liberalizarea instinctuala si superficialitatea in toate.
    Semi-taranul este o struto-camila ruralo-urbana dezrdacinata si derutata care bantuie periculos mediile sordide ale semi-lumii de aici si (mai ales) de dincolo, periculos pentru el insusi si pentru cei din jurul sau.

  26. 28 Leger Witwer august 4, 2015 la 9:02 pm

    @Adi: nu cred ca dl Nastase a uitat; insa Dragnea, ca principiu, in detaliu nu stiu ce a zis exact, are dreptate; sa iti spun de ce: una dintre componentele deciziei electorului de a vota intr-un anumit fel este retrospectiva guvernarii. Militantii partidelor sunt aceia care umbla prin teritoriu, apar la televiziunile locale, … in campanii spre a aminti electorilor fie punctele tari ale unei guvernari, fie punctele ei slabe. Nu membrii executivului si nici ai guvernului-fantoma din opozitie. Pe de alta parte, cu exceptia unor idei si initiative de moment, programul executivului isi trage seva din acela al partidului (ori partidelor) la conducere. Iar baroneti au toate partidele care au participat cat de cat consistent la guvernari, nu e doar cazul pesedeului.

  27. 29 centru august 4, 2015 la 9:50 pm

    Prieteni , marea zi se apropie .
    Joi se deschide al doilea Canal de Suez , o dublare a unui segment pe 35 de km si o largire pe 37 de km al altuia – de la 49 de nave se ajunge la 96 de nave , timpul de parcurs intr-un sens scade de la 20 la 11 ore iar in celalalt de la 8 la 3 ore – in ciuda tuturor previziunilor care dadeau 3 ani lucrarii Egiptul a terminat-o in 12 luni …
    Mica paralela , doi ani , cand totul merge bine , le trebuie constructorilor romani sa termine sectorul lor de autostrada – exemplu constructorul portiunii de la Vest la Cluj , a inceput acum un an , lucreaza cu motoarele la maximum si este la 52 % , la 12 luni dupa …
    Canalul va fi survolat la deschidere de cele 3 Rafale noi cumparate de la Franta – se pare ca egiptenii , impresionati de eficienta guvernului Ponta ( suntem in a opta luna de la semnarea Campia Turzii Targu Mures fara ca lucrarile sa fi inceput ) cer ca unul din Rafale sa fie pilotat , in semn de stima , de Narcis Neaga , directorul CNADR din 2012 pana astazi .

  28. 30 mihaelataniastoica august 4, 2015 la 10:06 pm

    Stimate domnule Năstase,

    Platanii cresc încotro îi cheamă lumina. Faptul că trei stâlpi morţi stau pe lângă ei, este o problemă de companie şi atât. Stâlpii se cred şi ei copaci, probabil.

    În interpretarea realităţii, putem lua în calcul un şir de posibilităţi negative şi să ne poziţionăm în apărare, concentrându-ne pe demontarea unor… supoziţii, ori putem să creăm un proiect cu un scop bine definit în relaţie cu cauza problemei şi să ne concentrăm pe implementarea lui. În acest, al doilea caz, oricare trei stâlpi s-ar afla pe lângă noi, sunt buni că sunt.

    Problema este ce face al patrulea, adică cel care implementează stâlpii, chipurile, de ajutor.

  29. 31 Adrian B. august 4, 2015 la 10:24 pm

    @ centru

    Maestre , nu esti cu nimic mai presus decat cei pe care-i desconsideri in felul asta ! Iti bati joc de cel putin 4 milioane de romani care si-au luat lumea in cap din cauza saraciei si a problemelor sociale si care in tara lor nu mai aveau nicio sansa . Multi dintre ei sunt needucati , sunt manipulati dar nicidecum asa cum ii zugravesti dumneata .
    Daca acesti oameni ar fi avut o sansa in tara lor nu si-ar fi parasit familiile ca sa mearga prin strainatati , sa indure umilinte si sa munceasca asemeni unor robi .

    Din nefericire , gândirea dumneavoastra este si gândirea multora din politicienii romani care desconsidera categorii intregi de populatie in loc sa le inteleaga problemele si sa faca ceva pentru acestia .

    De exemplu , daca vreunul din partidele romanesti se gandea sa initieze o lege prin care sa le ofere cate o parcela de teren ( pentru casa ) acestor romani din diaspora in schimbul intoarcerii lor acasa , mi se parea o masura extrem de utila care ar rezolva foarte multe probleme : problema locativa a acestor cetateni si întoarcerea lor acasa , s-ar relansa sectorul constructiilor , noi locuri de munca , etc.

    Din pacate , guvernantii nostri au o gandire de Ev Mediu ( de ciocoi 🙂 ) si ei nu cauta sa rezolve aceste probleme ci cauta vinovati ! Ei nu sunt interesati ca aceasta tara sa aiba cetateni prosperi , o economie puternica si o clasa de oameni de afaceri redutabili ci doreste cat mai multe impozite si taxe si sa ia pielea de pe toti . Apoi sa-i bage la puscarie …
    Tara este condusa de straini prin intermediul unor securisti si a unor marionete care au instaurat un stat politienesc . Acestia au instaurat teroarea in tara si elimina programatic toate elitele politice si economice din Romania , distrugand capitalul romanesc si facand loc capitalului strain .
    Uitati-va cine conduce aceasta tara : numai procurori , judecatori , generali , securisti , sri-sti , etc. Cu salarii de 15-20 de ori mai mari decat media pe tara . Nu mai gasesti niciun civil printre ei . Si daca-l gasesti vei afla ca acesta are studiile facute la distanta , la universitati private .
    Din 1990 am votat numai PSD-ul in toate formele lui ( Iliescu , Nastase , PDSR , PSD , etc. ) deoarece era partidul cu cele mai competente cadre , cu oamenii cei mai valorosi . Insa Psd-ul de astazi a ajuns o rusine : cu un presedinte cu gandire de militian si de vataf , cu cei mai valorosi oameni tinuti pe tusa , fara viziune , etc . Practic , nu se mai deosebeste cu nimic de celelalte partide .
    ………………………………………………………………………………………………………
    centru
    august 3, 2015 la 9:44 pm

    Toata masa de muncitori plecata ca o turma la munca necalificata in Europa de Vest dupa 2002 este pierduta pentru Tara .
    Sunt oameni simpli , needucati , cu multe frustrari si ranchiuna pe care nu stiu cum sa le explice si cui sa i le atribuie .
    Incapabili sa inteleaga , sa analizeze , sa propuna , sa sintetizeze .
    Nivelul cultural a ramas scazut si la Torino , si la Valencia , in plus dezvolta , departe de Tara , un sentiment de dispret fata de Romania .
    Nu au progresat cultural la Mantova si Parma .
    Nu sunt mari investitori in Tara , salariile de oameni de serviciu de acolo le ajung cu greu pentru a trai , a-si cumpara o masina de ocazie si a-si plati chiria .
    Ne fac o foarte rea imagine prin comportamentul lor de semi-tarani , semi-muncitori needucati .
    PS – se pare ca ar fi inceput lucrarile la centura Bacau , prima autostrada a Moldovei romanesti – la 30 iulie buldozere ar fi rasturnat primele movile la dealul Pisicu de la Bacau – ufff : cat e de greu ! Pentru Campia Transilvaniei silence radio de la CNADR penru moment .

  30. 32 Radu Humor august 4, 2015 la 10:46 pm

    Nu ştiu câţi aţi văzut filmil postat de mine, „Debitocraţia” la o postare anterioară. Probanil că nici unul, şi e păcat, pentru că acolo se află răspunsuri clare la fiecare dintre problemele acute ce se vehiculează, din păcate, doar bloguri şi în special pe acesta !
    Nu ne putem lamenta la nesfârşit ” uite tatii/mamii ce mi-au făcut ăia !!” . Este nevoie acum de acea atitudine, de unii criticată, a părintelui, care l-a învăţat pe copil să nu se mai smiorcăie că a fost îmbrâncit ( noi am trecut de mult de faza asta :mrgreen: ), sau că a luat bătaie, ci să facă şi el la fel !
    Îţi trage o palmă, tu trage-i un pumn, îţi fură mâncarea din pachet, tu fură-i iubita, şi tot aşa până ce vor ajunge ei să se plângă, dar mai ales să te lase în pace.
    Ştiu că mulţi moralişti nu prea erau în principiu de acord cu asemenea pedagogie educativă, dar mulţi dintre ei îşi îndemnau pe ascuns odraslele să o practice. Cunosc personal cazul unei puştoaice ce băgase spaima în toţi golănaşii ce nu mai îndrăzneau, nici să-i treacă prin faţă, d-apoi s-o mai tragă de cozi, sau să-i vorbească urât, mai ales de când aflaseră pe propria piele că puştoaica ştia că vorba bancului, nu durerile facerii sunt cele mai greu suportabile !
    Vorba moşului, sătul de comentariile unor cucoane vecine de compartiment, care încercau să găsească cea mai insuportabilă dintre dureri, mergând de la cea de dinţi, până la cea a naşterii :
    – Pălitu-v-aţi vreodată la coa…ste ?! 😳 .
    Fac ei comisii, care să propună guvernului ( de ce nu şi Parlamentului, Preşedinţiei sau FRF ? ) anumite soluţii, iar în caz că nu le implementează, sau nu le consideră demne de pus imediat în practică,să explice imediat de ce ?!
    Păi, să facem şi noi, societatea civilă, cea adevărată, nu cea bine plătită şi bine ticluită nişte întrebări la care să răspundă, chiar trăgând cu coada ochiului unii spre alţii, cei din ţară, cu cei de afară !
    Cam de genul celor ridicate aici de diferiţi comentatori de excepţie, mai toţi din categoria celor mai deştepţi decât scriitorii lor, care, aproape în întregime şi-au dovedit fie slugărnicia, fie chiar lipsa de talent !
    Cum slabe speranţe să se apuce cineva a da răspunsuri, să-i obligăm prin acţiuni pubşice, măcar de amploarea celor întâlnite la nişte recitaluri ce adună curent zeci de mii de oameni. Majoritatea tineri, ce-i drept, dar dacă le-ar explica cineva cam ce-i aşteaptă, dacă vor continua să creadă că această dolce farniente, poate continua la nesfârşit (trai neneacule, pe banii babacului), se vor trezi într-o realitate fără ieşire şi mai ales fără speranţe !
    Prima întrebare pe care le-aş pune-o, dându-le exemple concrete, ar fi :
    Cu ce drept îşi permit să permită unor străini să-şi bată joc de un popor adus la sapă de lemn, atâta timp cât cărticica aia spurcată prin apropierea de pieptul lui Băsescu, prevede tocmai contrariul :
    Liberă exprimare, nu pumni ( sau bastoane ?!) în gură !
    P.S. Dacă cei cărora le-am căzut sub papuc ( tutela-i uneori benefică), n-au încredere în români, ajungându-se la o discriminare crasă a majorităţii prin faptul că principalele funcţii în stat sunt deţinute de alogeni ( Johannis, Helwig, MRU, Isărescu, Băsescu şi câţi or mai fii în umbră 😉 ) noi de ce să avem încredere în ei ?!
    Mai ales că ne demonstrează, cu fiecare ocazie că ne urăsc de moarte, din moment ce ne distrug sistematic, nu numai economic şi financiar, dar şi îngrădindu-ne cele mai elementare drepturi, dintre care dreptul la vot ( nemăsluit, pe principiul că important este cei care-l numără ) şi cel la liberă exprimare sunt cele mai grav afectate !
    Se pare că la baza tuturor acestor fărădelegi ţi interdicţii stau tot urmaşii celor care au mai siluit odată acest popor, atunci sub protecţia tancurilor sovietice, acum sub cea a unor forţe străine neamului românesc !
    Acum că s-au deconspirat, nu ne rămâne decât să-i tratăm ca atare !

  31. 33 Adrian B. august 4, 2015 la 11:01 pm

    In Germania , Ministrul Justitiei il poate demite pe procurorul sef ( la cererea Angelei Merkel ) . La noi , NU !!! Cica , afecteaza independenta justitiei …

    http://www.dcnews.ro/scandal-tip-snowden-fara-precedent-in-germania-ministrul-justi-iei-demite-procurorul-ef-dupa-acuza-ii-grave_481629.html

  32. 34 Radu Humor august 4, 2015 la 11:31 pm

    Am ajuns să primim lecţii de la B1. 😉
    Dovadă că până şi acolo, Banciu este un nefericit accident de parcurs :

  33. 35 Cristina august 4, 2015 la 11:55 pm

    In ziua de azi nimic nu ne mai mira. Oarecare o sa fie momentul cand nu o sa mai existe comentarii de acest fel? Si pana la urma taranulk roman , munceste pe branci, cultiva legume…si alti fac comert pe pielea lui.

  34. 36 WhiteManBlue august 5, 2015 la 12:29 am

    Sunt curios in urmatori 5 ani ce o sa se intample cu aceasta tara, devenim pe zi ce trece o adevarata colonie care nu e in stare sa negocieze absolut nimic, pana si vecini nostri bulgari au aspirati mai mari ca ale noastre, chiar ma intreb uneori domnule Nastase cum de a decazut asa de rau PSD-ul, mare pacat ca este condus de acest Dragnea, dumneavoastra sunteti de acord???

  35. 37 ZeV august 5, 2015 la 6:42 am

    Desi l-am suspectat pe Moise Guran ca simpatizeaza cu basismul, iata ca se dovedeste in aceste zile a fi unul dintre putinii comentatori (economici) patrioti (in sensul bun al cuvantului).
    Domnul Guran spune cam asa (redau din memorie): ,,Este bine ca suntem filo-germani, dar avem Presedinte, Premier, Guvernator, pentru a promova cu prioritate interesul nostru national, nu pentru a implementa directive si dispozitii din afara, oricat de mult am simpatiza cu UE”.

  36. 38 Leger Witwer august 5, 2015 la 7:30 am

    Discutam de un consiliu de tutela bancara care, teoretic, ar trebui sa aiba in grija ca guvernul sa nu ia, sau sa nu garanteze, credite pe care sa nu le poata apoi returna. Adica sa nu se intample ceva de genul Greciei. Totusi, este in mod clar punerea sub control a intregii economii sub control bancar. Care control bancar va avea ca principal obiectiv profitul bancilor. Si care va favoriza si defavoriza sectoare economice, va dicta comportamente guvernamentale. O intrebare: de ce nu vrea Mugur Isarescu (care imi pare ca se senilizeaza) un TVA de 19%? De ce refuza cu obstinatie o masura economica de interes national si generatoare de crestere a dinamicii economice? Mai ales ca Romania a mai avut TVA de 19% iar lucrurile, economic, au mers bine. Ba, in acea vreme, doream un TVA de 17,5%, ca in unele tari mai avansate. S-a ticalosit Mugur Isarescu? S-a degradat mental? A devenit tradator? Pare ca altele ar trebui sa fie liniile sale directoare in activitate, sa le specific sub forma unor recomandari obligatorii ( ce incurcatura de limba); 1. refacerea ponderii capitalului national in economie, ca element esential de macroechilibru economico-social; 2. Dinamizarea activitatii economice a proprietarilor romani.
    Daca dl Isarescu insista cu TVA-ul sau, atunci putem diferentia TVA-ul astfel: 19% TVA penrtru firmele 100% romanesti (cu proprietari identificabili, persoane fizice romane domiciliate in Romania) si neschimbat pentru restul firmelor. Acest restul insemnand majoritatea capitalului, de fapt. Problema cestui Comomac este ca, amestecandu-se in viata economica, va crea distorsiuni si un val de nemultumiri, de peste tot. Si va lucra politic, incercand sa influenteze electoratul. Imaginati-va ca acest Comomac va impune masuri opuse programului cu care un partid ajunge la guvernare. In plus, Comomac nu va raspunde de esecul recomandarilor (deciziilor) sale. Asa cum greseala medicului o acopera pamantul, greselile lui Mugur Isarescu le va acoperi bugetul. Dar de o colaborare Isarescu – Basescu in scopul destabilzarii adversarilor politici, ce ziceti?

  37. 39 Adrian B. august 5, 2015 la 7:56 am

    @ Radu Humor

    am vazut eu filmul Debtocracy si l-am postat de doua ori pe acest blog . Subscriu la ideile d-voastra .

  38. 40 santinela august 5, 2015 la 9:37 am

    Daca Ponta accepta „smecheria” asta cu „comitetul lui peste prajit” inseamna ca a inebunit la cap si trebuie sa plece fiindca isi taie singur craca. Tot ce a facut bun pina acum se duce de ripa !

  39. 41 Radu Humor august 5, 2015 la 9:55 am

    Apropos la cele spuse de @ Cristina :
    Samsarii iau direct de la producători roşii cu 1 leu kg. şi le vând cu 2 sau 2,5 lei .S-a ajuns ca cel care obţine roşiile să câştige mai puţin, sau cel mult egal, cu cel care doar le vinde !
    Bătaie de joc !

  40. 42 Leger Witwer august 5, 2015 la 10:00 am

    Ce scriam de saptamana mondiala a alaptarii la san? Ia uite: fosta iubita a fratelui fostului primar al Constantei, Radu Mazare, a primit o exploatare de aur, avand o firma fara activitate si, of corse, fara angajati! Deci, se poate, chiar si pentru fosti de fosti! Ponta, simte-te!

  41. 43 ZeV august 5, 2015 la 12:19 pm

    centru
    august 4, 2015 la 9:50 pm

    Stiti de ce s-a lucrat atat de repede la Canalul de Suez ?
    Pentru a se facilita tranzitul mai facil al portavioanelor americane.
    Daca cineva i-ar face pe americani sa creada ca portavioanele lor pot circula pe Dunare, in amonte, cu siguranta veti vedea foarte repede un Canal Dunare-Marea Neagra de trei ori mai lat si mai adanc decat primul si pe traseu paralel cu primul. (Z)

  42. 44 Mikael Tincu august 5, 2015 la 12:42 pm

    Diplomaţia aeroporturilor”, sau cum se face politica externă a SUA în Europa de Est

    Radu Toma
    Sunt bine cunoscute criticile aduse stăruitor, de câţiva ani buni, Departamentului de Stat al SUA, instituţia menită să identifice, planifice, elaboreze în format final ”hard copy” pe masa preşedintelui şi, apoi, să gestioneze politica externă a Statelor Unite. Se afirmă, în esenţă, că ea a abdicat de la îndeplinirea sarcinilor de serviciu enumerate. Că influenţa şi reputaţia sa au atins, la Washington, cele mai joase cote, la fel în alte capitale ale lumii. Aproape toţi cei din branşa Externelor, de la diplomaţi profesionişti, cu o experienţă îndelungată, la experţi de toate felurile (geo-politici, securitate naţională şi internaţională, strategii regionale şi globaliste etc.), au semnalat deficienţe şi propus soluţii pentru corectarea lor. Astfel, prezentându-şi cartea ”Demilitarizarea diplomaţiei americane” la Universtatea statului Maine, spunea în 2013 autorul ei, fostul ambasador Laurence Pope: ”Prezenţa anemică a Departamentului de Stat şi a Serviciului Extern al Statelor Unite a fost înlocuită cu ceea ce eu aş numi ‘complexul militarist-informaţional’. Trebuie neapărat să reinventăm aceste două instituţii, pentru a putea face faţă lumii secolului 21… Astăzi, ‘Oraşul de pe Deal’ seamănă mai degrabă cu Prusia secolului 19 decât cu Republica adusă pe lume de Părinţii Întemeietori ai Americii”. Adică, spus mai pe româneşte, distinsul diplomat de carieră american a zis că, în prezent, diplomaţia americană a fost trasă pe dreapta, că diplomaţii profesionişti au fost înlocuiţi cu trimişi militari, komisari politici şi prieteni/protejaţi/clienţi ai unor lideri importanţi din Congres, sau Executiv, străini de diplomaţie, şi că această stare de lucruri negativă trebuie să înceteze, întrucât Washingtonul seamănă acum mai mult cu Prusia militaristă în ascensiune în secolul 19 decât cu ţara, republica şi democraţia născute pe Potomac şi dealul Capitoliului la 4 iulie 1776.
    La fel ca ambasadorul Pope a procedat cu puţină vreme în urmă şi Joseph Cassidy, un alt diplomat de carieră din Serviciul Extern al Statelor Unite în ultimii 25 de ani, acesta a listat, în cunoscuta revistă bilunară „Foreign Policy”, un număr de deficienţe în funcţionarea Departamentului de Stat şi de remedii pentru revenirea la normalitate şi profesionalism. Mulţi dintre cei care au cunoscut opiniile şi sugestiile sale au afirmat că ele sunt ”extraordinar de acurate”, că starea de lucruri negativă din diplomaţia şi politica externă americană este veche, de decenii; că Departamentul de Stat se confruntă cu un număr tot mai ridicat de crize şi provocări internaţionale, dar capacitatea sa de a le face faţă se diminuează constant; în sfârşit, că autorul propunerilor a reuşit să prezinte ”o zonă de dezastru” într-o manieră atractivă, la limita sarcasmului şi a ironiei fine, ceea ce ar putea să stârnească interes faţă de temă şi să producă revirimentul aşteptat în SUA şi în alte părţi ale lumii – în România, în Balcani şi Europa de Est. Punctăm, foarte pe scurt, câteva minusuri de pe ”lista lui Cassidy”: dintr-un minister însărcinat cu elaborarea politicii externe a ţării, Departamentul de Stat a ajuns un simplu serviciu poştal de curierat diplomatic; cultura organizatorică existentă la Departament este ineficientă şi depăşită, elaborarea deciziilor este concentrată în mâinile câtorva şefi cu o pregătire discutabilă în domeniile relaţiilor internaţionale, complet depăşiţi de evenimente şi de realitate; în sfârşit, secretarul de Stat şi adjuncţii lui nu împart sarcini şi responsabilităţi cu subalternii lor, sau cu alţi experţi, deşi au dovedit că nu prea au treabă cu diplomaţia şi că au reuşit, peste tot unde s-au dus, să facă mai mulţi duşmani decât prieteni ai Statelor Unite. Iar faptul că secretari de Stat americani şi adjuncţi ai lor, repetăm din ”lista lui Cassidy”, ”…au reuşit peste tot unde s-au dus, să facă mai mulţi duşmani decât prieteni ai Statelor Unite” se ilustrează perfect cu două momente despărţite în timp de un deceniu. Ambele s-au petrecut pe aeroporturile de la Kiev şi Bucureşti, ocazional acestea au înlocuit Departamentul de Stat, pistele lor de decolare şi aterizare au ajuns locurile unde au fost expuse politicile est-europene ale Americii (?!). La începutul lui decembrie 2005, fostul secretar de Stat Condoleezza Rice, din vremea preşedintelui Bush jr., a sosit la Bucureşti pentru 4 ore, grăbită tare a anunţat la aterizare că a venit pentru semnarea acordului privind construirea bazelor militare americane în România, s-a dus la Palatul Cotroceni, a stat acolo câteva clipe, s-a întors la Otopeni şi a zburat către Ucraina. Imediat cum a aterizat la Kiev, de pe un podium improvizat chiar la capul pistei de aterizare, a tunat şi fulgerat împotriva Rusiei, cu toată muniţia cunoscută: bilanţ politic negativ al Kremlinului, Putin nu mai este partenerul în care Occidentul şi-a pus speranţele, erodarea în Rusia a libertăţilor personale şi a democraţiei, persecutarea ONG-urilor, şantaj energetic transformat în politică de stat, instituţii politice corupte şi fragile, Rusia nu are ce să caute la preşedinţia G-8 etc. Aflat la acea vreme în SUA, autorul acestui comentariu a urmărit filipica anti-Moscova a lui Rice la o televiziune din New York şi a văzut cu ochii lui cum, alături de secretara de Stat, fostul preşedinte ucrainean Viktor Iuşcenko s-a topit în haine, s-a îndepărtat cât să nu cadă de pe platformă şi, tot timpul cât ea a vorbit, a privit în partea opusă, într-un gest disperat de desolidarizare publică faţă de atacurile ei violente împotriva ruşilor. Iată deci că, încă din 2005, Departamentul de Stat şi diplomaţia au fost date uitării şi înlocuite cu un mega-mesaj de politică externă americană în direct de pe pista unui aeroport aflat la numai 400 km de şoseaua Volokolamskului, centura de apărare a capitalei Rusiei… La jumătatea acestui iulie, adjuncta Victoria Nuland a secretarului de Stat american a făcut ”diplomaţie” exact în acelaşi mod şi loc unde Condi Rice fusese cu 10 ani în urmă, comunicând gazdelor, imediat după sosirea pe aeroportul din Kiev, stabilirea un statut special pentru regiunea separatistă Donbas şi anunţând Rada (parlamentul) Ucrainei care anume reforme legislative va trebui să voteze a doua zi, pentru a primi bani de la FMI. Este limpede că, în locuri ca Bucureştiul şi Kievul, Departamentul de Stat, diplomaţia şi chiar ambasadorii americani deveniţi, între timp, inutili au fost înlocuiţi cu un nou tip de diplomaţie. Cu ”diplomaţia aeroporturilor”.
    În 2005, secretara de Stat la acea vreme, Rice, reprezenta un grup neoconservator ce conducea discreţionar, de ani buni, treburile Casei Albe şi îi păsa prea puţin că îl punea pe fostul preşedinte Iuşcenko într-o situaţie dificilă cu Moscova. La fel acum, în 2015, pe subsecretara de Stat Nuland – mai degrabă purtătoare de cuvânt a unei agende neoconservatoare şi a complexului militaro-industrial decât a Departamentului de Stat – n-a deranjat-o deloc faptul că îl poate împinge pe Poroşenko într-un conflict asimetric cu superputerea vecină, Rusia. Important pentru cele două personaje a fost ca alte interese să fie promovate şi auzite la doi paşi de Kremlin, peste capul departamentului amintit, de asemenea ca acele interese să fie împinse înainte, ignorându-se diplomaţia, devenită de ani şi ani ”Cenuşăreasa” Washingtonului, dar şi aspiraţiile de normalitate şi securitate ale est-europenilor, oamenii locului. Păcat.

  43. 45 ZeV august 5, 2015 la 12:59 pm

    Adrian B. refuza in continuare statutul de filosof si recidiveaza cu o noua ineptie (scrisa):
    ,,De exemplu , daca vreunul din partidele romanesti se gandea sa initieze o lege prin care sa le ofere cate o parcela de teren ( pentru casa ) acestor romani din diaspora in schimbul intoarcerii lor acasa ”

    Nici nu stiu cum sa-mi aleg cuvintele sa nu-l jignesc pe distinsul coleg (chiar daca domnia sa nu are retineri in acest sens fata de ceilalti).
    In fine, spun doar atat: Cei cu bani se intorc in Romania si construiesc case, ba chiar ditamai vilele, la greu, fara a avea nevoie de pomana de la stat, parcele, etc. Ei au teren in satele lor, nu asta e problema. De multe ori, aceste case nici nu sunt locuite.
    Cei saraci, in schimb, ce naiba sa faca cu parcelele ? Sa zicem ca ar reusi, pana la urma, sa construiasca un gard amarat din impletitura si , eventual, un oficiu peste o groapa, cu inscriptia wc.
    ps
    Ti-ar diaspora de ras sa-ti fie…i-am vazut cat sunt de dubiosi. Am fugit de ei ca de drac cand am vizitat vestul. Nici in parcuri nu scapi de ei si de paharutele lor de unica folosinta intinse agresiv spre tine.
    Muncesc din greu pe naiba. Umbla dupa tot felul de invarteli, ciordesc, sterg funduri sau cersesc. Exceptiile doar intaresc regula. Ce care muncesc din greu nu timp, sau nu sunt interesati, sa faca politica (si) pentru ca platesc taxe catre statul – gazda.
    Cei care fac politica, daca sunt atat de saraci (si cu duhul), de ce l-au votat pe dreptacul neamt ? Sa le dea..ce ? (Z)
    Iata cine este electoratul…dreptei de dincolo, dragii de ,,educati” si ,,spilcuiti” ce sunt ei. Asta rezulta, cel putin, din comentariul adrianului.
    Nu pricep, de asemeni, de unde pana unde sunt 4 milioane (dupa statistica nustiucui peste prajit ) , din moment ce au votat vreo 400.000 mii si n-au putut vota (din varii motive), sa spunem, vreo 10-20.000 ?

  44. 46 ZeV august 5, 2015 la 1:01 pm

    ps
    ,,..PSD…cu cei mai valorosi oameni tinuti pe tusa”

    Cine sunt acestia, Adriane ? Da-ne cateva nume (in afara de domnul Adrian Nastase, care are, din pacate, interdictie temporara).

  45. 47 papasha august 5, 2015 la 1:23 pm

    pontaa , papagalule , ia si de la bunul tau prieten , hunu oru’ , ( ala cu care te-ai lins din dragoste , si cu care ai batut tu palma in secunda a doua de la Marea Victorie , atunci cand aveai suportul de peste 65% din partea ROMANILOR , de-am ramas cu totii interzisi !!! ) !

    http://www.expresmagazin.ro/kelemen-hunor-despre-guvernul-ponta-nu-ar-fi-nici-o-problema-daca-ar-face-o-pauza/

    Tara minunata si bogata , cu politicieni coorve de kkat , dar si cu un bazin electoral de si mai mari coorve de kkat = Romania colonie !!!

  46. 48 papasha august 5, 2015 la 1:34 pm

    Distinsa gazda , doresc un raspuns din partea-ti :

    „ancorele” astea 3 ( ‘ in gura mamii lor ) , de care zici matale , s-ar putea numi si comisari sovietici d-ailati ?

    O fi buna oare analogia ?
    Daca DA , stim cu totii ce-a urmat !

  47. 49 Leger Witwer august 5, 2015 la 1:38 pm

    De pe Victor Roncea Blog:

    Titlu: Profesorul Radu Ciuceanu: “legea antilegionară” este “o tâmpenie”. Dacă Eminescu ar fi trăit în perioada interbelică azi tovarăşul Florian l-ar fi interzis

    Prof. dr. în istorie Radu Ciuceanu, fost deţinut politic, directorul Institutului Naţional pentru Studiul Totalitarismului al Academiei Române consideră Legea “Elie Wiesel” drept “o tâmpenie”. “S-a făcut o chestie de necrezut. Chiar aşa, să distrugi ce înseamnă rezistenţa poporului român împotriva ocupaţiei sovietice? În rezistenţa anticomunistă au fost 70-75% legionari. Să elimini o parte majoritară din rezistenţa poporului român împotriva regimului bolşevic este o măsură inconştientă”, a declarat Profesorul Radu Ciuceanu pentru Adevărul. Iar academicianul Dan Berindei, vicepreşedinte al Academiei Române şi Preşedinte de onoare al Secţiei de Ştiinţe Istorice şi Arheologie, consideră că alăturarea în lege a celor doi termeni, “legionar” = “fascist”, “ar putea fi puţin forţată”. De altfel, poziţia celor doi istorici a fost cea mai clară de până acum: Academia Română: Mişcarea Legionară nu a fost “fascistă”. Legea “antilegionară”, o operaţiune împotriva poporului român şi a evreilor din România

    Ieri, tot la Adevărul, unul dintre autorii Legii 217/2015, Alexandru Florian de la Institutul “Elie Wiesel”, care în prima sa conferinţă de presă de după promulgarea Legii aberante a susţinut că trebuie dată jos placa pusă de Academia Română în onoarea membrului ei, Nichifor Crainic, la fel ca si bustul marelui filosof Mircea Vulcănescu, a recunoscut, după ce şi-a făcut “o documentare pe internet”, că, în cazul Crainic, a greşit. Ziaristi Online a publicat ieri Dovada din Arhiva CNSAS în cazul “ziaristilor fascişti” – inclusiv Nichifor Crainic – reabilitaţi de Justiţia Română. Adică dl. Florian întâi împuşcă mari genii ale României şi apoi, ca cercetător, “istoric”, “expert” ce e în holocaust şi director al marelui Institutul guvernamental care condamna români în masă pentru vina de a gândi, se “documentează pe internet” şi află că a greşit. Gogule, probleme?

    Ce cred eu: dacă Eminescu ar fi trăit în perioada interbelică, astăzi, cu siguranţă, comisarul Florian l-ar fi interzis, aşa cum a făcut-o deja cosângeanul său Csibi Barna, în Miercurea Ciuc (foto) şi aşa cum comuniştii i-au pus la index Opera politică iar “dilematicii” lui A. Pleşu i-au trivializat-o. Şi noi, ce facem? Răspunde un neamţ care, spre deosebire de ce avem acum, a iubit România: “Noi nu tăcem!” – Robert Eisenbraun îi scrie lui Klaus Iohannis: “Nu-s vinovat faţă de ţara mea!”

  48. 50 blogideologic august 5, 2015 la 4:47 pm

    @WhiteManBlue spune : +pana si vecini nostri bulgari au aspiratii mai mari ca ale noastre+
    Bulgaria şi-a asigurat din start un avantaj competitiv asupra României, prin participarea serviciilor sale secrete la organizarea revoluţionarilor bogomili în perioada 16 decembrie-20 decembrie 1989. Domnul Dennis Deletant, consilierul Majestăţii sale Mihai I, ştie mai multe pe tema aceasta. Dar tace. Fapt care aruncă o umbră de îndoială asupra moralităţii regalităţii actuale din România.

  49. 51 fostă basarabeancă august 5, 2015 la 5:20 pm

    Radu Humor
    august 4, 2015 la 10:46 pm

    Nu pot vedea nici un filmuleț, pentru că sunt la țară pe internet mobil, vai steaua lui. Dacă vedeți la știri că una și-a aruncat sculele direct sub roțile camioanelor ce cară grâul în port, într-un episod de frustrare majoră, să știți că eu sunt.

  50. 53 Adrian B. august 5, 2015 la 6:17 pm

    In loc sa se ocupe de treburile specifice unei administratii publice , Primariile din Romania au ajuns Agentii de Impresariat Artistic .
    Intr-o tara normala , piticul asta basist trebuia luat pe sus si aruncat in puscarie … Numai ca Romania nu este o tara normala .

    Emil Boc recunoaște că a dat 400.000 de euro pe un festival – See more at: http://www.dcnews.ro/#sthash.53jwriDD.dpuf

    http://www.dcnews.ro/emil-boc-replica-la-atacul-lansat-de-lia-olgu-a-vasilescu_481687.html

  51. 54 T-Rex august 5, 2015 la 11:42 pm

    In timp ce dvs. sarbatoreati 30 ani de casatorie la Roma (felicitari!), eu serbam 20 la Lisabona. Nu mai fusesem in Portugalia, si am ramas surprins cit se aseamana cu romanii, inclusiv limba lor, are aceiasi muzicalitate. Ne separa geografia si istoria, portughezii avind avantaj la ambele. Au avut cap de lansare la Atlantic, au stiut sa profite de acest lucru, si nu s-au aventurat in razboaiele mondiale ultime (neutri). Desi nu i-a marcat ultimul razboi mondial, cu toata istoria lor de cuceriri si exploatare coloniala, si desi sunt in UE de mult timp, nu par a fi mult prea departe de Romania de azi. Singura lor parte a economiei care a crescut a fost turismul. Au facut autostrazi bune, si au si ce arata. Dar, ca si noi, latini, multi sunt incorecti, te fura la factura, sau la ceas, la taxi, daca te vad turist. Eu am avut impresia aca am ajuns la Bucuresti cind am aterizat: multe Dacii, si smecheri, soferi de taxi. Strazi pietruite in centru, cladiri nerenovate, cu acoperisuri care stau sa cada. Romani destul de putini pe acolo. Un ghid portughez care stia cite ceva de Romania, ne spunea ca romanii nu au de ce sa vina in Portugalia, pentru ca saracia e cam aceiasi, si nu sunt joburi.

    In orice caz, m-a impresionat la Sintra sa vad frumusete de palate. Un fel de Sinaia a lor unde se refugiau regii, ca era mai racoare. Dar e frumos mai peste tot si merita vizitata tara, inclusiv resorturile de pe coasta, si satele de pescari, unde se maninca un peste extraordinar de bun. Iar daca va place istoria, e plina de povesti cu regi , regine, marchizi si tot felul de caractere. Unul din familia lor regala chiar semana cu Vlad Tepes.

  52. 55 Radu Humor august 6, 2015 la 12:34 am

    Puternică și incontrolabilă: Troika

    bănci criza financiara fmi Pentru a obține creditele de care au nevoie pentru a face față crizei, statele europene trebuie să se supună exigențelor emise de trei instituții care formează troika: FMI, Comisia Europeană și Banca Centrală Europeană. Documentarul Puternică și incontrolabilă: Troika este o anchetă edificatoare despre rolul controversat al acestui triunghi de instituții.

    Cinci ani au trecut deja de când statele aflate în criză din zona euro trăiesc chinurile supra-îndatorării. Pentru a obține împrumuturile de care au nevoie de urgență, trebuie sa se supună exigențelor – faimoasele memorandumuri – celor trei instituții ce formează troika: FMI, CE, BCE. Măsurile de austeritate impuse de ele nu au avut, până acum, efectele scontate, ci dimpotrivă.

    Este vorba de înalți funcționari ce acționează în afara oricărui control parlamentar, care iau decizii pe care guvernele trebuie să le execute.Pentru a înțelege mai clar acest proces, jurnalistul german Harald Schumann (autor al documentarului „Când Europa salvează băncile în secret”, difuzat de canalul TV Arte în anul 2013) a călătorit în Irlanda, Grecia, Portugalia, Cipru, Bruxelles și SUA. De-a lungul acestei investigații, a intervievat miniștri, economiști, avocați, bancheri, victime ale crizei, precum și pe laureatul Nobel pentru economie, Paul Krugman, care explică de ce aceasta politică a restricțiilor nu funcționează. (Sursa)

    Puternică și incontrolabilă: Troika

  53. 56 blogideologic august 6, 2015 la 2:42 am

    Sînt de acord cu afirmaţia că adevărata Doamnă a României este Doamna Ileana Vulpescu.

  54. 57 ZeV august 6, 2015 la 7:15 am

    E de ras, fratilor…..penelistii s-au strufocat sa-si impuna amendamentele la Codul Fiscal (sa fie ei mai cu motz), iar acum se stramba si dau din colt in colt la nicht-ul (nein-ul) nemtalaului ghidonat de FMI, UE si Guvernator.
    De exemplu, in forma propusa de guvern, TVA-ul urma sa scada la 20%. PNL-ul, nu si nu, a vrut musai 19%. Acum s-au razgandit si cer 21% pana in iulie 2016.
    Pai decat etapizat cu 21% (prima jumatate de an) si 19% (a doua jumatate), nu era mai buna varianta Ponta cu 20% tot anul ? Era, per total, la fel, dar s-ar fi asigurat o mai buna predictibilitate.
    Cred ca dreapta politica romaneasca a inebunit de-a binelea, iar stanga s-a prostit de tot.
    In acest context, Victore, lasa-i dreak sa se descurce singuri. Nu mai accepta sa le fii tapul ispasitor pentru orice. Oricum, guvernul si parlamentul nu se mai justifica in ,,noua ordine”.
    De ce vor toti sa obtina voturi ? De exemplu, nu inteleg de ce se cearta PDL si PNL pentru nominalizarile de candidati la alegerile locale ? La ce le foloseste ? Asta cu comisioanele la contracte va merge tot mai greu.

  55. 58 CRI_ august 6, 2015 la 8:13 am

    ..Sa reformulam~!!~.…Superb~!..Chiar E~Super_Ba postarea~..si cu toate astea sa strecurat un MIC_ne-Adevar, respectiv din cite imi mai aduc Eu inca aminte, si_stiam ca DNA-ul nu a saltat pe nici un politician pt. o decizie de natura politico-economica luata ori care ar fi fost ea buna sau rea pt. tara ci doar_Strict pt. fapte de Coruptie si alte Mizerii de acest gen !!!.._Eu asa parca imi aduc aminte !!!_..,astept sa ma corectati_!!!..Da’ ! Aveti~perfecta dreptate in sensul ca DNA-ul trebuia sa ii salte de muult pe initiatorii celei de a-ll-a doua tentative esuate de al suspenda pe Traian Basescu din functia de presedinte cind sa fortat si sa depasit muuuult peste limita constitutia asa cum este ea acum in prezent !!!_…Pe toti initiatorii respectivei „Mot~I_Unii” trebuia sa ii salte DNA-ul d-le Nastase~….~Pe ToTi_!!!_…_~_~_~_~_

  56. 59 nastase august 6, 2015 la 11:54 am

    T-Rex,
    felicitări pentru aniversarea de 20 de ani!

  57. 60 nastase august 6, 2015 la 11:58 am

    papasha,
    tratamentul cu nămol de la Doina ti-a innegrit cerul gurii.

  58. 61 nastase august 6, 2015 la 12:03 pm

    Mikael Tincu,
    argumentele lui Radu Toma sunt foarte solide.

  59. 62 ZeV august 6, 2015 la 12:40 pm

    CRI_
    august 6, 2015 la 8:13 am

    Serios ? Da’ pe Vosganian pentru ce vor sa-l urmareasca penal ? Doar pentru ca Interagro era condusa de Ioan Niculae ? Ce fapte de coruptie a comis Vosganian, mai ales in lumina unor studii ale Comisiei Europene din care rezulta ca mitul ,,baietilor destepti” este mai mult…un mit de presa ?
    CITEZ:
    ,, Comisia Europeana a ajuns la o concluzie surprinzatoare in urma unei anchete aprofundate: Contractele de furnizare a energiei electrice semnate de Hidroelectrica cu anumiti comercianti din domeniul energiei si clienti din sectorul industrial nu au implicat un ajutor de stat. Aceasta in conditiile in care in 2012, actualul administrator al Hidroelectrica, Remus Borza, a denuntat contractele cu asa-zisii „baieti destepti” pe motiv ca au pagubit producatorul de energie din cauza preturilor prea mici. In schimb, Comisia Europeana spune ca „Hidroelectrica a practicat preturi care au fost conforme pe deplin cu pretul de referinta de pe piata”.
    (Z)
    Se pare ca la fel stau lucrurile si in ceea ce priveste gazul metan.
    Dar DNA actioneaza impotriva politicienilor romani (NU impotriva coruptiei), in scopul de a diminua impactul in economie al capitalului romanesc si a descuraja deciziiile politicienilor care favorizeaza acest capital. Deh, avem procurori scoliti de americani…. (Z)
    ps

    ..Cu caaati cm s-a depasit limita constitutionala la suspendarea lui Basescu ?
    Eu te-as intreba: Cu caaati km si-a depasit Basescu atributiunile constitutionale ? (Z)
    …Despre Yohannis, intreaba-te singur. Nu eu vreau guvernul meu. (Z)

  60. 63 Radu Humor august 6, 2015 la 1:31 pm

    „…în sfârşit, secretarul de Stat şi adjuncţii lui nu împart sarcini şi responsabilităţi cu subalternii lor, sau cu alţi experţi, deşi au dovedit că nu prea au treabă cu diplomaţia şi că au reuşit, peste tot unde s-au dus, să facă mai mulţi duşmani decât prieteni ai Statelor Unite. Iar faptul că secretari de Stat americani şi adjuncţi ai lor, repetăm din ”lista lui Cassidy”, ”…au reuşit peste tot unde s-au dus, să facă mai mulţi duşmani decât prieteni ai Statelor Unite”
    Ar fi interesantă o listă din care să reiasă nu doar orientarea politică a celor pe mâna cărora a ajuns politica americană, ci şi date legate de etnia lor, se pare preponderent iudaică.
    Cel puţin după cum reiese din cei trimişi în această parte a lumii, dar mai ales în România !
    Şi asta ar putea spune multe…..

  61. 64 blogideologic august 6, 2015 la 1:53 pm

    @ T-Rex
    Este interesant cum discursul românesc revine la coordonatele dinainte de 1989. Pe atunci se ştia că portughezii şi-au căutat drumul spre Indiile Orientale mergând mai întâi pe uscat. Şi ei au trecut prin Ţările Româneşti. De atunci datează portretul unui nobil valah într-o biserică lusitană, îmbrăcat în haine occidentale.

  62. 65 CRI_ august 7, 2015 la 6:29 am

    ..Pt. domnu’ ZEV !…Intram dom’le in chestiuni mai complicate de natura economica si politica la un loc si nefiind de specialitate voi spune ceea ce a declarat poetul Varujuan si anume ca :..” am vrut sa salvez industria nationala a ingrasaminteleor chimice de la colaps..”..Nu a reusit si sa pricopsit pe K_p’ si cu un dosar penal iar cel mai mare producator privat~Roman de ingrasiminte respectiv Ioan Niculae se afla pt. ceva vreme pe la domnu’ Pirnaie_!!!_…Tc_Tc_Tc_Tc_!…Batao-ar jalea de politica domnule Nastase..!!!!!!…_~_~_~_~_….Apropos ! Ce se mai aude de Oltchim ???


  1. 1 Guvernul sub tutelă? - Pe Bloguri Trackback pe august 4, 2015 la 10:07 am
  2. 2 Adrian Năstase: Guvernul, ancorat de FMI, CSAT și Comitetul lui Isărescu precum platanii de stâlpii care îi înconjoară. Mai bine se crează un secretariat în locul Executivului, să aducă la îndeplinire deciziile Noului Consiliu de tutelă | Zia Trackback pe august 4, 2015 la 11:02 am
  3. 3 Adrian Năstase, propunere controversată: Să renunțăm la Guvern! | Pagina de Politică | Parte din familia RV Trackback pe august 4, 2015 la 1:13 pm
  4. 4 Unde gresea Cioran…? « Motanul Incaltat Trackback pe august 5, 2015 la 3:46 am
  5. 5 Avantaj competitiv asupra României | Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe august 5, 2015 la 10:38 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!