Cu statul de drept în stradă

Și cu rufele murdare în public… Privită din penitenciar, viața politică românească pare, în zilele acestea, locul unde au evadat diverse persoane ce au probleme cu nervii.

Luați, spre exemplu, declarațiile pe care le-a făcut Traian Băsescu, marți, la emisiunea lui Robert Turcescu:

 • „Eu îi voi chema pe români să se apere în stradă…” a declarat Băsescu, referindu-se la aplicarea accizei la benzină și motorină. Prin „proteste” a adăugat Turcescu. Este oare o astfel de „chemare” compatibilă cu funcționarea statului de drept? România a făcut un efort îndelungat pentru a duce în anii ’90, dialogul „politic” din stradă în parlament. Oare Băsescu a rămas un nostalgic al mineriadelor? Și ce pot oare să creadă cancelariile occidentale – la care declarațiile sale ajung în 30 de minute – atunci când citesc un astfel de îndemn? Dorește cumva Băsescu să se facă asemănări între România și Ucraina? Nu vreau să reamintesc ce s-a întâmplat în 2004, când – după al doilea tur de scrutin la prezidențiale – suporterii lui Băsescu erau „pregătiți” să „iasă în stradă”, pe modelul de la Kiev, dacă s-ar fi anunțat victoria mea. Ceea ce, sigur, ar fi aruncat în aer semnarea acordului cu Uniunea Europeană.
 • „…le spun eu: a fost lovitură de stat, fraților, în vara anului 2012…„. O întrebare de logică simplă – dacă a fost lovitură de stat, înseamnă că ea și-a produs efectul. Atunci, cum mai dă declarații Băsescu în calitate de președinte? A dat el lovitura de stat? Noroc că Turcescu i-a explicat că nu a fost lovitură de stat.
 • Statul de drept presupune stabilitatea instituțiilor. Din câte îmi amintesc, și parlamentul este o instituție. Este chiar o putere a statului. Dar Băsescu descoperă „cu o majoritate de 80% în parlament, noi avem instabilitate politică„. Oare ce pot crede cancelariile occidentale – la care declarațiile lui Băsescu ajung în 30 de minute – atunci când citesc aceste cuvinte?
 • Și guvernul este o instituție, fără îndoială. Parte a statului de drept. „Vreau ca BNR să părăsească imediat linia de a fi controlată de un guvern corupt„. Cum e posibil să vorbești în acești termeni despre guvernul țării în care ești președinte, în condițiile în care nu există o decizie a instanțelor în acest sens? Ce fel de credibilitate asiguri, în acest fel, acțiunii guvernamentale? Oare ce vor crede cancelariile străine – la care declarațiile sale ajung în 30 de minute – aflând astfel de lucruri?
 • Dacă ar fi prim-ministru, spune Băsescu, „ar arde cămașa pe el” pentru finalizarea acordului cu Uniunea Europeană. Ceea ce nu explică Băsescu, este de ce „nu a ars cămașa pe el”, în perioada 2007 – 2011, când controla, în mare măsură, guvernul, și când gradul de absorbție a fondurilor europene era de sub 10%.
 • Urmăriți și explicația lui Băsescu în legătură cu proiectul de transfer al STS la MAE „gândiți-vă că acest serviciu deține toate bazele de date ale Ministerului Sănătății, ale Ministerului Muncii. Păi ce liste cu CNP-uri scoți de-acolo dacă… Ar fi raiul lui Dragnea”. Două observații: Prima – USL conduce cele două ministere deci are deja acces la bazele de date respective. E-adevărat, PMP nu are un astfel de acces în acele ministere!! A doua – știe și Băsescu că STS-ul poate fi utilizat, dacă nu e controlat, și pentru alte operațiuni…
 • Cum stau lucrurile cu Petromidia?

Petromidia, unde lucrau vreo 6.000 de persoane, trebuia să intre în   faliment în 2004. Ea fusese privatizată cu Dinu Patriciu, în 2000, în perioada CDR, (PD – PNL – PNȚCD). Datoriile se acumulaseră, multe dintre ele „istorice”. Am preferat să transformăm, în 2004, datoriile în   acțiuni ale statului. Dacă intra în faliment nu se mai obținea nici un leu. În   plus, trebuia să facem plăți compensatorii pentru cei disponibilizați. Sigur, nu a fost în ordine că, după 2005, reprezentanții statului (majoritari) au   acceptat transferul de acțiuni ale lui Patriciu către KazMunaiGaz. În final  s-a ajuns la o tranzacție pe care nu o comentez. O întrebare se impune   totuși: câștiga statul mai mult dacă Petromidia intra în faliment, în 2004, așa cum dorea Băsescu?

 • Cred că unii „pacienți” de la Jilava sunt mândri de președintele lor. Faptul că Băsescu spune despre un alt om politic că este „un jeg moral” sunt convins că i-a crescut cota de popularitate în penitenciare. Dacă ar fi adăugat și „ce p… mea”, cum este obiceiul, sunt convins că unii dintre ei ar fi făcut toate eforturile pentru a ieși și ei în stradă și pentru a fi alături de președintele lor.

P.S. Robert Turcescu a spus, în emisiune, „vă aduceți aminte că și Năstase și-a pus, la un moment dat, cumnata la Tarom…?”, la care Băsescu a comentat ironic: „știu, știu… cunoștea aviație multă”. Întâmplător, cumnata mea a lucrat la Tarom vreo 30 de ani cred, de la terminarea facultății, urcând treaptă cu treaptă până la conducerea societății (și înapoi). C.V.-ul ei este edificator. Nu cred că știe „aviație” pentru că este economistă și, în consecință, în perioada în care a fost la conducere, a fost singura dată când Tarom a terminat pe profit. Ceea ce este cert este că nu se pricepe la nave și că nu a efectuat actele contabile ale flotei comerciale. Îmi aduc aminte însă că în perioada primului său mandat, a fost numită la conducerea Tarom – se spune – o fină a lui Băsescu, în vârstă de vreo 25 de ani.

123 Răspunsuri to “Cu statul de drept în stradă”


 1. 1 Centru februarie 14, 2014 la 2:01 pm

  Un alt securist diplomat ceausist , dupa Paun , se arata in toata splendoarea lui .
  Un anume Ionescu , in post la Singapore , care , crezandu-se in Romania ( nu este Telejurnal fara pietoni , mame cu copil , rasturnati pe trecere , in tara , in fiecare zi ) , rastoarna doi pietoni pe rosu si omoara unul .
  Fugind , mintind si refuggindu-se curajos in tara , dupa bravura .
  Deci astia reprezinta Romania in ambasade .
  Unul si unul .
  Paun , care gaseste in 2004 dolari lansati in circulatie in 2005 si-si tine in dulapul camerei de la Consulat ca la vreo 150000 de dolari , proba anti-Nastase . Care trimite 10-15 containere cu lux Made in China sa decoreze un apartament si o casa la tara .
  Consulul de la Chisinau , care se arata in costumul lui Adam si in plin spectacol cu o angajata basarabeanca camerelor KGB-ului lui Voronin in 2009 , cand demonstrantii pro-Romania erau ucisi in bataie de zbirii locali si aruncati morti in strada .
  Acest Ionescu ucigas de pietoni .
  Superba echipa destinata sa promoveze cultura si economia romaneasca , sa combata propaganda anti Romania , sa aduca mari investitii in tara .
  Asa e , cand Bucurestiul miroase a Stambul .
  Alta veste foarte proasta , una din firmele romanesti de constructii care parea serioasa , UMB ( a unui baron autohton , Umbrarescu ) , care terminase 9 km de autostrada in Banat cu 4 luni mai repede , pare sa fie in faliment . Are doua contracte foarte importante date ei ( un tronson Deva Lugoj si Gilau Nadasel ) . Daca dau faliment , se repeta comedia Alpine , noi licitatii si contestatii , pentru un an , doi . Ingrozitor .

 2. 2 Vali Tudor februarie 14, 2014 la 2:32 pm

  …cum statul de drept este Basescu..atunci sa iasa in strada..

 3. 3 Georgette Schwarz (@avrenim50) februarie 14, 2014 la 3:13 pm

  „Cred că unii “pacienți” de la Jilava sunt mândri de președintele lor. Faptul că Băsescu spune despre un alt om politic că este “un jeg moral” sunt convins că i-a crescut cota de popularitate în penitenciare. Dacă ar fi adăugat și “ce p… mea”, cum este obiceiul, sunt convins că unii dintre ei ar fi făcut toate eforturile pentru a ieși și ei în stradă și pentru a fi alături de președintele lor.” Da, e presedintele lor, numai al lor si el stie lucrul acesta.

 4. 4 serbanfl februarie 14, 2014 la 4:13 pm

  Statul de drept?
  Mostră: „Ieri, 13.02.2014, în ziarului Gândul, C.P.Tăriceanu a declarat: „ Mie mi se pare că ceea ce trebuie făcut obligatoriu ca doi parteneri serioşi, PSD şi PNL, să se aşeze la masa discuţiilor şi să găsească rapid, rapid spun, o soluţie de ieşire din impas. Chestiunea este sigur din ce în ce mai complicată şi ea s-a complicat în urma deciziei neinspirate, neavenite de a merge pe liste separate, care generează o competiţie directă între partide care mai departe pot merge pe drumuri care nici măcar nu sunt paralele, ci divergente după cum se vede în momentul de faţă.”
  Adică toate atacurile prostești, ale lui Antonescu către Ponta, începute de anul trecut, au fost cu scopul obținerii listelor comune, la paritate bineînțeles!!!
  PNL vrea, desigur, ca și pe vremea CDR, STAT DE DREPT.
  Ce nu convine partidelor de dreapta ( ca să nu zic, acum, pe cea dreaptă) este, sigur, neinspirat și neavenit. O spune cel ce, după ce a fost ajutat să-și ducă mandatul de Prim Ministru până la capăt, se voia perpetuat. Nesimțirea liberală, post 1989, este perpetuuă!

 5. 5 Luminita Arhire februarie 14, 2014 la 4:26 pm

  Intrebarea este , domnule profesor si domnule Prim Ministru , ce grad de credibilitate mai au declaratiile smintite ale asa-zisului Presedinte , in cancelariile occidentale ; pentru ca , in ratacirea sa psihica , absolut evidenta in ultimii ani , Basescu Traian nu mai are subtilitatea – in ipoteza ca a avut-o vreodata – de a da un interviu benign , linistit , in care sa strecoare , asa ,… ca a venit vorba …, una-doua grozavii de tipul celor pe care le-ati enumerat in postarea dumneavoastra . Asa ar face , daca ar fi numai ticalos dar nu si tulburat la minte . Dar el nu mai este demult DOAR ticalos … Ca urmare, le comite pe toate , fara discriminare si fara discernamant . O informare pe scurt cu toata salata asta de declaratii aberante si isterice , nu cred ca are sanse sa-i convinga pe niste parteneri externi – oricare ar fi ei – ca asa arata Romania , astazi .
  Intrebarea este daca nu cumva reprezinta o justificare pentru cei din urma , de cate ori ne mai ard cu nuielusa peste degete !
  Fara sa ma pricep la fineturile financiare , pot totusi sa inteleg ca atacurile incalificabile la adresa Bancii Nationale si FMI pot stimula speculatiile de pe piata valutara ; pot sa inteleg ca anuntul cu uzina Dacia care pleaca din Romania produce o panica mazgalita cu daune previzibile ; dar ca presedintele sa mai si scoata populatia in strada pentru a se apara de acciza cea toxica si de reesalonarea ratelor la banci, prezinta o fractura logica , banuiesc , cu deplasare ! Adica , domnia-sa ar putea zugravi in cele mai cernite culori acciza criminala – si unii mai „amnezici ” , cum ati spune dumneavoastra , ar putea sa-l si creada , uitand ce salbatic a fost violat pretul combustibilului in guvernarile Basescu –Boc-Boc-Boc – dar razboiul cu ELECTO-RATA , pare greu de inghitit !

  P.S. Faptul ca , in felurite TALK SHOW –uri , Basescu , Turcescu , Udrea , alti jurnalisti cu deontologia-n gat si cu sufletu-n rai , nu se pot abtine ca direct sau tangential ( referindu-se la rude , cunostinte si prieteni ) sa pomeneasca numele dumneavoastra , imi sugereaza mie ca Basescu Traian nu si-a atins scopul sa va scoata din viata publica ,asa cum isi dorea ! Indiferent cate lacate v-au pus la usa , inchis sau in libertate , tot adversar de temut pentru ei ati ramas !

 6. 6 Marian Nicolae februarie 14, 2014 la 4:32 pm

  No comment…….
  Aici suntem inca…mancandu-ne ficatii cu mujicii…….

  Intrebarea este…pana cand oare ?????

 7. 7 ZeV februarie 14, 2014 la 6:25 pm

  Am incercat sa aflu de ce in Germania autostrazile sunt mai ieftine si mai durabile, garantate cca 30 de ani. Iata de ce:
  In Germania, peste ballast, se amplaseaza un support rezistent din beton armat, iar deasupra, UN SINGUR strat de asfalt.
  In Romania, peste ballast, se taorna direct TREI STRATURI de bitum.
  Bitumul este un derivat petrolier, foarte scump, care se importa. Annual, intra in tara cca 400.000 de tone de bitum.
  Ca urmare, felul romanesc de a construi autostrazi este costisitor pentru stat, dar NU ADUCE LOCURI DE MUNCA SEMNIFICATIVE PE ORIZONTALA SI PE VERTICALA SI NICI NU GENEREAZA LUCRARI DE CALITATE CU GARANTIE MAI MARE DE DOI ANI.
  Romania ar fi putut produce fier beton si ciment suplimentar (fabricile lucrand actualmente sub capacitate), daca, s-ar fi aplicat retetarul nemtesc.
  De ce nu o face ? Eu asta l-as intreba pe premier, nu de ce tronsoanele din vestul si CENTRUL tarii nu se termina mai repede, ca asa vor muschii mei ardelenesti.
  (Z)

 8. 8 sadicu februarie 14, 2014 la 6:29 pm

  Domnule Adrian Nastase!
  Spuneti,asa:“România a făcut un efort îndelungat pentru a duce în anii ’90, dialogul “politic” din stradă în parlament“
  PERFECT DE ACORD CU DUMNEAVOASTRA!
  In anii “90,exista Parlament si de asemenea exista dialog in interiorul acestuia.Prezenta la vot era mai mult decat rezonabila si astfel,cea mai mare parte a populatiei cu drept de vot era reprezentata de aceasta institutie,
  un cadru foarte prielnic pentru calmarea strazii.
  In momentul de fata nu mai avem nici parlament,nici parlamentari,nici dialog,nici reprezentativitate.
  Avem o cladire cu un numar foarte mare de locatari mai mult sau mai putini dubiosi,care uneori vin la munca,(de obicei când isi voteaza propriile drepturi) si de cele mai multe ori nu.Nu mai exista dezbateri,nu mai exista dialog si ca atare guvernarea se exercita prin asumari si ordonante.
  Conform tuturor studiilor socilogice efectuate in ultimul timp,intre 85% si 90% nu mai au incredere in institutia care pe vremuri era Parlament.
  Dar sa nu uitam faptul ca in 2009,in jur de 80% dintre cei prezenti la referendum,au votat in favoarea parlamentului unicameral cu 300 de parlamentari.Referendumul a fost validat de CCR pentru ca ..ATENTIE..la urne s-au prezentat peste 50%+1 din ..ATENTIE..numarul total al alegatorilor inscrisi pe liste.
  Probabil ca daca întrebarea de la referendum era “doriti un parlament unicameral cu 100 de parlamentari“,100% dintre cei prezenti ar fi pus ştampila pe DA.
  Fac o paranteza si ii intreb pe colegii de blog care o ard tot timpul cu vointa populara in sus si in jos:trebuie pus in practica referendumul din 2009,validat de CCR pentru ca la urne s-au prezentat peste 50%+1 din numarul alegatorilor inscrisi pe liste,sau nu?
  Sa nu-mi veniti cu explicatii de genul:“ daca s-ar organiza un referendum la care romanii vor fi intrebati daca vor sa plateasca impozite sau nu,rezultatul ar fi acelasi“. In clipa urmatoare v-as intreba si eu:de ce au ajuns parlamentarii sa fie la fel urati de popor,precum taxele si impozitele?
  Pe de alta parte,intre 60% si 65% dintre romani boicoteza alegerile parlamentare pe motiv ca nu se simt reprezentati nici de PSD,nici de PNL,nici de PDL,nici de UDMR,partide care intr-o forma sau alta,sub o sigla sau alta,s-au rotit in ultimii 24 de ani la putere.Rezultatul? Dupa 24 de ani,in care romanii au experimentat,in mod democratic,(asa cum va place dumneavoastra),toate variantele politice posibile,bilantul este dezastruos.Romania este cea mai saraca si nenorocita tara din Europa.
  Nervozitatea si dorinta de razbunare fata de actuala clasa politica care salasluieste in intreaga societate romanesca,asteptand doar o scanteie,mi se par firesti si sanatoase.
  Daca România a făcut un efort îndelungat pentru a duce în anii ’90, dialogul “politic” din stradă în parlament,tendinta s-a inversat dupa doua decenii si jumatate de neperformanta a clasei politice.
  Totusi,domnule Premier,eu zic ca nu este cazul sa exageram.Poporul roman a dovedit de atatea ori ca nu este un popor barbar.
  Daca in 1989,autoritatile statului de atunci,nu i-ar fi provocat pe manifestanti,am fi avut parte de o “revolutie de catifea“ precum cea din fosta Cehoslovacie. Sute de mitnguri si demonstratii au avut loc in ultimii 24 de ani,organizate de partide,societatea civila,sindicate,etc.Aproape in totalitate au fost pasnice,atunci când autoritatile nu au intervenit brutal.
  Uneori se intampla ca la intruniri sa-si faca aparitia anumiti huligani din zona galeriilor de fotbal care au un singur hobby in viata:sa se bata cu jandarmii.
  In rest,dupa cum s-a vazut si anul trecut,lumea demonstreaza pasnic,mult mai pasnic decat in tarile civilizate unde se incendiaza masini,se sparg magazine s.a.m.d.
  Faceti in ultimul timp mereu referire la “revolutia portocalie“ din Ucraina anului 2004 in termeni,oarecum,negativi si acuzatori.
  Sugerati in acelasi timp ca o minoritate “galagioasa“ s-a impus prin demonstratii de strada in defavoarea unei majoritati tacute.
  Daca imi aduc bine aminte,in 2004,opozitia ucraneana si-a scos simpatizantii in strada,pe motiv ca scrutinul a fost fraudat si de a forta renumararea voturilor.In cele din urma,regimul Ianucovici a recunoscut victoria opozitiei.Deci asa zisa “revolutia portocalie“ nu a fost decat o lupta electorala intre stanga reprezentata de partidul regiunilor condus de Victor Ianucovici si alianta de dreapta condusa de cuplul Viktor Iușcenko,-Iulia Timoşenko,care a castigat alegerile in urma votului demacratic si majoritat al cetatenilor.
  De fapt,dupa 4 ani,dreapta a reconfirmat.In 2008 ”Blocul Iulia Timoşenko” s-a clasat pe primul loc dupa alegeri, cu 33,31% din voturi, cu mai mult de 10% faţă de legis-lativele din martie 2004, când obţinuse 22,29%.
  Partidul Regiunilor al premierului Viktor Ianukovici, considerat apropiat de Moscova, s-a clasat pe poziţia a doua, cu 30,31% din voturi, urmat de coaliţia preşedin-telui prooccidental Viktor Iuşcenko, Ucraina Noastră-Autoapărarea populară (15,56%).
  Deci si in 2008,”portocalii”,(divizati in alegeri),au preluat puterea,pentru ca asa au hotarat votantii.
  In 2010 , Viktor Ianucovici a redevenit Presedinte iar in 2012,Partidul Regiunilor a obtinut 37% din voturi si astfel regimul Ianucovici a preluat si guvernarea.Dar ca sa nu fiu acuzat de partizanat,spun;si actualul regim de la Kiev a fost propulsat la putere de votul popular exprimat in mod democratic.
  Deci catigarea sau pierderea puterii de catre asa zisii portocalii,preum si castigarea sau previzibila pierdere a puterii de catre regimul Ianukovici,au legatura,putina spre deloc cu asa zisele revolutii puse la cale in nu stiu ce cancelarii occidentale sau la Moscova.Este adevarat ca partidele de dreapta pro-occidentale sunt sprijinite intr-o oarecare masura de SUA si UE,dar la fel,stanga din Ucraina este sprijinita de Moscova.Totusi,vointa populara este determinanta.
  Alternanta la putere determinata de votul popular demonstreaza faptul ca in Ucraina avem de-a face cu o democratie functionala.
  Ceea ce se intampla acum in Ucraina are in cea mai mare parte legatura cu normalitatea democratica pe care am invocat-o.A sosit timpul ca regimul Ianukovici sa paraseasca puterea,(e adevarat,prematur,dar asta se intampla si la case mai mari de prin Europa),deoarece a pierdut sprijinul majortiatii populatiei,in principal din cauze economice si sociale.Criza economica nu I-a ocolit nici pe vecinii nostri de la est,si cu tot sprijinul financiar primit din partea Rusiei,s-a trait foarte prost in Ukraina ,in ultimii ani.
  Ideea ca o minoritate incearca sa se impuna prin demonstratii ,nu are legatura cu realitatea.
  Daca era vorba de o minoritate,regimul Ianukovici rezolva problema in termen record,asa cum procedeaza regimul Putin la el acasa.
  Acei demonstranti care recurg la acte huliganice,nu sunt reprezentativi pentru partidele de opozitie de la Kiev.
  Sa nu uitam,ca atunci cand este vreme buna afara,in centrul capitalei se strang intre 500.000 si 800.000 de demonstranti iar cand sunt -40 de grade afara,in jur de 80.000.
  De asemenea,daca era vorba de minoritate,regimul n-ar fi recurs la atatea concesii in favoarea opozitiei,(I s-a facut chiar si oferta de a prelua guvernarea).
  Totusi,exisa argumente mult mai solide ca populatia prezenta in strada reprezinta in mod exponential,optiunea mojoritara a populatiei.
  Toate concesiile puterii nu I-a convins nici pe demonstranti si nici pe liderii opozitiei sa paraseasca ‘redutele” si sa renunte la principalele 2 revendicari:DEMISIA PRESEDINTELUI SI ALEGERI ANTICIPATE.
  De ce nu vrea Victor Ianukovici alegeri anticipate?
  Daca in urma alegerilor anticipate,atat el cat si formatiunea sa,ar primii o noua confirmare din partea alegatorilor,”the game is over”.
  Nimic nu ar mai justifica prezenta oamenilor in strada,in caz contrar,regimul proaspat (re)legitimat ,va putea se intervina prin institutiile de forta iar occidentul nu va avea altceva decat sa inghita in sec.
  ……………………………………………………………………………………………………..
  Voi continua

 9. 9 Adrian B. februarie 14, 2014 la 6:33 pm

  D-le Adrian Nastase , acest IMPOSTOR numit Traian Basescu este bolnav psihic ! Si daca face ceea ce face este si vina USL-ului care nu l-a pus la locul lui atunci cand a avut ocazia !!!

  Cred ca 99% din aceasta tara stiu cine este Traian Basescu : un betiv notoriu , un caracter infect , un tip fara scrupule , un mincinos , un ticalos , etc. Adica UN JEG !!!

  Eu nu inteleg de ce USL nu-i ia JUCARIILE ?

  Dar lasand politica la o parte as vrea sa va spun ca tara asta SE SCUFUNDA ECONOMIC ! Niciodata in ultimii 24 de ani nu am vazut atatea afaceri inchise sau falimentare , atatea spatii comerciale goale , atatea probleme , atatea taxe si impozite , atata lipsa de entuziasm , etc.

  D-ul Ponta trateaza mediul de afaceri ca un PROCUROR si da dovada de o lipsa totala de viziune !
  Acest domn se comporta de parca ar vrea sa isi omoare gaina care-i da oua !!! Din punct de vedere al gandirii economice nu exista nicio diferenta intre dansul si d-ul Boc sau MRU ! Aceeasi gandire ingusta , aceeasi obtuzitate , aceleasi tratamente …

  Dar de ce nu ma mir din partea cuiva care n-a avut in viata lui o afacere , un angajat si care a lucrat numai la stat pe salarii imense …

  Privit din afara , guvernul d-lui Ponta pare ca se ocupa numai cu inventarea de noi taxe si impozite , cu marirea celor existente , cu introducerea de capcane in legislatie sau alte mizerii de genul acesta ! Parca toate masurile acestui guvern sunt luate impotriva cetatenilor !

  Toate aceste masuri ale d-lui Ponta de a aduna bani la buget cu orice pret , cu orice riscuri , calcand pe oameni , calcand pe cadavre , pe destine , nimicind oameni si afaceri , mi se pare o EROARE ! Aduna bani ca sa ce ? Sa creasca bugetele serviciilor secrete , bugetele parlamentului , licitatii trucate , deplasari in strainatate , fantezii , masini , avioane , salarii nesimtite , etc.

  Mie mi se pare ca politicienii care conduc Romania astazi SUNT RUPTI DE REALITATE ! Ei nu mai fac deosebirea intre ei si lumea simpla , saraca , care traieste de la o luna la alta cu cateva milioane de lei ! Care de abia isi asigura hrana zilnica , care sta in casa pe frig , care n-au slujbe , care sunt vai de ei … Sau patroni de firme super indatorati si stresati , terorizati de biruri si de institututii de control , care nu mai pot plati salariile angajatiilor , care nu-si mai pot plati nici telefoanele !

  D-ul Ponta NU INTELEGE REALITATEA ECONOMICA din aceasta tara ! Pai dansul crede ca firmele intra in insolventa din placere ? Ce om isi doreste sa intre in insolventa sau faliment ?

  D-le Adrian Nastase , APROAPE orice om din Romania si-ar dori un job caldut la stat , sa se faca politician , sa-si angajeze nevasta sau fiica europarlamentar sau la ASF sau whatever … Din pacate locurile sunt limitate ! Sunt si cetateni care si-au luat viata in propriile maini sau care lucreaza pe unde apuca . Dar asta nu inseamna ca cei care ajung in acele pozitii de sus trebuie sa-i exploateze pe ceilalti …

  Poate am fost prea serios si de aceea voi incerca sa va smulg si un zambet …

  http://www.financiarul.ro/2014/02/13/succes-al-guvernarii-ponta-firma-lui-mircea-basescu-a-intrat-in-insolventa/

 10. 10 Ghita Bizonu' februarie 14, 2014 la 7:02 pm

  Centru

  las ca si prin alte parti e ca la Stambul..Ia de aici cu poze … ale noului gteniu doplomatic olabamaist

 11. 11 Cris februarie 14, 2014 la 7:18 pm

  Bună, bună detot, domnule Năstase!

  Și eu cred că memoria electoratului trebuie împrospătată neîncetat.
  Contrazicerile lui Băsescu trebuie semnalate imediat.
  Dacă aș putea, aș face o televiziune la care aș da non-stop interviurile și declarațiile lui gen „nu avem nevoie de autostrăzi/avem nevoie de autostrăzi”.
  Băsescu îi acuză pe ceilalți de ceea ce face chiar EL, și asta trebuie evidențiat.

 12. 12 Cris februarie 14, 2014 la 7:28 pm

  Cât despre exprimare, ce să mai vorbim?
  Ea a demonstrat și demonstrează că insul e dintr-o categorie inferioară.
  Am spus-o și o s-o mai spun: NU E VINA LUI CĂ E LA COTROCENI.
  E VINA CELOR CARE L-AU VOTAT ȘI CARE SUNT LA ACELAȘI NIVEL CU EL.
  El e președintele băieților și fetelor de cartier, al șmenarilor, al escrocilor, al necivilizaților, al indivizilor fără educație și fără carte (n-am zis fără diplomă), al nedemocraților, al celor care duc dorul comunismului și al totalitarismului…
  Pe „rețele”, susținătorii săi vorbesc la fel ca el: vulgar, incorect, incoerent, violent.
  Un președinte inferior îi reprezintă numai pe cei inferiori.
  Un președinte superior îi reprezintă și pe cei inferiori, și pe cei superiori.

 13. 13 Luminita Arhire februarie 14, 2014 la 7:46 pm

  @sadicu – postare 13.02.2014 la 3:27 pm
  Vai , cata propaganda , scoasa din toate publicatiile cu acadele pentru presedinte ! Baronii conduc PSD-ul … vor sa-i scuture pe liberali de la guvernare si sa imparta prada … poporul uselist e derutat si bulversat … electoratul cu viziuni liberale din mediul urban e informat si spilcuit spre deosebire de neinstruitul si prostovanul electorat de stanga … sa scapam de mogulul rau si sa-i asiguram si lui un concediu prelungit la Jilava … contextul economic e negativ ( ?) …. o, da , si sa nu uitam , marele barbat de la Cotroceni nu va sta cu mainile in san , va actiona hotarat ca de obicei , cu clarviziunea si inteligenta pe care le-am remarcat mai ales cu prilejul ultimei suete in compania lui Turcescu , cand a dat un recital de maturitate politica si responsabilitate !
  Meniu total si asezonat corespunzator ! Dar cel mai mult si mai mult mi-a placut formularea: „…in acest context , OPOZITIA ULTRA-INTARITA , VA MATURA PE JOS CU GUVERNUL ! ”. De cand am citit asta , mi-am luat binoclul si scrutez neabatut zarile in cautarea OPOZITIEI ULTRA-INTARITE ! Ca in „DESERTUL TATARILOR ”, inca n-am vazut nimic , dar , nu cred sa fi gresit dumneavoastra , ca ne-ati mai spus in alte postari ca „aveti informatii ”!

 14. 14 Luminita Arhire februarie 14, 2014 la 8:06 pm

  Doi senatori liberali , Bordea si Boieriu au o teorie extrem de interesanta despre formarea USD si nenorocirile care decurg de aici . Domniile lor , spun ca prin aceasta „mitocanie pe fata” PSD-ul incearca sa „prosteasca probabil babele de la tara ”. Ce intelegem noi de aici : ca babele de la tara , atasate ideologiei liberale si care pun stampila pe trei litere din buletinul de vot numai daca includ si particula liberala , ar putea veni fara ochelari la sectia de votare si ar putea fi induse in eroare de asemanarea formala dintre siglele USL si USD !
  Pai bine , mai baieti liberali , voi pe „ babele de la tara ” va bazati la europarlamentare ? Eu credeam , asa cum ne-a deschis ochii si Antonescu Crin si ne lumineaza chiar si „@sadicu” in unele postari , ca electoratul de dreapta este ala instruit si urban , nicidecum „gloata ” careia i se adreseaza PSD-ul ! Voi voturile mamaitelor de la tara le vanati ? Pai spuneti asa , mai draga …

 15. 15 Marian Nicolae februarie 14, 2014 la 8:31 pm

  Se pare ca in ultimul timp spalarea rufelor murdare in strada a devenit un lucru normal……

  Lucrul la care ma astept eu sa apara in curand in Romania este spalatul rufelor fetide in strada cu participaraea tuturor rudelor cu sange romanesc si dupa aceea scurgerea laturilor in mare, copiind spalatoriile puse in functiune de catre cazaci in Rusia pe la 1600………

  Trebuia sa-i cer acest lucru lui Mos Craciun, dar am uitat……

 16. 16 Adrian B. februarie 14, 2014 la 8:48 pm

  http://www.realitatea.net/paradoxul-romania-boom-de-crestere-economica-si-buf-in-nivelul-de-trai_1379821.html

  http://www.realitatea.net/codul-insolventei-noul-cod-ar-putea-distruge-firmele-in-dificultate_1379670.html

  Ce spune satirul Blanculescu …

  http://www.dcnews.ro/2014/02/blanculescu-despre-cresterea-spectaculoasa-pib-ului/

  Hai sa vedem ce spune si Joseph Stiglitz ( premiul Nobel pentru Economie ):

  http://www.zf.ro/zf-24/nu-marimea-pib-ului-este-cel-mai-relevant-indicator-al-succesului-unei-economii-ci-veniturile-populatiei-12065348

  Toate aceste lucruri si toate aceste personaje sinistre ( Ponta , Basescu , Blanculescu , Gabriel Biris , Voinea , Chitzoiu , etc. ) imi aduc aminte de glumele ceausiste :

  – Ce creste si nu se vede ?
  – Nivelul de trai …

  sau de TEZA de doctorat a Elenei Ceausescu :

  ” Propagarea frigului pe intuneric ”

  Lucrurile seamana foarte mult …

 17. 17 blogideologic februarie 14, 2014 la 8:56 pm

  Exploatarea gazelor de şist înseamnă dezastru ecologic (poluarea aquiferelor), dar nu aduce un miracol economic. Se consideră acum că este mult mai utilă creşterea eficienţei energetice într-o economie http://www.lemonde.fr/planete/article/2014/02/14/en-europe-pas-de-miracle-economique-a-attendre-des-gaz-de-schiste_4366979_3244.html

 18. 18 papasha februarie 14, 2014 la 9:29 pm

  Cu care stat de drept si cu cine sa iesi in strada stimabile ?
  Suspendatu’ bas(s)ecu exploateaza la perfectiune , tot ce-a pastorit el in 10 ani , cand a incurajat tradarea , scandalul , oportunismul si traseismul canceros , aplicate pe un civism debil si primitiv al unei majoritati a conationalilor mioritici .

  Pute Tara de prostie , betivi/e , lasitate , mitocanie , curvasarie cu fitze de primadone baloase , la toate nivelele .

  Se simte , cu acuitate , lipsa unor creiere oxigenate ,educate , culte si cu o mare experienta internationala care sa fie capabile sa tina Tara asta sa nu alunece in haznaua istoriei .

  Din pacate , aceste creiere , sunt unele, tinute fortat departe de viata politica a Tarii , iar altele , se auto tin departe , din cauza de greata si dezgust acut .

  Hai sa fim seriosi , raposatu’ Brucan , s-a inselat amarnic , ca un diletant , ce 20 de ani frate , poate 120 de ani !

  SOLUTIA MIRACOL ?
  CEI 7 ANI DE-ACASA , CARTEA , EDUCATIA , SCOALA , ALTFEL RISCAM SA NU MAI FIM !

 19. 19 Iceflame februarie 14, 2014 la 9:33 pm

  Macar, Basescu are una sau doua scuze pentru ceea ce face. E matrafoxodependent si tembel prin excelenta. Dar Ponta? Ponta ce scuza are pentru tot ceea ce face in legatura cu gazele de sist si cu Rosia Montana, domnule Nastase?

 20. 20 florin februarie 14, 2014 la 9:34 pm

  TB cerea ca o data la 3 luni românii sa se intilneasca cu el in Piata Universitatii. Ar cam fi timpul ca guvernul Boc a cazut de 1 an!Poate vrea sa ia pulsul românilor?Mai ales ca 8 consilieri l-au parasit pt. Miscarea Populara!!!

 21. 21 Taranul februarie 14, 2014 la 9:37 pm

  D-le Marian Nicolae,nu jigniti mojicii,ca ei au crescut pib-ul cu 3,5 procente.Va intreb ,pe toti colegii(imi cer scuze,eu sint numai cititor),daca scapam de base si ne pricopsim cu Antonescu,oare cum va fi!?Mie mi se pare chiar dereglat psiihic!Am dreptate?

 22. 22 Taranul februarie 14, 2014 la 9:38 pm

  Erata mujicii

 23. 23 Denisa Voicu februarie 14, 2014 la 9:59 pm

  Ma bucur ca mai aveti rabdarea sa-l urmariti si ascultati pe asa zisul presedinte,eu nu mai am demult.

 24. 24 augustinradescu februarie 14, 2014 la 10:41 pm

  Stimate domn, stiu ca sinteti in masura sa dati un raspuns competent la urmatoarea intrebare: cum ar fi fost calificat de basisti si care ar fi fost soarta unui cetatean care, cind Basescu a anuntat taierea pensiilor si salariilor, ar fi chemat pe români să se apere în stradă?

 25. 25 Ion Ionescu februarie 14, 2014 la 10:51 pm

  Nu am vazut niciodata la presedintele nostru o interventie in care sa fie relaxat si sa nu ordone sau sa ceara anumite lucruri cu nervozitate.Sunt convins ca ar putea face multe lucruri bune daca ar lasa deoparte aceasta atitudine dusmanoasa.
  Nu ii cere nimeni sa scrie atatea carti sau sa ajunga la performantele intelectuale ale domnului Nastase. Totusi cred ca prin experienta acumulata ar putea ajuta Romania.

  Toti trebuie sa dam dovada de maturitate si sa renuntam la placerile de a fi rai cu ceilalti. Sincer imi doresc un presedinte matur. Cred ca Romania si romanii au nevoie de un presedinte matur si acest lucru este posibil doar daca renuntam la emotii in perioada alegerilor.

  Maretia unui presedinte nu se poate obtine prin vorbe aruncate pe la TV.

  Nu glumesc cand spun ca ar trebui sa fim solidari cu omul asta care cred ca va intelege in curand ca a ratat sansa de a fi un presedinte maret. Totusi sper sa nu rateze sansa de a demonstra ca vrea sa ajute urmatorul presedinte si implicit Romania.

  Ii urez domnului Nastase fie inspirat in scrierea cartii.Munca depusa de domnul Nastase va ramane si va fi apreciata.

 26. 26 Radu Humor februarie 14, 2014 la 11:25 pm

  „Oare ce pot crede cancelariile occidentale – la care declarațiile lui Băsescu ajung în 30 de minute – atunci când citesc aceste cuvinte?”

  Mai important e ce credem noi despre cancelariile occidentale, după ce am văzut cum reacţionează de atâtea ori, situându-se constant de partea lui Băsescu, oricât de reprobabile au fost acţiunile sale.
  E drept că raportate la poporul român şi nu la interesele de grup(internaţional) a unor birocraţi europeni sau de peste baltă 🙄
  ” Spune-mi cu cine te însoţeşti, ca să-ţi spun cine eşti !”, sau
  „Cum e Tanda, aşa-i şi Manda ! ”
  P.S.
  Mai era ceva cu străinii…, dar n-o mai amintesc pentru că ştiu că nu-i nevoie 😉

 27. 27 Mircea Pop februarie 14, 2014 la 11:53 pm

  d-le Nastase, Basescu turba de nervi ca, oricat s-a straduit, n-a reusit sa ajunga la puterea pe care ati avut-o Dvs, mai ales dupa 2002 :)))

 28. 28 Motanul Incaltat februarie 15, 2014 la 2:27 am

  „“Eu îi voi chema pe români să se apere în stradă…” a declarat Băsescu”

  Stiti ce este straniu? Faptul ca Basescu – Presedintele Romaniei – vorbeste nu ca un Presedinte, nici macar ca un premier sau ministru, ci ca un veritabil lider sindical!

  „Prin “proteste” a adăugat Turcescu.”

  Atunci e vorba, pur si simplu, de o actiune sindicala. Nu stiu de ce, dar mie imi vine in minte CNSLR Fratia! 🙂 Imaginati-va CNSLR Fratia cu Basescu in frunte: ar scoate peri albi guvernului! 🙂 Este totusi demna de remarcat usurinta aceasta cu care Presedintele s-a metamorfozat si chiar noua sa abordare ce aduce foarte mult cu sindicalismul .

  E greu de inteles Basescu… Pe de o parte declara ca doreste sa umble imbracat in port popular (gandul te poate duce la Ion Mihalache sau Corneliu Zelea Codreanu), a si cumparat pamant si am inteles ca vrea sa mearga la tara sa exploateze pamantul, l-ati vazut suindu-se si in tractor, dar, pe de alta parte, el nu e taran, ci marinar. Din punctul asta de vedere Basescu e un produs al sectorului industrial, nu agricol. Si se vede ca „rolul” de lider de sindicat ii vine foarte bine. Cat despre mediul taranesc si agricultura, ce cunoaste el? A fost multa vreme ministru la Transporturi – deci e vorba tot de industrie. Ion Mihalache a avut o conceptie proprie privind progresul tarii prin agricultura, la Basescu nu se vede asa ceva. Sa tot spui ca trebuie atrase fonduri europene, asta stiu si eu, stie oricine, nu e vorba de o conceptie proprie! Asa cum oricine stie ca daca dispui de banii necesari poti sa cumperi cateva sute de hectare de teren agricol – asta e concetie proprie? Nici vorba de asa ceva! Si atunci te intrebi: de ce? Vrea sa scoale taranimea ca la ‘907? 🙂

 29. 29 blogideologic februarie 15, 2014 la 7:18 am

  Se poate lupta, în termenii literari controlaţi de gramatica generală, deci fără neuro-ameliorarea cognitivă medicamentoasă şi stimulare transcraniană, cu fenomenul numeric Big Data? Am mai vorbit pe aici despre gramatica generală, ea face parte din Epistema modernă, şi a fost adusă la noi prin Gramatica de la Sibiu din 1828 (de către Ioan Eliade Rădulescu). Dar nu discutăm mai amănunţit despre fenomenul cultural românesc ce a construit România modernă. Ne întoarcem la Franţa secolului XIX, mai precis la momentul când au fost puse bazele sistemului de învăţământ universitar şi post-universitar Sciences Po unde erau căutate răspunsurile necesare şi eficiente pentru a combate o catastrofă naţională (http://fr.wikipedia.org/wiki/%C3%89cole_libre_des_sciences_politiques ). Unul dintre creatorii care au pus bazele acestei şcoli a fost Ernest Renan, admirator al Ideologiei primare a lui Antoine Destutt de Tracy. Ernest Renan spunea într-un mod explicit : “Gramatica generală propune căile pentru sudierea ideilor, oricare ar fi gradul lor de complexitate.” Într-un articol din NYT, altfel dar asemănător le spune acum doamna JANET MASLIN : “Fighting Words Against Big Data”.

 30. 30 Doru Coarna februarie 15, 2014 la 7:55 am

  Adevarul este ca, se stie dintotdeauna, cand guvernul mareste taxele populatia se bucura… si iese in strada cantand si dansand in sanatatea guvernantilor, a clasei politice si a sistemului, in ansamblul sau…

  Ce poate fi mai inaltator, mai patriotic, mai constructiv, mai romanesc, decat cresterea taxelor spre insanatosirea economiei declarata ca fiind pe cea mai mare crestere din UE, si pt constructia exagerata de autostrazi intr-o tara atat de mica cum e Romania? Unde le mai puneti, domnilor?

  Dar cand toate astea se petrec la indemnul presedindelui, lucrurile capata nuante de drama: el nu trebuie sa participe, autostrazile nu sunt pt el ci pt popor! Iar poporul stie asta si iese singur sa sarbatoreasca, egoist, fara el! Pt el sunt avioanele si elicopterele, el sa danseze cand i-or lua astia avion…

  Totusi, Basescu nu a chemat oamenii in strada la proteste cum gresit a completat Turcescu, ci la carnaval, adica bucuria sa fie una maxima!

  Romanii se pare, vor trebui sa danseze si sa cante ca la carnaval, pe strazi, ori de cate ori guvernantii maresc vreo taxa, vreo acciza, vreo amenda… dupa cum le sunt nevoile, erorile si lipsurile…

  Adica raportam statistic niste ciudatenii, aia le cred si le publica, apoi ca sa acoperim rahatul crestem ceva si carpim bugetul la loc… insa dupa, ca sa nu se prinda nimeni, caci daca poporul se bucura, se intelege ca n-a crescut nimic, ci poate a scazut si le pica bine… Ura!

  Poftiti la carnaval! Sa sarbatorim scumpirea benzinei, visul nostru de aur! Soferii si transportatorii pot veni insotiti…
  Ca tara producatoare de titei si detinatoare de titei pana mai ieri, este firesc sa avem combustibil mai scump decat tari care nu…

  PS. Eu insa nu voi iesi la carnaval, eu sunt deacord sa platesc vesnic o benzina nitel mai scumpa pt ca imi voi recupera banii mergand pe autostrazi ca-n palma, in loc sa schimb mereu piese la masina…

 31. 31 Vsile februarie 15, 2014 la 8:28 am

  Referitor Petromidia ati mai uitat amanunte esentiale.

  Patriciu inchisese si valorificase partea petrochimica de mult. Iar numarul salariatilor nu mai erau mult de 6000 si doar de cca 800 , incluzind partea comerciala , excluzind personalul din benzinarii…..dar va reamintesc ca „barbone” avea intrare directa la un fost consilier presedential pe timpul dumneavoastra mare ministru…….nu despre Talpes,”amicul” dumneavoastra era vorba ci despre Popescu prietenul era vorba!

 32. 32 Culisov Germinia februarie 15, 2014 la 9:47 am

  Asteptam de prea mult timp sa ni se schimbe viata in bine si acum ,cand se pare ca plecam pe un drum bun, ni se pune piedica la fiecare pas nu numai de dusmani ,ci si de prieteni… culmea intre noi ne facem probleme.Nu se poate, ce face PSD-ul e prea mult…Sfatuiti de Sarbu ,Dragnea si altii ca ei, au facut USD-ul pentru ca in final sa -l transforme intr-un singur partid mamut,ne intoarcem la PC?Intentia se vede clar si romanii nu au uitat cum a fost cu o singura varianta politica.Nu vreau sa deranjez pe nimeni cu parerea mea,nu sunt afiliata politic, dar am urmarit si urmaresc evolutia partudelor .Daca PNL a avut o atitudine mai rezervata, ,a gresit izbucnind in public, fiindca a provocat dezamagire …nu se puteau spala rufele in familie?Sigur sunt multe diferente de opinie politica intre cele doua partide,dar conducatorii lor sunt personalitati apreciate de toti romanii si nu e cazul sa-si permita ce isi permit in aceste zile.Daca pana acum am vazut cum a fost cu statul de drept ne intrebam cum va fi de acum inainte…

 33. 33 Petre Gabriela februarie 15, 2014 la 10:18 am

  Da cine-l mai baga in seama pe Basescu ? Mai face si el cate o boacana -cum ii place lui .Vb sa atraga atentia asupra lui ,Ce zice? Nici nu mai conteaza -nu ii va da nimeni satisfactie ..poate o mana de pierde vara care pot fi adusk in strada cu bani .–altfel –-

 34. 34 Doru Coarna februarie 15, 2014 la 10:32 am

  A fost lovitura de stat! Dar nu una data de USL sau de presedinte care a scapat de emotia Pietii, ci statul roman a dat o lovitura romanilor! Presedintele n-a mintit! A omis doar un singur cuvintel, „catre”…

  Adica aia protestau, statul si-a schimbat guvernantii de serviciu, iar tiripleasca a continuat sa se invarteasca cu aceeasi clasa politica si acelasi fel… Protestatarii nu s-au prins ca au fost loviti, caci lovitura inseamna furt, o lovitura de stat inseamna sa furi statul, o lovitura de catre stat inseamna ca statul a shutit ceva, adica taman protestul Pietii…

  PS. Eu personal insa nu cred ca a fost lovitura de stat si nici una data de catre stat, ci un simplu blat cu bataie lunga… si asta se vede chiar acum…

 35. 35 Doru Coarna februarie 15, 2014 la 10:41 am

  Teoria blatului este sustinuta de insasi declaratia presedintelui: „cu 80% in parlament, NOI avem instabilitate politica”… Noi adica el si USL, nu noi romanii… V-am spus, omu’ a devenit de o sinceritate dezarmanta…

  PS. Sigur, acum intelegem si de ce s-a format USL, o alianta impotriva naturii si a doctrinelor: trebuia adunat intregul spectru al protestatarilor, nu doar cei de stanga sau de dreapta, altminteri ramaneau focare de protest prin Piete…

  PPS. Eu personal nu cred in teoria blatului si a rocadei, eu cred ca votul ni-l va aduce pe cel mai bun presedinte posibil, chiar si impotriva vointei lui… ca deobicei…

 36. 36 Doru Coarna februarie 15, 2014 la 11:06 am

  Vreau ca BNR sa paraseasca imediat linia de a fi controlata de un guvern corupt… Deci guvernul cel corupt a corupt si BNR-ul care acum sade si el pe o linie anume, una de coruptie… Dar BNR este banca si singurele sale linii posibile sunt cele de creditare, ca nu are divizie de tramvaie si nici rame de metrou! Deci cuvantul asta, linie, lamureste linia coruptiei guvernamentale, adica banca crediteaza guvernul corupt si de aici vin rezultatele astea economice minunate… Corupt inseamna ca guvernul chiar primeste si imparte apoi la parandarat spaga, bonificatii, comisioane, ca sa contracteze credite de la BNR…

  Asa s-or face banii in zilele noastre? Este posibil, dar nu-i probabil… Auzi, autoindatorare!

  V-am spus, sinceritatea sa este chiar revoltatoare!

  PS. Sigur, eu personal nu admit aceasta acuza, daca nu te poti imprumuta de la institutii mondiale de creditare, atunci poti recurge si la propria banca nationala, cu riscul ca dobanzile sa ramana in tara… Parca este mai bine ca Romania sa ajunga datoare Bancii nationale decat FMI-ului, BM sau BCE, aceste institutii neavand nicio legatura organica deoarece, se stie, guvernatorul este schimbat ori de cate ori doreste parlamentul national… Iti dau bani ca din partea alora, imi platesti tot asa… muam banii dintr-un buzunar intr-altul, dupa cum este nevoie la numaratoare si la tiripleasca…

 37. 37 Doru Coarna februarie 15, 2014 la 11:13 am

  Bazele de date… sunt la MAI, doar ca le opereaza STS, caci altfel n-ar mai fi nevoie de preluare si nici nu ar fi vreun pericol ca ele sa incapa pe mana guvernului cel corupt, fiind deja… Adicatelea el, guvernul corupt, deja le are caci le pazeste, dar nu are consola aia de acces, pupitrul!

  Multumim pt sinceritatea debordanta, dle presedinte!

  PS. Eu personal nu cred, dar pana la alegeri, cu atata sinceritate, s-ar putea sa ne lamurim cu adevarat cat de bine sunt lucrurile innodate la EI…

 38. 38 Doru Coarna februarie 15, 2014 la 11:21 am

  Ar arde camasa… normal, ca inalt demnitar ai tot interesul sa-ti ia foc cat mai des, doar este din protocol, e recuzita! Acum intelegem si de ce, odata suspendat, presedintele imbracase tricoul ala cu rechinul cel glumet… pierduse temporar accesul la recuzita, la sifonier, la dressing…

  PS. Eu personal nu cred ca pana si camasile sunt de stat, laolalta cu cremele, unguentele, hartia igienica si vita japoneza masata zilnic cu bere…

  Bine ca la acel inalt nivel nu exista si curveturi cu desuuri de stat… n-ar da bine pt imaginea unor guvernanti seriosi, slujbasi umili ai poporului din care s-or trage…

 39. 39 Doru Coarna februarie 15, 2014 la 11:28 am

  Cum stau lucrurile cu Petromidia? Pai am strans din c-r si am construit-o, am avut-o, si n-o mai avem… ceea ce, dpdv economic, este cel mai bine!

  Pe celelalte le-am mostenit, gazele, aurul, petrolul, uzinele… trebuie s-o facem sa fie bine si cu astea, din acelasi pct de vedere… Apoi si cu terenul agricol, sau si mai bine, direct cu parti bune, descentralizate, din tara…

  PS. Parerea mea sincera este ca inca le avem, doar nu a fugit nimeni cu gazul, titeiul sau Petromidia si celelalte, doar ca trebuie sa cumparam produsele de la cei ce le detin… Astfel aflam si cum anume vom ajunge independenti energetic, putem cumpara independent energie de oriunde!

 40. 40 ZeV februarie 15, 2014 la 1:00 pm

  Sadicu
  Domnule, daca 60% si 65% dintre romani boicoteza alegerile parlamentare pe motiv ca ,,nu se simt reprezentati nici de PSD,nici de PNL,nici de PDL,nici de „, au, in curand, doua ocazii de a schimba structura clasei politice din Romania prin vot acordat noilor formatiuni aparute precum Afrodita. Adica, din mare. (Z)
  Nu va inteleg nerabdarea, din moment ce noile formatiuni sustin obsesiv statul de drept si implicit legea. Actualul cadru legislativ obliga toate formatiunile politice sa respecte anumite reguli, inclusiv, datele stabilite pentru alegeri si/sau modul de actiune in campaniile electorale. Pentru cine nu respecta regulile, exista institutii abilitate sa aplice legea…atat penttru cei care distorsioneaza votul, cat si pentru cei care impiedica, intr-un fel sau altul, cetatenii sa voteze. Cel putin, asta e normalitatea, spre care, noi , cei care am votat USL (si sustinem, pe moment, aceasta constructie politica), tindem. Si o vom face pana la capat, votand. Din punctul meu de vedere, ca cetatean pasnic, calm si democrat, cu veleitati pro-civilizatie, asta este singura cale de a confirma, sau infirma, anumite structuri politice si, nu in ultimul rand, de politie politica. (Z)
  In ceea ce priveste proiectul de revizuire a Constitutiei, da, sunt de acord cu adaptarea acestuia la rezultatele referendumului pentru parlament unicameral, daca, CC va decide in acest sens. Raman, totusi, la convingerea ca acel referendum a fost de fapt o gaselnita prezidentiala care nu a avut ca scop decat maximizarea sanselor lui Traian Basescu, in detrimentul Parlamentului. Un parlament european normal, are doua camera, cu atributiuni diferite. De fapt, domnule Sadic, aceasta este marea problema a acestui Basescu, adica, individul nu poate coabita cu o alta institutie democratica aleasa prin vot direct, decat daca O SUBORDONEAZA PALATULUI COTROCENI.
  De aceea , noi, cei care am votat USL, ne dorim finalizarea procesului de dezmembrare a regimului Basascu, EXCLUSIV PE CALE PASNICA, pentru repunerea Parlamentului la locul cuvenit, fara intrusi propulsati pe ferestrele de la bai de pe locurile 2,3, sau 4, pentru normalizarea vietii sociale, pentru consens, pentru constructie, pentru egalitate statala in Europa si in lume. Cu oameni ,,nervosI” precum va manifestati dvs in calitate de reminiscente ale urii basiste, acest deziderat PARE improbabil, din pacate. Dar, cum se spune, speranta moare ultima. (Z)
  Dorim aceasta prin vot si prin Constitutie, pentru ca nimeni, niciodata, sa nu mai poata interpreta abuziv prevederi neclare, in sensul promovarii propriului cult al personalitatii de care romanii s-au saturat.
  Ajung 70 de ani.
  ps
  Nu voi continua..in sensul ca nu ma voi mai adresa direct domniei voastre.
  (Z)

 41. 41 blogideologic februarie 15, 2014 la 1:42 pm

  Comparaţia Kodak-Instagram / La ora actuală există multă discuţie în America focalizată pe cartea lui Jaron Lanier : “Who Owns the Future?”. Jaron Lanier este inginerul computerist care a făcut comparaţia între firma Kodak (din Vechea Economie), şi germenele de întreprindere Instagram din Noua Economie Numerică. Vechea firmă Kodak avea 140 000 de angajaţi. Instagram are doar 13 angajaţi. Însă firma de socializare Facebook a plătit pentru achiziţionarea acestui start-up denumit Instagram suma de 1 miliard dolari USA în anul 2012. În fine, odată cu Economia Numerică, dispare clasa mijlocie ? Se pare că da. În secolul XX se zicea despre clasa mijlocie americană că este “sarea pămantului”. Deci o metaforă biblică şi minerală. Dar Instagram nu mişcă totuşi vreun flux mineral pe circumferinţa Macroeconomiei. Doar subcultură, hai să eufemizez la o “cultură superficială”. Deja Mihai Eminescu, în secolul XIX, spunea că al patrulea flux circular din Macreconomie trebuie să fie cultural. Însă era în viziunea sa un flux numenal, mai curând decât un flux fenomenologic (vedeţi numai cât de frecvent îl cita Mihai Eminescu pe Arthur Schopenhauer !). Pe vremea lui Mihai Eminescu, Omul constituia Interfaţa Naturală. Văd că firma Intel încearcă acum să construiască din componente dure Interfaţa Naturală. Intel are un consultant în antropologie de foarte bună calitate, vorbesc despre australianca Genevieve Bell. Pentru domnia sa, invenţia stiloului de către Petrache Poenaru pare să reprezinte punct pivotal în evoluţia civilizaţiei. De ce ? Pentru că stiloul inventat de către acel fost secretar calemgiu al lui Tudor Vladimirescu în Revoluţia Naţională românească de la anul 1821 nu-i asociat cu un fenomen de “panică morală”. Cred că “lumea bună” evoluează în acord cu valorile noastre morale. O ultimă evaluare, tot morală, despre Facebook: Este o calamitate ecologică ! Facebook creează premeditat cumplite unde de şoc (faimoasa “lovitură de berbec”!) pe cercul de risc al Macroeconomiei. Inginerul Jaron Lanier se ridică împotriva acestei firme pe care persoanele naive o consideră încă a fi, eronat, chiar “INOVAŢIA ÎN ACŢIUNE” !

 42. 42 Cris februarie 15, 2014 la 3:29 pm

  În privința „guvernului corupt”, cum de suportă el un guvern corupt? De ce nu le face, lui Ponta și miniștrilor, plângeri penale?
  Cum stai de lemn-Tănase și te uiți cum guvernul corupt guvernează?
  Ce zic cancelariile occidentale despre un președinte care lucrează cu un guvern corupt? care nu-l deferă Justiției?
  Așa a făcut și cu Guvernul Tăriceanu: cât au fost și PD-iștii în guvern, guvernul nu era corupt și mincinos.
  Cum au ieșit PD-iștii, cum Băsescu a calificat Guvernul Liberal Tăriceanu drept corupt și mincinos.

  Băsescu e un gargaragiu de mahala admirat de alți gargaragii de mahala.
  Aceștia n-au principii, idei, verticalitate, consecvență, responsabilitate, corectitudine, politețe…
  Ei cu toții se contrazic de la o zi la alta, susțin că doar ei au dreptate, bălăcăresc, își pun poalele-n cap, urăsc…
  Ca la mahala.

 43. 43 Fragmentarium Politic februarie 15, 2014 la 5:40 pm

  Inclin sa cred, acum, la cateva zile distanta, ca afirmatia de nedrept a lui Traian Basescu, de marti seara, de la B1 TV, ca-i va chema pe romani sa se apere in strada de acciza la combustibil, tine mai mult de o palavrageala confuza decat de o intentie reala.

  Aceasta opinie imi este intarita de tacerea jenata a americanilor si europenilor, care presupun ca, prin telefonul de joi al lui Joe Biden si intalnirea de vineri cu Jose Manuel Barrosa, cei doi cerberi ai statului de drept i-au batut, in particular, obrazul lui Basescu. Dupa o „marte neagra”, in decembrie, a unui premier socialist, inca una din partea unui presedinte popular ar fi prea mult chiar si pentru SUA si UE, care si-ar vedea compromisa politica statului de drept chiar din propriile randuri, de unul dintre cei mai inveterati atlanto-europeni!

  Ar mai putea fi insa vorba si de o alta ipoteza, ca, profitand de deruta lui Basescu, „ideea” sa-i fi fost sugerata sau strecurata pe agenda interviului (s-a vazut clar ca-si consulta mereu niste notite) de unii dintre apropiati, care nu-i exclus sa fi ajuns la concluzia ca reechilibrarea barcii dreptei s-ar putea realiza prin aruncarea peste bord a capitanului. Greselile fatale, cum s-au vazut si la altii, care au confundat 1989 cu 1968, pot rezulta numai dintr-o surescitare extrema, rezultata din iminenta prabusirii sistemului personal. In mod cert, pentru populatie si pentru multi politicieni lucizi de dreapta, anul 2014 nu mai este pentru Basescu ce a fost 2007!

 44. 44 Adrian B. februarie 15, 2014 la 6:29 pm

  ASTA-I ROMANIA ADEVARATA !!! 20 de derbedei ( ei isi spun politicieni ! ) isi BAT JOC de 20 de milioane de cetateni !!! Si mai asteptam de la Ponta , Antonescu , Zgonea , Rusanu , Oprea , etc. sa ne scape de Basescu si sa faca dreptate … WTF is this ? Pentru golanii astia platim noi FRAIERII , taxe si impozite !!!! Sa-si bage nevestele si fiicele in joburi cheie , pe salarii IRATIONALE , din banii nostril …

  Mai SOCANT decat SALARIILE ( 36.000. euro/luna ! ) sunt NUMELE de pe lista !!!!!!

  VA ROG SA CITITI ACEST ARTICOL !!!!!!!!!!!!!!!

  CE SALARII AU ANGAJATII ASF

  http://www.cotidianul.ro/ce-salarii-au-angajatii-asf-232163/

  Acasă » Accente » De ţinut minte

  Ce salarii au angajaţii ASF .

  Supravegherea costă mult în România. Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, fostul liberal Dan Radu Ruşanu, este cel mai bine plătit angajat al ASF.

  Numai în ultimele două luni ale anului trecut el a avut un venit brut total de peste 72.000 de euro, potrivit realitatea.net care citează Hotnews.ro.

  Următorul în acest clasament este prim-vicepreşedintele instituţiei, Daniel Dăianu, cu un venit brut de peste 68.000 de euro în noiembrie şi decembrie 2013.

  Ce venituri au ceilalţi angajaţi ai ASF (valoarea salariilor brute pentru lunile noiembrie şi decembrie 2013)

  Dan Radu Ruşanu (preşedintele ASF) – 72.094 de euro

  Daniel Dăianu (prim-vicepreşedinte ASF) – 68.043 de euro

  Laura Chiţoiu (soţia ministrului demisionar al Finanţelor, Daniel Chiţoiu)- 19.059 euro

  Cristina Zgonea (fosta soţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor)- 16.700 de euro

  Aura Socol (soţia lui Cristian Socol, consilier al premierului)- 16.067 euro

  Iuliana Scutaru (soţia deputatului PNL George Scutaru)- 15.356 euro

  Răzvan Wlassopol (soţul primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu)- 11.556 euro

  Remus Cătălin Câmpeanu (fiul ministrului Muncii)- 10.822 euro

  Daniela Motreanu (soţia deputatului PNL Dan Motreanu)- 13.178 euro

  Ana Maria Tudor (fiica vicepremierului Gabriel Oprea)- 9.844 euro

  Accesări: 249

  Publicat acum 35 minute

 45. 45 Centru februarie 15, 2014 la 8:17 pm

  Oprescu , candidat PSD la Presedintie ?
  Unul care plange la comanda , ca Basescu , pentru Ionut , omorat de cainii tolerati de el .
  Cu ” pa ” ( ca ” ma ” ) in loc de ” pe ” .
  PSD da rau in strachini , fara Iliescu si Nastase .
  Face algoritme , ca CDR .
  Pierde timpul in discutii sterile si gesticulatii , tot ca CDR .

  Face autostrazi faraonice prin Carpatii Meridionali ( pe hartie ) cand nu este capabil sa inceapa Deva Lugoj finantata de UE de doi ani , nici sa aduca A3 in Bucuresti .
  Domnule Nastase , partidul va asteapta .
  Pentru ca altfel se scufunda .

 46. 46 Luminita Arhire februarie 15, 2014 la 8:54 pm

  L-am ascultat ieri pe Crin Antonescu intr-un dialog cu moderatorul Antenei 3 , un post la care presedintele PNL s-a considerat , pana mai ieri , interzis de ceva vreme … Eu cred ca Antonescu Crin a avut cheile de la Cotroceni in buzunar –dar nu stiu daca le mai are si acum … Nu i-am inteles strategia , agresivitatea permanenta din ultimele luni , ironiile si , in ultima perioada , chiar mojiciile pe care le spune despre colegii de alianta , ultima tinta fiind Daniel Constantin . Acest tip de limbaj public a devenit posibil in Romania pentru ca Basescu Traian l-a facut posibil ; dar mi-am inchipuit ca este , pentru noi toti , destul ! A adus acest gen de discurs procente Partidului National Liberal? As spune ca nu …. si totusi , ma uit la apropiatii lui Crin Antonescu , si remarc cu uimire cum ii sustin “ noul look ”, nimeni nu-l trage de maneca , nimeni nu-I pune sondajele de opinie pe masa , aratandu-i cum ii sufla in ceafa PDL-ul . Dimpotriva , toata lumea , in frunte cu Cristina Pocora , un purtator de cuvant absolut neispirat , se grabesc sa-i dea dreptate , ba chiar sunt voci din teritoriu care le cer liberalilor sa treaca in opozitie ( !!!) . Sub conducerea lui Antonescu , liberalii au avut cele mai bune rezultate electorale , din 1990 si pana astazi . Dar politica lui “eu v-am facut , eu va omor ! ”nu poate fi decat o eroare . Poate ca tot ceea ce a spus ieri Crin Antonescu are o mare doza de adevar ; poate ca se va face nu stiu cand o sedinta fulger care sa rupa intelegerea dintre partenerii USL si sa promoveze un candidat propriu pentru PSD la prezidentiale . Daca as fi insa PSD si as fi vrut acest lucru , as fi facut-o pana acum . Este ilogic pentru un partid ca PSD sa intre in anul electoral cu o asemenea incertitudine ; insa felul lui Crin Antonescu de a se purta PROVOACA NECONTENIT acest tip de ruptura .
  Cum spuneam , presedintele liberal a avut cheile Cotroceniului in buzunar ; discretia , tacerea asupra conspiratiei pe care o banuieste din partea PSD-ului , moderatia in discurs , reinsufletirea unei jovialitati pe care si-a pierdut-o de multa vreme , inlocuind-o cu o crispare permanenta , pe scurt ,spalarea rufelor cu multe pete intr-un cadru mult mai intim decat piata publica , i-ar fi adus fara indoiala victoria . Pentru ca , fara aceste provocari de zi cu zi , PSD-ul ar fi avut de ales: fie il ejecta din combinatie pe prezidentiabil , lucru pe care electoratul USL-ului l-ar fi sanctionat drastic , vazand in sacrificiul ritual un gest reprobabil , o incalcare a cuvantului dat si o mojicie , fie vrand-nevrand lasau lucrurile asa , luand in calcul conservarea suportului electoral comun PSD-PNL .
  Numai ca nu asa a procedat Crin Antonescu … fara sa observe ca PSD-ul este mult mai retinut in declaratii publice decat este el insusi , a dat drumul , de-a valma la tot felul de formulari menite sa irite nu numai liderii , ci chiar votantii PSD , de la care –nu-i asa? – astepta sustinere ! A rostit cuvantul “gloata ”, sugerand ca acesta este electoratul PSD , l-a numit pe Ponta “chelner , venit sa ia nota de la Barosso ”, l-a avertizat ritos pe acelasi ca USL-ul “nu-i mosia lui ”,si astea sunt numai ultimele productii .
  Pare ca presedintele liberal nu sesizeaza ca pericolul ca domnia-sa sa nu ajunga presedinte nu mai vine demult de la activistii PSD ci chiar de la electoratul DE STANGA ; or, acesta aversiune pe care o zgandareste mereu nu se poate pansa doar cu indemnurile unor lideri PSD sa-l voteze !

 47. 47 ana@hotmail.com februarie 15, 2014 la 9:39 pm

  Domnule Nastase, instabilitatea guvernului consta in problemele pe care acei domni le au cu legea (fapte grave de natura penala), ma gandeam ca ar trebui sa percepeti mai corect legea romaneasca odata ce v-ati lovit de rigorile ei.
  Parlamentul a devenit o plaga a statului, adapostind si garantand activitatea unor retele intregi de traficanti de influenta (in cel mai bun caz). Nu cred ca va mai ramane multi ani in formula actuala, care a compromis aceasta institutie complet in fata romanilor.
  In vara lui 2012 a fost o tentativa de preluare a puterii prin subminarea statului de drept.
  Nu este cazul sa va pronuntati critic la adresa privatizarii Petromidia tocmai dvs., care ati garantat privatizarea Combinatului Siderurgic Galati, de va iubesc si astazi mai toti galatenii, in special cei fortati sa plece din CSG.
  Nu mi-e drag actualul presedinte insa e cel care a realizat cel mai mult: justitie, demascarea crimelor comunismului si sustinerea statului european care se doreste a fi Romania.

 48. 48 Ion Ionescu februarie 15, 2014 la 10:33 pm

  Oare nu am vandut petrom pentru ca nu puteam stavili hotia de la aceasta companie?Inca mai avem procente la aceasta companie.

  Cum sa le administram noi?Statul!?

  Cine a rafinat titei ieftin din tarile arabe la Petromidia?

  Cred ca este mai putin important sa discutam despre Petromidia pentru ca ar fi bine sa discutam despre titeiul ieftin rafinat la Petromdia dupa 89.Oare acest titei ieftin de la arabi nu era pentru poporul roman? Nu cumva cineva a profitat dupa 89 de bunele relatii ale lui Ceausescu cu arabii?

  Unde era acel cineva in decembrie 89?

 49. 49 Ion Ionescu februarie 15, 2014 la 10:41 pm

  daca astia cer sa iasa oamenii in strada pentru ca li s-au reintregit salariile taiate de ei inseamna ca nimic nu mai are logica

  „Noi v-am taiat salariile astia vi le-au intregit. In consecinta va rugam sa protestati!!!”

  cata logica!!!!!!

  sa-i aducem inapoi sa vedem daca pot sa taie mai mult de 25 % !

 50. 50 Ion Ionescu februarie 15, 2014 la 10:43 pm

  Sunt de accord ca a fost lovitura de stat.

  Dar cineva a dat lovitura de stat contra a 7 milioane de romani.
  Tocmai cei care au dat lovitura reclama ca a fost lovitura

 51. 51 Gheorghe Malanca februarie 16, 2014 la 12:33 am

  Cind au iesit oamenii in strada sa-l dea jos pe Basescu a fost lovitura de stat!Cind vor iesi la indemnul??? lui Basescu??? va fi apararea si consolidarea democratiei si a statului de drept in cadrul actiunii promovate de Basescu??? de „reforma” a statului!Curat…murdar…mon cher!!

 52. 52 Gabi Mihalcea februarie 16, 2014 la 5:46 am

  Cita dreptate! Mi-am permis (fara sa va cer permisiunea, si cer scuze) sa va propag pe pagina mea de facebook.

 53. 53 argusdre februarie 16, 2014 la 7:38 am

  A nu se uita ca „iesirea in strada” e un vechi obicei de-al dementului national, atunci cand nu-i ies pasientele si e ultima lui solutie…Tineti minte ca la alegerile prezidentiale din 2004, atunci cand se profila inca o infrangere a lui, a amenintat de asemenea cu iesirea in strada, ceea ce denota ca avea si o echipa pregatita in acest sens ?
  Deci atentie la alegerile prezidentiale din toamna-iarna asta ! Dementul ramane …dement.

 54. 54 livia februarie 16, 2014 la 7:51 am

  De ce nu reactioneaza cancelariile occidentale la aceste ziceri? Ambasada americana a amutit? Daca acestea erau spuse de cineva din USL, cum a r fi reactionat? Pana acum nu am vazut vreo reactie; il mai tin in brate?

 55. 55 Cris februarie 16, 2014 la 11:29 am

  Cea mai bună dovadă că suntem frați de mamă și tată cu italienii e asemănarea până la identitate a vieții politice din Italia cu cea din România.
  Din 2008 până acum au fost trei guverne. Bineînțeles că electoratul e nemulțumit de orice guvern, numai de el însuși e foarte mulțumit.
  Singurul motiv pentru care îi invidiez pe italieni e președintele Giorgio Napolitano. E un tip superior din toate punctele de vedere și, dacă au existat oaze de stabilitate, aceasta i se datorează lui.

  Berlusconi e mai activ ca oricând, așa condamnat pentru evaziune fiscală cum e.
  A revigorat Forza Italia, susține, se opune, critică, propune, pune condiții…

  Iată! Guvernul Enrico Letta a demisionat.
  Urmează Matteo Renzi, 37 de ani, proaspătul șef al Partito Democratico (de stânga), primarul Florenței.

  Cu totul altfel stau lucrurile în Țările Scandinave, Marea Britanie, Olanda…
  Dar și electoratul e CU TOTUL ALTFEL…

 56. 56 Marian Nicolae februarie 16, 2014 la 11:43 am

  Somnul ratiunii sigur naste monstri.

  Sau daca nu-i naste, ii aduce din alte dimensiuni si universuri chiar la noi in ograda……

 57. 57 blogideologic februarie 16, 2014 la 12:49 pm

  NLP (acronim pentru Neuro-Linguistic Programming) reprezintă o manieră de sintetizare între Ideologia gramaticală şi Ideologia fiziologică în America de astăzi. În România de de astăzi, am tratat ades tema aceasta, fie pe blogul domnului Adrian Năstase, fie pe blogul meu. Iată un exemplu : +Chiar şi psihanaliza se dezvoltă din Ideologia primară fundamentată pe metoda analitică atunci când aceasta este aplicată la senzaţii. Să introducem o dihotomie. Există „ideologia gramaticală” a lui Antoine Destutt de Tracy (în ideologia primară, gramatica se defineşte drept ştiinţa sistemelor de semne prin care se exprimă idei), precum şi „ideologia fiziologică” a medicului Cabanis. Amândouă se bazează de facto pe psihologia senzualist-asociaţionistă. Ideologia lui Destutt este focalizată pe senzaţiile „exterioare” corpului, iar Ideologia lui Cabanis este focalizată pe senzaţiile „interioare” corpului. Antoine Destutt de Tracy va fi aproape uitat (mai puţin metoda lui propusă pentru nation-building, iar la noi liberalul Dan Amedeo Lăzărescu descrie o discuţie purtată într-o celulă de închisoare comunistă cu un aristocrat intelectual de etnie maghiară, devenit cetăţean român, care îşi exprima invidia pentru calea aleasă în secolul XIX de romanticii români). Pe calea fiziologică indicată de Cabanis vor merge medici şi psihologi. De aici va rezulta, peste vreun veac, Psihanaliza lui Sigmund Freud. Articolul contrarian psihanalizei scris aici http://www.romanialibera.ro/cultura/oameni/freud-profet-sau-sarlatan-270259.html de GABRIELA LUPU m-a provocat la două comentarii: 1/ O consemnare din cartea lui Sigmund Freud, „Interpretarea visului”, şi anume : „Anna, Erdbeeren, Wilde Erdbeeren”, îl determina pe cineastul suedez Ingmar Bergman să realizeze celebrul film din anul 1957, Fragii sălbatici (Smultronstället). 2/Psihanalistul elveţian Carl Jung şi specialistul religiilor Mircea Eliade se cunoşteau, erau doi intelectuali europeni care se apreciau reciproc. S-a argumentat foarte bine documentat că opera lui Mircea Eliade încorporează conceptul de ‘arhetip’, înainte ca acesta să fi fost definit de Carl Jung. Dar Mircea Eliade aplica doar ideea lui Vasile Conta despre ‘legea fatală’. La ora actuală, arhetipurile sunt profund incorporate în psihologia abisală, de asemenea sunt intens folosite în Teoria Culturală.+ În America, aici http://www.nlpco.com/ se spune despre NLP că este ştiinţa modelării configuraţiilor repetabile (patterns) din comportamentul uman. Am mai spus, sintetizarea este operaţiune extrem de dificilă. În opinia mea, sintetizarea NLP este chiar şi eronată pe alocuri, în diverse grade, cu toate că elementele de plecare sunt corecte. Iată şi un exemplu imagistic de sintetizare NLP https://www.google.com/search?q=Neuro-linguistic+programming&client=firefox-a&hs=KZF&rls=org.mozilla:en-US:official&channel=np&tbm=isch&imgil=L0PDo5BpcIANCM%253A%253Bhttps%253A%252F%252Fencrypted-tbn3.gstatic.com%252Fimages%253Fq%253Dtbn%253AANd9GcSwDl6YmytdXsffol_EfbOOwuN2jsPUL_EP0K1bxD9KIZsGcxHfLw%253B1308%253B798%253BWyNWqgmT1azQtM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fholisinc.com%25252Fwhat-is-neuro-linguistic-programming-nlp%25252F&source=iu&usg=__H7A1AIb2nlCacMsKIMXRtbWPaIU%3D&sa=X&ei=-zwAU96bBuWBywOzxoD4Bw&ved=0CEIQ9QEwAw&biw=1280&bih=931#facrc=_&imgrc=L0PDo5BpcIANCM%253A%3BWyNWqgmT1azQtM%3Bhttp%253A%252F%252Fholisinc.com%252Fwp-content%252Fuploads%252F2010%252F12%252FNLP-Head.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fholisinc.com%252Fwhat-is-neuro-linguistic-programming-nlp%252F%3B1308%3B798

 58. 58 Luminita Arhire februarie 16, 2014 la 5:07 pm

  Am ortografiat gresit numele a doi senatori liberali in postarea de acum doua zile ; de fapt , se numesc Bodea si Boeriu . Imi cer scuze pentru neglijenta .Mi se parea destul de jenant ceea ce mi s-a intamplat pana acum doua ore , cand am constatat ca nici colegul lor de partid , chemat la taifas in studioul unei televiziuni de stiri , nu auzise de ei .

 59. 59 vali februarie 16, 2014 la 5:34 pm

  la cat este de paranoia acest individ murdar ,are oare curajul sa iasa in strada ? a mai iesit unul in strada si a sfarsit urat ,el va sfarsi si mai urat ,Dar are tupeu decat la turcescu sa vorbeasca ,de ce nu vine intr-o emisiune serioasa sa faca apel la populatie sa iasa

 60. 60 sadicu februarie 16, 2014 la 9:55 pm

  Am intrebat google cand au condus vreodata socialistii Europa,iar google mi-a raspuns:NICIODATA! 🙂
  In momentul in care Angela Markel a (re)castigat alegerile,s-a incheiat jocul.
  Germania este cea mai mare putere economica a Europei si care ,pe deasupra,nu a cunoscut criza.Toate celelalte state europene,au in continuare problem foarte mari si ce sa vezi?…Germania le sprijina la greu.
  Cine-si imagineaza ca atata timp cat CDU va conduce Grmania,socialistii europeni vor pupa puterea,ori e naiv,ori e naiv.

 61. 61 Fragmentarium Politic februarie 16, 2014 la 10:58 pm

  Alba-Neagra: USL sau USD?

  USL nu mai are nimic din spiritul de alianta de altadata, este bantuita de razboi rece, de repozitionari adverse si ultimatumuri reciproce, fara precedent. In timp ce PNL a ales sa ramana singur, distrugand Alianta de Centru-Dreapta (ACD), care il lega de PC, PSD si-a transformat Alianta de Centru-Stanga (ACS), pe care o forma cu UNPR, intr-o formula mai larga, Uniunea Sociala Democrata (USD), care integreaza si PC.

  Ce asteapta cele doua tabere din USL, care, ca doua armate, stau fata in fata, asteptand sa rupa protocolul aliantei? Probabil, doar un motiv convenabil, pentru ca, nu-i asa, ca si in cazul desfacerii unei aliante matrimoniale, sunt importante consecintele, ce vor zice ceilalti, in functie de care se va face si partajul, de imagine si electoral, pe caz. Ce ar mai putea sa o tina unita, cand USD si PNL sunt de pe acum adversare la europarlamentare, iar la prezidentiale este limpede ca se va intampla acelasi lucru, dupa cum a recunoscut Crin Antonescu?

  Un prim raspuns, probabil grabit, ar fi „Nimic!”, dar unele detalii pot conduce catre alte directii. Probabilitatea ca Antonescu sa aiba solutii compensatorii la confruntarea riscurilor scaderii in raportul de forte si izolarii nu ar trebui ignorata. Ca opozitia il curteaza de mult, pentru asa-zisa reunificare a dreptei, este un fapt recunoscut public, ca Basescu este suspectat de un pact secret cu liderul liberal, pentru ruperea USL, nu este un lucru nou.

  „Rebrenduirea” de la Cluj a FMP si innalbirea de zilele trecute a lui Basescu, de catre verdictul CNSAS pentru necolaborare cu Securitatea, pot fi interpretate si ca manevre prefinale, de dinaintea aruncarii zarurilor, care ar obliga pe toti la atitudini si comportamente transante. Aceasta ipoteza ar putea explica sirul precipitat si ciudat de presiuni pe care Antonescu il pune pe USL si USD, inclusiv prin ultimatumul care expira luni, de renuntare de catre premierul Ponta la actiunea de echilibrare a Guvernului, prin infiintarea unui post de vicepremier, corespunzator celei de-a patra forte politice din alianta de guvernare, PC.

  Unii politicieni sau analisti ar putea fi tentati sa-i reproseze lui Antonescu ca a transformat in ochii publicului temerea de nesustinere la prezidentiale de catre PSD intr-o certitudine, ceea ce nu se face, slabiciunile politice nu se etaleaza. Nu ar fi insa cazul daca ar face parte dintr-o strategie, de obtinere a rocadei in USL, cum a anuntat de alfel si Basescu, cu Ponta la prezidentiale si cu Antonescu premier.

  Strategia rocadei ar putea duce USL pana in 2016, un orizont de continuitate evocat si dorit de premierul Victor Ponta, insa Crin Antonescu nu este in postura de a pretinde un castig sigur pe o pierdere la fel de sigura. Consecinta perversa a acestei manevre ar fi ca ajungerea in fruntea Guvernului a sefului dreptei liberale ar oferi intregii drepte o pozitie de brand si de influenta total nemeritata, prin ocolirea si in dispretul electoratului, in primul rand, dar ar afecta la fel de grav si de nejustificat pozitiile electorale, parlamentare si guvernamentale legitime ale stangii. In prezent, USD detine majoritatea absoluta in plenul reunit si in Camera Deputatilor.

  Alte doua elemente, pe care le-as numi de prestigiu, tradeaza o preocupare neobisnuita, ca timp si modalitati, de redobandire a puterii de catre cei care au pierdut-o, in urma cu doar un an si cateva luni, la un scor electoral zdrobitor, pentru o guvernare dezastruoasa. Primul s-ar numi Iohannis, celalalt, Schengen.

  Nu este nicio indoiala ca scoaterea la incalzire de catre Crin Antonescu a prim-vicepresedintelui PNL si primar al Sibiului, Klaus Iohannis, pentru postul de vicepremier si ministru de Interne este un motiv abil si de prestigiu, care daca ar fi respins ar da apa la moara propagandei anti-PSD. In aceeasi cheie de prestigiu, abilitate si propaganda ar trebui decriptata si declaratia lui Basescu, la intalnirea de la Bruxelles cu Barroso, cand afirma: „Ar fi un bun lucru daca as putea face echipa cu un ministru de Interne care s-ar numi Iohannis.”

  Motivatia crizei „guvernamentale”, cum califica si Basescu si Johannis blocarea restructurarii Guvernului, este puerila, neacceptarea de catre PNL a unui vicepremier de la PC, pe fondul unei vechi rivalitati dintre Basescu si Voiculescu. Pretextul este insa important pentru decopertarea relatiei de influenta pe care Cotroceniul o are asupra lui Crin Antonescu si, prin acesta, asupra USL.

  Probabil ca aceleasi mesaje de consum extern, privind stadiul si strategia de „deblocare”, livrate vineri in capitala europeana, s-au numarat si printre cele ale convorbirii transatlantice de joi. Important ar fi insa de stiut ce se afla in spatele mesajelor oficiale, pentru ca este clar ca se lucreaza de zor la acreditarea ideilor de „criza” si „uzura.” De pilda, pe ce a mizat Elena Udrea cand a cerut ca PMP sa vina la guvernare la sfarsitul lui 2014 si ce l-a apucat pe Basescu sa scoata pe gura acea broasca raioasa la adresa statului de drept, in emisiunea lui Turcescu, de la B1 TV?

  Daca, asa cum se aude pe surse, PNL va iesi de la guvernare, Antonescu si Iohannis vor purta intreaga raspundere, indifernt in seama cu va fi pusa decizia sau cum va fi manevrata. Va fi o confirmare ca a fost o criza pusa la cale din afara USL, ca cei doi lideri liberali si-au subordonat deciziile de partid unei vointe politice ostile aliantei, ei insisi devenind parte a acestei ostilitati, ceea ce va face rau in primul rand PNL (drama PDL este inca vie).

  Un lucru mi se pare cert, o criza a USL nu va fi o criza politica in sens traditional, nu va fi o criza nationala. USD are sustinerile parlamentare si resursele politice si de negociere pentru a controla rapid orice criza guvernamentala. Singurul lucru care conteaza si care iese din planurile crizatorilor de serviciu este economia, care in 2013 a inregistrat o performanta de crestere extraordinara, de 3,5%, peste estimarile initiale, de 1,6%, si care, pe proiectiile Guvernului Ponta, va avea o crestere de 3% in 2014-2015. In plus, noi clarificari politice ar putea face sa avem un an electoral mai scurt.

 62. 62 T-Rex februarie 16, 2014 la 11:02 pm

  Presa romana prezinta pe ansamblul ei un mesaj incorect: ca PNL este prizoniera PSD in aliata USL. Situatia este opusa, si greu de inteles. Ambele partide, PSD si PNL au impins constant imaginea unui fetis anti-Basescu, prezentind un scop comun: „indepartarea regimului Basescu”. Un scop pe care insa tot romanii l-au indeplinit, si nu USL, prin alegeri. „Regimul Basescu” e bine merci, si se pregateste sa cloceasca.

  Paradoxal, PSD este cea care face cele mai mari compromisuri politice, erodind puternic imaginea de partid de stinga. Cum? In primul rind, acceptind cota unica de impozitare, ca sa multumeasca PNL. Practic, prin aceasta capitulare ideologica, se compromite idea de stinga, si anume, ca cei care au mai mult, trebuie sa contribuie mai mult pentru a forma un buget, care in final sa poata sa satisfaca cerintele de baza, COMUNE, ale unei societati: educatia, sanatatea si dezvoltarea economica solida. PSD a tradat acest deziderat national, si pe cale de consecinta, devine cauza a polarizarii societatii romanesti. Cred ca daca vreo organizatie independenta ar face un studiu despre saracia din Romania, s-ar constata ca ea este la fel sau mai mare decit in vremea „regimului Basescu”.

  Viata politica din Romania se aseamana cu cea din SUA, unde doua grupari, ambele conservatoare in varii proportii, au devenit complet opace la interesele oamenilor de rind. Din pacate, nici in SUA, nici in Romania, nu exista lideri cu suficienta ambitie si perseverenta pentru a crea „a treia cale” politica.

 63. 63 T-Rex februarie 16, 2014 la 11:38 pm

  Despre polarizare, in cifre: Romania pare sa aiba o crestere economica destul de mare anul acesta prognozata la 5.1%, insa consumul ramine slab. Datele economice arata clar ca veniturile angajatilor cresc modest in doar citeva ramuri economice, insa nu acopera nici macar cresterea inflatiei. In lipsa unei politici de redistributie echitabila a bogatiei nationale, de cresterea tortului economic din Romania se vor bucura tot cei care au destul, sa ii etichetam cei „1%”. Ce face domnul Ponta in timp de tortul creste? Aminteste despre necesitatea unei redistributii mai echitabile, pe baza conceptului de „solidaritate” cu care se mindreste stinga? Nu, el arata spre grafice:

  „Întrebat de ce avansul economic de anul trecut nu s-a simţit în nivelul de trai, Ponta a spus: „Dacă priviţi la grafice, această creştere s-a simţit“.”

  Asta e problema celor ajunsi la virf: nu mai vad decit grafice si statistici care le sunt prezentate, pe scurt, ca ei nu au timp sa analizeze sau sa confirme. Ma tem ca oamenilor le este indiferent de graficele de care vorbeste dl Ponta. Sunt satui de statistici si propaganda. Au avut pe deplin pe vremea lui Ceausescu, tot felul de grafice si statistici. Ei ar vrea ca dl Ponta sa vorbeasca concret despre cresterea calitatii vietii lor.

  De dl. Antonescu nu am amintit pentru ca el, liberal fiind, este liber sa nu il intereseze acest subiect. Ca si multe altele care tin de echitate, egalitate si solidaritate. Mmmm, nu se pupa cu doctrina liberala a dormitului si nepasarii. De fapt, daca e sa insumam doctrina liberala ea cam asta spune: „sa lasam lucrurile sa curga fara sa intervenim”. Completare cu litere ilizibile la subsolul documentului programatic: „in timpul asta noi ne punem sacii in caruta”. Si nu numai liberalii!

  http://adevarul.ro/economie/stiri-economice/de-nu-simte-boomul-economic-buzunarele-romanilor-1_5300ed17c7b855ff5664b88a/index.html

 64. 64 Vsile februarie 17, 2014 la 7:26 am

  Serbanfil @ Co.

  Cit de greu este sa nu fi cinstit cu tine insuti atunci cint esti partinic!

  Despre ce atacuri vorbesti dumneata , nu cumva este vorba de contra-atacuri sau hai sa le numim daca vreti atacuri din ambele parti, dar cu mari mizerii sustinute public de socrul Sarbu, Seful Marilor Proiecte si de dl. Dragnea?

 65. 65 Vsile februarie 17, 2014 la 7:40 am

  Luminita A.

  Nu este nevoie sa vocalizati acuzindu-va proprii parteneri, uite dl. Nastase va observat eforturile si va aplaudat enumerandu-va printre prietenii asa zisi colegi ai domniei sale, fapt care arata ca inca nu a inteles care-i treaba in relatia coleg , coleg amic,coleg prieten, si a actului colegial care decurge din aceasta stare!
  V-as intreba si pe dumneavoastra , sincer, daca cunoasteti aceasta notiune, pe cine ati votat in 2004 pe Nastase sau pe Basescu?
  Pe mine ma surprinde aceasta latura a omului partinic, chibitz, spectator la fotbal etc. ,intre pe arena ca un om normal si apoi se comporta ca un om asa de mic!

 66. 66 blogideologic februarie 17, 2014 la 7:47 am

  În atenţia domnului prim ministru Victor Ponta : “Laver sa voiture à domicile pollue les nappes phréatiques” (Reuters). Dar în raport cu această poluare individuală minimalistă, poluarea aquiferelor produsă de către firmele RMGC şi Chevron are, la scara României, dimensiuni astronomice, oricum catastrofale –direct şi indirect- pentru mediu, agricultură, turism, şi economie.

 67. 67 Cârcotaşu februarie 17, 2014 la 8:47 am

  @ Doru Coarnă,

  Parerea mea sincera este ca inca le avem, doar nu a fugit nimeni cu gazul, titeiul sau Petromidia si celelalte, doar ca trebuie sa cumparam produsele de la cei ce le detin… Astfel aflam si cum anume vom ajunge independenti energetic, putem cumpara independent energie de oriunde!

  Da, dom-le. Şi când ne amintim cum curgea laptele şi mierea, când le avea statu’ şi ni le dădea moca, ba ne mai îndesa şi nişte bani în buzunare, că de, d-aia-i stat! 😯

 68. 68 Cârcotaşu februarie 17, 2014 la 8:48 am

  PS. D-al nost’, carevasăzică!

 69. 69 Marian Nicolae februarie 17, 2014 la 10:40 am

  New Dimensions of U.S. Foreign Policy Toward Russia

  By George Friedman
  Geopolitical Weekly, Tuesday, February 11, 2014 – 04:13

  http://www.stratfor.com/weekly/new-dimensions-us-foreign-policy-toward-russia?utm_source=freelist-f&utm_medium=email&utm_campaign=20140211&utm_term=Gweekly&utm_content=readmore

  The struggle for some of the most strategic territory in the world took an interesting twist this week. Last week we discussed what appeared to be a significant shift in German national strategy in which Berlin seemed to declare a new doctrine of increased assertiveness in the world — a shift that followed intense German interest in Ukraine. This week, U.S. Assistant Secretary of State Victoria Nuland, in a now-famous cellphone conversation, declared her strong contempt for the European Union and its weakness and counseled the U.S. ambassador to Ukraine to proceed quickly and without the Europeans to piece together a specific opposition coalition before the Russians saw what was happening and took action.

  This is a new twist not because it makes clear that the United States is not the only country intercepting phone calls, but because it puts U.S. policy in Ukraine in a new light and forces us to reconsider U.S. strategy toward Russia and Germany. Nuland’s cellphone conversation is hardly definitive, but it is an additional indicator of American strategic thinking.

  Recent U.S. Foreign Policy Shifts
  U.S. foreign policy has evolved during the past few years. Previously, the United States was focused heavily on the Islamic world and, more important, tended to regard the use of force as an early option in the execution of U.S. policy rather than as a last resort. This was true not only in Afghanistan and Iraq but also in Africa and elsewhere. The strategy was successful when its goal was to destroy an enemy military force. It proved far more difficult to use in occupying countries and shaping their internal and foreign policies. Military force has intrinsic limits.
  The alternative has been a shift to a balance-of-power strategy in which the United States relies on the natural schisms that exist in every region to block the emergence of regional hegemons and contain unrest and groups that could threaten U.S. interests.

  The best example of the old policy is Libya, where the United States directly intervened with air power and special operations forces to unseat Moammar Gadhafi. Western efforts to replace him with a regime favorable to the United States and its allies have not succeeded. The new strategy can be seen in Syria, where rather than directly intervening the United States has stood back and allowed the warring factions to expend their energy on each other, preventing either side from diverting resources to activities that might challenge U.S. interests.

  Behind this is a rift in U.S. foreign policy that has more to do with motivation than actual action. On one side, there are those who consciously support the Syria model for the United States as not necessarily the best moral option but the only practical option. On the other, there are those who argue on behalf of moral interventions, as we saw in Libya, and who see removing tyrants as an end in itself. Given the outcome in Libya, this faction is on the defensive; it must explain how an intervention will actually improve the moral situation. Since this faction also tended to oppose Iraq, it must show how an intervention will not degenerate into Iraq-type warfare. That is hard to do, so for all the rhetoric, the United States is by default falling into a balance-of-power model.

  The Geopolitical Battle in Ukraine
  Russia emerged as a problem for the United States after the Orange Revolution in 2004, when the United States, supporting anti-Russian factions in Ukraine, succeeded in crafting a relatively pro-Western, anti-Russian government. The Russians read this as U.S. intelligence operations designed to create an anti-Russian Ukraine that, as we have written, would directly challenge Russian strategic and economic interests. Moreover, Moscow saw the Orange Revolution (along with the Rose Revolution) as a dress rehearsal for something that could occur in Russia next. The Russian response was to use its own covert capabilities, in conjunction with economic pressure from natural gas cutoffs, to undermine Ukraine’s government and to use its war with Georgia as a striking reminder of the resurrection of Russian military capabilities. These moves, plus disappointment with Western aid, enabled a more pro-Russian government to emerge in Kiev, reducing the Russians’ fears and increasing their confidence. In time, Moscow became more effective and assertive in playing its cards right in the Middle East, giving rise to the current situations in Syria, Iran and elsewhere.

  Washington had two options. One was to allow the balance of power to assert itself, in this case relying on the Europeans to contain the Russians. The other was to continue to follow the balance-of-power model but at a notch higher than pure passivity. As Nuland’s call shows, U.S. confidence in Europe’s will for and interest in blocking the Russians was low; hence a purely passive model would not work. The next step was the lowest possible level of involvement to contain the Russians and counter their moves in the Middle East. This meant a limited and not too covert support for anti-Russian, pro-European demonstrators — the re-creation of a pro-Western, anti-Russian government in Ukraine.

  To a considerable degree, the U.S. talks with Iran also enable Washington to deny the Russians an Iranian card, although the Syrian theater still provides the Kremlin some room to maneuver.
  The United States is not prepared to intervene in the former Soviet Union. Russia is not a global power, and its military has many weaknesses, but it is by far the strongest in the region and is able to project power in the former Soviet periphery, as the war with Georgia showed. At the moment, the U.S. military also has many weaknesses. Having fought for more than a decade in the core of the Islamic world, the U.S. military is highly focused on a way of war not relevant to the former Soviet Union, its alliance structure around the former Soviet Union is frayed and not supportive of war, and the inevitable post-war cutbacks that traditionally follow any war the United States fights are cutting into capabilities. A direct intervention, even were it contemplated (which it was not), is not an option. The only correlation of forces that matters is what exists at a given point in time in a given place. In that sense, the closer U.S. forces get to the Russian homeland, the greater the advantage the Russians have.

  Instead, the United States did the same thing that it did prior to the Orange Revolution: back the type of intervention that both the human rights advocates and the balance-of-power advocates could support. Giving financial and psychological support to the demonstrators protesting Ukrainian President Viktor Yanukovich’s decision to reject a closer relationship with Europe, and later protesting the government’s attempt to suppress the demonstrations, preserved the possibility of regime change in Ukraine, with minimal exposure and risk to the United States.

  Dissatisfaction with the German Approach
  As we said last week, it appeared that it was the Germans who were particularly pressing the issue, and that they were the ones virtually controlling one of the leaders of the protests, Vitali Klitschko. The United States appeared to be taking a back seat to Germany. Indeed, Berlin’s statements indicating that it is prepared to take a more assertive role in the world appeared to be a historic shift in German foreign policy.

  The statements were even more notable since, over the years, Germany appeared to have been moving closer to Russia on economic and strategic issues. Neither country was comfortable with U.S. aggressiveness in the Middle East and Southwest Asia. Both countries shared the need to create new economic relationships in the face of the European economic crisis and the need to contain the United States. Hence, the apparent German shift was startling.
  Although Germany’s move should not be dismissed, its meaning was not as clear as it seemed. In her cellphone call, Nuland is clearly dismissing the Germans, Klitschko and all their efforts in Ukraine. This could mean that the strategy was too feeble for American tastes (Berlin cannot, after all, risk too big a confrontation with Moscow). Or it could mean that when the Germans said they were planning to be more assertive, their new boldness was meant to head off U.S. efforts. Looking at this week’s events, it is not clear what the Germans meant.

  What is clear is that the United States was not satisfied with Germany and the European Union. Logically, this meant that the United States intended to be more aggressive than the Germans in supporting opponents of the regime. This is a touchy issue for human rights advocates, or should be. Yanukovich is the elected president of Ukraine, winner of an election that is generally agreed to have been honest — even though his constitutional amendments and subsequent parliamentary elections may not have been. He was acting within his authority in rejecting the deal with the European Union. If demonstrators can unseat an elected president because they disagree with his actions, they have set a precedent that undermines constitutionalism. Even if he was rough in suppressing the demonstrators, it does not nullify his election.
  From a balance-of-power strategy, however, it makes great sense. A pro-Western, even ambiguous, Ukraine poses a profound strategic problem for Russia. It would be as if Texas became pro-Russian, and the Mississippi River system, oil production, the Midwest and the Southwest became vulnerable. The Russian ability to engage in Iran or Syria suddenly contracts. Moscow’s focus must be on Ukraine.

  Using the demonstrations to create a massive problem for Russia does two things. It creates a real strategic challenge for the Russians and forces them on the defensive. Second, it reminds Russia that Washington has capabilities and options that make challenging the United States difficult. And it can be framed in a way that human rights advocates will applaud in spite of the constitutional issues, enemies of the Iranian talks will appreciate and Central Europeans from Poland to Romania will see as a sign of U.S. commitment to the region. The United States will re-emerge as an alternative to Germany and Russia. It is a brilliant stroke.

  Its one weakness, if we can call it that, is that it is hard to see how it can work. Russia has significant economic leverage in Ukraine, it is not clear that pro-Western demonstrators are in the majority, and Russian covert capabilities in Ukraine outstrip American capabilities. The Federal Security Service and Foreign Intelligence Service have been collecting files on Ukrainians for a long time. We would expect that after the Olympics in Sochi, the Russians could play their trump cards.

  On the other hand, even if the play fails, the United States will have demonstrated that it is back in the game and that the Russians should look around their periphery and wonder where the United States will act next. Putting someone in a defensive crouch does not require that the first punch work. It is enough for the opponent to understand that the next punch will come when he is least expecting it. The mere willingness of the United States to engage will change the expectations of Central Europe, cause tensions between the Central Europeans and the Germans and create an opening for the United States.

  The Pressure on Russia
  Of course, the question is whether and where the Russians will answer the Americans, or even if they will consider the U.S. actions significant at all. In a sense, Syria was Moscow’s move and this is the countermove. The Russians can choose to call the game. They have many reasons to. Their economy is under pressure. The Germans may not rally to the United States, but they will not break from it. And if the United States ups the ante in Central Europe, Russian inroads there will dissolve.

  If the Russians are now an American problem, which they are, and if the United States is not going to revert to a direct intervention mode, which it cannot, then this strategy makes sense. At the very least it gives the Russians a problem and a sense of insecurity that can curb their actions elsewhere. At best it could create a regime that might not counterbalance Russia but could make pipelines and ports vulnerable — especially with U.S. help.

  The public interception of Nuland’s phone call was not all that embarrassing. It showed the world that the United States, not Germany, is leading the way in Ukraine. And it showed the Russians that the Americans care so little, they will express it on an open cellphone line.

  Nuland’s obscene dismissal of the European Union and treatment of Russia as a problem to deal with confirms a U.S. policy:

  The United States is not going to war, but passivity is over.

 70. 70 Maximmouse februarie 17, 2014 la 10:41 am

  @Adrian B!

  Ai dreptate , trebuie conservat „filonul de aur pur” al evaziunii fiscale, acela pe care l-a cocolit guvernarea portocalie! este ” realitatea economica specifica” din aceasta tara. Ce bine a fost, este?! Ei, uite ca s-a ispravit, nu te speria, s-a ispravit intr-o oarecare masura.Urmeaza, dupa ce pleaca liberalii, o leaca de curatenie, si atunci, abia atunci, sa aveti bagajele facute….:) 🙂 mai dureaza, mai dureaza….:) 🙂

 71. 71 Marian Nicolae februarie 17, 2014 la 10:41 am

  Stratfor confirmă:
  Ucraina nu reprezintă pentru SUA decât o platformă de atac împotriva Rusiei

  de Cristian Ulea
  http://romanian.ruvr.ru/2014_02_17/Stratfor-confirma-Ucraina-nu-reprezinta-pentru-SUA-decat-o-platforma-de-atac-impotriva-Rusiei-3253/

  Fondatorul şi preşedintele companiei Stratfor, alintată adesea ca fiind CIA-ul civil, dezvăluie cu o francheţe neobişnuită planurile strategice ale Statelor Unite, ale căror unic obiectiv şi obsesie sunt îngenuncherea Rusiei.

  La scară geopolitică, subliniază George Friedman, criza ucraineană nu e decât o piesă într-un joc mult mai amplu.

  Sub titlul „Noi dimensiuni ale politicii externe a Statelor Unite cu privire la Rusia”, binecunoscutul George Friedman, şeful suprem al STRATFOR – alternativa civilă la Agenţia Centrală de Informaţii, cum îi place să-şi recomande firma – a publicat marţi, 11 februarie a.c., o amplă analiză a cărei primă calitate e, fără îndoială, renunţarea la subterfugii stilistice inutile, la ceea ce românii numesc „perdeluţe”. Pe scurt, Statele Unite au atacat Rusia în trecut, o fac în prezent şi vor continua să o facă, dacă nu militar, pentru că nu şi-o permit, prin orice alte mijloace. Victimele colaterale, termen inventat tot de americani, pot fi în cadrul acestei obsesii geopolitice ţări întregi, partide, organizaţii, simpli militanţi ori luptători autentici pentru libertate, oricine şi orice le-ar sta în cale. Ucraina nu face excepţie, ba dimpotrivă, serveşte drept excelentă platformă pentru noi mârşăvii. Friedman nu numai că oferă confirmarea autenticităţii convorbirii telefonice dintre Victoria Nuland şi ambasadorul SUA la Kiev, dar, după ce constată că doamna Asistent a Secretarului de Stat, „şi-a manifestat dispreţul profund pentru Uniunea Europeană”,şi „l-a consiliat pe ambasadorul SUA în Ucraina să acţioneze rapid şi fără ajutorul europenilor pentru a pune laolaltă o coaliţie de opoziţie specifică, înainte ca ruşii să vadă ce se întâmplă şi să reacţioneze”, ne oferă şi sensul mai profund al acestor fraze, care sunt „un indiciu suplimentar al gândirii strategice americane”. Un indiciu asupra îndemnului la destabilizare, revoltă şi răsturnare violentă de regim, înlăturarea prin forţă şi şantaj a unui şef de stat ales democratic şi aruncarea unei întregi ţări în haos şi sărăcie. Cu un supliment de satisfacţie pentru Washington: punerea la punct a aspiraţiilor tot mai deranjante pentru americani ale Germaniei, care pare decisă să devină tot mai vizibilă pe scena internaţională, după cum a dovedit-o implicarea făţişă a Berlinului în criza ucraineană.

  George Friedman consideră, pe bună dreptate, că politica externă americană a ultimelor decenii, în care forţa militară a jucat rolul esenţial, într-un soi de veşnic scenariu pe tema „prima dată tragi şi după aceea pui întrebări”, e falimentară. După ce au nenorocit teritorii uriaşe şi au trimis aiurea la moarte sute de mii, dacă nu milioane de oameni, începând cu Irakul şi sfârşind cu Libia şi Afganistanul, totul în numele libertăţii şi drepturilor umane fundamentale, americanii par să fi redescoperit oul lui Columb. Cum „intervenţiile morale, cum am văzut în Libia, şi eliminarea tiranilor ca un scop în sine” nu mai e credibilă, orice om de rând sesizând ipocrizia, autorul analizei crede că Washingtonul e obligat să recurgă la politica „echilibrului de forţe”, un soi de „încurcă-i drace”, cu SUA pe post de spectator. Nota bene: nu un spectator pasiv, pentru că dacă ar permite desfăşurarea şi încheierea pe baza forţelor reale ale combatanţilor a diverselor conflicte, interesele americane ar putea avea de suferit serios. Iată că, în premieră, Stratfor scrie negru pe alb că aşa numita mişcare eliberatoare populară care a pus capăt regimului Gaddafi prin uciderea sălbatică a acestuia, mişcare caleidoscopică ce a transformat astăzi Libia într-un stat fantomă, unde toată lumea se luptă cu toată lumea, nu era doar sprijinită aerian de aviaţia de luptă a SUA, dar beneficia şi de acţiunile la sol ale „forţelor speciale de operaţii”americane, faimoşii luptători JSOC, care împreună cu colegii lor britanici au reuşit să învingă la modul „strict secret” forţele guvernamentale, în timp ce „insurgenţii” trăgeau tone de cartuşe în aer, filmaţi de toate televiziunile occidentale, şi ţipând cât îi ţineau bojocii „Allahu Akhbar!”, ca să celebreze „eliberarea” de import.

  În ceea ce priveşte „Bătălia geopolitică în Ucraina”, cum sună unul dintre subtitlurile analizei lui Friedman, lucrurile sunt limpezi. „Rusia a devenit o problemă pentru Statele Unite după Revoluţia Portocalie din 2004, când SUA, sprijinind fracţiunile anti-ruseşti din Ucraina, a reuşit să construiască un guvern relativ pro-occidental, anti-rusesc”. Fireşte că, aşa cum recunoaşte şi şeful Stratfor, Rusia a văzut în această operaţiune o ofensivă a serviciilor americane de informaţii, care doreau să creeze „o Ucraină anti-rusească ce ar fi putut provoca direct interesele strategice şi economice ale Rusiei”. Fireşte că Moscova a reacţionat, pentru că doar o ţară fără coloană vertebrală asistă indiferentă la atacarea intereselor ei. Şi, tot fireşte, Rusia a reuşit ceea ce planificatorii de peste ocean nu scontau să se întâmple: nu numai că şi-a revenit, dar a şi contraatacat inteligent, devenind jucătorul sine qua non în actuala ecuaţie de interes geopolitic din Orientul Mijlociu, mai ales în cazurile Siriei şi Iranului. Problema, se vede treaba, nu este că americanii duc lipsă de imaginaţie când îşi propun să dărâme ceva, ci că nu sunt capabili să înveţe din lecţiile istoriei. Faimoşii şi bine plătiţii sovietologi de la Washington nu fuseseră în stare, în 1991, să prevadă dezmembrarea URSS, care i-a lăsat cu gura căscată. De ce ar fi mai capabili „experţii în Rusia” să-şi dea seama acum că această ţară nu a murit şi nici nu are de gând să o facă, dar, mai ales, că Rusia de azi nu numai că a renunţat la comunism, dar a tras şi toate învăţămintele necesare? „Statele Unite nu sunt pregătite să intervină în fosta Uniune Sovietică” scrie Friedman. Corect, dar trebuia să precizeze: nici militar, nici ca mentalitate. Pentru că atâta timp cât Rusia va fi atacată cu mentalitatea războiului rece, oamenii vor reacţiona invers faţă de ceea ce speră atacatorii: adevărurile simple despre viaţa lor nu pot fi schimbate. Lozincile şi promisiunile nu ţin loc de pâine şi căldură în case. Acest tip de proces e în plină desfăşurare în Ucraina, unde tot mai mulţi cetăţeni se întreabă pentru ce „luptă” de fapt, în timp ce resping tot mai mult aventura europenistă sau neonazistă ce li se propune de diverşi aventurieri transformaţi de unii singuri sau de specialişti din occident în „politicieni, lideri ai opoziţiei”.

  Pe acest fond, nedetaliat cum s-ar fi cuvenit, şeful Stratfor propune un nou subtitlu: „Nemulţumirea faţă de abordarea germană”, şi scrie: „se pare că nemţii sunt cei ce presează în mod particular situaţia, şi tot ei sunt cei ce controlează virtual unul din liderii protestelor, pe Vitali Kliciko. Statele Unite pare că au ocupat un loc în spatele Germaniei”. Un loc în spatele Berlinului nu este acceptabil pentru nici un oficial de la Washington, cu atât mai mult cu cât, la un moment dat, americanii îi bănuiau serios pe germani că „se apropiaseră de Rusia în anumite chestiuni economice şi strategice”. Iată de ce Victoria Nuland îi trimite cu totul la plimbare pe nemţi, pe Kliciko şi toate eforturile lor în Ucraina. Pur şi simplu, Germania nu mai prezintă încredere pentru SUA, care nu reuşeşte să îi descifreze politica externă. Şi, prin extensie, Uniunea Europeană, minus Marea Britanie, intră la aceeaşi categorie.

  Spre cinstea domnului George Friedman, acesta insistă asupra unui adevăr irefutabil: Viktor Ianukovici este preşedintele ales legal şi democratic al Ucrainei. „El a acţionat în limitele autorităţii sale atunci când a respins acordul cu Uniunea Europeană. Dacă demonstranţii pot îndepărta din funcţie un preşedinte ales pentru că nu sunt de acord cu acţiunile lui, stabilesc un precedent care subminează constituţionalismul. Chiar dacă preşedintele a acţionat cu duritate în reprimarea protestelor, asta nu anulează legitimitatea alegerii sale”. Dar faptul nu îi împiedică pe americani să vrea să manipuleze demonstranţii ucraineni, să complice lucrurile, să aţâţe focul în Ucraina. „Utilizarea demonstranţilor pentru a crea o problemă masivă Rusiei face două lucruri. Creează o ameninţare strategică reală pentru ruşi şi îi obligă la defensivă. În al doilea rând, aminteşte Rusiei că Washingtonul are mijloace şi opţiuni care fac dificilă provocarea supremaţiei SUA. Iar această acţiune poate fi înfăţişată de o manieră care să fie aplaudată de apărătorii drepturilor omului, în ciuda problemelor constituţionale, de o manieră care va fi apreciată de inamicii convorbirilor diplomatice cu Iranul şi pe care central-europenii, de la Polonia la România, o vor vedea ca pe un semn al angajării SUA în regiune. Statele Unite vor reapărea ca o alternativă la Germania şi Rusia. E o lovitură de maestru.” Aici, cu trimitere la titlul prezentului text, latinii ar fi scris scurt şi cuprinzător: quod erat demonstrandum, Q.E.D.

  Ar mai fi de semnalat, totuşi, respectând desfăşurarea analizei din Stratfor, ultimul subcapitol: „Presiune asupra Rusiei”. După ce aminteşte că socoteala de acasă a americanilor s-ar putea să nu corespundă cu cea din târg, pentru că nici ruşii şi nici nemţii nu vor sta cu mâinile în sân, George Friedman insistă asupra desfăşurării operaţiunii subversive în Ucraina. „Dacă ruşii sunt acum o problemă pentru americani, şi sunt, şi dacă Statele Unite nu vor reveni la metoda intervenţiei directe, ceea ce nu pot face, atunci această strategie are sens. Cu cel mai mic efect, va crea ruşilor o problemă şi un sentiment de insecuritate care le-ar afecta acţiunile în alte zone. În cel mai bun caz, ar putea crea un regim care, deşi nu ar reuşi să contrabalanseze Rusia, i-ar putea vulnerabiliza conductele de gaz şi porturile – mai ales cu ajutor din partea Statelor Unite”. Oricum am lua-o, operaţiunea preconizată de americani în Ucraina e planul unui atac direct împotriva Rusiei. Care nu va ezita să răspundă. După Olimpiadă există şanse mari să vedem evoluţii foarte interesante. Şi mai ales inteligente.

  Notă:
  Toate informaţiile prezentate în articol aparţin autorului.
  Postul de radio Vocea Rusiei nu răspunde pentru ele.

 72. 72 Doru Coarna februarie 17, 2014 la 10:46 am

  @ Carcotasu,

  intr-adevar, inainte de ’89 noi aveam cel mai ieftin combustibil din Europa, asta-i cert. Singura problema era penuria aparuta cand Ceasca s-a apucat sa exporte tot ca sa plateasca datoria.

  Dar adevarul e ca le-am dat pe nimic! Ma rog, cele pe care nu le-am distrus… Vedem acum si ne putem da palme, cat de mult lupta UE ca sa atraga Ucraina, iar noi, posesori de bogatii si de pozitie geostrategica la limita Europei, a trebuit sa dam anapoda chestiile alea… Interesul extinderii UE ar fi trebuit sa ne permita sa punem conditii benefice noua, nu sa tot platim si sa cedam… Si partea proasta e ca plata nu o fac cei care s-au pozitionat gresit in procesul de negociere si aderare, ci noi toti prin mentinerea unui nivel de trai la limita pauperitatii pt majoritatea populatiei… Ori, si asta-i cert!

 73. 73 Doru Coarna februarie 17, 2014 la 10:59 am

  @ FP,

  pai e simplu, daca USL se rupe se va forma o alianta de dreapta contra uneia de stanga, va castiga dreapta pt ca va primi sprijin din toate partile! Evident, dupa prezidentiale se va desemna alt premier…

  Daca USL nu se rupe, atunci balamucul continua si noi vom continua sa avem parte de circul declaratiilor curente. Evident, asta presupune intrarea oficiala a lui Ponta in lupta pt prezidentiale deoarece, daca iese Antonescu, vom avea alta desemnare in cateva luni… Deci daca USL se mentine, trebuie sa candideze Ponta, ceea ce inseamna ca USL se va rupe…

  Deci, oricum dreapta castiga la toamna, oricum va exista alt premier, oricum Basescu gestioneaza situatia. Singura solutie ca lucrurile sa reuseasca stangii, este ca Ponta sa candideze, sa castige cu electoratul de stanga, si sa faca rost de un premier serios care sa aiba majoritate parlamentara. Asta nu e greu pt PSD, insa nu cred ca isi poate impune un castigator fara sprijinul general gestionat de Basescu. Ca sa reuseasca trebuie sa ne intoarcem la ipoteza blatului, si asta ar fi confirmarea, si totodata moartea democratieii in Romania.

  Deci ori Ponta si Basescu blatuiesc, ori USD pierde tot, treptat… Basescu insa castiga in ambele situatii…

 74. 74 ZeV februarie 17, 2014 la 11:00 am

  Luminita Arhire
  Sincer sa fiu, nu inteleg modul superficial in care liberalii si sustinatorii lor de pe acest blog se raporteaza la actul de guvernare. Perceptia mea este ca liberalilor li se…..in…..de guvern, strategii, coerenta, viziune, predictibilitate, stabilitate, etc, probabil, sub presiunea enorma a PPE in perspectiva alegerilor europarlamentare, a caror miza, se pare ca este mult mai mare, in context european, in raport cu ceea ce percepem noi, romanii, din interiorul paharului cu apa. Nu uit ca liberalii cocheteaza de mult timp cu PPE, in detrimentul ALDE.
  Altfel, nu are absolut nicio logica sa retragi de la Finante un vicepremier liberal al guvernului, un profesionist bine apreciat in cercurile financiare internationale, ca sa ce ? ..sa muti de la Sanatate un Nicolaescu care pana mai ieri sa batea cu pumnul in piept ca face reforma si se lupta cu morile de vant pana la capat ? Acum, abandoneaza ?
  Sau, care este logica numirii unui ministru la Interne, dar pe care vrei sa-l promovezi in demnitatea neconstitutionala de vice premier, culmea, cu atributii la Finante ?(sic!)
  Nu cred ca mai este nevoie sa argumentez iresponsabilitatea liberalilor si strategia lor evidenta de a se indeparta de guvern si de USL.
  Cred ca li s-a spus de catre emisari ai Inaltelor Porti ca, oricum, presedinte va fi cineva dorit de PPE si de Washington, ORICE AR FACE POLITICIENII ROMANI, iar lor, liberalilor, li se va garanta ,,imunitatea” (dupa avalansa anterioara de dosare) si locuri suficient de caldute in diferite zone interne, sau externe, bine remunerate.
  (Z)
  De aceea s-a/s-au creat DNA si alte institutii de forta si, cu siguranta, unui candidat, sau proaspat ales neagreat, i se va atarna de coada un dosar, sau, se vor gasi ,,argumente” ca alegerile au fost fraudate si prin urmare, trebuie, musai, anulate. ORICE ESTE POSIBIL, IN ROMANIA LUI TRAIAN BASESCU.
  Ma astept la orice, de la regimul disperat al lui Traian Basescu si papusarii lui din afara atat de interesati intr-o Romanie domestica pe veci.
  Este trist, Luminita, dar daca poporul roman nu se calmeaza in totalitate si nu iese masiv la vot, chiar de la orele 06:00 am (nu ca in 2012 cand sute de tineri de la Costinesti au fost prinsi la 09:00 pm in afara sectiilor de votare). Indolenta si egoismul de a nu risipi timpul de weekend ne va costa mult timp, foarte mult timp, de acum incolo, pe noi si urmasii urmasilor nostril.
  ps
  Eu, daca as fi Victor Ponta, AS PROPUNE O FORMULA RESTRANSA DE GUVERN, FARA NICIUN VICE-PREMIER.

 75. 75 Vsile februarie 17, 2014 la 1:10 pm

  T-Rex,

  Dumneata vorbesti de un fetis contrazicind, adevarul care a creat fenomenul . Despre ce pesoana este vorba , un personaj care a inselat prin minciuna, logoree, abuz fizic si moral o natiune,de un politician care si-a creat valuri de propagandisti platiti de pensionari si de cei mai defavorizati oameni care muncesc din greu pentru un salariu mizerabil?
  Chiar asa de prost stati cu „rememberul” , sau chiar asa de dator ati ramas ,ca sa veniti cu oobraznicie nemasurata sa ne transmiteti texte basiste?
  Pe dumneata cine te plateste Ex R-T?
  Dumneata de care presa vorbesti de cea platita de Cotroceni sau de cea platita de Voiculescu@ Co , deocamdata in minoritate majora desi atacul securist din presa de Cotro domina acest sector informational dar in acelasi timp si infractional?

  Fragmentarium……

  In ciuda analizei pertinente nu aveti sclipirea desconspirarii abuzului PSDist din cadrul aliantei USL cum tot asa nici nu vedeti imposibilitatea reptragerii PNL din USL nici chiar cu riscul retragerii ministrilor PNL de la guvernare.
  Oricum Antonescu si-a linistit si proprii colegi din PNL , avizi de acte colegiale ,lamurind faptul ca PNL nu va rupe in acest segment important de timp alianta dar isi va pastra optiunile de la guvernanre.

  Sadicu pe dinafara coerentei in gandire,

  Problemele sociale ale Europei se adancesc si indiferent de evenimentele nib Germania , socialismul mai populist dar si mai apropriat de someri,pensionari , muncitori sau functionari cu venituri subrazite de economia precara a Europei in mod sigur , vor gresii bine sau rau . inlaturind temporar pe aceia care au provocat criza, saracirea populatiei .\

  Cine crede ca altde Merkel @ co sunt alesi pe viata ori e prost ori este fortae prost!

 76. 76 sadicu februarie 17, 2014 la 1:22 pm

  @ZeV
  Tu ai o mare problema:niciodata nu vorbesti in numele tau,erijandu-te
  in reprezentantul ”maselor” care,zic eu,nu te-au delegat sa le reprezinti interesele in mediul virtual.
  In loc de ”noi cei care am votat USL” correct ar fi,”eu care am votat USL”,imi doresc,x sau y.
  Am observat ca in sondaje ,acel USL de 70% nu mai exista,si ma refer la sondajele pesedistului Marius Pieleanu.
  De fapt,este evident pentru oricine ca USL nu mai exista nici in realitate sau daca mai exista,ar trebuii sa-si schimbe denumirea.Din USL in UTB,(uniunea turnul babilonului).
  Cat despre ”poporul uselist”:o parte nu mai intelege nimic,alta parte se jura ca nu mai merge niciodata la vot,iar ce a mai ramas s-a impartit in ”doua cete” care-si dau in cap,(ma refer la penelisti si pesedisti).
  Pe reltelele de socializare,bloguri,forumuri,etc. nu mai ai loc de ei.

 77. 77 papasha februarie 17, 2014 la 2:43 pm

  Revin cu comentariul meu nepublicat , revizuit si cosmetizat ( forma , nu fond ), pt. a respecta normele intelectuale de limbaj !

  Am eliminat formularea mitocaneasca, de genul ” bai papagalilor ” ,
  cu formularea blanda si dragastoasa de ” mai draga intelectualilor „, si
  in plus , in PS , mai adaug un comentariu legat de Olimpiada de la Soci .

  DORMITI LINISTITI , USL-UL NU SE RUPE PT.CA :

  1. CIOLANUL E MAI TARE CA DOCTRINA .

  2. ACUM CAND AU O MAJORITATE DE PESTE 70% , SI SLUGILE LU’ BAS(S)ECU STERG CU EI PE JOS , SI-I HAITUIESC CU PUSCARIA , CU O RATA DE 2-3 PE SAPTAMANA , SUNT SIGUR CA NUMAI DACA TRAG FAINA PE NAS , SAU AU PERFUZII IN CAP , SA NU-SI DEA SEAMA CE-I ASTEAPTA , DUPA …….

  COABITATI MAI DRAGA INTELECTUALILOR CU BAS(S)ECU !
  INTRE VOI , TAIATI-VA GATURILE , INJUNGHIATI-VA PE LA SPATE !

  NU DE-ASTA V-A VOTAT POPORUL , MAI DRAGA INTELECTUALILOR !

  PS Daca trimeteam la Soci , echipa personala de CURLING a lu’ bas(s)ecu , luam cu siguranta toate 3 medalii , gold , silver si bronz .

 78. 78 Luminita Arhire februarie 17, 2014 la 3:07 pm

  @Vsile – postare februarie 17, 2014 la 7:40 am
  Nu stiu daca sunteti fostul „Vasile ”si v-ati pierdut intre timp o litera din nume pe drum , sau sunteti un altul , mai nou , mai proaspat , mai insufletit ! Ca stil , pareti sa fiti una si aceeasi persoana – poate mai neglijent decat fostul „Vasile”, avandu-se in vedere ortografia distrugatoare ! Raspunsurile la nelinistile dumneavoastra existentiale cu privire la persoana mea se gasesc in arhiva blogului – cititi ! este propunerea mea , reluand indemnul bine-cunoscutului Marius Tuca . Cat despre pericolele care-l pasc pe domnul Adrian Nastase deoarece nu pricepe si pace sensul cuvantului „ COLEG ” , e salutar ca faceti dumneavoastra efortul de a-l lumina .
  Nu stiu cine este „omul mic ”din postarea dumneavoastra , dar nici nu sunt curioasa sa aflu …

 79. 79 Draghi Puterity februarie 17, 2014 la 3:22 pm

  @blogideologic

  Exista unele modele matematice care sugereaza ca „boala Facebook” ar avea o dinamica asemanatoare ca a unei epidemii. In consecintza, pana in 2017 Facebook-ul va pierde 80% din participantzi:

  http://phys.org/news/2014-01-facebook-disease-math.html

  Evident, Mark Zuckerberg dar si altii cum ar fi Ray Kurzweil sunt de alta parere:

  http://phys.org/news/2014-01-facebook-isnt-dying-evolve.html

  Eu sunt de parere ca avantajele socializarii pe o retea virtuala depasesc, cel putin deocamdata, dezavantajele, asa ca o forma sau alta de „Facebook” va contiunua sa existe chiar si daca efectele ei economice vor fi de genul celor pe care le preconizezi tu.

 80. 80 serbanfl februarie 17, 2014 la 3:25 pm

  @Vsile februarie 17, 2014 la 7:26 am
  Fiecare observă viața și se exprimă exact cât îl ajută greutatea de pe umeri.
  Dar dacă n-au pe umeri nici o greutate sunt fericiți și-și dau în petic cu mult talent.

 81. 81 Draghi Puterity februarie 17, 2014 la 3:37 pm

  @blogideologic

  Completare…

  Problema pe care o vad eu in Facebook nu e doar natura economica, in sensul semnalat de tine, ci provine din faptul ca Facebook-ul actual standardizeaza si simplifica exagerat modurile de interactiune sociala. Efectele acestei standardizari/simplificari sunt multiple.

  De ex. butonul de „like” din Facebook – are atatea conotatii, multe dintre care nu pot fi pur si simplu deduse din context, incat a ajuns sa schimbe insasi semnificatia cuvantului „like”. Dupa mine like-urile de pe Facebook inseamna pur si simplu „acest subiect a reusit sa imi atraga atentia”, indiferent daca in sens pozitiv sau negativ. Ceea ce duce la o bucla de reactie pozitiva in „attention economy”-ul in care ne aflam.

  De asemenea, deoarece multe mesaje sunt promovate si devin mai vizibile in functie de numarul de like-uri se poate ajunge la un sistem de valori aberant care se va translata si in societate reala.

 82. 82 sadicu februarie 17, 2014 la 3:38 pm

  CE POATE FI MAI POTRIVIT PENTRU ACESTE ZILE? MAESTRE:MUZICA!
  ……………………………………………………………………………………………………………Buna tara, rea croiala
  Mama ei de randuiala.
  Aia hoti, astia hoti,
  Mama lor la toti.

  Vin ai nostri, pleaca ai nostri
  Noi râmînem tot ca prosti.
  Aia hoti, astia hoti,
  Mama lor la toti.

  Bat-o vina, bat-o strechea
  Trage-aicea cu urechea.
  Mai romane, om sarac
  Iara ti-au venit de hac.

  Ne promit marea cu sarea
  Si conduc aiurea tara.
  Opozanti si potentati
  V-ati batut iar joc frati.

  Buna tara, rea croiala
  Mama ei de randuiala.
  Aia hoti, astia hoti,
  Mama lor la toti.

  Vin ai nostri, pleaca ai nostri
  Noi râmînem tot ca prosti.
  Aia hoti, astia hoti,
  Mama lor la toti.

  Politrucii-si fac concedii
  Pe la Cannes, Hawai, ca regii
  Pensionarii, pedagogii
  Au ajuns precum milogii.

  Venetici fac pretul painii
  Iar la cozi stam noi, romanii
  Muncitorii n-au salarii,
  Curvele pupa dolarii.

  Buna tara, rea croiala
  Mama ei de randuiala.
  Aia hoti, astia hoti,
  Mama lor la toti.

  Vin ai nostri, pleaca ai nostri
  Noi râmînem tot ca prosti.
  Aia hoti, astia hoti,
  Mama lor la toti.

  Romania-i de vanzare
  Cu uzini, crese, hotare.
  Spagile au zornait,
  Algoritmu-i multumit.

  Dumnezeu dac-ar veni
  Prim-ministru intr-o zi
  L-am manji si i-am gasi
  Cazier la SRI.

  Buna tara, rea croiala
  Mama ei de randuiala.
  Aia hoti, astia hoti,
  Mama lor la toti.

  Vin ai nostri, pleaca ai nostri
  Noi râmînem tot ca prosti.
  Aia hoti, astia hoti,
  Mama lor la totï.

 83. 83 Ghita Bizonu' februarie 17, 2014 la 4:01 pm

  …tu-ti partidul si liberalismul tau mai Tradicene!!!

  Cu ani in urma , in timpu guvernului Vacaroiu , mai strangand din buci, mai cumparand mai ieftin si chiar renuntand sa cumpar unele cestii am reusit cu chiu cu vai sa economisesc niste bani. Unele sume le-am folosit sa cumpar certificate SAFI – am 4 de tip C . Culmea cu 3 zile inaintea prabusirii valorilor SAFI am cumparat ultimul certificat – ptr 10 minute am fost tentat sa vand toate .. realizam un ce profit!- ca deh eram tampit si credeam in virtutile economisii si aveam sperante ca pe termen lung banii aia isi vor pastra valoarea .. ca dnii liberali care conduceau SAFI se pricep la afaceri si capitalism..
  Prost am fost! Singurele afaceri la care se pricep acesti nestimati domni sunt alea de genul lichidare .. Sa falimenteze si sa vanda ce au cladit altii..
  Naiv sa cred ca merita sa pastrez banii aia si sa mizez pe termen lung.

  Prin 2008 am primit niste dividende – ceva cam ca la 50 de lei (pe nu stiu cati ani). In 2008 nu au dat dividente … samd

  Acum am ajuns la fundul sacului si am cautat certificatele alea- erau “bine” puse ca deh! hartii de valoare!! Intreb la SAFI ce si cat.. si … am sa o senzatie cam naspa – intr-=un an 3,8 , in altu nitel mai mult … per total vreo 11 lei .
  Intreb cat ar face certidicatele (gigacaloria e cam scumpa …) mi se zice ca am 18 titluir si ca titlul face 1,5 lei.
  Adica total 27 de lei.
  Adica 10 kile de cartofi… Cu 50.000 lei in 96 cumparam mult mai multi cartofi …mai mult de 10 kile!
  Sta-v- ar in gat jigodii liberale!!

 84. 84 Centru februarie 17, 2014 la 4:06 pm

  Dupa diplomatii securisti ai MAE , sa nu uitam o alta resursa umana de valoare a Romaniei : ierarhia ortodoxa .
  Cazul adolescentei de familie buna bucuresteana , Iulia Ionescu , este tipic . Nenorocul clovnilor iresponsabili atei care se declara ” duhovnici ” in parohii bucurestene este ca nu era o necajita dintr-o comuna bacauana sau maramureseana , ci fiica unei familii cu cunostinte .
  Dupa parohul Popescu de la Constanta , care ia femei batrane ” in grija ” , nu inainte de a le face pe victime sa semneze cedarea patrimoniului propriu in favoarea lui , alt caz revoltator .
  Normal , Patriarhia nu gaseste nimic de criticat .
  Va mirati ca singurul prelat care l-a vizitat pe domnul Adrian Nastase in perioada de persecutie este pana acum episcopul romano-catolic Robu ?
  Din fericire , sunt in Romania si biserici adevarate .

 85. 85 blogideologic februarie 17, 2014 la 4:41 pm

  Un „ecosistem” de industrii se bazează pe omogenitatea în inovaţii.

 86. 86 Cris februarie 17, 2014 la 4:43 pm

  @ Luminita Arhire:

  Nici eu nu-l înțeleg pe Antonescu, dar, s-ar părea că, deși Ponta a fost mai rezervat de-a lungul vremii, PSD a tăcut și-a făcut, adică a luat multe agenții la Secretariatul General al Guvernului, un minister și încă un minister, a luat de unul singur hotărârea cu ratele la bănci…de parcă ar vrea să guverneze numai el.
  Aici e vorba de politici aplicate. PNL a renunțat măcar temporar la unele politici pentru a ajunge la un compromis.
  Liberalii s-au froasat văzându-se dați la o parte pe șest de la masa deciziilor, și acum au izbucnit.

  Din câte se vede privind înapoi, nicio alianță nu rezistă.
  Hai, că în asta sunt stânga cu dreapta, dar în Alianța D.A. erau, chipurile, dreapta cu dreapta…
  Ce să mai vorbim de Convenția Democratică care era destul de omogenă ideologic…
  De aceea, cred că cea mai bună soluție ar fi două partide mari care să poată guverna fiecare singur.
  E mare nevoie de stabilitate, de cicluri legislative și de guvernare de patru ani.
  Orice politici s-ar aplica, ele trebuie să aibă timp să-și arate rezultatele.

  În altă ordine de idei, doar tanti Oița din capu satului vrea să vadă în buzunare creșterea economică de 3,5% dintr-un singur an ( și tanti oițele din orașe, cu diplome sau fără…).
  Ca să nu mai vorbim de tanti oițele care au o calificare de doi bani, dar vor bunăstare…

 87. 87 Luminita Arhire februarie 17, 2014 la 8:09 pm

  Taberele –ostile ! – stau fata in fata , se infrunta surd si incearca sa puncteze , pe cat se poate …
  Dupa o lunga discutie , ieri , la Partidul Liberal , ochiul meu a prins iesirea din sala a celor chemati sa decida soarta nabadaioasei Aliante ; l-am recunoscut pe Tariceanu si pe inca vreo doi – in rest , o pleiada de “el lider maximo ”judeteni sau locali – capete aproape rase( primarul Timisoarei facea nota discordanta , cu pletele lui model eminescian , cand negre, cand albite pe la tample – depinde de imprejurare ) , cefe puternice , burtici peste care costumele incomode abia se incheie . Nici o deosebire intre liderii PSD din alte judete si municipii si liderii liberali ; de ce nu se inteleg , oare ? Aluatul din care sunt facuti pare acelasi . Noua vedeta a PNL-ului este domnul Bodea , care vrea cu tot dinadinsul sa iasa de la guvernare , daca nu accepta Ponta sa-l numeasca pe Iohannis la Interne ca sa coordoneze , in calitate de vicepremier, Finantele . A inteles cineva de ce au fost siliti ministrii liberali sa-si dea demisia ? Pana acum putine zile , agitatia si bosumflarea erau numai intre cele doua partide si intre cei doi lideri ; guvernarea , in schimb , era , pe bune dreptate , tinuta departe de scandal . Probabil ca nu a fost un lucru rau din moment ce – cel putin din punct de vedere statistic – guvernarea a dat niste rezultate ! Crin Antonescu spune insa nervos ca lui nu prea i-a placut ! Dar daca nu i-a placut Ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu de ce crede oare ca e mult mai competent Ministrul de Finante cu acelasi nume ? Sau poate ca nici Crin Antonescu nu crede , din moment ce lui Nicolaescu vrea sa i-I repartizeze tot pe omnipotentul supervizor , Iohannis !
  Dar domnul Gerea , caruia nici prin cap nu-I trecea sa demisioneze , pana a aflat ca partidul i-a tras scaunul de fund , cu ce-a gresit ? Cu nimic , el neapucand macar sa ia pulsul ministerului in fruntea caruia fusese pus de acelasi partid , ca sa-l conduca si sa-l inalte pe noi culmi de performanta !
  Atunci , nu cumva este o remaniere sub titlul “hai sa-i punem lui Ponta un sas in coasta , c-asa ne-am gandit noi ”?
  Liberalii , prin purtatorii lor de cuvant , declara ca vor doar sa fie cum a fost la incheierea Protocolului Aliantei si nimic mai mult ; numai ca ar fi greu sa se mai intoarca acum in Gradina Edenului , ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat . Pentru ca, din pacate , s-au intamplat unele lucruri : mini-alianta ACD nu mai exista , si nu Daniel Constantin – care a incasat cam cat poate un om sa duca – a produs ruptura ( in fapt , problema lui Crin Antonescu , nici nu este cu Ministrul Agriculturii , pe care nu conteneste sa-l ingroape intr-un dispret suveran , ci cu Voiculescu , asa cum a si declarat ) ; Partiduletul Conservator i-a cedat lui Crin Antonescu sefia Senatului si lucrurile asa stau , indiferent cat vrea sa minimalizeze presedintele liberal acest punct din Protocol ; ambele partide mari din Alianta au hotarat sa mearga separat le europarlamentare ( cred ca liberalii s-au cam razgandit , in ultima vreme , cand au vazut sondajele de opinie , dar era tarziu ) .
  Lucrurile nu sunt complicate , sunt mai curand caraghioase ; numai ca , din nefericire , s-au rostit cuvinte si , ca in “Anna Karenina ”, daca s-au rostit cuvinte , nu prea mai este mare lucru de facut .

 88. 88 Fragmentarium Politic februarie 18, 2014 la 12:56 am

  Crin Antonescu, aventurierismul politic si lantul contradictiilor

  Dupa reuniunea fara rezultat, de ieri, a USL, pe tema restructurarii Guvernului, conflictul dintre PNL si USD pare a mai ramane inghetat o vreme. Cred ca acest termen, de conflict, interpersonal, de orgolii, de influenta, cum vrem sa-i spunem, este mai sigur decat cel de “criza”, despre care Crin Antonescu spune ca e cand laie, cand balaie.

  Joi, inainte de Valentine’s Day, Antonescu declara, intr-o interventie telefonica la B1 TV, ca “Nu-i nicio criza, Ponta are de raspuns luni daca doreste sa mai faca guvern cu PNL.” Luni, dupa ce, probabil, i s-au risipit sentimentele din ziua indragostitilor, a sustinut contrariul, ca “Victor Ponta trebuie sa ia o decizie mai repede, suntem intr-o criza de guvern.” Nu stim daca intre timp a primit vreun “biletel roz”, dar afirmatia de “criza” a devenit, intamplator sau nu, coincidenta cu a lui Traian Basescu.

  Crin Antonescu si-a motivat respingerea unui nou post de vicepremier, care ar fi reparat o nedreptate facuta celui de-al treilea copresedinte al USL, Daniel Constantin, printr-un mandat de “fermitate”, primit din partea BPN al PNL, duminica seara. Este posibil sa fi fost un “vot coplesitor” al sedintei, cum spune Antonescu, numai ca acesta, indiferent cum a fost obtinut, contrasteaza puternic, prin inegalitarism, discriminare si elitism cu pozitia spre centru a dreptei liberale. Nu este corect ca un copresedinte al USL sa nu fie coegalul celorlalti doi copresedinti, ar fi, evident, un afront la adresa colegialitatii, spiritului de echipa si, in ultima instanta, aliantei insasi.

  “Fermitatea”, cum si-a botezat batosenia, este opusul compromisului, despre care se spune ca este o arta a politicii. Mandatul de “fermitate” poate duce la ruperea USL, dar va crea probleme si pentru Crin Antonescu. Nu o fi Elena Udrea un oracol, dar s-ar putea sa fi anticipat bine cand a spus ca in urma despartirii de USL, PNL isi va schimba presedintele, pentru a se putea relationa credibil cu celelalte partide din familia dreptei, in primul rand cu PDL si PMP.

  Acelasi mandat de “fermitate” intra in contradictie si cu “consensul foarte ferm de a continua USL”, de care ne-a asigurat Crin Antonescu, ceva este neclar in aceste improvizatii, cu atat mai mult cu cat seful PNL este cel care a izgonit PC-ul din ACD si l-a impins spre “asocierea”, cum o numeste sarcastic, dar in mod gratuit, cu PSD.

  Prin ruperea USL, ingrijoratoare va fi nu soarta USD, ci a PNL, de care Basescu se declara scandalizat ca “are prea multi liberali de stanga”, cu “Tariceanu, Stroe, de stanga”, cu un Quintus care “s-ar fi pupat pe gura oricand cu Iliescu”. Aceasta inhibitie a lui Basescu, care este si a partidelor ori miscarilor de dreapta pe care le-a inspirat ori sunt mai distantate de centru, arata ca social-liberalismul este o realitate semnificativa, care adauga consistenta afirmatiei ca Romania este o tara de stanga.

  In acest lant de contradictii, aventurierismul politic al lui Crin Antonescu este prins ca intr-o capcana, afirmatia sa ca “PNL este compact, nu se rupe” nu exprima nici pe de parte o certitudine, ci o neliniste. Si mai agitat este Basescu, care simte mai bine pulsul politic din social, aratatul muschilor cu chemarea romanilor in strada este cel putin hazardant pentru o tara cu un popor de stanga. Pentru a ne convinge, ramane sa vedem cat de “mare” va fi mitingul PMP, din 16 martie, anuntat de Elena Udrea, impotriva USL si a accizei de 7 centi (oare organizatorii au simtul ridicolului?!) la combustibil.

 89. 89 Maximmouse februarie 18, 2014 la 1:01 am

  @sadicu!

  Cine detine , sau distruge ( cum face de 24 de ani presa si diversi vanduti politici!) Parlamentul, acela are puterea.Sadicule, de ce te faci ca nu pricepi?! Treaba este gandita….cel mai bine au izbit cu uninominalul lui satana….eh, trece si asta, multe lectii sunt de asimilat.

  In privinta Ucrainei, vad ca ai inteles totul….politic corect!Felicitari! Acuma, ai uitat sa-mi spui, si chiar eram interesat : tie care ti-e mai drag, boxerul sau cantareata?! Mie mi-a fost boxerul, dar cred , totusi , ca pumnii pe care i-a incasat , intr-o frumoasa cariera in ring, i-au cam cauzat…totusi, nu pot sa ma dau cu cantareata….:) 🙂 🙂 Mai este o chestie, ma mir de unde au adunat toate sandramalele alea cu care au facut baricade? Atata gunoi….intr-un oras european? Cred ca sunt de import, totusi, ca nu sunt deseuri alimentare…..:) 🙂

  Sunt amuzante nerabdarea si lacomia cu care vestul salbatic si-a propus sa puna cat mai repede mana pe Ucraina.Din partea mea, sa le fie de bine, daca reusesc…..mde, ce-i de colo?!

 90. 90 Maximmouse februarie 18, 2014 la 1:07 am

  @sadicu!

  Hm, asa crezi tu, ca poporul USL nu mai stie ce sa vrea de la viata politica?! Mai, da’ prosti sunt toti, numai voi, portocaliii sunteti destepti si ne luminati….:) 🙂 🙂 Eu zic : dupa ultimele crize ale Crinului, poporul USL-ist stie mai bine ca oricand ce are de facut! 🙂 🙂 🙂

 91. 91 T-Rex februarie 18, 2014 la 1:08 am

  Ei, uite ca si eu si Titus Corlatean gindim in sincron referitor la cota unica. Titus se refera la un „moment oportun”. Sper sa vina mai repede decit mai tirziu. Si imi aminteste si mie concret ce a facut Guvernul referitor la restituirea banilor de pensii, salarii si alte masuri „reparatorii”. Corect! Insa vreau sa ii il informez pe Titus ca o categorie de pensionari furati pe vremea lui Boc inca nu si-au primit pensiile recalculate, desi actul normativ a aparut in Monitorul Oficial de ceva timp.

  http://www.mediafax.ro/economic/corlatean-la-momentul-oportun-trebuie-sa-ne-gandim-la-cota-de-impozitare-progresiva-12101434

 92. 92 Maximmouse februarie 18, 2014 la 1:12 am

  @Doru Coarna!

  Ce viziune interesanta…uite la asta nu m-am gandit. Nu ai dreptate, dar e interesant ce conexiuni si ce deductii poate face un om atat de destept privind viermuiala politica….

 93. 93 Maximmouse februarie 18, 2014 la 1:19 am

  @T-Rex,

  sigur ca daca nu se va schimba contributivitatea, cresterile fine ale economiei nu vor fi simtite de omul obisnuit.Totusi, cei putini, o simt…e bine, macar sunt cativa care apreciaza.Curios, este ca tot aceia sunt cei care doresc sa dea la cap celui care le-a marit bunastarea……

 94. 94 blogideologic februarie 18, 2014 la 1:24 am

  CHRISTY WAMPOLE: “Lăudată fie lipsa de consideraţie!” (http://opinionator.blogs.nytimes.com/2014/02/16/in-praise-of-disregard/?_php=true&_type=blogs&hp&_r=0 ) “Realitatea şi vocile care clamează că ne prezintă realitatea nu-s acelaşi lucru. Şi chiar de-ar fi, datorită abundenţei de probleme redate în media, probleme care în principiu ne cer atenţia imediată, există un prag dincolo de care individul nu mai poate influenţa universul.” Mai departe, profesoara CHRISTY WAMPOLE recurge explicit la Ideologia fiziologică : “I feel it physiologically.” Şi la noi se zice frecvent despre “fluxurile de adrenalină.” Mamă, cât de aproape sîntem noi ideologiceşte de americani! Dar punctul forte din articol, imho, este referinţa la filosoful mistic Italian Lanza del Vasto ( http://en.wikipedia.org/wiki/Lanza_del_Vasto ) şi cartea sa “Principiile şi Preceptele întoarcerii la Evidenţă”.

 95. 95 Maximmouse februarie 18, 2014 la 1:44 am

  @Fragmentarium Politic.

  Am citit cu interes, ca de obicei postarea dvs.

  Ca USD are mijloace sa depaseasca o criza guvernamentala….nu sunt foarte sigur.

  Sa observam, obstinatia cu care antonescu il indeamna pe Ponta sa-si depuna mandatul. De ce? pentru ca nominalizarea unui PM va fi facuta de satana. Iar acesta , in traditia sa mizerabila, va desemna de exemplu pe…neamt.Cum vi se pare asta?

  Socoteala asta este simpla si eficace la o prima citire…dar , nu ma tem, sunt sigur, ca va insemna terminarera pnl.Ei, nu -mi pare rau, pana la urma toate au un sfarsit, atunci cand nu mai sunt decat forma , fara fond.

  Si fiindaca veni vorba, acest neamt, ma ingrozeste, mult mai tare decat transformarea reptiliana a antonescului. Cand il aud vorbind imi aduc aminte de cel mai dur profesor pe care l-am avut in liceu, acela de psihologie, si care ne explica, sa pricepem o data pentru totdeauna, ca vorbirea urmeaza intocmai gandirea. lentoarea vorbirii acestui primar ardelean, ma ingrijoreaza.

  Cel mai amuzant mi se pare ca antonescu nu-i gaseste loc la min. de finante lui johanis, pentru ca nu are pregatire, dar este bun de viceprim pe probleme de finante si economie…cum draku vine asta ?.dar pentru interne , are pregatire, ma intreb? pana la urma , pentru ce are pregatire? Cred ca are pregatire de …ciomag..adica se pune in mana cui trebuie si se izbeste cu el..lent, apasat, hotarat…poate da rezultate. 🙂 🙂 🙂

  Daca , insa, Ponta nu depune mandatul, liberalii se duc din guvern, se merge la Parlament si atunci, da este cum zici, se depaseste criza.Sa fim sanatosi, vom vedea lucruri interesante.

  Eu ma bazez totusi pe bunul simt al unor liberali care vor gandi de doua ori daca partidul lor merita sa mai existe, sau nu.

 96. 96 blogideologic februarie 18, 2014 la 1:53 am

  Şi intrăm aici pe terenul inovaţiei disruptive/perturbatoare care ne anunţă, în principiu, alt tip de “ecosistem industrial”, ghilimelele sunt obligatorii : Cea mai cunoscută platformă pentru munca în nor (desigur că-i vorba de Cloud Computing) este “Turcul mecanic al firmei Amazon” http://en.wikipedia.org/wiki/Amazon_Mechanical_Turk

 97. 97 Maximmouse februarie 18, 2014 la 1:56 am

  Stimate Domnule Prim Ministru,

  Este de subliniat ca satana are chef de actiune.Pe masura ce termenul limita se apropie de el, ii creste adrenalina!

  Chiar este de ras, cum cheama el poporul in strada sa apere…ceva, orice, dar sa fie pe starda.Ce ghinion a avut, poporul este cam refractar , n-are chef de scandal, poporul a votat, s-a terminat deocamdata.

  Singurul meu regret este ca nu iese el in strada, macar asa, putin pe Magheru, fara spp, sa vedem are curaj?! 🙂 🙂 Atunci, sigur, se vor gasi, imediat oameni care sa-l insoteasca…..cat poate el de mult, spre frontiera…..:) 🙂 🙂

  In rest, daca ar fi sa fac o asemanare, asa cred ca ar trebui sa arate vremurile dinaintea Apocalipsei…..

  In incheiere, nu pot sa nu remarc : Ponta este prea inalt, prea rotofel, prea surazator , ca sa nu-i produca satanei crize repetate…daca mai punem la socoteala ca este si rautacios, cu graficele lui, cu discutiile lui despre realizarile guvernarii USL….grea viata la Cotroceni. 🙂 🙂 Cred ca da cu perna in spp isti pana turbeaza..d’aia se schimba asa des pernele cu puf de gasca la palat! 🙂 🙂

 98. 98 Maximmouse februarie 18, 2014 la 2:04 am

  @Centru!

  Da, Oprescu este un candidat valabil. Este un tip scolit, carismatic si…de stanga.Sa nu uitam, ca , in primul rand , este un om care a privit , adesea moartea in ochi, si a invins-o , de cele mai multe ori…nu e rau, asa-i?

  Numai un tip inteligent se poate apleca in conversatie la nivelul omului obisnuit. Acuma , chestia cu plansul, cred ca era adevarata…..erau lacrimi de neputinta.L-au jucat in picioare ani de zile ong urile basiste , alea care au umplut tara de maidanezi , in scopul clar de a izola oamenii de a pune umarul la alienare.

  Acuma, sa vedem, deocamdata, candidatul este antonescu…:) 🙂 desi toata lumea , adica noi, publicul, cautam un inlocuitor…..:) 🙂

  Ar fi o tragedie sa scapam in noiembrie de draku si sa ne trezim in decembrie , cu tat’su!

 99. 99 blogideologic februarie 18, 2014 la 2:30 am

  @ Draghi
  Mulţumesc pentru că aţi semnalat aici drept sursă o revistă de fizică.

 100. 100 Cârcotaşu februarie 18, 2014 la 7:12 am

  @ Doru Coarnă,

  intr-adevar, inainte de ’89 noi aveam cel mai ieftin combustibil din Europa, asta-i cert…
  Dar adevarul e ca le-am dat pe nimic! Ma rog, cele pe care nu le-am distrus…
  Vedem acum si ne putem da palme, cat de mult lupta UE ca sa atraga Ucraina,…

  Daaaa, parcă a grăit Tribunu’.
  Păi în ’89 benzina era 9 lei şi nu mi s-a părut aşa ieftină la vremea aia.
  Acu’ e scumpă nu că am dat-o pe nimica, ci pen’că odată ce veni vorba de aderarea la UE, s-a introdus obligatoriu accizarea corespunzătoare! N-aveai ce condiţii să pui şi să ceri, punct. Fără taxe şi accize benzina e ieftină de-ţi vine să-ţi dai palme, vreo 1,25 lei/litru!!!

 101. 101 blogideologic februarie 18, 2014 la 7:38 am

  “Economia atenţiei” din sectoarele IT a migrat către dispozitivele mobile. Este aproape de mirare cum un nou sector economic este definit folosindu-se un termen din psihologie. Totuşi, nu-i ceva absolut nou, pentru că deja era folosită noţiunea de Economie politică behaviorală/comportamentală. Mărturisesc că am auzit prima oară despre acest tip de economie dintr-o anchetă la securitate, în sediul de pe Calea Plevnei, când eram student. Am fost adus acolo printr-o provocare. Am fost mirat să citesc, după 1989, descrierea acelui tip de provocare în memoriile generalului Kostyal. De ce am fost anchetat ? Oficial, pentru că aş fi strigat “Huo Dinamo!”. Nu era în firea mea. În realitate, pentru că propagam epistema thermidoriană –din care s-a inspirat ideologia naţionalismului românesc – printre studenţii mai mici ai Facultăţii de Fizică. Nu era şi Valentin Ceauşescu acolo. Dar era pe-aproape. Teama generalului Kostyal şi a stăpânilor lui atotputernici de care asculta era să nu ajungă cumva ideile mele şi la Valentin Ceauşescu. Un tip OK, deşi acum este defăimat că ar fi rupt degetele celebrului portar de la Steaua.

 102. 102 blogideologic februarie 18, 2014 la 8:07 am

  Mă fascinează felul cum se realizează sintetizarea ideilor. Uneori, o manieră de sintetizare inedită poate servi drept bază pentru crearea unei firme noi. De exemplu, într-o şedinţă de furtună mentală colectivă (brainstorming), aşa a fost creat Flipboard http://en.wikipedia.org/wiki/Flipboard

 103. 103 Vsile februarie 18, 2014 la 8:19 am

  Il;uminata Luminita D’ark pune fata in fata taberele ostile din PNL , tabere care cel putin pina la aceasta data nu si-au ajutat leaderul sa ajunga n puscarie dupa sablon PSD.

  Ostili dar prieteni, liberalii dupa acelasi format si calapod descris de tanarul Ponta , care nu-si amabdoneaza , conform propriei deeclaratii prietenul ci doar in tradeaza pe ici pe colo pe la punctele esentiale, tin si de posturile ministeriale dar si de postul de vice prim sau prim vice prim mai ceva decit terrierul de osul aruncat de stapan.

  In mod normal fara a rupe alianta , ca tovarasi de nedejde adevarati ,liberalii ar trebui sa-si retraga toti ministri din guvern si sa sustina parlamentar demersurile guvernului ,liberalilor ramanand cu o mare oblligatie si raspundere perfectionarea noii Constitutii..
  Cred ca in aceste circumstante vor gangurii sau aplauda zgomotos si amicul Zev sau Luminitza D’arc, o Udre in devenire si nu ar mai degurgita prostii precum scenarita cedarii sefiei senatului , mare prost trebuie sa fi sa si crezi PSDist aceasta tampenie, posturile senat -parlament s-au impartit intre cei doi mari aliati din USL. cu vrerea sau fara vrerea lui ‘oiculescu sau luminitei d’ark!
  Ponta impins de Sarbu intro echlibristica potrivita doar juvenilului cascador se da abil diplomat si mare politician, Atnonescu si liberalii sunt prea slabi dar si constransi de lupta antibasista sa inghita atat mizerile lui Basescu dar si prostiile sau abilitatile pretenului Ponta!
  Perdantul imediat va fi Antonescu si alaturi de el liberalii, pe termen mai lung PSDeul va intra in aceiasi vartej ,pregatind terenul platformei pregatita de Basescu sau de ce nu o alianta cu aceasta cum dealtfel a mai fost,
  si vorba vorbei pacat de fata violata, Romania.
  Taman ideii altei luminitze d’ark , Cris dansa nu-l intelege pe Antonescu dar intelege USLeul si pe linistitul Ponta & Sarvbu & CO. care au declarat fatis ca pot guverna fara liberali si au mers pe aceasta idee refuzind propunerile legitime ale liberalilor de a avea un vice premier altul decit vice-pesedistul Chitoiu!
  Luminitza , Cris , Cui ii este frica de Johannis, Basescu a zis ca lui nu ii este ,,,?

  PS. ce mult imi place „luminita D’ark”

  Mai Ghita pe vremea aliantei PSD-Basescu nu oracaiai ..Sta-v- ar in gat jigodii…….!

  Zev. Nu cumva imi arati dumneata vreun liberal pe acest blog , sau is eu miop de nu-i vad!
  Pe acest blog sunt pewste 80 la suta activiti PSD, multi probabil racolati de admiratia pe care o au pentru domnul Adrian Nastase,5 la suta comunisti care aplauda pe linga PSD, citeva procente mascate sau nemascate de basisti , citiva scolasti si un singur om cu adevarat si inteligent si „liber cugetator”.

 104. 104 blogideologic februarie 18, 2014 la 8:31 am

  Alt motiv pentru care modelul economic curent al întreprinderii Facebook poate capota este arătat de către profesorul David Glance (de la University of Western Australia). Funcţia esenţială a lui Facebook servind drept comunicator începe să fie diminuată ca propunere de valoare economică. Reamintesc că un germene de întreprindere (aşa cum a fost şi Facebook pe vremuri!) începe exact cu o “propunere de valoare economică”.

 105. 105 George Ban februarie 18, 2014 la 8:52 am

  Singura mea explicație pentru comportarea josnică a lui Crin este: Porumbacu’ a ieșit din adormire.

 106. 106 blogideologic februarie 18, 2014 la 9:23 am

  Preşedintele Franţei, socialistul François Hollande, s-a raliat unei politici macroeconomice a ofertei. Dar lipseşte pedagogia necesară pentru explicarea acestei politici. http://fressoz.blog.lemonde.fr/2014/02/17/le-pacte-sans-la-pedagogie/

 107. 107 Centru februarie 18, 2014 la 9:56 am

  Loser , schimb Alianta cu PNL pentru un post de vice premier dat lui Daniel Constantin .
  Pe langa o asemenea enormitate , floarea mandra taranista a anilor 1997-1999 , cu Lupu , Diaconescu sau Andreescu , pare un concentrat de finete si spirit .
  Mai si aperi deputati stersi si corupti de provincie , care se apara spunandu-le colegilor sai din Parlament , ca acest biet Cozma ” daca eu am fost ascultat , si dv puteti fi ascultati ” . Fara comentarii .

 108. 108 ZeV februarie 18, 2014 la 10:05 am

  Centru
  Ce anume trebuie criticat in atitudinea duhovnicului, care, a informat familia si i-a recomandat tinerei sa termine mai intai scoala ?
  Eu te-as intreba, ca tot te raportezi mereu si ostentativ la alte culte, doar cu scopul de a decredibiliza BOR:
  S-au clarificat acuzele adresate bisericii catolice referitoare la practicile pedofile, care au facau atata rau imaginii Papei si Vaticanului ?
  Spune direct si exact pe centru, transilvanene, nu o mai lua pe aratura…pardon, pe autostrazi (inca) virtuale.
  😉

 109. 109 ZeV februarie 18, 2014 la 10:10 am

  Cris
  Principalul merit al lui Victor Ponta consta in acceptarea cotei unice, de care, se agata cu atata disperare PNL si PDL, de ca si cum politicile de dreapta nu pot supravietui fara ea.
  PSD a facut un imens compromise liberalilor. Poate ca era mai bine sa nu-l faca, deoarece, in acest caz se aplica sintagma: daca dai aproapelui un deget… (Z)
  In toate tarile civilizate, s-a renuntat la aceasta cota. Exemplul oferit de Belarus nu cred ca ar trebui sa-i motiveze linistitor pe liberali si pe pedelei.
  (Z)

 110. 110 ZeV februarie 18, 2014 la 10:19 am

  Luminita Arhire
  Acum am realizat ca o fraza dintr-un comentariu anterior nu era finalizata.
  Reiau, cu completari:
  ,,Este trist, Luminita, dar daca poporul roman nu se calmeaza in totalitate si nu iese masiv la vot, chiar de la orele 06:00 am (nu ca in 2012 cand sute de tineri de la Costinesti au fost prinsi la 09:00 pm in afara sectiilor de votare), efortul de a scapa Romania de regimul Basescu se va dovedi a fi fost in van, iar romanii ar trebui sa se pregateasca de o lunga hibernare a ratiunii.”

 111. 111 Doru Coarna februarie 18, 2014 la 11:14 am

  @ Cris,

  ne-ai innebunit capatzanile tuturor cu tanti asta a ta, Oita, cea din capul satului… Cand cred c-ai trecut mai departe, tu iar: Oita! cea din capul…

  In rest sunt deacord, 3.5% crestere anuala nu au cum sa se simta in buzunarul romanului de rand… Dar bine ca exista tovarasi care simt aceste procente…

 112. 112 Vsile februarie 18, 2014 la 2:01 pm

  Zev,
  „Principalul merit al lui Victor Ponta consta in acceptarea cotei unice, de care, se agata cu atata disperare PNL si PDL, de ca si cum politicile de dreapta nu pot supravietui fara ea”.

  Sunteti in eroare domnule , cota unica , cel mai ipocrit si mizerabil impozit, acopera multe gauri din bugetul oricarei tari fara un efort de control financiar extraordinar , si ce ce nu as afirma ca intr-un fel aceasta cota acopera echilibrat teza „fiecaruia dupa consum si posibilitati” o chestie mai de stanga mai comunista ca doctrina dar insusita de asa-zisa dreapta.
  Au trait oare mai bine romanii atunci cind impozitul pe venit era mai socialist ? Fi te rog cel putin o singura data sincer si raspunde , doar
  pentru dumneata la aceasta intrebare!

  Geroge fara Bani, nu fac nici doi Bani cugetarile fara noima profund pesedite pe care le arunci precum voma basista.
  PCeul a intrat la guvernare cu un numar de alesi impreuna cu PNLeul sau toti sunteti amnezici si irationali? Sa schim gloaba din mer este intradevar o aptitudine specificaunei anume calitati morale si politice , dar sa o aplauzi dupa margine este o mare tampenie.

  PS
  si ca sa dam Cezarului, ma rog in cazul nostru varanului, meritul cuvenit ,cota unica diferentiata pe produs este un merit care apartine PCeului si nici decum lui Ponta Antonescu & Co.!

 113. 113 Cârcotaşu februarie 18, 2014 la 6:46 pm

  @ Vsile,

  …citiva scolasti si un singur om cu adevarat si inteligent si “liber cugetator”.

  Vezi tu f’unu’, Vsile? N-o fi ăla agramat care are-o foame de-şi mâncă numele! Nu se poate! Ce dracu’? Te credeam mai pretenţios!

 114. 114 Centru februarie 18, 2014 la 11:32 pm

  @Zev – autostrazile sunt virtuale din cauza incompetentei si fricii de a nu gresi a Puterii de dupa mai 2012 , care nu a inceput UN SINGUR santier nou de atunci .
  Copila a fost orientata spre manastirile ortodoxe din Moldova de iresponsabilul popa bucurestean .
  A fost primita , absolut iresponsabil , copil , sigur ca nu gratuit , ortodocsii cunosc valoarea banului si te fac sa te gandesti la bani cum de-i vezi , in motelurile – hotelurile tinute de BOR pe langa manastiri . Asa zisii ” intelepti ” calugari s-au jucat de -a psihologii , si cand au vazut ca e serioasa in presa , au pus-o in tren singura spre Bucuresti .
  Daca era fiica -ta zapacita in halul asta de popi , ce ai zice ?

 115. 115 Vsile februarie 19, 2014 la 7:49 am

  Carco ,
  Eu ma gandeam la tine!

 116. 116 Marian Nicolae februarie 19, 2014 la 5:25 pm

  Gazele de shist, un alt fel de Pungesti:
  La Radeni-Pastraveni-Neamt prospectiunile au dat din nou peste opozitia ferma a localnicilor

  19/02/2014
  http://www.ziarpiatraneamt.ro/la-radeni-pastraveni-neamt-prospectiunile-au-dat-din-nou-peste-opozitia-ferma-localnicilor/

  Inarmati cu o hartie de la CJN cu semnatura tovarasului presedinte Culita Tarata, pe care au multiplicat-o si au oferit-o spre studiu localnicilor, cei de la Prospectiuni SA au venit la Radeni sa faca ce stiu ei mai bine si nu au venit singuri, ci avand alaturi jandarmi, politistii din comuna si chiar insusi primarul, deoarece de data aceasta legal, se pare ca doreau sa ajunga pentru desfasurarea activitatilor specifice intr-o zona unde detineau acordul necesar de la proprietar.

  Spre deosebire de Razboieni unde s-a putut vorbi de un dialog intre autoritati si localnici, in cazul comunei Pastraveni oamenii au lasat pentru alta data vorba frumoasa, iesind cu mic cu mare, de la copii la bunici si blocand drumul si trimitand la plimbare pe cei de la prospectiuni impreuna cu autoritatile care-i insoteau.

  Desi avertizati ca sunt pasibili de dosare penale, localnicii nu au cedat si nici nu au fost impresionati in vreun fel nici de hartiile cu semnatura lui Culita Tarata impartite de cei de la Prospectiuni, hotarand sa isi pazeasca satul cu orice riscuri. Deja aflam pe surse ca autoritatile nu au fost la fel de indulgente cu taranii precum cu cei de la prospectiuni si au si aplicat cateva zeci de amenzi, ba chiar se vorbeste la nivelul firmei Prospectiuni SA de deschiderea de dosare penale si punerea localnicilor la plata unor despagubiri.

  Speram sa fie vorba doar de un zvon. Nu vreau sa ma gandesc cum ar reactiona acei oameni care traiesc cu cateva miloane de lei vechi pe luna daca ar fi pusi la platit amenzi sau despagubiri … cred ca atunci chiar nu-i mai opreste nimeni.

  Si aici, ca peste tot, lipsa de comunicare a celor de Prospectiuni SA si naivitatea cu care au crezut ca vor impresiona localnicii cu semnatura tovarasului Culita Tarata sau cu un acord al unui mare proprietar de paduri, au dus la o situatie tensionata din care sincer nu stiu cum se va iesi caci satenii sunt foarte fermi pe pozitii, constienti ca incalca legea, iar in cazul Radeni nu prea mai poate spune nimeni ca e vreo influenta a ONG-urilor ecologiste care agita spiritele, caci am fost la fata locului si nu era nici picior de strain, ci doar o multime de sateni care refuzau cu inversunare sa permita accesul prospectatorilor in zona si mai mult de atat, oamenii nu stiau nici macar pentru ce firma se fac prospectiunile, ce cauta sau alte informatii de baza, iar vina pentru neinformarea lor apartine exclusiv autoritatilor care ar fi trebuit sa constate ca cei de la Prospectiuni nu comunica eficient si sa-i oblige sa faca activitati de informare in randul cetatenilor pentru a nu se ajunge la situatii tensionate cum e si cazul celei de azi.

 117. 117 Marian Nicolae februarie 19, 2014 la 6:03 pm

  @ Ghita Bizonu’ februarie 17, 2014 la 4:01 pm

  Apropos de liberali……..

  Prin 92 – 93 imi facem veacul chiar printre PNL-isti in buricul Bucurestiului, in sediul de pe Magheru. Eram foarte curios sa vad cum si ce vor face acestia in plan politic. Sa nu va imaginati ca eram cine stie ce personalitate liberala….nicidecum eram doar un simplu copil de mingii…..de cafea….si de alte lucruri din cele trebuincioase in cadrul partidului……fara a fi membru al acestui partid.

  La un moment dat, in cadrul partidului s-a primit ordin pe unitate…. de a merge in Bulgaria, la Sofia, pentru a cumpara de la un mare oligarh bulgar, mai multe vagoane cu zahar…..de 1 milion de dolari……

  Problema era ca nimeni nu vorbea nici bulgareste nici ruseste pentru a ajuta la incheierea contractului. Atunci s-a pus intrebarea cine vorbea o limba din cele mai sus mentionate…..eu baiat serviabil am facut un pas inainte……astfel, peste cateva zile m-am gasit in convoiul format din 2 masini, una Honda Civic iar cealalta o Dacie amarata…..nu, nu eu eram cel din Honda Civic……

  In sfarsit, am ajuns la Sofia, ne-am intalnit cu oligarhul, masa mare la restaurant…din pacate nu prea am mancat fiind ocupat cu tradusul….. s-au semnat contractele si am vazut la fel ca in filme cum arata o geanta diplomat cu 1 milion de dolari…….de data asta in realitate, la efectuarea platii pentru vagoanele cu zahar…….

  Bomboana pe coliva vine mai tarziu, cand baietii liberali mi-au cerut sa dorm in Dacia, in loc sa-mi plateasca o camera de hotel, asa cum ne-a fost invoiala….Cum povestea nu era inca incheiata cu oligarhul bulgar, liberalii roimani ar fi avut nevoie de serviciile mele si a doua zi. Astfel am marsat spunandu-le ca daca nu-mi gasesc o camera eu unul i-am pupat si ma indrept catre gara din Sofia, sa iau trenul catre Bucuresti…….

  Auzind asa ceva, liberalii m-au cazat repede intr-un apartament al unui prieten de-al lor chiar din Sofia……..

  Asa ca vedeti cum stau lucrurile in PNL ??????
  Inca din acei ani tulburi de dupa lovilutie…….

  De-aia n-are ursul coada………

 118. 118 Cârcotaşu februarie 19, 2014 la 6:40 pm

  @ Vsile,

  Eu ma gandeam la tine!

  Te gândeai prost. De unde şi până unde eram eu liber cugetător, cu sau fără ghilimele?

 119. 119 Vsile februarie 20, 2014 la 8:18 am

  Carcotasul,

  Cică , nu-i liber cugetator cu sau fara ghilimele el de fapt nu e,deci are dreptate am gandit prost !
  Pai nu te mai preface domnule ca gandesti , numai categorisii oameni pentru ca dumneata de fapt nu esti dar ti se pare ca esti!


 1. 1 Un subiect interesant… « Motanul Incaltat Trackback pe februarie 17, 2014 la 2:17 am
 2. 2 Udrea candidat la presedintie din partea PMP…? « Motanul Incaltat Trackback pe februarie 18, 2014 la 3:53 am
 3. 3 Generalul Kostyal | Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe februarie 18, 2014 la 7:45 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: