O lege împotriva amneziei?

Acesta este titlul editorialului meu din Jurnalul National. Editorialul poate fi citit aici.

Atenție, am scris amnezie, nu amnistie!

Sâmbătă, PDL a organizat un miting împotiva guvernării și pentru apărarea (în stradă) a statului de drept. Iată câteva observații:

 

 • În cei zece ani ai regimului  Băsescu, PDL a fost la guvernare cea mai mare parte din timp. Am uitat oare de ce marea majoritate a populației i-au dat jos de la putere în 2012? Contează ei cumva, pe amnezia alegătorilor? Iată de ce cred, în continuare, că era și este necesară o carte neagră a guvernării PDL.”O piedică în calea uitării”.

 

 • I-am văzut în piață, sub același steag pe miniștrii „independenți” ai justiției – Monica Macovei și Cătălin Predoiu. Amândoi au confirmat ulterior că erau, de fapt, „independenți” sub acoperire (de partid).

 

 • L-am văzut și l-am ascultat și pe „Dragă Stolo”. După 10 ani de când „deplângeam”, împreună cu Băsescu, starea lui precară de sănătate, iată că  s-a întremat la băi, la Bruxelles și a venit din nou, la București să ne spună că va protesta și pe viitor împotriva statului de drept, în stradă, la Bruxelles – ca europarlamentar, acolo unde își consumă liniștit „tainul” plătit pentru rușinoasa lui dezertare. Oare el nu realizează că românii au suportat zece ani de haos, ură și dezbinare din cauza faptului că el a aruncat, în mod rușinos, prosopul în bătălia prezidențială, din 2004? Acum, el acceptă să fie scos, din când în când, la fereastră, de către PDL pentru a-și păstra sinecura. Trist…

 

 • Mai interesant însă este scenariul. Păpușarii PDL, vor să folosească evenimentele de la Kiev și, după exact 10 ani, vor să reâncălzească supa revoluției portocalii și la București. Printr-un efort mimetic, PDL – reîmbrăcat în oranj – dar fără frunză, ar vrea să se „lege”, de ceea ce se întâmplă în Ucraina, și, în prima zi a Olimpiadei (adevărat fair-play olimpic) dar dând sentimentul că ascultă ceea ce a spus Mircea Marian că ar fi spus Victoria Nuland la București („De ce nu apărați statul de drept în stradă”), s-au strâns în Piața Revoluției.

 

 • Mă întreb dacă liderii PDL înțeleg că micul lor scenariu ar putea face parte dintr-un scenariu mai larg și care nu este al lor și nici”al nostru”?

 

72 Responses to “O lege împotriva amneziei?”


 1. 1 papasha februarie 12, 2014 la 1:42 pm

  Andrei , in ziua asta speciala pt. tine , sa dea bunul Dumnezeu sa se realizeze, cat se poate de repede , cea mai mare dorinta a ta !

 2. 2 Luminita Arhire februarie 12, 2014 la 1:43 pm

  Faptul ca scrierea unei carti , si nu altceva , este „capcaunul”devorator de timp pentru profesorul Adrian Nastase , nu poate decat sa ma bucure ; din cate imi inchipui , cartea este un copil egoist care isi ia singur atat cat ii trebuie din zilele , noptile si duminicile dumneavoastra ( daca imi aduc bine aminte , intr-un film de demult , numit chiar „ZILE SI NOPTI ”, unul dintre personaje spunea : „… anul este impartit in zile , nopti si duminici ; numai ca , acestea din urma , sunt mult mai putine decat este scris in calendar … ”).
  Sa revenim insa la lumea de DINCOLO DE ZID …. Un coleg de blog crede ca este cumva normal ca Basecu Traian sa racneasca : JUSTITIA SUNT EU ! iar noi , ceilalti , in frunte cu Adrian Nastase ar trebui chiar sa avem un soi de intelegere pentru aceasta contorsiune impotriva firii . Sa acceptam ca si el , saracu’ , are de dus niste batalii politice si sa intelegem ca daca pleaca el de la butoane, noi nu vom mai pupa adrenalina de astazi , cand ne trezim c-o arestare in direct si ne culcam cu-n denunt penal ! Cam ce-ar fi asta ? Desigur NOUA ARHITECTURA POLITICA – pe scurt STATUL REFORMAT , splendidul si uriasul purgatoriu in care ne vom duce cu voiosie zilele , pana la intrarea in revolutionara conceptie a STATULUI DE DREPT – adica INCHISOAREA PENTRU TOTI !!!
  In schimb , dupa ce ne va parasi dandul – ce macabra plictiseala ! – Justitia se va ocupa si de hotii si violatorii adevarati , in ciuda oprobiului public , desigur !
  Si ar fi pacat – doar se stie , lumea subtire si educata isi doreste numai ministri si parlamentari cu catuse – hotii si violatorii nu provoaca nici un zvacnet de interes !

 3. 3 blogideologic februarie 12, 2014 la 1:45 pm

  Maria Diana Popescu : +Împărtăşind parcă ideile lui Blaga, filosoful care consideră cultura satului românesc o matrice stilistică fundamentală, contributoare dezvoltării culturii mari a poporului român, Veronica Oşorheian, prozatoare în dulcele stil clasic, în condeiul căreia „copilăria şi satul se întregesc reciproc alcătuind un întreg inseparabil”, se prezintă în faţa cititorilor cu „Duioşie peste umăr”, proză scurtă, (Editura Grinta, Cluj-Napoca 2013), cartea unui narator omniscient, care transcrie faptele cu mult realism, dar şi cu sobrietate stilistică, facilitând un anume fel de comunicare imediată. Autoarea recreează/recuperează lumea satului cu tradiţiile şi frumuseţile sale, o lume care, ameninţată şi pe alocuri fărâmiţată de haosul prezentului, aproape a dispărut din romanele postmoderne încărcate de exhibiţii, patetism şi imagini şocante. La fel ca şi pentru Blaga în poemele „Sufletul satului” şi „Satul minunilor”, pentru Veronica Oşorheian satul copilăriei rămâne peste timp acel nucleu al naşterii universale, locul sacru generator de minuni, virtuţi magice şi veşnicii încremenite în arhetipuri imuabile, locul unde sînt concentrate puteri divine, unde, printr-o germinaţie perpetuă, parcă timpul şi moartea sînt amânate. „S-ar putea vorbi chiar despre o simbioză între copilărie şi sat”, citând din nou pe Blaga, „o simbioză datorită căreia fiecare din părţi se alege cu un câştig. Căci, pe cât de adevărat e că mediul cel mai potrivit şi cel mai fecund al copilăriei e satul, pe atât de adevărat e că şi satul la rândul lui îşi găseşte suprema înflorire în sufletul copilului.” […]+ SURSA http://www.art-emis.ro/cronica/cronica-literara/2094-veronica-osorheian-duiosie-peste-umar.html

 4. 4 lucica53 februarie 12, 2014 la 2:22 pm

  Eu nu am inca (sper)amnezie si-mi amintesc ca si Ceausescu a scos oamenii in strada, in 1989. Acum, in 2014, atat Basescu, cat si PDL-ul, vor sa repete istoria. Sper sa se repete pana la capat, cu acelasi final pentru initiatori!!!

 5. 5 George Hălărescu februarie 12, 2014 la 2:31 pm

  Ăștia dacă o mai țin așa au să ajungă să le fie frică să mai iasă pe stradă, că au să-i înjure oamenii.

  Este foarte bine că este reactualizat trecutul, păcat că este nevoie să ne amintim doar ce este sumbru în politica românească.

 6. 6 blogideologic februarie 12, 2014 la 2:47 pm

  Cine a dorit distrugerea firmei româneşti Oltchim Râmnicu Vâlcea ? Pentru că firma Oltchim Râmnicu Vâlcea era într-adevăr valoroasă. O dovadă indirectă despre valoarea firmei este dată aici http://www.wired.com/opinion/2014/02/silicon-valley-backlash/

 7. 7 Vsile februarie 12, 2014 la 2:47 pm

  E normal sa-i purtati sambelele amnezicului no.1!
  Pai in mod normal ar primi o condamnare dupa schemele tribunalelor serioase de peste citeva sute de ani!

 8. 8 papasha februarie 12, 2014 la 3:43 pm

  UNICAT IN ISTORIA OLIMPIADELOR !!!

  Ia-ti vazut pe comicii vestiti ai Olimpiadei , Stan si Bran in mizerie , care au fost INTERZISI SA PARTICIPE LA COMPETITIE DE PROSTI SI DE INGALATI CE SUNT ?

  MADE ONLY IN ROMANIA !!!

 9. 9 augustinradescu februarie 12, 2014 la 3:47 pm

  Basescu ameninta ca scoate lumea in strada. El zice ca e prima data. Asa o fi? Dumneavoastra va aminteste ceva?

 10. 10 papasha februarie 12, 2014 la 3:57 pm

  Scuze , eroare din cauza vitezei !

  S/B I-ati vazut pe ei ……
  Ia-ti catrafusele si pleaca ….

 11. 11 Doru Coarna februarie 12, 2014 la 4:26 pm

  Exista aceasta posibilitate, dar oare mai conteaza? PDL a pierdut sprijinul prezidential dupa ce a prestat treburile murdare prin programul de guvernare, dar conexarea la problema vecinilor este prea dificila: acolo este o rascoala impotriva unui curent de opinie pro-moscovit, la noi nu este absolut nimic in afara de lehamite…

  Romanii, chiar daca si-au schimbat opinia asupra UE si SUA, nu renunta la aceasta deoarece ar ramane fara absolut nimic… Romania nu are optiuni.

  Totusi, nu putem privi la scamatoriile PDL-ului deoarece, daca nu suferim de amnezie, vedem ca aceleasi chestii s-au petrecut si in tabara USL, si inca se petrec… migratie politica la greu, de multe ori impotriva naturii, guvernare tv, iluzii de tot felul prezentate populist si apoi pasate spre a esua pe la Curtea Constitutionala, prin Parlament, prin referendumuri, prin respingerea din partea UE si FMI… Asta nu-i tot circ?

  Apoi, chiar daca draga Stolo s-a facut bine dupa renuntare, acum Ponta il „va face bine” pe Crin, dezangajandu-l tot din cauza unei boli, de data asta a puterii, ce mai tura-vura… adica identic…

  Eu nu vad diferente. Ambele miscari au venit pe valul popular, cel din 2004 impotriva partidului-stat, cel din 2012 la fel, difera doar sigla partidelor ce supusesera complet statul…

  Si totusi, exista si diferente: instrainarea resurselor pe care, de la o vreme, iata ca nu mai suntem capabili sa ni le exploatam singuri…

  Dar revenind la asemanari, Basescu promisese tzepe si a polarizat Justitia, dar credeti ca se vor desfiinta tzepele, adica se va depolariza Justitia? Nu, se va polariza invers pt ca, din moment un lucru a capatat sarcina electrica, se reorienteaza de la sine… ar fi nenatural sa-si piarda incarcatura electrica… Concret, in fizica lucrul acela trebuie pus la masa, adica descarcat, dar in politica care ar fi corespondentul? Justitia populara? Sa fim seriosi, polarizarea va ramane si cum toate raman, care-i diferenta?

  Sigur, candva, peste niste ani, Victor Ponta nu ne va invata in direct la tv cum se prepara un whisky, ci cum se marcheaza un cos… Am gasit-o!

 12. 12 Luminita Arhire februarie 12, 2014 la 4:39 pm

  Pretinsul presedinte doreste – nici mai mult nici mai putin – sa scoata lumea in strada impotriva dusmanoasei accize si impotriva parsivei reesalonari de la banci .Minunat ! Numai ca , atunci cand programeaza protestul sa nu-i treaca dracului si PDL-ului prin cap s-o puna si ei de-un protest . Pentru ca , daca Basescu protesteaza in Piata Universitatii , spre exemplu , iar PDL-ul -cu care nu se mai iubeste prin cotloane – programeaza protestul in Piata Victoriei , vom vedea ce n-am mai vazut : in spiritul judecatii lui Solomon , niste jumatati de cetateni vor striga la Universitate si celelalte jumatati de cetateni indignati vor striga in fata Guvernului . Spun asta , deoarece Basescu Traian vrea sa faca un partid nou , neprihanit si vocal , fix cu halcile pe care le poate rupe din PDL, sau ,si mai subtil , fara sa rupa , doar tinandu-i pe membri si simpatizanti cu un picior in barca Fundatiei Miscarea Populara si cu celalalt picior in PDL .
  Mai stiti cum ne explica Basescu Traian ca abia asteapta sa se termine corvoada celui de-al doilea mandat , in care a fost silit sa accepte atatea umilinte , si , ca un adevarat barbat sa se intoarca , la primele iubiri , vaporasele ? Ca nu mai sta o zi in politica damboviteana , atat de josnica si atat de corupta ?
  Daca va amintiti , veti sesiza , desigur , cat de lamentabil este „ARTIZANUL ”partiduletului nascut , asa cum spune , prematur , atunci cand se bucura de sala plina pregatita de Boc la Cluj , desi stie ca este doar o butaforie pentru a-i gadila vanitatea ! Butaforie , butaforie … dar lui i-a picat la fel de bine pe cat ii picau lui Ceausescu , in bancul de pe vremuri , aplauzele pe care le auzea cand tragea apa la closet . Ca si Ceausescu , nu s-a putut abtine si a tinut un discurs !

 13. 13 Centru februarie 12, 2014 la 4:50 pm

  Bineinteles ca sunt marionete in mana unor sefi de orchestra de altundeva .Acum scenografii pun in scena asa zisele ” revolutii Twitter ” sau ” revolutii Facebook ” , pictate in culori care se vreau vesele pentru ca ar fi vorba de protestele utilizatorilor Facebook , Skype sau Twitter , chipurile protestatari ” cool ” , corecti politic , gen mamici de 30 de ani burgheze celibatare sau tineri burghezi boemi de 26 de ani imbracati la Celio si bineinteles libercugetatori si atei . Este comedia de protest de la Pungesti o repetitie primitiva ?
  Scenariile au evoluat de la mineriada din ianuarie 1999 – cat m-am mirat in epoca de rapiditatea cu care locotenentii lui Cozma s-au instalat , in anii vizelor pentru romani , in tari din Europa de Vest , unde nu pareau a avea dificultati de acomodare …
  Complet out of topic , scuzati-ma dar ma arde , palma de la vecini – autostrada intre Mako si Nadlac va fi gata la 14 septembrie 2014 , – vedeti exactitatea datei ? fiti siguri ca in ziua data de ei totul va fi gata , cum de ungurii pot iar noi nu ? – noi pentru acelasi santier , acelasi relief , avem totul blocat pe Nadlac Arad de peste un an – rezilieri de contracte care au fost inlocuite cu altele noi doar pentru unul din cele doua loturi care compun acest sector … si bineinteles ca a noastra Arad Nadlac nu va fi gata la 14 septembrie 2014 …

 14. 14 Centru februarie 12, 2014 la 5:11 pm

  Caz de studiu in scoli – actiunea Renault in Maroc : gratie insistentei regelui Mohamed VI si ale lobbyului pro-marocan in Franta ( serviciile marocane care sub-trateaza pentru Franta in Africa Neagra din timpul regelui Hassan , invitatii generoase in palatele marocane pentru cam tot ce conteaza in Franta politic si mediatic , sponsorizari generoase ale regatului in favoarea personalitatilor franceze ) , Renault decide , in anii 2000 , sa construiasca o imensa uzina la Tanger , tara , Marocul , fara traditie industriala .
  Viitori muncitori marocani sunt formati la Pitesti !
  Sub pretextul infrastructurii ( dar vor invoca , cand vreau , oricand alte pretexte ) , Renault va muta activitatea din Romania in Maroc , unde ii costa mai ieftin … mi se pare ca nu au inca la Tanger o turnatorie …

 15. 15 sadicu februarie 12, 2014 la 5:57 pm

  Domnule Adrian Nastase!
  Dumnevoastra formulati urmatoarea intrebare:”Am uitat oare de ce marea majoritate a populației i-au dat jos de la putere în 2012? ”…(cu referire la PDL).
  Comentez:
  Probabil ca ati dorit sa spuneti,marea majoritate a populatiei cu drept de vot.
  Dar oricum este discutabila si sintagma ”marea majoritate”.
  Putin peste 50%,(8%),au votat USL.In cifre reale,4,5 milioane dintre romanii cu drept de vot,adica 25%.
  Dar ,in fine,legat de reprezentativitatea clasei politice am vorbit in mesajul anterior,asa ca nu mai insist.
  Totusi,nu inteleg ce anume este inedit in faptul ca PDL a parasite puterea in 2012. Cunoasteti vreun partid sau Premier care sa fi rezistat mai mult de 4 ani la guvernare in ultimii 24 de ani?
  Intre 1990 si 1992 am avut 2 partied la guvernare,(FSN si FDSN),respective 2 premieri:Petre Roman si Teodor Stolojan.
  -In 1992 alegerile au fost castigate de PDSR.
  -In 1996 alegerile au fost castigate de CDR+PD in defavoarea PDSR.
  -In 2000,alegerile au fost castigate de PSD+PRM in defavoarea CDR+PD.
  -In 2004,alegerile au fost castigate de PNL+PD+UDMR+PUR,in defavoarea PSD.
  -In 2008 alegerile au fost castigate de PDL+UDMR in defavoarea PSD+PNL.
  -In fine,in 2012,alegerile au fost castigate de PSD+PNL+PC in defavoarea PDL.
  Nimic nou sub soare,normalitate,democratie,alternanta fregventa la putere.
  De fiecare data,la jumatatea ciclului electoral,(situatie in care ne aflam si in momentul de fata),intervine asa zisa uitare la care faceti dumneavoastra referire.Puterea se erodeaza si scade in popularitate,iar procentele pierdute se regasesc la opozitie.
  Dumneavoastra ati guvernat efficient iar din punct de vedere economic si social,nimeni nu a avut nimic a va reprosa deoarece nivelul de trai s-a imbunatatit substantial in comparative cu perioada 1996-2000,si cu toate astea,dupa 4 ani,a trebuit sa plecati.
  Guvernul Tariceanu a guvernat inefficient,totusi ,din cauza contextului economic favorabil,romanii au cunoscut cea mai prospera perioada post-decembrista.Cu toate acestea,la sfarsitul mandatului,Tariceanu a trebuit sa plece.
  Isi imagineaza cineva ca guvernul condus de Victor Ponta va ”rupe” traditia?
  Parerea mea este ca sfarsitul anului 2014 va coincide cu finalul carierei sale de politician la varf si am suficiente argumente pe care o sa le expun in acest mesaj.Dar mai intai,un scurt istoric legat de evolutia partidelor politice din Romania respectiv a electoratului,(in acest sens,am escoperit multe similitudini intre Romania,Moldova si Ucraina).
  Din 1992 si pana in 2004,odata la 4 ani am avut in Romania,alternanta la putere intre stanga si dreapta.Dupa 2004 s-a intamplat pentru prima data ca PSD-ul sa stea doua sezoane pe banca de reserve.
  De asemenea,in 2012,PSD-ul a avut nevoie sa se asocieze cu un mare partid de dreapta pentru a accede la putere.
  Partidul Social Democrat se afla intr-o situatie foarte delicata,si am sa ma explic.
  Potentialul stangii in raport cu cel al dreptei s-a modificat radical in ultimele 2 decenii.Raportul este de 60 la 40 in favoarea dreptei.,(fapt recunoscut si de simpatizantul PSD,Marius Pieleanu).
  Sunt mai multi factori printre care as amintii:schimbul de generatii in mediul rural,depopularea satelor,etc.
  In al doilea rand,aliatii traditionali de alta data ai PSD,(PRM,PDAR),au disparut de pe scena politica.
  O parte importanta a electoratului de stanga,(probabil cea mai saraca cu trupul dar si cu duhul), s-a ”canibalizat”,(ma refer la procentul de 15% care a votat PPDD).
  Stiti cati alegatori au votat in 2012 in favoarea PSD,(in urma celei mai costisitoare,mediatizate,spectaculoase,campanii electorale din toate timpurile)?
  Exact 2,7 milioane alegatori.Atat a mai ramas din electoratul PSD:2,7 milioane.
  Problema PSD-ului este ca nu are nici pe stanga,nici la mijloc partide tip balama cu care sa se asocieze.Partidul lui Voiculescu+partidul lui Oprea nu valoreaza,la un loc mai mult de 2%.
  Deci PSD-ul ,de unul singur,in situatia unei participari rezonabile la vot,nu poate sa scoata un scor mai mare de 35-40%,chiar daca se da peste cap.
  Repet:in cea mai prielnica perioada a partidului condus de Victor Ponta,beneficiind de cea mai puternica mediatizare ,de cea mai costisitoare campanie electorala,in favoarea PSD au votat 2,7 milioane alegatori.
  In acest context,cred ca pesedistii sunt cei mai interesati ca PNL sa nu treaca in opozitie.
  Vedeti dumneavoastra,prin comparative,partidele de dreapta sunt mult mai putin organizate.Totusi,de cate ori s-au organizat,au trimis PSD-ul acasa,

 16. 16 Radu Humor februarie 12, 2014 la 6:02 pm

  Păi, Nuland, se zice, a mai zis ceva la adresa lui Băsescu, dar serviciile noastre secrete, toate cele 7(şapte) n-au reuşit performanţa de ascultare şi interceptare a celor ruseşti 😳
  Că ale noastre erau prea ocupate să ne asculte în draci pe noi :mrgreen:
  Aşa că pe piaţă ( chiar ca la piaţă 😉 ) a apărut doar acel ” f..k the UE”, Băsescu ieşind basma curată .
  În loc să iasă din scena politică (măcar 😉 ).
  Chiar cu picioarele înainte, cum le place la unii 🙄

 17. 17 ZeV februarie 12, 2014 la 6:03 pm

  Liderii PDL sunt prea mici pentru un razboi atat de mare.
  Sau, altfel spus, daca tii in cusca un animal salbatic, dupa care ii dai drumul oferindu-i libertatea propriului instinct de supravietuire, moare de foame.
  PDL are un ,,buldog” in frunte, dar care, din pacate, a fost c…..t fara sa-si dea seama. Pacat.

 18. 18 sadicu februarie 12, 2014 la 6:05 pm

  Erata:din cauza crizei de timp,tastez repede si niciodata nu-mi citesc mesajele inainte de a le da send.Astfel,tastatura imi joaca feste.
  Deci va rog sa-mi acordati circumstante atenuante. 🙂

 19. 19 Ghita Bizonu' februarie 12, 2014 la 6:40 pm

  Dom Nastase mneavoastra aveti prea multe pretentii de la oameni!!
  Mai ales ca cand ei e intelctuali.. Daca mai tineti minte deliru potocarcalac din 2005 ca cand se firtiriseau ca scapu de 16 ani de presedeintie a lu Ilici cel Rau. Ca uitat era Tzapu si Zodia sa . Ca ma amuzam zicand ca prin anu 2120 vre-un istoric avea sa faca cea mia mare descoperie de la Tutamnka,om incoa „Presedintele uitat . Emiil Constantinescu!!!
  Da muyltu auy rasm setati pe Marele Carmaci cel cu o Providemntiala Victorie care dupa 16 ani de lupte seculare si milenare bla bla ..

  Si PeDeleprelor nu le pasa al cui este sceanriul – cu conditia sa nu fie bun ptr romani!!

 20. 20 Ghita Bizonu' februarie 12, 2014 la 6:44 pm

  Ne-a gasit Kuku inca un Licurici?!

  http://vremea.forumgratuit.ro/t547-ne-a-gasit-kuku-inca-un-licuricib

  Kuku cel atat de prompt sa iasa pe stecla si sa se planga de presa romana este extraodinar de discret in ce priveste presa israeliana.
  Ma refer la articolul ‘We’ll give back to the Jews what the communists took’ din 24 ianuarie 2014 parut in Israel Hayom sub semnatura unuia Adi Rubenstein.

  Din articolul respectiv se intelege ca Romania nu ar fi inca … membra a UE :

  În ciuda momentul istoric, Basescu, 62, al patrulea preşedinte al România democratice, conduce o ţară care se luptă pentru identitatea sa. Uniunea Europeană a respins cererea România de aderare, în principal, pentru că România este plină de corupţie. Spre deosebire de vecinii lor din Ungaria, Polonia şi Republica Cehă, o mare majoritate a românilor se uită înapoi la epoca comunistă cu dor şi au dificultăţi de adaptare la secolul 21.

  Despite the historic moment, Basescu, 62, the fourth president of democratic Romania, heads a country that is fighting for its identity. The European Union has rejected Romania’s application to join, mainly because Romania is rife with corruption. Unlike their neighbors of Hungary, Poland and the Czech Republic, a large majority of Romanians look back at the communist era with longing and have difficulty adapting to the 21st century.

  Curios cum cea mai mare implinire romaneasca din timpu mandatului a lu Basescu este pusa intre paranteze si Kuku tace! Oare de ce?!

  Despre relatiile militare romano-isaraeliene ….. iar avem o ciudatenie:

  Co0ntinuarea la http://vremea.forumgratuit.ro/t547-ne-a-gasit-kuku-inca-un-licuricib

  Si tineti minte – daca nu va place nu este vina mea!! Nu este artocol scris de mine!!!!
  Da bine-ntesl ca ca de obiceai o sa imi stric prostul meu renume si dupa ceva timp …

 21. 21 Luminita Arhire februarie 12, 2014 la 7:00 pm

  „Vreau ca BN sa paraseasca IMEDIAT linia de a fi controlata de un guvern corupt !” a tunat ieri vocea lui Basescu Traian . Banca Nationala pur si simplu a inceput sa tremure ca o piftie proaspat asezata pe platou , la o asemenea luare de pozitie ! Abia acum isi da seama , biata Banca Nationala , ce greseala a facut , dintr-o condamnabila si inexplicabila neglijenta ! Acum , privind peste umar , vede si Isarescu guvernul mancat de coruptie cu care a intrat intr-o impardonabila cardasie . Si se ingrozeste de ceea ce s-ar putea intampla daca nu se desprinde ACUM , adica IMEDIAT , asa cum numai datorita clarviziunii Presedintelui a inteles ca trebuie sa procedeze !
  Si doamna aceea de la FMI , este cam naiva si neexperimentata , n-ati observat ? Nici nu se compara cu stralucitorul Jeffrey Franks si cu superbele sale orificii de aerisire din talpile pantofilor ! Acela , da , vorbea aceeasi limba cu presedintele , dansa aceleasi geamparale cu Blejner , si avea bunul-simt sa nu fie interesat daca exista un premier in Romania , pentru ca el lua pulsul natiunii romane la Cotroceni ! Nenea ala era FMI – RAMURA CEA BUNA !
  Imi cer scuze , poate va plictisesc cu postarile mele , cam multe in ultima vreme , dar evenimentele avandu-l ca detonator pe Basescu Traian navalesc in existenta mea modesta in ritm ametitor ; abia le pot tine piept !
  Dar promit ca daca Basescu tace , tac si eu !

 22. 22 Adrian B. februarie 12, 2014 la 7:11 pm

  Nici cu VIAGRA nu mai ajung la putere PDL-istii si ceilalti sateliti ai lui Basescu . Lumea e scarbita de tot ce inseamna Basescu sau ciudatii aia care-l sustin ! Mare minune daca vor atinge pragul de 5% …

  Problema e alta ! Din pacate , USL-ul si d-ul Ponta nu sunt cu nimic mai presus decat pdl-istii ! Aceeasi lipsa de viziune si de idei , aceleasi legi sekuriste , masuri aberante , mai multe taxe si impozite , aceeasi nemernicie , aceleasi nepotisme , aceeasi pofta de putere …

  VICTIMELE sunt intotdeauna aceleasi : poporul roman ! Terorizat , saracit , debusolat …

  Cred ca d-ul Vadim Tudor l-a descris cel mai bine pe d-ul Ponta : este mai mult procuror decat premier !

  Si cu putina mea experienta de viata , eu NU CRED ca un procuror /magistrat/militian/matelot/apv-ist poate fi un om cu viziune , un om creativ care sa reconstruiasca o tara !

 23. 23 Adrian B. februarie 12, 2014 la 8:08 pm

  D-le Nastase , vreau sa va povestesc ceva ce nu are legatura cu politica . Insa are cu viata ! Mai précis cu economia acestei tari … Atata cata mai este ea !

  Zilele trecute mi-am dat intalnire cu cineva , la o cafea . Cand am ajuns acolo am constatat ca acel bar era inchis ; a dat faliment !

  Ne-am dus la alt bar si din discutii in discutii , barmanul ne-a spus ca la sfarsitul lunii se inchide si acel bar si ca va ramane fara slujba !!! In aceeasi zi am aflat ca un atelier de tamplarie deschis de aprox. 20 de ani s-a inchis ! Patronul a fost vizitat de organele statului si pur si simplu nenorocit !

  Ieri , un prieten mi-a spus ca se va mai inchide inca un restaurant pentru ca au venit cei de la Garda Antifrauda ( cei care ne spunea d-ul Ponta ca vor controla marile averi !) si i-au dat amenda 12000 ron . Cica , dau amenzi si daca n-au ecuson in piept sau daca nu bate ceasul de pe casa de marcat cu ceasul de la mana lor …

  Mama mea mi-a spus ca piata de legume si fructe este goala pentru ca umbla ” organele statului ” si dau amenzi de sute de milioane !!!

  Un alt amic mi-a spus astazi ca vrea sa-si inchida afacerea ( 18 angajati !) si sa plece la munca in Anglia !!! S-a saturat de Basescu , de USL , de Ponta ,de controale , de amenzi , de vrajeli ! S-a saturat sa fie vizitat de noile organe de control create de Ponta si care au primit ordin de la Ponta sa adune 1 mld de $ la bugetul statului pana in iulie !!!

  Multi din cei de mai sus s-au apucat de afaceri din necesitate ! Nu au avut alte optiuni , nu au avut relatii sa obtina un job caldut sau si-au pierdut slujbele . Dar sunt oameni care produc ceva , sunt fibra acestei economii !

  Va intreb … Este normal ce se intampla ? Mie mi se pare ca in tara asta a devenit imposibil sa mai traiesti ! Traim intr-o dementa , intr-o prosteala si intr-o alienare totala . Din ce in ce mai mult ma gandesc si eu sa plec din nou …

  P.S. Zilele trecute l-am mai auzit si pe d-ul acela ( seful ANRSC ) cu Legea caloriferului . Si care doreste ca toti romanii sa plateasca caldura chiar daca tin caloriferele inchise !
  Intr-o societate NORMALA un astfel de individ era internat intr-un spital de nebuni ! Nicidecum sef la ANRSC numit de d-ul Ponta !!!

 24. 24 Fostă basarabeancă februarie 12, 2014 la 8:37 pm

  O! Domnule Năstase! Nouă nu ne trebuie pastile pentru amnezie! Trebuie să reinventăm sistemul de instruire și educație. După un an sau doi de guvernare, în urma a 10 ani de dezastru, cetățenii nu mai au răbdare, vor să înflorească toate. Educația este ceea ce lipsește. La școală se face o materie care se numește tehnologie, învață copiii cum merg țevile de apă și canalizare pe sub pământ, dar un pic de științe sociale încurcă. Lumea nu are amnezie, pur și simplu nu înțelege. cum merg toate, pe asta se bazează. Aș folosi un cuvânt mai dur, însă mă tem că o să mă înjure lumea.

  Pe ei, cu planul lor infiltrat de afară sau nu, nu-i bagă în seamă nimeni. Mi-i rușine de rușinea lor, cum se perpelesc ei în public… Ce rușine…

 25. 25 florin februarie 12, 2014 la 8:37 pm

  Aveti dreptate domnule Nastase.Dar, culpa se datoreaza si prea putinelor preocupari si reliefari a necesitatii imperioase a Statului de Drept din partea guvernantilor. Animati de schimbarile la constitutie, „de luptele intestine”, de nevoia apararii prin atac la TV, lipsa de prioritati si de specialisti de inalta tinuta profesionala, morala, politica, de coordonarea unui departament specializatpe probleme de justitie şi legislatie sunt doar cateva cauze ce genereaza efecte ce se incearca speculate de ce-a mai ramas din PDL! De 2 ani am pus bazele „Miscarii pt. Justitie si Drepturile Omului”!Nu interseaza pe mai mari, nici ca principiu, nici ca ţintă! Iar oameni cu vocatie, har, cap si daruire până la sacrificiu în acest domeniu, nu sunt la modă!

 26. 26 Cârcotaşu februarie 12, 2014 la 8:43 pm

  Nici pe departe nu e vorba de amnezie ci de cel mai neruşinat tupeu, cu care de altfel ne-au obişnuit Traian Băsescu şi slugile lui. Nu-l recunoaşteţi?

 27. 27 Toamna Crizantema februarie 12, 2014 la 9:09 pm

  DOMNULE NASTASE NU STIU CE ORIENTARE RELIGIOASA AVETI ,DAR RETINETI;D-ZEU VEDE,NU DOARME,ROATA E ROTUNDA,SI VOR PLATI TOTI CARE V-AU DISTRUS VIATA ,SANATATEA,LINISTEA FITI TARE,INCA PUTIN!

 28. 28 Ghita Bizonu' februarie 12, 2014 la 11:44 pm

  Europa cea porceasca
  Zilili trecute a fost un referendum in Elvetia. Unu in care s-a zis si ceva de cote pentru strainii care doresc sa emigreze in Elvcetia. Uns naspa in Elvetia emigreaza mai ales nemtii si italienii..
  Asa ca aia supra omaenii occidentali s-au sucarit.
  Mai jos o traducere google a unui articol aparut la 10 februarie 2014 in Sueddeutsche

  http://vremea.forumgratuit.ro/t546-europa-cea-porceasca#1110

  Deci cam asa. Parlamentu strasburgaozarilor se face tare ca fularu …

  Insa pe acelasi Martin Schulfă nu-l doare nici in picioru mesei de tratamentul pe care Germanie lui il impune României. Si nici in MCV nu il doare ca si românii ar fi cetateni europeni….

  Ma rog imbecila Schulfă uita un mic “amanunt” nu atât Elvetia a cerut acoprduri cu EEORpa ci cam invers. Findca Elvetia se afla plasata extrem de nasol intre Italia si Germania , intre Austria si Franta si ca are niste cai ferate si sosele bune. Renegocierea ar insema controale vamale …

 29. 29 Motanul Incaltat februarie 13, 2014 la 1:44 am

  Da, dar acest miting trebuie inteles si intr-o alta cheie: ei, PDL, trebuie sa se delimiteze de Partidul Miscarea Populara si sa-si apere identitatea pe care cei de la PMP vor sa le-o ia !! Ganditi-va ca deja au plecat foarte multi de la PDL spre PMP, pentru ca acest din urma partid asa s-a format: cu oameni de la PDL. Am evitat sa folosesc cuvantul „furt”, insa la asa ceva ma fuce gandul, asta ca sa nu fiu ipocrit: oameni de la PDL, plecati la PMP si ce ar mai putea urma decat ca identitatea PDL sa plece la PMP… Or, asta e cel mai mare pericol pentru PDL. De aceea faptul ca au scos oamenii in strada poate avea si scopul intaririi propriei identitati politice: oamenii sa stie ca acesta e PDL, principalul partid de Opozitie, de centru-dreapta, din tara, nu PMP!!

 30. 30 T-Rex februarie 13, 2014 la 1:48 am

  Daca „doamna” Nuland a avut un sincer „F..k EU” pentru liderii europeni, cred ca nici nu are timp sa se gindeasca la o injuratura potrivita pentru Romania. Iar Kafka ar fi fost fericit sa aibe ca sursa de inspiratie viata politica din Romania. Ce lideri? Ce modele? Ciomageala verbala e in toi.

  Aud ca Presedentia e preocupata de conflictele din USL si, prin extensie, de stabilitatea politica din Romania. A dat si un Comunicat oficial. Asta dupa ce Presedentia a lovit non-stop in ultimul timp sub centura Guvernul USList, si se foloseste de orice ocazie sa puncteze politic pentru PDL si nu mai stiu ce miscare de dreapta. Da, e foarte preocupata Presedentia de soliditatea USL. De risul curcilor. Nu sunt nici PDList nici USList nici „miscarist”, dar uritenia e prea la vedere. Doar in Romania…Macar de aveam si noi un Holande, sa finalizeze dom’le cu cineva de can-can – mai cad frunzele – si apoi sa dea mina cu Obama.

  Definitia politicii in dictionar: „Este arta guvernarii”. Asta e definitia „romantica”, veche, nobiliara. Romania vine si completeaza definitia actuala, si impune o noua formula: „Politica este arta XXX a guvernarii”.

  Sincer, nu va vine sa va lasati de politica?

  http://www.mediafax.ro/politic/basescu-face-apel-la-liderii-usl-sa-gaseasca-o-solutie-la-actualele-dispute-din-alianta-12072729

 31. 31 Emi Vulcanescu februarie 13, 2014 la 2:33 am

  Domnule Adrian Nastase
  „Pastile pentru amnezie” ? , pentru unii exista pentru altii NU ! ! !
  Ati fost PM …………………………………….
  Acum ……………………………………………
  Cu stima Emil

 32. 32 Vsile februarie 13, 2014 la 7:58 am

  Domnule prof. Titus,

  Ma intre si va intreb de ce nu va focusati pe ce stiti sa faceti mai bine?

  Chiar asa de ignorant sunteti , chiar nu cunoasteti de ce falimentul Oltchim a fost un faliment previzibil , luat in calcul sau omis o data cu privatizarea PETROM?

  Ce materie prima folosea Oltchimul, la ce pret si de la ce distanta provenea acea materie prima care dadea un produs finit la un pret concurential pe piata EU si nu numai?

  !!!!!!!!!

 33. 33 Marian Nicolae februarie 13, 2014 la 8:18 am

  @ Fostă basarabeancă februarie 12, 2014 la 8:37 pm

  Sa stiti ca ati spus un adevar.
  Oamenii nu inteleg cum functioneaza toate lucrurile intr-o tara.
  Nu este nevoie sa folositi cuvinte dure.

  Este un alt adevar.
  Pentru a intelege cu adevarat cum functioneaza o societate e nevoie de multi ani de studii si aprofundarea unor discipline diametral opuse.pentru a ajunge in punctul in care sa poti sintetiza anomalia aparuta intr-o societate, Indiferent daca este vorba despre o problema sociala, economica sau chiar…tehnologica…….

  Pentru a intelege cauza care duce la un anumit efect trebuie sa stii cum functioneaza corect intregul…..iar pentru a ajunge sa identifici cauza respectiva trebuie…..educatie si nu ceea ce se invata in scolile romanesti de azi……

  Copiii nostri au nevoie de o educatie adevarata.

 34. 34 Marian Nicolae februarie 13, 2014 la 8:23 am

  @ Adrian B. februarie 12, 2014 la 8:08 pm

  Traim intr-o societate vazuta in oglinda…adica total pe dos.
  Exact cum avem dobanzi negative la banci avem si aceasta societate care functioneaza impotriva contribuabilului.

  Stiti de ce?
  Pentru ca acest lucru se doreste.
  Ideea este sa nu mai producem nimic si sa ne stingem in…liniste……

 35. 35 blogideologic februarie 13, 2014 la 8:26 am

  “Pawley-voo fwançay?” / În ultimele luni, pe un post de radio românesc care transmite în modulaţie FM muzică internaţională foarte bună, am ascultat şi ceva grupuri jamaicane, ori în stilul din Jamaica, insulă anglofonă din Caraibe, ştiţi. Pe fondul limbajului englezesc apărea, ciudat!, şi un insert franţuzesc. Acum, grupurile acestea metisate sunt chiar de un snobism înspăimântător, de ce să nu recunoaştem acest adevăr evident?Pe de altă parte, ce cotă din acest snobism e pur şi simplu intenţionat gratuit şi provocator, şi cât se afişează numai de dragul spectacolului? Mărturisesc că pentru grupurile vag amintite mai sus de mine, se crea de facto un anumit grad de conivenţă între mine şi “ei”. Îmi plăcea miorlăiala feminină snobă a insertului care mie îmi suna precum „Parlez-vous français?”. Acum am aflat şi grafia corectă dintr-un articol dedicat vizitei preşedintelui François Hollande în America http://www.liberation.fr/politiques/2014/02/10/hollande-attendu-a-washington_979161

 36. 36 Elena Moldovan februarie 13, 2014 la 9:18 am

  Domnule Nastase. Va pretuiesc enorm de mult pentru ceea ce sunteti! Un om mare si de valoare. Nu v-au dstrus, doar ”pe moment” au incercat sa va scoata din ”circuit”, sunteti prea puternic ca sa va distruga cineva. Averea dumneavostra este in spirit si inima, asta nu pote fi distrusa si nici furata niciodata. Aveti spirit de invingator !

 37. 37 VASILE februarie 13, 2014 la 9:18 am

  NE GANDIM OARE UNDE ESTE DREPTATEA SI CORECTITUDINEA ,IN TARA NOASTRA???OARE TRAIAN BASESCU NU VA PLATI???????????

 38. 38 santinela februarie 13, 2014 la 9:23 am

  Ca sa chemi oamenii in strada trebuie sa fi in fruntea lor.Oh ce mi-ar place sa-l prin pe Basescu la un miting din asta.El cu „poporul”,adica cu vre-o 200 de oameni cu SPP cu tot si noi restul sa-l scuipam intre ochi si sa-i trimitem niste rosii,oua si ce o mai fi prin piata.
  SADICULE- nu este vorba despre cum a parasit PDL-ul puterea ci despre modul in care a fost silit sa plece,asta a vrut sa spuna domnul Nastase.Nici o putere nu a fost asa de mizerabila ca acesti „fosti portocalii”.Acum dracu mai stie ce culoare au. Sa iei peste bot o infringere asa de usturatoare la alegeri nu este prea usor de digerat.De ce crezi ca Basescu se fereste ca de dracu sa fie alaturat PDL-ului ? Mai bine isi face PPM,PPN,PPC si alte „pepeuri”.

 39. 39 Doru Coarna februarie 13, 2014 la 9:45 am

  @ Toamna,

  este crestin-ortodox, nepracticant insa datorita formatiunii sale intelectuale. Ai insa totala dreptate, si eu am observat ca in viata toate se platesc in felurite moduri, uneori nici nu intelegi de unde-ti vin si de ce, alteori stii si astepti…

  Dealtfel ceea ce crezi nu conteaza, viata decurge obiectiv, merge inainte cu orice pret… problema e doar sa te eschivezi convenabil, ca sa nu platesti tu greselile altora, caci de platit, toate se platesc acum intr-un fel sau altul, sau in generatii…

  Dar eu vorbesc de justitia divina, dl Nastase plateste sub justitia reala, nu s-a eschivat la timp… Pe cale divina insa va primi, negresit, compensatii!

 40. 40 blogideologic februarie 13, 2014 la 11:11 am

  Francezul Marc Rougier, creator de germeni de întreprindere în domeniul IT, înlocuieşte algoritmul cu umanritmul http://www.lemonde.fr/ameriques/article/2014/02/12/marc-rougier-patron-de-start-up-hollande-est-reste-accroche-au-dogme_4365284_3222.html

 41. 41 Jr februarie 13, 2014 la 1:21 pm

  Domnule Adrian Nastase, în editorialul dvs. de azi aţi dorit să deschideţi mintea la cât mai mulţi cetăţeni asupra înţelegerii acţiunilor prezente dar mai ales viitoare a unui partid politic căzut cum e PDL. Poporul nu a uitat răul făcut de Băsescu-PDL! Politicile cu care au guvernat ţara nu aveau nimic în comun cu veşnicul tămâiat „Stat de Drept”. Toate acţiunile întreprinse de PDL în frunte cu preşedintele Băsescu sunt ditactoriale. Nu s-a respectat nici CONSTITUŢIA, nici promisiunile din campaniile electorale. După ce Băsescu a urlat în Piaţa Universităţii „să trăiţi, bine!”, în ziua următoare s-a dat liber la sinecuri: mergeţi şi furaţi din bani publici şi Avuţia Naţională pentru că m-aţi făcut PREŞEDINTE! Astăzi, vedem cum „minciuna stă cu regele la masă” într-un Stat de Drept. Populaţia dezamăgită a ieşit în stradă în 2012 şi a aruncat peste bord camarila lui Băsescu. Obraznic, tupeist, orgolios, Băsescu a trecut peste CONSTITUŢIE, peste legi, peste moralitate, a amanetat ţara la UE pentru revenirea la Cotroceni. În prezent e un preşedinte ilegal. Dorindu-şi răzbunarea, critică şi se opune la tot ce face un guvern sprijinit de 8o% din Parlamentul ţării. Strigătele dezacordate, plângerile la Înalta Poartă, nu mai sunt crezute de nimeni; Păpuşarii comit greşeli după greşeli, fug de la PDl la FMP în speranţa că vor fi din nou apăraţi; Nu vor scăpa niciunul de judecata dreaptă a poporului, orice ar face. Ne vedem curând!

 42. 42 Olga Bucataru februarie 13, 2014 la 1:43 pm

  Eram întristată, bine-nţeles dezamăgită gândindu-mă la tot ce trebuie în mod nedrept să înduraţi iar, mă întrebam ce aş putea să vă transmit, ” să fiţi puternic „, e.t.c, citind însă ceea ce scrieţi, mi-am reevaluat propria identitate, am înţeles că trebuie să învăţ să trăiesc aşa cum d-stră o faceţi, să înlătur mâzga exterioară, să n-o las să se strecoare în propria mea esenţă, să exist aşa cum sunt cu adevărat eu însămi, aşa cum gîndesc. Vă mulţumesc domnule Adrian Năstase, Olga Bucataru

 43. 43 cristina februarie 13, 2014 la 2:04 pm

  Primarul PSD, de la Slatina, a trimis oameni cu autocarul, sa participe la mitingul PDL. Asta ce o insemna?

 44. 44 sadicu februarie 13, 2014 la 3:27 pm

  Este evident ca in PSD nu mai exista un ”batran al satului” sau daca exista,(Iliescu,Nastase),nu esteconsultat.Partidul nu mai este condus,ca in vremurile bune,de sus in jos ci de jos in sus.
  Baronii locali care conduc partidul,nu vad la un pas mai incolo de propriile interese.In momentul de fata gandesc astfel:”scoatem PNL de la guvernare si impartim prada doar intre noi”.
  Numai ca dupa cum s-a observant,in politica socoteala de acasa nu s-a potrivit niciodata cu cea de la targ.
  ”Poporul” uselist este derutat si bulversat iar incercarea de a-l ademenii cu o chinezarie in locul produsului orginal,nu va tine.Electoratul cu viziuni liberale din mediul urban care este mult mai informat decat electoratul de stanga,nu va inghitii momeala.
  Pe de alta parte,in parlament,balanta dintre putere si opozitie si va echilibra,surplusul de 30 de parlamentari cumparati de PSD de la PPDD,este fragil si foarte volatil.De asemenea vulnerabil pentru ca Diaconescu nu a introdus in parlament fecioare virgine ci oameni certati cu legea.Deci in termen record si fara prea mare effort,DNA poate cionta acest ”surplus” al majoritatii.
  In al treilea rand,USD ramane cu o singura ”gura de foc” din punct de vedere mediatic si anume antena 3 care are o medie de 400.000 de telespectatori,(cotet tv nu conteaza din punct de vedere mediatic).
  Peste cateva luni Dan Voiculescu se va afla dupa grati iar credibilitatea trustului intact va avea de suferit.
  In al patrulea rand,contextul economic este in continuare negativ si nici guvernarea nu straluceste.In acest context,opozitia ultara-intarita,va matura pe jos cu guvernul.
  Dar dihonia care exista in aceste zile in sanul USL,demonstreaza faptul ca divortul nu va fi amiabil.Sa-i vedeti pe astia cand incep sa se acuze care a furat mai mult in ultimii 2 ani.In locul campaniei electorale pentru europarlamentare,vom avea parte de circ la scena deschisa.
  Nu in ultimul rand,trebuie tinut cond de faptul ca la Cotroceni inca se mai afla Presedintele jucator,Traian Basescu care nu va sta cu mainile in san.
  Va profita la maxim de acest context si va trage din toate pozitiile.
  Daca as fi in locul pesedistilor mi-as musca limba si as accepta conditiile puse de liberali,mai ales ca acestia au dreptate.

 45. 45 Vsile februarie 13, 2014 la 3:48 pm

  Carco,

  „Si totusi se invarteste”! Intelegem tupeul cind minte sau ameninta sau da cu capu-n gura dar sa uiti ce ai spuis ieri si sa te trezesti ca iti contrazici propriile vorbe nu mai fac parte din tupeul mincinosului ci din amnezia care se instaleaza in fiecare zi mai adanc si mai adanc.

  Toamna ,
  cica D-ZEU, nu doarme , cred ca e beat ca si presedintele! Cind are ciclul de trezire cei care au suferit invreun fel sau altul sunt de mult dusi!

  Adrian B
  Ar vrea sa fie si basist si contrabasist. Pretenul cu restaurantul minte , a luat amenda din cu totul si cu totul alte chestii decit niste ecusoane.
  Aia cu inchiderea firmei poa sa fie reala e tare greu ,am si eu un amic care avea cca 5000 de euro lunar a plecat in Anglia ca dobitocul pentru mai mult. A plecat cu ceva bani sa sa aibe achiu , s-a 9intor de cca 2 luni cu mari datorii!
  Pe general insa are dreptate in social si economic este cod rosu ,toti mimeaza pentru propriile buzunare ,solutiile reale, abordarea ramane aceiasi ca pe vremea lui Boc. PDListii sunt bine mersi liberi, PSDistii si PNListi si ceva PC la parnaie!

 46. 46 Cris februarie 13, 2014 la 3:50 pm

  Băsescu vrea să scoată „oamenii” în stradă pentru acciză?
  Aoleo! În ce stradă? Mihăileanu?

  De ce, mă rog nu i-a scos și când el și Boc
  – au crescut TVA de la 19 la 24%?
  – au crescut accizele la carburanți cu peste 30%?
  – au impozitat pensiile sub 2000 de lei?
  – au impozitat tichetele de alimente?
  – au taxat la greu firmele mici?
  – au crescut taxele locale?
  – au tăiat cu 25% salariile bugetarilor?
  – au desființat spitale și școli?
  și multe alte tăieri și scăderi?

 47. 47 Cris februarie 13, 2014 la 4:10 pm

  Cum să învețe tinerii carte, când aud că unul care formulează o frază ca aceasta: „vreau ca BN să părăsească imediat linia de a fi controlată de un guvern corupt” e președinte?
  O analiză simplă: linia de a fi controlată. Ce fel de linie? linia de a fi controlată.
  Ați auzit așa ceva la un om instruit?
  Substantivul poate avea determinant un adjectiv (linia dreaptă/greșită), un alt substantiv (linia de mijloc), dar un verb la infinitiv? linia de a fi…
  Ce să creadă tinerii? bineînțeles că cred că nu e nevoie să înveți carte, fiindcă, uite! fără carte ajungi președinte.

  Apoi, cerința imperativă: vreau ca BN să părăsească IMEDIAT…dar IMEDIAT…
  Poruncește, ordonă. Ăsta vântura flacăra democrației? Ăsta se crede democrat? Ăsta se consideră UE-ist? Ăsta și cei care-l susțin?

  Banca Națională îl ignoră, cum trebuie, își vede de treabă și face ceea ce trebuie să facă. Acolo lucrează profesioniști de primă mână, de aceea BN a constituit un factor de stabilitate, indiferent de guvernare și frământările politice.

  Fac o retrospectivă a rezultatelor atacurilor lui Băsescu de-a lungul celor 10 ani:
  toți cei pe care i-a atacat au câștigat popularitate, iar Băsescu a pierdut.
  Arafat, Ponta, Antonescu, PSD, PNL, Voiculescu, Antena 3…
  Toți cei pe care i-a susținut și promovat Băsescu au pierdut. Udrea, Blaga la Primărie, PDL, Opriș…
  Concluzia? BNR și Isărescu vor acumula simpatie.
  Să atace, deci, Băsescu!

 48. 48 Radu februarie 13, 2014 la 4:28 pm

  sadicu,

  Am sa-ti raspund eu, ceilalti iti vor spune ca esti basist si cobesti.

  Eu cred ca PSD ar trebui sa fie interesat saramana singur la guvernare. Nu doar pentru interesul pe termen scurt (vor castiga presedentia, pana una-alta PNL si PDL se urasc mai mult decat o vor putea face PNL si PSD pana in decembrie, si votantii PDL pur si simplu nu se vor duce la vot in al doilea tur de scrutin). Ci mai ales pentru interesul pe termen mediu si lung. Dupa cum foarte bine spuneti Romania s-a schimbat enorm intre 2000 si 2014. Cei care votau cu „Iliescu pentru ca le-a dat pamant” sunt in numar mic acum, asa ca PSD-ul cu toata organizatia lor solida trebuie sa lupte ca sa ramana partidul cel mai mare.

  Problema nu se mai pune la modul ce trebuie sa faca ca sa guverneze si dupa 2016, pentru ca ati sesizat foarte bine, alternanta la guvernare e inevitabila. Problema e ce sa faca ca sa revina in 2020 samd, pentru ca exista posibilitatea ca scena politica romaneasca sa se rupa in trei bucati mai mult sau mai putin egale, cu PSD revenind la guvernare dupa 8 ani ! Ca sa nu se intample asta PSD are tot interesul sa se delimiteze clar de politicile de dreapta si mai ales de impozitul unic, revenind la impozitul progresiv din anii 2000. Doar asa, cred eu, vor reusi sa imparta scena politica romaneasca in doua campuri, favorabile impozitului progresiv si asistentei sociale (PSD), respectiv impozitului mic si unic in combinatie cu asistenta sociala redusa (ceilalti). In felul asta cred ca o sa aiba garantat o guvernare din doua chiar daca, cum ati remarcat, in medie (media ultimilor 10 ani) se pare ca sunt mai multi votanti de dreapta decat de stanga. Compenseaza dorinta de schimbare dupa patru ani de uzura guvernamentala, faptul ca prioritatile ungurilor nu tin de dreapta sau stanga politica, cat si influenta pe care (inca) o are Voiculescu in mass-media romaneasca.

 49. 49 papasha februarie 13, 2014 la 4:36 pm

  Despre ce Stat de Drept vorbim ? Despre ce egalitate de sanse vorbim ?

  Avem 3 Puteri in Stat . Buuun .
  Cu ce fel de oameni sunt populate si impodobite aceste trei entitati ?

  1. Justitia : toti au studii superioare in Drept , si sunt judecatori , procurori , avocati si sunt toti NUMITI de cineva cu MUIE GRANDE COJONES POLITICE .

  2. Guvernul : toti au studii superioare , fiecare pe domeniul lor de activitate , si ocupa functiile guvernamentale ( de la ministru , la portar si sofer ) numai dupa NUMIRI de MUIE GRANDE COJONES STRICT POLITICE .

  3. Parlamentul : SINGURII CARE SUNT ALESI ( de un electorat mai putin educat si mai putin stiutor de carte , de subtilitati politice si avocatesti , si care in urma UNINOMINALULUI , au populat Parlamentul , cu 2-300 sute de trogloditi si de semianalfabeti de necuvantatori , dupa infatisarea si puterea lor de gandire , si care , in zone rurale , voteaza pe ulei , zahar , galeti si sosonei de plastic si pe vize !!!! )

  Pai , atunci ce rahat de sanse sa aiba ” Marele Parlament ” ( format dintr-o majoritate de papusi necuvantatoare si inerte ) , in fata alunecosilor de bine pregatiti si unsi cu toate alifiile de bogatasi bugetari din Justitie si din Guvern ?

  Pai , d-aia Guvernul si Justitia fac muci din parlametarii alesi de Popor , si se mai si sterg cu ei pe cizme . Traiasca OUG-urile . Traiasca CCR-ul .

  FARA O EDUCATIE CIVICA ADEVARATA , DIN GRADINITA PANA LA DOCTORAT , NU VOM AVEA NICIODATA SANSA SA FIM SI NOI VREODATA …. ” ELVETIENI ” !

 50. 50 Centru februarie 13, 2014 la 5:06 pm

  Stim cu totii car valoreaza Stolojan .
  In 1192 , cu el prim-ministru 10 luni , PIB-ul romanesc a avut o scadere catastrofala , de peste 30 % .
  Ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat , domnul isi lua in primire dupa aceea biroul la Banca Mondiala .
  E bine ca ne ocupam de Stolojan , de certuri cu PNL pentru ca vrem sa-l punem vice-premier pe Daniel Constantin , reprezentantul unui partid de buzunar care nu pare foarte serios ( Partidul Conservator , se rasucesc in mormant Carp , Maiorescu si Marghiloman ) .
  Dar daca ne-am ocupa si de lucruri si mai serioase ?
  Vremea este superba in vestul tarii . La vecinii maghiari duduie utilajele , cu echipe de sute de muncitori , la autostrada de la Mako spre Romania .
  In aceleasi conditii climatice si de relief , pe nici unul din sectoarele A1 date constructorilor , dupa contestatii care au durat 2 ani si cu banii varsati constructorilor , nu se lucreaza .
  Nu se lucreaza pe segmentul de 22 de km neterminat de Impregilo intre Sibiu si Sebes .
  Nu se lucreaza pe Nadlac Pecica .
  Nici pe Timisoara Lugoj .
  Din cele 3 tronsoane date in constructie pe Deva Lugoj , cu un relief dificil , nimeni nu a inceput organizarea de santier .
  Si tineti cont , asta se intampla pe sectoare unde ar fi trebuit sa se lucreze inca din octombrie anul trecut …
  Intre timp , noi ne ocupam de PNL , de Daniel Constantin si platim rata datornicilor la banci , in locul lor .
  Vi se pare serios ?

 51. 51 Luminita Arhire februarie 13, 2014 la 7:43 pm

  Cu oricate alifii s-ar unge situatia creata de cateva zile in USL , eu nu pot intelege ce vrea , ce face si ce spune Crin Antonescu ; nu inteleg ce strategie are si mi-e teama ca nu sunt singura care nu intelege . Poate ca nu sunt eu suficient de sensibila la subtilitati … Observ si cum se crapa ,in fisuri lungi si inguste , statuia pe soclul careia scrie Klaus Iohannis ; pentru ca , atata vreme cat a tacut si a zambit enigmatic , parea ca poate conduce nu numai Romania ci chiar si Germania , pe cand ,dupa ce a inceput sa vorbeasca , am inceput sa ma intreb daca domnia-sa chiar pricepe ca guvernarea nu este un „menage-a-trois ”, aranjament in cadrul caruia sotul – albit la tample – sa o someze pe doamna rubiconda sa aleaga intre el si amantul mai tinerel ( cu care o perioada a vietuit fara probleme ) ca altfel se rupe lantul de iubire ! Mai vin si vreo doi senatori liberali – tacuti ca niste lebede si anonimi si ei pana astazi – si spun ca in actualele conditii este musai ca Partidul Liberal sa abandoneze cuibul guvernarii si sa lase tortul de ciocolata in frigider , ca pe ei nu-i mai intereseaza ! Pai , pe ei nu , ca nu-i da nimeni afara din Parlament , dar pe la filiale au deschis usa ,sa intrebe ? Discutiile pe tema numararii pe degete a vicepremierilor sunt de-a dreptul puerile in tabara liberala – fiecare are alta explicatie si alta parere ; nu par sa observe si nu pare sa-i deranjeze ….
  Dincolo de toate , am si o suparare particulara la adresa lui Crin Antonescu : nu este elegant si nu este inteligent sa afirmi ca partenerul tau de guvernare se adreseaza „gloatelor ” , in timp ce tu , obraz subtire , te adresezi unui public mult mai elevat ! La o privire atenta , este previzibil ca multi dintre cei „ elevati ” sa voteze in primavara cu noua alianta din jurul PSD-ului , parte dintre ei cu meserii asa-numite liberale ! Abia asta ar trebui sa-i ridice lui Crin Antonescu niste semne de intrebare …

 52. 52 Ion Ionescu februarie 13, 2014 la 7:58 pm

  Este bine ca acuma vor sa taie taxele.
  In trecut au taiat salariile!!!

  atunci au executat „jos salariile” iar acuma cer „jos taxele”

  este totusi de apreciat sinceritatea demon strantilor

 53. 53 blogideologic februarie 13, 2014 la 8:22 pm

  Relaţiile politice dintre doamna Hillary Rodham Clinton şi magnatul ucrainean al oţelului, Victor Pinchuk, poartă caracteristicile unui caz de corupţie ? http://www.nytimes.com/2014/02/13/us/politics/trade-dispute-centers-on-ukrainian-executive-with-ties-to-clintons.html?hp&_r=0

 54. 54 blogideologic februarie 13, 2014 la 8:48 pm

  Reacţia nucleară de fuziune a hidrogenului, indusă de un laser gigantic, a depăşit “punctul mort” (break even) http://www.nytimes.com/2014/02/13/science/giant-laser-complex-makes-fusion-advance.html?hpw&rref=science&_r=0

 55. 55 Fragmentarium Politic februarie 13, 2014 la 11:40 pm

  Coktailul Basescu: Anti-Electorat, Anti-Parlament, Anti-Guvern, Anti-Stat de Drept

  Nu de putine ori, calea spre suferinte nationale de neimaginat, care au urmat dupa prabusirea reazemelor statale ale unor natiuni, a fost deschisa de atacuri externe cu coktailuri politice mai explozive decat cele de tip Molotov. Acestea erau sau sunt preluate si amplificate din interior, pana la joctiune.

  Dovezi? Am fost si suntem martori neputinciosi si inselati ai unor evenimente externe devastatoare pentru statele popoarelor din Irak, Afganistan, Libia, Siria sau Ucraina (potrivit unor stiri recente, in vizorul vestic s-ar afla si Azerbaidjanul, pentru refuzul de a participa la programul Parteneriatul Estic).

  De ce neputinciosi? Pentru ca am lasat ca astfel de acte ilegale si imorale sa se dezvolte in voie pe terenul minciunei, dezbinarii sau chiar pactizarii, sa provoace brese de solidaritate (intervalele 13, pour les connaisseurs), regionale sau internationale, in loc sa le fi prevenit, desfiintat sau redus la minim.

  De ce inselati? Pentru ca de fiecare data am fost sau suntem indusi in eroare de aceeasi masinatiune manipulativa, de demonizare si instigare la ura si violenta, la crima organizata in masa, cum sunt razboaiele „preventive”, revolutiile „primavaratice” sau „colorate”. Nou poate fi doar pretextul, armele „nucleare” sau „chimice”, „euro-atlantizarea”, statul de „drept” etc.

  Prin urmare, cred ca opinia publica nu poate inchide ochii la sinistrul cinism spre care se incearca sa se ajunga, de a transforma efectele unui pretext sau unei cauze de interventie ori de amestec intr-un nou pretext sau intr-o noua cauza de sporire a unor suferinte. Amenintarea din nou, din aceste zile, cu o lovitura din exterior asupra Siriei prin invocarea „ingrijorarii” in legatura cu „suferintele oamenilor din Siria” este atat de emblematica incat poate tine loc de orice cuvinte.

  Pe cadrul nostru, este oare inspirat sau sugestionat Traian Basescu de aceasta viermuiala geopolitica, care tinteste sanatatea libertatii si democratiei unor state si popoare? Ar putea fi ispitit de ciorna unui lider de maidan, stipendiat cu bani straini, apropos de Ucraina, care sa-l scoata din punctul mort si sa-l readuca in zona activa a politicii, de facator in continuare al jocurilor la varf, cu pretul unui esichier si mai traumatizat, al instabilitatii si recaderii sine die a tarii in criza?

  Daca vom concede ca cei treizeci de arginti pot fi nu numai cash sau in cont, ci si sub forma unor onoruri, obtinute pe criterii politice (nu numai ca pozitie in stat, ci in orice domeniu), care pot cumpara mandrii si orgolii bolnavicioase, si daca vom lua in calcul backgroundul politic al lui Basescu, incluzand aici si relatiile speciale cu o anumita ambasada si cu anumiti emisari, dar si o selectiva si directionata ostilitate geopolitica, raspunsul pare usor de dat. Cu atat mai mult cu cat, in vara anului 2012, Traian Basescu nu a ezitat sa atace din interior Romania cu coktailuri politice, sub forma explozivelor acuzatii de asa-zise „puci parlamentar” si „lovitura de stat”, pentru a-si securiza puterea impotriva referendumului de demitere, cu riscul unor grele si nedrepte consecinte politice si de imagine pentru tara.

  Este cazul sa spunem lucrurilor pe nume, Traian Basescu nu a avut niciodata intentia de a consolida statul de drept. Daca ar fi avut-o, primul lucru pe care ar fi trebuit sa-l faca ar fi fost sa abandoneze controlul unipersonal al justitiei. Nu numai ca nu a facut-o, dar prin toate numirile in justitie si-a impus si intarit vointa personala asupra acestei puteri a statului de drept.

  Ceea ce surprinde, in acest moment de izolare maxima a lui Basescu, nu este atat opozitia ideologica si politica la un parlament si un guvern dominat de stanga, la care-l obliga dreapta populara, desi si aici i-ar fi de discutat partizanatul care incalca echidistanta stipulata constitutional. Surprinzatoare si ingrijoratoare cu adevarat sunt noile sale atitudini, anti-electorat si anti-stat de drept, asemanatoare ultimelor convulsii ale unui bolnav violent si incurabil, cand poate percepe ca dusman si lovi pe oricine din preajma sa.

  Traian Basescu a avut cele doua iesiri paradoxale marti seara, la B1 TV, la emisiunea „Sub semnul intrebarii”, moderata de Robert Turcescu. In prima, s-a dezlantutit impotriva „electoratei”, cum a denumit masura social-democrata in sprijinul celor cu venituri sub 1600 de lei pentru injumatatirea ratelor la credite, pentru care si-a varsat furia si asupra BNR, care si-a dat acordul, cerand acestei institutii publice independente, repet, independente, „sa paraseasca imediat linia de a fi controlata de un guvern corupt”! Politizarea fortata a unui organism tehnocrat, probabil ultimul de pe lista cu adversari inchipuiti de pe lista lui Basescu, dar si ultimul care s-ar putea inscrie in jocul politic al cuiva, este de un penibil de nedescris!

  Al doilea moment, si cel mai grav, a fost cand, sustinand ca bugetul nu ar avea nevoie de acciza pe combustibil, ci „Dragnea si Ponta”, ca „bani pentru alegeri”, a explodat intr-o afirmatie naucitoare: „Ii voi chema pe romani sa se apere in strada de aceste abuzuri”! Asadar, statul de drept, al carui avocat mincinos a fost atata timp cat l-a putut implica in jocurile personale de putere, a devenit, subit, cand nu l-a mai putut folosi, in tinta atacurilor sale distrugatoare!

  Aceste doua coktailuri politice, pe care le-a folosit in disperare de cauza Basescu, ne dezvaluie un chip schimonosit si un comportament haotic ale unui bolnav de putere, care nu se da in laturi de la a distruge pana si pilonii Templului, Electoratul si Statul de Drept.

 56. 56 blogideologic februarie 13, 2014 la 11:57 pm

  Unităţi de elită ale armatei israeliene Tsahal servesc, indirect, şi drept şcoli pregătitoare pentru creatorii de germeni de întreprinderi în domeniul IT http://www.lemonde.fr/economie/article/2014/02/11/tsahal-la-meilleure-des-grandes-ecoles_4364648_3234.html

 57. 57 blogideologic februarie 14, 2014 la 12:30 am

  Ce reprezintă neuro-ameliorarea cognitivă ? Pe vremea lui Stalin se spunea că “omul este cel mai preţios capital”. Acum se recunoaşte aproape deschis că în ţeasta omului viu se ascunde “cel mai preţios capital”. Care este “îmbunătăţit” prin mijloace biomedicale. Foarte cinic, procesul se cheamă “neuro-ameliorare cognitivă”. Se folosesc anxiolitice, antidepresive, stimulanţi medicamentoşi cognitivi, precum şi stimularea cerebrală transcraniană. http://www.lemonde.fr/sciences/article/2014/02/12/la-neuro-amelioration-passee-au-crible-du-comite-d-ethique_4364540_1650684.html

 58. 58 blogideologic februarie 14, 2014 la 6:54 am

  În cartea sa “History and Myth in Romanian Consciousness”, profesorul universitar Lucian Boia acceptă fără de vreo critică actul Ausgleich de la anul 1867. O dovadă apare aici : “The tale of Dracula fits perfectly this image. When the famous novel first appeared, Transylvania belonged to Hungary, and Count Dracula himself is not a Romanian, but a Magyar aristocrat.” De facto, în romanul Dracula, Bram Stoker ni-l prezintă clar pe mândrul conte Dracula drept unul dintre aristocraţii secuilor ce au refuzat jugul ungar (despre bătălia de la Mohaci din 1526, contele Dracula vorbeşte cu entuziasm: “After the battle of Mohacs, we threw off the Hungarian yoke”! ). Forţându -i să înveţe limba maghiară, ei şi-au pierdut identitatea lor de secui. Toate documentele confirmă, secuii nu sunt o Săgeată ungară, nu au fost vreodată un trib ungar, au fost o cu totul altă etnie. Continuitatea multimilenară a secuilor în ţinutul lor nu este una anagogică, ci este una sistemică, nu le -a fost oferită de blândeţea istoriei, ci de stabilitatea unui ecosistem. Pe vremea lui Iulius Caesar, depresiunile şi poienile montane favorabile vieţuirii umane, dar climatic nefavorabile pentru Vitis Vinifera, au fost “nişe ecologice” pentru acele fracţiuni ale dacilor care l-au sprijinit politic pe Deceneu în lupta de eradicare a viţei de vie, într-o extinsă lume dacică formată din entităţi foarte deosebite, –vezi de pildă percepţia foarte contrastantă a congenialităţii aduse de vin–, o lume tribală numai temporar unificată de Burebista. Acele triburi singulare de daci care nu s-au romanizat decât parţial şi reversibil, –precum kurzii, poate, numiţi ‘romani’ de catre arabii cuceritori–, s-au transformat prin evoluţia istorică în secui şi huţuli. Numărul siturilor dacice din ‘ţinuturile secuieşti’ vorbeşte cât se poate de pertinent în sprijinul tezei. Chiar şi după 2000AD, naţionaliştii extremişti maghiari au distrus sistematic dovezile arheologice dacice din ţinuturile secuieşti.

 59. 59 blogideologic februarie 14, 2014 la 7:42 am

  Clasele bilingve din New York – în engleză şi în franceză – demonstrează creşterea capacităţilor cognitive ale copiilor http://www.lemonde.fr/ameriques/article/2014/02/14/a-new-york-des-classes-bilingues-franco-anglaises-tres-prisees_4366307_3222.html

 60. 61 blogideologic februarie 14, 2014 la 8:10 am

  Vânzarea (debarasarea pe Bursă) acţiunilor Apple, Amazon şi Philip Morris din motive care ţin de etică http://www.lemonde.fr/argent/article/2014/02/12/apple-amazon-le-coup-de-gueule-ethique-d-un-analyste-de-wall-street_4365011_1657007.html

 61. 62 blogideologic februarie 14, 2014 la 8:19 am

  Pentru a răspunde criticilor aduse din motive de etică, firma Apple doreşte de acum înainte să îşi fabrice produsele fără materii prime aduse din “zonele de război” http://www.lemonde.fr/technologies/article/2014/02/13/apple-veut-des-iphone-et-ipad-fabriques-sans-minerais-du-conflit_4366298_651865.html

 62. 63 George Hălărescu februarie 14, 2014 la 8:26 am

  Pentru cartea la care lucrați, îndrăznesc să vă propun câteva cărți, pe care ați putea să le aveți în atenție.
  1. Friedrich Hayek, „Constituția Libertății”, Ed. Institutul European , Iași, 1998;
  2. Robert Dahl , „Democrația și criticii ei”, Ed. Institutul European , Iași, 2002;
  3 Robert Dahl, „Despre Democrație”,Ed. Institutul European , Iași,2003;
  4.Francis Fukuyama, „Construcția Statelor – Ordinea mondială în secolul 21”, Ed. Antet, 2004.

  M-am gândit că dacă v-a scăpat vreuna dintre ele este bine să vă aruncați o privire. Eu le consider foarte importante, mai ales pentru tema pe care doriți s-o abordați.

 63. 64 sadicu februarie 14, 2014 la 10:49 am

  Mai in gluma mai in serios CIOBANUL Ghita a fost CONCEDIAT dupa ce a adus prejudicii importante companiei Vodafone prin pozele facute alaturi de Victor Viorel Ponta, Nicu Banicioiu si Daniel Constantin. ASTA e cel mai bun SONDAJ politic al societatii iar toate sondajele de pana acum se dovedesc niste MINCIUNI si DIVERSIUNI.

  USD – 50% 🙂 probabil sunt confundati cu dolarii, dar nici macar asta nu tine pt ca romanii prefera Euro 🙂

 64. 65 Velisar Iancu februarie 14, 2014 la 1:10 pm

  Actuala putere ne „ajuta” sa devenim amnezici, de parca abia au depasit Ballantine`s day (or night)!

 65. 66 ZeV februarie 14, 2014 la 6:13 pm

  Asa este Sadicule, nimeni nu ar trebui sa ia in serios sondajele, ci, doar rezultatul palpabil al votului cetatenilor.

 66. 67 Cris februarie 14, 2014 la 6:56 pm

  @ Luminița Arhire:

  Dv. spuneți că Băsescu s-a plâns că în această funcție el a fost silit să accepte umilințe.
  Felul în care s-a exprimat el spune altceva:
  „Funcția de președinte a constituit pentru mine cea mai mare umilință”.
  Ce înțelegeți din asta?
  Ce înțelegeți dacă eu spun: funcția de femeie de serviciu ar constitui pentru mine cea mai mare umilință?

 67. 68 Cris februarie 14, 2014 la 7:02 pm

  Mișcarea Populară nu are nicio șansă pentru că:
  1. Un partid mare și puternic se creează greu, în timp și cu multă muncă.
  2. Un partid mare și puternic trebuie să aibă organizații în toate orașele, orășelele și comunele.
  3. Un partid mare și puternic trebuie să aibă vechime în politică pentru ca numele lui și numele liderilor să ajungă la urechile tuturor electorilor.
  4. Un partid mare și puternic trebuie să aibă sute de mii de membri, iar dintre aceștia, zeci de mii trebuie să fie activi voluntar.
  5. Un partid mare și puternic trebuie să aibă fonduri (cotizații, donații de la membri și simpatizanți, banii cuveniți de la Buget) pentru funcționarea organizațiilor, manifestări și campanii electorale.

  Iată de ce Mișcarea Populară e născută moartă.

 68. 69 blogideologic februarie 14, 2014 la 8:27 pm

  Se ştie prea bine că Vasile Alecsandri (1821 —1890) a câştigat concursul din 19 mai 1878 de la Montpellier. Recent, domnul Ionel Mony Constantin vine cu informaţia suplimentară că au mai participat alţi doi poeţi români la acel concurs. Unul dintre ei a fost patriotul Romulus Scriban (1838 – 1912), un geniu sintetizator care a produs maxima : “Literatura măreşte poparele, învie pe cele moarte şi sprijină pe cele căzute. Ea este mama copilăriei lor, Muza bărbăţiei lor şi toiagul bătrâneţelor lor. Fericit poporul care cunoaşte acest adevăr ; el rezistă cuceririi şi, ca luminătorul nopţii, luminează în noaptea timpurilor prin operele geniului său, întreţine flacăra spiritului naţional şi perpetuă Patria.” Totuşi, cine a fost cel de al treilea poet ? Un literat român de la Târgu Mureş. Care nu face parte deci din Ţinutul Secuiesc, aşa cum pretind extremiştii maghiari de acum. Extremismul acesta a fost lansat prin actul Ausgleich de la 1867. Vă daţi seama ce paroxism exista atunci la Târgu Mureş ? Pentru un alt timp, îl percepea încă Romulus Vulpescu : “Stau într-o cafenea la Tîrgu Mureş/Şi beau cafea./Oraşu-i trist, ostil, sémeţ şi gureş,/Cu lume rea.// N-am timp, n-am bani, n-am inimă, n-am chef/Să mai scriu versuri:/În fiecare prost presimt un şef/Şi întrevăd demersuri.//Abandonat de tine, trag tutun/Şi mi-e cam silă,/Că-n barbă-aborigenele văd un/Semn de prăsilă.//Cum m-aş scula voievodal, drept, dac,/Într-un scurt iureş,/Întreagă cafeneaua praf s-o fac/La Tîrgu Mureş…” Aşa că numele celui de al treilea poet român participant la concursul din Montpellier s-a pierdut. Sate după sate româneşti de lângă Târgu Mureş au fost maghiarizate forţat şi definitiv.

 69. 70 marian februarie 17, 2014 la 12:51 pm

  Chiar ca ar fi buna …O lege impotriva AMNEZIEI ,, Acum 10 ani statul ( condus atunci de I.I. Iliescu respectiv Adrian Năstase) a oferit companiei OMV Petrom zăcăminte de 14 miliarde de dolari! De foarte puțin timp, aproximativ o lună, fostul premier Adrian Năstase declara cu dezinvoltură pe posturile naționale de televiziune că: odată cu expirarea termenului de 10 ani a licenței de exploatare oferită discutabil de chiar domnia sa, ” ar fi cazul și momentul ca să ne luăm petrolul înapoi…” Gaz pe foc! Oare de ce?
  Alt lucru i…nteresant este că au fost crescute cu 25 la sută autorizațiile contractate inițial. ( asta tot acum 2 ani și ceva!) Așa se întâmplă când bubuie televizorul de certuri regizate…afli lucrurile după 2 ani și ceva! Acum, în dec 2013, cetățenii români ar fi normal să se întrebe care-i treaba cu licența ce expiră , cu atât mai mult cu cât Adrian Năstase a “semnalizat public” și cu ironia caracteristică soarta petrolului românesc. care pare-se că a fost amânată pentru anul viitor.
  6 BANI/ litru de petrol, atât plăteste OMV statului Român și ne mai mirăm că OMV realizează în ultimii ani profituri nete de peste 1 miliard de euro?!? Au privatizat Petromul pe motiv că realiza pierderi. OK. Dar și acum cu OMV-ul lor tot se face mega-evaziune și mai e ceva ce nu trebuie uitat!
  6 BANI/ litru de petrol, atât plăteste OMV statului Român și ne mai mirăm că OMV realizează în ultimii ani profituri nete de peste 1 miliard de euro?!? Au privatizat Petromul pe motiv că realiza pierderi. OK. Dar și acum cu OMV-ul lor tot se face mega-evaziune și mai e ceva ce nu trebuie uitat!

 70. 71 costeltiti februarie 17, 2014 la 1:05 pm

  astia sunt dusmanii Romaniei- cozile de topor care distrug statul cu orice mijloace


 1. 1 Despre situatia din USL… « Motanul Incaltat Trackback pe februarie 14, 2014 la 1:00 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: