Expozitie Emil Ciocoiu

Ieri seara, a avut loc vernisajul expozitiei retrospective Emil Ciocoiu. Artistul, prezent la vernisaj, dupa mai mult de trei decenii petrecute in Germania, ofera publicului aproape 200 de lucrari – o selectie „de suflet” q a picturilor realizate in lunga sa cariera artistica.

Lucrarile sale sunt luminoase, pline de optimism. Peisaje largi, campuri de flori, tarmuri marine. Expozitia este deschisa in spatiile renovate ale Teatrului National, in zona foaierului. Daca aveti vreme, faceti un popas in aceasta oaza de calm si de liniste.

photo 1 photo 2 photo 3 photo 4

20 Răspunsuri to “Expozitie Emil Ciocoiu”


 1. 1 Marcus septembrie 27, 2013 la 8:42 am

  Judecata Lui Solomon, Povesti Pentru Copii, Vino, Lume, La Judecata lu’ basescu!

  Voiculescu imi este la inima exact cat imi este si securistul de chiombila, cu ceva circumstante atentuante, in sensul ca Felix din banii mangliti s-a mai gandit sa faca ceva si pentru altii cum ar fi o fundatie care ajuta tineri cu talent si nu numai, plus o televiziune care o da pe a dreapta de unde mai aflam si noi cine, ce si cum fura din buzunarul public, chit ca Parchetul nu da doi bani, fara comanda cotrocenista, pe dezvaluirile media.
  Cu toate acestea condamnarea lui Voiculescu la inchisoare, fara niciun fel de probe si pe baza unui rechizitoriu in care un imbecil de procuror basist a decis ca telepatia poate face subiect si obiect de parnaie, fara ca acest procuror sa fie imediat incheiat la spate intr-o camasa speciala si urcat in masina cu sirena in vederea viitoarelor dusuri scotiene, imi da pur si simplu fiori.
  Prima data cand Adrian Nastase a fost condamnat intr-un dosar in care nu existau neam probe care sa sustina o eventuala asemenea actiune, ba mai mult judecatorii motivand-o prin aceea ca ea se va constitui intr-un exemplu (sac!)pentru boboreanu’ roman, mi-am zis ca poate mai sunt sanse de vindecare la tartacuta a unor asemenea specimene de judecatori care se fac pres la picioarele basescului si de ras in fata unei natiuni, doar pentru a multumi muschii flescaiti ai impostorului de la Cotroceni. Chiar m-a mirat ca la auzul unei astfel de sentinte aberante Adrian Nastase nu a fost pus, pe modelul stalinist, sa multumeasca completului de judecata si in mod special tatucului “jbanghiu” pentru faptul ca-l condamna fara probe.
  Numai ca vazand cu justitiarii basescului, dupa ce au creat un precedent fara sa le traga nimeni palme cu piciorul pentru o asemenea magarie (n-are cine CSM-ul este si mai de cacat basist decat corpul magistratilor), recidiveaza cu nonsalanta si iau telepatia drept proba pentru a condamna un om mi-am dat seama ca Justitia in tara noastra este de-a dreptul de porc si ca nu degeaba romanii nu dau doi bani pe ceea ce ar trebui sa fie garantia respectului pentru un adevarat stat de drept, respectiv o tara ce se pretinde civilizata si facand parte dintr-o uniune in care aemenea aberatii pot eventual constitui scenarii pentru comedii bufe, inlocuind bataile cu frisca din epoca filmului mut.
  Daca la toata aceasta mascarada mai punem si modalitatea publica in care basescul da ordine televizate justiarilor cum sa solutioneze anumite dosare avem tabloul complet al dementei care domneste in aceasta tara.
  Geaba ne-a dat asigurari nea Ponta ca nimeni nu mai da doi bani pe zice basanau’, iaca ce face justitia si daca o mai tine cat AMR lui Scaraotchi se duc dracului si usoarele urme cu care unii mai naivi de pe acete meleaguri mai crediteaza sistemul juridic din Romania.

 2. 2 dlnimeni septembrie 27, 2013 la 9:24 am

  Foarte frumos! Va multumesc pentru pozele publicate! Sper ca Emil Ciocoiu sa isi gaseasca, pentru tablourile expuse, cumparatori.

 3. 3 dlnimeni septembrie 27, 2013 la 9:26 am

  Off topic:

  Cine a mai dorit I.C.A.?
  Posted on 27 septembrie 2013

  Exista organizatii care, de ieri incoace, arata subrezenia procesului intentat lui Dan Voiculescu si netemeinicia condamnarii sale, DCNews, de exemplu. Am gasit, daca am cautat – pe Hotnews – si rechizitoriul, ocazie cu care am vazut si ca Hotnews are o rubrica de rechizitorii. Am remarcat si respingatorul detaliu ca in Romania a inceput interceptarea pina si a convorbirilor copiilor, am remarcat si aparitia in dosar a dlui Pantis, cel care a inregistrat o alta coincidenta in cariera sa si anume faptul ca, pe vremuri, numirea sa ca director al Romtelecom a coincis cu plasarea unei comezi de 1000 automobile Citroen catre dl Tariceanu, care pe atunci Citroen vindea si nu Ford si care mai era si ministru si fruntas penelist, ca si faptul ca inca nu am aflat de o proba concreta impotriva lui Dan Voiculescu in dosarul I.C.A. denumit si Telepatia, asta dupa ce, va mai amintiti, poate, procurorii doreau sa-l acuze pe Adrian Nastase pentru mita din priviri. Dan Voiculescu are, deci, destui oameni competenti care sa infirme acuzatiile care i-au fost aduse in acest proces si – incep sa cred – si destul material care sa puna acuzatorii sai in pozitii jenante, profesional. Incepind de astazi, altceva a inceput sa ma framinte, ca si cetatean, legat de tipul acesta de institute cum era (si poate ca mai este) I.C.A., iar aceasta deoarece am citit urmatorul titlu, in media: “România pune lacătul pe Institutul Cantacuzino. Vaccinurile produse acolo vor DISPĂREA de pe piaţă”. I.C.A., ca si institut de cercetari, era strins legat de viata cetatenilor: nu doar prin faptul ca rezultatele propriilor cercetari se regaseau in alimentatie ci – si as zice ca mai ales – si prin faptul ca putea analiza si aviza produsele alimentare puse pe piata, cu alte cuvinte ca putea fi un arbitru in productia si comertul cu alimente. Institutul Cantacuzino este si el strins legat de viata cetatenilor, datorita vaccinurilor produse, unele dintre ele fara echivalent. Vinzarea I.C.A. a a condus la declansarea unui proces in care, pina la urma, a fost implicat si Dan Voiculescu, soldat cu condamnari si cu pretentii materiale din partea statului. Decesul Institutului Cantacuzino nu genereaza nici o reactie statala, desi efortul material si managerial de a reface institutul nu ar fi mai mare decit acela necesar derularii unei actiuni judiciare intinse pe 7-8 ani de zile. Ceea ce inseamna, din cite am ajuns sa cunoastem ca experienta de viata in Romania, ca Institutul Cantacuzino este lasat sa se prabuseasca pentru a fi vindut pe bani putini. Si ceea ce mai inseamna ca, cu exceptia viitorului cumparator, Institutul Cantacuzino nu mai intereseaza pe nimeni mai semnificativ. Ori, prin aceeasi experienta de viata in Romania, scandalul terminat cu proces si condamnari generat de vinzarea I.C.A. arata ca acest institut a mai interesat pe cineva, tot in scopul preluarii. Pe cine, oare?

 4. 4 ioana septembrie 27, 2013 la 10:03 am

  am fost acolo.. intr-adevar, totul a fost deosebit.. felicitari artistului si celor care au pus suflet in organizarea acestui eveniment..

 5. 5 Marius Tita septembrie 27, 2013 la 10:04 am

  Sunt de-a dreptul incantat ca v-am intalnit la vernisajul expozitiei lui Emil Ciocoiu!

 6. 6 Draghi Puterity septembrie 27, 2013 la 3:15 pm

  Apropo de romani talentati (si recunoscuti in lume), ati vazut ca pe 25.09.2013 Goggle a dedicat un „doodle” (logo-ul de deasupra campului cu textul cautat) Mariei Tanase?

  http://www.google.com/doodles/maria-tanases-100th-birthday

  Felicitari celor care au contribuit la acest moment.

 7. 7 centru septembrie 27, 2013 la 4:31 pm

  Totul este aici foarte frumos .
  Arta , lumina , eleganta , culoare .
  Numai ca iesind din galerie …
  Ajunge sa deschid o pagina de ziar in care il vad pe micutul care va fi ucis de caini grabindu-se , asa cum poate , sontac-sontac , sa-l urmeze pe fratele sau ( 20 de secunde intarziere fata de cel mare ) ca sa nu mai am chef de nimic .
  Cei care au sau au avut raspunderi de Stat ( pe unii ii regretam si-i asteptam din nou unde le e locul ) nu s-au gandit o secunda ca o asemenea tragedie era inevitabila ? Cum au putut dormi asa-zisii domni primari generali ai Capitalei , de la Halaicu la Ciorbea , de la Basescu la Oprescu , stiind ca in fiecare zi douazeci de bucuresteni ajung la Urgenta muscati de caini ? Sunt oameni responsabili sau clovni ?
  Nu vorbesc de primele atacuri ale cainilor soldate cu victime , din 2006 pana astazi .
  Cum au putut ascunde sub pres , sub ipocrizia ” saracele animale ” , ” saracii catei ” , ” suntem crestini ” ( sic ) etc etc etc o asemenea bomba cu ceas ? Dormim cu totii linistiti ?

 8. 8 blogideologic septembrie 27, 2013 la 7:20 pm

  O afirmaţie ce mi se pare a fi oarecum bizară : “Google este principalul vector de propagare a ideologiei transhumaniste în lume.” http://www.lemonde.fr/economie/article/2013/09/26/google-une-certaine-idee-du-progres_3485155_3234.html Nu sîntem între coperţile unei cărţi noi scrise de romancierul Dan Brown.

 9. 9 blogideologic septembrie 28, 2013 la 6:38 am

  De unde vin toate relele ? Pe vremea lui Nicolae Ceauşescu aveam impresia foarte distinctă că nu mai există Ideologie. Totuşi, o ideologie deviantă exista. Dacă analizez „documentele” vechi, este imposibil a sări peste, ori de a pune într-un con de umbră, belakunismul din România. Care a fost foarte strâns asociat formei comunismului ceauşist din România. Încă o dovadă a perpetuării şi favorizării belakunismului în România condusă de tovarăşul Nicolae Ceauşescu : Cartea “Estetica” (două volume), scrisă de fostul ministru belakunist György Lukács, a fost tradusă pe româneşte şi publicată în anul 1972 la Editura Meridiane. Am spus aici, de câteva ori chiar, adevărul iluministului scoţian Francis Hutcheson, preluat şi de Titu Maiorescu : Filosofia politică şi Estetica sunt strâns legate. Reamintesc aici doar o mostră din Filosofia politică a lui György Lukács : „Vom ruina omenirea, copil după copil.” Estetica lui György Lukács nu este nici neutră, nici anodină. Unii spun că modernitatea începe când Cartesius descrie Omul prin dualismul Trup şi Suflet. Cartesius era în plină Metafizică. Înseamnă că Trupul şi Sufletul Omului sunt alcătuite din Substanţe ? Substanţe distincte. Dintr-o substanţă materială, Trupul. Dintr-o substanţă spirituală, Sufletul. Primii doi Ideologi primari, Condillac şi Destutt de Tracy, mai credeau aceasta ! Abia ideologul Maine de Biran, care cunoştea în adâncime operele lor, simte ceva imperfect în acea Metafizică. El capătă dezvăluirea şi revelaţia tainei despre Conştiinţa Omului. Conştiinţa nu-i o Substanţă, fie materială, fie spirituală. Conştiinţa Omului e alcătuită din mulţimea tuturor relaţiilor abstracte la care dobândeşte acces Omul ! Vorbeam înainte despre periculozitatea cărţii “Estetica” scrisă de belakunistul György Lukács, tradusă pe româneşte şi publicată în anul 1972 cu permisiunea şi chiar la ordinul dictatorului Nicolae Ceauşescu, la începutul “revoluţiei culturale”. Intenţia dictatorului, complet reuşită, a fost augmentarea efectelor rele şi groteşti ale “revoluţiei culturale” din România. Opul belakunist transmitea cititorului, odată cu lectura lui, şi o maladie extrem de gravă a spiritului. Anume, credinţa falsă a reificării.

 10. 10 blogideologic septembrie 28, 2013 la 6:52 am

  Medvedev: +Economia Rusiei riscă să cadă în prăpastie, în lipsa reformelor+ http://www.romanialibera.ro/actualitate/mapamond/medvedev-economia-rusiei-risca-sa-cada-in-prapastie-in-lipsa-reformelor-313707.html Este „maladia batavă”, produsă de prea mult export de materie primă. Centrarea economiei unei ţări pe extracţia bogăţiilor subsolului, pentru exportul lor, provoacă absenţa de interes a ţării faţă de evoluţia tehnologică.

 11. 11 blogideologic septembrie 28, 2013 la 8:06 am

  Mă simt de-a dreptul ‘lovit în plex’ de o afirmaţie mai veche a patronului Larry Page de la Google. Excerptul este împrumutat din cartea autorului Steven Levy : “In The Plex : How Google Thinks, Works and Shapes Our Lives” (referent L.J. Ganser). O redau aici : „Cu ani în urmă, inventatorii motorului de căutare Google se amuzau cu viziunea fantastică a unui implant cerebral Google care îl va face pe om să răspundă corect la tot ceea ce este întrebat.” Viziunea aceasta mi se pare de-a dreptul înfiorătoare pentru Viitorul Omului. “Unde oare mai sunt capacităţile voliţionale, emoţionale şi cognitive ale fiinţei umane ?” întreb eu, cu impertinenţa mea caracteristică de “biet rumân”.

 12. 12 Doru Coarna septembrie 28, 2013 la 8:11 am

  Eu cred ca termenul telepatia a fost folosit in rechizitoriu doar generic, pt ca apararea sa nu-si poata dezvolta pledoaria nestiind caror acuze cincrete sa rasspunda, urmand ca apoi, la apel si la recurs, sa apara probe tot mai consistente iar instantele respective sa condamne fara ezitari. Este probabil un mod ticalos de a administra cu lingurita, care sa te dezarmeze…

  Dovada concreta insa este ca si cea din cazul flota: acolo flota nu mai este, dar nu a ajuns niciun vapor la Basescu, aici terenul a ajuns la Voiculescu, iar la Becali, a ajuns la Becali… Sigur, si acolo au existat contracte si piata libera, si aici exista tot d-astea.

  Cazul insa nu se poate compara cu nici unul de-al dlui Nastase, unde nu a disparut nimic de nicaieri… Cotzcaria despre care vorbea Basescu era una dintre metodele de finantare a campaniilor electorale, toate dubioase la toate partidele, inclusiv cele ale presedintelui, sa fim onesti…

  Dar eu zic sa invatam ceea ce este de invatat: va dati voi seama ce i se va intampla premierului Ponta, cand exploatarile alea vor ajunge, pe nimic, la detinatori de cutii postale??? Si nu e vorba de cateva hectare care nu pleaca nicaieri de fapt, ci de sute de tone de aur, argint si altele, care pleaca, ne parasesc pentru totdeauna! Pentru NIMIC!

  Si nu numai lui, Becali a tras dupa el mai multi, AN la fel, Voiculescu si el, deci cam cati va trage Victor Viorel Ponta? Pe toti cei care au semnat si vor semna de acum incolo ceva, avertizati deja fiind si de catre presedinte si de catre strada!

  Credeti ca Ponta se va putea apara invocand si el locurile de munca create, asa cum toti cred ca pot invoca faptele bune (Becali), marinimia (Voiculescu), stabilitatea si cresterea, Nastase? Astea toate nu conteaza, respectivii s-au imbatat si inca se mai imbata singuri cu apa rece…

  Ar mai fi un argument cu care Ponta se face chiar crita, singur: cica si flota s-a vandut… Dar aia se degrada si trebuia facut ceva cu ea cata vreme nu o mai folosea armatorul nemaiavand fonduri in anii aceia, dar aurul nu se degradeaza daca mai sta acolo unde ni l-a pus Dumnezeu, inca niste ani…

  Si inca ceva: de ce toata aceasta ambitie de a da exploatarea alora? De ce nu ar da-o Romaniei? Adica noi, o tara intreaga, nu putem face ceea ce poate face o firma de cutie postala???

  Viorele, fii atent ca sunt multe corzi care nu stii cum vibreaza, mai ales cand va trage unul cu arcusul peste ele… Retrage-l, ca se cheltuie aiurea pt un proiect total anapoda… cand vom putea aplica tehnologii sustenabile, il vom relua negresit, n-ai grija, ca nu uita nimeni de el…

  Cu bunica s-a ajuns la paroxism, insa: cica de vina ar fi ADP sect.2 si restaurantul aluia(?)… Iar daca iese vreunul beat de acolo si cade in lac, de vina e restaurantul ca l-a imbatat si cei ce-au pus lacul acolo, Apele Romane, sau ICAB-ul dinainte… Nu, de vina este betivul, iar dincoace, cum la varsta aia copilul nu are discernamant, supraveghetorul sau… Eu inteleg cat de greu este acest adevar, dar trebuie asumat, ca si aurul…

 13. 13 blogideologic septembrie 28, 2013 la 10:12 am

  Am vorbit pe aici frecvent despre germeni de întreprindere (start-ups) din Noua Economie care se bazează pe ceea ce se cheamă psihologia cognitivă (unde, dacă ne gândim bine, noi deţinem istoriceşte şi cultural un foarte important avantaj competitiv, pe care nu îl speculăm îndeajuns). Dar întreprinderea economică înseamnă mai mult decât ne aduce psihologia cognitivă !

 14. 14 nicu c.y septembrie 28, 2013 la 12:04 pm

  Inseamna ca nu suntem pierduti ca natie, vorba domnului Petre Tutea inca mai sunt romani ce cred in destinul, valorile si vesnicia acestui popor greu incercat in istoria sa milenara.Felicitari domnului Emil Cicoiu , felicitari domnului Adrian Nastase.

 15. 15 Ghita Bizonu' septembrie 28, 2013 la 1:49 pm

  Prim minstrul Ponta a ales sa lupte impotriva electoratului sau!!!
  O zice cu predicat si abject pardon subject Tontelu inVictor primsinistru al Romaniei :

  „Respingerea proiectului Rosia Montana in parlament nu este nicio problema. Daca Romania transmite mai departe un mesaj ca suntem importiva tuturor investitiilor straine este o catastrofa. Romania are o sansa mare de dezvoltare prin investitii in energie de companii straine. Sa ne intoarcem acum la inceputul anilor 90, ce sa facem sa nationalizam tot. Daca Romania mai departe va avea o pozitie politica de respingere a exploatarilor resurselor, inclusiv gazele de sist, este un mesaj gresit. Ideea ca nu mai vrem straini si nu ne vindem tara – credeam ca este un lucru pe care l-am lasat in 1990 si cu care o sa lupt,
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-15654866-reactie-scandalul-ponta-agentia-reuters-guvernul-facut-publica-inregistrarea-audio-interviului-limba-engleza-pentru-declaratiile-fost-scoase-din-context.htm

  Despre aceasta este vorba – sa ne vindem tara! Mai precis sa o “dam” (cat mai) ieftin!!. Aceasta se pare ca este “noua orientare” politica a Partidului Social-Democrat Roman. Mai ramanee sa zica ca votacii sai – buna parte din ei recrutati din cei care erau de acord ca nu ne vindem tara – sa traga concluzia frazei Tontesti : credeam ca este un lucru pe care l-am lasat in 1990 si cu care o sa lupt,.

  Este vorba despre lupta guvernului Ponta nu nmai impotriva propriului electorat ci si impotriva unei intregi politici romanesti inceputa de Partidul Liberal sub lozinca “Prin noi insine” , continuata de PCR dupa 1950-55 contestata “fenomenul” Piata Universitatii cu golani si UASCRisti. Unde s=a, format politic si premierul!!!

  Sa contunui in a analiza ce-l mana pe el in lupta :
  http://vremea.forumgratuit.ro/t524-rosia-montana-despre-ce-este-vorba#1076

 16. 16 Emil Emil septembrie 28, 2013 la 4:07 pm

  Ma bucur ca v-am reintalnit la vernisajul Emil Ciocoiu. Plec pentru cateva zile, dar revin la inceputul lui octombrie Toate cele bune!
  PS N-am uitat, fireste, de albumele cu pricina.

 17. 17 nastase septembrie 28, 2013 la 5:03 pm

  Marius Tita,
  si eu m-am bucurat sa va reintalnesc si sa va ascult.

 18. 18 Cris septembrie 28, 2013 la 5:18 pm

  Frumos!
  Avem nevoie de știință și tehnică, dar și de artă.
  Arta plastică are un limbaj universal, deci poate fi receptată de oricine în lume, chiar și fără o pregătire de specialitate.
  Cum zicea Arghezi: îmi place cum îmi place o prăjitură. Nu știu din ce e făcută, cum e făcută, dar îmi place.
  Mie îmi place arta plastică non-figurativă. Nu sunt de specialitate, însă unele lucrări îmi crează o stare bună atunci când le privesc.
  La Veneția, am vizitat Muzeul Peggy Guggenheim care mi-a plăcut foarte mult.
  E acolo și o mică lucrare a lui Brâncuși, Pasărea în spațiu.

 19. 19 nic septembrie 29, 2013 la 7:28 pm

  Emil Ciocoiu a avut anul trecut o expozitie la Palatul Parlamentului. Un spatiu foarte generos pentru tablourile luminoase pline de caldura, tandrete, si culoare ale lui Ciocoiu.

  @dlnimeni Offtopic
  Institutul Cantacuzino este inca in carti, ceea ce s-a inchis este o sectie din Iasi. Institutul se afla in Bucuresti si anul asta s-au investit multi bani in repornirea lui. Mai exact in repornirea liniei de vaccin gripal si pregatirile pentru TBC. Pentru ca Institutul Cantacuzino nu mai producea nimic inca din 2011. Abia acuma incepe sa produca ceva.
  I.C.A. este singurul institut privatizat (cu exceptia Inst. Pasteur dar care acum este in insolventa) care mai exista ca institut de cercetare. Toate vechile institute care nu apartineau Academiei s-au privatizat si au disparut. Nici amintirea lor nu mai exista. Si inca ceva, din ICA daca imi amintesc corect (nu sunt 100% sigur) s-a desprins si IBA (institutul de Bioresurse Alimentare). Deasemenea privat si care inca mai exista. Candva era o sectie a ICA. Nu stiu daca are vreo legatura cu Voiculescu. Eu ma intreb daca procesul i se face lui Voiculescu doar pentru ca el este in politica in general si impotriva lui Basescu in special. Raspunsul este evident ca da. Ca sa glumesc as zice „altfel ar fi vorba de telepatie”. Si daca procesul asta nu are legatura cu politica vreau sa stiu de ce nu sunt procese si pentru celelalte privatizari care au fost chiar dezastruoase, chiar paguboase, cu pierderi de locuri de munca si plecari de specialisti catre alte zari.


 1. 1 Propunere pentru acordarea Ordinului National “Steaua Romaniei” in grad de Colan « Motanul Incaltat Trackback pe septembrie 28, 2013 la 4:51 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: