Guvernare dupa ureche

Daca cineva mai are nevoie de o noua dovada a incompetentei guvernului Boc, acum o are. Nu stiu cati dintre voi isi mai aduc aminte, dar, in discursul tinut in fata Parlamentului, inaintea votului pentru motiunea de cenzura pe Codul Muncii, prim-ministrul Romaniei a vorbit despre Christopher Pissarides, laureat al Premiului Nobel pentru economie in 2010. Emil Boc a citat atunci din Ziarul Financiar o declaratie atribuita cunoscutului profesor britanic, de origine cipriota: Soluţia pentru crearea de noi locuri de muncă după revenirea din criză o reprezintă flexibilizarea pieţei muncii prin folosirea contractelor temporare de muncă, aceasta fiind singura modalitate prin care tinerii vor avea acces la piaţa muncii, ar fi spus Pissarides, conform lui Emil Boc si a jurnalistilor de la ZF.

Problema e ca Pissarides nu a declarat niciodata asa ceva. Atat informatia publicata in ZF, cat si mesajul lui Emil Boc sunt false. Au demonstrat-o jurnalistii de la CriticAtac, care i-au scris profesorului Pissarides. Raspunsul acestuia este cat se poate de clar: Cu certitudine, nu am spus niciodată aceste cuvinte care îmi sunt atribuite şi nu cred în ele. De fapt, am vorbit în mod repetat împotriva ideii de utilizare a contractelor pe perioadă determinată ca modalitate de reducere a şomajului. Consider că aceasta este o politică rea în condiţiile actualei recesiuni ….”

Realizati in ce situatie dramatica se afla Romania? Cei aflati la guvernare isi fundamenteaza deciziile pe traduceri gresite. Nu numai din maghiara. La fel de grav este si faptul ca oamenii din jurul premierului, consilierii sai (oare ce spune doamna Andreea Paul Vass despre aceasta gafa?) nu cunosc una dintre cele mai influente teorii economice, pe care orice student de la ASE ar trebui sa o stie. Pe scurt, teoria pentru care Peter Diamond, Dale Mortensen si Christopher Pissarides au primit premiul Nobel pleaca de la o observatei de bun simt: pe multe piete, cererea si oferta nu se intalnesc mereu, imediat si fara costuri, asa cum postuleaza teoria clasica. In lumea reala apar frictiuni la intalnirea cererii cu oferta, astfel incat acest raport se dezechilibreaza (exces de oferta sau exces de cerere). Cheia in acest caz sta in interventia statului, menita sa elimine sau sa micsoreze frictiunile. Statul trebuie sa-si asume un rol activ, facilitand intalnirea dintre cerere si oferta. Altfel spus, piata are nevoie de reglementare si de masuri proactive din partea guvernului.

Nu stiu daca Emil Boc va prezenta scuze public cetatenilor romani, asa cum ii solicita, printr-o scrisoare deschisa, cei de la CriticAtac. As aprecia daca nu ar face acest lucru, dar si-ar insusi ideile si viziunea lui Christopher Pissarides.

110 Răspunsuri to “Guvernare dupa ureche”


  1. 1 Mariana martie 21, 2011 la 5:45 pm

    Doar nu este prima data cand premierul se face ca traduce gresit ceva.La el asta a intrat in obisnuinta,atunci cand doreste cu tot dinadinsul sa aplice cate un plan diabolic scoate de la naftalina cate-un citat de-al unei somitati straine pe care il rastalmaceste dupa bunul plac,crezand ca doar „prostul de roman nu are cum sa citeasca ceea cea scris acea personalitate”
    Eu,una de cate ori apare Boc sau Basescu pe cate-un post tv.schimb canalul.Nici nu mai vreau sa le mai ascult minciunile,bazaconiile sau secretiile proprii,in interpretare de oameni coborati din copaci

  2. 2 santinela martie 21, 2011 la 6:01 pm

    Atit ne-a mai ramas si pe asta trebuie sa mergem,adica pe incompetenta guvernului.In rest, coruptia, sa o lasam balta.Lovitura mai mare la PSD ca cea pe care a dat-o Severin nu exista.Acum s-ar putea ca „astia” chiar sa recupereze.Nu-l mai lasati pe „europarlamentarul” lu peste(Severin) sa mai explice nimic.Mai rau face.Locul lui este dupa Mona Musca.Macar ea a fost si este o doamna,nici pe departe corupta.

  3. 3 Aya martie 21, 2011 la 6:39 pm

    @

    Le Prince

    Iti raspund aici.

    Am detaliat culisele cazului Severin (legate SI de implicarea lui Swoboda- dar si de un scenariu care se pune la calwe, pe principiul dominoului) la sectiunea precedenta.
    Ma tem ca Victor Ponta, influentat de Swoboda et Cie (Swoboda este vicepresedintele grupului socialistil;or din PE- unde va fi „judecat” Severin, in baza datelor aparute pe principiul dezinformarii) sa nu ia o decizie anti- Severin.
    In acest caz, ar cadea (deopotriva cu PSD) intr-o capcana teribila.

    Intrucat consider ca mesajul este important, il reiau, acum, in raspunsul pentru tine:

    CULISELE CAZULUI SEVERIN SI PRINCIPIUL DOMINOULUI:
    HANNES SWOBODA SI PRESEDINTIA GRUPULUI SOCIALIST (PE) + “PRELUNGIREA” IN GRUPARI DE INTERESE DIN PSD
    + SCENARIUL PE PRINCIPIUL DOMINOULUI (CONGRES PENTRU DEBARCAREA PONTA- NASTASE, IN PSD) CU SPRIJINUL LUI SWOBODA

    In mesajul precedent legat de faptul ca Severin este victima unei deturnari mediatice (in fapt, actiunea este tipica pentru dezinformare) ma rezumasem la cauza “generala” care a declansat “interesul” pentru compromiterea lui, in baza unor informatii mistificate.

    Subiectul trebuie adancit prin semnalarea faptului ca exista, in toata aceasta chestiune, o “componenta” romaneasca.

    Sunday Times a fost “activat” dintr-o “zona” romaneasca de interese (ca aceasta este de coniventa cu “extensiile” unor grupari din afara Romaniei, situate pe pozitii adverse Raportului Severin- care a fost adoptat si ale carui efecte sunt pe punctul de a aparea- este evident si tine de o discutie conexa).

    Amintesc ca Sunday Times a fost folosit si impotriva unor persoane publice din Romania (si) in perioada in care Adrian Nastase era prim ministru.
    Am analizat, atunci, situatiile si concluzia a fost ca firele duceau SI la anumite grupari din PSD (interesle fiind, insa, transpartinice).

    Supun atentiei o “imagine-fulger” difuzata, ieri, pe Antena 3 si pe Realitatea TV (in jurnalele de stiri) de fiecare data cand a fost comentat cazul Severin: aparent fara legatura, aparea Prostanacul dand mana cu cineva!

    Sa nu uitam faptul ca, dupa pierderea prezidentialelor din 2009, exclusiv din vina Prostanacului (care i-a batjocorit pe toti cei care l-au votat si au lucrat pentru el, prin relatia sa cu un individ asociat criminalitatii transforntaliere), Raportul ISD (cunoscut ca Raportul Severin) a fost “bisturiu”.
    A indicat, fara gres si fara ezitare, cauza pierderii alegerilor (atitudinea Prostanacului).
    A cuprins o analiza politica de mare profunzime, legata de social- democratia romana, de panta descendenta pe care alunecase PSD in urma “genialei” politici a Prostanacului si a indicat, ferm, in concluzii, necesitatea inlocuirii acestuia din functie de presedinte al partidului (ceea ce s-a si intamplat la Congresul din februarie 2010).

    Folosind “bunele ganduri” pe care, indiscutabil, le are, fata de Severin, Prostanacul, acesta va fi fost folosit (deopotriva cu “platformistii” lui si cu sponsorul lor), de catre gruparea romaneasca la care m-am referit, ca varf de lance in “activarea” Sunday Times.

    Aparent in alta ordine de idei, in cercurile apropiate PSD circula din ce in ce mai intens zvonul ca “anumite grupari” intentioneaza sa-l foloseasca pe Prostanacul (alaturi de “platformisti”) pentru initierea unui Congres, in cadrul caruia sa fie debarcat Victor Ponta- urmand actiunea impotriva lui Adrian Nastase (un mare “clou” in intentiilor respectivilor).

    CONEX: cunoscatorii culiselor au afirmat (nu o data!) ca Prostanacul et Cie reprezentau o prelungire (dupa caz, prin “carambol”) a intereselor germane in Romania.
    PSD (considerat din perspectiva diretiei Ponta- Nastase) a devenit o piedica de netrecut in calea acestora.
    Ca europarlamentar (dar si ca influenta voce in calitate de presedinte al ISD) Adrian Severin este, la randul sau, extrem de inconfortabil pentru acele interese.

    UN PUTERNIC SEMNAL CONCLUDENT:
    Hannes Swoboda, vicepresedintele grupului socialist din Parlamentul European, a declarat, luni, pentru RFI, că “orice caz de coruptie sau semicoruptie (ce defineste acest concept?; n.A.) este total inacceptabil” si a sugerat ca Adrian Severin ar trebui sa demisioneze din PE.

    CINE ESTE HANNES SWOBODA (retrospectiv!)?
    Mr Hannes Swoboda- care, acum, ridica vocea, aberant, impotriva lui Severin, incercand sa forteze, pornind de la o msitificare, o “pedepsire exermplara” a acestuia (riscand- pentru a nu pierde momentul “fierbinte”- chiar asumarea unor formulari aberante)- este unul si acelasi personaj care, la inceputul lui 2006, venea la Bucuresti pentru a se implica direct in fortarea debarcarii lui Adrian Nastase.
    Acuzele de atunci, rostite de acest Swoboda (“lansate” initial PRIN Prostanacul- si “preluate intamplator”, ulterior, de Swoboda), erau total ridicole.

    (Swoboda a venit, atunci, la Bucuresti, impreuna cu un alt individ de aceeasi noncalitate umana ca si el- Wiersma.
    Este o rusine ca, la nivel european, social- democratii pot avea astfel de lideri!

    Pe de alta parte, este de la sine inteles ca tipi de extractie mocirloasa, precum Swoboda, vor sustine nulitati cu coloana vertebrala inclinata si cu dispozitia de a executa orice ordine- precum Prostanacul- si ca vor ataca personaje valoroase, cu puncte de vedere ferme si care refuza sa faca jocuri mizere si antiromanesti.

    Pentru un cunoscator al culiselor istoriei, care reuseste sa puna cap la cap evenimente aparent disparate (dar in care, “intamplator”, se regasesc aceleasi personaje) lucratura anti-Severin apare clar. Nu numai in sine, dar si din perspectiva intentiilor viitoare!

    Scenariul INCEPE cu incercarea de compromitere (si de debarcare a lui) Adrian Severin- totul fiind programat a se desfasura, ulterior, pe principiul dominoului.

    In cadrul acestui scenariu, slabirea fortei PSD (si supunerea acestui partid intereselor reprezentate de un tip precum Swoboda) este un punct important.
    Dupa debarcarea lui Severin, este programata o “miscare” care sa duca la debarcarea lui Victor Ponta (apoi, tinta fiind Adrian Nastase) si la reinstalarea Prostanacului si a clicii sale la varful PSD.

    “COINCIDENT”

    Adrian Severin ANUNTASE CA doreste sa candideze pentru postul de presedinte al Grupului Socialist din Parlamentul European, in locul lui Martin Schulz (Germania).

    Schulz va fi numit in 2012 presedinte al Parlamentului European, in locul lui Jezry Buzek (Polonia, PPE).

    Postul de presedinte al grupului socialist din PE este dorit si de austriacul Hannes Swoboda- nimeni altul decat acuzatorul (fara temei) al lui Severin.

    Cercul pare a se inchide, nu-i asa?

    P.S.
    A bon entendeur, salut!

  4. 4 Aya martie 21, 2011 la 6:43 pm

    @

    Le Prince

    Intrucat stiu ca nu iti este strain mesajul initiatic al acestei zile, iti daruiesc
    „Le Sacre du Printemps”
    (coregrafia apartine genialului Bejart):

  5. 5 Aya martie 21, 2011 la 7:01 pm

    DIN COLECTIA DE ENORMITATI CINICE – SI AFIRMATII-MARCA BOC

    Criminalul Boc a refuzat sa elibereze suma de 200.000 (doua sute de mii) de euro pentru repatrierea romanilor aflati in Japonia- acestia trebuind sa platesca biletul de avion (alternativa fiind imposibilitatea de intoarcere si parasirea lor, de catre guvernul Romaniei, intr-o zona cu un imens potential de risc).

    Raspunzand unei intrebari a presei, legata de aceasta decizie halucinanta (si de refuzul de a elibera o suma derizorie- pentru a nu mai discuta de ce ar insemna aceasta prin comparatie cu milioanele de euro „incredintate” aberant, cu scopuri clar contraproductive) criminalul Boc a transmis mesajul ca, in caz de criza nucleara, de efecte devastatoare in urma unor cutremure si tzunami, nu se fac acte de caritate pe bani publici.

    Cineva foarte drag mi-a transmis zilele trecute un mesaj in care, referindu-se la Boc, spunea „indivizii ca el sunt tot atat de sensibili precum o masina de cusut”.

  6. 6 Ghita Bizonu' martie 21, 2011 la 7:06 pm

    Limba romana – limba straina

    fetita cuplului Columbeanu ramane in custodia tatalui sau (crainica nu este unguroaica. Ca in ungara cica este un singur gen – de aici si fica meu si nevasta tau)
    Si mai sunt : doispezece ore se schi,ibreaza cu douasprezece oameni …

  7. 7 Harabula martie 21, 2011 la 7:10 pm

    Cred ca Boc n-a auzit in viata lui de Pissarides. Cuvantul i-a fost pregatit de vreun smecher de consilier.
    In privinta consilierilor, am mai atras atentia pe acest blog asupra calitatii lor indoielnice.

  8. 8 Pali martie 21, 2011 la 7:14 pm

    @ santinela

    In calitatea mea de muresean ma simt obligat sa va contrazic in legatura cu Mona Musca,…va rog sa va interesati in ce imobil functioneaza actualmente Politia Mures si cine si unde a facut presiuni enorme pentru ca acest imobil sa fie cumparat de STAT de la „cineva” ,…daca nu reusiti call me si va informez eu !

    numai bine,

  9. 9 Pali martie 21, 2011 la 7:16 pm

    @ adrian nastase

    Doamna Andeea Paul Vass poate sa invoce iarasi o greseala de traducere,…poate chiar din maghiara avand in vedere faptul ca, pe jumatat e unguroaica,

  10. 10 blogideologic martie 21, 2011 la 7:36 pm

    ANDREI VARTIC: +BASARABIA LUI VOLODEA TISMĂNEANU / Faptul ca Vladimir (Volodea) Tismaneanu, fiul activistilor comunisti si nkvd-isti (kominternisti) de rang înalt Tismanetchi, a fost ales pentru a condamna genocidul comunist în România are si latura lui “unionista”. Vrea Traian Basescu sau nu vrea (ca el l-a numit pe Volodea în scaun de Areopag), dar Leon Tismanetchi, tatal lui Volodea, s-a nascut la Soroca, în Basarabia. El a intrat de tânar în miscarea mondiala comunistă si a înmultit de la Moscova, mai ales prin radio, semintele comunismului în România mult înaintea lui 28 iunie 1940. Tot el a întretinut relatii strânse cu fratii lui de comunism de la Soroca si din toata Basarabia si a fondat celule teroriste comuniste asa de multe ca, pe 26 iunie 1940, orasele basarabene erau violentate fara mila (exista documente) de nenumarate bande comuniste, care împuscau, maltratau, furau si spânzurau cu o furie antidemocratica necrutatoare (politia, armata si siguranta române aveau ordin sa nu riposteze). Asadar, profesorul Tismaneanu va trebui sa deschida dosarele condamnarii regimului comunist începînd cu Basarabia (poate chiar cu Soroca, unde a activat organizatia anticomunista “Arcasii lui Stefan”), daca nu vrea sa-si pateze reputatia lui de “savant”. Si sa înceapa condamnarea asta mult înainte de 1940, ba chiar înainte de 1924, când NKVD-ul a încercat distrugerea României prin provocarea asa-ziselor rascoale de la Tatarbunar si Hotin. Fiindca, dupa opinia noastra, documentata serios, genocidul comunist din România nici nu poate fi cercetat fara iluminarea cuibarelor comuniste zidite de NKVD si Komintern în Basarabia dupa 27 martie 1918. Cercetarea sa înceapa din Basarabia : Se vorbeste mult în ultimul timp despre faptul ca actuala clasa politica româneasca, provenita din scoala comunista, a furat si revolutia, si reformele, si democratia postdecembrista pentru a se capatui. Problema e mult mai complexa. Actuala clasa politica a fost tarata de sistemul comunist atât de adânc încât nici nu a fost capabila sa se reformeze si sa reformeze România fara resursele mentale comuniste. Or, aceste resurse nu puteau crea (asa cum a creat Kogalniceanu sau Stere) o Românie noua, democratica si europeana, cu economie functionala de piata, din simplul motiv ca tinta sistemului care le-a format era distrugerea României democratice si scoaterea poporului român din istorie. Exista în arhiva CC al PCUS documente care arata ca, mult înainte de 23 august 1939, Stalin a “ordonat” alfabetul latin în fosta RASSM (o parte din actuala Transnistrie, cu capitala la Balta) pentru a-i învata forțat pe viitorii agitatori, comisari, nkvd-isti si functionari limba româna si alfabetul român, necesar nu numai pentru a instala “statul comunist” în Basarabia a doua zi dupa 28 iunie 1940 (catre acea data pâna si stampilele sovietelor satesti erau gata, iar cei vreo 5.000 doar de “predsedateli selisoveta” sedeau pe bagaje de câteva luni, dar Siguranta româna “nu stia”), ci pentru a “uni” cu URSS toata România (acest scenariu stalinist a salvat limba româna în Basarabia si dupa 1949). Fara cercetarea acestor cuibare “basarabene” a comunismului românesc, cruciale pentru devenirea contemporana a României, practic este imposibila condamnarea atrocitatilor comuniste din spatiul de locuire (si geneza) al poporului român. Au disparut un milion de oameni : Volens-nonlens, Volodea Tismaneanu, colegul de clasa al multor odrasle de comunisti de rang foarte înalt, va trebui sa ajunga la scenariile moscovite ale instalarii comunismului în România. Fara cercetarea acelor scenarii judecarea comunismului românesc este o totala bataie de joc fata de memoria sutelor de mii de inocenti ucisi în România. Iar acele scenarii nu pot fi descifrate fara cercetarea filierei basarabene a Partidului Comunist Român, care a început realizarea lor mult înainte de 28 iunie 1940, practic imediat dupa votul istoric din 27 martie 1918 care a declansat procesul Marii Uniri a poporului român. Volens-nonlens, Volodea Tismaneanu va ajunge la dosarele martirilor români din Basarabia, unii maltratati si ucisi pâna la 28 iunie 1940, altii luati din casele lor chiar pe 28 iunie 1940 sau în zilele urmatoare, condamnati fara alta vina decât aceea de a fi români (sau evrei, rusi, ucraineni, gagauzi, bulgari), apoi ucisi cu o cruzime despre care, cum spuneam mai sus, arareori fiinta omeneasca a dat dovada în întunecata ei istorie. Volens-nonlens omul de stiina Vladimir Tismaneanu este obligat deontologic sa ajunga la dosarele moscovite ale acelor martiri (nevinovati fata de statul democrat român), dar si la informatorii care au transmis la Moscova (din România democrata interbelica) informatii ce au pecetluit soarta lor mult înainte de 28 iunie 1940. De pilda, Vasile Gafencu, deputat în Sfatului Tarii, agricultor de la Sângerei, mort în Gulag, tatal lui Valeriu Gafencu, sfântul închisorilor comuniste din România. Volens-nonlens Volodea Tismaneanu va trebui sa ajunga macar la cartea Naselenie Moldavsckoi SSR, de E. M. Zagorodnaia si V. S. Zelenciuc (Cartea Moldoveneasca, 1987, Chisinev) unde la paginile 23 si 32 (ce oglindire numerologica!) se vede foarte clar faptul ca, între 28 iunie 1940 si 28 iunie 1950, din Basarabia au disparut un milion de oameni (din 3,3 milioane). Românismul, demolat cu bani românesti? Azi, când aceiasi comunisti leninisti distrug tot ce este românesc în Basarabia (inclusiv manualul de istorie a românilor sau arhitectura sacra a poporului român), când pâna si denumirile liceelor românesti le stau în gât, când sunt atacati, ca si în perioada interbelica, patriarhii reunificarii Basarabiei cu România (cum ar fi Paul Goma, Grigore Vieru sau Mihai Cimpoi), o întrebare grea de tot se pune si serviciilor secrete românesti, si clasei politice de la Bucuresti: de ce demolarea românitatii în Basarabia se face de peste zece ani pe banii statului român (Vieru este atacat în publicatiile finantate de Departamentul Românilor de Pretutindeni, iar Paul Goma si Mihai Cimpoi în cele finantate de Institutul Cultural Român)? De ce vestite si foarte mediatizate ONG-uri, zise “democratice si anticomuniste”, din România nu condamna atrocitatile actualilor comunisti, aflati la putere în Republica Moldova (cum ar fi exodul unui milion de români)? De ce membri marcanti ai acestor ONG-uri bucurestene tac despre uriasele monumente ale ocupantului comunist, pe care le ridica în Basarabia, alt Volodea, comunistul “leninist crestin ortodox” Vladimir Voronin sau despre lichidarea institutelor academice de studiere a culturii si istoriei românilor? De ce acesti “anticomunisti” au luat apa în gura atunci când Volodea Tismaneanu a fost numit în functia de “terminator” comunist al comunismului românesc? Poporul român, ca si poporul rus, ca si poporul evreu, ca si poporul italian sau spaniol, ca si poporul german, are destui nemernici comunisti si nazisti pe sufletul sau. Dar oare asa de îmbolnavit de comunism sa fie presedintele României […] încât sa nu înteleaga ca judecarea genocidului comunist este o problema morala si ca profesorul Vladimir Tismaneanu va trebui sa înceapa judecarea comunismului românesc cu mama si tatal sau – nascut la Soroca, în Basarabia, stravechi pamânt românesc?+ Sursa http://asymetria-anticariat.blogspot.com/2011/03/andrei-vartic-basarabia-lui-volodea.html

  11. 11 eficientaenerg martie 21, 2011 la 7:40 pm

    Of,of…cati am trimis si Eu…in 2003-2004,cu MariJean/Min.delegat…!.Cioc,Soc,Foc…Dezvolta Romania!

  12. 13 Alex martie 21, 2011 la 7:55 pm

    Liviu Voinea, Prizonieri în alt film

    România rămâne tributară politicilor de tip „consensul de la Washington”, caracterizate prin fetişizarea rolului capitalului străin pentru dezvoltare, prin monetarism şi fundamentalismul pieţelor şi prin ac­ceptarea supremaţiei intelectuale a profeţilor liberalizării fără limite, văzută ca scop în sine.

    http://www.criticatac.ro/5392/prizonieri-in-alt-film/

  13. 14 Aya martie 21, 2011 la 8:07 pm

    ADRIAN SEVERIN, L’ALLEMAND ET L’AUTR’CHIEN
    (CRONICA UNEI JUDECATI SI EXECUTII SUMARE ANUNTATE)

    Impotriva lui Adrian Severin a fost pusa in miscare o intreaga masina a dezinformarii, cu o constructie care respecta normele „spectacolului public”:
    – un scandal (fals- dar asta nu mai conteaza!);
    – implicarea unei publicatii (cu reteta de savoare pentru public, prin prezenta jurnalistilor sub acoperire);
    – aparitia a unei „trompete” (Swoboda) care se antepronunta asupra vinovatiei lui Severin
    si
    – un „decident” (Schultz) care anunta executia sumara a aceluiasi Severin.

    Cand scriu, Adrian Severin se afla in drum spre Bruxelles.

    Austriacul Swoboda (vicepresedintele socialistilor europeni) anunta ca Severin ar trebui sa-si dea demisia din PE, fie si pentru (citez) „semicoruptie” (oare ce defineste acest concept, de clara sorginte kaghebista?; n.A.).

    Neamtul Schultz (liderul socialistilor europeni) s-a antepronuntat, anuntand deja, prin purtatorul de cuvant, ca ii va cere lui Severin sa-si dea demisia din Parlamentul European- daca nu, il va exclude din grupul social- democratilor.

    Adrian Severin anuntase (anterior inscenarii via Sunday Times) ca intentioneaza sa candideze pentru postul de presedinte al Grupului Socialist din Parlamentul European, in locul lui Martin Schulz- acesta urmand sa fie numit, in 2012, presedinte al Parlamentului European.

    Pentru (neamtul) Schultz, favoritul pentru functia acum detinuta de el (presedinte al grupului) este (austriacul) Hannes Swoboda (acum, vicepresedinte).

    Functia de sef de grup, in PE, are mare greutate in luarea deciziilor.
    Schultz sustine (logic) interesele Germaniei (in situatii esentiale, contrare intereselor Romaniei).
    Swoboda (austriacul) sustine aceleasi interese cu Schultz.
    Romanul Adrian Severin- personaj influent si respectat in PE- odata ajuns presedinte al grupului parlamentar S&D, in mod logic ar lupta, de pe acea puternica pozitie, pentru contracararea nefastelor influente ale intereselor germane asupra Romaniei (ca efect colateral, nu numai!),

    Solutia?
    Neamtul Schultz si austriacul Swoboda (respectiv, presedintele si vicepresedintele socialistilor europeni!) folosesc o „facatura” prin dezinformare (nu ma indoiesc, stiind clar care este adevarul!) pentru ca, dupa o judecata sumara, sa-l execute- tot sumar- pe romanul Severin.
    De subliniat este ca atat „judecata” cat si „executia”- sumare- au loc INAINTE de a se ancheta, in mod serios si aprofundat, cazul (motivul: daca s-ar face o ancheta, ar iesi la iveala, foarte repede, atat „lucratura” perversa cat si nevinovatia lui Severin; ca sa nu mai discutam de faptul ca s-ar putea ajunge la despistarea „implicarii” diverselor personaje- unele, acum, cu forta de decizie).

    DE REMARCAT ca se procedeaza, cu Severin (la PE- in urma „judecatii” Swoboda- Schultz) asa cum s-a procedat in 2006, cand a fost debarcat AN in urma interventiei aceluiasi Swoboda. Si atunci judecata si executioa au fost sumare.

    DE SUBLINIAT ca, pe fond, in cazul Adrian Severin- ca si in cazul Adrian Nastase- se vizeaza COMPROMITEREA IMAGINII politice, mizandu-se pe faptul ca, astfel, poate fi blocata evolutia ulterioara (mai exact, dupa ce se va dovedi ca totul a fost un neadevar, „pata zvonistica” va impieta, in continuare, asupra imaginii).

    IMI EXPRIM FERMA SPERANTA CA PSD NU VA CADEA IN CAPCANA INTINSA DE SWOBODA (SI DE SCHULTZ) SI II VA ACORDA SUSTINERE LUI SEVERIN.

    Afirm acest lucru intrucat l-am auzit pe Victor Ponta afirmad (evident, grabindu-se) ca PSD „va respecta decizia socialistilor europeni”.
    Or, legat de aceasta „decizie”, este evident ca a fost deja luata, ca Severin a fost deja condamnat (fara judecata!) in urma unei dezinformari- de care, cred cu tarie, nici Swoboda, nici Schultz nu sunt straini.

    P.S.
    A propos de convergenta intereselor germane si austriece (reprezentate prin Schultz si, respectiv, Swoboda), imi amintesc de o expresie „moqueuse” a francezilor, din timpul celui de al Doilea Razboi Mondial:
    „Les allemands et les autr’chiens”

  14. 15 Sami martie 21, 2011 la 8:09 pm

    Va asteptati ca Boc , in prostia lui caracteristica , sa inteleaga ceva despre cum ar functiona economia, cererea si oferta, piata muncii samd?
    Eu inca am mari dubii daca acest impostor numit Boc intelege macar cifrele. Am avut ocazia (nefericita) sa intalnesc in viata oameni pentru care cifrele erau ceva mult prea abstract. Cunosc pe cineva, care a terminat un liceu si nu reuseste sa inteleaga care cifra este mai mare si care mai mica si nu stie nici sa numere bine ( am verificat personal).Stie insa pe dinafara sa socoteasca pana la o suta . Exista handicapuri de genul asta , iar eu, sincer, am senzatia ca Boc este un astfel de specimen. Boc pare sa aiba atatea lacune in toate problemele importante,ca mai bine s-ar duce si ne-ar scuti … . Mie imi pare chiar tampit. Si nu reusesc sa inteleg cum in Romania ajung mereu la carma tarii tot felul de imbecili. Nu are cum sa ne mearga mai bine daca suntem condusi de creaturi ca Boc. Boc arata ca activistii pupincuristi ai lui Ceausescu.
    In Romania avem cel mai nefericit „coctail” – pe de o parte mafie la nivel inalt si care pleaca de sus in jos ca tentaculele si se infiltreaza in toate domeniile importante si pe de alta parte ,fel de fel de cretini care doar executa in tampenia lor orice li se cere, fara sa gandeasca.
    Si-mi place mie mult de tot, cum apar rand pe rand diversi si ne tot explica cum se face in Germania, in Spania, in Franta ,in Ungaria etc.etc…Oare cand vom judeca vreodata si cu propriile creiere ??? Caci altfel , se umfla toti in pene de cat de geniali si geniosi sunt ei ! De cand ma stiu, romanii doar copiaza si nici nu inteleg prea bine ce si cum trebuie sa copieze . Si rezultatele se vad . Suntem mereu printre ultimii. Semanam din ce in ce mai mult cu africanii . Parca nu avem deloc identitate, personalitate. De ce avem mereu nevoie de „proteze” ca sa gandim? Respectiv ,trebuie sa gandim cu mintea altora ?

  15. 16 Ghita Bizonu' martie 21, 2011 la 8:45 pm

    Si care e mirarea? Micu dobiBoc a preluat dintr-o sursa demna de intelctu pregatirea sa kakaneasca (de la K und K ) cat si de cultura si proceperea consilierilor sai , adica din Ziarul Financiarul. in care fituica se basnea cu nerusinare cvasimedievala (v Amurgul Evului mediu „explicatia” despre Castor si Polux, v si „descoperiile” de maoste si padurea aia de aschii provenite din Sfanta Cruce).
    Ce mai incolo si incoace in buna traditie a intelctualitatii noastre elitiste din ultimii 20 de ani lucrurile eau nitel aranjate sa fie contrariul a ce sustne preupusu vorbitor.
    Asta este adevarul .. sa ne traisca ! ia sunt niste mincinosi patenti care se asteapta ca noi sa ii credem -caz in care inseamna ca sunte, prosti si ne meritam soarta -iar daca nu ii creem incep sa zbiere ca ii uram si ca dorim sa-i omoram .
    toata gasca asta de belita teleptuala de dreapta , Tismaneni, Mihaiesi , Boci , Ebe, Udre se bazeaza bazeaza pe minciuna , bocoeala, si falsuri si noi se pare ca sunte, pbligati sa acceptamk ca ei ar fi geniali!
    Apopos de ziaristii de la ZF. De fapt toti ma fac sa imi aduc aminte de cer zicea GE Challanger despre ei ….(cartea nu filmu!)

  16. 17 nicu martie 21, 2011 la 9:03 pm

    iata ca apare si pe aici fel si fel de descrerati gen acest AYA mai trebuie sa spunem ca de vina este boc pentru ce i se intampla lui severin. hai sa fim seriosi cine la pus pe severin sa-si traficheze constiinta si demnitatea cine. raspunsul este unul singur. lacomia. el crede ca se afla in romania sau in parlamentul roman unde se fura voturi cu nemiluita vezi cazul anastase. nu domnilor daca a gresit si eu cred ca a gresit sa suporte consecintele sa fie exclus din psd. si sa-i retraga sprijinul politic amin. altfel nu scapam de aceste lichele in veci vecilor.

  17. 18 dlnimeni martie 21, 2011 la 9:05 pm

    Aya, pare ca l-a revenit cineva pe dl Boc la sentimente mai bune, eu am citit deja ca dl Boc a zis ceva despre niste angajamente de plata, semn ca totusi ii va credita pe cetatenii romani pina la intoarcere. Partea rea a povestii, oricit de intelegator ar fi devenit genialul premier pina la urma, este ca guvernul a negociat ( ori a discutat, daca vrei) intoarcerea cetatenilor romani: nu asa se procedeaza, imi spune bunul simt. Printre cetatenii romani din Japonia sunt si oameni care isi pot plati un bilet de intoarcere fara probleme (dar nu 150000 usd cit ajunsese un charter), dar sunt si studenti cu burse cistigate acolo si care probabil ca nu au cine stie ce bani in afara banilor strict necesari traiului zilnic. Oricum, oamenii, instariti sau nu, sunt probabil in stare de soc, se afla inca sub amenintarea radiatiilor, nu prea e momentul sa incepi discutii despre cum recuperezi banii de transport. Ii aduci acasa, vezi situatia financiara a fiecaruia, de aceea exista fise fiscale, iar apoi discuti o compensare a costului de transport, de la cei care pot plati. Dar grija fata de aproape a guvernantilor este oricum notorie.

  18. 19 Cipi martie 21, 2011 la 9:22 pm

    @ Aya
    In mod sigur te regasesti de partea uneia dintre baricade. Fii mai calma si nu te stresa atat. Conspiratia pe care o argumentezi, cu varf si indesat, este prea translucida.
    Poate ca si tu esti o coada de topor. Sper ca dl A.N. sa aiba puterea de a discerne si sa nu se lase antrenat in asemenea „lucraturi”. PSD nu are nevoie de „razboi intern”, desi dl V.P. este prea mult atatat.
    In ce il priveste pe Severin, este clar ca a incalcat normele PE, el trebuie sa plateasca. Asta este viata.
    Vroiam, insa, sa aduc in discutie, apropo de indemnul textului dlui A.N. chestiunea implicarii PSD si a USL in problemele interne ale tarii. Nici PSD si, cu atat mai putin USL nu se vad si nu se aud in aceasta perioada in care criza da semne de .. slabiciune. PDL va iesi la atac in perioada urmatoare, cand cifrele statistice ii vor fi favorabile. PSD a uitat ca a promis un program de guvernare, a uitat ca a promis proiectii sectoriale, ca restructurarea statului ramane un apanaj exclusiv al discursului lui Basescu.
    PSD asteapta ca guvernul Boc sa pice de la sine. Cum este pregatit PSD (din pacate aceasta USl este cea mai proasta „inventie” a cuplului Ponta-Antonescu) sa guverneze? In niciun fel. Vede cineva vreo abordare publica a viitorului Romaniei din perspectiva stangii? Nu. Observa cineva ca structuri ale populatiei imbratiseaza o idee, o viziune a stangii? Nu.
    Daca nu acum, cand?
    Unde sunt strategii si specialistii PSD in economie, in administratie, in probleme constitutionale, in regionalizarea economica a Romaniei (potrivit directivelor UE de atragere a fondurilor)? Nu sunt, nu exista. In media apar mereu niste personaje uzate, a se vedea dl. Nica, dl Mitrea s.a. care nu au ce spune si nici nu stiu ce sa spuna. L-am vazut in seara asta pe Nica cum se „minuna” la peroratiile foarte pertinente ale lui Borbely vis-a-vis de chestiunea regiunilor. Ce penibil.
    PSD pare ca nu are suflu, pare obosit.
    Asa ca dle Nastase lasati luptele intestine, asa cum va indeamna unii si altii, potoliti-l pe Victor si reganditi urgent nu doar strategia mediatica, dar, mai ales, instaurarea unei strategii economice si politice a PSD in imediata perspectiva.
    Socialistii francezi au obtinut , ieri, un prim semnal de reusita electorala.
    Nu sunt sigur ca daca duminica viitoare ar fi algeri in Romania (de orice nivel) PSD ar obtine un rezultat convingator.
    Apropo, ce voteaza romanii PSD sau USL. Investigati electoratul, asa de curiozitate.

  19. 20 Alexa martie 21, 2011 la 9:26 pm

    Incredibil chestia asta cu traducerea gresita la nivel de guvern.

    Sincer, intre traduceri gresite si dezinformare in presa, oare noi ce sa facem?

  20. 21 dlnimeni martie 21, 2011 la 9:46 pm

    Putem discuta de o eroare convenabila guvernului, desi ma intriga ideea de a-ti intemeia o intreaga strategie, soldata cu o asumare a raspunderii, pe un paragraf cu traducere neverificata. In orice caz, pare a lipsi o gindire, ori poate ca avem de-a face cu o gindire denaturata. Credinta mea este aceea ca, contractele temporare de munca mascheaza somajul, punind in miscare mai mari populatii de oameni aflati in cautarea noilor contracte. In plus, un numar mic de locuri de munca puse la dispozitie vor putea fi ocupate temporar, eliberate si iar ocupate, intr-un timp foarte scurt. Mai cred ca patronii destepti se vor feri de o politica a contractelor de munca avind termene foarte scurte, deoarece acest tip de contracte erodeaza loialitatea angajatilor (dezvolta insa supunerea, slugarnicia), generind si din partea angajatilor o politica de tip musca si fugi. Pina la urma, punctele tari si slabe ale salariatilor tineri si mai in virsta sunt aceleasi, indiferent de tipul de contracte: salariatii tineri au ca punct tare salariul mai mic, sanatatea mai buna si ca puncte slabe lipsa de experienta si de destule ori de calificare si cunostinte. Salariatii mai virstnici au nevoie de salarii mai mari, incep a avea si probleme de sanatate si rezistenta fizica, insa de cele mai multe ori au o buna experienta, o buna pregatire. Ceea ce ar aduce pozitiv formula contractelor temporare (scriu ar aduce fiindca nu am citit noul cod in detaliu) ar fi posibilitatea unor angajamente pe proiecte. Am avut fosti colegi plecati in Canada si care au trait mult timp fiind angajati pe durata unui proiect, insa erau realmente foarte buni, iar banii cistigati erau multi, le permiteau sa traiasca si perioade in care nu gaseau proiecte. Asa, daca vrei si o formula competitiva pentru salariul minim pe aconomie, e greu.

  21. 22 Spiridus martie 21, 2011 la 10:03 pm

    Severin nu demisioneaza din PE etc. etc…

    Inca una-doua reactii asemanatoare fata de acuze de coruptie aduse PSD-istilor si ati cam pierdut si aceasta batalie cu PDL-ul.
    „Voi vorbiti?”

  22. 23 Ghita Bizonu' martie 21, 2011 la 11:27 pm

    dinimeni

    matale esti mult prea generos cu canaliile astea. Nu este vorba de eroare convenabila guvernului, desi ma intriga ideea de a-ti intemeia o intreaga strategie, soldata cu o asumare a raspunderii, pe un paragraf cu traducere neverificata. dupa cum presupui cu prea multa amabilitate.
    Este vorab de o campanei mincinoasa care susbtituie persoane , fapte samd dupa zisa „bunului” dockor Goebbels ca o minciuna suufient repetata .. De exemplu a fost larg promovat un Patronat Rpman care arata cam jigarit cand verifici care sunt membrii lui insa a fost atacat UGIR 903 si Rompan .. Sindicatele au fost blamate ca din cauza lor s-au pierdut locuri de munca … cateva milioane !
    Si printre alatele ZF a produs acewa afirmatie falsa .
    Nu draga totul face parte dintr-o campanie mincinoasa de inducere in eroare ptr impunerea deciziei lor . Ca ei e dastepti si noi prosti .

  23. 24 LePrince martie 21, 2011 la 11:30 pm

    @Aya

    Sunt de acord cu tine in ceea ce-l priveste pe Adrian Severin. Este unul dintre putinii politicieni romani cu relatii serioase la nivel european, influent, si pe deasupra un intelectual cu vederi social democrate credibil si respectat.
    Scenariul dezvoltat de tine este perfect posibil, cunoastem cum se construiesc astfel de bricolaje mediatice care sa duca la rezultatele dorite, ascunse sub masca justitiarismului si dreptatii. Spuneam ca mi-ar parea foarte rau sa il pierdem pe Severin la Bruxelles, indiferent ca a facut o greseala sau nu, ar fi o pierdere (si) pentru Romania.
    Desi posibil, am totusi unele indoieli la posibilitatea ca „ofranda” Adrian Severin ar determina\atrage\fi urmata de un efect de domino in PSD. Nu vad cum s-ar putea prevala Geoana de eventualul „caz” Severin (daca va deveni un caz) pentru a se relansa in PSD. Cred ca i-ar trebui mult mai multe elemente pentru a o face, iar momentul actual nu il favorizeaza. Dupa ian.2012 va fi tardiv, fiind an electoral, iar MG vizeaza presidentia, mai mult decat orice altceva.
    Am vazut ca si Martin Schulz s-a exprimat destul de defavorabil in acest caz, am inteles ca se vor intalni maine la Bruxelles.
    Desigur, institutia lobby-ului este posibila si chiar legala in PE, nu este singurul parlamentar care sta de vorba cu o firma de lobby sau de PR. Nici facturarea unor servicii de consultanta nu este ilegala, daca serviciul oferit nu are a face cu influentarea colegilor, sau cu anumite amnedamente legislative. Dar Severin va trebui sa demonstreze ca acea factura nu avea legatura cu activitatea din PE. Din nefecricire s-a grabit, (istoricul vorbeste de o oarecare lacomie) si a facut o greseala de scolar. Surpriza e cu atat mai mare.
    Ma tem ca , avand in vedere demisia celorlalti doi euroP, si atmosfera creata, cariera lui Severin este „pe muchie de cutit” la nivel european , ca sa nu spun terminata.
    Personal, am mai spus-o, as indemna PSD sa-l ajute si sa faca tot posibilul sa-i salveze cariera, este si interesul PSD. Daca Severin are indoieli legate de obiectivitatea lui Schulz (in eventualitatea ca acesta l-ar sustine pe Swoboda la grupul parlamentar PSE) s-ar putea apela la Giorgios Papandreu, care nu cred ca ar favoriza pe cineva , mai ales pe Swoboda.
    Probabil vom sti mai multe maine, dupa discutia lui Severin cu Schulz.
    S-auzim de bine.

  24. 25 Augustin martie 21, 2011 la 11:30 pm

    Ca Boc minte, nu stiu daca mai surprinde pe cineva. Ca nu stie nici macar sa minta, cred ca iarasi nu e de mirare. Ceea ce ma mira pe mine este ca nu s-a gasit nimeni, in Parlamentul Romaniei, sa-l desfiinteze folosind propria lui minciuna. De exemplu, asa:
    Pai, dom’le Boc, daca asa a zis un laureat al premiului Nobel, si daca acesta este argumentul dumneavoastra, asa sa fie! Sa aplicam acest nou Cod al muncii ABIA DUPA CE ROMANIA VA IESI DIN CRIZA!

  25. 26 LePrince martie 21, 2011 la 11:31 pm

    @Aya

    Multumesc. Astazi, si numai astazi, cu acolada:

  26. 27 luc martie 21, 2011 la 11:49 pm

    Am vazut pe acest blog o interesanta adaptare cosmopolita a Mioritei stramosesti:
    Iar cel german(Schultz)
    Si cu cel austrian(Swoboda)
    Mari,se vorbira
    Si se sfatuira
    Pe l-apus de soare
    Ca sa mi-l omoare
    Pe cel Severin

    Ma rog,urmarea este cunoscuta.Ramane de vazut deznodamantul in versiunea moderna.Deocamdata,baciul Severin,spre deosebire de clasicul „moldovan”,pare hotarat sa lupte.
    Lasand insa baladele la o parte,am remarcat in transcriptul inregistrarii facute de cei doi ziaristi cu dl Severin,nonsalanta cu care acesta relateaza ca „… Prima dată, am mers în grupuri diferite, pentru a vedea dacă pot găsi pe cineva. Am încercat la mai multă lume şi m-au refuzat”.
    Deduc de aici ca in activitatea sa de „consulting”,ca in orice intreprindere lucrativa serioasa,dl Severin aplica urmatorul principiu:
    Stanga sau dreapta,socialisti sau populari,nu conteaza.Bani sa iasa…

  27. 28 Adrian Balgradean-Deva martie 22, 2011 la 12:02 am

    D-le Adrian Nastase,

    Astazi am citit pe fluxurile de stiri ca autoritatile din Grecia au desfiintat taxele de aeroport pentru perioada 1 aprilie 2011 pana la 31 dec. 2011. Tinand cont de faptul ca taxele de aeroport pot ajunge la aprox. 100 euro /persoana si ca aceasta suma poate insemna 2-3 zile in plus de vacanta , ACEASTA MI SE PARE O MASURA EXTRAORDINARA DE RELANSARE A TURISMULUI SI IMPLICIT A ECONOMIEI!!! De astfel de masuri are nevoie si economia Romaniei , nu de masurile politienesti si coercitive pe care le ia mini Premierul boc!

  28. 29 rizoaicad.arges martie 22, 2011 la 12:55 am

    Atata timp cat partdele politice nu vor accepta cele doua conditii necesare pentru schimbarea actualei democratii „mazgoase” si ruinatoare pentru Romania, ORICE alte „reforme” vor face, ele nu vor fi decat frectii la picior de lemn, iar partidele nu vor fi altceva decat niste clanuri mafiote!

    ROMANIA ARE NEVOIE DE O DEMOCRATIE PURTATOARE DE RESPONSABILITATE!

    Romania are nevoie de un nou tip de democratie, una purtatoare de RESPONSABILITATE, care poate sa inlature toate neajunsurile, din societate si din Justitie, si care presupune indeplinirea a DOAR doua conditii, ABSOLUT POSIBILE:
    1. Trecerea printr-un filtru “IMUNIZATOR” a tuturor celor ce fac politica, astfel incat acestia sa nu se mai poata “imbolnavi” de minciuna, de lacomie, de hotie, de nesimtire, de iresponsabilitate, etc.
    2. Informatia MINIMA, necesara si suficienta, de care au nevoie alegatorii, trebuie sa fie aceea a constientizarii APARTENENTEI lor la o comunitate sociala (a saracilor ori a bogatilor) sau etnica!
    In acest fel campaniile electorale costisitoare de MANIPULARE a alegatorilor, vor deveni inutile, caci alegatorii vor trebui sa cunoasca DOAR partidele care reprezinta interesele comunitatii lor, dintre care vor alege pe unul dintre ele!
    Partidele ce reprezinta interesele celorlalte comunitati, NU VOR EXISTA PENTRU EI, oricat de “reformate,curate si uscate” ar fi ele, deoarece SUNT DIN ALT FILM!
    Iar pentru ca politicienii sunt „imunizati” cu ajutorul SOLUTIEI ce se gaseste la adresa http://dumitrurizoaica.blogspot.com/, acestia nu-si vor mai putea permite sa minta, sa fie lacomi, hoti, nesimtiti, iresponsabili, etc.
    Din combinarea ALEGATORILOR, care vor vota partide ce reprezinta interesele comunitatii lor, cu POLITICIENII “imunizati”, care le va reprezinta interesele in Parlament, REZULTA DEMOCRATIA VIITORULUI, care va fi una transparenta, autentica, sanatoasa si purtatoare de RESPONSABILITATE pentu TOTI actorii din viata publca, caci se va baza, atat pe VOTUL COMUNITAR social sau etnic, care nu mai poate fi manipulat sau fraudat, cat si pe POLITICIENII imuni la mizeriile umane amintite mai sus!
    Asa-zisa democratie de astazi — care rezulta din combinarea dintre politicienii VEROSI, nesimtiti, lipsiti de patriotism si iresponsabili, alesi pe baza votului BEZMETIC, in care optiunea pentru vot se datoreaza hazardului — este o insulta la adresa inteligentei romanilor, si serveste DOAR intereselor MAFIOTILOR si TICALOSILOR de toate categoriile! D.Rizoaica.Tel.0723966732.

  29. 30 Sibilla martie 22, 2011 la 1:32 am

    * piata are nevoie de reglementare si de masuri proactive din partea guvernului. * – corect!!
    Numai că, şobolansky aflaţi la guvernare, iată ce au realizat, apropo de măsurile * proactive * de succesuri pe care le flutură cu nesimţire sub sloganul * ieşirea ţării din recesiune *:
    – numai 25,4% din tineri se regăsesc în rata de ocupare medie a forţei de muncă din România pentru că nema locuri de muncă dar li s-a sugerat * cui nu convine e liber să plece *… bă-SECU, trimiţând românii dincolo de graniţe, c-aşa vrea el, că tot uităm cine e Iuda
    – perspective de ceva locuri de muncă, ciuciu, stimulente pentru angajatori într-u beneficiul tinerilor, ash, de inghe…
    Pentru cei care tot nu au priceputără :
    PRIN RELAŢIONARE PROSOCIALĂ, PRIN MĂSURI PROACTIVE, PRIN… ( EX POT CONTINUA), ACTUALII, NEBUNII CARE NE CONDUC, FAMIGLIA PDL ÎNŢELEGE * NOI DE NOI, ÎNTRE NOI, NUMAI NOI ŞI TOT NOI, NEVER EVER, VOI, PROSTIMEA ! *

  30. 31 Aya martie 22, 2011 la 1:35 am

    @

    Cipi

    Esti nou pe aici, in mod evident.

    O sugestie: cand ajungi intr-o „casa”, incearca sa te informezi in legatura cu persoanele care o „populeaza” inainte de a formula judecati de valoare legate de oricare dintre ele.

    In cazul acestui blog, daca te-ai fi ostenit sa citesti cateva din postarile mele (sunt multe mii- ti-ar fi fost extrem de greu sa le parcurgi pe toate) ai fi realizat ca, a afirma despre mine ca as putea fi (citez) „o coada de topor” te pune intr-o situatie penibila.

    Inactiunea la care indemni, in PSD, a fost, de-a lungul timpului, cea mai paguboasa dintre toate atitudinile posibile.
    Indemnurile la „calm si nonactiune” (mai exact, lipsa de actiune fata de cei care ar fi trebuit tratati cu maximala asprime) venite de la indivizi ca tine si faptul ca liderii PSD le-au creditat au dus, de exemplu, la situatia in care Prostanacul a ajuns, total absurd,inacceptabil, presedintele acestui partid, deschizand calea catre jalnica perioada de pana in 2010, cand a fost inlocuit cu Victor Ponta.

    Substituirea mestesugita- asa cum faci si tu!- de cuvinte, exploatand rezerva liderilor politici fata de posibilitatea declansarii unor framantari, a dus la sitatia in care indivizi mizerabili, de tipul lui Marean-care-este sa acceada pe pozitii nemeritate, aparand pericolul ca acestia sa devina, jenant, emblematici pentru PSD.
    Ce vreau sa spun prin „substituirea mestesugita a cuvintelor” (asa cum procedezi tu)?
    De exemplu, tintesti psihologic inhibarea oricarei firesti actiuni de pedepsire exemplara, prin folosirea formuleai „razboi intern”- cand, de fapt, ar fi vorba despre niste „vocalize” ale celor care trebuie pusi la respect (am folosit un eufemism).
    Tocmai procedandu-se astfel (prin pedepsire exemplara) se evita „razboiul intern”, nedandu-li-se respectivilor posibilitatea de a-si spori forta sau de a castiga teren.

    Ceea ce am scris despre „lucratura” in cazul lui Adrian Severin este perfect adevarat.
    Mutatis mutandis, cu ajutorul unor grupari din PSD (cu o mentiune aparte pentru Prostanacul si „platformistii” lui) – si cu sprijinul mizerabilului Swoboda- se incearca, pe un alt plan, in cazul Severin, repetarea scenariului aplicat, in 2006, lui Adrian Nastase.

    P.S.
    Sau te va fi trimis aici Prostanacul pentru a incerca sa „acoperi prin zgomot” adevarul?
    Inseamna ca e in mare criza de combatanti!

  31. 32 Aya martie 22, 2011 la 1:39 am

    @

    DlNimeni

    Pe fond, inseamna acelasi lucru, legat de obligatia unei cheltuieli.
    Criminalul Boc putea elibera 200.000 de euro pentru repatrierea romanilor din Japonia.
    Este inutil sa mai repet ca, pentru telegondolele lui Nutzi, amplasate aiurea si fara vreun folos (in afara celui pentru buzunarele „agreatilor din firme”) exista milioane de euro. in schimb, pentru repatrierea romanilor dintr-o zona cu risc maximal, nu exista bani nici cat pentru un apartament de lux!

  32. 33 Aya martie 22, 2011 la 1:47 am

    @

    Nicu

    Severin este victima unui scenariu mistificant. Am explicat in detaliu, de ce.

    Legat de aprecierea ta in ceea ce ma priveste: eu SUNT aici- tu si cei ca tine faceti parte din categoria celor care „apar”, apartinand „echipei de zgomote”.
    Probabil, esti „partenerul” lui Cipi- ca si el, esti trimis la inaintare de Prostanacul.

    Te inseli amarnic daca ai impresia ca, folosind, hodoronc- tronc, numele lui Boc, unde nu-si afla locul (sunteti foarte slab pregatiti, baietzasi!) distragi atentia de la faptul ca scrie pe tine „trimis de Prostanacul”.

    Prostanacul nu va reusi sa acopere adevarul folosind strigaturi nearticulate precum cele pe care le emiteti voi. El si „paltformistii” lui sunt adanc implicati in scenariul anti- Severin, la care a participat intens si specimenul de joasa extractie, Swoboda.

  33. 34 Aya martie 22, 2011 la 1:58 am

    @

    Harabula

    Calitatea indoielnica a unor consilieri nu scuza greselile flagrante ale unui lider politic, stii foarte bine.

    Sunt de acord cu tine ca Boc (un incult cretinoido- schizofrenic) habar nu are cine e Pissarides.

  34. 35 ing. martie 22, 2011 la 2:15 am

    @AN
    cine credeti ca merita numele de „Jim Jones” al politicii romanesti
    A. Traian Basescu pentru declaratia din 6 mai 2010 prinvind „taierile”
    B. Cumanul prezidential Sebastian Lazaroiu pentru declaratie privind scoaterea cu forta a Romaniei din criza de catre Presedinte si premier.
    C. Emil Boc pentru rolul de instrument pt care merita si porecla „Ciano” (aici: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Bundesarchiv_Bild_183-R69173,_M%C3%BCnchener_Abkommen,_Staatschefs.jpg )

    ==> dupa scandalul cu flacara violet si relatiile cu diverse grupuri ezoterico-religioase cred ca mai „binevenita” este comparatie PDL cu o secta. Prima secta a celor cu rezultate slabe la invatatura hahahaha

    Dar iata imagini cu starea de spirit din PDL

    aici despre „Oligarhi”

  35. 36 Aya martie 22, 2011 la 2:25 am

    @

    Cipi

    Esti total neinformat sau crezi ca poti manipula, prin tehnici ieftine, opinia celor de pe blog? Daca intentia ta a fost de a manipula, te anunt ca nu vrei reusi.

    Il intrebi pe Adrian Nastase ce crede: romanii ar vota PSD sau USL?
    (Pe de alta parte, intr-un pasaj anterior al mesajului tau, evident te plasezi anti-USL- desi este o cosntructie politica extraordinar de inspirata si unica in Europa).

    Iti raspund eu: ca si in mesajul precedent, te sfatuiesc ca, inainte de a aborda un subiect, sa te documentezi.

    Intrebarea ta (prin care incerci, de fapt, total inabil, sa induci ideea ca USL nu s-ar bucura de sprijin electoral- ceea ce e o aberatie cat casa!) isi are deja raspuns in cercetari: daca maine ar fi alegeri, peste 50% dintre romani ar vota USL.
    Pentru o completa informare: sondajele crediteaza USL cu peste 60%.
    Experienta m-a invatat sa aplic o marja de eroare peste cea admisa de sociologi.
    Din acest motiv am spus ca USL ar fi creditat (doar) de peste 50% (pana in 60%).

    In viitor, renunta la atitudini evident lipsite de acoperire, daca nu vrei sa devii iremediabil caraghios.

  36. 37 Aya martie 22, 2011 la 2:32 am

    @

    Sami

    Citez din postarea ta (martie 21, 2011 la 8:09 pm):
    „Boc pare sa aiba atatea lacune in toate problemele importante,ca mai bine s-ar duce si ne-ar scuti … . Mie imi pare chiar tampit. Si nu reusesc sa inteleg cum in Romania ajung mereu la carma tarii tot felul de imbecili. Nu are cum sa ne mearga mai bine daca suntem condusi de creaturi ca Boc. Boc arata ca activistii pupincuristi ai lui Ceausescu.”

    Subscriu!
    Fac o precizare: Boc este cretinoido- schizofrenic, cu evidente inclinatii sadice (motiv pentru care il numesc, constant, criminal). Am detaliat, intr-un text, subiectul „Boc- schizofrenic”.

  37. 38 Aya martie 22, 2011 la 2:36 am

    @

    Pali

    Daca fatuca penibila Andreea Paul Vass stie ungureste tot atat de „bine” pe cat stie romaneste, inseamna ca nu intelege nimic din ceea ce se discuta in jurul ei, in una din cele doua limbi mentionate.
    Ca atare, orice ar auzi tot greseala de traducere s-ar chema, in „adaptarea” ei.

  38. 39 Aya martie 22, 2011 la 2:38 am

    @

    Santinela

    Dupa ce ca esti evident rau intentionat, afirmi si o sumedenii de aberatii (am folosit un eufemism).
    In mod sigur, ai multa treaba si noi te retinem aici.

  39. 40 Andi martie 22, 2011 la 2:45 am

    Dacă-i util pentru vreo mânărie portocalie, atunci să știți că Boc va afirma fără să clipească:

    E=cm^2

    … și-l va cita pe unul Adolf Einstein!

    Oricum, el crede sincer că și Dumnezeu a dat (provizoriu și presat de alegeri) Legile Fizicii, prin asumare la ordinul lui Băsescu. Și dacă reevaluează cumva Zeus, atunci le va schimba și pe astea … urgent, prin ordonanță de urgență.

  40. 41 blogideologic martie 22, 2011 la 5:04 am

    „flexibilizarea pieţei muncii”
    Când prea multă flexibilitate a muncii omoară economia unei ţări http://lemonde-emploi.blog.lemonde.fr/2011/03/21/quand-trop-de-flexibilite-du-travail-tue-leconomie/#xtor=RSS-32280322#xtor=RSS-32280322 Vedeţi/ascultaţi de asemenea opinia profesorului Simon Deakin, Fellow in Corporate Governance at Cambridge Judge Business School, http://www.jbs.cam.ac.uk/interactive/expert_comment/2011/deakin_fired.html Această flexibilitate a muncii omoară din faşă economia cunoaşterii. Practic, noul Cod al Muncii impus prin maşinaţiunile/malversaţiunile de politică macroeconomică ale „preşedintelui jucător” Traian Băsescu acţionează ca un mare baraj pus în calea dezvoltării României.

  41. 42 Aya martie 22, 2011 la 5:42 am

    BOC, UN SCHIZOFRENIC

    O psihanaliza de prim nivel a declaratiilor/prestatiilor publice ale lui Emil Boc duce la concluzia evidenta si fara putinta de tagada ca INDIVIDUL ESTE SCHIZOFRENIC.

    Romania a trecut prin cel mai grav pericol cu putinta avant un schizofrenic (fara “acte in regula”- deci, cu atat mai grav!) in fruntea guvernului.
    Emil Boc este un individ cu dubla personalitate- aspect usor sesizabil in urma observarii a doar doua situatii binecunoscute.
    1. In “poza de grup” de dupa investirea Cabinetului “Boc 1″, individul in cauza apare ridicat pe varfuri, dand impresia ca este mai inalt decat in realitate.
    La prima vedere (sau pentru un necunoscator) poate parea dovada unei frustrari.
    La o privire mai atenta, insa, luand lucrurile contextual, este clar ca Emil Boc chiar “se vede mai inalt” (deci, crede ca este mai inalt!) caci nici un om normal nu ar fi procedat astfel, constient fiind ca apare intr-o fotografie cu “vocatie” oficiala, in care TOTI sunt prezentati din crestet pana in talpi ( fiind imortalizata pozitia fiecaruia).
    Deci, s-a ridicat pe varfuri CREZAND cu adevarat ca aceea este inaltimea lui reala.
    Indiscutabil, este vorba despre mai mult decat o frustrare, decat un complex accentuat (chiar si frustrarile, complexele accentuate, produc, la randul lor, deviatii atitudinale si comportamentale extrem de grave). Este expresia unei duble personalitati.

    2. In manualul de Drept care ii poarta semnatura scrie (corect) negru pe alb, referindu-se la Constitutie, cum trebuie desemnat premierul de catre presedintele Romaniei.
    Ulterior, a afirmat exact contrariul, debitand numai enormitati.
    A crede ca s-a contrazis doar pentru a-i da dreptate lui Basescu inseamna a ne insela.
    Emil Boc s-a manifestat si in acest caz ca un tip cu personalitate dubla.
    Doar teoretic (in sens de perceptie publica) Emil Boc s-a contrazis.
    PRACTIC, el s-a crezut chiar Traian Basescu (nu e nimic de ras aici! dimpotriva!).
    Mai exact, nu s-a crezut cetateanul Basescu, dar S-A CREZUT PRESEDINTELE ROMANIEI.

    Prin repetarea cuvintelor sefului statului, Boc- care este in mod evident schizofrenic- S-A CONFUNDAT CU personajul care detine FUNCTIA de presedinte al Romaniei, crezand ca se afla, oficial, pe acea pozitie.

  42. 43 Aya martie 22, 2011 la 5:48 am

    @

    Adrian Nastase

    Nu cred ca Boc isi va cere scuze pentru enormitatea de a-i fi atribuit laureaturlui premiului Nobel- Pissarides- o imbecilitate.
    Pe acea imbecilitate, Boc si-a ‘intemeiat” unul dintre „argumentele” in favoarea noului Cod al muncii (criminal, din perspectiva sociala, ca si individul in cauza).
    Daca si-ar cere scuze, ar insemna sa-si nege argumentul- si ceea ce, in viziunea sa imbeciloida, ar putea insemna fundamentare.

  43. 44 Aya martie 22, 2011 la 5:53 am

    @

    Santinela

    Observ ca esti un vajnic vanator al coruptilor. Ca sa iti astamperi setea de dreptate, te sfatuiesc sa cauti, cu precadere, in PD-L (sau, ca sa-ti fie mai usor, intre ministrii si secretarii de stat pedelisti- sunt atat de multi corupti pe metru patrat in acea categorie, incat ai reusi sa-i depistezi doar „cercetand” 24/24 ore).

  44. 45 Aya martie 22, 2011 la 5:57 am

    @

    Mariana

    Boc nu „se face” ca traduce gresit- sau ca intelege gresit (cu precadere Constitutia-ceea ce justifica opiniile unor specialisti in sensul ca a obtinut in mod fraudulos titlul de doctor in stiinte juridice).
    Boc, fiind cretinoid, chiar asa intelege (si traduce) firesc: gresit, adica.

  45. 46 Fault martie 22, 2011 la 7:10 am

    PUŢARIDIS VS PISSARIDIS

    Puţaridis alias d-l Boc Emil – un escroc ce se ascunde, de la o vreme, după ochelarii negrii de umil cerşetor carpatin deghizat, s-a luat în minte cu „Nobelu” Pissaridis minţind ca o târfă dezchiolată pentru a-i prosti pe mioritici în legătură cu antieuropeanul „Codru” al muncii, recent trecut prin parlamentul maghiar de la Bucureşti. Drept pentru care românii au lansat pe piaţă un toc marca Dobi cu efigia lui Emil, denumit prescurtat : Dobitoc…

  46. 47 Fault martie 22, 2011 la 7:13 am

    ELICOPTERUL – LECŢIE DIVINĂ

    Angela Merker căzu de la o milă,
    Două minute, cât o viaţă, de coşmar,
    Până ce popa-tatăl ei îi puse pilă
    Decisivă, şi-i reporni motorul, aşadar.

    Vazi JON* şi tu te-ncrezi în pale
    De elice, recomandând această cale.
    Numai că n-ai în tine nimic sfânt
    Şi vei ateriza în propriul mormânt !…

    JON*- Javra Ordinară Naţională

  47. 48 Vasile, martie 22, 2011 la 7:28 am

    Si cu toatea astea dl. A. Nastase,

    In tot politicul / parlamentul Romaniei nu s-a gasit un singur om , un profesionist adevarat in ale politicii care sa-i spuna dl.Boc in plen.” Mananci boc domnule PM , Dl. Pissarides nu a firmat ce spui dumneata acum!”.
    Acest lucru se intampla atunci cind politicienii sunt promovati clienlelar cu vise de baroneti , sau conti , atunci cind sunt preocupati pe propriile interese si nu stapanesc aceasta meserie !Nici cel putin nu isi fac temele dupa o zi pe alta!

  48. 49 zoe martie 22, 2011 la 7:43 am

    Intre Boc si Severin cred ca toata lumea il prefera pe Boc.

  49. 50 Doru Coarna martie 22, 2011 la 7:55 am

    @ AN

    Boc n-are bani ca sa salveze cetateni romani dintr-o zona cu radiatii!

    Stiti cat costa avioanele hergheliei guvernamentale clujene dizlocata de Boc la Bucuresti in fiecare weekend pe ruta Bucuresti-Cluj-Bucuresti? Nu mai vorbim de cazarea lor in capitala… Dar poate ii considera eminenti si n-ar putea guverna fara ei, si chiar sunt in comparatie cu el, dovada traducerea la care faceti referire si politicile guvernamentale ale lui Basescu (era sa scriu Boc…).

    Stiti cat a costat vilegiatura la ONU a lui Emil Boc impreuna cu rudele si echipa? Pt un speech fara obiectiv, fara sens, fara finalitate! 200.000$!

    Dar stiti cat a costat, cu ocazia spotului acela turistic, plimbarea round-the-world a echipei dnei Udrea? Au ocolit jumatate din glob cu avionul inchiriat sa s-o ia din Los Angeles pe Nadia Comaneci… si poate sa faca ceva shopping.

    De celebra gondola nu mai amintesc. Despre portalul nu-stiu-care iar nu mai amintesc, 500,000$, frunzulita 200,000$, si tot asa.

    Dle Nastase, pe mine nu ma deranjeaza ca Boc se ieftineste la tarate si se scumpeste la malai, asa ar face orice imbecil si deci are circumstante, insa sunt sigur ca daca sinistratii romani din Japonia ar fi fost etnici maghiari, Boc ar fi trimis intreaga flotila TAROM in sit indian ca sa-i recupereze. De ce? Pai ar fi fost in interesul pdl de a ramane la guvernare.

    Eu stau si ma intreb: cum exista atatea cazuri in care oameni veniti cu tancurile si-au modificat numele si biografiile, vezi Tismaneanu-senior, nu cumva si Boc Emil este vreun astfel de produs, asa cum era Asztalos alias … am lapsus, dar ma intalnesc mereu cu dansul prin magazine, de filiatie maghiara? Nu ca m-ar deranja, ba chiar deloc, insa astfel ne-am putea explica cam toate cele ce ni se „intampla” in acesti ani.

    Ref. la Adrian Severin, eu nu cred ca trebuie abandonat. Stiu ca PSD il poate inlocui oricand cu oameni de acelasi calibru, insa a-l „demisiona” in urma unei astfel de lucraturi inseamna ca PSD sa-si insuseasca lucratura pana la capat! Concret, daca PSD nu-l sprijina inseamna ca este penetrat complet de portocalii aici si populari acolo, si atunci nu mai avem despre ce vorbi. Daca il sprijina, PSD remonteaza increderea interna, unitatea. Sa nu uitam ca nu exista efect, adica nu s-a intamplat nimic, si din cate stiu si chiar daca ea ar fi existat, intentia inca nu se pedepseste pe nicaieri.
    Trebuie schimbata imaginea de lupanar din cadrul PSD. Cum s-ar fi derulat lucrurile daca cel acuzat ar fi fost un pedelist, ar mai sarit de coada in sus Monica? Cat de sus, atat cat a sarit in cazul lui Ridzi, al Robertei, al lui Pasat, al Elenei care a sfidat o comisie parlamentara de ancheta si nici pana azi n-am aflat ce-a facut dansa cu banii publici (ai lui Boc)?

  50. 51 Vasile, martie 22, 2011 la 8:16 am

    Hai sa vorbim si off topic daca dl. Nastase ocoleste subiectul,

    Ce se va intampla ,daca va fi mai „bine” ,in Egypt,Tunis, sau Libia doar Allah stie!
    Cu toate criticile aduse de opozitie, Traian Basescu , a avut o pozitie destul de inteligenta!
    Daca conflictul local a fost generat de numultumirea populatie sau de alte cauze si de acest lucru doar Ben Lden stie.
    Se pare ca daca Obama o face din placerea de a-si etala muschii, Berlusconi o face deoarece nu stie daca buzele i-au fost afectate de herpes dupa ce a pupat mana libianului sau cine stie ce din propriul harem ,Sarckozi o face din narcisism si ca razbunare pentru faptul vca vechiul lui prieten la demascat in public ca sufere de o boala anume la scufita , ca dovada doamna Merkel a spus pass , si nu numai dansa!
    Logic vorbind, in comparatie cu NATO, arsenalele celor implicati erau prea pline si este destul de greu de a scapa de aceste deseuri si atunci duca-se pe pustii!
    Toate tarile isi vor reinoi arsenalul cu o singura exceptie RUSIA care il va dubla!!!!!!!
    Acesta este rezultatul interventiei militare , amestecul direct si interventia intr-o tara suverana … cresterea potentialului armat intro tara in care asasinatul politic,
    metodele antidemocratice sunt prioritare altor demersuri nu conteaza , de ce nu atacati domnilor Rusia, Coreea de Nord , sau China?

  51. 52 panacanddomnulenastase@hotmail.com martie 22, 2011 la 8:22 am

    Depozitul de la Mavrodin încă nu funcţionează, pentru că nu-i ies licitaţiile lui Dragnea.

    Deşi i s-a făcut inaugurarea acum 6 luni, depozitul de gunoi de la Mavrodin, „cea mai mare investiţie din judeţ”, cum îl numea Dragnea, încă nu funcţionează. Cauzele, prezentate de un adjunct al lui Dragnea, sunt penibile.

    Se spune că depozitul este în probe, dar că birocraţia românească îl ţine oprit. Evident că sub aceste scuze infantile se ascunde altceva. După ce Dragnea a tăiat panglica, în toamna trecută, depozitul de la Mavrodin a trecut în conservare. Nu se lucrează la el, în schimb Dragnea şi CJ Teleorman, se tot chinuiesc să facă licitaţii.

    Din păcate pentru Dragnea et company, licitaţiile trebuie să fie corecte, astfel prefectul judeţului le va contesta în justiţie. Aceasta este cauza pentru care se tot lungeşte punerea efectivă în funcţiune a depozitului de la Mavrodin. Ca să ia ochii fraierilor, un adjunct al lui Dragnea a declarat că firma care a construit depozitul a fost dată în judecată, cerându-se daune de 1,3 milioane de euro. O enormitate, evident, pentru că totul a fost făcut conform caietului de sarcini, semnat de Dragnea, ca şi a comisiei de recepţionare, care a dat undă verde funcţionării depozitului.

    În acest moment, trebuie să se desfăşoare licitaţiile pentru firmele care se vor ocupa de sortare şi ambalare, respectiv de colectare a gunoiului. Toate intervenţiile lui Dragnea, pentru ca firmele sale să câştige licitaţiile, sunt de pomană, nu se găsesc chichiţe care să facă să câştige firmele dorite.

    Este evident pentru oricine, Dragnea este un şarpe boa care strânge judeţul, până la sufocare, la pieptul său. Trebuie să ne desprindem din braţele acestui individ, care de 15 ani sufocă, puţin câte puţin, tot ce este viu în judeţ.

  52. 53 Vlad martie 22, 2011 la 8:28 am

    Sunteti rai, atat pot sa spun,
    pai domnul Boc si domnul Botis, vor sa primeasca si ei premiul Nobel, pentru economie dar cum nimeni nu-i asculta singura modalitate prin care cred ei ca pot sa demonstreze valabilitatea teoriei lor este sa o puna direct in practica. Asfel s-au gandit sa o aplice, iar cand rezultatele vor vorbi de la sine o sa le dea astia si un Nobel. 🙂

    Lasand gluma, ceea ce a facut domnul Boc este extrem de grava, totusi ma intreb, pentru manipularea maselor nu intra in codul penal? Daca nu ar trebui, pentru ca altfel nu rezolvam nimic.

    Si inca o intrebare, cum de nu s-a sesizat si Opozitia cu privire la aceste afirmatii? Poate ca ar trebui Opozitia sa cear public domnului Boc sa dea o desmintire cu privire la cele afirmate, nu de alta dar ar mai reduce din putina credibilitate pe care o mai are.

  53. 54 eficientaenerg martie 22, 2011 la 8:59 am

    Emilica…aplica!
    Nu explicaţiile ce se dau faptelor, ci faptele însele sunt adevărul.
    Mihai Eminescu
    Nu poţi clădi o reputaţie pe ceea ce intenţionezi să faci.
    Henry Ford
    Adevărul se găseşte întotdeauna în simplitate, şi nu în multiplicitatea şi confuzia lucrurilor.
    Isaac Newton
    Credinţa şi adevărul sunt cele mai sacre împliniri şi înzestrări ale minţii umane.
    Marcus Tullius Cicero

  54. 55 Doru Coarna martie 22, 2011 la 9:08 am

    @ Vasile,

    nu mai exista tari suverane, toate sunt dependente de cate ceva, de o piata, de o marfa, de o multinationala sau de un alt stat. Noi de pilda suntem superdependenti, dar in principal de udmr. Deci se poate si fata de o entitate politica, ma rog, culturala.

    Interventionismul va lua amploare cata vreme criza nu trece bine, criza alimentara nu este eradicata, criza petroliera nu dispare. Tarile mari nu pot bate pasul pe loc dupa cate un dictator de aiurea ce-si face el o politica a lui cu ceea ce crede el ca-i apartine, petrolul in cazul lui Gaddafi. Nu de alta, dar cand Gaddafi a luat puterea, n-a venit cu petrolul ala mostenire de la ma-sa. L-a preluat ca pe un dar de la Allah. Si apoi si l-a insusit! Adica banii.

    Iti scriu pt ca a combate interventionismul se arata a fi o cauza pierduta, noua moda este de a-ti lua ce-ti trebuie, daca iti trebuie cu adevarat si esti gata de orice. Iar ceilalti te vor sustine sub diverse forme, cata vreme iti recunosc capacitatea si nevoia reala. Care poate fi si a lor.
    Ceea ce este insa interesant este ca asa a fost intotdeauna, noi insa eram intoxicati cu propaganda ceausista si nu aveam habar despre ceea ce se petrecea in realitate pe planeta. Ceausescu insasi mi-ar sustine punctul de vedere, insa stii ca nu mai poate s-o faca din aceleasi motive.

  55. 56 marina martie 22, 2011 la 9:11 am

    Domnule Nastase va rugam atentionati comunitatea internationala cu ce se intampla la Cernavoda, centrala noastra a incaput pe mana unor borfasi suntem cu totii in pericol si noi si ei, rusii ce fac dorm?Ei nu au informatii cu privire la caracatita din romania care le poate fi si lor fatala?Ce ateptam , ce asteptati, daca fatuca aia de la antena3 nu descoperea magaria toti ne asigurau ca la noi totul e in regula, nu vedeti ca astia nu au nici mama nici tata, pentru ei conteaza numai puterea care sa le aduca BANI!

  56. 57 Vasile, martie 22, 2011 la 9:44 am

    Doru,

    Efectul globalizarii afecteaza intr-un fel sau altul economicul si poate si politicul dar interventia directa in orice tara constituie totusi un mare abuz.
    Ma gandesc ca la nivel interplanetar , la o adica orice alien , ar fi indreptatit sa steraga omenirea din n motive!
    Noi, aceia care-l criticam pe Traian pentru prea marele rau adus compatriotilor de ce nu am critica alti traiani demni si ei de dispret!

    PS.
    Felul in care Gadafi dispune de petrol , sau felul in care libienii primesc o parte din acest cistig , este insa cu totul altul ,cu mult mai rational , superior francezilor,americanilor ce sa mai spun de romani.Acolo fiecare copil , elev ,somer primeste lunar echivalentul a aprox. 450 USD ,o familie cu patru copii si un somer primeste peste 2400 usd lunar!

  57. 58 Ghita Bizonu' martie 22, 2011 la 10:06 am

    Aya scuze da Bpc nu este schizo.
    Este un taranoi (asta nu inseamna taran!) care sa- ajuns mahal;agiu si se vrea si el ceva mai rasarit . Pretentii cat carul ….si daca se poa imediat.
    Ptr indiviizii de acest gen dubla masura este standard. Una ptr ei si ai lor , alat ptr restu. Una cand le merge bine si una cand nu. Ptr ei „adevarul” este ceva ce le convine lor ….si vice-versa.

  58. 59 Marcus martie 22, 2011 la 11:08 am

    Adio Sarko Si N-am Cuvinte!

    Dup-un nou rateu cu Nutza, voda sta in pat turceste
    Si privind chiombis decorul, la niciunde el gandeste.
    Langa el sta si Elena admirandu-si manichiura
    Ajustand-o plictisita, unghii rotunjind cu gura.

    Suparat este chiombila si stresat nevoie mare
    Ca de-o buna vreme-ncoace nu si-a mai simtit-o tare.
    Ba, mai mult, la sfat de doctor incercat-a si Viagra
    Dar degeaba, flescaita moale fu cand vazu neagra.

    Inutil se rupse Nutzy in figuri de ceasul mortii
    Dumneai, netulburata, brusc muri in fata portii,
    Si oricat efort depus-au ambii, atat el si biata Nutzy,
    Totul fu facut zadarnic, sport degeaba-n ciuda putzii.

    Geaba incerca Manolea cu potiuni si leacuri multe
    Geaba fu in tiganime fiind supus la cele-oculte
    Geaba doctorii-n Viena il tinura-n tratament
    Geaba singur in privata facu ziua-ntrenament,

    Cand Elena, uda toata si plina de sex apil,
    I se daruie in noapte, totul este inutil.
    Falus mandru alta data si stiut erect si dur,
    Balegos sta pe oute, bun de cozoroc la cur.

    Tot gandind asa aiurea, chiombu-i brusc iluminat,
    Realizand ca toate-acestea sunt pentru ca-i el stresat,
    De cand Sarkozy in lume l-a tratat ca pe-un rahat
    Nici mandra, intre picioare, n-are gandu’ la sculat.

    Solutia este deci simpla si sta in puterea lui,
    Stresul poate sa-l alunge dandu-i-o francezului,
    Si in noua vanzolela cu razboi in Libia
    El îi da cu flit lui Sarco, sa isi scoale… sabia.

  59. 60 Alex martie 22, 2011 la 11:22 am

    Nu este deloc vorba de o guvernare dupa ureche, ci, din pacate, dupa cum a scos in evidenta Liviu Voinea, suntem prizonierii unui staff neoliberal urmand un proiect globalist de tipul Consensului de la Washington. FMI-ul ne vinde in anii urmatori si pielea de pe noi si vom fi o populatie tribala precum indienii din rezervatii. FMI-ul, dupa ce ne-a impus privatizarea tuturor resurselor interne, o tine gaia matu cu liberalizarea si dereglementarea care conduc, in final, la disparitia pietelor interne, eliminarea concurentei, a clasei de mijloc si a investitorilor autohtoni, migratia fortei de munca calificata.

    In paralel cu distrugerea economiei nationale, Guvernul Boc face jocul UDMR-ului, desavarsind distrugerea Romaniei.
    Istoricul Dinu Giurescu despre coincidente – regiunile de dezvoltare sau destramarea Romaniei?
    http://www.ziaristionline.ro/2011/03/22/regionalizarea-si-destramarea-romaniei-prin-noua-regiune-autonoma-maghiara-impusa-de-udmr-academicianul-dinu-giurescu-trage-semnalul-de-alarma/

  60. 61 Joanna martie 22, 2011 la 11:24 am

    @Zoe
    „Coana Zoiţica”, de ce vorbeşti mătăluţă în numele tuturor? Cine te-a îndrituit s-o faci? Ce te recomandă?

  61. 62 Doru Coarna martie 22, 2011 la 11:24 am

    @ Aya,

    ma gandesc ca le-ai cam dat de lucru alora de pe la ambasadele Austriei si Germaniei, au enorm de tradus la postarile tale ca sa inteleaga Swoboda si restul echipei cine si cum i-a decopertat!

    Continua, poate ii ineci definitiv, daca ai putea scrie in maghiara…

    Glumesc.

  62. 63 Alex martie 22, 2011 la 11:29 am

    In acelasi construct neoliberal intra si Adrian Severin care tare as vrea sa stiu ce rol a jucat.

    Franta corupta trebuie exclusa din Schengen

    Severin nu s-a aratat cu trei luni in urma mai responsabil decat Basescu si baconschi, desi parea mai inteligent. Europarlamentarul roman a pus, la randul sau, mana la izolarea Romaniei, facut o declaratie dura la adresa Frantei in contextul amanarii aderarii la Schengen:
    http://www.cotidianul.ro/134036-Severin-la-fel-de-iresponsabil-ca-Baconschi-si-Basescu

  63. 64 Joanna martie 22, 2011 la 11:35 am

    @Nicu
    Scrie, măi omule, româneşte, că m-ai exasperat cu puzderia greşelilor de punctuaţie şi de ortografie! M-ai ameţit! Ai lipsit chiar aşa mult de la şcoală?
    Ai tupeul, superficialitatea şi insolenţa bocilor. Este de ajuns să te asmută cineva, că tu şi amuşinezi…

  64. 65 Draghi Puterity martie 22, 2011 la 11:38 am

    Un articol din The Guardian despre razboiul din Libia care face unele paralele cu razboiul din Iugoslavia si Irak:

    http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2011/mar/20/libya-iraq

    Concluzia articolului: numitorul comun e imperialismul vestic.

    P.S. In ce-l priveste pe Basescu, calculele lui (in regim bahic, ca de obicei) nu se refera decat la a stabili care sponzor („licurici”) il va tine pe el mai mult la putere si nu au nici o legatura nici cu interesele Romaniei nici cu principii morale.

  65. 66 Socrate martie 22, 2011 la 11:39 am

    Nici o sansa ca Traian Boc sa-si insuseasca ideile si viziunea lui Christopher Pissarides. E chestie de pricepatoare. De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere. Numitii au idei putine, dar fixe si proaste.
    Off topic. Cica presa internationala acuza “ „România – Libia: relaţii periculoase” . Eu, care o cred pe Xantipa, as titra “ Romania – Libia : relatii periculoase si dubioase “. Xantipa crede ca Gadafi il are cu ceva la mana pe TB ( afaceri dubioase – armament, petrol, altele, si , de ce nu, chiar sponsorizare, ca in cazul lui Sarkozy ). Asa ca TB o scalda, tremurand ca o frunza de frica ca nu cumva sa vorbeasca Gadafi.

  66. 67 Marcus martie 22, 2011 la 11:42 am

    Cu Noi Si Cu Franta Ai Ce Ai, Da’ Cu NATO Ce-ai Avut?

    Cu ultima gafa de proportii universale comisa, in relatia Romaniei cu Franta in special si cu aliatii in general, chiombu a pus bomboana pe coliva diplomatiei romanesti, pe care dupa ce a bagat-o in coma si a tinut-o izolata in carantina internationala, a omorat-o cu sange rece, numai si numai pentru a-si satisface el un ego visceral si patologic razbunator, dovedind inca o data, de parca ar fi mai fost nevoie, ca el si politica externa sunt doua linii paralele, pe motiv de ignoranta lui totala in acest domeniu.
    Nu numai ca s-a facut de tot rahatul la summit-ul respectiv, dar a continuat in forma agravanta sarabanda imbecilitatilor sustinute, drept pozitia Romaniei, intr-o problema internationala extrem de delicata, consecintele gestului si declaratiilor sale din aceste ultime zile putand sa coste enorm tara noastra pe termen mediu si lung. Lasand la o parte relatiile cu Franta, in care Sarkozy s-ar putea sa castige si al doilea mandat, acest lucru insemnand inghet arctic in relatiile bilaterale atata timp cat chiombu va mai fi la putere, declaratia in care ii catalogheaza pe liderii Opozitiei libiene drept criminali, in timp ce state civilizate si cu cuvant greu de spus in politica inernationala fac tot posibilul pentru a-i sustine in efortul lor de a inlatura de la Putere un dictator care-si vaneaza cu aviatia propria populatie, va costa enorm tara noastra in perspectiva relatiilor bilaterale dintre cele doua tari, dupa inlocuirea dictatorului de la carma Libiei.
    Faptul ca face politica externa dupa ureche, inspirat fiind de modelul in care, marinar fiind, mergea in bazarele arabesti, unde negocia cu tarabagiu’ arab in engleza marinareasca “this model, altro colore”, nu mai este un secret pentru nimeni, iar greseli de genul ultimei perle in care confunda o “alianta de vointa” cu una “de bunavointa”, pe postul public de televiziune, nu fac altceva decat sa intareasca ignoranta totala in care se scalda impostorul ajuns fraudulos la Putere.
    Nici acum nu cred ca s-a trezit din betia “succesului” repurtat dupa ce l-a trimis pe Sarkozy la NATO, satisfacandu-si astfel dorinta morbida de razbunare infantila, si inca este convins ca avioanele care survoleaza astazi cerul Libiei sunt sub comandament NATO, motiv pentru care el nu are cum sa se “produca” cu o pozitie oficiala a Romaniei, pana cand aceasta nu este solicitata de Alianta Nord Atlantica. Ori avand in vedere ca NATO n-are nici in clin nici in maneca cu ce se intampla acum in Libia, chiombu nostru va astepta pana la Calendele Grecesti un semn din partea alianţei nord-atlantice.
    Ca Basescu este cum este, in ceea ce intreprinde atat pe plan intern cat si pe plan extern, unde confunda scena politica cu maidanul copilariei sale, este de notorietate internationala, fapt taxat la greu de democratiile autentice si puternice ale lumii prin izolarea totala a acestuia, repectiv a tarii noastre, in planul activ al politicii internationale.
    Mai intersant mi se pare insa faptul ca, si acum, in ceasul al doisprezecelea, cand politica externa a Romaniei, sub chiombu’ imparat, s-a dovedit un faliment total si lamentabil, cu costuri enorme pentru noi, se mai gasesc voci care sa-l sustina demential atat pentru politica de tradare a tarii in relatie cu pretentiile maghiarimii cat si pentru pozitia avuta fata de Franta.
    Pur si simplu este dureros sa ai de suportat asemenea compatrioti, atinsi serios la bibilica si lasati sa umble fara camasa de forta pe strazile si ulitele patriei, ba mai mult, cu liber acces la mijloacele de exprimare in media.
    Basescu, mai mult ca sigur ca-i nebun, insa cei care-l sustin de o asemenea maniera n-au practic alta scuza decat cea a ciolanului oferit cu larghete la rontait de o clica de derbedei, gestionara vremelnica a destinelor noastre.
    Cu astia trebuie dat de pamant, in Justitie, dupa ce vom scapa de ciuma portocalie.

  67. 68 dlnimeni martie 22, 2011 la 11:42 am

    Aya, in mod normal nu trebuie ca statul sa ceara bani romanilor pentru repatriere. Dar, daca vrei ca stat sa faci asta ca sa te dai sarac, atunci macar fa-o elegant.

  68. 69 dlnimeni martie 22, 2011 la 11:47 am

    Ghită Bizonu: stiti bancul, unii zic ca da, altii zic ca nu,…

  69. 70 dlnimeni martie 22, 2011 la 11:52 am

    Fault: nu e de poezie. Chiar daca subiectul nu este comentat, sunt persoane care se gindesc la asta. Probabilitatea ca ambele canale sa se defecteze simultan la un sistem 1 din 2 (un helicopter cu 2 motoare) este de 3%. Ceea ce inseamna ca incidentul respectiv inseamna 3% ghinion (cu norocul ca nu era acolo) si 97% altceva.

  70. 71 Marcus martie 22, 2011 la 11:56 am

    @aya: cand iti spun ca vii cu scenarii rocambolistice lungi cat o zi de post, nu numai ca nu ma crezi dar ma si ameninti cu Rasboiu’ 🙂 . Aya, draga, puteau ai dracu’ shpioni sa faca „enspe” mii de scenarii, daca maestru Severin, in calitatea lui de parlamentar european si mai ales de om politic cu ani grei de experienta in spate, n-ar fi pus (de ce oare, ma intreb de atatea zile, caci suma pusa ca miza era mai mica si decat salariul luii de parlamentar ?) botu’ la provocare, astazi am fi discutat altceva. Si mie imi pare rau pentru situatia creata pentru Romania, dar macar, pentru cat de cat dres busuicou, d-l Severin si-ar putea inainta demisia. Nu sunt specialist nici in lobby, nici in consultanta, insa cei sapte ani de acasa imi dicteaza ca ceea ce a facut d-l Severin pute al dracului de tare, chiar daca pe undeva ar fi la limitele legalitatii. Ca dilpomat, agent sub acoperire (vezi cazul consulului nostru in Moldova, filmat cu pantalonii in vine), reprezentant al tarii indiferent sub ce forma in strainatate, abc-ul conduitei iti dicteaza sa fii extrem de precaut in propuneri cu iz oneros, deoarece nu numai ca te poti compromite tu, dar poti trage si tara dupa tine. Cam asta i s-a intamplat lui Severin, cu sau fara ajutorul unor servicii straine de informatii sau al unor adversari politici.
    sa fii iubita
    marcus

  71. 72 contele martie 22, 2011 la 12:39 pm

    @ Aya

    ” Adrian Severin a refuzat luni seară solicitarea şefului grupului socaliştilor europeni Martin Schultz de a demisiona. Liderii de la Bruxelles aşteptau din partea europarlamentarului român să facă acelaşi gest de onoare ca şi ceilalţi doi europarlamentari implicaţi în scandalul de corupţie. Severin însă se agaţă de mandatul de europarlamentar ”

    Cu stilul său preţios în care ne explica cât este el de îngrijorat cu privire la cantitatea de hidrogen din apă, aşa ne abureşte acum cum că şpaga nu e şpagă ci e consultaţie şi management.
    Foarte bine atunci, să propunem să dispară cuvintele şpagă şi trafic de influenţă şi să le înlocuim cu consultanţă şi management. Sau să introducem “şpagă şi trafic de influenţă” în Nomenclatorul de Activităţi ca pe-o activitate economică recunoscută şi legală, eventual îi dăm şi-un Cod CAEN.

    Of, of… Aya, de ce insişti pe acest subiect? Dacă la început am privit subiectul cu oarecare detaşare deja a început să mă irite acest domn parlamentar roman. Severin este terminat. Nu-i nicio mare teorie a conspiraţiei, ziariştii au încercat să scoată un subiect abordând, zic ei, vreo 60 de parlamentari şi trei au căzut în plasă.
    Severin TREBUIE să-şi dea demisia şi pe urmă n-are decât să se scuze şi să acuze cât vrea.
    Altfel se face şi NE face de râs. Dacă aş fi vreun postac portocaliu mi-ar place să nu-şi dea demisia…ce subiect bun de dezbătut este… Dar cum nu sunt, mă scoate din sărite că ceilalţi doi şi-au dat demisia şi marele nostru parlamentar român şi “incomod” se strofoacă în explicaţii penibile. Domnul acesta pare să creadă că-i ca la noi în Parlament. Domnul acesta a devenit incomod pentru ţară şi …pentru PSD, la urma urmei!
    Pe zi ce trece îmi dau seama că porecla de bursuc veninos i se potriveşte din ce în ce mai bine. Bursuc veninos şi “ preţios”.

    P.S. Dacă ai vreo simpatie pentru el îmi cer scuze dar mă calcă pe nervi în acest moment. Vorba unuia: în Germania pe la televizor nu auzi mai niciodată de România. Acum se aude… chiar prea mult!
    Dacă-şi dă demisia ACUM îmi retrag vorbele.

  72. 73 contele martie 22, 2011 la 1:04 pm

    Am vrut să văd cât câştigă un parlamentar european şi mi-am adus aminte că pe acest blog am citit ceva despre acest subiect. Şi mi-am dat seama că Legile lui Murphy sunt mereu prezente…

    Cu aproape 18.000 de euro a crescut alocatia anuala a fiecarui europarlamentar. Deci, fostul ministru, reciclat in parlamentar, Andrei Severin se bucura de un supliment lunar de 1500 de euro, asta peste salariul de aproape 8000 de euro, pe care il primeste in prezent. Si peste cei 300 de euro diurna pentru fiecare zi de lucru la Bruxelles. Si, peste cei aproape 20000 de euro primiti pentru cheltuieli de personal si administratie.

    D-ul Severin vrea „diurnă „ de 4000 EURO pe zi. Peste salariul lunar de 8000 de EURO. Peste diurna de 300 EURO. Şi peste…

    Am dat un exemplu de ce, în acest moment, A.Severin este nociv şi pentru PSD.

  73. 74 grigore martie 22, 2011 la 1:04 pm

    domnule nastase, in nenumarate rinduri si in diverse ocazii eu v-am spus ca geoana este un RAU psd. nu m-ati crezut. iata ca acum inca odata se dovedeste ca am avut dreptate. in rest numai de bine pentru dvs. si psd
    onoare muncii!!!

  74. 75 LePrince martie 22, 2011 la 1:04 pm

    @Baronul Munchhausen

    Ii spui Ayei:
    „Cred ca nu o faci pe gratis, ar fi inuman sa ti se pretinda sa stai non stop la panda si sa te alegi doar cu o floare sau cu o strangere de mana. Asa ca inteleg, acum, faptul ca Severin a facut bine, dupa opinia ta, ca a emis acea factura care l-a ingropat, pur si simplu, sub greutatea dovezilor…..”

    Urmaresc ceea ce scrii. Uneori ai pareri pertinente. Nu pot sa nu remarc totusi, un partizanat inflamat si usor subiectivism. Nu am o opinie definitiva in privinta lui Severin. Te pot asigura totusi ca si in situatia in care acesta a gresit, poate chiar constient, Romania are de pierdut prin eliminarea sa din politica europeana. Nu e vorba de omul Severin, ci de incarcatura de experienta, conexiuni, relatii,expertiza si know-how pe care acesta o contine ca personalitate. Judeci cu foarte multa usurinta, si tragi concluzii prea repede, din ceea ce spui , satisfactia „identificarii coruptiei” in conexiune cu PSD este transparenta. Sfatul meu este sa fii mai prudent cand emiti sentinte, nici nu stiu daca esti in masura sa o faci.

    Te grabesti sa tragi concluzii si in ceea ce o priveste pe Aya. Te legi de amanunte fara semnificatie, fiecare isi stabileste orarul dupa cum crede, iar timpul alocat blogului sau altor activitati, nu te priveste. In privinta recompensei pentru a scrie pe blog, insinuarea este o mica marlanie, nedemna de un baron. Chiar sa fie reala, recompensa nu ar fi de condamnat, iar faptul ca sugerezi prin subinteles ca ar fi, tine de reflexele unei alte epoci, si nu este sub nici o forma o idee „aristocrata”. Te-ai grabit sa-l „accidentezi” si pe dl nimeni, care este unul din personajele cele mai echilibrate ale blogului.
    Baroane! Nu este o provocare la duel, ci o atentionare amicala. Uneori , in dorinta de a-ti arata maiestria in echitatie, „sari calul”.
    S-auzim de bine.

  75. 76 grigore martie 22, 2011 la 1:06 pm

    „RAU pentru psd” ,rectificare,

  76. 77 blogideologic martie 22, 2011 la 1:15 pm

    Profesorul Simon Deakin vede o lege corectă a muncii în timpul „celei de a treia revoluţii industriale” ca pe un contract social care creează condiţii pentru favorizarea şi intensificarea economiei cunoaşterii.

  77. 78 Ghita Bizonu' martie 22, 2011 la 1:23 pm

    nationalismu si fascismu romanesc<? is perociloe europene , nu? Scamdal perpetuu si uni dresc sa ne "denazifice" (nu nu sunt omecili ci doar teleptuali curecti politic).
    Insa ia luati de la Bizonu( care ia de la CEDO) si poa vreti sa urmiti si audierea la 14:30 pe http://www.echr.coe.int.
    Si acu cazu :
    dintai intr-o limba civilizata

    La stérilisation d’une femme rom en audience devant la Cour
    La Cour européenne des droits de l’homme tient ce mardi 22 mars 2011 à 9 h une audience de chambre dans l’affaire V.C. c. Slovaquie (requête no 18968/07), qui concerne une femme rom qui dit avoir été stérilisée sans son consentement entier et éclairé.
    Une retransmission de l’audience sera disponible à partir de 14 h 30 sur le site Internet de la Cour (www.echr.coe.int).
    La requérante, V.C., est une ressortissante slovaque de souche ethnique rom. Elle est née en 1980 et habite à Šarišská Poruba.
    Le 23 août 2000, elle fut stérilisée à l’hôpital-dispensaire de Prešov (est de la Slovaquie) – administré par le ministère de la Santé – après avoir accouché de son second enfant par césarienne. La stérilisation se fit par ligature des trompes, c’est-à-dire par section et serrement des trompes de Fallope, pour empêcher la fertilisation.
    La requérante allègue que, au dernier stade de ses contractions, on lui a demandé si elle voulait avoir d’autres enfants et qu’on lui a précisé que, dans l’affirmative, elle ou le bébé ne survivrait pas à une nouvelle grossesse. Elle affirme que, souffrante et effrayée, elle a signé le formulaire de consentement à la stérilisation mais qu’elle ne comprenait alors pas la signification du mot « stérilisation », ni la nature et les conséquences de la procédure. Aucune méthode alternative ne lui aurait été indiquée. Elle semble avoir signé le document d’une main tremblante. Elle affirme en outre que son origine ethnique rom – clairement mentionnée dans son dossier médical – a joué un rôle décisif dans sa stérilisation et que, au service de gynécologie et d’obstétrique de l’établissement, il était de pratique courante d’opérer une ségrégation fondée sur l’origine ethnique. Elle aurait notamment été placée dans une salle appelée « salle des Gitans » et on lui aurait refusé l’accès aux mêmes salles de bains et toilettes que les femmes non roms. Selon la direction de l’hôpital de Prešov, la requérante a été stérilisée pour des raisons médicales – un risque de rupture de l’utérus – et a donné son consentement après avoir été prévenue par les médecins des risques d’une troisième grossesse. De plus, en matière de stérilisations, les médecins auraient traité tous les patients sur un pied d’égalité et il n’y aurait pas eu la moindre ségrégation au sein de l’hôpital, les mêmes soins étant administrés à l’ensemble des patients.
    En janvier 2003, le “Centre for Reproductive Rights” et le “Centre for Civil and Human Rights” publièrent un rapport intitulé “Body and Soul: Forced and Coercive Sterilisation and Other Assaults on Roma Reproductive Freedom in Slovakia”. Un certain nombre de procédures furent ouvertes à la suite de ce rapport : une enquête pénale générale sur la stérilisation de plusieurs femmes roms qui fut finalement close pour défaut d’infraction pénale, ainsi que deux recours, l’un civil et l’autre constitutionnel, formés par la requérante. Dans son recours civil, cette dernière alléguait que le personnel de l’hôpital de Prešov l’avait fait stériliser par des manoeuvres dolosives et demandait des excuses ainsi qu’une indemnisation. Ce recours fut finalement rejeté en appel par le tribunal régional de Prešov en mai 2006, lequel jugea que sa stérilisation, en tant que nécessité médicale, avait été pratiquée conformément à la législation nationale en vigueur et avec son consentement. Ultérieurement, le recours constitutionnel de la requérante fut lui aussi rejeté.
    La requérante s’appuie sur un certain nombre de publications faisant état de cas de stérilisation de femmes roms survenus depuis la fin des années 70 en Tchécoslovaquie sous le régime communiste, ayant pour but de contrôler la population rom. Elle soutient en particulier que, selon une étude, 60 % des femmes stérilisées de 1986 à 1987 dans la région de Prešov étaient roms. Le Gouvernement expose quant à lui que, en Slovaquie, les femmes reçoivent toutes les mêmes soins et que, d’après les conclusions d’un groupe d’experts désignés par lui, tous les cas de stérilisation étaient justifiés par des raisons médicales et qu’il n’y avait aucune ségrégation. D’ailleurs, le taux de stérilisation des femmes en Slovaquie (0,1 % des femmes fécondes) serait faible et, bien qu’aucune donnée statistique officielle basée sur l’origine ethnique ne soit disponible, il serait possible de déterminer indirectement que le taux de stérilisation et d’accouchement par césarienne au sein de la population rom est nettement moins élevé que parmi le reste de la population.
    La stérilisation de la requérante lui aurait causé de graves séquelles médicales et psychologiques. Notamment en 2007 et 2008, elle aurait montré tous les signes d’une grossesse alors qu’elle n’était pas enceinte (ce que l’on appelle une « grossesse hystérique »). Traitée depuis 2008 par un psychiatre, elle continuerait de souffrir de sa stérilisation. Elle serait rejetée par la communauté rom et son époux actuel l’aurait quittée plusieurs fois en raison de son infécondité.
    La requérante estime qu’elle a été stérilisée sans son consentement entier et éclairé, que l’enquête ultérieurement conduite par les autorités sur ces faits n’a pas été complète, équitable ni effective et qu’elle a été victime d’une discrimination fondée sur la race et le sexe. Elle invoque les articles 3 (interdiction des traitements inhumains ou dégradants), 8 (droit au respect de la vie privée et familiale), 12 (droit de fonder une famille), 13 (droit à un recours effectif) et 14 (interdiction de la discrimination) de la Convention européenne des droits de l’homme.

    iar ptr cei amatori de dialecte tiganesti, pardon rome:

    Chamber hearing concerning sterilisation of a Roma woman
    The European Court of Human Rights is holding a Chamber hearing today Tuesday 22 March 2011 at 9 a.m., in the case of V.C. v. Slovakia (Application no. 18968/07), which concerns the sterilisation of a Roma woman, allegedly without her full and informed consent.
    The hearing will be broadcast from 2.30 p.m. on the Court’s Internet site (www.echr.coe.int).
    The applicant, V.C., is a Slovakian national of Roma ethnic origin. She was born in 1980 and lives in Šarišská Poruba.
    On 23 August 2000 the applicant was sterilised at the Hospital and Health Care Centre in Prešov (eastern Slovakia) – under the management of the Ministry of Health – during the delivery of her second child via Caesarean section. The sterilisation entailed tubal ligation, which consists of severing and sealing the Fallopian tubes in order to prevent fertilisation.
    The applicant alleges that, when in the last stages of labour, she was asked whether she wanted to have more children and told that, if she did have any more, either she or the baby would die. She submits that, in pain and scared, she signed the sterilisation consent form but that, at the time, she did not understand what sterilisation meant, the nature and consequences of the procedure. She was not informed of any alternative methods. Her signature on the record is shaky. She also claims that her Roma ethnicity – clearly stated in her medical record – played a decisive role in her sterilisation and that segregation according to ethnic origin in the gynaecology and obstetrics ward was a common practice. In particular, she was placed in the so-called “Gypsy room” and was not allowed to use the same bathrooms and toilets as non-Roma women.
    Prešov hospital’s management state that the applicant’s sterilisation was carried out on medical grounds – the risk of rupture of the uterus – and that she had given her authorisation after having being warned by doctors of the risks of a third pregnancy. They also submit that doctors proceeded in the same way for all patients as regards decisions to sterilise and that there was no segregation in the hospital, all patients being provided with the same care.
    In January 2003 the Centre for Reproductive Rights and the Centre for Civil and Human Rights published a report “Body and Soul: Forced and Coercive Sterilisation and Other Assaults on Roma Reproductive Freedom in Slovakia” (“the Body and Soul Report”). A number of proceedings ensued: a general criminal investigation into the sterilisation of different Roma women, which was ultimately discontinued on the ground that no offence had been committed; and, civil and constitutional proceedings brought by the applicant in which she alleged that the staff at Prešov hospital had misled her into being sterilised and in which she requested an apology and compensation. The civil complaint was ultimately dismissed on appeal by the Prešov Regional Court in May 2006, the courts finding that the sterilisation, a medical necessity, had been carried out in accordance with domestic legislation in force and with the applicant’s consent. The constitutional complaint was also subsequently dismissed.
    The applicant referred to a number of publications pointing to a history of sterilisation of Roma women which originated under the communist regime in Czechoslovakia in the early 1970s and which aimed at controlling the Roma population. In particular, she submitted that, according to one study, 60% of sterilisations carried out from 1986 to 1987 in the Prešov district had been on Roma women. The Government submitted that health care in Slovakia was provided to all women equally and that, according to the conclusions of a group of government-appointed experts, all cases of sterilisations had been based on medical grounds and no segregation had occurred. Indeed, the sterilisation rate of women in Slovakia (0.1% of women of reproductive age) was low and, although no official statistical data based on ethnic origin was available, it was possible to indirectly assess that the frequency of sterilisation and Caesarean section in the Roma population was significantly lower than among the rest of the population.
    The applicant’s sterilisation has had serious medical and psychological after-effects. Notably in 2007/2008 she showed all the signs of being pregnant but was not (known as a “hysterical pregnancy”). Treated since 2008 by a psychiatrist, she continues to suffer from being sterilised. She has been ostracised by the Roma community and her current husband has left her several times due to her infertility.
    The applicant complains that she was sterilised without her full and informed consent, that the authorities’ ensuing investigation into her sterilisation was not thorough, fair or effective and that she was discriminated against on the grounds of her race and sex. She relies on Articles 3 (prohibition of inhuman or degrading treatment), 8 (right to respect for private and family life), 12 (right to found a family), 13 (right to an effective remedy) and 14 (prohibition of discrimination) of the European Convention on Human Rights.

    Pardon Slovacia cea catolica , kakaneasca si restu superlativelor europene. Nu auz ca ala Ilie Witzelu sa isi aduca aminte de cine mai steriliza pe cine .. ca daca nu e romani nu se pune !!

  78. 79 LePrince martie 22, 2011 la 1:45 pm

    @contele

    Indiferent de venitul unui europarlamentar, nu cred ca este un argument pentru a spune „dom’le nu le mai ajunge astora”. Mie nu mi se pare condamnabil faptul ca cineva, fie el si europarlamentar, acorda consultanta si primeste bani pentru asta. Condamnabil ar fi daca acesti bani, indiferent ca sunt 1 euro sau 12000, sunt luati in conexiune cu o activitate care tine de PE, de traficarea unei influente si pentru a determina adoptarea unor norme, legi, amendamente in interesul strict al unei firme. Asta trebuie demonstrat. Daca Severin poate demonstar ca nu a facturat pentru asa ceva, din punctul meu de vedere nu este vinovat (intamplator, nici din punctul de vedere al legii).
    In rest sunt de acord, inclusiv cu necesitatea demisiei. Oricata suspiciune ar exista ca nu e decat o facatura, gestul ramane. Trebuia sa nu se comporte ca un novice.
    S-auzim d ebine.

  79. 80 LePrince martie 22, 2011 la 1:57 pm

    @All

    Nu sunt de acord cu Ponta. Nu ar fi trebuit sa ceara el demisia lui Severin, ar fi trebuit sa-i lase decizia acestuia. PSD ar trebui sa-l ajute sa-si demonstreze nevinovatia(daca crede in aceasta nevinovatie), nu sa-l ingroape. Faptul ca-i cere demisia este o dovada in plus ca Seevrin este vinovat. Atitudinea lui Ponta, implicit a PSD, il pune pe Severin in pozitie de offside. Asta nu inseamna ca Severin nu ar trebui sa-si prezinte demisia, daca PSE i-o cere. Pana la urma este mai responsabil fata de PSE decat fata de PSD. Vad ca PSD isi aduce acum aminte si de „lista lui Severin”, pe care o considera „penibila”. In sfarsit….

  80. 81 Vasile, martie 22, 2011 la 2:16 pm

    Severin nu trebuie sa-si dea demisia!

    Pina la un punct, exceptia lacomia si prostia omeneasca chestii care il privesc direct pe Severin ,toti cei care cer acum demisia lui severin o fac infantilism si infantilul sef , nu ar fi parca baronii si contii nostri ci insusi dl. Ponta.
    Cei care cred vreo clipa ca parlamentul european este altfel decit parlamentul Romaniei sunt mai mult decit infantili.
    Severin nu are dreptate atunci cind nu recunoaste ca a fost un dobitoc,dar are dreptate atunci cind sugereaza ca in parlamentul european lobby-ul facut de majoritari, de cei puternici, Franta,Germania,Spania,Italia aduce beneficii uriase tarilor respective, intereselor directe ale parlamentarilor agatati economic altfel decit o amarata de consultanta de 12000 de euro.
    Una peste alta in capcana in care a cazut lacomul Severin au cazut si altii si in mod sigur ancheta ziarului respectiv chiar daca a incercat sa pescuiasca peste 60 de pesti , nu inseamna ca a fost si o ancheta obiectiva.
    Dle. Ponta nu eliminindul pe Severin PSDeul devine mai curat peste noapte , daca aveti canini muscati din Mazare din Oprisan, din Rus , sau Dancu care fac politica anti PSD de peste 6 ani!

    Ce pot sa spun despre parlamentul european revazand reactia anti Severin, decit sa reiterez faptul ca si acestia dau dovada de perversitate si meschinarie nu neaparat politica ci chiar morala, pentru ca ce altceva decit interese si lobby face si desface acest parlament european pina la urma?

  81. 82 Baronul Munchhausen martie 22, 2011 la 2:29 pm

    @ Le Prince,

    Dragul meu print,
    Subsemnatul, Baronul Munchhausen a constatat doar ca mrs Aya a postat non stop, ziua si, mai ales, noaptea. Se spune ca noaptea este un sfetnic bun, dar asta se refera la faptul ca dupa un somn sanatos, cu mintea odihnita, vezi altfel lucrurile. La Aya, care a stat non stop pe blog, chiar nu stiu daca se mai poate revendica prospetimea, nu doar a ideilor ci si a demonstratiei. Cine, din proprie initiativa, doar din devotamentul nemarginit fata de partidul de suflet, isi sacrifica zilele si noptile, incercand sa apere ce e de neaparat? Devotamentul ei revolutionar fata de psd ma copleseste, ma intriga si ma nedumereste: cand isisi europarlamentarii PSE ii cer demisia lui Severin, mai pui la indoiala o anume vinovatie a europarlamentarului psd? Eu nu cred ca Schultz, liderul socialistilor din PE este un papagal care sa se lase manipulat de alde Sunday Times, Goldwin sau Basescu. Am scris ca greseala fatala a lui Severin a fost emiterea acelei facturi prin care pretindea 12000 de euro pentru consultanta, mai ales ca nu exista un contract scris. Apoi, faptul ca le-a dat telefon, indica interesul lui pentru afacerea respectiva, avand in vedere ca falsii lobbyisti au promis pana la 100000 de euro. Cred ca asta i-a luat, pur si simplu, mintile lui Severin. Si ar mai fi ceva: intr-un email, Severin i-a anuntat ca amendamentul a fost depus deja. Din textul respectiv, rezulta implicit ca el ar fi inaintat amendamentul, iar factura emisa ceva mai tarziu venea ca o manusa sa justifice plata solicitata.
    Nu stiu cat de inteligent este Severin, asa in general, dar din aceasta intamplare, rezulta exact contrariul. In plus, faptul ca nu a sesizat ciudatenia ca falsii lobbyisti nu puteau fi gasiti la telefon , fiindca erau mereu in sedinta, denota clar ca pe Severin il tenta doar money-ii.
    Dragul meu print,
    Nu stiu de ce iti pui la mezat aura princiara pentru Severin si lady Aya. Chiar cred ca, din perspectiva onestitatii, este mai pragmatic sa te delimitezi de ei: sau nu te avantajeaza???

  82. 83 Vasile, martie 22, 2011 la 2:30 pm

    Marcus,

    Deocamdata chiombu , in privinta Libiei a facut ce trebuia facut!De unde sa aibe romanii rachete expirate in arsenal de unde alti bani..de la Sarkozi? Jealnicul Sarkozi care ii vindea acum doi ani frantuzoaice lui Gadafi sau marele Berlusconi care-i pupa mana lui Gadafi ,desi parca nu l-am vazut sarutind cu atata evlavie mina propriului „papa” , sunt persoane de plans, pe acelasi vector nu cred ca italienii sau francezii pot fi mandri de asa oameni !
    Deocamdata atacul asupra Libiei a adus un mare deserviciu lumii, Rusia se reinarmeaza, daca intelegi acest lucru , gravitatea acestui eveniment ,si daca lumea o intelege ar trebui sa ceara demisia si lui Sarkozi si a lui Obama deoarece ce s-a cladit in zeci de ani de tratative a fost spulberat intr-o clipa.Adio Ukraina,Moldova unita,adio intarirea granitei , au cam inteles cu toti cam care-i democratia lumii!

  83. 84 dlnimeni martie 22, 2011 la 2:57 pm

    Imi permit sa redau aici articolul scris pe blogul propriu pe subiectul Adrian Severin, fiind, probabil, ultima mea exprimare pe acest subiect.

    “Bucătarul” Ponta.
    Posted on 22 martie 2011 by dlnimeni

    Iată că nu doar că, aşa cum credeam, dl Severin a fost “prăjit” politic, dar rumeneala i-a dat-o chiar dl Ponta. Cred că dl Ponta a preferat să îşi însuşească, în problemă, linia socialiştilor europeni, ceea ce este un lucru foarte cuminte dealtfel şi corect politic. Rămâne ca dl Severin să se descurce singur cu jurnaliştii britanici, cu parlamentul european, cu jurnalistii români, grupare la care s-au adaugat, ca la o comandă, DNA şi ANI. Ceea ce înseamnă că există cineva de la noi care chiar îl doreşte înfundat complet.

    Să detaliez: dacă vinovăţia dlui Severin va fi dovedită şi decisă, atunci asta este, înseamnă că i-am dat un pic de credit moral pe care nu îl merită. Dacă vinovăţia dlui Severin nu va fi dovedită, atunci locul în parlamentul european va trebui să ii fie restituit – eventual cineva să dea timpul înapoi. Tocmai pentru această ipoteză, cred eu, s-au trezit DNA şi ANI. Adică, dacă dl Severin nu va putea fi dovedit în afară, atunci să il articulăm inăuntru. Iar dacă va fi dovedit în afară – şi mai abitir.

    Ceva imi şopteşte că in final, la nivel european, pentru dl Severin va fi găsită o soluţie dintre cele gri: dl Severin va fi absolvit de acuzaţia de acum, dar îi vor fi găsite circumstanţe de vinovăţie de tipul celor scrise de mine în articolul anterior; aceasta pentru ca nici gazeta britanică să nu intre la apă; deoarece nici chiar vinovăţia deplina a dlui Severin nu iartă incălcările legii comise de britanici (falsul şi uzul de fals), chiar dacă le-ar scuza moral. Si, deasemeni, nici să nu îi fie restituit fotoliul de europarlamentar.

    Corul de răcnete şi graba tuturor de la Bruxelles de a-i demisiona pe cei trei acuzaţi de corupţie m-a dus cu gândul la ideea că este ceva precum capacul trântit repede peste gura de canal ca să nu vină mirosul în stradă. Probabil că sunt destui europarlamentari care îşi mai dezvoltă câte o afacere spre a aduna parale pentru viitoarele campanii, aşa că un cui care zgârie coaja mult timp nu le-ar fi în folos, ci în pagubă.

    Am luat de pe Wikipedia o fotografie a dlui Adrian Severin. O reproduc aici, cu gândul ca nu o vom mai găsi pe Wiki mult timp, ori că o vom găsi cu un alt text.

  84. 85 Alex martie 22, 2011 la 3:19 pm

    Cred doar ca este un om politic naiv.

  85. 86 contele martie 22, 2011 la 3:47 pm

    LePrince

    „Asta nu inseamna ca Severin nu ar trebui sa-si prezinte demisia, daca PSE i-o cere „.
    Păi i-a cerut-o! Şi el a zis NU.

    Nu am zis că este un argument „că nu le mai ajunge”. Am dat exemplu de retorică anti Severin, anti PSD şi ştii şi tu că merge tipul ăsta de discurs la români.
    Colega, eu am luat uşor chestia cu Severin dar tot citind am început să-mi fac o părere, spune-i subiectivă dacă vrei, asta e, amplificată de atitudinea lui. Dacă îşi dădea demisia ca TOŢI ceilalţi nu mă mai inflamam aşa.
    Pe de altă parte „simţi” şi tu ca şi mine că ceva nu este în regulă aici. Mai susţine şi un amendament de dreapta, el, om de stânga, umblând pe la toate grupurile parlamentare, de stânga, centru şi dreapta. Ce consultare e aia atunci când umbli să convingi pe alţii să facă o anumită acţiune?
    Ca să rezum, dacă îşi dădea demisia aş fi fost de acord cu prezumţia de nevinovăţie. Aşa , nu sunt!
    Ceilalţi doi parlamentari au aceeaşi prezumţie de nevinovăţie în exact aceeaşi speţă. Atunci de ce au demisionat?

  86. 87 Ghita Bizonu' martie 22, 2011 la 4:24 pm

    Europa, noi si Severin sau la noi ca pe maidan

    Apropos sa nu uit. Cuvantu maidan este unu de origine turca .. deci cam asiatica .

    Doi europalavramentari si-au dat demisia. Imediat si fara discutii
    Severin parlamenteaza mai dihai ca-n parlament . Si zic si altii samd .
    Dracilor aici nu este vorva de przumtia juridica de nevinovatie si proba contrara. Care in Evropia chiar ste valabila nu ca aici !
    Insa Evropia aplica regulile onoarei. Alea ca cica despre nefatsa lu Caeasr nu se poa vorbi , sau daca se vorbeste nu conteste faptele ea este repudiata (adevarul ca muierea aia a lu Caesar era vinovata pana in gat insa Pulcher era comilitonu politic a lu Iulius asa ca nu putea zice Caius ca nu ii pasa ca nafasta sa si Clodius ori sa condamne pe Clodius).
    Asa ca aia doi si-au dat demisa chiar daca 17 porcurori o sa justfice ca nu s-a pordus nici o0 infractiune si ca aia e cinstoti dpv al penalului.
    La noi insa primeaza regulile jmecheriei. Daca am aplica principiu ala cu nefasta lu Caesar apai nu ar mai ramane unu sa poa sa pretinda o functie. Si la adica te acuza ca Saftoaica te miri ce )de exemplu ca ai ucis ultimu Diplodocus ca sa il faci tocana) … ca deh onoarea nostra este jmcecheria .
    Insa Severin gresit nitel …. in Eurpa te supui regulilor Euopei nu faci ca basescu …

  87. 88 LePrince martie 22, 2011 la 4:28 pm

    @Contele

    Draga conte, este intr-adevar o parere, chiar daca subiectiva. Deocamdata nu vreau sa trag o concluzie. Chestia cu „umblatul cu amendamentul” pe la diverse grupuri este o uzanta in PE. Fii sigur ca se gasesc destui si dintre populari , verzi, liberali, care sa faca acelasi lucru. Asta nu e „fishy”. Raman doar cei 12000 de euro si legatura acestora cu traficul de influenta. E singurul „cap de acuzare” posibil.

    Parerea de rau in legatura cu Severin, ramane. Am avut ocazia sa-l urmaresc ca profesor, si te asigur ca ai ce invata de la el. Cum nu exista perfectiune, este posibil ca lacomia sa-l fi pierdut.

    S-auzim de bine.

  88. 89 Doru Coarna martie 22, 2011 la 4:47 pm

    @ Vasile,

    inseamna ca libienii ori le au cu bautura desi Coranul le interzice, ori isi pierd banii prin cazinouri. Erau extrem de zdrentarosi in imaginile filmate, nu cred ca primesc individual asa multi bani de pe urma petrolului lor, cat spui tu. O fi propaganda oficiala a jamahiriei…

    In ceea ce priveste interventionismul, iti jur ca interventionistii insasi sunt total impotriva unor astfel de acte ref la amestecul in viata unor popoare linistite, suverane si independente ( i.e., nealiniate), INSA N-AU INCOTRO! Am spus, nu s-au descoperit tehnologii echivalente petrolului. Nu trebuie sa te superi pe nimeni, asta e. Inventivitatea, inovatia, nu vin asa oricum, trebuie creata o emulatie, o scoala, incurajare, avant, timp de minim o generatie, si abia apoi, poate, iese ceva. Dar cand arunci societatea in haurile criteriului monetar in loc sa-l utilizezi ca indicator (iti mai aduci aminte de „indicatorii macroeconomici”, sau de cei financiar-bancari? comunistii, asa fraieri cum erau ei considerati, nu operau cu terminologia asta criminala de criteriu) si cand sacrifici populatiile pt o anume cifra calculata nici macar direct, ci statistic, atunci asteapta-te ca toti baietii sa se lase de gandire si inventica si sa apuce calea businessului, ceea ce se reduce la a se frige reciproc, oricat de sofisticat. Statul, in general imbecil, crede ca daca-si ia partea prin impozitare, este OK. In realitate, in afaceri nu se creeaza valoare, adica nu se introduce valoare nou creata in sistem, si deci totul se va duce de rapa, adica spre criza, mai devreme sau mai tarziu. Oricate razboaie s-ar initia, valoare noua tot nu se creaza, deci criza nu se vindeca ci poate doar se amana. Asta daca invingatorii chiar reusesc sa puna mana pe petrol. Dar se prea poate ca totul sa sfarseasca in coada de peste, si atunci criza abia ca vine si mai repede…

  89. 90 Mariana martie 22, 2011 la 5:03 pm

    @ Aya,iti multumesc pentru lamuririle tale suplimentare
    @blogideologic,crezi ca mai intereseaza pe cineva condamnarea comunismului?Am trait acele vremuri,spun cu certitudine ca il preferam mai mult pe Ceausescu, decat pe Basescu si Boc.Cred ca si daca in loc de d-nul profesor Tismaneanu ar fi vorbit,Obama insusi,tot schimbam canalul.Am trait acele vremuri live, si in calitate de cetatean al acestei tari, nu aveam nevoie de nimeni sa condamne niste vremuri care s-au ridicat mult mai sus decat cele din guvernarea portocalie.Mai bine decat niste cuvinte pompoase la care multi au dormit,s-ar fi discutat despre situatia din invatamant,sanatate,etc
    In legatura cu Adrian Severin ,si daca a facut ceea ce se spune ca ar fi facut ,ce mare fas a facut,omul??Ca doar n-o fi singurul europarlamentar care uneori mai face anumite intelegeri!!!,asta in caz ca este adevarat, sau, este scos vinovat pentru a se dovedi ca nu numai Ridzi,Pasat,Anastase au calcat alaturi?

  90. 91 Marcus martie 22, 2011 la 5:34 pm

    @Don Basil, desi nu sunt de acord cu dumneata, tin totusi sa-ti atrag atentia ca eu in postarea mea re: pozitia chiombului fata de cele ce se intampla in Libia, nu am satirizat faptul ca acesta a avut o alta parere decat cea impusa de Franta si nu numai, la ONU, ci maniera imbecila de-a dreptul cu care si-a argumentat reactia cat si ignoranta lui totala in materie de termeni utilizati in limbajul intenational, in astfel de situatii, ba mai mult redefinirea semantica a acestor termeni pe un post public de televiziune. In plus fata de aceasta am remarcat usurinta cu care i-a descris pe liderii opozitiei libiene drept criminali, in timp ce despre Gaddafi, plecat la vanatoare de civili libieni cu MIG-ul, mucles mo ! (cum ar zice cumatrul Bercea). Tot la caiptolul ignoranta totala putem inscrie si faptul ca el, dupa atata timp, de cand avioanele coalitiei bombardeaza Libia, inca mai crede ca acestea sunt sub comandament NATO, motiv pentru care asteapta varianta de mutare de la alianta. Cat despre Rusia, nu stiam ca a renuntat vreodata la inarmare, iar participarea noastra in Libia, ar fi fost un gest de fair-play, opunandu-i lui Gaddafi arme la fel de uzate moral si de aceeasi provenienta cu ale sale 🙂
    sa fii iubit
    marcus

  91. 92 Aya martie 22, 2011 la 5:48 pm

    @

    Doru Coarna

    Legat de mesajul tau din martie 22, 2011 la 11:24 am: sunt convinsa ca traducatorii de la ambasadele mentionate de tine sunt cu adevarat competenti, nu ca ai lui Boc.
    Pe cale de consecinta, nu ma indoiesc de faptul ca afirmatiile mele vor fi corect transpuse in germana.
    Voi veni cu noi amanunte- respectivii nu vor avea timp sa se plictiseasca.

  92. 93 Alex martie 22, 2011 la 6:46 pm

    Pana una alta, romanii, conform rezultatelor sondajului IRES, nu sunt de acord cu interventia in Libia si considera ca miza a fost petrolul.

  93. 94 Pali martie 22, 2011 la 9:18 pm

    @ Aya

    ,…ai dreptate

  94. 95 blogideologic martie 23, 2011 la 5:46 am

    @ Mariana
    Nu ştiu dacă ai observat, am postat pe blog un articol scris de un prieten basarabean, regretatul Andrei Vartic, Dumnezeu să-l odihnească ! Şi eu nu sînt aproape deloc critic la adresa comunismului naţionalist românesc ! Articolul lui Andrei Vartic se referă de fapt la etnocidul practicat de bolşevismul sovietic în Basarabia şi Bucovina, mai întâi în perioada 1940-1941, apoi după martie 1944. Atunci au fost omorâţi circa un milion de etnici români din Basarabia şi Bucovina. Nesimţirea „preşedintelui jucător” Traian Băsescu a fost (printre altele) aceea de a-l fi numit tocmai pe Volodea Tismăneanu, al cărui tată şi unchi sunt vinovaţi de crimele anti-româneşti din Basarabia şi Bucovina, crime care au atins proporţia unui Holocaust!, în fruntea unei comisii oficiale de stat pentru „condamnarea comunismului în România”.

  95. 96 Vasile, martie 23, 2011 la 7:18 am

    Marcus,

    Adica dumneata sugerezi ca din confruntarea respectiva am fi pierdut si razboiul si pe Basescu?

  96. 97 Vasile, martie 23, 2011 la 7:23 am

    Doru,

    Iti reamitesc ca pe un scenariu aproape similar Ben Laden a fost promovat ca seful din umbra al fundamentalismului islamic

    Sunt curios si sper sa apuc sa vad ce va deveni Egyptul, Tunisul, Libia „dupa” Jasmine Revolution si cit de bogati vor fi cetatenii acestor tari ,sau ce toace si decolteuri democrate for purta femeile din aceste tari!

  97. 98 Doru Coarna martie 23, 2011 la 7:33 am

    @ Andi,

    Ai gresit formula, este E=mc^2, se scrie numai cu litere portocalii si a dat-o nu Adolf Einstein, nici Albert, ci Abraham Einstein pe vremea cand lucra ca scientist la Institutul de Fizica Fundamentala din Basarabi sur Mer, jud. Constanta, intr-o dupa-amiaza la doua luni dupa recolta.

    Problema este ca c nu-i o constanta in orice metrica, insa. Adica depinde de campurile gravitationale. De aceea relatia este in curs de reevaluare.

  98. 99 Doru Coarna martie 23, 2011 la 7:43 am

    @ Adrian Belgradean-Deva,

    cu totii ne imaginam ca Grecia, la anu’, va desfiinta si biletele de avion, si atunci sa vezi relansare economica pe turism! Isi vor scoate insa banii scumpind tzatziki pt turisti, dar numai menta din sos, nu si iaurtul in sine.

  99. 100 Aya martie 23, 2011 la 7:59 am

    @

    Contele

    Te raportezi eronat la cazul Severin.
    Afirmi ca a incercat sa depuna un amendament si, in acest scop (citez din postarea ta- martie 22, 2011 la 3:47 pm) „a umblat pe la toate grupurile parlamentare, de stânga, centru şi dreapta.”
    Apoi, (te) intrebi: „Ce consultare e aia atunci când umbli să convingi pe alţii să facă o anumită acţiune?”

    Fie esti gresit informat, fie nu ai dat suficienta atentie informatiilor legate de subiect.
    Adrian Severin a acordat consultanta- atat.

    Legat de amendament: NU l-a depus el si nici nu a „umblat” cu amendamentul pe la diverse grupuri, asa cum afirmi. Doar s-a interesat de situatia amendamentului si a aflat ca fusese depus de Bodu.

    Faptul ca Severin nu are vreo implicare in depunerea amendamentului (deci, este exclusa relatia de cauzalitate dintre depunerea acestuia si suma pentru consultanta- pe cale de consecinta, in speta se risipeste orice posibila umbra de coruptie) este confirmat de Sebastian Bodu.
    Acesta a sustinut ferm, explicit (public, pe blogul lui) ca el este autorul amendamentului, ca l-a depus anterior „momentului Severin” in care au fost implicati ziaristii sub acopetire, de la Sunday Times si ca a actionat strict din proprie convingere.

  100. 101 Doru Coarna martie 23, 2011 la 8:17 am

    @ blogi,

    eu n-am reusit sa inteleg ce-i aia „flexibilizarea pietii muncii” si de ce nu mai pot astia de ea. Cea mai flexibila piata a muncii am vazut-o in Mexic, aia se tocmesc de la prima ora a diminetii pt o singura zi. Apoi zilierul pleaca acasa cu banii si maine, daca are chef, se prezinta iar la munca, dupa alte negocieri. Pai asta vor sa faca astia? Mie mi se pare ideea asta ca fiind de o simplitate cel putin naiva, daca nu criminala de-a dreptul. Asta merge doar pe unde isi are Boc orizontul, prin agricultura, la zile-de-coasa.
    De ce o fi dat taica-su cu oul ala asa de tare?

    Adevarul este insa ca guru-ul acestui cod este insasi marele om care a muncit numai in fabrici cu norma, program fix si sarcini cu termene toata viata lui si stie cum stau lucrurile!
    Basescu confunda marinaria cu munca in fabrica, si de aici vin greselile astea. Iti poti anagaja in mod flexibil echipajul pt un voiaj, n-ai decat daca ai curaj sa navighezi cu ei, dar nu poti produce cu oameni angajati dimineata sau pt o saptamana.

    Aiurea! Isi fac de lucru luptandu-se cu toate cacaturile, doar-doar mai pacalesc fraierii sa dezbata intens macar cateva luni ca sa-i lase ca pe muste la borcanul cu miere. Inainte de a trebui sa returnam prima transa din imprumuturile externe, toti astia se vor cara naibii de pe unde au venit si vom avea si o criza politica, guvernamentala. A mai fost asta si inainte de WW2, va mai fi.

  101. 102 Aya martie 23, 2011 la 1:09 pm

    @

    Pali

    Multumesc.

  102. 103 Aya martie 23, 2011 la 1:25 pm

    @

    Baronul Muchausen

    Este induiosatoare grija pe care o manifesti fata de mine, fata de nevoia de odihna si relaxare.

    Ti-as multumi daca m-ai ajuta sa-mi amintesc ceva (probabil, din cauza ca am scris „toata naptea”, cum spui, am un lapsus).

    Care este prima parte a proverbului care se incheie prin „si cainele de drum lung”?

    P.S.
    Te rasplatesc in avans pentru completarea respectiva.
    Ca sa nu ramai nelamurit in privinta mea: o fac pe gratis. De placere!

  103. 104 Mariana martie 23, 2011 la 1:39 pm

    @blogideologic,iti multumesc pentru precizarile facute,intr-adevar este regretabil ca populatia romaneasca atunci,a fost exterminata,la modul acela,si acest lucru nu trebuie sa se mai intample niciodata cu niciun popor,insa nu cred ca Tismaneanu s-ar face vinovat de ce ar fi savarsit parintii,unchiul sau alta ruda de-a lui.In viata aceasta ne putem alege aproape totul cu exceptia parintilor,a rudelor si a bolilor.
    Nu m-as simti raspunzatoare cu nimic daca tatal meu ar fi facut ceva rau,as incerca insa sa nu mai repet acea greseala sau daca mi-ar sta in putinta sa repar acel rau ,in caz ca se mai poate,dupa cum nici tu,nu cred ca ai fi vinovat daca tatal,mama sau o alta ruda ar fi facut greseli,indiferent de natura lor.
    Nu sunt si nu voi fi niciodata adepta raspunderii copiilor pentru greselile parintilor sau ale altor rude.
    Insa chiar regret din suflet exterminarea acelor oameni nevinovati

  104. 105 Aya martie 23, 2011 la 1:55 pm

    @

    Alex

    Legat de remarca ta din martie 22, 2011 la 6:46 pm: si la ce le-a folosit?

  105. 107 Mariana martie 23, 2011 la 3:59 pm

    @Aya
    Ai dreptate ca premierul prezinta toate semnele unei personalitati schizoide,insa presedintele il intrece cu mult mai mult:anunta masuri de austeritate razand sau zambind dupa caz,isi bate joc de un popor intreg,minte cu nonsalanta,tot ce spune in prima zi,retracteaza a dpua zi ,nu mai recunoaste in fata presei nici macar lucruri evidente,amesteca alcoolul cu medicatia,are comportament identic cu al unui dictator,si daca ii urmariti cu atentie comportamentul veti descoperi mult mai multe identitati la acest om.

  106. 109 Doru Coarna martie 23, 2011 la 8:08 pm

    @ Mariana,

    asa-i, s-ar putea studia psihiatria si psihologia cu exemplificari pe viu. Sincer imi pare rau, dar asta-i realitatea.


  1. 1 Reactii internationale dupa atacul asupra Libiei « Popateapa's Blog Trackback pe martie 22, 2011 la 11:20 am

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!