ULTIMUL CUVANT, Dosarul Zambaccian, 19 decembrie 2013

ADRIAN NASTASE

ULTIMUL CUVANT, Dosarul Zambaccian, 19 decembrie 2013

Se implinesc 24 de ani de cand sunt, in primul rand, om politic. Din pacate, de aproximativ 9 ani, dupa instaurarea noului regim, am fost nevoit sa apar, in calitate de invinuit sau inculpat, de peste 200 de ori, in fata tribunalelor.

*Si in acest caz, copertile dosarului sunt politice, hartia pe care sunt scrise actele procedurale e hartie politica, agrafele folosite pentru conexari si disjungeri au fost politice. La fel stampilele sau scaunele pe care au stat martorii si expertii transformati in invinuiti sau invinuitii transformati in martori. Nu ma refer acum doar la ceea ce am spus de atatea ori, ca ancheta a pornit politic. Va reamintesc, spre exemplu, doar faptul ca in 2001 primarul general al Capitalei a dispus o serie de controale la santierul din str. Zambaccian iar in 2004 Alianta DA a formulat o plangere penala pe acelasi subiect.

*Sigur, perceptia mea publica, a vinovatiei sau nevinovatiei mele, a existentei mele ca individ, a familiei mele, a pasiunilor mele, a realizarilor sau esecurilor pe care le-am avut, sunt, mai ales, politice. Iar in acesta tara, politic inseamna, in primul rand, patima, partizanat, subiectivism total si impartire in tabere care se urasc irational.

*Politicul paraziteaza si bruiaza grav aceasta cauza. Majoritatea celor care ma considera vinovat in opinia publica nu au citit o fila din acest dosar. Pur si simplu, invoca o vinovatie politica. Ma vor condamnat, din principiu. SUNT VINOVAT PENTRU CA EI VOTEAZA ALTFEL. Gandesc altfel. Le sunt antipatic. La randul lor, cei care ma cred nevinovat gandesc tot politic. Nici ei nu au citit dosarul. Justitia,insa, trebuie sa se bazeze pe fapte. Pe dovezi. Spre deosebire de echipa fostului procuror sef al DNA care, mai intai, a stabilit ca vinovatul sunt eu si doar apoi a inceput sa caute probe. Iar pentru ca nu le-au gasit, le-au inventat. Va ramane antologica formula corpului delict, pentru perioada 2002-2003, constand din bancnote fabricate de Trezoreria americana in 2004 si 2005.

* ? Va fi posibil ca in acest dosar, Dumneavoastra, sub presiunea dezbaterilor din parlament legate de modificarile Noului Cod Penal sau a unei legi exagerate a gratierii si amnistiei, sub presiunea unor exigente decurgand din statisticile Raportului MCV – ce urmeaza a fi publicat in ianuarie -, sub presiunea declaratiilor invatate pe de rost de catre unii deputati si senatori, ingrijorati ca nu voi ajunge din nou la penitenciarul Jilava, va fi deci posibil sa judecati fara bruiaje exterioare, bazandu-va numai pe fapte? Sa cititi cuvintele din dosare, nu si hartia politica pe care sunt scrise? Este o intrebare la care vom afla in curand raspunsul.

*Ca om politic, eu m-am bazat mereu pe fapte. Si am vrut sa fiu judecat politic de cei care isi pusesera soarta in mainile mele, de cei pe care ii numim, de regula, “cetateni”. Pentru acea judecata, am realizat programul “cornul si laptele”, am stabilit venitul minim garantat, am construit sute de sali de sport , am “imblanzit” pentru prima data raporturile tarii cu institutii financiare internationale, am ajutat la intrarea Romaniei in NATO si in Uniunea Europeana. Procurorii DNA ma acuza ca am primit de la Irina Jianu 10 sau 12 containere cu sute de chiuvete si bideuri din China. Eu le raspund ca nu este adevarat si ca ele erau pentru diverse lucrari ale constructorului dar – adaug faptul ca am donat statului roman, IN ACEA PERIOADA, impreuna cu sotia mea si cu acordul copiilor mei, o colectie de peste 1000 de harti vechi ce constituie astazi, la Bucuresti, cel mai mare muzeu de acest gen din Europa.

*Reflectam zilele acestea, in timp ce descrifram dosarul cu obiecte sanitare din China, ca relatiile economice romano-chineze au putut fi reluate doar acum, dupa 10 ani, de la momentul special al vizitei pe care am intreprins-o in China, in perioada epidemiei de SARS si ca investitii de miliarde de dolari ar fi putut fi realizate in acest interval, daca… Din pacate, rafuiala cu adversarii politici a fost mai importanta…

*Cred in fapte. Am avut dorinta normala, ca prim-ministru, sa las ceva pozitiv in urma mea. Iata de ce cred ca am dreptul, caderea morala sa va cer sa va bazati in aceasta judecata doar pe fapte si pe probele legal obtinute.

*Un om politic se gandeste la felul in care va fi perceput de cei care vor veni dupa el. Eu nu sunt doar suma unor realizari – pe care le recunosc – de altfel – si adversarii. Sunt gata sa-mi asum critici si esecuri in domeniile pe care le-am coordonat. Ma simt responsabil din punct de vedere politic pentru lucruri pe care le-am facut sau pe care nu le-am facut. Nu suntem statui. Dar mi se pare important pentru mine, in definitiv, pentru societatea in care traim, ca o existenta de acest fel sa nu fie judecata dupa gaselnite de genul termopane, bideuri, servetele sau obiecte de sters praful. Daca ajungem aici, aruncam in derizoriu lucruri cu adevarat importante. In fond mici parti de istorie.

*Imi este clar ca pentru DNA acest dosar are in continuare o miza deosebita. Sentinta din acest dosar ar trebui sa justifice eforturile extraordinare umane si financiare din acesti ani. Cum altfel ar putea fi explicata inceperea UP, in urma cu o luna, impotriva expertului desemnat de instanta, la fond, expertiza fiind depusa in urma cu doi ani fara sa existe atunci obiectiuni ale parchetului sau cereri pentru contra-expertiza, atunci sau acum? Evident ca este o incercare de manipulare a instantei si a opiniei publice.

*Cum e posibil ca procurorii DNA sa puna in dosar, pentru a incerca sa dovedeasca favorizarea de catre mine, ca premier, a Irinei Jianu, Decizia de numire a ei in functie, omitand sa le puna si pe cele de numire ale celorlalti sefi ai agentiilor guvernamentale, trecute in subordinea guvernului in 2004: Mircea Ursache, presedinte AVAS, Liviu Harbuz – presedinte ANSVSA, Alexandru Popa – presedinte ARIS, Matei Eduard Gabriel – presedinte ANPC, Diaconu Constantin – presedinte al Agentiei Nationale pentru Sport – toate semnate in baza OUG 11/23 martie 2004??

*Pe de alta parte, cum e posibil sa credeti ca cineva care se afla la Constanta si care primeste un telefon de la altcineva, de pe un telefon necunoscut, in zilele in care se respinsese de catre Parlament cererea DNA de perchezitie a apartamentului nostru, are revelatia ca eu il voi santaja pe cel care ii reprezenta interesele economice in China, intr-o convorbire ulterioara cu el? Faptul ca s-a blindat pe corp cu aparate de inregistrat in aceste conditii, nu arata, in mod clar, ca a fost vorba de o provocare murdara?

*Cum poate afirma Paun ca din cauza mea si-a incheiat cariera diplomatica din moment ce el, in martie 2005, dupa alegeri, fusese retras din functia de consul general de la Shanghai de catre guvernul Tariceanu iar din functia de consilier economic la Shanghai a fost suspendat automat, la inceputul anului 2006, in baza legii, in urma inceperii urmaririi penale de catre DNA impotriva sa. Daca a existat un santaj impotriva lui, atunci acesta a fost realizat de catre procurori, rezultatul fiind noile “declaratii” in contra partida cu schimbarea statutului, in cel de martor.

*Cum ati putea crede acuzatiile DNA in privinta casei lui Paul Opris? Cum as putea fi eu considerat responsabil pentru acele cheltuieli de reparatii cand locuinta respectiva, cumparata de Opris, a fost transmisa prin mosterire copiilor sai, copii care locuiesc si acum acolo?

*Reaua credinta a DNA a fost evidenta si in incercarea de a demonstra ca Irina Jianu mi-a dat mita termopane la Cornu – desi platisem suma ceruta de firma respectiva. Sau in incercarea de a demonstra, cu inregistrari ilegale, ca l-am santajat pe Paun, in conditiile in care eu ii transmisesem lui Octavian Cretu intentia Irinei Jianu de a comunica public ceea ce relatase Paun insusi in China – anume ca este ofiter acoperit in China, de fata cu mai multe persoane -, informatie pe care o aveam de la avocatul meu ce fusese martor, in 2006, pe coridoarele de la DNA, atunci cand Irina Jianu facuse aceasta afirmatie.

*Dar poate veti reciti declaratia de parte vatamata a lui Paun, de la fond, din 2012, unde veti gasi folosita acolo de 15 ori in 5 pagini expresia “am primit amenintarile” – dovada unei “pregatiri” temeinice a martorului in legatura cu elementele constitutive ale infractiunii.

*Si, in definitiv, de ce oare nu s-a intrebat nimeni de ce, atunci cand Paun a fost rechemat de la post, de noul guvern, “fara explicatii”, in martie 2005, nu a adus cu el, la Bucuresti restul de bani – 118000 de dolari – care, spune el, ii avea de la noi. De ce i-ar fi lasat la Shanghai daca el pleca definitiv? Pentru a-i aduce in 2006, cand l-a trimis DNA sa-i “aduca” drept corp delict? Sau de ce sotia lui Paun nu a fost audiata niciodata de DNA? Sau de ce nu a fost chemat niciun reprezentant al vamii pentru a confirma ceea ce confirmasera prin documente in legatura cu continutul containerelor?

*Oare felul abulic in care s-a prezentat Cristina Popa, dupa patru citari la instanta, cu pauzele indelungi si nenumaratele raspunsuri de “nu stiu”, plecarea ei pe usa de acces a judecatorilor, pentru a fi cred, protejata de intrebarile ziaristilor, nu sugereaza oare o atentie speciala din partea celor care au transformat-o din invinuit in martor?

*Fie ca vrem sau nu, dumneavoastra judecati o imagine. Nu vreau sa spun ca am devenit un personaj de basm, atrag atentia insa asupra faptului ca in jurul numelui meu pluteste o ceata groasa de povesti, neadevaruri si impulsuri subiective. Sunt 10 ani in care s-a incercat crearea unei povesti despre un Nastase avut, corupt si cinic. Unii au incercat sa transforme aceasta imagine in realitate. Nu au reusit, in ciuda eforturilor lor de a ma decredibiliza.

*Evident, daca miza acuzatiilor a fost politica, atunci scopul a fost tot politic. S-a dorit eliminarea mea din viata politica. Acest obiectiv a fost atins prin faptul ca timp de doua cicluri electorale am fost hartuit in diverse feluri si obligat sa ma ocup de citirea dosarelor, discutii cu avocatii si prezenta la tribunale. Nu mai pun in discutie experienta penitenciarului.
Functioneaza mai bine viata politica romaneasca fara mine? Nu eu voi raspunde la aceasta intrebare. Sa adaug, totusi, un gand al unui intelept: “Cand unul zideste si altul strica, ce folos au, fara numai ca se ostenesc?”

*Stiu ca, in continuare, ii incurc pe multi. Stiu, de asemenea, ca daca as fi facut parte din PPE si as fi semnat contracte cu Gazpromul, precum fostul premier al Ucrainei, as fi avut, probabil, mai mult sprijin international in bataliile mele interne. Nu pot decat sa constat, cu tristete, acest lucru.

*Sentinta finala intr-un alt dosar s-a dat in preajma zilei mele de nastere iar sentinta aici se va da, probabil, in preajma Craciunului.

*As spune, la final, ca acest dosar are un inceput politic. Asa s-a nascut. Dar nu exista niciun motiv ca el sa sfarseasca in acelasi fel.

*Sunt nevinovat. La fel, sotia mea – tarata, fara vina, in acest proces. Stiu insa, ca jurist, ca in acest dosar nu exista nimic sa ne incrimineze. Si acest lucru ar trebui sa fie suficient pentru achitare.

135 Răspunsuri to “ULTIMUL CUVANT, Dosarul Zambaccian, 19 decembrie 2013”


  1. 1 cristi decembrie 19, 2013 la 6:34 pm

    nu ma cunosti ,pentru ca nu am aparut in media dar sunt cel mai bun astrolog din romania si iti garantez ca pe 6 ianuarie vei fi condamnat la inchisoare cu executare ,asa ca pana pleaca basescu la anul dute undeva fara acord de extradare sau cere azil politic daca vrei sa nu mai treci prin inchisoare iarasi.
    si 1000 de avocati daca ai avea sentinta va fi aceeasi .
    si lui becali i-am zis cu 2 saptamani inainte si nu a vrut sa ramana in israel,acum se caieste ca a fost un fraier.
    fi inteligent si pleaca in vacanta in strainatate si nu te mai intoarce pana la anul in decembrie .
    gandeste-te bine .

  2. 2 cristi decembrie 19, 2013 la 6:43 pm

    te pierzi in detalii,normal ca toate sunt in mana lui basescu si ai 2 variante sa pierzi nevinovat sau sa pleci din tara .
    ai doar 2 variante ori pe 6 iti vei lua geanta si te duci spre rahova ori esti in alta tara .
    nu pierde timpul si nu te lua dupa avocati ,ca aia raman cu banii si cu reclama si tu intri in puscarie degeaba.
    daca vrei sa vorbim fata in fata
    0735.135.786.
    basescu o sa distruga pe oricine cat mai sta la putere asa ca nu iti face iluzii si nu pierde timpul!

  3. 3 Taranul decembrie 19, 2013 la 6:45 pm

    Am halucinatii,sau este adevarat!!??Domnilor,distinsi intelectuali,care postati aici,eu sint un taran putin scoloit,dar voi care sinteti toba de carte,nu va este greata?Imi pare rau ca m-am nascut aici,dar sint mindru ca sint roman.Pina cind ne va fi rusine de tara noastra?Nu mai suport1

  4. 4 sadicu decembrie 19, 2013 la 6:52 pm

    Sper din suflet ca pe data de 6 ianuarie 2014,atat dumneavoastra cat si sotia dumneavoastra sa fiti achitati.
    Ati suferit destul. AJUNGE!
    De asemenea sper sa va rentoarceti in politica.

  5. 5 sebu decembrie 19, 2013 la 7:08 pm

    Stimate domn Adrian Nastase , am privit tot ceea ce s-a intamplat in ultimi ani impartial si am incercat sa inteleg ce se intampla in lumea politicului si care dintre politicieni sunt sinceri si care mincinosi,,care dintre politicieni intradevar doresc din toata fiinta lui sa faca ceva pentru tara noastra pentru lumea noastra toata.,
    Am vazut ceea ce nu vroiam sa vad ,din pacate.
    Imi amintesc un moment din viata Mantuitorului nostru Iisus Hristos cand a sakvat-o pe cea care urma sa fie omorata cu pietre si am adus aminte de acest lucru pentru a atrage atentia oamenilor care mai au un pic de credinta ,
    M-a durut si ma doare sufletul pentru suferintele familiei dumneavoastra ,la fel cum ma doare sufletul si pentru „nenorocitul ” de Gigi Becali care a fost pus inainte „pe tava ” puterilor occidentale pentru a arata ce tari si drepti suntem noi romanii ,
    Noi nu stim sa luam exemplu Lui Hristos iertandu-ne unii pe ceilalti si ne afisan cu condamnari pe banda uneori trecand peste legi numai de dragul de a face pe plac cuiva,
    Am vazut balbaieli ,compromisuri uraciuni care mi-au indurerat si mai tare sufletul si mi-au argumentat si mai mult misiunea de a a salva nu numai poporul roman ci pe oameni din valtoarea urii si al pacatului .
    Nimeni nu este mai presus de lege , dar sa nu uitati si ca nimeni nu este mai presus de Dumnezeu.
    Cu sinceritate va spun ca imi doresc sa fiu eu condamnat in locul dumneavoastra pentru ca nu pot sa mai vad suferinta familiei dumneavoastra cum la fel nu mai pot sa o vad pe mama lui Gigi Becali suferind pentru fiul ei .
    Cer clementa domnului presedinte Traian Basescu pentru dumneavoastra si pentru cei care au dreptul la iertare .
    Asa cum ma rog Domnului Dumnezeului nostru cerand indurare si iertare pentru toti oamenii pamantului si pentru sufletele celor adormiti ,ma rog acum Lui Dumnezeu sa inunde inmile celor care decid aici pe pamant vietile oamenilor ,cu iubirea si pacea Lui sfanta ,ca aceia sa se intoarca cu inima catre Dumnezeul Preainalt ,
    Am scris acest mesaj pentru tot poporul roman ca ei sa nu-si uite niciodata latura spirituala stiind adevarul ca valorile spirituale sunt cele ce ne calauzesc catre Dumnezeu si nu legile omenesti.
    Am sa ma rog pentru familia dumneavoastra domnule Adrian Nastase si fie ca dumnezeu sa faca dreptate ,
    Cu stima si respect .
    apropele dumneavoastra

  6. 6 criss2012 decembrie 19, 2013 la 7:28 pm

    In Romania s-au dat tunuri de Cartea Recordurilor dupa Revolutie. De ce nu ii aduce pe respectivii in fata instantei ? Problema cea mai mare a lui Basescu e ca stie ca nu ramane in istorie si din frustrare ii vrea capul lui Adrian Nastase care e nevinovat.
    Iar Adrian Nastase e un standard inalt de tot in politica europeana. (Romania nu era membra UE in perioada guvernarii AN pentru ca daca ar fi fost, sau ulterior, Romania ar fi avut beneficii imense datorita lui, cum nu a avut in toata istoria ei). Eu zic ca Adrian Nastase merita sa devina premier in 1990 si astfel Romania ar fi beneficiat de legi, reforme, ridicarea vizelor si alte lucruri bune de atunci, iar in prezent situatia tarii nu mai era la fel – ne-am fi plans de alte probleme in prezent.
    Mie nu imi convine sa il pierdem pentru ca atunci o sa spunem „Nu ne lasa asa!”

  7. 7 Cris decembrie 19, 2013 la 7:42 pm

    Nu CRED, SUNT CONVINSĂ că sunteți nevinovați.
    Dosarele și sentințele care vă privesc sunt materiale pentru MCV și UE, atâta tot.
    Băsescu și ai lui au drept cuvânt de ordine „condamnați oricum, dar condamnați! ca să dea bine la UE”.
    Unii se întreabă de ce nu progresăm.
    Pentru că majoritatea oamenilor din această țară îi demolează pe semenii lor care au realizat ceva pentru ei, pentru oameni, cât timp au fost în posturi de decizie.
    Pentru că majoritatea oamenilor din această țară sunt incapabili și leneși, și le dau în cap celor care nu sunt ca ei.
    Pentru că majoritatea oamenilor din această țară nu fac decât să dărâme, să urască, să strice, să murdărească.
    Pentru că majoritatea oamenilor din această țară sunt mâncați de invidie față de semenii lor. Dacă ei n-au realizat mai nimic, să nu realizeze nici alții!
    Iată de ce din ce în ce mai puțini vor accepta funcții importante și își vor lua răspunderi: pentru că, dacă faci ceva pentru România, riști să fii acuzat.
    Un judecător i-a zis agasat, în timpul ședinței de judecată, inculpatului intrigat că procurorul nu avea probe: dumneata nu știi că DNA-ul conduce România?
    D-le și d-nă Năstase, dv. și cu mine știm că DNA-ul conduce România.
    Ne-am întors de unde am plecat în 1989…

  8. 8 Flavia decembrie 19, 2013 la 7:43 pm

    Sa fim optimisti! Poate Sarbatorile ni-l vor aduce pe Dumnezeu mai aproape si in ajutor impotriva legiunii diabolice basiste.

    Va urez din suflet Sarbatori Fericite! Mi-as dori enorm ca, in pofida rautatilor imposibil de inteles la care sunteti supus in aceste zile, sa aveti un Craciun Fericit!
    Si va mai doresc, din toata inima, Un An Nou in care Dumnezeu sa fie cu noi!

    Cu deosebita consideratie

  9. 9 Marc decembrie 19, 2013 la 7:46 pm

    Ma rog Bunului Dumnezeu sa-i intelepteasca pe judecatori si sa dea hotararea pe care o asteptam cu totii, de atata vreme. Din suflet va urez sarbatori fericite, domnule Presedinte.

  10. 10 nastase decembrie 19, 2013 la 7:47 pm

    Cristi,
    Nu e genul meu…

  11. 11 Doru Coarna decembrie 19, 2013 la 8:32 pm

    Eu cred ca inalta instanta va va darui libertatea si achitarea. Daca ar fi avut alta intentie, sau comanda, o punea in opera imediat…

    Dosarul are, inteleg, vreo 10000 de pagini, iar daca a durat atatia ani, nu se poate pronunta o solutie pe loc, asa, spre seara…

    Petreceti-va deci linistiti sarbatorile si aveti incredere ca va fi bine.

    PS. Genuflexiuni insa este bine sa faceti zilnic, oricum… adica nu oricum, ci cu respiratie ampla, 4-7-8…

  12. 12 George Hălărescu decembrie 19, 2013 la 8:38 pm

    Către „Cristi”,
    Distins domn nu încerca să ne distrugi și ultimele fărâme de demnitate născute prin sacrificiu și suferință. Avem nevoie de oameni care cred în dreptate, în adevăr și în puterea de a învinge. Nu încerca să ne murdărește și ultimele modele de demnitate pe care le avem. Tu îl îndemni pe dl. A. Năstase să fugă. De ce? De cine? Unde? și pentru Ce? Indiferent de ce se va întâmpla el a reuși să creeze un model de om: curajos, demn, fără frică de moarte, capabil să-și asume condiția umană.
    Îndemnul dvs. îl văd neinspirat, chiar dacă sunteți de bună credință. Ar fi mai vulnerabil și mai ușor de incriminat dacă ar fugi.
    Este evident că s-a dorit eliminarea din viața politică, poate chiar mai mult, dar i s-a făcut un serviciu, a fost ajutat să devină o călăuză în timp pentru mulți tineri. Ideile, credințele, visurile și aspirațiile lui vor trăi prin noi, așa cum Nicolae Titulescu trăiește prin A. N.

    PS. Vă rog să citiți „ULTIMUL CUVÂNT…” și mai meditați înainte de a face un comentariu.

  13. 13 Marian Nicolae decembrie 19, 2013 la 8:55 pm

    Domnule profesor, sunteti vinovat pentru ca:

    – Sunteti roman !
    -Sunteti un om politic cu coloana vertebrala !
    – Sunteti un om extrem de inteligent care si-a folosit inteligenta in slujba tarii !
    – Ati „cutezat ” sa ajutati tara la vreme de restriste !
    – Ati „cutezat” sa pastrati tara intreaga !
    – Ati „indraznit” sa ramaneti in Romania, s-o iubiti si s-o aparati……..

    Nu este normal ce se intampla in Romania zilelor noastre:
    http://spynews.ro/actualitate/codrin-stefanescu-umilit-la-iccj-dat-afara-in-suturi-din-sala-de-judecata-17311.html?utm_source=a1&utm_medium=widget&utm_campaign=

    Judecatorii ar trebui sa ia in consideratie ce se va intampla in cazul pronuntarii unei sentinte strambe, intr-o tara jefuita de ultima vlaga, in care numai o mica scanteie lipseste pentru ca butoiul cu pulbere sa explodeze.

  14. 14 Aurora decembrie 19, 2013 la 9:06 pm

    Domnule Presedinte,
    Va marturisesc ca nu am avut niciodata simpatii stangiste si nici pe dvs. nu v-am simpatizat. Eu eram cu „echipa cealalata”, adica cei mai dinspre dreapta, insa asta a fost demult. Nu ma mai intereseaza partidul, ci omul. Dumneavoastra ati suferit mult si nu suport gandul ca va vor tari din nou prin procese. Eu nu ma pricep la probleme de drept, nu stiu in ce masura sunteti vinovat, inciln sa cred ca sunteti mai degraba nevinovat, insa cazul dvs. a inceput sa ma intereseze acut in momentul cand ati fost arestat. Atunci am avut un ”soc”. Nu suport sa-i vad pe fostii premieri, presedinti, oameni importanti, dupa gratii. Ar trebui sa exista o lege care sa-i apere de astfel de atacuri. De ce sa va inchida ? Nu e normal sa ne purtam asa cu demnitarii nostri pe care tot noi i-am ales. Eu nu v-am votat, dar v-am respctat functia si va respect in continuare ca om. Va doresc din suflet dvs. si familiei sa aveti parte de liniste de sarbatori si sa va apere Dumnezeu de sagetile otravite ale dusmanilor.

  15. 15 cornel decembrie 19, 2013 la 9:41 pm

    Fiti tare domnule Nastase orice s-ar intampla! La puscarie ar trebui sa intre Basescu, Udrea, Boc, Videanu care au nenorocit tara si nu Adrian Nastase cel mai bun premier de dupa ’89 sau Gigi Becali care a ajutat atatia oameni sau Dan Voiculescu ca si pe dansul vor sa-l bage de atatia ani!!! oare chiar nu mai exista deloc dreptate in tara asta??? A cazut PDL si vad ca degeaba, ca tot Basescu controleaza justitia, ce putem noi ca cetateni sa facem sa scapam de Basescu si de sleahta lui si sa fie dreptate in tara asta??? Cu mijloace democratice vad ca nu se poate, aproape 8 milioane de voturi nu au ajuns sa nu mai vorbim ca si-n 2004 si 2009 tot prin frauda a ajuns presedinte, spurcaciunea chioara!!! Sa se ridice poporul si sa-i execute in piata publica (spanzurati si nu impuscati!!!) pe chior si pe cativa acoliti de-ai lui si o sa vedeti cum o sa se instaureze dreptatea si legea in tara! n-o sa-si mai permita nimeni sa-si bata joc daca o sa vada ca poporul e VIU si nu ezita sa lupte pentru DREPTATE!

  16. 16 Fragmentarium Politic decembrie 19, 2013 la 9:42 pm

    Am vazut cum cunoscatorii l-au demascat pe impostorul care, la omagierea lui Mandela, pretindea ca traduce, prin limbajul semnelor pentru surdo-muti, discursurile vorbitorilor! Deh, tentatia de perceptii de civilitate si democratie era mare! Cam asa este si cu politicienii cu roba, care vor sa fie luati drept judecatori, numai cei adevarati le pot denunta inselatoria! Candva, undeva, cineva tot va descoperi minciuna, mai ales ca are nu numai picioarele scurte, ci si mintea! Sa nu uitam ca pe 6 ianuarie, la Boboteaza, Spiritul Sfant se coboara si sfinteste apele, sa speram ca Dreptatea ni se va revela, ca o Epifanie! Sarbatori fericite!

  17. 17 TREIDE 95 decembrie 19, 2013 la 9:46 pm

    Ultimul cuvânt? Este bine știut că vă va aparține și va fi desigur în favoarea d-voastră! Data de 6 ianuarie, de Sf. Bobotează a fost aleasă așa, aleatorie cred, pentru a mai fierbe puțin familia, pentru a nu lăsa firescul sărbătorilor de iarnă să se desfășoare normal! Ceea ce mi se pare strigător la cer este faptul că instanța nu ia în considerare toate probele depuse, ba, mai mult nu le admite, considerându-le irelevante! Avem o justiție…să ne trăiască! Instrumentarea unui dosar politic, iată se vede bine că-n România e floare la ureche. Optimismul nu trebuie să vă părăsească, verticalitatea de care ați dat de-atâtea ori dovadă, va aduce de bunăseamă linișltea sufletească de care aveți atâta nevoie!

  18. 18 Centru decembrie 19, 2013 la 9:53 pm

    Dezgust enorm , auzind ce cer procurorii DNA . Incredibil . Parca vad textul rezolutiei Politburo din martie 1940 ( acelasi care crea in august RSS Moldoveneasca , sunt parintii actualei Republici Moldova ) cerand asasinarea prizonierilor polonezi ” elemente turbate de ura impotriva URSS , burghezi , mosieri , reactionari , care asteapta eliberarea pentru à actiona etc ” . Pentru termopane , chiuvete si lustre chinezesti s-ar vinde prim ministrul celei de-a doua tari din Europa de Est . Inteligenti si fini , copoii basisti . Interesant , uita complet de crimele anilor 1997 – 2000 – vanzarea Romtelecom pentru 500 milioane de dolari – cu Iordanescu intermediar ! – cand cehii si- o vindeau in parte pentru 2 miliarde , disparitia flotei comerciale , mituirea bietilor Ciumara si Sarbu de ABB pentru comedia datoriei suedeze etc etc . Afisele si chiuvetele chinezesti , casa de la tara sunt crime mult mai grave . Asta e Securitatea , Basescu de acolo vine , la ce va asteptati . Adrian Nastase nu face parte din Clan .

  19. 19 Centru decembrie 19, 2013 la 9:57 pm

    @cris – suntem obligati sa asistam la insulte care tradeaza depresie si isterie ? Tu nu esti romanca ? Maica-ta si taica-tau nu erau romani ? Mai termina cu insultele astea . Esti Sarkozy , nepotul lui Horthy sau ziarist de la tabloid britanic ?

  20. 20 Delia decembrie 19, 2013 la 9:58 pm

    Cristi,
    Nu esti tu Dumnezeu ca sa prevezi viitorul oamenilor, iar faptul ca in cazul lui Gigi Becali ai „prezis” corect nu spune nimic, erau doar doua variante posibile(condamnarea sau achitarea) si tu ai „jucat-o ” pe cea castigatoare.
    Domnule Adrian Nastase,
    Mi-au dat lacrimile citind aceasta postare. Ati suferit enorm in acesti noua ani, avand singura „vina” de a fi fost un adversar politic de temut pentru oricine si, intrucat nu v-au putut niciodata gasi o problema reala, au fabricat astfel de dosare(Zambaccian, Trofeul Calitatii) cu scopul de a va distruge imaginea, reputatia,de a va scoate de pe scena politica si de a va incarcera. Sper insa ca pe 6 ianuarie veti fi achitat, ca tot acest cosmar se va finaliza pentru familia dvs. Nu gasesc poate cuvintele potrivite sa-mi exprim sustinerea in astfel de momente, va spun doar ca va admir pentru tot ceea ce ati facut ca om politic , pentru cultura si inteligenta dvs. si, nu in ultimul rand, pentru discursul demn si echilibrat de astazi. Sarbatori frumoase alaturi de cei dragi si anul 2014 sa va aduca recunoasterea nevinovatiei, sanatate, succes in intreaga activitate si liniste sufleteasca!

  21. 21 Radu Humor decembrie 19, 2013 la 10:08 pm

    Acum, la reînceperea ostilităţilor din Dosarul Zambaccian, un gând se înfiripă tot mai insistent 🙄
    Nu cumva recentul caz al procurorului care a cheltuit la jocuri mecanice banii rezultaţi dintr-un flagrant este o făcătură ordinară pentru a justifica într-un fel apariţia acelor bancnote cu serii de emisie ulterioare materialului probator în acest dosar ?!
    Mai ales că, se vede clar, spre deosibire de Adrian Năstase, acela nu va păţi nimic !

  22. 22 Dan decembrie 19, 2013 la 10:21 pm

    Buna seara!….imi pare tare rau si nu stiu ce sa spun….cred ca ati gresit capital cand l-ati iertat. Nu trebuia iertat!…Imi este scarba de scena politica romaneasca care este o scena unde se joaca RAUTATEA, MINCIUNA, LASITATEA, ….justitia nu este justitie, este o arma a razbunarii, a prostiei, este locul unde se fac spagile cele mai mari din tara! Imi pare rau, o sa faceti puscarie nevinovat, la comanda politica….Cred ca o sa inebunim cu totii de ceea ce se intampla in tara asta….nu mai stiu ce este bine si ce este rau, nu mai stiu daca este bine sa spun tot ceea ce simt si ce as vrea sa pot face…cine il tine pe asta in brate?…stim cine dar, de ce il tin astia in brate? ce le-a dat?…nu putem sa facem nimic…cum facem ceva, cum presa si ambasadele sar de fund in sus si ne atrag atentia ca nu este bine ce facem noi aici…unde este chintesenta politicii ca stat membru UE?…sa vina chinezii!!!

  23. 23 adrian decembrie 19, 2013 la 10:40 pm

    Pana la urma dreptatea dumneavoastra iese la lumina!!!Oamenii stiu cum functioneaza justitia statului de drept basist!!

  24. 24 Snowden decembrie 19, 2013 la 10:49 pm

    Basismul este un fenomen deja scarbavnic, sorry to say…nu au numai instinct de supravietuire ci mai ales de asuprire si pangarire…
    Va doresc tot binele din lume.

  25. 25 ZeV decembrie 19, 2013 la 11:05 pm

    Sadicu
    ,,Adrian Nastase si-a ispasit cu varf si indesat pedeapsa” este, dupa parerea mea, o formulare perversa. E ca si cum ai spune ca Adrian Nastase este vinovat, deci, infractor dovedit.
    Sincer, daca eu as fi administrator al blogului, as fi ceva mai atent la nuante.
    Adrian Nastase a fost persecutat politic, de aceea a suferit si sufera, ne-stimabile.
    O merge ipocrizia pe la casele basistilor, care sunt totodata adevaratii inventatori ai jocului cu IP-uri si atacului grobian la persoana atunci cand apare cineva incomod. Ti-o spun din proprie experienta…prietene.
    Am spus deseori ca ura naste ura, diferenta constand doar in semnul minus atasat/atasabil la una ditre parti. Rezultatul ? Nul. Calea corecta este dialogul neipocrit, recunoasterea propriilor erori si constructia impreuna. Eu mi-am recunoscut in mod repetat greseala de a fi ,,turmentat” votul in trei randuri. Nu se va mai repeta in aceasta viata.
    (Z)

  26. 26 geanina decembrie 19, 2013 la 11:11 pm

    SPER DOAR IN D ZEU CARE POATE SA LE MISTE INIMILE CELOR CARE DECID SOARTA D STRA ,SI MAI CRED CA INTR O ZI VOR PLATI CU TOTI ,IN BIBLIE SCRIE CA CE SEMENI AIA CULEGI SI SPER SA SI CULEAGA ROADELE TOTI ACESTI NEOAMENI,FITI TARI SI SARBATORI FERICITE LA INTREAGA FAMILIE!

  27. 27 papasha decembrie 19, 2013 la 11:14 pm

    Superb raspuns , asa este …. nu e genul tau !

    Sanatosi sa fim si sa ne bucuram de fiecare zi , ca si cum ar fi ultima !

    Din pacate , inca o data , a cata oara , curvele nenorocite de licurici mari si mici , te-au vandut !

    Iti zambeau in fata ca niste ipocriti , dar ii deranjai foarte tare pt. ca simteau si stiau ca nu sunt in stare sa te incalece , asa ca i-au intronat pe nenorocitii de tradatori si de vanduti , care de 10 ani incoace , au transformat Tara intr-o colonie latrinara , condusa de slugile bashite , in frunte cu naparca terapiei ingurgitarii urinei pishatului din absolut .

    Si ca nenorocirea sa fie completa , mai veni si prea micutul Titulescu cu semnarea sulfuroasei coabitari , cu lista cu cele 11 porunci licuristice , si cu faimoasele numiri din justitia „independenta” a bassului . Vai de steaua noastra !

    Fruntea sus , si ,
    Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi !

  28. 28 adanic decembrie 19, 2013 la 11:35 pm

    Spuneti “……. politic inseamna, …..patima, partizanat, subiectivism total si impartire in tabere care se urasc irational.” Dar mai inseamna si tradare, minciuna, trufie, ingamfare, prostie, tupeu, promisiuni fara acoperire si multe alte rele. Nu este de mirare ca ne-am pierdut orizontul. Nu mai stim incotro mergem. E ceata in toate directiile.
    Apoi “………Si am vrut sa fiu judecat politic …….”.
    Daca “..politic inseamna……….”, atunci nu stiu daca e bine sa fii judecat politic indiferent de cine.
    Spuneti in antet “Cititorii mei sunt mai inteligenti decat scriitorii altora”. Trebuie sa recunosc ca si Dv. sunteti mai interesant decit ceilalti (politicieni). De altfel sunteti singura persoana pe al carui blog intru.
    Mai spuneti,
    ……. “am realizat… “cornul si laptele”, … venitul minim garantat, ….. sute de sali de sport…am “imblanzit”..…NATO…”. Daca considerati ca este necesar sa le reamintiti cetatenilor ce ati facut, inseamna ca nu ati facut destul ca oamenii sa va tina minte. Oamenii au nevoie de locuri de munca si prosperitate in tara lor alaturi de familie si nu in Europa la capsuni si alte munci degradante. Sunt multe de facut si in Romania. Stiti f. bine in ce stare se afla tara noastra, poporul nostru. Este cumplit sa vezi oameni in fata tejghelelor la alimente si sa cumpere doar cat sa guste sau doar sa inghita-n sec.

    ….“….. ma acuza ca am primit ….10 sau 12 containere cu sute de chiuvete si bideuri din China. …..nu este adevarat …..erau pentru diverse lucrari ale constructorului dar am donat……”. Daca containerele erau pt constructor, atunci cine le-a platit si cu ce bani ?. Ce legatura au containerele cu donatia ?

    “Un om politic se gandeste la felul in care va fi perceput de cei care vor veni dupa el.”. Ar trebui sa se gandeasca. Mai curand se gandeste cu ce se alege el din perioada mandatului.
    ……………….

    “Evident, daca miza acuzatiilor a fost politica, atunci scopul a fost tot politic. S-a dorit eliminarea mea din viata politica.”. Acest lucru nu trebuie sa va surprinda. Asa e in politica. E legea junglei. Care pe care.

    Chiar daca simt ca undeva a-ti gresit, Nu sunt eu acela care sa va judec, Totusi va doresc sa iesiti cu bine din aceasta situatie cu atat mai mult cu cat am convingerea ca a-ti tras multe invataminte din aceste intamplari dureroase pt famile si in special pt sotia si copii Dv. I-mi pare nespus de rau ca toate capacitatile Dv. nu au fost folosite pentru adevaratele si dureroasele probleme ale tarii.

  29. 29 corina decembrie 19, 2013 la 11:38 pm

    Incredere in Dumnezeu, ganduri curate si multa sanatate in prag de Sarbatori !

  30. 30 Gavrila decembrie 19, 2013 la 11:40 pm

    Cu Ionut Matei si Ioana Bogdan la masa dreptatii seamana cu anii ’50 cand comisarii politici hotarau soarta oamenilor in justitie. Rautatea si reaua-vointa le desigureaza aratarea si determina comportamentul lor abominabil in judecarea unei facaturi evidente chiar de pe Luna.
    Sper ca Domnul sa va aiba in paza de tot ce-i mai rau in bestiile cu pretentii umane.

  31. 31 balbeck decembrie 19, 2013 la 11:51 pm

    Imi pare foarte rau,dar nu era mai bine fara DNA?DNA-ul asta a nenorocit foarte multa nevinovata,a nenorocit foarte multe familii,nu doar inculpati si detinuti care sunt degeaba dupa gratii,pe niste probe fabricate.
    Codul penal e mult prea aspru…..niste dementi l-au conceput asa.
    In Nepal cea mai mare pedeapsa nu depaseste 20 ani inchisoare…..in Norvegia cea mai aspra pedeapsa nu trece de 21 ani inchisoare.
    Nu vorbesc de justitia din multe tari din SUA,Malaezia,tari arabe,China,Japonia….astia nu pot sa fie oameni intregi la cap.Sunt si mai dementi decat cei ce au facut codul nostru penal.
    Pai cum e posibil ca norvegianul ala ce a omorat atatia oameni sa primeasca doar 21 ani inchisoare?Pai acolo este civilizatie,mila…..la noi pentru o crima se pot da si 25 ani….
    Luare de mita si dare de mita…..nu inseamna pericol public…..dar se dau atatia ani.
    Evaziunea fiscala,spalarea de bani…..pot fi sentinte si de 18 ani.Chiar avem condamnari de felul asta…..e vorba de infractiune economica,nu de pericol public.
    Cei ce fac legile astea isi dau seama ce inseamna pericol public si ce inseamna pericol social?In mod normal cei ce sunt pericol public trebuie sa ajunga dupa gratii,ceilalti sa plateasca…..
    Amnistia nu,gratierea nu…..atunci sa umplem puscariile ca suntem retardati….
    18 milioane euro pe luna ne costa intretinerea detinutilor.Dar cine plateste suma asta?O platesc magistratii,politicienii?Nu….noi o platim.De ce mai platim taxe si impozite?
    Ce procurori sunt astia?Ce fel de judecatori sunt astia?Fosti procurori ceausisti au ajuns judecatori de iccj,chiar si Litia Stanciu a fost procuror ceausisit;Poate un procuror sa judece corect?Ala e obisnuit sa acuze….cum sa judece?E limpede ca da condamnare chiar si fara probe.Intotdeauna un procuror ajuns judecator va da dreptate colegilor procurori…..
    Ar trebui sa fie ilegal ca un procuror sa renunte la procuratura si sa se transforme in judecator.S-a facut procuror asa sa ramana.
    Mi se pare greseala mare ca procurorul sa fie considerat si el magistrat.Ar trebui sa fie pe aceeasi linie cu avocatul……undeva sus de tot,pe un tron aflat la inaltime,eventual suspendat de tavan sa fie judecatorul.
    Dupa mine PNA s-a vrut a fi un instrument de tortura politica pentru adversarii politici,dar s-a transformat in DNA si s-a intors impotriva celui ce l-a creat.E ca un android care era programat sa nu ucida oameni,dar si-a omorat stapanul si ucide in masa.
    DNA a scapat de sub control sau a ajuns pe mana unui tiran…..

  32. 32 Dezideriu Dudas decembrie 20, 2013 la 12:10 am

    Nu Adrian Nastase a castigat un ragaz de sarbatori, ci “sistemul”….

  33. 33 Adrian B. decembrie 20, 2013 la 12:35 am

    Eu si familia mea suntem alaturi de dumneavoastra ! Imi doresc din suflet sa se termine cu bine toata aceasta mascarada judiciara si sa se termine odata si ” epoca Basescu ” . Sa scapam de acest blestem numit Basescu si de toate slugile lui sinistre …

  34. 34 alice decembrie 20, 2013 la 1:19 am

    Domnule A.Nastase sa aveti parte de liniste sufleteasca,sarbatori de Craciun si Anul nou cu sanatate alaturi de familie.Speram ca pe 6 ianuarie sa fiti achitat si sa ne fiti alaturi in anul ce urmeaza,mai ales de studentii dv care va asteapta.

  35. 35 dtucra decembrie 20, 2013 la 3:57 am

    As vrea tare mult sa va spun ca va fi bine. As vrea tare mult sa puteti dormi din nou linistit. As vrea sa va puteti bucura de Craciun, de sanatate, de familie, de ceata de pisici de la Cornu si de toate cartile si obiectele care va produc bucurie si pentru care sunteti invidiat sau dispretuit. Dar n-o sa va mint si n-o sa incerc sa va consolez, cum fac de obicei in rarele mele postari. Nu cred in achitarea dvs., nu cred in justitia romana, sorry ca nu-i frumos ce spun; de fapt ma mira ca nu au dat pronuntarea si ca simuleaza ca vor citi dosarul, cam 6-700 de pagini pe zi… Dar stiam ca sunt sadici, doar v-au ridicat de ziua dvs. Va simteam trist si dezamagit in ceea ce scriati de o vreme si, pierduta in noile mele griji de mamica, credeam ca e melancolie hibernala, uitasem ca durerea nu vi s-a sfarsit. Mi-a fost brusc rusine pentru lacrimile mele frustrate de lauza nedormita. Macar eu stiu pentru ce nu dorm, vedeti ora la care postez…
    Asa ca va doresc putere, dumneavoastra si familiei, mai e de urcat din Golgota; sper doar sa urmeze tot invierea…
    Va imbratisez virtual si tineti-va cu dintii de umorul ala negru (draguta chestia cu spanzuratoarea, by the way, sunt convinsa ca le sta in gat ca mai puteti glumi, ca nu v-au starpit spiritul), o sa dea situatiei o umbra de roz, fie el si ofilit. Rozul, nu umorul.

  36. 36 blogideologic decembrie 20, 2013 la 5:51 am

    @ Adrian Năstase
    Eu sînt absolut convins că aveţi în continuare un rol capital în evoluţia spre bine a României. Aţi fost condamnat exact sub influenţa malefică a persoanelor de la vîrf ce au fost urcate înainte de „revoluţie” în ascensorul social de către „tovarăşa academician doctor inginer” Elena Ceauşescu. Traian Băsescu, Petre Roman, Mihai Răzvan Ungureanu, se aflau în acel ascensor social. Ei au lovit din greu România, tot după cum v-au afectat negativ (termenul este ideologic thermidorian, spun asta pentru a sublinia natura politică a proceselor în care sînteţi târât) şi pe dumneavoastră personal. Cei urcaţi în ascensor au percepţia amplă, şi foarte corectă, a faptului că sînteţi la acest moment singurul om politic care mai poate salva România de la dezastrul total ca stat naţional. Dar nu trebuie să uităm că atât în Occident, cât şi în Rusia actuală, belakunismul anti- românesc este văzut drept creaţia genială a unor personalităţi de excepţie. Teama geopolitică faţă de virtualul „imperiu România Mare”, o teamă construită de cominternistul Buharin, este încă masivă în zonele indicate.

  37. 37 blogideologic decembrie 20, 2013 la 6:16 am

    Un obiect misterios şi masiv blochează mersul cârtiţei mecanice Bertha sub oraşul American Seattle http://www.nytimes.com/2013/12/20/us/under-seattle-a-big-object-blocks-bertha-what-is-it.html?hp&_r=0

  38. 38 blogideologic decembrie 20, 2013 la 6:57 am

    O decizie extrem de generoasă a fost luată în statul american New Jersey. Se oferă educaţie gratuită, până la nivelul de colegiu inclusiv, copiilor de imigranţi care nu au documente http://www.nytimes.com/2013/12/20/nyregion/christie-agrees-to-in-state-tuition-for-undocumented-immigrants.html?hpw&rref=education

  39. 39 dlnimeni decembrie 20, 2013 la 8:00 am

    Doru Coarna: in recurs sunt judecate elementele, probele, faptele noi aparute intr-un dosar si care, din diverse motive, nu au fost cunoscute la prima judecata. Nu citeste nimeni, la recurs, 10000 de pagini.

  40. 40 santinela decembrie 20, 2013 la 9:17 am

    Au dat o solutie „inteligenta”pentru ei.Sa va trimita dupa gratii in acest moment era prea gogonata si au ales aminarea ca sa nu puteti sa va bucurati de sarbatori in liniste avind tot timpul in minte gindul „dar daca” pe 6 ianuarie ?
    In astfel de cazuri „politice” ca al dvs. strategia de aparare,pe linga avocati,trebuia sa aibe si o alta componenta.Spre exemplu staful dvs. trebuia sa stie ce a supt de la mama lui acest judecator,ce avere are,scoala,amantele etc.Si sa vedeti cum nu se mai misca atit de lejer,cum nu mai jignea oameni in timpul sedintelor etc.Astfel de verificari se fac in toate tarile occidentale,mai ales in America.
    Sper sa nu am dreptate si de data asta,cum v-am scris si atunci,dar tare ma tem si cred ca trebuie sa va pregatiti pentru ce este mai rau.
    Solutia aratata de mine sta in picioare fiindca acesti judecatori de la ICCJ numiti in functie de Basescu au SIGUR bube in trecut si sint pasibil de a fi santajati si amenintati de Basescu care numai le arata „pisica” si astia reactioneaza. Asa trebuie procedat cu astia pina sint eradicati din sistem.
    Credeti-ma stiu foarte bine sistemul,modul de functionare.

  41. 41 teostanc decembrie 20, 2013 la 9:21 am

    D-le Nastase,
    Pentru mine ati fost cel mai bun premier de-a lungul tuturor timpurilor. In plus un om de la care pot invata. Este adevarat ca am propensiuni de stanga dar faptul ca va cred suta la suta este pentru ca am incredere in dvs. iar increderea mea se bazeaza pe faptele si cultura dvs si apoi pe pozitia dvs politica.

    Sa nu-l ascultati pe Cristi . Sa luptati in continuare. Am ascultat comentariile pe care le-ati facut si sunt cele ale unui om puternic si patriot. Numai bine!

  42. 42 dlnimeni decembrie 20, 2013 la 9:23 am

    Imi propusesem sa imi inchei participarea pe blogul dumneavoastra odata cu terminarea procesului, aminarea sentintei ma face sa mai ramin in aceasta comunitate.
    Pentru mine, aminarea sentintei are semnificatia ca doar cu o mica probabilitate va fi confirmata sentinta de la trecuta judecata si care era, de fapt calea cea mai usoara prin care, uzind de un artificiu, tribunalul v-ar fi trimis la inchisoare cu aerul ca nu ar fi facut-o. O posibilitate care ramine insa, ca rezultat al unui compromis al judecatorilor.
    Interpretez aminarea ca pe o mica victorie a dumneavoastra, conditiile generale erau pregatite pentru o condamnare, sedinta finala fusese planificata atunci cind presedintele nu era in tara, ca sa nu fie de fata: un obicei prezidential de a cauta sa arate ca nu ar fi legat de niste evenimente pe care de fapt chiar el le-a creat. Poate ca judecatorii au fost, in majoritate, sau in minoritate, pentru achitare si atunci aminarea are semnificatia unui perioade in care unii (sau unul) judecatori se pot razgindi. Ori ca, in ultimul moment, presedintele doreste sa isi revada calculele politice. Ori ca, pe acolo pe unde a fost, a primit niste semnale. Oricum, cred ca in perioada de pina in 6 ianuarie, veti fi foarte atent supravegheat. Nu cred ca se pune problema parasirii tarii: ceea ce adversarii politici nu au reusit sa obtina a fost aparitia macar a unui semn de recunoastere a vinovatiei. Traian Basescu, Monica Macovei, zeci de politruci de-ai lor s-au straduit, ani de zile, sa obtina un astfel de semn pe care sa il arate, triumfatori. O parasire a tarii (oricum imposibila, in opinia mea, din motive aratate mai sus) este nu doar un astfel de semn, ci inseamna si o pata aruncata pe obrazul familiei. Pentru ca, chiar in situatia unei condamnari, lupta ramine sa se desfasoare pentru onoarea familiei, a copiilor dumneavoastra. Aceasta perioada va fi, cu siguranta, folosita si de catre judecatori pentru a scruta in propriul viitor. O condamnare a dvs. in acest proces strimb le-ar putea afecta viitorul, pe termen lung, chiar daca, pe termen scurt, ar primi semne de apreciere a serviciului adus.
    Mi-am mai afirmat credinta ca presedintele vede in condamnarea dumneavoastra scaparea personala, fiindca este prea clar ca ea nu mai poate folosi unui proiect politic – si am specificat, in timp – si citeva argumente. Posibil ca acum presedintele sa isi revada aceasta socoteala, nu de alta, dar sa nu se trezeasca la consecinte inverse: intoleranta in ceea ce il priveste in loc de o abandonare a unui anumit trecut politic. O vorba din batrini zice ca nouazeci si noua de binefaceri se uita lesne, dar o singura facere de rau, niciodata. Daca facerea de rau o fi fost. Oricum, nu i-ati dat corn lapte lui Taian Basescu, nu i-ati facut muzeu tot lui. Nu aceia carora le-ati facut bine cauta sa va vada inchis.
    Nu cred in aminarea sentintei din spirit al Craciunului. Cei care au regretat ca nu ati reusit in tentativa de asasinat, cei care au inventat noi procese in urmarea unei tentative de suicid, cei care au strigat ca sinuciderea unui om inseamna obstructionarea justitiei, nu au acest spirit.
    Domnule Nastase, ce va fi, va fi. Craciun Fericit si La Multi Ani!

  43. 43 Doru Coarna decembrie 20, 2013 la 9:35 am

    dlnimeni,

    nu citeste nimeni 10000 de pagini nici asa, in timpul facultatii… Dar sa-ti explic ca sa intelegi, cele 10000 de pagini trebuie frunzarite pt ca, daca exista apoi o cale de atac ulterioara, sa spunem la CEDO, iese prost pt ca in dosar se gaseau documente care dau dreptate celui judecat si deci, trebuia ca sentinta definitiva sa tina cont de toate acestea… Astfel, trebuie timp pt a formula o solutie care sa nu poata fi atacata si apoi, contrapusa completului… la asta ma refeream, nu ca ar citi cineva de Craciun un dosar voluminos, iar o sinteza acoperitoare a sentintei dosarului, cere timp…

    Dealtfel, as vrea sa fac un apel la toti colegii care posteaza pe acest blog… Cred ca ar trebui sa fim mai atenti in perioada asta cu expresiile, punctele de vedere si adjectivele, nu trebuie sa iritam in niciun fel pe nimeni, daca o facem ii producem cel mai mare deservici posibil fam. Nastase… Deci va rog, sa lasam lucrurile sa evolueze natural pt toata lumea, de sarbatori… Stiti bine, sub stres si iritare numai rau poate iesi… Este si asa arhisuficient raul facut de inconstientii din media, prin presiunea mediatica pusa asupra cazului…

    Priveam aseara cu amaraciune cum s-au deplasat pana la domiciliu asteptand precum corbii vreun eveniment care sa le umple ecranele, desi ceea ce era de spus le-a fost spus de gazda, la iesire… Tare urat… Dar asta e, le trebuie rating cu orice pret ca sa aiba tarif ridicat la reclama pastei de dinti… Ce scopuri marunte si cat rau pot face… altuia, intotdeauna altuia…

  44. 44 Vsile decembrie 20, 2013 la 10:10 am

    Dl. Nastase,

    Nu este nici o consolare dar de la Pericle la Margret THeatcher , Tony Blair …Helmuth KohL …toti au fost vinovati.

    Avem insa o problema athenienii l-au reabilitat, englezii au musamalizat, iar nemtii ,intransigentii nemti l-au iertat!

    Acum nu va asteptati ca noi sa fim athenieni, nemti sau englezi…noi suntem romaNI, NOI SUNTEM ROMANI..!

    Noi sunten niste gavrili sau gavrile superficiali care se doresc scolasti , niste rebuturi care ne uzurpam reciproc fara a reusi sa ne focusam eventualele doleante pe un dusman imaginar sau real , redenumit de unii
    sau de altii inamicul public no.1!

    Ce spun admiratorii dumneavoastra ar putea plia si pe gandurile „neadmiratorilor” dar ce roman ati vazut sa-si toarne cenuse-n cap?
    Un Cristi Preda in admiratia mizerabila a romanului fariseu il compara pe Basescu cu Dl. Coposu, unde am ajuns!

    Eu cred ca aceasta pronuntare tarzie …nu este in in regula , si cu cinismul unui agnositc care inca se intreaba care sau unde a fost gaina care a clocit marele ou big-bang , cred ca proverbul „dai romanului mintea de la urma” nu este aplicabil si in cazul sentintei, tot asa cum mintea de la urma a romanului este re-remodelata la orice alta urmatoare stare emotionala !

    In rest texte si iar texte, emotii si trairi hai sa cred poate sincere, dar domnule SEBE ce ati dori dumneavoastra nu este posibil sau poate da daca ati transmite personal celor vinovati de aceasta schinguire fizica si morala ,in mod direct „BA PA MA-TI”.

    Cristi are dreptate intr-un fel Traian asa cum s-a exprimat si in public , nu si-ar ierta nici propria mama, (Dumnezeu sa o odihneasca,text scos din context dar real).Marin nicolae a ridicat stacheta la un patetism care nu prea merge, in rest texte si iar texte,ca si al meu de altfel un text interzis prostilor, that (that, that is,is)!

  45. 45 ZeV decembrie 20, 2013 la 10:19 am

    Under Seattle, a Big Object Blocks Bertha. What Is It?

    Iata cat de usor se poate construi un scenariu inscriptibil in vasta tema a ,,teoriei conspiratiei”.
    Este exact ca si cu 12.12.2012…..nu e important ce urmeaza. ci, doar ratingul si paraii de pana in acel moment.
    Mama lui de capitalism de imagine..
    (Z)

  46. 46 Draghi Puterity decembrie 20, 2013 la 11:27 am

    Mesajul lui „cristi”, si probabil altele similare pe care le primiti pe alte canale de la „prieteni bine intentionati”, ma fac sa inteleg decizia de amanare…

    Urata treaba…

  47. 47 Cornelia M. Balas decembrie 20, 2013 la 11:41 am

    Buna ziua Domnule Prim-Ministru,
    putini sunt cei care mai cred in vinovatia dvs., fiindca toti au vazut cine este in spatele sforilor. Chiar si „orbii” au vazut cine e „chiorul” ce la conduce tara. Romanii nu sunt prosti, au alte defecte dat prosti nu sunt. Din pacate, inca mai trebuie sa cerem dreptate in cer fiindca pe pamant inca nu putem.
    Dumneavoastra ati scris si inca mai scrieti istoria Romaniei! Puteti fi mandru de realizari si de ceea ce ati lasat in urma.
    Dumnezeu sa va apere!
    cu toata stima,
    Cornelia

  48. 48 Pierit-au Dacii? decembrie 20, 2013 la 12:00 pm

    Bine spus. Nici eu nu am citit dosarul – dar „stiu”. Asa cum stii ca daca miroase a varza murata, trebuie sa fie o .. varza murata prin preajma. : )

    Eu cred ca nu veti fi condamnat – cand a inceput tot deranjul in 2004, Basalaul era in culmea gloriei – chiar si in vara anului trecut, cand cu incidentul Dvs., Basul inca avea destule trupe pentru a se gandi la „contra-atacuri”, acum e destul de izolat, lovit si … matrafoxat. Ar fi revoltator sa se dea inca o sentinta nedreapta impotriva Dvs., daca nu Ponta, atunci sigur Liberalul va apasa pe tragaci. Deci, Basalaul va dori sa faca pace cu Dvs.

    Intrebarea e – Dvs. veti face pace cu el??? : )

  49. 49 Cris decembrie 20, 2013 la 12:21 pm

    Băsescu și Macovei le-au băgat în cap unora, în 2004, că de-aia nu o duc ei bine, pentru că nu există miniștri, prim-miniștri, demnitari în închisoare, că din cauza corupției acestora oamenii o duc rău.
    Iată, o grămadă de oameni cu funcții importante (între care șeful Marelui Stat Major, Cioflină, ministrul Babiuc…) în închisori pentru, chipurile, abuz în serviciu și luare sau dare de mită (că nu mai știu nici ei care a luat și care a dat, e ca la Radio Erevan), un prim-ministru condamnat…, iar cea mai mare parte o duce mai rău decât în 2004, ca să nu mai vorbim despre percepția execrabilă a acestei mari părți asupra Justiției.
    Ce folos că UE zice „bravo!„ (în vreme ce alte țări UE-iste îi protejează pe demnitarii italieni, francezi… prinși într-adevăr cu ocaua mică), când populația nu mai are încredere în Justiție nici cât avea în 2004?
    Cum să ai încredere când vezi atâtea abuzuri, atâtea încălcări ale drepturilor omului, atâția magistrați (procurori și judecători) care se comportă cu justițiabilii cum se comportau înainte de 1990, iau mită, se duc să bea cafea cu președintele, bat și înjură polițiști, fixează cuantumul mitei în lift, fac trafic de influență, măsluiesc calculatorul care repartizează dosarele…?
    Cum să ai încredere când Băsescu dă azi o sentință la televizor, iar după o săptămână judecătorii dau aceeași sentință?
    Ce s-a rezolvat cu băgarea oamenilor la închisoare, cu duiumul?
    Sunt românii mai înstăriți? sunt mai fericiți?
    Mă întreb de ce le-a trebuit „românlor” experiența asta ca să vadă că bunăstarea sau rea-starea lor nu depinde de câți demnitari sunt în închisori, ci DOAR DE EI, de români?
    Când or să înțeleagă oamenii ăștia care caută motivele neîmplinirilor lor mereu în afara lor, că problemele sunt CHIAR LA EI?

    Părerea mea e să stați liniștiți până pe 6 ianuarie, iar atunci să primiți cu calm orice hotărâre, să vă conformați și să vă continuați viața atâta câtă vă dă Dumnezeu. Au trecut unii prin holocaust, alții și-au pierdut copiii…
    Eu sunt convinsă că, mai devreme sau mai târziu, unii „martori” vor răsufla roși de remușcări, și atunci se va sparge buboiul.

    Cum Dumnezeu „denunțătorii” ăștia își aduc aminte (vezi și cazul Silaghi) după câțiva ani că au dat/luat mită? și în general își aduc aminte atunci când sunt în arest…

  50. 50 balbeck decembrie 20, 2013 la 12:22 pm

    Papici,Bocsan,Doana Vasile,etc nu par sa fie procurori,aduc mai degraba a ofiteri acoperiti.
    Ce fel de procurori are DNA-ul asta?Procurori ce fabrica dosare penale?Aia nu sunt procurori.
    Locul lor e in beci,intr-o camera de 2/2….putina apa si paine.Fara vizite…fara medici in caz ca au nevoie.

  51. 51 dlnimeni decembrie 20, 2013 la 1:38 pm

    Doru Coarna: la CEDO, daca nu incurc lucrurile, exista acum o judecatoare foarte frumoasa, foarte desteapta si foarte de-a noastra ( si care citeste forumurile!), care va face, cred, pe cit posibil, ca lacramatiile sa fie solutionate cit mai greu si cit mai rau pentru unii cetateni romani. In plus, atunci cind va iesi o decizie a CEDO, va fi prea tirziu, cum ziceam si eu si am avut onoarea de a fi in consonanta cu dl Nastase, timpul risipit nu ni-l mai da nimeni inapoi. Iar deciziile CEDO sunt, in fapt, diluate de catre mecanismul intern de responsabilizare. Adica nimeni, in mod precis, nu va fi vinovat de ceea ce i s-a intimplat dlui Nastase. Daca dl Nastase va primi despagubiri, atunci dvs si cu mine, ca si contribuabili, i le vom plati si nu persoanele din justitie. Pina cum era destula vreme pentru o lege a raspunderii personalizate a personalului din justitie. Si fiindca am pierdut vremea, politic vorbind, iata ca mai toti cei ajunsi in capul trebii in justitie au in trecut erori judiciare, fie ca procurori, fie ca judecatori..

  52. 52 dlnimeni decembrie 20, 2013 la 1:41 pm

    Darghi Puterity: ce mai faceti?
    Ca sa o zicem pe cea dreapta, autonumitul Cristi este un provocator.

  53. 53 Ruşinică Tristoiu decembrie 20, 2013 la 2:13 pm

    Eu, simplu cetatean, pot sa ma rog la Bunul Dumnezeu sa va ajute in facerea dreptatii. Cred in onestitatea dv si a familiei dv. Sarbatori fericite si La multi aini cu sanatate! Doamne ajuta!

  54. 54 Olga Bucataru decembrie 20, 2013 la 2:48 pm

    Nu percep logica acestei continuări în acţiunile de defăimare, de distrugere, este iraţională. Vă iubesc pentru rolul esenţial pozitiv pe care îl aveţi în istoria politică şi nu numai, a acestei ţări. Trebuie să învingeţi. Olga Bucataru

  55. 55 balbeck decembrie 20, 2013 la 3:15 pm

    Gigi Becali il sfatuia pe Iancu,condamnat la 10 ani in prima instanta sa fuga din tara……dar Gigi Becali e dupa gratii.Din nefericire pentru el nu are 60 ani sa execute numai o treime….
    Sunt si oameni deosebit de periculosi care au reusit sa pacaleasca justitia romana.
    Pe Boe Boenica l-am gasit pe FB……e fugit din tara din 2008.A postat poze cu el la piscina,alaturi de fete frumoase.Cica e dat in urmarire internationala:))
    Un infractor,,condamnat la 10 ani inchisoare ,se sustragea de la executare.
    Mai avea 8 ani pana se prescria fapta.A reusit sa se piteasca 7 ani si 10 luni.Dar tampitul s-a urcat la volanul unei masini si a fost luat de radar.Asa a ajuns dupa gratii.
    Nu era o fapta deosbit de grava,dar am vazut ca 18 ani se dau si pentru spalare de bani.Nu este infractiune cu pericol public….

  56. 56 nastase decembrie 20, 2013 la 4:03 pm

    Olga Bucataru,
    Va multumesc si va admir.

  57. 57 nastase decembrie 20, 2013 la 4:07 pm

    Cristi,
    Se vede ca nu ma cunosti deloc…

  58. 59 blogideologic decembrie 20, 2013 la 4:59 pm

    Italia : Declinul capitalismului de afaceri şi sufocarea capitalismului de familie http://www.lemonde.fr/economie/article/2013/09/25/le-modele-capitaliste-italien-est-en-bout-de-course_3484174_3234.html

  59. 60 ZeV decembrie 20, 2013 la 5:01 pm

    Cris
    ,,Ce s-a rezolvat cu băgarea oamenilor la închisoare, cu duiumul?
    Sunt românii mai înstăriți? sunt mai fericiți?”
    Stimata colega….dvs credeti ca in ultimii 2000 de ani specia umana a progresat semnificvativ ? Eu am, sincer, mari indoieli.
    Ca si in domeniul modei, mereu redescoperim si reinventam…trecutul.
    Va amintiti executiile publice (in piete n.r.) instrumentate de Inchizitie, adica, bratul inarmat al dictaturilor absolutiste ?
    Credeti ca intamplator erau organizate in vazul lumii ? De multe ori, chiar gloata urla : La Moarte ! La Moarte !.
    Setea de sange era stimulata profesionist si indusa generalizat in constiinta publica. In acelasi timp, se deturna atentia de la adevaratele cauze ale saraciei si umilintei, ale subordonarii si sclaviei. Astfel, oamenii uitau de foame si sete, cel putin pana la urmatoarea executie. (Z)
    Iata, in 2004, un anume candidat la presedintie in Romania, a ,,re-descoperit ” si el…roata. A castigat cu mesajul belicos, ,,La tepe, in Piata Victoriei !”.
    Vedeti, doamna Cris, cat de predictibila este omenirea ? Nimic nu este nou sub soare.
    De aceea tot incerc sa spun ca cele mai puternice arme ale inamicilor democratiei, sunt ura noastra indusa de ura lor si pierderea calmului si increderii in fortele proprii. Este foarte greu sa judeci lucid in aces climat artificial, neprielnic identificarii resorturilor adevarate care pun in legatura logica si corecta cauzele cu efectele.
    Dupa parerea mea adevarurile esentiale sunt dezarmant si banal de simple.
    Evident, cum am mai spus, nu aduc ratingul pe care il genereaza conflictul, barfa si scandalul.

  60. 61 Ursuletul decembrie 20, 2013 la 5:07 pm

    Cand ai probleme cu mosia de la Nana,casa din Mihaileanu,afacerea Haysam,afacerile fratelui tau,alegerile europarlamentare ale uneia dintre fete si multe alte teme faci orice sa distragi atentia de la aceste probleme si sa creezi o agenda falsa.Tocmai ca noi cei de pe blog va cunoastem bine ii recomand lui”Cristi”sa fie respectuos si sa invete sa se exprime corect in limba romana.”Ultimul cuvant” in sens neprocedural este foarte departe…

  61. 62 eu decembrie 20, 2013 la 5:30 pm

    Puterea este numai la Dumnezeu! Nu la oameni.
    Credința este la oameni.
    Să aveți dragoste, nadejde și credință și vă va dărui Dumnezeu puterea de a vă duce crucea care vă va fi fost numai dumneavoastră dată!
    Oamenii lasă urme pe măsura dragostei, nadejdii și credinței lor. În urma unora rămân „palate”, în urma altora numai ruine!
    Poate părea deplasat ca pe blogul unui ministru>>prim-ministru>>blogger să existe considerațiuni religoase dar…
    Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel
    Capitolul 13
    […]
    4. Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte.
    5. Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul.
    6. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr.
    7. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă.
    8. Dragostea nu cade niciodată. […]

    Și nu se poate „strivi” dușmănia, ura, nedreptatea, inegalitatea decât prin dragoste. Dragoste de semeni. Dragostea unește, nu dezbină.
    Greu, nu?
    Există Nașterea, există Goglota, există Moartea pe Cruce și există Învierea și Mântuirea.
    Să vă bucurați de Lumină!

  62. 63 George Hălărescu decembrie 20, 2013 la 5:40 pm

    Către dl. „A. Năstase”,

    De ce credeți că dl. Cristi a dorit, dorește sau va dori să vă cunoască? Cred că a vrut să zică ceva și s-a raportat doar la scara domniei sale de valori.
    Stau și mă gândesc că dacă ați fi fost mai atent privit, poate ați fi fost mai bine înțeles și mai corect judecat.

  63. 65 balbeck decembrie 20, 2013 la 7:08 pm

    Imi dau seama ca judecatorul ala e pornit rau de tot…l-a dat pe chel afara,folosind cuvantul „chel”.
    Eu am cunoscut o judecatoare din Focsani.Am fost intr-o excursie.In autocar era si judecatoarea asta,vicepresedinte Tribunalului(cu t mare sau mic?) Vrancea.
    Era nevropata,nu era atenta la ce spunea ghidul,era aroganta,intarzia mereu la intalniri,nu o interesa decat sa isi scoata tva-ul pe marfa cumparata.Am intarziat din cauza ei si o jumatate de ora.
    Am citit de ea ca a batut o femeie pana a bagat-o in spital,dar tot judecatoare vice este.
    Eu cred ca toti judecatorii sunt ca judecatoarea asta……daca e asa, inseamna ca in Romania nu este justitie.Nu stiu cum a trecut probele psihologice.
    Judecatorul asta Matei e ca judecatoarea asta din Vrancea,Adriana Copaci parca o chema.Sotul ei membru in consiliul judetean si presedintele cjas Vrancea.

  64. 66 Cârcotaşu decembrie 20, 2013 la 7:11 pm

    @ dl Nimeni,
    Sigur, Cristi o fi un provocator, dar prevăd că pe 6 vom afla că, în ceea ce priveşte sentinţa, a avut dreptate. Băsescu nu a continuat acest atac dacă nu era sigur pe completul de judecată. Ce mai doriţi, când judecătorul Ionuţ Matei l-a evacuat din sală pe Codrin Ştefănescu pe motiv de „hlizeală”? Ăsta n-are mamă, n-are tată! E făcut de-o mătuşă!

  65. 67 Olimpia Gabi Nita decembrie 20, 2013 la 7:50 pm

    D-le Adrian Nastase, sunt un simplu cetatean care nu face politica, dar are simpatii politice,,Vreau sa va spun ca m-a durut imaginea d-vs pe targa, de parca vedeam suferinta unui prieten apropiat.Atunci am inteles cat de mult va pretuiam,Eu si parintii mei vom fi cu gandul langa d-vs in ianuarie2014 si va dorim sa fiti tare,oricare va fi hotararea instantei.Cu respect, prietena d-vs din Prahova, Gabi Nita!

  66. 69 Marian Nicolae decembrie 20, 2013 la 8:04 pm

    @ nastase decembrie 20, 2013 la 4:07 pm

    Domnule profesor,
    Am incredere ca veti fi achitat pe 06.01.2014.

    Va doresc din tot sufletul acest lucru !!!!
    Pana atunci va doresc sarbatori fericite si numai sanatate.

  67. 70 Ghita Bizonu' decembrie 20, 2013 la 8:27 pm

    Tragôidía porcului ca azi a fost Sf Bartolomeu al suidelor adica Ignatu

    In primul rand trebe sa aflati ca porcu’ este si el un animal “sensibil” si relativ inteligent (cam cat cainele). Si da dpv fiziologic soricu este cel mai apropiat de pielea umana si la fel inima – asa ca unora le-a dat prin minte sa creeze un proc “tasngen: gata oricand sa isi doneze inima unui om .. S epare ca mia sunt si late asemanari – ce nu v-ati inbata niciodata ca .. porcu’? (desi aici e oaresce greseala .. “fratele” nostru porcu’ nu are accesu’ nost la produse de doaga).
    Ma rog ce urmeaza e din auzite .. ca famelia mea nu a crescut porci .. desi am asistat la finalul catorva si la vreo 2 le-am mancat “pomana”.

    Deci porcu’si Ignatu’.

    Porcul „debuteaza” ca purcel cumparat (uneori in sac de unde zisa cu pisica in sac). Adus “acasa” el este ingrijit .. mai cu dragoste daca e mic – se joaca chiar si copii cu el , dupa ce a fost bine spalat de parintii cei iubitori. Daca este nitel mai maricel este bagat direct in tarc (cocina). Ingrijit atent , nu are de ce se plange (minus daca nu il castreaza. Ca asta la porci se face fara anestezie. Tin minte o purcea legata de o scara care a guitat aproape vreo 1 ora. ) Ma rog dupa ce se face mai mare (cca 30 de kile) nu mai este spalat ciu dragoste …

    Si vine Ignatu’.
    Majoritatea porcilor (de ambe sexe) au o surpriza. Stapamul cel bun are un miros ciudat (de drojdie), este nervos cam in stilul in care a mai fost de vreo 2 – 4 ori cand porcu’ a mai fost lovit – el e un animal “sensibil” – cestie care cam streseaza bietul fost ramator (ca i se mai pune o sarma in nas exact cum poarta azi unii tineri). In plus stapanul cel bun are o cautatura hulpava care trezeste ceva instincte de supravietuire. Are o voce rea amenhintatoare care “grohaie” ceva care aduce aminte porcului de momenele in care a fost lovit. Asa ca stapanul cel bun devine mai furios sporind spaima animalului “sensibil” … bitetul animal “sensibil” ajunge inghgesuit intr-un colt si de multe ori legat cu o sarma (otelita) de picior si tras cu anasana (sarma aia este cam taioasa asa ca ce sa faca bietul porc?) Uneori stapanul cel bun mai este secondat de careva din famelie – Stapana cea buna care il hranea cu atata dragoste, vre-un copil mai amare care nu odata l-a scarpinat si cand porcu era purcel cat pisica (de unde zis cu pisica in sac) se juca cu el si il razgaia. Cuprins de groaza fara sa stie de ce animalul “sensibil” protesteaza de se aude
    la o distanta destul de buna .. (si alte animale “sensibile” devin brusc “ingrijoratate” prin empatie) . Intre guitaturi disperate si injuraturi zise cu voce rea . bietul pporc este tras (uneiri si intepat in spate sa meagra) intr-un loc curat din curte unde in gnl nu a mai avut voie odata trecut de 30 de kile. Aici il astepata opri intreaga familie ori inca vreo 2 necunsocuti cam amenontatori.
    Cu injuratiruile de rigoare – zise cu voce aspra, rea , amenitatoare ca o maraietura , il rastoarna , stapanul are acum o cautataura rea sa iti vina sa fugi cu ceva lucios in mana ii taie beregata , de muulte ori fara sa atinga suficent carotidele si aia il tin il tin in timp ce porcu’ guita (adica urla) pana se ineaca (la prorpiu) cu sangele lui (sange care invadeaza plamanii).
    Dureaza cam mult .. pana cand porcu’ isi da obstesctul sfarasit. Gopsodarul ii mai trage io injuratura, un sut mai bea o ceva si se apuca de transat …

    MaI sunt si unii porci norocosi. Stapanul cel bun are un miros ciudat (de drojdie), este binevoitor, jovial intra in tarc vesel .. il scarpina sa il linisteasca (animalu “senisbil” a auzit niste guitaturi disperate care –s-au stins cam neplacut in horcait) , il bate peste sunci cu amabilitate joviala .. ii baga sub rat un vas cu ceva haleala care are acelasi miros ciudat (de drojdie) ca si stapanul cel bun .. miros ciudat da gustt .. ciudat da placut (uneori deja stapanul cel bun deja il rasfata de cateva zile cu acest gust..) Stapanul cel bun are chef de glume .. nu lasa vasul cel delicios jos ci il misca .. ca porcu sa il urmeze.. In acesta timp stapanul cel bun vorbeste binevoitor, jovial .,. ma rog tonul e mai ciudat, cautatura sa zic asa mai .. porceasca ca o promisiune obscena .. atragator, atator ca si gustul cel bun din vas (niste bere, vin sau ce o fi binevoit stapanul cel bun) Stapanul cel bun il scarpina incurajator, il bate binevoitir peste sunci ,, animalul “sensibil” il urmeaza grohaind multumit pe stapanul cel bun… intr-un loc unde il astepata si alti oameni care rad obscen … Vasul se pune jos .. si brusc animalul “sensibil” se trezeste cu cracii in sus. Nu guita decat putin , jos si a mirare – asteapta surpriza cea placuta poate vede ca stapanul cel bun are ceva sclipitor in mana .. ce o fi aia?
    Cand stapanul cel bun invarte cutitu’ in inima e deja prea tarziu pentru intrebari Mai e timp ptr un guitat patrunzator, acut , scurt – 3-5 secunde – si basta.
    Stapanul cel bun trage o dusca si zice “sa ne apucam de treaba”…

    Stiti care e diferenta intre cei 2 porci ? Primul are un stapan milos!!! Care ezita . Al doilea are un stapan care nu ezita sa ucida … Se zice ca nu e bine sa vezi ochii celui de-al doilea cand scoate cutitu’ din porc . Careva imi zicea ca brusc a inceput sa ceara iertare – nici el nu stia ptr ce!!!

    Oricum eu raman … carnivor!
    Insa dati-mi voie sa inchin o drojdie pentru porc, acest nobil si altruist animal atat de gustos …sa imi fie digestia buna!!!

    Craciun fericit !! (cu produse porcesti pe masa!!)

  68. 71 Taica Lazar decembrie 20, 2013 la 10:36 pm

    Mi-a placut spiritul facut de dumneavoastra cu spanzuratoarea!

  69. 72 augustinradescu decembrie 20, 2013 la 10:41 pm

    Domnule Coarna, incercati sa va exprimati mai ingrijit, mai atent la sensul cuvintelor. Sint convins ca n-ati avut in intentie, dar ati spus – totusi – ceva foarte deranjant. Cum adica „inalta instanta va va darui libertatea”??
    Libertatea apartine, DE DREPT, oricarui om nevinovat, este un bun al sau. A darui inseamna a face cadou; credeti ca Adrian Nastase asteapta vreun cadou de la „inalta instanta”? Nu poti sa daruiesti cuiva ceva ce-i al lui!
    A, daca ar fi vinovat, atunci libertatea ar fi un cadou.
    In cazul lui Adrian Nastase, libertatea i-ar putea fi doar furata, ceea ce s-a si intimplat deja si sper din tot sufletul sa nu se mai intimple!

  70. 73 blogideologic decembrie 21, 2013 la 8:17 am

    “Ceva ce nu pot înţelege…”, citesc comentariul pe forum de ziar la http://www.romanialibera.ro/cultura/aldine/cum-a-decis-ceausescu-sa-reprime-brutal-revolutia-de-la-timisoara-321086.html “Dacă în ’89 timişorenii au înfruntat regimul comunist, au ieşit în faţa trupelor înarmate şi a tancurilor, acum nu sunt în stare, nu au curajul sau nu doresc să înfrunte mafia politico-ţigănească, care a luat în stăpânire oraşul… Fiţi din nou primii şi veţi fi urmaţi şi de alte oraşe care se vor elibera de noua nomenclatură, mai lacomă si mai fără scrupule decât cea de dinainte!” Acum iată-mă că întreb şi eu, poate cumva excesiv de naiv : Cine contra cine ? Ăi bătrâni din Clanul Cârpacilor au certificate de revoluţionari.

  71. 74 blogideologic decembrie 21, 2013 la 8:47 am

    Ce-i Affluenza ? Este o maladie socială care afectează grav o societate atunci când un număr mare de indivizi doresc mult, şi fac orice pentru atingerea acestui scop, să devină cât mai bogaţi. Societatea românească după 1989 suferă în mod evident de Affluenza într-o formă acută. Această adevărată epidemie de Affluenza a distrus valorile româneşti.

  72. 75 blogideologic decembrie 21, 2013 la 9:09 am

    Am mai vorbit pe aici despre fluturele Monarh din America http://www.nytimes.com/2013/11/24/sunday-review/the-year-the-monarch-didnt-appear.html?src=me&ref=general Cu ce se hrăneşte ? Larva lui prosperă în păstaia buruienii de lapte cu floarea ca mătasea roşie http://www.nytimes.com/2013/12/21/us/setting-the-table-for-a-fluttering-comeback-with-milkweed.html?hpw&rref=us

  73. 76 blogideologic decembrie 21, 2013 la 9:22 am

    Despre bani şi afaceri : “De ce s-au întâlnit reprezentanţii Chevron cu IPS Teodosie” http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/companii/de-ce-s-au-intalnit-reprezentantii-chevron-cu-ips-teodosie-321080.html

  74. 77 Vsile decembrie 21, 2013 la 9:24 am

    Un bou sau mai multi boi au repatentat expresia romaneasca „de vina-i tot mrrtul” cu „intrebarea „de vina-i tot Basescu?”.

    Eu am avut ieri o crestere substantiala nu a venitului, nu neaparat a impozitului, desi as putea spune cite ceva si pe aici ci a tensiunii arteriale,fapt care mi-a provocat o puternica hemoragie nazala, bai boilor de vina-i tot basescu a a ajuns ca sa-mi provoace aceleasi fenomene pe care mi le provoca Ceausescu la fiecare aparitie la TVR.

    Bai Televiziunilor incepind cu cea aservita si terminind cu aceea care nu se doreste a fi aservita ,NU MAI DATI „IESIRILE” ZILNICE ALE PRESEDINTELUI PE STICLA , ne imbolnavesc fizic si moral!

  75. 78 serbanfl decembrie 21, 2013 la 9:27 am

    « Jurnalul românesc » al lui Thierry de Montbrial este o carte utilă mai ales pentru cei orbiţi de patima politică despre care se spune cu dreptate că ne-mpiedică să privim lucrurile… bătrâneşte.
    (Virgil Tǎnase : Cronica bilingvǎ – La chronique bilingue (17))

  76. 79 blogideologic decembrie 21, 2013 la 9:52 am

    +Cultura numerică – alias “digitală” – influenţează într-un fel inedit nu doar noţiunea de cunoaştere, însă chiar şi noţiunea de habitat, precum şi aceea de teritoriu. Umanismul numeric –ce nu trebuie să fie confundat cu TRANSHUMANISMUL!, n.n. şi NOTA BENE! – constituie o manieră militantă de a gândi această realitate nouă.+ (după canadianul Milad DOUEIHI) Sursa http://www.inaglobal.fr/idees/article/autour-de-lhumanisme-numerique

  77. 80 C. Floare decembrie 21, 2013 la 10:10 am

    D-le Adrian Nastae ,

    Niciodata sa nu va ginditi ca sunteti singur … In jurul meu sunt multi oameni : familia , colegi , vecini , cunostinte care va iubesc si va apreciaza .
    Indiferent ce se va intimpla pe 6 ianuarie , sa fiti curajos , noi suntem alaturi de d-voastra , stim ca sunteti NEVINOVAT si ca revansa va veni mai devreme sau mai tirziu …
    PSD-ul sa stie ca cel mai valoros lider pe care il are Romania suteti d-voastra, sa fie alaturi de d-voastra , altfel noi , oamenii de rind ii vom sanctiona la vot …Sa nu uite ca multi sunt in functii ptr. ca d-voastra i-ati promovat pe scena politica …
    Va doresc „SARBATORI FERICITE „, d-voastra si intregii familii frumoase pe care o aveti si sa nu uitati ca suntem multi alaturi de d-voastra , sa fiti puternic !

  78. 81 Radulescu Alexandra decembrie 21, 2013 la 10:15 am

    Va doresc sa aveti liniste si pace sufleteasca,sa treceti cu bine peste aceste lucruri urate din viata dvs.si sa auzim de bine pe 6 ianuarie.

  79. 82 Radulescu Alexandra decembrie 21, 2013 la 10:20 am

    Trebuie sa invingeti !
    Trebuie sa fiti un om puternic si sa invingeti !

    Ne rugam pentru linistea dvs.si ne bucuram sa aflam pe 6 ianuarie ca ati invins.!
    Craciun cu liniste sufleteasca !

  80. 83 dlnimeni decembrie 21, 2013 la 2:22 pm

    Carcotasu: sunt cel putin doua chestiuni si va rog sa nu le amestecati, mai ales ca nu sunteti un naiv.

  81. 84 Doru Coarna decembrie 21, 2013 la 4:07 pm

    @ augustin radescu,

    semetia distruge Romania… Daca ai fi tu in aceeasi situatie, ce-ai zice? Cica-se trebuie sa intelegi si sa arati c-ai inteles c-ai gresit, altminteri nu se pune… parca scrie asta si prin rechizitorii… Deci… Dar tu fa cum crezi…

  82. 85 Doru Coarna decembrie 21, 2013 la 4:19 pm

    @ Bizonule,

    la porci e altfel, se castreaza doar porcii masculi, dupa injunghiere se spala cu apa fiebinte sau se parleste cu lampa, apoi se impacheteaza, apoi se spala iar, apoi se curata parul de pe piele, apoi se ciupeste primul sorici, apoi se taie capul si cu sangele care mai curge din el se manjeste intreg cadavrul, si abia apoi se transeaza… si se mananca vezica biliara de catre seful operatiunii… Nu se injunghie in inima, ci se taie sub gat vasele care merg de la ventricolul drept la plamani si se intorc la aoricolul stang…

    Dar si gainile patesc la fel, laolalta cu toate celelalte din batatura… exceptia fac doar cainii si pisicile, pateau si astea la fel dar probabil n-au gust bun… desi poporul-frate chinez le apreciaza… Cu toate omul se poarta frumos, iar apoi le juganeste… parc-ar fi la alegeri…

  83. 86 Un Prospectiv decembrie 21, 2013 la 4:43 pm

    Din moment ce convingerea celor mai multi aici este ca avem de-a face cu un proces politic, ma intreb daca nu exita modalitati practice efective de a lasa a se intelege ca Adrian Nastase reprezinta o miza si pentru noi. Adica sa semnalizam ca a continua acest abuz, in numele justitiei, aduce cu sine un cost politic pentru cei care-l instrumenteaza: europeni, romani si ce vor mai fi.

    In sensul asta, intreb:, Putem formula o petitie, pe care sa o semnam cu nume si prenume, dupa care s-o trimitem celor responsabili? O asemenea petitie poate fi initiata si pe facebook si/sau un blog, dupa care textul si semnaturile vor fi tiparite si expediate prin posta.

    Altfel, e ca si cum am avea incredere in mizeria prin care este tarat Adrian Nastase sau ne asteptam la miracole. Cam putin pentru mai binele general.

  84. 87 blogideologic decembrie 21, 2013 la 5:04 pm

    “Economia politică se referă la principiile, teoriile şi modelele ce arată cum lucrează procesele de pe piaţă. Economia politică încearcă să explice felul cum bogăţia este creată şi distribuită în comunităţi, felul cum oamenii alocă resursele rare cu mai multe alternative de folosire. General spus, economia politică tratează chestiuni legate de dorinţele umane şi de satisfacerea lor.” Asta după BusinessDictionary.com. De ce am impresia că sîntem într-o fundătură ? Chiar şi logica medievală era mai clară, după cum a demonstrat Condillac !

  85. 88 blogideologic decembrie 21, 2013 la 5:06 pm

    @Un Prospectiv
    De acord.

  86. 89 Smaranda Dobrescu decembrie 21, 2013 la 5:38 pm

    Daca tara asta mai are vreo sansa de evolutie, daca oamenii ei se mai pot salva cumva, atunci acea sansa se leaga organic si de numele lui Adrian Nastase. Nu trageti in sansa noastra, voi care nu ati dobandit statura lui. Fiti barbati , voi care tineti sub lupa acest blog! Cititi fara suparare postarile emotionante ale femeilor. Si ele sunt romance!Si chiar mai barbate!

  87. 90 blogideologic decembrie 21, 2013 la 6:18 pm

    Aici, pe blogul AN, noi, “personalul” ori contributorii, am încercat a declina şi conjuga limba română într-o funcţionalitate dorit adaptată Noii Economii. În ce măsură am reuşit ? Şi în ce grad va fi acceptat practic efortul nostru atâta vreme cât “peste 40% dintre adolescenţi nu ştiu să citească […], iar România este ultima ţară din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte gradul de alfabetizare” ? http://www.romanialibera.ro/cultura/carte/dragos-bucurenci-adevarata-bogatie-nationala-este-in-biblioteci-321237.html

  88. 91 augustinradescu decembrie 21, 2013 la 6:48 pm

    Dorule, eu ti-am vorbit cu dumneavoastra. Sint sigur ca n-ai nici anii mei, nici anii mei de facultate. Cit despre bun-simt …
    Asa ca ramine cum zici tu. Ai perfecta dreptate!

  89. 92 ZeV decembrie 21, 2013 la 7:45 pm

    Cat timp se mentine vie traditia seculara a taierii (ignatului) porcului, mai exista o speranta. Sper ca directivele europene a ,,lu peste fiert (in suc propriu)” de la Bruxelles, sa ramana in vrafurile prafuite din fisetele securizate ale birocratiei.
    CULMEA birocratiei.
    Din pacate priveam la televizor cum era porcul chinuit si incorstat cu tot felul de accesorii exotice de fite, de-a dreptul gretoase: crema de mere, sos de castane cu gem, etc..bleahh !
    Mirodenii da, dar nu fara ,,sare in bucate”. Dulcele, exclusiv la desert.
    Iata de ce, anu l acesta, stau acasa de Revelion…artificii in centrul Iasului (la mirificul Palas) , o cupa de sampanie si un meniu eminamente traditional romanesc, cu racitura de curcan, ceafa de porc la cuptor, salata berlineza (dar buna….), sfecla cu hrean, sarmalute cu smantana, usturoi si mamaliguta. pescut (pastrav) inabusit la cuptor, cozonac de casa cu rahat si nuca la greu…mama, ce foame mi-e, dupa un post atat de lung…
    Hai, Moldova !
    😉

  90. 93 George Ban decembrie 21, 2013 la 8:16 pm

    Ultimul cuvânt să fie primul!

    SĂRBĂTORI FERICITE!

  91. 94 ZeV decembrie 21, 2013 la 8:57 pm

    Sadicu
    Vorbesti de clisee, amice ? Ma auzi pe mine vorbind ca un tonomat vuvuzea despre ,,statul de drept”.
    Da, imi exprim repetitive parerea despre ,,statul de dreapta”, sau, ,,statul de drepti”, dar asta este o alta mancare, al carei gust il cunoaste foarte bine, de exemplu, domnul Adrian Nastase.
    Ceea ce eu reprosez dreptacilor basisti (in realitate, romani manipulalti) este ca nu au alt argument decat Acela al ,,pumnului in gura” numit ,,stat de drept”. Nu tine de foame, stimate coleg.
    Cum Ie-am spus si pedelacilor inregimentati, trebuia sa veniti cu scuze (SINCERE) adresate romanilor (inca din decembrie 2012) si cu carte de indentitate complet noua, fara antetul ,,Traian Basescu”. Atentie, in niciun cazm cu lacrimi de mari….pardon, de crocodil.
    Tupeul, telenovela si obraznicia, te asigur, nu salveaza Romania.
    (Z)
    Cat timp va legati cu disperare, ca niste epigoni retardati si nevertebrati (nu ca ar fi asa, neaparat) de numele ilegitimului, nu veti putea convinge niciodata o masa critica de cetateni, care, s-au saturat de diversiunile voastre, de scandalul vostru demolator si, mai ales, de slugarnicia voastra penibila fata de apatrizii de la Bruxelles si dela ambasadele unor no name politici.
    Cred cu toata convingerea ca imaginatia voastra scenaristica se apropie de limitele saturatiei, din toate punctele de vedere…si, oricum, 11 luni AMR. Timpul ia totul cu el, oricum, amice, ca un tavalug. Deja, dupa 45 de ani, ar cam trebui sa ne gandim si la spirit.
    (Z)
    PS
    Ia spune, Sadicule, cu/pe cine votezi in 2014 ? PDL l-a desemnat pe Catalin Predoiu, Basescu cocheteaza cu Antonescu, iar Udrea il priveste gales pe..George Maior. Deh, si mie imi place Putin, trebuie sa recunosc.
    (Z)

  92. 95 ZeV decembrie 21, 2013 la 8:58 pm

    errata
    reiau:
    Ma auzi pe mine vorbind ca un tonomat vuvuzea despre ,,statul de drept” ?
    (Lipsea semnul intrebarii)
    (Z)

  93. 96 ZeV decembrie 21, 2013 la 9:08 pm

    ps-sadicu
    Nu te sfatuiesc sa cauti febril in buletinul dfe vot numele lui Traian Basescu.
    Poate dai de cel al lui Ponta, cine estie ? Asculta-mi sfatul, nu respinge diin start varianta…Romania chiar are nevoie de stabilitate si pace.
    Doar nu-ti imaginezi ca atunci cand voi veni prin Sebes, in vara anului 2015, vom discuta la un ,,gust puternic si amarui” tot despre…politica.
    (Z)

  94. 97 balbeck decembrie 21, 2013 la 9:37 pm

    Si 90% din judecatori sunt femei:))))
    Ionut Matei e periculos,bruneta fosta procuror DNA poate sa isi faca de rusine colegii de la DNA si sa achite?Un procuror ajuns judecator mi-e greu sa cred ca poate sa achite….
    Cristina Rotaru pare cu capul pe umeri…..
    Angela Dragne pare si ea…..
    Luminita Zglimbea a eliberat din arest un terorist condamnat la 20 ani dupa ce a fost eliberat.Terorist si nu prea…..si condamnarea foarte ciudata…
    Normal ar fi ca 3 judecatori sa achite……dar cred ca vor face insa cum le cere Ionut Matei…..si el nu pare sa achite.
    De Matei si Ioana am dubii….
    Cum sa judece un fost procuror DNA un dosar instrumentat de fostii ei colegi de la DNA?
    Ioana 100% va face rau.
    Pe 6 ianuarie s-ar putea sa fie alti judecatori?Nu cred…..

  95. 98 Marian Nicolae decembrie 21, 2013 la 9:41 pm

    Gerald Celente: Total Economic Collapse in Q1 2014

  96. 99 Cârcotaşu decembrie 21, 2013 la 9:53 pm

    @ dl Nimeni,
    Indiferent de cauză, cel puţin un membru al completului, cel pe care l-am numit, îi este ostil.

  97. 100 Marian Nicolae decembrie 21, 2013 la 10:36 pm

    Obama and the plan for World War 3 – Best documentary film 2013

  98. 101 blogideologic decembrie 21, 2013 la 11:59 pm

    @ serbanfl
    Văd că Jurnalul românesc al lui Thierry de Montbrial a apărut cu mai bine de un an şi jumătate în urmă. Abia acum aflu despre el. Muţumesc sincer pentru semnalare !

  99. 102 Radu Humor decembrie 22, 2013 la 12:19 am

    Din toată ecuaţia politică a procesului lipseşte un nume, fără a cărui poziţie vizavi de proces, nu se poate face nici un pronostic cu privire la sentinţă şi mai ales la urmările ei. Nu doar pentru AN, ci şi pentru viitorul politic al României .
    P.S.
    Nu ştiu dacă întâmplător sau nu, TVR 1 a reluat filmul cu Che Guevara 😉

  100. 103 blogideologic decembrie 22, 2013 la 12:24 am

    Iurie Leancă versus Traian Băsescu ? Reamintesc ce am mai spus pe un fir anterior : Domnul Iurie Leancă aparţine unei vechi familii răzeşeşti, am cunoscut personal un refugiat basarabean Leancă de-o vârstă cu mine, era un om de bun simţ şi cu aceeaşi fizionomie ca Iurie (este prima oară în viaţă când pun accentul pe fizionomie, atenţie, am spus “fizionomie”, nu am spus “rasă”). Premierul din respublika Moldova, domnul Iurie Leancă, a zis foarte recent : „Declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu despre unire creează probleme cruciale Republicii Moldova” […]”Declaraţia domnului Băsescu nu ne ajută, ci ne creează doar probleme cruciale. Salut declaraţia premierului Ponta. Nu aş vrea să fac divizări, separări. Noi avem nevoie de altceva. Avem nevoie de o ţară vecină, România. Să aibă o voce credibilă în cadrul Uniunii Europene, să poate să ne ajute în realizarea acestui obiectiv, acestui parcurs european. Parcursul european nu înseamnă pierderea suveranităţii, sub nicio formă a statului Republica Moldova, ci doar faptul că urmează să fim un stat funcţional. Urmează să ancorăm Republica Moldova într-un spaţiu al prosperităţii, al stabilităţii, cu un sistem funcţional, fără frontiere, cu reglementări comune. Acesta este scopul cel mai importat al Guvernului de la Chişinău.” Acest discurs, caracterizat printr-un limpede bun simţ, a stârnit un adevărat val de furie iraţională la palatul Cotroceni http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/chifu-iurie-leanca-a-pierdut-ocazia-sa-taca-daca-nu-intelege-ce-se-intampla-la-bucuresti-321248.html

  101. 104 Radu Humor decembrie 22, 2013 la 12:24 am

    Câteva postări de la articolul precedent „24 de ani de Post-Revoluţie” sunt de calitate excepţională !
    Vinovaţii, se ştiu ei …. 🙄 😉

  102. 105 Radu Humor decembrie 22, 2013 la 12:29 am

    A te înChina cuiva e uneori deosebit de greu ( mai ales când nu-i vorba de Dumnezeu)!
    Dar uneori, n-ai ce face 😉

  103. 106 blogideologic decembrie 22, 2013 la 12:37 am

    Şcoala 4EA de gândire este prezentă în ştiinţele cognitive. 4EA reprezintă un acronim ultracompact pentru embodied, embedded, extended, enactive şi affective.

  104. 107 blogideologic decembrie 22, 2013 la 6:41 am

    Gânduri extrase din lectura volumului “Revisiting Normativity with Deleuze” (editat de către Rosi Braidotti şi Patricia Pisters). Normativitatea trebuie să ghideze legalitatea şi jurisprudenţa. Am observant că juristul Daniel Morar nu a respectat acest principiu. Adrian Năstase a fost condamnat printr-o „inginerie juridică”. Mai precis, un eveniment eminamente economic, vorbesc despre târgul Trofeul Calităţii, şi ale cărui operaţiuni se încadrează în Codul civil, a fost transferat fără probe logice, printr-o bizară „inginerie juridică”, pur arbitrar, fără dovezi, şi cu interzicerea martorilor apărării, în cadrul Codului penal pentru a se încropi astfel o falsă jurisprudenţă. Cum declara mândru şi necugetat domnul procuror şef Daniel Morar, s-a creat artificial „un precedent judiciar […] important pentru cazuistica judiciară” pe baza căruia “judecătorii nu mai au reticenţe în a aplica pedepse aspre.” Ceea ce a făcut domnul procuror şef Daniel Morar este o jignire la adresa gândirii juridice în România, o jignire la adresa culturii române din Vechiul Regat, şi o ignorare hubrică a principiilor de legalitate, jurisprudenţă, şi de normativitate europene. Prin acţiunea lui, ardeleanul Daniel Morar a jignit de asemenea un geniu al gândirii juridice din Transilvania, vorbesc despre avocatul dr. Ioan Raţiu, unul dintre celebrii memorandişti.

  105. 108 Dezideriu Dudas decembrie 22, 2013 la 6:54 am

    MIRCEA VINTILA – PASAREA CU ZBORUL RECE

    Oare pentru cine trece, pasarea cu zborul rece

    Pentru cine iara zboara, pasarea cu trup de seara

    Poate plansul meu inalt, e o pasare de-asfalt

    Poate trupul meu pios, e un urlet norocos.

    Cine cade de prin ceruri, invelit in sapte geruri

    Cine ma culege cine,cand himere dorm in mine

    Si-n gradini primordiale,se-aud mere triviale

    Cine-i ochiul ars de luna,un manzon care iarba suna.

    Pentru cine plang firmane,vestind ranile orfane

    Trece pentru cine trece, pasarea cu zborul rece

  106. 109 Doru Coarna decembrie 22, 2013 la 9:18 am

    @ Ub Prospectiv,

    sigur ca se poate dar ar fi inutil, pe de o parte pt ca cei care judeca probabil citesc si ei blogurile si cunosc starea de spirit si pe de alta, pt ca nu exista oameni in drept care sa-i atentioneze, tocmai asta inseamna stat de drept, judecatorul este liber sa delibereze fara indrumari… din pacate si fara raspundere, alta decat una morala…

    In sfarsit, a face o lista cu nume si prenume… ai fi surprins cat de putini s-ar pune pe lista, pe bloguri se folosesc nick-uri si tocmai de aceea mai exista si pareri liber exprimate… Exista o larga categorie de patrioti anonimi…

    Singura solutie este sa arati respect actului de justitie si sa ai incredere…

    In negurile umanitatii mergeai la biserica si te spovedeai, popa iti aplica o suta de matanii si le executai fara sa-i contesti decizia… daca o faceai, ajungeai pe rug…

    Cand erai elev aveai de-a face cu regulamentele scolare, eu am apucat statul pe coji de nuca la colt, si tot asa, stateai, ca daca vociferai iti scadea nota la purtare…

    In Armata ajungeai la bulau fara explicatii si fara sa discutii…

    In facultate ajungeai in re si in rere, tot asa, fara drept de apel…

    Intotdeauna exista un mod de retorsiune si el se aplica identic tuturor, indiferent ce performante are subiectul… ideea e sa arati ca intelegi si ca te supui… Orice altceva este dezavuat, in diverse forme… Justitia face parte din instrumentele de forta ale puterii de stat, si orice stat numai asta vrea, supunere neconditionata…

    Asta e, totul tine de pacea si ordinea sociala… In rest n-ai decat sa faci ce vrei… Deci poti face liste, dar degeaba…

  107. 110 violet decembrie 22, 2013 la 10:40 am

    Domnule Năstase,

    Mie mi-a plăcut ce a scris cineva mai sus:

    ”Dezideriu Dudas
    decembrie 20, 2013 la 12:10 am

    Nu Adrian Nastase a castigat un ragaz de sarbatori, ci “sistemul”…”

    Poate că ”sistemul” nu-și mai permite ceea ce și-a permis în 2012. Deși AMR-ul pe care îl tot auzim la Antena 3 e un interval prea lung de timp pentru nervii noștri și nu numai, poate că se mișcă, totuși, ceva, întru îndreptarea lucrurilor în această țară. Personal, nu concep altceva decât achitare în acest dosar. NU ÎN IANUARIE 2014, la un an de la alegerile parlamentare!!

    Sărbători liniștite vă doresc! De asemenea, vă doresc un an mai bun, sperând că și pentru neamul ăsta românesc va fi mai bine, astfel!

  108. 111 Ghita Bizonu' decembrie 22, 2013 la 10:54 am

    Stata de drept ziceati?
    Ca care Stat de drept? Nu zic decta ca intr-un stata de drept nu bgai p-e unu lpa sbarna zicand ce daca nu am probe .. el este simbolul reactiunii deci il bag!! Intr0un stata de drept nu te apuci sa falsifici probele .. ca daca esti prins IMEDIAT te ancheteaza colegii … pentru fals.

    Da avem Stat de „Driepti!!!” adica comanda militara (majoritatea gradatilor si destui subofiteri pronuntaui „driepti” .. Ofiterii nu .. ca deh aveau cel putin liceul )

  109. 112 Cris decembrie 22, 2013 la 11:34 am

    Pace în suflet! dacă în țară nu poate să fie.
    Gândiți-vă la nașterea lui Isus, la bucuria care s-a iscat atunci și la speranța care a înviat atunci!
    Tot așa să învie și în sufletele dumneavoastră și să vă încredințeze că nimic nu e mai rău decât să-l părăsești pe Cristos și să crezi că poți trăi fără el.
    Toate celelalte sunt deșarte…

  110. 113 dlnimeni decembrie 22, 2013 la 11:51 am

    Cetatene Carcotas, despre ce doriti dumneavoastra sa ma convingeti? Fie nu am reusit sa ma exprim clar in comentarii precedente, fie nu am reusit sa le fac memorabile, fie nu le-ati citit suficient de atent, ori chiar nu le-ati citit! Cu multe luni in urma scriam aici ca, in momentul in care judeca un dosar, judecatorii cam au idee despre cam care va fi finalitatea lui, iar aceasta idee se transpune, uneori, comportamental in proces. De cele mai multe ori involuntar, cum ar fi bruftuluielile sau sicanele la adresa acuzatului pe care intentioneaza sa il condamne, insa uneori si voluntar. De exemplu, judecatorii sunt interesati in a nu intrerupe, ori scurta, ultimul cuvint al unui acuzat pe care ei cred ca il vor achita, deoarece, in acest caz, ultimul cuvint le sustine si chiar justifica optiunea. Fiti sigur ca am remarcat citeva detalii ale procesului, insa nu am dorit sa le comentez, ori sa insist asupra lor inaintea pronuntarii sentintei, nu de alta, dar nu suntem singurii de pe aici care stiu sa citeasca. Tot asa cum am remarcat si un exagerat grad de zimbareala ( devenita chiar, vorba unui domn judecator, hlizeala) in jurul dlui Nastase, la iesirea din sala, dar, ce naiba, de abia ce am dojenit-o azi nitel pe dna Cretu pe blogul dumneaei, vreti sa imi pun tot pesedeul in cap?. Intr-un comentariu precedent am facut citeva consideratii pe marginea aminarii, pe scurt, fiindca eram racit cobza (ofer virusi de guturai la promotie de Craciun, astazi gratuit, veniti la mosul sa va stranute!), inclusiv ideea ca este posibil ca onorabilii judecatori sa nu fi reusit sa constituie o unanimitate de opinii. Pe un alt plan, sa rememoram foarte pe scurt reactia mediatica, de acum citeva zile, in cazul intemnitarii deputatului pesedist Nicolae Vasilescu: aflat la aeroport atunci cind politia a dorit sa il ia pentru a-l duce in arest, el a declarat: eram la aeroport pentru o calatorie planificata in China, cind m-a sunat sotia ca ma cauta politia si m-am intors. Am vazut aceasta declaratie la o singura sursa mediatica. Alte surse, cel putin doua, au zis ca politia l-a saltat pe Nicolae Vasilescu din aeroport, dar cele mai multe surse mediatice au afirmat ca Nicolae Vasilescu intentiona sa fuga cu avionul in China (!). Mie acest comportament mediatic imi suna si a aplicatie.

  111. 114 Doru Coarna decembrie 22, 2013 la 5:22 pm

    @ augustin radescu,

    daca sunteti asa dependent de plural atunci OK, pastrez convenienta… Despre varsta haideti sa nu fim asa categorici, si nici despre anii de studii…

    Despre libertatea care iti apartine de drept, va inselati insa… libertatea individului se castiga prin nastere, dar se mentine permanent prin respectarea valorilor impuse… Cum incalci valorile iti pierzi libertatea sau, in cazuri usoare, platesti amenda…

    Depinde deci de sensul atribuit, dl Nastase nu este acum un om liber, este incorsetat in fel si chip si nu se poate manifesta in politica, de ex., pe cand dvs. puteti… probabil… Astfel, o achitare inseamna reacordarea libertatii si a tuturor prerogativelor aferente starii de libertate… Iar completul o daruieste, la fel de lesne cum o poate lua… Ce atitudine credeti ca-i justa?

    Eu inteleg, sunteti adeptul justitiei ideale, dar asa ceva nu exista stimate domn, chestiile astea cum ar fi justitia, dreptatea, adevarul, sunt doar ideal conexe, dar de pilda justitia este un mecanism, adevarul este o categorie, dreptatea este un atribut, ele nu se suprapun si eu nu inteleg cum de le confundati…

    Dar in fine, sunt deacord sa ramana ca mine…

    PS. Aici pe blog ne purtam mai colegial, ne tutuim cu lejeritate fara sa ne sara tafna, ar trebui cu modestie sa acceptati macar asta…

  112. 115 Vsile decembrie 22, 2013 la 6:02 pm

    Violet,

    Aiure ca si Mereu Aiurea Dudas. Folositi figuri de stil fantasmagorice , in afara realitatii!

  113. 116 Dezideriu Dudas decembrie 22, 2013 la 10:52 pm

    DA Vasile, realitatea e a voastra ! Noi suntem in afara ei !

    Mai aveti de invatat !… Nu puteam sa ma provoc singur si sa-mi trag si vreo 2-3 „zmetii” ca sa revin de 1-2 ori dupa comentariile mele din „afara realitatii” si s-o fantasmagoricesc un pic, ca sa nu vi-o las voua chiar pe toata, nefantasmagoricita…Oamenii cuminti si seriosi nu s-au bagat, ceilalti s-au prins ca e meciul greu…Tu, crezi ca trebuie sa reactionezi ! Problema ta ! Cand ti-am scris prima data ca ai fi „agent de unica folosinta”, te-ai salvat in extremis, si am zis ca poti merge pe drumul tau…Cu Plesu, Liiceanu si HRP ti-am luat caimacul si nu aveai ce zice…Luíndu-l in serios pe „Cristi” iar ai recidivat iar apoi scrii ca Antena 3 sunt aia care trebuie sa para impotriva…Pe vremuri se spunea : Mai rasfirati baieti ! Acum ar trebui spus : Mai coerenti baieti …

    Am invatat si eu de la tine. Se pare ca exista si notiunea de „agent pepetuum- mobile”, atat timp cat in oricate gropi ar da, el tot insista…Cum a remarcat si Violet ( sper ca nu de la „Flacara Violet” ci de la „Flacara Romaniei „ …), in acest caz, problema tine de „sistem”…

    In concluzie, in loc sa o infirmi pe Violet, tocmai ca ai confirmat-o ! Ma refer la „sistem”, nu la mine. Eu sunt cantitate neglijabila. Sunt doar un „cetatean european”…

    In ceea ce ma priveste, daca nu existai, trebuia sa fii inventat ! Pe alte bloguri, mai putin incarcate de tensiune ca blogul d-lui AN, in astfel de situatii multumeam preopinentului si-l „certam” ca tot insista… de o sa creada ceilalti ca postez tot eu si impotriva mea ca sa-mi pot dezvolta ideile….Bineanteles ca initial ii multumeam, dar nu doream sa las doar varianta primara ca valabila, atat timp cat „sistemul” are intotdeauna mai multe variante de lucru…

    Sa ma scuzi ca pana pe 6 ianuarie nu o sa-ti mai citesc decat pe diagonala comentariile. 23 de ani ati avut timp destul sa faceti ceva serios si ne-am cam lamurit cu voi ! Mai glumim dupa…, la bascalie sunteti prima-ntaia ! Ne mai radem si noi…Ca oricum la cati sunteti voi si cati suntem noi, in raport cu valorile si principiile pentru care luptam, oricum nu castiga nimeni niciodata…CASTIGA DOAR BASCALIA FATA DE ROMANIA ! Aici confirmi ! Nu stiu insa daca sefii tai isi mai pot permite sa confirme ! Nu-i mai crede ! E posibil sa-ti fi sosit timpul…Ei o vor intoarce, fii sigur !

  114. 117 dlnimeni decembrie 23, 2013 la 11:07 am

    Stimate Doru Coarna, probabil ca onorabilul nostru coleg Augustin a gresit intervenind in modul dumneavoastra de exprimare. In fond, dumneavoastra comentati aici pentru a exprima felul in care dumneavoastra vedeti lucrurile si nu felul in care le vad alte persoane.
    Nu sunt insa de acord cu dumneavoastra in chestiunea modului de adresare. Foarte adevarat ca romanii, cu spiritul lor degradant, au preferat sa considere exprimarea engleza „you” ca un indemn la familiarisme, la tras de sireturi, la batut pe burta, fiindca asa le convine lor. In realitate, englezii au formulari prin care pun stavila familiarismelor. Totusi, romanii nu au fost intotdeauna asa, daca stati si va ginditi nitel, de exemplu, la sufixul escu din numele romanesti: nu cumva escu vine de la cuvintul esquire (folosit tot in coada numelui), care s-a imprastiat, prin secolele 14-15, in toata Europa? Ar fi dovada ca avem o veche traditie in ceea ce priveste exprimarea politicoasa si pretuitoare a celorlalti.
    Aici, pe blog, suntem comentatori care, cu minore exceptii, ne apreciem unii pe ceilalti. Purtarea colegiala nu inseamna, insa, tutuiala.
    Craciun Fericit!

  115. 118 costeltiti decembrie 23, 2013 la 3:48 pm

    Va rspect indiferent de ce spun altii, un om mai capabil ca d-vstra nu a mai avut PSD.

  116. 119 Doru Coarna decembrie 23, 2013 la 4:00 pm

    Ok, voi folosi strict pluralul cu cativa dintre colegi, nu costa si deci nu importa… ar zice un gagamita dandanache…

    Escu este mai degraba un fel de stein din germana, de regula evreii il adopta… Nu zic ca-i sigur asa pt ca eu cunosc o sumedenie de evrei fara escu, insasi nasii alor mei, insa explicatia pare mai veridica decat ar fi esq….

  117. 120 augustinradescu decembrie 23, 2013 la 5:38 pm

    @ Dl Nimeni
    Stimate domn, am revenit aici cu gindul de a-i adresa un ultim cuvint d-lui Coarna. Am citit postarea dvs. si am renuntat. N-are niciun rost!
    Deja cred ca – aveti perfecta dreptate – nu trebuia sa intervin. La urma urmei, fiecare exprima ce vrea si, mai ales, cum vrea (si cum se pricepe)
    Problema exprimarii la plural este, dupa parerea mea, mult mai putin importanta decit o alta: dl. Coarna n-a inteles nimic din ceea ce i-am spus, ceea ce e regretabil pentru mine; inseamna ca m-am exprimat stingaci, ca de obicei. Daca nu cumva, acelasi domn incearca sa traga mortul in Academiei, ceea ce e regretabil pentru domnia sa; inseamna ca nu e in stare sa-si recunoasca greselile. Oricare ar fi adevarul, il declar invingator pe dl Coarna in disputa cu dl. Radescu. Sarbatori fericite!

  118. 121 Cârcotaşu decembrie 23, 2013 la 9:28 pm

    Cetăţene Nimeni,
    Nici eu nu sunt de acord cu modul dv. de a generaliza şi a defini un mod de adresare ca fiind exclusiv nepoliticos. Nu, oamenii ce se consideră egali se pot tutui, de cele mai multe ori preţiozitatea persoanei a II-a impune o distanţă anume, pe care în foarte multe cazuri altfel n-ar putea-o asigura. Asta pen’că spuneţi:

    …romanii, cu spiritul lor degradant, au preferat sa considere exprimarea engleza “you” ca un indemn la familiarisme, la tras de sireturi, la batut pe burta, fiindca asa le convine lor. In realitate, englezii au formulari prin care pun stavila familiarismelor. Totusi, romanii nu au fost intotdeauna asa, daca stati si va ginditi nitel, de exemplu, la sufixul escu din numele romanesti: nu cumva escu vine de la cuvintul esquire

    Ei bine, nu sunt de acord cu nicio alegaţie din cele enumerate, spiritul degradant românesc, îndemnul la familiarisme, trasul de şireturi, bătutul pe burtă. Tupeul şi pretenţiile nejustificate pot fi exprimate excelent cu „dumneavoastră”, după cum am văzut deunăzi.
    Rămâne la latitudinea fiecăruia să se adreseze şi să ceară să i se adreseze partenerii de dialog într-un anume mod, fără a-i ataca pe cei ce nu adoptă aceeaşi poziţie. Mi se pare mai de bun simţ.

  119. 122 Vsile decembrie 24, 2013 la 9:10 am

    Domnule Dezideriu,

    Aveti tot dreptul sa criticati afirmatia mea, prin neintelegerea mesajului meu v-ati creat circumstantele atenuante ale nestiutorului!

    Este totusi o diferenta domnule Dudas dumneavoastra propagati propriile idei pe cind Violett preia ideile altora!

    In rest numai de bine Craciun Fericit si Multa Sanatate Dumneavoastra familiei si bineinteles nu numai un crestinesc „Iertate fie pacatele noastre!

  120. 123 dlnimeni decembrie 24, 2013 la 2:32 pm

    Carcotasu: Eu nu am bunul dumneavoastra simt, va multumeste asta?

  121. 124 Procu Rorul decembrie 25, 2013 la 9:12 am

    LE VINE IN CURIND RINDUL.RIND PE RIND.

  122. 125 Cârcotaşu decembrie 25, 2013 la 12:16 pm

    @ dl Nimeni,

    Carcotasu: Eu nu am bunul dumneavoastra simt, va multumeste asta?

    Am reţinut declaraţia dumneavoastră şi voi ţine cont de ea pe viitor, dar nu, nu mă mulţumeşte, ba dimpotrivă, mă dezamăgeşte. Îmi pare rău!

  123. 126 Vsile decembrie 26, 2013 la 11:16 am

    Carco,

    Ce este pina la urma bunul simt?
    Notiunea se incearca a fi descifrata de secole, despre BUN SIMT au scris Goethe,Einstein,Descartes si probabil multi alti intelepti, noi pamantenii neacademicieni il plasam simplu in zona respectului in societate si bineinteles intre indivizi.
    Este oare vreo deosebire intre „domnule du-te-n mata” sau directul te bag in ma-ta?
    Tutuirea nu este neaparat o lipsa a bun simtului pentru unii inseamna amicitie pentru altii insemn de superioritate el este domnul iar eu/tu suntem tu de la „a doua”.
    Am si eu un exemplu , schimbul de mesaje dintre mine si dl. Dudas , sau intre mine si scolastul domnn Gavrila , savantul care nu stie a scrie in romana expresii lejere de pregatitoare, eu ma adresez domniilor lor la persoana treia singular sau plural ei din superioritate ma tutuiesc !

    De aici si ideea ca bunul simtul este o calitate care dispare in zona persoanelor care se cred superioare semenilor lor infatuarea pinaz la urma se poate mosteni sau se poate dobandi!

    Si uite asa ajungem si la crestinism la biserica ortodoxa care in zilele sfiinte de ieri si de azi propaga si cu ajutotul instrumentelor alta data ale diavolului , radioul si TVeul ,vorbesc de Trinitas ,se roaga cu precadere pentru sanatatea „sefilor cetatilor” ,adica pentru sanatatea inbuibatilor si mai putin pentru sanatatea nevoiasilor cetatii!
    Asa ca bunul simt al meu cedeaza in fata indemnului bisericesc prin mesajul ne-crestinesc lipsit de bun simt , „Ii bag in ma-sa pe stapanii cetatilor!”

  124. 127 Cârcotaşu decembrie 26, 2013 la 7:50 pm

    @ Vasile,
    Necreştinesc nu-nseamnă lipsit de bun simţ. Iar mesajul: „îi bag în mă-sa pe stăpânii cetăţii” nici măcar nu e necreştinesc. Rugăciunea pentru „stăpânii cetăţilor” din slujba ortodoxă este o obligaţie asumată a bisericii, aceea de a da Cezarului ce-i al… Eşti sigur pe ce gândeşte un preot când rosteşte această rugăciune? 😯

  125. 128 Dezideriu Dudas decembrie 26, 2013 la 9:57 pm

    Draga Domnule Vasile,

    Va asigur ca nu sunt nici infatuat nici nu sufar de complexe de superioritate !
    Doar am crezut ca dvs. urmariti pe acest blog sa ne manipulati si sa credem ca singura nostra sansa este”sa ne indreptam singuri spre cimitire”….Atentie, nu doar d-nul AN, ci noi, cu totii…, cei care inca mai speram…
    In materialul urmator al d-lui AN (“ Statul de drept” )il somati pe d-nul AN : “ Revin chiar asa niciun cuvint despre martiri ,morti ,vinovati sau nevinovati ? „ – DE ACEEA VA RASPUND ACUM !
    Intrati va rog pe linkul urmator pentru comentariul meu la articol :
    http://www.teologiepentruazi.ro/2012/07/31/asteptam-la-mijlocul-verii/.
    D-nul AN are in prieteni ca mine suficienti „martori” care fac legatura cu cei care pot clarifica odata si ceea ce dvs. solicitati ! Totul va fi parte a unul PLAN mai amplu in care vom tine cont de prioritati, nivele de importanta, grade de absorbtie, nivele de rezonanta, etc…
    Relationarile ar trebui sa fie mai ample, dar, scurtez, si pentru a mă/vă clarifica, va propun o comunicare directa. Astept un email de la dvs. pe adresa mea : forumuldelaneptun@yahoo.com. Daca sunteti bine intentionat in mod sigur vom gasi puncte comune pentru constructii viitoare.
    Intotdeauna am recunoscut ca pot gresi. E drept, niciodata nu m-am luat dupa aparente si intotdeauna am mers pana la capat !

    Cu prietenie,

    Dezideriu Dudas

    PS 1. Si dvs. si observatorii, puteti evalua ca in cuvintele de mai sus am lasat totusi posibilitatea sa nu fiti bine intentionat. Ce rost ar mai fi avut insa prietenia mea ? Va asigur ca niciodata nu am crezut ca pot construi ceva impotriva a ceea ce este déjà construit si totul va conta de modul de pozitionare dintre nou si vechi. In acest caz, e drept, notiunea de prietenie ar fi caduca, dar, e bine sa subliniez faptul, chiar in acest context care poate fi considerat extrem de cunoscatori, ca RENASTEREA ROMANIEI, pe care eu o vad indisolubil legata de REABILITAREA CIVICA ( nu neaparat si politica, deoarece politica cu greu poate fi separata de “global”…, iar aici procesele vor dura ) a d-lui AN, este un ACT DE SUPREMA FORTA MORALA iar rezultatuil nu poate fi acceptat si/sau inchipuit decat intr-o ROMANIE MORALA ! Este un subiect extrem de utopic acum, mai ales ca nu stim de unde vine aceasta “utopie”, de la fortele vinovate ale lumii, sau de la fortele vinovate ale Romaniei…Intuiesc ca “subiectul moral AN” poate desparti apele….si de aceea am revenit conjunctural de pe “diagonala” pe care mi-am impus-o in comunicarea cu dvs. Nu puteam sa scriu aceste randuri in orice context….

    PS 2. Daca vorbim strict de prietenul nostru d-nul AN, atitudinea adversailor sai, caz concret SADICU, care separa situatia d-lui AN de contextul general politic, nu poate fi decat salutara, benefica si extraordinara ca perceptie. De aceea cred ca acesti colegi de-ai nostri de blog trebuie sa fie felicitati pentru taria cu care au reusit sa faca diferenta dintre destinul d-lui AN cu care ei empatizeaza si situatia politica care, hai sa recunoastem, nu poate avantaja pe nimeni ! Stiu ca ati avut o opinie contrara intr-un comentariu recent….Nu trebuie sa uitam un caz mai celebru pe acest blog, un adversar politic concret al d-lui AN, d-nul George Serban, fost parlamentar PNL, care i-a devenit de-a dreptul prieten….”Mini-Monade” ( un termen “furat” de la filozofi de catre viitorii antropologi… ) ale unei noi lumi, pe care se poate pasi…

  126. 129 Vsile decembrie 27, 2013 la 9:38 am

    Carco,

    Eu cunosc bine citiva preoti, si majoritatea au legaturi ‘intrun fel sau altul cu stapanii cetatilor si pe cale de cauzalitate mesajul ,”da-mi si mie doamne” este ,de fapt adresat lor” si nu sfantului duh ,vezi bine .. cu sau fara emoticoane ,stiu ce gandesc!
    Nu mai este, cred, nici o Taina sfanta ca o parohie costa minim 40-50000 de euro bani pe care Duhul Sfant nu-i are la dispozitie nici pentru cei mai merituosi si poate sinceri purtatori ai straielor bisericesti,!Asa ca ,DA DOAMNE SANATATE MAI MARILOR CETATIII!!!

    In rest numai de bine si cu sau fara urarile lor sa ne auzim de bine si sa fim sanatosi!

    Dl. Dudas,

    E pur si muove!

    Daca amintim de mesajele domnului George Serban , mesaje insotite de photo ,as spune mesaje coerente dar fara declic trebuie sa comentez faptul ca atunci cind vorbim de un politician mi se proiecteaza instant pe un screen imaginar celebrul vers al domnului Mihai Eminescu „Ce-i mana pe ei il lupta?”, si in cele mai multe cazuri din cliseul domnului respectiv lipsesc si ideologia si interesul civic!

  127. 130 Vsile decembrie 28, 2013 la 8:06 am

    decembrie 27, 2013 la 9:38 am
    Carco,

    Eu cunosc bine citiva preoti, si majoritatea au legaturi ‘intrun fel sau altul cu stapanii cetatilor si pe cale de cauzalitate mesajul ,”da-mi si mie doamne” este ,de fapt adresat lor” si nu sfantului duh ,vezi bine .. cu sau fara emoticoane ,stiu ce gandesc!
    Nu mai este, cred, nici o Taina sfanta ca o parohie costa minim 40-50000 de euro bani pe care Duhul Sfant nu-i are la dispozitie nici pentru cei mai merituosi si poate sinceri purtatori ai straielor bisericesti,!Asa ca ,DA DOAMNE SANATATE MAI MARILOR CETATIII!!!

    In rest numai de bine si cu sau fara urarile lor sa ne auzim de bine si sa fim sanatosi!

    Dl. Dudas,

    E pur si muove!

    Daca amintim de mesajele domnului George Serban , mesaje insotite de photo ,as spune mesaje coerente dar fara declic trebuie sa comentez faptul ca atunci cind vorbim de un politician mi se proiecteaza instant pe un screen imaginar celebrul vers al domnului Mihai Eminescu “Ce-i mana pe ei il lupta?”, si in cele mai multe cazuri din cliseul domnului respectiv lipsesc si ideologia si interesul civic!

  128. 131 Alexandru ianuarie 7, 2014 la 10:17 pm

    De regula, in orice situatie imi face placere sa tin cu persoana care aparent este in dificultate. Acum dumneavostra sunteti in dificultate si tendinta mea este sa va apar. Facand exceptie de acest instinct subiectiv dupa ce am citit aceasta postare am simtit un iz de adevar ce lasa un gust amar in legatura cu Romania si am inclinat balanta fiind incercat de un gand de compasiune prieteneasca. Am fost fascinat mereu de misterele ce leaga clasa politica de ocult. Dumneavoastra fiind un personaj cu impact in acest sens. Cred ca ar fi momentul pentru dumneavoastra sa jucati cartea adevarului daca va permite sistemul fara sa va elimine fizic si sa incepeti sa scrieti adevarate carti despre realitatea politica. Remarc ca ati sustinut ca sunteti o persoana curajoasa inainte de pronuntarea sentintei deci ar trebuii sa va asumati. Incepeti cu iubire de oameni si adevar sa faceti ce poate nu ati facut toata viata. Daca se intampla sa imi cititi acest mesaj va spun atat: „Mort e acela de care nimeni nu-si mai aminteste”


  1. 1 ULTIMUL CUVANT, Dosarul Zambaccian, 19 decembrie 2013 | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe decembrie 19, 2013 la 6:05 pm
  2. 2 Cate capete atatea pareri… « Motanul Incaltat Trackback pe decembrie 20, 2013 la 4:18 am
  3. 3 24 « Motanul Incaltat Trackback pe decembrie 22, 2013 la 12:57 am
  4. 4 Daniel Morar şi falsificarea dreptăţii | Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe decembrie 22, 2013 la 12:16 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!