„Drumul spre Vest”

Mie nu prea îmi este clar îndemnul lui Băsescu, acela cu „drumul spre Vest”. Au apărut și diverși epigoni ai săi care pun semnul egal între opțiunile opoziției actuale și „drumul spre Vest”. „Necredincioșii” sunt cei care vor să meargă spre Est. Înțeleg că formula lui Băsescu cuprinde un îndemn la o emigrare în masă spre Occident, unde românii „vor trăi bine”.

Mi se pare, totuși un îndemn excesiv, mai ales în condițiile europene actuale. Ținând seama că lideri din alte țări (Germania, de exemplu) își îndeamnă compatrioții „să meargă spre Est”.

Nu ar fi mai potrivit ca după ce, în timpul guvernării PSD, am intrat în NATO și am finalizat negocierile pentru UE, să rămânem unde suntem – cu o identitate euro-atlantică indubitabilă, și să ne ocupăm de investiții, de infrastructură, de exporturi și, mai ales, de locuri de muncă în România?

Problema este că, în timpul ăsta, alte țări își fac drum pe lângă noi, ocolindu-ne. Luați, ca exemplu, traseul Southstream, care trece prin Bulgaria, Serbia, Ungaria, etc., în timp ce noi îl așteptăm, în continuare, pe „Godot” Nabucco. Sunt multe alte exemple. În timp ce la noi se face „gargară” cu mersul spre Vest, țările Grupului Visegrad se întâlnesc separat cu liderii Germaniei și Franței, prefațând o nouă împărțire a Europei Centrale și de Est.

În timp ce noi „mergem spre Vest”, mestecând propagandă, țările occidentale țin din ce în ce mai puțin cont de oferta noastră necondiționată de dragoste și merg  – prin Sud și prin Nord – spre Est.

Rămânem, în final, o insulă, izolată în mijlocul schimbărilor geostrategice, o insulă unde lideri pe care nu-i mai bagă nimeni în seamă predică, inutil, drumul lui Cristofor Columb, fără să țină seamă că America a fost deja descoperită de alții.

S-ar putea însă ca eu să fi înțeles greșit și să fie vorba doar de o declarație de fidelitate.

109 Răspunsuri to “„Drumul spre Vest””


  1. 1 Marcus martie 15, 2013 la 11:11 am

    Quo Usque Tandem Abutere, Chiombule, Patientia Nostra?

    Ce se intampla de cand Ponta a dat la spate promisiunile care i-au adus peste 70% din sufragiile romanilor, instalandu-l in fruntea unui guvern sustinut de o majoritate parlamentara de-a dreptul sufocanta si a batut palma cu Satana promitandu-i acestuia ca nu-l deranjeaza, indiferent de magariile comise de el impotriiva poporului roman, a devenit de-a dreptul insuportabil pentru cei peste sapte milioane de romani care l-au demis pe Basescu si care asteptau de la actuala Putere o reparatie morala dupa palma incasata de la Sultanatul briuselez.
    Nu stiu de ce, dar atunci cand vad cum chiombu’ si mai nou toanta de fixa pupa varfurile imineilor sultanului de la Briusel in speranta (de fapt nici nu prea inteleg ce urmaresc prin aceasta) ca le va fi lor bine, pe de-o parte ma gandesc ca celor doi tradatori de neam si tara, tata si fiica, sa le ramana ciucureii imineilor in gat, iar pe de alta parte imi aduc aminte de o scena antologica din filmul Mihai Viteazu. In aceasta scena, in timp ce Mihai, ajuns sa fie prezentat si recomandat sultanului pentru a fi uns in scaunul Tarii Romanesti, are o atitudine demna inclinand doar capul in semn de respect, rivalul sau se arunca la picioarele osmanlaului, pupandu-i infocat varfurile incaltarilor. Cam asta face si cuplul de saltimbanci Basescu & Fiica atunci cand, lipsit de orice logica elementara sau de oarece folos politic, se fac pur si simplu de ras atat in fata propriului popor, dar si in fata europenilor, denigrandu-si neamul din care se trag, balacarindu-l si aruncandu-i in cap cu zoaie si resturi menajere, mai nou de la tribuna Parlamentului European.
    Cu riscul de a ma repeta pur si simplu nu inteleg ce spera sa obtina, sau ale cui jocuri le fac prin aceasta atitudine vadit antiromaneasca.
    Ponta, ori este redus mintal si nu intelege ca in conditiile in care Basescu este inca la Cotroceni, toata munca depusa de guvernul condus de el va fi pe modelul mesterului Manole, ce vor construi ziua va darama Basescu noaptea ori, ceea ce ar fi de-a dreptul criminal, Ponta se face complice la tradarea de tara la care se deda Uciga-l Toaca si zaluda de fixa in vazul intregii Europe, fara niciun fel de jena sau tresarire si remuscare.
    Refuz sa cred ca Ponta ar putea fi complice la asa ceva si merg pe prima varianta, insa tot de rahat este si aceasta.
    La fel de inexplicabila mi se pare si pozitia lui Crin Antonescu in sensul in care de fapt suspendarea tradatorului trebuie sa fie initiata de Parlamentul Romaniei. Oare din puzderia de peste 500 de “alesi” nu se poate desprinde o voce sustinuuta de sangele din instalatie care sa intrebe in sedinta publica fie la Camera, fie la Senat: ” Pana cand Basescule veti abuza, tu si “fic-ta” de rabdarea noastra” pe modelul interpelarii lui Catilina in Roma antica?
    Ponta, intrebat de ce asista la tot circul basist de pe banca de rezerve, lasandu-l astfel sa faca Romaniei cat de mult rau posibil, raspunde invariabil ca bine face deoarece asa isi vor da seama romanii de caracaterul Necuratului.
    Gresit , domnule Ponta, gresit din doua motive: primul, romanii si-au dat seama de multa vreme ca derbedeul nu are pic de caracter, deci ei nu mai au nevoie de nicio confirmare in aceasta privinta si al doilea, cui dracu foloseste ca imbecilul este lasat sa-si bata joc de un intreg popor fara a fi tras catusi de putin la raspundere?
    Lasandu-l sa-si faca mendrele fara sanctiune da apa la moara Sultanatului briuselez, care mai nou are tupeul sa ne dicteze si pe cine trebuie sa numim in fruntea DNA-ulu, asta dupa ce asta vara a facut si pipi si caca in capul nostru, varandu-ni-l cu incaltatorul pe gat pe Basescu.
    Chiar este nevoie sa-i dam dreptate lui Patapievici care ne-a descris drept olita de noapte a oricui a vrut de-a lungul istoriei?
    Chiar nu avem coloana vetebrala si , de dragul Sultanului, trebuie sa semnam pacte de “neagresiune” cu Satana, pacte respectate doar unilateral, fie din prostie fie din curvaraseala complice-tradatoare de idealuri nationale?
    Ridica-te, d-le Ponta, din pozitia ingenunchiat, arata Europei ca suntem a saptea tara ca marime din aceasta Uniune si ca avem drepturi la fel de egale, in cadrul acesteia, atat cu Germania cat si cu alte tari mai bogate in masculinitate decat noi.

    Ramas singur cum e cucu’ sa dea ora-n Cotroceni,
    Chiombu si-a sa cuculina ne cred gluga de coceni.
    Desi-n tara nu-i asculta decat vantu’ si neantu’
    Cei doi cucucesc la Luna si s-au infratit cu dracu.

    Toate zoaiele din lume le arunca-n capul nostru
    Si il tin pe prim ministru de perdant la Popa Prostu’.
    Inarmati cu o hartie ce semnat-a Taica Popa
    Ei ne fac de ras in lume si ne trag cu surle clapa.

    In atari conditii, vere, se impune intrebarea
    Unde e mandria noastra, pana unde cu rabdarea?
    Ce-o mai nascoci zaludu’ si ce va mai zice toanta
    Ca sa-si denigreze neamu’ si sa-l ia-n balon pe Ponta?

  2. 2 George Ban martie 15, 2013 la 11:16 am

    @blogideologic
    Oricum, e mai bine sa fii fizician „cititor de Reuters”, decat „fizician” „cititor de cititor de Reuters”.

  3. 3 George Ban martie 15, 2013 la 11:22 am

    Dle Nastase, nu-i mai dati atata importanta acestui micutz „presedinte”! Mai ales ca daca ni se indica doar DIRECTIA si nu DESTINATIA, tot mergand spre vest ajungem in est…

  4. 4 MM martie 15, 2013 la 11:36 am

    Foarte clar si realist .ca intotdeauna ,ne ajutati sa vedem evenimentele prin prisma uniu expert si sa le intelegem in contextul general ,nu doar ce se vede la nivelul nasului.Nu pot insa sa ma intreb oare de ce nu vor sa vada si cei pusi acolo sus …dar pot oare?
    Iata de ce e nevoie odata in plus de dvs,d-le prim ministru.Sa fiti sigur ca va asteptam!!!

  5. 5 Theodora martie 15, 2013 la 11:41 am

    Din ce in ce mai putini romani il asculta pe demisul basescu traian.
    Si din cei care il asculta foarte putini mai cred in minciunile lui.

  6. 6 Theodora martie 15, 2013 la 11:45 am

    Xi Jinping este noul presedinte al Republicii Populare Chineze

    Pro memoria:
    Republica Populară Chineză un mare si devotat prieten al Romaniei

    China a fost singura mare putere a lumii dispusa la un angajament de razboi cu Uniunea Sovietica, in august 1968, pentru a apara Romania in fata pericolului extrem si iminent de agresiune si ocupatie militara din partea fortelor Tratatului de la Varsovia.

    “Romania poate conta in apararea independentei sale pe sprijinul poporului chinez” a declarat la 23 august 1968 Zhou Enlai, Premierul Consiliului de Stat.

    România a fost a treia ţară care a recunoscut Republica Populară Chineză.

    În luna mai a anului 1970, când România a fost lovită de mari inundaţii, guvernul Chinei i-a oferit un ajutor în valoare de 52.600.000 yuani, echivalentul a aproximativ 25.000.000 dolari americani, reprezentând aproximativ o treime din ajutorul primit atunci de România.

    În octombrie 1971, România s-a numărat printre ţările care au iniţiat rezoluţia ce a condus la restabilirea poziţiei legitime a Republicii Populare Chineze în Organizaţia Naţiunilor Unite, în cursul sesiunii celei de a 26-a Adunări Generale a ONU.

    În mai 2003, când poporul chinez rezista „gripei atipice”, când, unele după altele, delegaţiile străine îşi amânau vizitele dinainte stabilite, prim-ministrul Adrian Năstase, din proprie iniţiativă, a propus să întreprindă o vizită în China, vizită pe care preşedintele Hu Jintao a elogiat-o, ca expresie a profundei prietenii sino-române, potrivit zicalei „sentimentele adevărate la nevoie se cunosc”.

    Xi Jinping este noul presedinte al Republicii Populare Chineze

  7. 7 Manuela Nastasiuc martie 15, 2013 la 11:48 am

    Pertinenta observatie,ca de altfel toate pe care faceti aici si peste tot,pertinenta si fundamentata pe niste crude realitati!Va asteptam sa „puneti umaru”l la o reconstructie a Romaniei pe baze reale,baze noi!Va asteptam cu o viziune noua care sa deschida o perspectiva viabila natiei asteia tare,tare necajite si fara speranta,cuvantul,pregatirea(profesionalismul),experienta si deschiderea catre lume si realitatile ei va legitimeaza sa o faceti si chiar va obliga,dle Adrian Nastase!Am pus termeni imperativi intrucat am fost si suntem multi care v-am urmat si ne-am legat sperantele de dvs!Cred ca a venit timpul sa ne intoarceti gestul si credinta noastra prin a face ceva si pentru noi,noi cei multi care din patru-n patru ani iesim si va votam cu nadejdea ca va fi mai bine.Am facut-o si de data aceasta,daruindu-va un capital de incredere cum nu s-a bucurat nicio putere politica de 22 de ani incoace,asa ca,nu ne inselati asteptarile,romanii au invatat sa iasa in strada si de data asta sunt convinsa ca nimeni si nimic nu-i va mai putea opri!Daca trebuie sa ne orientam spre est,daca trebuie sa ne uitam spre Asia,Africa,nu mai conteaza,important este sa ne fie bine,s-o ducem mai bine!Ne-au manipulat si ne manipuleaza toti,creand false probleme si deturnandu-ne atentia de problemele mari si reale pe care le avem pentru a-si satisface ei propriile interese.Cred ca a venit timpul sa faceti,sa facem ceva si cu tara copiilor nostri care n-au nicio vina ca s-au nascut aici! Cu respect !

  8. 8 Gavrila martie 15, 2013 la 12:00 pm

    Domnul Nastase risipeste orzul pe gaste; ironia fina, pe care vulgul i-a taxat-o drept ‘aroganta’, folosita pentru a pricepe ‘guvernatorul’ ce si cum, e putin ca un ac folosit impotriva unui pachiderm cu scoarta groasa si tare.
    In definitiv vulgul s-a identificat, cel putin la inceput cu acest caracter ignobil si l-a legitimat. Ce este mai important este ce face D-l Ponta, mai ales ca ar fi putin probabil sa nu citeasca acest blog si sa afle ca deficitul sau de credibilitate atinge cote alarmante. Daca D-l Nastase ar fi trebuit sa fie ales candidat la presedentie in 2000, D-l Ponta e mult prea tanar/sub beneficiul cautionarii sale morale/ pentru postul ce-l ocupa.
    Este cu ata mai imperios ca PSD sa-i redea D-lui Nastase pozitia de lider de partid cu atributii majore pentru dterminarea politicii pentru urmatorii 5-10 ani. Curatenia justitiei nu se mai lasa asteptata, cum de altfel si a serviciilor- cam multe pentru o tara saraca si cu rezultate slabe in munca lor. Vreau sa cred ca exista suficienti indivizi in ambele institutii care ar putea constitui nucleul unor noi structuri asezate pe temeiuri de profesionalism si integritate.
    Este penibil cum fiecare zi ne aduce inca o dovada ca Romania a devenit bataia de joc a lumii – cu cel mai mare ‘ajutor’ dela pdl-aci.

  9. 9 Onofrei Natalia martie 15, 2013 la 12:32 pm

    Mergeți spre Vest, spre Est, spre Nicăieri! Vorbe goale, pe care cei mai mulți nu le aud, asurziți de chiorăitul mațelor de foame, de plânsul copiilor legați de pătuțuri prin spitale, de urletele muribunzilor fără morfină, de țiuitul nesfârșit din cap când își văd plicurile din cutia poștală. ORICE îndemn rămâne o vorbă fără sens precum bâiguitul unui bețiv, turmentat de spirt medicinal, ce va muri în următoarele zile. Mă uit și ascult (nu știu cât mai rezist) șuvoaie de vorbe ce vin peste noi, îndemnuri de doi bani, vorbitori înflăcărați de propriile convingeri… parcă stau în fața unui tsunami și aștept să mă plesnească . Știu că-mi va veni de hac, dar, știu că nici nu mai am timp să fug. Stau și aștept, nu m-am resemnat, mă zbucium și-mi zmulg părul din cap (numai în gând, că mai am un pic de demnitate), dar stau și mă uit în ochii sorții. Acesta este PULSUL NAȚIUNII. Nu vreu să vă demoralizez, știu că veți citi asta numai când veți ajunge acasă. Poate mâine o să ne simțim mai bine și vom face mai cu tragere de inimă ceea ce avem de făcut. Azi, vorbească fiecare ce-l taie capul, dacă mai crede că-l ascultă cineva…

  10. 10 Cristian Mihael martie 15, 2013 la 12:48 pm

    Vertical, clar si transant ca de obicei domnule Nastase aveți drepatate.
    Asta e Capitalismul pe care stie sa il promoveze domnul Basescu.
    Sper sa nu vina si o zi in care va putea sa apuna „v-am zis eu”.

  11. 11 lucy martie 15, 2013 la 12:58 pm

    D-le prim-ministru, cred ca cei 8 ani ,i-au putut convinge si pe cei mai incantati de alesul lor, ca a fost doar vorba goala, consolidarea propriului scaun,indiferent de mijloace, imbogatirea familiei sale si asigurarea in posturi vizibil nemeritate , iar tara a ajuns ultima intre tarile europei. Si din pacate „coabitarea” ne afunda si mai mult, pentrca spre a supravietui, trebuie sa desfintam si bruma de combinate ce au mai ramas, sa se ingroase randurile somerilor prin desfiintarea D.S.P. si a Caselor de asigurari din judete. Asta e „binele” adus cetatenilor romani in ultimii 8 ani.De aceea toti va asteapta ,sa fiti aceeasi minte sclipitoare si cu dorinta de a realiza ceva vizibil si pentru cetateanul de rand din Romania.D-zeu sa va dea sanatate, rabdarea de fier pe care ati dovedit-o si izbanda deplina!

  12. 12 Fragmentarium Politic martie 15, 2013 la 1:02 pm

    O falsa corelatie si consecintele sale: Europeti, eurofugi si batuta pe loc

    Traian Basescu ne-a repetat pentru a nu stiu cata oara, cel mai recent in discursul de politica externa, de marti, din Parlament, ca Romania are un singur drum – spre Vest. Toate bune si frumoase, romanii au fost si raman niste „europeti”, in raport cu valorile centripete ale UE, fapt reafirmat si de premierul Victor Ponta, la Bruxelles, dupa summitul, de ieri, al Partidului Socialistilor Europeni. „Eurofugii”, o noua categorie de atitudini politice, alaturi de cea a euroscepticilor (si uneori in prelungirea acestora), nu sunt din randurile romanilor, ci, din cate observam tot mai frecvent in ultimul timp, din cele ale unor membri occidentali care-i fugaresc pe romani din UE (discursul deputatului britanic Nigel Farage, din Parlamentul European, de o xenofobie iesita din comun, la adresa romanilor si bulgarilor, este extrem de revoltator).

    Tare mi-e teama insa ca, desi trecem cu relativa usurinta peste cele doua forte, a europetului Basescu si a eurofugilor vestici, compunerea acestora duce la un fenomen de stare foarte negativ pentru Romania, la o inghetare de status-quo geopolitic si geo-economic, care inseamna o batere a pasului pe loc, ca in celebrul dans popular. Cel putin acest lucru rezulta, la nivel de perceptie si de analiza, din insumarea apropierilor si respingerilor, spre si dinspre Vest, ceea ce te face sa te intrebi daca nu cumva la mijloc este vorba despre o strategie concertata, care sa mentina Romania in afara spatiilor supranationale ale UE, dar in interiorul sferei de influenta a acesteia, pentru resursele energetice si de materii prime, ceea ce, trebuie sa recunoastem, nu o diferentiaza de un statut clasic de colonie.

    Dupa parerea mea, Spatiul Schengen si Zona Euro reprezinta samburii Statelor Unite ale Europei. Este de inteles ca nu exista integrare fara spatii si structuri supranationale, dar accederea in acestea este data de performanta economica, in absenta careia vedem ce se intampla cu Grecia, care a devenit si ea o tinta a eurofugilor occidentali. In aceste conditii, legarea intrarii in Schengen de MCV este o corelatie gresita, MCV-ul in sine nu ne aduce standard economic, nu ne adauga nimic din acea valoare de crestere care sa ne faca co-egalii membrilor acestui club, cel mai probabil rolul sau este de instrument de control politic si de mentinere ideologica intr-un anumit tipar institutional si de putere.

    Privind la tarile UE care se bucura de libertatea de miscare, prin desfiintarea granitelor interne, se constata ca cel care a facut posibila angrenarea intr-o astfel de facilitate este factorul economic, un anumit grad comparabil de solvabilitate, pentru ca a te plimba cu buzunarele goale printre vitrine nu este un fapt incurajator pentru nimeni, prin urmare apare ca fireasca corelarea intrarii in Spatiul Schengen de intrarea in Zona Euro. Stiu ca acceptarea acestei recorelari va mari orizontul de asteptare, dar partea buna este ca ne vom elibera de o falsa abordare si vom putea sa ne concentram energia pe raspunsuri de fond la probleme reale, ceea ce ne va permite sa iesim din logica „batutei pe loc”.

    Daca sau cand vom intra in Zona Euro cred ca este o alta problema, de fapt cea fundamentala, in a carei solutionare sau nu vom afla si adevaratul raspuns despre viitorul „Drumului spre Vest”. Va fi nevoie insa de un alt mod de punere a problemei, care va depinde de capacitatea liderilor politici, pentru ca actualul statut UE al Romaniei este unul vicios si umilitor, care nu face decat sa o tina departe de Zona Euro si de Spatiul Schengen.

  13. 13 ZeV martie 15, 2013 la 2:12 pm

    @Doru Coarna (reiau si aici, pentru ca dincolo am scris ,,dorul coarma”. Scuze. 😉 )
    Absolut de acord.
    Americanii, care sunt ceva mai pragmatici, au renuntat, acum 20-25 ani, la constructia, in Texas, a unui accelerator similar cu cel din Elvetia, poate chiar mai mare. Din cate imi amintesc, se vorbea de cca 20 km…nu stiu daca e vorba de diametru, sau circumferinta, dar nu conteaza.
    Lucrarile erau foarte avansate, se amplasasera si ceva echipamente extrem de scumpe, dar cu toate acestea, Congresul a inchis robinetul de parai, iar totul s-a trecut in conservare.
    Sunt convins ca, doar amplificand dimensional o instalatie , pastrand principiul constructiv si particulele accelerate, obtii doar un FÎSS mai mare.
    La fel ca si cu laserul..toata lumea spune…mamă ce puls de putere devastator emite…se spune că de cateva sute de ori puterea folosita de civilizatia umana…..neţinându-se cont că emisia acoperă un segment de timp insignifiant, de ordinul a 1.5 x 10-14 secunde (10 la minus paisprezece, mai putin de o zecime din timpul cat ii ia luminii sa traverseze diametrul unui fir de par), timp în care….poate o cioara sa se resimta cumva. 😉
    Dar, vorba dvs, banii exista pentru a fi chetuiti..mai ales acolo unde nici dracul nu pricepe pe ce. Dar Dumnezeu, vede. 😉
    Adevarul ca, ori ne jucam in viata reala, ori o facem in virtual, pare ca nu mai este vreo diferenta semnificativa. Si intr-o parte si in alta, facem praf tot ce intalnim in cale.
    😉

  14. 14 Marian Nicolae martie 15, 2013 la 3:16 pm

    Zilele trecute Postul Pro TV transmitea un kitsch al unui kitsch….

    Adica ne arata un fel de film in care filmul Satra era oarecum parodiat, aratandu-ne un tigan cu un rictus pe fata ce amintea cu larghete de un rigor mortis vazut pe masa de disectie a Facultatii de Medicina, cu doua lanturi de aur spanzurate de gat, nvatandu-i pe cativa tanci tigani cum se fura la Paris, cu promisiunea de a-i duce la Paris sa „produca”……..

    M-am intrebat cum se poate ca un post respectat de TV sa ajunga sa transmita o asemenea ineptie…….

    Tot la fel m-am mirat si de prostia broadcastuita pe post cu binecuvantarea Mai Marelui Kazar.

    Ne arata noua romanilor viata pe care ar trebui s-o ducem, sau ne arata lumii sa creada ca astia suntem noi rumanii….o natie tiganizata……

    Toata acesta mizerie, transmisa din buricul Bucurestiului, o mizerie la care nimeni nu mai reactioneaza, supureaza, ofuscheaza, necheaza, urla……..

    Ce faceti fratilor, va lasati incalecati de tot de kazari??????

  15. 15 alice martie 15, 2013 la 3:46 pm

    Domnule Prim Ministru,

    Din nou, excelenta analiza!
    Cristofor Columb a fost un
    vizionar deschizator de drumuri, nu un maladiv capitan Bligh pe Bounty.

    Am speranta ca e ultima postare pe care o faceti lipsit de libertate. Sunt absolut convins ca libertatea de exprimare a fost marele aliat al dvs si al nostru in ultima perioada si ca ati invatat sa pretuiti viata si mai ales oamenii!
    E mare nevoie de un spirit viu si de o minte aleasa pentru incercarile prin care vom mai trece.
    Speram sa nu ne dezamagiti!

  16. 16 teostanc martie 15, 2013 la 4:18 pm

    Avem in fruntea statului un narcisist, un inconsevent, un impostor, un mincinos. Toate la un loc dau profilul ” javra ordinara”

    Nu pot decat sa regret timpul pierdut de Romania si de oamenii ei cu acest magar in fruntea statului.

    Din pacate el nu s-a ales singur, cate fraude o fi facut. L-au ales multi oameni. Vai de capul lor si vai de soarta noastra.

    Sper ca USL sa fie unit, membrii ei sa mai renunte la orgolii, sa nu permita inlocuirea hotilor PDL cu cei cu aceasta vocatie din USL; sa duca la modernizarea si imbogatirea tarii.

    Si sper ca Nastase sa ajunga in conducerea societatii romanesti, acolo unde este locul de drept al unui valoros intelectual, bun manager , care a construit si nu daramat.

  17. 17 Iluminatu martie 15, 2013 la 4:30 pm

    SALATA ROGVAIV şi POLITICA ALB – IMACULATĂ MIORITICĂ

    ® Îmbucaţi o slată din componente, strict, în culorile ROGVAIV, şi veţi constata la ieşire politica alb – imaculată a aparatului digestiv mioritic.

  18. 18 Doru Coarna martie 15, 2013 la 4:59 pm

    Bai ce priceputi sunteti toti: pai daca Base ne mana spre Vest iar aia nu ne primesc, englezii ne resping din parlamentul lor iar americanii nu ne ridica vizele, ce intelegeti voi? Ca tre’ s-o luam spre Vest, ocolind democratiile europene si neputand sari in SUA, ne mai ramane sa sarim in Atlantic! Pana la gat! Asta-i cheia in care trebuie inteles indemnul general lansat poporului roman!

    Asa se explica si indemnul vesticilor catre ai lor: „spre Est”, pt ca va ramane o tara libera, adica nu libera ci goala, intelegeti… superfrumoasa, superbogata, inca naturala, populata de o natie naiva dispusa s-o cedeze contra utopii… o tara cum ar vrea ei sa aiba, si cum nu se mai gaseste pe raftul magazinului de tari disponibile…

    Cine ma insoteste sa dansam pinguinul? Cu asta, cu pinguinul vom ramane dupa ce termina aia cu noi…

  19. 19 Ireene Nicolaescu martie 15, 2013 la 5:37 pm

    Cunoscand eleganta si rabdarea care va caracterizeaza stiu ca ati urmarit discursul lui Traian Basescu in dorinta de a lega anumite idei de anumite lucruri.Stiti deja domnia voastra ca acest individ nu mai spune nimic de luat in seama ! Insa vreau sa va demonstrez ca am citit articolul cu atentie si am urmarit discursul lui Traian Basescu .Cu greu am rezistat tentatiei sa nu schimb canalul desi era dat pe toate posturile. Directia spre Vest este deja depasita ca strategie de dicutie la nivel politic! Eu, care sunt un modest cetatean imi dau seama ca lumea se schimba! Vestul si Estul sunt deja in transformari majore impuse de Realitaea pe care Traian Basescu nu o poate intelege! Nu din rea vointa, cum ne a obisnuit! Nu l duce capul! Nu e grav , pentru ca mandatul sau se termina si lumea nu l ia in seama.Directia de mers a Romaniei in viitor este spre Bine, nici spre Vest nici spre Est! Dar pentru ca stiu ca ma intelegeti sper domnule viitor Prim -ministru sa tineti cont de asta mai mult dect o face Victor Ponta! Din Pacate!

  20. 20 Adrian B. martie 15, 2013 la 5:39 pm

    Asa cum bine remarcati , avem 2 Romanii , 2 agende publice , 2 realitati , etc . Ma refer la cea a lui Basescu si a restului tarii !

    Toate aceste anomalii SE POT REZOLVA daca USL -ul isi tine promisiunea de a merge pana la capat ( adica sa ne scape de NEMERNICUL de Basescu !) si de a promova oameni de CALITATE !!! Acest guvern nu are dreptul sa ne bage pe gat indivizi mai penibili decat Emil Boc ! Ma refer aici la : Constantin Nita , Dan Nica , Daniel Chitoiu , Maria Grapini , Daniel Constantin , etc.
    In momente ca acestea trebuie apelat la cei mai valorosi oameni ! Si Romania are astfel de oameni : oameni de stiinta , profesori universitari ,academicieni , oameni cu experienta uriasa in munca , oameni de afaceri care au facut averi din nimic , oameni deosebiti .
    Chiar trebuie numiti in functiile esentiale tot felul de caraghiosi , gen C-tin Nita , care am inteles ca este un fost cofetar care si-a inceput cariera politica ca si GRATARAGIU ? Adica , se ocupa de gratare la chefurile sefilor …

  21. 21 Radu Humor martie 15, 2013 la 5:39 pm

    Băsescu e ca beţivu ăla ce iese împleticindu-se de la Cazino, unde până la urmă şi-a pierdut la joc şi metresa ( soţia şi-o pierduse de mult 😉 ) şi încearcă să găsească, urmat de creditori, cel mai lung drum spre locul unde
    urmează să aibă loc tranzacţia !
    Sperând că între timp, fie va reuşi să scape de urmăritori, fie va putea, în vreun fel să-şi anunţe ibovnica să dispară de-acasă, dându-le din nou ţeapă celor cărora le este dator vândut !
    Se pare că de data asta nu mai are scăpare
    ( eventual doar mici scăpări 😉 )…..

  22. 22 George Ban martie 15, 2013 la 6:00 pm

    @blogideologic
    1. Nu mã refer la existenţa sau ne-existenţa bosonului Higgs, ci la INFORMATIILE privind aceastã particulã.
    2. Ai raspândit o informaţie falsã şi te-am corectat.
    3. Nu procedezi corect. Acum vorbeşti de Nature, iar înainte ai vorbit de Reuters!
    4. Nu te sfãtuiesc sã te întreci cu mine la cât şi cum pricepe fiecare din fizicã.
    5. Considerand argumentele pe care le-am prezentat foarte clare, deci imbatabile, eu inchei aici discuţia privind INFORMATIILE despre particula Higgs.

    PS Sunt total impotriva aşa-zisului “grup de la Cluj”.
    inchei aici disputa

  23. 23 George Ban martie 15, 2013 la 6:03 pm

    A se elimina „inchei aici disputa”, ramasa din draftul vechi al postarii.

  24. 24 Doru Coarna martie 15, 2013 la 6:05 pm

    Hai sa va lamuresc: bosonul Higgs este dipolul cuantic fundamental, el se inlantuieste cu altii identici, lantul se autoinfasoara si apare o particula elementara, electron, proton, sau neutron, dupa cat a fost de lung lantul initial, iar acesta este lung si stabil in functie de frecventa electromagnetica proprie la care au ajuns dipolii cuantici dupa ce s-au inlantuit, frecventa mare, electron, mica, neutron. Daca o singura cuanta este in plus, ea este expulzata automat pana cand lantul atinge un numar stabil in acest Univers, adica pana cand frecventa comuna a dipolilor inlantuiti si autoinfasurati reprezinta una dintre armonicele MDREMF, adica ale campului disipativ major rezident in Universul nostru local. Asta-i „seful” universului nostru, el stabileste ce poate exista in realitatea noastra din acest Univers, si ce este instabil si trebuie sa dispara, se dematerializeaza, de regula prin accelerare disipativa si degenerare cuantica in front electromagnetic elementar.

    Se intelege ca exista cate un dipol cuantic fundamental, adica,,,,,, cate un boson Higgs, pt fiecare dintre elementele chimice stabile din acest Univers.

    Ceea ce au gasit ei reprezinta insa nu un boson Higgs, ci un ciob rezultat in urma ciocnirii la energii extreme din acceleratorul lor. Daca ar construi altul si mai mare, ar obtine alte cioburi!

    Bosonul Higgs insa, adica unul dintre dipolii cuantici fundamentali, nu poate fi decelat pt ca nu poate fi separat din materie, daca ai reusi sa-l scoti obtii un loc liber si se rupe lantul in doua segmente instabile aici, adica exact ceea ce numesc ei o gaura neagra, una infinitesimala insa in care energia s-ar absoarbe pt a reconstitui dipolul lipsa scos si a se obtine stabilitatea. Ba mai mult, pe cel scos ar trebui sa-l transformi in energie deoarece singur nu-i stabil pe frecventa lui ci doar inlantuit cand frecventa comuna a lantului devine armonica a MDREMF, SI DACA REUSESTI AR INSEMNA CA AI TRANSFORMAT SPATIU IN ENERGIE!!!!! Deci ca te-ai tampit de tot…

    Ca sa ne distram: daca Dumnezeu incepe cu alt MDREMF, cu alta frecventa si cu alta polarizare, se obtine prin acelasi mecanism un alt Univers, care CONCIDE IN TIMP SI SPATIU CU PRIMUL, FARA INTERACTIUNE! Ansamblul acestor unversuri se numeste Multivers. Noi populam unul dintre ele si este imposibil sa sarim intr-altul, ar trebui sa ne acceleram pana la viteza luminii ca sa ne dematerializam in fronturi elementare, si apoi din energia acestora sa ne recompunem reconstruind cuantele stabile de cand s-a construit Universul-tinta in care vrem sa sarim, si nu stiu daca pe mine ma va mai chema acolo Doru Coarna, sau poate voi fi o garoafa sau un limbric, o garoafa dintr-aia de acolo, intelegeti, postuland astfel deci ca limbricii sunt totusi transuniversali…

    Chestia e ca nu exista universuri paralele. Si nici stringuri. Si nici gauri negre. Si nici universuri pulsante. Si nici materii si energii negre, alea s-au bagat artificial caci nu ieseau ecuatiile care descriu un univers stabil, lipsea din ele fie materie, fie energie… iar stringurile sunt modele matematice, baietii gasesc in cate o teorie o ecuatie ale carei solutii par sa descrie si alte fenomene unde nu pot scrie ecuatii, intrebati-i pe ei de ce nu pot, asa ca le ia pe astea drept model, in cazul de fata, coarda vibranta pare sa descrie ligitatea din universul nostru, intrebati-i iar pe ei de ce, tot asa cum modelul membranei elastice descrie perfect un fenomen aerodinamic… Il descrie, dar nu-i tot aia, e ca si cum ai vorbi despre toate blondele, fara sa cunosti niciuna anume, individuala… dar te numesti, sau te crezi, cu-var…

    Acum subfizica permite, prin interactiunile electromagnetice dintre modurile de vibratie ale fiecarei entitati cuantice stabile din Universul nostru local, calcularea a absolut orice, fara a mai trebui sa faci experiente… Este suficient un supercomputer, sau daca admiti ceva eroare, merge si „de mana”… Oricum asta trebuie sa faci, asa trebuie sa incepi pana cand „iti faci mana”…
    Si asta vor ei sa evite, ei vor sa continue a vorbi pe nas in slang stiintific ca sa primeasca si sa toace bani si resurse acum cand specia este in colaps, din care sa pape si ei acolo, ca si gura lor vrea sa manance…

    Plus ca ar trebui sa recunoasca Creatorul, si aici desi pare simplu este cel mai greu caci legile Lui ar arunca legislatia si ordinea umana la cos… si sunt altii cu alte guri care vor si ele sa… Asa ca mai bine ne facem ca nu vedem si continuam pana la distrugerea totala!

    Si eu sunt PENTRU pentru ca oricum nu mai meritam sa traim, sa umplem degeaba Creatia Lui… Numai ca nu merge asa simplu, Nenea vrea ca Universul Lui sa functioneze si sa produca ceea ce numim noi SPIRIT, adica gandire spus simplu, care sa modifice local MDREMF generand astfel o zona apta de a gazdui SUFLET, deci nu-l ai nu existi in acest Univers proprietate personala a Sa… Disparitia o va regiza El, numai El stie cand si cum si cat ne va durea sau ne vom chinui… Si totul pt lacomia asta umana! Dar poate nu ne desfiinteaza, poate doar ne modifica genetic. Iar! Eu stiti si voi, sunt sceptic…

    Se intelege ca, hai sa v-o spun si pe asta, probabil ca o specie extrem de evoluata a performat in plan psihic dar a degenerat in cel fizic, s-a atrofiat, nu spun alienat ca ar insemna altceva in acest context, si un Nene de pe acolo s-a hotarat ca sa induca electomagnetic un Univers nou in care niste biete fiinte sa tina loc de incubatoare, de carcase care sa sustin SUFLETELE celor atrofiati, adormiti zice Biserica, probabil pana cand gaseste El solutia inversarii timpului, imposibila zicem noi dar cine stie daca-i chiar asa, poate ca REALITATEA se poate clona cu retard ca si cum am avea pe o insula un trib din epoca de piatra care inca totusi supravietuieste…

    Voi ce ziceti, nu vi se leaga toate in cap, in sfarsit? Si nu continui, dar daca ati studia subfizica ati… deveni sceptici! Ha!

    Adica nu Ha! ci Hai! La Pinguin cu noi, toti! Cu USL in frunte, inainteeee marrrshhhhh!

    Pssst! Il luam si pe Basescu? Ca fara el isi pierde USL-ul ratiunea de a fi! Iar gurile lor ar ramane…

  25. 25 constantin dan (@Constantin98Dan) martie 15, 2013 la 6:45 pm

    Absenta unei autoritati competente , coerente si capabile sa anticipeze duce la situatia ingrozitoare de azi , in care ambasadori vest-europeni la Bucuresti ( olandezul ” 5 ani de asteptat pentru Schengen ” daca el o spune , de ce nu 15 ? ) isi permit iesiri lipsite de cel mai elementar respect fata de tara in care sunt acreditati .
    In care la gala filmului francez – Cesar – un idiot de actor francez ii spune lui Kevin Costner – ” va oferim o vaca romaneasca cadou ” ( un cal ) in direct , sub ochii a 60 de milioanne de francezi si sute de milioanne de francofoni de la Dakar , Abidjan sau Casablanca !
    Nu putem da vina doar pe Basescu . Avem aproape un an de guvern USl , este un talmes – balmes cu ” noi autostrazi ” fara finantare , Fete Morgana ( dar romanii se vor enerva ) cand altele incepute sunt ” in conservare ” , cu metou de 1 miliard de euro pentru 7 STATII …

  26. 26 Radu Humor martie 15, 2013 la 6:49 pm

    De vină pentru pretenţiile exagerate ale UE sunt cei care au negociat acest „mariaj”, de fapt o logodnă, care pare greu de depăşit datorită faptului că mirele găseşte tot mai multe cusururi tinerei mirese :
    Ba că trebuie să aducă cu ea toate bogăţiile familiei (aur, gaze de şist, electricitate, bănci, etc de parcă n-ar mai rămâne nimeni acasă ❗ ), ba că n-are voie să aducă cu ea alţi membrii ai familiei ( cu care s-a pricopsit familia dealunful vremii;) ) ,ceva mai închişi la culoare, că ăştia cam umblă la buzunare, şi câte alte nazuri, dintre care cel mai discutabil este acela că trebuie să asculte de acum înainte doar de cel numit de ei supraveghetor din oficiu, deşi familia nu-l mai vrea şi i-a cam pus boarfele la uşă pentru plecare ( ba una din astea se mai şi dă mare 😉 ) .
    Dacă de la începit ne-ar fi luat cu bune, cu rele printr-un protocol atent negociat, astfel de lucruri nu s-ar fi întâmplat ,
    Că până la urmă ţiganii, dacă nu se puneau barierele comuniste care i-au prins în România, migratori cum sunt, nu rămâneau numai la noi 😉
    Se mai puteau bucura şi alâii de talentele lor !

  27. 27 inaripatul martie 15, 2013 la 7:15 pm

    O orientare mai buna ar fi catre orientul apropiat si China .

  28. 28 ALM martie 15, 2013 la 7:32 pm

    Domnule Gavrilă, cândva gâştele au salvat Capitoliul! Ale noastre, au impus USL-ul. Să nu ne imbătăm cu apă rece. A fost şi o vreme a aroganţei, că d-aia a ieşit Băsescu invingător (şi cu populisme, cu furtişaguri, cu vizite la Grivco). Dar, duşul primit de dl. Năstase, l-a transormat radical! În bine!

    Acum, că a absolvit şi „universitatea” lui Maxim Gorki şi a primit de la Băsescu „diploma” de deţinut politic, mă aştept să fie izvorul călăuzitor al guvernării USL. Din culise, că Băsescu s-a asigurat să nu primească vreo funcţie politico-administrativă.

    Mă aştept ca săptămâna viitoare dl. Năstase să ne citească „în timp real” …

  29. 29 blogideologic martie 15, 2013 la 7:38 pm

    Kelemen: +Celor care nu înţeleg năzuinţele maghiarilor le spun răspicat, să priceapă: AUTONOMIA+ http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/kelemen-celor-care-nu-inteleg-nazuintele-maghiarilor-le-spun-raspicat-sa-priceapa-autonomia-296263.html Păi atunci …, faceţi „tribunalele de sânge”, dacă „maghiarii de acum sunt obligaţi să continue această tradiţie”.

  30. 30 Pierit-au Dacii ? martie 15, 2013 la 7:44 pm

    Domnule Presedinte,

    Sper – din suflet – ca veti fi unul din cei ce vor milita pana la capat pentru judecarea si finalizarea dosarelor penale ale baselului.

    Nu din razbunare, ci din datorie.

    Asteptam cu mult drag sa reveniti.

    Multa sanatate!

  31. 31 blogideologic martie 15, 2013 la 7:51 pm

    Rost Online 13 martie 2013 : +Asociaţia “Rost” organizează prima ediţie a Premiilor “Gabriel Constantinescu” pentru jurnalism de opinie, în perioada 15 martie – 15 mai 2013. Concursul este primul de acest fel în România. Niciodată nu a mai fost făcut un concurs exclusiv pentru texte de opinie şi nici pe tema Dreptei. Am hotărît ca Premiile să poarte numele lui Gabriel Constantinescu, pentru că acesta a fost o personalitate reper a Dreptei creştine culturale de la noi. Născut în 1921, fiu al scriitorului sibian Paul Constant (1895-1981), Gabriel Constantinescu a fost ofiţer în vechea armată regală a României şi a trecut prin toate „vămile” odioasei istorii a secolului XX: frontul de Răsărit, prizonieratul la ruşi, temniţele comuniste din România şi domiciliul obligatoriu în Bărăgan, marginalizarea socio-profesională (după întoarcerea la Sibiu din 1962, a lucrat ani de zile la încărcat ciment!) şi permanentele hărţuieli ale Securităţii de pînă în 1989. În ianuarie 1990 a întemeiat la Sibiu revista Puncte cardinale, care a apărut fără întrerupere timp de 20 ani şi al cărei director a fost pînă cînd s-a mutat la cele veşinice, la 6 martie 2010. Pentru Gabriel Constantinescu Dreapta nu este o simplă opţiune politică, ci în primul rînd o bună aşezare în existenţă. O Dreaptă românească autentică şi cu adevărat primenitoare nu va căpăta contur şi consistenţă decît atunci cînd, urmînd modelul uman întruchipat de un Gabriel Constantinescu şi de cei din aceeaşi plămadă, va şti să se ridice jertfelnic de la ideologie la asumare existenţială.+ Sursa http://asymetria-anticariat.blogspot.ro/2013/03/concurs-de-jurnalism-15-martie-15-mai.html

  32. 32 Victor Gh Banţa martie 15, 2013 la 8:44 pm

    „Eu m-asi plange si n-am cui , Jelui-m-asi codrului…” Aveti dreptate domnule Adrian Nastase si , cu sinceritatea septuagenarului ce a trait plin de responsabilitati profesionale si sociale, intr-o perioada marcata de meritocratie, dar ocolit cu abilitate de functiile politice, trebuie sa recunosc ca in perioada in care veneati in Tg Jiu vedeam in domnia voastra liderul politic angajat in salvarea si promovarea Romaniei. Apele tulburi insa ne-au cam murdarit pe toti astfel incat instituirea „functiei” de „baron local” provenit din structurile politice a tuturor partidelor ne-a cam facut sa „pierdem busola” nestiind unde-i „dreapta”, unde-i „stanga” si daca exista vreo diferenta intre ele. Iar in timp ce poporul roman se saturase de „binefacerile” accesarii spatiului european noi am continuat sa exportam maleficul balcanism in toate tarile in care „au batut tarusul” cei 2-4-7 milioane de romani ce au extravazat mioriticul plai carpatin. Avem un presedinte dezavuat, partide politice care se devoreaza reciproc, justitie injusta, taxe si impozite impovaratoare, am distrus si continuam a distruge ceeace au edificat generatii de romani inaintea „revolutiei” si am umplut tara de „fripturisti”, „pupindosisti” si alte specimene humanoide, astfel incat Romania a ajuns tara celor care nu produc plusvaloare, regresand continuu pana la disparitia completa. Care Vest, care Est, ne-ar putea ajuta sa redevenim ce am fost odata „si mai mult decat atat”? Cine si ce au fost traco-dacii si cine ne-a metamorfozat in romani, romi, aromani ? Iata deci impresia care caracterizeaza Romania actuala fapt pentru care, eu cetateanul roman al inceputului de mileniu III am nevoie de un lider autentic ce va sa scoata tara asta din marasmul capitalismului salbatic, sa-i dea o tenta de Stat social si sa o promoveze cu verticalitate in Europa cedand statutul de sluga celor care au vandut tara unui Occident rauvoitor care a dorit doar spatiu vital, pamanturi sanatoase, forta de munca ieftina, piete de desfacere pentru debuseuri. As vrea sa priicepeti ca romanii traco-daci nu s-au extaziat atunci cand liderii episodici au inchinat tara pe nimica toata. Eu am nevoie sa reveniti in politica dar sa facem cu totii necesarul dus de constiinta spre spalarea „gresalelor noastre” si sa trecem serios la treaba ori asta inseamna revenirea la dimensiunea reala a functiei de ministru care nu inseamna nicidecum buissinesman, „factotum”, „baron” ci sluga umila a minuinatului popor roman ce ne rabda inca. Cat despre domnul presedinte, desi eu si nimeni nu-l agreeaza, trebuie pastrat atata timp cat instantele ingenuncheate l-au repus in drepturi chiar daca milioanele de romani nu-l mai vor. Asta este, nu mai suntem stapani in tara noastra si ne doare domnule Nastase. Intreb, dar nu retoric : ce am fost si ce-am ajuns >? Va place ? Mie , nu.

  33. 33 Iluminatu martie 15, 2013 la 8:55 pm

    Domnule Guvernator,

    „Geaba strangulezi cocoşul, zorii tot vor veni .”
    ® Numai un căpitan nărod aruncă ancora-n Groapa Marianelor.

  34. 34 NICOLETTE ORGHIDAN martie 15, 2013 la 9:11 pm

    ,,Drumul spre Vest” sau , cu alte cuvinte , ,,curățați locul, eliberați-l, pentru că trebuie …,,locuit ” de altcineva. ,,Frumoasă și bogată-i România, păcat că-i locuită…”Așadar îndemn nu chiar subtil de a emigra, deschis poarta țării altor …seminții, care probabil cu o minte mai lucidă, mână forte de muncă și condus, vor …,,sfinți locul”.Cred că niciun șef de stat n-a procedat până acum așa, iată-l pe preamărețulnostru făcând-o! Nevoia de o minte lucidă, de un spirit cu adevărat românesc la conducerea țării. Când se va-ntâmpla, cine o va face?

  35. 35 haita vali martie 16, 2013 la 12:37 am

    Marcus a punctat cel mai bine 😀

  36. 36 nakida martie 16, 2013 la 1:28 am

    Indemnul de a o lua pe “drumul spre Vest” poate insemna o apropiere de valorile tarilor occidentale cu economie dezvoltata si functionala, de metodele, sistemele si practicile ce le-au permis sa aiba un standard de viata ridicat.
    Dar asta poate inseamna si faptul ca clasa politica dar si noi Romanii in general nu suntem in stare sa ne gospodarim singuri, sa fim la fel de eficienti si ca atare trebuie sa luam lectii pe viu de cum trebuie sa muncim, sa ne comportam, etc. Numai ca dincolo nimeni nu ne va primii cu bratele deschise ci ca niste indivizi lipsiti de mandrie gata sa primeasca ceva de pomana.
    Din pacate resurse nu prea mai avem. Acum urmeaza sa mai dam CFR Marfa, Taromul, Posta, etc. Titeiul s-a dus, padurile s-au cam dus, urmeaza hidro, gaze si suntem terminati. Ce sa mai cautam in Romania ?.
    Colac peste pupaza mai avem si aceasta situatie a alimentelor toxice care probabil ca dureaza de mai multi ani dar acum a iesit la suprafata. Existenta acestor alimente pe piata este credibila la cat de ticalosi sunt unii producatori si comercianti care arunca pe piata carne provenite de la animale bolnave, lapte, fructe si legume cu pesticide, numai si numai pentru a scoate cat mai mult prifit. Organele abilitate ar face bine ca de fata cu presa, in vazul lumii, sa ia de pe raft la intamplare, din orice magazin cate o mostra de produs suspect si tot in vazul lumii sa fie supus unor teste de laborator si sa se vada daca sunt sau nu bune de consum. Acest lucru trebuie permanetizat. Orice vinovat sa fie cunoscut si sanctionat drastic.
    PS1.
    Spre Vest, spre Est, spre Sud, spre Nord ?. Nu aceasta este important. Important este sa ne facem bine treaba la noi. Sa avem grije de viitorul nostru si al copiilor nostrii, sa indreptam toate actiunile noastre catre ceea ce este durabil, bine facut si cu constiinta curata.
    PS2.
    Vanzarea CFR Marfa este dupa parerea mea o grava eroare (ca de alfel multe altele). Un ministru (buget) a afirmat ca
    CFR Marfa plateste o taxa catre CFR Infrastructura (probabil pentru a sustine nevoile de intretinere). De altfel CFR Marfa si CFR Calatorii sunt dependente strict de CFR Infrastructura. Daca CFR Marfa se va vinde, urmatorul pas ar fi cumpararea CFR Infrastructura de catre cel ce detine CFR Marfa, probabil pe nimic. Asta pentru ca CFR Marfa poate incarca cu penalitati de intarziere (imense) a transportului marfii pe o cale ferata pe care se circula cu viteza melcului datorita ineficientei CFR Infrastructura. Controlul total al unui privat asupra caii ferate al unei tari poate inseamna prabusirea totala a acelei tari.

  37. 37 blogideologic martie 16, 2013 la 6:37 am

    Mihai Răzvan Ungureanu: „Sunt uimit cum poate Victor Ponta să-şi petreacă o treime din zi la televizor” http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/mihai-razvan-ungureanu-sunt-uimit-cum-poate-victor-ponta-sa-si-petreaca-o-treime-din-zi-la-televizor-296280.html Unde nu priveşte, ci vorbeşte. Victor Ponta foloseşte canalele televiziunilor drept canale de comunicare a politicii guvernului pe care-l conduce. Ce-i aşa de rău în această abordare ? Dar într-adevăr, aşa cum observă foarte bine comentatorul #1 de pe forum RL, „Pericolul care-l pîndeşte vine de la miniştrii săi care deja au ajuns să-l desconsidere şi să nu-i mai spună tot ce fac. Asta face ca Ponta să ştie tot mai puţin ce se petrece în ţară şi în guvern. Treptat, treptat, guvernul funcţionează fără el, iar el devine un fel de purtător de cuvînt . Dar unul prost informat.” Însă Victor Ponta a vorbit despre această situaţie, plângându-se că nu dispune şi de căi eficiente pentru modificarea ei. Aparatul de bază al ministerelor este birocraţia portocalie de foarte proastă calitate umană şi profesională, o birocraţie construită intenţionat (este vorba despre rea intenţie) şi cu multă energie (negativă) prin politica anti- românească de “preşedinte jucător” dusă de către Traian Băsescu. Orice politică USL de eliminare a acestei birocraţii va fi blocată imediat şi mult mai eficient de către birocraţia UE, care este informată foarte asimetric (numai camarila lui Traian Băsescu are acces la “urechea UE”) despre situaţia reală din România. Acesta este un aspect foarte negativ al “istoriei recente”.

  38. 38 blogideologic martie 16, 2013 la 6:45 am

    O “politică managerială” extrem de stupidă :+Senatorul PSD Mircea Geoană consideră că o „ofensivă de primăvară” ar putea să refacă imaginea României în Europa. El a sugerat înfiinţarea unui consiliu public-privat în acest sens şi a subliniat că, dacă se va acţiona cu seriozitate, lucrurile se pot ameliora în şase luni.+ http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/cum-se-poate-reabilita-romania-in-ochii-europei-ce-solutii-vede-mircea-geoana-296278.html

  39. 39 blogideologic martie 16, 2013 la 7:27 am

    Studiu de “caz portocaliu” / Ziarista ONDINE GHERGUŢ de la România liberă a coordonat un mare scandal în stradă împotriva doamnei ministru Mona Pivniceru : +FACEBOOK. Apelul Schengeniştilor: Veniţi la miting în faţa Ministerului Justiţiei ! Manifestul Schengeniştilor de pe FACEBOOK; sloganul tipărit şi lipit pe lanţul legat cu lacăt: ”România vrea în Schengen!”. Ca sa ne atingem dezideratul, trebuie sa mobilizăm moderaţii, tinerii şi cetăţenii informaţi. In mod tradiţional, aceste categorii constituie baza electoratului de centru-dreapta. Ştim însă că acest electorat nu este foarte uşor de scos în stradă la o manifestaţie: nu are timp, consideră că e un demers inutil sau nu vrea să se expuna public. In România, acest electorat NU este reprezentat de niciunul dintre partidele existente, care fac puţin sau foarte puţin pentru a şi-l apropia, fiind subordonate unor interese interne sau ale liderilor. Cu toate acestea, in societatea civila mocneşte revolta, nemulţumirea şi dorinţa de a infrunta făţiş sistemul politic actual, “casta” instalata în ultimii 23 de ani. Succesul initiativei “Schengen” de pe Facebook-ul Angelei Tocilă o demonstreaza, deşi unii s-au grabit s-o catalogheze “copilarie”. Este dovada că mai mult electoratul, şi nu clasa politica, doreşte aşezarea României in rândul ţărilor civilizate. In acest moment, USL, dar prin lipsa de reacţie si Opoziţia, ne-au încuiat, practic, in România, refuzând să adopte valorile morale din politica europeană şi ne ţin în “carantină”. Actiune concreta: Trebuie creat un simbol care să-i unească pe toţi aceia care vor ca România să fie primită in Schengen. Să fie extrem de simplu să participe cât mai multă lume, indiferent de localizarea geografică, printr-un simplu gest. Să fie un simbol care să depasească graniţele naţionale şi care să poată antrena românii din întreaga lume. Să fie sintetizat conceptul că “românii se simt iarăşi ostatici, prizonieri în propria ţară, ca înainte de 1989.” Simbolul pe care-l propunem este LACĂTUL. Argumentatie: – sintetizează ideea de “închis”, “prizonier”/ – se găseşte foarte uşor oriunde/ – este simplu de pus/ – are un cost foarte redus. Cum să facem: Legăm o bucată de lanţ cu un lacăt de un copac, un stâlp de lumină, de semafor, etc, in orice loc din România. La Bucuresti, in faţa Ministerului Justitiei. In alte oraşe se poate face in faţa Prefecturii sau oricarui sediu de autoritate publică. De acel lanţ, vor veni şi alţii să agaţe propriul lacăt, ş.a.m.d. Fiecare, apoi, face o poză şi o urcă pe FaceBook sau pe net, pe blog. Sloganul, tipărit sau scris pe o foaie de hârtie, lipită apoi pe respectivul “suport” este simplu: “Romania vrea in Schengen”.+ Sursa http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/facebook-apelul-schengenistilor-veniti-la-miting-sambata-in-fata-ministerului-justitiei-la-ora-15-00-296281.html Nu-i prea complicat, stimată doamnă ONDINE GHERGUŢ ? Şi apoi, ce legătură de cauzalitate există între MCV şi primirea României în Schengen? Absolut niciuna.

  40. 40 Georgette Schwarz (@avrenim50) martie 16, 2013 la 7:41 am

    Ati inteles perfect,ca intotdeauna!

  41. 41 blogideologic martie 16, 2013 la 8:11 am

    Conferinţa de la Bucureşti din 2012 a Clubului de la Roma. Atunci, domnul Jorgen Randers a spus : +”Ne poate ajuta capitalismul să schimbăm fluxul de investiţii? Nu. Capitalismul este făcut să aloce capitalul către cele mai profitabile proiecte, nu către ceea ce societatea are nevoie. Capitalismul nu va rezolva aceastã problemă”.+ http://www.zf.ro/eveniment/conferinta-de-la-bucuresti-a-clubului-de-la-roma-guvernatorul-bnr-face-apel-la-evitarea-suprareglementarii-pietelor-financiare-10151800

  42. 42 blogideologic martie 16, 2013 la 8:26 am

    Pentru a reconstrui România /“Revoluţia din decembrie 1989” şi mai ales toate evenimentele negative ulterioare, începând cu mineriada belakunistă din 12 ianuarie 1990 împotriva lui Ion Iliescu, ne-au băgat într-o fundătură a istoriei noastre. De ce aştept eu cu atâta nerăbdare eliberarea deţinutului politic Adrian Năstase ? Pentru că domnia sa este singurul om politic care deţine forţa şi înţelegerea pentru a elibera ţara din această fundătură a istoriei, şi pentru a reconstrui România întru dăinuire. Nu vorbesc despre Viitor, pentru că-i temă falsă. Există atât de multe “scenarii de Viitor” construite de alţii pentru noi !

  43. 44 dlnimeni martie 16, 2013 la 9:38 am

    Domnule Nastase, uite asa ma faceti pe mine, om liber, sa citesc documentele de partid, ca sa aflu de ce au ajuns vesticii mai la est decit noi. Inca din a doua fraza aflam ca axele sunt…apartenente si, cum inca nu am auzit uralele matematicienilor, le fac acum un semn sa se ridice in picioare si sa aplaude prelung, strigind: „Basescu si axele!” Am speranta ca, pe parcursul cuvintarii, voi afla cite ceva si despre axele mijlocii si despre axele mici si foarte mici. Mai aflu ca liberalizarea pietei fortei de munca este o lege(!) (pentru politruci: „legi şi măsuri extrem de importante, dintre care enumăr: Legea micii reforme în justiţie, cele patru noi Coduri ale justiţiei, liberalizarea pieţei forţei de muncă”); forta noastra de munca, aflu, este o forta de munca liberala acum si se gaseste, intr-o noua prezentare, dar cu aceeasi aroma, la litra in piata Matache. Mai aflu ca flexibilizarea statului, in sfirsit, s-a manifestat: ea era de mai mult timp, dar a dracului, tacea chitic si-i facea in ciuda presedintelui. Probabil ca presedintele a facut, in tinerete, o tentativa de a invata matematici dupa cartea lui Papy, dar s-a prins de el ca limba romana de eba, fiindca, dupa ce amesteca axele cu apartenentele, zice ca umflarea aparatului de stat cu 500000 de angajati, in vremea guvernelor Boc, e de fapt o scadere cu 200000. V-ati prins? La dl Basescu adunarea e scadere si – prin extrapolare – inmultirea e impartire (sau imparteala)! Si ca sa ne imbirlige, presedintele zice: „Acestea sunt făcute şi implementarea lor este esenţială…”, adica nu zice ca sunt implementate! Adica si scaderea numarului angajatilor statului nu este implementata, ci lege facuta doar (care lege?). Urmeaza pretentiile la citeva legi care il frig – probabil – la talpi, printre care o lege electorala (probabil ca a gasit formula cum sa faci majoritar in parlament un partid minoritar la voturi), constitutia ( ah! inca doua mandate pentru Basescu dupa o noua constitutie!). Insa greul voinicului de-abia urmeaza: dl Basescu introduce notiunea de stat de drept consolidat (fara sa ne zica, pentru a putea manevra in viitor, daca „consolidat” se refera la stat sau la drept). Existind, zice literatura, vreo citeva zeci de definitii pentru statul de drept, va dati seama ce brambureala va fi la explicarea notiunii de stat de drept consolidat (pornind de la o constitutie intarita cu contraforturi). Si, in continuare, presedinte ne zice ca, daca ii infaptuim conceptul, va incepe sa ne curga lapte si miere in cap: vom avea o justitie eficienta ( cea de acum nu este), invatamintul va fi performant (vom scoate chelneri si tinichigii stilati si nu vulgari, ca acestia de acum, iar filosof va ramine numai Patapievici), si alte minuni pe care presedintele le tot proiecteaza intr-un viitor luminos si intotdeauna ipotetic. Ceva mai jos apare si conceptul de stat de drept robust! Si nu am comentat nici macar primul paragraf prezidential.
    Si, in incheiere, sa redau o fraza a dlui Basescu: „România are nevoie ca poporul ei să creadă în drumul spre Vest”. Adica: nu e nevoie sa fie un drum spre Vest – dar sa-l mai si parcurgem – ci doar sa credem (sa avem iluzia) ca exista unul. Iar iluzia asta vrea sa ne-o creeze Traian Basescu. Si cum se numeste unul care creeaza iluzii? Iluzionist, scamator!
    Acum merg sa termin de citit o carte abrutizanta. De Levantul promit sa ma apuc atunci cind voi candida la presedintie.

  44. 45 Iluminatu martie 16, 2013 la 10:08 am

    CUM AR ARĂTA LUMEA FĂRĂ PI, MĂI COPII ?

    Întrebare pe care ş-o pun şcoliţii în luna 3 ziua 14 (3,14) care este ziua internaţională a acestui număr.
    ® CO(PI)I fără PI ? N-ar prea merge…

    http://www.realitatea.net/ziua-numarului-pi-celebrata-pe-plan-mondial_1134785.html

  45. 46 Cârcotaşu martie 16, 2013 la 10:25 am

    @ George Ban,

    4. Nu te sfãtuiesc sã te întreci cu mine la cât şi cum pricepe fiecare din fizicã.

    Aşa e, nu-i recomandabil, asta rezultă şi de acilea.

  46. 47 grad 88/3-5 martie 16, 2013 la 10:51 am

    @blog ideologic: Care revolutie? incare se tragea in multime si in balcon nu ajungea nici macar un glont?

  47. 48 Doru Coarna martie 16, 2013 la 10:53 am

    @ blogi,

    eu il astept sa iasa ca sa puna USL-ul pe directia buna si sa le dea ceva coerent de lucru, de munca, la ministrii aia care nu lipsesc de la televizor!

    Va aduceti aminte cand era Nastase premier, de cate ori l-ati vazut la tv? Mai rar de o data pe luna… de Iliescu nici nu mai vorbesc, auzeam de el o data la trei luni, ii scosesera chiar vorbe ca prea sta ascuns acolo la Cotroceni…. cucuvea parca-i spuneau intelectualii de dreapta…

    Ieri radea unul la A3: cica USA are 12 ministri si Romania 30 cu tot cu premier… Da, dar ai nostri sunt slabi si deci trebuie mai multi…

    Adevarul e ca nu conteaza cate ministere ai, ci ce faci cu ele, ca daca doar executi comenzile de afara cred ca nu ai nevoie nici de guvern, te guverneaza aia de nu te vezi…

    De asta Base isi dorea un guvern preasupus asa ca cel al lui Boc… si ca asta, ce s-o mai ascundem dupa cires ca are fix aceeasi agenda inclusiv de disponibilizari iar deranjul dintre ei este vizibil pt uzul idiotilor, deci e la aceleasi ordine, deci nu conteaza daca guvernul e de dreapta, de stanga, romanesc sau direct strainez, sau nu e deloc. La fel si cu presedintele.

    Dar in fine, trebuie un guvern acolo pt ca sunt sinecuri de dat si ceva acolo de adunat, nu pt guvernare. Daca lumea vrea si plateste… Si trebuie si un presedinte ca sa existe model social de reusita…

  48. 49 Doru Coarna martie 16, 2013 la 11:09 am

    @ Radu Humor,

    pai Adrian Nastase a negociat intrarea in UE… dar nu-i vina lui sau a guvernului sau ca a negociat asa, adevarul e ca Romania era departe de a putea intra in clubul asta si a trebuit folosit forcepsul, ma rog, pt intrare nu pt iesire, intelegi… asa ca multe s-au amanat, s-au facut compromisuri, s-a dat ce s-a cerut, dar se vede treaba ca alea erau chestii foarte dificile pt Romania, de ex independenta Justitiei in fata politicului, nu in sens basist in avantaj personal, ci independenta absoluta, totala.

    Si inca ceva, pai degeaba este Justitia independenta daca procurorii au agenda lor politica… aia judeca ce li se aduce in fata, dar ceea ce li se aduce in fata stabilesc procurorii, si sunt ei inamovibili? Nu, si atunci? A, ca nu li se poate lua dosarul, dar pot fi promovati, recompensati, reorganizati, bugetati, sau nu! Deci povesti, povesti…

    Cum isi poate inchipui cineva ca politicul ar lasa justitia din mana? Pai si nebuni daca-i crezi, dar de asa ceva nu trebuie sa-i banuiesti… Gandeste-te ca prea putini isi pot justifica averile, restul… Si atunci? Normal ca UE s-a prins ca astia joaca teatru cu independenta de ochii Uniunii, asa ca au pus conditii care ii ustura la ficati, nu vedeti ca nu-s in stare sa rezolve numirile alea? Si cine stie cat vor plati ei din buzunarul nostru pt ca sa li se accepte niste numiri convenabile lor, cat de cat…

  49. 50 George Ban martie 16, 2013 la 11:15 am

    AMR 2?
    Din tot sufletul va doresc ca luni seara sa dormiti acasa!

  50. 51 George Serbanu martie 16, 2013 la 11:22 am

    „Drumul spre Vest”, la care indeamna Basescu, parodiindu-l, seamana mai mult cu „Marele Mars” al lui Mao. De nicaieri, spre niciunde, sa ne auzim vorbind.
    „Drumul spre Vest” ar avea la baza un tratat, incalcat de ambele parti. Noi, timp de opt ani, am introdus, unilateral, niste modificari. Am inlocuit „integrarea” cu „ploconeala” si „negocierile” cu „supunerea”. Am inlocuit „parteneriatul” cu mersul in genunchi, sub povara unei guvernari inepte, coplesite de slugarnicie si incompetenta. Am inlocuit „absorbtia” cu „milogeala”.
    Pe de alta parte, ei, genialii conducatori „populari europeni”, in frunte cu Terminatorul Barroso, au facut ca Vestul lor de azi sa nu mai semene cu Vestul acela care semnase Tratatul aderarii noastre, al „Drumului spre Vest”.
    Nu stiu daca lucrurile se mai pot schimba dar, cu siguranta, Romania are nevoie de lideri impozanti, cu statura politica si intelectuala, nu de piticanii morale si intelectuale care se strecoara printre picioarele „partenerilor europeni” de astazi.

  51. 52 Marian Nicolae martie 16, 2013 la 12:33 pm

    Drumul spre Vest pentru noi romanii s-a cam terminat…..nu ca ar fi existat vreodata…pentru cei care se imbata cu apa rece.

    Obama Must Go!

    Russia Warns War Against America „Use With Nuclear Weapons !!!

  52. 53 blogideologic martie 16, 2013 la 1:14 pm

    @ George Ban
    De ce un crenwurşt pus la fiert se sparge pe lungime, iar nu pe lăţime ? Tot fizică.

  53. 54 Maximmouse martie 16, 2013 la 1:23 pm

    Stimate Domnule Prim Ministru,

    Ca intotdeauna sunteti politicos si temperat.

    Indemnul de a lua drumul vestului, pe care satana il face ,nemaiostenind, este indecent , degradant si contraproductiv pentru Romania.

    Am stat si m-am gandit, indelung, totusi de unde emulatia aceea , extraordinara, a intregului spectru politic, de a accede in UE si In NATO?

    Sa dau vina numai pe ademenirile perfide ale occidentalilor, ar fi simplist, si irelevant. Ademenirea a existat, a fost profesata intens de cozile de topor ong iste platite de occidentali…dar ea singura n-ar fi fost de ajuns.

    Consider, ca dupa ’89, in conditiile prabusirii ordinii internationale care existase pana atunci, Romania a fost pusa in fata unei optiuni majore : ori singuri , si la mana tuturor, ori inregimentata undeva , in conditii de oarece securitate.

    Si-a imaginat stanga, sau , mai ales , dreapta ( de cea cinstita , vorbesc!) , situatia in care ne gasim astazi? Nu cred! Exista alta solutie? iarasi, greu de crezut.

    Pe aceasta situatie, vine la putere …satana! Acest agent infiltrat si tinut in politica romaneasca , special pentru momentul cand Romania , va deveni „membru cu drepturi, ca sa zicem asa , depline ” al UE… Observati : ” alegerea ” ca unsa in functia de presedinte, sfidand votul , in 2004 si in 2009, observati cum i-au iesit toate jocurile mizerabile de ocupare a puterii politice ,de drept, administrativesi de represiune… scaparile „miraculoase ” de suspendare,totul prin santaj ordinar al puterilor vestice , asupra clasei politice romanesti…. Aici ne aflam!

    Marcusica , nu-si explica antiromanismul, ura viscerala a acestui individ , si a celor care ii tin isonul, contra Romaniei. Simplu,ca nu este romani, ar fi o justificare care nu sta in picioare, sunt romani , mai romani decat romanii si care apartin altor etnii, distrugerea Romaniei,acesta este rolul asumat , pentru care lucreaza de ….mai mult de 20 de ani, mult mai multi ani , sigur. Cat va mai lucra, pentru cine, (nici nu conteaza la urma urmei!), Marcusica, citind semnele ce se arata, nu o va mai face mult timp.

    Stimata gazda, Romania , ca membru UE si NATO, nu trebuie sa-si trimita oamenii argati in vest!{Observati, datorita travaliului satanei, deja tara este depopulata de 3000.000 de oameni in putere , apti de procreere, in numai 8 ani.} Asta e clar. Ca se va face totul , de catre tovarasii nostri din UE si din NATO , ca sa se intample exact invers, asta este evident. Aici vine inteligenta politica a romanilor,

    Ca sunt o sumedenie de modalitati, asta e sigur, si le stiti si dvs., si toti oamenii politici devotati ai Romaniei. Sigur ca una dintre cele mai importante comandamente este dislocarea dusmanului din fruntea tarii.Nu este insa unica necesitate stringenta…..PRIMA, este renuntarea la hipnoza serpeasca in care politicienii romani sunt inlemniti. Au inceput sa se dezmeticeasca, o vad, incet , cu rabdare…:) 🙂 🙂 Ceea ce au daramat dusmanii in 22 de ani , nu poate fi reconstruit intr-un an, stiu asta . Pe de alta parte, situatia actuala, internationala, nu mai este cea disperata din ’89. Lumea s-a reconfigurat, sau nu am observat cu totii? Optiunile sunt diverse si interesante, vom vedea. Inca am nadejde.

    Ce parere aveti de noul Papa? Sunt bucuros si entuziasmat de acest inalt prelat.

    Cu stima.

  54. 55 Maximmouse martie 16, 2013 la 1:34 pm

    @ Doru Coarna!

    Ai trei postari;

    Prima , foarte aproape de adevar, dupa parerea mea.

    A doua, intresanta , si chiar pe gustul meu.

    A treia, hoooopa! Iar ai devenit depresiv! 🙂 🙂 🙂

    Frate, te inteleg , dar , inca o data, ai putintica rabdare! Eu inca am nadejde, tu , nu se poate sa fii atat de deceptionat numai in 2 luni de guvernare. Da-le si tu un ragaz….in politica fenomenele sunt mai anevoios de ghidonat, iar daca ai si factorul de contra , prezent si inca viguros, nu ai cum sa ai succes imediat. RABDARE FRATE! 🙂 🙂 🙂

  55. 56 blogideologic martie 16, 2013 la 1:38 pm

    @ George Ban
    Ce spunea tipul de la Reuters: +CERN scientists say particle is no „super-Higgs”, by Robert Evans, Reuters, Wed, Mar 13, 2013/ GENEVA (Reuters) – Physicists who found a new elementary particle last year said on Wednesday it looked like a basic Higgs boson rather than any „super-Higgs” that some cosmologists had hoped might open up more exotic secrets of the universe. „It does look like the SM (Standard Model) Higgs boson,” said physicist Brian Petersen of Atlas, one of two research teams working in parallel on the Higgs project at CERN in Switzerland. His assertion, on a slide presentation to a conference at CERN and posted on the Internet, was echoed by the other group. „So far, it is looking like an SM Higgs boson,” said slides from Colin Bernet of CMS. The two groups work separately and without comparing findings to ensure their conclusions are reached independently. It has been assumed since the triumphant announcement last June that a new particle spotted at CERNS’s Large Hadron Collider (LHC) was the Higgs, named after British theoretical physicist Peter Higgs, that, theories say, gave mass to matter after the Big Bang 13.7 billion years ago. But CERN has yet to confirm that. CMS may issue more information on Thursday at an expert gathering in the Italian Alps. A confirmed discovery of the Higgs boson, which could happen this year, would likely win a Nobel prize. Meeting at CERN, near Geneva, the scientists said on Wednesday that the particle looked very much like it fit into the 30-year-old Standard Model of the makeup of the universe. If confirmed on Thursday, it would mean LHC scientists will have to wait until late in this decade for any sign of „new worlds of physics”. Until the last few days there had been some faint signs that the discovery might prove to be something more than the particle that would fill the last gap in the Standard Model, a comprehensive explanation of the basic composition of the universe. Rumors flew of a „super-Higgs” that might – as recently predicted by U.S. physicist Sean Carroll in a book on the particle – „be the link between our world and most of the matter in the universe.” Many scientists and cosmologists will be disappointed that the LHC’s preliminary 3-year run from March 2010 to last month has not produced evidence of the two grails of „new physics” – dark matter and supersymmetry.+

  56. 57 papasha martie 16, 2013 la 2:31 pm

    CEL MAI MINUNAT DRUM , ESTE DRUMUL SPRE CASA TA !

    SA-TI AJUTE DUMNEZEU , DRAGUL MEU PRIETEN , CA LUNI SA-TI STRANGI FAMILIA LA PIEPT , IN CASA VOASTRA PRIMITOARE , UNDE
    O SA SARBATORITI , IMPREUNA , CRACIUNUL SA REVELIONUL RAPIT SI CONFISCAT DE HIENELE bashi(s)te ALE GUVERNATORULUI BALOS SI LIBIDINOS .

    BAFTA !
    TE-ASTEAPTA LUMEA DOM’LE !

  57. 58 blogideologic martie 16, 2013 la 2:39 pm

    Importanţa tranziţiilor spaţiu-timp în dispozitivele numerice. Despre ce fel de spaţiu-timp este vorba ? Acela dintre momentul când activăm un program (pe computer, tabletă ori telefon), şi cel în care programul devine accesibil. Este intervalul difuz al “tranziţiei”. Focalizarea pe tranziţia de acest tip în dispozitivele numerice este rezultatul muncii R&D a lui Corey Chandler (de la Deep Dive Design) şi Jorge Furuya (de la HTC). Ei lucrează ca proiectanţi de interacţiuni în domeniul interfeţelor pentru utilizatori. După Corey Chandler şi Jorge Furuya, tranziţia de acest tip se întâlneşte mereu la dispozitivele numerice în funcţionare. De ce este importantă pentru economie această tranziţie ? Pentru că de multe ori ea este o valoare adăugată având un caracter tangibil, şi din acest motiv este vândută în multe industrii. Sursa : articolul lui Bernard Monasterolo de la http://www.lemonde.fr/technologies/article/2013/03/15/de-l-importance-des-transitions-dans-les-dispositifs-numeriques_1846949_651865.html

  58. 59 blogideologic martie 16, 2013 la 3:03 pm

    Pragmatismul lui François Hollande îsi atinge limitele la palatul Elysée ? http://fressoz.blog.lemonde.fr/2013/03/15/a-lelysee-le-pragmatisme-touche-ses-limites/

  59. 60 blogideologic martie 16, 2013 la 3:23 pm

    S-a petrecut, ieri, o schimbare de sintagmă în proiectul de reformă şcolară franceză pentru învăţământul pre-universitar. S-a trecut de la sintagma ” învăţământul pentru educaţia civică”, la sintagma ” învăţământul moral şi civic” http://www.lemonde.fr/ecole-primaire-et-secondaire/article/2013/03/16/loi-peillon-les-deputes-votent-pour-l-enseignement-moral-et-civique_1849358_1473688.html

  60. 62 Cris martie 16, 2013 la 4:11 pm

    „Politica externă” de doi bani a lui Bs, care se rezumă la suptul înțelepciunii de la licurici. Dacă sugi înțelepciune de la un licurici, vei avea o înțelepciune de licurici.
    Un ins neinstruit, mărginit, primitiv, instinctual, inferior.
    Nu e el de vină, ci aceia care l-au votat.

  61. 63 Cris martie 16, 2013 la 4:23 pm

    Am aflat că un grup de deținuți de la Jilava au organizat un fel de protest pentru că, zic ei, oricâte „credite” ar obține din activitățile lor, văzând tergiversarea eliberării dv., sunt siguri că le vor obține degeaba și nu li se va reduce detenția, cum spune legea.
    Eu zic să stea liniștiți, pentru că lor nu li se vor face asemenea nedreptăți, din simplul motiv că în privința lor nu există o miză politică.

  62. 64 Cris martie 16, 2013 la 4:28 pm

    Berlusconi a avut cât timp a fost prim-ministru o grămadă de acuzații, dosare și procese.
    După alegerile din februarie, B. și partidul său au majoritatea în Senat.
    Cu toate procesele, nimeni nu l-a împiedicat să candideze.
    Zilele trecute, colegi de partid au organizat o întrunire în fața tribunalului, continuând să afirme că se urmărește eliminarea lui B. din politică.
    Alo! UE! E presiune asupra Justiției?

  63. 65 Adrian B. martie 16, 2013 la 5:03 pm

    D-nii Ponta si Antonescu ar trebui sa-l asculte cu atentie pe acest EROU !

    http://www.antena3.ro/romania/adrian-sobaru-ma-simt-vinovat-ca-am-crezut-vreau-sa-plec-am-nevoie-de-liniste-si-echilibru-207048.html

    Sunt convins ca foarte multi din cei 7,4 milioane de romani care au dorit inlaturarea din politica a lui Basescu , simt si gandesc ca si eroul Adrian Sobaru !
    Pastrand proportiile si eu simt exact aceleasi lucruri ca si eroul Adrian Sobaru. Si eu sunt dezgustat de ” coabitarea ” dintre USL si Basescu , de lipsa de respect si demnitate din aceasta tara , de statul politienesc care s-a instalat si consolidat , de oamenii politici ” mici ” care au fost promovati , de saracirea si spolierea populatiei , de vanzarea la bucata a acestei tari , de faptul ca Romania nu mai este condusa de romani , de mizeria morala in care ne zbatem , de atmosfera de nesuportat din aceasta tara , etc.

    Respectul meu d-lui Adrian Sobaru !

    ps. Oare acest om nu avea loc pe lista de Parlamentari ai Romaniei ? Au fost alesi parlamentari tot felul de gunoaie , de nulitati , de agenti acoperiti , de manelisti , etc. si pentru un astfel de om nu s-a gasit un loc ?
    Deasemenea , am vazut ca d-ul Ponta si-a angajat o armata de consilieri si consilieri onorifici . Oare nu putea sa-l angajeze si pe acest om care chiar putea sa-i dea niste sfaturi foarte bune …

  64. 66 Cris martie 16, 2013 la 6:09 pm

    Am văzut-o pe sora dumneavoastră la știri. După cele câteva cuvinte pe care le-a spus, mi-a făcut o impresie bună.

  65. 67 Karakas martie 16, 2013 la 6:49 pm

    Domnule Nastase, de ce nu sa nu recunoastem ca efectele renuntarii la politicile traditionale de coeziune si solidaritate europeana sunt perpetuarea si amplificarea decalajelor intre tarile UE bogate si sarace? Adica, saracie si polarizare extrema la Est si urme de clasa mijlocie si amintiri despre prosperitate la Vest.

    „Gargara” cu pelerinajul pe la moastele lui Ronald Reagan e perimata. Dl. Basescu doar emite slabe unde de soc. Cutremurul a avut loc demult in economia capitalist-globalizata.

    Complet de acord cu angrenarea energiilor romanesti pentru dezvoltare…

  66. 68 dlnimeni martie 16, 2013 la 8:43 pm

    Blogideologic: este o chestiune pur jurnalistica in folosul comercial al unor tipi care vor deveni probabil doctori in nimic, ori in aparente. Nu este nici o chestie de spatiu-timp. In realitate, odata programul lansat, acesta lucreaza. Depinde insa de cit de bine este scris programul sau, in destule cazuri, de calitatea comunicatiei.

  67. 69 Iluminatu martie 16, 2013 la 8:50 pm

    CLAR, DE LA “STÂNGA” I SE TRAGE

    Preşedintele României, Traian Băsescu, a vorbit vineri, în faţa jurnaliştilor acreditaţi la Bruxelles, despre concluziile Consiliului European dedicat agendei de politică economică.

    Interesant este că, în timpul expunerii sale, lui Traian Băsescu a început să-i tremure mâna stângă. Nu este prima dată când se întâmplă asta. În ultimii ani, presa a mai semnalat această problemă, însă o explicaţie oficială nu a apărut.
    În al doilea video, se poate vedea acest lucru la minutul 09:30.

    http://www.click.ro/concurssilicoane/traian_basescu-consiliul_european-discutii-maini-tremurat_0_1578442179.html

  68. 70 Iluminatu martie 16, 2013 la 9:19 pm

    DOAMNE, DĂ-I SĂNĂTATE ŞI VIAŢĂ LUNGĂ LUI PAPA FRANCISC

    „Papa Francisc a declarat sâmbătă, într-o întâlnire cu jurnalişti la Vatican, că doreşte „o Biserică săracă, pentru săraci”, relatează AFP. „Aş vrea atât de mult o Biserică săracă, pentru săraci”, le-a spus Suvernaul Pontif jurnaliştilor.
    Noul Papă a explicat anterior de ce a ales numele de Francisc, referindu-se la Sfântul Francisc din Assisi, sfântul săracilor. „Francisc este numele păcii, aşa mi-a intrat în inimă acest nume”, a spus el.”

    http://www.realitatea.net/papa-francisc-a-enuntat-principalul-obiectiv-al-mandatului_1136184.html#ixzz2Nlrz0e3x

  69. 71 blogideologic martie 16, 2013 la 9:34 pm

    Georges Dumesnil : “Filosofia s-a născut din uimirea produsă de reflecţia asupra conflictului logic existent între devenire şi fiinţă.”

  70. 72 Iluminatu martie 16, 2013 la 9:47 pm

    ANGELA, NU TE VĂD BINE. TRECI PE MERKELESCU, CONIŢĂ.

    “Cancelarul german Angela Merkel este un sfert poloneză, relevă o nouă carte biografică, în care se susţine că bunicul ei ar fi venit în Germania din Polonia şi şi-a germanizat numele la patru ani după ce s-a născut tatăl ei.

    Surprize în arborele genealogic al cancelarului german. Angela Markel s-a născut Kasner, un nume inventat de bunicul său Ludwig Kazmierczak în 1930, după ce s-a mutat în Germania din Poznan, relevă noua carte apărută joi, potrivit publicaţiei Süddeutsche Zeitung.

    Noile detalii despre trecutul familiei lui Merkel sunt cuprinse în volumul ‘Angela Merkel – Cancelarul şi lumea sa”. Conform acestei biografii, tatăl ei s-ar fi născut cu numele de Horst Kazmierczak.

    Bunicul său Ludwig, născut în 1896, era fiul ilegitim al Annei Kazmierczak şi al lui Ludwig Wojciechowski, adoptând numele mamei sale şi crescând cu ea şi cu ultimul soţ al acesteia, Ludwig Rychlicki, la Poznan.

    Istoria turbulentă a oraşului Poznan, care a pendulat de mai multe ori între Germania şi Polonia, a contribuit indirect la situaţia în care Germania a ajuns condusă de o femeie protestantă din estul ţării.

    Poznan a făcut parte din Imperiul German până la înfrângerea din Primul Război Mondial, iar Tratatul de la Versailles din 1919 a marcat revenirea oraşului la Polonia. Bunicul lui Merkel este cel care apoi s-a mutat la Berlin, unde a întâlnit-o pe viitoarea sa soţie, Margarethe.

    Cei doi l-au avut pe tatăl Angelei Merkel, Horst, în 1926 şi şi-au schimbat numele din Kazmierczak în Kasner în 1930, ceea ce înseamnă că viitorul cancelar s-a născut cu numele de Angela Kasner. Ea a devenit Merkel când s-a căsătorit cu primul soţ, luându-i numele şi păstrându-l chiar şi după mariajul cu al doilea soţ, Joachim Sauer.

    Süddeutsche Zeitung susţine că numele original al tatălui lui Merkel nu mai fusese cunoscut până acum şi, chiar dacă Angela Merkel a făcut referire la familia sa ca având un element polonez, abia acum a devenit cunoscut care este acest element.

    Istoria familiei lui Merkel era cunoscută deja că fiind marcată de Războiul Rece. Tatăl său s-a mutat din Germania de Vest în Germania de Est pentru a activa ca pastor, ceea ce înseamnă că ea a crescut acolo, implicându-se în politică la momentul la care regimul comunist începea să se prăbuşească.”

    http://www.realitatea.net/angela-merkel-detalii-nestiute-din-biografia-sa_1135623.html#ixzz2NlzBn8Pg

  71. 73 Radu Humor martie 16, 2013 la 10:39 pm

    @ Doru Coarnă
    „Cum isi poate inchipui cineva ca politicul ar lasa justitia din mana?”

    Justiţia trebuie să scape singură din mâna politicului ❗
    Şi poate face acest lucru şi numai prin forţe proprii 🙄
    Dar şi mai bine ar fi să fie sprijinită de „mulţimi” 😉

    @ Cris
    Deţinuţii acuză altceva :
    Că din cauza întârzierii punerii în libertate a lui AN, s-au sistat toate celelalte puneri în libertate, prin prelungirea termenelor de judecare.
    Să nu pară caz singular. 😉
    Treabă de găinar 🙄

    Văd că nimeni nu poate imagina României o stare de independenţă reală.
    Se uită prea uşor exemplul uneio ţări mult mai mici, dar cu oameni mult mai mari aflaţi în fruntea ei !
    E vorba de Albania, de care unii sunt interesaţi ca românii să nu mai audă nimic ❗

  72. 74 Radu Humor martie 16, 2013 la 11:16 pm

    Şi încă ceva referitor la scepticismul unora de a vedea o Justiţie îndependentă 🙄
    Avem un exemplu uimitor şi îmbucurător în ceea ce face Antena 3 !
    Pentru care ar trebui să-i fim recunoscători !

  73. 75 calin martie 16, 2013 la 11:49 pm

    Buna seara Domnule Prim Mnistru.Va aduc la cunostinta(desi nu are legatura cu tema articolului) o nedreptate care e pe cale sa se intimple.Am sesizat-o si pe blogul Domnului Prim Mnistru Ponta,m-am hotarit sa va scriu si dvs.(aici sint sigur ca vor lectura si cei din guvernul actual).Am 40 de ani.Dupa 16 ani de munca in propria firma,ani in care am condus doar masini de transport marfa,am luat decizia de a achizitiona o masina de familie.Dupa mai multe cautari,am adus o masina de 3 ani din Germania,masina la care am primit 2 ani garantie din partea fabricii.Am platit in 14 03 2013 taxa de mediu de apox 17000lei(aprox 3600E),taxa valabila la data platii.Luni trebuie sa merg la primarie si apoi la Politie pt inmatriculare,insa se pare ca desi am facut totul f rapid(am ajuns luni in tara)tot ce am facut pina acum se anuleaza pt ca se aplica noua taxa.Aici e nedreptatea.Nu e corect,daca taxa s-a platit in conditii legale la data de 14 03 sa nu pot continua demersurile de a inmatricula autoturismul in conditile legii in vigoare la acea data.Multumesc pt intelegere,sper ca actualul guvern sa nu dezamageasca,sint satul de nedreptatile ultimilor 8 ani.Va asteptam.

  74. 76 Doru Coarna martie 17, 2013 la 7:01 am

    @ Radu Humor,

    pai noi doi nu ne contrazicem ci sustinem acelasi lucru insa in stil romanesc: tu spui ca justitia trebuie sa se elibereze singura, de acord, iar eu spun ca politicul nu-i prost s-o lase sa faca asta. Si nici macar sa lase sa se intample asta! Toata mermeleala asta cu procurorii dovedeste lupta surda, pe viata si pe moarte, pt evitarea existentei unei justitii absolute care sa nu faca deosebire intre adevar, dreptate, lege si actul de justitie. Daca ar exista asa ceva, atunci s-ar duce dracului suprematia robotilor seco si fara sa se mai poata fura, sigur vom intra intr-o criza politica totala caci nimeni nu ar mai dori sa se „sacrifice” pt tara din buget, nu?

    Deci sa avem incredere oarba in sistem, vor ramane si spaga, si justitia personalizata, si inegalitatile de tot felul. Nu conteaza ca nu ne place, nu ne place nici cand ploua dar asta e!

    PS. Mie imi place cand ploua, de fapt imi place tot ceea ce are legatura cu apa, e mai importanta decat solul.

  75. 77 George Ban martie 17, 2013 la 8:06 am

    AMR 1.

    Deja aţi dãruit DNA-ului 2 luni şi jumãtate din viaţa Dvs. Dar mai vrea!
    Mâine faceţi din nou “rating”. Implicarea agresivã a prompteristelor în proces nu e de naturã sã vã ajute.

    Cu toate aceste greutãţi, sper ca noaptea urmãtoare sã fie ultima la Jilava.

    Sãnãtate multã vã doresc!
    Şi mult succes în activitatea politicã viitoare!

    Hai liberare!!!

  76. 78 Onofrei Natalia martie 17, 2013 la 8:12 am

    Știți ce nu pot înțelege nici astăzi? Scopul frământării politice. Ce destinație are politica? Cine beneficiază? Adică, eu înțeleg ce și cum ar trebui să fie, mă întreb numai ce a ajuns. O gloată de intelectuali se complac polemizând, dând soluții, idei, nici mâncare nu le trebuie. Sau le trebuie, dar o primesc de la contrbuabil, deci nu-și bat capul prea mult, ei având instrumentele necesare pentru a-și asigura traiul. Acum nici nu mai mimează interesul pentru alegători. Am vrut să fiu mai subtilă de la prima postare și văd că am avut dreptate. Nu-i rău să fim niște indivizi bine conturați ce țin cu dinții de ideile lor, mai rău este că atunci când un șofer calcă un pieton cu mașina, spiritul individului bine conturat îl îndeamnă să explice și să demonstreze deasupra victimei sângerânde că nu el a fost de vină! Dă-o naibii de victimă, dacă n-a avut grijă! În contextul acestei discuții politicienii sunt șoferii și noi, sigur că da, mereu, victime sângerânde, care nu se pot feri de atâția bolizi ce ignoră regulamentul circulației rutiere. Prea multă vorbăraie goală, mult, mult prea multă. Din partea tuturor.

  77. 79 George Ban martie 17, 2013 la 8:29 am

    Hai cã-i tare!

    Emil Boc:
    “Nu înţeleg de ce Vasile Blaga se încãpãţâneazã sã mearge mai departe. Trebuie sã dãm o altã şansã partidului [PDL]. Uitaţi-vã la PSD. Au trecut, pânã au ajuns la preşedintele actual al partidului, prin mai multe încercãri. Un partid trebuie sã aibã viaţã. Se duce mai departe, cautã soluţii.”

    Hi, hi, hi! Ca sã nu zic hã, hã, hã!

  78. 80 George Ban martie 17, 2013 la 8:44 am

    BOR cere să se renunţe la reţelele sociale în postul Paştelui. Acest demers ar face bine sufletului, spun reprezentanţii bisericii.
    “Chiar şi informaţiile utile care au legătură cu munca ta şi sunt folosite în interese bune îţi încarcă creierul şi sufletul prea mult“, spune BOR, referitor la rețelele sociale.
    BOR se confruntă cu grave probleme de imagine.
    Patriarhul BOR afirmã că blogurile şi reţelele sociale ar trebui folosite pentru a duce mai departe mesajul creştin, admiţând totodată că pe internet BOR este foarte atacatã.

    Preluare din “The Guardian” (BOR=Biserica Ortodoxã Rusã)

  79. 81 santinela martie 17, 2013 la 9:35 am

    COARNAAAA- tata m-ai bosonizat,m-ai particulat,m-ai maruntit de nu mai stiu de mine.La sfirsit,dupa expozeul tau pot trage o singura concluzie-„exista dumnezeu” ceea ce eu nu cred cu tarie.In rest toate cele bune !

  80. 82 M.Voicu martie 17, 2013 la 10:20 am

    Fabrici de ulei vegetal descentralizate înainte de “rezolvarea” prin distrugere; PEN’CE REGIONALIZARE
    -Bârlad : Mândra
    -Bucureşti : Muntenia
    -Buzãu : Ulvex
    -Carei : Ardealul
    -Constanţa : Argus
    -Craiova, Podari : Olpo
    -Galaţi : Prutul
    -Iaşi : Unirea
    -Roşiorii de Vede : Roşiori
    -Timişoara : Oleatim
    -Ţãndãrei : Ultex
    -Urziceni : Expur
    -Vaslui : Ulvas
    Erau locuri de muncã în teritoriu dupã distribuţia materiei prime şi a consumatorilor. Clãnţãii care o mai ţin cã piaţa decide, sã demonstreze cã nu mai era/este piaţã; a fost distrusã oferta naţionalã – de cãtre cine oare, cu ce prepuşi
    Prima loviturã a fost în petrochimie : Guvernul Ciorbea a preluat studiul firmei Bechtel şi a încercat în prima fazã închiderea unor rafinãrii. A dat înapoi din cauza consecinţelor cauzate – de exemplu, imediat s-a descoperit cã ar fi trebuit sã fie importate benzinele de extracţie… Şi chiar dacã nu s-au închis rafinãriile, în schimb s-a trecut la o împãrţire foarte complicatã a ţiţeiului brut şi la un joc al valorii petrolului folosit. [Ghiţã Bizonu’: http://www.scribd.com/doc/18501028/Seculara-Inapoiere-a-Romaniei%5D.
    Odatã cu ştirea închiderii fabricaţiei pentru benzinele de extracţie de calitate pentru uz alimentar, au venit cereri pentrue importuri pentru toate fabricile de ulei din ţarã (şi ce multe aveam ! vide supra); ofertele de import au sãrit pe de trei şi repede a crescut şi preţul untdelemnului. La Vega se produceau cele mai rafinate produse petroliere, inclusiv normal-hexan – solvent selectiv pentru fabricarea polietilenei – şi şi aceastã industrie a fost blocatã, şi exporturile ei ! Ca-ntr-un fel de Murphy, nimic n-a mai revenit la normal – doar conducãtorii au rãmas aceiaşi :mrgreen:

  81. 83 Marian Nicolae martie 17, 2013 la 10:57 am

    Papa Francisc. Conotaţii geopolitice

    de Valentin Mândrăşescu 15.03.2013, 09:27

    http://romanian.ruvr.ru/2013_03_15/Papa-Francisc-Conotatii-geopolitice/

    Alegerea noului lider al catolicismului mondial a provocat reacţii mixte din partea presei şi a comunităţii de experţi în politica internaţională. Francisc este primul iezuit şi primul sud-american căruia i-a fost încredinţată conducerea bisericii catolice. Pentru a înţelege semnificaţia acestui eveniment trebuie luate în calcul următoarele aspecte. Ordinul iezuiţilor are o reputaţie controversată atât în interiorul bisericii catolice cât şi în afara ei.

    Timp de sute de ani, iezuiţii s-au ocupat de misiuni misionare, au lucrat intens în domeniul ideologic şi au devenit maeştrii lucrului informativ. Deşi au devenit infinit de utili şi eficienţi pentru promovarea intereselor Vaticanului în toate colţurile lumii, iezuiţii au fost deseori priviţi cu neîncredere sau teamă de colegii lor din cler.

    Alegerea unui iezuit este semnul unei crize profunde prin care trece Biserica Catolică, mai ales în Europa.

    Francisc deja i-a dezamăgit pe mulţi susţinători ai „modernizării” catolicismului care îşi doreau ca Biserica Catolică să renunţe la valorile tradiţionale şi să binecuvânteze „căsătoriile” dintre homosexuali şi practica eutanasiei. Papa Francisc şi-a dedicat întreaga carieră lucrului în cadrul unei organizaţii foarte ideologizate şi este improbabil ca „reformatorii” vor găsi înţelegere la Vatican. Mai mult, fiind unul dintre cei care sunt obişnuiţi să lucreze în domeniul informativ, Francisc este un lider ideal pentru o mişcare de curăţire radicală a Bisericii Catolice. Alegerea numelui are şi o semnificaţie simbolică. Cel mai probabil, noul papa se ocupa foarte intens de misionariat şi va promova austeritatea materială pentru funcţionarii bisericeşti.

    Catolicismul a pierdut Europa.
    Astăzi, bătrânul continent nu mai poate fi considerat o citadelă a creştinătăţii. Spre deosebire de Argentina în care munca continuă a cardinalului Jorge Bergoglio a adus la dublarea catolicilor practicanţi, în Europa numărul catolicilor practicanţi este în scădere. Experţii moscoviţi atrag atenţia asupra faptului că regulamentele Bisericii Catolice permit ca un iezuit să fie episcop doar într-o regiune în care se desfăşoară muncă misionară, adică într-o regiune eminamente non-creştină. Papa este Episcopul Romei şi faptul că un iezuit a fost ales în această funcţie este o recunoaştere explicită a faptului că nici Roma nu mai este creştină.

    Din punct de vedere profesional şi personal, Francisc este o persoană ideală pentru a încerca „recucerirea” Europei. Auster în viaţa personală, umil, inteligent şi cu o pregătire administrativă excepţională, noul papa are şanse să intre în istorie drept unul dintre cei mai fervenţi apărători ai valorilor tradiţionale într-un context istoric vădit nefavorabil acestora.

    Conducerea Bisericii Ortodoxe Ruse a salutat alegerea noului Suveran Pontif. Sanctitatea Sa Chiril I, Patriarh al Moscovei şi al Întregii Rusii i-a transmis un mesaj de felicitare, în care a fost menţionată viitoarea cooperare dintre Biserica Ortodoxă Rusă şi Biserica Romano-Catolică:

    „În alegerea numelui Francisc se vede dorinţa dumneavoastră de a continua grija faţă de cei săraci şi cei aflaţi în suferinţă, faţă de care aţi manifestat compasiune şi dragoste în perioada muncii dumneavoastră în Argentina, perpetuându-se astfel predica despre Hristos, cel Răstignit şi cel care a Înviat. Aceleaşi misiuni sunt astăzi prioritare pentru Biserica Ortodoxă Rusă, ceea ce deschide posibilităţi de conlucrare şi cooperare cu Biserica Romano-Catolică.

    Ortodocşii şi catolicii sunt chemaţi astăzi să-şi unească eforturile pentru a-i apăra pe creştini, pe cei care au nevoie de sprijin şi ajutor, pe cei care sunt astăzi asupriţi şi prigoniţi în diverse locuri de pe planetă. Munca comună este necesară şi pentru întărirea valorilor tradiţionale în cadrul societăţilor contemporane laicizate”.

    În ciuda divergenţelor care există între diverse ramuri ale creştinătăţii, dorinţa de a apăra şi promova valorile tradiţionale în contextul presiunilor politice şi mediatice anticreştine poate deveni un element-cheie al cooperării creştinilor de pretutindeni.

    PS: Dragi cititori,

    Pagina mea de Facebook a fost blocată din motive necunoscute de administraţia acestei reţele de socializare. Dacă problema nu va fi remediată în timp util, voi căuta şi voi găsi o modalitate alternativă de comunicare cu cei care doresc să afle ştirile informale şi non-format.

    –––––––––
    nota Roninjaune:

    Sa ne traiasca noul Papa, un papa „specializat” in munca informativa.

  82. 84 grigore martie 17, 2013 la 11:08 am

    TE-ASTEAPTA LUMEA DOM’LE !, ce mai astepti, hai acasa ca esti asteptat cu drag de cei apropiati si de adevaratii prieteni. nu uita de adevaratii prieteni

  83. 85 Cris martie 17, 2013 la 12:16 pm

    Aștept cu inima strânsă hotărârea judecătorilor, de mâine.
    Vă țin pumnii strânși și mă rog pentru dumneavoastră și familie.
    Sper ca judecătorii să respecte legile și să respingă argumentele ridicole și cusute cu ață albă ale procurorilor.

  84. 86 Marian Nicolae martie 17, 2013 la 12:24 pm

    Analist american:

    Anularea Fazei 4 a scutului european anti-racheta deschide usa unei noi runde de discutii SUA – Rusia pentru reducerea armelor nucleare
    de C.P.Sâmbătă, 16 martie 2013,

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14430807-analist-american-anularea-fazei-4-scutului-european-anti-racheta-deschide-usa-unei-noi-runde-discutii-sua-rusia-pentru-reducerea-armelor-nucleare.htm

    SUA au anulat faza 4 a scutului european anti-racheta, si vor amplasa interceptorii de noua generatie SM-3 (Standard Missile 3) tip Block 2B pe teritoriul american in loc de Europa. Anuntul facut de secretarul Apararii va duce la viitoare reduceri nucleare, sustine Tom Collina, director de cercetare la Arms Control Association.

    „Anularea Fazei 4 a scutului european anti-racheta deschide usa unei noi runde de discutii SUA – Rusia pentru reducerea armelor nucleare”, a spus Tom Collina, citat de AP, via BBC. Arms Control Association este o respectata asociatie indepedenta din SUA, al carei scop este urmarirea si explicarea politicilor militare. „SUA nu au pierdut nimic, pentru ca faza 4 oricum nu se putea pune in practica. E o situatie win-win pentru SUA”, a mai spus Collina.

    Faza 4 (si ultima) a scutului european anti-racheta este partea proiectului care a deranjat cel mai tare Rusia, adversar declarat al scutului. In aceasta faza, interceptori avansati ar fi urmat sa fie amplasati pe teritoriul Poloniei, iar Rusia a sustinut intotdeauna ca plasarea in vecinatatea sa ar fi avut impact negativ asupra potentialului sau nuclear.

    Vineri, secretarul Apararii, Chuck Hagel, a anuntat ca interceptorii vor fi instalati pe teritoriul SUA din doua motive: reducerile bugetare impuse de Congres si gesturile tot mai belicoase ale Coreei de Nord.

    Pina acum, Rusia nu a avut nici o pozitie oficiala cu privire la anuntul SUA privind anularea fazei 4 a scutului anti-racheta.

    Background despre discutiile SUA – Rusia pentru dezarmarea nucleara

    SUA si Rusia au semnat la 8 aprilie 2010 la Praga tratatul cunoscut ca New START Treaty pentru reducerea reciproca cu 30% a armamentului nuclear. Aplicarea tratatului s-a impotmolit insa dupa ce SUA au anuntat amplasarea scutului antiracheta in Europa, iar Rusia a cerut garantii legale ca scutul nu e indreptat impotriva capacitatilor sale de atac. SUA si aliatii sai din NATO au refuzat constant sa semneze astfel de garantii si au sustinut ca scutul are ca scop doar apararea impotriva unor eventuale rachete provenite din Iran, Coreea de Nord sau Orientul Mijlociu.​

  85. 89 Doru Coarna martie 17, 2013 la 3:06 pm

    @ Santinelooooo,

    bai tataaaaaa, de ce tipi la mineeeee? Pai ti-am spus eu in ce sa crezi? Eu ti-am spus cam in ce cred eu pt ca am ajuns la acest rezultat fundamentat stiintific, l-am dedus, nu din alta cauza, tu insa faci cum vrei! Daca poti sa le explici tot logic dar altfel, sa ma anunti, si daca nu poti, nu-i nevoie. Dar daca nici nu incerci…

    Tu cui crezi ca sa ruga Lenin pe patul de moarte, la Stalin, la luna, la maretia omului de tip sovietic, la lupta de clasa sau la mr. Rockefeller? Sau crezi ca nu se ruga ci era doar atent la ceea ce i se intampla… ca sa ce, sa scrie un articol in Pravda despre cum tre’ sa moara un comunist? Cata vreme n-a mierlit-o cu mana pe drapel, si nici unul din astia n-a facut-o, se cheama ca se ruga in sinea lui caci asa sunt ei, discreti nevoie-mare cand e vorba despre puterea absoluta, intelegi…

    Deci fiule santinela, te eliberez prin voia mea de ori si ce indatorire canonica, egumenica sau oculta, fii deci liber si mergi cu… Lenin in voia…ta!

    PS. Glumesc, esti de-al nostru, anume patriotic!

  86. 90 Doru Coarna martie 17, 2013 la 3:12 pm

    @ M Voicu,

    nu pricep nimic, vorbesti despre rafinarii sau despre rafinarea untdelemnului? Sau astia le amesteca? Daca-mi spui DA, ma jur ca trec la oua romanesti, in apa!

  87. 91 M.Voicu martie 17, 2013 la 9:08 pm

    @Doru Coarna martie 17, 2013 la 3:12pm îmi scrie: ”nu pricep nimic, vorbesti despre rafinarii sau despre rafinarea untdelemnului? Sau astia le amesteca? Daca-mi spui DA, ma jur ca trec la oua romanesti, in apa!
    Înţeleg cã 2×2=4 vã enerveazã, dar vreţi totuşi clarificare.
    Rafinarea este o operaţiune tehnicã de separare a amestecurilor pânã la amestecuri mai simple sau chiar pânã la substanţe individuale.
    -se rafineazã ţiţeiul; aici rafinarea separã lichide – este o distilare repetatã, în coloane de distilare,
    -se rafineazã şi atâtea altele… cuprul, de exemplu. V-am explicat alt’datã diferenţa între element şi substanţã elementarã (când cu H, H2, HD … H2O , HDO …) la chestia cu tritiu 😉
    Pentru a obţine untdelemn ş.a., strivirea seminţelor nu se poate opera ieftin la presiuni mari, şi trebuie sã mãnânce şi acela care are grija vitelor (asta e treabã grea, de 7 zile pe sãptãmânã) dar nu cu salariu de birou parlamentar (care are program… mai scurt).
    Seminţele se strivesc moderat (d’acolo se colecteazã virgin oil) şi apoi uleiul rãmas în interstiţiile celulozice şi ligninoase de extrage cu un solvent de elecţie; fabricam o benzinã de extracţie pentru uz alimentar – la asta se referea @Bizonu’ şi am detaliat unde pretindeţi cã n-aţi înţeles. Benzina de extracţie se obţine în rafinãria de ţiţei din distilatele primare (cele vreo cinci coloane pe care le vedeţi la Brazi una lângã alta sunt de fapt una, secţionatã la înãlţimea la care ”coeficientul de svelteţe” nu permite flambarea sub propria ei greutate (cum pãţesc top-modelele cu tocuri prea lungi). Fracţiile interesante se rafineazã (se purificã) onwards; asta era la lecţia de şcoalã medie: ”combinaţii chimice şi amestecuri” pã vremea mea, iar ”ouã româneşti, în apã” mâncam pe Magheru – pe când p’acolo trecea tramvaiul… Astãzi, nici, nici !

  88. 92 Cârcotaşu martie 17, 2013 la 10:49 pm

    @ M. Voicu,

    …, iar ”ouã româneşti, în apã” mâncam pe Magheru – pe când p’acolo trecea tramvaiul… Astãzi, nici, nici !

    Dom-le, aşa ie pentru unii, mari specialişti în una şi alta, altele nu mai ezixtă decât atâta cât le ştiu ei! :mrgreen: Norocu-i că mai ezixtă şi chimişti, că altfel chiar c-am fi obligaţi să mâncăm ouăle numa-n apă!
    Ehe, pe Magheru trecea 5. Parcă şi 17?! Ei, am uitat…

  89. 93 blogideologic martie 18, 2013 la 2:00 am

    @ Matache Vouicu
    Am să reunesc cele două texte despre ulei pe blogul meu. Cu indicarea sursei şi autorului.

  90. 94 Doru Coarna martie 18, 2013 la 8:45 am

    Imi dau in mod solemn cuvantul de onoare ca nu stiam ca la obtinerea untdelemnului se folosesc solventi chimici! Eu credeam, de fapt se vede treaba ca doar speram, ca se preseaza si se trece prin abur iar uleiul astfel incalzit din interstitiile semintei se fluidizeaza si curge in…sticle!
    Ref la ouale romanesti, sunt bune daca te pricepi sa le faci! Ca orice altceva, as spune… Nu vad de ce trebuia sa mergi pana pe Magheru, nu aveai butelie? Defapt, la ora aia cand tramvaiul circula pe Magheru, iti trebuia lampa cu gaz, deci gaz lampant vreau sa zic…

    Acum voi evita uleiul alimentar, voi folosi untura, putin si bun, si da si gust!

    Pt partea de misto raman dator, bineinteles! Cine se tachineaza…

    Apropo: treaba aia cu „dehidrogenarea carbunelui” a iesit! Nu ca-mi platesc instantaneu datoria, dar sa-mi vina brevetul si apoi ne-om mai auzi… cineva din Romania este interesat de o mica instalatie pilot, are si bani, vrea sa evalueze practic… Ma mir ca nemtii nu au reusit, sau poate au reusit dar nu stiu eu si prefera sa arda carbune pe cos… Dupa, ii voi propune lui Ponta sa trimita din Oltenia direct hidrogen pe teava, pana la termocentralele alea!

    Acum am o alta in „stoarcere”, mai tare, propulsia viitorului (apropiat)!!!

    Bafta!

  91. 95 M.Voicu martie 18, 2013 la 4:03 pm

    @Doru Coarna martie 18, 2013 la 8:45 am
    1) ”trecerea prin abur” ar fi antrenare cu vapori de apã – la care componentele [nemiscibile] sunt ”scoase” din amestec la temperatura la care suma presiunilor de vapori {a componentului şi a apei} egaleazã presiunea de lucru, spre deosebire de distilare – la care componentele ies din amestec succesiv pe mãsurã ce se atinge punctul de fierbere al fiecãreia {în ordinea presiunilor lor de vapori). Nu vã feriţi de untdelemnul de extracţie; la antrenarea cu vapori, înainte de a-l pune în sticle ar trebui separat uleiul de apã – şi nu-i atât de simplu ca’n Biblie nici la Procuraturã…
    2) Toţi solvenţii sunt chimici; poate vã feriţi de aceia sintetici, dar benzina de extracţie de care-am vorbit este de distilare primarã – adicã fracţia care este în ţiţei ”de când lumea” !
    3) ”fluidizarea” de care-aţi scris este o reducere a vâscozitãţii cu temperatura (mai sunt şi altele)
    4) ”Ref la ouãle româneşti”, chiar îmi plac şi cred cã e forma cea mai sãnãtoasã de a le gãti: denaturarea proteinelor prin fiebere în apã, deci la 100 grd.C. Prin încãlzirea în untdelemn temperatura creşte mult (grãsimile fierb cu descompunere şi dau acroleina – al cãrei miros înţepãtor este inconvenientul sesizabil imediat).
    5) cu Magheru am avut un moment de nostalgie; când eram preparator am continuat sã stau la cãminul studenţesc pânã m-am mutat ”în gazdã”. Cu lampa cu gaz mi-amintiţi cã aşa mi-am ”luminat” studiile în liceu – deşi stãteam la cam 200 m de Uzina Electricã; funcţionase în timpul rãzboiului dar pacea ne-a luat ţiţeiul, ca acu’, cum zic iranienii: neither East, nor West, Islam is the best 👿
    6) “dehidrogenarea carbunelui” poa’ sã fie o expresie tehnicã; cel mai bun cãrbune, antracitul, are 95% carbon – chiar dacã tot restul ar fi hidrogen, e în proporţie derizorie – precum redevenţele care încalcã Constituţia şi nime’ n’acţioneazã
    7) Cu brevetul, vã doresc succes îndeplin!

  92. 96 M.Voicu martie 18, 2013 la 4:22 pm

    @blogideologic martie 18, 2013 la 2:00 am
    Vã mulţumesc. În genere, nu existã lucrare care sã nu poatã fi îmbunãtãţitã prin rescriere.
    Eu n-am reuşit sã intru pe blogul Dumneavoastrã dar… nu câte-au fost îmi vin în minte, ci câte-ar fi putut sã fie

  93. 97 blogideologic martie 18, 2013 la 6:51 pm

    Ulciorul pentru ulei al văduvei din Sarepta (excerpt din Cartea a Treia a Regilor) / + 1. Atunci profetul Ilie, Tesviteanul din Tesva Galaadului 1, a zis către Ahab: „Viu este Domnul, Dumnezeul puterilor, Dumnezeul lui Israel, în faţa Căruia stau eu: În aceşti ani nu va fi nici rouă şi nici ploaie decât numai când voi zice eu” / 2. Şi a fost cuvântul Domnului către Ilie: /3. „Du-te de aici, îndreaptă-te spre răsărit şi ascunde-te la pârâul Cherit, care este în faţa Iordanului. / 4. Apă vei bea din acel pârâu, iar eu le voi porunci corbilor să te hrănească acolo”./ 5. Iar Ilie a făcut după cuvântul Domnului şi s’a aşezat la pârâul Cherit, în faţa Iordanului./ 6. Corbii îi aduceau pâine dimineaţa şi carne seara, iar apă bea din pârâu./ 7. Şi a fost că, după o vreme, pârâul a secat, nefiind ploaie pe pământ./ 8. Atunci a fost cuvântul Domnului către Ilie, zicând:/ 9. „Ridică-te şi du-te la Sarepta Sidonului; iată, eu i-am poruncit unei femei văduve să te hrănească”. / 10. Iar el s’a ridicat şi s’a dus la Sarepta şi a ajuns la poarta cetăţii; şi, iată, acolo era o femeie văduvă adunând vreascuri; iar Ilie a chemat-o şi i-a zis: „Adu-mi oleacă de apă într’un vas, ca să beau!”/ 11. Ea a plecat ca să-i aducă, dar Ilie a chemat-o şi i-a zis: „Adu-mi în mână şi o bucată de pâine!”/12. Dar femeia i-a zis: „Viu este Domnul, Dumnezeul tău, că nu am nici o azimă, ci doar o mână de făină într’un vas şi puţin untdelemn într’un urcior; iată, adun câteva vreascuri şi mă duc să o gătesc pentru mine şi pentru copiii mei şi vom mânca şi vom muri.”/ 13. Atunci Ilie i-a zis: „Cutează!; intră şi fă aşa cum ai zis; dar de acolo să faci mai întâi pentru mine o azimă mică şi să mi-o aduci; iar pentru tine şi copiii tăi vei face la urmă./ 14. Căci aşa grăieşte Domnul:Făina din vas nu va scădea şi untdelemnul din urcior nu se va împuţina până în ziua când Domnul va da ploaie pe pământ”. / 15. Iar femeia s’a dus şi a făcut întocmai; şi au mâncat, ea, el şi copiii ei;/ 16. şi făina din vas nu a scăzut şi untdelemnul din urcior nu s’a împuţinat, după cuvântul pe care Domnul îl grăise prin gura lui Ilie.+ În cartea The General Theory of Employment, Interest and Money, macroeconomistul John Maynard Keynes foloseşte parabola “ulciorului văduvei din Sarepta” ca metaforă pentru profituri.

  94. 98 Nam martie 19, 2013 la 2:06 pm

    Fiecare are dreptul sa-si aleaga cum vrea sa traiasca, ca in vest sau ca in est si in functie de asta sa-si aleaga reprezentantii.

  95. 99 Marian Nicolae martie 19, 2013 la 4:21 pm

    As Crop Prices Surge, Investment Firms and Farmers Vie for Land

    By JULIE CRESWELL
    Published: March 18, 2013

    From the potato fields of Michigan to the high prairies of Kansas, farmers are receiving record prices for their land — but economists and banking regulators warn that this boom, like so many before it, could end badly.

    Across the American heartland, farmland prices are soaring. In places like Waco, Neb., and Chickasaw County, Iowa, where the boom-and-bust cycle of farming reaches deep into the psyche, some families are selling the land that they have worked for generations, to cash in while they can.

    Behind the rush is the age-old driver of farm booms: high crop prices. Corn, in particular, has been soaring, reflecting demand overseas and, domestically, for ethanol. High prices mean good profits for farmers, and many are using their growing incomes to bid for land.

    Sensing opportunity, investment firms are buying, too. David Taylor, of Oskaloosa, Kan., said he was saddened to sell his family’s farm but that the prices were too good to resist. Four generations had planted corn and soybeans on the 146-acre spread. But after living through the Midwest farm crisis of the 1980s, when land values plunged, and realizing that his children would not follow in his footsteps, he sold the farm at auction in December.

    “I bawled like a baby,” Mr. Taylor, 59, said.
    His crop-producing fields sold for $10,100 an acre.

    In Iowa, despite the drought last year, farmland prices have nearly doubled since 2009, to an average $8,296 an acre, far surpassing the last boom’s peak in 1979. In Nebraska, the price of irrigated land has also doubled since 2009.

  96. 100 Marian Nicolae martie 19, 2013 la 4:47 pm

    Ţara fără medici:

    Trei motive pentru care personalul medical a emigrat în masă în ultimii ani
    Autor: Nicoleta Bănilă Marţi, 19 Martie 2013

    http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/179624.html

    Aproximativ 11.200 de medici români lucrau la data de 1 ianuarie 2012 în ţările dezvoltate ale OECD, iar în timp ce în UE media este de 3,6 medici la o mie de locuitori, în România media este de 1,9 de medici la o mie de locuitori. Autorii studiului „Fii calificat pe piata muncii! Cresterea nivelului de calificare a angajaţilor din sanatate si asistenţă socială din Regiunea Sud-Est” au intervievat angajati si angajatori din sistemul medical privat si de stat pentru a afla ce i-ar putea determina să plece din ţară.

    Pe primul loc în topul motivelor care stau la baza deciziei de a părăsi ţara se află salariile mici, după care urmează riscul de greşeli profesionale la locul de muncă (malpraxis) şi absenţa unui sistem de evaluare a competenţelor, urmată de promovare.

    „In anul 2012, s-a coborât sub nivelul critic de 40.000 medici cu liberă practică în România. Avem la acest început de an doar 39.813 medici, comparativ cu 41.799 medici în 2012 şi 55.000 de medici în 1990”, atrăgea atenţia la începutul anului Colegiul Medicilor din România.

    Pentru că numărul personalului medical a scăzut foarte mult în ultimii ani, cei rămaşi sunt supraîncărcaţi, lucru care duce şi la frustrări profesionale, pentru că salariile au rămas la acelaşi nivel, dar şi la acumularea unei supraîncărcări şi oboselo care duce de cele mai multe ori la malpraxis, arată cercetarea.

    Pe lângă factorii care determină emigrarea personalului medical, cercetarea a identificat şi cele mai importante elemente ale vieţii profesionale, potrivit lucrătorilor din sistemul sanitar românesc.

    1. Conditiile umane de lucru (66%)
    2. Reuşitele profesionale personale (cca. 64%)

    3. Aprecierea din partea pacienţilor (63%)

    4. Posibilităţile de realizare profesională (56,2%)

    5. Condiţiile tehnice de lucru (52,8%)

    6. Salariul, primele (51,7%)

    7. Aprecierea din partea şefilor ierarhici (51,3%)

    8. Prestigiul social (48,8%)

    9. Aprecierea din partea colegilor (47,%)

    10. Programul de lucru (41,9%)

    11. Posibilităţile de avansare (39,8%)

    Potrivit autorilor studiului, acest tablou al factorilor motivaţionali spulberă mitul interesului salariatilor predominant legat de salarii, ba chiar şi pe acela al situarii salariilor pe primul loc în ordinea preferinţelor

  97. 101 Marian Nicolae martie 19, 2013 la 5:12 pm

    Un material extrem de interesant aici:

    Doru Decebal Feldiorean, director fondator al revistei „Condeiul Ardelean”:
    „Va fi un mare pericol dacă nu intrăm în spaţiul Schengen!”

    http://www.cotidianul.ro/va-fi-un-mare-pericol-daca-nu-intram-in-spatiul-schengen-209136/

    Vorbind despre românii din Harghita şi Covasna, care au luat atitudine în privinţa exceselor naţionaliste maghiare din zonă, un anume domn Tapalagă spunea, citez: „… turme de cetăţeni indignaţi, frustraţi, manipulaţi cu o temă diversionistă”, sau “integritatea statului este atacată în câteva minţi înfierbântate”.

    Cum se vede din mijlocul „turmei” noua inflamare a spiritelor?

    Acuma, mulţi „tapalagă” sunt la ora actuală în România. Asemenea lui Tapalagă, dacă deschidem televizorul, mai vedem şi „pore” şi „cristoi”.

    În primul rând, îl invităm pe domnul Tapalagă şi pe alţii asemenea dumnealui să vină şi să locuiască o lună de zile în Covasna sau Harghita. Asta ar fi o bună încercare pentru a putea vorbi de pe picior de egalitate, să aibă şi dumnealui habar cum se trăieşte.

    Dar nu cu bani de la Bucureşti, nu venit ca turist, deci aterizat aici şi venit frumuşel să-şi caute loc de muncă, să se încadreze în societate, să pornească la drum. Nu în vacanţă, c-aşa sunt mulţi care zic c-au fost la Tuşnad, la Marika Neni, unde au mâncat un gulaş, şi ce fain o fost, ce bine ne-am înţeles, ce prieteni sunt ungurii cu românii.

    Da, sunt prieteni cu românii care vin şi pleacă, cu cei care stau aici nu sunt prieteni deloc. Declaraţiile astea cum că românii şi maghiarii se au foarte bine nu mai sunt valabile la ora actuală, erau valabile până în 1990, când toţi erau cetăţeni ai României şi punct!

    Sunt oameni de omenie şi între ei şi între noi, dar noi aici vorbim despre o majoritate şi de o tensiune pe care politicienii o creează, şi-atunci nu ne mai putem înţelege foarte bine, atâta timp cât ura asta este alimentată continuu.

    Aţi întocmit şi un studiu privind autonomia.
    Spuneţi că cea de facto există de mult, mai au nevoie doar de cea de jure. De ce?

    Nici nu ştiu, aşa, ca să se simtă dânşii bine.
    Şi când spun dânşii, nu mă refer la marea masă a maghiarilor, ci la cei o sută de inşi care-i conduc.

    De-aia spuneam că-l invit pe domnul Tapalagă în Covasna, tocmai pentru că această autonomie există şi vreau să-l văd cum se încadrează în ea. Vreau să-l văd cum merge să se angajeze undeva, spunând că este român şi caută ceva de lucru. Nu există locuri de muncă pentru români la nivel de administraţie, acolo unde conduce UDMR.

    În zece primării de oraşe şi municipii din cele două judeţe nu există picior de român.

    Deci autonomia asta declarată le trebuie doar ca un moft.
    Bani să le vină de la Bucureşti în continuare – pentru că zona nu se poate autosusţine -, dar să nu-i întrebe nimeni cum îi cheltuie.

    Iar ei pe-ai lor îi îndobitocesc…

    Orice maghiar de pe stradă pe care-l întrebi şi dacă-l trezeşti brusc la două noaptea: ”Dom’le, tu de ce vrei autonomie?”. Ştiţi ce-o să vă răspundă? Standard, zece din zece: „pei, ca se nu dem noi banii la Bucureşti!”, că ştiu ei să-i gospodărească mai bine. Ce nu ştiu însă acei oameni este că ambele judeţe primesc infinit mai mult de la Bucureşti în comparaţie cu ce dau, şi-asta se poate verifica la finanţele publice.

    Am fost de curând la Plăieşii de Jos şi, drept să spun, am văzut acolo nişte oameni aşezaţi, muncitori, care înjurau deopotrivă atât UDMR, care nu-i ajută cu nimic, dar şi statul român, care i-a lăsat de izbelişte.

    Problema sărăciei e într-adevăr reală. Din ce se poate trăi?
    Sunt ape minerale, cariere de piatră, păduri – ce-a mai rămas din ce-a tăiat Verestoy Atilla -, un pic de turism, în rest nimic.

    Un fost primar de-aici a spus un mare adevăr, şi-anume că nu a permis investiţiile străine în Sfântu-Gheorghe pentru a nu se schimba raportul etnic al locuitorilor.

    Antal Arpad a continuat această politică.

    Şi-a permis să meargă la o fabrică şi să impună conducerii de-acolo să nu cumva să dea salarii mai mari de 1.500 de lei, deşi în Braşov, la aceeaşi fabrică, se câştigă 2.000 de lei.

    Ţine-i în sărăcie şi îi vei putea conduce cum vrei tu! Oamenii îi înjură, îi înjură, dar de fiecare dată tot pe ei îi votează. Nu spun că toţi, dar marea majoritate. Cu o duminică înainte de vot, se mai duc o dată la bisericile ”istorice” maghiare şi li se trasează acolo ce trebuie şi cum trebuie să voteze.

    În al doilea rând, se pare că UDMR n-ar fi atins pragul de intrare în Parlament.

    Asta vorbeau şi secuii pe-acolo prin zonă. Erau miraţi că a fost cel mai mare absenteism la vot de când se ştiu ei şi totuşi s-a atins, la limită, pragul de 5%.

    Din ceea ce se-aude pe-aici, de la oameni bine informaţi, conform unei înţelegeri Ponta-Băsescu, maghiarii au fost băgaţi forţat în Parlament.

    La ora 18.00, domnul Băsescu a ieşit cu acel anunţ: ”maghiari, mergeţi la vot!”, când aveau 3,5%. La ora 21.00, la închiderea urnelor, se spune că ar fi avut 4,7%.

    Chiar şi aşa, este inadmisibil – în nicio ţară normală nu se poate întâmpla aşa ceva -, să şantajezi o putere de 70%.

    Este pentru prima oară când nu mai ai nevoie de ei, este prima putere din România – excludem „făcătura” PDL-PSD – care poate guverna singură şi totuşi se căciuleşte.

    Şi-acuma caz concret al şantajului: schimbarea prefectului judeţului Covasna, Codrin Munteanu.

    Cum a reuşit să „calce pe bec”?

    Omul era singura persoană din judeţul Covasna, apolitică, care avea toate studiile necesare – administraţie publică, înalt funcţionar, drept administrativ etc. -, susţinut iniţial de această guvernare, tocmai pentru competenţele sale.

    A fost schimbat de acelaşi domn Ponta după opt luni de zile, pentru că-i supăra pe fraţii maghiari din UDMR.

    Udemeriştii dănţuiau înainte cu două săptămâni de îndepărtarea prefectului. În toată zona Târgului Secuiesc, de unde se trage actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, Tamaş Şandor, era tot o petrecere.

    Ei deja, înainte cu două săptămâni ştiau că acest om va fi schimbat.
    Şi cum puteau să-l schimbe, fiind cel mai bun profesionist?
    Nu ca pe-o măsea stricată, ci avansându-l după tipicul comunist.

    A avut loc mitingul pentru autonomie.

    Da, la Târgu-Mureş, pe 10 martie, unde UDMR a jucat iarăşi la două capete. De ce spun acest lucru?

    Preşedintele Kelemen Hunor a ieşit pe post şi a declarat pentru toată lumea că UDMR nu a fost implicată în organizarea acestui miting, şi că ăştia extremiştii, radicalii cum le zic ei, ăia au făcut şi au dres.
    Nu, ei sunt europeni şi democraţi…

    În schimb, udemeriştii de la nivelul de jos – în Covasna, în frunte cu Tamaş Şandor, primarii UDMR au organizat de zor excursiile la Târgu-Mureş – au stabilit responsabili de străzi, au închiriat autocare…
    A fost o şedinţă cu primarii. Dar UDMR nu organizează, nu! Una spun la Bucureşti, unde sunt europeni şi democraţi, şi alta fac în teritoriu.

    A mai apărut şi problema asta cu steagul secuiesc. S-a arborat şi pe parlamentul ungar. Foarte bine că l-au pus! Să-l pună pe toate instituţiile din ţara lor. Ce treabă avem noi, cu ministrul de Externe, să ne inflamăm că uite ce-au făcut, că uite cum ne-aţâţă? Nu domnule, dincolo de graniţă să facă ce vor.

    Tu nu eşti în stare în baza legilor din România şi-a Constituţiei ţării să le dai jos steagurile de pe instituţiile statului român puse ilegal şi te inflamezi c-au pus steagul la Budapesta? Că a avut 10 metri?
    Trebuia să-l pună de 20, ce treabă avem noi cu asta?

    Şi să vedeţi dumneavoastră ce-o să se întâmple, că foarte mulţi români-români au început să-şi ia cetăţenie maghiară.

    Va fi un pericol mare dacă nu intrăm în spaţiul Schengen.
    De ce?
    entru că în 2013 trebuie făcută regionalizarea în România.

    Ei au anunţat deja că vor ieşi în stradă dacă nu li se va face regiunea aşa cum şi-au stabilit-o. Ia gândiţi-vă la varianta în care în 2014 vor fi nişte milioane de cetăţeni cu dublă cetăţenie, va veni domnul Viktor Orban şi va spune:

    „Cum adică în Transilvania sunt un milion de maghiari?
    Ia uitaţi aici că sunt cinci milioane!”.
    Mulţi români cărora li s-a refuzat dreptul de muncă în Occident vin, îşi iau cetăţenia maghiară şi pleacă din nou. Înainte trebuia să dovedeşti că ai avut măcar un strămoş ungur şi că ştii cât de cât maghiara. Acum nu se mai cere nimic.

    Şi Corlăţean are dreptate, că nici eu nu sunt adeptul intrării în genunchi, dar toată politica României ar trebui dracului odată să nu se mai facă în genunchi.

    Dar strict în cazul Schengen, trebuie să intrăm, pentru ca românul care vrea să plece în Marea Britanie să nu mai fie tentat să-şi ia cetăţenia maghiară. Ne vom trezi în curând, în acest ritm, că vine vreun Viktor Orban şi va reclama peste tot că din 8 milioane de transilvăneni, 5 sunt unguri.

    Şi va cere mai mult decât Secuimea.
    Şi dacă lucrurile vor merge în ritmul ăsta, tare mi-e că vor obţine ceea ce vor. Pentru că românul, aşa cum îl ştim, cum se culcă pe-o ureche, va zice: „Noa’, că doar nu ne-or lua ăştia Ardealu’…”. Şi după ce-l iau, o să zică: „Aoleu, da’ nici nu m-am gândit că chiar îl iau, n-am crezut că se va întâmpla asta!”. Şi ei ne ştiu că suntem toleranţi până la prostie.

    Legat de steaguri, trebuie să vă spun că nu sunt singurele simboluri.
    Ei au şi adoptă proiecte de hotărâri pentru fiecare localitate, ca fiecare localitate să aibă steagul propriu, steme. Pentru unele dintre ele au deja hotărâre de guvern.

    Apoi site-urile primăriilor… multe sunt doar în limba maghiară.
    Au apărut statui, statuete şi plăcuţe: oraşul Sfântu Gheorghe, pe o distanţă de 1 km în centru, de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” şi până la fostul hotel Bodoc, a fost împânzit în aceşti 20 de ani de tot felul de busturi, bustuleţe, statui, cu tot felul de inşi despre care nu a auzit nimeni. Unii dintre aceştia au murit chiar acum 2, 5, 7, 20 de ani, nu acum 200.

    Asta aşa, ca, la un moment dat, conform planului, să se spună „uite dom‘le, aici e teritoriu 100% maghiar”.

    În Sfântu Gheorghe au apărut plăcuţe, indicatoare turistice, scrise mai întâi în limba maghiară, apoi în limba engleză şi abia apoi în limba română. Deci cineva care vine de la Bucureşti sau de la Craiova, sau de la Londra şi aterizează aici zice „măi, aici e Ungaria, ăştia chiar sunt aici de mult timp”.

    Din câte spuneţi, un alt guvern, o altă Mărie, aceeaşi pălărie.
    Sunt românii dezamăgiţi în zonă?

    Păi la aflarea rezultatelor de la alegeri, la 21.15, Ponta le-a mulţumit celor aproape 70% care l-au votat, apoi în fraza imediat următoare ne spune că l-a sunat pe Kelemen Hunor felicitându-l pentru intrarea în Parlament.

    După părerea mea, ăsta a fost şi mesajul către Hunor:
    ”Măi, băiete, stai liniştit că s-a rezolvat problema!”.

    A doua zi de dimineaţă mă sună un bătrân de peste 80 de ani din oraşul Rupea judeţul Braşov şi-mi spune: „Domnule director, vreau să vorbesc un pic cu dumneavoastră, că sunt necăjit rău. Uite ce-a zis derbedeul ăla aseară”. Zic, staţi liniştit, că toată lumea-i mâhnită, dar ce să facem, printre altele românii i-au votat şi ca să nu vină UDMR-ul la putere.
    La care bătrânul îmi spune:

    „Nu, domnule director, eu i-am votat numai ca să nu mai văd UDMR-ul la guvernare, că sunt prea bătrân ca să mai cred că vine acum USL să-mi pună vreun colac pe masă. I-am votat pentru demnitatea mea de român”.

    Un mesaj care-ţi spune multe. Să mai ai un pic de trăit, să-i votezi pentru demnitatea ta de român şi tu să vii zici ce zici la 9 seara să explici ce nu se poate explica, cum vii tu să guvernezi cu UDMR-ul, nu-i tocmai în regulă.

    de Marcel Bărbătei

  98. 102 Marian Nicolae martie 20, 2013 la 9:38 am

    Cum au tăiat Dragonul chinezesc şi
    Ursul rusesc
    ghearele Vulturului american….

    Valentin Vasilescu
    18.03.2013, 10:27
    http://romanian.ruvr.ru/2013_03_18/Cum-au-taiat-Dragonul-chinezesc-Si-Ursul-rusesc-ghearele-Vulturului-american/

    Vă supunem atenţiei o analiză a domnului Valentin Vasilescu, pilot de aviaţie, fost comandant adjunct al Aeroportului Militar Otopeni, licenţiat în ştiinţă militară la Academia de Înalte Studii Militare din Bucureşti-promoţia 1992, despre capacitatea militară a trei jucători internaţionali: China, Rusia şi SUA.

    „În prezent SUA au dislocaţi în Japonia 35.000 de militari ai USPACOM (comandamentul întrunit al SUA, responsabil de zona Asiei de sud-est şi oceanul Pacific).
    Grupul de lovire al flotei americane, compus din 1-2 portavioane cu propulsie nucleară, 5 distrugătoare AEGIS din clasa Arleigh Burke şi 4 fregate, îşi are baza în portul Yokosuka. Divizia 3 Infanterie marină (17.000 militari) este dispusă în mai multe cazărmi din Insula Okinawa, acţionând în cadrul Grupul expediţionar de lovire, destinat intervenţiei în peninsula coreeană. Flota Japoniei dispune şi ea de 3 portelicoptere, 8 distrugătoare purtătoare de rachete, 20 de fregate şi 16 submarine.
    La această oră, în Coreea de Sud staţionează doar Divizia 2 Infanterie, Brigada 35 Apărare AA și Brigada 511 Operațiuni speciale, din cadrul Armatei a 8-a (1/4 din aceasta), cu efective de 19.700 militari. Reţeaua de depozite USPACOM în care sunt stocate tehnica de luptă, muniţiile, carburanţii şi alimentele pentru restul Armatei a 8-a se află în Japonia. Sprijinul aerian este asigurat de grupurile de aviație 18 şi 35 dispuse pe bazele aeriene Misawa și Kadena, înzestrate cu 130 de avioane de tip F-15, F-16, KC-135R/T, E-3B/C și P-3. Flota americană a Pacificului (USPACFLT), compusă din 3 portavioane, 4 portelicoptere, 9 crucişătoare, 25 distrugătoare şi 26 de submarine nucleare, dispuse la Pearl Harbour (în Hawaii) şi la San Diego (în California), este antrenată să acţioneze în Asia de sud-est.
    Într-un articol anterior am arătat că şantierele navale ruseşti duduie de comenzi din partea marinei militare ruse şi a statelor prietene din Asia de sud-est.
    (Vezi: Şantierele navale militare ale Rusiei au renăscut)

    Pe de altă parte, structura şi caracterul marinei militare chineze s-a modificat enorm în ultimul deceniu. Dispunând de mijloace moderne (majoritatea construite în perioada 2004-2012), principala sa misiune nu mai este apărarea coastei Chinei, ci acţiuni ofensive, la distanţe mari de apele teritoriale.
    China operează 4 submarine nucleare purtătoare de rachete balistice intercontinentale, alte 4 submarine nucleare de atac şi 52 de submarine diesel-electrice din clasele Kilo şi Yuan. La acestea se adaugă 25 de distrugătoare şi 47 de fregate. Chinezii lucrează la 4 distrugătoare Aegis din clasa 052D (similare crucişătoarelor americane din clasa Ticonderoga) pentru a le înzestra şi cu câte 2 rachete balistice de mare precizie DF-21D (bătaie 2.700-3.000 km, viteză Mach 10), destinate nimicirii portavioanelor în jurul cărora se constituie grupul de lovire, sau a portelicopterelor în jurul cărora se constituie grupului expediţionar al infanteriei marine.
    Acest tip de rachetă a fost deja introdus în înzestrarea Corpului 2 de Artilerie, din 2009.

    China mai dispune de 28 de platforme de debarcare, din care 4 sunt nave amfibii de desant din clasa Yuzhao (cu un deplasament de 22.000 t, similară clasei Wasp americană), fiecare fiind adaptată să utilizeze câte 10 de sistemele de lansatoare de proiectile reactive PAR-3, o variantă chinezească a sistemului rusesc BM-30 Smerch cal. 300-370 mm, cu bătaia de 90-130 km şi muniţii dirijate prin GPS (http://youtu.be/1optQUnr17E). Este în curs de operaţionalizare portavionul Liaoning, fost Variag, având la bord 30 de avioane J-15 (copii chinezeşti după Suhoi Su-33). Chinezii au proiectat şi au început în 2013 construcţia altor 2 portavioane, cu un deplasament de 67.000 t, asemănătoare lui Variag, care vor utiliza avioane J-31, cu aceleaşi performanţe ca F-35 american.
    Cele 230 de avioane multirol J-10, 280 de J-11 şi 96 Su-30MK2 ale Chinei, toate din generaţia a 4-a şi a 4+, dispun de sisteme de alimentare în aer şi pot lovi orice ţintă din Coreea sau Japonia.
    Vietnamul are şi el o marină militară destul de eficientă, formată din 7 distrugătoare, 18 de fregate purtătoare de rachete şi 2 submarine.
    Câteva dintre acestea sunt înarmate cu relicve din era sovietică P-5 Pyatyorka, produse în licenţă autohtonă, cu bătaia de 750 km, create special pentru a lovi portavioanele americane.
    În 2011 marina vietnameză a recepţionat primele 2 fregate stealth din clasa Ghepard, înarmate cu rachete navă-navă Kh-3, din cele 4 comandate la şantierele navale Zelenodolsk de la Kazan.
    Din 2014 Rusia îşi va reloca 1/3 din navele flotei Pacificului la baza Cam Ranh din Vietnam, pe care a mai utilizat-o în perioada 1979-1993.
    Citând surse din conducerea Pentagonului, agenţia de presă Reuters afirmă că secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, e pe punctul de a spori eficienţa bazei de la Fort Greely, din Alaska, pentru contracararea nord-coreenilor.
    (Vezi: SUA vor spori gruparea forţelor de apărare antirachetă din cauza ameninţărilor Phenianului)
    Măsura este una propagandistică, întrucât traiectoria rachetelor balistice intercontinentale, lansate din Coreea de Nord, nu intră în raza de acţiune a rachetelor antibalistice americane din Alaska şi înălţimea de 800-1.000 km la care zboară acestea nu este accesibilă niciunui interceptor american.
    Am dedicat un întreg articol anterior detaliilor balistice ale rachetelor intercontinentale şi ale rachetelor de interceptare americane.
    (Vezi: Argumentele Congresului SUA în reconfigurarea scutului antibalistic din Europa)

    Una din întrebările, care apar frecvent şi la care oficialii SUA evită să răspundă, este legată de amânarea perpetuă a invaziei armatei americane în Coreea de Nord.
    În ciuda tuturor provocărilor Phenianului, SUA se abţin să cadă într-o capcană întinsă abil de chinezi.

    Pentru că înainte de a declanşa operaţia, forţele lor şi tehnica de luptă ar trebui mai întâi relocate din Japonia şi Hawaii, pentru a fi concentrate în Peninsula Coreeană. În acest timp, forţa de invazie a marinei militare chineze ar avea acces nestingherit la apele teritoriale japoneze, ţară pe care ar şi ocupa-o. Iar ruşii n-ar mai sta de loc pe gânduri să le livreze pe loc cele 36 de bombardiere supersonice TU-22M3, pe care chinezii le solicită din 2009 şi care pot lovi bombardierele strategice B-52, dislocate la baza aeriană Andersen, din Insulele Guam. …

    Administraţia SUA tipăreşte permanent dolari fără acoperire pentru a finanţa războaie civile sau invazii militare americane. De pe urma jefuirii de resurse a statelor ţintă, Casa Albă pe de o parte, acoperea deficitul rezultat din tipărirea excedentului de monedă americană, iar ce rămânea îl dirija în buzunarele acoliţilor administraţiei.

    Regula aceasta, care a funcţionat de la sfârşitul celui de-al 2-lea Război Mondial, a fost schimbată de George W. Bush, imediat ce a fost ales preşedinte, în 2000. Lăcomia lui fiind cea care a exclus acoperirea deficitului rezultat din tipărirea excedentului de monedă americană, în favoarea îmbogăţirii familiei sale şi a camarilei comisarilor politici ai FMI.

    Dovada fiind aceea că de pe urma invaziilor din Irak şi Afganistan, SUA a acumulat o datorie imensă.

    Jiang Zemin și Vladimir Putin au semnat în iulie 2001 Tratatul de bună vecinătate și cooperare frățească (FCT). Hotărându-se să acţioneze împreună, Rusia și China ştiau că aveau şanse mai mari de reuşită în competiţia cu cele 3 mari puteri rivale (SUA, Japonia și UE).

    Pe baza informaţiilor ruseşti, referitoare la metehnele clanului Bush, Rusia şi China au identificat împreună şi au pus în aplicare de aproape un deceniu, o metodă economică de tip „picătură chinezească”, capabilă să anihileze în viitorii ani uriaşa forţă militară a SUA.

    Datoria SUA se situează în prezent la peste 16.000 de miliarde USD, ceea ce înseamnă peste 100% din produsul intern brut. 2/3 din aceasta datorie aparţine guvernului SUA şi investitorilor americani,
    China fiind statul care deţine cea mai mare parte din datoria americană, adică aproape 2.000 miliarde USD. Ţinând cont că bugetul anual al Pentagonului este de aproape 700 de miliarde USD, datoria SUA către China echivalează cu bugetul pentru Apărare pe 3 ani.

    Dacă printr-un procedeu oarecare, China ar putea să-și retragă banii împrumutaţi americanilor, a 2-a zi economia SUA s-ar prăbuşi.

    În 2005, preşedintele Vladimir Putin a pus în aplicare o nouă strategie care viza creşterea cantităţii de aur din rezerva statului. Rusia a ajuns astfel cel mai mare cumpărător de aur la nivel mondial în ultimul deceniu, crescând de 2 ori rezervele de aur în ultimii 5 ani. Prin adăugarea a 570 de t la rezerva sa de aur, Rusia a ajuns pe locul 5 mondial, în topul rezervei de aur şi continuă să cumpere aur de aproximativ 500 de milioane USD lunar.
    În schimb, chinezii au pus ochii pe cele 8.133 t de aur deţinute de băncile din Statele Unite, care reprezintă 74,5 % din totalul rezervelor sale valutare, pe care le revendică în numele datoriei SUA şi pe cele 2.841 t ale Fondul Monetar Internațional (FMI) care susţin şi ele dolarii tipăriţi de americani.

    În acelaşi timp, China care este campion mondial la producţia anuală de aur şi-a reevaluat toate rezervele cu scopul de a emite o nouă monedă, alternativă la dolar, care să aibă acoperire în aur.
    În acest scop, China a început deja să-şi repatrieze toate rezervele de aur pe care la deţine în Elveţia, la Londra şi la New York.

    Beijingul a semnat şi tratate comerciale cu peste 20 de state (Argentina, Australia, Brazilia, Emiratele Arabe Unite, Japonia, etc.) care recunosc yuanul ca monedă oficială în tranzacţii, în defavoarea monedei americane, ceea ce echivalează cu scoaterea dolarului de pe o parte din pieţele financiare internaţionale.

    SUA nu au nici o portiţă de scăpare şi tot ce mai pot face este să amâne cât mai mult un deznodământ previzibil. Pe moment, fiind obligate să-şi întărească, chiar din acest an, prezenţa militară în Asia de sud-est, în ciuda tăierilor bugetare care nu permit suplimentări de forţe. De aceea Pentagonul este pus în situaţia să redistribuie în zonă, forţele şi resursele altor comandamente, decât USPACOM.

    De unde ia Pentagonul aceste forţe, ce valoare au ele şi cum va schimba acest proces balanţa de forţe din Europa, Africa şi Orientul Mijlociu, voi descrie într-un viitor articol”.

  99. 103 Marian Nicolae martie 20, 2013 la 10:32 am

    Relatare incredibilă din oraşul Covasna:
    O elevă ameninţată cu moartea pentru că a purtat o bentiţă tricoloră !

    http://www.cotidianul.ro/o-eleva-amenintata-cu-moartea-pentru-ca-a-purtat-o-bentita-tricolora-209265/

    S.E. –elevă în clasa a IX-a la un grup şcolar din Covasna, intervievată aseară de cotidianul.ro

    Cum v-aţi gândit să mergeţi cu însemne tricolore la şcoală ?

    N-am luat vreo decizie în comun, pur şi simplu ne-am dus trei colegi cu o cocardă , cu o bentiţă şi cu un steguleţ, toate tricolore. Vineri am început şi am continuat luni şi marţi. Colegii de la secţia maghiară m-au huiduit şi mi-au adresat fel şi fel de cuvinte jignitoare, n-aş vrea să le reproduc aici.

    Apoi a venit diriginta. Ce ţi-a spus?

    Doamna dirigintă mi-a spus să nu mai port bentiţa tricoloră pe cap, pentru că se discută în cancelarie foarte mult despre asta. Am ascultat-o şi am pus-o la brâu. Şi astăzi a venit la mine să mi-o ia . A venit cu o foarfecă, cred că intenţiona s-o taie, nu ştiu dacă a tăiat-o sau dacă a smuls-o, că era prea mare agitaţia. N-aveam ce să fac, doar nu era să mă iau la bătaie cu doamna dirigintă… Până la urmă mi-a luat-o şi a plecat cu ea.

    Şi ce a mai urmat?

    Am fost chemată la Direcţiune, mi s-au pus fel de fel de întrebări…

    Ce te-au întrebat?

    M-au întrebat cu ce scop am făcut asta, ce am avut de câştigat, mi s-a spus că asta e instigare, că am stricat imaginea şcolii..Mi s-a mai spus că am făcut-o lată, că problema a fost ridicată la nivel naţional, că am instigat …Şi-am întrebat şi eu; ”la ce am instigat?’’ , le-am spus că n-am avut nimic de demonstrat, că atâta timp cât şcoala nu-mi impune o ţinută obligatorie pot purta ce vreau şi cam atât…Ba nu, mai e ceva, pe facebook am fost ameninţată cu moartea, înjurată şi făcută ţigancă.

    Cine te-a ameninţat?

    Unul, Szolt Lentvai Simon. Vă citesc ?

    Da..Chiar te rog….

    Moarte ţie (S.E) !!! Trăiască Ungaria Mare … Ţinutul Secuiesc în libertate, Ardealul nu-i România, România-Ţigănia, p…a mă-tii S.E.

    Nu e cam ciudat că tocmai de ziua maghiarimii v-aţi ales să purtaţi însemne tricolore?

    Povestea e mai veche. De 1 Decembrie au venit mai mulţi colegi maghiari cu tricouri cu harta Ungariei Mari şi cu un steag unguresc. Când noi am cântat imnul naţional, au început să huiduie şi să ne facă semne obscene. Mai mult ei au instigat prin ceea ce-au făcut de 1 Decembrie.

    Şi-atunci nu a fost afectată imaginea şcolii? Nu i-a chemat nimeni la Direcţiune?

    Nu, nu s-a legat nimeni de ei !

    Directorul, care spunea că nu se face politică în şcoală face parte din UDMR?

    Da !

    Marcel Bărbătei
    –––––––––––––––––––-
    nota Roninjaune:

    Cat timp mai inghitim aceste mizerii pe pamantul romanesc ?????

  100. 104 Marian Nicolae martie 20, 2013 la 11:48 am

    Sectorul industrial este în pericol să dispară de tot de la cota bursei
    Autor: Aurel Dragan Miercuri, 20 Martie 2013

    http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/sectorul-industrial-este-in-pericol-sa-dispara-de-tot-de-la-cota-bursei-179676.html

    Piața de capital este dominată fără drept de apel de companiile din sectorul financiar, în timp ce din industrie singura reprezentantă semnificativă, Alro Slatina, nu se simte foarte bine

    Economia României a fost susținută, în ultimii ani, aproa­pe exclusiv de industrie. În condițiile în care consumul nu își revine, și sunt slabe șanse să se miște mai bine anul acesta, șansele noastre de creștere depind tot de industrie. Din păcate, semnele de la sfârșitul anului trecut sunt negative și pentru acest sector, mai exact o scădere de 2,4% în ultimul trimestru față de aceeași perioadă din 2011. În prima lună din 2013, producția industrială și-a revenit, cu un plus de 8,2%, în serie brută, față de decembrie 2012, dar industria extractivă și producția și furnizarea de energie electrică au scăzut, cu 3,1% și 2,6%.

    Fabricile Mechel, Oltchim Râmnicu Vâlcea, Arpechim Pitești, Astra Vagoane Arad, Combinatul Siderurgic Hunedoara sunt doar câteva exemple de fabrici pe cale de a fi închise, integral sau parțial. Unele dintre acestea nici măcar nu sunt în portofoliu statului ca să putem spune că vina aparține managementului defectuos numit de diferitele ministere. Chiar și unitățile private, care aparțin unor corporații internaționale, au probleme mari. Iar dificultățile nu sunt valabile doar la noi, ci în multe țări, indiferent de nivelul de dezvoltare economică. Deoarece industria este într-adevăr integrată în cea globală, iar competiția este mult mai dură. În prezent, toate economiile dezvoltate sunt puse sub presiune de „modelul“ economic chinez, care reușește să ofere cele mai mici prețuri.

    Colaps pentru companii importante

    Piața de capital este o copie destul de fidelă a economiei. Cum nu se găsesc bani pentru investiții în capacități de producție, nu se găsesc fonduri nici pentru acțiunile listate la Bursa de Valori București (BVB). Dimpotrivă, investitorii, câți mai sunt, caută modalități de închidere a pozițiilor, în ciuda faptului că principalii indici și câteva acțiuni importante au crescut semnificativ în primele luni ale anului.

    Dar în timp ce Fondul Proprietatea, SIF-urile, OMV Petrom și altele cresc, Oltchim este, în prezent, suspendată, după ce a ajuns la o capitalizare de doar 105 milioane lei, și Mechel Târgoviște, de asemenea suspendată, la 37,8 milioane lei.

    Dintre cele 24 de companii din industria metalurgică listate, doar trei se află la cota BVB, una dintre ele, Alro, la cota I, iar Mechel Târgoviște și TMK Artrom la cota II. Restul se află pe Rasdaq și nu se poate spune exact dacă vor ajunge pe piața principală sau se vor delista după finalizarea proiectului de reglementare a pieței. Practic, industria metalurgică, care acum câțiva ani reprezenta cea mai mare parte din exporturi, nici măcar nu contează pe piața de capital.

    Alro, singura reprezentantă de seamă

    Să ne uităm puțin la Alro Slatina, cea mai mare companie din sectorul metalurgiei neferoase din România. Acționarul principal este grupul rus Vimetco, care a ajuns proprietar după ce a cumpărat de pe bursă un pachet de 40% din acțiuni, iar în 2002 a mai cumpărat de la statul român un pachet de 10%.

    Au urmat mai multe majorări de capital social, iar participația statului s-a diluat, astfel încât Vimetco a ajuns la o participație de 90%.
    Compania a făcut ani la rând profituri semnificative. În 2011 a obținut un rezultat net de 238 milioane lei, iar în 2010, de 160 milioane lei. Câștigurile Alro au fost însă susținute de prețul preferențial pe care îl plătea pentru energia electrică primită de la Hidroelectrica. Anul trecut, când Hidroelectrica a intrat în insolvență, iar contractul de furnizare a energiei a fost reziliat, Alro a anunțat primul an de pierderi, de 170 milioane lei, în condițiile în care costurile totale cu energia electrică au crescut cu 172 milioane lei.

    Și cotația Alro a scăzut semnificativ în ultimul an, de la aproape 3 lei pe acțiune până la 1,85 lei în prezent. Capitalizarea bursieră a societății a coborât până la 1,3 miliarde lei, deși veniturile de anul trecut s-au ridicat la 2,3 miliarde lei, compania are active imobilizate de 1,28 miliarde lei și active circulante de un miliard de lei. „Am investit masiv în creșterea eficienței energetice a companiei și am reușit, în șapte ani, să intrăm în topul celor mai eficiente unități. Cu toate acestea, investițiile realizate sunt pe cale să fie anulate de costurile și de taxele adiționale impuse pentru MWh“, spune Marian Năstase, președintele Consiliului de Administrație. Nu va fi însă ușor să obțină profit anul acesta, în condițiile unor prețuri de piață la energie.

    1,3
    miliarde lei este capitalizarea Alro Slatina în prezent, cu o treime mai mică decât valoarea de acum un an, când cotația se situa la ­3 lei pe acțiune

    ”Dacă ne uităm înapoi, vedem că ne-am bătut joc de sectorul industrial, cu politici greșite aplicate de instituții precum FPS, APAPS, AVAS”,

    Ionel Blănculescu, consultant de afaceri


  1. 1 “Drumul spre Vest” | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe martie 15, 2013 la 12:02 pm
  2. 2 Afaceri de tip “Danila Prepeleac” « Motanul Incaltat Trackback pe martie 16, 2013 la 2:34 am
  3. 3 Adrian Năstase îi dă REPLICA lui Traian Băsescu: „ÎNDEMNUL «drumul spre vest» este EXCESIV“ | stiri Trackback pe martie 16, 2013 la 1:50 pm
  4. 4 De ce sa nu ne uitam si spre est? De ce a confiscat Basescu orientarea proocidentala a poporului roman? | Hai ca se poate! Trackback pe martie 18, 2013 la 2:35 pm
  5. 5 Matache Voicu despre fabricile de ulei | Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe martie 18, 2013 la 5:34 pm

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!