Ați aflat motivul condamnării mele la închisoare cu EXECUTARE?

Miza condamnării mele la închisoare cu executare, în mod paradoxal, nu a fost pedeapsa principală – închisoarea-, ci pedeapsa complementară – cea a interzicerii unor drepturi – respectiv „dreptul de a alege și de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice (art. 64, lit. a, din C.P.).

Această pedeapsă complementară pote fi aplicată, conform art. 65 alin. 1 din Codul Penal, „dacă pedeapsa principală stabilită este închisoarea de cel puțin doi ani…” și ea începe după executarea pedepsei închisorii (art. 66 C.P.)

Deci, dacă instanța m-ar fi condamnat la o pedeapsă cu închisoarea mai mică de 2 ani (articolul 13 din Legea 78/2000, în baza căruia am fost condamnat stabilește limitele pedepsei între 1 și 5 ani), sau la o pedeapsă cu închisoarea, dar cu suspendare, atunci nu ar fi putut adăuga și pedeapsa complementară, deci aș fi putut candida, în continuare, la alegerile parlamentare din toamnă.

Este ceea ce, teoretic, poate să facă generalul Bădălan (PDL), condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare.

Este însă ceea ce, în mod fundamental, s-a dorit să se evite în cazul meu.

Acum întelegeți, probabil, graba judecării recursului meu într-un interval de aproximativ o lună, neacceptarea unor noi probe etc și rostul unei pedepse pe care aproape nimeni nu a înțeles-o. În orice caz, este pentru prima dată, într-o țară a Uniunii Europene – sub conducerea lui Manuel Barosso și a lui Traian Băsescu – când pentru pretinse fapte legate de alegeri, un lider politic este condamnat la închisoare cu executare. Nu s-a întâmplat așa ceva nici în cazul lui H. Kohl, nici al lui J. Chirac, nici al lui A. Juppe, nici al unor cunoscuți lideri din Italia sau Belgia.

S-a creat astfel un precedent periculos, care amintește mai curând de ceea ce s-a întâmplat într-o țară din afara UE, respectiv Ucraina.

Și în acest fel, s-a legitimat, în România, statutul de „deținut politic”, așa cum rezultă și din rezoluția Adunării parlamentare a Consiliului Europei, intitulată „Rezoluția deținutuli politic”, adoptată, recent la 3 octombrie, anul acesta, care se arată că sunt considrate „deținuții politici”, persoanele pentru care „detenția este rezultatul unor proceduri care, în mod clar, au fost incorecte (unfair) și acest lucru este legat de o motivare politică a autorităților” ( art. 3, lit. e).

43 Răspunsuri to “Ați aflat motivul condamnării mele la închisoare cu EXECUTARE?”


  1. 1 Lucia Gusatu octombrie 14, 2012 la 12:33 pm

    Stimate D-le Prim-ninistru, orice om de bun simt, care cunoaste situatia politica din Romania si ceea ce insemnati d-voastra pentru poporul roman, si dorinta celui sus pus de-a va elimina din politica pentru a nu-l mai eclipsa, stie acest adevar atat de trist. Ceea ce este de neinteles, este cum d-voastra ,un om atat de inteligent, cu relatiile cele mai solide in Europa dintre politicienii romani, v-ati lasat invins. Nu-mi explic acest lucru decat daca admit ca in Romania e o alianta mafiota ce este in stare sa darame muntii….Si atunci suntem un popor pierdut….Imi pare sincer rau, dar mai sper ca 9 Decembrie, sa aduca schimbarea pe care o asteptam. O rugaciune pentru d-voastra si o urare de sanatate, curaj, si rabdare este ceea ce noi toti putem face pentru d-voastra!

  2. 2 George Ban octombrie 14, 2012 la 1:33 pm

    Este evident ca acesta a fost motivul de fond, care insa nu va fi recunoscut de gashca bascista.

    Care este insa motivul FORMAL? S-a dat motivarea sentintei?

    Din cate stiu eu, de mai mult de 4 luni sunteti la inchisoare FARA MOTIV!!!

  3. 3 Ghita Bizonu' octombrie 14, 2012 la 1:54 pm

    Pacat ca nu ati ginit marginea asta in urma cu un an .. Eu v-am cam zis ca „piata cerea” ca si dezonor PSE va dorea condamnat.

    Acu stai listit (vorba vine) si giniti si marginea asta : in calitate de condamnat de drept comun (coruptie) chiar daca ati mai avea dreptu de a fi ales …ar fi un drept teoretic. Ma rog ati avea sanse mai mari decat mine (ca sunt necunsocut) da tot teoretice . Fiindca lumea nu prea se uita la amanunte lipsite de importanta precum faptu ca in motivataie este scirs ” nu am avut probe directe” (mie mi se pare ca nici indirecte .. ci totu a fost o constructie limbistica .. care se poa aplica oricui – de ex EBA poa fi bagata in puscarie ptr cestia cu scena .. nu importa probele ci importa argutia .. avem probe cu Ridzi care era pretenara cu EBA deci cum scria la motiovatia condamnarii dvoastra.si sa nu fim hoti sa largim hora popitilor sa intre toti!!) ) ziceam ca lumea nu se uita la din astea ci ca o instnata a zis. „Ce ba nu era judecatoria de la Dalga era ditai!!” sau „poa stiau ei daca si la recurs” ori ” da mai stii” samd. Ptr majoritatea sunteti puscarias. Stiti majoritatea aia care voteste, care conteste si care crede ca daca ai de-a face cu militia sau politia esti automat vinovat si trebe sa fii batut pana recunosti cum ai furat aurul incas, dacic si ai ucis pre Cezar si JFK.

    De acu scuzati cinismu si cruzimea sunteti doar blogher.
    Si scuze ca desi dumica sunt asa de acru…

  4. 4 NELU FIERARU octombrie 14, 2012 la 2:32 pm

    NU NE RAMANE DECAT SA ASTEPTAM DEBARCAREA „DIAVOLULUI” SI REVENIREA LA DEMOCRATIE?ESTE ATATA LASITATE IN ACEST POPOR !!!!!

  5. 5 Karakas octombrie 14, 2012 la 3:08 pm

    Mie tot nu mi-e clar pentru ce v-au condamnat ca Presedinte de Partid. Uite prejudiciul, nu-i prejudiciu, asta am inteles eu din presa.

    Modul in care s-a judecat acest proces, celeritatea si duritatea sentintei, presiunile politice externe si mai ales interne de cei pusi in functie de Basescu pentru a face un exemplu din dvs ca fost Prim Ministru condamnat, plus noile dezvaluiri care pun in lumina faptul ca sentinta a fost construita special pentru a vi se interzice sa candidati politic, confirma ca sunteti un detinut politic.

    Intrebarea este: unde puteti sa va plingeti ca sunteti detinut politic, cind traiti intr-o tara etichetata drept „democratica”, membra a UE si a spatiului umplut cu democratie de trans-atlantici? Ce instanta independenta poate judeca cazul dvs de „detinut politic”?

  6. 6 papasha octombrie 14, 2012 la 3:17 pm

    Draga prietene ,
    Revin la o postare anterioara , si anume cea legata de ” smen ” si de smenari . Asta este smenul smenurilor , planificat cu mare grije de COMANDOURILE BASHISTE si pentru care daca ai fi ” scapat ” cumva din ghearele lor , ar fi fost ei , javrele, puse la zid si executate (sinistra progenitura de naparca securista , cu toate slugile ei bashiniste si sustinatorii jegosi si balosi din Marea Democratie Europeana ! ). Fii tare Coane , mai e putin si ti se termina cantonamentul !
    Important este sa fii liber , alaturi de minuata ta familie , si de prietenii ADEVARATI !

  7. 7 radu c octombrie 14, 2012 la 3:22 pm

    Nu numai din pozitia de ales puteti fi de ajutor romanilor. Daca traim intr-o tara si intr-o Europa in care domneste anarhia,iar democratia ,cu toate componentele ei,este o lozinca pentru prosti, va trebui sa gasim solutii de iesire din situatie. Cand presedintele Romaniei a dat mana pe sub masa cu cei ce dicteaza in Europa , va trebui sa gasim solutii de intrare in normalitate. Aveti nu numai dreptul,dar si obligatia de a va alatura acestui demers.
    Iata , vin si in Romania cei care nu ne lasa sa ne bucuram de rezultatul votului nostru . Cat cinism ! Sau vin sa ne vada zvarcolirile, sau poate sa ne cante prohodul. De ce nu merg in Grecia ? Cred ca i-ar lua greci in furci.

  8. 8 Victor Andrei C octombrie 14, 2012 la 3:25 pm

    Domnule profesor Nastase,

    Am mai spus-o si o repet, „Nu mor caii cand vor cainii!”. Da, au reusit sa va condamne si nu puteti fi ales. Dar sunteti ales de noi, romanii. Si asta, nici Basescu si nici sleahta lui nu poate anula. Asadar, stati linistit ca lucrurile vor fi ok. Sunt convins ca se vor gasi solutii pentru dvs. Si sper ca PSD-ul va fi alaturi de dvs. As vrea ca macar o data in viata mea sa nu mai fiu dezamagit de un partid care, la greu, te uita. Sper…

  9. 9 gheorghe dragnescu octombrie 14, 2012 la 4:07 pm

    Se stia de la inceputul acestei povesti ca motivul este politic ca Adrian Nastase sa fie scos din viata politica
    Dl Nastase fiind omul de care Traian Basescu ii este vfrica cu adevarat in aceasta tara.
    Opinia publica nu este dusa in eroasre dar justitia inca mai slujeste omul care are razbunarea in sange.

  10. 10 Centru octombrie 14, 2012 la 4:11 pm

    M- am explicat ieri pe forumul infrastructurii SCC cu un taliban fanatic care spunea ,, Nastase ne-a distrus , ce putin a luat ,, . I-am raspuns , da , ne-a distrus anuland viza si datoria suedeza , aderand la UE, calmand Franta in 2002 . Nu sunt motive nici azi pentru condamnare !Idiotul raspunde cu ha-ha si ca de fapt e meritul CDR … Colegii greci spuneau ,, strainii spun de voi ca sunteti un popor prost ,, , au dreptate …

  11. 11 Doru Coarna octombrie 14, 2012 la 5:31 pm

    Mda, va avem pe dvs. acolo si pe eba si becali in PE! Si ne mai miram ca se duce (pardon! s-a dus) tara de rapa…

    Este primul pas prin care vedem concret cum internationalistii actioneaza coordonat si transpartinic, antinational. Asta s-a mai intamplat in istoria noastra si atunci a fost numai meritul lui Ceasca de a nu le fi iesit. Dar a platit. Dvs ati evoluat periculos pt ei, si platiti la randu-va…

    Ma gandeam zilele astea ca ultimele adevaruri politice le-am ascultat in ’89 din gura condamnatului, confirmate intre timp cu varf si indesat dealtfel, iar de atunci auzim si ni se servesc numai munciuni.

    Dezideratul lor este de a ne scarbi de propria tara, de a o abandona de sila semenilor involuti si a politicienilor ticalosi. L-au atins, caci cine mai traieste bine in tara asta in afara de magistrati, sinecuristi si afaceristi bugetivori?

    Intrebare: cine are primul interes in chestia asta, cine orchestreaza? Bogatii nostri de carton umflati cu pompa in ’90 prin capusarea, preluarea si distrugerea economiei, politicienii nostri de cacao care au facut legal posibile acestea, seco care le-a protejat, FMI care le-a urmarit, evreii, rusii sau ungurii, care au profitat si profita inca?

    Si inca: ce viitor politic ar fi avut un Nastase vis-a-vis de aceste haite? Si de ce se mai mira ca a fost eliminat?

    Cred ca dupa Ceasca, urmatorul erou si patriot roman de calibru maxim ce-si preda existenta, este Nastase. Iar noi accceptam, in mod cel putin la fel de ticalos…

    PS. Nu riscati sa raspundeti la intrebarea aceea, ramane intre noi…

  12. 12 Mihnea Georgescu octombrie 14, 2012 la 6:20 pm

    Fiţi tare, astea sunt fleacuri, v-au făcut un mare bine băgându-vă la pârnaie, veţi câştiga un imens capital de simpatie populară. Totul trece.

  13. 13 dlnimeni octombrie 14, 2012 la 6:59 pm

    Am scris despre aceste motive mai inainte ca dumneavoastra sa fiti condamnat. Iar data trecuta, am facut niste consideratii si cred ca si o sugestie. Nu doresc sa le reiau, sunt in arhiva blogului.

  14. 14 dlnimeni octombrie 14, 2012 la 7:21 pm

    Si daca, pina la urma, nu candidati, nu puteti delega, in locul dumneavoastra, in colegiu, un candidat capabil – si care sa nu uite de dumneavoastra in cazul in care ar cistiga alegerile?

  15. 15 IRINA 1 octombrie 14, 2012 la 7:25 pm

    Poate parea paradoxal , dar de cand ati devenit „accesibil ” sunteti ca un prieten drag caruia te poti adresa, pacat doar ca nu exista si un dialog real, in timp real, cu domnia-voastra. Capitalul de simpatie va creste enorm pt dv., intrebarea fireasca ce decurge de aici este ce veti face cu acest capital? Ce veti putea face?…Aveti o influenta imensa , si chiar daca a reusit acel om mic si infam sa va exileze si sa va fure drepturile la o viata politica activa, nu a reusit sa va reduca vocea si personalitatea, ba dimpotriva, spre disperarea lui! Pt ca el daca este acelasi omulet hulit , detestat si dispretuit, domnia -voastra din inchisoare, condamnat cu executare pt habar nu am ce, pt ca de pilda Huidu, a omorat 3 persoane si e bine-merci in libertate, cu suspendare, si la fel un alt caz revoltator, la Satu Mare, un sarac copil de miliardar din Negresti-Oas Darius Tantas , a omorat tot intr-un accident de masina, din culpa, beat fiind, un om nevinovat , si la fel ca si Huidu, e bine merci in libertate , condamnat cu executare de Curtea de Apel Oradea. Asta ca sa ne reamintim cata dreptate exista pe aceasta lume, si am numit acum Romania presedintelui Basescu .
    Probabil, domnia- voastra trebuia sa fiti inchis, cu drepturile la o viata publica oficiala suspendate , PT CA CUIVA II ERA FRICA IMENSA DE DOMNIA – VOASTRA .Deci, cui ii era frica de ADRIAN NASTASE ?!
    Cine este in castig in urma arestarii si lipsirii de drepturi politice ale lui Adrian Nastase?
    CUI II ESTE FRICA DE ADRIAN NASTASE ,domnilor ?…
    Pe cale de consecinta, sunteti un om puternic, temut…Si iubit, indragit de noi, pt ca aveti nevoie de sprijinul nostru, ceea ce va face un om drag, pt noi…Pe curand, putere si fiti optimist !

  16. 16 IRINA 1 octombrie 14, 2012 la 7:32 pm

    Erata – In loc de „condamnat cu executare de Curtea de Apel Oradea , va rog sa cititi corect ” condamnat cu suspendare ” a lui Darius Tantas pt omorarea unui om nevinovat .Multumesc !

  17. 17 Florea Dumitrescu octombrie 14, 2012 la 8:29 pm

    STRATEGIE

    PENTRU CREDIBILIZAREA ROMÂNIEI

    Răspundem președintelui demis Băsescu că este necesară o strategie care să-i sancționeze pe toți cei care s-au înrolat în campania de defăimare a țării și a națiunii, încălcând grav articolul 30, aliniatul 7 din Constituția României. Pe această cale se va realiza credibilizarea țării în plan internațional.

    Strategia pentru credibilizarea țării în plan internațional va cuprinde următoarele puncte esențiale:

    1. Nici o persoană, politician sau funcționar public, care a difuzat la Comisia Europeană și la cancelariile occidentale minciuni, dezinformări, intoxicări și denaturări despre problemele politice interne – nu mai poate rămâne în funcție publică, începând cu politicianul Băsescu. Lista este lungă.

    2. Prejudiciile aduse țării sunt enorme și nu pot să rămână nesancționate de poporul român suveran.

    3. Toți oamenii de bună credință din societatea civilă și din viață politică au datoria să scrie domnului J. M. Barosso, doamnei V. Reding, și doamnei A. Merkel – adevărul despre evenimentele politice din România, cu argumente și referiri la documentele oficiale – pentru a spulbera toate minciunile, dezinformările și intoxicările difuzate de Băsescu și clicile sale despre „lovitura de stat”.
    De asemenea, trebuie să se scrie – în același mod – la toate ziarele importante din țările occidentale care au publicat minciunile și dezinformările domnului Băsescu şi ale clicilor sale.
    Trebuie trimise mai multe scrisori – pentru clarificarea și informarea deplină și corectă.

    4. Pe plan intern, organizațiile societății civile să dezbată public până la alegerile parlamentare din decembrie a.c.:
    a) În mod concret, în toate sectoarele de activitate să se publice materiale de analiză documentate – cu privire la hoțiile și jafurile din bani publici făcute de regimul Băsescu în cei 8 ani de guvernare, cu privire la zecile şi zecile de miliarde de euro pierdute, jefuite și risipite.
    b) În mod concret, să se dezbată public toate dosarele penale care-l privesc pe Băsescu și familia sa, care stau blocate la Procuratura Generală și la DNA, din dispoziția doamnei Laura Codruța Kövessi și a domnului Daniel Morar.
    c) În mod concret, să se publice și să se analizeze – fișele cu veniturile și averile îmbogățiților de tranziție: Traian Băsescu, Vasile Blaga, Theodor Stolojan, Elena Udrea, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Emil Boc, Gheorghe Flutur, Sulfina Barbu și alții.
    Toate materialele de mai sus să fie trimise și domnului J. M.Barosso, doamnei V. Reding, și doamnei A. Merkel, dar și la principalele ziare din țările occidentale.

    5. Politicienii basiști, jefuitori de bani publici – în baza anchetelor ce se fac în ministere – să fie aduși în față Justiției, chiar înainte de alegerile parlamentare din decembrie.

    6. Milioanele de cetățeni nemulțumiți și revoltați că li s-au furat voturile la referendum de Băsescu și clicile sale – să fie mobilizați la alegerile parlamentare din decembrie – pentru a realiza schimbarea și a înlătura de la putere partidul lui Băsescu și marionetele sale revopsite.

    7. După victoria la alegerile locale din iunie, după votul zdrobitor la referendum – de 87% pentru demiterea lui Băsescu, o nouă victorie la alegerile parlamentare – va fi în măsură să convingă Comisia Europeană şi cancelariile occidentale, despre faptul că:
    – au fost înșelate de Băsescu și clicile sale în ce privește schimbările de persoane ce s-au produs și în ce privește referendumul, că toate schimbările și acțiunile au fost constituționale;
    – poporul român suveran trebuie tratat cu respect și nu batjocorit pe plan internațional de Băsescu și clicile sale.

    8. Instituțiile de forță, de represiune (Procuratura Generală, DNA, Serviciile secrete) vor trebui să dea socoteală despre cum s-au amestecat în politică și cum au contribuit la minciunile și dezinformările făcute de Băsescu și clicile sale pe plan internațional.

    9. Toți politicienii și funcționarii publici care, la comanda politică a lui Băsescu – s-au implicat în campania de defăimare a țării și a națiunii, violând grav articolul 30 alineatul 7 din Constituție, vor trebui să fie aduși în față Justiției și judecăți pentru imensele prejudicii provocate României şi poporului român pe plan internațional.

    10. VINOVAȚII AU NUME În această etapă, vinovații de discreditarea țării sunt: Băsescu și clicile sale care au dus la Comisia Europeană și la cancelariile occidentale problemele politice interne ale ţării. Alături de Băsescu în turnătoriile făcute, în minciunile, dezinformările, intoxicările și denaturările făcute s-au evidențiat: Vasile Blaga, Monica Macovei și Cristian Preda. O lovitură au dat și judecătorii de la Curtea Constituțională prin turnătoriile făcute în exterior. Un anumit rol negativ au jucat și Serviciile secrete și unii factori din Ministerul de Externe.

    11. După realizarea acestor obiective și acțiuni, la Comisia Europeană și la cancelariile occidentale, lucrurile vor deveni din nou clare despre situația politică din România, înlăturându-se tot valul de minciuni, dezinformări și intoxicări propagate de Băsescu și clicile sale.

    Partenerii, aliații și prietenii occidentali își vor da seama că au fost induși în eroare de Băsescu și clicile sale, pe care poporul român i-a înlăturat din funcțiile lor prin mijloace perfect constituționale și democratice.

    14 octombrie 2012

    Grupul de Iniţiativă „Reînnoirea”

    Florea Dumitrescu
    Gheorghe Stroe
    Cristian Apostol

  18. 18 Cornelia M. Balas octombrie 14, 2012 la 8:39 pm

    Buna seara domnule prim-ministru,

    cred in steaua dumneavoastra si stiu ca veti reveni pe scena politica a tarii, daca veti mai dori. Statul de „detinut politic” va onoreaza si nu cred ca basescu va lasa asta asa fiindca probabil va uraste. Nu conteaza ce mai face el – e gata! Stiti ce cred eu ca ati castigat din toata mizeria asta? Cumva, oamenii va simt mai aproape de ei si multi au trecut de la acuze la simpatie. Iar lui basescu mi-ar place sa-i spun citand dintr-un „clasic in viata” (M. Badea): „Te oftici?”
    Orice ar face marlanul, e in zadar. Conteaza doar ce faceti dumneavoastra, pentru a merge pe calea aleasa! De aceea e important sa va pastrati mintea limpede si sa ramaneti cat mai detasat sufleteste. Nu-mi permit sa va dau safturi fiindca nu sunt atat de inteleapta si n-am nici nivelul dvs. de cultura. Pot insa sa va spun ca metoda asta functioneaza.

    Dumnezeu sa ne ajute!

  19. 19 Bibliotecaru octombrie 14, 2012 la 9:04 pm

    @ Adrian Năstase

    Domnule Năstase,
    Ceea ce nu am înţeles eu este cum se poate schimba încadrarea juridică în ultima cale de atac?

    Eu cred că puţină lume ştie în ţara asta că nu aţi fost condamnat ca premier ci ca preşedinte de partid… asta pentru că lumea nu a mai sesizat schimbarea încadrării. Pentru mine este de neînţeles cum se poate schimba încadrarea fără să vă dea posibilitatea să vă construiţi o apărare conform noii încadrări. Halucinant… sau nu?

  20. 20 costin octombrie 14, 2012 la 9:08 pm

    Va doresc sa va vedeti nepotii jucandu-se…

  21. 21 Karakas octombrie 14, 2012 la 9:15 pm

    Pina la urma marea justitie romana judeca dupa „cum se vrea” de sus, si dupa cine are „curaj” mai jos. In cazul domnului Nastase s-a vrut condamnarea de sus, in cazul casei parintilor lui Macovei, nu s-a mai vrut decit ascunderea dosarului sub pres, pentru ca celor implicati in acest caz le era teama:

    „Surse judiciare ne-au declarat ca este vorba de o „chestiune delicata” si ca nimeni nu are curajul sa redeschida nici dosarul disciplinar si nici dosarul penal, pentru ca sanctionarea magistratilor care au judecat cauza ar insemna singura posibilitate legala de schimbare a sentintei, printr-o actiune de revizuire a acesteia…Asa se explica atitudinea fara precedent a CSM si a Parchetului General – in conditiile in care am publicat in extenso declaratiile incriminatoare de la dosar – de a se ascunde in cochilie sau chiar de a ranji amenintator, cum am interpretat mesajul actualului presedinte al CSM, Iulian Galca”

    http://www.gandul.info/news/procurorii-dna-au-apreciat-dosarul-quot-casa-parintilor-macovei–260082

  22. 22 Fault octombrie 14, 2012 la 9:17 pm

    Moto : Drumul spre Cer mai presupune, uneori, şi crucificarea.

    SĂ NU IERŢI, DOMNULE

    Experimentul juridic Adrian Năstase va costa enorm lumea politică de aci, de acolo şi de oriunde. Rândunelele coclite nu vor ezita să se pronunţe similar şi în alte cazuri, acum când ghiaţa s-a spart. Traian Băsescu va fi condamnat la 20 de ani şi va muri în puşcărie. Boc, Monica Macovei, Daniel Morar, Elena Udrea, Videanu, Alma, etc, vor cunoaşte ani grei de temniţă. Barosso, Merkel, Rednic şi Gitănştain vor fi judecaţi de un tribunal internaţional pentru sugrumarea democraţiei, şi măgăriile făcute poporului român ; altfel UE se va dezintegra şi va curge sânge. Avuţia naţională existentă la 22.12.1989 va fi analizată şi judecată bob cu bob.
    Făţarnicul MRU despre care se spune că are şi cetăţenie israeliană va fi încă un examplu că poporul mioritic nu acceptă rasa la vârf în propria-i ţară. Istoria e încă plină de vânătăi…
    Guvernatorul imbecil va încerca o amnistie colectivă, chipurile sugerată, spre finele acestui an.
    Simpatia populară crescândă să te-ntărească, domnule prea încercat !

  23. 23 gavrila octombrie 14, 2012 la 9:50 pm

    D-le Nastase,

    va propun o solutie desprinsa din aplicatii originale ale principiului Occam’s razor, ce ne aduce aminte de solutia de dezlegare a nodului gordian: USL trebuie cu celeritate, dupa alegerile din Decembrie, sa modifice legea potrivit careia ati fi impiedicat sa candidati la alegeri. De aici se poate urma sugestia lui si astfel va reluati locul pe care il meritati si de care Romania are nevoie mai mult decat oricand. Fiecare zi ce trece ne face sa credem si mai staruitor ca sunteti cel mai capabil leader roman al acestor ani si ca prelungirea acestei farse oribile- tinerea in carcera- face atat de mult rau tarii si Dv.
    Din pacate, dupa felul cum lucreaza si actioneaza oamenii justitiei, cred ca multi dintre ei si institutiile aferente ar merita epitetul de’acum infam de ERATA!

  24. 24 Radu Humor octombrie 14, 2012 la 10:42 pm

    Cred că au mai spus-o și alții :
    Chiar dacă nu pentru asta, și mai ales cu motivarea asta, dar o pedeapsă ceva, tot meritați.
    În calitate de șef de partid ați fi trebuit condamnat cțnd ați înghițit ca un boa PSDRul lui Cunescu !
    Și știu ce vorbesc !

    Din păcate veți mai acea un cuvânt greu de spus în România, dar sper că măcar de acum să fi învățat ceva !

  25. 25 Fault octombrie 15, 2012 la 7:06 am

    Moto : Râzi AN – meşter la toate,
    Azi totul o să meargă ca pe roate.

    IQ nu ţine loc de creier
    La şef, la gâscă şi la greier.
    Işi zise Mircea Cărtărescu :
    Mi-e de ajuns că sunt un escu.
    ………………………………………
    La Cotroceni stă, încă, elefantul ;
    După 8 ani n-a terminat Levantul

  26. 26 George Ban octombrie 15, 2012 la 7:24 am

    Radu mamii, Radule, tu stii ce inseamna justitie?

    Ce articol de LEGE s-a incalcat la „inghitirea” PSDR-ului? Si daca prin absurd s-ar fi incalcat, Dl Nastase trebuia pedepsit pentru ASTA, nu pentru aiureli inventate…

  27. 27 Marian Nicolae octombrie 15, 2012 la 7:54 am

    Da, din pacate asa este.

    PDL-ul a functionat si functioneza inca pe principiul daca unul este mai bun decat noi in toate cele, i-o dam la moalele capului….pe romaneste….

    Dumneavoastra trebuia sa intelegeti de la bun inceput faptul ca PDL-ul NU joaca fair deloc. Daca ar fi jucat cinstit, dumneavoastra NU ar fi trebuit sa reflectati singur, ascuns de zidurile Bastiliei…..

    Dar deh, au daramat unii o bastilie….poate o daramam si noi p-a noastra, la o diferenta de 222 de ani……ah, sa nu-mi spuneti ca in 1989 am avut revolutie in Romania…….care revolutie, unde????

    Sa distrugi atatea capacitati de productie pe care NU le-ai facut tu si nici parintii tai….mi se pare strigator la cer….

    Ca idee, parintii mei au lucrat la barajul de la Bicaz, efectiv la ridicarea acestui baraj….cum sa-i lasam Doamne pe acesti misei sa ne distruga toata tara???? Unde mai pui ca sunt nascuti si crescuti printre noi, acesti TRADATORI DE PATRIE SI NEAM !!!

    Sunt pedepse mult prea blande pentru o ASEMENEA TRADARE !!!!

    Pedepsele trebuiesc reinventate,. regandite, pentru un impact maxim, astfel incat NIMENI NICIODATA sa nu mai aibe curajul sa faca ce-au facut aceste moluste !!!!

  28. 28 virgil octombrie 15, 2012 la 7:59 am

    intrebarea mea sincera ar fi- sunteti vinovat de ceva?
    adica cu suspendare era ok?
    sau nu sunteti vinovat de NIMIC si atunci TOTUL e inventie
    sau acceptati ca finantarea campaniilor electorale in general (la noi, in UE, in SUA, etc) contine si momente „para-legale” dar altii au fost iertati (Kohl, Chirac, etc)
    sinceritate, please.

  29. 29 Marian Nicolae octombrie 15, 2012 la 8:08 am

    @ Fault,

    Adevar grait-ati, Israelul este cel din spatele lui Traian Basescu si Mihai Razvan Ungureanu, care credea ca stie si cele mai mici rotite din mecanismul de aparare al Romaniei, atat in culegerea informatiilor cat si in procesarea acestora….PDL, Vasile Blaga, TRU, Boc, Monica Macovei, Daniel Morar, Elena Udrea, Videanu.

    Totusi nu cred ca vor cunoaşte ani grei de temniţă nici ei si nici Barosso, Merkel, Rednic şi Gitănştain deoarece EI fac legea in acest moment.

    Pentru a organiza un tribunal de tipul celui de la Nurnberg, TREBUIE SA NE BATEM intai…..si sa castigam.

    Luand in considerare armamentul din zilele noastre…..chiar daca vom castiga….nu cred ca va mai ramane cineva apt pentru a fi judecat……

    Sau, sa organizam detasamente de pedeapsa, in stilul celor organizate de Mossad, pentru ”pedepsirea teroristilor” de la Munchen din 1972……..

    Oricum, ACESTI CRIMINALI TREBUIESC PEDEPSITI !!!!

    BIG TIME !!!!
    ..

  30. 30 Monica M octombrie 15, 2012 la 8:12 am

    Cu ce se ocupa avocatul poporului, ca au n-am inteles.

  31. 31 Marian Nicolae octombrie 15, 2012 la 8:18 am

    Orice fapta buna NU ramane nepedepsita……..

  32. 32 Marian Nicolae octombrie 15, 2012 la 8:30 am

    @ Victor Andrei C

    Cum se zice?????

    Prietenul la nevoie se cunoaste………..
    Este inca valabil si va fi valabil si de acum in 10000 de ani…..

  33. 33 teostanc octombrie 15, 2012 la 4:27 pm

    Per aspera ad astra!
    Veți deveni din nou ce ați fost și chiar mai mult decât atât!

    Între timp cred că vă puneți avocații să facă public, în toată lumea, mârșăvia regimului de rușine al băsescului, scârba scârbelor, nemernicul nemernicilor, mincinosul mincinoșilor.

    Numai bine și putere!
    Aveți mulți oameni, foarte mulți, alături de dvs.

  34. 34 Luminita Arhire octombrie 15, 2012 la 6:32 pm

    Exista o ignoranta enorma in legatura cu motivul incarcerarii lui Adrian Nastase – oricine poate face un experiment , intreband un numar de cunostinte /prieteni despre acest subiect . Raspunsurile vor fi cel putin exotice -veti fi impresionati de caleidoscopul de vinovatii pentru care isi inchipuie cetatenii ca trebuie cineva sa faca penitenta . Cred din ce in ce mai sincer ca nu din 2004 , ci cu mult inainte a fost declansat mecanismul de defaimare a lui Adrian Nastase ; pentru ca acum , cu ocazia referendumului , ” reteaua ” lui T.B. a fost nevoita sa iasa din zona de clar-obscur si sa lupte pe fata , la lumina , demersul celor care au lucrat atatia ani „sub acoperire ” mi se pare evident . Constructia este insa mai veche , se aruncau cu mult inainte de 2004 in presa subiecte , din cate imi amintesc , neduse la capat ( in timp ce astazi urmaresc anchete de presa cu subiect si predicat ,expuse cu tenacitate , clare , fara echivoc ) . Cand au inceput anchetele , dupa 2004 , cetatenii erau deja pregatiti ; din cate cred , nimeni nu s-a mirat . Imi amintesc ,cu mare exactitate, doua momente , dupa venirea la putere a lui TB :

    -la radio EUROPA FM , in emisiunea de la pranz a lui Robert Turcescu , emisiune de dialog cu ascultatorii , gazda emisiunii a pus intrebarea „cine considerati ca este cel mai corupt om din Romania ? „; am retinut momentul pentru ca intrebarea era in aceeasi masura imbecila si manipulatorie . Nu cred ca mai este nevoie sa spun pe cine au numit ascultatorii ….

    -in COTIDIANUL , publicatie cu pretentii in care , la vremea aceea , isi exersau condeiele si Robert Turcescu si Sever Voinescu si Traian R. Ungureanu , cred ca pe pagina a treia era imaginea unui cetatean din Cornu sub titlul extrem de rafinat din punct de vedere intelectual ” eu nu mi-as pune tablourile lui Adrian Nastase nici in grajd ” ; nu am pretentii ca am citat exact din publicatia respectiva , au trecut destui ani de atunci , dar ideea asta era , iar pentru un ziar care se pretindea tribuna unor tineri intelectuali , articolul respectiv era cel putin bizar si de asemenea scarbos de manipulatoriu .

    Pe astfel de lucruri s-a construit ideea vinovatiei lui Adrian Nastase ; incet-incet dovezile presupuselor delicte au devenit inutile – populatia il declarase , cu destul entuziasm , deja culpabil .

  35. 35 epolitikon octombrie 15, 2012 la 7:15 pm

    Priviti totusi si partea buna, ca nu sunteti nevoit sa fiti coleg cu becali…Mai ales ca sunteti dinamovist…

  36. 36 Cârcotaşu octombrie 15, 2012 la 9:30 pm

    @ Virgil,
    Oricine de bună credinţă ţi-ar răspunde la fel:

    intrebarea mea sincera ar fi- sunteti vinovat de ceva?
    adica cu suspendare era ok?

    Lăsând la o parte pretenţia de sinceritate, n-ar prea fi vinovat de nimic, da’ pentru oricine care ştie cum e-n justiţie, nu papagal, o pedeapsă de 2 ani cu executare este un non-sens, o aiureală magistrală. Pentru tine nu!

    sau acceptati ca finantarea campaniilor electorale in general (la noi, in UE, in SUA, etc) contine si momente “para-legale” dar altii au fost iertati

    Dacă e să batem câmpii ne putem referi la UE, SUA etc (fără virgulă înainte de etc). Da’ nu e nevoie. E suficient să ne referim la finanţarea campaniei electorale a PDL din 2008, da’ mai ales a lu’ Băsescu din 2009. Cum au fost ele finanţate? Bey, neamule! Eu crez că ieşti cam tâmpiţel. Poţi comenta? Cu maximă sinceritate! Please!

  37. 37 Petruta octombrie 17, 2012 la 9:07 am

    Important este ca adevaratul motiv il cunoasteti dumneavoastra.Restul tine de rabdare si imposibila uitare.

  38. 38 Bibliotecaru octombrie 18, 2012 la 10:07 am

    Văd că nimeni nu m-a luat în seamă. 😦

    Scriu despre puterile discreţionare şi un punct de maximă „greutate” este că „Judecătorul este obligat să hotărască numai atunci când este sesizat, în limita sesizării.”

    Schimbarea încadrării, încă la ultima cale de atac, nu mi se pare un lucru normal. Poate este legal, nu ştiu asta, eu sunt interesat numai de filosofia juridică, dar din punct de vedere principial nu ar trebui să existe aşa ceva, este un abuz de putere discreţionară.

  39. 39 dlnimeni octombrie 18, 2012 la 11:52 am

    Bibliotecaru: am abordat subiectul timpului de pregatire a noii aparari la schimbarea incadrarii juridice pe percursul procesului, chiar la finalul procesului, deoarece mi se pare ca schimbarea incadrarii a fost facuta in perioada de dare a sentintei. Sa stiti ca v-am luat in seama, insa nu am dorit sa va scriu ca trebuie sa mai cititi si ce mai scriu altii si nu doar sa pretindeti atentie de la ceilalti. Sper ca acum v-ati lamurit si v-ati convins si ca sunteti luat in seama, fie si de un nimeni.

  40. 40 petre constantin decembrie 3, 2012 la 4:54 pm

    Stimate D-le Adrian Nastase.Motivul arestarii dumneavoastra dupa umila mea parere este ca erati un ’’cui’’ in coasta PSD.Nu se mai dorea ca politicianul Adrian Nastase sa mai spere la functia de Prim Ministru.Erati prea greu de controlat comparativ cu actualul Prim Ministru Ponta.Daca arestarea se facea in timpul dictaturii PDL as mai fi inteles ca Basescu este cel ce v-a comandat arestarea.Dar cand la putere era USL imi este foarte greu sa cred ca numai Basescu a fost oaia neagra.Am cunoscut-o pe matusa dumneavoastra la mine acasa,o adevarata doamna ,fiind prietena cu mama mea. Sunteti si veti ramane cel mai capabil Prim Ministru,pe care Romania l-a avut dupa anii 90.Astept revenirea dumneavoastra cu nerabdare pe plan politic .Cu respect


  1. 1 Ați aflat motivul condamnării mele la închisoare cu EXECUTARE? | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe octombrie 14, 2012 la 1:58 pm
  2. 2 Amalgam « Motanul Incaltat Trackback pe octombrie 14, 2012 la 11:36 pm
  3. 3 Gigi Becali… « Motanul Incaltat Trackback pe octombrie 15, 2012 la 1:14 am

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!