„România nu va merge decât spre Vest”. Vizita lui Traian Băsescu în Turkmenistan

Traian Băsescu pare că are o problemă cu punctele cardinale. Este, oricum, interesant faptul că prima sa vizită în srăinătate, după Referendum (Bruxelles-ul nu-l punem la socoteală, pentru motivele pe care le cunoașteți), a fost o țară din Asia Centrală, o fostă republică sovietică – Turkmenistan.

Cu această ocazie, mi-am adus aminte că, în urmă cu 20 de ani, în iulie 1992, am fost, în calitate de ministru de externe, primul demnitar din Europa de Est care a vizitat cele  5 republici, fost sovietice, din Asia Centrală, inclusiv Turkmenistanul, anunțând recunoașterea independenței de stat a acestor republici de către România și semnând acordurile de stabilire a relațiilor diplomatice cu ele.

Am fost primit, atunci, la Ashabad, inclusiv de președintele Niyazov, cel care, ulterior, de-a lungul a 16 ani a introdus un regim de dictatură personală, regim preluat, după 2006, de actualul președinte/prim-ministru.

În acea vizită, am fost însoțit de 15 directori ai unor mari intreprinderi din România, care au încheiat numeroase contracte în cadrul acestei operațiuni de „defrișare diplomatică și economică”, fiind semnate, de asemenea acorduri comerciale, consulare, culturale, etc.

Bogdan Chireac, pe atunci ziarist la „Adevărul”, care a făcut parte din echipa de jurnaliști care m-au însoțit, poate povesti mai pe larg, în calitate de martor, cum s-a desfășurat acea vizită. În avion, la întoarcere, m-a întrebat: „De ce Asia? Ne înreptăm spre Est?” , i-am răspuns: „Noi nu avem fixații. Nu trebuie să stigmatizăm punctele cardinale”. Ceea ce cred și acum.

În vizita recentă a președintelui Băsescu în Turkmenistan, jurnalistul Mircea Marian – care l-a însoțit pe președinte – a vizitat și a fost fascinat de Muzeul Calului.

46 Răspunsuri to “„România nu va merge decât spre Vest”. Vizita lui Traian Băsescu în Turkmenistan”


 1. 1 Marian Nicolae octombrie 15, 2012 la 9:06 am

  Am impresia ca al nostrului carmaci i s-a cam defectat busola, de la….referendum incoace……drept pentru care acum navigheaza mai mult in….deriva…..asta asa, in termeni marinaresti sa priceapa saua…asta iapa…..

  Ceacar Piratu’u a cam dat-o in bara cu navigatu’…..
  Nu i-a explicat nimeni ca romanilor nu le convine conducere evreiasca in propria lor tara?
  Chiar are nevoie de un desen explicit ?

  Ehe Ceacar Pirat, timpul de ”Pour Parler” acordat oricarui pirat din lumea asta ti-a cam trecut……custile rezervate piratilor, in vremurile de demult, asezate de-a lungul Tamisei, plang dupa noi locatari….

 2. 2 Marcus octombrie 15, 2012 la 9:19 am

  Cand Ponta Tuna Si Fulgera, Basescu Se Ploua Pe El

  Intr-o declaratie recenta d-l PM Ponta a anuntat cu multa vehementa, as spune eu, faptul ca uraste tot ce tine sau reprezinta Basescu deoarece, totul, dar absolut totul la chiombila pute a fosta Securitate romana si metodele sale de lucru.
  Cam tarziu a descoperit d-l Prim Ministru acest lucru, dar vorba ceea: “mai bine mai tarziu decat niciodata”.
  Ca d-l Ponta a facut aceasta declaratie n-a surprins pe nimeni cu cetatenie romana si ceva urme de creier, ceea ce surprinde este atitudinea basescului care basesc, de la o vreme, indiferent de ceea ce-i face sau ii transmite in public Primul Ministru, tace si se ploua pe el motiv pentru care a trecut la pempersi.
  Daca pana mai ieri, cand votul a 7,4 milioane de romani n-a contat nici cat o ceapa degerata, uzurpatorul vitupera cat il tineau bojocii in media romaneasca, cu precadere pe sticla, vrute dar mai ales nevrute la adresa rivalilor politici si in general la tot ce i se nazarea, astazi acest “Yes Mr. Obama”, Sim Senhor Barroso” si “Jawohl Frau Merkel”, sluga atat la stapani transatlantici cat si servitor devotat la mai marii Europei, sfatuit de acestia, tace, tace si iar tace indiferent de atacurile la adresa sa.
  Circarul national Numero Uno, nereplicand ca la usa cortului, si-a pierdut tot sarmul gustat din plin de manelistii, betivii, curvele si tiganii lu’ Cioaba si Mondialu’ care l-au votat pentru a doua oara, dovedind ca este o javra ordinara lasa care tine cu dintii de scaunul de la Cotroceni, acesta fiind singurul lucru de care-i pasa in politica.
  Asta nu inseamna ca daca tace isi vede si de treaba lui de presedinte. Nu, nici pe departe. Dupa ce a renuntat la serviciile Merlinului mioritic ak vraciul Manolea, Traienel continua la lucrat scenarii rocambolo-securistice cu specialistii din Servicii, pe modelul in care, in urma cu hat ani, in carciuma la Golden Blitz, facea si desfacea partide politice la una mica cu amicii de trascau.
  Ca asta stie el cel mai bine sa faca din momentul in care si-a inceput activitatea de delatiune impotriva colegilor sai, ca student-informator la “Institutul de Marina Mircea Cel Batran” Constanta.
  Ceea ce nu realizeaza maimutica cu pozarul, devenit intretimp urangutan, este faptul ca nimeni cu glagorie si de bun simt din tara asta nu mai da doi bani gauriti pe lucraturile sale de spion ratat si colaborator casat, toata lumea asteptand acum rezultatul alegerilor parlamentare de care depinde viitorul nostru, cu sau fara saltimbanc.

 3. 4 Marian Nicolae octombrie 15, 2012 la 9:57 am

  Se intelege mai jos ca PDL-ul stia ca Statul Roman, NU va mai exista incepand cu noiembrie 2012, gasndu-se in plin climax spre 21 decembrie 2012…..cand oricum NU ar mai fi contat in nebunia colectiva mondiala…..

  http://www.incont.ro/economie/premierul-victor-ponta-vorbeste-duminica-la-protv-despre-sansele-de-revigorare-economica-ale-romaniei.html

 4. 5 Bibliotecaru octombrie 15, 2012 la 9:59 am

  Dacă ne gândim bine, estul României este vestul Statelor Unite…

 5. 6 Ion Popescu octombrie 15, 2012 la 10:09 am

  Probabil ca toti au fost fascinati de muzeul calului,cel putin pe sectiuni… Lumea nu a remarcat si alt aspect: Traian Bsescu a depus o coroana de flori,ca la mort,la monumentul Constitutiei locale… Facea,probabil repetitii,in considerarea situatiei de acasa !

 6. 7 NELU FIERARU octombrie 15, 2012 la 10:47 am

  NENOROCIREA ESTE CA PRIVIREA „IMPRASTIATA” A GUVERNATORULUI BASESCU,A ADUS DERINGOLADA IN TARA SI MAI INYAI TREBUIE SA AFLAM UNDE SUNTEM CA SA STIM INCOTRO O MAI LUAM !

 7. 8 Petruta octombrie 15, 2012 la 10:59 am

  Imi pare rau dar adevarul este in titlul articolului:”Romania nu merge…” Singura directie este pe repede inainte in jos.Cu cine sa faci treaba si in ce domeniu?Industria o mare pierdere,agricultura un mare interes,economia pe butuci.Cand te duci cu mana intinsa nu conteaza directia est-vest etc. Pentru a cere trebuie sa oferi,nu sa vinzi.Dar in curand nu o sa mai avem ce vinde si atunci urmeaza o noua istorie.

 8. 9 ES octombrie 15, 2012 la 11:43 am

  Mircea Marian ar fi fost la fel de fascinat de Muzeul Boului … pentru el ar fi fost ca o calatorie in timp in istoria stramosilor sai ….

 9. 10 Draghi Puterity octombrie 15, 2012 la 12:09 pm

  :Bogdan Chireac nu e cumva baiatul acela inteligent, dar fara noroc in dragoste, care conform WikiLeaks scria compuneri pe la ambasada americana? Sau cel care dota STS-ul cu aparatura de comunicatii israeliana, in schimbul unor comisioane generoase? Cel care intr-o vreme obisnuia asculte de dumneavoastra dar care din motive obscure nu a reusit sa sara la timp in barca piratului, iar acum il injura la TV? :mrgreen:

  Ce vreau sa spun de fapt: BC e prototipul „formatorului de opinii” postdecembrist. Opinii pentru consum intern si extern. Ori de la astfel de caractere asteptam noi opinii care sa influenteze pozitiv evolutia Romaniei? Daca mai luam in calcul ca un astfel de personaj nu are cum sa nu fie legat de SIE & Co, si extrapolam de aici unele „fixatii” ale acestor institutii, avem imaginea completa. Si explicatia pentru care dumneavoastra sunteti acum in „cantonament”…

 10. 11 IRINA 1 octombrie 15, 2012 la 3:52 pm

  PRIETEN DRAG,
  STIMATE D-LE PRIM-MINITRU AL ROMANIEI AFLAT IN EXIL,

  BANUIESC ca d-ul Basescu , acel omulet care se tine cu dintii de scaunul de la Cotroceni, a luat-o spre est din simplul motiv ca usile Bruxelles -ului i s-au trantit , probabil, in fata nasului sau, si nu stim noi, inca, ceea ce m-ar bucura enorm…
  Sper ca tii un jurnal, prieten drag din exil, cu toate gandurile , amintirile si experientele traumatice pt un om sensibil si atat de deosebit, cum esti domnia-ta, prieten drag, si spiritul viu, incisiv si neobosit al domniei-tale , sa-i produca cosmaruri oribile omuletului mic si parsiv, trecator vremelnic pe la Cotroceni !…Si nu uita, prieten drag din exil, ca USL are MARE NEVOIE DE DOMNIA-TA…Mare nevoie…Chiar foarte mare nevoie de indrumarile domniei-tale pentru ca se afla la o mare rascruce !…
  Multa putere si sanatate, prieten drag din exil…Tara , acum, are nevoie mare de dumneata…De ce nu intelege un adevar atat de simplu ?!…

 11. 12 blogideologic octombrie 15, 2012 la 3:53 pm

  Premiul Nobel pentru economie a fost câştigat anul ăsta de americanii Alvin Roth şi Lloyd Shapley pentru un progres foarte important în teoria alocaţiilor de resurse http://www.nytimes.com/2012/10/16/business/economy/alvin-roth-and-lloyd-shapley-win-nobel-in-economic-science.html?hp Clasic, se ştie, alocaţia de resurse este făcută de regula lui Adam Smith descrisă prin metafora “mâinii invizibile.” Facilă, pentru că marfa are un preţ. Dar pentru “mărfuri nepreţuite”, de exemplu la căsătoriile din pură iubire ? Economiştii Alvin Roth şi Lloyd Shapley au stabilit regula cea mai bună, folosind teoria matematică a jocurilor.

 12. 13 violet octombrie 15, 2012 la 4:16 pm

  Domnule Năstase, un cal pur-sânge e una şi mârţoaga, alta…

 13. 14 Doru Coarna octombrie 15, 2012 la 4:43 pm

  Ei, cu orientarea Basescu nu are probleme, doar este navigator! Cu imaginea are dansul (mari!) probleme, asa ca si presedintele Turkmenistanului este bun, poate se inspira de acolo precum Ceasca din Coreea de Nord, sau din contra, poate isi impartaseste experienta legata de fraudarea nu numai a votului, ci a democratiei insasi!
  Si poate, in sfarsit, poate ca s-a hotarat sa sustina aderarea Turkmenistanului in UE (???) unde are dansul relatii inalte, toata lumea stie… deci tainul…

  Aiurea, probabil are o misiune mai delicata din partea lui Barroso, cine stie ce afacere, contract, plata sau ceva similar, poate vor si aia avioane F-16 din Portugalia lui Barroso, sau poate Mig-uri vechi, de la noi.

  Eu insa cred ca tuturor le trebuie aerodrom, ca sa n-o mai lungim.

 14. 15 teostanc octombrie 15, 2012 la 5:14 pm

  Mă gândesc că o țară își orientează politica externă conform obiectivelor sale strategice, Pe timpul dvs. așa era. Acum, când se anchetează oamenii care au votat împotriva lui Băsescu, acest pirat care a câștigat toate alegerile la diferențe de 1 vot (exagerarea mea scolastică) încearcă să rămână în conștiința publică și pentru asta face orice.

  Bine că și-a tuns meșa și s-a lepădat de Elena, că prea ne făcea de râs.

  PS,
  Mă întreb, de multe ori cum a fost posibil ca un om ca Băsescu să vă învingă în alegeri, pe dvs., ( la dl Geoană. nu mi-am pus această întrebare)

  Am găsit 2 răspunsuri. Unul, prin furtișaguri și altul, prin lipsa de educație politică a poporului care crede că tot ce zboară se mănâncă iar aici este vina întregii societăți, dar mai mult a mediei care prezintă numai evenimente de scandal și a partidelor care se hrănesc din scandaluri și vor să se îngroape reciproc.

  Sunt convins că veți reveni în prim planul politicii românești.

  PPS
  Sper să nu ajung să regret epoca de aur.

 15. 16 George Ban octombrie 15, 2012 la 6:30 pm

  ““România nu va merge decât spre Vest” (Basescu). Aici se vede ca e marinar „de balta”. Nu si-a dat seama ca pana la urma, tot mergand spre Vest, dai de Est!

  Nu m-am prins la poanta cu Mircea Marean si Muzeul Calului. Daca e banc sec, e foarte bun. Sau are legatura cu al cincilea picior al calului?

 16. 17 dlnimeni octombrie 15, 2012 la 7:32 pm

  Romania va merge spre vest, iar dl Basescu spre est, firesc, nu este nici o contradictie. Problema stalinistilor este ca nici in est nu prea mai au loc.

 17. 18 dlnimeni octombrie 15, 2012 la 9:07 pm

  Criticos, pe unde sunteti?

 18. 19 M.Voicu octombrie 15, 2012 la 11:10 pm

  Analiza de deunãzi din The Wall Street Journal, intitulată: Premiul Nobel pentru UE – o decizie Inspirată scrie: ”UE a jucat un rol robust în decursul acestui an, apărând instituțiile democratice de guvernele autoritariste în Ungaria și România”.
  Oficialii UE au luat decizii autoritariste – cum numai guvernele naţionale sunt îndreptãţite !
  Da’ cu votul ce-au avut oficialii UE ? The Wall Street Journal nu zice n’icã de vot, nu cã n-ar şti, nu din dizrespect faţã de Thomas Jefferson; eu cred cã totuşi i-a copleşit ruşinea. Şi de la numãrãtoarea din Florida, altãdatã s-a dat un premiu Nobel, tot pentru…

 19. 20 Fault octombrie 16, 2012 la 6:51 am

  Moto : Râzi AN, prostia e în floare, şi nu doare;
  Azi va fi cald , destul să ne-ncălzim la Soare.

  RĂSĂRIT RATAT

  Pământul încă se mai roteşte de la Vest la Est în jurul axei sale, cu 15 grade (nealcoolice) / oră.
  « România nu va merge decât spre Vest », viziune a Guvernatorului contrară sensului de rotaţie al Pământului, va menţine pe cale de consecinţă noaptea politică mioritică, cel puţin până la posibila schimbare de sens de rotaţie al Terei sau, mai optimist, cum spun gurile platinate, până la 9 decembrie 2012. Mult a fost nimic a rămas !
  « Gazarea » aragazurilor germane, de la Est ş-o trage Angela Merkel. Baloanele financiare de oxigen care menţin în viaţă coma economică a SUA, de la Est (China) se-ncarcă.
  Guvernatorul de un pol, acest Pol Pot dâmboviţean şi kmeroaica roşie Macovei specialistă în bag-o – scoate-o, ambii cu IQ subunitar, latră la Lună pentru că margând numai spre Vest « e vită amândoi » răsăritul de Soare.
  N-avem politică externă !

 20. 21 blogideologic octombrie 16, 2012 la 7:30 am

  @Criticos
  Numai bine,

 21. 22 blogideologic octombrie 16, 2012 la 10:35 am

  @M.Voicu spune:+Analiza de deunãzi din The Wall Street Journal, intitulată: Premiul Nobel pentru UE – o decizie Inspirată scrie: ”UE a jucat un rol robust în decursul acestui an, apărând instituțiile democratice de guvernele autoritariste în Ungaria și România”.+
  Probabil, certamente, WSJ ştie mai multe. Tot la fel ca Grupul de la Cluj ce vorbea direct despre intervenţia armatelor în România. Din ce spunea GdlC, lăsa să se creadă că intervenţia s-ar fi făcut prin Ungaria. Din ce adaugă WSJ, trebuie căutat alt traseu. Nu prea văd pe uscat. Prin aer ? Bombardamente adică ? Chiar şi pedepsirea locuitorilor din Belgrad a însemnat mult prea mult pentru Balcani! Şi toate acestea, la surse, derivă dintr-o discuţie de consiliere a lui Slobo pe vremuri cu un bancher evreu la New York ?

 22. 23 Radu Humor octombrie 16, 2012 la 12:34 pm

  La Muzeul Calului trebuia si fie prezentă și Elena Udrea !
  Numai că asta ar fi fost pe loc în stare de un schimb de experiență 😉
  Te pui cu Yepele-n călduri 🙄

 23. 24 Marcus octombrie 16, 2012 la 1:57 pm

  Preacuviosu’, Preasinceru’ Si Preapitorescu’ Jiji

  Deruta mare, da’ mare de tot la cacanii basescului. Cum de si-a permis USL-ul sa-l accepte pe ciobanus politicus in randurile sale si unde mai pui sa-l bage si la lupta dreapta fara piedica, impotiva mascariciului creat de chiomb intru involburarea apelor politichiei dambovitene, si anume fac vorbire despre DDOTV?
  Vuiesc ziarele, pupincuristii basisti dedica pagini intregi cu titluri de genul “Antonescu si-a pierdut mintile”, bloggeri analfabeti transmit cuvantul tatucii care de la o vreme a amutit pe diferite canale, zarva pe la televiziuni si cate si mai cate din cauza de Jiji.
  Daca as avea de optat intre a-mi da votul lui Jiji sau lu’ DDOTV, nu m-as duce la vot, dar daca totusi votul ar fi obligatoriu i l-as da impacat lui Jiji.
  De ce?
  Simplu. Pentru faptul ca Jiji, lasand la o parte faptul ca-i o hahalera (imprumutat din vocabularul sau), este totusi Jiji care le-a dat sinistratilor acoperisuri deasupra capului in momentul in care chiombila ii punea sa-si zugraveasca bojdeucile, sau le-a platit restantele la curent electric atunci cand chiombu, ca sa justifice dijmuirea pensiilor, o trimitea pe o taranca sa-si faca paine la cuptorul din gospodarie.
  A facut Jiji astea, plus constructia de biserici si alte numeroase acte caritabile doar pentru publicitate si in scop electoral?
  A facut-o si in scop electoral, insa Jiji, cu toate defectele lui, ramane un bun crestin. Si atunci de ce sa nu-i traga lui DDOTV (omul chiombului) la cotonoage?
  Mai ales ca noi, ca spectatori, in lipsa de circul cu care ne-a obisnuit basescul, vom avea parte in campanie cu astia doi adversari de un regal de mahalagisme cum numai ei doi o pot face.
  Si apoi, tot ce ajuta la eradicare de basinism este binevenit, iar pragmatismul ne invata sa nu cautam la dinti calul de dar.
  Adica este bun de presedinte saltimbancul si tradatorul de tara si neam Basescu , dar Jiji nu este bun de contracandidat al DD-ului.
  Fals! Se potriveste ca o manusa mai ales ca le da dureri de cap portocaliilor pe motiv ca Jiji vine cu electoratul sau care defila pe la procuratura cand a fost arestat pentru ca lumea sa nu o mai intrebe pe fixa dictatorului de unde a avut bani de ditai casoiu’.
  Si apoi, Jiji este simpatic, iar cand zice de chiombila ca-i satana i se umple gura si ar zice el altele, dar nu-l lasa CNA-ul).
  Asa ca la razboi, ca la razboi, la mocirla politicii romanesti generata de Basescu in primul rand, tot ce este impotriva lui este binevenit si ingroasa randurile celor 7,4 de milioane de legitimati antibasescu.
  deci:
  Jiji, welcome and keep walking !

 24. 25 Marian Nicolae octombrie 16, 2012 la 2:35 pm

  Unora li s-au strepezit dintii de atata Vest, drept pentru care au zis la loc comanda, adica :

  Ungaria va adopta în curând o nouă lege prin care va interzice străinilor să cumpere terenuri agricole, a anunţat premierul Viktor Orban, transmite AFP.

  Premierul a precizat că odată ce legea va intra în vigoare, investitorii străini nu vor mai putea cumpăra terenuri arabile, asigurând că reguli similare se aplică în ţări precum Franţa şi Austria.

  http://www.zf.ro/business-international/decizia-socanta-luata-de-premierul-ungariei-impotriva-strainilor-10217707

  O intrebare inocenta:

  Credeti ca putem sa-i copiem pe unguri, macar la acest capitol, daca la restul au avut grija cei din Vest sa NU mai putem ????

 25. 26 Marian Nicolae octombrie 16, 2012 la 2:39 pm

  Completare la acelasi subiect:

  Legea va permite şi recuperarea „terenurilor furate prin contracte de achiziţie dubioase”.

  Guvernul a decis totodată să înfiinţeze o bancă agricolă şi construirea unei noi reţele de irigaţii.

 26. 27 Marian Nicolae octombrie 16, 2012 la 4:17 pm

  @ Marcus,

  Bine scris, drept pentru care subscriu si eu:

  Jiji, este ROMAN si a demonstrat ca este ROMAN, indiferent de alte pocinoage si balbe, drept pentru care, Jiji bine ai venit.

 27. 28 Radu Humor octombrie 16, 2012 la 4:51 pm

  Deocamdată ministrul Daniel Constantin a anunțat că se va limita pentru ]nceput, vânzarea terenurrilor către străini !
  Ce se întâmplă acum în România se cheamă jaf național !
  Niște pretutindenari de ăștia cunpără în prostie terenuri și imobile pe un preț de nimic.
  Toată criza asta e o cacealma ordinară, ca să-și poate umple sacii pe mai nimic, niște negustori nu numai de bunuri, dar și de popoare !

 28. 29 Radu Humor octombrie 16, 2012 la 4:54 pm

  Unora n-o să le placă 😉 . Dar mai știi ?! 🙄

 29. 30 Cristina octombrie 16, 2012 la 10:30 pm

  Eu ma amuz cand aud de vizitele lui Base, datorita faptului ca stie doar o limba, datorita faptului ca parca e un pirat chelios(ca om ne strica imaginea dupa parerea mea)

  Acuma na , ma gandesc ca sunt multe persoane care s-a potrivi mai bine ca Base dar nu cred ca toti ar fi suficienti de capabili(sa fraudeze tara), nu va ganditi la solutionarea problemelor.

 30. 31 George Ban octombrie 17, 2012 la 8:39 am

  Participarea lui Base la intalnirea PPE:
  De ce nu este sesizata CC?

 31. 32 violet octombrie 17, 2012 la 8:55 am

  @ Marcus:

  La asemenea argumente nu pot decât să subscriu.

 32. 33 Doru Coarna octombrie 17, 2012 la 9:32 am

  E clar, dar noi tampitii nu ne-am prins… Romania este tara popular-europeana, fief al PPE si baza trainica de viitor, asa ca daca PPE-ul va fi respins in celelalte tari europene, la noi, din indolenta si securisme, asta nu se va intampla niciodata! Probabil ca si contribuim cu sume importante la comfortul material al PPE-ului…

  Nimeni nu s-a revoltat ca banditii aia care ne-au suflat votul si democratia, si mai precis tara, s-au adunat sa puna Europa la cale taman aici, si inca pe banii nostri! Aici au ei cozi vasnice de topor prin toate partidele, prin toate institutiile, prin toate mediile… Cred ca acum intelegem si de ce Crin nu a respins legea aia ci a promulgat-o, iar Ponta a venit cu lista si nu a putut sa numere peste cvorum… Ambii motiveaza ca pierdeam banii europeni si ne cadea moneda, pe cand asa moneda s-a inaltat semet iar banii europeni curg garla, gata-gata sa ne inunde! Astea in timp ce alaturi, in Ungaria, nenea ala face ce-i mai bine pt tara lui iar PPE-ul si liderii sai europeni il mustra trimestrial si atat…

  Unguru’ a scos afara firma aia cu modificarile genetice, la noi aia face legea in agricultura, cu tot USL-ul, a scos FMI-ul, acum aia se straduie sa reintre in gratiile Ungariei in timp ce noi le papam din palma ca cersetorii, la ei nu se vinde pamantul si isi fac noi irigatii, noi nici nu vrem sa auzim una ca asta, ci abia se asteapta vanzarea, au respins firmele care fac cercetare medicala deghizata pe oameni, la noi numai asta se face, adica aia isi apara tara si populatia, iar noi vrem sa scapam cat mai repede de ambele…

  Stiti ce? Nu stiu ce vor face ei pana la urma, dar noi sigur vom reusi! Pana in 2014 cand ne va lasa Baselu’ (cu MRU pe cap), toate astea trebuie sa se intample iar tara si romanii sa nu mai existe de facto, iar de jude sa ramana doar o masa amorfa de consumatori, datori si votanti PPE.

 33. 34 Marcus octombrie 17, 2012 la 9:51 am

  Welcome, Barrosu’ & Cie !

  De prin sferele inalte, unde ingerii le canta,
  Pogorat-au p’Henry Coanda populari cu zarva multa.
  Alde Merkel si multi altii, in frunte cu nea Barrosu,
  Au venit si-si cer rasplata, la plecare isi vor osu’.

  Ca l-au ajutat pe chiombu, facand pipi pe mujici,
  Si ne-au transformat din vorbe-n colonie de calici
  Mai ceva ca pasalacul in vremuri de mult trecute
  Isi clameaza acum tainul pentru asa nemaivazute.

  EBA e cu protocolu’ si e ……………picioare
  Neam de neamu’ ei de lotri n-a visat asa onoare:
  -Multumesc taicuta, draga, pentru-ncrederea avuta
  Jeaba striga toti puletii ca sunt cea mai mare tuta!

  Din palatu-i de pe dealuri, intrat in silenzio stampa,
  Chiombu-i fericit la culme ca isi promoveaza vampa.
  Din nirvana il trezeste recital de prim ministru
  Ce il catalogheaza aspru drept un securist sinistru.

  Dar nu-i bai, in dos nu-l doare, cat Barrosu este sefu’,
  Mii de Ponta n-or sa poata sa ii strice-n vorbe chefu’.
  Pasa vechi la noua Poarta ne-a fost chiombu harazit
  De mai marii Europei care rau ne-au umilit.

 34. 35 dlnimeni octombrie 17, 2012 la 11:00 am

  George Ban: sesizarea CC este lipsita de sens. CC, asa cum a aratat in repetate rinduri, este aservita dlui Basescu si va decide, nu in spirit constitutional, ci in spirit basist, in toate chestiunile importante in care va fi chemata sa decida. In plus – si este un lucru deloc simplu – subiectele in care CC a decis nu mai pot fi rediscutate in viitor. CC, pentru a da apa la moara propagandistilor prezidentiali, manifesta o anumita corectitudine in chestiuni de a doua mina. Rediscutarea in viitor a subiectelor in care CC a decis va putea fi facuta numai cu blamarea actualei CC ( va dati seama ce zbierete vor scoate Barroso si Reading, in asteptarea unui tain gras care sa ii faca sa taca). Dealtfel propagandistii prezidentiali au si deschis „sendero luminoso” pentru CC, afirmind ca presedintele se afla acolo in calitate de sef de stat, invitat sa asiste la congresul partidului la guvernare in Europa. Ce, ar putea, zice un partizan basist, dl Nastase nu a invitat blogerii la manifestarile PSD? La o adica, dl Basescu devine bloger una – doua. Insa, in opinia mea, trebuie facut un alt lucru si anume trebuie luata urma banilor: intrunirea asta costa mult si cred ca este imposibil ca grupul politic al dlui Basescu sa nu calce pe bec si sa nu utilizeze bani publici ori bani din contracte oneroase pentru stat. Chiar as fi curios sa aflu provenienta banilor cu care a fost platita cina de aseara.

 35. 36 Marcus octombrie 17, 2012 la 12:44 pm

  @completare la poezea:

  Tokes si-ar dori Ardealu’ si cu chiombu la putere
  Nu e lucru imposibil la romanii asa durere.
  Caci tradarea de mosie ii mentine dosu-n tron
  Ii va da tara lui Tokes, doar chiombu e mare domn.

  sa fiti iubiti
  marcus

 36. 37 Draghi Puterity octombrie 17, 2012 la 4:23 pm

  Comisarul European pentru Energie propune nationalizarea retelelor de energie electrica.

  http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/energiewende-oettinger-schlaegt-teilverstaatlichung-der-stromnetze-vor-a-861831.html

  Privatii nu investesc in modernizarea lor, iar acest lucru e necesar din perspectiva cresterii ponderilor energiilor regenerabile.

  Noi ce mai privatizam?

 37. 38 violeta octombrie 17, 2012 la 7:40 pm

  Buna seara ,
  Ma iertati ca va deranjez asa de tarziu cu acest e-mail.Vin cu rugamintea la d-voastra sa publicati un articol umanitar despre fetita mea Leontina Nicoleta.Pana acum a publicat ziarele Jurnalul National,Libertatea, Gazeta de Sud, Ziarul Lumina si sau alturat si alte site-uri si bloguri.Dar ne dorim sa luptam in continuare pentru fetita noastra pentru a strange banuti necesari interventiei chirurgicale la ochi.Iar suma stransa pana acum nu este de ajuns pentru a o opera.Si nu dorim sa ne blocam aici.Doar cu sprijinul d-voastra cresc sansele pentru a strange suma necsara de 35.000 de euro in acest pret incluzindu-se operatia si restul cheltuielilor aferente vize,transportul si controalele aferente dupa operatie.

  Despre Leontina mai multe informati le gasiti pe:http://leontinanicoleta.blogspot.com/

  Va rog frumos sa-mi lasati un e-mail la adresa violetaleontina@yahoo.com daca puteti scrie un articol!
  Va multumim anticipat!

 38. 39 dlnimeni octombrie 17, 2012 la 9:18 pm

  El Capitalismo Foraneo:

 39. 40 Marina octombrie 17, 2012 la 11:02 pm

  Aveti dreptate cred, e rau ca Romania pare sa nu se indrepte de fapt in nicio directie acum. Dl. Basescu in ultima vreme cam sta ascuns si isi arata fata rar, acum nu ma vrea sa faca ‘baie de multime’ la Universitate…Eu sper ca dvs. sunteti bine acolo unde sunteti, ca prietenii adevarati sunt alaturi de dvs., aveti o sotie deosebita, doi baieti buni si o sora care reprezinta valori mai mari decat ceea ce au multi. Stiu sigur ca se va mai ‘lumina’ cerul tarii si se va echilibra totul dupa acest an 2012 in care au fost mai multe furtuni decat zile cu soare.Ce e rau va iesi la suprafata si va fi eliminat si vom ramane cu ce este bun, trebuie sa fiti pregatit pentru acel moment. Sanatate multa si sper sa iesiti de acolo mai repede ca sa le taiati elanul prostilor care au impanzit tara.

 40. 41 blogideologic octombrie 18, 2012 la 4:33 am

  De multă vreme germanii l-au căutat de Băsescu. Nu pentru că ar fi vreun om providenţial pentru partea germană. Ci pentru că-i un individ distructiv pentru partea română, pentru „ţară” cu semnificaţia veche. Cu puţin timp înainte de căderea regimului N.C., un ziarist de la revista Ştiinţă şi Tehnică îmi relata despre vizita unui ziarist din RDG la redacţia lor. Ziaristul german încerca să-l convingă privitor la importanţa frivolităţii în tratarea industriilor româneşti. Cazul Flota s-ar putea încadra aici. Dar neamţul redeghist ne ataca frontal. În general este vorba de spirit. Nimic serios să nu transmitem copiilor prin şcoala noastră.

 41. 42 Marian Nicolae octombrie 18, 2012 la 8:02 am

  @ Doru Coarna,

  Haideti totusi sa gandim pozitiv…inainte de-a pune mana pe Kalashnikov…

 42. 43 Felix octombrie 18, 2012 la 1:15 pm

  Subtil articolul lui Adrian Nastase in a arata diferenta de echipe.

 43. 44 Cris octombrie 18, 2012 la 5:44 pm

  E o prejudecată tâmpită asta cu vestul. Toate țările occidentale se bat pe relațile cu Rusia și China, iar, dacă te uiți bine pe glob, Japonia poate fi tot în est.


 1. 1 “România nu va merge decât spre Vest”. Vizita lui Traian Băsescu în Turkmenistan | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe octombrie 15, 2012 la 10:47 am
 2. 2 Grupul de la Cluj « Blog ideologic Titus Filipas Trackback pe octombrie 19, 2012 la 6:22 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!

%d blogeri au apreciat: