Un îndemn

Un nou început impune realizarea unui Nou contract politic între stat şi societate, între partidele politice şi cetăţeni. Fundamentul acestui nou contract politic trebuie să fie realizat pe valori şi idealuri în care credem cu toţii, pe care le dorim aplicate în jurul nostru în viitor, pentru generaţiile care vor veni: egalitatea de şanse, dreptatea socială, libera initiaţivă, economia de piaţă, solidaritate şi includere, dezvoltare durabilă. Nu sunt doar concepte frumoase scrise în cărţi, ci sunt expresii ale unui mod de viaţă la care aspirăm şi pe care îl dorim împlinit în toate localităţile ţării, fie ele sărace sau bogate, mari sau mici, izolate sau contectate la lumea globală în care trăim.

Bătălia pentru viitor a României nu este tributară retoricii politice. Prezentul ne aşează în faţa unei alternative unice: a fi sau a nu fi în istorie! Dacă la dilema hamletiană vom răspunde „absent”, statutul de învinşi nu ne va oferi, pentru o lungă şi dureroasă perioadă de timp, decât trăirea tragică într-un spaţiu pe care l-am numi, încă o dată, Neantul Valah.

 Adrian Nastase – „Bătălia pentru Viitor. Sezonul 2”, pp.341-342

Echipa AN

93 Răspunsuri to “Un îndemn”


  1. 1 adriana iulie 27, 2012 la 11:08 am

    Va doresc sanatate multa si citim cu drag tot ceea ce postati

  2. 2 NELU FIERARU iulie 27, 2012 la 11:12 am

    CUGETARI PENTRU O LUME IDEALA,CORECT REUNITE INTR-UN INDEMN,CE ISI ARE IZVORUL INTR-O MINTE PLINA DE LUCIDITATE SI CULTURA.IN VIATA REALA,SOMNUL NATIUNII NASTE MONSTRII,DE ACEEA SE TOT INDEAMNA DIN 1989,”DESTEAPTA-TE,ROMANE…”!

  3. 3 NELU FIERARU iulie 27, 2012 la 11:26 am

    SI EU VA MULTUMESC DIN SUFLET,PRECUM TOT DIN SUFLET TRANSMIT DOMNULUI ADRIAN NASTASE,MULTA,MULTA SANATATE!

  4. 4 cristea ionel iulie 27, 2012 la 11:47 am

    multa sanatate domnule adrian nastase

  5. 5 Popateapa iulie 27, 2012 la 12:09 pm

    Păcat de faptul că nu participaţi în mod direct la realizarea acestui nou contract politic. Măcar să transmiteţi învăţăturile discipolilor dvstă.

  6. 6 Horatiu Gherman iulie 27, 2012 la 12:36 pm

    Multa sanatate, domnule Nastase!

  7. 7 daniela semenescu iulie 27, 2012 la 1:00 pm

    uite asa este atat de evident inca si inca o data DE CE nu il poate suporta pe domnul Adrian Nastase vremelnicul…: ne vorbeste cu atat adevar ‘ca din carte’ si nu ca din alt fel de carti…; poate ca nu e pe intelesul aceluia, sa il eliberam de griji si ii facem timp de citit. succes si sa ne vedem cu bine

  8. 8 Virginia iulie 27, 2012 la 1:01 pm

    ,,Seceta a ucis orice boare de vant.
    Soarele s-a topit si a curs pe pãmânt.
    A rãmas cerul fierbinte si gol.
    Ciuturile scot din fantana namol.
    Peste paduri tot mai des focuri, focuri,
    Danseaza salbatice, satanice jocuri …”

    Poezia ,,Moartea caprioarei” usor adaptata:

    BASESCU a ucis orice boare de vant.
    Soarele s-a topit si a curs pe pãmânt.
    A rãmas cerul fierbinte si gol.
    Ciuturile scot din fantana namol.
    Peste paduri tot mai des focuri, focuri,
    Danseaza salbatice, satanice jocuri …

    Cam asta-i mostenirea de la Basescu…
    Mergeti la vot si spuneti DA, ne-am saturat de el!

    Asteptam vestile bune de la domnul Adrian Nastase.

  9. 9 violet iulie 27, 2012 la 1:04 pm

    Vă doresc multă sănătate și putere să treceți cât mai ușor peste această perioadă din viața dvs!

  10. 10 Florin iulie 27, 2012 la 1:10 pm

    Va doresc multi ani!

  11. 11 dorin iulie 27, 2012 la 1:16 pm

    Daca cei pe care-i votam sunt iar si iar lipsiti de demnitate si omenie, furand si mintind continuu, daca noi toti nu intelegem sa facem un eventual ‘sacrificiu’ in folosul poporului, al tarii si nu al buzunarului propriu, daca nu actionam unitar si solidar in orice situatie, daca nu schimbam ceva fiecare din noi la modul cum ne scuipam unii pe altii, cum ne muscam si ne haituim, cum speculam fiecare slabiciune a celuilalt pentru a obtine un profit de orice fel, nu ne ramane decat sa ne traim vietile ca o lunga si dureroasa agonie.

  12. 12 Ionut iulie 27, 2012 la 1:25 pm

    muuultaa muuuultaa sanatate si din partea mea.
    si la cat mai multi ca dl. Nastase, carora sa le urez la fel.

  13. 13 Gavrila iulie 27, 2012 la 1:34 pm

    Haideti inapoi la viata publica D-le Nastase, ca ne e tare dor sa va stim activ si pasionat de servirea tarii la asemenea momente de cumpana.
    Suferinta nedreapta v-a innobilat si mai tare si foarte multi romani vi s-au raliat/unii dupa un ‘mea-culpa’ onest si oportun.
    Sunteti cel mai iubit dintre pamanteni!

  14. 14 GhiocelMov iulie 27, 2012 la 1:36 pm

    Dati-mi motive sa va cred! Vorbiti!!

    Evident ca nu voi merge la vot.

  15. 15 alina iulie 27, 2012 la 1:42 pm

    Multa sanatate si putere!Urmam indemnul!

  16. 16 center@yahoo.com iulie 27, 2012 la 1:48 pm

    La vot cu totii duminica . Sa se termine acest cosmar basist si pentru noi , si pentru dv . Macar ca il vad tipand , in caz de rezultat negativ pentru el , tipand ca un turbat ca este frauda si indemnandu-si acolitii sa faca rau Romaniei ….
    Slugile lui dau in dv chiar acum – Adevarul se indigneaza din cauza postarii dv pe blog in numarul de astazi …

  17. 17 unul din cei multi... iulie 27, 2012 la 2:12 pm

    Sanatate multa va doresc !
    De ceva vreme ma tot gandesc la mesajul dvs. din 2004, din seara zilei cind a fost anuntat rezultatul (fraudat) al alegerilor prezidentiale…
    Doua Romanii…Am tot sperat sa nu aveti dreptate ! Dar ati avut !
    Sper ca incepand de saptamana viitoare sa avem iar O SINGURA ROMANIE !
    Oare de ce nici unul dintre canalele tv nu au redifuzat zilele acestea mesajul dvs. de atunci ? …Raspunsul nu poate fi decat unul : pentru ca si acum, acel mesaj, vechi, taie ca briciul !
    Nu am fost un admirator al dvs., nu cred ca sint nici acum, dar simt nedreptatea pe care o traiti si ma doare. Astept ziua in care o sa fiti liber, la fel de mult ca ziua de 29 iulie 2012. Si sint sigur ca dvs. deja sinteti LIBER, constiinta dvs. va da acest drept !
    Salut pe cei ce merg spre marea BIRUINTA !

  18. 19 k iulie 27, 2012 la 2:59 pm

    Imi pare atat de rau ca nu puteti vota duminica… Ingrijiti-va sanatatea si stati linistit. Votam noi si pentru dvs. 🙂

  19. 20 Cris iulie 27, 2012 la 3:05 pm

    Știu că familiei numai de asta nu-i arde, dar, dacă ar merge toți trei la referendum? Ce ziceți? Eu cred că ar fi o mișcare bună.

  20. 21 malaimare iulie 27, 2012 la 3:08 pm

    Salut! Astept cu nadejde rejudecarea si repunerea in drepturi asa cum cred , sper ca este normal sa se intample. Pana atunci VOTEZ! Si eu cred ca ratarea acestui moment ar fi dureroasa pentru absolut toata lumea, inclusiv pentru cei care, orbiti, gandesc si actioneaza chiar impotriva propriilor lor interese. Multa sanatate, rabdare si rezistenta!

  21. 22 silviu iulie 27, 2012 la 3:20 pm

    Pentru mine Neantul Valah este mai plin de posibilitati benefice pentru socetatea in care traim decat actuala situatie in care suntem.
    Exista o repulsie, cel putin din partea mea de a mai vota „raul cel mai mic”.
    De 22 de ani aceasta situatie ne este servita frumos pe un platoas. Oare a disparut partea buna a lucrurilor? Oare oamenii sunt dar rai mai mairi si mai mici? Oare moralitatea si alte valori sunt ingropate si uitate?
    Va multumim pentru indemn dar acest indemn joaca rol de manipulare nu e ok.
    Imi pare rau ca in aceste zile nicio persoana publica/politica/ vip nu este echidistanta, iar singura sansa a omului de rand este sa inghita manipulari de genul acesta.
    Politica din Romania a devenit un joc foarte murdar si politicieni ca Dvs. sunt prinsi/impinsi/terfeliti… in acest sistem si singura dvs aparare este doar capacitatea psihica de a rezista… Da ce??? va intreb eu … Care ar putea fi avantajul care va motiveaza atat de mult astfel incat sa mergeti mai departe.
    Pentru ce o lupta atat de crancena pentru putere? Pentru ce un consum asa de mare de energie folosita dar pentru hranirea unor orgolii?
    Mai am multe intrebari „retorice” dar ma opresc aici.
    Viata este prea frumoasa pentru a cauta raspunsuri la inrebari..

    Numai bine.

  22. 23 Theodora iulie 27, 2012 la 3:39 pm

    Suntem in continuare langa dumnevoastra!
    Multa sanatate!

  23. 24 tinnyturner iulie 27, 2012 la 3:42 pm

    Multumim pentru indemn si va dorim multa,multa sanatate!

  24. 25 Roxana Iordache iulie 27, 2012 la 4:16 pm

    Nu, nu-i nici departe suficient! Dacă ar putea posta, sunt sigură că Adrian Năstase ar avea o postare de mobilizare la vot şi de votat DA.

  25. 26 Doru Coarna iulie 27, 2012 la 4:26 pm

    Excelent ales extrasul!

    Acum teoria ca teoria, insa practica… Stiti de ce nu merge societatea asta? Pt ca nu ofera sanse! Normal ca fiul unui sanator nu are aceleasi sanse ca cel al unui betivan al satului dintr-un fund de Moldova, dar fiecare trebuie sa-si primeasca de la societate sansa lui! Acela poate primi pamant agricol si daca-l munceste cinci ani sa spunem, devine proprietar! Dar nu o palma de loc, de forma, ci cateva hectare bune de muncit care sa-i permita sa-si intemeieze o familie pe care s-o poata intretine decent. Cestalalt, poate primi o bursa, poate o sinecura, poate un loc de europarlamentar, sau poate niste droguri, depinde de el si de ai lui. Dar conducatorii trebuie sa asigure o sansa normala fiecarui individ, si in special tinerilor. Altminteri, oricate teorii s-ar agrega, lipseste dorinta launtrica, imboldul intern, ambitia de a face ceva cu viata ta. Si prospera barurile, discotecile si cluburile. Ah, si traficantii. Si cei de la descarcerare.

    Pana nu se face asta ramanem la fotomodele, fotbalisti, manele, barfa politica si parandarat. Dar tara-imaginea conducatorilor…

  26. 27 ioan iulie 27, 2012 la 4:27 pm

    nu am timp de alte comentarii, dar semnez „prezent” pe acest blog. asta ca domnul Nastase sa se stie ca nu este uitat. rabdare si putere!

  27. 28 ZOZO iulie 27, 2012 la 4:41 pm

    Se vede mintea ilustra a unui om .Aunui om de o cultura deosebita care nu vorbeste sa se auda.
    Va asteptam dle Nastase si nva dorim sanatate si sa vaq vedem mereu cu aceasi demnitate pe care nimeni nu opoate terfeli.

  28. 29 Cesia iulie 27, 2012 la 5:25 pm

    La multi ani cu sanatate sa va dea Dzeu si sa va intoarceti cat mai repede in politica.Stiu ca sunteti nevinovat!.Numai bine.

  29. 31 justias iulie 27, 2012 la 6:34 pm

    multa sanatate domnule Nastase. duminica este un moment crucial pentru noi si sunt plin de speranta ca vom reusi sa schimbam acest regim care ne-a dus la dezbinare si dezastru economic, social, moral. Orice actiune are o reactiune si va veni momentul in care sacrificiul dumneavoastra personal va schimba mentalitati, legislatie si va va reda dreptatea furata astazi de basisti si macoveici.

  30. 32 Flori iulie 27, 2012 la 6:55 pm

    Multa sanatate si multa putere domnule Adrian Nastase!

  31. 33 Johann Nunweiller iulie 27, 2012 la 7:00 pm

    Suntem alaturi de dumneavoastra!

  32. 34 popalumi iulie 27, 2012 la 7:39 pm

    Refaceti-va sanatatea si din nou alaturi de noi toti,alaturi de cei care va sprijina.

  33. 35 silvia iulie 27, 2012 la 7:41 pm

    MULTA SANATATE,FITI PUTERNIC,ASA CUM NE-ATI OBISNUIT!

  34. 36 elena iulie 27, 2012 la 7:48 pm

    II transmit dl. Nastase, multa sanatate, putere sa reziste si suntem alaturi de dansul. Oricvum, nu mai are mult de stat. Cu respect, o pesnionara, militar in rezerva.Elena

  35. 37 dlnimeni iulie 27, 2012 la 8:02 pm

    The week before.
    Posted on 27 iulie 2012

    “Iar trebuie Moldova să salveze Ţara Românească, ca acum 150 de ani. (…) Venim ca acum 150 de ani să salvăm o ţară.” – il citeaza media pe dl Ungureanu. El, ca mare istoric, trebuie sa stie vreun eveniment din anul 1862 in care Moldova a salvat Tara Romaneasca. Sa revedem principalele evenimente ale anului 1862: 1 ianuarie: Se înfiinţează Arsenalul şi Pirotehnia Armatei. 22 ianuarie: recunoaşterea de către marile puteri europene a Unirii depline şi definitive, şi respectând normele parlamentare, Alexandru Ioan Cuza îl însărcinează pe Barbu Catargiu cu formarea primului guvern unitar al României. (vedeţi şi articolul guvernul Barbu Catargiu). 24 ianuarie: Se încheie domnia lui Alexandru Ioan Cuza. 8 iunie:Este asasinat prim-ministrul Barbu Catargiu. 24 iunie: Guvernul Barbu Catargiu este înlocuit de guvernul Nicolae Creţulescu (1). 21 iulie: Se toarnă primul proiectil de artilerie românesc la Arsenalul şi Pirotehnia Armatei din Bucureşti. 21 august: Se înfiinţează arma Medicina Militara, prin Înaltul Decret Românesc nr. 4629. Care dintre acestea o fi fost provocat de moldovenii veniti sa ii salveze pe munteni? Si sa ii salveze de la ce? O fi vorba despre asasinarea lui Barbu Catargiu?

    “De aici au plecat Cuza, Kogălniceanu, Costache Negri. Acum ei (adica, intelegem, Cuza, Kogălniceanu, Costache Negri) încearcă să ne aducă din nou în sălbăticie.” De ce ar dori marile figuri ale Unirii sa ne aduca din nou in salbaticie? Numai dl Ungureanu ar putea sti. Plus ca, la 1859, romanii nu erau in salbaticie. Dar te pui cu dl Ungureanu?

    Dar dl Basescu ce mai zice? “Partidele vin şi pleacă, ţara şi poporul rămân”. Adica partidele ar fi un soi de cete migratoare. Dl Basescu a fost si, neoficial si in mod practic, este sef de partid. Seful pedelistilor. Asa ca, foarte probabil, dl Basescu se refera la pedelisti. “Eu cred că PDL va avea un nou congres în toamnă”. Pai cum dle Basescu, pedelistii nu vin (de unde?) si pleaca (incotro?)?

    “Vreau ca pe 29 să mergem la vot.” – Asta era pe 21 iulie. Adica, dupa dl Basescu, in alt mileniu.

    Si Monica Macovei? “Am venit astazi, aici, ca sa ne aparam tara, legea, justitia, pozitia noastra in Uniune, democratia si pe presedintele Traian Basescu, ales legitim si suspendat printr-o lovitura de stat.” Oho! Dna Macovei, fosta ministru de justitie, actual europarlamentar cred ca din partea SUA, nu stie ce este aceea lovitura de stat. Sa ii recomandam cu caldura dexonline.ro

    “ne vrem tara inapoi” – dar tara v-o mai fi vrind inapoi, dna Macovei? Vom afla duminica seara. Eu unul cred ca nu si ca bine face.

    Finis coronat opus, dl Victor Ponta: “Domnul Năstase nu a fost prietenul meu”. Subtil.

    _______________________________________

    Bibliografie: pentru citate, diverse surse media; pentru evenimentele anului 1862, enciclopediaromaniei.ro; pentru definitia loviturii de stat, dexonline.ro

  36. 38 Alexandra iulie 27, 2012 la 8:12 pm

    Astept sa va revad pe prima scena a politicii romanesti. Aveti inca multe de facut.
    Sanatate si multa putere, va doresc!
    Si, nu uitati:
    NU MOR CAII CAND VOR CAINII!

  37. 39 Carmen Stancu iulie 27, 2012 la 8:17 pm

    Va doresc din suflet multa sanatate, sa fiti puternic!Ne vom gandi la Dumneavoastra cand vom merge duminica la vot sa-l dam jos pe nemernic!Respect si consideratie!

  38. 40 mariana iulie 27, 2012 la 8:23 pm

    multa sanatate si nu uitati ca intotdeauna o lovitura primita va face mai puternic si mai intelept.

  39. 41 CAMELIA C -TIMISOARA iulie 27, 2012 la 8:35 pm

    Sanatate, Rabdare, Rabdare, Rabdare! Toate gandurile de bine!

  40. 42 gabriella iulie 27, 2012 la 9:40 pm

    Sunt cu sufletul alaturi de dumneavoastra si sper ca se va face dreptate. Dumineca ma voi duce la vot si daca as putea as vota cu ambele maini. Voi spune un NU hotarat ca acest personaj sa piara din viata politica .Sunt sigura ca sunteti puternic si va vom avea din nou in viata politica. Multa sanatate!

  41. 43 victoria iulie 27, 2012 la 9:54 pm

    Va stimez si va iubim mult de tot.Ma rog in fiecare zi la bunul D-zeu sa va ocroteasca

  42. 44 Cornelia iulie 27, 2012 la 11:08 pm

    Dumnezeu sa va dea un curcubeu la fiecare furtuna, un zambet la fiecare lacrima,multa sanatate si multa iubire…Duminica ma duc la vot si spun DA,DA,DA…

  43. 45 augustin iulie 27, 2012 la 11:59 pm

    Multa sanatate ! Va admir inteligenta, curajul si forta.
    Sunt sigur ca veti reveni pentru ca avem nevoie de dumneavoastra.
    Duminica la vot ma voi gandi si la Adrian Nastase.

  44. 46 Aurelio texanu iulie 28, 2012 la 12:02 am

    MULTA SANATATE SEFU SI VA ASTEPTAM CIT DE CURIND SA CIOCNIM UN PAHAR DE SAMPANIE CU TOTII PRIETENII INTERNAUTII CARE AU FOST LINGA DUMNEAVOASTRA IN ACEASTA PERIOADA GREA PENTRU DUMNEAVOASTRA FAMILIEI DUMNEAVOASTRA SI CHIAR A NOASTRA…..DAR CURCUBEUL LUI DUMNEZEU SE VA ARATA CIT DE CURIND…FITI TARE PENTRUCA NU SUNTETI SINGUR

  45. 47 sorin iulie 28, 2012 la 12:27 am

    multa sanatate ,fiti puternic domnule Adrian Nastase

  46. 49 Mioara Simonis iulie 28, 2012 la 5:06 am

    Va suntem aproape cu gandurile noastre de sincera pretuire si speranta… Multumim pentru”INDEMN”, pentru curajul si demnitatea incomparabile…,pentru iubirea de patrie…

  47. 50 maria iulie 28, 2012 la 7:11 am

    Nu stiu ce-as putea sa va mai scriu eu : sunt de acord cu tot ce vi s-a dorit de cei dinaintea mea ! Miine , si cu gindul la dumneavoastra , voi vota DA

  48. 51 blogideologic iulie 28, 2012 la 7:31 am

    Teama reală a suedezilor este … http://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/mae-ingrijorat-de-declaratiile-ministrului-suedez-pentru-afaceri-europene-271791.html faţă de rapiditatea şi exactitatea românească în coordonare şi acţiune. Deci …, nu cumva „rumânii” ăştia îşi vor apăra mai bine bogăţiile lor naţionale ? Cam la fel au fost eliminate şi sovromurile. Suedezii au deja pregătite o mulţime de „vechi” revendicări băneşti faţă de noi. Cine le garantează că vor fi plătite ? Doar Traian Băsescu.

  49. 52 Ghita Bizonu' iulie 28, 2012 la 8:36 am

    dlnimeni
    Cuza, Kogălniceanu, Costache Negri si nu numai ei (a fost un intreg batalion de insi de inalta cultura care au facut ca pana dupa 1930 Iasiul sa fie capitala culturala a Romaniei) INSA erau romani. MRU, MM, TB , TRU nu sunt romani sunt jefuitori !!!

  50. 53 Elena iulie 28, 2012 la 9:28 am

    V-am vazut totusi tristetea in ochi la ultima aparitie Alungati-o Domnule Nastase.Multa sanatate

  51. 54 fanciedsciences iulie 28, 2012 la 9:49 am

    Victor Ponta: “Domnul Năstase nu a fost prietenul meu”.

    Ponta are deja o reputatie de mitoman, una internationala chiar dupa interviurile din El Pais si EuroNews (Der Spiegel).

  52. 55 Marian Nicolae iulie 28, 2012 la 9:55 am

    Foarte bun extrasul.

    Ruptura dintre clasa politica si popor trebuie sa inceteze.

    Puterea corupe, este stiut acest lucru de mii de ani.

    Numai printr-un dialog onest intre cei doi parteneri de mai sus vom evita disparitia din istorie.

    Problema aparuta intre popor si politicienii romani a fost exploatata extrem de abil de catre fortele straine profund anti-romanesti.

    Sa ne fie invatatura de minte pentru urmatoarele sute de ani de acum incolo !!!

    O invatatura de minte extrem de scumpa, cotata la vreo 1500 de miliarde de dolari, bani reprezentand distrugerea industriei romanesti, a agriculturii, a invatamantului, a sanatatii si mai ales a increderii dintre romani….

    MERGETI LA VOT VA ROG SI VOTATI DESTITUIREA ACESTUI TRADATOR DE TARA NUMIT TRAIAN BASESCU !!!!

    PS. Nu sunteti uitat domnule profesor.
    Mancati, dormiti, cititi si ….asteptati, pentru ca jonctiunea a avut loc.
    Aveti grija de dumneavoastra, pentru ca acum situatia este in mainile noastre, ale romanilor, iara romanii nu-si uita eroii….dar nici tradatorii.

    Asa sa ne ajute Dumnezeu.

  53. 56 teostanc iulie 28, 2012 la 10:05 am

    In primul rand, cuvantul zilei este DA!

    In al doilea rand, l-am vazut pe dl Nastase cand a fost adus la TB. Arata mai bine si mi-a confirmat parerea ca actul sau de suicid nu a fost din disperare ci a fost un raspuns demn la incercarile basistilor de a-l umili si aceasta imi da speranta ca nu va mai incerca sa se sinucida ci sa revina in forta pe scena vietii publice. Este mare nevoie de dansul.

    Traiasca Romania libera si democrata. Basescu sa se duca..

  54. 57 eu iulie 28, 2012 la 10:20 am

    Multa sanatate va doresc domnule Nastase, iar nemernicii care v-au facut ce v-au facut doar ca erati un om care nu putea fi doborat oricum si de oricine, cred ca isi vor primi pedeapsa de la dumnezeu!

  55. 58 NELU FIERARU iulie 28, 2012 la 10:30 am

    SUNTEM GAND IN GAND! VOI STAMPILA PE „DA” PENTRU A SCAPA TARA DE CEL MAI ODIOS INDIVID DIN POLITICA ROMANA,DAR SI CU GANDUL LA DOMNUL ADRIAN NASTASE!

  56. 59 blogideologic iulie 28, 2012 la 10:45 am

    De ce tac Manuel Barroso şi Viviane Reding ? Viktor Orban : „Sperăm că nu va fi nevoie să introducem un nou sistem în locul democraţiei, dar avem nevoie de noi sisteme economice, şi de noi idei” http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/viktor-orban-sper-ca-nu-va-fi-nevoie-de-instaurarea-unui-nou-sistem-in-locul-democratiei-271766.html

  57. 60 intrusul iulie 28, 2012 la 11:33 am

    sa speram un ministru important nu va trada

  58. 61 M.Voicu iulie 28, 2012 la 1:39 pm

    @dlnimeni iulie 27, 2012 la 8:02pm ne redã din ce-l citeazã media pe dl Ungureanu: “Iar trebuie Moldova să salveze Ţara Românească, ca acum 150 de ani.”.
    ► Aţi replicat detaliat la asemenea mãscare.
    Protestele din iarnã au escaladat:
    ►-la atacul administraţiei asupra sistemului naţional de sãnãtate (ce diferit este locul de tradiţie şi onoare pe care Marea Britanie i l-a arãtat asearã la deschiderea J.O.);
    ►-la încercarea de retezare a creanţelor cetãţenilor deposedaţi de naţionalizãrile comuniste, dupã ce clientela a luat caimacul prin ”drepturi litigioase” generate de abuzurile autoritãţilor care <au refuzat titularii dar au fãcut potecã misiţilor; dosare au dispãrut şi de la Bancorex şi de la adopţii, încã…
    ►-la accentuarea tentativelor de jefuire şi a resurselor neregenerabile din bogãţiile naturale ale ţãrii, pentru care autoritãţile unui stat de drept trebuiau sã fie pavãzã. Nici CE nu s-a sesizat de asemenea gravã încãlcare a Constituţiei României şi înstrãinãri de resurse – care pleacã şi din UE !
    Trebuie schimbat algoritmul de cãutare, şi de reparare a pagubelor – începând prin popriri asiguratorii de la gestionarii care au pierdut mãsura ❗

  59. 62 VINDIREU MARIA iulie 28, 2012 la 1:55 pm

    Multa sanatate va doresc si putere sa treceti peste toate nedreptatile pricinuite de ticalosi ! Cu drag din inima Ardealului ,Toplita , Harghita

  60. 63 Buda Viorica iulie 28, 2012 la 2:28 pm

    Cred ca cel mai frumos cadou care i-l putem face domnului Adrian nNastase este acela de a ne mobiliza cu totii din rasputrei si a spune miine DA. – Vrem un nou inceput !

  61. 64 dtucra iulie 28, 2012 la 2:36 pm

    @fanciedsciences
    Dvs. aveti multi prieteni printre sefii/profesorii dvs. cu 20 ani mai in varsta? Sau pana acum ati crezut ca Ponta mergea in weekend sa dea graunte la gainile de la Cornu?

  62. 65 blogideologic iulie 28, 2012 la 2:42 pm

    Bizar (sau nu ?), dar iată că Traian Băsescu şi Viktor Orban transmit la acest moment practic acelaşi mesaj către populaţia României ! Traian Basescu: “Nu mergeţi la vot, nu fiţi părtaşi la această ilegalitate!” http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/live-text-traian-basescu-nu-mergeti-la-vot-nu-fiti-partasi-la-aceasta-ilegalitate-271785.html Viktor Orban : “Aş dori să urez românilor şi maghiarilor din România să aducă decizii bune, adică să nu ia nici o decizie, ceea ce mâine (duminică) este o posibilitate.”

  63. 66 dlnimeni iulie 28, 2012 la 2:53 pm

    Ghita: nu-s pe lume jefuitori mai ai dracului ca aceia din propriul neam.

  64. 67 dlnimeni iulie 28, 2012 la 2:55 pm

    Blogideologic: in discursul dlui Orban, asa cum este redat de RL, apar niste confuzii. Credeti ca sunt deliberate? Credeti ca apar datorita unei traduceri care lasa de dorit?

  65. 68 Adrian B. iulie 28, 2012 la 3:41 pm

    Sunt alaturi de dumneavoastra si va doresc tot binele din lume ! Sa nu uitati ca NU SUNTETI SINGUR ! Milioane de romani va pretuiesc , va respecta si au priceput abuzurile la care ati fost supus .
    Maine la referendum , poporul roman ii va da un sut in fund d-ului Traian Basescu , care apoi se va pregati sa urce Golgota…Impreuna cu toata clica lui de tradatori de neam , de mercenari , de intelectuali flamanzi si de calai ! Nu am nici cea mai mica emotie !
    Vreau sa va spun ca pentru mine si familia mea reprezentati un model de om si de politician ! Ne lipseste enorm prezenta dumneavoastra in viata publica , articolele d-voastra de pe blog si din Jurnalul National , bunatatea , glumele , eleganta , inteligenta , intelepciunea…
    Va doresc multa sanatate , putere si sa reveniti cat de curand printre noi !

    Cu respect , Adrian B.

  66. 69 MANDA STELIAN iulie 28, 2012 la 3:51 pm

    DOMNULE ADRIAN NASTASE, SUNTEM ALATURI DE DUMNEAVOASTRA SI DE FAMILIA DUMNEAVOASTRA,SI ASTEPTAM CU MARE EMOTIE SA
    REVENITI LA O STARE NORMALA, PE CARE O MERITATI DIN PLIN, CHIAR DACA „CLANUL BASESCU” A HOTARIT ALTCEVA.

  67. 70 Adrian B. iulie 28, 2012 la 4:01 pm

    Am inteles ca Traian Basescu ar fi cerut celor de la RAAPPS sa investeasca si sa-i pregateasca ” epava de la Costinesti ” pentru a putea pleca pe mare , dupa ce va pierde la Referendum ! De altfel , este singurul vapor care a mai ramas in Flota tarii !

  68. 71 Gabaroi Daniela iulie 28, 2012 la 5:05 pm

    Va doresc sanatate multa si citim cu drag tot ceea ce postat, Fti puternic domnule Prim -Ministru.Maine votez DA, iar Basescu sa se duca..

  69. 72 Maria, Timisoara iulie 28, 2012 la 5:34 pm

    Egalitate de şanse, dreptate socială, liberă initiaţivă, economie de piaţă, solidaritate şi includere, dezvoltare durabilă, valori şi idealuri pentru care voi vota mâine „DA”.
    VĂ DORESC DOMNULE ADRIAN NĂSTASE TOT BINELE DIN LUME, DUMNEAVOASTRĂ ŞI FAMILIEI DUNMEAVOASTRĂ !
    Am credinţa că veţi participa în mod direct la realizarea UNEI SINGURE ROMÂNII !

  70. 73 blogideologic iulie 28, 2012 la 5:37 pm

    Tokes Laszlo : „Preşedinţia temporară a lui Crin Antonescu ne amărăşte inimile”; „în maniera cea mai scandaloasă, forţele post-comuniste pseudo-liberale ajung la putere în România” ; „este aroganţă neruşinată afirmaţia lui Victor Ponta că secuimea nici nu există.” http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/tokes-post-comunistii-ajung-la-putere-in-romania-271821.html

  71. 74 Roxana Iordache iulie 28, 2012 la 6:12 pm

    Am mai spus-o şi o repet: Adrian Năstase are o cruce mare. Şi sigur va mai avea un cuvânt mare de spus. Dumnezeu să-i dea sănătate! Şi tărie familiei, una exemplară. Apreciez în mod deosebit conduita domnului Năstase. Rareori atâta conştiinţă.

    Dăm cu DA, ne recuperăm ţara. Mâine e ziua. Dreaptă, în lumină.

    Toţi suntem poporul român, ne regăsim unitatea.

    Dumnezeu să ne ajute!

  72. 75 Silvia iulie 28, 2012 la 8:18 pm

    Va transmit toate gandurile bune, maine ma voi gandi si la nedreptatea care vi s a facut, atunci cand voi vota..
    Doamne ajuta sa scapam..

  73. 76 alice iulie 28, 2012 la 9:33 pm

    Multa sanatate,rabdare si aveti grija de dv.Avem nevoie sa fiti aproape de noi si de tara.

  74. 77 Criticos iulie 28, 2012 la 10:02 pm

    Dumnezeu să ne ajute! Mâine merg la referendum!

  75. 78 Sibilla iulie 29, 2012 la 12:22 am

    AN,
    D-le AN,
    RĂMÂNE CUM AM STABILIT : JOS bă-SECU !!
    Sănătate, putere şi rezistenţă domniei dvs ! Suntem pe redute în Bătălia pentru VIITOR ! Aşa ne-aţi învăţat : să NU cedăm ! Facem ce-am învăţat, am rămas DEMNI pe baricade ! Îl vom demite pe necităv, MUSAI !!
    N-am să încetez să spun răspicat : sunteţi un OM, ceea ce bă-SECU n-a fost, nu e şi nu fi-va niciodată, pentru că necităvul a ales să fie ” domn ” şi să trăiască bine el şi Famiglia sa. Eu sunt printre cei care au cunoscut şi Politicianul ŞI Omul Adrian Năstase şi deaceea Sibilla subscrie : nu, nu sunt doar concepte frumoase ” Un nou început impune realizarea unui Nou contract politic între stat şi societate, între partidele politice şi cetăţeni. Fundamentul acestui nou contract politic trebuie să fie realizat pe valori şi idealuri în care credem cu toţii, pe care le dorim aplicate în jurul nostru în viitor, pentru generaţiile care vor veni: egalitatea de şanse, dreptatea socială, libera initiaţivă, economia de piaţă, solidaritate şi includere, dezvoltare durabilă ” – eu am avut parte de solidaritatea dvs , de egalitate de şanse, de o provocare / contract politic şi prin AN am aflat că SE POATE, nu prin altcineva.
    Cred în Devenirea mea, a domniei dvs şi-a tuturor celor ce s-au încumetat să ducă Bătălia pentru Viitor !
    Doamne Ajută, AN !!

  76. 79 popalumi iulie 29, 2012 la 7:18 am

    Am votat la ora 7.Am votat gindindu-ma si la dumneavoastra.Am votat cu speranta ca dupa reabilitare, ii veti putea da pedeapsa aceestui proxeneet-poponar-contrabandist-profund iignorant-cotrocenist.

  77. 80 dlnimeni iulie 29, 2012 la 7:23 am

    Haideti la vot!
    Posted on 29 iulie 2012

    Indiferent de opiniile dumneavoastra, va invit pe toti sa participati la referendum! Prezentul si viitorul tarii si al nostru, al cetatenilor romani, nu poate fi construit prin pasivitate. Fiti cetateni adevarati, aveti curajul exprimarii opiniei!

  78. 81 R iulie 29, 2012 la 7:39 am

    un gand bun astazi cand voi vota DA desi ma tem ca acel cvorum nu va exista. sigur, cu inteligenta sper ca usl sa gereze avantajul moral al acestui vot si sa-l impinga pe basescu spre demisie/o alta suspendare intr-un viitor cat mai apropiat…

  79. 82 maria iulie 29, 2012 la 8:45 am

    DA!DA!DA1!
    Astazi avem un singur scop: sa iesim la vot 9.154.307
    Este greu dar vom reusi!

  80. 83 dan iulie 29, 2012 la 9:21 am

    Cu mult,mult respect va doresc si eu sanatate !

  81. 84 GIGI B.E.C. iulie 29, 2012 la 5:40 pm

    Seceta a ucis orice boare de vant.
    Soarele s-a topit si a curs pe pãmânt.
    A rãmas cerul fierbinte si gol.
    Ciuturile scot din fantana namol.
    Peste paduri tot mai des focuri, focuri,
    Danseaza salbatice, satanice jocuri …”

    Poezia ,,Moartea caprioarei” usor adaptata:

    PONTANTONVOICUL a ucis orice boare de vant.
    Soarele s-a topit si a curs pe pãmânt.
    A rãmas cerul fierbinte si gol.
    Ciuturile scot din fantana namol.
    Peste paduri tot mai des focuri, focuri,
    Danseaza salbatice, satanice jocuri …

    Cam asta-i mostenirea de la Basescu…
    Mergeti la vot si spuneti DA, ne-am saturat de el!

    Asteptam vestile bune de la domnul Adrian Nastase.

  82. 85 Maria, Timisoara iulie 29, 2012 la 7:46 pm

    COMEDIA REVOLUŢIILOR PORTOCALII EXPERIMENTATĂ ŞI PE SĂRACA ROMÂNICA SE ÎNCHEIEEEEEEEEEEEEEE !!!

  83. 86 Petrisor George august 21, 2012 la 2:44 pm

    Domnule Adrian Nastase, azi si POPORUL ROMAN a fost condamnat ! Pentru cat timp, cand vom fi in libertate?
    Fac parte din acest popor si nu mai am rabdare sa fim eliberati

  84. 87 augustin septembrie 11, 2012 la 12:25 am

    am avut revelatia adevaratalui motiv al intemnitarii politice lui Adrian Nastase cand am vazut USL nu poate coagula un raspuns pe masura catre UE.

  85. 88 EUGEN octombrie 17, 2012 la 8:44 pm

    Cu mult RESPECT si dragoste omeneasca , va doresc sa fiti sanatos , puternic si la fel de demn ca intodeauna, astept ziua in care sa va bucurati de libertate si sa luati atitudine vizavi de toate nedreptatile care v-i s-au facut!!!
    Dar stimate DOMN A. Nastase, vorbiti cumva cu V. Ponta , nu e posibil ca un penal notoriu si un tradator de marca precum gABY oPREA sa faca parte din USL, inadmisibil!!!
    Ne dorim un presedinte ca dvs. , D-zeu. sa ne ajute sa-l avem!!!
    Adrian Nastase – presedintele Romaniei , cum suna???
    R: va zic eu , realist!!!


  1. 1 Cu o zi mai aproape de demnitate | Teologie pentru azi Trackback pe iulie 27, 2012 la 11:02 am
  2. 2 Un îndemn | Stiri Bloggeri Din Romania Trackback pe iulie 27, 2012 la 3:19 pm
  3. 3 Pe teme economice: industria de automobile « Motanul Incaltat Trackback pe iulie 27, 2012 la 5:22 pm
  4. 4 Adrian Nastase, Un indemn pe blogul lui: Daca la dilema hamletiana vom raspunde 'absent', statutul de invinsi nu ne va oferi (…) decat trairea tragica intr-un spatiu pe care l-am numi, inca o data, Neantul Valah | Ziare net - Stiri din pre Trackback pe iulie 28, 2012 la 11:07 pm
  5. 5 DEŞTEAPTĂ-TE ROMÂNE ŞI… VOTEAZĂ !! « Sfinxul Trackback pe iulie 29, 2012 la 1:15 am

Lasă un comentariu






Arhiva

Comentarii Recente

diasporean la Anunt!
fostă basarabeancă la Anunt!
Ce scriam acum exact… la Anunt!
De ce n-am criticat… la Anunt!
Cum e posibil asa ce… la Anunt!